Dagens Industri får historiskt pris!

Samtidigt som Nobelprisen började spridas runt klotet vann DI det pris som många tidningar kämpat hårt för att vinna: Priset för mest hysteriska rubrik.

DI lördag-söndag 11-12 oktober satsade tonvis med trycksvärta på en layout som ingen annan tänkt på, nämligen en krigsrubrik, som går runt(!) tidningen. ” HISTORISK KOLLAPS” stod att läsa på bak- och framsidan. Expressen har därmed fått sin överman och sägs slicka sina sår i väntan på ett särdeles äckligt mord för att hålla matchen mot DI levande.

”Man merkt die Absicht und wird verstimmt” sa man förr i tiden när det fanns svenskar som förstod tyska. DI såg chansen att försöka skrämma ihjäl några läsare. Nere i källaren hade de hittat Sveriges största bokstäver och använde dem till att svepa sin egen tidning. Onekligen mycket djärvt. Problemet är bara att läsarna redan har vaccinerats av tidigare rubriker.

Så ingen blev ihjälskrämd, men någon i DI-redaktionen borde väl tänka på att tidningen vänder sig till affärsfolk och att dessa längtar efter en riktig affärstidning.

Under tiden satsar TV på en serie om Vampyrer! Stackars svenska folk!

P.S. Och hur gick det med den historiska kollapsen? Jo, börsen noterade en historisk uppgång två dagar senare! Men då var trycksvärtan slut!  D.S.

647 Responses to Dagens Industri får historiskt pris!

 1. Carl norberg skriver:

  Fast bara de riktigt korkade kan väl i detta läge tro att dessa biljonåtgätder har någon som helst effekt av det som utsagts vara avsett.

 2. Peter Hammarberg skriver:

  Och det är de riktigt, riktigt korkade som i slutändan håller sig flytande….

 3. Carl norberg skriver:

  Och därför skall beslut fattas på säker grund.

 4. solsburyhill skriver:

  Låt oss sätta dessa numera frekventa räddningsaktioner i perspektiv genom ett exempel från nuvarande situation i USA.

  Den finansiella räddningsaktionens totala kostnad för de amerikanska skattebetalarna uppnår redan nu 5 (FEM) BILJONER USD, eller sju gånger den ganska meningslösa summan på 700 miljarder USD som det godkända räddningspaketet omfattar.
  Dessa kostnader kan delas upp enligt följande:

  Typ av räddningsaktion: Kostnad för skattebetalarna (i USD):

  Pelosis senaste ekonomiska stimulanspaket 300 miljarder
  Paulsons banknationaliseringspaket 250 miljarder
  Räddningspaket för amerikanska bilindustrin 25 miljarder
  Pelosis räddning av staten och lokala myndigheter 150 miljarder
  Finanssektorns räddningspaket 700 miljarder
  Bear Stearns finansiering 29 miljarder
  Fannie May & Freddie Mac:s nationalisering 200 miljarder
  AIG lån och nationalisering 85 miljarder (+ extra anslag om 35 miljarder)
  Federal Housing Administration räddningspaket 300 miljarder
  Lån till kommuner 4 miljarder
  JP Morgan Chase återbetalningar 87 miljarder
  Lån till banker via Fed:s Term Auction Facility 200 miljarder
  Lån från Exchange Stabilization Fund 50 miljarder
  Fannie/Freddies köp av mortgage securities 144 miljarder
  Totalt: 2,56 biljoner
  Uppskattat antal hushåll i USA 105,480,101
  Uppskattad kostnad per hushåll 24,269

  Utöver detta har den anerikanska regeringen lovat att de kommer att tillfälligt garantera ett belopp på 1,5 biljoner USD i ”new senior debt” som ges ut av banker samt försäkra 500 miljarder USD i ”desposits in non-interest accounts”, vilka huvudsakligen används av företagen.

  Detta belopp lyfter den totala uppskattade kostnaden till 4,559 biljoner eller 43,221 per hushåll.

  När man sedan till detta lägger till det faktum att CDS-marknaden värderas till 62 biljoner USD samt att derivater världen över är värda mellan 1 och 2 kvadriljoner USD, har siffror ej längre någon betydelse.

 5. carlnorberg skriver:

  På allmän begäran.

  Att dagens finanssystem där privata aktörer tillåtits skapa valuta, vilken övriga marknader skall konkurrera om, är faktiskt ännu dummare än att beskriva jorden som platt.

 6. JuanduBaeumond skriver:

  Sweets for my sweet, sugar for my honey. And Mr Norberg obviously goes on with his Danish pastry.
  To my knowledge he is known as an ultra magician who ignores facts of life.
  He is, in other words as the Danes say, ”en smku kransekage”.

 7. Kachina skriver:

  Amen

  F-n vad jobbigt det var att läsa Nürnberg-protokollet, men jag strävar vidare. Jag får bekräftat att internationella finansmän och företag finansierat Hitlers väg till makten, men jag har ännu inte hittat den punkt där jag skall ändra mina tidigare ställningstagare.

  Jag har, sedan många år tillbaka, hävdat att Hitler drevs av en esoterisk psykos. En forskare i södra Sverige har under 2006 (tror jag) skrivit en avhandling som bekräftar det antagandet genom att rada upp de esoteriska symboler och riter som till stor del dominerar nazismen.

  Missförstå mig inte, jag är själv esoteriker och är väl medveten om att den Gudomliga energin flödar lika över ond som god. Jag är synnerligen medveten om vad som händer en själv när man blir medveten om den energin, genom att stå inför den själv eller genom att få den länkad till sig själv genom de esoteriska skrifterna.

  Den energin kan förvandla gott till ont och/eller förstärka det onda. Den kan även förvandla ont till gott och/eller förstärka det goda. Det är bara frågan om det är personligheten (Den Svarta Logen) eller själen (Den Vita Logen) som absorberar energin.

  Jag är helt övertygad om att många världspolitiker och finansmän, oavsett religion och ras, har den esoteriska kunskapen men använder den för att stärka personligheten och plånboken, istället för att höja själens kvalité och få tillträde till högre dimensioner. Därmed förblir vi/de den här planetens fångar. Jag säger vi, för jag kan ännu inte hävda att de själsliga egenskaperna knäckt den av den här världen skapade personligheten.

  Jag vet att du inte är intresserad, Carl. Det finns absolut ingen skyldighet att vara andligt intresserad. Jag säger det bara för att ge min vinkel på det dolda budskapet som ligger bakom ”arbetslinjen”, det som introducerades av Bush och anammats i EU.
  Jag ser den nakna NAZISMEN och den slutar ofelbart med att man likviderar de som inte anses passa i samhället, uppfylla de mått staten ställer på en medborgare. När man är framme vid målet avgörs bara av tid, stämningar och ekonomi.

  Förresten, du behöver som sagt inte tro på någonting alls, men ett litet tips. När det är dags för dig att lämna den här tillvaron, försök att vara kristallklart medveten ända fram till övergången.

  Slutfas. Det vi sett emanera ur USA, ur finansmän och politiker, de senaste åtta åren, är enligt min åsikt själva innersta kärnan av NAZISM, som i sig är en esoterisk psykos skapad av den Svarta Hierarkin.

 8. carlnorberg skriver:

  Leta kring Kruppcaset och Nobel Dynamite.

  Och vilka de kända svenska industrialisterna som inte den Tyske fursten minns namnet på kan du säkert räkna ut själv.

  Att det nu dök upp en ny beundrare som är avigt inställd till vanlig läsning av historiska dokument, ses som en ren naturlag.

 9. Kachina skriver:

  Det är så gigantiskt, som att söka nål i höstack. Dessutom är det så dj-a tråkigt skrivet.
  Vilken byråkrat, och en byråkrat är lika stimulerande som en böld i arschlet.

 10. carlnorberg skriver:

  Ja det har tagit mig rätt lång tid, och då har jag inte på långa vägar läst allt.

  Detta var även skälet till att man valde att inte åtala mera, det var för vittomfattande, och det kan jag livligt föreställa mig utan datorer.

 11. Kachina skriver:

  ???

  Varför går det inte att länka till; ”jewishsf.com/content/2-0-/module/displaystory/story_id/3877/edition_id/69/format/html/di”

  Är källan trovärdig?

  Det torde väl vara upp till betraktaren att avgöra.

 12. Kachina skriver:

  Det vi inte vet om oss själva, finns i finnarnas minne;

  http://www.suomalaisuudenliitto.fi/vanhatsivut/case.htm

 13. Anna skriver:

  Lille Mister K

  Jag vet sedan tidigare diskussioner att detta med KÄLLKRITIK inte är din starkaste sida.
  För att hjälpa dig ur denna kunskapsbrist ber jag varmt att få rekommendera det gamla klassiga läromedlet på den flesta Universitet ” Källkritik och vetenskapssyn” av Rolf Torstendahl (utgiven redan 1964). Boken berör visserligen ” svensk historisk forskning 1820-1920″ men det är själva metodiken som du MÅSTE ta till dig.

  Jag skriver och upplyser dig i all välmening därför att det är hemskt att se dig svälja
  det som Norbergspojken förser dig med – t.o.m. du borde begripa att en sådan fanatisk trumslagarpojke lever sitt eget liv och ingen vettig människa skulle ens komma på tanken att försöka omvända honom. Därför att det är ett lönlöst projekt.
  Man kan aldrig överbevisa en hu8ndraprocentigt troende konspirationsteoretiker, för en sådan ser spöken även vid molnfri himmer under ekvatorn i 40- gradig värme _ alltså inte bara om natten.

  Ta nu mitt råd, käre äldstebroder – lev väl 🙂

 14. Anna skriver:

  Kachina (igen)

  Visa nu att du är en Riktig Karl! På vilket sätt?

  Pressa (ordentligt) såväl Carl Norberg som Solsburyhill hur dom ställer sig till
  ZOG-teorin (Zionist Occupiation Government).
  Dessa båda fanatiker har tämligen enkelt fått tassa omkring detta ämne under lång tid utan att behöva förklara sig.
  Jag och någon till har tagit upp detta men det har bara i stort sett förbigåtts med tystnad av de båda ”herrarna” – nu har du, Mister K, möjlighet att göra en behjärtansvärd instas. Ta chansen!

 15. carlnorberg skriver:

  Jag vet inget närmare om någon ZOG teori, och jag tillmäter därför inte denna någon betydelse, alltså jag tror inte på den.

  Och vad nu trovärdigheten i Nürnbergprotokollen anbelangar, så torde de ju vida överträffa anonyma debattörer på internet i trovärdighet

 16. carlnorberg skriver:

  Hur går det förresten med kryssareskaderns ekonomiska system?

  Ideliga framgångar antar jag.

 17. Kachina skriver:

  Något har jag missat, för jag har aldrig lagt märke till att varken Carl eller Solsburyhill är några anhängare av ZOG-teorin. Jag tolkar deras teori som att kapitalisten varken är rasist eller nationalist, utan har en närmast religiös dyrkan av pengar och egot. De ser inga gränser, de värnar inget liv än sitt eget. Det sägs, att vissa amerikanare hade aktier i det dotterbolag till IG Farben som tillverkade kulorna till de tyska maskingevär, som dödade 8 000 amerikanska soldater på Omaha Beach on D-Day.

  Jag kan inte minnas att någon blandat in någon annan religion än kapitalism i sammanhanget, annat än jag som ser den esoteriska skuggvärlden i nazismen och i de politiska strömningar som börjat framträda de senaste åtta åren. Från 1989 (1986 i Sverige) till 2000 trodde jag enbart att det var reptilhjärnorna som tagit makten, men efter Bush ”arbetslinje”, Alliansens kopia av densamma, Sarkozi, Berlusconi, ser jag helt andra krafter i rörelse.

  Sedan skall vi vara medvetna om att det är inte alls säkert att Reinfeldt & Co är medvetna om vilken väg de anträtt. De har levt ett helt liv i en skyddad verkstad (politiskt förbund) och blivit matad med förbundets världsbild och halvsanningar.
  Jag är helt säker på att de blir upprörda. De känner inte alls igen sig som en del i den nazistiska essensen, men för den delen kan jag inte undvika att tala om för dem hur den innersta kärnan ser ut. Det är inte för att kritisera, utan för att ge dem möjlighet att inse vart den väg de är inne på leder.

  I övrigt är det med CN och SH som med alla andra udda typer. De ser det andra inte ser. Det finns en annan udda typ här i Byske (det finns gott om byfånar i Byske 🙂 )

  Han började köpa guld för några år sedan. Knäppskallen, då börsen bara steg.

  Själv betalade jag huset 1987. Banken menade att jag inte var riktigt klok, när lånen var så billiga.

  Nej du Anna, Jag ser det abstrakta. Carl och Solsburyhill fyller mycket väl ut det konkreta. Jag tror det skulle vara bättre för er i den politiska hierarkin att lyssna på dem. Ni behöver inte lyda dem, men lyssna på dem så att deras aspekter finns med i er världsbild.

 18. Kachina skriver:

  ”Yet the eugenics program that authorized sterilizations of ‘social undesirables’, begun in 1935, continued long after the war, persisting until an agency that called itself chillingly the National Institute for Racial Hygiene died a quiet death in 1976. In postwar decades when Social Democratic Sweden considered itself a citadel of enlightenment and tolerance, the country was silently pursuing principles of racial purity long since discredited in most of the world. During those 41 years, some 60,000 Swedes were sterilized as misfits who did not meet the ideal of the blond, blue-eyed, intelligent Scandinavian.”

  Dead 1976.

  Reborn 2006

 19. Helena Palena skriver:

  Om det inte vore för Ian W, Carl N och Solsburyhill skulle jag nog inte titta in på denna blogg.

  Kachina: Leta efter Warburg…

  Lilla Vackra Anna har mycket kvar att lära – men det har å andra sidan 98 procent av mänskligheten också!

 20. solsburyhill skriver:

  ZOG-teorins ursprung, omfattning och verkningar har jag inte ägnat något större intresse för. Somliga verkar dessutom per automatik likställa kritik mot ett sionistiskt styrt elitsamhälle med hets mot judar som folkgrupp. Inget annat kan vara mer felaktigt.

  Att judiska organisationer har ett stort inflytande över t.ex. finansvärlden är ett obestridigt faktum och är ju inget konstigt i sig. Tvärtom. Men liksom fallet är med de flesta grupperingar i samhället finns extrema yttringar eller element på endera sidan. Det är när dessa extrema yttringar får hålla i verktygen och utöva sin makt på ett högst dubiöst sätt som man har all anledning att iakttaga stor försiktighet.

 21. goteborgslullaren skriver:

  Trumslagar Carl,

  Lyssnade av en slump på en gammal Beatleslåt igår kväll och av någon anledning kom jag att tänka på dig (som tur är bara några korta sekunder, därefter hjälpte mig kroppens eget dopamin på rätt köl igen och lilla Pilar (una mujercita muy linda) dominerade åter mitt inre.
  Men hur sjutton kunde Lennon/McCartney beskriva dig redan på 60-talet? 🙂

  He’s a real nowhere man,
  Sitting in his nowhere land,
  Making all his nowhere plans for nobody.

  He’s a blind as he can be,
  Just sees what he wants to see,
  Nowhere man can you see us at all?

 22. nathaliesview skriver:

  I landet Neutraliens Arvsfurstepalats serveras äppel-MUST med Nürnbergerstek och ariska små rullar inlindade i case sensitive.

  Smaklig måltid!

 23. solsburyhill skriver:

  Mycket riktigt, Kachina.

  Jag har aldrig krävt och skulle aldrig få för mig att kräva av någon här att slaviskt följa mina principer. Nejdå, det står naturligtvis var och en fritt att tro på vad han eller hon vill. Om jag på något sätt kan bidraga till att (om än bara för stunden) lyfta på skygglapparna och blicka ut över pottkanten, så är det ju bara bra. Men, som sagt, det är upp till var och en.

  Dessutom, det är när motparten saknar argument i sak som personangreppen tar över. Ingen nämnd, ingen glömd.

 24. solsburyhill skriver:

  Helena 1:14

  Tack för de fina orden! Du glömde Kachina…

  Anna 12:05

  Och du definierar den som har en annan uppfattning än din egen som fanatiker?

 25. Kachina skriver:

  Lite mer till det jordnära. Det går jäkligt trögt att läsa Nürnberg-processen, dels på grund av att skribetnetn är tråkig, dels på grund av att jag fortfarande inte blivit av med den ihärdiga förkylning som inleddes för några veckor sedan.

  Det där med att fylla stövlarna med iskallt Bottenviksvatten när jag drog upp båten och sedan gick i de stövlarna några timmar, är INTE en hälsokur om någon skulle få för sig att prova. Det blev bara sämre. Igår, när jag var nästan däckad efter att ha varit ute i snålblåsten vid havet i några timmar. När jag kände att det gjorde ont i revbenen när jag andades, sade jag till frugan;

  –Jag tror jag har lunginflammation.

  — Du måste till doktorn, svarade hon. Det kan vara lungcancer efter att du rökt i snart femtio år.

  Som varande besserwisser, tänker jag före jag agerar. Om det är lunginflammation går det över med vila, vitlök och vitaminer. Om det är lungcancer går det inte över vad än jag gör.

  Så,…..vad f-n skall jag då till doktorn att göra?

  Han har väl nog med att 90% av tiden sköta Landstingets administration. Resterande tid må han väl få använda till de sjukdomar som inte går över av sig självt och går att bota.

  Nu blir det ”Kronblom-läge” på sofflocket.

 26. carlnorberg skriver:

  Jag har faktiskt upplevt detta rätt många gånger förut, om än i andra sammanhang och skalor, och det slutar alltid lika.

  Och som sagts så är alltid argument i sak välkomna avbrott i den så i övrigt monotona strömmen av argument.

 27. nathaliesview skriver:

  Det är sååå intressant att gräva i den förbjudna nazismens underjordiska gångar, först då går det att förstå IB-affären och Globalist idealisterna pågående vapen-agenda.

  Nazisterna förlorade inte kriget, de flyttande enbart sin verksamhet till ett annat land…

  In favor of Human Dignity.

 28. solsburyhill skriver:

  Kreditfrossan fortsätter alltjämt med 3-månaders U.S. T-bills yield på enbart 0.23% (ner från 0.27% igår) alltmedan Federal Reserve tecknar dessa i allt raskare takt. Igår meddelades att man tecknade för ytterligare 30 miljarder USD för att bekosta löpande extra lånefaciliteter till bankerna.

  Federal Reserve försöker injicera pengar i privatägda institutioner alltmedan dessa fortsätter att bolla tillbaka pengarna till Federal Reserve. En oönskad effekt av de upphausade bankgarantierna har blivit att money market funds har stött på hårdare konkurrens från vanliga bankkonton och har blivit mer motvilligt inställda till att returnera pengar till marknaden för kommersiella papper.

 29. solsburyhill skriver:

  Krya på dig, Kachina.

  En Aalborgs Jubileums kanske inte hade suttit helt fel i detta läge…

 30. goteborgslullaren skriver:

  Ringling Bros och Barnum&Barnum kommer sannolikt att överösa er med erbjudanden
  inför kommande säsong.
  Illusionister är i ropet för tillfället och maken till verbal och tankemässig dyngspridning som produceras från Solsburyhill, Nathaliesview, Musse Pigg himself kan bli en kassasuccé i cirkustältet.
  HP kan kanske agera som assistent (iklädd hög hatt och käpp) och Mister K kan väl få några dollars bara för att visa upp sig (kanske t.o.m. förhandla sig till högre gage om han visar hela CV:t, dvs även sejouren på Reeperbahn 🙂

  Tältprojektet i Sverige kan kanske vara ett annat alternativ – Kommunistiska Partiet har dock konstant ebb i kassn och kan knappast locka med människovärdigt gage.

 31. goteborgslullaren skriver:

  Solsburyhill 2:53

  Du ska inte lura i en gamling sprit – tänk om han blir oregerlig och lullar ner
  i älven eller börjar antasta fruntimmer 🙂

 32. goteborgslullaren skriver:

  Tokfan i Byske

  Men även jag önskar självklart att du snart återfinner hälsan . . . . . . . 🙂

 33. goteborgslullaren skriver:

  Solsburyhill

  Så här skulle det även kunna gå för Kachina om han fick tillgång till Aalborgs
  Jubileum 🙂

  Under sommaren 2002 led Göran Persson av sin cykelskada och var bland annat nära att svimma under ett tal i Almedalen samma år. Vad han inte berättade var att olyckan inträffade i samband med en ”förfest” och att han senare cyklade in i ett vändkors med vurpa som följd. Pär Nuder skriver själv att olyckan var ”onödig” eftersom vändkorset var lätt att runda.

  Enligt Pär Nuders bok inträffade olyckan då de två tillsammans med dåvarande statssekreteraren Sten Olsson tömt en kylbox med ”tilltugg och dryck vid badstugan” i Harpsund. Exakt hur mycket dryck de inmundigade framgår inte, men Pär Nuder skriver i boken hur sommaridyllen stördes av de tre ”skrålande” männen, enligt Aftonbladet.

  När det var dags att ge sig av till matsalen och middagen ska Nuder och Olsson ha ”lullat” iväg medan Göran Persson cyklade i förväg. Hur det gick sedan vet vi redan.

 34. solsburyhill skriver:

  Bäste kalsongkryssare,

  Tack för ditt i sedvanlig stil sakliga inlägg. Det krävs uppenbarligen inte speciellt mycket för att roa dig. Kanske något att fundera över innan det är dags för nästa erövring i trikåerna.

  dito 2:56

  Då torde han vara i gott sällskap…… 🙂

 35. Helena Palena skriver:

  Nä, nu får ni fan ta och skärpa er! Ian har gjort ett nytt inlägg och ni bara gaggar om ert. Visa lite stil! På en blogg ska man kommentera inläggen in the first fucking place!

  Correct me if I am wrong!

 36. solsburyhill skriver:

  Ian,

  Panik och skrämseltaktik säljer. Med dubbla budskap som russinet på kakan uppnår man sedan fullkomlig förvirring och misstrohet. Detta har uppenbarligen DI lyckats med på ett utmärkt sätt.

  Vad avser börserna är allt efter en kortare fylla zurück zur Realität…

 37. goteborgslullaren skriver:

  Assistenten (käpp/hög hatt) HP 3:44

  Om vår käre bloggvärd någon gång tittar in på sin blogg, förmodar jag att hans första tanke är ung. ”vilken samlig dårar som håller till här”!

  Och tanken att dessa kufar, ingen nämnd och ingen glömd, skulle hålla sig inom ett givet regelverk, tror jag aldrig ens föresvävat den gode Ian – någon gång kanske han i stället ler i mjugg och tänker ”hur fan orkar dom hålla på”?

  Tomtarnas julparad står sig slätt i jämförelse 🙂

 38. carlnorberg skriver:

  Ja vad avser analysen av det ekonomiska läget synes det ju knappast vara mycket till debattforum.

  Och att debattera de ämnen som kalsongkryssareskadern förnöjs av, synes ha sin begränsade spänning.

 39. Anna skriver:

  Helena Palena försöker läxa upp kommentatorerna på denna blogg och manar till följsamhet (3:44).

  Min första reflektion är att hon kanske ej synes vara den bästa förebilden för en dylik åtgärd, eftersom hon är en person som a/helgonförklarar Marlboromannen Putin,
  b/förnekar div. fakta, t. ex. att månlandningen ägt rum, c/tydligen är i fullkomlig avsaknad av källkritik eftersom med hull och hår sväljer Carl Norbergs förvirrade antikapitalistiska och antiglobaliseringsteorier, d/tycker att såväl Solsburyhill som Kachina är vederhäftiga och e/kallar inlägg av annan åsikt för personförföljelse.
  Håll i hatten skulle jag vilja utbrista!

  Jag tycker personligen att denna blogg har stor charm, vem som helst kan skriva vad som helst – vissa, som t. ex. Göteborgslullaren har alltid glimten i ögat och oftast ett mycket dubbelbottnat budskap (som dock bara ett fåtal tycks förstå). En annan person som jag speciellt vill framhålla är Peter Hammarberg, han förmedlar såväl djup kunskap som bitsk humor och framstår precis som göteborgslullaren att vara ytterst allmänbildad.

  PS Krya på dig Byskebusen, även om du oftast uppträder som en liten virtuell clusterbomd. Som tur är med dålig sprängverkan! DS

 40. Kachina skriver:

  vad är livet utan omväxling och humor?

  Svaret har han som uppnått allt i livet, utom lycka och humor, han som en afton gick hem och satte en kula genom skallen.

  HP, lika lite som man kan äta äpplen ständigt, kan man diskutera finanser ständigt. Man måste variera intaget och uttrycken.

  Jag tror att Ian har humor.

 41. solsburyhill skriver:

  Jag är tämligen säker på att Ian har humor, CB däremot enbart humör…

 42. Kachina skriver:

  Jag ser att CB är känslomänniska och idag gratulerar EU till ett effektivt ledarskap. Även modersater måste en dag lära sig skillnaden på hafsverk och effektivt arbete. Sarkozy klubbar visserligen snabbt, så snabbt att man är klara till lunch, men förstår han de långsiktiga konsekvenserna av sina beslut?

  Sarkozys fredsavtal mellan Ryssland och Georgien var ett hafsverk. Alliansens lagstiftning och regelverk är och förblir hafsverk, där tanken inte ens når till samhällets 30-skyltar.

  Ett servitut är ett avtal mellan två fastigheter där man skall tänka förbi nästa ägare, minst trettio år. Hur långt skall man då tänka i avtal mellan nationer, mellan stat och individ. Ja, iaf längre än Alliansens 30 månaders perspektiv och längre än Sarkozys 30 dagas perspektiv.

  Jag tycker att CB skall tugga och svälja sina egna gratulationer till ett effektivt EU

 43. LatentEnergi skriver:

  Jasså, ni gökungar sitter här o kvittrar fortfarande?

  Anna:
  ”Klusterbomb med dålig sprängverkan.” Den metaforen ska jag minnas för att vid behov avfyra vid minsta gruff.

  Ian:
  Det börjar kännas som livet på Titanik nu , de sista minuterna.
  Ska man skratta eller gråta? Man kan i alla fall länsa barskåpet utan att någon bryr sig?
  Nu är förlusterna upp i 22 000 000 000 000 kr (enligt Sten Sjöström i NewYork).
  Skulle någon märka något om jag norpar 0.001% av de pengarna?
  Det motsvarar 2000 miljoner.

  Jag äger idag 2 miljoner mark.
  (En tysk sedel från 30-talet.)

 44. JuanduBaeumond skriver:

  I am awaiting an answer from the lille gode munskänken Leif Pagrotsky. Weep or cry, that´s my humble question.
  In Danish you say Oscar34 is a kransekage!

 45. carlnorberg skriver:

  Ja det är ju inte utan att det känns lite som att det nu bara är slut kvar på det samhälle vi kände.

  Mycket kommer att hända fort inom kort.

 46. JuanduBaeumond skriver:

  Dear Carl Norberg,
  Are you speaking instead of den gode lille munskänken Leif Pagrotsky? Is it true that muchá gonna happen´mighty soon?
  How about the gin palace in Tungelsta? Any dudes left?

 47. Kachina skriver:

  nathaliesview Säger:
  oktober 16, 2008 kl. 2:39 pm

  En youtube väl värd att ha som daily reminder. Särskilt orden i slutet;

  Krig vinns inte längre på slagfältet,
  but in the minds of people.

  Den är bra även om den inte nämner tiden mellan 1965 och 1976 då experimenten flyttade ut från mentalsjukhusen till matställen, krogar och ölschap, allt i CIA:s regi.

  (Sagt av en som blev utsatt, 2ggr)

 48. Kachina skriver:

  JuanduBaeumond är sannolikt inte den äkta jeandebeaumont, utan ännu en yttring från den extrema kalsong-eskadern.

  carl n 6:39 pm

  Detta kan eventuellt vara den här civilisationens undergång. Inte så märklig händelse i sig. Det har hänt förut. Det är som att klorinstäda toaletten. Nästan alla bakterier dör och de som blir kvar börjar föröka sig igen. Det intressanta är frågan huruvida det kollektiva medvetandet utvecklat sig längre än det föregående. Det värdet kan vi se först från en position utanför oss själva.

  I övrigt händer inte så mycket revolutionerande för den enskilde själen. Energi och medvetande är två aspekter av samma, kan inte förstöras, bara transformeras.

 49. carlnorberg skriver:

  Kalsongkrysseriet verkar få en oroväckande spridning, den ena snedseglaren efter den andre ställer ut sig till allmän beundran och särskild eftertänksamhet.

  Detta kanske görs i syftet att skapa en ökad förståelse för den forna rashygieniska vurmen.

 50. goteborgslullaren skriver:

  God morgon samtliga harpolekare!

  Jag vill bara tillkännage för samtliga livsbejakare som finns på denna blogg att jag om ett par timmar avreser till Zürich och därefter imorgon förflyttar mig ner till Mauritius, den paradisiska ön i Indiska oceanen som förknippas med dronten.

  Då jag räknar med att hålla mig fullt sysselsatt såväl dagar som nätter genom att bara följa mina naturliga instinkter, kommer jag med största sannolikhet inte att ägna mig åt några artificiella utsvävningar på denna blogg under de närmaste 17- 18 dagarna, vilket torde glädja ett helt skrå (dvs det konspiratoriska och, i sina egna ögon, världsförbättrande).

  Som avslutning ställs ganska naturligt frågan vem jag har bjudit in som s.k. resesällskap – och jag kan tyvärr bara en smula kryptiskt svara att skulle ni få veta det, skulle ni antagligen ”gå i full spinn.” Här räcker inte bara epitetet ”känd från TV” . . . . . . . .

  Vännen
  Dee Dee Sharp – mer känd som göteborgslullaren

 51. solsburyhill skriver:

  kalsongkryssaren (alias Tage Tosa)

  Jag tror det intresserar få, om någon, vilken minderårig lokal TV-profil eller snapshot från de Blindas Magasin alt. Vänt i Häcken som du lyckats muta.

  Vi kommer inte att missa dina sakliga inlägg, men vem vet, du kanske rent av kommer till insikt efter din avkoppling.

  Trevlig semester önskas dig likväl.

 52. Kachina skriver:

  lULLAREN

  Mauritius, den paradisiska ön i Indiska Oceanen förknippas med Mona Sahlin och ”time out”, något man tar efter en politisk grundstöttning. (Alltså, ett flytetyg tar stöd av grund för att hålla sig över vattenytan.) (Ur norrländsk ordbok på väg till tryckeriet)

  Ja, det är mycket nödvändigt att du reviderar din världsbild, som precis rasat, på den paradisiska ön i indiska oceanen. Passa på att be lokalbefolkningen lära dig lite om den växelverkan mellan de två yttersta polerna Ande och Materia som i sin tur alstrar det köttpaket du går och släpar omkring på.

  Oj,oj,…jag är imponerad av sällskapet. Tror jag måste ringa Hänt i Veckan för att be dem göra ett reportage med Gbg:s kalsongkryssare och sällskap.

 53. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Ian Wachtmeister – Apropå att skrämma upp folk – så känner Du säkert till att det är en 6000-årad grej för att få folk lättmanipulerade = som får i skock, tyvärr tyvärr…

  Det fungerar lika bra i dags dato som det alltid har gjort – så det var nog ej alls så att trycksvärtan tog slut på DI – utan det var säkert en mycket väl planerad grej att ej alls offra någon trycksvärta på börsuppgången, allra troligast… 🙂

 54. carlnorberg skriver:

  Kryssarklubben på Mauritius, ja det kan jag just tänka mig.

  När jag var där senast så blev jag så förbannad på Sydafrikanernas uppträdande att jag omgående åkte hem. Men detta kan ju ha bättrat sig nu, det vet jag inget om.
  Men nog tror jag att det fortfarande gäller olika badstränder och så vidare.

  Oljedollarpriset/

  Eftersom dollarpriset bestäms av den efterfråga som råder på dollarvaluta så innebär att för litet utbud eller för låg tillgänglighet av valutan, att priset på valutan stiger.

  Just nu råder en enorm brist på valuta på i princip varenda kapitalmarknad på jordklotet, däremot så finns det mängder med fiktivt bildad valuta uppbundet i form av övervärderade fastigheter, kreditderivat samt andra finansinstrument vars värdegrund vilar på en efterfråga som inte gäller.

  Problemet i nu är således att dessa tillgångar inte går att realisera och använda, av det enkla skälet att de nu saknar värde motsvarande den valutabildning som de har utgjort grund för, inte ens om de ändå fortfarande skulle ha något värde, så vill innehavaren sannolikt realisera sin förlust.

  De enorma likviditetsunderskotten på valuta och finansmarknaderna blir utifrån detta något av ett moment 22 läge.

  Givet att staten tillskjuter likviditet så kommer bankerna att först försöka befria sig ifrån att behöva realisera sina förluster, vilket i sin tur innebär att likviditeten ändå inte kommer att nå den realekonomiska marknaden där denna likviditet behövs. Bankerna ser inte till samhällets nytta, utan givetvis främst till sin egen.

  Vad avser oljepriset så kan detta säga speglas i den brist på dollarvaluta som föreligger på den realekonomiska marknaden, och det relativa pris på dollarvalutan som andra valutor nu får som relation.

  Utbudet för dollarvaluta för handel med olja, är alltså nu långt under den efterfråga som råder, vilket speglas i den nu uppkomna situationen.

  Eftersom förlusttäckningsbehoven är av rent astronomisk natur så kommer inga likviditetsinjektioner i världen kunna få fart på den realekonomiska situationen, så länge detta går via banksystemet, eftersom detta system helt absorberar injektionernas effekter.

 55. solsburyhill skriver:

  CN

  Bra skrivet och så sant som det är sagt!

 56. Kachina skriver:

  Lösning = förstatliga finanssystemet?

 57. Helena Palena skriver:

  Tur att man är praktiskt lagd och vet vad som kan ätas i naturen.

 58. mrmhalland skriver:

  Lullaren :

  >Mauritius, den paradisiska ön i Indiska oceanen som förknippas med dronten.

  Jag förknippar denna ö med Mona Sahlin när hon behöver time out.

  Jag önskar dig en trevlig semester !

 59. Anna skriver:

  Lillgubben Kachina 9:13

  Du skriver: ”Lösning = förstatliga finanssystemet”?

  Jahadu lille vän, tänk vilka härliga förebilder du har när det gäller kollapsade finanssystem i en mängd nuvarande och/eller tidigare socialistiska/kommunistiska stater.
  Man kan ju undra över varför du och din devote vän, Norbergsgrabben, aldrig gör jämförelser åt detta håll eller tar med tidigare utfall (många års studier finns tillgängliga) från dessa länder som en parameter i de diffusa och egenhändigt fantasiuppbyggda ekonomiska trossatser som ni älskar att älta på bloggen.
  En beståndsdel dominerar i ert ekonomiska tänkande och det är beståndsdelen som man kan benämna VÅT FANTASINDRÖM utan verklighetsförankring!

  I övrigt vill jag önska Göteborgslullaren en innehållsrik vistelse nere på Mauritius och jag utgår från att han bokat ett 5- stjärnigt hotell, så att han inte behöver ge avkall på vissa beståndsdelar av livets nödtorft som han är van vid, t. ex. kallmanglade råsidenlakan 🙂

 60. Kachina skriver:

  lilla anna virrpanna

  Du kanske inte lade märke till frågetecknet bakom orden, förstatliga banker?

  Det var alltså ämnat att någon skulle ge förslag på vad ”vi” bör göra, istället för att konstatera att vi närmar oss doomsday.

  Som du redan vet har jag konstaerat att kapitalismen ligger i samma grav som kommunismen. Ni däremot, verkar inte fatta att detta är kapitalismens död, 19 år, tio månader och tre dagar efter planekonomins död.

  Vi måste alltså hitta på något annat. Borg har stigit i aktning de senawte veckorna, om jag skall döma efter rubrikerna. Den marknadsliberala kapitalismens psykos verkar, åtminstone hos Borg, ha lösts upp till en insikt att man inte kan göda svinen, när det är kossorna som mjölkas.

  Jag måste säga att sedan 2003 har jag aldrig förut lysssnat på så många intellektuella idioter, som då skränade i media. Undrar just vilken garderob de liken gömmer sig i nu? Börsen som gick upp för en dag genom stimulanspaketet, faller igen.

  Vad skall ”vi” göra?

  Jag som alltid tänker långsiktigt köpte redan för trettio år sedan boken ”Ätliga växter i Skog och Mark, vetandes aqtt en dag skulle jag få rätt när jag sade att det här går åt helvete.

  Kom med en bra idè, Anna.

 61. carlnorberg skriver:

  Det var ett rent reotoriskt frågetecken Kachina.

  Någon får gärna förklara för mig hur ett valutasystem som verktyg för samhället, skall kunna verka i någon enskilds intresse utan att samhället förlorar på detta?

  Men Anna tycks ju ha huvudet där detta har mist sin effekt en smula.

  Vem är det hon tjatar om som förespråkar denna typ av ekonomier hon talar om?

  Hon kanske tror att ekonomisk teoribildning har sin grund i politiken?

  Ekonomi kan finnas utan pengar, men pengar har ingen mening utan ekonomi.

 62. carlnorberg skriver:

  Kachina, jag skriver en motion på detta tema.

 63. carlnorberg skriver:

  Anna på tal om automobiler!

  Du kan väl försöka bemöta mitt inlägg om oljedollarvärden i sak?

 64. Anna skriver:

  My dear Mister K

  Än så länge har jag stor tillit till hur hrr Reinfeldt/Borg agerat och fram tills dess motsatsen bevisats kommer jag att ha fortsatt förtroende för dem.
  I begreppet fortsatt förtroende förutsätter jag att ”tumskruvarna” dras åt ordentligt gentemot banker och andra finansiella institut samt att, om inget annat hjälper, en ny förordning sätter stopp för ”bonusvansinnet”.

  Och så till den av dig efterfrågade goda idén från mig:
  Håll Sahlin, Östros, Wetterstrand, Ohly, Andnor och andra djupingar så långt borta från makten som möjligt, så ska du nog se att livet leker även för dig framledes!

  /Din lilla Anna ‘)

 65. Kachina skriver:

  Min bild av samhällets ekonomi är kristallklar.

  De fyra hörnstenarnaa, rättsväsende/valuta, utbildning, försvar, sjuk/äldrevård skall ovillkorliggt ägas och drivas av samhället. Den infrastruktur som förbinder hörnstenarna skall ovillkorligt ägas av samhället, men kan i vissa fall drivas av privata entreprenörer.

  Sedan skall man naturligtviss göda korna som mjölkas mer ihärdigt än svinen som bara blir omåttligt feta.

 66. Kachina skriver:

  Jag kan godkänna att både Borg och Reinfeldt stigit i aktning, nu när insiktens ljus lyser över dem och de, åtminstone tillfälligt, slutat koncentrera sig på att stigmatisera folkgrupp.

 67. soli01 skriver:

  Norberg – om lånebehovet mer eller mindre skulle upphöra hur skulle bankerna då fungera? Vi lever i dagens samhälle bara på lån -hur ska det sluta – jo nu ser vi väl resultatet? När alla lever på lånta”fjädrar” kan det inte bli annat än kaos eller… Jag – bara en novis.:-)

 68. Anna skriver:

  Carl den Bedårande 12:06

  Du skriver: ”Ekonomi kan finnas utan pengar men pengar har ingen mening utan ekonomi”.

  För att göra mitt svar kort kan jag säga så här, att jag föredrar praktik framför teori och gärna praktiska exempel på ett vardagligt plan, nära den enskilde människan.

  Därför skulle jag ha svårt att hävda att min ekonomi är god om jag inte har tillräckligt med pengar för att köpa mig något snyggt från LV.
  Min, som du kallar den, ”ekonomiska teoribildning”, har sitt basläger i min egen plånbok.**

  ** För att även du skall förstå så innefattar ordet plånbok här ovan mina samlade ekonomiska tillgångar 🙂

 69. Kachina skriver:

  ” 68.

  ** För att även du skall förstå så innefattar ordet plånbok här ovan mina samlade ekonomiska tillgångar 🙂

  I Zimbabwe kostar ett bröd sju miljoner dollar, även för den som hade flera miljoner på banken före hyperinflationen.

 70. carlnorberg skriver:

  Solil.

  Människor kan leva vidare utan banker, men banker lever inte så länge utan människor.

  Så det krävs ekonomier som går att hantera politiskt, för att inte systemen skall bli korrupta.

  Och ja vi ser resultatet av vå historia i nu, så är det.

  Anna, ja tänk vilken glädje pengarna skapar.

 71. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Apropå ”tugget” ovan om ekonomin – så är det enligt Ekonomifakta ett faktum att de svenska hushållens soliditet = betalningsförmåga = självkänsla har minskat med ca 50 % under de senaste ca 25 åren.

  I mitt perspektiv sett så är det omöjligt att tala om demokrati – i meningen folkstyre – ifall vanligt folk = humana MedMänniskor = väsentligt flera än 90 % av medborgarna ej har en rimligt god soliditet = betalningsförmåga = självkänsla.

  Så kommer den här soliditetsutarmningen att fortgå i mitt kära fosterland Sverige några få år till – så MÅSTE det ju rimligen bli ett feodalsamhälle i Sverige igen, tyvärr tyvärr… Vad Wi sedan väljer att kalla det – höger eller vänster – det kan väl kvitta – eller ?

 72. Anna skriver:

  Norbergsgrabben 12:38

  ”. . . . . tänk vilken glädje pengarna skapar.”

  Håller fullständigt med dig. Som din protegé Mister K redan känner till slipper jag sedan många år tillbaka att köra omkring i en rostig gammal Scorpio.

  🙂

 73. carlnorberg skriver:

  Så vilket bilmärke du åker runt i har en betydelse för dig?

 74. carlnorberg skriver:

  Jag kan emellertid avslöja för dig att det kan komma insikter om annat under vissa givna förutsättningar.

 75. Anna skriver:

  Norberg 3:22

  Inte direkt livsviktigt men har man kört Mercedes i ett antal år, fortsätter man gärna. Din nära protegé uppe i Byske vet dessutom att jg rattar ett riktigt ”slagskepp”sedan några månader tillbaka, dvs en C-klassmodell i blå metallic (går bra ihop med av mina LV- väskor).
  Any objections?

 76. Kachina skriver:

  Objections, nae.

  Tänkvärda tankar däremot. Min Scorpio á 7 500 kronor tar mig till samma ställe som din Mercedes á 750 000, på samma tid och lika bekvämt. Så,…..vari ligger skillnaden?

  Ja, någon av oss känner sig behöva köpa självkänsla och det är inte jag. 🙂

 77. Anna skriver:

  Mister K 3:50

  För din kännedom vill jag påpeka att jag alltsedan tonåren alltid blivit väldit uppvaktad och även om du inte (heller) är någon skolad matematiker, bör du kunna räkna ut att jag ej körde bil när jag var 15 år (vilket är ett tag sedan).
  Slutledning: Min självkänsla har därför inget med mitt bilval att göra men mina kollegor/vänner/grannar skulle nog höja på ögonbrynen om jag kom farandes i en rostig gammal Scorpio 🙂

 78. Kachina skriver:

  Undanflykter,……alla statusprylar är ett försök att placera sig i en von oben-position.

  Dessutom är dörrarna på en Mercedes -00 upprostade långt före dörrarna på en Scorpio -90, som inte rostar utan måste köras i Kausokoskis flistugg för att destrueras.

  ”Glitterfolkets” tid är förbi. Snart få även ni söka er föda bland skogens lavar.

 79. Anna skriver:

  Men lilla gubben,

  Varför har du så förutfattade meningar om livet? Tror faktiskt inte du är avundsjuk, eller rättare sagt är jag övertygad om att du inte är det (till skillnad mot din gode vän,
  kvasiekonomen Carl).
  Jag lever ett bra och bekvämt liv och skäms inte över det. Annars är jag folk är mest!
  Och jag är väldigt duktig på att ”säga ifrån”, något som otaliga konferenser mm mm inkl. tillhörande dreglande, fulla karlar har lärt mig 🙂
  Men jag förutsätter att du är en gentleman . . . . . . . . . . . fast ditt humör kan vara lite väl häftigt!
  Nu loggar jag snart ur, helgdagskvällen närmar sig, ha det så bra uppe i skogen!

 80. Kachina skriver:

  Anna

  Självkänslan sitter inte i spegeln och antalet uppvaktningar stärker inte självkänslan (dom är bara ute efter sex, babianhannarna)

  I övre tonåren var jag ihop med en tjej i mer än ett halvår. Hon var, och är troligtvis än, vacker som en gudinna, men hennes självkänsla var = NOLL

  Det har alltså inte med utseende att göra, utan mer att man blir det omgivningen gör en till. Hennes pappa var alkoholist och i en strikt religiös bygd som Skellefteå, var hon DÖMD redan innan hon börjat skolan. Inte direkt och uttryckligt, utan genom alla de subtila signalerna som grävde en vallgrav mellan henne och det etablerade ”hederligt kristna” samhället.

  Även hon trodde att självkänsla handlade om pengar och status. Jag vet inte hur det gått för henne, om hon fått sin självkänsla och om hon tillskansade sig den genom pengar.

  Nej, jag är inte avundsjuk på någon. Jag får bara horn i pannan när jag ser feta och svin sko sig på andra. (bonusstyrelser)

 81. Kachina skriver:

  ”Jag får bara horn i pannan när jag ser feta och giriga svin sko sig på andra. (bonusstyrelser)”

  Så skulle det stå.

 82. solsburyhill skriver:

  Anna,

  Jag vill minnas att du tidigare skrivit här på denna blogg att ditt nyinförskaffade åkdon var en CLS och icke ”enbart” en C-klass. Hur är det med sanningshalten egentligen? Eller du kanske inte vet så mycket om MB:s portfölj när allt kommer omkring. Huvudsaken är tydligen att det finns en stjärna på motorhuven eller i grillen. Då duger säkert också en A-klass…

 83. soli01 skriver:

  Att Expressen nu har fått sin överman låter helt otroligt. Vet inte storleken på layouten, men förstår att den var häftig. Nu får Expressen vässa sina klor ytterligare om de vill vara värst!

  Ser att det finns flera som tidigare varit på CB:s blogg, så jag säger hej-hej på er alla.
  Har haft bredbandsproblem under en längre tid så det har varit dåligt med evt kommentarer och det har säkert gått bra mig förutan.:-)
  Verkar dock oroande att mister K får horn i sin panna. Vad bliva av sådant!:-)

 84. Kachina skriver:

  ”Verkar dock oroande att mister K får horn i sin panna. Vad bliva av sådant!:-)”

  Ett virus som smittar 95% av befolkningen + statsminister och finansminister.

 85. soli01 skriver:

  Vi har en virusfri statsminister och även finansminister annat är bara en dröm. Det finns inga bättre vad jag kan se för tillfället. Förslag emotses om dessa poster!:-)

 86. Kachina skriver:

  Carl Norberg och Solsburyhill skulle passa utmärkt.

 87. soli01 skriver:

  .:-))Ok , det var ett förslag.

 88. nathaliesview skriver:

  Kachina, 16 okt @ 07:38

  Menar du droger i drinkarna?

 89. nathaliesview skriver:

  lull – offshore banking dreams :-))

  Maritius….mmm härligt!! Kryssningsutrustningen nedpackad förståss…!

  Myy hyy

 90. Kachina skriver:

  nathaliesview

  Under skinkskivan på mackan i första fallet. I kall juice i andra fallet. Vet inte vilka medel de använde, men resultatet var nog givande, för dem.

 91. nathaliesview skriver:

  Offshore banking dreamer,

  Du borde ha denna portofolio med på banking – resan: http//www.youtube.com/watch?v=aSZ2-uf6C4o

 92. nathaliesview skriver:

  Kachina,

  Det måste varit en skräckupplevelse. Uurk!!

  CIA:s monsterverksamhet har utmynnat i uppfinningar för kontroversiella vapen, implementerade för Mind Wars.

  Kort introduktionsvideo till Dr. Nick Begich kunskaper på området. http://www.youtube.com/watch?v=kdn03pUx4-M

 93. nathaliesview skriver:

  Nytt länkförsök Offshore banking…

 94. Anna skriver:

  Solsburyhill 5:52

  Jag vet sedan tidigare attt du har lätt för konspiratoriska tankar 🙂 och detta gäller tydligen i stort som smått. Egentligen är det ju helt ointressant vad jag har för slags bil och om jag kallar en CLS för enbart C- klass men eftersom du ”märker ord” kan jag ej låta bli att svara dig.
  Jag ber övriga läsare att ignorera denna lilla kommentar!

  ************************************************************

  Den 2 oktober 6:49 på tråden ”SVT hoppas på etc” skrev jag det som jag kopierat här nedan, som svar till en fråga från ”projectbluebeam”.

  ———————————————————————————–
  projectbluebeam 5:24

  För att modellen skulle vara kompatibel med min enkla lilla LV- handbag, valde jag denna gång en CLS i matchande färg

  ———————————————————————————–

 95. Anna skriver:

  soli01 7:26

  När du läser Mister K:s kommentar 6:52 märker du att det gamla beryktade cementgolvet fortfarande fördunklar hans tankeverksamhet.
  Alltså fortfarande samma gamla Byskebuse 🙂

 96. Kachina skriver:

  Anna

  Det är inte lönt att förringa en persons kunskaper genom att förringa hans person. Det biter inte på mig i alla fall. Det är klart, mycket förändrades vid kontakten med cementgolvet. Många hjärnceller fyllda med mainstreamat slagg försvann och har ersatts av andra kopplingar.

  Lägg även märke till att jag ger både Reinfeldt och Borg credit för uppträdandet den senaste veckan, liksom tydligen en stor del av allmänna opinionen, enligt Expressen.
  Inte för att de trycker nya pengar, inte för att de gör som velpellen i väster (de har inget annat val) utan för att de visar ledarskap, kyler ner läget och ger folk/marknad intryck av att de har kontroll över läget. (Samt att de lovar städa upp i bonusskiten, som i sig är den ursprunliga orsaken till risktagandet och förlusterna.)

  Det är viktigt hur ledare agerar. Se bara på velpellens och hans pudel-kennel, hur de agerar i Europa, utvidgar EU genom Nato, smyger i gränderna och töjer ut gränser, flyttar tomtpålar i skydd av mörker och prostituerade journalister. När då Putin/Medvedev satte ner foten, stod Väst-Europas allmänna opinion på deras sida trots intensiv propaganda från velpellen i väster.

  Ni angriper Carl Norberg och Solsburyhill på fel sätt. Man behöver inte vara mer än allmänbildad för att förstå att Carl vet vad han talar om och ni förstärker hans identitet genom att angripa hans person, när ni inte klarar att angripa hans kunskaper.

  Carl Norberg är inte ledare, ingen statsminister-kandidat. Han är en person som ledare/statsminister/finansminister skulle vinna på att ha med i förhandlingarna. Men det är klart, det är livsfarligt. Carl är knappast den som håller käft när girigbukarna valsar.

 97. Kachina skriver:

  Anna

  Man skall inte skriva samtidigt som man talar i telefon. Ovanstående blev lite osammanhängande. Det jag skulle säga är att det inte är lönt att försöka göra Carl Norberg till en stolletok. Hans argument är starkare än ”marknadens”. Det enda jag saknar är lösningen och enda anledningen han inte presenterar de är, som jag uppfattar det, en närmast total förintelse av den här civilisationen om den skall finansieras av reala värden istället för fiktiva värden.

  Det är som med det biologiska livet. Vi vet att vi lever, vi vet att vi oundvikligen kommer att dö. Vi vet bara inte när, därför undviker vi att tänka på det eller tala om det.

  Vi vet att den här civilisationen oundvikligen kommer att gå under en dag. Vi vet bara inte när. Vi vill inte tala om det och därför stolletokförklarar vi alla domedagsprofeter.
  Den här civilisationen är tveklöst i ett mycket bekymmersamt läget och det läget är de facto skapat av girigbukarnas konspirationer.

  Det är lönlöst att förneka, lika lönlöst är det att stolletokförklara de som tydliggör händelseförloppet.

 98. soli01 skriver:

  Kachina – ursäkta om jag blandar mig i. Det finns nog ingen som sitter inne med de rätta svaren när det gäller den nu uppkomna situationen. Det är så många faktorer som finns inbakade att den som kan och vet själva svaret där måste vara ytterst överbebegåvad. Det är många faktorer som spelar in till denna kollaps på marknaden och att vi alla numera lever över våra tillgångar är en bidragande orsak till ”fallet”.
  Nu har det lånats mycket pengar och täckning saknas om det rubbas det minsta inom räntesektorn. En stabil ränta våre väl något att eftersträva eller har jag fel där? Detta med räntans inverkan måste väl vara en viktig faktor när det gäller att få en lugnare utveckling och att det är lättare att hålla sina ställningar vid tagna lån. Säkert alldeles för enkelt tänkt, men en bidragande orsak måste väl nämnda vara.
  Att man i USA givit lån på alldeles för lösa premisser var väl det som startade denna karusell? Rätta mig om jag har fel!

 99. Kachina skriver:

  soli01

  Kanske är jag överbegåvad, för jag ser tveklöst girigbukarnas konspirationer kring ökad bonus som den utlösande faktorn till en kedjereaktion. Att dessa konspirerande girigbukar sedan lägger skulden på låntagarna, är inte oväntat.

  Jag använder medvetet ordet konspiration trots dess tveksamma värde, för bonus som går till direktören och styrelsen istället för till kunderna, är tveklöst en konspiration inom en sluten grupp, riktad mot de som försörjer dem, kunderna.

  Derivaten tillkom under en weekend i Florida med inbjudna finansproffs där champagnen, whiskeyn och ide’erna flödade. Planläggning i sluten grupp för egen vinnings skull, är inget annat än konspiration mot någon/något. I det här fallet mot den här civilisationen.

 100. Kachina skriver:

  Vidare måste sägas att även om Reinfeldt och Borg uppträtt stabilt och reko under veckan, måste de fullfölja för att det skall få bestående effekt. Det räcker inte med att minska bonusarna till finansmännen. Bonussystemet måste bort, i sin helhet. Det är inget hederligt i ett bonussystem inom monopolbolag som kraftverk och fastighetsbolag.

  Det handlar helt enkelt om plundring av försvarslösa kunder och hyresgäster.

  Reinfeldt måste visa handlingskraft som ”trafikpolis”. Vi som har körkort har bevis på kunskapen att framföra fordon, men ibland gör vi det på ett sätt som leder till åtal för vårdslöshet i trafik.

  Om siffrorna kring Swedbanks affärer i Estland/Lettland/Litauen är sanna, räcker det inte med att ”minska” bonusen, utan om åtal för vårdslöst hanterande av andras pengar.

  Nu, är inte läge för mindre bonus och ett bättre jobb. Nu gäller att ställa de som ha körkort inom finanssektorn inför skranket, åtalade för vårdslöshet.

 101. Kachina skriver:

  Jag undrar om jag får lägga in ett meddelande till Carl Bildt här och om det sedan kommer fram. Det gäller hans senaste inlägg om euron.

  I dagens läge finns inte utrymme för folkomröstning, varken om euron eller kärnkraften.

  Nu handlar det om handlingskraft, besluta och agera.

  Det finns inte tid för debatt och folkomröstning. Det är lite lönt att anklaga sossarna för att vara velpellar, om ni själva saknar handlingskraft. Nu krävs ansvar och nationell samling från samtliga partier i Riksdagen.

 102. carlnorberg skriver:

  Jag varken är, eller ens ses som avundsam.

  Och mitt eventuella intresse för Annas bilval, tror jag nog väcker en del munterhet, här och var.

  Men rent ljudmässigt föredrar jag röda bilar.

  Och jag kan garantera att jag har svar på på frågeställningarna, och jag har även de absoluta lösningarna på i princip varje enskild systemfråga som jag har kommit i kontakt med.

  Det kan emellertid vara så att detta inte verkar glädjande för alla, så därför tar jag det lite stilla. Men faktiskt tror jag att Kachina kan beskriva hur hans uppfattning idag skiljer sig ifrån den uppfattning han hade ifrån första början, om det som jag uttrycker.

  Och konspirationen ligger före 1931 till sin grund, och nu håller denna inte mera.

 103. carlnorberg skriver:

  Det värsta faran emot samhället i nu är stoltheten och eller rädslan, Kachina.

  Även om någon erbjuder sig att hjälpa till, så synes varken den egna oförmågan hos de styrande vara tillräckligt klarlagd för dem själva, eller problemets omfattning heller vara uppfattad.

  Men det rinner dit det lutar likafullt.

 104. carlnorberg skriver:

  Kachina, det är inte bonusarna som är frågan heller, det är pettimetersummor av totalerna.

  Jämför summorna på olika förluster den senaste tiden, med bonussummorna, löjligt sade flickan.

  Det Borg Och Reinfeldt nu gör är att försöka skydda det privata ägandet av banker, och i detta att använda den anställda personalen som offerlamm för skulden.

  Och det man inte tar till sig, det får man ofta emot sig, i såväl person som i sak.

 105. carlnorberg skriver:

  Men en sak som jag tror att jag kan hålla till mitt fromma, är att jag aldrig nekar någon hjälp.

 106. Kachina skriver:

  Stolthet + Rädsla = Prestige.

  Jo, det är den största faran. Jag blev inte duktig snickare genom att tänka själv, utan genom att tala med andra, se hur andra gjorde och ta tillvara det bästa. I vissa fall, när jag lagt ihop summan av allt annat kunde det leda till att jag såg något nytt och skapade något nytt som sedan blev norm.

  Varken stats- eller finansministrar kan bli bra ministrar genom att tänka själva. De måste lyssna, inte på vem som säger det utan på vad det betyder.

  Den lär vara sann, historien om lastbilen som fastnade under gamla järnvägstunneln i Skellefteå. I timmar grubblade man utan att finna råd. Så kom en liten pojke:

  ”släpp ut luften ur däcken”, sade han.

  ”Tyst pojk, försvinn”

  Men när han försvunnit började insikten sakta rinna in bland betongmelerade hjärnceller. Gubbarna släppte ut luft ur däcken och körde bilen därifrån.

  Först gäller det att lyssna, Reinfeldt/Borg. Sedan gäller det att vänta tills betongmeleringen runt hjärncellerna lösts upp.

  Inget vet jag om nationalekonomi, men ett vet jag. Skall vi vara med i EU, skall vi ha euro som valuta, av andra orsaker än rent ekonomiska.

 107. carlnorberg skriver:

  Lustigt faktiskt, men jag brukar inte bry mig men jag fick för mig att kolla en annan mail adress som jag använt när jag skrivit på CNN sidan, och det var ju en imponerande mängd kommentarer jag fick där.

  Och så mycket kan jag ju säga Kachina, att det finns uppenbarligen några ytterligare människor, som är lite obekväma med nuläget.

 108. mrmhalland skriver:

  CarlNorberg och andra ekonomer.

  På CB’s blogg finns nu ett resonemang som går ut på att vi idag ska vara glada att vi inte har EUR.
  I och med vår flytande kurs har dollar och EUR blivit dyrare.
  Detta innebär att vi får bättre betalt för våra exportvaror vilket i sin tur borde leda till en mer expansiv exportindustri.
  Jag kan se logiken i detta.
  Hur ser ni på det ?

 109. carlnorberg skriver:

  Att efterfrågan på valutamarknaden inte nödvändgtvis speglar valutans värderepresentation för sin valutavärderegion, period.

  Det råder en uppenbarligen större likviditetsbrist i USA och Euroland just nu i förhållande till handelsbehovet, vilket driver upp priset på dessa valutor relativt kronvalutan.

 110. carlnorberg skriver:

  Men BIS och IMF fungerar som kommunicerande kärl i detta, så var inte oroliga för att vi skall slippa ifrån mörka tider i detta.

  Det kommer bara innebära valutaattacker och annan trevnad i sann bankanda.

 111. Anna skriver:

  Carl den Bedårande 11:14

  Apropå munterhet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . det faktum att du söker (och får) stöd för dina hypoteser hos just Kachina, väcker oerhörd ”munterhet” hos alla som följt Carl Bildts blogg under något år.

  Med bästa vilja i världen kan man ju inte säga att denne ryktbare lille trollgubbe i norr, omges av ett rykte att vara sansad bedömare – snarare är han väl att betrakta som en oförarglig liten envis rackare från skogen som bullrar och mullrar samt har åsikter om det mesta men tyvärr nästan alltid åsidosätter reell kunskap för att i stället utgå från kvasi-new-age-tankar blandade med okulta flerdimensionella drömtydningar.

  Kanske är det inte då så konstigt att en sådan liten man ”faller” för dig och dina s.k. ekonomiska teorier grundade på absurda konspirationstankar!

  🙂 Anna

 112. Anna skriver:

  Grundbultarna till dagens ekonomiska kris torde med ganska stor lätthet kunna spåras till Bill Clinton och hans administration.

  Genom i princip statliga ”garantier” fick bolånejättarna Freddie Mac och Fannie Mae order från Clintonadministrationen att även låna ut pengar till personer som i princip aldrig skulle ha en chans att betala tillbaka dessa erhållna lån (dvs det var en ren politisk åtgärd från Clintons demokrater), pengar som sedan olika finansiella institutioner ”återförsäkrade” hos någon annan aktör som i sin tur fortsatte denna karusell – många, låt oss kalla dem för finansaktörer i olika bolag/banker fick sedan oerhörda bonusar på denna totalt osunda volymutlåning utan reell säkerhet.

  Där är i alla fall jag och många med mig övertygad om att vi har just denna stora kris ursprung men för dessa troende konspirationsteoretiker med Carl Norberg i spetsen är ju denna förklaring inte i överensstämmelse med deras antikapitalistiska och antiglobala tänkande utan absurda konspirationteorier innehållande allt tänkbart mischmasch är det som räknas för dessa prinsar (ursäkta grabbar).

 113. Kachina skriver:

  Lilla vackra Anna

  Det är så att jag är tämligen likgiltig till personer, så även Carl Norberg. Det enkla faktum är att hans världsbild håller ihop bättre än den bild vår liberalpolitiska marknad försöker sälja på oss.

  Det är så med Freddie Mac och Fannie Mae, att om Bush inte hade raderat USA:s ekonomi på åtta år, hade de klarat det själva utan att det blivit en världskris. Vi i Sverige hade så pass substans i vår ekonomi att vi klarade både finanskris och valutakris, även om stålbadet sved rejält för de gamla.

  Menar du att Ingvar Karlsson uppmanade bankerna i Sverige att låna ut till de som inte kunde betala. Knappast, och knappast gjorde Clinton-administartionen det. Du och dina finansvänner resonerar likt våldtäktsmännen, som lägger skulden på offret. (Hon var för sexig, utmanande, kroppsspråket sade att hon ville.)

  Nej lilla vackra Anna, det är varken demokrater eller låntagare som har skulden, utan de giriga kapitalisterna som gödslar sig själva med sin egen skit.

 114. carlnorberg skriver:

  Anna, du behöver bara bemöta mig i sak, dina övriga värderingar tror jag att du överskattar din omvärlds intresse av.

  Om du nu inte förstår att detta har sin grund i själva konstruktionen av det innevarande valutasystemet, med slopandet av guldmyntfoten, eller om dina bekanta inte heller begriper detta, så har detta likafullt en mycket ringa påverkansgrad i verkligheten.

  Det är ett faktum, att det är privatbankerna valutabildande effekt genom sin kreditbildning utifrån skuldsättning, som har skapat det innevarande läget.

  Detta är grunden till problemet som gjort att statliga organ inte förmår att hantera detta mera.

  Detta har ingen bäring på varken konspirationer aller annat, utan är en rent faktisk sakomständighet.

  Om du sedan vill tro att detta system skapades i oförstånd eller av obetänksamhet, så står detta dig fullkomligt fritt.

  Det är ett faktum att om vi inget annat gör, så kommer vi att komma dit vi är på väg.

 115. Helena Palena skriver:

  Vem låg bakom avregleringen av valutamarknaden i Sverige. Jo, det gjorde Kjell-Olof Feldt, Erik Åsbrink och Dennis – tror han hette Bengt. Dom körde över alla – och det hela klubbades utan någon som helst debatt. Vad ska man kalla sånt?

 116. carlnorberg skriver:

  Och jag har ju faktiskt för inte alls så länge sedan, i april, haft denna diskussionen ingående, och angående detta förlopp och dess genomförande med Ingvar Carlsson.

  Och jag vill ju att folk skall tro illa om andra i onödan, så jag bör väll tillstå att enligt Ingvar Carlsson så redovisade Bengt Dennis de möjliga konsekvenserna av en avreglering.

 117. Anna skriver:

  Norbergspojken 1:41

  Tror du verkligen på din egen bild av dig själv i ett vidare perspektiv?

  Dvs anser du att du är orättvist behandlad av 99,99% av världens alla medborgare eftersom du är fullkomligt okänd och praktiskt tagen ingen alls ens i en trängre
  krets tar dig och dina antikapitalistiska värderingar på allvar.

  Men du kan ju alltid glädjas över det lilla, denna lördag har du fått ystra tillrop från Mister K, vilket kanske kan vara något för dig att ta med i ditt CV för framtida bruk!

 118. Anna skriver:

  Söta lilla Mister K 1:00

  Mig veterligen har jag aldrig nämnt Ingvar Carlsson. Anser du att din ev.
  trovärdighet förbättras av rena lögner från din sida?

 119. carlnorberg skriver:

  Nåja, jagsom person är nog inte fullt så okänd, och det finns nog trots vad du anför Anna, faktiskt några som tror på det som jag anför.

 120. Anna skriver:

  Carl,

  Trevligt att höra att du är fylld av självtillit.
  Kämpa på!

  Fortsatt trevlig helg,
  Anna

 121. Kachina skriver:

  Anna

  Hur liten och betydelselös jag än är, kan jag se skillnad på en händelsekedja som håller ihop från orsaken till mordet på Lincoln och fram till idag, gentemot de fragmenterade förlopp som i allt snabbare takt presenteras av kapitalismens nissar.

  Sedan spelar det noll roll om det är Carl Norberg, Henry Kissinger, George Soros eller Fredrik Reinfeldt som talar. En brakskit är en brakskit även om det är Greenspan&Co som släpper den. Jag måste hålla med Horace Engdahl att svenskar är obildade, om det bara är 0,01% av folket som kan se att de logiska bitarna är förankrade i varandra, när det gäller Carl Norbergs bild av utvecklingen. Detta betyder INTE att jag hyllar Carl Norberg, utan jag konstaterar att ingen ännu lyckats slå hål på hans teori.

  Du Anna måste snart inse att den marknadsliberala kapitalismen ligger i samma grav som kommunismen. Det är meningslöst att Europa ställer upp för att rädda USA och därmed Kina och Japan som har sina förmögenheter placerade i dollarn, om vi inte samtidigt gör omfattande omvärderingar av det politiska och ekonomiska systemet.

  Det är som jag sagt tidigare. Det räcker inte med att minska bonusen till svinen. Den måste bort i sin helhet och de som handskats vårdslöst med andras pengar, måste ställas inför rätta.

  I annat fall tappar folk fullständigt förtroendet för politiker, staten och rättssamhället.

  Det leder till ANARKI och resan dit handlar inte om år, utan om en vecka sedan matvarorna tagit slut i livsmedelsaffären.

  Detta är inte slut än och jag tror att ni behöver så många rådgivare som möjligt. Jag har inte lösningen. Jag förväntar mig inte att ni har den och den lösning Norberg ser framöver tror jag ingen vill veta, men jag förväntar mig att ni inte skall förlöjliga logiskt hållbara teorier, bara för att värna om er egen prestige.

 122. Helena Palena skriver:

  Carl N: Ingvar Carlsson må ha blivit informerad – men han säger själv att han hade så mycket att stå i. Avregleringen gick igenom medan han och andra var upptagna med annat.

  Anna: Du har en nedsättande ton när du kommenterar. ”Bäst a”och ”Lilla” och kallar dina vänner här på Ians blogg för både det ena och det andra. Det är tröttsamt. Du skriver om din fina bil och dina LV-väskor. Precis som omdet vore allmängods. Ursäkta, men vad fan är en LV-väska?

 123. hillary2 skriver:

  Borg/Reinfeldt har inte tänkt en tanke själva. De har kopierat Gordon Browns förslag till lösning av finanskrisen – Brown – GB´s regeringschef, disputerad jurist (i Edingburg) och Labourföreträdare.
  Carl Bildt stod igår och skrek på ett moderat möte i Sverige att det var den gemensamma valutan eurons förtjänst att krisen inte blivit djupare. Har karln? tappat förståndet? Under de år vi avstått från euro har vi f.ö. tjänat på egen valuta och djupa ekonomiska kriser kommer förhållandevis sällan jämfört med ekonomiska uppgångar.
  Bildt försvarar det nuvarande ekonomiska systemet medan Brown är intelligent och driftig nog att ta fram ett handlingsprogram mot dess brister och som sagt Borg och Reinfeldt hänger på och vill ge sken av att det är de själva som kommit på hur finanskrisen ska hanteras :-)))

 124. Kachina skriver:

  Kan så vara, det känns liksom igen, det där att rida på andras framgångar.

  När det gäller att skapa ett enat Europa menar jag att det i nuläget bara kan vara euron som blir #klistret” att håller ihop bygget. Jag skiter fullständigt i om vi tjänar eller förlorar på det ekonomiskt. Det är ett måste för ett enat Europa och ett enat Europa är direkt nödvändigt när de stora drakarna darrar.

 125. hillary2 skriver:

  England kommer sannolikt inte släppa pundet. Jag tror inte att kittet är gemensam valuta – utan gemensamma finansiella spelregler som inte äventyrar våra samhällen. En ung svenska som bland många andra arbetat i bolånebranschen i London har haft skyhög lön plus miljoner i bonus har som många andra förlorat jobbet. Hon vet om att hon varit med om att orsaka finans- och bankkrisen men urskuldar sig med att – reglerna och villkoren var sådana…
  Brown förklarar att regler och villkor måste ändras – Borg och Reinfeldt hakar på men vad gör Bildt?

 126. Kachina skriver:

  Bildt måste först lyssna på Vita Huset.

  ثممثق نضضششى يثف رشقشش ،هسسهىلثق خؤؤا Sخقخس

 127. Kachina skriver:

  [ثى سهسفش ةثىهىلثى طق بكق ]ٌ\ظشفف تخﻻﻻش حج

  Alltså, den sista meningen i förra inlägget är för FRA att jobba på. De kan ju även försöka med ovanstående.

 128. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – KaChina – Apropå Din tänkta/skrivna meningar ovan:

  ”Det är som med det biologiska livet. Vi vet att vi lever, vi vet att vi oundvikligen kommer att dö. Vi vet bara inte när, därför undviker vi att tänka på det eller tala om det.” – slut citat.

  Tja… – så är det säkert ifall Wi lever ett dominerat intellektuellt = MainStreamat liv i kött, tyvärr tyvärr… = så som wåra ”kära” MaktPyramid-MaktElit-Nissars/Selmors GalenPannor vill att Wi skall leva = dö !

  Dock – alternativet finns alltid för att istället leva NaturLiktVist = naivt = enkelt = Intelligent liv i kött. Det har den NaturLiktVisa = Intelligenta björken – som jag sover under varje natt året runt- förtalt mig. Mera om det i sak här, tror jag… 🙂

 129. hillary2 skriver:

  Kul Kachina

  Bildt måste lyssna på Vita Huset men jag tror också att han har en del egna finansiella problem att sköta nu
  varför är han på dåligt humör och låter som hr H när han talar – dominant tvärsäker och ensidig??
  inget svenskt parti vill längre säga något om att han bör nomineras till en post i EU – trots att han var föreslagen t.o.m. av SAP vid interna diskussioner för några månader sen!! Och allas vår Lilla ”Anna” har vänt honom ryggen 🙂
  tyvärr tror jag att det finns stor risk att Bildt kommer att sälja sig till USA – till högstbjudande bland de konservativa – de som anser att det viktigaste är att kunna tjäna pengar på pengar…tyvärr!

 130. Kachina skriver:

  Gordon Brown kom igen, i stor stil.

  För den som gått i väggen gäller bara att få ner varvtalet på tankemotorn, som varvar på 12 000 varv i sekunden dygnet runt, även när vederbörande sover. Jag tror att Carl under två år tagit på sig alltför mycket arbete, samtidigt som han satsat på fel häst, alltså Bush.

  Carl Bildt kan komma igen, men först måste han få ner varvtalen i tankemotorn. Han är en ledargestalt som kan anta en ledarroll i EU, bara han lär sig var medelvägen går och slutar fråga Vita Huset vart han skall gå.

  Kapitalismen ligger i samma grav som kommunismen. Det är slut nu och i Washington finns bara ett Grått Hus fyllt av gråa människor. Ledarskapet i världen håller på att förflyttas och det är bara att hoppas att de europeiska ledarna inser detta och fyller utrymmet, annars gör någon annan det.

 131. hillary2 skriver:

  kachina

  jag tror att Bildt är pressad och kanske har han satsat på fel häst även när det gäller hans fru
  isåfall inte första gången…
  att hon kandiderar för m i EU är inte bra
  hoppas det finns regler för hur gifta människor får verka/samverka inom demokratiska församlingar

  f.ö. är oreglerad kapitalism otroligt dum och jag är mycket tacksam att Brown pekar på det som är galet
  de konservativa känner naturligtvis också till detta men de vill inte förändra sakernas tillstånd
  de lever ju på att utnyttja kapitalismens brister och orättvisor till egen fördel
  ”lullaren” är väl ett utmärkt exempel…må han stanna på Maldiverna och ledas ihjäl där :-))

 132. Kachina skriver:

  Jag skulle tipsa lullaren om att hoppa fallskärm över Tåme Skjutfält ikväll/inatt.

  Ni som oroar er för de svenska försvaret kan jag meddela att militären övat oavbrutet hela veckan, dygnet runt. Vad de över inför vet jag icke, men det är tydligen roligare att panga på istället för att gå på krogen och sätta på en lördagkväll. 🙂

  PS. Mig stör det inte, deras bombardemang och kulsprutesmatter. DS

 133. Kachina skriver:

  Det står så här i CB:s senaste inlägg om valet i USA;

  ”Jag har lärt mig att val avgörs av väljarna på valdagen.”

  Jag har lärt mig att val i USA avgörs av valmaskinerna på valdagen.

 134. soli01 skriver:

  Tekniken – tänk på den du Kachina!:-)
  Förresten apropå den militära aktiviteten – är det inte bra om de tränar så de hittar den lede fi.

 135. hillary2 skriver:

  Kachina

  håller med – det är valmaskinerna och inte väljarna som väljer även i Sverige
  smutkastning de senaste veckorna har fått människor att ”tro” på Alliansens igen
  och Reinfeldt/Borg har dragit växlar på Browns/Labours resoluta förslag
  personligen är jag less på politik som på ytan är så ohederlig och bedrar väljarna

 136. carlnorberg skriver:

  Men nu lanseras nya förhandlingar efter presidentvalet, för att inte presidentfrågan skall nullifieras.

  Och en liten detalj i detta som jag tror att Anna nog glömmer bort i detta, är att vi trots allt är fysiska biologiska individer.

  Och det är en väsentlig skillnad emellan hur folk beter sig utan anonymitet.

  Konfliktskräcken dominerar mångas själsliga liv.
  Tilltron till samförståelsens uppnåelse är obefintlig hos dessa.

  Jag tar detta med ro, eftersom jag vet att inte särskilt många vågar hålla kvar vid sina argument vid möten.

 137. Anna skriver:

  Norbergspojken ( cc: Mister K)

  Anknyter till mitt inlägg igår (12:42) med följande verklighetsnära beskrivning:

  *************************************************************

  Allt elände kan emellertid inte skyllas på marknaden. I en klargörande rapport visar Johnny Munkhammar och Nima Sanandaji att finanskrisen har politiskt ursprung.

  Den började med de så kallade subprimelånen på USA:s bostadsmarknad. Lånen, som sedan paketerades om och såldes vidare, riktades till hushåll med låg kreditvärdighet.
  Anledningen till att bankerna hårdsatsade på denna riskabla marknad var att de uppmuntrades av politikerna. Lånen var kraftigt subventionerade och lagstiftningen pressade fram ökad kreditgivning till låginkomsttagare. Community Investment Act, en lag från 1977 som utvidgades 1995, innebär bland annat att banker kan bötfällas om de inte beviljar lån i ekonomiskt utsatta områden.

  Välmenande politiker som bara ville vara ”rättvisa” skapade ett monster: tredje kvartalet 2007 svarade subprimelånen för cirka 13 procent av den amerikanska bolånemarknaden – och 55 procent av utmätningarna.

  Källa: Finanskrisen – ett gigantiskt politikmisslyckande (Munkhammar Advisory) av Johnny Munkhammar och Nima Sanandaji.

  *************************************************************

 138. carlnorberg skriver:

  Vad är det som de visar i denna rapport, en symptombeskrivning, ingenting annat.

  Vill du ha en akademisk sågning av detta så kan Ewa skriva en sådan till dig.

  Hur var det möjligt att bilda dessa krediter menar du?

  Genom någon form av naturlagsmässighet eller vad?

  Sluta upp med att spela så infernaliskt obegåvad!

 139. Anna skriver:

  Ytterligare ett bedårande inlägg (11:25) av den okände s.k. ekonomen, lille Carl – innehållet behöver inte kommenteras 🙂

 140. Kachina skriver:

  När det gäller relevans och saklighet spelar väl Johnny Munkhammar och Nima Sanandaji i samma division som Mister K, om vi skall gå efter dina kriterier, Anna.

  Ett händelseförlopp får olika innebörd beroende på från vilken punkt man börjar betraktelsen. Munkhammars Bageri är känt för att plocka ingredienser ur sekvenser och köra dem i mixern, för att sedan låta det jäsa i det allmänna medvetandet.

  Den entydiga skulden till finanskrisen är BONUSSYSTEMET och de enskilda ”svinens” girighet. Bonus till företagsledning i monopolsystem som finans, energi och fastighetsbolag, är inget annat än plundring av kunder och hyresgäster.

 141. Kachina skriver:

  ”innehållet behöver inte kommenteras”

  Du är alltså svarslös, Anna.

  Trots min ringa begåvning tror jag mig kunna lista ut att möjligheterna att bilda dessa krediter kom till genom att bankirerna gödde sig själva med sin egen skit. Alltså det var bankerna som bildade luftvaluta, inte nationerna som skapade realvaluta.

 142. Anna skriver:

  Mister K

  Som vanligt överdriver du på ditt eget lilla bisarra sätt men du vet att du känner sedan tidigare till min inställning till bonusar.

  Upprepar dock igen för säkerhets skull:
  Jag förutsätter att Reinfeldt/Borg lägger fram en synnerligen STARK reglering på detta område och hoppas naturligtvis även på en internationell motsvarighet.

 143. Anna skriver:

  Mister K 11:46

  INGEN vettig människa skulle ens komma på tanken att på allvar debattera med en fanatisk konspirationsteoretiker som lille Carl 🙂

 144. carlnorberg skriver:

  Svara i sak, om du vill framstå som något annat än en enfaldig stackare.

  Alltså hur var det möjligt för bankerna att ge sådana krediter?

  Och skulle dessa krediter ges om detta bedömdes skada bankverksamheterna?

  Eller menar Anna och de andra stollarna att bankerna inte begrep sig på hur kreditexpansionen i banksystemet hade en valutavolympåverkande effekt?

  Och Anna, kan du försöka tänka ut hur stark denna reglering minst måste vara inom en valutaregion.

 145. carlnorberg skriver:

  Och att inte bemöta argumeneten i sak, och istället anföra att eftersom personen ifråga är galen så saknar dessa argumenten relevans, det kanske ändå beskriver en sak bättre än andra.

 146. Kachina skriver:

  Anna

  Om nu demokraterna var skuld till detta genom felaktiga beslut, varför rättade då inte republikanerna till det redan år 2000?

  Jag tror att Carl Norberg är fullt kapabel att försvara sig själv och så länge som de logiska bitarna sitter ihop, ser jag ingen anledning att förlöjliga eller avstå från att debattera med personen ifråga. Vi har olika åsikter om nazismen och euron, beroende på att jag i huvudsak bedömer den abstrakta sidan och hur det allmänna medvetandet påverkas, medan Carl i huvudsak ägnar sig åt den konkreta sidan.

 147. carlnorberg skriver:

  Fast det skall jag säga Kachina, att emellanåt ställer jag mig mycket skeptiskt till att stora delar av det politiska etablissemanget har ens en aning om vad de egentligen håller på med.

  Och nedväxlat till den supporternivå som råder ibland kalsongkryssare och Annor, så kan knappast förståelsen förväntas vara mera utbredd.

 148. Kachina skriver:

  ”……att emellanåt ställer jag mig mycket skeptiskt till att stora delar av det politiska etablissemanget har ens en aning om vad de egentligen håller på med.”

  Jag är ganska säkert på att Alliansen, politiker uppfödda i en skyddad verkstad (partiet) förstod vad Bush ”arbetslinje” egentligen handlar om.

  Nu borde de veta, efter att jag tjatat om det sedan minuterna efter att Alliansen bildades.

  Om du ser Annas inlägg 11:48 kan du se att hon inser verkligheten och vilka åtgärder som måste vidtas, men den heliga prestigen hindrar henne från erkänna det. Samma prestige som hindrar henne att köra den Scorpio jag nu tar in till stan.

 149. Kachina skriver:

  Jag är ganska säkert på att Alliansen, politiker uppfödda i en skyddad verkstad (partiet) INTE förstod vad Bush “arbetslinje” egentligen handlar om.

 150. mrmhalland skriver:

  Kachina och carlnorberg,

  Varför ger ni inte varandra era MSN-adresser ?
  Det går mycket snabbare att skicka beundrar-mess till varandra där.

 151. LyckoPer skriver:

  mrmhalland

  Detta var ett mycket gott råd.
  Vad är det egentligen för udda människor som döljer sig bakom signaturerna
  kachina och carlnorberg?

 152. soli01 skriver:

  Skyddaade verkstäder hit och dit, det finns på alla plan och är inget specifikt för Alliansen. Vad Bush har med våra ansträngningar att gör när det gäller att vi vill ha alla friska i arbete, har jag i alla fall svårt att se. Propaganda som kommer att träffa sin belackare!
  Att blanda och ge de rätta korten ger inte alltid full hand. Detta gäller även i politiken.

 153. LyckoPer skriver:

  SVT (TV2) kl. 20- 22.00 denna afton.

  I kväll rekommenderar jag framför allt carlnorberg och kachina att slå sig ned framför TV:n och försöka ta till sig viss information.

  Med anledning av finanskrisen som skakar världsekonomin är Agenda denna vecka förlängt och startar redan kl 20.00. Gäster i studion är bland andra statsminister Fredrik Reinfeldt, riksbankschefen Stefan Ingves och biståndsminister Gunilla Carlsson (m)

  Vissa menar att den kris vi ser idag är lika allvarlig som den som orsakade 1930-talets stora depression. Är det sant? Med hjälp av gäster i studion ska programledare Karin Hübinette och Erik Fichtelius försöka få svar på hur dagens kris har uppstått, vilka effekter den får och hur man ska hantera den. Och inte minst: hur ska man göra för att undvika liknande finansiella stormar i framtiden?

  Medverkande är bland andra statsminister Fredrik Reinfeldt, riksbankschefen Stefan Ingves, vänsterpartiledaren Lars Ohly, biståndsminister Gunilla Carlsson (m) och LO-ordförande Vanja Lundby-Wedin.

  Programledare: Karin Hübinette och Erik Fichtelius.

 154. Helena Palena skriver:

  Carl N: Vårt politiska etablissemang vet inte vad dom håller på med. Det har du rätt i. Säger bara Telia-aktien, avregleringen av el-, kredit- och valutamarknaden.

  LyckoPer: Ska se om det kommer fram något nytt – eller rentav en liten fet sanning i kvällens Agenda – men skulle inte tro det.

 155. Kachina skriver:

  ??????

 156. carlnorberg skriver:

  Men nu tror jag att plimsollmärket är passerat med råge.

  Vad skall nu dessa eminenta politiska profiler debattera och varför?

  Har dessa personer inte makten själva? Är det några andra som har fattat de politiska besluten? Eller skall de redogöra för varför de har varit förhindrade att agera i sak?

  Och jag agerar inte under pseudonym. Varför inte hyllningarna gäller den rådande statsledningen kan ju möjligen bero på att det kan finnas anledning att beklaga den nuvarande situationen

 157. carlnorberg skriver:

  Den enda relevanta frågeställningen i nu, är den följande.

  Har regeringen nu säkerställt att inga ytterligare hinder föreligger mot att agera för att förbättra den nu innevarande situationen?

  Då kan ju möjligen betydelsen av om huruvida man begriper vad som är orsak och vad som är symptom på ett problem klarläggas.

 158. carlnorberg skriver:

  Och vad är det som dessa intellektuella giganter skulle berika mig med menar lycko-Per?

 159. Kachina skriver:

  soli01

  ”Vad Bush har med våra ansträngningar att gör när det gäller att vi vill ha alla friska i arbete, har jag i alla fall svårt att se”

  Er politik, er retorik är en direkt kopia av Bush koncept.

  Om du inte förstår varthän det barkar även om de inte skrivit brödtexten, utan bara rubriken och ingressen, bör du nog studera religion och politik, vilket är två yttringar av samma, lite nämre.

  Jag kan påstå att jag är ganska bra på att se hur man, via ord, manipulerar det mänskliga sinnet och jag kan ganska tidigt se vad som är målet. Men,…..du får börja själv från 1:a klass och granska de religioner som tutar i sina medlemmar att Gud Fader är en farbror med vitt skägg som kör omkring med en tron uppe i rymden och hur de får sina medlemmar att bete sig på ett visst sätt.

  Jag ser hur Alliansen får sina sympatisörer att bete sig och jag kan säga att det i vissa fall stinker rejält. Vi pratar alltså om medvetanden i storleksklassen knappnålshuvuden och får man tillräckligt många av dem att tänka i samma riktning, kan det går riktigt illa.

  Det du skall fundera på är varför banan för de stigmatiserade är snitslad bara i trettio månade framåt. Sedan tar den slut och inga direktiv är lämnade för handhavandet om personen varken dött eller tillfrisknat inom dessa trettio månader.

  Min erfarenhet av människan säger mig att man väntar med det ställningstagandet till det allmänna medvetandet är moget och ser det som en följd av omständigheterna, ett vi har inget annat val beslut.

 160. Anna skriver:

  Nu tror jag att våra två ”hjältar” tar i så att dom snart kräks!

  Den ene, lille Carl, ställer ödmjukt frågan (4:06) ”Och vad är det som dessa intellektuella giganter skulle berika mig med”?

  Och den andre, Mister K, påstår bl.a. (4:09) att ”Alliansen stinker rejält”!

  Man kan inte annat än att förundra sig över hur dessa båda självutnämnda giganter
  mår?
  Och nästan ännu mer förundrad blir man när deras allra störste supporter, journalisten (enl. egen utsago), Helena Palena utbrister (3:29) ”Carl N: Vårt politiska etablissemang vet inte vad dom håller på med. Det har du rätt i”.

  Förr fanns publikationen ”En rolig halvtimme”, nu räcker det med att följa denna blogg!

 161. carlnorberg skriver:

  Det skall bli intressant att se några argument i sak på denna sida, emot det som jag anför. Och hur de politiska idolerna skall lyckas trovärdiggöra sina ageranden, det skall bli ännu mera intressant.

 162. Kachina skriver:

  mrmhalland

  ”Varför ger ni inte varandra era MSN-adresser ?
  Det går mycket snabbare att skicka beundrar-mess till varandra där.”

  Du vet sedan länge att jag inte beundrar något köttsligt väsen. Om jag vägrar delta i gatloppet mot Carl Norberg betyder det INTE att jag hyllar honom, utan det betyder ENBART att ni inte kunnat knäcka hans logiska kedja på något ställe. DÄRFÖR vägrar jag delta i den mainstreamade kören.

 163. carlnorberg skriver:

  Det var intressant att du redovisar din tro Anna, men försök nu verkligen att koncentrera dig och argumentera i sak, och inte i religion.

  Och vad de intellektuella giganterna skulle berika mig med i detta, är en fullständigt adekvat frågeställning. Det är bara att redovisa felaktigheterna i det som jag anfört, och istället redovisa egentliga rådande sakförhållanden.

  Att du förundras eller inte, och att du uttrycker att du undrar hur andra mår, är inget annat än pinsamt.

  Det är möjligt att du är mycket oskicklig på att uttrycka dig, men dina skrivningars kontexter, beskriver dig inte alltför smickrande, sorry.

 164. Kachina skriver:

  ”Och den andre, Mister K, påstår bl.a. (4:09) att “Alliansen stinker rejält”!”

  Du har bättre förståndsbegåvning än så. Vissa av era mest hängivna supporters stinker rejält efter att de malt er retorik i tankekvarnen. Det torde ni knappast vara omedvetna om.

 165. soli01 skriver:

  Kachina – jag har varit med betydligt längre än många och har sett hur politiken korrumperar och då betydligt mycket längre än de 30 månader som tydligen för vissa är en gräns. Vad som sker därefter vet jag allt för väl. Tänker inte ta upp det här, men Du skulle blekna och förbanna de tilltag – för maktens överlevnad – och som egentligen inte heller bekymrade de ”sluskar” som tillämpade detta systematiskt. Fy fan säger jag. Sådant stöder jag inte och det tror jag inte många gör om det skulle komma i dagens ljus. Vi har de politiker vi förtjänar och vi måste kunna lita på dessa.
  Detta med Gud Fader med vitt skägg osv ser jag inte intressant i detta sammanhang.

  Apropå tugget att alliansens sympatisörer skulle stinka mer än andra är och förblir sk dålig stil. Det är faktiskt folk som tänker lite längre än vissa andra.
  Vänstern har ingen framtid, som jag ser det. Kan utveckla detta senare om intresse finns.

  Propaganda kan ske på många sätt och där har vissa en ”medfödd” förmåga att uttrycka sig och använda liknelser osv. Inte är det imponerande på mig i alla fall.
  Var heller glad att vi nu har en regering värt namnet. Vad kan man se i stället? Har försökt, men ser bara en ”tom tunna”!
  PS. Varför blanda in mister Bush – inget som attraherar för de som tänker lite längre.:-)

 166. carlnorberg skriver:

  Och Anna respekt det måsta man förtjäna, inte sant?

  Så mycket vet du väl i alla fall?

 167. Kachina skriver:

  soli01

  Ni är yttringar ur ”Prescott Bush” sinne. Geogr W och George HW torde veta detta. För att du skall inse det måste du se i den historiska backspegeln.

  Soli, den vänstra vägbanken har rasat. Nu har den högra vägbanken rasat, men körfältet i mitten, reglerad kapitalism, finns kvar och fungerar även om ni tror att det är vänster sida för att den inte längre syns.

 168. Anna skriver:

  Norbergsgrabben 4:54

  Vá trevligt du beskriver mig!

  Du är allt en riktigt liten goding med lite smör på 🙂

  Kämpa på!!!

 169. soli01 skriver:

  Kachina – inget system är felfritt, men om det kapitalistiska systemet får bättre lagar, bl a bonusar, som ska bort, och att det blir bättre kontroll på banker osv ser jag inget bättre för framtiden.
  Visst är vägbankarna svaga och mittfåran är inte fel plats att köra på.:-)

 170. carlnorberg skriver:

  Och det är ju fantastiskt vilken förmåga till saklig retorik som uppvisas i detta!

  Försök nu istället att bemöta argumentet om att problemet är privatbankernas förmåga till valutabildning, istället för att fortsätta att diskutera min person.

  Om vi säger så här Anna, jag är inte anonym och jag finns på bild, och där är inte riktigt du.

 171. soli01 skriver:

  Anna – det behövs ingen hel bild på vissa – det räcker med en halv.:-)

 172. Anna skriver:

  soli01

  Tack 🙂

 173. mrmhalland skriver:

  Allmän fråga :

  Är det bara av ondo med en ekonomisk kris ?
  Trots allt kommer ju en sådan kris av att ”vi” har levt över våra tillgångar.
  Är det inte bra att våra ungdomar får lära sig att inte tomten kommer med större TV och dator varje julafton, eller att de inte kan slänga sin gamla mobil för att köpa en ny med fler megapixels kamera ?
  Måste vi inte ibland komma ner på jorden och lära våra barn vad som är viktigt ?
  Det blir ett hårt slag för bortskämda ungdomar, men troligen nytigt.
  Lite mer empati och lite minde ”pryl-tänk” kan kanske rädda en generation ?

 174. Kachina skriver:

  Ingen är ensam med en tanke. Vi tror det bara. Skallen läcker som ett såll och till slut tänker alltfler samma tanke.

  Jag noterar idag att Nobelpristagaren i Ekonomi och Ulf Dinkenspeiel använder samma termer som jag använde redan vid Carl Bildts bloggstart; den marknadsliberala kapitalismens psykos,……jag väntar bara att någon skall erkänna att de böjde sig i bön mot Manhattan, fem gånger om dagen i den masspsykos som blev en religion.

 175. Kachina skriver:

  mrmhalland

  Vi lever inte över våra tillgångar utan i den värld som omger oss. En enskild myra har inte överblick över hela stacken, alltid och samtidigt.

  Bankerna levde över sina tillgångar, eller som hon sade en från WalllStreet, de levde fram till nästa bonus och lånade ut värden de inte hade, till en låg bunden ränta i två år. När sedan låntagaren skulle skriva om lånet, höjdes räntan rejält. De som tidigare betalt punktligt kunde inte länge betala. Familjen Smith, hårt arbetande skattebetalare, med lån på en miljon dollar sattes i konkurs. Huset såldes för 600 000 och banken fick igen resterande 400 000 av skattebetalarna. Bland de skattebetalarna finns fortfarande familjen Smith, barskrapade, men fortfarande skattebetalare.

  Säg mig nu. Vem är skurken? Vem har levt över sina tillgångar och vem har plundrat den andre?

 176. Kachina skriver:

  hillary2

  Nationell eller global kris, och folket sluter upp bakom sittande regering/administration.

  http://www.e24.se/samhallsekonomi/politik/artikel_799725.e24

  Det är av den anledningen jag fruktar vad republikanerna skall hitta på i närmare anslutning till valet. ”Terroristaktiviteten” torde väl öka.

 177. carlnorberg skriver:

  Nåja Kachina, när det gäller Dinkelspiels och hans infantila försök att verka kunnig så kunde han ju ha poängterat att det var frångången ifrån guldmyntforten, och den kommande valutabildningsökningen genom kreditbildning, som var själva fundamentet då såväl som nu, alla andra omständigheter med Ivar Kreuger obeaktat i detta.

  Men jag måste ju säga efter halva Agenda, att maken till pajaserier eller uppspelad komedi, det trodde jag att jag skulle slippa att se i detta.

  Och att jag tidigare idag raljerat över den intellektuella höjden på debatten, synes ju närmast ha varit rena tillgodoskrivandet av deltagarna.

  Frågan blir ju närmast är dom eller spelar dom?

 178. carlnorberg skriver:

  För dom som nu inte fattade detta direkt så var det som den heroiskt intelligente Nobelpristagaren föreslog, alltså en återgång till systemet som förevar före bildandet av BIS och IMF med en absolut värdegrund för valutabildningen.

  Numer ska man väl inte ta någon förståelse för given mera.

 179. Kachina skriver:

  ”För dom som nu inte fattade detta direkt så var det som den heroiskt intelligente Nobelpristagaren föreslog, alltså en återgång till systemet som förevar före bildandet av BIS och IMF med en absolut värdegrund för valutabildningen.”

  Precis så tror jag att de flesta fattar det, inklusive Anna. De kan bara inte säga det kristallklart rakt ut och därav kommer pajaseriet. Det finns ingen skyldig utan det är en kollektiv kraft bakom. Så vill han hålla det, han som precis blivit grundlurad av räven.

  Vi vet ganska väl vilka ”familjer” som styr finansmaffian och de första åtgärderna måste bli att neutralisera dem. Alltså, jag menar inte likvidera. Jag menar neutralisera från allt inflytande och all makt.

 180. mrmhalland skriver:

  Kachina,

  Dessvärre är inte livet så rättvist som du vill att det ska vara.
  – det vill vi nog alla –
  Det ÄR inte så att ALLA har råd att köpa nya hus för 2-4 miljoner.
  Det har varit möjligt, men, det är inte detsamma som att det är sunt.
  Banker är som politiker, de ger bara den bild som ser bra ut för den det berör.
  Gång efter annan luras den lågavlönade att tro att han/hon är rik.
  När marknaden är het, räntorna låga och kraven bara anpassade efter dagen premisser handlar man hejdlöst utan en tanke på att (vilket alltid händer) räntorna går upp och bankerna krisar.

  Man behöver inte vara analytiker, det räcker gott med vanligt bondförnuft för att se setta.
  Det är bara det att i goda tider vill alla vara finansmän och inte förnuftiga bönder.

  Har du ställt dig frågan varför bankerna inte ger ränta på våra lönepengar ?
  Börjar vi där kommer vi rätt långt i ett sunt tänkande.

 181. carlnorberg skriver:

  Så är det, och som du kanske minns en gång i tiden för länge sedan på AB sidan så citerade jag min mormor, de är tjuvar och kommer så att förbli men de kommer likafullt att få lämna ifrån sig allt som de har tagit.

 182. carlnorberg skriver:

  Marknaden het och räntorna låga?????

  Är det valuta inblandat i detta eller?

  Förstår du att ekonomi finns utan pengar, men att pengar inte kan ha mening utan ekonomi.

 183. mrmhalland skriver:

  carlnordberg :

  Ekonomi utan pengar var det som skapade 90-tals krisen.
  Man sålde företag för miljarder till köpare utan pengar.
  Betalningen var aktier eller optioner i det köpande företaget som i sin tur var övervärderat.
  Nej, pengarna på bordet, så slipper vi bubblor.

 184. Kachina skriver:

  mrmhalland

  ”Man behöver inte vara analytiker, det räcker gott med vanligt bondförnuft för att se setta”

  Det räcker med vanligt bondförnuft för att räkna ut varför räntan höjdes kraftigt efter två år. Motparten belönas genom ett bonussystem som bygger på ständig vinstökning. Låg vinstökning från föregående år, låg bonus. Ingen vinstökning, ingen bonus. Familjen hade haft råd att bo kvar om räntorna baserats på långsiktiga säkerheter, istället för säsongsbaserade värden. Många åkerier är i princip bankrutt på vintern och välmående på sommaren. Säkerhet och ränta måste alltså beräknas på större cykler än kvartal och tertial.

  Jag anar nästan att du missunnar de som har det sämre ställt ett gott boende. Du mår bra om du får se att det finns andra som mår sämre än dig. Du måste de facto ha ”untermenschen” för att bekräfta dig själv och inte gräma dig över att du inte kan nå de höjder som är i dina drömmar. Typist borgerlit, måste jag säga, att bygga sin identitet på andras elände.

  Har du nu fattat att den här familjen levde inte över sina tillgångar?

  Det var finansvalpen som plundrade kunderna för att få sin bonus.

 185. mrmhalland skriver:

  Kachina,

  Jag trodde du kände mig bättre än att vara missunsam.
  Vårt ekonomiska system tillåter inte att alla lever på såg hög nivå.

 186. Kachina skriver:

  Menar du att vårt ekonomiska system inte tillåter att alla äger sin bostad?

 187. Kachina skriver:

  ”Jag trodde du kände mig bättre än att vara missunsam.”

  Nej, jag tror inte du är missunnsam uppåt, men du trampar ganska rejält för att de som är under dig inte skall komma sig uppåt och kanske förbi. Du är trygg i din identitet så länge som du har någon att trampa på. Tyvärr alltför vanligt i den borgerliga medelklassen.

 188. mrmhalland skriver:

  Det var inte vad jag menade.
  Det jag menade var att banker och andra institut i goda tider ”lurar” många att tro att de gott och väl har råd med mer än vad de i realiteten har.
  Bankerna VET att det kommer bli svårt eller omöjligt att klara lånen vid minsta häjning av räntan.
  Detta är inte på något vis unikt för USA utan en verklighet även här.
  Hade vi haft en sund kreditmarknad hade vi inte påverkats av USA’s kris.

  Men, åter till din fråga : Nej, alla har inte möjlighet att äga sin bostad.
  Innan vi kämpar för det tycker jag att vi ska kämpa för allas rätt att HA en bostad !

 189. LyckoPer skriver:

  Detta är tydligen en underhållningsblogg för två ensamma clowner, carlnorberg och kachina.
  Förslag till nytt namn: Vi två mot världen!

 190. Kachina skriver:

  lyckoper

  Än så länge leder vi stort över världen.

  mrmhalland

  OK, vi börjar där.

  Se då efter hur vinstutvecklingen och bonusen varit i fastighetsbolagen sedan 2000 och var väl medveten om att ingen annan än hyresgästerna har dumpat sina pengar där.

  Vi kanske skulle börja att lagstifta mot omåtta och girighet.

 191. mrmhalland skriver:

  Eller varför inte mot betalningsanmärkningar ?
  Idag blir du uteliggare om du glömde betala en p-bot eller en studieskuld.

 192. Anna skriver:

  Norbergspojken

  Godnatt och kämpa på!

 193. Helena Palena skriver:

  Hörru halvansiktet: vad är en LV-väska?

  Han hette väl Claes Dinkelspiel? Tyckte han var lik Ulf… Krugman såg lite skräckslagen ut. Som om han satt på en sanning som han inte kunde säga. Han har ju fått Nobelpris.

 194. Carl norberg skriver:

  Det är alldeles uppenbart att förståelsen för att det är själva pengarnas antal, och det verkliga värde som dessa pengar skall representera, som är ett förhållande som är svårt att begripa för väldigt många.

  Att som i nu fördröja anpassningen för att kunna undgå ansvar är politiskt hyckleri, inget annat. Om det nu skall tillmätas dumhet, så är det inte mycket till ursäkt för det politiska ledandet.

 195. Kachina skriver:

  Carl

  Om man i ett slag skall anpassa pengarnas antal till det verkliga värdet, får vi en människoslagt av aldrig tidigare skådat slag, i alla samhällen över hela jorden, samtidigt.

  Civilisationen brakar helt enkelt ihop inom en vecka, distributionen upphör och maten tar slut i livsmedelsaffärerna. Därför ser jag inget annat val än att följa Gordon Brown, chansa på att det lyckas men samtidigt se till att han fullföljer. Valutan kan invänta värdetillväxten, men bara om vi neutraliserar den marknadsliberala kapitalismens psykos.

  Vi kan inte övergöda svinen när det är korna som skall mjölkas. Oligarker, bonusstyrelser, bonussystem och de ”familjer” som utgör finansmaffian måste neutraliseras genom att man helt enkelt tar ifrån dem ägandet från de finansinstitut och bolag de drivit i konkurs. Vi skall alltså inte ge dem nya pengar, utan mäta ut den skuld de har till samhället och därmed neutralisera deras makt.

  Därefter är det bara att vara tålmodig och vänta tills värdetillväxten når upp till valutamängden.

 196. Carl norberg skriver:

  Det är mycket enkelt att realvärde anpassa ekonomierna, och det går till precis som du säger. fast du fullföljer inte tankarna fullt ut.

  Genom en valutavolymkontraktion, alltså ihopdragning av valutavolymen så löses detta på bästa sätt.

  En skuldavskrivning hos bankerna skulle dessutom öka det disponibla kapitalet i realekonomin.

 197. Carl norberg skriver:

  Att folk skall arbeta utan ersättning för att rädda valutan är dessutom inte särskilt rationellt, eller ens humant.

  Alltså det är betydligt mycket enklare att bara slopa marknaderna för handel med valuta och finansinstrument, än att återinföra slaveriet för att kunna behålla dessa verksamheter i drift.

 198. Carl norberg skriver:

  Och för alla som nu inte har begripit detta redan, så är dessa marknader redan nu döda och det är bara begravningen som dröjer.

 199. gda99 skriver:

  Carl

  ”Vi kan inte övergöda svinen när det är korna som skall mjölkas. Oligarker, bonusstyrelser, bonussystem och de “familjer” som utgör finansmaffian måste neutraliseras genom att man helt enkelt tar ifrån dem ägandet från de finansinstitut och bolag de drivit i konkurs. Vi skall alltså inte ge dem nya pengar, utan mäta ut den skuld de har till samhället och därmed neutralisera deras makt.”

  Oavsett vilken metod man använder ser jag ovanstående stycke som ”Gud Första Bud”

  Vi borde vid det här laget ha lärt oss att man inte kan koncentrerar merparten av tyngden (pengarna) på toppen av pyramiden. Då rasar den. Det är basic, till och med för en treåring som bygger med klossar, så man kan ju fundera vad vår ”elit” går på.

 200. Helena Palena skriver:

  Gabboni – Gabbana! Poletten ramlar ner. Anna: Du behöver inte svara. En LV-väska är nog helt enkelt något så ytligt som en Louis Vittone-värra!

  Med tanke på att Agenda inte nämnde ett ljud om dom verkliga förhållandena i finanskrisen citar jag Car Norberg:

  “Att dagens finanssystem där privata aktörer tillåtits skapa valuta, vilken övriga marknader skall konkurrera om, är faktiskt ännu dummare än att beskriva jorden som platt”.

  Ska även lägga in den på Carl Bildts blogg.

 201. Kachina skriver:

  gda99 är faktiskt ingen annan än jag.

  Jag försökte lägga in mitt inlägg 7:27 i Carl Bildts blogg, men lyckades inte dölja IP och glömde sedan att logga ut.

  (FRA:s nya dator är tydligen effektiv. Det CB inte vill veta, får han inte veta.)

  Du får gärna klippa och klistra Helena, men du torde väl bli avstängd på kuppen.

 202. Carl norberg skriver:

  Ja det är klart att det blir en del gny, när den självpåtagna rollen som skuldägare börjar att ifrågasättas.

  Men av vilken anledning som individers arbete skall ersätta privata bankers rätt att skuldbelägga individerna själva, är för mig en helt obegriplig monumental dumhet som helt saknar motstycke i mänsklighetens historia.

  Inte ens Afrikas urbefolkning behövde ju betala för att bli slavar.

 203. Helena Palena skriver:

  Carl N: Mellanstycket som brjar med Men av…. måste också bli en klassiker!

 204. Helena Palena skriver:

  Kachina: Ja, den risken får man ta. Det är bara döda fiskar som flyter med strömmen…

 205. Helena Palena skriver:

  Carl N: Lägg in det där på din wp-blogg. Det kan vara farligt att blogga på AB – motherwitch fick sin blogg raderad utan förvarning. Pang på bara!

 206. Helena Palena skriver:

  Kan förtydliga för er som inte vet. Motherwitch försvarar barnen mot pedofiler – det handlar alltså in om finanskris eller så. Hon vill att man ska hänga ut förövarna med namn och bild i tidningarna. Det vill som bekant inte AB.

  Kriminellt-sajten här på WordPress som hänger ut brottslingar ska flytta till en annan domän. Så man undrar hur bra WordPress egentligen är

 207. Philippe Ohlund skriver:

  Finanskrisen beror på usel lagstiftning och dålig reglering av bankverksamheten, orsakad av ekonomiskt okunniga politiker.

  Däremot är jag inte övertygad om att statliga banker gör ett bättre jobb än privata banker bara för att de är statliga.

  Staten bör ansvara för människorna, men knappast för våra pengar.

  Problemet är att staten tror den kan hantera pengar bättre än människor, men oftast är det ju faktiskt tvärtom.

  Med en vettig ramlagstiftning beträffande bankverksamhet, så kan bankerna säkert hålla sig på mattan även om de är privata. 🙂

 208. Carl norberg skriver:

  Det räcker inte med en en massa bristande förhållanden för att ett förlopp skall äga rum, det krävs alltid initierande krafter av någon form.

  Och graden av regleringar som krävs för att samhällsnyttan med valuta skall kunna existera, den är helt absolut, och inte någon flytande historia för skönsmässiga bedömningar.

 209. soli01 skriver:

  Carl norberg – vad är initierade krafter. Nu får Du snart tala ur skägget!:-)

 210. Carl norberg skriver:

  Initierande står det, inget annat.

  Och det avser den kraft som initierar varje givet förlopp.

  Ingenting händer av sig själv.

 211. Peter Hammarberg skriver:

  Enligt CN behövs en initierande kraft för att ett förlopp ska kunna komma igång; en kraft som då uppenbarligen vill styra förloppet i en för kraften önskad riktning eller bort från en oönskad. Varför skulle kraften annars utnyttja sin initierande förmåga?
  Detta måste vara något exklusivt för ekonomin och finansvärlden.

  I andra stora och komplexa organisationer eller nätverk finns annars hela tiden tendensen att organisationen börjar leva ett eget liv och kommer i självsvängning med allt större utslag mot extrempunkterna om det inte finns några regelverk eller insiktsfulla begattningshavare som bromsar pendeln.
  Om de självgenererade svängningarna inte stoppas kommer pendeln till slut att slå runt och systemet kollapsar.

 212. Carl norberg skriver:

  Nej det är knappast unikt för någon enda kraft, det torde vara vanligt att krafter verkar i sin riktning enligt grundläggande mekanik.

 213. Carl norberg skriver:

  Om huruvida ytterligare eller andra krafter på inverkan på resultanten av de verkande krafterna, det är en annan fråga.

 214. Kachina skriver:

  Vi vet väl ganska väl vilka de initierande krafterna är och det viktiga nu är att göra dem maktlösa. Det behövs en global ”fransk revolution”. Alltså inte så att huvuden rullar, utan så att krav utmäts och makten över pengaflödet förflyttas till den demokratiska ordningens förvaltning. Vi måste helt enkelt knuffa ikull pidestalerna och välta ikonerna.

  Vi har inte råd att betala deras monopol-spel. De får söka sig en annan sandlåda och en fribiljett till månen kan de få med sig på resan.

 215. Peter Hammarberg skriver:

  Nej, vi, eller åtminstone inte jag, vet inte vilka dessa initierande krafter är.
  Dessa krafter som tydligen med vett och vilja, följandes någon plan, har störtat världen in i en finansiell kris som enbligt vissa kan komma att bli värre än den 1929-31.
  Vilka är de och vilket syfta har de?
  Makt kan det inte vara för det måste de ha övermåttan av redan för att kunna starta denna cirkus.
  Pengar kan det inte heller vara, fär sådana måste de ha tillräckligt av redan för att kunna få igång denna process.
  Ett systemskifte kan det inte vara, för då skulle de förmodligen förlora både sin makt och sina pengar.
  Vilka är de? Världen väntar på ett svar!

 216. soli01 skriver:

  Det avgörande är inte dessa eländiga bonusar som bankerna sprider omkring sig. Det är ändock inga större belopp i detta sammanhang, men oj vad det sticker i ögonon och de ska bort. Såg att en dam inom bankväsendet skulle få 128 miloner – inte klokt.
  Nu är fockus på bankerna och det kan ha det goda med sig att vissa avarter kanske försvinner och det är inte fel.

 217. LyckoPer skriver:

  Precis som Peter Hammarberg (1:33) är även jag intresserad av vilka ”de” är och vilket syfte ”de” har.

  carlnorberg, du kan väl vara vänlig och svara (för du förstår väl frågan).

 218. Carl norberg skriver:

  Det är exakt samma strukturer som verkade för avskaffandet av guldmyntfoten och införandet av BIS och IMF, de medverkande personerna har faktiskt i de flesta fall även samma efternamn.

  Dessa personer ville då skapa ett system där de privata bankerna kunde bilda valuta, för att kunna sätta resterande marknader i skuld. Detta förhindrades till en börjag av Steel&Glass Act, vilken skulle vara både starkt reglerande och transparent.

  Detta gick som bekant med tiden om intet, så efter, eller i slutet av WW2 skapades Bretton Woods systemet för att motverka dessa krafter. tyvärr får man väl säga med facit i hand så förmådde inte U.S.A i det efterkommande, att hantera detta på det sätt som FDR hade gjort.

  Ytterligare åtgärder som har vidtagits för att kunna skapa en alltmera ohämmad kreditexpansion och skuldbeläggning, vilket har inneburit en medveten ägarförskjutning till bankerna, är avregleringen av kreditmarknaden på 1980-talet samt slopandet av valutaormen, alltså systemet med fasta växelkurser.

 219. Carl norberg skriver:

  Nu har alltså till sist ifrån bildandet av BIS och IMF, vilket företogs av skaparna eller deras arvingar till dessa dagens investmentbanker, systemet äntligen räddningslöst gått i graven.

  Den stora finans kollapsen år 1929-31 skakade Amerika, Tyskland, och England, och den innebar en försvagning av i princip allt, till och med av offentliga myndigheters makt.

  Det var redan i begynnelsen av denna kris säkerställt att Anglo-Amerikanska bankirer bestämt sig för installationen, av en Herr Hitler, och dennes styrelseskick i Tyskland och en kommande ariseringsprocess 1933, alltså utplundring av judiska tillgångar under religiösa förespeglingar.

  W. Harriman & Co., var ett företag som var väletablerat för drift inom denna typ av företagsamhet, och dessutom rikt på tillgångar från deras tidigare Tyska och Ryska affärsverksamhet, denna bankirfirma sammanfogades med det Brittisk-Amerikanska investerings huset, Brown Brothers, i januari 1931.

  År 1931 så hette alltså den virtuelle diktatorn av finansvärlden, Bank of England Chefen, Montague Normand Ring, vilken för övrigt inte av en slump, var en före detta Brown Brothers partner, vilkens farfar hade varit chef för Brown Brothers under amerikanska Inbördeskriget.

  År 1931 så ledde en Prescott Bush New York kontoret, för Brown Brothers Harriman, och hade en partner som var denne Montagu Norman Rings intima vän, hans namn var Thatcher Brown.

  Samtidigt vidare, i Frankrike, så hade den internationella fredsrörelsen sin förgrundsfigur i Aristide Briand, vilken i böcker tryckta fram till hans död, beskrivs som en av den franska socialismens mest framstående män.

  Briand upptäckte dock att saker och ting ter sig annorlunda ifrån maktens ansvar sett, än från oppositionens bänkar, särskilt om egennytta finns med i bilden.

  Ett av Briands stora patos var frågan om Versaillesfördraget och krigsskadeståndet för Tyskland, där Briand medverkade i samma kommittéväsende som Allen och John Foster Dulles, Hjalmar Schacht, Jakob och Markus Wallenberg, Owen Young, Charles Dawes samt Averell Harriman, och i detta utgjorde han ensam oppositionen emot svenska familjen Wallenberg och de övriga.

  Briand fick för övrigt Nobels fredspris 1926. Priset delades med Gustav Stresemann, vilken i historieböckerna lustigt nog framhålls som varande en supporter till krigsindustriella komplexet, (Schacht, Wallenberg, Young, Dawes, Harriman, Frick, Bosch, Krupp).

  Denne Aristide Briand, hade nu så lägligt för dessa krigsindustrins män faktiskt avlidit den 7:e mars 1932, av orsaker som inte så helt klart framgår, och på begravningsdagen ( lördagen den 12:e ), så vill det sig nu inte bättre än att Ivar Krüger, den store givaren av fredslån till stater, tar livet av sig, och detta dessutom i den röra som Paris är vid detta begravningstillfälle.

  Eller som Hjalmar Schacht, uttryckte sig i ett brev till Adolf Hitler i november 1932.

  ” It seems as if our attempt to collect a number of signatures from business circles for this purpose (your becoming Chancellor) was not altogether in vain “

  Oaktat detta, så var det faktiskt val i Tyskland på söndagen den 13:e mars 1932, och det bar sig ju inte bättre än att precis så många röster som behövdes försvinna, faktiskt också försvann (200 000), vilket medförde att hela valproceduren senare fick göras om.

  I samband med detta kanske man skall påminna om, att Herr Hitler i början på året inte var Tysk medborgare, och i detta inte ens möjlig som politisk befattningshavare.

  Detta var dock inget man hade glömt bort, även om man vid tidigare försök ifrån inrikesminister Frick (inrikes minister 23/1 1930) hade misslyckats med att göra Herr Hitler till tysk medborgare. Detta första försök åstadkoms genom att försöka utnämna Herr Hitler till polis, vilket som offentligt ämbete automatisk skulle rendera i ett medborgarskap för denne.

  Detta misslyckades nu emellertid som bekant är. Och detta eftersom man inte ens i tider som dessa fick bli polis efter att ha blivit straffad och lagförd för statskupp.

  Men inom tiden ifrån januari 1932 till vad som således blir över fram till mars 1932, så lyckas då alltså Wilhelm Frick med sitt således helt lagstridiga företag, att göra Herr Hitler till tysk medborgare.

  Detta genom att under dessa i princip två återstående månader, lyckas med att utnämna Herr Hitler till medlem av det Federala styrelseorganet i delrepubliken Brunswick, i och med detta så åstadkom man den eftersökta effekten om medborgarskap, vilket sedermera gjorde Hitler valbar till kanslerämbetet

  Ivar Kreuger som var i Paris för att få ett borgensåtagande signerat, av dem som sedermera blev Kungskommission märkligt nog, och som hade tvingats till detta genom att en Amerikansk bank, National City Bank, grundad av en William Rockefeller och med en vid tiden för dettas varande chef vid namn C. Mitchell, vilken alltså förvägrade utbetalningen för att förhindra slutbetalningen av det Tyska fredslånet.

  Den svenska representationen fullföljde sitt uppdrag och när allt är klart, och när andra banker således kan bistå betalningen, då skjuter sig Ivar Kreuger?

  New York Times publicerade den 25 maj 1933 en stor artikel om senatsförhören rörande oegentligheter och J.P. Morgan. Däri redovisas något hundratal namn vilka befunnits medverka i ekonomisk brottslighet. Där fanns bland annat Charles Dawes i (Dawes planen), Harriman banken, General Pershing och Owen Young i (Young planen) samt tyvärr Charles Lindbergh.

  Däribland återfanns så även en chef för National City Bank, vid namn C. Mitchell. Denne Mitchell är högst densamme person vilken alltså uppsöktes av häradshövding Marcus Wallenberg, som på regeringens uppdrag var utsänd att framföra en framställan om en valutakredit på 75 millioner dollar å Ivar Kreugers vägnar.

  Man kan väl säga utan att tveka att det inte precis var Herr Mitchells enda styrelse uppdrag. Han var ju även styrelsekollega med Marcus Wallenberg i ett otal styrelser vid denna tid.

  Kreditens syfte var att möjliggöra för Kreugerkoncernen att möta de påfrestningar som frigörandet ifrån guldmyntfoten förutsågs komma medföra. Vilket även var en förutsättning för att dessa bankirer skulle kunna sjösätta det nya finans och valutasystemet med kreditexpansionsmöjligheter som bas för valutabildningen.

  Framställan avslogs sedan inte helt oplanerat

  Versaillessystemet, var ägnat att kollapsa därav Dawes och Young i ovan beskriven brottslighet.

  Och således hade kommittéligan (Dulles, Wallenberg, Schacht, Young , Dawes) otvivelaktigt föresatt sig redan ifrån början att systemet skulle haverera, och vilket detta system naturligtvis också sedermera gjorde.

  Och sedan så skulle alltså dessa bankirer införa ett nytt finanssystem, vilket de alltså gjorde 1931, med Bank for International Settlements (Internationella regleringsbanken), vilken finns kvar än i dag.

  En nyckelperson i skapandet av Bank for International Settlements, var Hjalmar Schacht, vilken var en av dem som låg bakom Hitlers styrelseskick, och som var en principiellt Anglo-brittisk agent, eller närmare bestämt en agent för Bank of Englands chef, Montague Norman Ring.

  I maj 1933, bara kort efter Hitlerregimen var etablerad, nåddes en överenskommelse i Berlin för koordinationen av all Nazistisk handel med U.S.A. ”Harriman Internationella Co.,” vilket leddes av Averell Harrimans närmsta kusin Oliver, vilken skulle vara huvudansvarig för ett syndikat bestående av 150 företag och personer, och i och med detta dirigera ”all export från Hitlers Tyskland till Förenade Staterna”.

  Detta fördrag hade förhandlats fram i Berlin, mellan Hitlers nationalekonomiminister, Hjalmar Schacht, och USA:s senare utrikesminister John Foster Dulles, internationell advokat, vilken av en slump även var advokat för dussintals av Nazistiska företag, naturligtvis med benägen rådplägning av Max Warburg och Kurt von Schroeder.

  John Foster Dulles skulle som sagts senare komma att bli amerikanskt Statsråd, och en stark kraft inom det Republikanska Partiet på 1950-talet. Fosters vänskap och den omständigheten att hans bror Allen (direktör för Centrala Intelligens Agenturen), verkligen hjälpte Prescott Bush till att bli Republikansk senator från Connecticut, det är helt otvivelaktigt som omständighet.

  Och att detta var till ovärderlig nytta för George Bush, i hans klättrande till höjder inom en ”hemligt agerande myndighet,” att båda dessa Dulles bröder var advokater för Bush familjens långtgående företa, detta kan nog ha haft en viss betydelse.

  Under 1930-talet, så arrangerade John Foster Dulles skuldsaneringen för Tyskt näringsliv. Detta skedde naturligtvis som lätt inses, under intensiva kontakter med de svenska representanterna, familjen Wallenberg. Omstruktureringen för Tyska företag ägde rum under en serie av dekret utgivna av Adolf Hitler, men som sagt, utarbetade av andra. I dessa behandlar, Dulles en träffande balans emellan intresse hänförligt till väl valda, större investerare, och det uppkomna behovet av en växande Nazistisk krigsindustri med apparater för skapande av tanks, giftgas, etc.

 220. LyckoPer skriver:

  carlnorberg

  Ett par kompletterande frågor.

  Spelar drottning Elisbeths gemål, Prins Philip, någon aktiv roll?

  Är Bill Clinton släkt med Georg W Bush?

 221. Kachina skriver:

  Kommentarer, Anna?

 222. carlnorberg skriver:

  Prins Philip lär ska ha starkare knytningar till Rockefeller idéerna, liksom familjen Rudin alltid har haft. Han uttrycker sig väl till förmån för Malthusianism såvitt jag läst om denne. Sedan har ju han och gemålen dekorerat min far(MBE), men detta är inget som ligger dem till godo.

  Huruvida släktskap emellan president familjerna föreligger, eller inte, så synes det ju i alla händelser vara så att det redan förekommer rätt många släktingar inom ramen för den amerikanska politiken redan vid en högst ytlig betraktelse, om detta sedan förvärras vid särskådning vet jag inte.

 223. carlnorberg skriver:

  Rulle 82, sida 790 Nürnberg, så finns lagstiftningen som Schacht och Frick skapat för detta.

 224. Kachina skriver:

  Anna, LyckoPer

  Jag kan säga att jag läst ungefär samma från Carl Norberg i Aftonbladet för länge sedan. (Skillnaden är att han är bättre på att uttrycka sig nu.) Jag kontrollerade då personkopplingarna och fann att allt stämde. Jag hittade även andra kopplingar som gör att jag tror att CIA bara är en förlängning av Gestapo.

  LyckoPer

  Jag är släkt med både Bill Clinton och George Bush. Det beror bara hur långt bakåt i släktleden man går, om det nu kan vara av intresse. Däremot vet vi att vi ärver mer miljö än gener och inom tre generationen är präglingen synnerligen stark.

 225. LyckoPer skriver:

  carlnorberg

  Du är helt osannolik. Finns det flera av din art?

 226. LyckoPer skriver:

  carlnorberg

  Du är helt osannolik. Finns det flera av din rara art?

 227. carlnorberg skriver:

  Allen Dulles har en som som heter Avery, han är alltjämt så vitt jag vet, kardinal i Vatikanen, som av en slump…

 228. carlnorberg skriver:

  Det finns säkert flera som jag.

  Och jag tror att jag beskrivit kopplingarna till Black Chamber och Marlborough Churchill, om jag inte missminner mig.

 229. Kachina skriver:

  LyckoPer

  Tyvärr, är du alltför alldaglig.

 230. soli01 skriver:

  Kachina – glöm inte att dina gener finns starkt förakrade i norrlänsk mylla.:-) Känner faktiskt flera!
  Trevligt med lite historiska återblickar och beträffande släktskap är även jag släkt med många.:-)

 231. Kachina skriver:

  Ja, man har fler tremeningar än kusiner och bröder. Bush/Walker har verkligen lyckats hålla ihop nätet på strategiska positioner.

 232. Josef Boberg skriver:

  “Att dagens finanssystem där privata aktörer tillåtits skapa valuta, vilken övriga marknader skall konkurrera om, är faktiskt ännu dummare än att beskriva jorden som platt”.

  – upplever jag från och med nu som ”ett bevingat” uttryckssätt om den globala BankingLigans (= 13 familjers) uppenbara stölder av wåra mer eller mindre ”surt” förvärvade och skattade löneslantar.

  GooodNatt… 🙂 /önskar tankefrihets-vännen Josef

 233. El Cid skriver:

  Läs Ulf Nilssons krönika i Expressen bra sammanfattat hela krisen

 234. solsburyhill skriver:

  Är på resande fot så lite svårt att hänga med i turerna här just nu.

  Men bifogad artikel borde kanske väcka en och annan om vad som väntar…

  http://www.marketwatch.com/news/story/derivatives-new-ticking-time-bomb/story.aspx?guid=%7BB9E54A5D-4796-4D0D-AC9E-D9124B59D436%7D

 235. carlnorberg skriver:

  Att skattebetalare självmant betalar för att få behålla sin skulder, torde vara det dummaste i affärsrelationssammanhang hitintills.

 236. soli01 skriver:

  Visst det ligger mycket i vad Ulf Nillson säger – har varit inne på samma bidragande orsak till krisen. Lever alla över sina tillfångar och inte kan göra rätt för sig – kan vara svårt om räntan ”guppar”- måste det hela rämna i sina grundvalar. Man ska ha en buffert alla gånger om man ska stå på säker mark, sedan får experterna säga vad de vill.

 237. carlnorberg skriver:

  Och Ulf Nilssons fragmentariska förståelse kan ju sägas vara beskrivande för väldigt många, men jag tror att om han tänker efter så vill nog inte ens han betala för att få behålla sina skulder, det normala brukar ju vara att man betalar för att minska sina skulder.

 238. carlnorberg skriver:

  Det är inte konsumtionen som orsakar problemet, det är det överdrivna utbudet.

 239. Helena Palena skriver:

  Gick in på solsburyhills länk. Känner bara suck! Varför ska man kriga med vapen när man kan kan kriga med dollar? som nu görs…

  Kan ingen tipsa Ulf Nilson om Ians sida.

 240. Kachina skriver:

  Jaså, Ulf Nilsson har rapat. Som vi alla vet är en rapning; en från magen kommande, uppför strupen stigande, över tungan rullande, BRAKSKIT

  Alla är alltså skyldiga, utom de skyldiga. Mest skyldig är den lille mannen på gatan som lånar med huset som säkerhet. Marknaden som sedan skriver ner och upp fastighetsvärdet enligt säsongsbetonade mönster och bankmännen som höjer lånekostnaderna för att öka bankens vinst och därmed sin bonus, är oskyldiga.

  Fy fan måste jag säga, när även Ulf Nilsson blivit mainstreamad. Har journalisten Ulf Nilsson slutat kunna tänka själv?

  Bäste herr Ulf Nilsson. Bankingligan och den marknadsliberala kapitalismen har försatt sig själva i samma psykos som den franska adeln på 1700-talet och totalt tappat kontakten med verkligheten. Det kan bara bemötas av en ”fransk revolution” av globala mått, inte genom att skilja deras huvuden från kroppen, utan skilja dem från makten och kapitalet. (De kan få behålla en kolonilott att odla.)

  Men, att skylla adelns dårskap på bönderna, är lika dåraktigt nu som det var på 1700-talet.

 241. Kachina skriver:

  soli01

  Dina tankar når inte fram till 30-skyltarna. Det är klart att vi alla lever över våra tillgångar genom att vi köper på kredit. Om vi lyckas betala är enbart beroende på att villkoren inte ändras under betalningstiden. Det gäller även dig.

 242. carlnorberg skriver:

  Idag känner jag mig nästan uppgiven inför den monumentala oförståelse som grasserar. Finner många måhända ett självändamål i att undvika tänkande?

  Att betala för att förbli försatt i skuld, är ren idioti.

  Och med hänsyn till att skuldsättningen expanderats till den grad att den inte längre håller, så är det ju ännu mera idiotiskt att betala för det fortsatta förloppets möjliggörande.

  Om bankerna havererar så blir skulderna till bankerna värdelösa.

 243. Anna skriver:

  Norbergspojken,

  Jag förstår att du känner dig uppgiven men med sådana bisarra tankegångar som du tror på och presenterar, måste du nog lära dig att verkligheten ser annorlunda ut än vad du föreställer dig.

  Om jag, av ren ”snällhet” uppskattar dina fåtaliga anhängare i promille i stället för procent (för att siffrorna skall se högre ut 🙂 ) torde siffran i dagsläget hamna på
  någonstans kring 0,0003 promille och då ska du veta att jag ändå räknat in din närmaste krets Kachina, Helena Palena, Solsburyhill och Josef – dvs dina respekterade och välbalanserade 🙂 anhängare på denna blogg.

 244. carlnorberg skriver:

  Bra där Anna, ett inlägg med en klass värdigt dig tydligen.

  Och folk som sympatiserar med mina åsikter torde näppeligen återfinnas i ditt umgänge, men jag kan ju ha fel.

  Dessa du räknar upp torde ju i antal åtminstone vara i paritet med var utrikesministerns blogg presenterar, så det är väl bra?

 245. carlnorberg skriver:

  Anna, du får gärna ge prov dina eventuella förmågor till tänkande, och som vanligt debattera i sak, men det behöver jag ju knappast skriva mera då knappast någon längre finner debattnivån du rör dig på som anmärkningsvärd.

 246. soli01 skriver:

  Kachina – det är ju det jag säger. Har han vaknat än? Det är inte alldeles säkert att alla lever på kredit heller. Skrev jag så otydligt.

 247. Anna skriver:

  Bäste Carl,

  Jag har tänkt på en detalj och den rör ”praktiskt hanterande.” Om vi rent hypotetiskt låter säga att dina idéer vunnit gehör i landet Sverige, vilka personer skulle då enl. din åsikt vara kapabla att ”styra” landet ?

  Om vi tar vår utgångspunkt från söndagskvällens inslag i Agenda, bör vi ju kunna kiskvalificera samtliga som deltog där om vi följer dina omdömen (eller fördömanden som till hundra procent klargjorde att dom inte fattat ett jota).

  Därför. käre Carl, kan du väl ge oss några exempel på namn som du har eller skulle ha förtroende för vid ett försök till ”lösande” av denna kris.

 248. carlnorberg skriver:

  Jag tror inte att detta är en fråga om vem som gör detta.

  Jag tror att detta beror främst på vad vederbörande gör.

  Att du anser att det råder någon form av annorlunda förhållande i detta, det är då din egen fråga.

  Att inte lyssna på råd, är ren och skär dumhet.

  Men att främst sätta personer istället för att vidta åtgärder för hanterandet av en problemställning, säger väl måhända någonting även det..

 249. Anna skriver:

  Lille käre Norberg

  Var nu inte så feg utan ta och kläm fram några namn som du skulle kunna tänka dig ha förtroende för att arbeta i ”din sak”.

  Eller kanske just detta att gå ifrån teorier till praktik och handling är det stora problemet för alla konspirationsteoretiker . . . . . . . . . , när vi andra kräver att ni också måste komma med enskilda personer som har vårt förtroende till att genomföra förändringar.

  Eller är det helt enkelt så att du fegar ur vid vissa frågeställningar som är något obekväma?

 250. Carl norberg skriver:

  Frågan om för vilken nytta som vederbörande kommer att verka, är ju som du borde förstå rätt så avgörande i detta.

  En likasinnad person som mig själv skulle jag ha förtroende för, men sannolikt inte du, därför kanske du nu kan inse att detta med att föra fram personer istället för sakfrågor, är ett nära direkt olämpligt sätt att hantera problem på.

  Det är vad man gör, inte vem som gör detta, som är det viktiga.

  Eller så kan man ju anföra att det inte finns några personer som du har förtroende för som anser att det råder problem i nu, då finns det ju inget problem.

 251. Anna skriver:

  Carl Norberg

  Jag försår ditt dilemma 🙂 . Verkligheten!

  Och därför rekommenderar jag dig, för din hälsas skull, att leva kvar i din låtsasvärld där du kan framleva dina dagar, om inte med att leka med tennsoldater, sitta på din kammare och knåpa ihop facit efter dina egna givna förutsättningar (i backspegelns sken).

  Du kommer säkert att fortsätta trivas med detta, för verklighetsanknutna skeenden och sammanhang tycks alltför svårbemästrade för dig.

  PS Men epitetet fegast på bloggen kommer alltid att förknippas med dig 🙂 DS

 252. Kachina skriver:

  Anna

  Vill du vara vänlig att beskriva DIN tolkning av den ekonomiska verkligheten och dess uppkomst.

  Jag kan ge dig namnen; Reinfeldt, Merkel, Sarkozy, Brown,……..det enda som behövs är en insikt och närmast den fullkomliga insikten är Brown. Staterna måste ta över ägandet i banker, finansinstitut och makten att skapa valuta ur tillväxt, istället för som nu skapa nya pengar genom att flytta dem från ett skrivbord till ett annat.

  Först måste insikten komma, sedan måste det till en hel del mod för knoppa loss bankingligan från makten. De drar sig inte för att skjuta folk i ryggen när de är på teatern eller blanda radioaktiva ämnen i maten, så nog krävs det mod,…

 253. Kachina skriver:

  Jag säger att Brown är närmast insikten. Hur långt ifrån insikten är Reinfeldt, när han pratar om att minska/sänka bonusen. Herregud, det handlar om NOLL BONUS eller lämna posten med omedelbar verkan. Vaktmästaren torde kunna ta över både direktörsstolen och ordförandeskapet utan att det märks någon skillnad. Inte till det sämre i varje fall.

 254. solsburyhill skriver:

  Jag är övertygad att CN kan svara för sig själv, men jag tror att han väljer att ignorera dig denna gång, vilket jag i så fall har förståelse för. Nu får du allt ta och sansa dig lite, Anna.

  CN har om någon på ett outtröttligt sätt gång på gång redogjort för sin syn på ifrågavarande ämne och därvid också bemött de frågor som ställts i samband härmed.

  Om du väljer att kategoriskt avfärda detta, så får det stå för dig. Men tyvärr säger det mer om dig än om honom.

  Vad har du egentligen tillfört i sak när allt kommer omkring? Inget, för du vet att du inte kan bemöta CN på detta området. Istället sänks nivån till personangrepp, förlöjligande och avledande kommentarer. Inte speciellt imponerande, om jag får säga det själv.

  Jag hade innerst inne hoppats på att du var lika intelligent som vacker. Gör mig inte besviken nu!

  Det är OK och fullständigt normalt att inte dela varandras uppfattningar, men om du bemöter argumenten i sak istället för till person så blir du respekterad. För det vill du väl? Märk väl att respekten inte sitter i antalet Louis Vuitton väskor eller matchande CLS som egentligen är en C-klass (eller var det tvärtom?)…

 255. Anna skriver:

  Oj, oj, klockan . . . . . . .. . . . nu måste jag ila iväg för en försenad lunch!

  Innan dess kan jag konstatera att jag tydligen var alltför generös gentemot grabben Norberg då jag tillskrev honom havandes ca 0,0003 promille anhängare, för han tycks inte ens vara kapabel att ange en enda person i detta land som exempel på en person som rent hypotetiskt skulle kunna genomdriva de ”förändringar” som Norberg förespråkar.

  Däremot har redan de två sammansvurna samhällsmedborgarna Kachina och Solsburyhill snabbt kommit fram ur mörkret för att ge sitt solidariska stöd 🙂

  F.ö. har jag redovisat mina synpunkter på dagens finanskris här ovan på bloggen med en kommentar den18 oktober 12:42 .

 256. Carl norberg skriver:

  Jag ger inte ett dyft för någon med efternamnet Brown, en sådan måste ovillkorligen för min del tjäna sina sporrar, han kunde lika gärna ha hetat Bush-Harriman för mitt vidkommande, tyvärr.

  Merkel har samma efternamn som de gruvor där nazisterna gömde sina rövade tillgångar, och hon är dessutom gift med en riktig IGF individ, vilket inte alls jag uppfattar som av godo.

  Och Anna har bara att säga det hon säger, om detta har värde i något särskilt sammanhang eller inte, förblir bättre osagt.

 257. Helena Palena skriver:

  Anna: Vem äger Federal Reserve Systems? The Feds…

 258. soli01 skriver:

  solsburyhill – ibland kan vi säkert uppfatta varandra lite som vi själva vill och fastnar man i en tjärburk kanske ingen hjälper en upp.:-)

 259. Kachina skriver:

  Brown har lyckats räkna ut att om banksystemet rasar, förlorar både pengar och skulder sitt värde. Det var nog han som upplyste Merkel och hennes man som bekräftade. Vem vinner på en krasch, annat än de högt skuldsatta och de med ett fisknät, maskingevär och en åkerbit att försvara?

 260. Peter Hammarberg skriver:

  C.a 250 kommentarer och en knapp vecka senare intet nytt. Samma tragglande av samma gamla visa. Visserligen i lite olika tonarter och ibland med varierande takt, men ändock, samma grundtema om och om igen.
  Det har inte ens skett något byte av solister men det kanske inte behövs, de verkar aldrig förtröttas utan spelar frejdigt vidare inför en allt mer glesnande publik.

  Då, som det verkar, den enda kvarvarande i publiken frågar efter vem de vill ska dirigera nästa framträdande, vet de inte ens det. Frågan är om de vill ha något nytt framträdande med en ny repertoar. De verkar helt tillfreds så länge de får spela sin ödessymfoni, om och om igen.

 261. Carl norberg skriver:

  Det var för det första inte dina synpunkter du redovisade, utan det var istället utdrag ur en värdelös publikation som redovisar en rad olika symptom på ett problem.

  Fortfarande så råder det demokratsikt styre i landet, så regeringen fattar de beslut som skall styra landet via riksdagen.

  Jag har gamla bekanta som reglerat den Finska riksbanken, när den finska valutan höll på att haverera, alltså Lage J., även om det egentligen var Freddan S. som gjorde själva huvudarbetet i detta. Men detta i nu är något annat.

  Om jag hade mandat att kontrollera processen så skulle säkert detta kunna hanteras på så vis.

  Men som du inte förstår, så måste man förstå vad det är man åstadkommer med vilken åtgärd, och att släppa någon annan fritt med mandat att skapa system för valuta och finansmarknader, är historiskt sett ett mycket vanskligt beteende.

  Om du ännu inte har upptäckt detta.

  Men att införandet av olika finansinstrument som debentures och derivat gör dessa marknader till en arena för kampen emellan bättre förstående på de mindre förståendes bekostnad, det är uppenbart.

  Och det finns ingen samhällsnytta i den kampen, även om de i sig är bättre än den nuvarande finans och valutamonopolismen som råder.

 262. Josef Boberg skriver:

  “Att dagens finanssystem där privata aktörer tillåtits skapa valuta, vilken övriga marknader skall konkurrera om, är faktiskt ännu dummare än att beskriva jorden som platt”.

 263. Carl norberg skriver:

  Kachina vad förlorar vem på att valuta och skulder blir värdelösa.

  Endast den som är utan skuld är då fri, och det blir ju rätt så många.

  Så den totala vinsten blir otvivelaktligen emorm för samhällsnyttan i detta.

 264. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Peter Hammarberg – Apropå det Du tänkt/skrivit ovan: ”De verkar helt tillfreds så länge de får spela sin ödessymfoni, om och om igen.” – slut citat.

  Javisst – Peter – det har Du ju helt rätt i, verkligen…

  Men förhoppningsvis så kommer det ut av det en måhända mera hållbar ekonomisk livssymfoni också – så småningom, kanske… 🙂

  Huvudsaken är väl att först kunna spela symfonimusik som sådan – och först därefter blir det ju möjligt att välja vad som skall spelas och hur – eller ?

  Dom allra flesta tröttnar förr eller senare på att spela samma låt/symfoni under hela sitt innevrande liv i kött – i mitt mer än 67-årade livsperspektiv sett i vart fall.

 265. Carl norberg skriver:

  En mycket upprörd före detta VD på Loomis konstaterade i mitt öra alldeles nyss att han hade ringa sympatier med att behöva betala 167 tkr för att få behålla sina lån, istället för att få dem avskrivna gratis.

 266. Kachina skriver:

  Peter

  Förändringarnas vindar blåser. Jag har precis hämtat ny dator, ny ISP och nytt IP, vilket betyder att Mikael T Eriksson från detta nu kan sluta sova och äta. Nu gäller att vakta portarna.

  Man vet aldrig när jag kommer med inlägg. Akta och Vakta, så inte verkligheten blir synlig i CB:s blogg.

 267. Peter Hammarberg skriver:

  Kachina
  Jag hoppas att du även hämtat ett nytt sätt att formulera dig, ett alternativt sätt att omsätta dina tankar i ord, en uppsättning nya metaforer, en ny låda exempelsamlingar och Bosse Parneviks maskeringslåda. Då kanske du överlever några dagar.
  Risken är uppenbar att, då du börjar komma igång i någon debatt, du avslöjar ditt sanna jag (för det tänker du väl inte överge) och åker ut igen.

  Bortsett från allt detta är du varmt välkommen till CB blogg. Den har varit mer än lovligt tråkig de senaste veckorna…

 268. Peter Hammarberg skriver:

  CB blogg förresten.
  Just nu är den inte särskilt rolig, eller kanske den är det, vad vet jag.
  Den har i alla fall blivit hackad/bombad av den företagsamme signaturen ”filthyfaggotcarlbildt”.

  Jag hoppas verkligen att det inte rör sig om Kachina i hans nya skepnad, för i så fall….

 269. Carl norberg skriver:

  Jagmåste faktiskt småle lite över CB bloggens nya utseende på inläggningssidan.

 270. Anna skriver:

  Jag både hoppas och tror att det INTE är Kachina som ligger bakom sabotaget på Carl Bildts blogg.
  Visserligen har denne lille trollgubbe (dvs Kachina) ett häftigt humör
  men . . . . . . . NEJ!

 271. soli01 skriver:

  Ingen risk att en norrlänning- som står stadigt i myllan – nedlåter sig till de tilltag som CB varit utsatt för. Du har säkert rätt Anna.

 272. LyckoPer skriver:

  Efter dagens kommentarer eller rättare sagt ickekommentarer av carlnorberg måste man väl säga att han är ordentligt avslöjad. Nu får det räcka.

 273. Kachina skriver:

  Nej, det är INTE jag. Jag har lite större ordförråd än så där och OM jag lägger in ett inlägg kommer jag med avsikt att uttrycka mig så att alla förstår vem det är.

  Men jag väntar tills jag bedömer det som lämpligt och håller Mikael T Eriksson på halster ett tag. Han får ligga sömnlös, bevaka portarna, akta och vakta. När han börjat sllappna av,…….då.

 274. Peter Hammarberg skriver:

  Kachina
  Nu tillmäter du dig väl lite väl stor berydelse i alla fall. Inte tror jag herr Eriksson ligger sömnlös för din skull. Möjligen har han smort upp raderingsknappen så att den fungerar snabbt och bra då han vaknar på normal tid. 🙂

  By the way, hur klarade snipan det extrema vattenståndet härfördagen? Förtöjd vid boj eller brygga med för kort lina eller?

 275. Kachina skriver:

  LyckoPer

  Carl Norberg behöver inte argumentera längre. Det han skrivit spelas ju upp i verkligheten inför våra ögon. Det är bara betongmelerade blå hjärnceller som inte förstår att tolka skeendet, eller av prestige vägrar erkänna att de ”bugat mot Manhattan” fem gånger per dag i flera år nu.

 276. Kachina skriver:

  Peter

  Snipan står på land, efter ett sedvanligt ”GötKanal” utspel i förra veckan. Jag planerar nu för våren, att sjösätta om jag fortfarande lever och familjen planerar att få ”körkortet” (kustskepparexamen) indraget för de menar att jag inte kommer att överleva nästa sommar med båt. Klantigare skeppare än undertecknad har inte skådats i dessa trakter under känd historisk tid.

  Och,…..det är faktiskt så att jag och tankarna är väldigt sällan på samma ställe, samtidigt. Då händer det grejer, så keep the distance.

 277. Josef Boberg skriver:

  By the way – apropå Bildt-bloggen – så har ju Olle Munter varit rätt flitig kommentator där tidigare. Olle http://politiktillvardags.wordpress.com/ är kvar fortfarande på Bildt-bloggen som kommentator – men hans egen blogg är nu låst för kommentarer ! ? !

 278. carlnorberg skriver:

  Och vad är det då som Lyckliga Per anser ha kommit i daga utifrån denna dags kommenterande?

  Under 1990-talet så har bankerna byggt upp en jättelik derivatbubbla, vilken kan liknas vid ett kedjebrev eller ett pyramidspel, och som hela tiden måste matas med en alltmera ökande valutamängd för att inte falla ihop.

  En betydande stor del av valutan i detta derivatspel, kommer ifrån fast egendom, igenom kreditexpanderade utgivna bostadslån, grundad på en alltmera stigande prisvärdering.

  Med denna prisbildning som grund, så använde man sedan dessa värdesäkrade lån som stomme för att skapa olika värdepappersinstrument med bolånen som bas, och vidare ännu mer fantasifulla finansprodukter som exempelvis det Amerikanska CDO.

  Ju mer säkra pengar ifrån bolån som strömmade in, desto större vinst kunde man göra genom att spekulera med dessa värdepapper, vilket då i sin tur inbringade ännu mera pengar till att expandera fram nya bolån.

  Det var denna värdepappersmaskin som pressade upp huspriserna och de vidhängande lånen på dessa hus, upp till den nu innevarande nivån.

  Eftersom detta även innebar att kravet på en ökande valutamängd är absolut vid tillväxt, så började bankerna, för att bolånen skulle fortsätta generera pengar, istället sänka kraven för långivning, vilket till slut ledde till att det såldes hus till folk som inte hade råd med dem, och detta bara för att hålla maskinen i gång.

  Men det var nog inte detta Lycko Per menade, att det hade klarnat för honom…

 279. Philippe Ohlund skriver:

  Dagens Industri rapporterar nu på morgonen att ”Den svenska kronans värde har rasat under natten. På morgonen kostade en euro 10:15 kronor och en dollar 7:95 kronor. Sedan i går eftermiddag har kronan försvagats med 12 öre mot euron och 36 öre mot dollarn”.

  När det stod klart att Sverige röstat nej till Euron sa jag att den dagen kommer när svenskarna mycket bittert kommer ångra att man ställt sig utanför Eurozonen.

  Vi har inte sett något riktigt kronras än, men politikerna i Sverige borde finna en väg att åtminstone låsa fast kronans värde gentemot Euron.

 280. Kachina skriver:

  Om man tar bort mer än hälften av korten ur kortleken, blir det genast svårare att spela poker med andras pengar. Skvalpvalutor som den svenska kronar bör rensas ut ur systemet. (Fast det är givetvis för sent nu.)

 281. carlnorberg skriver:

  Men ett system med många valutor och fasta växelkurser, är det bättre sättet att försvara sig emot orättmätig värdedränering, genom att systemet manipuleras.

  En enad valuta gör systemet otroligt sårbart ur detta perspektiv. Och det räcker med att ett enda litet land börjar expandera sin valutavolym, så börjar dräneringen av andra länders tillgångar.

 282. Philippe Ohlund skriver:

  Ja vi människor kan ju påverka vår ekonomi och vår välfärd, liksom vårt humör och vårt välbefinnande – om vi vill.

  Men är vi djur eller är vi människor med en utvecklad själ, ett samvete, och ett intellekt?

  Barnamord är utbrett i djurriket. Det finns många djur som dödar sina småttingar, alltifrån björnar till lejon.

  Djur tar heller inte hand om sina äldre. I själva verket finns det många arter som dödar de gamla och sjukliga i gruppen.

  Frågan är om vi människor börjar bli likadana som djuren?

  Börjar djuren komma upp till vår nivå, eller är det rentav vi människor som sänker oss till djurens nivå och beslutar att mänskligt liv inte längre är en helig sak?

 283. carlnorberg skriver:

  Ja vilket håll som utvecklingen tagit sedan lång tid tillbaka, det torde vara rätt så uppenbart. Man kan säga att individers begär efter makt, har betalats med priset av social utveckling.

 284. Kachina skriver:

  En valuta på globen är nog ingen bra idé. En si så där sju valutor ser jag som lämpligt.

  Sju världsdelar, sju världshav och sju valutor.

  Återgången till reptilhjärnans stadie kom med Thatcher/Reagan/Bush, nyliberalismen och främjandet av den intellektuella idiotin. (Det är det enda som kommer att alstras ur Björklunds elitklasser, intellektuella idioter och logiska papegojor.)

 285. soli01 skriver:

  Kachina – vilken hjärnhalva är igång nu tro. Känner igen språket – den vänstra måste vara aktiverad.:-)

 286. LyckoPer skriver:

  Peter Hammarberg har helt rätt i sin kommentar igår 12:57.
  Det är därför lika bra att låta Kachina och Carlnorberg idka sin växelsång själva eftersom ingen variation finns.
  Låt ödessymfonin självdö!

 287. carlnorberg skriver:

  Kachina, du kanske känner igen dina idéer med detta om du tänker efter.

  One bank to rule them all.

  One bank to find them.

  One bank to bring them all and in the darkness bind them.

  Det var visst sju åt varje befolkningstyp även där.

 288. carlnorberg skriver:

  Var detta din insikt om den ekonomiska situationen Peter Hammarberg?

 289. carlnorberg skriver:

  Fast det kanske vore på sin plats med lite bemötanden av ödessymfonierna i sak, så kunde ju debatten kanske få lite mera fart…

 290. Peter Hammarberg skriver:

  CN
  Jag vet inte mer om ekonomisk och finansiell teori än de flesta andra och jag förnekar inte på något sätt att du är väl beläst och kunnig på området.
  Jag har inte kunskapen att säga att du har rätt eller fel; däremot kan jag konstatera att det du skriver inte alltid stämmer överens med vad som sägs och skrivs i de vanligaste medierna. Vem som sen i slutändan har eller får rätt kan bara framtiden utvisa.

  Vad jag däremot vet, är att en tes inte blir sannare bara för att den upprepas in ab surdum.
  Då jag läst samma påståenden för förtiotolfte gången, med vissa variantioner, blir jag less, uttråkad och börjar undra vad det är för gökar som ständigt upprepar sig.

  You have made your point! Rest your case and return when something new is on the agenda!

 291. Kachina skriver:

  Peter

  ”Jag har inte kunskapen att säga att du har rätt eller fel; däremot kan jag konstatera att det du skriver inte alltid stämmer överens med vad som sägs och skrivs i de vanligaste medierna.”

  Hur vore det om du försökte tänka själv, istället för att följa mainstream,

  Prova, det kan bli en aha-upplevelse.

 292. Anna skriver:

  Ödessymfonikerna framkallade sotdöden på Carl Bildts blogg (även om CB försökte vaccinera sin skapelse med hjälp av doktor Eriksson på UD) – fel vaccin gavs dock
  vilket innebar att även dom flesta som var helt friska utraderades (dock ej undertecknad men jag ”sympatislutade”).

  Nu verkar det som om samma konspiratoriska ödessymfoniker lyckats ödelägga även denna blogg genom att ständigt upprepa samma mantra dag efter dag. I stort sett ingen (förutom de som göteborgslullaren döpte till ”dom små trumlagarpojkarna” samt naturligtvis den lille trollgubben från Byske) orkar därför engagera sig längre, för alla känner ju till det gamla ordstävet ”tomma tunnor bullra mest”.

  Kombinationen ”trummis + Byske” är oinspirerande och ointressant och har en förödande verkan på alla oss andra som enbart skrivit för vårt eget nöjes skull och inte haft krav på att jämt och ständigt bli tagna på allvar och/eller tro att vi kan påverka i någon högre grad.

  Kanske delar även någon annan denna min ”aha- upplevelse”?

 293. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Anna – I o f s kan Du måhända ha rätt i att det ”tuggas” en hel del om hur det är med t ex finanskrisen, kanske… – och utan att den konkreta lösningen på problemet finns med, tyvärr tyvärr… 🙂

 294. Kachina skriver:

  Vad är politik och religion,…..annat än tugg?

 295. visionara skriver:

  Ledsen Anna.

  Den lille trumslagarpojken var mitt påhitt. I övrigt har du naturligtvis rätt. Vissas ständigt återkommande trumvirvlar lägger en våt filt över vad som annars kunde ha varit en kul och intressant debatt, där debattörerna ger och tar och med förenade krafter för diskussionen framåt.

  Men, men. I en annan värld kanske.

  M v h

  V

 296. Anna skriver:

  Visionara

  Äras den som äras bör 🙂

  Mkt bra uttryck!

 297. carlnorberg skriver:

  Jag får väl slå en virvel för den nu kommande effekten av de CDS som igår förföll till betalning och som är Lehman Brothers kommande huvudvärk, jag tror på något vis att dessa 400 mdr dollar räcker en bra bit för att starta rullningen av derivatupplösningen.

  Och som vanligt sp kan det ju vara på sin plats att påminna om att det framstå som betydligt mera seriöst att debattera i sak, men detta vet ni ju redan.

  Och nog tycker jag att jag informerar om budskapet, att jag inte i någon större utsträckning tar till mig det ni normalt anför, kan ju kanske förklaras med att detta inte främst är ägnat sakfrågan, eller?

  Och jag har skrivit motioner i ämnet, så visst finns det lösningar.

 298. nathaliesview skriver:

  Innan jag hoppar ur min något sportigt eleganata out-fit med matchande LV-skor, förståss – känner jag lust för att skriva ordet WOW(!), med tanke på min ”lilla ordlek -saga”, här på bloggen för några dagar sedan.

  Någon dag därefter besökte Arvsfursten min ”barndoms högkvarter”, due to skickliga innovationer för sund framtidsmiljö. En eloge till Arvsfursten!

  Kunde inte låta bli att fundera på om det fanns äppel-MUST med i bilen? :-))

  Glider nu ur mina LV-skor och önskar alla en God Natt!

 299. Kachina skriver:

  Anna

  ”Kanske delar även någon annan denna min “aha- upplevelse”?”

  Det kan till och med vara jag. Efter nattens förhandlingar i fyra dimensioner och därav följande insikter, måste jag nog ta på mig största ansvaret för att CB:s blogg torkade ut och att Carls medhjälpare flippade ut.

  Det är så att den artigaste människa jag någonsin mött i denna dimension, Mikael T Eriksson, vars skarpaste formulering för att be en människa dra åt helvete är ”vi vill inte att du skriver i den här spalten längre”, detta i en ton som tydligt klargjorde hur otäckt det kändes att uttrycka sig så grovt, efter att upprepade gånger tackat för att jag skrev i CB:s blog, men förklarat att de inte ville bli liknade vid nazister. Alliansen och CB tog mycket illa vid.

  Efter dessa påstötningar brukade jag avhålla mig för att använda det ordet, men eftersom jag är en ärlig människa, kan jag i längden inte avhålla mig från att säga det jag ser. Till slut insåg de väl att den där ekorren aldrig kommer att följa strömmen eller ”slicka några rövar.”

  Detta leder till att jag skall försöka lägga upp en hemsida med min bild av verkligheten.

  Återkommer med länk om det lyckas.

  PS. Där kommer inte att nämnas ordet nazism. Jag gör det istället här. Bakom den ”arbetslinje” som George W Bush initierat och Alliansen kopierat, döljer sig inget annat än en förlängning av den på 20-talet framväxande nazismen och med den följande stigmatiseringen av en folkgrupp inom landet. DS

 300. Peter Hammarberg skriver:

  ”Hur vore det att försöka tänka själv, i stället för att följa mainstream?”

  Du behöver inte oroa dig, jag tänker själv. Det är bara det att då man ”tänker själv” i frågor som man inte är insatt i och som det skulle ta år av studier att lära sig ordentligt, är risken uppenbar att man hamnar helt fel.

  1986, under Tjernobylkatastrofen, bodde jag i ett område i Sverige som drabbades värst av nedfallen från olyckan. (Gävleområdet fick all publicitet men det fanns områden i mellannorrland som var minst lika utsatta.) Tidningar, radio och TV var fulla av experter av olika slag som kom med budskap, förutsägelser och råd som pekade åt alla upptänkliga håll; från jordens undergång till att detta bara var ett övergående problem som inte hade någon större betydelse.

  Själv kunde jag konstatera att jag var vare sig kärnfysiker, meteorolog eller medicinsk specialist på strålskador eller långvarig exponering. Jag saknade de ens mest basala kunskaperna för att kunna bilda mig en egen uppfattning och att tänka själv hade följaktligen inte hjälp mig särskilt mycket, troligtvis det motsatta.
  I det läget bestämde jag mig för att, bland alla förståsigpåare, lyssna och lita på den som ingav mig störst förtroende, som verkade veta vad han talade om utan att vara tvärsäker och som kom med konkreta och enkla råd för hur man, åtminstone kortsiktigt, skulle hantera situationen.

  Vi befinner oss nu i en likartad situation. En stor kris som kan få globala och långvariga konsekvenser och där jag saknar tillräckliga kunskaper i ekonomisk och finansiell teori. Innan jag hunnit lära mig tillräckligt för att kunna bilda mig en egen uppfattning grundad på ”vetenskap och beprövad erfarenhet” kommer förmodligen krisen att vara över sedan åratal.

  Så visst, man ska tänka själv men man ska ha väldigt torrt på fötterna innan man sprider sina tankar och självsäkra uttalanden till andra. Det har inte jag, åtminstone inte i denna fråga.

 301. Kachina skriver:

  ”Så visst, man ska tänka själv men man ska ha väldigt torrt på fötterna innan man sprider sina tankar och självsäkra uttalanden till andra. Det har inte jag, åtminstone inte i denna fråga.”

  Det har inte jag heller. Trots detta har jag i flera år sagt hur det skulle gå med den religion som heter nyliberalism, marknadsliberal kapitalism. Som grund för detta låg människokännedom och intuition Den kännedom om människan som djur, införskaaffar man tyvärr bara i de mörka gränderna. Där är Carl Norberg bättre bemedlad. Förutom erfarenheten av ”de mörka gränderna” har han papegoj-kunskaperna i ämnet, kunskaper som skulle ha hållits väldigt högt om namnet förstärkts av en doktorshatt, även om det bara varit en ”Littorin-hatt”

 302. Peter Hammarberg skriver:

  Kachina

  ”Som grund för detta låg självkännedom och intuition.”
  Självklart. Vi fattar dagligen beslut, stora och små, grundade, inte på fackkunskap utan, på magkänsla, intuition, attraktion eller aversion. Beslut och ställningstaganden som berör oss själva, personligen, och som inte i någon högre grad påverkar någon annan än möjligen den närmaste omgivningen.
  Det kan rör allt från val av tapeter till för oss långsiktigt livsavgörande frågor.

  Att med samma underlag sprida tvärsäkra uttalanden om orsak och verkan och lämpliga åtgärder rörande en global kris där inte ens de etablerade experterna är överens, synes mig en aning övermaga.

  CN har i varje fall den teoretiska bakgrunden och kunskapen och levererar från och till riktigt kloka synpunkter; även om de paketeras på ett oftast onjutbart sätt och interfolieras med vad jag uppfattar som hjärnspöken.
  Du har din ”intuition”. Den må hålla för dig med skapar ingen trovärdighet hos särskilt många andra.

 303. carlnorberg skriver:

  Ja detta är rent idiotiskt, om jag ska uttrycka vad jag känner för detta.

  Det har helt spårat ur till att vara vem som anför argument, vilket nu är det allena saliggörande.

  Vad vederbörande sedan anför det saknar sedan i det närmaste helt betydelse för väldigt många.

 304. carlnorberg skriver:

  Det är väl egentligen de subtila hjärnspökena som är det mest intressanta?

 305. carlnorberg skriver:

  Och nu är det åtgärderna som betyder något, inte vem som anför dessa.

 306. soli01 skriver:

  carlnorberg – vilka är nu de konkreta åtgärder som Du föreslår ska för handen för att förhindra ett upprepande av den nu uppkomna situationen? Varför springer alla åt ett håll så fort det finns en kris – tänker på bankkrisen i USA. ”Fårskocks-syndrom” är väl ett lämpligt namn?

 307. Peter Hammarberg skriver:

  ”Och nu är det åtgärderna som betyder något…”.
  Rätt. Vad som nu överskuggar allt annat är vad som skall göras åt den rådande finansiella krisen. Fingerpekande och jakten på ansvariga; det må sen vara institutioner, personer, lagstiftning eller generella systemfel, får anstå till ”genomgången efteråt” och kommer säkert att ligga till grund för ett otal doktrorsavhandlingar och forskningsprojekt.

  Vad jag som ”man på gatan” är mest intresserad av att förtroendet för det finansiella systemet återskapas, om än artificiellt. Först därefter, efter den akuta krishanteringen, kan man börja titta på långsiktiga lösningar, på ändringar i systemet eller rent av ett totalt systemskifte. Sist i prioritetsordningen kommer jakten på de skyldiga….

 308. Kachina skriver:

  Peter

  Jag har aldrig påstått mig ha en lösning eller föreslagit en lösning. Jag har inte heller jagat syndabockar i det förflutna. Jag har däremot i flera år, i förväg grundat på empirisk kunskap, sagt hur det skulle gå med den marknadsliberala kapitalismen och nyliberalismen.

  För detta har jag flera gånger idiotförklarats och tilldelats olika öknamn, det må så vara, men jag tycker det är lite övermaga att påstå att jag i efterhand lyfter fram det uppenbara och jagar syndabockar i det förflutna. Hur kort är minnet, egentligen.

  Jag har ingen lösning annat än att vi måste färdigställa EU till en homogen enhet. Jag vet exakt vilka jag anklagar för bristande handlingskraft och jag är helt säker på att om vi inte får ett enat Europa inom de absolut närmaste åren, kommer Europas länder att explodera inifrån. Vi valde ett enat Europa och fick en polsk riksdag.

  Det finns inga andra ansvariga än regeringarna i de berörda länderna.

  Märk nu att jag sagt detta och kom sedan inte och påstå att jag varit klok i efterhand, med facit i handen.

 309. Kachina skriver:

  ”Fingerpekande och jakten på ansvariga; det må sen vara institutioner, personer, lagstiftning,………”

  Måste naturligtvis rensas ut innan man bygger nytt. Inte kan samma ”ruttna virke” sitta kvar som stomme i det nya huset. Det säger sig självt och förstår man inte det är man tydligen alltför mycket utbildad och läser ur en gammal manual.

  Vi vet vilka bankingligan är occh de måste neutraliseras från all framtida makt, särkilt makten över pengaflödet.

 310. Josef Boberg skriver:

  Här är namnen på de 13 familjerna = ”Den globala BankingLigan” (se sista kommentaren) – som i dags dato mer eller mindre diktatoriskt = enväldigt styr = vanstyr världsekonomin = världspolitiken, tyvärr tyvärr…

 311. Anna skriver:

  Lilla trollgubben!

  Sätt nu på hurran, bjud din fru på en rykande het kopp kaffe och försök koppla av. Kom ner med båda fötterna på jorden!
  Du tillmäter dig själv en alltför stor betydelse, man kan nästan tro att pluralis majestatis gäller för dig 🙂

 312. carlnorberg skriver:

  Jag har ju återkommande i åratal tjatat om att det är oundvikligt att förstatliga all valutabildning på lång sikt. Numera kort, vilket alla borde ha upptäckt numera.

  Att tvingas minska valutavolymen via tillgångarna i bankernas balansräkningar är också oundvikligt på lång sikt, som numera inte är så lång alls.

  Att skapa regionalt betingade banker (kommunala till exempel) med en värdebildningsgrund förankrad i den regionala infrastrukturen.

  Och så vidare, men det behöver jag knappast skriva igen.

 313. carlnorberg skriver:

  Och så kom då de vanliga Ad-Hominem argumenten, god morgon…

 314. Anna skriver:

  Carl Norberg

  Återkommer så smått i en frågeställning som jag tidigare berört.

  Samarbete torde vara en överlägsen form av allt umgänge, det må vara arbetsrelaterat, personligt, politiskt etc – utan samarbetsvilja uppnäs knappast nöjaktiga resultat.

  Därför tar jag mig friheten att återkomma till en tidigare fråga, som du tyvärr ännu ej svarat på, nämligen att KONKRET ge exempel på några etablerade namn som du har förtroende för och skulle kunna tänka dig samarbeta med (om vi spelar rollspelet att dina ekonomiska tankegångar vunnit gehör och skall förverkligas i möjligaste mån).

  Några namn (please)!

 315. carlnorberg skriver:

  Bengt Dennis, förefaller ha varit kompetent, sedan är det ju en fråga om att vederbörande personer inte skall bygga system med andra syften än det allmännas bästa, och där uppstår problemet.

  Lage Jonasson skulle väl med all säkerhet sy ihop detta på otroligt kort tid, men det går ju knappast att garantera, att detta sedan inte innehåller diverse olika privata säkerhetsventiler, Lages humor vore knappast heller till gagn i detta.

  Rolf Nilsson heter min svärfar, och han är pensionär, men har suttit i finansinspektionen i tusen år eller så.

  Jörgen Thunholm (fd VD Loomis) litar jag på, även fast han är osams med Länstyrelsen.

  Fast mest skulle jag nog lita på Fredrik Sträng, som i eviga tider gjort allt grovjobb åt Lage Jonasson.

 316. Kachina skriver:

  Anna

  ”Du tillmäter dig själv en alltför stor betydelse,”

  Ja, det kan tänkas. Jag tillmäter min världsbild mycket stor betydelse. Min person, den av omgivningen skapade personligheten, tillmäter jag ingen betydelse alls. Därför reagerar jag inte heller på era nedvärderingar och förlöjliganden. Det får personligheten tåla. Däremot ogillar jag starkt ert blanka förnekande av verkligheten, även om den utspelas ”live” inför era ögon.

  Det finns som sagt flera sätt att prostituera sig. Att sälja sina egna tankar till en upplevd övermakt, är ett av de sämre.

 317. carlnorberg skriver:

  Ingvar Carlsson har förståelse för detta, men jag vet inte om han är så värst innovativ.

  Sedan kan ju möjligen min fru komma ifråga för transperensen, hon är fdr. i informatik.

  Docent Mikael Lind Borås Högskola är en bra människa.

 318. Anna skriver:

  Carl Norberg

  Tack för ditt svar men . . . . . . . . . .

  Kan du inte försöka hålla dig till verkligheten? Med etablerade namn menar jag
  etablerade (välkända) namn inom politikerskrået!
  Hur man än vrider och vänder på olika frågor torde ju även du känna till att vi alltid måste blanda in politiker (kanske tyvärr)!

 319. carlnorberg skriver:

  Ungefär så kan jag räkna på i en evinnerlighet, vad nu syftet skulle vara med detta.

  Fast Docent Ulf Tedebark vore nog bra att ha med, vass kniv i lådan liksom, även om detta inte direkt är fråga om organisk kemi.

 320. Peter Hammarberg skriver:

  Kachina

  ”…däremot ogillar jag starkt ert förnekande av verkligheten…”
  Jag tror inte att det är någon som förnekar verkligheten, vi lever alla mitt i den.
  Däremot kan verkligheten uppfattas, upplevas och tolkas på många olika sätt, förmodligen på lika många sätt som det finns individer i den. Det som är rätt för den ene kan vara totalt fel för den andre och tvärt om, trots att de lever i samma verklighet.

  Om du ogillar vissas förnekande av verkligheten må så vara. Jag ogillar din intolerans som bara kan se världen på två sätt: Ditt sätt och fel sätt!

 321. carlnorberg skriver:

  Du menar att jag måste ha förtroende för några politiker, det synes ju vara väldigt olyckligt att tvingas till sådant.

  Jag kan inte direkt påminna mig om några nu levande politiker som vunnit mitt förtroende i den utsträckningen, därtill synes ju själva uppdragstagandet vara missriktat.

  Fast Anders Borg kan kanske för all del vara ett namn. Men i ovan så räknade jag upp folk som jag känner, utom Carlsson och Dennis, även om jag debatterat med Carlsson i detta.

  Så det verkar vidlyftigt, eller vara på vaga grunder att förespråka personer som man inte vet om det går att lita på.

  Men det finns alldeles säker många goda människor i riksdag och regering, men jag känner inte så många så väl, att jag kan uttala mig om huruvida dessa är lämpliga eller inte för detta ändamål.

 322. carlnorberg skriver:

  Detta handlar dessutom enbart om sakomständigheter och inte så mycket om politik, så det främsta i detta torde vara förmåga till förståelse och kommunikation, samt vidare en viss innovationsförmåga.

  Sedan spelar sannolikt varken färg eller storlek någon roll.

 323. Kachina skriver:

  ”Sedan spelar sannolikt varken färg eller storlek någon roll.”

  Ett öppet sinnne och ett visst mått av ärlighet, är väl de främsta kraven. De politiker som går i ledband göre sig icke besvär.

  Peter

  Jag är intolerant mot de intoleranta och direkt fientlig till alla former av segregation.

 324. Carl norberg skriver:

  Öppet sinne är ett bra uttryck.

 325. Anna skriver:

  Norberg

  Tack för svar.
  Slutledning: Du kanske vill men kan inte 🙂

 326. Anna skriver:

  Mister K

  Kaffe med gumman hjälpte tydligen inte 🙂

 327. carlnorberg skriver:

  Vad är det jag inte kan, ge exempel på aktiva politiker som har förståelse och ett öppet sinne, för den rådande situationen, och därtill besitter konstruktiva egenskaper?

  Jag vet ju inte säkert vilka dessa politiker är, jag känner dem för dåligt, i så måtto så kan jag inte namnge dessa.

  Men det borde ju rimligtvis finnas en rad politiker med en tillräcklig vidsyn för att kunna klara av att hantera detta.

  Men om du avser att jag skall räkna upp de mera trovärdiga i politikerkadern av idag, så måste jag nog fundera ett tag först, och rentav läsa in mig mer på en rad individer.

 328. carlnorberg skriver:

  Anna Stina Nordmark Nilsson gills hon?

 329. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Peter – Apropå Dina tänkta/uttryckta meningar ovan: ”Jag tror inte att det är någon som förnekar verkligheten, vi lever alla mitt i den. Däremot kan verkligheten uppfattas, upplevas och tolkas på många olika sätt, förmodligen på lika många sätt som det finns individer i den. Det som är rätt för den ene kan vara totalt fel för den andre och tvärt om, trots att de lever i samma verklighet.” – slut citat.

  Måhända lite om vad det Wi MainStreamat tänkande/talande kallar för verklighet egentligen är, kanske… 🙂

 330. Kachina skriver:

  Jag har under kvällen lyssnat på den högsta intelligentian på det ekonomiska området, bankdirektörerna, som INTE i något fall lyckats räkna ut att vinsterna på 20 miljarer, 10 miljarder, 9 miljarder,………inte kommer från någon annan än KUNDERNA.

  Även om nu inte Swedbanks direktörer avstår från bonus, handlar det fortfarande om PLUNDRING. De har tydligen hamnat i ett slutet rum där ingen längre förstå innebörden av 20 miljarder, 10, mijarder,…..och sätter det i relation till verkligheten.

  Bankerna måste förstatligas, omedelbart. Det tog sjuttio år för kommunismen att ”plöja ner sig själva i åkern”, Det tog bara tjugo år för den marknadsliberala kapitalismen att utföra samma manöver utövad med samma idioti.

  Men det är klart. de är ju effektiva,
  .

 331. Anna skriver:

  Jaså du Mister K,
  Du är ute och botaniserar hos utrikesministern igen.
  Vi får väl se hur länge, din pipa (ton) känns nog igen!
  🙂

 332. Mister K skriver:

  Det blir nog inte så länge. Totalitära stater har ju för vana att tysta dissidenter. men, några hundra torde väl hinna läsa och förstå att den här regeringen går till historien känd för att vara den regering som stillatigande såg på när marknaden plundrade kunderna och sedan ålade skattebetalarna att betala plundrarens kostnader.

 333. Carl norberg skriver:

  Det magnifika argumentet med att det redan finns statliga banker, visar väl bäst på den förståelse som råder för problemet.

 334. Peter Hammarberg skriver:

  Ibland undrar jag om Mr K/Kachina verkligen vill föra ut sitt budskap, verkligen vill få människor att läsa och lyssna, verkligen få möjligheten att påverka eller i varje fall få människor att tänka till.

  Om han hyfsade sitt språk, använde andra metaforer och lade band på sin ilska skulle han ju kunna framföra precis samma budskap utan risken att bli utslängd eller marginaliserad.

  Ibland undrar jag om det inte är just det som är syftet; att bli utslängd. Då har han ju själv skapat argument för att anklaga överheten för censur och åsiktsförtryck.
  En sådan enkel sanning som att paketet ibland är minst lika viktigt som innehållet verkar allas vår Mr K inte vilja ta till sig.

 335. Kachina skriver:

  Carl Norberg

  Som jag säger, om man skall renovera huset måste man först riva det som är ruttet, i det här fallet även stommen. Sedan gäller att en liten befallande elit plundrar och förtrycker, oavsett om den är kommunistisk eller kapitalistisk. Staten måste skapa ny valutaa, vem som sedan haandlar med denna valuta är en annan sak. Valutaflödet måste ägas av staten, sedan kan ju driften läggas ut på entreprenad. Staten måste ha ägandet av hörnstenarna och kontrollen av infrastrukturen. Idag har vi kapitalistiskt monopol inom finans, energi, fastighetsbolag,……områden som inte får lämnas utan kraftig reglering och kontroll.

  Peter

  Det ligger något i vad du säger. Jag döljer inte vem jag är, sedan får vi se hur CB och hans medarbetare hanterar det. Bemöta mig eller tysta mig. Svaret lär väl komma under dagen

 336. Peter Hammarberg skriver:

  Kachina

  ”Bemöt mig eller tysta mig”. Vill du verkligen få till en dialog, ett seriöst meningsutbyte där olika åsikter bryts mot varandra, där man ger och tar och även inser att motparten ibland har något klokt att komma med?
  Om det är det du vill, varför uttrycker du dig då på ett sådant sätt att du vet att du blir tystad?
  Tystnad är inget bra sätt att föra ut ett budskap!

 337. Carl norberg skriver:

  Kachina, jag har just har skrivit motioner om exakt just detta.

  Och om du läst något annat i det jag skrivit, så har jag antingen uttryckt mig dåligt, eller så har du läst fel.

  Jag tror inte på familjen Wallenbergs fortsatta medverkan, om jag uttrycker mig så.

 338. Peter Hammarberg skriver:

  Grattis Mr K.
  Du lyckades hålla dig kvar hos CB minst en timme….men inte nu längre…:-))

 339. Kachina skriver:

  Carl

  Bra att vi förstår varandra. Jag visste inte riktigt hur jag skulle tolka det eftersom jag faktiskt är ganska okunnig i sakfrågan, däremot vet jag vad jag talr om när det gäller principfrågan.

  Peter

  Ja, jag skriver provokativt, med avsikt. Det var en hel generation sedan det logiska resonemanget hade sin giltighet som debatteknik. I nutiden är det så att åhöraren/läsaren börjar forma sina motargument redan efter de första meningarna. Därför måste man ”väcka” honom emellanåt med fraser som ”det förstår en treåring”, med syfte på att ”the upper class” tydligen missat något i papegoj-skolan, eller helt enkelt saknar förståndsbegåvning.

  Dessutom var jag omåttligt elak efter att ha bevittnat gårdagskvällens ”grisfest” i TV där bankdirektörerna skröt över hur mycket de lyckats plundra kunderna på och samtidigt försöka övertyga samma kunder om att pengarna är manna från himlen,, inte räntor och avgifter de samlat in från en storr mängd människor.

 340. Carl norberg skriver:

  Mmm, men som man bäddar får man ligga, tycks det gälla även för bankdirektörer.

 341. Kachina skriver:

  Peter

  Jag ser att CB/Alliansen plockat bort mina tre inlägg. Jag undrar om det är Bush eller Putin som lärt honom att tysta besvärliga personer. De går att bemöta, de går att ignoorera, men att tysta dem år att,…………..grunna på det, Carl lille.

 342. Peter Hammarberg skriver:

  ”the upper class tydligen missat något i papegoj-skolan…”
  Jag förstår de enskilda orden men sammantagna bildar de en för mig inte helt begriplig mening, förmodligen från en för det stora flertalet obegriplig sociolekt.

 343. Carl norberg skriver:

  Och krispaketen har återupprättat förtroendet för valuta och finansmarknadsmekanismerna?

 344. Kachina skriver:

  Jag fick ett brev från Den Artige, alltså Mikael T Eriksson, som meddelade att nu var även Mister K spärrad, att alla framtid signaturer skulle spärras, inläggen raderas och sedan bad han mig respektera detta. Mitt svar lyder så här;

  ”Bäste Mikael

  Respekt är inget man kräver, utan något man förtjänar.

  Jag är fullt medveten om att alla nya användare kommer att spärras och att alla inlägg kommer att raderas, därför gör jag inget för att dölja min ursprungliga ”identitet” och därför kommer eventuella inlägg när det passar mig. De inlägg jag skrev igår kväll om bankdirektörernas ”grisfest” på TV hann göra sin nytta, ty ordet sprids i kvadrat. Att ni sedan raderade inläggen har även det sin nytta, men det torde ni inte förstå eftersom ni raderar dem.

  Detta är ditt och mitt land, inte regeringens. De är anställda för att administrera det. Om Carl Bildt vill göra sig känd som ”Vita Husets Pudel” får han göra det privat, inte som Sveriges utrikesminister. Om Alliansens stillatigande ser på när finans-, energi–.och fastighetsmonopol plundrar svenska folket, är det min och din uppgift att reagera.

  Jag reagerar och ni kommer inte att kunna tysta mig annat än genom att mörda mig, men det resulterar bara i att det kommer fler efter mig. Den marknadsliberala kapitalismens dokusåpa är slut. ENDED. Nu är det dags att ni börjar göra det ni är anställda att göra, bygga samhälle. Man börjar med grunden, hörnstenarna och infrastrukturen och skriver in i protokollet att GRUNDEN ALDRIG KAN ÄGAS AV PRIVATA ENTREPRENÖRER. DEN ÄGS AV SAMHÄLLET = DU/JAG och alla andra.

  mvh/K”

 345. Carl norberg skriver:

  Det var ju mycket välskrivet av dig K.

 346. Kachina skriver:

  Uttrycket papegoj-skola kommer ur diskussionen om att IQ skulle vara synonymt med intelligens, vilket det inte är. Redan på tidigt 60-tal visades att IQ-talet är lika flexibelt som ett gummiband, för en och samma person i olika faser av livet och beroende på vad man sysslar med och i vilken miljö man rör sig.

  Lyssna — Minnas — Upprepa.

  Om du lärt dig samma ord som han som utformade testet, får du en ett högt IQ, vilket i sig är ett mått på papegojeffekten, inget annat. Alltså, bankdirektörer kan, trots hög utbildning, ha samma känslor och begär som en treåring dold bakom en ”myndig” fasad.

 347. Josef Boberg skriver:

  KaChina – Jag har länkat Ditt email ovan (kommentar av Dig kl. 12.30) till wår gemensamme vän Mikael T Ericsson på UD – här.

  Hoppas att det är OK ? 🙂

 348. Kachina skriver:

  Det är OK

 349. tnsexton skriver:

  Med anledning av FN-dagen har CB på sin blog skrivit om FN:s betydelse och om vikten av dialog.
  En kommentator (tg46) har ifrågasatt vitsen att kommentera eftersom så mycket raderas. En mig närstående kommentator har gjort följande inlägg. Det ska bli intressant att se hur länge det får vara kvar.

  ”Carl Bildt trycker ovan på vikten av dialog. För att en dialog ska kunna fungera krävs att alla ska kunna komma till tals. FN skulle inte vara vad FN är och kommer inte att bli det vi vill att det ska vara om åsiktsutbyten stryps, om bara det politiskt korrekta tillåts och om de avvikande eller t.o.m. aparta meningarna göms undan eller stryks ur protokollen.
  Likriktning och likformighet är alla organisationers stora fara och där alla tänker lika blir inte mycket tänkt.”

 350. Kachina skriver:

  ”………där alla tänker lika blir inte mycket tänkt.”

  Så sant som sagt. Vi ser nu resultatet av den likriktade tanken. Marknaden köper tydligen inte virtuella pengar längre, inte ens om de auktioneras ut i paket. Börsen rasar, av den enkla anledningen att den räknar ut att de virtuella paketen bygger en Tsunami som till slut kommer att falla över oss.

  De likriktade politikerna tycks ännu inte ha förstått att om man skall renovera huset, måste man först riva bort rutten stomme och syll.

  Jag hoppas att vi i framtiden får slippa uppleva ”grisfester” som i gårdagens nyhetsprogram.

 351. Kachina skriver:

  Det finns fortfarande människor som kan tänka längre än till grindstolpen, trots att reptilerna breder ut sig i de övre lagren. Det finns fortfarande människor som, trots att de befinner sig i en livskris, kan sätta sig in i andra människors situation. De finns i Piteå. De är Carolins familj.

  Läs deras öppna brev till allmänheten i Expressen.

  Det är starkt, särskilt sista stycket. Det är moralisk styrka. Det är mänklig tanke och omtanke. Jag kan för en gångs skull somna vetande att det i varje fall finns kvar några mänskliga människor.

 352. Anna skriver:

  Peter H

  Ooops 🙂

 353. pravda skriver:

  Vem bär egentligen skulden? Läs och lär. Väl investerade minuter, garanterat.

  http://www.ibdeditorials.com/series11.aspx

 354. Kachina skriver:

  pravda

  Jag har skummat igenom artikeln. Det mest intressanta är väl att George Soros blivit socialist. 1992 var han definitivt kapitalist.

  Skulden för krisen har finansvärldens kvartalstänkande, ständigt ökande vinstkrav och bonusprogrammen. Finansvärlden spelade poker och låntagarna var poletterna, så skyll inte på demokraterna. Republikanerna hade ju åtta år på sig att stoppa ”grisfesten”, men gjorde ingenting.

  NU är det dags att sätta ner foten mot girigheten, även här i Sverige. Samhälle är INTE en privat entreprenad och om inte Alliansen fattar det, är det bara att avgå.

 355. Anna skriver:

  Kachina 9:37

  ”Jag har skummat igenom artikeln. Det mest intressanta etc . . . . ”

  Du är och förblir fördomsfull.
  Det som du bedömer vara ointressant ”skummar” du igenom, dvs du har redan bestämt vad du ska tycka och hur du ska reagera.

  Div. faktiska omständigheter, argument, framarbetade slutsatser osv. spelar ingen som helst roll för dig om de avviker från din snävt vinklade norm. Då kommer i stället, som ett brev på posten, dina vanliga burdusa utrop såsom ” . . . . . om inte Alliansen fattar det, är et bara att avgå” blandat med dina generella Republikanska hatord (som alltid är standard för dig).

 356. Carl norberg skriver:

  Och i vad är då dessa artiklar någonting annat än beskrivningar av olika symptom?

 357. Kachina skriver:

  Lilla vackra Anna.

  ”Div. faktiska omständigheter, argument, framarbetade slutsatser osv……” har jag lääst så många gånger att jag är less på att höra hur offren och Clinton är skyldiga till den marknadsliberala kapitalismens girighet.

  Fatta detta. ”Grisfesten” är över. Kommunismen och kapitalismen ligger i samma grav.

  Nu är det dags att börja bygga samhälle inom de fyra hörnstenarna. Om inte Alliansen vet syftet och hörnstenarnas fixpunkter, kan de inte bygga samhälle och skall då avgå.

  En regering som är croupier i ett roulette- spel, har vi ingen nytta av.

 358. carlnorberg skriver:

  Och vad den nyvorne socialisten Soros anbelangar, så måste vem som hels inse att han vill alla andra lika, han vill ha alla pengar.

  Han är ju trots allt skaparen av valutaattacksystemet, Hedgefonderna samt en rad olika finansinstrument.

  Eller menar han att han inte har begripit, eller begriper vad det är som han har företagit sig själv?

  Vad är faktiska omständigheter? Att George Soros agerat som en socialist?

 359. carlnorberg skriver:

  Samhällsnytta måste alltid opereras av samhället, och där några fundamentala delar inte är lämpliga att utsätta för marknadskrafters påverkan, just med hänsyn till att dessa delar skall förbli främst samhälllsnyttiga.

  Detta är inte annat än en ren sakomständighet

 360. Anna skriver:

  Och genast vaknar den lille trumslagarpojken . . . . . . . . . . . . . .

  Han lär ju inte bli ihågkommen som ekonom, därför tycks den gode Norberg satsa en hel del för att framstå som en modern ”Stenbocks kurir” (i Kachinas sold).
  Lycka till med detta ”självmordsuppdrag”!

 361. Anna skriver:

  Norberg och Kachina

  Samhällsnyttiga?

  Varför fungerar då sjukvården i Halland så fantastisk bra sedan några år tillbaka? Jo, tack vare att den ”lille människan” själv får välja vårdalternativ – en borgerliga reformen ”Vårdval Halland” gör att privata alternativ som t. ex. Familjeläkarna och Neptunuskliniken växer lavinartat och såväl patienter som biträden, sjuksköterskor och läkare lovordar detta alternativ.
  Billigare och bättre – detta måste väl om något kallas för Win/Win, eller hur?

 362. Kachina skriver:

  Måhända är situationen i Halland en selektiv Timbro-tolkning, men i stort sett ser man resultatet av er sjukvårdpolitik i USA och Latinamerika. De rika reptilerna har en bra och effektiv sjukvård, den stora massan har nästan ingen sjukvård alls. Plåster på såren och recept på en medicin de inte har råd att lösa ut, är vad de får.

  Samhälle byggs inte för rika reptiler, utan för människor med väl utvecklad frontallob.

 363. pravda skriver:

  Serieartiklarna speglar vad som hänt i den verkliga världen och stämmer därför , av naturliga skäl, inte med den här på blogen aldrig sinande fantasi-källan made of unipolära syndrom åsikter.

 364. Anna skriver:

  Lillgubben i Byske

  Vårdval Halland studeras av landsting över hela landet, även de mest illröda. Ingen kan förneka faktiska omständigheter, möjligtvis du själv och andra fanatiker som ser
  div. spöken på ljusa dagen.
  Du och din förbundne, herr Norberg, borde ändå göra ett försök att närma er objektiv verklighetsuppfattning!

  Fortsatt trevlig lördag,
  Anna 🙂

 365. Peter Hammarberg skriver:

  ”…om Alliansen inte inser det ska den avgå.”

  Så talar en sann demokrat, dvs Kachina. En regerings vara eller inte vara ska alltså inte avgöras i allmänna val utan av huruvida de inser och tar till sig det som vissa, men definitivt inte alla, anser vara självklara sanningar.
  Tänk, hemska tanke, om folket i val inte heller inser detta. Ska då folket avgå också?
  Nej, visst ja, det blir inte aktuellt i Kachinas värld. Där ska regeringen avgå utan val om de inte inser och tar till sig Kachinas m fl sanningar. Några val behövs inte för tänk om folket väljer fel.

  Väljer fel förresten. Det har ju det dumma folket redan gjort. Folket visade sig ju vara så dumt och ointelligent att det gick på Allianspartiernas lögnaktiga propaganda och vilseledande dimridåer. Vilken tur för Kachina att man i hans värld inte behöver fråga folket, det räcker med att fråga honom.

 366. Kachina skriver:

  Peter och Anna

  🙂

  Återkommer.

 367. carlnorberg skriver:

  Man skulle väl kunna konstatera att som ihågkomen ekonom ifrån denna epok, så finns det utrymmen för en inte alls obetydlig självkritik.

  http://blogg.aftonbladet.se/23930 om detta

  Och jag har ingen som helst strävan att bli ihågkommen som någonting annat än bara människa.

 368. carlnorberg skriver:

  Och hur till exempel Alan greenspan kommer att bli ihågkommen, torde ju knappast vara något som särskilt många utöver självplågarna kan tänka sig att eftersträva.

 369. carlnorberg skriver:

  Och Anna, det vore nog bra om du hade lite bättre ordning på vad olika begrepp innebär.

  Det är lite olika det här med allmännytta och enskild nytta.

 370. Kachina skriver:

  Anna

  Sjukvården fungerade mycket bra, före interndebiteringarnas tid, under den epok då läksarna sysslade mer med medicinskt arbete än med administrativt arbete. Du fortsätter att hylla privatisering och kapitalism, trots att sjukvården på de bägge amerikanska kontinenterna, generellt sett, ligger långt, långt efter Kubas och kapitalismen ligger i samma grav som kommunismen. Är din bild av The American Dream så stark att du ser den fastän den är borta med vinden.

  Peter

  Faktum är att den stora massan styrs av solarplexus, något som Timbro utnyttjat skickligt flera år före valet och som Alliansen skördade frukterna av genom sin retorik vid valet, där de faktiskt lyckades få valboskapen att tro att landets ekonomi stod och föll med att majoriteten av de sjuka fuskade och majoriteten av de arbetslösa inte ville arbeta. Detta samtidigt som bonusdirektörerna plockade ut i bonus mer än vad hela sjukvårdssystemet kostade under ett helt år.

  Ja, valresultatet säger mig att mer än hälften av väljarna är dumma i ett huvud som är fyllt av jästa drycker och därför inte agerar på logisk tanke utan reagerar på signaler från solarplexus och ryggmärg.

  Det är så att vi borde inte dela ut valsedlar hipp som happ, utan kontroll av den mest grundläggande samhällskunskapen.

 371. Peter Hammarberg skriver:

  Kachina

  Aha, rösträtt ska alltså endast ges åt dem som, i dina ögon förtjänar den.
  På vilket sätt ska de selekteras?
  Efter IQ, politisk medvetenhet, förmåga att ta till sig och förstå komplicerade ekonomiska resonemang eller för den delen säkerhetspolitiska, trafikpolitiska, miljöpolitiska eller vilket som helst komplicerat politikområde?
  Det är alltså ett samhälle styrt av den intellektuella och/eller politiska eliten du strävar efter, eller räcker det med att de som tycker som du får behålla rösträtten?

 372. soli01 skriver:

  Valboskapen finns tydligt på den vänstra halvan och är ställt utom allt tvivel. Det är tydligen fult att försörja sig själv och sossarna har alltid utnyttjat sitt valboskap. Tycker inte om namnet, men de har själva åstadkommit namnet! Vet hur man kan hantera sina väljare med löften om olika ersättningar hit och dit och som binder upp folk så de inte kan göra annat än rösta ”rätt”. Har man följt utvecklingen under så lång tid som jag gjort och haft nära kontakt med ”makten” vet jag mycket som inte tål dagsljuset.
  Visst dessa bonusdirektörer som skor sig måste stoppas för det är en nagel i mångas ögon – även mina.

 373. Kachina skriver:

  Peter

  Nja, jag var lite elak i överkant. Det är alltså så att alla som kan rösta, skall få rösta. Det är bara jag som retar mig på de som sväljer allt med hull och hår utan eftertanke, som soli01.

  Det går inte att få med mig, varken i ett drev mot Carl Norberg eller i en stigmatiserning av folkgrupp. Jag kan själv se de som ”nöter bänken och nyttjar samhället”, men man måste se längre än samhällets 50-skyltar och sätta in antalet i det stora sammanhanget.
  Dessutom har vi människor anställda enbart för att hantera den problematiken.

  Jag är mer än förundrad över att 20-talets retorik och taskspel kunde få fäste bland folket, nu på 00-talet. Helt obegripligt. Den fysiska evolutionen och medvetandets evolution är två skilda cykler vars banor bara tillfälligt korsas (ca. 75 år) Med tanke på den tekniska utvecklingens framsteg sedan 20-talet, är det skrämmande att se hur sakta medvetandet utvecklar sig, faktiskt står stilla för att i vissa miljöer degenerera.

  Skrämmand, måste jag säga, när man hör Alliansens partiledare och partiarbetare vräka ur sig neandertalarens tankar.

 374. soli01 skriver:

  Kachina – roligt med folk som tror på vad de säger. Här ”sväljs” inget i onödan utan det är något som man upplevt och upplever. Ser att en viss uppryckning håller på att ske i landet och nu får vi hoppas att alla som kan – gäller friska människor – bidrager till att de som gnölar mest får sin pension , vård och omsorg. Att prata om skyltar etz imponerar inte alls och visar att argumenten inte räcker. Att måla fan på väggen är inte svårt.
  Varför blandas Norberg in i denna avdelning han är ekonom och de har sin agenda. Vi tillhör troligast alla den sk ”folkgrupp” som här nämnts.

 375. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Jag fick just det här av en bloggvän – som dom flesta av kommentatorerna här känner till – via ett email.

  Tänkvärt ? 🙂

 376. Peter Hammarberg skriver:

  Kachina

  Ja, det var ju tur att du bara var ”lite elak i överkant” och att talesättet ”Vad hjärtat är fullt av talar munnen” tydligen inte stämmer på dig.
  Ditt frånbackade uttalande om en segregerad rösträtt gav annars skrämmande kopplingar till den tyska tidsepok du själv ofta använder i din retorik. Den epok som resulterade i ett samhälle uppdelat i dugande och inte dugande. I ditt fall vilka som ska anses tillräckligt kloka för att få rösta och resten som uppenbarligen skulle få packe och rätte sig därefter.
  Men du var alltså bara ”lite elak i överkant”, något du bara sa utan ordentlig eftertanke. Det är inte likt dig; det där med ingen eftertanke så det kanske var hjärtat som talade i alla fall….

 377. Kachina skriver:

  ”Ditt frånbackade uttalande om en segregerad rösträtt gav annars skrämmande kopplingar till den tyska tidsepok du själv ofta använder i din retorik.”

  Ja, precis. Jag skall inte skylla på tillfälliga störningar på det vågräta frekvensbandet, utan det var mitt eget solarplexus som talade. Jag insåg det ganska snabbt, men tyvärr finns ingen redigeringsfunktion.

  ”Den epok som resulterade i ett samhälle uppdelat i dugande och inte dugande.”

  Den epoken, det spöket, har Alliansen väckt liv i igen.

 378. Carl norberg skriver:

  Vad gör en individ till ekonom?

  Ekonomi är på inget annat än systemförståelse.

 379. Kachina skriver:

  soli01

  ”Att måla fan på väggen är inte svårt.”

  Nej, och den primitiva metoden var den Alliansen använde i sin retorik, samtidigt som de stigmatiserade en hel folkgrupp. Även jag har sett och upplevt det här klientelet, särskilt under den tid då jag jobbadee sexton timmar per dygn, sju dagar i veckan. Jag kunde i dock sätta dem i relation till helheten och komma fram till att de inte var mitt problem. Den del av mina skattepengar som gick till dem, var försumbart och inte värt att reta upp sig för.

  Det finns bara en viss mängd pengar i ekorrhjulet. Om de fördelas ojämt kommer hjulet i obalans. Det vikt det här klientelet belastar en punkt på hjulet med, märks inte ens, om man nu inte som Alliansen räknar i alla ”tärande” i den gruppen, alltså gamla som hela livet betalt sin pensionsförskring, sjuka som betalt sin sjukförsäkring och arbetslösa som betalt sin arbetslöshetsförsäkring.

  Däremot, när några få bonusstyrelser och direktörer plockar ut hundratals miljarder ur ekorrhjulet, kommer det i kraftig obalans och riskerar att lossna från sin axel, vilket vi bevittnar just nu.

 380. Anna skriver:

  När den gode lille Byskebusen blir upphetsad/förbannad/exalterad visar han som vanligt sitt ”rätta ansikte” (här ovan 6:52).

  Kommen till vett och sans efter påpekande (7:55) backar han sedan (8:37).

  Sannolik slutledning: Om Kachina inkl. trosfränder skulle komma till makten finns
  denna säkerhetsventil (påpekanden från oliktänkande) inte längre kvar utan vi skulle befinna oss mitt i det totalitära samhälle som dessa fanatiska ickedemokrater innerst inne hyllar.

  Skrämmande tanke, ve och fasa!

 381. carlnorberg skriver:

  Och i sakfrågan sade signaturen Annna, det vanliga?

 382. Kachina skriver:

  Anna

  Vi kommer aldrig till makten, för opposition är den friktion genom vilket maktutövandet regleras. Om den inte finns får vi diktatur, oavsett om statsministern heter Reinfeldt eller Ohly.

  Jag eftersträvar inte makt, jag tror knappast att Carl Norberg gör det heller. Jag eftersträvar att påverka makten utifrån, när den stängt in sig i ett slutet rum där bara idiotin frodas. Alliansens valrörelse måste betraktas som ett utsläpp från dårhuset.
  För att få dem att se sin egen galenskap måste det till diskussion, kollision och friktion.

  Alliansen får så gärna inneha makten, bara de inser att samhälle inte är en privatägd entreprenad och skall aldrig vara sådan. Samhällsgrunden, de fyra hörnstenarna och infrastrukturen, ägs av samhället. Allt annat är feodalvälde.

  Jag tror att den politiska strategi de valt grundar sig på okunskap. De förstod inte att de ”skor” de startade loppet i, användes av nazismen redan på 20-talet. Nu borde de förstå, eftersom jag ihärdig upplyst dem om detta.

  Människorna blir äldre, jordens befolkning ökar och tillväxten i jobb äts upp av dator och robot. Det är oundvikligt i det läget att de tärande kan bli fler än den närande, om vi inte sänker arbetstiden. I vilket fall, så löser man inte problemet genom att anklaga de gamla att de blivit äldre än förväntat, anklagar inte den arbetslöse för att jobbet inte finns och anklagar inte de sjuka för att de är sjuka.

  Jag påpekar fortfarande att i den nya sjukförsäkringslagen är det lämnat öppet för ytterligare direktiv efter trettio månader omm den sjuke inte dött eller tillfrisknat och om den arbetslöse inte fått ett jobb. Om vi är stillatigande är jag säker på att det pekar mot nazi-lösningen,……arbetsläger. Alliansens politik pekar ännu i alltför stark riktning mot en befallande elit över den stora massan arbetsboskap, som naturligtvis måste samlas inom en ”ladugård”.

  Den makt jag har är att säga det jag ser och den makten använder jag.

 383. Anna skriver:

  Norberg 11:56

  Sakfråga? Jag rättar mig efter den folkvilja som kommit fram genom allmänna val i
  t. ex. Sverige.
  Till skillnad från Kachina som upprepade gånger hävdat samma tanke som han gjorde här ovan 6:52.
  Men för dig kanske detta är helt OK, vad vet jag?

 384. Anna skriver:

  Carl Norberg

  Du påtar dig gärna rollen i tid och otid som Kachians förbundne samt som hans ”försvarsadvokat”.
  Min fråga blir då hur DU ställer dig till nedanstående inlägg från honom (12:22)?
  Jag kan avslöja för dig att jag mår dåligt av dylika rader – rader som visar upp en totalt förvrängd människosyn enl. min enkla mening. Vedervärdigt!
  Blir intressant att höra din kommentar . . . . . . . .

  ****Jag påpekar fortfarande att i den nya sjukförsäkringslagen är det lämnat öppet för ytterligare direktiv efter trettio månader omm den sjuke inte dött eller tillfrisknat och om den arbetslöse inte fått ett jobb. Om vi är stillatigande är jag säker på att det pekar mot nazi-lösningen,……arbetsläger. Alliansens politik pekar ännu i alltför stark riktning mot en befallande elit över den stora massan arbetsboskap, som naturligtvis måste samlas inom en “ladugård”.*****

 385. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Anna – Apropå Din tänkta/skrivna mening ovan: ”…utan vi skulle befinna oss mitt i det totalitära samhälle som dessa fanatiska ickedemokrater innerst inne hyllar.” – slut citat.

  Som vanligt så ”tuggar” jag då med det här uråldriga – som av alltför många är det mer eller mindre åt hållet helt bortglömda – tänke- och talestättet: ”Det Wi tänker/talar/skriver om någon eller några andra – det tänker/talar/skriver Wi ju ALLTID mer eller mindre om oss själva också – och ej alls så sällan minst lika mycket !”

  Men självklart ligger det vars och ens personliga frihet att göra så – eller att ej alls göra så, verkligen… 🙂

 386. Carl norberg skriver:

  Men det Kachina beskriver är väl ändå intre hur han själv uppfattar andra människor, i annat måtto än hur han uppfattar att den styrande maktens agerande beskriver människosynen bakom denna maktutövning?

  Vad Kachinas människosyn i detta anbelangar så ser det väl närmast ut som om han hävdar sin egen individuella rättighet att uttrycka sin egen fria mening kring detta förhållande.

  Och att GWB har byggt 800 arbets/interneringsläger inom U.S.A:s gränder har måhända passerat dig obemärkt förbi, men jag tror att Kachina misstänker att exempelvis denna åtgärd kan ha ett syfte.

  Och återkommande tänker jag fortsätta att påtala att det är i sak debatten bättre förs, och inte i person, detta bästa Anna tycks du emellertid inte vara det minsta intresserad av, utan ditt intresse tycks enbart vara begränsat till andra debattörers personer.

 387. nathaliesview skriver:

  Regeringar involverade i projekt Pandora och/eller liknande militära underrättelsetjänst projekt – förtjänar inget annat än att bli uppmärksammade såsom Nazi-regimens förlängda arm, Sverige ej exkluderat.

  Jag ser idag Sverige som en CRYPTO-EUGENIC nation – där Sveriges regerings politiska strategier utgör en tung börda för stora delar av befolknigen!!

  Då den DEMON-KRATISKA rättsstaten vägrar behandla sakfrågor – talar de gömda strutshuvudena i sanden för sig själv…

  There is no JUSTICE – JUST US…

  Så tummen upp Kachina och andra trumslagare!

  Carpe Diem!

  ******************************

  Operation Pandora – Joint CIA/MI6 Operation since the 1960s – Microwave Mind Control

  Pandora
  Mind control

  [1996 Nexus] REMOTE VIEWING: THE STORY OF THE REAL X FILES By Turan Rifat

  Dr Ross Adey’s research at the Brain Research Institute of the University of California, was funded by the CIA. In their Pandora project a catalogue of different brain signals for specific actions, emotions and pathological states of mind were recorded. It was found that when microwaves were used to fire these signals at victims’ brains, they experienced the moods, behaviour, and the pathological states, carried by the signals. This meant that by mimicking natural brain frequencies, the human brain could be controlled remotely by use of extremely low frequency broadcast carried by pulse modulated microwave beams (ELF pulse modulated microwave remote mind control technology). MICROWAVE MIND CONTROL by Tim Rifat

  The TETRA system pulses at 17.6 Hz broadcast at 400 MHz which is essentially the Pandora Project funded by the CIA in the late ’60s and early ’70s. Dr Ross Adey, the chief researcher on the Pandora Project has released a video to leading UK researchers which proves that not only does the TETRA system cause ELF zombification by massive release of calcium ions in the cerebral cortex and the nervous system, but the activated calcium ions also cause massive hormonal disturbances which lead to frenzied imbalances, emotional and physical states.…..
  Use of the TETRA system by the police will lead to psychotronicaly controlled officers who may be totally controlled in any situation and are very useful for states of economic or social chaos where extreme and violent behaviour is needed without any conscious or moral compunction – so-called police robots. [2001] The TETRA System: Mass UK Mind Control Technology and the Zombification Of Britain’s Police is Now A Reality by Tim Rifat

  In quoting this research I refer to documents listed under Reference 15. So sophisticated is this research, and I refer to Operation Pandora Joint CIA/MI6 Operation since the 1960s, Operation Woodpecker USSR 1976, Operation HAARP still running in USA; they are able to define specific pulse frequencies to cause specific brain malfunctions or illnesses. For instance: 4.5: Illness Caused, 6.6: Depression/Suicide, 11: Manic behaviour/Anger, 25:Blindness if aimed at the head/Heart attack if aimed at the chest. Other consequences of frequencies used but not listed here are hysteria, trauma, lust, murder and cancer, and may all be induced. Confidential Report on TETRA for the Police of England and Wales by B Trower

  STRATEGIC ELECTRONIC WEAPONRY
  It was inevitable that military/intelligence interests would develop electronic RMCT weapons systems. These weapons fall into a number of classes, the simplest being the use of microwaves at low amplitudes, e.g., 10,000 microwatts per square centimetre, to cause local hot-spots in the victim’s body areas that have poor circulation, such as the eyes and gall bladder. The microwaves heat up the tissue, which does not have the blood circulation to carry away the excess heat. The victim feels nothing, but sustains acute and chronic illness in these areas. Intelligence organisations in the West use this technology to disable permanently the ’subversive elements’ they cannot scare off.

  When ELF-modulated microwaves are used, they are keyed to distinctive patterns of brainwaves called preparation sets, which exist for every mechanical gesture the body makes. There are also specific excitation potentials which exist for specific emotional states. Intelligence operatives can induce remote conditioning by creating information-processing effects which can cause excitatory reactions, subliminal stress, behavioural arousal, enhanced suggestibility by inhibition of higher functions, and patterned behaviours. It is alleged that this technology is used by the CIA and MI5 to modify the behaviour of ‘high-profile subversives’.

  The more advanced electronic RMCT utilises ELF-modulated masers for long-range, penetrative, invasive EM mind-control. Together with Doppler-shifted interrogative RMCT masers, a victim’s brain-states can be analysed at a distance-and the ’subversive’ can be modified at a distance. Developments on this technique, and the use of low-frequency EM radiation to see through walls, have allowed intelligence agencies in the US to make useful inroads on the path to synthetic telepathy.

  Much of this research has been funded by the CIA which began this work on electronic mind-control with its Pandora project. This research was used to build devices like RHIC-EDOM (Radio Hypnotic Intracerebral Control – Electronic Dissolution of Memory), which is allegedly used for forced induction of hypnotic trance in the abduction of and experimentation upon civilians by US Government agencies.10

 388. Kachina skriver:

  Anna

  En regering måste tänka längre än trettio månader i sin lagstiftning. Är det okunnighet eller planering att lämna fortsättningen öppen?

 389. Anna skriver:

  Kvartetten som sprängdes? Eller rent av en nyutgåva av Infernokrisen?
  Läs och begrunda hur ”De Fyras gäng” uttrycker sig och håll sedan andan 🙂

  1. Josef – sin alldeles egen MaktElitNisse och tillika Glasspinne
  ”Det Wi tänker/talar/skriver om någon eller några andra – det tänker/talar/skriver Wi ju ALLTID mer eller mindre om oss själva också – och ej alls så sällan minst lika mycket” !

  2. Carl Norberg – liten trumslagarpojke och tillika Tamburmajor
  ”Och att GWB har byggt 800 arbets/interneringsläger inom U.S.A:s gränder har måhända passerat dig obemärkt förbi”.

  3. Nathaliesview – auktoriserad pojkflicka och tillika interfolierad kryptogam
  ”Jag ser idag Sverige som en CRYPTO-EUGENIC nation – där Sveriges regerings politiska strategier utgör en tung börda för stora delar av befolknigen!!
  Då den DEMON-KRATISKA rättsstaten vägrar behandla sakfrågor – talar de gömda strutshuvudena i sanden för sig själv…”

  4. Kachina – liten ekorre och tillika Byskebuse
  ”Jag påpekar fortfarande att i den nya sjukförsäkringslagen är det lämnat öppet för ytterligare direktiv efter trettio månader omm den sjuke inte dött eller tillfrisknat och om den arbetslöse inte fått ett jobb. Om vi är stillatigande är jag säker på att det pekar mot nazi-lösningen,……arbetsläger. Alliansens politik pekar ännu i alltför stark riktning mot en befallande elit över den stora massan arbetsboskap, som naturligtvis måste samlas inom en “ladugård”. ”

 390. hillary2 skriver:

  Saxat ur Claes Krantz blogg 081021:

  – Något som sällan diskuteras i Sverige i NATO sammanhang är de, främst amerikanska, ambitionerna att förvandla NATO till en Global politisk och militär organisation under amerikansk ledning. För den som är intresserad kan M K Bhadrakumar analys vara värd att läsa.

  Indien länkas här in som del i detta nya kalla krig där det handlar om kontroll över handelsvägar och energiresurser. Som Bhadrakumar också skriver finns det från amerikanskt håll ett intresse att bilda en kedja av alliansen med stater som Singapor och Sri lanka som kan fungera som landbaserade hangarfartyg placerade i strategiska områden.

  Här kommer förstås även bildandet av ett särskilt amerikanskt kommando för Afrika Africom in. Kontrollen över strategiska resurser i Afrika och motverkande av kinesiskt och ryskt inflytande följer ju inte långt bort från det som kallas det långa kriget, eller i dagligt tal kriget mot terrorismen. Likadant FN’s alltid tjänstvilliga godkännande av NATO militärposteringar. –

 391. Kachina skriver:

  Alliansens politiska linje är en exakt kopia av Bush-dynastins ”Arbetslinje” och Bush-dynastin har sin rötter djupt inne i nazismens ”Arbeit Macht Frei”. Det var där Prescott Bush skapade familjeförmögenheten.

  1,5 miljoner i utanförskap skall sättas i arbete, var Alliansens budskap. Det förstår var och en som tänker, att inga mänskliga makter kan åstadkomma det, utan det måste till omänskliga. Jag gör mitt bästa för att hindra det att hända.

  Mår du illa nu Anna, när jag håller upp den här spegeln där du inte alls är så vacker. Det är meningen. Att du skall må illa, omvärdera och komma upp på banan igen. Jag tror inte att den svenska Alliansen riktigt förstod innebörden i Bush-dynastins koncept, utan såg det mer som en ny taktik i den ”fotbollsmatch” de spelar vart fjärde år.

  Nu har ni blivit informerade. Nu är det dags att bygga politiken på en annan grund.

 392. Carl norberg skriver:

  Kortare sagt Anna, det var mycket intressant.

 393. Carl norberg skriver:

  Varför är inte Sverige med i Nato.

  Jo det är för att försvarsindustrin är uppbyggd med exakt samma systemstruktur som bansksystemet, och dessutom faktiskt av exakt samma människor.

  Om inte Natos försvarsindustri kan eller får sälja sin krigsmatriel på grund av regleringar av humanitära eller demokratisk grund, då kan alltid exempelvis Sverige se till att det får säljas via svensk krigsindustri.

  Det är ju nämligen även så att det är samma ägare, det vill säga BAE (gamla IGF), i båda till synes oberoende fallen.

  Exakt samma system med banker skapades 1931 i och med BIS och IMF, med tanken på att valutabildningen genom skapande av skuld utan ansvarstagande värdegrund, och infördes av samma personer.

  Detta är och förblir enbart ett utvecklat bulvanförhållande av Krupps samverkan med Sverige efter första världskriget.

  Alltså kan hela tiden valutabehovet tillgodoses genom att valutabildning sker hos de egenkontrollerade valutabildandeorganen med en allmera växande skuldsättning hos omvärlden.

  Och vad Afrika anbelangar så synes ju inte direkt inställningen med att detta är en ren koloni, ha fått några annorlunda perspektiv.

 394. Anna skriver:

  Göran Skyttes krönika i Svenska Dagbladet är som vanligt mycket träffsäker!

  ”Barbiefieringen” (lilla Mona) av språket har vissa likheter med Josefs enkla och rättframma sätt att uttrycka sig 🙂

  *************************************************************
  Idag för en vecka sedan blev socialdemokraternas nye partisekreterare Håkan Juholt intervjuad i Ekots Lördagsintervju (P1 18/10). Intervjun gjordes i föredömligt artig och nyfiken ton, men var rakbladsvass i sak och Juholt slingrade sig gång på gång som en mask.
  ”Det märkliga var ju att vi ville visa att miljöpartiet och socialdemokraterna har funnit varandra. Det var det stora vi ville tala om. Vi har varit ­särbos i tio år och nu skulle vi helt plötsligt bli sambos. Inte gifta oss, men bli sambos. Det var det vi ville berätta. Det är väl ungefär som i det privata livet. Har man träffat någon man trivs med, så vill man visa upp det. Precis så var det, vi hade umgåtts så länge med varandra att vi nu ville tala om detta.”

  Sedan upprepas detta mantra gång på gång. Efter 2.10: ”vi har funnit varandra”. Efter 2.45: ”Vi ville berätta att vi efter tio år som särbos nu blir sambos”. Efter 5.50: ”Mona ville säga: Vi har ­funnit varandra”. Efter 7.40:” Efter tio år blir vi nu sambos”. Efter 15.30: ”sambos”. Efter 22.17: ”Vi har gått från särbos till sambos men vi kommer inte att gifta oss”. Efter 24.40: ”Vi har funnit varandra”.
  Det är ett märkligt bildspråk. Det känns inte riktigt vuxet. Och så slår det mig att den socialdemokratiska sidan faktiskt allt oftare, under den nya partiledaren, låter just så här: i ett slags Barbiefiering av det politiska språket.

  Källa: http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_1942651.svd

  *************************************************************

 395. hillary2 skriver:

  den sämsta politiska metaforen av alla står Carl Bildt för – rödgrön röra – och det värsta är att han fortfarande använder detta intetsägande begrepp

  rött och grönt är komplementfärger och Mona och Maria kommer att bli en bra kvinnlig duo i politiken och kommer att komplettera varandra
  och
  t.o.m. mindre begåvade skribenter borde väl inse att miljöpartiet inte kan lämnas utanför när vi ska börja göra klimatinsatser?

 396. nathaliesview skriver:

  Tänkvärt Anna…

  ”Todays mighty oak is just yesterdays nut that held its ground”.
  David Icke.

 397. Carl norberg skriver:

  Bra retorik där Anne, till och med en länk, och till på köpet till en dagstidning.

 398. Carl norberg skriver:

  Kanske dags för dessa intelektuella giganter att hylla Berlusconis senste genidrag, med att hålla börderna stängda…

 399. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Anna – Apropå Dina tänkta/skrivna meningar ovan om mig som person:

  1. Josef – sin alldeles egen MaktElitNisse och tillika Glasspinne
  “Det Wi tänker/talar/skriver om någon eller några andra – det tänker/talar/skriver Wi ju ALLTID mer eller mindre om oss själva också – och ej alls så sällan minst lika mycket” !

  2. Göran Skyttes krönika i Svenska Dagbladet är som vanligt mycket träffsäker!
  “Barbiefieringen” (lilla Mona) av språket har vissa likheter med Josefs enkla och rättframma sätt att uttrycka sig :-)” – slut citat.

  Ditt förhållningssätt till mig som person är helt OK för mig – därför att det är till 100 % Ditt eget bord = ej alls mitt bord – och ingen enda annans bord heller för den delen.

  Dock – Jag ”slickar” i mig av att Du ser mig som naiv – därför att tillräckligt små barn är ju åt hållet ALLTID naiva = enkla = NaturLiktVisa = Intelligenta – Tack och Löv ! 🙂

  Varför ?

  Tja – tillräckligt små barn har fortfarande KONTAKT med sin medfödda obegränsade/oförstörbara livsPotential även som varelser i kött, helt enkelt…

  Dom flesta vuxna kan ju ej alls beskyllas för det i dags dato – om man så säger, tyvärr tyvärr…

 400. Anna skriver:

  Här vandrar man helt allena bland tomtar, troll och egenhändigt utsedda MaktElitGossar 🙂 , vilken tur att man inte är mörkrädd utan i stället uppskattar detta udda sällskap av livsbejakande pompom- kopior.

 401. Josef Boberg skriver:

  Tja… – Anna – Du vet måhända hur svårt det är att ”tvätta bort” ränderna på en Zebra, kanske…

  Sedan ca 25 års ungdom så hade jag någon form av arbetsledande funktion under mina ca 40 år som yrkesaktiv = jag var då en MaktElitGosse av liten rang – men i alla fall av rang, tyvärr tyvärr… 🙂

 402. Kachina skriver:

  Jadu Anna, ibland är det bara tomten som är vaken. Jag vaknade när jag insåg att man inte med mänsklig makt kan flytta 1,5 miljoner från utanförskap till arbete. Det kan bara utföras med omänsklig makt.

  Det tar tid att vänja sig vid det omänskliga, men med de små stegens politik och att målet helgar medlen, får man allt fler med sig. Utom de tomtar som vaknade av ett historiskt eko, ett igenkännande och en vetskap om vart det leder.

  De små stegens politik är farlig för den som följer med. Han/Hon märker ofta inte själv förändringen i den psykosociala miljön, förrän han upptäcker att han befinner sig mitt i helvetet.

 403. mrmhalland skriver:

  hillary2 :

  Det känns självklart att vi kan vara utan båda dessa damer.
  Miljöpartiet hade en uppgift och fyllde den.
  Vi var tvugna att bli medvetna om miljöförstöringen. Nu är vi det.
  Nu har vi satt proffs på att lösa problemet, inte minst genom forskningsanslag.
  Nu är miljöpartiet bara en nickedocka till sossarna som inte heller fyller någon funktion i brist på egen politik.
  Nästa val blir enkelt, det finns bara alliansen som har en handlingsplan.
  Mona står bakom dem, hon säger sig hylla hur alliansen sköter krisen o.s.v.
  Kanske kunde hon bli ungdomsminister (om inte det vore en viktig post) i nästa alliansregering ?

 404. nathaliesview skriver:

  “In order to stabilize world population, we must eliminate 350,000 people per day. It is a horrible thing to say, but it is just as bad not to say it.”
  – Jacques Cousteau, 1991 UNESCO courier

  Statsledningen har technotrust och har med stor säkerhet klara direktiv hur att lösa problematiken med 1,5 miljoner människors utanförskap och arbete. Tidigare i veckan kom en rapport om att läkemedelsförbrukningen ökat med 5 procent i Skåne och 4,4 procent i resten av landet.

  Då känsliga personer ev. finns i närheten upprepar jag: ”It’s a horrible thing to say, but it is just as bad not to say it.”

 405. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  vi behöver fler damer i toppolitiken och färre män som bekämpar dem som om de tror de är på älgjakt
  Sahlin leker varken älgjakt eller sänka skepp och kan därför tillåta sig att ge motståndrna beröm
  alliansen har nu härmat SAP och tillsatt olika grupper för att utforma politiken efter valet 2010 – dock betydligt färre grupper då deras partimedlemsantal ju är mycket begränsat
  f.ö. är det inte forskare som löser miljöproblemen i första hand – de visar mest att de finns och omfattningen av dem
  ett fåtal forskare sysslar med inovationer
  det är politik som kan lösa miljö- och klimatproblem och inte moderat politik som i Stockholm innebar att man slopade en 70-årig tradition att analysera dricksvattnet
  alliansen har en enda handlingsplan – sänk skatterna för de som arbetar och minska utgifterna för de som inte arbetar
  tandvårdsförsäkringen de drev igenom var närmast ett hån mot både tandläkare och patienter
  det tog min vän oralkirurgen en vecka av semestern att mata in alla nya åtgärder i datorn och ändå har den administrativa tiden efter reformen ökat med 20 – 30%
  och gör tandläkaren en felaktig kostnadsberäkning måste hon/han själv betala mellanskillnaden – att kunna rätta till ett fel borde ju vara en rimlig möjlighet…liksom att kunna modifiera terapiplanen…
  2010 beräknar Försäkringskassan att minst 30 000 personer blir utförsäkrade med alliansens politik men hur dessa människor ska försörjas i framtiden vill man inte berätta
  troligtvis blir det kommunerna som får stå för kostnaderna
  och i moderata kommuner blir det kanske matkuponger att hämta ut för dessa ”f.d.” sjuka?
  alliansen lyssnar inte på remissinstanser eller ”vanligt folk” och det kommer att stå dem dyrt
  men de flesta av dem kan ju ta igen sig i riksdagsbänkarna efter 2010 eller uppbära långvarig pension trots att de är förmodat friska och arbetsföra…

 406. Anna skriver:

  Swedebank önskar Norbergsgrabben och alla andra små trumslagarpojkar en riktigt god natt!

  🙂 Anna

 407. Anna skriver:

  10:37

  Ursäkta stavfelet,
  skall naturligtvis vara SWEDBANK

 408. Anna skriver:

  Jag läste just en signerad artikel i Kamratposten där Pär Nuder hyllar Mona Sahlins
  stora kunnande och mod.
  Att skriva i just Kamratposten har blivit väldigt vanligt för många socialdemokrater, eftersom Mona Sahlin har lättare att anpassa sig till språket i denna publikation jämfört med en vanlig ”vuxentidning”.

  Slutledning: Politiker (s) är riktiga spjuvrar!

 409. Kachina skriver:

  Anna

  Vad drar du för slutsatser av Swedbanks nyemission? Tror du marknaden köper?

 410. Kachina skriver:

  Eller tror du att Borg köper?

 411. hillary2 skriver:

  Anna

  nu vet vi att du läser Kamratposten varför inte Bamse också?
  du skulle kunna lära dig ett och annat…

 412. Anna skriver:

  Mister K

  Mina egen slutsats är att jag tror att Swedbank har mörkat med oseriösa uttalanden under några veckor och därför hoppas jag att marknaden straffar banken.
  Men min förhoppning kanske inte är så mycket värd i praktiken . . . . . . . . 🙂

 413. Anna skriver:

  Hillary

  Bara för att du själv enbart läser fackliga tidskrifter och propagandaskrifter utformade av partistyrelsen (s), ska du inte förakta Monas favorittidning!

  Lyssnar du själv fortfarande bara på musik av Vikingarna?

 414. Kachina skriver:

  Jag tror nog att det blir Borg som måste köpa. Med tanke på hur mycket banken satsat i Baltikum, räcker inte en vinst på 9 miljarder speciellt långt. Undrar just om man inte skulle granska styrelsens förbrukning av bubbelvatten? Talen jag hört är ju astronomiska. Vi får hoppas att de inte är sanna.

 415. Kachina skriver:

  Jag undrar just vad vår värd tänker, Greven? Han kan väl inte vara involverad i Swedbank?

 416. hillary2 skriver:

  Anna

  det senaste jag lyssnade på var Simson och Delila (opera)
  ska sätta på en annan klassisk favorit nu istället för att klottra här

  hoppas du kan finna din musik…

 417. Anna skriver:

  Hillary 11:17

  Klassisk favorit? Menar du någonting med Lasse Lönndahl?!

 418. Anna skriver:

  Kachina

  Ian och Swedbank? Det kan jag inte tänka mig!
  Vilken bank använder du själv? Credit Lyonnais??

 419. hillary2 skriver:

  Anna

  jag spelar just nu tre pianokonserter i dur av Mozart nr 11, 12 och 13

  Godnatt!

 420. Kachina skriver:

  Nee, Credit Majonäs.

 421. Carl norberg skriver:

  Men försök nu att inse att Herr Berluscuoni, har föreslageit att stänga alla börser under en tid, och vad detta innebär om det finns en enda rådgivare som kan tänka det minsta.

  Man vet redan att bank och finans är döda sektorer. Man försöker nu bara minska slaktavfallsmängden.

  Investmentbanker fungerar mycket dåligt utan börshandel…

 422. Helena Palena skriver:

  Hej alla! Varma som kalla! Hur skulle det vara om ni tog och böt inlägg? Inte i skorna – men på Ians blogg…

 423. LyckoPer skriver:

  I DI läser jag idag 081027 att Swedbanks ägare även fortsättningsvis garanteras utdelning.
  Vad roligt att det går så bra för de flesta banker!

  Swedbanks utdelningspolicy att dela ut 40 procent av nettoresultatet ligger fast. Det säger styrelseordförande Carl Eric Stålberg vid morgonens telefonkonferens.
  De nyemitterade preferensaktierna kommer att ge förtur till en årlig utdelning på 4,80 kronor per aktie fram till 2013. Det är en direktavkastning på 10 procent räknat på teckningskursen 48 kronor.
  Vid den första utdelningen vid årsstämman 2009 blir utdelningen på preferensaktierna hälften, 2,40 kronor per aktie, eftersom aktierna då bara har varit emitterade ett halvår, säger Carl Eric Stålberg.

 424. LyckoPer skriver:

  Och just nu läser jag följande TT-telegram:

  09:30 Finansinspektionen granskar Carnegie

  FI ska granska Carnegie med anledning av möjliga brister i intern styrning och kontroll. På morgonen meddelades också att Carnegie Investment Bank har beviljats en miljardkredit av Riksbanken. Aktien rasar. (TT)

  Kan inte Swedbank hjälpa Carnegie i st för Riksbanken genom att skänka dem kommande aktieutdelning som en solidaritetshandling?

 425. Carl norberg skriver:

  Och börsen går bra?

 426. Kachina skriver:

  LyckoPer

  Bankerna lånar inte längre mellan varandra, utan av skattebetalarna.

  Det är bara skattebetalarna som förväntas vara solidariska med aktieägarna.

  Hur många köpare tror du finns till Swedbanks nyemission. Jag gissar på EN, som heter Borg, men inte Björn Borg.

 427. LyckoPer skriver:

  Hrr Norberg och Kachina

  Förstod inte någon av herrarna att mina kommentarer var ironiska?

 428. Carl norberg skriver:

  jag uppfattade en syrlighet i inläggen.

  Saken som sådan är att HB och SEB har dragit in sina kreditlinor till Carnegie, och detta förmodligen för att de tror sig ha relativ vinst på detta, inte sant.

  Och att då staten klivier in, beskriver väl närmast det förestående.

 429. kachina skriver:

  Jah har sagt att jag skulle er er min världsbild. Här är den;

  http://90.229.180.106:8081

  Här, femton meter från mitt vardagsrumsfönster börjar Bottenviken. Om jag svänger höger där ute i sundet, sedan kör rakt fram till strax före Danmark och svänger höger igen, så ligger de sju världshaven öppna framför mig. Ganska lättnavigerat, alltså

  Här ute i sundet har under åren hänt och händer dramatiska saker. Några har drunknat och här gick Norrlands sista segelfartyg under, i en storm på tidigt 1900-tal Varje vår är det oerhört mycket dramatik här, eftersom flyttfåglarna använder sundet som transithall på sin väg norrut

 430. Peter Hammarberg skriver:

  Kachina

  Vad jag förstår är det Swebanks ägare, dvs de stiftelser (ofta länsvisa) som skapades då det gamla Sparbankerna (lyckligtvis inte alla!) försvann för att bilda Swebank som går in och täcker nyemissionen i sin helhet.

  Alltså inget klipp för Borg och ingen förstatligad bank, åtminstone inte Swebank. Vad gäller Carnegie kan man ju undra vad Riksbanken har krävt i pant för sitt lån.

 431. ollemunter skriver:

  Har månne Ian tröttnat?

  Bytt är bytt och kommer aldrig igen, eller vad det nu var det hette.

 432. carlnorberg skriver:

  Det är väl främst AP fonderna 1 och 2 som genom olika institutionella äganden kontrollerar Swedbank.

  Och Carnegie har sin bankirstatus och relationen med avyttringar av statlig verksamhet, som en mycket tveksam post i detta sammanhang med statligt stöd i ett sådant läge.

 433. Anna skriver:

  Norberg 1:51

  Hur menar du? Att AP- fonderna skulle kontrollera Swebank?
  Du betraktar tydligen sanningen på ett liknande sätt som din förbundne kumpan Byskebusen 🙂

  Swedbanks största aktieägare före nyemissionen:

  Aktieägare Kapital/Röster %
  Sparbanksstiftelserna 23,3
  Fristående Sparbanker 8,9
  Swedbank Robur fonder 3,5
  Capital Group fonder 3,1
  Swedbank personalstiftelser 2,5
  AFA Försäkring 2,2
  AMF Pension 1,9
  Skandia Liv 1,6
  SHB/SPP fonder 1,6
  Andra AP-fonden 1,5
  Källa: SIS Aktieservice

 434. LyckoPer skriver:

  Anna

  Jag tror att herr tamburmajoren Norberg måste visa upp mer precisa kunskaper innan han kan förvänta sig något större förtroende från andra än redan frälsta (antikapitalister/konspiratörer/”reclaimare” m fl).

 435. LyckoPer skriver:

  Byskebusen 1:14

  Är det så du framlever dina dagar? Inte undra på att du kokar över alltsom oftast.
  Har du grannar eller lever du och frugan mol allena i skogen?

 436. carlnorberg skriver:

  Och representationen ser ut hur då?

  Och att detta skulle fungera på annat sätt än vilka offentliga bolagsstyrelser som helst i övrigt, det får var och en bilda sig sin egen uppfattning om.

  Men detta kan ju spela kvitta, då det som aktualiseras i nu likafullt raserar förutsättningarna i systemet.

 437. Peter Hammarberg skriver:

  Kachina
  Jag avundas dig din fysiska, faktiska ”världsbild”. Utsikt mot horisonten, naturen runt omkring och grannarna, för sådana måste man ha, på förhoppningsvis lämpligt långt avstånd.

  Själv har jag bara en sjö att titta på men grannarna är inte närmare än att jag kan gå ut och slå en drill på lämplig buske runt hörnet utan att det stör någon.
  Men du, gör något åt skärpan…

 438. bestofmankind skriver:

  Kachina,

  Kul att du satte upp webcam där du bor. Nu är det kväll men det var fin utsikt du hade på dagen.

  Nu har vi koll på om du får oväntat besök från det hållet. 🙂

 439. Kachina skriver:

  Jag brukar vara< där även på vintern, men det blir inte så i år. Därför satte jag upp kameran för att hålla koll på havsvattennivån och vad som händer med bryggor och sådant.

  Jag har grannar, en så där 300 meter bort, men inga synliga, annat än de på andra sidan vatten och de är på för långt håll för att se, annat än att det lyser i något fönster.

 440. soli01 skriver:

  Kachina – är inte Du upplyst? 🙂

 441. soli01 skriver:

  Ian – nu är jag uppriktigt bekymrad över Din hälsa. Oroväckande länge sedan Du skrev på bloggen? Har Du evt ett rekord i tankarna – såg att det nu var 443 kommentarer på denna tråd. Säg ifrån om vi inte kan sköta oss.
  Ha en fin måndagskväll och framgent.

 442. hillary2 skriver:

  Kachina

  Läste häromdagen på Bildts blogg att en av våra verkliga antagonister saknade Hillary och Kachina där och det verkar som om besöksantalet har reducerats kraftigt. Bildts blogg hade något unikt och lockande – det höga taket – det mesta var tillåtet att skriva. Så verkar vara fallet även på denna blogg men när inga nya inlägg kommer blir det trist. Ska spana in din webbkamera imorgon. 🙂

 443. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Kul i vilket fall som med ett helt öppet forum – där tanke- och skrivfrihet råder, verkligen… 🙂

 444. Kachina skriver:

  hillary

  Jag såg i dagarna en nytagen bild av CB, där han verkade ha blivit lika grå som sin blogg.

  Dessutom verkar inte den tröga blåbetongen ha uppfattat vad som hänt den marknadsliberala kapitalismen Den är en död sill som han påstår kan simma precis som förut. Till detta skall då till ytterst konstlade metoder, som de nu tillför, vilket i sin tur leder till ännu mer elände.

  Jag tror det förbrukas för mycket jästa drycker inom toppolitiken. Det resulterar inte till gaser i magen, utan gaser i huvudet.

  CB, jag har en nyhet till dig. Detta är den marknadsliberala kapitalismen slutliga FIASKO. Den ligger i samma grav som kommunismen och måste där förbli. Jag brukar beskriva samhällsgrunden, men nöjer mig nu med Carl Norbergs kortare variant, att egennytta aldrig kan vara samhällsnytta. Det finns en orsak till att vi bildar samhälle. Ni måste först förstå den innan ni kan bygga samhälle.

 445. Carl norberg skriver:

  Ja det är precis tröstlöst att konstatera det som nu inträffar.

  Jag har beskrivit detta på bloggen och i så lång tid nu att det närmast känns fånigt att se att detta skapa förvåning.

  Och av vilket skäl politikerna sitter där de sitter, det bevisas ju med all önskvärd tydlighet, och det klarlägger dessutom vilka möjliga förbättringar som dessa politiker kan innebära.

 446. Anna skriver:

  Två vandringsmän har denna morgon åter uttalat sin avsky för resultatet av ett genomfört demokratiskt val för ett par år sedan och på sitt eget oefterhärmeliga vis
  omyndigförklarat över 50% av den svenska valmanskåren.

  Den lille Byskebusen nya image är att likt en gammaldags frikyrkopastor och nykterhetsivrare beskylla en demokratikst framröstad Regering för att hänge sig åt s.k. Jästa Drycker.

  Trumslagarpojken och Mister K verkar mest nyttja grandiosa mängder korvspad 🙂

 447. soli01 skriver:

  Carl norberg – det skulle vara intressant höra hur Du tänker egentligen. Vad är det som Du beskrivit på bloggen som ”närmast känns fånigt”? ”Och av vilket skäl politikerna sitter där de sitter”. Kan Du förklara hur Du tänker, när Du uttrycker Dig så. De -regeringen- skulle överlämna makten till Mona – är det månne så Du ser det. Glöm detta landet behöver en regering… eller är det Miljöpartiet som det längtas efter?

 448. Kachina skriver:

  Hälften av den obildade och historielösa valmanskåren blev grundlurade, eftersom de inte kunde känna igen en omöjlig ekvation (1.5 milj. i utanförskap skulle sättas i arbete) och att 20-talet var ett blankt blad i deras historiebok.

  Det går inte att komma ifrån att våra politiker aldrig haft ett jobb. De har vuxit upp och fostrats inom partiet och i politiska ”fotbollsmatcher” vid ett förhandlingsbord.

  De lever i ett socialt och psykiskt slutet rum, surfar i koldioxidlagret ovanför den människor som utgör och håller igång samhället.

  Detta gör att de inte förstår att kapitalismen grävt sin egen grav och att vi inte kan fortsätta som förut, att göda svinen när det är korna som skall mjölkas.

 449. Anna skriver:

  Mister K

  En helt annan sak . . . . . . ..

  Trevligt med din webkamera, denna morgon ser helt förtjuuusande ut uppe vid Bottenhavet!

 450. Anna skriver:

  Förlåt – BOTTENVIKEN!

  Förstår att skillnaden är viktig för er däruppe 🙂

 451. soli01 skriver:

  Kachina- vem som är ”obildade och historielösa” är också en skrivning som har mycket över att önska. Att folk blev grundlurade är också helt fel. Det var hög tid att förändringen kom och den kommer att bli beståeende, var så säker. Vi höll på bli ett försoffat folk och vi måste arbeta för att försörja oss. Samhället ska inte vara den som står för denna del om vi har hälsan och kan. Märk att de som är sjuka ska ha vård och det får de även i dag.
  Ang att folk nu står utan a-kassa – fanns ca 300.000 förut – så är det efter sänkningen inte så höga avgifter annat än de skulle ha stannat kvar. A-kassan är viktig och är och förblir en OMSTÄLLNINGSFÖRSÄKRING och detta tycks somliga ha missuppfattat totalt.

 452. Kachina skriver:

  Ja, därute är den stora FRIDEN. Inget på det vågräta frekvensbandet som stör den lodräta anslutningen.

  När det gäller mitt förhållande till de jästa och destillerade dryckerna är jag helt säker på att de förändrar personligheten i minst fem dagar efter intag. Detta säger jag med stöd av empirisk kunskap, eftersom jag regelbundet, varje midsommarafton och varje nyårsafton, tömmer en helflaska kanadensisk whiskey. (All annan whiskey är gammalt diskvatten.) Detta naturligtvis i rent vetenskapligt studiesyfte av allkoholens inverkan på sinnet.

  Större bekymmer är att våra skolade politker aldrig lärt sig att verkställa ett beslut. Om inte dessa personer, som seglat på räkmacka hela livet, inte kan binda ihop Europa, juridiskt, politiskt, ekonomiskt, polis, försvar och valuta inom en mycket snar framtid, kommer Europas länder att explodera inifrån, under min livstid och jag har inte långt kvar.

 453. Carl norberg skriver:

  Anna kanske skall ta och belysa detta med Swedbank och Folksam, och hur detta kan komma sig. Och hurra börsen går upp, alltihop var bara ett missförstånd….

  Och det spelar ingen roll vem som har makten, det som spelar roll är vad som görs med makten.

 454. Kachina skriver:

  ”Vi höll på bli ett försoffat folk och vi måste arbeta för att försörja oss”

  Du måste tänka längre än till grindstolpen, soli01. För att arbeta måste det finnas arbete och då kan vi inte tillverka robotar och datorer som gör jobbet.

  Problemet var förutsett redan på 60-talet, att allt färre måste försörja alltfler,…….om vi inte sänker arbetstiden.
  Jordbrukstraktorn gav bonden mer fritid, skördare och skotare minskade antalet skogsarbetare med 90%. Där det förr krävdes hela arbetslag med kocka, spett, spade och skottkärra, gör idag en grävmaskin och några lastbilar fler kilometer än di gamle ens kunde föreställa sig.

  Det finns flera sätt att lösa detta. Det absolut sämsta sättet är att stigmatisera de icke dugliga till att tillbringa dagarna i kön till soppköket och nätterna i rännstenen.

  Alliansen bygger ett iskallt samhälle för tvåbenta reptiler.
  Jag har inte sagt och tror inte att Mona är någon frälsare. Hon lever i samma psykiska och sociala slutna rum som alla andra politiska broilers.

  Lösningen finns hos oss, den stora massan. Vi måste ändra de politiska broilernas sätt att tänka och syn på världen. De är likt ”stockholmsbarnen” som tror att mjölk tillverkas i en maskin och kommer ut genom en kran i väggen.

  Dessa broilers har, alltsedan Thatcher och det datasimulerade samhället, trott att om man göder svinen, producerar korna mer mjölk. Så är inte fallet.

  Vi i den stora massan måste få dem att fatta enkla grundläggande sanningar, orsak och verkan. Samhälle är en verkan som kommer ur en orsak. Om de inte förstår den orsaken, kan de inte bygga samhälle.

 455. Peter Hammarberg skriver:

  Kachina

  Alltså, tillbaka till korp, hacka och spade i skärningarna, till handmjölkning i lagårn och svansen och doningen i skogen, eller?
  Eller ska vi med bibehållen teknik halvera arbetstiden och i så fall med bibehållen eller halverad lön?
  Ska vi återinföra de lågavlönade daglönearbetarna eller ska alla fortfarande ha möjligheten att ”förverkliga sig” genom till tiden obestämda studier och hoppjerkeinkomster innan de inser att de blir vare sig stjärnjournalister eller toppadvokater?

  Det var inte bättre förr, bara annorlunda! Framtiden ligger inte i historien. Vi ska lära av den, inte upprepa den!

 456. soli01 skriver:

  Kachina – jag spetsar avsiktligt till och lockar på så sätt fram dina ”dolda” kunskaper.:-)
  Har varit med så länge så jag behöver inte ta åt mig av dina utägg och ”grindstolpen” säger det mesta. Du brukar inte använda personangrepp, men nu anar jag detta i bakgrunden. Det gör ingenting för jag vet att jag har rätt. Visst vet jag att det inte finns arbete åt alla, men det är inte huvudfrågan egentligen – attityden.
  Vill jag leva utan regler – som även kan vara jobbiga – inte om man tänker till och det borde flertalet göra.
  Ordnig och reda på fredag, har någon sagt – instämmer.:-)

  Peter Hammarberg – skönt att det finns fler som kan tänka lite län gre. Bakåstärvarna har vi nog av .:-)

 457. Carl norberg skriver:

  Nu låter Kachina precis som jag brukar låta.

  Och dessutom låter motdebattörerna precis som dessa brukar låta.
  Och att dessa nu även graderar sig som långtänkare, kan ju möjligen vara beskrivande för något.

  Ett den rådande teknologin medför en ökad verkningsgrad på det insatta arbetet, innebär att den producerade nyttan växer, vilket i sin tur alltså hypotetiskt implicerar att i sin förlängning så skulle en arbetande individ kunna försörja hela jorden.

  Det som främst motverkar detta, är det individuella upplevda nyttobehovet.

 458. soli01 skriver:

  Denna mening säger allt: ”Ett den rådande teknologin medför en ökad verkningsgrad på det insatta arbetet, innebär att den prodcerade nyttan växer… slut citat.
  Varför måste man krångla till det – en typ av översitteri.?

 459. Carl norberg skriver:

  Det skall nog egentligen stå ”att i den rådande teknologin, så medför en ökad verkningsgrad på det insatta arbetet, att den producerade nyttomängden växer till en given arbetsinsats.

  Men jag skall villigt erkänna att jag för länge sedan har slutat att korrekturläsa det jag skriver på denna sida.

 460. Anna skriver:

  ”Let there be drums” heter en klassisk inspelning med den virtuose amerikanske batteristen Sandy Nelson.

  När hans svenske motsvarighet, Carl Norberg, försöker spela Allan, framför han en trumvirvel som inte direkt är virtuos utan enbart pinsam, något som helt riktigt soli01 påpekar här ovan (12:25).

  Norbergspojken, kom ner på Jorden! Gör i alla fall ett försök!

 461. soli01 skriver:

  Carl norberg – Du är säkert i gott sällskap.:-)

 462. Carl norberg skriver:

  Och vad olika pinsamheter anbelangar, så möter det nog inga hinder att finna på fler pinsamma inlägg i oförståndets tecken.

 463. Carl norberg skriver:

  Hur går det med kopplingarna mellan Folksam och Swdbank, Anna?

  Du kanske skall belysa lite närmare varför staten nu anser sig göra det allmänna så väl genom att ge ett utökat kreditlöfte till Carnegie på 5 mdr skr..

 464. Kachina skriver:

  ”Du kanske skall belysa lite närmare varför staten nu anser sig göra det allmänna så väl genom att ge ett utökat kreditlöfte till Carnegie på 5 mdr skr..”

  Anna kan knappast ge svaret, så jag gör det. Det kallas ”att göda svinen i tron att korna då ger mer mjölk.”

  Nej Peter, jag som alltid anklagas för att vara den som först anammar den nya tekniken, kan inte samtidigt anklagas vilja tillbaka till hacka och spade.

  Jag begår bara att våra politiker skall lära sig skilja på den virtuella verkligheten och den verkliga verkligheten.
  Jag har deltagit i massor av måndagsmöten där det fattats beslut som aldrig verkställt, eftersom beslutet om vem som skall verkställa aldrig fattats. Alla tror att de är någon annan som skall verkställla.

  Beslutet om en Europeisk Union skall verkställas av respektive statschefer, riksdagar och parlament. Det är nu dags att få ”tummen ur arschlet” och färdigställa Unionen, innan man bjuder in nya medlemmar.

  Alltså CB, sluta fjäska för Turkiet och börja göra det som är din huvudsakliga uppgift, i nuläget att knyta ihop säcken det står EU på. Detta EU bör, om jag tolkar den stora massan rätt, ha ett nära och vänskapligt samarbete med Ryssland., vilket naturligtvis inte utesluter ett vänskapligt samarbete med USA.

 465. Peter Hammarberg skriver:

  Kachina

  Problemet är väl att ”den stora massan”, åtminstone i Sverige och Storbritannien, inte är riktigt i fas med vad man beslutar i Bryssel och Strassbourg. Det kan vara svårt att på nationell nivå, mot stora delar av opinionen, driva igenom centrala beslut; särskilt om de uppfattas som federativa.

  Om vi i Sverige ska kunna ”knyta igen EU-säcken”, krävs nog först att projektet verkligen blir något fullt accepterat och önskat av en betydligt större del av befolkningen än vad som nu är fallet.
  (v) är fortfarande öppna motståndare och kräver utträde medan (mp) efter den senaste kongressen och medlemsomröstningen är med ”under protest”. Minst (mp) och förmodligen också indirekt (v) kommer att tillsammans med (s) utgöra ett regeringsalternativ 2010, där (s) härbärgerar en inte försumbar EU-fientlig falang.

  Vi ska heller inte glömma att av Allianspartierna rymmer (c) en mycket stor andel gräsrötter som är klara EU-motståndare.

  Knyter man igen säcken uppifrån kommer det nog att sparkas alldeles väldigt våldsamt inifrån, något som politikerna är väl medvetna om.

 466. Kachina skriver:

  Vadan denna rädsla för en federation, när man beundrar och låter sig bli amerikaniserade i allt annat, avstår man från det mest grundläggande som är bra med USA?

  Jag som var med på 50-talet då ett brev från USA tog en månad, mot nu 0,00001 sek, står väldigt frågande till varför varken den äldre eller den yngre generationen ser att globaliserinngen är oundviklig och därmed är behovet av en federal union lika oundviklig.

  Jag är för globalisering. Det jag ifrågasätter är de krafter som nu genomför den och de syften dessa har. Ett fungerande demokratiskt EU kan motverka dessa krafter.

 467. Peter Hammarberg skriver:

  Ska jag fullfölja resonemanget kan jag ju också säga att politiker ska inte i alla lägen blint följa opinionen; de ska också med sina visioner forma den.
  Då man format den kan man sen följa den…

  Svenska politiker har ett tungt arbete att forma den svenska EU-opinionen; åtminstone i mina kretsar är EU en icke-fråga, även bland dem som lite ljumt och oengagerat är för EU. Ljumt och oengagerat, det är svensk inställning till EU i ett nötskal! Ingen står på barrikaderna och propagerar för den europeiska tanken, för det stora fredsprojektet, för motpolen mot den USamerikanska hegemonin eller den ryska återställaren. EU är i Sverige bara intressant om vi kan nå nationella och/eller enskilda ekonomiska fördelar, i upplevs frågan som ointressant!

 468. Kachina skriver:

  Så sant som sagt. Samtidigt skrämmande att folk är så ointresserade av större frågor och visioner som sträcker sig över ett längre perspektiv.

  Jag har en känsla av att detta ointresse kan sluta illa. Kombinationen ekonomisk girighet, politisk velighet och personliga begär. kan splittra Europa tillbaka till klanvälden, framtidens u-land.

 469. soli01 skriver:

  Eu är en kvarnsten för många här i landet och tittar man vad det kostar att vara med för lilla Sverige så kanske man inte ska förvånas.
  Jag tror att det är bra för Sverige – och även att vi går med i euron snarast. Motståndet är dock stort och inga politiker törs gräva i detta nu. Sossarna är som alltid för fega och även de övriga velar, så det blir inget handlande från någon sida.

 470. Kachina skriver:

  Ja, det är verkligen synd. Jag ser EU som en uppgift för vår generation. Något bättre epitet kan vi lämna efter oss, än stämpeln att vara de som raserade det föregående generationer byggt upp.

 471. hillary2 skriver:

  Fredstanken med EU har eroderat i.o.m. att EU blivit mer en ekonomisk union än europeisk. Stora penningbelopp samlas in och portioneras ut / kan ansökas och detta uppmanar till nationell girighet. Att nyttja systemet har blivit ett självändamål! Samarbetsfrågor som att komma överens om spårbredder för tågtrafik, polissamverkan etc. anser jag vara viktigare än att skyffla pengar fram och tillbaka.

 472. Carl norberg skriver:

  EU är det tusenåriga rikets moderna idé.
  Lanserad av samma gamla vanliga Anglo-amerikanska antidemokrater som vill befria de europeiska individerna ifrån sitt självbestämmande.

  Det gäller precis detsamma i denna process som i bankprocessen Kachina, det gäller att först befria bygget ifrån den ruttna stommen, innan man bygger vidare på huset.

 473. Peter Hammarberg skriver:

  Personligen har jag varit EU-skeptiker sedan starten. Inte för att jag är motståndare till europeiskt samarbete, tvärt om; men jag tycker EU kommit att fokusera på fel saker.
  Jag är mycket tveksam till ett politiserat och federalt EU och till supranationella politiska beslut, Jag är motståndare till att på konstlad väg försöka skapa en paneuropeisk identitet.
  Europa är just Europa pga den politiska, ekonomiska, kulturella, språkliga, religiösa, naturgeografiska mm mm mångfalden. Denna situation har genom historien orsakat krig, elände och förödelse, det är inget att sticka under stol med, men det är samtidigt denna mångfald som är Europa. Att försöka skapa en gemensam identitet av detta flerdimensionella lapptäcke utan att själva essensen försvinner, tror jag inte är möjligt.

  EU ska, precis som H 2 skriver, kraftsamla på harmonisering av standarder för infrastruktur, samverkan vad gäller brottsbekämpning, vidmakthålla tullunionen m fl frågor som inte påverkar det enskilda landets inre politiska, kulturella och ekonomiska liv i för stor omfattning.
  Som jag sagt många gånger: Jag kommer aldrig att förstå vikten av att en fiskare från Saloniki, med sin röst till EU-parlamentet, ska kunna påverka svensk jordbrukspolitik i Tornedalen.

 474. Kachina skriver:

  Visst är det tragiskt. Jag hade hoppats att få uppleva ett enat Europa innan jag passerar målsnöret i livets maraton.

  Men, ni har rätt. Man måste riva det som är ruttet innan man bygger nytt Tyvärr ser du ut att gå i uppfyllelse det jag blev informerad om för 53 år sedan och ytterligare, en utökad variant, för 42 år sedan.

  Intet nytt under solen. Det har hänt förut i andra uppsättningar, med andra skådespelare och annan rekvisita.

 475. hillary2 skriver:

  Peter Hammarberg

  Om jag inte missminner mig så bestäms EU´s jordbrukspolitik av ministerrådet och inte EU-parlamentet. I ministerrådet har Frankrike en stor input. Frankrike och Tyskland (som kolstålunionen lyckades förbrödra?) är de ledande nationerna i EU. Med tanke på hur alltfler konservativa mörkmän får makten i EU-nationer är jag inte längre positiv till Lissabonfördraget. Har även insett att fördraget inte är ett reellt försök att effektivisera EU utan ett sätt att koncentrera och stärka maktutövning samt möjliggöra för fler länder att få inträde i denna guldkalv kring vilken lobbyister trängs.

 476. Peter Hammarberg skriver:

  Hillary

  En liknelse eller sentens, även en egenfabricerad sådan, behöver inte alltid stämma med den exakta verkligheten. Den ska ge uttryck för en känsla och/eller en åsikt.

  Jagb tror nog att jag lyckades med detta oavsett varifrån EU:s jordbrukspolitik styrs.
  (Använder du korsstygn….?)

 477. Anna skriver:

  Skall vi (skattebetalare), genom statens garantier till Carnegie, hjälpa denne norrländske klippare?
  Det tycker inte jag!

  Den jämtländske affärsmannen Maths O Sundqvist är den enskilda kund som fått Carnegie att reservera en miljard i befarade kreditförluster. Det skriver DN Ekonomi som kallar Sundqvist ”Guldgossen som sänkte Carnegie”. Nu riskerar miljardärens kris att påverka hela Norrland.
  Maths O Sundqvist började med skogsbolag och fastigheter hemma i Jämtland på 80-talet. Efter hand har han investerat allt mer i börsbolag som Öresund och Hexagon – och gärna belånat aktier för att kunna göra nya affärer.

  Bara under fjolåret ökade hans ägarbolag Skrindan sina lån med 7 miljarder och sedan börsen började rasa har Sundqvist tvingats sälja aktier för mer än 4 miljarder.

  Enligt DN Ekonomis källor är det Sundqvist som fått Carnegie att reservera en miljard i befarade kreditförluster.

  Men privat har Maths O Sundqvist kunnat stoppa rejäla slantar i spargrisen. Under 2005 och 2006 – deklarationen för 2007 är inte klar ännu – lyfte han en sammanlagd inkomst på cirka 165 miljoner kronor.

 478. Kachina skriver:

  ”Att försöka skapa en gemensam identitet av detta flerdimensionella lapptäcke utan att själva essensen försvinner, tror jag inte är möjligt.”

  Sverige är ett flerdimensionellt lapptäcke där själva essensen finns kvar i de olika delarna. Vi identifierar oss först som en del av byn, kommunen, länet, att vara svensk europé.

  Deet är stor skillnad på en västerbottning och en norrbottning, en Byskebo och en från Burträsk. Vi behöver inte förlora vårt innersta väsen, vår kultur och våra seder, för att vi utvidgar vår identitet.

  Svensken är ett vilset väsen i relation till världen. Vi kan inte identifiera oss med centraleuropa, trots att västerbottningen gjort militärtjänst både i Tyskland, Baltikum och Poltava ända sedan 1500-talet.

  Istället sminkar vi oss till plast-amerikaner, bygger hus anpassade för klimatet i Californien, skrotar våra Påsk-kärringar och köper Haloween.

  Märklig varelse, svensken.

 479. Carl norberg skriver:

  Men det starkaste särskillnad vi har som biologiskt regionalt folk är och förblir vår vitterhet.

  Och anledningen till att detta gömts undan är detsamma som har utgjort grunden för vår moderna samhällsbyggnad.

  Men detta kommer nu att som allt i övrigt få sin utjämning över tid.

 480. Carl norberg skriver:

  Anna, denna redovisning beskriver förhållanden kring Carnegie, ja.

  Men det beskriver inte av vilken anledning som staten skall ikläda sig ansvar för 5mdr skr i kredit för Carnegies räkning.

  Vad som är det alternativa förlopp som i detta förkastas, det redovisas inte.

  Så vad blir då effekterna av ett konkursförfarande?

  Jo en kreditexpansionsmassa i form av fiktivt bildad valuta, skulle slå rakt ned i realekonomin med enorma inflationseffekter.

  Alltså i princip detsamma som att realisera förlusterna.

  Men valutan kommer likafullt att gå mot sin realvärdeanpassning, tro inget annat.

 481. soli01 skriver:

  Carnegia är väl en spindel och om någon klipper i densammas nät ramlar spindeln i golvet – svårare är det inte. Ifrågasätta att staten går in är inget som behöver höja på ögonbrynen.

 482. Peter Hammarberg skriver:

  ”Riv och rasera det gamla, det går inte att bygga nytt på en rutten grund” hävdar Kachina med praktiska kunskaper i byggsvängen.
  Nog så sant, men de flesta tvekar inför utsikten att behöva bo på en byggarbetsplats de närmsta tio åren och i just det här fallet finns inga evakueringsbostäder att tillgå.

  ”Bäst är att lappa och laga, det ger minst störningar och kåken håller nog ihop min livstid ut eller tills jag kommer på hemmet. Vad som sen sker bryr mig inte…”

 483. Anna skriver:

  Man kan ju resonera så här:

  Elaka tungor påstår att staten bara hjälper Carnegie för att rädda ansiktet på sina egna ministrar, eftersom Carnegie fungerat som husbank i samband med privatiseringar av en rad statliga bolag.

  Men man kan föreställa sig vilka effekter det skulle kunna få om svenska staten skulle låta firman ställa in betalningarna.

  För det första skulle det få direkta återverkningar i hela det finansiella systemet.

  Koncernen har en balansomslutning på 33 miljarder kronor, har verksamhet i flera länder och förvaltar kapital för omkring 122 miljarder kronor.

  Men exakt hur viktigt Carnegie är för det svenska betalningssystemet vet kanske inte ens Riksbanken riktigt säkert.

 484. Anna skriver:

  Eller så här:

  Om svenska staten låter en oberoende mäklarfirma gå omkull kanske det är bäst att bara handla med sådana mäklarfirmor som ingår i någon stor bankkoncern?” skulle bli den första reaktionen på världens finansmarknader.

  Den psykologiska effekten kan bli ännu allvarligare.

  Svenska hushåll och företag kan börja tvivla på om deras pengar verkligen är trygga i banken.

  Utländska kapitalförvaltare skulle också ha frågat sig om svenska staten verkligen står bakom sina banker.

  ”Om Carnegie inte var tillräckligt viktig, hur viktig måste då en bank vara för att svenska staten ska anse den vara värd att rädda? Kan vi till exempel lita på att svenska staten skyddar dem som har fordringar på svenska dotterbanker i andra länder, som i Baltikum?”

  I normala fall skulle Riksbanken knappast låna ut 5 miljarder kronor till en mäklarfirma som Carnegie eller en liten utländsk bankfilial som Kaupthing.

  Men nu är det oktober 2008 och hela det globala finanssystemet är i gungning. Då kan man inte ta risken att låta paniken sprida sig och hota stabiliteten i hela betalningssystemet.

 485. Kachina skriver:

  Jag kan förstå varför staten går in med en säkerhet i Carnegie på 5 miljarder, för en kollaps av betalningssystemet skulle innebära att landet exploderar inifrån inom en vecka, eller närmare bestämt när llivsmedelshyllorna är tömda och det tar ca en vecka.

  Det jag inte kan förstå, är att många (bl a Carl Bildt) inte förstår att detta är den marknadsliberala kapitalismens definitiva konkurs, hävdar att det är det bästa systemet och vill fortsätta att köra i samma hjulspår. Kan de, elitmänniskorna, inte räkna ut att samma hjulspår leder till samma ravin?

  Högerpolitisk ideologi har ingen grund och slutar i en avgrund. Trots kanske tjugo år i papegoj-skolan har de inte lyckats lära sig ORSAKEN till att vi bildar samhälle, eller innebörden i ordet socialism.

  Vi har, i en intelligent initierad evolution,………störningar på vågräta frekvensbandet.

 486. Anna skriver:

  Du är allt bra rolig du, lille Busen 🙂

 487. Anna skriver:

  Beslutet klubbat. är alla glada nu?

  Riksdagen sade på onsdagsförmiddagen ja till regeringens stabilitetsplan för det finansiella systemet. Det innebär att planen kan träda i kraft omgående.

  Mats Odell medgav att det finns en risk för att skattebetalarna får stå för en del av kostnaden för räddningspaketet.

  ”Det är klart att det finns en risk. Men förutsättningarna är väldigt goda för att skattebetalarna ska gå skadeslösa ur detta”, sade Odell.

  Det råder enighet i riksdagen om planen i alla väsentliga delar. Direkt efter beslutet i riksdagen tar regeringen den förordning som drar upp riktlinjerna för Riksgälden när den bestämmer de avgifter som bankerna ska betala för de statliga garantierna, liksom vilka band som ska läggas på löner, bonusar och andra ersättningar för ledning och styrelse i banker som vill delta i programmet.

  Riksbanken har beslutat underlätta kreditförsörjningen för större icke finansiella företag. Därför inrättas en tillfällig kreditfacilitet där företagen kan använda företagscertifikat som säkerhet för lån upp till ett år, enligt ett pressmeddelande från Riksbanken.

  Källa: DI

 488. Kachina skriver:

  Nåväl,………utan att gå in på detaljer påstår jag direkt att vi utvecklats från flockdjur till ett socialt väsen kallat människa. (utom jag, som inte är speciellt social)

  Detta väsen kom helt enkelt fram till att de lever längre om de hjälper och värnar varandra, istället för att konkurrera med varandra. Så kom samhälle till ochh precis som när Herren stakade ut tempelgården, satte människan ut hörnstenarna och byggde infrastrukturen inom de gränserna.

  Denna samhällsgrund är samhällets gemensamma egendom.

  Anna, hur i h-e genomkorkad skall man vara för att INTE fatta det? Moderat-kork eller borgar-kork?

  Driv era dj-a entreprenader, men OVANPÅ grunden, inte i grunden.

  Samma hjulspår leder till samma avgrund, så nu måste NI som är aktiva politiskt se till att navigera på det plan ni får navigera. Grunden skall vara vår gemensamma egendom, stabil, välvårdad och vår värdegrund.

 489. Kachina skriver:

  FLOCKDJURSPOLITIK !!!!!

  Nu kom jag på det. Den marknadsliberala kapitalismen går ut på att stimulera flockbeteendet.

  Alliansens politik är ju som tagen ur handboken för Vilddjuret. Konkurrera inom din egen art. De är ju bara efterblivna mänskliga sinnen. Hur f-n kan det komma sig att outvecklade ”neandertal-sinnen” har tagit makten över nästan hela planeten?

 490. Carl norberg skriver:

  Att detta räddningspaket syftar till att inte inflationsbomben skall tillåtas brisera i from av att banker och bankirfirmor havererar och därigenom direktinflaterar den reala ekonomin med sin fiktivt bildade valuta, det är alldeles uppenbart.

  Allt i övrigt är i det närmaste dumheter som argument i sammanhanget.

 491. Kachina skriver:

  Som dumheter måste räknas påståendet att skattebetalarna inte behöver betala kalaset. Tror han att det regnar manna från himlen? Det gjorde det inte -92 då värdet av våra pensioner åt ur rejält och det gör det inte nu när jag ser att AMF-pension och andra pensionsfinansierade fonder går in för att täcka Swedbanks förluster.

  Mats Odell, jag skall upplysa dig om en sak;

  Det är ALLTID kunden som betalar, på ett eller annat sätt.

 492. Carl norberg skriver:

  Ja följande grundbultar måste föreligga i varje ekonomisk betraktelse.

  Värde kan aldrig tillkomma utan ett arbete.

  Betalningar har sin grund i värde.

  Detta kamerala spektakel syftar enbart till att förhindra en realvärdeanpassning av valutan.

  Att vara så infantil att man tror sig kunna undgå verkligheten, är inget smickrande omdöme för en folkvald, det är enbart tragiskt.

 493. soli01 skriver:

  Människorna i dagen samhälle lever i stort på ”lånta fjädrar” och nu ser vi resultatet. Att bara gnöla på våra politiker är inte rättvist argumenterat. De gör så gått de kan när eländet har uppstått.
  ”Den som är satt i skuld är inte fri” och när betalningarna uteblir säckar allt ihop. Är det så så svårt att se klart! Här finns det även de som spekulerar till f… tar dom och de verkar ha fått fritt spelrum då bankerna inte verkar se längre än till horisonten.

 494. Carl norberg skriver:

  Och att inte reglera systemet för samhällets bästa, det låter man bli av vilka anledningar då?

  Antingen har de folkvalda sitt mandat för att verka för samhällets bästa, eller så har de inte mandatet för detta, utan istället för något annat syfte.

  Frågan är då vilket syfte detta är? Och om detta är ett rimligt förhållande.

 495. LyckoPer skriver:

  Trumslagar- Carl

  Ang. de folkvaldas syfte bör denna fråga underställas Lars Ohly i första hand.
  Eller har du en avvikande uppfattning?

 496. Carl norberg skriver:

  Vad har Lars Ohly med saken att göra, skulle han på något sätt representera samhällsnyttan menar du då eller?

  Eller menar du att samhället inte skall ledas för samhällets bästa som målsättning?

 497. LyckoPer skriver:

  Trummis – Carl

  Nej, för mig framstår Ohly som en Malthusian.
  Bör därför ej erhålla positiv särbehandling vare sig av dig eller dina fränder inom
  K – Rörelsen.

 498. Carl norberg skriver:

  Jag är liberalsocialist, inget annat.

  Och var det framgår att Lars Ohly förespråkar befolkningsbegränsningar, det vet jag inte.

 499. Carl norberg skriver:

  Anna, du glömde detta med Swedbank tror jag bestämt…

  Anders Sundström, vd på Folksam och tidigare bland annat styrelseledamot i Föreningssparbanken samt vd för Pitedalens sparbank,
  Han var tidigare dessutom arbetsmarknadsminister, näringsminister och socialminister i den socialdemokratiska regeringen mellan åren 1994-1998. Han satt i riksdagen för socialdemokraterna till och med 2004, då han blev vd för Folksam.

  Är detta politiskt oberoende menar du, precis som med AP-fonderna?

 500. Josef Boberg skriver:

  ”Intelligent Wi kommer att drömma i natt – kan ske, kanske… 🙂
  Intelligenta drömmar som Wi aldrig någonsin drömt förut
  Wi drömmer om att det Är Fred och Frid på jorden
  Därför att ALLAS Tanke-intellektuella och Fysiska Krig Är Slut ! – punkt.

 501. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Carl Norberg & Anna – Måhända har Lars Ohly samma inställning till befolkningsbegränsningar som Kjeld Heising har – och som jag själv ej annat än kan bejaka, tyvärr tyvärr…

  Men gränsen för fortsatt tillåtande av gigantiskt barbariska brott emot mänskligheten on mass – måste ju sättas någonstans – eller ?

 502. Carl norberg skriver:

  Och inte särskilt oväntat så visar Nordea intresse för att absorbera delar av Carnegie, detta eftersom i annat fall så riskerar finans och valutamarknaden att drabba realekonomin med motsvarande inflation, som volymen på den kreditexpansion som Carnegie skapat, vilket i sin tur skulle klarlägga det grundläggande problemet för flera aktörer i ekonomin.

 503. Carl norberg skriver:

  ”Mot bakgrund av den oro som för närvarande råder bedömer Riksbanken att en betalningsinställelse i Carnegie kan medföra en risk för en allvarlig störning i det finansiella systemet och att förtroendet för betalningssystemet undergrävs. Det finns därför synnerliga skäl att lämna kredit på särskilda villkor i likviditetsstödjande syfte till Carnegie”,

  Vilket i klartext betyder att man inte vill att de valutaeffekter som ett haveri av Carnegie innebär, skall drabba realekonomin.

  Och uttalandet i sig tyder ju otvetydigt på att man är medveten om sin belägenhet.

  Tyvärr så visar detta även att man inte är beredd att agera för samhällets bästa, utan istället prioriterar det enskilda ägandet framför samhället.

  Att människan har kravet på flertal för reproduktion gör detta till en biologisk paradox.

 504. Anna skriver:

  Norbergspojken

  JAg förstår inte din frågeställning till mig ang. Swedbank, Folksam, Socialdemokraterna etc??

  Betr. socialdemokratiska spörsmål ska du nog inte fråga mig utan någon ”troende” inom rörelsen, t. ex. hillary2.
  Jag kan väl rent av avslöja för dig att om jag en gång i framtiden skulle visa böjelser för detta parti, har jag bett min nära omgivning att kolla upp min ”allmänna status” hos en läkare, för det skulle tyda på en allvarlig personlighetsförändring hos mig 🙂

 505. Anna skriver:

  Josef 10:42

  Mig veterligen har jag aldrig uttalat mig om Lars Ohly på detta forum!
  Din nattliga vistelse under björken kanske påverkar din fantasi . . . . . . . 🙂
  /Anna

 506. Anna skriver:

  Josef 10:42

  Mig veterligen har jag aldrig uttalat mig om Lars Ohly på detta forum!
  Din nattliga vistelse under björken kanske påverkar din fantasi . . . . . . .
  /Anna 🙂

 507. Carl norberg skriver:

  Nej du förstår väl knappast detta, så är det nog.

  Men din sanning är inte allas verklighet.

  Fast det förstår du väl antagligen inte heller.

 508. Anna skriver:

  9:54

  Also sprach Zarathustra (eller var det Tamburmajoren)?

 509. Kachina skriver:

  Ahaaaa,……….Anna känner i varje fall till Zarathustra, orginalet antar jag. Det tar sig.

 510. Anna skriver:

  Lillgubben uppe i norr

  Vare sig min bildning eller min respektingivande framtoning har någonsin blivit ifrågsatta 🙂

  Jag har under mina vuxna år alltid rört mig i mansdominerande sammanhang och som jag omtalat tidigare avvisar jag en halvfull konferensdeltagare med vänster lillfingar utan att behöva förta mig (om så skulle behövas).

 511. Kachina skriver:

  Anna

  Det är tur att du aldrig mött mig. Du skulle få deg i knäna vid blotta anblicken.

  (Ovanstående har en dubbel botten)

 512. Carl norberg skriver:

  Ja det vore ju intressant att möta en så respektingivande person, men av någon anledning så tror jag att du inte skulle vara alls så repektingivande…

  Pinnar och sten kan krossa mina ben, men ord kan ingenting göra.

  Och sällan har väl en debattör som Anna, som likt ett barn klamrar sig fast i debatten för att inte bli utanför, och som i detta så kategoriskt undviker sakfrågan, synts på nätet.

 513. Anna skriver:

  Kachina 11:02

  Mig skrämmer du inte så lätt, du kan nog vara ett riktigt charmtroll 🙂

 514. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Anna – Apropå det Du tänkt/skrivit ovan: ”
  Din nattliga vistelse under björken kanske påverkar din fantasi . . .” – slut citat.

  Fantasi = helt eget och fritt tänkande – i mitt mer än 67-årade livsperspektiv sett i vart fall.

  Visst är det så att NaturRen allmänt sett – och särskilt björken i mitt fall – stimulerar Fantasin (= ”Faen tas in !”) = stimulerar självständigt tänkande = stimulerar ”Fritt TänkAnde !” – Tack och Löv ! 🙂

  Motsatsen till fritt tänkande är MainStreamat rabblandan – av det många andra tidigare har tänkt/sagt/skrivit osv = det är redan på förhand känt = det är URTRÅKIGT !

  Men visst – för dom som väljer att vara åt hållet dominerat intellektuella så är ju det åt hållet helt OK – och det är helt OK för mig personligen att dom väljer att leva/dö så.

 515. Anna skriver:

  Men Josef, jag undrar faktiskt var du fick kopplingen mellan mig och Lars Ohly ifrån?

 516. Anna skriver:

  Lille Carl 11:15

  Vilken liten godbit du är ibland! Finns något bättre än en trummis med lite smör på?
  🙂

 517. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Anna – Jag förväxlade nog Dig med LyckoPer – men det hela blev ju tack vare det åt hållet roligt, kanske… 🙂

 518. Anna skriver:

  Josef

  Aha. Ja, det blev riktigt kul.
  Ha det så bra!

 519. Carl norberg skriver:

  Det verkar som om Anna måste vara riktigt fullstor, med avseende på hur ofta hon uttrycker sig om andras litenhet.

  Och med hänsyn till övrigt uttryckande av madame, så ligger det väl nära till hands att tro, att det istället rör sig om avståndet emellan bakfickorna på jeansen som beskriver denna storhet.

 520. LyckoPer skriver:

  Jag förstår att den konspiratoriske biodlaren Carl ”Trummis” Norberg är på dåligt humör för börsen går ju smör i solsken både här och där.
  Ett råd, bäste ”Trummis”, är att inte låta dina okväden gå ut över vackra Anna för hon är dig överlägsen i allt.
  Du påminner mest om Glocalnet.

 521. Carl norberg skriver:

  Ja och att börsen går bra, kanske du inte skall ta alltför stora inteckningar i?

  Det blir svårt att hitta på fler åtgärder för att vidmakthålla detta system intakt, även om man ifrån FED sidan nu börjat att överväga att dela ut pengar för att stimulera konsumtionen.

  Och det är mycket irriterande att denna scharad tillåts fortgå.

  Mitt intresse för jättelika Anna är rimligtvis mycket lätt att överskatta.

  Men detta med biodlare är lite oklart?

  Vad du påminner om Per, är nog ungefär lika intressant som dina åsikter.

 522. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Carl Norberg – Enligt punkten 3 i Materians VarAndePrinciper om Samverkan: ”Allt och Alla SamVerkar till det bästa, sett över tid i den fysiska Skapelsen !” 🙂

 523. Carl norberg skriver:

  Så är det nog Josef, men jag finner det emellanåt tröttande med att det tar så mycket tid för så många att förstå så lite.

 524. Peter Hammarberg skriver:

  Att börsen går bra gläder säkert många och om den fortsätter uppåt, eller i varje fall inte faller, har alla olika åtgärder uppenbarligen lyckats. (Givet att allas förtroende för bankerna och dessas förtroende för varandra också återställs.)
  Åtgärderna har då lyckats i så motto att man lyckats hitta botemedel mot symptomen och de alltför tydliga sjukdomstecknen; något som förmodligen gläder de flesta och är tillräckligt för många.
  De verkliga sjukdomsalstrarna har man dock inte kommit åt. Kvartalskapitalismen, den snöda girigheten och diskrepansen mellan valutavolymer och realvärden torde kvarstå och det är kanske dessa företeelser som, paradoxalt nog, driver upp kurserna.

 525. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Peter – Apropå dom översta skiktet av sjukdomsalstrarna – när faen skall wåra politiker, MaktPyramid-MaktElit-Nissarnas/Selmornas massmedia osv – börja med att tänka/tala/skriva om dom månntro ?

 526. Anna skriver:

  För en stund sedan hörde jag på bilradion att ca 40 byfånar skulle samlas i en ort
  i Hälsingland på Allhelgonaaftonen.

  Min första tanke när jag hörde detta var: ”Undrar hur många på Wachtmeisters blogg som deltar”?

 527. Kachina skriver:

  Undertecknad deltar inte i några sociala sammanhang. 🙂

 528. Carl norberg skriver:

  Anna kanske kan låna ut sin jeans som tält 20.

 529. Carl norberg skriver:

  Själv tar jag i princip numera bara emot gäster i hemmet.

 530. hillary2 skriver:

  Anna

  SAP har flera HBT-föreningar – där skulle du nog känna igen dig – att låtsas vara kvinna för att få sukta efter män blir kanske problematiskt för dig i längden

 531. soli01 skriver:

  hillary2 – menar du att Anna är en riktig karl.:-)

 532. LyckoPer skriver:

  Du har väl inte redan börjat sniffa på korken Hillary, det är ju bara torsdag.

 533. LyckoPer skriver:

  Trummis

  Har hört ett rykte om att du lär vara sammankallande funktionär (gällande helgens möte i Hälsingland).
  Får man betala middagen med US- dollars?

 534. hillary2 skriver:

  LyckoPer

  Har du svårt för ämnet HBT? Kan trösta dig med att det är än svårare för de som tillhör denna grupp.

 535. LyckoPer skriver:

  Hillary

  Varför ska du alltid påminna oss om att du en gång var gift med Stig Malms chaufför
  (mannen bakom fittstimmet)?

 536. hillary2 skriver:

  LyckoPer

  Nu låter du mycket lik Anna som ändrat signatur ett flertal gånger 🙂
  Är du hans/hennes nya signatur?
  Mår du bra av att förringa mig?

 537. Carl norberg skriver:

  Ja Anna har 44 i skonummer.

 538. Anna skriver:

  När Hillary gör entré på en blogg kommer anklagelser och beskyllningar som ett brev på posten och en dålig stämning sprider sig som en dimridå på bloggen.

  Naturligtvis kastar sig en ”person” som den lille trumslagarpojken Carl Norberg om halsen på den gamla Grupp 8 reliken och bölar ut sitt bifall.

  Jag som är här mest FÖR SKOJS SKULL skull tappar då intresset och avlägsnar mig därför för alltid från denna blogg.

  Avslutar med en liten kram till lillgubben Kachina, han och jag tycker oftast väldigt olika men han ger och tar med glimten i ögat.

 539. Torsten skriver:

  Anna!!

  Du får inte försvinna. Försvinner Du, så dör även denna blog.

  Ja, som Du förstår så har jag övergått till att enbart roa mig med att läsa denna blog.
  Och det är Du som är behållningen.
  Ok, i viss mån Kachina också. Fast han är och förblir en vresig gammal ”gärdsgårdsstör”.

 540. Peter Hammarberg skriver:

  Jag börjar mer och mer förstå varför Carl Bildt började moderera sin blog så hårdhänt som han gjorde.

 541. hillary2 skriver:

  Anna

  var det inte ”skoj” att bli avklädd inför din nya publik?
  många vet redan att du är mycket intresserad av Kachina så varför inte hänga kvar här?
  eller återkommer du i ny skepnad? 🙂

 542. soli01 skriver:

  Anna – inte får du försvinna inte. Du ska inte bry Dig, för vissa är och förblir som dom är.
  Torsten – det var trevligt att Du någon gång dyker upp – alltid med glimten i ögat. Vissa saknar totalt humor – tråkiga m a o.

 543. Torsten skriver:

  Soli,

  Denna blogs ägare tänkte nog inte att det skulle bli en ”begravningsbyrå” när han startade den.

  Anna, Du själv, Peter och LyckoPer har försökt att hålla den ovan jord.
  Intresset skulle falna betydligt om domedagsprofeterna fick övertaget.

 544. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Torsten – Hur blir det om ”möjlighets-profetsiorna/siarna” elimineras/försvinner ? 🙂

 545. Carl norberg skriver:

  Ja herre min je, dessa intellektuella giganter skulle således upprätthålla någon form av anständighetsnivå, med sina återkommande Ad-Hominem argument, ja det beror då sannerligen på vilka perspektiv betraktaren har i detta.

  Och om huruvida en anonym signatur, med stora jeans och fötter, finner för gott att inte mera ägna sig åt Ad Hominem retorik, så måste det ju rimligtvis bara innebära förbättringar för debatthöjden.

 546. Carl norberg skriver:

  De Orwellianska idéerna om språkförändringar inom folkets tankebanor, genom förändrade begreppsanvändningar, är numera legio inom all politisk opinionsbildning vilket då även styr hur långt individerna funderar, detta har som sagt vunnit ett världsomspännande erkännande.

  Namnge din invasion som ”broderlig hjälp”, då ”en humanitär funktion/aktion” och detta är inte längre en invasion.

  Jag sympatiserar fullständigt med individer som har funnit sig på den förlorande sidan på grund av orsaker som ligger bortom deras kontroll någon och vill med detta kasta ett nytt ljus över möjligheterna att betrakta frågor ur andra perspektiv – exempelvis ett modigt, nytt, långt och som finner den ljusare sidan av problemet.

  Här följer några aktuella möjligheter att skriva om en sak till något annat

  Förbjud uttrycket den finansiella krisen härmed, och byt ut denna till ”en genomgång av finansieringens schemaläggning”.

  Marknadens volatilitet, är föråldrat som begrepp och gör sig ju långt bättre som ”den idérika handels-vänskapande miljön”.

  ”Bör den dåliga tillgångsräddningsaktionen kallas ”service av alternativt lovat investeringsobjekt?

  Är bankrutta företag kanske bara sökande efter nya välgörande ägandealternativ?

  Är arbetslöshet egentligen det fritidsmässigt orienterade arbetsläget?

  Lönesänkningar är väl egentligen bara öppnande av nya utsikter för timpenningtillväxt.

  Politisk opinionsbildning har ändlösa möjligheter att genom språkliga konstfärdigheter leda och förleda opinionen i önskad riktning.

 547. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Carl Norberg – Först komer de åt hållet i grunden felaktiga intellektuella orden/uttrycken = de MainStreamade meningarna – och sen som en direkt följd av det allt intellektuella/fysiska djävulskapet i wår i o f s helt fantastiska materiella värld, tyvärr tyvärr… 🙂

 548. LyckoPer skriver:

  Jaha, så är det tydligen nästan bara pysar som Trummis Norberg, Josef, Kachina och den förskräckliga sossetanten Hillary kvar här på denna blogg.
  Intresset kommer inte direkt att öka 🙂

 549. Kachina skriver:

  Vad säger Greven?

 550. LyckoPer skriver:

  Glädjens dag!

  Socialdemokraternas stöd hos väljarna rasar med dramatiska 6,2 procentenheter efter finanskrisen och Mona Sahlins tvekande i regeringsfrågan. Förlusten motsvarar 340 000 väljare på en månad.
  Samtidigt ökar moderaterna med 4,5 procentenheter och vänsterpartiet med 2,3.

  – Det här är den mest dramatiska omsvängningen jag sett på en enda månad under 15 års arbete med opinionsmätningar, säger Nicklas Källebring vid opinionsinstitutet Synovate som gjort mätningen.

  Socialdemokraterna får 39,5 procent i oktoberbarometern jämfört med 45,7 i september. Förlusterna finns i stort sett i alla väljargrupper men är störst bland väljare under 30 år och bland män.

 551. LyckoPer skriver:

  Och med detta glädande budskap tackar även jag för mig.

  Nu kan Hillary, Byskebusen, Trummis och entaktade drömtydare som Josef roa sig själva.

 552. Carl norberg skriver:

  Ja gissningsvis så talar verkligheten sitt entydiga språk, i en allt större utsträckning än vad som tidigare förevarit.

  Om detta sedan yttrar sig i hausse på börsen och rikedom till alla, eller om det innebär något som får opinionsbildningsinstitutens producerade undersökningar att bättre beskriva verkligheten, det återstår att se.

  Att vederbörande skribenter tackar för sig, synes väl närmast spegla vilken betydelse dessa tillmäter sig själva, rent bedrövligt att se.

 553. soli01 skriver:

  Vi bör som alltid vara försiktiga när det gäller dessa opinionsundersökningar och det är alltid lätt att dessa kommer snett. Kan vara ett trendbrott och det är inget konstigt. Oppositionen har ännu inte samlat sina ”trupper” och har inte visat på någon politik värt namnet. Tjafs ger aldrig resultat och klanteriet med vänsterpartiet är bevis på att ledarskap saknas. Dags kanske att byta ut partiledaren?
  Vill vi egentligen ha Ohly, Eriksson i en regering. Inget att längta efter, som jag ser det!
  Kanske Nuder har rätt i sitt uttalande ang samarbete med mp och v före valet; att de bör agera ensam och spara evt samarbete till efter valet.

 554. Peter Hammarberg skriver:

  Anledningen till att ett antal skribenter anmäler sitt utträde ur denna inte alltför exklusiva sammanslutning kan ju eventuellt bero på att ämnet för dagen/veckan/månaden är uttömt.
  Då sakfrågan och argumenten för olika ståndpunkter går rundgång övergår ”debatten” lätt i allmänt tramsande och personangrepp följda av ett nytt varv i den redan uttjatade sakfrågan.
  Det kanske är dags för greve Wachtmeister att kasta in en ny fackla för att starta en ny eld där nya frågeställningar och nya argument kan bli föremål för debatt.

  Herr Greven har inte bidragit till sin egen blogg sedan den 16. oktober vilket gör att man undrar varför han överhuvudtaget startade den.
  Var det enbart för att skapa ett nytt utrymme för husvilla CB-kommentatorer kan man väl säga att han initialt lyckades; han lyckades även med att skapa det klimat som gjorde att CB blogg raserades.

 555. soli01 skriver:

  Peter Hammarberg – nu tycker jag att Du drar allt för långtgående slutsats när det gäller CB:s blogg. Tror inte att starten av denna blogg har något med den att göra.
  Nu har vi fått möjligheten att skriva lite friare och det är ingen nackdel, som jag ser det. Att det är långt mellan blogginläggen kan bero på mycket . Han har säkert annat att göra om jag har fattat rätt.
  Det är inte lätt att mätas sig med CB när det gäller punktligheten att varja dag skriva i bloggen. Inget fel om man skulle avvika från nämnda – tänker på hur jag själv kan agera!

 556. nathaliesview skriver:

  Anna/Jannedumbom/AssofGas/LyckoPer – Du är allt en lustigkurre!

  Och nästa pseudomyn kommer att bli …?

 557. bestofmankind skriver:

  Angående opinionundersökningen:

  En del glädjas åt att SAP backade i opinionen. Jösses, vad ytligt man kan vara. Undersökningen är baserad på 2000 tillfrågade, inte något trovärdig.

  Att en del jubblar redan förstår jag när Alliansen kan inte ens elda den svenska ekonomin – genom a-kassa höjning.

  Angående Mona Sahlins samarbete med Mp och ev V. Geniellt taktik. Ibland behöver man krångla till det för att väljarna skall fatta….att det blir en mycket stark koalition till slut.

  Heja MONA!!!!!

 558. bestofmankind skriver:

  nathaliesview 1:15

  Det har du också märkt förstår jag. :-)))

 559. soli01 skriver:

  Opinionsundersökningar är som sagt en liten test på hur folk reagerar, men för den skull får man alltid vara försiktig när det gäller att tolka dessa. Visst är avståndet mellan blocken stort även i dag och det förvånar faktiskt att det är så stort för inte finns det mycket i oppositionens politik. Det enda som de dag ut och dag in tjatar om är ju a-kassan. Det glöms oftas bort att den ger 80 % de första 200 dagarna och sedan får man de som vi pensionärer får 65%. Det är ju endast en övergångsförsäkring och ska så vara.
  Vi som är friska ska givetvis bidraga till staten med skatter för att få ”skeppet ” att ånga vidare. Ganska enkelt – egentligen.
  Gäller vilken regering som sitter – Mona har just nu bara en fråga!

 560. nathaliesview skriver:

  bestofmankind – 🙂 🙂

 561. bestofmankind skriver:

  A-kassan är inte enbart frågan om för arbetslösa, det är mycket penning/finanspolitik- och jobbpolitik i det hela.

  PM Nilsson har beskrivit det bäst:

  http://www.newsmill.se/KPML_blogg

  nathaliesview,

  Du glömde göteborgslullaren i din lista. 🙂

 562. nathaliesview skriver:

  bestofmankind,

  Menar du att göteborgslullaren också ska stå på den listan? 🙂

  I så fall medföljer lindalovelace, djingiskahn och offshoredreams på samma lista … och mest troligt”, jag orkar inte logga in” … visst befinner vi oss i en teatervärld!!

 563. mrmhalland skriver:

  Bäste Ian,

  Var vänlig och skriv ett nytt inlägg.
  Det saknas ju knappast ämnen idag.
  565 kommentarer tar för lång tid att ladda och de tidiga kommentarerna av de som anser sig se framtiden börjar lukta gammal fisk.
  Det är nästan pinsamt att råka stöta på dem, trots att de fortfarande bara ser domedagen.
  Några av dem är riktigt intressanta när ett nytt ämne dyker upp, men när de av ideologiska skäl sitter och håller med varandra trots att de är motbevisade blir det pinsamt.

 564. bestofmankind skriver:

  nathaliesview,

  Yes, det är riktigt.

  Det är en ”imponerande” teater föreställning. 🙂

 565. bestofmankind skriver:

  Ian,

  Ta den tid det tar att skriva ett nytt inlägg.

  När du har lust.

  Det bestämmer du själv, inte vi!

 566. Kachina skriver:

  mrmhalland

  Jag ser i Aftonbladet att dina skyddlingar, bankdirektörernas bonus, inte kostar kunderna något.

  Halleluja, det regnar manna från himlen.

 567. El Cid skriver:

  Don Ian håller säkert på med vendimia (vinskörden)

 568. Kachina skriver:

  Don Ian spelar i den divisionen att han har fullt upp med att skydda grevskapet just nu.

 569. ollemunter skriver:

  Vad spelar det för roll hur många som skriver kommentarer. Sidan laddas lika snabbt för det.

  Det är nu dags att få lite info om Anders Borgs uttspel mot bankerna, senast nu ikväll på nyheterna. Kanske kommer det något snart från vår vän.

 570. soli01 skriver:

  Inte fel att bankerna får bekänna färg – dessa bonusar. Borg är den bäste finansminister efter Gunnar Sträng – vem törs säga emot.:-)

 571. hillary2 skriver:

  Olle

  När SAP fick sanera efter Bildts vanstyre i början på 90-talet var man såpass politisk erfaren att man lagstiftade beträffande bankverksamhet. Borg är en ovan politiker i en pressad situation, som tror att det räcker att ”ryta till”. Det kommer det definitivt inte att göra. Gjorde Borg ett populistiskt utspel i väntan på att de tongivande nationerna i EU bestämmer sig eller var detta utspel ett uttryck för rättmätig vrede?

 572. soli01 skriver:

  Fråga Kjell-Olof Fäldt vem som lade grunden för vanstyret. Kan man inte sin historia! Detta var falsk ”varuinformation”.:-)

 573. tnsexton skriver:

  Enligt H2:s sätt att resonera ska det uppenbarligen bara vara sant erfarna politiker som ska få styra landet. Bara de som genom lång och trogen tjänst i regeringskansli eller partiapparat har skaffat erforderlig erfarenhet kan anses skickade att beträda de högsta och tyngsta posterna; särskilt i allvars- och kristider.

  Problemet med detta resonemang är att det inte ger något utrymme för skifte vid makten; att inga nya krafter kan få träda till. Nya krafter innebär ju per definition ett visst mått av brist på exekutiv erfarenhet.
  Säkrast är alltså ett politiskt system som inte riskerar någon form av maktskifte och då följaktligen ingen brist på erfarenhet.

 574. hillary2 skriver:

  soli01

  Vanstyre kan inte ursäktas av andras tillkortakommande.

  tnsexton

  Jag har full förståelse för att alla inte kan vara rutinerade från början i politiken eller någon annanstans. Jag anser att Borg har en särskilt besvärlig sits då han förmodligen behöver invänta och vara lojal mot inte bara EU-beslut utan också förväntas bistå Island, fast nu rymmer ju många islänningar fältet så att hålla den nationen under armarna kan kanske vårt rika grannland Norge klara av på egen hand 🙂

 575. visionara skriver:

  Här Hillary får du två länkar som berör din faviss Måna.

  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=96076&lid=20081103&lpos=SVT2_0000_sitelink&from=tabla

  och

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=846447

  Kopplingen är att programledaren Cherin Awad enligt eget uttalande anser att stening är rätt straff för otrohet:

  http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2008/10/cherin-awad-hrt-pressad.html

  Jag säger fy f-n för din faviss.

  M v h

  V

 576. mrmhalland skriver:

  Hillary,

  Något vanstyre har inte sverige haft, om man undantar de sista 6 åren av Perssons styre då landet överhuvudtaget inte regerades.
  Då lät man skattebetalarnas inkomster bekosta de arbetsovilliga.
  Man tyckte att man hade skapat ett system som skulle skydda de som inte kunde få arbete, gott så, men man slog sig till ro med detta, till följd av att det överutnyttjades av människor som helt enkelt valde att utnyttja systemet.
  Detta var vanstyre !!!
  Ett annat vanstyre kunde man väl se under Palmes tid, socialiseringen (närmandet till kommunismen).
  I övrigt har vi bara haft regeringar som arbetat för folkets väl.

 577. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  arbetslöshetsförsäkringkassornas regler regleras inte av staten 🙂

 578. mrmhalland skriver:

  Jasså ????
  För min del är inte det så intressant, men förklara gärna det för dina SAP-kompisar som spyr galla över regeringen som de anser ha fördärvat deras ”livlina”.
  Detta trots din sammanslagning.

 579. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  är du på dåligt humör? har du blivit portad från Bildts blogg efter ditt hatiska inlägg gällande Israel? 🙂

 580. mrmhalland skriver:

  Jag kan inte komma ihåg att jag har gjort några hatiska inlägg.
  Jag har uttryckt min förvåning över att ett folk som varit förföljda, inte är världens mestfredliga folk, det är en anan sak.
  Nej, jag är väl en av fo här som inte har blivit portad från CB’s blogg, troligen just för att jag inte angriper någon eller något i onödan.

 581. Kachina skriver:

  mrmhalland

  Jag räknar inte åren, men jag ser det som att Göran Persson gav upp efter mordet på Anna Lind och den samtidiga förlusten i EMU-valet. Därefter styrdes inte landet av regeringen, utan av allsköns krav som kastades in i regeringskansliet.

 582. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  ja,ja..
  blir du raderad tillräckligt många gånger åker även du ut

 583. mrmhalland skriver:

  Kachina,

  Där tror jag att du har rätt.
  Uppenbarligen ville GP dra sig tillbaka och lämna över till Anna Lind.
  Det var bestämt redan då att sossarna skulle gå till historien med en kvinlig statsminister och Anna hade verkligen förutsättningarna som en internationellt uppskattad politiker.
  När inte det kunde bli så fanns det helt enkelt ingen att lämna över till.
  Säga vad man vill om GP, men han hade i alla fall det goda omdömet att se att Mona Sahlin inte var ett klokt alternativ.

 584. Skövdesossen skriver:

  Vi socialdemokratiska kvinnor i Skövdebygden stöder Mona Sahlin och anser att hennes hantering av samarbetsförsöken med Miljöparitet och Vänsterpartiet är genialt genomarbetade.
  Vi står starka inför framtiden och vi tar fajten.

 585. soli01 skriver:

  Här är Gävle-moderaten – moderat.:-) Varför slå när man är ”starka”.:-)

 586. http://bestofmankind.wordpress.com/2008/10/31/sorry-guys-ni-ar-ute-och-seglar/ skriver:

  […] Alltså stödet för Socialdemokrater, med Mona Sahlin som partiledare, har fortfarande en ökning med 4,5% sedan valet 2006.

  Notera även att Moderaterna har en minskning med 0,1%, och hela Alliansen minskade med 5,9%.

  Om det har varit riksdagsval, har S + Mp vunnit med 46,8%, och + V med 54,2% jämfört med Alliansen som har tillsammans 42,3%. Även om Alliansen tar med sig Sd, har de enbart 44,6% tillsammans.

  In short, Mona Sahlin är den nya tillträdande statsminister!!! […]

 587. […] Alltså stödet för Socialdemokrater, med Mona Sahlin som partiledare, har fortfarande en ökning med 4,5% sedan valet 2006. […]

 588. Skövdesossen skriver:

  Vi s-kvinnor inom bygdesamlingen prioriterar fem viktiga frågor som berör majoriteten av befolkningen.

  Kvinnor i rättvist arbete
  HBT- frågor
  Skola utan ordningsbetyg
  Frigör matriarkatet inom partiet
  Mona Sahlin som oinskränkt ledare

 589. bestofmankind skriver:

  Göteborgslullaren/Anna i ny skepnad som Skövdesossen.

  Ohederligt av dig!

  Men du får gärna husera i Ians blogg också, mina blogg-vänner vet var de kan hitta mig.

  P.S.
  Vet du vad som avslöjade dig? ”Mona Sahlin som oinskränkt ledare”
  Fy skäms!

 590. Skövdesossen skriver:

  4:58

  Detta är så typiskt. Etablissemanget tål inte konkurrens. Dålig stil.

  För en tid sedan besökte jag och några väninnor ett S- kvinnomöte i en närbelägen stad och vi belutade därefter att bilda vår egen förening ”Kvasten”. Våra gubbar träffas varje lördageftermiddag och ser på hästar och dricker öl så vi tyckte att samma tidpunkt var en lämplig mötestid för oss. Idag var första mötet och eftersom vi blev tipsade av en annan deltagare på mötet i Vänersborg att Ian W har en bra blogg så tog vi beslutet att använda oss av denna för att få ut vårt lilla budskap.

  Nu anklagas vi för att vara någon annan. Ska matriarkatet få en chans måste vi vara
  ense sinsemellan och inte tjafsa på gammalt kvinnligt manér.

 591. soli01 skriver:

  bestofmankind – :-))

 592. mrmhalland skriver:

  Humor är alltid uppskattat 🙂
  Det visade sossarna redan när de valde Sahlin*S*

 593. bestofmankind skriver:

  Skövdesossen ljuger så att han tror sig själv.

  Om det har undgått dig, känner jag många S-kvinnor i Skövde.

  Lägg av med ditt skit snack! Du stinker väldigt illa!

 594. Röd front skriver:

  Skövdesossen.
  Stå på dig! Arbetarrörelsens kvinnor måste gemensamt stå upp och försvara den arbetande kvinnans rätt. Vi har inte bara att kämpa mot borgerligheten och de manliga betonghäckarna i partiet utan också mot de kvinnor som kört fast i etablisemanget.
  Som egen företagare är det tveksamt om Best of Mankind kan leva sig in i den dubbelarbetande arbetarkvinnans livssituation.
  Håll ut, med knuten näve mot barikaderna!

 595. bestofmankind skriver:

  Bra föreställning Skövdesosse/Röd front/göteborgslullaren/Anna.

 596. Röd front skriver:

  Systrar
  Låt inte lura er. Bakom Best of Mankind döljer sig ett manschauvinistiskt svin. Det hörs ju på nicken. MAN-kind, där det borde vara womenhood.
  Egenföretagaren som aldrig läst ”Rapport från en skurhink” och om h*n gjort det ändå inte skulle förstå innebörden.
  Med knuten näve mot barrikaderna!

 597. charliesjögren skriver:

  bestofmankind

  Synden straffar sig själv ibland. När du per omgående tar till slipade knivar och anklagar personer kors och tvärs får du svar med samma mynt.

  Räcker det inte med att du varit osams med majoriteten av bloggarna på Carl Bildts ”gamla blogg”.

  Din trovärdighet är noll komma noll.

  Tack för dina inlägg Skövdesossen.

 598. mrmhalland skriver:

  Jag håller med charlie,
  Riktigt kul !

 599. Kachina skriver:

  Skövdesossen, Röd Front = Politiskt pajaseri.

 600. Anonym Kioskägare skriver:

  Oss kollegor emellan, ber jag att få bjuda på dessa strofer 🙂

  There’s a hole in the bucket, dear Liza, dear Liza,
  There’s a hole in the bucket, dear Liza, a hole.

  So fix it dear Henry, dear Henry, dear Henry,
  So fix it dear Henry, dear Henry, fix it.

  With what should I fix it, dear Liza, dear Liza,
  With what should I fix it, dear Liza, with what?

  With straw, dear Henry, dear Henry, dear Henry,
  With straw, dear Henry, dear Henry, with straw.

  But the straw is too long, dear Liza, dear Liza,
  The straw is too long, dear Liza, too long.

  So cut it dear Henry, dear Henry, dear Henry,
  So cut it dear Henry, dear Henry, cut it!

  With what should I cut it, dear Liza, dear Liza,
  With what should I cut it, dear Liza, with what?

  Use the hatchet, dear Henry, dear Henry, dear Henry,
  Use the hatchet, dear Henry, the hatchet.

  But the hatchet’s too dull, dear Liza, dear Liza,
  The hatchet’s too dull, dear Liza, too dull.

  So, sharpen it, dear Henry, dear Henry, dear Henry,
  So sharpen it dear Henry, dear Henry, sharpen it!

  With what should I sharpen it, dear Liza, dear Liza,
  With what should I sharpen, dear Liza, with what?

  Use the stone, dear Henry, dear Henry, dear Henry,
  Use the stone, dear Henry, dear Henry, the stone.

  But the stone is too dry, dear Liza, dear Liza,
  The stone is too dry, dear Liza, too dry.

  So wet it, dear Henry, dear Henry, dear Henry,
  So wet it dear Henry, dear Henry, wet it.

  With what should I wet it, dear Liza, dear Liza,
  With what should I wet it, dear Liza, with what?

  With water, dear Henry, dear Henry, dear Henry,
  With water, dear Henry, dear Henry, water.

  With what should I carry it, dear Liza, dear Liza,
  With what should I carry it dear Liza, with what?

  Use the bucket dear Henry, dear Henry, dear Henry,
  Use the bucket, dear Henry, dear Henry, the bucket!

  There’s a hole in the bucket, dear Liza, dear Liza,
  There’s a hole in the bucket, dear Liza, a hole.

 601. mrmhalland skriver:

  haha….underbart, namnet var bäst !

 602. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Apropå ”tugget” om partipolitik si eller så ovan.

  Att välja mellan traditionell partipolitik – är som att välja mellan pest och kolera !

  Och detta då alldeles oavsett ifall partipolitken som förespråkas är till höger, i mitten eller till vänster – i mitt livsperspektiv sett i vart fall, tyvärr tyvärr…

 603. soli01 skriver:

  En politik för folket menar Du Josef? Vad månne gömma sig i ”traditionell partipolitik” det är frågan. Vad kan man välja i övrigt?
  Ganska intressant resonemang – faktiskt. Kan Du utveckla hur Du tänker eller inte tänker.:-)

 604. Peter Hammarberg skriver:

  Den otraditionella partipolitiken är den politik som lämnat, tisslet, tasslet, myglet och kohandlandet bakom sig. Det är den politik som står upp för vad man tror på, som kämpar för sin ideologi och sina politiska visioner snarare än att till varje pris vinna regeringsmakten.
  Kompromissar man bort sina visioner och sin ideoligi för regeringstaburetterna visar det bara att man inte riktigt tror på deras dragningskraft och styrka.
  Visionerna och ideologin blir till något för partikongresser och fina ord i debattartiklar men de skuffas åt sidan om de kan hota makten eller chansen att återvinna den.
  Det är detta som är den traditionella politiken.

 605. Josef Boberg skriver:

  Tja – Sören – InterAktivt FolkStyre – är min grundidé… 🙂

 606. Josef Boberg skriver:

  – och det råkar i stort att sammanfalla med det här…

  Men å andra sidan vet jag ej alls någonting om hur Aktiv Demokrati i grund och botten kommer att fungera i praktisk politisk handling.

  Men likväl tycker jag att det är det fräschaste på ”politikhimlen” – som jag personligen hittills har stött på, faktiskt… 🙂

 607. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Peter – I stort håller jag med Du, om hur den traditionella politiken fungerar – eller rättare sagt – ej alls fungerar som ett FolkStyre sett i vart fall, tyvärr tyvärr…

  Aborginernas budord – Lev i Frihet ! – är ju inget utmärkande drag i ”traditionell partipolitk” – om man så säger… 🙂

 608. soli01 skriver:

  Josef Boberg – visst finns det vissa delar som kan delas i Dina länkar här, men ack så jopbbigt det var att ”plöja” igenom allt. Fortfarande anfådd.:-)

 609. Carl norberg skriver:

  Kioskägare, lössen känns igen på gången.

 610. ollemunter skriver:

  Nu till något helt annat!

  Ska Sverige fotsätta ha monarki, efter kungens uttalande om Vargen och nu drottningens inhopp, om att det ska bli förbjudet att TITTA på bilder på nätet.

 611. Anonym Kioskägare skriver:

  Broder Carl,

  Jag noterar med glädje att även du reagerar över det skamlösa tilltaget från min yrkesbroder/syster i Västra Götaland.

  Vill passa på tillfället att göra dig uppmärksam på att i hans/hennes lokala sortiment finns utgångna produkter såsom jeandebeaumont, sanchopanzaa, cervantees, donquijotee, rocinantee, denlillehavfrue, oscar3, linxiao, samt ett par konstgjorda ryska produktnamn som vi helst kan glömma.

  Dessa namn är exempel på en produktensemble som möjligtvis kan återkomma efter denna min kungörelse!

  Vänliga hälsningar
  Anonym Kioskägare

 612. Gibson skriver:

  ollemunter

  Titta på bilder? Silvia vill väl inte förbjuda alla bilder överlag utan just en sorts bilder och där tycker jag hon har helt rätt i sin uppfattning.
  Betr. vargar tycker vi som bor i marker där varg finns att stammen vuxit sig alltför stark och skyddsjakt bör tillämpas liberalt. Det är framsynt av Kungen som bor i Stockholm att förstå hur vi landsortsbor tycker och tänker, vi vill inte att våra får eller andra djur skall bli rivna.

 613. Peter Hammarberg skriver:

  Torekovkompromissen gav oss fortsatt monarki mot att monarken förvandlades till en stum staffagefigur utan någon rätt att uttala någonting annat än ”Härmed inviger jag….”.
  HMK har varit detta troget så tillvida att han aldrig uttalat sig i partipolitiska stridsfrågor eller om annat som kunnat uppfattas som politiskt kontroversiellt Egentligen har han väl bara uttalat sig vid två tillfällen under sin regeringstid där hans ord fått någon form av genomslag. Det ena var i samband med norsk och kanadensisk jakt på sälungar, det andra hans mycket personliga tal i samband med minneshögtiden efter Tsunamikatastrofen. (OK, vi kan lägga till hans besök i de stormdrabbade områdena efter Gudrun, då han åkte dit men inte Göran Persson.) Vid dessa tillfällen har han fått ett brett stöd och en bred uppskattning för sitt agerande (men inte i Norge…).
  Nu har han uttalat sig inom sitt specialområde, naturvård och naturskydd och dessutom i en fråga som inte är särskilt politisk kontroversiell men desto mera mellan olika jägargrupper, mellan stad och landsbygd, mellan vargkramare och dito hatare.

  Jag tycker kungen ganska väl har hållit sig inom ramarna och jag störs inte av hans enstaka uttalanden om den verklighet vi lever. OK för min del alltså, så länge han håller sig borta från den rena politiken.

  HMD engagemang inom Ecpad och andra organisationer för skydd av barn är väl precis vad man förväntar sig att en kunglig person ska ägna sig åt och något som rönt internationell uppskattning och uppmärksamhet. Att hon uttalar sig mot rätten att titta på barnporr kan väl bara irritera pornograferna, de rabiata pressfrihetsnissarna och de mest renläriga antimonarkisterna. Kör hårt Silvia!

 614. soli01 skriver:

  Visst vargen ska inte få breda ut sig för mycket. Det är ett djur som egentligen inte tillhört vår fauna, men lite varg är väl trevligt. Klart att kungen måste få ha åsikter om detta däremot kanske inte Silvia säkra påstående ang ”inget vet” osv var onödigt sagt.(gällde en känd författare)

 615. Carl norberg skriver:

  Och varken förstånd eller läsförståelse synes ju nämnvärt ha förbättats av att byta nic.

 616. mrmhalland skriver:

  Jag vet inte vad kungen har för utbildning, men är den lika gedigen som den kronprinsessan fortfarande tillskansar sig kan man ju anta att han vet tillräckligt mycket inom sitt specialområde, djur/natur, att han BÖR uttala sig när han ser att något är på väg åt ett problematiskt håll.

 617. hillary2 skriver:

  soli01

  du slirar och slirar på sanningen och talar aldrig om dina källor
  men det är opportunt i många kretsar inte minst de sverigedemokratiska

  man bör hellre lyssna på källan – den senaste lördagsintervjun i P1 – än tro på vad soli01 skriver
  Ramberg försöker mosa henne på sitt vanliga vis men drottningen klarar sig utmärkt

 618. fairymary skriver:

  ollemunter12:45

  Gör du dig dum eller…….hörde du vilka bilder drottningen talade om?

  …..och i så fall vad vet du om vilka fasansfulla spår det sätter i barns kroppar och själar att vara med om fotograferande av den arten?

  ….och vet du vad det gör med en människa att veta att sådana bilder finns att beskådas av vem som helst?

 619. fairymary skriver:

  Hej hillary2, länge sen……jag tyckte också att drottningen klarade sig med heder och ära!

 620. ollemunter skriver:

  Gibson!

  Naturligtvis, du tog orden ur min mun och ytterligare kommentarer är överflödiga.

  Monarkin hör ju dock inte hemma i en demokrati.

  Frågan är vad vi ska göra med kungahuset.

 621. hillary2 skriver:

  ollemunter

  ja ytterligare kommentarer som uppvisar en eländig syn på kvinnor och barn och deras mänskliga rättigheter undanbedes

 622. soli01 skriver:

  hillary2 – Du som vet bäst. Nu är det nämligen så att källorna är ofta egna upplevelser och den säkraste.:-)
  Sluta tala i gåtor, var har det slirats?

 623. ollemunter skriver:

  soli01!

  Jag håller med dig. Det verkar rena dårhuset här just nu och i vissas huvuden, tycks det inte heller funka som det ska.

 624. Gibson skriver:

  Att Drottning Silvia kämpar mot varje form av barnpornografi och pedofeli väcker enbart sympati och frågan borde inte ens vara på diskussionsnivå här på denna blogg.
  Jag tycker att det är ovärdigt (både mot barnen och Silvia).

 625. hillary2 skriver:

  Gibson

  Drottning Silvias arbete för utsatta barn är mycket förtjänstfullt, men det är fortfarande en stor mängd män, som trots att de själva kanske inte är pedofiler (ännu är kanske bäst att tillägga), ändå anser att kvinnor och barns mänskliga rättigheter och personliga integritet är mindre viktiga än mäns. Därför tycker jag att det är värdefullt att bemöta dem som förringar drottning Silvias viktiga arbete varhelst dessa mäns fula trynen än dyker upp.

 626. on the web skriver:

  Everyone loves it when folks get together and share opinions.
  Great blog, keep it up!

 627. Hi there mates, good post and nice urging commented here,
  I am in fact enjoying by these.

 628. Hello! I know this is kinda off topic but I was wondering if
  you knew where I could get a captcha plugin for my comment form?
  I’m using the same blog platform as yours and I’m having
  problems finding one? Thanks a lot!

 629. Robby skriver:

  There is one word you can describe ceiling fans with lights – practical.

  with your fan, you will want to double check and ensure that the ball.
  so that they don’t detract from the space in the room.

 630. helicopters skriver:

  Hi there! Would you mind if I share your blog with my myspace
  group? There’s a lot of people that I think would really enjoy your content. Please let me know. Thanks

 631. Wow that was strange. I just wrote an extremely long comment but
  after I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again.
  Regardless, just wanted to say wonderful blog!

 632. free templates skriver:

  Thanks for ones marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you may be a great author.
  I will make certain to bookmark your blog and will come back later on.
  I want to encourage one to continue your great work, have a
  nice evening!

 633. www.boon-nest.us skriver:

  We absolutely love your blog and find a lot of your post’s to be just what I’m looking for.
  Would you offer guest writers to write content available for you?
  I wouldn’t mind creating a post or elaborating on many of the subjects you write about here. Again, awesome site!

 634. Howdy! Would you mind if I share your blog
  with my zynga group? There’s a lot of people that I think would really enjoy your content. Please let me know. Many thanks

 635. CUM GET SOME CHEAP LIFE INSURANCE COCKSUCKER

 636. Great website you have here but I was curious about if you knew of any message
  boards that cover the same topics talked about
  here? I’d really love to be a part of online community where I can get suggestions from other knowledgeable individuals that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Thanks!

 637. at\46t wireless skriver:

  ‘ Satanic Ritual – Decorate the space with human sacrifice, goblets of blood, pentagrams, and things draped in black. A murder mystery game is a fun way to pass the time during the twenties theme party. The game would begin with them watching the collapse of society and the outbreak of magic around the world.

 638. heart conditions skriver:

  Remarkable! Its truly remarkable post, I have
  got much clear idea on the topic of from this piece of writing.

 639. Leo skriver:

  If some one wishes expert view on the topic of blogging and site-building afterward i
  advise him/her to go to see this webpage, Keep up the good work.

 640. Los mejores friv skriver:

  Hola estoy encantada de visitar vuestra página me
  parece super buena.
  Yo soy una colegial universitaria que me encanta el desarrollo web, el
  apunte y sobre todo la creación de aplicaciones de juegos para móviles.

  Me gusta mucho vuestra blog me parece super interesante.

  Os felicito por vuestra web, soy desde hoy una admiradora vuestra.

  Hola me ha gustado mucho tu articulo
  Es alucinante, buena advertencia la que he encontrado.
  Muchos besitos.
  Por fin alguien que me lo ha explicado para que yo lo puede comprender.
  Estoy excesivo contenta.
  Grande, que contenta estoy, es lo mas. Gracias.

 641. You’re so cool! I don’t think I’ve read through anything like that before.
  So good to discover someone with some unique thoughts on this topic.
  Really.. thank you for starting this up.
  This site is one thing that’s needed on the web, someone with a bit of
  originality!

 642. isttaanNam skriver:

  porn gratis porn

  http://zaimkredit.online/

  film teen tiffany xxx

  http://tabak.fun/

  ami ayukawa nude

  5tg67jki7

 643. 急ぎの資金が希望の時には、サービスの良い融資会社を利用することが大切です。実際に活用してみると、役に立つ資金調達を受けることができます。キャッシング会社を選択する時は、慎重に借り入れをすることが重要です。

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: