Vem äger media och vem har rätt till ordet?

Det sägs att 80% av medierna ägs av borgerliga sympatisörer (vari uppenbarligen även inräknas de som sympatiserar med arbetarpartiet Moderaterna).

Andra undersökningar har avslöjat att 80 % av de anställda journalisterna starkt sympatiserar med den röd-gröna röran.

Slutsatsen blir att bägge de politiska blocken kan anklaga den andra sidan för att kontrollera 80% av media! Av dem som skriver, väljer bilder och rubriker i DN skulle alltså minst 80% vara vänsterjournalister. Det låter ju sannolikt.

Om 5 månade är det val. Innan dess har ni fått erfara hur journalisterna skakar av sig sin låtsas-objektivitet och blir ”politiker med rätt att skriva”. Vid alltför grova övertramp kommer man EFTER valet att beklaga att så skedde i stridens hetta, ”men nu ska vi se framåt…”

Situationen är alltså den gamla vanliga? Nja, läsare, tänkare, väljare, bloggare, som förr kunde censureras från insändar- och debattsidor, tar sig själva fram i ljuset. Internet och det fria ordet är impopulära hos många maktfullkomliga grupperingar. ”Och nu tycks de ockupera insändarsidor, bomba hemsidor, tränga bort andras (de etablerades?!) åsikter i nättidningarna.”, hör jag från herrskapen som anser sig ha evigt tolkningsföreträde. Väljare som kan skriva – usch så obehagligt!

Samtidigt står de på vingliga ben vid Pressklubbens möten och bedyrar att ”jag bekämpar Dina åsikter men kan gå i döden för att Du ska få framföra dem” . Undrar om de inte glömt ett ”inte” i det citatet?!

397 Responses to Vem äger media och vem har rätt till ordet?

 1. Arne H skriver:

  Ja det var en bra fråga, massmedia som lägger orden i vår mun och märk väl även t.ex SVD bland andra tidningar hade kommunistiska reportrar på tidningen åtminstone på 80-90 talet eftersom jag kände några av dem och dessvärre genom släkten på min hustrus sida.

 2. Allemand skriver:

  Får se vad som händer med DN efter damens upprensningar däröver. Får väl hoppas att åtminstone 90% av V-nissarna avgår med pension.

 3. Lillan skriver:

  Journalistkåren är tyvärr en produkt av sosseskolan, där ungarna sen tidig ålder hjärntvättas till rabbla upp bestämda mantror. Och det funkade så länge livet gick sin gilla gång i ett homogent samhälle.

  Men när landet och världen förändras så sitter krakarna fortfarande med sina inlärda fraser och pytsar ut dom i vanligt god ordning.

  Vem 17 bryr sig vad blaskorna skriver, med Internet så skriver man själv och hoppsan tidningar och journalisterna blir upprörda, förfasade och arga när nu de har förlorat åsiktsmonopolet.

  Jättekul att skriva som man tycker utan att ständigt bli hyssjad för fel åsikter och uttryck.Det är möjligt att bloggosfären är inte speciellt ”litterärt” av sig men ack så kul….

 4. H skriver:

  Mitt i prick som vanligt Ian.

 5. Torbjörn skriver:

  Först trodde de att vi inte kunde läsa. När de sen förstod att vi både kan läsa och skriva, så började de ljuga och trixa med statistik. Vad trodde de egentligen? Att vi inte skulle se igenom det också?

  Nu står de där…nakna, och ser och förfasas över, att allt fler överger dem, hur allt fler söker alternativ information. Sen kan de sitta där och stirra med tomhet i blicken på sina vitpixlade bilder av invandrade brottslingar, och läsa sina platta bortförklaringar om det mångkulurella fiaskot.

 6. Kung Fy skriver:

  Tja…
  Vad skall man säga.
  Hade en handledare som dagen efter att det kommit ut i Media att undertecknad var Sverigedemokrat meddelade just det du citerar ovan:

  ”Jag bekämpar…. men kan gå i döden..” och avslutade med orden:

  ”Jag kan inte längre vara din handledare, det måste du förstå.”

  Just då, i det ögonblicket, kände jag demokratins och yttrandefrihetens vingar slå;
  prisade lyckan, att bo i ett fritt samhälle.

 7. Riffi skriver:

  Sverigedemokrater är som folk är mest, men hur är det med journalister?

 8. Torbjörn skriver:

  Hallå!

  Av allt som skrivits på Merith Wagers blogg om berättleser av ”miggorna” tar nog ändå denna priset. Nog för att jag visste att dubbla identiteter förekom, men inte att det satts i system på detta vidriga sätt. Varför…VARFÖR reser sig inte Svensson?????? Nu får det fanimej vara nog!

  http://meritwager.wordpress.com/2010/04/19/att-ha-tva-identiteter-ar-ju-fantastiskt-man-far-dubbelt-upp-av-alla-bidrag-och-kan-dessutom-ta-hit-tva-familjer-pa-anknytning/

 9. Allemand skriver:

  Dessutom som jag skrev tidigare, så bör den som är ansvarig på Migrationsverket ställas inför domstol för att de ej följt lagen.

 10. Torsten skriver:

  Nu har ju massmedia något att skriva om (askmoln).

  Det är med journalister precis som med barn. Har dom inget vettigt att göra, hittar dom bara på en massa dumheter 😐

 11. Per F skriver:

  Ian

  Av rubrikens undertext att döma så eftersöks
  väljare som kan skriva.
  Som på denna blogg då förstås eller?
  Ja, nu när cencureringen har gjort sitt även här?

 12. Per F skriver:

  Lägg gärna märke till v i l k a individer och vad dessa representerar.
  Dem som använder vulkanutbrottens
  konsekvenser som förklaring till att
  det nu kan komma att bli si eller så.

  Det kan verka förbryllande men det kan komma
  att handla mindre om Islands Icesave-avtal
  och mer om Islands nya Icemelting-fenomen.

  Både sånt som matprishöjningar
  och bloggens voldemort-ämne, alltså
  finans och valutavärden kan komma att
  finna sina orsakers grunder i detta vulkanutbrott.

 13. Torbjörn skriver:

  Per F:

  Jag tolkar jag din kommentar 12:37 som att den ende som kunde skrivandets konst i kommentarsfältet, och som också hade något vettigt att säga, numera är cencurerad.

 14. Ramona Fransson skriver:

  Ja, jag har redan inhandlat skumpan, som ska stå i iskylaren på valnatten. För när rösterna börjar trilla in är det en och annan haka som kommer att trilla ner.

 15. Lasse Henriksson skriver:

  Torbjörn

  Ang. Per F och begreppet censur.
  Att vara trofast sin husse ligger i kynnet/generna :-

 16. Per F skriver:

  Torbjörn.

  Jag ställde frågor till blogginnehavaren
  utifrån hur jag läser vad denne uttrycker
  och hur denne agerar.
  Vilket jag ser motstridigheter i.

  Vad tycker du själv?

 17. Helena Palena skriver:

  Ramona – då kan vi skåla ikapp! Fan va´kul!

  Cencur? Är det ett grekiskt gudaväsen? Censur, heter det?
  Tycker man har rätt att censurera idioter som inte kan hålla stilen. Det är vars och ens rättighet som blogginnehavare. Man är sin egen redaktör (om man har en blogg alltså – eller en egen tidning).

  För övrigt sitter alla journalister i samma båt. Det är TT, DN, SvD, Ekot som anger tonen. TT tittar på Reuters och CNN för att få i sig vad som gäller. Tratten är vid men pipen är trång = det som (tillåts) komma ut blir samma smet för alla. Så tack gode gud för Internet!

 18. solsburyhill skriver:

  Intressant inlägg. Emellertid bör det vara själva ägarstrukturen som torde väcka visst intresse. Emedan det är ledarna som bildar opinion torde journalisters privata åsikter vara av en högst underordnad betydelse.

  Ett litet axplock om vem som äger vår media och således också bestämmer vem som får ordet:

  Svenska Dagbladet: Schibsted 99,4%; Stiftelsen SVD 0,4%; Övriga 0,2%

  Aftonbladet: Schibsted 49,9%; LO 50,1%

  Dagens Nyheter: Bonnier
  Dagens Industri: Bonnier
  Expressen: Bonnier
  Kvällsposten: Bonnier
  GT: Bonnier

  Stockholm City: Bonnier
  Metro: (Uppgifter från 2004-07-07) Kinnevik kontrollerar 37% av kapitalet och 30,3% av rösterna, Modern Times Group 28% av kapitalet och Invik 2,8% av kapitalet samt 5,5% av rösterna. Men notera att både Invik och MTG i sin tur ägs av Kinnevik, vilket förtydligar ägarkoncentrationen.

  TT: Ägs gemensamt av ”de största tidningarna och mediebolagen” vilket i praktiken innebär att de därmed domineras av Schibsted och Bonnier.

  Värt att notera är att Schibsted och Bonnier, genom sina tidningar DN och SVD, äger 50% var av Premo, Pressens Morgontjänst, som distribuerar ”430 000 tidningar till hushåll, institutioner och återförsäljare över hela Storstockholm”.

  TV Kanaler

  SVT: Förvaltningsstiftelsen
  TV3: Modern Times Group
  TV4: Schibsted 20,1%; Bonnier 29,3%; MTV Oy 23,4%; Proventus 15,1%; LRF 5,9%; BNY 2,05%
  Kanal 5: SBS Broadcasting
  ZTV: Modern Times Group

  Modern Times Group äger dessutom Viasat, en kanaldistributör.

  Filmbolag

  Svensk Filmindustri (Inklusive dotterbolag): Bonnier
  SandrewMetronome: Schibsted

  osv…

  Börjar bilden ljusna?

  Såvida inte vulkanaskan i luften haft en negativ inverkat på tankekapaciteten, så torde man kunna urskilja ett fåtal kapitalintensiva och inflytelserika spelare på planen, varav en är Bonniers (tidigare Hirschel).

  Inflytandet och indoktrineringen börjar emellertid på ett mycket tidigt stadium i livet. Notera att Bonnier också producerar i stort sett samtliga skolböcker…

  Så, vad vi här har att göra med är det faktum att 70-80% av media i Sverige är koncentrerad till och kontrolleras av ett fåtal kärnfamiljer, vars medlemmar representerar en dryg promille av befolkningen.

  Vad är det egentligen frågan om?

  Är detta orsaken till att Sverige från att ha varit ett homogent folk med hög moral förvandlats till svartjobbare, värdeanarkister med fri abort, homosexuell vigsel i kyrkan, kaos i skolor, sjukaste folket i världen räknat i förtidspensionärer och ett folk där den egna flaggan inte får hissas på skolavslutningar, där ramadan håller på att bli mer respekterat än påsken?

 19. Per F skriver:

  Helena.

  Vilken tur att det är läsbart,
  trots min felstavning. 😉
  Visst har man rätt att göra vad helst man
  önskar med sin egen blogg,
  ingen har påstått annat.

  Nu får ju varje skriven rubrik
  underliggande kommentarer av
  en och samma nyans och det var kanske vad som
  eftersöktes.
  Men det ser inte så ut när man läser de
  angivna aspekterna i dessa.

 20. Allemand skriver:

  Per F,

  Är ni fortfarande sura för att Ian klarar sig bra utan dig och husse?

 21. Per F skriver:

  Haha, ja jättesura, vad trodde du?
  Jag har till och med insett
  att han klarar sig bra utan vem
  som helst på den här bloggen.

 22. Per F skriver:

  Men så är jag väldigt duktig oxå..

 23. Torbjörn skriver:

  Helena:

  Det var dumt av mig att tro, att någon inte skulle märka det. 😉

  Per F:

  Nja, den censurerade kommentatorn skred över gränsen genom att använda Ians blogg som en kanal att marknadsföra sitt eget budskap. Det blev ofta väl tydligt då han kopierade inläggen från sin egen blogg, och klistrade in dem i kommentarsfälten här. Spelar ingen roll om han sedan har rätt eller fel i sak. Han fick dessutom ett par varningar innan han åkte ut. Man han är långt ifrån ensam om sina åsikter angående orsak och verkan i den pågående finanskrisen. Jag VET med säkerhet att det finns många högt bildade ekonomer i vårt land som har förutspått kraschen en längre tid, som menar att det nuvarande systemet med kreditexpansion och en valuta som grudas på skuld, inte är hållbart i längden. Däremot har han totalt missat det etniska perspektivet på vår tillvaro. Det går inte att bortse från det, anser jag, varken ur maktperspektiv eller på vardagsproblemsnivå. Speciellt inte med de insikter/åsikter han har ang. den globala makteliten och dess härjningar samt att det mångkulturella fiaskot är väl synligt. Eller också VILL han inte tala klartext om detta.

  Solsburyhill:

  Vilken comeback! Träff – Sänkt! 🙂

  Det här är ju farliga vatten, och du säger det jag tänker. 🙂 För jag ska villigt erkänna att jag inte vågade dryfta saken först.

  Värt att nämna är också familjen Hjörne som räknas som västsveriges mediakungar.

  Hjörnes har en lika stark position inom västsveriges medieindustri som Bonniers har i Sveriges. Dominansen på den lokala tidningsmarknaden i Västsverige och Göteborg är starkare än Bonniers dominans i Malmö och södra Skåne. Deras flaggskepp är Göteborgs-Posten. De tidningar som familjen Hjörnes koncern Stampen äger är, förutom GP, också Strömstads Tidning, Bohusläningen, TTELA, Hallands Nyheter och Hallandsposten i Mediabolaget Västkusten, i företaget Promedia ingår VLT, Nerikes Allehanda, Motala & Vadstena Tidning, Karlskoga-Kuriren, Arboga Tidning, Avesta Tidning, Bärgslagsbladet, Fagersta-Posten, Lidingö Tidning, Länstidningen Södertälje, Norrtelje tidning, Nynäshamns-Posten, Sala Allehanda, Täby Danderyd Tidning och Vallentuna Steget. Den totala vardagsupplagan för koncernens tidningar är cirka 575 000.

  I Stockholmsområdet äger koncernen också nästan 40 gratistidningar/reklamblad och man är i Västsverige delägare i Ortstidningar i Väst, som ger ut Kungsbacka-Posten, Kungälvs-Posten och ST-tidningen.

  Stampen-koncernen är också ägare till Sveriges och Nordens största tryckeriföretag, VTAB, med stora kunder även inom andra mediagrupper, som SVD (Schibsted), DN och DI (Bonniers) och Metro (Stenbeck). Man trycker även en mängd gratistidningar samt exempelvis vänstertidningen Internationalen och den socialdemokratiska Aktuellt i Politiken.

 24. Torbjörn skriver:

  Solsburyhill:

  Svaret på din fråga är JA, om du frågar mig. Massmedia är idag Sveriges FÖRSTA statsmakt. Politiska tillsättningar och avsättningar sker genom media, av media. Alla samhällsnedbrytande åsikter/ideologier har lanserats och skapat fäste genom media. Journalisterna som lanserat och försvarat dessa läror och bestämt vilka som får komma till tals är anställda av ägarna till media. Ägarna bestämmer ytterst vad som ska stå i tidningen. Demokrati? Pyttsan heller.

 25. Cavatus skriver:

  Om alla oss som är så låga att vi understår oss att skriva i kommentarsfält, dvs skriver i de så förhatliga pissrännorna (Maria Schottenius benämning), handlar denna bloggpost:

  http://aktualia.wordpress.com/2010/03/25/pissrannornas-prosaister/

  Eftersom det bara en vinkling på alla nyheter i svenska medier, bör vi hjälpas åt att sprida information bland svenskarna om att det finns ocensurerade nyheter att läsa på Internet. Då kanske deras världsbild blir mer verklighetsanpassad och de, längst bort i töcknet, börjar skönja att kejsaren är naken:

  http://www.korta.nu/flygblad

 26. Arne H skriver:

  Vi ska vara glada över att vi kan få komma till tals vi kuvade svenskar när med-parten av oss bara jamsar med, alltså vi andra har brutit detta mönster vi som skriver och belyser den verklighet vi lever i och mentalt kräver att nu ska det vara slut på all hönsning vi låtit oss leva med.
  Vi har fått möjligheten att resa oss, tack vare Internet och kan skriva om det som var tabu för bara några årtionden sedan.

  Därför år det ett lyft för oss att vi kan ventilera våra känslor och allra helst dem som riktas mot våra politiker som vulgärt bara uppehåller en plats för kunniga människor.

  Det är många av oss som skriver som lätt kunde bli politiker om man tolkar den kunskap om verkligheten som vi äger, men med en viss modefikation när det gäller PK folk som i mina ögon tillhör de förlorade generationerna som blivit indoktrinerade av politisk lögnpropaganda.
  Är det någon som tror att vi skriver för att vi har agg till våra medmänniskor, personligen har jag ett agg mot kriminella individer som förstör vårt samhälle ifrån grunden eller rättare sagt våra politiker förstör samhällets alla grundvalar för ett bättre liv för gemene man, så de är minst lika kriminella som de riktigt drivna skurkarna som robbar vårt samhälle på snart allt vad vi äger och har och de sitter i storföretagens styrelserum.
  Usch” det sista raderna kunde inte en kommunist bättre ha formulerat, men tyvärr så har de rätt, dessa kommunister när det gäller storföretagens roll i samhället.
  Men de största samhällsfienderna är massmedia som vräker ut sina lögner om nästan vad som helst, bara för att sälja sina skittidningar som har en struktur av skvaller och förtal.

 27. Torbjörn skriver:

  Arne:

  Skvaller och förtal för att sälja lösnummer, förvisso, men faktum kvarstår, nämligen att media ensidigt och ihärdigt försvarar mångkultur och vulgärfeminism samt förtalar och stänger ute opinion som verkar mot dessa ideologier. Detta trots att vi med facit i hand ser vart det barkar med hela samhällsgrunden. Jag menar…skvaller säljer lösnummer oavsett vilken politisk ideologi en tidning har.

  Varför ser det då ut som det gör?

  Journalister har visserligen en frihet att skriva artiklar, men de verkar inom ramarna för vad ägarna vill ha.

  Varför skulle just journalister ha större frihet gentemot sina ägare, än t.ex. en arbetare på Volvo eller Ericsson? Ingen skulle väl få för sig att tro att inte ägarna bestämmer på Ericsson? Inom media verkar det dock som att mer subtila mekanismer styr, därför förleds man att tro att makten ligger hos enskilda tidningars redaktioner.

  Mot den bakgrunden är det inte så konstigt att det står samma sak i alla tidningar. Att många journalister är liberal-vänster är en sak. Men någon har anställt dem, och låter dem jobba kvar, vilket jag tolkar som, att ägarna tycker att de gör ett bra jobb. Och den chefredaktör eller journalist som gick ut med att vara sverigedemokrat, skulle få sparken omgående. Så är det bara.

  Etablissemangsmedia påstår att det handlar om demokratifrågor. ”SD har ingen värdig människosyn”, brukar det låta. Vilka har bestämt det? Vilka har bestämt att generös invandringspolitik är en demokratifråga? Vilka har givit utrymme åt vulgärfeminister som Tiina Rosenberg och hennes gelikar? Varför dessa spyor över kristendom i årtioenden, samtidigt som inga riksmedia ifrågasätter importerandet av människor med medeltidsmentaliet från muslimska länder?

  Vill dessa subtilt verkande makthavare inom media slå sönder vårt samhälle? Jag tror tyvärr det, eftersom vi som motsätter sig förfallet av Sverige, det är just vi som utmålas som extremister och medeltidsmänniskor.

  Det finns naturligtvis inga ”demokratifrågor”. Det är bara påhitt. Demokrati är att folket bestämmer hur folket vill ha det.

 28. Arne H skriver:

  Torbjörn du har fullständigt rätt i vad du säger som jag givetvis också är medveten om.
  jag tror jag skrev, att vi lever i en Demokratur där vi styrs av makthavarnas åsikter och deras förmenande vad som ska klassas som demokrati, redan i detta skede har vi inte någon demokrati som utgår ifrån folket.
  På sätt och vis är de ”tio guds budord” en mall för demokratins oskrivna regelverk som inte ens de religiösa lever upp till?
  En demokrati är en omöjlighet i ett mångkulturellt samhälle, betänk bara vad muslimer är för något? som förnekar demokrati och logik, bara för att det har inte Allah sagt någonting om.

 29. sigge skriver:

  Lögner och rena bedrägerier för att få livstidsförsörjning i Sverige men journalister och
  politiker föredrar att mörka och hålla käften i
  vanlig ordning.De måste väl ändå veta om hur det går
  till?

  http://politisktinkorrekt.info/2010/04/20/arabisk-utbildning-hur-man-fuskar-till-sig-put/

 30. solsburyhill skriver:

  Tack Torbjörn.

  Ja, Hjörnes är som du skriver mycket riktigt en annan nyckelspelare på arenan.

  Farligt vatten eller ej, det är hög tid att gemene man (och kvinna) inser var den verkliga makten faktiskt ligger och lär sig läsa mellan raderna.

  Har vi blivit så ofantligt underkuvade att vi inte vågar peka på var de verkliga problemen ligger? Nej, det är dags att byta ut stråkarna mot basuner vid klagomuren…

 31. Riffi skriver:

  Vid tiden för det eventuella omvalet av George W Busch mot Al Gore sysslade jag med patentärenden och i samband med det med översättningar. Det var mest arbeten framför datorn och jag hade(har) två TV-apparater igång framför mig förutom datorskärmen. Jag såg på FOX NBC CNN och andra amerikanska kanaler och såg en normal valrörelse där 50 % kastade skit på den andra 50 %-en. Rapporteringen i svensk TV var däremot endast att idioten Busch ställdes mot hjälten Al Gore. Efter detta insåg jag (med viss vånda) att jag under alla år varit grundlurad av svensk TV:s nyhetsbevakning. En nyhetsbevakning av ett amerikanskt presidentval borde ju rimligtvis skötas med objektivitet. Det var faktiskt inte lätt att inse att jag varit grundlurad; det var som att vakna in i en ond dröm. Nåväl drömmar är drömmar även om de är onda och måste hanteras.

  Lita aldrig på nyhetsbevakningen i svensk tv. Fråga Dig alltid när Du ser på svensk tv varför dom sänder just detta, vad källan är till vad dom sänder, varför dom inte sänder det som Du tycker är viktigt, kort sagt: spola skiten och titta istället på SVAMPBOB FYRKANT, så slipper Du bli fördummad.

 32. Riffi skriver:

  Jag uttryckte mig oklart:

  Mina sympatier ligger/låg hos Busch. Det uttryck jag använde i samband med honom var det som jag anser att svenska medier klistrade på honom

 33. Riffi skriver:

  När det gäller demokrati så har det ju blivit ett uttryck som (numera?) kan tolkas hur som helst. AFA anser att demokrati är att slå sverigedemokrater på käften och journalister anser att demokrati är att förtiga andra åsikter än dem som de själva har. Själv har jag dragit ner på mina krav och tycker att demokrati är att få sitta i solen och titta på alla blommorna utan att bli nedslagen av kulturberikare.

 34. Riffi skriver:

  Fel igen

  skall vara nerslagen

 35. Allemand skriver:

  Riffi,

  Skillnaden gör ont.

 36. mrmhalland01 skriver:

  Riffi :

  >Fråga Dig alltid när Du ser på svensk tv varför dom sänder just detta

  Jag skulle vilja komplettera med ”och varför just nu”.
  Jag har just undrat lite kring den frågan på min blogg.

  Jag funderar närmast över varför man inte publicerade nyheten om moderaternas fusk när det upptäcktes, utan har ”sparats” till nu ?

  Vi måste se journalistiken i vitögat. De kan (som de gjorde med valstuge-reportaget) förändra folkets vilja !

 37. soli01 skriver:

  mrmhalland – detta är det gamla vanliga att de nu drar upp gammat ”skit” som inte har någon aktualitet just nu. Gammal skåpmat vill jag påstå.
  Nu finns det viktigare saker att ta tag i och då bl a vår havererade invandringspolitik! Det sitter heltidsanställda ”grävare” för detta ändamål och det är typiskt!

 38. Frihetsgudinnan skriver:

  På 20-talet var det i den vita världen en självklarhet att diskutera kring etniska gruppers olika intressen i ett samhälle. I en artikel i DN häromdagen skriver en mamma in till en psykolog och vill ha hjälp med sitt barn som har ”rasistiska åsikter”, hon lyssnar inte på sin son som känner sig hotad och förnedrad av invandrargäng utan ber istället psykologen att ”bota” sonen. Psykologen stämmer in i kören och tillsammans gottar de sig i vänsterns världsåskådning där den naturliga indelningen i etniska grupper sjukdomförklaras av alla möjliga vänster-flum förklaringar såsom störd relation till fadern och andra uppväxtfaktorer.

  Jag varnar er mina vänner, perspektivet som mamman och psykologen företräder har ingenting alls med ”frihet” och ”integritet” att göra, utan det är en uppsättning värderingar, en IDEOLOGI som är påtvingad oss för att splittra våra samhällen. Varför skulle media förfasa sig över de ensamkommande flyktingbarnen med klyschor i stil med ”Vi måste tänka på barnen i första hand!” som repeteras till förbannelse. Men när diskusionen gäller homosexuellas rätt att adoptera barn, då är det helt plötsligt inte barnen man tar hänsyn till (Som forskning bedrivits kring att barn utan två föräldrar löper större risk att bli socialt hämmade) utan då är det plötsligt ”Föräldrarnas rätt till barn”. Hyckleri? Nej, bara en ideologi som syftar till att bryta ned allt som gjort västvärlden stark (I detta exempel motarbeta etnisk homogenitet och hierarkiska stora familjer).

  Ett citat ur artikeln:

  ”Frankfurtskolan som lade grunden till kulturmarxismen, d.v.s. dagens politiskt korrekta diskurs i vilken både ”Mamman” och denne ”psykolog” hör hemma, förenade något tillspetsat Marx med Freud för att försvara en världsbild där alla som inte tycker om sexuell frigörelse, homosexuellas likaberättigande och i förlängningen det mångetniska samhället var och är att betrakta som ”psykiskt hämmade” eller störda personlighetstyper. Roten till det onda blev i det freudiansk-marxistiska schemat auktoritära institutioner som kärnfamilj, patriarkat och kyrka, d.v.s. de ”institutioner” som historiskt uppfattades som positiva för att forma en sund personlighet och karaktär.”

 39. Visionären skriver:

  Ett annat exempel på vinklingen av nyhetsflödet.

  Idag kom statistik som visar att Sverige har det minsta budgetunderskottet av alla EU-länder, nämligen 0,5 % av BNP. Med tanke på att Östros i den nyligen hållna budgetdebatten utmålade bilden av att den borgerliga regeringen med sina skattesänkningar ”på lånade pengar” urgröper de offentliga finanserna, kunde man ju tro att denna nyhet skulle få stort genomslag. Not?

  Så här väljer t.ex. DN (som i vart fall tidigare utgav sig för att vara en borgerlig tidning) att publicera nyheten:

  http://www.dn.se/ekonomi/nya-dystrare-siffror-for-grekland-1.1081725

  Uppfattade ni nyheten att Sverige har lägst budgetunderskott av alla?

  V

 40. soli01 skriver:

  Ja, men det var som den bara åkte förbi – ett måste, verkade det som. Några rader om detta till hade inte skadat för det var lätt att missa – måste till ”lus-läsning”. 🙂

 41. mrmhalland01 skriver:

  Vem äger media ?

  Tja, Familjen Bonnier äger mycket av kapitalet.
  Arbetarrörelsen/vänstern äger innehållet.
  En ganska udda situation faktiskt.

  SVT/SR ägs av skattebetalarna (även de som skolkar med licensen) men även här står vänstern som ägare till innehållet.

 42. Torbjörn skriver:

  Ni har väl inte missat historien om barnboksförfattaren Anders Jocobsson, som utsatts för mediadrevet, för att han råkat ifrågasätta de ensamkommande flyktingbarnens ålder. Då blir man Nazi-stämplad och av med bloggen. Här går han i svarsmål mot Expressens Gunilla Brodrej.

  http://www.newsmill.se/artikel/2010/04/24/forfattaren-till-sunebockerna-sanningen-om-rasismanklagelserna-mot-mig

 43. I´m not very memorable skriver:

  Själv har jag inte lyckats hålla mig vaken på en enda svensk nyhetsutsänding sedan lång tid tillbaka.
  Troligtvis pga av ”rundgången”!

 44. mrmhalland01 skriver:

  Tack för länken Torbjörn.

  Tur att det var en sådan kille som blev drabbad.
  Han kund verkligen ge svar på tal.
  Nu får vi se om detta får juridiska konsekvenser.

  Troligen kommer man fram till att pressfriheten väger tyngre än yttrandefriheten.

  Blir det så, så blir det ju lite krångligt.
  Anders yttrade ju sig i pressen, men redaktören valde att ta bort det.

  Skulle det innebära att redaktörsfrihet står över pressfrihet och yttrandefrihet ?

 45. riffi skriver:

  Dom grova övertrampen som Ian talar om i artikelsnutten ovan är inget som kommer att ske, det är sådant som sker i stor omfattning redan och som naturligtvis kommer att öka. Bästa exemplet för dagen är ju påhoppen på barnboksförfattarna.

 46. Torbjörn skriver:

  Nu har även Sören Olsson skrivit en debattartikel om åsiktscensuren. Han är tillsammans med Anders Jacobsson författare till bl.a. Sune-böckerna.

  http://www.newsmill.se/artikel/2010/04/26/varning-for-humor

  Allt Sören Olsson gjort för att hängas ut var att han skrev att han fann en artikel på sajten ”Politiskt inkorrekt” vara intressant. Artikeln som tog upp att det finns massor av texter ligger ute på nätet på arabiska(förmodligen andra språk också), som i detalj beskriver hur man fuskar till sig uppehållstillstånd i Sverige. Kan läsas nedan.

  http://politisktinkorrekt.info/2010/04/20/arabisk-utbildning-hur-man-fuskar-till-sig-put/

  Ja hur fasen står det till med Sverige när inte INTE ENS personer som Jocobsson och Olsson kan yppa ett knyst i invandringsrelaterade spörsmål utan att censureras och förtalas av etablissemanget.

 47. Eric skriver:

  Att våra massmedier är vänstervridna vet alla. En tragisk konsekvens av denna snedvridning är bla nyhetsrapporteringen i samband med det stundande bröllopet mellan H.K.H. Kronprinsessan Victoria och Herr Daniel Westling.

  Journalisterna tycks anse att denna händelse föranleder och berättigar till s.k. ”diskussion” om monarkin som institution.

  Det är en mycket märklig ordning som vi har, journalister och mediekåren bidrar i och med detta till att försöka underminera vårt statskick och skapa en opinion som inte finns!

  Folket är för monarkin och Riksdagen har en gång enats om detta upplägg. Varför förs då den här s.k. diskussionen om monarkin…jo för att en rad journalister PRIVAT har åsikter om hur det borde vara.

  Men varför skall våra nyhetsmedier vara ett forum och en plattform för journalisternas eget tyckande?

 48. Less skriver:

  Halloj! Nu är det 9 dagar sedan du skrev sist… kom igen och skriv 😀 Är du på semester så måste du skriva ändå! (skojar lite)

 49. Cavatus skriver:

  Till alla duktiga flygbladsutdelare! Nu finns en sida där vi lite mer ingående kan diskutera materialet, utdelningstaktik, planera träffar för samordnad utdelning m.m., ja ta upp vad du vill i samband med kampanjen. Här är adressen till vår träffpunkt:

  http://aktualia.wordpress.com/flygblad/

  Det är en flik på min blogg som ägnas helt åt flygbladskampanjen.

 50. Josef Boberg skriver:

  ”…Samtidigt står de på vingliga ben vid Pressklubbens möten och bedyrar att ”jag bekämpar Dina åsikter men kan gå i döden för att Du ska få framföra dem”. Undrar om de inte glömt ett ”inte” i det citatet?! …”

  Jo… – Ian Wachtmeister – ”inte” är nog ej enbart bortglömt – utan MEDVETET taget ”ur drift” i den meningen, tror jag… 💡

  Men vaddå – etablissemangets massmedia är ju ända bara ”Trattmedia” (video 2,5 min) = det som skrivs där är ju bara en pytteliten del – av hur ett helhetsperspektiv skulle kunna beskrivas.

  Så det är ju tur att Wi kan VÄLJA att vara nätmedborgare istället – och därmed SJÄLVA skaffa oss ALL relevant information Wi vill den vägen. Därtill så kostar det ju hart när INGENTING.

  Trattmedias ”rumphuggna” information = vinglande information är ju bokstavligt talat svindyr. Så 1995 annullerade alla mina tidningsprenumerationer – såväl som lösnummerköp (av tidningar menar jag) + att jag slängde ut TV´n för gott, samt slutade med att lyssna på radions nyhetssändningar HELT OCH HÅLLET.

  Gissa om jag under dessa 15 år har sparat MASSOR med slantar på det – samt har fått en HELT annan uppfattning om hur wårt samhälle fungerar (eller snarare sagt icke fungerar).

  Så mitt tips till ALLA är att göra lika dant. Men passupp för abstinensbesvär – för dagligt ”giftintag” under många år MÅSTE man succesivt vänja sig av med.

 51. Arne H skriver:

  josef

  Jag har slutat och läst skvallerpressen men Teven består, jag ser på massor av program mest dokumentärer om människans historia och något säger mig att vi skulle behöva sanera vår värld och starta en ny historisk framtid, med tyngdpunkten på en generös värld, alltså en livsstil utan att vara underställd maktpåvar och annat lösdrivet folk.
  Jag tror att om alla människor blir djupt fostrade till personligt ansvar för sig själv och andra skulle det bli en stor seger för mänskligheten.
  Men en sak som vi borde först finna bot för, är vår nedärvda egoism som är roten till allt ont här i världen, obestridigt är det så och samtidigt den nyckel som skulle förlösa oss alla till en värld i frihet och inga krig skulle vara intressanta längre om vi blev utav med vår egoism!

 52. Josef Boberg skriver:

  Jo… – Arne H – Wi är måhända alla mer eller mindre lite åt hållet som Rotschildarna, kanske…

 53. Josef Boberg skriver:

  Trevlig Valborgsmässoafton ❗
  önskar
  Josef

  …med en ”solskenshistoria”… 😉

 54. mrmhalland01 skriver:

  Den var bra Josef,

  Det framgick inte om den var införd 1:a aprii….Artikeln alltså…

 55. Visionären skriver:

  Vem äger media var frågan.

  Tja, på SR:s hemsida står just nu följande att läsa:

  ”Ekot bevakar första maj

  Ekot bevakar och rapporterar från dagens förstamajtal med Mona Sahlin, Lars Ohly och Wanja Lundby-Wedin. Mona Sahlins tal från Norra Bantorget kommer att läggas ut i sin helhet i efterhand.

  Läs mer på sverigesradio.se/valet”

  På SVT:s hemsida finns följande att läsa:

  ”Live Just nu: Mona Sahlin talar

  Följ Mona Sahlins tal live

  Mona Sahlin (S) majtalar i Sundbyberg.

  > Se livesändningen här
  > 13.40: Följ med i tåget mot Norra Bantorget

  S lovar miljarder till pensionärerna

  Skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare ska halveras redan nästa år.

  Kostnad: 7,5 miljarder

  Så bevakar svt.se 1:a maj

  Nyheterna, talen live och analys – allt får du på svt.se.

  > Hålltider under dagen”

  Nog för att jag alltid tyckt att när SVT kallar sig fri och obunden, så är det hyckleri på högsta nivå. Vad jag däremot inte visste var att man numera tydligen kan köpa sig reklamtid på båda våra public service-media i såväl TV och radio. Jag utgår nämligen från att sossarna betalat för sig för all denna PR? För inte är det väl så illa att det är våra licenspengar som bekostar denna klang- och jubelsföreställning.

  Vad man skriver på TV4:as hemsida vet jag inte, eftersom jag sedan länge slutat att följa TV4:s nyheter på såväl nätet som på TV, eftersom deras vänstervridning står mig upp i halsen.

  V

 56. Josef Boberg skriver:

  Nej – och det bör nog utredas, tror jag… 🙄 Någon här som känner Andreas Utterhall

 57. Torbjörn skriver:

  ”Free Press” is not really free. It runs on money.

 58. […] Vem äger media och vem har rätt till ordet? […]

 59. Arne H skriver:

  Bonniers vem annars som äger 95 % av svenska medier,
  och journalister förstås likt våra inskränkta folkvalda som kör över oss svenskar och gullar med de nya svenskarna i demokratins namn. Då duger demokratin minsann.

 60. mrmhalland01 skriver:

  Idag har Sverige visat att det finns humanism.

  Den Romska flickan ”Lollo”, som migrationsverket var beredda att kasta ut ur Sverige till Kroatien tillsammans med hennes pappa som misshandlat henne så svårt så hon fick skyddat boende, har nu fått tillstånd att stanna i Sverige.

  Grattis Lollo !

  Lycka till med ditt liv här i Sverige, där du bott hela ditt liv.

  Grattis till Er som lyckades fatta detta beslut !

 61. Arne H skriver:

  mrmhalland

  Humanism i Sverige kopplas till rent dumma tilltag och handlande och ett resonemang som diskriminerar svenska folket.
  Ta alla som kallar sig för socialliberaler som hyllar den idiotiska formen av humanism som går ut på att låta folk få stanna i Sverige utan flyktingskäl,trots FN stadgar som rekommenderat flyktingmottagning, men inte massinvandring och förvandla länder till mångkultur.
  mrmhalland försök tänk till före” innan du skriver oss svenskar på näsan!

 62. Anna skriver:

  Arne H

  Är du en världsmedborgare?
  Eller betraktar du dig som europé?
  Kanske enbart som svensk?
  Eller bara som Stockholmare,Göteborgare eller Uppsalabo?
  Möjligtvis trivs du bara inom din familj?
  Antagligen hyllar du bara dig själv!
  Du är bäst!

  Bevare oss för ”humanister” som denne permafrostbitne Arne H!

  Jag gläds med dig mrmhalland – du har ju tidigare på din blogg agerat just som en riktig humanist i ”fallet Lollo”.
  ”Fallet Lollo” – ett verkligt undantagsfall i mina och många andras ögon!

 63. Allemand skriver:

  Anna

  Jag gläds inte lika mycket som er, men jag gläds år att vi fortfarande får ha olika åsikter.

 64. Arne H skriver:

  Anna

  Tack för de vänliga orden.

  Du kanske är världsmedborgare? då beklagar jag dig verkligen, men om du är svensk och står upp för ditt land och folk så klassar jag dig, som en normal svensk vill vara.
  Jag tror att dina insikter om vårt lands nu och framtid innehåller stora brister, men det är du inte ensam om alla PK
  blundar ju för verklighetens Sverige och tydligen tillhör du denna svenskfientliga klass att vara PK.
  Mina vänner jag har från olika länder är den värsta sortens nationalister som svär ve och förbannelse över andra folkslag är det inte komiskt så säg, sådant här ska man förstå, att vi svenskar är skit i invandrares ögon, vi som vill värna om svenska folkets fri och rättigheter, men du är ju PK för säkerhets skull, för inte vill du bli anklagad för att vara svensk av invandrare?

 65. Torsten skriver:

  Facebooks intressegrupp ”Kräv att Lollo 16 år får stanna i Sverige”, samlade endast 47 medlemmar.

  Bland alla immigrationsfall som massmedia skriver sina sensationsartiklar om, förekommer det seriösa och ömmande fall.
  Detta är ett sådant. Tyvärr kommer de bort på grund av alltför snedvriden ”journalistpropaganda”.

 66. Arne H skriver:

  Torsten

  Om folk visste att 90 % av dem som söker asyl i Sverige är papperslösa, i många andra länder släpps de inte in, men Sverige tar emot vilket lösdrivet folk som helst och detta väcker ont blod.
  Därför blir Lollo fallet mest irriterande att ta del utav.
  Hur gör vi med föräldrar i invandrade familjer som för ett skräckregemente, ska de utvisas? egentligen vore det rätt och riktigt, med hänsyn till under vilka premisser Lolla fick uppehållstillstånd.

 67. Anna skriver:

  Utan tvekan har Sverige haft (och har fortfarande) en
  helt enastående migrationspolitik.
  Naturligtvis skall papperlösa s.k. flyktingar* (*flyktingar har p.g.a. den förda politiken blivit ett skällsord med all rätt) avvisas även från vårt land – här är min ståndpunkt helt överensstämmande med Merith Wagers.
  Men . . . . . . synnerligen ömmande fall (Lollos) måste få en mänsklig handläggning där regelverket
  ej får tolkas ”bokstavstroget” av politiker och tjänstemän som träter i offentlighetens ljus!

  PS Jag förstår att Herr Arne har en annorlunda syn på detta (och i princip allt annat), för han har ju flera gånger på denna blogg fört fram sin åsikt om att Sverigedemokraterna är alltför ”blödiga” gällande migration – denne permafrostliknande åsiktsmaskin, alltså Herr Arne, lägger hela sin själ hos ytterlighetspartiet mm mm, Nationaldemokraterna.
  Nog sagt om detta! DS

 68. Arne H skriver:

  Anna

  Du är förlåten för att anta saker och ting som du inte förstår konsekvensen av.
  Jag tror inte att du har hängt med i politiken tillräckligt länge för att skilja på politik och politik.
  Hur du resonerar kan man läsa i vilken skvallertidning som helst och där föds missuppfattningar och rena lögner, jag är politiskt obunden av ett enda skäl, jag har ett totalt politikerförakt som finns klara motiv för.
  Om du Anna är såld på den lögnpropaganda du suger i dig, får stå för dig men du kunde vara fin i kanten att inte sprida den.
  Men en dag så kommer du att förstå vad vårt land är på väg, nu hoppas jag att vi kan få bli ett normalt land igen, till skillnad från dig som kanske älskar den subkultur du blivit född i och känner inte till något annat på grund utav din unga ålder.

 69. ceasarfidelis skriver:

  Deltag aktivt i vår tids största regimkritik.

  Gör det för yttrandefriheten
  Gör det för Sveriges Historia
  Gör det för Sveriges framtid

  Res Er nu godtrogna Svenskar, det är tid nu

  http://korta.nu/flygblad
  http://aktualia.wordpress.com/flygblad
  http://sverigefidelis.blogg.se

 70. mrmhalland01 skriver:

  Arne H.

  Vad är flyktingskäl för dig ?

  Lollo har bott i Sverige i hela sitt liv, med undantag av ett par kortare utflykter.

  Hon har i unga år blivit så grovt misshandlad av sin pappa att Svenska myndigheter fann det lämpligt att hon skulle få skyddat boende.

  Efter detta blir hon hotad till livet av sin pappa.
  Många har vittnat om att detta hot troligen skulle sättas i verket.

  Mamman lämnade familjen och migrationsverket beslutade att ”Lollo” skulle utvisas till Kroatien, tillsammans med sin pappa !

  Kroatien är ett land ”Lollo” inte har någon anknytning till.
  Hade hon överlevt resan med sin pappa hade hon naturligtvis varit tvungen att fly från honom vid första bästa tillfälle.

  Fly till vad ?

  Hon känner ingen där, romer är en förföljd grupp även i Kroatien (inte minst där).

  Hon hade då levt i närmare 17 år i Sverige, hade äntligen fått en trygg familj att bo hos, hade pojkvän och det fungerade med skolan.

  Hur är man funtad om man anser att en person (ett barn !) ska kastas ut till ett säkert helvete ?

  Vår flyktingpolitik behöver absolut reformeras.
  Det är inte Lollos fel att det tog 17 år innan våra myndigheter kom fram till att familjen inte hade flyktingskäl och att de inte klarade överklaganden snabbare.

  Idag är jag stolt över Sveriges ställningstagande i denna fråga.

 71. Arne H skriver:

  Visst man kan ömma för personer som Lolla, men tänk efter vilka ömmar för de flickor som blir våldtagna och misshandlade hur löser man den problematiken?
  Drygt 4000 våldtäkter och ni ömmar för en enda flicka, känns det inte lite malplacerat av pressen att skriva sin snyft- historia om något enstaka fall?
  Nu kanske du och Anna förstår att ordet humanism är en isolerad företeelser i klar minoritet som inte gäller för alla, detta är lika befängt som att kalla sig liberal, i båda fallen uppstår dumheter bortom logikens konsekventa lagar.

 72. mrmhalland01 skriver:

  Tro mig Arne H.

  Jag ömmar för de som blir utsatta för våldtäkter och övrigt våld.
  Jag KRÄVER att Sverige ska ha så lite som möjligt av detta.

  Hur det ska förhindras är jag inte man att svara på, men, naturligtvis krävs det politiska beslut och detta skyndsamt.

  Detta behöver inte på något vis innebära mindre humanism, snarare mer.

  >i båda fallen uppstår dumheter bortom logikens konsekventa lagar.

  Nu tycker jag ju att logikens lagar skulle ha sett till att detta beslutet togs långt tidigare.

  Fattas nu logik hos våra beslutsfattande tjänstemän kunde man kanske konsulteras FN-s barnkonvention istället ?

  Den är tydlig när den talar om att varje beslut som fattas när det gäller barn, ska vara till barnets bästa.

 73. Arne H skriver:

  mrmhalland

  Nu resonerar du mer i mitt tycke och smak, att kunna se medaljens baksida, att allt i vårt samhälle har en baksida där stora insatser behövs för att lösa dess problem t.ex hur kan vi bekämpa våldtäkter? som allt fler påstår är makt och hatbrott mot kvinnan.
  Kan det vara så illa att kvinnans jämställdhet med mannen har tagit en sådan drastisk vändning att män börjar hata och förakta kvinnan? Tyvärr hörs sådana yttringar t.o.m. min framlidne mor ansåg att lagen om kvinnans jämlikhet med mannen kommer att missförstås av främst kvinnor men också av männen, jag anser att hon fick fullständigt rätt i sin bedömning.
  Detta sagt, för jag är en stor motståndare till alla som vill förändra människans fungerande mentalitet som årtusenden av människor har konstaterat fungerar allra bäst.
  Tack vare vår mångetniska blandning förstörs den svenska igenkännande identiteten hos svenska folket och detta bevisas genom våra kommentarer mellan yngre och äldre generationens människor som jag själv tillhör.
  Min generation förknippar humanitet som ett slags låt gå och erfarenheten har lärt oss, om vi ska bekämpa kriminalitet fungerar det inte med humana insatser, alltså ett daltande som tyvärr kriminalvården anammar, inte undra på att återfallsförbrytarna är så många.
  Vilka tror du förespråkade en humanare kriminalpolitik på sjuttiotalet? Jo sossarna bara för att det påstods, att bland arbetarklassenen fanns de värsta förbrytarna. Idag sitter desamma i regering och riksdag!

 74. Helena Palena skriver:

  Så här på fredagkvällen och med en grogg i näven undrar jag var Carl Norberg tagit vägen?

  Och greven själv håller på med….

 75. Allemand skriver:

  Tack och lov är han förhoppningsvis borta för evigt.

 76. mrmhalland01 skriver:

  Jag gissar att han blir tvungen att vara här under pseudonym om han ska kunna komma till tals.
  Det hoppas jag att han håller sig för god för efter sina uttalanden om alla sådana.

  Ska man vara ärlig så gör han sig nog bättre på sidor som är menade för ekonomiska teorier.

 77. Jan Anderson, Skarp skriver:

  Sorry, läste inte inlägget så noga- jag återkommer med det senare. Min fråga till Ian Wactmeister är istället, vilken Wachtmeister var det som lärde mig fäktning på 60 talet? En äldre man ( på den tiden var ju alla igentligen äldre mig ), han var i alla fall en hedersman.

 78. Helena Palena skriver:

  Jan: Tom hette han nog. Läs Ians bok Rebellerna. Uddatera dig lite.

 79. Allemand skriver:

  Helena Palena,
  Klockan är 9.57 och du har inte nyktrat till ännu?

 80. Helena Palena skriver:

  Allemand: Ha, ha, ha…. Uppdatera sorry! Fan nu är klockan 19:12. Dags för en dragnagel till. Skål!

 81. Allemand skriver:

  Skål, själv.

 82. Jan Anderson, Skarp skriver:

  Tack, Helena!

 83. Torbjörn skriver:

  Merit Wager har skrivit en kolumn idag på SVD opinion. Den heter #Vilka fler lagar kan vi strunta i?#, och tar upp det självklara faktum att den lagen åsidosätts konstant i Sverige genom att styrande politiker inte tar tag i det faktum att 10000-tals människor som fått avslag på asylansökan kan befina sig olagligt i landet och dessutom jobba svart.

  Som vanligt är V och MP i främsta ledet när det gäller absurda förslag, med det är faktiskt alliansen som har makten. Varför gör ni inget Reinfeldt? Varför får tiotusentals befinna sig här olagligt och jobba svart?

  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/vilka-fler-lagar-kan-vi-strunta-i_4696683.svd

  Mitt förslag är att företag som anställer svart arbetskraft konfiskeras och säljs samt fängelsestraff.

  Det ska vara olagligt att gömma flyktingar och belagt med långa fängelsestraff.

  Krav på ID-handligar vid ankomst till Sverige.

  Kontroll av inresande vid flygplanet. Alla som saknar handlingar åker tillbaka med samma plan. Har sökanden pass med falsk visering som flygbolaget inte kunnat förutse så bekostar sökanden sin återresa. Polis ska då få rättighet att konfiskera kontanter, guld etc. för att betala flybolaget för återresan.

  Dem som vägrar samarbeta med polis och migrationsverket får avslag dirkt och utvisas.

  Obligatoriskt DNA-test, fingeravtryck och hälsokontroll inkluderande tbc och hiv-test. Ingen som bär på allvarliga smittsamma sjukdomer ska få stanna i Sverige.

 84. Torbjörn skriver:

  Se där, lite stavfel och problem med syntaxen (blir så när man ändrar och glömmer ta bort eller lägga till ord). Nu ska jag börja läsa igenom innan jag postar…

 85. Anna skriver:

  Torbjörn

  Håller till fullo med i allt du skriver. Tänkte själv anknyta till artikeln i SvD men du har redan gjort detta jobb!

  Våra fega politiker är tyvärr precis som du skriver alltför rädda för att ta tag i detta – då kan ju en anmälan göras av någon berörd part till till allas vår DO, Katri Linna, om att den berörda parten känner sig kränkt. Och med det klimatet som finns i dagens politiska Sverige törs ingen utsätta sig för detta (även om jag är övertygad om att en stor majoritet av oss vanliga medborgare skulle ”hurra” för detta).

  Inom områdena HBT – radikalfeminism – invandring styr nämligen ”promillefolket” och dessa är i princip alla politiker rädda att gå i clinch med. Varför? Jo, ”promillefolket” finns har ett absurt ”stöd” inom mediavärlden och korrupta, självgoda journalister stöter sig ej en politiker med!

 86. Arne H. skriver:

  Hej Torbjörn och Anna

  Jag kan säga er att det är faktiskt olagligt att gömma flyktingar, lagen finns men den efterlevs inte.

  Men det finns ytterligare ett faktum att resonera om, som politiker jag varit i kontakt med vägrar att ge någon kommentar till, när jag skickat dem detta apropå.

  Har vi svenskar en försörjningsplikt, utöver sin egen eller är den helt godtycklig utan gränser? Om man ställer den raka frågan till folk på gatan, om de anser att vi är skyldiga att försörja dem som kommer hit ifrån främmande land, får man svaren ja och nej. Frågan blir med ja besvarad av dem som har det gott ställt och ett rungande nej, från mindre bemedlade. Är verkligen våra folkvalda överens om en försörjningsplikt för invandrare, vad tror du? Finns det någon regel i vår demokrati som ger politikerna fria händer att göra vad de vill med våra gemensamma skattemedel eller sker det enbart av gammal vana att staten har råd att betala och då spelar det ingen större roll vad våra skattemedel används till. Personligen tror jag att det handlar om ren slentrian, att staten måste stå för de kostnader som näringslivet vägrar att betala. Faktum kvarstår att näringslivet skulle betala för invandringsapparaten, för det är ju på deras krav att vi har en mångkultur med ohämmad massinvandring. Slutsatsen är uppenbar vanliga löntagare skall inte behöva lägga en krona på invandrarna och därmed är försörjningsfrågan med nej! besvarad. Frågan om politikerna är överens om försörjningen av invandrarna, den frågan lämnar jag öppen, som kanske någon annan kan ge ett besked om.

 87. Torbjörn skriver:

  Anna:

  Tack. Jag hann före dig. 😉

  Oftast är dock kolumner på dagstidningar fyllda av försvar för ett regelbefriat flyktingmottagande. Ett av de mest flagranta exempel jag läst var Peter Kadhammar för några år sedan.

  Han vände på steken till försvar för en kravlös generös invandringspolitik, och undrade hur det skulle se ut om alla följde lagen hela tiden i Sverige.

  Han drog upp exempel, med nedlåtande undertoner, på hur ”löjligt rikt” Sverige skulle vara om ingen jobbade svart. Och vilket tråkigt samhälle där ingen cyklist körde mot rött. Det finns många sätt att försvara kravlös flyktingpolitik tydligen.

  Ja du, Peter Kadhammar, hur går det när ingen följer lagen längre?

  Har karln nångonsin funderat på att man kan ta bort t.ex. arbetsgivaravgifter och moms för överskottspengarna?

  Arne:

  Så många gånger som jag hört invandrare själva säga: ”-Ta bort bidragen, så kommer ingen hit”, så måste det väl betyda något.

 88. Arne H. skriver:

  Tycker en normalt funtad människa att grannen har rätt till din lägenhet, att han kan komma och gå som han vill mellan sitt och ditt boende och som ett ytterligare påfund skall du bjuda honom på middag och se till att din granne inte saknar pengar som du glatt ger till honom utan minsta motprestation. Sätt den här beskrivna bilden i paritet med vad vår mångkultur handlar om, som är ett större perspektiv men ändå är i sak detsamma vad du tillåter grannen att göra, som profiterar på dig och dessutom begår hemfridsbrott. Denna beskrivning är i sak korrekt tillåten som handlig av våra folkvalda, som vi själva röstar för, så att mångkulturen kan fortsätta som politikerna kräver av oss? Bara de som lever sig in i begreppet ”orsak och verkan” förstår vad som händer med vårt land in i fördärvet, med den toppade massinvandringen som förstärker den sociala orättvisan m.m. som blir än större i ökad takt med ohämmad invandring, som svenska folket är tvungen att acceptera, bara för att vi röstar på invandrarpartierna i riksdagen. Jämför det här med dina egna värderingar om du vill värna om svenska folkets fri och rättigheter som en motpol till den rådande regimen som vill förgöra alla svenska värden till förmån för de sk nya svenskarna.

 89. Anna skriver:

  Lex Arne = svart är svart och vitt är vitt.

  Man kan inte direkt beskylla Arne H för att vara Nyansernas Mästare.

  En mer enkelriktad/instängd person får man leta efter.

 90. Fritidspartiet skriver:

  Den som är intresserad av att lära sig någonting om liberalism, kan ju göra det genom att läsa om Sann eller Falsk Liberalism, skriven av Nils Fredrik Biberg………mannen som uppfostrade kungafamiljen att acceptera parlamentarismen och som i denna skrift redan 1824 korrekt analyserade vad falsk liberalism är. Sedan 1880 och frammåt så har vi i Sverige inte haft något annat än falsk liberalism och mediernas roll i denna är en absolut nödvändighet för att en grupp elitpolitiker (förr kallades de ju Adel) kan fortsätta styra i ”folkets” namn.

  Precis som Biberg förutspådde skulle bli fallet.

 91. Arne H. skriver:

  Anna

  jag får tacka detsamma med dina intetsägande inlägg, som jag inte förstår och än mindre fattar vad du vill säga egentligen.
  Spotta ut snuset och skriv i klartext vad du menar med dina ogenomtänkta kommentarer.

 92. Anna skriver:

  C´mon Arne,
  upp med hakan.

  Nu är det vår!

 93. Arne H. skriver:

  Aha, Anna

  Dina vårkänslor ställer till det för dig, jag förstår.
  Okej du är förlåten.

 94. Jan Anderson, Skarp skriver:

  Ursäkta mig att jag lägger mig i. Om du Arne, vill ha ett förtydligande på Annas inlägg, som är enligt dig intetsägande och ogenomtänkta är ju det i sig ett logiskt felgrepp. Snarare borde du begära ett förtydligande utan vidare kommentarer då kanske det kunde bli ett utbyte av åsikter utan att ta heder och ära av varandra.
  Men jag är ny i desa forum och känner inte till hur umgängestonen är. Jag tar inte ställning i sakfrågan eftersom jag inte har läst alla inlägg.Men jag lovar att läsa den här bloggen lite mer ingående och om möjligt intensivare.

 95. Arne H. skriver:

  Jan

  Det är lätt att låta tungan slinta och skyll inte på mig, att Anna vill ha mig att vara enkelspårig vad hon nu menade med det får väl hon förklara själv?

  Nej! Jan vi har inte för vana att förnedra någon, men jag håller med dig, att jag kunnat svarat henne på ett hövligare sätt, vilket är lätt mot unga damer som har mycket att lära.

 96. Jan Anderson, Skarp skriver:

  Helt så där spontant, tycker jag att de nordamerikanska indianerna borde varit mer tuffa vad gäller invandringen.

 97. Jan Anderson, Skarp skriver:

  Jag kunde notera igår att vår högt vördade Mona Sahlin uppskattar Sveriges population till cirkus 7 miljoner. Den numerären hade vi år 1950.
  Jag väntar med spänning på nästa Sahlinare.

 98. Jan Anderson, Skarp skriver:

  Att få publicera våra åsikter är ju en gudagåva. Jag läser gärna en duell utan att lägga mig i, det är ju bara så intressant att följa en glödande fight.
  Om man då argumenterar i sak så behöver det inte bli en återvändsgränd. Kör hårt, vässa argumenten och kom loss.

 99. Arne H. skriver:

  Jan

  För att generalisera en smula, så tror jag att de flesta skriver för att vädra sitt missnöje över vårt lands vanstyre.
  Konflikter och eventuella tuffa fighter uppstår när PK och normala människor ordar om något ämne.

 100. Torbjörn skriver:

  Så blev då Lars Vilks överfallen igår i Uppsala. Var det väntat? Nej, absolut inte! Islam är fredlig och missförstådd religion!

  Allah har ju sagt att fred kommer att uppnås när Islam härskar i hela världen. En vis man, tycker ni inte?

  Låt oss också fastslå att detta har INGENTING med den ekonomiska krisen att göra, vilket en del debattörer alltid hävdar när etniska och religiösa problem kommer på tal. Det är bara ett alltför tydligt exempel på det mångetniska/mångreligiösa/mångkulturella systemfelet.

  Enkelspårigt? Tja, t.o.m regeringen Reinfeldt har ju sagt att vi måste ha en gemensam värdegrund på vilken samhället byggs. Vilken värdegrund då, undrar jag?

  Respektera människor som vill döda dig? Respektera människor som inte respekterar dig?

  Med invandringen så har vi importerat mäniskor vars syn på samhället är den som den liberala eliten vill bekämpa. Ändå står de ideologiskt maktlösa när horder med medeltidsmentalitet drar fram och ropar slagord.

  Bara vapenmakt (dvs polisen) hindrarde Lars Vilks från att bli mördad.

  Detta av människor som säger sig ha flytt sina länder på grund av förföljelse eller brist på yttrandefrihet. Eller åtminstone medvetet sökt sig hit, för att de inte vill leva i sina länder, utan hos oss.

  Dessa människor står nu och skriker hat mot vårt samhälle och vill tysta OSS. Vi har kränkt allah. Vi har kränkt dem. Sverige är ju inte svenskarnas land, inte de kristnas land. Det är muslimernas land, eller hur? Sharia-lag ska spridas till hela världen. Där muslimer bor räknas som muslimsk mark.

  Att som muslim istället bosätta sig i muslimska länder är tydligen otänkbart för de invandrade muslimerna i väst. Borde inte livet vara enklare där?

  Här nedan är hela videon på överfallet på Lars Vilks i Uppsala igår, något som TV-media bara visade en liten snutt av. Det intressanta kommer efter överfallet. Där står muslimerna i förläsningssalen och ropar ALLAH AKHBAR! Är det någon mer än jag som förstår att överfallet var planerat och att alla(h) visste om det?

 101. Allemand skriver:

  Självklart var det planerat oavsett vad Egghead och Skatan säger eller snarare inte säger.

 102. Torbjörn skriver:

  Japp, yttrandefriheten tystad. Jubel i salen. Svenskarna sitter tysta och snälla, som vanligt. Nja nästan, en kvinna reser sig upp och säger åt muslimerna: -Det här är fan inte yttrandefrihet, fattar ni det??? Det möts av buande! Den svenska mannen på bakersta raden måste ha mumlat nogot om yttrandefrihet han också, för han blir slagen av en muslimsk icke beslöjad tjej. (Hon tillhör väl de moderata muslimerna, antar jag)

  Ja, herregud vad snälla ni är svensson. Jag tycker om mitt folk. Allvarligt! Uppfostrade att vänta på sin tur. Uppfostrade att hjälpa dem som har svårt(det läggs i bössor och sms:as till insamlingsgalor som aldrig förr). Uppfostrade att göra rätt för sig. Uppfostrade att alla är olika och lika (på samma gång) och framförallt lika värda.(vad nu i hela fridens namn det betyder). (Svenskar och västerlänningar i övrigt är nog de enda som inbillar sig att de tycker det, kanske sover ni bättre på natten om ni tror det, vad vet jag.)

  Alla(h) ska med! Ursvenskt är barbari, midsommar är töntigt, turkar har genuin kultur, vad är svenskt?

  Ja, vad är svenskt? Inte vår ”fina demokrati” och jämställdhet i alla fall. Det måste vara något äldre för att få kallas svenskt. Något som varat i tusentals år. Som i Turkiet, Syrien, Chile, Nigeria och andra exotiska länder. De har aldrig haft invandring. De som har haft samma kultur och ätit samma maträtter i tusentals ja tiotusentals år. Eller vänta, har de verkligen det?

  Vem är svensk? Alla som bor i Sverige naturligtvis. Det har vi ju hört. Men…dem som kallar oss svennar då? Dem som inte identifierar sig som svenskar och inte vill vara svenskar? Vänta nu… hur var det nu med kulturen? Jo, det måste vara något mycket gammalt för att få kallas svenskt och skapat av svenskar. Vilka var nu svenskar igen? Jag blir inte klok på den här röran.

 103. Anna skriver:

  Vad tyst det är i gammelmedia om detta överfall. Man tassar som vanligt runt i filttofflor och beskriver inte hela sanningen betr. annentatet, dvs vilka som står bakom upploppet.

  Tänk er tanken att en grupp svenskar på ett liknande sätt stört/gått till angrepp mot en muslimsk föreläsare. Jag kan garantera att massmedia reagerat tiotusenfallt kraftigare samt att de flesta politiker omedelbart gått ut och å det kraftigaste fördömt dådet. Nu är våra s.k. folkvalda tysta!

  Detta faktum säger väldigt mycket och är värt stor eftertanke!

 104. Torbjörn skriver:

  Anna,

  Jo du, media kan VERKLIGEN lägga locket på unisont. I hela landet. Som som de vore en orkester under ledning av en dirigent mitt uppe i ett tyst parti.

 105. Arne H. skriver:

  Torbjörn

  SD hemliga trettio punkters program till trots så borde Jimmy Åkesson vara på sin vakt mot muslimerna när han nu har lovat att de kristna Irakierna får komma till Sverige om irakierna här lovar att rösta på SD i valet, man undrar hur reaktionen blir hos muslimerna för Jimmys tilltag?

 106. Moster skriver:

  Nu väntar vi bara på att Gudrun Schyman el./och likasinnande ger sin version av attentatet mot Lars Vilks.

  Skulle tro att hon/de kommer fram till att det var Lars Vilks eget fel eftersom Schyman & Co ser allt genom sitt berömda/beryktade genusperspektiv.

 107. Moster skriver:

  Läste nedanstående på ett blogginlägg. Dagens Ros till författaren!

  ——————————————————

  Vänsterpartisten Agneta Eriksson tycker att det finns luckor i historieforskningen om kvinnors verksamhet. Hon vill att Regionförbundet ser till att Linnéuniversitetet forskar mer om kronobergska kvinnors försörjning de senast 400 åren. Eriksson vill bland annat veta mer om linberedningen i Växjö och hur vanligt det var att kvinnor skaffade extra äggapengar. Läs mer här.

  Ifall Agneta Eriksson är nyfiken på huruvida kvinnor fick äggstra (förlåt, ”extra” ska det vara) äggpengar förr i världen tycker jag hon kan ta och betala den forskningen själv. Jag har ingen lust att vara med och betala.

 108. Torbjörn skriver:

  Mera muslimska terrornyheter från en problemfylld vardag i den multikulturella mardrömmen Sverige år 2010 AD. Eller kanske vi ska säga 1388 AH. (muslimsk kalender)? Det är upp till er att välja.

  Det har startats en grupp på facebook som heter ”Mörda horungen (Lars Vilks) Se länk nedan.

  http://www.facebook.com/group.php?gid=112891395418875&v=info

  Han som startade gruppen heter Hussein Ali Kahn. Se länk nedan.

  http://sv-se.facebook.com/husseinak

  Vad märkligt är att denna grupp med uppmaning till att mörda någon får fortsätta verka på facebook.

 109. Torbjörn skriver:

  PS. Som ni ser på länken till ”mörda horungen Lars Vilks” så är det samma vårdade språk som alltid, som kulturberikarna använder. Kryddat med hot. Gruppen har 630 medlemmar, men många av de namn och bilder som figurerar döljer det sig andra personer än vad man kan tro, och alltså inte de svenska personer som ofta syns på bilderna.

  Falskspel är en paradgren inom islam, och får användas obegränsat mot oss otrogna hundar och grisar.

 110. Allemand skriver:

  Var är Säk? Har Kling o Klang intaget det stället också?
  Var är justitieministern? Hon/han brukar beordra stängning av hemsidor.

 111. Arne H. skriver:

  Läs detta ni som tvivlar på sanningen om Muhammed och Islam!

  http://www.sanningenomislam.se/muhammed.asp

 112. mrmhalland01 skriver:

  Klicka på ”anmäl detta inlägg ” !

 113. mrmhalland01 skriver:

  Oj…kollade just…det är ju en sluten grupp.
  Ska kolla hur man kan anmäla dessa som olämpliga !

 114. Arne H. skriver:

  mrmhalland

  Var då någonstans ska man klicka, syftar du på något annat forum under WordPress?

 115. allemand skriver:

  Titta på detta klipp och inse att det är bara en tidsfråga innan attackerna mot samhället blir fler och fler, farligare och farligare.

  http://thoralfalfsson.webblogg.se/2010/may/vilks-ar-tabu.html

 116. Arne H. skriver:

  I samråd med väl så skickade politiska skribenter är deras kommentar samstämmig, allt som skrivs kan uppfattas som olämpligt yttrande beroende på vilken politisk åskådning man har.
  Är man såld under PK oket så är man ett offer för att skydda lögn och bedrägeri som jag uppfattar som att godta hyckleri som något fint och värdefullt.
  Hur vackert är det att våra folkvalda anser att endast svenskar kan vara främlingsfientliga eller rasister enär invandrare själva kan intyga, att de värsta rasisterna finns inom invandrargrupperingarna, men det är klart vi svenskar som ska föreställa värdfolket” måste vara perfekta människor och inte stöta oss med utländska belackare som uttalar sitt hat emot oss.
  Det olämliga uttalandet måste handla om att förnedra någon inför öppen ridå, så ser jag det, men aldrig att försvara sitt politiska synsätt även om någon råkade vara ärkenazist så har den individen rätt att hålla på sin vattvälling om vi ska blanda in demokratifrågan i sammanhanget och därför finns det också nazistpartier i Sverige liksom samma sorts slag av kommunistpartier, i båda fallen verkar de för sin övertygelse att deras politik är bäst för dig och mig men det tycker inte jag, som tar ett bestämt avstånd ifrån samhällsomstörtande politik.
  Slutsatsen blir att personangrepp kan anmälas som går ut på att förnedra någon för hans eller hennes åsikter.
  Mycket har jag läst om på det här forumet som jag inte vill skriva under på, men jag har inte heller förbannat någon för sådana rader, utan inser att man måste acceptera att vi kan aldrig ha indentiska åsikter om allting, nyansskillnader finns hela tiden beroende på hur vi ser på vår tillvaro och vilken värdegrund vi håller oss med.
  Glöm inte August Strindbergs bevingade ord ”det är synd om oss, vi människor”

 117. Arne H. skriver:

  Det här ska vi förstå och ta hänsyn till hur mångkulturen kom till, tack vare förrädiska politiker. En nyttig läsning att veta hur det har resonerats och vilken döhök som har haft störst inflytande på korkade politiker!
  Läs och begrunda http://www.bgf.nu/fpol/jov.html#3

 118. Arne H. skriver:

  Samma David Schwartz som stod på barrikaderna för att Sverige bör bli mångkulturellt har i modernare tid kritiserat vår mångkultur, kanske för sin medverkan till detta landförräderi som mångkulturen utgör?
  http://www.bgf.nu/vinden/ovr/ds.html

 119. mrmhalland01 skriver:

  I medias klipp av våldsattacken mot Lars Vilks får vi inte se hela sanningen.

  På (vad jag förstår) universitetets egen film får vi se hur många muslimer lugnt sitter och titta på konstverk där Kristus visas nedurinerad på korset, nidbilder av Påven, sarkasm över homosexuella svarta män med mycket mer.
  De satt helt enkelt och väntade på att det skulle komma något om Islam.
  Då dröjde det bara sekunder innan anfallet var ett faktum

  Nu läste jag just om att någon försökt elda upp Viks hus.
  VARFÖR är inte det huset bevakat ?
  Detta kunde ju ett barn ha räknat ut att det skulle hända.

  Jag har funderat kring detta på min blogg idag om någon vill ”spåna” om det som händer.

  http://www.unt.se/tv/#category=390&date=2010-5&clip=933445&startTime=0m0s

 120. Torbjörn skriver:

  mrmhalland:

  Här är en länk till en facbookgrupp där några av de inblandade erkänner attacken. Läs igenom deras konversation ni allihopa och se den nedlåtande inställning som stundom övergår i hat.

  Här får man förklaringen till varför den svenska killen på bakersta raden blir slagen och spottad på. Ha sa att han tyckte att de skulle sätta igång filmen igen, för att han ville se klart den.

 121. Torbjörn skriver:

  PS. Ni får klicka på att förstora upp länken i inlägget 10:06 em. Chatten krymper ihop när man öppnar den och det kommer upp en +/- markör. DS.

 122. mrmhalland01 skriver:

  Jag hoppas att detta räcker för att polisen ska agera, men, det tror jag dessvärre inte.

 123. Torbjörn skriver:

  Nya Wermlands tidning skrev en bra ledare igår om överfallet och en välfötjänt känga utdelades till den svenska kultureliten. Läsvärd.

  http://nwt.se/asikter/ledare/article706607.ece

 124. mrmhalland01 skriver:

  Ja, det var en bra ledare.
  Lars Vilks provocerar utan tvekan, men, det är hans fulla rätt.
  Det finns många jag menar är provocerande utan att jag flör den skull utsätter dem för våld.

  Våldför man sig på människor i religionens namn tycker jag vi borde ompröva religionsfriheten.

  År 2010 behöver man inte demonstrera sin religion som om den vore samhällsnyttig.

 125. Arne H. skriver:

  Kyrka och stat är ju skilda numer och ändå blandar sig kyrkans tomtar och troll sig in i vår politik, förlåt det som ska föreställa politik av regering och riksdag.
  En stor fråga som säkert många har ställt sig någon gång,varför det har blivit på det sättet att alltid minoriteten ska styra över oss och detta kallar vi för demokrati? När det i sak är rena motsatsen till vad demokrati är!
  Det är många givetvis som försvarar vårt valsystem och blir mäkta irriterade över när man kritiserar detta system som inte förmedlar någon rättvisa och att den har inte med demokrati att göra, då får man precisera det hela och tala om att vi lever under en demokratur, som retar upp PK folket till vansinne, jo, jag har varit indragen i sådana debatter som blir till långbänkar där båda sidor försvarar sitt omdöme om vad politik styrs utav.
  I mitt synsätt i dagens Sverige så är vår folkvalda svenskfientliga, vilket t.ex muslimerna i landet hakar på och våra politiker blir åskådare och vågar inte protestera mot det urbana folket för sin primitiva framtoning som muslimerna med all önskavärdhet demonstrerar för oss och våra folkvalda hakar på i deras klagosång och slår mot de svenskar som slår mot de islamister som vill bilda en stat i staten och tyvärr samtliga riksdagspartier stöttar islamisterna och just därför borde inte någon rösta på ett riksdagsparti!
  Tyvärr är det så illa ställt att den importerade röstboskapen lär aldrig gå på vår sida och stötta svenska folkets sak och detta är orsaken till det hat och förrakt som råder mot invandrarna, alltså vi har en mycket låg procentsats av invandrarna som står på svenska folkets sida och resten kan vi betrakta som samhällsfientliga. Märk väl att jag syftar på de invandrare som omhuldas av våra folkvalda som är av samma kaliber som samhällsfientliga.

 126. Anna skriver:

  Thomas Gür skriver i Svenska Dagbladet om brottsstatistiken som Brottsförebyggande rådet, BRÅ, förser oss med. En statistik som är ett stort falsarium byggt på ickevetenskapliga metoder.
  Jerzy S och hans underhuggare förser oss, med hjälp av statliga pengar, med sin egen politiska ideologi
  år från år. Skrämmande att ingen ansvarig reagerar!
  Alla vi som lever mitt i samhället VET att brotten, små som stora, kraftigt ökad de senaste 20 åren.

  Här nedan finns artikeln:

  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/valdet-avfardas-pa-losa-grunder_4720095.svd

 127. Arne H. skriver:

  Anna

  Etablissemanget är fångad i sin egen regelvidriga politik som de vill göra trovärdig, men gemene man förstår ändå att politikerna har som sin huvuduppgift att mörka obehagliga frågor som kan vara förgörande för dem, ja, praktiskt taget för att bli avsatta som politiker, visst det låter otroligt att politiker kan bli avsatta med tanke på svenska folkets flathet eller oförstånd att försvara politikerna i samma andetag de klagar på dem, som vi alla gör oss skyldiga till mer eller mindre, du vet ju hur tongångarna går, jag är sosse och jag är moderat o.s.v. Så är vi medlöpare till politiska lögner så är det bara!
  Har vi nu någon förhoppning om att vi får SD att företräda folket och avslöja allt mygel som sker inom den politikiska sfären där inte något parti är rumsrent och som jag ser det och många med mig, så är SD på god väg att bli ytterligare ett invandrarparti i riksdagen om vi väljer in dem” Personligen anser jag att deras goda föresatser de en gång hade finns inte längre och det är väl därför SD har så många i det egna ledet som hoppar av detta svekparti.
  Så går det när man lovar kristna irakier att få asyl och att de har invandrare på valbar lista, främst i Södertälje där åtta av tio är invandrare, det här är ett svek mot svenskarna och våra förhoppning om att stoppa massinvandringen kan vi glömma och gärna glömma bort att rösta på SD är på sin plats.

 128. Helena Palena skriver:

  Ian tycker att Victoria är en rebell. Han skriver om henne i sin bok Rebellerna. Jag skriver också om henne:

  http://parnassen.wordpress.com/2010/05/16/victoria-pa-lekis-bidrar-bilden-av-prinsessan-victorias-vanlighet-till-monarkins-undergang/

 129. Allemand skriver:

  Arne H,

  Själv tycker jag mig se att det är de extrema som lämnar SD för ND. Jag förstår inte var det är för fel att ha invandrare i sitt parti? Tanken hos det nya SD har väl aldrig varit som hos ND att det skall vara ett renrasigt parti, den tiden är väl förbi sedan långt tillbaka.

  Att du propagerar för ND har jag sätt och kommenterat under en lång tid. Att du sedan föredrar ett 0,3% parti framför ett >8% parti är upp till dig, men förvånande i mina ögon.

 130. Arne H. skriver:

  Allemand

  Jag måste rätta till dig, jag propagerar inte för något speciellt parti, utan jag gör som fler borde pröva på, läs vad partierna vill för något, alltså läs direkt vilken sorts politik de föredrar och jämför partierna emellan så märker du snabbt som en markering att inget parti för en rumsren politik, som svar på att det gör inget att invandrare ska styra över oss.
  När det gäller ND har jag läst mig till att de är för europeisk invandring och då faller ditt resonemang om renrasigt parti.
  Du har säkert hört om rashygien men förmodligen inte ett dugg om mentahygien för i så fall blev din kritik eller apropå helt annorlunda, vad jag menar med mentalhygien får du lista ut själv, lite ansträngning får du kosta på dig för ditt tänkande som omväxling. Det är lätt att skriva ut i det blå, men intet ont i det det är det så många som gör, vi har en hel journalistkår som har det som sin hobby.

 131. Moster skriver:

  Arne H – promillefolkets röst på denna blogg

 132. Allemand skriver:

  Arne H,

  Du får gärna rätta mig, men ditt sätt att skriva tyder i allafall på vad jag påpekade tidigare.

 133. Arne H. skriver:

  Som oberoende när det gäller politiska partier, har jag skrivit många gånger, men det har du missat tyvärr.
  I mellantiden har jag forskat en del när det gäller valet 2006 och fått det beskedet att det var massor av ND medlemmar och sympatisörer som stödröstade på SD, vilket man kan hålla för troligt eftersom Nd fick ett så magert resultat förra valet.
  För att inte framstå som motsägelsefull när jag menar på att SD gjort bort sig en hel del, men visst vore det bra om de kom in i riksdagen och sedan får vi se vad deras hemliga trettio punkters program innehåller?

 134. Anna skriver:

  Smålandsposten får representera det tidningsklimat som i princip är allenarådande i dagens Sverige.
  Idag är det tydligen inte Kanelbullens dag el. något annat liknande utan något så politiskt korrekt som
  ”Den internationella dagen mot homofobi”. Ljungby kommun i Småland gläder sina kommuninnevånare med att
  hylla Regnbågen 🙂

  För första gången vajade på måndagen RFSL:s regnbågsflagga utanför Växjös kommunhus.
  – En viktig symbolhandling för att visa att vi tar jämlikhet och mångfald på allvar, säger kommunstyrelsens Rene Jaramillo (kd).

  Flaggan hissades utanför kommunhuset som en del i uppmärksammandet av internationella dagen mot homofobi. En dag som kom till för att uppmärksamma årsdagen av att Världshälsoorganisationen strök homosexualitet från listan med mentalsjukdomar.

  http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/regnbagen-vajar-vid-kommunhuset(1926686).gm

 135. Arne H. skriver:

  Anna

  Det där med regnbågsflaggan är rent röstfiske för att tvätta bort Kd stämpeln som motståndare till homosexuella.

 136. Penumbra skriver:

  Anna,

  Att homosexualitet inte klassas som mentalsjukdom är först och främst ett svek mot de homosexuella. Men det är billigast så. Det inkluderar alla sexuella avvikelser utom de som fortfarande anses olagliga, som pedofili, incest, nekrofili och kanske ytterligare någon (dock inte tidelag som visserligen anses oetiskt men inte är straffbart, vad jag vet).

  Ingen kan övertyga mig, att när en man som anser sig vara en kvinna, så är det ett normalt psykiskt tillstånd, för att ta ett exempel.

  Sveket mot HBT-folket består i att all forskning kring orsaker och behandlingar ligger nere och att man lurar i dem att de är fullt normala och likaså fullt accepterade ute i samhället. Sexuella avvikelser är fortfarande ett handikapp och en stor tragedi för den drabbade samt inte minst hans familj. Beroende på hur normaliseringen av HBT-problematiken påverkar samhället, kan det också bli ett samhällsproblem.

  I den politiskt korrekta världen finns ett antal obekväma sanningar som man försöker manipulera bort. Sådant borde leda till ännu större problem, men det återstår att se. Låt oss hoppas på det bästa.

 137. Torbjörn skriver:

  Är det inte härligt att leva i ett öppet, mångkulturellt, tolerant, fördomsfritt, jämställt och demokratiskt samhälle?

  ”öppet” innebär att våra gränser är vidöppna, så att alla som vill kan komma in.

  ”mångkulturellt” – Ja, så ska det bara vara. Högsta mode i västvärlden just nu.

  ”tolerant” innebär att svenskarna ska ägna sig åt självhat, samtidigt som invandrarkulturerna (hur intoleranta de än må vara), ska bejakas. Kränkt kan bara en invandrare vara om t.ex. skolavslutningen firas i kyrkan. En svensk är inte att räkna som kränkt i nämnda situation, för att denne inte får leva sina traditioner.

  ”fördomsfritt” – Grundkonceptet är att svenskarna ska acceptera allt och alla(h). Problematiskt blir det dock när alla(h) hatar bögar(och judar och kristna). Av två (eller tre) diskriminerade grupper…vem har rätt? Dessutom kanske kristna lesbiska kvinnor? När muslimska horder börjar attckera pride-festivalen för att det skändar deras tro, då får DO, antidiskrimineringsbyrån och RFSL mycket att stå i. För att inte tala om polis, domstolar och begravningsbyråer. Vilken såpa.

  ”jämställt” – Innebär inte formell jämställdhet om någon nu trodde det. Här handlar det om makt och redskapet stavas kvotering. Kvinnor och invandrare – IN. Vita medelklassmän – UT.

  ”demokratiskt” – Innebär att alla som tycker som vi sju partier är demokrater. För att samhället ska vara och förbli demokratiskt så får inte ”dom” andra vara med. ”Vi och dom” tänkandet hyllas hos de partier som vill ställa grupp mot grupp. Därför får ”dom” inte vara med. I demokratins namn. Det är därför vi har sju partier. För demokratins skull.

 138. Arne H. skriver:

  Torbjörn

  De två sista inläggen du skrivit är exakt min uppfattning också, med det tilläget att HBT lobbyister slår mot de heterosexuella och anser att det är dem som är onormala.

  Det stora problemet vi har att brottas med är att svenska folket förstår inte längre sitt eget bästa, så förtvivlat bortkollrade är de av den vansinniga politiken som de 7 riksdagspartierna kör med.
  Hur många av oss svenskar tror du det är som delar din och min uppfattning fullt ut, utan att komma med fnosklar ,med orden jag kan inte hålla med dig om att …………

 139. Anna skriver:

  Bl.a. så här skriver Elisabeth Höglund i Aftonbladet idag:

  ”Politiker, vakna! Ser ni inte vad som håller på att hända?

  Poliser och kriminologer hävdar fortfarande att det bara begås 100 mord om året i Sverige. Det är nys. Den siffran kanske gällde på 90-talet men inte i dag. När statistiken över mord och dråp inte överensstämmer med kriminologernas idylliserade världsbild, hävdar dessa, att folk i dag är mer benägna att anmäla brott än de var förr, att ökningen av antalet mord alltså bara skulle vara en statistisk synvilla.

  Hur vet polisen det? Har de frågat folk i efterhand? Naturligtvis inte. Nej, poliser och kriminologer vill bara att det ska vara så. Allt blir så mycket enklare då.
  Men till och med Brottsförebyggande rådet har på senare tid tvingats erkänna att antalet mord ökar. I höstas avslöjade Brå att antalet personer dömda för mord/dråp mer än fördubblats på tio år. Men det berodde inte på att polisen blivit bättre på att klara upp morden. Tvärt om. Antalet ouppklarade mord ökar också kraftigt!

  Enligt Brå:s egen statistik är det särskilt under de senaste fem åren som antalet anmälda mord, dråp samt misshandel med dödlig utgång har ökat. 1997 anmäldes 157 mord. Därefter ökade antalet för varje år. 2005 var antalet uppe i 238, 2006: 240, 2007: 258, 2008: 209 och 2009: 231.
  Något håller på att hända i Sverige, men ingen vill prata om det.”

 140. Arne H. skriver:

  Det talas om ungdomsarbetslöshet, här har jag hittat en site som tidigare var för mig helt obekant, men det lönar sig att kolla de olika ämnena och dess teman och jag föll för ungdomsarbetslösheten där t.o.m. SSU har reagerat.

  http://www.cisionwire.se/nyheter-per-tag/ungdomsarbetsloshet/

 141. mrmhalland01 skriver:

  Anna,

  Att antal mord och våldsbrott ökar i en våldsam takt får man reda på om man frågar enskilda människor inom vård, rättsväsende och till och med skolor.

  Lite skrattretande om någon menar att mord-statistiken stiger p.g.a att vi är mer benägna att anmäla brott.

  Jag misstänker att det alltid varit så att mord till nära nog 100% har anmälts, av en eller annan 🙂

 142. mrmhalland01 skriver:

  Troligen anmäls mord mer sällan nu än tidigare p.g.a att hoten från förövarna har blivit väldigt mycket vanligare än tidigare.
  Övergrepp i rättssak är ett fenomen vi fått se växa lavinartat.

 143. Torbjörn skriver:

  Ian säger:
  ”Om 5 månader är det val. Innan dess har ni fått erfara hur journalisterna skakar av sig sin låtsas-objektivitet och blir ”politiker med rätt att skriva”. Vid alltför grova övertramp kommer man EFTER valet att beklaga att så skedde i stridens hetta, ”men nu ska vi se framåt…””

  Vi får se hur det blir med det. Jag gissar att något saftigt ”avslöjande” om SD kommer i augusti-sept. Kanske rena lögner som sedan visar sig vara osanna.

  Jag tycker annars att det verkar som att media just nu försöker förminska SD. Inte rapportera mer än nödvändigt så att säga. SD har ju överfallits i skolor flera gånger redan utan att någon mediastorm om ”hotet mot demokratin” lanserats. Jag tror också att berättigade krigsrubriker om Vilks-attackerna uteblev, för att inte gynna SD.

  När SD hamnat under riksdagsspärren i opinionsundersökningarna på sistonde, så har jag noterat stora rubriker i tidningar, på text-tv etc. Men när de hamnat över spärren så har artiklarna handlat om ställningen mellan det rödgröna och det blå blocken, med endast ett konstaterande om SD:s procentenhet i undersökningen.

  Man maximerar alltså utrymmet när det gäller negativ rapportering om SD, och minimerar det, när det gäller positiv rapportering. Men jag antar att journalisterna vet hur man väljer ut vad som är värt att rapportera och på vilket sätt. De har ju utbildning i konsten hur man skapar nyheter, det har inte jag. 😉

 144. Penumbra skriver:

  Jag har några siffror på brottsutvecklingen i Sverige. Siffrorna är avlästa från diagram. Ser ut att stämma bra med Annas inlägg från den 18 maj:

  Mord och dråp:
  År 1975 ca 125 st
  År 2005 ca 240 st

  Misshandelsbrott:
  År 1975 ca 25.000 st
  År 2005 ca 75.000 st

  Rån:
  År 1975 ca 2.500 st
  År 2005 ca 9.500 st

  Våldtäkter:
  År 1975 ca 750 st
  År 2005 ca 3.550 st

  Totala brottsligheten:
  År 1975 ca 750.000 st
  År 2005 ca 1.200.000 st

 145. mrmhalland01 skriver:

  Tydligen är det länkförbud här, men jag kan rekommendera de sista minuterna i dagen efterlyst.
  Där klagar Leif GW Persson på det faktum att de flesta brott vi ser nämner man inte namn på brottslingar, som killen som mördade en dam i Landskrona, medan man gärna både nämner namn och publicerar bild om det är en Svensk gärningsman.

  Thomas Mattsson skriver en krönika i Expressen idag som tar upp politikers ovilja att prata om det folk tycker är viktigt.

  Kanske har ”nya media” gjort en viss nytta ?

  Detta med brottsligheten är självklart bara ett av de många ämnen som diskuteras på nätet, men, det verkar ju som om traditionella media ändå börjar förstå att de flesta har en internet-uppkoppling 🙂

 146. Torbjörn skriver:

  Till slut erkänner alltså etablissemanget. Steg för steg kryper det fram. De har mörkat fakta och pixlat bilder hela tiden, för den goda, nej, dåliga, sakens skull.

  Jag säger bara:

  Vad var det vi sa? Vi har ju haft rätt hela tiden! 🙂

 147. Allemand skriver:

  Det tar ett år till eller så för Aftonslaskan att haja verkligheten.

 148. Arne H skriver:

  Allemand

  Hur lång tid tror du att det tar innan gemene man förstår den verklighet vi lever med som etablissemanmget förnekar.
  Ponera att vi alla visste exakt allt som sker i vårt samhälle, då kan jag garantera att det blev uppror i landet.
  När man pratar med folk tror de att man ljuger, så långt bort ifrån verkligheten är många av oss, då förstår man att i hösten val, trots uppmaningen att inte rösta på ett riksdagsparti, står folk helt oförstående för detta.
  Varför man inte ska rösta på något riksdagsparti beror på om man vill avveckla mångkulturen, alltså för att få detta till stånd så måste nya krafter in för att regera, då behövs skolade människor med ett utpräglat sunt förnuft.
  Jag har alltid lyft fram statsvetare som jag ångrar nu, för man ska veta, om det är det några som går emot varandras påstående åsikter så är det dem.
  Saken med statsvetarna är att de är köpta av politikerna, vilket jag ser som helt oaseptabelt, effekten av deras kunnande blandas med lögner och då kan man undra vad vi ska ha statsvetare till liksom journalister?

 149. Moster skriver:

  BENGT WESTERBERG – KAN DET BLI VÄRRE ÄN SÅ HÄR?

  Hur känns det egentligen att vara en ”ideell och trogen Röda Kors- börsinsamlare”?

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7154958.ab

 150. Allemand skriver:

  Bästeberg kämpar med näbbar och klor att bli kvar eftersom han då med RK:s hjälp kan fylla på med mer analfabeter från Somalia. RK betalar tusentals resor varje år från Somalia till Sverige.

  Det är synd om alla gamla damer som pliktskyldigt betalar sina medlemsavgifter till svindlare. Känner en dam som istället för att skicka ut papper går runt och lämnar dessa i brevlådorna för att spara pengar till RK, snacka om att vara lurad.

 151. Arne H skriver:

  Visste ni inte att regeringen har på FN anmodan accepterat att tömma flyktinglägren i mellanöstern och ex antal procent av dem fördelas på ex antal EU länder.
  När det gällaer Somalia tar Sverige hit den största delen av somalier, typiskt för oss förträffliga svenska folk som har en sådan skön demokratisk inställning att tvingas av de styrande att försörja andra länders befolkningar i Sverige.

 152. Torbjörn skriver:

  Arne:

  Tänkvärt, det där du skrev. Jag vet inte vad det är med svensson. Pratar man förutsättningslöst med folk utan att börja med att nämna t.ex. SD så finns det två sorters normalsvensson. De som tycker som SD eller t.o.m. har åsikter som av etablissemanget skulle kallas rent rasistiska. Sedan finns det de som till synes aningslöst har köpt den politiskt korrekta agendan.

  Den första gruppen ser problemen och vill absolut inte bo i invandrarområden, (-nää…fy fan) hör man ofta. I den gruppen finns en del människor som kan tänka sig att byta parti, men många går i taket och börjar tjata om rasism, så fort SD kommer på tal. Varför? De hade ju nyss uttryckt åsikter, som motsvarar SD:s partiprogram och mer därtill. Då måste det helt enkelt vara så att mediabudskapet ang. SD, ND sitter djupt rotat, kalla det indoktrinering om man vill. Folk tänker inte på vad de egentligens säger (-jasså SD, ja men de är ju rasister…) likt ett automatsvar.

  Den sistnämda gruppen vill inte bo i invandrarområden men tycker ändå att vi ska ha invandring ”för att det är självklart att vi ska ta emot flyktingar”. De kan sträcka sig till att medge att det finns problem med invandringen, men har en fast åsikt om att det löser sig med tiden, och köper etablissemangets problemförklaring om bl.a. diskriminering och utanförskap som orsak. Att merparten inte är flyktingar i egentlig bemärkelse rycker man på axlarna åt. Det finns kanske någon grundmurad föreställning om att människor som är mörkhyade och svarthåriga har det svårt. Kan det vara alla nyhetsrepotage som bara visar en tämligen vinklad misär i deras länder?

  Min fråga är om svenskarna är dumma eller om det bara verkar så?

 153. Arne H skriver:

  Torbjörn

  Har vi gått i samma skola och lärt oss att förstå den reella verkligheten? alltså inte den verklighet som existerar i politikernas slutna rum.
  Torbjörn det vore fel att anta att svenskarna skulle vara dumma, även om de markerar ett dumt resonemang, men man måste förstå att Marx-socialistisk tänkande i hundra år har format svenskarna till lättledda individer som är vana med att politikerna ska tänka åt dem och följa deras direktiv.
  Som är det dumma med svenska folket i det stora hela.

 154. Josef Boberg skriver:

  ”…att politikerna ska tänka åt dem och följa deras direktiv.” = det pågående PartiKratiVanstyret, tyvärr tyvärr… 😥

 155. Josef Boberg skriver:

  …och för den som ej tror på det – så fråga då t ex riksdagsledamoten – sedan snart åtta år tillbaka – Anne-Marie Pålsson (M).

 156. Moster skriver:

  Godnatt nu Farbror Josef. Plats under björken!
  /Moster

 157. Arne H skriver:

  Ett relevant budord har kommit, till de tio, man kan lika gärna ta bort budordet, du skall inga gudar hava jämte mig, som i säg är odemokratiskt att beskära människans valfrihet och därför har det nya budordet kommit till;
  DU SKALL ICKE BEGÅ BROTT I DEMOKRATINS NAMN

 158. Anna skriver:

  Time to say goodbye?

 159. Allemand skriver:

  To whom?

 160. Landmark skriver:

  What is Ian up to? There hasn´t been a new post from him in more than a month.

 161. Ferdind Mjuk skriver:

  @Anna

  Du tillförande…Du begåvade! Varför nödgas jag läsa Din senaste kommentar??

 162. Torbjörn skriver:

  Laglösheten breder ut sig i det mångkulturella Sverige. Ännu en dag full av tårar. Är det värt det? Kom igen nu Schweinfeldt och Stahlin, när ska problemen lösas? Ge oss en tidsram. Ni kan ju ge tidsramar för alla andra politiska projekt. Det är väl inget fel på mångkulturen?

  Det handlar väl bara om att skapa arbetstillfällen, eller hur? Det är ni ju bra på.

  Sänka skatterna för de företag som fuskar mest. Hoppas att de skaffar de nya kassaapparaterna och börjar anställa vitt, suck…ni vet inte mycket verkar det som… och förstår tydligen än mindre. Belöna brottslingarna och straffa offren. Allt är som vanligt i landet upp och ned m.a.o.

  Tror ni att dem ni riktar er till kommer att anställa vitt så länge det är billigare att anställa svart, och slippa socialt ansvarstagande?

  Böterna på några futtiga tusenlappar för att INTE skaffa de nya kassaregistren är PEANUTS. Ni kan höja böterna till 50 000, det hjälper ändå inte. Vet ni varför? Jo, därför att t.ex. en pizzeria eller thaimatställe drar in mellan 5-10000 svart OM DAN. Så är det, sen kan ni blunda om ni vill.

 163. Arne H skriver:

  Torbjörn

  du som är förmodligen Sverige demokrat, med all respekt givetvis utan baktankar, har du ett hum om SD hemliga trettio punkter?
  Som jag förstår ska dessa punkter tas fram när SD blivit etablerade i riksdagen som för övrigt blir med irakiernas hjälp som är ett taktiskt strategiskt genidrag att låta invandrare stärka SD position och dessutom kan det medföra att ni får över 10 % av folkets röster i riksdagsvalet.

 164. Allemand skriver:

  Arne,
  Jag trodde du var äldre än särskrivningsgänget?

 165. Torbjörn skriver:

  Arne H:

  Nej, jag är inte medlem i Sverigedemokraterna. Jag är kanske inte demokrat överhuvudtaget, när jag tänker efter. Har lite svårt just nu att få grepp på vad Jimme & Co egentligen vill.

 166. Arne H skriver:

  Torbjörn

  Demokrati är farligt, åtminstone av dem som använder demokratin som täckmantel för sin brottsliga handling, politiker m.fl

 167. Moster skriver:

  Jag förstår Anna.
  Det är ju bara resten kvar.
  Hasta luego
  /Moster

 168. soli01 skriver:

  Hallå, Ian! Är du hemma nu. Vi är hungriga nu, har du inte någon kyckling eller så åt oss. 🙂 Du kan ta vad du har!
  Var har du tagit vägen blir faktiskt orolig – hoppas allt är väl!

 169. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – SoliIan har en ung hustru – så han har kanske bättre saker för sig – än att hålla på och mata ”blinda höns på bloggen” med goda frön. 😯

 170. Allemand skriver:

  Blind höna? Tala för dig själv är du snäll.

 171. Allemand skriver:

  Jag ser dig mest som en inkompetent tupp.

 172. Moster skriver:

  Eller kanske rentav som en tuppkyckling som gått vilse i hönshuset 🙂

 173. Josef Boberg skriver:

  Ett gott skratt förlänger livet, verkligen… 😛 😉 🙄

 174. Josef Boberg skriver:

  …och att jämföras med en tuppkyckling vid 69 års LivsErfarenhet i kött – det var en riktig superhöjdare, verkligen… 😳

 175. Arne H skriver:

  Ian behöver verkligen komma in med en ny artikel så att hönsen får något annat att tänka på än att hacka på varandra.

 176. soli01 skriver:

  Arne H – men kycklinglår är väl gott i alla fall. 🙂

 177. Arne H skriver:

  Kvinnolår är godare som kan ge rysningar i hela kroppen eller hur?

 178. soli01 skriver:

  ”Vem äger media och vem har rätt till ordet”. Ja, det var en bra rubrik. Då är det fritt fram att köra med olika lår. 🙂 Att kyckling i alla former är gott det trodde jag var bekant för alla och envar.
  Avslutar härmed ”kycklingdebatten”.

 179. Arne H skriver:

  Humor får väl vi uppskatta hur vi vill och ingenting av de senaste inläggen var roliga och inte mitt heller, jag gav bara svar på tal mot fånerier.

 180. Moster skriver:

  Bissen Arne H

  För mig är ditt återkommande svammel om NationalDemokraterna INTE vare sig humor eller något annat.
  Möjligtvis kan man se dig som en tokrolig figurin!

 181. I Björkman (nimbus) skriver:

  Jag minns en debatt i Tv-Kvällsöppet där den kunnige skriftkonstnären Vilhelm Moberg mosade Olof Palme i en debatt. Palme gick hem stukad och tillintetgjord. Dagen därpå bestämdes att sverige måste ha en journalisthögskola. Rektor blev socialdemokrat. Trots att skribenter företrädesvis var borgerligt lagda kom intagningen till skolan att domineras av elever med vänsteråsikter. Nu finns ingen kvar av den gamla skolan av skribenter och författare som gått den långa hantverksmässiga banan. Alla journalister är stöpt i en samma slev. Nu serveras läsarna inte bara fakta utan även analys och slutsatser. Är detta en slump. Tror inte jag. Det handlar om hjärntvättning, varken mer eller mindre.

 182. Josef Boberg skriver:

  Jo… – I Björkman – eller måhända mera träffande hjärnFörsmutsning, kanske… 💡

 183. Arne H skriver:

  Moster

  Jag undrar vem som svamlar om inte du? När skrev jag något om Nationaldemokraterna, jag tror att du tar fel på person och sådant kan vara förlåtet normalt sett, men nu är det andra gången någon antyder detsamma.
  Att kalla sig Moster istället för sitt riktiga namn är tokroligt om inte bedrövligt så säg.

 184. Moster skriver:

  Arne H och Josef äro som Pimpernel Smith
  resp. Holden Caulfield – fast i motvarv.

  Två gynnare i världsklass med solsken i blick!

 185. Arne H skriver:

  Monster

  Att vara en som du förpliktar, ett litet tips undvik att skriva om personer du inte känner som steg 1 nästa steg 2 skriv om något väsentligt som vi kan ta en ärlig diskussion om
  Att spela pajas sysslar omogna människor med och den kategorin vill du väl då inte tillhöra, men man vet ju aldrig, du kanske inte har blivit vuxen ännu?

 186. Torbjörn skriver:

  Jag tror att jag nu förstår vad Anna menade med sin kommentar ”time to say goodbye”. Jag säger därför också goodbye, till någon/någras glädje får man hoppas.

 187. Arne H skriver:

  Torbjörn

  det gör mig ont om du inte fortsätter och skriver här, du som sett ljuset och vet vad saker och ting handlar om.
  Om du ändrar dig så måste du känna dig välkommen förmodar jag, kanske vi andra inte gett dig den respons du är värd. för dina vettiga kommentarer och då bör vi skärpa oss framöver, så ser jag din insats här.

 188. Torbjörn skriver:

  Arne:

  Jag diskuterar gärna med människor som har diametralt olika åsikter. Det är inte heller så att jag är ute efter någon form av bekräftelse. Mina tankar var av helt annat slag…nåja, vi får väl se.

 189. Arne H. skriver:

  Torbjörn

  Självklart ser jag dig inte som självgod, utan en person som vill se och förstå vad som är reell verklighet. Personligen anser jag att alla som bor i vårt avlånga land skulle satsa på att ingå i samhällsnyttan men tyvärr, det finns för mycket hat och förakt för att vilja stå upp för vårt samhälle.
  Min undran är om det beror på vara politiker eller vår egen dumhet att acceptera allt och komma med den tomma frasen utvecklingen måste ha sin gilla gång?
  Min åsikt är om vi ska bli tillfreds med vårt folk och land så behövs en total förändring på vår mentalitet, för allt bottnar hur vi är mentalt programerade.
  Som utvecklingen har tets sig kan vi inte skylla på att vi har fått en dålig uppfostran utan förenklat sett har vi valt fel umgänge.
  Det är nog hög tid att bli ensamma vargen och strunta i att ingå i en grupp, en bra karl/kvinna reder sig själv, det mottot lever jag under och det tänker jag fortsätta med.
  Jag behöver inte gå i ledband som de flesta gör för att jag är en självständig person med ett högt självförtroende som jag dessutom hjälper andra med att skapa sig.
  Så människovän jag är, ser jag varje individ som en möjlig vän och det tror jag är en fin modell för att bli respekterad som många skulle börja med och inte ifrågasätta sin omgivning med orättfärdig kritik, det finns faktisk välmenande kritik som man kan förmedla om man nu nödvändigtvis måste kritisera någon.
  Nu ska inte någon uppfatta mig som självgod, jag har fått lära mig vad självkritik innebär och det är en av hörnstenarna i vårt liv att ha självkritik som kanske är den viktigaste delen i vårt sätt att fungera som medmänniska.

 190. Anonym skriver:

  ,

 191. Torbjörn skriver:

  Den här är mångkulturens osminkade aniskte. YouTubeklippet är filmat av de svarta afrikanerna själva som slår och förnedrar den vita fransyskan.

  Titta på YouTubeklippet i länken till beska droppa och äcklas. Fy fan säger jag.

  http://beskt.wordpress.com/2010/05/31/frankrike-allt-farligare-for-vita/

 192. Helena Palena skriver:

  Ian: Var i herrans namn har du tagit vägen? Att skomakaren tar semester mellan hägg och syren blev kort i år för här blommar hägg och syren på samma gång.

  Det är pengarna som styr i världen. Läs mitt inlägg på Newsmill!

  http://www.newsmill.se/inlagg/2010/06/01/grattis-svenska-dagbladet-forsta-tidning-som-skriver-om-vart-sjuka-finanssystem

 193. LasseLucidor skriver:

  Han har ju gift sig ju och dessutom måste han springa till varje radiokanal som vill prata med honom för att inte glömmas bort.

 194. Allemand skriver:

  Det är väl två veckor sedan han gift sig? Då har väl sänghalmen hunnit kallna och han kan gå tillbaka till väsentligheterna.

 195. Tom Pilibi skriver:

  Håller denna blogg på att självdö?
  Eller är det Junker Morgonröd och hans ekonomiska new world order som ligger bakom förfallet?

 196. TGV skriver:

  Merit Wager är i farten igen. Denna gång med utdrag av autentiska intervjuer med asylsökande. Det är bortom all förståelse att detta kan fortgå. Varför stoppas inte vansinnet genom att man ändrar regler och procedurer. Surrealistiskt.

  http://meritwager.wordpress.com/2010/06/04/del-av-en-autentisk-asylintervju-i-maj-2010/

  http://meritwager.wordpress.com/2009/10/09/autentisk-asylutredning-i-oktober-2009/

 197. […] Ian om journalisterna som skakar av sig sin låtsas-objektivitet och blir ”politiker med rätt att skriva”. -Låter som UA i ttela Posted on 4 juni, 2010 by thomassdkarlsen Vem äger media och vem har rätt till ordet? […]

 198. nyfikenienstrut skriver:

  Trevlig blogg. Hittade hit för första gången. Alltid varit ett stort fan av Ian.

  Har aldrig sett greven personligen men ofta på TV och slagits av hur lång han ser ut jämfört med de flesta andra. Kanske inte riktigt knyter an till ämnet, men…

  Någon som vet hur lång Ian är?

 199. Måna Sehlin skriver:

  3:47

  Fivefoottwo and eyes of blue

 200. Allemand skriver:

  Has anybody seen my boy?

 201. Måna Sehlin skriver:

  Allemand

  Rgds,
  Shane Fenton (Alvin Stardust)
  🙂

 202. trannel skriver:

  nyfikenienstrut/Måna Sehlin

  Five foot two är en rejäl underskattning av denne reslige greves längd. Mitt stalltips är six foot four.
  Låt honom själv bekänna sin storlek!

  Då kan vi kanske fylla i melodin.

  Mvh (speciellt till Allemand)

 203. Måna Sahlin skriver:

  nyfikenienstrut lär med sannolikhet gränsande till visshet vara ännu en synonym för dwn lille Ekorren (även känd som Byskebusen).

  Vad gör mig tämligen säker på saken?
  Jo – djupet, nyanserna samt alla tolkningsmöjligheterna i nyfikenienstruts uttalande, tycks mig såsom kopior av den gode busens tidigare orkestreringar à la new age.

 204. Måna Sehlin skriver:

  Eller kan det möjligen vara hillary-pillary som smugit sig in här bakvägen?

  Eller rentav Kioskägarens argbigga till hustru på västgötaslätten (som nu för tiden mest förgiftar utrikesministerns blogg?

 205. Måna Sehlin skriver:

  Homage till alla socialistfeminister och andra genuskorrekta varelser i vårt avlånga land.

  QUID LEVIUS PLUMA
  Vad är lättare än fjäder?
  Dammet, som med vädret far.
  Vad är lättare än väder?
  Kvinnohjärtat, blir mitt svar.

 206. Cavatus skriver:

  Missa inte journalisten Julia Caesars vassa krönikor. Länkar till samtliga finns här:

  http://aktualia.wordpress.com/julia-caesar/

 207. Arne H skriver:

  Det här skulle Mona Sahlin läsa.
  Den här fråga skulle dras inför domstol som jag riktat till M.S.

  Mona Sahlin det är, snart dags att betala? Socialdemokraterna konfiskerade under åren 1999 – 2001 258.000.000.000 (tvåhundrafemtioåtta miljarder) ur AP-fonderna med löfte om att miljarderna skulle återbetalas. ”Krona för krona” som Göran Persson uttryckte sig. När man går tillbaka i historien kan jag inte finna att Mona Sahlin protesterade mot Perssons beslut. Alltså är han som god Socialdemokrat delaktig i beslutet. Om nu vänsterkoalitionen vinner valet borde det vara dags att stå för utfästelserna och återföra kapitalet till AP-fonderna. Med en ränta om 4% har summan i år vuxit till 382.000.000.000 (trehundraåttiotvå miljarder). Hade man inte konfiskerat dessa pengar hade pensionärerna sluppit drabbas av sänkta pensioner och högre beskattning av den redan låga pensionen. Som partiets ledande socialdemokrat undrar jag hur du, Mona Sahlin, kommer agera i den här frågan om ni vinner valet? Tiga som vanligt, skylla ifrån dig eller tänker du ställa krav på dig själv och din partiledning för en återbetalning? För Socialdemokrater står väl för sina löften? Eller?

 208. Penumbra skriver:

  Arne H,

  Svenska pensionärer kan säga adjö till dessa pengar – de lär vi aldrig se igen.

  Pensionerna i sig liksom övriga villkor för pensionärerna, så som åldringsvård, bestäms av det ekonomiska läget i rådande stund, i alla fall. Där har Alliansen ett övertag eftersom deras politik är bättre på att skapa välfärdsresurser än socialisternas bidragselände. Så låt oss hoppas att Alliansen fortsätter regera i Sverige efter september.

  Men det finns en faktor som inte ens Alliansen rår över – världsläget. Ser inte bra ut efter avslöjandena kring EU-ländernas skraltiga statsfinanser med påföljande åtstramningar. För att inte tala om den skakiga börsen med allt vad det innebär för pensionsfondernas tillväxt.

  Kanske upptäcker världen att det enda som skapar välfärd är arbete och att det inte går att leva på lån in i det oändliga samt tjäna pengar på att ”ompaketera” lån och låna ut med värdelösa värden som säkerhet.

  Låt oss hoppas det, men den korkade mänskligheten lär sina läxor först när den riktiga hungern sätter in, eller ännu värre – när bomberna börjar ”regna” ner. Svårt att vara optimist när man har betraktat världen i ungefär 60 år….

 209. Torbjörn skriver:

  Ja, pensionärerna kan säga ajöss till pengarna. Vi ska ta hit fler invandrare. Vi behöver det för välfärden. Det skapar jobb. Tänk vad många arbetstillfällen nattens terrorupplopp i Rinkeby skapar. Glasmästare, städare, byggnadsarbetare, skadereglerare på försäkringsbolag, klottersanerare mm mm. Allt ska dessutom finansieras med skattepengar. Dessutom behöver vi invandrare eftersom vi har påstådd arbetskraftsbrist.

 210. Torbjörn skriver:

  När ska svensken sluta acceptera att VÅRT land bokstavligen våldtas och skövlas av efterblivna horder från arabvärlden och afrika?

  Den senaste rapporten om att bara 25% av somalierna är behöriga till gymnasiet säger en hel del. Som alla utan skygglappar vetat hela tiden. Det är gamla sanningar, INTE FÖRDOMAR, som idag blivit rasistiska att påtala. Jag tror dock att många av dessa godkända inte borde ha blivit det. Det har varit uppe i pressen förut att lärarna i invandrarområdena ofta sätter glädjebetyg för att vara schyssta. Det märks sedan på gymnasiet.

  Många var de som blev besvikna när sanningen/lögnen om Rinkebyskolans höga standard uppdagades.

 211. Arne H skriver:

  Toebjörn och prenumbra

  självklart delar jag er åsikt om pensionpengarna och vilka som gör det omöjligt för oss.
  Jag skulle rekommendera er att gå in på Sourze.se och skriva vad ni tycker och anser och det kan ni göra anonymt eller att ni registrerar er,
  Förmodligen har ni varit inne där och läst och inte vill vara med, risken är stor att bli mobbad om man skriver inkorrekta sannigar precis det som politikerna kallar för rasistiskt, alltså PK folket är i dominans på Sourze..
  Här är en sida värd att läsa som jag fick ifrån Polismyndigheten i morse.
  http://www.svenskpolis.se/sv/Artikelarkiv/Artiklar-2010/maj-2010/Sa-ska-polisen-vinna-invanarnas-fortroende-i-Vivalla/

 212. solsburyhill skriver:

  Ian,

  Jag utgår ifrån att du fortfarande är vid god vigör.

  Jag tror att det börjar bli dags att komma med nytt stoff, såvida ej din tanke har blivit att bloggen skall självdö.

  Det finns en hel del aktualiteter som med fördel skulle kunna debatteras.

  Kasta pinnen så får vi se vem som springer efter den…

 213. Torbjörn skriver:

  Nu är det dags att göra något. En fråga till er alla som kommenterat här på regelbunden basis, och uppfatter er som rättskaffens människor; När går gränsen tycker ni för att slå tillbaka med våld mot de krafter som vill förstöra Sverige?

  Politikerna har uppenbarligen inte viljan att göra något. De har kört med samma felaktiga problemtolkningar och bortförklaringar till det mångkulturella systemfelet i årtioenden nu. Polisen är rädd och SVERIGE BRINNER!!

  Vet inte om ni såg BBC-dokumentären om ”Mugabe-och de vita afrikanerna”. En kvinna sa något intressant. Hon sa: Det hjälper inte att flytta, man tar med sig problemen dit man kommer. Kan det vara sannare angående invandringen till Sverige?

  Hur många skattemiljarder ska vi jobba ihop eller låna för att betala för all förstörd egendom och för att bekosta uppehälle och meningslös utbildning åt människor som hatar oss? Hur länge ska vi acceptera detta? Fan, vad förbannad jag är.

  Regeringen Reinfeldt, nu säger jag, antingen tar ni och stoppar denna omotiverade vansinnesinvandring eller också kommer ni att få problem med vanliga svenskar som jag själv. Vi har tröttnat på eran lögnpolitik om det mångkulturella samhällets förträfflighet. Och om lögnen om behovet av arbetskraftsinvandring. Och om lögnen om att det är flyktingar som kommer hit.

  Terrorvälde i invandrarföroterna, tiotusentals person och åldringsrån, en våldtäktsstatistik som för tankarna till ett land under invasion av främmande makt, skadegörelse och klotter som bara de kostar miljarder att åtgärda per år. TILL INGEN NYTTA. Nästa dag är det likadant IGEN! En skola om dan brinner i Sverige. Polis och brandmän är under ständig attack. Om inte det är TERRORISM, VAD FASEN ÄR DÅ TERRORISM??? Dagliga skottlossningar på gator och torg runt om i Sverige.

  Ni bokstavligen ÖSER pengar över invandringsproblemen i Sverige. Nya badhus, fritidgårdar, storsatsningar inom allmännyttan för att renovera bostadsområdena, väktare, lugna gatan, ytterstadssatsningar, utbildning, organistionsbidrag, närpolis, förtur till arbeten för invandrare mm mm i all oändlighet. INGENTING HJÄLPER!!! Samtidigt tar ni hit fler och fler av dessa lycksökare som medför ständigt ökande kostnader. Varför då? Till vilken nytta?

  Att strama upp reglerna och införa ett stopp vore en smal sak och skulle ta en månad att sjösätta. Ändå görs inget trots att problemen bara förvärras? VARFÖR????? Vilka är era syften?

  Jag säger det, nu när ni är på väg att ändra lagen så att fr.o.m. i höst så kommer militären att kunna sättas in mot svenska folket; DET LÄR NI BEHÖVA!!

 214. Allemand skriver:

  Jag tänker göra det jag kan, nämligen rösta på SD den 19.9.

 215. Torbjörn skriver:

  @Allemand:

  Fortsätter det i den här takten så finns inte mycket kvar av Sverige den 19:e september.

  Jag förstår dig och andra som röstar på SD (det lutar väl åt att min röst hamnar där också), även om det inte kommer att förändra något i sak. Det sägs att tron kan försätta berg och att hoppet är det sista som överger oss. Man vill gärna gripa det där sista halmstrået. Må så vara, men det verkar tyvärr som att den nuvarande diskursen i svensk politik är förutbestämd av de som styr landet.

  Jag tror inte att Reinfeldt, Bildt, Björklund, Littorin, Billström, Hägglund, Schlingmann, Olofsson m. fl. är så dumma i huvudet att de inte vet vad de gör. Sabuni har fått fribiljett till ministerposten pga hudfärg, vilken ju sägs inte spela någon roll i Sverige, så jag lämnar en tydlig reservation där.

  Utan tvekan är globaliseringen här. Men inte på det sätt som den beskrivs för oss. Hur brukar det låta? ”Människorna har kommit närmare varandra”. Eller ”det är lättare att resa nuförtiden”.

  Vad vi har fått är en ENVÄGS migration från U-världen till Europa och USA. Samt en värld där storföretagen kan härja fritt. Det är inte lättare och resa nu än förr. Och några nya vänner har jag inte heller märkt av jämfört med innan. Att globaliseringen i fråga om migrationen skulle vara oundviklig är en myt. Kina, Thailand, Japan, Iran, Zimbabwe m.fl. har inte öppnat upp sig för invandring. Snarare tilltar nationalismen i många länder.

  Alltså talar vi om en MEDVETET ILLASINNAD politik mot Sverige och svenskarna. Inte bara i Sverige förresten. Mönstret går igen i hela Europa.

  Frankrike står ännu ett par steg närmare sammanbrott och inre kaos än Sverige. Detta TROTS att man ända sedan åttiotalet fram till valet 2002 hade ett betydande nationalistiskt parti (Front National) representerat i nationalförsamlingen, med möjlighet att upplysa och påverka folk, (det sägs att en 35% av fransmännen någon gång röstat på Front National). Det hjälpte alltså inte ett dugg. Invandringen och isalmiseringen fortsatte och pågår ohämmat, och Frankrike är nu otroligt nära ”point of no return”.

  Att tvinga folk att assimilera sig till ett samhälle går helt enkelt inte. Lika lite som att jag någonsin kommer att bli muslim, lika lite kommer den absoluta majoriteten muslimer här att bli svenskar. Återstår då att i slutändan kringgå lagar för att utvisa dem, eller för alltid leva med problemen. Den demografiska utvecklingen talar tydligt till vår nackdel, och sanningens minut kryper närmare. Det kommer att bli bråk. På allvar!

 216. Arne H skriver:

  Torbjörn

  Jag utgår ifrån att du läser den information som finns på nätet och tar del av skvallerkrönikorna i TV kanalerna som tillrättalagt med de vinklade budskap som ska dämpa svenska folket att inte göra uppror. Antirasist organisationer med sitt flumfolk är den starkaste dämpningen mot eventuellt uppror mot regimen. Tänk att vi svenskar fördömde kolonisering av andra länder och i dag låter vi oss själva bli koloniserade på frivillig väg? Jag har bara en önskan att ingen röstar på ett riksdagsparti och främst de som är motståndare till denna påtvingade mångkultur som de politiska idioter klubbade igenom i riksdagen 1975. I sak skulle vi ge fan i politikernas önskan att inte börja slå ihjäl sånt pack som framstår som terroristiska mordbrännare i Rinkeby som visar visar sitt hat mot oss svenskar. Undrar vad som skulle hända om den kategorin blev ihjälslagna varje gång de terroriserade samhället, Personligen tror jag att det blev lugnt i landet ifrån dessa dårar som är inne på att ställa till djävulskap.

 217. Lasse Henriksson skriver:

  Så här skriver Carl Bildt på sin blogg betr. valresultatet i Holland.
  Min fråga blir huruvida det finns en hemlig agenda i Sverige och Europa bland ”de etablerade” (PK) som säger att islam och/eller islamister ej på något sätt får kritiseras?
  I mina ögon borde Carl Bildt i stället kommentera kravallerna i Rinkeby och hur dessa påverkar den ”tysta massan” i landet.

  ****************************************************
  CB skriver:

  Resultatet från gårdagens val i Nederländerna kommer att leda till en långdragen och komplicerad regeringsbildning.
  Det finns dock all anledning att hoppas på att man i denna tydligt håller avståndet till de krafter som främst verkar bygga på fördomar och fiendeskap mot i första hand islam.
  *****************************************************

 218. Arne H skriver:

  Lasse Henriksson

  Angående Rinkeby kravallerna så hade inte Aftonbladet den minsta notis om det inträffade i gårdagens nät upplaga? Hur skall man tolka detta, angående den tysta massan.

 219. solsburyhill skriver:

  Den grundläggande tanken bakom den mångkulturella samhällsmodellen, som politikerna försvarar in i det sista och som du också finner i de flesta länder, är lika skrämmande som den är smart.

  Samhällsstrukturen löses upp inifrån genom konflikter mellan intressegrupperingar med skilda etniska, kulturella, religösa och sociala band – allt utan någon inblandning av den styrande eliten. Pöbeln tar m.a.o. kål på sig själva.

  Något annat nu (om än till viss del relaterat till ovanstående):

  Vad har Urban Bäckström, Carl Bildt, Lars Renström och Jacob Wallenberg gemensamt?

  Jo, de var samtliga närvarande vid senaste Bilderbergmötet som hölls i Sitges i Spanien den 3 till 6 juni.

  Bifogar fullständig närvarolista här nedan. Kanske värt att hålla några av dessa namn på minnet.

  Bilderberg Meetings
  Sitges, Spain June 3-6, 2010

  Final List of Participants

  Honorary Chairman: BEL, Davignon, Etienne
  Vice Chairman: Suez-Tractebel

  DEU, Ackermann, Josef, Chair. of the Management Board, Deutsche Bank AG
  GBR, Agius, Marcus, Chairman, Barclays Bank PLC
  TUR, Akir Vatan, Ru en , Today’s Zaman Journalist
  ESP, Alierta, César, Chairman and CEO, Telefónica
  INT, Almunia, Joaquín, Commissioner, European Commission
  USA, Altman, Roger C. Chairman, Evercore Partners Inc.
  USA, Arrison, Sonia, Author and policy analyst
  SWE, Bäckström, Urban, Director General, Confederation of Swedish Enterprise
  PRT, Balsemâo. Francisco Pinto, Chairman and CEO, IMPRESA, S.G.P.S.; Former Prime Minister
  ITA, Bernabé. Franco, CEO, Telecom Italia S.p.A.
  SWE, Bildt, Carl, Minister of Foreign Affairs
  FIN, Blåfield Antti, Senior Editorial Writer, Helsingin Sanomat
  ESP, Botín, Ana P., Executive Chairman, Banesto
  NOR, Brandtzaeg, Svein Richard, CEO, Norsk Hydro ASA
  AUT, Bronner, Oscar, Publisher and Editor, Der Standard
  CAN, Campbell, Gordon, Premier of British Columbia
  ESP, Carvajal Urquijo, Jaime, Managing Director, Advent International
  FRA, Castries, Henri de, Chairman of the Management Board and CEO, AXA
  ESP, Cebrián, Juan Luis, CEO, PRISA
  ESP, Cisneros, Gustavo A., Chairman and CEO, Cisneros Group of Companies
  CAN, Clark, W. Edmund, President and CEO, TD Bank Financial Group
  USA, Collins, Timothy C., Senior Managing Director and CEO, Ripplewood Holdings, LLC
  ITA, Conti, Fulvio, CEO and General Manager, Enel SpA
  GRC, David, George A., Chairman, Coca-Cola H.B.C. S.A.
  DNK, Eldrup, Anders, CEO, DONG Energy
  ITA, Elkann, John, Chairman, Fiat S.p.A.
  DEU, Enders, Thomas, CEO, Airbus SAS
  ESP, Entrecanales, José M., Chairman, Acciona
  DNK, Federspiel, Ulrik, Vice President Global Affairs, Haldor Topsoe A/S
  USA, Feldstein, Martin S., George F. Baker Professor of Economics, Harvard University
  USA, Ferguson, Niall, Laurence A. Tisch Professor of History, Harvard University
  AUT, Fischer, Heinz, Federal President
  IRL, Gallagher, Paul, Attorney General
  USA, Gates, William H., Co-chair, Gates Foundation and Chairman, Microsoft Corp.
  USA, Gordon, Philip H., Assistant Secretary of State for European and Eurasian Affairs
  USA, Graham, Donald E., Chairman and CEO, The Washington Post Company
  INT, Gucht, Karel de, Commissioner, European Commission
  TUR, Gürel, Z. Damla, Special Adviser to the President on EU Affairs
  NLD, Halberstadt, Victor, Prof. of Eco., Leiden Univ; Former Hon Sec. Gen. of Bilderberg
  USA, Holbrooke, Richard C., Special Representative for Afghanistan and Pakistan
  NLD, Hommen, Jan H.M., Chairman, ING Group
  USA, Hormats, Robert D., Under Secretary for Economic, Energy and Agricultural Affairs
  BEL, Huyghebaert, Jan, Chairman of the Board of Directors, KBC Group
  USA, Johnson, James A., Vice Chairman, Perseus, LLC
  FIN, Katainen, Jyrki, Minister of Finance
  USA, Keane, John M., Senior Partner, SCP Partners
  GBR, Kerr, John, Mem., House of Lords; Deputy Chairman, Royal Dutch Shell plc.
  USA, Kissinger, Henry A., Chairman, Kissinger Associates, Inc.
  USA, Kleinfeld, Klaus, Chairman and CEO, Alcoa
  TUR, Koc, Mustafa V., Chairman, KOÁ Holding A.
  USA, Kravis, Henry R., Founding Partner, Kohlberg Kravis Roberts & Co.
  USA, Kravis, Marie-JosÈe, Senior Fellow, Hudson Institute, Inc.
  INT, Kroes, Neelie, Commissioner, European Commission
  USA, Lander, Eric S., President and Director, Broad Institute of Harvard and MIT
  FRA, Lauvergeon, Anne, Chairman of the Executive Board, AREVA
  ESP, León Gross, Bernardino, Secretary General, Office of the Prime Minister
  DEU, L´Scher, Peter, Chairman of the Board of Management, Siemens AG
  NOR, Magnus, Birger, Chairman, Storebrand ASA
  CAN, Mansbridge, Peter, Chief Correspondent, Canadian Broadcasting Corp.
  USA, Mathews, Jessica T., President, Carnegie Endowment for International Peace
  CAN, McKenna, Frank, Deputy Chair, TD Bank Financial Group
  GBR, Micklethwait, John, Editor-in-Chief, The Economist
  FRA, Montbrial, Thierry de, President, French Institute for International Relations
  ITA, Monti, Mario, President, Universitá Commerciale Luigi Bocconi
  INT, Moyo, Dambisa F., Economist and Author
  USA, Mundie, Craig J., Chief Research and Strategy Officer, Microsoft Corp.
  NOR, Myklebust, Egil, Former Chair. of the Board of Directors SAS, Norsk Hydro ASA
  USA, Naím, Moisés, Editor-in-Chief, Foreign Policy
  ESP, Nin Génova, Juan María, President and CEO, La Caixa
  DNK, Nyrup Rasmussen, Poul, Former Prime Minister
  GBR, Oldham, John, National Clinical Lead for Quality and Productivity
  FIN, Ollila, Jorma, Chairman, Royal Dutch Shell plc
  USA, Orszag, Peter R., Director, Office of Management and Budget
  TUR, Ozilhan, Tuncay, Chairman, Anadolu Group
  ITA, Padoa-Schioppa, Tommaso, Former Minister of Finance; President of Notre Europe
  GRC, Papaconstantinou, George, Minister of Finance
  USA, Parker, Sean, Managing Partner, Founders Fund
  USA, Pearl, Frank H., Chairman and CEO, Perseus, LLC
  USA, Perle, Richard N., Resident Fellow, Ame. Enterprise Inst. for Public Policy Research
  ESP, Polanco, Ignacio, Chairman, Grupo PRISA
  CAN, Prichard, J. Robert S., President and CEO, Metrolinx
  NLD, Queen Beatrix, Queen of Netherlands
  ESP, Queen Sofia , Queen of Spain
  FRA, Ramanantsoa, Bernard, Dean, HEC Paris Group
  PRT, Rangel, Paulo, Member, European Parliament
  CAN, Reisman, Heather M., Chair and CEO, Indigo Books & Music Inc.
  SWE, Renström, Lars, President and CEO, Alfa Laval
  NLD, Rinnooy Kan, Alexander H.G., Chairman, Social and Economic Council of the Netherlands (SER)
  ITA, Rocca, Gianfelice, Chairman, Techint
  ESP, Rodriguez Inciarte, MatÌas, Executive Vice Chairman, Grupo Santander
  USA, Rose, Charlie, Producer, Rose Communications
  USA, Rubin, Robert E., Co-Chairman, CFR; Former Sec. of the Treasury
  TUR, Sabanci Dincer, Suzan, Chairman, Akbank
  ITA, Scaroni, Paolo, CEO, Eni S.p.A.
  USA, Schmidt, Eric, CEO and Chairman of the Board, Google
  AUT, Scholten, Rudolf, Mem. Board of Exe. Dir., Oesterreichische Kontrollbank AG
  DEU, Scholz, OlafVice, Chairman, SPD
  INT, Sheeran, Josette, Executive Director, United Nations World Food Program
  INT, Solana Madariaga, Javier, Former Secretary General, Council of the European Union
  USA, Steinberg, James B., Deputy Secretary of State
  INT, Stigson, Björn, President, World Business Council for Sustainable Development
  USA, Summers, Lawrence H., Director, National Economic Council
  IRL, Sutherland, Peter D., Chairman, Goldman Sachs International
  GBR, Taylor, J. Martin, Chairman, Syngenta International AG
  PRT, Teixeira dos Santos, Fernando, Minister of State and Finance
  USA, Thiel, Peter A., President, Clarium Capital Management, LLC
  GRC, Tsoukalis, Loukas, President, ELIAMEP
  INT, Tumpel-Gugerell, Gertrude, Member of the Executive Board, European Central Bank
  USA, Varney, Christine A., Assistant Attorney General for Antitrust
  CHE, Vasella, Daniel L., Chairman, Novartis AG
  USA, Volcker, Paul A., Chairman, Economic Recovery Advisory Board
  CHE, Voser, Peter, CEO, Royal Dutch Shell plc
  FIN, Wahlroos, Björn, Chairman, Sampo plc
  CHE, Waldvogel, Francis A., Chairman, Novartis Venture Fund
  SWE, Wallenberg, Jacob, Chairman, Investor AB
  NLD, Wellink, Nout , President, De Nederlandsche Bank
  USA, West, F.J. Bing, Author
  GBR, Williams, Shirley, Member, House of Lords
  USA, Wolfensohn, James D., Chairman, Wolfensohn & Company, LLC
  ESP, Zapatero, José Luis Rodriguez, Prime Minister
  DEU, Zetsche, Dieter, Chairman, Daimler AG
  INT, Zoellick, Robert B., President, The World Bank Group

  Rapporteurs

  GBR, Bredow, Vendeline von, Business Correspondent, The Economist
  GBR, Wooldridge, Adrian D., Business Correspondent, The Economist

 220. Lasse Henriksson skriver:

  Så kommer då anhängaren av New World Order (inkl. Bilderberghataren och konspirationisten) Solsburyhill
  dragandes med sin urvattnade skåpmat en gång till.

  Antagligen anser han (Solsburyhill) att Carl Bildt även kan vara inblandad i nineeleven och andra fantastiska (och fanatiska) konspirationsteorier.

  För min del räcker det att Carl Bildt (och de flesta andra PK- anhängare) för jämnan skyddar islamister till sista blodsdroppen – här anser jag att det måste finnas en dold agenda som de (PK- folket) lutar sig emot.

 221. Arne H skriver:

  Lasse H

  Som sympatisör av Vaken.se så har jag även personliga åsikter om hur människor blir hjärntvättade mot sin egen vilja, genom att läsa böcker där de flesta okritiskt tar emot dess budskap.
  Jag ägnar mig åt några timmar varje dag att försöka förstå hur folk resonerar och framför allt vad de faller för som politiskt ideal (alla riksdagens partier ingår inte i något politiskt ideal inte ens vårt politiska system)
  Just idag hittade jag denna webbsida som är läsvärd som ger en aha” upplevelse, som faktiskt kan få en att tänka till före, innan man yttrar sig, som sig bör dessutom så att man inte kommer med skrivna fnoskler.
  http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=688

 222. Lasse Henriksson skriver:

  För mig är sympatisörer av vaken.se lika med försåtliga irrbloss.
  That´s enough eller som vi säger på ren svenska – ett oomkullrunkeligt faktum!

 223. Josef Boberg skriver:

  Seraphs Videoblogg: Kalla Fakta går till attack (swedish 9/11 hit piece) (video ca 3 min) – ”Jaha ja, då är det bäst man slutar ställa frågor och bara ställer sig i ledet som en zombie, annars är man ju en sektmedlem och ett hot mot samhället. Kalla Fakta den 1 november kl 19:20. Vi får väl se hur mycket så ‘kallad fakta’ som är med. 😀 Inte så mycket, antar jag.”

 224. Josef Boberg skriver:

  Kalla Fakta den 1 november kl 19:20 (vido ca 29 min)

  Reportrarna Jonas Berg och Aleksandar Vujanovic har granskat världens mest spridda konspirationsteori, den så kallade Sanningsrörelsen. De ifrågasätter den officiella förklaring till vem som ligger bakom attackerna i USA den 11 september 2001.

 225. Arne H skriver:

  Lasse Henriksson

  Jag kan hålla med dig så pass, deras svans möjligtvis, men som i alla organisationers svansar är de ”förvirrade och enögda” men annars har de styrande korrekta uppgifter att läsa om.

 226. Måna Sehlin skriver:

  Idag medverkar vår ”försvunne” bloggvärd i TV4- programmet Bröllopsstudion 19.30

  Panelen som består av Peder Lamm och Ian Wachtmeister reder ut vilket förhållande kungahuset och adeln har till varandra.

 227. Måna Sehlin skriver:

  Apropå upploppen i Rinkeby.

  De inblandade och deras sympatisörer (välgörare) inom det korrekta politikerskrået skyller på samhället. Typexempel är sossarnas talesman herr Austodillo.
  Det är absolut INTE bråkmakarnas fel!

  Törhända kan man uppmana alla läsare här till en liten delikat uppgift:
  NÄMN ETT ENDA LAND I VÄRLDEN DÄR ISLAMISTER HAR INTEGRERATS PÅ ETT FÖRTJÄNSTFULLT SÄTT – DVS ETT ENDA LAND DÄR ISLAMISTERNA ANPASSAT SIG TILL DET RÅDANDE SAMHÄLLSKICKET.

 228. TGV skriver:

  Varför ska den där lille fjanten Peder Lamm vara med precis överallt? Kan han inte hålla sig till antikviteter?

 229. Rosenhane skriver:

  Ha tålamod!
  Bloggen håller inte på att dö, Ian har andra järn i elden men återkommer säkert en vacker dag.

  TGV, varför ska du din store fjant vara med över huvud taget?

 230. Arne H. skriver:

  Har ni tänkt rösta i år efter hur vårt land ska se ut? Men läs det här först så ni är väl insatta i vad samtliga riksdagspartier blundar för!
  http://politisktinkorrekt.info/

 231. Arne H. skriver:

  Om någon är intresserad att bemöta ett ombud för AFA eller frottera sig med denna organisation och dryfta era åsikter
  så finns deras representant på denna E-post adress.
  ombudet@lawyer.com

  Ett annat alternativ är att gå in på Sourze.se och bemöta
  honom direkt på någon tråd där han för sin kamp mot SD
  under signaturen ”ombudet”

 232. Arne H. skriver:

  Det ska sägas att jag just nu för en dialog med honom via mail och kanske kan få ombudet honom på bättre tankar och värderingar att åtminstone sluta upp med, att ha en svenskfientlig framtoning.

 233. Johnny skriver:

  Har Ian dött eller bara slutat blogga?

 234. joffe skriver:

  Ian har säkerligen inte alls dött! – Bara verbalt.

  Han tillhör bara den intelligenta eliten av människor som inser att det lönar föga att ens på detta sätt bli hörd.

  Han gör en stor gärning med tystnaden! Du och jag vaknar till och säger oss! Vad händer med Sverige?
  Vi är ju på katastrofkurs!

  Har vi konstaterat detta finns bara ett politiskt svensk parti som vill och önskar följa upp en felaktig politik att förändra och det är Sverige- Demokraterna.

  Jag flyttade från Sverige för 30 år sedan efter att jag brevledes från samtliga politiska partier fick svar att INGET parti hade intresse av att förändra invandringspolitik. Ej heller ville man besvara min enkla fråga om Sveriges tänkta framtida utveckling.
  Inget parti hade någon framtida idé.

  Det var lätt att flytta till ett nytt land som hade intresse av vår familj på fem.

  Vad hände sedan med denna okontrollerade influx till Sverige. Ni borde skämmas som inte har kontroll på folk som kommer in. Nu sitter ni i rävsaxen.

  En utväg! Sjuklöverpartierna är NONONONO vid kommande val! – SD KAN RÄDDA DET LILLA SOM FINNS KVAR AV FOSTERLAND SVERIGE! RÖSTA PÅ DEM! Om inte så har ni gjort bort er för all framtid och ni blir en muslimsk nation inom en 20-års period. LYCKA TILL!

 235. Arne skriver:

  Vem äger media, frågan är bra och tänk om den media gav utrymme åt alla politiska partier men så roligt lär det väl aldrig bli?
  Hur som hest skulle detta sk Frihetspartiet vara överlyckliga om de fick draghjälp av massmedia.
  http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/frihetspartiet/pressrelease/view/allmaen-programfoerklaring-foer-frihetspartiet-360591

 236. Torbjörn skriver:

  Islamiseringen av europa fortskrider. Här ett utmärkt exempel lånat från ”politiskt inkorrekt” hur Frankrike håller på att dö av islam. Den gamla idyllen har på endast 40 år förvandlats till soptipp.

  Som sagt…
  Islamofobi är ingen sjukdom. Det är ett friskhetstecken.

  http://politisktinkorrekt.info/2010/06/22/paris-borgmastare-forbjuder-korv-och-vinfest/#more-45544

 237. Arne skriver:

  Torbjörn

  Kom hem så här mitt i natten efter att varit bortrest några dar och gick in på YouTube för att leta efter ett video tips jag fått på tåget från Dalarna av en verkligen sann svensk som skulle hålla med dig för din kommentar. Självklart är det så när han berättade det mesta han visste om muslimer och deras länder han har besökt och studerat deras seder och bruk, kunnig person m.a.o.
  Här är den rekomenderade video.

 238. Arne skriver:

  Det här är lånat av Sourze.se som är ett avskräckande exempel på hur en rättshaverist försöker få upprättelse som knarklangare.
  Jag hoppas att samtliga länkar fungerar om inte så ska jag hämta dem och lägga dem separat i nästa kommentarbås.

  Citat: ombudet/ ”Ett annat steg vore att införa en narkotikapolitik som motsvarar den i Portugal. Där legaliserades år 2001 allt innehav för eget bruk, oavsett narkotikasort.” (Helt fel singnaler till kommande generationer om något så sjukt förslag skulle genomföras.) Citat: ”Vi har aldrig haft lägre priser och större utbud än nu.” (Tacka fan för det när tullen har fått begränsade resurser för att stoppa skiten redan vid gränsen.) Finns bara ett sätt, att höja straffen rejält i avskräckande syfte, nu kalkylerar knarksmugglarna med de låga straffen i förhållande till de stora pengarna. För din egen del var tydligen straffet för lågt.
  Du muckade från ett knarkrelaterat brott 27/1 2007 internerad i tre år och sex månader, gripen på nytt 15/5 2009 för nya knarkaffärer. Du satt åtta månader i allmänna häktet i Uppsala. Du har överklagat i högre instans och för sökt trolla bort åklagarens bevisföring. Intressant att höra hur det hela utvecklas, för domstolen har väl inte sagt sitt än? Källor: [länk] Del 1:[länk] Del 2:[länk] Del 3:[länk] Del 4:[länk]
  OBS! denna man blir omhuldad av vissa skribenter på Sourze och dessutom lägger han ut de mail han får privat på sin blogg? ombudet@lawyer.com om någon är intresserad att skriva till honom?

 239. Arne skriver:

  Rättshaveristen Michael Gajditza vandel som han försöker smita ifrån med överklagande till domstol.

  https://www.flashback.org/t379544p13

  http://blogg.aftonbladet.se/21909/2010/01/bakgrunden-overklagandet-och-resningsgrunden

  http://blogg.aftonbladet.se/21909/2010/01/bakgrunden-overklagandet-och-resningsgrunden-del-2

  http://blogg.aftonbladet.se/21909/2010/01/bakgrunden-overklagandet-och-resningsgrunden-del-3

  http://blogg.aftonbladet.se/21909/2010/01/bakgrunden-overklagandet-och-resningsgrunden-del-4

  Klicka gärna på sidinfo med namnet Nisse som Michaell hänger ut Nisses mail på Sourze. Här har vi en praktfull polack som struntar i allt vad hederlighet heter och det värsta är att Sourze redaktion fattar inte att de låter en gangster få lägga in artiklar där det handlar om SD m.m. som är nazistparti enligt ombudet” han som tidigare varit ombud för Hell Angels”! när det gäller knarkhandel. omhuldas av vissa skribenter på Sourze, ”ombudet” är hans nick på Sourze.se

 240. Allemand skriver:

  Glad Midsommar, greven.

 241. Anna skriver:

  Vår bloggvärd, Ian, sällar sig till ”historiska” händelser genom tiderna den 18 april (v.g. se nedan) genom att detta datum inofficiellt lägga ner sin blogg.
  Jag förstår honom! Det återstår ju nästan enbart kufar
  med lallande och lullande pikareskframtoning.
  TREVLIG SOMMAR!

  ******************************************************

  Den 18 april är den 108:e dagen på året i den gregorianska kalendern (109:e under skottår). Det återstår 257 dagar av året.

  1808 – Svenska armén vinner slaget vid Siikajoki.
  1864 – Danska trupper besegras av preussiska och österrikiska trupper i slaget vid Dybbøl.
  1906 – En jordbävning vid San Andreasförkastningen i Kalifornien, USA med den beräknade styrkan av 7,8 på Richterskalan drabbar San Francisco varvid omfattande skador uppstår. Cirka 3 000 människor omkommer vid skalvet och därav förorsakade bränder. Materiella skador till ett värde av cirka 400 miljoner USD uppkommer.
  1909 – Jeanne d’Arc blir helgonförklarad
  1942 – Pierre Laval blir regeringschef i Frankrike.
  1942 – Doolittleräden inleds, första amerikanska vedergäldningen mot Japan för attacken på Pearl Harbor
  1951 – Undertecknandet av fördraget om den europeiska kol- och stålunionen.
  1980 – Zimbabwe blir självständigt.
  1982 – Höghusbrand i Solna, 37 lägenheter förstörs. Branden misstänks vara anlagd.
  1983 – En bomb detonerar på USA:s ambassadområde i Beirut. 80 personer omkommer. Islamiska Jihad tar på sig ansvaret för attentatet.
  1983 – Världspremiär för familjekanalen Disney Channel med sändningar på kabel-TV i USA.
  2006 – Färjestads BK vinner SM-guld i ishockey.
  2008 – HV71 vinner SM-guld i ishockey

  ******************************************************

 242. Krille skriver:

  På tal om medias makt,….

  Läs o begrunda:

  http://www.niclasrundgren.se

 243. Torsten skriver:

  Hej Anna,
  Kul att se ett av Dina underhållande bidrag igen.
  Inte ofta jag tittar in här, då Ian´s blog tycks falna.
  Vill bara påpeka att HV vann guld i år igen, kanske inte den 18:e april, men ändå.

  Ha en skön sommar.
  Torsten

 244. Anna skriver:

  Hej Torsten,
  tack för hälsningen!
  Efter dagens pengabränning i Visby får man nog anse att Gudrun (du vet hon som ej kunde skilja på en bekvämlighetsinrättning resp. en papperkorg)petat ner vär kära XXL-Hillary från förstaplatsen gällande landets ”tossekärring” nr 1.

  Ha en skön sommar såväl i som utanför ditt silverglänsande vidunder 🙂
  /Anna

 245. Torbjörn skriver:

  Anna:

  Tillhör du kufarna? 🙂

  Riksfyllot Gudrun Schyman gillar tydligen att bränna stålar.

 246. Anna skriver:

  Torbjörn

  Tillhör jag kufarna?
  Well…how deep is this rabbit hole?
  🙂

 247. Torbjörn skriver:

  Anna:

  Det finns åtminstone något att glädjas över. 😉

  Glad sommar på dig och er andra också.

  Synd att bloggvärden tagit långsemester. Eller tröttnat på oss? Eller både och. 🙂

 248. Arne skriver:

  Jag vet vilka dem är som äger svenska folkets åsikter och det är alla vi som skriver bloggar och svar i kommentarfält.
  Om jag kan bevisa det?
  Självklart utan tvekan, politiker och journalister surfar runt på Internet och försöker finna ut vart vindarna blåser och allra helst nu när det är valår och formar sin politik därefter, men de flesta väljare blir inte glada för det, är inte detta märkligt så säg.

  Det finns bara en enda nättidning som Sourze.se där alla tävlar i självhävdelse, främst av dem som lider av själsnöd som anklagar alla med råa invektiv till slut som inte håller med dem i ren ilska och förbannelse.
  Gissa om politiker som ibland skriver artiklar på Sourze blir nersablade.
  Den som främst råkar illa ut är Maria Wetterstrand som ses som miljöfascist av naturliga skäl.
  Likadant är det med de politiska ungdomförbundets ledare, kanske ännu värre, med tanke på SD dito ledare Erik Almqvist som det inte är nådigt för och inte gör det saken bättre när han inte svarar på inlägg och kommentarer, när han skrivit någon artikel om SD sak.

 249. Stellan Asp skriver:

  Ett bra förslag till högeralliansen att ha som valaffisch.

 250. Kachina skriver:

  Anna och Torsten

  Gamla vänner som fortfarande kör Mercedes. Innan ni dör bordee ni prova något roligt, Citroén. Den är ett rullande tivoli.

  När du bromsar, blinkar den till höger. När du blinkar till vänster, släcker den lyset. Automatlådan växlar när den känner för det och när du slår på vindrutetorkarna öppnar den alla fyra sidorutorna, samtidigt. Sidorutan vid förarplatsen ramlar då och då ned och försvinner i dörren. När jag sist sänkte rutan på vänster sida vid baksätet, gick den inte att höja igen. Då ställde jag bort bilen.

  Döm om min förvåning när jag i förrgår, efter flera månader skulle flytta Cittran, så startade den! Dessutom stängdes vänster sidoruta vid baksätet när jag tryckte på knappen och både fram och back fungerade, om än med viss tvekan.

  Mercedes är bara en bil. Citroén är dessutom ett levande väsen som MÅSTE upplevas.

 251. Torsten skriver:

  Kachina,
  Gamle Byskebuse!

  Jag ser på Dina inlägg i en annan känd blog att Du börjar repa Dig från fallet på cementgolvet 🙂
  Du är ju numera rak och rättvis.
  Skriver detta från Ditt ”favoritland” Turkiet.
  Här finns många bra och trevliga både män och kvinnor. Och inga dolda ansikten på de fagra Turkiska kvinnorna 🙂
  Mercan står troget hemma i garaget och väntar.

  Det är en bil man kan lita på.

 252. Allemand skriver:

  Kachina,

  Finns bara en förklaring, den är fransk.

 253. Anna skriver:

  Käre Kachina (ekorren som ömsat skinn 🙂 )

  Precis som Torsten läser jag numera med förtjusning dina inlägg på en annan känd blogg. Håller i stort med dig om allt (förutom då du ibland, i starkt upphetsat tillstånd ??, återfaller i gamla synder 🙂 ).
  Din medmänsklighet och rättskänsla borde vara vägledande!!!!
  Då jag av principiella skäl inkl. solidaritet sedan länge ej skriver på ”den andra bloggen” (synnerligen orättvisa hip-som-happ-avstängningar), vill jag genom denna kommentar ge dig allt mitt stöd i din ordväxling med den lilla argbiggan. Maken till sossefanatiker har man sällan skådat – hon har blivit allt otäckare och otäckare i sina kommentarer och påminner nu starkt om en troende stahlinist som sätter partiet före all medmänsklighet.
  Ha en fortsatt bra sommar uppe i ödemarken 🙂

 254. Kachina skriver:

  Tack för ert stöd, men nej, jag har inte ömsat skinn. Jag är fortfarande socialist med de värderingar som ingår där. (Som nutidens soc.dem. inte längre känner till)

  Det innebär att man inte utnyttjar en familjetragedi för egen politisk vinning. Man måste kunna skilja på politik och personens privatliv, som innefattar fler än personen, politikern.

  Det ser ut att bli ett smutsigt val, värre än det förra. Debatten förmedlar inte ren energi, utan mörk materia.

 255. Anna skriver:

  Det är OK Kachina – kalla dig vad du vill 🙂
  Men dina åsikter visar numera att du är betydligt
  mer verklighetstrogen och nyanserad än tidigare. Du har nästan blivit som en mentor för mig 🙂

  Medge därför att din päls är konstant sommarmjuk i dags dato jämfört med den karga vinterpäls som du tidigare visat upp. Så lite ömsad är du dock 🙂

  Franska bilar har också ömsat skinn (även dom till det bättre) men att få mig och Torsten att svika
  Stuttgarts stolthet är att gå ett steg för långt. Min nya har f.ö. nästan en socialistisk färg för den är nämligen karneolröd (naturligtvis S- klass).
  Såväl bil som färg förstärker min diskreta LV- framtoning 🙂

 256. Stellan A skriver:

  Kachina

  Skulle du vilja utveckla det där med att vara socialist.
  Personligen anser jag att Marx lära har inte med vårt samhälle att skaffa mer än som hans idiom, ”en ledare och ett folk” som inte passar in i ett mångetniskt samhälle med sina kolonier som en del kallar getton.
  Vårt amerikaniserade samhälle har inte någon plats för ett socialistiskt tänkande.
  Så berätta vad socialism har sin plats någonstans i Sverige, visa var den platsen finns mer än som ett hjärnspöke hos dig.

 257. Kachina skriver:

  Nej, Marx har inget att lära oss vad gäller socialism, utan det är ur upplysningsförfattarnas verk jag formar min livssyn. Ingen har ännu till fullo lyckats uppnå de idealen, FRIHET, JÄMLIKHET, SOLIDARITET.

  FRIHET, lyckades man uppnå i väst, på bekostnad av jämlikhet och solidaritet.

  JÄMLIKHET, för den stora massan, lyckades man uppnå i öst, på bekostnad av frihet och solidaritet. (Den befallande eliten omfattades inte av, varken solidaritet eller jämlikhet.

  SOLIDARITET, var det närmsta man kunde komma idealen, då i det rosa bältet från Skandinavien, Tyskland, Frankrike,………men även det på en viss bekostnad av Friheten och Jämlikheten.

  Samhället, grundstenarna och infrastrukturen är vår gemensamma egendom. Den kan aldrig privatiseras därför att den utgör kollektivet. Ovanpå den grunden skall vi vara fria att bygga både slott och luftslott, vara fria entreprenörer under den insikten att samhälle och marknad är de två poler som i växelverkan ”alstrar ljuset”, alltså tillväxten.

  Privatiseringen av Apoteken är ett exempel på enkelriktad tanke som kommer att leda till världens dyraste mediciner, utvecklade med ekonomiskt stöd ur kollektivets kassa. Vi betalar plundrarens verktyg som han använder för att råna oss.

  Komplett galenskap på hög nivå, måste jag säga.

 258. Stellan A skriver:

  Kachina

  Du är ju begåvad, skönt att veta, du skrämde mig ett tag innan du nu beskrev vad det handlar om och du får självfallet mitt fulla stöd.
  Får ja ta mig friheten och byta namn på socialism som tyvärr ha blivit ett skällsord à la Marx och Engels. och
  kalla det för ”SocialFreedom” ungefär vad den nationella folkrörelsen står för och främst ND med stöd av
  ”Blå Gula Frågor” som givit ut Vitboken om Sverige etc.

 259. Kachina skriver:

  SocialFrihet var ett bra ord, men jag vet inte vad nationella folkrörelsen och ND står för. Jag är globalist och menar att på jorden finns bara en ras, den mänskliga rasen.

  Däremot är jag skeptisk till den s.k. mångkulturen, eftersom en kultur växer fram från en punkt och sprider sig i en 360 graders vågrörelse tills den smälter ihop med en annan kultur. En kultur har ett geografiskt område. Man äter liksom inte surströmming i Mecka.

  Som globalist måste jag ta hänsyn till den kultur som växt fram i generationer i det geografiska område jag befinner mig.

 260. Torbjörn skriver:

  Torsten och hans Mercedes kan bäst sammanfattas enligt följande:

  260 hästar under huven och en åsna bakom ratten!

  🙂

 261. Allemand skriver:

  +1

 262. Stellan A skriver:

  Kachina

  om du är för en globaliserad värld så går du idén om en ny världsordning till mötes med en världspresident (diktator)
  Alltså du är inne på Hitlers gamla plan som nu EU förverkligar på order från USA eller Bilderberg-gruppen som styrs av världens rikaste män.
  Jag trodde att du visste något om politik, men dina brister lyser igenom. En globaliserad värld blir en anakistisk värld och då faller din ideologi platt till marken, då kan vi sluta här” att samtala om socialistisk
  frihet.

 263. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Sommaren fortsätter med att jag föredrar bissiga starletter (max 23) framför bråddjup som Stellan A & Co.
  Bilderberg och/inkl. USA härskar i splendid isolatioon i Stellan A & Co:s knappnålsstora hålrum innanför pannbenet som dessa gondoljärer besitter.
  Hoity-toity-dreamworld-dave-dee-dozy

 264. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  F.ö. anser även jag att lillgubben uppe i norr
  påbörjat en påtagbar ömsning av sitt gamla ekorrskinn.
  Har du skutan kvar Kachina?
  Själv lättar min barkass ankar på fredag med kurs mot Bretagne med undertecknad vid rodret samt min nya lilla solstråle Maribel inom bekvämt räckhåll 🙂

 265. Stellan A skriver:

  Göteborgstullaren

  Ett träffande titel, har du tullat på spriten igen och känner att det blåser motvind för din åsikt, om vårt lilla blygsamma samtal mellan Kachina och jag, som skulle kunna få den svenska skutan på rätt köl om ambitionen finns till förståelse.
  Känns bara bra tullarn att du lämnar landet för en tid med flaskans innehåll som färdkost.

 266. Torsten skriver:

  Hellre en åsna bakom ratten än en jubelåsna på bloggen, Tobbe lille 🙂

 267. Kachina skriver:

  ”om du är för en globaliserad värld så går du idén om en ny världsordning till mötes med en världspresident (diktator)”

  En enkelriktad polarisring? Det kommer aldrig att ske. Jag tror på sju Unioner, eller som minst tre. Deet går inte längre att ha nationer byggda för postryttare, nu när vi skickar brev på 0,003 sek. Alltså, kommunikationen är sådan att den gamla nationalstaten ofelbart kommer att förblekna. Kvar blir bara olika kulturcentra inom Unionen.

  Dee Dee

  Jag har ny (gammal båt, gaffelriggad ketch) som jag nyligt seglat från Västerås till Byske. Du lär förstå vem jag är om jag kommer till Bretagne. (Det finns bara ett original på 7 miljarder av den här sorten:-)

 268. Kachina skriver:

  En enkelriktad polarisering. (Trögt tangentbord eller för flinka fingrar.)

 269. Kachina skriver:

  Den satt bra, Torsten.

 270. Stellan A skriver:

  Kachina

  Jag har inte en aning om hur gammal du är, om jag så visste så kunde jag påvisa en korrekt mening som är anpassad med din ålder, så jag måste först tala om hur gammal du är över,25,35,45,55,65 osv.

 271. Stellan A skriver:

  Vi måste ha klart för oss att våra politiska uppfattning är åldersrelaterat i de flesta fall.
  Är en person född in i vår mångkultur så har individen inte någon personlig uppfattning om hur Sverige fungerade som enskild nationalstat och därför kommer alla konstiga politiska yttringar som inte gärna accepteras av de
  äldre som levt i ett fritt Sverige.
  45 år och yngre är den grupp som inte vet något om vårt gamla kära Sverige, som de själva har upplevt det och skaffat sig en nödvändig erfarenhet för att verkligen fatta hur dekadant samhället har blivit.
  Det värsta att de som ändå levt i annat Sverige har glömt bort hur det var på den tiden
  Att dagens ungdom som är födda av svenska föräldrar blir assimilerade invandrare med tiden och har allt utom en igenkännande svensk framtoning.
  Glöm inte bort att det främsta kulturinslaget i ett homogent samhälle är folks igenkännande mentalitet.

 272. Anna skriver:

  Utgående från Stellan A:s skrivna ord, beräknar jag hans ålder till någonting mellan 6- 8 månader.

 273. Stellan A skriver:

  Helt fel Anna

  4 år över klart värde som svensk.

 274. Allemand skriver:

  Anna,

  Kände du dig träffad? Enligt bilden tillhör du klart de Stellan vänder sig till. Erfarenhet, har du hört talas om det?

 275. Kachina skriver:

  Jag är en bra bit in på mitt sextiotredje levnadsår.

  Jag minns när Korea-kriget startade. Min mor köpte en dagstidning vid norra Parkbron och jag var nyfiken redan då. Hon fick berätta vad hon läste. Jag har upplevt det genuina Sverige, både från statsmiljö och lantmiljö. (Bilden från 50-talet finns fortfarande kvar på Arholma.)

  Jag har ett rörligt intellekt och har tidigt insett att det enda bestående är, förändringen. Jag har inget emot andra raser och kulturer. Kommer de hit är enda kravet att de respekterar vår kultur. Att de sedan kan komma att i viss mån utveckla vår kultur, är oundvikligt.

  Nationalstatens död är nära förestående, hur mycket ni än kämpar emot. Det borde du förstå när du kan sitta här med videokamera och prata med en person i Sydamerika, i realtid.

  Att våra politiker gjort ett fiasko av invandringen, skapat ghetton i kaos och gängkrig, är en helt annan sak.

  Det gäller, återigen och i alla lägen, att skilja på sak och person. Jag är bekant med en palestinier som ”skulle jobba skjortan av dig”, hur mycket du än tror du är arbetspålitlig svensk.

 276. Kachina skriver:

  För övrigt Stellan, har jag ett släktträd som obrutet når ner till Tord i Byr, född -992 i Skokloster.

 277. Kachina skriver:

  ” Erfarenhet, har du hört talas om det?”

  Skall vi tala om erfarenhet, är det få som hunnit uppleva mer än jag, från skyttegrav till fabrikör och styrelserum i delvis internationell koncern.

 278. Stellan A skriver:

  Kachina

  Nå, då kan vi tala samma språk om vi vill. Du utgår ifrån din livserfarenhet och jag min som dessutom är snarlik din som ägen företagare och innovatör, när det gäller att vara klurig.
  Farsgubben var en kommunist och partibroder med CH, Hermansson, så jag kan lugnt påstå att jag är uppfödd med politik, eftersom gubbarna satt i vårt kök långt in på nätterna och babblade politik. Alltså i hela mitt liv har jag umgåtts med politiskt insatta människor och själv höll jag på att forma en politisk ideologi men stupade på begreppet demokrati.
  Demoktatur lyder all form under av ideologier, tyvärr går det inte att förbise detta fenomen, tack vare att förr eller senare dyker maktgalningar upp och ska ta hand om rodret.
  Inte i ett land har kommunismen kunnat genomföras utan att diktatorn tagit över och i västvärlden handlar det om dikterad demokrati av dem som äger regeringsmakten och detta kallas Demokratur.

 279. Anna skriver:

  Re. Kachina 6:59

  Forts.
  ……… och sedan tillbaka igen (med hjälp av Soros och förra ”bankkrisen”).

  Mr K CV:s mest intressanta punkt är dock ”krocken med cementgolvet” – något som innebär att allas vår Mr K egentligen numera finns i flera dimensioner och därmed sammanlagt nått en ålder av flera hundra år (här utgår jag från Ed Wittens matematik och övrig input).
  🙂

 280. Stellan A skriver:

  Kachina

  I en mångkultur i ett samma land så är vi mil ifrån att forma något som skulle kunna kallas för demokrati.
  Man ska ha klart för sig av de miljontals människor som vält över våra gränser kan inte ens stava till ordet demokrati.
  Återigen ligger vårt kulturella arv i vår mentalitet som ett särtecken mellan andra folkslag och därför kan vi inte acceptera nyliberalism som förstör för mänskligheten och sedan talar du om att det inte går att upprätta nationalstater så att varje folkslag får leva ifred med sina landsmän.
  Att splittra och söndra det konceptet har vi i Sverige surt fått erfara och du Kachina vill bygga en ideologi på detta?
  Dårskap vill jag kalla det” käre bror och ingenting annat.

 281. Kachina skriver:

  Äntligen har du fattat, Anna.

  Stellan

  ”Återigen ligger vårt kulturella arv i vår mentalitet som ett särtecken mellan andra folkslag och därför kan vi inte acceptera nyliberalism som förstör för mänskligheten och sedan talar du om att det inte går att upprätta nationalstater så att varje folkslag får leva ifred med sina landsmän.”

  Först, nyliberalism är inte en ideologi, den är en psykos. Globalisering är inte detsamma som nyliberalism eller en enväldig diktator över världen. Dessutom har nationalstaten under sjuhundra år visat att den inte kan leva i fred med grannstaten.

  Övergången till EU kan jämföras med övergången till storkommunen på tidigt 60-tal. Med förfäran skrämdes Byskebor och Burträskbor över att de inte skulle kunna samsas i en och samma kommun. Nu är det glömt.

  Jag får för mig att du vill isolera Sverige till ett nytt Nord-Korea. Vad heter Kim Jung Il på svenska?

  Vi måste naturligtvis ha bättre kontroll på invandringen och att bara snacka om arbetskraftsinvandring till sjukvårdssektorn, när vi har hundratusentals arbetslösa som bara väntar på en utbildning, är ju kopiöst sanslöst, vilket jag även påtalat i den andra bloggen.

 282. Stellan A skriver:

  Kachina

  Du är fylld politiska indoktriner, förmodligen har du varit socialist i ditt hela liv som en tradition i din släkt och därför är du begränsad och kan inte hitta några sunda visioner, nej du uppehåller dig vi gammal traditionell politisk skåpmat.
  Ska vi ha en rättvis värld så är det sista vi ska göra är att globalisera den, så att vi inte har någon identitet kvar, detta liknar den gamla Sovjetmodellen som du vill återuppliva.
  Jag är inte längre intresserad att föra en diskussion som går ut att vrida klockan tillbaka och göra Sverige och övriga EU länder till det nya Sovjet!
  Kom med något nytt istället.

 283. Torbjörn skriver:

  Kachina:

  Om något är en psykos, så är det väl globaliseringen. Åtminstone i Sverige och väst. Jag pratar inte med folk i sydamerika eller Japan, trots att man kan skicka ett elektroniskt meddelande på 0,003 sekunder. Jag har samma utsikt, samma jobb och samma bekantskapskrets som jag hade innan jag fick höra att globaliseringen är oundviklig.

  Vad vi har i termer av globalisering, är en okontrollerad ENVÄGS förflyttning av människor från framförallt Afrika, Asien och mellanöstern till Europa. Har inte tillfört oss något annat än elände.

 284. Kachina skriver:

  Dålig spågubbe, Stellan

  Mina föräldrar och hela släkten var Folkpartister. En del mycket aktiva.

  Ni låter fortfarande som kommunsammanslagningen på 60-talet. Hur skulle det ha gått för de små glesbygdskommunerna om den inte blivit av?

  Rädslan för förändring sätter hela nervsystemet i dallring och fryser tanken vid ögonblicket. Gläd er, ni behöver inte vara med utan kan stanna i nuet medan vi andra fortsätter mot framtiden.

  Ha det så gott.

 285. Torbjörn skriver:

  Det är viss skillnad på sammanslagning av två kommuner vars invånare ser likadana ut och talar samma språk, än att försöka få all världens nationer att bli en.

  Jag förstår inte hur man kan vara för globalisering och samtidigt emot mångkultur? Om än bara påtvingad sådan i Sverige. Är det något den lärt oss, eller BORDE ha lärt oss, så är det försmak av en globaliserad värld i sin helhet. Kriminalitet-Kaos. Så ser den ut i Sverige, och hålls bara samman av att svenskarna fortfarande är tillräckligt många för att hålla uppe skiten.

  Jag har sagt det förr, om 15-20 år är det kört. Kaos-etniskt våld. Socialförsäkringssystemen brakar först, sedan följer allt slag i slag. Då kommer ni undra vad det var för mening att spela snälla mot hela världen ett tag.

 286. Stellan A skriver:

  Torbjörn

  Visst är det så, synd bara att Kachina har fått sitt grubbleri på hjärnan att förvärra vårt tillstånd.

  Apropå tillstånd det har du väl fått genom Bengt Westerberg med uppmuntrande ord att så borde det vara.

  Kachina du vill nog så väl, men tänk vad det är fel,
  att sätta mänskligt liv på spel.

  Ha en skön stund vid din aftonbön som är ditt enda hopp,
  att bli bönhörd, om nu någon vill lyssna på dig där uppe?

 287. Kachina skriver:

  ”Det är viss skillnad på sammanslagning av två kommuner vars invånare ser likadana ut och talar samma språk, än att försöka få all världens nationer att bli en.”

  Hörru. Dee Dee. Du nämnde för några inlägg sedan något om knappnålsstora hålrum bakom pannbenet. Är du säker på att de är pluralis?

  ”Jag förstår inte hur man kan vara för globalisering och samtidigt emot mångkultur?”

  Det har alltid funnits och kommer alltid att finnas mångkultur, men aldrig på samma ställe, eftersom en kultur alltid börjar vid en punkt och sprider sig i 360 grader, samtidigt som den smälter ihop med andra kulturpunkter. Det har att göra med att vår personlighet blir det vår omgivning gör den till.

  (Gäller inte längre mig. Efter fallet mot betonggolvet slutade jag ta intryck av den omgivande ”mörka materian”.)

  Mycket beror på HUR och i vilka hastigheter olika kulturer möts. Jämför med två galaxer som möts, om de smälter ihop eller kolliderar.

  Ni är rädda för islam. Det är även jag, med den skillnaden att jag är rädd för all fundamentalistisk religion, även den stockkonservativa kristendom som uttrycks i mellanvästern, med den skillnaden att jag stänger inte ut dem. De får gärna komma hit och jag skall ”döda deras villfarelse”, verbalt och intellektuellt, utan att vidröra deras kropp.

  Ni talar om inre oroligheter om tjugo år. De kommer sannolikt tidigare än så och det är rädslan för den fysiska döden ni uttrycker genom rädslan för det annorlunda.

  Jag är inte rädd för döden, för jag förstår den. Jag är inte rädd för fysisk smärta. Däremot är jag väldigt vaksam mot all manipulation med det mänskliga sinnet och det evigt bestående medvetandet.

  Därför är jag ganska elak mot nationalister, islamister, sionister, kommunister, kapitalister,….etc.

  Människan är ett socialt väsen och det finns bara en ras, den mänskliga rasen. Därför är jag socialist.

  Jag förstår, av den förkrympta världsbild ni presenterar, att ni inte fattar mer än bråkdelar av ovanstående. Därför, vände er till Dee Dee, Anna och Torsten om ni vill ha en översättning 🙂

 288. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Bäste Mr K

  Jag ställer naturligtvis upp som aukt. översättare vid behov 🙂
  Min auktorisation behövs synnerligen väl då jag översätter för ”singularis- folk”!

  Något helt annat.
  Hoppas du hade en fin segeltur från Västerås till Saltsjön – jag har många fina minnen från en sommar för många år sedan, då jag ”lekte Mälarpirat” i farvattnen kring Västerås och Enköping. Dåvarande starletterna från Ekolsund står fortfarande högt i kurs 🙂

 289. Kachina skriver:

  Jag gjorde en historisk resa i mina förfäders spår, från Björk, över den sagolikt vackra Mälaren, (gjorde en liten ”Göta Kanal” i Hammabyslussen), men sedan stod brovakterna beredda och öppnade alla broar så snart de fick syn på mig.

  Stockholms skärgård, Vaxholm, Arholma, Roslagen, Höga kusten, till Byske med kransbyar där sedan släkten residerat sedan 1300-talet.

  Det var banne mig en upplevelse.

 290. Kachina skriver:

  Björkö, skall det vara.

 291. Stellan A skriver:

  Kachina

  Att vara nationalist och samtidigt anamma en globaliserad värld, med en spännande mångkultur som är spridd runt vår värld uppdelad i land för land är ett fungerande faktum.

  Men att fylla ett och samma land med minst 150 olika folkslag som i Sverige, då är det dags för träfracken.

 292. Arne H skriver:

  Det fanns än tid då Sverige var svenskt, med politiker som uppmanade oss att värna om vårt land.

  http://www.kb.se/bilder/Samlingarna/Affischer/beredskap/i...

 293. Stellan A skriver:

  Här har vi ett resultat som talar emot dig Kachina

  Bröder dömdes till fängelse för Vilksattentat
  Publicerad: 2010-07-16

  Annons:
  HELSINGBORG Tre respektive två års fängelse blir straffet för de två bröder som attackerade karikatyrtecknaren Lars Vilks hem. De båda bröderna dömdes båda för försök till mordbrand.

  I rätten uttryckte den äldre brodern, som dömdes till det längsta straffet, stark avsky mot Vilks. Han menade att karikatyrtecknaren är ”islams värsta fiende just nu”. Trots att bevisningen mot bröderna var mycket stark, nekade de båda och uppgav att de befann sig på ett annat ställe då branden anlades.

  Till TT säger Vilks att han är nöjd med domen:

  – Jag tycker att det är en rimlig dom. Det här var ett allvarligt brott på flera sätt. Dels fanns det klara indikationer på att jag fanns i huset, dels är själva brottet ett angrepp på yttrandefriheten.

 294. Lasse Henriksson skriver:

  Vilka blåbärsjockar!
  Jag förstår att kommentatorer som Kachina, Anna,
  göteborgslullaren och Torsten inte ids delta mer än vad de gör.

 295. Kachina skriver:

  ”Vilka blåbärsjockar!”

  Ja, men de kanske lever i en annan tid, på en annan planet. Det är den enda förmildrande omständighet jag kan finna.

 296. Stellan A skriver:

  Lasse Henriksson

  Du som given provokatör har kommit i rätt sällskap och
  annars mår du bra?

 297. Lasse Henriksson skriver:

  Kachina

  Du är en mycket vidsynt man om du finner en enda förmildrande omständighet hos vissa storvulna individer 🙂

  F.ö. instämmer jag i dina funderingar om Europa (EU) som du idag framfört på Carl Bildts blogg!

 298. Stellan A skriver:

  Lasse H

  SYND ATT MAN INTE KAN SÄGA DETSAMMA OM DIG ATT VARA VIDSYNT, MEN TRÅNGSYNT ÄR DU I ALLA FALL, SÅ MAN INTE ENBART FÅR SE DIG SOM EN NOLLA.

 299. Pierre skriver:

  Ian W Du har många bra åsikter jobba på för att rädda vårt kära fosterland Sverige, endast de personer som älskar och arbetar för ett öppnar o rättvisare land borde tillåtas kalla sig svenska medborgare

 300. ar4ne skriver:

  Pierre

  Jag är glad över att du har samma inställning som Ian, precis som vi andra, med några få undantag som går in och skriver något han eller hon inte begriper.

 301. Stefan skriver:

  Sluta inte blogga Ian! Din röst behövs mer än nånsin nu inför valet!

 302. ar4ne skriver:

  Stefan

  Jag är orolig för att Ian har blivit allvarligt sjuk, har inte du märkt hur ovanligt tyst det är om honom?
  Självklart behövs Ian och vi får hoppas på att han dyker
  upp och att hans bortavaro är av en trevlig anledning.

 303. Josef Boberg skriver:

  Jo… – ar4ne – och vem vet vad som händer ❓

 304. ar4ne skriver:

  Hej, Josef

  Vad jag reagerar på att inte Ian snabbt kommer med en förklaring för sin bortavaro, om han nu inte har råkat ut för någon Stroke eller dito så att han av den anledningen lyser med sin frånvaro, som gjort honom omedelsam?

 305. piprensarn skriver:

  Ajdå, den gamle världsomspännande sne´seglarn Josef dyker upp även här med sina irrblossliknande textkrumelurer.

  Kanske inte så konstigt egentligen . . . . . . . .

 306. piprensarn skriver:

  Förresten Jerry

  1. Kamperar du fortfarande under
  trädkronorna i märgelgraven?

  2. Har du några nya bevingae ord
  att erbjuda så här på fredags e m?

 307. mrmhalland01 skriver:

  Varför denna trista ton ?

  Är målet att vara den siste på denna blogg ?

 308. Helena Palena skriver:

  Ian: Where are you?

 309. Tjadden skriver:

  Ryck upp er, har ni kollat upp sista Sifomätningen innan valet?
  Det är nu solklart att vi får in ett svenskt parti i riksdagen för första gången på 40 år!

 310. Carl skriver:

  VAR ÄR DU?????

 311. Kung Fy skriver:

  Tror nog att vi får börja bli lite oroliga.
  4 mån o vi har inte sett eller hört Ian någonstans, omöjligt för en man som han.
  Stroke?

 312. Daniel skriver:

  Är det ingen som rör i sig i Ians kvarter eller kretsar som kan berätta hur det är fatt med honom? Även om han bestämt sig för att sluta blogga så har jag svårt att tro att han skulle göra det utan att meddela alla oss trogna läsare.
  Det vore under alla omständigheter skönt att få veta att han mår bra.

 313. Tjadden skriver:

  SUPERVARNING!

  Det mest djävulisiska landsförräderiet i Svensk historia är den påtvingade mångkulturen, som kom till stånd 1975 och klubbades igenom av en enhällig riksdag mer eller mindre i lönndom.
  Masmedia hade inte skrivit en rad innan om detta, vad som var i görningen och borde varnat oss och krävt en folkomröstning i frågan, att Sverige skulle bli en mångkulturellt land?
  NU SKA DETTA BLI EN MILSTOLPE I SVENSK HISTORIA NÄSTA ÅR 2011-07-01 ATT MÅNGKULTUREN SKA SKRIVAS IN OCH PERMANENTAS I GRUNDLAGEN!
  Det här ser jag som den viktigaste valfrågan i årets val som är en ÖDESFRÅGA som gör att om bara 25 år, blir svenska folket i en klar minoritet och innan detta sekel är slut, är det svenska folkslaget utrotat!
  Vi kan stoppa det här genom att få svenska folket att vakna upp inför detta faktum till hotbild.
  MODERATERNA HAR BESLUTAT ATT 2 MILJONER INVANDRARARE SKA IMPORTERAS FRAM TILL ÅR 2014!
  Ska vi kunna stoppa det här så måste SD in i riksdagen till varje pris och då får SD vika sig med att avsky andra nationella partier och tvärtom böna och be dem, att de ska stödrösta för SD räkning!

 314. Henrik skriver:

  Finns viktigare bloggar att stötta än Wachtmeisters kändisblogg, t.ex:

  http://thoralfalfsson.webblogg.se/

 315. ar4ne skriver:

  Henrik

  Vi gör det var lugn, här missas inga bloggsidor.

  Du kan få en som du själv förmodligen har missat!

  http://blogg.aftonbladet.se/21909/2010/08/svensk-myndighetskontroll-vad-planerar-sd-att-gora-med-muslimerna

 316. Liza skriver:

  Greven sågs i Östermalshallen i Stockholm häromdagen. Verkade vara i högform. Orsaken till att herr Greven inte bloggat sedan 18:e april är däremot okänd.

 317. Liza skriver:

  … Östermalmshallen så klart!

 318. piprensarn skriver:

  ar4ne, den gamle ryttaren av 1:a graden, försöker leva upp till sin ideala världsbild.

  Dvs den tid då en västgöte eller en skåning ansågs ”konstiga och exotiska” samtidigt som den näpna ”tyroleraktrisen” Marie Ekorre gladde oss med sin vågräta ”konst” på vita duken!

  Inte undra på att vissa föredrar Östermalmshallen . . . . . . . 🙂

 319. ar4ne skriver:

  Den var bra, jag måste skratta.

 320. Torbjörn skriver:

  Ja, nu är det väl inte så ny-exotiskt i Östermalmshallarna precis. Ganska traditionellt både till utbud av mat och ansikten. Jag tog T-banan till Fittja idag. Herregud, gillar ni exotiskt, då är det dit ni ska åka. Klyschan får liv. Man tror inte att man är i Sverige, och den exotiska stämningen börjar redan på tåget dit. Jag föredrar också Östermalmshallarna.

 321. ar4ne skriver:

  Hej, Torbjörn

  Fittja eller boskapsvagnarna till Hjulsta är inte någon höjdare och än mindre att hamna i Tensta, Rinkeby eller i afrikasvarta Husby!

  Själv har vi fått i Sumpan, kanske Sveriges flottaste Mataffär som har nästan allt i matväg som slår Östermalmshallen med hästlängder åtminstone utseendemässigt.

 322. riffi skriver:

  Skärp Dig nu för fn Ian

  Är Ditt engagemang så egocentrerat och löst så att Du kan fortsätta att hålla käften.

  En del har Du gjort, det mesta har Du lämnat ofullbordat.

 323. Carl skriver:

  Nu måste det bli drag under butlerns galoscher i valrörelsen

 324. piprensarn skriver:

  Som vanligt mycket bra skrivet av Ian!

  Och väldigt nyanserat jämfört med vissa fanatiker
  som brett ut sig och förstört denna blogg med sina extremistiska kvasiteorier.

 325. piprensarn skriver:

  Apropå extremister (kufar) . . . . . . 🙂

 326. Henrik skriver:

  Såg i en TV intervju där du på frågan om du tänkte rösta på SD svarade nej med motiveringen att du inte har någon anledning att göra det. Tycker du har en monumental anledning att göra det, just med anledning av det du skriver på Newsmill.

 327. Stellan asp skriver:

  Henrik

  Vi har fått en falskspelare på tråden så enkelt var det med det.

 328. Allemand skriver:

  Min tolkning av hans tystnad är att han bara spelade med ett tag för att kunna sälja sin bok och hålla sig kvar i rampljuset.

  Han visste naturligtvis att SD skulle bli omskrivna och det var ett bra sätt att hålla sig kvar i kändisvärlden.

  Nu vill han inte framstå som SD-sympatisör för det passar inte hans syften. Artikeln hade vem helst kunnat skriva men naturligtvis inte fått införd. Han vill kunna säga i framtiden när PK har fallit och SD blivit en maktfaktor, vilket händer senast valet 2014, vad var det jag skrev jag?

  Jag kallar sådant för ”taskspeleri”.

 329. piprensarn skriver:

  Surt sa räven**

  **Allemand

 330. ar4ne skriver:

  Allemand

  Du har förstås självklart rätt i din kommentar om Ian!

  Piprensaren är bara ett suddgummi som har lust att sudda ut alla sanningens ord här.

 331. piprensarn skriver:

  Du har helt rätt Helena P

  Titta bara på riskkapitalisterna som gick in och ”räddade” Carnegie
  och HQ Bank.
  Mats Qviberg och Sven Hagströmer har fortfarande kvar centrala positioner inom ”den nya HQ Bank” via sitt maktbolag Öresund.

  Och då har jag inte nämnt de allra värsta spelarna, nämligen ägarsfären kring Swedbank, Handelsbanken, Nordea och SEB.

  Och storsvindlarna framför alla andra är ju de tjänstmannastyrda politikerna inom kommuner och landsting. Här rullas våra kulor i en allt stridare ström!

 332. ar4ne skriver:

  Piprensaren

  Det här gillar jag att du skriver om, så ska det se ut och jag håller givetvis med dig, så här funkar vår demokratur!

 333. piprensarn skriver:

  I min lilla sommarkommuns dagliga tidning läser jag med stigande förvåning idag att de politiska partierna är överens om att avsätta ett avsevärt belopp på att utbilda all personal anställda i kommunen i HBT- frågor.
  ”En milstolpe i vårt tänkande” och ”vi är oerhört stolta över att ta ett enhälligt beslut i denna viktiga fråga” är ett par av kommentarerna från ledande kommunpolitiker.

  Samma kommun har bl.a. dragit ner på vården, äldreomsorgen, skolan, bidrag till idrottsrörelsen.
  Men till detta HBT- vansinne fixar man enhälligt fram likvida medel.

  Snart får man väl läsa att Claes Borgström, Katri Linna och Tiina Rosenberg framför sin beundran för detta i deras ögon kloka kommunbeslut!

  Är det överhuvudtaget någon mening med att gå och rösta om ett par veckor?

 334. ar4ne skriver:

  Det är för sorgligt Piprensaren, men vad anser du om att de så kallade flyktingbarnen där sju av dem ska få en var sin insatslägenhet fullt möblerat med TV och dator och ett kök med full utrustning med moderniteter och samtidigt saknas det pengar till skola vård och omsorg heter det.

  Gör som kloka människor, röstar rå ett svenskt parti som SD eller ND och bojkotta invandringspartierna i riksdagen.

 335. Allemand skriver:

  Varför ND med sina mikroprocent? Rösta på SD och vi får en chans att utnyttja riksdagens utredningstjänst och få fram de rätta siffrorna för invandringen.

 336. Carl Mikael Odfalk skriver:

  Lägg ner och yra inte om SD och ND sådana partier som inte ens platsar i diktatoriska länder där de skulle framstå som musen som röt.
  Jag skriver mycket på Sourze anonymt förstås cmologgad för att de galna kommunisterna inte ska kunna spåra mig, här är en annan sak här är alla anonyma som verkar skumt, därför vill jag föregå med ett gott exempel och stå för mitt namn.

 337. Allemand skriver:

  Vad var ditt goda exempel sade du? Idag fick SD 7% och i valet får de >8% har jag sagt det senaste året.

  Demokrati vad är det? Är det när sjuklövern och tidningarna skriver tiger eller skriver skit om ett parti som blir Sveriges tredje största.

 338. Stellan Asp skriver:

  Självklart ska man rösta på SD och då kan den där Carl M O
  slänga sig i väggen med sitt ljusskygga sätt att skitanera SD!
  Jag vet en annan typ som skriver en del artiklar i samma syfte och honom angriper jag mest varje dag på hans blogg, här en i högen av dem.

  http://blogg.aftonbladet.se/21909/2010/08/svensk-myndighetskontroll-vad-planerar-sd-att-gora-med-muslimerna

 339. Karrer skriver:

  Om folket inte röstar som politikerna vill får de välja ett nytt folk.

 340. cmo skriver:

  Hej,

  En kommentar ovan strider mot WordPress regler om att utge sig för att vara annan privatperson.

  WordPress kommer att uppmärksammas på kommentaren.

  Kommentaren är postad under signaturen ”Carl Mikael Odfalk”.

  Var vänlig och ta bort den.

  Jag rekommenderar också att du kontrollerar IP adressen och abuse-anmäler den. Om du inte vill göra det meddela mig IP adressen så att jag kan vidta åtgärder.

  MVH/CMO

 341. Allemand skriver:

  cmo, den IP-adressen har du nog inte mycket nytta av. Hört talas om mobilt bredband och kontantkort? Detta har SD fått lida för under hela valrörelsen där galningar kunnat posta vad de vill utan att någon kan göra någonting. Lycka till.

 342. Michael Gajditza skriver:

  @ Stellan Asp, Jodå, han är inne på min blogg mest varje dag den gode Stellan. Han angriper och han angriper men får alltid svar med samma mynt. Är han otrevlig så är jag otrevlig. Är han trevlig så är jag trevlig etc. Lite grand enligt den beprövade modellen gör mot andra det du vill att dom ska göra mot dig.

  Som PR-gubbe är han inte så tokig för han far runt mellan bloggar som en oljad blixt och kommenterar än det ena än det andra och påfallande ofta så nämner han mig. För det mesta i någon sorts förklenande mening men, what the heck, all reklam är bra reklam!

  I morse straxt före tre så lämnade jag ett lästips ovan. Det är en valanalys som jag och Torbjörn Jerlerup gjort i vilken vi går igenom vilka faktorer det var som gjorde att SD kunde ta plats i riksdagen. Den är, enligt min blygsamma uppfattning riktigt bra så läs den gärna! http://bit.ly/b8AGix

 343. Josef Boberg skriver:


  JOSEF BOBERGS VALANALYS

  Sverigedemokraternas valframgång kan förklaras med: ”Medverka i att förstora ett samhällsproblem, genom att kontinuerligt påtala det – invänta reaktionerna – presentera lösningen = rösta in SD i Riksdagen” – och så blev det ju bevisligen (video ca 8 min) med SD som nytt vågmästarparti i Riksdagen.

 344. Josef Boberg skriver:

  Men VERKLIGHETEN tillhandahåller ju ALLTID en ideal lösning på ALLA samhällsproblem – som i detta fallet kan uppfattas vara: ”En besjälad person kan göra mycket – men två besjälade personer i sann förening kan förändra hela världen – bokstavligt talat !”

  Så frågan blir ju nu om Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt är dessa Sveriges första TVÅ personer ❓ – som TILLSAMMANS bl a skulle kunna eliminera RÄNTEBLUFFENS förödande effekter på Sveriges nationalekonomi.

 345. Josef Boberg skriver:

  Så SD´s valframgång – rätt hanterad av de övriga riksdagspartierna – har ju tankelogiskt sett potential för att kunna bli en god ursäkt för – att det under de kommande fyra åren kan medföra – att en hel del kommer att ”vridas tillrätta igen” i Sverige, verkligen… 💡 – menar Josef Boberg

 346. Torbjörn skriver:

  Först och främst; Grattis SD! Vad annat kan man säga, antingen man gillar dem eller inte, efter så många år av hårt arbete i TOTAL motvind.

  Jimmie Åkessons inledande kommentarer efter valresultatet bådar gott. Han har gjort klart att han inte tänker svika väljarkåren. Makten är inget egensyfte för honom, och jag hoppas att det förblir så. Bra att du coachar honom Ian. Han behöver hjälp av en erfaren mediavan stark personlighet som du, för att bli än bättre på att hantera påfrestande opponenter inom media och politiska motståndare. För tro inte att slaget är över nu när SD kommit in i riksdagen. Media och de politiska motståndarna kommer än hårdare och än fulare att försöka knäcka er, så vad ni än gör SD:are; Sänk inte garden! För då trillar ni dit.

  Vad då att säga om valet? Ja, det är närmast löjeväckande att se politiker från de etablerade partierna en efter annan strama upp sig i ett försök att se statsmannamässiga ut, och fördömande påpeka att främlingsfientliga högerextrema rasister, nu tagit plats i riksdagen.

  Reinfeldt ljög också när han i ett desperat försök försökte spela på folks rädsla för den egna ekonomin, när han sa att räntor kommer att stiga och kronan att sjunka om SD kommer in. Marknaden har reagerat med lugn och kronan stärkts REJÄLT igår och idag på morgonen. Om SD fick inflytande så vore det bra för Sveriges ekonomi, då åtstramandet av den kostsamma invandringspolitiken skulle skapa större förtroende hos ”marknaden” i synen på statsfinanserna, och därmed skulle kronan stärkas.

  Jag har svårt att blocken kommer att samarbeta. Miljöpartiet är medvetna om att de offrar sig själva om de går in i alliansen. Reinfeldts enda chans är att krypa till korset och deala med SD. Och allvarligt talat Fredrik, så jävla farligt är det väl inte att stoppa merparten av den oberättigade slapphänta invandringspolitik som förts alltför länge i Sverige.

 347. christina wegel skriver:

  Inte nog med att Ians bloggtillvaro uppenbarligen haft det icke uttalade syftet att enbart marknadsföra hans senaste (sista?) bok – vilken f.ö, även om inte helt utan förtjänster, dock var något ojämn och inte i klass med de tidigare- nu är han enligt uppgift och nosar på SD i egenskap av självutnämnd rådgivare åt Jimmie Åkesson. Är hans liv i övrigt så torftigt, att riksdagsluften 1991-1994 plötsligt känns stimulerande?

 348. Allemand skriver:

  @christina wegel, förmodligen första och sista gången jag håller med dig.

 349. Ing. Sven-Olov Bengtsson-Svensson-Lundin skriver:

  Media ägs förstås av aktieägarna. Hur skulle det annars vara, dock förstås med undantag för den statsfinansierade och sossefierade televisionen som vi äger tillsammans, vars syfte är att meddela oss om det blir krig och liknande. Ja, det känns ju tryggt.

 350. Josef Boberg skriver:

  Apropå den nya regeringen – så undrar jag vem som blir finansminister

 351. Torbjörn skriver:

  Josef,

  Jag undrar mer över Sveriges finanser, oavsett vem som blir finansminister. 🙂 Fyra år till av kostsam massinvandring, och dssutom eskalerande social misär på köpet. Kommer aldrig att sluta väl.

  Allianspartierna hade, eller har fortfarande, chansen att göra upp med SD om kraftigt minskad invandring, och på så sätt få en stabil majoritet under fyra år. Det vill de inte. ”Vi ska inte ge SD oproportionerligt stort inflytande i förhållande till deras valresultat”, heter det. Men SD kommer varken att begära ministerposter eller ens att ingå i regeringen. Bara att deras kärnfråga får reelt genomslag i politiken. Det vill varken alliansen eller de rödgröna. De vill fortsätta ta in tiotusentals människor utan identitetshandlingar och bevilja dem livslånga rättigheter i vårt land. I vilket syfte?

  Det enda SD fått oproportionerligt mycket av, i förhållande till deras väljarkår, de övriga partierna, och normalt sunt förnuft; det är negativ uppmärksamhet.

 352. Anders Klasson skriver:

  …Så biskopen Eva Brunne hyllar dom som kastar sten
  på SD:are, hur skulle det se ut om man hyllade dom
  som kastade sten på Jesus. Den ”Svenska” Kyrkan har
  därmed förrått Kristus och blivit en del av
  Anti-Krists avant-garde.

  Därför lämnar jag den ”Svenska” kyrkan och återvänder
  till SD som jag tillfälligt lämnade för att markera
  att jag inte gillade SD-kurirens Tommy Hanssons
  bravader i Södertälje.Han är inte den förste SD:aren
  som retar sig på ND:s existens och ställer till med
  rabalder för att bli av med ND ( i Södertälje denna gång 2010 )- som väl är brukar SD
  med tiden hitta lösningar för att bli av med såna där
  fixerade ND-hatare…

  Nu har dock SD-ledningen följ sin sanna känsla när
  dom lämnade Storkyrkan som markeribg efter att ha blivit förolämpade av den lesbiska biskopen Eva Brunne, sånnt Civilkurage och vilja att följa det man känner inombords gillar jag och återvänder
  därför nu till SD och lämnar ”Svenska” kyrkan.

  – Och märk väl, varje gång jag lämnat nån del i samhället som hatar SD så har jag fått en något starkare plånbok…..

 353. Lasse skriver:

  ANGÅENDE SVENSKT MEDBORGARSKAP….

  Jag undrar hur moderaterna (hatar dem) och sossefrälset tänker ang svenskt medborgarskap???

  Hur får man det? Förvånad läser man om mycket grova kroiminella element som verkar fått SVENSKT MEDBORGARSKAP så fort de beviljats PUT!!

  Politikerna måste inse att normala människor blir jävligt förbannade….inte bara över detta, utan ex. natten mot söndag TRE GROVA ÖVERFFALLSVÅLDTÄKTER i Stockholmsområdet….+ all annan skit, knivskärningar, rån et cetera….

  Sverigedemokraterna kanske trots allt kan lära sina kollegor i riksdagen någonting…Att ge Svenskt medborgarskap till kriminella ÄR ETT BROTT MOT DET EGNA FOLKET!

 354. kulan skriver:

  Ian, var är du?

 355. Daniel skriver:

  Ja, god jul Ian! Nu skulle jag vilja se lite uppdateringar från dig!

 356. Göran Fredriksson skriver:

  Vem har rätt till ordet? Vem har rätt till rösten? Självklart har väljaren det, men det har inte varit praktiskt möjligt förrän nu. Därför utgörs de valda församlingarna av ombud som tenderar att tycka att de själva vet bäst.

  Det borde finnas ett direktdemokratiparti där partiets valda ledamöter förband sig att rösta på det sätt som partiets medlemmar röstar. Åtminstone i de viktigaste frågorna. Partiet kunde anordna löpande elektroniska omröstningar bland medlemmarna och låta de valda fördela sina röster efter resultaten.

  På sikt skulle dett kunna leda till en direktdemokrati av schweizisk modell.

 357. Josef Boberg skriver:

  Göran – det finns ett sådant parti = Aktiv Demokrati.

  Jag håller med Dig till fullo – om att den ”svenska modellen” har sina brister, tyvärr tyvärr…

  Gott slut – och Gott Nytt År !

  önskar Josef

 358. mrmhalland01 skriver:

  Jag vet inte om man ska skratta eller gråta.
  Ian Wachtmeister startade en blogg.
  Han fick genast över alla de som blivit portade från Carl Bildts blogg.
  Stundvis var det intressanta kommentarer på rätt kul inlägg och till och med Ian kommenterade någon gång.
  Sedan visade det sig (som jag ser det) att detta var ett marknadföringstrick.
  Han ville sälja den då inte färdiga boken ”Rebellerna” och hade till och med tävlingar om vem som var mest rebellisk.
  När boken blev en framgång ansåg ham sig inte längre behöva bloggen.
  Han har inte ens gjort sig besväret att lägga ner den, utan struntar helt enkelt i den.
  Vi som fortfarande läser Carl Bildts blogg ser att det verkligen är skillnad mellan ”riktiga” politiker och ”lycksökare”.
  Ian gjorde ju samma sak inom politiken, bara struntade i det när han hade fått säga det han ville !
  Många medarbetare fick lida av detta beslut !

 359. David Strömberg skriver:

  Hej Ian!

  Läste ”Lasermannen” av Gellert Tamas förra vintern. Bra bok. Det stod en del om dig i den boken som du säkert känner till. Bland annat stod det att du brukade ge bort toalettsitsar till folk. Om du har någon över och lust att ge bort en, så kan du skicka en till oss, för en av våra har precis gått sönder (jag jobbar på en skola). Intresserad? Svara till e-post adressen ovan så får du adressen.
  Mvh/David

 360. Stefan skriver:

  mrmhalland01: Det är trist att Ian slutat blogga och – vare sig du har rätt eller fel om en eventuell bakomliggande strategi – så väljer jag ”lycksökaren” alla gånger framför den ”riktiga” politikern, för det är med sådana opportunister i regeringen som Sverige gått åt helvete de senaste åren. Det är heller ingen självändamål för politiker att blogga, twittra eller mingla på facebook. Medan Ian tycks göra nytta på annat håll som mentor till Åkesson, så gör många politiker ingen som helst nytta trots ständig så kallad dialog med väljare på twitter. De ”sociala medierna” har om något visat att de inte utgör något hot mot vare sig opålitliga broilertyper, vinande partipiskor eller rådande politisk korrekthet bland de härskande politiska och mediala klasserna.

 361. Claes-Göran skriver:

  Jag tror inte att han slutat blogga, jag vet att han läser mina komentarer.
  Jag skickar hans böcker runt i hela släkten,
  vem kan vara bättre vän än jag. Finns säkert hundratals.

 362. Johan Björnsson skriver:

  Ian Wachtmeister:

  Du har fått det lite om bakfoten:

  80% av media i Väst ägs av judiska och sionistiska grupper.

  Fråga dig om detta påverkar hur vår media i Väst är…

  Johan Björnsson

  Debattör, skribent, och Systemkritiker

 363. Gere skriver:

  Mycket välskrivet, Ian!

  Frågan är väl bara vem som för min talan? Misstänker att jag får göra det själv…

 364. Josef Boberg skriver:

  Rädsla styr = vanstyr världen, tyvärr tyvärr… 😥

  I o f s så kan jag ha fel i det – men det ”vet” jag att jag ej har.

 365. Björn Eriksson skriver:

  Ian är lite efter ibland (inte egentligen), gillar honom!

  Lyssnar även till Ian Anderson ibland. ;o)

  Svårt att vara I kan tänkas… Själv har jag mer eller mindre hamnat i en djungel känns det som.

  Kanske hittar man hem igen, kanske inte.. Ian W. vill ju att jag ska vara V och visst kan jag vara det men jag vill vet mer om det… Eller det andra… Jag vet mer nu men långt ifrån allt!

  Vi bör äga media, eller hur Ian?

 366. First of all I would like to say excellent
  blog! I had a quick question that I’d like to ask if you do not mind. I was interested to know how you center yourself and clear your thoughts before writing. I have had difficulty clearing my mind in getting my ideas out there. I truly do enjoy writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are wasted simply just trying to figure out how to begin. Any ideas or hints? Many thanks!

 367. almond oil skriver:

  You tend to spend an astronomical amount on therapies, medicines,
  nutritional supplements and so on. Some dealers carry this oil products that are scented, making the
  experience more pleasurable and even therapeutic. I was so upset because I
  was living at the beach and having a tan
  was so important to me.

 368. Marcos skriver:

  Hi, just wanted to tell you, I enjoyed this blog post.

  It was funny. Keep on posting!

 369. massemannen skriver:

  var är du Ian?? Längesen du gjorde något inlägg här! Vi är många som saknar Dig!!

 370. Josef Boberg skriver:

  Jo… – Massemannen – men Ian gifte sig för några få år sedan med en 21 år yngre kvinna – så jag kan tänka mig att han prioriterar henne.

  Fridens… / Josef

 371. Sture Skruvmejsel skriver:

  Greve Ian är en synnerligen motbjudande gestalt. Amen

 372. Josef Boberg skriver:

  Sture – smaken är som baken delad.

 373. I simply could not go away your web site before suggesting that I extremely loved the standard
  info an individual provide for your guests? Is gonna be back ceaselessly
  to inspect new posts

 374. Olof skriver:

  Ian, det känns som att mitt förtroende för media är betydligt större än för dig. Ganska obegåvat inlägg. Tycker väl också att din moraliska kompass är klart tveksam.

 375. Genuinely no matter if someone doesn’t understand then its up
  to other users that they will help, so here it takes place.

 376. Hey would you mind letting me know which webhost you’re working with?
  I’ve loaded your blog in 3 completely different web browsers and I must say
  this blog loads a lot faster then most. Can you suggest a good internet
  hosting provider at a fair price? Thanks, I appreciate it!

 377. Hey would you mind letting me know which webhost you’re working with?
  I’ve loaded your blog in 3 completely different web browsers and I must say
  this blog loads a lot faster then most. Can you suggest a good internet
  hosting provider at a fair price? Thanks, I appreciate it!

 378. […] Vem äger media och vem har rätt till ordet? […]

 379. saldo neteller skriver:

  Thanks , I have just been searching for information approximately this topic for a long time and yours is the greatest I have came
  upon till now. However, what concerning the bottom line?
  Are you sure about the source?

 380. Göran skriver:

  Hej
  Läste din kommentar i dagens industri, kloka ord, mera!!
  Mvh Göran Ekström

 381. Göran skriver:

  Njet.😞

 382. Jan Björklund skriver:

  Ja är major, folkpartisst, men också ett offer för flummskolan. Tyvärr. Mer än så ha ja inte å säja i frågan. Tack Ian.

 383. sell business skriver:

  trading Charlatan

  Vem äger media och vem har rätt till ordet? | Ian Wachtmeister

 384. repairs category skriver:

  repair service Shop

  Vem äger media och vem har rätt till ordet? | Ian Wachtmeister

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: