Ärans och hjältarnas folk

Sverige är neutralt och sticker bara upp mot främmande makt som aldrig kommer att slå tillbaka. USA är bra att ha. Svenskarna är det folk som är lyckligast i världen eller näst intill. Det borde alltså vara självklart att andra folk forskar i hur vi gör och hur vi lever. Här är några ord på vägen till sådana forskare.

Hej, ni andra som inte är lika bra som vi!

– Vi är överbeskyddade och vill bli ännu med beskyddade. Dock inte genom signalspaning. Lagom är bäst. Vi utser krisgrupper och skickar in kuratorer så fort någon vrickar foten. Vi sjukskriver oss själva, eftersom vi själva vet bäst hur vi mår och det är inte alltid så kul att gå till jobbet. Vi är noga med att ha garantier för att ha jobbet kvar i alla lägen (om vi går dit.).

Vi kräver (inte bara tycker) att andra ska uppfostra våra barn och tycker att det är andras fel om inte barnen växer upp och blir duktiga. Vi måste nämligen använda vår tid till att förverkliga oss själva. Vi vabbar (vårdar egna barn mot ersättning från andra) när det passar. Vi avgör själva om barnen behöver vård. Vem skulle veta det bättre än vi själva?

Vi är avundsjuka på dem som har det bättre och tycker att ingen ska ha det bättre, eftersom det inte är rättvist! Den absoluta rättvisan är när de som inte gör ett skvatt tjänar lika mycket som de som jobbar livet av sig. Men det är förstås orättvist att man inte får dra av för resor till jobbet när man inte jobbar.

Vi skräpar ner på gator och torg. Vi ser till att våra motorvägar ser grisigare ut än i utvecklingsländer. Vi tycker inte att det är vår sak att hålla snyggt omkring oss. Det finns en särskild fackföriening som ska hålla snyggt omkring oss. Fast vi tycker inte det är rättvist att någon ska hjälpa någon annan hemma. Bara ute. Och på jobbet. Det tycker vi är rättvist. Och skulle någon erbjuda skoputsning på gatan (i stället för att tigga eller göra ingenting) blir vi djupt skakade. Borsta skor?!? Vi bortsar inte ens våra egna skor, ju!

När vi uttalar oss offentligt, föredrar vi att vara anonyma. Annars kunde ju någon som känner oss läsa vad vi skriver. Det vore just snyggt. Då kan man ju inte häva ur sig otidigheter och fula ord…

Vi är bland världens friskaste folk, men våra medier har bestämt sig för att vi åtminstone ska bli rädda. För att bli sjuka. Våra medier lyckas bra med det och vi tycker om att läsa om det eftersom vi köper tidningar som handlar om hur sjuka vi kan bli. Om någon frågar svarar vi  ”Tack, bara bra!”, vare sig vi mår bra eller inte.

Vi har flest mobiltelefoner i världen – näst finnarna – och talar alltid i dem när vi är ute och går. Vi är rädda för att få cancer och därför känner ni snart igen en svensk på att han har en tråd i örat.

Vi är bäst.

251 Responses to Ärans och hjältarnas folk

 1. Helena Palena skriver:

  Ian; Skitbra! Hur rätt och kul som helst. Vi har det så bra men alla gnäller. Det gör inte jag. Jag lyssnar. Jag åker ner på Konsum och träffar folk – och så frågar jag hur dom mår. Och så lyssnar jag på utläggningar om hur dåligt dom mår. Och vilka tabletter dom äter och vilken åtgärd som dom snart ska åka på nästa vända. Folk har numera sin identitet i sin sjuka – och gud nåde den som snor den ifrån dom.

  Själv blir jag glad av en ny disktrasa. Fan va´härligt. Tänk er en ny wettex – en rosa eller gul – det är verkligen kul!

 2. carlnorberg skriver:

  Ja det är ju inte något smickarande över denna symptombild som målas av den själsliga konstitutionen i landet.

 3. soli01 skriver:

  Ian Du har så rätt så det finns inget att tillägga. Vi är oerhört gnälliga numera. När jag var ung – är ganska länge sedan nu – var man nöjd med lite och ingenting. Vi har det numera materiellt slällt riktigt bra så därför kan detta gnäll som dagligdags pågår inte imponera på mig. Vi är världsmästare i att gnälla!

 4. Peter Hammarberg skriver:

  Svenskar är ett konstigt folk. Vi älskar att tala skit om oss själva, framförallt älskar vi att framhäva avvikelser och konstigheter som om de var allmängiltiga och gäller alla, alltid och överallt. Vi älskar samtidigt att göra detta så överdrivet och fördomsfullt som möjligt.
  Gör vi det kan vi tjäna billiga poäng i bekanstskapskretsen samtidigt som vi slipper stå för att peka ut någon enskild.

  Om det är någon kändis som beter sig på detta vis får beteendet ännu större legitimitet och fördomsfullheten kontra ”hurra-vad-just-jag-är-bra” sprider sig ännu mer.
  Den här typen av argumentation brukar oftast falla tillbaka på den som framför den. Just nu föll den med en stjärnsmäll på greve Wachtmeister!

 5. Kachina skriver:

  Retoriken påminner om diskussionen jag hade igår med en Allians-mupp som påstod att för att de inte ville ha ett jobb. Jag påstod att fler av pensionärerna gav fan i att jobba, som postens VD, skulle alla därunder lyfta ett steg och en arbetslös få jobb.

  Rent praktiskt bad jag honom förklara ekvationen att det finns 30.000 jobb och 300.000 arbetssökande. Det betyder att 270. 000 inte kan får ett jobb. Han räknar ännu.

  Pensionen är den mest humana ättestupa vi haft, därföre hade vi ”fårgång”, äldsta sonen övertog hemmanet och gav dem mat, något som ofta slutade i misshandel om de inte hade ”hove” nog att dö i tid. Därföre hade vi ”rännsjuss” = pulka utför ett stup.

  Jag undrar jag, hur långt bakåt Alliansen är beredda att gå.

  I övrigt var detta ett synnerligen korkat inlägg från Greven. Rättning, vidare än ditt Jante-centra kan du tänka.

 6. Josef Boberg skriver:

  ”Vi har flest mobiltelefoner i världen – näst finnarna – och talar alltid i dem när vi är ute och går.”, tyvärr tyvärr…

 7. Kachina skriver:

  Jag påstod att OM fler av pensionärerna gav fan i att jobba, som postens VD, skulle alla därunder lyfta ett steg och en arbetslös få jobb.

 8. Gibson - the maverick skriver:

  Ta Ians inlägg för vad det är!
  Ett raljant inlägg som väcker debatt eftersom vi alla kan känna igen oss i någon mån. Mer eller mindre!

  Hammarbergs kommentar (1:48) har en sorglustig ”Bengt Westerberg- ryggsäck” över sig, dvs att på ett konstgjort, folkligt sätt försöka visa sig bättre än den stora massan. Det gick inte hem då (för Westerberg) och det går inte hem idag (för Hammarberg).

  Att Byskebusen reagerar som han gör är mer naturligt, den lille ekorren är ju ”född sån”.

  Tack Ian, för att du återigen på ett raljant sätt visar att du ”törs, vill och kan” (för att tala som de gamla rödstrumporna rén -68!

 9. soli01 skriver:

  Det är om jag uppfattat blogginlägget i dag rätt ett spår av ironi också och att vi dessutom är väldigt avundsjuka på varandra. Jag tycker, att det som Du tar upp här Ian är helt rätt, och de som vill spela ”jag vet bäst” bryr mig inte ett dugg. De har mycket att lära om de inte förstår innebörden i Din skrivning! Har man varit med sedan 30- talet och fram till nu synes avundsjukan verkligen påtaglig även om den inte helt saknades förut heller.

 10. Peter Hammarberg skriver:

  Att genom att vara raljant och ironiskt framhäva brister i ett samhälle, hos en grupp eller hos enskilda, är ett vanligt och ofta verkningsfullt sätt att sätta fingret på både problemområden och lustiga egenheter. Det lockar fram skratt men också lite nödvändig eftertanke och man tänker tillbaka på det med ett litet leende inombords.

  Tyvärr uppfattar jag inte grevens senaste inlägg på detta sätt och som exempelvis Gibson uppenbarligen gjort. Jag uppfattar det som att bakom den förmenta ironin ligger ett starkt inslag av ”vad hjärtat är fullt av talar munnen”, ett inslag av nattstånden populism och ett försök att tjäna billiga flabbskrattspoäng på andras bekostnad.

  Vad Bengt Westerberg har med saken att göra undgår mig. Hans uppträdande vid valvakan 1991 var skandalöst och avslöjade hans förakt för den demokratiska processen.

 11. Kachina skriver:

  ”Vi vabbar (vårdar egna barn mot ersättning från andra) när det passar. ”

  jag som på nära håll kan se en familj med två heltidsarbetande och tre barn under tio år som försöker sy ihop tillvaron, tycker inte det är speciellt smakfullt att raljera om vabbdagar. De tar man som det kommer med epedemierna på dagis, förskola och skola, alltid med tanke på att det är en svart prick i arbetsgivarens loggbok.

  Det finns kanske 1% som fuskar och 99% har ett helvete. Dessutom var det politiker som kastade ut hemmafruarna på arbetsmarknaden, både i socialistiska och borgerliga länder.

  De som har bekymmer med vabfusket, svälj förtreten och låt det för f-n inte trilla ut ur mun.

 12. Gibson - the maverick skriver:

  Peter H 3:06

  Vi har helt klart helt olika uppfattningar om detta inlägg från Ian. Och inget konstigt med det!
  Det gläder mig dock oerhört att du så kraftigt tar avstånd från Bengt Westerbergs tilltag 1991.

 13. Helena Palena skriver:

  Klart inlägget är raljant och det med all rätta!

  Vi får inte glömma bort att vi svenskar är ensamma om att ha ordet LAGOM i vår vokabulär…

  Vi är lurade. Vi äter mat full med tillsatser och jobbar som skållade råttor. Både mannen och kvinnan är stressade och barnen som måste börja på dagis när dom är för små ska vi inte tala om. Kvinnans frigörelse går ut över barnen och gissa vilka som ska ha skulden för det?

 14. hillary2 skriver:

  Ian gnällgubbe

  i bloggosfären finns så vitt jag vet bara ”Friherrinnan” som skriver von oben precis som du
  har ni båda vuxit upp i eländiga uppfostringsmiljöer?

 15. Gibson - the maverick skriver:

  Hillary

  Kallar du Ylva Thörn för en gnällgumma?

 16. Gibson - the maverick skriver:

  Hillary

  När man läser dina kommentarer kommer man osökt in på olika skandaler inom fackföreningsrörelsen.
  Tack för att du alltid fungerar som en väckarklocka!

  LO-man: Det kommer nya skandaler

  LO- ombudsmannen Olle Sahlström är inte förvånad över de fackliga skandalerna.

  Fackföreningsrörelsen är ”marinerad i självgodhet”.

  Det säger LO-ombudsmannen Olle Sahlström.

  – Vi kommer att få se fler fackliga skandaler, säger han.

 17. Kachina skriver:

  ”När vi uttalar oss offentligt, föredrar vi att vara anonyma.”

  Fel tolkning, greven.

  Ingen är profet i sin egen bygd. När man talar lyssnar åhöraren på de två första meningarna, sedan börjar han formulera motargumenten och hör därför inte resterande del av talet.

  Därför föredrar jag att skriva bakom en pseudonym.

 18. Kachina skriver:

  Det är inte bara facket som är marinerad i självgodhet. Alla lite högre upp inom olika politiska åskådningar är färdiga att grilla inför kommande skandaler.

 19. hillary2 skriver:

  Gibson

  så här skriver en tidskrift från USA idag

  No matter how many Democrats are in Congress, their first loyalty is to their own careers…

  Så är det säkerligen för många förtroendevalda inom såväl politisk som facklig eller annan verksamhet.
  Det hade varit trevligt om du kunde se litet vidare på samhällsproblemen och inte envisats med att ständigt ondgöra dig med halvkvädna visor över ditt hatobjekt facket.
  Kärringskvaller 🙂 kallar jag förresten det du håller på med, trots att jag ju är gammal och erfaren nog att veta att de värsta sladdertackorna är av manligt kön…

 20. ohlundonline skriver:

  Helena:

  Du skrev i din kommentar att vi är stressade.

  Oavsett om vi är stressade eller ej, uppfattas vi tydligen så i alla fall.

  Idag pratade jag med en kvinna här i Mons, som sa att jag har en lustig accent.

  Hon undrade var jag kom ifrån.

  Jag kommer från Sverige svarade jag.

  Jaha, då är du stressad, sa hon.

  Nä, inte speciellt, sa jag.

  Jodå, alla svenskar är alltid stressade, svarade hon.

  🙂

 21. ollemunter skriver:

  Skitigt och grisigt! Javisst, men inte på mottorvägarna.

  Vilka är det då som skitar ner?

  Skitgrisarna förstås och dom är ju många och blir bara fler 😦

  Men avundsjuk, nää! 🙂

 22. Helena Palena skriver:

  ohlund: Ja, så är det. Fast svensken fattar det inte. Men å andra sidan är vi tyngda av en skattebörda av guds nåd – inte ens det tycks vi fatta…

 23. Peter Hammarberg skriver:

  Totally off topic…
  Jag känner för Kachina.
  Nu har han åkt ut från CB blogg igen, under sitt förtioelfte alias…

 24. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Även jag . . . . . . . . totally off topic

  Jag noterade också Kachinas nya försök under ännu en signatur igår kväll samt denna förmiddag på CB:s blogg.

  Den lille busen uppe i Byske är ju inte direkt en ”förklädnadens mästare” när han skriver, utan i stället kan ju t.o.m. nästan ett barn läsa sig till att det är just Kachina som uppträder under falsk flagg.

 25. cosmicray skriver:

  Ha, ha,……som jag klargjort för Bildt så yttrar jag mig när jag känner för det. Det finns ett oändligt tal signaturer och ett visserligen ändligt, men enormt antal IP-adresser, Jag har även klargjort att oavsett signatur, gör jag inte ett dugg för att dölja vem jag är. Tvärtom, jag visar avsiktligt vem jag är.

  Det säger mer för fler om Herr Bildt, att han kastar ut mig när han förstår vem det är.

  Som sagt, jag yttrar mig när jag känner för det. Bildt och hans moderator kan ta det lugnt några dygn, men sedan gäller det att bulla upp med nattamat och vara alerta. en dag kommer ett inlägg och då är det bara frågan om hur många som hinner läsa det, innan det stryks. Vem som får poängen, jag eller Carl Bildt, kan vi väl lägga upp på Oddset.

 26. Kachina skriver:

  Jag har varit ute och staplat ved och glömde logga ut från ”cosmicray”.

  Under tiden jag staplade ved tänkte jag på hillary2 och Lars Bern.

  Det är så hillary, en nackdel inom socialdemokratin, är att de är för lätta att få med sig i ett drev, globalt och lokalt, bara genom att titulera personen som direktör. Detta utan att sätta sig in i sakfrågan.

  Grevar, baroner och direktörer, varken förskräcker eller imponerar på mig. Jag har träffat direktörer som är skitstövlar och utsugare. Jag har även träffat direktörer med ett socialt patos större än det socialdemokratiska partiet. Jag bedömer inte folk efter titeln och om jag inte ber dem fara åt helvete, är de godkända i min närvaro.

  Jag har aldrig träffat Lars Bern, men jag kan säga att han är mer trovärdig än Al Gore. Därför tycker jag ni skall lägga ner drevet mot Bern. Det är honom vi skall lyssna på när det gäller miljömål. Koldioxiden är inte rätt angreppspunkt.

 27. soli01 skriver:

  För en agitaor – inpiskare – gäller andra regler – bara att byta skinn.:-) Däremot kan han aldrig dölja sina avsikter och jag är tveksam om det över huvud taget är möjligt om försök skulle göras.

 28. Kachina skriver:

  Nej, jag döljer inte mina avsikter. Jag försöker uttrycka mig så tydligt som möjligt.

  Somliga gillar att se sig själva i spegeln, inte att andra uppriktigt beskriver det de ser.

  Det jag såg i Alliansen vid det konstituerande mötet hemma hos Maud, har jag klargjort mycket tydligt. Jag får hoppas att det haft en återhållande effekt och att det finns kvar i massans medvetande sedan jag tystnat. Det får aldrig hända igen, därför måste man veta hur det började med de psykosociala stämningarna som växte till floder och blev ett hav.

 29. Gibson - the maverick skriver:

  Kachina 1:37

  ”Det jag såg i Alliansen vid det konstituerande mötet hemma hos Maud, har jag klarlagt mycket tydligt. Jag får hoppas att det haft en återhållande effekt och att det finns kvar i massans medvetande sedan jag tystnat. Det får aldrig hända igen . . . . .”

  Det är till att ha självförtroende 🙂

  Finns det ekorrar på Zoo?

 30. solsburyhill skriver:

  Tja, vi svenskar är synnerligen ett underligt släkte 🙂

  Vi köar för allt, även i de fall där det inte står någon framför dig.

  Vädret måste vara det samtalsämne som har garanterat flest intressenter.

  Vi måste vara experter på att tillsätta en utredning. Den behöver ju inte nödvändigtvis utmynna i ett slutligt beslut utan kan med fördel leda till att ytterligare en utredning tillsätts…

  Gräset är alltid grönare på andra sidan staketet.

  Jantelagen måste vara grundlagsfäst.

  Borta bra men hemma bäst.

 31. Kachina skriver:

  ”Det är till att ha självförtroende”

  Ja, läste just att 4 miljoner är ca. 3000 per dag sedan starten. Det blir en massa.

  ”Finns det ekorrar på Zoo?”

  Jag tror det, men du kan ju titta efter.

 32. Gibson - the maverick skriver:

  Byskebusen 5:11

  Och som erfaren gammal företagare med gedigna kunskaper i den livsviktiga beståndsdelen marknadsföring är du naturligtvis medveten om hur många procent av dessa 4 miljoner ”knapptryckningar” (omräknade till enskilda personer) tar del av de snskilda kommentarerna?!

  🙂

 33. Kachina skriver:

  ”….som erfaren gammal företagare med gedigna kunskaper i den livsviktiga beståndsdelen marknadsföring är jag naturligtvis medveten om att ordet sprids i kvadrat förutsatt att det på något sätt påverkat blodtrycket. Positivt eller negativt spelar ingen roll. Så snart som trycket ritat sina spår i hjärnbarken och det får fäste i det undermedvetna, blir dopplereffekten kännbar på stora avstånd.

 34. Josef Boberg skriver:

  Javisst… – KaChina – är det så, tyvärr tyvärr… 😥

 35. Josef Boberg skriver:

  Javisst… – KaChina – är det så, tyvärr tyvärr…

 36. soli01 skriver:

  Tror man att ens ord alltid är det rätta blir resultatet troligen något som rinner ut i sanden. ”Att tro är inte att veta” , så sant så.
  Nötningseffekten kan dock vara effektiv om den tillämpas med förstånd. 🙂

  0

 37. Kachina skriver:

  ”Nötningseffekten kan dock vara effektiv ”

  Blodtryckseffekten är effektivare.

  ”Tror man att ens ord alltid är det rätta ”

  Jag beskriver med ord min bild av ett yttrande, handling eller skeende, sedan är det upp till läsaren att avgöra om h*n ser samma bild. Det rättframma och ibland oförskämda symbolerna är enbart till för att höja blodtrycket, i känt syfte. (att komma åt det undermedvetna)

  Många kan vara arga, ilskna, att en ”idiot” i deras ögon får yttra sig offentlig. Vissa kan ifrågasätta mina syften, men INGEN kan påstå att jag har för avsikt att skada något annat än de feta svinens självkänsla.

 38. soli01 skriver:

  Använder man ord som ”de feta svinens”… och tror att det är rätta vägen att höja blodtrycket, så tror man fel! Blir användandet allt för kraftigt och obalanserat och tuggas nog mycket tappar man något väsentligt – förtroende för det skrivna i övrigt. Vissa lär sig tydligen aldrig var gränsen går.:-) Man skjuter över målet, var så säker.

  2

 39. Kachina skriver:

  Det är klart, det har du rätt i. Jag tänkte inte på att man vid varje tillfälle bör klargöra vad feta svin är.

  Bonus ger man till sina kunder för att få behålla dem, inte till direktören och styrelsen som redan har miljonlöner. Jag kan bara kort nämna två i mängden. Vi har ett kraftbolag där företagsledningen stoppade fem miljarder i sin egen ficka istället för att säkra företagets framtid genom återbäring till kunderna.

  Vi har en bolags-koncern med bl a fastigheter som tog 18 miljarder i utdelning, utan en tanke på de som försett dem med pengarna, kunderna. Så ser feta svin ut.

  Alliansens hela valrörelse var både fet och svinaktig. I vilket avseende torde vara väl känt vid det här laget och de har ju själva kommit på att nästa valrörelse inte kan köras med samma tema. Det är i o f s inte nödvändigt för dem, eftersom stigmatiseringslagen redan trätt i kraft.

  Oavsett vilket tema de väljer, är kapitalismen och kommunismen bara två aspekter av samma svin. Bägge vill avla ut en liten elit som råder över en stor massa arbetsboskap. Efter en viss tid känner de behov av att visa sig humana och hjälper de livsodugliga över gränsen till en fridsammare tillvaro. Eller, kanske på grund av att det då går åt mindre mat.

 40. Kachina skriver:

  Jag kanske måste förklara ytterligare en sak, skillnaden i samhällets funktioner avseende direktörs-bonus och kund-återbäring.

  Bara i ovanstående fall har en massa kunder tappat köpkraft, pengar som skulle ha fortsatt att rulla i ekorrhjulet och hållit uppe farten. 10 – 15 personer som delar på miljarder kan inte upprätthålla köpkraften som den stora massan svarar för med sina inköp på någon-några tusenlappar.

 41. Kachina skriver:

  För att vara övertydlig.

  Bonus, återbäring till kunderna ger dem ökad köpkraft och kommer tillbaka till företaget i form av ökad omsättning.

  Bonus till företagsledningen som redan har köpkraft, kommer inte tillbaka till företaget.

  Tvärtom, det skadar företaget på sikt.

 42. soli01 skriver:

  Ingen vettig människa försvarar detta med bonus hit och dit. Det var inte det jag syftade på. Horribelt är detta med dessa avarter som florerar allt oftare. Att det nu har blivit aktuellt är väl ett friskhetstecken, man kan bara hoppas.
  Svinen är något vi vissa äter.:-)

 43. visionara skriver:

  Kachina 10:06

  Gud så tröttsamt!

  Du har aldrig funderat över att Ditt svammel leder till precis motsatsen av Ditt syfte, nämligen att Du i många läsares ögon uppfattas som oerhört gaggig och som någon vars röst man i det undermedvetna automatiskt stänger av?

  M v h

  V

 44. nathaliesview skriver:

  Sedan i morse har jag varit ”signalspanad” i ryggraden. 🙂 samtidigt som det knakat i skelettet då jag rört mig. Fram på seneftermiddagen var jag helt låst i nedre delen av ryggraden – och det var omöjligt att framskida med mina ordinarie långa Napoleon-steg …

  Oestiska militära teknologier – inom EU:s politisk kontroll system: http://www.raven1.net/stoaatpc.htm

 45. Josef Boberg skriver:

  Det var länge sedan Harold Pinter nämndes, faktiskt…

 46. Gibson - the maverick skriver:

  Josef 10:47

  Ja, och det är skönt.
  Var får du och Särimner uppe i Byske allt ifrån?

 47. Josef Boberg skriver:

  Visionara – ”passa Dig” – så att jag ej passar in en av mina favoritharanger på Dig… 💡

 48. Gibson - the maverick skriver:

  Gemensam nämnare kan vara att ni båda två är utrustade med Norrtäljekupor.

 49. Josef Boberg skriver:

  Gibson – Utanför vad ett MainStreamat intellekt kan greppa är allting bokstavligt talat oändligt – Tack och Löv !

 50. Josef Boberg skriver:

  Gibson – Va faen står Norrtäljekupor för ❓

 51. Josef Boberg skriver:

  ”Intelligent Wi kommer att drömma i natt – kan ske, kanske… 🙂
  Intelligenta drömmar som Wi aldrig någonsin drömt förut
  Wi drömmer om att det Är Fred och Frid på jorden
  Därför att ALLAS Tanke-intellektuella och Fysiska Krig Är Slut ! – punkt.

 52. Gibson - the maverick skriver:

  Josef 10:56

  I princip allt. Godnatt!

 53. nathaliesview skriver:

  Since the end of the Cold War, the idea of human rights has been made into a justification for intervention by the world’s leading economic and military powers—above all, the United States—in countries that are vulnerable to their attacks. The criteria for such intervention have become more arbitrary and self-serving, and their form more destructive, from Yugoslavia to Afghanistan to Iraq. Until the U.S. invasion of Iraq, the large parts of the left was often complicit in this ideology of intervention-discovering new “Hitlers” as the need arose, and denouncing antiwar arguments as appeasement on the model of Munich in 1938.

  Jean Bricmont’s Humanitarian Imperialism is both a historical account of this development and a powerful political and moral critique. It seeks to restore the critique of imperialism to its rightful place in the defense of human rights. It describes the leading role of the United States in initiating military and other interventions, but also on the obvious support given to it by European powers and NATO. It outlines an alternative approach to the question of human rights, based on the genuine recognition of the equal rights of people in poor and wealthy countries.

  Timely, topical, and rigorously argued, Jean Bricmont’s book establishes a firm basis for resistance to global war with no end in sight.

  About the Author
  JEAN BRICMONT is professor of theoretical physics at the University of Louvain, Belgium. He is the author of Fashionable Nonsense: Postmodern Intellectuals’ Abuse of Science (with Alan Sokal) and other political and scientific publications.

 54. hillary2 skriver:

  Gibson – du som tror att du är en blandning av John Wayne och Ronald Reagan

  Varför byter du signatur stup i kvartalet? Börjar misstänka att du har en dold agenda.
  Att du växlar signatur bland människor som diskuterat med dig i mer än ett år är mycket märkligt
  Brukar du tröttna på dig själv?
  Jag hyser inget personligt intresse av dig – eller någon annan här, men ett tag tänkte jag att det vore riktigt riktigt roligt att EN gång stå öga mot öga framför en riktig moderat idiot – igen… 🙂

 55. Kachina skriver:

  ”Gud så tröttsamt!”

  Javisst, syftet är att du skall sova dåligt.

  På 20-talet dog sådana som jag inom några dygn, på det att Jante-kören kunde fortsätta sjunga sina lovsånger ostört. En viss förbättring har alltså skett i det mänskliga medvetandet, men för hur länge? Stimuleringen av de djuriska instinkterna är fortfarande intensiv och det är bara en tidsfråga innan vi är mer djur än människa.

 56. Peter Hammarberg skriver:

  Kachina
  Nedan följer en översiktlig sammanställning av vad du producerat på denna blogg under olika rubriker de senaste månaderna. Sammanställningen kan ses som en samling citat från olika inlägg som redigerats för att öka läsförståelsen.
  Min enkla fråga är: Är detta rätt eller har jag missuppfattat dig? Är detta din sanna uppfattning av det konkreta målet med regeringens politik eller har du bara talat i bilder som inte ska tolkas bokstavligt?

  ”Den svenska alliansregeringen har sina rötter i nazisistisk ideologi, verkar för att en styrande elit helt ska ta över landet och att huvuddelen av de övriga medborgarna ska samlas i arbetsläger.
  De som inte längre fyller sin plats i produktionen eller på annat sätt kan tillföra eliten något mervärde, ska på ett någorlunda humant sätt avlivas för att därigenom minimera samhällets, dvs elitens, kostnader.
  Denna totala omvandling av det svenska samhället genomförs på uppdrag av och i nära samverkan med den amerikanska, republikanska, administrationen och är ett av många led i det slutliga genomförandet av ”The New World Order”.

 57. Gibson - the maverick skriver:

  Kan det möjligen vara så att Kachina, precis som Hillary, har en dold agenda?

  🙂

 58. hillary2 skriver:

  Carl Bildt skulle kanske trivas i ett skandalhus i Rosengård
  I ett inlägg berömmer han sig av att snart ha haft besök av 4 000 000
  kackelackor

 59. Kachina skriver:

  ”Kan det möjligen vara så att Kachina, precis som Hillary, har en dold agenda?”

  Kan den agendan vara tydligare än det som framgår i Peters sammanställning?

  Peter

  Många ids inte tänka på, eller förstår, inte de långsiktiga konsekvenserna av en handling.

  Den retorik, de direktiv och de lagar som används och instiftas nu, har exakt samma innebörd på sikt som de i 20-talets Tyskland. Det enda som skiljer är ordbruket och språket.

  Alliansen sysslar inte med att avskaffa utanförskapet. De definierar, registrerar och befäster det. Någon annan följd har inte lagarna mot arbetslösa och sjuka. Du har trettio månader på dig att dö, bli frisk och skaffa ett jobb. Därefter finns inga förklaringar på vad som händer, utan det är öppet för kreativa lösningar från två håll.

  Den drabbade kan hitta på ett sätt att försörja sig. Kanske som Greven föreslår, putsa skor. Den effektiva arbetstiden (antalet kunder) för en levnadsstandard i underklass gör dock att en skoputs blir dyrare än ett par nya skor.

  Detta visar vilken tid borgare lever kvar i och statens lösning på lösdrivare som inte kan försörja sig själva, arbetslägren, som funnits i Sverige och fanns kvar en bit in på 50-talet, enligt de uppgifter som delgivits mig. Vi gick aldrig så långt som till den slutliga lösningen, men vi skall komma ihåg att vi släpade efter med bara några år och ett annat slut på andra världskriget hade lett till ett annat scenario. Vi hade börjat internera handikappade, vi lobitomerade och kastrerade ”untermenschen” för att generna inte skulle spridas vidare.

  Jag tror inte att politiska broilers som Reinfeldt och Olofsson har kunskap om detta och förstår vart deras politik kan leda, på lång sikt. De lyder de republikanska direktiven som formas av Bush-klanen. Den klanen vet exakt vad de sysslar med och vilka följder det får. (Märk att jag inte nämner Hägglund och Björklund som ovetande)

  Ett är kristallklart, något som varje nykter människa borde se, och det är att Alliansen delar upp samhället i en liten härskande elit och en stor massa untermenschen. De som tror sig hamna på rätt sida klyftan löper med, utan en tanke på att klyftan bara är trettio månader bred och den gradvisa överflyttningen börjar redan efter tre månader.

 60. soli01 skriver:

  Gibson – är man agitator då använder man den vokabulär som passar. Finns det medel mot kackelackor? 🙂

 61. Kachina skriver:

  Det är synd om Folkpartiet. Medlemmarna är vilsna och känner inte längre igen sig själva när de ser sig i spegeln.

 62. Kachina skriver:

  ”Finns det medel mot kackelackor? :-)”

  Mikael T Eriksson, effektivt gift mot skräp, kackelackor och rörliga intellekt. Får tankebanor att stelna i betong när de antagit borgerlig form. Torde snart registreras som varumärke.

  Men, inte ens tio centimeter asfalt kan hindra livet från att spira. Jag yttrar mig när jag känner för det, precis var jag vill. Det finns alltid en spricka där livet kan tränga fram.

 63. Peter Hammarberg skriver:

  Kachina
  Det var en väldig massa ord och en repetition av vad du sagt tidigare. Du svarar dock inte på min fråga. Talar du i bilder eller menar du uppriktigt det du skrivit, nämligen att de, som du beskriver som ”untermenchen”, ska samlas i arbetsläger för att senare avlivas.
  Inom parentes ägnar du dig åt samma typ av stigmatisering som du anklagar alliansen för. ”Du har trettio månader på dig att dö, bli frisk och skaffa ett jobb.” För dig existerar tydligen inte socialförsäkringssystemen fullt ut. Att ”gå till socialen” är något fult, något att skämmas för och något Kachina inte anser vara en naturlig del av samhällets stöd.

 64. Helena Palena skriver:

  Kachina: Tror du verkligen att alla kan ha det lika bra? Då är du värre än den värsta sosse. Ska alla ha det lika bra oavsett hur mycket arbete dom lägger ner?

  Har också svårt att se det här med att Fredrik R & Co verkligen skulle jobba utifrån ett untermenschen-perspektiv. Jag tror dom gör så gott dom kan. Sossarna hade setat för länge. Maktinnehavarna ska växla – annars blir det för stora plymar på tupparna – som sen i sin tur ger favörer till sina kompisar och släktingar o s v. Jag får en känsla av att du innerst inne är kommunist. Du är verkligen röd.

 65. Kachina skriver:

  Peter

  Jag menar att Alliansens politik KAN få de följderna. Risken är faktiskt ganska stor om du lägger in faktorer som globaliseringsprocessen på det sätt den genomförs. Talet om arbetskraftsinvandring i en tid då vi går mot en lågkonjunktur ingen vet djupet av, förstärker den risken.

  Enda sättet att förhindra en sådan händelseutveckling är att i ett tidigt skede kristallklat peka ut farorna. FRA-lagen och lagarna mot sjuka och arbetslösa är i bästa fall ett hafsigt fuskverk som går att rätta till, i sämsta fall en iskall planering mot det ariska samhället, enbart orsakat av bristande förstånd om vad den kommande ariska rasen i verkligheten är. Den är inte en fysisk elit, utan ett sinnestillstånd med tillhörande förmågor.

 66. Kachina skriver:

  Helena

  Nej, alla kan inte ha det lika bra. Det måste finnas skillnader, men de får inte bli för stora.

  Jag tror inte att Fredrik jobbar från ett untermenschen-perspektiv. Jag tror att han saknar erfarenhet och kunskap för att förstå vart republikansk politik leder, särskilt när den skrivs av Bush-klanen. Fredrik påbörjade en framtoning som social-moderat, men någonstans på vägen tog högerspöket över kostymen.

 67. hillary2 skriver:

  helena

  varför inte läsa litet nationalekonomi och socialmedicin?
  det finns ingenting som säger att en nation far väl av stora inkomstklyftor
  tvärtom
  dessutom är det väl så att de som inte förmår arbeta har ett människovärde
  lika stort som en bankdirektörs?
  alla bör naturligtvis ha möjlighet att leva på en anständig nivå, att bo på ett anständigt sätt och kunna ha intressen och mänskliga kontakter som ger deras liv mening
  Kachina tror inte att Reinfeldt arbetar från ett undermänniskoperspektiv, men jag tycker faktiskt att du gör det

 68. Kachina skriver:

  Jag föredrar tro att Fredrik är en hygglig grabb omgiven av onda människor. Men det är klart, min mamma föredrog också tro att mina kompisar var orsak till att jag var en värsting i ungdomen.

  Vad som talar för att de inte vet vad de gör, är hafsverken bakom FRA-lagen och sjukförsäkringslagen. De har levt sina liv i en skyddad verkstad, en sagovärld inom partiet och ungdomspartiet. De förstår inte det verkliga livet och vilka följdverkningar som kommer ur ett direktiv.

 69. Helena Palena skriver:

  hillary: Tack för det! Jag tycker synd om människor som hela tiden tillskriver mig epitet. Jag upplever dig som verkligen infållad i sosseriet. Det är nästan synd om dig. Passa dig så du inte fastnar i sömmarna. För övrigt så kan väl inte du veta vad jag har läst. Du forskar tydligen. Det har jag också gjort. Så tro inte att det bara är du som kan.

 70. hillary2 skriver:

  helena

  passa dig själv du så att du inte framstår som en sd-anhängare
  och till skillnad från dig att jag är förvissad om att det jag kan bara är småsmulor

 71. hillary2 skriver:

  Kachina

  tokstollarna vill också införa IPRED-lagen som ska ha privatbolag som rättsskipare istället för åklagare.

 72. soli01 skriver:

  Det är EU- direktiv som nu regeringen måste anamma och vi måste göra något åt kopieringen – fildelningen på nätet. Så enkelt är det. Snart styr tydligen EU allt vi ska göra, ingen bra utveckling, tycker jag.

 73. ohlundonline skriver:

  Kachina:

  Det ligger någonting i det du säger att skillnaderna oss människor emellan inte får bli för stora.

  Men vem bestämmer det och varför skall det bara ha med ekonomi och pengar att göra?

  Om jag bär röda kläder och du blå, är den stora skillnaden acceptabel?

  Behöver jag ha en blå luva för att bli accepterad?

  När jag började skolan sa min skolfröken till mina föräldrar som var konstnärer: ”Varför kan inte er son ha samma kläder som alla andra barn?”.

  Däremot tycker jag alla länder skall ha latin som förstaspråk och ha samma banker, dagstidningar, TV-kanaler, religion och samma politiska partier.

 74. Kachina skriver:

  ”tokstollarna vill också införa IPRED-lagen som ska ha privatbolag som rättsskipare istället för åklagare.”

  Samhälle är inte en privat entreprenad. När skall de få ett förnuft? Får de hålla på ersätts snart polisen med Blackwater.

  ”Men vem bestämmer det och varför skall det bara ha med ekonomi och pengar att göra?”

  Det går inte att sätta en exakt gräns utan där får vi förlita oss till de mänskliga egenskaper som skiljer oss från djuren, etik, moral och empati. Det är sådant man tillskansar sig genom att vara en del av mänskligheten, känna av och tolka människans vilja.

  Var och en skall ha råd att klä sig eller inte klä sig som h*n vill, i vilken färg som helst och naken på stan om personen så behagar. Jag kan välja att titta åt ett annat håll om det inte passar mig.

 75. Kachina skriver:

  ”Det är EU- direktiv som nu regeringen måste anamma och vi måste göra något åt kopieringen – fildelningen på nätet. Så enkelt är det. Snart styr tydligen EU allt vi ska göra, ingen bra utveckling, tycker jag.”

  Medlemsskapet i EU betyder inte total underkastelse. Idiotiska lagar struntar vi i. Det har de gjort länge nere på kontinenten.

  Fildelningen, stöld av musik och film, är lätt att lösa. Sluta att sjunga, det finns inget att sjunga för. Sluta filma, livet är i sig en såpa. Sluta framförallt att klaga. Det är ingen som tvingar er att producera musik och film. Gör något annat och låt höra eller visa era alster först när någon kommer och BER om att få köpa.

  Säger en som aldrig laddat hem en film och fortfarande har kvar musiken han köpte på 60-, 70-, och 80-talet. Musiken därefter varken lyssnar jag på eller betalar jag för.

 76. carlnorberg skriver:

  Av vilken anledning musik och annat skall få exponeras på det allmänna nätet, och sedan reglera det allmännas möjliga tillgång, är fullkomligt idiotiskt feltänkt.

  Dom får väl exponera sina alster därhelst de finner lämpligt utan att begränsa andras friheter.

 77. soli01 skriver:

  carlnorberg – Du träffar mitt i prick!
  Varför ska detta få ske, kan man fråga sig. Nu har vi EU som verkligen inte, i detta ämne, verkar förstå vad de håller på att göra. Här skulle Sverige inte ställa upp!
  Någon har sagt ”jag mår illa”, så sant!

 78. ohlundonline skriver:

  Kachina:

  Jag tror grundproblemet du snuddar vid när det gäller skillnader är att en människa svälter ihjäl var sjätte sekund, samtidigt som vi här kan svälja ner en glass utan att ens vara hungriga.

  Det är därför det kanske också ibland kan vara svårt med att nöja sig med att titta ner i sin egen tallrik utan att ställa frågor.

  Men när alla har uppnått en acceptabel och dräglig levnadsstandard, skall vi då fortfarande tycka att det är fel om en privatperson äger ett par hundra fastigheter exempelvis.

  Om jag bor och lever bra här, vad spelar det då för roll för mig om du har 100 lyxbilar och äger ett helt län?

  Ett annat problem är att farsoter, krig och svält inte endast är av ondo.

  Komplicerade tekniska lösningar och banbrytande innovationer uppkommer endast när människan kläms upp mot en väg.

  Utan motstånd och problem förmår människan inte att utvecklas, utan slammar igen och går i regression.

  Kriser är hemska och för den som svälter eller skjuts ihjäl är livet allt annat än trevligt.

  Men samtidigt kan inte människosläktet överleva, utan att ibland späka sig och genomgå alla dessa hemskheter.

  För 70.000 år sedan fanns det enligt vissa färre än 20.000 människor på jorden.

  Men det var deras styrka som idag har gjort oss människor till vad vi är.

  Utan de två världskrigen hade Europa och Amerika inte kunnat uppnå nuvarande levnadsstandard.

  Krig är förmodligen den bästa långsiktiga garantin för framsteg och välfärd.

  Men visst, krig och svåra kriser är ju något vi verkligen inte önskar för vare sig oss själva eller för våra barn, även om jag har kommit att acceptera att de är helt oundvikliga, tyvärr, tyvärr…

 79. Kachina skriver:

  ”Om jag bor och lever bra här, vad spelar det då för roll för mig om du har 100 lyxbilar och äger ett helt län?”

  Enskilda kan inte äga mark, bara bruka den. Om du ids underhålla 100 fastigheter, gör det, men marken har du tillgång till bara medans du brukar husen, som inneboende eller hyresvärd.

  I det måttot är vi alla hälare. Någon har inledningsvis stulit marken, pinkat in reviret och sedan sålt den som ägodel i flera led. Vi har tillstånd att bruka jorden och alla skall respektera det den andre brukar, men Gud skickade ingen lantmätare som styckade oss lotter till vår ägodel.

 80. Gibson - the maverick skriver:

  Hillary kallar vissa av oss för tokstollar

  Kachina kallar vissa av oss för idioter

  Båda kallar sig sanna demokrater 🙂

 81. carlnorberg skriver:

  ”Jag sjöng vid bondens knut: Nu är sommaren här!

  Det är våren som är slut, svarade bonden så tvär.

  Djupt gick tjälen här i nord och sanna mina ord, det är krig och politik som har fördärvat vår jord.”

  Men bäst tycker jag att tredje versen är, den som beskriver det svenska kolporteriet med vapenhandeln.

 82. Kachina skriver:

  Att tänka det otänkbara, Gibson.

  Tala om för mig vem som äger marken som inte brukas. Vem äger fisken som inte är fångad. Vem äger viltet som inte är fällt?

  ohlundonline skulle kanske påstå att Gud stakade ut gränserna för israels rike, men där har han fel. Det var inte Gud som skapade den här botaniska trädgården, utan han som inte kunde se någon ovanför sig själv och därför trodde sig vara Gud. Det var den fallne ängeln, han Demiurgen, den avundsjuke och hämndlystne som nu dyrkas av minst två stora religioner i världen. När Gud blev varse hans tilltag blev han vred och tänkte först riva eländet, men kom att tänka på att i dessa fanns ett frö av det himmelska medvetande han själv stod bakom och gav dem därför möjligheten att hitta hem till fadershuset, utveckla sitt medvetande till himmels nivå.

  Vi är alla lika, vi har bara kommit olika långt på vägen hem. Borgare är fortfarande vilsna i pannkakan och har inte ens hittat vägen som leder hemåt.

 83. LatentEnergi skriver:

  Var det carlnorberg jag hörde i radion idag?
  En person tipsade om Basel 2.

 84. LatentEnergi skriver:

  Jag har köpt Xact Fear för några timmar sedan.
  Ja, jag har döpt om ”Bear” till ett bättre ord.
  Den ska bli min ”arbetslöshetsförsäkring”.

  Går börsen upp, så behövs inte pengarna.
  Gör börsen ned, så behöver jag mer pengar.
  Smart va? Jag vill profitera på krisen.

 85. Kachina skriver:

  För att vara övertydlig.

  Guds avbild är inte en naken apa, utan ett Gudomligt medvetande ur vilket det emanerar Vilja, Kärlek och Intelligens.

 86. Gibson - the maverick skriver:

  Mister K 2:39

  Om jag väljer den korta svarsvarianten:
  Mark- resp vattenägaren!

 87. Gibson - the maverick skriver:

  Apropå markägarfrågor:

  Vem äger Josefs famösa björk? Allmännyttan?

 88. Josef Boberg skriver:

  Gibson – Hasse Nilsson heter markägaren – och björken ingår i hyran för bostaden, som jag hyr av vederbörande. 😉

 89. Kachina skriver:

  Gibson

  Vem har han köpt marken av? Vem ha den tidigare ägaren köpt marken av?

  Fortsätter vi med den frågan kommer vi slutligen till den som först stal marke. Då har vi namngett tjuven och alla hälare.

 90. Gibson - the maverick skriver:

  Kachina

  Man må då säga att du har en något underlig uppfattning om skogs- mark- och vattenägande 🙂

  Är enskilt ägande enl. dig i grunden suspekt el. rentav felaktigt?

  Om man villl anamma ditt ”system”, hur bör man då gå tillväga?

  Du är ju enl. egen utsago en gammal företagare som blev blåst av Georg Soros på mångmiljonbelopp. Ägde du detta företag som du drev eller hade du det till låns av någon högre makt i en annan dimension?

 91. Gibson - the maverick skriver:

  Gott Josef, det låter tryggt.
  Keep on sleeping!

 92. Kachina skriver:

  Är det inte mer underligt att någon stakar ut ett område och säger att detta ÄGER jag.

  Är det inte mer naturligt att man stakar ut ett område genom att bruka det. Själva bruket utgör gränsen. Vi är nog tvungna att, med snart 7 miljarder människor, tänka om både vad gäller ekonomiska värden och mark-/vattenägandet.

  Ingen av oss äger jorden. Alla av oss har som födslorätt att föröka oss, bruka jorden och råda över djuren. Ingen äger älgen före den är fälld. Det säger sig självt att det annars skulle bli ett väldigt fakturerande och krediterande när älgen passerar rågångar de inte bryr sig om, för att inte tala alla fågel-fakturor. Jakträtten och fiskerätten följer med födslorätten, inte med blodsätten.

  Det fanns en lag för gammalt som sade att om ett hus stått obrukat i mer än sex månader, kunde vem som helst flytta in och bosätta sig där. Vissa hävdar att denna lag fortfarande gäller.

  I a f, med globaliseringen kommer att följa en ny syn på ägandet av mark. Det är oundvikligt. Det är i sig väldigt enkelt. Det är bara att ta bort äganderätten till fastighet och göra om den till brukanderätt. Det är nämligen skillnad på fastighet och hus, något som väldigt många inte känner till. Fastighet är mark, punkt. Det som finns på den fastigheten är tillbehör till fastigheten, som hus garage förråd,….. Du kan äga tillbehören, men inte marken.

  Jo, jag ägde företaget som var ett tillbehör i samhället, men jag ägde inte efterfrågan på dess produkter. Det ägde och skapade samhället.

  George Soros drog upp oss ALLA på 700 miljarder. Dela det med 9 miljoner får du fram exakt vad han blåste varje enskild individ på.

 93. Kachina skriver:

  Enskilt ägande av mark, vatten och luft ÄR felaktigt?

  Vi har rätt att bruka det område vi förmår att bruka och vi har rätt att skydda det vi brukar.

  Globaliseringen kommer att ändra på mycket, men det grundläggande som lagstiftaren måste utgå från när lagar stiftas, är ovanstående stycke.

 94. Gibson - the maverick skriver:

  Hörrudu Mästerkatten uppe i Byske,

  Finns det något ”ämnesområde” som du inte till fullo behärskar?

  Vilka stater, kommuner och/eller organisationer konsulterar dig för att få hjälp att reda ut svårlösta (kniviga) problem?

  Hur lång framförhållning bör man ha om man vill köpa dina tjänster (eller du kanske rentav inte tar betalt för dem utan arbetar ideellt)?

 95. Kachina skriver:

  Ha, ha,……jo jag vet. Det blev lite von oben attityd i det jag skrev. Hittade inte riktigt rätt infallsvinkel. Men, det är mina tankar. Med globaliseringen kommer det nya tankesätt och förändringar i det vi vant oss vid. Detta är ett område jag tror man en dag tvingas ta itu med, oavsett hur mycket man spjärnar emot.

  ”Finns det något “ämnesområde” som du inte till fullo behärskar?”

  Tja, är man besserwisser så är man besserwisser, på alla områden. 🙂

 96. Kachina skriver:

  Förresten, om du har kontakter med den där Mugabe i Zimbabwe, kan du hälsa honom att om han tar kontakt med mig, kan jag lösa problemen.

 97. Josef Boberg skriver:

  Dock – KaChina – det förutsätter väl att det nu av wåra ”kära” globala MaktPyramid-MaktElit-Nissar/Selmor sedan ca minst 50 år tillbaka ”sjösatta” = i kraft varande NWO-projektet – ”havereras” av oss av vanligt folk = humana MedMänniskor = väsentligt flera än 90 % av världens alla länders medborgare – eller ❓

 98. Josef Boberg skriver:

  Dock – KaChina – det förutsätter väl att det nu av wåra ”kära” globala MaktPyramid-MaktElit-Nissar/Selmor sedan ca minst 50 år tillbaka ”sjösatta” = i kraft varande NWO-projektet – ”havereras” av oss av vanligt folk = humana MedMänniskor = väsentligt flera än 90 % av världens alla länders medborgare – eller ?

 99. Kachina skriver:

  Ja, i den form NWO utförs måste det sänkas.

 100. ohlundonline skriver:

  När människor får samma avkastning för en liten insats, som för en stor insats, då kommer de flesta endast att anstränga sig minimalt.

  Hade vi till exempel haft en betygslös skola, så hade åtminstone jag pluggat mindre.

 101. Kachina skriver:

  ”När människor får samma avkastning för en liten insats, som för en stor insats, då kommer de flesta endast att anstränga sig minimalt.”

  Om alla sju miljarder jobbade skulle vi inte behöva jobba mer än en timma per dag.

  Man skall inte anstränga den svamp vi kallar hjärna. Det som inte flyter dit av egen kraft vill vi inte veta. Allt som intresserar oss, fastnar med lätthet i svampen. På högstadiet/gymnasiet är man mer intresserad av tjejen i bänken bredvid, än Karl den tolfte och Newton.

  Därför är det fel att lägga ner vuxenutbildning. Många genier har vaknat först vid 27.

 102. soli01 skriver:

  Vi måste ha som utgångspunkt att se till så vi har de kunskaper som fordras om vi ska kunna göra anspråk på ett hyfsat jobb. Sådant är livet – enkelt kanske – nja. Vissa ser inte sambandet.

 103. Kachina skriver:

  ”Sådant är livet – enkelt kanske – nja. Vissa ser inte sambandet.”

  När den biologiska processen är som mest intensiv, är det svårt att se något samband alls. De får inte dömas ut på så tidigt stadium. Inte ens Björklund råder över puberteten.

 104. Kachina skriver:

  Jag ser att moderathundarna ylar som vargar vid fullmåne, över att den vänstervridna pressen undersökt Carl Bildts barntant.

  Ärans och hjältarnas folk representeras i allra högsta grad av Carl Bildt, som är avlönad av samma folk.

  Om Bildts barntant vistas i Italien mer än sex månader per år och skattar där, men är skriven i Sverige, luktar det skunk. Det är den lukten journalisterna är skolade för och har till uppgift att följa. Man skattar där man är skriven och man är skriven där man vistas mer än sex månader per år, punkt.

  Skall man verkligen behöva lära utrikesministern och Öhrlings revisionsbyrå så enkla fakta?

 105. soli01 skriver:

  Tänk att här ylar hundarna, grisarna grymtar och skunkarna luktar. Trevligt med djur, men det håller inte med all denna djurpark, har jag påpekat många gånger. Inget hjälper som att slå vatten på vatten.
  Att kolla våra politiker är inte alls fel, men det kan få motsatt verkan. Har jag anlitat någon som enl gängse regler – ska kunna detta – då blir det givetvis fel om det inte görs riktigt. Kallas för mänskligt och vem som helst kan råka ut för nämnda. Vet att det sitter personer som på heltid jobbar med avslöjanden och det kan lätt urarta.
  Jag älskar socialister! Vilka trevliga personer.:-)

 106. soli01 skriver:

  Mänskligt att fela eller var det`slarv?
  http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=2469621

 107. Kachina skriver:

  Det tillhör allmänbildningen att veta var man skall vara skriven och skatta. Det skall man inte behöva fråga en revisionsbyrå, särskilt inte en minister.

  Om barntanten är skriven i Sverige, men vistas mer än sex månader och skattar i Italien, är det en skunk begraven. Skattar hon i Italien och vistas där mer än sex månader, skall hon vara skriven där. Vi har alla möjlighet, även de i Italien, att hämta ut ett EU-sjukvårdskort som löser det juridiska och ekonomiska ifall vi blir sjuka i ett EU-land.

  Detta borde Carl Bildt veta, så jag förstår inte varför de trixar. De har inget att vinna på att hon är skriven i Sverige, inte som jag då kan se. Kanske trixar man av gammal vana.

 108. LatentEnergi skriver:

  Japp,
  Nu ligger jag riktigt risigt till i morgon.
  Jag hatar att göra förluster, (speciellt pga schabbel).
  (Därför är det mest förluster jag gör.)
  Nasdaq-100 gick upp 4.42% idag efter sthlms börsen stängt
  Och i morgon är USA börserna stängda pga tacksägelsedagen.
  Då kanske EUbörserna tror att det kommer att fortsätta uppåt
  i usa. Biljättarna i usa drog upp börsen pga ett halvt löfte om understöd.

  Kan världsekonomin lyfta sig själv i håret?
  Jag har förordat stimulanspaket men börjar nu tro att
  det kommer att kosta mer än det smakar.
  (Jag gillar metaforer.)
  Det kommer att generera en tzunami med förstärkt
  depresion istället för en ekonomisk återhämtning?
  Ni som har hela den kosmiska ekonomin genomskådad
  kan kanske säga hur ekonomin blir månad för månad?
  SVT vet i efterhand vad som påverkat börsen med hur många procent.
  Så de borde även i förväg kunna säga hur mycket börsen går upp pga
  en viss planerad händelse. Men det har de aldrig berättat..
  Själv förutspår jag att OMX går upp med +3% .. +5% imorgon.
  Men from fredagen går det nedåt igen i 2 veckor?
  Men mer än 3 dagar fungerar inte min kristallkula.

 109. Kachina skriver:

  ”Det kommer att generera en tzunami med förstärkt
  depresion istället för en ekonomisk återhämtning?”

  Precis, och proppen går ur i slutet av Februari. Längre än så och mer detaljrikt än så ser inte min kristallkula.

 110. Josef Boberg skriver:

  Om Carl Bildt´s hembiträde – tänkt/skrivet av Carl Bild.

 111. Helena Palena skriver:

  hillary: Tack för hotet 11:29! Om tio år är sd rumsrena. Undrar om du skulle ha häckat här när Ny Demokrati var på topp. Skulle inte tro det. Du känner dig inte heller så bekväm nu heller på denna blogg. Men du kan inte hålla dig ifrån att skriva och tycka här.

 112. mrmhalland skriver:

  Kachina,

  Om man läser det hela så har ”tanten” sin huvudsakliga anställning i Italien.
  För att få arbetstillstånd i Sverige krävs att man är skriven på en adress, i detta fallet hos arbetsgivaren.
  Detta innebär inte att man är skattskyldig där, bara att man är tillgänglig för myndigheter.
  Det kan alltså vara en tillfällig mantalsskrivning.
  Detta gäller inte bara tillfälliga besökare i Sverige, utan även oss som väljer att bo i Sverige och arbetar utomlands.
  Denna ”skandal” har ju varit på tapeten förut och inte en Van Der Kwast har tagit på sig uppdraget att granska det ytterligare….Var i kan då skandalen ligga ?

 113. hillary2 skriver:

  Helena

  nd hade samma typ av väljare som sd har – begåvningsreserven
  sd i svensk politik blir förmodligen lika kortvarig som ett irrbloss

 114. Kachina skriver:

  Nej, jag förstår inte vari skandalen ligger. Jag förstår inte heller varför hon skriver sig här om hon vistas här mindre än sex månader per år. Hon skall INTE behöva arbetstillstånd eftersom hon är anställd och skriven i annat EU-land.

  Skandalen kanske ligger i att de smarta revisorerna har försökt vara ännu smartare för att imponera på den internationella politiska eliten, eller så ligger skandalen i att Carl Bildt är lika allmänbildad som George Bush.

 115. Peter Hammarberg skriver:

  Eller också ligger skandalen i att medierna bestämt sig för att kalla det en skandal och att göra en affär av det.
  Har man minsta chans att blåsa igång ett pampdrev behövs inte särskilt stor fjäder för att få hönsen hönsgården att kackla som galningar. Om sedan tuppen är CB är man garanterad plats i alla mediers nyhetsinslag och debattprogram och journalisterna kan slå sig för bröstet och hävda att de gått in för sitt samhällsgranskande uppdrag med kraft och nit och åter avslöjat en myglande pamp. Hatten av för vår grävande och orädda journalistkår!

 116. Kachina skriver:

  ”Hatten av för vår grävande och orädda journalistkår!”

  Ja, verkligen. Det är ömkligt att Carl Bildt inte känner till våra och EU:s regler. Även om det inte finns någon ekonomisk vinning i detta, är det ett tydligt tecken på en politik som går ut på att det privata alternativet står över det statliga, trots att Carl Bildt är anställd av staten.

  Varför frågade han inte Skattemyndigheten istället för en revisionsbyrå? Eller, varför frågade han inte bägge för att ta reda på om det föreligger skilda tolkningar? Jag ser inga som helst problem i att hon är skriven och skattar i Italien där hon vistas mindre än halva året. Hon skall bara inte vara skriven här.

  Detta visar att utrikesministern antingen inte vet vad han sysslar med när han är med och bygger EU, eller så visar det att vi lagt ner hundratals miljarder på ett gigantiskt fiasko, kallat EU.

  Jag tror att de smarta grabbar på revisionsbyrån försökte vara ännu smartare och att Bildt lurats av sin egen politik, att det privata är bättre och till och med bestämmer över det statliga.

 117. Helena Palena skriver:

  Kachina: Ekonomiska vinningen är väl att skatten är lägre i Italien helt enkelt.

  hillary: Du underskattar människor. Det brukar man göra när man fållat i sin bakom röda s-staket. Ni är bäst. Men er politik har ju totalt misslyckats när det gäller invandringen.

 118. Helena Palena skriver:

  hillary: Här ska du och ditt röda gäng som är så begåvade få lite läsning. Ni är en kader – en reserv – en massa som har hur mycket som helst på fötterna. Saxat från Newsmill. Dagsfärska uppgifter:

  ”Enligt den kartläggning på stadsdelsnivå av det svenska utanförskapet som moderaterna beställt från Riksdagens utredningstjänst finns det över 100 socioekonomiskt hårt belastade områden i Sverige där sysselsättningsgraden understiger 50 procent. I dessa områden lever alltså mer än hälften av invånarna på socialbidrag och en tredjedel har a-kassa eller förtidspension. I Malmöförorten Rosengård har exempelvis bara var sjätte person ett arbete, i Göteborgsstadsdelen Angered var femte person. I vissa områden i landet är arbetslöshetssiffran så hög som 70 procent.”

  http://www.newsmill.se/artikel/2008/11/25/sverigedemokraterna-vaxer-medan-sossar-och-moderater-trater

 119. Kachina skriver:

  Helena

  Ja, det kan så vara, men eftersom modern till barnet är från och i huvudsak bor i Italien, är det nog naturligt att barntanten är anställd där. Sedan blir det ju en intressant fråga om fru Bildt blir de svenska moderaternas representant i parlamentet, var hon då skall vara skriven.

 120. Peter Hammarberg skriver:

  Vi har en konstig tanke i Sverige att våra toppolitiker ska vara som vanligt folk och inte tro att de är något. Per Albin Hanssons spårvagnsåkande in till regeringskansliet omhuldas med nostalgi likaväl som ”Fotens” krav på att få bo kvar i sin förortsvilla. Den (s)-minister som för några år sedan åkte cykel till jobbet framhölls som ett föredöme.
  Då se´n våra politiker uppträder och agerar som ”vanligt folk” med tillhörande brister och ibland girighet, drar drevet igång och de nagelfars in på bara skinnet där hur de sköter sitt för landet viktiga jobb underordnas det nya krav som nu helt plötsligt dyker upp och som inte har ett dugg med vanlighet att göra. Kravet på att vara totalt oförvitlig, vit som snö och utan varje tillstymmelse till skelett i garderoben.

  När ska vi inse att den genomärliga, i anden brinnande, som inte har några som helst lik i lasten och som samtidigt är en skicklig politiker inte finns. Om, mot förmodan, vederbörande finns, lär h*n inte ägna sig åt politik, det är en alldeles för smutsig bransch för för en sådan person.

 121. ollemunter skriver:

  Nu är han jävligt sur, den där Bildt, men är det han som har skrivit och gnällt på alla ”dessa dagar” eller är det någon annan? En berättigad fråga, efter hans erkännade, om att det inte är han som redigerar, som han sa ”sitter och tar bort skräpet”

 122. ollemunter skriver:

  ”sitter och tat bort skräpet” gällde förstås kommenterarna på herr utrikesminsterns blogg, (dagbok) inget annat.

 123. soli01 skriver:

  Vi skräpar inte bara ned på gator och torg utan vi skräpar säkert även på andra ställen 🙂

 124. ollemunter skriver:

  soli01!

  Den va fin, piken alltså 🙂

 125. Helena Palena skriver:

  Kachina: Ja, man kan undra om en italienska kan företräda oss. Eller, är det meningen att vi inom EU ska vara som ett enda stort land nu?

  Om man hård-drar det hela: Vad har Bildt gjort för fel? Har han gjort något fel?

 126. soli01 skriver:

  Helena Palena – varför frågar Du Kachina, vore mycket bättre om Du frågade mig så får du rätt svar.:-) Han har inte gjort något fel!

 127. Philippe Ohlund skriver:

  Skulle skatten i Sverige vara lite lägre, skulle säkert hela Europa stå i kö för att få förmånen att skatta i Sverige…

  Alla vill ju betala så lite som möjligt för varor och tjänster.

 128. Kachina skriver:

  En italienska kan naturligtvis företräda oss i EU, frågan är om hon kan vara skriven i Italien under den tiden? Kan hon från Italien sätta sig in i situationen för de i Sverige som hon företräder. Jag menar att de som företräder Sverige skall vara skrivna i Sverige under den tid de representerar Sverige.

  Att barntanten, vid den här tidpunkten, är skriven anställd, skriven och skattar i Italien, ser jag inget som helst fel i. Däremot har Skatteverket den åsikten att hon skall skatta i Sverige för den tid hon arbetar i Sverige. Hur EU:s regler ser ut i det fallet har jag ingen aning om, men Skatteverket torde driva sin linje.

  Det fel Carl Bildt gjort är att han frågat en revisionsbyrå om Sveriges/EU:s skatteregler och INTE frågat förvaltande myndighet samtidigt. Det är som om han tror att revisionsbyråerna redan tagit över Sveriges.

  En minister som frågar en revisionsbyrå istället för den egna myndigheten, om vad som gäller!

  HerreGud !!!!! Jönsson-ligan som styr Sverige har fått ett frispel !

 129. Helena Palena skriver:

  Skatta för den tid hon arbetar i Sverige! Hur ska det gå till. Ska Säpo hålla koll på det?

  Det enda som är globalt i sammanhanget är pengarna. Den fiktiva valutan flyter fritt. Allt annat är inte harmoniserat. Ändå ska vi ingå i en stor superflock! Vems lagar och regler ska gälla? Kan vi inte skrota riksdagen nu när vi har lämnat över allt makt till EU. Det kanske du kan svara på soli01.

 130. mrmhalland skriver:

  Nej, för allt i världen, lägg inte ner riksdagen !
  Tänk på att länder som Turkiet, Serbien, Kosovo, Georgien och andra länder med helt andra kulturer och värderingar än dagens medlemsländer företräder, snart kommer dessa länder stifta lagar i EU, då måste vi ha en riksdag som företräder de nordiska värderingarna och traditionerna.

 131. Kachina skriver:

  ”Vems lagar och regler ska gälla? Kan vi inte skrota riksdagen nu när vi har lämnat över allt makt till EU. ”

  Tja, Carl Bildt har i varje fall lämnat makten över Sveriges lagar och regler till Öhrlings Revisionsbyrå. Vem administrerar Sveriges lagar och regler, de statliga verken eller revisionsbyråerna och domare på entreprenad?

  Skatteverkets chefsjurist hänvisar till en gemensam lag inom EU. Idiotlag eller funktionell lag vet jag icke, men ur detta torde väl komma ett prejudikat när väl parterna manglat detta i domstol. Om denna domstol är sammansatt av vårt rättsväsende eller tillsatt på entreprenad, återstår att se.

 132. Kachina skriver:

  Vi behöver inte skrota Riksdagen, vi kan flytta den till parlamentet i Bryssel samtidigt som vi reglerar antalet ledamöter. Den som representerar Sverige skall alltid vara svensk medborgare skriven i Sverige. I vilket land vederbörande är född är inte av intresse.

 133. soli01 skriver:

  Visst ska vi ha ”risk-dagen” kvar, men vi ska minska ledamötena till ca 125 st en lämplig siffra eller kanske ännu mera. Nu kostar det bara en massa pengar. De tillhör ju inte de lägst avlönade, som bekant.

 134. cosmicwitchmaster skriver:

  Pojkar förblir pojkar även sedan de blivit gubbar. Det är bara leksakerna som blir dyrare.

  2006 fick Jönsson-ligan ett helt aktiebolag, AB Sverige, att leka med. Men, stackars lille Carl, hade ingen aning om att när det gäller folkbokföring, finns kompetensen inom företaget. Han frågade därför Öhrlings Revisionsbyrå, som egentligen inte sysslar med folkbokföring, och då gick det som det gick.

  När man nu ser hur det går för AB Sverige, måste man fråga sig vilka externa konsulter de andra i Jönsson-ligan anlitar för att driva bolaget.

 135. Philippe Ohlund skriver:

  ”Det vi kan visa är att en och samma lärare inte passar alla elever”, står det att läsa i Aftonbladet i dag.

  Egentligen är det väl så med allt.

  Många gillar att spela fotboll, men alla passar inte som målvakt.

  Ett företag kan vara mycket bra, men chefen kanske inte passar alla anställda.

  En politiker kan vara mycket bra, men hans/hennes politik kanske inte passar alla.

  Etc. 🙂

 136. Carl norberg skriver:

  En och samma lärare passar inte alla elever, hmmm.

  Skolans syfte synes ha glömts bort i detta.

 137. Carl norberg skriver:

  Den bättre politikern är den bättre ledaren, och passar således per definition och automatik bäst för rollen.

 138. Gibson - the maverick skriver:

  Så har då allas vår lille trollgubbe och ekorre, Byskebusen, uppnått höjden av lycka ännu en gång.
  Han har nämligen lyckats få igenom en kommentar (samma som ovan 3:57) på Carl Bildts blogg.
  Vissa likheter finns mellan den encelliga amöban och vår lille ekorre men Byskebusen har lyckats med konststycket (konststycke i hans egna ögon) att genom celldelning föröka sig drygt 50 gånger på CB:s blogg).

 139. carlnorberg skriver:

  Jag är fortfarande bannad på CB-bloggen, hur länge förblir man detta?

 140. hillary2 skriver:

  helena

  kan du ange ett nordiskt land som lyckats bättre med integrationen?

 141. Kachina skriver:

  Gibson

  Jag tycker synd om CB att bara omges av hängivna beundrare. Det måste bli tråkigt längden. Därför slänger jag in ett inlägg, bara för omväxlingens skull. Du vet, det globala och mångkulturella istället för den tråkiga enfalden. Jag tror säkert han blir glad att höra av mig. 🙂

  Som du ser,, även om nicket är olika, gör jag ingen hemlighet av att det är Kachina som styr tangenterna. Han kan fortsätta att räkna med besök när jag känner för det.

  Först när Alliansen ändrar sina grundläggande värderingar, kommer jag att tystna.

 142. LatentEnergi skriver:

  Kan ni läsa Google-engelska så tycker jag ni ska läsa detta.

  Det värsta kris på marknaden 60 år

  Av George Soros

  Ursprungligen publicerades på FT.com 23 januari 2008 02:00

  Den nuvarande finansiella krisen påskyndades av en bubbla på den amerikanska bostadsmarknaden. Man kan säga att det påminner om andra kriser som har inträffat sedan slutet av andra världskriget med ett intervall som sträcker sig från fyra till 10 år.

  Men det finns en djup skillnad: den nuvarande krisen markerar slutet på en era av kreditexpansion baserad på dollarn som internationell reservvaluta. De återkommande kriserna var en del av en större boom-bust process. Den nuvarande krisen utgör kulmen på en super-boom som har pågått i mer än 60 år.

  Boom-byst processer brukar kretsa kring kredit och alltid innebära en snedvridning eller missuppfattning. Detta är vanligtvis ett misslyckande att erkänna en reflexiv, cirkulärt samband mellan viljan att låna och säkerhetens värde. Enkel kredit skapar efterfrågan som driver upp värdet av egendom, vilket i sin tur ökar det kreditbelopp som finns tillgängliga. En bubbla börjar när människor köper hus i tron att de kan refinansiera sina hypotekslån med vinst. Den senaste tidens amerikanska bostäder boom är ett typexempel. Den 60-åriga super-boom är en mer komplicerad fråga.

  Varje gång kreditexpansion fick problem de finansiella myndigheterna ingrep injicera likviditet och hitta andra sätt att stimulera ekonomin. Det skapade ett system med assymetriska incitament som också kallas moral hazard, som uppmuntrade allt större kreditexpansion. Systemet var så framgångsrika att människor kom till tro på vad som tidigare USA: s president Ronald Reagan kallas magi på marknaden och jag kallar marknaden fundamentalism. Fundamentalister tror att marknaden tenderar mot en jämvikt och det gemensamma intresset är bäst betjänt av det möjligt för deltagarna att fullfölja sina egna intressen. Det är en uppenbar missuppfattning, eftersom det var ett ingripande från myndigheterna som förhindrade att de finansiella marknaderna från att bryta ned, inte själva marknaderna. Dock marknaden fundamentalism fram som den dominerande ideologin under 1980-talet, när finansmarknaderna började bli globaliserade och USA började köra ett bytesbalansen.

  Globaliseringen gjort det möjligt för USA att suga upp de besparingar som i resten av världen och konsumera mer än det som produceras. Den amerikanska bytesbalansunderskottet nått 6,2 procent av bruttonationalprodukten år 2006. De finansiella marknaderna uppmuntras konsumenterna att låna genom att införa allt mer sofistikerade instrument och mer generösa villkor. De myndigheter som understöds processen genom att ingripa när det globala finansiella systemet var i fara. Sedan 1980, förordningar har successivt avslappnad tills de har praktiskt taget försvunnit.

  Den super-boomen kom ut från handen när nya produkter blev så komplicerade att myndigheterna inte längre kunde beräkna riskerna och började förlita sig på riskhantering metoder för bankerna själva. På samma sätt kreditvärderingsinstituten förlitat sig på de uppgifter som lämnats av beställaren av syntetiska produkter. Det var en chockerande abdikation från ansvar.

  Allt som kan gå fel gjorde det. Det som började med subprime inteckningar spridas till alla säkerhet skuldförbindelser, hotade kommunala och inteckning försäkrings-och återförsäkringsbolag och hotade att riva upp den flera biljoner dollar kreditswapp marknaden. Investmentbanker åtaganden för lånefinansierade köper blev skulder. Marknaden neutralt hedgefonder visade sig inte vara styrda av marknaden neutral och var tvungen att vara avrullat. Den tillgångsbaserat papper kom till ett stillastående och de särskilda investeringar fordon som inrättats av banker för att få hypotekslån upp sina balansräkningar inte längre skulle kunna få extern finansiering. Den sista slag kom när interbankmarknaden utlåning, som är kärnan i det finansiella systemet, stördes därför att bankerna var tvungna att man sina resurser och kunde inte lita på sina motparter. Centralbankerna hade att injicera en aldrig tidigare skådad summa pengar och förlänga krediten i en aldrig tidigare skådad rad av värdepapper till ett bredare spektrum av institutioner än någonsin tidigare. Som gjorde krisen allvarligare än någon sedan andra världskriget.

  Kreditexpansion måste nu följas av en period av nedgång, eftersom vissa av de nya kreditinstrument och praxis är osund och ohållbar. En förutsättning för att de finansiella myndigheterna att stimulera ekonomin begränsas av oviljan hos resten av världen för att samla extra dollar reserver. Fram till helt nyligen, investerare hoppades att den amerikanska Federal Reserve skulle göra vad som krävs för att undvika en recession eftersom det är vad den gjorde vid tidigare tillfällen. Nu kommer de att inse att Fed kanske inte längre är i stånd att göra det. Med olja, livsmedel och andra råvaror företag, och renminbin uppskattar något snabbare, Fed också har att oroa sig för inflation. Om federala medel sänktes bortom en viss punkt, dollarn skulle komma under ytterligare press-och långfristiga obligationer skulle faktiskt gå upp i avkastning. Om denna punkt är, är omöjligt att avgöra. När det är nått, förmågan hos Fed för att stimulera ekonomin tar slut.

  Även om en recession i den utvecklade världen är nu mer eller mindre oundvikligt, Kina, Indien och några av de oljeproducerande länderna är i en mycket stark countertrend. Så, den nuvarande finanskrisen är mindre sannolikt att orsaka en global recession än en radikal omstrukturering av den globala ekonomin, med en relativ minskning av USA och ökningen av Kina och andra länder i tredje världen.

 143. Helena Palena skriver:

  hillary: Din fråga har inte med saken att göra. Frågan är vilket parti man ska rösta på i nästa val. Varför ska man rösta på sossarna – dom har ju haft lång tid på sig att göra det bra men misslyckats. Frågan är varför.

 144. ollemunter skriver:

  carlnorberg!

  Byt Ip-adress och fixa ett nytt konto, men du måste ju också byta alias, så ska väl inte det vara något problem, om du nu så gärna vill tillbaka.

  Problemet är ju om CB,s assistent märker det.

 145. Carl norberg skriver:

  Ja den artikeln av Soros är ju i princip helt riktig.
  Hörde för övrigt just Urban Bäckström anföra att Anders Borg krävde en ökad kapitaltäckningskvot på bankmötet häromdagen, och därför backar bankerna…

  Mer märkligt nu är det faktum att trots att detta förutsagts i snart en evinnerlighet, så är det ju inte så att man svimmar över det effektiva agerandet i nu.

  Om Urban Bäckström skulle höra av sig så skulle jag faktiskt hjälpa honom.

  Och nej jag vill inte skriva på CB-bloggen, det var mera frågan om tidsbegränsningen som jag undrade över.

 146. Kachina skriver:

  Carl

  Bannad är nog både jag och du, för evigt.

  Jag smådjävlas bara med dem, bara så de inte skall glömma mig. 🙂

 147. mrmhalland skriver:

  Är ni säkra på att ni är bannlysta ?
  Jag är fortfarande välkommen att kommentera….och jag hade ju en del att säga om FRA om inte annat.
  Är det inte bara så att ni har blivit raderade och måste registreras på nytt ?
  Jag vet ju att Kachina blev utkastad några ggr för att ha använt liknelser som inte var riktigt rumsrena, men, det blev ju bättre med tiden 🙂
  Carl Norbergs teorier kan möjligen tråka ut någon, men, det är väl knappast skäl till avstängning. Andra kan ju faktiskt se dessa teorier som ett uppvaknande ?

 148. hillary2 skriver:

  helena

  du har köpt budskapet att svensk socialdemokrati misslyckats
  jag skulle säga att det är svensk borgerlighet som misslyckats
  borgerligt styrda kommuner har inte velat ta emot invandrare
  och hade vi haft enbart borgerliga kommuner hade vi kanske haft invandrare boende i baracker i lägerbyggnader i utmarkerna någonstans
  inte ovanligt att man placerar ensamkommande invandrande ungdomar på sådant sätt
  de borgerligt styrda kommunerna är de rikaste och de snålaste
  deras motivering till sitt handlande är att ”vi saknar resurser”
  en sak som är dålig är de långa handläggningstiderna
  människor far ofta mycket illa under den tiden och tappar själslig hälsa och egen styrfart
  jag tror att alla politiska partier uppmärksammat frågan, men den är komplicerad och därför ännu inte löst

 149. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  iallafall jag har fått ett personligt mail från Mikael T Ericsson
  väl använda skattemedel 🙂 ?

 150. Kachina skriver:

  mrmhalland

  Jag har egentligen inget intresse att skriva i CB:s diktatorblogg, men eftersom jag vet att jag är ett ”pain in the ass” på dem, kan jag inte låta bli att slänga in ett inlägg då och då, bara för att retas.

 151. Helena Palena skriver:

  hillary: Jag tänker inte gå in på svensk invandring här och nu. Dock kan du ställa dig frågan hur det kan komma sig att Sverige tar emot så många flyktingar eller invandrare eller vad man ska kalla folk som kommer hit. Skyddsbehov eller ej.

  Hur det kan komma sig att vi betalar så mycket i u-landsbistånd? Mer än England, Franrike och USA tillsammans?

  Hur fans mycket skall en svensk arbetare mäkta med? Eller, är det någon annan som betalar?

  Vi har 800 000 fattigpensionärer. Ge dom mer pengar i första rummet är min paroll!

 152. Carl norberg skriver:

  Jag är ju registrerad på WordPress, så att jag enbart skulle vara raderad på något sätt ifrån CB siten, det kan jag inte se.

 153. hillary2 skriver:

  helena

  jämförelsen med England, Frankrike och USA är ointressant
  jag tror inte att det är den svenske arbetaren som klagar på för höga kostnader för stödet till utvecklingsländer
  det är istället högavlönade moderater och arbetslösa sverigedemokrater
  varför ta pengar som avsatts för fattiga i utvecklingsländer och ge dem till ”fattiga” pensionärer i Sverige när rika pensionärer skulle kunna dela med sig av sitt överflöd istället?
  ju fler fattiga som finns i utvecklingländerna ju större är risken för migration och det är tydligen det som skrämmer sk*ten ur dig

 154. Kachina skriver:

  Så här säger ärans och hjältarnas utrikesminister;

  ”Minns hur Ryssland marscherade in i Georgien!”

  Jag frågar;

  ”Minns ni elefanten som gick in i porslinsaffären?” (När Väst-kapitalet tillsatte en president i Georgien.)

 155. Peter Hammarberg skriver:

  Men det ändrar ju inte det faktum att Ryssland verkligen gick in i Georgien, eller? 🙂

 156. Kachina skriver:

  Nej, det gör det inte. Jag undrar av vilken orsak de gick in, jag har lite dåligt minne. 🙂

 157. ypsilonray skriver:

  Kachina

  Stöder du numera Marlboromannen Putin?
  Delar du hans ideologi?
  Delar du hans uppfattning om mänskliga rättigheter?
  Stöder du det nya lagförslaget i Ryssland som öppnar vägen för Marlboromannen?
  Är Sveriges nuvarande regering mer stigmatiserande äm Marlboromannen?
  Är Reinfelds ministär farligare än Putins (marionetten Medvedevs)?

 158. Kachina skriver:

  ”Stöder du numera Marlboromannen Putin?”

  Jag stöder hans sätt att stå upp för Ryssland och hans åtgärder mot oligarkerna.

  ”Delar du hans ideologi?”

  Nej. Inte heller Reinfeldts.

  ”Delar du hans uppfattning om mänskliga rättigheter?”

  Nej, inte heller republikanernas (Alliansen)

  ”Stöder du det nya lagförslaget i Ryssland som öppnar vägen för Marlboromannen?”

  Nej, jag stöder inte heller FRA eller IPRED som öppnar vägen för fasciststaten i Sverige.

  ”Är Sveriges nuvarande regering mer stigmatiserande äm Marlboromannen?”

  De är nog på samma nivå. Fördelen med Putin är att han är rak och förutsägbar. Alliansen förstår nog inte själva vart deras politik leder, än mindre väljarna. ”Köp mobil värd 1000 för 1 krona, bunden med ett avtal som kostar 1000 kronor i 48 månader”- politik, är inte alltid lätt att genomskåda.

  ”Är Reinfelds ministär farligare än Putins (marionetten Medvedevs)?”

  Ja, därför att Medvedevs ministär är intelligent, rak, tydlig och går att förutse. Reinfeldts ministär är så dum att den inte ens förstår vad den gör och oberäknelig. Jag försöker fortfarande räkna ut om IPRED-, FRA-, sjukförsäkrings- och akasselagen är byggda på ren dumhet eller ren ondska.

 159. Kachina skriver:

  ”Stöder du numera Marlboromannen Putin?”

  Jag stöder hans sätt att stå upp för Ryssland och hans åtgärder mot oligarkerna.

  ”Delar du hans ideologi?”

  Nej. Inte heller Reinfeldts.

  ”Delar du hans uppfattning om mänskliga rättigheter?”

  Nej, inte heller republikanernas (Alliansen)

  ”Stöder du det nya lagförslaget i Ryssland som öppnar vägen för Marlboromannen?”

  Nej, jag stöder inte heller FRA eller IPRED som öppnar vägen för fasciststaten i Sverige.

  ”Är Sveriges nuvarande regering mer stigmatiserande äm Marlboromannen?”

  De är nog på samma nivå. Fördelen med Putin är att han är rak och förutsägbar. Alliansen förstår nog inte själva vart deras politik leder, än mindre väljarna. ”Köp mobil värd 1000 för 1 krona, bunden med ett avtal som kostar 1000 kronor i 48 månader”- politik, är inte alltid lätt att genomskåda.

  ”Är Reinfelds ministär farligare än Putins (marionetten Medvedevs)?”

  Ja, därför att Medvedevs ministär är intelligent, rak, tydlig och går att förutse. Reinfeldts ministär är så dum att den inte ens förstår vad den gör och oberäknelig. Jag försöker fortfarande räkna ut om IPRED-, FRA-, sjukförsäkrings- och akasselagen är byggda på ren dumhet eller ren ondska.

 160. Kachina skriver:

  Jag skall tillägga att jag stöder Rysslands agerande i Georgien. Man skall visa hänsyn till varandra, både på det personliga och globala planet. Putin/Medvedev gjorde precis som jag gör om jag blir antastad av en stöddig typ, är tyst, går undan, går undan, går undan,…….tills han tar för givet att jag går undan även nästa gång.

  Nu avvek Putin från mönstret och gav Bush en mycket, mycket tydlig varning vid toppmötet några månader före händelsen. Ändå gjorde Bush marionett Stackarsvilli försöket. De torde knappast göra om det och jag tycker att CB skall skruva ner tonläget. Ryssar är människor även om de har andra värderingar än vi. Vi skall kunna leva i fredlig samvaro om vi behandlar varandra med respekt.

 161. ypsilonray skriver:

  Byskebusen

  Dina svar säger allt !

  Men är man ett original så är man, det gäller att odla sin image efter bästa förmåga!

 162. Carl norberg skriver:

  MK ultra på dig Rajjis.

 163. Carl norberg skriver:

  Kan vi då dra slutsaten att Rajjis politiska förmåga till förståelse, sträcker sig till rockbandet MK ultra.

 164. ypsilonray skriver:

  Jag noterar med glädje att lille Carl (ni vet han trumslagarpojken) åter har dragit på sig tubsockorna.

 165. ypsilonray skriver:

  By the way Carli Boy,

  Eftersom jag lever i verkligheten är det gamla rockbandet mer jordnära än dina konspirationsteorier.
  Detta ang. MK Ultra 🙂

 166. Carl norberg skriver:

  Mina konspirationsteorier, vad har eventuella sådana med MK ultra att göra?

  Eller vill du med din skrivning antyda att MK ultra enbart var ett rockband?

 167. Carl norberg skriver:

  Och vi lever alla i verkligheten, men inte ens detta tycks ju vara klart för alla.

  Denna verkar lika, och kallas därav för verk-lig-het.

 168. Helena Palena skriver:

  Kachina: I Georgien råder censur. Stackarsvilli kontrollerar media och en trejdedel av georgierna tror att det var Georgien som vann kriget. Karln är faktiskt en marionett och det märkliga är att Bildt stöder en sån. Fast det kanske inte är så märkligt när man betänker vem det är som bestämmer i världen. Man vill ju höra till det vinnande laget.

 169. ypsilonray skriver:

  Du är bara för rolig, Calle Kapsyl!

 170. Peter Hammarberg skriver:

  Det kan också finnas rent realpolitiska anledningar till att CB = den svenska regeringen = i dagsläget Sverige, stödjer Georgien.
  Vi är ett litet land med ett försumbart försvar som lever granne med en stormakt som åter börjat visa maktpolitiska tendenser och som med militära medel hävdat vad de anser vara sin intressesfär. (Jmf Medvedev/Putindoktrinen.)
  Sveriges försvarspolitiska doktrin bygger på att vi vid ett hot ska få hjälp EU och våra grannar och att omvärldens avståndstagande ska verka avhållande på en eventuell angripare (dvs Ryssland). Om NATO sägs inget…

  Om denna vår doktrin ska ha någon trovärdighet måste vi agera som vi förväntar oss att andra ska agera om vi hamnar i en jämförbar situation, nämligen att vi står upp för det lilla landet i konflikt med den aggressiva grannen.
  Orsakerna till Georgienkriget är i detta sammanhang ointressant, här gäller det att stärka trovärdigheten i den svenska säkerhetsdoktrinen.

 171. ypsilonray skriver:

  REALPOLITISKA ÅTGÄRDER
  är något som torde vara överkurs för såväl Calle Kapsyl, Byskebusen, Gammeljäntan och Guiseppe, dvs ”motvallskärringgänget” som till fullo dominerar denna blogg.

  På denna blogg skall man konspirera och tycka annorlunda, ibland efter Färila- principen ”gånge hatt till och huva från”!

 172. Peter Hammarberg skriver:

  ‘Gånge hatt till och huva ifrån.’
  Ett allitererat uttryck från de gamla landskapslagarna där det stadgades att en dotter blev arvlös om det också fanns en son.
  Detta modererades under senmedeltiden till att dottern ärvde hälften mot brodern.

  Färila-principen måste uppenbarligen ha någon koppling till Hälsingelagen men vad den skulle ha att göra med ”motvallskärringgänget” kräver ett klargörande.

 173. Carl norberg skriver:

  Ja dessa djupsinnigheter sträcker sig ju verkligen utanför mina ramar för möjlig förståelse.

  Och vad avser de storpolitiska ambitionerna ifrån Ryssland så kan vi ju konstatera att Ryssland är stort, och att Ryssland med befolkning sannolikt inte kommer acceptera att bli exploaterat mera i samma utsträckning som tidigare.

  Att springa runt och bedriva politiskt taskspel under förespegling att detta skulle vara realpolitik, speglar väl snarast vilken ryggrad som de löpande benen tillhör.

 174. ypsilonray skriver:

  Hammarberg 2:07

  Ang. Färila- principen

  Samtliga medlemmar i ”motvallskärringgänget” har arvsrättsliga kopplingar till Färila på ett el. annat sätt.

  Man hittar inte dessa kopplingar i sedvanliga och allmänt accepterade källor, utan
  i av mig egenhändigt framtagna, opublicerade skrifter. Några skulle säga att dessa
  ”bevis” borde hänföras som rena konspirationsteorier men det håller jag inte med om, eftersom jag själv TROR/ÄR ÖVERTYGAD OM att ”bevisen” räcker.

  Och det fantastiska med dessa ”bevis” är att de går att förändra dem successivt (dvs efter behov och ev. nyuppkomna situationer).

 175. Carl norberg skriver:

  Yr-silen du glömmer ideligen att kommentera den mest famösa konspirationen, som du istället tror är ett rockband.

  Vänligen vad var nu MK ultra för någonting, alltså inte rockbandet?

 176. Carl norberg skriver:

  Och möjligen skulle ju MK ultra kunna förklara ditt beteende i ditt sätt att uttrycka dig.

 177. nathaliesview skriver:

  Y-strålen – här får du lite hjälp med Mk-ultra och då inte rockbandsavdelningen …

  http://marsboy683.wordpress.com/

 178. nathaliesview skriver:

  Ian – är det du som ställer mig i modereringskön vid varje inlägg?

 179. Carl norberg skriver:

  Numera så får man nog vänja sig vid ständigt telekommunikativt sällskap.

 180. Kachina skriver:

  ”Orsakerna till Georgienkriget är i detta sammanhang ointressant, här gäller det att stärka trovärdigheten i den svenska säkerhetsdoktrinen.”

  Att prostituera sig stärker inte trovärdigheten. Han kunde åtminstone hålla tyst. Sverige stöder demokratier, stora som små, och Georgien är inte en demokrati. Carl Bildt sätter faktiskt svenska folket i pant för att stötta en personlig vän, Stackarsvilli, som även är Bush marionett.

  Tolkar jag samhället jag lever i rätt, ser vi oss som västerländska demokrater med amerikansk livsstil, men vår känsla för rätt och fel står i denna sakfråga på Rysslands sida. Då är det helt fel av Bildt att sätta oss i pant för motsatta sidan.

 181. Helena Palena skriver:

  Nathalie: Jag hade en inställning som gjorde att kommentae måste modereras. Men den inställningen har jag klickat bort. Det är bättre att låta allt komma in tycker jag. Sen kan man ju radera det som är olämpligt. WordPress har dock ett bra spam-filter måste jag säga.

 182. Helena Palena skriver:

  Ray: Jag har inte så långt till Färila. Det kanske förklarar saken. Det verkar som du snokat.

  Peter H: Du är sansad och modest. Det är bra. Vi andra är också bra. Ray är verkar knäpp dock och lite skum. Han är nog en klon. Han kan i alla fall stava successivt rätt. Alltid nå´t.

 183. Kachina skriver:

  ”Project MK-ULTRA, or MKULTRA, was the code name for a covert CIA mind-control and chemical interrogation research program, run by the Office of Scientific Intelligence. The program began in the early 1950s, continuing at least through the late 1960s, and it used United States citizens as its test subjects”

  Och,…..minst en svensk medborgare.

 184. Carl norberg skriver:

  Kan man kalla dig för borgare Kachina?

 185. nathaliesview skriver:

  Faktum är Helena Palena – att mitt inträde i moderingskön inträffade i samband med att jag i debatten om miljö/klimatförändringar länkade till CHEMTRAIL-bilder över Värmland.

  Jag tyder det som att de verkliga sanningarna ska inte belysas för allmänheten. Den politiskt uppmålade bilden i ämnet, ska promt följas – antingen den är rätt eller fel …

  För övrigt har vi i NV Skåne levt under otäcka chemtrail (moln)täcken under flera veckor, luften känns ”tjock” att andas, näsan rinner och det ger en besk smak i munnen.

 186. Gibson - the maverick skriver:

  Calle Trumpet

  Precis som ni andra med gemensamma rötter är även Byskebusen en äkta kälkborgare. En riktig Ultra Ducal!

 187. nathaliesview skriver:

  Och vem är medborgaren Kachina … 🙂 Inga namn och ingen glömd …

 188. Gibson - the maverick skriver:

  nathaliesview 4:35

  Det verkar som om du fått en äkta, hederlig, gammaldags förkylning.
  En sådan förknippas ej med att se spöken på ljusan dag (det får räcka med att då och då få lyssna till en trumpetfanfar).

 189. Carl norberg skriver:

  Gismo med Y-front, Mk Ultra på dig.

 190. Gibson - the maverick skriver:

  nathaliesview

  F.ö. flög jag ToR Ängelholm igår, det var lite regnblandad snö el. hagel när vi landade men i övrigt kändes luften fin på alla sätt – jag mådde som en prins.

  Upp med hakan, snart är det Jul!
  /Gibbe 🙂

 191. Gibson - the maverick skriver:

  Helsinge- Calle (med trumpeten)

  Kung Karl, den unge hjälte,
  Han stod i rök och damm.
  Han drog sitt svärd från bälte
  Och bröt i striden fram.

  Keep on bl . . . . . . .
  Asz-caux

  /Gibbe 🙂

 192. nathaliesview skriver:

  Gib – förkylning nej!

  Du hade tur då du flög via Ängelholm (visserligen befinner jag mig inte just där) därför igår var en av de ”bättre” dagarna, troligtvis just på grund av nedsläppet av regnblandad snö.

  Undrar just vad som fick dig att må som en prins? 🙂

 193. Kachina skriver:

  Jag växte upp i Folkpartistisk borgerlig miljö. De är ett utdöende släkte, men den liberalsocialistiska kärnan lever ännu kvar i några själar som nu befinner sig under den moderata ångvälten. Reinfeldt fick ju god hjälp av Björklund att krossa det som fanns kvar av liberalsocialism i det partiet.

 194. Gibson - the maverick skriver:

  Nat,

  Vad fick mig att må som en prins?
  Well, well . . . . . . . några gissningar (i linje med din dagordning)?
  🙂

 195. nathaliesview skriver:

  Carl – denna site: Cold War Currency kanske är något för dig!?

  http://www.psywar.org/coldwarcurrency.php

 196. nathaliesview skriver:

  Gib – får tar mig en funderare … 🙂

 197. Carl norberg skriver:

  Den politiska Y-fronten, vars signum är politisk debatt i person, går ifrån klarhet till visshet.

  Jag är som Kachina liberalsocialist, eftersom jag är noggrann med både hur jag uttrycker mig och olika begreppsinnebörder.

  Och sanna mina ord är det inte svårbegripligt varför ynkliga fruktar ofred och döden.

 198. ypsilonray skriver:

  Ja, tänk så tydliga och balanserade framställningar som Byskebusen och Calle Kapsyl
  visar upp här på bloggen.
  Deras gemensamma signum är en kombination av saklighet och tydlighet.

  Tillsammans med Gammeljäntan och Guiseppe torde dessa två gynnare vara ett föredöme för hela mänskligheten.

  Leve de!

 199. Kachina skriver:

  Det tog dj-t lång tid innan poletten föll ned, ypsilon. 🙂

 200. nathaliesview skriver:

  Gib – om du hann med ett besök på Sofiero slott, torde det få dig att må som en prins, kanske … 🙂

  För övrigt är slottet en gåva från Kung Oscar II till hans hustru Josephine.

  Cheers!

 201. Carl norberg skriver:

  Men är det inte märkligt att det ändå finns de som direkt kan läsa det som jag utrycker, trots att inte Y-Fronten mäktar detta….

 202. Kachina skriver:

  Y-fronten använder för det mesta det mindre huvudet.

 203. ypsilonray skriver:

  Våra två vänner uppträder som siamesiska tvillingar!

  Byskebusen och Calle Kapsyl – bloggens svar på Morgan Johansson och Berit Andnor.

  Vilken fullträff!

 204. Carl norberg skriver:

  Den nya avataren med molnfronten är således en väderkonfiguration som benämns
  Y-Front, fast det får nog även anses vara en beskrivande verklighet i det att ljuset håller på att slockna.

  Förståelse i skymningsläge.

 205. Josef Boberg skriver:

  ”Intelligent Wi kommer att drömma i natt – kan ske, kanske… 💡
  Intelligenta drömmar som Wi aldrig någonsin drömt förut
  Wi drömmer om att det Är Fred och Frid på jorden
  Därför att ALLAS Tanke-intellektuella och Fysiska Krig Är Slut ! – punkt.

 206. ypsilonray skriver:

  Godmorgon Calle Kapsyl

  Välkommen till ännu en spännande och framför allt VERKLIG dag!

 207. Kachina skriver:

  Det är fantastiskt hur väl den här världen fungerar, för så få, när den styrs av kalsongkryssare, Y-fronter och Stetson-hattar.

 208. Carl norberg skriver:

  Ja fast det är väl nästa så att till och med de allra dummaste börjar förstå att det är fara å färde, i verkligheten.

 209. Carl norberg skriver:

  Att beskåda de konsumtionsskapande effekterna av den största räntesänkningen i historien, kan ju få den allra dummaste att undra om verkligen de styrande tänker före de agerar.

  Ett fallande börsvärde kanske inte precis kan sägas öka konsumtionsbenägenheten.

  Dock skulle att par lagstiftningsmässiga förändringar kunna åstadkomma den effekt som eftersöks, och dessutom skapa en stabilitet under det förändringsskede som måste genomföras.

 210. mrmhalland skriver:

  Då har regeringen idag kompletterat budgeten för att möta lågkonjunkturen.
  Ett bra åtgärdspaket tycker jag det verka vara.
  Min undran är bara : detta paket på ytterligare minst 8 miljarder är i huvudsak riktat på åtgärder som skapar nya arbeten i framför allt tjänstesektorn.
  Varför har man inte gjort detta tidigare om nu pengarna finns ?
  Arbetslösa människor har vi hela tiden haft här i landet.
  Ska inte regeringen vid varje tillfälle använda alla tillgängliga medel för att underlätta vardagen för medborgarna ?
  Inte ska väl ett välfärdsland lägga pengar på hög när det finns människor som har det svårt ?
  Inte ska väl ett välfärdsland ha en undermålig infrastruktur när det finns pengar till att förbättra den för medborgarna och därmed skapa arbeten för de som inte har ett ?

  Det är ett ganska listigt paket de lägger fram, varje åtgärd ger mycket tillbaka till staten, därav min förvåning över att det inte gjorts tidigare.

  Observera att man inte har satsat extra på sektorer som sjukvård och omsorg, det skulle också ge jobb och behövs verkligen, men det ger inte pengar tillbaka, tvärt om.

  Hur som helst, kul att vi har en aktiv regering.

 211. Carl norberg skriver:

  Herr Halland, det kanske möjligen föreligger något underhållningsvärde i att ha en aktiv regering, i övrigt så bör främst gärningens effekter vara det som söks, även om det nu råkar vara ingenting.

  Åtgärdspaketet är i princip rena dumheterna, så länge man inte har försäkrat sig om finans och valutasystemens bestående funktion.

 212. mrmhalland skriver:

  Carl norberg :

  Jag ser inte dumheten i det.
  Det är åtgärder som stimulerar både enskilda människors ekonomi och statens.
  Med det ekonomiska system vi lever i tycker jag att det är väldigt smarta åtgärder.
  Det är nog inte möjligt att ensidigt ändra det ekonomiska systemet.

 213. soli01 skriver:

  mrmhalland – vi bör alltid se till att vi har lite i ”ladorna” – eller hur?
  Bara att gå till sig själv. Vi måste även se till att inte leva över tillgångarna och det vet vi alla.
  Arbetslösa kommer alltid att finnas och är något vi inte kan utplåna. Det finns ju inte arbete till alla heller.
  Tycker dock att regeringen missat vissa områden som inte prioriterats – tänker på det Du nämnde om vårdsektorn.
  När det gäller bilindustrin är det bra att regeringen inte hemfaller åt oppositionens lösningar. Mycket förståndigt att inte rusa iväg i det fallet.
  Apopå räntesänkningen ”kan ju få den allra dummaste att undra”…
  Så det kan bli.:-) (12:07)

 214. mrmhalland skriver:

  Ja soli01, visst måste man ha lite sparat för kriser som denna, min synpunkt var väl snarare att de allmäna pengarna i huvudsak ska arbeta för medborgarna och inte samlas på hög.
  Det borde finnas ett beslut på vilken reserv landet ska ha (det gör det kanske?) och resten ska användas för att ständigt stimulera tillväxt.

 215. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – HallandsKompis – Apropå Din tänkta/skrivna mening ovan: ”Det borde finnas ett beslut på vilken reserv landet ska ha (det gör det kanske?) och resten ska användas för att ständigt stimulera tillväxt.” – slut citat.

  Tja… – det kan ju tyckas så – men sanningen är att det finns en ”tyst överenskommelse” mellan alla riksdagspartierna om att arbetslösheten alltid skall vara minst 4-5 % !

  Detta enligt en information jag fick – på ett allmänt informationsmöte för ett 20-tal arbetssökanden på Arbetsförmedlingen i Laholm – för några år sedan.

  Men nu har ju i o f s Alliansen – med moderata moderat i spetsen av typ Fredrik Reinfeldt – tankar om att ändra på det, tror jag…

 216. Kachina skriver:

  Har ni lagt märke till vad folk tänkt använda pengarna. Jo, amortera lånen, precis som i Japan när räntan var nere på noll. Folk handlade inte, de sparade och det kommer de att göra så länge det saknas förtroende för finansmarknaden och aktiemarknaden. (Bonusstyrelser, övervinster, vinstmaximering, stigande bokslut varje kvartal.) Någon måste få stopp på idioterna, annars samlar folk i ladorna.

 217. carlnorberg skriver:

  Nix Kachina, nu latar du dig faktiskt.

  Förtroendet för systemet bygger på ovetskap.

  En lite beskrivning om detta nu http://blogg.aftonbladet.se/23930

 218. carlnorberg skriver:

  Tillväxt fyller syftet att skapa ett behov av valutaskapandet.

  Tillväxt möter inte något övrigt behov itill sin geoekonomiska realfördelning, det krävs inte annat än omfördelning och detta är absolut.

 219. Gibson - the maverick skriver:

  Radarparet Musse Pigg och den Klåfingrige Ekorren fortsätter att tjusa
  denna bloggs få besökare med sina Snurre Sprättliknande budskap om socialliberalism
  à la carte.
  Återigen kallas de som ej tillhör den självbeundranade gruppen (triumviratet + 1) idioter etc (1:23).

  Nu tar jag weekend och har trevligt!

 220. carlnorberg skriver:

  Att leva i tro på idiomet är förbehållet idioterna, vad trodde du?

 221. mrmhalland skriver:

  Hej Josef, det var länge sedan.

  Fick du någon förklaring på varför man vill ha folk arbetslösa ?
  I mina öron låter det vansinnigt.

  Nu tycker väl inte jag att Reinfeldt är den moderataste moderaten 🙂
  Snarare den mest ljusblå ledaren för det partiet, men jobb-linjen är utmärkt, likaså ”kris-paketet” som presenterades idag.

 222. Josef Boberg skriver:

  Javisst – HallandsKompis,

  Det var = är för att politikerna skall hålla löneutvecklingen i schack – på direkt uppdrag av industrins höjdare av MaktPyramid-MaktElitare – ingenting annat, tyvärr tyvärr…

 223. Kachina skriver:

  Vad vet Stetson-hatten om denna bloggs besöksfrekvens?

 224. ypsilonray skriver:

  Kachina

  Jag är övertygad om att Gibson har total kontroll gällande besöksfrekvenserna på bl.a. div. bloggar. eftersom han, som du brukar poängtera, tillhör det styrande etablissemanget.

  Dylika personer brukar ha det mesta klart för sig . . . . . .

  🙂

 225. Carl norberg skriver:

  Kachina du få gärna meddela mig om du hittar siter som är värda att debattera på.

 226. hillary2 skriver:

  Wachtmeisters blogg har legat på c:a 50:e plats på Word Press Top 100 vid mer än ett tillfälle.

 227. Kachina skriver:

  Värda att debattera på eller publicera på?

  Det är nu så, vad Wahctmeister och Bildt än tycker om det, att jag utnyttjar deras namn för att publicera till en så bred publik som möjligt. Namnet drar mer än innehållet, men det jag lämnar efter mig är spår i hjärnbarken, omärkliga men malande effektiva.

 228. Carl norberg skriver:

  Malande effektiva eller effektiva i sitt malande?

  Själv kan jag uppleva att jag skriver om detsamma gång efter annan.

  Jag menar alltså var den exponering sker som ger den sa,hälleligt bästa spårsättnings effekten i hjärnbarkar.

 229. Gibson - the maverick skriver:

  Calle Kapsyl

  Du skall få ett bloggtips som jag varmt rekommenderar för dig och din nära förbundne, irrblosset Byskebusen.
  Om ni fortsättningsvis ”debatterar” på något forum som tillhör Kamratposten är jag övertygad om att ni får ett antal proselyter. som befinner sig på er nivå.

  Ride on thru the day!

 230. Kachina skriver:

  Debatt, är väl att ventilera sakfrågor och ideologier?

  Då är vi nog på rätt plats. Du Gibson har navigerat fel. Du bör söka upp Se&Hör eller Hänt i Veckan.

  Namnet Wachtmeister är magnetiskt, så även Bildt. Någon annan som ger möjlighet till exponering av människors tankar i sådan omfattning, känner jag inte till.

  Vad sedan Wachtmeister tycker om min närvaro är han för väluppfostrad att yttra, men vindflöjeln Bildt följer ju sin vän Stackarvillis råd i hur man hanterar oliktänkande, alltså med censur. Det jag bidragit till är att avslöja diktatorn som gömmer sig i en demokratisk kostym.

  Kritik formar framtiden, därför måste den framföras och tålas. Jag är, liksom Carl Norberg, liberalsocial. Försöker hålla medelvägen och avskyr se stinkande surdikena på bägge ytterkanterna.

 231. Carl norberg skriver:

  Ideologier eller sakfrågor har aldrig hitills diskuterats av Y-fronten.

 232. ypsilonray skriver:

  Calle Kapsyl

  Välkommen till ännu en spännande dag i VERKLIGHETEN! Detsamma önskas din
  nära frände, chefsideologen för pseudovetenskap, Byskebusen Kachina.
  Dvs ni båda som säger er (jag citerar) ”försöka ¨ålla medelvägen och avskyr de stinkande surdiken på bägge ytterkanterna”.

  Ja, ni är ju verkligen neutrala föredömen 🙂

 233. Kachina skriver:

  Javisst, bra att du inser det. 🙂

 234. Carl norberg skriver:

  Det mest anmärkningsvärda ur ditt perspektiv borde ju vara att vi verkligen anser oss försöka vara objektiva..

  Så antingen så är jag så ända inihelvete ute och cyklar i princip allt jag anför, eller så är det så att det stora flertalet individer är snett på, lite folkligt uttryckt.

 235. ypsilonray skriver:

  Musse Pigg- artistern (Calle Kapsyl och Byskebusen) torde vara bloggvärldens i särklass mest underskattade par (i alla fall om dom får säga det själva).

  Neutrala. kunskapsberikande, seriösa, sanningsenliga och toleranta gentemot sina ev. meningsmotståndare.

  En fröjd för såväl öga som öra 🙂

 236. Carl norberg skriver:

  Rimliga prognoser måste göras med utgångspunkt i fysiskt kapital, vetenskapliga och teknologiska komponenter, inte liksom nu i statistiska teorier.

  Penningvärdet måste regleras inom rimliga intervall av uppskattningar. Ett sådant system kan mycket väl kallas för ett protektionistiskt system, det skall skydda samhällsnyttan emot utplundring. Människor som bara tänker i termer av köpa och sälja, saknar begrepp om den roll som långsiktiga kapitalförbättringar inom produktion och grundläggande ekonomisk infrastruktur spelar.

  De protektionistiska åtgärderna måste inte bara försvara de långsiktiga realkapitalkraven, utan de skall också garantera en ständigt ökande takt av tekniska förbättringar i det fysiska kapitalets effektiva produktivitet, mätt per capita och per ytenhet av jordytan.

  Dessa kapitalbildningar involverar tidsrymder ifrån 25 år till längre. Garanterandet av behövlig långsiktig fysisk kapitalbyggnad och av ökad energiflödestäthet per capita och per kvadratkilometer måste ingå som ett led i den politiska processens ekonomiska planering.

  Till exempel är det helt nödvändigt att öka kraftproduktionens täthet av tillgängligt energiflöde, detta för att möta de behov på levnadsförhållanden som jordens nuvarande befolkning har. Utan ett system med fasta växelkurser är ingen långsiktig framgång möjlig för någon modern ekonomi, och så är det bara.

 237. Carl norberg skriver:

  Vad nu toleransen anbelangar, så kanske detta inte just är det mest tillämpliga argumentet för kritik i detta sammanhang.

  Varför detta är det rådande förhållandet har givetvis undgått Y-fronten.

 238. rolf bardå skriver:

  Ian Wachtmeister.
  Undertecknad uppskattar det Du skriver,fortsätt, mångt och mycket av de Du belyser, är överensstämmande
  med såsom vi lever i Sverige. Jag sammanfattar min kommentar med dessa få, men berömmande ord t.v.
  Vänlig hälsning
  och
  Gott Nytt År
  Rolf Bardå

 239. Wendy skriver:

  excellent post, very informative. I’m wondering why the other specialists of this sector do not understand this. You should continue your writing. I’m sure, you’ve a great readers’ base already!

 240. Incredible! This blog looks exactly like my old one!
  It’s on a completely different topic but it has pretty much the same layout and design. Superb choice of colors!

 241. Tronsr.org skriver:

  Tronsr.org

  Ärans och hjältarnas folk | Ian Wachtmeister

 242. i can t stop Thinking about someone

  Ärans och hjältarnas folk | Ian Wachtmeister

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: