Jorden talar till oss:

– ”Jag ville visa hur små ni är och hur fel ni har. Jag vill också att ni till sist ska förstå att det är jag som bestämmer! Jag är Jordklotet, förstår ni.

– På min kula är mina jordbävningar miljontals gången kraftigare än alla era bomber sammantagna. Och mina utsläpp av Svavel är tusentals gånger större än era tafatta försök att förstöra för mig. Mina senaste utsläpp av aska bestämmer var ni får flyga och när. Jag kan pysa ut litet mer om ni inte passar er. Då får ni hemma sitta!

– Ni försöker räkna ut var jag sätter in nästa stöt. Förlåt om jag ler åt era futiliteter och sätter in min stöt någon annanstans. Tänk att ni aldrig ska lära er att ni egentligen inte vet någonting. Det är inte så klokt att sätta feta rubriker på sådan okunskap.

– Ni är uppenbarligen så självupptagna att ni inte orkat läsa om vad jag gjorde år 1883. Ni kan lära er en del genom att läsa International Herald Tribune av den 17 april 2010. ”A tale of two volcanoes” by Simon Winchester, som skrivit boken  ”The day the World exploded”. Platsen var Karakatoa mellan Java och Sumatra. Jag ordnade en liten pyspunka av samma dignitet som den jag släppte loss på Eyjafjalla på Island. 40.000 människor dog, ty det ägde rum i ett mer tättbebyggt område. Askmolnet kastades upp i stratosfären och påverkade hela klotet under ett år.

Medan Island startade en high-tech panic, startade Java något hisnande vackert… Mänskligheten baxnade ev de fantastiska ljusspel som till synes ändrade allt. Himlen ändrade färg, månen blev blå (”Blue Moon”)  och ibland grön! Tillsynes brinnande moln lurade brandsoldaterna i New York, Osannolika solnedgångar med regnbågar i helt nya färger som lila, passionsfrukt och lax-rött.

Konstnärer kastade sig över sina stafflier. En av dem gjorde 500 målningar med 10 minuters mellanrum, De finns kvar idag! ”Blood afterglow” kallade han en, ”Amber afterglow” en annan. Aktuell forskning tyder på att Edvard Munch målade ”Skriet” med ett ihärdigt minne av de orangefärgade skyarna över Oslo.

Vad hände sen? Jo, de större partiklarna föll ner på jorden medan de små steg ännu högre tills de togs om hand av jetströmmarna (detta kunde iakttas  som ljusfenomen på jordytan!). Jetströmmar som människan tidare inte hade en aaaaning om att de existerade. Människorna iakttog storögda allt detta och fascinerades. Idag har mänskligheten degenererats till en samling irriterade flygpassagerare och hysteriska journalister.

– ”Och, kära hyresgäster på mitt klot, varför har ni så svårt för att inse att jag gör som jag vill, medan ni kommer med era efterkonstruktioner!? Så mycket borde ni dock känna till som att jag ser så vacker ut med sköna gröna växter därför att det finns koldioxid i atmosfären. Jag är inte rädd för koldioxiden; tvärtom, men jag är rädd för brist på syre i politikernas hjärnor. Och just det kan jag tyvärr inte göra något åt!”, avslutade Jordklotet med ett artigt mullrande.

23 Responses to Jorden talar till oss:

 1. Arne H skriver:

  Poeten som röt skulle man kunna kalla din artikel Ian, för din eleganta om-beskrivning att kalla oss för smått korkade som människor.

 2. Lillan skriver:

  Kära Jord!

  Jag väntar med spänning att Europas största vulkan ska visa att du harklar dig. Den har börjat mullra den käre Marsili, ett stort monster 70 km lång och 30 bred, 3000 mt hög och med toppen bara 450 mt under havsytan. Visa vad du kan mamma Jord och eventuellt spola bort lite enfald, stupiditet och högmod.

 3. Torbjörn skriver:

  ”Idag har mänskligheten degenererats till en samling irriterade flygpassagerare och hysteriska journalister.”

  = Sant.

  Lillan:

  Ha inte för stora förhoppningar. Miljöpartiet skulle säkert ”utnyttja denna tragiska händelse för sina egensyften” 🙂

  Vi skulle få se miljöpartistiska krav på nedläggning av all industri med en nätt twist ur genus och HBTQ-perspektiv.

 4. Lillan skriver:

  @Torbjörn

  så länge miljöpartisterna inte rycker av sig kläderna, springer nakna ut i skogen och lever av vad jorden och skogen ger så kommer jag att bokföra dem under kategorin: mentalpat.

 5. Riffi skriver:

  Det finns två gigantiska massmedialögner i omlopp i Sverige.

  Den ena är den negativa särbehandlingen av Sverigedemokraterna.

  Den andra är den positiva särbehandlingen av klimatalarmisterna. I morse hörde jag än en gång ett ovetenskapligt uttalande i STV om att det var flera artiklar som stödde klimatalarmisterna än som var emot dem. Denna naturvetenskapligt inkompetenta journalistik bottnar förmodligen i dålig naturvetenskaplig utbildning. Inom naturvetenskapen gäller nämligen inte allmän rösträtt. Där gäller att när en visar att 100 000 har fel så har han rätt. Se för övrigt den politiska förföljelsen av Einstein i tyska media, där han konfronterades av något hundratal regimlojala ”vetenskapsmän” i de nazistiska medierna och svarade ungefär som ovan att ”om jag har fel så räcker det med en för att visa detta”.

  Betr. forskningen hänvisar jag till svenska forskare som har visat att IPCC:s prognoser (modeller) är felaktiga, att havsytenivån inte stiger, att den globala temperaturen inte stiger och att de sammanlagda glaciärisarna/polarisarna inte smälter.

 6. Ian Wachtmeister skriver:

  RIFFI:s inlägg får mig bl.a. att tänka på ett litet anslag på Djurgården i Stockholm:
  ”50 miljarder flugor kan inte ha fel. Ät skit!”

 7. Riffi skriver:

  🙂

 8. Riffi skriver:

  Det är roligt med korta och kärnfulla sentenser som sätter fingret på det väsentliga.

  När jag var liten gick jag och var bekymrad för vad som är rätt och vad som är fel och hade verkligt väldiga väldiga svårigheter när jag insåg att de som var dumma mot mig faktiskt inte nödvändigtvis var dumma i ett integalaktiskt perspektiv och jag hade svårigheter att förlika mig med vad som är rättvisa.
  Efter att ha ältat rättvisebegreppet i 40 år och någorlunda fölikat mig med dess relativitet, kom jag efter detta mångåriga trevande in i skolsal och läser på en anslagstavla vad någon 12-åring hade skrivit: OM INTE GUD FINNS FÅR MAN GÖRA VAD MAN VILL.

  där får man för att man har våndats med existensiella frågor i 40 år.

 9. Arne H skriver:

  Riffi

  Du hade inte behövt söka i fyrtio år om du läst några böcker som föreningen ”vetenskap och folkbildning” som jag ändrat namnet på till ”dumhet och vanebildning”
  Sven Ove Hansson påstod att inte UFO existerade och han blev inbjuden till UFO Sverige för att komma med sina sakliga bevis att UFO är en realitet, men han vågade inte ställa upp.

  Den här föreningen vetenskap och folkbildning är i paritet med Miljöpartiet med sin osakliga politik och totalt överflödigt i samhället.
  V.F: vill fä bort alla myter och sägner plus vidskepelse, men märk väl att de inte vågar ge sig på religionen med sin mytologiska bibel? Det säger allt om detta sällskap som vi skattebetalare får försörja, för att de ska hålla på med sin dumverkstad.

 10. Jorden talar till oss!

  Så utomordentligt vettigt och bra skrivet – tack och lov för intelligensian hos författaren som fattat.

 11. Erik Richthoff skriver:

  Ja du Ian tänk vad underbart livet hade kunnat vara som framgångsrik företagsledare eller EU parlamentariker Nu blev det inte så ,nästan bortglömd utfattig hånad av människor som skrattar åt dig bakom din rygg.

  Erik

 12. harriet L skriver:

  Ngt helt annat, vad heter jazzbandet som du besökte på Stampen, jag var tyvärr inte där men vill gärna lyssna till dem!/ mvh Harriet

 13. Thomas Andersson skriver:

  Har precis STRÄCKläst din bok Rebellerna. Den var otroligt underhållande, jag satt och skrattade högt och citerade brottsstycken för min kvinna som samtidigt läste en annan bok. Nu läser hon Rebellerna. Boken var intressant dessutom ur fler aspekter, politiskt, spelet bakom kulisserna och så din underbart rappa formuleringsförmåga. Jag blir snabbt uttråkad och lägger ifrån mig böcker som går på tomgång och det är många det…Tack Ian för underhållningen!! Thomas

 14. Josef Boberg skriver:

  – ”Och, kära hyresgäster på mitt klot, varför har ni så svårt för att inse att jag gör som jag vill, medan ni kommer med era efterkonstruktioner!? Så mycket borde ni dock känna till som att jag ser så vacker ut med sköna gröna växter därför att det finns koldioxid i atmosfären. Jag är inte rädd för koldioxiden; tvärtom, men jag är rädd för brist på syre i politikernas hjärnor. Och just det kan jag tyvärr inte göra något åt!”, avslutade Jordklotet med ett artigt mullrande.

  Tänkvärt, verkligen… 💡

 15. da skriver:

  Josef & du har inga problem med att det blir varmare då det finns med koldioxid i atmosfären, visst kanske växterna har mera koldioxid att hämta, men under tiden har du värre & värre lokalklimat över jorden.

  Sen har du problemet att vi huger ner regnskog i rasande takt, förstör barriarräv över hela världen m.m, så även om grönskan gillar koldioxid & du verkar tro att den kommer sluka allt den får, så måste det också finnas en grönska att plocka upp denna koldioxid. Men om du inte har problem med översvämmningar, stormar m.m som andra människor har så är väl allt fine så länge vi inte rensar hela världens skogar på dess grönska.

  Sen var är problemet med att styra över och gå över till en hållbar värld, när vi vet att fossila bränslen är ändliga – känns dumt att köra fullt fart frammåt mot stupet.

 16. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Da – tror Du på att IT-smogen är harmlös för folkhälsan också ❓

 17. Josef Boberg skriver:

  Da – ”simma lugnt” – för Thrive – What On Earth Will It Take ? (video 2 tim 12 min). Mer om det HÄR.

  Jorden Terra klarar sig i alla väder – med eller utan oss som hyresgäster – är jag rätt säker på.

  I o f s så kan jag ha fel i det – men det ”vet” jag att jag ej har. 😉

 18. Inger skriver:

  JAG ANSER ATT DET INTE FINNS YTTRANDEFRIHET I SVERIGE, DET FINNS VISSA SAKER MAN INTE FÅR KOMMENTERA ELLER TYCKA.

  GÅ IN PÅ NEDANSTÅENDE VIDEOLÄNK OCH SE HUR DET ÄR I ENGLAND. 78 % AV BRITTISKA MUSLIMER VILL BEGRÄNSA YTTRANDEFRIHETEN.

  http://avpixlat.info/2011/12/13/78-av-brittiska-muslimer-vill-begransa-yttrandefriheten/

  VARFÖR REAGERAR INGEN MOT DENNA NEDANSTÅENDE TECKNADE VIDEO MED RÖRLIGA BILDER SOM ÄR KRÄNKANDE MOT EUROPA OCH ÄVEN MOT JUDAR, RIKTIGT SKRÄMMANDE. EUROPA UTMÅLAS SOM EN MJÖLKO SOM MJÖLKAS FÖR ATT SEDAN BLI DÖDAD MED MERA SKRÄMMANDE BILDER I DENNA VIDEO.

  http://www.memritv.org/clip/en/2903.htm

  OCH VAD SÄGER MAN OM DENNA INTERVJU SOM CNN LONDON GJORT?? ISLAMISTER VILL TA ÖVER ENGLAND.

  GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

 19. Josef Boberg skriver:

  Massmedia = ”Trattmedia” (video 2,5 min) enligt Hans Rosling, tyvärr tyvärr… 😥

 20. […] 8/3-12 – Kraftig solstorm skapar störningar. Mera om hur Solen (video ca 1 min) påverkar ”klimatet” på jorden Terra […]

 21. CASINO skriver:

  CASINO

  Jorden talar till oss: | Ian Wachtmeister

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: