Organisationsbidrag – så finansieras fundamentalister och galningar!

Jag tycker att det är dags att släpa upp skräpet i dagsljuset igen: Organisationsbidragen! På min tid i Riksdagen (1991-94) var beloppet över 10 miljarder kronor. 10.000.000.000 svenska kronor. Årligen. År efter år. Utportionerade av politiker till sina stödtrupper efter beslut i Riksdag, landstimg och kommuner. Ett sätt att styra opinionen. Men givetvis under annat namn.

Idag är beloppet antagligen dubbelt så stort. Jag ska ta reda på saken och återkomma, men vill sätta igång tankeverksamheten hos de intelligenta läsarna. Vilka föreningar och organisationer ska skattebetalarna ge sina pengar till för att främja demokratin? Eller dito, för att främja det sunda förnuftet?!

RUT = Riksdagens Utrednings Tjänst kunde på min tid berätta om vart pengarna gick. En första varning: Andas djupt, ta lugnande medel och läs sedan listan, när den kommer om en vecka. Ställ er sen frågan HUR  ända inni  …. gick detta till? Massvis av miljoner som tillhör de svenska skattebetalarna delas ut av politiker till ett antal märkliga organisationer som inte skulle existera utan dessa bidrag…

 -”Men det måste väl vara något för demokratin ytterst väsentligt!” tänker ni. 10 miljarder kastar väl ingen politiker ut på struntsaker och dumheter: Tja det beror på vad man kallar SSU, Diakonia (täcknamn på kyrkornas kommunister), genusfanatikernas olika s.k. forskningssällskap etc. etc.

Vi börjar så här och så rullar vi upp eländet, tycker jag. Det kan sluta i en vitbok och ge Biskop Tutu från Sydafrika ännu en anledning att ingripa. Vem vet, det kanske kommer att ljusna i hundkojan!

Annonser

134 Responses to Organisationsbidrag – så finansieras fundamentalister och galningar!

 1. Gudrun Beims skriver:

  Jag ser fram emot den listan. Om människor bara förstod vilket slöseri det är med skattemedel och kunde börja fråga sig ”vart går pengarna”. Men det gör svenskarna inte. Varför då, undrar jag? Vi kan ju börja med Röda Korset. Bengt Westerberg kostar den organisationen 1,5 miljoner om året. Men han har inget avgångsvederlag!! betonade han då någon ställde frågan till honom på Östra Ölands Fria Horisont som den numera avlidne Kurt Lundgren hade och som var en guldgruva att läsa. Har herr Westerberg förtjänat detta höga ”ideella arvode”? Nej, det tycker inte jag. Vad tycker ni andra.

 2. Tim Danielsson skriver:

  Jag ser också fram mot listan, ska bli mycket intressant. Äntligen tar någon tag i det, bravo Ian!

 3. Carl Norberg skriver:

  Man kan ju istället vända på frågan och undra hur det kan vara möjligt att Bengt Westerbergs situation kan tillåtas råda utan direkta konsekvenser?

  Antingen så är ingenting fel, eller så är systemet korrumperat!

 4. Robert skriver:

  Jag säger bara en sak, vore det upp till mig så skulle herr Ian får våra envåldshärskare i detta lad så länge han vill och orkar.
  Stå på dig Ian.

 5. Anna skriver:

  Ungdomsstyrelsen (statlig organisation), som i mina ögon påminner en hel del om en gammal hederlig 🙂
  östtysk el. kubansk ungdomsrörelse, fördelar årligen ett antal miljoner kronor till div. minst sagt
  udda 🙂 projekt. Bl.a. UPPMANAS ungdomsföreningar som sysslar med följande att söka gigantiska bidrag:

  ”Organisationer som samlar kvinnor, homosexuella, bisexuella, transpersoner, nationella minoriteter och organisationer som främjar integration.”

  Källa: Ungdomsstyrelsens hemsida

 6. Libertarian skriver:

  Visste ni att ungdomsstyrelsen fördelar bidrag till ”organisationer bildade på etnisk grund”? Enda kravet är att majoriteten av medlemmarna ska ha en annan etnisk bakgrund än svensk. Svenskar har alltså inte möjlighet att erhålla detta stöd. Ett femtiotal organisationer beviljades i år ett stöd på 19 miljoner.

  Här är några av de etniska organisationerna som fick skattemedel:

  Syrianska Riksförbundet 790 349 kr
  Bosnisk-Hercegovinska Riksförbundet 710 115 kr
  Serbiska Riksförbundet 641 238 kr
  Iranska Riksförbundet i Sverige 630 317 kr
  Irakiska Riksförbundet i Sverige 623 690 kr
  Somaliska riksförbundet i Sverige 611 160 kr
  Assyriska Riksförbundet i Sverige 538 317 kr

  http://frianyheter.wordpress.com/2009/04/19/ungdomsstyrelsen-exluderar-svenskar/

 7. Josef Boberg skriver:

  Jo… – Ian Wachtmeister – själv har jag sökt HÄR och HÄR – för att komma underfund med hur mycket statligt stöd som icke riksdagspartier får.

  Sd undantaget – så är det NOLL kronor = etablissemanget VILL ej ha konkurrens (eller som det står på en av länkarna: ”Hur summorna för det lokala stödet räknas ut varierar och detta tros utnyttjas till partiernas egen fördel och att detta försämrar demokratin.”), tyvärr tyvärr… 😥

  Dock… – helt nyligen kom jag på ett knep att kringgå den här anti-demokratidumheten – och om det har jag tänkt och skrivit om HÄRhälsar Josef B. 😉

 8. Kachina skriver:

  Suck, nej quintasuck.

 9. Lars Colliander skriver:

  Om SSU, vars moderparti är nerlusat med partistöd, får bidrag blir det intressant att se hur mycket SDU får.

 10. Josef Boberg skriver:

  Miljoner i statligt partistöd – Publicerat 2009-10-28 20:59 – ”Den så kallade partibidragsnämnden har beslutat om det statliga stödet till partierna för 2009/2010. – Socialdemokraterna får nära 53 miljoner kronor, Moderaterna nära 37,4 miljoner, Folkpartiet knappt 16,6 miljoner, Centerpartiet drygt 15,6 miljoner, Kristdemokraterna nära 14,9 miljoner, Vänsterpartiet drygt 14 miljoner, Miljöpartiet knappt 12,6 miljoner och Sverigedemokraterna 999 900 kronor.”

 11. Josef Boberg skriver:

  …som jag har haft åsikter om HÄRhälsar Josef B.

 12. redaktörn skriver:

  Jag är både galen och har fundament… men inte fan får jag nåt bidrag!

 13. mrmhalland01 skriver:

  Eftersom vi är inne på en sida som handlar om demokrati, kanske till och med NY DEMOKRATI.

  ÄR det demokratiskt riktigt att alla etablerade partier (d.v.s de i riksdagen) får miljarder och åter miljarder till sina valkampanjer ?

  Massor av människor vill se helt andra partier i riksdagen.
  Dessa partier får inte en krona.
  De kan nästan inte bedriva en valkampanj.

  Är det demokratiskt riktigt att 7-8 partier med hjälp av skattemedel ska ha monopol på politiken ?
  – I eviga tider ?

 14. Helena Palena skriver:

  Vi har en trojansk häst i samhället. Ponera nu att vi alla blev politiker och organisationsmännsikor – skulle samhället braka ihop då? På listan ser man ju svart på vitt att Sverige ska slås sönder.

 15. Carl Norberg skriver:

  Va? Kan inte alla vara politiker och revisorer?

 16. Blåtand skriver:

  Nej, tydligen inte, Hertig Carl!

  Du gör ju och har tidigare gjort ständiga försök att etablera dig inom det Socialdemokratiska Partiet (alla bidrags politiska moder 🙂 ) men till och med inom denna rörelse går du bet på din uppgift.

  Ett parti som annars inte direkt kopplas samman med
  att säga nej till någon . . . . . . . . . men tydligen har man ändå en liten nypa vett kvar 🙂

  Du kan mao känna dig stolt, bäste Hertig Carl – du är en av de få som nekas ”soldattjänst i partiets namn”! 🙂

 17. Blåtand skriver:

  Men hav tröst Hertig Carl, kanske finns det någon form av organisationsbidrag som kan komma även dig till hjälp!

  För det ena bidraget efter det andra är ju byggda på rena vansinnigheter, så något/några bör troligtvis stämma in på dina referensramar om ett framtida samhälle 🙂

  Ge inte upp – kämpa på!

 18. soli01 skriver:

  Blåtand – har du tänkt på att Carl kanske tänker lite längre än de andra i detta hus. Varför kan han inte ha rätt!

 19. Kachina skriver:

  ”. . . . men tydligen har man ändå en liten nypa vett kvar.”

  Nej, det försvann vid den senaste partikongressen, då de blev blåborgare.

 20. Carl Norberg skriver:

  Om huruvida partiet nekar någon något eller inte, har jag uppenbarligen inte lika mycket insyn i som HBT.

  Men nog tyckte jag att jag just blev nominerad till distriktskongressen och vidare fick en plats i kyrkovalet, så gentemot tidigare är det ju knappast ett nekande.

  Vad som dock är uppenbart är det intresse som det jag företar mig politiskt drar till sig, alltså inte minst ifrån HBT.

  Att diskutera med mig i sak ligger ju inte i så mångas intresse, vilket alla numera känner till, det handlar i princip uteslutande om att diskutera mig.

  Men det magnifika är ändå hur folk kurar ihop sig och viker ned blicken när man träffar dom, jag skulle vilja se dig HBT köra din Ad-hominem retorik framför mig, då skulle du verkligen få min respekt!

 21. Carl Norberg skriver:

  Och förresten, jag uttryckte mig inte helt korrekt i ovan jag har verkligen blivit nekad och avrådd ifrån soldattjänst inom socialdemokratin, så är det ju.

  Fast å andra sidan så kan man ju säga som Robert Noord sade igår att detta mer beror på att man anser detta vara ett slöseri.

  Fast HBT, jag vet något mer än så, jag vet dessutom att majoriteten i kommunen lyssnar på vad jag säger, och att antalet anhängare inom de politiska kretsarna ökar. På Socialdemokraternas bloggsida, på min blogg i gästboken så är det uppenbarligen så att någon uppfattar mig precis i det omvända mot på denna sida, och påstår att jag är moderat, vilket kanske mera säger att jag inte direkt hyllar det politiska etablissemanget.

 22. Carl Norberg skriver:

  Och att det politiska etablissemanget inte är så förtjusta i mig, det är alltså inte direkt någon överraskning.

 23. Blåtand skriver:

  ”hur folk kurar ihop sig och viker ner blicken när man träffar dom”.

  Hertig Carls interfolierade självömkan-självförtroende-narcissism vet tydligen inga gränser.
  Han är ensam mot hela världen!

  Ditt socialistiska samhälle baserat på en världsordning utan reellt värde för tjänster/tjänsteföretag etc och där Jan Stenbecks rebelliska företagsskapande = borttvingandet av monopolen inom t. ex. telekommunikation inkl. telemedia förnekas, skall vi nog å det starkaste förkasta.

  Vad säger du förresten om Warren Buffets senaste (gårdagens) investering = hans tillro till ett nytt USA?
  (Jag kan gissa mig till ditt svar -) )

 24. Carl Norberg skriver:

  Och så är det så här Blåtand, vill man någonting så är det inte sällan bättre att komma rakt fram med budskapet, och vågar man inte detta så måste man åtminstone söka sina kanaler och till Micke Fridebäck borde till och med du hitta.

 25. Carl Norberg skriver:

  Ja det var väl en klok investering, all infrastrukturell värdemassa är givetvis av godo.

  Om jag är ensam vet jag inte, det finns ju trots allt en del människor som håller med mig, och att resten av världen skulle vara emot mig det tror jag inte alls på.

  Dina kommentarer om just revisorer och politikers revolutionerande värdeskapande inom tjänstesektorn, kanske inte behöver beskrivas närmare.

  Det som kan och skall sägas i detta, är att det faktiskt har spelat en roll för den infrastrukturella utvecklingen med de politiska insatser som MTG och Stenbecksfären gjorde på 1980-90 talen.

  Deras monopolistbeteende däremot var givetvis en ren samhällskostnad.

 26. Carl Norberg skriver:

  Jag skulle gissa att Warren Buffet av någon anledning nu anser att järnvägar är ett bättre investeringsalternativ än vad bankaktier är…

 27. Carl Norberg skriver:

  Gissa varför GM helt plötsligt behåller Opel…

 28. Carl Norberg skriver:

  Volvo ökade sin kreditförluster med blygsamma 660%

  Och då skall man veta att här finns det bokföringsteknik i den högre kreativa skolan för att frisera resultaten.

 29. Gudrun Beims skriver:

  Har ni läst Tanja Bergkvist idag. Helt sanslöst roligt. Hur får hon till det så bra, undrar jag. Ursäkta att jag kom in på fel spår. Just nu har jag ingen ny förening på gång. Läste förresten i dag på Snaphanen dk att Sverige har Europarekord i att bygga nya fängelser och att särskilt satsa på rymningssäkra anstalter. Där kanske vi här på bloggen som skriver nu har hittat en nisch. Starta en seriös förening som vi kallar Dialogföreningen. Våra högsta polischefer Therese Mattsson och Carin Götblad menar att det är bästa sättet att komma till rätta med gangsters. Föra en dialog. Där finns kanske pengar att tjäna, kanske som ett EU-projekt.

 30. Carl Norberg skriver:

  Jag trodde det var kriminalvården som byggde dessa fängelser, eller möjligen statens fastighetsverk.

 31. Kachina skriver:

  Ja nog behövs fler fängelser om dumheten får döma:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6067230.ab

 32. redaktörn skriver:

  Kan inte den där hertigen skaffa en egen blogg istället för att förorena här (orera menar jag) 🙂

 33. Blåtand skriver:

  Redaktörn

  Den gode Hertigen tror på sig själv – vilket kan verka konstigt med tanke på vad han säger 🙂

  Han säger sig tillhöra Sanningsrörelsen, dvs han orerar bl.a. annat om att det var den amerikanska regeringen som låg bakom attacken mot World Trade Center.

  Att få en dylik orator att självmant lämna denna blogg torde vara en övermäktig uppgift.

  Innan han dubbades till hertig framlevde han sitt liv som en riktig BlåbärsJocke 🙂

 34. Kachina skriver:

  Ahaaa,…redaktörn har alltså aktier i Volvo.

 35. Carl Norberg skriver:

  Volvofinans med sin oktroj till glädje för mången i början så skoj…..

 36. Carl Norberg skriver:

  HBT var säger jag mig tillhöra någon sanningsrörelse?

 37. Carl Norberg skriver:

  Dina slutledningars kvalité kan möjligen misstänkas vara behäftade med någon brist.

 38. redaktörn skriver:

  Båtland: Åh, det förklarar saken! Det känns tryggt att få vägledning från mer, av denna blogg, härdade läsare 🙂

  Jodå, kära Kachina, jag har aktier i Volvo – det var skarpsinningt av dig. Vill du ha några?

 39. Blåtand skriver:

  Det är fult att äga aktier. De är inte värdegrundade.
  Så uttalar sig den socialistiske Hertig Carl (och sannolikt även hans adjutant, Ekorren af Kachina).

  All världens aktier ägs i grunden, enl. samma källa, alltså Hertig Carl, av framstående medlemmar av det gamla Brittiska Imperiet (ondskans kvarlevande makt).

  Bill Clinton är, enl. samma källa, precis som många andra amerikanska presidenter, på distans släkt med Drottning Elisabeth.

  F.ö. är en amerikansk president sedan urminnes tider helt i klorna på Rockefleer, Bloomberg etc etc etc

  Ha en trevlig kväll 🙂

 40. Carl Norberg skriver:

  HBT kanske om inte annat så av rent estetiska skäl skulle du nog hålla dig till att beskriva det som jag har uttryckt, istället för att hitta på en massa annat trams.

  Och din förståelse för värdebildning har ju inte precis visat sig gå ifrån klarhet till klarhet.

 41. Anna skriver:

  Blåtand

  Tack för värdefull uppdatering!

  ”Sanningsrörelsen” måste bekämpas 🙂

  Precis som Gundrun redan gjort vill även jag slå ett slag för nyredovisningen av det samlade genusvansinnet som Tanja på nytt skrivit om. Man tror inte sina ögon men Tanja redovisar bara fakta!

 42. Per skriver:

  Bt, du kvaddar ju bloggen, ser du verkligen inte hur du gör bort dig ideligen??
  Till den grad att man ömkar dig för faen!

 43. Per skriver:

  Och Anna, du kan ju faktiskt skriva ett inlägg
  som är värt för någon att läsa, håll dej till det istället för att heja på den där byfånen.

 44. Per skriver:

  Och det är enbart BT och ingen annan
  som avses byfånen.

 45. Kachina skriver:

  redaktör

  Jag har redan 7 st aktier i någon sorts kvarleva av Bilspedition. Jag brukar få en utdelning på ca. 17 kronor varje år. Detta räcker till en påse nötter av borgerligt sort, som är det billigaste.

 46. Carl Norberg skriver:

  Är det borgerliga nötter som är billiga eller billiga nötter som är borgerliga.

 47. Tanja Bergkvist skriver:

  Ian, intressant att du tar upp detta – just som jag inför mitt Heimdalföredrag sammanställde en liten lista med några genusutgifter, som jag lade ut på bloggen idag :-): http://tanjabergkvist.wordpress.com/2009/11/04/grattis-skattebetalare-del-2/

  Detta är en fortsättning på inlägget ”Grattis skattebetalare”: http://tanjabergkvist.wordpress.com/2009/09/28/grattis-skattebetalare/ där jag radade upp några genusprojekt inom området utbildning och skola som beviljats medel från Vetenskapsrådet (som ju har 10 miljoner genusöronmärkta pengar att dela ut på uppdrag åt regeringen, men nu med excellensmiljöerna i genus är summan högre).

  Men i dagens inlägg ser vi några projekt (av många många fler i databasen!) finansierade av inte bara Vetenskapsrådet utan även statliga Vinnova (under näringsdepartementet), tex ”Genusperspektiv på inbyggda intelligenta system” (4 MILJONER!!) – se själva: http://www.vinnova.se/misc/VINNOVA-projekt/Projekt—Listhuvud/17629/?SHOWBACKLINKS=YES

  Och givetvis ska vi ha genustänk även i Försvaret, tex ett projekt vid Totalförsvarets Forskningsinstitut FOI: ”Förändring och genus i FOCUS”. Mottagare av bidraget: Avdelningen för sensorteknik (!) 3,5 MILJONER (!!) för att ”öka kunskapen om genusrelaterade praktiker och processer i en teknikorienterad FoI-miljö, samt att initiera processer för att förändra tankemönster och handlande som kan verka hämmande på innovationsförmågan i organisationen” samt ”bidra till att pågående förändringsprocesser inte resulterar i cementering och återställare av genusordning, utan blir till en möjlighet i vilken nytt genustänk och praktik kan integreras och utvecklas. Projektet bedrivs på en genusvetenskaplig grund… projektledaren, tillika föreståndaren för excellensmiljön för att studera och reflektera över praktiker och processer på olika organisationsnivåer i verksamheten.” (bevis: http://www.vinnova.se/misc/VINNOVA-projekt/Projekt—Listhuvud/17471/?SHOWBACKLINKS=YES )

  Jag kände inte till att den där listan fanns. Ja då måste den verkligen ut i ljuset! Jag undrar tex vad Nationella Sekretariatet för genusforskning får? De har ju ett ”särskilt nationellt uppdrag” av regeringen (sedan 1998).

 48. Tanja Bergkvist skriver:

  Kommentaren jag just skickade fastnade pga länkar, så jag skippar dem – de återfinns ändå på min blogg.

  Ian, intressant att du tar upp detta – just som jag inför mitt Heimdalföredrag sammanställde en liten lista med några genusutgifter, som jag lade ut på bloggen idag :-):

  Detta är en fortsättning på inlägget ”Grattis skattebetalare”(finns länk till detta i det blogginlägg jag ka upp idag) där jag radade upp några genusprojekt inom området utbildning och skola som beviljats medel från Vetenskapsrådet (som ju har 10 miljoner genusöronmärkta pengar att dela ut på uppdrag åt regeringen, men nu med excellensmiljöerna i genus är summan högre).

  Men i dagens inlägg ser vi några projekt (av många många fler i databasen!) finansierade av inte bara Vetenskapsrådet utan även statliga Vinnova (under näringsdepartementet), tex ”Genusperspektiv på inbyggda intelligenta system” (4 MILJONER!!).

  Och givetvis ska vi ha genustänk även i Försvaret, tex ett projekt vid Totalförsvarets Forskningsinstitut FOI: ”Förändring och genus i FOCUS”. Mottagare av bidraget: Avdelningen för sensorteknik (!) 3,5 MILJONER (!!) för att ”öka kunskapen om genusrelaterade praktiker och processer i en teknikorienterad FoI-miljö, samt att initiera processer för att förändra tankemönster och handlande som kan verka hämmande på innovationsförmågan i organisationen” samt ”bidra till att pågående förändringsprocesser inte resulterar i cementering och återställare av genusordning, utan blir till en möjlighet i vilken nytt genustänk och praktik kan integreras och utvecklas. Projektet bedrivs på en genusvetenskaplig grund… projektledaren, tillika föreståndaren för excellensmiljön för att studera och reflektera över praktiker och processer på olika organisationsnivåer i verksamheten.”

  Jag kände inte till att den där listan fanns. Ja då måste den verkligen ut i ljuset! Jag undrar tex vad Nationella Sekretariatet för genusforskning får? De har ju ett ”särskilt nationellt uppdrag” av regeringen (sedan 1998).

 49. Kachina skriver:

  Borgerliga nötter är så dåliga att de bara köps av de fattigaste.

 50. FreeBird skriver:

  Undrar hur många av dessa milljarder går till islamistiska organisationer som har byggande av Eurabia som mål.

 51. Anna skriver:

  Per

  Jag betackar mig för de trådpolistendenser som du visar upp 7:42

  Jag uppskattar el. kritiserar efter eget huvud och går inte i någons ledband (du förefaller däremot 9 gånger av 10 uppträda som lydig vovve åt herr Norberg).

 52. Josef Boberg skriver:

  ”Själviskhet är ej att leva som Wi själva vill – utan att TVINGA någon/några andra att leva som Wi själva vill !”Oscar Wildehälsar Josef B. 😉

 53. Per skriver:

  Anna

  Ta inte i så du kräks bara.
  Sååå värst mycket bevänt med det egna huvudet
  är det inte att du har nåt för att kalla
  någon för hund med det skallet.

  Och trådpolisiära tendenser är inget för dej
  att lipa om när man piper som du om det som
  inte ens riktas till dig.

 54. Per skriver:

  Kachina

  Jag förstår bara inte hur man kan leva med
  sig själv om man är domare i Sverige.

 55. Per skriver:

  Anna

  De ämnen under det rubrikgrundaren ursprungligen
  avser uttrycka byter visserligen spår ganska raskt
  åt alla möjliga håll, vilket är ganska naturligt
  av en rad orsaker.
  Inte under ETT enda av dessa STARTAR Norberg med att kommentera Blåtand, dig eller annan skribent som infantil eller på andra sätt FRÄMST ägnar sig åt förlöjligandet av andra skribenter.

  Det är faktiskt bara så och inget annat och detta går i text att följa, under rubrik efter rubrik som Ian skriver.

  Och saks faktum kan man tycka vad man vill om men det förändrar inte omständigheterna för det.
  Oavsett om jag påstår det eller inte, så är det så.

  BT:s signum är ju att vara dum konstant, du däremot
  HAR ju ändå lagt in ett å annat som inte främst
  avser att förolämpa andra skribenter.

  Det är möjligt att min första uppmaning var en aning
  hätsk och jag vet så väl att du gör vad helst du vill,
  oavsett vad jag råkar anse.
  Men håller du inte med om att meningsdelandet, hur tokigt man än må tycka det uttrycks, bättre delas
  i uppfattning och sak om annat än främst en massa fjantiga tillmälen på övriga skribenter?

 56. Anna skriver:

  Per

  För dig skymmer tydligen skogen alla träden. Norberg är ofelbar!
  Vov, vov 🙂

 57. redaktörn skriver:

  Men hur blir det nu med organisationsbidrag till galna fundmentalister?

  Är det bra eller obra? 😀

 58. Tanja Bergkvist skriver:

  Just det ja, Sveriges kommuner och landsting (SKL) tilldelades av regeringen 100 miljoner kronor år 2007 (ja, hundra miljoner!) för ”jämställdhetsintegrering” i svenskstatlig förvaltning, som ska se till att all kommunal och lansdtingsverksamhet sker ”utofrån båda könens villkor”, dvs 100 miljoner för att all verksamhet ska granskas ur ett genusperspektiv! Rena idiotin! Tänk om de pengarna gått till skola, vår eller omsorg. Tex höja lärarlönerna eller sjuksköterskornas löner, båda kvinnodominerade yrken – varför ägnar sig genusmaffian inte åt detta högst reella problem istället!?

  Källa: http://www.skl.se/artikel.asp?A=49674&C=6720

 59. Carl Norberg skriver:

  Diskussionen kanske inte främst borde avhandla om huruvida jag är ofelbar eller inte, det torde vara tämligen uppenbart att jag måste ha gjort många fel eftersom inte jag uppfattar tillvaron som perfekt.

  Däremot så kan ju diskussionen med fördel föras i sak till nytta för den allmänna förståelsen, detta tycks av olika anledningar inte ligga i allas intresse.

 60. Carl Norberg skriver:

  Tanja, jag tycker du skall fundera på din könsmaktdebatt utifrån perspektivet divide et impera eller i moderna termer Sykes-Picot perspektivet.

  Likabehandling exkluderar särskillnad.

 61. Tanja Bergkvist skriver:

  Om jämställdhetsintegrering: * Jämställdhetsintegrering innebär enligt en vedertagen definition från Europarådet ”(om)organisering, förbättring, utveckling och utvärdering av beslutsprocesser, så att ett jämställdhetsperspektiv införlivas i allt beslutsfattande, på alla nivåer och i alla steg av processen, av de aktörer som normalt sett deltar i beslutsfattandet”. De senaste tio åren har arbete pågått för att implementera jämställdhetsintegrering inom såväl statsförvaltningen som kommuner och landsting.

 62. Tanja Bergkvist skriver:

  Carl, visst är det så. Genusmaffian skapar redan splittring mellan ”könskollektiven”. Med likabehandling behövdes inga sådana projekt. Men likabehandling räcker inte för genusvetarna – de anser ändå att ”genusordningen” genomsyrar allt, troligen även likabehandlingen. När lärare och andra säger att de faktiskt behandlar lika oavsett kön säger genusmaffian syrligt (se SOU 2009:64 DEJA:s utredning om jämställdhet i skolan) att ”detta att säga att man behandlar alla lika är ett uttruck för KÖNSBLINDHET som vidar att man inte förstått genusordningen”!!!!!!

 63. Blåtand skriver:

  Hertig Carl efterlyser en saklig debatt. Låt mig då exemplifiera hur det kan låta när han och hans socialistfrände Kachina ”diskuterar i sak”.

  ”Är det borgerliga nötter som är billiga eller billiga nötter som är borgerliga.”

  Ett annat exempel på Hertikg Carls språkbruk ( = sakliga debattinlägg? 🙂 ) är när han använder samma språkbruk som Lars Ohly & Friends har för vana att omge sig med i beskrivandet av politiska motståndare, nämligen ordet ”parasiter” (något som jag förgäves uppmärksammade Hertig Carl på så sent som förra veckan här på bloggen).

  Men dylikt uppmärksammas naturligtvis inte av det lydiga ”redskapep” Per – vov, vov!!

 64. Blåtand skriver:

  Och beträffande ”allmän förståelse” tillhör jag dem som under lång (kång, lång, lång) tid, vädjat till Hertig Carl att att ANVÄNDA RAK ORDFÖLJD.
  Tänk er följande scenario: ”’ Hertig Carl är lagvrängare och är med och skapar riktlinjer för en enhetlig tolkning av lagtexter. Hela Sverige skulle stanna upp för ingen förstår riktigt vad han menar. Kaos uppstår. Men det kanske är det som är meningen om man är anhängare av den nya världsordningen och medlem av Sanningssökarna?”””’

 65. Carl Norberg skriver:

  Tanja, visst är det som du beskriver, men det är och förblir ett faktum att genom att ge näring åt troll så överlever de. Detta är precis detsamma metod som med SD-debatten, där hela brännpunkten avser deras rätt att existera och uttrycka sin åsikter, varvid de istället kommer att bli ett uttryck för yttrandefriheten istället för vad som deras politiska agenda egentligen anvisar.

 66. Carl Norberg skriver:

  Rak ordföljd används om informationen innehåller ett enda perspektiv utan beaktande av andra perspektiv.

  En skrivning med vidare betydelse som innehåller flera perspektiv och som alltå är starkare till sin avgränsning av informationen i fokus, KAN INTE ha rak ordföljd.

  Jag skriver inte för folk som inte ids tänka efter själva, jag försöker få folk att tänka själva, så är det.

 67. Carl Norberg skriver:

  Och begreppet parasit är och förblir ett berättigat begrepp i avseendet bankers förhållande till samhället.

  Banker producerar ingenting annat än pengar.

 68. Blåtand skriver:

  **** Därför är jag socialist, sade Carl 🙂 ****

  ”Salig Hertig Carl”,
  Hänvisande till Eder text här ovan,
  teckna jag,
  Med vänlig hälsning
  Blåtand

  Till ingen man han avund bar,
  han såg väl ganska snett på alla.
  Men det bör man ej lastbart kalla,
  ty han var vindögd, stackars karl.

  Man även mycket folk hört klandra,
  att han dem över axeln sett.
  Om det så är, så har det skett
  för det han längre vart än andra.

 69. soli01 skriver:

  När producerar egentligen banker pengar. Jag påstår att banker förmedlar pengar. De skulle alltså göra pengar. Icke sa nicke.
  Att skriva så den som läser ens alster lätt kan uppfattas är svårt och alla behärskar inte den tekniken.
  Ian du har förmågan att skriva ”rakt” – inte alla förunnat!

 70. Anna skriver:

  Som vanligt en klockren analys av bloggens kloke gubbe (ursäkta soli01).

  Du bevisar att ”gammal är äldst” 🙂

 71. Carl Norberg skriver:

  Banker producerar pengar genom skapandet av skulder, alltså sin utlåning.

  Denna utlåning grundas på ett system som heter Fractional Reserve banking och som regleras i något som heter baselregleringarna, dessa regleringar styr hur mycket pengar som måste ligga till grund som säkerhet för bankernas valutabildning.

  Så banker producerar pengar genom sin utlåning.

 72. Carl Norberg skriver:

  Möjligen är jag vindögd i någon omfattning, men denna känner jag ju inte till i så fall så det spelar mig ingen roll.

  Och i de fall jag vilseleder någon så är detta ingenting som jag gör med uppsåt.

  Men som sagt så tror jag att många skulle vara tacksamma om diskussionen av mig som person istället ersattes av diskussioner i olika sakfrågor.

  Ni kan väl diskutera min person på mina bloggar, så skall jag svara er där och då kan vi hålla denna sida fri ifrån diskussioner om min person…

 73. Carl Norberg skriver:

  Soli01, eftersom din uppfattning är att banker endast förmedlar pengar så kan detta sägas belägga att du inte förstår hur mekanismen bakom skapandet av värde/valueringen av pengar går till.

 74. tintin23 skriver:

  Vem fan är den där Carl Norberg? Gud fader själv?

 75. Per skriver:

  Lite dråpligt att kallas hund av dem som skäller,
  men det kanske ligger i sakens natur så
  det får väl gå an i brist på bättre förutsättningar.

 76. Per skriver:

  Bt.

  Du upplever alltså att denna kommentar
  är riktad till dig?:
  ”Är det borgerliga nötter som är billiga eller är det billiga nötter som är borgerliga?”

  Så alltså måste du antingen se dig som billig eller ett nöt då, för att uppleva dig angripen, inte sant?

 77. Carl Norberg skriver:

  Kanske både och, inte minst med avseende på att angreppen alltid riktar sig emot utanför självet liggande omständigheter.

 78. Carl Norberg skriver:

  Alltså den bristande självkänslan in persona, tänk vilken lustig tillfällighet att resonemanget ledde just till den platsen för just den individen.

 79. Carl Norberg skriver:

  Nu skall du få en brandfackla HBT, som jag vet att du inte kan låta bli, och det är att jag är väl förtrogen med Peter Singers tankar.

 80. robban skriver:

  finns inget behov för verksamhetsbidrag till föreningar vad de än kallar sig. ex valfritt mellan östern land + riksorganisation. om man detaljstuderar pengaflödet i div invandrarföreningar så får de gott om bidrag från flera källor (komuner,abf etc)till lokaler osv.

 81. soli01 skriver:

  Att det är luftpengar råder det ingen tvekan om och det system som tillämpas är f n 9:1. Överskrids ibland till skyhöga tal på mellan 30:1-40:1 och faller då till slut som ett korthus. Bara att titta på jättarna i USA som är ett typexempel på hur det då kan gå. Att skapa pengar av ingenting blir resultatet och dessa herrar borde buras in!

 82. Blåtand skriver:

  Och inte att förglömma . . . . . . . . detta luftpengaflöde skapades ursprungligen av Clinton- administrationen – det var alltså politiker som gav bankerna ”fritt spelrum”. Bedrövligt!

  Och i Sverige verkar det viktigare att ”integrera” pengar till MER eller mindre suspekta organisationer typ HBT- folket, Imamernas härliga här, Schymans&Winbergs ålderstigna fittstim m. fl, m. fl.

  Det är tur att man har individer som Hertig Carl att avreagera sig på 🙂

  Pojken Per räknas inte – han (och kumpanen Solsbury avger ingen reagens 🙂

 83. Blåtand skriver:

  Och Robban har helt rätt 2:31

 84. Helena Palena skriver:

  Soli: Apropå bura in: När jag får tid ska jag berätta om hur det gick till när Erik Åsbrink, Bengt Dennis och Sohlman lurade Kjell-Olov Feldt att avreglera valutan. Minns att Ians första inlägg här – eller andra – handlade om när vi hade 500 procents ränta.
  De tre förstnämnda går fortfarande fria.

 85. Carl Norberg skriver:

  Ja denna fråga har jag intresserat mig mycket ingående för, och faktiskt även under en dag diskuterat rätt ingående med Ingvar Carlsson, och jag har faktiskt frågat Erik Åsbrink via Facebook kring detta, men han verkar inte riktigt lika benägen att diskutera detta med mig som Ingvar Carlsson har varit.

  Kjell Olof Feldt försöker i någon mån ge sken av att ha försökt att motverka av regleringen, medan Bengt Dennis uttryckligen påstår sig ha varit emot kreditavregleringen 1985.

 86. Carl Norberg skriver:

  Och Helena, du får hålla isär kreditavregleringen 1985 och slopandet av den fasta växelkursen, även om båda i sig naturligtvis haft syftet att skapa förutsättningar för ohämmad framtida kreditexpansion och valutabildning av privatbankerna.

 87. redaktörn skriver:

  Ja, nu har jag förstått. Detta ÄR verkligen Carl Norbergs blogg!

 88. Carl Norberg skriver:

  Jag tror att det är Ian Wachtmeisters blogg, där det finns individer som tycker att personen Carl Norberg är viktigare att diskutera än ämnena i tråden.

 89. Carl skriver:

  Mycket intressant inlägg Ian!
  Förutom alla stöd som delas ut via kommuner, landsting, regioner, och stat så finns ännu ett organ!

  Alla som avlider, och som ej har arvingar eller testamente, får skänka sina tillgångar till
  Allmänna arvsfonden.
  Här betalas det ut massor med medel!

  Bakgrunden till allt statligt stöd, är som anges, i syfte att påverka opinionen. Detta utvecklas i nytt inlägg här:
  http://kortasynpunkter.wordpress.com/

 90. tintin23 skriver:

  Jag undrar om Carl Norberg beundrar Anna Anka?

 91. Kachina skriver:

  soli01

  Det var längesedan som bankerna förmedlade pengar. Nu lånar de ut pengar de inte har, pengar som inte finns annat än som siffror i cyberspace.

 92. Per skriver:

  Men det är vi som kommer få uppgiften att se till att de finns och inte dyker de upp som våra tillgångar, K.

 93. soli01 skriver:

  Kachina – ja, men det är ju det jag försöker säga – luftpengar.
  Enda sättet att lösa detta gör att bankerna skapar pengar och där har givetvis CB rätt…. som vanligt.:-)
  Detta gör att jag har svårigheter att hänga med i bankernas irrgångar, men jag är bara en ”vanlig” människa. 🙂

 94. Kachina skriver:

  Jo, även jag har stora svårigheter att hänga med i finansmarknadens labyrinter.

 95. mrmhalland01 skriver:

  Jag har läst ytterligare några ”kommentera-inlägg” i div. tidningar idag där faktiskt ”betong-sossar” MENAR att Mona Sahlin vore en värdig representant för Sverige i form av statminister.

  Kan inte låta bli att länka till detta klipp…
  Där finns också en kul radiodebatt mot maud Olofsson ang. hur staten ska stötta SAAB 🙂

 96. Helena Palena skriver:

  Ian: En kul grej! Mina svärföräldrar hette också Olle och Ebba!

 97. Carl Norberg skriver:

  ”Enda sättet att lösa detta gör att bankerna skapar pengar och där har givetvis CB rätt…. som vanligt.:-)”

  Har utrikesministern diskuterat detta?

 98. soli01 skriver:

  CN – inte vad jag känner till. 🙂

 99. tintin23 skriver:

  Jag upprepar min fråga.
  Vem fan är denne Carl Norberg? En okänd avkomma till Åsa-Nisse?

 100. Carl Norberg skriver:

  Vem är då CB i detta?

  Tintin23, Vad spelar det för roll, är det något som du behöver diskutera? Googla.

 101. Carl Norberg skriver:

  Vem är Tintin23 och varför är den det?

 102. soli01 skriver:

  Carl Norberg – ibland blir det fel:Ska vara CN. 🙂

 103. Gudrun Beims skriver:

  Här kommer en lista på organisationer som jag hittade på Östra Ölands Fria Horisont från 2007. Kanske några av dem finns här på bloggen.

  SIDA, 900 anställda, sätter sprutt på 25 miljarder/år.

  Pengar rullar ut till:

  Afrikagruppen, 44 anställda, 40 miljoner kr/år.

  Diakonia, 200 anställda, 290 miljoner kr.

  Forum Syd, 272 anställda, 290 miljoner.

  Kooperation utan gränser, 173 anställda, 173 miljoner kr.

  LO-TCO Biståndsnämnden, 18 anställda, 129 miljoner kr.

  Olof Palmes center, 32 anställda, 20 miljoner.

  Svenska Pingstmissionen, 93 anställda, 142 miljoner.

  Rädda Barnen, se ovan.

  Svenska Naturskyddsföreningen, 6 anställda, 33 miljoner.

  Handikappades internationella bistånd, SHIA, 18 anställda, 45 miljoner.

  Svenska kyrkan, 178 anställda, 98 miljoner.

  Svenska Missionsrådet, 35 anställda, 21 miljoner.

  Den ideella organisationen Rädda Barnen inte mindre än 763 anställda och ett bidrag från SIDA på 623 miljoner kr per år.

  En som är anställd inom biståndsverksamheten byter aldrig bransch, han/hon vandrar runt inom komplexet självt och här har ni anledningen – lönerna:

  En handläggare har 30 000 kr i månaden i grundlön.

  Skattefritt per månad vid utlandstjänsten, 10 570 kr i månaden.

  Medföljande fru, 8 978 kr i månaden. Barnen pröjsas med till nästan 5 000 kr per månad.

  Fri bostad, semesterresa till Sverige varje år och hör nu och fall platt till marken:

  För genomlidet hard ship under utlandstjänstgöringen har varje SIDA-anställd en fri resa till Seychellerna.

  Nu kommer den verkliga chocken:

  Totalt tillägg till grundlönen, skattefritt, inte mindre än 24 239 kr per månad.
  …..

 104. Carl Norberg skriver:

  Jaha då skall sjukvårdpanelerna tillsättas i USA, detta måste väl ändå vara en av de fräckare politiska kupperna.

 105. tintin23 skriver:

  Den här bloggen är demokratisk.

  Annars skulle en odemokratisk tokfan som Carl Norberg ha slängts ut för länge sen.

 106. Tim Danielsson skriver:

  Bra gjort Gudrun Beims! för ditt lilla utdrag av sidasiffror. Jag har personligen i flera år ansett att man ska lägga ner SIDA. Svångremmen måste dras åt och skiten silas bort.

 107. Carl Norberg skriver:

  Är det någon som har hävdat att denna blogg är annat än demokratisk?

 108. Carl Norberg skriver:

  Konstaterar att vi har en biskop som tycker att det är viktigt att som biskop inte göra skillnad på människor.

  Och tror någon att folk reagerar, men nej då allt är i sin ordning, allt är precis som vanligt.

 109. tintin23 skriver:

  Är Egon Frid (v) en förebild för Carl Norberg?

  Äldstebroder inom den vakna konspirationsrörelsen?

 110. Carl Norberg skriver:

  I så måtto att Egon Frid kan stå för sina egna åsikter i åtminstone någon utsträckning i förhållande till vad Partipiskan anger som riktning, så uppvisar nämnde Frid åtminstone någon form av respekt för sig själv och sina egna tankar. Och det är bra mycket mer än vad som går att framhålla med särskilt många andra på den politiska nivån.

  Vad avser denne frids partisympatier så ligger de nog rätt långt ifrån mina egna värderingsgrunder såvitt jag kan bedöma detta.

  Det är väl ungefär som uppdrag granskning igår som uppenbarligen redovisade olika sakförhållanden utan att närmare kommentera dessa i förhållande till de rådande omständigheterna, det framstod ju som mycket märkligt att BAE har betalat Al-quaida via prins Bandar, och att TV4 sedan frågar Egon Frid om han inte tror att Al-quaida ligger bakom attentaten.

  Det trodde han ju alltså uppenbarligen, men problemet är väl snarast att prins Bandar och BAE ligger bakom Al-quaida, vilket tydligen inte var så viktigt enligt TV4…

 111. Per skriver:

  Det är avsevärt mer givande om de som känner till verkliga verkligheten bara beskriver den..

 112. Carl Norberg skriver:

  Fast det råder väl delade meningar om hur pass insiktfulla TV4 egentligen är, och jag vill nog påstå att de inte är så dumma att de inte är medvetna om de sakomständigheter som de själva redovisar,vidare känns det mycket tveksamt om huruvida detta verkligen medger att man inte inser sambandet emellan de faktorer som redovisats.

  Men det kanske går att missa den ”detaljen”, det är väl möjligt. Prins Bandars kopplingar till både familjen Bush och Al-Quaida, de torde ju vara kända för precis alla som läst det minsta om ämnet, och att BAE betalat pengar och en Boeing 737 till Bandar, det har ju TV 4 redovisat själva.

  Att CIA kollar presidentens privata umgänge, det kan vi nog nästan räkna med, trots att det hävdas annorlunda.

 113. Blåtand skriver:

  Hertig Carl Norberg

  En ömkligare figur än den Egon Frid som framträdde i Kalla Fakta får man leta efter.
  Tala om avbön under galgen.

  Men det är väl ett sympomatiskt beteende för er inom den ökända Sanningsrörelsen, dvs alla ni (dock är ni bara ett litet fåtal totalt) som med en envishet gränsande till dumhet hävdar att Israel (Sion), USA,
  England står bakom allt ont här i världen!

  Stöder den gode Hertigen t. ex. i stället det muselmanska bokförlaget Alhambra och lindansare som irrblosset Wilhelmson?

 114. Carl Norberg skriver:

  Jag stöder varken någon rörelse eller förlag i detta, jag yttrar mig i sakfrågor, och inte i person, eller å någon organisations vägnar.

  Men bemöt gärna omständigheterna kring BAE och prins Bandar i sak istället.

  Avseende ynkligheten så torde väl anonymiteten ändå stå i en alldeles egen särklass i detta.

 115. Blåtand skriver:

  Hertig Carl fortsätter med stor nit att följa det superextrema LaRouche (Europeiska Arbetarpartiet).

  Deras skrifter är guld värda för denne Hertig.
  Tala om Sanningsrörelse!

  Hertigen – Sveriges svar på Prins Bandar 🙂

 116. Blåtand skriver:

  Läser bl.a. följande på Carl Bildts blogg ang. hans besök i Indonesien

  ”självfallet hade vi anledning att diskutera också klimatfrågan”

  De svenska regeringstalibanerna fortsätter med andra ord att trakassera den övriga världen med sitt ständiga klimat-smart-snack. Jag läste någonstans att samtliga svenska tjänstemän och/eller politiker under varje sammanträde utomlands under ordförandeperioden tagit upp detta ämne – oavsett vad sammanträdet/ mötet egentligen handlar om.

  Man bara ryser . . . . . . . . . 🙂

 117. Carl Norberg skriver:

  Och jag har fortfarande ingenting att göra med Lpac, jag anser att Lyndon LaRouche saknar betydande själsliga elementa för att vara trovärdig som ledare, bitterheten är ett alldeles för påtagligt drag hos denne.

  Vad avser deras skrifter så är det väl oftast så att de kommer direkt ifrån Daily Telegraph eller Reuters, och det står ju envar fritt att följa utländsk press.

  Och i vilket avseende jag skulle vara lik den Saudiske Ambassadören i USA, det kan jag inte se.

 118. Carl Norberg skriver:

  Och som sagts oräkneliga gånger, så är ju argument i sak intressant som omväxling.

 119. hillary2 skriver:

  Här kan ni läsa hur moderaters studieförbund spenderar pengar till New Age-flum med motiveringen att ”marknaden vill så”. Latrin Littorins ”examen” innehöll dessutom mycket av den varan.
  Nyliberaler har i snart 30 år förgiftat oss genom att manipulera oss med ord och när dessa fått fäste i människors hjärnor börjar de påverka deras tänkande. Se upp för dessa manipulerande kryptoantiintellektuella moderater.
  Ian är inte krypto- bara antiintellektuell.

  http://komigenuva.wordpress.com/2009/11/08/hogerflummet-fornekar-sig-inte/

 120. Blåtand skriver:

  Så har det hänt igen.
  Bajs-Hillary har förorenat bloggen med typisk socialdemokratisk retorik av värsta graden (hennes benämning av arbetsmarknadsministern).

  Antagligen har hon uppsnappat detta på någon rökig och spritångande kursgård i glada parti- och fackföreningspampars lag en sen natt.

 121. Carl Norberg skriver:

  Hillary, detta visste redan Erik Wellander bättre än alla andra.

 122. Gudrun Beims skriver:

  http://blogg.svd.se/granskar

  Apropå föreningsbidrag och annat som våra skattemedel går till. Läs idag på ovanstående länk så förstår ni hur våra skattemedel disponeras. Det var väl det som det skulle handla om här på bloggen.

 123. hillary2 skriver:

  En arbetsmarknadsminister som talar om SKITÅR och sen sätter sig passivt på rumpan för att vänta ut dessa passar utmärkt att kallas Latrin Littorin. Begreppet består av både assonans och ändrim och uppskattas bl.a. av språkkunniga människor.

 124. tintin23 skriver:

  Jag noterar att den s.k. Hertigen nu fått skarp konkurrens i rollen som bloggens tokfan av något hysteriskt sossefruntimmer.

 125. redaktörn skriver:

  Det är tyligen inte alla här som lämnat kiss- och bajsåldern 🙂

  Gudrun!
  Tack för informativ länk.

 126. Carl Norberg skriver:

  Jag konstaterar att pseudonismens anonymitet kan yngla av sig fritt utan att antalet inblandade personer ökar.

 127. Blåtand skriver:

  Ang. pseudonymer konstaterar Hertig Carl alias t. ex. Per att det går att yngla av sig utan att antalet inblandade personer ökar . . . . . . . . .

  Dennne finurlige krabat har vid ett par tillfällen konverserat med sig själv och glömt HUR han var inloggad.
  Oförglömliga fadäser (för den lättroade)!

  🙂

 128. Blåtand skriver:

  Har du hatt, Hertig Carl?

  Trots hårda krav på besparingar och noggranna granskningar av alla utgifter har Laholms kommun lagt 18.000 kronor på att köpa in färgglada hattar som ska hjälpa de kommunala cheferna att bli mer kreativa.

  – Med en omsättning på en miljard, är det här en liten summa i sammanhanget. Det här är ett arbetsverktyg, en otraditionell problemlösning, säger kommundirektör Kristina Kosunen-Eriksson till SVT:s Västnytt.

  De olika färgerna på hattarna ska symbolisera varierande sätt att tänka och ska kunna hjälpa till att få de som bär dem att komma på nya sätt att lösa problem.

 129. Carl Norberg skriver:

  Jag hörde om hattspektaklet under dagen, och jag tror inte att jag är i behov av någon hatt för att vara kreativ. Jag vågar rent av påstå att detta var det mest perspektivbegränsande förslag på tankemetodik som jag har hört.

 130. Carl Norberg skriver:

  Per heter Per Frä…. och finns på mig FB lista, och är alltså inte jag själv, utan är en annan person med två döttrar, jag har två söner.

  Per har inte hund det har jag, och så vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: