Nattens match i USA

Klockan är över tre på natten. Det är ingen snö på taken, men det är nästan bara jag som är vaken. Jag kan inte sova när världens ledare ska utses. Och ämnet är Ekonomi.

Den här gången sitter McCain och Obama vid samma bord och tvingas att då och då se på varandra. Helst svarar de inte på frågorna utan kör sitt eget race. Samma ord som flödat de senaste veckorna.

Obama profilerar sig med ett räddningspaket för medelklassen. McCain vill visserligen också sänka skatten men för andra personer. Han talar om small businesses. Och låter övertygande. Spänningen är mer fysisk än vid tidigare matcher. Plötsligt tycker jag att Obama ser tröttare ut än McCain. Fem år i vietnamesiska fängelser har gjort sitt FÖR McCain?!

– Vad kommer ni att minska i de yviga löften som ni marknadsfört. det är ju en finanskris i världen??

– Samma åtgärder men mera utspritt över tiden, svarar Obama som vanligt.

– Home ownership försöker McCain med och satsning på kärnkraft men svarar inte rakt upp och ner på vad han skulle skära ned på! Utom att han ska kapa alla försök till mygel och inte släppa fram en enda dollar till något som inte är nödvändigt för USA.

Obama försöker låsa McCain vid Bush ”Jag är inte Bush. Då skulle Du ha ställt upp i valet för fyra år sen”, svarar McCain. Och lät bra. Nu är det Mc Cain som hellre spänner ögonen i Obama. Förra gången tittade McCain nästa aldrig på sin motståndare. En poäng där?

– Men Din tid i fängelser har inte gjort Dig bättre på ekonomi. Där är Du som Bush, försöker Obama. Mc Cain avfärdar motståndaren med en jab och börjar alltmer likna Ingemar Johansson! Obamas blick sänks. Händer något i debatten?? Obama försöker se road ut. Lyckas han?

Obama dansar ut i ringen och försöker undvika närkamper. Han försöker glänsa med sitt fotarbete (läs mun-).. Politics as usual does not solve any of USA:s problems, säger den som bara varit med om politics as usual. Klarar han detta, Obama?

Nu drar Obama in Sarah Palin i leken. Hon har sagt något otrevligt förstår man men inte riktigt vad. Nu ser Mc Cain road ut. Är han pressad?! Han tar upp T-shirts som Obama kampanjen distribuerat. De är tydligen inget som Obama vill skryta med heller. Han försöker komma loss och dansa ut i ringen. Ingo Mc Cain följer efter och Tors hammare hänger i luften. Det verkar som om Mc Cain har haft Hillary i sin ringhörna. ”Säg mig vem Du umgåtts med, så ska jag säga Dig vem Du är”…. Obama har haft kontakt med tveksamma element i samhället. Han försöker säga att han mött dem av rena tillfälligheter. Plötsligt kastar han in världens rikaste man Warren Buffet som sin själsfrände. (Jo, jag tackar!!) Men McCain slår en serie högerkrokar varav några tycks landa. Obama dansar inte lika lätt.

Moderatorn ingriper. ”Varför skulle Din Vice president bli en bättre president än din motståndrares?” Obama läser upp Joe Bidens CV och ser lättad ut över den okomplicerade frågan. Mc Cain kan inte vara oförberedd. Mrs Palin är en förebild, guvernör, kämpar mot korrution, har slagits mot big business, reformator. Såna behövs i vår huvudstad. Hon förstår vad folk och familjer behöver och hur de tänker. ”I cannot tell you how proud I am of her”, avslutar McCain. Som tycker att Joe Biden har röstat egendomligt i senaten och aldrig haft exekutiva jobb. (Som Mona Sahlin alltså!) Och så är han en skattehöjare!!

Moderatorn vill ha en siffra på hur mycket USA kan minska sitt beroende av importerad olja. McCain svara åt Obama…. Och slår ett slag för kärnkraft, oljeborrning i USA etc. men ingen siffra, som jag hör. Obama är med på Off shore drilling, men det finns inte hur stora ytor som helst att borra på. Och NAFTA var ingen bra idé. (Jag undrar vad mexikanare och kanadensare säger om det?)

– I am a free trader, säger McCain Men Obama har aldrig rest i länder ”south of thye border”! En rak vänster? Obama menar att han förstår läget i Colombia även om han aldrig varit där. Och han kommer att stå upp mot Unfair trade agreements, minsann.

– Obama vill inte ha avtal med våra grannar och vänner men är beredd att sitta ner och förhandla med Iran!! Tors Hammare har talat. Ringdomaren griper in.

Så är det då dags för Health care. Obama är som Göran Hägglund fast färgstarkare. Tänket är i bägge fallen socialdemokratiskt. McCain menar att läget är smärtsamt för många, men att statlig sjukvård och omsorg är dyrare och sämre än valfria alternativ, som folk kan välja bland upp till ett visst belopp. Health Care  ledd av en byråkrati m/Obama gör ont värre, slår den gamle kämpen fast.

Ingen har spräckta ögonbryn. Bägge har lärt sig att försöka se glada ut när den andre agerar. Roade är ett bättre ord. Nu ger de sig in i teknikaliteter, som endast ett fåtal experter kan följa med i. Varför? I en dyrbar valrörelse? Argumenten har ändå använts i alla tre debatterna., Av bägge parter. Regeringsbyråkratin har vuxit med 40% under de senast 8 åren, säger McCain. (Bush åren alltså) Obama missar dock den upplagda högerkroken.

– Vilka skulle ni vilja få in i Högsta Domstolen? Det handlar om abortlagstiftningen och liknande frågor. Stora frågor i USA. ( I Sverige har vi för länge sen lämnat fältet fritt för abortivrarna. Så icke i USA). Jag lyssnar noga, men hör aldrig Bodströms namn nämnas! Förstår de inte hur duktiga vi är här borta?? Summa summarum: Obama är för fria aborter. McCain mer emot men inte helt. Lagom för att få med den kristna högern.

– USA satsar mer på utbildning än något annat land! Ger det resultat?, frågar moderatorn. Vi behöver både mer pengar och reformer, säger Obama. Föräldrarna måste göra sitt. Själva stänga av TV:n och få ungarna att skärpa sig. McCain menar att föräldrarna måste ges valfrihet bland skolor. ty då blir det konkurrens. Avlöna lärarna bättre. Använd militärer som lämnat sin aktiva tjänst o.dylikt.

Litet avslaget, men det är ju snart bara en rond kvar och bägge boxarna är något punch drunk. Men plötsligen nickar Obama instämmande när Mccain talar. Vad har hänt?! Är de överens? Autism har blivit ett hett tema p.g.av sarah Palins barn. Så det kan bli!

Dags för skuggboxning! Boxarna får visa upp sina konster utan att den andre får avbryta. Obama kör med hopprepet och den lilla boxbollen. McCain med sandsäcken. Bägge försöker se pigga ut. Som om de vore sugna på en rond till. Men jag undrar…..

Hade jag varit domare, så hade McCain vunnit på poäng. I like his spirit and his attitude!

Allt detta skrev jag medan jag lyssnade på CNN. deras panel tyckte också att McCain vann. Mycket märkligt med tanke på CHH’s erkända vänstervridning…det kanske hände något i natt.

Sov gott, kloockan är snart fem och det är mörkt därute.

154 Responses to Nattens match i USA

 1. Peter Hammarberg skriver:

  Fördelen med en titelmatch i boxning är att nya utmanare dyker upp hela tiden; något som kräver att The Champ kontinuerligt håller sig i toppform eller avsäger sig titeln.
  Vinnaren i den här matchen får sitta kvar outmanad i fyra år, vare sig han håller formen eller inte…

 2. Helena Palena skriver:

  Kul skrivet mitt i natten! Jasså – McCain tittade Obama i ögonen den här gången. Det gjorde han inte förra gången. Då undvek han att ens titta på Obama. Han har också kallat Obama för ”that one”. Den där!

  Undrar jag om inte McCain rentav är en latent rasist. Man får ha förståelse för det – för det vimlar av folk i USA som skulle kunna tänka sig Obama – men det är det här med hans färg. Det kommer att ta tid för svarta och vita att kunna leva ihop friktionsfritt. TV-serier hjälper nog till för det vimlar av svarta i alla möjliga roller. Där är det i alla fall likvärdigt.

  Obama leder även om McCain vann i natt. Men som sagt – så tror jag inte att det spelar någon roll vem som vinner. Dessvärre!

 3. Helena Palena skriver:

  Kul skrivet mitt i natten! Jasså – McCain tittade Obama i ögonen den här gången. Det gjorde han inte förra gången. Då undvek han att ens titta på Obama. Han har också kallat Obama för ”that one”. Den där!

  Undrar jag om inte McCain rentav är en latent rasist. Man får ha förståelse för det – för det vimlar av folk i USA som skulle kunna tänka sig Obama – men det är det här med hans färg. Det kommer att ta tid för svarta och vita att kunna leva ihop friktionsfritt. TV-serier hjälper nog till för det vimlar av svarta i alla möjliga roller. Där är det i alla fall likvärdigt.

  Obama leder även om McCain vann i natt. Men som sagt – så tror jag inte att det spelar någon roll vem som vinner. Dessvärre!

 4. Helena Palena skriver:

  Oj, det var inte meningen att det skulle bli två kommentarer! Sorry!

  Ian: På Newsmill vann Obama. Ska du inte skriva där också? Gör det! Kolla:

  http://www.newsmill.se/

 5. rogerklang skriver:

  Hej Ian!

  Mitt namn är Roger Klang, och jag bor i Lund!

  Om du är intresserad av att gå med i en tankesmedja som heter; Alliansen för ett Starkt Försvar, så gå in på min bloggsida på http://rogerklang.wordpress.com/ och lämna ett meddelande! Jag är moderat om du undrar. Du kan bli provmedlem, vilket innebär att bara jag känner till din identitet. Att vara medlem är gratis. Om du vill så kan jag skicka dig lite information om vad vi förväntar oss av medlemmarna och hur organisationen fungerar? Du kan när som helst dra dig ur!

  En av våra medlemmar, Per Sjösvärd, gjorde mig uppmärksam på ett upprop för försvarets bevarande http://www.nufardetvaranog.se ju snabbare det sprids och ju fler som skriver på, desto bättre. Så skicka det gärna vidare till bekanta och vänner! Titta under meny- ”protestlistan”

  P.S. Jag är den ende Roger Klang i Lund och du kan komma över information om var jag bor, samt tel.nr. på http://www.eniro.se

  M.v.h. Roger Klang, Lund, den 16/10/2008

 6. bestofmankind skriver:

  ”Hade jag varit domare, så hade McCain vunnit på poäng. I like his spirit and attitude.”

  Samma här. På något sätt -kvinnlig instinkt – är Mc Cain mer av en äkta vara. Och det är inget fel på hans fighting spirit trots åldern.

 7. valdebatt-med-Ian skriver:

  Du har själv stått där och debatterat inför val.
  Jag förstår att debatten intresserar dej på mer än ett sätt.
  Du är en debatt-taktiker.Saknar du hetluften?
  Det vore kul att se dej i rutan igen.

  LE

 8. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Ian Wachtmeister – Apropå Dina tänkta/skrivna meningar ovan:

  ”Moderatorn vill ha en siffra på hur mycket USA kan minska sitt beroende av importerad olja. McCain svara åt Obama…. Och slår ett slag för kärnkraft, oljeborrning i USA etc. men ingen siffra, som jag hör.” – slut citat.

  Märkligt att vare sig McCain eller Obama sade något om det hart när hela världen vet – om de hart när obegränsade och outnyttjade oljeresurser för USA i Alaska – eller ? 🙂

 9. Josef Boberg skriver:

  PS. Om USA-valet som sådant här. DS.

 10. Helena Palena skriver:

  Ian: Vågorna går höga angående Obama – om han är född i Kenya eller på Hawai. På API – som utgår från Norge – skrev jag en kommentar angående att Michelle Obama ringt upp och sagt åt API att det gått för lång angående spekulationerna om hennes man. Denna kommentar gjorde API till ett inlägg. Det har blivit kommentarer som undrar varför jag lägger mig i USA kommande val. Jag har gjort två kommentarer på det – men dom väntar på moderering. Kolla inlägget här:

  http://africanpress.wordpress.com/2008/10/17/swedish-woman-geared-towards-the-obamas/

 11. bestofmankind skriver:

  Helena,

  Carl Bildt kanske behöver ”försvara” dig så småningom. 🙂

 12. soli01 skriver:

  Ian – Du verkar vara en riktig nattuggla – ja det finns flera här – och det var en bra uppföljning av ”titelmatchen” mellan presidentkandidaterna. Tack för för denna!
  Du har även en humor som tilltalar – inte fel.
  Lycka till!

 13. Philippe Ohlund skriver:

  Snart kanske vi alla sjunger Harry Belafontes ”The Banana Boat Song”. 🙂

  Day-o, Day-ay-ay-o
  Daylight come and me wan’ go home
  Day, me say day, me say day, me say day
  Me say day, me say day-ay-ay-o
  Daylight come and me wan’ go home

  Work all night on a drink a’ rum
  Daylight come and me wan’ go home
  Stack banana till the mornin’ come
  Daylight come and me wan’ go home

  Come, Mister tally man, tally me banana
  Daylight come and me wan’ go home
  Come, Mister tally man, tally me banana
  Daylight come and me wan’ go home

  It’s six foot, seven foot, eight foot BUNCH!
  Daylight come and me wan’ go home
  Six foot, seven foot, eight foot BUNCH!
  Daylight come and me wan’ go home

  Day, me say day-ay-ay-o
  Daylight come and me wan’ go home
  Day, me say day, me say day, me say day…
  Daylight come and me wan’ go home

  A beautiful bunch a’ ripe banana
  Daylight come and me wan’ go home
  Hide the deadly black tarantula
  Daylight come and me wan’ go home

  It’s six foot, seven foot, eight foot BUNCH!
  Daylight come and me wan’ go home
  Six foot, seven foot, eight foot BUNCH!
  Daylight come and me wan’ go home

  Day, me say day-ay-ay-o
  Daylight come and me wan’ go home
  Day, me say day, me say day, me say day…
  Daylight come and me wan’ go home

  Come, Mister tally man, tally me banana
  Daylight come and me wan’ go home
  Come, Mister tally man, tally me banana
  Daylight come and me wan’ go home

  Day-o, day-ay-ay-o
  Daylight come and me wan’ go home
  Day, me say day, me say day, me say day
  Me say day, me say day-ay-ay-o
  Daylight come and me wan’ go home

 14. Philippe Ohlund skriver:

  Men vi har minst lika fina och galna sångtextförfattare i Sverige. 🙂

  Det påminner mig om min gamla klasskamrat, Michael Bejke, som vid Stockholms Universitets Studentkårs middag, för 1982 års nobelpristagare, sjöng Calypso Pervers; Melodi – Calypso om våren:

  Tänk den som vore i dina kläder
  jag blir så vansinnigt kåt av läder
  för att inte tala om gummi sen
  som följsamt smiter om bara ben.
  Jag vill bli inlåst bak dubbla reglar
  i mörkret sitter jag sen och dreglar
  medans jag väntar på en stöddig vakt
  som med piskan lär mig vem som har makt.
  La la la la la la la…

  Jag drömmer drömmar om piskor, tömmar
  och vispad grädde i strida strömmar
  som smetas in på min bara kropp,
  medan grisar rider mig i galopp.
  Min döda amma från Bastiljen
  har plötsligt gjort mig nekrofil igen,
  men allra bäst är en kärleksstund
  framför brasan med farmors hund.
  La la la la la la la…

  🙂

 15. Philippe Ohlund skriver:

  Kanske den mäktigaste mannen i Amerika – och i världen – är någon som ingen kommer att rösta för, men som kontrollerar vem som får väljas eller inte och vilka lagar som antas över hela världen?

 16. ollemunter skriver:

  Det ska till ett under, om USA skall få en svart president!

 17. Kachina skriver:

  olle

  Vad menar du? Att han blir mördad innan han blir vald?

  Om man tolkar stämningarna i den republikanska valmanskåren är ju risken uppenbar.

 18. Josef Boberg skriver:

  Apropå demokrati i meningen folkstyre – vilket måhända ej förekommer någonstans i världen i dags dato, tyvärr tyvärr…

  Är det någon som närmare känner till det här – utöver vad som där finns att läsa ?

 19. soli01 skriver:

  Josef Boberg – räcker inte detta ang ”det här”.:-)

 20. vem ska hedras skriver:

  Framstående människor:

  Salman Rushdie
  Ayaan Hirsi Ali
  Theo van Gogh
  Lars Vilks
  Lena Andersson

  Samhällets avskum:

  Professor Gardell. Teologiska flum-institutionen vid Uppsala universitet.
  Paul Krugman. Nobel price for politically biased economy (Liberal).
  Margareta Winberg. Om hon inte är sinnesjuk så är ingen det.

  Idioterna belönas? Intelligenta mördas?

 21. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Soli01 – Apropå Din tänkta/skrivna mening ovan: ”Josef Boberg – räcker inte detta ang “det här”. :-)” – slut citat.

  Nja – Soli – för mig som ej är vare sig så ung och/eller gammal och trött – att nyfikenheten på nya tankar och idéer har suddats bort – så räcker det ej alls. Så jag letade lite till och fann Nya Aktiva Demokratista ”partiets” hemsida.

  Det skall bli intressant att se om dom får komma till tals – inför det kommande valet 2010 – i de nuvarande MaktPyramid-MaktElit-Nissarnas/Selmornas massmedia – eller om dom får nöja sig med att finnas på nätet.

 22. Helena Palena skriver:

  Josef: Ojjjojoj, vad många unga killar det var i det partiet! Tur att Hillary Clingon och Thomas Jefferson fick vara med på bild i alla fall…

 23. Josef Boberg skriver:

  Tja… – HelEna – Måhända är det så att det är ungdomarna Wi kan hoppas på för att få till stånd en demokrati i meningen folkstyre, kanske… 🙂

 24. soli01 skriver:

  Josef Boberg – kanske det lät som jag var liknöjd med hur det fortsättningsvis fanns mera att förtälja i det Du hänvisde till och även hade önkskemål om mera . Jag är alltid öppen för nya infallsvinklar och detta med direktdemokrati är väl lovvärt – faktiskt.
  Det är att hoppas på ungdomarna, för där fanns inga ”åldringar” av vad jag kunde se!:-)

 25. Josef Boberg skriver:

  Tja… – Sören – Nog är det så att det är ungdomarna som Wi ”åldringar” får ägna oss åt att hoppas på – för dom etablerade MaktPyramid-MaktElit-Nissarna/Selmorna verkar ju on mass helt förstockade i sin egen förträfflighet, tyvärr tyvärr…

  Dock – Fredrik Reinfeldt var ju en ungdom i början på 90-talet – och fungerade ju då som en åt hållet ”en böld i baken” för PartiPamparna i Moderaterna – Carl Bildt inkluderad. Fredrik Reinfeldt ”red ut stormen” – och blev så småningom själv partiledare.

  Dock – numera upplever jag personligen Fredrik Reinfeldt som åt hållet än värre än ”gammelmoderaterna” var på sin tid – och det förefaller också då och då som att Carl Bildt numera är en ”böld i baken” på Fredrik Reinfeldt – Tack och Löv ! 🙂

  Så att det är gott om ungdomar i Aktiv Demokrati – behöver ju ej nödvändigtsvis innebär att ej dom också faller på ”mållinjen” för Makt-Drogen, faktiskt…

  Personligen hoppas jag innerligt på att dom klarar av det det här med att komma in i Riksdagen med Aktiv Demokrati – och då som ett åt hållet mera av folkstyresparti – än vad wåra nuvarande MaktPyramid-MaktElit-PartiPamps-Nissars/Selmors riksdagspartier för närvarande är.

  Men osvuret är ju alltid bäst – för mycket kan ju hända på vägen. Men Wi som fortfar att andas får se hur det blir med den saken, allra troligast…

 26. soli01 skriver:

  Josef – vet inte vad som Du syftar på när det gäller vår statsminister Reinfeldt. Har han varit föremål från någon större förändring – är frågan. Hur i så fall? Tycker inte mig skönja det Du lite försåtligt antyder i Din skrivning. Han har haft lite otur vid tillsättningar av sina ministrar i vissa fall, men det kan väl inte gälla den delen. Alla kan vi råka ut för ”bananskal”.
  Vi har en lyssnande statsminister och en bra ledare inte lätt alla gånger det är ju flera partier som ingår i regeringen som bekant. Jag har svårt att riktigt hänga med i ditt resonemanag, men det är ju ”Ditt bord” som Du själv ibland använder.:-)
  Makt ska man uppvisa när det behövs och samtidigt göra något av den och det hoppas jag är en bra kombination.

 27. Josef Boberg skriver:

  Javisst – Sören – Jag håller med Dig i stort – men lik förbannat så ser/upplever jag Fredrik Reinfeldt numera som åt hållet en som har förlorat ”sig själv” = det han var i början på 90-talet – til förmån för det MainStreamade = det politiskt traditionella – som numera partiledare och statsminister, tyvärr tyvärr…

 28. soli01 skriver:

  Ian – nu får Du snart väcka oss med en ny ”vinkel,”för nu har vi alla tydligen simmat mot djup vatten.:-)
  Josef – Du kan vara lugn när det gäller den gode statsministern. Han uppträder mer och mer som en chef som lyssnar också. En egenskap som många av oss saknar – gäller även mig.:-))
  Fö så ser jag dock ingen anledning att återgå till ”vänstertrafik”.:-)

 29. Josef Boberg skriver:

  Neeej – Sören – det gör ej heller jag själv – av det enkla skälet att MaktPyramid-Maktelit-PartiPampars partipolitik är som att välja mellan pest och kolera, tyvärr tyvärr… 🙂

 30. Helena Palena skriver:

  Ian: Det skulle vara kul om du kunde kommentera Colin Powells partitagande för Baracken! Jag tänker mest på vår svensk Friggebod när jag hör namnet. Nu är det synd om McCain tycker jag. Hur kunde han bli kandidat egentligen? Men okey – må bäste man vinna!

 31. Helena Palena skriver:

  Det som händer på finansmarknaden är nu utom kontroll. Som väljare kan man inget göra. Bankerna sänker inte räntan till folket fast dom får ena dunkudden efter den andra att vila på. Utsugningen fortsätter och vi kan inget göra. Men man kan i alla fall försöka fatta vad det är som pågår. För att förstå sin samtid måste man veta vad som varit. Citerar lite från Carl Norbergs blogg Palanthir apropå presidenter:

  ”Efter President Roosevelts död så reglerade Harry Trumans administration tillsammans med London Citys banker, det internationella fasta växelkurssystemet till ett rent penningsystem, alltså ett brittiskt penningsystem fast med andra grunder för valutabildningen”.

  Läs mer här: http://carlnorberg.wordpress.com

 32. carlnorberg skriver:

  Ja symptmatiskt nog så var det ju harry Truman som drev i genom de lagar som var uttryckta att motverka truster och kartellbildning í form av bankkonglomerat av IG Farben modell.

  Man kan ju i alla fall säga att Truman insett vikten av att äga initiativet i frågan, för maken till stabiliserande verkan i det omvända kunde knappast ha uppnåtts.

 33. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – HelEna – Apropå Din tänkta/skrivna mening ovan: ”Det som händer på finansmarknaden är nu utom kontroll.” – slut citat.

  Nja – så är det nog ej alls, troligast… Lite mera i sak om det under punkten 1 här, tror jag… 🙂

 34. Carl norberg skriver:

  Det kallas Malthusianism det du beskriver i detta Josef.

 35. Josef Boberg skriver:

  Javisst – Carl Norberg – Men den här Malthusianismen = befolkningsreduktionen är ju ej ens synlig i jorden Terras befolkningstillväxt – enär det bara handlar om 13 familjer = där de förryckt stupida GalenPannorna i den kriminella globala BankingLigan kommer ifrån.

  Personligen tror jag ej alls på att en befolkningsreduktion i övrigt överhuvudtaget är nödvändigt – enär det finns fria forskare som menar att Wi kan vara åt hållet 60 miljarder humana MedMänniskor på jorden Terras ytteryta – och ändå leva i ÖverFlöd av Allt = leva i ”sus och dus” !

  Det styrks i sig av att jorden Terras nuvarande befolkning på ca 6,5 miljarder – så får alla dessa plats på Gotland – och får då vardera en yta av mer än 1/2 m2 per capita. Med lite höghus så fixar det sig väl med den ytan, tror jag… 🙂

  Gotlands yta är 3 140 km2 – och jorden Terras totala landyta är 149 000 000 km2. Jorden Terras totala landyta är således 149 000 000 : 3 140 = 47 452 ggr större än Gotlands !

 36. nathaliesview skriver:

  Ju större organisation destu värre korruption – den gyllene regeln gäller än idag!

  Vad har blivit bättre i Sverige sedan vi inträdde i EU-klubben för sådär tretton år sedan??

  De svenska mesiga medborgarna kunde inte ens styra sin egen regering – hur ska fårskallarna då klara av EU politiken – vilken dessutom lyder under USA:s korrupta herravälde? Vakna!!

  Tänk själv och sluta förvänta Er att bli omhändertagna som barn av politiker som ändå inte vill er något väl – men ÄR intresserade av sin karriär och lön!!

 37. LyckoPer skriver:

  Oj, oj,

  Här verkar landets alla tubsockor samlats denna afton.
  Full kvalitet på alla stolliga kommentarer.

 38. Josef Boberg skriver:

  PS. Människosläktet är hyresgäster på den bolliga jorden Terras ytteryta – bokstavligt talat !

  I det perspektivet sett – så kan det måhända vara av ett visst intresse att åt hållet VETA lite mera om hyresvärden = den bolliga jorden Terra.

  Själv har jag tänkt/skrivit en del åt hållet ej alls MainStreamat = måhända tankeinspirerande om hyresvärden Terra här, kanske… 🙂 DS.

 39. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – LyckoPer – Det stolligaste är nog ej alls tänkt/skrivet ännu, allra troligast… 🙂

 40. nathaliesview skriver:

  Lycko Per – mina pössockor tillverkade i 100% organisk bomull är av bästa kvalitet …!

  Medan de flesta nöjer sig med ”plastsockor” (polyester/akryl o dyl). :-((

  Sleep Well!

 41. Jag orkar inte logga in skriver:

  En skruv från israel…
  Tänk om tröjan jag har är tillverkad med en maskin som hade en skruv från
  Israel? Tur att inte alla företag ligger under luppen.

  LE

 42. Jag orkar inte logga in skriver:

  En skruv från israel…
  Tänk om tröjan jag har är tillverkad med en maskin som hade en skruv från
  Israel? Tur att inte alla företag ligger under luppen.

  LE

 43. brodeur skriver:

  Fri abort handlar om valfrihet. Därför är ordvalet för och emot abort direkt fel. Det finns högerkristna som av irrationella religiösa skäl är emot. Religion och politik skall vara åtskilda. Därför har vi och även USA lämnat denna korkade Innställning sedan 70-talet.

  Pro choice som de säger i USA är en bra beskrivning. Det handlar om att alla får välja efter vad som passar dem bäst.

  Mccain är lite lurig för han inte alls som Palin (koko ) i denna fråga utan lite svävande. Observera att det är lite spel för gallerierna. Presidenten bestämmer inte, det gör inte högsta domstolen heller. Om ”konservativa” domare som verkligen vill upphäva över 30 års lagpraxis som förbjuder enskilda stater att stifta egna lagar i denna fråga skulle göra det så finns det en uppsjö av stater som inte kommer att förändra någonting. Så i praktiken blir det bara till att åka till en annan stat eller utföra en ”illegal” abort.

  För övrigt håller jag med att Maccain var bättre, men framför allt slås man av att det är två vettiga alternativ inte som här en flumsocialistisk katastrof sida och en hyfsat vettig.

 44. ollemunter skriver:

  Borg har nu kastat in handsken till bankerna. Han vill att svenska folket skall agera via telefonen. Hur kommer detta att sluta.

 45. Helena Palena skriver:

  Borg rockar fett! Han är bäst! Snart behövs inte SAP längre…

 46. ollemunter skriver:

  Obama vill kasta ut sin faster från USA, som vistas illegat där. Månne han gör en tabbe i sista timmen före valet.

  Vi får väl se!

 47. soli01 skriver:

  Grattis till högre enegipriser – garanterat – om Obama vinner valet. Han vill inte borra, inte bygga ut kärnkraft, han vill egentligen ingenting när det gäller enegiförsörjning värt namnet. Vad detta medför i förlängningen kan de flesta räkna ut – fyrdubblade elpriser på världsmarknaden i förlängningen. USA måste klara sin energiförsörjning mera i framtiden , men så blir inte fallet om denne man vinner!

 48. ollemunter skriver:

  soli01!

  Om Obama vinner, ja. Men om han nu inte gör det, vad händer då?

  Hoppas kan man alltid och jag spelar på att McCain vinner.

  Säker är jag, men bara lite säker 🙂

 49. pravda skriver:

  Hela den demokratiska fria världen borde stå på sina bara knän och be om att McCain vinner valet. Varför är det inte så? Okunnighet och den hysteriska vänstervridna massmedian.
  Må McCain vinna , annars lever vi i en överhängande fara , att ALLT går åt helvete, inte bara USA.

  Obama är en mycket farlig man. Jag hoppas vi alla skall slippa att få uppleva det.
  Och nu kan jag med verklig sann inlevelse och trovärdighet säga , GOD BLESS AMERICA!

 50. Kachina skriver:

  ”Må McCain vinna , annars lever vi i en överhängande fara , att ALLT går åt helvete, inte bara USA. ”

  Vart ser det ut som att vi är på väg under republikanskt styre?

 51. Peter Hammarberg skriver:

  ”Okunnighet och den hysteriska vänstervridna massmedian”.
  I en just publicerad och av ett oberoende institut genomförd undersökning, visar det sig att, trots vad många trott eller förutsatt, svenska medier varit i stort sett totalneutrala vad gäller bevakningen av den USAmerikanska presidentvalskampanjen.
  Undersökningen har inte bara studerat volymen och antalet inslag/artiklar, utan även klassad dem efter innehåll, eventuella ställningstaganden, positiva/negativa osv.

  http://nyhetskanalen.se/1.701696/2008/11/03/svenska_medier_objektiva_i_usa_val

  Intressant är också att inte bara jag upplever det som att president- och kongressvalet i USAmerika ges en större publicitet och får bättre mediabevakning än ett riksdagsval här i Sverige. Visserligen är USA den enda kvarvarande supermakten, USAmerikansk politik får i vissa stycken global påverkan och vi drunknar nästan i musik, böcker och filmer från over there; men tar man inte i lite väl mycket….?

 52. Peter Hammarberg skriver:

  ”Obama är en mycket farlig man”.

  Ja, får man tro vissa USamerikanska kolumnister är han, förutom att han är en ”nigger” (fast det säger man naturligtvis inte rent ut), en radikal islamist med kopplingar till Al Qaida, en hemlig medlem av kommunistpartiet och en man med en dold agenda syftande till att förslava det amerikanska folket under någon obskyr och inte definierad överstatlig makt.

  Jag säger: GOD BLESS AMERICA. Det bönen kan ett land som hyser tunga opinionsbildare som kolporterar denna typ av propaganda och en befolkning som tvingas stå ut med sådant trams behöva .

 53. Helena Palena skriver:

  Om inte Obama vinner blir det synd om Amerika! Det kommer att bli upplopp och en turbulent tid. Då släpps djävulen lös och det med all rätt. Om folk vill ha förändring så vill dom. Man kan inte locka med en godispåse och sen rycka undan den…

 54. soli01 skriver:

  Må bästa man vinna! Jag tycker det har blivit allt för mycket om detta val, men glöm inte bort att för oss här har det betydelse vem som ”vinner”. Vi har heller ingen möjlighet att påverka utan nu ska vi se om vårt eget hus. Vi har ju vår trio här.:-)

 55. fairymary skriver:

  Jag har svårt att förstå varför det så ofta i denna och Carl Bildts blog klagas över de ”vänstervridna medierna”.

  Har inga mera konservativa människor valt att bli journalister????

  Eller är det så att tänkande människor vars huvudsakliga uppgift är att granska makten (om jag förstått det rätt) betraktas som vänstervridna just för att de gör sitt jobb????

  Svar till en ”som aldrig frågat förr”….åtminstone inte just denna fråga som jag närt länge….

 56. Peter Hammarberg skriver:

  En teori som kanske kan förklara den påstådda vänstervridningen av svenska media är att rekryteringen till journalistutbildningen under 70- och 80-talen till mycket stor del ska ha kommit från den sk 68-vänstern.
  Denna, vad jag vet aldrig belagda, politiska snedrekrytering tillsammans med motsvarande till landets socialhögskolor, ska ha skapat ett medialt och socialpolitiskt klimat som hand i hand fått ett genomslag vida större än antalet individer skulle motivera.

  Men som sagt, jag har aldrig sett någon forskning om detta eller några belagda statistikuppgifter. (Men om en skröna upprepas tillräckligt ofta blir den ju som bekant sann…)

 57. solsburyhill skriver:

  Vem som till slut ”vinner” presidentvalet är helt ointressant enär bägge kandidaterna är två sidor av samma mynt.

  Obamas rådgivare är ingen mindre än Zbigniew Brzezinski och hans son Ian Brzezinski.

  McCains rådgivare är ingen mindre än Zbigniew Brzezinskis son Mark Brzezinski.

 58. Peter Hammarberg skriver:

  Familjen Brzezinski har uppenbarligen ett mycket brett kunnande eftersom de antyds kunna råda och påverka inom hela fältet av USAmerikansk in- och utrikespolitik.
  Man kan ju undra om ingen av de två kandidaterna har någon egen åsikt, någon egen förmåga att värdera de råd de får och kraften att hävda sig gentemot de olika stabsfunktionerna.
  Vill man vara riktigt illvillig kan man ju också hävda att dessa rådgivare, Brzezinski m fl, finns där som representanter för olika obskyra organisationer med egna agendor och med syfte att kontrollera presidenten och styra honom i önskad riktning.

  Sen är det väl också så att det amerikanska partisystemet aldrig skulle släppa fram några presidentkandidater som skulle kunna innebära radikala förändringar åt något håll. Etablissemanget; det politiska, det ekonomiska, det militära osv ska kunna leva i förvissningen att vem som än vinner blir det i huvudsak ”business as usual”, så i så måtto är dagens två kandidater förmodligen var sin sida av samma amerikanska mynt.

 59. Carl norberg skriver:

  Brezinski, Biden, Schultz, Bloomberg och Rohantyn, kommer att styra oavsett valresultat

 60. solsburyhill skriver:

  Vad som kan också upplevas som lite störande i sammanhanget är Zbigniew Brezinskis uttalande i går på mainstream-kanalen CNN om att ”Obama will face imminent foreign policy problems”. Med detta uttalande ansluter han sig till de personer som på senare tid gjort uttalanden i samma riktning och som samtliga går ut på att Obama kommer att testas. Bland dessa personer räknas bl.a. Biden, Colin Powell (som gick längre genom att precisera ett datum för kommande ”kris”) samt Madeleine Albright.

 61. Helena Palena skriver:

  Såg Brezinski på CNN. Det var läskigt. Tänk, att ett spektakel som kallas demokrati och som pågått i USA över två år bara är ett spel för galleriet! Det är sorgligt. Vad händer om Obama faller ur kursen? Blir han lönnmördad då?

  Fick ett mejl från en man i Chicago som påstår att det var LYndon B Johnson och FBI som mördade Kennedy. Det låter troligt.

 62. Gibson skriver:

  Vad är det för dårfinkar som skriver om det amerikanska valet på denna blogg?
  Dom måste leva i sin egen lilla värld där allt ont kommer från kända eller okända konspiratoriska sammanslutningar.

  Ursäkta, men det ”roligaste” exemplet lyder: ” Fick ett mail från en man i Chicago som påstår att det var LYndon B Johnson och FBI som mördade Kennedy. Det låter troligt.”

  Deras teorier är ungefär lika troliga som jungfrufödsel.

 63. Helena Palena skriver:

  Gibson: Håll igen truten! Läs på innan du talar med oss som är insatta och pålästa och kom inte här ge luft åt tänderna tack!

 64. Gibson skriver:

  Vad vissa är trevliga här då.

 65. solsburyhill skriver:

  Några av er har kanske tagit del av det numera ganska kända telefonsamtalet den 1 november mellan en fejkad Sarkozy och Palin i egen person, vilket arrangerats av Les Justiciers Masqués i Montreal.

  Uppfattningarna kring detta spex har varierat allt mellan brilliant och underhållande till omdömeslöst/smaklöst.

  Alldeles oavsett ens egen uppfattning, framträder tack vare eller pga detta härigenom en bild av vice-presidentkandidaten och det rådande amerikanska politiska systemet.

  Palins samtal med ”Sarkozy” bekräftar att hon är okunnig och direkt olämplig att inneha en dylik hög befattning.

  Genom detta samtal bekräftas ånyo den amerikanska demokratins rätta ansikte. Kandidater till höga officella ämbeten utses av inflytelserika intressegrupper som opererar utom offentlighetens insyn. Dessa kandidater utses inte pga deras integritet, kunskaper eller förmågor utan pga dess motsats. Dessa förväntas tjäna USA:s ekonomiska och finansiella elit, däribland Wall Street, energisektorn och militärindustrin.

  Det underliggande syftet är att installera politiker som är enbart nickedockor och som på ett enkelt sätt kan manipuleras att fatta långtgående beslut som gynnar den ekonomiska eliten, men som samtidigt är till nackdel för det allmänna intresset. Detta kan t.ex. avse beslut om stöd för krigföring, stöd till banker i pågående finanskris etc etc.

 66. Gibson skriver:

  Eftersom ingen tycks reagera över nicken Helena Palenas kommentar till en relativ nykomling som jag på denna blogg måste jag konstatera att det tydligen är ett dylikt språkbruk som gäller här.

  Eftersom jag inte tycker att det verkar särskilt trivsamt eller hälsofrämjande att vara med här så lämnar jagh in redan efter ett par dagar.

  Kan dock ej undanhålla mig att svara med samma frekventa språkbruk som tycks vara accepterat här och ber därför att få hälsa Helena Palema följande:
  Vad du behöver för att återställa vätskebalansen verkar vara ett ordentligt råxxxll!

 67. Helena Palena skriver:

  Gibson: Var har Vackra Anna tagit vägen?

 68. Carl norberg skriver:

  Obama

  Det otrevliga scenariot om att Barack Obama skulle kunna bli mördad, alldeles särskilt om han nu vinner valet den 4 november, är något som oroar inom politiska kretsar inom båda partierna. Det vore i en riktig demokrati därför utifrån detta av vikt att partierna gemensamt beslutar sig för hur man ska hantera detta potentiella hot. Denna fråga handlar ju inte främst om det demokratiska eller republikanska partiet, utan uteslutande om landet som en fortsatt likartad betraktelse .

  Utöver att man måste förhindra att ett sådant mord begås, så måste man, om detta nu vilket gud förbjude skulle inträffa, vara förberedd på att förhindra den kaosartade situation, med kravaller och upplopp som leder till att hela landet desintegreras och förstörs, vilket sannolikt är vad upphovsmännen till ett sådant mord skulle tänkas sikta på.

  USA:s brittiska fiender inte bara har en historia där de har mördat tidigare amerikanska politiska ledare, varibland presidenter, utan de är de facto även den enda kraft som kan orkestrera sådana attentat.

  Att Obama nyligen har fått stöd ifrån det brittiska etablissemangets ledande publikationer som Financial Times och the Economistm gör inte att man ska glömma att britterna har en lång och inarbetad förrädisk tradition av att utdela dödskyssar.

  Mitt under denna nu pågående finansiella och ekonomiska sammanbrottskris, vilken helt saknar historiskt motstycke, så finns det ingenting som det anglo-holländska bankfinansetablissemanget, mera desperat önskar än att förstöra den konstitutionella, suveräna federationen USA.
  Således var tågordningen för britterna att först till att ta kål på Hillary Clintons kandidatur, dett skedde genom medverkan av George Soros, Barack Obama och egna kontrollerade medier.

  Den brittiska kadern av finansiärer, blir allt eftersom krisen fördjupas, alltmer rädda för den amerikanska naturlagsreflexen. Och därför har man nu plockat fram sin fascistiske bankman Felix Rohatyn, för att i den europeiska pressen säga sig vara för denna naturliga anpassning och istället kunna styra över förloppet.

  Den ökande faran är dock att britterna lyckats med få in sin man i Vita Huset, och istället beslutar sig för att det nu skulle tjäna deras syften bättre att mörda honom.

  Inför detta hot bör partierna göra gemensam sak för att försvara landet och anta en politik som kan rädda det.

 69. nathaliesview skriver:

  Today is the day … haha …!!

 70. nathaliesview skriver:

  Helena,

  ”Man kan inte locka med en godispåse för att sedan rycka undan den.”

  Beskriver du svensk politik samtidigt … eller …? 🙂

  God Bless the American People! And the American One Dollar Bill – at least for today …!

 71. Carl norberg skriver:

  Man kan ju även livligt föreställa sig att rätt många av republikanernas anhängare inte bara är för sin egen kandidat, utan faktiskt även rätt rejält emot en färgad demokrat. Och detta går nog inte precis över i brådrasket.

 72. nathaliesview skriver:

  Carl – instämmer i din kommentar @ 3:21

  USA i ett nötskal:

  Presidentkandidaters kristna tro ses som central för många av de sakfrågor som väljarna uppfattar som viktigast.

  Friheten att bära vapen, nej till abort och ja till dödsstraff. Nej till sexualundervisning, evolutionslära och preventivmedel och ja till krig. Ja till intolerans och nej till rättigheter som omfattar alla. Allt i Guds namn.

  Saxat från http://www.expressen.se/1.1314792

 73. Emilsson skriver:

  Konceptet “arbetslinjen” var en direkt inköpt kopia från Bush-administrationen.

  Att ni är så historielösa att ni inte kan se kopplingen till 20-talet, kan jag bara beklaga.
  Förintelsen 1933-1945 är en helt annan period även om den är ett resultat av att ingen satte ner foten på 20-talet. Kom inte och snacka om överdrifter utan kolla hur snacket gick från talarstolarna i 20-talets Tyskland. Det är ekot därifrån vi hör i Sverige idag.

 74. soli01 skriver:

  Att ”arbetslinjen” skulle ha några kopplingar till 20-talet och Tyskland är ju rena skitsnacket. Det är avslöjande och påminner om onyktert vänstersvammel. Har hört liknande…

 75. solsburyhill skriver:

  Emilsson=Kachina? Eller är jag helt ute och cyklar?
  Språkbruket förvillande likt.

 76. Kachina skriver:

  Nej, jag känner dock igen texten. Kanske är det saxat ur något av mina inlägg, men exakt rätt har han i varje fall. Brunranden går i en obruten linje från 1920 – 2008. Den har bara olika nyans under vissa perioder.

 77. Emilsson skriver:

  solsburyhill

  Tror du verkligen att jag skulle kritisera om jag var lika dålig själv?
  Jag har ett antal gånger förespråkat att man inte ska kasta sten i glashus.

  Självklart tar jag till mig all information jag kan, hur ska man annars kunna bilda sig en uppfattning om något?

 78. Emilsson skriver:

  USA har en förnämlig demokrati och de har också ett samhällssystem som gör att människorna blir mindre beroende av politiker och myndigheter och kan styra över sina liv själva.

  Det finns många saker som är bra i den svenska demokratin också så jag ska inte ge mig på att jämföra dem.

  Det viktiga är dock att både Sverige och USA är starkt demokratiska länder med stor respekt för individens fri- och rättigheter. Därmed har dessa länder, tillsammans med alla liknande länder en naturlig värdegemenskap.

  Det är en helt annan sak med korrupta och totalitära länder i öst. Ärligt talat kan jag inte begripa hur man ska vara funtad för att gilla dessa regimer.

 79. Emilsson skriver:

  Det viktiga är dock att både Sverige och USA är starkt demokratiska länder med stor respekt för individens fri- och rättigheter. Därmed har dessa länder, tillsammans med alla liknande länder en naturlig värdegemenskap.

  Det är en helt annan sak med korrupta och totalitära länder i öst. Ärligt talat kan jag inte begripa hur man ska vara funtad för att gilla dessa regimer.

 80. solsburyhill skriver:

  Emilsson,

  Om du på fullt allvar vill göra gällande att USA i skrivande stund är ett ”starkt demokratiskt land med stor respekt för individens fri-och rättigheter”, föreslår jag att du slår upp innebörden av demokrati och därefter gör en ny analys av den faktiska situationen.

 81. solsburyhill skriver:

  Emilsson,

  Om du på fullaste allvar vill göra gällande att USA i skrivande stund är ett ”starkt demokratiskt land med stor respekt för individens fri-och rättigheter”, föreslår jag att du slår upp innebörden av demokrati och därefter gör en ny analys av den faktiska situationen.

 82. soli01 skriver:

  solsburyhill – tror faktiskt att nu är det någon som skojar och jag tycker mig känna igen stilen.:-) /jämför 4:48 med senare skrivning!

 83. Emilsson skriver:

  Göran Persson växte upp i närheten av ett sommarställe för statsministern och beskrev hur han som barn, med familjen, gjorde söndagsutflykter dit och kikade genom häcken på maktens boning med beundran. Någonstans där såddes fröet i det undermedvetna att en dag själv besitta den boningen. Varje steg i den riktningen har styrts av det undermedvetna, jämkningar, kompromisser som varit ett avsteg från ideologin, har varit ett steg mot makten.

  Hos Obama såddes samma frö i barndomen. Sedan dess har labyrintens vindlingar, inte de demokratiska idealen, styrt hans väg mot makten. Obama är farlig i och med att han är till salu.

 84. Kachina skriver:

  Någon skojar med oss. Jag använde signaturen Emilsson en tid och den här figuren synes tydligen katalogisera mina inlägg. (Det är bra att någon håler reda på dem)

  Jag tycker mig ana anna bakom detta och hon förstår definitivt inte innebörden i Bushs patriot act. Hon lever i The American Dream- dimmorna som effektivt döljer verkligheten-

  Jag tor att valet av Obama kommer att ha stor betydelse för acceptansen av de som skiljer sig från mainstream och kampen mot segregation i alla former.

  Det är ett stort steg framåt för mänskligheten om han blir vald, ur den aspekten. Sedan får vi se vad han duger till som president.

 85. Emilsson skriver:

  Jag är starkt för globalisering, men jag är rabiat motståndare till den typ av globalisering som nu genomförs, att människor delas upp i en liten elit på ca 20% och resten används till arbetsboskap. I praktiken gör man hela planeten till Tredje Världen.
  Eller, skall man säga Tredje Riket eftersom han som påbörjade bygget misslyckades i första försöket och vi får se tiden mellan 1945 – 2001 som en parentes där galenskapen samlade kraft för att återkomma i “patriot act” 2002 där mänskliga rättigheter raderas ut, inte bara för den egna befolkningen utan för individer i hela världen, för att sedan utökas med Echelon, arbetslinjen (de förtäckta framtida arbetslägren som redan existerar i sydostasien) FRA-lagen,………privatisering av samhällets gemensamma egendom,………

 86. Kachina skriver:

  Jag är imponerad Emilsson. Har du sparat allt jag skrivit? Jag sparar ingenting, men med din databas kanske det finns material till en hel bok. 🙂

  Varså god, ge ut den, men jag är inte säker på att så många köper den. Mer än sju böcker i första utgåvan bli fyra för mycket.

 87. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Kachina

  Och jag begriper inte, som vanligt varför det är så svårt att tänke efter för så många, varför denna motvilja mot det egna tänkandet.

  Det är inte bara procentexemplet som rör sig på denna infantila nivå, det är lika illa med insättarskydds frågan.

 88. Tur att du inte är domare då Ian!

  Tack för trevlig läsning!

 89. nathaliesview skriver:

  Varför inte ta en data/modell-tour i Bill Gates teknologistyrda ekologiska hus – så här i valvakans stund.

  Lull – så du är tillbaka. 🙂 Hur var det på Mauritius?

 90. Kachina skriver:

  Det var djupt, lullaren. Mycket djupt. Jag måste bearbeta det där i de olika dimensionerna, men inatt skall jag inte dit. Jag skall sitta uppe och heja på Obama. Han kan bli en energikick för hela världen, seedan får vi se om det är på gott eller ont. Jag har börjat tro mer och mer på Obama.

 91. Emilsson skriver:

  SVT hade en stor valkampanj för H Clinton, men när det misslyckades så tappade SVT intresset. Män eller republikanska kvinnor är inte av intresse.

  Alla tror sig veta att Obama kommer att vinna valet, därför fjäskar troligen även Reinfeldt för honom. Demokratena lade grunden för finanskrisen, de belönas med att vinna valet? Politik är inte rättvist.

 92. alfaray skriver:

  Sverige som utannonserar sig som en demokratisk rättsstat för att sedan i största hemlighet attackera den egna befolkningen med sofistikerade militära teknologier. Huu, för Moderatallianzen!
  Teknologierna är inte ens offentliggjorda, mest troligt därför de är extremt oetiska, då
  de vapeniserar människans bioligiska funktioner, fysiskt såväl som psykiskt.

 93. hillary2 skriver:

  Kachina

  Skönt att du är tillbaka. Hörde på nyheterna häromdagen att en äldre man i Byske gått rakt ut i gatan och blivit påkörd och hamnat på Skellefteå lasarett. Det var kanske inte du men orolig blev jag 🙂
  Ha en bra valvaka. Jag intresserar mig för resultatet imorgon.

 94. alfaray skriver:

  För det mesta är jag ganska trög i huvudet, men ibland fattar jag blixtsnabbt och ser sammanhangen kristallklart, som vid sossarnas skattereform och vid Alliansens presentation av sin gemensamma politik.

  Jag tror inte att Alliansens ledare själva hade en aning om, eller ens tänkt på, att deras framförda åsikter och åtgärder hade sin grund i nazismen. De hade helt enkelt köpt ett koncept som Bush använt framgångsrikt, liksom köpt nya fotbollsskor med mer driv i inför nästa match mot sossarna. Troligtvis tänkte ingen på att, visste ingen, att herr H använt samma “fotbollsskor”, stigmatiseringen av folkgrupp, redan på 20-talet.

 95. alfaray skriver:

  Och jag tror på Apoteket. Tänk så dyrt det blivit att köpa medicin i Norge efter privatiseringen för dom har helt enkelt kopierat herr Buchs koncept.
  Låt inte Odell och Alliansen lura hela svenska folket för vi har fått nog av ofoget privat stigmatisering av folkgrupp.

 96. Kachina skriver:

  Detta är faktiskt ganska kul, att få läsa sig själv och sina gamla nick. Det är bra Emilsson, fortsätt att sprida mina ord 🙂

  Hillary

  Det kunde ha varit jag, men tydligen är det någon fler i Byske som inte har tankarna på samma ställe som kroppen och därför gick ut framför en bil.

 97. nathaliesview skriver:

  Samhällsfördärvarna

  Media förbiser regelmässigt orsakerna till den svenska samhällskrisen. Närmar sig aldrig källan. De ansvariga, personerna, individerna. Varför kan man fråga? Alla bär naturligtvis sitt ansvar för det som sker. Men ingen kan med fog säga att ansvaret för det pågående samhällsfördärvet är lika stort, hos alla.

  Det är obestridligt att en liten maktelit är skyldig till gigantiska stölder och lagbrott i samband med den svenska bankskandalen. Lika obestridligt är att samma fåtal bär huvudansvaret för det jättelika sjukahusproblemet. Två närmast ofattbart omfattande svenska skandaler som den lilla eliten ifråga har mörklagt och som INGEN får närma sig idag

  Hur är det med lag, rätt och demokrati här i landet, egentligen?

  Det fåtal som har skapat förödelsen lever i högönsklig välmåga. På svenska slott och herresäten. De hundratals miljarder av bl a allmänna medel som har hamnat i samma fåtals fickor talar ingen om, offentligt. De grova svek och brott som är grund till alla dagens kriser talar ingen om, offentligt. Nedskärningarna, arbetslösheten, sjukvårdskollapsen, orättvisorna, korruptionen, rättsuppluckringen, klassklyftorna, övergreppen, våldet, brutaliteten…

  Det är varje rättssinnad medborgares självklara skyldighet att efterförmåga bidra till att dessa svinpälsar, samhällsfördärvare kalla dom vad man vill – dras ut på scenen. Detta gäng kriminella ‘aktörer’ som i mörkret drar i alla trådar av betydelse men som aldrig öppet visar sina rätta nunor, namn och konster. Aktörer som dessutom fortsätter ödeläggelsen. Nu för att dölja egna brott, skydda ‘bröder’ och medskyldiga.

  Vi sitter alla, med samma rätt, i den gemensamt byggda båten. Den båt som ett allt mindre och mäktigare fåtal har tagit över. Den båt som detta fåtal nu betraktar som ”sin” och därför vill kasta resten över bord. Att båten har bordats genom brott i (nästan) alla former talar ingen öppet om. Det är det märkligaste av allt.

  Ett fåtal ‘kriminella’ har våldfört sig på ett helt land. Men folkets talesmän i detta land säger inte ett pip. Gör inte ett skvatt. Rotar lite här, petar lite där. För syns och ‘samvetets’ skull. Det finns bara ett ord: Skamligt!

  Tystnaden om och kring dessa svenska samhällsskandaler är en skam i sig. Att veta men huka, kröka och blunda, likaså. Alla kan dra ett strå till stacken. Tusentals anställda vid banker, försäkringsbolag, myndigheter och företag har de pusselbitar som behövs. Visa bitarna! Lägg ut dom på en egen hemsida på Internet. Eller skicka dom till någon som kan publicera.

  Alf Susaeg

 98. pravda skriver:

  God Natt USA. tack för allt gott Du gjort för den övriga världen. Er storhetstid är över och hela världen kommer att få betala ett dyrt pris. Obama kommer att decimera detta land till en tandlös hundvalp. Han är och förblir en förrädare och kommer att njuta att se USA sjunka ned i dyn. Nu är det högtidstunder för alla U SA fiender och Israel kan hälsa hem. Irak kommer förvandlas till iett inferno och kommer snart att övertagas av Iran. Ryssland kommer utnyttja situationen till maximum och aggressivt utvidga sitt revir. Världekonomi kommer att havera och hela västvärlden kommer få ett helvete. Socialister och rabiata islamister jublar. Alla USA hatar jublar . Jag är livrädd. Detta är inte en politisk vinst , det är en massmedial vinst. Och de kommer att få stå till ansvar för denna katastrof som nu kommer. Det vi ser nu är USA:s fall . Och ni som tycker det är förtjusande bra, kom igen om två år, så kan vi ta en ny diskussion DETTA ÄR EN KATASTROF!!!!!

 99. Kachina skriver:

  pravda

  USA:s nya president är färgad. Det överskuggar allt annat. USA:s folk har spolat ner segregationen i avloppet. Det är en seger för människovärdet.

  Bra skrivet Nathalie.

 100. Helena Palena skriver:

  Jag har tittat på folkets ansikten i Amerika när Obama talade i sitt segertal. Han skänker hopp och lycka och förenar en hel värld. Det otroliga har skett – en svart man i vita huset. Det syns ju på karln att han är godmodig – så Pravda eller Maggi Haglund – lever vi på samma planet?Skulle inte tro det.

  Bush har dränerat varenda amerikan – det sista han gjorde var att länsa kassakistan. Han och hans gäng garvar nog glatt nu. Fy fan!

  Som bonus får Bush & Co folkets smälek.

 101. Kachina skriver:

  För färgade människor över hela världen har idag självkänslan höjts åtskilliga nivåer. De är inte längre underklass.

  Herren min skapare, vad jag mår bra idag. Reptilerna har fått krypa ner i sina hålor, åtminstone på den övergripande nivån. Om sedan Obama förmår att föra en människovänlig politik, återstår att se.

  De färgade världen över har i varje fall fått upprättelse, därför att vita har, till mycket stor del, varit med och valt en färgad president

 102. Kachina skriver:

  Reptilerna kommer att agera

  Om det sedan blir att styra i skuggorna bakom presidenten, eller avrätta honom om det inte lyckas, torde vara givet.

  Det jag ser som positivt är utvecklingen av det mänskliga medvetandet. Medel-Smith har sett förbi hudfärgen och detta kan även, i sin förlängning, få till följd att muren mellan kristendom och islam rasar och att deras betydande värde förminskas.

  Men, vi får se vad reptilerna hittar på. Det kollektiva mänskliga medvetandet har i varje fall höjts en nivå. Om en del av den processen har till följd att den här fysiska civilisationen går under, har mindre betydelse. Civilisationer har gått under förut och även den här kommer en dag att gå under utan att det på något sätt bromsar medvetandets utveckling.

 103. Kachina skriver:

  Interneringlägren

  Det skall bli intressant att se hur han agerar där. Nyliberalismen har ju börjat bygga en ny typ av segregation mellan fysisk elit och arbetsboskap, oavsett hudfärg och religion.

  I den frågan får vi se på vilken sida Obama ställer sig och det är den frågan som är den absolut viktigaste för reptilerna.

 104. Emilsson skriver:

  Först hyllade jag enbart Hillary Clinton men efter utmanövreringen av henne är den av mig tidigare så hatade och hånade Obama min absoluta favorit.
  Det gäller att hålla en konsekvent linje 🙂

 105. soli01 skriver:

  Nu har USA valt sin president och man får hoppas att de valde rätt person. Obama har aldrig tidigare haft någon ledande befattning så vi vet inte hur han är som ledare. Ingen vet detta, men det kan visa sig var ett bra val. Tiden får utvisa om de valde rätt.
  Inte kommer det att bli någon lätt uppgift så illa tilltygat som mycket nu är i detta land!
  Varför ska man anno 2008 fortfarande dela upp oss i olika hudfärger. Vad spelar färgen för roll egentligen.

 106. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Tror du verkligen att jag skulle kritisera om jag var lika dålig själv?
  Jag har ett antal gånger förespråkat att man inte ska kasta sten i glashus.

  Självklart tar jag till mig all information jag kan, hur ska man annars kunna bilda sig en uppfattning om något?

 107. solsburyhill skriver:

  Nu när presidentvalet är över återgår allt så sakteligen till normalitet. Terminerna pekar ner igen.

 108. Emilsson skriver:

  Du har helt rätt som vanligt solsbury

 109. Emilsson skriver:

  Carl Norberg och Solsbury

  En dag som denna bör vi väl även skänka en tanke till Sångarprinsen (Gustaf) eller hur?

 110. pravda skriver:

  http://iowahawk.typepad.com/iowahawk/

  Några att glädjas med. För vissa.

 111. nathaliesview skriver:

  Grattis till USA.:s förste svarte President! En kursändring som ev. kan stå för – no more of the same …

 112. solsburyhill skriver:

  Njae, snarare ny förpackning men samma innehåll.

 113. nathaliesview skriver:

  Tror dig Solsburyhill!! Trots det tycker jag det är häftigt med ny färg på förpackningen. 🙂

 114. alfaray skriver:

  Vad menas med att vara en Musse Pigg artist? Är det att ha samma samhällsåskådning som t. ex. Solsbury och Norberg?
  Förresten, tillhör Nathaliesview också förpackningsindustrin?

 115. alfaray skriver:

  I mörkret och tystnaden vilar ondskan.
  Jag önskar att ni hade förmåga och förstånd att se er själva i historiens spegel.

  VÄRNA VARANDRA, är grundtanken bakom varje nations statsbildning. Det betyder INTE att de svagare skall sopa banan åt de starkare. Fattar du?

  “Förändring är ofta hälsosamt och nyttigt!”

  Säg ibland. En förändring som att minska antalet arbetslösa genom att öka antalet arbetssökande är inte nyttig, utan enbart idiotiskt. Bistånd, som kan göra verkan, skall ges till de länder som har en stabil demokrati och starka institutioner. Det är som att man funderar om UD:s urval har gjorts av samma “Jönsson-liga” som försöker minska arbetslösheten. (Vi vet alla att regeringens möjligheter att skapa jobb är marginella. Det är marknaden som skapar jobben, såinga mörkblå dunster, tack.)

 116. alfaray skriver:

  På tal om annorlunda människor. Carl Bildt bor ibland, veckovis, i ett flygplan. 🙂

 117. alfaray skriver:

  Solsbury

  Så enkelt är det nog för de allra flesta – med rent mjöl i påsen.”

  Fattar du vad som sker? Det kallas kollektivbestraffning för att några fuskar med VAB, ofta högavlönade. Det drabbar inte dem så mycket som det drabbar de som lever på gränsen.

  Det är “första-världskriget”-intellekt som är i rörelse. Det som idag kallas idioti.

 118. alfaray skriver:

  Om det är så förb…t svårt att ha synpunkter/debattera det aktuella
  ämnet så gör oss den tjänsten att söka er till något annat forum där ni kan få utlopp för era sjukliga frustrationer.
  Då slipper vi andra ert tröttsamma och eviga tjatande om “Allianzen”, opinionssiffror, nazister, fusk med sjukersättningar, etc.
  Sluta att sabotera en annars upplysande och intressant blogg.

 119. solsburyhill skriver:

  Tja, jag vet inte om vi varit på samma party, men jag såg varken Gustaf eller Musse Pigg…

 120. alfaray skriver:

  Solsbury

  Följ mitt råd. Gå aldrig på ett party. Denna visdomsbaserade enighet har alltid varit framträdande hos oss i Robertsfors.

 121. solsburyhill skriver:

  Jodå, ombyte förnöjer. Att döma av personligheterna torde man i så fall bygga stort i Robertsfors…

 122. Kachina skriver:

  alfaray !!!!

  Bra jobbat. 🙂

 123. nathaliesview skriver:

  OBS !!!! CHEMTRAILS över SVERIGE – DANMARK – NORGE.

  Under sommaren 2008 har gift-sprayningarna ökat DRAAAAAAMATISKT …. över södra Sverige och Danmark. GENOCIDE ……!!!!!!

  ”If this system is not stopped, it will kill billions due to aluminium and barium poisoning. It will kill billions due to crop failures and world-wide famine. It will cause heart attacks, strokes, and cancers. It will cause stillbirths, miscarriages, and infertility. The Chemtrail sprays often have fungi, bacteria, viruses, dessicated red blood cells, crystalline substances, carbon, metal cations, lithium, other chemicals, heavy metals, and who knows what else- probably smart dust, or `Nanocrap.”

 124. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Nyss hemkommen från betydligt sydligare breddgrader och en synnerligen härlig och tillfredsställande bortavaro (på alla sätt 🙂 ) tittar jag in på denna blogg och upptäcker att ett inget direkt nytt hänt här, utan det är fortfarande mest Musse Pigg artister, små trumslagare och annat löst folk som är på grönbete här.

  Samma gamla beskyllningar från samma gamla tanter (no names, you know who they are 🙂 ) och sammma gamla tjafs om alla tänkbara konspirationer hit och dit – detta inklusive bloggens ständige sekreterare, den lille Mister K:s, ”normala ordkaskader” gör att man känner igen i princip allt.

  Det nya skulle väl vara att det finns någon här på bloggen som driver med den gamle Ekorren uppe i Byske och bombarderar oss med gamla citat och gamla signaturer som den lille bissen använt samt att denne lustigkurre (eller kanske rentav lustigkurra) även kopierat min avatar och använt min signatur ett par gånger – men det ger jag naturligtvis fullkomligt fan i!

  F.ö. verkar denna blogg ändå ”lida emot aftonen”, vår käre värd engagerar sig ej de facto ej längre!

  Avslutar med att sorgset konstatera att inte en enda fräsch liten starlet verkar finnas här, utan på västfronten skymtar ibland bara det vanliga gamla häxgänget (som i stället för att utnyttja oss libertiner, enbart tycks sätta en ära i att försöka
  baktala oss gentlemen och i stället genomsyra omgivningen med HBT- och andra viktiga frågor 🙂

  Dee Dee Sharp – den äkta göteborgslullaren (som ikväll åter kryssar i nattlivet på hemmaplan på jakt efter ev. nya bissiga starletter) 🙂

  PS Vill självklart även gratulera Mr Obama, den grabben kan nog bli bra för alla. DS

 125. Helena Palena skriver:

  Lullaren: Vår käre värd har varit på långresa och har inte haft tid att skriva inlägg. Jag mejlade honom och så här skriver han:

  Hej Helena!
  Tack för Ditt meddelande. Nej jag har inte tröttnat på bloggen. Tvärtom. Men jag har varit på en lång affärsresa till New York, Dallas och Buenos Aires.
  Så vi ses snart!!
  Med vänlig hälsning
  Ian

 126. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  HP,
  Tack för informationen!
  Trevligt att Gummibaronen fortsätter.

 127. hillary2 skriver:

  Helena Palena

  Här hade vi ett osökt tillfälle att kanske bli av med lullaren för gott
  och så sumpar du tillfället 🙂

 128. Helena Palena skriver:

  Hillary: Klumpigt av mig – men tänkte inte på det!

 129. Carl norberg skriver:

  Jag som precis hade för mig att han hade en läskmaskintillverkning på ockuperad mark, och att det var dags att flytta på denna omgående…

  Trallgöken eller Tuppruskaren, är ju på banan igen, och bryter ingen kvalitétskonvenans mot sig själv.

 130. Helena Palena skriver:

  Carl: Ian har många järn i elden. Det finns en anledning till att hans företag heter Empire.

 131. Kachina skriver:

  Suck, vilken morgon. Kvinnorna sprider HBT och kalsongkryssaren sprider HIV.

  Kommer Obama att hinna rädda världen innan den går under?

 132. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Ekorren,

  Du påstår att ”max-23års-damernas-riddare”, dvs undertecknad är en kalsongkryssare. Enl. vedertagen Byskelogik torde du då vara en ”trosfrände” 🙂

  Har hört att du fick det epitetet i samband med din tjänstgöring som in- och utkastare på Reeperbahn under de senare åren av 60- talet – dessa år som du i ditt virtuella bibliotek benämner som ”de frivola åren i ditt sällsamma liv”!

  PS Och Kachina, du ska veta att jag är tacksam att min eminenta städerska och allt i allo, Rut (58), hade iordningsställt min amerikanska läderpaulun med kallmanglade
  svarta sidenlakan lagom till min hemkomst. DS

  Keep spinning and play house tonite!

  Dee Dee – un hombre sencillo de dónde crecen las palmas

 133. Kachina skriver:

  Jag kan inte spanska, men kan förstå vad du säger ändå. Det ser ut som att Dee Dee är en senil man döende under palmerna. Trevlig hädanfärd och må så gott.

 134. Gibson skriver:

  Härliga tider!

  Socialdemokraterna rasar 5,8 procent i en ny väljarbarometer från Demoskop. Partiet får 39,1 procent i mätningen som beställts av tidningen Expressen.

  Socialdemokraternas väljartapp, som bekräftar resultaten i Synovates oktoberbarometer, leder också till att skillnaden mellan blocken minskar från 12,9 procentenheter till 5,3 procentenheter.

  Det är den minsta skillnaden mellan blocken sedan februari 2007 och statistiskt säkerställd, skriver Expressen.

  Den förra undersökningen genomfördes för en månad sedan.

  Demoskops vd Anders Lindholm säger till tidningen att förändringen beror på de ekonomiskt oroliga tiderna som gynnat den sittande regeringen samt ”mindre lyckade utspel från Mona Sahlin.”

 135. Kachina skriver:

  ”Demoskops vd Anders Lindholm säger till tidningen att förändringen beror på de ekonomiskt oroliga tiderna som gynnat den sittande regeringen samt “mindre lyckade utspel från Mona Sahlin.”

  Det är bara att konstatera att fårskocken styrs av dylika stimulantia.

  Jag har inget emot Mona, det är bara det att hon har fel utstrålning i vår tid. På 60/70- talen var hon nog rätt. Idag behöver sossarna Eliasson, om de skall komma tillbaka till makten.

 136. soli01 skriver:

  Håller med föregående talare att Eliasson är bra, men han är ju ensam för f…! De bör nog vara i opposition minst 6 år till så vi kan vända skutan på rätt köl. Väljarbarometrar får man vara försiktig med, men visst visar den åt rätt håll. Att kalla folk med en annan uppfattning för ”fårskocken” det var inte snällt sagt, men kanske ändå visar hur olika vi tänker. Förresten en fårskock kan, om den är stor nog, trampa en gata till ett bättre samhälle FÖR ALLA.
  Ang Sahlin så skulle hon under sin tid vid makten ordna för de stackars flickor som blir tvånsgifta, och stympade på olika sätt. Nu får hon hjälp med detta av jämlikhetsminister Niamo Saboni. Sahlin bara pratar och det har hon gjort i över 20 år.

 137. nathaliesview skriver:

  Från en anarkist 🙂

  “Beskåda en Färglös Häst”, Milton William Cooper, pg 36.

  TOP SECRET
  Tysta Vapen för Stilla Krig

  Inledande Planerings Manual

  Operationsanalys

  Teknisk Handbok

  TM-SW7905.1

  VÄLKOMMEN OMBORD

  Denna publikation markerar 25-årsdagen av det tredje världskriget, och så kallat “tyst krig”, som genomförs med hjälp av subjektiv biologisk krigföring, och utkämpas med “tysta vapen”.

  Denna bok innehåller en inledande beskrivning av detta krig, dess strategier, och dess vapen.

  Maj 1979 # 74-1120

  SÄKERHET

  Det är uppenbart omöjligt att diskutera social ingenjörskonst eller automatisering av ett samhälle, alltså teknik för sociala automationssystem (tysta vapen) på nationell eller global nivå utan innebörd av omfattande mål för social kontroll och förstörelse av människors liv, dvs, slaveri och folkmord.

  Den här handboken är i sig en analog avsiktsförklaring. En sådan skrift måste säkras från offentlig granskning. Annars kan den bli erkänd som en formell förklaring av inhemska krig. I de fall då en person eller grupp av personer i en ställning som stormakt och utan full vetskap och medgivande från det offentliga, använder sådana kunskaper och metoder för ekonomiska erövring – Man måste förstå att ett tillstånd av inhemsk krigföring finns mellan denna person eller grupp personer och allmänheten.

  En lösning på dagens problem kräver ett synsätt som är hänsynslöst uppriktigt, utan att oroa sig över religiösa, moraliska och kulturella värden.

  Du har kvalificerat dig för detta projekt på grund av din förmåga att se på det mänskliga samhället med kall objektivitet, och ändå analysera och diskutera dina iakttagelser och slutsatser med andra med liknande intellektuell kapacitet utan förlust av handlingsfrihet eller ödmjukhet. Sådana dygder utövas i ditt bästa intresse. Avvik inte från dem.

  HISTORISK INLEDNING: Den tysta vapen tekniken har utvecklats från Operations Research (OR), en strategisk och taktisk metod som utvecklats inom den militära ledningen [Eisenhower] i England under andra världskriget. Det ursprungliga syftet med Operation Research (forskning) var att studera de strategiska och taktiska problemen med luft-och landtransporters försvar med målet om en effektiv användning av begränsade militära medel mot utländska fiender (dvs., logistik).

  Det var snart erkänt av de i maktposition att samma metoder kan vara användbara för att helt kontrollera ett samhälle.

  Konstruerad i den sista halvan av decenniet av 1940-talet, den nya Quiet War maskinen stod så att säga i glänsande guldpläterad hårdvara på utställningslokalens golv 1954.

  Det tysta kriget var tyst förklarat av den Internationella Eliten vid ett möte år 1954.

  ENERGI: Energi är erkänt som nyckeln till all aktivitet på jorden.

  Beskrivning av införandet av tyst vapen:

  Allt som förväntas från ett vanlig vapen förväntas av ett tyst vapen av sina upphovsmän, men bara genom sitt eget sätt att fungera.

  -Det skjuter situationer, i stället för kulor, som drivs av databehandling, i stället för en kemisk reaktion (explosion), med ursprung från bitar av data, i stället för korn av krut, från en dator i stället för en pistol, som drivs av en programmerare, i stället för en skarpskytt, enligt order från en bank magnat, i stället för en militär allmänhet.

  -Det skjuter inte med uppenbara explosiva ljud, orsakar inga uppenbara fysiska eller psykiska skador, och stör inte självklart det dagliga sociala livet.

  -Men det är ett otvetydigt “buller” som orsakar omisskännlig fysisk och psykisk skada, som otvetydigt stör det dagliga sociala livet, det vill säga entydiga för att en utbildad observatör, en som vet vad de ska leta efter.

  -Allmänheten kan inte förstå detta vapen, och de kan inte tro att de attackeras med ett ljudlöst vapen.

  -Allmänheten kan instinktivt känna att något är fel, men på grund av den tekniska karaktären hos de tysta vapen, kan de inte uttrycka sina känslor på ett rationellt sätt, eller hantera problemen med intelligens. De vet inte hur man ropar på hjälp, och vet inte hur man umgås med andra för att försvara sig emot det.

  -När ett tyst vapen tillämpas gradvis, justerar sig allmänheten / anpassa sig till dess närvaro och lär sig att acceptera dess ingrepp i deras liv tills trycket (psykologiskt via ekonomi) blir för stort och de bryter ihop.

  – För allmänheten, de tysta vapen är en typ av biologisk krigföring. Det angriper vitalitet, alternativ, och rörligheten för individerna i ett samhälle genom att veta, förstå, manipulera, och angripa deras källor till fysisk och social energi, och deras fysiska, mentala och känslomässigt starka och svaga sidor.

  Behold a Pale Horse

 138. Kachina skriver:

  nathaliesview

  Det ligger en kuslig träffsäkerhet i ditt inlägg, vad gäller maskiner vet jag icke, men vad gäller manipuleringen av fårskockens/pöbelns medvetande, tänkande och reaktioner, framträder det tydligt sedan 80-talet att den psykologiska krigföringen är minst lika med, eller mer intensiv än den fysiska.

  soli01

  Ja, fårskocken/pöbeln kan trampa en gata och krossa allt i sin väg. Jag kan ge dig ett exempel från verkliga livet, ett drama som pågår just nu. Som jag sagt tidigare bor jag växelvis i ett hus vid havet i vildmarken och i ett hus i Byske samhälle. I vinter har jag stängt huset vid havet av den anledningen att stämningen är mycket obehaglig i området.

  Jag har mitt hus, i detta avstyckade fritidhusområde, på en udde och fastigheten är helt omgiven av grönområde. Jag har närmaste granne 300 meter bort. Därifrån staplas fastigheterna enligt kartongmodellen. Min närmsta och näst närmsta granne har i sju år klagat på skogsägarens aktivitet i grönområdet. Jag avstod från att delta i grälet, kanske muttrade jag något inom familjen, så när domstolen för en månad sedan skickade en förfrågan om ett yttrande från mig, blev jag verkligt förvånad att det gått till domstol och nu varit inne på tredje varvet.

  Nåväl, jag hade hållit käft i sju år, men när nu domstolen bad om ett yttrande öppnade jag portarna till ordförrådet på vid gavel. Jag tog nämligen ställning för mina två grannar. Det enda de begär är att få vara ifred inom de lagfart och servitut de äger. I svaret till domstolen formulerade jag mig på sedvanligt sätt, alltså läste lusen av släkten och hela bygden.

  Detta resulterade i att jag nu är områdets mest impopulära person, på grund av att jag vägrade delta i drevet mot två familjer. Jag har definitivt inga vänner där, för det är tydligt att man får vänner bara om man följer pöbeln och undvika en egen tanke. Det är intensiva känslor igång, nästan hotfulla, från en pöbel som inte har en aning om sakfrågan.

  Detta är bara ett liten exempel på hur enkelt det är att skapa en mobb, en pöbel, både i små och stora sammanhang.

 139. soli01 skriver:

  Kachina – Du har som vanligt alltid en utväg i Din skrivning. Jag lägger ingen anklagelse i nämnda.
  Det Du tar upp gäller inte bara ”fårskockarna” utan kan appliceras på mycket här i vårt samhälle. Vi behöver bara gå till vår riksdag. Gud nåde den som inte vill ställa upp helt på något som partiet har bestämt. Vet många exempel på total utfrysning, men jag tar inte upp det här utan nöjer mig med att säga att det gällede en person som sedan blev landshövding.:-) Vi är oerhört styrda och vi har färska minnesbilder, t ex FRA-lagen inte att förglömma. Detta med partilojaliten är superviktig och då går man inte mot majoriteten. Det var vad som inträffade på Din ort och nu har Du säkert fått en stämpel som vrång, samarbetsovillig mm mm. Du kan säkert leva även med detta, men visst ”följa John” är alltid den lättaste vägen.:-)

 140. Kachina skriver:

  Ja, senast vid FRA-lagen kunde vi se exempel på detta. Vad jag förstår har nu lagen trätt ikraft utan ändringar och för de som inte Följde John väntar sedvanligt straff 2010.

 141. soli01 skriver:

  Nej, det tror jag faktiskt inte – lagen måste vi ha, men jag syftade på symtomen att gå mot strömmen.
  Du menar alltså att det blir ett straff om det blir Mona.:-)

 142. Kachina skriver:

  Nej, det blir straff för de riksdagsledamöter som gick emot partilinjen.

  Mona,……..tja, vad skall man säga? Jag är inte speciellt entusiastisk till en socialdemokrati som inte förnyats på något sätt, men de är i varje fall ett bättre alternativ till den nuvarande ”Jönsson-ligan”.

  De har inte gjort något speciellt i finanskrisen. De följde bara med strömmen och folket gjorde som fårskockar gör när det är fara å färde, söker sig till de sittande blinda bockarna. Alliansens politik har, som sagt, sin grund i djurisk instinkt, inte i de mänskliga egenskaperna, så vadsomhelst mänskligt är bättre än ett samhälle fullt av psykopater.

 143. Kachina skriver:

  Obama angriper4 finanskrisen genom att höja arbetslöshetsersättningen.

  Alliansen skapar finanskris genom att sänka arbetslöshetsförsäkringen.

 144. soli01 skriver:

  Att sätta stämplar på människor som försöker göra sitt bästa för hela landet vill inte jag kallla ”psykopater”. Det kan bero på dåligt omdöme, orutin mm…Vi ska vara försiktiga med orden de tas inte på allvar om de används fel. Vi har alla fel och brister och även förmågan att gå mot strömmen i vissa fall – ingen ska stämplas för detta.::-)

 145. Kachina skriver:

  Ahaaaa,……det programmerade samhället. Datorn styr först politikerna när de söker lösningar i samhälls-spel, sedan fårskocken.

  Ja, ja, den föregående civilisationen gick under av vatten, symbolen för känslor. De kunde inte kontrollera växelverkan mellan mänskliga känslor och instinkt.

  Den här civilisationen är förutsagt skall gå under i eld, symbolen för intellekt.
  Det är tydligt, mycket tydligt, att vi inte kan kontrollera resultatet av en växelverkan mellan intellekt och instinkt.

 146. nathaliesview skriver:

  Kachina – EU:s målsättning är att digitalisera allt som går att digitalisera inklusive människor, och ”de” har redan kommit långt.

  Vad tror du döljer sig under sk säkerhetspolitik med kopplingar till bl a HAARP i Tromsö, Norge? Även i Skåne är nu HAARP antenner implementerade. Vad står Skandinaviskt säkerhetsarbete för? Vad står EU:s och USA:s säkerhetspolitik för?

  Allt sk säkerhetspolitiskt arbete sker under sekretess – självklart är arbetsgången upplagd på det sättet – av ”naturliga orsaker” tillåts slavarna (de som betalar för sin egen undergång) inte någon form av insyn i statsledningens faktiska krigsverksamhet vilken riktas även mot det civila samhället.

  9-11 en genialisk skenmanöver för snabb eskalering av teknologiska bevaknings- och krigsföringsutrustningar, med västvärdens medborgare som måltavlor. (se bl a USA:s, UK:s Tysklands, Frankrikes, Italiens, Norges m fl medborgarnes websidor om hur de attackeras med supersofistikerad high tech teknologi och förgiftas med chemtrails).
  Många som attackeras hamnar i kategorin elöverkänslig eller inom psykiatrin. Psykiatrin har under decennier fungerat som serviceinrättning åt militära underrättelsetjänster. Jaa … läs och häpna…
  (googla ex v mk ultra, superdatorer, cia, microwave attacks)

  Inlägget ovan 6:04 är ingen utopi!!

  OBS! Sveriges riksdag är informerad om problematiken även rättsväsendet hittills har ingen vågat ”röra i grytan”….

  Behöver vi verkligen en statsledning???

 147. Gibson skriver:

  3:22

  Ja, ont om dårar är det verkligen inte! Den ena värre än den andre!

  Eftersom Kachina ger bifall till en hel del skitsnack och utopiska mardrömmar (inkl. ovanstående kommentar), får vi väl tyvärr även betrakta honom som en förnekelseanarkist.

  (Men han blev kanske miljöskadad när han jobbade på Reeperbahn på 60- talet (som beskyddare av fala fruntimmer).

 148. nathaliesview skriver:

  🙂 Gibson,

  Got to go!

  Trevlig Helg!

 149. Kachina skriver:

  Gibson

  Jag vet inte riktigt hur mycket jag tror, men intriger och falskspel har jag sett för mycket av i mitt liv och det är sällan den utagerande som även är bakomliggande orsak.

  Chemtrails vet jag inte ens vad det betyder, men jag vet att barn blir sociopater av alltför långvarigt nyttjande av vissa spel. Jag köpte min första dator 1984 och jag är helt säker på att Thatchers/Reagans nyliberala samhälle är skapat av en programmerare, som inte förstos att det finns en sak som skiljer mekanik och biologi, alltså känsla.

  Man kan faktiskt känna när något är fel. Den signalen kom direkt med Thatcher och med Alliansen. Vid 911 fick jag aldrig den känslan. Jag haade nämligen någon månad före sett ett program på Discovery om hur de byggdes. Jag var helt säker på att de skulle rasa eftersom fasaden var en betydande del i den bärande konstruktionen.

  Det är först nu i år sedan jag sett helkvällen om 911 och ritningarna på den inre bärande stommen som jag kände att här är det något som är fel, mycket fel. Husen kan OMÖJLIGT ha rasat på det sätt de gjorde, utan att först destabilisera den inre kärnan i våningarna under mark.

  Jag känner bara till ett sätt att destabilisera samtliga pelare samtidigt och det är med sprängmedel.

  Något är mycket mysko med 911. Vem som stod bakom planeringen torde vi aldrig få veta. Vad vi däremot vet är att den politiska desinformationen är ett världsomspännande nätverk där bl a Timbro ingått.

  Bush och Alliansens valrörelser var mycket väl förberedda i media. Man kan nästa säga att de var två av de första föreställningarna där man manipulerar människors sinnen i stor skala.

 150. […] ett helt eget fritt liv – såväl tankemässig som fysiskt. Men ni i Sverige är ju så jävla körda att ni ej alls SJÄLVA inser att ni är grundlurade […]

 151. […] En beskrivning av det pågående ”tysta kriget” HÄR. […]

 152. Battestini.net skriver:

  But in case your loved one or possibly a kid in your property has all the sudden began to snore evening after night to get
  a really extended period of time, there is a instant have to
  be concerned and worried. Not just are there well being dangers for the youngster or the adult
  who habitually snores, but there are added difficulties to contend with with regards to young children that snore.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: