Åkessons hot mot de etablerade

Jag vågar påstå att jag träffat en och annan politiker och sett vilka knep de försöker använda. När de etablerade talar med varandra kör de samma halvsanna varianter, låter orden flöda på samma vedertaget politiska manér och har samma behov av att dölja vissa problem och frågeställningar. När de talat/debatterat färdigt är det oftast svårt att komma ihåg vad de sa. Inte sant?

Vissa saker är de dessutom rörande överens om och DÅ, mitt  herrskap, ska ni hålla i hatten, ty då gäller det frågor som de inte har en aaaaning om men ändå hyser en gemensam stenhård uppfattning om. Exempel koldioxiden (som de flest av dem ej vet att skilja från koloxiden!).

Nästa exempel: Sverigedemokraterna aj-aj-ajjj. Helst skulle de vilja skjuta budbäraren som avslöjar hur illa de etablerade politikerna skött Sveriges integrationspolitik. Samt hur de hjälplöst driver vidare på den inslagna vägen. Det pinsammaste av allt är den där Åkesson, som är så svår att debattera emot! Sahlin hann ju knappt in i ringen förrän hon var utslagen…

– Jag tänker inte debattera med Åkesson, säger nu Reinfeldt. Hade han varit ärlig hade han sagt: Jag VÅGAR inte debattera med Åkesson.

Bakgrunden är enkel. Den som vet vad han talar om och noga tänkt igenom sitt budskap går inte att snacka omkull och missbruka sin makt emot. Reinfelt skulle ha stora problem med att inte göra en slät figur i en debatt med Åkesson (även om han kan räkna med ojuste stöd från någon s.k. objektiv programledare). Dessutom VET givetvis vår statsminister att Åkesson har rätt i väldigt mycket av vad han säger och att motsättningarna som borgare och socialister hjälpts åt att skapa, blir allvarligare för var dag som går med nuvarande politik.

– 8 %, sa jag i TV 4 för 1 1/2 år sedan. ”Minst” tilläger jag nu.

38 Responses to Åkessons hot mot de etablerade

 1. Janne skriver:

  Du är för go!
  Har du löst medlemskapet än??

 2. Allemand skriver:

  Den procenten har du snott av mig, fy. Jag vidhåller >8% är det vi kommer att skrapa ihop, har jag fel kan jag äta din fula hatt, ostekt.

 3. Cavatus skriver:

  Jomenvisst har du rätt. ”Åkesson bara spottar ur sig en massa siffror och fakta” som Mona Sahlin lär ha sagt efter deras debatt. Och eftersom Sahlin då tydligen inte grundar sina resonemang på fakta så vet vi ju var vi har henne.

 4. pelle skriver:

  jag måste säga att du är de helt outstanding bästa politiker som jag lyssnat på och nu är jag så lyckligt lottad att jag har till 99,5%samma åsikter som dig det känns förnuftigt det du säger och du säger allt det där med en glimt i ögat
  jag är djupt imponerad av dig Ian–må du länge leva i ditt land
  pelle
  nybliven sd–medlem

 5. UncleBob skriver:

  Vi kan väl enas om att bordlägga de sakfrågor som skiljer dig och Sverigedemokraterna åt, Ian.
  Så när som på din positiva intällning till EU och en liberal invandringspolitik, resonerar du som en Sverigedemokrat, klokt och verklighetsförankrat.

  Jag och många andra skulle gärna ha en rättskaffens person som dig i Sverigedemokraterna.
  Du vore onekligen en tillgång och ett välbehövligt komplement. Fundera på saken. Politik är det omöjligas konst, sägs det.

  Det du skriver om Åkesson är helt enkelt dagens sanning De övriga partiledarna står dig slätt i en debatt, eftersom Åkesson inte behöver ljuga. Därför får han ett allt större stöd från ”verklighetens folk”
  eller oss ”realister” som vi kallar oss på nätet.

  På internet klumpas vi systemkritiker kollektivt samman som det så målande beskrivs i Aftonbladet: ”För SD-anhängarna är inte många, men finns överallt. De rör sig som en gerillarörelse på nätet. Saboterar opinionsmätningar, bombarderar kommentarsfälten, infiltrerar sig i Facebook-grupper.”

  Martin Ezpeleta, Aftonbladet.

  Vad skall en panikslagen PK-journalist skriva när hans artiklar dissekeras, analyseras och bedöms utifrån ett sanningsperspektiv som endast återfinns hos ”verklighetens folk? Massor av kommentarsfält har man helt enkelt stängt ner, vilket ytterligare bekräftar att PK-media försöker dölja det som alla vet. Kejsaren är naken. Det finns en elefant i rummet ingen vågar se.

  I SVT´s ”Debatt” den 8 april blev detta ett uppenbart faktum. Det behövs inga raketforskare för att uppleva den elefant som kom in i studion och ingen vågade peka på. På frågan om våldet i Landkrona så påstod
  Ashraf Mahjoob att ”fientligheten ökat” mot invandrare efter parkeringsmordet i Landskrona. Jaså?

  Det har inte rapporterats en enda misshandel av invandrare som begåtts av en svensk på tio år.
  Vidare påstår han att det bara är EN person ur invandrarkollektivet som har begått brott.

  Verkligheten är att staden är drabbad av en våldskriminalitet och en våg av våldtäkter, butiksrån, bankrån, personrån, inbrott, vapenbrott och en rad andra grova brott, huvudsakligen med etniskt främmande gärningsmän. Denna fråga försöker man nu från politiskt, polisiärt och mediahåll bagatellisera, genom att försöka hitta enskilda kategorier där brotten minskat. Personrån och våld hade visst minskat med 5-10% det senaste året. Våldtäkterna däremot har ökat kraftigt. Det vill man inte prata om. Då faller ju korthuset till marken.

  Ändå ställdes det inga följdfrågor kring detta från debattledaren. Politiker, Invandrare, Experter och alla de andra i publiken vågade inte säga det som alla tänkte: att otryggheten sammanföll med den okontrollerade invandringens effekter

  Det är samma strutsmentalitet som återfinns i media.
  Det må vara hänt att några enskilda insändare uttryckt sig olämpligt och garanterat också ”rasistiskt” i sin frustration. Men här bevisar tidningarna sin dubbelmoral. Man drar alla över en kam. Man har nu beslutat att ALLA inlägg i artiklar som rör invandrare, skall censureras och det skall inte längre gå att ifrågasätta medias mörkläggning av utländska brottslingars signalement.

  Media har i likhet med polisledningen i Skåne drabbats av ”värdegrundspanik”. Polisfacket protesterar mot dumheterna. De får inte använda det rasistiska ordet ”utlänning”. Häpp!

  ALL kritik mot invandringspolitik stämplas som ”rasistisk”.
  Åter till debattstudion: Detta att ”vissa invandrargrupper” skiljer ut sig genom sin överrepresentation i grova brott är ett obestridigt faktum. Vänstermuppen i studion påstår att det är en ”klassfråga”.

  Ett korkat påstående, eftersom då skulle Norrlands glesbyggskommuner vara veritabla nästen för våld och andra grova brott, precis som Rosengård, Landskrona, Södertälje, Bergsjön, Högsby m.fl ”utanförskapsområden”.
  Som sagt: Ett korkat påstående.

  Man tassade runt kärnfrågan som katten runt het gröt.
  Varför inte beskriva verkligheten som den ser ut?.

  Istället var beröringsångesten i studion stor.
  Det gällde att inte säga något ”rasistiskt”

  ”Ungdomar” får klä skott för vad invandrarungdomar i kriminella gäng gör. De etniska gängen har inga svenska motsvarigheter i Landskrona. Ändå så dra de över samma kam.

  Varför? Jo, därför att de inte är uppfostrade på ett sådant sätt att våld är det naturliga sättet att lösa konflikter. Hedersvåld ÄR en icke svensk företeelse.
  Den grova jargong och hedersvåld som flickor och kvinnor utsätts för ÄR inget ”typiskt svenskt” och ordet ”svennehora” ÄR ett icke-svenskt tillmäle.

  Den rosa elefanten infinner sig i studion när frågan ställs:
  ”Varför känner ni rädsla? Vad handlar det om?”
  ”Vad är det som har hänt de senaste tjugo åren”?
  Först blir det helt tyst och publiken skruvar på sig.

  ”Pappa Christer Andersson” svarar lite försiktigt:
  Det är ju alla gäng, det vet ju alla som bor i Landskrona. Det vet ju alla politiker, men vad händer?
  -Ingenting! Där tas ju för fan inte tag i någonting!

  Våldbrotten har minskat ”tydligt” och den ”upplevda tryggheten har förbättrats” hävdar närpolischefen på sant syltryggsmanér. Ingen vågar sticka ut hakan.

  Med Jimmie Åkesson i studion hade det nog varit annat ljud i skällan.

  Fortsättning följer…..

 6. Allemand skriver:

  Eller Björn Söder i studion, men som jag fick reda på idag via en annan blogg så sade (S)(V)T nej till Björn det var därför Carina var där. Ni själva kan säkert räkna ut varför Björn inte fick vara med.

 7. Helena Palena skriver:

  Det är synd om människorna och mest synd är det om svenskarna!

 8. Torbjörn skriver:

  Vad SD kan eller inte kommer att kunna åstadkomma i riksdagen, ska jag låta vara osagt. Men det är i alla fall en chans till att gripa det sista halmstrået, och om möjligt få till stånd en kursändring av den nuvarande självmordspolitiken.

  Invandringen är inte längre en fråga om kostnader. Den har antagit sådana proportioner, att om ingenting görs, så kommer Sverige att vara i spillror om ett par årtioenden. Om det än var beklagligt att vi bekostade vår egen undergång.

  Tapio Salonen, professor socialt arbete! upprepade ett flertal gånger i debatten om Landskrona, att problemen vi ser idag beror på att människor inte möts, och att det kommer att lösa sig om 20-30 år, och att vi då kommer att skratta åt saken.

  Då undrar jag: Hur ska problemen lösas de kommande 20-30 åren, när de inte har gjort det hittills? Det har inte gått att integrera eller assimilera mer än ett relativt fåtal av de utomeuropeiska invandrare som kommit hit de senaste 35 åren. Och problemen växer dag för dag.

  Jag ser att flera i kommentarfälten vill se Ian i SD. Det är ingen bra idé. Ian gör sig bättre genom att lobba på sitt rakryggade sätt och kan då nå fler. Dessutom måste yngre generationer svenskar (män som kvinnor) visa att de kan ta tag i det här. Det om något är väl ett mandomsprov.

 9. Göran Lundqvist skriver:

  Sverigedemokraterna beskriver verkligheten på ett sådant sätt att det inte går att ta en debatt utan att förlora. NYD gjorde detta också. Jag minns alla ölbackar och träffsäkra beskrivningar. Idag hade Sverige varit ett paradis om vi kunde komma tillbaka till 1991. Men redan då tyckte vi att det börjat att spåra ur för Ingvar Carlssons vänstergoja. Mycket utav det som sas av NYD om framtiden är nu verklighet trots att alla andra sa emot. Rasism användes som tillmälen. Så görs också idag. Idag är problemen så tydliga och svåra att bortförklara att SD i stort sätt vinner alla debatter. Det är samma argument idag som 1991 som sossar och moderater använder för att förklara segregation, arbetslöshet och ökade kostnader som har samband med invandringsproblematiken. Oavsett regering så har problematiken fortsatt. De andra talar om visioner som sedan länge har brakat ihop. SD talar om det som varje förnuftig människa ser och rimligtvis borde reagera mot. Lyckligtvis så vaknar svenskarna sakta men säkert. SD växer och kan mycket väl nå 8%.

 10. HS skriver:

  Heja Ian !

 11. lollo skriver:

  Hej Ian! Måste bara skriva och säga att jag tycker du var superb hos Aduktusson. Du är rolig att lyssna på och har verkligen talets gåva. Du borde bli en frontperson för Sverigedemokraterna. Det skulle ge Sverigedemokraterna positiv uppmärksamhet och i förlängningen fler röster.

 12. Nöjd Kanadabo skriver:

  Tack Eurabia
  Jag har flyttat från Malmistan till Kanada och vi är nu väldigt glada att vi kanske kommer att fylla hela vår flyktingkvot med välutbildade judar som flyttar från Eurabia (förlåt EU). Det skulle vara fint om det också kom några från Malmistan (förlåt Malmö). Dagens EU inkl Sverige verkar ju gilla lågutbildade fattiga Islamister mycket bättre än välutbildade självförsörjande judar. Alltså är detta en Win – Win situation EU – Kanada.

 13. xmaverickx skriver:

  Björn Söder hade förhoppningsvis inte gjort en lika slät figur som Carina gjorde,så det var väl därför han inte fick vara med och ”debattera”.

 14. BERTIL DAHL skriver:

  Hej Ian!

  Kan du som är en klok man ge mig vettiga svar på följande frågor.

  Varför fortsätter massinvasionen år efter år, när
  den skapar så stora problem, både ekonomiskt och socialt

  Är det inte de förtroendevaldas uppgift att sköta och förvalta AB Sverige på bästa sätt?

  Vi vet att de flesta som kommer inte är ”riktiga” flyktingar, varför stoppas inte dessa?

  Jag får inte ekvationen ang invandringen att gå ihop, får du det?

 15. Lisa skriver:

  Hörde just att blocken kommer att jobba gränsöverskridande om SD kommer in i riksdagen i höst, allt för att mota dem.
  Detta är inte demokratiskt utan överstatligt. Jag är gammal pensionär och vet inte mycket om de rätta kanalerna, men finns det någon som vet? Finns det någonstans man kan anmäla detta odemokratiska valsätt… EU-domstolen eller vart?? Demokratin försvann redan när de gick ihop i två block, och nu detta! Snälla någon (Ian?) som kan och vet, anmäl detta vansinne till rätt instans!

 16. TARZAN skriver:

  TACK IAN !!
  Vad du säger om SD betyder mycket.
  Du är en opinion leader och vi litar på dig. Med dina ord om SD kommer folk att bestämma sig för att rösta på dem.

 17. JL skriver:

  Det är väl detta Socialdemokraterna är rädda för eller vad säger Ian?

  ”Hur ofta får man inte höra att Sverigedemokraterna är rasister och främlingsfientliga ifrån både facket, Socialdemokraterna och Lars Ohlys kommunister samt svensk media? Men jag undrar isåfall var denna påstodda rasism och främlingsfientlighet skulle kommit ifrån? Ja man säger att de flesta utav oss väljare kommer från vänsterrörelsen men som numera inte känner igen sig i denna utav idag. Och nog är det rätt påstående vilket jag själv är ett tydligt bevis på. Jag tänker här nedan citera ur Jens Johanssons doktorsavhandling från Växjö universitet (Institutionen för humaniora) från 2008.

  ”Så gör vi inte här i Sverige. Vi brukar göra så här”: Retorik och praktik i LO:s invandrarpolitik 1945-1981
  Det primära syftet med denna avhandling är att analysera den svenska fackliga konfederation, LO’s, medierad retorik, argument och social och institutionell praxis i processen med att bilda LO: s policy beträffande införande, integrering och deltagande av invandrare i svenska samhället i allmänhet, arbetsplats och den fackliga rörelsen under perioden 1945-1981 . Det teoretiska syftet är att studera hur maktrelationer av överordning och underordning grundar sig främst på de grupper av klass, etnicitet och nation, utan också om kön och i viss mån generation har bildats genom ideologiska processer av integration och gränsen ritning i retoriska tal, texter och institutionell praxis inom ramen för en tydlig klass-baserade samhälle som LO utgör.

  Resultaten visar att LO hade en ambivalent inställning till arbetskraftsinvandringen i ett expanderande efterkrigstidens svenska ekonomin. Å ena sidan de fackliga organisationerna accepterat att industriell tillväxt och generella välfärdsreformer var beroende av tillgången på arbetskraft. Å andra sidan, fruktade LO att okontrollerad arbetskraftsinvandring skulle vara en nackdel för inhemska arbetstagare, eftersom lönerna kan hållas låga och föråldrade industriella sektorer skulle kunna bibehållas och ”solidarisk lönepolitik” skulle kunna äventyras på grund av tillströmningen av invandrad arbetskraft .

  Organisera invandrare var en central del av den fackliga rörelsens strategi, och LO också krävde från början på lika lön och anställningsvillkor mellan infödda och invandrade arbetare för att undvika löneökningarna. Under andra hälften av 1960-talet och 1970-talet, hävdade LO upprepade gånger att omfattningen av invandring bör vägas mot sådana faktorer som tillgång till arbete, bostad, social service, utbildning och språk teahcing.

  Ett viktigt argument i avhandlingen är att inom LO, invandringspolitiken ansågs vara en funktionell ”anpassning” för invandrare i redan definierade institutioner, normer och nationell kultur i det svenska majoritetssamhället. Följaktligen väntades invandrarna att anpassa sig till det ”normala” svenska och socialdemokratiska sätt att göra saker på ett rationellt och organiserat sätt.

  Under 1970-talet kunde svenska språkutbildning och företag introduktion med facklig närvaro, översatt informationsblad om den svenska arbetsmarknaden och i samhället, fackliga kurser och studiecirklar ses som centrala medel i en process av socialisering och ”normalisering”. Dessa politiska åtgärder har måtten på en socialdemokratisk ideologisk identitet projekt inom fackföreningsrörelsen, som byggdes som en symbol för ett visst nationellt beslut och ”det svenska sättet att göra saker”. Resultaten visar också hur klass, etnicitet, nation och kön har arbetat som strukturerande principer om makt och status inom LO.

  Sverigedemokraterna är i mångt och mycket med sin invandringspolitik som jag ser det endast en förlängning på den invandringspolitik som hela vänsterrörelsen tidigare förde då dessa stod på vanligt folk dvs vanliga knegares sida och försvar. Är det då så konstigt att folk inte känner igen sig hos LO eller dess moderpartier med alla deras stolligheter som förs idag anno 2009, men finner detta i Sverigedemokraterna? Inte konstigt att vänsterrörelsen fruktar SD mer än hela borgerligheten, inte heller konstigt att de tar till varje metod för att stoppa folket från att ta del utav Sverigedemokraternas politik.”

  KÄLLA// http://antiism.wordpress.com/2009/09/02/om-sd-ar-rasister-och-framlingsfientliga-vad-ar-da-vansterrorelsen/

 18. Il Padre skriver:

  Åkesson är en klippa och guld för för SD. Det finns några till frontfigurer som är bra, men med enkla medel och till en billig penning vore det ett smart drag att träna personliga framträdanden i radio och tv för också lokala SD-politiker. Sånt har du de etablerade tränat på i massor. Jag vet att det inte är lätt, men eftersom skaran av SD-sympatisörer hela tiden växer kraftigt och omfattar de flesta yrkesgrupper, borde ju någon kunna erbjuda partiet ett sånt stöd runtom i landet?

 19. Fritz skriver:

  Jag hoppas personligen att SD kommer in i riksdagen och överväger själv att rösta på dem även om jag ogillar deras moralkonservatism, inte har samma syn på arbetsrätten, och inte är fullt så EU-negativ.

  Mina anledningar är:

  -SD är det enda partiet som talar i klartext om islam.
  -SD är det enda partiet som talar i klartext om EU-byråkrati.
  -SD är det enda partiet som vill begränsa invandringen och harmonisera den med våra grannländer.

  Det räcker rätt långt för mig eftersom detta är de viktigaste politiska frågorna.

  Sen tycker jag att SD-are på nätet har en tendens att ägna sig lite väl mycket åt ryggdunkning. Man skall inte underskatta sina motståndare. Vem vet vilka fula knep de etablerade partierna trollar fram ur hatten när valdagen närmar sig.

  Har tidigare röstat på moderaterna men tycker att de gått för långt åt vänster och att de saknar trovärdighet i frågor som rör personlig integritet samt invandring. Dessutom ogillar jag att Carl Bildt blev utrikesminister, det senare ser jag som en fortsättning på en tradition som grundades av Olof Palme och Dag Hammarskjöld där svenska politiker med adlig bakgrund(sorry Ian) skulle åka runt och leka Överklass-Jesus och hävda Sverige som någon sorts moralisk stormakt. Detta moraliska stormaktsbeteende lade grunden till den sanslösa invandringspolitiken som grundades på missuppfattningen att vi hade skapat ett utopia som skulle kunna ta emot massor av invandrare från primitiva kulturer utan att det blev problem. Resultatet ser vi nu.

 20. Allemand skriver:

  Fritz,

  Det finns andra partier i Sveriges riksdag som varit negativa till EU men bytt fot. Kanske SD kan hitta ett mellanläge? Inte vara med, fast man är med.

 21. mrmhalland01 skriver:

  >Inte vara med, fast man är med.

  Det är ju så vi har det idag.
  Vi är med om alla förbud och krångliga regler, men har en egen valuta och en massa undantag för skatter, alkoholmonopol och annat som kan vara ”farligt för Svensken”.

  Vill man fortsätta att ha det så är nog en röst på de etablerade partierna att rekommendera.

 22. Allemand skriver:

  Varför det? Björn Söder sa idag att man är beredd att förhandla om avgiften till EU. Idag är vi ”andren” på att betala till EU. Kan vi sänka den avgiften väsentligt så blir det mer pengar över till t.ex. pensionärerna som är en prioriterad grupp inom SD. EU är inte en prioriterad grupp, varför skall vi betala miljoner för att dårarna flyttar en gång i månaden fram och tillbaka, låt de betala som vill flytta.

 23. soli01 skriver:

  Sverigedemokraterna kan givetvis förlora mycket på sin ställning till EU och även när det gäller Afghanistan-frågan.

 24. Fritz skriver:

  ”Det finns andra partier i Sveriges riksdag som varit negativa till EU men bytt fot. Kanske SD kan hitta ett mellanläge? Inte vara med, fast man är med.”

  Personligen så tycker jag att vi skall stå utanför valutasamarbetet men ha kvar den gemensamma arbetsmarknaden och tullreglerna.

 25. Fritz skriver:

  ”Sverigedemokraterna kan givetvis förlora mycket på sin ställning till EU och även när det gäller Afghanistan-frågan.” Soli1, det är inte avgörande för min del även om jag tycker att SD borde inse att kollapsade stater som Afghanistan och Somalia inte bara destabiliserar sina grannländer utan hela världen p.g.a. globaliseringen. Det viktigaste är att det kommer in en röst i riksdagen som verkar för begränsad invandring.

 26. lassekolja skriver:

  Att kommersiellt och/eller politiskt beroende medier har en egen politisk agenda är väl inte så underligt, det får vi dessvärre leva med, men det blir förrädiskt och inte OK, när public-serviceföretagen, SR, Svt och UR inte lever som dom lär, d.v.s. inte är dom fria medier, som dom brukar utge sig att vara. Ni kommer väl ihåg kampanjen om ”FRI TELEVISION” för ett par år sedan?
  För att visa att dom verkligen är fria borde dom i god tid före valet arrangera debatter där enskilda partiledare ur de båda blocken ställs mot både SD:s och FI:s partiledare.
  Exempel: Svt bjuder in Reinfeldt att debattera mot Jimmie Åkesson. Om Reinfeldt tackar nej, går hela programtiden tii J.Å. och dessutom saboterar han då vår representativa demokrati genom att väljarna då går miste om den informationen, som den debatten alltså mellan F.R. och J.Å. hade givit och kommande valresultats legitimitet förutsätter välinformerade väljare. Att neka SD tillträde till debatterna inför valet under förevändning att SD inte sitter i riksdagen saknar helt relevans eftersom valet i september ju handlar om den KOMMANDE mandatperioden!

 27. Arne H skriver:

  Det som avgör årets val som alltid, är den viktigaste valfrågan som alltid, hur mycket partierna har tänkt fylla på i våra plånböcker?
  Och detta har inte något parti uppe som en valfråga, däremot kan vi dra slutsatsen om hur mycket pengar vi kommer att förlora om vi röstar på ett riksdagsparti.

  MP blir en brakförlust för folket om de får igenom sina krav med höjda avgifter och priser plus höjd skatt.

  Fortsatt massinvandring som MP och FP vill ha okontrollerad än värre som redan nu är fallet, genom att låta vem som helst komma till Sverige som ska försörjas av våra gemensamma skattemedel och fördubbla arbetslösheten liksom kriminaliteten i landet, sådana idiotpartier skulle inte en enda människa rösta på! Och då talar det för SD i högsta grad att de behövs! för att stävja riksdagspartiernas lamndsförräderi!

 28. Arne H skriver:

  Den här videon ger den bild vad som är det stora problemet med sveriges politiker och kan så vara, att de har sina nationella motståndare och i det här fallet kan man höra vad en Nationaldemokrat talar om i Södertälje kommunfullmäktige om människosmuggling m.m. Men sådana här samtal retar gallfeber på etablissemanget som bär en otrolig skuld på sitt samvete för landets kriminalitet.

 29. Lasse Henriksson skriver:

  Efter ett helt liv som moderatväljare får det nu vara nog.
  HBT- rörelsen har nämligen fått fäste även inom detta parti.
  Nu får det vara nog! Snart hälsas väl Tina Rosenberg välkommen som moderat!

  Under Moderaternas rikskonferens i Göteborg har medlemmarna fått lära sig att ”inte vara rädda för HBT under valrörelsen”. DN.se ställer tre frågor till Fredrik Saweståhl, vice ordförande i nätverket Öppna moderater vars uppgift är att sprida information om homo-, bi- och transpersoner.

  Är moderater rädda för HBT, alltså homo-, bi- och transpersoner?

  – Nej, varför skulle vi vara det

  http://www.dn.se/nyheter/valet2010/moderater-ar-inte-radda-for-hbt-1.1079184

 30. Arne H skriver:

  Lasse H

  Du kan trösta dig med att massor av moderatsympatisörer som hoppat av börjar snegla på SD och ND som allternativa partier och dessa partier har en hel del sunda moderat-idèer som fanns förr i tiden i det gamla Höger partiet bl.a. att värna om vårt folk och land. Respekten för sina medmänniskor m.m.

 31. Allemand skriver:

  Arne H,

  Du nämner ND för att du är partisk. Jag är säker på att är det något parti de tittar på så är det SD och inte ND.

 32. Arne H skriver:

  Allemand

  läste någonstans att ND hade fått några fd moderater som medlemmar, men det är klart det är SD som gäller.

 33. […]  Åkessons hot mot de etablerade […]

 34. Jonas Karlberg skriver:

  Jimmie Åkesson är en idiot !
  Sverigedemokraterna vill bla kasta ut invandrare som inte är solidariska med svenska myndigheter och företag. – Ett exempel är den imam som uppmanade folk att bojkotta svenska intressen efter publiceringen av Muhammedkarikatyrerna. Ett sådant beteende ska kunna leda till utvisning, säger Jimmie Åkesson. Ni vill alltså avskaffa yttrandefriheten för invandrare? – I viss utsträckning. Man måste väga yttrandefriheten mot skadan för svenska intressen.
  Snacka om sjukt parti
  Varför skall man rösta på ett parti som vill införa apartheid i Sverige ?
  Inga rasister i Sveriges riksdag !

 35. Jonas Karlberg skriver:

  Detta bevisar att ny demokrati var ett rasistiskt parti
  När till och med Lasermannen tyckte om deras partiprogram

  Inga rasister i Sveriges riksdag 2010 !

 36. Ulf Ledel skriver:

  Ian du har så rätt i allt säger jag har beundrat dej sen ND:s tid

 37. Olof skriver:

  Tycker att det är tragiskt med din människosyn. Sverige ska vara öppet land där vi också tar emot människor som flyr för sitt liv. Sen ska man väl också konstatera att de flest av SDs väljare är ganska korkade och trångsynta samt framför tafatta argument vilket ofta är synonymt med obegåvade människor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: