TV 8: Klart till drabbning

På annandagens e.m. spelades programmet in. Nu på tisdag kväll kl. 22.00 spelas det upp på TV8. Kärt återsende med Bengt Westerberg, som ni förstår! Jag försökte få med många av de känsliga frågor, som media hittills duckat för. Döm själva! . Aftonbladet hade sitt folk i studion och torde därför komma med sin anpassade tolkning i dagens blad.

Jag hann inte fråga SD-ledaren Jimmie Åkesson om han var rädd. Rädd för vad som kan hända under valrörelsen. Jag är rädd och ni förstår varför, när ni läser Rebellerna och om hur det kunde gå till i valrörelsen 1998. Det var 12 år sen och behandlingen av Det nya partiet var skandalös. Vänsterns mobb  gavs fria tyglar. JK frikände dem som planerade överfallen och polisen i Lund sa ”Du får skylla Dig själv!”. Det förkastliga med mig just då var att jag betonade att ungdomar skulle arbeta och kunna få arbeta…. Nu har 12 år gått och klimatet hårdnat på gator och torg samtidigt som de etablerade i politik och media  ger SD sin negativa särbehandling. Det är att leka med elden.

PS  I samma byggnad skulle madame Ulfskog (s) intervjuas. Hon hade krävt garanti för att hon ingenstans skulle kunna hamna i samma rum eller korridor som herr Åkesson. Sådan är socialismen. DS

111 Responses to TV 8: Klart till drabbning

 1. Cavatus skriver:

  Ian! I detta val, till skillnad mot för 12 år sedan, har vi Internet som hjälp att snabbt sprida information och sanningar, sanningar som har förvrängts till oigenkänlighet i gammelmedia. Här på nätet finns fristaden och ”pep-talket”. Här planeras kampanjer, folk hjälps åt och lär känna nya människor, ja, det är rena nybyggarandan!

  Så ur den aspekten kan inte medierna ljuga hur som helst, de kan inte köra med sitt taskspeleri och de är rädda! De bävar för vad som komma skall. Läs bl a Svensk Tants appell till svenska journalistkåren

  http://thoralfalfsson.webblogg.se/2010/april/oppet-brev-till-sveriges-journalister.html

  Eftersom den politik som SD förfäktar är så förtigen, får vi köra egna fotfolkskampanjer, som denna där folk får ta saken i egna händer och informera om ocensurerade nyheter:

  http://www.korta.nu/flygblad

  Så jag är inte helt utan förtröstan denna gång. Sveriges grundvalar är i gungning och det känns bra!

 2. Markus skriver:

  Kommer att bli mycket intressant att se detta imorgon!

  Du är riktigt bra Ian.

 3. Allemand skriver:

  Räknar ner varje timme till brakar lös. 14 hours to go and still counting.

 4. […] postade Ian Wachmeister detta inlägg på sin blogg om upplevelsen: På annandagens e.m. spelades programmet in. Nu på tisdag kväll kl. 22.00 spelas […]

 5. inspirone skriver:

  Ja du Ian, det är trevligt att se dig i hetluften igen.
  Det är också där du trivs som allra bäst, eller hur?

  🙂

 6. Lasse Henriksson skriver:

  Ser verkligen fram emot kvällen ”TV- underhållning”!
  Är övertygad om att Ian W på alla plan är helt överlägsen VetBästerBerg.
  Hoppas bara klippning mm mm inte förvandlar det inspelade ursprungsprogrammet till en ”total-PK-makover-produkt”!

 7. soli01 skriver:

  Hoppsan – när blev Ulvskog rädd för karlar!?

 8. A.N skriver:

  Skatan Ulvskog ja… Rädd för att bli konfronterad överhuvudtaget. Vad har man då i ett politiskt parti att göra? Hoppas hon blir försatt ut till Fittja, eller ännu hellre Rosengård, till dem som röstar på henne och hennes parti. Då får hon något helt annat att vara rädd för.

 9. Kenneth skriver:

  Ser också fram emot tv-underhållningen kväll =)

  Bra att du är tillbaka Ian! Du behövs i hetluften… Helt suveränt!

  Ny bok också? Det blir definitivt ett stopp vid bokhandeln efter jobbet… så att man har lite läsning innan debatten…

 10. tryit skriver:

  Hej Ian

  Kan inte du vara med i SD….röstade på er då det begav sig. Du skulle vara en stor tillgång för partiet.

 11. Anonym skriver:

  Adaktusson har tidigare visat att han är avogt inställd till SD. Robert ”expo” Aschberg jobbar väl också för TV8?

 12. […] Ian Wachtmeister – TV 8: Klart till drabbning […]

 13. massemannen skriver:

  Visst var och ÄR Ulvskog kommunist! Hon var som ung medlem i FNL-grupperna som engagerade sig mot USA:s krig i Vietnam, i Clarté och i KFML, Kommunistiska förbundet marxist-leninisterna.

 14. Mekongs Blogg skriver:

  Vänsterns mobb har visserligen fortfarande fria tyglar på gator och torg och även i gammelmedia men alltfler svenskar känner sig inte längre hemma i det nya Sverige som överheten så försåtligt dukat upp åt oss. Det bubblar överallt i folkdjupet och det märks på nätet. Vi är många som ser fram emot kvällens drabbning i TV 8!

 15. Hanna skriver:

  Jätteläskigt om man skulle råka möta Jimmie Åkesson i en korridor. Jag menar, om man är sosse och Jimmie Å. skulle slänga ur sig en fråga om politikernas misslyckade invandringspolitik, så kan man ju bli SVARSLÖS! Hu, hemska tanke!

 16. Eric skriver:

  Själv har jag mött fru Ulvskog i en 1 klass vagn, socialist hon är…, vid en tågresa.
  Inget trevligt sammanträffande.
  Den damen verkar jämnt vara sur och på dåligt humör.

  Kan tänka mig att det finns en hel del som heller inte vill råkas med den röde Ulvskog, he,he:-)

  Skall givetvis kika på TV:n . Åkesson sköter sig bra vid sina framträdanden tycker jag.

  Själv kände jag en herre som var med i det Nya Partiet, och det han berättade om hur den valrörelsen fungerade var inte roligt.
  Kommunister över allt och en poliskår som inte ingrep vid organiserat sabotage. Hoppas det blir bättre i år, men ack, tyvärr finns det risk för återupprepning av 1998 års valrörelse.

  Är det enbart vänstern som får tala på våra gator och torg?
  Varför skicka valobervatörer till alla länder när vi inte klarar av att hålla acceptabel ordning under våra egna valrörelser? Snacka om hyckleri…Vad är det de andra länderna skall lära sig av Sverige…?

 17. Riverwild skriver:

  Det ska bli intressant att se programmet.

  Du är en av de få offentliga personer jag verkligen respekterar. Inte för att du alltid har rätt eller vet bäst, utan för att du står upp för det du tycker är rätt. Sådant inger respekt.

  Dagens gummiryggar tar alltid den enkla vägen och gör trippel-pudlar om oppinionen kräver det. Ynkliga och patetiska halvfigurer kommer alltför långt i dagens samhälle.

  PS. Hade Ulvskogskan några betänkligheter inför risken att andas samma luft som Åkesson? DS.

 18. Svante skriver:

  Som sagt i inläggen tidigare…Ian har civilkurage o vågar säga vad HAN o så klart många med honom tycker. Tyvärr kommer nog programmet se ut som det brukar.Dvs programledaren hackar sönder dom vettiga argumenten o låter dom som tillhör vet bäst få obegränsat med tid. Hade varit kul om herr Wachtmaister hoppat med i valrörelsen. Men o andra sidan förstår jag om han tackar nej. Faktiskt inte helt ofarligt. När inte vår egen poliskår riktigt tar hotbilden på allvar o kanske ibland tycker att ”dom” får skylla sig själva.

  Klart man ska se programmet..Hade varit intressant o höra vad du tänkte på när den där tjejen som kallade sig författare som satt med hos Malou för en tid sedan o skulle försöka säga vad hon tyckte o totalt snurrade till det när hon insåg att det bara blev risk för rasiststämpel hur hon än försökte. Videon finns att se på PI…

 19. Kristian skriver:

  Ian

  Du är en av väldigt få politiker som faktiskt vågar vara ärlig och säger det folk flest tycker, och tillåter dig inte kuva för Medias R-stämpling på allt de kan stämpla på. Otroligt uppfriskande måste jag säga! Svensk politik behöver såna som dig. En dag kanske vi är lika politiskt mogna som Danmark, Norge och Finland. Hoppas det. Heja Ian

  Kristian

 20. H. skriver:

  Vi får hoppas att TV8 inte vinklat och klippt sönder hela programmet. För egen del kommer höstens röst givetvis falla på SD som i dagsläget verkar vara det enda sunda alternativet.

  Givetvis röstade jag på 90-talet på ert Ny Demokrati och har föraktat pajasen Westerberg sedan dess…

 21. jilund skriver:

  ”PS I samma byggnad skulle madame Ulfskog (s) intervjuas. Hon hade krävt garanti för att hon ingenstans skulle kunna hamna i samma rum eller korridor som herr Åkesson. Sådan är socialismen. DS”

  Lider fru Ulfskog av någon form av fobi? Det är ju en numera trendig beteckning.

 22. Peter Svensson skriver:

  Du är grym Wachtmeister!
  Jag är under 25 men beundrar starkt hur du vågar säga det du står för fastän gammelmedia gjort det kontroversiellt, samt hur du i diskussion efter diskussion utklassar motståndarna!

  Jag hoppas du tänkt på att om du i höst, när du nu äntligen träffat Åkesson, går ut och säger att du tänker rösta på SD som en ”knäpp på näsan” åt de styrande kommer SD alla gånger komma in. Deras invandringspolitik behövs verkligen!

 23. ladycobra skriver:

  Jag hoppas verkligen att du Ian röstar på SD som är det enda parti som är Sverigevänligt och som bryr sig i oss skattebetalande Svenskar som får välfärden nedskuren genom besparingar på sjukvård, skolor m.m. medan man tar in massor med asylsökande unga män som kommer att leva på bidrag,, då inte ens Svenska ungdomar kan få ett arbete och heller inte många arbetslösa invandrare som redan finns här.

  Det är ju vi skattebetalande Svenskar som får betala för denna generösa flyktingpolitik.

 24. Olof skriver:

  Åkesson gjorde bort sig. Han var inte bra alls. Nu röstar jag på ND.

 25. Suss skriver:

  Hej! Tack för ikväll, det var trevligt att höra er ta upp viktiga saker och att inte hacka som man vanligast ser, att höra er sakligt tala om SDs politik. SD tror jag kan bli riktigt stora och visst, Jimmie är ung men kommer definitivt växa i framtiden!
  Måste bara tillägga att jag gillat er, herrn sedan första gången jag såg och hörde dig 😀

 26. Bengt (ej Westerberg) skriver:

  Härligt Ian! Såg precis Adaktusson och det var bra att du satte Westerberg på plats! 😀

  Stå på dig!

 27. Malin skriver:

  Oehört bra insats Ian, att på ett sakligt sätt våga närma sig de förbjudna frågorna är så befriande!

  Tack för din insats!

 28. Tompa skriver:

  Du gör en stark insants som vanligt och så fort du öppnar käften och lägger fram ditt budskap så framstår Bengt Westerberg som en total idiot. Sånt gillar jag.

  Hoppas du går ut och stödjer Sd, du skulle nog sitta fint i Deras stockholmsområde.

  Fortsätt som du gör, du har fått mycket tid i tv. Din framställning av hur sd kommer klara ekonomin var också bra måste jag erkänna.
  Du skulle även passa som att driva frågan om arbetskraftinvandringen, du är en stjärna för Sverigedemokrater som behöver en mer marknadsliberalare förebild än själva partiet.

 29. Lexzer skriver:

  Gillade hur du krossade praktarslet Bengt Westerberg. Väl påläst och humoristiskt angående genusperspektivet. Hatten av!

 30. Rasmus skriver:

  Såg nyss på programmet, hahaha roligaste jag har sett, Ian du är verkligen cool! Han Bengt Westerberg är ju inget annat än en surgubbe, du däremot är en av de coolaste äldre människor jag stött på!

  Kul att se att iallafall en människa (Ian) stället seriösa och normala frågor till Jimmie Åkersson och pratar med han som en normal människa och inte med ilska/hat i rösten.

  Respekt till Ian

 31. MG skriver:

  Underbar underhållning, stackars Westerberg kommer aldrig komma över det. Du gör politiken rolig igen!

  vill du ha lite fler kommentarer finns det en tråd på flashback:
  https://www.flashback.org/t1164630

 32. JP skriver:

  Efter ha sett Adaktusson (må de lägga upp reprisen på tv8play för guds skull) säger jag bara; Ian Rules. Han är för underbar.
  Ian fick sista ordet – mitt på spiken. Ian! Du är min nya idol efter min barndoms idol Ingemar Stenmark. Din bedömning av SD och de etablerade politikerna är klockren. Att etablisemanget inkl stora delar av media förvränger sanningen är en kraftig underdrift. Nu känns allt möjligt, nu börjar politik bli kul, nu kan jag rösta på SD utan att ha dåligt samvete.
  Ian; om du startar ett nytt parti kommer jag tveklöst rösta på dig men nu behöver vi få in Jimmie i riksdagen först och främst…

 33. Viktor skriver:

  Du är en stor man Ian, du är värd all respekt.

  Åkesson skötte sig bra, medans Westerberg inte hade ett rätt som vanligt. Kör hårt SD. Jag kommer rösta på er!

  Hoppas även att herr Wachtmeister gör detsamma.

 34. Kenneth skriver:

  Nä, jag tycker att det där gick ganska bra för Åkesson. Ian sa vettiga saker och Westerberg hade sin (dryga) monolog.

  Ian, hade ni något eftersnack? Det syntes att det faktist skakades hand där ute i mörkret då det släcktes ner?

 35. Eric skriver:

  Det var länge sedan man på svensk tv såg och hörde någon som inte intränat förkunnade det politiskt korrekta manifestet.
  Kudos till dig Ian.

 36. H. skriver:

  Det är fantastiskt hur sakliga du och Herr Åkesson är jämfört med Adaktusson (som tappade all trovärdighet) och Westerberg (som aldrig ens hade någon trovärdighet).

  Lysande även hur du började med att läxa upp Westerberg om soff-incidenten…

 37. RM skriver:

  Otroligt bra talat i tv8!

  Mer behövs inte sägas!

 38. Arne H skriver:

  Arbetskraftinvandringen ska delvis ses som en myt, när den största delen är anhörighetsinvandring och till 90 % papperslösa dessutom, vad fan har det med arbetskraft- invandring att göra?

  Ian var kunnig och påläst som vanligt och framstod som realistisk jämte Jimmy, Bengt var förutsägbar och var överflödig i studion, hans joller har man hört förut, som
  endast retar upp svenska folket.

 39. Olle skriver:

  Ian, all respekt till dig!

 40. Per-arne skriver:

  Väl rutet.

  Skönt att se dig sätta bengan vetbästerberg på plats.

 41. Kakan skriver:

  Du gjorde grymt bra ifrån dig. Du satte grisen BW på plats oräkneligt många gånger.

 42. Roberth Ström skriver:

  De 40- talister som går i pension behöver inte ersättas de jobben rationaliseras bort i mängder!

 43. Mats skriver:

  Kanon Ian!Och ett STORT TACK för att du slog knock-out på arschlet Westerberg.

 44. Johan skriver:

  Hej Ian,
  Väldigt imponerad av din insatts i TV8! Hoppas få se dig i fler debatter. Jag gillar hur du formulerar dig, konkreta och direkta svar/frågor. Krusidullerna hör inte hemma i ett samhälle där politikerna vill ha en nära kontakta med befolkningen, det är kanske där skon klämmer för många folkvalda idag – de vill inte vara i kontakt med invånarna.
  Önskar bara jag kunde få se dig som politiker i SD, inte för att du någon gång uttalat dig om var din valsedel går, men du har så enormt mycket bra att säga. SD har ändå min röst oavsett vad som händer fram till valnatten.

  Jimmy – Lugn och hade bra svar!
  Ian – saklig och alltid lika träffande!
  Lars – Gick på repeat!
  Bengan – Katastrof!

  Nu ska jag köpa din bok!

 45. karl skriver:

  Riktigt bra insats av dig under debatten.

 46. Torbjörn skriver:

  Bengt Westerberg är ett kapitel för sig. Ska han aldrig sluta leka ”de goda mot de onda”? Varför är inte Rinkeby, Rosengård, Bergsjön, Ronna m.fl. områden blomstrande paradis, när nu invandringen är så bra?

  Kan ge Ian en poäng i, att om Sverige nu behöver arbetskraftsinvandring, så bör inte dörren vara stängd. Däremot ska arbetskraften som kommer vara kompetent. Det finns ju hög arbetslöshet i hela europa.

  Tyckte annars att Jimmie klarade sig hyfsat, skeptisk som jag var innan programmet. Men han borde tydliggöra att islam som koloniserande faktor inte ska få något utrymme alls. Det har han inget att förlora på. Vi kan inte fortsätta som ett splittrat samhälle.

 47. JP skriver:

  Har köpt och laddat ner rebellerna i ljudboksformat nu. Helt fantastisk so far. Kommer nog inte somna tidigt inatt:)

 48. JP skriver:

  Det värsta med muslimerna är att de går i gång på djuroffer. Fruktansvärt djurplågeri. Vad händer om de skulle sluta med sånt vansinne? Får de färre fruar i himlen då eller? Varför kan de inte modernisera sin regelbok en aning?

 49. Ian Wachtmeister skriver:

  PROGRAMMET VAR INSPELAT SOM JAG TIDIGARE BERÄTTAT. VID ADAKTUSSONS REDIGERING STRÖK HAN ETT PAR AV MINA VASSASTE OCH VIKTIGASTE REPLIKER. JAG, men Åkeson ANSER ATT HAN DÄRMED CENSURERADE MIG. DET HÖLL HAN INTE MED OM…VID VÅRT ÖPPENHJÄRTIGA MENINGSUTBYTE I NATT!!
  För övrigt är media alltid ojusta mot nya partier. Åkesson kommer dock att på så sätt få god sparring, innan det drar ihop sig till val..
  Jag utgår från att MP får tuffa frågor om vad deras galna program skulle kosta det svenska folket, men är inte säker. Mona Sahlins privata historia presenterad i TV 8 på samma sätt som Åkessons, skulle bli en kioskvältare.

 50. Ian Wachtmeister skriver:

  Sorrry och för säkerhets skull; det nattliga meningsutbytet hade jag med Adaktusson. Åkesson deltog inte i det! M.a.o.stryk ”men Åkesson” i kommentaren ovan. God natt!!

 51. […] Westerberg og Wacthmeister havde et berygtet møde i et TV studie i 1991 – for 19 år siden. I princippet er der intet andet sket, end at der er kommet  over 1 mio flere udlændinge til landet siden da, og da slet ikke med Bengt Westerberg. Demokratiet kværner langsomt. – Læs hvad Wachtmeister skriver om programmet. […]

 52. H. skriver:

  Skulle gärna vilja höra de censurerade replikerna (och om möjligt Åkessons svar?)

 53. Lars skriver:

  Så skönt att höra dig tala! Hoppas du på något sätt kommer att bidra med ett o annat i valrörelsen. Jag personligen tror du har något på G. J Åkesson behöver lite draghjälp. Westerberg har ingen klass ingen stil. Du har DET… Mvh (Fd Grängäs medarbetare) Nu i annan form…
  Min nyinköpta bok Rebellerna ligger o väntar…
  Mvh Lars

 54. Lars skriver:

  Gränges !! Ursäkta mig i min iver att få fram en kommentar…/ Lars

 55. soli01 skriver:

  Utgångspunkten var att försöka ställa Åkesson mot väggen, men han klarade denna frågestund ypperligt. Alltid så lugn och svarade mycket bra på de frågor som ställdes.
  Ian – du är som alltid svår att övertrumfa, men Westerberg verkade trött och sliten. Frågorna han ställe var även ganska taffliga och utgjorde inte något större besvär för Åkesson. Westerberg fick sina nålstick och de har han gjort rätt för!

 56. Arne H skriver:

  En fråga som är värd att diskutera är begreppet arbetskraftinvandring. T.ex. ND säger att den ska tas ifrån Europas länder och inte utanför detsamma.
  Men hur hållbar är den prognosen att om tjugo år kommer vi att märka utav en brist på välutbildad arbetskraft?
  Detta innebär att alla hjul snurrar i landet och att arbetslösheten är ringa eller inte alls vid den tiden om tjugo år.
  Med den massinvandring vi har nu, om den får fortsätta lär vi få ett inbördeskrig inom de närmaste tio åren, den prognosen bör vi först tackla innan vi snackar om arbetskraftinvandring!

 57. Allemand skriver:

  Ian,

  Jag håller med de här som vill höra de frågor som klipptes bort. Jag tycker dessutom att du borde sagt till Adaktusson att man låter folk tala till punkt.

 58. Ingeborg skriver:

  För mig framstår Bengt Westerberg som det han inte vill framstå som, nämligen en ond och skamlös man. Igår såg man verkligen vem han är. Adaktusson är också pinsam. Man måste låta folk få tala till punkt. Det som är det stora problemet i SVerige är våra vänsterskolade journalister. Det sjunger alla i samma stämma.-

 59. Harry Bosch skriver:

  Saxat ur historieboken…..när Folkpartiet fick fritt spelrum att profilera sig i flyktingfrågor. Detta tillsammans med den s.k. ”Westerbergeffekten” gjorde att Folkpartiet i princip bestämde i flyktingfrågor när den nya regeringen Bildt tog regeringsmakten 1991. Dessutom så blev Westerberg naturligtvis chef för socialdepartementet. Moderaterna och Centerpartiet inom regeringen ville till en början inte genomföra Westerbergs liberala flyktingpolitik. Westerberg hotade då med att spräcka hela regeringen om inte Folkpartiet fick driva sin hjärtefråga. Det skall också sägas att Westerberg till en början fick hårt tryck utifrån att infria sina vallöften. Början till en svekdebatt började ta form om Folkpartiets vallöften i flyktingfrågan. För att inte spräcka den nya borgerliga regeringen gav så till slut Bildt med sig och gick med på Westerbergs ”öppna dörren” politik. Följden blev en flyktingström som saknade motstycke i Svensk och Europeisk historia…..

  Den antagligen svartaste perioden i Sveriges historia, krigen inräknade. Den nonchalans och totala inkompetens som regeringen med Westerberg och Friggebo uppvisar påminner mer om en Helan och Halvan film. Christina Rogestam skall ha all heder åt det hästjobb hon utförde för att bringa ordning i det totala kaos som regeringen skapade. Till slut orkade inte ens Rogestam mera utan sade upp sig från sitt jobb. Det borde ha varit regeringen med Westerberg och Friggebo i spetsen som sagt upp sig. Den skada som denna regering och Westerberg ställde till med lever vi med ännu i dag, de har fortfarande ett tungt ansvar på sina axlar. Bildt borde inte ställas till svars för sina styrelseposter eller de aktier han innehar, utan för den mörkaste perioden i svensk demokrati, när han var statsminister och öppnade dörrarna för en fullständigt ohämmad flyktingström.

  Pådrivande för denna politik var ändå Folkpartiet och dess representant, Bengt Westerberg som profilerat sig som ett parti med en ”generös flyktingpolitik” på sin agenda.

 60. soli01 skriver:

  Flyktingpolitiken började urarta redan för ca 20 år sedan och det finns flera som har dragit ”nytta” av att stödja denna. De som i dag tar de flesta rösterna är som bekant socialdemokraterna – hela 87 procent i vissa kommuner!”

 61. Ian,
  Kanske kan ngn ordna så att Tv 8ans debatt ,där Jimmie och Ian tillsammans med ”bengt” ges på You tube ,så att alla kan följa med som ej har kanal 8.
  DIN BLOGG ,VISAR jag ÅLAND RUNT
  Kanske finns den redan -isåfall var ?

 62. Kenneth skriver:

  Tjenare Erik från Åland; debatten finns på TV8 Play:
  http://www.tv8play.se/play/228012/

 63. Kristian skriver:

  De som inte bor i Sverige kan inte se på tv8play. Väldigt bra om någon kan lägga upp på youtube:)!

 64. Karl.J skriver:

  Gå in på http:// thoralfalfsson.webblogg.se där hittar ni programmet och mycket annat upplysande.
  Ian du är en pärla.

 65. Kenneth !
  Tackar för cyber space infot. Nämnda TV8/play kan ses av oss ålänningar . Jag kommer att vidarebefordra nämnda debatt till lagtingets ledamöter som en signal att vi också härstädes inte faller i gammelmedias politiska korrekthetsgrop -åtminstone ej vi boende på Ringvägen !
  Ian, tack för bloggen din , kan du inte komma över Ålandshav , så försöker vi ordna en liknade debatt på klobbarna ?

 66. Info skriver:

  BJÖRN JOHNSON

  heter en (enligt egen uppgift) ”debattglad statsvetare med intresse för narkotikapolitik, sjukfrånvarodebatt och kriminologi”. Jag undrar, vilket program Björn Johnson tittade på. Han tycks nästan smälla av av hänförelse över girigbuken Bengt Westerbergs insats:

  ”JIMMIE ÅKESSON VS BENGT WESTERBERG

  Gårdagens Adaktusson visade tydligt vad en skicklig och välförberedd politiker kan åstadkomma i en debatt med Sverigedemokraterna. Bengt Westerberg, den gamle FP-ledaren, ställde bara tre frågor, men de var så skarpa och lyfte fram så uppenbara motsägelsefullheter i Sverigedemokraternas ´politik´ att Jimmie Åkesson omedelbart började svamla. Hade inte upplägget varit sådant att även Ian Wachtmeister varit med och ställt frågor – självgoda, insmickrande och lismande sådana – så hade Westerberg gjort kallops [stavas: kalops] av Åkesson.” (Stardusts blogg onsdag 7 april 2010.)

  Johnsons blogginlägg skulle behöva några kommentarer.

 67. Eric skriver:

  Personligen gillade jag mest Ians bildliga örfil på Bengt Westerberg i början av deras del av utfrågningen. Att Ian dessutom avslutade med en bildlig örfil gjorde ju hela programmet ju mer intressantare!

 68. soli01 skriver:

  Så kan man se det hela om man endast ser med ena ögat – vänstra tydligen. Den som verkligen fumlade och svamlade var ju Westerberg och nu tittade jag med det andra ögat. 🙂 Allvarligt talat: Westerberg försökte med några jabbar, men visst klarade Åkesson dessa med ett undanglidande. Inget snack här i mellan-Sverige klarade han sig mycket bra!

 69. Info skriver:

  SVERIGES RADIO BEDRIVER DANSK INRIKESPOLITIK

  Sveriges radios korrespondent Christer Fridéns danmarksreportage idag (7/4) på morgonen formade sig till ett enda långt angrepp på dansk inrikespolitik och i någon mån också på danskarna som folkslag.

  Naturligtvis stod invandringspolitiken i fokus. Gång på gång nämndes orden ”hård”, ”omänsklig”, ”inhuman” osv. Med det populistiska partiet Dansk Folkeparti som pådrivare hade regeringen i Danmark gång på gång gjort den danska invandringspolitiken allt grymmare – nu senast genom en lag (eller förslag till en lag) att asylsökande, som under väntetiden återvänder på semester till sitt hemland eller för att besöka släktingar där inte skall beviljas permanent uppehållstillstånd och rätt till familjeåterförening i Danmark.

  Det var vidare skandal, att en afrikansk, illegal ”flykting”, som intervjuades och som inte vågade uppge vare sig sitt namn eller sitt hemland för myndigheterna inte fick ta sin familj och andra släktingar till Danmark.

  Christer Fridén påpekade, att danskarna, som man förr hade uppfattat som ett gästfritt folk, nu hade visat sitt rätta, onda ansikte.

  Frågor: Har Sveriges radio rätt att oemotsagd bedriva dansk inrikespolitik? Har Sveriges radio rätt att oemotsagd uttala sig förklenande om den kollektiva, danska ”folkkaraktären”?

 70. Tusen tack för ditt deltagande i programmet!

 71. soli01 skriver:

  Mycket intressant det du Info” tar upp när det gäller Sveriges Radio och dess ”angrepp på dansk inrikespolitik”. Faktiskt ganska så anmärkningsvärt detta. Vi borde i stället se om vårt eget hus och hur danskarna löser sina problem ska vi inte lägga oss i. De inför nu något som även vi borde göra och då kanske heller SR borde rikta sina blickar mot våra politiker. Det är troligen alldeles för känsligt och maffia-regler råder tydligen här.

 72. uffe skriver:

  Hej
  Ja du Ian, Bengt Westerberg borde i rimlighetens namn bjudit på en ursäkt,men man en sådan man som beter sig som han gör nu gör I Röda Korset kan man tyvärr inte räkna med bättre maner. Synd att du inte är mer i hetlusten det skulle behövas och väcka de väljare som tror det blir bättre med Mona. Tänk sverige får en regering som är komunistisk, Då sticker nog både räntor o kapitalet. Så försök göra din stämma hörd.
  Ps någon säger att invandringen kostar snällt sagt 60 miljarer om året. Jag vet inte vore intressant att få vetskap innan valet.

 73. lasse skriver:

  Ian,snälla, du behövs i svensk politik!

 74. Björn Johnson skriver:

  ”Info”, jag läste det där, bara så du vet. Och jag vet mycket väl att den främlingsfientliga opinionen här på nätet är välorganiserad och att nu brukar spamma snart sagt varenda artikel som behandlar SD eller invandringspolitik.

 75. Arne H skriver:

  Björn Johnson

  Och du står för det svenskfientliga som ondgör dig över dem som som vill rädda Sverige från sådana som du, som vi kallar PK.

  Helt klart förstår du dig inte på invandringspolitiken och kan finna något fel med den, men det gör inte våra folkvalda heller.

 76. Roberth Ström skriver:

  Bengt Westerberg är ett skämt! Ett pinsamt skämt som förstört så mycket. Hur någon kan hylla den mannen är en gåta. Han är helt och hållet oförmögen att ens se sina fel. Ett riktigt PRAKTARSLE!

 77. JP skriver:

  Till dig som lovordade BW;

  Förutom det faktum att BW spottade demokratin i ansiktet när han klev ut från tv soffan trots väljarnas stöd till Nyd, och inte ber om ursäkt i efterhand, så är problemet med BW och för den delen de flesta övriga etablerade politikerna diskrepans, d.v.s. brist på relation mellan teori och praktik. De har aldrig fått lära sig hur det går till i den riktiga världen (industrin mm) där det finns krav på resultat. I den riktiga världen måste man förutom teoretisk utbildning även skaffa sig praktik och resultatbaserad erfarenhet etc. Dessa inkompetenta politiker kan ösa ur en oändlig skattekassa för att finansiera sina teorier utan motprestation. Detta vansinne par pågått enda sedan 70 talet och inför varje nytt riksdagsval har de etablerade politikerna utlovat en bättre, säkrare, friare, rättvisare värld om vi röstar på dem. Och hur har de lyckats? Jo Sverige har blivit osäkrare, ofriare, orättvisare för varje mandatperiod som gått sedan 70 talet eller tidigare.
  Hade det handlat om att driva företag och man uppvisat sådana negativa resultat så hade dessa människor fått sparken för länge sedan p.g.a. avsaknad av kompetens.
  Kan du ingenting vettigt åstadkomma så kan du alltid bli politiker. Bara du gillar makt och håller ihop med de övriga etablissemanget inkl det sanningsförvrängande medialklustret så kan du försörja dig som politiker (politiker = högt uppsatta bidragstagare med hög status, oförsvarbart höga löner och fallskärmar) i all evighet. Vi lättlurade medelklassmänniskor betalar gärna bland världens högsta skatter(världens högsta skattetryck) så att ni kan fortsätta med era teorier och prognoser utan att vi kräver resultat.
  Vi godtar västeuropas osäkraste vägar(mötande trafik), fantastiskt lååånga vårdköer, ett skämt till invandringspolitik, kraftigt ökat våld etc etc etc, och vi låter oss luras av era prognoser inför varje val om och om igen… Eller är det dags för nåt nytt nu? Vågar jag hoppas? Ja jag hoppas! Jag tror på Sverige igen och jag ser fram mot höstens val. Jag luktar nya tider. Nya städade SD är mitt val i höst och jag är verkligen ingen rasist som etablissemanget vill utmåla mig som. Jag hatar rasism lika mycket som jag hatar korrumperade politiker. Vi behöver invandrare men även nya politiker. Ut med det gamla sjuka och in med det nya friska. Heja Jimmie. Go for it! (och Ian; du vet att jag gillar dig starkt. Du behövs i debattsofforna framöver)

 78. andeklas skriver:

  Ian, ingår madame Ulfskog (s) i den politiska adeln ?

 79. JP skriver:

  Ändring> Jag skrev medelklassmänniskor men ändrar till människor.

 80. Arne H skriver:

  JP

  Vad viktigt det är att få läsa något som är mer än sant när det gäller politikernas inkompetens som borde få PK folket att börja tänka om.

  Politikernas inkompetens talar sitt tydliga språk, för vad det svenska etablissemanget sysslat med sedan sextiotalet för att göra Sverige till en utländsk koloni.

  Behöver vi säga något mer om odugliga politiker, som har sett till att Sverige är det enda landet i världen som har betalat enorma miljarder för vår egen utländska kolonisering av Sverige!

 81. Torbjörn skriver:

  Polisens nya värdegrund ska trolla bort utlänningarna. Ordet utländsk ska inte längre få stå med i signalementsbeskrivingen.

  http://sydsvenskan.se/malmo/article644629/Ny-vardegrund-skapar-poliskritik.html

  Nu väntar vi spännande på en uppdaterad värdegrund för befolkningen som helhet. Inte ska väl brottsoffren heller då i demokratins namn tillåtas att beskriva gärningsmannen som utländsk, eller?

  Det fanns inga direktiv om att ordet svensk ska slopas i GM-beskrivningar, hur kan det komma sig?

  Tänk att en så liten elit människor, kan styra ett helt land rakt åt helvete, genom politiska tillsättningar och terror. Med terror menar jag den politiska och massmediala elitens demoniserande av människor som inte samtycker till vad som håller på att hända. Det sker genom metveten styrning, uthängande, lögner, exkluderande ur partier, fackföreningar osv. Och det har fått tyst på större delen av svenska folket.

 82. Allemand skriver:

  Detta Torbjörn är precis vad Ian sade under sändningen,
  genustrams och andra vansinnigheter.

 83. Info skriver:

  SVAR PÅ BJÖRN JOHNSONS HOT

  Björn Johnson skrev:

  ”Info, jag läste det där, bara så du vet. Och jag vet mycket väl att den främlingsfientliga opinionen här på nätet är välorganiserad och att nu brukar spamma snart sagt varenda artikel som behandlar SD eller invandringspolitik.”

  Vad då, ”bara så du vet”? Menar du: ”Jag veta var din morsas postlåda bor. Mina bruschor komma snart.”

  Att du inte kunde stava till ”kalops”, nämnde jag. Det är mig här ett nöje att för en stor forskare inom ämnet statsvetenskap som du är få omtala, att ditt ord ”motsägelsefullheter” (när du hånar Jimmie och Ian) inte finns i svenska språket. Det heter ”motsägelser”.

  Vad menar du, stora statsvetare, med ”att nu brukar spamma”? Menar du ”ni brukar spamma” eller ”du brukar spamma”? Vilket du än menar, vänligen ange några faktiska exempel.

 84. soli01 skriver:

  Tänker man efter desto mera illa mår jag – och säkert flera med mig. Nu är vi inne på en farlig stig och någon måste agera. Skulle gärna vilja använda ett kraftuttryck, men det hjälper föga.

 85. soli01 skriver:

  Tillrättaläggande:4:51 e m syftar på Torbjörns kommentar 11:55 e m.

 86. Tanja Bergkvist skriver:

  Det var ett väldigt intressant program! Klockrent av Ian attta upp ”genusperspektivisterna”!

  Någon som noterat att jag har namnsdag idag? 🙂 Nähä inte det…

  Jag såg att Pär hittat Kvotering 2.0: http://genusnytt.wordpress.com/2010/04/06/kvotering-2-0-var-vantad-nu-kommer-den/ Han länkar till ett kort klipp på SVT Play där det framgår att miljöpartiet kvoterar in 50/50 invandrare/svenskar (exakt hur de definierar invandrare, mer än ”annan etnisk bakgrund”, framgår dock inte av inslaget) på en fullmäktigelista (sk randig lista) och som man kan se så ser man detta som ett nästa steg efter kvotering kvinnor/män, och nu frågar sig många när det är dags att kvotera på andra grunder, som sexuell läggning, ålder, funktionsnedsättning osv. Då kommer det att krävas en matematiker för att fastställa exakt hur en sådan lista ska se ut, för det kommer de inte att kunna räkna ut själva! 🙂

  Inslaget på TV:
  http://svtplay.se/v/1948360/mittnytt/mp_varvar_vallista_-_forst_i_landet

  Målet är, ”självklart” att på detta sätt få fler röster. Inte att förbättra sin politik eller, eh?

 87. Allemand skriver:

  Heter du Nadja? Grattis i allafall.(-;

 88. Tanja Bergkvist skriver:

  Tanja har faktiskt också namnsdag idag!

 89. David Keiller skriver:

  Median i Sverige är idag allmänt vänsterdriven och har skapat ett samhälle där om individer vågar kritisera något i politiken så är man s.k ”rasist”. Det vi i Sverige behöver är en ny Konservativ/Libertariansk rörelse en sådan liknande ”Tea-Party” rörelsen, fast i Sverige.

  Btw Ian, Keep the blog going!

 90. Cavatus skriver:

  Grattis på namnsdagen, Tanja! Ja, det ska bli lustigt när inkvoteringen av alla olika ”grupper” i samhället ska ske till mindre församlingar. Då kanske vi får lov att, i rättvisans namn, kvotera in en bisexuell fot, en funktionsnedsatt rygg och en icke-etnisk armbåge. Och hualigen, snart har vi ett kön till. Hur ska alla få plats, egentligen??

 91. Allemand skriver:

  Just kidding, Tanja. Grattis igen.

 92. mrmhalland01 skriver:

  Torbjörn säger:
  april 8, 2010 kl 11:55 f m

  ”Polisens nya värdegrund ska trolla bort utlänningarna. Ordet utländsk ska inte längre få stå med i signalementsbeskrivingen.”

  Just detta ser jag inte som ett problem.

  Under lång tid har det varit så att både polis och media använt sig av ett annat sätt att beskriva vem brottslingen är : Brottslingen hade blont hår och ingen märkbar brytning, betyder att en Svensk låg bakom brottet.

  I alla andra fall blir vi tvungna att förstå det som att det inte var en Svensk.

  Jag tror inte att detta sätt är till gagn för någon.
  Att många journalister har samma sätt att förmedla betyder ju inte att alla har det.

  Glöm aldrig bort att vänster-spöket lever kvar i journalisternas kår.

  Du & jag har diskuterat detta tidigare, jag är inte emot människor från andra länder eller kulturer.
  Jag vill se varje människa som en unik individ (människa), men inget hjälps av att journalister gör sin egen etikett på vem som begår vissa brott.

  Vissa grupper av våra ”nyanlända” ÄR överrepresenterade i välds och tillgreppsbrott.
  Så är det och det måste vi på något vis förhålla oss till.

  Andra är lika beskedliga och arbetsbenägna som den högst moraliska Svensken (om han/hon finns).

  Det är inte svart eller vitt….det finns nyanser på allt.

 93. Arne H skriver:

  mrmhalland01

  Du är nog inne på rätt tankegång och likväl Torbjörn är det.
  I kvällens debatt som handlade om det som hände i Landskrona kan kanske aldrig hänt” att en gammal kvinna hade blivit ihjälslagen, om massmedia hade drivit en öppen debatt om landets kriminalitet oavsett vilken kategori förövaren tillhör.

  Flera med mig anser att invandrar-debatten förs av dig och mig plus alla andra som har åsikter, gissa vem som har rätt eller fel?

  Just det hela internät är som ett stort debbattforum där vem som helst kan uttrycka sig som han/hon vill, men om man sumerar det hela vad blir svaret? Ett stort jaså!tyvärr.

  Alltså massmedia måste börja skriva den nakna sanningen så enkelt är det, om vi ska få stopp på politiker och journalisternas anklagelse mot just svenskar som vill stå upp för sitt land och folk!

  Vi måste börja tala klarspråk och få stopp på allt hyckleri som främst kommer från PK folket!

 94. mrmhalland01 skriver:

  Arne H,

  Vem som har rätt eller fel får vi aldrig reda på.
  Att vi har internet som forum ska vi vara glada för.
  Det är sann demokrati och politikerna måste lyssna av åsikterna för att nå sina framgångsmål.

  Att lyssna av forum som dessa är att få möjlighet att se nyanser.

  Som jag upplever det är du mer kategorisk vad gäller att ta emot flyktingar än vad jag är.

  Själv är jag mer kritisk till vår politik än människorna som kommer hit.

  Sedan ska jag villigt erkänna att jag anser att det finns människor från vissa platser som jag anser är ”kriminella av börd”, där har vi ett stort problem.

  Är de i kris kan man ju inte behandla dem på ett annorlunda sätt.
  FN har ju knappast sagt att de är ”kriminella av börd”.

 95. Arne H skriver:

  mrmhalland01

  Jag är kategoriskt kritisk till invandrings-politiken ja!
  Men är mer tolerant mot skötsamma invandrare och främst dem som vill ta seden dit de kommer.

  I sak gör jag mycket för att förmedla insikter om vad som behövs göra för att stoppa den ökande kriminaliteten, som jag ska skriva en artikel om vad det lider och samlat in så mycket material som erfordras.

 96. mrmhalland01 skriver:

  Ja, insatser mot våld och annan kriminalitet ser jag tacksam fram emot !

 97. vinterbadaren skriver:

  Ställ upp mot islamiseringen av Sverige! Visa din avsky i Göteborg nu på söndag 11/4.

  http://www.keillerspark.se

 98. agaton skriver:

  Jag gillar Tanja B och Ian W, men Tanja B är snyggare. Enda felet med er båda, som jag kan upptäcka, är att ni är alldeles för få. Tjugo sådana som ni skulle ändra på mycket som är ont och dåligt i vårt samhälle.

 99. Helena Palena skriver:

  Ja, det handlar om en statskupp! Tre män lurade skjortan av svenska folket! Det är för jävligt! Och dom går fortfarande lösa.

  http://parnassen.wordpress.com/2010/04/09/novemberrevolutionen-tre-mans-statskupp-i-det-tysta-forstorde-sverige-ann-helena-for-illa-och-skrev-ett-sekel-av-tystnad/

 100. Sverige, Sverige fosterland! skriver:

  Det är inga problem!
  Jag har själv via ”mun tull mun – metoden” rekryterat sex nya röster till SD och därav två kvinnor!
  Folk är ”tvär – förbannade” på de existerande partierna och deras ”massinvandring, vilken är fruktansvärt kostsam och dessutom leder till våld i alla möjliga och omöjliga former!
  Men det finns fortfarande en rädsla av, att man skall straffas socialt via avsked från sitt arbete och dessutom olika uteslutningar ur föreningar!
  Detta är en form av rädsla jag senast såg hos befolkningen vid besök i de forna Öst – staterna på 1960 – talet!

 101. make my day skriver:

  sekonderna tycks ha lämnat ringen
  bara de gamla vraken återstår

  tragiskt med alla dessa vilsna anhängare
  av konspirationsteorier en gros

  god helg

 102. Ingeborg skriver:

  Apropå vad Helena skriver om Novemberrevolutionen. På Helenas hemsida berättas om en kvinna, Ann Rudberg, som trodde hon kunde komma tillbaka och få ett jobb efter att fått aavgångsvederlag från DN. Icke sa Nicke. Hon kom aldrig ut igen på arbetsmarknaden. Hon är inte ensam. Idag består Sverige av många duktiga kvinnor som var anställda inom kontorsbranschen på olika befattningar. De blev utan jobb i tidigt 90-tal och är nu fattigpensionärer för de kom aldrig in på arbetsmarknaden igen. Många var i 50-årsåldern då. Fackförbunden har nu medgett att fel begicks!!!!!!

 103. Helena Palena skriver:

  Ingeborg: Tack för att du snappat vad det handlar om! Kuppen fick förödande konsekvenser. Men talar media om det idag? Säger som du: Icke sa Nicke!

 104. Jim B- skriver:

  Du spöar Bengt W i poitik och i humor Ian 🙂

 105. Rosenhane skriver:

  Agaton,
  Som det står i Skriften:
  ”Somliga äro de fåtaliga, ty de öro lätt räknade”

 106. Johnd518 skriver:

  I like the helpful information you provide in your articles. Ill bookmark your weblog and check again here regularly. I’m quite certain I will learn plenty of new stuff right here! Good luck for the next! bcaebdgkdbad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: