MP – ett parti för sälar

De kom in i riksdagen på att sälar dog i Östersjön. Skulden las med hjälp av media på svensk industri och andra förhatliga nedsmutsare. Det visade sig vara säl-influensa.

De vandrade vidare på att miljön blev en allt mer angelägen fråga och ”det här var ju miljöpartiet, så det ska man rösta på…”.

De har kommit med en mängd befängda förslag, som – om de hade genomförts – hade löst alla frågor om hårda vintrar, bilism, glesbygdsboende mm. Efter vintern 2009/10 hade nämligen de som inte redan frusit ihjäl betalat otroligt höga elpriser. Sverige hade hamnat i en så allvarlig kris att vårt anseende som en relativt vettig nation hade raserats.

Med ett sådant partiprogram i bakfickan stiger MP:s anseende i väljarkåren.  Var så god och skölj!

Tänk så det kan bli! För det kan väl aldrig bero på att den dryga tredjedel av journalistkåren som är aktiva miljöpartister och deras kamrater längre ut till vänster målar upp en tjusig bild av språkröret Wetterstrand och kryddar anrättningen med att visserligen stöder hon socialisterna till vänster, men hon är i grunden mycket kritisk mot dem. Den soppan förväntas svenska väljare sörpla i sig. I brist på objektiva undersökande media lär MP lyckas. Något så pinsamt som en ekonomisk analys av MP:s politik lär vi inte få se.

Sov gott, Sverige!

27 Responses to MP – ett parti för sälar

  1. rogerklang skriver:

    Har du belägg för att en tredjedel av journalistkåren är aktiva miljöpartister så skulle jag vilja ta del av dessa fakta för mitt eget bloggande!

    Frågar Roger Klang, Lund Scaniae

  2. soli01 skriver:

    Miljöpartiet är för det första ett bil-hatar-parti och det kommer vi bli varse om de skulle komma till köttgrytorna! Såg att det skulle ges bistånd till cykelreparationer bl a. Cykla och sälj bilen blir deras motto. 🙂

    Ett bakåtstävarparti i den högsta klassen och bäva månde vi svenska folk om oturen skulle vara framme. Allt beror på om vi vaknar i tid!

    Hörde på radion att journalistkåren bestod av många miljöpartister och att även vänsterfolk.
    Kolla SR P 1.

  3. Arne H skriver:

    Miljöpartister tillhör kategorin som håller sig stenhårt fast vid konspirationsteorier.
    Men ven hade väntat sig något annat av folk som sympatiserar med kommunism, som dessutom tror att Sovjetväldet kan uppstå igen.

  4. mrmhalland01 skriver:

    Det är nog troligt att en tredjedel av journalistlåren är mijöpartister.

    I grunden är ju många av anhängarna samma ”rödvins-muppar” som på 70-talet tillhörde KPML(R).

    När detta gick i graven var man ju tvungen att tillhöra något annat radikalt.

  5. Karl.J skriver:

    Miljöpartister är folk som lever på bidrag och inte vill jobba för då kan de ju skita ner sig,likaså en del journalister som bara vill sänka vårt land ner i graven med sina skriverier istället för att framhålla sanningen i sina skriverier,vem är de rädda för kommer Mona eller Fredrik och tar dem i örat eller är de bara ryggradslösa som de flesta politiker.Vart har gammal hederlighet tagit vägen ingen som står för någonting snart, så nu gäller det att vi röstar rätt i höst.SD 2010

  6. Riffi skriver:

    Till Roger Klang

    Eftersom en tredjedel är socialister och en tredjedel är kommunister måste ju en tredjedel vara miljöpartister ?

    Enkel matematik

  7. Jan skriver:

    En korrektion. Säldöden orsakades av virussjukdom Phocine distemper drabbade knubbsälarna i Kattegatt-Skagerak området efter Svenska västkusten. I Östersjön dominerar gråsälen som inte drabbades av sjukdomen.

    För övrig instämmer jag i analysen av MP.

  8. Arne H skriver:

    Någon sa redan på sextiotalet att ju självgodare en politiker är ju större gehör hos väljarna.
    Det där kan nog stämma väl in på Maria Wetterstrand, som dessutom har blivit massmedias älskling.

  9. soli01 skriver:

    Man kan fundera på vad som gör att Wetterstrand är så populär. Hon har ju sagt att socialdemokraterna är ett stort parti och att hennes mål varit att bryta dess dominans, vilket hon nu verkar göra.
    Det är nu slut med att detta parti ensam ska styra och inneha alla regeringsposter själva. Stödpartier som inte får ingå i regeringen är ett minne blott.
    Där tror jag att hon har lyckats, men den politik de står för är direkt farlig för ett lands utveckling!

    Strategen bakom hur denna ”slipsten” ska dras är dock Eriksson om jag är rätt informerad!

  10. Ian Wachtmeister skriver:

    Någon som är bättre på att leta uppgifter på Internet; var snäll att leta fram de fakta som jag minns så tydligt, nämligen att 80% av journalisterna i Sverige tillhörde den röd gröna röran och att mera specifikt (ung.) 38% var miljöpartister. O.S.A.

  11. rogerklang skriver:

    Ian, du om någon skulle om du vill kunna reda ut en historisk fråga om hur det gick till under kriget, en fråga som berör näringslivet. Du får jättegärna titta in på min blogg och reda ut den. Jag skulle vara dig evigt tacksam för lärdomen och den erfarenhet du kan dela med dig av!

    ”The battle of Britain is about to begin…” Winston Churchill 1940

    Tack på förhand; Roger Klang, Lund Scaniae

  12. Allemand skriver:

    Ian,

    Jag har frågat här: http://affes.wordpress.com
    Han är duktig på statistik.

  13. Torbjörn skriver:

    Här är Kent Asps undersökning:

    Klicka för att komma åt 1284227_nr38.pdf

  14. rogerklang skriver:

    Tack Torbjörn för informationen! Det räcker med att säga att 2/3 av journalisterna är rödgröna, resten identifierar sig med Alliansen.

    Roger

  15. Affe skriver:

    Torbjörn har nog hittat rätt undersökning. Här skriver Gudmundsson om det i Svd.

    http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/ar-halva-journalistkaren-miljopartister-nu_3989981.svd

    Jag har iofs för mig att journalisten.se har gjort en undersökning men det kanske var Kent Asp de refererade till.

  16. Torbjörn skriver:

    Här skriver Per Gudmundsson på SVD om Miljöpartiets överrepresntation i journalistkåren.

    http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/ar-halva-journalistkaren-miljopartister-nu_3989981.svd

  17. Torbjörn skriver:

    Affe:
    En totalkrock. Dubbelt upp. 🙂

  18. Affe skriver:

    ja nu ska väl Ian inte kunna missa det 🙂

  19. Riffi skriver:

    Jag såg en gång på TV en intervju med Åke Ortmark där frågan om objektivitet diskuterades. Det diskuterades om SVT:s, SR:s journalister var styrda.

    Han sa att ingen hade någonsin styrt honom på SVT, men han sa också att journalisterna som grupp var groteskt vänstervridna … varför de inte behövde någon styrning. Jag tror till och med att han hänvisade till någon intern undersökning. Förmodligen har han material, eller kan i varje fall bidra med något.

    I samband med att Marika Ehrenkrona??? sparkades från SR:s styrelse gjordes en del reportage. Jag minns bl.a. ett där en journalist flinande konstaterade att hon nog inte haft det lätt på journalisthögskolan heller, ensam som hon hade varit att inte vara vänstervriden. Förmodligen har också hon material och synpunkter.

  20. Arne H skriver:

    En reflektion ska årets valrörelse gå ut på att välja bort vilka journalister vi inte tycker om?
    Då måste man samtidigt hålla reda på alla journalister vilket parti de stöttar och försöka hitta var de skriver sin positiva mening någonstans i vilken tidning eller utlåtande i någon debatt om t.ex. MP eller annat parti och vi allmänheten skickar protestskrivelser till journalister som uppenbart ljuger.
    Själv har jag gått emot journalister genom mail och anklagat dem för, just det! ren lögn.
    Man ska veta att journalister är mycket känsliga för kritik och jag tycker att det är på sin plats att allmänheten bankar på journalister som försöker leka folkvalda politiker med skvaller och förtal!

  21. H skriver:

    Hörde på Studio 1 på P1 häromdagen när några av miljöpartiets idéer presenterades:

    * Höjd bensinskatt
    * Höjda energiskatter = bl a dyrare el
    * Höjd pensionsålder

    Tänkte att det skulle bli intressant att följa diskussionerna om detta i våra tidningar. Men det har varit knäpptyst…

  22. Hanna skriver:

    Maria Wetterstrand, den lilla hycklerskan, ränner fram och tillbaka med flyg mellan Sverige och Finland, där make och barn bor. Snacka om att kasta sten när man sitter i glashus. Hon kan väl skaffa en roddbåt!

  23. elfyma+ skriver:

    MP har numera sina starkaste fästen bland yngre med eftergymnasial utbildning med begränsad arbetslivserfarenhet. De lever i en idealiserad värld där pengar växer på träd.
    Det var nog en miljöpartist som sa att, ”varför ska vi ha kärnkraft när vi kan få el från två hål i väggen ?”.

  24. soli01 skriver:

    Dags att fingranska Miljöpartiet och då särskilt Wetterstrand som nu verkar surfa på någon sorts våg och detta är för mig ofattbart. Hög tid att avslöja detta hycklarparti lite bättre! Vem ska göra detta om de flesta journalister nu tillhör nämnda parti?

  25. Tommy Jonsson skriver:

    En röst på klorofyllmarxisterna är en katastrof för Sverige. Sverige är ansvarigt för 0,2 % av världens koldioxidutsläpp. Det är motsvarar ungefär utandningsluften från befolkningen Bangladesh. Hade kärringen Wetterstrand hållit käften i en minut, hade nog våra utsläpp varit nere i 0,1 % .
    Avslöja klimatbluffen nu.

  26. Gustav Wetter skriver:

    Det som aldrig slutar förvåna mig är att så många skeptiker till att människans koldioxidutsläpp skulle vara förklaringen till växthuseffekten antingen helt saknar forskarkompetens eller är avlönade av fossilbränsle-industrin…

  27. Thanks for sharing such a pleasant thinking,
    post is pleasant, thats why i have read it fully

Lämna en kommentar