Döda inte – då kan Du bli journalist!!

Socialstyrelsen vill att en s.k. hyrläkare ska få en ”diciplinpåföljd” sedan en 53-årig man avlidit efter en vanlig gallstensoperation.. Läkaren ansågs ha begått ”allvarliga och uppenbara avsteg från vetenskap och beprövad erfarenhet. Läkaren borde ha insett att patienten drabbats av inre blödningar. Vid obduktionen påträffades 2.5 liter blod i mannens buk”.

Till saken hör att läkaren tidigare anmälts tre gånger till Hälsovårdens ansvarsnämnd. Vid ett av tillfällena fick han en varning för allvarliga brister i yrkesutövningen… Allt detta enligt TT, publicerat i SvD den 27 mars.

Mer än så behöver ni väl inte läsa för att hålla er friska, men hur skriver TT när nästa patient dör? Att läkaren gjorde sitt bästa och att en krisgrupp nu ska hjälpa honom till rätta?! Jag föreslår att läkaren i stället får samma behandling som Clark Olofsson och blir journalist.

32 Responses to Döda inte – då kan Du bli journalist!!

 1. Torbjörn skriver:

  Det här är ju tyvärr en del av utförsbacken som Sverige befinner sig i. Journalistkåren och politikerna har ett betydande ansvar i att inkompetenta läkare kan praktisera i Sverige. De har nämligen underlåtit att föra en debatt om kunskapsnivån hos läkare från u-världen. Dessutom har de underlåtit att någonsin ifrågasätta alla läkarexamina och annat som ”flyktingar” kommer dragandes med trots att det uppdagats fusk ett flertal gånger.

  Hur har debatten sett ut?

  Jo, det har varit en rörande samstämmig uppfattning bland journalister och politiker som Mona S, under många års tid, vilket synts i tidningarna och på TV, nämligen att; Invandrarna är så välutbildade, men får inte jobb som motsvarar deras utbildning. Och detta beror på smygrasim hos svenskarna.

  Tidigare gick det att få svenskt körkort, mot uppvisande av vilket utländskt körkort som helst. Det fick man sluta med eftersom man insåg att förarutbildningen i många länder inte på långa vägar motsvarade den svenska. Dessutom var det så att en del kom med bl.a. bibliotekskort på obegripliga språk och påstod att det var körkort.

  Jag har sagt det förr, när så många ljuger om sin identitet, varför skulle då resten i deras historier vara sanna?

  Vill berätta en sann historia, har många, men nöjer mig med en.

  En bekant till mig som var avdelningschef på Telia berättade att de för några år sedan sökte en IT-specialist. In kom en massa ansökningar, men en av dessa utmärkte sig. Det var en man från Iran som hade en helt OTROLIG meritlista på vad han kunde avseende programmering osv. Och trots att han hade ett sådant där namn, som är svårt att uttala för svenskar, och som vi sorterar bort pga. strukturell rasism, så ringde chefen upp denne man OMEDELBART och bokade honom för intervju. Han berättade även för berörda parter att han hade hittat rätt man för jobbet. Under intervjun fick mannen frågor av experter som satt med i anställningsintervjun. Och det visade sig att han inte kunde ett dyft av det som stod på hans CV. Så kan det gå.

 2. Arne H skriver:

  Kort inlägg,

  Sverige har den mest välutbildade taxikåren i världen, nästan alla är välutbildade akademiker” Jo det är sant, för det har invandrare påstått och då måste det vara sant. Gud förbjude att ens misstänka att invandrare kan ljuga.

 3. Il Padre skriver:

  Säkert begås många fler misstasg än vad som kommer till allmänhetens kännedom. Är Socialstyrelsen verkliga säker på att de inte varit bara kameldoktorer? HSAN är ett skämt. En S-märkt konstruktion som tar sikte på att minimera samhällets kostnader för felbehandlingar. Det var advokaten Henning Sjöströms grupptalan mot staten för de Thalomidskadades räkning som slutade med förlikning och åtskilliga miljoner till de skadade som gjorde att HSAN konstruerades. Bara i ett fåtal fall under en 10 -årsperiod har man betalt ut blygsamma ersättningar och läkarna dislegitimeras aldrig, utan varnas för syns skull. Patientperspektivet försvann när HSAN kom till. Rejäla skadestånd som tvingar Socialstyrelsen att hålla en kompetent läkarkår kan man bara få om skadade patienter stämmer i allmän domstol – och vinner. Tyvärr har riksdagen stängt möjligheten att att på vettiga villkor få rättshjälp och hemförsäkringen – om man beviljas ”rättsskydd” – förslår inte till prövning i högre rätt.. I praktiken är en vanlig svensk rättslös.

 4. Helena Palena skriver:

  Håller er borta från sjukvården! Bli ej heller ett fall i byråkratin!

  Ian: Jättekul när gamla inlägg börja leva igen. Din artikel om Berlusconi från oktober förra året ligger nu tvåa bland dom mest lästa. Bra jobbat!

 5. Helena Palena skriver:

  På Newsmill alltså!

 6. Torbjörn skriver:

  Abropå journalisters förmåga att (inte) beskriva verkligheten,

  i Metro den 30/3 stod en notis om ”Ungdomsbråk på Liljeholmen”. Jag återger texten exakt.

  STOCKHOLM. Två ungdomsgäng hamnade i bråk under Liljeholmsbron vid 22.00 i går kväll. En person fick föras till sjukhus efter att ha blivit slagen i ansiktet med en hammare. Enligt polisen ska 6-7 ungdomar i 16-19-års åldern ha gett sig på och rånat de 6 ungdomar som polisanmälde brottet. METRO

  ????????????? What???

  Alltså, Metro får sina uppgifter från polisen. Sex ungdomar har polisanmält ett rånöverfall. Metro tycker av någon anledning att det rätta sättet att rubricera händelsen är ”ungdomsbråk”. Så går det till när mångkulturens problem, som när det drabbar svenskar, ska förminskas eller förvanskas i den journalistiska oheder som råder i Sverige idag.

 7. Arne H skriver:

  Kan inte låta bli att hålla med dig Torbjörn om att invandrare ska skyddas till varje pris och sådana här händelser ska helst inte komma till allmänhetens kännedom.

  Rätta mig oom jag har fel, föder inte journalisterna främlingsfientlighet och rasism med sitt sätt att vinkla landets kriminella, där vän av ordning ändå listar ut vid olika händelser att invandrare är missdådarna?

 8. Lillan skriver:

  Glöm inte att journalisterna är barn av sosseskolan där indoktrinering och hjärntvätt har varit huvudämnen i flera decennier, så därför kan de inte bättre än rabbla upp utantilläxan.

 9. Ian Wachtmeister skriver:

  Det låter i många kommentarer som om läkaren var en invandrare. Är det förklaringen till ordet ”hyrläkare?” Förklara för en okunnig, tack! För egen del tycker jag att det är samma skandal varifrån läkaren än kommer!

 10. Torbjörn skriver:

  Självklart är det lika bedrövligt, varifrån läkaren än kommer. Man ska inte behöva dö när man kommer till sjukhuset med en åkomma som avhjälps med en rutinoperation. En läkare som inte klarar av en rutinoperation, och som dessutom varit föremål för utredning flera gånger, är förmodligen inte läkare, eller åtminstone en mycket dålig sådan.

  Sen är det så, har jag förstått, att de flesta läkare någon gång i sin yrkesutövning åker på en anmälan till HSAN. Det finns alltid patienter som är missnöjda eller har överdrivna förväntningar i fall där det finns risk för komplikationer.

 11. Göran skriver:

  En av Måna-Fånas många taxichaufförer i sitt rätta esse månntro??

 12. Ramona Fransson skriver:

  Hej Ian,
  Lika slagfärdig som alltid. Ska bli kul att se och höra dig på Angeläget med Adaktusson den 6 april klockan 22.00.

  Ha de gott!
  Ramona

 13. Tanja Bergkvist skriver:

  Måste bara testa min nya bild, konstigt, blir en i Firefox och en annan i Internet Explorer… Glad Påsk alla! 🙂

 14. Kachina skriver:

  Tanja

  Vad vacker du är! Jag blir glad, bara av att se bilden.

  Glad Påsk.

 15. Allemand skriver:

  Kachina,
  Smilfink. (-;

 16. Kachina skriver:

  allemand

  Jo, men hon är ett ljus i mörkret. Det kan inte undvikas att jag blir glad av henne. 🙂

 17. Per F skriver:

  Ian.

  Hyrläkare är en läkare som
  hyrs in av uppdragsgivaren.
  Kostnaden för uppdragsgivaren belastar
  bara ett annat konto i bokföringen
  och har knappast något alls att göra med
  läkarens ursprung att göra.

  Det låter ofta på denna blogg som om Sveriges
  enda problem är skev flyktingpolitik
  och frälsningen är invandringsstopp och
  returnering av de som kommit.
  Men det stämmer knappast heller bara för
  att det låter så bekvämt.

 18. Tanja Bergkvist skriver:

  Lästips, statsvetare har skrivit en avhandling med titeln ”Hur mycket mångfald tål demokratin?”
  http://andreasjohanssonheino.blogspot.com/2009/05/hur-mycket-mangfald-tal-demokratin.html

  ”I Hur mycket mångfald tål demokratin? undersöker statsvetaren Andreas Johansson Heinö relationen mellan demokrati och kulturell mångfald. Historiskt har alla demokratier vuxit fram inom ramen för nationalstaten. Nationell homogenitet har därför ansetts vara en nödvändig förutsättning för demokrati.”

  ”- Nationalismen har historiskt varit framgångsrik inte minst genom att den lyckades knyta demokratin till nationen. Mångkulturalismens svaghet är att den aldrig lyckats erbjuda något sammanhängande svar på dessa utmaningar. Liberalismen underskattar å sin sida behovet av en kollektiv identitet i samhället, säger Johansson Heinö.”

  ”Idag är de flesta överens om att integrationspolitiken har misslyckats. Bör vi därför överge mångkulturalismen?
  – Nej. Problemet i Sverige har egentligen inte varit mångkulturalismen utan anti-nationalismen. Den mångkulturella politik som Sverige har fört har i det stora hela varit riktig. Men den har kombinerats med ett överdrivet avståndstagande från allt som haft med nationalism och assimilering att göra. Men alla stater måste bygga på någon form av gemensam identifikation, säger Johansson Heinö.”

 19. soli01 skriver:

  Tanja – Johansson verkar vara en man med tanke. 🙂

 20. Allemand skriver:

  Tanja,

  Jag ser de så att det började bli riktigt allvarligt med anti-nationalismen när svenska flaggan inte skulle få hissas på skolavslutningar.

 21. soli01 skriver:

  Allemand – ja, vi ska aldrig ge avkall på att hissa vår flagga. Då är det illa – vi är redan tydligen där!

 22. Anders skriver:

  Hej Ian,

  Det är mest troligt, att denne inkompetente läkare var en invandrare – eftersom det vanligaste är det mest vanliga.

  Och det är tyvärr mest vanligt, när det handlar om spektakulär inkompetens, att det rör sig om en invandrad läkare. Kvalitetskontrollen på invandrade läkare är undermålig – de undermåliga sållas inte bort.

 23. sebastian nilsson skriver:

  angående bråket under liljeholmsbron så är vi svenskar hela bunten.

 24. Torbjörn skriver:

  Sannolikheten med tanke på brottsbeskrivningen och övriga omständigheter: Nära noll.

  Sannolikheten att en inblandad hittar till denna sajt av det klientelet, och dessutom hittar kommentaren: Noll.

  Slutsats: Du var inte där.

 25. Kompis till grabbarna skriver:

  Hej, Sebastian Nilsson var på plats. Han blev även dömd för det & att det står i tidnings artikeln som lyder att vi hade ”hamamre” stämmer inte och las därefter ner på direkten. Rättegången har varit, bråket var även uppgjort. Vi var 14-16 år. 6 st. Dom var 8 st, 16-18 år.

  MVH.

 26. Kompis till grabbarna skriver:

  & Vi var hel svenska allihopa.

 27. Torbjörn. skriver:

  Jag vet precis vem du är, och vilka ni är. Du ska inte känna dig trygg i din lägenhet på Östermalm!

 28. Torbjörn skriver:

  @Torbjörn 27 februari 12:46

  Vad vinner du på att skriva hotinlägg med den signatur jag använder? Den Torbjörn som skickat den hotfulla kommentaren om ”lägenhet på Östermalm” är någon ur tramsvänstern får man förmoda.

  Låt mig se nu, av en otrolig slump hittar grabbarna som var med om ett slagsmål under liljeholmsbron in på Ian Wachtmeisters blogg av alla? Och dessutom lokaliserar en kommentar i ett inlägg som inte alls hamnar om det ämnet? Think not!

  @Kompis till grabbarna:

  Kan du inte skriva lite mer osammanhängande?
  Få se nu, man gör upp ett slagsmål, och sedan polisanmäler att man blivit nedslagna och rånade? Uppgjorda slagsmål polisanmäls inte.

  Kanske bäst att du stänger av kommenteringen Ian, om du inte har för avsikt att förtsätta blogga.

 29. Kompis till grabbarna skriver:

  Haha, det var dom som hamande på sjukhusvård som ville BRÅKA. Det var uppgjort, det har blivit rättegång osv. Oj, nej nu blir ju vi jätte rädda. HAHA. För du kollar ip addreser osv. Kan använda samma medicin som dig.

 30. Kompis till grabbarna skriver:

  Det var bara söka på datumet och var händelsen var på google.

 31. rullstolsåkaren skriver:

  hurrudu kompis till grabbarna: Gå och lägg dig ditt jävla fyllo!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: