Företagen kommer att gå bättre och länderna sämre…

Gnällspikar och amerikaätare kan förnöjda  konstatera  att USA egentligen är bankrutt.  Enbart konsumentarna har lån som är större än hela USA;s  BNP .  Storbanker har konkat och sagolika mängder av pengar har hällts över USA:s ekomomi. Obama försöker se nöjd ut, men kan inte rimligen vara annat än missnöjd för att inte säga rädd. Grekisk klass alltså…

Men vi glömmer att Sverige var bankrutt år 1992. (Jag har beskrivit en del av vad som hände i min bok Rebellerna). Efter 1992 har Sverige tillhört de bästa i världen. Gungan går upp och ner. Idag lyssnade jag på en man som verkade veta vad han talade om (det var inte Göran Persson). Han menade att Euron skulle gå ner med minst 25%, att Euro-zonen skulle krympa kraftigt och så småningom kanske försvinna helt.  Samt att Europas statsbudgetar måste balanseras NU.  Hårda bud i Mellerud! Men idag ser Sverige starkt ut!!

– Om ni tänkt flytta, så flytta hem till Sverige, sa han.

Men räkna inte med en lugn seglats för oss eller någon annan i världen. Företagen kommer att gå bra men länderna dåligt. Svångremmarna kommer att tas fram. Stigande missnöje, demonstrationer och bråk på gator och torg. Tårgas som tränger in i styrelserummen och stör idyllen. Att aktierna går bra kan vara en tröst för ett tigerhjärta. Hur som helst; det gäller nu  mer än någonsin att ha en klok, realistisk och handlingskraftig regering.

I det läget är Sverige enligt uppgift på väg att rösta in Mona Sahlin som statsminister. Ridå!!

P.S. ”Banker blir snart som resebyråer. De behövs inte mer”, var ett trösterikt tillägg. Vem ska vi då betala bonus till?!  DS

112 Responses to Företagen kommer att gå bättre och länderna sämre…

 1. Allemand skriver:

  Det är för mig helt ofattbart att ett blysänke som Mona S Ahlin snart kan vara vår representant i världen. Vad skall Säpo göra då, låsa alla skåp innan hon anländer?

 2. Tanja Bergkvist skriver:

  Jag hittade just en intressant blogg. Statsvetaren Andreas Johansson Heinö: http://andreasjohanssonheino.blogspot.com/

  Han har nyligen (2009) disputerat på avhandlingen
  ”Hur mycket mångfald tål demokratin?”
  http://andreasjohanssonheino.blogspot.com/2009/05/hur-mycket-mangfald-tal-demokratin.html

  Här i Tentakel:
  http://tentakel.vr.se/pressmeddelanden/pressmeddelanden/hurmycketmangfaldtaldemokratin.5.4a58c4bb12186995e958000832.html

  ”I Hur mycket mångfald tål demokratin? undersöker statsvetaren Andreas Johansson Heinö relationen mellan demokrati och kulturell mångfald. Historiskt har alla demokratier vuxit fram inom ramen för nationalstaten. Nationell homogenitet har därför ansetts vara en nödvändig förutsättning för demokrati. Idag återkommer dessa idéer, men inom ramen för en liberal kritik av mångkulturalismen.”

  ”Avhandlingen är en idékritisk analys av forskning och debatt om det mångkulturella samhället. Studien visar att det framförallt är tre demokratiproblem som förvärras i ett mångkulturellt samhälle: det blir svårare att dra en gräns mellan dem som inkluderas och exkluderas, det blir svårare att skapa en gemensam demokratisk värdegrund och det blir svårare att legitimera ett demokratiskt styrelseskick baserat på universella principer.”
  Osv.

 3. Arne H skriver:

  Intet nytt under solen, det här existerar med stora motsättningar mellan fattig och rik som är själva landets politik, därutav har vi ett vänster och högerblock.
  De värsta stridstupparna hör hemma hos extremvänstern med Lars Ohly i spetsen, förlåt, i kulliserna och styr det hela.

  Jag anser att vi måste avskaffa de politiska kloparna i riksdagen, för var finns deras kompetens?
  Nåväl svenska folket har aldrig efterfrågat någon politisk kompetens så vi lär få behålla kloparna i evinnerliga tider misstänker jag.

 4. Arne H skriver:

  Tanja, Anders Heinö har givetvis helt rätt, endast ett homogent folk kan forma något som vi kan anta som demokrati, men vi lever under en demokratur som muslimer känner sig nöjda och glada över med tanken på att de har regering och riksdags fulla stöd.
  Usch, och jag som har en helt annan syn på islamstyrda muslimer med deras politiska ideologi än vad våra styrande har, vilken förskräcklig människa jag är, men det får man leva med när man kommer med inkorrekta politiska sanningar som avlöjar.

 5. Tanja Bergkvist skriver:

  Såg just stt det varit debatt om denna avhandling om mångfald-demokrati i Filosofiska Rummet,
  klicka här: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programID=793 och se uppe till höger på en av de tre gröna (”Podradio/mp3”) och leta upp det program som gick 29 nov 2009 (just nu på första sidan längst ner). Kanske det funkar att klicka direkt på denna http://sverigesradio.se/topsy/ljudfil/2080916.mp3
  men för mig bara står den och snurrar…

 6. Tanja Bergkvist skriver:

  Arne, ha ha på tal om Ohly – 2006 smygrunkade han framför sin valstuga – är det så (v) lockar väljare? 😉

 7. Tanja Bergkvist skriver:

  Arne, men det börjar bli så mycket problem nu med allt så snart måste folk börja påtala vissa problem. Se Gudmundson och Erixon här tex:

  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/sveriges-unga-muslimer-maste-bryta-med-jude-och-boghatarna_4476681.svd

  http://erixon.com/blogg/2010/03/minoritet-mot-minoritet/

 8. Torbjörn skriver:

  Jag tror inte på moder Svea heller, inte som hon är i nuvarande skick. En gigantisk årlig invandring av bidragstagare och svartarbetare som kommer hit på falska grunder. Olagligt i sig, och än värre om man betänker att såväl blå som röda regeringar under årtionenden, medvetet medverkat till detta. Det finns faktiskt en lag om landsförräderi. En skola som varit på väg ned i soptunnan sedan 60-talet, som fostrar välutbildade välbehövda yrkesgrupper som socionomer och genusvetare. För att inte nämna diskrimineringsombudsmän(och kvinnor), samt allt fler psykologer, redo att hantera alla kränkta människor i vårt avlånga land.

  På nittiotalet sparade Sverige sig ur krisen, vilket är ett traditionellt recept. Att försöka spendera sig ur den fördröjer och förvärrar bara kollapsen.

  Mångkulturen är inte precis någon dans på rosor. Senast idag fick jag höra en kvinnlig kollega berätta, att en väninna till henne, som bor i en mångkulturell förort, berättat att hennes dotter nu färgat håret svart för att försöka undkomma att bli kallad ”blonda hora”, vilket hon blivit dagligen. Så det kan bli…

  Att det kommer bli någon form av våldsamheter när svångremmen måste dras åt, det får man räkna med. Det kommer att bli raskravaller också. Var så säker. Ta en dag ledigt, ni som bor i stordstadsregionerna. Ge er ut och se vad som händer, vad det är för människor som driver omkring på vår bekostnad.

  Visst är det så att demokratin förutsätter någorlunda konsensus angående värdegrund för samhället, samt en etniskt homogen befolkning. Vem var det som en gång sa att vi svenskar var lyckligt lottade…

 9. Arne H skriver:

  Tanja

  Jag tror att det finns en filosof inom oss med den rätts-patos som just vi svenskar har medfött i våra gener, hur det är med folk långt bort i stan, har jag inte någon uppfattning om.

  Jag har en delvis inläst psykolog-utbildning men också av lång livserfarenhet som smäller högre.

  I hela mitt liv har jag följt samhällets utveckling, hur människor fungerar o.s.v. och har förmodligen lärt känna de tre olika kvinnotyperna och dito manstyper.

  Med detta vill jag ha sagt att den strävan vi hade förr i världen att nå det civiliserade målet att skilja oss från djuren har tyvärr skett en tillbaka gång med och utan att peka ut generellt någon kategori av landsmän så ser man den yngre generationens brist på civiliserat tänkande och det straffar vårt samhälle och därmed ska vi inte ha någon större förhoppning om att lösa landets dekadans på parlamentarisk väg.

  Jag inser att vi kommer att få ett inbördeskrig som brukligt är i mångetniska länder som världshistorien kan vittne om.

 10. Per F skriver:

  Läs gärna den här bloggen Greve W,
  den berör ämnet du tar upp,
  med hyfsat tänkvärda perspektiv i
  direkt jämförelse med det mesta skulle jag tro:
  http://carlnorberg.wordpress.com/

  Den är dessutom helt ocensurerad och
  lär så förbli, så vitt jag vet.

 11. Lasse Henriksson skriver:

  Per F (fotsoldat i ”hemlig sold”)

  Och man kan även tillägga en liten konsumentupplysning
  om bloggen du rekommenderar (1:12).

  Intresset för att ta del av den torde avspeglas i antalet kommentarer – i princip har den samlade
  ”årskommentarskvoten” pendlat mellan 0- 0,2% per inlägg.

  Slutsats: Innehållet tilltalar enbart redan troende konspirationsextremister!

 12. Per F skriver:

  Hrmpf, tjaha, fast att du Lame H bör nog inte
  vara den som skall leka upplysare av något slag.
  Vad drar du för slutsatser av att
  Ian tar upp ämnet?

 13. Arne H skriver:

  Per F

  Vet du vem som skulle vara den perfekta upplysaren Per?
  Eller, du har förstås all de kunskap du behöver veta och då är jag den första att gratulera dig, men glöm nu inte att göra en genomgripande redovisning här, för att stärka ditt ego med konkreta bevis.

  Min livserfarenhet är till en stor hjälp givetvis, om jag får rätt i min slutsats att vi kan få ett inbördeskrig återstår att se, men sannolikheten är tyvärr stor att det blir så.

 14. Arne H skriver:

  Per F

  Ian är en klok människa som man inte slår på fingrarna i första taget och just det ämna han skrivit är han väl hemmastadd i och jag kan enbart dra slutsatsen att hans påstående är korrekt.

  Att jag själv svävar ut en aning i texten beror på att våra synsätt aldrig kan samstämma till hundra procent med någon annans, men mitt syfte är ett bevis på att mitt personliga synsätt är lite djupare för att klassas generellt, som att dra något över en kam.
  Jag glädjer mig åt varandras kritiska åsikter som utgår ifrån egna upplevda erfarenheter förhoppningsvis och det gäller även för dig och dina kommentarer Per.

  Jag tror att det är bättre att vara en smula överdriven än att vara smygande återhållsam, vilket kan tydas som att vara osäker och att inte våga stå för sina åsikter fullt ut.

  I sak ska vi komma med personliga åsikter i första hand, just för att visa på hur olika vi kan uppfatta samma sakfråga som faktiskt har att göra med vår egen värdemätare hur vi ser och upplever vår tillvaro.

 15. Per F skriver:

  Arne H

  Nej, jag vet inte hur den perfekta upplysaren
  ser ut, jag har nog inte ens lätt att
  beskriva kriterierna för en sådan.
  Varför ställer du frågan?

  Om du gläds åt den hjälp du har av din
  livserfarenhet så är det väl en bra sak
  antar jag.

  Eftersom dina inlägg riktar sig till mig
  så undrar jag varför du upplyser mig om
  Ians kvaliteér, jag har inte uttryckt något
  antagande om det.
  Min utgångspunkt för att föreslå bloggen
  är bloggvärdens visade intresse för ämnet.
  Samt det paralellt uppvisade ointresset.
  Dessa två kombinationer av gärningar
  gör mig nyfiken på varför de råder samtidigt.

  Men jag finner en paradox i att Ian tar upp
  ett ämne som fick bli orsaken till
  att densamme censurerade en
  gäst som återkopplade till just detta ämne?

  Och att sväva ut är väl nödvändigt för att
  göra ämnet till vad det visar sig vara
  för olika individer.
  Det anser då jag i alla fall.

  Sedan att en fjant som Lasse H skriver smörja
  och att jag nedlåter mig att besegras på
  idiotens nivå i brist på erfarenhet
  är en annan sak.
  Mot mitt bättre vetande så valde jag
  att replikera honom.
  Det är inget angrepp på dina inlägg, om du
  och LH inte är en och samma förstås.

  Perspektivrikedom ökar snabbast genom att
  lyssna till de perspektiv som andra
  skapade medans man själv skapade de man har.
  Vilket även du själv beskriver.

  Jag tror för övrigt att du delar min förhoppning om
  att inget inbördeskrig står för dörren.
  Och blir det trots allt på det viset så vore det
  väl ändå fan så onödigt att inte ha uttömt
  orsakerna till att det startar.

  Kom då ihåg att de officiellt uppgivna
  skälen till upptrappningen knappast går
  hand i hand med sanningen i detta.
  Även om det låter som om du förespått ”rätt”.

 16. Arne H skriver:

  Per F

  Vi går nog om varandra? Jag hittar en felsägning av dig, jag gläds åt den kritik vi ger varandra här för att vi senare kan rätta till det som är ett antagande och blir korrekt återgivet.

  Alla har vi olika synsätt och tycke och smak och det är tur det, tänk om vi sa samma saker gjorde samma saker och ingen kritik gives.

  Om jag känner svenska folket rätt så går allt till en viss gräns då hopplösheten infinner sig det är då luntan tänds för ett inbördeskrig och självklart önskar jag att detta aldrig kommer att ske.

  Jag satt med i en tankesmedja för många herrans år sedan och fann det mest otroliga påståenden, som för mig låg bortom vett och sans och därmed begärde jag mitt urträde ifrån detta sällskap.

  Redan då talades det om ett oundvikligt inbördeskrig om inte våra folkvalda väljer en annan sorts invandringspolitik.

  Undrar hur länge vi ska finna oss i, att i en del getton är vi svenskar inte välkomna” Har vi blivit ett ockuperat land? Ja på sätt och vis, så tycker många med mig att så är fallet.

 17. Per F skriver:

  Arne H

  Det är möjligt att vi sveper förbi varandra,
  jag har bara inte funnit vart.

  Men beträffande något anstående inbördeskrig
  och den handlingsbrist du upplever i detta
  så antager jag att få upplever sig i
  sanning som ockuperade.

 18. Arne H skriver:

  Per F

  Ockupationen är en geografisk fråga, alltså hur tättbefolkat ett område är av invandrare, i ett sådant sammanhang kan nog en svensk undra över om landet är ockuperat på sätt och vis.

 19. Per F skriver:

  Arne H

  Så du anser att den gemensamma synen på
  invandringen ger bäst resultat i att
  betrakta oss som ockuperade av utomstående?

  Den viktigaste summeringen eftersom den ligger
  närmast den sanning som anses råda.

 20. make my day skriver:

  jag undrar om såväl svavelsjö som gosseberga är att betrakta som ockuperade områden enligt de framstående kvasifilosoferna på denna blogg

 21. Arne H skriver:

  Per F

  Du nöter ut ordet ockuperad precis som om de vore att avgörande för vårt tillstånd i samhället som inte fungerar längre så att alla kan känna en glädje av tillhörighet i spontan gemenskap.

  Jag vet inte vad du har för syn på samhället om du är likgiltig eller försvarar det i dess nuvarande form?

  Jag kan bara säga en sanning som allmängiltig och det är vi och dem, något som alltid kommer att gälla så länge vårt land förblir en mångkultur med människor som grupperar sig allt efter nationalitet och frågan blir naturlig vilken grupp tillhör du Per?

 22. Per F skriver:

  Arne H

  Nöter ut det? Jahapp, skälet är följande.

  ”Ett område är ockuperat när det faktiskt
  befinner sig under den fientliga krigsmaktens
  välde och administration.”

  Detta är en begreppsförklaring på NE och
  jag delar uppfattningen om att begreppets
  innebörd är den ovanstående.

  Ett krigiskt tillstånd alltså.
  Glädje och spontan gemenskap
  tillhör fredens tillstånd.
  Sällan av dem som befinner sig i krig.
  Men det gör alltså du.
  Jag ser inte likgiltigt på
  att människor som lever i samma nation
  anser sig leva i ett krigstillstånd.

  Jag ville bara ha klart för mig att du på
  fullt allvar ser dig så som du uttrycker dig.
  Därav ”ordutnötningen”.

  Beträffande min syn på samhället så försvarar
  jag varken dess nuvarande tillstånd eller
  står likgiltigt betraktande inför detta.

  De ockupanter jag räds är dem som
  ockuperat samhällsavgörande instrument
  för egen vinnings skull.
  De har egna domäner som är svårare att
  återta än alby och tensta.

  Och när det kommer till sanningar så
  kan man bara uttrycka sin egen och man
  avgör aldrig själv om den är giltig för andra,
  alltså allmängiltig.
  Summan av våra sanningar blir vår verklighet.
  Inget annat.

  Vilken grupp jag tillhör beror på vilket
  sammanhang detta beskrivs inom.
  Det är motstridigt beskrivet att ha mångkultur
  i grupperingar av samma härkomst.
  Grupperingarna har ju bara sina egna kulturer
  och blandas dem inte upp med andra,
  hur fasen kan det då existera något
  mångkulturellt inom dem?

 23. Per F skriver:

  Den invandring som sker, formateras och
  hänvisas att bli ghetton och områden
  avskiljda från det övriga samhället
  är direkt kontraproduktivt till integrering.

  Varför? Kan det vara något annat än
  medvetet uppsåt?
  Det tror inte jag av den anledningen
  att det är så uppenbart till sin natur.

  Vårt samhälles främsta fiender finns inom
  de politiska leden.

 24. Per F skriver:

  Så att hålla på å tjafsa om Islam som
  ett superproblem för svenskar lär några
  politiker gotta sig ordentligt åt.
  Fåren bräker som de önskar och om vad de
  önskar att fåren skall bräka om.

 25. make my day skriver:

  per f

  och vilken s k världsordning förespråkar du . . . . .

  likadan som din husbonde?

 26. Allemand skriver:

  make my day,
  Jag undrar om det inte är husbonden själv. Så mycket, så irrelevant kan bara CN skriva.

 27. Arne H skriver:

  Per F

  Om jag tolkar dina rader rätt så är du inte vän med etablissemanget som kör över folket och det är precis samma synsätt jag har.
  När det gäller din förklaring om ockupation så finns det områden i landet som svartskallarna ser som sitt område och vill att det ska inte finnas svenskar där? Detta är ockupation på sätt och vis!
  När du inte tydligen förstår faran med Islam så får du bakläxa eller så förklarar du dig otydligt.
  Din senaste supporter make my day har tydligen inte några högre tankar om dig, vilket jag ser som orättvist mot din person.
  Make my day kanske lider brist på saklig kunskap? men det ska inte göra honom nedlåtande mot någon, han får göra sig till en bättre skribent och hänga med och försöka besvara inlägg och kommentarer med stil och finess” så får vi det lättare att skriva vår hjärtats mening som yttrandefriheten är till för och som vi ska kämpa för att få behålla.
  Personlig hyllar jag civil olydnad men man bör inte vara plump för det, det är bara att skriva ned de förbjudna saninngarna som politikerna hatar att läsa som stör deras image.

 28. make my day skriver:

  håller med dig allemand
  dylik mumbo jumbo får man leta efter annorstädes

  men det kan också vara så att husbonden indoktrinerat
  en vilsekommen uppenbarelse som per f att slaviskt följa hans teser och ordbajseri

 29. Eric skriver:

  I ett företag som min pappa hade fick de anställda köpa aktier. Och fick en del aktier istället för ”bonus”/cash. Det innebar att de var med och tog en ekonomisk, verklig, risk. Det innebar likaledes att de hade verkligt incitament att företaget utvecklades väl på sikt. Inte endast ett intresse av att prestera ett gott resultat till nästa kvartal.

  Upplägget var att aktierna kunde säljas först efter X antal år. På så vis skapas långsiktighet. Vilket är bra för samtliga ägare. Själv har jag aldrig förstått varför ägarna vill kasta ut pengar till höger och vänster för att de anställda lyckas prestera ett gott resultat på kort sikt. Det finns många sätt att kortsiktigt justera resultat upp eller ner. Den långsiktiga utvecklingen kräver dock verkligt värdeskapande. Tittar man på en rad fina bolag på sthlm börsen som utvecklats väl så har
  tjänstemännen inga optioner eller bonus men egna aktier. Vågar man antyda att bonuskulturen finns där starka ägare saknas?

 30. Per F skriver:

  Arne H.

  Varför jag inte räds islam där jag bor beror
  på att jag inte känner några muslimer, några
  som upplevt hot eller blivit utsatt för våld
  pga av att förövaren varit muslim och
  handlat enligt sin övertygelse.

  Jag ogillar religion i allmänhet och i synnerhet
  om den manar frälsta till andra handlingar än
  rent kärleksfulla sådana.
  Så jag ser med skepsis på alla religiösa
  värvningar främst eftersom ingen av
  dessa enbart förespråkar godhet.
  Svenska kyrkan, vad har de under sina tak,
  ca 3% av befolkningen eller så?
  Islam? Noll komma vad?

  Religion är gammeldags politik där
  beskrivningen numera ersatts med nya
  och rubriken heter demokratier,
  budskapen däremot
  söker samma konsekvenser.

  Börjar vi betrakta oss som ockuperade blir
  följderna av detta synsätt ovillkorligen
  att ta strid med ockupanterna.

  Är det rimligt att vi skall börja betrakta
  dessa som verkliga ockupanter?

  Först tillåter vi våra politiker
  att släppa in människor innanför gränsen.
  (Vi muttrar lite med handen i fickan..)

  För att sedan under förespeglingen av välvilja
  lova dem möjligheter som inte existerar.
  (Vi fortsätter att muttra lite, med handen
  knuten i fickan.)

  De organiseras av våra politiker i
  samhällen avskiljda från samhället i övrigt
  Samma politiker påstår att detta
  integrerar dem.

  Vi muttrar lite och det mest konstruktiva
  som kommer ur detta skall då vara att
  vi anser oss vara angripna????

  Så vi skall fortsätta rösta, låtsas tro
  på spektaklet som föreställer demokrati,
  passivt acceptera det flata medieflödet.
  Vi tillåter oss att lita till börsrally,
  samhällsekonomiska beskrivningar som ingen
  har rimlig chans att förstå, politiker som
  måste beskriva sina gärningar för ingen ser dem.
  Vi accepterar att de gör vadhelst de önskar,
  bryter sina löften eller gör sig omöjliga
  att åtala eller avsätta.
  Mn där vi först måste visa oss handlingskraftiga
  på riktigt det blir när tensta skall återtas???
  Så allt är frid och fröjd sen?

  Nog finns det förbjudna sanningar men att
  denna hotbild du vill beskriva,
  skulle vara en av dem betvivlar jag.

  Det stod också något om Islam där du
  sa att jag skulle läsa på för att förstå
  hur farligt det är.
  Du har läst det, det måste bli min utgångspunkt.
  Därför frågar jag dig om du tänkt på
  vem och varför någon vill att du skall se
  detta som vår främsta hotbild?
  På vilket sätt har du personligen attackerats
  eller utsatts för gärningar i Islams namn?

  Och nej, make my day som det heter idag,
  deedee sharp en annan har inga högre
  tankar om mig, inläggen under dessa nic har
  inte uppvisat några särskilda tankar alls.

  Arne H, jag anseratt om vi ser invandrarna som
  ockupanter och strider så, då blir fel
  människor angripna.

 31. Arne H skriver:

  Per F

  Allmänpolitiskt verkar du påläst, men föga om roten till det onda i samhället, (det är tur att du inte försvarar sådant du inte känner till och undrar istället).
  Har du läst Koranen? Har du fått det omvittnat av flyktingar som tvingats fly från muslimska förföljare i deras hemländer och det har du inte sa du.
  Visste du att det finns 32 lokaler och moskèer i Sverige? Visste du att Islamisterna tvingar muslimerna till islamsk underkastelse i Sverige, visste du att Islam i Sverige krävt att få införa Sharilagar för muslimerna i Sverige.
  Visste du att det är en myt att muslimerna inte dricker sprit. Visste du att muslimska ungdomsgäng har rätt i att gruppvåldta svenska flickor för att vi inte har bordeller i Sverige? Så här kan jag skriva en stund till, men det räcker säkert för dig att få tänka över en stund, att ska vi verkligen tillåta muslimer i landet?

 32. make my day skriver:

  nu fattas bara att under-björken-sovaren-Josef loggar in så är trion fulländad

  sveriges framtidshopp blir då trojkan
  per f – arne h – josef (jerry catsmile)

  beware of the children

 33. Arne H skriver:

  make my day

  Jag vet inte om du tillhör kommunistgänget AFA, men tankarna far åt det hållet när man läser vad du har för åsikter.
  Självklart ska du stå på dig och skriva ned i detalj vad som stör dig så att man kan bemöta dig på ett värdigt sätt, det duger inte med ditt trams m.a.o.

 34. Arne H skriver:

  Per F

  Jag försökte hitta en debattsida som innehöll säkerligen minst 500 kommentarer gällande muslimer och Islam, men tyvärr allt hade blivit raderat utan att någon orsak har nämnts varför?
  Men du får hålla till godo med det här jag hittade för att SVD är inblandat.
  http://kentekeroth.se/2010/01/18/islam-erkanns-som-ett-hot-mot-rattsstaten/

 35. Per F skriver:

  Arne H

  Min avsikt är inte nu att reta dej, även
  om det förhastat kan se ut så.

  Nej, har inte läst Koranen.
  Har du? Bör vi?
  Det enda jag hört om den är att den i sin
  beskrivning liknar bibeln.

  Dessa 32 lokaler, är det förtäckta
  taktiskt placerade fästningar?
  Sju landskap av Sveriges 25 har alltså
  fler än en lokal per region.
  Det finns 349 ledamöter i Sveries Riksdag
  som under immunitet skor sig själva.

  Tvingar islamisterna muslimer att
  underkasta sig islam?
  Den som bekänner sig till
  Islam kallas muslim.
  Varför jag frälse varandra och vad är
  det du värnar i detta?

  Du menar förstås att ett antal muslimer och
  inte Islam önskat sharialagar här.
  Jaha, det är inte så märkligt.
  Om detta önskemål däremot uppfylls av
  våra politiker, då skulle det vara märkligt.

  Ops då!
  Muslimer dricker visst sprit alltså.
  Oss lär dom knappast slå på fingrarna,
  är det något vi kan så är det att
  impregnera oss ordentligt.
  Alllvarligt, och?

  Påstår du att svensk lagstiftning
  medger muslimer att våldföra sig
  på svenska quinnor?

  Vart har du gjort dig påläst i detta, av
  vilka och varför?

  Jag vet ärligt inte hur jag skall bemöta
  eller finna vägen till ett rimligt resonemang.
  Då jag anser att de påståenden du lägger fram
  för att upplysa mig glappar både här och där.

 36. Per F skriver:

  På aftonbladets E24 kan man läsa
  att Storbrittanien nu har det verkligt stora
  ekonomiska problemen.
  Var har jag nu hört det förut?
  Äsch, det är säkert lika osant nu som då..

 37. Arne H skriver:

  Per f

  Islam är en politisk ideologi som vill tvinga varenda muslim att bli bokstavstrogna.
  Koranen kunde självaste Hitler ha författat sådana grymheter står i den, alltså mycket ur denna bok är fruktavärt babariskt och liknar nazism, man kan undra över om inte Hitler hade tagit mycket av Koranen och skrivit ned i Main Kampf eller efter Maos lilla röda, likheterna är slående i dessa tre böcker.
  Synd att du missade vad som sändes ifrån en moskè i Liverpol av Axsess TV hur Islam har sina planer på att erövra Europa och göra det till en muslimsk kontinent. Lybiens Kaddafi är helt övertygad om att Europa ska bli muslimskt inom tjugo år.
  I höstens val kan du vara övertygad om att ett flertal muslimer står på valbar lista när det gäller de sittande riksdagspartierna. Pekul och Nagul är ju två muslimer och fler lär det bli i riksdagen.

 38. Arne H skriver:

  Per F

  Mera läsning kan du finna om du söker på google och skriver Sharialagarna eller Islam

 39. Per F skriver:

  Islam är en religion liksom andra
  religioner och används som verktyg för att
  nå maktutövande.

  Hittills har man funnit att uppskrämda individer
  är lättare att få till underkastelse.
  Nationskriser, misär, krigshot och depressioner
  brukar inte sällan vara det samhällstillstånd
  där makten snabbast finner sin sökta position.

  I fredsländer med överskott, vårt land t.e.x
  går man tillväga på ett mera subtilt och komplext
  tillvägagångssätt.
  Men med samma sorts fundament i botten.
  Det gäller fortfarande att förmedla formen av
  osäkerhet som skapar orostillståndet i
  de grupper man tänkt som undersåtar.

  Ett sätt är att under helt andra förespeglingar
  släppa in människor från mellanöstern
  och låta detta gå lite vind för våg.
  Vipps, så får man givetvis en grupp av den
  ursprungliga befolkningen att motsätta sig detta.

  Så har man vad som egentligen eftersöktes,
  alltså motsättningar vilket skapar splittring.
  Splittring av den ursprungliga gruppen
  gör att den lättare håvas in i
  nätet av underkastelse.

  Har statsmakten kontroll över den grupp man
  släppte lös för att först skapa splittring?
  Ja, det har man om man styr deras tillgångar
  och det gör ju staten, oomtvistligt.

  Styr man det mediala utbudet och därmed budskapen?
  Ja, det gör man ju, om det torde få tvista om på denna blogg iaf.
  Dåså, då styr man mängden information som i allra högsta grad påverkar motståndets omfattning.

  Att man sedan tidigare ganska precis
  känner till hur många nya individer det krävs
  för att reta upp en beräknad mängd befintliga
  får betraktas som min vildaste gissning.

  Därmed äger man alla fiskar i sjön,
  vare sig fiskarna själva vet eller vill det.
  Undrar om en fisk vet när eller om
  den sitter i ett nät?

  Vet du?

 40. Arne H skriver:

  Per F

  ISLAM ÄR EN POLITISK IDEOLOGI!!!!!!

 41. Per F skriver:

  islam (arabiska islām ‘underkastelse’, ‘kapitulation’, ‘överlämnande’), benämning på den r e l i g i o n som räknar Muhammed som profet och Koranen som helig skrift. Av samma rot kommer ordet muslim (‘en som underkastar sig’). I Koranen har islām framför allt betydelsen ‘underkastelse under Gud”

  Källa: NE

  Du sa att jag skulle googla, eftersom wikin
  inte är tillräckligt tillförlitlig alla
  ggr så gick jag in på Nationalencyklopedin.

 42. Per F skriver:

  Arne H

  I och för sig så litar jag inte ens på
  NE alla gånger och visst propageras
  Islam som det idealiska rättesnöret.
  Av politiker som kallar sig mullor.

  Men om du ville ha det utrett hurvida
  jag upplever detta som ett hot mot
  vårt samhälle så är svaret NEJ.

 43. Per F skriver:

  Av rubrikens undertext att döma så verkar det
  inte alls som om eurons införande är
  något alls att stå efter.
  Någonsin framöver. Häpp?

 44. Arne H skriver:

  Per F

  Ja,du det känns väl bra för dig tydligen att du inte ser faran med de 700 muslimer vi har i landet och ifrån deras ledare uttalat att de vill ha Sharialagar (Koranen) införd i Svea rikes lagbok, räcker inte det som en varning vad det bottnar i varför muslimerna är i vårt land?
  Men det är tur att det finns en motståndsrörelse i landet som gör allt för att varna svenska folket vad som är på gång.
  Det finns en utredning som är gjord om hur lång tid det kommer att ta i England för att bli ett muslimskt land och där även Sverige är inräknat under samma hot de närmaste 20 åren.
  Dessa uppgifter är bl.a baserat på vilka som har regeringsmakten i respektive land och i båda länderna finns det nyliberala fundamentet tack vare höger-regim i respektive land..
  Har vi en halvsvensk till statsminister så kan allt hända i Sverige som man kan tycka vara omöjligt, men tyvärr en icke renodlad svensk som ska vara vårt överhuvud räcker för att, person i fråga kan hitta på vad som helst och det har han redan gjort t.ex ökat på massinvandringen m.m och inte minst att han frotterat sig med Islam i Sverige och tar största hänsyn till deras vilja.
  Vem upptäckte varningstecknen på 70 talet att Sverige kanske skulle bli ett mångkulturellt land?
  Eller vem förstod inför EU valet att EU är en diktatorisk sammanslutning för maktgalna människor?

 45. Arne H skriver:

  700 tusen muslimer

 46. soli01 skriver:

  Visst kan Muammer al-Khaddafi få rätt när han säger att Europa kommer bli muslimskt inom ca tjugo år. Varför skulle detta vara så fel och det är väl ändå inget som vi här i väster-landet önskar oss. Att vi ska vara observanta på sådana uttalanden kan inte vara helt fel och då är det aldrig för tidigt att möta ”Olle i grind”.
  Att det finns människor som inte uppfattar sådana ”hot”, synes märkligt.

 47. Per F skriver:

  Khadaffi? Brukar den snubben förutspå med precision?
  I så fall borde det följdaktigen vara lönsamt att lyssna till flera av dennes förutsägelser..?

  Beträffande antalet muslimer i Sverige
  så varierar resultaten kraftigt.
  Vilken uppgiftskälla anses vara
  den tillförlitligaste?

  Och det är fortfarande inget konstigt med
  att det inom dessa led önskas lagstifning
  som följer deras värderingar.
  Det vore dock jävligt konstigt och smått
  otroligt att en sådan önskan tillgodoses.

 48. Per F skriver:

  Sannolikheten att majoriteten britter, fransmän
  eller ens svenskar för den delen röstar fram
  ett muslimskt regeringsparti ter sig liten.

 49. mrmhalland01 skriver:

  Det är inte religioner vi ska slåss mot, det är fanatiskt religiösa människor inom alla religioner.
  I synnerhet de som har makten att påverka människors liv och vardag.

 50. soli01 skriver:

  mrmhallan01 – religioner som inte passar in i vårt samhälle är väl inget att eftersträva. Klart som ”ett korvspad” att de vill införa så mycket de kan i dagens läge. Att den religion vi har här skulle utgöra något hot mot samhället på längre sikt , ser jag inte. Här tillämpas , som bekant, inte allt fullt ut när det gäller bibeln t ex.

  Jag har inte sagt att Khadaffis uttalande har full täckning, men det visar i alla fall vad de har i sina tankar!
  Vi ska alltså bara låta det rulla på och hoppas på det bästa. 🙂

 51. Arne H skriver:

  USA har lierat sig med mellanösterns muslimer och orsaken är att dessa länder vill ha teknologisk hjälp och gengäld ska USA garanteras olja. Dessutom ska muslimerna få fri lejd in i Europa.
  Det här talar för att de ca 16 miljoner muslimer som härjar i Europa kan bli en maktfaktor att räkna med och varför skulle Sverige bli undantaget.
  Glöm inte att USA FN och EU ska se till att muslimska lkänder ska bli demokratiska och det är därför vår regering och riksdag stryker muslimerna medhårs.
  Enligt OECD är största motståndet mot muslimer, äger rum i Sverige! Vi kanske inte är så dumma som omvärlden vill klassa oss till.

 52. mrmhalland01 skriver:

  Det finns massor av människor från muslimska länder som läser koranen lika ofta som jag läser bibeln. D.v.s aldrig.
  De har ofta flytt från sitt land just för att deras samhälle inte accepterar människor som inte är ”bokstavs-trogna”.

  Jag känner en man från Syrien (kurd) som i sin ungdom tillsammans med sin pappa kämpade för mänskliga rättigheter.

  Vid 17-års ålder blev han gripen och torterad.

  Idag visar han aldrig sin rygg…på stranden har han alltid T-shirt.

  Ska han bli bespottad när han vid första tillfälle flydde sina plågoandar och så småningom hittade till Skandinavien (först Danmark, sedan förde kärleken honom till Sverige, OBS ! Svensk tjej) ?

  Idag försörjer han sin familj genom diverse arbeten på pizzerior och annat, men accepterar endast vita arbeten.

  Han bor med sin familj i ett litet idylliskt samhälle där han möjligen hittar någon enstaka som talar hans modersmål.

  – Han ska inte behöva höra ”Åk hem!” av Svenskar som av princip ”hatar” människor från muslimska länder.

  – Han ska hyllas för att han bidrar till vår välfärd genom att varje månad betala skatt i vårt land !

  – Han ska ha en högre status i vårt samhälle än alla Svenskar som tycker att de inte får det jobb de har utbildning för och därför lever av allas, även hans, skatteinbetalningar.

  – Han är i botten historiker, men, naturligtvis får han inget jobb som sådan utan tar det som erbjuds, oftast med väldigt dåliga avtal, eftersom det ska vara vitt.

 53. Arne H skriver:

  Om man tycker om en invandrare som sköter sig och betalar skatt och har det som en förevändning att försvara muslimerna generellt, bör nog ta reda på de faktiska totala omständigheterna med muslimer i vårt land, först då kan man ta diskussionen om muslimers vara eller inte vara.

 54. Allemand skriver:

  mrmhalland01,

  Om du flytt ifrån ditt land till ett annat land tror du då att du skulle få ett kvalificerat välbetalt jobb i ditt nya land utan vidare?

  Jag antar att du återigen spelar på falska strängar, ingen tvingar någon att åka hem, inte ens de värsta AFA ligisterna.

  De du skall skälla på är de sju systrarna som bidragit till att landet översvämmas av arbetslösa bidragstagande parasiter. Att de sedan drabbar din vän är beklagligt men innan detta klarats upp så kommer han förmodligen drabbas fler gånger just p.g.a de tidigare nämnda.

 55. Arne H skriver:

  Allemand

  Att känna några invandrare är inte detsamma som att tro att alla är lika bra. Mrmhallando tillhör förmodligen den indoktrinerade sorten av PK propaganda likt många med honom som är invandrarkramare.
  Jag känner kristna libaneser som jobbar och gör rätt för sig, de har flytt ifrån muslimska land där de kristna blir förföljda, han vet att berätta hur det muslimska samhället fungerar och just därför tar jag avstånd ifrån alla som kallar sig muslimer goda eller onda spelar inte någon roll, dårskapet har de jämnensamt med sin dyrkan av Muhammed.

 56. soli01 skriver:

  Det finns många invandrare som bidrager till vår välfärd det får vi aldrig glömma. Nu har det under senare tid vällt in folk och ensam-kommande ”barn” som smugglas in i landet. Allt detta bidrager till att vi måste försöka – i varje fall – begränsa denna människohandel. I övrigt bör vi skärpa upp PUT och att det inte ska gå ljuga för våra myndigheter hur mycket som helst. En uppstramning är nödvändig och det brådskar!
  En kontrollerad invandring är det väl inget att rädas – det har fungerat förut. Det är de sista 20 åren som det hela började och har accelererat.
  Vi ska inte vara något världssamvete för det har vi inte råd med i längden!

  , som alla vet.

 57. Torbjörn skriver:

  Soli:

  Hur mycket ska det gå att ljuga för myndigheterna med din uppskärpning då? 🙂
  Skämt åsido. Alliansen kunde väl införa en slags tredje gången gilt. Vid tredje påkomna lögnen blir man utvisad, och får passera en passkontroll vid utvisningsresan där det står en skylt ovan med texten ”Lögnare” på 120 språk.
  Migrationsverket kan också upplysa om detta i intervjurummen genom att ha plakat på väggarna, samt att tolkarna informerar de asylsökande, att man får ljuga maximalt 2ggr. Programmet ”Anslagstavlan” kan ta upp det på TV också.

  Jag undrar dock, invandringen som helhet…
  Det finns visst en siffra från Jan Ekberg vid Växjö universitet, att invandringen kostar 40-60 miljarder kr om året. Det finns andra som räknat på saken och menar, att tar man med alla faktorer, så kommer man lätt upp i det dubbla eller mer. Det låter mer som att invandringen urholkar välfärden och ökar skattetrycket.

 58. mrmhalland01 skriver:

  Mitt inlägg var mer en fråga; är det islam eller personer från islamska länder vi ska akta oss för ?
  För mig är detta en väsentlig skillnad.

  Är det det gamla ”Bevara Sverige Svenskt” som är det viktiga eller är det att vi ska hjälpa ”lagom många” människor som är viktigt ?

  Jag känner många människor födda på 30- och tidiga 40-talet som har en fullständig oförmåga att känna empati med människor i nöd från andra kulturer.

  Dessvärre har jag också sett dessa människor i positioner som såväl företagsledare som åklagare.
  Många gånger har jag förfasats över deras oförmåga att se en individ framför en folkgrupp.

  Jag har dock haft förmånen att få träffa en gammal släkting som i egenskap av företagsledare personligen åkte till länder i östra Europa och tog med sig ett antal familjer som ville till Sverige för att arbeta. Hon gav dem arbete och såg till att de fick ordentliga bostäder.
  Inga bidrag där inte.

  HON var född på 1910-talet.

 59. Per F skriver:

  Arne H

  Trots att du raskt frågade mig efter redovisad bevisning har du på intet sätt styrkt ett
  enda av dina egna uppfattningsunderlag.
  Inte en enda händelse där du personligen
  är inblandad eller drabbad som ockuperad,
  antastad,snedfördelad, hotad eller dyl.

  Jag gjorde som du sa om att googla lite,
  jag fann t.e.x uppgifter om mellan
  100 tusen och 350 tusen.
  Du har angivit 700 tusen.

  mrmhalland beskrivs som indoktrinerad
  för att denne inte förutsatte att
  varje en av dessa är ett uppenbart hot.

  Du skriver att bara för att en å annan
  musse kan vara i bättre dager så är det
  minsann inga som helst skäl att
  ta hela gruppen för detsamma.
  Det omvända gäller ju i samma utsträckning,
  fattar du inte självklarheterna
  i det förhållandet?

  Om du nu förutsätter att dina uppgifter
  stämmer med verkligheten borde det vara
  på plats med källhänvisning.

  Det borde du kräva inte minst av dig själv
  och det borde du utgå ifrån överhuvudtaget.
  I synnerhet om du ska ut på korståg
  och rensa i grupperingar av din egen art.

  Du kan ju själv råka att hamna i en grupp som
  andra vill förinta..

  Kom nu detta ihåg, ytterst få individer
  representerar i verkligheten den
  medieschablon av invandrarvänliga
  fred-på-jorden-åt-alla-med-medborgarlön-
  så-löser-sig-allt- typen.

  Det är meningslöst att tjafsa emot som
  om någon vanligtvis skulle representera detta.
  Dessa dina motståndare existerar i princip inte.

  Vad blir det av dig då? En Don Quijote?

  Jag upplever att din ilska är lika befogad
  som om du vore arg över att inte
  finna fälgkorset när hela bilen är stulen.

  Det är sorligt att se dig så upprörd
  över att du möter visst motstånd till
  att man inte i allmänhet så lättvindigt
  lapar i sig information som manar till
  ofredsgärningar.

  Har du läst Koranen förresten, inte
  för att det är den enda fråga
  som står obesvarad.
  Men, du uttrycker dig veta vad som står i den
  så därför gör det mig nyfiken.

 60. Arne H skriver:

  Per F

  Det är inte lönt att ha något resonermang med dig, för du kräver bevis men hamnar på PK sidor och där hittar du aldrig någon sanning.
  Du får lita på mina ord eller låta bli, så enkelt är det.

 61. Arne H skriver:

  Per F och din polare mrmhalland

  Mona Sahlin har ett budskap till er.

 62. Per F skriver:

  Hänvisa dit sanningen finns då..?

 63. Per F skriver:

  Jag har nog färre sympatier med henne än du själv.

 64. Per F skriver:

  Eller rättare sagt, du HAR större
  sympati för Mona än jag, helt
  otvivelaktigt eftersom du själv
  beskrivit det så.

 65. Per F skriver:

  I ungefär fem år har jag till och från
  läst och debatterat olika frekvent på
  olika debattforum och liknande.

  Jag har aldrig stött på så uttalat
  stridlystna individer som du Arne H.

  Vad har du varit ut för?

 66. Per F skriver:

  För en rad inlägg sedan skrev du att det
  var tur att jag undrade om det jag
  inte kände till istället för att
  försvara det.

  Jag har inga som helst ambitioner att
  anfalla det heller
  och det borde ingen göra..

 67. Lasse Henriksson skriver:

  Arne H och Per F samtalar ihärdigt på denna blogg. Vilket torde väcka intresse och entusiasm endast hos dessa två berörda parter.

  Två slår den tredje när det gäller interfolierad
  pekoralism av gärdsgårdsklass!

 68. Allemand skriver:

  Lasse,
  Det kallas sabotage i verkliga livet.

 69. Kachina skriver:

  ”Mitt inlägg var mer en fråga; är det islam eller personer från islamska länder vi ska akta oss för ?
  För mig är detta en väsentlig skillnad.”

  Jag håller med. Det är en väsentlig skillnad.

 70. Kachina skriver:

  ”….interfolierad pekoralism av gärdsgårdsklass!”

  Lasse Henriksson personifierad.

 71. Arne H skriver:

  Kachina

  Du undrar om vi ska vara rädda för Islamister här eller islam som politisk ideologi.
  Både ock givetvis!

  Lasse Henriksson som amatörfilosof med sjuk humor, inte så dumt egentligen för att dölja sin okunskap.

 72. Arne H skriver:

  Per F

  Vi har ett ödesval i år som syftar på om vi röstar på folkets motståndare i riksdagen så har vi fyra år framför oss som kan spoliera alla chanser att normalisera vårt land.

  Har vi 7 riksdagspartier som stöttar Islam i Sverige och fler moskèer ska byggas och importen av muslimer ska ökas på m.m.
  Så är sannolikheten att vi får Sharialagar i Sverige.

  Sedan får vi räkna med att massinvandringen ökar ytterligare inder den närmaste fyraårsperioiden ifrån mellanöstern och Afrika, vilket inte gagnar svenska folkets framtid att få leva i ett fredat land.

  Målet för Sverige måste vara att avskaffa mångkulturen och som bekant är 24% för en fortsatt massinvandring och 52% emot bland oss svenskar, invandrare inte inräknade i denna undersökning.

  Om jag är stridbar är naturligt för jag accepterar inte att vårt land blir alltmer dekadant för varje år som går och huvudfrågan är ”VEM ÄR DET SOM TAR ANSVAR FÖR VÅRT LAND” inte invandrarna i alla fall! Inte heller politikerna de jobbar i egen sak och är inte landet folkvalda representanter! som var menat ifrån begynnelsen.

 73. Torbjörn skriver:

  Påtvingandet av det mångkulturella samhället är ett brott mot folkmordskonventionen. Jag tycker därför att vi med rätta ska se vårt land som ockuperat.

  Ingen regering i Sverige eller europa har mandat att bedriva den politik som de sysslar med. De är helt enkelt olagliga.

  http://www.preventgenocide.org/law/convention/text.htm

  Utdrag ur texten:

  Article II: In the present Convention, genocide means any of the following acts committed with intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious group, as such:

  ”Deliberately inflicting on the group conditions of life calculated to bring about its physical destruction in whole or in part.”

 74. Torbjörn skriver:

  Vi svenskar finns ju som bekant bara som etnisk grupp när det gäller att påvisa hur rasistiska vi är.

  Jag tror att den äldre generationen svenskar, de som är födda på 30-40-talet, varav många är motståndare till invandring har en anledning att vara det. Själv ser jag den generationen som förnuftig i det stora hela. Den generationen är inte uppväxta med MTV och chipspåsar. Inte heller att man kan flippa ur totalt och sedan ses som offer.
  De flesta ur den generationen har haft det knapert under uppväxten och fått lära sig att vara sparsamma. Undra på att de känner sig malplacerade i vårt tidevarv. Det öses pengar på fullständigt vansinne från samhället. Man häpnar idag, när man ser ungdomar som INTE har fötterna på sätet, när de reser med allmänna kommunikationer. Saken är ju den att vi egentligen inte har råd med den nuvarande politiken. Vi lånar pengar både offentligt och privat för att bekosta den s.k. välfärden samt en obegriplig konsumtion, som innefattar allt från invandringen till att ungdomar skickar 1000 sms per månad till polarna.

 75. Arne H skriver:

  Torbjörn

  Man får tacka för dina förnuftiga ordalag och jag får väl nämna att jag tillhör de unga arga trots mina 71 år och jag kan försäkra alla om att jag har ett superminne från ett annat Sverige på gott och ont som fick oss att känna oss som världens bästa folkslag.
  Detta berodde på att hela befolkningen var införstådd med att leva efter svenska aspekter och var inte så mycket påverkad av det skit som hände i omvärlden som gjorde att vi alla hade en framtidstro som också blev belönad av omvärlden för att Sverige i början av åttiotalet var det mest civiliserade landet i världen!
  Nu kanske PK folket förstår min protest mot den ockupation av kleti och pleti som hart när våldgästar vårt land (den ökande kriminaliteten) som gjort vårt land till avskrädeshög med vilsna människor som irrar omkring, alltså all form av trygghet är som bortblåst!
  Läs det här för att bilda er en uppfattning om hur sossarna skötte om Sverige för bara 40 år sedan, alltså före Mona Sahlins tid.
  http://www.vitbok.se/10/a.html

 76. Per F skriver:

  Och jag som så ofta beklagat arabernas inskränkta
  problemorienterade syn på sin omgivning.
  Där militanta metoder anses vara den enda
  lösningen de förmår att välja.

  Så kommer några av dem hit och genom sin
  existens visar hur illa det är ställt
  med världens mest självgoda civilisation.

 77. Per F skriver:

  Det ser allt annat än hoppfullt ut emellanåt.

 78. soli01 skriver:

  Tillhör 30-talet och instämmer i vad här Torbjörn skriver. Det var egentligen ganska hårda tider och detta med bidrag t ex var inget för oss. Vi hankade oss fram på lite och nästan ingenting. 🙂
  När vi träffades var det – vad jag kan minnas – bara etniska svenska ungdomar som träffades ute på byn om helgerna – fanns inga invandrare. Vi hade inte så mycket konstigheter för oss utan ibland kanske någon dristade sig till att stjäla någon rova! Det ordnades ibland dans på logen och själv tillhörde jag de som svarade oftast för musiken. Fotbollen inte att förglömma – oftast i hagen bland kor och getter:-)
  Det gick verkligen lugnt till och det var en tid som aldrig numera är aktuell för våra ungdomar med den stress som nu florerar.
  Att detta förhållande skulle tillhöra någon sorts självgod civilisation är svårt att förstå.

 79. Per F skriver:

  soli01.

  Den smått narcisstiska inställningen att Sverige
  e g e n t l i g e n är en norm för resterande
  världen att beakta och sträva efter,
  är det inte självgodhet?

  Visst tillhör vi detta i någon mån,
  även om man personligen
  inte alls representerar detta.
  Vi tillhör ju, vare sig vi vill eller inte
  även dem som representerar något helt
  annat inom samma grupp.

  Och saker och ting har sin egen takt,
  om det förlöper raskt eller långsamt
  är en uppfattning i jämförelse.

  Den allt vanligare upplevda stressen beror
  på att människan fortsätter att förvägra
  sig självkännedom.
  Parallellt med att dagsinsatsens krav
  för att tillgodose sina basala behov
  har minskat.
  Man har helt enkelt mera tid
  att ägna sig själv,
  utan att vet vad man skall göra av den.

  Läser man här så tycker byäldste att det
  är dags att föra krig med anfall som
  bästa försvar.
  Mot dem som vi medgivit vår statsmakt
  att importera.
  Jippi?

 80. Arne H skriver:

  solio 1

  Du undrar över den bortskämda Per F, bortskämd för att han har låtit andra göra de saker och ting han borde ha gjort själv, så tolkar jag hans uttryck för att Sverige skulle vara en självgod civilisation.
  Visst han uppfattar oss som självgoda, vi som saknar det civiliserade Sverige som han inte är intresserad utav.
  Hans resonemang är hur han kan vara våra folkvalda till lags och slå på dem som inte gillar den invandringspolitik som förs.

 81. Per F skriver:

  Vi kommer alla att möta konsekvenser av
  både aktiva och passiva gärningar,
  dem av dessa vi inte hinner med
  springer ikapp våra barn osv.
  Ingen kommer undan något på sikt om det
  är dig någon tröst Arne H.

  Samtidigt är varje dag ny och den
  ställer inte alltid historiska krav
  för att starta.
  Det är tur det, annars kunde ju inga
  krig upphöra utan att all motsättning
  är förintad genom död.
  Det är trots allt för de flesta så,
  att de helst dör i samförstånd.

 82. Arne H skriver:

  Per F

  du är en underfundig trixare med dina formuleringar och nu väntar man bara på vad du har för syn på samhället som skulle förbättra detsamma till allas fromma?

  Men lite politisk undervisning från förr skadar ingen att ta del utav, möjligtvis de gamla gråsossarna om nu det finns några kvar?
  http://www.contra.nu/

 83. Per F skriver:

  Min syn på vad begreppet ett civiliserat
  land innebär för de levande individerna
  inom detta inkluderar inte inbördeskrig.

  Arne H, du sade dig vara 71 år.
  Jag utgår från att du ägnat några tankar
  om hur länge du har kvar att leva och att detta
  tidsspann realisktiskt betraktat ligger
  mellan ca 1 – 15år.
  Skulle du känna frid i tanken och själen
  i vetskap om att dina barn och barnbarn
  ligger ute i fält och slåss mot döden för
  en rädsla du upplever?

 84. Arne H skriver:

  Läs om dem som förstörde Sverige på den här siten ovan!

 85. Arne H skriver:

  Per F

  Du pratar smörja, du får det att låta som att jag önskar ett inbördeskrig, vilket jag aldrig har skrivit någonstans, men hotet finns!

  Det är bäst att du låter någon bisittare hjälpa dig med att läsa innantill så att missförstånd inte uppstår!

 86. Ian Wachtmeister skriver:

  Per F och Arne H – är ni de nya kaparna av denna blogg?! Oändliga samtal som era KAN ni faktiskt klara av på annat sätt. Vad tror ni själva?

 87. Arne H skriver:

  Ian

  Sorry, skärpning av mig medges, men så här kan det bli när någon inte nöjer sig med en förklaring, utan ska ha hela Sveriges politiska historia beskriven.

 88. Per F skriver:

  Ian.

  Nej, jag är ingen ny kapare och jag visste
  inte att det fanns gamla heller.
  Ja, det kan lösas på annat sätt och jag skall
  försöka att bättre tillmötesgå vad jag
  tror önskas på annat sätt framgent.
  Du styr ju din skuta och kan väl fingervisa
  innan du anser något går över styr?

 89. Per F skriver:

  Sorry sa Arne och pekar på mig,
  så ståndaktigt upprätt…

 90. Arne H skriver:

  Per F

  Ståndaktig är att vara säker på sin sak och hålla det vid liv, i skillnad mot dig som inte vill ge dig för sakargument och vad ska vi kalla det för, onödigt skrivande eller?

 91. Niklas bergström skriver:

  visst måste islamiseringen stoppas i sverige. Det gäller ju även övriga mångkulturella kristna grupperna,även bland dom så har ett fåtal legitima flyktingskäl. sedan så ser man att även bland dessa så ser man ökad krimminilatet och suspekta beteenden av olika slag. utlänningar som bluffat sig hit bör kunna återsändas hem annser jag.

 92. Niklas bergström skriver:

  sveriga måste vara hyfsat homegent om befolkningen skall känna gemmenskap och inte splittras. Det medför som vi sett annars till elände. Ett högt pris som den etniska befolkningen får betalla.

 93. Lasse Henriksson skriver:

  Man blir aldrig nöjd ……………

  Tidigare dominerades denna blogg under en lång tid av en Musse Pigg- artist (även kallad Hertig Carl eller Junker Morgonröd). Det var förfärligt!

  Nu verkar det som om Kalle Anka- gänget tagit befäl
  med sina befängda rasteorier á la svälj – skölj – spotta ut. Det är förfärligt!

  Glad fortsättning på Påsken!

 94. Lasse Henriksson skriver:

  Vän av ordning kan ju då fråga sig varför jag läser/följer bloggen?

  Svaret är enkelt: Ian Wachtmeister är och har alltid varit en helt unik person i detta land. Hans texter/åsikter/budskap är i princip alltid en förstklassig njutning att ta del av!

 95. Arne H skriver:

  Lasse H

  Det skulle vara trevligt för oss alla om du förklarade närmare med, vad som menas om kalle ankagänget och dess rasteorier?
  Självklart måste du vara som klippt och skuren att visa på vad skåpet ska stå, om inte bör du tona ner dig en smula men ändå vara tydlig!

 96. Kachina skriver:

  Käre sommargranne Lasse Henriksson.

  ”flyktingar”, citat;

  ”När vi blickar framåt, så frågar vi oss: var ska nästa folkmord begås av svenska strategiska handelspartners? Vilken är handelspartnern Sverige spelar Svarte Petter med härnäst? Vilket folk drabbas?”

  Svar= Vi själva.

  Den svenska folksjälen, JANTE, är på väg att framträda i sin äkta och mest otäcka skepnad. Grupp ställs mot grupp. Inte bara närande mot tärande, invandrare mot svensk, utan svensk mot svensk där gruppbildningen krupit ner till bya- och kvartersnivå.

  Jag har aldrig deltagit i en mobb och jag har aldrig gett vika för en mobb. Mer skall jag inte säga i den detaljfråga jag har insyn i. Men,……korruptionen i samhället, ekonomisk- eller vänskapskorruption, i företag, bland myndigheter, i kvarter, i byar är den för tillfället mest förhärskande stanken som förstör samhällsmiljön och till slut kommer ”latrintanken” att explodera.

  Det här landet faller sönder inifrån därför att det är byggt på en samling stinkande blötdjur utan ryggrad och en gemensam JANTE-själ.

  Jag har sett så mycket under ett långt och händelserikt liv. Jag säger inte ”Gud bevare folket”, utan ner i avgrunden med dem.

  Säg mig, ett samhälle ingrott med lögner, svek och bedrägeri, är det värt att bevara?

  Är du Lasse Henriksson, vän av ordning, ett av de blötdjur utan ryggrad som blundar för de lögner och trakasserier mina närmsta grannar utsätts för?

 97. Torbjörn skriver:

  Lasse Henriksson:

  Det är definitivt så att Sverige kommer att gå sämre med dig. Bryr dig inte om varken ditt folk eller land. Vad ska man med såna till?

 98. Lasse Henriksson skriver:

  Hommage till de sirliga fosterlandsbefrämjarna Arne H
  och Torbjörn (tillika dominobröder).

  Våra kämpar de äro så väldig en tropp,
  Som svärd kan bära vid sida,
  Och var gång solen i öster går opp,
  Så få de ny lust till att strida.

 99. Arne H skriver:

  Lasse H

  Man ska ju i det längsta undvika att kalla en landsman för landsförrädare som i ditt fall, men man kan nöja sig med att kalla dig för sympatisör.

  Men det är inte något du kan rå för Lasse, alla är inte födda med ett fullgott förstånd.

  Sveriges kriminella som regering och riksdag beskyddar måste vi opponera oss emot, vi kan inte ha en regim som medvetet förstör allt vad svenska seder och bruk heter och göra Sverige till ett rövarland, där det blir legitimt att mörda och plundra vilket nu redan sker!

  Lasse är det du vill” att driva Sverige ner i avgrunden, vi andra som står upp för vårt land och folk som brukligt är i alla andra länder, har vi en medfödd rättspatos som du tycks sakna, men det har ju med ditt förstånd att göra som sagt var.

 100. Per F skriver:

  Arne H.
  Dina påståenden och sakargument är inte
  samma sak och ditt problem är att du inte
  förstår skillnaden.

 101. Arne H skriver:

  Per F

  Halleluja, amen.

 102. make my day skriver:

  arne h – mannen från vidderna 🙂

 103. andeklas skriver:

  …Jag börjar undra om politikerna tror att Sverige
  i nuvarande skick ska kunna konkurrera med Nationer
  som infört National-Socialistiska principer i sina
  Ekonomiska system ? Man kan ha National-socialistiska
  principer i Ekonomin utan att för den skull ha dom
  principerna på andra områden i Samhället och man kan
  ha dessa principer utan att förstatliga.En sådan
  Nation kan aldrig,aldrig konkurreras ut av ett
  land som har mångkultur på samhällets alla områden….

 104. Arne H skriver:

  andeklas

  Jag förstår inte vad du menar?

  Kan du bena upp och detaljera om nation-sociala principernas när,var.hur och förtydliga varför Sverige inte kan konkureras ut som ett månkulturellt land. Jag tror precis tvärtom!

 105. Niklas bergström skriver:

  Jag undrar också vad andeklas menar rent konkret. Har faktiskt aldrig hört något sådant utlägg tidigare.

 106. andeklas skriver:

  Om jag säger så här då – Kina kanske utåt säger att
  det är Kommunistiskt, men i praktiken skulle man kunna
  säga att Kina ör National-socialistiskt vad dom
  ekpnpmiska principerna beträffar.

  Ni kanske vet att Hitler en gång sade ”varför ska jag
  socialisera företagen när jag redan har socialiserat
  företagarna,d.v.s socialiserat dom som äger företagen”. Det är väl ungefär åt det hållet Kina
  antingen är eller är på väg vad ekonomin beträffar…

  En nation med National-socialistisk Ekonomi kombinerat
  med privat företagsamhet blir svårt för Sverige att
  konkurrera med…

 107. andeklas skriver:

  ….Dock är det väl så att Kina är ganska etniskt
  homogent – vilket komplicerar min teori,det hela
  skulle bli tydligare om t.ex Brasilien som är väldigt
  etniskt blandat följde Kinas exempel på ekonomins
  område………

 108. Arne H skriver:

  andeklas

  I Sverige spelar allmännyttan en stor roll och att staten fortsätter att vara delägare i de stora företagen,
  Men det finns en baksida på alltihop vi säljer ut våra företag vartefter till utländsk äga.
  Du visste säkert att vår livsmedelindustri är i utländsk ägo
  och då undrar jag vad Sverige har för något att konkurera med, arbetslöshet eller vad?

 109. andeklas skriver:

  Den röda tråden här är: Vad vi än gör så ska vi inte
  försöka konkurrera med National-Socialistiska
  Ekonomier med inbakat privat företagsamhet, det
  klarar vi inte så länge som vi har mångkultur på
  vartenda område i Samhället…..

 110. Arne H skriver:

  andeklas

  Vi blir alltmer nyliberala i vårt handlande och låtande och det passar landet överhöghet perfekt, fråga PK folket så förstår du hur indoktrinerade de är av nyliberala idèer.

  Slutsatsen vi får ett land med utslagna människor och det har inte med hur mycket företagen tjänar pengar eller inte, utan konkuransen mellan fattig och rik är det som gäller!

  Våra stora företagare har värdelösa försäljare som inte klarar utav utländsk konkurans, dessa företag tjänar sina pengar på att permitera folk” så illa ställt är det.

 111. Niklas bergström skriver:

  Tack för kloka utlägg Arne och andeklas.

 112. tobias skriver:

  I det läget är Sverige enligt uppgift på väg att rösta in Mona Sahlin som statsminister. Ridå!!

  lol

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: