Världen och vi

International Herald Tribune den 12 mars 2010: “In Nigeria, an uneasy coexistence between Muslims and Christians can explode into slaughter as part of a cycle of revenge. A baby-faced young man was among those talking about their participation in the latest episode, an especially vicious one that might have claimed 500 lives.” See Page Two.

Vilken tur att vi inte lever i Nigeria…. Vilken tur att vi inte har motsättningar mellan muslimer och kristna… Vilken tur att vi har haft så kloka politiker de senaste 25 åren…

103 Responses to Världen och vi

 1. Bengt Nilsson skriver:

  Nåja Ian dom våldtäkter som sker i Sverige begås till 90 % av muslimer, det står att läsa om hos Brå!
  Således är Sverige inte så långt från Nigeria i alla fall.

 2. Skeåning skriver:

  Nu kommer snart Jercy Sarnecki, BRÅ’s gudfader och säger att det finns minsann inga stöd i forskningen för det påståendet Bengt Nilsson!!!
  Och visst, det ffinns ingen forskning som visar att dom är muslimer, men det finns forskning som visar att drt finns en grotesk överrepresentation av människor bland våldtäktsförövarna som kommer från länder där den muslimska kvinnosynen är dominant, och genomsyrar samhället…
  Hur ska BRÅ förklara bort det?
  Tror det blir de vanliga epiteten RASIST!!! FRÄMLINGSFIENTLIG!!!

  Det är ett stort, och avskyvärt svek att grundorsaken till den explosion av våldtäkter, i synnerhet överfallsvåldtäkter, som Sverige gått igenom det senaste decenniet inte lyfts fram. Man måste analysera grunden och lyfta fram den för att kunna ta fram lösningar. Men det är bekvämare för politiker att debattera om RUT istället..

 3. Hajen skriver:

  Kriget mellan muslimer och kristna pågår redan. Varför tror ni att de bränner ner 500 skolor årligen i Sverige. Dessa skolor undervisar fel saker och låter pojkar och flickor vara tillsammans. Varför tror ni att just etniska svenskar våldtas, rånas, bötas och skändas. Detta krig kommer att trappas upp, nu finns det 600 000 muslimer i Sverige och det strömmar ständigt till än fler.

 4. Arne H skriver:

  Hajen

  Det är en ruskig beskrivning på verklighetens Sverige men du som jag vet att en stor del av vår befolkning förnekar den rådande sanningen och de beror på att de alltid läser Aftonbladet och liknande skvallertidningar och inte någon motståndspress.
  Jag som är oberoende politisk läser all form av politiska uppfattningar och fångar upp stämmingen i landet som visar på att de som protesterer mest mot massinvandringen och mångkulturen som sådan, är de som bor i invandringstäta områden som våra storstäder, emedan folket på landet lyssnar mer på vad politikerna för fram för lögner som blir deras kungsord i brist på att se och höra vad storstadens folk får uppleva.
  Alltså vi är personliga vittnen och hörsägens dito kommer med sitt politiska trams av naturliga skäl att inte få se och uppleva samma verklighet som du och jag får ta del utav,vad som pågår i vårt avlånga land.

 5. Skeåning skriver:

  Kyrkogårdar som ligger nära Rosengård får stängas ner P.g.a trakasserier mot personal, gravskändning och skadegörelse av ”ungdomsgäng”.
  Detta är ett fenomen som vi ser öka i hela Europa på de platser/orter där det bor en stor muslimsk population.
  Svennebanan sitter tryggt ovetande hemma och tittar på melodifestivalen.

 6. Skeåning skriver:

  En anledning till varför jag tror motståndet har varit mer matt i Sverige än t ex Danmark är att svenskarna i stor utsträckning kunnat fly de här områdena, samtidigt som media rapporterat bristfälligt, man har inte fått den insynen om vad som verkligen sker än man t ex fått i Danmark, sedan är Danmark ju mindre till ytan, det har inte gått att ”avskärma” de här områdena på samma sätt. Nu har dock problemen det senaste decenniet nått notoriska proportioner, man kan inte fly längre, och resultatet av det är jag övertygad kommer visa sig i valet i September. Ville inte låta övercynisk när jag skrev att svennebanan sitter ovetande hemma, men alltför många gör ju tyvärr det, tack vare medias ”locket på” mentalitet. Fast jag tycker man har märkt en trend på sistone om en mer klarspråklig journalistik i de här frågorna, det är väl så att verkligheten har blivit för påtaglig, det går inte längre att tona ner problemen, det är dags att ta ansvar. Bättre sent än aldrig.

 7. Kachina skriver:

  ”Kyrkogårdar som ligger nära Rosengård får stängas ner P.g.a trakasserier mot personal, gravskändning och skadegörelse av ”ungdomsgäng”.

  Kommer de hit för att fostra oss?

  Gravskändningar inom Skellefteå Landsförsamling har jag inte hört talas om under hela mitt liv, förrän de senaste två åren.

  Det är så skämmigt att man rodnar. Vem är det som pissar på oss? Det är tydligen ett religiöst inslag i skadegörelsen och när det kommer till religion har jag en del att invända.

 8. Kachina skriver:

  Världen och vi är rubriken och om vi skall se hur världen djävlas med oss, utan att nämna islam, kan jag säga att man aldrig blir fullärd.

  Jag har ett sextioårigt trägolv i köket som torkat i lika många år och nu uppvisar centimeterstora springor på vissa ställen. Att riva ut inredningen och slå om golvet kändes för jobbigt, så jag köpte ett tunt laminatgolv att lägga ovanpå. Not och spont såg visserligen lite mysko ut men vad tusan, det var ju billigt.

  Innan jag började gjorde jag precis det jag försökt lära mina barn i alla år, att först läsa monteringsbeskrivningen. När jag läst den beslutade jag att det var en amatörmässig översättning från kinesiska, för som gammal snickare och efter att ha lagt några tusen kvadratmeter golv, visste jag minsann hur man lade in ett golv. Översättaren hade beskrivit alla moment precis bakvänt.

  Jag lade golv som golv skall läggas och det var eländigt svårt att få ihop planken. Efter 3/4 golv såg jag bakåt och det såg bedrövligt ut. Då läste jag instruktionerna en gång till och gjorde som det stod.
  Gissa,…..jo golvet skulle läggas i precis motsatt ordning som vi gör. Det sa ”klick” när planken slog ihop med en stöt från högernäven. Inga verktyg behövdes. Brädorna såg ut som om de vuxit ihop och jag som i tankarna hunnit mörda konstruktören åtskilliga gånger, kände mig lite skamsen.

  Gör dom allting bakvänt därborta där solen går upp. Skiftnycklar därifrån är är felgängade mot vår standard. Ta en fogsvans och sätt handtaget i fel ände och du får en japansk fogsvans. Vi stöter sågen från oss när vi sågar, de drar den mot sig därför att sågen wobblar när man stöter den från sig, men går rak när man drar den mot sig.

  Varför kunde inte våra snillen komma på det?

  På 70-talet kom jag på att bilens lysen skulle sitta ovanför huvudet på föraren, för bättre sikt i alla väder, även oväder. Men, den tidens politruker visste minsann att bilens lysen skulle sitta i knähöjd, exakt på centimetern mätt efter medelsvensson.

  Detta sagt för att lätta upp stämningen litegrann. Domedagen har inte kommit än,…..men den kommer om har tålamod att vänta tillräckligt länge.

 9. Arne H skriver:

  Hajen

  Här kommer mer godis från stora världen som även drabbar Sverige.

  http://www.nationellidag.se/visa/default.asp?dokID=1076

 10. make my day skriver:

  arne h

  är du partifunktionär hos nationaldemokraterna

  hur som helst så är du en väldig propagandamasikn för dem för du sprider deras skrifter cada día

 11. Arne H skriver:

  make my day

  Oj då, det har jag inte tänkt på, men när du säger det så kan du få den uppfattningen att jag kör med någon slags propaganda. Men all form av politik är ju i sak propaganda oavsett till vilken målgrupp man vänder sig till med ens personliga åsikter eller sympatier.
  Tänk så här, om vi alla bidrog med att förklara det onda i samhället utan tanke på vilka politiska motståndarna är så vore det en bön att stilla bedja om som skulle skapa ett ärligare samhälle, att ljuga för att politikerna ber om det är lågt. På det här sättet skulle all politisk smutskastning vara överflödig.
  Det skulle aldrig falla mig in att vilja förnedra en person som oförskyllt är politiskt indoktrinerad och det är vi tyvärr lite pr mans.
  Men make my day du får väl berätta för mig vilken politik som skulle förbättra vårt land som alla skulle acceptera, har du några förslag så fram med det?

 12. Per F skriver:

  Noterar att av allt ältande om dessa farhågor och bedrövelser som islam tydligen drabbar alla,
  inte drabbat en enda superskraj bloggare här.

  Det är bara ytterligare någon historia som
  ägt rum någon annanstans, over and over.

  Och, givetvis samma allomfattande slutsats
  vari allt skall rymmas inom.
  Alltså Måna Muslims tillkortakommanden.

 13. Skeåning skriver:

  Noterar att Per F verkar vara imponerande insatt i vilka erfarenheter de anonyma bloggarna här har, han får gärna specificera vad han fått den kraften ifrån, det torde kanske bli det mest intressanta i denna tråden.
  Man kanske helt ska sluta läsa tidningar, ta del av berättelser från människor, blunda och titta åt ett annat håll, då allt som står i tidningar, och hörs i media är bara historier som ägt rum någon annanstans…
  Det låter ungefär lika logiskt och bisarrt samhällsfrånvänt som när Mona Sahlin lägger huvudet på sne, och berättar sagor om den mångkulturella fantasy-världen.

 14. Arne H skriver:

  Per F törs man inte ventilera den sanning som råder i samhället är man säkert feg av naturen, vad är det för fel” att svenska folket sticker fram hakan och talar om vad de tycker och tänker?

  Min tanke om svenskar inom den politiska korrekta rörelsen är medlöpare till regimens vansinne, så enkelriktat tänker jag när jag ser landets bedrövelse som svenskar godkänner och acceptera, men är jag inte högst flexibel som kan,vill och förstår vad som drabbat vårt land.

  Därför hedrar jag alla kända som okända som står upp och säger sin personliga mening om vårt Sveriges förfall och struntar i om de blir kallad rasist eller främlingsfientlig av dumskallar.

 15. Arne H skriver:

  Make my day

  Jag hittade inte något bra hos tidningen Flamman, (klubben för inbördes beundran) som var värt att återge och likadant i många andra organ, även om jag lägger det på minnet som jag läser och har det i bakfickan när jag i min strävan försöker hitta det onda i samhället.
  Som oberoende politisk följer jag min medfödda instikt över det som inte ser bra ut för oss människor och försöker ta fram orsaken bakom det hela, som kan missförstås ibland.
  Men så länge man förklara varför det är ett missförstånd, såsom nu är ett exempel på, att jag inte är någon partifunktionär i något parti, möjligtvis funktionär för den allmänna folkhälsans skull, som är mer än viktig, om vi har tänkt oss en framtid i Sverige.

 16. Torbjörn skriver:

  Var någonstans i världen lever islam i fredlig samexistens och respekterar andra religioner? Nämn ett enda land eller region?

 17. Per F skriver:

  Arne H

  Jag tycker inte att det är fel att delge sin
  uppfattning men jag anser inte heller
  att det är signum för något särskilt tufft
  att delge sin uppfattning som anonym.

  Skelåning

  Om de övriga deltagarna vet jag inget om.
  Förutom då att det berättas hit å dit om allt
  möjligt som dessa inte själva deltagit i
  eller närvarat vid.
  För det Skelåning, står att läsa
  innantill på denna blogg och tycker
  du det är en imponerande egenskap att
  jag kan läsa så tycker du väl det.

  Vad jag menar är gemensamt för många inläggs
  innebörder här är att det berättas återkommande
  om exempel av ungefär samma sak.
  Med liknande slutsatser.

  Alltså att Måna M inte är vidare briljant.

  Det behöver ju inte bekräftas i evighet precis.
  Särskilt när det mest fundamentala knappast
  ligger bakom den slutsatsen.

  Det mera kreativa är väl om hur och varför
  för att öka ömse förståelse inför varför
  saker sker och gestaltar sig som det gör.
  Tycker du inte?

  Om vårt fokus samlas kring hur jävla otacksamma
  de där nyinkomna är som inte vet att hålla käft,
  buga och blint följa myndighetsanvisningar.
  Då misslyckas vi.

  De som stiftar våra lagar och regler de själva
  slipper följa i samma utsträckning,
  de blir vinnare hela veckan.

  DET är väl kanppast varken din, min eller
  någon annan medborgares högre önskan?

 18. Per F skriver:

  Arne H

  Den som exponerar det mesta möjliga
  av sig självt när den delger sin uppfattning
  är väl den som utom tvivel står upprätt
  för sin ståndpunkt?

  Som anonym går det att häva ur sig vad
  som helst och se efter bara på denna blogg.
  Det slår an en ton som få vill stå för
  mano a mano.

  Inte så hedrande för någon egentligen.
  Eller tycker du verkligen det, trots allt?

 19. Arne H skriver:

  Per F

  Anonym och vem är du? Kan du ge en perfekt beskrivning om dig själv, var du bor och ditt civilstånd och vilken politik du föredrar. Berätta om dina släktingar och vänner, berätta vad du arbetar med, tala om vad din släkt kommer ifrån ect,ect

  Alltså oavsett vad vi heter eller kallar oss blir vi anonyma eller hur?

 20. Arne H skriver:

  Alla vi som skriver här har rätten att hålla på sin integritet och det ska respekteras basta!

 21. Skeåning skriver:

  Jag är personligen mest intresserad av att diskutera ämnena, framföra information och åsikter, vilka signaturer som används är jag mindre intresserad av. Det är nog sant att åsikter kan få mer tyngd om man väljer att skriva utan signatur dock, å andra sidan finns det gott om författare och låtskrivare som har skrivit underverk under synonymer. Så man kan ju se det så också. Jag har inget behov av att sätta mitt namn under varje kommentar jag skriver. =D
  Skämt åsido…
  Ändå vill jag säga att jag inte är speciellt anonym utanför den här och andra bloggar. Framför samma åsikter här som i andra sammanhang där man ser mitt ansikte. Nu är detta dock ingen tråd som handlar om mig, men jag tackar Per F för visat intresse. Tycker Skeåning är en trevlig synonym som retar en och annan Stockholmare, då de tvingas läsa ”skånskt”. 😉
  Skämt åsido igen, hoppas vi kan återgå till ämnet, jag gissar att det är vad blogginnehavaren önskar. Vild gissning.
  Jag försäkrar Per F att jag inte framför några åsikter för att ”vara tuff” 😀
  Sedan blir jag alltid pikad för den här synonymen, vilket är charmigt i sig. (inte ironi)

  Jag håller med Per F, i att de som störst ska hållas ansvariga för det totalhaveri den svenska flykting och integrationspolitiken är, som har varit, och är förödande för vårt land, är de svenska regeringarna, röda som blåa. Det är inget jag lastar invandrare för. Att beskriva följderna av det oansvariga system våra politiker byggt upp, som flera gjorde här ovan inklusive undertecknad synonym, ser jag inget som helst fel i. Tror det är väldigt nyttigt att höra för många, som kanske lever i en törnrosa sömn om att allt är spännande och harmoniskt i det för väldigt många mångkulturella helvetet. Mona Sahlin har blivit en bra metafor för den inställningen, därför hon används ganska frekvent gissar jag.

  Vad gäller de enorma problem som har följt av den muslimska invandringen, ser jag själv ingen annan lösning än en tydlig och rak assimileringspolitik. Det tror jag är en stor del av lösningen. Det kan förhoppningsvis innebära att många av de som varken kan eller vill anpassa sig, av religiösa, historiska eller kulturella orsaker ger sig av självmant, i stöd av ett generöst återvandringsprogram. Det säger sig självt, om du gillar att klä ut dig till spökplumpen, men inte tillåts göra det på offentliga institutioner, men får pengar att återvända till spökplumpslandet, vilket alternativ väljer du?
  Sekulära muslimer som klarar av att anpassa sig till samhället är naturligtvis inget problem, utan snarare något positivt.
  Varför dom här problemen har uppstått med muslimsk invandring är väl främst att det med många, är helt olika normsystem som ställs mot varandra. Jag ser ingen som helst anledning varför vi ska tillmötesgå alla möjliga absurda särkrav som innebär att vår egen kultur får ge vika. Om Bin Laden flyttar till Sverige och bedriver Jihad genom att öppna terrorist camps här, ska vi då tillmötesgå det, och skydda honom av säpo eftersom jihad är en del av islam?

 22. Per F skriver:

  Arne H

  Rätten och rätten, det är en möjlighet
  här att anonymt uttrycka sig.
  Om det är rätt eller
  naturlagsmässig rättighet
  är väl en annan diskussion.

  Det jag avsåg var ditt hedrande till det
  anonyma uttrycket som jag inte högaktar så.

  Medge att total transparens skulle medföra
  en helt annan ton på diskussionerna.
  Och vad är det som skyddas? Mot vem?
  EGENTLIGEN alltså.

  Flukta runt på denna blogg och kom tillbaka
  och säg att så här skulle det även uttryckas
  i det fysiska rummet.
  Så ska mitt arsel tugga så mycket hö att
  det växer ut ett hästhuvud där bak.
  (Nu skojar jag AH, for the record, eftersom vem som helst, lätt finner ett otal inlägg de aldrig skulle
  säga ståendes inför den person de bemöter så.)

  Visst instämmer du i att individens
  trovärdighet ökar dramatiskt om den
  öppet deklarerar sin person?

  Även om man har möjligheten att gömma
  sig så framstår väl den mera framträdande
  som den ståndaktigare än den den som gömmer sig?

  Man är inte så anonym när man möts
  i det fysiska rummet, där visar det sig
  hur upprätt man står inför andra individer.

 23. Per F skriver:

  AH
  Anonymitetens möjlighet missbrukas med direkt
  ovilja att egentligen söka samsyn med andra.
  När vi har möjligheten att nå andra
  riskfritt dessutom.

 24. Per F skriver:

  Det är på intet sätt så att jag är
  omedvetet anonym och insisterar du på
  att få veta var du finner mej
  så skall jag delge dig det.

 25. Kachina skriver:

  ”Det är nog sant att åsikter kan få mer tyngd om man väljer att skriva utan signatur”

  Nej, det är precis tvärtom. Vet läsaren vem skribenten är, lägger sig fördomsfiltret över sakfrågan redan innan den första meningen är läst.

  Jag minns en handikappad tjej på ca. tjugofem år som tillfrågades av en reporter vad hon tyckte var värst med livet i en rullstol.

  ”De fysiska besvären är överkomliga. Det värsta är att främmande människor i missriktad välvilja böjer sig ner och talar till mig med ”småbarnsspråket” i tron att eftersom jag är förlamad i benen, även är förlamad i huvudet.”

  Hade samma människor talat med samma människa i telefon utan att veta att hon satt i en rullstol, hade nog attityden varit en annan.

  Karisman har företräde framför sakfrågan. Det är inte en fråga om vad som sägs, utan om vem som säger det. Något som Carl Norberg verkligen fått erfara.

  Sådan är människan. Vinner du tio miljoner på lotto blir du plötsligt karismatisk, vacker och intelligent.
  Folk lyssnar på ditt anförande hela vägen, inte bara första meningen varpå de börjar formulera motargument.
  Dina åsikter får tyngd även om orden är snömos.

  Sådan är människan. Därför väljer jag att vara anonym.

  PS. Min kritik mot islam har inget med invandrare att göra. Islam är en statskontrollerad sekt som håller människor i ett mentalt fängelse, precis som de otaliga sekter vi sett i västvärlden som dykt upp och dött ut. Även islam kommer att ”dö ut”, eller reformeras som nutidens kristendom.DS

 26. Arne H skriver:

  Per och Kachina

  Angående att vara anonym som ytterligare upplysning.
  Vi är inne på en blogg som är kontroversiell för vänsterblocket och förmodligen även det högra dito.
  Vi har två smutsiga organisationer som EXPO och AFA som uppmuntar till våld mot oliktänkande.
  Hur många politiskt kända personer har livvakt hur många politiskt kända personer är mordhotade, hur många politiskt kända politiker har fått sina bilar sönderslagna och utbrända, hur många kända politiker har blivit misshandlade på öppen gata?
  Det här har vi att ta hänsyn till när vi skriver kommentarer och inlägg, var övertygad om att dessa två tvillingorganisationer försöker lista ut vilka vi är som skriver här!
  Nu tror jag det kan vara slutresonerat om att skriva anonymt.
  Själv har jag varit förföljd och trackaserad tack vare min dumhet att vara aningslös och tro människor om gott i alla läger.
  Vi har tyvärr organiserade gangsterligor i Sverige både svenska och utländska och den värsta när det gäller att angripa politiker i fallande skala är AFA som består av en blandkultur, alltså svenskar och invandrare. Som stöds av judeorganisationen EXPO med Robert Aschberg som ordförande.

 27. Per F skriver:

  Å herregud vad dåligt jag formulerar mej.

 28. Per F skriver:

  Kach.
  Det blir väl knappast nåt karismatiskt
  över ett nic?
  Över Norberg kastar trallgökarna okväde,
  oavsett om han är anonym eller inte.
  De söker bara egen bekräftelse.
  När de finner bekräftelse på att det
  existerar individer med större förmågor
  än sina egna då blir det ett jävla liv.

 29. Per F skriver:

  Anonyma inlägg påvisar att någon individuell
  ambition till att söka förståelse och samsyn
  inte existerar i allmänhet.

 30. make my day skriver:

  arne h förnekar sig inte

  ”Som stöds av judeorganisationen EXPO med Robert Aschberg som ordförande”.

  herr h hänvisar även ofta till nationaldemokraterna samt använder gärna ord/meningar som innehållande
  t. ex. ”vårt kära svenska fosterland” eller ”judeorganisationer”

  hur ser ditt framtida ”drömsamhälle” ut

  utopia i omarbetat svenskt skick eller . . . . . .

  vilket förhållande har du till förintelsen

 31. Skeåning skriver:

  Uttryck som ”judeorganisationen expo”
  Får mig att tänka på ND’s tidning nationell, vilken ger upphov till en stor klump i magen av obehag. Motbjudande.

 32. Arne H skriver:

  Om herrarna såg lite dokumentärer och samhällsprogram hade ni inte oja er över min person, det där med ND eller SD och allt vad det heter måtte ni lära ingående om vad de har för åsikter för era yttringar är väl inte gripna ur luften? så att ni gör bara antagande mot bättre vetande.
  Jag får väl släcka ned min tv och titta på någon komedi när de ska visa något som berör samhället och nyheterna ska ju givetvis tabubeläggas för de skulle ju kunna säga något som inte passar herrarnas smak.
  Varför skriver ni här och kommer med kommentarer egentligen när ni inte tål att läsa om sanningen.
  Ni får väl gå över till Facebook som passar er bättre vad jag förstår.
  Jag tror inte detta forum är avsett som klubben för inbördes beundran, utan just för att ni ska lära er något som ni inte känner till i första hand, Ni kanske menar att allt ni tror på får skrivas och vad vi andra tycker och anser ska vara förbjudet?
  När det gäller sanningshalten vad jag skriver om kan varken ni eller jag alla gånger svära på att det är den enda sanningen, så är det tyvärr, sedan är det väl inte något fel att ifrågasätta vad som skrivs, men då ska man komma med sakargumnt som bevisar sanningshalten om vad ni i er tur grymtar om och klarar ni inte det, så är det bättre att hålla tyst till ni kan vederlägga klara bevis på t.ex vad EXPO är för organisation och vilka medlemmarna är. Väntar på svar så länge.

 33. Arne H skriver:

  make my day säger

  Jag respekterar dig som vänstervriden men försök inte smutskasta mig som persom, som är politisk obunden och står varken till höger eller vänster

  Om du visste ett uns om din egen organisation så skulle du inte utmana ödet som AFAiter gör.

 34. make my day skriver:

  arne h

  för din kännedom

  fram till dags dato har jag konsekvent röstat på moderaterna

  har alltid hyst största möjliga skeptisism gentemot alla typer av socialister (inkl kommunister)

  anser olof palme vara en av de personer som skadat sverige allra mest

  är anhängare av den migrationspolitik som merith wager företräder

  kommer antagligen inte att rösta alls vid det kommande valet (om nu inte något av de borgerliga partierna vågar lägga korten på bordet och ändra uppfattning i migrationsproblematiken)

  hyllar ett starkt usa (republikanskt) gentemot eu

 35. Skeåning skriver:

  Det är väldigt stor skillnad på SD och ND på starka och direkt avgörande plan. SD är ett parti som har medlemmar från alla möjliga folkgrupper, och vars grundinställning är att invandrare ska assimileras och komma in i den svenska gemenskapen. En bra benämning på dessa assimilerade, är utlandsfödda svenskar, det tycker jag är ett fint uttryck. ND däremot, gör skillnad mellan folkgrupper, man vill isolera invandrare till egna samhällen då folkgrupper inte ”ska beblandas”
  Dessutom tycks man ha en manisk och märklig benägenhet att slänga sig med motbjudande angrepp på judarna, vilka är ytterst välintegrerade i Sverige.
  För mig spelar det ingen roll om man är gul, svart, blå, vit, röd eller alien. Det handlar om religiösa eller kulturella skillnader, subkulturer. Varav vissa är svårare att överbrygga än andra. Har inget att göra med vilken folkgrupp man tillhör.

 36. make my day skriver:

  instämmer i ditt resonemang skeåning!

 37. Arne H skriver:

  Bra jag ska försöka komma åt något som C.H. Hermanson skrev för länge sedan om nationalism, jag minns att han ansåg av de invandrare som kommer hit är merparten nationalister och då blir det märkligt att svenskar förnekar sin egen nationalitet, något åt det hållet hade han skrivet.

  makmyday ok då respekterar jag dig som moderatsympatisör som för mig inte gör någon större skillnad med en vänsterpartist, ni är människor i båda fallen, sedan att jag inte sympatiserar med dessa partiers politik behöver inte betyda att du är lika dålig som den politik som förs.

  När det gäller SD och ND två partier som tycker illa om varandra, men en sak har de gemensamt de hatar nazister och AFAiter och har fullt förakt mot kommunistcellen EXPO som riksdagspartierna försvarar och får sin information ifrån.

  Är det inte märkligt att svenskar av födsel och ohejdat vana har lärt sig hata varandra efter 1968, så var det inte i Sverige före 1968! Först efter då den sk vänstervridna 68 rörelsen satt klorna i svenska folket och främst dem som var av annan politisk åsikt som ligger bakom detta hat i skilda läger.

 38. Arne H skriver:

  Makemyday

  Det var länge sedan man hördes talas om Nordens förenade nationer som Norge var störst motståndare till och är förmodligen det fortfarande.
  Idèn är inte dum av den anledningen att alla parter skulle tjäna på det, Alltså Sverige, Danmark, Finland och Norge, men sanna mina ord den frågan kommer att bli aktuell igen när EU- exprimentet har kraschat om ett förenat Norden jag tror att vi inte har något annat val när det är så dags, då vi förstår att våra länder börjar gå i konkurs.

 39. Kachina skriver:

  Det är tveksamt om en republikan hör till människosläktet. 🙂

 40. make my day skriver:

  kachina

  nu när din fanatiske vän endera har lämnat bloggen eller stängts av basunerar du inte längre ut att du är en troende socialist

  varför

  eller har du rent av konverterat och blivit en bättre människa och lämnat Mona et consortes

 41. Kachina skriver:

  Jag ÄR genuin socialist, liberalsocialist, men har aldrig tillhört Mona et consortes. Sossar och kommunister är missbildade mutationer, slaggprodukter ur ideologins grund.

  Man skall aldrig behöva uttala ordet liberal, därför att i den rena socialismens väsen ingår liberalismen.

  Eller, som jag säger. Samhällsgrunden ägs av samhället, ingen annan. Ovanpå den grunden är vi som privatpersoner fria att skapa, utveckla, köpa och sälja.

 42. Arne H skriver:

  I denna veckas lördagsartikel skriver jag om Jan Josefsson, mer känd som Janne Josefsson. TV-profil, vänsterjournalist och officiellt sett känd som rabiat anhängare av det mångkulturella samhället. Han har gjort TV-reportage för avslöjande samhällsprogram som ”Striptease”, ”Fittja Paradiso” och ”Uppdrag granskning”. Det var han som var hjärnan bakom det uppmärksammade ”valstugereportaget” inför valet 2002, där rasistiska åsikter i de politiska partierna skulle avslöjas. Han har ofta engagerat sig i invandrarfrågor och ofta varit på offensiven mot invandrarkritiska politiska partier, bland annat Sverigedemokraterna. Alla vet vi vem han är.
  Eller, vet vi vem han egentligen är?
  2008, för två år sedan, gav han en intervju i Helsingborgs Dagblad (Mannen bakom avslöjandena). Helt plötsligt erkände han saker som Sveriges Television och de större tidningarna och mediahusen i Sverige varit väldigt noga med inte ska komma till allmänhetens kännedom. Under intervjun erkänner han helt plötsligt följande, jag citerar honom ordagrant ur intervjun:
  – Flykting- och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet. Vi har inte på ett seriöst och trovärdigt sätt beskrivit vilka oerhörda problem som finns i ett mångkulturellt samhälle. Jag tillhör dem som försvarar det mångkulturella samhället. Men vi som försvarat det har ju förskönat det. Det är otroliga saker som har hänt i arbetarförorterna, där en trappuppgång på några år kunde förvandlas, medan vi stämplade rasist i pannan på de som protesterade och sedan själva förskansar oss i områden långt bort från flyktingar och invandrare.
  Chockerande? Det är hur som helst en helt annan bild än den som förmedlas via den statliga propagandamaskinen Sveriges Television. Jag tar första meningen igen, bara för att låta budskapet ifrån en av Sveriges Television’s mest kända journalister nå fram.
  – Flykting- och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet.
  Jag undrar vilka de andra journalistiska sveken är om invandrarfrågan är det största av dem? I intervjun pratar Josefsson även om sin tid på journalisthögskolan och sin första tid som journalist. Jag citerar tidningen:
  ”Journalistskolan kallades för Kommunistskolan på den tiden. 68-andan var levande och studenterna hade inte sällan politiska bevekelsegrunder för sitt yrkesval. Det fanns något otäckt i det, säger han.
  – Jag jobbade på Sveriges Radio från mitten av 70-talet och det var fantastiskt. Men jag var med om att man svartlistade folk. De som ville föra ett resonemang om flyktingmottagning var rasister. Var man emot dagis var man en fascist. Det var skrämmande.”
  I intervjun pekar Janne Josefsson ut två hot mot vad han kallar den seriösa undersökande journalistiken. Det första hotet är att den politiska makten nu anlitar pr-konsulter för att försvåra den undersökande journalistik de i andra sammanhang hyllar. Det andra hotet är det låga förtroende journalister har hos allmänheten. Han menar att detta beror på den bristande rapporteringen från baksidan av det mångkulturella samhället.
  Det tycker jag räcker som avslöjande för idag, läs gärna Helsingborgs Dagblads artikel: Mannen bakom avslöjandena. Janne Josefsson tilläts senare samma år göra ett betydligt mer nyanserat reportage i Sveriges Television, hur han fick igenom det är ett mysterium. Någon kanske var skyldig honom en tjänst, eller så hade Sanningsministeriet ovanligt många sjukanmälda den dagen. Hur som helst, någon vänlig själ publicerade dessa inslag på Youtube, så jag lägger med dem i artikeln.

 43. Per F skriver:

  makeup.

  Varför ska du så envist beskriva
  hur lite du förstår?

 44. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Jag har en längre tid beundrat de snillrika kommentarer som signaturen Per F förser denna blogg med.

  Är han månne en utbildad tankesmed?

  Utbildningsanordnare torde i så fall vara det synnerligen vittra sällskapet ABF med vidhängande alkoholindränkta kursgårdar.

 45. Per F skriver:

  Beundra på du ett tag till DD.

 46. Kachina skriver:

  Jadu DD, inte har du så mycket bakom pannbenet att du lyckas identifiera mina geniala formuleringar. 🙂

 47. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Ang. statistik från BRÅ.

  Vem/vilka förutom våra PK politiker/journalister ställer upp på BRÅ:s egna tolkningar.
  T.o.m. måttligt begåvade ”tänkare” borde med lätthet kunna konstatera att sanningen döljs bakom egenfabricerade Potemkinkulisser.

  BRÅ:s tolkning av det totala antalet brott:
  ”Det totala antalet anmälda brott till polis, tull och åklagare har ökat kraftigt sedan 1950, vilket är det år då vi började föra nationell brottsstatistik i Sverige.

  Att den anmälda brottsligheten ökat betyder däremot inte självklart att den faktiska brottsligheten har ökat.”

  BRÅ:s tolkning om sexualbrott:
  ”Om man ser till antalet anmälningar så har antalet sexualbrott femdubblats över en trettioårsperiod.

  Men ökningen beror framför allt på en allmänt ökad benägenhet att anmäla samt på lagändringar som lett till att fler brott nu bedöms som våldtäkt.”

 48. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Huruvida Per F och den busige anfadern uppe i Byske kan räknas bland ”tänkarna” står var och en fritt att bedöma!

 49. Kachina skriver:

  Ja, det är fritt att bedöma. Det var i varje fall kul att höra av dig igen, DeeDee. Jag började tro att du flyttat till en ny dimension efter den stora jordbävningen. Var det inte dit du drog med ditt harem av bisletter?

 50. Arne H skriver:

  göteborgslullaren Dee Dee Sharp

  Njaa, jag köper inte din teori rakt upp och ned. Brå har alltid legat i underkant när det gäller rapport om brottsligheten i landet och då faller din teori att fler är mer angelägna att anmäla brott.
  Det finns en siffra som säger 1.400.000 brott 2009 och 2007
  1.700.000 st. av den anledningen blir man betänksam med dessa siffror och din teori.

 51. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Arne H
  Du får läsa min kommentar här ovan bättre 🙂
  Det är BRÅ:s egen text och inte min tolkning!

  Kachina
  Jag är alltid på upptäcksfärd. Med el. utan bissiga starletter. Det enda som är stationärt kring mig är min amerikanska queen size bed med kallmanglade svarta sidenlakan 🙂

  I övrigt vill jag ikväll gärna framhålla den danska regeringens beslut om åtstramning i migrationsprocessen. Föredömligt!

  TT skriver:
  ”Den danska regeringen och stödpartiet Dansk folkeparti har enats om en rad åtstramningar av reglerna för utlänningar.

  Enligt vad nyhetsbyrån Ritzau erfar handlar det bland annat om skärpta regler för familjeåterförening. I dag får äkta makar inte ha tagit emot socialbidrag på ett år för att en familjeåterförening ska kunna bli aktuell. Den tidsfristen vill regeringen med Dansk folkepartis hjälp förlänga till tre år.

  Avtalet ändrar också villkoren för flyktingar som reser tillbaka till det land de flytt ifrån. Om de framöver reser till hemlandet utan att först ha fått tillstånd till det kan de få uppehållstillståndet i Danmark indraget i tio år. I dag finns inga begränsningar för sådana resor.

  Även villkoren för att få rösta i lokala val skärps. I framtiden krävs att en person har vistats i Danmark i fyra år för att få rösta, jämfört med dagens tre år.”

 52. Torbjörn skriver:

  Vi skulle kunna ha en vettig invandrigspolitik i Sverige också. Med dessa regler kommer bara de verkligen skyddsbehövande att få asyl. Resten kommer inte att finna det intressant att söka sig till Sverige när det inte längre är en lönsam affär. Läs och begrunda.

  http://www.sverigedemokraterna.net/asikt_hp.php?action=fullnews&id=847

  Gbglullaren:
  Det ska vara vita bomullslakan. Och de ska vara tvättade med oparfymerat tvättmedel utan sköljmedel samt varmmanglade. Varför tror du vartenda hotell i världen har vita sängkläder av bomull? Sidenlakan mot kroppen är äckligt! 🙂

 53. Arne H skriver:

  Sorry, du har rätt GDDS, tänkte inte på det.

  Men i sak, kriminaliteten är katastrofal som vi måste göra någonting åt?
  Vi borde rösta bort packet som sitter i riksdasset som nog är det bästa vi kan göra eller slopa hela huset och gör det folkets hus istället, som en folkriksdag, sämre än så här kan det inte bli med körda politiker som jobbar i en egen karriär och struntar i folkets vilja med åsikter.

 54. make my day skriver:

  vill man se exempel på den svenska flatheten personifierad genom tillämpad politisk korrekthet kan man i all enkelhet besöka merith wagers blogg

  där ger hon nästan varje dag näring åt de mest absurda händelser som nästan dagligen tycks inträffa mitt ibland oss

  läs och begrunda följande ”saga” från en läcka på migrationsverket

  ”En gravid kvinna från Irak söker tillstånd på anknytning till en man i Sverige. Mannen – som själv är svensk medborgare – säger att han är pappa till det kommande barnet. Nu kan mannen visserligen inte ange när han besökt kvinnan i hennes hemland, men det hindrar inte verket som beviljar tillstånd för kvinnan. När kvinnan kommer till Sverige föder hon barnet, de går till folkbokföringen och får det inskrivet att barnet har svenskt medborgarskap. En månad senare dyker den riktiga pappan upp och vill givetvis ha tillstånd på anknytning till barnet. Kvinnan erinrar sig nu plötsligt att barnets riktiga pappa och hennes falska anknytningsman i Sverige i själva verket är bröder…”

  http://meritwager.wordpress.com/

 55. mrmhalland01 skriver:

  make my day :

  Jag hoppas att det är inkompetensen hos de anställda på myndigheten du kritiserar, för jag hade gjort lika dant om jag visste att det fanns ett land där det var lätt och bra att leva samt att berörd personal var fullständigt blåsta och att där fanns ett parti (läs 3) som lovade mig livslång försörjning utan krav på motprestation, annat än att jag röstade på dem.

 56. Allemand skriver:

  Jag halkar in på ett bananskal, framförallt chefen för stället. Han är den stora bromsen, röd och blåst som han är. Observera att det tog verket 3,5 månader att införa id-kontroll på anhöriga från Somalia. Vilken chef skulle acceptera det?

 57. Arne H. skriver:

  AFA står för riksdagspartierna fascistpolitik, ta del av länken och förstå vad politik kan handla om.
  http://janmilld.wordpress.com/

 58. Kachina skriver:

  Ingen trigger att reta sig på, ger en döende blogg.

 59. Allemand skriver:

  Hellre den här bloggen där det som skrivs har en viss relevans till det som den behandlar än din och CN ord-orgasmer.

 60. Kachina skriver:

  Varsågod. Själv anser jag tystnaden så öronbedövande att jag föredrar att logga ut.

 61. Allemand skriver:

  Kachina,

  Samma reslutat som när du spammade ner Carl Bildts blogg alltså, ut till vänster.

 62. Per F skriver:

  För den som helst lyssnar till ekot av sin egen uppfattning tycker säkerligen som du Allemand.

  Men man kan ju undra om det är
  bloggvärdens önskan.
  Ian säger ju sig vara stridbar och
  lystmättnaden till det
  finner man väl knappast bland de
  redan frälsta?

  Då blir det som vilken SSU-anhopning som helst.
  Alla bekräftar varandra utan att bli störda
  av andra perspektiv än de egna patenten.

  Ett behov det med men så kreativt
  blir det knappast.

 63. Per F skriver:

  Ett arguments styrka bestäms
  av de påfrestningar som det utsätts för.
  Tydligen inte så självklart i alla läger, tyvärr.

 64. Lasse Henriksson skriver:

  Per F – CN:s tappre lille fotsoldat – lever tydligen kvar i den finanskonspiratoriska socialistbubbla som hans läromästare/chefsideolog plågade oss med under lång tid.

  Mao en liten mininarcissist som lydigt framför sitt självspelande piano.

 65. Allemand skriver:

  Per F,

  Vad har Ian med att göra att jag tycker att vissa personers spam på alla möjliga bloggar är tråkigt?

  Jag tycker att en blogg skall bestå av deltagare som respekterar varandras uppfattningar även om de skiljer sig som havet och himmelen. Detta är mina egna fem cent.

  Jag har svårt att förstå att ett ständigt upprepande av samma mantra kallas kreativitet?

 66. Per F skriver:

  Allemand.

  Du påstår dig respektera andra uppfattningar
  än dina egna men vart tycker du det syns
  i dina replikeringar, förutom den här senaste då?

  Jag har också svårigheter att se kreativiteten
  när stämmorna liknar varandra främst för
  självbekräftandets skull.
  Och det uttryckte jag.

  Men samstämman på denna blogg då?
  Där exempel på exempel
  återges av än det ena enskilda fallet
  liknar det andra.
  De är så identiska till budskapet att de
  torde kunna staplas som SJ-pallar på varann.
  Med ett avslut som beskriver
  samma summa och dragna slutgiltiga slutsats?

  Alltså: Svensk invandringspolitik är värdelöst
  för alla den berör.
  Och: Det måste upphöra omedelbart.

  Det kan vara så förvisso men jag instämmer
  med CN att det är fattigt och
  onyanserat som slutgiltig slutsats.

  Svenska samhället rasar inte ihop av enbart
  eller främst för att just invandringspolitiken
  fungerar som den gör.
  Det är ett av flertalet politiska bedrägerier
  gentemot medborgarna.

  Varje gång CN påvisar och beskriver detta
  i ett större sammanhang och återkopplar det
  till andra gemensamma nämnare så grinas det.

  Upprördheten går inte att ta miste på,
  all respekt för andra uppfattningar sopas
  under mattan direkt och ersätts med invektiv.

  Som om man funnit någon glädje i att
  låta enbart invadringspolitiken utgöra
  kärnan i samhällets mer övergripande brister?

  Det mera kreativa tycker jag,
  om man är överens om en detalj,
  är att sätta den i ett sammanhang, osv.
  Inte sant?

 67. Per F skriver:

  Lasse H beskriver mao att han plågas av det han inte ser mening i så han lär plågas enormt.

 68. Allemand skriver:

  Per F,
  Jag låter ditt svar tala för sig självt.

 69. Torbjörn skriver:

  Per F:

  Jag är överens med dig i den uppfattningen att invandringspolitiken är en del av ett större sammanhang. Av vissa makthavare är den planlagd och andra jamsar med som nyttiga idioter eller av missriktad idealism.

  Däremot så ser jag inte att den ändå inte kan kristiseras som enskild företeelse. Den är och förblir ett monumentalt bevis på den yttersta dårskapen. Här har ju ändå borgarna idag axlat och överträffat arvet från Palme. Mer FRI än invandringen är idag, kan den väl knappast bli. Detta sagt som en känga till de många antisocialister som är emot dagens invandringspolitik, men samtidigt tycks inbilla sig att borgarna gör något för att stävja den, eller att Måna är värre än Reinfeldt i detta fall. När de i själva verket bara är bara två sidor av samma mynt.

 70. mrmhalland01 skriver:

  Han hade visst rätt i en sak, den gode Norberg.
  Slutar han kommentera så stannar bloggen.

 71. Rosenhane skriver:

  mrmhalland01

  Bloggen stannar inte för att CN inte längre är med utan det handlar om att Ian ska hinna slänga in några nya köttbitar att hugga tag i.
  Dessutom får ni som är här sluta deppa över CN och ta tag i lite intressanta ämnen själva.
  På en annan blogg frågade jag varför man inte längre läser i tidningarna om el-allergiker.
  Inga ruggiga figurer i inplastade husvagnar mitt inne i skogen så långt ögat når. Har dom sugits upp i den allmäna klimathysterin eller har dom helt enkelt tillfrisknat?

 72. soli01 skriver:

  Kan förstå om Norberg till sist tröttnade. Sade han något så blev oftast svaren till honom kritik på det personliga planet. Vi bör hålla oss till själva ämnet , kan vara svårt alla gånger , men försöka måste vara ett mål.

 73. Rosenhane skriver:

  Soli01

  Han fick med största sannolikhet intill visshet gränsande silkessnöret.

 74. soli01 skriver:

  Rosenhane – det hade jag inte en aning om. 🙂

 75. Rosenhane skriver:

  haha! 😉

 76. Per F skriver:

  Torbjörn

  Grejen är att ingen motsatt sig
  att kritisera vår invandringspolitik,
  däremot att den skulle vara pudelns kärna.
  För det är den inte.
  Vilket även de frälsta individerna innerst vet.
  Den är bara bekväm att belasta för allt
  och det stör omvärldsbilden
  påtagligt för en del att detta faktum påpekas.

  Och det är ju alltid tråkigt att bortse
  från nästa steg när det ändå är det enda
  kliv man egentligen kan ta från dit
  man ställt sig.

  Om det nu är en levande dialog man vill föra.

 77. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Från säkra källor når mig budskapet om att bloggens försvunne ”finansminister” så sent som i lördags varit synlig i Gosseberga!

 78. Kachina skriver:

  Från säkra källor når mig budskapet om att en nu något gråhårig Elvis Presley i förrgår var ute vid Långgrundet och pimplade, sittande på sin rullator omgiven av beundrarinnor, istället för de obligatoriska ”gorillorna.” 🙂

 79. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Kachina

  Beundrarinnor ute vid Långgrundet?!? Är det möjligt?
  Bissiga starletter eller restprodukter från Ö&B?
  Beroende på ditt svar kanske min barkass blir synlig
  i dina farvatten denna sommar – nya farvatten är alltid lockande för en gammal konnässör 🙂

 80. Kachina skriver:

  Det var bissiga starletter i samma ålder som Elvis, men du och din barkass är ändå välkomna. Jag kan alltid bjuda på ett glas kanadensisk whiskey. (All annan whiskey är bara gammalt avloppsvatten.)

 81. Per F skriver:

  Gtb-lullaren (finns det andra?)

  Norberg har censurerats av bloggvärden.
  Så att dina mer relevanta inlägg gjordes tydligare?
  Han konstaterade bedrövat att hans person
  fortfarande är ett ämne, frånvaron till trots.

 82. Allemand skriver:

  @Rosenhane,
  ”På en annan blogg frågade jag varför man inte längre läser i tidningarna om el-allergiker.
  Inga ruggiga figurer i inplastade husvagnar mitt inne i skogen så långt ögat når. Har dom sugits upp i den allmäna klimathysterin eller har dom helt enkelt tillfrisknat?”

  De kanske inte har råd att köpa el eftersom de glömt att låsa priset med sin leverantör?

 83. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Kachina

  Tack ska du ha för din invitation, det skulle säkert vara trevligt att utbyta tankar över några glas whiskey. Men norrländska quinns i din och/eller Elvis ålder lockar inte en gammal örlogsman som undertecknad – i min värld upphör möjligheten att benämnas bissig starlet vid fyllda 23 🙂

  Per F
  Som den lydige vovve du uppfostrats till förstår jag att du har det svårt just nu eftersom din husse belagts med yttrandeförbud.
  Försök dock kämpa på för egen maskin – ett bra knep är att börja tänka självständigt, så gör dig av med såväl dina skygglappar som din bitterhet snarast möjligt!
  Lycka till!

 84. Arne H skriver:

  Kachina

  Att vara socialistisk liberal eller socialliberal en förlegad ideologi från 1870 talet som inte har ett dugg med Sverige att göra i modern tid.
  Att du är konservativ förvånar mig faktiskt, men någon ska väl vara det också, utan att veta vad det innebär.
  Du får så gärna beskriva hur du tänker Kachina med främst ordet att vara liberal, som ger mig rysningar när någon kallar sig för liberal.

 85. Per F skriver:

  Gtb lallaren trallar på som den trallgök han är.
  Helt uppslukad av illusionen att han känner
  igen sin egen tanke.
  Vilket inte skulle hända om den så slog
  honom i fisknyllet.

 86. Allemand skriver:

  Per F = CN utan tvekan, samma personangrepp som den sistnämnde använde sig av.

 87. Kachina skriver:

  Liberalsocialist = Frihet att välja och plikt att värna.

  Som jag sagt många gånger om. Samhällssgrunden och dess infrastruktur är vår gemensamma egendom. Där ingår plikten att värna barn, unga, sjuka, gamla,….dvs. en normal humanistisk livssyn.

  Ovanpå den grunden är vi fria att leka och utveckla våra personliga intressen, om de är direktörsliv, akademiskt liv, hantverksliv. Välja om vi betonar yrkeslivet eller fritidslivet.

  Som exempel brukar jag ta en man i Byske som hela sitt yrkesliv ”bockat plåt” på Futurumverken och på fritiden utvecklats till en numera världskänd naturfotograf med förstasidor i National Geografics.

  Samhällsgrunden är orubbligt vår gemensamma egendom.
  Ovanpå den är vi fria att utvecklas.

  Samhälle kan ALDRIG vara privat egendom. Apoteksreformen är och förblir denna regerings fadäs och den slutar oundvikligen i att privata skor sig på andras lidande.

 88. Per F skriver:

  Inte ens nära Allemand.
  Sätts likhetstecknet mellan makemyday
  och gtb-lallaren så stämmer det säkert bättre.

  För övrigt, är det inte förhastat att dra
  slutsatser på den grund du anger?
  Med hänvisning till den skulle vem som helst
  berätta att det troligtvis
  bara är 2-3 besökare här.

  Kom igen nu! Manup!

 89. Allemand skriver:

  Per F

  Dina personangrepp är egentligen inte värda att besvara men jag gör det av den anledningen att om man nu skall göra narr av folk, stava åtminstone rätt.

 90. Per F skriver:

  Kach.

  Du menar att samhället aldrig enbart kan
  vara privat egendom om den skall
  fungera för flertalet?
  Stora delar av samhället existerar
  bättre pga att den är tillåten att
  verka i privat regi.

 91. Per F skriver:

  Allemand, jag gjorde det.
  Men nog om det nu.

 92. Kachina skriver:

  ”Stora delar av samhället existerar
  bättre pga att den är tillåten att
  verka i privat regi.”

  Ja, men inte skolor, sjukvård, äldrevård,….det som är grunden, kittet för samhället. Ovanpå samhällsgrunden finns det gott om plats och frihet att, med rymden som tak, utvecklas och uppfinna.

  Privatisera samhällsgrunden. Ursäkta mig, men det liknar amöba bakom pannbenet. Om någon tar det som personangrepp må vara hänt, ty så är det.

 93. Arne H skriver:

  Kachina

  om det var ett svar på vad liberalism är, så kan vi lägga till ny, alltså nyliberalism, men jag hoppas att det inte är de värderingarna som du anammar.

 94. Kachina skriver:

  Nej du, det som nu kallas nyliberalism är gycklarnas marknad.

 95. Arne H skriver:

  Kachina

  Ok då är vi överens, jag tycker inte heller att staten ska äga allting, men du vet ju vad som hänt i vårt land som drabbats hårt av nyliberalism.

 96. Arne H skriver:

  Några snillen spekulerar om aktiv demokrati. Tanken är god men det här går bara att lansera i ett folkhomogent land och aldrig i en mångkultur, så den goda tanken är bortkastad under rådande förhållande i landet. Läs själva och bilda er en egen uppfattmning i frågan.

  http://aktivdemokrati.se/ads%20websida/partiprogram.html

 97. Kachina skriver:

  Arne H

  Det går inte att lansera överhuvudtaget.

  ” Vår grundidé är att alla medborgare, med fötterna fast förankrade i samhällets olika delar,…..”

  Hur skall man veta vilka som har fötterna fast förankrade?

  ”Den viktigaste uppgiften som Aktiv Demokrati har är att ge medborgarna möjlighet att snabbt eliminera vissa politikers möjligheter till att fatta beslut, samt att snabbt kunna lyfta fram de kompetenta politikerna.”

  Problemet är att den allmänna opinionen styrs av tillfälliga kastvindar. Det går inte att hålla en stabil politisk kurs under sådana förhållanden.

  Vi är på väg mot en folkdemokrati genom det största som hänt sedan Gutenberg,…….Internet och vår möjlighet att påverka genom Ordet. Vi har alla en snabb möjlighet att komma i kontakt med alla politiker.

  Även om jag inte har samma politiska grundsyn som Carl Bildt, så delar jag och respekterar jag hans demokratisyn. Porten till hans sinne och tankar står vidöppen genom hans blogg, som han bevisligen läser och ibland kommenterar.

  De intryck man får genom Ordet, Hörseln och Synen ristar oundvikligen sina spår i hjärnbarken, oavsett VEM man är.

  I vissa fall blir spåren väldigt djupa och beständiga.

  Detta är vägen till aktiv demokrati, kommunikation mellan de yttersta polerna.

  Ian Wachtmeister är inte demokrat. Jag ser en aristokratisk kvarleva från 1700-talet med en hjärnbark gjord i betong som utnyttjar bloggen för sin affärsverksamhet. (Detta kallas att måla en bild med ord, inte ett personangrepp. Det är den bild bannlysningen av Carl Norberg gett mig.)

  Personer som Carl Norberg bemöter man i sak. Att bannlysa hans eviga åsikter är att ifrågasätta min intelligens. Jag väger han åsikter mot den motpol som ännu inte finns. Det som har hänt i sak kan jag konstatera att det är som CN säger, men vad som kommer att hända och komma ut ur detta, är jag inte säker på att det blir som CN säger.

  Det jag är helt säker på är det jag sade till en säljare som ringde igår och ville förvalta min avtalspension, är att ”…..,era så kallade experter är ett antal kolaberoende finansvalpar som leker med andras pengar och mina pengar får ligga där de ligger även om så råttorna äter upp dem.”

 98. Arne H skriver:

  Kachina

  Ordet demokrati.
  Kan du finna ett begrepp som är så misshandlat och äger en sådan vanföreställning som demokrati?
  Demokratur är det korrekta utlåtandet om svensk politik och då känns det naivt att ens diskutera demokratiska begrepp som aldrig infunnit sig i något land under sin rätta betingelse.
  Märk väl det finns inte något nedskrivet regelverk och än mindre något lagbundet för vad demokrati är för något!
  Aktiv demokrati, jo jag tackar jag för deras upplägg, hur ska det fungera när vi har ett samhälle med tanken ”sköt dig själv och skit i andra” alltså ett samhälle präglat av egoism i alla led.
  Du nämner folkdemokratin på internet att vi får yttra oss ganska fritt och plumt men det ingår ju i en demokratur.
  Sanningen är väl ändå att vi munhuggs och aktar oss för att säga hela den sanning som vi bär på men inte får yppa, för då kommer alla belackarna och ska rätta in oss i ledet, som du själv redogjorde om CN.
  Demokraturen fungerar alldeles utmärkt genom att vi framstår som mer eller mindre indoktrinerade åsiktspoliser.
  Jag har stridit i säkert de sista femton åren för ett människovänligt samhälle, men fått ett gensvar av besvärjelse över min person som beror på att jag i alla mina dar vägrat att låta mig bli indoktrinerad av politisk lögnpropaganda och mitt beslut att förvägra mig några som helst sympatier för politiska partier därför mår jag alldeles utmärkt av detta som gjort mig klarsynt och att fritt kunna tala ur skägget utan att bli anklaga för att tillhöra någon ”ism”
  Slutsatsen om att allt som sker i samhället är bristen på gemenskap och sammanhållning, vi är ljusår ifrån att kunna instifta något som vi kunde formulera till demokrati m.a.o. någon form av folkstyre.

 99. soli01 skriver:

  ArneH – du är alltså en fritänkare och vill inte styras av något parti. Ingen dålig utgångspunkt. Nu har du stridit för ett människovärdigare samhälle. Hur har du tänkt dig att detta ska se ut då människan tänker först på sig själv? Att vi ska ta hand om sjuka, gamla och de som hamnar i kläm i samhället är relativt bra här i Sverige, men kan givetvis bli mycket bättre. Med världens högsta skatter kan det vara svårt att nå målet! Högre är på gång!
  Demokratin fungerar inte här i Sverige – behöver bara lyssna på våra politiker. Jag tänker på Sverigedemokraterna som direkt verkar vara ett ”pest-parti,” som man inte kommer att ha något med att göra. Det finns dock väljare bakom alla partier och då ska demokratin fungera – gör den det?

 100. Arne H skriver:

  solio

  Hur vi ser på vårt samhälle beror på vilken värdegrund man är behäftad med.
  Människors lika värde är nys och har inte med demokrati att göra lika lite som vår värdering på rättvisa.
  Säg den partibundne politiker som har ett rätts-tänkande?

  Jag förstår att du ondgör dig över SD som förstör alla dina illusioner som du har blivit matad med år in och år ut av vilseledande lögnpropaganda som jag givetvis inte anklagar dig för, synd bara att du inte har varit på din vakt, utan har blivit det offer i demokraturens namn dit de styrande vill ha oss alla i ett och samma bås och bli strukna över en kam.
  Politikerna är besvikna över att det finns svenskar som motsätter sig att vi på frivillig väg låter oss bli utrotade” som vårt svenska folkslag önskas bli av etablissemanget, fastän många tror nu inte att de ska lyckas med det och just därför finns den nationella folkrörelsen som en garant och till försvar mot detta öde.
  Faktisk tror jag att de har rätt de nationella, så man bör nog lyfta på hatten för svenskar som vill försvara svenska folkets fri och rättigheter i motsats till landets nuvarande regim tillika de 7 riksdagspartierna som leder hat och förakt över Sveriges befolkning, åtminstone uppmuntrar till detta.

 101. soli01 skriver:

  Arne H – kanske jag var lite för ”inlindad” när det gällde Sverigedemokraterna och att du inte läste nästa mening. 🙂 Ironin kanske fanns där. Medger att det var luddigt skrivet.
  Kan instämma i din skrivning och att vi för framtiden bättre stramar upp den okontrollerade invandring som nu får härja.

 102. Per F skriver:

  Så länge som samhällets spridninginstrument
  över budskapen kontrolleras av de befintliga maktinnehavarna går det inte att driva upp
  ett nytt parti i en verklig maktposition.

  Det krävs individuella initiativ genom
  de största partileden.
  Av intill orubbliga människor med järnhänder
  och följsamma nypor.

 103. Arne H skriver:

  Finns bara en mening om politiker, de lurpassar på varanmdra för att inte falla ur ramen så at de gör svenska folket till viljes.
  Ingen partisympatisör till riksdagspartierna kan väl påstå att de för deras politik i tanke och mening?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: