VAD ÄR ETT FLYKTINGBARN? VEM BESTÄMMER DET?

 Jag läser i bladet om ”Tusen nya platser för flyktingbarn”. Det tilläggs att behovet är stort och att aldrig har så många ensamma flyktingbarn flytt till Europa. Jag har i annat sammanhang läst att invandringsmyndigheterna konstaterat att de föräldralösa barnen mycket snabbt efter att de kommit in i Sverige brukar hitta sin familj, som därmed också kommer till Sverige. Hur som helst anser jag att regeringen har en absolut skyldighet att sakligt beskriva läget:

 Hur gamla är dessa barn? (Barn är ett laddat ord på så sätt att läsaren lätt tänker på ett stackars litet barn på 4 – 8 år). Är det sant vad som ovan sägs om barn som ”hittat” sina föräldrar? Hur många av dem som kommit hit har aktiv krigserfarenhet? Hur kontrollerar Sverige att vi inte än en gång blir lurade av smarta operatörer? Finns det gränser för invandringen till Sverige eller avgörs den frågan av andra länder eller organisationer?

Diskuteras denna fråga över huvud taget vid regeringens möten? Har det då klarlagts varför Sverige ska ta emot fler än alla andra europeiska länder?

Annons

184 Responses to VAD ÄR ETT FLYKTINGBARN? VEM BESTÄMMER DET?

 1. Cavatus skriver:

  I Sverige är det snyftpressen som bestämmer att alla som kallar sig flyktingbarn givetvis också är flyktingbarn. Att en undersökning i Norge visade att 9 av 10 flyktingbarn ljög om sin ålder, är ingenting som på något enda vis kan få svenska medier att kritiskt granska denna industri från två håll.

  Medierna har nämligen helt tappat fattningen och fotfästet och ägnar sig numera enbart åt opinionsbildning. ”Alla ska med!” var visst mantrat som gällde, eller?

 2. Lillan skriver:

  Ett flyktningbarn är ett fenomen som används som förtrupp för att smyginvandera främmande land.

 3. Ingeborg skriver:

  Flyktingbarn är femtekolonnare. Tänk på att det är bara unga män men de kallas för barn.
  http://varstundisverige.blogspot.com/2010/03/svenska-arbetslosa-ungdomar-ersatts-med.html

 4. Lasse Henriksson skriver:

  Den oförvitliga svenska presskåren 😦

  Hon utvisas – utan sina barn, är rubriken på en artikel i Aftonbladet den 26 februari. Den illustreras av en gråtande mamma med en baby i famnen. Och så här, bland annat, rapporterar tidningen:

  Hon har drabbats av Migrationsverkets Moment 22.
  Roonak, som är utbildad barnmorska, har bott i Sverige i fem år. I två av dem har hon jobbat som personlig assistent. Men hon har ett tidigare avvisningsbeslut hängande över sig.

  Hela texten ger sken av att kvinnan het utan egen förskyllan hamnat i en hemsk situation. Hon har ”drabbats” och har ”ett tidigare avvisningsbeslut hängande över sig”. Så kan man nog bara rapportera i ett land dör begrepp som ”personligt ansvar” och ”följa lagen” till stor del har mist sin betydelse. Där allt alltid är någon annans fel och där man inte längre anser att lagar är till för att följas.

  Hela inlägget från Merith Wager hittar du här:
  http://meritwager.wordpress.com/2010/02/27/aterigen-om-ensidig-rapportering-i-media/

 5. Staffan D. skriver:

  Under perioden januari-oktober 2009 kom det 1766 ”flyktingbarn” till Sverige, 375 flickor (varav 225 från Somalia) och 1391 pojkar (varav 585 från Afghanistan och 499 från Somalia).

  996 av barnen var enligt egen uppgift 16-17 år, och 632 13-15 år. Det kom 102 stycken 7-12-åringar, och 36 under sju år.

  Det är bloggen Politiskt Inkorrekt som gett oss denna sammanställning från Migrationsverket. I Sverige blir man ju myndig vid 18 års ålder; alla under 18 år är därför ”barn”. Eller hur?

  — Grundproblemet är ju att svennar idag inte vill reproducera sig… Och det kan man ju förstå: ‘Låt oss äta och dricka, för i morgon ska vi dö.’

  Omkring 1982 låg födelsetalen som lägst; 1984 började därför den s.k. flyktinginvandringen. Arbetskraftsinvandring? Det var förr, det. Folk som ofta röstade, eh, alldeles fel…

 6. Penumbra skriver:

  Jag har själv ställt mig frågan hur ”barn” definieras. Det verkar som om myndigheterna ser ganska så flexibelt på den saken. Har berört ämnet på min lilla blogg:

  http://jajamenmen.blogspot.com/2010/02/vad-betyder-ordet-barn.html

  Flyktingar är barn upp till 18 år, som bekant. Likaså brottslingar. Men det är tillåtet att ha sex med den som har fyllt 15, vilket logiskt tänkt skulle betyda att myndigheterna tillåter barnsex (fast där har de varit smarta och kallar brottet för ”sex med minderårig”, när åldern på offret är under 15 år).

  Vidare så är abort tillåten upp till den 18-de veckan, utan några restriktioner eller betänkligheter, och upp till v 22 med betänkligheter. I praktiken betraktas alltså den 18 veckor gamla barnet i mammans mage inte som barn, annars hade det varit barnamord (vilket abort egentligen är). Den 17,5 veckor gamla barnet är alltså inget barn utan…. någonting, och kan därmed avlivas utan pardon.

  Gränsen för barnarbete är 15 år, sedan är man vuxenarbetande enl samma myndighet. Internationella gränsen för deltagande i strid är 15 år, har jag för mig, men Sverige arbetar för att höja den till 18.

  Köra bil och rösta får man göra efter fyllda 18, men inte handla på Systembolaget. Där är svenska folket ”barn” fram till 20 års ålder.

  Men vi får gifta oss vid 18 års ålder, fast då får det bli saft och läsk till bröllopsfesten. Och vi får gifta oss med samma kön och får ”Guds välsignelse” av Svenska kyrkan. Fast nu ska jag inte vara sån….

  Behöver jag nämna att det kan vara oerhört svårt att bedöma om en 19 åring flykting är 17 eller 21 (fråga personalen på Systembolaget) när han kommer utan identitetshandlingar? Tänkte väl det.

  Får man betala sin vinflaska och gå, om man inte kan legitimera sig fast man ser suspekt ung ut? Nädå. Men uppehållstillstånd med allt som följer därtill får barnet utan legitimation eller några som helst identitetshandlingar – då tycks det räcka med att ”barnet” lovar på heder och samvete….

  Logiskt? Knappast.

  Med det vill jag ha sagt, att man anpassar begreppet ”barn” till diverse moderna värderingar – givetvis främst de socialistiska, feministiska eller liberala. Logiken får lämna plats åt ideologierna.

 7. carlnorberg skriver:

  Och här briljerar den anonyma intelligentian med den fråga som de säger sig uppleva som den mest centrala i tillvaron, ur vilken alla problem ifrån missväxt till flintskallighet sägs springa.

  Allt vad vetenskaplighet och eftertanke heter, lämnas utan vidare spisning till banaliteter och ren dumhet.

 8. soli01 skriver:

  Ian – detta är ju fråga om ren människohandel med barn – ungdom. Det har tydligen gått någon sorts djungeltelgraf ut till dessa länder och att det är en bra plats att söka sig till. Hur tänker nu de styrande här sätta stopp för denna handel? Vilka vägar kommer de in? Är det någon som satts att fingranska nämnda?
  Att det ligger smugglarligor bakom måste var helt klart och att vi tillämpar en frikostig anhöriginvandring underlättar heller inte att få stopp på det hela.
  En skärpning var på gång, men då sade ju folkpartiet nej till när det gällde anhöriginvandringen. Har jag fel, rätta mig gärna.

 9. Cavatus skriver:

  Apropå pressens självutnämnda rätt att alltid ha tolkningsföreträde

  http://aktualia.wordpress.com/2010/02/25/locket-fortsatt-pa/

  Följande bloggare har ett förslag på framtida lösning

  http://bortkopplad.se/bloggo/2010/03/01/tillsatt-en-sanningskommission-efter-valet/

 10. Anna skriver:

  Som vanligt ironiserar socialisten och tillika narcissisternas narcissist, Carl Norberg, över vad han kallar den anonyma intelligentian.
  Tala om självgodhet!!! 😦

 11. carlnorberg skriver:

  Anna(t) synes vara en betydande svårighet med hänsyn till omgivningen i detta..

 12. Visionären skriver:

  Lustigt.

  Annas och Calle Stropps avatarer i en följd får mig osökt att tänka på skönheten och odjuret.

  😉

  V

 13. Johnny skriver:

  Anna är verkligen super snygg, hon skriver bra med, 🙂

 14. Lillan skriver:

  Carl Norberg har du någonsin provat aktiv kol mot dina besvär? Det brukar sätta stopp för den hemskaste diarrén. Hoppas på bättring….

 15. Torbjörn skriver:

  För det första så är det så att många ”barn” som kommer hit ljuger om sin ålder. De är ofta över 18 år. Och om man känner till hur Sverige funkar, så förstår man varför de är instruerade att ljuga om åldern. Det har både med PUT och skolgång att göra.

  Abropå Carl Norberg:

  One man to rule them all, one man to find them.
  One man to bring them all, and in the darkness bind them.

  Den självutnämnda ledaren Carl Norberg, påstår i tid och otid att Wachtmeisters blogg skulle avstanna, om inte han håller låda här. Jag tog därför en titt på Norbergs egna bloggar. Om något, så verkar de tämligen livlösa. Kommentarer och debatt lyser med sin frånvaro. Inte ens 1 kommentar i snitt har han på sina inlägg. Så påståendet, vilket förts fram av andra, att han hi-jackar andras bloggar för att få ut sitt budskap, får väl ses som en förklaring.

  Att alla vi andra dessutom är dumma fåntrattar, borde väl inte öka intresset att skriva här, eller? Då måste ju Norberg sätta all tilltro till, att de som läser Wachtmeisters blogg, utan att kommentera, har ett förstånd i klass med Norbergs eget. Varför inte föra ut sitt budskap direkt till sina vänner i PK-eliten? Lyssnar de inte? Varför inte? Är de också för dumma?

 16. Staffan D. skriver:

  CIA har en förteckning över ‘Total Fertility Rate’ — ‘födelsetalet’, dvs antalet barn per kvinna (år 2009). För en stabil befolkning behövs ett födelsetal på 2,1 — varje kvinna får då (statistiskt sett) en dotter och en son, plus en liten reserv för 1) att det föds lite fler pojkar än flickor, och 2) att inte alla barn når vuxen ålder.

  USA har födelsetalet 2,05. I Europa är Färöarna unikt med 2,44; sedan kommer Albanien (2,01), Frankrike (1,98), Island (1,90), Irland (1,85) och Norge (1,78). Sverige har 1,67. (Var femte liten nyfödd 2007 hade en mamma född utanför Sverige, enligt TT.)

  Sist i Europa kommer Litauen (1,23) samt Tjeckien och Belarus (1,24).

  Europa håller alltså på att dö ut. Befolkningen minskar — och byts ut mot invandrare från i första hand de muslimska länderna. Människorna där har en helt annan livskraft. De tror nämligen inte som svennarna på slumpen som tillvarons grund och livets upphov.

  Mark Steyn berättar mer om Europas död i ”America Alone” (2006). Blev en ‘New York Times Bestseller’, men är väl rätt okänd hos oss. Den engelske läkaren Theodore Dalrymple utvecklar samma tema i sin bok ”The New Vichy Syndrome” (2010), med undertiteln ”Why European Intellectuals Surrender to Barbarism”. Finns hos Amazon USA — men inte Amazon UK.

 17. Lasse Henriksson skriver:

  När man skärskådar Carl Norbergs alster kan man ganska lätt konstatera att hans grumliga källor ofta är konspirationssajten vaken.se samt den likadels ökända sajten som tillhör extremistpartiet EAP (Europeiska Arbetarpartiet).
  För Carl Norberg gäller bl.a.:
  Månlandningen aldrig ägt rum.
  FBI låg bakom World Trade Center attackerna 9/11.
  Världens finanselit (framför allt judar,britter och amerikanare) har sedan århundraden tillbaka manipulerat övriga världen.
  Carl Norberg själv är störst, vackrast och bäst. Vi övriga är fåniga, dumma och obildade.

  En sådan tjomme kan vi verkligen vara utan på denna blogg!

 18. carlnorberg skriver:

  Jag har faktiskt överhuvutaget aldrig varit på siten vaken.se.

  Och så var diskussionen om mina åsikter igång igen.

  Och jag torde vara både större och vackrare och bättre än andra människor, såväl som att jag är både mindre fulare och sämre än andra människor i andra sammanhang, precis som alla människor är.

 19. carlnorberg skriver:

  Att Lasse Henriksson eventuellt anser att han är dum, fånig och obildad, eftersom han nu tar upp detta, behöver väl inte nödvändigtvis emotsägas, men att tillskriva andra åsikter och tankar synes ju vara tämligen fånigt.

 20. Allemand skriver:

  Ian,

  Censur igen, snälla du. Jag trodde vi blivit av med galningarna, men icke!

 21. Torbjörn skriver:

  Jag tycker personligen att Ians version av ”direktdemokrati” här på bloggen är värd att försvara. Så länge det går. jag har fått för mig att det är en del av hans syn på demokrati.

  Likadant var det ju på ”Det nya partiets” forum 1998, där alla ocensurerat fick säga sin mening. Den gången flippade det dock delvis ur pga. att en massa anarkister och afa:iter bombade forumet med dynga.

  Börjar man censurera blir det en fråga om tycke och smak. Blockera hellre de som missköter sig, om det nu är någon eller några han tycker gör det. För det går väl att blockera enstaka mailadresser?

 22. carlnorberg skriver:

  Att säga uttrycka sin åsikt, torde dock inte sortera in under grunderna för censur hos någon med minsta förståelse för yttrandefrihetens betydelse.

  Om något uppfattas som otillbörlig reklam eller marknadsföring, som det tydligen var i mitt fall med boken om ledarskap, så är det givetvis upp till den sidansvarige att påtala övetrampet och att reglera påföljder för detta om detta synes nödvändigt.

  Detta är ju trots allt en kommentatorsfunktion, så det enklaste är väl rimligen att styra av diskussionerna genom att lägga in nya trådar.

 23. Allemand skriver:

  Kalla det för blockering, sak samma.

 24. carlnorberg skriver:

  För att ni inte vill bli nedmonterade?

 25. Staffan D. skriver:

  En lärare i Eindhoven, Holland, har börjat bära muslimsk hijab — ‘schal’, som en svensk muslima säger; ‘slöja’, enligt mediaterna — och gör detta i protest mot Geert Wilders som står inför rätta anklagad för islamofobi. (Wilders video Fitna har nämligen utdrag ut Koranen, bildsatta.)

  Mark Steyn kommenterar: ”Detta är en nästan alltför perfekt bild av Europa av idag: Männen klär ut sig till muslimska tanter.”

  AD Nieuws: ”Leraar draagt hoofddoek als protest”, även video.
  (Kopiera in texten i http://translate.google.com/ för en översättning.)

 26. Torbjörn skriver:

  Geert Wilders har av någon anledning lyckats passera nästan obemärkt i svenska media. För de som inte sett filmen Fitna, som orsakat allt rabalder så kommer länken här. Varning utfärdad till känliga svenkar.

  http://www.break.com/usercontent/2008/4/Fitna-New-English-Version-485249.html

 27. Björn skriver:

  Det skulle behövas en filmatiserad dokumentär om hur allt egentligen ligger till. Allt från kostnader, till kontroll av att rätt människor får hjälp samt vad för typ av personer som egentligen kommer in i landet. Vad de som kommer in egentligen har för värderingar. Hur många fler hade blivit hjälpta i närområdet till deras hem, med de pengar som omhändertagandet av de som kommer till sverige kostar. Hade jag haft kapital o kontakter hade jag själv sett till sett till att en sådan dokumentär hade kommit till stånd, samt sänts på bästa sändningstid. Kan inte någon kapitalstark man/kvinna m kontakter få det gjort? Hoppas ännu….

 28. Björn skriver:

  Är uppfostrad med tanken om att det finns 3 viktiga faktorer för att klara sig bra i livet. Hälsa, kärlek och god ekonomi. Ifall en av de tre saknas blir livet svårare. Moder Svea har i mitt sätt att se helt åsidosatt 2 av 3. Hälsa o ekonomi. Hälsan för våra barn, gamla o sjuka tar stryk. Det ska sparas o dras in på alla fronter, och varför? Det finns ju tydligen hur mycket kapital som helst i detta land. Ekonomin raseras o ingenansvarig reagerar… Det finns ju bara ett parti att rösta på i kommande val. De flesta bör ju nu förstå vilket.

 29. Björn skriver:

  Ian Wachtmeister har verkligen dragit sitt strå till stacken för vår framtid. Nu är det dags för oss som är yngre att visa lite vilja. Kom igen sextiotalister, med kontakter och hyfsad ekonomi. Vi måste få stopp på tokerierna. Om inte för annat så för våra barn o barnbarn.

 30. Per F skriver:

  Ian borde ju ha goda insikter om vem som verkligen
  bestämmer vad och hur diskussionerna förs
  angående dessa angelägenheter.

  Att titta på ett fel och konstatera att
  nåt är fel kan ju göras hur länge som
  helst utan att det
  förändrar någonting öht.

 31. Per F skriver:

  Ian, berätta för oss hur det ser ut på insidan.
  Jag kan be vackert också.;-)

 32. Anna skriver:

  STORA FRAMGÅNGAR MOT ISLAMISM är lika med extremist- och/eller högerpopulism enl. den politiskt korrekta svenska pressen (i detta fall Dagens Nyheter).
  Skrämmande mediamakt – tycker jag!

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/framgang-for-hollandsk-extremhoger-1.1055624

 33. Torbjörn skriver:

  Gert Wilders lever under ständigt polisbeskydd, och har så gjort ett bra tag. Varför skulle han behöva det om inte islam vore ett reelt hot? Jag är också mycket bekymrad över varför DN, och andra tidningar, inte tar ställning mot islamiseringen. Varför försvarar de utbredandet av en religion, som står för intolerans? Och då dyker frågan ånyo upp: Var är de s.k. ”moderata” muslimerna i debatten??

  Att det finns (m)oderata, muslimer vet vi, men de verkar ju ha blivit moderater för att de blivit lovade en moské i Rinkeby. Då undrar säkert många väljare, vad moderaterna pysslar med? Och jag undrar varför alldeles för många svenskar, av gammal vana kanske?, röstar på partier de inte sympatiserar med.

  Knut Vestergaard lever också under polisbeskydd förresten. Tänk vad snälla vi är i väst. Accepterar att människor kommer hit, säger att de är flyktingar, och sen skriker att de ska skära halsen av oss och införa islam. Vi ger dem mark och bidrag för att uppföra moskéer. Bekostar friskolor åt dem, där de kan lära ut till sina barn, dvs framtidens islamska soldater, att islam är den enda rätta läran och alla andra är grisar och hundar.

  För att inte tala om alla bidrag till muslimska föreningar, som möjliggör att de kan avlöna heltidsanställda med skattepengar och stödja islams krig mot de otroga var än de befinner sig ute i världen.

 34. Anna skriver:

  Media inkl. den s.k. kultureliten tar inte ens avstånd från rent kriminella åsikter/handlingar.
  Och naturligtvis yttrar sig ingen politiker från de etablerades skara.
  Förfärande!

  ——————————————————
  Ge mig en bomb så ska jag utplåna förvaren från Sveriges yta”, säger den ene av de två författarna till pjäsen Förvaret till tidningen ETC.

  Han tycks inte ha förstått att Sverige har – eller åtminstone försöker ha – en reglerad invandring som styrs av utlänningslagen som har stiftats av Sveriges riksdag och regering. Han tycks inte ha förstått att när människor har fått besked om att de inte enligt denna lag har rätt att stanna i Sverige så ska de lämna landet. Han tycks inte ha förstått att när människor inte lämnar landet utan stannar kvar illegalt, gömmer sig, jobbar svart, ofta begår brott (för att överleva, men brott likafullt) så måste – enligt lagen – tvångsutvisning ske och tills den kan genomföras ska de hållas i förvar för att finnas på plats när alla resehandlingar år klara och hemfärd kan ske.

  http://meritwager.wordpress.com/2010/02/28/ge-mig-en-bomb-sa-ska-jag-utplana-forvaren-fran-sveriges-yta/

  ——————————————————

 35. carlnorberg skriver:

  Frågan är väl närmast hur länge Sverige skall hålla folk inlåsta som saknar papper, och den gränsen är det ju ingen som känner till, och det är i varje fall möjligt att hålla inlåsningen längre än 6 månader, det vet jag bestämt idag.

  Och om det forna hemlandet har slutat att existera och den forna geografiska regionen med ett nytt statsskick inte vill ta något ansvar för individen, vad skall individen göra???

 36. Stefan skriver:

  Anna: Det som brukade kallas högerpopulism kallas nu högerextremism allt oftare. Ny Demokrati, under åren partiet var stort (innan det spårade ur och Ian hoppade av dvs) kallades väl knappast högerextrema, vilket de förmodligen skulle kallats idag. Högerextremister för mig är Nationaldemokraterna, British National Party, Lega Nord och liknande. Sverigedemokraterna var högerextrema från början men knappast längre. Högerpopulism är visserligen ett dåligt begrepp – föraktfullt mot väljare och demokratin, luddigt definierat, vilket parti är INTE populistiskt osv. Men högerextrem för tankarna till nazister och ser man inte skillnaden på en nazist och en demokrat som Geert Wilders så borde man vara olämplig som journalist.

 37. Staffan D. skriver:

  Gott omhändertagande: I serien ”Odd News” rapporterade Daily Express igår om ”The World’s Poshest Prison to Open in Norway”. 252 omhändertagna ska få eget rum med flatscreen TV, badrum och gallerfria fönster. Konsten på väggarna har kostat en miljon. Man öppnar i Halden den 1 april.
  Romanian Times är imponerade. Och Smaalenenes Avis.

 38. Staffan D. skriver:

  Söker man på ‘Google nyheter’ (http://news.google.se) efter mediarapporter om Geert Wilders, ser man att Världen idag har haft en artikel (16/2) och ett inlägg från Dick Erixon (9/2).
  Skånska Dagbladet (skanskan.se) listas med sju omnämnanden idag (”10 timmar sedan”) — men ser man närmare efter handlar det bara om två texter, en på svenska och en på danska.

  Svenska mainstream media har alltså totalt nonchalerat rättegången mot Wilders. Det var den 21 januari som en domstol gav klartecken för åtalet mot honom för ”hatbrott” — filmen Fitna.
  Det för mig mest påtagliga med Fitna är att den huvudsakligen bygger på direkta citat och uppläsningar på arabiska ur Koranen, med bilder från t.ex. WTC 9/11. (Länk härovan, Torbjörn mars 3, 5:26 em. 16 minuter, de första 10 är de väsentliga.)
  Mark Steyn åtalades för hatbrott i Canada för att han i ”America Alone” skrivit att europeerna dör ut, och ersätts av muslimer. Han blev frikänd — men det kostade ! Stora belopp…
  Det kommer att bli ytterligt intressant att följa rättegången mot Wilders framöver.

 39. Staffan D. skriver:

  ”Högerextremisten Geert Wilders inför rätta”, kunde man faktiskt läsa på DN.se den 21 januari. (Google News går alltså inte så långt tillbaka.) ”En nyckelroll i åtalet spelar Wilders film Fitna från 2008. Filmen, som fick stor spridning på internet, blandar bilder på terrordåd med citat ur koranen. Han har också jämfört islam med fascism och koranen med Adolf Hitlers bok Mein Kampf.”

  Ohyggligt! Jämföra islam med fascism! Och Koranen med Mein Kampf! Det om något bevisar väl att Wilders är högerextremist alltigenom… Eller?

 40. Arne H. skriver:

  Högmod går före fall och fallet lär bli tungt när opionen svänger och väljarna säger stopp och belägg. Som sagts barn har en ålder upp till tolv års ålder och de skäggiga barnen upp till tjugo är inte något bra synsätt av våra folkvalda, ren förnedring av halvvuxna människor. Nåväl visst är det så att de är förpatrullen för sin släkt och vänner för att få komma till vårt land. Egentligen skulle alla stoppas som kommer hit ensamma och är under tjugo år av nämnda skäl.

 41. Anna skriver:

  Jag fortsätter min vandring i Merith Wagers aldrig sinande skafferi.
  Den här gången handlar det om om en kreativ asylhistoria.

  ”””””””””””””””””””””””””””
  Finns det verkligen i utlänningslagen stöd för att bevilja uppehållstillstånd åt en kvinna från Nigeria som säger sig vara hotad och kunna bli förföljd av en svåger som är häxdoktor?

  Hur har den här historien kontrollerats och följts upp – det är ju ändå ett stort åtagande av Sverige att ge uppehållstillstånd åt två personer (kvinnan och hennes barn), med försörjning, bostad, skola etc som medföljer när man får uppehållstillstånd i landet. Hur kom kvinnan till Sverige? Smugglades hon för en stor summa? Vem betalade resan?
  ””””””””””””””””””””””””””’
  Hela MW:s kommentar: http://meritwager.wordpress.com/2010/03/04/om-kreativa-asylhistorier/

 42. Per skriver:

  Anna.
  Är det många som söker uppelhållstillstånd
  i rädslan för förföljelse av häxdoktorer
  som inte är politiker eller skall vi rädas
  ev. uppföljning av ev. eskalering?

 43. Anna skriver:

  Per

  Eskaleringens uppföljningsvillkor torde redan vara interfolierat med interrogativ förnimmelse av rädsla
  hos gemene man, dock utan tillstymmelse av reell substans genom alienation versus två motpoler.

  Jag hoppas du finner mitt svar lika glasklart som din frågeställning!

 44. carlnorberg skriver:

  Läsförståelse är som så ofta sagts en mycket sällan uppskattad kunskap.

  Anna kan förklara formeln för fotosyntesen så att en amöba kan förstå denna, inte sant…

 45. carlnorberg skriver:

  Men Anna et consortes brukar ju försvara sig med perspektivet att det grumligt uttryckta är det grumligt tänkta eller att konsten med att skriva är att enkelt uttrycka det svåra, så man kan ju inte just förvänta sig så mycket annat.

  Lite elakt kan man ju säga att detta är en av mycket få saker i tillvaron som således synes äga bara ett enda perspektiv….

  Hur svåra saker kan då beskrivas hur enkelt undrar jag stillsamt? Och för vem?

 46. make my day skriver:

  det är bra anna att du svarar de självutnämnda kvasifilosoferna carl norberg och hans gesäll. Per,
  med samma mynt
  det uppskattas säkert av alla oss övriga på ians blogg

 47. Stefan skriver:

  Vore iofs ännu bättre att sluta mata trollen…

 48. Per F skriver:

  Anna.
  Jag är ledsen att måsta grusa din förhoppning.

 49. Kachina skriver:

  make my day

  Du glömde mig, Kachina.

  Fem dagar av snöstorm och jag är glömd. Det säger väl lite av min betydelse. Lite av det kinesiska ordspråket för att mäta sin betydelse, ”fyll en skål med vatten, stoppa ner handen och rör om, skapa vågor och virvlar, det är måttet på din verksamhet, dra upp handen ur vattnet. Tiden det tar för vattnet attt lägga sig till en spegelblank yta är måttet på din betydelse. Sedan är du glömd och allt fortsätter sin gilla gång.”

  Så,…..varför irritera sig på ett troll?

  I övrigt säger Dagens Industri att ett stort antal EU-länder står på randen till ekonomisk kollaps. Har jag inte hört det förut. Tror det var någon Carl som nämnt något i det sammanhanget.

 50. Per F skriver:

  Dra inte in mera surr om ekonomisk kollaps nu Kach!
  Du ser väl med bägge ögonen att Wagner har fullt
  upp med Nigerianskor som har problem med svågrar
  som dessutom är häxdoktorer.
  Som dessutom har mage att lasta lilla Sverige
  med detta gigantiska problem.

 51. carlnorberg skriver:

  Skrattar gott åt spektaklet i Greklandsfallet och Tyskland, som nu tar sig alltmera dråpliga uttryck, -grekerna vill inte ha en enda cent och vi skall inte ge dem en enda cent- säger den tyske finansministern, samtidigt strejkar till och med polisen i Grekland….. Och i morgon folkomröstar Island om det som fick den Nederländska regeringen på fall.

  Vidare föreslår att vi omgående skickar Stefan Attefall som bidrag till de länder som har budgetunderskott som beror på en kreditexpansionstillväxt utan värdegrundat motvärde, så slipper han stå och föreslå att svenska skattebetalare skall betala för bankirernas gigighet.

  Och i Sverige har vi som sagt helt andra problem som vi blir uppmuntrade att koncentrera oss på. Att hela omvärlden rasar ihop, är mycket mindre viktigt än att fokusera på detaljfrågor och allra helst i Kongo eller Nigeria……

 52. carlnorberg skriver:

  Ett minskat temperaturfall innebär att temperaturen inte faller lika fort, men det blir likaförbannat kallare! Detta begriper alla. Men om man byter ut ordet temperatur emot ordet sysselsättning, så fattar ingen längre någonting?

 53. Roberth skriver:

  Ian stäng av den här pajasen C Norberg!

 54. Staffan D. skriver:

  Geert Wilders är i London idag och skall visa sin film ”Fitna” i House of Lords. ”Socialist Worker Online” kallade till samling kl 11.45 (sv.t.) vid College Green mittemot parlamentshuset. ”Dussintals (!) demonstranter”, talar AP om (14.50).

  Hemma i Holland står Wilders inför rätta för påstått ”rashat” (AP). Han har sagt att Koranen är en fascistisk bok, och vill därför att den ska förbjudas, precis som Mein Kampf är förbjuden i Tyskland.

  Det blir intressant att se om domstolen fäller honom nu efter det kommunala segervalet, där Wilders’ ”Frihetsparti” PVV blev kom främst i Almera (190.000 inv.) och blev tvåa i Haag (624.000 inv.), de enda platser där PVV ställde upp.
  ”Geert Wilders på väg att bli nästa premiärminister i Holland” skriver Daily Telegraph (UK). ”Hans popularitet har vuxit sedan han förbjöds att resa in i England förra året.”
  Så kan det gå.

 55. Kachina skriver:

  roberth

  vem tror du vill läsa det du har att säga, du som inte har något egentligt att säga. ”vackervädersprat” kan vara nog så gott, men man blir snabbt övermätt.

  Vi VET att vi har en antågande global och nationell kris av gigantiska mått. Den försvinner inte bara för att vi låtsas att inte se den. Vi har redan passerat läget där vi riskerar att skapa en självuppfyllande profetia och kvar finns bara att inse faktum, bearbeta det mentalt och på så sätt förbereda sig på det som komma skall.

 56. Anna skriver:

  Kachina

  Carl Norberg har i över två års tid talat om västvärldens (framför allt USA och England) finansiella undergång. Ibland har han t.o.m. angivit exakt datum 🙂 🙂
  Det har (konstigt nog 🙂 ) alltid slagit fel.
  Carl Norberg är även (naturligtvis 🙂 ) en anhängare av div. konspirationsteorier – teorier där alltid väst (framför allt USA och England 🙂 ) är dom stora bovarna.
  Vidare är Carl Norberg, precis som du, en fanatisk, troende socialist, som i tid och otid upprepar och upprepar och uppreopar sina hemsnickrade lekmannateorier inom div. områden.
  Jag och många med mig anser därför att Carl Norberg bör lägga ut sina s.k. konspiratoriska alster på sina egna bloggar (som ju i princip visserligen saknar läsare men ändå …. 🙂 ) och inte ”hijacka” andras bloggar.
  Kachina – även om du är en socialistisk fanatiker i botten, så skriver du alltsom emellanåt läsvärda inlägg och har en ganska stor självdistans. Denna egenskap saknar tyvärr Carl Norberg till fullo – hans motto tycks enbart var störst- bäst- vackrast!

 57. Anna skriver:

  Så här skriver idag BBC om Geert Wilders och hans parti.
  Man undrar i sitt stilla sinne om de etablerade
  svenska partierna ens lägger märke till vad som är på gång att hända?
  Dom verkar ju leva i sin egen lilla ”strutsvärld”:

  Migrationsfrågan – inget nytt, lagt kort ligger
  Klimatfrågan – inget nytt, lagt kort ligger
  Genusdebatten – inget nytt, lagt kort ligger

  ”Mr Wilders is also riding a wave of anti-establishment sentiment. Many Dutch voters are tired of politics-as-usual. That is reflected by the relatively poor showing in these municipal elections by the two major parties that formed the recent governing coalition, the Labour Party and the Christian Democrats.

  Other parties which did well were the liberal D66 and the left-wing Green Left party – the two parties that have been most vocal against Geert Wilders.

  The Dutch voters are split, but it is clear the established parties are struggling to stay in touch with them.”

 58. carlnorberg skriver:

  Att IMF och BIS kämpar på ganska tappert om än utsiktslöst mot naturlagarna, gör ju att detta har dragit ut på tiden och skapar bara mera lidande, till realvärdeanpassningen av finans och valutasystemet.

  Och vad jag är och tror, eller inte är och tror, det känns det ju mycket betryggande att veta att folk håller reda på åt mig, jag menar ifall jag skulle glömma bort vad det är, menar jag!

  Att ens bemöda sig att skriva ut sådant om andra individers uppfattningar och varanden säger egentligen allt, men det väcker ju sällan sympati att belysa idioti vid rådande ignorans.

 59. carlnorberg skriver:

  Ja vad konstigt att just dessa tre frågor skulle vara så intressanta för politiker….

  Samtidigt pågår senatsutredningar angående klimatbluffen.

  Det speklar ingen roll om ni försöker få fokus på andra saker, jag kan garantera att verkligheten kommer att göra sig påmind både så det räcker och blir över.

  http://www.reuters.com/news/pictures/slideshow?articleId=USRTR2B8CC#a=1

 60. carlnorberg skriver:

  Varför denna fåniga parodi med Geert Wilders dyker upp i Nederländerna, vaaaaad kan det bero på, hmmmm?

  Men vänta nu, har inte Nederländerna någon form av extra exponering gentemot det valutafinansiella systemet, eeeeh, jo så var det ju visst ja!

  Man får ju vara blind för att bomma detta, eller radiostyrd till dumhet.

  Icesave någon? Kanske en slump att det tre länderna med den värsta tillväxten i kreditexpansion har kopplingar i detta, eller beror detta måhända på systemet.

 61. Kachina skriver:

  anna

  Jag har en svåger som vittne och ständig påminnare om att jag i fyrtio år sagt att detta går åt helvete.

  En dag kommer jag att få rätt. 🙂

  När den dagen kommer vet jag inte, men väntar man tillräckligt länge så kommer jag en dag att få rätt.

  Det ser väldigt illa ut just nu och någon utväg finns inte i sikte. Jag har inte sådan kunskap att jag kan tro annat än att den ekonomiska motorn är på väg att skära ihop. Gör den den, stannar logistiken inom två dygn och matvarorna är tömda inom en vecka. Sedan kan du nog räkna ut resten själv. Det finns alltså en god anledning att mentalt vara förberedd på det värsta.

  Samme svåger blev utsatt för legaliserad stöld genom det fullbordade strandskyddet 1975. Hans strand togs från honom och tiotusentals andra och gavs åt samfälligheten. Man kan alltså undra hur obegåvad vår riksdag var vid tillfället och om de visste vad en samfällighet var och är? De kanske trodde att samfällighet betydde socialdemokratisk förening, när den i själva verket finns i varje by, några få egensinniga mark/skogsägare som börjat uppträda som en myndighet och snart tar betalt om någon ställer ut en solstol på den lilla remsa som utgör landhöjning.

  Vilken idiotisk reform. Om landhöjningen hade gått till Naturvårdsverket hade väl allt varit lugnt, men att ge den till några egensinniga gubbtjyvar skapar de bara konflikt.

  Om vår riksdag inte har förstånd att lösa den frågan, har de inte heller förstånd att uttala sig i eller lösa den finansiella krisen. Det trycks nya pengar i miljarder varje dag och hyperinflationen uteblir.

  Hur länge?

  Kan du svara på det, Anna.

 62. carlnorberg skriver:

  Eftersom regeringen säger att det inte är några problem, så är det inte heller det enligt tankens lag hos massan.

  Och att detta inte redan har kapsejsat i förhållande till det förutsagda tyder väl snarast på en överskattning av individerna och marknadernas förståelse hos bedömaren.

 63. carlnorberg skriver:

  Ett gott skratt förlänger livet http://www.youtube.com/watch?v=00ECLxK2YTs

  På tal om Grekland, riggad bokföring och kreditswapar, känns detta igen?

 64. Kachina skriver:

  Ahaaaa,….trolleritrick. Det kan gå, bara tills publiken upptäcker att det är samma kanin som kommer ur hatten, gång på gång.

 65. Staffan D. skriver:

  Geert Wilders talade alltså idag i House of Lords. Jihad Watch har texten.
  Det verkligt intressanta är att vårt prästerskap mediaterna, de med predikstol, de som vakar över vår livsåskådning, inte kan tåla Wilders. Och skälet? Han attackerar islam — i ord. Och det får man absolut inte göra.

  Kristen tro däremot får och bör och skall man attackera, om man är mediat. När en konstnär ritar en man som p-ssar på Kristus, är detta kreativt och trendigt och berömvärt. När däremot en annan konstnär ritar en lite fetlagd perser med en bomb i mössan, och kallar detta en bild av ”M-h-mm-d”, då blir vårt prästerskap nästan lika upprörda som om de vore rättroende mullor. Rätt festligt, på sitt sätt…

  Men tillvarons djupare realiteter förändras inte av det: Svennarna dör ut, gudlösa som ni är, och ersätts av människor som tror på Gud, de allra flesta… Muslimer en del, men också många kristna.

 66. Torbjörn skriver:

  Geert Wilders tal är en pärla. Synd bara att något som borde vara självklart, som en gång var självklart, nu är en vädjan i elfte timmen, från en av europas få politiker som ser detta självklara.

  Vad har fått europas politiker coh t.o.m. andliga kristna ledare att välkomna denna massinvandring av muslimer? Hur kan katolska och protestantiska kyrkan i europa välkomna islams utbredning? Vilka förutom muslimer och muslimska ledare var de första att fördöma den schweiziska folkomröstningen om ett nej till minareter? Jo, de katolska biskoparna. Beska droppar har skrivit ett inlägg om kyrkans flathet mot islam.

  http://beskt.wordpress.com/2010/03/03/inkoherent-katolicism-och-massinvandringen/

  Wall Street Journal har en artikel som heter ”Euroabia Is a Place in Sweden”. Föga smickrande, eller hur.

  http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704754604575095010449674040.html?mod=WSJEUROPE_hpp_sections_opinion

  Vad konstigt är, som beskrivs av Staffan D. kl. 10.59, att media och stora delar av det politiska etablissemanget, motarbetat europeisk identitet och kristendom under årtioenden, drivit jämställdhet till vansinne, nu välkomnar och bejakar islam. Eller bara undfallande ser på när europa islamiseras.

  Vad som kommer att hända med Geert Wilders återstår att se. Han har mäktiga och hänsynslösa fiender. Det är svårt att i en demokrati, att med demokatiska medel skydda sig mot galningar. Islam betyder underkastelse, och vägen dit stavas Jihad.

  Carl Norberg. Hur i hela fridens namn får du ihop Wilders med valutasystemet? Pim Fortuyn gick till val på samma fråga 2002, och skördade stora framgångar, när han mördades. Wilders har inte dykt upp ur tomma intet för att dra bort uppmärksamheten från något annat.

 67. Arne H. skriver:

  Stefan säger:
  mars 4, 2010 kl 3:24 e m

  Synd Stefan, vem har lärt dig att svära i kyrkan? Som påläst kan jag inte finna en rad i dessa av dig uppräknade partiernas partiprogram att de kallar sig för högerextremister, så du får vara så vänlig att tala om vad du har fått ditt påstående ifrån? Man ska inte kasta ur sig något som inte är med sanningen överensstämmande. Märkligt att du har skrivit dina rader på det här forumet om du inte är svensk förstås, men det har jag svårt att inse att du är.

 68. carlnorberg skriver:

  Näää, Wilders koncentrerar sig på de viktigaste nationella frågorna som fick regeringen att avgå, eller?

 69. Staffan D. skriver:

  Länken till Wall Street Journal som Torbjörn ger härovan (12:07 f.m.) fungerar inte — texten avbryts, om man inte är ‘prenumerant’. Men genom Google hittade jag en version med ett tilägg som låser upp.
  Där kan man alltså läsa om hur herr Reepalu ser judarna som det stora problemet för Malmö.

  Den historiskt kunnige vet att länder som behandlar judarna väl — går det bra för. Och omvänt: länder som är judehatande — går det mycket illa för.
  Spanien fördrev sina judar år 1492 — och sedan blev det inte mer. Imperiet kom att styras av österrikare; och ekonomiskt förblev Spanien ett fattigt hörn av Europa, ända in på 1900-talet.
  Holland och England däremot tog emot de flyende judarna — och blev ekonomiska och politiska världsmakter.

  Adolf Schicklgruber (som hans familjenamn var) tog makten i Tyskland 1933 — och 1945 stod man i Berlins ruinhögar och knackade grus…

  Och i våra dagar: 1967 och 1973 var USA det enda stödet för Israel i krigen mot arabvärlden; Sovjet däremot satsade helt på Egypen och Syrien.
  Och redan 1991 störtade Sovjet ned i gruset. USA blev den enda supermakten…

 70. Staffan D. skriver:

  Sorry, min WSJ-länk blir också spärrad nu. Men försök googla på ”Daniel Schwammenthal, Sweden”, så bör en öppen version ”4 Mar 2010” komma överst. Den borde annars kunna läsas ‘cachad’.

 71. carlnorberg skriver:

  Mera precist beskrivet, hur menar Staffan att det det går bra för dem som särbehandlar en särskild religion?

  Vad skulle skälet vara till detta, Jahve?

 72. carlnorberg skriver:

  Den innevarande situationen i England och Holland på tal om det världsekonomiska läget, det däremot det har ingenting med den historiska situationen, med reliösa särbehandlingar att göra?

 73. carlnorberg skriver:

  Politikens heliga trefaldighet idag kallas Migration, Genus och Miljö.

  Med hänsyn till att politik är att definiera ett problem, avgränsa en orsak och förespråka en lösning, så borde ju uppenbarligen inte det innevarande läget tyda på någon större välvillighet i de beslutande leden.

  Det är ungefär som med krig, det är inte främst befolkningar som vill ha krig, det är alltid politiker som övertygar befolkningar om det nödvändiga i krigandet.

  Krigar någon politiker med vapen i hand och riskerar att dö?

 74. carlnorberg skriver:

  Och vad gäller WW2, så torde anstiftandet till världskrig ha någon betydelse för tillkomsten av detsamma. Vilket av någon anledning inte belyses i detta….

  Eller som Hjalmar Schacht, uttryckte sig i ett brev till A. Hitler i november 1932.

  ” It seems as if our attempt to collect a number of signatures from business circles for this purpose
  (your becoming Chancellor) was not altogether in vain “

  Men så uttryckte ju uppenbarligen inte dessa signaturer saken syfte sinsemellan, eftersom de blev åtalade och fällda för anstiftan till världskrig med syfte att tjäna pengar. Att det fanns judar ibland dessa anstiftare gör ju inte saken snyggare direkt.

 75. Anna skriver:

  Läs Carl Norbergs sista mening i kommentaren 9:14 här ovan.
  Socialister som Carl Norberg och Ilmar Reepalu avslöjar alltid sig själva.
  Carl Norbergs feberaktiga konspirationsteorier grundas på:
  Judar
  Bankirer
  Kapitalister
  Imperialister
  + allt annat svammel som denne pytskörare kan frambringa.

 76. carlnorberg skriver:

  Läs gärna kontexten istället för att ta saker ur sitt sammanhang.

 77. Kachina skriver:

  Ja du Anna, Akasha-Registret är oundvikligt uppriktigt.

  Det går att förfalska historien, hävda sin oskuld, deklarera sig ovetande, men Akasha-Registret är obarmhärtigt även mot den lilla klick inom den rika överklassen som spelade falskt mellan 1933 . 1945 och sedan ynglade av sig i den med tre bokstäver betecknade säkerhetsorganisationen hos den stora skökan i väster.

  Med detta dömer jag inte hela USA, utan säger att även solen har sina fläckar.

 78. Arne H. skriver:

  Är det någon som har en konkret lösning på problemet med de sk flyktingbarnen? Ska vi bestämma detta i årets val att de politiska partier som är för den kaotiska och misslyckade flyktingpolitiken generellt sätt bojkottas?

 79. Lasse Henriksson skriver:

  Aha, nu går det upp ett ljus. Vid genomläsning av denna blogg upptäcker jag att Carl Norberg kallas ”den lille trumslagarpojken” och/eller ”Hertig Carl” samt att hans socialistbroder uppe i Byske liknas vid ”en liten ekorre” och/eller ”in- och utkastaren från Reeperbahn”.
  Detta förklarar delvis varför man inte ska ta någon av dem på allvar. Befria bloggen från Carl Norberg!

 80. Lasse Henriksson skriver:

  Arne H

  En konkret lösning på problemet med de s.k. flyktingbarnen vore att berörda myndigheter i kombination med våra folkvalda, följer de lagar som de själva varit med om att stifta.
  När man läser om att den f.d. migrationsministern Barbro Holmberg (socialdemokrat)inte förstår hur hon kunde rösta för dessa lagar samt att hon ej heller förstår hur de ska tillämpas samt t.o.m. säger att hon känner sympati för de personer som ”gömmer” s.k. barn, blir man varse vilken typ av människor som är politiker och styr vårt land.

  Svårare än så är det faktiskt inte!

 81. Kachina skriver:

  Lasse

  Har du alla hästar hemma i stallet?

  ””en liten ekorre” och/eller ”in- och utkastaren från Reeperbahn”.”

  Det är inte jag som gett mig själv dessa beteckningar, utan andra. Menar du att jag inte är trovärdig på grund av det DE säger?

  Undrar just om din medvetandesfär når utanför nästippen. En ganska lustig syn, en aura från vilken det sticker ut en nästipp. 🙂

 82. Arne H. skriver:

  Lasse H vartenda forum har sina socialister eller än värre nyliberaler som är totalt i avsaknad av samhällsansvar, båda kategorierna har jag brottats med i flera år och försökt omvända dem till att ta sitt förnuft till fånga går inte. Att be dem om detta, biter inte på dem av naturliga skäl för de vill så gärna frottera sig med de styrande.

  Jag är ny här, men ändå mycket medveten om hur debatter kan spåra ur och det är lätt hänt att det slutar med personangrepp.
  Jag respekterar allas dumhet att ge bort sin makt till politiker som missbrukar den, men att försvara politiska dumheter ser jag inte med blida ögon.

 83. Lasse Henriksson skriver:

  Ekorren

  En man från Byske där det samlade förståndet inte ens får plats på ett kanppnålshuvud är aldrig att lita på.
  Källa: Gammalt västerbottniskt ordstäv från 1100- talet.
  🙂

 84. carlnorberg skriver:

  Bra jobbat med genomläsningen, eller skall vi säga förklaringen till att legitimera sitt användande öknamn…

  Det må ju vara som det är med den saken, men hur var det nu med Staffan och Adolf i ovan, blev det något svar på varför de Nürnbergåtalade för anstiftan uppenbarligen enligt den bifogade texten hade Adolf som marionett, eller menar någon att detta inte ursprungligen var fallet?

  Vi kan försöka att diskutera sak istället för person?

 85. carlnorberg skriver:

  Dessa nya pseudonymer i form av förnamn samt en bokstav ytterligare, har ett sätt att uttrycka sig som har setts sedan länge här, och att de sedan briljerar ytterligare med att säga sig ha suttit och läst igenom bloggen, det saknar nog motstycke hittills på denna blogg.

 86. Arne H. skriver:

  Lasse H om jag inte missminner mig så kan det vara straffbart att gömma illegala invandrare, men den lagen tycks inte gälla längre?
  Man pratar om SD och deras syn på massinvandringen som 52% av befolkningen stödjer enligt en gallupundersökning Som Statsvetaren Sören Holmberg lät genomföra 2007 (som förmodligen är lika allmängiltig idag) Med den undersökning som bakgrund kan man undra varför alliansen fortsätter med importen av folk till vårt land? Kan det bero på att 24% som ja till massinvandring stödjer alliansens import.

 87. Arne H. skriver:

  Här är en liten men naggande god site som avslutas med en video om skäggiga barn.

  http://twoinvandrare.blogspot.com/2009_12_01_archive.html

 88. carlnorberg skriver:

  Lagar stiftas av människor och människor gör fel.
  Samhället utvecklas och därav så måste lagarna anpassas till att passa det aktuella skicket på samhället, inte tvärtom.

  Lagar är inte någonting av gud givet, ja förutom då vad avser religion, men den nivån på intellektuell debatt med brinnande buskar och stentavlor är det svårt att ta på allvar.

 89. carlnorberg skriver:

  SD relevans inom politiken är precis lika stor som deras allsidighet, precis detsamma som gäller för alla andra politiskapartier.

  Och att tillmäta migrationsfrågan en sådan vikt ur helhetsperspektivet, det sägar en hel del om den om betraktaren.

 90. Per F skriver:

  Anna, Lasse H och Roberth

  Att återkommande upprepa ett och samma perspektiv
  på vad man betraktar brukar även kallas ältande.

  Att idogt avfärda fler nyanser av samma sak
  är vist på ett sätt som vanligare kallas envist.

  Att hysa kärlek till sin vilja att beskriva
  omgivningen som problematisk kallas även
  att vara problemorienterad.

  Några få typiska attribut för gamla
  socialdemokratiska väljare alltså.

 91. Per F skriver:

  C.
  Det tycks finnas en stark förkärlek till att
  tjafsa om smulorna på bordet som någon
  efterlämnat.

 92. carlnorberg skriver:

  Så är det inte sällan alls.

 93. Anna skriver:

  Per F
  (sedan urminnes tider 1:e hovmarskalk och propagandaminister hos Carl Norberg)

  Du skriver 5:05
  ”Att återkommande upprepa ett och samma perspektiv på
  vad man betraktar brukar även kallas ältande”.

  Det må jag säga är en helt perfekt beskrivning på Carl Norbergs kombinerade text- och fjuttmassor, först på Carl Bildts blogg (innan CN bev bannlyst) och
  numera på denna blogg.
  CN:s filosofi tycks vara att ”upprepar man samma omkväde i det oändliga, finns stora möjligheter att inte allt rinner bort”.

  Jag kallar det att idissla!
  Help Me Rhonda (som en annan känd tänkare bruka säga).

 94. carlnorberg skriver:

  Föga förvånande kallar Anna detta för att idissla, hon känner måhända till begreppet närmare.

  Hennes eget idisslande i personbeskrivningar ligger uppenbarligen utanför den horisont som utgör gränsen för hennes begreppssfär.

 95. Arne H. skriver:

  Carl Norberg min erfarenhet av kombattanterna ovilja att inte gå halva vägen var, såväl här, som i övriga samhället, stjäl så mycket tid att det sunda förnuftet faller i glömska. Kan man inte tänka sig att allt ska resoneras fram under begreppet orsak och verkan som åtminstone jag anser är ytterst nödvändigt för att nå ett slutresultat av summan av kardemumman m.a.o. vi kan älta ett ämne till det är dags att begrava oss om vi vill, men så långt får det inte gå eller hur?

 96. carlnorberg skriver:

  Jag tror att man skall akta sig för att sätta marschvägens lika sträcka mellan parter som ett mått på vad som är rätt beskrivning av verkligheten.

  Och precis som du beskriver så har det viktiga blivit att alla skall få lika rätt framför att så bra som möjligt uttrycka verkligheten.

  Och nog är det så att ignoransen kommer att ta sin tribut i detta, och det spelar ju ändå knappast någon roll i det långa perspektivet, hur mycket ignoransen lyckas förvrida verklighetsperspektivet momentant.

 97. mrmhalland01 skriver:

  >Jag tror att man skall akta sig för att sätta marschvägens lika sträcka mellan parter som ett mått på vad som är rätt beskrivning av verkligheten.

  Vad är detta för jävla Svenska ??

  När det tar längre tid att klura ut hur man ska se intellektuell ut än att framföra ett budskap bör man fundera på om man ska skriva alls på någon annas blogg än sin egen.

 98. carlnorberg skriver:

  Som sagts tidigare så är det ju en mycket intressant fråga, hur svåra saker som kan beskrivas hur enkelt och för vem?

  Metaforer brukar kunna leda tankar på rätt spår i förhållande till det som någon vill ge uttryck för.

  Ovilja till eftertanke kan nog inte så många andra än betraktare lastas för.

 99. Torbjörn skriver:

  Invandringen har tydligen ingen betydelse i Carl Norbergs värld. Valutasystemet går att reformera. Men vad gör man med ett land sargat och splittrat av mångkultur?

  Det finns ingen politisk fråga, absolut i n g e n, som påverkar oss svenskar mer idag, och kommer ha större betydelse i framtiden, oavsett hur vi tänker oss framtiden, än migrationsfrågan. Dock väljer en del att släta över detta av ideologiska skäl. Invandringen är ett enda stort minuskonto.

  Hur mångkulturella är ni som vurmar för saken? Äter ni falafel m. pommes och tackar gud för att vi fick hit muslimer från mellanöstern? Nu är ju i och för sig pommes frites franskt. Jag läste en kommentar på en annan blogg där en fjortistjej från Libanon yttrade: ”-Ni jävla svennar skulle inte vara nåt utan oss invandrare, ni skulle inte ha kebab, pizza och taco, och vem fan skulle städa bort allt skräp?”

  Carl Norberg har ju förut på Ians blogg, i debatten om Sverige ska vara med i EU och EMU, till Kachina yttrat visdomsord som: ”Jag förstår inte hur det kan vara lättare att få fler människor att komma överens, än färre”

  Oavsett om detta gäller samarbete om valuta eller relationer mellan folkslag och kulturer, så måste väl samma praxis gälla, eller? Om så, hur kan CN tillskriva migrationsfrågan ringa betydelse?

  Slå upp en dagstidning, jag gjorde det senast idag, och läs rakt uppifrån och ned om invandringens skadeverkningar på samhället. Där var blåslagna, rånade butiksägare mm mm. Sida upp, sida ned.

  Även om vi så hamnade i en situation där Sverige bokstavligen låg i ruiner, så skulle jag med svenskar kunna bygga upp det igen, det vet jag. Men om den nuvarande mångkulturella sörjan består, där varje grupp ser till egennyttan för sin grupp, där det inte finns någorlunda genensamma värderingar, går det aldrig.

 100. Torbjörn skriver:

  Tillkrånglade beskrivningar och folk som kan många svåra ord impar inte på mig heller.

 101. mrmhalland01 skriver:

  I synnerhet inte när de inte används korrekt.

 102. carlnorberg skriver:

  Som sagt, hur svåra saker kan beskrivas hur enkelt, och för vem kan detta beskrivas.

  Och att befolkningstätheten på planeten på längre sikt skulle medföra några särskilda utrymmesmässiga privilegier, för någon individ utifrån geografisk härkomst, förefallen en smula obetänkt att anta.

 103. Torbjörn skriver:

  Nu får du famimej skärpa dig Carl Norberg! Det ligger dubbla budskap inbakat i nonsens, i varenda av dina kommentarer. Kan du inte föra en rak argumentation istället?

 104. mrmhalland01 skriver:

  Svåra ord i komplicerade meningar kan vara onödigt tidsödande.
  När dessa uttrycks av någon som inte behärskar skriftspråket blir det riktigt svårt att förstå budskapet.

  När detta påtalas och vederbörande fortsätter på samma vis blir det bara löjligt.

 105. Torbjörn skriver:

  Om Carl Norberg menar att glesbefolkade länder, enbart med hänsyn till trångboddheten på planeten, ska låta dörrarna stå vidöppna för människor från länder som är överbefolkade, så får jag nog tycka att detta resonemang är infantilt, ja rent av kriminellt.

  Det finns faktiskt styrande i länder som är överbefolkade, som uppmanar sina befolkningar att skaffa fler barn för att expandera territorium.

  Den muslimska världens ledare har denna attityd mot väst, och ser chansen att utnyttja det nuvarande naiva sinnelaget hos våra folk.

  Frågan kvarstår dock: Hur ska dessa människor komma överens? Eller tror någon att man kan tvinga folk att komma överens, eller att det blir lättare att komma överens, om vi blir mer tättbefolkade på planeten än vi redan är?

 106. carlnorberg skriver:

  Huruvida jag besitter färdigheter eller inte besitter färdigheter i att uttrycka mig i skriftligen, det får andra bedöma. Men av någon anledning tycks det vara så att jag inte kan ta till mig kritik ifrån alla i detta.

  Så vad som blir löjligt eller inte, kan nog framstå lite olika beroende på vem som är betraktare.

  Torbjörn, om du främst vill ha bekräftelse på dina egna tankar, alltså läsa i plattskrift eller rak argumentation och inte tänka efter, varför diskutera?

  Varför vill du inte utvecklas?

 107. carlnorberg skriver:

  Om någon tror att det framgent kommer att bli enklare att isolera individerna inom geografiska landområden och skydda dessa ifrån interaktiv påverkan från andra individer ifrån andra geografiska landområden, då är denne någon naiv vill jag påstå.

  Ni behöver inte läsa det som jag skriver och naturligtvis inte heller kommentera detta, ni är ju inte tvingade, även om man emellanåt nästan får intrycket av att ni verkligen är det.

  Religion är ett verktyg för att uttrycka makt emellan människor, av det enkla skälet att religion måste ha minst två människor för att kunna existera, såvida vår herre inte intervenerar med tavlor och buskar….

  Men hursomhelst så kan inte religion finnas utan människor, lika lite som politik kan göra detta.

 108. carlnorberg skriver:

  Hur skall människor komma överens ndrar Torbjörn? Svaret är genom upplysning till insikt och samförståelse.

 109. Kachina skriver:

  Otvivelaktigt är att vi inte kan fortsätta att ta emot invandrare i den takt och omfattning vi nu gör.

  Nuvarande hållning resulterar ofelbart i kaos. Det går för fort. De inkommande hinner inte assimilera sig.

  Jag är för globalisering, att riva geografiska och kulturella gränser, men inte på det här sättet.

  Internet tillsammans med den fria tanken är ett utmärkt globaliseringsverktyg, men vi måste först klippa navelsträngen till de falska religionerna, innan vi river de kulturella och geografiska gränserna.

 110. Torbjörn skriver:

  Jag vet inte om det handlar om utveckling, att i onödan inveckla saker och ting.

  Vad ska människor genom upplysning komma till insikt om, Carl Norberg? Vetenskapen kan ju inte ge svaren på religiösa frågeställningar. Det finns faktiskt massor av människor, som oavsett finner trygghet och en livsmening med religionen. ”Guds skapelse” låter väl intressantare än att vi skulle vara stjärnstoft.

  Om du nu anser att alla religiösa och politiska läror grundats och styrs utifrån ett maktperspektiv, vad skijer då dig och din övertygelse och strävan att leda människor till ”den rätta vägen”? Du är inte precis den förste person i historien, som är övertygad om, att just du sitter inne på sanningen.

  Så kom igen nu, vad är det för upplysning vi pratar om? Som ska få kristen som muslim som jude, att omfamna varandra, och be om ursäkt för tusentals år av försyndelser? Eller Serber vs bosnier vs kroatier vs albaner? Eller Vit/svart/gul?

  Kan du säga så bergsäkert att olika arter skapats eller utformats för att meningen med vårt mänskliga förnuft är att vi ska komma överens? Varför inte konkurrens? Naturlagarna borde väl förespråka konkurrens? Svagast går under. Starkast överlever. Västvärlden är svag i sinne och handling just nu, och håller mycket riktigt på att gå under.

  Om det vore så att världen globaliserades på lika vilkor, om jag får uttrycka mig så, kunde jag ha förståelse för att du resonerar som du gör, men det är ju enbart västvärlden som håller på att upplösas av en etnisk sörja, orsakad av decenniers tsunami av immigranter.

 111. Kachina skriver:

  ”Kan du säga så bergsäkert att olika arter skapats eller utformats för att meningen med vårt mänskliga förnuft är att vi ska komma överens? Varför inte konkurrens? Naturlagarna borde väl förespråka konkurrens? Svagast går under. Starkast överlever.”

  De sju raserna är skapade för att smälta samman. Naturlagarna förespråkar konkurrens, men vi är inte apor utan mänskliga sinnen för tillfället centrerade i en naken apas kropp. Det är det mänskliga sinnet som skall utvecklas, inte djuret som i princip fullbordat sin utveckling. Denna utveckling drivs genom samarbete och viljan att komma överens.

  Det är inte den starkaste som överlever. Denne är relativt kortlivad eftersom det alltid finns någon starkare. Det är den som är bäst på att anpassa sig till sin miljö som överlever, och verktyget för att anpassa sig till miljön är samarbete.

 112. Torbjörn skriver:

  Alldeles riktigt Kachina. Det leder ofelbart till kaos. Jag såg en person, som jag tidigare genom samlandet var god bekant med, på ett tidningsuppslag idag. Alldeles blåslagen av rånare var han. Jag mår allvarligt talat illa när jag också såg den svenska flygvärdinna på bild, som mördats av en kringstrykande rumän. En helt oskyldig tvåbarnsmamma. Jag hoppas att ni etablerade politiker som har något samvete, tar och stryper invandringen till Sverige. Ni ser ju själva vad den ställt till med, och den har inget berättigande, såvida ni inte anser att dessa utlänningar, som kommer hit och tar för sig, är mer värda än svenskar.

 113. soli01 skriver:

  Kachina – ”Otvivelaktigt”… – i din första mening – är i mångas ögon ett rasitiskt tänkande. Så illa har det nu blivit, men det är bara sanningen.
  Nu måste de styrande lyssna på sitt folk och man kan undra om de bara slår ”dövörat” till. Illa att det fn finns en 7-klöver som verkar befinna sig i en bunker.

 114. Torbjörn skriver:

  Kachina:

  Jag anser också att den mänskliga samvaron inte kan exkludera svaga individer. De behövs lika fullt. Människan är ett socialt djur, ett flockdjur. Ingen ensamvarg.

  Däremot så ser jag en mening och ett värde i olikheterna, och där finns en naturlig konkurrens. Det finns en vi-är-bäst mentalitet hos alla folk, och det motsäger tanken att man frivilligt kommer att blanda sig. Och allvarligt talat, hur tilltalande är tanken på en, i lika proportioner av världens raser, absolut jämnt uppblandad människa?

 115. Arne H. skriver:

  Torbjörn jag håller med dig jag föredrar en spridd mångkultur över världen som det alltid har varit. Jag tror inte på en enda människoras, vi skulle få en hopplös grå värld med samma sorts människor, så är det bara. Kan man föreställa sig det att det bara fanns en ras bland hundar eller kattor, nej det skulle vara för trist. Variationsrikedomen berikar vår värld som gör den spännande och intressant att upptäcka. Ponera att vi hade en sorts blommor, en sorts träd o.s.v nej tack i en sådan värld skulle vara tråkigt enformig.

 116. mrmhalland01 skriver:

  Arne H.

  Jag tycker du gör det enkelt för dig som jämför människor med djur och växter.

  Jag tycker också att mångfald är trevligt och naturligt, men, hur vi än ser på det så är ju människan en tänkande varelse som knappast kan jämföras med en maskros.

  I och med att varje individ har ett logiskt tänkande så har vi för all framtid garanterat mångfald.

  Att hjälpa människor i nöd känns självklart för mig.
  Problemet vi nu ser beror inte på att människor kommer från olika länder.
  De beror på att vi under många år fullständigt struntat i att tillsätta kompetent personal på de verkställande verken, som ju haft olika namn. Vi har inte gjort analyser som talar om hur många som kommer att söka sog till vårt land.
  Vi har delat ut PUT och medborgarskap allt för lättvindigt.
  Vi har byggt getton där alla dessa människor ska bo, helt isolerade från samhället i övrigt, vilket hat lett till att ”egna” samhällen utan Svensk värdegrund har skapats.
  Vi tar emot människor som kommer utan identitets-handlingar, vilket kan betyda vad som helst i fara för egna medborgare.
  Vi har tagit emot för många i förhållande till invånarantalet.

  Vi har kort sagt inte gjort något rätt !

  Hade vi haft syftet att hjälpa människor i nöd så är jag säker på att det fåtal som efter korrekt prövning fått stanna här hade haft ett fantastiskt liv i Sverige.

  Nu har alla som kommer hit i stort sett ett helvete.

 117. Anna skriver:

  mrmhalland 12:35

  Håller med dig fullständigt. Mycket bra skrivet.
  Behövs egentligen inga ytterligare kommentarer!

 118. carlnorberg skriver:

  En gång trodde folket på Tor och Freja numera är upplysningen så pass utbredd att färre tror på religionen som vägledning. Och någon gång så kommer tillräckligt många vara tillräckligt upplysta och därigenom ha tillräcklig förståelse för att bryta med de politiska och religiösa masskontrollinstrumenten och frigöra individen.

  Det är väl vid detta tillfälle som världen börja bli bättre, det som nu står för dörren är perioden fram tills dess, en period av systemhaveri och nedgång.

 119. Kachina skriver:

  mrmhalland 12:35

  Håller med dig fullständigt. Mycket bra skrivet.
  Behövs egentligen inga ytterligare kommentarer!

  Annat än att än en gång betona;

  ”I och med att varje individ har ett logiskt tänkande så har vi för all framtid garanterat mångfald.
  Att hjälpa människor i nöd känns självklart för mig.”

  Den förvirrade flumpolitik som bedrivs genom Migrationsverket hjälper inga nödställda. Den placerar dem istället i det isolerade samhället som kallas helvetet.

 120. carlnorberg skriver:

  Den biologiska drivkraften har inte samma intellektuella förståelse som den sociala drivkraften.

  Hur svårt kan nu detta vara att begripa?

 121. carlnorberg skriver:

  Vi kan ju knappast lasta omvärlden för dess beteenden så länge vi avser att kvarstanna på planeten själva.

  Alltså att människor söker sig hit kan knappast sägas vara de sökandes ”fel”, vad skulle förvägra dem rätten att välja det som de själva anser vara det bästa val som de kan göra?

 122. carlnorberg skriver:

  Det Kachina beskriver som religioner vilka måste alieneras ifrån samhället, behöver alltså inte med någon som helst nödvändighet innebära enbart tro på gudomlighet eller andra väsen, det kan lika gärna innebära politiska åskådningar eller tro på ekonomiska system.

  Kontentan är att inga system har någon betydelse för individen om systemet inte innehåller andra människor.

 123. Arne H. skriver:

  mrmhalland01 och Anna jag omtalade hur vår värld kan se ut med tiden att vi får endast en människoras om vi slopar ländernas gränser som dessutom bäddar för en anarkistisk värld. Jag förstår av det genmäle jag fick att det saknas kunskap om vårt lands rätta förhållande, alltså er bild stämmer inte och jag förmodar att det inte lönar sig att ge er en lektion om den verklighet vi lever i. Jag tycker att den saknade kunskap ni har ska ni skaffa er genom att även läsa annat än bara PK litteratur för att ha något att jämföra med.
  Medaljens baksida måste man också känna igen annars så framstår man som enkelriktad m.a.o. först när man tagit reda på de politiska motståndarnas argument och åsikter som jämförelse med vad PK propagandan har dillat i oss i åratal utan större protester dessutom.
  Det är först nu på senare år som svenska folket börja vakna upp och börjar kräva vad som är sant eller falskt med alla påståenden likt myter och illasinnade rykten som figurerar ute i samhället.

 124. Kachina skriver:

  Precis, Carl.

  För att utveckla det vidare. Vi kan konstatera att det inte är de sökandes ”fel” att de söker sig hit, utan att det är de 77 stater i två unioner, som i sig är orsaken till flyktingströmmen och riktar/styr den mot en enda stat som visserligen har den behövliga ytan, men inte den behövliga styrkan i samhället att ta emot så många.

  Var är UNIONEN? Vad är UNIONEN till för,….om inte för att hjälpas åt i enad front när någon stat får oöverstigliga problem.

  Det måste till ett Refugee Centar från vilket man fördelar dessa invandrare över alla 77 stater.

 125. Arne H. skriver:

  Carl Norberg ursäkta att jag säger, att du lever i en verklighetsflykt” likt många andra som inte vill veta den faktiska sanningen t.ex. vad vår påtvingade mångkultur har ställt till med.

 126. Kachina skriver:

  Arne H

  Du förstår inte skillnaden på människan och djurmänniskan, själen och den fysiska kroppen. Jag tror inte heller du förstår även om jag förklarar, utan ser att du förespråkar Sverige som en inavelsfabrik. Den fabriken gagnar inte utvecklingen.

  För mig finns bara en ras, den mänskliga rasen.

 127. Kachina skriver:

  ”Det är väl vid detta tillfälle som världen börja bli bättre, det som nu står för dörren är perioden fram tills dess, en period av systemhaveri och nedgång.”

  Jag tror visst att Carl ser den faktiska sanningen. Ur kaos föds harmoni. Frågan är bara hur stor övergången måste bli. Jag vill se förändring, men utan en sådan tillbakagång som i Rwanda, Bosnien,….etc.

  Om vi skall kunna undvika det måste vi börja fördela invandrarna över samtliga 77 stater i två unioner.

 128. Arne H. skriver:

  Vi följer inte FN rekommenderade flyktimngkvot utan satsar allt på fattigdomsinvandring till 97% och 3% när det gäller flyktingar” istället för tvärtom.

 129. carlnorberg skriver:

  För att vara lite mera rak och konkret då istället eftersom detta säga vara så uppskattat.

  Vad är det mera precist för kunskaper som jag saknar som andra känner till, som gör att jag lever i en tillvaro som inte beskriver verkligheten lika bra som andra?

  Är det inte märkligt att det likafullt finns individer som hävdar det rakt emotsatta?

  Vad är det alltså för kunskap som Arne anser att jag saknar och som han anser att han besitter…

 130. carlnorberg skriver:

  FN:s rekommenderade flyktingkvot!!

  Har denna också hittats på berget Sinai, eller har den bara hittats på i en tid då man av en redovisad eller oredovisad anledning fann detta lämpligt?

 131. carlnorberg skriver:

  Diskussionen om Nazismen var visst inget vidare poppis att svara på med avseende på anstiftansfrågorna och brevet mellan Schacht och Adolf..

 132. Kachina skriver:

  Just det, men kritisera inte dem som söker sig en bättre tillvaro, utan lägga ansvaret där det hör hemma på den politiska nivån i de bägge unionerna, som i sig är direkt och indirekt orsak till folkvandringen.

  Vi skall INTE vara avogt inställda mot människor från andra kulturer, men vi måste vara realistiska nog för att inse att det kommer hit för många på för kort tid och detta kan inom kort orsaka kaos i vårt samhälle.

  Ställ kraven mot Reinfeldt och regeringen. De måste få de andra 77 staterna i de två unionerna att dela på ansvaret.

 133. carlnorberg skriver:

  Rasfånerier utifrån den egna upplevda otillräckliga genetiska betingelsen, är faktiskt ibland det mera patetiska som finns att beskåda.

 134. Per F skriver:

  Att tänka om framtiden och samtidigt utesluta
  tankar som accepterar konsekvenserna av
  att människan blir fler och fler är väl obetänksamt?

 135. Per F skriver:

  Accepteras inte idéerna om att och hur vi frivilligt delar yta så kommer den att delas ofrivilligt på sikt.
  Det brukar heta krig och det avstår jag gärna.
  Jag dör hellre i fred.

 136. Per F skriver:

  Det skall för övertydlighetens skull sägas
  att det inte är något som helst försvar
  av vår nuvarande migrationspolitik.

 137. make my day skriver:

  rena fiskstimmet av socialister och rasbiologer här denna förmiddag

  vilka tomtepinnar

  förstår att andra hesiterar att delta just nu

 138. Arne H. skriver:

  Carl Norberg, för att ge en bild över alla inlägg och kommentarer här och annorstädes, så är det få av personlig uppfattning och inte någon talar om hur vi vill att ett fungerande samhälle ska se ut på alla fronter. Just detta som sagt var, är så typiskt i alla debatter, ytterst få har någon personlig åsikt om hur samhället borde se ut. Slutsatsen blir då enkel, att säga att det råder en stor brist på gällande fakta och vill någon tro sig om att ha bevis så blir det citerat politiskt snack som åtminstone jag har hört till leda så egentligen är allt som skrivs här ren skåpmat för mig.
  Det är inte något ont över någons åsikter vi vill säkert så väl men jag törs lova vad fel det blir oftast när man inte vet eller känner till alla parametrar som gör ett demokratiskt samhälle.
  Men håll med om, vem serverar den bästa informationen? Jo, de som kommer med åsikter byggda på personlig erfarenhet och givetvis en lång livserfarenhet.

  Jag skrattar för mig själv när någon säger apropå motståndet mot muslimerna i landet och deras kvinnors klädsel, så har jag läst följande många gånger, jag känner en muslim och hon är jättetrevlig och i samma andetag, vad har ni emot muslimer egentligen?

 139. Kachina skriver:

  Att veta hur vi INTE vill ha det, är väl en god början.

 140. Arne H. skriver:

  Kachina ”att veta hur vi inte vill ha det”

  Njaa det är nog inte det jag menade direkt, men vi kan säga så här, vi formar vårt samhälle efter de omständigheter som råder i positiv mening även om det skulle uppfattas som negativt för många.

  Jag har min starkaste vurm för att komma till rätta med landets ökande kriminalitet, det känns som min insats för samhället, eftersom jag jobbat direkt i samhällets tjänst i sjutton år för att leda ungdomar på glid in på rätt spår.

 141. carlnorberg skriver:

  Jag vet faktiskt mycket väl hur jag vill ha det med det mesta.

 142. carlnorberg skriver:

  Men eftersom det ideligen blir fråga om att andra dyvlar på mig olika obskyra åsikter som jag inte alls står för, så blir den debatten obsolet, vilket i sig ju kan vara ett syfte hos någon.

 143. Arne H. skriver:

  Carl Norberg det låter fint att veta hur vi vill ha det och är man riktigt övertygad kan man starta upp ett politiskt parti på kuppen.
  Nu har jag inte följt dina inlägg något mer närgånget så att jag har en klar uppfattning om din politiska inställning, vad andra påstår om dig fäster jag inte mig vid om det inte är ovanligt plumpt då förstås kanske man blandar sig in i leken.

  I sak får folk ha sin tro och sina åsikter huvudsaken att jag får ha min som jag lär behålla tills någon kan övertyga mig med vettiga sakargument att jag har fel, då får man kanske revidera sin uppfattning om saker och ting.

 144. carlnorberg skriver:

  Att starta ytterligare partier förefaller fullkomligt meningslöst, eftersom det innevarande politiska systemets uppgift främst är att motverka alla möjligheter till förändringar som minskar det innevarande partisystemets maktsituation.

  Det är detta som kallas partipolitik och som omintetgör alla möjliga individuella initiativ.

  Likaförbannat så finns det, och i det jag skall väl egentligen inte gnälla eftersom jag själv varit en mycket stark tillskyndare, en hel skock individer som röstar på någonting som aldrig någonsin har haft för avsikt att gynna individen.

  Min bedömning är numera att det trots detta, faktiskt är lättare att frigöra individen genom att vinna massan.

 145. Arne H. skriver:

  Carl Norberg kloka ord och jag stöttar dig tiil hundra % att den breda massan måste få komma till tals. Men du är säkert lika ifrågasättande över att de egentliga maktinnehavarna är kapitalet som tvingar de politiskt styrande att rätta sig efter kapitalets vilja. Men så såg det även ut på Per Ahlbin hanssons tid och Tage Erlander hade Wallenbergs som bundsförvanter. När det gällde Olof Palme så satte han sig på tvären mot kapitalherrarna men som bekant fick han ge sig på nåd och onåd.

  Ponera att vi startade ett parti som öppet samarbetade med näringslivet, som jag tror att hela vår befolkning skulle tjäna på. Vad tror du om det?

 146. Anna skriver:

  Två pekoralister dansar samba och världen håller andan.

  Skall dominobröderna Arne H och Carl Norberg starta ett nytt parti 🙂

  Ja, mycket skall man vara med om på bloggar där Carl Norberg försöker marknadsföra sig!

 147. Arne H. skriver:

  Snälla Anna ta det för vad det är, man kan spåna om allt och något vettigt kan komma fram. Dominobröder jo jag tackar ja, inte dåligt, du får bli en Dominosyster så att du får stöd för dina yttringar.

 148. carlnorberg skriver:

  För att inte trötta de ovilliga så kan kanske dagens små betraktelser i allmänhet och den sista i synnerhet vara värda att beakta, med hänsyn till hur det nu tornar upp sig för final.

 149. Arne H. skriver:

  Carl Norberg jag har varit inne på den linjen många gånger och ifrågasatt varför vi ska behöva fackföreningar att LO är likvärdigt med Socialdemokratiska partiet ligger det något i” som känns fel.
  Är det så att vi överskattar de politiska förmåga (bortsett att de folkvalda anklagas för att jobba i egen sak) ger våra val det resultat vi förväntar oss? Nej, enligt min mening så röstar vi med en förhoppning om att politikerna stödjer sina väljare, men tyvärr är det bara halvhjärtat som just det där med fackföreningar är nog ett så starkt bevis på.
  Slutsatsen blir att vi får alltid svaga regeringar och är det inte hög tid att de gamla partierna går i pension och ses som förbrukade som inte längre har någon hållbar ideologi längre att vägledas av.

 150. carlnorberg skriver:

  I detta finns det mycket sanningar, och på den partiideologiska utvecklingsfronten har det pågått en intellektuell avveckling så länge jag har följt debatten.

 151. Arne H. skriver:

  Skönt att veta att vi kan tala samma språk som jag ska hålla i mitt minne Carl

 152. carlnorberg skriver:

  Är trådens ämne lite uttömt..

 153. Anna skriver:

  Nejdå Carl Norberg,
  detta ämne uttömmes inte så lätt.
  Merith Wager ger oss idag, den 8 mars, nytt bränsle genom att visa upp hur den svenska journalistkåren metodiskt sätter sig över fattade beslut. Man (journalisten i fråga) gör helt enkelt sin ”egen tolkning”, dvs utelämnar och lägger till efter eget ”huvud och ideologi”.
  Men du tycker förmodligen att detta är helt OK, för migrationsproblematiken är ju av underordnad betydelse
  i din lilla egendomliga sinnesvärld .. . . . . . . .

  ”””””Det är få asylsökande som återvänder efter att de fått beslut om avslag på sina asylansökningar. De allra flesta stannar kvar illegalt och söker på nytt efter preskription. De har inte ansetts ha rätt till asyl eller skydd, de bara ”vill inte åka hem”. De påstår sig ha ”väntat på beslut i flera år” trots att de ofta har fått beslut ganska snabbt, och de får uppbackning av journalister som skriver osanna artiklar om att ”X har väntat på beslut i åtta år” medan X i själva verket under dessa åtta år fått ett antal beslut, alla med innebörden att X ska lämna Sverige.

  Men i väntan på att han (det är oftast en ”han”) ska kunna framtvinga det i hans tycke ”rätta beslutet” har X ändå stannat kvar, arbetat svart och kanske även skaffat barn som hädanefter – enligt Söderhamnskurirens rapportering – måste anses vara ett ”ensamkommande flyktingbarn”. Åtminstone om den andra föräldern inte är svensk medborgare .

  Om den andra föräldern är svensk medborgare kommer även X att automatiskt få PUT (enligt ett nytt förslag) helt oavsett om svenska myndigheter vet vem X är eller varifrån han kommer. X behöver inte genom DNA-test visa att barnets far eller mor är den angivna svenska medborgaren eller personen med PUT. Det räcker med att den svenska medborgaren intygar detta hos familjerätten. ”””””

  http://meritwager.wordpress.com/

 154. Rosenhane skriver:

  Suck, är du kvar? Jag som trodde att du fått sparken härifrån…..

 155. Rosenhane skriver:

  Adressaten skall naturligtvis vara Carl Norberg.

 156. Anna skriver:

  Tack!! 🙂

 157. Arne H. skriver:

  Anna med alla försumliga åtgärder vårt samhälle hankar sig fram på och inte minst inom polisväsendet som dessutom har blivit samhällets sopstation med uppgift att sopa undan det värsta skräpet bland landets kriminella. Man kan tyvärr sätta ett likhetstecken med den okontrollerade invandringen sådan har det nästa varit sedan starten när kapitalet tvingade politikerna att fatta detta vedevärdiga beslut 1975 att göra Sverige till ett mångkulturellt samhälle. Vedevärdigt för att näringslivet ville ha billig arbetskraft och fler konsumenter att tjäna pengar på. Så tänk på att nu är det inte längre av samma orsak, nu handlar det om att byta ut svenskarna mot ett mer kvalificerat folk ifrån jordens alla hörn. Och därutav lägger jag min protest mot samtliga riksdagspartier som är rörande överens i frågan.

 158. Anna skriver:

  Så har då ännu en ”Snurr- Pelle” letat sig hit eller är det kanske bara en klonad ”Devil-In-Disguise” som utljuter sitt hat mot näringslivet, genom att göra detta ansvarigt för migrationsproblemen.
  Ja, inget förvånar när vissa är i farten 🙂

 159. Anna skriver:

  OBS! För den som ej förstår ironin med utljuter, hänvisar jag till det vedevärdiga 🙂 🙂

 160. Arne H. skriver:

  Om det där du skrev Anna vittnar om din egen okunnighet, framhärdar du att påstå att jag har fel så får du faktiskt komma med ett giltigt sakargument som påvisar att jag har fel i frågan, om inte får du finna dig i att acceptera mina bevis framlädes.

 161. Josef Boberg skriver:

  Merit Wagner i all ära – men varför är kommentarer ej tillåtna på den bloggen månntro ❓

 162. Anna skriver:

  Till alla ”Snurr- Pellar” lånar jag följande ord från Strindberg:

  Fast I bundit mina händer
  och min fot i järnet smitt;
  fast I brutit mina tänder,
  än min tunga smädar fritt.

  Jag Er hemlighet förrådde,
  gudar, det var allt mitt brott!
  Och min tunga dock Er nådde
  in i Era fasta slott.

  Jag förrådde Era funder
  och Er falska helighet;
  trodde ej på Era under,
  ej på Er odödlighet.

 163. carlnorberg skriver:

  Ja du Anna, du reciterar utan vidare precision tanken. Orden har betydelse, men du tillhör inte dem som i första hand skall skall begagna dig av dessa rader, vilket du rimligtvis borde känna till.

  Du borde nog ändå läsa lite av Quigley trots din ovilja till detta, det kan nog visa sig berikande trots din eventuellt upplevda fullkomlighet.

  Mycket kan du ju inte göra någonting åt, men somligt kan du ju faktiskt förändra.

 164. Arne H. skriver:

  Jag har en fördel jämfört med många andra så är jag en politisk obunden person och därmed behöver jag inte ta hänsyn till något politiskt parti som ska försvaras till varje pris och OBS! jag utgår ifrån mina personliga åsikter och inte dikterade ditåt. Man har en skyldighet att söka sanningen i den politiska debatten om man ska delta och yttra sig och inte komma med inlärda fnoskler som är av ytterst låg sanningshalt.
  Jag skriver här för att få uppmärksamhet på medaljens baksida som de flesta inte vill kännas vid som t.ex att en miljon fyra hundra tusen anmälda brott begicks förra året!
  Kom inte sedan och säg att vårt mångkulturella samhälle är försvarsbart och att det är något som vi tjänar på, sådana hemska lögner är vad politikerna vill att vi ska acceptera men det gör inte jag och jag hoppas att du som skriver här kommer till samma ståndpunkt att söka verkligheten som den är och dess sanning.
  Vi behöver inte ta någon hänsyn till politikers dillande, den enda hänsynen vi behöver ta är att hålla sig till sanningen, är man tveksam om något får vi reda på det först som du inte känner till och sedan skriv och inte tvärtom som nästan är typiskt på alla debattforum.

 165. Per F skriver:

  Undrar om det ingick i doktrinen
  att ögna Strindberg i försöket
  av att yrhönan ska framstå som om hon
  tänker för egen maskin?

 166. Torbjörn skriver:

  Hur kan livet vara ett helvete för människor som medvetet sökt sig hit, och lever gott på, och gapskrattar åt vårt system??

  Nu byggdes ju inte miljonprogrammen, som idag är förslummade och befolkade av invandrare, åt invandrare. Kan vi fastställa det? Återigen, så var det så att så, att svenskarna flyttade från dessa områden under 70 och 80-talen, ju fler invandrare som kom.

  Invandrarna som kommer hit nu, vill dessutom bosätta sig bland sina egna. De är inte förpassade till slummen av smygrasister. Svenska myndigheter vill ju inget hellre att de ska bosätta sig på ”svenska” orter.

  Allt det här verkar inte ha gått in hos stora tänkare och nyliberaler som kommenterar på denna blogg.

  Ni kommer alla att bli flyktingar inom överskådlig tid. Då ångrar ni det där tramset ni höll på med och undrar varför vi inte stängde Sverige.

  Era barnbarnsbarn som kanske kommer att läsa alla dessa internetdiskussioner i framtiden, kommer att undra varför ni var så naiva, varför ingen gjorde något. Det fanns ju där, allting, svart på vitt. Ni levde mitt uppe i förfallet, ni såg förfallet, men ni gjorde inget, förutom att producera bortförklaringar från yttre rymden.

  Vad har iranier, palestinier, kineser, ryssar, nigerianer, somalier, israeler, turkar m.fl. gemensamt? Jo, de bryr sig inte ett skit om Sverige. Och jag undrar, hur det blev så, att många av er svenskar, inte tycks göra det heller.

  PS. Den ohämmade fria markandsekonomin är en enda stor tävling, vem som kan göra slut på naturresurser fortast och bli rikast. DS

 167. Arne H. skriver:

  Tortbjörn tack för ett sakligt korrekt inlägg. Det största problemet är hur vi ska få en stor del av invandrarna att ta ansvar för vårt land, det räcker att vi har massor av svenskar som inte bryr sig om att allt kan gå åt ett varmare ställe.

  En lustighet från mannen på gatan citat; är det inte dags att vi koloniserar de länder som har större delen av sin befolkning i Sverige? slut på citat.
  Min kommentar det ligger något i detta vi svenskar ockuperar Iran och tar hand om deras olja, det kallar jag för att dra nytta av en kolinsering.

 168. Anna skriver:

  Carl N, Per F m.fl. tycks ha fått jämbördigt sällskap.
  Bevare oss!

 169. Torbjörn skriver:

  Ja men Anna, problemet är, att stora tänkare här på bloggen, bara vill se tingens vara i ett större sammanhang. De tycks glömma den lilla världen utanför deras fönster. Den världen som brukar kallas verkligheten.

 170. Arne H. skriver:

  Ja du Anna att tillhöra den politiska minoriteten i stället för folkets majoritet som skulle få dig i en bättre dager kunde vara något för dig, men ibland tar det tid för en del innan poletten ramlar ner, får se hur lång tid det kommer att ta för dig Anna.

 171. Rosenhane skriver:

  Torbjörn och Arne H,

  är ni fullegubbar eller bara lite ”bakom”?

 172. Torbjörn skriver:

  Mångkulturen ska inte fungera i tanken, utan i verkligheten. Det gör den inte. Den är och förblir en utopi.

  I verkligheten så håller det svenska folket på att bytas ut. Och Sverige håller på att islamiseras. Sakta man säkert. Du tror inte på mig när jag säger att du kommer att bli flykting?

  Då frågar jag, tror du att sveriges alla muslimer, varav många är djupt troende, i längden kommer att acceptera att stå utom inflytande, trots att de är i majoritet i vissa områden?

  En grupps makt i samhället kan inte öka, utan att en annans grupps makt samtidigt minskar.

  Jag har tjatat om detta förr, men titta på hur islamisering av ett område går till ute i världen, så ser ni hur det kommer att gå till här i Sverige också. De första tecknen syns redan. Idag finns områden i Sverige, där man lever under inofficiella sharia-lagar.

  Om ett par årtioenden, om inte det svenska samhället redan imploderat av mångkulturen, så har islam vuxit sig så starkt, att de kan rösta in islam i samhället i hela kommuner och landsting.

  Då…då kommer återstoden av det svenska PK-samhället tvingas välja. Antingen accepterar man muslimernas krav på ”självständighet” från det svenska samhället, vilket innebär att demokratin, (ni vet, den som sa att alla var lika mycket värda, bara man inte hade fel åsikter), då får stryka på foten. Alternativt säger PK-samhället nej till deras krav, med uppror och terror som följd.

  Vad händer med de få svenskar/ickemuslimer som blir kvar inom ett landområde där islam tar över? Människor som kanske driver jordbruk? De kommer självmant att sticka, alternativt bli trakasserade och fördrivna, och vips… så är islamiseringen officiellt fullbordad.

 173. Rosenhane skriver:

  Anna, OT men eftersom du var inne på Strindbergs dikter känner jag mig manad att lägga in den bästa av alla. Något lång kanske men trådar ska väl vara långa……

  August Strindberg ( ur Ordalek och Småkonst )

  Vad vänta de tråkiga kråkorna
  Därnere på höstlig hed?
  Förr var det bara råkorna
  Som fällde i nakna träd.
  Vad vänta de bråkiga kråkorna
  Som stryka i hundratal?
  är det åtel och agn
  på hemslaktarns vagn?
  eller ligger på strö
  ett djur som ska dö?
  eller håller kråkorna bal?

  Vad vänta de bråkiga kråkorna
  därnere framför mitt hus?
  De hänga i lindarna
  Och gunga för vindarna;
  På nattkvist kraxa de,
  På morgonkvist flaxa de,
  Och väntar att dagern blir ljus.

  Vad tjuter de svarta hundarna
  I tobaksplantörens gård?
  De luffar och letar i lundarna;
  De håller väl vaka och vård.
  Vad sjunger de svarta hundarna?
  De sjunger väl inte ut lik?
  De sitta i klunga
  och tjuta och sjunga,
  Halsarna sträckta,
  Öronen stäckta…
  Nosarna heta och torra…
  Nu hörs de morra,
  När ugglorna börjar sitt skrik.

  Vad skrika de gula ugglorna
  På tobaksladornas tak,
  När rostiga flöjeln med Bugglorna
  Knappt håller i vinden sig rak?
  Vad sjunger den rostiga flöjeln
  Vid nattvindens sorgemusik?
  Är det lik eller vitt?
  Gäller mitt eller ditt?
  Är det sorg eller nöd,
  Eller varslar det död?
  Det är död, det är nöd, det är lik!

  Vad göra de krokiga karlarna
  Därnere på hedens snö?
  De sätta väl snaror för hararna
  Men marken ligger i tö.
  Granris bär de,
  Störar skär de,
  Ruskar ut vägen,
  Mäter ut stegen;
  Vinterväg är det,
  Brister eller bär det
  Där bortnast på islagd sjö?

  Vad göra de krokiga karlarna
  Vid ingången till mitt hem?
  Nu knakar porten i nararna
  En snöil slår den i kläm.
  Karlarna strö
  Granris i snö;
  Flingorna falla,
  Snösjtärnor kalla
  Spåren fylla de;
  Ner myllar de
  Allt! Allt! Allt!
  Vit och bitter är snön som salt!

  Slädarna kommer, kuskarna skriker,
  Lyktorna flämtar, dagen går ut.
  Karlarna bära, karlarna spika,
  Sagan är slut! Sagan är slut!

  Då gick ett skrik…

  Då gick ett skrik igenom trappors valv,
  Det rungar över gårdar in i gränder,
  Och vandraren ut på gatan skalv
  Och stannade med knäppta händer.
  Däruppe i en våning av det öde hus
  Vid öppet fönster, över nakna träden,
  En svartklädd man sig sträcker med ett ljus
  Som om han ville lysa ut på heden:
  Och med en dåres röst han ryter som ett djur,
  Nyss sargat i dess trånga bur:
  Chrysaetos är död!
  Och ropet kryper över snöig hed, och gråter
  Tills det mot höjderna i norr dör bort,
  Men skogen, som har liv, ger ropet åter,
  Och svarar snyftande men kort:
  Chrysaetos är död!

  I tomma rummen ensam nu han irrar
  Och tänder lampor, kandelabrar överallt…
  Ifrån salongens vägg mot honom stirrar
  Porträtten främmande och kallt…
  Han rasar kring från rum till rum och letar,
  Han söker vad som inte mera finns,
  Ett lönlöst sökande, som den förryckte retar,
  Och vad han letar inte mer han minns…
  Han öppnar lådor, skåp och skänkar…
  Från korridoren till köket kommer sedan turen;
  Han tittar under bord och bänkar…
  till sist han stannar i tamburen.

  Där hänger glömd en sliten kappa
  Med kragens skinn så sirligt nött,
  Där rundad kind den plägat klappa…
  Då vaknar minnet, ögat brinner rött! …

  Och ut i natten..

  .Och ut i natten på nersnöad hed
  Han springer och söker,
  Han går över diken och över led,
  Men yrsnön kring honom ryker!
  Tag upp! Tag upp! Har du spår?
  I skur och i ur
  Han stapplar mot sten,
  Han snärjes i snår,
  Och snötjockan står som en mur…
  Som en tjur han rusar mot vind,
  Han är blind, han är blek om sin kind
  Fast pulsarna går! Gå på!
  Gå på tå, eller sjunker du ner,
  Och ingen dig ser,
  Och ingen dig hör, om du ber, när du dör,
  När du myllas i snöblommors bädd!
  Är du rädd, min son?
  Se himlen är snart som ett plån
  Utan skrift, som en sten på en grift
  Med ingen uti.
  Stå bi! Håll ut eller bli!

  Han hunnit fram till kullarna i söder,
  Där unga björkar ibland lärkträd stå…
  Här vaknar minnen, hjärtat blöder…
  Här arm om liv med henne plägade han gå…

  Längst bort i norr – är det en febervilla?
  Han skymta ser det öde husets grå fasad,
  Liksom ett iltåg på station står stilla
  Han ser sin vånings fönster i en upplyst rad!

  Och han ropar:

  När ska tåget gå?
  Hallå! – hallå!
  Är det bröllopståg?
  Var det bruden jag såg,
  Min majbrud i fjol
  I grönt och i vitt,
  I siden och flor,
  I grönt och i vitt
  Som den blommande hägg
  Därute mot vägg?
  I solen jag satt med sol i mitt sinn…
  Det var då! Chrysaetos var min!

  Och han sjunger:

  Sommardagar, ljumma vindar,
  Blåa vågor, varmgul jord,
  Murgröna sig kring stugan lindar,
  Hänger över dukat bord.

  Ut på havets långa vågor,
  Simma vi nu arm vid arm,
  Svala havet släcker låg. or
  Solen tände i vår barm.

  När du steg ur havets sköte,
  Föll jag för din skönhet ner:
  Väl förlåtligt om jag skröte
  Nemesis dig aldrig ser!

  Chrysaetos!…

  Chrysaetos, guldörn, i ditt gyllene öga
  Såg jag solen gå upp den sista gång…
  När vi möttes över molnen i det höga
  Lockade jag ner dig med min sång…
  Ur din vinge röck jag då en penna,
  Uti guldbläck sen jag skrev
  Sångerna du känner – från Gehenna,
  Som vårt paradis ju blev!

  Sommarafton…

  Sommarafton, stilla vinden,
  Ifrån bokars gröna ljus,
  Sol i ögat, sol på kinden…
  Hemåt till vårt murgrönshus…

  Eftersommar, tyst i skogen,
  Fåglarna ej sjunger mer,
  När som blomman först är mogen,
  Faller bladen på er ner!

  Guldpudran vid järnkällan,
  Kopparormen under silverlind,
  Det är huldrans gåta!
  Det är din och min!

  Medan minnena yra…

  Medan minnena yra som barnvinterns snö
  Han tränger allt djupare in i skogen,
  Men skogen tar slut, han står vid en sjö
  Där fårorna skönjas efter stora plogen –
  Vintervägen är ruskad rak som ett streck,
  På sidorna kantad med stubbade granar;
  Men över vägen går en strimma av bläck…
  Han stannar modfälld och spanar.
  Då hörs från mörkret ett plaskande, ett dunkande,
  Ett pustande, ett stönande, ett klunkande,
  Och så ett tjut, ett fasans utan slut.
  Ut ur mörkret rusar
  En svart och röd koloss
  Isen gungar, vattnet brusar,
  De böjda granar med varandra slåss.
  Isflaken knäckas som rutor,
  Bitarna klingar som glas,
  Musik som ur tusende lutor
  Av en jordbävning slås i kras.
  Förbi som en sårad val,
  Går ångaren, flåsande stenkolsröken
  Begraver allt i svallvågens dal
  Och skummet dansar som vita spöken.

  När solen går upp…

  När solen går upp över isfält blått,
  Då kommer de krokiga karlarna
  Att skåda var ångarn gått;
  Och kråkor kommer som stararna
  Att plocka upp smått och gott.
  På iskanten sitter hundarna
  Och tjuter som förr i lundarna,
  Det gick som de hade spått…

 174. Torbjörn skriver:

  Rosenhane:

  Jag har inga problem med alkoholen. Kan dock inte svara för Arne.

 175. Torbjörn skriver:

  Konstigt att Strindberg fascinerar Rosenhane och Anna, med tanke på hans politiska åsikter. Hade hans generation svenskar sett vad som hänt med Sverige idag, så hade de agerat helt annorlunda, för att säkerställa att det aldrig skulle ske. Var så säker.

 176. Arne H. skriver:

  Rosenhane

  Att du vill att vi ska vara dumma bevisar väl bara på hur dum får man vara som begär detta. Ditt önsketänkande kan inte uppfyllas, kanske först om du skriver ett inlägg som överträffar oss alla med kloka ord,

  Med din framtoning får du nog finna dig i att du inte förstår vad du läser och kan sätta in det i rätt sammanhang.

 177. Arne H. skriver:

  Den här kommunistiska Burka-gubben är den mest knepiga person jag har stött på någonsin, som har en bloggsida som vittnar om, jag vet inte vad?

  http://blogg.aftonbladet.se/bur-q-ua/2010/02/tankesmedjor-vs-demokrati

 178. Rosenhane skriver:

  Torbjörn och Arne H,

  efter att ha läst igenom tråden mer noggrant inser jag i ärlighetens namn att mitt påhopp på Er var både dumt och obefogat. Ber om ursäkt för det.
  Men medge att Crysaetos är magnifik!

 179. Arne H. skriver:

  Rosenhane mycket ädelt av dig att be om ursäkt som du ska ha kredit för, men det kommer säkert in en och annan blänkare från mig som kanske jag längre fram får ber om ursäkt för. Nåväl jag godtar din ursäkt utan att på minsta vis föringa din betydelse som person liksom alla andra här som jag finner att ha något att säga i sann yttrandefrihet som hör till god ton i min värld.

 180. Roberth Ström skriver:

  Mångkultur finns inte! Det finns ingen plats på jorden där folkslag lever med varandra i harmoni det är bara dösnack!

 181. Arne H skriver:

  Muslimernas heliga krig – mot hundarna?

  I gårdagens tv-program ”Debatt” framträdde en i mitt tycke högst förvirrad muslim som med ovanligt luddig
  argumentation kritiserade en av de stora kvällstidningarnas införande av den sk Rondellhunden.
  Han påstod att en miljard muslimer blivit kränkta av införandet.

  Då uppstår naturligtvis en fråga om hur många av miljarden muslimer som läst den svenska kvällstidningen?
  Och därmed blivit kränkta?

  Nästa fråga blir följdaktligen – hur vet man att rondellhunden föreställer Mohammed?
  Den förvirrade muslimen sa att det är förbjudet att avbilda Mohammed och att det aldrig skett.
  Hur känner man då igen honom?

 182. Josef Boberg skriver:

  🙄 🙄 🙄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: