Krisen skakar den europeiska självbilden

 

När man läser International Herald Tribune förstår man varför Sverige har lagstiftat  presstöd. Faktum är att det skulle behövas mycket mer presstöd för att kvalitetsmässigt ens komma i närheten av ledande internationella tidningar som Wall Street Journal, Financial Times och Herald Tribune. Svenska media orkar bara med futtiga personangrepp och ankdammsreportage. SvD börjar alltmer likna Expressen. I övrigt gör de som jag: citerar internationella tidningar.

 Den 23 februari skriver John Vinocur ungefär detta i International Herald Tribune:

–         Fattigdomen i Tyskland drabbar 14 % av befolkningen, vilket alltså är en högre siffra än USA:s 13.2 %.

–         U-hjälpen når 0.46% i Frankrike och 0.40% i Tyskland, dvs. mindre än det minimum de själva drev igenom för EU länderna och som stadfästs av FN.

–         Våldet växer oroväckande. Attacker och mord på lärare och säkerhetspersonal i skolor för i huvudsak barn till arabiska och afrikanska invandrare. Det handlar om en allvarlig ”Rejection of society” skriver den franska tidningen Le Monde. Och i Tyskland låter det likadant. Och detta sker från två länder som anser sig vara unikt civiliserade, anmärker på amerikanska problem mellan rika och fattiga samt skryter med att de gör mer för U-länder än USA

–         Fransmännen har idag övergått från att vara medborgare till att egoistiskt se sig själva som konsumenter. Frankrike faller sönder. Landets själ är sjuk, och samhället lever under tydlig nervös spänning.

–         Varningar att inte skapa orealistiska förväntningar förklingar ohörda. Tyske utrikesministern Westerwelle säger ” Den som utlovar folket det goda livet utan ansträngningar, inbjuder till en utveckling liknande den som ledde till Romarrikets fall.”

–         Frankrike låtsas kunna bli en nation som kan hysa, integrera och styra sin växande muslimska befolkning. Men sanningens minut är inte långt borta.

–         Det dysfunktionella tyska samhället exemplifieras av att arbetslösa får mer pengar än vad det arbetande folket kan tjäna. Och man kan inte dölja att invandrarna står för en stor del av problemet.

–         Självintresset i Tyskland och Frankrike kommer att segra över samhällsansvaret menar författaren, som åtminstone försöker göra en ärlig analys.

 Tänk om John Vinocur kunde ha tid att studera och beskriva läget i Sverige. Men vi är ju så små att just ingen räknar med oss, så han kanske tänker som Ingemar Stenmark: ”Det är ju ingen idé att förklara för en som inte förstår något!”

 PS. Jag hoppas att NÅGON som kommenterar detta inlägg, kan hålla sig till saken och inte käbbla med andra om struntsaker. DS

Annonser

47 Responses to Krisen skakar den europeiska självbilden

 1. Lillan skriver:

  Jag gillar också att läsa europeiska tidningar, men jag håller mig i allmänhet till de sydeuropeiska, de som vätter mot Mare Nostroum där de nya trender och strömningar alltid har fötts,blossat upp, exploderat, ställt till kaos sen lugnat ner sig när en portion sunt förnuft har tagit ledningen.

  Och det är med ett sant nöje att notera att den röda/gröna/regnbågsfärgade/ parasitära tänkande har tröttat ut människorna, där exotiska kulturer inte längre ses med roade blickar utan för vad dom är – väldigt, väldigt primitiva, där arbetslösheten har krypit upp i medelklassen och allt fler frågar sig vad håller vi på med? Och medevetenheten om Europa är på väg tillbaka. En intressant läsning är försäljningsstatistiken av faktaböcker som behandlar Europas historia från romarriket till fram Andra väldskriget.

  Hav hopp gott folk, någonting börjar röra sig i europeernas undermedvetna efter decennier av mångkultur där ett uppvaknandet efter sin förflutna har startat, att ryggarna sträckes en aning mer och mer för var dag och den påtvingade stumma beundrar för ”de andra” har ersatts av en enorm gäspning.

 2. Cavatus skriver:

  Den svenska pressen ägnar sig åt navelskådning och opinionsbildning. Här vill man låta påskina att allt är så bra så bra.

  Sällan ser man att de tar upp och initierar debatter som pågår i Europa. Under hösten debatterades bland annat en bok, både i USA och i övriga Europa, som räknar ut den dag då muslimer är i majoritet i Europa. Inte ett ord om den boken eller den debatten i Sverige. Det är väl för kontroversiellt i Sverige. Inget ont får nämnas om muslimer, inte ens i en akademisk diskussion.

  Gert Wilders rättegång är ytterligare ett flagrant exempel på att svenska medier inte täcker hela nyhetsspektrat. I förbigående har jag hört sägas att rättegången existerar i svensk television. Inga djupgående analyser, inga kommentarer att hela den västerländska yttrandefriheten de facto står på spel. Men det bekommer väl inte svenska medier, som likt gåsen, tror att allt löser sig med tiden, bara folket får lite bröd och skådespel.

 3. Lillan skriver:

  @Cavatus

  Svensk press och SVT/SR disponerar inte över tillräckligt bildat folk, glöm inte bort att de är uppfostrade i sosseskola där bildningsgraden har successivt sänks till den lägsta tänkbara, dels för att arbetarklassen skulle med, och sen ett par decennier så även invandrarungar med analfabeter till föräldrar skulle ploppa fram med godkända avgångsbetyg.

  Men den finns även en anna grupp som tyvärr har tagit avstånd från ”folkbildningen” och det är den välbildade och utbildade klassen av akademiker. Som ett exempel kan man kolla på svensk Wikipedia en del artiklar för därefter kolla samma sökord på en utländsk Wikipedia: och då plöstligt märker man skillnaden. I de utländska Wikipedior så tävlar de bildade grupperna att ständigt fylla på, ett okänt fenomen med den svenska versionen.

  Jag har roat mig att knacka in ”Luther” och resultatet är förbluffande.

 4. Penumbra skriver:

  Vi, européer, har varit väldigt stolta över vår socialliberalism och haft USA som dåligt exempel på vad ”rå kapitalism” kan åstadkomma.

  Detta förstås när inget dramatiskt händer inom våra gränser, för att då får ändå USA ordna upp vårt historiskt nedärvda elände. Senast inbördeskriget i forna Jugoslavien där vi återigen behövde USA för att få ett slut på det eländet, efter att vi första hade förhandlat med dem som inte går att förhandla med, i ett antal år, till priset av många människors liv. Fast vi tycker fortfarande att vi står på en högre moralisk nivå och att amerikanerna ”skjuter från höften” för minsta lilla. I det avseendet leder Frankrike som personifierar den naivt filosoferande europén.

  USA har dock smittats av vår socialliberalism. Obamas stora valseger är ett bevis på det. USA stora framgångar är baserade på entreprenörsanda, uppfinningsrikedom, låga skatter, liten offentlig sektor men man ser tecken på en europeisering där. Hoppas amerikanerna tar sitt förnuft till fånga och inser misstaget att låta en socialliberal president styra landet ihop med en liberal kongress.

  Den stora muslimska invandringen till väst är ett stort problem för båda kontinenterna, däremot. Hur man löser detta överskrider min fantasi. Jag rekommenderar en skärpning av asylreglerna, strängare socialersättningssystem samt strängare lagar och straff. Regeringen Reinfeldt har gjort den del där men för lite och nu kan de bli bortröstade av de som drabbades av reformerna (som var högst nödvändiga) i socialersättningssystemen.

 5. Penumbra skriver:

  Lillan och Cavatus,

  Svensk media måste väl vara en av de mest vänstervridna i Europa, och det säger inte lite mtp att vänstern har dominerat europeisk kulturliv sedan slutet av andra världskriget (och egentligen redan tidigare). Detta har smittat av sig på alla som arbetar med ord och bild.

  Titta bara på innehållet inom litteratur, film, tv- och radioprogram som har en samhällsanknytning, så hittar ni i stor sett bara ateism, feminism och socialism. Titta på vad skolorna lär ut, vad universiteten forskar om, så hittar ni samma bild.

  Journalistkåren är barn av det moderna europeiska (och i ännu högre grad svenska) kulturarvet plus det faktum att det finns en traditionell socialistisk skolning av just journalister. Så vad annat kan man vänta sig.

 6. Kachina skriver:

  Hur kan det vara ett misstag att alla invånare omfattas av sjukvård?

  USA;s ingripanden i Europas och oljeländernas konflikter är orsakade av deras storlek (50 stater) och därmed volymen på deras resurser, inget annat.

 7. Kachina skriver:

  Ian

  En ny uppsättning av Romarrikets fall är nu inne i andra akten och av vad jag kan förstå har inget i det ursprungliga manuset förändrats. Vi gör precis samma misstag som våra förfäder, fastän vi har kunskap om dem.

  Det är som ett lemmeltåg, ingen har kraft att vika av i en annan riktning.

 8. Torbjörn skriver:

  Det här är allvarliga ämnen, och jag tycker det är synd att många svenskar, även här på bloggen i kommentarsfälten, tycks ha en överslätande attityd till dem. Är det så att många köper svenska journalisters och politikers bortförklaringar till problemen?

  Det är ju tur att John Vinocur har Herald Tribune att skriva i. I Sverige skulle han inte få in så mycket som en insändare. Svenska journalister överlag utövar översittarfasoner på befolkningen. Istället för att rapportera verkligheten, så skapar de sin egen. Lilians första stycke kl. 4.00 em sammanfattar det hela bra.

  Ian ställde frågan i ett tidigare inlägg, varför inga sk. vanliga muslimer hör av sig i debatten? Kanske svaret är så enkelt att de inte är så många som vi tror.

  I Danmark har tidningen Politiken nu nått förlikning med åtta muslimska organisationer representerande 95000 medlemmar, att be om ursäkt för att man publicerade Muhammed-karikatyrerna. Svenska tidningar avstod att publicera dem av rädsla. Och med svenska politikers ingripande, med hänsyn till rikets säkerhet, så stängdes SD:s hemsida ned, eftersom de hade bilderna utlagda där.

  Det är inte svårt att se vart vi är på väg. Islamiseringen dvs. att VI och VÅRT samhälle anpassar oss efter muslimer är i full gång.

  Läget är akut i hela Europa, och det bara är hårsmåner från att det kommer att bli våldsamheter mellan européer och invandrare/muslimer.

  Varför? Jo, därför att det finns många svenskar och europeer, däribland jag själv, som är så till bristningsgränsen förbannade på vad som skett i årtioenden, där vi tystade av media och det politiska etablissemanget, tvingats åse hur våra länder bokstavligen våltdtagits av lycksökare och kriminella från i stort sett alla världens länder.

  Hitbjudna av detta etablissemang har de kunnat bete sig hur som helst på gator och torg, i skolan och you name it…

  Fredrik Reinfelt vet att de inte är några flyktingar. Och tycker att svenskheten är barbari.

  Maud Olofsson tycker att vi svenskar behöver konkurrens. Det har hon sagt. Jättebra med invandring.

  Vad Mona Sahlin inte sagt för negativt om Sverige är inte värt att räkna upp.

  Låter det som några som bör styra landet?

  Hetslagstiftningen som ständigt skärps överallt i Europa, gör att det snart inte är möjligt att ens kritisera invandringen. Partier som är emot förfallet har förbjudits när de börjat bli för stora.

  Hela europa är sjukt, inte bara Frankrike. Våran själ har dragits upp med rötterna. Därav rotlösheten med alla avarter som florerar. Jag märker nervositeten i det svenska samhället också. En bekant som var på semester på Balkan strax innan kriget bröt ut, noterade smma nervositet den gången.

  Europa måste hitta tillbaka, annars är det kört. Och det finns ingen plats för mångkultur eller islam. Det går inte att göra sig av med sitt förflutna och sin identitet och tro att man kan överleva.

  Kachina: Rasblandning är en av beståndsdelarna till undergången.

 9. soli01 skriver:

  Torbjorn – du nämner rasblandning och där har du helt fel. Det förekommer mycket litet av den ”varan” och det är detta som är det största hotet mot att vi – om inte något händer – kommer att ätas upp med hull och hår. Som läget fn är här gifter sig våra invandrare inom sin grupp eller religion och det ser jag som mycket illavarslande!
  Bättre vore om en blandning kunde ske!

 10. Torbjörn skriver:

  Soli:

  Att ge upp sin kultur och sitt biologiska arv, innebär att identiteten suddas ut. Platon sade något i stil med: Vill du förgöra ett land, så se till att plantera in främlingar i hans folk.

  Det här känner andra folkslag till. De grupper som har starkast identitet är de som blandat sig minst. Och de grupper som har en stark identitet brukar ju prisas av samma politiker som menar att invandring är bra för oss svenskar. Jag får det inte att gå ihop.

 11. Carl Norberg skriver:

  Även om vederbörande så uttrycker slutsatsen i princip själv, så tycks det vara omöjligt att begripa vad de själv uttrycker.

  Islamofobieringen är ingenting annat än ett verktyg för att kunna utöva kontroll över de som inte tillhör Islam.

 12. Lillan skriver:

  Det finns en disciplin som heter sociobiologi, ett hett ämne i Sverige, som när det dök upp i slutet av 70-talet (E.O.Wilson)snabbt förpassades till katakomberna i folkhemmet, det ansågs horribelt då det inte tog 100% hänsyn till miljön. Det behandlar egentligen nedärvda beteende.

  Jag har väldigt svårt att tro att vårt europeiska beteende, vårt tankevärld, vårt kritiska tänkande o.s.v. skulle lägga sig platt för islam, i synnerhet när fler och fler länder har börjat förlora tålamodet med de allt vassare krav som denna stupida lära har hittills tillåtits ställa, genom att utnyttja europeisk tolerans, men som man nu allt starkare kan skönja motreaktionen har startat.

  Sverige har alltid varit beroende av impulser utifrån och då menar jag europeiska, och politiken som hittills har förts med ett närmanende och diskurs med de mest fundamentaliska grupper kommer och måste ersättas med dialog med de sekulära muslimerna, vilka har ända tills nu helt nonchalerats.

 13. Torbjörn skriver:

  Islamiseringen av Sverige forsätter. Nu byggs Moske i Rinkeby, efter en bred överenskommelse över blockgränserna att upplåta stadens mark till detta.

  http://www.dn.se/opinion/debatt/klartecken-for-ny-moske-i-invandrartata-rinkeby-1.1052992

  Det är alltså samtliga i stockholms stadshus sittande partier, regerande som opposition som verkar för islamisering av Sverige, med hänvisning till att Sverige nu är ett mångkulturellt land med människor från jordens alla hörn, något de själva sett till. Joakim Larsson (M) ytterstadsborgarråd, Carin Jämtin (S)oppositionsborgarråd, Lotta Edholm (FP skolborgarråd, Yvonne Ruwaida (MP)oppositionsborgarråd, Ewa Samuelsson (KD äldreborgarråd, Per Ankersjö (C) gruppledare, dessa är alltså samtliga överens om att islamisera Sverige.

 14. Torbjörn skriver:

  Carl Norberg:

  En stilla undran: Vad är du, eller kanske, vem är du ett verktyg för?

 15. Carl Norberg skriver:

  Och vad kan då syftet bakom detta vara…..

 16. Torbjörn skriver:

  Carl Norberg:

  Eftersom du kallar motståndare till islamiseringen av Europa för islamofober, så undrar man vad du har för motiv och lojaliteter.

 17. Kachina skriver:

  Torbjörn.

  Det finns bara en egentlig ras, den mänskliga rasen.

  Människan, är ett mänskligt medvetande i en djurkropp.

  När det mänskliga sinnet är individualism i en enhet, är det fullbordat.

  Det är både målet och slutet för djurmänniskan.

  Tillvaron förflyttas till en dimension med en högre vibration.

 18. Carl Norberg skriver:

  Ja det tycks ju vara en fullkomligt övermäktig uppgift att läsa vad det är som jag skriver.

  Och att inte begripa mer än att tro på dessa mediakampanjer, är i princip likställigt med att tro på Tor och Freja.

  Att inte fatta att motståndet till Islamiseringen är en skapad opinionbildningsprodukt, är precis detsamma som att tro att Ariseringsprocessen var religiöst betingad och inte alls grundade sig på ett planerat röveri av egendom, vilket anges i Nürnberg.

 19. make my day skriver:

  som vi alla vet sedan lång tid tillbaka tror carl norberg på tomtar och troll samt allt som har med konspirationer att göra

  med facit i hand går han baklänges och finner ”bevis”
  på allt efter egen ideologi och smak

  att denne carl dessutom är en troende socialist med allt vad detta innebär gör inte saken bättre

  ber också att få tacka penumbra och cavatus för intressanta och tänkvärda kommentarer

 20. Staffan D. skriver:

  IHT, International Herald Tribune, är sedan 2003 helägt av New York Times, med delvis nyheter, men framför allt kommentarer, hämtade därifrån.

  Och det är inte så lyckat. USA är uppdelat ungefär 50-50 mellan ”Red states” (folkliga, värdekonservativa) och ”Blue States” (elitära, radikala). De stora media däremot är nästan alla ‘radikala’ (‘liberal’, säger man i USA). Och NY Times har rykte om sig att vara radikalast av alla stora blad. Mest vänstervriden, på svenska.

  Och våra egna älskade media hämtar sin information om USA från i första hand just New York Times, men även t.ex. CNN och MSNBC. Om man själv ger sig ut på nätet, och ser vad som står hos t.ex. Wall Street Journal och Fox News, och — när man lärt upp sig om USA — de ‘konservativa’ bloggarna, då får man en chock. Det är en helt annan bild av USA och världen som då målas upp.

  Men vår älskade och avhållna samhällselit kommer aldrig så långt. Utrikesdepartementet gav 1991 bort prenumerationer på IHT till sina nya baltiska kolleger. IHT / NY Times ger nämligen diplomater ”Sanningen” om världen, menar UD. En kabinettssekreterare brukade tills häromåret ge prov på UD:s rättänkande på DN:s debattsida.

  — Sveriges och Europas framtid finns vackert beskriven i boken ”America Alone” av Mark Steyn (2006), med undertiteln ”The End of the World as We Know It”. Själv vill jag väl formulera det så, att svennarna har övergett gudstron och blivit sossar (gamla eller nya arbetarpartiet) — och nu dör man ut. Dör ut, för att ersättas av människor som faktiskt tror på Gud… (Visste du att vart fjärde litet påbörjat barn tas avdaga hos oss? 1000 nyfödda, 348 aborterade, säger SCB i årsboken. 25,8%…)

 21. Kachina skriver:

  Tja, vad skall jag säga, Carl?

  Jag har två döttrar.

  Två av mina barbarn är flickor.

  Mitt motstånd mot islam grundar sig på den religionens utövade förtryck mot kvinnor, sedan får opinionsbildarna tycka vad de vill.

 22. Kachina skriver:

  ”Kvinnan skall täcka sitt huvud i Herrens Hus”. (Paulus)

  Så sent som på 50-talet krävdes av kvinnan att hon skulle täcka sitt huvud när hon gick in i kyrkan, med en hatt eller i nöd till och med en näsduk.

  ”Du skall icke hava begärelse till din nästas hustru”. (Tio Guds Bud)

  Detta löser muslimen på ett mycket listigt sätt. Han har sin nästa till att täcka över sin hustru med tyg, på det att han inte behöver utsättas frestelsen.

  Att djurmänniskan är den här planetens mest korkade djur, när han inte ens kan tolka det för honom skrivna ordet, torde vara uppenbart för var och en som har en medvetandesfär större än ett knappnålshuvud.

 23. Carl Norberg skriver:

  Ja det är en ren bedrövelse att skåda.

 24. Penumbra skriver:

  Carl Norberg

  Du menar att västmakterna driven en kampanj mot islam för att ”röva bort arabernas egendom”, vilket jag antar är oljan. Jag ser dock inte hur detta röveri går till – alla betalar till arabländerna marknadspris, inkl till det ”ockuperade” Irak, för deras olja. Var är ”röveriet”?

  Eller menar du kanske Israels ockupation av arabisk mark, efter att ha blivit attackerat i tre omgångar sedan dess tillblivelse?

  Du tycks också helt ha missat attackerna mot västvärlden – den 11 september, i London, i Spanien, samt ytterligare ett antal avslöjade förberedelser till attack – samtliga av muslimska fanatiker med dödslängtan och mot civila mål. Tror du inte att det har ökat avskyn för islamisterna och därmed också islam som religion och kulturfenomen?

  Men du kanske ser dessa attacker som iscensatta av CIA eller Mosad.

  Det är klart att du vet allt detta, men prioriterar din kommunism (eller vad det är för konstig politisk övertygelse som du har). Därför tvingas du till ett otydligt och komplicerat språkbruk – för att dölja den totala bristen på logik i ditt ställningstagande.

 25. Penumbra skriver:

  Kachyna

  Så det är kravet på att kvinnan ska täcka håret som är orsaken till ditt ställningstagande? Kvinnoförtryck säger du. Hur ställer du dig till golf, i så fall? Där finns också krav på klädsel. Tennis lika så, till nyligen, utom Wimbledon som fortfarande håller fast vid kravet på vit klädsel. Och senast igår kunde vi läsa på expressen.se om en kvinna i Malmö som var upprörd för att hon inte fick träna på gymmet iförd bara topp. Själv går du på fest iförd det som faller dig in – morgonrock, t ex?

  Du har inte funderat på att problemet istället är attackerna på vår västerländska kultur, på vår frihet, på anpassningsproblemen, på det höga kostnaderna för invandringen, på bråken i storstäderna, på den höga arbetslösheten och den höga kriminaliteten? Nej då, det är vad som står i Bibeln som är problemet…. Patetiskt är bara förnamnet.

 26. Carl Norberg skriver:

  Att det enbart rör en enda enkel nyttovinstdimension som olja, skulle ju möjligen ursäkta ett endimensionellt tänkande som i Penumbrafallet. Och det lär absolut visa sig med tiden vilket som är fallet i detta.

  Och att glasmästar söner krossar rutor på nätterna har varit ett mänskligt beteende sedan tidigare än Neros dagar i Rom. Att vara och verka som en dumskalle hjälper inte någon i detta.

 27. Per F skriver:

  Svensk flyktingmottagning skapar massor av
  problem för det mottagande samhället.

  Därom råder inget tvivel.

  Jag delar till fullo C:s uppfattning att detta
  är uppsåtligt och en medveten underlåtenhet
  av våra politiker.

  Varför tvivlar man på detta?

  Vem menar på fullt allvar att våra politiker
  under decennier bedrivit en flyktingpolitik
  som av dem oförutsett havererat?
  När den inte ens fungerade från dag 1?

  Att spela dum är inte detsamma som att
  vara det och tänk, det tror jag att
  våra ställföreträdare känner till.

 28. Carl Norberg skriver:

  Opinionsbildningsmässigt strategiskt flyktingmottagande.

  Ingen taktiskt åtskillnad gentemot Hermann Görings städslande av juden Van der Lubbe, för att elda upp Riksdags huset i Berlin 1933. Han kunde i det inte ens rent fysiskt befinna sig på så många brandhärdsplatser samtidigt, varför hela världen fördömde den påföljande rättegången.

  Agerade någon i sak? Inte då, istället så sade man att det nog inte var så illa att detta var ett planerat förlopp av kretsen kring Hermann Göring. Särskilt i Sverige eftersom han var gift med Karin von Rosen.

 29. Carl Norberg skriver:

  Penumbra et consortes kanske menar att politikerna inte har upptäckt att migrationspolitiken har havererat, eller att de anser att den är lyckad och att det inte existerar något problem. Och vidare att integration bäst sker genom att hålla etniska grupperingar isolerade och gärna med sociala friktioner som konsekvens.

  OM det är på det viset så kan det ju möjligen förklara varför vi då har de politiker som vi förtjänar, och om det inte är så då har vi ju definitivt detta.

 30. Carl Norberg skriver:

  Var det inte Mossadagenter med pass på kapade muslimska identiteter som nyligen begick illgärningar i form av mordattentat?….

 31. Lillan skriver:

  Jag tänker inte förlora mig i gamla historiebeskrivningar, nutidshistoria är mer intressant, som t.ex. de första rösterna för att Israel skall med i EU och att skippa Turkiet. Mycket hett debattämne. Vidare möjligheten att samla ihop 1.000.000 namnunderskrifter (sammantaget i hela unionen) för att få till stånd folkomröstningar i EU (t.ex. vill vi ha muslimer som inte godtar och anamnar västerlandet). Många intressanta ämnen att debattera…..så hoppa över Jans ankdamm och se det hela i ett större perspektiv.

 32. Carl Norberg skriver:

  Det verkar ju vara en mycket genomtänkt inställning, kanske…

 33. Helena Palena skriver:

  Den här kommentaren passa här. Bra med återanvändning. Jag skrev den på Newsmill under det här inlägget. Skribenten är mobbad av andra kristna invandrare och vill ha hjälp av staten och kommunalrådet Anders Lago:

  Jag tvingades flytta eftersom min familj är muslimsk

  ”Homo homini lupus est.” (Människan är människans varg.) …
  sade den engelske tänkaren Thomas Hobbes, Hobbes påstod att alla människor är “egoistiska”, därför att de alltid vill tjäna sina egna intressen på bekostnad av andra människors intressen. Samhällelig frihet skulle därför enligt honom leda till bellum omnium contra omnes – ett allas krig mot alla.

  För att råda bot på detta måste man låta en härskare få utöva makt och styra över alla. Tyvärr har staten och dess politiker lämnar walk over för länge sedan. Ett allas krig mot alla är snart här.

  Sorry – men det kan inte Anders Lago ensam göra något åt.”

 34. Penumbra skriver:

  Per F

  Du delar C:s uppfattning att svensk flyktingpolitik är uppsåtlig, men säger inte av vem eller vad syftet är, därför att du vet att det är rena fantasier som födds i skinnskallars pubertetshjärnor eller hos andra omogna barnrumpor med för stor fantasi. I själva verket har Sverige alltid varit generöst i flyktingpolitiken och tagit emot fler än nödvändigt. Det började redan på 70-talet med de chilenska flyktingarna. Politikerna vill inte alls ta emot så många men har målat in sig i ett hörn med diverse argument om humanitet, mänskliga rättigheter, o dyl. Numera räcker det med att en afrikansk flicka riskerar bli omskuren i sitt hemland för att hela familjen ska få stanna i Sverige.

  De som ser till att det blir så är främst socialister och kommunister, dvs Carl Norbergs kamrater, samt deras ”stormtrupper”, dvs journalisterna samt diverse grupperingar med starkt inflyttande – Amnesty, Röda Korset, Barnombudsmannen, Svenska kyrkan, etc. Så snart det blir frågan om en skärpning av asylreglerna så blir det ett himla liv från dessa och politikerna klarar inte av att stå emot pressen. Eller manar du att alla dessa ingår i den ”stora konspirationen”?

  Det finns inga dolda organisationer, planer, konspirationer. Det handlar bara om en olycklig ond cirkel som vi inte tycks kunna komma ur. Och det gäller inte bara Sverige – det gäller hela EU, där givetvis länder som Sverige är mer attraktiva än länder som Malta eller Grekland.

  Så sluta inbilla er att ni har en djupare insikt i frågan – ta och väx upp istället!

 35. Penumbra skriver:

  Carl Norberg

  Berlin 1933, Rom 64…. blablabla. Nu lever vi på 2000-talet och det är en fördel att hålla sig till det om man ska diskutera aktuella händelser. Associationerna till branden i Riksdagshuset med attacken mot WTC är rentav patetiskt.

  När det gäller mordet på Hamasledaren Mahmoud al-Mabhouh i Dubai, så ar det säkert Mossad, men al-Mabhouh var en ledande terrorist och sådana tar man livet av regelmässigt, fast med attacker från luften. Vadå, ska vi gråta nu? Skandalen där består i att Mossad tycks ha använt stulna identiteter från EU-medborgare. Men det är en annan sak.

 36. Penumbra skriver:

  Beträffande burkan, är det bara så att varken den, niqab eller slöja passar in i den svenska kulturen. Lika lite som minareter och böneutrop. Vi vill inte ha dessa företeelse bland oss – vi vill att den muslimska flyktingen ska kasta av sig den muslimska identiteten och anta en europeisk identitet eller åka hem. Men vi får inte säga det, så protesterna kommer under en täckmantel av falskt hänsynstagande – ”burka är kvinnoförtryck”, ”omskärelse av pojkar är misshandel”, osv (minareterna är svåra att peka finger mot i samma anda). Denna falskhet är framtvingad av lagstiftningen – lagen om hets mot folkgrupp – men jag tycker att man ska vara ärlig i sina motiv istället för att dölja dem under en falsk omtanke. Då är det bättre att inte ge sina motiv alls och därmed slippa bli till åtlöje.

  Hur vi än vrider och vänder på saken så kommer de muslimer som redan bor här att förbli muslimer. Frågan är hur många fler som vi måste ta emot och om vi ska försörja dem eller se till att ha ett system där dessa människor tvingas till anpassning för att klara sin försörjning själva. Som opinionsläget pekar på nu, dvs mot Mona & Co i regeringsställning, så är det nog lika bra att förbereda sig för fortsatt höga skatter och försörjning av diverse missanpassade grupper.

 37. Carl Norberg skriver:

  Nej det finns ingen som tänker efter före det att den agerar, och det är inte alls detta som Prometheusmyten beskriver i forma av både vådor och nyttor.

  Det nyttar inte mycket till att växa upp i en omvärld som saknar eftertanke likt Penumbras.

 38. Per F skriver:

  Jag inbillar mig inte ha någon insikt i hur det
  exaktare förhåller sig.
  Jag tror bara inte på att oledolyckan har skapat
  de problem vårt samhälle bland annat består av.

  Det växte jag ifrån för länge sedan,
  redan som liten gosse.

 39. Per F skriver:

  Pneu.

  Första meningen i din replikering förstår jag inte
  vad du menar öht.
  Jag tror att du missat min avsikt helt och fullt.
  Om det beror på att jag uttryckt mig oklart
  eller att du läste förhastat, vet jag ej.

 40. Per F skriver:

  För övrigt så är svensk press inte
  värt trycksvärtan ens.
  Eftersom det tycks saknas journalister med någon
  som helst ambition till något hänförbart till
  vad yrket ska innebära.

 41. Carl Norberg skriver:

  Hahaha! Pneu!

 42. global skriver:

  Carl Norberg…
  du är mycket påläst och bildad och kan se igenom lögnerna…
  tyvärr måste jag säga, framstår du inte det minsta ödmjuk och faller på eget grepp.
  Jag vet att det är svårt att med din insikt leva med omständigheterna, men för din egen skull, tona ner dej och inse att du är här för att hjälpa dina medmänniskor. Jag tror dessutom att du rör dej i fel medium….

  med all vänlighet.

  global

 43. carlnorberg skriver:

  Ja jag blir blasé emellanåt och då börjar jag att fara ut, så är det ju helt visst, och jag skall tagga ner lite ett tag nu.

 44. Arne H. skriver:

  Invandringsfrågan har jag haft uppe till diskussion i andra Internetforum som är en het potatis att kritisera eller försvara. Min personliga uppfattning genom enorma mängder med kommentarer och inlägg så har jag svart på vitt att invandrarkritikerna leder med en hästlängd över de passiva jasägarna till invandring.
  Det är intressant att också känna till att en hel del folkvalda anser att invandringspolitiken har rasat samman så egentligen är invandringspolitiken folkets uppfattning som din och min och har inte det stöd som vi inbillar oss ifrån politiskt håll.
  Faktum är samtidigt att politikerna har inte några bra svar att ge oss eftersom alla falska argument är avslöjade så enkelt är det.
  Oavsett vilken politisk färg vi målat oss med har vi inte längre något stöd av politikerna mer än sådant som de tror att vi ska ha förståelse för och det har vi inte.

 45. Arne H. skriver:

  VILL DU VETA VAD VÅRA SKATTEMEDEL ANVÄNDS TILL

  Har vi svenskar en försörjningsplikt, utöver sin egen eller är den helt godtycklig utan gränser? Om man ställer den raka frågan till folk på gatan, om de anser att vi är skyldiga att försörja dem som kommer hit ifrån främmande land, får man svaren ja och nej. Frågan blir med ja besvarad av dem som har det gott ställt och ett rungande nej, från mindre bemedlade. Är verkligen våra folkvalda överens om en försörjningsplikt för invandrare, vad tror du?
  Finns det någon regel i vår demokrati som ger politikerna fria händer att göra vad de vill med våra gemensamma skattemedel eller sker det enbart av gammal vana att staten har råd att betala och då spelar det ingen större roll vad våra skattemedel används till.
  Personligen tror jag att det handlar om ren slentrian, att staten måste stå för de kostnader som näringslivet vägrar att betala.
  Faktum kvarstår att näringslivet skulle betala för invandringsapparaten, för det är ju på deras krav att vi har en mångkultur med ohämmad massinvandring.
  Slutsatsen är uppenbar vanliga löntagare skall inte behöva lägga en krona på invandrarna och därmed är försörjningsfrågan med nej! besvarad.
  Frågan om politikerna är överens om försörjningen av invandrarna, den frågan lämnar jag öppen, som kanske någon annan kan ge ett besked om.

 46. Per F skriver:

  Arne H.

  Menar du att det är näringslivet som
  krävt att Sverige skall ta emot invandrare?
  Eller läste jag fel?

 47. Arne H. skriver:

  Per F

  Du låter förvånad men hade du tagit del av den politiska debatten mellen näringslivet, LO och dåvarande politiker på 1960 talet, så hade du aldrig frågat om något så självklart.
  Vill du veta varför näringslivet ville importera billig arbetskraft, jo, för de tyckte att de svenska arbetarnas löner var för höga. De krävde faktiskt något som de kallade arbetskraftinvandring och regering och riksdagen röstade ett klart ja till det, för att rösta 1975 att Sverige skulle bli ett mångkulturellt land OBS! utan att fråga svenska folket om detta och allt efter det har jag inte röstat på ett riksdagsparti som en evig protest!
  Man kan sedermera se och förstå att Sosseregeringen tyckte det var bra med massinvandring,därför kan man tolka invandrarna som röstboskap och förmodligen är det så än idag. Visste du att 70% av invandrarna röstar på vänsterblocket?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: