Förolämpning belönas i landet utan ledning

En muslimsk man stämmer en svensk myndighet för att han inte i lugn och ro fick förolämpa en kvinna genom att vägra ta hennes framsträckta hand. Han belönas för denna oförskämdhet med 60 tusen svenska kronor av en Tingsrätt m/kafferep.

–          Var är folkstormen?

–          Var är det demokratiska ledarskapet som talar om hur det går till i vårt land?

–          Var är Sverige?!

(Nästa gång kommer en person från en kultur där man spottar varandra i ansiktet. Och ?!?)

Min allvarliga fråga är om det inte finns några gränser alls för den svenska flatheten.

Eller håller Sverige på att läggas ner av flathetens apostlar i politisk ledning och media.

Annonser

99 Responses to Förolämpning belönas i landet utan ledning

 1. Allemand skriver:

  Tyvärr är det ingen som lyssnar på oss vanliga svennar och därför hoppas jag att någon som du som har ett öra hos massmedia kan dra igång någonting. Pressen är så PK så att där skrivs inget som handlar om det här fenomenet överhuvudtaget. Fegt det är vad det är.

 2. Helena Palena skriver:

  Merith Wager tycker vi ska lägga ner DO. Det tycker jag med. Vi kanske ska starta Let´s Do-partiet!

 3. Obekväm skriver:

  Instämmer med Allemand, till vem skall man vända sig tidningarna vägrar att ta in invandrarkritiska insändare. Går man ut på gatan och skriker ut sitt missnöje kommer säkert den fruktade polisen.

 4. Anna skriver:

  Merith Wager gör sig som vanligt till tolk för oss
  ”normala människor”, dvs vi som står utanför det politiska etablissemanget och den självutnämnda ”kultureliten”.

  ””””””””””””””””””””””””””
  Det behövs ingen jättekoloss (DO) för 93 miljoner med en chef med en nästintill rabiat inställning och som står mycket långt från folks normala och sunda rättsmedvetande. Lägg ner DO och låt domstolar hanterar detta på samma sätt som domstolar hanterar andra frågor som regleras i lag. Lär människor, unga som gamla och invandrare som svenskar att ”lite får man tåla; allt som man blir sur, ledsen eller sårad över kan man inte få betalt fö, av staten och företag”! Samhället och DO måste sluta trumpeta ut ”kränkthetsbegreppet”, det är skadligt för människor att leva i en sådan kultur.
  ”””””””””””””””””””””””””””
  Hela inlägget:
  http://meritwager.wordpress.com/

 5. Olle Munter skriver:

  Naturligtvis är det så Ian och idioterna tycks överleva det mesta, utom kulor och svärd.

  Frågan är bara vem som ska börja skjuta och hugga.

 6. Maja Dacke skriver:

  Hur många svenskar har inte blivit ”missbehandlade” av AF & Co utan att ha någon överinstans att gå till och klaga?

  Jag är en av dem.

  Ett par AF-are lyckades få ut mig i kylan något år före pensionen – den ena genom att inte upplysa mig om nya bestämmelser, den andre genom helt felaktiga besked. OK, jag överklagade där jag kunde men … förgäves.

  Såsom smålänning har jag förmågan att vända på kronorna och spara och kunde knapra på sparmedel från fornstora dar. Jag klarade det här året utan a-kassa och bidrag.

  Men? Socialen? Sa någon. En gammelsvensk förnedrar sig inte inför någon ”socce” när man vet vad resultatet ändå blir: ”Använd dina sparade pengar först! Låna av släktingar!”

  För … ”Ärlighet vara längst” … heter det väl?

  För övrigt var det väl helt klart i det aktuella fallet att denne man skulle bli svårplacerad på den svenska arbetsmarknaden – pga det som inträffade i Älmhult, eller hur? Den kvinnliga direktören insåg det genast och …

  Hur är det för svenskar, undrar jag, när de är svårplacerade av andra skäl? T ex om de har fel kompetens? De blir aviserade att söka men tas inte ens ut i första omgången.

  Varför gjorde sig AF så stort omak för denne man? Som dessutom i ett par omgångar inte stått till arbetsmarknadens förfogande. Konstigt att man inte följde rutinerna i det här fallet.

 7. Carl Norberg skriver:

  Hahaha, ja en sak är ju i alla fall helt säker och det är att ingen av er pellejönsar under anonym flagg, lär vara den individ som först ställer sig upp och säger ifrån! Så jag antar att detta lär fortgå tills de individer som har kraft nog att säga sin mening, och stå upp för densamma gör detta även i dessa sammanhang.

 8. Anna skriver:

  Narcissisternas narcissist, Carl Norberg, har talat.

  🙂 🙂 🙂

  Trevlig helg!

 9. Carl Norberg skriver:

  Eller den förste att beklaga tillvaron i detta.

 10. Carl Norberg skriver:

  Eftersom det som sagt inte lär falla på den anonyma lotten att stå upp för sakens skull.

 11. Allemand skriver:

  Återigen, Ian, inför ett Carl Norberg filter.

 12. Carl Norberg skriver:

  Ian står upp och är inte anonym.

 13. mrmhalland01 skriver:

  Det är bra att sådant här uppmärksammas.
  Sverige måste vara tydliga med att vi har även oskrivna regler i vårt land som vi förväntas följa för att bli accepterade och respekterade.

  Carl Norberg,

  Att skriva sitt namn under ”skräp-dokument” som sannolikt aldrig försvinner anser jag vara idioti.
  Ibland är man i en sinnesstämning som gör att man inte är till sin fördel i någon kommentar, detta kan genera anhöriga och vänner.
  Respektlöst.
  Vad är fördelen med att figurera med sitt namn ?
  Vem blir gladare av att veta mitt namn ?
  Jag kan bara se en anledning till att inte vara anonym och det är som i fallet med Ian, där det är just namnet som lockar läsare och kommentatorer till bloggen.

  Övriga som diskuterar under sitt namn på denna typen av bloggar tycker förmodligen att de är personer väl värda att minnas för sina åsikters skull.
  Det tycker inte jag om mig och mina åsikter.
  Jag hoppas att ibland kunna tillföra debatten något, men räknar inte med att bli ”upptäckt” av media eller liknande.

 14. Kachina skriver:

  ”Ibland är man i en sinnesstämning som gör att man inte är till sin fördel i någon kommentar,…..”

  Jo, det skulle vara fördel med en redigeringsfunktion.

 15. Carl Norberg skriver:

  Det skulle det vara, och det behöver ju heller inte vara helt fel att behöva tänka sig för före det att man skriver. Och de som jag känner identitet på är inte anonyma för mig.

 16. Carl Norberg skriver:

  Men att tro att det går att förändra utan att någon står upp för en åsikt, det är ju nära nog stupiditet.

 17. Penumbra skriver:

  Karln har i sig rätt att låta bli att ta i hand, om han nu inte vill det. Problemen kommer sedan. Ett asocialt beteende som denna resulterar att han inte får jobbet. Detta i sin tur resulterar i att han blir försörjd av stat och kommun under resten av sitt liv.

  Någon som börjar ana var det egentliga problemet finns? Jo, att människor i landet Sverige har en säker försörjning, vård och pension, utan att behöva anpassa sig till de regler och de krav, som man måste anpassa sig till, för att få ett arbete och försörja sig själv. Med andra ord – låt den typen av missanpassade individer gå ”hungriga” så kommer de snabbt att hitta lämpliga kompromisser med sin religion, med sin kultur, med sina vanor och ovanor.

  Som det är nu, har han sina basbehov tryggade oavsett vad han hittar på. Att han dessutom får skadestånd bekräftar det som jag numera starkt rekommenderar – döpa om ”Landet Brunsås” till ”Töntarnas land”.

  Givetvis kan inte sådana tokigheter existera i all evighet. Eller är vi obotliga töntar?!

  Jo, det är vi. En reformering av systemet, som ställer krav på den arbetssökande och ställer honom inför valet – anpassning eller ”hunger” är omöjlig att genomföra, därför att då drabbas också Svenne-banan. Den borgerliga regeringen har tagit ett litet steg åt det hållet och se vilket liv det blev! Svenne-banan längtar efter mamma Mona som ska ta hand om honom när han inte känner för att utbilda sig, eller flytta till en annan ort eller göra något annat obekvämt. Så Svenne-banan mumlar i skägget om att utlänningar blir försörjda men tänker inte göra något åt saken för att inte drabbas själv.

  Och på den vägen är det…

 18. Penumbra skriver:

  Till Carl Norberg, kl 9:44

  Förhoppningsvis finns folk med politiska ambitioner som läser bloggar och inlägg och dar sina slutsatser. Det räcker med att de drar rätt slutsatser och agerar därefter. De i sin tur kan ju inte vara anonyma, förstås.

  Det är också därför som anonymitet är positivt. Människor kan ge fritt utlopp för sina tankar, känslor och reflektioner utan att behöva lägga band på sig själva. Har sett andra uppträda öppet med sina identiteter på internet – alla dessa har haft politiskt korrekta åsikter eller åtminstone inga kontroversiella åsikter.

  Resonerar man som du, borde man även plocka bort anonymiteten vid valen.

 19. elisabethloven skriver:

  Vad gör Carl Norberg själv för att få ett slut på vad som händer i Sverige. Få läsa nu vad du gör och ge oss instruktioner hur vi skall bära oss åt. Skall vi samla in medborgargarden och gå till attack rent fysiskt?

  För om vi ställer oss på ett torg efter polistillstånd blir vi attackarea av diktaturens legoknektar som för oljud så att de gör det omöjligt för oss att göra oss hörda. De vill ine lyssna på vad vi har att säga och utför skrammelkonserter. Polisen gör ingenting för att hejda dom.

 20. Kachina skriver:

  Ja, töntiga svennar. När de demonstrerar kör de några höbalar framför kommunkontoret. Står där hela dagen med sina högafflar. Kl. 16:00 lastar man upp höbalarna och sopar upp efter sig, åker hem och håller föreningsstämma där de övertygar sig själva att nu dj-a har de sagt till.

  Det skall jämföras med bonden i Spanien, eller var det Frankrike, som sprutade ut 10 ton gödsel över två av bankens kontor i den lilla staden, varpå banken ersatte honom med 300 000 euro för de pengar de spekulerat bort. Fick ”höbalsaktörerna” någon ersättning. Nej,….. sin vilja fick de genom bönderna i Frankrike som tömde hundratals ton gödsel över myndighetsbyggnader och brände upp Länsstyrelsens lokaler, sedan de vänligt bett de anställda lämna lokalerna.

  Även de franska tradarchaufförerna satte stopp för en statlig åtgärd genom att blockera alla vägar till Paris. En norrman som lyckades ta sig förbi barrikaderna till destinationsplatsen, blev grovt misshandlad när han upptäktes.

  Jo, vi skandinaver är plikttrogna töntar och så har vi varit långt före Gustav Vasas tid.

 21. Torbjörn skriver:

  Minns ni muslimskorna i halal-TV. Som med hänvisning till sin tro vägrade ta Carl Hamilton i hand. De får inte röra vid främmande män. Med svensk PK-logik är dessa muslimskor främlingsfientliga.

  Med samma logik så är herrar muslimer som vägrar ta kvinnor i hand kvinnofientliga.

  Sammanfattningsvis så får muslimska kvinnor inte röra vid främmande män, och muslimska män får inte ta kvinnor i hand.

  Grisen är ett orent djur inom islam. Muslimer får inte äta griskött. Muslimer ska heller inte komma i beröring med personer som hanterar eller äter griskött eftersom de som gör det, också anses orena.

  Vi svenskar är alltså orena om ni inte förstått det än.

  På vilket sätt respekterar de oss?

  Julskinkan – paradnumret på det svenska julbordet och unik för Sverige, är alltså ett enda stort orent köttstycke.

  Så är också flertalet av våra nationalrätter som Falukorven, stekt fläsk med raggmunk eller löksås, fläsklägg med rotmos osv.

  Vad gör då dessa personer i Sverige? Borde inte livet vara enklare för dem i muslimska länder. Det finns trots allt ca 60 muslimska länder att bosätta sig i om det ena inte skulle duga. Varför bosätta sig i ett land med orena människor och oren kultur?

  Hur kommer det någonsin att få detta att gå ihop?

  Muslimerna tycker att min kultur och mat är oren. Nedlåtande???? Hets mot folkgrupp????

  Säger man det som svensk om någon annan kultur eller folk så är det definitivt frågan om det.

  Jag säger som Ian, hur fán kan ni acceptera det????

  Islamiseringen dvs. att Sverige anpassar sig efter islam, började på 70-talet när alternativrätter började erbjudas muslimska barn i skolorna.

  Idag går islamiseringen i raketfart. Livsmedelskjedjor säljer halalkött. PK-polisen raggar muslimer i moskeerna att bli poliser. Moskeerna och de muslimska friskolorna poppar upp på löpande band. Rosengård lever redan idag under inofficiella sharialagar. Och utvidgningen kommer att gå snabbt med den demografiska utvecklingen till islams fördel.

  Att svensson inte protesterar är förståeligt. Vi har alla sett hur uthängd man blir om man kritiserar mångkulturen. Till man gör avbön. Sen spelar det ingen roll om man jobbar på Södertälje sjukhus eller annorstädes.

  De nyttiga idioter till mångkulturens väktare finns överallt. Redo att skvallra på en smygrasistisk chef eller kollega. Väl medvetna om att de har PK-eliten bakom sig.

  De som skulle kunna gå ut och protestera, den nationella rörelsen, är bakbundna av valet. Vi vet ju vilka krigsrubriker det blir så fort SD eller ND visar sig på gatorna i organiserad form. Sen kanske någon före detta nazist råkar finnas med på pressens bilder i tumultet…eftersom bråk uppstod…eftersom afa var där…

  Alla som är emot massinvandringen och islamiseringen av Sverige är ju trots allt bara skinnskallar som numera bytt till kostym. Och som inte kan tänka själva eftersom vi inte tagit till oss av de intetsägade floskler som tutats i oss sen barnsben.

 22. Johnny skriver:

  Vi kan ju inte fortsätta att importera en massa puckon som inte hajar hur det mest vardagliga sakerna funkar i Sverige. Hur har denna muslim pajasen kunnat få arbetsvisum till Sverige när han inte ens klarar av att uppföra sig i vårt samhälle?

  Om han har asylvisum så skall han ju varken integreras eller assimileras utan skickas hem till Irak nu när Sadam är hängd.

 23. Carl Norberg skriver:

  I och för sig borde aminosyramönstret i griskött, vilket kanske kan illustreras med att vi kan ha grisen som donator av organ, beskriva varför en del religioner fattade redan för länge sedan att detta var ett olämpligt födoämne ur ett maktperspektiv, meden det helt givet är det omvända ur det biokemiska perspektivet.

  Vad avser olika ageranden så är det inte upp till mig att avgöra vad andra skall göra eller inte göra, detta måste var och en ta ställning till utifrån den egna individens perspektiv.

 24. Carl Norberg skriver:

  Konstaterar att kvinnliga professorer i neurobiologi har en större representation ibland vansinnesdådsutförare än vad man hitintills har hållit för troligt. Man kan vidare i detta konstatera att den själsliga ohälsan nu närmar sig att omfatta samhället som helhet. Lycka stod ju uppenbarligen inte att finna i enbart akademiska meriter, till lärdom för dem som till äventyrs trodde detta.

 25. make my day skriver:

  carl norberg show goes on

  måste vara subventionerad för han drar ju inga åskådare/åhörare

 26. Allemand skriver:

  En vansinnighet till, lägg märke till att TV’s snyftreportage kunde inte sändas sedan en av de misshandlade gått till pressen.

  http://meritwager.wordpress.com/2010/02/13/en-migga-om-medias-ansvar/

 27. Per F skriver:

  Ett enskilt exempel, innehållandes en muslim,
  två svenska myndigheter varav den ena av dem representerar nationens rättssystem,
  kommunikationsfunktionen mellan oss som individer
  och samhället som helhet.
  Folkets, alltså oss, vi, våra skapade relationer
  reflektioner och reaktioner som efterfrågas.

  Av vad jag kan utläsa ur ovanstående
  inlägg generellt är att en individs
  ställningstagande och agerande
  därifrån är mycket mera irriterande.
  Proportionellt till sin betydelse för
  samhället än alla andra övriga faktorer
  tillsammans.
  Trots att de är av mycket större
  betydelse för samhället.

 28. make my day skriver:

  bloggen har förärats med ytterligare en poet

  vilket jävla trams att tro att en sådan pekoral textmassa skulle vara signum för annat än devot dyrkan
  av bloggens konspirationssocialist …………..

 29. karpstryparn skriver:

  Ian for DO! Fasen, om Ian hade varit DO, ja, då hade den instansen fungerat som den skulle. Men nu gör den inte det, och har aldrig gjort det heller. Lägg ner DO, för den instansen missbrukas och är bara svenskfientlig och antidemokratisk. Ett av många bra bevis på det är att den gamla skräcködlan Katri Linna bara ser med ena ögat och inte med båda, hon är uppenbarligen ”halvblind” och mer trångsynt än vad som är bra för henne. Och så anser hon att man inte ska göra skillnad på folk och folk, vilket är precis vad hon gör själv! Jävla krösamaja!

  http://www.karpstryparn.wordpress.com

 30. Carl Norberg skriver:

  Jag har ju haft sak med Katri Linna flest gånger av alla enskilda individer, och vi har dragit ojämt i allt från TV-debatter i barnprogram till domstolar för prejudikat, och hon har inte vunnit en enda gång.

  Och jag vidhåller att hon pysslar med politiskt spel i första hand, och sedan möjligen någontinga annat i andra hand, vad för något är väl mera oklart åtminstone för mig.

 31. Tanja Bergkvist skriver:

  Helena, ”Let´s Do-partiet!” Bra namn! 🙂

  mrmhalland01, ”Jag hoppas att ibland kunna tillföra debatten något, men räknar inte med att bli ”upptäckt” av media eller liknande.” Men du kanske blir upptäckt av likasinnade – som kan få dig att agera ;-). Snarare gäller det väl att organisera sig med media på avstånd….

 32. mrmhalland01 skriver:

  Ja Tanja,

  Många blir upptäckta av likasinnade.
  För detta behöver man inte skriva ut sitt namn.
  Kommer man dithän att man vill engagera sig i något så agerar man naturligtvis under eget namn i det sammanhanget.

  Jag har som många av er andra mina hjärtefrågor.

  Min blogg är tänkt att handla om den ”lilla människan” som ibland kommer i kläm i en svår nutid.
  Ibland kommer lite annat in också måste jag erkänna.

  En av de största frågorna för mig i mitt bloggande har varit den fullständigt inhumana utvisningen av ”Lollo” som jag fortfarande engagerar mig i.

  Naturligtvis anger jag mitt namn i kontakten med migrations -verk och -domstol samt i kontakt med politiker i det fallet.

  Jag tycker ibland att det är roligt att kommentera politiska frågor på denna typ av bloggar, men föredrar då att vara anonym.

  Dock försöker jag trots min anonymitet att vara hövlig i mina kommentarer. Det tycker jag hör till god ton och är en förutsättning för att detta ska kunna fortsätta.

  Trevlig helg !

 33. Cavatus skriver:

  Att svenskar inte går man ur huse för denna sak beror på att det hjälper föga. Men jag ser en ljusning i och med Internets frigörande funktion, där folk ändå kan snacka sig samman, peppa varandra och känna en bärande gemenskap – alla pseudonymer till trots!

  Det är ju faktiskt så att man inte öppet kan hysa eller propagera för en immigrationskritiskt vinkling, utan att bli betraktad som ett ufo eller en rasist.

  Det finns för mycket att förlora. Då kan Internet bli en ventil. Man knyter näven i byxan. Många törs inte ens i opinionsmätningar uppge vad du ämnar rösta på utan ljuger och säger något annat, rädda för repressalier.

  Många har hamnat i kläm under åren för att de visat partisympatier med SD. Se http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=1316&artikel=2760051

 34. Carl Norberg skriver:

  Det kommer att uppdagas fler riksdagskandidater som har köpt sin kandidatur.

 35. Perra Owen skriver:

  Mannen hälsade visst på kvinnan!! Han bugade och det tycker jag verkligen är ett respektfullt bemötande!!

 36. Torbjörn skriver:

  Tanja:

  ”Snarare gäller det väl att organisera sig med media på avstånd…”

  Det är helt riktigt. Alla som har erfarenhet att bedriva opinionsbildning mot multikulturalismen eller feminismen vet att: av media blir man inte upptäckt, snarare avtäckt.

  Personligen undrar jag dock hur det går till? Jag menar, visst, många journalister är vänster-liberaler, men…och det är ett stort MEN…ägarna verkar ju vilja ha anställda med samhällsupplösande åsikter anställda.

  INTE?

  Hur gammal skulle en sverigedemokrat bli på DN:s redaktion??

 37. Torbjörn skriver:

  Perra Owen:

  Enligt hans egen utsago hälsade han, enligt motparten så vände han sig bort. Det dömdes till ahns fördel.

  Oavsett, på vilket sätt respekterar han det land och den kultur han kommit till? Dvs själv sökt sig till, trots att det finns en massa muslimska länder han kunnat bosätta sig i.

 38. Lasse Henriksson skriver:

  Mitt företag har under en lång period regelbundet tagit emot högutbildade praktikanter som hänvisats
  från Arbetsförmedlingen.
  Efter den absurda diskrimineringsdomen är den dörren nu stängd! Med omedelbar verkan.
  Jag förstår verkligen den frustration som arbetsgivaren i detta märkliga DO- fall måste känna, nämligen att den muslimske praktikanten bedöms mer trovärdig av svenska rättsinstanser än arbetsgivarparten.
  Stoppa Katri Linna och hennes politiska domstol innan Sverige går under!

 39. Carl Norberg skriver:

  Mina herrar, jag kan kanske bidra med något lite ljus kring varför olika mediautspel den senaste tiden ser ut som de gör.

  Mats Rudin som var en av flera som köpte sig en plats på Moderaternas riksdagslista, han är främst vän med landstingsrådet i Stockholm Christer G Wennerholm och hans ex-fru, justitieminister Beatrice Ask. Wennerholm är ansvarig för HBT frågor inom Moderaterna, inom centern heter den ansvarige för HBT frågor Fredrik Federley, dessa har naturligtvis en mycket nära kontakt.

  Som av en slump så tycks det vara så att just detta är det som är det nätverket som Mats Rudin nyligen bildade som en informell grupp, med syftet att förbättra nöjesutbudet i Stockholm, men som då även naturligtvis innehåller ett par krögare, varav en är skyldig mig inte obetydligt med pengar även om just denna omständighet inte är graverande för något politiskt förlopp. Vilket uppenbarligen inte media uppfattar den Federleyska situtionen som. Min syn på detta som jag diskuterat med Federley är följande:

  Carl Norberg Kan du försvara principen så faller argumentet om lyxen.

  för 2 timmar sedan · Fredrick Federley Principen har jag försvarat så det är över. Nu är det ju mer ursulahysteri än ursulagate

  för 2 timmar sedanAngelica Clamp Även SvD hakar på med en text idag.
  ”Federley utmanar bilden av C”
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/federley-utmanar-bilden-av-c_4261381.svd

  för ungefär en timme sedanCarl Norberg Jag trodde det var mera en fråga om bristande redovisningsprinciper som frågan gällde, och att det därav kunde framstå som något tveksamt hur olika kostnader bestridits i förhållande till parternas rimliga intresse.

  för ungefär en timme sedan · Fredrick Federley Nej allt sköts by the book. Skatter, f-skatt, redovisar att jag har sidoinkomst till riksdagen osv osv

  för ungefär en timme sedanCarl Norberg Så vad är problemet om du verkligen redovisar godtagbara verifikat? Det är väl ändå så att det någonstans är detta som frågan egentligen avhandlar. Det enklaste är sedan givetvis att du själv tar initiativet i debatten, inte minst för dig själv så finns det ju enorma mängder av politiska poäng att plocka genom detta.

  för ungefär en timme sedan · Carl Norberg Egentligen är väl medias spegling bara ett indirekt misstroende emot dig i detta, det bästa är då givetvis att redovisa sakomständigheter till stöd för de egna argumenten och undvika att hemfalla åt skönsmässighet och trångsynthet.
  ·
  Av en ren slump sedan, naturligtvis, så är det emellertid så att detta är just densamme krögare som har givit Centerpartiets HBT ansvarige Fredrik Federley bland annata i uppdrag att vara ”publikdragare” på Smirnoff kvällen som nyligen blivit så omskriven, så det kan bli.

  Med hänsyn till den verksamhet som nätverket har bedrivit och vidare de etiska och moraliska ställningstaganden som nätverket uppenbarligen ertappas med att ha, så känns det ju jätteintressant att få se vad de närmaste dagarna innehåller i dessa sammanhang.

 40. Carl Norberg skriver:

  Det synes som HBT främst betyder HaBegäretsTrohet.

 41. Carl Norberg skriver:

  Eller är Andreas Carlgren insyltad i detta också???

  Någon som känner till några kopplingar?

 42. Carl Norberg skriver:

  Ur DI nyss heja Micke!

  Också i Haninge kommun söder om Stockholm tycks konstigheter ha förekommit i samband med provvalet till kommunfullmäktige.

  ”Ungefär 200 nya medlemmar har värvats till partiet”, säger Michael Fridebäck (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

  ”Och sedan har en person som inte har varit så aktiv vunnit det här provvalet, och det tycker jag är konstigt”, säger han till TT.

 43. Torbjörn skriver:

  Carl Norberg:

  Ursäkta men jag är misstänksam av naturen. Skulle vara intressant att veta vem denna person är, som vunnit provvalet efter en underlig massvärvning. Det luktar Jordbro-turkkomplott lång väg…

 44. Carl Norberg skriver:

  Utan att dra några rasbiologiska växlar på detta, så är det ju även redan offentligt att Sedat Dogru är en av huvudpersonerna i detta förlopp i Haninge.

 45. Carl Norberg skriver:

  Men Gilbert de Wendel har vetat om detta under hela förloppet och han har inte gjort ett dyft åt saken, vilket innebär att ansvaret för det uppkomna demokratiska fallisemanget faller lika tungt på honom.
  I detta måste gälla att tiga är att samtycka.

 46. Torbjörn skriver:

  Och att turken Metin Ataseven är en av huvudpersonerna i samma förlopp i Södertälje. Men jag håller med. Svenskar som är för naiva, handligsförlamade av politiskt korrekt anledning eller annan, alternativt fulla av kriminell illvilja mot sitt folk och land eller bara efterblivna i största allmänhet, ska inte styra ett land.

  Nu måste ju partiledningen i de NYYYYAAAA!!!! Moderaterna hålla hemligt möte för att visa att man tar saken på allvar.

 47. Allemand skriver:

  Nu är det här fuskandet inte bara ett borgligt problem utan ett samhällsproblem. Det var inte länge sedan S och V’s ungdomsförbund tiodubblade sina medlemssiffror enbart för att tjäna pengar. Vad som behövs är att svensken reser sig upp i sin fulla längd och ryter till.

  Att vi tar tillbaka vårt land från korrumperade politiker och annat löst folk som skor sig, oberoende av vilken partifärg dessa snyltare har.

  Vi behöver en från politiken oberoende medborgarkommission som består av vanliga dödliga människor som har makt att ställa saker till rätta.

  KU, haha, blabla.

 48. Beliver skriver:

  Jag har skrivit till DO ang. detta med skadestånd 60.000 kr,, man tror ju knappt detta är sant att det kan hända i Sverige..

  Vad blir nästa steg i religionsfrihetens namn??
  Kanske månggifte, hustrumisshandel,, hedersmord,, krav på särlagstiftning för Sharialagar som redan framställts av Aldebe…

  Vart är Sverige på väg,, man tar bort Kristendomskunskap i skolan, skolavslutningar i kyrkan får inte hållas med hänsyn till Islamister..

  Bor vi inte i ett Kristet land och med Kristna demokratiska värderingar längre utan håller på att förvandlas till ett land med Islam som religion??

 49. Beliver skriver:

  Här nedan intressant statistik av Dr. Peter Hammond.
  Stämmer ganska bra tycker jag.

  FrontPageMagazine.com

  Svensk tolkning av vad han skriver:

  Så länge andelen av befolkningen är omkring 1 % muslimer betraktas de som en fredsälskande minoritet som inte hotar någon. De kan till och med skildras som dygdemönster i tidningar och på film och få beröm för sitt färgstarka framträdande. I stort sätt rättar de sig – utåt – efter landets lagar.
  Exempel:
  Kanada 1.9%,
  Kina 1%-2%,
  Finland 1.8%

  Vid runt 2 % – 3 % börjar de differentiera sig från andra etniska minoriteter och bildar missnöjda grupper samt rekryterar från fängelser och bildar gatugäng. De är nu kroniskt förolämpade över nästan allting och begär särskild hänsyn. Offerrollen tränas och odlas intensivt.
  Exempel:
  Danmark 2%,
  Tyskland 3.7%,
  Storbritannien 2.7%,
  Spanien, 4%
  Thailand 4.6%

  Från 5 % utövar de relativt mer inflytande än deras antal berättigar dem till. De pressar på för att införa halal-mat, halal-hyllor i snabbköpen, halal-simhallar, särskilda bönerum etc. och uttalar hot för att bli åtlydda. Bil- och skolbränder börjar så smått, hedersmord är vanligt, och de infiltrerar vänsterpartier – vilka i sin tur ser sin fördel i att importera ännu fler muslimer. Ökningen av antalet muslimer är nu inte längre linjär utan exponentiell. Det samma gäller våldsbrottsligheten. Här en mycket kritisk punkt!
  Exempel:
  Frankrike 8%,
  Filippinerna, 5%
  Sverige 8,7
  Schweiz 4.3%,
  Nederländerna 5.5%,
  Trinidad & Tobago 5.8%

  Vid 10 % kräver de att regeringen ger dem möjlighet att leva efter sharialagarna. Brottsligheten – speciellt mord, rån och våldtäkt – är exploderande, bil- och skolbränder ökar dramatiskt och varje protest mot detta leder till mer hot och huliganism. Egentliga terror-aktioner inträffar allt oftare, och de lyckas införa full censur av medierna. De har nu – genom vänsterpartier – betydande inflytande på samhället och all kritik av utvecklingen straffas hårt.
  Exempel:
  Guyana 10%,
  Indien 13.4%,
  Israel 16%,
  Kenya 10%,
  Ryssland 10-15%

  Efter ca 20 % utbryter spontana utbrott av gatubråk, de bildar väpnade grupper och dödar urskillningslöst. Bränder i kyrkor och synagogor ökar och lokala massakrer börjar. Politiska mord av motståndare är vanligt och anses legitima. Kvinnor är nu permanent insvepta i tyg och utan rättigheter.
  Exempel:
  Etiopien 32,8%

  Vid 40 % kan väntas omfattande massakrer, ständiga terrorattacker och militär krigföring.
  Exempel:
  Bosnien 40%,
  Tchad 53.1%,
  Libanon 59.7%

  Från 60 % kan man räkna med obehindrad förföljelse av icke-troende och andra religioner, sporadisk etnisk rensning (folkmord), och sharialagar används som vapen mot de otrogna. Det införs Jizzya, den skatt som utkrävs av icke-muslimer.
  Exempel:
  Albanien 70%,
  Malaysia 60.4%,
  Qatar 77.5%,
  Sudan 70%

  Vid 80 % tar staten över etnisk rensning och folkmord. Sharialagar är nu införda i nästan alla frågor och alla icke-muslimer är antingen utrotade, fördrivna eller helt underkastade islamiskt godtycke. Korruptionen finns överallt, fattigdomen är universell, allt förfaller och hungersnöd avvärjs bara på grund av biståndshjälp från icke-muslimska länder.
  Exempel:
  Bangladesh 83%,
  Egypten 90%,
  Gaza 98.7%,
  Indonesien 86.1%,
  Iran 98%,
  Irak 97%,
  Jordanien 92%,
  Marocko 98.7%,
  Pakistan 97%,
  Palestina 99%,
  Syrien 90%,
  Tadjikistan 90%,
  Turkiet 99.8%,
  United Arab Emirates 96%

  Vid 100 % härskar ”Dar-al-Islam” – det islamiska ”Fredens Hus”. Det är tänkt att fred ska råda eftersom alla är muslimer. Sedan börjar muslimerna att döda varandra.
  Exempel:
  Afghanistan 100%,
  Saudiarabien 100%,
  Somalia 100%,
  Jemen 99.9%

  ——————————————————

 50. Golferska skriver:

  POLITISK KORREKTHET ÄR INTE BRA FÖR SVERIGE!

  Jag blev upprörd när jag läste nedanstående artikel i GT och undrar hur Moderaterna egentligen tänker?? Har skrivit till Moderaterna ang. nedanstående artikel och fick till svar att denne mannen tagit tillbaka sina tidigare uttalanden från TV och tidningsartikel och menar att det är en missuppfattning.. vilket jag verkligen inte tror på.

  http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.256844-jamstalldhet-inget-for-m

  Denne man är ju också god vän med en välkänd man Mohamed Omar som förnekar förintelsen, den mannen håller på att bilda ett anstisemitiskt parti i Sverige.

  Se nedanstående artikellänkar som berättar om detta.

  http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=3207331

  http://natverkmotpk.blogspot.com/2009/12/abdirisak-waberi-m-och-mohamed-omar.html

  Jag blir upprörd över denna politiska korrekthet som råder i Sverige…där man döljer det mesta som är obekvämt…
  T.ex. att det förekommer hot om Svenskt medborgarskap och inget rättsligt görs åt detta… har fått detta bekräftat i brev från Moderaterna i Riksdagen ang. detta.

  Att det förekommer hot mot de som vill protestera mot radikala Islamistiska rörelser i Sverige… och att inte man inser att Islamister vill erövra hela Europa inkl. Sverige… det gör mig mycket oroad inför framtiden i ett demokratiskt land med icke kvinnoförtryck och med kristna värderingar som förkunnar kärlek och inte hat och död.

  Jag beundrar sådana som Nagul Pekkgul och Namko Saboni som vågar beröra detta känsliga ämne som kvinnoförtryck m.m. inom Islam..

  Men allt detta förtigs i politikerdebatter m.m. och ingen tar upp det så många pratar om i Sverige som vad det egentligen kostar med denna enormt generösa flyktingpolitik som råder medan det skärs ned i välfärden bland oss skattebetalande Svenskar som även betalar skatt för att ge alla dessa socialbidrag som kommer hit och som många ggr inte alls är riktiga flyktingar…och som också dessutom har mycket pengar själva,, det är inte de fattiga som kommer hit.

  Jag har inget emot invandrare, det finns jättemånga fina invandrare som kommit till Sverige och kämpat sig fram från inget då de kom hit..men nu är det ett mera färdigdukat smörgåsbord som man kommer till och t.o.m. bättre bidrag än fattiga pensionärer får i pension och detta upprör många..

  Jag är oroad över att Skolverket har förslag på att ta bort Kristendomsundervisning i skolorna…

  Jag tycker i stället vi skall vara rädd om våra Kristna värderingar

  Vi är ett Kristet land och jag vill leva i ett kristet land.. men det verkar som Islam håller på att ta över i världen..

  Se nedanstående videolänk..

 51. elfyma+ skriver:

  Någon ville lägga ner DO. Det vill jag med.
  http://varjager.wordpress.com/2010/02/13/do-ar-nutidens-skit-i-brunnen/

  Ian undrar varför media inte ryar mer om muslimen som vägrade hälsa på sin blivande kvinnliga arbetsgivare. Svaret finns kanske här ?
  http://varjager.wordpress.com/2010/02/15/journalisterna-morklagger-sanningen-om-invandrarna-2/

 52. Golferska skriver:

  Jag undrar hur det kan komma sig att någon kan få tag på min e-postadress och skriva till mig via e-post genom att ha läst mina inlägg här..

  Jag skrev ett svar till denne mannen men har inte fått svar när jag undrade vem han var…?
  Mannen som skrev heter..Erik Svensson e.postadressen slutar med .org…

  Han ville byta länkar med mig, är det någon som känner till något om länkbyte m.m. och hur någon kan få tag på en skrivares e-postadress…lite otäckt med alla hot som förekommer i Sverige…

  Hör av Er om ni känner till något.
  Vänliga hälsningar
  Golferska.

 53. Carl Norberg skriver:

  Vad är otäckt med hot? Hot är ord! Det är möjligtvis så att man kan vara rädd för ogärningar, men att till och med vara rädd för att bli hotad är bara för ynkligt.

 54. Allemand skriver:

  Ditt nick visar att du är online både på Aftonbladet och Expressens bloggar, är det inte via dessa din mejl syns?
  Nick=Golferska

 55. Golferska skriver:

  Allemand säger:
  februari 16, 2010 kl 11:37 f m

  Hej!

  Jag har inga bloggar alls i Aftonbladet,, för där får man ju ine yttra sig alls nästan..och jag har inte alls
  Golferska som nick i expressen…och inte lämnar varken aftonbladet eller Expressen ut e-postadresser till andra.. Därför undrar jag verkligen vem som lämnat ut min adress här…?? Mannen hänvisade till mina länkar här på Word press Ian Wachtmeister…

  Karl Norberg februari 16, 2010 kl 11:33 fm,
  tycker att det är ynkligt att vara rädd för att bli hotad,, det är väl inte konstigt att man blir orolig när någon fått tag på min e-postadress och somjag inte alls vet vem det är och som skriver till mig ang. mina inlägg här…man vet ju aldrig vad som döljer sig bakom personen som skriver…

  Hur går detta med länkbyte till?? som denne mannen skrev om till mig???

  Hör av Dig om du vet något..

 56. make my day skriver:

  golferska

  klickar man på din signatur kommer aftonbladets blogg upp
  detta är ett oomkullrungeligt faktum

 57. Golferska skriver:

  make my day säger:
  februari 16, 2010 kl 1:01 e m

  Men jag bloggar inte i Aftonbladet utan i Expressen..
  och varken Expressen eller AB skriver väl ut e-postadresser på sina bloggare får vi verkligen hoppas..

  Kunde du se min e-postadress om du klickade på min signatur??

  Tacksam för svar ang. detta.

 58. make my day skriver:

  golferska

  nej jag kunde ej se din epostadress
  mvh

 59. Carl Norberg skriver:

  I politiken händer ingenting av en slump om något händer så kan man räkna med att det var planerat på det sättet.

  Vad avser familjen Göker i Haninge så är oflytet mycket påtagligt de senare dygnen, det är inte bara sonen, den värde deltagaren på den interna interna listan Fazil Göker som i sig är medlem i den muslimska föreningen, vilket av någon anledning lejonparten av de nya medlemmarna är i Haninge , utan nu syns faktiskt även Fazils far Hassan Göker som nu framträder i media, efter att någon sägs spårlöst ha vandaliserat moskén i Haninge.

  Man får nära nog lust att säga att detta ändå sannolikt kommer som en opinionsbildande muslimsk skänk ifrån ovan…

  Det tycks på en minst sagt regisserad föreställning i detta.

  Utfall

  1 Sedat Dogru 1 på turkisk lista
  2 Martina Mossberg
  3 Marietta de Pourbaix-Lundin
  4 Natasha Ringblom 3 på turkisk lista
  5 Alexandra Anstrell
  6 Gilbert de Wendel
  7 Fazil Göker 2 på turkisk lista
  8 Michael Fridebäck
  9 Kjell Larsson
  10 Daniel Lassnäs 4 turkisk lista
  11 Lars Lindholm 5 turkisk lista
  12 Birgitta Karlfeldt

 60. Torbjörn skriver:

  Muslimerna i Sverige Har fattat att vägen till makten går genom de politiska partierna och de samhälleliga institutionerna.

  Det politiskt korrekta etablissemanget som styr politik, media och högskolor vill naturligtvis inte ha någon islamism i Sverige. De vill ha en liberal uppsättning av svart och vit sida vid sida. Sabuni och Björklund. Ingen riktig mångkultur.

  Muslimerna sätter nu demokratin på prov. Medvetna om att de kommer att bli utkastade från valbar plats på riksdagslistor etc. kommer detta att bekräfta deras roll som offer för instititutionell rasism från det svenska samhället. De kommer att säga: -Vad var det vi sa, vi får inte vara en del av det svenska samhället på våra villkor. -När ska Sverige acceptera att snat 10% av befolkningen är muslimer.

  Detta kommer att göra att de fortsätter som tidigare och bidar sin tid tills de vuxit sig starkare. Tiden talar nämligen FÖR islam, med hänsyn till den demografiska utvecklingen. Höga födelsetal och enorm invandring. (jag tror att fler än jag, noterat på nyheterna, att Sverige tänker bygga ut sin ambassad i Etiopien, och nyanställa för att än fler somalier ska komma hit.)

  Att muslimerna själva vandaliserar moskeen, är ju ett klassiskt sätt att leda bort uppmärksamheten i en prekär situation.

 61. Beliver skriver:

  Torbjörn säger:
  februari 16, 2010 kl 10:25 e m

  Jag kan bara instämma i det du skriver.
  Läs mitt inlägg här 15 februari 2010 om Dr. Peter Hammonds statistik
  och hur det blir när muslimerna blir fler och fler i ett land.

 62. Torbjörn skriver:

  Beliver:

  Jag läser allt, och det stämmer som du hänvisar till. Dock så utövar muslimerna i södra Thailand samma teerorvälde som om de vore 40% av befolkningen.

  Det beror på att de flesta mulsimerna finns i de fyra sydligaste provinserna Songkhla, Yala, Narathiwat och Pattani. Där är ca 80-90 % av befolkningen muslimer och de stöds inofficiellt av Malaysia. Buddhistiska lärare, poliser och andra samhällsrepresentanter mördas på löpande band i det väpnade upproret i syfte att bryta sig loss från Thailand. Vilket gör att buddhisterna flyr regionen, precis som svensken flyr invandrarghettona i Sverige.

  Många svenskar förstår inte hur islamisering av ett land går till. Med sin svenska demokratiska grundsyn verkar man tro att man måste rösta fram en islamistisk regering och statsminister.

  Så underbart naivt! Det är inte så det går till.

  Det finns exempel nu bl.a. Kosovo, Nigeria, Libanon eller för den delen södra Thailand, där man kan se hur vägen till Sharialag går. Och den vägen är beskriven i Belivers hänvisning till Dr. Peter Hammond. Det är samma sak överallt.

  Det är helt enkelt ingen fredlig religion som vill leva i samexistens med andra.

  Varför rösta fram en statsminister när det är mycket effektivare att trakassera, våldta, kasta syra i ansiktet på folk eller mörda för att få dem att lyda.

 63. Beliver skriver:

  Torbjörn säger:
  februari 16, 2010 kl 11:35 e m

  Hej Torbjörn..jag instämmer till fullo med vad du skriver. Läs Golferska säger:
  februari 15, 2010 kl 3:20 e m

  POLITISK KORREKTHET ÄR INTE BRA FÖR SVERIGE!

  Där går det att läsa artikeln som upprörde mig
  och fick mig att skriva blogg i Expressen om detta men det fick jag inte ha med konstigt nog,, någon klagade tydligen och jag måste ta bort det.

  Läs inlägget från februari 15 2010 kl 3:20 och klicka på länkarna.

  Gå även in på denna länk.

 64. Penumbra skriver:

  Våra politiker och den ännu naivare journalistkåren har alltid trott i sin enfald att människor från en hel annan värld skulle bli svenskar på några månader och en kurs i SFI. När det inte gick tillsatte man jämställdhetsministrar som gör ingenting annat än visar sig i TV-rutan för att då och då göra något neutralt och intetsägande uttalande.

  Ingen har kunnat förutse det självklara (om man tittar lite bortom Sveriges gräns), nämligen att dessa människor förblir muslimer i ordets alla meningar och nu, när de har blivit en stor grupp också kommer att få inflyttande på det svenska samhället – just därför att de är en stor väljargrupp och därför att de kan solidarisera sig och bilda ett eget parti med chans för riksdagsmandat.

  Det kommer inte att gå att känna igen Sverige om ett antal decennier, men hur det kommer att se ut är jag inte man att förutspå. Man får inte glömma att det finns ett starkt inflyttande åt andra hållet, från det svenskt västerländska på det muslimska.

  Men jag är lite pessimistiskt lagd…..

 65. Carl Norberg skriver:

  I politiken händer ingenting av en slump, glöm inte detta.

 66. make my day skriver:

  carl norberg anser sig vara en licensierad slumpgenerator i klass med sossarnas genusorakel carina hägg

 67. Carl Norberg skriver:

  Det var väl så att den som först myntade uttrycket, alltså använde dessa sju ord i denna kombination var FDR. Detta brukar ha en central betydelse i mmd:s resonemang, således är det FDR som ansåg sig vara en slumpgenerator och dessutom brorson till mmd!!!

 68. make my day skriver:

  carl norberg

  genusoraklet är carina hägg
  du är endast en konspiratoriskt lagd socialist
  eod

 69. Penumbra skriver:

  Carl Norberg: ”I politiken händer ingenting av en slump”

  Menar du att det finns någon slags politisk sammansvärjning bakom den stora invandringen? Jag har svårt att se det. För min del är jag övertygad om att politiken styrs omedvetet och oorganiserat av en kulturelit som dominerar debatten, journalistkåren, universiteten, rättsväsendet, etc.

  Anledningen är att denna elit har som utgångspunkt samma böcker, filosofier och politiska idéer som grund, dvs alla har passerat samma bildningsprocess upp till elitnivån, okritiskt och under inflyttande av redan etablerad kulturelit.

  På sås sätt går senaste 200 åren av politiska och sociala idéer vidare, från generation till generation. Resultattn är socialism, vänsterliberalism, feminism, ateism. Andra ismer och teorier stoppas effektivt av dessa människor som är experter på att uttrycka sig i ord och skrift.

  Ytterligare en faktor sedan, säg, 50-talet är att denna elit inte längre behöver producera kulturella alster som efterfrågas, uppskattas och konsumeras. Deras uppehälle är garanterad av staten via diverse stöd och bidrag, livslånga löner, etc, men det förutsätter en sak – att de har klättrat upp några trappsteg och gjort sig förtjänta av det. Och hur gör man det om inte via anpassning till den bildningsprocess som jag redan har nämnt? Väl där kan de fortsätta sitt inflyttande utan att bekymra sig för sitt uppehälle, så länge de håller sig till de oskrivna reglerna.

  Politikerna är i deras ”våld”. Så fort en politiker tillåter sig tänka självständigt angrips han med subtila medel, via kulturelitens främsta ”kommandogrupper”, dvs journalisterna i press och media, varmed den stackars saten oftast gör avbön och rättar sig i ledet. Bra exempel är Vellinges politiska ledning.

  Jag har haft denna insikt sedan länge och av helt andra skäl, men jag ser (hoppas) att flera får den, nu när det är så uppenbar skillnad mellan kulturelitens och den vanliga medborgarens syn på invandringen.

  Problemet finns givetvis också på internationell nivå – vi är inte ensamma om en stel och dogmatisk kulturelit inom den västerländska kultursfären.

 70. Carl Norberg skriver:

  Inte i Sverige, inte i Europa och defintivt inte i USA, men det är möjligt att den typ av system som du beskriver, existerar någon annanstans.

  ”It is from us that the all-engulfing terror proceeds.

  We have in our service persons of all opinions, of all doctrines… demagogues, socialists, communists, and utopian dreamers of every kind.

  We have harnessed them all to the task; each one of them on his own account is boring away at the last remnants of authority, is striving to overthrow all established form of order.

  By these acts all States are in torture; they exhort to tranquility, are ready to sacrifice everything for peace: but we will not give them peace until they openly acknowledge our international Super-Government, and with submissiveness.”

  Det finns bara mer eller mindre utvecklat, inget annat.

 71. Carl Norberg skriver:

  Migrationspolitik är ett opinionsbildningsverktyg för att tjäna politiska syften under förespegling att detta främst är humanitära insatser.

 72. Lasse Henriksson skriver:

  Mycket tänkvärda ord från dig Penumbra.

  Betr. Carl Norberg så känner du väl till att han varit och är en troende konspirationsteoretiker av rang. Dessutom socialist!

 73. Kachina skriver:

  Lasse

  Jag är människa, ett medvetet socialt väsen och därmed socialist.

  Den som inte är socialist är ett asocialt djur, visserligen med intellekt, men ingen intuition eller känsla. Drivs av list, instinkt, habegär, slughet,….?

  Är du socialist?

 74. Carl Norberg skriver:

  Det sociala djuret har ett långt mer utvecklat neocortex än det mindre utvecklade djuret, som därför inte heller förmår samma processuella kapacitet och användning av det som lagrats i hjärnbarkarna.

  Interaktionen individer emellan är fundamental för samhällsbyggnadsfunktionen.

 75. Carl Norberg skriver:

  Mindre socialt utvecklade, borde det rätteligen ha stått.

 76. mrmhalland01 skriver:

  Här skryts det med att vara socialist, vilket rimligen borde vara ett skällsord.

  Socialister är uppenbarligen solidariska människor så länge andra har det bättre än en själv, om man har en avundsjuk läggning.
  Idealen läggs på hyllan när möjligheten till inkomster kommer.

  Hela fackföreningsrörelsen (Wanja är långt ifrån den första eller sista) har visat detta när pamparna roffat åt sig medlemmarnas pengar.

  Ministrar som Freivalds och Ohly gör ”osolidariska” fastighetsaffärer så fort tillfälle ges.
  Persson tar omåttligt betalt förr att ”snacka” ett par timmar om saker han inte har en aning om.

  Listan kan göras hur lång som helst.

  Socialister lever i en livslögn, tills de ser en chans att trampa på medmänniskor för att komma över kapital.

  Socialister verkar ha problem att se verkligheten, socialism ha provats i så många år i vårt land med förövande konsekvenser och då har vi ändå bara varit ”lite” socialistiska i jämförelse med många länder som än idag lågar sina medborgare.

 77. mrmhalland01 skriver:

  Plågar sina medborgare skulle det vara.

 78. Kachina skriver:

  mrmhalland

  De du räknade upp är inte socialister och jag var socialist även när jag stod mitt i pengaflödet.

 79. mrmhalland01 skriver:

  Nej Kachina, de är inte socialister, men, de påstod sig vara det innan lyckoregnet kom.
  En del av dem har den dåliga smaken att fortfarande påstå sig vara det.

 80. Lasse Henriksson skriver:

  Kachina

  Du är en klockren socialist när du försöker
  motarbeta sommarboende i din lilla kommun genom att använda din roffarmentalitet.
  Ett särdrag hos alla er socialister – jag håller verkligen med mrmhalland!

 81. Carl Norberg skriver:

  Politiska tillkännagivanden har mig veterligen aldrig kunnat ursäkta dålig smak och skeva värderingar.

  Att kunna se denna särskillnad tycks dock inte vara så vanligt förekommande.

 82. Penumbra skriver:

  Lasse Henriksson,

  Jag är ny här så jag känner inte folket så bra, ännu.

  Konspirationsteorier är bland det värsta jag vet, främst för att de fördummar folk genom att ge enkla förklaringar på komplicerade fenomen.

  Konspirationsteorier verkar också passa den mänskliga psykologin väldigt bra. Genom att t ex fantisera fram ett dolt maktcentrum med genomtänkt plan att överta världen, gör man livet lätt för sig, istället för att anstränga sig och identifiera de komplicerade processer som leder till ett visst läge.

  Det första appellerar också till vår känsla för drama. Tänk på alla klassiska filmer med maktgalningar som ska ta över världen men hindras i sista stund av hjälten. Tänk också på parodierna på samma tema, t ex filmerna om Austin Powers och den maktgalne Dr. Evil.

  Det intressanta är att inga konspirationsteorier har avslöjat någon verklig konspiration, vad jag vet. Snarare tvärtom. Ta t ex ”ansiktet på Mars” som enligt teorin förnekades av NASA för att myndigheterna inte ville att vi skulle få reda på att det har funnits en utvecklad civilisation på Mars. Vet inte hur många stollar som gjorde bort sig innan det kom nya högupplösta bilder och berget framträdde klart och tydligt.

  Beträffande socialist, så brukar man säga ”Om man inte är socialist i sin ungdom saknar man hjärta. Om man är socialist i vuxen ålder saknar man hjärna”. Själv har jag aldrig varit socialist, men jag har röstat på S på 70-talet, då med Olof Palme som partiledare, vilket jag skäms för än idag.

 83. Henrik skriver:

  Svenska folket ar inte bara det mest lurade utan aven den mest patetiska, ryggradslosa, erbarmliga ansamling nollor varlden nagonsin skadat.

 84. Carl Norberg skriver:

  För övrigt anser jag att Kartago…

 85. Carl Norberg skriver:

  I mina sämre stunder så sympatiserar jag tyvärr med Henrik i detta.

 86. Carl skriver:

  Erfarenheten av hur man ” Dödade” Ny demokrati ingår i en utbildning som Tidningsutgivarna TU kör för landets olika tidningar så att Sveridemokrater skall kunna bekämpas.

  Visste inte att TU jobbade politiskt

 87. Kachina skriver:

  Lasse

  Jag motverkar inte sommarboende för att jag motsätter mig byggandet av en allmän båthamn på mark som tillhör min fastighet.

  Vi är inte trångbodda i Norrland och de som försöker ”sätta sig i knäna” på mig och mina grannar, äger flera kilometer orörd strand där de kan bygga sin båthamn.

  Har uppe kan alla allt om Allemansrätten, utom de mmedföljande skyldigheterna och den lagliga rätten till hemfrid och hur den hemfriden definieras i lagpraxis.

  Jag gillar inte människor och definitivt inte tölpar som med ”de små stegens agerande” sakta tränger sig på och tar över det officialservitut som hör till min lagfarna egendom.

  Vi bor inte i trångbodda Tokyo och dessa tölpar har som sagt flera kilometer orörd strand de förfogar över.

 88. Lasse Henriksson skriver:

  Kachina

  Ni socialister skryter alltid med att ni värnar om allt och alla.

  Men när det kommer till kritan är ni er själva närmast.

  Solidaritet gäller ej då man själv är inblandad, istället värnar man då om sin egen rätt till pengar eller annan egendom (precis som du gör här ovan 10:10

  En socialist tänker tydligen så, sen må ni heta Kachina, Wanja L-W, Laila Freivalds etc etc etc

  Ni är verkligen en skrattretande samling 🙂

 89. Kachina skriver:

  Nej Lasse, socialist betyder inte avsaknad av vett och etikett. Jag är inte berörd i första hand. Jag har liksom ”egen udde” och mellan oss finns ett område som är vår gemensamma båtuppläggningsplats. Detta område började användas först av en person. Ingen av oss sade något. Sedan kom hans syster. Jag sade inget, men grannen lär ha muttrat ett ogillande.

  Sedan byggdes en pir, tio meter från hans altan, ett avstånd där du kan räkna köttbullarna om de äter ute och piren fylldes med upp tillp sex båtar. Grannen blev förbannad och det enda jag sade var, håll mig utanför detta. Vilket de gjorde.

  Det var helt tyst i en 2-3 år tills jag hösten 2008 fick ett brev från Tingsrätten i Umeå där de bad mig om ett yttrande. Jag fick då klart för mig att ärendet gått genom Tingsrätt och Hovrätt, att svaranden var dömd att ta bort piren, men nu sökte om lagligförklarande av piren i vattenverksamhet i bysamfällighetens namn.

  Jag tror inte att de aktiva förstår vad det det hade resulterat i, att hela bysamfälligheten hade rätt till båtplats. Det hade blivit en stor hamn. Då först reagerade jag och Tingsrätten avvisade sedan deras ansökan.

  Jag känner dem alla sedan fyrtio år, ingrodda socialdemokrater med den lika ingrodda tölpigheten, avsaknad av vett och etikett, inte en tanke på att visa hänsyn.

  Herregud, de har flera kilometer strand att tillgå, egen väg till en plats där jag erbjudit mig sköta de erforderliga myndighetskontakterna (gratis) för att ge dem tillstånd att gräva en djuphamn i skyddat läge, men NEJ.

  Socialist behöver inte betyda avsaknad av vett och etikett. Olyckligtvis har socialdemokratin kommit att stå för precis detta.

 90. Carl Norberg skriver:

  Det var ett bra skrivet inlägg Kachina.

 91. soli01 skriver:

  Ian – du har så rätt – som vanligt – ”flathetens apostlar” är träffande ord på hur de styrande handskas med gamla Sverige. Ingen som har riktig ”stake” att säga ifrån och tala i klarspråk – ett ord som de inte verkar känna till.
  Du frågar ”Var är Sverige”? Ja, inte ska vi flytta härifrån utan det får andra göra… alltså finns vi kvar. 🙂

 92. Allemand skriver:

  Lite fredagsläsning om hur en myndighet bryter mot lagen utan att något händer, om och om igen.

  http://meritwager.wordpress.com/2010/02/19/en-migga-det-ar-namligen-i-lagen-en-utgangspunkt-att-man-ska-veta-vem-det-ar-som-soker-tillstand/

 93. Kachina skriver:

  Vi har en lag mot ministerstyre som gör att olika myndigheter blir ”kungar i sin egen borg”.

  De gör som f-n de vill och en del gör ingenting annat än att sitta av tiden fram till pension. Ingen kommer åt dem. Ministern får inte ens yttra sig.

  Vänskapskorruptionen och den monetära korruptionen har en bra grogrund i ett sådant system.

 94. mrmhalland01 skriver:

  Kachina är en gammal blogg-vän till de flesta av oss.
  Ingen glömmer väl hans spyor på CB’s blogg ?
  De fanns inte där i början utan växte fram under tiden och blev allt mer aggresiva.
  Kachina var förmodligen den förste som blev avstängd där.
  Jag ska villigt erkänna att man alltid har kunnat hitta en humanitet mitt i spyorna.

  Nu har något hänt !

  Kachina har bevisat att regeringens arbetslinje är rätt !

  Han skaffade en plogbil.
  Denna vintern (troligen alla där uppe) har medfört mycket arbete.
  Vad hände ?

  Plötsligt kan vi läsa balanserade och genomtänkta kommentarer från Kachina !

  Att inte alla håller med i sak är givet, så ska det vara i ett forum, men sättet att uttrycka sig har onekligen förändrats.

  Arbete stimulerar !
  Det är inte bara samhället som stimuleras (vilket är nog så viktigt) utan även den egna ”hjärnbarken” som är ett populärt uttryck här.

  Så, Kachina, TACK för att du visar att vår nuvarande regering gör ett gott arbete och är värda nytt förtroende !

  FOTNOT : Detta är faktiskt menat som en komplimang till Kachina. Jag har sett så många bra kommentarer från honom de senaste veckorna.

  Jag vågade kombinera detta med den av Kachina hårt kritiserade regeringen eftersom jag efter flera års diskussioner vet att han tål det.

 95. Danne Larsson skriver:

  Det som gör mig mest förbannad är att svensk media inte beskriver verkligheten såsom den är i de flesta frågor. Alla nyheter har ett PK-filter och de problem som följer med att ta emot människor som kommer från krigsdrabbade klansamhällen diskuteras inte, utan vinklas enbart som en möjlighet. I TV-debatter nämns inte invandringspolitik, utan endast segregation/integration, där alla är ense om att vi måste bli snällare och mer generösa. Vissa tidningar vitpixlar rentav bilder som punliceras av gärningsmän, detta för att inte sprida ”rasism” (Helt sant, läs tidigare poster på politisktinkorrekt.info med skärmdumpar och länkar). Alla kallas ”svenskar” i nyheterna, även människor som grips för terrorbrott i andra länder i världen, och som har bott i sverige i något år och inte delar många värderingar med en vanlig svensk… Sverige haer flest våldtäkter capita i Europa (sett till befolkningsmängden) och frågan diskuteras inte ens utr ett kulturperspektiv, dvs. vilka begår huvuddelen av brotten och varför? vad kommer det sig att just Malmö toppar statistiken? Alla förstår, men svamlar om ovidkommande faktorer… Ingen säger emot, dvs tappar man sitt politiska uppdrag eller förlorar möjligheten att få en bättre tjänst på sin tidning (om man är journalist).

  Jag skulle kunna köpa att Sverige ser ut som det gör om orsaken var att folk trivdes med det. Jag skulle kunna acceptera det om vi hade ett mer ”europeiskt” (eller danskt) mediaklimat där alla fakta läggs på bordet och alla frågor (inklusive invandring) diskuteras fran ett brett perspektiv där alla kommer till tals. Men den som yttrar sig kritiskt i denna fråga är en rasist. Man måste stödja de sju riksdagssystrarnas politik, annars är man betraktad som paria. Vacker demokrati vi har 😉

  Samtidigt är jag förundrad över hur naiva många svenskar är. Man fortsätter att rösta pa de sju riksdagssystrarna, detta trots att de bevisligen kör mer Sverige i skiten och trots att det är så totalt uppenbart att deras åsiktsmonopl maste utmanas.

  Hoppas Ian skriver flera artiklar i AB/Expressen etc. och talar klarsprak i valrörelsen.

 96. Kachina skriver:

  Arbete stimulerar, JA. Under rätta betingelser.

  På 60-talet var jag under några dagar satt att rengöra toaletterna i King Solomon Koppargruvor. Avloppsstammarna var så små att ingen fick spola ner papperet, utan det samlades i en tömd 20-liters dunk med hydrualolja, som snabbt blev full och så överfull att skitpapper fyllde golvet. Jag stod ut, dels för att det måste göras, men mest för att arbetsledningen visade tacksamhet, till och med respekt för att jag stod ut. Vem visar respekt för en ”skitarbetare” i vår västliga kultur. Ingen, istället förutsätts att denna är svagt begåvad och behandlas därefter.

  Dörrförsäljare är ”skitarbetare” och jag känner en symaskinsförsäljare som sålde en symaskin till en kvinna försedd med högutbildad och högavlönade man, som hela tiden fällde nedsättande kommentarer om säljarens jobb, helt ovetande om att denna dörrförsäljare hade en lön mer än dubbelt så hög som vad ”den intellektuella idioten” kunde skrapa ihop.

  Jag har ändrat attityd. Dels för att Alliansen gradvis tonat ner sin attityd, dels för att det inte finns något politiskt alternativ (sossarnas politik styrs av opinionsstrateger) men mest för att jag inte kommer till tals om jag använder den råa och vulgära delen av mig själv, djurmänniskan i mig och dennes solarplexusreaktioner.

  Arbete stimulerar, under rätta betingelser. Det går inte komma ifrån att Alliansen tog sig till makten på samma arbetssätt som Adolf Hitler använde 1920 – 1933, genom att isolera och stigmatisera en grupp människor inom den egna befolkningen. Den som inte ser den analogin är antingen dum i huvudet eller blind i sinnet. Herregud, det fanns 25 000 jobb och Reinfeldt pratade om 1,5 miljoner i utanförskap som skulle ställas på gatan och skaffa sig ett jobb. Reinfeldt är inte så korkad, utan i detta läge agerade han dresserad hundvalp från dumhetens källa, George Bush Kennel.

  Arbete stimulerar, under de rätta betingelserna och med dessa menas när man ser resultatet av sin egen kreativitet, oavsett om det gäller att städa upp toaletter eller ploga upp en totalt igensnöad väg, som saknar plogpinnar, i snöstorm och under en och samma dag får besöka diket tre gånger. Man ger inte upp, för man gör något kreativt. Det stimulerar.

  Jag kommer dock att sluta när den här säsongen är över, av den enkla anledningen att jag inte kommer överens med folk som har ”löss i pälsen”. Det blir konflikter, oundvikligen för att jag saknar förmågan att tiga stilla, anpassa mig i svinfållan.

  Jag brukar berätta om mina studier av samhällslivet och Hollywoods inverkan på människan under 80-talet. Serien Baywatch speglades i repris av ungdomar på gatan med coca-colaburk i handen, samma uttryckssätt och samma rörelsemönster.

  Jag lade även märke till vad som hände i näringslivet och nu ser jag att det jag då såg förstärkts och omfattar både näringsliv och våra institutioner. Dallas, Falcon Crest och Glamour går i repris, i verkligheten och på bästa sändningstid, alltså dygnet runt.

  Det baksluga sveket, intrigerna som pågår bakom ryggen på objektet (alla vet utom den som kommer att drabbas) och utmynnar i den triumferande slutscenen, har blivit en livsstil. Maktfullkomligheten har krupit ner till avdelningschefs nivå. Tillsynsmyndigheter har genom lagen mot ministerstyre blivit ”kungar i sin egen borg”. Jag bevittnar just nu hur en tillsynsmyndighet fullständigt struntar i att verkställa en Hovrättsdom.

  Det svenska saamhället lever i och förverkligar en Holllywood-såpa, där de tror att i en marknadsekonomi har företagen i första hand makten, därefter lagen och de ”löss den har i pälsen.” Lag och rätt handlar om nätverk och personliga relationer. Marknaden och väljarna är bara en formlös massa utan inflytande.

  Den sociala samvaron ägnas inte åt att tala med varandra, utan om andra. Spekulationer i fyllan och villan där man tar en tidningsrubrik och säger att ”det var säkert han”. Sedan är det verkligt ”han” fastän det var någon helt annan. Sverige är inte fyllt av mandom mod utan av skvallerkärringar. Jag skall ge er något riktigt vulgärt att prata om vid nästa fyllesammantrade, frågan om ni borde överväga att ”krypa tillbaka in i det rövhål ur vilket ni föddes.”

  Kreativt arbete stimulerar och ger oändlig energi. Det ser vi inte minst på Carl Bildt. Jag är kritisk till högerns människosyn, men måste ge ett utmärkt erkännande till den meste utrikesminister vi någonsin haft.

 97. Beliver skriver:

  Danne Larsson säger:
  februari 20, 2010 kl 10:49 f m

  Jag håller med dig i det du skriver och jag hoppas att an skriver flera artiklar och att han kommer att tala i valrörelsen.

  Gå in på min blogg under politik ”Politisk korrekthet inte bra för Sverige” samt under Media ”Våldtäkter med grov misshandel ökar” Gå in på goggles och sök bloggtopplistan Expressen så finner du den.
  Har ett annat användarnamn där ladycobra.

  Gå in på nedanstående video och se hur det ser ut i Sverige i dag.. Detta måste få ett slut..vill vi leva i ett land med denna kriminalitet??

  Rädda Sverige!!

 98. Allemand skriver:

  Har ni svårt att kommentera artiklar i tidningar, gå hit och tipsa och kommentera.
  http://tidningskommentarer.se/http://tidningskommentarer.wordpress.com

 99. Heya! I’m at work surfing around your blog from my new apple iphone! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Carry on the excellent work!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: