SVT glömde snuttefilten!

Den 31 januari ägde den rum, debatten mellan Sveriges två politiska block. Jag var bortrest och såg den i efterhand.

Mina iakttagelser:

–          Statsministerns tydliga avsikt att agera som den lagledare han är. De övriga tre i laget fick ta för sig och Reinfeldt t.o.m. stod en halv meter längre bak.

–          Programledarnas skrikiga ton (i brist på personlig pondus) med illa dold avsikt att avbryta alliansens lag.

–          En dagordning av kvällstidningsmodell helt utan världen och Europa. Utom Afghanistan ur ett strikt svenskt perspektiv.

–          En ängslig attityd över partigränserna i en så självklar och tydlig fråga som användandet av burka på offentlig plats. Ingen vågade sätta ner foten och säga att Sverige har alla anledning i världen att förbjuda sådana medeltida moden. I stället samma vimsande som när vår neutralitetspolitik kommer upp.

–          Mona Sahlin, som kallade Björklund för stridstupp och kokett lade huvet på sned…och såg ut som en höna!! Avsnittet är som gjort för YouTube.

–          Peter Eriksson skulle ta en poäng genom att kalla Reinfeldt för Lucky Luke, helt omedveten om att detta snarast var en komplimang. Lucky Luke är ju det godas segrare i alla dueller.

–          Och så Ohly, kommunisten som blir Obehagligare för varje gång han Oemotsagd får säga vad som helst. Ogenomtänkt, Opportunistisk, Otäck är alla epitet som börjar med O.

–          Den gemensamma inställningen att låtsas som om SD inte fanns och detta trots att detta parti sannolikt är större än V, C, KD och FP(?). Det är tydligen så de etablerade partierna med medias hjälp ska föra denna valrörelse. Arrogant, odemokratiskt och ohederligt. När ska de förstå hur misslyckad den stilen är. För sent, skulle jag tro.

–          Till nästa partiledarmöte föreslår jag att SVT delar ut en liten kula (jordklot) med bara Sverige på och så en snuttefilt, där det står ”SD finns inte!”        God natt.

Annonser

49 Responses to SVT glömde snuttefilten!

 1. Skeåning skriver:

  Däremot lät de Göran Hägglund gå till attack mot SD, detta trots att man inte lät SD vara med och svara för sig. Det är smutsigt av statstelevisionen. Det blir också löjeväckande när Reinfeldt ska förklara SD’s framgångar med att de fått för stort utrymme i media, i en debatt där de inte ens får närvara…!

 2. UncleBob skriver:

  Du håller på ”the underdog” ser jag. Trevligt.
  Din analys av partiledardebatten var träffande.

  Men den var verkligen menlös och oj vad man aktade sig för att ta upp massinvandringen och dess ofantliga kostnader och långsiktiga effekter för samhället och den svenska välfärden.

  Det blev lite löjeväckande stundtals eftersom likheten med prästen i ”Life of Brian” var så slående.
  Du vet när han hävdade att alla som sa det förbjudna ordet ”Jehova” skulle stenas?

  Här är länken:

 3. Carl skriver:

  Bra analys.
  Det jag reagerade på all meningslös diskussion om ingenting, men att ”det gröna språkröret” hade en mycket aggressiva framtoning i sitt tal om ingenting.
  Vet inte om han tror att det gäller att skrika högst

  Undrar även varför inte det kvinnliga ”röret” som älskas av journalister inte fick vara med. Kanske vi skall införa kvotering till debatter, så har vi något att diskutera utan att ta upp ”den farliga frågan”

  I går lyckades våran moderata politiker i Växjö, Bo Frank att bli populär för en stund genom att skriva att flyktingar skall ta seden dit dom kommer.

  Förmodligen kommer denna aggressiva politiker snabbt att ”kuperas” av M verinären utsänd från Stockholm, för att sedan kunna sälla sig till den allt större flocken av M-bulldogar utan svans som är den nya rasen i Sverige

 4. Carl Norberg skriver:

  Att Lettland sätter världsrekord i depression, Grekland håller på att dra med sig Eurozonen ner i en ekonomisk avgrund av obestånd eller vad som helst annat som påverkar vår situation oändligt mycket mer än vad en diskussion om karensdagar eller ersättning för att inte arbeta gör, lyste helt med sin frånvaro signifikativt nog.

  Detta belyser bara det faktum att det viktiga för dessa politiker är att få makt, för någon annan skull än det som är viktigt för befolkningen.

 5. Penumbra skriver:

  Haha, underbart skrivet av Ian!

  Jag brukar inte missa ett tillfälle att häckla vår kulturelit – så även den här gången. Under begreppet kulturelit inkluderar jag den delen av journalistkåren som har lyckats nässla sig in i de redaktioner som betyder något. Jo, de är också del av kultureliten, därför att journalistik kräver bildning och god förmåga att utrycka sig i tal och skrift – alltså en gedigen kulturell bakgrund.

  Denna gedigna kulturella bakgrund har sina rötter i modern litteratur, filosofi och konst vilka i sin tur är en stor samling socialistiska, feministiska, ateistiska, vänsterliberala…. tankar och idéer. Hur kan herrar och fruar journalister agera på ett annat sätt efter att ha blivit skolade i denna enorma hav av vänsterpropagandistiskt material?

  Ja, så har vi ju det faktum att motsatsen, som högerkonservativa tankar och idéer, är det riktigt tunt med, om man nu skulle vilja skola in sig på det – av naturliga skäl, dvs censur, brist på finansiering (statlig förstås), trakasserier från de redan etablerade kulturelitisterna, osv. Men man får inte glömma också det faktum att den, i högerkonservatism skolade journalisten ska passera ”filtret” för att etablera sig som journalist på denna höga nivå, vilket är praktiskt taget omöjligt.

  Detta är förklaringen till att debatten såg ut just så som Ian beskriver den, samt att det borgerliga blocket inte vågar diskutera vissa tabubelagda frågor. Att ta upp tabubelagda frågor ur en för kultureliten obekväm synvinkel är som bekant ett politiskt självmord i dagens Sverige.

 6. allemand skriver:

  Bra Ian, tydlig ståndpunkt och raka rör. Jag skulle uppskatta om du gick ut och deltog i debatter och där fick framföra din logiska logik. Som en tjej skrev på Newsmill igår: Vi skickar soldater till Afghanistan för att försvara kvinnorna, här hemma betalar vi Talibanerna för att förödmjuka kvinnorna. Är ni inte riktigt kloka?

 7. Carl Norberg skriver:

  Att försöka med denna eviga vänster-höger retorik synes enbart ägnat att skapa splittring. Gå med i Facebookgruppen för rena personval.

 8. Cavatus skriver:

  Inte ett ord om immigrationen! Den frågan finns inte.

  När Mona Sahlin påstår att regeringen lånar till skattesänkningar, skulle jag vilja veta om hon sett låneansökningarna och läst att det uttryckligen står ”för lån till skattesänkningar”.

  För hur kan hon veta att det inte var lån till immigrationen? Den lär nämligen kosta en hel del, ryktas det om. Men javisst ja, den får man ju inte prata om. Schhh!

 9. Helena Palena skriver:

  allemand: Såg kommentaren på Newsmill. Hur ska det sluta med två så töntiga lag på planen? Dom får rött kort hela högen. Ut för fan!

 10. soli01 skriver:

  Helena Palena – det finns även t o m moderater som nu tar ”bladet från mun” och det är kommunalrådet i Växjö – moderaten Bo Frank.
  http://www.smp.se/nyheter/kronoberg/bo-frank-invandrare-ska-ta-seden-dit-de-kommer(1767259).gm
  Alltid något och vi får se vad detta nu kan medföra. Får man ha en uppfattning när det gäller invandring utan att… 🙂

 11. Kachina skriver:

  Penumra

  Jag förstår att du har det svårt. Människans mentala utveckling startade 1789, visserligen lite trögt men det tog fart 1850 när frikyrkorna tilläts och riktig fart efter 1918 när de kyrkliga högermännen började bli ”torkade russin”, en efter en.

  Det tjänar ingen att återinföra det sjuhundraåriga mörkret (1000-1789), förtryck under den likriktade religionen ni utövar i Jesu Kristi namn, utan att förstå evangeliernas innebörd.

  Konservativ högerkristen, nej fy tusan. Det luktar unket bara vid tanken.

 12. Carl Norberg skriver:

  Jaså du gillar inte neocon idéerna Kachina, det hade jag aldrig kunnat gissa…

  Men nu skall du få höra på någonting allvarligt ur det sociala stabilitetsperspektivet, och det är att de fritänkande som organiserar Tea-party rörelsen efterhand nu upptäcker sig ha infiltrerats av nu senast Sarah Pahlin, varför detta givetvis inte gick att undgå.

 13. Penumbra skriver:

  Kachina,

  Jag tycker inte att jag har det så svårt, men tack för omtanken, i alla fall. De som har det svårt är socialisterna vars idéer är under folkets stränga granskning. Än så länge lever de på sin förmåga att plundra befolkningen på deras surtförvärvade pengar via skatterna, för att dela ut gratis förmåner i mängder till väljarna. Men vad händer när det inte går och de som betalar för socialismen, skattebetalarna, inte längre vill göra det?

  F ö avslöjar du stora brister i dina historiska kunskaper, genom påståendet att ”människans mentala utveckling startade 1789”. Som jag sa i ett annat sammanhang – det vore bra om folk läste in sig lite på Europeisk historia, dock borde de välja bort de svenska böckerna om de inte vill få i sig en massa vänsterpropaganda – den får man mer än nog av via media.

 14. Kachina skriver:

  Ja, de neokonservativa ger inget av sig självt. Man måste ta det ifrån dem.

  Har du hört talas om den barmhärtige samariten?

  Förstår du skillnaden på samarbete och individuell konkurrens vad gäller både den fysiska och mentala utvecklingen? Den senare hör djungeln och savannen till. Där kan du även avläsa resultatet.

  Mina historiska kunskaper kring den mentala utvecklingen sträcker sig längre bakåt än till 1789, jag är tämligen insatt i Guldåldern, silver-, järn- och blyålder som avslutades 1789. Vi är nu förhoppningsvis på väg tillbaka uppåt på livshjulet även om förstelnade tankeformer från neokonservativa bromsar upp.

 15. Pops skriver:

  40-60 Mdr kr (40.000.000.000-60.000.000.000 kr) lånas varje år till invandringen enligt den statlige utredaren Jan Ekberg och ESO-gruppen , som är knuten till Finansdepartementet. Vem bryr sig?

 16. Pops skriver:

  Glömde att försvarets budget för 20010
  är 45,5 Mdr kr!! Vilket behövs bäst?

 17. make my day skriver:

  Migrationsverket skickar sina anställda på en tvådagarskurs i HBT- frågor.
  Detta beslut får stöd av bl.a. Lars Ohly och Mona Sahlin (och kanske fler partiledare).
  Jag antar att denna bloggs nymfett, Carl Norberg, samtycker med Ohly även i denna fråga!

  Ingenting förvånar längre – hur gör man för att emigrera till Atlantis?

  Läs hela Merit Wagers kommentar på hennes blogg:
  http://meritwager.wordpress.com/

  Migrationsverkets produktion skulle stanna av ifall alla skickades till den här tvådagarskursen m HBT-frågor i asylprocessen. Den här nyheten låter som ogenomtänkt skryt. Och varför skulle vi behöva den här kursen? För oss i Sverige är det inte särskilt revolutionerande att höra att en asylsökande är homo-, bi- eller transsexuell. Det är inte heller asylskäl i det allra flesta fall. Så varför skulle vi spela rollspel etc för att kunna bemöta den här homo-, bi- eller transsexuella personen på ett korrekt sätt? Det gör vi ju redan. Eller ska vi nu tro att alla sökande egentligen är homo-bi-transsexuella och att det är vår uppgift att locka fram det ur dem

 18. Penumbra skriver:

  Kachina,

  Du kan inte ta ifrån mig någonting. Frågan är vem som tog ifrån dig förståndet och aldrig gav dig några kunskaper som du kan ha nytta av. Svenska skolan är starkt misstänkt där. Man ser att du lyckades träffa rätt på ”järnålder” men resten är bara blaha och ingen historia.

 19. Kachina skriver:

  Han som tog från mig förståndet, eller skall jag säga papegojkunskapen (lyssn,minnas,upprepa)var den Jesus benämner Fadern, de som är tre i en, ett kosmiskt strålväsen som emanerar ur det vi kalla Gud och som exponerar de Gudomliga egenskaperna VILJA till KÄRLEK och INTELLIGENS, i dess ursprungliga och renaste form, de egenskaper detta synliga Universum är byggt på.

  Fall från en takstol ner i betongplattan, utan hjälm, kanske även du får möta vår Fader.

  Nu, eftersom du är en neokonservativ kristen och har förstånd därefter, måste jag förklara en sak för dig.
  Jag utger mig INTE för att vara en inkarnation av Jesus. Jag har sett mig själv i spegeln flera gånger i flera speglar och jag ser inte alls ut som Jesus. Jag kan inte bota sjuka. Jag kan inte gå på vatten. Jag kan inte ens simma, men jag har ”stått inför Fadern” och vid det tillfället gavs jag inte uppdraget att missionera, utan jag babblar på av egen kraft väl medveten om att jag vet vad jag talar om och att du inte har en aning om verkligheten, täckt av ”papegojskit” och religiösa dogmer som ditt sinne är.

 20. Janne skriver:

  Tack Ian för dina träffsäkra och roande skriverier! Håller precis på att läsa ‘Rebellerna’ med stort nöje.
  Slutklämmen i denna bloggning var en fullträff!

 21. Carl Norberg skriver:

  Jag har som sagt mina egna åikter och ståndpunkter, och jag har en mycket begränsad sympati för den svenska migrationspolitiken.

 22. Visionären skriver:

  ”Jag kan inte ens simma”.

  Men vattenskidor kan du visst åka.

  :-))))))))))))

  V

 23. Kachina skriver:

  Ja, jäklar. Nu har du avslöjat mig. Nu vet alla vem jag är. Vad skall jag ta mig till?

 24. Carl Norberg skriver:

  Jag blir allt tröttare på att beskåda de infantila försöken att rädda livet på det stendöda valutafinansiella system som redan har påbörjat sin förmultningsfas och sönderfall.

  Greklands galopperande skulder och underskott skall avhjälpas med mera lån samtidigt som befolkningen uttrycker sitt missnöje med nedskärningar i välfärden.

  Jag trodde allvarligt talat att gemene man hade en bättre förståelse för samhällets mekanismer än detta.

 25. Carl Norberg skriver:

  Eurofonin har ju gudbevars börjat uppenbara sig i sin rätta skepnad även för dem som inte ids tänka efter i någon större omfattning, men priset för denna fänad är högt.

  Och för alla de som upplever ett stort nöje i att debattera frågor som har ett beroende till det valutafinansiella systemet så kommer det nog inom kort skillnaden emellan huvudsak och bisak vara lite klarare.

 26. make my day skriver:

  bloggens kalle anka verkar trampa vatten

  han kommer aldrig vidare utan verkar besatt av bara en enda sak

  och hans språkbruk skall vi bara inte tala om men kalle kanske tror att hans tillkrånglade uttryckssätt sprider en aura av lärdom omkring sig

 27. make my day skriver:

  inte visste jag att kachina var en ekorre men med facit i hand skulle man ju kunnat ana det tidigare

 28. Carl Norberg skriver:

  Frågan är väl kanske inte om jag kommer vidare hit eller dit, utan mer en fråga om vad som händer i omvärlden.

 29. Carl Norberg skriver:

  Jag skiter fullkomligt i om jag framstår som det ena eller andra, jag är densamme som jag är oavsett vilket.

 30. Penumbra skriver:

  make my day – you made my day!…:-)

 31. Helena Palena skriver:

  Apropå migration! Vad ska vi göra åt karlar som tar hit kvinna efter kvinna och dumpar henne inom två år för att ta sig en ny?

  http://parnassen.wordpress.com/2010/02/11/kvinnor-fran-thailand-nutidens-slavar/

 32. Carl Norberg skriver:

  Satsa på kvotering i Thailand?

 33. allemand skriver:

  ”Vad ska vi göra åt karlar som tar hit kvinna efter kvinna och dumpar henne inom två år för att ta sig en ny?”

  Gratis enkelresa till Thailand för herrarna kanske?
  Då kan de byta oftare än varje två år.

 34. Carl Norberg skriver:

  Förbjuda Thailändska kvinnor under en viss nivå på ekonomisk situation att umgås med svenska män…

 35. Torsten skriver:

  Ian,
  Den där snuttefilten kan Du ge till Carl Norberg.
  Den skall vara dekorerad med överkryssade dollarsedlar 😐

 36. Carl Norberg skriver:

  Ja det är väl ingen som ser att det håller på att hända någonting med det valutafinansiella systemet, trots att BIS och IMF kämpar emot så gott de kan.

 37. male my day skriver:

  carl norberg kan enligt egen utsago följa det valutafinansiella svindleriet flera århundraden bakåt genom kartläggning av då- och nutidens kapitalister

  andra menar att hans slutsatser är slutprodukten av inmundigandet av för mycket bananlikör

 38. Kachina skriver:

  make my day, den ovetande som står i stormens öga där det av kav lugnt och solsken. Stå kvar, make my day och se vad som händer när stormen börar röra sig i någon riktning.

 39. Helena Palena skriver:

  Lättförtjänta pengar! Hävda att man har blivit diskriminerad. Men det går nog bara i vårt land Sverige = I det här landet som politikerna säger med en lätt avsmak. Och det har dom sagt under många år. Dom säger inte Sverige. Varför?

  Tror ni Sarkozy och dom andra höjdarna säger ”I det här landet” om sina länder.

  Om jag är i Dubai och vägrar skyla mig enligt konstens alla regler – tror ni då att jag kan gå till deras DO och säga att jag har blivit diskriminerad. Tror ni det? Var finns mänskliga rättigheter och rättvisan? Tala om det för mig så jag ska flytta dit at once!

 40. make my day skriver:

  kachina (eller får jag säga kurre??)

  kav lugnt och solsken? ovetande?

  jag upplever massor av problem i sverige av idag

  men carl norberg tycks mig vara en tillbedjare av såväl konspirationer som socialistisk skåpmat av värsta sorten

  och dina flummerier om själavandring i extrem new age anda innehållande ett flerdimensionellt svammel blandat med kompott à la socialism är inte mycket bättre

 41. Carl Norberg skriver:

  Jag vill inte på något sätt göra gällande att jag skulle vara ensam om att kunna leda historiens förlopp bakåt i tiden, vad avser det valutafinansiella systemet.

  Det som kanske upplevs som oförståeligt för många är inte sällan främst en konsekvens av att inte samtidigt tänka både sekventiellt och parallellt.

  Kachina översätter detta tänkande till dimensioner i uttryckandet av sitt synsätt.

 42. Carl Norberg skriver:

  Underbart igår att se Malou von Siwers fråga Wille Crafoord om han menade att mobbaren ljög, när Wille Crafoord anförde att det kanske inte var så trovärdigt att alla blev mobbade av en utpekad mobbare. Kvällen blev ännu ännu bättre då spöken debatterades på fullaste allvar på debatt, Christer Sturmark imponerade stort på mig, inte genom det han uttryckte så mycket som att han inte fick ett vansinnesutbrott på Caroline Giertz. Morgonen hade guld i mun då Thomas Idregaard visade på stor klokskap när han beskrev den ena parten av de stridande i Afghanistan som onda.

  Nu kan det int gå lägre, nu måste till och med intelligentian på denna blogg inse att det är något lurt när spöken och ondska ges rum i debatten på allvar.

 43. make my day skriver:

  kachina (eller får jag säga kurre??)

  kav lugnt och solsken? ovetande?

  jag upplever massor av problem i sverige av idag

  dina flummerier om själavandring i extrem new age anda innehållande ett flerdimensionellt svammel blandat med kompott à la socialism är inte mycket bättre

 44. Allemand skriver:

  Det är lurt när spöken och ondska får debatteras men SD får inte debatteras.

 45. Allemand skriver:

  Sorry, SD får inte debattera, skall det vara.

 46. Carl Norberg skriver:

  Mmmm så är det allt.

 47. Allemand skriver:

  Läs artikeln som heter skrämmande läsning och reflektera över pressfriheten i Sverige för vissa.
  http://thoralfalfsson.webblogg.se/

 48. Danne Larsson skriver:

  Det som gör mig mest förbannad är att svensk media inte beskriver verkligheten såsom den är vad gäller immigration/invandring. Alla nyheter inom detta område har ett PK-filter och de problem som följer med att ta emot människor som kommer från krigsdrabbade klansamhällen diskuteras inte, utan vinklas enbart som en möjlighet.

  I TV-debatter nämns inte invandringspolitik, utan endast segregation/integration, där alla är ense om att vi måste bli snällare och mer generösa. Goddag yxskaft…

  Vissa tidningar vitpixlar rentav bilder som punliceras av gärningsmän, detta för att inte sprida ”rasism” (Helt sant, läs tidigare poster på politisktinkorrekt.info med skärmdumpar och länkar). Alla kallas ”svenskar” i nyheterna, även människor som grips för terrorbrott i andra länder i världen, och som har bott i sverige i något år och inte delar många värderingar med en vanlig svensk. Att i tidningsartiklar redovisa en brottslings kön, ålder, bostadsort etc. är tydligen relevant, men om personen är utländsk är det ovidkommande och nämns aldrig. Därmed läggs inte alla fakta på bordet och det blir svårt att vidta lämpliga åtgärder (och därmed lösa problemet).

  Sverige har flest våldtäkter capita i Europa (sett till befolkningsmängden) och frågan diskuteras inte ens ur ett kulturperspektiv, dvs. vilka begår huvuddelen av brotten och varför? vad kommer det sig att just Malmö toppar statistiken? Alla förstår, men svamlar om ovidkommande faktorer… Ingen säger emot, dvs tappar man sitt politiska uppdrag eller förlorar möjligheten att få en bättre tjänst på sin tidning (om man är journalist).

  Jag skulle kunna köpa att Sverige ser ut som det gör om orsaken var att folk trivdes med det. Jag skulle kunna acceptera det om vi hade ett mer ”europeiskt” (eller danskt) mediaklimat där alla fakta läggs på bordet och alla frågor (inklusive invandring) diskuteras fran ett brett perspektiv där alla kommer till tals. Men den som yttrar sig kritiskt i denna fråga är en rasist. Man måste stödja de sju riksdagssystrarnas politik, annars är man betraktad som paria. Vacker demokrati vi har 😉

  Samtidigt är jag förundrad över hur naiva många svenskar är. Man fortsätter att rösta pa de sju riksdagssystrarna, detta trots att de bevisligen kör mer Sverige i skiten och trots att det är så totalt uppenbart att deras åsiktsmonopol måste utmanas.

  Hoppas Ian skriver flera artiklar i AB/Expressen etc. och talar klarsprak i valrörelsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: