Tro – religion – fundamentalism

I förra veckan deltog jag i The Prayers Breakfast i Washington, DC,

President Obama såg mig i ögonen och hans fru Michelle charmade alla. Hans förra konkurrent och numera utrikesminister Hillary Clinton höll ett starkt och personligt anförande. Det var många som inte tyckte om henne, innan hon skulle tala men blev bergtagna innan hon var färdig.

 Deltagarna var särskilt inbjudna och kom från 160 länder, de flesta kristna. Många talare påpekade att religion blir farlig när den missbrukas. Fundamentalism blir lätt livsfarlig, men TRON (eng. faith) kan försätta berg. Många amerikanska politiker har en stark tro och auditoriet på denna Prayer Breakfast likaså. När man på plats märker hur starka sådana troende personer verkar, framstår den svenska rädslan för att ens antyda att man tror på Gud, som ett tecken på svaghet, ja rent av som löjeväckande.

Tror vi på Sverige – vårt land ni vet.?

Annonser

49 Responses to Tro – religion – fundamentalism

 1. soli01 skriver:

  Visst måste vi tro på Sverige. Nu verkar det som 7-klövern totalt har tappat fattningen och rädslan för att stöta sig med vissa religioner är påfallande. Är det verkligen röstfiske som ligger i botten, då är vi illa ute!

 2. allemand skriver:

  Där ser man, livslevande, jag var säker på att du var inspärrad.

 3. Cavatus skriver:

  Ja, rädslan att stöta sig med vissa religioner tar sig i uttryck i de mest befängda ställningstaganden, som till syvende och sist leder till att den som uttalar sig klampar i klaveret i andra frågor. Se t.ex. min bloggpost om Reepalu, ett färskt exempel på detta:

  http://aktualia.wordpress.com/2010/02/08/reepalu-en-avfalling/

 4. Eric skriver:

  Den extrema sekulariseringen av Sverige är bara en av sakerna som är fel med vårt land. Sekler av socialdemokratiskt styre, jantelagstänkande och allsköns indoktrinerande av svenskarna har inte bara lett till kristendomens frånvaro utan även till att själva landets själ tagit sig en törn. Det räcker med att kolla mot andra europeiska länder där religionen har en större roll för att se att människor i de länderna generellt mår bättre.

  Nej, jag förespråkar verkligen inte att man ska försöka ”omvända” ateister men jag tycker det är synd att så många människor har tagit avstånd från all religion i dagens Sverige, och många av de som väl är religiösa verkar skämmas för det (Sverige är väl för övrigt det enda landet där det anses konstigt att vara kristen?).

  Sedan oroar sig vissa för att islam blir en allt mer dominerande kraft i det svenska samhället. Är detta konstigt när svenskarna själv så gott som utrotat kristendomen?

 5. mrmhalland01 skriver:

  Att TRO är för mig en sak, att vara religiös en helt annan.
  Att vara religiös är för mig att helt acceptera de lagar och förordningar som skapades för tusentals år sedan av maktfullkomliga människor som genom dessa kunde styra folken.

  Det har ingen betydelse vad man kallar religionen, syftet har alltid varit detsamma.

  Kristendomen var stark till för c:a 100 år sedan nu är den tack och lov bara symbolisk i vårt land.

  Långt många fler muslimer ”utövar” sin religion, vilket självklart gör det svårt att leva i symbios med oss ”otrogna” i vårt land och vice versa.

  Hade alla nöjt sig med att RO, hade vi inte haft de problem vi ser idag.
  Trots allt är ju i stort sett alla överens om att det bara finns en gud, därför är det självklart så att vi TROR på samma gud, oavsett vad vi kallar denne.

 6. Kachina skriver:

  Vi skall komma ihåg att den kristendom vi utrotade var så sent som på 50-talet nästan lika fundamentalistisk som islam. Kyrkoåret var fyllt av Paulus vantolkade dogmer, förutom under de fyra veckor då evangelierna predikades.

  ”Kvinnan skall täcka sitt huvud i Herrens Hus”

  Ja jäklar, vi var själva talibaner så sent som på 50-talet.

  Sedan är det otäckt att människor förlöjligas genom sin tro på en intelligent skapelse, samtidigt som deras belackare blint tror på Darwins teori, en samling Disneyteckningar av vetenskapliga gissningar där nästan samtliga länkar saknar vetenskapliga bevis.

  Det påminner om de som med vetenskaplig grund förlijligades, kallades för mytomaner och dårar för att de påstod sig sett en 30-meter hög vattenvägg, en monstervåg som inte kunde finnas eftersom vetenskapen bevisat att en våg aldrig kunde bli högre än 12-meter.

  År 2000 fick vetenskapen monstervågen ”över sig” inte mindre än tre gånger, fick uppleva den i verkligheten och därmed kunna konstatera att vetenskapen saknade ett antal faktorer i sina ekvationer.

  Idag har vetenskapen börjat ana att de inte har alla svaren på vad som är liv och hur det har uppkommit. Det talas numera i vetenskapliga kretsar om Ed Witten, strängteori och närliggande dimensioner.

  ”Utomjordingarna” finns alltså inte någonstans långt bort i Universum utan precis här, men i en annan dimension som vissa under kortvariga sinnestillstånd har fått en inblick i.

  Eftersom tillvaron har sju gånger sju dimensioner, kan det vara svårt att avgöra vilken av dem man hamnat i. Därför är aven det man ser väsensskilt.

  Själv havdar jag, från mitt korta besök vid källan och utan att vara vetenskapsman, att medvetande, ljus och energi är tre aspekter av samma. De kan inte förstöras, bara transformeras till annan form och dimension.

  Jag vill inte röra upp sinnen som sover, så det är fritt fram att kalla mig galen och förlojliga mig om ni känner er trygga i den förvissningen. Ni kommer ändå inte undan transformeringen. Till vad,……?

  Tja, det kan man ju fundera på. Man dras till sina likar. Det är en av Universums starkaste lagar.

 7. Penumbra skriver:

  Bra skrivet Ian!

  Min förklaring till vår, i det närmaste totala sekularisering är ett enträget arbete av en socialistisk och vänsterliberal kulturelit (dvs i stort sett all kulturelit) som enträget har jobbat för detta i ca 100 år.

  Varför? Frågan besvaras med andra frågor: Hur skulle man annars kunna genomföra sin feministiska och socialistiska reformering av samhället utan att först göra sig av med den kristna tron, de kristna värdena och traditionerna i det svenska samhället? Hur skulle man annars kunna abortera 38.000 foster om året utan att bli ifrågasatt? Hur skulle man annars kunna viga homosexuella i kyrkorna? Hur skulle man annars kunna bryta ner familjestrukturen för att ”befria” kvinnorna från ”spisen hemma”? Hur skulle man annars kunna sända halvpornografiska tv-program kl åtta på kvällen eller låta ”Babsan” leda barnprogram, iklädd rosa peruk, klänning och högklackat? Osv.

  Men först och främst handlar det om att statsapparaten vill ha all makt för sig själv, och de enda som får vara med och bestämma över landet Sverige och dess medborgare är LO, DO, RFSL och de oändligt många feministiska institutionerna.

 8. Lasse Henriksson skriver:

  DiskrimineringsOmbudsmannen Katri Linna säger att arbetsgivare måste lära sig att respektera bl.a. troende muslimer.

  En muslim kan ej tvingas att skaka hand med en kvinnlig arbetsgivarrepresentant – då får han ett skadestånd på 60.000:-

  En svenk arbetsgivare får inte känna sig kränkt utan han/hon skall lära sig att respektera andra religioner.

  Allt enligt DO Katri Linna.

  Denna Katri Linna som är representant för för det gängse politiska etablissemanget i Sverige.

  Tala om hur religionsfrihet tolkas!! Jag mår illa!!!

 9. elisabethloven skriver:

  NÄR FAN BLIR GAMMAL BLIR HAN RELIGIÖS!

  ”Obama såg mig i ögonen” ”Hans fru Michelle charmade alla” ”Alla blev bergtagna av Hillary”. Oj. oj, oj vilka superlativ för demokraterna.

  Detta hade jag aldrig väntat mig av Ian W. Det är skrattretande.

  Nästa gång du skriver kommer du väl hylla Michael Moore och kanske blivit troende muslim. Tron försätter ju allt.

  Jag är ateist men står för kristna värderingar och det gör republikanerna i USA också men att skriva något så barnsligt som du gjort denna gång blir man bara beklämd av. Som tur är finns det väl fortfarande tankefrihet om man håller tankarna för sig själv.

 10. Kachina skriver:

  elisabeth

  Jag tror att du missade poängen. De ord du fäster dig vid är bara beskrivningen av omgivningen, inte handlingen.

  Jean Marie Auel brukar använda fyra fem sidor till omgivningsbeskrivning, visserligen betagande men man kommer bort från hanlingen.

  Ians beskrivning av omgivningen var inte så omfattande att du kan ta det som ursäkt för att du missade sakfrågan, som gick ut på att man i Sverige hånas om man tror på en intelligent skapelse istället för darwinisternas Disneybilder.

  Med ålder kommer förnuftet. Religiösa republikaner är lika fundamentalistiska som islamister. Tryggt att höra att Ian ser värdet i den demokratiska livssynen.

  Ateister är även de offer för en blind tro. Sinnen som sover, förspillda liv, döms troligtvis till att springa detta maraton en gång till, nu i vaket tillstånd.

 11. Kachina skriver:

  PS. Börja om ett nytt maraton ”från blöja till blöja”, fy f-n så jobbigt. Jag tycker att du skall försöka vakna, elisabeth. Från omedveten till insikt tar bara ett ögonblick. Det enda som krävs är att du öppnar ditt sinne för intryck utanför den utstakade korridor du lever i. DS

 12. elisabethloven skriver:

  Svar till Kachina:

  ”från blöja till slöja” menade du väl. Försök vakna själv och respektera människor som har en annan tro än den du anser vara den rätta tron. ”Obama såg mig i ögonen” skriver Ian och blir bergtagen.

  Jag uppfattar på mitt sätt och du på ditt. För att använda ditt vulgära ordförråd ”fy f-n så jobbigt”.

 13. Kachina skriver:

  ”För att använda ditt vulgära ordförråd ”fy f-n så jobbigt”.

  Mitt ordförråd sträcker sig från slummen till himmelriket och användes i lämpligt sammanhang. 🙂

 14. Penumbra skriver:

  Kachina: ”Religiösa republikaner är lika fundamentalistiska som islamister”

  Jaja, de spränger sig själv i luften bland oskyldiga och barn. De hotar den fria världen med flygplanssprängningar. De omskär kvinnor och tvingar dem gå i burka och se ut som spöken. De förbjuder flickor gå i skolan. Eller gör de det?

  Tur för sådana som dig att det existerar islamism så du kan angripna de kristna – tror du. Hur lätt är inte det att punktera, med bara ett par rader.

 15. Adam Weisshaupt skriver:

  Skiljsmässan staten-kyrkan blev ändock ganska kortvarig numer har vi ju en annan statstro, statsfeminismen.

 16. Kachina skriver:

  ”Jaja, de spränger sig själv i luften bland oskyldiga och barn.”

  Nej, men de torterar människor i hemliga fängelser och släpper sedan de mänskliga vraken från hög höjd över havet. Stilla Havet var under Pinochets tid favo-dumpen.(CIA-chefen och den kristne republikanen George Bush lärling)

 17. SL skriver:

  Kachina – att amerikanska republikaner är lika fundamentalistiska som islamnister – ja, det var en jämförelse som hette duga. Vad jag vet kan man inte jämföra dessa! I övrigt finns det poänger. 🙂

 18. Visionären skriver:

  ”Sinnen som sover, förspillda liv, döms troligtvis till att springa detta maraton en gång till, nu i vaket tillstånd.”

  I min tro döms ingen vid livets slut till vare sig det ena eller andra. Vi tilldelas uppgifter utifrån behov som den mänskliga hjärnan inte ens är i närheten av att begripa. Om vi nu måste springa maraton flera gånger om, är det för att det behövs av någon för oss outgrundlig anledning – kanske rentav för att väckas. Men detta ankommer varken på dig eller någon annan att bestämma.

  V

 19. Penumbra skriver:

  Kachina

  Så Pinochet är en kristen amerikansk republikan och de hemliga fängelserna också är de kristna republikanernas verk, eftersom kristenheten kräver hemliga fängelser – det stå ju så i Bibeln. Hehe, tror du på det själv?!

  För övrigt var det den argentinska diktaturen som slängde folk i sjön från flygplan och inte den chilenska. Du lyckades inte ens få det rätt…

 20. Lasse Henriksson skriver:

  Kachina har utnämnt sig själv till specialist på Sydamerika. Dvs han har skapat sin egen fantasibild
  av sydamerikansk historia och politik.

  Enl. min bedömning klarar han inte ens av att tolka de politiska strömningarna i hemorten Byske på rätt sätt.

  En socialist är alltid en socialist, såväl i vaket tillstånd som i Morfei armar!

 21. Torbjörn skriver:

  Själv är jag agnostiker, men kan konstatera att det är ljusårs väsenskillnad mellan islam och kristendom. Islams väsen står att finna i koranen och genom de härjningar som genomförts genom historien. Islam bygger enbart på underkastelse. Islam har med svärdet lagt under sig och ödelagt tidigare blomstrande kulturer.

  Underligt är det att Sverige ska föra krig i Afgahnistan för att försöka tala djupt religiösa människor tillrätta, samtidigt som man inte ens förmår hantera samma problem här hemma.

  Exemplet som togs upp på nyheterna idag och som signaturen Lasse Henriksson refererar till ovan är talande. Hur kan det demokratiska jämlikhetssträvande Sverige acceptera att muslimska män vägrar skaka hand med en kvinnor? Har ni hört ett enda ord idag om trångsynta förstelnade kulturer?

  Men det är på så sätt kristendomen har angripits genom åren. Varför håller de tyst nu?

  Det påstås ofta att muslimer här i väst inte är mer religiösa än medeleuropéen. Dock kunde de dock få ihop 1000 taxichaufförer i Olso att demostrera mot Muhammedteckningarna häromdan. Kan ni tänka er: Ettusen taxichaufförer bara i Oslo.

  Kachina har en poäng i det han skriver ovan. Darwins teorier används som vetenskap idag men är fullständigt obevisade. Varför skulle intelligent design vara helt utesluten?

  Jag såg ett TV-program för ett par år sedan där en amerikansk kristen religiös företrädare gjorde en intressant jämförelse. Han menade att sannolikheten att slumpen skapat det komplicerade mänskliga medvetandet är lika liten, som att en tornado skulle svepa förbi ett skrotupplag och i luften montera ihop en fullt fungerande Boeing 747.

  Sedan tycker jag att alla dagens ateister, varav jag hört många yttrat att ”tänk om det inte funits några religioner” ”vad mycket bättre allt varit då”. De människorna glömmer bort att kristendomen faktiskt format oss till goda människor. Det är först nu när de traditionella värderingarna är i upplösning som svineriet accelererar.

  Våra förfäder som spillt sitt blod för att mota bort islam från att erövra europa, vänder sig nog i gravarna, när de ser att vi bjuder hit dem att kolonialisera våra länder, dessutom på vår bekostnad.

 22. Lasse Henriksson skriver:

  Signaturen Angela skrev följande läsvärda rader på Newsmill tidigare i dag. Jag tar mig friheten att kopiera dessa för allmän kännedom:

  Sverige skickar soldater för att slåss mot talibanerna i Afghanistan för kvinnors rättigheter samtidigt som staten belönar talibanerna i Sverige med 60 000 kr om de vägrar ta en kvinna i hand.

  Är svenska makthavare och politiker riktigt kloka? Trovärdiga är ni i varje fall inte!

  #23 Angela, 2010-02-08, 17:54

 23. Kachina skriver:

  V

  Jag sade att jag TROR och gjorde en anspelan, bara för att trigga Elisabeth. Jag har ingen aning om det finns en dom, annat än det behov själen har för att fullfölja sin evolution.

  ”eftersom kristenheten kräver hemliga fängelser – det stå ju så i Bibeln. Hehe, tror du på det själv?! ”

  Nej, det är ditt påstående och det tror jag inte på. Däremot är jag ganska kunnig om CIA:s verksamhet och dess uppbyggnad.

  Kristendomen har i Guds namn mördat fler människor än islam hunnit med. För den skull förnekar jag varken Jesus Kristus eller Paulus. Jag påstår bara att den romerske kejsaren via sitt ombud Eusebios förvängde texterna för att genom Bibeln få makt över folket.

  Muhammed var en profet som byggde sin religion på samma typ av uppenbarelse som Paulus hade. Även hans ord har förvanskats och vantolkats på ett vidrigt sätt.

  Både Kristendom och Islam är falska religioner, där kristendomen alltsedan 60-talet genomgår sitt stålbad och en ny insikt börjar ta form. Det var de romarna högg huvudet av, gnostikerna, som satt inne med den äkta varan. Delar av denna har nu på 1900-talet återfunnits i Naq Hammadi.

 24. Kachina skriver:

  Torbjörn

  Jag är uppvuxen i ett högkyrkligt hem. Min far var kyrkvärd och satt i kyrkofullmäktige. Min farbror var pastor. Långt in i 50-talet byggde kristendomen sin existens på ”det svarta prästerskapet” och folket underkastelse.

  Jag tror på Jesus Kristus, men vägrar ge den av kejsaren skapade religionen fribrev för de fasor de orsakat. Islam är ännu inte uppe i de antal döda som kristendomen stått för alltsedan 300-talet.

 25. Kachina skriver:

  Till muslimerna skall jag säga att det är suferna som sitter inne med kunskapen, men de är ju ganska tystlåtna av sig och släpper ogärna från sig det de vet.

 26. Jens skriver:

  Svaret på Ian:s fråga:
  – NEJ svenskarna tror inte på vare sig sitt land, eller någonting annat heller för den delen!
  Möjligen tror man på att man skall ”självförverkliga” sig själv….?
  Den totala avsaknaden av bildning och kunskaper, är en konsekvens av decennier av svagt skolväsende (och svaga hemförhållanden?). Den här utvecklingen har bidragit till en rotlöshet och brist på att se saker för vad de är, den analytiska förmågan , att se bortom horisonten är helt borta!
  Idag skall man bara leva livet, vilket kan vara skönt… Men verkligheten gör sig alltid, förr eller senare påmind.
  Det kan bli en kall -dusch den dagen. MEN frågan är väl om det är dags att vakna då? Kanske är det då för sent… Dagens utveckling oroar. Men vi måste vara hoppfulla liktväl. Kom ihåg att den fria världen vann i kampen mot kommunist diktaturerna, även om det tidvis såg riktigt mörkt ut, som vi som levde då minns mer än väl. Men friheten, marknadsekonomin och demokratin borde även stå upp mot dagens hot…
  I Sverige kan kommunisten Lars Ohly efter valet kanske bli minister, Man skämms!

 27. SL skriver:

  Visst kan vi nu bestämma hur vi vill ha det i framtiden. Vi ska ha de lagar och författningar vi bestämt. Inga undantag från våra lagar. ALLA som vill vistas här måste inse detta! Är det så svårt att klart och tydligt säga detta till de som vill bo och vistas i detta land. Vi måste bli tydligare och nu måste våra politiker – som har fått vårt uppdrag – se till att de inte schabblar bort vårt sammanhållande kitt vilket är – en lag ett folk.
  Jag anser att invandringen inte är det största problemet utan det är hur vi sedan sköter det vidare arbetet med klargörande om vad som verkligen gäller här och att våra lagar inte ska ändras för vissa grupper som kommer hit. Hur skulle det fungera i förlängningen. Tänk för tusan till alla ni i 7-klövern! Nu måste något hända!

 28. Carl Norberg skriver:

  Caroll Quigley på er.

 29. make my day skriver:

  carl norberg namnger en en ökänd konspirationsteoretiker som han beundrar

  densamme herr carl norberg samtycker naturligtvis
  även med lars ohlys samhällssyn

  carl norberg hyllar hellre svarthuvade AFA- sympatisörer än ”vanliga medelsvenssons”

 30. Carl Norberg skriver:

  Jag beundrar inte Caroll Quigley, han är historiker ifrån insidan, eller menar du kanske att Bill Clinton talade om någon annan vid sitt installationstal?

  Jag har min egen samhällssyn och om huruvida den överensstämmer med Herr Ohlys eller inte vet jag inte , men det har jag lite svårt att föreställa mig att den skulle kunna göra.

  Och jag hyllar inte ofta folk, faktiskt väldigt sällan i allmänhet och i princip aldrig vad gäller nyttiga dumskallar i synnerhet.

 31. Olle Munter skriver:

  Så rätt, så rätt. Jag tror på Sverige, vill i allafall det, men fan vet. 😆

 32. Carl Norberg skriver:

  Ja tvivlet är inte obetydligt, och hur sant är det inte att dumheten aldrig går att utrota.

 33. soli01 skriver:

  Vi får då se till att Sverige fortfarande kan vara Sverige. 🙂

 34. Carl Norberg skriver:

  Det är en konsekvens av vad vi gör det hela till som blir vårt framtida nu, precis som nuet är summan av alla föregående förlopp och händelser.

 35. Carl Norberg skriver:

  Makten är dumhetens grogrund eller mylla om man så hellre vill kalla detta.

 36. Carl Norberg skriver:

  Därför måste ledare egentligen vara de som skapar följandet.

 37. Carl Norberg skriver:

  Ledare kanske hellre skulle kallas följeskapare för att bilda en bättre begreppsfärståelse hos individerna?

 38. Allemand skriver:

  Önskar det funnes ett Carl Norberg filter.

 39. make my day skriver:

  allemand

  instämmer i din fromma önskan

 40. Carl Norberg skriver:

  Varför känner ni att ni är tvungna att läsa det som jag skriver…

 41. soli01 skriver:

  Varför är det så svårt att förstå att vi inte är lika.
  Jag läser dock nästan allt och värnar min pitepalt. 🙂

 42. Philippe Öhlund skriver:

  Intressant och välskriven artikel, Ian! 🙂

  Vad som är fundamentalism respektive tro är egentligen bara en tolkningsfråga.

  Däremot kan ett samhälle aldrig bli demokratiskt, fritt, eller harmoniskt, utan en kristen grundsyn.

  Javisst skall vi tro på Sverige!

  Vi svenskar har ett kollektivistiskt sinnelag, är plikttrogna och har ett stort rättvisepatos.

  I det nya Europa bör religionen skötas av judarna, ekonomin av italienarna och demokratin av grekerna.

  Men på alla dessa områden har vi väldigt mycket att administrera och tillföra.

  Våra drömmar och tekniska kunnande inte minst.

  Det finns ju fortfarande judar som glömt bort att Jesus är Gud och italienare som glömt att latinet måste vara vårt lingua franca.

  Grekerna måste vi också påminna om att ingen demokrati i längden kan vara fruktbar, om den inte styrs av en konstitutionell monark.

 43. Carl Norberg skriver:

  Alla har uppenbarligen inte riktigt begripit vad det innebutit att vara ett skog och bergsfolk under svåra betingelser under väldigt lång tid.

 44. Johnny skriver:

  Inget fel att hämta styrka i tron, det har vi svenskar gjort långt innan kungar och präster påtvingade oss kristendomen som aldrig blev särskilt populär bland folket trots husförhör och dödsstraff för hädelse.

  Kraften hämtade våra förfäder från Asa Gudarna, där det var heder och ära att dö med svärd i hand för då fick man äta och dricka med Oden i Valhall i evigheters evighet. Denna tro gav våra förfäder styrka att upptäcka värden och möta alla faror.

  Seger eller Valhall löd stridsropet. Idag är det Exportera eller dö som gäller för de morderna Vikingarna. Det är ingen slump att några av våra veckodagar namngivits efter våra mest populära Asa gudar som Onsdag, Torsdag och Fredag?

 45. Carl Norberg skriver:

  Hahaha, the bottom måst bi nådd nåvv, Vit Makt musik ynkedom i allsin prakt och fulla potens!

  Det enda som dessa snorhyvlar skriker är att de är rädda för det främmande och inte vill ha konkurrens, dessutom är de i princip alltid strykrädda så ända in i helvetet.

 46. make my day skriver:

  äntligen kan jag hålla med dig helt och hållet carl norberg

 47. Carl Norberg skriver:

  Fast det är ju inte mycket till minsta gemensamma nämnare 😉

 48. Johnny skriver:

  Carl Norberg:

  Musiken är vikingarock, en hyllning till Sverige’s historia. Det är inte främlingsfientligt att sjunga blomstertid nu kommer eller att lyssna på vikingarock, det är bara kul.

  Här är en annan artist som fångar den svenska kulturen som kanske är lättare för dig att assimilera:

 49. En vanlig svensk (darwinist) skriver:

  Det går inte att tro på Sverige längre. Riket är förlorat. S(V)T och (S)VT och Bengt Westerberg och Olof Palme och Carl Bildt etc. De lade ner Sverige.

  Religioner är sagor från en svunnen tid som är så pass etablerade att de är svåra att rå på.

  Sverige var på god väg men tyvärr så har det kommit in nya element.

  Jag rekommenderar professor Richard Dawkins för den som lever i villfarelsen att det skulle existera något som kunde kallas för gud.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: