Invandringspolitiken kan avgöra valet 2010

 

Till de politiska partier som vill koppla ett nytt grepp på sin politik och förbättra ställningen i opinionen riktar jag följand råd.

–         Ni har bättre tillgång till sakliga källor än andra i samhället. T.ex. via Riksdagens Utrednings Tjänst RUT: Plocka fram sakligt korrekta siffror och använd dem!

–         Publicera sedan antalet invandrare per år – det kan räcka med de senast fem åren – och inkludera SAMTLIGA. Upprepa inte det gamla falskspelet med antalet ”asylsökande” en siffra som är ungefär en tredjedel av totala antalet!

–         Publicera de bidrag som utgår till nyanlända invandrare. Jämför med vad s.k. fattigpensionärer ska klara sig på!

–         Räkna fram och publicera antalet Permanenta Uppehålls Tillstånd (PUT)  resp. Temporära Uppehållstillstånd (TUT). Sverige avviker från alla andra länder genom att snabbt utdela PUT!

–         Redovisa (frånvaron av) arbetskraftsinvandring. (P.g.a. fackens veto)

–         Ge ett ungefärligt tal på arbetslösheten bland invandrare.

–         Förklara vad som ligger bakom kategorien ”Papperslösa”. Är det någon som tagit deras papper eller har de själva kastat sina identitetshandlingar för att slippa bli … identifierade?!

–         Konstatera det ungefärliga antalet moskéer resp. Kristna kyrkor i landet. Det är enkelt. Publicera de muslimska föreningarnas egna uppgifter om hur många muslimer som befinner sig i Sverige och räknas som svenskar!

–         Utred de bråk som pågår landet runt mellan s.k. ungdomsgäng. Hur och av vilka bildas dessa krigande gäng? Finns ett etniskt samband?

Med dessa sakliga uppgifter som bas träder ni fram med just ert partis ÅTGÄRDER med anledning av situationen.

–         Fortsatt invandring?

–         Ändrade regler för PUT?

–         Arbetskraftsinvandring?

–         Samspel med andra nordiska länder.

–         Krav på att svenskar ska tala svenska (hjälpligt)

–         Eller vad ni nu vill profilera er på!

Men försök INTE att sopa fakta under mattan.

Försök INTE med att anklaga dem som tar frågorna på allvar enligt ovan, för rasism eller med att göra andra befängda påståenden: Håll er till sakfrågan. Var tydlig. Gärna övertydlig (folk är nämligen mycket misstänksamma efter 20 års halvsanningar och dolda agendor!).

Ty ni kan väl ändå inte på allvar tro att Sverige löser sina växande problem genom att förneka dem?! Osanningar, satta i system, hör inte hemma i ett öppet samhälle.

Hur ska ni kunna tala om att vi lever i en upplyst tid utan att våga rikta ljuset mot de faktiska förhållandena?

 Valet 2010 kommer, vad ni än önskar, att till stor del handla om just dessa frågor..

534 Responses to Invandringspolitiken kan avgöra valet 2010

 1. allemand skriver:

  Om du kan få ett parti att ta ett av dina förslag seriöst så har du gjort en bravad, förutom SD naturligtvis. Tyvärr har inte SD tillgång till RUT ännu, men hoppet finns.

 2. Helena Palena skriver:

  Mycket bra förslag! Det är nästan så man vill hoppa in i politiken och riva runt i dina förslag.
  Du glömde ÄFS – äldreförsörjningesstödet som alla partier klubbade igenom 2001 och som började gälla 2003.

  En lag som ger alla invandrare över 65 år pension. Mer än vad en vanlig svensk pensionär får. Och dessa invandrare har inte jobbat en enda dag i Sverige. Dom kan dessutom åka till sina hemländer och vara där några månader per år.

  Undra på att hela världen vill komma till vårt generösa land. Generösa mot andra – men inte mot sina egna stackars gubbar och gummor som arbetat ihop välståndet. Ordet skamligt räcker inte till.

 3. Lasse Henriksson skriver:

  Helena

  Man baxnar!

  Sverige är fantastiskt – men inte för svenska fattigpensionärer.

  Ang. ÄFS – kolla på länken som leder till Riksdagen

  http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=3777&doktyp=rfr&rm=2007/08&bet=RFR15&dok_id=GV0WRFR15

 4. Lasse Henriksson skriver:

  Man tror inte det är sant. Kolla denna inledning
  från Riksdagen ang. utredning om ÄFS.

  ______________________________________________________
  Socialförsäkringsutskottet beslutade den 7 juni 2007 om en plan för det fortsatta
  arbetet med uppföljning och utvärdering. I beslutet ingick bl.a. att närmare
  studera hur äldreförsörjningsstödet har hanterats i massmedia, såväl i
  artiklar som i insändare, samt vilka frågor som då tagits upp och i vilken mån
  uppgifterna härrört från journalister, enskilda medborgare, politiker eller
  myndigheter. Ett syfte med att genomföra en sådan belysning har varit att
  undersöka om det finns något särskilt inslag i äldreförsörjningsstödet som är
  svårt att pedagogiskt förklara och som skulle kunna förändras.
  Socialförsäkringsutskottet har gett professor Lars Nord i uppdrag att
  genomföra uppföljningen. Resultatet har presenterats för utskottet i mars
  2008.
  ______________________________________________________

 5. Helena Palena skriver:

  Lasse: Det var som fan! Dom flesta vet ju inte ens ett jävla skit om detta ÄFS eftersom media inte berättat. Lars Nord i all är – tror han kommer från Mittuniversitet i Sundsvall, har läst med honom – och resultatet som han redan presenterat – har någon hört något om det? Nej! Och åter nej!

  Det är synd om oss svenskar! Mycket synd!

 6. Helena Palena skriver:

  Lasse: Kollade på länken! Gode gud vad dom håller på! Undrar när kvällstidningarna blåser upp denna skandal??? Aldrig är nog svaret. Nords lilla utredning är bara ett spel för gallerierna.

 7. Carl Norberg skriver:

  Om det skulle bli så att invandingsfrågorna blir avgörande i valet 2010, så vågar jag påstå att vi skall vara mycket mycket tacksamma! Jag tror inte att vi kommer att befinna oss i en situation där valfriheten tillåter oss några som helst extravaganser utöver den egna folkförsörjningen.

  Och att ta hit folk för att svälta synes tämligen meningslöst.

 8. Carl Norberg skriver:

  Vad är problemet, bortsett från att utredningsuppdraget är helt meningslöst i ett styrt mediasamhälle?

  Jag bemödade mig inte om att läsa mer än några sidor.

 9. Helena Palena skriver:

  Carl: Ta hit folk för att svälta är det väl inte frågan om. Vi tar ju hit folk för att göda dom. Lite skillnad! Och det finns ju hur mycket pengar som helst. Det vet väl du med. Dom trycks ju ur det blå!

  Men pengarna räcker inte till våra svenska fattigpensionärer? Dom ska sugas ut till tänderna!

 10. Mats skriver:

  Mycket bra skrivit Ian. Det är precis så det är. Fakta måste på bordet så att väljarna får bilda sig en egen uppfattning och åtgärder måste föreslås från varje parti. Konkreta åtgärder, inte bara en massa politiska floskler.

  /Mats Carlsson

 11. Carl Norberg skriver:

  Helena, när väl det så blir dags för val, kan det ju rent hypotetiskt vara så att verkligheten ser annorlunda ut, även om detta tycks vara en alldeles orimlig tanke för de flesta

 12. Helena Palena skriver:

  Carl: Det verkar som om folk inte vet någonting! Hur kan vi ha fått det som vi har det? Varför tågar vi inte mot makten och sticker dom med högafflar i arslet? Nä, det går inte för vi vet inte vem som har makten. Den syns inte.

 13. Torsten skriver:

  Många sanningar som skrivits på den här tråden.
  Inte minst från bloggvärden själv, men även Helena och Lasse. Bra!
  Men hur skall denna ”information” nå ut till allmänheten?
  Tidningarna kommer inte att skriva en rad om detta om det inte skapar lite panik eller upprör folk i övermåtta. De vågar heller inte stöta sig med den ”rödgröna röran”.

 14. Kachina skriver:

  Orsaken till att invandrare över 65 år har högre pension än våra ålderspensionärer är, röstfiske i kombination med att ”jag vill bli återvald och få en hög lön utan att egentligen göra något, annat än att fiska röster.”

 15. Libertarian skriver:

  Invandringen är betydligt högre än ”bara” tre gånger så stor som asylinvandringen.

  Bara anhöriginvandringen av medborgare utanför EU är tre gånger större än de som beviljas asyl.

 16. Cavatus skriver:

  Detta är ett mycket välbetänkt och välformulerat blogginlägg – stort tack, Ian. Du törst säga sanningen. Frågan är om de överhuvudtaget bryr sig. Som vanligt är jag rädd att riksadagens 7-löver låtsas som det regnar. De klarar inte av att ta itu med det de ställt till med.

 17. Tina skriver:

  Ian, om du blir tillfrågad, kan du tänka dig att ställa upp som mentor eller finnas med i kulisserna om SD kommer in i riksdagen? Du har erfarenhet, är kunnig och har de rätta nyporna. Vad säger du?

 18. Carl Norberg skriver:

  Makt saknar som sagt politisk färg och den verkar alltid bara i egen sak.

 19. Johan skriver:

  Svensk invandringspolitik är extrem i en jämförelse med våra nordiska grannländer. De ca fyra procent av befolkningen som stödjer SD har äntligen insett det. Det blir säkert fler i valet i höst om sanningen kommer fram. Media och de etablerade partierna kommer att göra allt de kan för att sopa invandringsfrågan under mattan. Räkna inte med att Sveriges journalister kommer att gräva i vad invandringen kostar, storleken på bidrag, att det fuskas med bidrag eller att personer får uppehållstillstånd på felaktiga grunder.

 20. Stefan skriver:

  Det stora problemet med äldreförsörjningsstödet är väl att invandrare, men inte svenskar, är informerade om att det finns och hur man söker det? Dvs att alla svenska medborgare med låg pension är lika berättigade till ÄFS, men andelen invandrare som söker det torde vara en klar överrepresentation (har för mig att nån politiker nämnde siffran 30% svenskar som får bidraget). Om vi för en stund bortser från den misslyckade invandringspolitiken (där SD sätter fingret på det mesta tycker jag, även om jag skulle föredra att ett annat parti tog upp frågorna…) så är det väl fullt rimligt att det finns en garanterad miniminivå för äldre svenska medborgare, liknande socialbidraget minus arbetsvillkor osv.

 21. Carl Norberg skriver:

  Detta med invandringstrådar är bara inte min grej, jag tycker att det är riktig pseudofråga som alltid används som bollträ i oförståndssammanhang, och jag kan inte begripa varför så många engagerar sig i detta.

  Har folk ett behov av att framstå som oförståndiga?

 22. Cavatus skriver:

  Carl N! Du kanske tycker det för att du fortfarande befinner dig i din Törnrosasömn? Har du grävt lite i fakta och siffror i frågan? Om du gör det kommer du att få en smärre chock, jag lovar. Medierna släpper aldrig fram dessa fakta, fråga mig inte varför, men så är det.

 23. surkille skriver:

  Tackar Greven! Såg dig på efterkväll Pilates hehe.

 24. surkille skriver:

  Carl lever du i en garderob?

 25. peter a skriver:

  Jag tror att riksdagspartierna redan har gjort interna och hemliga redovisningar av alla dess saker (motbevisa det om ni kan) och sedan dragit slutsatsen att massinvandringen ska ökas till varje pris.

  Riksdagspartierna har som Ian sade tillgång till en ofantlig mängd forskning,och rapporter som vanligt folk inte har tillgång till. Många rapporter, en del finns på nätet, säger i klartext att de flesta asylfallen inte har några asylskäl, de flesta använder påhittad identitet, de flest kan aldrig identifieras, de flesta lever på bidrag utan hopp om anpassning i Sverige mm.

  Med andra ord så vet riksdagspolitikerna detta, de hemlighåller alla negativa fakta och har trots det bestämt att de ska försöka öka den ofantliga massinvandringen, de satsar mest på muslimer som oftast är analfabeter.

  Det underliga med den stora flyktingbluffen ar att ingen vet varfor riksdagspartiern gor detta, det finns inte ens enda politiker som kunnar forklara varfor de gor så.

  Sluta undra över det, och blir aktiv nu innan det är försent. Valet i år är vår sista möjlighet att rädda landet. Men det räcker inte med att SD får 10 %, de måste få 20 % eller mer, annars förlorar alla medvetna svenskar som inser sitautionens allvar hoppet om en räddning. Hoppas Ian deltar i räddningsförsöket och ansluter sig till SD. Alla borde göra sin plikt nu, vi står inför den sista möjligheten att rädda landet.

  Under en M regering så får vi in 400 000 ”flyktingar” med anknytningsfall mfl. under varje mandatperiod (4 år). Trots att SAAB som kan förlora 3500 jobb är dagliga riksnyheter med panikstämmning i södra Sverige så är tydligen 400 000 fler arbetslösa ”flyktingar” under 4 år ingen nyhet alls. Var finns logiken?

 26. surkille skriver:

  Det finns ingen logik! på 20 dagar tar vi in lika mycket invandrare som antalet som jobbade på Saab. Det är hemskt men hallå vakna svenskar

 27. Carl Norberg skriver:

  Ingen logik?

  LÄTTMANIPULERAD VALBOSKAPSIMPORT!

  Ingen tror väl att det egentligen är frågan om humanitär omsorg?

 28. Carl Norberg skriver:

  Hur många andra egennyttiga skäl kan det ens finnas för en politiker att bete sig som de svenska politikerna gör?

  Och givetvis är det vid makten man måste importera mest inte när man är i opposition.

 29. Carl Norberg skriver:

  På tal om att leva i en garderob, gissa vad som är viktigast för en politiker, den egna makten eller att ge humanitär hjälp till omvärlden?

  Hur många politiker har egentligen bedrivit verkligt ideellt arbete utan att syfta på kommande nytta?

 30. mrmhalland01 skriver:

  Dåligt med nyanser här tycker jag.

  De flesta av oss känner någon / några invandrare.

  Just dessa suger ju inte ut samhället.
  Just dessa arbetar eller vill arbeta.
  Just dessa vill att deras barn ska anpassa sig efter Svenska normer och få kamrater i skolan.

  Att invandringen har gett oss nya problem sticker jag inte under stol med.
  Både våldsbrott och tillgreppsbrott har ökat väsentligt, vad det beror på är en annan fråga och ytterligare en är naturligtvis vad vi kan göra åt det.

  Anhöriginvandringen kan naturligtvis inte få fortsätta.
  Har man lämnat sitt land för att rädda sitt liv och fått en fristad så har man gjort det valet.

  Allt har sitt pris.

  Det äldrestöd som diskuteras här låter befängt. Jag erkänner att jag aldrig hade hört talas om det tidigare.

  Jag är övertygad om att de flesta som kommer hit behöver vila upp sig ett tag och sedan vill ut i arbete.

  Att som någon påstod att nästan alla muslimer är analfabeter kan självklart bara bemötas med förakt.

  Iran har långt fler högutbildade människor en Sverige, även i förhållande till folkmängd.

  Frågan Ian tar upp är viktig och måste upp på bordet.
  Vi måste dock akta oss för att helt naivt vara för eller emot människor som söker sig till vårt land.

  Klart vi måste hjälpa människor i nöd, men, måste vi hjälpa alla de känner också ?
  Kan vi det ?

  Så det vanliga…vi måste ju kunna ge människor som kommer hit en ärlig chans att leva i vårt samhälle..
  Det GÖR vi inte idag !

  Jag liksom Ian hoppas att detta blir en valfråga och då en nyanserad sådan.

 31. Normaal skriver:

  Vi betalar bland de högsta skatterna i världen och var tar alla pengarna vägen
  nånstans?

  Ja, inte till min pappa varjefall, som snart fyller 70 år.
  Han har jobbat hela livet i Sverige men nu får han så lite pension att han måste fortsätta att jobba som pensionär.
  Han jobbar helger och Julafton, nyårsafton mm. Han har ont i ryggen ocskå.

  Det är fan inte rättvisa.

  De flesta fattar nog var alla pengar försvinner, men när ska politiker och media lägga fram siffror på detta?

 32. surkille skriver:

  över hälften av alla somalier är analfabeter det är sant! men ni stollar förstår inte att vi skyller inte invandrarna för detta bara våra politiker som raserat välfärden de sista 30 åren.

 33. Anders skriver:

  Bra skrivet! Du är en vis man med god idéer Ian.

 34. Normaal skriver:

  Tack Ian!

  Bra skriven artikel, det var en fullträff rakt i nyllet på ansvarslösa människor.

 35. vadaadaa skriver:

  Utmärkt inlägg Ian!

  Problemet med denna information är att man inte kan tillgodogöra sig den i gammelmedia. De stora tidningarna har infört en effektiv censur. Jag själv är tex förbjuden att kommentera på Aftonbladet pga av mina icke lämpliga inlägg som de påstod var främlingsfientliga. När jag i mailkontakt bad moderatorerna att ge ett exempel på ”främlingsfientliga kommentarer” skickade de följande


  Hej,

  Vi har flertalet inlägg från din användare i stil med ”Med
  Ohly och Mona i regeringen får vi mer eller mndre fri
  invandring till Sverige. Ett par år senare står ett
  brinnande Sverige vid konkursens brant.”

  Vår policy tillåter inte liknande inlägg som framför hets
  mot olika folkgrupper, i dett fall invandrare. Det är
  därför din användare är avstängd.

  MvH
  Moderator

  jag svarade då

  ” Till att börja med så är det min ÅSIKT. Anser ni inte att jag får uttrycka min ÅSIKT på ert kommentatorfält? Jag vill gärna ha det förklarat för mig exakt vad som är rasistiskt eller främlingsfientligt i min åsikt som jag skrev på snack.

  Vidare, vari mitt uttalande ligger sakfelet i mitt uttalande?

  1) Mona Sahlin ingår i en koalition med Vänstern där Kalle Larsson ingår. Kalle Larsson förespråkar fri invandring till Sverige.

  2) En ohejdad invandring kommer ofelbart leda till en utökad urholkning av svensk ekonomi då det enl SCB (läs gärna rapporten) tar mellan 7-10 år innan genomsnittsinvandraren får sitt första jobb.

  Således, jag har förhållandevis bra argument för mitt påstående.

  Även om jag skulle ha mindre belägg ifrågasätter jag huruvida ni stänger av samtliga personer som delger sin ÅSIKT utan att kunna belägga sina påståenden. Jag betvivlar att Aftonbladet har de resurser att göra en vetenskaplig bedömning av varje enskilt inlägg. Hur många PhD har ni på redaktionen?

  tacksam för svar”

  Jag fick aldrig svar av Aftonbladet och jag är fortfarande tystad på Aftonbladet.

  ps I fall ni undrar så har jag en PhD. Jag betvivlar dock att det finns någon på Aftonbladet ds

 36. Lars H skriver:

  Det är lika illa i hela Europa. Politikerna bäddar för nästa Förintelse. En tung depression och hög arbetslöshet kommer sopa bort alla mångkulturregeringar runt om i Europa och sen kommer jakten på syndabockar inledas och gissa om invandrarna då ligger taskigt till.

  Stoppa all invandring nu och i 35 år till. Sen kan nästa generation ta ett nytt beslut. Folkomrösta om saken så kan sen våra fina politiker skylla ifrån sig på sina rasistväljare som inte förstår bättre.

 37. vadaadaa skriver:

  Vill ni ha lite ocensurerade nyheter kan jag rekommendera

  http://politisktinkorrekt.wordpress.com/

 38. Shark skriver:

  Tack Ian! Bra sammanfattning, Spread the word!

 39. Karl J skriver:

  Tack Ian, jag röstade på dig en tidigare gång och skulle göra det igen om det vore möjligt.
  Ha det bra.

 40. http://bestofmankind.wordpress.com/ skriver:

  ”En lag som ger alla invandrare över 65 år pension. Mer än vad en vanlig svensk pensionär får. Och dessa invandrare har inte jobbat en enda dag i Sverige. Dom kan dessutom åka till sina hemländer och vara där några månader per år.”

  Vilken bullshit Helena!

  Jag känner en invandrad kvinna, 65 år, som blev nyligen pensionerad. Hon har arbetat heltid i 10 år i Sverige och hör och häpna får 3.800:- sammanlagt i månaden. Är det mer än pensionen av en vanlig svensk?

  Känner du verkligen någon (eller någon som känner någon) invandrare som är pensionär som får mer än en vanlig svensk?

  Var snäll ta reda på fakta, och inte gissa. Vid din ålder bör du veta det.

 41. mrmhalland01 skriver:

  bestofmankind,

  Vilket land kom denna kvinna ifrån ?
  Jag undrar för att jag tycker denna debatt är en ”icke-debatt” utan snarare smutskastning.

  Kan det vara så illa att denna kvinna har förlorat på att arbeta ?
  Hade Helenas bidrag funkat om hon aldrig hade arbetat ?

  Jag vet inte, det var bara en tanke som slog mig.

 42. […] Invandringspolitiken kan avgöra valet 2010 […]

 43. Torbjörn skriver:

  Utmärkt inlägg Ian!

  Till att börja med så kan man ju tycka att vi kunde slopa personregistrering och personnummer överhuvudtaget i Sverige, då vi har hundratusentals utlänningar här där angivet ursprungsland, namn och födelsedata inte stämmer.

  Hur kan man tycka att invandringsfrågan inte är intressant eler viktig? Valboskapteorin köper jag inte. För om det vore så att sittande regeringar hela tiden importerar människor i hopp om att vinna deras röst politiskt, vilket är långt ifrån säkert, hur kommer det sig då att höger och vänster är redo att forma allianser för att hindra SD från inflytande?

  Självklart vet de beslutsfattande om vad de gör. Men vad är då syftet med denna invandring?? Det brinner skolor och bilar på löpande band i Sverige(och övriga västeuropa också för den delen.) Vilka är det som tänder på? Frustrerade ungdomar som är utlämnade och sysslolösa? Nej, rotlösa ungdomar fyllda av förakt och likgiltighet som de fått hemifrån av föräldrar som kommit hit enbart för att bli försörjda.

  Det mångetniska samhället är ett systemfel och leder alltid till konflikter och förfall.

  Kriminaliteten når nya höjder för vart år pga invandringen, trots att BRÅ med vinklade rapporter gör sitt bästa för att dölja det. Massmedia hjälper till så gott de kan genom att bl.a. pixla bilder samt göra utlänningar till svenskar i artiklarna.

  Invandringen hålls uppe med den ofantliga offentliga lögnen att sverige behöver fler invandrare för att klara jobben! Hur då??

  Jag och många fler är så förbaskat trötta på denna politik så det är väl inte helt fel att gissa, som någon gjorde ovan, att det komer att urarta ordentligt snart.

 44. jonas skriver:

  jag hoppas att den här frågan kommer upp i valet så att man inte sopar detta under mattan hela tiden..
  Jag tycker att vi ska ha en invandring, men inte så j’kla många som vi tar in nu, utan se till att dem som bor här har jobb först, sen att dem som senare kommer, att dem också kan få jobb.

 45. nobody skriver:

  @Torbjörn m.fl. Kan det ha något med EU att göra?

  Algerian French Patriot Exposes the EUROMED Mindset: Europe is Uninhabited

  ”…This morning showed me, as if it was still necessary to do so, the extent to which this European “elite” was sometimes more concerned about the interests of foreign populations that about those of their own people. It is indeed this elite that is responsible for the current situation, and not the immigrants.
  Henceforth, only the European populations themselves will be able to spare their countries chaos, and at the same time save their lives and those of their descendants, for it is clear that what is being planned for us by leaders who don’t even realize it, is a proliferation of Balkan States throughout the European Union. We are indeed far away from the dreams of the founding fathers!…” Se: http://vladtepesblog.com/?p=18066

 46. Farbror_Frej skriver:

  Tack Ian för du vågar ryta ifrån mot politikerna.

  Vi behöver mer av sådan i Sverige.

  Hoppas på förändring till valet 2010.

 47. solen skriver:

  Återinför riksrätten så vi kan åtala våra politiker för samhällsomstörtande verksamhet.

 48. Janne skriver:

  Jag har bott utanför Sverige i omkring 30 år. Det är med fasa som jag ser i vilken grad debatt- och samhällsklimatet nu har försämrats. Jag är orolig och rädd för framtiden i Sverige. Nyligen diskuterade jag invandringsproblemen i Sverige med en vän – en ung man från Nigeria. Han förstod mig utmärkt, men när jag framförde samma synpunkter senare på kvällen på en websida tillhörande ett stort svenskt parti, blev jag utesluten för att ha uttryckt rasistiska åsikter! Många av mina vänner är muslimer, men det hindrar mig inte att hårt kritisera den religionen som oförenlig med västerländska värderingar – som vi kämpat i sekel för.

  De ledande grupperna i Sverige (media och politiker) reagerar närmast sjukligt på ”olämpliga” fakta och argument. Dom står inte för sina värderingar. Dom fryser ut invandrare i getton, och dom fryser ut personer som Er, som vill ifrågasätta invandringspolitiken, som ”moraliskt spetälska”.

  Sweden is a very sad place.

 49. vadaadaa skriver:

  @ Ian

  Du borde fundera på att gå med i SD och se till att detta vansinne får ett slut.

 50. hercules skriver:

  Jag har ett bättre förslag. Byt ut Åkesson mot Ian W

 51. Carl Norberg skriver:

  Här har nivån sjunkit till att handla om biologiska grupperingsfrågor?

  Vilka av alla er har ens ett enda sakskäl för era biologiska indelningsargument?

  Ni verkar ju närmast ha en vana att blanda biologiska och geografiska argument till någonting som inte har några grunder.

 52. Tim Danielsson skriver:

  Mycket bra frågor du tar upp. Men tyvärr är dessa saker förbjudna att tala eller skriva om i Sverige idag. Insändare till media censureras omedelbart bort och om det blir några kvar som envisas med dessa frågor ändå tas rasist och naziststämpeln fram. Sedan finns oftast inga kvar som vill riskera sparken från jobbet, uteslutning ur facket och utfrysning ur den sociala gemenskapen.

 53. Tim Danielsson skriver:

  Janne säger:
  januari 14, 2010 kl 2:50 f m

  Håller med dig också Janne. Men vill också tro att utvecklingen vi ser just nu beror på två saker: okunnighet och rädsla!

  Sweden is a very sad place.

 54. Per skriver:

  När Aftonbladet och Expressen börjar skriva om den här undangömda faktan kommmer svenska folket ställa högre krav på sin regering.

  Tyvärr tror jag att dessa skvallerblaskor som kallar sig tidningar spelar den tyngre rollen i Sveriges framtid. Det säger väl lite om hur vårt land styrs idag.

 55. allemand skriver:

  http://bestofmankind.wordpress.com/ säger:
  ”Jag känner en invandrad kvinna, 65 år, som blev nyligen pensionerad.”
  Gör jag också, hon har mer pension än jag har, hon har inte jobbat i Sverige, jag har jobbat > 40 år.

 56. Lasse Henriksson skriver:

  Jag kritiserade parodin ÄFS och ”karusellen” kring denna utredning igår men jag måste säga att ”karusellen” på denna blogg den senaste kvällen/natten inte är ett dugg bättre.

  Måste man vara extremist endera åt det ena eller det andra hållet?

  Livet är inte svart eller vitt!

 57. joffe skriver:

  PK-media censurerar! Politiker är sjukliga! Var finns logiken i den rådande invandringsbluffen? Vad kostar invandringen? Värna vårt land!
  Valet i år är vår sista möjlighet att rädda Sverige genom att bryta upp den förgiftade blockpolitiken genom att gå man ur huse och rösta på Sverigedemokraterna i september.

  SD kan mycket väl får 25% röster. Läs deras partiprogram! Jag var själv moderat på hederlige Gösta Bohmans tid. Flera partipolitiker har nyligen gått över från ”de sju svikarpartierna” till Sverigedemokraterna…Så har jag och många av mina gamla hederliga kompisar…

  Tidigare ifrågasattes Helenas uppgifter. Hon har rätt. Många uppbär mindre än exemplet och då ser man att anhöriginvandraren går ut som vinnare…

  För att belysa hur stor skillnaden är mellan personer som vardera har 10.000 kr i månaden i svensk pension och en hyra på 5.000 kr/månad, ser det ut så här (uppgifterna är hämtade från Försäkringskassan 2009. Pensioner har sedan dess reducerats för fattigpensionärer)

  Jan har jobbat ett långt liv bosatt i Sverige och han får 3.248 kr/månaden i bostadstillägg. 5.985 kr/mån kvar att leva på.

  Alf, bor i Spanien och betalar 25% SINK (skatt för utlandssvenskar), inget bostadstillägg. 2.500 kr/mån kvar att leva på.

  Ali, 65 år, anhöriginvandrare, har aldrig arbetat i Sverige och får ingen pension. Istället betalar Försäkringskassan hans bostad, 6.200 kr/mån.
  Han får också ett SKATTEFRITT bidragsbelopp på 4.831 kr/mån kvar att leva på.

  Ego, 77år, bosatt utanför EU i 27 år. Har arbetat och betalt skatt i Sverige i 32 år och betalar 25% SINK-skatt sedan 12 år tillbaka på pensionen. Får netto 7.859 kr/mån. Får absolut ingenting för skattepengarna i Sverige. 2.859 kr/mån kvar att leva på.

  Finns nu någon politisk korrekt folkvald i svenskt regeringssammanhang som inte kan erkänna att gruppen av svenskfödda fattigpensionärer boende i Sverige eller utomlands, som ett långt liv arbetat och betalat och fortfarande betalar skatt i Sverige, inte är DISKRIMINERADE?
  – Invandrare prioriteras i alla tänkbara sammanhang! ”Sjuklövern” har i åratal fört en sverigefientlig politik och svenska folket har definitivt tröttnat på att vara världens mest kravlösa och frikostigaste invandrarland. Vi har inte råd – very simple!

  Därför skall vi rösta på Sverigedemokraterna i september, det enda parti som prioriterar att rensa i den unkna ankdammen…
  Etablerade partierna har missat sina chanser för ack så många år sedan – och låtit det gått åt pipan!

 58. Torbjörn skriver:

  Carl Norberg:

  Verkligheten ser sådan ut. Vilka skäl makten har för denna politik må diskuteras, men de påtagliga problem som invandringen medfört gör sig påminda i kvadrat dagligen.

  I mångetniska samhällen söker sig människor till sin egen folkgrupp. Så ser det också ut i Sverige. Det måste finnas en genensam plattform att stå på om man vill bygga ett fungerande samhälle. Etniciteten är grundfundamenet. Sedan måste det finnas en gemensam värdegrund också. Sedan kristendomens avskaffande och multikulti och genusvetenskapens införande är Sverige i fritt fall. Sedan kan man ha vilka åsikter man vill om religion.

  Jag ska bara ta ett exempel för etnicitetens betydelse. Adoptivbarnen. Jag känner personligen fem svenska familjer i mitt närområde som adopterat barn från asien. De här barnen är nu i 5 – 6 års åldern. Dessa föräldrar berättar uttryckligen att deras barn identifierar sig med andra av asiatiskt utseende och flera av dem har sagt att deras barn helst leker med andra asiatiska barn.

  Mitt sakskäl för biologiska argument är således att jordens människor med undantag av enstaka individer naturligt delar i sig själva i etniciteter. Vare sig det gäller Japan, Thailand, Ryssland eller Sverige.

  Vad gäller islam så har världens muslimer ca 60 länder att bo i redan. Det finns inga skäl att de överhuvudtaget ska vara här.

  Jag håller dock inte med Janne i den meningen att svenska politiker medvetet fryser ut invandrare i ghetton som han uttrycker det ovan 2:50 fm. De segrergerar sig själva genom att de vill bo men sina egna folkgrupper.
  Dessutom, hade Rinkeby, Bergsjön, Rosengård, Ronna m.fl. områden varit ghetton om där bott svenskar? Den ghetto eller slum som finns har uppstått genom hur människor som bor där brukar området och uppför sig. En hiss i ett trapphus pissar inte ned sig själv och slår sönder hissknapparna. Källargångar tänder inte eld på sig själva. Husfasader klottrar inte ned sig själva. Likgiltigheten i ett rotlöst samhälle gör att det fortsätter utan att någon bryr sig.

 59. Carl Norberg skriver:

  Denna helt idiotiska pseudodebatt saknar helt relevans för verkligheten, utan är ett populistiskt bollträ för att förleda tankarna på individer som är svagsinta och inte orkar att tänka efter själva..

  Grunden för dessa dumheter att en biologisk indelning skulle utgöra den fördelningsmässiga grunden för välfärden, är ett bedrägeri ifrån början till slutet.

  Inte ens nazisterna trodde egentligen i någon större utsträckning på dessa dumheter, och man var mycket väl medvetna om vad ariseringsprocessen syftade till, vilket är den enkla förklaringen till förloppet.

  En av historiens mer förvanskade beskrivningar av verkligheten alltså, det var kort sagt en stöld av judisk egendom som var både syftet och resultatet.

  Hade detta varit en rasfråga hade givetvis istället de biologiska grunderna angripits i en helt annan utsträckning och med en helt annan krigföring.

  Och samma trams gäller nu, med den skillnaden att nu är syftet att dra bort de lättleddas blickar ifrån de centrala och viktiga frågorna i samhället. Vi kan förvänta oss en anstormning av dumskallerier framöver, just i syfte att skapa känslor och opinion.

  Ingen tänkande människa tror egentligen att fördelningen av tillgångar är en fråga som kommer före frågan om tillgångens existens.

  Finns inte tillgången så finns det ändå inget att fördela, vilket pinsamt många här väljer att bortse ifrån.

  Invandringsfrågan är och förblir ett navelskåderi, där situationen inom landet och då särskilt ur fördelningsperspektiv helt åsidosätter alla perspektiv på den nationella industriella produktiviteten och utvecklingen, och vad avser landets roll i det geoekonomiska perspektivet helt håller ögonen stängda.

  IMF och Riksbanken måste tycka att Sverigedemokraterna är en skänk ifrån ovan, och det är ju därmed allt annat än oklart vem som vinner på att de existerar.

 60. ollemunter skriver:

  Angående invandringen tillbaka i tiden, finns ett utdrag på min blogg, ur Ians bok Krokodilerna som kom ut 1992.

  http://politiktillvardags.wordpress.com/wachtmeisters-bok/

  Inget har ändrats, vad gäller försörjningsstöd och andra bidrag, som den som får asyl eller PUT i Sverige kan utnyttja, eller ska vi säga har rätt till.

  Dom här lagarna eller reglerna, har tydligen bitit sig fast i den svenska lagstiftningen så pass, att de inte går att ändra på.

  Om SD får så pass mycket stöd och kommer in i riksdagen, får vi hoppas att dom kan bli den vågmästare som kan ändra på detta förhållande och ruska om det etablissemang, som nu styr och ställer och det spelar nog ingen roll, om vi får en alliansregering eller rödgrön, utan en direkt påverkan i riksdagen, kommer inget att förändras.

 61. Carl Norberg skriver:

  Torbjörn förklara vilken betydelse det du anför i ovan får i perspektivet av att det valutafinansiella systemet havererar?

  Vad tror du att en massa trams om etnicitet, långskallar och tjyvaktig läggning räcker till emot detta, ingenting!

  Alla drabbas lika utom de som kontrollerar detta förlopp, försök nu att fatta detta och lyft blicken ovanför fothöjden.

  Detta handlar om makt och möjligheterna att tillskansa sig egennyttigheter.

  Ni pratar om pengar som vore det en av naturen given sakomständighet och inte en konstruktion av människor.

  Vad som är ännu värre är att ni pratar om fördelningen av denna konstruktion precis som vore den oföränderlig.

  Zimbabwe har massor av dollartriljonärer som svälter utifrån det som IMF har skapat i detta!

  Om ni ens har det minsta verklighetsförankring i era resonemang, så måste ju alla problem kunna lösas med hjälp av en sedelpress på Migrationsverket.

 62. Carl Norberg skriver:

  Om det går att lära en elefant att stå på ett ben, så är jag tämligen övertygad om att det går att få vilken människa som helst att anpassa och acklimatisera sig till vilket samhälle som helst.

 63. Torbjörn skriver:

  Carl:

  Om fler ska dela på samma kaka av begränsad storlek så blir varje bit mindre eller hur? Där spelar invandringen roll. Sedan må det finansiella systemet vara ruttet.

  Hur såg det ut innan vi hade välfärdspolitik in absurdum, med allt och allas rättigheter som suger skattepengar och skapat en offentlig skuld?? Och innan privatpersoner började skuldsätta sig i nuvarande omfattning? På den tiden, då folk köpte vad de behövde eller ersatte en trasig sak, istället för att vansinneskonsumera. Vi kan inte ha ett samhälle med en ekonomi som är uppbyggd på att folk ska byta soffa vartannat år och att befolkningen måste öka för att skapa så kallad tillväxt. Ekonomierna måste krympa.

 64. Sverige, Sverige fosterland! skriver:

  Bäste mrmhalland01,

  Vad gör då det högutbildade Iran?
  Tydligen inte mycket, eftersom Iran ligger på 83 plats i BNP – ligan med inkluderad levnadskostnads index!
  BNP per capita, 4.629 USD!
  Är faktiskt inte så intresserad av, att anställa en iranier med högskoleutbildning från Koranskolan, Allatolla Khomeini!

 65. Torbjörn skriver:

  Carl:

  Folk delade upp sig i etniciteter långt innan IMF.

 66. bestofmankind skriver:

  ”Gör jag också, hon har mer pension än jag har, hon har inte jobbat i Sverige, jag har jobbat > 40 år.”

  Har du sett utbetalningsavin på pensionen på den personen som du påstår?

  I så fall har F-kassan gjort fel i ditt fall. Lämna en förfrågan på F-kassan varför?

  Och du vet väl vad är skillnaden mellan pension och socialbidrag?

 67. Carl Norberg skriver:

  Men faaan, det är inte frågan om att det blir mindre kaka till envar, det är frågan om att det blir ingen kaka alls.

  om pengarnas värde havererar så kan ni tjafsa bäst ni vill om att detta är den ena eller andra minoritetsgruppens fel, men jag garanterar att det svenska folket kommer att få svälta precis lika mycket ändå, precis som att denna oändligt mycket större fråga påverkar individerna i landet oändligt mycket mera än vad någon migrationsfråga någonsin kommer att kunna göra.

  Och om det blir fler eller färre som skall dela på ingenting, det spelar faktiskt ingen som helst roll.

  Och vad har etnisk indelning med något att göra? Menar du att människor inte kan eller behöver svälta bara för att de indelas etniskt? Varför finns det då överhuvudtaget några missförhållanden på jorden?

 68. bestofmankind skriver:

  Ian W,

  Har du andra syndabockar ï samhället än invandrare och invandring?

 69. Carl Norberg skriver:

  Eller menar du att det finns en slags biologisk grund som bestämmer vilka individer som har rätt att bosätta sig var någonstans geografiskt?

 70. Helena Palena skriver:

  Ian: Ditt inlägg ligger två bland dom mest lästa på WordPress! Bravo!

 71. Carl Norberg skriver:

  Välfärd som har skapat en offentlig skuld, jeeezus!

  Det är valutabildningen som har skapat den offentliga skulden, och att folkets skuldsättning aldrig har varit höre betyder att någon annans fordran också har vuxit, fattar du eller?

  Vem är det nu som äger alla dessa fordringar på folket och staten?

  Svaret är mycket enkelt och mycket entydigt och har inte det minsta med migrationen att göra, det är bankerna.

  One bank to rule them all, one bank to find them.
  One bank to bring them all and in the darkness bind them.

  ”There should only be one source of money; one fountainhead from which flows the nation’s blood to vitalize commerce and industry, ensure economic equity and justice and safeguard the welfare of the people. . . . In other words, it has always been and still is our contention that the prerogative of creating and issuing the money of the nation should be restored to the state.” ( [Tolkien, writing in ”Candour” magazine] August 3/10, 1956, page 48)

 72. Helena Palena skriver:

  Stefan: Invandrare som aldrig arbetat i Sverige och är över 65 år behöver inte ens söka bidraget. Dom får det automatiskt.

  Vi svenskar måsta ansöka om vår pension.

  Best of: Vill inte kalla dig fuck off! Men eftersom du själv är invandrare har du ett rosa skynke för ögonen. Du vill försvara till varje pris. Förståeligt – men nu sysslar vi med fakta. Vad lagen säger! Håll isär tack!

  Kan till och med tro att en invandrare som hunnit jobba några år i Sverige får mindre än dom andra. Så kan det bli i vår underliga byråkrati.

 73. bestofmankind skriver:

  Helena,

  Mina är fakta, ditt påstående är en myt.

  Pension och socialbidrag är också två skillda saker.

  Har du påstått att det händer att invandrare har mer i socialbidrag än svenskar som har pension, då är det fakta.

  Ber om ursäkt för ”bullshit” ordet, det var inte alls meningen, framförallt inte till dig personligen. Det var länge sedan jag läste denna blogg, fick bara se som nr. 27 (tror jag) i wordpress´dagens blog. Och hör och häpna om invandrare och invandring.

 74. Helena Palena skriver:

  mrhalland: Jag tror kvinnan hade vunnit på att inte ha arbetat. Moderaternas arbetslinje in spe!

 75. surkille skriver:

  Calle NOrberg ta dina oikofobiska skitåsikter och gräv ner dig din idiot!

 76. Katinka Glahd skriver:

  ÄFS är INTE för svenskar och arbetsinvandrare!
  Dessa kategorier är undantagna i denna lag eftersom-det så kryptiskt heter-att de är inne i det svenska socialförsäkrinssystemet.
  Låt oss spekulera i ,att en person,svensk eller arbets-invandrare söker ersättning från denna skammens lag och blir nekad detta ,så kan vederbörande överklaga beslutet i länsrätten.
  Om domstolen skulle ta upp målet överhuvudtaget,vilket jag betvivlar,så går man då tillbaka till lagens upphov från början och tittar då på -vad som står i det ursprungliga lagförslaget- och bedömer då utifrån detta.
  Och b vad står där då?Jag råkar ha den ursprungliga motionen som ligger till grund för detta?
  Jo där står som rubrik.”Förslag till FÖRSÖRJNINGSSTÖD FÖR INVANDRARE ÖVER 65 ÅR.”
  Denna skammens lag togs den 14nov 2001.
  På våren 2002 hölls det ett seminarium om denna nya lag(som genomförts i Riksdagen med största möjliga tystnad,här har PK-media en stor skuld till detta)av en Lena Zehtreus från Socialutskottet.Detta skedde på Rosengård i Malmö!Var annars!
  Allmänheten hade tillträde och efter framförandet fick de närvarande ställa frågor.
  En äldre man frågade då varför taket på bostadsbidraget i denna svarta pension,var 1600 kr mer för en invandrad åldring än vad det var för en svensk pensionär?
  Föredragerskan skruvade olustigt på sig,att frågan var pinsam stod helt klart,men till sist kom svaret,
  :Jo, det är rätt ,men så måste det vara eftersom våra äldre sitter kvar i sina billiga,äldre lägenheter ,så därför måste de nyinkomna placeras i den dyrare nyproduktionen av bostäder!Därav den stora skillnade på 1600 kr mer i månaden för en person som aldrig arbetat en dag i sitt liv i Sverige eller betalt en krona i skatt.Man frågar sig om hur många svenska pensionärer som har ett behov av en bättre bostad hade kunnat flyttat om de hade haft tillgång till dessa 1600 silverpenningar??
  Det skall dessutom beaktas att denna svarta pension INTE anses som en inkomst,och kan därför inte ligga till grund för kostnader för sjukvård,tandvård,mediciner och hemtjänst,utan dessa blir då kostnadsfria för den nyanlända åldringen.
  Ytterliggare en skriande orättvisa mot de som byggt landet med sitt arbete och skatteinbetalningar.
  Förvånar det Er att denna lag kallas skammens lag i detta land.
  Vad som ochså förvånar är att denna skamlag fortfarande är okänd för många svenskar,ett tydligt bevis på mörkningen av lagen när den gled igenom riksdagen med stöd av samtliga folkförrädarpartier denna skammens dag den 14nov 2001!

 77. bestofmankind skriver:

  ”Invandrare som aldrig arbetat i Sverige och är över 65 år behöver inte ens söka bidraget. Dom får det automatiskt.”

  Du menar flyktingar som redan från början är berättigad till socialbidrag.

 78. Carl Norberg skriver:

  Som sagts tidigare så är ofta inte sakargument den dummes bästa gren, på tal om olika typer av argument och åsikter.

  Och fortfarande så diskuteras det gladeligen om hur fördelningen av all ost som månen innehåller skall göras. Och vidare om denna fördelning skall grundas på var någonstans geografiskt som individen har rätt att bosätta sig.

  Tänk om månen inte består av ost…

 79. surkille skriver:

  Nej Calle det har du bevisat för du är helt väck i kolan!

 80. Carl Norberg skriver:

  Jag är nog en av de sista man kan kalla för olikofob, jag vågar till och säga att jag nog har haft vad som kan kallas en rätt stor prestationsångest, även om jag inte är riktigt säker på att alla helt förstår vad det har för något att göra med detta.

 81. surkille skriver:

  Du Calle är det någon som verkligen förstår så är det vi som är kritiska mot den massinvandring som sker till vårt land. 100 000 varav inte ens en tiondel flyktingar. Cirka 35 000 anhöriginvandrade. Tack för kaffet Calle!

 82. allemand skriver:

  bestofmankind,
  ”Har du sett utbetalningsavin på pensionen på den personen som du påstår?”
  Varför skulle jag ljuga?
  Varför talar alltid du sanning? Eller?

 83. joffe skriver:

  Please people !

  Bläddra upp till ollemunter kl 9.52 och pricka in hänvisningen till Ian Wachtmeisters inslag i boken ”Krokodilerna”! Detta hände för 20 år sen!
  Vilken sensationellt vanvettig politisk soppa redan då och ingen förändring har skett !!! Som Olle mycket riktigt säger måste SD komma in i Riksdagen och röra om i grytorna – äntligen ett parti som kan förändra tingen.
  Jag är glad jag flyttade bort från ett sådant sverigefientligt land dit invandrare kastade pass och id-handlingar i sjön redan för ett kvarts sekel sedan.
  Bevare mig väl…

 84. bestofmankind skriver:

  Jag har inte påstått att du ljuger men har du sett utbetalninsavin?

 85. bestofmankind skriver:

  Min senaste kommentar var svar till allemand.

 86. Carl Norberg skriver:

  Ja det är naturligtvis din fria rätt till din egen uppfattning, så det är ju inte så mycket att argumentera om i detta.

  Din egen briljans sura kille, är väl måhända även den kanske något ifrågasatt. Att du är anonym påverkar möjligen din trovärdighet, i avseendet om din motvilja till att tillhöra de anonymas skara, något lite. Sammanfattningsvis så verkar du vara en mycket klok och balanserad individ, som jag gärna skulle träffa IRL, men som jag av någon anledning tror inte är så pigg på just detta.

 87. surkille skriver:

  Calle kom med fakta dina floskler köper ingen!

 88. Helena Palena skriver:

  ÄFS utgår dels med ett kontantstöd, dels med ett belopp för att täcka bostadshyra. Kontantstödet låg år 2008 på 4 831 kr för ensamstående och lite mer än 4 082 kr för gifta, per månad. För boendekostnader kan stöd utgå med upp till 6 200 kr.

  För ensamstående med hög hyra kan detta ge sammanlagt över 11 000 kronor. Hela beloppet blir – till skillnad från vanlig pension – skattefritt!

 89. Torbjörn skriver:

  Jag visste inte att IMF har skapat olika folkslag för att vi ska hacka på varandra medan de styr över penningpolitiken, men nu vet jag det.

  Jag har anfört en rad sakargument för att etniciteten spelar roll för människor, men bemötts med tal om banker som kontollerar oss.

  Man kan få en människa att anpassa sig till nästan vad som helst om det behövs. Men har man valmöjlighet så ser det annorlunda ut. Effekterna av det mångetniska samhället hade inte sett annorlunda ut om vi hade haft guldmyntfot.

  Så du menar att det inte spelar någon roll för skulden storlek om staten lånar 0, 10 eller 500 miljarder kr för att bekosta uppehälle åt invandrade människor?

 90. Carl Norberg skriver:

  Skillnaden emellan vad vi förstår kanske vi inte behöver fördjupa oss vidare i…

  Men några sakomständigheter kan ju vara värda att belysa ändå. Sverige tillhör alltsedan 1931 IMF och har som nation blivit blåsta i arslet som alla lergökar av banksystemet och BIS.

  Det spelar inte ens någon roll om individerna rör sig geografiskt emellan olika medlemstater i IMF när systemet nu faller, de enda som tjänar på detta är i någon mån USA eftersom de redan har konsumerat den nytta de lyckats komma över.

  Att ni tror att det kommer att att få en stor betydelse var någonstans folk kommer att välja att bosätta sig geografiskt utan försörjning, är precis lika smart som att diskutera nivån på A-kassan samtidigt som produktionen flyttar utomlands. Du får faktiskt ursäkta mig men det verkar lite kortsiktigt.

  Men visst, lever man inte idag så lever man ju inte imorgon, så är det. Men problemet är att vi ointe nu befinner oss i något katastroftillstånd men att detta uppkommer lika snabbt som på Island eller i Kalifornien. Tror du att det diskuteras mycket om A-kassa och invandring någonstans där systemet börjat falla ihop mer än här?

 91. Thomas Andersson skriver:

  Till joffe jag har gjort som du det får vara nog nu.Skall den äldre generationen få det sämre än en invdrarkärring eller gubbe som aldrig gjort ett handtag i Sverige. Det kommer att bli förödande för oss Svenskar om vi forsätter med denna vansinnespolitik. Jag vet att många är trötta på det som sker nu i Sverige,det är också glömt hur vissa partier innan valet 2006,talade om vad de verkligen tyckte om invandringen, men då trodde de att kameran var avstängd.SD har ryggrad och talar om vad de som gäller knyt nu inte näven i byxfickan utan va med att se om vårat Sverige innan det är för sent.SD är det parti som kan ändra på detta, etablisemanget känner gasolampan i baken med all rätt, SD ökar för varje dag. Jimmie vi håller på dig och Ian så klart!!!!!

 92. Helena Palena skriver:

  Best of: Läs Katinka Glads kommentar.

  Svenska pensionärer är utsatta för börsens svängningar. Går börsen ner då minskar pensionsbeloppen. Detta gäller inte ÄFS eftersom där finns ett garanterat belopp. Vad ska vi kalla denna ytterligare orättvisa? Diskriminering låter bra! En riksdag som stiftar lagar som diskriminerar sitt eget folk!

 93. surkille skriver:

  Vem bryr sig om skämtet Calle?

 94. Torbjörn skriver:

  Med tanke på vad en rad invandrade människor berättat för mig i förtrolighet vad som pågår på SFI och majoritetens syn på Sverige, svenskarna, vår mat klimat och kultur, så står det klart att dessa folkförflyttningar inte hade ägt rum av naturliga skäl. Det fanns något som lockade. Detta något stavas pengar.

  Under tiden kan ni som vill leka charader, fortsätta att spela dumma svenskar.

 95. surkille skriver:

  Torbjörn helt rätt! Varför väljer så många annars Sverige? För klimatet *s*. Nej valet 2010 kommer Sd få minst 6% och media med sina lögner och alla politiker får sig en välförtjänt kalldusch!

 96. Carl Norberg skriver:

  USA:s statsskuld är 557% av landets BNP, vad är då värdet på detta belopp, som alla inser aldrig kommer att kunna betalas tillbaka…..

  Och att någon inte vet att rasbiologin och så vidare är rena tillämpningar av Psykes-Picot politiken, det kan jag faktiskt inte hjälpa.

  Att någon tror att det främst är geografiskt betingade grunder som skapa en allt större skillnad mellan individer i en värld där den fysiska rörligheten och rörligheten för information ökar, det är inte heller det min ensak.

  Försök nu att fatta vem som tjänar på att härska genom söndring.

 97. surkille skriver:

  men är du trög i huvudet Calle vi skiter i ditt skitsnack! Get a life

 98. Helena Palena skriver:

  Katinka: Mycket riktigt! Eftersom ÄFS inte är en inkomst är
  anlitande av hemtjänst dessutom avgiftsfritt! Som vi alla vet får en vanlig fattigpensinär pröjsa för det. ÄFS-arna får gratis vård och omsorg.

  En ålderspensionärer kan t ex få betala upp till 1 712 kr per mån – högkostnadsskyddet – för samma tjänst, vilket motsvarar 2 597 kr per mån före skatt.

  Enligt Socialtjänstlagen: Bestämmelser för avgifter inom äldre- och handikappomsorgen – Äldreförsörjningsstöd – AFS – räknas inte som inkomst.

 99. Torbjörn skriver:

  Carl N:

  Du får gärna utveckla din syn på varför valutasystemets eventuella haveri innebär slutet för mänskligheten.

 100. Carl Norberg skriver:

  Ujujuj, vad är det som skall hända i och med kallduschandet menar den sura killen?

  Och om svaret på varför alla invandrare väljer att komma till Sverige är pengar, så undrar jag vad som händer när pengarna förlorar sitt värde?

  Kan man då inte lika gärna ge dem Monopolpengar på en gång? Spelar det alltså ingen roll för svenskarna om deras pengars värde försvinner? varför gör vi i så fall inte bara obegränsat med pengar och utrotar all fattigdom på en gång?

  Någonstans undrar jag om inte jag skall överlåta denna typ av debatterande till mina söner..

 101. surkille skriver:

  pengarna förlorar sitt värde? Well lille Calle det kommer inte hända de närmaste 100 åren. Men det är komiskt att se dårar som dig försöka diskutera migrationspolitik när du inget vet

 102. tintin23 skriver:

  Samband?

  ”””Antalet anmälda våldsbrott har ökat med 50 procent under de senaste tio åren, visar nya siffror från Brottsförebyggande rådet. Även brott som olaga hot, ofredande och sexualbrott ökade. (TT)”””

 103. Carl Norberg skriver:

  Varför skulle valutasystemets haveri innebära slutet för mänskligheten?

  Människan är en biologisk organism som inte har något som helst direkt samband med något finans eller valutasystem.

 104. bestofmankind skriver:

  Helena,

  ÄFS är ett bidrag (socialbidrag) som t ex.pressstöd, monarki apanaget m m , inte att förväxla med pension. Det var det jag vill påpeka.

  Annars håller jag fullständigt med dig om dessa:

  ”Svenska pensionärer är utsatta för börsens svängningar. Går börsen ner då minskar pensionsbeloppen. Detta gäller inte ÄFS eftersom där finns ett garanterat belopp. Vad ska vi kalla denna ytterligare orättvisa? Diskriminering låter bra! En riksdag som stiftar lagar som diskriminerar sitt eget folk!”

  Å andra sidan om börsen går upp, då går också pensionen upp.

 105. Carl Norberg skriver:

  Det som däremot kommer att förändras dramatiskt är de olika betingelser som råder geografiskt just nu.

  För att ta det hela lite målande, så kommer det nog inte att bli så många fler golfbanor i Las Vegas.

 106. Carl Norberg skriver:

  Värdet på börsen är helt konstant, alltid.

  Det är förväntningarna som förändras, och förändringar är väldigt svåra att använda som handelsvaror, detta kommer alla snart att upptäcka antingen de vill eller inte.

 107. surkille skriver:

  Sa calle något eller fes han?

 108. Torbjörn skriver:

  Människor har format samhällen långt innan internationella valutafonden fanns. Dessa samhällen är uppbyggda utifrån etnicitet. Jag blir inte mer ryss eller tibetan för att vi har internet. Denna fria rörlighet som prisas i det offentliga samtalet, hur ska den gå till när oljan tar slut? Folks Thailandsresor är då ett minne blott. Det är Europa och USA som öppnat upp sina portar på vid gavel i den fria rörlighetens namn. Eller kan någon förklara för mig hur man får UT, TUT eller PUT i Thailand, Iran eller Israel? Eller medborgarskap för den delen. Eller socialbidrag och pensioner också?

 109. Carl Norberg skriver:

  ”pengarna förlorar sitt värde? Well lille Calle det kommer inte hända de närmaste 100 åren.”

  Då förstår jag verkligen inte vad som är problemet!!!

  Varför bygger inte alla bara varsin sedelpress och tillverkar så mycket pengar som önskas???

  Och att USA har en så stor skuld att USA aldrig kommer att kunna betala denna skuld, detta påverkar alltså inte värdet på denna fordran som andra har?

  Fantastiskt.

  Nu skall jag emellertid sluta upp med att vara sarkastisk, och istället be den sura killen tänka efter före det att han debatterar vidare, risken är annars stor att den sura killen hamnar i löjets sken inom en inte alltför avlägsen framtid på denna blogg.

 110. photoimagine skriver:

  I ”Godmorgon världen” P1 den 3 jan diskuterades i en panel med Olle Hägg som programledare, vilka frågor som kommer att vara avgörande för det kommande valet i september.

  Heidi Avellan, journalist sydsvenskan: ”Det hänger mycket på oss i media och de etablerade partierna vad debatten ska handla om. Inte om slöjor och minareter (underförstått invandringspolitik) utan om riktiga och viktiga frågor. Vi kan inte låta Sverigedemokraterna sätta den politiska agendan”.

  Detta är strategin och utgångsläget från etablissemanget inför det kommande valet, men det kommer med all sannolik att bli som din rubrik säger, Mr Ian!

  Förresten kan ni lyssna själva ca 53 min in i programmet:

  http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=2134412&BroadcastDate=&IsBlock=

 111. Torbjörn skriver:

  ”Inga fler golfbanor i Las Vegas.” Exakt Carl, men du sa faktiskt att vi kommer att svälta, vilket jag hade i åtanke när jag skrev ‘slutet för mänskligheten’ även om jag inte menade det bokstavligt. Det jag antog att du åsyftar är ett samhälle i total kollaps, vilket jag undrar om du kan utveckla.

 112. Carl Norberg skriver:

  Ja och frågan blir då om den ökade rörligheten ökar eller minskar människornas geografiska rörelser.

  Att vi har Thailändska bärplockare och inte själva kan få bidrag i Thailand, har nog möjligtvis någonting med historien att göra.

  För att göra en längre historia lite kortare så kan vi väl säga att den ena sidan på staketet fortfarande består av reminessenserna av de forna ostindiska kompaniernas kolonialiseringar, och den andra sidan består av dem som blivit exploaterade.

 113. Helena Palena skriver:

  best of: Bra att vi är överens om att svenskarma är diskriminerade i denna fråga i alla fall.

  Men du kanske kan berätta för mig varför ÄFS kom till? Och vilka som till största delen får det.

 114. Carl Norberg skriver:

  Ja det kan jag eller i princip vem som helst givetvis göra. Osäkerhetsfaktorn i bedömningen är bara hur de som försvara sin egen nyttosituation väljer att agera.

  INGEN är egentligen så korkad så den tillskriver den Amerikanska statsskulden det värde som det nominella beloppet idag utvisar som realt värde.

  Så att bankernas fordringar skall värderas till något som aldrig kommer att kunna betalas av skuldinnehavaren, skapar bara en uppblåsning av ekonomins omfattning. Och i detta finns det fundamentala felet att en oändlig skuld aldrig kan betalas och följaktligen egentligen är värdelös som fordran betraktat.

  Att beskriva att kön till bankomaten kommer att försvinna känns lite meningslöst om du ursäktar.

 115. Kommer ni ihåg SVT-debatten för ett tag sedan?

  I partiledaredebatten diskuterade “de sju” de ökande socialbidragskostnaderna.
  Detta när Statsminister Fredrik “Fredde” Reinfeldt avlossade följande salva som fick tyst på samtliga debattörer.

  – Vi vet båda två varför socialbidragen ökar, men ska vi prata flyktingmottagningen får det vara en egen fråga.

  En plötslig släng av ärlighet eller kom han av sig?
  Detta skall ju vara en hemligstämplad uppgift. Inte kan väl folket hantera sanningen utan att bli “rasister”! Och inte kostar väl invandringen pengar?

  http://somjagserdet68.wordpress.com/2008/10/13/vad-sa-fredde-egentligen/

 116. Carl Norberg skriver:

  Vi kommer att få svälta ja.

  Livsmedelsproduktionen räcker inte på långa vägar till detta år vilket i kombination med de övriga förhållandena på världens finans och valutamarknader, kommer ovillkorligen att driva upp basfödoämnespriserna till aldrig tidigare skådade nivåer.

  Och att Englands BNP till 40% består av de finansiella verksamheterna i London City, kanske inte mättar så där väldig mycket.

 117. Carl Norberg skriver:

  Jag fattar fortfarande inte vad det spelar för roll om det finns några fler individer, om de nu önskar detta, inom samma geografiska region som ändå inte kan försörja en bråkdel av de boende.

  Folk borde rimligtvis ha sin rätt att svälta varhelst de önskar svälta.

 118. Torbjörn skriver:

  Carl N: Det där har vi redan avhandlat under året. Du menar att vi har underskott på produktion av baslivsmedel i Sverige? Sädesslag, potatis, mjölk mm räcker inte?

  Om det är brist, har det någon betydelse för hur många som ska dela på den begränsade mängd som finns?

 119. bestofmankind skriver:

  Helena,

  Tyvärr, jag har inte tid att fördjupa mig på ämnet.

  Men det är fritt för dig att informera folket.

 120. Carl Norberg skriver:

  Nej det har ingen betydelse på en rund jord, man kommer att få dela i alla fall i en eller annan form, förr eller senare.

  Fast om man ändå tycker att man främst skall se om sitt eget hus så vore det ju en långt mycket mera effektiv metodik att neutronbomba Afrika och sedan använda kontinenten som visthusbod för Europa, det har fungerat förr.

  Av någon anledning så tror jag att det nu är dags att förändra just den typen av beteende.

 121. bestofmankind skriver:

  Helena,

  Jag kom på en sak som jag kan upplysa om.

  Numera måste man vara 21 år för att söka om socialbidrag. (Har en vännina som jobbar på socialförvaltningen.)

  Men det är inte invandrarnas fel.

 122. Josef Boberg skriver:

  Det finns Något i Allt… Samverkan Är Win-Win för Alla ❗ Motverkan ger vinnare och förlorare = Alla blir förlorare över tid sett, tyvärr tyvärr… 😥 Men Wi (= inkluderar mig själv) gör Alla Alltid så gott Wi kan (video ca 10 min) – i just det ögonblick då Wi gör det Wi gör. 😉 ”vet” Josef B.

 123. wholelottashaking skriver:

  Finns även kioskbidrag för vissa grupper?

 124. Helena Palena skriver:

  Stacksr ungdomar som inte får jobb då! Vad ska dom leva på? Sina föräldrar!

 125. Stefan skriver:

  Det var värre än jag trodde om ÄFS. Det ska löna sig att inte arbeta tydligen, vilket det uppenbarligen gör även med ”borgerlig” regering i det här landet.

 126. Carl Norberg skriver:

  Slutade invandringsfrågan att engagera måhända.

 127. bogartius skriver:

  IAN KOM TILLBAKA

  RÄDDA MITT LAND

 128. Torbjörn skriver:

  Nej, invandringsfrågan är fortfarande högst relevant. Trist nog konstaterar jag att indoktrineringen av generationer barn i skola och av massmedia fått en del svenskar att tro att just vår kultur och folk inte är viktigt.

  Invandringen har inneburit ingenting annat än en massiv kolonisering bekostad av oss själva. Ett samhälle som fortfarande hålls uppe av majoriteten svenskar. Det som *rasisterna’ varnade för på 70 och 80-talen slog in med råge. Om ett par årtioenden tar allt slut. Vi kommer då att få ett samhälle med riktiga enklaver, både etniska och religiösa. Samt maffiastyrda områden. Det värsta är att det ser likadant ut i hela Europa då. England och Frankrike är redan på väg mot islamisering.

  Ni som tänker att det inte gör nå´t med lite invandring eller tycker att folk och land är oviktigt, hur ska landet hållas ihop till en enhet med splittringen som invandringen inneburit? Tror ni att de som invandrat tycker att det är oviktigt att värna sitt folk och kultur?

  Jag är hyfsat trött på att höra klyschan ‘det löser sig med tiden’. Ingenting har gjort det hittills, utan det har endast blivit värre.

 129. kalle008 skriver:

  Tack Ian!

  Det var längesedan något så klokt skrevs av en politiker.

 130. Tanja Bergkvist skriver:

  Någon måste också räkna ut vad det genusindustriella komplexet kostar!! Och ska vi verkligen montera ner Sverige som kunskapsnation?

  http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/01/11/genusvaldet-intar-sodertorns-hogskola/

  http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/01/13/uppsalaprofessor-satter-ner-foten-i-svd/

  För att ta två aktuella exempel. Någon måste gå till val på att stoppa FÖRDUMNINGSINDUSTRIN! Kasta ut alla nya ”yrkesgrupper” med titlar som (googla själva så får ni se!): ”genuscoacher”, ”jämställdhetsutvecklare”, ”förändringspiloter”, ”genuspiloter”, ”genusstrateger”, ”jämställdhetskonsulter”, ”jämställdhetsstrateger” ”genuskonsulter”, och ”jämställdhetsscoacher”.

  GENUSPILOT!! Vad är detta för sjuuuuka dumheter? Sverige kommer att gå under… Dags att ta tag i allt detta, snarast!

 131. Carl Norberg skriver:

  Det gäller som sagt att lära sig både betydelsen av och skillnaden på huvudsaken och bisaken.

 132. mrmhalland01 skriver:

  Borde inte globalisering vara det samma som en gränslös värld ?
  Landet Tellus ?

  Är det inte globalisering vi strävar efter ?
  Vad är alla så rädda för ?

  Självklart är det ett problem att Sverige växer med anhöriginvandring när inga andra länder i EU eller USA, Ryssland, Kina eller Indien gör det, detta gör ju Sverige till ett försöksland när det gäller globaliseringen.

  Jag såg inte att Sverige under sitt ordförandeskap krävde att andra EU-länder skulle ta emot lika många flyktingar och anhöriga som Sverige gör.

  Uppenbarligen är detta inget problem för vår regering.

  Läser man kommentarerna här ovan verkar det vara ett problem för gemene man.

  Är då regeringen i fas med medborgarna ?

  Utvidgningen av EU kommer självklart ställa till enorma problem för ett generöst land som Sverige.

  Kommer Kosovo med så kommer massor av vapen strömma in i landet.
  Det gjorde det redan när vi på tidigt 90-tal gav mängder av Kosovo-albaner PUT.
  Av någon anledning har det samlats oerhört mycket vapen i den regionen som numera delvis finns i Sverige.
  Vad händer om Turkiet kommer med ?

  Det är inte bara de brunbrända trevliga människorna vi är vana att träffa på stranden som får fri rörlighet.

  Vi får nog bestämma oss. Globalisering eller inte ?
  Vi kan inte ha fri rörlighet, men, bara för dem vi gillar just nu…

 133. Carl Norberg skriver:

  Angående papperslösa så kan ja belysa detta med exemplet med min sons gudfar som var Sovjetmedborgare, som 1989 blev dömd för mord på en annan Sovjetmedborgare här i Sverige. Han fick för detta tilltag 8 års fängelse och livstidsutvisning ifrån Sverige till Sovjetunionen.

  Problemet uppstår när Sovjetunionen kollapsar och de nya staterna som uppstår enbar tar sina geografiskt boende invånare till medborgare.

  Så helt plötsligt står vederbörande utan nationalitet och dessutom utan ett geografiskt land att kunna befinna sig i?

  Den svenska staten brukar därför häkta vederbörande under månadslånga perioder, för närvarande sedan 2 september, för att skicka förfrågningar till alla länder i hela världen om det eventuellt föreligger något medborgarskap någonstans.

  Interpol och rättsväsenden har inget att erinra och vederbörande har enbart trafikförseelder på sitt samvete i övrigt. Han är gift med en svensk medborgare och de har svenska barn och bor i egen fastighet.

  Jag kan väl påpeka att Sten Tolgfors har undertecknat det senaste utvisningsbeslutet, av någon anledning som jag inte riktigt förstår….

  Som någon sade i detta, han kanske behöver arbeta lite extra…

 134. Nizze skriver:

  ÄFS: Varför bara dela ut detta till de som kommit hit, varför inte bjuda in alla i Världen att anmäla sig per brev eller mail, så kan man erhålla försörjning livet ut efter pension.

  Men å andra sidan borde åldersdiskrimineringen inte behövas, så alla oavsett ålder skall kunna få försörjning hela livet, skicka bar in namn och kontonummer så fixar vi detta.

  /Sveriges Skattebetalare

 135. Carl Norberg skriver:

  Varför inte bara anställa flera personer på Tumba bruk…

 136. Lasse Henriksson skriver:

  Var är alla kritiker?

  Har den tillfälliga respiratorn stängts av?

 137. allemand skriver:

  De har väl vaknat, läst Demoskopvisningen och finner sig själva utanför Riksdagen, efter detta blev de ej talföra längre.

 138. Lasse Henriksson skriver:

  Jag menar faktiskt hela den stora antiinvandringshorden som ser allt i svart el. vitt. Alla ni som plötsligt bara dök upp på denna blogg, kanske av en tillfällighet :-).
  Dvs de extrema

  Jag kritiserar också men inte en hel folkgrupp utan dess självpåtagna ledare samt det mjäkiga politikerskrået i Sverige.

 139. […] De är populära och lätta att utgå ifrån i diskussioner och skapar starka reaktioner. Ian Wachtmeister vill att politikerna plockar fram fakta, vilket är ett tydligt behov efter SD:s framgångar. […]

 140. Carl Norberg skriver:

  Jag ber att få samstämma med Lars Henriksson så här mitt i dammsugningen/städningen.

 141. Torbjörn skriver:

  Lasse och Carl:

  Ni får välja Europas framtid. Islam eller kristendom eller ingenting? Väljer ni Islam så blir det Islam. Väljer ni Kristendom så blir det Kristendom. Väljer ni ingenting så blir det, just det… ingenting. Var det svart eller vitt nog? Lycka till med dammsugningen Carl. Islamiseringen av Europa pågår för fullt mitt framför ögonen på de lamslagna, förtryckta europeiska folken, hjärntvättade med skuldkänslor för all världens elände genom historien. 10 miljoner muslimer bara i Frankrike för närvarande.

  PS. jag hoppas ni förstår poängen.

  Att socialliberalerna går från socialdemokraterna till miljöpartiet enligt opinionsiffrorna i länken ovan kl.1.00, var väl väntat. Det är ju där Miljöpartiet profilerar sig numera. Miljön tycks de ha glömt. Kanske dags att byta namn.

 142. Carl Norberg skriver:

  Tack för din uppmuntran avseende städandet, vidare så blir väl ingenting en alldeles utmärkt lösning som maktsystem.

 143. Carl Norberg skriver:

  Att det skall vara något, eller varför det skall vara ett maktsystem av någon form istället för att ha ett sammhälleligt system som målsättning, det måste någon förklara nyttan av för mig.

 144. Stefan skriver:

  Själv saknar jag verkligen alternativet ”ingenting” i när det kommer till religion i svensk politik. Finns det något parti som står upp för, och är beredda att försvara (viktigt!), sekularism, vetenskap och sunt förnuft eller ska vi låta alternativet till situationen i Rosengård bli situationen i Knutby?

 145. allemand skriver:

  Carl Norberg,

  Om du förklarar vad för ord det här är så kanske någon kan svara! ”sammhälleligt”

 146. Kachina skriver:

  ”och är beredda att försvara (viktigt!), sekularism, vetenskap och sunt förnuft ”

  Tja, även vetenskap och sunt förnuft är en tro på någonting, ibland lika galen som islam, sionism och kristendom tillsammans.

  Vi lever i olika medvetandetillstånd, alltså vad vi är medvetna om. Under en och samma dag kan vi uplleva flera tillstånd mellan högt medvetande och trögt medvetande.

  En dag nyligt, när jag för andra gången köpte en C…… , modell XM, måste jag ha varit medvetslös hela dagen. 🙂

 147. joffe skriver:

  Det påstås ofta att SD-sympatisörer i stort sett är knäckta i kolan, gamla nazzar och allt vad som tillhör av de värsta tillhyggen. Nåväl partiets forntid kanske inte var fläckfritt. Det vet jag inte eftersom jag bor utomlands sedan ett kvarts sekel, men vi måste se till nutid. Om Ni inte upptäckt det så läs deras partiprogram av i dag.

  Om nu alla vill söka fläckrihet varför inte analysera VP eller Socialdemokraterna i stället, dom har mer lik i lasten och sjunger också ”fel” visor på sina PRIVATA möten! Kom till sans svenska folk!

  Jag är på inget sätt organiserad Sverigedemokrat men jag är trots mina 78 år som gammal Moderat helt övertygad att deras politik kan rädda Sverige. Det behövs en förändring som jag i brev eftersträvade redan i början av åttiotalet då jag skrev till alla partiledare och ställde frågor på tre områden. Efter de svar jag fick från partisekreterare flyttade vår familj till ett land som STÄLLDE KRAV!

  Svensk blockpolitik är ett katastrofalt dilemma full stop.
  De gubbar och kärringar inklusive mig själv och hustrun som trots allt. varit med om att bygga upp det här landet har insett att vi håller på att byta befolkning i Sverige. När det gått så långt att en gammal gubbe och kärring för den delen som jobbat hela sitt liv ”på golvet” och blir överkörd av en ANHÖRIGINVANDRARE som trots att han aldrig gjort ett jota i Sverige får mer bidrag än ”Svensson på golvet” efter fyllda 65 år blir man förbannad. Läs mitt inlägg i denna blogg 14 jan kl 0920.

  Vi etniska svenskar får något som heter pension som beskattas och följer aktiemarknadens fluktuationer vilket sänker våra pensioner. MEN anhöriginvandrarens bidrag reduceras inte. Nej då Sverige är ett rikt land?och naturligtvis skall äldre anhöriginvandrare erhålla mer slantar för deras bidrag är inte beroende av aktiemarknadens fluktuationer. Vi svenskar har jobbat och betalt skatt ett helt liv och anhöriginvandraren kommer hit och får MER än oss utan gjort ett jota för Sverige och betalar INGEN skatt!

  Äldre grabben Thomas Andersson som med ett enkelt konstaterande jan 14 kl 11.22 i denna blogg säger vad vi ENKLA svenskar pratar om. ”Vi älskar vårt land men vill inte fortsätta, som nuvarande och tidigare regim att ljuga om kostnader. Vi vill inte låta våra väl injobbade skattepengar försvinna till utbölingar. Vi har aldrig någonsin fått en rapport om vad INVANDRINGEN KOSTAR. Kanske vi äntligen får en bild av hur det förhåller sig om SD får tillgång till debet och kredit genom att komma in i Riksdagen. Och som jag och många med mig ser det och önskar. Varför mörkläggning kring siffror.-Vi betalar skatt i Sverige AB och som ett aktiebolag kräver vi som normala aktieägare en årsredovisning – vi aldrig fått!”

  Några i den här debatten säger att vi ska vara frikostiga. Öppna gränserna för alla. Carl Norberg med 38! inlägg i denna tråden är säkerligen universitetsutbildad och fnurrar och surrar iväg. Hur har du i din krafts dagar tid att skriva alla dessa inlägg? Har du vunnit på lotto?

  Globaliseringsmässigt som om Sverige har alla resurser i världen. Det finns gränser käre Carl för vad Sverige kan göra och det är vad Ians rubrik innefattar. Just det vi diskuterar och inte tusen konstiga inlägg du formulerar om värden dit hit och utanför. Undergång, framförhållning, islam, kristendom…- låt oss glömma allt detta just nu och komma ner på jorden. Kan du snacka normalt för oss icke universitetsutbildade svenskar. Carl tala till oss så vi hajar – något! Vart vill du komma? Vi snackar om SVERIGE! Vilka RESURSER har Sverige att hjälpa ALLA dessa som står och klappar på porten?
  Vi försöker snacka om Sveriges, vårt kära fosterlands, förhållande till omvärlden – inget annat.
  Jag tror inte din lottovinst räcker långt för världshjälp.

  Istället nu i enkla ordalag hur vill du och ni andra, se svensk politik inför valet i september 2010?. Finns något parti som Du över huvud taget vill avge din röst till? Det är intressant och motivera ditt val ? Det är faktiskt ännu mer intressant. – Låt denna intressanta tråd som Ian initierat fortsätta att löpa utan en massa besservisserattityder. Varför skrämmer man bort vanliga hederliga Svenssons som funderar på hur man ska rösta nästa val? Här vågar ingen yttra sig om nivåen inte sänks till mer normal nivå där vi alla kan delta..En kontroll, en maximerad invandringskvot. Se hur nordiska grannländer agerar!

  Jag är inte så välutbildad och artitulär som många av er andra debattörer men jag har jobbat ”på golvet”.Till sjöss i många år och sett med egna ögon islamländer och blivit robbad i Alexandria och bestulen i Suezkanalen där jag passerat ett dussintals gånger. Jag har jobbat i Congo och försökt hjälpa genom FN på 60-talet. Jag har Alfred Nobels Fredspris – egentligen är jag en riktig SKIT. Har sett uhjälp gå åt fanders då man byggde hyddor av norsk ”lutefisk” Hyddorna rasade i monsunregn och stanken var total .Jag har jobbat på¨TV2 och sett alla dessa nyanlända V-utbildade producenter välla in…
  Jag tom vet att Sverige satsar 93 mille om dan i oftast korrupt ulandsbistånd. Min lista kan bli mycket mycket lång!
  Jag har sett mycket mer och skrivit en bok, vilket är helt ointressant.

  Mer intressant är att vi fortsättningsvis försöker följa och diskutera Ians blogg med rubrik ”Invandringspolitiken kan avgöra valet 2010.
  Låt oss då diskutera det ämet specifikt i stället för att flumma runt…
  Mvh från Joffe Down Under med fd 20 yrken men ej universitetsutbildad…

 148. allemand skriver:

  Joffe säger:
  Ett stort tack till dig för texten.

 149. HasseS skriver:

  Joffe
  Ditt inlägg är det bästa jag läst på denna blogg

 150. soli01 skriver:

  joffe – visst är det bra om man kan hålla sig till bloggvärdens ämne. Att det ”strålar” ut lite är hellre inte ovanligt. Bara att lyssna på våra politiker. 🙂
  Jag är inte optimistisk när det gäller att vi kommer att få någon egentlig debatt kring detta heta ämne. De etablerade politikerna kommer inte att aktualisera denna fråga. Journalisterna kommer inte att ställa de svåra och viktiga frågorna vad som måste göras och verkligen pressa fram vad denna invandring har för mål och vad den kostar samhället. Orättvisorna som nämnts här på olika områden är ju en riktigt het ”potatis”.
  Att vi nu måste kunna debattera invandrarpolitiken utan att kasta skit på varandra och att man stämplas som rasist eller främlingsfientlig är ju upprörande.

  Det är bra Ian att du försöker ta upp denna superviktiga fråga, men jag tror, att den kommer att gömmas undan om inte journalistkåren ändrar attityd.
  Det här ska inte vara en vänster- eller högerfråga.

 151. Carl Norberg skriver:

  Avseende hur jag finansierar mitt uppehälle, så lever vi för närvarande på min frus inkomster medan jag är hemmaansvarig.

  Och att Sverige befinner sig i världen kan vi vara fullt eniga om. Vidare kan vi nog enas om att omvärlden är det som har den största externa inverkan på Sverige.

  Så att det internationella finans och valutasystemet som Sverige och den svenska valutan är en del av havererar, måste vi nog antingen vi vill eller inte, se som någonting som spelar en betydande roll för vårt eget vidkommande.

  Jag tror på att ett reformerat Socialdemokratiskt parti är den enda framkomliga vägen för att bryta den befintliga strukturens förlamande effekter på medborgarnas tankeverksamhet.

 152. Kachina skriver:

  Bra skrivet Joffe, men jag tror att det är för sent att rätta till. Från 2000 och framåt har jag upprepade gånger varnat för att Sverige går mot inre oroligheter i samma omfattning som på Balkan och jag tror nu att det är Carl Norbergs vision av finanshaveriet som kommer att initiera det.

  Det enda som kan dämpa fallet är ett reformerat socialdemokratiskt parti, något som i dagsläget är en utopi.

 153. HasseS skriver:

  Reformerat socialdemokratiskt parti,något som i dagsläget är en utopi
  Stämmer bra det.
  Kom ihåg vad herrarna Palme och Carlsson sa:När det gäller flyktingpolitiken så är det högt i taket i Sverige.
  Och som Kachina har skrivit förut när Palme kom till makten började utförsbacken för Sverige

 154. joffe skriver:

  Soli01

  Naturligtvis har du helt rätt. Vi kommer kanske ingen stans. Men vi ska väl inte tiga? Vi har ju rösträtt!

  Först en rättelse till andra stycket från botten i mitt inlägg ovan. jan 16 kl.0809 ska stå: ”välutbildad och artikulär”

  Partier som nu styr och ställer till, vill inte debattera med SD för de etablerade partierna vägrar att erkänna att de felat med invandringskomplexet i alla dessa år.

  Ämnet är infekterat och det finns inget försvar för hur de etablerade partierna misskött frågan. Integrationen? Ett rent misslyckande.

  SD har tagit upp en del av dessa viktiga spörsmål men är därför inget enfrågeparti men varför inte debattera med dem om även andra ting? Varför denna rädsla. Vi måste få en allsidig information och en naturlig debatt.Det är väl nödvändigt i ett demokratiskt samhälle. Varför vägrar etablerade partier en debatt?

  Det är falskt att regerande partierna under åren aldrig avgivit en kostnadsupplysning om invandringens debet och kredit vilket vi skattebetalare skulle ställt krav på för länge sen! Vi är aktieägare i AB Sverige och vi vill veta vart regimen kastar iväg våra skattepengar! Visst är vi flata som aldrig protesterat mot denna mörkläggning och företagsscam.

  En Sveriges Regerings Aktiebolag utan relevant redovisningsunderlag och officiell redovisning av åtsbokslut gällande invandringstillhöriga kostnader och tillgångar som undanhålls aktieägande skattebetalare är kvalificerat bedrägeri och skulle bestraffas.

  En annan skam är att PK-etablissimangets journalister är så V-drivna och censurbundna. Varför inte vara uppriktiga som i övriga länder? Vi som under ett kvarts sekel läst i utlandspress om era skribentpiruetter förstår mycket väl att ni PK-journalister saknar förmåga att i klartext analysera vem och vilken invandrare som begått ett brott. Varför skall man hemlighålla indentiteter när alla vet att en nysvensk från Somalia begått brottet exempelvis? Det vet vi utomlands men varför får inte ni veta det i Sverige?

 155. Per F skriver:

  Joffe

  Jag tror att Carl envisas med att dra fokuset från
  invandringspolitik till finans och valutasystem
  eftersom allt är ekonomi.
  Om det ekonomiska systemet för vad än det må vara havererar, så havererar allt som det omsluter också.
  Och a l l t styrs och byggs med pengar, som bekant.

  Poängen som denne till synes outtröttlige herre vill påvisa är överflödet av all annan diskussion.
  Tills det står klart för majoriteten att all
  världens valuta framställs på ett destruktivt
  sätt.
  För vilket system de än skall verka i
  som universiell handelsvara.

  Diskussioner kan föras om både sjukreformer, invandingspolitik, blockpolitik, skatteprinciper,
  egendomsägandeprinciper, partifadäser, dagis,
  äldreomsorgen, skola osv,osv.

  Samtliga av dessa delar är, som Carl ofta påpekar,
  ställda under dess ekonomiska förutsättningar.
  De är alla fragment av något som omfattar,
  styr och påverkar dem alla.
  Mer än alla övriga förutsättningar tillsammans
  så styr välbekant pengar de flesta förlopp.

  Och så länge vi låter pengar vara det främsta styrinstrumentet i vårt samhälle, måste dessa
  också framställas på bättre grunder än de nuvarande.
  Där världens stater står ganska maktlösa och/eller
  korrumperade inför de som egentligen bestämmer över detta.

  Visst förtjänar den ambitionen ett bättre
  epitet än flummeri?

 156. soli01 skriver:

  Varför ”våra” politiker är så fega och undanhåller oss fakta nu när det gäller invandringen – flyktingpolitiken – visar att det inte har skötts som det borde ha gjort. Mycket lik i lasten där!
  Varför är detta en så känslig fråga för dessa befattningshavare? Finns det någon stans en tanke att det ändå till sist blir en röst och som på detta sätt kan bevara eller få makten?
  Visst ska vi debattera olika fenomen, men för att få någon genomslagskraft måste det till en förändring av hela journalistkåren. Huvuvida den är v-betonad låter jag vara osagt, men misstanken kan vara berättigad.

  Vi har nu ett parti som vill ha fri invandring och som dessutom går bra i olika mätningar – Miljöpartiet.
  Hur ska man tolka sådant?
  Tydligen stödjer dessa evt röstnde ett parti som helt vill öppnar våra gränser!

 157. Kachina skriver:

  ”Ämnet är infekterat och det finns inget försvar för hur de etablerade partierna misskött frågan. Integrationen? Ett rent misslyckande.”

  Jag vill hjälpa människor i nöd.

  Samtidigt vill jag inte bli utnyttjad, krasst och spekulativt av människor som ”rider på andras olycka.”

  Det kanske säger en del om de dubbla känslor som kan uppstå i frågan. Samma känsla som uppstår när man avvisar de uppenbara fuskarna på Internet som nu utnyttjar krisen på Haiti, troligtvis samma individer som utnyttjar kriser i Gaza, fattigdomen i Israel,……mm.

  Vi måste lära oss att hjälpa de behövande, istället för ip-adresser i mörka källarlokaler och falska bostadsadresser.

 158. Kachina skriver:

  Falska identiteter,…….måste tilläggas.

 159. Carl Norberg skriver:

  Efter Pers rätt uppenbara framställning om varför man måste göra en skillnad emellan huvudsak och bisak, om man någonsin vill kunna komma tillrätta med ett problem, eftersom man måste angripa dess grunder istället för dess symptom, så kommer då givetvis direkt ett svar om fega politiker och lik i lasten angående invandringen!!!!

  Precis som politikernas agerande vore någonting annat än symptom på deras egennyttoiver?

  Varför inte alla ens vill försöka att förstå någonting som uppenbarligen skulle förbättra deras eget läge, är kanske möjligtvis värt att beakta.

  Så länge en fråga omsluts eller värderas av begreppet valuta eller pengar, så är all form av realdemokrati eliminerad eftersom systemet med hur valuta skapas eller pengar bildas, är helt och hållet genomkorrumperat.

 160. Carl Norberg skriver:

  Om politikerna ägnar sig åt röstfiske eller att bygga en stock av valboskap, är likafullt båda bara egennyttosyften, som i sin tur ändå är beroende av finans och valutasystemets tillhandahållande av verktyg för värdeförmedling.

  Om politiker får en påse värdelösa pengar eller inga pengar alls gör alltså ingen skillnad, det är alltså att pengarna verkligen svarar och har ett motvärde som avgör betydelsen i detta.

  Och eftersom återbetalningsförmågan är ändlig sp begränsar detta skulden möjliga storlek.

  Och att då som USA ha en statsskuld som uppenbarligen aldrig kommer att kunna betalas, och likafullt tillmäta omvärldens fordran på USA samma värde, är ju direkt löjeväckande!

  Att sedan försöka att blanda bort korten genom att hänföra diskussionen till var någonstans inom finans och valutasystemet geografiskt sett som individerna befinner sig, det är är också löjeväckande.

  Gissa varför Grekland ens utsätter sig för risken att redovisa det ekonomiska läget falskt? Gissa varför de Isländska politikerna gör vad som helst för att undvika en folkomröstning?

  Det är för att annars riskerar dessa föreelser bland andra, att ensamma fälla kunna hela det västerländska demokratiska systemet som vi nu känner detta.

  Fundera på den Englska nationens BNP sammansättning, där 40% består av intäkter ifrån Londons finansdistrikt, egentligen kan existera?

  Varför kan då inte alla försörja sig på detta vis?

  Som den kinesiska Wal-Mart arbetaren uttryckte att den skulle vilja fråga/uppmana den amerikanske konsumenten,
  ”Dear sir, please consider how it´s made possible for you to buy toys for 99p made in China”

 161. Torbjörn skriver:

  Carl:

  Jag tycker du kört fast ordentligt i valutapolitiken utan att ge minsta koppling till varför vi har denna invandring till Sverige.
  Röstfiske? Nej.
  Härska genom att söndra. Ja, men förklara då vilka personer som ligger bakom och varför. Samt vilka kopplingar de har till korrupta? beslutsfattare och tjänstemän som frikostigt beviljar all världens folk försörjning här.

  Vilka människor i maktpositioner tjänar på invandring i Sverige och hur?

  Du ser världen utifrån valutasystemet, men detta är ju inte kopplat till att människor nödvändigtvis måste migrera kors och tvärs över planeten. Japan har samma finaniella system, men knappt någon invandring. Politikerna och folket där vill inte ha någon, så enkelt är det.

  Man kan naturligtvis ha vilket finansiellt system som helst utan att ha invandring.

  Återigen, det är i princip bara Europa och USA som öppnat upp sina dörrar för en ohjedad invandring de senaste decennierna, där Sverige råkar vara värst i klassen. Varför? Hur började det? Vad ligger bakom? och vilka? Hur kan vansinnet fortsätta?

  Allt prat om globalisering är inget annat än tomsnack. Det är varken lättare eller svårare att som svensk resa någonstans idag än för trettio år sedan. Snarare svårare i så fall pga det sk. terrorhotet som inneburit att resenärer utsätts för utökad kontroll både vid visumprövning och flygresan.

  Vad har Miljöpartiet att vinna på fri invandring? Blir miljön bättre då?

  Om man anser att det inte spelar någon roll var människor bor, utan tycker att medborgarna i världens alla länder kan få bosätta sig var de vill, tycker jag att man missat något väsentligt.

  Människor identifierar sig själva utifrån etnisk tillhörighet i främsta hand. Om det inte vore så, så skulle inte femåriga adoptivbarn fråga varför de ser annorlunda ut, eller vuxna adoptivbarn ha behov att söka sina rötter. Ej heller skulle Sveriges alla turkar som är födda och uppväxta här heja på Turkiet i fotboll, eller Rami Shaaban säga att han hellre skulle spela för Egyptens landslag.

  Mångkulturen har visat sig vara ett totalfiasko, som nu måste upprätthållas med strikta lagar och en tsunami av lögner. Den ekonomiska åverkan som invandringen medfört kan repareras. Men splittringen i samhället kan inte åtgärdas med mindre än att uppehållstillstånd och medborgarskap omprövas och återkallas. Tufft? Tja, alternativet är värre. Det Kachina skrev om motsättningar ovan är en rimlig bedöming, och dessa kommer att sluta i blodbad.

  Den ekonomiska aspekten får inte bli tongivande när det gäller frågan om invandring eller ej. För om det vore så att invandringen vore ekonomiskt lönsam för Sverige, skulle vi då kunna ta hit hela Somalia och Afganistans befolkningar? Med resultatet att Sverige vore ställt under sharialag.

 162. Claes-Göran C skriver:

  Äntligen en intressant debattör ”joffe” roligt
  att läsa dina inlägg(det finns många andra oxå).
  Angående Carl Norberg så är han inte Socialdemokratisk debattör utan helt enkelt en provokatör under lånta fjädrar.

  Hoppa ÖVER svara inte på hans inlägg bara, tycker jag.

 163. En vanlig svensk skriver:

  Det vore suveränt om Ian Wachtmeister och Leif GW Persson gick med i Sverigedemokraterna och såg till så att det blev ett parti i paritet med motsvarande partier i Norge och Danmark.

  Skulle Ian och GW gå med i Sverigedemokraterna och leda det aktivt skulle partiet få 20%-25%.

  Vi svenskar är så himla rädda för att bli stämplade som rasister. Det är många svenskar som aldrig skulle våga avslöja att de röstar på Sverigedemokraterna.

  Fatima (http://www.youtube.com/watch?v=pHrmSTRmjyw): ”Det känns som hemma. Det känns som Irak eller nåt annat arabland. Jag trivs jättebra i Malmö.”

  Intressant nog så är det en utlänning som är reporter i reportaget.

  Tänk nu på vad Fatima säger i inslaget: Att hon trivs jättebra i Malmö för att det känns som Irak eller något annat arabland. Alltså, hon trivs bra för att det känns som hemma.

  Men vad ska då en svensk säga? ‘Jag vantrivs i Malmö för det känns som ett arabland.’

 164. En vanlig svensk skriver:

  En sista varning: http://www.youtube.com/watch?v=ZDnSzSneMoI

  Sverige av i morgon! (Och även Sverige av idag.)

  Siste svensk tar med sig fanan.

  Tyvärr kommer framtidsvisionen som visas i filmsekvensen att bli verklighet inom ett par generationer.

  Sverige är ett land som håller på att gå mot sin undergång. Färdriktningen är utstakad och går inte att ändra. Det är helt enkelt för sent.

 165. En vanlig svensk skriver:

  Länktipset:

  Kolla på Ian Wachtmeister på TV4s Play:

  http://www.tv4play.se/noje_och_humor/forkvall?videoId=1.1439395&selId=1.1256168&currPage=2

  (Länken torde bara fungera ett par dagar till sedan ska det bonnierska kapitalet ha betalt för att man ska få tillgång till ovanstående (sk TV4 anytime).)

  I inslaget säger Ian att hans största fans fanns (sic) i någon undersökningn visade sig vara killar under 25, och damer över 80! Jag var nog under 25 då undersökningen genomfördes; och kille. Jag är fortfarande kille (har inte för avsikt att byta kön, fast tänk vilka dörrar till SVT-huset ute vid Gärdet som skulle öppnas då!), men över 25, och fortfarande Ian-anhängare. Även GW har varit en av mina favoriter bland personer i det offentliga Sverige. Och sedan visar det sig att Ian och GW har planer tillsammans. 🙂

 166. En vanlig svensk skriver:

  Ian Wachtmeisters vän, Leif GW Persson måste också få sin länk:

  Ni måste bara titta på klippet från Efterlyst då professor Leif GW Persson talar från hjärtat. ‘Det är så där dom brukar se ut tyvärr. Det är en mycket stor andel av invandrargrabbar…’ (1:10-)

 167. Per F skriver:

  Det är inte så att jag hävdar invandringspolitiken som ett icke-problem, däremot är det en av ett otal politiska mynt, liksom energifrågor samt andra.

  Det finns ett otal detaljer i vår invandringspolitik
  som slår fel, sammanslaget kan man rätteligen hävda
  att endast fragment av detta utfaller positivt
  för berörda parter.
  Orsaken är att syftet aldrig varit vad man hävdat.
  Men det skiljer sig inte från övriga förespeglingar
  när statsmakten hävdar berättigande av beskattning.

  Det i sin tur gör inte frågan onödig,
  om det är fragmentets fragment onödig till sin frågeställning.
  Det är mer en fråga av en rad mer omfattande frågor.

  För all del, stäng våra riksgränser då, men ovillkorligen kommer en rad bekymmer kvarstå.
  När inte vår nuvarande bristfälliga
  invandringspolitik längre utgör källan till de bekymmer då vi har,
  vad skall man då pipa om,
  med luppen kvar i ögat?

  Att betrakta under lupp ger oändliga fördelar på
  oräkneliga sätt, helt utan tvivel.
  Det torde likaså vara helt otvivleaktigt så,
  att för att få se horizonten så måste
  blicken för det mikroskopiska bort.

  Allt ger sig med tiden och först i efterhand
  kan man lättare konstatera,
  så är det ju alltid med facit i hand.

  Beaktningsvärt är ändå, att de omvägar
  vi i efterhand lätt kan konstatera,
  oftast gjordes p.g.a
  underkastelse av egen rädsla.

  Med detta som bakgrund kan man säga att
  emottagandet och öppenheten tagit långt färre
  liv än avvisandet och isoleringen.

  Så problemet är inte hur många som vi kan bortse ifrån, utan hur många törs vi stänga ute
  i en värld som vi ofrånkomligen delar med
  dem som inte skall få vara med, när de ändå är det.

  Vi som nation eller individer rår inte ensamt för
  vad som pågår men, som en vis man uttryckt ” vi är alla lika skyldiga till allt”
  innebär att vi får bära huvud för det vi rår för.

  Sverige och dess invånare är en del av gräddan
  de inte själva vispat men likafullt är det grädde.

 168. joffe skriver:

  TACK TORBJÖRN !

  Du får min guldmedalj för ditt tänkvärda inlägg den 16e kl 5.41 em.

 169. Kalle på Spången skriver:

  #Carl Norberg

  Sällan har jag sett någon använda så mycket ord och ändå fått sagt så lite där det lilla som blir sagt dessutom saknar all form av koppling till ämnet.

 170. Morsan skriver:

  Bra, ut med rätta siffror!
  Själv är jag övertygad om att utförsäkringar från FK av sjuka kommer att avgöra valet och välta regeringen. Och detta fasansfulla faktum:

  Som lägst får en utförsäkrad som inte är med i a-kassan 223 kr per dag = 4906 kr/mån (före skatt). En nyanländ asylsökande får introduktionsersättning 7.200 kr/mån (ensamstånde) eller 6.300 kr/mån (make, maka, sambo) t ex i Leksands kommun.
  2000 kr mer än den utförsäkrade svensken!!!
  Är det rättvist??? Nej, det ger hat till samhället.

 171. joffe skriver:

  Carl och Per F mfl.

  Jo men visst och sant brakar valutasystemet åt helvita, total krasch boooooooooom! Det är ju på gång – då tar jag personligen till ättestupan för sen finns ingen pensionspeng kvar till sockerdricka!

  – Men valutasystemen KANSKE inte brakar ihop FÖRE valet i september eller?

  Många ser då fram emot att få Ms Mona Sahlin som den nya officiella representanten för mitt kära gamla fosterland – Sverige! Hon har ju under åren lärt sig hur man officiellt ska snåla in på en tajt budget – Ni ska se att det löser sig på något klurigt sätt !

  Ack, ack, ack…
  Kör hårt – livet är kort…Trevlig helg!

 172. Lasse Henriksson skriver:

  Kan någon förklara vad den socialdemokratiske hantlangaren Per F försöker säga i sin långa drapa
  11:48?
  Hans partikamrat Carl N är tydligen ledstjärna och läromästare för honom i ordbajseri!

  Eller är dessa bägge herrar exempel på att tomma tunnor bullrar mest?

 173. Kachina skriver:

  Lasse

  Om du inte förstår vad de säger kan det tyda på att du har ”tomt i tanken”. Gå till apoteket och be att får köpa en flaska signalsubstans. Den är receptfri.

  När joffe skriver ack,ack,ack,…påminner det mig om en händelse för trettio år sedan när jag gjorde en ”scen” som i sig speglar den svenska politiken sedan dess.

  Jag gled in med min Mercedes + släp på ett avslutat bygge för att rensa upp. Fugan satt i passagerarsätet fram och dottern satt bak till höger. Medan jag lastade malde byggherren på med sina klagovisor om tillstånden i samhället. Varje uttryck avslutade hans fru med, ack, ack, ack,…

  Vid tiden för avfärd började jag vara något disträ efter alla, ack. Jag tog i dörrhandtaget med höger hand, vred mig något bakåt och tog hövligt avsked, varpå jag satte mig i bilen, lyfte händerna för att greppa ratten och upptäcker att jag sitter I BAKSÄTET!

  När skall våra politiker upptäcka att de sitter i baksätet och försöker styra samhället utan ratt, utan bromspedal och utan gas?

  De åtgärder de gör har ingen eller bara imaginär verkan. Den självpåtagna Jesusrollen, jakten på och friskförklaringen av sjuka har ingen verkan annat än i den direkt berörda ”cellen”. Det förflyttar bara ”energiförbrukningen” till närstående ”celler”, som blir överbelastade och till slut brister.

  Det systemfel som skulle kunna rätta till stora delar av problemen vägrar de se, eftersom där ligger de köpta rösterna.

  Invandrare som redan finns i Sverige skall och måste behandlas värdigt, men våra ”cocosbollar” i politiken måste för h-e förstå att vi i princip måste stänga gränsen, hjälpa de nödlidande där de bor och lever sina liv.

 174. soli01 skriver:

  För att något begransa människosmugglingen – syftar i första hand på fenomenet med ensamkommande ynglingar – måste krafttag göras för att begränsa denna smutsiga hantering. Vi får ju på detta sätt automatiskt detta med anhöriginvandringen med på köpet.
  1. Sätt stopp för denna verksamhet. Avdela personer som får inrikta sitt jobb på att stoppa detta!
  2.Skärp upp när det gäller permanent uppehållstillstånd.
  3. Bättre och effektivare gränskontroll.
  4. Utvisa kriminella utlänningar.
  5. Sänk straffmynighetsåldern.
  6. Skärp reglerna för svenskt medborgarskap.
  7. Nagelfara de papperslösa.
  Listan kan göras längre men stannar där.
  Den politiska likriktningen bör bekämpas!

 175. Lasse Henriksson skriver:

  Kachina

  Den signalsubstans som du rekommenderar kan enbart erhållas om man besöker fackliga eller socialdemokratiska partimöten och insuper ideologiska
  plattityder från era företrädare Mona Sahlin, Wanja L-W etc
  Denna form av signalsubstans kan vara rent hälsovådlig
  vilket bevisas av kommentarer från dig själv och dina socialdemokratiska partibröder Carl N och Per F, så jag avstår (som dom flesta här nog förstår)!

 176. Kachina skriver:

  Lasse

  Jag är inte socialdemokrat.

 177. soli01 skriver:

  Kachina – jag börjar tro att du är något ännu värre. 🙂

 178. Kachina skriver:

  Jag är liberalsocialist. Alltså ett socialt mänskligt väsen i en djurkropp. Därmed inte enbart ett djur i individuell komkurrens med andra djur om livutrymmet, styrd av djungelns lag.

 179. Lasse Henriksson skriver:

  Kachina

  Det var en stor nyhet för oss alla som varit med på denna blogg en tid.
  Grattis till att ha fått ditt förnuft tillbaka!

 180. Kachina skriver:

  soli01

  Ja, det kan man tro när jag förordar stängda gränser, men faktum är att det här håller inte. Jag är för globalisering, men inte en globalisering som går fel väg, där alla i nöd samlas i ett litet land med följd att man bara förflyttar misären.

  Globalisering måste gå utåt, att välståndet sprids utåt, dit där de nödlidande är födda och lever sina liv.

 181. Lasse Henriksson skriver:

  Modeordet för dagen: Liberalsocialist.
  En skön samling på min ära.

  Dels I (som Kachina):
  Grabbar som tror på reinkarnation, andeväsen och
  nattliga dimensioner i form av att sväva fram och tillbaka i rymden.
  Dels II (som Carl N):
  Förneka 9/11 och månlandningen, anse att Prins Philip styr bankvärlden, förklara alla nu levande politiker som korrupta.
  anse att

 182. Kachina skriver:

  Lasse

  Jag är starkt kritisk till Thatcherismen, den politik som drivs av både borgare och sossar och går ut på INDIVIDUELL KONKURRENS istället för producentkonkurrens.

  Thatcerismen bygger på de djuriska instinkterna enligt Darwin och leder aldrig längre än till de fyrbenta djurens civilisationer i djungeln och på savannen.

 183. Kachina skriver:

  Den felriktade globaliseringsvågen måste vändas. Människor skall inte behöva fly för livet från sina bostäder. De regimer som lever på förtryck, är oftast ett litet gäng på max. 20 personer, skyddade av det internationella diplomatfjäsket, som kan elimineras på några minuter.

  Lasse

  Det handlar inte bara om nattliga dimensioner utan även om att vi under en enda dag befinner oss i en mängd olika medvetandetillstånd, från högt medvetande till trögt medvetande, något jag beskrivit i ett inlägg ovan när jag köpte en C…… XM och rent logiskt måste ha varit medvetslös hela den dagen, även om jag både köpte och körde under samma dag.

  Sånt gör man bara inte om man är medveten om vad man gör, vilket jag borde vara eftersom jag tidigare ägt en XM. Rena cirkusen, de elektriska sidorutorna går upp och ner när de själva vill, automatlådan växlar bara när den själv vill och det är inte ofta, baklysena lyser bara när de själva vill.

  Jag har börjat fundera på om det är min aura som ställer till kaos i elektroniken, efterso alla tidigare ägare säger sig ha kört problemfritt? 🙂

 184. soli01 skriver:

  Kachina – jag instämmer i vad du säger och där synes vi ha en någorlunda samstämmig uppfattning när det gäller förflyttningar mm. När det gäller ”individuell konkurrans ” finns det avvikelser. 🙂

 185. Kachina skriver:

  soli01

  Individuell konkurrens hör hemma i djungeln, på savannen och inom idrotten, men INTE inom utvecklingen av det individuella och kollektiva medvetandet. Där är det samarbete och fritt informationsflöde som genererar utveckling av en mänsklig civilisation.

 186. Per F skriver:

  Lasse.
  Jag varken är eller någonsin varit sosse.
  Skulle jag ändra mej vore det inte deras
  partiledare som gjorde skillnaden.

  För övrigt kan du väl fråga respektive skribent
  om det du inte förstår?
  I stället för att utgå ifrån att alla råkar
  besitta just dina tillkortakommanden.

  Vill man komma någonvart så är enighet ett
  av de främsta delmålen att nå.

  Läs om och pröva din begreppsförmåga, den enda
  risken du egentligen tar är att finna mer
  och större samsyn med andra.
  Det finns även en risk att du
  upptäcker svaret på frågan om tomma tunnor
  i ditt eget inlägg.
  Så det är väl graden av samlat mod
  som främst avgör din framgång.

 187. Carl Norberg skriver:

  Den anonyma kritikerkåren och för all del då även namnet Lasse Henriksson, lämnar faktiskt de föregående nivåerna, kanske för att visa att det om möjligt går att förstå både mindre och vara ännu mindre saklig.

  Det är tyvärr så att jag får meddela herrarna att ert engagemang uttrycker någonting annat än det som ni beskriver vilket tyvärr tycks vara lite svårt för er att se.

  Och var, vem och när det skall bestämmas vilken individ som äger rätten att vistas inom vilken geografiska region på jorden, förefaller lite svårtolkat.

 188. Josef Boberg skriver:

  ”Försök Alltid med att Försöka igen (video ca 3 min) – fast på Annorlunda sätt – enär Allt är Möjligt !” – är ju CN ett gott exempel på – tycker Josef B. 😉

 189. Kachina skriver:

  ”Och var, vem och när det skall bestämmas vilken individ som äger rätten att vistas inom vilken geografiska region på jorden, förefaller lite svårtolkat.”

  Det är inte alls svårtolkat. Vi har rätt att befinna oss där vi för tillfället finner behag i att befinna oss, så länge vi håller oss till normala samlevnadsregler och inte stör någon som uttryckligen vill vara ifred.

  Men,…..de kulturella och nationella gränser som byggts upp alltsedan Moses tid, river man inte på en dag och definitivt inte från fel håll.

  Jag är för globalisering och en gränslös värld, men murar måste rivas inifrån och handlingen måste komma av sig självt som ett resultat av det numera blixtsnabba informationsutbytet och handel.

  Om ett land håller vidöppna gränser (Sverige) medan huvudorsaken till flyktingströmmarna (USA) och andra länder i princip stängt sina gränser, leder det bara till att Sverige slits sönder i något som kan bli långt mycket värre än Jugoslaviens sönderfall.

  Vi har redan börjat hacka på varandra i det här hönshuset, etniska svenskar, invandrare, sjuka och arbetslösa. Om inte våra politiker sätter sig vid ratten och börjar styra, kommer anarkin när vi minst anar det.

  Mona, Fredrik och Bildt kan sluta med sina nyliberala flumdrömmar av en utifrån styrd globalisering. Den kan inte genomföras annat än genom en global diktatur.

  Den globalisering jag talar om är den som kommer av sig självt, inifrån av egen kraft, handel och samfärdsel.

 190. mrmhalland01 skriver:

  EFTERLYSNING :

  Jag skulle vilja att en alldeles äkta flykting kom till denna blogg och berättade om sina upplevelser i samband med att han/hon kom till Sverige (och gärna tiden innan).

  *Hur gick mottagandet till ?
  *Hur fick ni bostad ?
  *Vem bestämde var ni skulle bo ?
  *Hur fick ni möbler ?
  *Har era anhöriga kommit hit i efterhand ?
  *Hur försörjer ni er, om bidrag, hur stort är det per person?
  *Finns det äldre i familjen som får det omdiskuterade äldrestödet, i så fall, hur stort är det ?
  *Hur blir ni bemötta när ni söker arbete ?
  *Hur blir ni bemötta av myndigheterna ?

  Det vore fantastiskt roligt att få svar på dessa och många andra frågor av någon som verkligen kan svara.
  Jag har en känsla av att vi andra har en och annan sanning kombinerat med en och annan gissning.

  Det KAN ju vara så att det där äldrestödet är större än pension därför att man inte får bostadstillägg som Svenska pensionärer får ?
  Jag säger inte att det är så, men jag tror att när man kombinerar olika argument i ett uttalande kan det ofta bli fel.

 191. Helena Palena skriver:

  mrhalland: Jag har en känsla av att du skulle behöva läsa lite på Merith Wagers blogg. Hon skriver om vad miggorna pratar om på Migrationsverket. Där får du all info.

 192. mrmhalland01 skriver:

  har du en länk ?

 193. Carl Norberg skriver:

  Just så Kachina.

 194. Carl Norberg skriver:

  Poängen är att det felaktiga hållet alltsom oftast istället använts som ett medel och verktyg för att uttrycka makt.

  Det är lite som att bogsera ett fordon där inte hjulen rullar tillräckligt lätt, vid en given hastighet så kommer ”bromsande” hjulen istället att få det bogserade fordonet att bli okontrollerbart.

 195. mrmhalland01 skriver:

  Tack för det allemand.

 196. Visionären skriver:

  Har börjat läsa så smått på Merith Wagers blogg.

  Herregud!

  Jag blir alldeles matt. Med sådant mottagande är det inte konstigt att de som kommer hit blir kraftigt överrepresenterade i brottsstatistiken. Budskapet är ju, att de lagar och regler som gäller för alla andra inte gäller för dem som beviljas PUT. Sedan när blev det PK i detta land, att vissa grupper ska stå över lagen?

  V

 197. Anna skriver:

  Tack Helena,
  för hänvisningen till Merith Wagners blogg.

  Jag är lika förundrad som Visionären – man tror inte sina ögon!
  Hur angripa detta?

 198. Anna skriver:

  Det går bara inte att sluta ta till sig informationen som finns på Merith Wagers blogg.
  Rekommenderar ALLA att gå in och läsa samt ta till sig
  det osannolika som händer i Sverige just nu!

  http://meritwager.wordpress.com/

 199. Torbjörn skriver:

  Jo tack, men det här visste jag redan, det är delvis därför jag har de åsikter jag har. Jag trodde allvarligt talat att fler var upplysta om saken.

  Jag har dessutom en bekant som jobbar på migrationsverket. Och de historier han berättar är precis av samma kaliber och värre. Det handlar om människor som beter sig mycket illa och respektlöst.

  Om det ska ta så´n jävla lång tid innan alla svenskar vaknar, är det nog kört för det här landet.

 200. joffe skriver:

  Tack alla här ovan för att presentera följande länk

  http://meritwager.wordpress.com/

  för kännedom. Jag hade ingen aning om dess existens och har nu läst så ögonen tåras. Hur har det kunnat gå så här långt – i åratal ? Jag baxnar över dessa sanningar och önskar alla svenskar kunde ta del av info. Merit säger att man gärna får göra korta klipp från hennes blogg om man hänvisar till den vilket jag gjort här ovan. Så gör er besväret att få en inside info om hur Sverige inte funkar i dessa sammanhang, som gör att landet kastar bort resurser och underminerar etnisk stolthet. Här bara ett kort exempel av många:

  ”Det vi nu håller på med är rena vansinnet. Varenda människa (utom kanske journalister) förstår väl, att om jag flyr från Afghanistan i en lastbil så dyker jag inte upp i Sävsjö iklädd i de senaste modejeansen! Eller om jag rymmer från fängelse eller militärtjänst och sedan reser med kamel eller åsna och lastbil till Sverige där jag stapplar in på Migrationsverkets lokaler så kan jag knappast ha nyplockade ögonbryn, italienska modeskor och flera kappsäckar med mig.
  Min kommentar: Det är inget konstigt med att människor från fattiga och oroliga länder söker sig till ett land där man kan få bostad och bidrag utan att jobba, som man kan i Sverige. Ett land där man själv kan bestämma att man stannar kvar trots att den rättsliga processen visat att man inte har rätt till det. Och där myndigheter inte förmår att med kraft se till att landets lagar följs.

  Felet ligger alltså i första hand hos svenska politiker, den svenska regeringen, de svenska myndigheterna (Migrationsverket, migrationsdomstolarna och Polisen) och hos medierna som inte rapporterar allsidigt. Tack vare bloggosfären går dock mediernas – ofta ensidiga – reportage inte hem riktigt på samma sätt som för bara några år sedan, eftersom journalister inte längre har monopol på ”sanningen”. Om politiker och medier inte tar asylfrågan på stort allvar och inser att den inte är svart eller vit utan bådadera samtidigt, så kan ingen säga sig vara förvånad när de ser valresultatet i september 2010.”
  Än en gång! Följ hennes artiklar på

  http://meritwager.wordpress.com/

 201. Kachina skriver:

  Instämmer med alla ovanstående. Jag är chockad och bedrövad. Vad är det för politiska blötdjur som sitter bakom ratten vid ekipaget Sverige.

  Nej visst ja, de sitter i baksätet och ser på medan ekipaget rullar mot avgrunden.

  Jag VILL hjälpa nödlidande, men det jag får veta direkt från migrationsverkets handläggare gör mig spysjuk. Inte undra på att inbördeskriget inom storstadstriangeln pågår med oförminskad syrka. Vi har importerat och gett bidrag åt kriminella.

 202. Skeåning skriver:

  Jag säger som Torbjörn, jag är inte chockad. Den största faran i detta är alla svenskar som är ovetande om hur illa det verkligen är ställt. Vakna Sverige!!
  Jag tror alla sansade personer vill hjälpa nödlidande. Det är dock inte vad den oansvariga (för alla parter) svensk integrations och flyktingpolitiken i största delen gått ut på de senaste 20 åren. De som på bästa sätt vill hjälpa de som mest behöver det, gör rätt i att med kraft kritisera och motverka det system våra arroganta politiker och myndigheter byggt upp de senaste decennierna, som håller på att riva i sönder det här landet inifrån.

 203. Anna skriver:

  Jag är fortfarande djupt skakad efter att i natt läst igenom en hel del av innehållet på Merith Wagers blogg – jag som redan tidigare trodde mig vara en välinformerad person!
  Hur många upprörande exempel som helst finns , här redovisar jag ”ett i högen”.

  Det lär finnas ca 1000 krigsförbrytare som har fått asyl eller skydd i Sverige. Permanenta uppehållstillstånd och t.o.m. medborgarskap i Sverige. Det lär också finnas ett okänt, men ganska stort, antal terrorister, som också lever gott i Sverige. Varför?
  Den som under en längre tid har följt denna blogg (Asyl&Migration) förstår att chefen för Krigsbrottskommissionen har fel när han säger: ”Krigsförbrytare ska inte se Sverige som en plats att gömma sig på”. För det är ju just det de kan göra, både krigsförbrytare (ettusen!!!?) och terrorister (okänt antal) som finns här. Annars skulle de ju inte vara här!!!

  Svenska myndigheter tycks inte inse vikten av – eller inte anse det tillräckligt viktigt – att fastställa vilka människor som söker sig hit. Krav på absolut fastställd identitet för uppehållstillstånd gäller inte och det verkar alltför ofta som om inte ens kravet på ”att ha gjort sin identitet sannolik” behöver uppfyllas. När det gäller svenskt medborgarskap (vilket den nu gripne mannen beviljats bara fem år efter att han kom till Sverige) gäller ”styrkt identitet” på papperet, men långt ifrån alltid i verkligheten.

  Mannen, krigsförbrytaren, beviljades asyl i Sverige (vem kan han ha behövt skydd ifrån?). Kanske har han styrkt sin identitet och svenska myndigheter har trott på hans historia. Han beviljades också svenskt medborgarskap.

  När mannen (och tusentals andra asylsökande som fått PUT i Sverige) sökte svenskt medborgarskap, brydde sig ingen om hans bakgrund innan han kom till Sverige. För det är bara om han eventuellt har begått brott i Sverige som han kan få vänta lite extra på att beviljas svenskt medborgarskap. Till skillnad från i många andra länder där kriminella utländska medborgare inte får bli medborgare, får de medborgarskap i Sverige så småningom.

  http://meritwager.wordpress.com/

 204. Carl Norberg skriver:

  Det finns också en annan sida av detta, som inte heller den redovisas överallt, men som likafullt sysselsätter människorättsorganisationerna.

 205. allemand skriver:

  Carl Norberg,
  ”människorättsorganisationerna.”

  Vi behöver inga sådana organisationer när vi har Migrationsverket.

 206. Lasse Henriksson skriver:

  Det politiska etablissemanget krossade den förträffliga och orädda kombinationen Merith Wager/Mauricio Rojas. Hoppas Merith orkar fortsätta
  sin ”upplysningsverksamhet” – låt oss hjälpa henne så gott vi kan efter egen förmåga!

 207. Carl Norberg skriver:

  Ett mera fullkomligt spelinstrument för utövandet av makt, bortsett ifrån de direkt våldsanknutna instanserna är nog svårt att uppbringa.

  Många inser att detta maktpolitiska spelinstrument instrument på något sätt spelas utifrån att de ser effekterna runt om sig i samhället, problemet därvidlag är dock att många har svårigheter att förstå hur detta spelande går till, som skapar dessa effekter.

  Det är som med bilen som bogseras för fort på för låg växel, alla vet och vill att den måste bogseras och detta gör att ingen vågar yttra sig.

 208. Kachina skriver:

  Jag kommmer precis hem efter att ha skjutsat en svensk-palestinier till Luleå och hjälpt honom att flytta in i en studentlägenhet. Vi två kommer väldigt bra överens, kanske för att han aldrig försökt sälja på mig Mohammed, Bin Laden eller palestinska värderingar. Han är en arbetsnarkoman som bara dyrkar månadslönen och sin motorcykel. Han fortsätter nu på en påbörjad utbildning till sjukgymnast.

  Detta säger jag för att vi måste hålla isär begreppen, särskilt efter att ha läst Wagers Blogg. Vi får inte dra alla över en kam. Det finns många assimilerade immigranter som smält in i det svenska samhället på ett föredömligt sätt.

  Vi importerar slödder och kriminella för att våra politiker inte förstår de praktiska verkningarna av sina direktiv, både vad gäller migration och sjukreform.

  Politiker lever några nivåer ovanför verkligheten. Detta måste få ett slut, utan att oskyldiga sjuka och/eller invandrare drabbas.

  Har våra politiker så lite under mössan att det inte fattar, att de måste följa lagen och sätta sig in i verkningarna av sina direktiv.

 209. Helena Palena skriver:

  Ni kan hjälpa Merit genom att stötta henne. Hon har en liten undersökning på sin sida. Gå dit NU och fyll i vad ni tycker om hennes blogg!

 210. Carl Norberg skriver:

  Ja antingen så förstår politikerna absolut ingenting alls, eller så är det så så att de förstår men spelar med en annan agenda i detta, precis som de gör i så många andra sammanhang.

 211. allemand skriver:

  Carl Norberg,
  ”Ja antingen så förstår politikerna absolut ingenting alls, eller så är det så så att de förstår men spelar med en annan agenda i detta, precis som de gör i så många andra sammanhang.”

  Grattis, vaknat nu?

 212. Torbjörn skriver:

  Ian skriver:

  ”ge ett ungefärligt tal på arbetslösheten bland invandrare”

  Intressant iofs men det blir ju missvisande, då invandringen skapar MASSOR av arbetstillfällen, som bekostas med skattepengar. Hemspråkslärare, tolkar mm. För att inte tala om alla glasmästare, klottersanerare och extra poliser. Hur många behöriga svenska lärare har varit sysselsatta inom SFI under årens lopp, som kunnat jobba inom lärarbristens grundskola istället? Bara för att ta ett exempel.

  Invandringen har snedvridit hela arbetsmarknaden, och politikerna kan ropa att det behövs fler invandrare för att klara jobben.

  Förstår ni vand jag menar? En klottersanerare, flyktingsamordnare eller handläggare på migrationsverket kunde ha tagit hand om våra äldre istället som nu ruttnar bort på institutioner, totalt negligerade av de landsförrädare till politiker som tyvärr styr landet.

  Dessutom har ju våra regeringar röda som blå en uttalad policy att ge invandrare förtur på olika sätt på arbetsmarknaden.

  Så det intressata är ju att ta fram en kostnadskalkyl över vad invandringen kostar samhället. 40 miljarder per år säger Jan Ekberg vid Växjö universitet. Mångdubbelt säger bl.a. Lars Jansson och andra som räknat på det.

  Sedan tillkommer allt lidande orsakat av mångkulturen som inte kan mätas i pengar.

  Den siffra jag fick fram nyss är att ca 93% av de asylsökande saknar alla former av identitetshandlingar. Alltså, 93% av de asylsökande med få undantag ljuger och förhalar sig till UT/TUT/PUT. Hur rimmar det med påståendet att de flsta invandrare är ärliga vanliga människor som vill göra rätt för sig??

  De anhöriga som står för merparten av invandringen som följer i kölvattnen av de ljugande asylsökande, ursäkta men tror ni att de har mer ärliga avsikter?

  Invandringen bara förra året var på över 100 000 personer. De flesta av dem osar bidragsberoende lång väg. Vad kostar bara förra årets invandring samhället? En rimlig uppskattning gissar jag är runt 100 000 kr/person och år av skattade pengar.

  Undrar ni forfarande varför skolklasserna blir större och samhällsservicen haltar?

 213. Carl Norberg skriver:

  Ja man kan ju verkligen undra om det är så att jag har vaknat först nu, eller om läsförståelsen haltar någon annastans, det är ju en fråga…

 214. Per F skriver:

  Men Halleluja!

 215. Carl Norberg skriver:

  Ja ibland tror man faktiskt inte sina ögon.

 216. Torbjörn skriver:

  Nej, läsförståelsen haltar inte. Det hade gått att upptäcka.

  Ok Carl, så du känner en ”äkta” papperslös fd. Sovjetmedborgare, dömd mördare i Sverige sedan han kom hit dessutom. Vad hade han för skäl att söka sig hit? Att historierna går varma bland ex-sovjeter här och andra invandrargrupper att sättet att få asyl är att kasta passet och ljuga, spelar förstås ingen roll i sammanhanget?

  Vad ska Sverige vara? En fristad för all världens papperslösa?

  Eller är det mina kostnadsantaganden som föranleder förtäckta hån? Diskutera sakfrågan. Och då kanske ni kan upplysa om vad bostad, uppehälle och utbildning kostar. Vad kostar t.ex. en utbildningsplats i grundskolan eller SFI per år?

 217. Carl Norberg skriver:

  Han var även tidigare gift med en svenska och han bedrev antikhandel med inriktning på Ryska antikviteter, inte minst Ikoner.

  Han har mig veterligen aldrig ens uppburit femtio öre i statliga bidrag i någon som helst form.

  Han är akademiker ifrån St.Petersburgs universitet samt flerspråkig och har aldrig varit i behov av det Svenska utbildningsväsendet.

 218. Carl Norberg skriver:

  Vad vidare avser Sergey så har familjen egen fastighet och betalar icke oanansenliga mängder med skatt i Sverige. Han är inte dömd för brottslighet, förutom mordet på sovjetmedborgaren.

 219. joffe skriver:

  G´day

  Tack Ian för den här tråden och alla ni andra som kommenterar och gör den OTROLIGT läsvärd. I synnerhet tycker jag Torbjörns inlägg är topps men även alla andras. En del av er undrade jag över i början. En del undrar ju även om mig helt klart. Men den som lever lär…Det har jag verkligen gjort på kuppen och önskar att många kommer att läsa dessa sidor och vakna till!

  Kachinas liknelse satt bra. De som STYR och ”gasat till i blindo” i ca 30-talet år i Sverige skulle för länge sen flyttat från ”baksätet i bilen till framsätet” och börjat styra och korrigerat katastrofkursen…
  Flera av er säger att det är för sent att ändra något?

  VAD GÖR VI NU DÅ?
  Hur kommer vi ur det här?
  Inbilla mig inte att ett av de nuvarande partierna erkänner att de felat och halar flagg före valet och presenterar en ny?

  På tal om flagg såg jag i Svensk Sjöfarts Tidning i dec.numret att vi, som alla känner till, HAFT en av världens finaste handelsflottor för att inte tala om varvsindustri och marinindustri. Nationalekonomiska ikoner, värdefull klassig svensk exportindustri.

  Nu flaggas fartyg ut och rederier och marinföretag flyttar till andra länder därför att förutsättningarna är för dåliga för rederidrift etc. i Sverige, till och med jämfört med våra grannländer. En del flyttar nu till Danmark! – På Åbos varv har nyligen byggts världens största kryssningsfartyg, 6000 passagerare. – I Norge frodas sjöfartsnäringen. – Kommunikationsministern Åsa Torstensson visar ingen HANDLINGSKRAFT.

  Alldeles riktigt den HANDLINGSKRAFT som
  Sveriges politiker ev.besitter används i ”invandringsindustrin”, absolut ingen gödkalv i förhållande till svensk normal industri och positiv nationalekonomi. Det behöver man inte vara Einstein för att räkna ut…

 220. Ingeborg skriver:

  Någon här på denna blogg undrade varför detta experiment pågår. För alla er som undrar kan jag tala om när polletten föll ner för mig. Jag läste Det revolutionära nätverket i en tidning som heter Fri information. Det var en utomordentligt skicklig skribent som skrev denna.
  Här lämnar jag länken. Att gå in på Blågula Frågor och ta reda på saker och ting är också en bra idé. Den hemsidan är rena lexikonet då det gäller att hitta vad man söker.

  http://www.bgf.nu/fiin/

  Nr 5 a) Det revolutionära nätverket

 221. Reino skriver:

  Tack Ian för att du talar klarspråk! Jag önskar verkligen att något av de etablerade partierna kunde göra något åt invandrings- och bidragspolitiken. Men INGEN gör något. Jag överväger starkt att proteströsta på Sd, även om det bär mig emot. Men ingen lyssnar på mig så vad tusan ska jag göra??
  Återigen, Ian, tack för att du finns!

 222. mrmhalland01 skriver:

  Alla har naturligtvis synpunkter på invandring av olika anledningar.
  För egen del är jag bekymrad över allt våld och att våra egna ungdomar inspireras att ta efter de som helt saknar respekt för det land de kommit till.

  Ett exempel finns just nu på Carl Bildts blogg.

  http://carlbildt.wordpress.com/2010/01/19/a-little-war-that-shook-the-world/#comment-75943

  Hur länge det nu får vara kvar.

 223. Per F skriver:

  mrmhalland01.

  Om våra barn inspireras mer av invandrares
  sämre syn på vårt land än av oss själva
  i egenskap av föräldrar så borde
  oron för oss överskugga allt annat.

  Jag skall, om detta ev faktum skulle stå klart,
  överväga harakiri.

 224. mrmhalland01 skriver:

  Per,

  Det är oundvikligt att ungdomar påverkas från olika håll.
  De är en hel arbetsdag i skolan.

  Personligen har jag haft tur, mina barn behövde inte vistas allt för mycket på dagis, utan hade väldigt mycket tid med sina föräldrar och kamrater i samma situation.

  Detta gav oss möjlighet att ge dem grundläggande värderingar som vi tyckte var viktiga.
  Bl.a alla människors lika värde, oavsett ursprung, religion, hudfärg etc.

  Idag när vi ser att Sverige brinner i vissa områden är det inte lika lätt att predika detta.

  När man ser språket den icke namngivne personen på Carl Bildts blogg använder blir man också fundersam.

  Jag är lite rädd att segregationen har skapat ett ”mode” att vissa grupper av invandrare / flyktingar ska bete sig på det sättet och att Svenska ungdomar tar efter när de ser att inget händer.

  Om det händer i en familj där ungdomarna inte fått så mycket tid hemma som barn, så är det svårt att hindra en ”efterapning”.

  Du får nog överväga harakiri, för jag har sett åtskilliga fall där Svenska skötsamma ungdomar som umgåtts i ”fel” sällskap har hamnat i fördärvet.

 225. Torbjörn skriver:

  Tack för uppmuntran och dina läsvärda inlägg Joffe. Det kanske blir något utspel ang. invandringspolitiken från något desperat riksdagsparti, men det troliga är nog att de alla kommer att försöka hålla enad front emot SD.

  Det var ju budgiving bokstavligen bland riksdagspartiernas ledare ett tag, om vem som kunde fördöma SD hårdast med avkrävanden om att ingen skulle samarbeta med dem vid deras eventuella inträde i riksdagen. Så vem vågar sticka ut hakan nu?

  Dessutom tror jag inte att det får någon större effekt. SD:s väljarkår har redan bestämt sig och är tillräckligt stor för 4% eller mer. Det ska bli intressant att se hur många avhopp från sjuklövern det blir efter valet, speciellt ute i kommunerna. Det beror framförallt på hur stor andel röster SD får. Jag gissar på en hel del övergångar.

  Vad göra annars åt situationen i allmänhet? Tja, varför inte ställa oss i horder utanför dagstidningarnas och TV-kanalernas redaktioner samt riksdagshuset och protestera dag efter dag, mot det konsekventa undanhållandet av fakta i invandringsfrågan som landets journalister och politiker ägnar sig åt.

  Eller…vänta nu… är det för jobbigt?

  Hoppas att Ian fortsätter att sätta fokus på frågan och att fler kändisar (för jag vet att de finns) ansluter sig denna gång, med risk för sin karriär, i vårt toleranta upplysta samhälle. Jag tror nämligen att det finns väldigt många som mår väldigt dåligt av att se sitt samhälle falla sönder inifrån.

 226. Per F skriver:

  mrmhalland01.

  Det återstår att se hur det blir med den ritualen.
  Så länge jag har nåt att säga om saken
  beträffande mina barns gärningar så
  skall jag då rannsaka det till det yttersta
  innan jag skyller andra för dem.

  Det kan inte vara så att det är individers
  ovilja till det egna ansvaret har
  större del i detta?

 227. Per F skriver:

  Än så länge har jag inte hittills funnit en enda somalier, arab, jugge eller kenyan som har det
  minsta inflytande på mina ungars bedömningsförmåga.

 228. Peter Emanuel skriver:

  Hej Ian, du är en av mina stora hjältar. Jag hade förmånen att skaka hand med dig på Södermalmstorg 1998. Då hade en vänstermobb förstört Nya Partiets möte och jag fick en mycket obehaglig känsla. Denna mobb uppträdde som SA trupperna på 20 och 30-talet. Det märkliga var att polisen på plats gjorde inte ett dyft för att säkra Era demokratiska rättigheter. Jag kände för ett ögonblick att jag levde i en diktatur. Denna tanke har följt mig genom åren och jag inser att vi lever i Orwellska tider. Men som Lincoln en gång sade.”Man kan lura ett helt folk en viss tid, man kan lura en del av folket hela tiden, men man kan inte lura hela folket hela tiden” Med stora lyckönskningar till Ditt framtida värv//Peter Emanuel

 229. Björn skriver:

  Skaffa en egen Blogg

  Dom personer (5-10st)som med ändlösa interna diskussioner försöker bevisa eller motbevisa alla möjliga påståenden som troligen inte intressera andra än dom själva.

  Skicka e-post till varandra eller skaffa en egen blogg.

 230. Carl Norberg skriver:

  Som synes så dör denna blogg rätt omgående, oss förutan.

 231. Kachina skriver:

  Björn

  Läs en annan blogg.

 232. allemand skriver:

  Carl Norberg
  ”synes så dör denna blogg rätt omgående, oss förutan.”
  Tror jag inte ett dugg på, tvärtom, ett antal som inte vill kommentera här p.g.a er ensamrätt dyker nog upp rätt snart.

 233. Carl Norberg skriver:

  Det lär vi ju bli varse. Skall vi säga en tid?

 234. soli01 skriver:

  Trådpoliser är av ondo. Vad de vill åstadkomma med olika pekpinnar är en gåta. 🙂

 235. Carl Norberg skriver:

  Trådpoliser vill väl alltid begränsa andra i sina yttranden, annars vore de ju inte trådpoliser.

  Och snart kommer sålunda denna blogg att blomstra av kloka och analyserande inlägg som kommentarer, just beroende på trådpolisernas insatser i detta.

 236. soli01 skriver:

  Är det någon här – tänker på gamla gardet – som verkligen skulle styras av någon ”trådare” – jag är tveksam. 🙂

 237. Kachina skriver:

  soli01

  Nej, knappast.

 238. Torsten skriver:

  Nej soli,

  Visst är det så.

  Men å andra sidan skall väl ”trådpoliserna” också få skriva vad de tycker. Jag bryr mig inte.

  När man är ute och i en grön och fin hage kan man råka ut för en komocka (koskit).
  Mitt råd är då att kringgå den i stället för att trampa rakt i 🙂

 239. soli01 skriver:

  Torsten – du har alltid rätt. O,ja visst får dom skriva för jag vill inte vara någon ”trådare” (obs eget ord). 🙂

 240. Lasse Henriksson skriver:

  Så länge en blogg är öppen är den öppen. Bloggvärden bestämmer.

  En trådpolis har väl, i betraktarens ögon, t.o.m. sämre anseende än en lapplisa! 🙂

 241. Lasse Henriksson skriver:

  Vem är trådpolisernas husgud?

  Antagligen Bengt Westerberg 🙂

 242. Torsten skriver:

  Ja Lasse,

  Han kunde ju inte ens hälsa på en värdig motståndare 🙂

 243. Torsten skriver:

  Tack för komplimangen soli 🙂

 244. Claes Andersson skriver:

  Torbjörn 14/1:

  ”Trist nog konstaterar jag att indoktrineringen av generationer barn i skola och av massmedia fått en del svenskar att tro att just vår kultur och folk inte är viktigt.”

  Det var som utav bara fan! Har du ännu inte lärt dig att vår kultur och vårt folk (och vårt språk. för dne delen) inte finns?

  Lika bra kan det vara, för ifall det fanns vore det ändå bara töntigt och barabariskt – för att inte tala om rasistiskt och nazistiskt!

 245. Carl Norberg skriver:

  Bengt Westerberg utgör själva Ikonbilden för det mesta inom det politiska etablissemanget som jag verkligen har svårt att känna några som helst sympatier för.

 246. Carl Norberg skriver:

  Nåja, före det att uttalanden om kulturens grader av befintlighet uttrycks, kan det nog finnas en fördel i att förvissa sig om innebörden av själva begreppet.

 247. Carl Norberg skriver:

  Fast att vårt kulturella arv innehåller en inte obetydlig del inskränkthet kan nog inte direkt motsägas. Denna del av kulturens tillkomst kan ju möjligen vara något mera av intresse att studera, varvid det inte heller skall undanhållas att hela systematiken med det rasbiologiska projektet hade sina grunder i en vanlig anstiftan till röveri, alltså Ariseringsprocessen i Tyskland, precis som det påpekas i Nürnbergrättegångarna.

 248. Torbjörn skriver:

  Carl N kl. 2.38:
  Där är vi helt överens.

  Claes Andersson:
  Efter att 68-vänsterns alla avarter styrt Sverige under lång tid och även högern upphöjt de samhällsnedbrytande dogmerna till statsideologi, så blev det inte mycket kvar av familj och fosterland.

  Något lustigt i sammanhanget blir det när samma människor som hade som mål att avskaffa kärnfamiljen och sammanhållningen står och säger att vi har så mycket att lära av invandrarna. ”-Titta på dem, de vet hur man tar hand om familjen, de har så rik kultur som de vårdar”

 249. Carl Norberg skriver:

  Jag har lite svårt att förstå hur själva den biologiska fortbildningen och återväxten skall gå till utan genetisk utarmning utan att kvinnorna skall bli gravida och amma.

  Där tror jag nog att den sociala ingenjörskonsten och jämställdheten skiter en lök stor som en pumpa.

  Och att familjen utgör den minsta sociala byggstenen i samhällsbildningen, bortsett möjligen ifrån de länder som styrs av den politiska ordningen erimitism, det torde ändå vara en given ordning.

 250. ollemunter skriver:

  Han slapp lindrigt undan i Sverige, fick endast 10 månader för innehav av granatgevär, men nu är han fast för gott:

  http://herrbla.blogspot.com/2009/05/oussama-aka-usama-kassir-och.html

 251. Carl Norberg skriver:

  Ja vilken terrorist, vojne vojne!

  Det är nog mycket vanligt att Al-Quaida rekryterar i främst pundarsvängen eftersom de sannolikt inte vill få saker utförda, utan istället enbart vill ha just och främst media av denna schattering…

 252. Carl Norberg skriver:

  jag tycker att fler borde se den utmärkta serien om Johan Falk på 4:an på söndagarna, och vidare fundera lite på varifrån uppslagen till denna serie kommer.

  Det kan ju kanske leda någon vidare till lite läsning på temat hanterare, och vem vet kanske rent av till slutsatser, om att det faktiskt pågår verksamheter som inte främst redovisas medialt.

  Fast för att höja pulsen lite på polisen i detta, så tänkte jag påtala att det i verkligheten är mycket mera effektivt ur både ett förtjänstperspektiv och riskperspektiv att vara torped på insidan.

 253. Carl Norberg skriver:

  Om folk hade fantasí nog att fatta hur många av dessa lökiga snedseglare som åker fast på riggningar, så skulle väl frekvensen av infarkter explodera, så då kunde väl staten istället hålla skattetrycket uppe med hjälp av sjukvårdväsendet som ersättning för rättsväsendet….

 254. Anna skriver:

  Trådpoliser = personer som har en hemlig, våt dröm
  om maktfullkomlighet.

  Dvs framtida politiker in spe . . . . . 🙂

 255. Carl Norberg skriver:

  Kan någon förklara för mig varför det är just den sista timmen i dag som kan avgöra om NYSE börjar att falla fritt?

  Detta måste väl ändå vara ett blindskott eller en ren opinionsbildningsmetod, jag har letat rätt noga idag, och jag fattar fortfarande inte vad som är så speciellt med just denna tidpunkt.

  Obamas problem med sjukvårdreformen kan ju knappast vara skäl nog att sluta försvara maktstrukturerna igenom det valutafinansiella systemet.

 256. Carl Norberg skriver:

  Forntida politikermodell förhoppningsvis. Vilket för övrigt inte ens synes särskilty otroligt.

 257. Claes Andersson skriver:

  Torbjörn 20/1:

  ”Något lustigt i sammanhanget blir det när samma människor som hade som mål att avskaffa kärnfamiljen och sammanhållningen står och säger att vi har så mycket att lära av invandrarna. ”-Titta på dem, de vet hur man tar hand om familjen, de har så rik kultur som de vårdar””

  Visst! Eller att de ser fan på platta marken, eller nazister (implicitt judehatare) bland oss invandringsfientliga – medan de omhuldar islam, som lär ha som mål att förtrycka och om möljigt utrota judarna.

  Alla på jordklotet som förstår engelska bör läsa den här texten: http://www.weeklystandard.com/content/public/articles/000/000/001/187bvgea.asp (7+2 sidor). Visst går det åt lite tid men den tiden kan vara väl spenderad.

  Se även http://www.limitstogrowth.org/WEB-text/france-immigration.html. Jag trodde ärligt talat att Storbritannien och Sverige knivade om att föra världens sämsta invandringspolitik. Men läs och häpna! Vandringspokalen verkar befinna sig i Frankrike.

  Möjligen har fransmännen glömt den blodiga men ack så nödvändiga (och förbilledliga) franska revolutionen; när demokratin infördes. ”Frihet, likhet och borderskap” är på väg att bytas ut med ”det muslimska broderskap”. Det låter nästan för sorgligt för att vara sant.

 258. mrmhalland01 skriver:

  Du verkar ha fel Ian,

  Jag håller på att titta igenom partiledardebatten just nu.
  Har klarat av Reinfeldt och snart Mona Sahlin.
  Hittills inte ett ljud om flyktingpolitik eller anhöriginvandring !

  De vågar helt enkelt inte !

  Eftersom de samtliga är överens om att ignorera SD kommer de säkert inte heller svara på deras debatt-inlägg.

 259. Carl Norberg skriver:

  IPCC ifrån klarhet till klarhet.

  http://svt.se/svttext/web/pages/107.html

  Och vad säger de ansvariga politikerna?

  INGENTING!

 260. Carl Norberg skriver:

  Hur bedriver man fördelningspolitik utan ett ekonomisk valutafinansiellt system som fungerar?

  Är inte risken i detta uppenbar att om det valutafinansiella systemet fallerar så får man oväntade fördelningspolitiska effekter?

 261. Anna skriver:

  Nalin Pekgul har väl i sanningens anmn aldrig tillhört mina favoriter men ibland blir man positivt överraskad. Idag har hon en läsvärd artikel inne på Newsmill som jag kan rekommendera.
  http://www.newsmill.se/artikel/2010/01/20/vi-demokrater-m-ste-mobilisera-mot-islamismen

  ”När muslimska organisationer tog kontakt med svenska politiker och myndigheter var de tillmötesgående eftersom de var mycket angelägna att visa att muslimerna tillhörde det svenska samhället lika väl som alla andra som lever här. Problemet var bara att de strikt religiösa organisationer som tog kontakt inte representerade den stora majoriteten av muslimerna i Sverige. Politikernas försök till dialog bidrog på så sätt till att stärka de fundamentalistiska krafterna bland de svenska muslimerna. Här visar sig också politikernas och myndigheternas okunskap om islam.”

 262. Carl Norberg skriver:

  Att poliikerna är antingen naiva eller bara okunniga är knappast någotdera någon vidare förmildrande omständighet i detta.

  Om det sedan är den ena eller andra parten som ligger bakom planeringen med att vilseleda det svenska etablissemanget, är också det en annan fråga.

  Efter att ha haft närmare kontakt med ett antal av de folkvalda, undrar jag faktiskt hur det egentligen har gjorts möjligt att det har gått så här långt utan att de breda lagren har reagerat.

  De dumheter som folket vant sig vid att svälja torde i dagsläget ha uppnått bibliska proportioner inte enbart ur det religiösa perspektivet.

 263. Anna skriver:

  Föga förvånande upptäcker man skönhetsfläckar i Pekguls artikel vid närmare granskning och dessa leder naturligtvis till att man ändå inte riktigt kan ta henne på allvar i denna fråga. Partiboken går som vanligt före allt annat eller vad säger ni om slutklämmen i hennes artikel?
  Vem tror på Baby Monas förmåga att ”lösa” integrationsfrågan förutom de närmast sörjande (dyrkande)?

  Här behöver de stöd av samhällets företrädare. Därför är jag glad att Mona Sahlin i sitt tal på Folk och Försvar i Sälen slog fast att:
  ””Europa måste stå fast mot extremister och mot fundamentalister oavsett vilket slag de är.””

 264. Anna skriver:

  När man läst Merith Wagers blogg undrar man hur många våldsmän och krigsherrar som ingår i de nära 2000 nya personer som vi nu ska ta emot i år?

  Vilket parti eller vilka politiker har frågat oss väljare, dvs deras ”arbetsgivare”?

  Läsa nedanstående meddelande från SR-Ekot!

  ______________________________________________________
  Sverige ska i år ta emot mellan 1.700 och 1.900 kvotflyktingar, människor som FN:s flyktingorgan anser vara i särskilt stort behov av hjälp. Det blir flyktingar från Somalia och Eritrea som prioriteras, uppger Sveriges Radios Ekoredaktion.

  ”Eritreanska flyktingar i Sudan och Libyen, som flyr undan en totalitär regim i Eritrea, här behöver världssamfundet göra insatser och vi ställer upp”, säger Dan Eliasson, generaldirektör för Migrationsverket till Ekot.

  Omkring 850 flyktingar kommer att hämtas från läger i Kenya, Sudan och Libyen.

  ______________________________________________________

 265. cavatus skriver:

  Pekguls utspel är ett sätt att försöka fånga upp röster från SD i sista stund. De skulle de ha tänkt på lite tidigare, och tagit folks oro och irritation på allvar.

  Nu ska t o m en forskare i Uppsala lägga fram en avhandling som förordar att sharialagar införs här i Sverige. Bara att låta sådan forskning äga rum med statliga medel visar att etablissemangets politik har gått på tok för långt.

  Se mer info om detta på http://www.cavatus.wordpress.com

 266. Janne skriver:

  Ang. vad det är för ‘mysputtar’ vi importerar här i landet så kan väl detta vara en fingervisning. Ett reportage likt detta hittar man aldrig i svensk pk-media! Men naturligtvis ser det likadant ut i Sverige som i Norge.
  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3028203.ece

  Grattis Sverige!(och övriga Europa)

 267. Janne skriver:

  Anna
  Vi ska nog inte ta emot 2000 nya personer i år. Snarare dryga 100.000 som vi gjort dom senaste åren! 2000 hade jag faktiskt kunnat leva med:)

 268. Anna skriver:

  Janne

  Om du kan kombinera läsförståelse med viss minnesfunktion, borde du kunnat härleda ”mina 2000”
  till s.k. flyktingar enbart från Somalia och Eritrea!

  🙂

 269. Carl Norberg skriver:

  Frågan är minst sagt lite oklar om Barack Obama agerar med folket bästa som sitt främsta intresse, eller om han genom det senaste förslaget indirekt men främst försöker att gynna sina finansiärer inom banksektorn.
  ”Låt oss lösa problemen, säger Arizona republikanske senatorn Jon Kyl. ”Låt oss inte bara hitta på ett spöke, så att vi kan vända allmänhetens uppmärksamhet bort från vad som felar i administrationen.”

 270. Torbjörn skriver:

  Anna och Janne:
  Förtydligande: Dessa 2000 kvotflyktingar från Somalia och Eritrea är utöver alla somalier och eritreaner som tar sig hit på egen hand och får asyl eller PUT genom anhöringinvandring.

 271. Kachina skriver:

  Ser just nu i Bildts blogg att EU-nämnden har för avsikt att göra insatser i Somalia med sikte på att göra tillvaron så ass trygg för invånarna att de slipper fly. Även om det är en trevande början, är det ändå en början.

  Själv skulle jag förorda en massiv invasion som resulterar i militärpolis i varje gathörn.

 272. Anna skriver:

  Torbjörn
  Självklart är det så!

  Kachina
  Här håller jag för en gångs skull med dig till fullo!

 273. Carl Norberg skriver:

  Det vore ju måhända en god ordning att bistånd gavs i form av hjälp på platsen i form av socialt stabiliserande åtgärder, istället för att folk skall behöva åka kors och tvärs över jordklotet.

  Men av någon anledning så har aldrig FN givits det mandatet att besluta om på riktigt….

 274. Anna skriver:

  Carl N

  Du menar alltså fortfarande att ”mandatet att besluta om på riktigt” fortfarande ligger hos Prins Philip och hans ”chain gang”?
  Gäst hos verkligheten är ju ett mästerverk av Pär Lagerkvist. Min undran är nu om det är du som är gästen? 🙂

 275. Torbjörn skriver:

  Självklart borde hjälpinsatserna ske på plats i Afrika. Att flytta problem är både kortsiktigt och omdömeslöst. Även om vi så avväpnar hela landet by för by och placerar en MP i varje gathörn, så måste makten förr eller senare överlämnas. Och saker tenderar ofta att inte bli som man tänkt sig. Hur avväpnar man sinnet på militanta islamister?

 276. Kachina skriver:

  ” Hur avväpnar man sinnet på militanta islamister?”

  Sätt dem i en diskussionsgrupp med mig.

  ”Det vore ju måhända en god ordning att bistånd gavs i form av hjälp på platsen i form av socialt stabiliserande åtgärder, istället för att folk skall behöva åka kors och tvärs över jordklotet.”

  Så skall det skrivas,….socialt stabiliserande åtgärder.

 277. Anna skriver:

  ”Socialt stabiliserande åtgärder”?

  Man kan ju undra vad Kachina och Carl N som är troende socialister menar med detta uttryck?
  Vänsterpartiet och sossarna, ”våra socialistiska partier”, har ju av hävd prioriterat och förordat
  bidrag in absurdum (som leder till förödande passivitet).
  Anser de båda herrarna att detta leder till stabilitet?

 278. Kachina skriver:

  1982 kunde jag iaktta hur ensamma kvinnor gick till och från jobbet, i Tokyo.

  Japans motsvarighet till Rapport gjorde en riksnyhet av att två ungdomar börjat fightas, med knytnävar, på en McDonalds servering.

  DET är vad jag menar med social trygghet. Man skall kunna känna sig trygg utan att bära dolda vapen.

 279. Anna skriver:

  Kachina

  Socialistisk trygghet inkluderar angiveri.
  Menar du att detta är en form av social trygghet?

  De engelska kolgruvearbetarna och deras socialistiske ledare höll på att köra hela landet i social misär. Våld och angiveri var vardagsmat.
  Då framträdde lyckligtvis en stark ledare i form av Margaret Thatcher som fick landet på fötter igen.

  Detta kallar jag social trygghet!

 280. Kachina skriver:

  Angiveri är inkluderat i alla samhällsformer, även de i rännstenen, de borgerliga, adliga, socialistiska, kommunistiska och kapitalistiska.

  Det är ett personlighetsdrag du försöker smälta in i ideologi. Det lever sitt eget liv precis som girighet, vilket vi nu beskådar i eftermälet av en nyligt avliden författare, beviset att kommunisten är spegelbilden av kapitalisten. Girigheten och egensinnet är detsamma, oavsett den yttre klädnaden.

  Thatcher måhända ”drog upp bilen ur diket”, men åsamkade i samband med det sådana skador på ”fordonet” att det inte längre är brukbart. De skador hon och hennes följe av nyliberaler har åsamkat det mänskliga sinnet och samhället, är nu så stora att de inte längre är mätbara.

  Individuell konkurrens hör djuren till, inte människan. Hennes medvetna stimulans av de djuriska instinkterna har förändat samhället mer under 30 år av min tid, än det samhället förändrades under 85 år av min fars liv (1915-2000) med tekniska framsteg. Nu är det mänskliga sinnet i en söndringsprocess som vi inte vet var den slutar.

  Tchatcher och byggandet av det datasimulerade samhället har skapat ett slagfält och jag kan garantera att den dag vi möts ”på andra sidan” kommer hon tycka att helvetet är ett fridens palats, jämfört med min närvaro.

  Nyliberalister, inkl. Reinfeldt och Sahlin, har hoppat i fullständigt galen tunna. alltså skittunnan 🙂

 281. Anna skriver:

  Oj vilken predikan! Kanske rentav Bergspredikan enl. Kachina 🙂

  Håller med dig om att såväl Reinfeldt som Sahlin hoppat i galen tunna och att det fullständigt saknas en naturlig ledare i detta land, dvs en person som törs stå för sina (och sitt partis) åsikter och inte
  räddhågset följa minsta motståndets lag.

  Men . . . . . tänk om vi hade en kvinna (el. man) som Thatcher, som inte skulle tveka att kavla upp ärmarna och sätta klorna i t. ex. såväl migrationsfrågan som klimatfrågan. Det farligaste som finns för ett land är ju när ingen större skillnad råder mellan partierna – då skall man verkligen
  dra åt sig öronen! Och i mina ögon befinner sig vårt land på ett kraftigt lutande plan sedan decennier tillbaka och jag är mycket besviken på hur Alliansen verkar spela bort de starka kort de en gång hade!

 282. Kachina skriver:

  ”Och i mina ögon befinner sig vårt land på ett kraftigt lutande plan sedan decennier tillbaka och jag är mycket besviken på hur Alliansen verkar spela bort de starka kort de en gång hade!”

  Jag håller med,…..och det starkaste kort de hade visade sig vara Svarte Petter, hets mot folkgrupp inom landet, t o m etniska svenskar som i slutet av ett hårt arbetsliv får veta att de betalt så höga försäkringspremier så länge att de nu är UTFÖRSÄKRADE, till förmån för anhöriginvandrade.

  Efter ”fiaskot i valstugorna” (några val sedan) har de borgerliga inte tordes nämna ordet invandrare utan hackar istället sönder de som byggt upp landet och välfärden.

  Med detta säger jag inte att jag är emot kontrollerad invandring eller någon av de invandrare som nu bor, lever och arbetar i Sverige, utan säger att det måst vara någon dj-a ordning och struktur. Invandrarnas föräldrar, syskon och kusiner får banne mig ta sin pension där de varit verksamma.

  Visst skulle det behövas en Lady med järn-nävar, men hon måste ha något i huvudet också. Man kan inte bygga samhälle på djuriska instinkter och datasimulerinag programmerade av kolaberoende finansvalpar. Människan som bildar samhället är varken en bite eller en byte, utan en mycket mer komplicerad sammansättning av atomer än en dator, vars egentliga gemensamma egenskap är att de drivs av en extern energikälla och att den biologiska datorn har ett flertal buggar som klant”programmeraren” Demiurgen skapat. Han som trodde sig vara Gud och inte ens visste vilken väg han skulle vända sinnet.

 283. Carl Norberg skriver:

  Att det fullständigt saknas en naturlig ledare i detta land är en rent naturlig konsekvens av vårt samhälle och dess utbildnings och avskiljningssytem.

  Men å andra sidan så medför ju detta att en enormt stor del av befolkningen inte skulle känna igen en ledare om de så snubblade över denne, vilket innebär att saknaden hålls ju ändå på en behagligt begränsad nivå.

  Och att kalla Margreth Thatcher för stor ledare, det är väl så nära att svära i ledarskapets kyrka som bara är möjligt, hette hon inte ”järnladyn”….

  I det internationella konkurrenssammanhanget har ju som bekant inte ledarskapet varit någon prioriterad ordning alltsedan man förra gången försökte sig på att tygla den hästen, med blandad framgång som Kachina brukar uttrycka detta. Den ritten gick som bekant helt över styr.

 284. Visionären skriver:

  ”Att det fullständigt saknas en naturlig ledare i detta land är en rent naturlig konsekvens av vårt samhälle och dess utbildnings och avskiljningssytem.”

  Jag antar att Calle Norberg ser sig själv som denne naturlige ledare. Trist bara att hans glänsande intellekt endast kan erfaras på denna blogg.

  V

 285. Lasse Henriksson skriver:

  Visionären

  Calles mytomspunna intellektuella framtoning når i princip endast fram till en tokfan(eller är han en ekorre?) i Bysketrakten.

 286. Kachina skriver:

  Min mor fyller 90 år idag. Hon är pigg och rörlig, men kan tyvärr inte fira den sänkta pensionen till de som gav sitt liv för att jobba gratis i samhällets tjänst (hemmafruar) eftersom hon inte är medveten om tillståndet i riket. (Altzheimers).

  Under 90-talet, när våra politiker tänkte ta bort änkepensionen, kände och uttryckte hon en viss oro, men min pappa levde ju så det var inget direkt alarmerande.

  Kanske var det hans död år 2000 och den underliggande känslan av angreppet mot änkorna som utlöste sjukdomen. Det vet vi inte. Det vi vet är att tillståndet i riket och för de som byggde välfärden, är bedrövligt.

  Det ingår tydligen i den svenska kulturen att de som bygger grunden utan ersättning, skall piskas och hållas kort.

  Det är tyvärr alltför vanligt i alltför många familjer att kvinnan jobbar halvtid i ca. 25 år för att hinna ta hand om hus, hem och de uppväxande barnen. När så sista barnet blir myndigt tar karlsloken ut skilsmässa och åker till främmande land för att ”köpa lammkött.”

  Kvinnan som då börjar närma sig upploppet i livets maraton får då klara den sista biten med en ”halv vattenflaska i handen.”

  Hur i h-e kan våra politiker och kvinnosaksorganisationer vara så in i h-e flata att de inte reder ut situationen. De biologiska barnen är gemensamma och under de arton år det tar för dem att bli myndiga, lägger man den intjänade pensionen i en klump, och delar på mitten.

  Är det arvodet till politiker och styrelser i kvinnorättens tjänst som sänker förståndsbegåvningen till en sådan nivå där normalt förnuft inte längre fungerar.

 287. Kachina skriver:

  Eller är det spriten? Att vår politik, våra samhälls-, ”frivillig-” och hjälporganisationer är en spegelbild av Sovjetstateen, indränkta i vodka?

 288. Kachina skriver:

  ”Calles mytomspunna intellektuella framtoning når i princip endast fram till en tokfan(eller är han en ekorre?) i Bysketrakten.”

  Ja, den är på så hög frekvens att er tröga substans inte kan uppfatta den.

  I övrigt måste sambolagen ändras, vid detta val. Vi har ett färskt exempel där en sambo efter 32 års samlevnad står helt lottlös. Det är så in i h-e galet att till och med en politiker borde fatta att något måste göras.

 289. soli01 skriver:

  Kachina – detta kan man med nuvarande lagstiftning mycket väl ha ordnat upp tidigare. Nu har vi den lagen och den är bra som den är i dag. Det går att skriva testamente bl a också. Visst kan det – om man inte agerar – bli tokigt – håller med om detta.
  Sambolagen är i dag bra och det går även att gifta sig så slipper man undan mycket trassel. 🙂

  När det gäller bloggtiteln Ian, så kommer de etablerade partierna att försöka att med alla medel hålla sig borta från invandrarpolitiken. Märkte detta vid rikdagens senaste debatt – inte ett ord om detta. Vad har vi för fegisar i riksdagen?

 290. allemand skriver:

  Kachina säger,
  ”den är på så hög frekvens att er tröga substans inte kan uppfatta den.”

  ”Näru Kachina”, om den vore av så hög frekvens skulle den få oss att vibrera men det gör den inte, så det verkar vara mest vind.

 291. Anna skriver:

  För de politiskt korrekta är tydligen Mona Sahlins väska och Fredrik Reinfeldts klocka viktigare än en korrekt rapportering om klimatskojeriet resp. migrationssoppan.

  Man riktigt ser nivån på kommande valdebatter framför sig 🙂

  Gemensam partiorder har tydligen utgått från samtliga ”etablerade” partier att käfta om smått men tiga om stort!

  Soli01 har tyvärr helt rätt i sin frågeställning ovan 12:56 ”vad har vi för fegisar i Riksdagen”?

 292. Daniel skriver:

  Det kommer inte bli någon ändring av kursen på skutan Sverige. Inte av de etablerade partierna i alla fall.
  Det ända vettiga man kan göra är att rösta in sverigedemokraterna till hösten. Det krävs en radikal girning av kursen om inte skutan skall gå under. Det vet nog även du Ian.

 293. soli01 skriver:

  Daniel – nu ska du sluta att visa din ”ända” – stavas ENDA i denna mening. 🙂 I övrigt håller jag med – lite 🙂

 294. Torbjörn skriver:

  Mona Muslim behöver den där väskan för att få plats med sina Toblerone när hon är ute och reser.

 295. mrmhalland01 skriver:

  De som kommer att rösta på SD (och som det ser ut nu, blir det många) gör det av ett skäl.
  – Flykting, invandrings och integrationspolitiken som inte fungerar.

  Självklart vill ingen egentligen ha dem i riksdagen, eftersom de inte har en utarbetad politik i alla andra frågor.

  Är det inte i detta läge oansvarigt av de etablerade partierna att inte ta upp denna fråga som engagerar så många väljare för att undvika detta scenario ?

  Varför vågar ingen ?
  Det är ju en fråga som är viktig för medborgarna !

 296. soli01 skriver:

  mrmhalland01 – detta har jag vid upprepade tillfällen påtalat för de politiker jag känner och faran med att försöka tysta ned ivandringspolitiken.
  Inget händer och det blev vi varse vid den senaste riksdagsdebatten – inte ett knyst om denna viktiga fråga. Jag tror att det parti som först har stake att säga något i den frågan kan tjäna röster, men det verkar som de inte fattar detta.

 297. Carl Norberg skriver:

  Angående självsvängningar och intellektuella egenfrekvenser, så torde bloggens Tacoma bridge inte precis stå att återfinna i de läger som vurmar för annat än liberalsocialism.

  Att bedriva fördelningspolitik utan ett ekonomiskt valutafinansiellt system som fungerar, ligger helt i linje med självsvängningar som inte har ett dyft med verkligheten att göra.

  Eller som de själva uttrycker detta, regeringen rockar!

 298. mrmhalland01 skriver:

  Jag tror att du har rätt soli01.
  Det som dock bekymrar mig är att Mona med anhang redan har fiskat upp alla nykomlingar och därför inte behöver diskutera frågan inför valet.
  De var smarta, de gjorde det tidigt…

 299. soli01 skriver:

  Carl Norberg – skulle vara intressant höra vad du föreslår eller tänker; ”Att bedriva fördelningspolitik utan ett ekonomiskt valutafinansiellt system som fungerar”…
  Var ska man börja för att ändra rockandet?

 300. Torbjörn skriver:

  I riksdagspartierna av olika kulör finns ett antal riksdagsledamöter och förtroendevalda runt om i landet som inte vill ha den nuvarande invandrings/flykting politiken. Det vet alla.
  Varför törs de inte säga något?

  Därför att det innebär slutet för karriären.

  Uppebarligen kan det vara farligt att tala om vad man tycker i en demokrati.

 301. soli01 skriver:

  mrmhalland01 – visst de är de sista som kommer att yppa sig i denna fråga. Du har varit inne på skälen. 🙂

 302. Anna skriver:

  Mitt heta söndagstips är att Carls heta Tacoma Bridgesyndrom interfolierat med hans knivskarpa valutavibrationer kommer att hjälpa Sverige på fötter igen.
  Migration och klimat är ju frågor som kan negligeras enl. den gamle styrkelyftaren 🙂

 303. Carl Norberg skriver:

  Det lär visa sig vem som får det sista ordet i frågan om vilken prioritetsordning som är den samhällsekonomisk mer gynnsamma. Att fortfarande somliga tror att kannibalism/konkurrens är ett samhällsuppbyggande kulturklimat, säger möjligen mer om dem som anför denna typ av argument.

  Regeringsrockabillyn anför ju en passant att Sverige nu kommit igång på allvar och att exitstrategierna står för dörren. Och eftersom vi är i trygga händer med en kunnig, förstående och framför allt insiktsfull regering så kommer givetvis ingenting anmärkningsvärt att inträffa, utan alla i det långa landet falukorv kommer att kunna fortsätta att tjafsa om dels hur mycket betalt man skall få för att inte arbeta och dels om att oreglerad konkurrens är av godo eller ondo.

 304. Carl Norberg skriver:

  Om huruvida mina valutadiskussioner är av något värde eller inte, spelar måhända en mindre roll, det viktigaste torde vara den verklighet som råder.

 305. Carl Norberg skriver:

  Att migration och klimat är någonting annat än uttryck för det frustrerade politiska klimatet inom finans och valutasystemet, belyses väl klarast av att inlandsisen de facto smälte förra gången och det faktum att IPCC räknar år sämre än någon annan.

  Att religion är något annat än ett verktyg för att uttrycka makt, det står naturligtvis var och en fritt att ha sin egen uppfattning om. Men att gud utifrån olika tillämpningar av mellanmänskliga beteenden skulle föredra en individ före en annan, när gud är allt det förefaller minst sagt besynnerligt?

 306. Kachina skriver:

  Jag måste erkänna att jag känner skuld för att jag deltar i en agitation som till synes är riktad mot en folkgrupp, även om min kritik är riktad mot våra politikers hantering av denna folkgrupp i relation till och i jämförelse med den etniska grupp som till största delen utgörs av sjuka, arbetslösa och gamla,…..trasiga och söndervärkta människor som givit mer än 100% i bygget av välfärden.

  Jag känner skuld, för i mitt innersta väsen är fast förankrat VILJAN att hjälpa människor i nöd, men drabbas av en kraftig ambivalens när jag inser att våra politiker fiskar i grumligt vatten, genom att avsiktligt importera röster, på bekostnad av de som gav sin kropp i samhällsbygget.

  Bara ett exempel. En familj i Luleå med en några månader gammal baby där kvinnan tvingades söka jobb i Malmö. Om hon hade fått jobbet, hade familjen splittrats eftersom mannen hade fast jobb i Luleå.

  Jag vet inte hur det slutade, men ställ det i jämförelse med att en invandrare som får PUT, även får möjligheten och hjälpen att återuppbygga sin familj, far, mor och syskon, här i Sverige även om hela bunten som kommer helt saknar jobb och möjligheter att få ett jobb.

  Detta leder till att svenskar sedan många generationer ständigt lever under HOTET att deras egen nation aktivt söker splittra kärnfamiljen, samtidigt som samma krafter aktivt arbetar för att människor, som inte gjort en enda arbetsdag i vår nation, skall återupprätta sin kärnfamilj ur annan kultur, här i Sverige.

  Duger inte vi svenskar som valboskap?

  Lägg märke till att jag INTE angriper ”Mohammed från Palestina, Libanon, Somalia,…….”, utan jag angriper våra politiker vars agerande är så motsägelsefullt att det kan betecknas som sjukligt.

  Man börjar fundera på om kolasuget spridit sig till vidare kretsar än artister, eller är det så att insidan är så genomrutten att den tar till vilka medel som helst för att sitta kvar vid makten.

  Den stora faran med att ta upp det här ämnet är att vi skapar samma hets mot folkgrupp som Alliansen före förra valet skapade mot sjuka och arbetslösa. Jag vill betona att vi får på intet sätt angripa och anklaga de invandrare som nu är bosatta i Sverige. Det vi angriper är våra politiker och den fråga de måste svara på är hur vi skall ha det i framtiden.

  Är det månne någon politiker som läst Blavatsky/Bailey och, precis som Hitler, tolkat dem ur materians perspektiv och därmed missförstått alltihop.

  I a f, den svenska kärnfamiljen lever under ständigt hot att splittras av sina egna folkvalda, medan andra kulturer erbjuds bygga och bevara sina kärnfamiljer här.

  Innan jag lämnar min röst vill jag ha ett tydligt svar från våra partier på hur de har tänkt bygga vår framtid.

 307. Anna skriver:

  Carl

  Du skriver ”att fortfarande somliga tror att kannibalism/konkurrens är ett samhällsuppbyggande kulturklimat, säger möjligen mer om dem som anför denna typ av argument.”

  Som vanligt ett nedsättande omdöme om/till alla andra som inte delar Carls socialistiska samhällssyn. Jag och flera med mig har vid ett flertal gånger erbjudit Carl möjligheten att visa upp ett land eller helst flera länder som har detta samhällssystem som Carl stävar efter. Vad jag kunnat erfara har Carl aldrig förmått visa upp ett enda exempel på något föregångsland (enl. hans uppfattning) och detta medför naturligtvis att hans mångtydiga orerande faller platt till marken.

  För inte ens Carl själv tror väl att han själv kommer att kunna skapa en ny världsordning där den spruckna illusionen om socialism kommer att vara ledstjärna.
  Du, alltså Carl, kan väl ändå ge oss en hint om NÅGOT LAND som kommit en bit på väg eller åtminstone pekat ut ”rätt riktning” (enl. dig).

  Avslutningsvis en KORT RAK fråga: Kan du inte tänka dig att bearbeta/försöka lösa den förda migrationspolitiken i vårt land UTAN att samtidigt snegla mot ett övergripande finansiellt ”skifte”?

  Något måste ju göras eftersom allt fler av oss genomskådar hur politikerna för oss bakom ljuset i detta sammelsurium av PUT- ar och dylikt!

 308. Kachina skriver:

  ” Jag och flera med mig har vid ett flertal gånger erbjudit Carl möjligheten att visa upp ett land”

  SVERIGE, samt alla andra i-länder, före detta k-länder och u-länder.

  Det är inte som att vrida på en kontakt, att gå från ett sinnestillstånd till ett annat. Thatcherismen leder oundvikligt bakåt i det mänskliga metvetandets utveckling. Thatcherism är byggd på djurisk instinkt och individuell konkurrens. Det finns bara ett slutligt resultat, även om det tar en generation att genomföra.

 309. Per F skriver:

  Den uppfattning man bildar om den verklighet man ser berättar alltid vartifrån betraktaren står.
  Att konstatera detta ständigt rådande faktum
  är aldrig automatiskt nedsättande.

 310. Carl Norberg skriver:

  Ja, att Anna upplever sig kränkt i detta, är som sagt en spegling av var hon beskriver att hon upplever att hon befinner sig, som sagt så säger det mer om Anna än om mig i detta.

  Och att IMF och BIS är utbrett över hela världen och att alla medlemsstater är bedragna som nationalstater betraktat, det kan jag tyvärr inte ändra på, jag kan möjligtvis bidra något till att förändra framtiden.

  Och jag tror inte att vi har den bästa möjliga ordningen rådande, bara för att ingen har ”upptäckt” en bättre, därtill är individen alltför egennyttig.

  Att hålla på och tramsa om blockpolitiska ställningstaganden, är som sagt lika intressant som inget.

  Om det nu är så att de biologiska funktionerna hos den mänskliga organismen först och främst är beroende av politiska ideologiska ställningstaganden, så borde väl politiska ideologier mer kunna ses som naturlagar som kan implementeras i biokemin.

 311. Carl Norberg skriver:

  Varför skulle jag kunna peka ut ett land som flödar av mjölk och honung?

  Vore jag BIS och IMF så skulle jag nog rätt omgående slänga neutronbomber eller invadera alla sådana eventuella exempel som kan locka andra till efterrättelser.

 312. Carl Norberg skriver:

  Och jag kan givetvis tänka mig att motarbeta maktpolitiska styrinstrument som kostar samhället dess nödvändiga demokratiska fundament.

  Men att migrationspolitiken har blivit ett maktpolitiskt styrinstrument, innebär alltså inte att jag anser att lekar i den hagen har sitt rätta perspektiv och berättigande.

  Det är för övrigt inte beskrivandet av exempel som gör at retorik faller platt till marken, det är i stället bristen på argument i sak som gör att trovärdigheten faller.

 313. Carl Norberg skriver:

  Och Anna, vi skall nog vara djupt tacksamma för att inte alla som som förmår att vilseleda andra, lägger sin bästa energi på just detta….

 314. soli01 skriver:

  Kachina – ibland måste man höja på ögonbrynen och konstatera att det finns ljusglimtar. 🙂 (12:05 e m)

  Hur vi ska få till stånd en förändring av vår invandrarpolitik – för den har ju totalt misslyckats -verkar vara dödfött.
  Det enda vi kan göra är att oförtrutet framföra våra klagomål och kräva klara uttalanden och även att åtgärder vidtages. Fegheteen är tydlig – röstfiske verkar ligga i botten!
  Invandring behöver vi dock under ordnade former!

 315. Lasse Henriksson skriver:

  Gäsp, gäsp, gäsp är väl det enda man kan säga om
  Carl Norbergs och hans lille befallningsman Pers kommentarer på Annas inlägg.

  Ingen orkar bry sig!

 316. Carl Norberg skriver:

  Fegheten tar sig väl många olika uttryck nuförtiden…

 317. Kachina skriver:

  ”Invandring behöver vi dock under ordnade former!”

  Precis. Jag är för globalisering och blandäktenskap om det sker av sig självt av egen kraft. Vår invandring verkar dock vara styrd av yttre krafter och inre politisk velighet. Precis som när permittenttågen gick genom Sverige i en eftergift mot en starkare makt, fungerar nu Sverige som soptipp åt en stark makts krig mot terrorismen. Ren eftergiftspolitik vill jag kalla det.

 318. Carl Norberg skriver:

  Och så glömde jag ju att tacka Lasse Henriksson för det uppvisade intresset.

 319. Lasse Henriksson skriver:

  Var så god Calle!

  Betr. min sommargranne Kachina vill jag anknyta till hans ord ”fungerar Sverige som soptipp åt” etc

  Det verkar som om han (Kachina) anser att varje ej åretruntboende person liknar en avfallshög eller i bästa fall en kompost i hans ögon.
  Vi rikigt känner av främlingsfientligheten 🙂
  Bevara Byske – tycks vara hans paroll!

 320. Per F skriver:

  LH.
  Vad du tycker saker verkar som, hit eller dit måste
  vara av ytterst ringa värde, t.o.m för dej själv.
  Din slutledningsförmåga är så begränsad
  att du knappast ens är strömförande..

 321. Carl Norberg skriver:

  Så att vara i den ultimata mentala isoleringen gör alltså inte några underverk för slutledningar.

  Lustigt nog så är ju en inte obetydlig del av det biologiska signalsystemet elektriskt betingat.

 322. Lasse Henriksson skriver:

  Har verkligen Calle och Kachina behov av en liten påhängsmotor som Per?

 323. Per F skriver:

  Nädå, de har de inte, min betydelse för någonting
  på denna blogg är lika blygsam som din.

 324. Per F skriver:

  Carl smickrar ju dej till och med, genom att vitsa.

 325. Carl Norberg skriver:

  Vilket behov upplever du att du uppfyller LH?

 326. Kachina skriver:

  Jadu Lasse, var det inte du som även placerade mig i Båtvik, Byske? Du har tydligen grannen nån mil bort, eller så har du tagit fel på person. Jag känner i vart fall till att jag har någon sommargranne vid namn Lasse Henriksson.

  Jag tror att de som läst mina ord under några år vet att det inte finns ett enda grand av främlingsfientlighet inom mig. Mitt sinne är öppet för alla.

  Visst är jag lite dum,……men inte lika dum som ett dumt och blint får. Rädslan för att bli kallad främlingsfientlig finns här, men den är inte så stark att den kan avhålla mig för att kritisera det som är uppenbart galet och att det är våra politiker, i alla partier, som skapat galenskapen.

  Invandringspolitiken är ett okontrollerbart fiasko och inrikespolitiken är tvetydig. Vem jobbar våra politiker egentligen för?

 327. Carl Norberg skriver:

  Fast det där med uppfattade vitsar förutsätter nog en viss given förståelsegrund, trots allt. Och det är väl inte alldeles orimligt att spricker just på denna punkt.

 328. Kachina skriver:

  Jag känner i vart fall INTE till att jag har någon sommargranne vid namn Lasse Henriksson.

 329. Carl Norberg skriver:

  Ja vad politikerna arbetar för, torde främst vara sitt uppbärande av lön, vilket egentligen svarar på alla andra frågor kring detta.

 330. Carl Norberg skriver:

  Att Lasse Henriksson verkligen skulle heta Lasse Henriksson, har av någon anledning aldrig fallit mig in.

 331. Lasse Henriksson skriver:

  Calle misstror av hävd alla människor utom sig själv.
  Undantagandes påhängsmotorn och min sommargranne i Byske/Båtvik.

 332. Kachina skriver:

  ”……. min sommargranne i Byske/Båtvik.”

  Jag bor inte i Båtvik och jag har inombordsmotor.

  Du har prickat in fel person. Det kan iofs vara lätt om man chansar på hitta.se och ser resultaten på kartan.

  Det kan bli lite förvillande. Jag finns, ändå finns jag inte. (Men jag tänker, därmed vet jag att jag lever.)

 333. Per F skriver:

  Just därför att det ter sig orimligt att
  LH skulle haja är det smickrande för dennes
  förmågor att någon skämtar med honom.
  Och alltså inte förutsätter att han är så enfaldig som han envisas med att framställa sig som.

 334. Per F skriver:

  Jag trodde i begynnelsen av att deltagandet på
  olika forum och läsa individers perspektiv att debatter skulle te sig öppnare,
  ärligare och friare.

  Möjligheten att dela uppfattningar anonymt
  med flera trodde jag skulle ge syre åt
  en rad uppfattningar som annars inte sägs.
  Då vår befolkning har den fula ovanan att
  stå med bladet i munnen när de står i
  det fysiska rummet.

  Aj så fel jag hade och vad lite det visar sig
  att jag vet om min omgivning.

 335. Lasse Henriksson skriver:

  Kachina (eller XY)

  Jag vet att du inte bor i Båtvik utan en bit bort nästan nere vid vattnet. Du har nästan alltid visat upp en stridbar attityd i ”skitfrågor” som berör grannsämja..
  Dessutom, jag som betraktar mig som en världsmedborgare, ids jag inte skilja på sådana centralorter som Byske resp. Båtvik 🙂

 336. Per F skriver:

  Anade inte att man är såååå rädd för sig själv
  att inte ens anonymt vågar stå för det man anser.

 337. Lasse Henriksson skriver:

  Lämnar nu bloggen för idag med att säga att den person som jag högaktar mest i migrationsfrågor är
  Merith Wager!

  http://meritwager.wordpress.com/

 338. Kachina skriver:

  Du lyssnar på skvaller, Lasse. Jag har aldrig haft problem med mina grannar där jag bor nu eller där jag bott tidigare, varken vad gäller stora frågor eller skitfrågor.

  Däremot har jag, där jag nu bor, blivit lätt irriterad när personer, inte grannar, som trodde att det var fritt att ”sätta sig i mina knän” utan att fråga.

  Jag är en ganska medgörlig människa och därför kanske en lätt irritation från min sida upplevs som aggressivitet, men det är så att någonstans går gränsen för min hemfridszon och det tycker jag folk skall förstå utan att man skall måsta definiera den genom lagtexten.

  Okunskap är världens gissel och den största orsaken till friktion mellan människor. I vårt land har vår generation kunnat välja själv mellan att bli tölp eller informerad, så den okunniga tölpen har egentligen ingen ursäkt.

 339. Carl Norberg skriver:

  Jag misstror givetvis envar som inte har vunnit mitt förtroende, även om jag emellanåt tyvärr glömmer mig i detta.

  Att andra inte kan hålla sig på jorden, utan istället ger sin omgivning större förtroende än vad som rätteligen har förtjänats, det är inte mitt problem.

 340. Anna skriver:

  Lasse H – roligast idag med ”Calles hjälpmotor”!
  Men en aning hård mot vår lille nordlige Byskebuse –
  denne är en i gunden fridfull person men reser ragg
  så snart en icke- socialist kommer till tals 🙂

 341. Kachina skriver:

  Granar och kapitalister är ogräs som sprider mörker och tar död på allt liv runt omkring sig. 🙂

 342. Carl Norberg skriver:

  Granar trivs bäst i sur miljö, är detta en beskrivning av de långsiktiga konsekvenserna av en alltför utpräglad kapitalism….

  I morgon börjar Davos 2010, och idag trillade visst rätt många mynt ned lite varstans..

  http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703822404575019393811230882.html?mod=WSJEUROPE_hpp_LEFTTopWhatNews

  Fast eftersom det råder goda tider i landet falukorv, så kan vi ju fortsätta att diskutera ersättningsnivåer för att inte arbeta, eller varför inte att vem som helst får bilda valuta medan samhället garanterar värdet på valutan.

  Det slog mig att jag emellanåt får kritik för min nedlåtande ton, men jag måste nog i detta istället anföra att jag mera beklagar att jag inte har förmått väcka de eftertankar som krävs för ens den enklaste förståelse hos flera angående det valutafinansiella systemet, jag borde således ha ökat på känsloanslaget i uttryckandet av mina undertoner….

 343. Josef Boberg skriver:

  Nu kan Wi börja bekymra oss om sådant här också (video ca 5 min) – och då får måhända granar och kapitalister en underordnad betydelse, kanske… 💡 – tror Josef B. 😉

 344. Kachina skriver:

  Jag har scrollat genom förra veckans rubriker i media och konstaterar att inbördeskriget inom storstadstriangeln fortsätter i oförminskad styrka.

 345. Carl Norberg skriver:

  Njaee, man kan väl säga att inbördeskriget fortsätter i media, hur det är i verkligheten kan ju möjligen vara lite annorlunda.

  Man kan väl också konstatera i detta att det kanske synes vara väl mycket av en slump att Kosherslakten nu kommer på tapeten.

  Problemet är väl närmast att makten vill att invånarna skall fokusera på det ovanstående som en orsak till de problem som vi idag upplever, medan situationen med all säkerhet inte hade varit bättre utan någon som helst invandring, möjligen kan mycket naiva individer tro att situationen skulle förbättras.

 346. joffe skriver:

  Ånyo vill jag ge en eloge till Torbjörn och senare bland andra Kachina för inlägget 24e jan 1205 och efterföljande inlägg av Anna kl 1212. Tänkvärda vettiga inlägg jag till fullo stöder. Och http://meritwagner.com/ som jag hoppas alla lär av! That´s Sweden today!

  Jag liksom flera andra ”vanliga” människor som försöker delta i denna blogg undrar varför Carl Norberg sprider ut sig i drygt 25% av inläggen utan att ha några konkreta idéer om lösningar eller uppgifter om ett land som vore ett idealexempel på styrning. Nej inte en suck utan bara domedagsprofetior – suck.

  Jag känner liksom att du anser mig som mycket naiv, med världen som mitt tidigare arbetsfält. Har Du Carl någonsin jobbat i ett ”arabland” eller i ett ”svältande afrikanskt land” involverad i för landet ”överlevnadsjobbs-situationer”. Som jag upplever dig är du en typisk skrivbordsprodukt som sitter och TYCKER. Det finns allt för många av din kaliber i Sverige – därför har vi också alla dessa besserwisserproblem – hela vägen i landet.

  Debatten i Sverige inför det viktiga valet 2010 tycks inte intressera Carl N nämvärt? Finansvärlden kollapsar tydligen innan dess så Carl bryr sig inte alls? En röst hit eller dit gör ingen skillnad i den rådande pyttipannan…

  Vågar man än en gång uppmana debattörerna om trådens rubrik ”Invandringspolitiken kan avgöra valet 2010”

  Hur ska vi nu agera i Sverige före valet, hur ska vi välja? Och vad gör vi efter valet om blockpolitiken förhindrat en förändring? Stackars oss. Då får vi nog finna oss i att muslimska lagar i en framtid kan ha stor betydelse i Sverige – gamla fosterland.

  Kan man nu innan valet möjligen då ifrågasätta hur invandringspolitiken funkar i andra länder?
  Tidigare har jag berättat varför min familj tog beslutet att flytta från Sverige på 80-talet. Jo, redan då genomskådade och ifrågasatte vi alla svenska politiska partiers flata agerande relaterande till flummig invandring. Byråkraterna verkade helt okunniga om vad som hände med Sverige. Hit kom man gladeligen och kastade indentitetshandlingar i sjön och välkomnades med all form av bidrag. Jag ifrågasatte då till partiledare, men si det var lönlöst för ingen brydde sig – detta mönster fortgår än i dag – 40 år senare!

  DVS kravlöshet och så tror man också på tomten och att ALLA nykomlingar har rent mjöl i påsen. För ingenting kollas ju
  – Till det land vi flyttade krävdes all tänkbar kontroll, hälsa, polisiär fläckfrihet, yrkeskunskap. Dit vi reste fick vi klara oss själva utan socialhjälp, det visste vi innan. Jag var 50 år, med hustru och tre välutbildade tonåringar, hade uselt med pengar!I nya hemlandet jobbade vi hårt och byggde upp en ny härlig framtid och följde naturligtvis landets lagar.

  Till Sverige ”flyr man som det heter men egentligen immigrerar man med hjälp av att betala dyra pengar till kriminella organisationer” utan papper och får kravlöst socialbidrag livet ut! Ingen ber dig ens om att skaffa ett jobb och flera som kommer har ju aldrig tidigare jobbat eller har någon skolutbildning så varför bry sig. Språkmässigt!? Vem behöver tala svenska när man bor i getton med lägenheten betald av Försäkringskassan och gott om bidragsslantar att leva på, mer än svenska fattigpensionärer som jobbat ett liv i Sverige och fostrat barn utan bidragsstöd..

  Tillsammans lever man med utlandsgelikar från samma ursprungsland. Total okontroll råder i byråkraternas förlovade land. Man har fixat in sig till paradisets levnadsbetingelser.

  Min gamle far skickade mig från Sverige urklipp från tidningar, företrädesvis SVD under 30 år som fyllt tre A4-pärmar. Här kan man följa utvecklingen i Sverige och det är en sorgesam, rent av deprimerande läsning. Jag ville välja många inlägg men det finns en gräns för längden av inlägg så jag avslutar mitt engagemang i den här bloggen genom följande urklipp från SVD 23.2.85.

  ”Invandrarchefen arg:
  Stäng landet för passlösa. – Sverige kan inte tolerera en invandring, där de flesta kommer utan pass. Vi måste vidta mycket bestämda åtgärder för att stoppa den sortens invandring” – Den som efterlyser hårdare tag mot dem som slängt sina pass innan de kommer till den svenska gränsen för att söka asyl är invandrarverkets chef Thord Palmlund. Detta 1985 och vad har hänt sen dess ?

  Kära vänner! Ingenting har hänt som rubbar BLOCKPOLITIKEN gällande total Okontrollerad invandring mm. Dessutom ulandsbidrag a 93mille per dag till korrupta länder etc. (Läs Jan Mosanders bok ”Pengarna som försvann”) Biståndsministern protesterar offentligt mot besluten – men vad har hänt? Inget! Alla sitter kvar i sin lilla holk och ruvar på att få sitta kvar och uppbära dessa härliga lönebidrag månadsvis sen de frikostiga pensionsbidragen.
  I samma veva tillåter kommunikationsmistern att svenska, världens på 50talet modernaste och en av de största handelsflottor flaggar ut och rederinäringen flyttar till Danmark. Marinindustrin flyttar efter. I Norge, Danmark och Finland utvecklas sjöfartsnäringen, I Sverige lägger man ner hela den industrin. Det saknas kompetens i den svenska Regeringen och Oppositionen på alla fronter. Loppet är kört för ni okompetenta politiker är okunniga på alla områden och sätter alla käppar i utvecklingshjulen…

  Sossar eller Allians – de håller varann i handen för att suga ut oss vidare, oss skattebetalare. Om det ena eller andra blocket vinner är betydelselöst för vi SVENSKA FOLK VID VARJE VAL HÅLLER ENDERA PARTEN UNDER ARMARNA och deras politik är lika förrödande vad partiet än heter…

  Min son bosatt i NZ hade följt någon slags partiledardebatt mellan Reinfeldt och Sahlin och berättade att något mer avslaget, inbördes beundrarvänligt partikyssande hade han aldrig hört…

  Nu har vi äntligen en möjlighet att sätta käpp i hjulet för att BLOCKPOLITIKERNA Enda möjligheten är att ge SVERIGEDEMOKRATERNA möjligheten att komma in i Riksdagen. Detta med STÖRSTA MÖJLIGA MARGINAL. Genom att vi röstar på det partiet, det enda möjliga som ger oss en fair möjlighet att genom dem få en chans att granska Sveriges Rikes Finanser och det mest intressanta är invandringskostnaderna som aldrig någonsin redovisats för oss etniska svenskar.

  Görs ingen radikal kursändring vid valtillfället i sept.2010 så ser jag med all information från utlandspress jag dagligen tar del av att Sverige som vi alla efter kriget såg upp till som ett framtidsland – IS A COUNTRY – BYE , BYE , – FOR EVER…

 347. Carl Norberg skriver:

  Att jag inte ger några exempel beror på att det inte finns några exempel på länder som har en lyckad politisk och demokratisk ordning, hur svårt detta nu kan vara att förstå?

  BIS och IMF finns ganska utspritt över jorden, och inte många kan väl gärna ha missat att deras strävan är att sätta så många som möjligt i skuld?

  Jag är väl knappast att betrakta som en skrivbordprodukt, utan har väl snarare en rätt bred erfarenhet rent praktiskt av rätt så många olika saker. Inte minst invandrarkontakter och konflikter.

  Jag torde ju vara den överlägset mest prövade individen i rättsliga sammanhang inom detta gebit.

  Nationalistiskt dravel om olika kulturella yttringar hit eller dit, är som sagt helt utan betydelse i ljuset av det internationella valutafinansiella systemet.

  Och att uttrycka att biståndsministern protesterar men ingenting händer, det säger ju det mesta om vad som är viktigast av att något skall hända eller att tycka att biståndsministern är bra…

  Om ingenting händer och biståndsministern som ansvarig upplever ett missförhållande, så är det ju närmast infantilt att inte begripa vad för någonting det är som felar i den beskrivna situationen.

  Att inte ens överväga att ministern antingen är oduglig eller korrupt, det är grov intellektuell ohederlighet.

 348. Carl Norberg skriver:

  För övrigt så är det ledandets sak att leda, och det är definitivt nu inte min roll i detta sammanhang.

  Jag tycker nog att om en ledare har de flesta emot sig, då är det inte mycket till ledarskap, faktiskt.

 349. Torbjörn skriver:

  Joffe:

  Tack! Det var fanimej det bästa inlägg jag läst på länge.

  Om SD kommer in i riksdagen efter valet finns en strimma hopp om kursändring. Kommer de inte in…tja, då är det definitivt kört att med demokratiska medel rädda Sverige. Svensken kommer att vakna fullständigt när de sista oaserna i städerna, som idag fortarande är beboeliga också är fulla med invandrare. Omvandlingen sker just nu. Om 15-20 år har storstäderna blivit kriminella ghetton med etniska och religiösa enklaver.

  Jag såg förändringen när jag växte upp, eftersom jag bodde i ett av de områden där invandrare började bosätta sig på 60 och 70-talen. Jag ser samma förändring nu, då jag bor i ett område som är till 90% svenskt. Integrationen fungerade inte då och den fungerar inte nu heller. När jag gick i årskurs ett, hade vi en turk i min klass, och det fanns inga synliga problem. Det var dessutom en tjej. I fyran hade det blivit tre turkar och nu började de umgås bara med varandra, och hävda att turkar är bättre. I sjuan och hela högstadiet var det 5 st, och nu var brytningen total.

  De invandrare ur etniska grupper som anses mest svårintegrerade uppför sig inte ett dugg bättre för att de går i en skola med 90% svenska elever. Sorry, men så ser verkligheten ut. Jag ser det i skolan där min son och dotter går. Det är samma ointresse för undervisning och samma ”vårdade” språk. Så pratet om att kriminaliteten och det dåliga uppförandet är ett resultat av att ”VI”(vilka vi förresten?) klumpar ihop dem i Rinkeby , Rosengård etc. är just bara tomt prat.

  Det är dock tacksamt för media och de politiskt korrekta politikerna att de har kommit på att förklaringen till varför Sverige brinner, är att det inte finns några fritidsgårdar. Det är klart att ”de” slår sönder stan när de inte har någonstans att gå. Om det vore så, så skulle vi ju bara kunna bygga ett par hundra fritidsgårdar så vore problemet löst. Det måste ju vara billigt i jämförelse med kostnaderna för kriminaliteten.

  Av de personer som jag känner som gått på SFI har jag fått berättat följande för mig, om en överväldigande majoritet av invandrarnas inställning till Sverige.

  Det finns inga flyktingar i klasserna. (alla har de kommit hit av EN ENDA ANLEDNING), just det, pengar.

  Att Sverige är kallt, tråkigt och den svenska maten är äcklig.

  Att svenkarna är tråkiga och dumma i huvet. För att inte tala om svenska myndigheter.

  De eskalerande bränderna och skadegörelsen och hot mot svenska butiksägare i invandrarförorterna tills de tvingas stänga, tillsammans med personrånen, våldtäkterna mm. är just vad Kachina tolkar det som. Ett inbördeskrig från invandrarnas sida. Har man den inställning föräldrarna har, som jag listat ovan, och överför den på sina barn, så kan det bara sluta så här.

  Jag samlade också tidningsurklipp ett tag. Det blev snabbt ett enorm lunta om Sveriges förfall direkt kopplat till invandringen. Bara för att ta ett exempel:

  Ordföranden för frisörernas riksorganisation uttalar sig: ”Frisörbranschen har blivit ett enda laglöst land”. Observera ”har blivit”. Hur gick det till? Var det på grund av ärliga människor som vill göra rätt för sig?

  Jag har läst någonstans att det var en socialdemokratisk riksdagspolitiker som redan 1978 lär ha sagt att vi tagit emot fler invandrare än vi någonsin kommer att kunna integrera.

  Självklart är det våra politiker och massmedia som bär det yttersta ansvaret för situationen. Svenskarna kan jag bara delvis klandra. Bara ett fåtal människor är ju intresserade av politik, och de som opponerat sig mot den rådande samhällsordningen har blivit stämplade som rasister och avskedade. Så ska jag vara helt ärlig, så tycker jag inte att de som ställt till Sverige så här ska bemötas demokratiskt.

 350. Carl Norberg skriver:

  Skulle Amerika efterfrihetskriget ha kört hekm alla slavar till Afrika menar ni?

 351. joffe skriver:

  Carl Norberg

  Du är fantastisk och mannen som dominerar denna blogg!

  Du har svaren på alla frågor, tror du själv, men uppger att det finns inget land i världen som har en lyckad och ekonomisk ordning.

  Du som är så j..la kunnig kunde väl då komma upp med vettiga förslag valmässigt inför Sveriges framtid valet 2010. Att du pratar runt och strunt hjälper ingen väljare i ett kommande viktigt val.

  Din uppgift i bloggen är att under dina 81 inlägg av 382 i denna blogg ännu inte lyckats komma fram med något vettigt som driver denna blogg framåt. Något som är praktiskt genomförbart, ett konkret förslag hur vi kan i Sverige driva en acceptabel invandringsnivå och hur vi ska förhindra kriminella invandrarsyndikat som driver en falsk välbetald ivandringsbusiness.

  Du Carl är naturligtvis engagerad att hålla oss på mattan. Du är betald att säga saker.

  Förslag inför en godtagbar invandringspolitik. Varför härjar du här i denna blogg?

  Starta din egen BLOGG och förpesta inte Ian Wachtmeisters. Nu har jag sagt vad jag tänkt och
  det känns bra. Tack för mig. Good.bye…

 352. Torbjörn skriver:

  Jag har hört att Abraham Lincoln hade såna planer. Oavsett vems fel det är ang. situationen i Amerika, balkan, mellanöstern, Rwanda eller Sverige så kan man lungt konstatera att det mångetniska, mångkulturella samhället inte fungerar.

  För att citera en god vän som är lärare i matematik på ett stort gymnasium:

  ”Det är ett olösligt problem”

 353. Carl Norberg skriver:

  Nej jag har knappast svaren på särskilt många frågor, och att andra har svar på ännu färre frågor, gör verkligen inte att jag får flera svar på frågor.

  Och att leda är att kunna, och det är inte min sak i detta att komma med lösningar om jag vill att egennyttigheten inom politiken skall försvinna.

  Den ekluten kallas för att folket får den regering det förtjänar, tyvärr inte så mycket jag kan göra någonting åt.

  Och jag ser inte migrationspolitiken som någon primärfråga. Det kryllar av hemlösa Bulgarer och andra runt om i stan just nu, och det beror inte på att de har det så mycket bättre i Bulgarien.

 354. Carl Norberg skriver:

  Och jag förhindrar sannerligen ingen att uttrycka sina åsikter.

 355. Kachina skriver:

  När debatten kommer ner på individnivå och en grupps sätt att vara, drar jag mig ur.

  Vi skall INTE anklaga och skuldbelägga de invandrare som finns i landet. Det är politikerna och deras velighet mot andra länder som har ansvaret. Vi kan visst leva med turkar, iranier, irakier, somalier,……men inte hur många som helst.

  Sverige kan inte ensamt ta ansvar för flyktingströmmarna som orsakas av kriget mot terrorismen. Samtliga EU-länder och USA måste vara med och dela på ansvaret.

  tobbe och joffe, ni har ganska mycket nazi-stuk över tänkandet. Jag tar definitivt avstånd från den typen av yttringar ni har i era inlägg. Ni är nere på Jantenivå i uttrycken.

  Detta handlar enbart om att även andra länder måste ta SITT ansvar och inte lämpa över allt på oss.

 356. Carl Norberg skriver:

  Vår recession, den stora lågkonjunkturen är absolut den längsta och djupaste sedan kriget, men komma ur lågkonjunkturen innebär inte alls att den upparbetade skuld krisen är över, i själva verket långt därifrån. Skuldkrisen är nu det största hotet mot vår återhämtning och denna återhämtning kan bara bli rätt och få effekter om vi nu börjar på en ordentlig skuldavskrivnings plan.
  Ju meravi använder det nationella kreditkortet och ju längre vi väntar med att betala våra räkningar, desto värre blir det.

  England har haft den värsta offentliga upplåningen sedan uppgifter infördes för varje december om posten ifråga, och står därför inför det största budgetunderskottet någonsin i en större ekonomi, England lånar pengar till ett belopp av ca £ 6.000 per sekund – vilket innebär att var femte sekund så lånar regeringen mer än en genomsnittlig brittisk person tjänar på ett år.

  England spenderar mer pengar på räntan på sina skulder än på nära nog allt annat. Det realekonomiska systemet kan helt enkelt inte uppbära en sådan volym av finansiella kostnader till en lika värdemätande valuta.

  Det är rent praktiskt fysiskt ogenomförbart.
  Inte ens om en finanskrona bara vore värda halva ören skulle detta gå att balansera inom samma system.

  Om ni sedan tror att detta saknar betydelse för vår framtida förmåga att hantera i princip varenda politisk fråga, så tror jag att det finns en överhängande risk för att ni står inför en mycket märkbar varseblivningsprocess i detta.

 357. Lasse Henriksson skriver:

  Joffe

  Återigen tack! Du uttrycker vad många av oss skulle vilja säga.
  Både om det ena och om det andra 🙂

  Den enda punkt där jag möjligtvis är oenig med dig är om SD kan vara lösningen på våra problem. Eftersom inte ens en intelligent och stark man som Ian W kunde hålla ihop ett parti med för många brokiga medlemmar, tvivlar jag starkt på att SD:s nuvarande ”manskap” kan åstadkomma något på längre sikt – men dom kan skapa debatt just nu och det är nästan lika viktigt!
  Du har alltså definitivt rätt i att dom är det enda parti som törs ”säga sanningen”.

  PS Vi ska inte tycka synd om Calle – han får bara vad han förtjänar.
  En virrhjärna utan egna lösningar. Han är nog helt enkelt för feg för att redovisa sina innersta tankar i och med att hans socialism i kombination med hans konspiratoriska läggning knappast tilltalar annat än någon promille av folket. DS

 358. Lasse Henriksson skriver:

  Och Byske- Kachina accepterar naturligtvis allt som Calle skriver bara för att dom är fanatiska socialistbröder.

  Byske- Kachina tror och tycker att allt blir bra med Sverige bara vi får en socialistisk regering – han har under år på olika bloggar stavat Allianzen med ett z för att han jämför dem med . . . . . . vill inte ens skriva ordet.

 359. Carl Norberg skriver:

  De oppositionella som idag vågar hålla fanan i ljuset kommer med en naturlagsmässig säkerhet att förbli vid makten under mycket lång tid framgent.

  (O)Lustigt nog så tycks det faktiskt vara så att David Cameron av alla, har begripit detta och därför nu basunerar budskapet som en av de första.

  Om inte socialdemokratin tvärsäkert vill förlora detta val så måste man nog rätt omgående fånga detta argument innan majoriteten anluter sig till den brittiska oppositionslinjen och lämnar socialdemokratin kvar att försvara familjen Wallenberg och bankerna.

  Mina egna lösningar framgår väl trots allt ganska tydligt i mina skrivningar, alltså att hantera valutaproblematiken genom skuldavskrivning och införandet av ett konstitutionellt kreditsystem med absoluta regleringar för privatbankernas möjligheter att påverka penningmängden.

  Om detta sedan tilltalar en eller tiotusen individer, kan väl lämnas därhän.

  Att ni sedan inbillar er att dessa sakfrågor på något märkligt sätt skulle påverkas av vem som anför argument i sak, beskriver möjligen en form av människosyn eller ett självperspektiv, beroende på åt vilket håll man riktar uppmärksamheten i betraktelsen.

 360. Carl Norberg skriver:

  Vidare kan man nog säga att makten kommer att bli Svarte Petter i så måtto att ansvaret vilar där, då systemet krackelerar med sina efterföljande effekter. Låt vara att detta egentligen har pågått sedan 1931, men det politiska minnet hos väljarna är mycket lätt att överskatta.

  Så nu kan man nog rätt lugnt uttrycka att den politiska vinnaren av framtiden kommer att vara den som först griper de argument som jag anför i detta.

  Den som inte griper dessa argument utan istället kvarstår vid det blockpolitiska ställningstagandet av exempelvis egennyttiga skäl som den egna makten inom partiet, kommer givetvis att finna sig stå på den sida som har ansvaret för den kommande innevarande situationen.

 361. Carl Norberg skriver:

  Eftersom allt jämnar ut sig med tiden, så får även jag ovillkorligen det som mig rätteligen tillkommer, jag har inga som helst illusioner om någonting annat.

  Om detta sedan är ömkansvärt eller inte beror trots allt på de val som jag själv har gjort i varje given situation, men jag har mig själv att skylla oavsett vad detta nu innebär.

 362. soli01 skriver:

  Det är bra att vissa här vill hålla diskussionen ang invandrarpolitiken på en mera sansad nivå. Vi har här i landet många duktiga invandrare och som bidrager till vår försörjning och välstånd. Detta får vi inte glömma bort nu när tubulensen är hög.

  Det är attityden från politikerna som är det allra tråkigaste. Nu har det ju visat sig att vår politik på detta område inte har fungerat och det började redan för 20 år sedan! Fortfarande så ökar vi bara takten när det gäller att utfärda PUT:ar hit och dit. De som behöver skydd ska få det men all denna människosmuggling, fejade äktenskap, ensamkommande ynglingar etc måste vi göra något åt! Vakna trögmånsar!
  Nu törs ju inte någon ansvarig på detta område säga varken bä eller bu. Ska verkligen denna viktiga fråga och som även gäller en massa pengar kunna gömmas undan helt.
  När det gäller advokaterna så har de mycket arbete och tjänar säkert på alla brott som följer med invandringen. Ja, det finns staistik på det mesta och även på nämnda ”företeelse”.
  Det senast exemplet gällde 8 personer som smugglade människor i stor omfattning så var i regel advokatarvodet kring 350000 för varje individ.I runda svängar kostade det staten ca 3,1 miljoner av våra skattemedel. Inte klokt och detta var bara en av alla dessa rättegångar.
  Nu är det dags att politikerna börjar att ta tag i denna heta potatis, som det tydligen är, och det kan man också ha sina funderingar om. Jag vill likna riksdagspartierna vid en stor fårskock som kryper undan i ett hörn av sin hage!

 363. Carl Norberg skriver:

  Ja av någon anledning vill politiker gärna främst handskas med frågor som har en mindre politisk signifikans, vaaad kan detta bero på…

  Så man kan ju i alla händelser inom kort konstatera att politikerna snart kommer att ägna sig åt rasideologisk populism, och att detta kommer före det att de åstadkommer lösningar på de valutafinansiella problemen.

  Man kan ju lite elakt säga att de inte ens vill ha den reala makten, de är nöjda med att springa runt som påfåglar och bli beundrade, och något samhälleligt patos kommer då rakt inte i fråga.

  Det enda som kommer är därför ord.

  Känner någon kanske igen beskrivningen.

 364. Kachina skriver:

  Migrationspolitiken måste i framtiden hanteras, regleras och fördelas från Bryssel.

  Detta är min ståndpunkt.

  Det handlar om övergripande åtgärder. Att ge sig på enskilda svenska medborgare, oavsett var de kommer ifrån, är Jante-segregation och ren nazism (Henriksson)

  Det ställer jag inte upp på, så räkna inte in mig i SD-leden bara för att jag säger att den övergripande migrationspolitiken är åt helvete och måste åtgärdas.

  I första stycket detta inlägg, står mycket tydligt vad jag anser regeringen måste göra, oavsett om den är rödgrön eller heter Allians.

 365. soli01 skriver:

  Carl Norberg – du måste snart inse att det är som att tala till tomma tunnor. Orden haglar, visst, rena hagelskuren…och den smälter också! 🙂

 366. Lasse Henriksson skriver:

  Byske- Kachina

  Och vem har jag gett mig på?
  Det jag skrev är att du på ett flertal bloggar under flera år kallat Alliansen för Allianzen samt allt emellanåt visat upp en oerhörd fanatism i dina jämförelser mellan borgerlig och socialistisk uppfattning.

  Då jag vid flera tillfällen skrivit att jag till fullo delar Merith Wagers uppfattningar i migrationsfrågan, kan du knappast kalla mig rasist (eller något ännu värre -se din kommentar 4:03). Du är allt braynklig som tar till samma metod som våra etablerade politiker och kallar alla meningsmotståndare för rasister (eller andra invektiv)!

  PS Jag tycker du ofta skriver målande och roande men tyvärr ”trampar du över” när sinnet rinner 🙂

 367. Kachina skriver:

  ”PS Jag tycker du ofta skriver målande och roande men tyvärr ”trampar du över” när sinnet rinner ”

  Jo,….jag är livrädd för att bli betraktad som främlingsfientlig, av den enkla anledningen att jag inte är det.

  Men, ger man sig in i migrations- och globaliseringspolitiken, påstår att den genomförs på fel sätt och på fel grunder, är risken stor att man anklagas precis för det.

  Då, blir jag aggressiv. I cyberspace tänder jag direkt. Inte som IRL, där jag undviker konflikt, undviker konflikt, undviker konflikt,…..är tyst tills det gått för långt och motparten är säker på att jag viker mig än en gång och då upplever reaktionen som förfärlig.

  ”Och vem har jag gett mig på?”

  Jo, detta:
  ”Joffe
  Återigen tack! Du uttrycker vad många av oss skulle vilja säga. Både om det ena och om det andra”

  Du är samma medlöpare som medel-tysken på 30-talet och medel-hutun på 90-talet.

  Jag tål inte skitsnack om invandrare som grupp!

  Invandrare orskar både det ena och det andra. Så f-n heller. Det är ALLTID individer som är orsak. ALLTID.

  Migrationen är ett fiasko orsakat av våra politiker, riksdag och regeringar i flera led. Det är deras uppgift att ställa till rätta.

  Jag blir aggressiv, efter lång tid IRL och blixtsnabbt i cyberspace. I den konflikt i min närhet du hört skvallret från, gick jag tyst i fem år, till Tingsrätten bad om mitt yttrande. Jag yttrade mig med besked och kort därefter tog konflikten slut, åtminstone på det juridiska planet och för min del även på det personliga planet.

 368. Helena Palena skriver:

  Det är ingen skillnad på blocken! Allt är en chimär. Vi är lurade. Man kan undra vad SD ska kunna göra åt saken! Kanske styra upp invandringen. Det får vi hoppas. Men det är kört. Det är bara att inse. Vårt kära Sverige finns inte längre. Det finns ingen svensk heller. Vi är alla invandrare. Lägg er platt! Ta hit alla! Ropen skalla!

 369. soli01 skriver:

  Helena Palena- du verkar uppgiven. En obalnserad invandring under ca 20 år sätter sina spår. Bara att gå in och se hur utvecklingen har eskalert under senare tid också.
  Det bara rullar på och politikerna skiter tydligen fullständigt i att agera. Hoppet är nog ute. Vi får fortsätta att bygga på våra lån med utlandet – verkar finnas kronor i överflöd. 🙂
  Allvarligt så kommer inte detta att var hållbart i längden utan att skattetrycket kommer att skena och de ynka stålar som finns i landet kommer inte tillbaka hit då förmögenhetsskatten åter hotas att införas. Vi är två länder i Europa som har förmögenhetsskatt då. De andra har fattat hur det fungerar inte en röd/grön sörja.

 370. Josef Boberg skriver:

  Jo… – HelEna – men lösningen på det här eländet får väl bli att Wi ”ursvenskar” utvandrar till invandrarnas hemländer – och bildar svenskkolonier där – tycker Josef B. 😉

 371. Kachina skriver:

  Bra idé, Josef. Tror du att vi får uppehållstillstånd?

 372. Kachina skriver:

  Allvarligt, är det uppenbart att det här inte håller någon längre tid, soli01. Det måste betraktas som grovt tjänstefel av regering och riksdag, att inte agera i frågan och ställa krav på andra EU-stater och USA.

 373. Carl Norberg skriver:

  Eftersom det är uppenbart till och med för en politiker att migrationsfrågan har gått över styr, så kan man konstatera att denna tillmäts en betydelse likvärdig med de åtgärder som vidtas för att komma tillrätta med problematiken i frågan, alltså ingen alls.

 374. Kachina skriver:

  ”så kan man konstatera att denna tillmäts en betydelse likvärdig med de åtgärder som vidtas för att komma tillrätta med problematiken i frågan, alltså ingen alls.”

  Med resultat att valdeltagandet rasar totalt. De, politikerna, jobbar för någon annan än Sveriges medborgare. Kanske för sin egen välfärd och globala position i politiken.

 375. soli01 skriver:

  Carl Norberg – är du säker på att det ”är uppenbart till och med för en politiker”… Jag börjar tvivla på detta! Har han kontakter? 🙂

 376. Carl Norberg skriver:

  Jag börjar få någon insikt i frågan.

  Från bojorna till hoppet
  Från hoppet till modet
  Från modet till framgången
  Från framgången till överflödet
  Från överflödet till lättjan
  Från lättjan till apatin
  Från apatin åter till bojorna

  Och den konflikträdsla och ynkedom som det politiska skrået idag består av, ger inte mycket utrymme för tvivel om var ibland de sju stegen massan nu befinner sig, det gäller nu att väcka hoppet om en möjlig och bättre framtid. Att folk skall få det bättre och göra mindre, är nog inte någon idé att ens försöka inbilla någon.

 377. soli01 skriver:

  Carl – du besitter tydligen många bra egenskaper och detta var för mig en klar 5-etta. 🙂
  Sug på sista meningen – gott folk – den satt verkligen!

 378. Anna skriver:

  FYI
  Carl Norberg försöker framställa sig som en stor tänkare, det vet vi sedan länge.
  Carl Norberg blir ibland också helt patetisk, det vet vi också sedan länge.
  För att nå sitt mål stjäl han texter som en korp – den mig närstående sign. Google 🙂 skrev denna kommentar (v.g. se nedan) på annat ställe för c.a två timmer sedan.

  Slutsats för var och en bör därför vara: SE UPP FÖR FEJKAREN och KONSPIRATÖREN CARL!

  Demokratins undergång

  En vis man sa, ni som kommer ihåg vem får gärna hjälpa mig:
  En demokrati kan inte vara för evigt. Den kommer ta slut så fort väljarna förstår att de kan välja fram den kandidat som lovar dem flest pengar. Politiken som lovar flest pengar till de flesta väljare kommer att vinna och väljarna tror att ”någon annan” ska betala.

  Naturligtvis tar pengarna slut eller förlorar sitt värde och när massorna blir utblottande kommer en ”stark man” eller diktator till makten och allt börjar om på nytt.

  Från bojor tilll hopp
  Från hopp till mod
  Från mod till framgång
  Från framgång till överflöd
  Från överflöd till lättja
  Från lättja till apati
  Från apati till bojor

  Vi i Europa och Usa måste vänja oss vid tanken att framtidens civilisation är Kina och Indien – eller vända om från återvändsgränden som ”välfärdstaten” har blivit.

  ”Jag ska ha det lika bra som alla andra” – och någon annan ska betala…
  Vi är på ett sluttande plan mina vänner, på ett sluttande plan…

 379. soli01 skriver:

  Nu kanske vi får ropa på chefen här och att vi kan få en ny anfallsvinkel. 🙂

 380. Torbjörn skriver:

  Det är tydligen inte bara Sveriges ekonomi som är uppblåst.

 381. Kachina skriver:

  Mitt i sönderfallet pågår utvecklingen

  ”aftonbladet.se/nyheter/article6487865.ab”

  Allt fler forskare börjar tydligen inse att dimensionerna är en realitet. Vi behöver inte söka utåt, vi behöver bara lösa upp den semitransparenta ”ljusgardin” som skiljer oss från nästa dimension.

  Detta kan dock inte göras i laboratorium, utan bara genom den enskilda individens förändrade sinne, öppet istället för slutet, och utvidgad medvetandegrad.

 382. Carl Norberg skriver:

  Det är väl ändå knappast så att denna ramsa som beskriver människans förhållande till makten är Annas gode väns alster, den har nog funnit i åtminstone 200 år om än i en lite annorlunda skrivning, men jag vet inte riktigt om det gör någon skillnad i saken.

  Det vore nog lite som att inte anföra ett latinskt citat utifrån att detta redan är uttryckt av någon annan.

 383. Carl Norberg skriver:

  Jag kan ju kanske vidare poängtera att skuldens roll igenom den mänskliga historien inte saknar betydelse för skrivningens sju olika sociala faser. För övrigt hävdar frun att detta förlopp finns beskrivet redan i grekisk/romersk filosofi.

  Hur kan egentligen någon stjäla en text som består av ord som alla får använda?

  När blir en ordkombination tillåten att använda och för vem? Vem är det som bestämmer detta?

  Att det svenska folket är dömt att upptäcka att dess välstånd har offrats på den falska solidaritetens altare, är sålunda en otillåten skrivning, varför då?

  Den av Soli1 beskrivna sista meningen som ordkombination måste ju rimligtvis någon gång någonstans även ha uttryckts före det att jag skrev denna igår, måste detta då kontrolleras av mig först innan jag skriver något?

  Jag läste inlägget på DI och blev påmind om flera tidiga kolonialväldeskritikers uttryckande kring detta tema, som sedan förresten även vidare uttrycktes av Tolkien.

 384. Carl Norberg skriver:

  Får detta skrivas?

  Ur skuldens bojor kommer frihetens hopp, med frihetens hopp kommer människans mod. Ur det mänskliga modet springer framtidens framgångar.

  Ur framgångar skapas både välstånd och överflöd.

  Överflödets värde skapar lättja och ovilja till arbete. Ovilja till arbete är grund till skuldens uppkomst.

 385. Carl Norberg skriver:

  När en nations sjölsligapraxis blivit egennytta eller ondska, så finns det föga hopp om att landet kommer att bli välsignat i det långa loppet.

  Verkligheten är nog att vi har blivit den nation vi nu är med hjälp av dropp bestående av korruption och ondska från topp till botten.

  Om inte detta i grunden ändras, så kommer inte ens den mest perfekta ekonomiska politiken i världen att göra oss någon som helst nytta. I slutändan skördar vi alltid vad vi sår.

 386. Per F skriver:

  Tjusningen med att summera något som negativt inverkande tycks vara själva konstaterandet
  och att vältra sig i det faktum man funnit.
  Som om man ser sig förträfflig för att man
  är kapabel att hitta fel.

  Smått skrattretande läser man återkommande
  på denna blogg där blogginnehavaren hyllas
  för sina skrivningar men där förlägningen
  av dessa bespottas utan vidare eftertanke.

  Man mäktar alltså inte med att mer än en förstår
  mer än sig själv eller beskriver tankar
  man inte själv skapat.

  Om det är och har varit en systematisk strävan
  att få individerna själva att sänka sin självkänsla
  så kan man säga att den ambitionen lyckats.

  Vem skall gratuleras detta?

 387. Carl Norberg skriver:

  Eric Wellander?

 388. Lasse Henriksson skriver:

  Ännu ett knivskarpt inlägg av Hjälpmotorn och tillika
  Calles lakej.
  Den grabben med lite smör på . . . .. 🙂

  F.ö. rekommenderar jag dagens artikel av Merith Wager
  om hur den etablerade pressen arbetar.

  ”””””””””””””””””””””””””””
  ”Av någon anledning har någon avvisning aldrig verkställts.

  Men hur ensidigt och tendentiöst får man skriva i en artikel som läses av tiotusentals människor??? Var är konstaterandet att man inte kan få asyl eller uppehållstillstånd genom att inte respektera att man fått avslag på sin ansökan om asyl eller permanent uppehållstillstånd (PUT) – inte en men sex eller åtta gånger? Menar NSD att man ska kunna tvinga sig till uppehållstillstånd för att man struntat i vad svenska myndigheter och domstolar har kommit fram till? Så fungerar inte lagen, där finns ingen paragraf som säger:
  ”””””””””””””””””””””””””””
  Hela inlägget: http://meritwager.wordpress.com/

 389. Per F skriver:

  Tja kanske det, uppfann han jantelagen som
  de inbillska smurfarna här inte tror sig följa?
  Trots att de inte känner igen sin egen tanke
  om den så skulle klyva plinten på dem.

  Annars är den som ser sig som morgondagens förmånstagare av de förutsättningar som bjuds,
  borde utom rimligt tvivel jubla sig hes.

 390. Carl Norberg skriver:

  Eftersom Merit Wager skrev i SvD så sent som häromdagen, så torde väl möjligen hennes kännedom om pressetiken vara väl förankrad genom sitt eget värv om inte annat.

  Exemplet är dessutom pinsamt dåligt omskrivet.

 391. Carl Norberg skriver:

  Och jag måste med hänsyn till gränspolis Ulrika Henriksson angelägna övertidsarbete ändå passa på att ställa frågan vad den stackars Irakiern skall göra om den verkligen inte har något pass???

  Om sedan alla Interpols medlemstater intygar att det inte föreligger några invändningar som belastar vederbörande, men inga nationer säger sig ha anledning att ta emot denne, vad menar lagstiftaren att Irakiern skall göra? Flyga omkring?

 392. Carl Norberg skriver:

  Proffsen: Onödigt att bli fri från skuld

  Var inte rädd för att dö med skulder kvar på huset när varken inflation eller värdeökningar hjälper till att minska bolånen. ”Man får ställa konsumtionsbehovet under livet mot amorteringar”, säger SEB:s privatekonom Gunilla Nyström.

  DI nyss.

 393. Torbjörn skriver:

  Enda sättet är att inte släppa in någon utan pass. Det är inte omöjligt att ta sig från Irak till Sverige utan pass, men man måste passera ett antal länder på vägen, vilka man kan söka asyl i.

  Alltså: Folk som står vid Sveriges gräns utan pass har medvetet sökt sig hit för att de vet att vårt rättssystem inte förmår avvisa dem när de väl kommit in i landet. Detta ska inte uppmuntras.

  Går de ombord på ett plan till Sverige och anländer till passkontrollen utan pass, så åker de tillbaka med samma plan till destinationen de kom ifrån. Enkelt, inte sant. Detta gör att bedrägeriet kommer att upphöra.

 394. soli01 skriver:

  Torbjörn – varför har inte du blivit chef för vår invandrarpolitik. 🙂 Det är sådana raka puckar som skulle behövas. Som det nu går till kan vi för … inte fortsätta.

 395. Kachina skriver:

  Transithall vid passkontrollen. De flesta borde kunna uppge födelseort, föräldrars namn, vilken skola de gått i, arbetsgivare,………uppgifter som går att kontrollera inom två dygn.

  Krigsförbrytare och kriminella torde få svårt att ta sig in.

 396. Carl Norberg skriver:

  För egen del så undrar jag mest vad som borde bli fallet med de individer vars stater upplöses…..

 397. Carl Norberg skriver:

  Angående SEB experternas råd till folket.

  Vår recession, den stora lågkonjunkturen är den längsta och djupaste sedan kriget, och att vi kommer ur lågkonjunkturen innebär inte att skuld krisen är över. I själva verket långt därifrån, skuldkrisen är nu det största hotet mot världsekonomins återhämtning, och denna återhämtning kan bara bli rätt om vi börjar på en ordentlig skuldavskrivningsplan.

  Varför säger till exempel David Cameron på det viset…

 398. Torbjörn skriver:

  Vänta och se Carl…du kommer att få uppleva den spännande upplösningen av Sverige. Med nuvarande demografiska utveckling… jag säger om ca 20 år.

 399. Torbjörn skriver:

  David Cameron har förmodligen nyss köpt hus och lyxjakt på krita, och nu vill han ha skuldavskrivning.

 400. Carl Norberg skriver:

  Jag tror att David Cameron tänkte sig noga för innan han som konservativ partiledare i England går ut med att det måste till en skuldavskivning, för jag tror att han vet vad detta innebär.

  Det innebär ovillkorligen banksystemets i dess nuvarande utseendes undergång, inte ens minskade krav på kapitaltäckningskvoter kan då rädda bankerna, och det fattar han mycket väl.

  Så att ta ett 20 års perspektiv på migrationsfrågorna, det känns precis lika relevant som ett tusenårsperspektiv.

  Och den fria konkurrensen som uppstår vid landets upplösning, måste väl rimligen emotses med tillförsikt av alla marknadsvurmare.

  Jag kan också vidare garantera dig Torbjörn att varken jag eller de mina kommer att vara relativa förlorare på detta sönderfall.

 401. Carl Norberg skriver:

  Du kanske samtycker med SEB i detta, att det viktigaste i samhället är att bevara bankernas fordringar och skuldtillgodohavanden och att detta är viktigare än människoliv…

  Jag kan garantera dig att du kommer att få se en social instabilitet och att fundera på saker som vida överglänser allt vad migrationsfrågorna någonsin kunde förmått åstadkomma.

  För det är väl trots allt ändå så att det till någon del är de matriella välfärdsgrunderna som är ett skäl till migrationsproblematiken, inte sant?

 402. Torbjörn skriver:

  Nej Carl, jag håller inte med SEB. Om en sak är vi nog överens. Att ”lånefesten” (som det brukar heta i journalistiska lågvattenmärken som AB och Expressen) snart är över på allvar.

  Skuldavskrivning känner jag viss ambivalens inför. Ibland kan jag tycka att någon gång måste väl fasen folk lära sig läxan. Vad hör man ibland? (-Ja, vi lånade några hundratusen extra och köpte en ny bil och nytt kök på en gång.)

  Ska man tycka synd om dem?

  Jag är mycket väl medveten om vad som kommer att hända vid social instabilitet, när festen är över. Framförallt blir det etniska och religiösa motsättningar. Dessa kommer med naturlagsbunden säkerhet.

  Migrationsfrågan är ingen bifråga, som är underordnad banksystemet. Det handlar om identitet. Tänk er för ett ögonblick, att det var svenskar som adopterades av afrikaner och asiater, och att just du levde i Korea eller Senegal. Att känna sig som en främling bland alla andra och undra varifrån du kom och vilka dina föräldrar är/var? Samt varför.

  Västerlänningen kanske har funderat för lite över det här med ursprung, och många verkar styras av missriktad idealism.

  Däremot tror jag att de starka krafter som verkar för globalisering (däribland en del bankägare), använder migrationen för att splittra befolkningen. Det finns ingen enad front som kommer att resa sig mot dem, utan vi kommer att hacka ihjäl varandra istället. Och det har de rätt i. Svensken kommer inte att storma några bankpalats tillsammmans med dem som rånat deras söner, eller de som vill införa Islam som statsskick.

  Om man går ut som segrare eller förlorare, vet man inte förrän slaget är över, Carl. Men slumpen gynnar den som är förberedd.

 403. Carl Norberg skriver:

  Ja tur är när omständigheterna kommer till förberedelsen, och jag och de mina får nog ses som tämligen allsidiga.

  Och jag återkommer till detta med skuld, där nu bankerna tycker att ingen skall vara rädd för att dö med skulder.

  Och då kommer ju osökt frågan som vem som helst måste kunna räkna ut! Hur mycket skulder är det man inte skall vara rädd för?

  Försök nu att förstå vad det kommer att föra med sig för konsekvenser ur olika respektive lånefall både ur samhällsperspektivet och bankperspektivet.

 404. Carl Norberg skriver:

  Skuldproblemet i världen går alltså inte att lösa genom att en döende tar på sig alla jordens skulder!

  Skuldernas värde är helt beroende på återbetalningsförmågan.

  Ansvaret för inställningen till denna återbetalningsförmåga, där ligger problemet.

  Och det kan inte vara någon av gud given rättighet för banker att skapa skulder som motvärdegrund till bildad valuta, när sedan skulderna blir värdelösa och inflationseffekterna bärs av det allmänna.

 405. Lasse Henriksson skriver:

  Det är jävligt konstigt att Calle inte fått Nobelpriset i ekonomi för maken till lärd person inom denna disciplin har väl världen aldrig tidigare skådat.

 406. Carl Norberg skriver:

  Eller så är det så jävla enkelt att det just är det som är själva poängen i detta.

  Att Stieglitz numera säger detsamma som jag borde ju då vara ett överväldigande argument i sak för LH, men icke.

  Lärda män och fritt tänkande, mer behöver inte sägas.
  Men man kan nig tillägga att det sannolikt beror på något att vi är i nu.

 407. Lasse Henriksson skriver:

  Calle

  Du menar alltså att DU nu övertygar de världskända ekonomerna en efter en 🙂

  Brist på självförtroende har du inte men brist på omdöme tycks i stället vara en bristvara hos dig!

 408. joffe skriver:

  G´day

  Den 26 kl 06.46 em skriver Torbjörn ett mycket intressant inlägg jag undrar över och Kachina hänger på 7.39 – hänvisning längre ner i inlägget.

  Jag är mycket konfunderad över passkontroll. Det är naturligtvis hur lätt som helst att komma till Sverige landvägen utan uppvisande av indentitetshandlingar. Även flygvägen om du kommer från Köpenhamn exvis.

  Räcker det då bara att direkt utan indentitet ljuga till något LÄMPLIGT och bli finansiellt omhändertagen av svenska samhället för all framtid? – Det kan väl inte bara vara så enkelt att lätta på svenska statens kassakista? Please inform!

  Anländer du med direktflyg från exvis en utomeuropeisk stad (eller var går gränsen för en passkontroll numera? – För mig verkar hela systemet helt uppluckrat) Om man flyger in från Australien till exvis London, Amsterdam, Köpenhamn, Helsinki kollas pass. -Men sen är det fritt fram.

  Jag jobbade i forntid som trafikassistent på SAS 1957-58. Då flög man ingen stans utan pass, den viktiga handlingen kollade vi alltid vid incheckning. Skulle man till USA var det extra noga med att kolla uppehållstillstånd, visahandlingar, ev.Green Card mm och fanns problem blev det ingen flygresa för vederbörande. Stenhårda regler. Om vi missat någon detalj och passageraren flög iväg fastnade denne i USA-kontroll och sändes tillbaka till Sverige med nästa plan på SAS bekostnad. Då var det ajö till jobbet…

  Torbjörn skriver ” Går de ombord på ett plan till Sverige och anländer till passkontrollen utan pass, så åker de tillbaka med samma plan till destinationen de kom ifrån. Enkelt, inte sant. Detta gör att bedrägeriet kommer att upphöra.”

  Så skall det naturligtvis fungera, för redan vid avresepunkten skall kollas att resenären har giltigt pass och ev.visa om det krävs till landet han reser till! Kan man alltså flyga fr.exvis Mellanöstern till Sverige och bli insläppt utan pass? Det kan väl inte vara möjligt?

  Det enda jag vet är att om jag ska resa någon stans måste jag ha ett pass. Ska jag tillbaka till mitt hemland måste jag ha permanent uppehållstillstånd i det landet instämplat i mitt Svenska pass. Reser jag på mitt Australiska pass kan jag på det även resa ganska fritt, men visa krävs ofta exvis i Kina mfl platser. Men skulle jag återvända till Australien utan pass skulle jag återsändas med nästa plan till den destination jag kom från. Utan pardon.
  Ni kanske har sett ett TV-program i Sverige med titeln ”Border Security” vad som gäller Australien och där får man klara besked.

 409. Torbjörn skriver:

  Joffe,

  Jo, det är precis så det är. Det är absurt bortom all förståelse, men tyvärr sant.

  Det räcker med att anlända här och ljuga ihop vad som helst för att bli försörjd.

  Om målet för resan är Sverige och de flyger via t.ex. London eller Amsterdam, så använder de sina falska viseringar i passet tills de checkat in på flighten till Stockholm. Efter sista kontroll är det bara att riva passet och göra sig av med det innan man angör passkontrollen vid t.ex. Arlanda.

 410. ingeborg skriver:

  Har ni inte upptäckt Demokratbloggen så är det dags nu. Där finns utmärkta förslag på vad vi skall göra.
  http://demokratbloggen.wordpress.com/2010/01/27/aterta-sverige/

 411. Torbjörn skriver:

  De använder ofta pass från landsmän som redan har uppehållstillstånd i sverige. Pass som anmälts försvunna, men som själva verket sålts till kriminella för att användas till människosmuggling.

  I Sverige är det bara att anmäla sitt pass försvunnet och få ut ett nytt. Hur många gånger som helst.

 412. allemand skriver:

  joffe och Torbjörn,

  Det värsta är att det finns en uppsjö med folk som försvarar detta handlande. Kriminell, inga problem, riv passet, ändra namn. Har ni läst Merit W blogg så har ni sett att t.o.m människor som slipat av fingeravtrycken släpps in utan frågor.

 413. Carl Norberg skriver:

  Jag har förvsso varit på ett Seminarium med Stiglitz, men att jag skulle ha påverkat honom det tror jag inte skedde i någon större utsträckning. Men däremot så vet jag att det finns fler som anför samma sak som jag anför och att det är så att Stieglitz alltmera svängt över till liknande åsikter.

  Skillnaden emellan oss på denna blogg är nog trots allt bara den att jag är beredd att stå upp för mina åsikter i en folkmassa, och det är mera ovanligt.

 414. joffe skriver:

  Nog har jag läst mycket i min dag, men detta var rekord!
  Visst har jag studerat
  http://meritwager.wordpress.com/
  och fick en chock!
  När jag nu läst vad Torbjörn, Ingeborg och allemand skriver har jag gått ner för räkning…

  Sverige är ett sverigefientligt land som alltså fylls av kriminella individer som lever på våra skattepengar!
  ”%&/(###¤%&&!

 415. Anna skriver:

  Om Sverigedemokrater i stort är att liknas vid några av de personer som f.n. skriver på denna blogg är detta parti inget vettigt alternativ för mig.
  Så fort jag ser eller hör uttryck som ”vårt kära fosterland” e.d. blir jag oerhört skeptisk.

  Ett mynt har alltid två sidor, precis som Merith Wager skildar i sin informativa och kunniga rapportering.

  Här tror jag faktiskt för en gångs skull att jag är helt överens med Kachina – systemet är fel, inte individen.

 416. allemand skriver:

  AnnaHär
  ”tror jag faktiskt för en gångs skull att jag är helt överens med Kachina – systemet är fel, inte individen.”

  Det hjälper inte om det är systemets eller individens fel så länge det får fortgå. Tycker dock att du skall läsa lite mer om SD än att göra en bedömning från vad som skrivs på denna blogg. Inte vidare seriöst uttalande av dig om du menar allvar.

 417. Torbjörn skriver:

  Här följer länkar till en läsvärd artikelserie i skånskan som belyser det mångetniska, mångreligiösa samhällets problem. Nu börjar judar att lämna Malmö pga. våld och hot från muslimer.

  Läs gärna hela artikelserien vars länkar finns här:

  http://www.skanskan.se/article/20100126/MALMO/100129688/1057/

  Speciellt denna:

  http://www.skanskan.se/article/20100125/MALMO/701259997/1057

 418. joffe skriver:

  Anna säger 27 jan.2.47 em
  ”Ett mynt har alltid två sidor, precis som Merith Wager skildar i sin informativa och kunniga rapportering. – Här tror jag faktiskt för en gångs skull att jag är helt överens med Kachina – systemet är fel, inte individen.”

  Jag är helt enig om att systemet är fel med hundratals kryphål och i och med det skor sig kriminella individer och utnyttjar systemets alla brister som nu allt mer uppdagas. De skor sig själva och säljer sina tjänster till andra. – Vi har nu läst om allt detta och vi kan inte göra någonting åt situationen. Endast genom valsedeln.

  Naturligtvis vill Sveriges folk hjälpa de som vi i förhållande till våra resurser har möjlighet att hjälpa. Men det måste väl finnas ett tak för vår möjliga hjälpsamhet då varje land har en budget eller är det bara Sverige som saknar det?
  Sverige behöver väl inte i evigheter vara frikostigast i världen per capita? – Världens befolkning ökar i antal. Sverige måste själva agera och sätta en stoppkloss och varför skulle EU Bryssel blandas in. Eller har vi alla redan tappat vår egen nationella styrfart och möjlighet att reagera och regera?- Festen borde för länge sedan avblåsts…

  Under drygt 30 år har Sveriges ledare inte lyckats komma upp med ett godtagbart kontrollsystem som sorterar ”vete från agnar”, invandringsmässigt. Inte ens nu inför valet vågar man tala öppet, eller ens diskutera det kravlösa mottagningssystemet som kostar svenska skattebetalare skjortan. Det krävs en reformerering och det på studs. Ian W.efterlyser ju detta genom initierandet.

  Sverigedemokraterna vill begränsa invandringen till för landet ekonomisk acceptabel nivå gällande bidragsgivandet. Är inte detta rimligt? SD är inte ute efter att ”sparka ut invandrare” som redan är här. Kanske dom värsta kriminella. Men otroligt många är skötsamma och arbetssamma som högaktas och är oundbärliga i arbetslivet, betalar skatt och hjälper till att bygga upp Sverige. Det handlar ju inte om att jaga bort dem som accepterar våra förhållanden och följer Sveriges lagar.

  Jag är inte partibunden eller här för att försvara SDs partipolitik. Det gör dom själva, om dom får komma till tals i demokratiska debatter eller i pressen. Men det verkar si och så i ett tydligen numera odemokratiskt Sverige. Men man kan finna vägar i internät och för den som är intresserad kan man kolla deras partiprogram.

  Anna skriver: ”Om Sverigedemokrater i stort är att liknas vid några av de personer som f.n. skriver på denna blogg är detta parti inget vettigt alternativ för mig.
  Så fort jag ser eller hör uttryck som ”vårt kära fosterland” e.d. blir jag oerhört skeptisk”

  Jag har under mitt liv jobbat med hundratals ”utlänningar” utan problem och är själv svensk invandrare och medborgare i ett främmande land där jag bott och jobbat ett kvarts sekel. Om någon sverigedemokrat eller jag själv född svensk kallar mitt forna hemland för ”mitt kära fosterland” har den eller jag f-n i mig helt rätt att göra det utan Annas tvivelsjuka och politiska konstifika insinuationer. Är du sverigefientlig?

  Jag råkar vara väldigt stolt över mitt gamla hemland som är ett kärt fädernesland, fädernejord, moderjord. Utomlands är vi mycket måna om vårt ursprung var vi än bor vi ca 500.000 svenskar spridda runt världen. Vi gör alltid PR och sköter importfirmor för svenska produkter mm. I våra livaktiga Svenska Klubbar runt världen firar vi stolt våra SVENSKA kulturella högtider. Dessutom har vi vår Lutheranska Kyrka och en svensk präst som hälsar på oss varje månad. Jag flaggar tom på Svenska Flaggans dag.

  ”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån” sades av vår regeringschef Mr.Reinfeldt (DN 15.11.06)

  ”Jag hatar allt genuint typiskt svenskt.” sades av Mona Sahlin (Expressen 26.6.02)

  ”Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige. Det var människor som kom utifrån” sades av näringsminister M Olofsson (ÖSP i november 2007)

  Med dessa stolta svenskvänliga-kulturbefrämjande uttryck av dagens Sveriges Nations främsta politiska ledare överlåter jag med varm hand ert val av parti i Kungariket Sverige år 2010.
  – Sov gärna vidare i ytterligare många många år eller till Carls ekonomibomb smäller av och då kommer ni i alla fall att vakna upp – äntligen! – Hooroo!

 419. Carl Norberg skriver:

  Värdepappersmarknaden för guld marknaden och den fysiska guldmarknad har nu äntligen skilts åt på ett praktiskt sätt, vilket innebär att det faktiska guldet har nästan ingen roll kvar längre i Londons papperskontraktsuppgörelser.

  Avsaknaden av guld i London kräver nu extraordinära taktiska åtgärder för att avveckla kontrakt och att få guldtackor. Skrämseltaktik och mutor åtföljda av guldleverans krav.

  De har nära nog noll fysiskt guld kvar, med sitt utbud som har tappata av i stora mängder sedan början av december, en process som för närvarande dessutom är i acceleration.

  Möjligheten att konvertera nödmynt till ädel metall vikt stängs alltså åtminstone till priserna anses skäliga, och det lär ju dröja till någon hittar en rätt stor guldfyndighet.

  En Londonbaserad guldbankir säger, ”Det händer mycket mer än blotta ögat kan se just nu”.

  Det fysiska systemet kommer att faktiskt befästas bigtime, och detta organiserar sig nu med blixtens hastighet, helt dold från snart sagt alla som tittar inifrån denna box, även så kallade insiders.

 420. Carl Norberg skriver:

  Eller så skall man kanske skriva detta som att det döljs allra bäst för insiders?

 421. Lasse Henriksson skriver:

  En ökänd konspiratör i kombination med ett antal personer som längtar efter ”sitt härliga fosterland” medför kanske att denna kommunikationsplats snart dör sotdöden!
  Snart vill nog ingen av oss andra vara med i denna fanatiska enformighet 🙂

 422. Josef Boberg skriver:

  SD:s tjuvknep med statistiken – Expressen, 22 november 2009 – ”…Invandringen till Sverige under efterkrigstiden har varit en av de mest vitaliserande faktorerna i den svenska ekonomin. ”Vi som byggde Sverige” var långt ifrån alltid svenskar. Först kom finnar, norrmän och danskar från våra krigshärjade grannländer, sedan italienare, jugoslaver och turkar i en av Sverige organiserad arbetskraftsinvandring som givet vår storlek har få motsvarigheter i västvärlden. Så låt oss tala om det istället. Låt oss inte huttla med det faktum att tjugo procent av befolkningen här i landet – ”trots sin härkomst”- har lika stor rätt i en mänsklig, moralisk och ekonomisk mening att kalla sig svenskar som vi andra som bott här sedan Hedenhös.” – © Leif GW Persson

  Själv har jag gett mig på att tänka och skriva om att Rasism = wår tids ReligionsKrig HÄR.

 423. Anna skriver:

  På pricken rätt, Henriksson 🙂

 424. joffe skriver:

  OK VERY SORRY !

  Jag lovar att inte störa er fler gånger.

  Nu kan ni, med vittgående kunskaper om tingen, fritt diskutera era insiktsfulla synpunkter. Det var inte min avsikt att orsaka att denna kommunikationsplats dör sotdöden. – So long!

 425. Carl Norberg skriver:

  Eftersom Davosmötet i år alldeles uppenbarligen är på defensiven, och många av de större spelarna uppenbarligen prioriterar sina egna verksamheter, så kan väl detta i sig beskriva hur deras planeringshorisont ter sig just nu.

  Och eftersom det inte finns ”någon som helst” anledning till oro, eller någon annan anledning heller för den delen, så kan nog den senaste börsutvecklingen misstänkas att bli lite volatil.

 426. Carl Norberg skriver:

  För övrigt så står det ju faktiskt var och en fritt att uttrycka sin åsikt efter eget tycke, oavsett hur den råkar se ut.

 427. allemand skriver:

  Ja visst, men att du uttrycker din hela tiden är faktiskt väldigt tråkigt.

  Dessutom verkar Ians intresse av den här bloggen vara noll eftersom han inte överhuvudtaget syns här.

 428. Carl Norberg skriver:

  Han syns väl här i en omfattning som motsvarar hans intresse, och det får man väl acceptera.

  Och att tycka att det är tråkigt med andras åsikter, botas väl enklast genom att inte ta del av dessa åsikter, det är ju ingen som tvingar någon till detta.

  Adolf Hitler anförde till sitt fromma att de två skäl som gjorde det möjligt med maktövertagandet var för det första den nationalekonomiska skuldsättningssituationen och för det andra nationalstatens upphörande till förmån för exempelvis den internationaliserade handeln och åtföljande korruptionen.

  Vilket kanske borde mana några fler till eftertanke om vårt nuläge.

 429. Carl Norberg skriver:

  Varför skulle Ian skriva överhuvudtaget i kommentatorsfältet?

 430. Nathalie Berg skriver:

  Kära Ian
  Läs följande artiklar av en ung klok folkpartist som direkt kritiseras av Expo & Ullenhag.

  http://www.qx.se/samhalle/debatt/13130/islamkritik-ar-inte-rasism
  http://expo.se/2010/48_2983.html
  http://www.rights.no/publisher/publisher.asp?id=59&tekstid=3176
  http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/28/vaga-vara-liberalist

  Det finns goda krafter, Stå på dig Ian!

 431. Carl Norberg skriver:

  Hur var det nu igen, det ena är något med ekonomi, javisst ja, skulden!

  Det andra vad var det för någonting, aha nationalistbetinget som argument för den egna ofärden.

  Seen that be4.

 432. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Nathalie Berg – som jag ser det är rasism/främlingsfientlighet wår tids religionsKrig, tyvärr tyvärr… 😥 – hälsar Josef B.

 433. mrmhalland01 skriver:

  Jag håller med Josef !

  Att vi har ett systemfel i vårt land är inte detsamma som att vi har rätt att döma eller ”förminska” människor som nu lever i vårt samhälle.

  Naturligtvis kommer det i alla länder (som någon vill bo i) snart finnas människor med olika ursprung. Är det inte det vi kallar globalisering ?

 434. soli01 skriver:

  mrmhalland01 – nu lever vi i en tid då människor är mera rörliga än tidigare. Vi får en snabb globalisering genom detta. Vi får mera personer som kommer från utomeuropeiska länder än tidigare. Vi får detta genom olika småkrig mm. Vi måste därför prioritera bättre och verkligen hjälpa de som har det svårt. Vi måste försöka stoppa den människosmuggling som grasserar. Vi måste bättre ta hand om de som söker sig till vårt land och som har hjälpbehov. Vi kan dock inte, som det är nu, att vi alltid ska vara bäst i klassen. Vi måste få en bättre samordning inom EU och vi måste bättre se till att våra getton upplösees och att vi bättre måste sprida de personer som kommer hit. Vi kan göra mycket, men jag slutar där.
  De som kommer hit måste bli informerade om vad som klart gäller i vårt land och att de måste acceptera våra lagar och beslut. Undantag från våra lagar kan inte acceperas!
  Vi hör oftare röster på dessa undantag vilket vi klart bör säga ifrån.

  Därför bör vi klart säga ifrån när det gäller burka och niqab när det gäller olika anställningar – offentlig som privat. Hur man går klädd som privatperson är inget vi bör åtgärda.

 435. Per F skriver:

  Men Sverige har väl inte så mkt till hjälp att
  erbjuda någon egentligen?
  Svensk syn på hur saker skall se ut och genomföras
  är ganska smal och snäv med ett betydligt större
  myndighetsengagemang än vad som ofta medges.

  Svensk hjälpprincip är statlig sondmatning
  och det är inte särskilt många hjälpt av.

  Så det är väl nån form av dubbelhyckleri i det hela
  där inkommande förleds tro att vi vill dem det bästa.
  Samt att staten gör poäng hos sina mjölkkossor
  på glorifierade gärningar.

 436. Per F skriver:

  Tyvärr så har Sveriges statsmakt inte alltid
  det inflytande över det som sker, vilket
  de tråkigt nog saknar stake att öppet medge.

 437. mrmhalland01 skriver:

  soli, Per

  Jag menar inte att vi ensamma har möjlighet att ta emot alla som av en eller annan anledning inte kan eller vill bo i sitt land.
  Det är inte globalisering att alla bor i Sverige 🙂
  Självklart måste EU agera i frågan och fördela graserna.

  Det jag ser framför mig är en värld med fri rörlighet och acceptans.
  När folk kan röra sig fritt och får vidgade vyer försvinner sannolikt trams som religiösa mänskliga begränsningar och därmed förtryck.
  Religioner är idag det största hotet mot en fredlig värld.

 438. Per F skriver:

  Självklart får inte alla plats här,
  i synnerhet inte med ett system man
  måste vara infödd svensk för att
  kunna foga in sig i.
  Att våra myndigheter beter sig lamt och tafatt
  är förvisso sant i det mindre perspektivet
  men i det större behåller de precis
  ett grepp de vill behålla.

  Jag skulle gärna se stängda gränser tills att
  röran vi redan har är någorlunda löst.

  EU varken kan eller kommer att göra
  gemensam sak i denna eller andra frågor.
  Eftersom ambitionen om acceptans och rörlighet
  aldrig existerat mer än på pappret.

  Religoner är inte det största hotet,
  inte vad jag tror iaf.
  Det är ett av andra instrument.

  Skaparna och upprätthållarna av all sorts
  motstättning är och har alltid varit
  kärnan till den fria rörlighetens
  och acceptansens motsats.

  Så dem som alltså tjänar pengar och
  maktinflytande i de problem som görs gällande
  är dem som är alla allmänheters
  hinder att verka till det bättre.

 439. Per F skriver:

  Skillnaden att se omvärlden från
  svensk media och leva på de platser
  som bilderna återges från
  är troligtvis betydligt större än
  vad man anar.
  Och inte enbart av det uppbara skälet att
  det är skillnad på att se och röra.

 440. Kachina skriver:

  Kriget i Storstadstriangeln har nu nått sådana nivåer i antalet stupade, att det kanske är dags att be FN sätta in fredsbevarande styrkor.

 441. Carl Norberg skriver:

  Jag vet något om tillvaron i gängbildningarnas förorter i allmänhet, och kanske mer i synnerhet vad avser Stockholms södra förorter.

  Och min absoluta uppfattning är att man nu statspolitiskt håller på att etablera detta som ett ”ubåtshot” eller ”organiserad maffia”, för att kunna motivera ökad resurstilldelning, och detta i sin tur för att vidare kunna reglera tillvaron hårdare för dem som inte vill ta minsta ansvar.

  Eller omskrivet till att öka den politiska makten.

 442. mrmhalland01 skriver:

  Kanske får du rätt Ian, Burkan har massmedia (och kanske ditt blogg-inlägg) tvingat fram en diskussion om.
  Vem vet vart det kan leda.

  Jag hoppas innerligt att partiledarna inte får möjlighet att mörka de frågor många människor tycker är viktiga.

 443. Carl Norberg skriver:

  Jag hoppas innerligt att partiledarna inte tar möjligheten att uppehålla diskussionen vid annat än grundläggande och förutsättningsskapande frågor, och att de där dessutom ägnar sig åt argumet i sak.

 444. Carl Norberg skriver:

  Vad folk i gemen sedan själva anser för någonting vara viktigt, skapar nog även tyvärr en del brister i kommunikationen.

 445. mrmhalland01 skriver:

  Vad folk i gemen anser viktigt är det enda som är viktigt i en demokrati !

 446. soli01 skriver:

  Har tittat på debatten i 2:an och det var inget nytt egentligen som vi inte visste förut. Jag uppmärksammade emellertid en person som skilde sig från de övriga och det var vänsterpartiledaren Ohly. Han hade lagt sig till med en brummande röst – kraftigare än förut – och han körde ögonen i ”motståndarna” genom stirrande blick och med nervryckningar kring munnen. Han var festlig att besåda.

 447. mrmhalland01 skriver:

  Margot Wallström har nu fått en viktig roll inom FN på rekommendation av regeringen.
  Jag tror hon klarar uppdraget bra och önskar henne all lycka !

  Dessutom är jag tacksam mot Wallström som inte kandiderade till partiordförande.
  Hade hon gjort det hade vi haft en opposition värd namnet.
  Nu ser det ju ut som om vi snart kan bortse ifrån en enig röd/grön allians.

  Kanske är det så att folket vinner ?
  Alla inom (S) står bakom Mona Sahlin, trots att det finns dugliga företrädare…

  Endast krisen kan sänka den borgliga alliansen..

 448. Per F skriver:

  Man kan ju rentav tro det är uppsåtligt med att
  överbetala henne för nonsensuppdraget.

 449. Per F skriver:

  Gör dessa partiledar”debatter” er annat än irriterade?
  Jag kan inte minnas att det någonsin varit särskilt berikande och allra minst upplyftande.

 450. Per F skriver:

  Och visst är gemene mans uppfattning den som borde
  låta sig gälla om det skall vara demokratiskt.
  Men det skapar likafullt kommunikationsbrister.

 451. Per F skriver:

  Själv blir jag lite nedstämd av att titta på
  partiledarna när jag konstaterar att dessa sju dvärgar
  är bland de mest inflytelserika.

  Liite bättre än denna smått dråpliga uppställning borde väl gå att få till?
  Det är ju trots allt en nation, även Sverige.

 452. Carl Norberg skriver:

  Hur Margot Wallström kan gå med på detta är för mig fullkomligt obegripligt om hon är det minsta intresserad av politik.

  Och partiledar debatten var väl ändå det mest infantila som skådats på flera mansåldrar.

  Jag vat inte vilket som var värst idioten som anförde argument, eller den som inte bara sakligt sågade detta tvärs av?

  Om IMF kan sägas vara gynnande för banksystemet, alltså att främst verka för det valutafinansiella sytemets väl, vilket till och med en partiledare borde kunna sluta sig till är fallet utifrån själva namnet, så torde ett berömmande omdöme ifrån detta system även innehålla en inte obetydlig del nytta för privatbankerna, och det kanske rentutav till och med är så att den övervägande delen egentligen främst gynnar andra…

  Att då anföra att IMF hävdar att vi inte kunde ha gjort detta bättre, det är rent ut sagt imbecillt, för vem måste omgående motfrågan vara!

  Och om IMF är så mycket bättre skickade att styra Sverige att de kan uttala sig om detta, då undrar jag varför vi har den regering som vi har.

 453. ingeborg skriver:

  Att planera för Sveriges undergång
  Alla ni som skriver här och inte tror på att det finns en medveten politisk agenda mot svenskarna. Läs här och läs noga.
  http://demokratbloggaren.wordpress.com/2010/01/30/att-planera-for-sveriges-undergang/#comment-18

 454. Carl Norberg skriver:

  Och det är som sagt svårbedömt var den värsta bristerna föreligger i detta, om det är åsnan som anför tokeriet eller om det ligger på dem som tror att månen är gjord av ost?

 455. Carl Norberg skriver:

  One bank to rule them all, one bank to find them.
  One bank to bring them all, and in the darkness bind them.

  Och det bästa för den banken det tror Göran Hägglund är Sveriges bästa! Vilket beror på att han antingen vet något som jag inte vet och inte heller vill veta av, eller så vet han ingenting alls.

  De tyst samtyckande , utom då Peter Ericsson som dessutom kallade det för självgodhet att säga sig vara en del av detta,får anses undermåliga medan Ericsson oförståelse kanske mera väcker medömkan.

  Detta beskriver banksystemet med IMF (International monetary found) och BIS (Bank of international settlements), med de internationella centralbankerna som mellanled, och de regionala bankerna som yttersta verkställande enhet gentemot befolkningen.

  De sju ryttarna har nu ridit ut för att finna ringen och genom detta kunna hålla världen kvar i sin skuldsättning. Detta har skett genom att Dessa sju, som är desamma som 1931 då detta system skapades av Bank of England chefen Montague Norman Ring, med benäget bistånd av sin lärling eller häxmästare Hjalmar Schacht.

  År 1931, så hette alltså den virtuelle diktatorn av finansvärlden, Bank of England
  Chefen, Montague Ring Normand, vilken för övrigt inte alls av en slump, var en före detta Brown Brothers partner, vilkens farfar dessutom hade varit chef för Brown Brothers under amerikanska Inbördeskriget.

  Den nya nutida gruppen som utgör dessa sju ryttare, Coalition for Business Finance Reform, grundades alltså av desamma sju internationella storbanker – Goldman Sachs, J.P. Morgan Chase, Barclays, Morgan Stanley, Credit Suisse, Deutsche Bank och Citigroup – i ett som det skall visa sig, infamt försök att de och derivatmarknaden skall kunna resa sig ur graven och än en gång dominera världen. I synnerhet vill de skydda den vildaste formen av spekulation som någonsin existerat, over-the-counter-derivat- och kreditderivatmarknader.

  Detta innebär att dessa utgör blodomloppet till hjärtat av det nätverk av centralbanker som dominerar det globala finanssystemet, alltså banker som Bank of England, Europeiska Centralbanken och Federal Reserve, IMF och BIS, vilka i grund och botten alltså är desamma institutioner som verkar under statliga myndigheters flagg, men vilka i själva verket främst agerar sitt eget oligarkiska finansiella väl.

 456. Carl Norberg skriver:

  Gissa varför det nu är så livat kring UBS i Schweiz och Kredit Suisse, och att släppa kontonummeruppgifter till de Tyska och Amerikanska regeringarna.

  Då kan man nog med visst fog säga att falleri så faller alla sju.

 457. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  The Lone Ranger performs on his own!
  Happy go Lucky 🙂

 458. Carl Norberg skriver:

  En ganska trevlig föreläsning om Caroll Quigley och Cecil Rhodes och den roll som dessa har haft igenom 1900 talet och Lord Milner, där inte det Svenska deltagandet lämnas därhän om man lyssnar lite noga på rollerna som olika bolagskonstellationer och personer som John Foster Dulles spelat i detta.

  Denna kanske kan ge en mera nyanserad bild av varför varken den sida som Rhodes representerar eller den andra sidan med kommunistisk struktur är någonting som gynnar den individuella friheten.

 459. Carl Norberg skriver:

  Jag har läst ”lite” av Quigley, och samtycker givetvis inte alls, men jag intygar gärna att det verkligen står skrivet det som beskrivs i denna föreläsning, särskilt-Tragedy and hope – är en mycket speciell beskrivning av historien.

 460. Carl Norberg skriver:

  Min förtjusning för Cecil Rhodes är ju som bekant inte så utvecklad, och jag ber därför de som kollar länken att särskilt lyssna på de rent rasbiologiska dumheterna som denne anför, som inte precis minskar förståelsen för Euthanasigalenskapernas uppkomst.

 461. Carl Norberg skriver:

  Man kan ju säga att det rådande förhållandet är att chfer har, eller i varje fall borde ha kunskaper medan ledare även måste ha förståelser.

 462. Carl Norberg skriver:

  Från The Evolution of Civilizations

  ”I år har jag sagt till mina studenter som jag har försökt att utbilda chefer i stället för kontorister. Skillnaden mellan de två är parallell med den skillnad som tidigare gjorts mellan förståelse och kunskap. Det är en mäktig låg chef som inte kan anställa flera personer med kommandot av mer kunskap än han själv. Och han kan alltid köpa uppslagsverk eller elektroniska apparater med bättre minnen för fakta än någon underordnad. Den främsta kvaliteten hos en verkställande är att han har förståelse. Han bör kunna fatta beslut som gör det möjligt att utnyttja den kunskap om andra personer. Sådana verkställande kapacitet kan läras ut, men den kan inte läras ut av ett utbildningsprogram som framhäver kunskap och bara kunskap. Kunskap måste utgå ifrån för given, och om det inte är tillräckligt kandidaten måste elimineras. Men den viktiga frågan är att förstå. Detta kräver tillgång till tekniker som, lyckligtvis, kan läras ut. ”

  Carroll Quigley. The Evolution of Civilizations. 2nd ed. 1979. S. 420

 463. Carl Norberg skriver:

  Är det här vad man vill att Bilderberggruppen, Trilateralerna eller BIS egentliga agenda skall vara?

  ”It is from us that the all-engulfing terror proceeds.

  We have in our service persons of all opinions, of all doctrines… demagogues, socialists, communists, and utopian dreamers of every kind.

  We have harnessed them all to the task; each one of them on his own account is boring away at the last remnants of authority, is striving to overthrow all established form of order.

  By these acts all States are in torture; they exhort to tranquility, are ready to sacrifice everything for peace: but we will not give them peace until they openly acknowledge our international Super-Government, and with submissiveness.”

  Det tycker inte jag.

 464. Hermanhill skriver:

  Enligt icke fullt konfirmerad information, kostar de senaste årens flyktingar med anhörig immigration, cirka 300Miljarder kronor per år av svenska skattemedel. Framtidens invandring med utanförskap kommer sannolikt att regleras med tillgång och efterfrågan, dvs Svenskar fördrivs till samhällets ekonomiska marginaler. Det bästa ar i demokratins namn, se till att fler läser bloggar som denna, sprid till vänner och bekanta. så kanske det finns en chans att även 50talister får pension.

 465. Carl Norberg skriver:

  Och så kan man då repetera det andra stycket igen, och detta kommer fortfarande inte att skapa en enda millimeter av eftertanke hos alla.

  ”It is from us that the all-engulfing terror proceeds.

  We have in our service persons of all opinions, of all doctrines… demagogues, socialists, communists, and utopian dreamers of every kind.(och se här ingår givetvis även drömmande Euthanasi förespråkare)

  We have harnessed them all to the task; each one of them on his own account is boring away at the last remnants of authority, is striving to overthrow all established form of order.

  By these acts all States are in torture; they exhort to tranquility, are ready to sacrifice everything for peace: but we will not give them peace until they openly acknowledge our international Super-Government, and with submissiveness.”

 466. mrmhalland01 skriver:

  Carl Norberg säger:
  februari 2, 2010 kl 5:26 e m

  Resonemanget är värdelöst, eftersom all kunskap baseras på förståelse.

  Det man inte förstått kan man inte.
  att lära sig utantill har inte med kunskap aatt göra, bara minne.

 467. Carl Norberg skriver:

  Läs om och läs rätt bäste halland

  Lär lite om vad för funktion hjärnbarkarna har i förhållande till vad olika processer som inlagrad data egentligen inbegrips i, och vad detta sedan i sig innebär.

  Och det går ju att lära sig en hel telefonbok på kyrylliska utan att förstå ett dyft av varken vad det står eller innebär. Inlagring är minnesskapande och förståelse är processbildning. (DÁmato, Känslan av att leva)

  Resonemanget är för det första inte mitt, och för det andra inte värdelöst

 468. mrmhalland01 skriver:

  Där ser man vad för mycket ordbajseri kan skapa förvirring.

  Det som kan sägas på två rader utan möjlighet till missförstånd, ska inte oreras på ett 15-20-tal rader som lätt leder till förvirring och missförstånd.

  Jag såg att det inte var ditt, men jag tyckte det var dåligt ändå.

 469. Carl Norberg skriver:

  ”Brevis esse laboro, obscurus fio” – Jag försöker vara kortfattad, och blir obegriplig.

 470. mrmhalland01 skriver:

  Med ju färre ord du kan vinna förståelse, desto smartare är du.

  Kom ihåg var du hörde detta först 🙂

 471. Torbjörn skriver:

  Carl Norberg:

  Att NWO-eliten har folk inom alla åsiktsriktningar och doktriner är ingen nyhet om man ser historien och de olika samband som fört oss där vi är nu. Radikalfeminismen och Black movement-rörelsen är bara två exempel lanserade av denna elit.

  Det är därför de hatar nationalismen. Det är enda hotet mot dem idag. Kontroll av gränser och restriktioner för invandring gör att människor och företag inte kan flyttas likt schackpjäser. Självständiga stater som har kontroll över lagar, ekonomi, tillverkningsindustri mm. Det är därför personer som Le Pen, Nick Griffin och Jörg Haider (RIP) är hatade av dem.

  Det är också därför vi ständigt hör samma budskap trummas ut i medierna om att ”globaliseringen är oundviklig”. EU och FN står för fred sägs det. Vilken fred har FN någonsin åstadkommit? FN är ett enda stort skämt. Eller EU? Är det lättare att få fler människor att komma överens, än färre?

  Alternativet till ett globaliserat kontrollsamhälle styrd av en bankelit är som jag ser det, nationalismen. En del verkar ju inte se att det globaliserade mångkulturella splittrade samhället är än mer kontrollerat. Eliten får argument genom splittringen och våldet att övervakningen måste öka. S Någon globalisering underifrån kommer aldrig att inträffa när folken själv får bestämma.

 472. Torbjörn skriver:

  Alla har inte förmågan att lära sig en telefonbok utantill vare sig på kyrylliska eller något annat språk oavsett om man förstår vad där står eller inte. Bra minne är genetiskt betingat.

 473. mrmhalland01 skriver:

  >Bra minne är genetiskt betingat.

  Så är det nog, men, det är inte kunskap.

 474. Carl Norberg skriver:

  Och jag återkommer till vad som krävs för att skapa folkliga behov av starka ledare.

  En ökande skuldsättning och nationalism.

  Men så länge båda dessa bara är instrument hos den styrande delen, så förblir också den starka ledaren ett instrument i denna ordning, då precis som nu.

  Förra gången kunde det konstateras att den hästen inte gick att tygla när den väl fått upp farten i ritten, och det kommer att kunna konstateras igen.

  Så det gäller att tygla den kraften innan den kommer i sken, vilket innebär att det är fullkomligt omöjligt att göra detta i lönndom eftersom själva lönndomen i sig alltid kommer att verka för okontrollerat skenande vid en upptäckt, eftersom människan inte kan bli fullkomlig.

 475. Carl Norberg skriver:

  Och så repeterar vi det som Bilderberg, Trilateraler och IMF har gemensamt.

  ”It is from us that the all-engulfing terror proceeds.

  We have in our service persons of all opinions, of all doctrines… demagogues, socialists, communists, and utopian dreamers of every kind.

  We have harnessed them all to the task; each one of them on his own account is boring away at the last remnants of authority, is striving to overthrow all established form of order.

  By these acts all States are in torture; they exhort to tranquility, are ready to sacrifice everything for peace: but we will not give them peace until they openly acknowledge our international Super-Government, and with submissiveness.”

 476. Carl Norberg skriver:

  Hur går det med googlandet på Caroll Quigley? Cecil Rhodes eller att Bill Clinton var Rhodes-stipendiat.

  Om nu personen Quigley verkligen har existerat, så verkar det ju lite märkligt med allt kring denne, inte sant, för det kan väl ändå inte vara så att så många individer verkligen är så oupplysta….

 477. Carl Norberg skriver:

  Quigley sade redan på sin tid en del tänkvärdheter…

  The powers of financial capitalism had another far-reaching aim, nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole.

  This system was to be controlled in a feudalist fashion by the central banks of the world acting in concert, by secret agreements arrived at in frequent meetings and conferences.

  The apex of the systems was to be the Bank for International Settlements in Basel, Switzerland, a private bank owned and controlled by the world’s central banks which were themselves private corporations.

  Each central bank sought to dominate its government by its ability to control Treasury loans, to manipulate foreign exchanges, to influence the level of economic activity in the country, and to influence cooperative politicians by subsequent economic rewards in the business world.

 478. Paradise Lost skriver:

  Har Ian Wachtmeisters blogg kidnappats av en något störd person?
  Öppen vårdavdelning?

 479. Carl Norberg skriver:

  Du menar att kommentatorsfältet inte innehåller andra kommentarer än mina och att dessa kommentarer skulle avhålla någon ifrån att läsa de inlägg som Ian gör?

 480. allemand skriver:

  ”Har Ian Wachtmeisters blogg kidnappats av en något störd person? Öppen vårdavdelning?”

  Det intressanta är att Ian inte verkar vara intresserad av sin blogg annars skulle som sagt var inte bloggen bli kidnappad.

 481. Josef Boberg skriver:

  ”Försök Alltid med att Försöka igen (video ca 3 min) – fast på Annorlunda sätt – enär Allt är Möjligt !”

 482. Anna skriver:

  Tack Tanja – tala om feel-good-musik 🙂

  Du och Matte Matik borde få ett wild card till Eurovisionsschlagern!

 483. Carl Norberg skriver:

  Detta nobbade Newsmill inte så där alldeles otippat.

  När krisdrabbade Grekland nyligen behövde låna 5 miljarder euro kom investerarna rusande. Men nu anklagas de ansvariga bankerna för att ha blåst upp efterfrågan och lämnat kunderna med Svarte Petter.

  En mycket gammal historia om det mänskliga själslivet, som belyser hur insikter om hur tingens värde skapar konflikter, detta i form av uttryckta habegär, beskriver detta som en metafor av en saga. Men inte många vill lyssna till annat än den egna nyttan

  One bank to rule them all, one bank to find them.

  One bank to bring them all, and in the darkness bind them.

  Detta beskriver banksystemet med IMF (International monetary found) och BIS (Bank of international settlements), med de internationella centralbankerna som mellanled, och de regionala bankerna som yttersta verkställande enhet gentemot befolkningen. Och det var redan på 1930-talet

  De sju ryttarna har nu ridit ut för att finna ringen och genom detta kunna hålla världen kvar i sin skuldsättning. Detta har skett genom att Dessa sju, som är desamma som 1931 då detta system skapades av Bank of England chefen Montague Norman Ring, med benäget bistånd av sin lärling eller häxmästare Hjalmar Schacht.

  Det var Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs och Morgan Stanley som arbetade med emissionen i Grekland som övertecknades fem gånger. På bara en och en halv timme strömmade det till order till ett värde av 11 miljarder euro förra måndagen. När orderböckerna stängdes hade emissionen alltså övertecknats fem gånger.

  År 1931, så hette alltså den virtuelle diktatorn av finansvärlden, Bank of England

  Den nya nutida gruppen som utgör dessa sju ryttare, Coalition for Business Finance Reform, grundades alltså av desamma sju internationella storbanker – Goldman Sachs, J.P. Morgan Chase, Barclays, Morgan Stanley, Credit Suisse, Deutsche Bank och Citigroup – i ett som det skall visa sig, infamt försök att de och derivatmarknaden skall kunna resa sig ur graven och än en gång dominera världen. I synnerhet vill de skydda den vildaste formen av spekulation som någonsin existerat, over-the-counter-derivat- och kreditderivatmarknader.

  Detta innebär att dessa utgör blodomloppet till hjärtat av det nätverk av centralbanker som dominerar det globala finanssystemet, alltså banker som Bank of England, Europeiska Centralbanken och Federal Reserve, IMF och BIS, vilka i grund och botten alltså är desamma institutioner som verkar under statliga myndigheters flagg, men vilka i själva verket främst agerar sitt eget oligarkiska finansiella väl.

  ”There should only be one source of money; one fountainhead from which flows the nation’s blood to vitalize commerce and industry, ensure economic equity and justice and safeguard the welfare of the people. . . . In other words, it has always been and still is our contention that the prerogative of creating and issuing the money of the nation should be restored to the state.” ( [Tolkien, writing in ”Candour” magazine] August 3/10, 1956, page 48)

  Dessa sju ryttare kommer nu att dammsuga den internationella kreditmarknaden i sin jakt på skuldsättningar som kan hålla liv i detta skuldsättningsspel, detta genom att politiskt verka för ett ökat statligt stödjande för banker i sin oundvikliga ritt mot sin egen undergång.

  Att banksystemet kommer att gå under, beror på den mycket enkla förhållandet att människor vill leva, det kan de göra utan banker medan inga banker kan finnas utan människor.

 484. Carl skriver:

  Är det inte dags snart att byta namn på denna blogg till Carl Norbergs blogg

 485. allemand skriver:

  Eller att Carl Norberg skaffar sig en egen blogg och Ian börjar intressera sig för sin.

 486. Per F skriver:

  Eller att var och en läser vadhelst den behagar
  och hoppar över vad den inte vill läsa.
  Och låter bloggvärdar själva väga sina intressen..

 487. Respons skriver:

  BRAVO !
  Men begreppet invandrare är felaktigt när det inbegriper även alla personer som genom den falska asylpolitiken har fått inte bara skydd här, utan att de de haft särskilda skäl för det, att de är släktingar till dessa och att de har fått medborgarskap slängda efter sig. Detta är inte invandrare ! Men etablissemanget vill förvrida oss och försvåra debatten. De vill få oss att se ut som om vi motsätter oss en naturlig och rimlig invandring.

 488. make my day skriver:

  carl norbergs framtid ligger möjligtvis i rollen som
  statist i bonde söker fru

 489. Johan skriver:

  Då blev man nummer 500.

  Har Ian dött eller vad har hänt på bloggen?

 490. Helena Palena skriver:

  Nej, Ian laddar för valrörelsen!

 491. elisabethloven skriver:

  Puh – detta var den mest nedskitade blogg jag någonsin läst. Kan inte dessa debattglada personer Carl Norberg och Kachina och några till öppna egna bloggar.

  Ingen orkar läsa vad de skriver utan de har bara konfiskerat Ians blogg för sina egna åsikter.

  Ian gör något – de har totalt förstört din blogg. Det sista du skrev är nästan måndadsgammalt – lägg ned bloggen – inten idé att gå in – finns bara detta käftande mellan några stycken personer som vi redan vet vad de tycker.

 492. Helena Palena skriver:

  Låt Ian sköta sin blogg själv! Jag skrev i ett inlägg på Newsmill att Ian brukar ha 300 – 400 kommentarer. Nu har han över 500. Skitbra!

  Under tiden ni väntar på bloggägarens entré igen kan ni läsa om Ian och hans fem bröder här:

  http://parnassen.wordpress.com/2009/12/27/storasyster-lillebror-eller-ar-du-ett-inklamt-barn/

 493. Kachina skriver:

  elisabethloven

  Jag brukar även tidvis konfiskera Carl Bildts blogg för att uttrycka mina åsikter. Vad förväntar du dig, att jag skall uttrycka Carls och Ians åsikter? Det gör de så bra själva.

  Hur många läsare skulle jag få om jag startade en egen blogg? Tja, kanske min 90-åriga mamma. Jo, jag utnyttjar Wachtmeisters och Bildts dragningskraft för att inplantera mina åsikter i hjärnbarken och det undermedvetna hos de som läser dessa bloggar.

  Att du irriterar dig på mig betyder faktiskt att mina ord gjort verkan. De har ruckat om dina förstelnade tankeformer och ju hetare dina känslor blir, desto större verkan, för då fortsätter de att verka i ditt undermedvetna även när känslorna lagt sig.

  Enda sättet att förbli oberörd är att hoppa vidare till nästa inlägg så snart du ser namnet Kachina

 494. Carl Norberg skriver:

  Fast om vederbörande hoppar vidare så kan ju denne svårligen sedan irritera sig på innehållet i inlägget, så följaktiligen blir egentligen den först väckta känslan vid läsningen av inlgget ett självspelande piano, där de klagande ber bloggägaren befria de svagsinta ifrån deras uppenbara behov att läsa det som ifrågasätter deras egna värderingar, de vill inte börja tänka.

 495. Carl Norberg skriver:

  Just det som Kachina beskriver är den nytta som jag söker i och med mitt skrivande här, och just den nyttan är det som Ad-hominem kritikerna vill omintetgöra.

 496. Carl Norberg skriver:

  Det kan ju faktiskt vara så att människan är dömd att vandra i mörker och gå under före det att planetens fysiska begränsningar gör detta gällande och att allt bara skall bli försämras och bli värre för det stora flertalet.

  Och i det perspektivet så är ju sådana som jag eller Per och Kachina fullkomligt överflödiga, kort sagt riktiga enegislösare i vår blotta existens.

 497. Lasse Henriksson skriver:

  Merith Wager ger oss på nytt ett halsbrytande exempel på hur svensk massmedia och svensk polis agerar.

  Lämna dom förvirrade socialisterna och konspirationsälskarna Carl Norberg och Kachina åt sitt öde och ta i stället del av verkligheten som Merith W beskriver! Skrämmande – minst sagt!

  http://meritwager.wordpress.com/

  ******************************************************
  Så vad tycker svensk polis att man ska göra med ”skötsamma” våldsbrottslingar som enligt dom i domstol ska utvisas? Släppa ut dem till ett liv som illegala i Sverige? Finns det inte redan tillräckligt många sådana i landet? Och vill Polisen verkligen gå emot landets lagar? Är det ungefär så här de tänker:

  ”Äsch, du hotade med sax, du stal, du satt i fängelse, du har inte laglig rätt att vistas i Sverige och kommer aldrig att få det, men egentligen är du ju inte våldsam utan skötsam. Vi tycker inte att vi ska behöva följa lagen i ditt fall utan släpper ut dig bland de andra som vistas här illegalt.”

  Polisen måste vara effektivare i att ta reda på vem mannen är, mannen måste få helt klart för sig att han aldrig kommer att få stanna i Sverige och förmås att medverka med all tänkbar information så att hans identitet kan klarläggas och så att han, som domstolen dömt, kan utvisas från Sverige. Polisen ska inte uttala sig i media som det vakthavande befälet på häktet i Uppsala!

 498. Juppe skriver:

  Blir bara trött av att läsa detta angående äldreförsörjningsstödet. Bra skrivit Ian. Hoppas att det ger en frågeställare till alla politiker där ute och även till människor inför valet 2010. Varför riksdagspartierna idag inte skulle vilja ha ett parti som t.ex. SD i riksdagen är för att de skulle ifrågasätta invandringspolitiken, något som man sluppit under alla dessa år.

 499. Carl Norberg skriver:

  Och om mannen inte kan hjälpa till med att bevisa att han är någon annan än den han utger sig för att vara?

  Det är ju så dumt så att man nära nog kan svimma, och vad en del särskilda individer anbelangar så är det nästan rätt åt dem när stölden från framtiden kommer i dagen, även om det låter förmätet att uttrycka sig så.

  Och de som tror att invandring kommer att bli en valfråga kanske skulle fundera på varför G7 har möte direkt efter Davos och varför den kanske mest intressanta aspekten av förhållandet mellan Goldman och AIG är att utan försäkringsgivaren lämnat kreditförsäkring, så kunde investmentbanken inte ha genererat några av sina enorma vinster i spelet mot bolånemarknaden. Och när den marknaden gick söderut, så blev A.I.G. dess största offer – och Goldman blev en av de största mottagarna av pengar, Timothy Geithner anyone….

 500. Carl Norberg skriver:

  Som sagt inte bara Adolf Hitler anser att det finns två skäl som möjliggjorde övertagandet av makten i Tyskland. Ekonomin är ju självspelande, så det gäller väl att motivera de etniska grunderna så mycket det går om historien skall gå igen….

  Patetiskt anser jag.

 501. Helena Palena skriver:

  Är det någon som vet när USA invaderar Iran?

 502. Kachina skriver:

  Helena

  Never. USA är nu i samma läge som Sovjet 1989. Det blir inga explosioner, bara implosioner orsakade av finanscirkusen.

 503. Carl Norberg skriver:

  Ja det kan nog faktisk vara så att det blir en blandning av bådadera i någon form av infamt försök att styra bort uppmärksamheten ifrån det valutafinansiella perspektivet.

  På G7 så anförde alltså Lord Mandelson(GB) att USA har visat en ”överraskande” brist på internationellt perspektiv i frågan om regleringar av det valutafinansiella systemet.

  Han medgav också att Storbritannien har haft fördel under finanskrisen eftersom landet har behållit pundet i stället för att ha Euro, en sak är i alla fall helt säker och det är att Mandelson tycker att England skall särbehandlas….

  Tycker vidare att G7 länderna verkligen sätter huvudet på spiken genom att besluta att hjälpen till Tahiti skall bestå av skuldavskrivning, vad glada de skall bli eftersom just detta nog är det som de främst tänker på just nu, men man får ju hoppas att en sådan föder många svältande magar, för att bara inte nämna hur många sjukdomar en sådan kan kurera, uppenbart är i alla händelser vad som värderas högst av människoliv och pengar, bedrövligt.

 504. Carl Norberg skriver:

  På tal om utlandsmissioner och det militärindustriella komplexet med sin vinstmaximeringsmålsättning.

  http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/afghanistan/article7017921.ece

 505. make my day skriver:

  herr carl norbergs show beskådades idag av 1 person

  tror att det kanske var publikrekord för honom

  vanligtvis visar inte ens en katt intresse för
  hans ständiga orerande

 506. Carl Norberg skriver:

  Så just därför så behöver ju ingen heller bry sig som inte vill.

 507. Kachina skriver:

  make my day

  Du har precis upplyst oss om att du;

  1/ Inte är en katt

  2/ Är den enda person som intresserar dig för Carl Norbergs inlägg. (För den person du nämner kan väl inte vara någon annan än du?)

  Varför är du så intresserad av Carl Norberg?

 508. Carl Norberg skriver:

  Detta eviga nollifierande av min person har för länge sedan fått sin omvända effekt i förhållande till det förmodade syftet.

  Jag vet redan att omfattningen på läsandet av det jag skriver är tillräckligt stort för att de ogillande skall välja att uttrycka detta som obetydligt.

 509. Carl Norberg skriver:

  Ja där ser man hur verkligheten kan göra sig påmind.

 510. farang38 skriver:

  @ Carl Norberg

  Det skrämmer mig att ca: 50% av befolkningen ser utvecklingen så som du.

 511. Fritidspartiet skriver:

  För en rättvis och jämlik invandringspolitik där skyldigheter leder till rättigheter, titta på vårt partiprogram, det mest kompletta och mest innovativa idé programmet för Sverige idag.

  Om Ni vill stödja oss har ni nu knappt 15 dagar kvar.

 512. Torbjörn skriver:

  Sverige behöver inte iytterligare ett parti just nu. Att tro att man kan göra en smash-and-grab-kupp och komma in i riksdagen på så kort tid, är väl optimistiskt.

  Är ni missnöjda med invandringspolitiken – rösta på SD. Tycker ni att deras program är dåligt så sympatiserar ni förmodligen med något av de sittande riksdagspartierna, och kan då rösta på dem.

 513. Marianne Ellerström skriver:

  Jag tror inte att det är många som känner till till de generösa pensioner till utlänginar som inte ens jobbat 1 enda dag i Sverige. DET TYSTAS NED AV POLITIKERNA SOM GEMENSAMT BESLUTAT DETTA! VILKET SVEK mot våra egna som får sååå dålig äldrevård. Jag vet och har sett, jag är undersköterska och har jobbat i många olika äldreboende.
  NI POLITIKER BORDE SKÄMMAS!Först skall vi ta hand om våra egna och sedan skall vi hjälpa andra och då gärna i deras egna länder för de mest behövande är kvar i sitt land(de har inte flera 1000 att ge till ilegala smugglare.Vårt system gynnar människor smugglare.

 514. carlnorberg skriver:

  Ja vad konstigt att inte politikerna vet om detta, trots att detta ideligen har påtalats för dem, vaaad kan detta bero på…

 515. Greate article. Keep writing such kind of info on your site.
  Im really impressed by your blog.
  Hi there, You’ve performed an incredible job. I’ll definitely digg
  it and in my opinion recommend to my friends.
  I am confident they’ll be benefited from this web site.

 516. Leesa skriver:

  I really enjoy reading on this site, it holds great articles.
  ”Never fight an inanimate object.” by P. J. O’Rourke.

 517. lampor skriver:

  The other day, while I was at work, my cousin stole my iPad and tested to see if it can survive a 25 foot
  drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she has 83 views.
  I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

 518. sex skriver:

  Hey there! I understand this is sort of off-topic however I needed to ask.

  Does managing a well-established blog such as yours take a massive amount work?
  I am completely new to running a blog however I do write in my journal everyday.
  I’d like to start a blog so I can share my personal experience
  and thoughts online. Please let me know if
  you have any kind of suggestions or tips for brand new aspiring blog owners.
  Appreciate it!

 519. viagra skriver:

  I hardly leave a response, however I read a few of the comments on Invandringspolitiken kan avgöra valet 2010 | Ian Wachtmeister.
  I do have a couple of questions for you if it’s allright.
  Is it just me or does it look like like some of these comments look like they are written by brain dead folks?
  😛 And, if you are writing at additional online sites, I’d like to keep up with you.
  Could you list of all of your public sites like your Facebook page,
  twitter feed, or linkedin profile?

 520. HS trygg Tillvaro AB Stockholm Huddinge sätter
  dig som kund i fokus och arbetar tillsammans med dig för att hitta lösningar som passar just dig.
  Vi utgår från individens egna villkor, har ett tydligt mål
  och genomför våra tjänster på ett rehabiliterande,
  förebyggande och individuellt anpassade sätt. Vår ambition är att ge dig bättre möjlighet att kunna bo kvar i din säkra hemmiljö samt kunna vara självständig med trygghet i bibehåll.
  Vi sätter alltid dig i centrum och utlovar en kontinuerlig kontakt med dig för att säkerställa att du är nöjd med kvalitén på det
  utförda arbetet. Vi erbjuder hemtjänst, ledsagning, avlösning och hushållsnära tjänster
  på flera språk. Hos oss har vi även möjlighet till anhöriganställning med goda förmåner.

 521. job ragg skriver:

  Hello all, here every person is sharing such know-how,
  therefore it’s pleasant to read this webpage, and I used to go to see this webpage daily.

 522. Thanks for the marvelous posting! I really enjoyed reading
  it, you happen to be a great author. I will ensure that I bookmark your
  blog and will eventually come back very soon. I want to encourage you
  to continue your great writing, have a nice weekend!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: