Reclaim the city…and the country!!

Handikappsanpassat – jaså!

Allt ska vara handikappsanpassat. Det har blivit en självklarhet inkl. ”kosta vad det kosta vill”. Det har blivit en politisk fobi att slå sig för bröstet och peka på ändrade byggnormer, ramper och liknande. Men i handikappanpassning ingår uppenbarligen inte att få gå ut på stan. Att kunna röra sig på trottoarer, gator och torg utan uppenbar risk att bryta lårben, armar och ben borde vara en medborgerlig rättighet.

Stockholm ligger på 61 breddgraden och det händer att det snöar här, även om det pågår ett möte i Köpenhamn som helst hade sett att Stockholm översvämmats av ett tropiskt regn.

 ”Nej se det snöar, nej se det snöar, det var väl roligt, hurra!!”, sjöng vi på den tid som barn sjöng glada visor.

De som inte sjunger är Stockholms Gatukontor, som vi ger hundratals miljoner till (kan en ärlig politiker upplysa om den exakta siffran, tack!), Gatukontoret har ändrat namn och blivit tyst. De skyller på outsourcing och fattar inte ens att bolag använder outsourcing för att bli bättre. Inte sämre! De hoppas på att det snabbt ska töa så att halkan försvinner redan när 50 personer brutit armar, ben och lårben med en uppenbar risk att på sjukhuset dö av lunginflammation. ”Äsch, folk glömmer när snön töat bort. Och samhällskostnaden blev inte så hög” Man räknar numera inte människoliv i andra värden än pengar….

Och Stockholmare, vilka mesar ni blivit! Ni sväljer snacket. Ni halkar runt och är glada så länge ni klarar er själva.

Jag känner personligen många personer som inte vågar gå ut om det har snöat. Det är de där som utlovats handikappanpassning. Försök själv med ett förlamat ben och en käpp! Försök på Nybrogatan i Stockholms absoluta centrum. Det går inte.

Vad gör då det handlingsförlamade och ytterst illa skötta Gatukontoret?

Ingenting utom att skvätta litet salt som dessutom gör det glashalt inomhus i butikerna.

Begreppet snöröjning har förpassats till sagor av Astrid Lindgren.

Men vad GÖR vi då? Protesterar till ingen nytta? Skriver artiklar som ett par personer läser? Gnäller och får f-n för det?!

Jag tror att vi måste ta saken i egna händer. För två år sedan – det snöade knappast förra året –   skrev jag till chefen för Gatukontoret (M) och meddelade att vi kommer att ockupera Nybrogatan och portförbjuda Gatukontoret på Nybrogatan, eftersom de ändå aldrig är där och dessutom bara skulle vara i vägen, när vi håller snyggt och röjer snö och is. På stora skyltar skulle meddelas att vi själva sköter gatan och kommer att vara mycket stränga mot dem som försöker sabotera genom att kasta skräp omkring sig. Alla butiksinnehavare skulle förses med sopkvastar, skyfflar och spett (okänt ord i Gatukontorets vokabulär utom i bemärkelsen grillspett på personalfester).

Media skulle sannolikt så småningom uppmärksamma aktionen.

Andra gator skulle ta efter. Och Gatukontoret omorganiseras och få väsentligt lägre anslag.

Vad blev svaret?

Chefen (M) svarade raskt att jag inte behövde göra något alls. Han var nämligen just på väg att åtgärda just Nybrogatan.

Och ?!

Han gjorde inte ett dyft efter försöket att ljuga sig ur frågan.

Då så! Låt gamla och handikappade ta över uppdraget att ”Reclaim the City”.

Begreppet behöver lyftas från att vara en verksamhet för bortskämda ungdomar som kräääver och slår sönder, medan polisen tittar på, varefter politiskt korrekta medier försöker förklara att det är någon annans fel.

Sedan blir det dags för ss att ”Reclaim our country”. Det gör vi i valet 2010. Eller hur?

Det finns mycket att göra, som ingen annan tänkt göra. Kommentera gärna! Det vore intressant om mannen som kidnappar bloggar därvid höll sig till ämnet. Inga namn. FRA….

Annonser

9 Responses to Reclaim the city…and the country!!

 1. Ingeborg skriver:

  Det var det bästa jag läst på länge Reclaim the city and the Country. När börjar vi?

 2. Ove skriver:

  Du har helt rätt Ian. Vi ”vanliga” medborgare måste helt enkelt våga ta mer utrymme och kräva vår rätt.

  Inte lämna över initiativet till vare sig vänsterextremister som anser sig ha moralisk rätt att störta det ”borgeliga samhället”, nysvenskar med mål att islamisera vårt land, genuspedagoger som gått vilse i feministräsket, eller andra fifflar som passar på att dra nytta av vanligt folks godtrogenhet.

 3. Carl Norberg skriver:

  Min förmåga att obstruera system och driva mina egna idéer, är ju inte något som statsapparaten direkt brukar uttrycka sin särskilda uppskattning för.

  Så jag skall helt visst återkomma i ämnet.

 4. Per skriver:

  Ja gör det! Dra på dej kaptensuniformen och organisera ett anfall.

 5. Per skriver:

  Det vore inte så dumt att få bli medborgare i ett land som representerar högre värden än enskilda
  politiska individers välmående på bekostnad
  av samhällets..

 6. Per skriver:

  Dessutom blir pinsamheten uppenbar för oss yngre
  om det är de käppstödda som går i frontlinjen
  för ätten deras barn avlar.
  Blotta åsynen av det kan ju t.om. få ett gäng turister att invadera hela landet.
  Och lyckas…

 7. Per skriver:

  Erövra snarare än bara invadera..

 8. Carl Norberg skriver:

  Hav förtröstan min vän det måste alldeles snart komma andra tider, eftersom det ligger i människans natur att kämpa emot, även om denna instinkt motarbetats med framgång både här och var.

 9. elisabethloven skriver:

  Ligger inte just Stockholms Gatukontor – alltså den fysiska adressen – på just Nybrogatan? Har googlat men kan inte hitta den.

  Har för mig att jag sett att den ligger på just Nybrogatan mellan Riddargatan och Östermalmstorg på den ojämna sidan. Kanske Ian vet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: