Håll i sjalen, Mona Sahlin!

Det är något som inte stämmer!

–         ”De röd-gröna går framåt trots att Reinfeldt gjort mycket bra ifrån sig som EU-ordförande.” (Tänk er Sahlin i den rollen!!)

–         De rödgröna går framåt i opinionen trots att Mona Sahlins anseende är mycket sämre än Reinfeldts.

Dessa märkligheter förklaras av låtsas-objektiva medier bero på några föreslagna sjukskrivningslagar i världens mest sjukskrivna land. Samt att de röd-gröna tagit initiativet.

Vad ger ni mig för den?!

Jag tror mer på följande:

 • Journalister är aldrig opartiska. De försöker inte ens. Värst är politiska journalister, som blir uppenbara valarbetare ju närmare valet kommer.
 • Över 80% av journalistkåren är rödgrön. Miljöpartiets plötsliga uppgång kan mycket väl bero på att 25-30% av journalisterna som är MP-aktörer och att deras ikon heter Maria Wetterstrand.
 • Svenska journalister har avsiktligt tonat ner eller gnällt på Sveriges insatser som ordförandeland. De vill ju helst ha ett litet klot med bara Sverige på och vet föga om EU..

–         Så hur granskas de som påstås granska makten? Inte alls! Dessutom har de tolkningsföreträde!

–         Men Newsmill m.fl. håller ju den riktiga debatten under armarna. Hur länge till, är min berättigade fråga. Snart beter de sig kanske som DN. Om vi inte ser upp!

 • De största förlorarna i valen, både utomlands och i Sverige, har under en lång serie av val varit opinionsmätarna och prognosmakarna, men dessa fortsätter som om inget hade hänt och ingen annan påminner oss om vilka totalmissar prognoserna visat sig vara. Det värsta är att vi därför kanske håller på att diskutera och analysera rena osanningar! Verkligheten är vår värsta fiende, som Palme sa….
 • Svenskarna tycker om att höra vackra överbud, men de tänker mer och bättre ju närmare valet kommer. Därför kan det mycket väl komma att klia i rumpan på några fariseer att på westerbergskt sätt tåga ut ur TV studion på valnatten 2010. Vad är det som säger att SD skulle få stöd av mindre än 12 %? Ja, inte är det de andra partiernas agerande.

 

Summa summarum: Vi har inte en aning om hur valet 2010 kommer att avlöpa. Det har inte Sifo, Temo, Skop eller någon annan heller, men de kommer att tjäna grova pengar på sin ovetenskap.

Ett folk i val bör vara ett folk som valt att tänka själva. Och just det är de etablerade politikernas skräckscenario. Håll i sjalen, Sahlin!

Annonser

450 Responses to Håll i sjalen, Mona Sahlin!

 1. trannell skriver:

  Håller med om allt du beskriver!

  Tur att vi på denna blogg har Ekorr- Kachina och Hertig Carl för dom blir på något vis de borgerligas främsta apostlar genom att visa upp sin inskränkta och fantasifyllda socialistiska världsuppfattning.

  När man läser deras kommentarer önskar man allt som oftast att man kunde pipa iväg och rösta per omgående
  för att undvika ett återinförande av det socialistiska oket 🙂

 2. allemand skriver:

  Du måste väl ha kontakter för att starta ett alternativ
  till Newsmill som jag anser redan har övertagit DN:s roll som censurportal.

 3. elisabethloven skriver:

  Så här står det ju på Fria Nyheter :

  Om Fria Nyheter Efter marknadsföring i VK går SD framåt i Umeå
  17 december 2009

  Efter Västerbottens-kurirens maknadsföringskampanj för partiet Sverigedemokraterna i Umeå den senaste tiden går partiet starkt framåt visar tidningens lokala undersökning.

  När 2144 personer har röstat så har Sverigedemokraterna fått hela 23 procent av alla röster och delar därmed förstaplatsen med Socialdemokraterna. Efter dessa kommer sedan Moderaterna med 21.
  ————————————————-
  Mycket glädjande att Norrland äntligen begripit ett och annat. För några år sedan när Jan Milld fortfarande tillhörde SD (är numera politiskt obunden)
  och Rune Filper gjorde en turné i Norrland och i Umeå
  blev de fruktansvärt attackerade av en pöbel. Deras bil blev vandaliserad, de blev utsatta for ägg- och tomatkastning men klarade livet. Allt filmades av en SD:are och polisanmäldes och i filmen kunde man klart se vilka som var bråkmakarna men polisen lade ned ärendet i brist på bevis.

 4. soli01 skriver:

  Ian – den vita sjalen var faktiskt ganska träffande. 🙂 Den har solkats ned och har en röd/brun underton inlindat med gammelgrönt.

  Du fick tydligen ingen respons på ditt alster som sändes till Newsvill. Har inte sett rökan av detta.

 5. findus skriver:

  Ingen fara. Hon är omgiven av ytterst kompetenta medarbetare. Som exempelvis partisekreteraren. Samt en förstärkt väljarkår genom direktimport fån karaokebarerna.

 6. Josef Boberg skriver:

  Jo… – Ian Wachtmeister – visst har Du åt hållet helt rätt i det Du har tänkt och skrivit om massmedia = trattmedia ovan i o f s. Men det här (video 2,5 min) pekar på att det är mycket mycket värre än så, tyvärr tyvärr… 😥

  I övrigt så kan det ju uppfattas som att den ca 40-årade BlockPolitiken = BlockeringsPolitiken mer än nog prövad = färdig för soptippen – av bl a skälet att den stadigt har ökat SkatteBelastningsTrycket för mer än 90 % av medborgarna – och utan att välfärden för den sakens skull har ökat.

  Detta har under dessa ca 40 år skett alldeles oavsett vilket block som har innehaft regeringsansvaret ❗

  Så personligen hoppas jag innerligt på – att medborgarna i valet 2010 – för gott kommer att förkasta den hopplöst förlegade/förstenade BlockPolitiken = BlockeringsPolitken – tycker Josef B. 😉

 7. Kachina skriver:

  Sverige är inte världens mest sjukskrivna land. Det ligger några före, bl a Finland.

  Alliansen gick ju ut med Finland som exempel på färre sjukskrivna, men det visade sig att de sjukpensionerade folk redan efter ett års sjukskrivning. Totalt sett hade Finland ca 2-3% högre sjuktal än oss.

  Det finns enskilda fuskare. De skall sättas dit, men DE får inte stå som norm för hur sjukförsäkringen tillämpas. Du har kommit in i ett Jante-TÄNK, Ian. Guuud så bra de har det, de sjuka. Jag blir så avundsjuuuuuk. Så, Jante har blivit Greve. Det var som f-n.

  Jag tycker mycket, mycket illa om den förföljelse av sjuka som Alliansen bedriver. Den påminner alltför mycket om den kampanj som drevs på -20/30-talen där sedan 8 miljoner fick plikta med livet för vad någr judiska bankirer påstods ha gjort.

  Det är lite nazi-stuk över det hela. Den ÄR sann, historien om en arbetare i Lycksele som på arbetet föll från en hög stege och krossade bägge hälarna. När han efter tre månader ännu inte fått sjukersättning, fick han veta att han ingen skulle få eftersom han hade kunnat arbeta med händerna under den tiden. Sådant händer bara i kommunistländer, trodde vi. Här initierar Alliansen samma händelser.

  Detta är verkningarna av intellektuell IDIOTI som inte har någon som helst kontakt med vardagslivet.

 8. allemand skriver:

  Kachina,

  Hur många sådana fall tror du finns? På den här bloggen finns två. http://spikharry.wordpress.com/2009/12/17/lurade-forsakringskassan-pa-7-8-miljoner/

 9. elisabethloven skriver:

  DEN VITA SJALEN ELLER SHAKALEN
  Rättegången har inte ens börjat

  Här är Khalid Sheikh Mohammeds nya image eller snarare det intryck Obama-administrationen vill ge världen av massmördaren.
  Det är en enorm skillnad på denna bild och den som pressen tidigare använt.
  Den fule, svettige fången i trasig skjorta. Fast han kanske inte var svettig? Han var väl blöt efter alla gånger man hällt vatten över honom.

  Det finns många frågor runt den nya bilden.
  Titta på vad han har på sig. Den vita sjalen och turbanen, en sheiks utstyrsel, som kräver respekt i arabvärlden. Detta är en bild som är ämnad att inge beundran och porträttera mannen, inte som fånge och terrorist, utan som en person man ska se upp till i hans värld.
  Det påstås att bilden är tagen i Guantanamo av Röda Korset och man frågar sig varför.

  Bilden var tagen medan mannen var amerikansk fånge, i ett amerikanske läger med tillstånd av amerikanska myndigheter.
  Det verkar som Amerika agerar som Mohammeds PR-firma och försöker få honom att framstå så imponerande som möjligt.

  Den här mannen är en terrorist. Han har själv med stolthet erkänt att han är ansvarig för att ha dödat fler amerikaner än någon annan individ sedan Vietnamkriget och förmodligen också sedan WWII. Han dödade inte i en krigssituation utan utförde sitt dåd under de mest avskyvärda omständigheter. Han mördade intet ont anande civila medan de utförde sina dagliga sysslor.

  Man kan fråga sig vad det är för spel riksåklagare Eric Holder och justitiedepartementet sysslar med när de släpper ut ett foto som detta. Men tydligt är, att de agerar som en sorts organisatör för KSM och därmed också uppmuntrar krafterna som ligger bakom honom.

  American Thinker

  Se foton av honom här:

  http://www.everykindapeople.blogspot.com

 10. Jonas skriver:

  Hej Ian. Har försökt att få tag på din email adress, utan att hitta den, så jag försöker att nå dig så här istället, skriver till dig angående start av ett nytt politiskt parti i Sverige inför valet 2010. Jag anser att det behövs ett nytt parti åt höger i Sverige. Var vänlig ta kontakt med mig. Mvh Jonas

 11. Visionären skriver:

  Måste tillstå att jag tycker att det lite obehagligt att komma med invändningar mot vad Kachina anför, eftersom han inte tycks ha några gränser för vad som kan drabba den som i sak uttrycker annan åsikt än honom själv. Men jag gör ändå ett försök.

  Idag har vi kunnat läsa om ett antal tusen personer i sjukkförsäkringen som ”nobbar” att överflyttas till arbetsförmedlingens tilltänkta försök att pröva dessa personer mot arbetsmarkanden. Jag frågar mig i all ödmjukhet (ursäkta mig tusenfalt Kachina, du store och allomvetande orakel) vad det ligger i dessa tusentals personers intresse att inte ens vilja bli prövade mot ett försök att få ett jobb. Kan det vara så (hemska oheliga empatilösa tanke), att dessa personer inte vill ha ett jobb. Att de kanske tycker att det är utmärkt som det är, att om man bor i Norrlands inland dagligen kan pyssla med sin favorit-fritidssysselsättning som t.ex. jakt och fiske (eller varför inte dataspelande) på det allmännas bekostnad. Ni vet, sånt som vi andra måste ta ut semesterdagar för att pyssla med. Är det dessa personer som ”nobbar” att prövas mot arbetsmarknaden månn tro, eftersom de innerst inne vet att de är fullt friska och arbetsföra. Är det dessa personer som du Kachina och dina socialistvänner så oresonligt månar om?

  V

 12. roas91 skriver:

  Vi har i årtionden importerat arbetskraft, varför inte låta dessa gå före i kön.

  Sedan kan de sjuka slåss om resterna.

 13. Knegarn skriver:

  Hej Ian och tusen tack för dina intressanta bloggningar! Läser dem direkt när de kommer in.
  Har du kollat in sverigedemokratern Thoralf Alfssons blogg? Den är superb och har mer grävande journalistik än samtliga dagstidningar sammanräknade. Kolla in denna t ex:
  http://thoralfalfsson.webblogg.se/2009/december/3313-samtal-till-utlandet.html

 14. Bob skriver:

  Socialdemokratin behöver inte ha något förtroende för att stora grupper skall rösta på dem, stödet beror på andra orsaker.

  Många är politiskt ointresserade och följer inte med vad som händer och röstar av tradition på partiet som dom tror är detsamma som på Erlanders tid och påverkas ej propaganda eller av hur politiken ser ut i dag och röstar på partiet öven om ledaren är en häst enl Dieter Strand.

  En annan grupp tycker Mona Sahlin är gullig när hon lägger huvudet på sned och blinkar och har detta som sitt enda skäl for partiet och som tredje grupp finns partiets kader av medlemmar och funktionärer och sådana som lever på att partiet existerar och dessutom finns en mycket stor grupp bidragsberoende som ser partiet som en garant för fortsatt arbetsfri försorjning.
  Partiet som normalt tangerar 50% är halverat och består nu i huvudsak av dessa grupper .
  Det förtroende och det som en gång funnits har Mona Sahlin sedan länge helt egenhändigt förbrukat både för för egen och partiets del.
  .
  Nivån kommer att ligga mellen 25 till 30 % och inte ens hennes omfattande oegentligheter och enfaldiga dagispladder minskar partiet under den lägre av dessa siffror.
  Att hon inte heller ar kapabel att skapa något förtroende och förbättra stödet för S har hon övertygande bevisat men samarbeter med MP och VP kan ändå föra S till makten.

  Ingen statsminister har någonsin haft en så inkompetent ledare för oppositionen emot sig som inte ens presenterat någon egen politik men ändå leder oppositionen i mätningarna.

  Reinfeldt borde ta sig en ordetlig funderare.Om det finns risk att man förlorar mot en opposition ledd av Mona Sahlin och får en statsminister som skall bo i ,Sagerska plalatset representera landet internationellt och som säger att hon brukar sitta på toaletten och läsa Fantomen.
  Då är det ett fundamentalt fel någonstans.

 15. Carl Norberg skriver:

  Om inget annat så måste det ju sägas vara beskrivande för den politiska kvalitén hos majoriteten, om det sista i Bobs inlägg skall sägas beskriva det politiska engagemanget hos oppositionen.

 16. Mats skriver:

  Du är bra. Jag har alltid gillat dig och dina åsikter samt att du står upp för vad du säger vilket är sanningen även om det inte är ”PK”.

  Har min herre Facebook? Det finns en intressant grupp där som du kan ta en titt på;)

  http://www.facebook.com/group.php?gid=209694976164

  /Mats

 17. Kachina skriver:

  Visionären, allemand

  Visst finns det fuskare och visst finns de som inte vill ha ett arbete. Skall de styra hur sjukförsäkringen tillämpas?
  Det är lättare att jaga de halvdöda än de smarta fuskarna och kverulanterna. Det ni kräver är att F-kassan skall göra ett latjobb, istället för att sätta dit fuskare. 70 miljarder har sparats in på sex år. Är de alla fuskare?

  Ursäkta mig visionären, men du använder ärthjärna när du tänker och solarplexus när du känner. Du snokar i andra människors liv varpå du känner mer än du tänker, för det du ser är bara ytan. ”Cancersvulsten” är för det mesta dold bland inälvorna du inte kan se.

  En människas sjukjournal är inte offentlig handling, så skapa inte en känsla av det du ser utan tänk istället på att läkare och f-kassans personal kan sitt jobb och samverkar. De kan naturligtvis bli lurade, men oftast bara tillfälligt. Resurserna skall sättas in på fysiska kontroller. Om en totalförlamad spelar fotboll, är väl frågan ganska kristallklar.

 18. skattebetalaren skriver:

  Bra Ian.
  Men vi har att tacka per svedberg och dom andra pajasarna (med mona i spetsen) för mycket se denna:

 19. elisabethloven skriver:

  ”Reinfeldt borde ta sig en ordetlig funderare.Om det finns risk att man förlorar mot en opposition ledd av Mona Sahlin och får en statsminister som skall bo i ,Sagerska plalatset representera landet internationellt och som säger att hon brukar sitta på toaletten och läsa Fantomen.
  Då är det ett fundamentalt fel någonstans.”

  Du glömde att hon öppet skryter med sina aborter och öppet talar om för folket att hon skriver kärleksbrev till Bruce Springsteen och Michael Jackson. Alla hennes tillkortakommanden med sin egen firma och att hon inte klarar av att betala dagisavgifter eller parkeringsböter eller bes8iktiga sin bil.

  Hennes make klarar tydligen inte heller av det.
  Man blir mörkrädd av att tänka på detta par som representanter för Sverige.

 20. Kachina skriver:

  De ”intelligenta” verkningarna av intellektets huvudvärk;

  ”www.expressen.se/ekonomi/1.1818464/inte-ens-socialen-hjalper-pernilla”

 21. Bob skriver:

  elisabethloven
  Du har rätt men Mona Sahlins oegetligheter och mångåriga fiffel på alla områdes skulle bli för omfattande att skriva ned.
  Tänk bara på att det hon sparkades ur regeringen för förra gången endast var ”Förnamnet ” av vad som förekommit.
  Men dom som kommer att stå i valstugorna kommer att måsta svara på frågor om detta.
  Nu vägrar hon säga något om det men då går det inte att med ett påklistrat flin och en axelryckning
  komma ifrån de skandaler hon ställt till.

 22. findus skriver:

  Jag är upp till halsen med den röda pressens snyfthistorier. Förhoppningsvis är det endast folk på tillnyktringsenheten i Byske som tar dessa historier på allvar.

  På valdagen kommer stolpskottet Sahlin och hela hennes pack att förpassas till historien.

 23. Kachina skriver:

  FINDUS

  Känslomässigt handikappsd, passar den personen under beteckningen psykopat?

 24. Carl Norberg skriver:

  Baselkommittén presenterade igår ett förslag på nya bankregler som kan innebära att banker förlorar sina tillstånd. Värst ser det ut för Handelsbanken, enligt Finansinspektionen.

  Den internationella bankgruppen Baselkommittén har presenterat ett förslag på nya bankregler. Dessa kan innebära att banker förlorar sina tillstånd. Värst lär det se ut för Handelsbanken.

  Bankerna är inte helt otippat emot just det här förslaget. Bankerna anser givetvis att det är galet att ta bort alla risker när man väger samman en skuldkvot.

  Detta handlar alltså om att den internationella bankgruppen, Baselkommittén vill introducera ett nytt sätt att räkna ut bankernas skulder i förhållande till tillgångarna, eller omskrivet metoden att skapa valuta. Hittills har man tagit hänsyn till vilken kvalitet och vilka risker som finns i tillgångarna genom kreditvärderingar. Men det nya måttet tar inte några sådana hänsyn. Det är inte riskviktat, som det heter på bankspråk, utan skall istället enbart mäta reala och beständiga värden

  Det är dåliga nyheter för SEB, Swedbank, Handelsbanken och Nordea. De svenska bankerna har nämligen väldigt bra ”kvalité” på sina risktillgångar, exempelvis mycket bostadsutlåning. Men detta får man alltså inte tillgodoräkna sig i det nya måttet.

  De svenska bankernas skuldsättning kommer relativt sett att framstå som enormt hög. De svenska storbankerna hamnar på en skuldkvot kring 40 eller mer. I en jämförelse det med snittet i övriga Europa, så ligger detta kring 20–30%.

  I USA där man har ett konstitutionellt kredit system där man också använder sig av det här måttet kan myndigheterna vidta åtgärder redan när bankerna får en skuldkvot som når över 20. Handelsbanken en av de banker som riskerar att komma sämst ut med detta mått, vilket kan tyckas paradoxalt med tanke på att den klarat finanskrisen bäst av de svenska bankerna.

  En hög skuldkvot kan få de svenska bankerna att framstå som svaga och bräckliga när utländska investerare granskar marknaden. Men ännu värre blir det givetvis alltså om Baselkommittén bestämmer sig för att det nya måttet inte bara ska vara ett riktmärke utan ett absolut krav. Det pekar just nu en hel del på att det blir just så, för att uttrycka sig lite hovsamt.

  Det finns nämligen en formulering i det här förslaget där man säger att ambitionen är att detta ska bli tvingande.

  Det betyder att Baselkommittén kan komma att bestämma att skuldkvoten får vara exempelvis maximalt 25. Alla banker med en kvot över 25 riskerar då förlora sitt banktillstånd om man inte vidtar åtgärder som minskar skuldkvoten.

  Men där är vi alltså inte riktigt ännu. Det som händer närmast är att en utredning presenteras under våren 2010 som tar sikte på effekten av det nya förslaget. Om sedan ytterligare något år eller två kan förslaget bli verklighet. Om nu alltså inte verkligheten har hunnit göra sig påmind före detta

  Det övergripande målet är att de nya reglerna kommer att resultera i mer uthålliga banker och ett sundare finansiellt system.

  På SEB är man lite avvaktande till de nya icke riskvägda skuldmåttet…..

 25. tintin23 skriver:

  Har ni hört den förut???

  (Ang. Hertig Carls drömtydning).

  Han får säkert bifall av tokfan uppe i Byske, dvs bloggens andre Sahlinkramare!

 26. Roy skriver:

  Hmm, intressant detta. Vad jag har förstått så röstar svenskarna rött (med rött menas även blått) gång efter annan oavsett vad som än sker i detta land…

  Invandringen skenar, sjukvården kollapsar, biltullar införs för att få mer pengar till ivp !?, pensionärerna får det sämre och sämre, media mörkar allt som kan vara känsligt med invandringen mm mm…

  Vän av ordning kommer nu att säga att det är just tack vare medias mörkning och statens hjärntvätteripropaganda, (pust, långt det där) som människor fortsätter rösta på pajaserna som styr nu.

  NEJ! Du kan prata med nästan vem som helst du stöter på och ALLA (nästan dårå) är väldigt eniga om vad Sveriges problem består av och då innebär det ju i sin tur att medias och statens desinfo. inte har uppnått sitt mål!

  Likförbannat röstas det på de etablerade partierna som fortsätter att utöva sin svenskfientliga politik mandatperiod efter mandatperiod…

  Min fråga är: ÄR vi verkligen hjärntvättade som jag tror??

 27. Kachina skriver:

  tinrin23

  Jag har aldrig kramat Sahlin och kommer aldrig att göra det. Hon är en socialdemokratisk broiler, medan jag är en liberalsocialist med rötter hos de franska upplysningsförfattarna.

  Vi passar alltså inte ihop. Jag passar inte heller ihop med ättlingarna till det franska adelskapet som ser de tvåhundra åren mellan 1789 – 1989 som en parentes, där de nu tar vid där det slutade.

  Jag passar inte heller ihop med de som föraktar de svaga i samhället. Jag är faktiskt en riktigt elak djävel som kan förvandla dessa känslomässigt übermenschen till untermenschen, bara med en blick.

  Så skör är fasaden på de som bygger sin identitet genom överlägsenhet med materians svaga konstruktion som medium. (ytligt rik, men ett själsligt vrak)

 28. Visionären skriver:

  ”Visst finns det fuskare och visst finns de som inte vill ha ett arbete. Skall de styra hur sjukförsäkringen tillämpas?”

  Så du förordar att vårt sjukförsökringssystem utformas utan beaktande av att det kan missbrukas.

  Vem tror du gynnas av en sådan idioti? De som fuskar eller de som är verkligt sjuka?

  Ditt senaste inlägg kl 6:15 säger f.ö. allt som är värt att veta om dig. Vem av oss känner inte rötter i de franska upplysningsförfattarna? Tror du att du har ngn slags ensamrätt till Voltaire m.fl. och att inga andra känner till dem eller hämtar grund för sin politiska åskådning i dem. Sanningen är att du är en högtravande patetisk antidemokrat som ser ner på andra som inte delar dina socialistiska värderingar. Du borde skämmas ta mig fan!

  V

  PS. Såg du förresten programmet ”The Soviet Story” på Kunskapskanalen igår. Om inte borde du titta på programmet, eftersom du där finner dina socialistgelikar.

 29. Kachina skriver:

  Förresten tintin, tokfan i Byske är ännu en felbedömning. Jag är komplett galen. 🙂 Det måste man vara i det här stikande träsket vi kallar världen, där tankar och sammanhang är lika korta som tandpetare.

  V

  Sjukförsäkringssystemet skall utformas utifrån de sjuka, med beaktande att det finns fuskare. Alltså, de fysiska kontrollerna skall utökas, de interna bedömningarna av förtroendeläkare som får tiotusen i arvode för varje fall de friskskriver, skall upphöra. Mengele tordes stå upp i fysisk närvaro när han utförde sitt värv. Han gömde sig inte i anonymitet bakom ett skrivbord, vilket nutidens ”skarprättare” gör.

  Alliansens kampanj mot sjuka är sjuk, så in i märgen sjuk att den kan jämföras med det som skedde i 30-talets Tyskland.

 30. Josef Boberg skriver:

  Jo… – KaChina – så är det ju, tyvärr tyvärr… 😥

 31. Helena Palena skriver:

  Carl: Va´fan har Baselkommittén med oss att göra? Kan man undra!

 32. Kachina skriver:

  Helena

  Om du har lån i Handelsbanken kan de plötsligt kräva att du skall lösa in dem eller delar av dem, för att klara kraven. Så gäller även Swedbank,……osv.

 33. Visionären skriver:

  Kachina,

  Jag garvar åt ditt vansinne. Har du sett ”The Soviet Story”? Gör det och kom därefter igen med dina jämförelser med Mengele, så kan vi diskutera saken. Fattar du inte att du är helt ute och plogar?

  V

 34. Gibson skriver:

  Visionären har helt rätt!

  Irrblosset uppe i Byske uppträder som en gammal socialdemokratisk pamp/översittare. Ser ner på meningsmotståndare och hyllar sig själv.

  Är FÖR ett bidragssamhälle där han likställer arbetsskygga med sjuka.

  Han bör omgående gå i idé!

 35. tintin23 skriver:

  Även jag håller fullständigt med Visionären i dennes kritik av Kachina. Denne lille Ekorre uppe i Byske vill ge sig själv framtoningen av en upphöjd gammal romersk härskare (eller pampaktig facklig ledare), som i nåd ger fotfolket en röst gentemot borgerligheten.
  Mitt ödmjuka ord om Byskebusen kan sammanfattas av ”begreppet” GENERELL DYNGSPRIDNING 🙂

 36. elisabethloven skriver:

  Jag skrev tidigare att det var i Umeå Sverigedemokraterna blev attackerade framförallt av
  invandrare. Fel det var i Luleå och Piteå.

  Titta på filmen här. Den är skrämmande:

  http://janmilld.wordpress.com/

 37. Kachina skriver:

  Jag skall se ”The Soviet Story” under dagen.

  ”Är FÖR ett bidragssamhälle där han likställer arbetsskygga med sjuka.”

  Gibson. Jag vet inte hur det är ställt med din förståndsbegåvning och hur du lyckats tolka mina ord på det sättet. Om jag säger det enkelt, Sjuka får inte likställas med arbetsskygga, fattar du då.

  Men kanske du kan förklara för mig det jag inte fattar, hur en människa som betalt skatt och sjukförsäkring regelbundet i fyrtio år, plötsligt blir UTFÖRSÄKRAD!!!!

  Hur länge skall man betala på en försäkring för att bli utförsäkrad?

  Det finns idioter och så finns det IDIOTER som inte ser att de hånar sin egen spegelbild. Var finns självrannsakan i den kapitalistiska nyliberalismen vars värld enbart skall bestå av friska, rika och vackra. Ett så kallat ”rashygient” samhälle.

  Är ni så pass bildade att ni förstår vad jag syftar på?

 38. Kachina skriver:

  tintin, Visionären, Gibson

  Tänk dig Gibson att du kört bil prickfritt och betalt försäkringen på förfallodagen, regelbundet under 33 år. Så råkar du volta och göra mos av bilen, varpå försäkringsbolaget meddelar dig att du betalt försäkringen så länga att du numera är utförsäkrad.

  Visionären kanske har större tur när hans hus brinner upp. Han är inte utförsäkrad, men efter så många år ersätts han bara med en friggebod. (socialbidrag)

  Jag är övertygad om att The Sovjet Story ger ett löjets skimmer över kommunismen, kanske en bild av det verk som Alliansen gjorde till aktiebolag vid nyår 2009, där man varken kan förstå eller stava till ordet synergi,….men inget kan vara mer löjligt än Alliansens sjukreform.

 39. Kachina skriver:

  Ni tre ”brölande mjölkstinna kossor” som tydligen anser att frisören i den artikel jag hänvisade till, är arbetsskygg.

  Nästa gång ni går till frisören, om h*n är högerhänt, be då denna hålla saxen i vänster hand och vice versa.

  Betala sedan utan knot och se glada ut. Det kanske även vore på sin plats med dricks, i er spegelvända värld.

 40. findus skriver:

  Om Byskestalinisten tog reda på fakta i stället för att idissla Flammans vidriga lögner så skulle denna patetiska gulagkramare kunna se längre än näsan når.

  Du kan inte framföra ett enda vettigt argument som stöd för ditt påstående ”… men inget kan vara mer löjligt än Alliansens sjukreform”. Du drömmer dig tillbaka till de tider då en 25-åring kunde förpassas till ett tillstånd av att vara levande begravd. För restev av sitt liv. Bidragsberoende och maximalt kontrollerad. En drömmedborgare. I det vidriga, stinkande sossesystemet.

  Om du åtminsone kunde använda den ena av dina två ”hjärn”celler till att tänka med …

 41. Kachina skriver:

  findus

  För att se argumenten måste du binda ihop en mening med efterföljande mening och ett stycke med föregående stycke.

  Är det så himla svårt?

  Alliansens sjukreform är en parodi som snart kommer i form av Hollywood-såpa på TV. Med detta inte sagt att de socialdemokratiska broilerbarnens försök att spela samma parodi bakom ryggen på väljarna, genom att radera i sin skuggbudget, är något bättre alternativ.

  Tvärtom, de har kontroll över media och kan därmed dölja de ”intelligenta verkningarna av intellektuell idioti.”

 42. Gibson skriver:

  Äntligen får man se Byskebusen stå där med tvättad hals.
  Vilken syn 🙂
  Gamla tiders skampåle kan slänga sig i väggen!

 43. Carl Norberg skriver:

  Otroligt att få se Findus vinna femmilen i Lahtis samtidigt som Tinitin 007 vinner X-games vertramp.

  Gunde Svahn är Lennart Svahns pappa.

  Vilka resonemang som Gibson för, imponerande…

 44. Carl Norberg skriver:

  Och vad Basel kommitten har med oss att göra?

  Jag vet inte om frågan var menad som ett ironiskt inlägg, för nog borde väl de flesta begripa att kapitaltäckningskvoten har en betydelse för de uteliggande krediterna.

 45. Kachina skriver:

  ”För att uppnå harmoni i samhället, måste vissa grupper av människor avrättas?” (Lenin)

  Förstår ni inte att Hitler ansåg detsamma. Förstår ni inte att kapitalismen i Latinamerika (stödd av CIA) ansåg och fortfarande anser detsamma. Förstår ni inte att NI anser detsamma genom att utesluta en grupp människor ur samhället på grund av att det finns en ynka procent fuskare bland dem.

  Ni säger det det inte rakt ut, men förstår ni inte att bakom den tystnad där era uttalanden stannar, väntar döden. Naturligtvis är ni oskyldiga, ni har ju inte avrättat dem. Ni har bara låtit dem dö, svältdöden och död genom enkla sjukdomar som är en bagatell för den som är sjukförsäkrad och inte utförsäkrad.

  Förstår ni varför jag kallar er reptiler? Det enda funktionella är solarplexus, ryggmärg och amygdala. Ni saknar helt förmåga att förstå konsekvenserna av era handlingar. Ni saknar förmåga att förstå att utveckling är inte teknik, utan förmågan att känna, tänka och utveckla medvetandet i en vidare cirkel än närmsta decimeter från huvudet.

  Ni är mer djur än människor. Ni ser inte Stalin, Hitler,…i er själva på grund av att själva drivkraften i djuret är växelverkan mellan solarplexus, ryggmärg och amygdala.

  Den mänskliga triangeln i växelverkan är den mellan hjärta, hjärna och strupe. Själens (tankens, den rena känslan) har sitt säte i hjärtat. Hos er kan den lika gärna ersättas av en 12 V plastpump från Jula, á 49 kronor.

 46. allemand skriver:

  Kachina,

  Är du utslängd från Carl Bildts blogg? Har du flyttat hit nu istället med dina ständiga påhopp på andra?

 47. Bob skriver:

  Socialdemokraternas opponionsläge kan inte tillskrivas deras politiska budskap då inget sådant presenterats utan opponionssiffrorna baseras på vad man tror de skall komma med. Mona Sahlin är deras sänke och Maria Wetterstrands poppularitet beror till stor del på att hon i jämförelse med henne framstår som den klart lysande stjärnan i oppositionen.
  Alliansens politik ser vi redan och om alla tyckte den var förträfflig skulle de inte gå bakåt och i ett avseende är deras handlande rent inkompetent och lämmnar fältet fritt för Socialdemokraternas propaganda som får fortgå helt oemotsagd.
  Denna inkompetens gäller hur Alliansen bemöter Mona Sahlin,
  Hon kan påstå vad som helst och komma med vilka förslag som helst om hur SAAB skall räddas och hur många miljarder av skattepengar som skall satsas med den enda egna avsikten att fiska röster.
  Förutom och enfaldigt dagispladder har hon inte ens försökt bidragit till att få någon lösning, krisen passar hennes syften att röstfiska bland dom som är oroliga för sina jobb. SAP, Lo och facket har de erforderliga miljarderna och det är deras medlemmar det gäller och hur mycket har hon varit villig att satsa av detta.
  Svar inte en krona .
  När hon själv satt i regeringen och Ericsson måste avskeda tusentals personer var hon knäpptyst och regeringen uppmanade även till bojkott av deras produkter.
  Hon går helt fri från varje form av kritisk analys. Hon kan säga vad som helst. Ingen ifrågasätter. Ingen påpekar att Mona Sahlin sa tvärtom för några månader sedan.
  Men ingen granskat henne,. Vem ställer följdfrågor till Sahlin. Ingen!
  Jag menar att denna okritiska bevakning av oppositionen är förklaringen till att opinionsläget ser ut som det gör. Hon kommer undan med allt. Då är det inte svårt att höja sina opinionssiffror.
  Det finns inga partisekreterare i Alliansen som gör sina jobb så på den punkten kan Alliansen röstas bort p g a inkompetens.
  Att förlora mot oppositionen med Mona Sahlin som partiledare skulle vara förödande ,ingen regering har haft något svagare och okunnigare emot sig så partisekreterarna borde försöka att vakna och göra vad de är tillsatta för…

 48. Kachina skriver:

  Nej, jag är inte utslängd från CB-blogg. Jag yttrar mig bara när jag har något att säga.

  Jag hoppar inte på andra, jag beskriver bara den bild jag ser, att ni inte ser er själva i Lenins ord. Sedan Persson 2004 (under Alliansens ivriga applåder) har man jagat SJUKA istället för fuskare. Hälften av alla sjuka skulle vara ”friska” innan 2008. Är det ett eko av Stalin, Lenin eller Hitler. Eller, har Persson/Reinfeldts samma gåvor som Jesus och botar medelst handpåläggning.

  Naturligtvis är varken Persson/Reinfeldt eller ni skyldiga till att sjuka tar självmord. De valde att ta bort sig själva. Frågan om VARFÖR behöver aldrig ställas i reptilernas värld, ty där existerar bara nuet och ni kan ju absulut inte vara orsak. (ironi)

  Vi skriver 2009, men jag ser att samhället domineras av sinnen från 30-talet, 1700-talet och feodalväldet. Jag måste säga att den biologiska människan är ett totalt misslyckande. Ett snabbt avslut av projektet vore att föredra.

 49. allemand skriver:

  Jag tycker att du fått klargjort din inställning nu och att det räcker.

 50. Kachina skriver:

  OK, men jag svarar på repliker, även om de för det mesta angriper min person.

 51. elisabethloven skriver:

  Har Måna Muslim talat om varifrån alla pengar som skall utportioneras till bidragstagare skall tas om hon blir statsminister??????

  När hon uppenbarar sig och viftar med ögonfransarna blir jag spyfärdig och skyndar mig till toaletten.

 52. tintin23 skriver:

  Ekorren räknas tydligen som reptil numera. I alla fall
  om artindelningen göres i Byske.

  Detta är antagligen något som Kachina, f.d. in- och utkastare på Reeperbahn under det glada 60- talet,
  försöker interfoliera inom socialistmovementet.

  Lokal slogan: Byske stöder Mona (och Hertig Carl).

 53. Gibson skriver:

  En liten, inte alltförsvår, julgåta:

  Vad har Kachina och Carl Norberg gemensamt?
  Svar: Båda är ofelbara (i egna ögon)!

  För oss andra som inte gillar socialistiskt flum som bl.a. innehåller osmakliga jämförelser med Stalin och Hitler, är dessa båda gynnare typexempel på tillämpad fanatism!
  M.a.o. rosenröda socialister!

 54. Kachina skriver:

  För oss andra som inte gillar socialistiskt flum som bl.a. innehåller osmakliga jämförelser med Stalin och Hitler,”

  Verkligheten är brutal, så även ekot av Lenins ord, oavsett i vilken lokal de framförs.

  IskAlliansen kanske skulle börja fundera på varför väljarna väljer bort dem, trots deras ”framgångar”.

 55. Carl Norberg skriver:

  Träskalliansen har alla möjligheter att visa sin duglighet, vad avser oppositionen så föreligger ju inte riktigt samma förutsättningar i detta.

  Vad avser min eventuella faiblesse för socialistiskt flum, så får nog alla sådana böjelser ses som högst relativa, och till och med ur mitt eget perspektiv inte alls förekommande.

 56. Visionären skriver:

  Oj, nu smäller säkringarna på rad där uppe i Byske. Aktare nu Kachina så att du inte får blodstörting. Det skulle inte ens jag önska dig, trots att jag i din värld räknas som reptil utan förmåga att vare sig tänka eller känna och med en hjärta som lika gärna kan ersättas med en plastpump från Jula.

  Den där sista var ju f.ö. riktigt bra, liksom epitetet ”brölande mjölkstinna kossor”. Jag måste säga att jag svårt att inte dra på smilbanden när du kommer med sådana omdömen.

  Du är så söt när du blir arg lille ekorre. Puss på dig med.

  😉

  V

 57. Kachina skriver:

  🙂

 58. Carl Norberg skriver:

  Om någon nu faktiskt anser att den gångna regeringsperioden har inneburit betydande förbättringar i samhället, så gör väl denne bäst i att framhålla och påminna om dessa sakförhållanden för att ge rgeringen den kredit som de rätteligen förtjänar utifrån detta.

 59. Carl Norberg skriver:

  Låt se och höra vad det var som hade blivit så mycket bättre….

 60. Carl Norberg skriver:

  Räntan är förvisso lägre, men frågan är väl snarast om detta verkligen skall ses som ett symptom på någonting som är av godo….

 61. Kachina skriver:

  Tystnaden innebär troligen att de bitit fast i en sur citron.

  Eventuellt kan den bero på att inget blivit bättre.

 62. Torsten skriver:

  Och hur tror de två vise männen att den så kallade oppositionen klarat av den ”ekonomiska krisen”?

  Ni är ju som små barn 🙂

 63. findus skriver:

  Hej Torsten! Det var ett tag sen …

  Oppositionen hade nog inrättat soppkök och delat ut gratis Toblerone I Rosengård … utanför moskén …

 64. Kachina skriver:

  Har Torsten lyckats köpa ny Mercedes?

  Nej, JAG tror inte att den så kallade oppositionen hade gjort något annat och bättre. Detta gör inte Alliansen till ett bra lag, att motståndet är under all kritik.

  Mona&Co kör samma politik under täcket, men säger ett annat och fiskar röster i grumligt vatten.

  Det politiska läget och den politiska kompetensen i Sverige är katastrofal. Politiken styrs av datasimuleringar och röstbarometrar,….men vem f-n är det som tänker?

 65. Torsten skriver:

  Tack findus,

  Tror Du att dom haft pengar över till det:-(

  Här kommer ett litet utdrag från höstbudgeten.

  Reformpaketet för jobb och företagande innehåller också satsningar på bland annat
  ■Sänkta företagsskatter
  ■Lättare administrativ börda för företagen
  ■Förbättrad konkurrens
  ■Entreprenörsutbildning inom högskolan
  ■Arbete för nyanlända invandrare

  Reformer för att rusta Sverige för framtiden
  Regeringen gör offensiva satsningar inom områden som förskola, forskning, infrastruktur och miljö:
  ■Höjd kvalitet i förskolan
  ■Barnomsorgspeng
  ■Särskild satsning på matematik, naturvetenskap och teknik
  ■Gymnasial lärlingsutbildning,
  ■Fortbildningssatsning för lärare samt en
  ■Förstärkt satsning på yrkesutbildning
  ■Resurstillskott till svensk forskning på 15 miljarder
  ■Stora satsningar på infrastruktur
  ■Höjt anslag för den s.k. miljöbilspremien
  ■Satsningar på klimatet, Östersjön och Västerhavet

  Reformer för att förstärka välfärden
  Regeringen föreslår flera satsningar som förstärker den svenska välfärden:

  ■Sänkt skatt för pensionärer
  ■Ytterligare 650 miljoner per år till psykiatrisk vård och omsorg
  ■Vårdgaranti
  ■Sjukvårdsmiljard
  ■Satsningar på äldreomsorgen och socialtjänsten
  ■Satsningar på att minska brottsligheten och att skapa ett tryggare Sverige, bl a genom ökade resurser Åklagarmyndigheten, Ekobrottsmyndigheten, Sveriges Domstolar samt Kriminalvården.

 66. findus skriver:

  ”Jag yttrar mig bara när jag har något att säga.”

  Vi väntar med spänning! Inte på att du skall yttra dig. Vi väntar på att du skall ha något att säga. Fast det lär nog dröja …

 67. findus skriver:

  Torsten, du har glömt satsningarna på Monas och Lasses herrgårdar!

 68. Torsten skriver:

  Nej Kachina,

  Men den nya E Cupen är frestande 🙂

 69. Torsten skriver:

  Va??

  Har Mona också lyckats mygla till sig en herrgård 😦

 70. Gibson skriver:

  Har hört att Kachina och Carl N skall fira jul ihop detta år.
  Tänk er att när julefriden sänker sig över deras pörte
  börjar den lille ekorren att hoppa från gren till gren och samtidigt knäcka nötter.
  Hertig Carl förblir dock sittande i sin röda favoritfåtölj och studerar ivrigt den nya upplagan av Baselreglerna samtidigt som han läppjar på sin gröna chartreuse.
  Idyllen sänker sig över landet 🙂

 71. Torsten skriver:

  Och i doppegrytan har dom lagat till en ”rödgrön röra” enligt känt recept 🙂

 72. Kachina skriver:

  Vilka fantasier.

  Ni är ju som små barn 🙂

 73. Gibson skriver:

  STOP PRESS

  Här finns beviset på socialisternas gemensamma julfirande! Men vem är Kachina och vem är Carl?

 74. Torsten skriver:

  Gibson,

  Det var en svår nöt att knäcka 🙂

 75. Torsten skriver:

  Vi får ta hjälp av Ekorren 🙂 🙂

 76. Gibson skriver:

  Torsten

  Jag tror att musen i detta fall är Carl.
  En personifiering av musen som röt 🙂

 77. Torsten skriver:

  Ja, Gibson,

  Och den andre är en knarrig gammal ekorre med tomteluva 🙂

 78. Carl Norberg skriver:

  Ja favorit fåtöljen är en gammal Chesterfield öronlappare.

  Och oppositionen gör sannerligen inte regeringen bättre som styrande, på tal om att resonera som ett barn.

  Att alltså endast ha ett politiskt parti vore således felfritt enligt samma kloka resonemang.

 79. Kachina skriver:

  Det är bra att ni höjer nivån på Alliansens intellektuella framtoning, men för att återgå till frågan;

  Vad har Alliansen gjort som lett till något bättre?

 80. Carl Norberg skriver:

  Och alldeles oavsett om jag bara är en mycket liten mus som piper, så är jag alldeles fullt förvissad om att jag förblir ostörd i detta, jag tror faktiskt av någon anledning inte att ni ens skulle våga öppna munnen i närheten av mig med era argument, hur fånigt detta än verkar.

 81. Carl Norberg skriver:

  Eller menar måhända Torsten att eftersom oppositionen ändå hade gjort allt sämre, så spelar det alls ingen roll hur dåligt regeringen än agerar, och att det därav inte skall framföras kritik emot denna regering.

  Den intellektuella höjden är som sagt lite tveksam, men kan ju möjligtvis förtydliga varför den förda politikens anhängare är just de som de är i detta.

 82. Gibson skriver:

  Kachina

  För mig är det en synnerligen klar förbättring att slippa se figurer som Berit Andnor, Morgan Johansson och Bosse Ringholm i Rosenbad. Och kanske Urban Ahlin
  i Carl B:s position.
  Antagligen skulle ett Sverige under Mona Sahlins obefintliga ledning tävla med länder som Moldavien om
  ”politisk kompetens”.
  Och ve och fasa – det är inte omöjligt att en sådan person som Rikshaggan från Götet skulle ha tilldelats en ministerpost (eller en nyinrättad tjänst som GD för landets fackliga kursgårdar 🙂

 83. Kachina skriver:

  ”Och ve och fasa – det är inte omöjligt att en sådan person som Rikshaggan från Götet skulle ha tilldelats en ministerpost”

  Ja, som du vet tilldelade Reinfeldt ministerposter till flera haggor. En kulturminister som inte betalar TV-avgift, det är i Toblerone-klassen.

 84. allemand skriver:

  Kachina,

  Tyvärr kan jag inte låta bli. Hur kan du jämföra någon som inte betalt TV-avgift med en som stjäl statens pengar, inte betalar sina böter, inte betalar sina räkningar som glömmer besiktiga bilen o.s.v

 85. allemand skriver:

  Kachina,

  Här har du allt i sammanfattning,

  så pratar du om en sketen TV-avgift.

 86. Kachina skriver:

  allemand

  Att inte betala TV-avgift är detsamma som att stjäla av staten, glömma besikta bilen etc.

  Och,……att dessutom tillsätta en migrationsminister som inte ser på TV och därmed inte får en ögonblicksbild av det som händer och berör hans arbetsområde,…..ja det är bara för mycket. Blunda och Kör, kanske är det hemliga mottot i Alliansen.

 87. Kachina skriver:

  Ja,quattrosuck följt av en qvintasuck, vadd har vi att välja på?

 88. Gibson skriver:

  Kachina

  Du skriver här ovan ”blunda och kör” (6:34).

  Du behöver inte blanda in din civila profession som
  plogbilsförare på denna blogg 🙂

  Jag har förresten läst någonstans att du erhöll någon form av bidrag till denna bil. ”Styrdes” anbudsförfarandet av någon socialistisk partivän? 🙂

 89. Carl Norberg skriver:

  Ja hurra för vår regering eftersom denna eventuellt kunde ha varit sämre, vilket vi emellertid inte kan vara helt säkra på, det är ju jättebra verkligen.

  Och dessutom är ju det viktigaste att vederbörande politiker inte agerar efter eget tyckande och förstånd, utan istället håller sig inom ramen för de fullkomligt odemokratiska partisystemen som regleras av stämmor och kongresser med interna valberedningar.

  Jag är mycket benägen att hålla med min vän Micke Fridebäck om att man emellanåt drabbas av svårmod när man konfronterar det intellektuella förståndet inom politiken.

 90. Torsten skriver:

  Ja så är det lilla musen,

  Om inte Alliansen vunnit valet, kunde det gått käpprätt åt h…..ke 😦
  Dom hade inte haft någon beredskap för den globala ekonomiska krisen.

 91. Carl Norberg skriver:

  Vilken kris? Du har då mig veterligen alltid anfört att detta inte är någonting annat än en konjunktursvängning. Och vem av oss som är en mus, låter sig nog bättre för dig vara osagt.

  Och vad menar du hade varit sämre än idag mera specifikt?

 92. Carl Norberg skriver:

  Däremot har jag alltid försvarat dig Torsten, det är många som hävdar att din mus sitter på tvären, jag har dock försvarat dig dylika chikanerande angrepp och har istället anfört att den nog sitter rättvänd, men att du av svaghetsskäl i benen sitter ned när du kissar…

 93. Carl Norberg skriver:

  Möjligen kan jag i detta se någon fördel med att vara en något mindre mus, men få är nog de som betvivlar din storhet i detta Torsten.

 94. Torsten skriver:

  Nej lille calle,

  Du har aldrig försvarat mig av den enkla anledningen att jag behöver inget försvar.
  Men det verkar som om jag måste passa mig för Dig. Du verkar ju inte fullt normal (sexuellt) 🙂

 95. Torsten skriver:

  Detta är vår oppositionsledade.

 96. Per skriver:

  Det ser ljust ut för den svenska befolkningen framöver, verkligen.
  Det gäller bara för politikerna att se till att ha
  tillräckligt värdelöst motstånd för att anses
  värdefullare.

  Tidigare var jag helt övertygad om att
  den största ansamlingen avskrädet i
  Sverige var samlat under röd fana.

  Dessvärre konstaterar jag att den motpol som krävs för att balansera upp detta befinner sig i så undermåligt skick att det nästan kan ses lyckosamt
  för samhället med rådande demokratisk frånvaro.

  Och det slår riktigt illa för den minoritet
  som har några ambitioner att lita till
  sin egen förmåga.

  Så den problematik som målas upp över extremerna
  utgör inget som helst hot mot ett bättre samhälle
  jämfört med allt rat som kan mer men gör mindre
  med sina egna förmågor.
  Samlade under de större etablissemangen.

  Undrar ibland om det bättre tilläts råda, för vems vinning i stort skulle det vara för?
  För klantarna som sitter nöjda nu vore det
  inget eftersom vi redan enligt dem har allt
  man kan önska av ett statsskick.

 97. Per skriver:

  Den nuvarande regeringen sitter för att man önskade en förändring, det vi fick var mest en ansamling människor som envist vill hävda att vi fick det.

  Det stämmer maximalt fram till att de sittandes
  ansikten är nya och att vi i gengäld blev
  av med mera allmän egendom.

  Om ingen av alliansförsvararna på denna blogg själva fick kanonpris och förvärvsmöjligheten på dessa
  förstår jag inte alls vadan detta idoga försvar.
  I total avsaknad av sakargument.

  Det liknar en dåres entré.

 98. Tobias skriver:

  Ian påstår att 80% av journalistkåren är rödgrön.

  Finns det någa somhelst bevis för detta påstående ?

  De två i särklass största opinionsbildarna bland svenska dagstidningar är DN. och SvD. , Och dessa är väll borgerligt liberala ?

 99. Carl Norberg skriver:

  Jag nu är ju allt ändrat till det bättre, eller, och jag röstade på alliansen för att jag ville ha en förändring, vilket sedemera fick mig att inse att om det skulle bli någon förändring så var det nog bäst att gå med i socialdemokratin för att påverka denna inifrån, annars skulle nog ingenting någonsin kunna komma att ändra sig det minsta.

  Men inte ens så mycket begriper en alliansförespråkare i gemen. Och där ger jag Micke Fridebäck rätt som företrädare för Moderaterna, de är nog om möjligt ännu dummare, för de är så politiskt obildade och tror verkligen i stor utsträckning på riktigt enfaldiga utsagor och uppgifter. Numera är det nog inte särskilt många som anser det solidariska likavärdet är ett socialdemokratiskt adelsmärke, dess väljare har nog fått en något mera pragmatisk syn på tillvaron, med avseende på att makten korrumperar och så vidare.

 100. Carl Norberg skriver:

  Förr röstade jag på allianspartierna för att jag ogillade det socialdemokratiska maktmissbruket, när förändringen väl skulle komma så insåg jag dels att detta var nog en smula naivt från min sida som antagande betraktat och att makt verkligen saknar politisk färg, eller är färglös.

 101. tintin23 skriver:

  Kachina, Carl, Tobias och Per.

  Värdiga representanter för klanen Sahlin.

  Trots ”prydlig förklädnad” lyckas dessa figuriner ej dölja sin socialistiska grundsyn.

  ”Förr röstade jag på allianspartierna” och dylikt svammel kanske går hem på fackligt inriktat broderskpsmöte bland andra socialister men det krävs mer för att vi andra här på bloggen ej skall genomskåda er!

 102. tintin23 skriver:

  Läste denna kommentar på Newsmill och vill gärna dela med mig av godbiten.
  Håll till godo Hertig Carl m.fl.

  ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
  Hej, jag är socialdemokrat och vi har ingen egen politik.

  Mona tycker att det viktigaste i världen, är miljö, allmännyttan och homoäktenskap.

  Snutt på er
  ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

 103. Kachina skriver:

  ”Trots ”prydlig förklädnad” lyckas dessa figuriner ej dölja sin socialistiska grundsyn.”

  Jag har aldrig dolt min liberalsocialistiska livssyn. Den överensstämmer inte med Monas. Att ni Alliansmuppar verkligen har svårt för att förstå det skrivna språket är uppenbart. Frågan är om alla aktiva Alliansmuppar är dyslektiker?

 104. elisabethloven skriver:

  Borde det inte införas högsta antal inlägg här. Dessa två Norberg och Kachina dominerar totalt och man läser dem inte. Några andra här läser jag med glädje t.ex Torsten – han har iaf humor vilka dessa två nämnda är helt i avsaknad av.

 105. Carl Norberg skriver:

  Ja Torsten är mycket lustig, och tack och lov så fungerar ju scrollfunktionen ypperligt.

  Vad för åsikter som jag delar med vem varierar förhoppningsvis ifrån individ till individ, vilket inte alla tycks anse vara det mest sunda sättet att betrakta tillvaron på.

  Vad gäller den alliansvurmande dyslexins ystra skaror, så kan ju dessa knappast behövas belysas i någon vidare mening vad avser sina lingvistiska bravader på denna blogg.

  Torsten har som sagts uppfattats som om vore det fallet att dennes humor är ett särdrag.

 106. Gibson skriver:

  Så har det då hänt igen – en nykomling på denna blogg, fr. elisabethloven, vill införa en form av censur. Hon pekar specifikt ut Byskebusen och Hertig Carl.
  Dessa båda socialister är förvisso inte mina åsiktsbröder men jag måste ändå säga att det är patetiskt när en ny deltagare på denna blogg kommer med förslag till ordningsregler.
  Fr. elisabethloven har i mina ögon ännu ej bidragit med något som helst intressant här och mitt förslag är att hon endera rör sig fritt bland den ”kärntrupp” av kommentatorer som redan finns här sedan ett drygt år tillbaka eller söker sig nya jaktmarker på någon annan sajt.

 107. Carl Norberg skriver:

  Fast å andra sidan kanske Torstens humor verkligen är mer utmärkande än hans saklighet i debatten, fast jag är inte helt säker på att detta talar till Torstens fördel.

 108. Gibson skriver:

  Hertig Carl

  Varför skall du alltid krångla till dina texter. Den fjuttmassa som kommer från ditt ordbajsande är ABSOLUT INTE något som påminner om eller borgar för KVALITET.

  🙂

 109. Carl Norberg skriver:

  DET är en fråga vars ställande verkligen motiveras av svaret om läsförståelse.

 110. Carl Norberg skriver:

  Gibson, kan du gissa varför det finns de som uppskattar mina skrivningar samtidigt som det finns de som liksom du inte finner minsta sammanhang i texten?

 111. Carl Norberg skriver:

  Vet du en annan sak? Det är så att det till sist är tanken som skapar textens betydelse, inte skrivningen.

  Skrivningen kommer före läsningen.

 112. Tim Danielsson skriver:

  Bravo Ian, du sätter fingret på precis rätt punkt. Jag håller med dig att journalistkåren tyvärr är vinklad. Vad hände med det de fick lära sig på journalisthögskolan att de ska granska makten och befattningshavare opartiskt? Troligen får de inget jobb om de gör sitt jobb. Tråkigt tycker jag för Sverige som demokrati. T o m Danmark och Norges nyhetskanaler har börjat påpeka saken!

 113. Gibson skriver:

  Min bäste Hertig Carl

  Visst förstår jag ditt textinnehåll men varför krångla till det så till den milda grad.
  Gränsen mellan tillkrånglade texter och pekorala texter är försumbar.

  PS Det finns ju t.o.m. medborgare i vårt arma land som hyllar Mona Sahlins barnspråk, så ditt försvar
  att ”det finns de som uppskattar mina skrivningar” är inte mycket värt.

  Kom igen nu herr Norberg – på med pilen! 🙂

 114. Per skriver:

  Gibson
  Följer man det som Norberg skrivit så kan man skönja
  ett visst mönster.
  Förstår man det så har man lättare att instämma
  eller avstå att motsätta sig.
  Förstår man det inte så verkar man värja sig från det,
  helt antaget utifrån den negativ kritik som framförs.
  Som inte någonsin utan undantag med sakargument.

 115. Torsten skriver:

  Pressetikens grundregler.

  • Den första, som säger att journalistens uppgift är att publicera det som är sant och relevant i en nyhet.
  • Den andra, som inskärper att det i nyhetens brännpunkt alltid finns en människa som måste behandlas korrekt – även om han begått brott. Man ska vara försiktig med färgsättningen vid skildringen av dramer.

  Tänk vad tidningarna skulle bli tråkiga om journalisterna följde dessa regler 🙂

 116. Carl Norberg skriver:

  Skillnaden mellan ett pekoral och ett budskap med nyansrikedom som skapar ett ett djup, är inte sällan mycket liten, men likafullt av en mycket stor betydelse.

  Det går inte att läsa utan att tänka för att sedan hävda att man förstår, för det gör man inte då man enbart har tittat på bokstäverna.

  Och att du Gibson skulle förstå innebörden av text som jag skriver i någon utsträckning bortom att utläsa de enskilda orden, skulle jag vilja påstå är en överdrift med hänsyn till att du just anför det som du gör.

  Min yngste son kommer nog att likt sina kusiner lära sig att läsa själv långt före skolstarten, men detta leder honom sannolikt inte omgående till någon vidare förståelse för särskilt många texter som jag skriver.

  Jag skriver alltså inte för att förnöja, i någon annan utsträckning än möjligen att verka retsam, utan jag skriver för att skapa eftertanke.

  Och jag vågar påstå att ibland de som följt mig länge har skapats en rad olika tankar som dessa individer uppskattar även om insikter emellanåt kan vara belastande att nås av.

 117. Carl Norberg skriver:

  Och nej Gibson, jag hyllar det fria intellektet och förkastar de banala plattityderna som massan gärna ger sig hän åt i sin strävan efter samhörighet och rädsla för ensamhet.

  Jag vet att lyckan inte bor i varken stort hus eller i antalet nätter med vackra kvinnor som uttrycker sin uppskattning, det sägs förvisso att lyckan finns i det egna görandet, men det är ett felaktigt antagande.

  Lyckan finns i varandet och således i förnöjsamheten, och detta eftersom den sista stjärnan aldrig varken har eller kommer att låta sig plockas ned.

 118. Carl Norberg skriver:

  Och att läsa politisk debatt för att bli underhållen, såger enligt mitt perspektiv därför en rad olika saker.

 119. Carl Norberg skriver:

  Till ämnet i tråden, journalisterna är inte rödgröna eller ens färgade, de är ofärgade och färglösa precis som makten, och journalisterna springer nog bara den etablerade maktens ärenden i en större eller mindre utsträckning.

  Den politiska färgskalan är en schimär för maktutövandet precis som religion eller vilket annat banalt maktverktyg som helst.

  Det är nära nog infantilt att springa runt i villfarelsen att politiker särskilt ofta beundrar förstånd och intellekt hos valmanskåren, och i detta skall som vanligt uttrycket politikerförakt betänkas, eftersom detta är skapat av politiker.

  Att då som Torsten et consortes vurma för en part av det skälet att den säger sig ha det minsta föraktet för individen, förefaller lite tunt.

  Personligen föredrar jag då istället att försöka verka där jag tror mig om att kunna nå de största effekterna med mina insatser, detta ur samhällsperspektivet oavsett vilken effekt som det sedan renderar i.

 120. Carl Norberg skriver:

  Ja möjligen är det så Josef, det belyser emellertid alltid sig själv efterhand om så är fallet.

  Tramsigheten eskalerar alltid i förekommande fall av detta med viss naturlighet, eftersom sakligheten helt saknar sina motiv.

 121. soli01 skriver:

  Jag anser att man ska skriva för läsaren och att försöka föreställa sig hur hon/han kan uppfatta ens alster. 🙂

 122. Visionären skriver:

  Ett utmärkt exempel om på medias slagsida är dagens besked från regeringen. Majoriteten av den grupp på runt 16 000 personer som vid nyårsskiftet kommer att överflyttas från FK:s till AF:s ansvarsområde, kommer i realiteten få HÖGRE ersättning; INTE lägre. Läs gärna detta en gång till (särskilt du Kachina). Ersättningen kommer bli HÖGRE; INTE LÄGRE för dem som överflyttas från FK till AF.

  För de som tillhör denna grupp borde ju beskedet vara intressant.

  Hur förmedlas då detta besked i media, där debatten rasat i flera veckor och där den allenarådande beskrivningen varit, att dessa människor kommer att utsättas för en stupstock p.g.a. regeringens kallhamrade hjärtlöshet.

  Jag söker och söker i de rikstäckande nyhetsredaktionernas nätupplagor.

  I AB, DN och SvD små rubriker som lätt missas i det allmänna nyhetsbruset. Rubrikerna länkar i sin tur till torftiga artiklar författade av TT.

  I Expressen en liten pytte-rubrik som är så finurligt inlagd under den större rubriken om ”De sjuka reglerna” att den knappast märks. Märks gör istället artikeln om Ulla, som tydligen inte har ork eller lust att ta emot den högre ersättningen från AF utan istället kommer att söka sin fortsatta försörjning hos socialtjänsten.

  I SVT eller TV4 nämns inte beskedet ö.h.t. Särskilt ifråga om SVT kunde man tycka att beskedet borde publiceras, eftersom kanalen via sin Agenda-redaktion drivit frågan hårt.

  Men, men. Det är väl för mkt begärt att av dagens journalistkår ställa krav på en allsidig bevakning. Det där med ”fria” media ni vet. Det ska nog uppfattas som fria från normala journalistiska regler.

  V

 123. tintin23 skriver:

  Utmärkt skrivet av dig Visionären!

  Vore intressant med en kommentar från utposten uppe i Byske.

  Betr. synpunkter från herr Norberg får vi nog vänta förgäves för han förstår antagligen inte din raka och enkla framställning 🙂

 124. Torsten skriver:

  Vi kommer inte at få något ”svar” fån Byske eller Norberg.

  Men detta kanske belyser en del.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article405934.ab

 125. Per skriver:

  soli01.
  Och läser, det gör man för att..?

 126. Per skriver:

  Och nog tror jag att journalisterna skulle visa sig vara rödgröna på en direkt ställd fråga.
  I alla fall vad de själva uppfattar sig som.
  När det kommer till vad de anser sig avlönade att
  göra är säkert det perspektivet färglöst och avskilt
  för dem, i praktiken.

 127. Per skriver:

  De tillhör en kategori som anser schimären som verkligheten.

 128. Torsten skriver:

  Varför skal vi tro på dt som vårajournalister skriver ??

  http://www.aftonbladet.se/debatt/article408476.ab

 129. Torsten skriver:

  Ursäkta stavningen 🙂

 130. Per skriver:

  Men Torsten, det är få här som gör det också.

 131. Gibson skriver:

  Tystnaden är total från parhästarna Norberg och Kachina.
  Är någon förvånad?

  Byskebusen kanske lär något av detta – förhoppningsvis avhåller han sig framledes för de osmakliga jämförelserna mellan Alliansen/Stalin/Hitler.

 132. Carl Norberg skriver:

  Jag hade Kunglig Flottans IF på årlig julmiddag igår och kunde därav inte delta i debatten här.

  Ture Nermans häfte på KB, om 1940 års män, synes återkommande behöva påminnas om.

  Dessa trevliga herrar som citat “Som disponerade över vårt folk och dess framtid, utan att det blev tillfrågat eller upplyst om sanningen”.

  Eller som Publicistklubbens ordförande Ivar Överström, i en politisk debatt 1940 i andra kammaren, så vackert uttryckte detta,

  ”Vi Tidningsfolk vill ju inte undandra oss skyldigheten att giva regeringen absolut erforderliga medel att skydda legitima och statsvårdande intressen.”

  Tage Erlander säger kanske det mesta i detta med sitt uttryck” De mörka åren i Sverige började sannerligen ingalunda vid krigsutbrottet”

  Och nu har väl tiden kommit för att betala räkningarna för denna tidigare undfallenhet till moraliskt handlande.

  Att under så långeliga tider ha anammat ett slikt beteende kommer att kosta det Svenska folket exakt det som Torsten Nothin förutsade.

  ”Det Svenska folket är dömt att upptäcka att dess välstånd offrats på den falska solidaritetens altare.”

 133. Carl Norberg skriver:

  På tal om lärdomar så kanske gårdagens skrivningar skingrade dimmorna något för någon.

 134. Gibson skriver:

  När Carl Norberg tittar fram tänker man genast i banorna ”Räven raskar över isen” 🙂

 135. Motvalls gubbe skriver:

  Nu har jag läst alla kommentarer, och jag säger bara: GUD I HIMLEN, TA MIG HÄRIFRÅN!

 136. Carl Norberg skriver:

  Ja där ser man hur olika tankar väcks hos olika individer.

 137. soli01 skriver:

  Motvalls gubbe – ja, namnet förpliktar. Bara att sticka. 🙂

 138. surkille skriver:

  Tack för att du belyser det som alla vi insatta vet. Svensken däremot köper medias lögner. Fulmedia är vad det är från Afonbladet till Dn

 139. Visionären skriver:

  Å andra sidan, när man tänker närmare på saken. Är det inte så att media älskar en jämn kamp? Det är väl då som de säljer flest lösnummer. Spänningen stiger; vem ska vinna valet? Kom och köp! Kom och köp!

  Media inser redan nu att med den populism som oppositionen står för, så behöver den ligga minst 10 procentenheter högre än Alliansen för att ö.h.t. kunna bjuda till match under valrörelsen. Därför gläds man nu åt att ha hittat en fråga (dvs. reformeringen av sjukförsäkringen) som Alliansen tycks tappa på.

  För egen del tycker jag dock att detta cyniska spel av media känns ytterligt obehagligt.

  Dels kan man utgå från att media skiter högaktningsfullt i de individer som verkligen kommer i kläm i bytet mellan två sjukförsäkringssystem. Dels kan det komma att gå så illa att media spelar den minst sagt populistiska oppositionen i händerna. Och på så sätt krattar manegen för Mona Sahlin att bli vår nästa statsminister.

  Trots att detta inte är folkflertalets vilja.

  V

 140. Visionären skriver:

  För den som vill ta del av fakta i stället för medias skrämselpropaganda i sjukförsäkringsfrågan, kan jag f.ö. hänvisa till Den hälsosamma ekonomistens blogg:

  http://ekonomismen.blogspot.com/

 141. Carl Norberg skriver:

  För alla som tror på tomtar så kan det ju vara en idé för sin upplysning att studera hur systemet med presstöd fungerar, samt vidare om verkligen lösnummer försäljning är en central fråga i det sammanhanget….

 142. Carl Norberg skriver:

  Vilket alltså inte på något sätt är ägnat att förminska snedvridningen av den bild som media förmedlar, eller omskrivet så är det helt säkert inte ägnat att minska styrningen av detta.

 143. trannell skriver:

  Hertig Carl (och alla andra inkl. blöoggägare Ian) tillönskas en God Helg!
  /Lennart T. (trannell)

 144. soli01 skriver:

  GOD JUL önskas Ian m familj och även andra här på bloggen!

 145. mrmhalland01 skriver:

  GOD JUL Ian och alla med-kommentatorer på denna blogg !

 146. Torsten skriver:

  God Jul Ian med familj!

  God Jul till alla kommentatorer!

  Och så hoppas vi på ett Gott Nytt År 2010.

 147. Gibson skriver:

  Dr Gibbe Gibson tillönskar samtliga med- och motkommentatorer på denna blogg en Riktigt God Jul!

 148. Kachina skriver:

  Visionären och Ekonomisten

  Bara 1% och så bara 5%,……

  Går det bra att exkludera om det bara är några få?

  Åtta miljoner judar var mindre än 5% av Europas befolkning, det var ju inte så många.

  God Jul allihop, även de utstötta.

 149. Anna skriver:

  Trevlig Helg tillönskas samtliga, även allas vår lille ekorre uppe i Byske!

 150. Josef Boberg skriver:

  FRÖJDEFULL JUL ❗ – önskar Josef B. 😉

 151. findus skriver:

  Passa på njut ordentligt! Det kan vara den sista julen i frihet.
  Det kan vara sista gången du kan köpa julskinkan och sillen utan socialdemokratiska fördelningspolitiska ransoneringskuponger.

  Det kan vara sista gången du får ha julbelysning. När miljöpartiet har monterat ned vår industri och förbjudit all biltrafik kommer turen till julbelysning. Man kommer att ta ut skyhöga miljöavgifter på utsläpp från stearinljus.

  Passa på och önska ”God jul” så många gånger som du kan! Med stalinisterna vid makten kommer du att få femton års straffarbete i Sibirien om du över huvud taget yppar ordet ”jul”. Dina bäste vänner kommer att ange dig om du inte har bytt ut Jesusbarnet i krubban mot Leninbarnet.

  God jul allihop, även Byskes(t)ahlinisten och hans dryckesbroder Soros.

 152. Bob skriver:

  Mona Sahlins jobblinje

  Alla måste väl ändå inse att Mona Sahlin är den överlägset bästa när det gäller att skaffa jobb.
  Hon ingriper personligen och utnyttjar sin ställning och skaffar välbetalt job i exklusiv miljö och bostad ordnad och ingen konkurrens om jobbet finns då ingen annan ges möjlighet att söka
  och kvalifikationer behövs ej.
  En annan fördel med Mona Sahlins jobbanskaffning är att något behov för jobbet behöver inte finnas det skapas for den som skall försörjas.
  Detta är inte propaganda utan taget ut verkligheten och utgör 100% av alla jobb Mona Sahlin anskaffat och går att kontrollera.
  Detta skedde vid Washingtonambassaden där hon ordnade detta jobb åt sin dotter men nu vill hon ju bli statsminister och då fortsätter hon ordna ambassadörsjobb åt alla sina ungar, skattepengar finns ju för betalningen så verksamheten utökas och alla av dem får jobb.
  Det är vad hon menar med jobblinjen, hon kan skaffa jobb och har redan bevisat det..

  Om du har jobb men behöver byta från ex vis lunchkock till marknadsdirektör i A pressen kan Mona ordna det. Pengar finns genom partistödet.

 153. skattebetalaren skriver:

  Jag tänkte på Mona Sahlin inatt (mardröm!) och funderade på hur det kan komma sig att hon är så förtjust i muslimer, jag tror att det kan bero på att Mona vet om att muslimerna kommer till att vara i majoritet av befolkningen om ca 30 år.
  Och som ni vet så har ju Mona inte så mycket att tänka med där högst upp på henne, men jag tror att hon tror att hon kan omvända alla muslimer till socialdemokrater, och det är alltså därför som hon tycker om muslimerna.
  Jag undrar hur hon ska reagera när sanningen går upp för henne, alltså att det inte går att göra om en muslim till en sosse!

 154. Kachina skriver:

  Fröjdefull jul, javisst.

  Julaftonsdygnet använde jag till att hålla vägarna öppna åt de julfirande kapitalisterna så att de skulle komma sig hem.

  Tre atycken hade dock druckit för mycket glögg och kunde inte se skillnad på vägbana och Plog/snödriva. Mjuk som dun är snön, så ingen fysisk skada har skett. Däremot måste kanske glöggbarometern justeras.

 155. soli01 skriver:

  skattebetalaraen – du har fel där. Der ät troligare att de genom smygtaktiken bakvägen till sist övertager det hele. 🙂
  Kachina – ja, tänk om vi inte hade dessa människor som offrar sin tid med ständig jour och ser till att vi vanliga gnällspikar kommer fram. Heder åt dessa människor!

 156. Kachina skriver:

  ”Vänstersvin eller borgarsvin, skitsamma dom är likadana allihop när det handlar om att spotta svenskar i ansiktet dagligen”

  Även min mor fyller 90 år i januari. Det är tur att även hon har alzheimers, så hon slipper förstå. Hon tillhör de oavlönade som med sin service höll ”hjulen rullande” under 40/50/60-talen. Kan det vara så att de styrande tar för givet att hon vid den åldern och med sin sjukdom inte förstår vilken förödmjukelse hon är utsatt för.

  Vänstersvin och borgarsvin, skitsamma. Det är karaktären det är fel på och det avspeglas i politiken.

 157. ollemunter skriver:

  skattebetalaren – nävisst, men det går att göra om en sosse till muslim, he, he, så vi kan inte ropa hej ännu! 😆

 158. tintin23 skriver:

  Jag noterar att osmakligheten inte har några gränser.

  En förblindad socialdemokrat jämför den ”5- årsfirande tsunamikatastrofen” med ”den tsunami som Regeringen Reinfeldt utsätter sjukskrivna för idag”.

  Total avsaknad av empati i kombination med fanatisk socialism samt okunnighet utmärker denna varelse (person??). Jag mår mycket illa!!!!!

 159. Kachina skriver:

  ”En förblindad socialdemokrat jämför den ”5- årsfirande tsunamikatastrofen” med ”den tsunami som Regeringen Reinfeldt utsätter sjukskrivna för idag”.”

  VAR? VEM? NÄR?

  Jag har länge förstått att du mår illa. Har du någonsin mått bra?

 160. Gibson skriver:

  Kachina

  Jag kan hjälpa till och tala om för dig vem som avses.
  Det är din nära bloggväninna sedan länge, den västgötska partiarbetande socialdemokraten ”bestofmankind” som på Carl Bildts blogg idga skriver följande:

  ***Och det ekonomiska och psykiska tsunamin som drabbar 15000 eller var det 16000 utförsäkrade efter nyår (och inte tal om de som redan är utförsäkrade under året) blundar Regeringen Reinfeldt för. ***

  Hoppas du tar avstånd från dylikt!

 161. findus skriver:

  Gibson, personen du refererar till är bara en enkel megafonsosse – eller karaokesosse; visserligen ”university scholar”. Hon är fotograferad med Sahlin på något torgmöte, varpå hon dräglande utropar ”lucky me” på sin blogg. Hon har aldrig tidigare brytt sig om politik. Bakgrunden till hennes brinnande intresse kan du hitta på Carl Bildts blogg. Stackaren har svårt med svenskan, vilket tydligt framgår i hennes inlägg. Jag skulle inte fästa någon större uppmärksamhet till hennes krystade politiska analyser. En aningslös papegoja i den vänsterpopulistiska buren. Vi brukar dock ha himla roligt på våra middagar då vi läser högt valda delar ur hennes lustigheter. En pajas – precis som hennes idol och läromästare däruppe i Byske.

 162. Gibson skriver:

  Tack Findus för upplysninge!

  Ja, då är det inte mycket att bry sig om. Tokfan från Byske i kombination från någon partikåt fruntimmer från vischan är ju bara patetiskt.
  Osmakliga är dom likväl i sin jämförelse!
  Men vad annat är att vänta från medlemmar i ett parti som värderar HBT- frågor lika högt som t. ex. utrikespolitik!

 163. Per skriver:

  Har precis läst ut ”Rebellerna”.
  Faan vilken rolig och intressant läsning!

 164. tintin23 skriver:

  Jag läste färdigt boken redan igår. Instämmer helt i Pers berömmande ord.Rekommendras å det varmaste!

  Nu till något sorgligare.
  Ytterst beklagligt att vissa stollar från den vänsterpopulistiska buren använder denna osmakliga
  jämförelse (tsunamin).
  Men . . . . . . . . . vad kan man vänta sig av kladdpapper som Sahlin, Östros, lille Morgan och
  småfursten Urban Ahiln? Nada – nada – nada!

 165. Helena Palena skriver:

  God fortsättning på allt alla brö´gökar på denna blogg! Ni vet väl att Ian har fem bröder. Om hur man då blir har jag gjort ett inlägg på min blogg. Själv är jag både mellansyster och förstabarn! Vad är du?

  http://parnassen.wordpress.com/2009/12/27/storasyster-lillebror-eller-ar-du-ett-inklamt-barn/

 166. Al Nabone skriver:

  Hua!!! Det tog nästan en timme att nogsamt bearbeta sig igenom alla inlägg på denna sida *PUH*

  Här kommer man nog trivas i detta syrliga politiska klimat som växlar mellan höger och vänster i aldrig sinande ström (att ni orkar *impad*)

  Uppskattade i synnerhet diskussionen om Monas längtan efter muslimer som skattebetalare. Olle Munters replik till detta tidigare påstående var kanon (25/12 3:39).

  Sannolikt har vi om trettio år en alldeles egen Ayatollah som kommer förgylla tillvaron för oss skattebetalare…

 167. Gibson skriver:

  Inte undra på att vår utpost i Byske (Skellefteå)
  inte sprider sitt socialistiska flumbudskap just nu. Kachina har annat för sig just nu, han har inte ens tid att samla nötter 🙂

  http://www.aftonbladet.se/vader/article6348105.ab

 168. mrmhalland01 skriver:

  Hoppas du stannar Al….här behövs nya krafter 🙂

 169. Al Nabone skriver:

  hahaha, det är klart, du vet ju hur gärna jag ger mig in i diskussioner som dessa 😀

 170. Anna skriver:

  Även jag har plöjt igenom Ians bok under juldagarna och kan bara instämma i tidigare kommentatorers beröm.
  Lättläst och massor av ”guldkorn” (som är ack så sanna), t. ex. nedanstående 🙂

  ”Inom majoriteten vågar ingen avvika från majoritetsbeslutet. Lägg till detta att majoriteten styrs av politiker, det vill säga personer som nästan ingenting vet om det mesta och absolut ingenting om det väsentliga.”

 171. Per skriver:

  Se bara upp så du inte står mitt i den fållan själv…

 172. findus skriver:

  Så de har ljugit … pojkarna från Afghanistan. Snyfthistorien höll inte.

  Det är bara att sätta dem på första bästa plan tillbaka till Afghanistan. De skall naturligtvis betala resan själv. Har de haft råd att finansiera brottslig verksamhet (människosmuggling), då skall de självfallet stå för hemtransporten. Det är pengar som skulle kunna rädda livet på ett antal barn i exempelvis Darfur.

 173. Kachina skriver:

  Ca 500 svenskar dog i Tsunamin. Det räcker inte med 15 000 fysiskt levande och ekonomiskt/psykiskt döda efter den katastrof som Alliansen vältrat över de fysiskt/psykiskt försvarslösa. Talar vi om storleken på katastrofer eller tror ni i era vilda drömmar att jag skall sluta säga sanningen som den är, vem som än genomfört den?

  Och,…..ni tror att jag skall ta avstånd från bestofmankind. GLÖM DET!!!

  Jag kan ta avstånd från den nu förda socialdemokratiska politiken, men aldrig från personen. Jag tar avstånd från Aliansens politik, men aldrig från personen Reinfeldt, Bildt,….etc.

  Jag skall läsa Ian Wachtmeisters bok när han skickar mig det signerade exemplar jag beställt, men just nu har jag inte tid eftersom dessa ”dj-a” nollåttor och sörlänningar skickar sina oväder hit till oss.

 174. mrmhalland01 skriver:

  Det vore kul att se din lösning på det du kritiserar Kachina.
  Vattentäta lösningar, d.v.s där ingen blir drabbad finns nog inte om vi tänker inom rimlighetens ramar ?

 175. Kachina skriver:

  Det vi har nu är vattentäta skott mellan orimligheterna.

  Kvinnor med foglosssning vid graviditet låg till sängs och blev omskötta redan före det mörka 1300-talet. I Alliansens Sverige förväntas de gå på betonggolv i åtta timmar. Det gör lika ont för affärsbiträden, busschaufförer som för svetsare.

 176. soli01 skriver:

  mrmhalland01 – Kachina är trött han ser till så vi kan åka på vägen. Han plogar vilt där uppe i norr och gläds säkert av snöfallet. :-)…eller

 177. Kachina skriver:

  Det faller ”penningar” från himlen,…

 178. Kachina skriver:

  🙂

  (avslutet föll bort, men här är det.)

 179. mrmhalland01 skriver:

  Kachina,

  Det du talar om prövades i rätten.
  De gravida kvinnorna fick rätt.

  Plötsligt fungerar Sverige.

 180. Torsten skriver:

  Trevligt att konstatera.

  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/ovantat-lagt-stod-for-de-rodgrona-om-sjukkassan_4001721.svd

  Folk i allmänhet är klokare än vadmassmedia tycks tro 🙂

 181. Gibson skriver:

  Folk i allmänhet tycks vara klokare än vad det självutnämnda oraklet i Byske tycks tro 🙂

 182. Torsten skriver:

  ”Oraklet i Byske, tycker nog som folk i allmänhet.

  Han är bara ”motvalls käring” 🙂

 183. Gibson skriver:

  Du har nog rätt.
  Han har ju även morrat mycket om svartjobb tidigare men nu är det andra ljud i skällan efter det att den lille lustige ekorren själv börjat livnära sig med hjälp av införskaffad plogbil 🙂

  Var och en, t.o.m. små socialistiska gnagare, är sig själv närmast!

 184. Torsten skriver:

  Javisst Gibson,

  I sakrala samanhang gån ju penningar (kollekten)uppåt.

  Men ekorren tar gärna emot det som faller ner 🙂

 185. Gibson skriver:

  Visst är det så!
  Om det vita guldet (ur ekorrens perspektiv) fortsätter att falla, kommer vår siste utpost i norr kanske att skattskriva sig på Cypern.
  Beroende på om han har bytt rådgivare eller ej sedan ”Soros- affären” 🙂

 186. Torsten skriver:

  🙂
  Då får dom en ny turistattraktion på Cypern.
  En ekorre som kör plogbil uppe i Troodosbergen 🙂

 187. soli01 skriver:

  Torsten – var försiktig så du inte helt plötsligt sitter fast i någon snödriva. 🙂 Jag är säker på att han hjälper dig loss. Vi norrlänningar är egentligen ganska snälla eller…

 188. Torsten skriver:

  Soli,
  Antingen har vi för lite snö i Småland, annars kanske jag har för bra bil, för jag fastnar aldrig 🙂
  Visst är Ni trevliga i Norrland.
  Och ekorrar är ju för gulliga 🙂

 189. Kachina skriver:

  mrmhalland01

  Plötsligt fungerar det och det som hänt de senaste fyra åren har i ett trollslag plötsligt inte hänt. Det är Ingvar Karlssons Harrisburg-doktrin som lever för evigt i det politiska livet.

  Övriga spekulanter

  Det är lite svårt det där med svarta inkomster eftersom staten äger min uppdragsgivare till etthundra procent. Dessutom har de GPS monterad i bilen, så de ser på metern var jag befinner/befunnit mig. ”Svartvägar” med nedfällda plogar kräver omedelbar förklaring och debiteringsunderlag.

 190. Gibson skriver:

  Kachina skriver ”staten äger min uppdragsgivare till
  etthundra procent.”

  Detta skulle, enl. denne prominente Byskebo, borga för att inga oegentligheter ens kan begås.

  Så tänker och talar en sann socialist! Staten dyrkas högst av allt – staten kan ej göra fel – staten det är ju vi själva – därför har staten alltid rätt.

  Alla vi övriga känner mycket väl till att maken till mygel som under decennier pågått inom den statliga sektorn torde lätt kunna inta en topplacering i Guinness rekordbok!

  Så när den klurige lille ekorren i Byske försöker lägga ut sina dimridåer, förstår vi övriga (ickesocialister) att det pågår ”mygel as usual” bland snödrivorna 🙂

 191. Kachina skriver:

  ”Så tänker och talar en sann socialist! Staten dyrkas högst av allt – staten kan ej göra fel – staten det är ju vi själva – därför har staten alltid rätt.”

  Nej, den personliga friheten, samarbete och demokrati dyrkas högst. Men,……detta begränsas till viss del av staten eftersom ingen är fri att göra helt som han vill. Vi är, trots allt, inte längre djur med instinktiv vilja utan är utrustade med ett mänskligt nedvetande där viljan till det goda är avsett att dominera.

  ”Alla vi övriga känner mycket väl till att maken till mygel som under decennier pågått inom den statliga sektorn torde lätt kunna inta en topplacering i Guinness rekordbok!”

  Ja, och som jag tidvis redovisaat här pågår de fortfarande. Korruptionssignalerna från vissa aktörers agerande är ibland starkare än Radio/TV-signalerna från sändaren i Älvsbyn.

  Surgubben Ian vill tydligen inte att jag läser hans bok, för hit skickar han ingen fastän jag erbjudit mig betala. Kan det vara en tydlig signal på att han inte vill bli läst, av mig?

 192. Per skriver:

  Lita inte på staten förrän den är av folket,
  skall det väl stå Josef?

  Torsten, ni har för lite snö i småland.

  Gibson, alla har sig själv närmast, det är främst
  bara nyttiga idioter inom sosseskaran som
  vill hävda annat.
  Men de sätter aldrig personlig frihet som
  främst så Kachina blir misstolkad då och då,
  även om jag tycker att han tigger om det emellanåt.

  Vilket knorret på denna blogg alltid har
  sina grunder i, utan undantag, tyvärr ska tilläggas.

 193. Per skriver:

  mrmhalland.

  Det som är rimligt i nu var ”omöjligt” förr,
  precis som med drömmar och verklighet.
  Det nya har alltid minoriteten med sig och majoriteten emot sig.
  I början, så det gäller att se upp med vad man
  bestämmer sig för att leva med för det som
  står utanför den ramen kan vara det man
  helst av allt vill ha.

 194. mrmhalland01 skriver:

  Så kan det vara Per, men jag tycker att gnabbet mot de nya reformerna är ovärdiga intelligenta människor.

  Jag tycker regeringen har lyssnat på kritik som framförts och snabbt ändrat regler så inte så många ska drabbas negativ / orimligt.
  Att fortfarande några blir drabbade är dessvärre oundvikligt.
  Så är det i alla system.

  Det är synd att så många ”håller på sitt parti” i ur och skur.
  Nuvarande regering arbetar verkligen för de flestas väl och borde verkligen få nytt förtroende.

 195. Per skriver:

  Jag håller med dig om problematiken i att man främst
  ”håller på sitt parti i ur och skur”.
  Det kostar oss massor, helt i onödan.

  Däremot anser jag inte att de verkligen arbetar för de flestas väl.
  Största skillnaden, som jag inte alls är säker på är
  det allmännas bästa är den vidare utförsäljningen
  av statlig egendom.
  Man skiter ju fullkomligt i vems händer det hamnar.
  I övrigt tycker jag de tjavar på som sossarna,
  retoriken skiljer sig, men handlingarna? Nä.

  Har det blivit enklare för små företag? Nä.
  Har man lagt sådana propositioner? Nä.

  Återinfört statmannaansvar? Nä.

  Försäkrat sig om att försäljning av statlig egendom fallit i god jord för vårt samhälles bästa? Nä.

  Utökat folkligt inflytande som på något som helst
  sätt framflyttat den enskilde medborgarens möjligheter till detta? Nä.

  Tagit kontroll över bankernas utlåningsmöjligheter
  eller på annat sätt försökt styra kreditgivningen
  till vårt fromma, ty den skuldsattes friheter
  har sina uppenbara begränsningar? Nä.

  Påbörjat en öronmärkning av statliga medel? Nä.

  Statlig skyldighet att automatiskt redovisa
  för allmänheten? Nä

  Har man gått in och börjat förändra sjukförsäkringssystemet för att försöka få till stånd en nödvändig förändring? Ja, faktiskt men om summa summarum är till det bättre för oss återstår väl?

  Tycker någon att man skall säga ”Men Grattis alliansen! Bra jobbat!” ? Inte jag iaf.

 196. Per skriver:

  Glömde att lägga till:

  Har man en klar och rak linje för vad som gäller
  för de invandrare och flyktingar som kommer hit? Nä.

  Beskrivit för alla att med heder avses svensk
  uppfattning om heder och att ”hedersmord”
  inte innefattas i begreppet heder? Nä.

  Försöker de stå för det åtagande det innebär
  att ha lovat inkommna en framtid de
  kan se fram emot som nya svenskar? Nä.

 197. Per skriver:

  Har de slutat böja sig för Eu främst och börjat se till vårt folks bästa och sätta det främst,
  före EU-regler och liknade direktiv? Nä.

 198. Per skriver:

  Sossarna var rödingar i blå kostym, dessa bär
  blå skjorta under den röda.

 199. Per skriver:

  Jag kanske har för höga förväntningar på
  de ämbetsmän jag är med och betalar?

 200. mrmhalland01 skriver:

  Per,
  Allt kan inte göras under en mandatperiod.

  >Utökat folkligt inflytande som på något som helst
  sätt framflyttat den enskilde medborgarens möjligheter till detta? Nä.

  JO !

  Man har faktiskt lyssnat till medborgarnas synpunkter både vad det gäller FRA och de nya reformerna i sjukförsäkringen och reviderat så långt de anser möjligt för att möta medborgaranas krav.

  Om jag inte minns fel var det något med A-kassan redan -06 man backade från och förändrade, minns ärligt talat inte vad, det kanske du eller någon annan kan fylla i med.

  Många av de frågor du nämner anser också jag viktiga.
  4 år är en kort tid.

  Ge dem chansen i 4 år till !

 201. Carl Norberg skriver:

  Ämnar förgylla kvällen sena timme lite med mina senare funderingar kring mina käpphästar.

  Många människor i dag känner sig både glada och positiva när de ser på aktiemarknaden, och detta eftersom de på allvar tror att denna i sig återspeglar den verkliga ekonomin, och eftersom aktiemarknaderna är uppåt, så måste saker och ting följaktligen ha förändrats till det bättre under det senaste året.

  Men detta har ingalunda varit fallet, inte under ytan på riktigt. Detta är bara fanér utan substans, yta utan innehåll .

  Vad som egentligen har hänt, är att nästan inga skulder har betalats i våra ekonomier, utan i själva verket har vi istället lagt till ytterligare biljoner dollar och andra valutor till de redan befintliga skulderna. Vad som nu dock är lite annorlunda än för ett år sedan, är att en stor del av den gamla skulden och alla de nya skulderna nu har överförts till allmänheten, och bort från det privata näringslivet, i synnerhet då de finansiella instituten (och för all del även till viss del till biltillverkare).

  Så detta handlar egentligen om det mycket beklagliga faktumet att människor känner sig lyckliga för att vara djupare satta i skuld, och ganska mycket djupare dessutom. Och som de människor vi är, fokuserar vi så klart främst på kortsiktig njutning, som till exempel alltså återfinns i Dow Jones index och andra obskyra mått på påhittade siffror och rapporter, medan vi enkelt väljer att ignorera den enorma ökning av skulder, både offentliga och privata, som vi förr eller senare måste betala.

  Men, säger då de riktigt ignoranta och gärna politiska individerna, det är faktiskt inte så illa som det kan se ut, för när krisen är över så kommer vi tillbaka till tillväxt, och denna tillväxt kommer att ta hand om skulden?

  Verkligen, jaså?

  Men vad händer då om krisen varar, låt oss säga i tio år?

  Allt som måste inträffa för att detta snabbt skall bli till rådande verklighet, det är att bostadspriserna faller, eller ens stagnerar. Och det verkar ju just nu inte precis så, att just ett prisfall skulle förbli någon vidare omöjlig situation för att vara lite försiktig när man uttrycker sig.

  USA har ingen privat fungerande bolånemarknad idag, eller ens en fungerande bostadsmarknad. Inte heller Kanada, Storbritannien, Holland och många andra länder för den delen. Bostäder säljs och inteckningar bara godkänns eftersom staten tar bort dem från långivarnas händer och böcker så fort affärerna stängda. Lånen är ju vidare sedan värdepapperiserade, och har sålts vidare som i Amerikas exempel till centralbanken.
  Med andra ord ligger hela risken för alla och hela lånen på detta sätt helt och hållet på skattebetalarna.

  Och då är det ju naturligtvis inte särskilt bra om ifall priserna på bostäder faller. Alldeles speciellt när arbetslösheten inte alls kommer att sjunka. När regeringarna sedan istället börjar höja skatter eftersom statsskulder kommer att slå igenom olika takfunktioner, då börjar en inte alltför lustig tillvaro för väldigt många individer.

  Det största problemet är att det inte ens är praktiskt möjligt genomförbart att betala av dessa kapitalskulder. Detta avbetalande kommer inte ens att börja hända under de närmast kommande åren, om ens någonsin. Det kommer vara att betala ränta på dessa skulder som kommer att bli den mest omedelbara och påtagliga huvudvärken för det moderna samhället

  I en värld där pengar lånas ut på rekordlåga nära noll räntor, betalar Storbritannien nära 4% på sin 10-åriga brittiska statsobligationer.

  Varför? Titta här:

  Storbritannien närmar sig nu stormens öga, detta eftersom Bank of England nu måste börja varva ner sina kvantitativa lättnader ( sedelpressen). Banken har nämligen köpt mer 10-åriga brittiska statsobligationer under de senaste nio månaderna än vad regeringen har meddelat. Detta har på ett för många nästan magiskt sätt utrotat kostnaderna för att finansiera underskotten, men detta kommer att med naturlagsmässig säkerhet att vrida det hela dramatiskt åt ett annat håll i början av 2010. Marknaderna vet nämligen om detta. Marknaderna kräver nu därför en riskpremie på sterling.

  Många andra länder står inför samma frågor. Och detta omfattar givetvis även USA. Låna pengar kommer att bli dramatiskt mycket dyrare. Detta är verkligen marknadens mekanismer i arbete i sin fulla prakt.

  Den globala tillgången på statsobligationer ligger därför nu långt större än efterfrågan.

  För att som exempel på detta citera direkt ifrån Amerikanska Flow of Funds Guide,
  ”Till exempel rapporterade belopp för statskassan på värdepapper som alla andra sektorer, som erhålls från kapitalförvaltningsuppgifter ifrån företagen eller institutionerna själva, räknas bort från totala statskassan utestående värdepapper som erhållits från den månatliga statskassan Sammanställning av kvitton och utlägg, av Förenta staternas regering och resterande tilldelas hushållssektorn. ”

  Detta är ju kanske inte alltid så lätt att direkt förstå innebörden av ovan citat, vilket inte heller är meningen med skrivningen ifråga, eller kanske rättare sagt, detta är sannolikt just meningen med skrivningen.

  Så för att först svara på frågan – vem är egentligen hushållssektorn i detta? Det är en fantom, och detta är egentligen det pinsamt uppenbara svaret. Den existerar inte. Den tjänar i detta bara syftet att balansera huvudboken i Federal Reserves Flow of Funds rapport.

  En mycket berättigad oro är nu därför att allt detta nu tyvärr och faktiskt börjar likna ännu en jättelik Ponzi variant.

  Vi vet alla, att exempelvis Fed precis som i princip alla andra centralbanker har varit verksamt på marknaden för statsskuldväxlar. Och i detta köpte nästan 50% av de nya växlarna i Q2 och nästan 30% i Q3.

  Det är i detta mycket bra att komma ihåg att själva poängen med att sälja nya exempelvis amerikanska statsobligationer, är att attrahera externt kapital för att finansiera underskott eller för att betala av befintliga lån som förfaller.

  Vi befinner oss nu alltså i en situation, där Fed skriver ut dollarsedlar för att köpa statsobligationer, ett sätt att fejka finansministeriets förmåga att attrahera externt kapital.

  Och om någon ekonomisk forskning överhuvudtaget bevisar någonting, så är detta det att regelbundna köpare av USA: s statsskuld är inte längre existerar, och det förvånar åtminstone mig att USA framgångsrikt kan utfärda ett rekordstort antal statsskuldväxlar i denna miljö utan minsta incident på marknaden.

  Jag undrar dock emellertid lite vad kineserna verkligen kommer att göra när detta står klart för dem med alla sina obönhörliga effekter . Men man kan väl kanske misstänka dem för att redan känna till eller åtminstone delvis misstänka detta. I det här läget bör man kanske även undra också vad egentligen som amerikanska skattebetalare egentligen tycker om detta? Tyvärr så har nog de senare invaggats i en annan dröm om tillväxt och storhet, som gör att de inte kommer att vakna förrän det inte spelar någon som helst roll längre vad de tycker.

  December 24 tillkännagav Vita Huset att det nu har strukit alla tak för vidare ekonomiskt stöd för både Fannie och Freddie. Om sedan tidigare någon inte var helt säker på betydelsen av beskrivningen i ovan med alla triljoner i skulder som exempelvis Vita Huset bedriver i Amerika, så borde detta ju åtminstone göra så att alla rimligtvis kan vara säkra på detta nu. Det är närmast en gammal fin amerikansk politisk tradition, att vålla det värsta onda när ingen tittar. God Jul Amerika önskar Barack Obama tydligen?

  2009 har varit det år då ”Moral Hazard” helt har förlorat sin mening och sedan för övrigt helt även försvunnit, och faktiskt just precis i det ögonblick som annars kunde ha gjort att hela situationen kunde ha blivit uppenbar för alla. Bra gjort av media! Ingen moral, ingen fara, eller hur?

  2010 blir det år då skulder. Det kommer att begrava hela nationer som Grekland och Ukraina, och stater som Kalifornien, och som vidare hotar att skapa en ännu värre och farligare fråga.

  Kina kommer ju nämligen som en konsekvens av detta att visa sig ha byggt en tusen gånger mer onyttig fastighet än Dubai någonsin har gjort. Så att det nu riktas diplomatiska hot emot England och angående medial behandling av kinesisk juridik, kanske är föga förvånande ur detta perspektiv

  Och USA och andra ”rika” regeringar kommer att behöva välja mellan ytterligare bail-outs, som denna gång kommer att visa sig bli oändligt mycket dyrare, eller komma med erkännanden till sina folk och acceptera sina direkta politiskt nederlag, det är oundvikligt.

  Mina damer och herrar, en runda bankstöd is coming up, det är dags för en sista beställning.

 202. Per skriver:

  mrmhalland.

  Javisst kan fyra år te sig som en allt för kort
  tid för lagar och reglers återverkan
  i samhället.
  Men av det mesta av det jag räknade upp har man inte ens funderingar att påbörja och var så säker,
  man avser inte något liknande framgent heller.

  Och vidhåller du att ditt inflytande har ökat
  i och med nuvarande ämbetsmäns handlingar
  så påvisa gärna det då, ty jag ser inget av det.

  Anser du att en avvikelse av det jag räknade upp
  skulle göra avsevärd skillnad, på det hela taget
  så anser jag att dina krav är för låga.

  Att de skulle ha beröm för att de backade och reviderade beslut som öht aldrig borde existera
  i deras ambitioner är helt befängt,
  uppriktigt sagt!

  Ge dem chansen?
  Nja, eftersom jag inte anser mig leva
  i en demokrati så ser jag ingen anledning
  att rösta alls.

  Om majoriteten inte röstade så skulle vår
  demokratiska skepnad visas i sin egentliga natur.
  Det tror jag på.

  Liksom att den i all sin tydlighet inte alls skulle
  komma att ha ett vackert anlete, om man så säger.

 203. mrmhalland01 skriver:

  Per,

  Jag håller delvis med dig i din uppräkning av Icke-ambitioner, men står fast vid att idag har det bästa regeringsalternativet som står till buds.
  Trots att mycket inte har blivit gjort anser ja att de i alla fall arbetat i den riktning de lovat.

  Att inte rösta tycker jag är ett dåligt alternativ.
  Att rösta blankt är ett tydligt sätt att visa att man inte har förtroende för något av alternativen som erbjuds.

  Många blankröster skulle troligen tvinga fram nya politiska idéer.

 204. Per skriver:

  Jag vill beskriva dem som på sin höjd blir det
  m ö j l i g e n mindre dåliga alternativet.
  Det duger inte på långa vägar.

  Att rösta blankt ger visserligen en möjlig indikation på att man inte instämmer med något av det befintliga utbudet.
  Dessvärre tror jag att våra makthavare redan känner till detta mycket väl.
  Dessutom får de likaväl en indikation på att man
  ändå accepterar den rådande strukturen
  och att det är inte den man motsätter sig.

  Så då behöver de ju inte ändra på något, frivilligt.

  Alltså kan de sitta lungt, de ser det knappast som sitt partiproblem att någon röstar(acceperar) formen
  men inte färgen så länge de har tillräckligt med andra röster att luta sig på.
  Och att förändra systemformen så att du och jag
  skulle få mer inflytande blir ju inte att tänka på.

  Om alla röstade blankt så byter de retorik men behåller formen och tro mej,
  den är inte främst för oss,
  den är anpassad efter dem.

  Jag skulle vilja se hur man agerar i total brist på röster i en författning där rösterna skall
  berätta vem och hur landet skall styras.

  De har gjort vad de lovat?
  Tror du att man i allmänhet såg det som prio nr1
  att sälja ut statsegendom? Allvarligt?
  Precis när man fått dem att fungera dessutom??
  Men jippi då eller vad?
  Jag tror inte det är den generella
  valmanskårens störst upplevda
  angelägenhet faktiskt.

  Och att en regering med moderater i spetsen som av gammal hävd och tradition har kapitalism och individens enskilda rättighet som gamla rättesnören
  sedan fingrar på möjligheten att yttra sig
  borde väl tala så t.o.m den döve hör det?

 205. Lasse Henrikson skriver:

  Vilket förbannat svammel. Finns det bara testuggande antikapitalister här?

 206. Kachina skriver:

  OCH,……VAD TUGGAR KAPITALISTERNA EFTER DET GÅNGNA ÅRET?

 207. Carl Norberg skriver:

  Ja tacka vet en del raka puckar och högt i tak, som de själva uttrycker detta…

  Att detta allt som oftast har försatt dem i en situation där istället golvet först sänkts och sedan lätt lutande även såpats, de har inte så många ännu upptäckt.

  Ja vilket förbannad svammel, vad betyder egentligen alla orden, kan man inte ens skriva så att alla förstår allting i hela världen, bums….

  Om jag således är en testuggande antikapitalist, så torde således mina anfäktare vara fritt sladdrande egocentriker, vilket de möjligtvis kan vara men om detta vet jag inte så mycket mer än att deras påtagliga brist på logisk konsekvens i resonemangen, kombinerat med deras förkärlek för att debattera Ad-Hominemvis, gör att jag misstänker att det kommer att gå smått för borgerligheten framgent.

  Jag sträckte faktisk ut en hand till Tommy Lundin idag, eftersom jag tror att detta kommmer att behövas av flera skäl.

 208. Per skriver:

  Det k a n vara så att Lasse hör röster där han är
  och det var inte alls ett påstående och
  en fråga ställd till någon på bloggen…?

 209. Carl Norberg skriver:

  Det kan därför inte uteslutas att Lasses omgivning tycker att han klär bättre i tröjmodeller med armarna fastsydda på magen, och att detta bidrar till den korthuggna tonen i skrivningarna….

 210. AlNabone skriver:

  Jag är nog inne på det mrmhalland säger efter att ha läst igenom de senaste dagarnas skriverier. Fyra år för att kunna förändra Sverige är en kort tid. Det var samma sak när de fick en mandatperiod på 90-talet, efter denna tog sossarna över igen med Persson bakom rodret om jag inte missminner mig. Då hade de borgerliga städat upp i finanserna och gav således sossarna ett guldläge i en vändande ekonomi vilket givetvis utnyttjadces i propagandan fast de tog åt sig hela äran. Jag tycker vi var på god väg då och detta känns ännu mer lovande.

  Vad jag uppskattar mest är att det känns som lite rakare puckar från regeringens sidan. Ett exempel är SAAB affären som det hittills inte blivit någon rätsidan på och visst är det tragiskt med alla som riskerar att bli arbetslösa. Men här har regeringen axlat medborgarnas förtroende och sagt att skattebetalarna ska inte lösa ut konkursdrabbade företag. Det tycker jag visar på ett stort ansvar och bra insikter i att man inte blandar politik och affärer på det sätt den amerikanska staten gått in med ”Kalle Anka pengar” och räddat diverse storföretag. Det ska bli intressant att se hur detta kommer drabba USAs befolkning framöver.

  Nä, Alliansen har så här långt varit det bästa alternativet för Sverige, att ha Sahlins som statsminister hade varit en fullständig katastrof och Wetterstrand ska vi inte tala om…

  Jag röstar helt klart för att de ska få pröva sina vingar i fyra år till kommande höst…

 211. Lasse Henriksson skriver:

  Carl Norberg verkar faktiskt enligt min mening tillfälligt utsläppt från någon vårdanstalt under mellandagarna för hans verbala stringens kan sammanfattas med hjälp av en febertermometer. Kanske har han normalt ej tillgång till direkt datakommunikation utan lagrar sina blixtrande tankar
  i yttre hjärnbalken under veckor av grubblerier och släpper nu allt på en gång. Tjofs och pång.
  Speciellt tycks det stora landet i väster störa honom.

 212. mrmhalland01 skriver:

  Kom och hjälp mig och andra att skrota 50-öringen på ett bra sätt !!

 213. Visionären skriver:

  ”OCH,……VAD TUGGAR KAPITALISTERNA EFTER DET GÅNGNA ÅRET?”

  Taggtråd!!!

  🙂

  V

 214. AlNabone skriver:

  Hmmmm Visionären… Trots massiv nedgång förra året så visade sig penningarna vara placerade på ett bra sätt så det blev ändock en total på 27% under 2009. Inte så illa för att vara ett av de värsta börskrascherna i modern tid och i detta årtusende 🙂

  A

 215. Carl Norberg skriver:

  Jag trodde minneslagring skedde i barkarna och inte i hjärnbalken, som dessutom har fått någonting som en yttre del, som varit okänd för mig.

  Där ser man…

 216. Carl Norberg skriver:

  Pengarna placerade på ett bra sätt????

  Skall man skratta eller gråta åt sådant?

 217. Carl Norberg skriver:

  Om välståndet har ökat så kan ju inte rimligtvis skuldsättningen ha ökat i samma eller i en ökad utsträckning.

  Kolla hur skuldsättningsgraden och penningmängden förändrats, detta liknar alltmera dårarnas paradis.

 218. Gibson skriver:

  Carl Norberg sätter staten i första rummet, precis som
  alla socialistister/kommunister alltid gjort.

  Jag och många med mig sätter den enskilda människan i första rummet.

  2009 var ett av de bästa börsåren (för mig som enskild människa). Bra för mig!!

  Carl Norberg vill reglera alltemedan jag vill leva.

  Carl Norberg vill ha en rödgrön röra.
  Jag bävar inför ett sådant toppstyrt pampsamhälle.

 219. Carl Norberg skriver:

  Jag sätter individen i första rummet.

  Många tror att de gör så, men deras handlingar och tankar leder dem fel.

  Ett bra börsår med en ökad skuldsättning och abnorm tillväxt i penningmängden, är ju möjligtvis ett bra börsår, men detta säger väl i så fall möjligen mer om vad börsen egentligen är för någonting och hur detta egentligen bör värderas.

  Och jag vill inte ha någon rödgrön röra, jag vill ha ett fritt och öppet transparent samhälle där den demokratiska maktens representation inte enbart är en schimär.

  Och det kan ju vara riktigt att bäva inför det samhället om man har det innevarande som förebild för varandet i detta.

 220. Carl Norberg skriver:

  Jag tycker att Stellan Bojerud är en mycket sympatisk Karl, trots att jag just lärt mig att han är andranamn på Sverigedemokraternas lista.

  Förvisso så känner jag ju även Arnold Boström sedan tidigare, men honom har jag aldrig tagit på så stort allvar i några mera allvarligt menade debatter.

  En av mina bättre vänner på senare tid är moderat och ordförande för Kultur och Fritidsnämnden i Haninge.

  Jag tror kort sagt inte ett ögonblick på blocktramseriet framför sakfrågorna.

 221. Carl Norberg skriver:

  Jag kan ju tillägga som anekdot att jag har flera släktingar som på äldre dagar sagt upp sina moderata medlemskap och gått med i socialdemokratin för att världen skall förlora socialdemokrater och inte moderater.

  Jag försöker alltså att med alla medel hålla mig för god och ovanför denna typ av fåniga beteenden.

 222. Gibson skriver:

  Du vill ha ett samhälle utan marknadsmässig konkurrens.
  Du vill avskaffa börsen.
  Du vill reglera ekonomin och ha staten som huvudman.
  Du gör dig ”rolig” på ”borgarnas” bekostnad.
  Du hatar allt angloamerikanskt.
  Du värdesätter socialism före mänskliga rättigheter.
  Du tror inte på terrorattacken 9/11.
  Du tror inte på månlandningen.
  Du hatar prins Philip och det brittiska kungahuset.
  Du högaktar en liten filur som Urban Ahlin.
  Tror du också på tomten?

  Du är du och jag är jag.

 223. Carl Norberg skriver:

  Ett gott nytt år hemifrån mig med familj till Ian och alla andra här.

 224. Carl Norberg skriver:

  Du vill ha ett samhälle utan marknadsmässig konkurrens.

  Nej jag vill inte ha ett samhälle med helt fri konkurrens, och det tror jag inte heller många andra vill.

  Du vill avskaffa börsen.

  Den får gärna finnas kvar om det kan motiveras med ett korrekt valutafinansiellt system.

  Du vill reglera ekonomin och ha staten som huvudman.

  För de funktioner som krävs för upprätthållande av samhällssystemen, ja. Jag tror inte på privata försvar eller juridiska system.

  Du gör dig ”rolig” på ”borgarnas” bekostnad.

  Jag vet inte om jag är särskilt rolig, jag röstade på aliansen och konstaterade att det blev helt misslyckat.

  Du hatar allt angloamerikanskt.

  Nej.

  Du värdesätter socialism före mänskliga rättigheter.

  Nej.

  Du tror inte på terrorattacken 9/11.

  Jag tror att den orkestrerades av andra än de som utsetts till skyldiga.

  Du tror inte på månlandningen.

  Om denna tror jag ingenting.

  Du hatar prins Philip och det brittiska kungahuset.

  Jag kommer att skicka tillbaka CBO:n när jag väl får ärva den, så är det.

  Du högaktar en liten filur som Urban Ahlin.

  Nej.

  Tror du också på tomten?

  Givetvis.

  Du är du och jag är jag.

  Det visste jag redan.

  Och att du mest skriver skit blir alltmera tydligt.

 225. Carl Norberg skriver:

  CBE: skall det vara.

 226. Kachina skriver:

  Gibson

  Jag tror på marknadsmässig konkurrens under givna regler. Jag tror INTE på det som skapats av nyliberalismen, individuell konkurrens i kamp inom företaget om de individuella lönerna och bonus, konkurrens mellan avdelningar inom samma bolag/koncern i kamp om nästa kvartalsboksluts bonus.

  Den nyliberala idiotin har lett till att man inte längre konkurrerar på marknaden, utan inom det egna företaget, vilket ofta tar sig uttryck som att man hellre gynnar en konkurrent på marknaden än en konkurrent inom den egna koncernen/bolaget.

  Den som är bäst på att anpassa sig till den av omgivningen satta normen (Darwin), alltså den som är bäst på att marknadsföra sig själv på bekostnad av sin omgivning, vinner tillfälliga triumfer till arten som sådan går under för att dess omgivning, som den lever av, är utdöd.

  Nyliberalismen är som en tät granskog. Den utstrålar mörker och allt, precis allt under en gran dör och när så skett är rötan den enda som växer i granen, inifrån märgen och utåt. Vid nästa vindstöt faller den. Sådan är livscykeln för både granen och den oreglerade liberalismen. Så har vatit i all tid, att granar och osund individualism är ogräs som tar död på sin omgivning och därför måste regleras.

  Växande civilisationer gör gläntor i granskogen och öppnar för nytt liv. För att överleva måste samma civilisation begränsa den djuriska individualism som tar död på sin omgivning.

  Reagan/Thatcher/Alliansen jobbar/jobbade i den zoologiska trädgårdsmästaren Darwins tjänst, när de säljer ut (skänker bort) den här civilisationens gemensamma egendom till individuella särintressen.

 227. Lasse Henriksson skriver:

  Nu fick vi, utan och be om, ett bakåtsträvande inlägg från en person i Byske som mest är känd för att vara mot all typ av förändrin g som vi sommarboende önskar genomföra.
  ”Vad vi har är bra och det vi ev. får kan vara av ondo”, tycks vara denne socialistiske pampsamhällsbärares verbara sanning.
  Bevare oss för en sådan förstenad samhällssyn!

  Akta er, när det lider emot ett val blir han rent outhärdlig i sin socialistiska fanatism!

 228. Kachina skriver:

  Vad är bakåtsträvande om inte återgången till den individuella konkurrensen som i sig begränsar livet till djurens nivå?

  När det gäller förändrig har jag alltid kritiserats för att jag anammat det nya innan det är utprovat. Idioti är däremot inget nytt, det är lika gammalt som sinnet och redan i samma ögonblick som Ingvar Karlsson 1986 presenterade Thatchers politik, tog jag avstånd från det.

  Nyliberalism är gammal idioti i ny tappning. PUNKT.

 229. AlNabone skriver:

  Hej, tillönskar mina kära bloggvänner ett fantastiskt Gott Nytt År. Ett gott avlsut av 00-talet och väkomna in i 10-talet med mycket intrassant bloggande framför oss 🙂

  Gott Nytt År! 🙂

 230. Torsten skriver:

  Ett Gott Nytt År
  önskar jag Ian med familj.

  Och ett Gott Nytt År
  önskar jag alla bloggvänner.

  Kachina, ut med Dig och ploga 🙂

 231. findus skriver:

  Gott Nytt År Torsten!

 232. soli01 skriver:

  Kachina – varför så ilsken på indivduella framgångar. Det är själva nyckeln till framåtskridande. Det är för få av den sorten. Den grå massan bara hänger med. Utan eldsjälar fungerar inte ett samhälle på sikt! Bara att konstatera fakta. Socialismen och även kommunismen är sådant som skulle stoppas undan och grävas ner.

 233. AlNabone skriver:

  Håller med föregående talare, de individuella framgångarna är ju det som gör att företag kan utvecklas och blomstra vilket i sin tur gynnar konkurrens (eller inte)…

 234. tintin23 skriver:

  Solis01:s ord förtjänar ett Stort Nyårs Hedersomnämnande 🙂 🙂 🙂

  Innehåller många sanningar som tål att läsas om och om igen.

  Förhoppningsvis fastnar NÅGOT hos våra socialistiska illbattingar Kachina och herr Norberg!

 235. Josef Boberg skriver:

  Gott slut och Annorlunda Gott Nytt År ❗ önskar Josef B. 😉 🙄

 236. Kachina skriver:

  ”Kachina – varför så ilsken på indivduella framgångar. Det är själva nyckeln till framåtskridande.”

  En stjärna gör inget vinnande lag och stjärnan blir inte till utan passningsspelare.

 237. soli01 skriver:

  ”En stjärna gör inget vinnande lag”…
  Visst är det så, men med stjärnan och ett bra stöd blir de inte att leka med. 🙂
  Utan stjänor ingen vinst.

 238. Kachina skriver:

  Stödet uteblir vid individuell konkurrens i företaget.

  Var och en vill ha bästa förhandlingsposition vid nästa kvartalsbokslut, därför hjälper man inte arbetskonkurrenten, därför håller man inne information som kan hjälpa arbetskonkurrenten att undvika misstag.

  Man måste skilja på människa och djur. Skillnaden ligger i sinnet, instinkterna, känslan och tänkandet, förmågan till ”långtänk”, förståelsen av att en hjälpande hand vid rätt tillfälle, efter en tid kan ge tiofalt tillbaka.

  Det var detta som saknades bland ”grabbarna på Wall Street”. De kunde bara tänka på sig själva, fram till nästa kvartalsbokslut. IQ-fiskmås finner sin verkliga innebörd på Wall Street.

 239. Gibson skriver:

  Sista utposten uppe i Byske tecknar på nyårsnatten sitt vänporträtt av kombinationen Göran Persson/Mona Sahlin – ett porträtt som är lika med höjden av tillfredsställelse för den gamle plogaren.

  ”Skillnaden ligger i sinnet, instinkterna, känslan och tänkandet, förmågan till ”långtänk”, förståelsen av att en hjälpande hand vid rätt tillfälle, efter en tid kan ge tiofalt tillbaka.”

 240. Visionären skriver:

  Detta är en sorglig betraktelse.

  För alla dem som är väl medvetna om symbolikens betydelse för människorasen, är väl årtalet 2011 onekligen intressant. Då firar nämligen den fundamentalistiska grenen av islam tioårsjubileum sedan 9/11 2001, då den enskilt mest omtalade händelsen under det gångna decenniet inträffade. Alla har vi våra egna minnen från den dagen. Få torde kunna bestrida dessa fakta, vare sig man förskräcktes eller imponerades.

  Slut var det med ”the end of history” = the good guys won.

  Där kommunismen försvann tog den fundamentalistiska islam over.

  Och kanske är det så att människans utveckling mot det goda förutsätter att det ständigt finns onda krafter att övervinna.

  Min vision är att vi snart kommer att gå in i ännu en våldsam uppgörelse i människovärdets utveckling.

  Under nuvarande år kommer vi i värsta fall att få se en upptrappning av antalet självmordsattentat i främst Irak, Pakistan och Afghanistan, men även i andra muslimska länder och kanske t.o.m. i Israel. Allt för att elda upp massorna och för att samtidigt bygga upp till konfrontation.

  Till 2011.

  Vad som då ska hända vet nog i dag inte ens dem som redan är utsedda att utföra uppdragen eller dem som slutligen ska bestämma var och när de ska utföras. Men en sak kan man säkerligen utgå från, nämligen att attentaten planeras att med avseende på blodspillan och spektularitet med råge överträffa 9/11.

  Ett sådant attentat kommer onekligen, likaväl som 9/11, att skaka om världssamfundet i grunden.

  Vad vet vi om sakernas tillstånd i det läget?

  Sitter Irans fundamentalistiska mullor kvar? Och har de i så fall tillgång till nukleära vapen?

  V

  PS. Jag hoppas jag har fel.

 241. soli01 skriver:

  Kachina – jag syftar då närmast på de människor som lägger ned hela sin själ på t ex uppfinningar och genom dessa skapar jobb åt tusentals männikor. Samtidigt har vi eldsälar inom företagen som kommer på toppenlösningar som ger bolaget möjlighet att utvecklas och även ge nämnda större vinster. Dessa personer ska ha en extra bonus och så var det även när jag jobbade på motorfabrik en gång i tiden. Vi är inte stöpta i samma mall, men detta vill vissa inte ta till sig. 🙂

 242. soli01 skriver:

  Beklagar mitt slarv.
  Jag passar på och önskar Ian med familj och alla kommentatorer ETT GOTT NYTT ÅR!

 243. Peter skriver:

  Snälla någon, hur gör man för att avuppmärksamma vidare kommentarer via e-post?

  Detta har ju blivit löjligt, skaffa er en egen ankdamm istället där ni kan leka.

 244. tintin23 skriver:

  Ahasverus och Kung Fjalars jämlike, nykomlingen Peter,
  kliver in på denna blogg och innan han ens hälsar på oss stadigt boende vill han censurera oss.
  Dylika narcissister är bara nöjda om dom får simma i egen bassäng!

  Åt den gode Peter månne röda lingon inatt?

 245. allemand skriver:

  Jag trodde Ians blogg kunde tillföra något men ack vad jag bedrog mig.

  Exakt det här hände på Carl Bildts blogg, eftersom jag inte går in där p.g.a hans censur så vet jag inte om det bara handlar om en omfördelning av chattutrymme. Dock känns de flesta av namnen här väldigt bekanta.

 246. Anna skriver:

  allemand

  När Carl Bildt införde sin beryktade censur för 1,5 år sedan drog jag mig frivilligt tillbaka från den bloggen. Mitt frånfälle där spelar naturligtvis ingen roll men jag tror mig veta att det är flera med mig som tappade förtroende för CB p.g.a. hans agerande.

  Visst behövde CB:s blogg rensas upp men han drog väldigt många över samma kam, så resultatet blev
  hipp-som-happ och de flesta tycker väl att resultatet inte blev direkt förstklassigt.

  Vikten av en helt öppen blogg är stor och jag tror därför att vår bloggvärd inte kommer att agera som CB utan på ett mer adekvat vis. Om man är direkt osmaklig i sina kommentarer åker man ut (t. ex. försvann en /ö/känd socialdemokratisk fanatiker från Göteborg för en månad sedan) men allmänt trams tillåts och bör tillåtas – den som inte vill läsa dessa (våra 🙂 ) kommentarer kan ju på ett enkelt sätt hoppa över dessa för utan de kända (alt. ökända) namnen här, som förekommer i ur och skur, skulle säkert denna blogg gå upp i rök av sig själv.

  En klar tendens till ”försämrad kvalitet” kan åskådliggöras var gång Ian inte förser bloggen med något nytt ämne, dvs som nu när gammal skåpmat från den 17 december är det senaste bidraget.

  För att anknyta till din kommentar om vad en blogg kan tillföra råder det ju olika uppfattningar (som tur är)!

  Trevlig fortsättning på det nya året tillönskas därför ALLA (inkl. egensinnade exemplar som Carli Boy och Ekorren) 🙂

 247. allemand skriver:

  Anna,

  Jo du har rätt. Jag personligen tycker dock att CB:s blogg tillförde något till alla här kända namn hela tiden bara skrev runt.

  Visst det skall vara öppet, men det behöver inte betyda att en artikel som genererar 250 inlägg varav kanske 25 är relevanta i förhållande till artikeln är intressant. Bara mina fem cent. God fortsättning på er alla.

 248. Kachina skriver:

  Ämnets omfång bestäms väl av det egna medvetandet spännvidd. När man påstår att någon går utanför ämnet, deklarerar man egentligen bara sin egen gräns.

  Skämt, trams, gliringar,….är bara extra tillbehör som gör bloggen levande.

 249. mrmhalland01 skriver:

  Kom gärna till min blogg där jag har ett förslag till hur vi bloggare och läsare kan hjälpas åt att skrota 50-öringen på ett vettigt sätt.

 250. TaxAlien skriver:

  Jonas, kontakta mig, jag håller precis på att formulera ett nytt parti som passar dig precis. Alla händer välkomna. Du kan nå mig på London Svenskar eller thelocal.se

  Och du Ian, vakna nu och häng me.

  TA

 251. TaxAlien skriver:

  Förresten alla ni som tillber Reinfeldt som något politiskt föredömme. Mannen har ju inte åstakomit någonting mer än att sitta och häcka i 4 år. Han är ju en ren socialist. Bara att läsa Hr Borgs alster om välfärdsfrågorna är ju som att läsa något ifrån socialdemokraterna.

  Titta på skattetrycket. Officiellt sjunker den, men det är ju en total bluff. Titta på statsskulden. DEN ÖKAR JU sedan mars 2009. Sitter ni och spånar här med en alldeles för mycket julskinka och glögg eller? Hur mycket illegal beskattning har vi att räkna på, hur mycket blir skattetrycket om du räknar med en ökande statsskuld. Hur är det med penningtryckeriet i Riskbanken?

  https://www.riksgalden.se/Grafer/statsskulden_utveckling_manad.xls

 252. Kachina skriver:

  Jadu TaxAlien, civilisation kräver socialt samarbete, som kostar. I det asociala samhälle du längtar efter, lever män sällan längre än trettio år.

  Har du tänkt på det?

  Eller, menar du att den kortvariga testosteron/adrenalin-kicken är värt det?

  Ibland är ni så smarta liberalister bara så dj-a dumma i huvudet, att man funderar hur en sådan mutation överhuvudtaget kunnat uppstå.

 253. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – KaChina – ibland blir Wi ALLA med wåra fysiska sinnen åt hållet HELT grundlurade av både det ena och det andra, tyvärr tyvärr… 😥 – ”vet” Josef B. 😉

 254. Carl Norberg skriver:

  Jag kan konstatera att det nya året inte nämnvärt höjt nivån på visdomar.

 255. Kachina skriver:

  Ja, men den ökade statsskulden har sin tydliga förklaring i den ökade arbetslösheten. Att i det läget klaga på skatten innebär,…..att om vi inte försörjer våra arbetslösa får vi ett helvete att försvara ”vårt eget skafferi”.

  Av ren självbevarelsedrift betalar vi skatt. Vill TaxAlien verkligen leva i det skattlösa samhället?

 256. Stefan E skriver:

  Norberg
  Jag förtår att du i första hand syftar på Kachina och i andra hand på JoSef och i tredje hand på dig själv 🙂

 257. Stefan E skriver:

  Kan konstatera att glasblåsaren Norberg (EAP) tycker sig vara en ännu större besserwisser än tidgare.
  Konstaterandet bygger på många månaders frånvaro för min del på denna blogg.

  Att den lille gummiliknande ekorren uppe i Byske fortsätter sitt socialistiska kvasipredikande är ej heller någon överraskning. Och han kommer säkert bara att framstå som värre och värre ju närmare valet vi kommer – vi som var med på en annan känd politikers blogg vid förra valet blev formligen dränkta av hatfyllda utfall mot allt borgerligt av denne Mister K. Det nästan sprutade eld och rök ur ekorrens små ögon och hans något större, rödglödgade svans!

 258. Kachina skriver:

  ”Han är ju en ren socialist. Bara att läsa Hr Borgs alster om välfärdsfrågorna är ju som att läsa något ifrån socialdemokraterna.” (TaxAlien)

  När man kommer i maktställning kanske man förstår innebörden i samhälle, civilisation och kostnader.

  Liberala kapitalister och deras gaphalsar har aldrig tänkt tanken så långt att de inser vad som skulle hända om deras dröm förverkligas.

 259. Kachina skriver:

  Den nyliberala drömmen om det privatägda och avgiftsbelagda samhället är egentligen ett förvuxet jagkansjälv-syndrom, som brukar fasa ut i femårsåldern för de flesta.

  Detta samhälle kan inte utvecklas längre än till en naken apstam i Borneos djungel som kommunicerar med grymtningar och gutturala ljud.

  Det är det sociala samarbetet som fört samhället dit det är idag. Ni har bara följt med, utan att förstå var ni kom ifrån och vart ni är på väg.

 260. mrmhalland01 skriver:

  Uppenbarligen har fler gjort det.
  Nu bjuder Mona Sahlin ut ministerposter till de du kallar nyliberaler, Kachina.
  Snart verkar det inte finnas något parti att rösta på.
  Tydligen bara personer.
  Tror du Mona får vara kvar då ?

 261. Kachina skriver:

  Nej, det finns inget parti att rösta på. Alla är programmerade efter samma datasimulering.

 262. mrmhalland01 skriver:

  Jag som har ”känt” dig länge Kachina ser dig inte som socialist, snarare som en anarkist 🙂 eller möjligen passar rebell bättre på denna blogg 🙂

  Kan du inte svara på min fråga ?
  Har Mona Sahlin en plats som ledare för en regering med folk från olika hemvister ?

 263. Anna skriver:

  Så här skriver Joseph E Stiglitz, professor i ekonomi vid Columbia University i New York och Nobelpristagare i ekonomi 2001.

  Om den gode herr Norberg uttryckte sig en aning mer nyanserat kunde man tro att texten emanerade från honom men tyvärr lägger han oftast till sinkonspirerande, socialistiska ideologi. Om Carl slutade ”tvärvinkla” skulle fler sätta tilltro till hans texter!

  ”Under hotet av en total systemkollaps utsträcktes samhällets skyddsnät – avsett att hjälpa olyckligt lottade individer med livets nödtorft – generöst till kommersiella banker, sedan till investeringsbanker, försäkringsbolag och bilföretag.
  Aldrig förr har så mycket pengar omfördelats från så många till så få.
  Vi är vana vid att regeringar omfördelar pengar från de välbärgade till de fattiga. Här var det de fattiga och de med genomsnittsinkomster som fick föra över pengar till de rika. Redan hårt tyngda skattebetalare fick se sina pengar – avsedda att hjälpa bankerna med kapital till utlåning så att ekonomin kunde hämta sig – gå till att betala ut överdrivna bonusar och aktieutdelningar.
  Aktieutdelningar skall vara en andel av vinsten, men nu var det helt enkelt en andel av statens frikostiga gåvor.
  Räddningen av bankerna rättfärdigades med att det skulle möjliggöra förnyad utlåning som skulle kunna sätta fart på ekonomin på nytt. Men det har inte hänt. Det enda som hänt är att skattebetalarna skänkt pengar till samma institutioner som blåst dem i åratal – genom aggressiv utlåning, orimliga kreditkortsräntor och ogenomskinliga avgifter.”

  Hela artikeln: http://sydsvenskan.se/opinion/aktuellafragor/article617796/Raddningspaketen-avslojar-ett-hyckleri.html

 264. Carl Norberg skriver:

  Angående Kachinas länk till Riksgälden och dess statskuldbyggande så blev jag igår ombedd att yttra mig över en skrivelse som en Herr Enarsson på Riksbanken presenterade som svar på frågan om skapandet av pengar.

  .

  Info från Enar Olofsson på Riksbanken: Det är Riksbanken som uteslutande skapar nya pengar. Det kan konkret gå till på följande sätt, säger först Enarsson.
  Jag har brutit ned vad denne Enarssons text beskriver lite grann, och vidare förklarat, förtydligat och kommenterat vad denne skriver

  En bank behöver pengar av någon anledning, som till exempel att låna ut pengar emot ränta.

  Banken vänder sig då till Riksbanken för ett lån, ja så kan det ju gå till. Detta lån kan banken få av Riksbanken om banken kan ställa upp med tillräckliga säkerheter, något som till exempel kan utgöras av en statsobligation eller statsskuldväxel.

  Statsobligationen har banken i sin tur köpt av Riksgälden, vilket innebär att banken genom detta köp av en statsobligation har lånat ut pengar till Riksgälden. Pengar som banken efter en vis tid får tillbaka med ränta.

  Riksbanken accepterar statsobligationen som utfärdats av Riksgälden som säkerhet för lånet, vilket indirekt betyder att det är pengarna som genom köpet av statsobligationen hamnade hos Rikgälden, som nu i princip utgör säkerheten som Riksbanken begär.

  Här finns det ett uppenbart problem i hela västvärlden, nämligen detta:

  I en värld där pengar lånas ut på rekordlåga nära noll räntor, betalar exempelvis Storbritannien nära 4% på sin 10-åriga brittiska statsobligationer.

  Varför?

  Titta här:

  Storbritannien närmar sig nu stormens öga, detta eftersom Bank of England nu måste börja varva ner sina kvantitativa lättnader ( sedelpressen). Banken har nämligen köpt mer 10-åriga brittiska statsobligationer/statskuldväxlar under de senaste nio månaderna än vad regeringen har meddelat sin motsvarande Riksgäld.

  Detta har på ett för många nästan magiskt sätt utrotat kostnaderna för att finansiera underskotten, men detta kommer att med naturlagsmässig säkerhet att vrida det hela dramatiskt åt ett annat håll i början av 2010. Marknaderna vet nämligen om detta. Marknaderna kräver nu därför en riskpremie på sterling.

  Många andra länder står inför samma frågor. Och detta omfattar givetvis även USA. Låna pengar kommer att bli dramatiskt mycket dyrare. Detta är verkligen marknadens mekanismer i arbete i sin fulla prakt.

  I vårt Svenska Enarsson exempel är det nu så att Obligationen värdemässigt nu ägs av Riksbanken vilken grundat på denna värdesäkerhet alltså ”trycker nya pengar” och genom denna handling alltså beviljar det nya lånet, som alltså betyder att banken principiellt tillhandahåller obligationens värde till Riksbanken.

  Riksbanken kan ju sedan i princip få tillbaka pengarna direkt av Riksgälden, då Riksgälden löser in vad den obligerar genom statsobligationen, för vilken den gäldar skuld gentemot banken som har köpt obligationen.

  Men detta sker ju alltså långt efter det att Riksbanken har lånat ut pengarna till banken som ju också ska betala tillbaka det lånet.

  Riksbanken skulle alltså mycket fånigt teoretiskt sett kunna få tillbaka dubbla beloppet, alltså dels ifrån Riksgälden och banken, tänker sig då värde Enar, min försynta fråga till denne blir då varifrån Riksgäldens pengar kommer. Denne Enarsson förefaller av okänd anledning vara full av skit helt enkelt, eftersom hans egen skrivning inte håller ens för den enklaste analys.

  I praktiken går det således till så att banken betalar tillbaka sitt lån till Riksbanken innan obligationen löper ut. Med vilka pengar detta sker kanske det är en poäng i att betrakta…

  Banken har alltså då fått tillbaka statsobligationen ifrån Riksbanken, men Riksgälden häftar alltså fortfarande skuld mot banken för denna utfärdade obligation, och då påstår Enarsson att banken löser denna????

  Det är Riksgälden som gäldar skulden för en statsobligation, inte banken, begriper inte Enarsson detta?

  Det är alltså Riksgälden som gäldar skuld och därav utfärdat statsobligationen, och det är banken som skall få tillbaka pengarna från Riksgälden.

  Det i sin tur betyder att banken vid en viss tidpunkt kan ha dubbla mängden pengar till förfogande. Anför vidare Enarsson, Den har fått tillbaka sitt lån till Riksgälden och har dessutom lånet från Riksbanken.

  Det har då enligt Enarsson alltså kommit till nya pengar som nu kan sättas i omlopp i samhället.

  Riksbanken har skapat de pengar som banken fått med obligationen som säkerhet. Dessa nya pengar har således uppstått i låneögonblicket. Det är alltså inte banken som har skapat de nya pengarna.

  Vederbörande ser uppenbarligen inte ens hur galet det som han beskriver låter, eller så betraktar han frågeställaren som mentalt undermålig.

  Mvh C.

 265. Carl Norberg skriver:

  Att sedan räntan som kostnad i systemet inte finns med i kapitalbehovet i denna bildningsprocess behöver väl inte kommenteras, men jag är inte alldeles säker på att Enarsson ifråga har den insikten…

 266. Carl Norberg skriver:

  Jag behöver inte fjäska eller åbäka mig, det kan andra göra om de önskar. Jag skriver bara det som jag uppriktigt tror på.

  Att nu Stieglitz skriver samma sak rör inte heller detta mig det minsta. Jag är inte på någotvis stolt eller glad över den innevarande situationen och hur saker och ting förhåller sig.

  Jag kan vidare garantera att jag inte vinklar det som jag skriver det minsta utifrån annat än vad jag tror är rätt och riktigt, och är det på det viset att det som jag skriver inte faller i god jord överallt, så är det som det är med den saken, alldeles oavsett vem det är som läser det skrivna, Mona Sahlin eller vem som helst.

 267. Carl Norberg skriver:

  Och om sedan inte alla är benägna att tro att det är egennyttan som är drivkraften i det innevarande systemet, så är inte heller detta min fråga, jag kan bara beskriva situationen och försöka förklara den för andra.

  Jag är inte det minsta intresserad av blockpolitik och är förmodligen lika partitrogen som ett kvicksilver i backe, om det är så att detta ställs på sin spets mot min uppfattning i en absolut sakfråga.

  Kompromisser måste ske med mindre betydande frågor och inte de strukturellt grundläggande.

 268. Carl Norberg skriver:

  Får nog ändå lov att hålla med om att exempelvis detta nog lika gärna kunde ha författats av mig själv

  ”Finansiell ingenjörskonst har inte skapat några produkter som kan hjälpa vanliga medborgare att hantera de risker som finns med att äga sitt hem – vilket resulterat i att miljoner människor har mist sina hem och ytterligare miljoner löper stor risk att göra det. Istället har uppfinningsrikedomen varit inriktad på att intill perfektion utveckla konsten att lura mindre utbildade människor och att kringgå regler och bokföringsprinciper som konstruerats för att göra marknaderna effektivare och stabilare. Resultatet är att finansmarknaderna, som är ämnade att hantera risker och fördela kapital på ett effektivt sätt, skapat risker och grovt felaktigt fördelat resurser. ”

  Fast jag hade nog lagt till någonting om att finansiell ingenjörskonst i egentlig mening aldrig kan skapa någonting annat än fördelningsfunktioner avseende välstånd, och eftersom de minst gynnade mera sällan förekommer ibland finansiella instrument, så ligger det i sakens egen natur att dessa instrument inte är ägnade att skapa nytta för de mera nyttobehövande.

  En hungrande småbarnsmor i Afrika springer märkligt nog inte och köper varken terminer eller derivat före det att hon köper mat till sig själv och sina barn.

 269. Kachina skriver:

  ”Kan du inte svara på min fråga ?
  Har Mona Sahlin en plats som ledare för en regering med folk från olika hemvister ?”

  NEJ!

  Tyvärr Mona, du är inte rätt person att fastställa och upprätthålla politiska principer (märk väl att jag inte säger strategier). Du är inte heller rätt person att möblera om hela toppgarnityret i sossestyret, något som är en direkt nödvändighet.

 270. Carl Norberg skriver:

  Enligt DI idag så tycks nu Stieglitz ha anammat även ytterligare idéer som framförts på denna sida under en halv evinnerlighet, nåja han har säkert kommit på detta själv även om det nu har tagit honom en rätt lång tid.

 271. Peter Winberg skriver:

  Jag prenumererar på denna sites kommentarer… nu vill jag avboka- hur gör jag? vill inte erhålla en jävla massa strunt!

 272. Carl Norberg skriver:

  ”Finanskrisen är ett resultat av felaktiga nationalekonomiska teorier, hävdar nobelpristagaren Joseph Stiglitz.”

  Jaså verkligen…..fast om dessa felaktigheter implementerats med uppsåt eller inte helt eller till delar det kommer nog att ta en stund att klara ut till fullo, om det ens är någon idé att öda mera tid på detta.

  Det känns som om det vore mera rimligt att inrikta sig på det som går att påverka, även om konsekvenserna av de begångna felen givetvis måste drabba dem som har dragit oskälig nytta av felen.

  Vilka detta är kommer nog att framgå i Simons tid.

 273. Carl Norberg skriver:

  Bra där Peter Winberg, speciellt strunt som det senaste med Stieglitz.

 274. Kachina skriver:

  Ja alla dessa jäv-r som bokar innan de lärt sig avboka. Peter, köp en ny dator i 14.000 kronorsklassen. Den är garanterat fri från strunt och därefter håller du dig borta från struntsajter.

  Ellos, haléns,……mfl, skickar gladeligen mail till dig nästan dagligen och det är inget strunt.

  Håll dig sedan på den planhalvan.

 275. Peter Winberg skriver:

  Hehee det enda jag begärt är att få ett svar på hur man avbokar denna site… jag var dum nog att bocka i rutan nedan till vänster… Så tell me dear how to uncheck this and I promise you I ll never bother you again

 276. Gibson skriver:

  Peter W.

  Du avbokar kommentarer på denna blogg genom att:

  I
  Vänd ditt ansikte mot Byske och buga djupt

  II
  Tänk på ett smådjur (kanske en ekorre)

  III
  Jämför Tibetanen med Hertig Carl Norberg (rent generellt)

  IV
  Tryck snabbt på delete

  V
  Heureka! 🙂

 277. Visionären skriver:

  :-))))))))))))))))))))

  V

 278. Kachina skriver:

  Den vá ganska bra 🙂

 279. Anna skriver:

  Gibson

  En fullträff!
  Absolut det mest fyndiga på denna blogg i år 🙂

 280. Carl Norberg skriver:

  Kan inte någon förklara för mig i vad det mera fyndiga bestod i mera precist?

  Och när nu ändå förklaringarna kommer så kanske lite ljus kan bringas åt vad Islands president har emot IMF, om det bara är så att IMF vill Islands väl?

  Och så har vi ju det där med skulden som motvärdegrund till valutabildningen i ett penningsystem, hur är detta egentligen praktiskt möjligt utan att systemet havererar?

  Eller kan det vara så illa att fyndigheten nog mest ligger i betraktarens öga, och därför mera speglar något om den som uttrycker uppskattning kring en företeelse….

  Det finns för all del stolpskott som har applåderat både det ena och det andra genom historien….

 281. mrmhalland01 skriver:

  Jag brukar inte kommentera personer, men Carl Norberg sticker verkligen ut hakan.
  ÄR det verkligen så att du saknar varje form av ödmjukhet ?

  Om dina ekonomiska teorier skulle vara fullt ut sanna och fungera i praktiken, varför har vi inte sett dig få Nobells ekonomipris ?

  Varför är du inte sakkunnig hos Anders Borg ?
  Han kanske kan för lite om ekonomi för att förstå vad du säger ?

  Du är i stort sett unik.

  Jag vet faktiskt bara Björn Ranelid som älskar sig själv lika mycket som du gör och ger sig själv rätten att anse omgivningen ointelligent då applåder uteblir vid ett uttalande.

 282. Lasse Henriksson skriver:

  Carl Norberg har tydligen fortsvarande sviter efter helgens ångbad.

  Vilken liten lymmel!

 283. Carl Norberg skriver:

  Det kommer att visa sig vem som har rätt i vad och i vilken omfattning, tro ingenting annat.

  Att Stiglitz och andra numera gör avbön för det dom tidigare anfört, det har säkerligen samma förklaring som varför Anders Borg sitter i den situation som han nu gör. och det har aldrig varit mitt intresse att engagera mig i dessa frågor tidigare, men jag vill nog påstå att om jag hade engagerat mig tidigare så hade jag nog haft ett bättre utgångsläge i debatten än vad jag har idag.

  Och varför inte så många är förtjusta i de ekonomiska teorier som jag anför, det beror nog snarast på att de innebär rätt så påtagliga konsekvenser, vilket man nu istället helt patetiskt försöker att slingra sig undan.

  Och jag saknar inte helt ödmjukhet, men i den utsträckning och till det som de flesta anser att ödmjukhet betyder så har jag inga stora övermått av detta. Min egen otillräcklighet har jag nog. träffat fler gånger än de flesta.

  Jag är precis lika unik som vem som helst är, varken mer eller mindre. Jag har varit lite bättre på en del saker än vad som kanske är vanligt, precis som jag är och har varit sämre på annat.

  Och jag tycker nog lite mer om mig själv än vad Björn Ranelid visar prov på, men jag är inte helt förvissad om att särskilt många begriper detta på annat sätt än att Björn Ranelid är uppfylld av sig själv.

  Så omvänt kanske man kan undra varför så många saker han skriver anses som så tankeväckande. Eller kanske lite förmåttet uttryckt kanske beskriver den sovande tanken…

 284. Carl Norberg skriver:

  Jag antar väl att Björn Ranelid äger rätten till sina egna åsikter själv?

  Om dessa sedan tillskriver andra olika egenskaper är väl ändå hans ensak.

  Jag htror för övrigt att det var ganska länge sedan Björn Ranelid slutade med att förvänta sig ovationer i någon större utsträckning, det är rimligtvis precis samma förhållande som gör honom speciell som författare.

 285. tintin skriver:

  Vilken liten lymmel!

  Hertig Carl i ett nötskal 🙂

 286. Gibson skriver:

  Cogito – ergo sum, förkunnade en känd filosof.

  Stämmer detta även gäll. vår Hertig? 🙂

 287. Kachina skriver:

  Ja, helt säkert. Däremot kan det ifrågasättas när det gäller Plåtniklas, Gibson och deras vänner. Jag tror att de är verbala slumpgeneratorer, 12V Eee.

 288. Gibson skriver:

  Den flerdimensionelle busen uppe i Byske skräder inte orden när det gäller filosofer.

  I hans tolkning framstår Hertigen som en framstående tänkare.

  Andar, tomtar, troll, sömn i flerdimensionella banor kring jorden 🙂 och mer därtill är denne tänkande Ekorres egen grundfilosofi.

  Inte undra på att han framhåller Hertigen som ett under av visdom 🙂

 289. Carl Norberg skriver:

  Descartes gjorde säkerligen somt bra, men även annat som då var bra men som idag är mindre lyckade som slutsatser betraktat.

  Hans berömda dilemma beskrivs nutida bra av DÁmasio.

 290. Carl Norberg skriver:

  Om tanken sträcker sig till ett fåtal dimensioner så är det oundvikligt att perspektivrikedomen kommer att lysa med sin frånvaro.

  Om de ytterligare perspektiven så innehåller att månen är gjord av ost eller andra lika verklighetstrogna beskrivningar, så är detta likafullt ytterligare perspektiv och därför en förutsättning för vidare utveckling för individen.

  Om vi nu skulle ta och återvända till verklighetens kalla Torsdag, där den intellektuella härskaran på denna blogg ånyo ombeds svara på frågan om vilka nackdelar det skulle medföra för Island och deras invånare att inte skuldsätta sig gentemot IMF och bankkollektivet?

  Och så har vi ju fortfarande detta med skulden som motvärdegrund till valutabildningen i ett penningsystem, hur kan detta egentligen vara praktiskt möjligt utan att systemet havererar?

  Får alltså inte återbetalningsförmågan ett mindre relativt värde om skulden som skall betalas blir större?

  Varför tar i så fall inte en individ döende på sig alla skulderna och räddar jorden…

  Nu måste ni väl ha hunnit tänka klart så att ni kan beskriva dessa enkla fundamenta?

 291. Carl Norberg skriver:

  Fast det kan ju också vara så att ni inte får svara utan att först ha konsulterat er högste ledare eller någon annan som tänker åt er….

 292. Kachina skriver:

  Gibson

  Nej, jag tror inte att Carl är ett under av visdom, däremot en man som törs säga det han ser. Funderar inte du på varför de isländska skattebetalarna skall rädda de pokerspelande bankirernas pengar.

  Redan -92 ställde jag frågan varför skattebetalare i Sverige skulle rädda de svenska bankerna, samma år som över 200 bankkontor i USA gick i konkurs. Detta utan att ha en aning om hur valuta bildades.

  Det som fick mig att förstå att något vara fel, var att bankerna själva skapade krisen. Istället för att öka räntegapet en procent i fem år skrev de ner inteckningsvärdena för fastigheter och företag, krävde ny säkerhet och om den inte kunde infrias sattes dessa i konkurs. Hela livsverk såldes till 20% av värdet och skattebetalarna betalade mellanskillnaden, allt enligt Gyllenhammars devis; ”Cash is King”. Yttrat veckan efter Thatcherismens införande 1986.

  Generalrepetitionen inför världens största ”con”, plundringen av skattebetalarnas besparingar.

 293. Carl Norberg skriver:

  Va, är jag inte ett under av visdom, vilken besvikelse!

  Och jag som alltid har trott att jag var så himla smart?….

  Sedan finns det ju i sig självt en rad olika aspekter på dessa ironier, som kanske bäst lämnas outtryckta just nu….

 294. Gibson skriver:

  De två bloggekvilibristerna, Calle Kapsyl och Ekorren, framställer Margaret Thatcher som en stor brottsling – i deras ögon är Stalin, Mao etc goda människor jämfört med henne.

  Jag och många med mig tackar i ställer Järnladyn för att hon räddade England genom att krossa den rödglödgade fackföreningsledaren Arthur Scargill och hans militanta, kommunistiska gruvarbetare, som höll på att strejka ihjäl en hel nation.

  Tala om att sila mygg och svälja elefanter!

  Men en god socialist väljer bara att se vad han/hon vill se – sedan må de ha ekorrögon eller små rödjunkrar som pupiller.

 295. Gibson skriver:

  Och varför den gode Hertigen väljer att ha Urban Ahlin
  som förebild betr. utrikespolitiska frågor, kanske har sin förklaring i ”Byskesyndromet” 🙂

  Kanske har Hertigens faibless för Thomas Östros ekonomiska virrvarr samma förklaring? 🙂

 296. Carl Norberg skriver:

  Jag har vid flera tillfällen försökt tala med Herr Östros angående det ekonomiska läget, men som den duktige lagspelare han är, så synes han föredra gemensamma analyser, varför detta har varit fullkomligt verkningslöst kan jag väl säga.

  Thomas Östros har för mitt vidkommande principiellt samma förtroendeställning som vem som helst i den borgerliga regeringen eller vilken annan regering som helst. Vad Urban Ahlin är för individ har jag inte någon närmare kännedom om, men att han inte utgör någon förebild för mig det vet jag bestämt.

 297. Carl Norberg skriver:

  Jag kan för övrigt inte påminna mig om var jag uttryckt mig om Margret Thatcher någonstans?

  Henne kan jag faktiskt som politisk ledarindivid känna ett visst spontant förtroende för, sedan kan jag väl inte påstå att jag är någon större beundrare av hennes politiska gärningar precis.

  Att hon sprungit ärenden åt BIS och IMF är oomtvistligt liksom att hon verkat för upprätthållandet av kolonialväldet, och ingetdera är någonting jag kan sympatisera med.

 298. Lasse Henriksson skriver:

  Carl Norberg ser Margaret Thatcher som en springflicka, vilket han torde vara ganska ensam om.

  Detta förklarar dock att han (CN) fått det för mig nya tillnamnet Calle Kapsyl.

 299. Kachina skriver:

  Det är jag som sågar Thatcher jäms med fotknölarna.

  Se bara vad hon ställt till med. Individuell konkurrens inom företaget. Ingen ger någon annan en hjälpande hand varpå företaget krymper till ett russin. Det är så komplett idiotiskt att man dånar.

 300. Per skriver:

  Försök nu att acceptera det möjliga faktum att världens politiker i n t e styr världsordningen
  med egna individuella uppfattningar som patos.
  Och, givetvis, att dessa kanske heller inte
  tillsätts under fullt så demokratiska processer
  som man vill göra gällande.

  Det k a n hända att det inte bara är möjligt
  utan även vara rådande verklighet.

  Irritationen är bara inbromsningssträcka till
  accepterandets stoppeffekt.

 301. Lasse Henriksson skriver:

  Det är märkligt hur ett idolskap förflyttas i olika riktningar.
  Carl Norberg ser upp till/beundrar socialistisk statsledning.
  Per ser upp till/beundrar denne Carl (se bara hur han behandlar språket efter bästa ”kapsylförmåga).

  Vad händer i nästa steg? Vem ser upp till/beundrar minikapsylen Per?

 302. Lasse Henriksson skriver:

  Kachina

  Du verkar fortfarande vilja ha de gamla, effektiva (obs ironi) kommunalarbetarna tillbaka (du vet de där som såg till sin uppgift att värna om sitt eget lilla hål i gatan så lång tid som möjligt genom att själva göra så litet som möjligt).

  Eller kanske ännu hellere det gamla hederliga (obs ironi) Televerket, där gubbarna mest värnade om sin lilla käcka skärmmössa och där det tog upp till 6- 8 veckor (i bästa fall) att få en telefon installerad eller flyttad.

  Dvs den socialism som bygger på ett icke serviceansvarigt samhälla med tillhörande jätteineffektivitet.

 303. Carl Norberg skriver:

  På denna sida finns det mig veterligen bara tre stycken som bedrivit/bedriver företagsamhet, och ingen av dom beundrar den sittande regeringen.

  Och vad mig själv anbelangar så betyder detta inte att jag beundrar någon annan heller, det betyder just att jag inte beundrar den sittande regeringen och ingenting annat.

  Att jag har gått med i Socialdemokraterna för att försöka påverka politiken i den riktning som jag finner lämpligt har absolut ingenting med något dyrkande av politiska företrädadre att skaffa, det kanske är bäst att förtydliga ytterligare en gång i ordningen.

 304. Kachina skriver:

  ”Dvs den socialism som bygger på ett icke serviceansvarigt samhälla med tillhörande jätteineffektivitet.”

  Nej, men att byta till dess absoluta motsats är fortfarande idiotiskt och det är fortfarande så att den här civilisationens utveckling har kommit till genom samarbete, inte genom individuell djurisk konkurrens.

 305. Carl Norberg skriver:

  Om vi skall betrakta IMF chefen samt chefen för BOE undet Thatcherismen, samt vidare på vilket sätt den valutafinansiella politiken bedrevs i förhållande till dessa, så är det faktiskt väldigt lätt att få en uppfattning om att Järnladyn inte var mer än springflicka.

  Det är ju till och med nästan så att man kan förledas till att tro att det fanns ytterligare opinionsbildningsmässiga klangbottnar till Falklandskriget….

 306. Carl Norberg skriver:

  Samarbete leder inte sällan till utveckling, konkurrens leder alltid till främst avveckling i en eller annan form.

  Konkurrensens främsta syfte är konkurrensen, vilket alltid är en kostnad.

 307. Lasse Henriksson skriver:

  Ja, herre Gud, vad ska man säga? Bevare oss för människor som Carl Norberg för han ser tydligen konspirationer överallt.
  Och en sak vet man ju säkert och det är att dylika persoer ger sig ALDRIG, dom har svaren på allt.
  Vilka bissar!

 308. Kachina skriver:

  Järnladyns bäste kompis var,……Pinochet.

  Vissa bissar vaknar aldrig.

 309. Lasse Henriksson skriver:

  Kachina

  Och din dyrkade ledares (Olof Palme) store vän var Fidel Castro. Och (som det senare även visade sig) ökända vänsterledare nere i Afrika som klippte människor en gros.

  Hej på dej gubben. Vi kanske hörs och ses runt Båtvik nån gång!

 310. Carl Norberg skriver:

  Lasse Henriksson har rätt för hans pappa är polis.

  Och rätt är såååå mycket viktigare än fel så det spelar ingen roll i sak vad som egentligen anförs, det handlar bara om att ha rätt eller fel.

  Och eftersom Lasse Henriksson inte vill riskera att framställa sig som en dålig eller mindre värd individ, så undviker han kanske helst sakfrågorna…

 311. tintin23 skriver:

  Jag tycker verkligen att Lasse Henriksson håller sig till sakfrågorna. Han visar på skillnaderna mellan socialism och frihet. Men med den översittarattityd som Carl Norberg visar upp har han säkert svårt att ta detta till sig!
  Men vad spelar det för roll? Ingen alls i princip, för
  Carl Norbergs lilla supporterskara är knappt urskiljningsbar.

 312. Carl Norberg skriver:

  Som sagts några gånger nu i denna tråd, så är uppfattningen om huruvida det viktiga är vem som håller med vem, olika prioriterad.

 313. Kachina skriver:

  Nu är det så att jag aldrig dyrkat snedseglaren och kommunistkollaboratören Palme. Jag är ej heller socialdemokrat utan liberalsocialist, alltså ett eget väsen med vissa sociala förmågor som efter ett långt liv insett att man får igen mer genom att ge istället för att ta.

  Natursköna Båtvik är en härlig plats att vara på, bara man slipper de surmagade borgare som tror att var och en reder sig själv. De fattar inte ens att deras existens är ett resultat av deras omgivning, inte ett resultat av egen kraft.

  Men,…..det blev nog lite för djupt för en marmorerad borgare.

 314. Gibson skriver:

  Vilka ljuvliga små pepparkaksgubbar som förgyller bloggen med sin närvaro en dag som denna.
  Jag menar förstås dom två ofelbara småbrukarna
  C och K. Två filantroper som tror på sig själva och i princip ingen annan.
  Omskrivet betyder detta att alla andra endera ljuger eller inget fattar.
  Allt enligt dessa två fjumzetöser! Giv akt!

 315. Kachina skriver:

  Det finns inget eller. Borgare med marmorerad hjärnsubstans fattar inget. 🙂 )))))))))

 316. Kachina skriver:

  Borgare strävar undermedvetet tillbaka till den lyckliga tid då de klängde i träd och åt bananer.

  😉 )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 317. Kachina skriver:

  Håll i hatten, Gibson. Den 7:e januari 2010 kl 4:41 em, skrev Kachina ord med sådant djup och sådan bredd att Descartes kommer att förpassas i skuggorna av världshistorien.

  (Ingen har någonsin anklagat mig för att vara anspråkslös)

 318. soli01 skriver:

  Kachina – då jag tror mig ha uppfattat att han är en person som fått stå på bägge benen – i ur och skur – och nu pratar han så konstigt. 🙂 Liberalsocialist – är det någon tandkrämsextrakt eller 🙂
  Vet du vad: Nu ber du om mycket snö och allt ordnar sig.

 319. Carl Norberg skriver:

  Ja som vanligt så är det främst en fråga vem som anför vad, inte främst vad som anförs.

  Och att främst tro på sig själv brukar komma den dagen då man inser att det faktiskt är så att den enda person som någon förmår att påverka är sig själv.

  Idoldyrkan och personkult leder nog mera sällan till den egna själsliga tillfredställelsen, vilket även detta brukar vara en del av de personliga insikterna kring utvecklingen av självet.

  Det är ju för övrigt på det viset att förmågan till känslor gentemot andra, speglas tydligast i självperspektivet.

  Och jag kan garantera utan att för den skull känna Kachina mer än på nätet, att han vid flera tillfällen har varit mycket nedstämd tidigare i livet och att han känner till de båda figurerna självömkan och självupptagenhet som reskamrater ifrån den tidigare resan utan någon som helst stolthet i igenkännandet.

  Det som principiellt skiljer till exempel Kachina eller mig ifrån Snurre Sprätt och hans look alikes på denna är egentligen de upplevelsebaserade känsloerfarenheterna.

  I detta gäller även den gamla devisen att alla måste gå sitt eget livs väg, utifrån att vi endast förmår känna våra egna känslor och inte kan dela känslor emellan individer.

  Fast på tal om att bli för komplicerat så var nog denna skrivning en av de mer bortkastade jag gjort på denna blogg eftersom de som förstår den redan känner dess innehåll.

 320. Gibson skriver:

  För en gångs skull ett glasklart budskap, min käre
  Junker Morgonröd!
  Hoppas bara att du själv förstår hur bra du skrivit . . . . . . . . .
  🙂 🙂 🙂

 321. Gibson skriver:

  Fast lite långt och tråkigt var det nog 🙂

 322. Kachina skriver:

  Det var långt, bra och träffsäkert.

 323. Gibson skriver:

  Mister K

  Jag håller med föregående talare – kommer bara lite snö så blir du glad.
  Och du, ta med en banan i hytten 🙂

 324. Kachina skriver:

  Ingen snö, det är Regeringens fel.

  Kallt, det är Regeringens, Carl Bildts och Al Gores fel.

 325. Carl Norberg skriver:

  Fast egentligen så är det ju bara Al Gores fel att det inte är fullt så varmt som han gör gällande och som därmed förväntas.

  Fast nu skall vi ju försås skicka den franske lantknekten med sin tyska för att försöka kränga på Brasilien vår exportstoltehet JAS 39 Gripen, så det kasnke kan värma upp klimatet en smula i landet.

  Varför är folk i USA helt plötsligt så sura på ABB, vad kan det vara som de har kommit på, är det inte en överreaktion att springa i i foajén och skjuta vilt omkring sig…

 326. Carl Norberg skriver:

  Vad var det förre förhandlaren för ABB:s fösäljning av Kärnreaktorer på internationell basis hette nu igen?

  Var det inte någon Dick Cheyenne, eller Cheney hette han visst…

  Hade han en politisk anknytning av någon form?

 327. Gibson skriver:

  Återigen ett stort och osmakligt övertramp från Carl Norbergs sida. Tyvärr har han visat liknande brist på empati tidigare.

  Tänker du göra dig lustig över varuhusskjutningen i Finland sistlidna helg eller kanske t.o.m. dubbelmordet utanför Halmstad idag nästa gång du skriver?

 328. Kachina skriver:

  Gibson

  Skolmassaker, arbetsplatsmassaker, massaker av oskyldiga på offentliga platser INTE utförda av religiösa galningar utan av till synes etablerade produkter ur vårt eget samhälle och vår egen kultur.

  Kan du erinra dig när de började?

  Kan du se något samband med någon förd politisk attitydförändring?

  Jag förbannar fortfarande den individuella konkurrensen byggd på djurisk instinkt som varande ”kittet i samhällsbygget”. Människan har tyvärr förmågan att förstärka de djuriska egenskaperna mer än de djur som konkurrerar om savannen och djungeln.

  Vi har tyvärr sett bara början av det. Vid detta nyår släppte Alliansen ut 15.000 ”tickande bomber”, de utstötta som inte förstod att i vårt samhälle gäller det att äta eller ätas, inte ge en hjälpande hand, för då går du under, utan att eliminera konkurrensen.

  Massakern är sista utposten, men att eliminera konkurrensen på andra sätt, främst genom att undanhålla hjälp och information, är dagligen den främsta drivkraften i vårt samhälle.

  Vem bär ansvaret?

  Jag behöver knappast säga det. Den slutledningsförmågan tillskriver jag dig.

 329. tintin23 skriver:

  Vilket djävla skitsnack av Kachina.

  Bara en förblindad socialistisk fanatiker kan häva ur sig något liknande.

  OSMAKLIGT I KVADRAT!

 330. Kachina skriver:

  tintin23

  Detta är faktum!

  Det är bara att se när massakrerna började, utförda av produkter ur vårt eget samhälle och kultur.

  Det går inte att komma ifrån, oavsett hur mycket du blundar och förnekar.

 331. Kachina skriver:

  Tiden från Thatcher till nu är ett gigantiskt socialt, mänskligt och ekonomiskt MISSLYCKANDE.

  Individuell konkurrens i oligarkernas rike, leder oss bara tillbaka till djungeln. Samhälle kan inte byggas på liberalprogrammerade datasimuleringar, utan bara ur verkligheten.

  (Om Mona fattade det, kanske hon kunde forma en egen politik.)

 332. Carl Norberg skriver:

  Det är inte sällan mycket svårt att lugga en flintskallig, men det är inte det värsta problemet med den som inget har att förlora, vederbörande får ovillkorligen en dramatiskt stegrad riskbenägenhet och denna kan ta sig vilka uttryck som helst.

  Detta är precis som Kachina beskriver, det öppna samhället klarar inte av en alltför sned fördelning av tillgångarna eftersom detta skapar social instabilitet, sedan kan man tycka vad helst man vill om den saken men det förändrar ingenting.

  Den helt fria konkurrensen kan mycket väl komma att inträffa när samhällsstrukturen fallerar med sina trygghetssystem, men det innebär inte alls vad många tror att detta kommer att innebära.

  Det minst sociala argumentet, som är våldet, kommer då utan några som helst tvivel att få en utökad roll i tillvaron i samhället.

  Och att ABB vidare kommer att få klä skott för missnöjeryttringar i olika länder är lika säkert som att företaget kan identifieras med det militärindustriella komplexet, oavsett vad de påstår själva.

 333. Carl Norberg skriver:

  Liberalismen saknar värde utan det sociala ansvarstagandet.

  Därför är man liberalsocialist.

 334. Kachina skriver:

  Att leva i en datasimulering och förneka verkningarna av denna, är nyliberalernas vardag. De blir väldigt förnärmade när någon upplyser dem om verkligheten.

 335. Visionären skriver:

  Kachina, läs gärna Hönne Kjöllers krönika i dagens DN. Där får du alla argument varför något var tvunget att göras med det tidigare sjukförsäkringssystemet. Nämligen att glänta på dörren och ge långtidssjukskrivna en möjlighet att komma tillbaka. Till skillnad från det tidigare systemet att ”kasta in” folk i förtidspension av arbetsmarknadspolitiska skäl – och därefter slänga nyckeln.

  V

 336. Kachina skriver:

  Men hur blev det?

  En man med krossade hälar förväntades jobba med händerna dagen efter olyckan. Kvinnor med foglossning, som under det mörka 1300-talet fick ligga i sängläge, förväntades jobba full dag stående på betonggolv.

  Lätta psykiska besvär brukar övergå till svåra psykiska sjukdomar om de inte behandlas. Vi vet alltför väl hur det brukar gå när de inte öppnar dörren till psyket, en trend vi ser de tydliga spåren av på andra sidan Atlanten.

  Tiden från 1986 till nu är ett politiskt, socialt och ekonomiskt haveri där man nu angriper symtomen istället för orsaken.

 337. Torsten skriver:

  Kachina,

  Var det 1986 som Du ”krockade” med cementgolvet 🙂

 338. Kachina skriver:

  Nej, 1975.

  På 1980-talet började den här civilisationens färd mot undergången. Sverige hoppade på tåget 1986.

 339. Gibson skriver:

  1975 uppmätte seismografen i Uppsala 3,8 på Richterskalan.
  Epicentrum låg i Byske 🙂

 340. Torsten skriver:

  Nej Kachina,

  Problemet började 1975 🙂

  Alla skulle ha lika lön. Det bidrog till tvåsiffriga inflationstal. Och konkurrensen stannade av.
  Produktion i Sverige blev för dyrt.

 341. Torsten skriver:

  En liten korrigering Gibson.

  5.5 uppmättes skalvet till 🙂

 342. Carl Norberg skriver:

  Ja man får nog se kreditavregleringen 1985 som det stora ställningstagandet emot det humanistiska tänkandet och den själsliga utvecklingen.

  Där kan man nog säga att monetarismen fick sitt slutliga grepp för att kväva den vidare samhälleliga utvecklingen. Det som senare följde var givetvis en fullkomlig explosion av matriell utveckling till nu och vars baksmälla nu staplats upp och begynner att göra sig påmind.

 343. Gibson skriver:

  Sveriges förfall började med Olof Palme.

  Detta har t.o.m. bevisats av Ed Witten genom hans
  M- teori.

  Jfr med Morgan Johansson och hans Y- front 🙂

 344. Carl Norberg skriver:

  Bidrog de höjda lönerna till att skapa inflation???

  Skulle lönenivåerna påverka köpkraften per valutaenhet, det var något som jag trodde att bara mycket små barn eller riktigt naiva fortfarande trodde.

  Hur gick detta till menar du Torsten?

  Försök nu att svara på detta!

 345. Gibson skriver:

  Du har rätt Torsten.
  Cement mot trä sätter ordentliga spår i
  jordskorpan 🙂

 346. Carl Norberg skriver:

  Inte ens Tage Erlander ansåg att de mörka åren började med kriget, det gick uppenbarligen helt överstyr redan 1921 och förmodligen redan 1919 enligt alla tillgängliga uppgifter.

 347. Gibson skriver:

  Av etiska skäl går en normalt funtad person ej i
  clinch med Junkern Norberg.

  Men det har nämnde Junker ej vett och förstånd att begripa!
  Det är därför synd om Norberg.

 348. Kachina skriver:

  Det är väl av ren självbevarelsedrift som ni inte går i clinch med Norberg. Ni har ju blivit knockade direkt, upprepade gånger.

  Jag brukar likna utvecklingen från 1875 vid starten av ett ånglok. Vid 1919 hade man fått upp medelfarten, men nu är den uppe i sådana hastigheter att man febrilt söker säkerhetsventilen, bara för att efterhand inse att den inte finns.

 349. Carl Norberg skriver:

  Av etiska skäl, jaha det beror väl då således på den etik som individen ifråga håller sig med.

  Och denna etik finns väl belyst så det räcker alldeles här ovan.

 350. Zetterström skriver:

  Finns dom där två pajasarna på riktigt?
  Tror inte det!

 351. Torsten skriver:

  Jodå Zetterström,

  Socialistpajasar finns tydligen.

  När vi normala frihetstänkande firar murens fall så gråter dom krokodiltårar 🙂

 352. Carl Norberg skriver:

  Jodå, båda två finns faktiskt på riktigt, och jag heter dessutom precis detsamma IRL.

 353. Carl Norberg skriver:

  Torsten ser sig själv som normal frihetstänkande, vilket manar till eftertanke om varför vi nu har det på det vis som vi har det.

  Och hur var det nu med lönenivåerna och inflationen, egentligen?

  Och menar du att jag skulle sörja för att du firar någonting? För jag vet ju själv att jag jublade när Berlinmuren föll, så det kan ju inte vara detta som du avser.

 354. soli01 skriver:

  Torsten – en best lurar i vassen om vi inte ser upp i tid – gammelgäddan. 🙂

 355. Torsten skriver:

  Inte så farligt soli. Det är snart bottenfruset 🙂

  På tal om det. Det är ovanligt tyst om ”global uppvärmning” nu.

 356. soli01 skriver:

  Torsten – det är inte så populärt i dagens kyla att tala om uppvärmningen. Jag tror hellre att vi närmar oss en istid, som vissa experter talar om. 🙂
  Nu ska de också lägga in denna köldperiod i sina diagramm och inte fuska bort denna del.

 357. Per skriver:

  Dessa ständigt riktningslösa uttryck om att återkommande säga i princip ingenting om
  det som skulle kunna vara ganska mycket.

  Majoriteten replikeringar på det
  uns av sakyttringar som skrivs
  kan omöjligen leda någon annanstans
  än till tystnaden.

  Jag undrar om Torsten, Gibson, Visionären, Zetter,
  tintin mfl. anhängare verkligen söker tystnaden eller
  bekräftelsen och berömmet för sina egna tankar framför allt annat?
  När någon av er hävdar andra skäl,
  beskriv dem gärna då.
  Förolämpa ogärna er själva, samtidigt.

 358. Per skriver:

  I diskussioner förda IRL saknar jag helt skäl att tro
  någon av de tillfrågade varken har stake eller
  så bristande förmåga att föra dialog som detta uppvisande påvisar.

  Så det går helt enkelt till på annat sätt med
  andra ord.

  Upplevs denna möjlighet som distansierad anonym
  mera kreativ, eftersom den föredras ideligen?

 359. Carl Norberg skriver:

  Ja jag vet faktiskt inte om det är så att det går att ta det som den anonyma intelligentian skriver, ens på det minsta av allvar? Det är kort sagt så bedrövligt att se sådan själslig resning i en sådan omfattning.

  Hur de kan kännas tillfredställande att under anonymitetens fana debattera personfrågor, beskriver väl vad detta egentligen handlar om för fråga för vederbörande debattörer…

 360. Per skriver:

  Det är om inte annat orsaksbeskrivningen på varför
  politiker inte behöver förklara sig
  i annan omfattning än den rådande.
  Och det är inget särskilt uppmuntrande.

 361. Torsten skriver:

  Nu kom jag osökt att tänka på Måns, Bill oh Bull 🙂 🙂

 362. Per skriver:

  Men om du anstränger dig mer, visst KAN du
  väl uttrycka dig utan att förnedra ditt eget intellekt, Torsten, eller…?

 363. Per skriver:

  För att de två frågor jag ställde har inget med sagan om Pelle svanslös att göra, jag lovar.

 364. Torsten skriver:

  Mjauuu.. på Dig lille Pelle 🙂

 365. Gibson skriver:

  Torsten,

  Mitt i prick 🙂

  Instämmer i ditt Mjauuu till lille Pelle. Bättre kan det helt enkelt inte sägas!

 366. Per skriver:

  Aha, därav Bill & Bull…

 367. Carl Norberg skriver:

  Att säga att den egna bedömningen av ett uttryck skulle vara den bästa bedömningen, tyder mera på oförståelse för omvärldens förmågor.

  Vad avser Tintin/Gibson/Trallgöken behöver detta kanske inte vidare diskuteras.

 368. tintin23 skriver:

  Teflonpojkarna har talat.
  Språket liknar knallpulver.
  Tomma tunnor bullrar mest.

 369. Kachina skriver:

  tintin, menar du det här;

  # Torsten säger:
  januari 8, 2010 kl 8:18 e m

  Mjauuu.. på Dig lille Pelle 🙂
  # Gibson säger:
  januari 8, 2010 kl 10:50 e m

  Torsten,

  Mitt i prick 🙂

  Instämmer i ditt Mjauuu till lille Pelle. Bättre kan det helt enkelt inte sägas!

  Knallpulver utan stubin?

  Nej, en påse ingenting.

 370. tintin23 skriver:

  Byskeplogarn,

  Kloka män som Torsten och Gibson talar med bönder på bönders sätt och med vise män på latin.
  Helt rätt enl. min ödmjuka bedömning!

 371. tintin23 skriver:

  Passar på med en lite fråga, Plogarn.

  Har du vinterpäls f.n.?

 372. Kachina skriver:

  Ja, 🙂

 373. Per skriver:

  Tintin, dina följeslagare DuPont talar knappast latin
  och kloka har dessa aldrig framstått som.
  Att konsekvent förolämpa sig själv är inget stort.
  Oavsett om det är avsiktligt eller oförmöget till annat så borde jamandet vara en av de kortare tillvägagångssätten.

 374. Torsten skriver:

  Absentem laedit, qui cum ebrio litigat 🙂

 375. Torsten skriver:

  Quidquid latine dictum sit, altum videtur 😐

 376. Torsten skriver:

  Si tacuisses, philosophus mansisses 😦

 377. Kachina skriver:

  Den som saknar självkänsla, köper en Mercedes.

  (djupsinnigt på svenska) 🙂 ))))))))

 378. Gibson skriver:

  Torsten

  Hoppas Hertigen och hans immiga sällskap tar åt sig av dina förnämliga ord.
  Speciellt lillpojken bör slicka i sig så mycket som möjligt. Ni vet, det lilla yrvädret som följer och bejakar Hertigen i styort som smått (och därmed klart visar att han är en typisk Följa-John-Artist) 🙂

 379. Torsten skriver:

  Kachina,

  Om jag inte missminner mig så kör Du också Mercedes 🙂
  Men självkänsla har Du 🙂 🙂

 380. Torsten skriver:

  Gibson,

  Ja, dom är väl för gulliga 🙂

 381. Zetterström skriver:

  Norberg, Per och Kachina återuppstår i Ramelsk anda till:
  Putte Punsch och hans Punschpraliner

 382. Kachina skriver:

  ”Putte Punsch och hans Punschpraliner”

  Nej, nu är vi nere i 1:a klass rastkonveresdationer.

 383. Torsten skriver:

  Kachna,

  Har nötterna jäst? Du sluddrar 🙂

 384. Carl Norberg skriver:

  Har nötterna jäst? Du sluddrar

  ……………………..

 385. Per skriver:

  Torsten kan skriva på latin, utan att förstå vad han säger eller varför språket försvann öht.
  Som ett lillgammalt barn, fast oärligare.

  Och han, gamla karln, som benämner allt han inte förstår som ordbajseri å allt.
  Vad mkt skit hans värld måste bestå av.

 386. Per skriver:

  Om det vore en nyfödd ändå, så skulle man ha mer överseende men vad har han inte daddorna till..

 387. Per skriver:

  Nu har ju alla dessa genier lyckats åstadkomma och framföra det ENDA som dessa ombads att undvika och det var att inte förolämpa sig själva.

  Jag kan inte gratulera tragedin, så tyvärr,
  ni vann inga poäng hos någon.

 388. Torsten skriver:

  ”… Döm aldrig i vredesmod! Vreden går
  över, men domen står kvar”

  Det verkar som om lille Pelle fick nobben i natt 🙂

  Komma hem halv fyra utan att få napp. Klart man blir förbannad 😐

 389. Per skriver:

  Nja du, det gick bra, så sur var jag inte,
  ser jag! 😉

 390. Carl Norberg skriver:

  Det uttalandet ifrån Torsten kanske kan sägas spegla hans tankar.

  Stackars Torsten som är så gammal och känner sig så lurad på livet. Jag kan som någon tröst till honom i detta meddela att det inte finns något ”grönare” gräs, så han behöver inte känna att han har missat någonting i det avseendet, jag vet rent erfarenhetsmässigt någonting om ämnet då jag har varit på en vid resa genom naturen.

 391. Gibson skriver:

  Vem hade trott något annat?
  Hertig Carl anser sig nämligen vara expert även inom detta område!
  Kan någon säga något om ett ”ämne” som inte denne BlåbärsJocke hanterar med bravur 🙂
  Alltså – om han själv får bestämma!

  Härmed utdelas därför ”Guldpalmen” inom det narcissistiska området enhälligt till denne socialistiske härförare.

  (Hans lakej och underordnade, Lille Per, tycker säkert annorlunda – men det har han ju betalt för att göra av sin uppdragsgivare).

 392. Carl Norberg skriver:

  Ja det där med bravuren är ju naturligtvis relativt, men 25 år i nattklubbssvängen är trots allt rätt lång tid. Och måhända kan det ju vara så att jag redan före detta hade farten uppe.

  Men eftersom Gibson delar ut en guldpalm inom det narcissistiska gebitet, så beror detta antingen på att denne inte förstår begreppet narcissism, eller inte förstår ett dyft av det som jag beskriver.

  Och det var väl ändå inte jag själv som först förde mina tidigare levnadsvanor på tal i detta.

  Och att detta är ett av mina tidigare hemmaämnen går väl knappast att förneka, varken för mig eller andra.
  Jag har ju onekligen varit rätt om och kring mig i detta, och jag begriper numera sedan några år tillbaka till fullo vad detta tidigare bekräftelsebehov har haft sin grund i.

  Men att dra slutsatserna därav är väl som i allt annat en fråga som endast den rike med kännedom kan uttala sig om. Så stackars Torsten som aldrig får veta detta, och som aldrig heller kommer att kunna förstå det.

 393. Carl Norberg skriver:

  Och jag kan väl säga att skälen till att ha en Ferrari och så vidare, inte ligger så väldigt långt ifrån detta själsligt.

  Det jag kan säga till mitt försvar angående min tidigare lätt hysteriska materialism, är väl möjligen idag att boendet även har en grund i mitt intresse för historia.

 394. Carl Norberg skriver:

  Gibson, kanske du istället mera skulle ta reda på vad du själv behärskar före det att du bedömer andra i samma avseende, detta skulle åtminsone ge ett visst sken av en något mindre ynklighet.

 395. Torsten skriver:

  25 år i nattklubbsbranschen…

  Ja de förklarar det mesta.
  Tala om att vara ”insnöad”.

  Jodå, jag har besökt en del nattklubbar i vår kära huvudstad. Men det är inget jag längtar tillbaka till 😐

  Och ingen skall behöva tycka synd om mig 🙂

 396. Gibson skriver:

  Hertig Carl

  Du skriver mycket skit om många saker. Och bedömer i princip alla som har en avvikande uppfattning än vad du själv har som endera inkompetenta eller i bästa fall att de saknar egen erfarenhet av ”ämnet”.
  Ett exempel (hårresande): Du beskriver dig själv som varandes en av tre (1 av 3) på denna blogg som har egen erfarenhet av eget företagande (man kan ju gissa vilka de två andra skulle vara 🙂 🙂 – kanske sätter du likhetstecken mellan egen företagare och socialism i ditt ”drömtänk” och då passar ju Kachina som är aktiv plogbilförare samt socialist in i din beskrivning).

  Du frågar mig här ovan om vad jag själv behärskar. Ja, inte mycket om man skall tro dig och din livgardist, Lille Per – snarare uppfattar ni i er socialistiska narcissism mig som mentalt retarderad och knappt förmögen att ta hand om mig själv, ja i stort sett i behov av att representeras av en god man
  rent juridiskt.

  Fakta i målet om privat företagande är att jag har mångårig erfarenhet av att starta upp, leda och förvalta privata företag. Sedan några år arbetar jag ej aktivt utan håller enbart i ordförandeklubban i tre av mina bolag – i övrigt framlever jag mina dagar med att göra vad jag har lust till. Är ej ålderspensionär men har medvetet valt att njuta mitt otium sedan fyllda 55.

  I detta njutande av mitt otium ingår bl.a. att käbbla med dig på denna blogg – du är ju en väldigt tacksam tokfan att käbbla med 🙂

 397. Carl Norberg skriver:

  Nej fakta i målet är att du påstår en massa saker som inte går att verifiera som anonym och att du har en förkärlek för att uttrycka dig i termer av personangrepp.

  Attt jag betraktar dig som det ena eller andra tror jag faktiskt av någon anledning att jag äger den bättre uppfattningen om, men måhända har jag ju fel i detta, du vet kanske bättre än vad jag själv vet…

  Och jag är fortfarande inte socialist, jag är liberalsocialist.

  Och mängden perspektiv som Torsten uppfattar sig besitta, är uppenbarligen större än vad han uppfattar att till exempel jag har. Hur det nu förhåller sig med den saken lär vi ju bli varse ändå.

  Din och Torstens förmåga till njutning speglar sig måhända i era par venue fasoner, så vi kan väl för er egen skull hoppas att ni aldrig börjar att tänka självständigt.

  Du vill inte debattera ekonomi i sak, inte historia, inte energipolitik och så vidare. Det du vill anföra är att jag inte tror på månlandningen, vilket jag anfört till leda att jag saknar en klar och relevant uppfattning om, men att jag klarar av att läsa den mainstreamade bilden.

  För övrigt så har väl varken jag eller Per någonsin tidigare röstat på socialdemokraterna, i mitt fall så röstade jag förvisso på mig själv nu i kyrkovalet, men detta var sannerligen inte för kyrkans eller partiets skull. Och jag tror inte att Per my friend(ett anagram för hans efternamn) röstade alls.

 398. Carl Norberg skriver:

  Och angående det hårresande exemplet du nämner så finns det utöver Ian bara tre personer på denna blogg som jag känner till namnet, och vidare vet någonting om i yrkessammanhang. Och ibland dessa tre inkluderas ingen i den ”företagande pseudonymskocken” där Torsten och Gibson ingår.

 399. tintin23 skriver:

  Junker Morgonröds syn på anonymitet påminner om den uppfatttning som totalitära regimer har.
  IB har tydligen gått spårlöst förbi för denne gynnare.
  Allmänna val ska enligt hans socialistiska uppfattning
  vara allmänna bara för de som ej bryr sig om anonymitetsskyddet vid valurnorna.
  En självutnämnd elit skall följdaktligen representera hela folket.

  Junkerns socialistiska tolkning är sålunda att anonymitet är lika med opålitliga människor.

  Att lita på sina medmänniskor ligger inte för Junkern!

 400. Carl Norberg skriver:

  Nej det ligger inte för mig att lita på dem som inte först har förtjänat mitt förtroende.

  Ett förtroende kommer inte av sig självt, utan måste istället alltid först vinnas genom gärningar istället för genom enbart ord.

  Dylikt prat som Tintin23 målar upp, visar enligt min mening främst på ynkedom inför överhet och inte på andlig resning och själslig styrka.

  Farfar sade alltid, att när jag faller så faller jag med ansiktet emot min fiende och jag faller utan bitterhet.

  Råttornas framgång som överlevnadsstrateger och sociala ingenjörer låter sig tämligen enkelt överskattas, av precis samma skäl som gjorde det att lejonhannen alltid besegrade den större tigern på Colloseum i Rom.

 401. Carl Norberg skriver:

  Även om råttan överlever under miserabla förhållanden, så är råttan som varelse likafullt dömd till sin plats i näringskedjan och därför att förbli fast med sin lägre moral och etiska ställningstaganden.

 402. Carl Norberg skriver:

  Och olika påminnelser för Tintin, kanske bättre beskriver dennes olika tankesfärers utsträckningar och innehåll, så torde det nog vara.

  Jag vågar nog dessutom påstå att jag är rimligt väl insatt i IB affären samt i någon mån även i annan militär verksamhet.

 403. mrmhalland01 skriver:

  carlvorberg :
  >Och jag är fortfarande inte socialist, jag är liberalsocialist.

  Vad är det för dravel ?
  Miljöpartist ?

  I Sverige röstar man fortfarande på partier.
  Om jag inte minns fel röstar du inte alls.

  Då är man inte liberalsocialist, då är man anarkist !
  Man är emot det demokratiska samhället, mänskliga rättigheter och har över huvud taget ingen moral.

  Sedan kan man gnälla på att andra är anonyma och inte förstår ekonomi.
  Vi andra har förstått så mycket som att hur du än tjafsar om dina teorier så är det de vi som röstar som bestämmer vem som ska utveckla vårt land !

 404. Carl Norberg skriver:

  Ja tyvärr så är det ju just så mycket som många tycks ha förstått, vilket nog inte till någon ringa utsträckning har medverkat att skapa den innevarande situationen.

 405. mrmhalland01 skriver:

  Den nuvarande situationen är relativt god.
  Med nogranna överväganden har vår regering satsat rätt i en svår tid.
  Framför allt har de låtit bli att satsa där det oundvikligen skulle bli fel, med något undantag.

  Hur tror carlnorberg och andra extremsocialister att detta skulle sett ut om Perssons gäng hade fått förnyat förtroende ?

 406. mrmhalland01 skriver:

  Eller (gud bevare mig) om Mona med anhang skulle sköta Sverige ??? 😀

 407. Carl Norberg skriver:

  Jag har inte en aning om hur det skulle ha sett ut, och jag har inte heller några idéer om att det främst är de personer som beskrivs som är viktiga , jag är av den uppfattningen att det i första hand är sakfrågorna som skall beaktas och vidare de gärningar som begås, alltså inte främst anförda vallöften eller partitillhörigheter. Jag tror nämligen att det är mycket ovanligt att den mänskliga individens själsliga sammansättning främst definieras av sympatierna för olika politiska partier inom den svenska politiken.

 408. mrmhalland01 skriver:

  Icke desto mindre lever vi i ett samhälle som bygger på att medborgare med rösträtt avgör vilket politiskt parti, eller konstellation av sådana som ska regera Sverige under 4 år.
  Man må kalla sig nationalsocialist eller kalle-anka partist, men utan tvekan måste man av, om inte annat moraliska skäl, rösta på ett existerande parti, alternativt rösta blankt.

 409. Carl Norberg skriver:

  Eller så måste man engagera sig politiskt för att försöka förändra samhället till det skick som individen anser vara mest lämpligt, om man sedan gör detta genom befintliga partier eller genom att starta nya partier är en annan fråga, vilket inte heller detta tycks vara riktigt uppenbart för alla partivurmare.

 410. Carl Norberg skriver:

  Av moraliska skäl, vems moral menar du då, din?

  ”Med nogranna överväganden har vår regering satsat rätt i en svår tid.
  Framför allt har de låtit bli att satsa där det oundvikligen skulle bli fel, med något undantag.”

  Det finns ingen normalitet och ingen återhämtning. Ingen kan spendera sin väg till återhämtning. Titta på 1930-talet. Det fungerade inte då och det kommer inte att fungera nu. Statsgarantiernas utmaning är verklighet och verkligheten alltid vinner. Som ett resultat av Centralbankernas politik har vi den korporativistiska fascismen när den är som värst.

  Dag för dag kommer ekonomierna attrahera mindre utländskt kapital och det beror på att alla tillstymmelse till fria marknader är borta. Allt som Centralbankerna har gjort är att rädda sina ägares besparingar, och en sådan plan är därför dömd att misslyckas.

  Det kommer att förändras mycket under det kommande året, detta eftersom den rådande Frankenstein ekonomin – har varit död sedan länge, men artificiellt har hållits vid liv med bisarra, skadliga, och ohållbara sätt – som förhindrat det ovillkorligen kommande hjärtstilleståndet.

  Propaganda, förnekande och skapande av nödmynt kan bara åstadkomma så mycket, och som den gamla världen smulas sönder, så blir det allt svårare för samhället att upprätthålla illusionen av en rådande normalitet.

  Fundera lite över vad som vi redan gått igenom:

  Oräkneliga trillioner i välstånd har uppenbarligen bara avdunstat ifrån planeten?

 411. mrmhalland01 skriver:

  Jodå…där håller jag med !
  Starta gärna nya partier.
  Ju bredare spektra av åsikter det finns möjlighet att rösta på, desto bättre är det !

  Personligen skulle jag vilja se ett system där man fick rösta procentuellt på olika partier upp till 100%.

  Hur det skulle administreras vet jag inte, men ingen ska påstå att de till 100% håller med ”sitt” parti i alla frågor.
  Då är de antingen hjärntvättade eller obildade.

 412. mrmhalland01 skriver:

  carlnorberg,

  Med moraliska skäl menar jag framför allt med tanke på alla de människor som offrar sina liv, dagligen, runt om i världen för att få vara med och påverka sitt lands utveckling genom att få rösträtt.

  För alla dessa människor är det ett hån att inte tillvarata den rätten när man har den !

 413. Carl Norberg skriver:

  Konstaterar att Johan Falk seriens kopplingar till Olle Liljegren, Max Åström och Peter Rätz är allt annat än obetydliga.

  Fast att hoppas att folk skulle vakna till utifrån detta är väl att hoppas på för mycket som vanligt, jag tröstar mig med att Dick Sundevall rimligtvis måste misströsta mer än vad jag gör i detta, samtidigt som jag ber till gud, för vad det kan vara värt, att Dick Sundevall skall orka fortsätta.

 414. Carl Norberg skriver:

  Det du beskriver är en mycket tveksam moral skulle jag vilja påstå.

  Att inte engagera sig ens så mycket att systemet tillåts svänga självt och korrumperas, DET däremot är respektlöst emot dem som helt saknar möjligheter att engagera sig.

 415. Per skriver:

  mrmhalland01.

  Du menar väl att du t r o r att du bestämmer något genom att gå och rösta?
  Jag kan upplysa dig om att det inte alls behöver förhålla sig så, även om du nu råkar vara nöjd
  och belåten med vad denna Allians tillskrivs
  för förändringar.
  Du avstod på förfrågan att motivera detta tidigare
  med mera än att du upplyste mig om att du inte delade min uppfattning. Varför, undrar man om det är så uppenbart?

  Om de gjorde något helt annat än vad du och jag uppfattat att de skulle göra
  så skulle vi inte kunna göra ett skit åt det inom de ramar vi tillåts verka för detta.
  Socialdemokratin t.e.x, har drivit och fört en politik som t r a d i t i o n s e n l i g t aldrig någonsin infriat sina löften i
  egentlig mening och avsikt.
  I flera decennier.

  Bara den genom åren återkommande förfrågan politiker får av journalister ”Om du som företrädare anser att
  ni varit för dåliga på att berätta att ni faktiskt genomfört det ingen anser att ni genomfört..?”
  berättar väl allt för faan?
  Har det hänt något så talar väl gärningen och dess effekter så pass att det inte behöver berättas mer?

  För övrigt så gör det mig en aning frustrerad att
  återkommande läsa argumentation om att det ena
  är något verkligt bra enbart för att alternativet
  anses vara värst!!?

  Demokrati som begrepp är folkligt inflytande.
  Det saknar svensken i allt utöver illusionen
  om att ha detta.
  Och, näe, att det inte existerar på annat håll
  gör inte detta till ett demokratiskt samhälle.
  Fragment och skärvor värderas sällan annars
  som om det satt ihop ursprungligen.

  I Castros gamla Kuba vet jag bestämt att för drygt 10 år sedan förhöll sig det så att han ansåg sig officiellt leda en demokratisk stat.
  Eftersom de röstade.
  På Fidel Castro.

  Att de var lagskyldiga att rösta och att de som
  lät bli kunde fängslas som anarkister ger
  kanske en vink till dig om vad du egentligen påstår.
  När det kommer till vad begreppet demokrati innebär för dig och vad du anser andra människor har för rätt och givna möjligheter till att yttra sig.

  Den medfödda rättigheten och skyldigheten har inget som helst att göra med vilka system som råder.

  Anser man sig vara demokratisk så kan man då absolut inte vilja neka några röster som vill göra sig hörda
  så länge de till sin avsikt fortplantar initiativet
  till nästa och nästa..

 416. Per skriver:

  Det är obetänksamt att göda sin rädsla för de röster som höjs utanför det som inom partierna står till buds att tycka och ställa sig bakom.

  Tänk om de slutade representera ens
  en enda låtsas-åsikt,
  då fick vi väl alla lydigt hålla käft,
  om man skall vara konsekvent..

 417. mrmhalland01 skriver:

  Per,

  Jag VET att om tillräckligt många röstar på ett parti så får det partiet per automatik mandat att sätta samman en regering i Sverige.

  Som jag sa till carlnorberg ovan skulle jag gärna se en mer detaljerad röstordning där man kan fördela sina 100% på olika partier eftersom få idag kan fullt ut hålla med ett parti.
  Det borde vara tekniskt möjligt.

  Varje gång jag ser dig kommentera kritiserar du andra för att tycka att det är bra att vi har rösträtt och att vi ser det som en plikt att rösta.

  Vad är ditt förslag istället ?
  En en-parti stat ?
  Anarki ?

  Jag har aldrig sett dig komma med alternativ till det du kritiserar andra för.

  Att bara säga : vår demokrati är inte äkta, därför skiter jag i allt, känns inte så konstruktivt.

 418. Per skriver:

  Jag skiter inte i allt för att jag inte tror
  mig ha inflytande genom att gå och rösta.
  Så du förstår kanske att jag å andra sidan inte
  ser det konstruktiva i din slutsats?

  Var jag någonsin uttryckt en önskan om anarki
  kan jag inte erinra mig.
  Varför skulle jag önska total laglöshet när jag invänder mot att de lagar vi har inte
  skyddar oss mot vår statsledning?
  Våra lagar skall väl underlätta ett så direkt och avgörande inflytande som möjligt istället för
  att skydda dem från våra möjligheter att påverka?

  Jag vill rösta på sakfrågor, flera ggr om året
  där de anförtrodda att utföra utfallets begäran
  är lagskyldiga att sedan följa detta.
  Vidare vill jag att dessa skall kunna ställas inför rätta om de underlåter sig sitt uppdrag.

  På så sätt kunde varje röstberättigad mera direkt
  påverka flera beslut om året.

  Det är skam på torra land och knappast en tillfällighet att vi inför en röstning i melodifestivalen tillhandahålls en
  dagsaktuell teknik.
  När det gäller vårt land och samhälle får vi hålla tillgodo med något som inte förändrats
  till vår fördel på 40år.

  Jag är inte negativt inställd till rätten att rösta,
  det är den skapade och genom tiden raffinerade metoden att urholka dess betydelse.

  Inte heller pliktskyldigheten som sådan, om den har en positiv betydelse, men det har den inte.
  Den lanseras av de förtroendevalda och skälet
  till det är att de skall slippa förändra det
  innevarande systemets struktur.
  Som de i sin tur förändrat till att fjärma oss från vårt rättmätiga inflytande.

  Så min kritik riktar sig till det förtroende du mfl
  ger dessa politruker, det uppstår ett sorts självbedrägeri i att försvara dem som avväpnar oss.

  Därför belyser jag det faktum att ingenting skett i
  den demokratiska processen på flera decennier.
  Knappast av tillfälligheter och troligen
  av dunklare skäl än de av dem anförda.

  Därför vill jag se som ett sorts experiment vad
  de gör när de inte framröstas av någon.
  Tänk dig alla harklande argument om varför de
  skall göra sig növändiga ändå, för flytta sig , det
  gör de knappast.
  Att dessa raskt skulle underlätta folkligt inflytande på alla tänkbara sätt för att
  berättiga sin position ur ett
  demokratiskt perspektiv tvivlar jag på.

  Om det nu skulle visa sig t.o.m för den blinde
  det vet jag ju inte men fler än idag skulle
  säkerligen få ögonen på vad slags styre vår nation egentligen består av.
  Det vore inte så dumt, eller hur?

 419. Per skriver:

  Begreppet demokrati är söndersmulat så det kan betyda nästan lite vad som helst.

  För mej betyder det folkligt styre så vad som helst som leder till detta är demokratiskt.

  Partier tex, k a n men behöver inte alls vara demokratiska, likaså uppställning av valurnor.
  Det beror på hur de används om det är
  demokratiskt eller bedrägligt.

  Och någon annan moral än att bejaka,
  uppmuntra, jämställa och lyssna till röster
  som vill göra sig hörda behöver man inte för att rätteligen kalla sig demokrat.

  Däremot finns det en rad moraler som inte alls är särskilt demokratiskt främjande, särskilt de
  moraler som på något minsta lilla sätt är
  motstridiga till ovanstående.

 420. mrmhalland01 skriver:

  Tack för ditt klargörande.

  Jag håller med dig om att omröstningar i större frågor skulle innebära en direkt utvidgning av demokratin, som folkstyre betraktat.

  Tekniken finns idag och rätt ordnat skulle inte kostnaderna vara orimliga.

  Många frågor kommer upp under mandatperioden, andra ändras.
  Detta har man inte möjlighet att läsa om i valmanifest och annat.

  Kanske är det lite tidigt, eftersom vi fortfarande har äldre människor som inte behärskar tekniken, för det förutsätter nog att vi använder tonvals-telefon eller internet om inte kostnaderna ska bli orimliga.

  Jag kan inte hålla med dig om att ett experiment där folk vägrar rösta i valen vore bra.
  Så länge vi har det system vi har måste vi använda personröster till att försöka föra fram personer vi liter mer på än andra.

  Vi har under denna mandatperiod sett att regeringen reviderat flera förslag efter protester från folket.
  Detta tackar vi engagerade människor tillsammans med nya media (bloggar, läsarkommentarer i tidningar, newsmill twitter etc.) för.

 421. Carl Norberg skriver:

  ”Så länge vi har det system vi har måste vi använda personröster till att försöka föra fram personer vi liter mer på än andra.”

  Egentligen så säger väl detta allt vad som behöver sägas i denna diskussion, och det är sannerligen ingenting som tyder på att den ljusnande framtid är vår, vilket i och för sig är känt sedan länge, men som likafullt måste motverkas.

  Tilliten och lättjan går hand i hand i detta.

 422. Per skriver:

  mrmhalland01.

  Tja bra å bra, om det alltid är bra att få ta del av sanningen, oavsett vad den innehåller?
  Det vore väl bra att utom tvivel veta hur amitiösa demokrater vi leds av?
  Vi slapp ju onödig oenighet om hur
  detta förhåller sig?

  Att jag skulle uppskatta mina företrädare för att de reviderar i förslag de aldrig ens borde ha uppfunnit, kommer inte på frågan.

  Och nej, jag stödjer inte det nuvarande förfarandet
  i brist och väntan på något eventuellt annat.
  Den attityden till detta leder till att
  det nuvarande består.

  Hursomhelst så är inget av de demokratifrämjande förslagen superviktiga var för sig.
  De påvisar bara skillnaden i vad vi rimligitvis skulle kunnat förväntat oss ha.
  Om vi genom tiden haft sanna demokratiska företrädare.

  Nu har vi dom vi har istället och det finns inte ens chans i helvete att jag skulle med mössan i hand hålla till godo med dem i brist på annat.

  Skit luktar som det luktar,
  oavsett vad som ligger bredvid.

  Jag hörde att de sittande lovade förändringar
  om och när de kom till makten.
  Vad har hänt som är så annorlunda?
  Detta har en sosseregering kunnat åstadkomma,
  det är bara under annat ljud i skällan.

 423. Per skriver:

  mrmhalland01.

  Är det bra eller bedrövligt att
  du är den ende
  på denna blogg som ägnar
  din meningsskiljaktighet åt annat än
  ekorr-plogbils-calle-ballong-argumentation?

 424. Carl Norberg skriver:

  Här en liten drapa kring skrivnigarna i ovan.

  Det finns ett ekonomiskt krig som förs emot vanliga godtrogna medborgare, och jag trodde att genom att få deras uppmärksamhet på detta faktum, så kunde jag i någon mån hjälpa människor klara av denna tyranni.

  Från början av detta arbete har jag hela tiden försökt att formulera mig i någon form av lösning.

  Lösningen, även om den hade tillämpats i tid, skulle nog emellertid ha krävt att större delen av medelklassen vaknade upp och reagerade. Det gjorde de inte.

  Personligen har jag tyvärr kommit till att inse att, trots mina ansträngningar som varit att hjälpa vanliga människor att vakna, så kunde dessa inte förstå eller ville inte lyssna. De flesta har varit så framgångsrikt medialt bedövade och har som ett resultat av detta, en mer eller minre avstängd mottagning. Denna avstängdhet eliminerar individens förmåga till eget kritiskt tänkande, som för använda en klyscha, ”gör allt vidare motstånd lönlöst”.

  Det visar sig dagligen att jag bara, trots idoga försök, har gjort mig hörd hos en marginell liten del av den grupp, en del som bara utgör några få procent av medelklassen, vilket innebär att hela denna grupp absolut utgör mindre än en procent av alla invånare i samhället.

  Det finns ingen normalitet och ingen återhämtning. Ingen kan spendera sin väg till återhämtning. Titta på 1930-talet. Det fungerade inte då och det kommer inte att fungera nu. Statsgarantiernas utmaning är verklighet och verkligheten alltid vinner. Som ett resultat av Centralbankernas politik har vi den korporativistiska fascismen när den är som värst.

  Dag för dag kommer ekonomierna attrahera mindre utländskt kapital och det beror på att alla tillstymmelse till fria marknader är borta. Allt som Centralbankerna har gjort är att rädda sina ägares besparingar, och en sådan plan är därför dömd att misslyckas.

  Jag såg för rätt länge sedan nu dessa episka skuldnivåer torna upp sig, vilket förr eller senare måste leda till en massiv monetär inflation (inte bara i USA, utan även på en global skala för första gången i historien), utarmning av naturresurserna (särskilt olja, metaller och sötvatten), statliga ingrepp i nästan alla områden i livet, ökande nivåer av korruption i och med statliga interventioner, förorening av både sötvatten källor och oceanerna, och en mängd andra problem växa samman till en aldrig tidigare skådad tid av social instabilitet – en mörk tid redo att återinföra fattigdom, hunger och tyranni.

  Så följande begrepp kan vara på sin plats – den Frankensteinska Ekonomin.

  Det kommer att förändras mycket under det kommande året, detta eftersom den rådande Frankenstein ekonomin – har varit död sedan länge, men artificiellt har hållits vid liv med bisarra, skadliga, och ohållbara sätt – som förhindrat det ovillkorligen kommande hjärtstilleståndet.

  Propaganda, förnekande och skapande av nödmynt kan bara åstadkomma så mycket, och som den gamla världen smulas sönder, så blir det allt svårare för samhället att upprätthålla illusionen av en rådande normalitet.

  Fundera lite över vad som vi redan gått igenom:

  Oräkneliga trillioner i välstånd har uppenbarligen bara avdunstat ifrån planeten?

  Aktiemarknadens nirvana! Vilken boom!

  Med statistik kan verkligheten beskrivas som man vill, vilket kan göra att det verkar som om Zimbabwes investerare var rikare än krösus sork i Bamse, rikare än Bill Gates och rikare än alla de saudiska prinsarna. Verkligheten är totalt sett helt annorlunda.

  Så sent som 1980, så var Zimbabwe-dollarn värd mer än den amerikanska dollarn, men i januari 2009 så hade Zimbabwe inflaterat ned sina pengar till den punkt där man var tvungen att utfärda en $ 100 Trillion sedel. Många människor i Zimbabwe var dollar trillionärer, men de flesta var fortfarande fattiga och hungriga.

  Är den amerikanska dollarn en kommande repris på hyperinflationen Zimbabweland? Amerika är inte Zimbabwe, trots allt. Amerika ju så speciellt, Och sådana saker kan ju inte hända där….

  Monetära basens expansion i U.S.A

  Inflationen ifrån Fed kan hålla Dow och andra börsmått flytande allt högre, vilket nästan alla likafullt kommer att tolka som att ”saker och ting blir bättre.” Det är bara att granska första bästa artikel i DI eller någon annan initierad publikation. Ändå finns ju Zimbabwe som en ganska nyligen upplevd erfarenhet (och andra liknande händelser genom historien), vilka visar att nominella investeringsvärden kan leda till att stratosfären även om en ekonomi är döende och människor svälter.

  För i dag är det tyvärr så att alla stora valutor på jorden i grunden genom BIS och IMF är en och samma monopol valuta, liknande problem drabbar därför varje nation. Mestadels på grund av detta så kommer ändå dollarn att vinna i styrka kontra andra jämförbara monopolspels valutor och ibland även mot guld och råvaror.

  Dessa rörelser är normala svängningar inom verksamheten på marknaden, det går sällan upp eller ner i en rak linje. Den långsiktiga trenden är tydlig: alla Fiat valutor håller upp marknader (som Fiat valutor alltid har gjort igenom historien) och därmed förlorar de värde över tiden. Även om det egentligen är teoretiskt möjligt för USA att sluta skapa nya dollar via Fed, skulle resultatet snabbt bli en fullständig oförmåga i USA för att betala sina räkningar, inklusive – snart – då bara räntan på de federala skulderna.

  Utlänningar är inte längre överdrivet intresserade av att köpa fler av USA: s skuldsedlar för att finansiera det Amerikanska budgetunderskotten och deras utrikespolitik som yttrar sig i formen av olika krig, så även att ”låna” betyder egentligen att skapa pengar för Fed att köpa finansförvaltningars olika växlar (kallas numera visst att Tjäna pengar på skulden, och är väl egentligen inte något som Fed eller regeringen öppet har medgett att det sker, men bevisligen så sker detta).

  När det gäller de närmaste Ekonomiska utsikterna, så kommer den exploderande volymen på den monetära basen sannolikt att göra jobbet helt av sig själv. Klart är att Fastighets krisen är långt ifrån över (och då vi har inte ens berört avdelningen kommersiella Fastigheter – som är en annalkande skräckhistoria.

  Vi är bara i stormens öga, och nästa våg av uteblivna betalningar är redan låst på plats.

  Alternativet justerbar ränte inteckning (ARM) kommer att vara de mest riskfyllda och mest komplicerade bostadslåneprodukter som någonsin skapats. Slutsatsen av detta är att denna produkt ovillkorligen är minst lika dålig som sub-prime katastrofen (den som trots allt har kraschat några större banker och värdepappersföretag, och som vidare hjälpte krasch Fannie Mae och Freddie Mac att bli statliga. Och som skapade en världsomspännande ekonomisk krasch av historiska proportioner och nu så kommer alternativet ARM, katastrofen kommer ovillkorligen att vara ännu värre!

  Att sista meningen antyder att smärtan kommer att fortsätta under 2011 och senare, i och med att regeringarna istället använder mer av det som orsakade våra ekonomiska problem (överutnyttjande, över-utskrift av pengar, överreglering av ekonomin, etc.) och förment undelåter att fixa till problemen, det verkar säkert som en bra satsning….

  Underskottet på Skatteinbetalningarna Markerar Sanningen.

  Kommer saker att förbättras när alternativet med ARM orkanen har inletts? Kommer exempelvis de amerikanska konsumenterna (som brukade vara ”medborgare”) börja umgås igen trots att de inte har jobb? Kommer villaägare att hitta ersättningar för sina bostadslånekostnader i form av kapital som låter dem behålla utgifterna nivåerna under den framtida fastighets bubblan? Kommer de arbetslösa att köpa iPod (eller ens mat, för den delen) när dessa det offentliga har slut på pengar till arbetslöshetsersättning? Kommer ökad konkurrens om olja, livsmedel och andra resurser från växande ekonomier och den växande befolkningen i Asien på något sätt misslyckas med att driva upp priserna i väst? Kommer de fantastiska skuldnivåerna i västvärlden, från regeringar ner till stat, landsting och kommuner, från General Motors ned till en person affärer att bara gå upp i rök?

  Världen har inte sett en sådan skuldsättningen i modern historia. Denna skuld är inte användbar. Den totala skulden i U.S.A. är 557% av BNP. Räntan på skulden kommer att förbruka alla skatteintäkter i de flesta länder inom en inte alltför avlägsen framtid och då blir det ingen väg ut, utan istället blir det till att skapa ännu mer skuld för att finansiera gamla skulder. Detta fullkomligt garanterar en period av ekonomisk ödeläggelse. I ett sista desperat försök, så kommer så politiker på regional och lokal nivå kommer att höja skatterna till astronomiska höjder för att öka sina inkomster/makt. Och detta är ju bara mer av en försäkran om förstörelsen av ekonomin. Så bara glöm fabeln om någon ekonomisk återhämtning.

  De flesta amerikaner exempelvis kommer inte tro att hyperinflationen är möjligt i USA förrän detta förlopp redan har inletts, men hyperinflationen är nu oundviklig. Hyperinflation har inträffat flera gånger i historien och Fed hyperinflaterar nu den amerikanska penningmängden samtidigt som du läser detta.

  Observera nu också att korrumperade myndigheter, nyhetskällor och kommentatorer som de flesta medborgare litar på, har konsekvent haft fel om nästan allt som rör ekonomin i flera år ..

 425. Per skriver:

  Vilken potentiell förtjänst det finns
  i att enas om det.

 426. Per skriver:

  Hur många Per finns det egentligen?

  Näst efter detta står revolutionen, d.v.s att man tar till vapen mot tyrannerna.

  En amerikan kommer aldrig att betala över 3 kronor litern för bensinen.

 427. tintin23 skriver:

  Glunten och Magistern skrämmer säkert bort vanliga dödliga från denna blogg genom att visa sitt förakt mot oliktänkande i kombination med evigt anarkistiskt testuggande.
  Jag och många med mig tröttnar på dessa eviga variationer på samma tema.
  Glad Påsk!

 428. soli01 skriver:

  tintin23 – inte ska du tröttna inte. Här är det ganska fritt att tänka till. Att svara med samma mynt t ex. Det finns alltid någon ”skärva” man också kan spara.:-)

 429. Carl Norberg skriver:

  Jag har nu alltså genom att återkommande skriva samma sak gått ifrån socialistisk testuggare till att vara en anarkistisk testuggare.

  Att bemöta argumentet i sak är uppenbarligen inte så intressant.

 430. Carl Norberg skriver:

  Hur visar man förakt emot andra genom att tugga på i teser?

 431. Gibson skriver:

  Kanske helt enkelt genom att bara spruta ut tester och inte lyssna el. försöka förstå vad andra tänker och tycker.
  Dvs att blir litet ”too much” av allt ”tuggande”.

  (Om jag nu får lägga mig i detta – se min kommentar på annan tråd) 🙂

 432. Carl Norberg skriver:

  Jag som trodde att det var i huvudsak argument för olika sakomständigheter som jag anförde, ja alltså bortsett då ifrån diverse retsamma avstick.

  Jag skulle ju bli jätteglad om någon ville argumentera emot mig i sak!

 433. Gibson skriver:

  Tyvärr Hertig Carl,

  Det båtar föga att försöka debattera med konspirationister. Är ung. lika inspirerande som en skönhetstävling på västgötaslätten – ingen vinner 🙂

 434. Lasse Henriksson skriver:

  Så sant, så sant, Gibson!

 435. Per skriver:

  Gibson.

  Skall man tolka det som att du ser någon
  större vinning i att göra dig hörd
  så som du istället gör?

 436. Carl Norberg skriver:

  Då vore det väl rimligtvis enklare att inte kommentera någonting alls?

 437. Per skriver:

  Vad handlar saken om egentligen, ja menar finns det någon tråd? Tänker på Monas röda schal, men det är väl inte den vi pratar om?

 438. Gibson skriver:

  Per

  Ja, jag känner mig som en gigantisk folkbildare som i min pedagogik lägger in begrepp som tomtar, troll (och Hertigar) 🙂

 439. Per F skriver:

  Carl.

  Rimligtvis ja, men jag vet inte hur rimligt
  det är att ens hoppas på det.

 440. mrmhalland01 skriver:

  Per :

  >mrmhalland01.

  Är det bra eller bedrövligt att
  du är den ende
  på denna blogg som ägnar
  din meningsskiljaktighet åt annat än
  ekorr-plogbils-calle-ballong-argumentation?

  Det är nog bra.
  Mitt syfte med att läsa och kommentera bloggar är att ”vara med” i aktuella debatter och framföra vad jag anser rätt.

  Att det finns många åsikter är ju en förutsättning för att det öht ska bli en debatt och debatt är viktigt !

  Man ska ha klart för sig att det jag framför är mina åsikter, jag hävdar inte att jag sitter inne med sanningen, utan bara åsikter grundade på den kunskap jag har.
  Detta gör att jag inte kan ta mig rätten att förlöjliga andras åsikter utan istället läsa och begrunda dem och väga dem mot mina egna.
  Inte sällan tar jag tacksamt till mig nya uppgifter och vinklar på olika spörsmål, vilket ibland för med sig att jag får en mer nyanserad åsikt än vad jag hade från början.

  Vissa kommentatorers inlägg intresserar mig inte, så dem hoppar jag över.
  Att de inte intresserar mig gör heller inte att jag känner att jag har rätt att förlöjliga dem.
  Ointresse för vissa frågor går ofta hand i hand med okunskap i desamma. Det man är bra på är man oftast intresserad av.

  Hoppas att detta var svar på din fråga ?

  P.S
  Jag har fått många sköna skratt av gliringarna här, så länge de har varit med glimten i ögat.
  D.S

 441. Per F skriver:

  mrmhalland01.

  Jag vet inte om det besvarade frågan.
  Jag tycker naturligtvis också det är bra
  att DU söker argument i sak.
  Jag tycker det vore bättre om fler gjorde det
  och jag tycker absolut att det är bedrövligt
  sällsynt förekommande i dagsläget.
  Rentav anstötande gentemot blogginnehavaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: