Ockupation eller invandring? Assimilering eller isolering? Vad vilja muslimerna i Sverige?

Jag har just skickat ett manus i denna fråga till Newsmill.

Det är en väldig skillnad på en A. grupp invandrare som respekterar vårt land och vill bygga sin framtid och göra rätt för sig här och B. en grupp som kommit för att tala om för oss vad som ska gälla här. Och som alls inte tänkt anpassa sig till den svenska kulturen. Kontrasten är en mycket tydlig,  men döljs ändå i debatten.

Jag betvivlar att Islam-kramarana kommer att kunna fortsätta i skydd av den svenska mesigheten. Debatten är på väg att bli .. just debatt. Det är verkligen på tiden! Nu återstår att se om man t.o.m. slutar med att kalla sina kritiker för rasister eller värre. Det vore ett stort steg i rätt riktning.

Och tänk på att det  inte går  att analysera nutiden utan att känna historien!

Annonser

43 Responses to Ockupation eller invandring? Assimilering eller isolering? Vad vilja muslimerna i Sverige?

 1. mrmhalland01 skriver:

  Att KÄNNA (till) historien är nog bra.
  Att ibland bortse från den kan nog också ha sina fördelar.

  Kunde man bortse från historien i MÖ hade nog allt varit lättare.

  Är vi inte lite windows-baserade idag ?
  En eller annan omstart av systemet skadar nog inte.

  Töm minnet och börja om med en ny pigg start…

 2. Tim Danielsson skriver:

  Tror det börjar lätta lite, tycker mig kunna se fler kritiska ledare och artiklar nu.

 3. LE's sekreterare skriver:

  Det är illa att vi har ett parti med religiös agenda i regeringen, i ett sekulärt land.
  Det ställer till ett elende att regeringen regerar tillsammans med KDS. Mycket illa.
  KDS borde ptängas ute snarast.
  Förbjud religiösa partier.

  De religiösa friskolorna drabbade oss.
  Snart drabbas vi även av (fler) religiösa partier.
  Det är tur att det finns invandrare som i massmedia tillåts lära oss riskerna med att blanda politik och religion.

  Har vi den regering vi förtjänar?
  Vi har en opopulistisk regering (som inte bryr sig om majoriteten, dvs är odemokratisk). De har börjat tro på PK-hyckleri och sina egna PK-lögner.
  Urspårningen är oundviklig.

 4. Tim Danielsson skriver:

  Ja vi har den regering vi förtjänar. Sedan har islamisterna förstått att de uppnår mer med invandring på 20års sikt än med bomber.

 5. trannell skriver:

  Jag säger bara Yvonne Ruwaida, Miljöpartiet (f.d. svensk mästare i taxiåkning).

 6. soli01 skriver:

  LE´s – att den nuvarande regeringen inte hanterar detta med invandringen så bra är ju känt, men det har funnits regering som tidigare uppmuntrat denna nu uppkomna utvecklingen och då tillsammans med miljöpartiet bl a. Vi verkar inte ha så mycket att hoppas på och det gäller i slutänden att fånga röster för att makten bevara. Socialdemokraterna ligger mycket bra till när det gäller att snärja röster från våra invandrare och det är bara att läsa hur det gick vid sista valet. Olustig utveckling, är bara att konstatera.

 7. Carl Norberg skriver:

  Religion är och förblir ett verktyg för att utöva makt över befolkningen.

 8. Kachina skriver:

  Jag är för nationella och kulturella blandäktenskap av den enkla anledningen att målet för den här globen är en enda ras, den mänskliga rasen.

  Kulturen kommer däremot alltid att skapas från en punkt och sprida sig som ringar på vattnet, för att sedan blandas med andra ringar. Tyvärr sprids kulturen för tillfället bara från två punkter, Hollywood och Mecka.

  Sverige är just nu ingenmansland mellan de två och här kommer det att gå överstyr, föra oss bak till 1300-talet, om vi inte börjar reglera. Hollywood och Mecka är bägge farliga kulturer, men den som bygger på religion är alltid svårare att reglera.

 9. […] Ian wachtmeister ställer en bra fråga i detta inlägg ”Ockupation eller invandring? Assimilering eller isolering? Vad vilja muslimerna i Sverige?” […]

 10. […] – ”Det är en väldig skillnad på en A. grupp invandrare som respekterar vårt land och vill bygga sin framtid och göra rätt för sig här och B. en grupp som kommit för att tala om för oss vad som ska gälla här. Och som alls inte tänkt anpassa sig till den svenska kulturen. Kontrasten är en mycket tydlig, men döljs ändå i debatten”, skriver Wachtmeister på sin blogg. […]

 11. blues skriver:

  Det som skulle varit riktigt bra här i Sverige är att ha mer fria antiPK liberala tidningar där man skulle kunna säga sina riktiga och sanna åsikter om allt utan att bli dömd. Newsmill har en ganska lång väg framför sig att uppnå det som t.ex. du eller jag vill ha av en kanske rikstäckande tidning.
  Vilken stämning råder idag med den fria debatten i Sverige behöver jag inte väl säga nåt om – det vet vi alla, åtminstone vi som längtar efter att säga fritt det vi vill och känna: ”Äntligen stämmer det där om yttrndefriheten här i Sverige helt och hållet”.
  jag hoppas att detta kommer att hända en dag och att vi slutar supa så mycket skit under mattan – det finns snart ingen plats för mer skit, så det räcker.

 12. Erik XIV skriver:

  Det är hemskt att tänka på att vi har att välja mellan ett snabbt förfall (Vänsterkartellen) eller ett långsamt plågsamt förfall (Alliansen).
  Om inget händer snart ser framatiden mörk ut!

 13. […] Fria Nyheter Blogg: Ian Wachmeister Newmill: Ian […]

 14. Ska bli spännande att läsa din debattartikel på Newsmill, Ian.

 15. Mattias skriver:

  Hej Ian!

  Du (om jag får kalla dig du) har helt rätt. Tack för att du står upp och skriver om något som är helt sant men så förbjudet att ta upp i Sverige. Tycker att det känns som om yttrandefriheten i detta avseende ibland känns starkt begränsad. Om man som vanlig medborgare tar upp sådana här frågor så får man otroligt starka krafter emot sig. Man tystas och förnedras av etablerad media. Detta är för mig en obegriplig konspiration som har pågått allt för länge.

 16. Ulf skriver:

  Vad som missats i alla debatter är faktiskt detta som sades i inslaget om islam. Det är INTE en fredens religion som islamisterna påstår utan en våldsam politisk kraft i samhället. Se bara på hur religion och politik är sammanbundna i tex iran. Hur människor spränger sig och sina medmänniskor i själmordsbomber.
  Allt detta i religionens namn. Dessutom detta förtryck av kvinnor i religionens namn som inga svenska feminister vågar diskutera ens. Svenska feminister är en skam för de starka kvinnor som fostrade sina söner och flickor till solidariska människor i dåtidens samhälle. Jag har inte hört Gudrun Schyman yttra ett ord om detta förtryck som muslimska kvinnor får utså. Skäms Gudrun och det ordentligt!

 17. Carl Norberg skriver:

  Gud bevarar väldigt många i obetänksamhet, antingen han heter Allah eller Jesus…

 18. SL skriver:

  Visst skulle det vara modigt och rakryggat av Schyman, som klagar på allt kvinnoförtyck här, att även ta upp det förtryck som islam innebär.Hon är inte rumsren i denna fråga. Religion verkar inte vara rubbart och allraminst den nämnda.

 19. Carl Norberg skriver:

  Rent politiskt så gäller det naturligtvis att inte slå sönder en grupperingsindelning i en fråga för att vinna i en annan, detta handlar om makt och inte om religion eller genusfrågor, därav så kommer dessa två aldrig att ställas emot varandra eftersom då kommer den ena frågan att eliminera den andra.

  Jag har sagt detta tusen och en gången, det är bara gammal sketen Sykes-Picot metodik.

 20. Carl Norberg skriver:

  Tänk på att uttrycket politikerförakt är skapat av politiker, och att detta inte främst är ägnat att hylla valboskapens intellekt.

  Detta gäller alltså politikers förakt för valboskapens intellekt, inte tvärtom!

  Varför tror någon annars att vi har vår innevarande situation, för att inga politiker är egennyttiga?

 21. Sava skriver:

  Till Ian:

  Du hade helt rätt under intervjun hoss Molou von Sivers!, kristna invandrare har störst problem med islam, av den anledningen att vi väl känner till islam och vad den har för agenda för alla ickemuslimer. Särskilt serber skulle jag säga är det folkslag i världen som drabbats hårdast av islams framfart. Därför det finns en hel del SD sympatisörer bland den serbiska befolkningen i Sverige bland annat.

  Sen fick du helt absurda frågor om vad svensk kultur är och varför det är ett problem ifall det bor många muslimer i Sverige. Vansinniga frågor som påvisar det stora problemet i Sverige med kulturförsvagningen och dess sorgliga mesighet inför för norden främmande hot. Men som exempelvis balkan fått genomlida i hundratals år.

  Alla andra länder värnar starkt för sina traditioner och kulturella bakgrund, men Sverige verkar skita på det helt och hållet. Varför har det blivit så här?
  Ska man låta det lilla av den svenska kulturen som finns kvar försvinna bort likt Saab och ersättas av minareter med månskäror på varje hörn?

  /Blattar för Sverige mot Islam – BSI

 22. Katinka Glahd skriver:

  Hej,Ian.Har varit inne flera ggr på Newsmill men ännu så länge inget inlägg från Dig om ockupationen av vårt land från Islam.
  Många av de överlöpare som tjänar sin sold på den sk,”flyktingpolitiken” smörjer sig och sina bankkonton med dessa förrädarpengar som råkar vara våra inbetalda/under tvång/utan att hysa några som helst skrupler.
  Såg på dansk tv för ett par år sedan. i en intervju berättade en av de ännu ,då levande motståndskämparna mot nazisterna ,hur impopulära han och hans kamrater var eftersom de störde många danskars cirklar som smörde sig gott på tyskarnas komsumtion i Danmark.
  Inte förrän mordet på Kaj Munk skedde så vaknade dessa profitörer och insåg att det fanns något som var viktigare än pengar! nämnligen kärleken till fosterlandet,det egna folket och framfär allt ,längtan till friheten och det fria ordet!
  När vaknar svenskarna?När vaknar våra profitörer.
  Har dessa inte tjänat nog av dessa blodspengar som är våra inbetalda(under tvång)ihopsletna skattepengar.?Vi måste vara det enda folket i världen som tvingats att försörja våra ockupanter!!
  Väntar med spänning på Ditt inlägg.
  Om det inte kommer in,lova att lägga ut det på bloggen. Din stora beundrarinna Katinka.

 23. starkeh skriver:

  Heders Ian!

  Efter programmet som visades på TV där representanter för 3 muslimska organisationer framträdde,så stod med ens allt klart likt en stjärnklar vinternatt.
  Det som dessa 3 står för är sorgligt minst sagt,och att politikerna köpt deras åsikter med hull och hår är ju rent ut sagt beklämmande.

 24. Helena Palena skriver:

  Katinka: Jag citerar dig: Vi måste vara det enda folket i världen som tvingats att försörja våra ockupanter!!

  Ska vi inte ta och trycka upp det på vykort och göra en kampanj!

 25. Carl Norberg skriver:

  Politiker låter religionen hållas för att detta gynnar politiker.

 26. soli01 skriver:

  Carl Norberg – sanningens ord!

 27. Allah skriver:

  Islam och muslimer kan inte ställas till svars för ngt de gjort i historien. De ses som frihetskämpar.

  Muslimer känner sig till och med förtrycka i de länder där de är i majoritet. De kommer alltid känna sig förtryckta. Kankse har lite med själva tron att göra, underkastelsen…?

 28. Carl Norberg skriver:

  Som sagt så är religionen ett medel för politiker att kunna utöva makt.

 29. ollemunter skriver:

  mrmhalland01!

  Detta handlade ju om ”ockupation eller invandring”, inte om ett datasystem som havererat.

  Jag tror det är kommenteraren, som behöver fräscha upp minnet. 😆

 30. Eivon skriver:

  ”Och tänk på att det inte går att analysera nutiden utan att känna historien!”

  Så sant som det är sagt. En insikt alltför många dumsnälla flummare ej insett. Torde vara självklart se till hittills gällande facit när man planerar inför framtiden.
  Men egentligen behöver det hela inte vara så komplicerat. Om vi hade applicerat en assimilationspolitik med ”ta seden dit du kommer” som motto hade dagens havererade situation förmodligen kunnat undvikas.
  En annan viktig faktor är såklart det kulturella självhat vi hjärntvättats köpa genom åren. Om svenska folket tillåtits vara stolta över sin nation och kultur hade nog fler invandrare visat större intresse att också bli en del av vårt gamla Svedala.

  Förhoppningsvis kan vi vända skutan på rätt köl, är ivarjefall den positiva inställning vi måste anamma. Vad som dock får mig att bli en smula modfälld är rasist stämpeln man lätt får på sig om man tar bladet från munnen. Är inte kul sitta i fikarummet och bli uppläxad om 1930talets Tyskland och stämplad som rena rama Hitler.

 31. soli01 skriver:

  Eivon – du ska inte godta sådana simpla påhopp och ge dessa ”tankefria” en förklaring som täpper till munnen på dessa personer. Ja, det är vad de är som inte kan förstå sammanhangen om varför vi hamnat i den situation vi nu befinner oss i. Att komma dragandes med Hitler bevisar ju hur lite de förstår!

 32. peter a skriver:

  Kachinka, hur kan du jamfora Hollywood och Mecca som ”farliga kuturer”. Den enda producerar lattsam underhallning, den andra ger oss huvudkapare, sjalvmordsbombare utifran en analfalbets perspektiv. Det borde ha blivit omodernt vid medeltiden, men icke. De fortsatter med full kraft idag och deras kultur sprider sig till Europa men resultat social konflikt, massvald, massbrottslighet och nya muslimska personligheter som infiltrerar vanliga partier med krav om sharia lagar, moskeer och madrassahas for utbildng av fler vasthatare. Det ar totala motsatser, en ar den mest toleranta varldsyn man kan tanka sig och islam ar den minst toleranta poiltiska rorelse som existerat.

  Ian borde tanka snabbt, valet narmar sig, efterat ar det forsent. Snart ar det dags att fatta det oundvikliga beslutet, ga med i SD och medverka till Sveriges raddning. De och Sverige behover folk som dig i riksdagen. Alla tanker som SD men fa vagar uttala sig som Ian och SD. Om ordet befrias, dvs fler talar ut hogt och tydligt sa kan media till slut inte langre kalla 80 % av folket for rasister. Det gar inflation i termen, den blir obrukbar. Det malet kan Ian hjalpa till att na, det ar en troskel vi maste komma over. Det blir garanterat mer uppmarksamhet kring Ian och de fragor som intressserar dig om du gar med i SD. Da kan sverige raddas snabbare. Jag kan forestalla mig dagliga rubriker fram till valet om just de fragor vi pratar om och en nastan total uppslutning av de allra flersta svenskar, det ar mer information som behovs for att na det malet och extremisterna i media kommer att in i det langsta forsoka fortiga alla sanningar.

 33. Kachina skriver:

  peter a

  Hollywood producerar ”tunnelbaneligister”, gör intrigen till en livsstil och människor känslokalla. Alltför många förstår inte ”vad som händer sen”, eftersom i Hollywood byts scen och focus.

  Vi formas av vår omgivning och vår omgivning är för närvarande Hollywood och tabloider. Hollywood förvränger verkligheten och tabloiderna snokar i enskilda människors liv.

  (Den ”Hollywood-karate” som tunnelbaneligisterna lärt sig är flera månvarv från äkta karate, som betyder öppen hand, vilket i sig säger var förfalskningen ligger.)

 34. Carl Norberg skriver:

  Är det verkligen någon som önskar sig en utförlig redovisning av Hitlers roll i förhållande till IG Farben, och vilken roll som Sverige spelade i detta….

 35. Vera Andersson skriver:

  NÄR KOMMER ARTIKELN I NEWSMILL????

  Newsmill behöver kunniga debattörer som Ian W.!

 36. Carl Norberg skriver:

  De kanske gör som med mig när det som jag skrivit blir kontroversiellt, de tackar helt enkelt nej.

  De går inte att driva ekonomiskrivningarna hur långt som helst, helt oaktat om de så enbart beskriver sakförhållanden, de måste likafullt hålla sig inom ramarna för den norm som gäller, de uppskattar inte längre att kritiken emot banksystemet blir alltför upplysande.

  Och framför allt så vill de nu själva bedöma om någon är kvalificerad att uttrycka sig.

  Jag skickade en CV med frågan om vilka ämnen jag kunde tänkas tillåtas att uttrycka mina åsikter i, de är fortfarande svaret skyldiga i detta.

 37. Carl Norberg skriver:

  Akademiska studier och andra utbildningar är alltså inte någon garanti för att få yttra sig på Newsmill, det är helt enkelt så att beroende på sakinnehållet i artikeln så vägs denna emot en bedömning som redaktionen gör av kompetensen hos skribenten.

  Märk väl att parollen på Newsmill är att läsarna vet mer än redaktionen…..

 38. Tanja Bergkvist skriver:

  Man får inte glömma att det är politikerna som iscensatt detta lilla experiment i Sverige, inte invandrarna.

  Nu håller iaf politiker och diverse organisationer på att utforma en gemensam värdegrund för att kunna hantera konsekvenserna. Det är alltid bra att tänka efter efteråt. Långt efteråt. Helst när det redan är för sent. Arbetet med den nya gemensamma värdegrunden pågår i tre och ska vara klar år 2010 (tror ni vi får folkomrösta om den?) så vill man ha ngt att säga till om är det bäst att göra det nu:

  http://tanjabergkvist.wordpress.com/2009/12/09/vardegrundsproblematiken/

 39. Carl Norberg skriver:

  Gissa om värdegrundbildningen syftar till att öka eller minska den politiska makten….

 40. Helena Palena skriver:

  Upplysningsvis! På Newsmill kan man skriva grejer som inte går genom redaktörernas pennor. Det kallas inlägg. Det har jag gjort en gång. Ett öppet brev till Sveriges journalister. För övrigt har jag publicerat 20 artiklar som gått genom grinden.

 41. Carl Norberg skriver:

  Jodå jag har också begagnat mig av den metoden.

  Och jag har publicerat närmare hundra artiklar.

 42. Fria Nyheter Öst skriver:

  Ian!

  Om Newsmill nu väljer att inte publicera debattinlägget så publicerar vi gärna det på Fria Nyheter. 🙂

  Kontakt: redaktion.smaland@frianyheter.nu

  MVH

 43. Beliver skriver:

  Gå in på nedanstående länk där Dr. Peter Hamond beskriver Islam.

  http://www.virtueonline.org/portal/modules/news/article.php?storyid=8845

  Översättning enligt nedan.

  Svensk tolkning av vad han skriver:

  Så länge andelen av befolkningen är omkring 1 % muslimer betraktas de som en fredsälskande minoritet som inte hotar någon. De kan till och med skildras som dygdemönster i tidningar och på film och få beröm för sitt färgstarka framträdande. I stort sätt rättar de sig – utåt – efter landets lagar.
  Exempel:
  Kanada 1.9%,
  Kina 1%-2%,
  Finland 1.8%

  Vid runt 2 % – 3 % börjar de differentiera sig från andra etniska minoriteter och bildar missnöjda grupper samt rekryterar från fängelser och bildar gatugäng. De är nu kroniskt förolämpade över nästan allting och begär särskild hänsyn. Offerrollen tränas och odlas intensivt.
  Exempel:
  Danmark 2%,
  Tyskland 3.7%,
  Storbritannien 2.7%,
  Spanien, 4%
  Thailand 4.6%

  Från 5 % utövar de relativt mer inflytande än deras antal berättigar dem till. De pressar på för att införa hallal-mat, hallal-hyllor i snabbköpen, hallal-simhallar, särskilda bönerum etc. och uttalar hot för att bli åtlydda. Bil- och skolbränder börjar så smått, hedersmord är vanligt, och de infiltrerar vänsterpartier – vilka i sin tur ser sin fördel i att importera ännu fler muslimer. Ökningen av antalet muslimer är nu inte längre linjär utan exponentiell. Det samma gäller våldsbrottsligheten. Här en mycket kritisk punkt!
  Exempel:
  Frankrike 8%,
  Filippinerna, 5%
  Sverige 8,7
  Schweiz 4.3%,
  Nederländerna 5.5%,
  Trinidad & Tobago 5.8%

  Vid 10 % kräver de att regeringen ger dem möjlighet att leva efter charialagarna. Brottsligheten – speciellt mord, rån och våldtäkt – är exploderande, bil- och skolbränder ökar dramatiskt och varje protest mot detta leder till mer hot och huliganism. Egentliga terror-aktioner inträffar allt oftare, och de lyckas införa full censur av medierna. De har nu – genom vänsterpartier – betydande inflytande på samhället och all kritik av utvecklingen straffas hårt.
  Exempel:
  Guyana 10%,
  Indien 13.4%,
  Israel 16%,
  Kenya 10%,
  Ryssland 10-15%

  Efter ca 20 % utbryter spontana utbrott av gatubråk, de bildar väpnade grupper och dödar urskillningslöst. Bränder i kyrkor och synagogor ökar och lokala massakrer börjar. Politiska mord av motståndare är vanligt och anses legitima. Kvinnor är nu permanent insvepta i tyg och utan rättigheter.
  Exempel:
  Etiopien 32,8%

  Vid 40 % kan väntas omfattande massakrer, ständiga terrorattacker och militär krigföring.
  Exempel:
  Bosnien 40%,
  Tchad 53.1%,
  Libanon 59.7%

  Från 60 % kan man räkna med obehindrad förföljelse av icke-troende och andra religioner, sporadisk etnisk rensning (folkmord), och charialagar används som vapen mot de otrogna. Det införs Jizzya, den skatt som utkrävs av icke-muslimer.
  Exempel:
  Albanien 70%,
  Malaysia 60.4%,
  Qatar 77.5%,
  Sudan 70%

  Vid 80 % tar staten över etnisk rensning och folkmord. Charialagar är nu införda i nästan alla frågor och alla icke-muslimer är antingen utrotade, fördrivna eller helt underkastade islamiskt godtycke. Korruptionen finns överallt, fattigdomen är universell, allt förfaller och hungersnöd avvärjs bara på grund av biståndshjälp från icke-muslimska länder.
  Exempel:
  Bangladesh 83%,
  Egypten 90%,
  Gaza 98.7%,
  Indonesien 86.1%,
  Iran 98%,
  Irak 97%,
  Jordanien 92%,
  Marocko 98.7%,
  Pakistan 97%,
  Palestina 99%,
  Syrien 90%,
  Tadjikistan 90%,
  Turkiet 99.8%,
  United Arab Emirates 96%

  Vid 100 % härskar ”Dar-al-Islam” – det islamiska ”Fredens Hus”. Det är tänkt att fred ska råda eftersom alla är muslimer. Sedan börjar muslimerna att döda varandra.
  Exempel:
  Afghanistan 100%,
  Saudiarabien 100%,
  Somalia 100%,
  Jemen 99.9%

  —————————————————–
  Se denna video videon visar också hur stening av en kvinna går till.. verkligen skrämmande video.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: