Sveriges skola vårdar DDR:s kommunism

I en tänkvärd ledare i SvD den 15 november 2009 analyserar Johan Wennström.

Läs artikeln!

Några axplock: ”Som Göran Hägg skriver i boken Välfärdsåren hamnade konventionell undervisning i den nya svenska skolan helt medvetet i bakgrunden”….”särskilt ett land kom att bli förebild för Sverige. Det landet var DDR”

Det restes friskt till det förfärande föregångslandet DDR, innan det hela brakade samman.. Ramverk och metodik studerades på plats av höga socialdemokrater, som t.ex. den inflytelserike skolpolitikern Stellan Arvidsson och av tjänstemän på skolöverstyrelsen.

Johan Wennström beskriver hur nöjda de kvarvarande kommunisterna i östra Tyskland idag är med att Sveriges skolpolitiker hållit ut!! I Sverige brydde man sig inte om detaljer som att  Berlinmuren föll. Berlinmuren satt i vårt fall fast i de socialistiska ideologernas hjärnor. Och personerna i fråga finns kvar än idag. Lärarhögskolan är ett sådant exempel; en socialistisk utbildningsinstitution som inte lär lärarna att förmedla kunskap. Jag har skrivit om den saken i boken Rebellerna.

Hjärntvätt av dessa politiska dinosaurier skulle inte lyckas även om detta var en metod som kännetecknade den DDR politik, som hade så många beundrare i Sverige. F.d. statsminister Ingvar Carlsson gillade också DDR och uttalade att västliga demokratier och östeuropeiska diktaturer var ”lika goda kålsupare”. Hans utrikesminister Arafat-kramaren Sten Andersson konstaterade EFTER Berlinmurens fall att våra baltiska grannfolk alls inte hade ockuperats av Sovjet. Det finns så många skelett i vänsterns garderober att man blir mörkrädd! Under tiden rullar dementimaskinerna i skenet av eftertankens kranka blekhet.

***

Läs även mitt tidigare inlägg om Stasisvenskarna!

Annonser

15 Responses to Sveriges skola vårdar DDR:s kommunism

 1. Josef Boberg skriver:

  Du är härlig Ian Wachtmeister – på att uttrycka Dig så att man reagerar. Men visst finns det fog för att inta förhållningssättet att det finns på tok för mycket av både ”flum och förtryck” i skolan i dags dato – och då särskilt det senare, tyvärr tyvärr… 😥

  Men vaddå – lever Wi i ett åt hållet tämligen väl utvecklat förtryckarsamhälle – så finns det ju logik i att skolan SKALL fostra barn och tonåringar i den andan. Det skulle ju vara förödande för ett sådant samhälles FramTid – ifall skolan funkade åt hållet Libertariansktinser Josef B.

 2. Carl Norberg skriver:

  Jag lägger väl inden gamla hedervärda artikeln som belyser att dessa indoktrineringsfasoner ingalunda påbörjades som en konsekven av blockpolitisering, utan redan på den tiden var en dela av en blocköverskridande politisk elits idëer om idealsamhället.

 3. Carl Norberg skriver:

  Glömde visst inlägget, hoppsan.

  ”Med förundran och beklämning ha många demokratiskt och nationellt tänkande svenskar följt denna skolas tillkomst och utveckling. Samtidigt som stor möda och kostnad nedlägges på att utreda förutsättningarna för en ny svensk skolordning, som skall bli grundvalen för våra barns uppfostran till effektiva och lojala samhällsmedborgare, i vårt fria svenska samhälle, ha samma personer som stått i spetsen för denna skolutredning – statsrådet Bagge -generaldirektör Holmberg och professor Erik Wellander – aktivt lånat sin medverkan till upprättandet av en av de mest effektiva och farliga centraler för öppen eller inlindad nazistpropaganda som tänkas kan.”

  ”Ha dessa herrar ens tagit del av den första satsen i denna för alla tyska skolor gemensamma och bindande programskriften?

  Denna lyder ”Den tyska skolan är en del av den nationalsocialistiska uppfostringsordningen, den har till uppgift att i förening med andra folkuppfostringsmedel, men med de för den säregna uppfostringsmedlen, forma den nationalsocialistiska människan.

 4. Kachina skriver:

  Ja, fy tusan. Jag struntar fullständigt i sonen, men

  http://www.expressen.se/Nyheter/1.1790005/olofssons-stodjer-sonen-foretag

  1 100 (ettusenetthundra) vindkraftverk är genuin noja. Det borde krävas en viss undersökning av de sinnliga egenskaperna hos de som bara flyter med, utan att tänka.

 5. Kachina skriver:

  Ja, fy tusan. Jag struntar fullständigt i sonen, men

  *www.expressen.se/Nyheter/1.1790005/olofssons-stodjer-sonen-foretag*

  1 100 (ettusenetthundra) vindkraftverk är genuin noja. Det borde krävas en viss undersökning av de sinnliga egenskaperna hos de som bara flyter med, utan att tänka.

 6. Demokratibloggen skriver:

  SVERIGE ÄR OCKUPERAT!

  Se dessa videor och även du blir övertygad, om du inte redan är det!

  Sprid den här länken till så många som möjligt.

  http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.13152868

 7. LN skriver:

  Mångfald är vackert
  http://to.ly/xOf

 8. AG skriver:

  Tack för ett träffsäkert inlägg Ian!

  Kompletteringar: Sverige var det första västland som erkände DDR, till Västtysklands stora besvikelse.

  Svenska vänsterjournalister på SVT och DN glorifierade DDR å det grövsta och var öppet ledsna när muren föll.. Här kan du se en kort film med DDR-mys från 1986 där SVT-journalisten bl a talar om att ”muren tjänat sitt syfte”:

 9. nobody skriver:

  @Ian: ”Sveriges skola vårdar DDR:s kommunism”

  Och vart tog DDR kramarna vägen efter murens fall?

  Hur kan man öka skatteuttaget än mer från ett folk som redan dignar under skattebördan?

  Climategate – BBC covers scientific climate change fraud at British University

  James Inhofe om Climategate

 10. […] Lasermannen – boken som lika tarvligt som  listigt förde över John Ausonius skuldbörda på Ian och […]

 11. gotiskaklubben skriver:

  Skulle vara kul, Ian, om du ville kommentera din ofrivilliga medverkan i Gellert Tamas bok Lasermannen.
  Hur ser du på det?

  Ref: http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/svartvit-journalistik-hanne-kjoller-svarar-gellert-tamas-1.1002288

 12. Tim Danielsson skriver:

  Hatten av för Ian, bravo fortsätt gräv. Jag har många gånger tänkt, nu kan jag inte förvånas längre det har nått botten. Men icke, vänsterhålet verkar bottenlöst med skit och idioti. Tur att internet finns annars har yttrandefriheten inte ens varit värd papperet den är skriven på. Eftersom de svenska dagstidningarna och nyhetskanalerna har slutat fungera. Ett tips! Kolla danmarks och norges nyheter.

 13. Tim Danielsson skriver:

  Ursäkta, glömde bifoga ett exempel. Men gör det nu!

 14. A. skriver:

  Instämmer med Nina, jag ser själv ofta på dansk TV och den är inte hälften så vänstervriden som svensk DDR-Rundfunk. De sänder t ex intressanta dokumentärer och i debattprogram är det högre i tak mm mm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: