Politisk korruption m/SSU

På 1990-talet räknade Ny Demokrati med hjälp av de utredningsresurser som finns i Riksdagen ut att SSU (Svensk Socialdemokratisk Ungdom) kommer över bidrag på cirka 100 miljoner kronor om året. Nej, ni ska inte tro att det finns en post som heter ”Bidrag till SSU”. Så lätt ska man inte låta sig avslöjas. Det finns hundratals poster under skiljda rubriker i statsbudgeten samt i alla våra landsting och kommuner. För att inte tala om politiskt styrda – och även de bidragsfinansierade organisationer.

–       Jo men det där måste ha tillkommit på sossarnas tid, invänder någon, och undrar varför inte den moderatledda regeringen ingriper mot otyget resp. visar svart på vitt hur stora belopp som kanaliseras denna väg.

Minns ni när de avslöjades, den ena politiska ungdomsorganisationen efter den andra, som satt i system att fuska med medlemsregistren? En av alla bidragsformer är nämligen avhängig antalet medlemmar. ”Tyvärr har det insmugit sig vissa felaktigheter bla, bla bla” kom kommentarerna från de anklagade, som givetvis aldrig behövde stå till svars för sin systematiska stöld, om de bara lovade att kontrollera sina register litet bättre!

Och kompisarna i media tystnade snabbt av rena självbevarelsedriften.

Och de som borde ha straffats för stöld och bedrägeri, framträdde i stället som kaxiga megafoner för ett rättvisare samhälle.

Politiker! Ni borde besinna att politikerföraktet kanske frodas, just därför att det är välförtjänt!

Det blir svårt att starta välbehövliga räfst och rättarting, när alla politiska partier står där med fingrarna i syltburken.

Frågan måste alltså drivas av andra. På nätet.

Vem vet; de flesta svenska väljarna tycker kanske att det räcker med att moderpartierna får årliga stöd på cirka en miljard, dvs. Ett tusen miljoner! Har något av dessa partier någonsin skrivit till någon av er och tackat för hjälpen?

Nästa fråga: Hur redovisas bidragen? Går auktoriserade revisorer igenom räkenskaperna?

Ni vet väl att bokföringslagen inte gäller för kommuner, landsting och konkursbon?

Tänk om jag rent av kunde få svar från ett parti?!

Annonser

9 Responses to Politisk korruption m/SSU

 1. Helena Palena skriver:

  Vilket nät som vuxit fram i den politiska sfären = hela Sverige. Undrar hur spindeln ser ut? Är den röd eller blå? Den är i alla fall inte grön.
  Hur ska människan i Sverige kunna bli fri? Vi ägs av Staten. Och det till ett pris av att vi börjar betala skatt innan vi ens kommit upp i existensminimum.

  Gissa varför? Jo, man kan klippa fåren om och om igen men bara flå skocken en gång.

 2. soli01 skriver:

  Det här är en fråga som ingen vill röra vid från något parti, var så säker. Insyltningen är för stor. Vi är nog alldeles för ”snälla” och så har vi god hjälp av våra nyhetsorgan, som bestämmer vad som sägs. Att tysta ned obhagliga – och ret ut kriminella handlingar – är påfallande.
  Det du Ian tog upp i din blogg är så sant som det är sagt.

 3. Carl Norberg skriver:

  Farmor sade: Man kan ganska enkelt plocka människan ur moraliskt förfall, dock är det en betydligt svårare process att plocka moraliskt förfall ur människan.

  Det finns en variant om horeri och kvinnor, men denna lämnar jag av fredsskäl onämnd:)

 4. Carl Norberg skriver:

  Om SSU kulturen är konsekvensen av det långvariga maktinnehavet eller om den härrör ifrån annat spelar väl egentligen ingen roll, även om det finns grader i helvetet så måste det vara det korrekta beteendet som är det rätta istället för att legitimera ett felaktigt beteende med att det är minst felaktigt.

  Så denna eviga diskussion om rätt och fel och dessa polistiska ideologiska sidor, gynnar enbart den makt som redan har satt sig ovanför denna diskussion och som numera därför även uppmuntrar detta eviga tjattrande.

 5. Gudrun Beims skriver:

  http://www.dagensps.se/artiklar/sn/2009/11/13/200528/index.xml

  Thomas Boström, lämnar landet direkt efter valet 2010. Han lär vara socialdemokraternas största affischnamn, enligt tidningarna, vad vet jag. Han kommer att vara borta ett halvår från riksdagen och eventuell regeringsbildning men det tar Thomas Bodström lätt på. Sköta riksdagsarbetet går med en klackspark (mina ord), han är ju duktig fotbollsspelare, enligt pressen.

  ”Jag vill vara med i regeringen. Men först måste jag få frågan. Jag är säker på att det går att lösa om Mona vill ha mig i sin regering. Jag vet att jag inte kommer att ångra mig, och jag vet att jag skulle ångra mig resten av livet om jag inte gjorde det här nu när jag har möjligheten”, säger Thomas Bodström till Aftonbladet.

  Bodström och familjen har alltid drömt om att flytta utomlands ett år och nu tar han chansen att göra det.

  Aftonbladets politiske kommentator Lena Mellin menar att Socialdemokraterna lurar väljarna.
  ”Att återta makten är med andra ord viktigare för Bodström än det löfte som varje kandidat ger till väljarna – att ställa upp. Att ta den valda platsen”, skriver hon och tillägger cyniskt:
  ”Varför tar Thomas Bodström inte ledigt nu och pysslar om sin familj? Svaret är mycket enkelt. Makten är viktigare än väljarna.”
  ……

  Det är intressant att tänka på hur livet för en arbetslös svensk ter sig. Man får inte lämna landet ens för semester, möjligen om man har en hygglig arbetsförmedlare, men man skall vara anträffbar alltid. Nu tvingar man också familjer att flytta eller om den ena parten hittar ett jobb så får han eller hon flytta. Har man otur så tar det jobbet slut ganska snart och då åker man ut såsom sist anställd. Det är helt klart att för våra folkvalda gäller helt andra regler.

  Bodström anser att det går att vara minister i en rödgrön-regering och bo i USA! Han är betald av oss skattebetalare och kostar oss en hel del. Det minst man kunde begära är att han ändå är närvarande där han skall verka, i svenska riksdagen.

  Han kommer inte att betala sina resor hem själv, var så säker. Vi skall följa med hans äventyr men först och främst se till att det inte blir någon rödgrön röra överhuvudtaget.

 6. Helena Palena skriver:

  Bodström har aldrig varit med i SSU. Det gick bra ändå för hans farsa heter Lennart. Om han – den sistnämnde – var med i SSU ska jag låta vara osagt. Men jag skulle tro det.
  Det har spårat ur. Dom tror att dom kan göra som dom vill. Finns det inga lagar för riksdagsmän? Jo, det gör det. Men det skiter dom i. Rösta bort skiten! Det skulle vara väldigt kul om hela svenska folket röstade på SD. Bara för att ge systemet en spark i arslet!

 7. ollemunter skriver:

  Helena!
  Ett skäl till att jag kommer att rösta på SD. Finns ju många andra också förstås, men när man fått lyssna på den här Ismail, så är saken klar. Så Helena, din önskan blir delvis uppfylld, så tack för puffen. 😆

 8. Tim Danielsson skriver:

  Jag tycker bilden blir allt tydligare hur skattemedel används av makthavare enbart för att behålla sin maktposition eller utöka den. Men det kallas, bidrag, stöd, hjälpfond, m.m

 9. Marcus skriver:

  Ju fortare människorna på denna planet vaknar upp och inser att det vi kallar staten egentligen bara är ett gäng beväpnade individer som har tagit sig rätten att med VÅLD påtvinga sin vilja på resten av befolkningen.

  Vi har redan förkastat religion till histoners skräphög måste vi kasta Staten och demokrati till samma skräphög!

  Demokrati:
  ”När det är moraliskt riktigt för en majoritet människor att med VÅLD påtvinga sina preferenser och livsval på en minoritet människor.”

  ”Democracy is the suggestion box for slaves”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: