Korruption genom organisationsstöd och bidrag

Med pengar kan man köpa hur många politiska röster som helst.

En bekväm metod är att ta skattebetalarnas pengar och dela ut dem till de organisationer och föreningar som man vill få på sin sida (hårt krav: min. sex medlemmar).

T.o.m. f.d. hederliga organisationer som Röda Korset kan idag allvarligt ifrågasättas. Som jag skriver i boken Rebellerna får denna organisation statsbidrag i mångmiljonsklassen plus alla folkets skänkta bidrag som är ännu större. Ca. 80% av dessa belopp går sedan åt för att täcka organisationens egna kostnader, resor, traktamenten till en stor kår av uppoffrande välgörande tjänstemän, direktörer och styrelseledamöter. På sistone har vi fått höra att det som sedan blir kvar tas om hand av någon tjuv i organisationen!!

Nåväl, via tusentalet politiska och politiskt styrda myndigheter, fonder och organisationer inom stat, landsting, kommuner, fackföreningar osv. slussas belopp i 10 miljardersklassen (10.000.000.000 kronor) årligen ut till de märkligaste föreningar och ändamål. Jag har skrivit om detta, men vill lägga mera lök på laxen.

Eftersom svenska folket väljer in de politiker som hittat på – och lever av – denna bidragskorruption, måste svenskarna vara mycket givmilda, men samtidigt osäkra på vem de ska ge sina slantar till. De kanske inte ens skulle ha kommit att tänka på muslimska kvinnoföreningar och andra behjärtansvärda ändamål.

Men ser ni, historien slutar inte där. Det givmilda folket ska dessutom känna dåligt samvete! Dåligt samvete för att deras pengar går till fel ändamål. Härom kvällen hörde jag Ulf Elvings uppmaning att skänka pengar till Hjärt- och Lungfonden ”för att rädda liv”. Man frågar sig varför Elving och andra kändisar i denna massiva TV-reklam inte riktar sin bön till dem som sitter på högar av miljarder och som delar ut dem till föreningar och egendomligheter som absolut inte ”räddar liv”. (I vart fall inte människoliv. Djurskyddsföreningar är givetvis mer angelägna mottagare).

Annonser

85 Responses to Korruption genom organisationsstöd och bidrag

 1. Helena Palena skriver:

  Ian: Det är synd om oss svenskar. Snälla, givmilda, blåögda, utnyttjade och överkörda. Fy fan! Tycker att denna kommentar som jag just skrev under inlägget
  Ge ditt Leninpris till Jan Guillou, Myrdal på Newsmill passar även här.

  Peter: Det ska mycket till om Jan Helin skulle våga sig på att sparka en annan Jan. Hur skulle det se ut om journalisten med världens största bildbyline i Sveriges största kvällstidning skulle ramla av pinn!
  Så länge inget händer har vi ett bevis på att det fortfarande lönar sig att vara röd. Att Sverige är ett rött land. Att Sverige är den sista Sovjetstaten. Fast Sverige har inte förstått det än. Sorgligt nog!

 2. Anna skriver:

  Apropå bidrag. Kan inte npg belysas!

  Har ni t. ex. sett Bill Clinton och Tony Blair göra reklam på TV 4 för Postkodsmiljonären. Hur kan folk gå på dylikt, dvs att dessa båda herrar GRATIS skulle ställa upp?
  Och tanten på Rädda Barnen som lagt sig i ”Vellingedebatten”!
  Och kommuner som vill få det att framstå att statsbidrag är en form av välgörenhet från Staten och ”glömmer” tala om för medborgarna att det är deras egna skattepengar!
  Och den värste av dom alla? Bengt Westerberg – hycklarnas hycklare – med en månadslön bara från RK på drygt 67.000:-.
  Och sist men inte minst, dessa sparkrav från miljötalibanerna (som numera är talesmän/kvinnor i samtliga partier) – vi ska inte flyga, vi ska inte åka bil, vi ska inte köpa plastinpackade grönsaker, vi ska inte dricka buteljerat vatten, vi ska inte ……, vi ska inte ……, vi ska inte ……..
  vi ska inte …… MEN ………… nu när det börjar närma sig Advent och Jul …… då TÖRS INTE EN ENDA POLITIKER säga till oss att inte slösa med Julbelysning i fönster, på gårdar, på husfasader, i skyltfönster etc – det skulle vara alltför känsligt och skulle rent av kunna innebära att man förlorade röster på denna uppmaning.
  Rör inte vår Jul, säger massan – och då tiger naturligtvis det hycklande etablissemanget!

 3. Anna skriver:

  Själv kör jag fortfarande en stor Mercedes och dricker dagligen buteljerat vatten utan att skämmas.

  Och jag är dessutom en ganska frekvent ”flygare”!

  Och jag anser mig fortfarande använda mitt sunda förnuft, dvs skilja på miljötalibanism resp. allmänt hyfs gällande vår miljö.

  🙂

 4. Carl Norberg skriver:

  Men det kan väl inte vara så att någon uppfattar att det råder folkstyre i Sverige, i Sverige råder möjligtvis smygdiktatur under folkhemsflaggan, vilket tar sig alltmera absurda uttryck i takt med att räkenskapens dag randas.

  Nu tycker jag faktiskt att jag har väntat nog länge på att dessa tokerier skall få ett slut.

 5. solsburyhill skriver:

  Vad beträffar miljötalibanism i allmänhet och den klimathotbild som in absurdum målas upp i massmedia i synnerhet, så torde de flesta på denna blogg vid det här laget känna till det bakomliggande syftet till denna fars som utspelas på internationell nivå – nämligen att ytterligare mjölka massorna genom införandet av nya pålagor under förevändningen att ”rädda” miljön. Skrämselpropagandan går på högvarv och massorna rättar lydigt in sig i ledet alltmedan ”klimatmaffian” med den ledande finanseliten och Al Gore i spetsen skrattar hela vägen till banken…

  Ovetande om budskapets verkliga innebörd spelar miljötalibanismen rollen som den nyttiga idioten.

 6. Anna skriver:

  Har ni hört talas om ”kulturpåse” :-)? Detta är en form av penningbidrag som en medelstor kommun i Sverige aktivt UPPMANAR ungdomar att söka.

  Samma kommun har däremot dragit in två sjukskötersketjänster på det största äldreboende beroende på ”försämrad ekonomi”.

  Tokerier räcker inte – detta liknar mer utbrett vansinne!

  ******************************************************
  Kulturpåse till ungdomar som arrangerar kulturaktiviteter.

  Bidrag betalas ut till ungdomsarrangemang som arrangeras av enskilda ungdomar och eller ungdomsorganisationer. Enklare ansökan 14 dagar före arrangemangets genomförande lämnas till ungdomskulturansvarig.
  ******************************************************

 7. solsburyhill skriver:

  Har ankdammen egentligen någonsin varit något annat än ett obotligt bidragarsamhälle?

  Att folk sedan inte inser att just dessa bidrag i alla dess former i slutändan kommer från deras egna plånböcker är ju minst sagt beklämmande…

 8. Anna skriver:

  HBT- rörelsen slukar pengar av staten.

  Lobbyister finns placerade högt upp i etablissemanget. Med största säkerhet kan man påstå att i förhållande till ”mängden HBT- personer”, finns ingen annan rörelse (inkl. idrottsrörelsen) som per capita kommer upp till en sådan skyhög bidragsnivå!

  Hur blir man medlem i denna arbetsgrupp? Vem bedömer
  vilka som är lämpliga? Måste man själv tillhöra ”HBT- folket”?

  IPAG, RFSL:s invandrarpolitiska arbetsgrupp består av personer som arbetar sexualpolitiskt med frågor som rör invandrare. Många i gruppen har själva någon form av invandrarbakgrund och bland medlemmarna finns många relevanta kompetenser och ett brett kontaktnät.

  IPAG arbetar för en ökad integration och synliggörande av invandrare och arbetar för att sprida kunskap om HBT-invandrare både bland invandrare och inom det övriga samhället.

 9. Anna skriver:

  V.g. observera att det tydligen ligger i staten Sveriges intresse att ”sprida kunskap om HBT- invandrare både bland invandrare och inom det övriga samhället”.

  Jag tror jag vill hoppa av 🙂

 10. Carl skriver:

  Ian!
  En intressant sak vore också att se över jävs-förhållanden. Tex sitter många politiker på kommunal, landstings och centralnivå och deltar i beslut om anslag till organisationer som de har en anknytning till. ibland tom styrelseledamöter. Vet inte hur tillåtet det är, men det känns i alla fal helt fel.
  Kommer inte lägga en slant till i nån Röda Korset insamling, fruktansvärt illa skött.

 11. rogerklang skriver:

  Jag tänkte, om Ian tillåter, pitcha lite för en förening vid namn ”Föreningen nej till TV-avgift”. Det kostar bara 10 kr om året att vara med.

  http://www.ingentvavgift.se/

  Samtidigt finns det en sida som heter

  http://informationsfrihet.nu./

  där man kan avanmäla sin TV-licens genom standardformulär, vilket är närmast omöjligt utan hjälp. Dessa två sidor kan komma att slås ihop i framtiden.

  Tack Ian! Mvh Roger Klang, Lund Scaniae

 12. Carl Norberg skriver:

  Hirohito var en fin förgrundsfigur inom Svarta Draken, och denne hade en inte obetydlig roll i salig hädangången av premiärminister Inukai, Svarta Draken å sin sida var finansierad av samma gamla gäng som på den sidan av jordklotet var beroende av något som heter Buna och som fungerar som mjukgörare i gummi, särskilt då i bildäck.

 13. Carl Norberg skriver:

  Fast egentligen så var det nog Fumimaro Konoe som var den store tänkaren på den sidan klotet i dessa avseenden.

  Åtminstone så var det han som startade både den antikommunistiska rörelsen och grundade den ursprungliga tisdagsklubben 1927 samtidigt som han förde en pro-Anglofil politik.

  Denne man synes ha haft en av historiens mest utpräglade förmågor att sitta på många stolar samtidigt. Förutom att han drev igenom dekretet med Pearl Harbour, eller snarare fördröjde/försköt Kejsarens samtal med officerarna och generalstaben.

 14. Tanja Bergkvist skriver:

  Ian, helt otroligt ju! 80% till omkostnader och så vidare. Bra att du lyfter fram detta, eftersom ingen orkar kolla upp sådant.

  Vill passa på att tipsa om Herman Lindqvists artikel i gårdagens Aftonbladet, ”I Sverige är det fins att vara osvensk” – mycket läsvärd, här:http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/hermanlindqvist/article6125229.ab

  Jämför sedan detta med förljande Metrokulumn från förra veckan (som för övrigt bekräftar innehållet i Lindqvists artikel): ”Vi behöver hjälp mot den helsvenska idioton” av Hillevi Wahl: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/hermanlindqvist/article6125229.ab

 15. Tanja Bergkvist skriver:

  Ian – en tanke är att ta (delar av) denna organisationsbidrags-lista och göra en pdf som kan spridas i någon folder, tex tillsammans med alla vansinniga genusbeslut och annat roligt som kan ge politikerna en tankeställare!

 16. Bobby skriver:

  @rogerklanbg:
  Kul idé att pröjsa en avgift för att slippa betala TV-licens.
  @Anna:
  Samma här! Kör också stor bil. Landrover. Dricker också buteljerat vatten, fast det är mycket bättre och billigare här i Italien. Har definitivt inget dåligt samvete för detta efter som jag betalar för mig.
  Och till alla:
  Landet Sverige saknar demokrati! Däremot har man sedan länge en välutvecklad DEMOKRATUR. Dess förespråkare raljerar stort om olika sorters korruption söder om landets gränser, men har lyckats finna en svensk modell att dölja sin egen.
  Det är bra med sådana vakande ögon som Ians, som sätter fingret på missförhållandena. Det är bara tragiskt att det finns alldeles för många, som när sanningen påpekas, stoppar fingrarna i öronen och försöker prata bort den. Men detta visar bara att bidragen har nått den effekt som förväntades då summorna betalades ut av ”de givmilda”. Huruvida detta är väl investerat kapital kan ju diskuteras.

 17. Carl Norberg skriver:

  Men Tanja, du tror inte att det finns en risk att du försöker att upplysa bocken som vaktar örtagården, att han skall se upp med bockar som äter upp örterna.

  Jag vill påstå att partistrategernas spinnande kan vara betydligt mera avancerade än dessa gamla Sykes-Picot(Divide et impera)trick. Jag känner åtminstone till ett par spinn som håller betydligt högre nivå än dessa.

  Jag blir mer och mer åt hållet att det nog inte är möjligt att ändra på systemet genom att ändra på politikerna och tro att folket skall slippa engagera sig eller ta ansvar för sina val.

  Det vill nog till att folk tar ansvar för sina val och vidare engagerar sig, huruvida detta som förändring kommer mer eller mindre påtvingat återstår möjligen att se.

 18. tintin23 skriver:

  Varför kan aldrig Hertig Carl hålla sig till ämnet när den lille fjunisen Sols dyker upp med sina befängda idéer i egenskap av aktiv medlem av den ökända Sanningsrörelsen.
  Carl är som besatt då antivästliga fanatiker dyker upp – då kan han tydligen inte hålla tassarna borta från tangentbordet.

  Solsburyhill – the blog frill

 19. hillary2 skriver:

  En sådan rövarhåla det är här.

  ”Anna”citat > Och kommuner som vill få det att framstå att statsbidrag är en form av välgörenhet från Staten<
  Alliansen har skurit ner på kommunbidrag för att några månader senare lägga till en spottstyver – lika mycket till Vellinge och Danderyd per kapita som till den fattigaste kommunen f.ö – för att uppmärksammas i media? Klart är att människor vet att statsbidrag är skattemedel. Är du så korkad som dina skrivna alster eller vill du bara ha uppmärksamhet?

  Ian – när jag körde hem till min dotter efter en kongressdag, upptäckte jag att du stod vid "hennes infartsväg". Om du observerade någon som mådde illa vid åsynen av dig – i hatt – he,he – så var det jag.
  Var det din nyinköpta fru som stod förskrämd flera meter bort?

 20. rogerklang skriver:

  Bobby sade:

  ”Kul idé att pröjsa en avgift för att slippa betala TV-licens.”

  Roger svarar

  Jo det är lite roligt kanske. Men du måste hålla med om att det är en världs skillnad mellan 10 kr och 2000>

  Sen går man ju med frivilligt.

 21. hillary2 skriver:

  he he Ian

  80% av Röda Korsets kostnader går till administration? Och du är inte karl för din hatt att varken ge referenser till detta påstående eller se till att organisationen förlorar sitt 90 000 – nummer?
  Du är fan ta mig ett av samhällets avskum. Vandringssägner är det enda ”rebellen” förmår ”skapa”. Som sagt – vara karl för din hatt det kan du inte! Bär du hatt för att du enligt överklassregler ska våga använda paraply?

 22. Carl Norberg skriver:

  Och på tal om spinn så står följande att läsa i DI.
  Företrädare för CIA ville på måndagen inte kommentera uppgifterna för nyhetsbyrån AFP. Den amerikanska tidningens källor säger dock att det hemliga stödet är ”småpengar” jämfört med USA:s öppet deklarerade militära och civila stöd till Pakistan.

  Utbetalningarna ska ha börjat under George W Bushs tid som president och fortsatt under Barack Obama.

  CIA ska också ha hållit ISI-agenter med träningsläger i delstaten North Carolina.

  Enligt tidningens källor går åsikterna om pengarna till ISI isär inom USA:s regering.

  I USA:s militärledning har det också luftats oro för uppgifter om kontakter mellan ISI och talibanrörelsen. Pakistan svängde efter 11-septemberattackerna 2001 från att ha stött talibanerna till att stödja USA:s jakt på terrorister.

 23. Carl Norberg skriver:

  Bengt Westerberg och bidragseländet är svårt att debattera vidare i det att det saknas någon som anför något till förvaret av dessa företeelser.

  Att Röda Korset har pågående utredningar om bedrägerier kan man väl anta stämmer eftersom polisen vidgår detta, vad som sedan blir lagfört i en eller annan omfattning, är som vanligt en helt annan fråga.

  Sedan kan man ju lite fräckt säga så här, att behovet av överstatlighet är direkt proportionellt emot transfereringssystemets omfattning. Vilket inte en enda borgerlig politiker tycks ha begripit mer än instinktivt.

 24. Tobby skriver:

  Nu är tydligen kärringen på kanelen igen.
  Hoppas hon ber Ian om ursäkt när hon nyktrar till.
  Otrevligt uppträdande!

 25. Tobby skriver:

  Ju närmare valet vi kommer desto mer förändras Hertig Carl från en kvasiekonom till en fanatisk socialdemokrat på vänsterkanten.

  Så stor idealist var denne lille man alltså 🙂

  Kanelgumman har fått en dryckesbroder 🙂

 26. Bobby skriver:

  Bobby sade:

  ”Kul idé att pröjsa en avgift för att slippa betala TV-licens.”

  Roger svarar

  Jo det är lite roligt kanske. Men du måste hålla med om att det är en världs skillnad mellan 10 kr och 2000>

  Sen går man ju med frivilligt.

  FRÅGA:
  Men skulle du inte kunna starta en förening och fixa etableringsbidrag för detta. Då skulle ju föreningen kunna bjuda på den 10:an. Säkert skulle detta kunna dra medlemmar som renderade till större bidrag. Och för dessa skulle föreningen kunna köpa SRTV, Terester och vad nu alla de statliga organisationerna heter och därefter skrota licenstvånget. Men när detta är gjort så har föreningen inget existensberättigande och då skulle bidragen försvinna.
  Aj tusan! Täääänkte inte på det. Lika bra att pröjsa tian. Den får väl gå med i min allmänna konkurs

 27. soli01 skriver:

  Det är egentligen satarnisk uträknat detta med alla dessa bidrag och organisationsstöd. Man bygger medvetet upp en form av röstboskap och det blir genom denna påverkan lättare att få sina röster. Det är nu aktuellt genom all denna invandrig och denna grupp är våra partier verkligen rädda att stöta sig med. Kolla bara senaste valet och man ser detta tydligt, vem som håvar röster- s.
  Att åtgärda de nu uppkomna bråken med skadegörelse och stenkastning på polis och räddningstänst heller kanske inte ger några röster i förlängningen.
  Bättre att använda silkesvantarna.

 28. Carl Norberg skriver:

  Som sagt så är spinnerierna lite mera uträknade än vad valboskapen vill kännas vid, annars vore det ju inte möjligt, så man kan verkligen säga att det ligger i sakens egen natur.

  Men även när detta sedan påtalas öppet så går det självkänslan förnär att acceptera att man blivit så uppenbarligen bedragen, och därför kan det fortgå ytterligare en stund.

  Begrepp som politikerförakt är inte något som beskriver politikers förtroende för valmanskårens intellekt, medan valmanskåren går i tron om att det beskriver det egna föraktet för politiker.
  Valboskap är ju lite mera uppenbart eftersom det trots allt inte är väljarna som fattar de politiska besluten.

 29. Carl Norberg skriver:

  Och visst är detta uträknat på förhand, att det sedan finns nyttiga idioter inom den politiska ledningen, det kan inte vara en nyhet för någon.

 30. hillary2 skriver:

  soli01

  Du har aldrig funderat över vad det som kallas bidrag är? Det är ett stöd till människor och verksamheter och anses vara samhällsnyttigt. Skulle du själv njuta av att inte kunna försörja dig på egen hand? Det är definitivt inte bidrag som renderar röstboskap, däremot POPULISM av typ hr Wachtmeisters eller hans unga vapendragare frk matematikerns OCH media.

 31. Gudrun Beims skriver:

  Om ni vill hitta intressanta iakttagelser om Bengt Westerberg så rekommenderar jag att ni söker på Östra Ölands fria horisont. Kurt Lundgren, som var en enastående journalist, bad svenskarna lista de personer som har förstört vårt land. Gissa vem som leder:
  Här kommer något som jag kopierat från Kurt Lundgrens blogg.

  http://kurtlundgren.webblogg.se/2009/january/mussolini-en-fascinerande-biografi.html

  ”Inte en krona,
  inte ett öre
  till Röda Korset

  Jag har visat detta förut, här kommer det igen. Nu skrivet av Kjell Ek i en debattartikel i Aftonbladet, citat:

  ”Mer än en miljard kronor skänkte svenska folket under 2008 till Röda Korset. Pengarna strömmar inte bara in till behövande, utan även till dem som leder arbetet. Topparnas löner de sista åren har rusat i några av de största svenska ideella biståndsorganisationerna. Röda Korset är löneledande, där tjänar generalsekreteraren Christer Zettergren 1 086 129 kronor om året.
  Det är en rimlig lön för en chef, säger Bengt Westerberg. I en så här stor organisation måste vi ha kompetenta människor anställda.
  Bengt Westerberg, tidigare vice statsminister och folkpartiledare som själv har ett arvode på 822 000 kronor om året i ersättning som ordförande i svenska Röda Korset och som vice ordförande i internationella Röda Korset och halvmånefederationen. Det är vad medelstora börsföretagens styrelseersättningar är om året.”

  Det är helt enkelt oanständigt.

 32. hillary2 skriver:

  Carl Norberg

  so what?
  politiker är ett urval av gemene man
  det kallas demokrati
  är du putt för att din genialitet är oupptäckt i partiet?

 33. hillary2 skriver:

  ja herregud GUDrun

  är det på det sättet är det för djävligt om ölandsjournalisten inte lyckats spärra 90 000- numret

 34. soli01 skriver:

  Jag vill påstå, efter att ha varit med länge, sett hur man systematiskt byggt upp ett flätverk som i stort sett gällde alla områden. Detta är ingen nyhet. Tentaklerna trängde in på de flesta områden och skapade till sist en inavel som inte gynnade den stora massan.
  Det är därför viktigt att makten kan skifta och att de i toppen byts ut efter max 8 år.(t ex statsministern)

 35. soli01 skriver:

  hillary2 – bidrag kan vara i många skepnader och när det gäller olika förningar ska vi vara restrektiva , för jag vet att det är stort fusk som också förekommer för att få dessa. En förening ska helst klara sina åtaganden helt utan statlig hjälp – vår förening klarade sig utan – visst kan det vara jobbigt. Vi hade faktiskt möjlighet att få bidrag , men avstod.
  Man ser om man tittar på olika bidragslistor att det är många där som inte skulle ha en krona!

 36. mrmhalland01 skriver:

  hillary2 :

  Vem anser att en massa föreningar är samhällsnyttiga ?
  Menar du att de är det generellt ?

  Är det någon som har en uppfattning om hur många föreningar som uppbär bidrag som är uttalade vänsteranhängare ?
  Min gissning är 60-70%

  Vänsteranhängare har alltid hävdat att deras ”folkrörelser” är samhällsnyttiga, men, hur förankrat är det hos Sveriges invånare ?

  Jag påstår tvärtom att de är direkt samhällsfarliga med stöd av vad vi har sett och fortfarande ser i regimer som styrs av dylika krafter.

 37. Anna skriver:

  Är man gäst på en blogg bör man ej tilltala bloggägaren på det nedsättande/oartiga sätt som Hillary gjort ett flertal gånger.

  Jag skäms å hennes vägnar!

 38. hillary2 skriver:

  ”Anna”

  Gör du det! Dina egna ord är så solida och guld värda, men vem sparar på dem?

 39. Helena Palena skriver:

  hillary: Det är tur att du är anononym så som du bär dig åt. Du är ju riktigt oförskämd. Jag tycker du ska be bloggvärden om ursäkt.
  Kan avslöja att jag tycker väldigt illa om folk som skriver he he… Då tänker jag alltid på en oärlig människa som har en räv bakom örat.
  Själv skriver jag alltid ha, ha, ha….! Tuffare och ärligare.

 40. mrmhalland01 skriver:

  Det verkar vara en ny trend hos uttalade socialister att vara bittra och ”oborstade” i sina uttalanden numera.
  Så har det varit tidigare också, det går i vågor.

  När de får det för bra tack vare en bra regering vill de fortfarande påskina att de lever på luft för att det finns människor som har lite mer betalt.

 41. hillary2 skriver:

  He he helena

  överlåt du åt Ian att gå i svaromål
  han är nog inte så inskränkt om du förresten

 42. Carl Norberg skriver:

  Och nej jag vet att kontrollera mina humörsvängningar numera, vilket har varit mitt livs mest dyrköpta lärdom. Så jag bryr mig föga om vad partiet som består av individer anser, jag gör det som jag tror är rätt och riktigt, och att tro att partiet är en organism av någon form måste nog karaktäriseras som ett tecken på svagsinthet.

 43. hillary2 skriver:

  Jag hade önskat att tanterna ovan kunnat kontrollera sin moralpanik. Humör ser jag enbart som något positivt.

 44. Carl Norberg skriver:

  Min devis har förr alltid varit Nemo me impune lacessit, men detta lönar sig inte mycket emot ignorans och dumhet, det blir bara värre.

 45. Helena Palena skriver:

  hillary: Passa dig så du inte blir avstängd. Vi som har bloggar kan faktiskt nobba oförskämda om vi vill. Ha, ha, ha…

 46. göteborgslullaren skriver:

  hilary-pilary är emot allt. En stackars förgrämd tant utan egen vänkrets här vid Norra Älvstranden.
  Finns det plats för någon form av stake i dig så ber du omedelbart Ian om ursäkt. Du är enbart gäst på hans blogg!

  hilary-pilarys drömvärld består av ett par tre media såsom “Regnbågs Nytt” (ett enormt HBT-organ),
  “Nya Socialdemokraten” och fredagskvällarnas “Idol”.

  Stimpenagar går ju till kapitalister som Björn Ulvaeus och Per Gessle, i stället förordar hilary-pilary att s.k. öronmärkta, skattefinansierade, statliga bidragspengar går till artister som gruppen “Ny Röd Front”, någon partikamrats lullande och lallande döttrar i proggruppen “Regnbåge och Feminism i en Sillburk”.

  Hon och hennes parti kämpade med näbbar och klor emot Reklamradio, Reklam TV etc under decennier och ville i stället utöka sändningstiden för “Anslagstavlan” med flera hundra procent.

  hilary.pilary stödde även de bevingade orden från partikamraten och ministern Inez Uusman som frankt upplyste sin omgivning med “Internet är en fluga som snart är över”!

  Numera ägnar hilary-pilary stor tid åt att “säkra sin dator” efter bästa förmåga i och med att hon anser sig vara utsatt för “mentalt spioneri” via “chemtrails”. Antagligen är dock detta en fobi förorsakad av för många “festliga” dagar och nätter på några socialdemokratiska kursgårdar där hon studerat allt ifrån “HBT- frågor” till knivskarpa aktuella ämnen såsom “En dag med Musse Pigg”.

 47. soli01 skriver:

  Tänk vad befriande det kan vara med lite humor som omväxling. Vissa har t o m humörhumor. 🙂

 48. Carl Norberg skriver:

  Humör gynnar sällan balanserna eftersom det krävs skillnader för att humöret skall märkas, så det är av vikt för mig att fösöka vara balanserad och klokt analysera mina känslor.

  Individer med mindre förmåga till känslor behöver givetvis inte lägga lika stor vikt vid sin egen analys, så är det ju, men det är som alltid med gåvor och laster, det jämnar ut sig i totalen.

 49. göteborgslullaren skriver:

  Tjena Norberg,
  det var ett tag sedan.

  Något nytt om Ove L eller fru G. från Sthlms horizont?

  Förresten kan väl även du be din kära partikamrat att hon ska vårda sitt språk!

 50. Carl Norberg skriver:

  För mitt vidkommande så är pseudonymer enbart pseudonymer, och därför inte någon möjlig form av kamrater. Kamratskap är personligt inte kollektivt.

  Att vederbörande väljer att uttrycka sig på det ena eller andra sättet, det får nog snarast ses som ett uttryck för individuella preferenser och därav speglingar av den själsliga situationen, liksom hos de flesta andra.

 51. Carl Norberg skriver:

  Fru G eller Ove L, måste tänka.

 52. Carl Norberg skriver:

  Säkert att du menar L och inte E?

 53. Bobby skriver:

  Kommentarer på bloggar med ett brännbart ämne uppvisar ett socialt fenomen. Tack vare (inte på grund av) att alla som deltar i debatten är anonymitetsskyddade brister fördämningarna hos många. Detta resulterar i grova personangrepp med råa på hopp, ogrundade beskyllningar hos många upprörda debatörer och totalt humorbefriande, plumpa, ironier. Anledningen kan antagligen sökas i brist på sakliga argument. Samtliga företeelser visar total brist på omdöme. Utöver detta verkar det finnas professionella debatthuliganer, som tycks ha till livsuppgift att grisa ner i Cyberrymden för att skaffa sig uppmärksamhet. Saklighet för dessa individer verkar ett helt okänt begrepp.
  Helt klart ska man redovisa sin uppfattning, även om den är avvikande, men det betyder inte att man ska misskreditera opponenten. Den är debatten är absolut inget undantag. Snarare ett bevis på den kultur som råder i Cyberrymden, tack vare anonymitetsskyddet. Men som alltid när det sägs något förnuftigt, talas det för döva öron.
  Mot dumheten kämpar gudarna förgäves. Och för att anknyta till grundämnet i debatten, nämligen bidrag. Detta är mitt bidrag – kostnadsfritt och franco!

 54. Blåtand skriver:

  Bobby

  V.g. notera att sign. Hillary är en ökänd socialdemokratisk tant som bl.a. tidigare blivit utslängd från Carl Bildts blogg p.g.a. grovt språk och anstötliga tillmälen (bl.a. gällande en politikerkollega som förolyckades).

  F.ö. så raljeras det ung. som du beskriver i cybervärlden

 55. Carl Norberg skriver:

  Att bidragssamhället är en konstruktion för maktutövning torde ju inte vara någonting som någon längre kan invända emot i sak.

  Jag är också exkluderad ifrån Carl Bildts blogg, och jag har sannerligen inte använt mig av varken tillmälen eller osaklighet till grund för detta.
  Det går väl att konstatera i de inlägg som finns före det att jag blev censurerad.

  Att främst de egna eventuellt upplevda själsliga tillkortakommandena exponeras hos dem som uppträder anonymt, det tycks inte alls vara någon tanke som har slagit så många.

 56. Carl Norberg skriver:

  Finns det verkligen redovisat någonstans på vilka grunder som envar har blivit avstängd ifrån CB-bloggen….

 57. Helena Palena skriver:

  Blev hillary verkligen portad från Bildts blogg? Det blev inte jag.

 58. Bobby skriver:

  Blåtand:
  Mig synes det som cyberrymden är full av psykopater. Dessutom verkar alla i den här diskussionen vara som en stor familj. Dvs, det verkar som alla känner till det mesta om alla. Annars skulle det vara helt omöjligt att kunna göra sådana smaskiga personliga angrepp. Dessutom ser det också vara ett gigantiskt forum för att sprida rykten.
  Så till kärnfrågan: Vart tog debatten om bidragen vägen?

 59. Blåtand skriver:

  Så är det, Bobby.

  Vi har vårt eget minietablissemang. Eller rättare uttryckt: ”Abusus non tollis usum”.

  Debatten om bidragen försvann när Rikshaggan från Götet kom in och började spy galla på sedvanligt sätt 🙂

 60. Bobby skriver:

  Blåtand.
  Hummm. Ad bovis non Jovis. Normalt är det tvärt om. Men här gäller tydligen andra regler.

 61. Carl Norberg skriver:

  På tal om spinn och vad olika individer bidrar med.

  http://www.reuters.com/article/GlobalFinance09/idUSTRE5AG3G920091117

 62. göteborgslullaren skriver:

  Norberg

  Fru G(öthblad). Då förstår du säkert vilken Ove jag menar!

  Tror du att kanelgumman vaknat?

 63. göteborgslullaren skriver:

  Blott Sverige svenska krusbär har ……………

  Under 2008 fick Piratpartiets ungdomsförbund sin första inkomst någonsin, enligt Ung Pirats ekonomiska berättelse. Det var ett bidrag från staten. Sammanlagt får Ung Pirat nu 1,3 miljoner kronor i statsbidrag. Innan bidraget kom har förbundet inte haft ett öre. Det är nämligen gratis att ansluta sig, det räcker med att fylla i ett enkelt formulär med bland annat namn, adress och födelsedata på ungdomsförbundets hemsida.

  Nästa gång Unga pirater ska söka bidrag kan de räkna med att få betydligt mer pengar. Medlemsantalet bör ge flera ytterligare miljoner om bara förbundet kan visa att det finns fungerande lokalorganisationer och en aktiv verksamhet.

 64. Carl Norberg skriver:

  Olle menar du alltså, ja det är lite underligt faktiskt, men det är ju mest som det alltid har varit.

  Vet du vad märkligt, att han lär ska finnas tillsammans med en annan gammal anställd hos mig, i kanterna kring den där robotskyddsaffären, jag har ännu inte riktigt satt mig in i alla turer kring detta, men kan återkomma i ämnet senare.

  Fru G, ja hon spelar sina spel som vanligt, men vem är det egentligen som spinner åt henne, det känns inte som att hon riktigt besitter alla de själsliga kvalitéer som krävs för uppgiften?

  Kan Fru G möjligen just ha lurat Fru Ask i något avseende. Hon har ju uppenbarligen dragit igång detta med utvisningshäktningarna samtidigt som rånerierna minst sagt hänger i luften.

  Jag tror faktiskt att hela verksamheten med den rotel på tingsrätten som leddes av Allan Camitz i början på 1990 talet där advokaterna Borgström och Bodström agerade försvarare och där åklagaren hette Blidberg, kommer att hamna i ljuset igen förr eller senare.

 65. Blåtand skriver:

  Sossehysterikan/Rikshaggan hade invändningar mot vad jag skrev om statliga bidrag till kommuner (att det var vi skattebetalare som hur som helst stod för notan).

  Så här ser det ut gäll. ”ensamma flyktningbarn”:

  Wngångsbelopp till kommun som tar emot dessa barn/flyktingar: 500.000:-

  Dygnsbidrag per barn/flykting: 1900:- vilket blir drygt 680.000:- per barn/flykting per år.

  Tillägg för garanterad gymnasiepalts per barn/flykting
  är 64300:-

  Ett ( 1 ) barn/flykting kostar alltså oss skattebetalare ca upp mot 1 miljon per år.

  Detta faktum måste kunna debatteras utan invektiv som rasist och invandrarhat.

 66. Carl Norberg skriver:

  Fast alla offentliga medel är ju faktiskt någonstans i botten grundade på fysiskt producerad och fördelningsbar välfärd inom skattebasen.

  Så egentligen är ju detta en rent beloppsmässig fråga, att skattemedlen i botten kommer ifrån det välfärdsproducerande kollektivet, det är fullkomligt obestridligt.

  Sedan finns det en aspekt som utvisar att det arbete som producerar denna fysiskt fördelningsbara välfärdsnytta, kan fördelas genom att ett givet arbete mäts i ett större antal valutaenheter, vilket alltså gynnar andra förutom den som får sitt arbete exploaterat.

  I värsta fall så går alltså denna nytta till bankerna som jag ser detta, och i näst värsta fallet så går nyttan orättmätigen till samhället.

 67. Blåtand skriver:

  ”Fysisk producerad och fördelningsbar välfärd inom skattebasen”.

  Hertig Carl ger uttryck för sin socialistiska affärsidé när han försvarar att det politiska etablissemanget är ÖVERGENERÖSA med våra skattemedel i syfte att försvara/behålla sin maktposition.

  Hur är det med folkviljan då? Är denna oviktig för dig?
  Du måste väl ändå hålla med om att s.k. socialdemokratisk fördelningspolitik är ett av de mest tragiska ”svarta hål” inom svensk politik.

  ”Pamp gynnar pamp” är min idé till ett nytt TV- program 🙂
  Kanske Hertig Carl dyker upp som hemlig gäst och försvarar pampväldet?

 68. Tim Danielsson skriver:

  Det är så man vill spy när man ser plundringen i dagsljus. Jag hade för mig att om kostnaderna för en hjälporganisation är 80% eller mer, får de inte kalla sig hjälporganisation och får eventuellt 90-konto indraget. Men det kanske inte gäller röda korset.

 69. Carl Norberg skriver:

  Och hur du får det till att jag försvarar beteendet vet jag inte.

 70. tintin23 skriver:

  Maria Wetterstrands råd till FOTFOLKET!
  Ett tydligt bevis på att hon inte rör sig bland vanliga människor, utan häckar bland elitetablissemanget som skapar sina egna lagar!

  ”Jag tror att människor mår minst lika bra av mer tid och en latte än av en extra resa till Thailand.”

 71. hillary2 skriver:

  Tim Danielsson

  Du har helt rätt och jag är väl den enda på tråden som försökt påvisa lögnen i hr Wachtmeisters påstående att 80% av RK´s insamlade medel inte går till ändamålet. Ingen hjälporganisation med administrativa kostnader över 25% får använda ett 90-konto. Röda Korset har utsatts för bedrägeri i mångmiljonklassen av en anställd – JOHAN AF DONNER, men det är en annan femma. Han kommer måhända att byta namn under strafftiden. Wachtmeister kanske kommer att åtalas för förtal? 🙂

  Blåtand

  Dina siffror kan du gärna jämföra med vad ett inhemskt barn kostar ”samhället” innan det är i arbetslivet. Räkna gärna in gärna med mödravårdskostnader, förlossningskostnader, föräldrars frånvaro från sina arbetsplatser, föräldrapenning, BVC- och sjukvårdkostnader, barnomsorgskostnader, barn- och studiebidrag, skolkostnader ev. kostnader för socialtjänstens arbete osv.

 72. Bobby skriver:

  Bästa Hillary2!
  Du låter som en papegoja som hela tiden kacklar inlärda politiska fraser utan tanke. Om du inte kan producera några egna tankar, så är det lika bra att lägga av. Du förstår. Papegojsnack är bara goja och det tillför inget konstruktivt – oavsett om det kommer från yttersta vänstern eller yttersta högern. Dessutom tycker jag du borde söka in i någon charmskola för att bli lite trevligare i din framtoning. Lycka till med tankeverksamheten.

 73. hillary2 skriver:

  Bobby,

  Din tankeverksamhet lyser med sin fråvaro. Har du inga sakliga angrepp att komma med? Det jag skrev ovan har jag inte kopierat 🙂 Genom dig själv tror du dig känna andra?

 74. Bobby skriver:

  Stick och arbeta så du kan betala skatt till välfärden och sitt inte här och skriv skit!

 75. Carl Norberg skriver:

  Mätningarna av bidragens nyttjandegrad är naturligtvis fyllda av faktorer som kan användas i godtyckliga opinionsbildande syften.

  Och att överdriva nyttoeffekterna av stödåtgärder skapar främst utrymme för avslöjanden, så det blir tystnaden som alltid finns som en våt filt över välgörenhetens redovisningar, i den mån de existerar.

 76. Blåtand skriver:

  Hillar (Rikshagga)

  Din s.k. argumentation håller sedvanlig hög facklig- och socialdemokratisk.

  Insupen, indoktrinerad s.k. kunskapsinhämtning har säkerligen skett via Bommervik eller något Folket Hus, dvs locationer där pampväldet regert sedan urminnes tider.

  PS Har ”huvudvärken släppt”?

 77. hillary2 skriver:

  Bobby

  jag är pensionär med många långa arbetsår bakom mig
  och hade under dessa mycket annat än politik att syssla med

  Blåtand

  säg som det är – ”jag tänkte inte på det”
  angående huvudvärk så har jag förvisso en del ålderskrämpor – dock ej i huvudet 🙂

 78. soli01 skriver:

  hillary2 – jag tror jag skulle ha rusat upp ur stolen. 🙂

 79. Carl Norberg skriver:

  Realpolitikens rätta ansikte gör att namnet blir givet till ”Ta kampen för pampen”.

  Så om huruvida det politiska etablissemanget medvetet eller omedvetet verkar i egennyttigt syfte. det gör ingen skillnad för vilken effekt detta får på realpolitiken.

 80. billyjoejimbob j:r skriver:

  Hillary

  Vad jobbade du med? Bartender?

 81. Mohammed ALshafie skriver:

  vill arbeta och öppnandet av en välgörenhetsorganisation jag är bosatt i Malmö Skicka mig adresserna till föreningen svenska regeringen som kommer att hjälpa mig att få öppna ett välgörenhet

  want to work and the opening of a charity I am a resident in Malmö Please send me the addresses of association Swedish government that will help me to get to open a charity

  Jag är nu på besök i Jordanien

  I am now on a visit to Jordan

  Mohammed ALshafie

  Tack

 82. Leonie skriver:

  hey there and thank you for your info – I have certainly
  picked up anything new from right here. I did however
  expertise several technical points using this site,
  as I experienced to reload the website many
  times previous to I could get it to load properly.

  I had been wondering if your hosting is OK? Not that
  I am complaining, but slow loading instances times will
  sometimes affect your placement in google and could damage your quality
  score if ads and marketing with Adwords. Anyway I am
  adding this RSS to my email and can look out for much more of your respective fascinating content.
  Ensure that you update this again very soon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: