Rasismen odlas och utnyttjas av media

2009-10-27

 

Rasism i politik och i media.

 

Det är intressant att följa de politiskt korrekta frälsets utläggningar om läget i Sverige, när de vill visa vad det är för fel på svenska folket och detta folks sätt att tänka.

Men hör nu, ni som är så duktiga på att tala om vad andra ska tycka. Tänk om det är fel på er!

 

För det första var inte integrationsproblematikens orsak en oundviklig folkvandring undan en flodvåg. Det var Sveriges egna politiker som genom lagstiftning och signaler till omvärlden gjorde klart att till Sverige kunde man alltid ta sig. Bara man hade pengar för transporten och förstod att vi inte kunde erbjuda arbete, ty så hade facket bestämt. Ekonomiska bidrag fanns det däremot gott om. Identitetshandlingar behövdes inte. Vilket var praktiskt för dem som ville dölja sin identitet.

 

För det andra möttes folkets befogade frågor, om detta verkligen var rätt politik, med anklagelser om främlingsfientlighet! Vilken sladd: De som ställt till det svänger runt och anklagar sina kritiker, som snabbt utmålas som problemet! Alltså: Själva invandringsproblemet är inte längre problemet utan det svenska folk som inte fogat sig i överhetens märkliga beslut. Det är inte bränderna i förorter utan den smygande rasismen vid köksborden. Häpp!!

 

För det tredje beslöt de lydiga medierna och politikerna att nogsamt sätta epitetet ”främlingsfientlig” på dem som framförde upprepad kritik mot politiken, den allenarådande politiken, Amen!. Samtidigt skulle opinionen tigas ihjäl.  

För det fjärde bekymrar man sig inte för den svenska historien och kulturen. Det börjar t.o.m. odlas tankesätt som leder till nedsättande frågor av typen ”Vad är svensk kultur egentligen?” Mona Sahlin talar uppskattande om multikultur och nedsättande om den svenska. Muslimska seder och bruk anses vara värda respekt. Men inte de svenska.

Kvinnor som tittar fram ur en liten springa i en svart klädnad ”borde ha rätt att arbeta i förskolorna” Absurda situationer uppstår i flathetens fotspår. Och är unika för Sverige.

 

Nu beskrivs den allvarliga situation, som skapades av politiker som Bengt Westerberg (fp), Mona Sahlin(s), Carl Bildt(m), Ingvar Carlsson(s) som ”en ödesfråga för Sverige och alla som bor här att hitta strategier för att leva tillsammans i det mångkulturella samhället” /(Aftonbladet 27 okt). Hade det inte varit lämpligt att ta upp det temat för 20 år sedan?

Sent ska syndaren vakna står det i bibeln. Så vad händer nu, när de fariséer som slagit sig för bröstet och utropat sig själva till godhetens apostlar kan se vad de ställt till med?  Hur hanterar de insikten att verkligheten inte stämmer med kartan som de ritade upp?

Jo, i brist på bättre fortsätter de sin nedlåtande uppfostran av de trilska svenskar som sett att kejsaren inte har några kläder. Men samtidigt läser de om inbördeskriget i Rosengård och sneglar de på opinionssiffrorna: Aj-aj-ajjj!

–         Kanske vi skulle överexponera dem i stället för att bara förtala och förtiga? Vi behöver en ny taktik för att tukta folket. Kanske stryka dem medhårs ett slag?
Jag har berättat mycket om svensk politik i boken REBELLERNA. Där framgår att följande kommer att hända om de politiserande journalister följer spåret från kriget mot Ny Demokrati år 1991:

–         Rapportera aldrig höga publiksiffror. Ett tusen personer bör ljugas ner till ”ett hundratal”. Var konsekvent. En ensam lögn är inte effektiv!.

–         Berätta inte vad de säger utom någon lösryckt mening som låter riktigt illa.

–         Ta bilder så att talaren ser ensam ut. Om han viftar med handen,  försök att få det att se ut som en Hitlerhälsning.

–         Skruva på TV-objektiv så att de ser ut som myrslokar. Eller ta bilderna i grodperspektiv.

–         Försök hitta (på) skandaler!

–         Uppmuntra polisen att sätta upp kravallstaket så att de (talarna) verkar utmanande, Helst in med några bombhundar.

–         Håll fast vid det överenskomna epitetet ”det främlingsfientliga”. ( Varför inte ständigt kalla S för det skatteälskande, M det egotrippade,  C det snurriga och KD det präktiga. Var gång de omnämns, alltså. Jag höll på att glömma det folkliga FP)

–         Och gör sen en Strömstettare, dvs ett praktfullt juridiskt övertramp och några rejäla brott mot den självsanerande pressens regler. Bo Strömstedts uppmaning till Expressens läsare på eftermiddagen före valet 1991 borde ha åtalats av JK och bör fortfarande tas upp till granskning. Karln ljög folk rätt upp i ansiktet. Sa att jag inte skulle jobba i riksdagen osv. Och på valdagen då politik ska lämnas till väljarna lät han Expressen meddela att Ny Demokrati spruckit! Ty ändamålet helgar medlen för alla jesuiter           . Och vissa rödvinsjournalister anses finare än andra, så Strömstedt gick fri. Tills vidare.

 

Men skyll inte problem som skapats av ”politiker över partigränserna”  på budbärarna eller på svenska folket, som fortfarande har rätt att tycka vad de vill om svensk kultur, svenska journalister och svenska politiker! Ja t.o.m. om Islam.

 

Annonser

25 Responses to Rasismen odlas och utnyttjas av media

 1. Carl skriver:

  Bra skrivet Ian!

  Har själv utvecklat delar av detta på
  http://kortasynpunkter.wordpress.com/

 2. Carl Norberg skriver:

  Det finns ju knappast något som heter att det är fel på er, i ett samhälle där man är fri att tycka och tänka efter behag. Då är det nog i så fall sämre bevänt med denna frihet, vilket tyvärr inte alltför mångas förmåga till eget tänkande tycks sträcka sig till.

  Att i olika perspektiv förklara hur folk egentligen inte känner det som deras sinnen förmedlar som känsla, är föga lönt, för att inte säga direkt onödigt.

 3. Blåtand skriver:

  Det är inte ofta jag och Junker Morgonröd Norberg är ense men jag ber att få instämma i hans (för en gångs skull) kloka ord:

  ”Bra skrivet Ian”!

  Jag hoppas att dina välformulerade meningar får spridning i många media – tyvärr kan man inte vara helt övertygad om detta!

 4. mrmhalland01 skriver:

  Blåtand,

  Räkna inte med att media ska citera detta.

  Jag instämmer med båda ovanstående kommentatorer.
  Inom 5 minuter kommer jag dessutom antingen censureras eller bli kallad främlingsfientlig på CB’s blogg.

  Främlingsfientlig är jag inte, men jag anser att både svenska lagar, regler och normer måste gälla alla som bor i vårt land.

 5. Helena Palena skriver:

  Än så länge kan vi också tacka nej till svinflunsevaccinet!

 6. Per skriver:

  Kan återigen konstatera det obehagliga
  i att vårt ministerium är trots allt rätt
  medvetna om vad som fäller majoriteten dit den önskar.
  Och att den är så utstuderat krass i sitt val att främja enbart det som den själv behöver för sin fortsättning i egen sak.

  Till råga på allt stöter man på människor i vardagen som faktiskt hävdar att vi är demokratiska med
  argumenten att den i så fall inte finna annorstädes?

 7. mrmhalland01 skriver:

  Per,

  Känner du till något land som är mer demokratiskt än Sverige ?

  OBS ! Detta är ingen provocerande fråga, jag tycker mig ha sett anspelningar på detta och jag antar att det inte är det stora landet i väst ? Troligen inte heller det stora landet i Öst.

  Helt enkelt av intresse.

 8. Skeåning skriver:

  Posta detta på Newsmill!!!
  En mycket bra sammanfattning av situationen Ian. Kvällstidningarna har fullkomligt bombarderat sina sidor med rent av fientliga och föraktfulla artiklar mot det svenska folket sedan Åkessons debattartikel.

 9. Skeåning skriver:

  Det är helt upp till svenska folket om vi ska ha mångkultur i det här landet eller ej, inte politiker som drömmer om en mångkulturell fantasivärld som vi aldrig har fått uppleva i praktiken, trotts snart 20 års drömmande och rosenröda visioner. Nej det är svenska folket som bestämmer om vi istället ska bedriva en tydlig assimileringspolitik vilket vi gjort framgångsrikt tidigare. Det har ju fungerat i X antal år tidigare, medans mångkultur alltid har varit en fullständing katastrof av rotlöshet och segregation.

 10. Per skriver:

  mrmhalland01.

  Jag tycker annars att de provokativt ställda frågorna
  ofta är ganska roliga.;-)

  Beträffande demokratin i världen så existerar den
  inte någonstans, mig vetligen.
  Så att besvara dig om den finns mer eller mindre
  när den för mig inte alls finns, blir knepigt.

  Mer än att den illustreras av makthavare
  runt om i världen och dem som vill tro dem
  genom skenet av att den enskilde väljer fritt
  och uppmuntras att tro sig ha inflytande
  i och med sitt val.

  Vår låtsaskrati har inte tagit ett enda steg i
  riktning mot ett maximerat inflytande på 40år.
  Man skapade något som historiskt kanske
  såg ut att vara starten på en process där
  vi skulle komma att leva under demokratisk form
  men vårt inflytande har minskat, från att ha
  börjat med ytterst lite.

  Syftet lär aldrig ha varit vad man trodde,
  ens från början.

  Hur ser du på saken?

 11. Tanja Bergkvist skriver:

  Där sa du några sanna ord Ian!

  Precis som man idag faktiskt får diskutera formerna för HUR genusperspektivet ska integreras inom alla samhällssektorer, men inte ifrågasätta ATT så ska ske (det har politikerna beslutat redan bakom folkets rygg, förvisso i samråd med genusmaffians extremt framgångsrika lobby), så får man idag förvisso diskutera formerna för integrationspolitiken, men givetvis inte ifrågasätta det mångkulturella samhället som fenomen.

  Det är intressant att notera, och viktigt att uppmärksamma, att de högt uppsatta politiker som vallfärdar till förorten och valtalar en gång vart 4:e år givetvis aldrig någonsin själva skulle bosätta sig där eller sätta sina barn i skola där. Samtidigt talar de sig varma för det berikande med ett mångkulturellt samhälle – men själva vill de alltså inte leva i det samhälle de skapat åt resten av befolkningen. Det säger en hel del om hyckleriet.

  Och genusvansinnet håller redan på att krocka med de patriarkala kulturer som hellre startar egna friskolor än låter sig pådyvlas genusteorierna. Till och med socialantropologen Aje Carlbom (som forskar om mångkultur, islamism och segregation vid Malmö högskola) var ute på Newsmill för några veckor sedan och skrev att det svenska samhället numera rymmer kulturer som är så pass oförenliga i sina grundvärderingar att han inte ser någon lösning. Annat än ytterligare segregation. I decennier har det varit svenskarnas fel att integrationen misslyckats men nu har man börjat erkänna att det finns grupper som inte vill integreras i det svenska samhället, eftersom folk vill behålla sin ursprungliga kultur. Är det också inte det mångkultur faktiskt betyder – om man nu ska tolka ordet i dess rätta bemärkelse?

  Och hur mår de unga som växer upp med helt motstridiga signaler om rätt och fel från olika håll? Inte konstigt de bli antingen rotlösa och söker sig till gäng med andra unga i samma situation, alternativt radikaliseras i någon riktning. Människor behöver en identitet. Som är entydig – inte full av motsägelser och förvirrade budskap. Sedan kan politikerna, liksom genusvetarna, sitta vid sina skrivbord och ägna sig åt abstrakt teoribygge i total förnekelse om den mänskliga naturen.

 12. soli01 skriver:

  Tanja – här är du helt rätt ute. Hur ska vi få våra politiker att börja tänka och inte bara prata om det mutikulurella samhället. Det haltar betänkligt i dagens läge och det är hög tid att de börjar agera.
  Kulturkrocken är fullständig vill jag påstå när det gäller kristendomen kontra islam!

 13. Tim Danielsson skriver:

  Jag är mer än imponerad. Du sätter tummen mitt i och säger det rakt ut, bra, kort, rakt utan idealism eller politik. Det du just skrivit borde faktiskt stå i tidningarna istället och de ansvariga politikerna ställas till svars. Hyckleriet är häpnadsväckande och orden teoribygge och total förnekelse en fullträff. Jag gör tummen upp för Ian också, kan ana mig till vilket helvete han gick igenom på 90-talet.

 14. Skeåning skriver:

  Mångkulturalisterna propagerar ofta för hur fantastiskt det är att Sverige på många orter förvandlats till det yttersta, samtidigt som de ignorerar alla de människor som flyttat ifrån de här områdena, eller de som tvingas bo kvar, som lider av den här förvandlingen. Det är också typiskt för mångkulturalister att förenkla det hela med att skylla på ett utanförskap, som de skyller på det svenska samhället, men kan aldrig tänka sig att det är deras egen filosofi mångkultur, och den utom kontroll bedrivna massinvandringen som i mångt och mycket är roten till problemen.
  Alla invandrare är inte stöpta i samma form, med samma förutsättningar, vilket migrationsverket verkar tro. Därför är givetvis vissa mer lättintegrerade än andra. Sekulariserade muslimer som har anpassat sig, och inte följer koranens alla hatiska budskap som att alla icke muslimer är otrogna kaffars som ska behandlas illa, är naturligtvis inget problem, utan något positivt.
  Det finns givetvis många invandrare som bidrar, och gör ett mycket bra jobb.
  De som dock avskyr, och självmant väljer att ställa sig utanför det samhälle som solidariskt har tagit emot dom, och därmed bidrar till att skapa utanförskap, eller inanförskap? borde kanske precis som Mona Sahlin fundera över att packa och flytta till ett land där de slipper den svenska kulturen, och det rasistiska svenska folket. De är delar av mekanismerna som gör att det inte fungerar, de ställer sig mellan hederliga invandrare och svenskar.
  Det utmynnar i enorma sociala problem, och vi kunde inte se deras konsekvenser tydligare än vi gör i förorterna. I många fall går det säkert att överbrygga de kulturella skillnaderna, men då måste det bedrivas tydlig assimileringspolitik. Då krävs också hårdare kontrollerad, och minskad invandring från muslimska länder då de kulturella skillnaderna ofta är för stora för att hantera i den stora volym av massinvandring som bedrivs idag.
  Görs inte detta kommer de parallella samhällena stärkas, och då har vi bara sett början av det som nu sker i förorterna.
  En tydlig assimileringspolitik behövs för att det här landet inte helt ska förlora sin identitet, och förbli ett rotlöst och segregerat kaos fyllt av motsättningar. Med en tydlig assimileringspolitik kommer också troligtvis många av de som befinner sig i landet och aldrig kan eller vill anpassa sig, av kulturella eller religiösa orsaker förmodligen filtreras bort genom att de ger sig av självmant. Det finns ju undersökningar gjorda i Holland som visar att minst 50% av muslimerna kommer lämna landet om Geert Wilders vinner. Så en tydligare linje kan nog självlösa en del av problemet.
  Föraktet våra journalister och framförallt svenska politiker visar och ger uttryck för genom sina uttalanden, mot det svenska folket och dess lands kultur som de ska företräda, måste nog sägas vara unikt. Jag kan inte tänka mig något annat land där de som företräder, och aspirerar på statsminister posten kan uttrycka sig på liknande sätt utan att skämmas, och komma undan med det. Deras konstanta underminering av vår egen kultur är kontraproduktiv och den utnyttjas, och älskas av islamister. Kan inte låta bli att dra en parallell till den linjen som marxisterna började praktisera på 30-talet i Frankfurtskolorna. Dess kulturkritik där man skulle underminera västvärlden genom att konstant attackera alla kärnvärden i våra kulturer och traditioner. Som t ex Kyrkan, armén och yttrandefriheten, you name it. En linje som sedan definitivt tog fart under 68 revolutionen när skolorna ju gjorde en stark böjning till vänster, både på gott och ont. Det onda menar jag att våra traditioner och kulturer blev starkt underminerade. Det kan nog vara en del till varför västra Europa har så dåligt självförtroende om vår egen historia och kultur. Främst bland många av de som styr idag, som kommer från den generationen.
  Det är en attityd som måste brytas med.
  Man kan pådyvla västvärlden skuld i mycket. Islam, har vi dock inte den minsta skuld till. Och hur man än vrider och vänder på det så är islam roten till så gott som alla konflikterna i mellanöstern. Många av de här problemen hade med säkerhet varit betydligt lättare att lösa, eller inte ens existerat om islam inte varit inblandat.
  Nu försöker man tysta opinionen och avskärma kritik, med de vanliga slagorden, rasist, främlingsfientlig och islamofob. En låg nivå på debatten som Bengt Westerberg satte för snart tjugo år sedan när han jämförde Bert Karlsson med Hitler, och där är vi tyvärr än idag. Skillnaden på nu och då är att det inte biter längre.
  När inte rasiststämpeln biter, försöker man skuldbelägga kritikers till massinvandringen med att de är osolidariska, även detta ett lågt och oseriöst sätt att hantera de här frågorna på bästa Westerberg vis.. Det är ju faktiskt så enligt migrationsverket, att av de som beviljas asyl i Sverige är runt 5 – 7% människor som flytt undan krig och förtryck, resten är övrig invandring, som istället för flyktingar skulle kunna klassas som skattefinansierade immigranter. Så snyfthistorier och skuldbeläggelse ska inte användas som ursäkt för att bedriva oansvarig massinvandring med förödande konsekvenser. Jag menar att det är bättre att lägga mycket av resurserna på att hjälpa fler människor i närområdena, så kan de vara med och hjälpa sina landsmän att bygga upp, och organisera sina länder. Att öppna portarna vidöppna här, och bjuda in till ett islamiserat Sverige är iaf förödande, och ska bekämpas med full kraft.

 15. Skeåning skriver:

  Innanförskap*…. Så går det när ord inte finns med i rättstavningsprogrammet… =)

 16. Kachina skriver:

  Mycket bra inlägg, Skåening

 17. mrmhalland01 skriver:

  Skåening,

  Mycket av det du skriver är sant.

  >de som beviljas asyl i Sverige är runt 5 – 7% människor som flytt undan krig och förtryck, resten är övrig invandring, som istället för flyktingar skulle kunna klassas som skattefinansierade immigranter

  Menar du att 95% är anhöriginvandring ?
  Det tycker jag låter som en väldigt hög siffra.

  Invandring i ordets rätta bemärkelse har vi ju inte alls idag.

  Det jag tycker är sorgligt är att folk som flytt från krig och förföljelser tar med sig sitt krig till vårt land.

  I synnerhet de som flytt från de Baltiska staterna fortsätter kriget här.

  Detta måste vi sätta stopp för.
  Vapen har flödat in i vårt land och väpnade ”uppgörelser” på gäng- eller till och med familje-nivå har blivit vardagsmat.

  Detta drabbar självklart alla i vårt samhälle, inte minst de som flytt från krig till ett fredligt land, som nu upptäcker att det krigas även här.

  Jag tänker på de 80% ? som hoppades på ett liv i fred och frihet när de kom till vårt land.

 18. mrmhalland01 skriver:

  Oj vad fel det blev !!!

  INTE de Baltiska staterna….Staterna från Balkan skulle det vara.
  Jag ber om ursäkt !

 19. lee skriver:

  hur kan sverige vara första asyllandet för afganistan,irak och somalia?

 20. (01SP)Anti Alqaida skriver:

  Dear Sir
  I hope to allow me to emphasize, :

  1- Its impossible to integrat Muslims in Europe, through policies, which, unfortunately, is still followed.

  2- But this does not mean that reason is the Muslims themselves. But the doctrine that prohibits any Muslim integration in any society not governed by the imams or the Islamic centers.

  3- As for racism, I am an expert in this area, and I think that there is no racist. But there are objections to certain policies. This is normal all over the world.

  4- Saudi Arabia is a state that considers itself an Islamic state, at the same time began to phase out non Saudis -Muslims also for reasons of national security . Although Muslims do not accuse it for racism.

  5- As for the multiplicity of cultures, this topic is quite different from the subject of a specific group by using culture and values to cancel the culture and values of another community.

  Regards

 21. Tanja Bergkvist skriver:

  mrmhalland01, svaret på din fråga till Skåening ”Menar du att 95% är anhöriginvandring?” är att det inte är så att 95% är anhöriginvandrare utan man kan också få uppehållstillstånd av humanitära skäl mm. Är inte insatt i detaljerna, men flykting är den som definierats som flykting i enlighet med Genevekonvenstionen (sk konventionsflyktingar) som
  återfinns här: http://www.unhcr.se/SE/basic_facts/pdf/1951swe.pdf

 22. Tanja Bergkvist skriver:

  Ursäkta stavfelet, menar Genevekonventionen – har lite bråttom! 🙂

 23. […] Nu beskrivs den allvarliga situation, som skapades av politiker som Bengt Westerberg (fp), Mona Sahlin(s), Carl Bildt(m), Ingvar Carlsson(s) som “en ödesfråga för Sverige och alla som bor här att hitta strategier för att leva tillsammans i det mångkulturella samhället” /(Aftonbladet 27 okt). Hade det inte varit lämpligt att ta upp det temat för 20 år sedan? Så förvandlar medierna politiker till rasister. (Ianwachtmeister.com) […]

 24. Hoff skriver:

  Test posting

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: