Vem har godkänt att Blomberg får ställa upp en gång till?!

New Yoks borgmästare Blomberg är också stadens rikaste man. Den 3 november är det val och han tippas vínna. New York borna tycker att det är bra att han är så rik att han kan betala valrörelsen med egna pengar och inte hamna i klorna på några särintressen. Och de är tacksamma för att han lyckats få ner brottsligheten år efter år.

Men detta är väl rent förfärligt: en rik man, en duktig en och effektiv som få. Förstår inte karln att han är FEL. Han ska vara socialist och lojalt ta alla bidrag han kan få. Och så ska han skämmas! När fick han tillstånd av svenska media att vara borgmästare över huvud taget? Och varför lägger han sig i brottsligheten – brottslingar har all rätt i världen att vara just det. Förresten, varför har USA inga Landsting??

Annonser

72 Responses to Vem har godkänt att Blomberg får ställa upp en gång till?!

 1. soli01 skriver:

  Ian – du vet säkert att det är fult att ha mycket pengar. Usch,inte alls bra. Några som inte gillar stålar är den socialistiska delen i samhället. Finns det pengar som någon skrapat ihop ska de fördelas till andra. Avundsjuka är grundbulten.
  Blomberg har givetvis ett stort fel – han är tydligen rik!

 2. Kachina skriver:

  ”Finns det pengar som någon skrapat ihop ska de fördelas till andra. ”

  Förhållandet till pengar skall vara som förhållandet mellan vatten och en grovmaskig sil. Att bygga dammar för att dämma upp flödet, gör bara bävrar.

  Att bygga värden som i sig genererar ett flöde, är en helt annan sak.

 3. Carl Norberg skriver:

  Felix Rohatyn, Michael Bloomberg och George Schultz är precis samma skitbedragare för demokratin som någonsin Kejsar Nero.

  Om man tittar på en Mucketykarta på Bloomberg, så hittar man honom mitt i soppan kring bankerna och ibland dem som betalat Barack Obamas kampanj.

  Och att vederbörande är rik, kan ju knappast anses vara någon särskilt kvalificerande grund för någonting annat än nära anknytning till finansinstitut som ägnat sig åt kreditexpansion,och ingenting annat!

  Om kriteriet för att bestämma skall vara vem som har mest pengar, då gäller det sannerligen att ha makten över valutabildningen.

  Nu får ni faktiskt skärpa till tankarna en smula!

 4. Carl Norberg skriver:

  Finns det pengar som någon skapat och så vidare…

  Försök att tänk lite till innan ni skriver!

  Vem skapar pengar/valuta och vem skapar det värde som pengarna skall mäta?

 5. Carl Norberg skriver:

  ”Och inte hamna i klorna på särintressen”

  Tja, vad sägs om hans egenintresse i detta sammanhang, det torde ju i alla händelser vara ett ganska närvarande intresse som inte gynnar det allmänna.

 6. Carl Norberg skriver:

  Avundsjuka må vara grundbulten hos många, men det är likafullt bättre än ingen motverkande kraft alls.

  Det är måhända så att inte alla någonsin kan komma att förstå hur detta är ett uttryck för bristande självkänsla, men det är exakt samma förhållande som skapar behovet av yttre bekräftelse, i form av matriell rikedom, så låt för all del de icke intellektuella fortsätta att kivas om detta.

  Konkurrensens eliminering som sakförhållande duger till att skapa avveckling, inte någon långsiktig utveckling.

 7. Blåtand skriver:

  Utomordentligt roande och välskrivet Ian!

  Men som vi redan noterat går denna bloggs troende socialister i spinn direkt – att ha egna pengar och dessutom använda dem i vällovligt syfte är det fulaste som finns i deras ögon. Dom röda fanorna svajar och kamprop typ KONSPIRATION ljuder över nejden.
  Snart ansluter sig säkert ett par av bloggens USA- hatare av rang …………. lillgrabben Solsbury och gammeljäntan Helena 🙂

 8. Carl Norberg skriver:

  Michael Bloomberg är nog mindre vällovlig än vad Swedish match är, de har ju också egna pengar, och de påstår att de har vällovliga syften för samhället.

 9. Kachina skriver:

  ”….att ha egna pengar och dessutom använda dem i vällovligt syfte ”

  Hur naiv är du Båtand. Skall vi skratta eller gråta?

 10. Blåtand skriver:

  BlåbärsJocke

  Swedish Match beroendeframkallar med avsikt! Detta styrks av ett framstående forskarlag vid Harvard.

  Men att Harvard anses som kanske världens genom tiderna mest ansedda universitet biter väl inte på konspiratörerna som lastar all världes ondska på västvärlden och i synnerhet USA och England.

  Var vänlig och peka på NÅGOT klandervärt som Michael Bloomberg kan lastas för – dvs något klandervärt som man kan ”ta på”!

  nb Skilj på ”ta på” och ”konspirera ihop”! 🙂

 11. Carl Norberg skriver:

  Bidrag till båda Presidentkandidaterna?

  Styrelseuppdrag i banker?

  Och att Swedish match beroendeskapar, är väl knappast något som jag bestridit, det jag anför är att dumheten synes obegränsad i Sverige.

  Att den Amerikanska räddningsplanen är ett av historiens största bedrägerier, behöver vi inte vidare fördjupa oss i, det kan vi lugnt överlåta till framtiden att bevisa.

  Och nu precis som tidigare genom historien så är det Rockefellers intressesfär som är de amerikanska huvudarkitekterna bakom denna konstruktion. I dag smider samma Rockefellers’ intressesfär rent korporativistiska planer som på 1930 talet, men nu tillsammans med nya spelare som Felix Rohatyn och hans likar, vilka innefattar det så kallade Public Private Partnership, som i Sverige är känt eller snarare bekant som O.P.S., Offentlig-privat samverkan, vilket mycket påstridigt förespråkas av Rohatyn-anfäktarna, Rockefellerstiftelsens ledare Judith Rudin med sitt efternamn, New Yorks borgmästare Michael Bloomberg och tyvärr även Kaliforniens guvernör Arnold Schwarzenegger.

 12. Blåtand skriver:

  BlåbärsJocke

  Och vilka är dina källor?
  Du anser ju dig vara akademiskt skolad – då bör du ju känna till hur en källa definieras för att vara trovärdig/kunna användas!

  Alltså: Ange i sedvanlig ordning en eller flera klart
  definierbara källor, pls! 🙂

 13. Blåtand skriver:

  Eller är dina (och lillgrabben Sols) källor så hemliga och höljda i dunkel att bara ni två (och den sedvanliga konspiratörssamlingen) kan tolka dessa?

  Betr. Swedish match exemplet som jag skrev om igår var källan klart definierbar enl. alla gängse normer!

 14. soli01 skriver:

  Swedish match är stor och mäktig och präktig. Vi får ett snus som heter duga. Vi får bra varor till lågt pris. 🙂
  Ang Blomberg är ingen jag känner, men vill han ge bidrag till presidentkandidater ska vi fullkomligt skita i detta.
  Det finns mycket dyngkällor, det är bara att hinka på!

 15. Carl Norberg skriver:

  Binnikemasken utsöndrar en kemikalie som gör att värdpersonen känner sig sugen på att äta sådant som snarast parasiten göds av, snarare än vad denne skulle må bra av själv!

  Individen i samhället jobbar och står i och tror att systemet tjänar det allmänas bästa, när systemet egentligen göder parasiten.

  Vad mera precist är det som du vill ha källhänvisningar på? Att Michael Bloomberg sitter i styrelser för organisationer som förespåkar det som jag anger?

 16. Blåtand skriver:

  BlåbärsJocke

  Tyvärr avslöjar ditt ordval vilken typ av människosyn du företräder.

  Parasit är ett sådant ord – kanske kan du dra dig till minnes att så sent som förra veckan fick den socialdemokratiska ledningen ganska omfattande kritik för att partiet fortsätter att samarbeta med den blide herr Ohly som sedan barnsben inom Kommunistisk Ungdom är van att använda just ordet ”parasit”.

  Ett ordval som för tankarna till gammelkommunismen!

 17. Blåtand skriver:

  BlåbärsJocken Onkel Morgonröd,

  Du kan ALDRIG hänvisa till en källa som enbart är ideologisk. Dvs, som du skriver, ”Bloomberg sitter i styrelser för organisationer som förespråkar det som jag anger”. Vilken förbannad rappakalja 🙂

  En källa är baserad på det verkliga – en ideologi är baserad på en teori.
  Lika enkelt som vad som är den reella skillnaden mellan teori och verklighet.
  Något som bl.a. politiker brukar ha svårt att särskilja 🙂

  Men som troende socialist har du väl skapat dina egna lagar och förordningar i syfte att gagna folket 🙂

 18. Carl Norberg skriver:

  Antingen så sitter Michael Bloomberg i dessa bolagsstyrelser och offentliga organ eller så gör han det inte, det är bara antingen eller det ena eller andra.

  Antingen så har stödpaketet för banker (TARP) lanserats av organisation/er som Bloomberg företräder, eller så har det inte det, det är bara antingen eller där också.

  Så det du kallar för rappakalja, upplevs måhända så av dig, men det finns helt säkert andra som upplever annat.

  Och Binnikemasken är och förblir en parasit.

 19. Carl Norberg skriver:

  Skall vi leda ord på lat. så är mitt stalltips ur para och sitae.

 20. Carl Norberg skriver:

  Så var ordval leder tankar kan nog variera, inte minst beroende på förmågor.

 21. Per skriver:

  Han är nog trots allt mest ledsen över att
  föreställningen om USA:s förträfflighet
  börjar glida isär, i och med att du påtalar
  sådana detaljer C.

 22. Blåtand skriver:

  Junker Morgonröd

  Lingua Latina var den nybörjarbok jag anammade redan i gymnasiet.
  Att böja VOCARE var steg 1.
  Voco, vocas, vocat etc var steg 2.
  Så småningom nådde jag mitt eget Tusculum 🙂

  Där har jag det bara bra. Tycker illa om mycket inom politiken, ja rentav allt som pågår inom Makteliten men jag skiljer, precis som Fritiof Nilsson Piraten på Dichtung und Wahrheit. Något som även du rekommenderas att föröka göra.

  That´s it and that´s all – from your sincerely
  Gerry Hall.
  Vi hörs senare Junkern 🙂

 23. solsburyhill skriver:

  Jag tänker inte fördjupa mig i Michael Rubens Bloombergs varande och icke varande. Det är upp till var och en att själva efterforska om intresse därtill finnes. Istället nöjer jag mig med att peka på ett par intressanta kopplingar som borde väcka en del frågeställningar kring var lojaliteten egentligen ligger.

  Michael Rubens Bloomberg (medlem av American Friends of Bilderberg genom sin nära vän Henry Kissinger) har tjänat mycket av sin förmögenhet såsom grundare av Bloomberg L.P. 1981. Innan 1981 var Bloomberg delägare i den tidigare inte helt okända Wall Street-banken Salomon Brothers, numera Citigroup.

  Alldeles innan Bilderbergmötet i Grekland i maj 2009, samlades några av USA’s mest förmögna personer (en del av dem tillika aktiva medlemmar av Bilderberg-gruppen), däribland George Soros, i New York under stor sekretess för att diskutera deras ”filantropiska engagemang”.

  Under stor sekretess och fullkomlig media-mörkläggning (NYT rapporterade om mötet två veckor senare – se nedan) välkommnade David Rockefeller sina gäster den 5 maj till hans Rockefeller University på Manhattan Upper East Side.

  Förutom Soros, närvarade bl.a. Warren Buffett, Bill Gates, David Rockefeller Jr samt NY’s borgmästare Michael Bloomberg.

  http://cityroom.blogs.nytimes.com/2009/05/20/the-rich-get-together-shhh-it-was-a-secret/

  Även om stor sekretess rått kring vad som egentligen sagts och bestämts vid mötet hade Rockefeller enligt uppgift i inbjudan hänvisat till den världsomfattande recensionen och det omedelbara behovet av att planera för framtiden.

  Vid första anblicken kan det tyckas vara helt i sin ordning att hänvisa till att mötet var privat och således ej ägnat för offentlighetens insyn.

  Emellertid likställs ”filantropiska engagemang” för åtminstone George Soros med politisk handling ofta m.h.a. hans Open Society i syfte att undergräva svaga nationers ekonomier. Bakom hans retorik, böcker och offentliga uttalanden finns en plan att ”omkullkasta och förstöra”.

  Soros uttalanden om att dollarns status som reservvaluta har kommit till ett slutskede (se Telegraph) pekar i all sin tydlighet på att han med största sannolikhet arbetar med denna vision som sin målsättning.
  http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/2783147/Dollars-golden-era-is-ending-warns-Soros.html#

  Borde det inte komma till allmänhetens kännedom vad dessa personer diskuterar och eventuellt beslutar om? Uppenbarligen har samtliga dessa personer, med sina kopplingar till såväl näringslivet som rådande administration, ett icke föringande inflytande på marknaderna.

 24. Carl Norberg skriver:

  Som sagt så är sakförhållanden antingen sakförhållanden, eller så är de inte sakförhållanden.

  Dikt är fortfarande dikt och kan aldrig bli mer än en otillräcklig beskrivning av verkligheten.

  Och på tal om dikt och verklighet, så går det just inte så bra för Kalifornien idag.

 25. Carl Norberg skriver:

  George Soros är lite av finanstorped faktiskt.

 26. Carl Norberg skriver:

  Såg just en VD för ett Hotellföretag som uttryckte att han såg ljusning eftersom folk fortfarande vill resa och leva i lyx???

  Det känns som om det hotellföretaget har en del interna problem att handlägga.

 27. soli01 skriver:

  Kanske någon av dessa herrar kan hjälpa Arnold Schwarzenegger med lite medel.
  Pengar är makt och vad vi undersåtar ska göra åt detta är alltid en fråga.

 28. Carl Norberg skriver:

  Javisst, han får väl utfärda lite mer IOU lappar, eller var det detta sin inte gick längre…

 29. Blåtand skriver:

  Ö P P E N F R Å G A T I L L
  J U N K E R N och/eller L I L L G R A B B E N
  S O L S

  Kan herrarna namnge någon enda premiärminister el. president i England och/eller USA som inte är/varit korrumperad?

 30. solsburyhill skriver:

  Blåtand

  Du är enbart tröttsam (bortsett från att vara avledande).

  Även om det nu uppenbarligen verkar vara svårt för dig att tänka själv, försök något nytt. Vem vet, du kanske t.o.m. gillar det…

 31. Blåtand skriver:

  Att svara på en rak fråga tycks vara helt omöjligt för en konspirationist.

  Lillgrabben är VAKEN (v.g. se http://www.vaken.se) och lever i sin egen lilla uppdiktade värld där allt styrs av den egna tankens önskedröm.
  Ett plus ett behöver inte bli två eftersom svaret alltid kommer före frågan i 🙂

 32. solsburyhill skriver:

  Fortsätt du gärna, men det visar nog mer på din pinsamma oförmåga att diskutera i sak…

 33. Blåtand skriver:

  Lillgrabben Sols

  Du ska få ännu en möjlighet att svara på två raka frågor (eftersom det blev för svårt för dig att ge oss namnet på en icke korrumperad brittisk el amerikansk premiärminister/president.

  Vad anser du om Förintelsen?

  Ge oss ett namn på en icke korrumperad nutida svensk politiker, dvs en person som du kan lita på!

  🙂 Gute Fahrt!

 34. Blåtand skriver:

  Detta vill jag absolut inte undanhålla er . . . . . .

  Jag såg alldeles nyss på Lill- Babs nygamla blogg att
  hon och Lillgrabben Solsbury gemensamt skall framföra
  Oscar Levertins stämningsfulla ”Gammal Svensk Julkantat” vid en välgörnhetssoaré tre dagar före jul.
  Lillgrabben Sols skall gestalta ”gamle sångaren Rising”.

  Jag marknadsför gärna detta evenemang som kommer att gå av stapeln bakom Sibyllakiosken i Bollnäs.

  Ev. kommer Junker Morgonröd att gå omkring med en insamlingsbössa (utklädd till Michael Bloomberg) 🙂

 35. Carl Norberg skriver:

  Torgny Segerstedt, Wilhelm Moberg och Ture Nerman var säkerligen att lita på. Vad avser den nutida kadern så är det väl inte riktigt lika glasklart, och jag måste nog säga att för mitt eget vidkommande är det nog inte så att jag känner något direkt stormande förtroende för den politiska adeln. Gustav Fridolin kan jag nog säga att jag hade ett rätt odelat förtroende för, även om jag för mitt liv inte skulle kunna tänka mig att rösta på miljöpartiets smala politik.

  Vad avser den Anglofila delen av världen så har det väl aldrig varit syftet att den ledande ministären skall vara annat än korrumperad? Det är väl själva poängen? Sedan har detta naturligtvis varierat i sin omfattning med olika bra presidier som till en följd av detta.

 36. Carl Norberg skriver:

  Vad anser någon om förintelsen? Ur vilket perspektiv då?

 37. Carl Norberg skriver:

  Harald, det har aldrig slagit dig att det kan vara så att man får svar som man ropar….

 38. solsburyhill skriver:

  Mjölktanden

  Sà länge som du làter dig invaggas i en falsk höger/vänster-paradigm och är oförmögen att för àtminstone ett ögonblick lyfta pà skygglapparna och ifràgasätta saker och ting i din omedelbara närhet, sà är all diskussion med dig inget annat än en gäspning.

  Kom igen när du har nàgot av substans att tillägga, inte förr.

 39. Carl Norberg skriver:

  Är inte själva HBT begreppet just ett uttryck för precis detta, lite lustigt faktiskt.

 40. Per skriver:

  solsbury

  Någon diskussion med blåtanden har väl ingen
  hittills haft ännu av vad jag kan se.
  Han måste väl först finna mod att
  delta i en först?

 41. solsburyhill skriver:

  CN

  Jo, det stämmer… 🙂

  per

  Nej, det skulle i sà fall vara nàgon av hans multipseudonymer – du vet den där lilla imaginära intresseklubb som uppskattar dylik form och nivà pà underhàllning…

 42. Blåtand skriver:

  Korgossarna Carl, Sols och Per firade antikapitalismens dag på denna blogg igår.

  Vi andra tog till oss reella händelser i stort som smått.

  Det är väl just detta som skiljer en troende socialist från . . . . . . . . . . .

 43. Carl Norberg skriver:

  Ja det skulle ju måhända kunna finnas ett korn av verklighet i det som HBT beskriver, huruvida försöken av tilltagande av reella händelser i stort och smått kröntes med någon framgång eller inte, kanske inte är helt utrett ännu.

  Att McDonalds lämnar Island får nog ses som ett tecken i tiden, detta korkade valutafinansiella system lär ju göra sitt allra yttersta för att bevara sin makt över befolkningarna.

 44. Helena Palena skriver:

  Solsbury: När dessa höjdare träffas så kan man höra hur det låter. Tänk då när våra politiker får vara med. Man kan riktigt se hur tysta och hur underdånigt dom sitter där. Och bara lyssnar och får veta vad som gäller. Alla har ju tystnadsplikt.

  Våra politiker är folkvalda i vår så kallade demokrati. Ändå säger dom inget. Lyssnar. Kommer hem med vetskap om vad som gäller. Men gör inget. Är dom inte förrädare? Jo visst är dom det. Men vem ska straffa dom? Som sagt: När pengarna talar är sanningen stum! Carl Bildt är med på nästan alla möten. Nästan alla. Kanske dags att döpa om det hela till Bildterberg?

  P.S. Undrar om detta gäng som styr världen själva tar svininfluensavaccinet?. D.S.

 45. Helena Palena skriver:

  Ian: Man kan också fråga vem som har godkänt att Bildt och andra svenska politiker ska vara med på Bilderberg-gruppens möten. Och varför det är så viktigt att en liten svensk politiker á la Maud Olofsson t ex ska vara med. Eller Mona Sahlin!

 46. Carl Norberg skriver:

  Ja blotta tanken på vilka skäl som kan ligga bakom damernas närvaro på dessa möten, gör ju att det känns fruktansvärt pinsamt att bara tänka på vilken respekt som deltagarna i övrigt, således tillmäter den demokratiska processen i Sverige.

  Eller tar de verkligen dit Maud och Mona för att de är så intresserade av att lyssna på vad de har att säga…

 47. Helena Palena skriver:

  Det måste vara så att DE HÖGSTA HÖNSEN vill tukta hönorna och småtupparna tillika!

 48. Carl Norberg skriver:

  Eller smickra små egon till att ännu vidare överskatta sin egen betydelse genom närvaron.

  Någon tuktning behövs nog knappast genomföras.

 49. soli01 skriver:

  Det finns mycket under solen. Hör här: ”I ett samhälle där arbetarklassen har makten måste inte nödvändigtsvis en utvidgning av de demokratiska fri-och rättigheterna gynna arbetarklassen”. Vem kan vara ”pappa ” till denna mening?
  ”Jag skulle välja Castro före Blair om Castro ställde upp i ett allmänt val, men det problemet är att det gör han inte.” En ministerkandidats ord!

 50. Blåtand skriver:

  Denne ministerkandidat, Lars Ohly, har oerhörda likheter med Lillgrabben Sols, Junker Morgonröd Norberg, Per i Hagen och Gammeljäntan.

  Dvs Musse-Pigg-artisterna på bloggen som beundrar varandra och konspirerar mot i princip hela världen – vare sig det gäller finansiella system eller svininfluensan!

  En brittisk eller amerikansk politiker väger lätt i deras ögon jämfört med t.o.m. en gammelkommunist som Fidel Castro.

 51. Blåtand skriver:

  I princip ids ingen utomstående längre ”konversera” med dem på denna blogg, vilket är fullt förståeligt.

  De minimalistiska underlag som ultrakommunister, ultrakonspiratörer, ultra-rörelser-över-huvudtaget har, räcker som tur är inte till.

  Låt t. ex. Lillgrabben Sols fortsätta skriva om ”förgiftade, konstgjorda moln” som väst (USA) är ansvariga för 🙂 (Lillgrabben har flera signaturer och bloggar 🙂 ) och låt Junker Morgonröd tråka ut mänskligheten med sin ”autodikta, socialistiska s.k. ekonomiska komedi” 🙂 och låt Gammeljäntan kasta all vedertagen medicinsk på soptippen 🙂
  Väl bekomme att beundra er själva i den narcissistiska brunnen som ni dagligen speglar er i!

 52. Carl Norberg skriver:

  Att inte folk är roade av att möta sin verklighet, och hllre ägnar sig åt verklighetsflykt, det kommer nog inte som någon större överraskning för någon.

  Om huruvida krisen för det valutafinansiella systemet är över eller ännu återstår att uppleva det behöver ju inte heller diskuteras, med avseende på att det ändå lär visa sig.

 53. Carl Norberg skriver:

  Vad HBT än väljer att kalla det som jag beskriver för, så det ju inte mycket till argument i sak, det torde ju envar kunna konstatera.

 54. solsburyhill skriver:

  Ärade Blåtand

  Jag kan inte direkt erinra mig om att jag skulle ha flera signaturer och bloggar där jag skriver om ”förgiftade, konstgjorda moln som väst (USA) är ansvarig för.

  Länka gärna. Det kan ju tänkas att jag konsumerat för mycket aspartam på sistone, så sinnesnärvaron blir därefter. Men det behöver jag kanske inte påpeka för dig…

  För övrigt, vad hände egentligen med ditt tidigare löfte om att för alltid hålla dig borta från denna blogg? Lite svårt att ens hålla det, eller?

 55. Kachina skriver:

  Häpp, vilka små problem ni har. Jag trampade på min Nokia Communicator, varpå jag skaffade en Sony Ericsson Xperia X1,……

  NU HAR JAG STORA PROBLEEM!!!!!

 56. Carl Norberg skriver:

  Usch, det känns som om det ligger något mycket dåligt och väntar på samhället. Dessa infantila peppningsförsök börjar bli alltmera lama och tafatta.

  Och att det skulle ske en real förändring ligger ju knappast i tiden.

 57. Blåtand skriver:

  Junkern,
  Menar du Ohly och/eller Miljöpartiet?
  Då är vi överens!

 58. mrmhalland01 skriver:

  På tal om expertis, har de inte sagt att svininfluensan är ett HELT nytt virus och att det är därför det är viktigt att vaccinera sig ?

  Är det expertisen eller CBS som driver med mig ?

  http://socioecohistory.wordpress.com/2009/06/25/1976-swine-flu-vaccination-propaganda-and-the-side-effects/

  Förhoppningsvis är detta ett skämt som jag inte fattade…

 59. Josef Boberg skriver:

  Min nuvarande personliga resumé om svininfluencan/vaccineringen finns HÄRhälsar Josef 8)

 60. findus skriver:

  Ett gott skratt förlänger livet. Vad finns det då att skratta åt? Jo, stolpskottet Sahlins inledningstal. Det är länge sedan som jag hade så roligt!

 61. Carl Norberg skriver:

  Men Johanna från Island var sannerligen något att se, och hon har en verklighetsanknytning och ett anslag i talet som faktiskt imponerade på mig, och jag blir ytterligt sällan imponerad av människor. Jag vet inte mycket mer om denna kvinna än att hon för närvarande är statsminister på Island, men hon gjorde ett starkt intryck.

 62. Carl Norberg skriver:

  I dag är det torsdag, och inte vilken sketen en som helst, ånej.

  Och som av en slump så uppträder Bengt Göransson med skyddsväst på DI/TV, eftersom han anser att om dagens Amerikanska tillväxtsiffror understiger 3% då kommer portarna att öppna sig. Men jag har lite svårt att förstå vad skyddsvästen hjälper mot för något? Rånrisken torde ju minska avsevärt om pengarna kraschar.

 63. Kachina skriver:

  Schumpeter:

  ”…….in his 1942 book, CAPITALISM, SOCIALISM AND DEMOCRACY, he predicted the downfall of capitalism at the hands of an intellectual elite.”

  Ett framtidsscenario, vad gäller säkerhet, kan vara att den befallande eliten måste bo i bunkrar som förbinds av bombsäkra tunnlar.

  Som han sade Schumpeter: ”Skillnaderna får inte bli för stora.” Och,….blir de för stora kanske lösningen är ett bunkerliv.

  Vem vill vinna 50 miljoner idag, bara för att anställa livvakter som går treskift?

  För vissa kan det bli en sorts befrielse när kraschen kommer.

 64. Carl Norberg skriver:

  Jag tror faktiskt till och med att det är riktigt många som kommer att glädjas över att slippa materialismens ok och bördor.

 65. Torsten skriver:

  Och vad får vi för kommentar av herr Norberg nu? 🙂

 66. Torsten skriver:

  ”USA varvar upp

  USA:s ekonomi ökar takten snabbare än beräknat. Dagens BNP-siffra var över förväntan. Stockholmsbörsen jublar över statistiken.
  Färre nyanmälda arbetslösa i USA”
  /di

 67. Blåtand skriver:

  För att inte tala om vilken kommentar USA- hateren och konspirationisten nr 1, Lillgrabben Solsbury, tänker bjuda oss på.

  Enl. flera av hans spådomar (önsketänkanden 🙂 ) har han ju bl.a. preciserat 25 oktober som undergångsdatum för USA:s (västvärldens)ekonomi. Men vi som följt alla hans domedagsprofetior under det sistlidna året här på bloggen är väl inte direkt förvånade över att hans önskedrömmar och verkligheten äro två skilda ting 🙂 !

  Aktivisterna, socialisterna, antikapitalisterna, komspiratörerna mm mm mm Junker Morgonröd Norberg och Lillgrabben Sols (han med de många pseudonymerna), kommer säkert tillbaka med fler rosenskimrande sagor i framtiden . . . . . . . .

  ”Economy finally back in gear
  Government says GDP grew 3.5% in third quarter, ending a year-long string of declines and coming in better than forecasts”.

  http://money.cnn.com/2009/10/29/news/economy/gdp/index.htm

 68. Carl Norberg skriver:

  Att 530.000 nya arbetslösa ändå är 530.000 nya arbetslösa, även om det förvisso är 1000 färre än 531.000 nya arbetslösa.

  Och det finns ingenting på denna jord som kan få mig att tro att det går att skapa valuta så att denna kris går över.

  Att lösa dessa problem genom expansiv penningpolitik torde vara betydligt svårare än att släcka eld med bensinånga. Om det går att lösa detta genom att öka penningmängden, och att denna ökade penningmängd inte kommer att få några efterverkningar, då har jag lite svårt att förstå varför det ens har varit några problem.

  Faktum som gäller är följande att penningmängden har ökats på ett aldrig tidigare skådat sätt, både produktion och produktivitet har fallit, liksom den aggregerade efterfrågan i världsekonomin.

  Att börserna nu jublar beskriver väl ungefär på vilken nivå av ekonomisk förståelse som analytikerkåren befinner sig på.

  Det säger Herr Norberg.

 69. Blåtand skriver:

  Ja du Junkern,
  för att förstå ditt krystade resonemang måste man ju vara troende socialist. Dvs tycka om det som du skriver här ovan 12:59 ”glädjas över att slippa materialismens ok och bördor”.
  Lillgrabben, Ekorren, Per i Hagen och några till anammar dina autodidaktiska, kvasirelaterade ekonomiska fabuleringar – vi som står stabilt och har båda fötterna på jorden ler i mjugg 🙂

  Som Schumpeter (och Gustaf Fröding) sa ”det är inte lätt att vara konspirationist” när man befinner sig under det berömda/beryktade plimsollmärket!

 70. Carl Norberg skriver:

  The stimulus package has driven the economy by at least 3-4 percent, tyckte jag just att jag hörde på CNN, vad som nu kan menas med detta….

  Alltså man tillsatte mer pengar i ekonomin, och resultatet belev att det blev mer pengar i ekonomin, fantastiskt. Det är nog inte helt osannolikt att ekonomipriset upphör inom kort.

 71. Carl Norberg skriver:

  Gissa varför det är den rikes lott att uttrycka sig om rikedomens ringa värde….

 72. Carl Norberg skriver:

  Det där med siffrorna är väl för komplicerat för HBT, det kan jag absolut tänka mig, men han kanske kan få hjälp av någon.

  Och jag har inte riktigt samma klara övertygelse som HBT om att dagens ”fantastiska” siffror räcker ens till att hålla börsen över noll.

  Man får inte glömma att 530.000 nya arbetslösa, trots allt är några stycken nya arbetslösa, och att det faktiskt finns en lite möjlighet att folk förmår att inse detta om de tänker efter, även om det förvisso är mindre än de förväntade 531.000….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: