TV 4 släpper in mig!

Trots att vissa debattörer uttryckt uppfattningen att jag är senil och förlegad i största allmänhet, har  TV 4 bjudit in mig att medverka i två sändningar i morgon onsdag! Dels ”Efter 10” vid 11-tiden och dels i Kvällsöppet med start kl. 22.40.

Ingen vet riktigt var de inslagen kommer att hamna, men min bok Rebellerna har bara blivit hetare sen den publicerades för en vecka sedan och så har jag sagt att Berlusconi är den levande politiker som jag helst skulle träffa.  Så får man inte säga; det begriper ni väl?! Även i det fallet kan ni leta på www.newsmill.se

Jag har förstått att även Gudrun Schyman kan tänka sig medverka. Hon kanske bara sitter kvar i soffan från ett annat program…..

Annonser

206 Responses to TV 4 släpper in mig!

 1. Rob skriver:

  Ian.

  Vill först och främst tacka för en väldigt bra och intressant blogg.

  Läser med stora ögon varje ord som skrivs och måste säga att ditt inlägg om Berlusconi, samt din debattartikel “Var det något fel på Ny demokrati” är fullkomligt geniala, I all sin enkelhet.

  Oerhört inspirerande att läsa något som uttrycker likasinnade tankar och värderingar på ett förträffligt sätt.

  Och angående inlägget om Berlusconi:
  “I min bok berättar jag om intressanta människor som jag träffat… Hela familjen Bush, vilket i Sverige antagligen ses som ytterst olämpligt. I Sverige ska man ha umgåtts med kommunistiska diktatorer och massmördare. Då blir man talman… Men Bush – aj, aj, aj aajjj!!”

  När jag läste stycket ovanför kunde jag inte låta bli att le och nicka instämmande, för mig själv.

  Ser med stor spänning fram emot att läsa rebellerna.

  / Rob

 2. En vanlig svensk skriver:

  När var det?

  Jag var med farföräldrarna i (gamla) Fältöversten och köpte böcker å Perssons bokhandel, av Ian som signerade dem. Elefanterna hette väl den ena. Och så fick man, utöver signering, även stämplar, som var rätt roande.

  Det var tider det!

 3. En vanlig svensk skriver:

  Kanske inte direkt primetime men bättre än ingenting.

  Jag programmerar DVD:n redan i afton.

 4. hillary2 skriver:

  Håll dig utanför svensk inrikespolitik. Du schappade rätt fort förra gången. Förhoppningsvis kommer riksdagen att instifta en lag som förbjuder rasistiska och nazistiska partier. I svensk demokrati tar majoriteten hänsyn till minoriteters behov men det har väl du liksom Åkesson inte den blekaste aning om? Var du en av dem som påstod sig inte ”vetat någonting” om vad som hände i 30- och 40-talets Tyskland? Dina skriverier på newsmill är beklämmande.
  Du är en dumskalle som hetsar dumskallar. Inte ens Alf Svensson lär kunna få in dig i det kristna himmelriket, ja säkerligen är du så ”svensk” att du är kristen, men du uppträder verkligen inte som en sådan.

 5. Helena Palena skriver:

  hillary: Hold your horses! Man får inte vara hur oförskämd som helst. Bra om vi får en sån lag. För vi har etablerade partier som mobbar och uppför sig rasistisk mot sin egen befolkning. Sänker sitt eget land. Dags att sätta P!

 6. mrmhalland01 skriver:

  hillary2,

  Nu tycker jag att du är lite väl politiskt korrekt.
  Om vi helt bortser från partierns program (vilket jag tycker alla väljare bör göra innan de bestämmer var rösten ska landa), tycker inte du att det är ett bekymmer att Sverige som har avdramatiserat sin ”egen” religion de senaste 70 åren plötsligt ska forma vårt samhälle efter en helt (för oss) främmande religion ?

  Jag tror att vi måste fokusera på människan i samhället, det är uppenbarligen inte möjligt om religion får vara styrande.

 7. soli01 skriver:

  Helena Palena – nu har hillary2 vaknat gäller att se upp – hon kan skjuta från höften. 🙂

 8. soli01 skriver:

  mrmhalland – du är helt inne på rätt resonemang när det gäller hur vi i framtiden vill ha vårt samhälle. Det ska väl för tusan inte vara rasistist att vilja bevara det vi slitit oss till. Det är så enkelt för våra etablerade partier att endast säga dessa bevinga ord: Ni måste ta seden dit ni kommer. Är det sä föb… svårt! Punkt slut!
  Detta är ynkligt hur de pratar nu och det är ett alldeles utomordentligt bra tillfälle för våra rikdagspartier att gemensamt säga detta eller liknade, som jag sagt. Då behöver de inte vara så rädda för att mista väljare!!
  Har de kurage att gemensamt åstadkomma något dyligt – tror inte det.

 9. hillary2 skriver:

  soli 01

  Alla människor har i mina ögon lika värde.
  Det innebär att jag är antinazist och antirasist.
  Var glad åt att du kan bli omhändertagen av muslimska undersköterskor om du hamnar i äldreomsorgen. De kommer med största sannolikhet att visa dig den respekt du själv inte visat deras trosfränder.

 10. Per skriver:

  Oj, är vår Herre och besöker Ians blogg?

 11. Daniel Mehler skriver:

  Visst kliar det lite i fingrarna när man läser vad signaturen hillary 2 skriver, men det lönar sig ju inte att gå in i debatt mot ren och skär okunskap. Om hillary2 läser på lite och kommer med synpunkter som faktiskt har grund så kan man ju bemöta dem.

  Annars så tycker jag att det skall bli roligt att se Ian på TV, eftersom jag jobbar sena timmar så har jag lite udda dygnsrytm men det skall ändå bli ett nöje att stiga upp i tid för att se nyhetsmorgon.
  Jag har precis läst färdigt Rebellerna (Jag väntar fortfarande på att ett dedikerat exemplar skall dimpa ner i brevlådan men jag tyckte att det var lika så gott att gå ner till bokhandeln och skaffa sig ett ”blädderex” för att skona den fina dedikerade boken från kaffespill och hundöron) och det ska bli kul att se på Ian Wachtmeister i ljuset av vad jag just har läst.
  Är det inte märkligt att det gått därhän att det i dagens Sverige blivit rebelliskt att tala sanning om angelägna problem?

 12. mrmhalland01 skriver:

  hillary2,

  Menar du att man ska visa människor respekt utifrån vilken religion de har ?

  För att bespara dig motfrågan, det tycker inte jag.

  (Helt hypotetiskt)
  Hur skulle du reagera om din nära anhörig kom in på ett vårdcenter där bara Jehovas Vittnen arbetar som vägrar ge din anhörig blod, trots att det är enda möjligheten till överlevnad ?

  Religion är var mans tröst och hopp. Inte samhällets.
  Religion måste vara personlig.

 13. soli01 skriver:

  hillary2 – det gäller inte vad du tror. Jag är ju för fan för invandring, men den har ju helt misslyckats. Som det nu fungerar med alla våra getton kan det väl inte få fortsätta. Vi måste ha invandring och försök inte…Det är egentligen omöjligt att prata om invandring utan att man blir misstänkt för främlingsfientlighet. Det har ingenting med detta att göra.

 14. photoimagine skriver:

  hillary2

  I morgon kan du sjunka ned i soffan, andas lugnt och bara njuta av vår käre Ian i TV-rutan, en gång på förmiddagen och en gång på kvällen – sen är allting bra igen ska du se.

  Go natt!

 15. Kachina skriver:

  hillary2

  Inte ”hoppar” muslimska flickor från balkonger i en sorts eufori över att tillhöra islam.

  Ni inom makteliten skall f-n inte komma och förbjuda oss att kritisera islam. Jag kritiserar en sjukt förvriden religiös sekt, inte invandraren som individ.

 16. Carl Norberg skriver:

  Islam som religion torde väl vara så långt ifrån det fria individuella tänkandet som det överhuvudtaget går att komma, jag får nog en känsla av att det är religionernas formel 1.

 17. Blåtand skriver:

  Hillary har alltid varit en represenTANT för den värsta sortens maktarrogans som Socialdemokraterna kan visa upp.

  Det enda som möjligtvis kan ses som en ursäkt är att hon sedan många år gått som barn i huset på de flesta fackliga kursgårdar och där umgåtts med den värsta sortens fackliga pampar varvat med lokala sossepotentater från den lokala ledningen.

  Åtminstone förr i tiden (och Hillary är ju ingen ungdom) var dessa lokaler maximalt rökiga och spritindränkta och naturligtvis sätter sådant sina spår hos dagens Hillary.

  Jag påstår därmed INTE att Hillary själv är intim vän med flaska och cigarill men att bara andas in socialdemokratiska slagord i kombination med inhalerad alkoholånga och cigarettrök under så lång tid kan knäcka den bästes psyke 🙂

  Min innersta förhoppning är att Hillary kommer att vistas ute i friska luften framöver vilket skulle ge henne möjlighet till såväl kroppslig som mental uppryckning 🙂

 18. Helena Palena skriver:

  hillary: Jag vill inte bli skött av en muslimsk undersköterska. Insnallad i en massa tyg som sprider smitta. Nej, fy så hemskt.

 19. Helena Palena skriver:

  Ian: Du ligger etta på Newsmill bland dom mest besökta. En sån som du ska ligga i topp. Du har tryckt ner Mariam som vill slakta djur på religiöst vis. Bra jobbat!

 20. Helena Palena skriver:

  Fem pigor till greven!

 21. Kachina skriver:

  Varför blunda för det uppenbara!!!!!!

  Jag ser precis nu Ian hos Malou och blir upprörd över hur mainstream, media och författare, förnekar det uppenbara, att motsättningar finns mellan kristna och muslimer. Antingen är de totalt okunniga eller så helt dumma i huvudet.

  JAG ÄR RÄDD FÖR ISLAM!!!!!!!

  Av den enkla anledningen att jag kan den och förstår innebörden i den. Den representerar en ond religion vi lyckats göra oss fria från. Den är inte mindre ond för att den kommer tillbaka under ett annat namn, som islam.

  Islam befinner sig i sin utveckling där vi kristna befann oss på medeltiden. Varför skall vi gå bakåt? Av feghet? Av rädsla för att bli kallad främlingsfientlig?

  Nej, fy tusan så fegt, av media och politiker.

 22. Carl Norberg skriver:

  Men medvetna politiker kan ju inte rimligtvis undgå att förstå att samhället reglerar religionen, och att religionen styr individen. Så varför en politiker med egna maktambitioner skulle motverka religionens utbredning, verkar lite svårt att se.

 23. Carl Norberg skriver:

  Och att som media nu gör, att marginalisera SD till ett parti av knäppgökar,istället för ett parti med möjligt brett folkligt stöd, säger bara att syftet hela tiden har varit att öka efterfrågan på invandringsvänligt förd politik.

 24. Kachina skriver:

  För att kunna nyttja religionen som ett maktinstrument, måste de förstå innebörden och verkningarna av den.

  Malou, politikerna och de två unga författarna vet inte ens innebörden i den kristendom som predikades av ”det svarta prästerskapet” ända in på 1950-talet. Därför ser de inte att det är samma väsen som kommer tillbaka under annat namn och i annan klädnad.

  Att förbjuda kritik av islam är att bjuda tillbaka det kvinnoförtryck vi nästan helt gjort oss av med. Malou och Mona verkar leva i en kokong där de varken har kontakt med baktiden, nuet eller framtiden och går saligt ovetande in i fängelset igen.

 25. Carl skriver:

  Skriver lite om dagens TV 4 sändning, här:
  http://kortasynpunkter.wordpress.com/.

  Bra jobbat Ian!

 26. Carl Norberg skriver:

  Hahaha, jag menade inte att Malou Von Siewerts et consortes hade någon mera utpräglad förståelse, men det förstår du nog utan att jag skriver detta.

  Men förståelsen för religionen som makt och tvångsmedel, är ju inte så där värst utbredd i samhället, men det finns likafullt de som begriper detta instruments olika funktioner i detalj, och som inte med bästa vilja i världen skulla kunna tas för att vara det minsta religiösa, och som istället spelar detta instrument fullt ut med både skalor och olika melodier.

 27. Berg skriver:

  Bra jobbat Ian, du skötte dig utmärkt!
  Du var ju den enda som framstod som bildad och framför allt öppen för att våga tänka utanför boxen.
  Det är skrämmande att så fort man uttalar sig om att det faktiskt är problem med muslimer och invandring i Sverige så blir man nedklubbad av journalister och media personligheter. Malou och liknande verkar anse att vi kan ta in 500 000 till muslimer och alla ska få jobb och det kommer bli så bra!

  Vi kan inte ta in alla. Så är det bara. Och det är sanningen. Varför är vi så rädda för att säga det?

 28. hillary2 skriver:

  Den som värnar religionsfrihet enligt Europakonventionen behöver inte vara rädd för islam i vårt land.

  Ur Europakonventionen (klippt ur Wikipedia):

  Envar skall äga rätt till tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet. Denna rätt innefattar frihet att byta religion eller tro och frihet att ensam eller i gemenskap med andra, offentligt eller enskilt, utöva sin religion eller tro genom gudstjänst, undervisning, andaktsövningar och iakttagande av religiösa sedvänjor.
  Envars frihet att utöva sin religion eller tro må endast underkastas sådana inskränkningar, som äro angivna i lag och som äro nödvändiga i ett demokratiskt samhälle med hänsyn till den allmänna säkerheten, upprätthållandet av allmän ordning, skyddandet av hälsa eller moral eller av andra personers fri- och rättigheter.

 29. hillary2 skriver:

  Helena. Du har obefogade farhågor. Det mest smittspridande i all vård förutom smutsiga och illa torkade händer är nedersta delen på en lång läkarrocksärm. Hur var det f.ö. med din egen immunitetsteori? Har du övergivit den för rasistiska intoleranta tongångar?

 30. Kachina skriver:

  Har Islam skrivit under Europakonventionen?

  Jag bara undrar, varför ni kvinnor inte reagerar, i ren självbevarelsedrift.

  Är det som det sägs i ”Babianhannarnas Råd”, att kvinnor vill bli dominerade och utnyttjade?

 31. soli01 skriver:

  Debatten hamnar snett om vi inte kan tala om själva sakfrågan.
  Det är väl ingen som har pratat om att vi ska begränsa religionsfriheten här. De människor som kommer hit måste väl få ha sin tro. Det är när dessa personer propsar på olika undantag i vårt sätt att leva som vi måste kunna säga ifrån. Tar som ex detta med bärandet av burka och niqab. Det finns även andra undantag som har begärts när det gäller äketenskap mm.
  Sedan finns det de som öppet vill införa islam i landet. Är vi mogna för något sådant?
  Nu uppträder våra riksdagspartier som en enda stor fårskock!

 32. Carl Norberg skriver:

  Men faan, försök nu att förstå hur detta går till.

  Under förespegling av att det sker i religionsfrihetens namn, så är staten beredd att offra medborgerligarättigheter på maktens altare.

  Hur svårt kan det vara????

 33. Carl Norberg skriver:

  Och ja kachina, en utnyttjad och dominerad kvinna är en lycklig varelse, så måste det vara….

 34. soli01 skriver:

  Carl Norberg – visst är det så om vi förfinar uttrycken lite. 🙂 Inte alls svårt.

 35. Helena Palena skriver:

  hillary: En läkarrocksärm har inte lika mycket tyg som en kvinna insnallad i lakan har. Tänk vilken volym det är på det ärmslutet. Och så opraktiskt det måste vara. Tänkte mer på den snuskiga och fuktiga luft som blir där bakom burkan och niqaben.

  Ser inget samband mellan min immunterori och muslimskt ortodoxt styre. Så kan man inte koppla ihop sakernas tillstånd hillary! Nu får du ta och skärpa dig.

 36. Carl Norberg skriver:

  Men likafullt så verkar ju detta fullkomligt omöjligt att få in i huvudet för många? De tycks ju tro att detta handlar om religioner och folks rättigheter att tro och tänka vad de vill.

  Kan inte folk ens vända på ett så enkelt resonemang och fråga sig hur staten ens skulle kunna kontrollera vad folk tror och tänker?

  Detta handlar om utökade maktanspråk ifrån den maktutövande sidan, under en förespeglang av att detta skall öka minoriteters fri och rättigheter.

 37. karpstryparn skriver:

  hillary2, du kan käpprätt dra åt helvete med din antidemokratiska förintarinställning.
  Du skulle ha stortrivts som bas på något förintelseläger i Nazityskland under andra världskriget, för där hade du kunnat avrätta folk på löpande band som inte gillade dig och din inställning.
  Och det hade väl varit bra, va? Men nu råkar det vara så att det är 2009 nu, så ta ditt pick och pack och kryp tillbaka ner i det hål som du kommer ifrån!

  Till Ian Wachtmeister: Ska kolla på de TV-programmen ikväll, du kommer garanterat att sopa golvet med dina motståndare precis som du gjorde när du satt i riksdagen. För du är en utav de bästa och vettigaste politiker som någonsin har suttit i Sveriges riksdag!
  Synd att det gick åt skogen med D, alltså Demokratiska partiet, bara.

  http://www.karpstryparn.wordpress.com

 38. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  alla som inte tänker konspiratorikt som du är naturligtvis dumma 🙂

  helena
  Läs vad religionsfrihet är enligt Europakonventionen innan du yrar om burkor i omsorgen.

 39. Carl Norberg skriver:

  Men menar du på allvar Hillary, att de folkvalda i sådana fall som de inte tänker som jag beskriver, är så dumma att de inte inser konsekvenserna av sina tankar och gärningar?

  Det vore ju mycket beklagligt om detta vore sant.

  För nog borde väl de flesta klara av att räkna ut att en given frihet inte kan ökas av att den regleras, inte sant?

  Eller menar du verkligen att du anser att de folkvalda har en så låg intellektuell förmåga?

 40. Blåtand skriver:

  Vet ni att det bästa Hillary vet är ostbågar.
  (Förutom det Socialdemokratiska partiet naturligtvis).

 41. Blåtand skriver:

  Detta apropå intellektuell förmåga 🙂

 42. Daniel Mehler skriver:

  hillary2 är ju lite lustig. När Calle Nordberg visar på tydliga dendenser i samhället så kallas det att tänka konspiratoriskt. När hillary2 själv påstår att Åkesson och Wachtmeister har en rasistik och rent av nazistisk dold agenda är det tydigen bara klarsynt.

 43. Kachina skriver:

  hillary2

  Se hur religionsfriheten fungerar i verkligheten innan du yrar om konventioner och protokoll.

  Som sagt, inte ”hoppar” muslimska flickor från balkonger i en euforisk lycka över att tillhöra islam.

  Konstigt att när det gäller andra religiösa sekter är vi beredda att sätta in stöd och psykologer för att avprogrammera de som hjärntvättats. Islam visar upp alla tecken på sekt-strategi, tvång och hjärntvätt.Ni bara blundar.

  Jag kan faktiskt skilja på en muslim och islam. Alla invandrare är inte muslimer och alla muslimer är inte troende islamister. Ni måste skilja på äpplen och päron. Jag är inte invandrarfientlig för att jag kritiserar en religion.

  Vad ni i maktens korridorer gör är att ni buntar ihop oss alla i en klump som gör sig skyldig till invandrarfientlighet. Ni gör det alltför enkelt för er i fisket bland femhundratusen röster. Jag tänker inte vara med och rasera det enda vettiga vi 40-talister byggt upp, kvinnans frihet. Om du och Mona vill sälja er så billigt för några tusen röster, tror jag ni passar bättre på Malmskillnadsgatan.

 44. Blåtand skriver:

  SÅDANA HÄR KVINNOR GILLAR INTE HILLARY. Vilket till stor del avslöjar Hillarys kapacitet som fri tänkare!

  I Frankrike är hon en stor poet. I Libanon också symbolen för en frigjord kvinna. Och i Sverige är Vénus Khoury-Ghata just nu högaktuell med sin nya roman om kvinnor dömda till stening.

  http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_3681067.svd

 45. Blåtand skriver:

  Kachina

  För att återkoppla till gårdagens heta debattämne på denna blogg . . . . . . . . tror du att Hillary
  använder dessa benkläder?

 46. Kachina skriver:

  🙂

 47. Ann-Christin Yngve skriver:

  Hej Ian!

  Efter att ha sett Efter Tio har jag, förutom jobbsök, ägnat dagen åt att läsa dina bloggsidor – amusant läsning 🙂 LYCKA TILL med lanseringen av boken!

  Jag vill nog sälla mig till skaran av rebeller – jag har också gjort uppror – på mitt vis.

  När jag var ca 30 år omskolade jag mig från bl a städerska till verkstadsarbetare. Samma dag som jag drog på mig overallen, höjde jag muren mellan mig, min far och mina bröder. Synd bara att jag inte tog på mig den tidigare – det var som att ”komma hem” där ibland svarvar och svetsloppor 🙂

  Tyvärr så måste jag omskola mig igen – artros i armbågarna. Har precis blivit klar med grunderna i Försäljning & Servicekunskap, marknadsföring och företagsekonomi. Så nu har jag skaffat fler ovänner – försäljare är ju ett konstigt folk.

  Imorgonkväll ska jag stå ett par timmar vid Skavsta och dela ut smycken och filmer till den som köper tidningen Amelia. Och så ska jag maila Lars-Olof Norlin, en annan nobel herre, och höra mig för om marknadsföringsuppdrag igen. Sen återstår att se vad jobb jag kan hitta mer – och om någon arbetsgivare vill ha mig och mitt kunnande. Har du förslag – välkommen 🙂 CV finnes

  Ha det gott i höstens blåsväder

 48. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  ditt politikerförakt och allmänna misstänksamhet gör att du snårar in dig i obegripligt språk?

  här en läsvärd artikel:
  http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.228313-leif-pagrotsky-skatter-ger-frihet

 49. Blåtand skriver:

  Fy fan vilken skit som Hillry terroriserar oss med. Ingen har efterfrågat en fanatisk socialdemokratisk megafon på denna blogg.

 50. Carl Norberg skriver:

  Mitt politikerförakt? Antingen så begriper väl politikerna vad de gör, och då är de ju även rimligtvis ondsinta, och det har inget med något förakt att göra.

  Eller så begriper de inte till fullo vad deras gärningar medför i konsekvenser, och det är lika illa men har inte heller med något förakt att göra.

  Jag har dessutom bara min egen misstänksamhet och den är alls inte allmän på något vis.

 51. hillary2 skriver:

  Blåtand

  Vi har inte sharialagstiftning i Sverige. Vi har religionsfrihet vilket inte betyder att man kan begå övergrepp mot andra människor utan att straffas. Glöm inte att vi har haft häxbränning i Sverige även om det var länge sedan. Kvinnodiskriminering finns dock kvar 🙂

 52. Carl Norberg skriver:

  En sak som jag faktiskt retar mig på, är alla ignoranta jävlar som vägrar att lyssna, antingen nu detta beror på att dessa inget begriper eller helt enkelt inte vill lyssna av andra skäl så spelar det egentligen kvitta.

  Men Leif pagrodsky kan faktiskt få utgöra ett exempel i detta, med sina exempel på fördelning hit eller dit.
  Likaså en facebook bekant som förespråkar medborgarlön och som utvecklat någon form av modell för detta tillsammans med någon professor Jan Otto Andersson på Åbo universitet.

  Det gemensamma för dessa genier, är att de kategoriskt vägrar, eller i vart fall inte uppvisar några som helst tecken på insikt om vad som är sjukt i systemet gentemot vad som är symptom på sjukan.

  Att prata om medborgarlön, skatter eller fördelning i detta läge, är som att diskutera funktionen av luftkonditioneringen i en bil som saknar hjul, det blir en rent hypotetisk fråga eftersom bilen inte går att köra. och likaförbannat så skall denna luftkonditionering ältas tills färgen torkat.

  Försök att fatta att systemet är ruttet!

  SÅ här säger BOE chefen Merwyn King idag ”Tron att en reglering kan se till att spekulativ verksamhet inte leder till misslyckanden är en villfarelse, och det är svårt att se hur förekomsten av institutioner som är för viktiga för samhället att tillåtas misslyckas är förenliga med att de finns inom den privata sektorn. ”

  En bank som är för stor för att tillåtas falla, har tillåtits att bli för stor, och måste därför krympas.

  Utan det valutafinansiella systemet så blir diskussioner om fördelning helt förvrängda, utan valuta kommer folk att få idka byteshandel.

 53. Per skriver:

  C.
  De ser inte och jag tror faktiskt att rädslan
  är ett av hindren.
  Men jag är osäker på detta.

 54. Per skriver:

  Att besitta god överblick tillhör fåtalet, det vet jag bestämt.

 55. mrmhalland01 skriver:

  Ian,

  Nu har jag också sett ”efter tio”.
  Ja, vad ska man säga ?
  Inte handlade det mycket om din bok…
  Inslaget hette ju trots allt ”bok-klubben”.

  Tjejen som var med verkade ju ha lite koll på vad hon tyckte, men den lilla pojken behöver nog några år.

  Jag har inte läst hans bok, men kommer troligen att göra det eftersom hans (mammas) efternamn har figurerat i min närhet under min uppväxt.

  Hur som helst med det, du har i alla fall kvar retoriken 🙂
  När spolingen undrade över hur du såg på ett möjligt förstatligande av media fick han en ”hurring” som hette duga..

  – Jag förstår inte var den frågan kom ifrån. 🙂

  Ja, mycket till bok-klubb blev det ju inte, men klart underhållande !

  Om vi ändå ska ta något om innehållet :
  Du sa att islam är en våldsreligion.

  Där är jag nog inte med dig. Det är människor som är våldsamma, inte religioner, de är bara en förevändning för att använda våld.

  Killen jämte dig kritiserade dig med förevändningen att en miljard människor utövar denna religion.

  Visst är det så, men, är det inte så att vi i Sverige och i stort sett hela central- och nord-europa INTE UTÖVAR religion ?
  Det är ju DET som är problemet !

  Människor kommer från alla världens hörn och kräver att få UTÖVA sin religion.

  Plötsligt står religionens regler över den Svenska lagen.
  Och detta av religioner som är helt främmande i Sverige, med avseende på etik, moral, jämställdhet, mänskliga rättigheter, demokrati, våldsverkan och viljan att samverka i vårt gemensamma samhälle.

 56. soli01 skriver:

  Ian – det är en fröjd att höra när du vinklar tungan så där rakt fram. Heter det ”Raka puckar”- tro.
  Jag syftar givetvis på din medverkan vid tv 4:ans ”Debatt”. Vissa försökte utan framgång!

 57. Skeåning skriver:

  Märkligt hur lite det handlade om boken i inslaget. När Ian började prata om boken höll Malou det väldigt kort hela tiden, för att sedan styra över diskussionen och hela programmet till Sverigedemokraterna. Kändes som man försökte på sig ett överraskningsmoment och ställa Ian mot väggen. Jag begriper inte argumentet att bara för att det är något nytt ska man hitta vägar att ta hand om det, som Malou uttryckte det. Allt som är nytt är inte gott, fint, gulligt och fluffigt. Undrar hur Malou skulle ställa sig till om vi skulle ta emot en halv miljon hårdpraktiserade nazister under nazitysklands tid. Skulle vi då hitta vägar att ta hand om och värna om det nya gulliga och fluffiga som bara vill oss väl? Bara för att det är nytt betyder det inte att det är förenligt med ett västerländskt samhälle. Om man inte vill att det västerländska samhället ska förvandlas till att likna den muslimska världen vill säga, och det tror jag faktiskt alla sansade människor i detta landet som värnar demokrati och frihet definitivt inte vill.

 58. Carl Norberg skriver:

  Att många begår ett fel som att tro att jorden är platt, är möjligen en förklaring till ett beteende men det kan aldrig någonsin vara en ursäkt, så länge inte tiden går att backa.

 59. Carl Norberg skriver:

  Att det är så få som har överblick, beror nog snarast på att inte så många har bemödat sig att se efter.

 60. Tanja Bergkvist skriver:

  Kul att du tar plats i den offentliga debatten Ian, jag såg programmet! 🙂

 61. Carl Norberg skriver:

  Däremot är det tråkigt att se avsaknaden av överblick i den offentliga debatten, fast det är väl också så att detta just är skälet till att debatten är offentlig.

 62. Helena Palena skriver:

  Ian: Du är en adelsman och en av folket. Bra mix! Det är stil på dig.

  hillary: du är inte uppdaterad. Vi har sharialagstiftning på G i Sverige. Sedan flera år fungerar landets första shariadomstol i Malmö. Den tillämpar ännu så länge bara ett selektivt urval av sharia-lagstiftningens regler.

  Skulle sharia tillämpas fullt ut, skulle det bl a innebära att:
  — Värdet av en kvinnas liv är hälften av en mans liv.

  Stoppa sharia! Skriv på en petition till riksdagen. Läs mer här:

  http://blogg.aftonbladet.se/12704/2009/02/1108498

 63. G skriver:

  Bra jobbat i debatten igår Ian! Du är en riktig sköning.

 64. Skeåning skriver:

  Får också ställa mig i hyllningskören till din insats i debatten som uppstod i programmet. Men var inte för rolig Ian, det kan vara farligt.. =)

 65. hillary2 skriver:

  helena

  sharialagstiftning strider mot Europakonventionens skrivning om religionsfrihet
  vänd dig till domstol om du har bevis för att sharialagar tillämpas i Sverige

  sd har en alldeles egen domstol
  avslöjar en partimedlem att det skett ekonomiska bedrägerier inom partiet förlorar han medlemskapet och riskerar mycket allvarliga hot och trakasserier
  riktade både mot hans person och hans levebröd

  högerextremisters och religiösa sekters agerande brukar påminna om varandra – inte sant?

 66. Per skriver:

  (S) har ju en helt annan agenda inom sitt parti,
  där håller man varann om ryggen om interna bedrägerier upptäcks.
  Allt för att inbetalarna skall slippa veta vad
  som försiggår.

  Så egoextremisterna (S) är lätt att likställa
  övriga sekters ageranden.
  Samt deras outtalade ambition att få vara
  den enda legitima sekten, givetvis.

 67. hillary2 skriver:

  Per.

  du har inget fog för att påstå att eventuellt ekonomiska bedrägerier inte skulle handläggas korrekt inom s

  hade du önskat att man inom s skulle hota och trakassera medlemmar som upptäcker oegentligheter såsom inom sd?

 68. Carl Norberg skriver:

  Hillary, du vet lika bra som jag att Mats Hulth hotade Annicka Billström, när Annicka Billström kritiserade att Stockholm Vattens VD hade lånat ut bolagets pengar utan säkerhet, till sin egen son.

  Sedan är det inte mer att säga om detta, om makt korrumperar, och man innehaft makten i 7 decennier, då finns det också sannolikt en del röta att sanera.

 69. Carl Norberg skriver:

  Det är ju faktiskt bara pinsamt att se någon försöka hålla ihop en yttre fasad på en organisation som så intensivt behöver förnyelse inifrån.

  Jag kan ju konstatera att åtminstone jag i mitt partiengagemang stöter på mängder med olika förhållanden som väl harmonierar med det som jag anför.

  Därmed inte alls sagt att detta är en enskild socialdemokratisk företeelse, Tommy Lundin soppan i Haninge är väl ett annat exempel på hur ett annat parti eller delar av alliansen, försöker skyla och släta över klara demokratiska missförhållanden.

  Problemet är snarast att den politiska klassen så lätt blir verklighetsfrånvänd, och i detta svänger helt självständig ifrån det samhälle som den är satt att representera.

 70. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  känner jag inte till
  (jag engagerar mig inte i Stockholms personstrider)
  oegentligheten korrigerades kanske efter Billströms agerande?
  det är f.ö. en viss skillnad på att försnilla pengar och låna ut dem utan säkerhet såsom även banker många gånger gör

 71. Kachina skriver:

  ”det är f.ö. en viss skillnad på att försnilla pengar och låna ut dem utan säkerhet såsom även banker många gånger gör”

  Nej, det är ingen skillnad. Det är olagligt att låna från bolaget till person i ledningen eller hans familj.

 72. Per skriver:

  hillary.

  Jag läste snett, jag läste att man hotade och trakasserade dem som bedragit väljarna
  vilket jag ser var felaktigt läst av mig.

  Och nog finns det fog för påståendet i övrigt,
  mer korruperad än (S) finns det högst troligen
  inte, inte än så länge i vart fall.
  Men fordrar du bevismaterial så måste jag göra dig besviken, dessvärre lär det glädja dig, tyvärr.

 73. Per skriver:

  Därmed inte sagt att nuvarande maktinnehavare är
  något bättre på sikt men man bedömer det som sker och skett och antager om det som komma skall..

 74. Carl Norberg skriver:

  Denna eviga ovilja till självkritisk granskning är ingenting som stärker trovärdigheten hos socialdemokratin,tvärtom.

 75. Carl Norberg skriver:

  Och olovliga lån är som sagt inte särskilt mindre förbjudna än andra stölder.

 76. Fredrik Andersson skriver:

  Ian jag såg din insatts i TV4, och vill därför leda dig till min blogg som jag upprättade efter Åkessons debattartikel.
  http://blogg.aftonbladet.se/anderssonpolitik
  Gå gärna in och lämna en kommentar, både för och emot. Det gillar jag!
  Tack så mycket!
  /Andersson

 77. en läsare skriver:

  Ian,

  Du har vettiga åsikter men jag är ändå osäker på vad jag ska tycka om dig med tanke på hur illa du sägs behandla dina anställda.

 78. hillary2 skriver:

  ”Stockholms vattens VD” lär vara tjänsteman och inte sossepolitiker. Sorgligt att se hur en förment sosse inte kan skilja på vem som är tjänsteman och vem som är politiker

 79. Carl Norberg skriver:

  Mmmm, det var väl kanske ändå inte så som Mats Hulth såg detta, ge dig nu.

 80. Libertarian skriver:

  För den som inte sett intervjun. Eller ska man kanske säga debatten?

 81. Carl Norberg skriver:

  Pinsamt att se att Hillary försöker göra skillnad emellan emellan lojaliteterna hos politiker och politiskt tillsatta tjänstemän.

  Jag kan räkna upp hur många statliga och kommunala tjänstemän som helst, vilka tidigare har arbetat på 68:an.

 82. Carl Norberg skriver:

  Om socialdemokratin skall kunna utvecklas så måste den förändras, det är något som inte alla är beredda att acceptera. Men jag tycker att personer som Robert Noord, Veronica Palm och Ilja Baltjan visar god förståelse för marknadskommunikationen och den politiska identifikationen.

 83. peerpede skriver:

  @Libertarian, ett sant nöje att skåda.
  ”Gubben” Wachtmeister sopar banan med Malou och de två brådmogna broilers så det bara stänker om det.
  Roligast var det när den unga damen (minns inte namnet) fick frågan om invandringspolitiken och med besvär, besvärat kroppsspråk och usel retorik sade inget i relation till frågan.

  Vem PK-trojkan anser de kan sälja biljetter till får stå i det ovissa, Ian blev av med paketet utan att ens anstränga sig.

 84. Blåtand skriver:

  Signaturen ”en läsare säger” representerar utan tvekan dagens lågvattenmärke.

  Man kan utgå att han/hon endera dyrkar Bengt Westerberg eller är troende socialemokrat. Eller möjligtvis har nära band med tant Hillary i Götet.

 85. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  jag talar inte om lojaliteter
  jag talar om regelverk
  det är onekligen bra med sossepolitiker som kommunicerar
  vill du läsa hur privata intressen tillåtits sko sig på skattemedel kan du läsa V-politikers ”Sälj hela skiten” (Ordfront)
  Nordmark borde också läsa den 🙂
  personligen anser jag det vara helt fel att skolbolag ska kunna ha stora övervinster om de så plöjes ner i skolverksamheten
  jag önskar likvärdiga skolor som har jämlika villkor

 86. Visionären skriver:

  Ian.

  Lika besviken som jag blev för att du i din bok hänger ut en enskild tjänsteman, på vilken du dessutom påklistrar syften som han inte är i närheten av (tänker närmast på din jamförelse med Kwasten), lika imponerad är jag av ditt lugna uppträdande i intervjun med PK-Malou och anhang (tydligen kände de att de måste vara tre mot en för att ö.h.t. våga uttala sig) som med sina sedvanliga frågeställningar utifrån ett PK-perspektiv visade att de ingenting förstått och ingenting begripit.

  Se på denna video:

  http://video.google.com/videoplay?docid=2515587181120245843#

  och tala om för mig; vem ringaktar vem?

  V

 87. mrmhalland01 skriver:

  Jag tycker nästan synd om hillary2 som nästan ensam måste försvara varje socialdemokratisk fråga/synpunkt.

  Bara det här med val av partiledare måste ju vara pinsamt att behöva stå bakom.
  Valet av samarbetspartners likaså.

  I synnerhet när partiledaren ville frysa ut 33% (i antal partier) av den tänkta alliansen ända tills någon sa åt henne att det inte kommer räcka utan kommunisternas röster.

  För ett år sedan sa Sahlin NEJ till samarbete med kommunisterna (jag tror de har bytt namn, men inte politik), då jublade Monas anhängare.

  Nu säger Sahlin JA till samarbete med kommunisterna, nu jublar också Monas anhängare.

  Varför tänker inte Monas anhängare själva ??

  Vill man eller vill man inte samarbeta med kommunister ?

  Hur kan man lita på ett parti som först vägrar att samarbeta med kommunister och när de får klart för sig att de blir maktlösa, plötsligt accepterar kommunisterna ?

  Anser sig de väljarna få sina frågor prioriterade ?

 88. Carl Norberg skriver:

  Heter A-S. Nordmark numera Persson?

 89. hillary2 skriver:

  jag är övertygad om att V har gjort upp med sitt kommunistiska förflutna
  och din historiebeskrivning om vad Sahlin sagt om V är felaktig

  läs och titta gärna på det här från Sahlins besök i Göteborg i måndags
  http://claeskrantz.com/

 90. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  Robert Noord menade jag
  det finns f.ö. andra talanger som inte kommer från stockholmsområdet men ni stockholmare känner ju bara varandra…

 91. Carl Norberg skriver:

  När det gäller Robert så kan jag bara meddela att vi har en mycket god kontakt och att jag har ett absolut förtroende för honom, vilket jag givetvis inte har haft ifrån början, utan detta förtroende är något som han har skapat och förtjänat själv hos mig.

  Vidare så springer jag inte benen av mig bara för att lära känna alla olika inbördes partipolitiska intresseinriktningar inom partiet. Det som framstår som signifikativt för det stora flertalet partifunktionärer, är trots vad du säger det egennyttiga perspektivet, vilket möjligen är mycket mänskligt men inte särskilt önskvärt som jag ser detta.

 92. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  egoism är en överlevnadsinstinkt som rätt hanterad kan användas till andras ve och väl
  du stärker min misstanke om glidarpolitiker i stockholmstrakten

  själv hyser jag stort förtroende för många politiker jag träffat här vilket förmodligen beror på att vi förstått varandra och haft liknande hederskodex

 93. Carl Norberg skriver:

  Jag litar inte på särskilt många, och inte alls på folk som jag inte känner till personligen.

  Jag tror som kanske bekant inte så mycket på det partistrukturella system som förevarit, som en lösning på framtidens demokratiska ledningsproblem.

  Vad en glidarpolitiker är för någonting är jag inte riktigt bekant med, men om det skulle vara Robert du avser, så är det inte så jag uppfattar honom, även om han som alla andra absolut har saker som kan ändras till det bättre, vilket du inte skall vara oroligt för att jag inte påtalar.

 94. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  politiker är ”vanliga människor” precis som du och jag
  vad gör du för att förbättra dina egna brister som t.ex. skvallersjuka :)?
  sådan sjuka är mycket vanlig bland män så du är inte ensam

 95. soli01 skriver:

  hillary2 – ursäkta mig. Jag har en annan uppfattning. Tycker att du sätter ut hakan ganska så häftigt när du påstår att män är”skvallersjuka”. Jag tror att övervägende delen är av annat kön. Nu i dessa tider är det ju förståss populärt att vara samkönad också. 🙂

 96. Blåtand skriver:

  Kan ingen få stopp på det hysteriska fruntimret!

 97. Blåtand skriver:

  Det finns väl få eller ingen här som vill höra sjuklig beundran av korrumperade och maktgalna partitoppar som gör allt och litet till för att bevara
  den förmyndarmentalitet som genom decennier styrt Socialdemokraterna.

  Hillarys liv betår bara av:

  Socialdemokrati
  Feminism
  Fackliga kursgårdar i LO:s en S:s regi
  HBT- beundran av allmänt slag (mao superextremeism)
  Förföljelsemani

 98. Carl Norberg skriver:

  Nej du Hillary, jag lider inte av någon skvallersjuka, det kan jag lova dig. Möjligen kan andra lida av att jag inte ljuger eller undanhåller sanningen i en utsträckning som de skulle vilja.

  Men i detta kan du trösta dig med att även en sådan som jag har grader i sitt helvete. Och jag känner till och vet så mycket mer än du någonsin kommer att få veta om mig, så det finns trots din uppfattning en mycket stor mängd individer som anser mig vara just det motsatta mot vad du tycks anse.

  Och vad jag gör för att förbättra mig som människa, är precis detsamma som det jag alltid förespråkar, eftertanke alltså. Om du sedan anser att detta måste manifesteras för andras skull än min egen, så kommer detta visst till uttryck i till exempel Ewas böcker, eller de utbildningar hon håller, och faktiskt så sträcker sig detta rätt långt i samhället.

 99. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta
  vem är Ewa???

  anledningen till att jag anser att du skvallrar är ditt namndroppande
  man kan diskutera mänskliga beteenden, företeelser och fenomen ingående utan att namnge personer
  du kastar ur dig påstående som du inte underbygger om namngivna individer på ett för mig väldigt vagt och skvallrigt sätt

  soli01

  jag kvarhåller min åsikt att de värsta skvallrarna är män
  det är min erfarenhet

 100. Carl Norberg skriver:

  Ewa är min fru, och finns även hon att beskåda på Facebook.Och jag garanterar att jag inte skrver ett enda ord om andra individer som de inte står för.

  Robert kan garanterat verifiera vartenda ord som jag har skrivit om honom, och vad Ewa anbelangar så gäller naturligtvis detta dito.

  Va där det för påståenden om individer som jag inte underbygger menar du?

  Och det dunkelt sagda är inte detsamma som det uppfattade, så att jag skulle ha uttryckt mig dunkelt utifrån mitt uppsåt eller ifrån din uppfattning, det torde ha sitt givna svar.

 101. hillary2 skriver:

  ”Visionären”

  Är du helt obekant med de historiska kopplingarna mellan Den islamiska republiken Pakistan och Storbritannien vilka gör att det finns gott om religiösa muslimska tokstollar i båda nationerna. Situationen är inte alls sådan i Sverige, men som skrämselpropaganda för lågutbildade och kortsynta duger videon.

 102. Per skriver:

  Att man inte förstår andra människor är inte deras fel att rätta till, hillary.
  Det ligger den oförstående i fatet att söka förståelse.

 103. Anders skriver:

  Ian du måste gå med i SD inför valet 2010! Du är en folkkär poltiker som redan har varit i detta blåsvädret av media så du kommer garanterat ge många extra röster! Kanske avgörande för valet?

 104. soli01 skriver:

  Anders – det är väl inte troligt det du säger (12:26), men Ian har ändå gjort en bra insats när det gäller synen på vår invandringspolitik – den är ”botten-napps-betond”, tycker jag.

 105. soli01 skriver:

  Rättelse : BETONAD. dj …kalk. 🙂

 106. Carl Norberg skriver:

  Har den Tyska delen av svininfluensans genom andra biologiska grunder än den skandinaviska, nej troligtvis inte. Så vi kan nog vara rätt säkra på att det finns minst ett annat skäl till att Tyskland gör detta val.

 107. Helena Palena skriver:

  Carl: Säkert! Tyskland kan man lita på!

 108. hillary2 skriver:

  helena

  doserna av de ämnen som ingår i vaccinet avgör eventuell toxicitet/giftighet
  hur kan du som lekman påstå att doserna är så stora att de är toxiska/giftiga?
  dina tappra försök att hävda din lekmannaståndpunkt under den här pandemin gör att du formligen riskerar att skrämma ihjäl människor 😉
  besinna dig gärna

 109. soli01 skriver:

  Ja, det pågår lite uppförstoring kanske från alla håll när det gäller dessa sprutor. Huruvida det är skadligt eller ej – vi lita på expertisen.

 110. mrmhalland01 skriver:

  soli01,

  Vilka av experterna ?
  Även de är ju delade i 2 läger om vaccinet.

 111. Carl Norberg skriver:

  Vilket i sig själv beskriver att det uppenbarligen inte rör sig om några naturlagsmässiga självklarheter, vilket det ju rimligtvis egentligen borde göra.

 112. Läser Rebellerna om ett par veckor skriver:

  Haha, det var ju 3 mot 1 i Malous morgonprogram.

  Där satt Ian å ena sidan, och så var det den där fruntimmerskvinnan, kommunistförfattaren och programledaren å andra sidan.

  PK. PK. PK.

  3 mot 2 hade varit något bättre; förslagsvis någon som vill att Sverige skall vara demokratiskt, tex J. Åkesson.

  Men nej, nej. Det går inte. Ian ska framställas som den udda, ensamma typen, som ingen ska hålla med. De tre andra skall framstå som det vinnande laget.

  Oj, oj.

  Sverige – Dumhetens plats på Jorden.

  Tack Ian för Din insats!

 113. Helena Palena skriver:

  hillary: Några måste hjälpa människorna i idiotins tidervarv. Och tysklands armé kan väl inte ha fel?

 114. Blåtand skriver:

  Nu har nog Hillary anslutigt sig till John Blund och drömmer om härliga herrar som Pagrotsky och Östros.

 115. soli01 skriver:

  Blåtand – var inte för säker. Helt plötsligt kan hon finnas där. Hon har varit mycket sporadiskt på här under senaste tiden, men nu har hon tydligen krypit ut ur grottan. 🙂

 116. Per skriver:

  Men HerreGuuuuud!? Tyskland vet väl inget jämfört med Sverige huruvida vaccinets nödvändighet!?
  Vår regering vet väl alltid det bästa för sina uppdragsgivare.
  Den är ju svensk, gott folk.
  Svensk för bövelen!

 117. Blåtand skriver:

  Det ena vansinnet efter det andra avslöjas i Sverige.
  Klimatbluff, svininfluensaabsurditeter, HBT- vansinne, yttrandefrihetsfrågetecken bl.a. i migrationsfrågan mm mm men frågan är om inte detta slår det mesta. Nu torde botten vara nådd!

  Jag saxar följande från TT 091024:

  ”””En fånge på fängelset i Gävle skadade lillfingret när han spelade pingis. Han gjorde en personskadeanmälan och nu har Kammarkollegiet bestämt att han ska få totalt 18 300 kronor i ersättning.
  Det var i november 2007 som den då 46-årige fången slog höger lillfinger i bordskanten under en pingismatch, skriver Arbetarbladet på nätet. Därefter tvingades han under tio veckor ha plastskena på fingret som ömmade, bultade och värkte. Han drabbades förutom av sveda och värk även utseendemässigt av skadan, enligt beslutet.”””

 118. Blåtand skriver:

  Ursäkta Tanja, jag glömde genusvansinnet i min kommentar 7:35.
  Naturligtvis platsar även ditt ”skötebarn” på listans toppskikt 🙂

  (Och frågan är, på tal om absurditeter, om inte även vårt rara fruntimmer i Götet, den flinka fackpampen Hillary, bör inkluderas i denna absurditetslista? 🙂

 119. Carl Norberg skriver:

  Det var ett trevligt exempel att få till sig så här på morgonen, man ids knappast lyfta frågan om denne pingismotionär även uppbar ersättning ifrån kriminalvården under tiden….

 120. Blåtand skriver:

  Det är väl självklart att han gör. För inte är väl Thomas Bodström ensam om att uppbära dubbla arvoden inom sitt ”brottsrevir”.

  Och därmed torde även Hillary ge sitt godkännande till ”sveda- och-värk-ersättningen”, för att tillämpa samma metodik som en partipamp är u ett axiom i hennes inskränkta lilla värld 🙂

 121. Carl Norberg skriver:

  Fast ändå vet jag inte om inte mats Odell aspirerar på dagens toppnotering med sitt ”vad vet jag” i diskussionen kring bankbonusar.

 122. soli01 skriver:

  Carl Norberg – han är ju dock ärlig. 🙂 Det är inte lätt att vara politiker och de vet inte allt! Experter växer i ”på träd”.

 123. Carl Norberg skriver:

  Problemet som jag ser detta är väl att denna ärlighet är lite väl opportun, och vidare att man kanske skulle kunna förvänta sig att den ansvarige ministern hade en aning.

 124. Helena Palena skriver:

  Per: Sverige är det enda land som ska vaccinera alla – 2 doser till varje människa = 18 miljoner. Socialiststyrelsen kan!

 125. hillary2 skriver:

  jag undrar om det är något ämne som helena saknar eller har för mycket av i sin kropp
  eller om det är östrogenbrist parad med okontrollerade impulser och en stor portion svensk otacksam misstänksamhet
  journalister av tvivelaktig karaktär sprider osanningar och rädsla av egna pekuniära skäl
  helena har varit med om att oroa en stor del av Sveriges befolkning och den som inte vet vad oro och rädsla kan göra för att nedsätta den psykiska och fysiska hälsan har mycket att lära

  myndigheter och politiker har hanterat vaccinfrågan seriöst vilket man inte kan säga om journalister och deras anhang
  och det är mycket ohederligt av SVT att använda tabloidjournalistikens metoder i förment informativt syfte!!!

 126. Carl Norberg skriver:

  Har myndigheter och politiker hanterat vaccinfrågan seriöst? Vad finns det som belägger detta?

  Den svenska otacksamma misstänksamheten har då sannerligen inte haft något större genomslag internationellt sett på det anseende som Sverigen har.

  Redan efter första världskriget så publicerar internationell press raljerande skrivningar om hur Sverige och svenskarna i någon form av vällevnadskoma bara tuggar i sig förnöjt allt vad dess politiska ledning serverar dem.

  Och skillnaden emellan mitt argument i detta och det som anförs däremot är att jag verkligen kan hänvisa till aktuella publikationer.

  Att individer som Torgny Segerstedt, Wilhelm Moberg och Ture Nerman uttryckte just detta behöver vi kanske inte diskutera.

 127. Carl Norberg skriver:

  Ture Nermans häfte på KB, om 1940 års män, synes återkommande behöva påminnas om.

  Dessa trevliga herrar som citat “Som disponerade över vårt folk och dess framtid, utan att det blev tillfrågat eller upplyst om sanningen”.

  Eller som Publicistklubbens ordförande Ivar Överström, i en politisk debatt 1940 i andra kammaren, så vackert uttryckte detta,

  ”Vi Tidningsfolk vill ju inte undandra oss skyldigheten att giva regeringen absolut erforderliga medel att skydda legitima och statsvårdande intressen.”

  Tage Erlander säger kanske det mesta i detta med sitt uttryck” De mörka åren i Sverige började sannerligen ingalunda vid krigsutbrottet”

  Och nu har väl tiden kommit för att betala räkningarna för denna tidigare undfallenhet till moraliskt handlande.

 128. Per skriver:

  Helena.
  Min övertygelse om Sveriges förträfflighet
  och mitt förtroende för mitt land uttrycks
  bara ironiskt.

  Jag ska då inte vaccinera mig å jag tjafsar med
  mödrerne om mina barn i detta ärende.
  De är bägge sjuksyrror så det är problematiskt.

 129. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  det är inte myndigheter som blåst upp de negativa aspekter som kan finnas gällande vaccinering. Alla medicinska åtgärder förgås av av avvägningar, riskbedömningar som inte förhindrar individers egna individuella bedömningar
  dessa individuella bedömningar saknar dock allmängiltighet och medicinska kvalitéer även om det är enskilda läkare som uttalar dem
  den medicinska nyttan av vaccinering bedöms stort överväga riskerna
  blir svenskt vaccin ”över” torde nog norska myndigheter vara intresserade av att köpa dem

  den här diskussionen är lika överdriven som fluordebatten var på 60-talet
  vartenda kemiskt ämne inklusive grundämnen är giftigt i felaktig koncentration
  borgare påstår sig värna kunskaper
  men vilka är det som ständigt misstänkliggör och undergräver förtroendet för den kunskap som finns?
  sd hade säkert vilja ge helena anställning i Socialstyrelsen – hon är ju en generalist precis som de och tror på enkla sammanhang och banala vidskepliga förklaringsmodeller 😉

 130. hillary2 skriver:

  Per

  behöver du bli allvarligt sjuk för att få förtroende för medicinska argument?
  du är som autonom svensk själklart i din fulla rätt att välja ditt eget förhållningssätt, men hur klokt är det av dig att sprida detta?
  behöver du någon gång en hjärtoperation kommer du förmodligen att ta den
  när det gäller ditt egna liv vill du ta ditt ansvar men vad negativt du kan orsaka andras liv har ingen betydelse?

 131. hillary2 skriver:

  är självklart i din fulla rätt… skulle det stå.

  Nu ska jag förbereda en stockholmsresa för att ta hand om en barnfamilj som har svininfluensa av allvarligt slag – såväl andningsvägar som tarmsystem är involverade.

 132. Blåtand skriver:

  Hillary – 5 HIIA – något för dig?

  🙂 🙂

 133. Libertarian skriver:

  Patetiskt att Malou von Sivers går in på inrikespolitiska detaljer för att framställa Berlusconi som ond.

  Får man inte ens tycka om Berlusconi på den nivå som Wachtmeister redogjorde för utan att få politiskt korrekta vänstervurmare på sig?

 134. Per skriver:

  hillary.

  Alla människors förhållningssätt är deras egna,
  det ligger i sakens natur att inte kunna
  förhålla sig till något genom andra.

  Tro är att inte veta.
  Oavsett vad man tror på.

  Andra stater avser inte agera liknande vilket tyder på olika uppfattningar om samma sak.

  Varför det skulle stå självklart att följa ett statligt direktiv eller uppmaning, enkom för
  att det är statligt är bara för naivt för mej.

 135. Carl Norberg skriver:

  Ja vi får väl se vilka frågor som kommer att vara vägledande inom kort, och vilka perspektiv detta kommer att skapa på olika betraktelser.

 136. Per skriver:

  Gudskelov tvekar även mödraskapet om detta,
  vilket är friskt och sunt.
  Alltså tänker de själva i viss mån.

 137. Carl Norberg skriver:

  Den svenska staten skulle väl aldrig bedra och förråda sina egna medborgare, väl…..

  Ibland så vet visst inte naiviteten några gränser, om så Nero eldade upp tusen och åter tusen Rom så skulle väl antagligen detta fortfarande vara de kristnas gärning.

 138. mrmhalland01 skriver:

  Över huvud taget riktigt dåligt att bjuda in Ian för att presentera sin bok och sedan helt ogenerat låta bli att diskutera det tänkta ämnet utan försöker ställa gästen till svars för sina åsikter i flyktingfrågor.

  Självklart ett led i ultravänsterns strävan att misstänkliggöra Ian Wachtmeister som därmed skulle få en minskad publik med sin bok.

  Jag hoppas att det får den omvända effekten.

  Detta är ett typexempel på hur mäktig journalistkåren är och visar på de gangstermetoder de använder för att uppfylla sina politiska mål.

  Naturligtvis borde detta och liknande uppenbara fall anmälas till pressombudsmannen för osaklighet.

 139. Helena Palena skriver:

  hillary: Jag är en tvättäkta rebell. En flickan Ruda. Ni ska tacka era gudar för att en sån som jag finns med tanke på att mainstreammedia smörjet uppåt. Jag sparkar uppåt och smörjer neråt. Det du!

  Per: Hälsa fruarna så gott från mig. Säg att dom läser Dagens Medicin. Läkare är nu förbjudna att prata om vaccineringen. Vi har ingen yttrandefrihet när det gäller denna MASSVACCINERING! Länken kommer snart.

 140. solsburyhill skriver:

  Pa tal om rebeller, luta er tillbaka i soffan och försök förstà vad det hela handlar om här.

  Annan nation, samma mönster…

 141. hillary2 skriver:

  Per

  Man följer inte statliga erbjudande om vaccination därför att de kommer från en myndighet utan därför att man anser att myndigheten har tillgång till bästa expertis i ämnet som grund för sitt erbjudande om vaccination.

  helena

  kalla dig rebell om du vill
  i mina ögon är du en kunskapsföraktande dumbom

 142. Blåtand skriver:

  Och så kommer lillpojken Solsbury som angripits av den stora konspirationssjukan sedan länge – framför allt heter hatobjektet USA.

  Variation förnöjer inte den lille korgossen 🙂

  Ännu ett exempel på snedfördelad 5 – HIIA? 🙂

 143. Per skriver:

  hillary.

  Då kan du kanske lista ut att jag inte anser
  deras expertis automatiskt är främst
  för mitt främsta, i egenskap av medborgare.

  Och dumbommar är de som själva inte
  reflekterar över bjuden kunskap.

 144. solsburyhill skriver:

  Blàtandens uttalande ovan säger det mesta om individen bakom denna pseudonym och hans agenda…

  Att han sedan fördömer material utan att ens ha hunnit ta del av det (2 timmar 24 minuter och 23 sekunder) làter jag er andra suga pà…

  Vi har alla en del att lära oss här i livet – en del mer än andra…

 145. Per skriver:

  Av staten är jag ej erbjuden något jag inte själv
  varit förutsättning till.
  Att det fortfarande finns ett fragment av befolkningen som ännu ej inser detta är
  bara så beklagligt tråkigt.

 146. Helena Palena skriver:

  hillary: Jag älskar kunskap! Kunskap är makt! Studerar hela tiden allt vad jag kan. Tittar gärna bakom ridån – jättekul – för där pågår sånt som inte vi i fårskocken ska få se.

  Vi ska bara stå beredda med ullen!

 147. Rosenhane skriver:

  Bravo Helena,
  fortsätt hålla sossetanten kort; där är det mycket (genus)väsen men lite ull, sa han som klippte grisen!

 148. hillary2 skriver:

  idioter väljer vilka källor som helst
  det är problemet
  du samlar inte kunskap helena
  du samlar diverse lösa overifierade uppgifter som du mal i din egen köttkvarn och ut kommer det ena mer bisarra påståendet än det andra
  du utger dig för att kunna något och uttalar dig tvärsäkert och felaktigt
  du saknar förutom självkritik tillräcklig kunskap för att uttala dig i frågor av medicinsk natur
  förmodligen har du redan åsamkat din omgivning psykiskt lidande genom din lögnaktiga desinformativa ryktesspridning
  för all del
  den är helt i paritet med ditt favoritparti sd´s sätt att argumentera och agera
  tvi!

 149. Helena Palena skriver:

  hillary: Jag förlitar mig på Der Spiegel. Här kan du läsa lite om vaccinet som inte Merkel och tyska armén ska få. Ej heller gravid och barn över tre år. De ska nämligen få ett vaccin utan skvalen och kvicksilver. Men hela svenska folket ska vaccineras med ett undermåligt vaccin. Kolla på Spiegel Online:

  http://www.spiegel.de/wissenschaft/medizin/0,1518,655764,00.html

 150. hillary2 skriver:

  håhåjaja
  är du obildbar?

  anser du att der Spiegel besitter medicinsk kompetens och kan förmedla kunskap?
  med tanke på vad jag har för kunskaper är jag rätt skeptisk till vad medicinjournalister och naturligtvis även andra journalister kränger ur sig

  att du själv tror att du besitter sådana kunskaper så att du kan döma ut det svenska vaccinet är dessvärre uppenbart
  att dosen avgör toxiciteten tycks inte gå in i ditt medicinskt obildade huvud
  upp till bevis nu för att svenskt vaccin skulle vara ”undermåligt” eller sluta upp med din ryktesspridning

  hur bra tycker du det är att du skrämmer upp människor som planerar att låta sig vaccinerat
  tror du inte att oro ökar förekomst av biverkningar?
  ditt uppträdande är megalomant

 151. hillary2 skriver:

  dina skriverier är inte bara megalomana de är f.f.a. sällsynt dumma och ovederhäftiga

 152. Per skriver:

  hillary.
  Vad säger det dig att tyskarna inte
  tänker låta sig vaccineras?

 153. Helena Palena skriver:

  hillary: Der Speigel intevjuar människor med medicinsk kompetens i artikeln. Kan du inte läsa tyska kom ihåg att Google kan översätta. För övrigt tycker jag du ska hålla en god debatton här på grevens blogg. Har du ingen stil? Får du vräka ur dig vad som helst?

  Våra medier är under all kritik. Debatten kommer nog igång sen fler dött av vaccinet. Det är visst fyra nu.

 154. hillary2 skriver:

  den som bildar sig uppfattningar och/eller skaffar sig omvärldsanalys med utgång från vad media serverar är ett sorgligt dumhuvud som inte förtjänar någon cred!

 155. Per skriver:

  Det finns inget du hittills presenterat som
  har skäl att vara bättre källor än de du angriper,
  har du tänkt på det?
  Alla nöter inte pannan mot asfalten i tillbedjan av heliga socialstyrelsen…

 156. Helena Palena skriver:

  Per: Tysklands armé och Merkel och dom andra viktiga ska få ett speciellt vaccin. Man vågar inte förgifta dom. Resten av folket ska få samma vaccin som vi svenskar. Gissa folk i Tyskland är upprörda. Men här gapar vi och sväljer om (S)ocialstyrelsen så anbefaller.

 157. hillary2 skriver:

  Per

  jag tillber varken gudar eller människor
  och
  det finns ingen anledning att jag skulle ”tala för myndigheter” genom att upprepa eller skriva något annat än vad som de redan gjort
  jag lider inte som helena av makromegali eller storhetsvansinne på ren svenska

 158. Helena Palena skriver:

  hillary: Som sagt – jag är en rebell! Vad är du?

 159. hillary2 skriver:

  Per

  stryk ”annat än vad”
  beklagar slarvet men jag är samtidigt som jag skriver uppkopplad hos den svininfluensadrabbade barnfamilj jag ska resa till.

 160. hillary2 skriver:

  jag är socialdemokrat med naturvetenskapliga kunskaper och jag är forskarutbildad
  en av anledningarna till partivalet är att jag genom mitt arbete sett vad stora socioekonomiska skillnader ger för hälsoskillnader i samhället och då inte bara det svenska
  jag är sedan barnsben mycket hätsk mot människor som sprider osakliga uppgifter och saknar självkritik
  sådana människor förhindrar sann kunskapsspridning och begår stora tarvligheter mot sina medmänniskor när deras enda bidrag är att sprida oro och osäkerhet såsom du gör
  hade du haft något på fötterna skulle du skickat skrivelser till myndigheter
  hade du velat skaffa dig information och vilja ta del av den samlade svenska kunskap som finns hade du gjort detsamma
  sök gärna sakkunnig hjälp för ditt något försenade medelålders tonårsuppror

 161. Helena Palena skriver:

  hillary: Här kommer fler som är rebelliska och enligt dig dumma i huvudet:

  75 & av finnarna tackar Nej till giftvaccinet:

  http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Sikainfluenssa+saattaa+venytt%C3%A4%C3%A4+sairaaloiden+leikkausjonoja/1135249614850

 162. hillary2 skriver:

  helena

  har du en 7-årings slutledningsförmåga?
  tacka fan för att att människor är rädda efter all negativ propaganda
  det betyder inte att de ”rädda” har rätt i sak
  vi får hoppas att det nya vaccinet inte har nya negativa effekter av större dignitet än det gamla

 163. mrmhalland01 skriver:

  Nu är det kvinnokamp på hög nivå !

  Jag håller med Helena till hälften.
  D.v.s alla män har en bättre lösning för att slippa ”bacon-snuvan” än att vaccinera sig :

  Släng ut den gamla suggan och skaffa nytt fräscht lammkött ! 🙂

 164. Helena Palena skriver:

  Negativ propaganda? Men nu är du väl allt ute och cyklar. Tidningarna har ju varit fulla av positiv propaganda. Vad du än gör – Vaccinera dig! Var
  (S)olidarisk!

 165. hillary2 skriver:

  helena

  de senaste dagarna har det varit en del positiva tongångar gällande vaccineringen men i många månader var det övervägande tveksamheter och rädslespridande artiklar i såväl press som SVT

  att du helena bara tänker på dig själv innebär inte att man måste vara socialdemokrat för att tänka epidemiologiskt dvs tänka ut hur man bäst minskar sjukdomsutveckling hos den enskilde medborgaren utan också hur man minskar sjukdomens utbredning och utveckling
  du som syns mig så morbid hade kanske föredragit sjukdomsbekämpning genom slakt av alla insjuknade människor såsom man gör vi epidemier bland tamboskap istället för vaccineringar

  nu är det så helena att du har din medborgerliga autonomi och kan avgöra om du vill ha eller inte vill ha vaccinering
  men vad andra väljer har du inte med att göra

 166. Blåtand skriver:

  Jag gläds över det faktum att jag är en man!

  Varför? Se ”debatten” här ovan!

  Fruntimmer bör man umgås med på tu man hand – fler än två på en gång blir en oregerlig grupp 🙂
  (se ovan igen 🙂 )

 167. soli01 skriver:

  Blåtand – men du menar väl också att hönorna slåss om tuppen. 🙂

 168. Per skriver:

  hillbilly.

  När individer som du anför att något skulle vara av godo dras man obönhörligen åt det motsatta hållet
  av ren självbevarelsedrift.

  Du får min dos också, ta den i svålen så din puckel du lägger kepsen på dubblerar sitt funktionsantal.

  Och att det skulle vara tonårsrevolt att inte vaccinera sig berättar väl din vidd på begreppet revolt, dessvärre är det inget trevligt att konstatera.

  Den verkliga verkligheten är aningen större än
  den konservburk produkten du har levt i.
  En ren illgärning att öppna den.

 169. hillary2 skriver:

  din ignorans kan du inte dölja bakom aversion Per

 170. Per skriver:

  För dig är det mesta i det fördolda hilly, lägg ner
  vaccinationstugget nu.
  Var och en gör som de själva vill, än så länge och så hoppas jag att det fortsätter framöver.

 171. hillary2 skriver:

  i ignoranternas rike är helena säkert er kung

  om Per läst vad jag skrivit hade han insett att jag anser att det är just var och en som ska fatta sina egna beslut – ingen behöver helenas ”hjälp”
  genom sin massiva negativa propaganda försöker hon envist som en åsna styra andra människors val

 172. mrmhalland01 skriver:

  hillary,

  Besitter du kunskaper om detta vaccin ?
  Snart är det dags för oss att ta slutgiltig ställning.

  Att upphandlingen av vaccinet har tveksamma inslag har jag inte så stora bekymmer med, men, är vaccinet till större nytta än skada för oss ?

  VET någon detta ?

 173. Kachina skriver:

  Jadu Hillary, tyvärr tror jag att detta är en anka skapad för att förbättra läkemedelsbolagens årsbokslut och bonusutdelning.

  Jag tänker inte ta vaccinet. Jag tänker inte heller ta emot nytt hjärta, nya lungor eller lever för att leva några dagar extra i detta vidriga helvete.

  Fy f-n vad jag är less. Bedrägeri och/eller ren dumhet genomsyrar mänskligheten och om man påpekar ignoransen mot lagar och ingångna avtal, blir man antingen kallad besserwisser eller bråkstake.

 174. Helena Palena skriver:

  Snart stiger tvångsvaccineringen fram. Obama har nu utfärdat krisläge i Amerika ifall svinflunsan eskalerar hörde jag på Ekot klockan nio. WHO kan utlösa alla sina klausuler och då blir vi tvångsvaccinerade hela högen. Men det sades dock inte på Ekot!

  Gissa vem som styr WHO? Jo, hejdukarna bakom Baxter och Glaksos Smithkline. Och vilka det är ska du hillary få det stora nöjet att gräva fram själv. Om du ids.

 175. Kachina skriver:

  Jag är på lite dåligt humör idag, främst för en insikt som sakta smugit sig in på mig. Jag brukar säga att vi, som personligheter, blir det omgivningen gör oss till.
  Vi styrs och formas av utifrån kommande intryck. Jag måste nu definiera detta något snävare.

  VI BLIR DET HOLLYWOOD GÖR OSS TILL!!!!!!!

  När jag tänker på mina tonår. Vi gick på matiné, cowboyfilmer och agentfilmer där varje hjälte med självaktning gick med halvslutna ögonlock och en cigg i mungipan. Vad gav det samhället? Jo, gatorna kryllade av 13-åringar som gick runt med halvslutna ögonlock och en cigg i mungipan.

  Sedan hade jag för mycket göra för att hinna studera omgivningen, men när jag började se ett mönster, att gatorna kryllade av ungdomar som gick runt med en coca-colaburk i näven, beslöt jag mig för att hitta källan. Det tog bara några timmar,…BAYWATCH!!!

  Från tidigt 90-tal lever vi alla, från tonåring till pensionär, i en sorts parodi på en Hollywoodsåpa. Det skrivna och det sagda gäller bara till nästa scen. Intriger byggs bakom ryggen i månader, för att i slutscenen brisera som ett fullbordat faktum för den som är utsatt.

  Jag tänker inte på något speciellt fall, det finns alldeles för många där mönstret och avsikterna är desamma. Affärsetik och affärsmoral är ord man kan stava till, men inte förstår innebörden av. Affärslivet idag tror faktiskt att livet skall levas och affärer bedrivas, som i Hollywoodsåporna.

  Min far (1915-2000)hade turen att få vara med om den tekniska revolutionen, lyftet då allt steg uppåt. Jag hade oturen av att vara med om det mänskliga sinnets degenerering och förfall. Trots datorer och rymdfärder, är mänskligheten på väg tillbaka till det djuriska medvetandet, dess instinkter och begär.

  Fy f-n, så vidrigt.

 176. Helena Palena skriver:

  Reptilhjärnan aktiveras… ja, men man vill ju överleva.

 177. Helena Palena skriver:

  hillary: Jag är ingen kung! Jag är den lille pojken i sagan Kejsaren utan kläder! Ser du inte det?

  Världen är ond. Vi måste göra den god. Ni som vill veta mer. Läs hos Stan:

  http://fritenk.wordpress.com/2009/10/24/dags-att-vakna-nu-da/#comment-237

 178. soli01 skriver:

  Kachina – vad har han vaktnat på för sida i dag. Inte är det den positiva inte. Ja, du var själv inne på detta ang humöret.
  Visst mycket av vad du skriver kan jag även hålla med om, men vi om några har fått vara med om en revolution på många områden både på ont och gott.
  Vi har väl alltid drivits av instinker och begär och om jag tänker tillbaka på min ungdomstid var rytmen betydligt lägre och kontaktern människor emellan av en helt annan karaktär. Nu är det ett stressamhälle vi lever i och den personliga kontaken har i stort upphört. Nu sitte vi framför våra datorer och har fått en annan typ av kontakter som trots allt har vidgat våra vyer. Vi kan nog inte få allt och att försöka bromsa denna utveckling, med få personkontakter, är något som vi troligen får leva med.
  Vi har drabbats av en farlig företeelse som heter stress och den verkar numera ha fått sitt grepp om oss männiksor och gäller hela vårt samhälle.
  Det finns, som bekant, något som heter ”stake” och det saknar jag på många områden och inte minst när det gäller politiken.

 179. soli01 skriver:

  Nu har det glimsat väl mycket i min korrekturläsning. Får be om utsäkt! för mitt slarv.

 180. Carl Norberg skriver:

  Jag skall tillföra den politiska dimensionen ett nytt perpsektiv på begrepped mod.

 181. Carl Norberg skriver:

  För övrigt så är väl inte hypofyssjukdomen makromegali ett beteendevetenskapligt begrepp, om jag inte helt missminner mig. Hette han förrestaen inte Robert Wadlow? (Den mest berömde patienten)

  Och på tal om risig stavning, så tycks gårdagens middagsbjudning ha satt svåra sviter.

 182. Carl Norberg skriver:

  Den där filmen förefaller diskutera ett budskap som jag tycker att jag på något vis är bekant med.

 183. Carl Norberg skriver:

  Och Kachina, bli inte sur över dessa insikter, vi ordnar detta skall du se.

 184. solsburyhill skriver:

  Som nämnts tidigare ovan har svininfluensa-hysterin nu antagit nya proportioner genom Obamas deklaration av nationell kris.

  I praktiken innebär detta att inga legala hinder längre föreligger mot införandet av tvàngsvaccinering.

  F.ö. skadar det inte att vara extra alert pà vad som kommer att utspelas pà den internationella arenan den närmsta tiden…

 185. Blåtand skriver:

  Under drygt ett års tid har lillgrabben Solsbury
  försökt ”fresta” oss med budskap av karaktären ”f.ö. skadar det inte att vara extra alert på vad som kommer att utspelas på den internationella arenan den närmsta tiden” 🙂

  Då och då har lillgrabben t.o.m. pekat ut vilken vecka
  hans profetior ska gå i uppfyllelse 🙂
  Hur det har gått i verkligheten kan vi alla se 🙂

  Som vanligt riktar han in sitt lillgamla svammel på USA (gärna på Obama) – lillgrabbens hatobjekt nummer ett 🙂

  Solsburyhill – bloggen Knatte, Fnatte och Tjatte
  i en och samma person!

 186. Blåtand skriver:

  F.ö. ser det ut som vanligt . . . . . . . . . . dvs så snart fre- och lördagsdygnen har passerats tystnar Hillary!

  Man undrar vad i all-sin-dar får sossetanten så pratsjuk just under helgdygnen 🙂 🙂 🙂

 187. Blåtand skriver:

  Upp med hakan Kachina! Du behövs på bloggen!

  Tänk på att det var du själv och inte Georg Soros som låg bakom att stora delar av dina hopsamlade ekorrpengar spekulerades bort på 90- talet.

  Och som den djupt troende socialist som du är, skall några personliga miljoner hit el. dit inte spela någon större tragisk roll i ditt liv 🙂

  Kom igen!

 188. solsburyhill skriver:

  Nej du lille mjölktand. Det är nog dags att du tar och byter ut batterierna i fjärrkontrollen.

  Varken USA eller Obama utgör ens pà lànga vägar nàgra hatobjekt, men jag förstàr att du vill se det sà.

  F.ö. har denne ”lillgrabb” nog en betydligt längre erfarenhet och karriär bakom sig än vad du hittills lyckats skrapa ihop pà avdelningen för publik avledningsmanöver… 🙂

 189. Kachina skriver:

  Ja, ja Blåtand. Jag är bara nere i ”källaren” och laddar batterierna. Snart kommer jag ”upp genom skorsten som en eldkvast”, skitförbannad som vanligt. 🙂

 190. Kachina skriver:

  Liberalsocialist, heter det. Minns detta.

 191. Carl Norberg skriver:

  Det går att se på Kachinas ögon, att han kommer bäst till sin rätt när det blåser på riktigt, inte i tider som de senaste 50 åren.

  Och nu kommer tider då detta kommer att vara det som räknas som den främsta av egenskaper, garanterat.

 192. Carl Norberg skriver:

  Förresten så kanske de godtrogna skulle fundera över det beteende som Swedish match uppvisar avseende snus-ph värden-Fritt nikotin. Sedan även tänka på hur ägandet av Swedish match ser ut. Och varför det är direkt olämpligt med statligt ägande av allt annat än samhällsnyttigt uppehållande funktioner.

  Sedan kan ju dessa ljushuvuden även fundera på om detta verkligen är så mycket bättre än originalreceptet på Coca-Cola….

 193. Blåtand skriver:

  Carl N

  Ska man skratta eller gråta? Från Swedish Matchs hemsida saxar jag följande:

  Swedish Match uppförandekod infördes 2004 och ligger bakom företagets ställningstagande i frågor som rör socialt ansvar, affärsetik och miljö.
  Till grund för Swedish Match engagemang för socialt ansvar och miljöfrågor ligger koncernens kärnvärden: Kommunikation, Samverkan, Förtroende, Nyskapande, Erkännande och Tillväxt. Dessa värden utgör grunden för företagets affärsetik och visar sig i dess relationer till intressenterna. De är en naturlig del av det sätt som vi gör affärer på.

 194. Carl Norberg skriver:

  Jag har någon kännedom om bolagets ledning sedan tidigare under Bo Aulin, så jag tycker mig snabbt kunna känna igen skrivningen kring vilka kärnvärden som skall gälla för koncernen. Och så mycket är jag då helt säker på, och det är att skrivningen kan inrymma rätt mycket av det helt diametrala, i förhållande till vad det öppna budskapets signal anger.

  Och det är nästan svårt att bestämma sig för om man skall skratta eller gråta åt eländet.

 195. Carl Norberg skriver:

  Denna typ av beteende är så utbredd att det snarast är att betrakta som en utvecklad kultur inom samhället, och likafullt så förnekas och avfärdas dess existens med argumentation om konspirationer.

  Vem som drar nytta av den retoriken behöver kanske inte påpekas vidare.

 196. Kachina skriver:

  ”…..jag tycker mig snabbt kunna känna igen skrivningen kring vilka kärnvärden som skall gälla för koncernen. Och så mycket är jag då helt säker på, och det är att skrivningen kan inrymma rätt mycket av det helt diametrala, i förhållande till vad det öppna budskapets signal anger.

  Denna typ av beteende är så utbredd att det snarast är att betrakta som en utvecklad kultur inom samhället, och likafullt så förnekas och avfärdas dess existens med argumentation om konspirationer.jag tycker mig snabbt kunna känna igen skrivningen kring vilka kärnvärden som skall gälla för koncernen. Och så mycket är jag då helt säker på, och det är att skrivningen kan inrymma rätt mycket av det helt diametrala, i förhållande till vad det öppna budskapets signal anger.”

  Det är detta jag försökt förmedla, det jag sett i mina direkta kontakter med kommunala bolag och statliga verk som numera är överstatliga aktiebolag.

  Det är en utvecklad kultur i samhället. En parodi på Hollywoods såpor och man vet inte om man skall skratta eller gråta. Ibland blir jag bara förbannad.

 197. Carl Norberg skriver:

  Ja det gäller att riva detta skitbygge sten för sten, organisation för organisation, individ för individ, och man får vara tacksam för varje insats någon annan gör i samma syfte.

 198. Rosenhane skriver:

  Helena Palena

  Du måste fortsätta ditt korståg mot massvaccineringen med ännu större kraft. 😉

  I dagens Aftonbladet kan man läsa om en amerikanska som tog influensevaccin och råkade ut för biverkningen att hon numera bara kan gå baklänges! 😀

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6015777.ab

 199. Blåtand skriver:

  Rosenhane

  Vissa går ju baklänges ändå! T. ex. denna bloggs troende socialister 🙂

 200. Kachina skriver:

  Vissa har stannat i utvecklingen. Feodalismen fanns flera tusen år före 1789 och ni står kvar där än, på Akenathons tid.

 201. Redan som spoling skriver:

  Jag fick upp ögonen för Ian Wachtmeister redan före Ny(-)Demokrati-tiden, som ung spoling. (Bevismaterialet: Elefanterna (inbunden) och Ankdammen (pocket) signerade av greve (obesutten) Wachtmeister i egen hög person.)

  Och Ian är still going strong. Såg på TV4-programmet med den där Ekdalen med obligatorisk vänsterbisittare. (Han Josefsson hade ju någon miljökommunist som bisittare förr.)

  Ian gjorde bäst insats av alla i studion. Riddarhusdirektören ‘Enkronan’ var också vältalig men visade att han inte riktigt var med i tiden. af Petersén gjorde också en god insats. ‘Synnerligen egendomligt’ att inte den förstfödde (manlige) Petersénen har gjort sig besväret att besvara syskonens utspel.

  Märkligt nog var det ingen, av vad jag kunde uppfatta, som i programmet tog upp att Konungahuset är mer upp till datum än Riddarhuset, i det att den förstfödde får ärva tronen oavsett kön. Nu vet jag ju att Konungen inte gillade denna reform, men de facto är situationen denna.

  ~

  Bra Ian! Bra att du inte låter åldern sätta några diskrimenerande käppar i hjulet. Fortsätt att synas i samhällsdebatten! Tänk om man fick se Ian i Rapportstudion. Fast sannolikheten är ju inte speciellt överhängande om man säger som så med tanke på (S)(V)T:s politiska agenda (programmet Agenda ett av många tydliga exempel på detta) som denna Statstelevision har.

  (Här blandar jag pronomen friskt mellan å ena sidan andra person singularis, och å andra sidan tredje person singularis.)

  Bla så har SVT ett tydligt mål: Att störta Konungahuset (men med förnuft; Linje 2). Ta bara den där Offer Lundström på det avskyvärda vänsterprogrammet Kobra, som härförleden hade ett mycket illasinnat program om det svenska kungahuset, samt om prins Charles ‘av England’. Den normgivande arkitekturen i Krisofter Lundströms ögon, samt de andra medverkande, var ju givetvis Socialistarkitekturen (Sergels Torg är ett gott typexempel). Ett par små klipp där motsatt åsikt yppades infogades men det var Socialistarkitekturen som var norm och den korrekta.

 202. I’m extremely impressed together with your writing talents as smartly as with the structure in your weblog. Is that this a paid theme or did you customize it your self? Anyway stay up the nice high quality writing, it is rare to peer a nice weblog like this one today..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: