Politruker i farten?

Vid halv tre tiden idag kom det lakoniska meddelandet från Sveriges Radio att inslaget (som de själva planerade in för minst tio dagar sedan) helt enkelt utgår! Det skulle ha handlat om min bok Rebellerna och sänts i morgon tisdag ca. kl. 07.30. Varför är jag inte förvånad?

Annonser

14 Responses to Politruker i farten?

 1. Carl Norberg skriver:

  Ja det kan ju inte helt uteslutas att det nu i valupptakten inte anses så särskilt tillämpligt med en bok som kritiserar det politiska etablissemanget.

  Det måste ju rimligtvis just nu finnas enormt god växtmån för nya politiska etableringar, så att de etablerade partierna inte känner sig betjänta av ytterligare motverkande opinionsbildning, det kan jag absolut ha en viss strategisk förståelse för.

 2. rogerklang skriver:

  Är det från Grekland ni fick partiets namn (Ny Demokrati) och möjligen ideologiska agenda? Står det kanske om det i boken?

  ”Dagen efter valet i Grekland är kritiken mot förloraren Ny Demokratis Kostas Karamanlis hård från de egna leden. Hans beslut att utlysa nyval kallas självmord sedan oppositionen vann med över tio procent[…]

  I media som stöder det konservativa Ny Demokrati får den avgående partiledaren och premiärministern Kostas Karamanlis bära bördan av valförlusten…” Citat; SR, Ekot

  Mvh Roger Klang, Lund

 3. Anna skriver:

  Sorgligt!

  Detta är bara ytterligare en spik i kistan beträffande förtroendet för politikeretablissemanget och dess (dunkla) förgreningar.

  Men, som du skriver, ingen (som tänker självständigt)
  förvånas längre över ”maktspråket” i stort som i smått.

  Jfr med ”klimatindoktrineringen” mm mm mm!
  😦

 4. mrmhalland01 skriver:

  Jag blir lite skræmd av att høra att saker tystas ner i Sverige.
  Varfør vill regeringen att Tsunamibanden ska vara sekretessbelagda i 70 år ?
  Jag tycker det borde vara så att alliansen har allt att vinna på att offentligøra dem ?

  KAN det vara så illa att någon/några politiker har stoppat radiosændningen om Ians bok ?

  Min gissning ær att Ian kritiserar båda blocken i boken (det ska bli vældigt spænnande att læsa) så frågan ær ju i så fall VEM eller från vilket parti som ligger bakom.

  Magkænslan sæger mig att SR av gammal hævd lyssnar mest på partier till vænster på den politiska skalan, men samtidigt tycker jag att alliansen på senare tid har ”dundrat på” i många frågor før att få igenom beslut.

 5. Helena Palena skriver:

  Ian: Säger bara tur att det finns andra kanaler. Tänk om vi bara hade statens radio och television. Då skulle vi fan knappt veta att du skrivit en bok. Men nu har vi våra bloggar och hemsidor. Halleluja! Än så länge i alla fall. Twittra på! Skriv ett inlägg på Newsmill. Råd i så fall: Skriv på ett redan existerande tema.

 6. Carl Norberg skriver:

  Det är väl som med media i allmänhet antar jag, där etablissemanget använder media som ett opinionsbildande medel under förespeglig av att det är allmännyttig information som detta rör sig om.

  De riktigt obetänksamma och oförstående därvidlag anför givetvis att detta naturligtvis inte alls är sant, utan mest är en konsekvens av ett alltför inskränkt tänkande hos dem som inte ser storheten i att inte se någonting alls.

 7. Ian Wachtmeister skriver:

  Fri radio och TV var en av Ny demokratis stora framgångar i Riksdagen. Efter långa förhandlingar med Birgit Friggebo. Beskrivs i boken.
  Namnet Ny Demokrati beslöt vi utan att veta att det fanns ett parti med samma namn i Grekland. Alltså en ren sinkadus!
  Tsunamibandens 70 år är fullständigt katastrofalt skrämmande och måste handla om tjänster och gentjänster i något ljusskyggt spel. Vad har hänt med våra grävande journalister? Gräver de på fel ställen?
  Varför tror svenskarna fortfarande att allt möjligt oskick kan förekomma i Italien (t.ex.) men inte här i gulliga Sverige?!
  Tack för tipset om Newsmill!

 8. Per skriver:

  Jag instämmer till fullo i förgående talares förbryllan i detta.
  Det är för mig helt obegripligt att den
  reflektionen är så fjärran.

 9. mrmhalland01 skriver:

  Det har ju traditionellt inte varit så många skandaler i Sverige som i många andra länder (kanske just för att radio/TV inte varit så oberoende som vi trott).

  Vi VILL väl helt enkelt tro att vårt land är förhållandevis oskuldsfullt.

 10. Carl Norberg skriver:

  Med hänsyn till att den svenska historien av ränker och konspiratoriska göranden och låtanden, och att detta är vår sanna och egentliga natur, så är det som att erkänna sina egna brister och sin egen ofullkomlighet att anföra att något är illasinnat beräknat.

  Men fallet ifrån detta spelade högmod kommer likafullt förr eller senare, det är oundvikligt eftersom omvärlden knappast stillatigand kommer att åse sin egen undergång till förmån för oss.

  Nu börjar regeringen att propagera för det demokratiskt riktiga och sunda i att utveckla JAS versioner, det är bara ett vidare led i utvecklingen emot det som vi oundvikligen måste komma till.

 11. Carl Norberg skriver:

  Och jag reciterar Torsten Nothin i detta:

  Det svenska folket är dömt att upptäcka att dess välstånd har offrats på den falska solidaritetens altare.

 12. Blåtand skriver:

  BlåbärsJocke har återigen låtit oss ta del av
  den socialistiska fjuttmassa.
  Grabben tycks ha oändlig tillgång till dopamin 🙂

 13. Carl Norberg skriver:

  Den intellektuella genialiteten hos tandrötan överträffas sannolikt endast av dennes egna beskrivna självbild.

  Fast detta blev nog alldeles för svårt för vederbörande att klara ut.

 14. Daniel M skriver:

  Om det är så att inslaget stoppats av politiska krafter så är det ju skandal (kanske borde man avkräva SR en förklaring för att utesluta att det finns någon naturlig förklaring). Det är sjukt att vi i dagens Sverige har blivit så vana vid den här typen av taskspel att vi inte längre förvånas utan tvingas att mer eller mindre ta det med en klackspark för att inte få magsår varje gång vi granskar medias agerande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: