Bristande kunskap – världens gissel

Det brinner, det brinner – skynda Dig att svara!

Medelhavsländerna, Kaliforniens kustområden, delar av Sydafrika och Australien. Typiskt för alla dessa är en lång och torr sommar och nederbördsrik vinter. Och jättelika skogsbränder. Finns det en logisk förklaring, utöver förvirrade moderna pyromaner? Ja det gör det.

Buskvegetationen är torktålig, bladen är ofta oljerika, vilket ger extra bränsle till elden. Men, intressant nog, brinner det inte alls lika ofta och mycket i länder som Tunisien och Turkiet, eftersom landsbygden inte avfolkats i samma takt. Betesdjuren håller efter buskarna, åkrarana har inte planterats med skog. Det finns mindre bränsle till brasan!

Detta är förklaringen till att antalet bränder i Europa har ökat under det senaste decenniet, snarare än – detta som skylls för allting av de okunniga- nämligen klimatförändringen! Betesdjuren håller efter buskarna i landskapet. Men vad nu då?! Kan inte allt skyllas på klimatet och koldioxiden?? Läs på. Det blir värre. Dessa skogsbränder, som kunde ha begränsats, bidrar till ökade koldioxidutsläpp!

Ni är givetvis medvetna om att skogsbränder av lagom omfattning är naturliga och nyttiga. De öppnar igenvuxna ytor. Det är brist på skogsbränder i Sverige!! Men berätta inte det för politikerna. De kan snedtända.

De stora ytor som brunnit i Grekland kommer nästaa år att grönska som aldrig förr.

Hur kan jag veta det: Docent Anders Grundström forskar i saken och Susanna Baltscheffsky har skrivit om detta i SvD.

Läran om naturen kunde vara ett lämpligt ämne för dem som fyller våra medier med larmrapporter om fel saker och av fel skäl!

Annonser

39 Responses to Bristande kunskap – världens gissel

 1. Torsten skriver:

  Jag kan inte annat än att hålla med Dig Ian.
  När portugiserna upptäckte Madeira, så förundrades dom över att ön var så bördig.
  För att kunna odla där så tände dom på.
  Ön brann i sju år. Sedan räckte det att tappa en liten kvist, så växte det upp ett träd.
  Alla som varit där kan se hur det växer.
  Men avslöja inget till blogkonspiratörerna. Dom hittar bara på en massa strunt 🙂
  Ibland är Dom alltför jobbiga 🙂

 2. solsburyhill skriver:

  Ian

  Gratulerar till ett synnerligen intressant inlägg, som jag till fullo instämmer med.

  Som du mycket riktigt påpekar har ”klimatförändringen” inget med det ökade antalet bränder runt om i världen att göra – hur gärna massmedierna än vill göra detta gällande för oss.

  Om nu bränderna skulle öka koldioxidutsläppen så måste ju detta rimligtvis enligt samma källor kunna balanseras på något sätt, eller hur?

  http://uk.news.yahoo.com/4/20090909/tuk-carbon-rationing-proposed-dba1618.html

  http://www.guardian.co.uk/uk/2009/sep/09/climate-change-air-transport

  Dumheten bedrar visheten…

 3. solsburyhill skriver:

  Alla pratar om vädret men ingen tycks göra någonting åt det. Eller?

  http://patriotportal.yolasite.com/resources/The_Geoengineering_Option.pdf

  Lite bränder, översvämningar och jordskred på sina håll runt om i världen nu och vi är redo för Köpenhamn i december…

 4. Anna skriver:

  Läser att Carl Bildt varit ute på en ”klimatresa” under några dagar och nu (av politiska skäl 🙂 ) anammat den fundamentalistiska ”klimatversionen” som skall vara allenarådande, åtminstone i Europa.

  Ve den politiker som ej satsar 100% på Köpenhamnsmötet senare i höst!

  Vi kan nu räkna med att media för politikernas räkning kommer att fullkomligt övergöda oss med ”klimatpropagande” de närmaste månaderna.

  Man blir bara så trött, ledsen och förbannad!!!!!

 5. Torbjörn skriver:

  Torsten:

  Var det ödets ironi att just du skulle bli först att avlämna en kommentar på Ians inlägg ”Bristande kunskap – världens gissel”?

 6. Torsten skriver:

  Torbjörn,

  Hör Du till de jobbiga blogkonspiratörerna 🙂

 7. Helena Palena skriver:

  Säger bara svedjebruk. Och Socialsstyrelsens önskan om flockimmunitet meddelst massvaccineringen. Lika sjuk den. Och dyrbar. Känner du någon sjuk? Det gör inte jag.

 8. Torbjörn skriver:

  Torsten:

  Nej, gör du?

 9. Torbjörn skriver:

  Varför kör de etablerade politikerna med ”klimatförändringar pga mänsklig inverkan” som svar på alla väderfenomen, om det nu är uppenbart att det är naturen själv som är orsaken? Tror de helhjärtat på det eller konspirerar de av någon anledning?

 10. soli01 skriver:

  Torbjörn – jag har sagt det tidigare och säger igen: De är vilseledda i stor utsträckning av ICCP som inte har riktigt rent mjöl i påsen. Finns en hel del att läsa om denna verksamhet på nätet.
  Vad politikerna tror är inte lätt att veta, men nog liknar de en fårskock som drar åt samma håll. 🙂

 11. Carl Norberg skriver:

  Kunskapsbristen är måhända ett problem, men inlagring av data i hjärnbarkarna är trots allt av underordnad betydelse gentemot avsaknaden av processkapacitet, och den bristen är nog det mest påtagliga i dagens samhälle.

  Och med hänsyn till att det i allmänhet är massans obenägenhet till självständigt fritt tänkande, så är det bara att ånyo påpeka att de Intellektuella styr belästa för att kontrollera de utnyttjade.

 12. Josef Boberg skriver:

  SVININFLUENSA = MH1N1-utbrottet 2009: ”Statsepidemiologen Annika Linde menar att denna svininfluensa inte är farligare än vanlig vinterinfluensa men att fler förmodligen kommer smittas. Få blir allvarligt sjuka och av dessa har flertalet minst en annan riskfaktor. Inkubationstiden är i medeltal ca 3 dagar, men varierar mellan 1 och 7 dagar. Dödligheten ligger i samma nivå som en vanlig influensa ❗

  Det är huvudsakligen barn och ungdomar under 18 år som blivit sjuka, äldre verkar i stort sett vara skyddade mot den nya influensan ❗ Det beror eventuellt på att de drabbats av fler influensor under sitt liv än vad yngre personer gjort.”

 13. soli01 skriver:

  Jag tror att svininfluensan är ”släkt” med koldioxiden. 🙂 Överreaktionen finns i båda lägren…eller

 14. solsburyhill skriver:

  Att ICCP följer en annan agenda står utom allt tvivel. Man har oåterkalleligt beslutat att klimatförändringen beror på den mänskliga faktorn – detta naturligtvis för att motivera införandet av en gemensam plattform (på internationell basis) för införande och beräkning av nya (CO2) skattepålagor på befolkningen. Dessa nya skattepålagor baseras m.a.o. på ren och skär lögn.

  Följande rapport torde säga en hel del om sanningshalten i den officiella hållningen om klimatförändringar pga mänsklig inverkan.

  Läs och begrunda!

  http://epw.senate.gov/public/index.cfm?FuseAction=Files.View&FileStore_id=83947f5d-d84a-4a84-ad5d-6e2d71db52d9&CFID=80175641&CFTOKEN=81792471

  Var de största konspiratörerna huserar torde vara givet.

 15. solsburyhill skriver:

  soli01

  Att det finns ett samband mellan svininfluensan och inställningen att klimatförändringen beror på den mänskliga faktorn, därom råder det nog inga större tvivel.

  Det handlar i bägge fallen om att skapa rädsla. Rädsla förenar. Rädsla ger närmast upphov till en situation av kaos och förvirring som man till varje pris vill försöka att ta sig ur. Det är den hegeliska dialektiken in action: Problem – reaktion – lösning.

  Du skapar ett problem (”svininfluensan”, klimatförändringar pga mänsklig inverkan). Detta problem leder ofelbart till en reaktion (i fallet ”svininfluensan”: folk injuknar, ständigt återkommande rapporter om nya smittofall eller dödsfall, stora rubriker överallt i massmedierna om hur illa det kommer att bli i höst, ökade krav på att snabbt få fram nya vacciner, vaccineringspropaganda etc. I fallet klimatförändringar: folk lider av extrem torka, bränder, översvämningar, jordskred på sina ställen och är i akut behov av omfattande hjälpinsatser). Denna reaktion, som närmast alltså kännetecknas av kaos, förvirring och rädsla, leder ofelbart till ett allt högre krav på att finna en lösning för att ta sig ur detta bekymmersamma läge. Lösningen är här i form av utdelning av vacciner till hela befolkningen respektive införandet av allehanda restriktioner och pålagor för att ”hjälpa till” att stävja det som påstås ge upphov till klimatförändringarna.

  Vad det naturligtvis också handlar om i allra högsta är tillgodoseendet av vinstintressen. Vem tjänar på mandatet att få producera vacciner till jordens befolkning? Vem tjänar på införandet av nya koldioxidpålagor på internationell basis för att inte tala om handeln med utsläppsrättigheter?

  Food for thought…

 16. nathaliesview skriver:

  De senaste två dagarna är vi i Helsingborgsområdet nersprejade av chemtrails. Hur är det där ni befinner er?

  STRANGE DAYS STRANGE SKIES

  LIFE IN THE TIME OF CHEMTRAILS 1997-2009: YOU ARE NOW BREATHING ETHYLENE DIBROMIDE, VIRALLY MUTATED MOLDS, NANO-PARTICULATES OF ALUMINUM AND BARIUM AND CATIONIC POLYMER FIBERS WITH UNIDENTIFIED BIO-ACTIVE MATERIAL: ”We the people have not been warned, advised or consulted but are certainly vulnerable to the outcomes.” Lightwatcher.com ”Biologic components have been reported in airborne samples that include: modified molds, desiccated red blood cells and exotic strains of bacteria”

  http://imageevent.com/firesat/strangedaysstrangeskies?z=3&c=4&n=1&m=-1&w=4&x=0&p=14

 17. solsburyhill skriver:

  Denna fars blir bara bättre och bättre.

  Sarkozy inför koldioxidskatt för att ”rädda mänskligheten”

  http://www.irishtimes.com/newspaper/world/2009/0911/1224254277883.html

 18. Helena Palena skriver:

  Bristande kunskap var det. Har ni hört ordet solidaritet förut? Nu ska vi vaccinera oss för att vi ska vara solidariska med dom svaga och sjuka. På kuppen ska man försvaga sitt eget immunförsvar. Det blir belöningen. Nej, vaccinera riskgrupperna. Som andra länder gör. Men Socialiststyrelsen i Sverige måste naturligtvis raka varenda en. Först var det 18 – 60 år som skulle få sprutorna. Nu är det nere i från tre år och uppåt.

  Styrelsen vill ha FLOCKIMMUNITET. Smaka på det ordet. Ni kan läsa mer på min blogg. Bland annat en mejlväxling med Annika Linde. Hur hon kan sova gott om natten är en gåta.

  http://parnassen.wordpress.com/2009/09/10/massvaccinering-socialstyrelsen-vill-ha-flockimmunitet-skjuter-kostnader-och-problem-pa-framtiden/

 19. Carl Norberg skriver:

  Nu är vi snart nere på den nivån där vi kan på allvar tala om, att när åskan går, så beror detta på att Tor tagit fram vagnen och spänt för sina mustiga getter och tagit sig en åktur.

 20. Helena Palena skriver:

  Jag ställde en fråga i ett tidigare inlägg om någon såg ett sambande mellan finansseriet och vaccineringen. Hittade en som skrivit om det redan i juli. Vilken kunnig kill! Carl Norberg heter han. Citat ur inlägget:

 21. Helena Palena skriver:

  Tröck på fel knapp! Här kommer citaet:

  ”Och inne i virusgenomet (arvsmassan hos viruset) så finns alltså den mänskliga världsbefolkningens hela historia av ekonomiska med- och motgångar redan inskriven.”

  Inlägget på Newsmill här:

 22. Helena Palena skriver:

  Tröck på fel knapp igen! Jag kanske har svinflunsan;

  Här är inlägget på Newsmill:

  http://newsmill.se/artikel/2009/07/14/ekonomiers-roll-pandemier-0

 23. Carl Norberg skriver:

  Ja så är det nog emellanåt, när folk väl orkar läsa och tänka igenom det jag skrivit.

 24. Carl Norberg skriver:

  Jag är emellanåt våldsamt less på att tjata om saker omigen, då brukar jag hugga ved istället.

 25. soli01 skriver:

  Carl Norberg – inte visste jag att du hade vedeldning. 🙂
  Massykos är väl inte fel ord att använda när det gäller vaccinering/svininfluensan(hur har svinet hamnat i detta dåliga läge?)

 26. Carl Norberg skriver:

  Jag har 4 kakelugnar och 3 öppna spisar.

 27. ollemunter skriver:

  Josef – tänk om alla kunde tänka så, men inte är det väl veden till Carl Norberg du hugger? ❓

  Vi ska nu betala Kina en massa pengar, genom EU så att vi kan köpa dom billiga jeansen och hoppas dom inte är fulla med gifter, toppen!

  Har bara ögnat kommntarerna, skickar denna, med risk att någon annan sagt samma sak. 😆

 28. soli01 skriver:

  Du har helt rätt Ian att lite skogsbränder är bra och att det brinner för lite i skogen. Kanske vi ska anställa dessa snorvalpar som har inriktat sitt eldande på våra bilar!?

 29. Carl Norberg skriver:

  Det kommer nog både större och varmare brasor inom kort, så det kan nog tänkas att det blir släckningen som kommer att bli den stora frågan…

 30. Helena Palena skriver:

  Annika Linde har svarat på min blogg. Hon besitter en stor portion bristande kunskap. Hon vill ha flockimmunitet men förstår inte att hon förstör immunförsvaret på en hel generation infor kommande och muterande virus genom sin massvaccinering av svenska folket.

 31. Carl Norberg skriver:

  Kunskap är bara av värde då den kan användas med omdöme utifrån tillräckliga perspektiv, annars tenderar kunskapen enkom att bli missledande.

 32. rosenhane skriver:

  En kvinnlig smittskyddsguru, minns ej vad hon hette, stod i nyheterna och sa för någon månad sedan att tre miljoner svenskar kommer att drabbas av svininfluensan.
  För två veckor sedan fick vi veta att efter den första stora vågen i England har 30.000 personer insjuknat!
  Under de två första veckorna i våras när influensan bröt ut dog 16 personer, de flesta i Mexico. Samtidigt dog 65.000 människor i TBC i Afrika och Asien.
  Det dör 65.000.000 människor på jorden årligen.
  Massmedia med sina vänsterPK-journalister står för desinformationen till allmänheten och det är lätt att dra paraleller till klimatgalenskapen.

  Det har inte blivit varmare de senaste 10 åren.

  Ismängden i Antarktisområdet minskar inte.

  För 30 år sedan fanns det ca 6000 isbjörnar i Arktis, nu ca 25-35.000.

  Koldioxiden är inget gift utan en förutsättning för livet på jorden.

  Maldiverna håller inte på att försvinna.

  Karin Bojs och Susanna Baltscheffsky som är drakarnas megafoner för Al Gores räkning predikar motsatsen men dom har fel.
  Ian, hej förresten, du och dina supporters här borde ta för vana att läsa Maggie Thauersköld-Crusells utmärkta blogg i ämnet om ni inte redan gör det.
  http://www.theclimatescam.se/

  Mvh
  LorentzB

 33. mrmhalland01 skriver:

  rosenhane :

  Ja, vem minns inte kemilektionerna när läraren skulle förklara vad som hände i kemiska reaktioner ?

  Ett giftigt ämne skulle reagera med ett annat.
  Vad blir kvar efter ??

  – Jo, giftet försvinner. Kvar blir bara koldioxid och vatten !

  Koldioxid bildas i fotosyntesen, denna process som gör att växter, djur och människor kan leva.

  Hur kan någon lyckas övertyga en hel värld om att detta är ett gift ?

  Kan det vara så illa att några självutnämnda experter har förväxlat denna livsgivande gas med KolOxid (eller kolmonoxid)?
  DET är en farlig gas som bl.a rökare suger i sig och som finns i avgaser från bilar.

  Man vill inte tro det, för experter borde ju ha gjort missförståndet synligt, men, får de komma till tals ?

 34. Carl Norberg skriver:

  Det är främst underabsorbtionen av koldioxid som skapar obalans i geobiologin, alltså skövling av absorberande/fotosyntesdrivande processer.

 35. I was more than happy to discover this page. I need to to thank you for
  ones time for this particularly wonderful read!

  ! I definitely enjoyed every bit of it and i also have you saved to fav to see new
  things on your web site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: