Rebellerna – en historiebok av Ian Wachtmeister

Den 12 oktober finns den i bokhandeln! REBELLERNA

Både som tryckt bok och som ljudbok; inläst av författaren och kommenterad/ifrågasatt av imitatören Göran Gabrielsson. Hans gubbar (30 stycken!) griper in i handlingen. Tuff, intressant och rolig. Får en bok vara det? På en gång?  Berätta för era kompisar.

Annonser

93 Responses to Rebellerna – en historiebok av Ian Wachtmeister

 1. Anna skriver:

  Ian,

  En bra marknadsföringsåtgärd vore att ge oss ett litet smakprov här på bloggen.

  ”Tuff, intressant och rolig”, skriver du men räcker inte för att väcka intresset, det säger bara att boken INTE handlar om Carl Norberg :-)!!

 2. Helena Palena skriver:

  Grattis! Ja, en bok får vara allt på en gång. Den där Gabrielsson är ju bara för kul. Sverige flyter på och ingen har tt övergripande ansvar. Så jag hoppas du häcklar på utav helvete.

 3. mrmhalland01 skriver:

  Utgivningsdag på Bokia 11/9.
  Finns det någon tanke bakom det ? 🙂

 4. Anna skriver:

  Får man kalla Warren Buffet för en rebell?
  Det tycker jag absolut, eller hur?!

  Kortsiktigheten hotar förtroendet för den amerikanska kapitalismen, dundrar superinvesteraren Warren Buffett. Tillsammans med 27 andra tunga amerikanska företagskändisar går han till attack mot kvartalskapitalismen.
  I ett öppet brev riktar Buffett med flera giftig kritik mot det kortsiktiga agerandet hos ”styrelser, företagsledningar, aktieägare och myndigheter”.

  Hela artikeln i DI http://di.se/?

 5. Per S-on skriver:

  Buffet har självklart rätt om kvartalskapitalismen.
  Allt större del av aktiekapitalet ägs av pensionsstiftelser och andra passiva förvaltare. I alltid friska bolag som t. ex. Tetra Pak och IKEA existerar ej detta problem utan där finns starka, personliga ägare som agerar långsiktigt.
  Giriga direktörer och giriga politiker kan man slätkamma med samma luskam!
  Det grundläggande felet ligger alltså i det sätt som vi låter pengar investeras och förvaltas.

 6. Josef Boberg skriver:

  Rebellerna : en historiebok av Ian Wachtmeister

  http://www.billigast.se/ean/9789185183784

  Finns det någon som har länk – till eventuellt redan gjorda recensioner – av den här häftiga boken ❓

 7. Josef Boberg skriver:

  Börsen; ”Upp som en sol – och ned som en pannkaka !”

  DI http://di.se/?

 8. findus skriver:

  ”Utgivningsdag på Bokia 11/9.
  Finns det någon tanke bakom det?”

  Ja, kanske som en hyllning till Mehdi Muhammed Ghezali, Örebro”svensken” som ”oskyldigt” satt fängslad på Guantanamo … Tokvänstern skrek sig hesa för att få honom ”hem” därifrån. Nu, när allt kommer omkring, var han ju kanske inte så oskyldig ändå?

 9. Per S-on skriver:

  Findus

  Mehdi Ghezalis fader säger denna gång att den gode Mehdi f.n. befinner sig på pilgrimsvandring i SaudiArabien.
  Även Guantanamogruppens f.d. ordförande framhäver att Mehdi (fortfarande) är en hyvens kille som är oskyldig som ett lamm och förföljd av gamla imperialister.
  Snart har väl kulturelitsverige med Åsa Linderborg i spetsen arrangerat möten under parollen ”Stöd Mehdi – krossa USA”.
  Vad säger bloggens solskensgossar Solis och Carl?

 10. Per S-on skriver:

  Dom annars så talföra gossarna Solis och Junker Norberg har tydligen ingen som helst åsikt om
  Mehdi Ghezalis äventyr.

  Det kan väl aldrig bero på att solskensgossarna äro välkända USA (väst)- hatare? 🙂

 11. Carl Norberg skriver:

  Har ingen som helst uppfattning om värde Mehdi Gezali och hans göranden och låtanden, och jag ser därför ingen anledning att heller kommentera eller ta ställning om huruvida denne person är av den ena eller andra kvalitén i olika avseenden.

  Att Intellektuella styr belästa för att kontrollera nyttiga idioter, kan väl möjligtvis leda i argument att värde Mehdi med hänsyn till sin belägenhet, beinner sig i den sistnämnda kategorin.

 12. Per S-on skriver:

  ”Har ingen som helst uppfattning”, ”över detta har jag aldrig ens reflekterat” är fraser som Junker Norberg ständigt återkommer till när det blir obekvämt.

  En ”taktik” som brukats av konspiratörer sedan anno dazumal.

  Därför har dessa (konspiratörerna) ingen trovärdighet.

  Därför vågar/vill/törs/kan INTE heller Solis svara på enkla frågor.

  Solis och Junkern är och förblir förblindade socialister och västhatare!

 13. Per S-on skriver:

  Detta leder alltså till att t.o.m. bokstavstroende talibaner finner visst gehör hos Junkern & Co 🙂

  Slutsats: Den som är EMOT USA (väst) omfamnas automatiskt av dessa solskenspojkar! 🙂

 14. Carl Norberg skriver:

  Kan man i detta begagna sig av uttrycket naivkramare?

  Jag har inga preferenser avseende väderstrecken heller, lika lite som att jag föredrar ett lika dåligt systemskick framför att annat.

  Att jag dessutom kritiserar allt som jag anser vara dåligt, gör inte att jag med någon som helst automatik föredrar annat.

 15. Per S-on skriver:

  Bäste herr Junker,

  När jag för inte alltför länge sedan bad dig att ge något/några exempel på stater, personer etc som du tyckte var helt OK, kunde du inte lämna ETT ENDA SVAR.
  Dvs i hela universum finns icke något/någon som faller dig på läppen.
  Obama = Stalin = Reinfeld = Putin = Berlusconi = Chavez = Hitler = Sahlin = Castro = Ryssland = Sverige = USA = Cuba = Frankrike = Zimbabve = gemene man i dina ögon!

  Och över alltihopa lyser tydligen bara
  Moder Carl 🙂

 16. Carl Norberg skriver:

  Att jag uppfattar att det råder ett missförhållande, gör alltså inte med någon som helst automatik att något annat blir bra.

  Att andra anser annat får stå helt och hållet för dem.

  Och helt Ok innebär för mig något som jag inte har någon kritk emot, alltså till sin helhet Ok, utan några anmärkningar. Och jag är ledsen att behöva säga det men jag tror nog att det är ytterligt få system som är felfria, och jag tror dessutom att jag till stora delar klarar av att identifiera de problemställningar som olika samhällsskick lider av med avseende på det rådande valutafinansiella systemet.

 17. Carl Norberg skriver:

  Obama = Stalin = Reinfeld = Putin = Berlusconi = Chavez = Hitler = Sahlin = Castro = Ryssland = Sverige = USA = Cuba = Frankrike = Zimbabve = gemene man i dina ögon!

  Absolut! Vilket inte alls förhindrar att jag håller andra individer högt, men i den uppräknade skaran ovan finns det ingen överrepresentation av mig högt skattade individer, så är det absolut.

  I räckan i ovan gäller att de Intellektuella styr de belästa för att kontrollera de utnyttjade. Och de är nog en rätt stor brist på intellektuella i så måtto på denna uppräkning i gemen.

 18. Per S-on skriver:

  Good Luck Charm, Junkern! Lev väl! 🙂

 19. Carl Norberg skriver:

  Jag kanske skall tilläga att jag tillskriver Putin en lite högre intellektuell/politisk spelförmåga i sällskapet i ovan, utan att jag för en sekund tar några hänsyn till olika politiska preferenser. Men i den uppräknade raden i ovan så är han sannolikt den som är minst styrd, ja.

 20. solsburyhill skriver:

  Den lille multipseudonymen Per S-on fortsätter som vanligt med sina infantila och desperata försök att imponera på sina lobotomerade likasinnade själar från avdelningen för publik undanmanöver.

  Att diskutera sakfrågor och analysera fakta är för denne lille stackars vilsekomna själ fullkomligt främmande. Blev han agad som barn, månne?

  Dags att kliva ur sandlådan nu, Pelle. Kamraterna har redan gått hem. Jag vet att det kan vara svårt att föreställa sig att verkligheten inte är begränsad till den avgränsade lilla låda som du sitter i eller att bara för att du inte råkar gilla den blå spaden så måste du automatiskt gilla den röda.

  Skynda nu hem till TV:n.

 21. Anna skriver:

  Ang. Mehdi Ghezali står jag definitivt sida vid sida med Per S-on.
  Att Carl Norberg med följe ej tar ställning ang. denne taliban tycker jag säger mer än tusen ord!

  ______________________________________________________

  Gripandet av Ghezali bekräftat
  Publicerat i dag. 13:55 DN

  ”Före detta Guantánamofången Mehdi Ghezali är en av tre svenskar som tillfångatagits i Dera Ghazi Khan-distriktet i nordvästra Pakistan. Han misstänks för samröre med terrornätverket al-Qaida.
  SVT, SR och TV4 uppger samtliga att gripandet har bekräftats av officiella poliskällor.

  De tre greps fredagen den 28 augusti i Punjab-regionen tillsammans med sju turkiska medborgare, en ryss samt en iranier. Enligt den engelskspråkiga tv-kanalen Press TV i Iran skedde gripandet då männen försökte passera Trimmu checkpoint.”

 22. solsburyhill skriver:

  …och vem eller vad är egentligen al-Qaida?

 23. solsburyhill skriver:

  Om vi redan nu på detta tidiga stadium nödvändigtvis måste frångå allas våran värds nystartade tråd och istället diskutera händelserna runt och omkring 9/11 (vilket anspelningen på MG ovan ger upphov till), så ber jag er i så fall att ta del av bifogat material som kommer från högst oväntat håll.

  Jag ber er samtliga att helt bortse från budbäraren, som jag försäkrar er är inte av något större intresse, och istället fokusera på sakfrågorna. I detta uppmanas ni att ta av er skygglapparna och studera kritiskt de frågeställningar som görs och de referenser som hänvisas till i detta sk öppna brev till presidenten.

  Vad särskilt beträffar Bin Laden/al-Qaida ber jag er att närmare bekanta er med Sibel Edmonds. Sök gärna vidare på hennes bakgrund och senaste ”deposition”.

  Läs och bemöt i sak. Allt annat är oviktigt.

  http://www.infowars.com/twenty-minutes-with-the-president/

 24. Torbjörn skriver:

  Solsburyhill:

  The sound of silence.

  Inte heller Obama klarar av att bemöta i sak. Vad beror det på? Hur kan han vara övertygad att den officilla versionen är sann, när så många fakta tyder på motsatsen.

  Varför är han ointresserad att inleda en undersökning, vad tyder det på? Det borde väl inte vara några problem då etablissemanget inte har något att frukta, deras version är ju den sanna?

  Heder åt Charlie Sheen för att som kändis våga stå upp för att sanningen ska fram. Vad jag läst, så är det många Hollywoodstjärnor som stödjer honom, men själva inte orkar/vill ta fighten.

 25. solsburyhill skriver:

  Även om jag inte direkt kan påstå att jag är eller har någonsin varit någon större fan av CS, skall i sammanhanget erkännas att det krävs säkerligen en hel del mod att våga sätta hela sin karriär på spel och utmana etablissemanget på detta sätt som CS uppenbarligen nu gjort.

  Obama kan inget göra hur gärna han än hade velat enär han är inget annat än en nyttig idiot som dansar helt och hållet efter den styrande elitens pipor. Men som ”Commander in Chief” har han åtminstone utåt sätt det yttersta ansvaret för rikets säkerhet, och som sådan betraktat är brevet (och sedermera talet) ställt till rätt person.

  Att den officiella versionen läcker som ett såll, blir alltfler pinsamt varse om. Bevisen som framförs här talar sitt tydliga språk. Granska därför samtliga dessa kritiskt och bilda er en egen uppfattning utifrån den information som ni tagit del av.

  Frågorna är många, svaren få….

 26. Torbjörn skriver:

  Saken är den att antingen så är den officiella versionen sann eller också är konspirationen 9/11 total, med inblandning på högsta nivå. Det finns inga halvsanningar i detta fall. Tyvärr. Jag ska erkänna att jag till en början trodde totalt på den officiella versionen och inte ens satte mig in i saken. När jag först hörde en del gapa om vilka som iscensatt det hela tänke jag bara: ja ja, ta den om rödluvan också.

  Bara tanken att utvalda betydande delar av det politiska styret och den ekonomika makten skulle iscensätta något så spektakulärt som 9/11 svindlar. Jag förstår om det är bortom all fattning för somliga. Men ska man ljuga så ska man göra det ordentligt. ”Ju större lögnen är, desto mer tror folk på den”

 27. solsburyhill skriver:

  ”Ju större lögnen är, desto mer tror folk på den”.

  Helt riktigt, Torbjörn.

  Så frågan är, gott folk, är länkat tal idag från Obama den rena obestridiga sanningen eller är det enbart bröd och skådespel för den fördummade massan?

  http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aUxb7u2q7JK4

 28. Torbjörn skriver:

  Scenerna när WTC träffas av flygplanen och sedermera kollapsar, är de mest spektakulära världen någonsin skådat. Luta er tillbaka framför datorn för ett ögonblick och tänk efter. Kan ni komma på något värre? Helt oöverträffat, det är vad det är. Västvärlden står på höjden av det vi kallar civilistion, mitt uppe i detta planeras det mest spektakulara dådet i historien som överträffar allt det så fantasirika Hollywood någonsin åstadkommit, av några ilskna påslakanklädda fanatiker i Tora-Bora grottorna. Verkar det rimligt?

 29. soli01 skriver:

  Visst kan man ifrågasätta, men vad vet vissa – kanske bara gissa.

 30. Carl Norberg skriver:

  WTC skulle väl vara en symbol för makten i USA under slutet av 1900 talet. Tornen var byggda i början av 1960-talet för att visa något stort och monumentalt som fick amerikanerna att känna sig stolta över sin nation.

  Tornen byggdes istället för 164 byggnader som tidigare stod på platsen för de blivande jättarna.

  Den totala vikten av stål, som användes i konstruktionen av tornen, översteg 200.000 ton. De elektriska kablar som används för byggnaderna hade rent faktiskt en längd på över hälften av avståndet mellan New York och London.

  Som ett resultat av dessa två 110-våningar 450 meter höga monsterhus förändrades NY:s silhuett för alltid, som alla trodde alltså.

  Strukturen av byggnaderna var enkelt och klokt utformad: byggnaderna var avsedda att stå emot starka jordbävningar enligt Richterskalan.

  Byggnaderna öppnades den 4 april 1973. De skulle enligt beräkningarna ha en i det närmaste obegränsad livslängd, men kollapsade som bekant efter 28 år.
  De frågor, som många människor har i det sammanhanget, har fortfarande inga svar.

  Hur kunde då dessa enorma stålpelare smälta på grund av brinnande flygfotogen, där förbränningstemperaturen bara är en fjärdedel av vad som krävs för smältning av stål?

  Stål är som bekant inte helt ovanligt som delar i förbränningsmotorer.

  Ett ungefärligt tiotal fraktflygplan lastade med vit fosfor bör nog ha smällt in de i de två tornen för att få dem att kollapsa som korthus.

  Eller var det måhända så att byggnaderna redan sedan tidigare var minerade?

  Det finns ju som sagt gott om versioner som förklarar vad som verkligen hände i USA den 11 september 2001.

  Newsweek till exempel skrev 16:e September, 2001 att fem av 19 kapare hade utbildats på amerikanska arméns baser. Tre terrorister hade förarlicenser och tekniska pass för fordon som är registrerade på den amerikanska flottbasen i Pensacola.
  De uppenbart mystiska detaljerna kring detta terrordåd skymmer passande nog helt och fullt alla vidare spekulationer om något eventuellt deltagande av höga tjänstemän i attackerna, som rent faktiskt kan ha använts av dessa tjänstemän för att nå sina egna politiska mål.

  Om detta nu istället skulle visa sig vara sant, så betyder det ju ändå likafullt bara att amerikanska strateger inte alls har tänkt ut något som helst nytt i metodsammanhang.

  Detta har använts som strategi vid ett otal tillfällen förr genom den mänskliga historien, i både större och mindre sammanhang, det mest pinsamma är väl att folk egentligen känner till detta, men inte vill erkänna sig själva bedragna.

  Den Romerske kejsaren Nero som brände ner i princip hela Rom, för att kasta skulden på de kristna för detta dåd, han var ju i tid betraktat rätt långt före 2001.

  Och till och med en lätt antiintellektuell individ som Hitler såg ju till att Reichstag stod i lågor för att kunna lägga skulden för detta på sina motståndare.

 31. Carl Norberg skriver:

  Till grabbarna grus borde kanske därför frågan ställas, om verkligen inte Nero brände ner Rom, eller om inte Hitler eldade upp Reichstag?

  Detta är ju rent faktiska frågor, som dåtida fick ett helt annat ljus än det som senare skulle visa sig belysa de verkliga förloppen.

 32. Charlie Sjögren skriver:

  Har det här blivit en samlingsplats för fullständiga dårar
  Det verkar som om den samlade extremiströrelsen skrämt bort normaltänkarna, dvs 99,99% av den samlade befolkningen och kvar finns bara den lilla promille som idkar självbeundran i kombination med förakt

  Samma Carl Norberg härjar (lyckligtvis utan läsare) på Aftonbladets blogg och på Newsmill
  Man känner igen hans krystade språk och det faktum att han aldrig får några kommentarer

 33. Carl Norberg skriver:

  Så därför är det ju extra glädjande att jag får en inte obetydlig mängd tackmail.

 34. Carl Norberg skriver:

  Och vetskapen om var jag skriver någonstans, säger kanske någonting, eller…

 35. Carl Norberg skriver:

  Och varför någon bedömer det beskrivna som lyckligtvis, det säger också något.

 36. Carl Norberg skriver:

  Hur var det nu med Nero…

 37. Helena Palena skriver:

  Jag har läst Ellen Hodgsdon Browns bok Web of debt. Där får man svaret på varför John Kennedy mördades bl a. Obama kan inget göra. Dock tror jag att han också kommer att bli skjuten.

  Bankerna och skuldnätet kom i våras på ett litet förlag i Göteborg. Peter Pettersson heter killen som översatt boken. Ser inte ett spår av detta i etablerade media. Det tycker jag säger allt.

 38. Torbjörn skriver:

  Charlie Sjögren:

  Så, vad säger du om Charlie Sheens intervju med Barack Obama? Alla de frågor som många människor vill ha svar på angående 9/11, som Obama avfärdade med att: ”vi måste gå vidare”, eller helt enkelt inte svarar alls på?

  Jag har inte hört någon sk. expert och företrädare för den officiella versionen ge minsta förklaring till alla de obehagliga fakta som kommit fram. Bara en så´n sak som att det finns nano-thermite på rester av stålbalkarna från WTC. Och som inte kan ha kommit dit på annat sätt än att det planterats in i byggnaderna innan de kollapsade. Hur kan någon eller några ha forslat in lastbilsmängder med sprängmedel i WTC och undgått säkerhetskontrollerna? Alla hundratals vittnen bl.a. brandmän och allmänhet som vittnar om explosioner när WTC rasar.

  Vet du vem som var ansvarig för säkerheten i WTC 9/11 2001?? Marvin Bush. Låter efternamnet bekant? Just det, Geroge W Bush yngre bror. Bolaget hette Securacom och hade hand om säkerheten vid World Trade Center, United Airlines och Duelles International Airport.

  http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/911security.html

  Är det så otänkbart att vissa företrädare för makteliten i det stora landet USA, skulle kunna ha andra syften än att vara demokratins och den fria världens sista utpost? Är det otänkbart??? Se bara på historien om Håkan Lans och den amerikanska underrättelsetjänstens roll i GPS-patentstriden.

  Att USA agerar utifrån sina ekonomiska och maktpolitiska intressen måste väl var och en begripa. Det gör inte mig eller någon annan till Rysslandskramare eller Maoist att påpeka detta. Än mintre extremist eller konspirationsteoretiker. Själv ser jag mig som svensk i första hand och europé i andra hand.

 39. Per S-on skriver:

  Jag följer ditt råd Charlie och avslutar mitt kommenterande här (precis som den överväldigande majoriteten redan gjort).

  Gårdagens syjunta följs tydligen upp idag av
  promillefolket, ni vet Junker Morgonröd och hans flytande tandpetarteatersällskap, som fantiserar vidare.
  Deras (gossarnas, gummornas och spelemännens) nivå ligger ung. på Sune Hjorts ”fanatiska trappstegsmentometer” och då båtar det föga att deltaga.
  Hej då Anna, Torsten, Blåtand m. fl. 🙂

 40. ollemunter skriver:

  Måste vara jäkligt skönt att bara kludda ner sina tankar och slippa alla idiotiska påhopp och kommentarer. Bara liksom skriva rakt ut och slippa läsa dyngspridningen, som någon setat och plitat på, länge, länge. 😆 Hoppas Ian hittar knappen ❗

  Och Per S-on du är väl snart tillbaka, med en annan psyudonym. ❓

 41. Moster skriver:

  Jag gör som majoriteten och lämnar Musse Pigg- artisterna ifred med sina konspirationer.

  Avslutar samtidigt med en stor puss till den ståtlige blåbärskokaren Olle Munter 🙂

 42. solsburyhill skriver:

  Bästa multipseudonymer ä.k. nyttiga idioter,

  Tanken är sannerligen god och inger förhoppning. Men varför lova nàgot som ni ändà inte kan hàlla?

  Att ni – i en eller annan form – kommer tillbaka pà tràden är lika säkert som amen i kyrkan. Avdelningen för publik avledningsmanöver har en aldrig sinande källa med nya pseudonymer redo att ta över de som nu blivit utbrända. Planer pà att rekrytera nya nyttiga idioter finns säkert det ocksà om det skulle vara för svàrt för er att hàlla ställningarna.

  Det blev alldeles uppenbarligen för hett och obekvämt för Charlie och Per S. De vet att de inte kan bemöta ett enda av de pàstàenden eller fràgeställningar som gjorts beträffande 9/11 ovan och väljer i detta läge att hellre fly än illa fäkta.

  Charlies och Per S flykt fràn ämnet säger spaltkilometer om deras intentioner. M.a.o. har de ingen som helst respekt för de som faktiskt drabbats direkt eller indirekt utav denna formidabla katastrof och inget hellre vill än att fà reda pà vad som verkligen skett. Nej, även dessa personer, som nu sällat sig till den snabbt växande massa som kräver en ny undersökning, vill Charlie och Per S stämpla som konspirationsteoretiker, fanatiker, extremister mm mm. Fy faen för en sàdan klen inställning, säger jag. Deras existensberättigande kan starkt ifràgasättas.

  Sanningen skyr inte offentlighetens ljus…

 43. Torsten skriver:

  Fader (Ian) förlåt dem ty de veta icke vad de säga.

 44. solsburyhill skriver:

  …men det vet du tydligen????

  Jösses!

 45. Torbjörn skriver:

  Torsten:

  Länken här är en bra början för dig.

  http://www.illvet.se/htm/IQTest/sv/index.html

 46. Torsten skriver:

  Torbjörn lille,

  Kom med något nytt i stället 🙂

 47. Torbjörn skriver:

  Nej Torsten, det var bättre förr.

 48. nathaliesview skriver:

  To rebel is right, to disobey is a duty, to act is necessary!

  Önskar alla bloggare ett trevligt möte med John Blund!

 49. soli01 skriver:

  Så här är det: Det var bättre förr när det var sämre. 🙂

 50. ollemunter skriver:

  soli01!

  Korrekt! 😆

 51. Helena Palena skriver:

  Inte en jävel som kommenterade Ellens bok! Snacka om att kasta pärlor för svin. God Lord åker inte ens Raggar-Ford! Too fucking bad.

 52. Carl Norberg skriver:

  Jag vet inte vad för syfte det fyller att jag kommenterar den boken, de flesta känner redan till mina åsikter.

 53. Helena Palena skriver:

  Carl: Jag menade inte dig. Du har ju redan huvudet på skaft.

 54. vat69%son skriver:

  Den lilla handfull konspiratörer som ”regerat” denna blogg på senare tid med sina superextremistiska inlägg inkl. sin verklighetsfrämmande världsbild, verkar nu fullt förståeligt ha fått övriga deltagare här att lägga av.
  Orkesterledaren, trummisen och extremsocialisten Carl Junker Morgonröd Norberg (som enl. Helena Putin Palena sägs ha huvudet på skaft 🙂 ) får fortsättningsvis idka växelsång med den illvilligt fanatiske Solis Solsburyhill (inkl. alla hans pseudonymer) och kanske ytterligare
  några vilsna själar med förvrängd världsbild.
  Ingen ”normal” individ orkar svamla/käfta emot längre, med resultatet att extremsekterister som vanligt förintar sig själva!

 55. Carl Norberg skriver:

  Ja det är nog vanligt ibland extremsekterister att de blir självdestruktiva, utifrån att människan är en social varelse, så är det nog. Huruvida undertecknad är att betrakta som en extremsekterist och därav kommer att förinta mig själv, kan nog möjligtvis vara en smula mer osäkert.

  Men det är nära nog förvånande vilket intresse som min person tycks tilldra sig i vissa kretsar, och av någon anledning så får jag intrycket av att dessa kretsar inte står gemene man närmare än vad jag gör…

 56. solsburyhill skriver:

  vat69%son

  Aspartamet har verkat, ser jag.

  Om jag kastar pinnen kommer du att springa då?

  Du kan med fördel sälla dig till den skara nyttiga idioter som blint förnekar verkligheten även när den dyker upp utanför din dörr.

 57. Ann Lindskog skriver:

  Jag följer majoriteten och slutar.
  Fick ytterligare ett skäl därtill när jag läste den otäcke elitistmänniskan solsburyhills senaste kommentar ”Aspartamet har verkat, ser jag”.

  Mitt råd till denne morgonröde adjutant får därför bli:

  T-Röd – För god att kolsyra!

  T-Blå – Styrkan sitter i smaken!

  Tack för mig!

 58. solsburyhill skriver:

  Ann,

  Ingen orsak. Det är jag som tackar…

 59. Carl Norberg skriver:

  Men att aspartan verkar som ett bedövningsmedel för hjärnan, det kan väl ändå inte vara en nyhet för någon längre?

 60. Carl Norberg skriver:

  Och god smak är väl ändå inget som kännetecknar den fördummade massan.

 61. Carl Norberg skriver:

  Och att blint följa den skenande massan, det tyder på en mycket stor självständighet….

 62. solsburyhill skriver:

  På tal om rebeller… lägligt till åttaårsminnet av 9/11 och den sågning som den officiella versionen fått på sistone avdankas nu helt plötsligt allas våran Bin Laden i form av ett ”terrormeddelande” från al-CIAda. Vilket sammanträffande! Gott folk, det börjar dra ihop sig till en ny ”false-flag event”. Ja, det var ju ett tag sedan sist.

  Hemska tanke, hur kunde vi i all vår uppståndelse glömma bort denna galjonsfigur, som inte ens är eftersökt för 9/11? Skönt att de påminner oss om honom nu så att vi slipper tänka själva…

  Vad har de att bjuda på denna gång månne?

 63. Torsten skriver:

  För att använda en del av solsburyhills slitna klyscha:

  Ja då verkar det som om det endast återstår ”onyttiga idioter” på Ians blog.

  Beklagar Ian. Du gjorde ett bra försök till ett alternativ till ”Alla dessa dagar”.
  Men räknade inte med att det finns så många tokiga, förvirrade människor på nätet.

 64. Anna skriver:

  Om man gör det lätt för sig kan man säga att
  extremisterna på denna blogg helt tappat ansiktet den senaste tidenoch inte ens bemödar sig om att försöka visa upp en annan och mildare sida.
  Deras samhällssyn framstår som allt otäckare.

  Och Carl N: s hela finansiella resonemang är i princip en kopia av vad som funnits på Europeiska Arbetarpartiets (= extremisten Lyndon LaRouche) hemsida under lång tid. Carl och Lyndon LaRouche är båda självlärda ekonomer – det som skiljer dem åt är att Lyndon LaRouche 1988 dömdes till ett femtonårigt fängelsestraff för bl.a. skattebrott, ett straff som han villkorligt frigavs ifrån 1994.
  I övrigt känns Carls och Solis hat allt brittiskt, president Obama, prins Philip, judiska bankirer mm mm mm, igen från denne Lyndon LaRouches EAP- parti samt det ökända Schillerinstitgutet (som kontrolleras av honom).
  Även jag ber därför att få avvika!

 65. Carl Norberg skriver:

  Och det jag skriver är inte en kopia av vad Lpac anför, det finns betydande skillnader däremellan.

  Vad avser skuld som ursprung till det ekonomiska sytemets kris, och hur detta system skapats för att täcka upp avsikterna bakom att haverera Versaillessystemet och att istället börja expandera krediter, så är det nog snarast så att Lpac har tagit en blåkopia på det som jag har publicerat på nätet.

  Lpac har nära nog ingen som helst koll på den svenska industriella historien.

  Vad avser den biokemiska grunden för beteendevetenskapen, så är Lpac närmast att likna vid den övriga politiska eliten, alltså i ett kraftig behov av självförhävelse, det finns ju knappast några som tjatar mer än Lpac om att de har rätt i olika avseenden.

  Vad avser det egna tänkandet så är detta något som envar själv bör bedöma det dåliga i, att följa flocken är en sak, att tänka själv är en annan.

 66. Carl Norberg skriver:

  Det är ju även så att nu när alla dessa pseudonymer har tackat för sig, så blir det ju än mera patetisk att se deras återuppståndelse under nya beteckningar.

  Att bara sluta skriva under tystnad är av en eller annan anledning inget alternativ som föresvävat Herrskapet.

 67. Carl Norberg skriver:

  Det vore ju trevligt att få beskrivet för sig i sak vad det är som det otäcka som min samhällssym sägs bestå av, är för någonting mera precist beskrivet….

 68. Carl Norberg skriver:

  Som sagt var tidigare om konspirationer, eldade nero upp Rom, eller eldade han inte upp Rom?

 69. Per skriver:

  Men jag tror nog att Anna beskriver det mesta,
  vilket inte är så värst mycket men ändå det mesta
  av det hon vill anföra.
  Man gör det lätt för sig som sagt och kortsiktigt
  känns det säkert bekvämt.
  Som någon Wallenbergare sa om devalvering,
  att pissa på sig,
  det är varmt och skönt till en början…

 70. solsburyhill skriver:

  Torsten, Anna och likasinnade

  Vad det hela handlar om här är mycket enkelt.

  Den som vågar bryta sig loss från flockmentaliteten och ifrågasätta den s.k. ”allmänna, härskande uppfattningen” när så anses befogat betecknar ni som tokig, förvirrad eller rentav extremist. Detta gör ni utan att ens orka eller vilja studera det material som vederbörande anger som stöd för sin talan eller sitt ifrågasättande.

  Vad visar det på? Jo, oförmåga att ta till sig och än mindre acceptera annan information än den propaganda som ni regelbundet matas med via massmedierna samt förakt för andra människors åsikter eller rättigheter. Ni bemöter aldrig i sak eftersom ni vet att ni inte har något motargument som är hållbart och väljer därför att förlöjliga vederbörande. Inte speciellt smart taktik eller ens särskilt framgångsrikt enligt mitt förmenande.

  När skall ni egentligen förstå att det inte är oss det handlar om här? Vi lägger ned en massa onödig energi och tid på att argumentera utifrån två diametralt motsatta poler när vi istället borde fokusera på de problem som vi faktiskt delar men som ni inte vill inse. Denna uppdelning i olika läger är inget annat än en klassisk avledningsmanöver och gagnar ingen annan än den regim som har valt att tillvarata sina egna intressen framför att tillgodose allmänhetens.

  Detta kallas härska genom söndring…

 71. soli01 skriver:

  ”Härska genom söndring”. Ja, det kan man göra från olika utgångspunkter och som vissa är experter på. Att alltid ifrågasätta är även mångas sysselsättning -fortsätt med det!

 72. Carl Norberg skriver:

  Jag vill minnas att även jag berört detta tema vid något tillfälle, och att jag tycker att det är synd att folk inte skall få avgöra sina val själva, enär de istället hålls fullt upptagna med att bara se till det egna och mindre perspektivets bekräftelse, samtidigt som den stora massans perspektiv inte alls beaktas och därför är fri att disponeras av den som så önskar att utöva makten.

 73. solsburyhill skriver:

  För er som har ögon att se med, öron att höra med och en hjärna att tänka med, ber jag er vara vaksam över följande: Vi har alla sett ”Bin Ladens” senaste meddelande. Om vi kommer att ställas inför en obehaglig överraskning innan den 30 september 2009, så vet vi också vem som ligger bakom och varför.

 74. Carl Norberg skriver:

  Ja USA may Been Laid in har väl köpt kärnvapnen ifrån Arctic SEA, som ”han” sedan har tänkt sig att använda i Tel Aviv. Med tanke på på herrarna Bush och Blair som har agerat om och om igen på de bräckligaste bevis för att omforma Mellanöstern till vad de önskar det att vara: ett neo-kolonialt innehav för att leverera olja och samtidigt hjälpa sina rika att bli rikare, så måste man ju säga att detta kan bli en riktigt rejäl anledning……

 75. trannell skriver:

  Det här var förbannat tråkigt. Tydligen har Carl Norberg och hans lydiga fotfolk lyckats förstöra ytterligare en blogg genom att skjuta sönder alla normala kommentatorer genom att i tid och otid föra fram antikapitalistiska/antivästliga/anti-allt-vad-man-kan-tänka-sig budskap.
  Detta är den fjärde bloggen jag besöker som råkat ut för dessa extremistiska socialister under Carls Norbergs befäl.
  Överallt tröttnar folk. Vilket man förstår.

 76. Carl Norberg skriver:

  Och det bästa är att det bara lär fortsätta, även efter mig. Och jag är liberalsocialist, om nu detta skall anses som någonting extremt eller inte får givetvis envar bedöma helt själv.

 77. solsburyhill skriver:

  ”Normala kommentatorer”

  Är det månne det extemt flockberoende släkte som allt sedan födseln saknar förmåga till självständigt tänkande och förande av diskussion i sak och som för att avleda folks uppmärksamhet på dessa brister desperat hänfaller till fixering på person?

  Om denna tolkning är riktig, så är det då inte några som jag saknar enär de till dags datum inte har haft något att tillföra av substans.

 78. Helena Palena skriver:

  Flockberoende! Det kanske är dom som vill ha flockimmunitet? Det är kanske dom som käkade 6 – 8 brödskivor om dagen bara för att Socialstyrelsen kampanjade hårt om det.

 79. solsburyhill skriver:

  ”A nation of sheep will beget a government of wolves”

  Edward R Murrow

 80. solsburyhill skriver:

  Vad beträffar lanseringen av Ians nya bok, så uppmärksammar jag Bokias beskrivning av Ian: 🙂

  ”IAN WACHTMEISTER intar en särställning i svenskt samhällsliv. Han har gjort sig känd som en besvärlig sanningssägare och politisk bråkstake. Rebellerna är hans okonventionella memoarer.”

  Vi ser med spänning fram emot Ians nya bok.

 81. Carl Norberg skriver:

  Nu går enligt uppgifter ekonomierna uppåt igen, alltså börserna.

  Att ekonomi kan finnas utan pengar, och att pengar saknar betydelse utan ekonomi, det tas det visst ingen hänsyn till alls.

 82. solsburyhill skriver:

  Det gäller ju att hålla skenet uppe in i det sista.

  EUR-USD: 1,4716
  Guld(USD): 1,018.70
  (16/09/09, kl 18:46)

  Den 30 september är nästa riktmärke om inte något annat inträffar dessförinnan…

  http://www.telegraph.co.uk/finance/financetopics/recession/6190818/US-credit-shrinks-at-Great-Depression-rate-prompting-fears-of-double-dip-recession.html

  http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=15126

 83. Carl Norberg skriver:

  Men alldeles oavsett vad som det står skrivet i den senare artikeln, så kommer inte detta att få någon att bry sig, eftersom de helt enkelt inte vill att detta skall vara den gällande verkligheten.

 84. Carl Norberg skriver:

  Fast jag är inte så road av dessa kategoriska intressegruppsindelningar. Det är väl ungefär som vilket kriminellt gäng som helst, med lite varierande sammansättning beroende på syftet.

 85. pt109 skriver:

  så denne carl norberg menar att folkvalda politiker som sarkozy, obama, reinfeldt och brown är att jämställa med kriminella gäng

 86. Carl Norberg skriver:

  Nej han menar att dessa belästa individer styrs av mer intellektuella individer för att kontrollera de utnyttjade som är minst förstående.

 87. Carl Norberg skriver:

  På tal om vetande så skrev jag denna artikel för något år sedan….

  Till slut så händer det….

  I vad som inte är ett ögonblick för tidigt, så har åtta före detta regeringschefer, sex före detta finansministrar och två före detta EU-kommissionsordföranden, varibland Jacques Delors, Michel Rocard och Helmut Schmidt, nu 20080519 vänt sig med ett öppet brev till EU:s ordförandeskap och EU-kommissionen. I vårt eget fall så är undertecknandet gjort av en Herr Göran Persson med sin dåvarande finansminister Per Nuder.
  Man varnar i detta brev för att det globala finanssystemets sammanbrott, ett sammanbrott som förutsetts av ”framsynta människor”, och som nu hotar att leda till en ökande fattigdom, stater som bryter samman, folkmigrationer och fler väpnade konflikter.
  Man konstaterar i detta brev att enorma mängder ”fiktivt kapital” ackumulerats inom finansvärlden, och att detta endast har lett till mycket små förbättringar för mänskligheten. Som en omedelbar åtgärd så föreslår undertecknarna bildandet av en Europeisk Kriskommitté och sammankallandet av en Global Finanskonferens för att ”ompröva” regelverket för det internationella finanssystemet och den nu rådande världsekonomiska ordningen.
  Att undertecknarna i någon mån i detta talar i egen sak, enär de trots allt är just före detta makthavare, skall hållas i ljuset av att de i brevet säger sig ha varit medvetna om tingens ordning sedan lång tid tillbaka.
  Även om detta nu inte sägs rent ut, så speglar den skarpa tonen i brevet en medvetenhet hos undertecknarna om hotet från tillkomsten av en ny fascism: ”När allt är till salu upplöses den sociala sammanhållningen och systemet bryter samman.”
  Och även om man i sitt krav på en Global Finanskonferens inte exakt talar om ett Nytt Bretton Woods så speglar hela andan i brevet temat för just en sådan konferens. Det är vidare även ett tyst medgivande till att upplägget på det nya EU-fördraget, med sin cementering av den nyliberala politiken, egentligen är en bromskloss.
  Daily Telegraph beskrev att ”den dundrande texten” var ett tydligt tecken på en europaomspännande kampanj för införandet av en ”superreglator” med uppgift att skydda de europeiska medborgarna ifrån den moderna kapitalismens ”samhällsrisker”.

  Detta skulle omgående reducera de brittiska finansmyndigheterna till ”en regional filial” och följaktligen innebära ”ett allvarligt hot mot Londons City”.
  Man får måhända tacka Evans-Pritchard på Daily Telegraph för hans uppriktighet!
  Mer direkt kunde detta knappast sägas: Varje inskränkning av rovdjurskapitalismen till skydd för medborgarna uppfattas som ett hot av Londons finansdistrikt, som alltså vill vara det brittiska imperiets oinskränkta högkvarter och inte enbart en filial.
  Säkerligen så irriterar detta också tillskyndarna av den ”brittisk-imperialistiska frihandelsläran” (som Friedrich List kallade den) att den ”dundrande texten” publiceras precis vid en tidpunkt när WTO precis försöker att avsluta Dohan rundan och tillsammans med EU utplåna de återstående resterna av skyddet för den fysiska produktionen och medborgarnas allmänna bästa, till förmån för fiktionsekonomins ohämmade vinstmaximering.

  Det sista som dessa nu önskar sig är att den forna debatten om ” Egyptens gräshoppor”, de giriga riskkapitalbolagen och hedgefonderna, en debatt som den tidigare SPD-ordföranden Franz Müntefehring startade för några år sedan, ska ta ny fart, men nu även understödd av 16 f.d. toppolitiker.
  Jean Ziegler tidigare FN:s rapportör i frågan om rätten till mat, fäste i sin bok 2002 ”The New Rulers of the World and Those Who Resist Them” ljuset på att mer än 60 000 internationella företag inom handel, finanser, tjänster var registrerade hos WTO, men att världshandeln egentligen i praktiken behärskades av bara 300 till 500 företag i USA, Europa och Japan.
  Och detta är det gamla vanliga BAE/IGF gänget med sitt bank och oljekonglomerat , och inget annat
  När USA eller EU förhandlar så är det, enligt Ziegler, egentligen de 200 mäktigaste transnationella företagen i världen som anger tonen, och därför har WTO alltid styrts av de transnationella företagens sätt att resonera och aldrig av folkens och deras respektive staters intressen.
  Denna olösliga intressekonflikt mellan folken och den brittisk-imperialistiska frihandelslärans tillskyndare, som nu rent faktiskt hotar hela kontinenter, och som dessutom driver allt fler människor in i fattigdom, har aldrig varit tydligare än nu.
  Så skördas det.
  Och aldrig har agnarna skilts så mycket från vetet, ifråga om politiker och statschefer, som i dessa dagar. Man känner mycket väl igen dem utifrån retoriken: det brittiska imperiets ”nyliberala” frihandlare talar om ”hållbar utveckling”, ”förnybara energikällor”, ”anpassad teknik” , medan förespråkarna för det allmänna bästa talar om ”livsmedels- och energisäkerhet” och vill ha en ökning av produktionen för att möta hungersnöden.

  Låt detta ynkliga kapitel i den moderna historien få ett slut.

 88. solsburyhill skriver:

  Ja, detta är ett obestridigt faktum.

  I sammanhanget borde man rimligtvis kunna ställa sig frågan om vi överhuvudtaget någonsin lär oss av våra tidigare misstag?

  Måhända att spelreglerna kommer att ändras något, men vilken roll spelar detta egentligen enär det ständigt är samma händer som flyttar runt pjäserna på schackbrädet?

 89. Carl Norberg skriver:

  Det handlar nog mest om att det inte skall vara så att de som förstår går över till de styrande intellektuellas utnyttjande av resten, alltså bryta emot att makten korrumperar.

 90. obviously appreciate your web site nevertheless, you require some of the transliteration with several within your content. A number of them will be rife together with transliteration difficulties so i to locate them incredibly irritating to express to the truth however I am going to unquestionably occur yet again just as before.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: