Vart är Sverige på väg?

DSM är en tidskrift med Jan Gillberg som drivande kraft. Idogt grävande och laddad med orädda kommentarer skriver denne man artiklar av stort allmänintresse. Följaktligen avfärdas han med fnysningar och förtal av de etablerade tyckarna. Jag citerar Jan Gillberg:

– Hur står det till med åsiktsfriheten i ett land, där ett ifrågasättande av den förda och havererade invandringspolitiken kan leda till yrkesförbud eller annan repression?

– Hur har ”multikulturalismen” kunnat utvecklas till något av den nya svenska statreligionen samtidigt som gammal svensk värdegrund raserats och ”vanliga kristna” kommit att ringaktas?

– Varifrån kommer all den likgiltighet som mer och mer utmärker svenskars inställning till stora och viktiga frågor med rentav avgörande betydelse för framtiden? Varifrån kommer all denna liknöjda passivitet?

– Runt om i Skandinavien finns ett undrande intresse för vad som händer och sker i Sverige. Inte sällan ställs frågan: ”Vart är Sverige på väg?”

Svenskar i förskingringen säger sig ofta inte känna igen sig i det gamla hemlandet.

Personligen anser jag frågeställningarna så intressanta att jag ber dem som skriver kommentarer att för en gångs skull hålla sig till ämnet! Tack!

Annonser

565 Responses to Vart är Sverige på väg?

 1. Visionären skriver:

  Shit! Nu kommer det hända grejjer under detta inlägg och det ska bli spännande att läsa. Detta p.g.a. att frågorna, efter många års förnekelser och locket-på-mentalitet hos både politiker och journalister, blivit så pass infekterade.

  Kör hårt!

  V

 2. soli01 skriver:

  Ja, detta ”ämne” har jag tragglat med under lång tid. Ingen verkar fatta att något har hänt med lilla Sverige. Jag vill hävda att våra politiker blundar och tittar bort.
  Kommer ihåg när Mona Sahlin inte alls gillade detta med midsommarfirandet bl a, så vi har inte något att hämta från den fronten i alla fall. Vi ska inordna oss och skippa allt svenskt, vill jag påstå.

  Jag ser en fara i att vi får så ensidigt många människor från andra kulturer hit och att dessa inte vill blanda sig med oss nordbor. Är detta en bra utveckling? Jag svarar ett rungande – nej.
  Jag har inget emot att det kommer folk hit, men det är en fara om det blir slagsida och den sker om utvecklingen inte kan bli mera ”normal” gällande invandringen och följerna av denna.
  Fortsätter det på den inslagna vägen kommer ingen att känna igen detta land om ca 50 år.
  Vi har blivit ett i raden av länder som infogats i en ”större religion”.

 3. Skeåning skriver:

  De enorma problemen som mångkulturalismen har fört med sig skulle på ett tidigt stadium döljas under ett täcke av politisk korrekthet, vilket ju görs än idag. Detta har bidragt starkt till att problemen har fått eskalera. Medias hantering av den aktuella händelsen i Vännäs kunde inte vara ett bättre exempel, där media på många håll gjorde allt för att tysta ner upprinnelsen till bråket, för att istället gå i korståg mot de ”rasistiska svenskarna”. Man hade kunnat hoppas att händelser som dessa skulle vara en väckarklocka som leder till självkritik och insikt, men inte då. Bättre att lägga locket på och köra på i samma strutsmentalitet som har satt oss i den här situationen. Brottstatistiken får gälla som det största beviset på de förödande konsekvenser denna oansvariga politiken har gjort med vårt land. All statistik från BRÅ visar att vi befinner oss i ett land som genomgått och genomgår en explosion av brottslighet, där invandrare är överrepresenterade i alla kategorier, så att explosionen i brottslighet är stakt bunden till den fatalt misslyckade itnegrationspolitiken och mångkulturalismen är det ingen tvekan om. Men även BRÅ lider av strutsmentaliteten och försöker med den ena bortförklaringen efter det andra. Några favoriter till bortförklaringar a’la BRÅ är ”att folk blivit mer benägna att anmäla”…eller, bilismen…!.. Lägg ner BRÅ, och starta en annan myndighet som klarar av att beskriva verkligheten.

 4. Helena Palena skriver:

  Ian: Och inte får Jan Gillberg något kulturstöd heller till sin tidning. Ånyo – Det här med vänster och höger kan ju slänga sig i väggen! Mats Svegfors ses som en högerman. Men han är vänsterns handgångne man. Han sitter som ordförande i Statens Kulturråd som fördelar 2 miljarder kronor i statliga kulturbidrag. Men bara till såna som håller tungan rätt i mun.

  Dessutom var denna högerman vigselförättare när Jan Myrdal förra sommaren gifte sig med mexikanskan Andrea Gaytán. I samband med vigseln bildades Myrdalssällskapet som varje år ska dela ut ett Leninpris. Årets ”vinnare” var Mattias Gardell. Skam är uppe och går på torra land.

  Detta hemska pris föranledde Peter Englund att skriva ett häcklande inlägg på sin blogg som handlade om att han också minsann instiftat ett pris: Pol Pot-priset!
  Jag skrev också ett inblägg om detta. Hur kan man hålla sig ifrån att inte skriva om galenskapen?

 5. Hans B skriver:

  Hej på er alla ”svenskar”
  Jag och min hustru emigrerade för fem år sedan. Jag har ingen saknad av sverige vi återvänder då och då till den sk. sommaren som normalt är skitkall utom när AGW företrädarna tycker att vi förgås av värmebölja.
  Där vi bor har det varit 5 grader under normaltemperatur under 5 månader.
  Sverige börjar mer och mer att likna en bananmonarki med ett havererat rättsystem där 25 % av de som skall dömas inte rättsförs.
  Polisväsendet är en ren skandal om man jämför där vi nu bor. Ni betalar världens högsta skatter (kanske danmark är bättre) vad får ni gör det??
  Grundlurade av alla dessa politiker som är som en nomenklatura som ingen kan komma åt .
  Det sitter 349 st riksdagsmän i parlamentet men alla är styrda av sin riksdagsgrupp och piskan viner.
  Ett gott råd flytta så fort ni kan ifrån detta land i full upplösning.

 6. Hans B skriver:

  Glömde
  Där vi bor har regeringen just nu kommit på att den ”fantastiska” satsningen på vindkraft har varit en ren katastrof. Trots alla subsidier kroknar nu den normale innevånaren under mycket dyra räkningar.
  Däremot producerar det nationella kraftbolaget fantastiska räkningar i fyrfärgstryck om hur bra det är med ”grön” el. SKITSNACK tycker alla innevånare.

  Elpriset är nu ca 2:- devalverade svenska kronor per Kwh.

 7. Josef Boberg skriver:

  Jag betalar ca 1 kr kWh i ”bananrepubliken” Sverige.

 8. Hans B skriver:

  Josef
  Än bor du inte i en republik. Man kanske kan hoppas men jag tror inte att svensken är redo för en president.

 9. Hans B skriver:

  Hej lite om detta fantastiska EU

  avid Craig i The Times:

  – Snart insåg jag att EU-projektet och alla dess institutioner hade kidnappats av en arrogant, självisk och odemokratisk elit, som är isolerad från folket och som föraktar folket – det folk som betalar deras löner, utgifter och pensioner.

  – Titta vad som ramlar ner i fickorna på denna elit – om du blir ledamot i Europaparlamentet är det detsamma som att gå med i en miljonärsklubb, du kan leva som en kung och på fem år kan du ändå spara ihop fem miljoner kr. Om du omväljs blir du multimiljonär.

  Du har fri olycksfallsförsäkring, fri reseförsäkring och fri livförsäkring. Alla i din familj får gratis glasögon, kontaktlinser och tandvård. EU-parlamentarikern och hans familj kan också få fri vattenterapi, lerbad om du önskar det samt akupunktur.

  När du börjar ta ut din EU-pension har du en särskilt låg EU-skatt och inte skattesatsen i ditt hemland, som alltid är högre.

  EU-lönen är 68 000 kr i månaden. På denna lön betalas EU-skatt, mellan 13 och 17 procent, ej hemlandets skatt.

  Dina familjemedlemmar får vara dina avlönade assistenter. Du kan betala dem med upp till 600 000 kr om året.

  Pengar för att upprätthålla ditt eget EU-kontor kan ge dig 940 000 kr om året och du behöver inte uppvisa kvitton eller fakturor.

  Varje EU-parlamentariker har rätt till två möblerade kontor, hyresfria, vad trodde du.

  Du kan få 430 000 kr om året för att hålla ett kontor i hemlandet. Inga kvitton behövs. Många parlamentariker säger därför att deras egna hem är kontor.

  En parlamentariker kan också kräva 2 570 kr om dagen för extrautgifter i samband med sessionerna, inga kvitton krävs. Det krävs inte ens att du närvarar vid debatterna.

  Du kan få 1 450 kr om dagen för lunch och middag.

  Du kan tjäna 2 700 kr i veckan skattefritt på dina resor, kräv för dyr resa, men färdas billigt.

  Då får du 36 000 kr om året för att fara var du vill om det har samband med EU på minsta sätt.

  Som EU-parlamentariker har du världens bästa pensionsvillkor. Om du betalar in ca 9 000 kr i månaden i avgift lägger EU till det dubbla.

  En normal EU-parlamentariker tjänar ungefär fyra miljoner kr om året när allt sammanräknats.

  EU:s parlamentariker, tjänstemän och kommissionärer är den enda gruppen i Europa som ej påverkats av den pågående finansiella krisen och den sjunkande tillväxten.

  Om detta kommer det nu en bok: The Great European Rip Off – How the Corrupt, Wasteful EU is Taking Control of Our Lives, skriven av David Cregg och Matthew Elliot, Random House.

  Den 7 juni blir det val till EU-parlamentet; man riktigt längtar dit och den stora och allmänna förhoppningen i landet är väl, det utgår jag ifrån, att Marita Ulvskog äntligen blir invald i denna illustra och dyrbara församling.

  —————–

 10. findus skriver:

  Hans B säger:
  maj 15, 2009 kl 7:05 e m

  ”Ett gott råd flytta så fort ni kan ifrån detta land i full upplösning.”

  Jag tycker nog tvärt om! Vi skall stanna hemma och ta itu med problemen!

 11. Torbjörn skriver:

  Ja, detta är ett ämne som sannerligen måste debatteras och en förändring komma till stånd genast.

  Med den statssanktionerade förföljelsen av människor med värdekonservativa åsikter och engagerade motståndare till det mångkulturella samhället i åtanke, vilket det faktiskt är fråga om, kan jag inte säga att Sverige är en demokrati.

  Statssanktionerad är den därför att regeringen undlåter att vidta åtgärder när man gång på gång ser hur partier får sina valmöten förstörda. Politiskt tillsatta polischefer får inga order om att eliminera störningarna och våldet. Och fack och arbetsgivare tillåts utesluta och avskeda folk med fel åsikter inför helt öppen ridå. Hade detta gällt S eller M så förstår var och en att deta inte hade fått fortgå eller knappt ens börja.

  I grundlagen har vi alla samma rättigheter, men i realiteten är det inte så. Till att börja med så avhåller jag mig själv från att engagera mig politiskt därför att jag hyser de åsiker vilka inte accepteras av det så kallade demokratiska samhället.

  Medias roll i förtrycket av människor med politiskt inkorrekta åsikter är än större. Jag har följt debatten noga och vet att går man ut med sitt namn så riskerar man både arbete och hälsa för sig själv och familjen. Som sagt, hade all den terror som drabbar SD och ND:s företrädare drabbat nogåt av riksdagspartierna, så hade det varit krigsrubriker för länge sedan. Nu inte bara åser media hur människor som är motståndare till mångkulturen avskedas, får sina hem och bilar vandaliserade, lever under ständigt hot från meningsmotståndare etc, delar av media är ju pådrivare av detta eller också bagatelliserar man våldet.

  Sverigedemokraterna hindras med grumliga skäl att köpa reklam i TV4 inför EU-valet, nu senast förvägrar också tidningen Metro dem att köpa annonsplats med motiveringen att man är rädd att tidningställen ska vandaliseras av människor som ogillar SD.

  http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/inrikes/2009/05/14/sverigedemokraterna_nekas_att_annonsera_

  Då undrar jag Metro: Hur skulle ni och övriga pressen reagera om era tidningställ hotades att vandaliseras pga av att ni upplåter annonsplats åt t.ex. Moderaterna? Skulle ni acceptera detta och vägra (M) att annonsera? Knappast! Det skulle bli ramaskri och upprop i hela den samlade pressen om att demokratin är hotad. Var är debatten om hotet mot demokratin när SD tystas?

 12. Josef Boberg skriver:

  ”Josef – Än bor du inte i en republik. Man kanske kan hoppas men jag tror inte att svensken är redo för en president.

  Javisst – Hans B – har Du rätt i det. Jag menade naturligtvis att jag bor i ett ”banankungadöme” – men ibland slinter orden fel.

  Apropå EU.


  Findus
  – jag håller helt med Dig om att: ”Vi skall stanna hemma och ta itu med problemen !”

  – och då framförallt för wår egen skull – men också för alla wåra barn och barnbarns skull.

 13. hillary2 skriver:

  Midsommar är en ångesthelg. Är det något att fira att dagarna därefter blir kortare i alla fall i södra Sverige? Många invandrare firar högtid ungefär vid Vårdagsjämningen när dag och natt är lika långa och när ljusets ankomst står för dörren. Förhoppningsvis får vi en gemensam helgdag vid Vårdagjämningen istället för vid Midsommar i framtiden. Svenskar bara super och slåss och skrålar och grälar och små barn som inte alls dansa kring midsommarstången gråter. Jag finner faktiskt den helgen vara rent patetisk.

 14. Hans B skriver:

  Under många många år har vår familj och alla vänner firat midsommar i skåne.
  Tider har gått men alltid har vi träffarts vid midsommar trots att umgängeskretsen har spridits över världen.
  Barnen plus alla barnbarnen tycker att detta firande är det finaste de kan komma på.
  vad gäller svenskars supande och slagsmål kanske Hillary2 har egna hemska erfarenheter.
  Men vi ”vanliga ” svenskar firar vår midsommar med folkdräkt och det hele.

 15. Torbjörn skriver:

  Ja Ian, varifrån kommer den svenska likgiltigheten? Gällande invandringsfrågan så verkar det som att svensken kapitulerat totalt. Svenskarna har numera beröringsångest i frågan, och börjar därför skruva på sig och komma med ursäkter så fort de ska yttra sig.

  Även här på din blogg Ian. Så många människor som ändå är kritiska till eländet som pågår i landet avsende främst invandringen, använder tanklöst?? de uttryck etablissemanget använder och har skapat just för att tysta alla som inte håller med om mångkulturen. När började ord som främlingsfientlig och mångkultur att användas i media? Fundera på det.

  Varför är jag främligsfientlig eller rasist för att jag inte vill ha invandring????? Det mångkulturella samhället fungerar inte, har aldrig gjort och kommer aldrig att göra!

  Vem har inte hört någon som tänkt prata om invandringen börja med orden: Visserligen är jag inte rasist men….

  Det var en upplyst kvinna som sa att: ”Vi svenskar böhöver ingen diktatur, vi lever redan med diktaturen inom oss”.

  Att mångkulturen tagit plats som statsideologi vet vi, men hur den har kunnat göra det med svenska politikers medgivande och påhejande är en annan fråga. Det förefaller som en rad olika saker ligger bakom som borde tåla att diskuteras.

  Det tråkiga är att svensken blivit domesticerad och i missriktad idealism på allvar tagit på sig rollen som världssamvete utan att reflektera över realiteter. Varför förringar svensken förresten sin egen existens och arv?

  Det verkar som att en del svenskar per automatik verkar tycka synd om mörkhyade eller svarthåriga människor, ”de har säkert haft det svårt”.

  Varför reagerar inte svensson på att nuvarande och tidigare regeringar stödjer och uppmuntrar invandrare att bevara sina kulturer samtidigt som man motarbetar svenskar som är för bevarandet av sin kultur?

  Varför reagerar inte svensson över att lagstiftningen om hets mot folkgrupp inte gäller när svenskar är offer utan endast när invandrare är offer?

  Varför reagerar inte svensson över att vi svenskar inte ens är erkända som folkslag i vårt eget land, när t.ex. finnar, romer, judar och samer är det?

  Jag tror att medias lägga-locket-på mentalitet samt skuldbeläggandet gjort att många svenskar trott att man varit ensam i sina funderingar. Internet har luckrat upp detta, men självklart blir folk påverkade att år ut och år in höra vilka främligsfietliga rasister ”de där” partierna är och alla som tycker som dem.

 16. hillary2 skriver:

  hans b

  ja hemska erfarenheter har jag just från Skåne
  inte i min stora familjs hägn utan på visst avstånd från tomtgränsen
  vi har trevligt med stänger på borden men dem dansar vi inte på…

 17. Philippe Ohlund skriver:

  Firandet av midsommar är en gammal fin svensk tradition, som jag saknat under mina 9 år i Belgien.

  Jag tror inte att svenskar super och grälar mer än andra folk, men slipper vi systembolag och åldersgränser för inköp av alkohol, kommer folk börja ta ansvar för sina liv på ett bättre sätt.

  Att det blir en del excesser är kanske inte så konstigt med tanke på klimatet och den fina naturen i Sverige under sommaren.

  Sommaren är ju bara tre veckor i Sverige mot upp till ett halvår i större delen av Europa.

  Multikulturalismen är förmodligen bara en mental förberedelse för en framtida svensk folkförflyttning.

  Det svenska folkets geografiska vagga och geografiska slutmål är skilda ting.

  Frågan vart Sverige är på väg, kan mot bakgrunden av alla svenskar jag träffat utomlands genom åren generellt besvaras med: ”Söderut”.

 18. hillary2 skriver:

  torbjörn

  det finns inga erkända ”folkslag” i Sverige
  däremot har vi erkända minoritetsspråk och det är en väsentlig skillnad

 19. Torbjörn skriver:

  Jag tycker också att det är bättre att ta hand om problemen än att fly. Sverige är för vackert för att ge bort och mitt ursprung finns här.

  Midsommar blir vad man gör det till och visst är det ett problem att svensken har en närmast barnslig förkärlek och attityd till alkohol, men det är nog snarare bristen på annat som gör det.

  Vilka människor vet överhuvudtaget varför vi firar midsommar?

  Historienlösheten har blomstrat fullt ut och är detta är en medvaten strategi från de styrande och en förutsättning för att den mångkulturella ideologin kunde få fäste som statsidoelogi.

  Svensken har blivit expert på att prata skit om sitt eget land. Det enda jag hört svenskar jag mött i främmande länder skryta över om sitt eget land är att man kan stanna hemma och vara sjuk med bra betalt. Ännu ett sjukhetstecken således. Dock en förmån som snart är borta, tack vare den kostsamma invandringen.

  Det sägs att vi svenskar borde lära utifrån, ja då föreslår jag att vi börjar ta till oss av våra nordiska grannars undringar om hur det står till med Sverige, som Ian nämnde ovan.

  Hans B:

  Är det rimligt att anta att du bor i vårt södra grannland?

 20. mrmhalland01 skriver:

  hillary2,

  Jo, Samerna. De har ju faktiskt till och med ett eget ”Same ting”.

  Sedan har vi ju Romerna i Sverige som faktiskt har undantagsregler vad gäller skolplikt (heter det så ?) och en del andra undantag.

 21. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  ”undantag” dvs negativ särbehandling för romer fanns på 50-talet
  vad menar du? beskriv och ange gärna källan

 22. per frändén skriver:

  Det står klart att det finns bara två möjliga alternativ.

  Antingen är Sverige helt ointressant som strategisk plattform för vilken
  militärstrategisk idé som helst.

  Eller så är vi i praktiken militärt bundna i en allians vilken vår stat
  inte valt att offentliggöra.

  Att vi bara slappat av till fördel för ingenting alls är inget någon bör begrunda i första hand.

  Visar det sig vara så illa, är det bara arkebusering av statstjänstemän som återstår…

 23. per(ranz) skriver:

  midsommar=midsummer=mitten av sommaren

  Inte så konstigt att vi firar den med tanke på vårt klimat och de odlingsförutsättningar som det medför.

  Man kan vidare alltid med fog ha synpunkter på
  hur civiliserat sossesvensken hyllar
  detta genom att supa skallen av sig.

  Och, givetvis, hur civiliserat denne
  lever med denna uppståndelse dagen efter.
  Då hon är ”nykter”…

 24. per(ranz) skriver:

  Tomhylsan är som bekant en hylsa utan kula och krut.
  Dessa indigrienser är nödvändiga för
  patronens egentliga funktion.

 25. per(ranz) skriver:

  Om någon nu på riktigt undrar varifrån liknöjdheten kommer ifrån så blir svaret kortfattat social”demokratisk” framgång.

 26. per(ranz) skriver:

  När jag tittar mig omkring så ser jag bara mina barn värda att försvara.
  Med dårarnas hjälp kunde detta bli effektivare, men när skall de förstå det?
  Inte blit någon klokare för att jag går å hoppas på det..

 27. per(ranz) skriver:

  Vi är på väg i ett ytterligare skede av samma sorts splittring som vi redan befinner oss i.

 28. carlnorberg skriver:

  Ja P. min vän, du ser detta allmera förstår jag. Och din definition på den svenska avtrubbningen och den passiviserande liknöjdheten, kan mycket väl beskrivas som vår sociala demokratiska framgång.

  Vilket i sin tur ovillkorligen definierar uppsåtet bakom skapandet av detta tillstånd ifrån politiskt håll. Sagan har ju sin gamla början redan 1792 då den sedan dess i princip densamma socialpolitiska intressegruppering begynte sin verksamhet i mera operativt förd politik. Och som sagts tidigare så är det ju ett visst komiskt inslag i att denna debatt förs på denna sida, med avseende på 1809 års män.

 29. carlnorberg skriver:

  Samförståelsen för utvecklingen till det goda samhället är vad som skall försvaras.

 30. carlnorberg skriver:

  Hillary, vad är ett erkänt folkslag?

 31. Kachina skriver:

  ”Samförståelsen för utvecklingen till det goda samhället är vad som skall försvaras.”

  Ja, den nakna apan har utvecklats till en civiliserad varelse genom samförstånd och samarbete, inte genom konkurrens. Det är bara att studera den håriga apan, djungeln och savannen för att inse, att konkurrens utvecklar bara till en viss nivå, sedan står den stilla.

  Vi skall nu, som ett resultat av politiska ideologiers blinda tro på djungelns lag, konkurrera med kulturer vars utveckling stått stilla i mer än tvåtusen år. Det kan bara resultera i stagnation, för att sedan backa in i framtiden.

  Krav måste finnas att man anpassar sig till den miljö man kommer till, lär sig den ”sociala koden” i det samhälle man befinner sig.

  Socialdemokratins försök, efter Erlander, att göra oss till en ”formbar massa” har resulterat i precis vad som var dess avsikt, en viljelös och identitetslös massa.

  Denna ”formbara massa” skall nu anpassa sig till en kultur som inte utvecklats under tvåtusen år.

  Det är dags att sätta ner foten, verkligen.

 32. findus skriver:

  ”Jag tror att det lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi?
  Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker.”
  (Sveriges statsministerkandidat)

  Jag ådrar mig gärna en häftig kritikstorm, men jag hävdar bestämt att även vi har en kultur, en identitet, en historia och väldigt mycket ”någonting” som binder ihop oss.

  Det är faktiskt upp till oss själva att stå emot trycket från våra politiker (företrädesvis på vänsterkanten) som i årtionden har försökt förlöjliga och utplåna vår identitet, vår kultur och försökt förtiga vår historia.

  Det är upp till oss själva att stå upp för bevarandet av vår indentitet och kultur.

  Det allra värsta är dock att vi snällt finner oss i att förses med munkavle. Javisst, vi har yttrandefrihet. I praktiken innebär vår yttrandefrihet att vi föreskrivs de områden där vi tillåts ha yttrandefrihet. Dessutom har vi områden, där vi får yttrandefrihet – bara vi yttrar oss ”rätt”.

  Det är naturligtvis fel att låta dessa stackars hitlurade människorna ta skiten. Det är inte de som bär skulden. Det är faktiskt vi själva som gör det. Det gör vi genom att vi tiger.

 33. soli01 skriver:

  Kachina – ”Socialdemokratins försök, efter Erlander” mm… är en mycket bra beskrivning av vad som sker i detta land. Vi ska ha klackar som är stålskodda så att vi inte till sist står här utan skor. Utvecklingen är oroande och det som bekymarar mig mest är hur vissa- som kanske kommer att styra landet – hanterar invandrafrågan och även övertolkar vårt firande här i Sverige. Jag tänker då givetvis på Mona Sahlin – inget att hymla om.

 34. Kachina skriver:

  ”Krav måste finnas att man anpassar sig till den miljö man kommer till, lär sig den “sociala koden” i det samhälle man befinner sig.”

 35. Helena Palena skriver:

  hillary: Vi firar att ljuset kulminerar. Vi hyllar det nordiska ljuset. Sen firar vi midvinterblot – när hjulet vänder igen och går mot ljusare tider. Det är svensk kultur. Jag älskar det. Jag är svensk. Jag finns.

 36. carlnorberg skriver:

  Vi har då sannerligen ett kulturarv att bära, problemet är att historielösheten framställer situationen som detta inte vore fallet.

  Ta följande enkla mening.

  Underlåtenhet att handla ligger oftast en chef mer till last än valet av medel.

  Ta sedan valfritt språk och försök att uttrycka detta lika exakt utan att behöva skriva flera sidor.
  Att sedan media försöker göra till exempel Tegnér till ett driftkucku, det har samma grunder som språkvården har haft sedan 1792.

 37. Anna skriver:

  Mona Sahlins åsikt gäll. s.k. ”kulturberikning” är väl kända.
  Inkl. den nedvärdering av Sverige och det svenska kulturarvet (något som hon inte tycker existerar).

  Olof Palme var den som lade grunden för det mångkulturella samhället och den som har cementerat Sveriges undergång.
  Och som vi alla känner till är denne Olof Palme en av Mona Sahlins främsta förebilder. Antagligen den främste.

 38. Anna skriver:

  Ang. min kommentar ovan vill jag tillägga att det är det ”modus operandi” som Olof Palme skapade som tyvärr
  fortfarande gäller i Sverige, trots att var och en torde känna till att den förda politiken ang. migrationsfrågor var och är ett stort misslyckande.

  Att kravlösheten har fått och fortfarande får råda kan vi med andra ord inte beskylla de nya svenskarna för, utan deras attityd beror på det misslyckade systemet.
  Ett system som tyvärr ingen politiker törs ändra på eller ens kritisera i och med att stämpeln som ”rasist” då omedelbar kommer som ett brev på posten.

 39. per(ranz) skriver:

  Ja, och visst är det märkligt
  att kunna befinna sig så nära något
  och ändå missa att se det mesta?

  Kan det vara möjligt att Mona konstant blundat för att få se mer eller..?

 40. ollemunter skriver:

  Begrav svensken och gräv upp Muhammed!

  Då skulle väl altt bli bra, verkar det som.

  Detta påstående pekar på – att bara vi gör som dom vill, som kommer till Sverige, undan förföljelse och tortyr får sin vilja fram, blir allt bra. Sedan spelar det ingen roll, vem som sitter vid rodret.

 41. per(ranz) skriver:

  Omtänksamheten för flyktingar är främst som valboskap.

  Och vad kravlösheten beträffar så är den stiftad av
  framröstade partier och inga andra, så oviljan till
  agerande och kritisk kreativ åskådning
  måste ha startat hos de röstberättigade..

 42. Carl Norberg skriver:

  P. skriver punkter.. och klartext, som belägger att han vet vad som är verkligheten. Anna, bör kanske sakta in lite, och betrakta om det verkligen är en fråga om ett misslyckande med den förda politiken, jag vill nog precis som P, göra gällande att detta med invandringspolitiken är en ren valboskapsteknisk fråga till sina grunder.

 43. Carl Norberg skriver:

  Miljonprojekt och intergrationspolitiken som exempel, kan inte med någon vidare trovärdighet anses ha syftat till integration.

 44. per(ranz) skriver:

  Eller med hjärtats omtanke om andras väl,
  däremot har man, lågt nog anspelat på detta
  för att gynna den egna agendan.

  Tyvärr så täcker man hellre denna skymf för att inte framstå som bedragen istället för att reagera i ursinnigt raseri.

 45. per(ranz) skriver:

  Det vore dock väldigt, väldigt osvenskt..

 46. Carl Norberg skriver:

  ja inte ens så mycket insikt förmår särskilt många uppbåda, att de ifrågasätter sig själva för att kunna utvecklas. De tycker ta mig fan att de är fullkomliga redan som de är, och detta är bara så patetiskt att se.

 47. hillary2 skriver:

  Miljonprogrammet kom på senare delen av 60-talet då inte minst de stora barnkullarna från 40-talet behövde bostäder. Många lägenheter i omoderna hus behövde rivas. Det var förmodligen mindre kostsamt än att renovera. Bodde själv i pyttesmå lägenheter med enbart kallt vatten, slitna trappor, ingen centralvärme och ibland dass på gården under några av mina studieår. Visst var husen vackra att se på men mindre bekväma på insidan

  personligen är jag mycket stolt över att Sverige är ett av få nationer som har följt FN´s riktlinjer beträffande asyl till flyktingar
  utan den invandring som skedde under förra århundradet hade vi inte haft det välstånd vi har idag
  Sverige har varit beroende av invandring i flera hundra år
  de ursprungliga svenskarna var nog litet isolerade och efter sin tid
  min hemstad byggdes av människor från andra delar av Europa
  så vad är ”svenskt” mer än den enfaldiga midsommarstången?
  det mesta vi har är influerat av andra kulturer
  integrationen har nmisslyckats därför att det saknas många arbetstillfällen för icke kvalificerade arbetstagare
  av samma skäl finns det numera få möjligheter för ungdomar att få sommarjobb
  alliansen har gjort det dyrt att ens ha ett halvtidsarbete då a-kasseavgiften är lika stor som för en heltidsarbetande men det var visst den som påstod att det skulle löna sig att arbeta
  vad de inte sa var att det måste löna sig att gå in i arbetsmarknaden även för dem som bara kan komma in halvvägs

 48. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  det var torbjörn som använde beteckningen erkänt folkslag – inte jag – den beteckningen existerar kanske bland rasister vad vet jag – för mig existerar den inte!
  men jag vände mig till torbjörn och eftersom han teg så antar jag att han förstod sitt misstag

 49. Carl Norberg skriver:

  Hillary, tycker du att Svenska ostindiska kompaniet har gjort mycket bra för det svenska samhället?

 50. Torbjörn skriver:

  ”- Varifrån kommer all den likgiltighet som mer och mer utmärker svenskars inställning till stora och viktiga frågor med rentav avgörande betydelse för framtiden? Varifrån kommer all denna liknöjda passivitet?”

  Absolut är frågan om invandringen den mest avgörande frågan för vår framtid och existens. Vad spelar det för roll vilket ekonomiskt system vi har om samhället rasar samman pga etniska konflikter? Att ställa kortsiktiga fördelar åsyftande 50 och 60-talens arbetskraftsinvandring mot de nackdelar mångkulturen som helhet inneburit, är inte vettigt.

  Man måste ställa sig frågan vilket berättigande invandringen från främmande kulturer har överhuvudtaget, vare sig det gäller flyktingar eller andra, när svensk kultur trängs undan och interna konflikter hotar freden.

  Borde inte en så viktig fråga med avgörande negativ påverkan på vårt land dryftas dagligen utifrån detta perspektiv av politiker och i media?

  Realiteten är att alla människor i världen uppfattar sig tillhöra en etnicitet och nationalitet. Alla kulturer har influerats av andra kulturer. Men ingen politiskt korrekt svensk skulle få för sig att säga att det inte finns någon Iransk kultur eller någon Turkisk kultur.

  Varför använder inte mångkulturens förespråkare samma argument på de invandrande kulturerna? Varför ska de bevaras och uppmuntras medans den svenska ska utplånas (hur man nu kan utplåna något som inte finns).

  Åker kineser och araber i Mercedesar? Har de Rolexklockor på sina armleder? Varför säger aldrig multikultifolket att de är efterbliva barbarer som inte hade kommit någonstans utan påverkan utifrån? Däremot framhävdar man gärna att de kunde tillverka glas och annat högstående långt innan oss.

  Att integrationen misslyckats beror inte på någon jobbpolitik. Det beror på att naturliga förutsättningar saknas. Precis därför bor de styrande som är ansvariga för vansinnet i svenska områden, precis som irakierna och syrianerna vill bo tillsammans med sina folk. Alla andra förklaringar är konstruerat nonsens.

 51. Torbjörn skriver:

  På vilket sätt har Sverige varit beroende av invandring i flera hundra år? Sedan valloninvandringen på 1600-talet av vilka man beräknar att ca 900 personer stannade permanent i relation till dåtidens befolkningsantal på ca 850 000 – 1 000 000, vad har vi sedan dess fram till andra världskriget haft för betydande invandring som vi varit beroende av?

 52. hillary2 skriver:

  torbjörn

  jag har inte detaljstuderat invandringen men
  efter valloner kom judar på 1790-talet
  vi har faktiskt haft en succesiv arbetskraftsinvandring alltsedan Gustav III´s dagar han var mycket intresserade av influenser utifrån
  (hade inte Jonas Alströmer rest utrikes hade han f.ö. inte kunnat införa potatisen i Sverige)
  men redan på 1600-talet gjorde bl.a. holländare och skottar stadsplaneringen och befästningen av Göteborg
  fast den mest iögonfallande arbetskraftsinvandringen kom förmodligen efter WW2 när italienare och jugoslaver ”raggades upp” i sina hemländer av industrirepresentanter för att komma hir och arbeta i
  metall- och textilindustrin
  före WW2 har bl.a. finländare arbetskraftsinvandrat i en jämn ström och även då till svenska industri
  med tanke på svenska demografiska förhållanden borde

  för mig är det självklart att arbetsmarknaden behöver anpassa sig efter människorna och inte tvärt om
  mitt systerparti MP har föreslagit 35 tim arbetsvecka
  vi kan knappast ha en liten högkvalificerad grupp som sliter ut sig i arbetslivet och en enorm mindre kvalificerad grupp som inte ens har tillträde till arbetsmarknaden. Datorer har rationaliserat bort många arbeten men de arbete som datorer ska kunna utföra snabbare än om de utfördes manuellt sker lika långsamt eller mer långsamt än tidigare p.g.a. krångliga system och mycket tekniskt strul. Ändå betalas det skyhöga priser för dessa system utan att de ifrågasättes
  många högkvalificerade arbeten skulle troligen utföras säkrare och vara mindre slitsamma om det fanns kontorspersonal som kunde avlasta
  ex.vis läkare och poliser kanske behöver sådan assistans
  vad tror du?

 53. Torbjörn skriver:

  Hillary:

  Jag citerar LO-ekonomen och riksdagsmannen Hans Hagnell i riksdagen den 9 dec 1966.

  Citat:
  ”Det är inte arbetsgivarnas intressen regeringen skall sköta, utan den ska tillvarata den redan befintliga svenska arbetskraftens intressen och den skall försöka få fram bättre löner, bättre arbetsplatser, tryggare sysselsättning och bättre sociala förhållanden. Arbetsgivarnas intresse av att öka låglönegruppernas antal, att hålla tillbaka lönestegringarna – understödda som de härvidlag har varit av de stora liberala tidningarna – kan det inte tas någon hänsyn till vare sig från regerings- eller fackligt håll. Det är naturligtvis arbetsgivarnas intresse att få in billig arbetskraft och hålla nere lönerna som varit drivande härvidlag och som fått stöd av de borgerliga tidningarna. Dessa har ju också ordnat gråtrepotage om hu människor blivit avisade och hur synd det varit om dem. Det går emellertid inte att bygga en politik på liberala tidningars gråtrepotage, utan vi är tvugna att driva en medveten politik, som stämmer med vardagsmänniskans intressen ute på arbetsplatesen.”

  Detta sagt 1966! Det förefaller inte som att riktigt alla ur den där importerade arbetskraften behövdes med tanke på att tekoindustrierna började läggas ned och det fanns arbetslöshet även då.

 54. hillary2 skriver:

  torbjörn

  De som direktimporterades behövdes enligt arbetsgivarna och de fick också arbete. De var kontrakterade och många av dem var ”gästarbetare” som aldrig stannade för gott.
  Naturligtvis har Hans Hagnell rätt
  men det är ju litet enfaldigt att ta upp hans enskilda uttalande i denna diskussionen – precis som om det skulle stödja dina teser…:-))

 55. Torbjörn skriver:

  Herr Hagnell krävde också i riksdagen att värvningskontoren skulle stängas.

 56. Torbjörn skriver:

  Det är väl ungefär som den nya lagen om arbetskraftsinvandring. Där är det arbetsgivarna själva som får bestämma vem de behöver importera. Det betyder inte att de behövs i Sverige. Som sagt det har kommit hit städare och kökspersonal sedan lagen trädde i kraft 15 dec. förra året, trots en redan stor arbetslöshet och gott om människor här som kan utföra okvalificerade jobb.

 57. hillary2 skriver:

  torbjörn

  Hagnells önskemål var grundat på att arbetsgivare på den tiden kunde avskeda äldre svenska arbetstagare och ersätta med dem med unga importerade.
  LAS fanns inte 1966.

 58. hillary2 skriver:

  torbjörn 11:38

  ja moderaterna går arbetsgivarnas och inte
  samhällsmedborgarnas ärenden
  Reinfeldt har själv en importerad barnflicka som han ger minimilön
  ”kreativa lösningar” är deras specialområde

 59. Skeåning skriver:

  Hillary, rätta mig om jag har fel, men du verkar tillhöra den skaran som hyllar mångkulturen, och tror att du ska få gehör för dina hyllningar genom att hylla all kultur utom svensk, för att sedan slänga skit på svenska traditioner, i Sverige. Det är en retorik som vår kära Mona Sahlin prövat på med föga framgångsrikt resultat. Arbetskraftsinvandring har varit framgångsrik i Sverige, när vi inte bedrev massinvandring vid sidan om. Att vi i dagsläget bedriver en massinvandring, till vår folkmängd sett, som vi inte förmår att hantera är det ingen tvekan om. Vi följer FN’s direktiv, vilket utgör 5% av dagens invandring till Sverige, resten är övrig invandring, 5% av dagens invandring är alltså riktiga flyktingar. Dessutom är dagens invandring väldigt stor från icke västliga kulturer vilket sätter enorm press på samhället. Där räcker det inte med ett jobb så löser allt sig, där krävs mer åtgärder för att överbrygga kulturella skillnader, och ställa krav om anpassning.
  Sedan tycker jag det är synd att svenska samhället ska anpassa sig och bryta sina traditioner, tex tycker jag personligen det är synd att vi inte längre kan fira en traditionell svensk skolavslutning i Kyrkan längre, utan eleverna får nöja sig med en gympasal istället. Att fira en skolavslutning i Kyrkan gick tidigare alldeles utmärkt trots att de flesta av eleverna säkerligen inte var grovt religiösa.

 60. Skeåning skriver:

  Vi ser andra exempel på vissa orter där samhället anpassar sig för den muslimska minoriteten. Skolor som slutar servera fläskkött. Badhus som anpassar sina öppetider. Män och Kvinnor bör kunna göra något så naturligt som att bada tillsammans, annat är religiöst trams som ska bekämpas, än mindre anpassas till.

 61. Skeåning skriver:

  Hillary Skrev: ”Svenskar bara super och slåss och skrålar och grälar och små barn som inte alls dansa kring midsommarstången gråter. Jag finner faktiskt den helgen vara rent patetisk.”

  Hur skulle du reagera om jag skrev att araber bara slåss med knivar och rånar folk? Nu är detta givetvis inget jag hävdar, men min poäng går fram? =)

 62. Carl Norberg skriver:

  Kan inte samhällsmedborgare vara arbetsgivare?

  Och om man upplever det som ett svenskt beteende att supa, slåss, skråla och gräla så borde man kanske fundera på sitt svenska umgänge. Eller är svenskar på något vis sämre än andra? Och i sådana fal vad beror detta på?

 63. Carl Norberg skriver:

  ”Arbetsgivarnas och inte samhällsmedborgarnas ärenden.”

  Jag tror inte att detta är skrivet av någon som vill socialdemokratins väl.

  Vem som helst begriper att även arbetsgivare kan vara samhällsmedborgare och att detta inte är ett givet motsatsförhållande. Det finns en räcka vidare betydelser av denna typ av skrivningar, som berättar en massa saker om skriftställaren ifråga.

  Sedan må det ju vara så att skriftställaren är oskicklig eller saknar förmåga, likafullt så är kommunikationsbristen det som skapar debatten, inte någon skillnad emellan sakförhållandena.

 64. per(ranz) skriver:

  Don eller Donna Quijote i detta fallet
  är liksom sin sagofigur helt obekymrad av
  att vara ensam i fighten mot de fruktansvärda väderkvarnarna.

  Reflektionen över om den egna betraktelsen överensstämmer med den den verkliga verkligheten är återkommande
  uteslutet.

 65. hillary2 skriver:

  skeåningen

  de enda svenska traditioner jag ogillar är midsommarstången och populärmusik i baktakt åtföljd av banal text eller entonig ”mollmusik” fylld av upprepningar
  jag är inte mycket för ”folkmusik” varken härifrån eller någon annanstans
  f.ö. finner jag att vi har MYCKET att vara stolta över i Sverige
  inte minst vår hederliga (icke korupta)tjänstemannakår
  vår kärlek till naturen och vår förståelse av dess värde för rekreation och för ett hållbart samhälle ur biologisk synvinkel
  jag är stolt över Allemansrätten
  och alla de om visar respekt för andras åsikter
  det ständigt pågående arbetet för att förbättra vår dekokrati
  Sveriges medverkan i politiska sammanhang utanför nationens gränser
  svensk förskola!
  svensk föräldraförsäkring!
  svenskt socialförsäkringssystem, vård och omsorg
  den patient- och samhällsorienterade undervisning som numera etablerats på högskolor och vid universitet i vårdyrken är tecken på att människosynen håller på att förändras
  Politiker i Sverige har öppna möten, ordnar frågestunder och är mycket tillgängliga jämfört med politiker i andra nationer
  Sverige ligger långt fram när det gäller demokrati i samhället och därför finner jag det vara mycket positivt att så många studenter är partipolitiskt engagerade och vill vara med i det förändringsarbete som kommer att behöva ske
  Jag är en mycket stolt svenska men kan inte ha undgått att se den öppenhet och generositet som många invandrare visar
  Människor som inte uppfostrats under lutheranism i generationer syns mig vara mindre ängsliga och hämmade

 66. Carl Norberg skriver:

  Vår hederliga tjänstemannakår!!!

  Med ett oförändrat statsskick under i princip 70 år???

  Till tonerna av att makt korrumperar människan.

 67. per(ranz) skriver:

  Jo, mina ögonbryn fick också sig rejäl åktur en bra bit ovanför hårfästet..

 68. per(ranz) skriver:

  Men att prata det till rätta utan att först riva en massa väderkvarnar
  ser jag som en otroligt knepig uppgift.

 69. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  vi som är bekanta med generationer av omutliga tjänstemän vet vad dessa har betytt för Sveriges utveckling
  en hederlig tjänstemännakår utnyttjar inte sin position
  jag har själv varit tjänsteman i 35 år och den enda kollega som mig veterligen utsatts för korruptiva försök var en kollega någonstans i norrland som erbjöds ett kylskåp 🙂
  oinskränkt dvs. icke kontrollerbar makt korrumperar
  men den besitter definitivt inte svenska tjänstemän!

 70. hillary2 skriver:

  per(rantz)

  vem tror du att du är? den allsmäktige?

 71. Carl skriver:

  Bäste Ian!

  Brukar följa bloggen med intresse, har dock ”undvikit” att kommentera, dels för att jag gärna mest läser men också pga att debatterna verkar ha en ”tendens” att flyta iväg lite…
  Nu har jag dock ansett frågan som så central, och viktig, så jag vill ge Dig/Er min syn.

  En känd svensk forskare, sedan många år bosatt och verksam i USA berättade för mig att ett samhälle, i synnerhet det svenska, vädigt aktivt styrs av den ”intellektuella eliten”, vid universitet och skolor. De sätter den politiska agendan delvis. Vill man få en ändring till stånd så måste man få in nya tankar och idéer bla på den nivån.

  I Sverige är det frågan om typ 68 vänsterns anhängare som idag besitter dessa poster. Sedan har vi samma flumuppfattningar om världen och vår samtid hos journalisthögskolor, och kulturinstitutioner (Konstfack -senaste exemplet).

  Gemensam nämnare för dessa är en kulturradikalsyn på familj, nation, historia m.m. Allt det ”egna” förringas och bespåttas, och det anses (uppmuntras) att ”ta avstånd från” detta och ”hylla” allt olikt, främmande ”osvenskt” (som tycks vara positivt??).

  Utifrån denna grupp kan man väl anse att en stor del av opininsbildningen och framförallt problemformuleringarna kommer, de sätter en ”dagordning” för vad som är viktigt och hedervärt resp oviktigt och förkastligt. Även statliga myndigheter i övrigt hjälper delvis till med att underbygga idéer och uppfattningar av den här sorten.

  Samma budskap trummas gång på gång ut, rörande indvandringspolitik, kvinnors roll, homosexuellas situation etc. Medierna återrapporterar sedan samma perspektiv. Sällan, eller i praktiken aldrig gives utrymme för motbilder och motperspektiv. Denna situation bidrar till att samhället blir likriktat och den intellektuella nivån låg, männisor uppmuntras inte längre att tänka självständigt och ha egna uppfattningar, utan skall tacksamt ta emot en färdigställd åsikt/uppfattning.

  Bara en dag som idag, 17 maj, folk är glada och går med norska flaggor, jmf med 6 juni (begravningsstämning typ). Det är talande för hur långt det gått.

  Jag anser dock att det är stor skillnad mellan vad folk anser och vad som presenteras som folkviljan.

  Politisk korrekthet- med undertoner av hot och trakasserier mot de som redovisar avvikande uppfattningar bidrar till att hög som låg ej längre vågar redovisa avvikande uppfattning om tex invandringspolitik, den överdrivna jämställdhetshysterin eller gay lobbyns framfart.

  Detta har jag obbserverat både från media och vad jag hört bekanta berätta, räcker med att tala med folk på tu man hand och de säger vad de egentligen tycker. Offentligt skulle de flesta ”ta avstånd” från vad de själva sagt att de anser i frågan. Kan inte förklara detta för annat än rädsla…

  All kritik mot invandringspolitiken anses genast som att man angriper dessa som personer eller grupp. Ett sätt från politiker att slippa opposition och lugnt kunna föra den här politiken frammåt. Men hur långt kan det då gå?

  Skall jag vara ärlig så tror jag inte att oppositionen mot den här politiken, så som stämmningen i Sverige idag tycks vara, kommer att komma från Sverige.
  Har vi ”tur” så är det våra grannländer och andra i Europa som kommer påbörja omvärderingar och dra upp riktlinjer för en ny politik, dessa tendenser börjar vi se tydligt.

  Vill vi ha ett samhälle som kännetecknas av demokrati (yttrandefrihet), trygghet, gemenskap, ordning, ekonomisk tillväxt m.m. (grunden för vår välfärd), så kan vi omöjligt föra en politik som redan nu, och definitivt på sikt hotar att splittra samhället i en rad avseenden.

  Vi får se hur det går…
  /Calle

 72. per skriver:

  Hillary.
  Har du själv ställt dig den frågan,
  eftersom du passar den till mig?

  Skämt åsido, bara om jag vore en dumbom skulle jag känna mig smickrad.
  And luckily, I don´t, hehehe.

 73. per skriver:

  Om du vore Hillary, för en dag,
  vad skulle du hitta på då?
  The almighty alltså.

 74. Carl Norberg skriver:

  Nu skall vi se om jag inte kan dra mig till minnes några tjänsteman som till exempel pysslat med upphandling,och som i detta varkat egennyttigt….

  Hillary har du hört talas om Bofors? ABB? SAAB? Ericsson? Stockholms läns Landsting? Fortum?

  Eller vi kanske skall vända på på detta och beskriva den så oklanderliga instans du måste mena?

 75. hillary2 skriver:

  per 11:07

  och du är så urbota dum att du låtsas inte ha förstått passningen?
  illa

 76. Carl Norberg skriver:

  Nu du P, nu får du problem att komma ur utan att verka oförskämd.

 77. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  är du så urbota dum att du inte förstått att jag talat om tjänstemän i den offentliga sektorn
  ridå – för dig
  du har f-n ingen koll på svenskt samhällsliv!
  fortsätt twista!

 78. per skriver:

  Hillbillary.

  Tja, du får väl ha överseende med en dum men jag är mer nyfiken på vad du skulle göra i Jim Carreys ställe för en dag.

  Att jag inte främst tolkar dina passningar med de sämsta avsikterna
  bör väl ses som något bra?

  Kommunikativt och humant sett.
  Du får gärna rätta mig annars,
  men att leda allt till dialog fulla
  av invektiv är väl ickekommunikativt.

 79. hillary2 skriver:

  per

  invektiv gällande politiska personer är gångbara men inte gällande privatpersoner
  själv känner jag en väldig scennärvaro när jag placeras på en scen
  och skulle gärna göra politisk stå upp comedy
  i värsta fall misslyckas det helt
  men so what?

 80. Carl Norberg skriver:

  Nu skall vi se, Algernon i Bofors affären, sade du FMV Hillary? Krigsmatrielinspektionen ingenting menar du alltså? De miltitära tjänsterna på Kockums vid ubåtsförsäljningen till Australien? Och så vidare.

  På tal om koll… Men visst Hillary, ur några perspektiv så låter bedömningen om den andres förmåga sig helt enkelt inte inte göras oss emellan, och detta på grund av endera partens otillräcklighet, så är det nog, det tror jag också.

 81. per skriver:

  Inget man prövar med gott uppsåt kan någonsin misslyckas helt.
  Att döma ut resultaten av det man prövat
  skapar bara en rädsla som får en att
  göra ett betydligt större misstag.
  Att inte pröva alls.

  Å vore du allmighty så hade du ju garanterat resultat.

 82. per skriver:

  Och vad avser vårt lands tjänstemäns hederlighet så är det bara att slumpvis slå på TV:n för att se denna vara obefintlig.

  För att få ser mer av vad vi inte vill ha så kan man göra sig bekant med några privata entreprenörer i vilken bransch som helst som lever delvis eller helt på offentliga upphandlingar.
  Ställ några spontana frågor om deras spontana uppfattning i statliga förehavanden så borde
  saken så klart för dig.

  Man kan tex undersöka den egentliga orsaken till varför regler kring representation är så som de är.

  Att staten själv är främsta orsaken till de regler man stiftat och sedan ålägger samtliga att följa berättar med all tydlighet vem och vad man
  främst vill rädda.

 83. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  det finns säkert enskilda exempel på det jag kallar stockholmsmaffians urholkning av offentligt ansvar men försök se det i stort!
  jag skulle säga att den del av den offentliga sektorn som inte varit särskilt maskulin dvs inte behandlat krigsmateriel e.dyl. varit excellent i sin utövning och det under flera århundranden
  numera ser jag dock en uppluckring inom rättsväsendet

 84. hillary2 skriver:

  svammelper

  du skaffar dig kunskaper om sakers förhållande via TV??
  det var spiken i din likkista!

 85. per skriver:

  Hillary.
  Nädu, sakers förhållande är en annan sak, å den dyker inte upp på TVrutan kan jag försäkra.

  Proportionell rättvisa i hur mycket en handling får medialt i förhållande till sin dignitet lyser också med sin frånvaro.

  Men att något skett och i det ana outtalade proportioner berättas det oundvikligen om.

 86. per skriver:

  Svammel?
  Är det också nåt du inte förstår?

 87. Carl Norberg skriver:

  Nu skall vi se, chefen för Stockholm vatten som lånade ut bolagets pengar utan säkerhet, till sin son, hon var kvinna.

  Jag kan räkna upp ett otal kvinnliga bedragare som varit offentliganställda om du vill.

  Och vad är det som skall ses i stort? Ju mer man ser efter desto större blir de upptäckta bristerna. D>et enda som i detta är klarlagt är att den egna oförvitligheten i alla händelser inte existerar, i övrigt kan man nog med fördel undvika att beskriva den egna förträffligheten.

  Denna beskriver ju sig själv med tiden om den verkligen existerar, vilket du egentligen borde veta Hillary, men eftersom du nu inte tycks göra detta, så kan man ju undra om huruvida ditt medvetande är selektivt…

 88. hillary2 skriver:

  per

  jag anser inte att du har något att tillföra diskussionen därav tilltalet svammelper

 89. per skriver:

  Ett modernt sätt att föra sig medialt
  är att påskina ett vurmande för saker man
  egentligen inte säger något om.

  Konsten att visas i ett debattprogram utan att ta i problematiken utvecklas
  succesivt och lärs ut till
  de som skickas att närvara.

  I min TV berättar man mer i det man utelämnar än säger något om.

 90. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  ditt medvetande är naturligtvis inte selektivt det är allomfattande 🙂
  jag har tidigare på Ians trådar skrivit om Stockholm
  som en exeptionell stad befolkad av människor med låg moral men försök förstå att Sverige ligger inte i Stockholm!

 91. Carl Norberg skriver:

  Detta kallades visst förut för den talande tystnadens budskap, och var dessutom något som några fler än de nuvarande fåtaliga förstod sig på att utläsa betydelsen ur.

 92. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  du skriver som en stolletok en spåman en iman!
  SKÄRP DIG DU KAN BÄTTRE MEN DU VILL GÖRA DIG INTRESSANT. Bah!

 93. Carl Norberg skriver:

  Mne jag kan exemplifiera ifrån Jönköping eller Halmstad om detta får dig att känna dig tryggare.

  Välj stad för alldel så återkommer jag!

  Och ingens medvetande är allomfattande utan att vara gud. Men detta är inte detsamma som att allas medvetanden är lika stora.

 94. per skriver:

  Mhm i Sthlm avhandlas inte bara regonalpolitiska frågor som rör Hufvudsaden, fröken”försök se det större”.

  Militära affärer rör hela rikets befolkning.

  Och vill du veta om offentlig benröta så går det att fiska vart som helst i landet och få napp.

  Frågan blir snarare från hur många kommuner du skall få kvitto på det du inte vill kännas vid för att medge
  din tilltro till detta värd att
  revideras å det grövsta.

 95. hillary2 skriver:

  per

  du fattar nada men det var väl att vänta

 96. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  iman är en väldigt god beteckning för en halvlirare som du

 97. per skriver:

  När vårt nuvarande tillstånd kommer att rubbas, för det kommer den att göra
  så får vi se hur gediget samhället visar sig vara.
  Dessvärre är jag en smula orolig för de flesta tål inte så mycket störningar, särskilt inte ekonomiskt för att uppvisa en helt annan skepnad.

  Det kommer bli mycket tydligt vad människor väljer framför pengar men mest
  vad som gärna ersätts med dem,
  framför annat.

  Ingen tror väl att bankerna lånar ut billigt av godhet och när de inte anser sig kunna det då…

 98. hillary2 skriver:

  per

  det kan komma en stor ekonomisk ofärd
  men det är du faktiskt inte ensam om att begripa
  gå och lägg dig nu
  floskler har vi nog av
  fundera under natten om hur DU kan renovera utlåningssystemen
  för du anser väl inte att låneverksamhet per se ska upphöra??

 99. per skriver:

  Äh! Pucko!
  Jag menar att när det händer får du se din illusion om allmän hederlighet och solidaritet daska i backen med en smäll så din sort får leva med tinnitus resten av tiden du skall förbruka syre.

  Kom ihåg det då så det skrivna idag
  påminner dig om att det har berättats för dig tidigare.
  För tycker du dig vara en ödmjuk natur
  idag så är det en egenskap av största vikt att utveckla framöver.

 100. hillary2 skriver:

  per

  ditt invektiv fungerar inte
  men det är väl så att du tror att genom dig själv känner du andra

  gå och bada
  om du inte hittar någon annan balja så har Olofsson en!

 101. Carl Norberg skriver:

  Hillary ser sig möjligen som en ledare, men jag tror nog att verkligheten kring detta kommer att utkristallisera sig rätt ordentligt.

 102. hillary2 skriver:

  oroa dig inte carlnorberg

  du hyser ett märkligt intresse för min person
  har du stalkeranlag?

 103. Helena Palena skriver:

  Det är klart Sverige ligger i Stockholm! Tro inget annat! Allt styrs kring några kvaret kring Rosenbad inom politik och media = Makten.

  För övrigt kan jag inte med att Hillary börjar allt med liten bokstav. Det sänder signaler om Dålig stil och Ingen hyfs!

 104. hillary2 skriver:

  helena

  jag har en nerv i kläm i vänster axel och begränsad rörlighet i vänster hand
  är det ohyfsat?

 105. per skriver:

  Nä, det där var bara lågt spelat.

 106. Helena Palena skriver:

  hillary: Vad ska jag svara på det? Då måste du vara ganska handikappad om du inte orkar trycka på shiften. Men kan du inte ha en pinne i mun och trycka till med. Om inte det går får du fortsätta med ditt harvande – och är med andra ord ursäktad.

 107. Anna skriver:

  Vart är Sverige på väg, frågar Ian.

  —————————————————–

  I sommar ger Kvarnby folkhögskola i Malmö en kurs i civil olydnad.

  Folkhögskolan berättar själv att utbildningen är på heltid i fem veckor och studiemedelsberättigande. Medarrangör är nätverket Ofog, som uppger sig kämpa mot vapen i allmänhet och särskilt Natos kärnvapen.

  Kursen drivs som internat under en vecka i sommar och därutöver fyra veckor på distans. Den finansieras dels med en avgift, dels med statsbidrag.

  Kvarnby folkhögskola får 8,7 miljoner kronor av staten i år, uppger tidningen City, som också frågat folkbilningsrådet om kursen är berättigad till bidrag från staten.

 108. hillary2 skriver:

  Vår moderata handelsminister är en av alla moderater som ägnat sig åt civil olydnad. Hennes husbygge stämde inte överens med inlämnade ritningar. Littorin hade kanske sagt att det var ett exempel på moderaters förmåga att hitta ”kreativa lösningar”. Har man pengar som stortant Ewa kan man lägga in böter i den ekonomiska kalkylen. I en moderat kommun kan man vara säker på att man inte behöver riva. Civil olydnad var ordet men när moderater sysslar med sådana ting heter det vadå??

 109. ollemunter skriver:

  Alla har vi våra handikapp.

  En del är ordblinda,(dyslexi)tror jag det heter, en del ser dåligt och kanske borde uppsöka en optiker, en del skriver med en pinne i mun, saknar armar, men då brukar dessa handikappade, skriva lika bra med fötterna.

  Varför dessa påpekande?

  Lika bra att idiotförklara oss utan prut, som inte har något vettigare att göra, än att sitta inne och kommentera den här bloggen, när solen lyser från en klarblå himmel. Jag som är pensionär sedan flera år, kan ju göra det, men ni andra som inte är det, kan väl göra något vettigare, javisst, nu glömde att 60 procen ta alla arbetsföra

 110. ollemunter skriver:

  Fan också, tryckte på fel tangent, fortsätter:

  nu glömde jag, att 60 procent av alla som jobbar, sitter och slösurfar mest hela dagarna och då blir det så här.

 111. ollemunter skriver:

  Som sagt Helena det räcker inte att bara vara vacker. Man måste se bra också. Själv har jag gulafläcken på höger öga (den våta formen) som inte går att reparera, men jag tycker man kan bortse från det här med gemener och Versaler, huvudsaken att man som sagt, ser vad folk skriver och kan läsa det.

 112. Per skriver:

  Ollemunter.
  Jo, nog märks det att du sitter inne för ofta och jag kan försäkra dig att solen har effekt även på pensionärer.

 113. Per skriver:

  Anna.
  Spontant vill jag känna samtycke med idén att t.o.m. statsmedel går till kurser i civil olydnad.

 114. Carl Norberg skriver:

  fast det verkar ju föga troligt med statligt samtycke till individuell egensinnighet.

 115. Per skriver:

  Ja inte tror jag att de skulle
  uppskattas om de egna leden
  kom i fråga för sådana upptåg.
  Trist nog så inbillar jag mig att
  det handlar om att stämma i bäcken
  och stärka banden till de rättstrogna.

  Det vore inte första gången å knappast den sista.

  Man skulle kunna fråga sig hur så få kan uppfinna så många goda initiativ
  och alltid göra något så dåligt med dem.

  Inte för att svaret är oss obekant.

 116. Helena Palena skriver:

  Olle: Sorry! Men kan inte rå för att jag är stilbög.

 117. hillary2 skriver:

  helena palena

  översitteri kallas det!

 118. Per skriver:

  Du läser överraskande illa, särskilt med tanke på din skolning Hilly.

  Jag följde remsan med inlägg allteftersom
  ännu en gång för att se om det brustit
  någonstans där jag kan reparera det.

  Men va fan, du kan ju inte läsa.

 119. Carl Norberg skriver:

  Ja Hillary, en individ med en självsyn som sätter sitt självperspektiv i ett underläge gentemot annat, kan ofta komma att se det andra som översitteri.

  Jag känner inte orsaken till varför någon annan tillmäter sig själv ringa värde, men att detta är ett rådande förhållande det är likafullt uppenbart.

 120. Helena Palena skriver:

  Hillary Clinton 2: Nej, det handlar inte om det. Det handlar om att människor kan få för sig att man kan skriva hur som helst. I internets tidevarv måste vi särskilt se upp. Annars blir det förflackning och det har vi nog av.
  Du kan skriva stor bokstav! Det ger du bevis på i din kommentar 1:49.

 121. Josef Boberg skriver:

  Apropå att skriva hur som helst… 😉

 122. hillary2 skriver:

  det är inte kriminellt att ”inte kunna läsa” eller ”inte kunna skriva” såsom helena önskar
  vilka är ni som ägnar så mycket uppmärksamhet åt mig?
  hobbypsykologen försöker analysera mig gång på gång
  jag är en handikappad pensionär och
  här på Ians trådar kopplar jag av från viktigare bloggpostning och slänger käft med er
  och jag tar mig friheten att inte orsaka mig själv onödiga smärtor då genom att skriva som jag gör
  som helena såg kan jag vara mycket diciplinerad och stå ut med en del – när jag vill!
  min åsikt är att ni tar både er själva och mig på för stort allvar

  jag har försökt att vara öppen med vem jag är, men definitivt inte för att märkvärdiggöra mig såsom hobbypsykologen – han stärker sitt ego med sin frus examen(!)
  tänkte att det möjligen skulle underlätta diskussionen
  men det blev tydligen tvärt om
  jag har träffat människor på nätet som tagit personlig kontakt med mig och som jag fortsatt har kontakt med, men det har aldrig varit mitt syfte

  nu lämnar jag er för ett tag och
  hoppas att ni hittar ett nytt diskussionsämne 🙂
  snarast

 123. Carl Norberg skriver:

  Hillbilly kanske inte mera behöver omtalas.

  http://blogg.aftonbladet.se/23930

 124. Anna skriver:

  Saxar följande från dagens DI gällande en kommentar från förra årets Nobelpristagare i ekonomi.
  (Kan behövas som motvikt när vår Carl N blir alltför kategorisk opch konspiratorisk i sina texter 🙂 )

  ”Nobelpristagaren Paul Krugman tror att världsekonomin har det värsta bakom sig. Samtidigt varnar han för nya bakslag om återhämtningen går för snabbt.

  Paul Krugman, nobelpristagare i ekonomi , Princetonprofessor och New York Times-kolumnist, anser att krisens mörkaste skede har passerat.

  Det sa han till journalister i samband med en konferens i koreanska Seoul på tisdagen, rapporterar Korea Times.

  Även om många indikatorer för världsekonomin fortfarande pekar nedåt så har nedgången bromsat in betydligt, påpekade Krugman. Och tack vare massiva insatser från centralbanker världen över har kreditmarknaden börjat tina upp rejält.”

 125. Anna skriver:

  Den väna jungfrun från Götet tycks vara i kraftigt behov av återhämtning.

  Jag ber en stilla bön om att hon inte väljer att vila upp sig på någon facklig/socialdemokratisk kursgård, för vi känner väl alla till hur pass ”vilsam” en sådan vistelse är för både kropp och själ.

  🙂

 126. Per skriver:

  Ja, själen brukar vara själva priset deltagaren får betala.
  Kroppen återfås impregnerad,hehe.

 127. Per skriver:

  Ett sorts MrCap för kroppar med ny programering å allt,
  rena tuningfirman alltså.

 128. Carl Norberg skriver:

  Jag vill ju gärna att ni kommenterar det jag skriver på på min blogg med anledning av det som Krugman anför i det som Anna citerar. Visserligen så är det väl en av de värsta ekonomiska helgarderingarna som någon sett, som Krugman anför men ändå.

  Jag vill vidare göra er uppmärksamma på att det första amerikanska kreditkortsföretaget nu öppet deklarerar korten klippta från och med juni. Och detta kommer inte att förbättra någonting för det gamla innevarande systemet.

 129. Carl Norberg skriver:

  Det får vara med energiengagemanget för mitt vidkommande för de alltför nyttiga.

  Jag vill gärna att någon försöker att bestrida detta…

  Det är alltid en monumental och faktisk dumhet att ansluta sig till en valutaunion i ett penningsystem om man är en välfärdsstat, och detta är inte annat än ett rent och faktiskt sakpolitiskt förhållande.

  Det är betydligt enklare att istället ge bort vår välfärd men åtminstone då behålla vår framtida handlingsfrihet och beslutsrätt.

 130. Carl Norberg skriver:

  Jag vågar väl knappt citera Schiller, för då blir jag väl utskälld för att sympatisera med Lpac, och inte minst med hänsyn till att de just nu tycks ha piggat på sig med att följa mitt tema, om än i mera amerikansk tappning, alltså avseende kreditsystemet och dess konstitution i USA.

  En fråga som jag osökt får på näthinnan, är hur det kan komma sig att de etablerade partierna släpper dessa nu så uppenbart viktiga politiska frågor till enfrågepartier och andra närmast obskyra sammanslutningar. Svaret måste tyvärr bli det att det politiska etablissemanget har för mycket att förlora på att ta ställning i dessa centralt viktiga frågor, tyvärr.

 131. Anna skriver:

  Och Länk- Josef går oförtrutet på i ullstrumporna 🙂

 132. Anna skriver:

  Carl N

  Vi vet att du sedan länge har en viss faiblesse för EAP 🙂

 133. Per skriver:

  I en intervju jag såg med Soros sade han att man sedan 90-talet succesivt återfått statlig kontroll över det finansiella systemet.
  Men jag tror varken på Soros eller Nobelpristagare när de
  anför något som indikerar att läget har stabiliserats.

  Däremot tror jag att de säger så för att kortsiktigt stabilisera
  eller snarare motverka en entydig uppfattning om att
  vi ligger illa till.

 134. Per skriver:

  Rättelse, sista meningen:

  De vill motverka en eventuell risk till en entydig uppfattning om hur det förhåller sig.

 135. Per skriver:

  Det enda sättet att avhålla individer från information i ett samhälle som
  anser sig verka öppet är att bombardera information med desinformation.

  Så ingen är överens om färgen på skit.

 136. Torbjörn skriver:

  Carl Norberg:

  Abropå varför de etablerade partierna inte tar tag i de viktiga avgörande frågorna.

  Någon sa:
  ”Det säkraste sättet att spåra den verkliga makten är att rikta blickarna mot vad som är tabu.”

  Vare sig det gäller banker eller annat så råkar pengar vara en faktor, tillgång eller både och i det sammanhanget.

 137. Carl Norberg skriver:

  Till Anna så vill jag ånyo anföra att man med fördel jämför när olika inlägg har skrivits, inte minst i detta senaste fall med frågan om gemensam valuta.

  Även om det är så att Lpac i sak har rätt i mångt och mycket, så tycks det på det rent personligt själsliga planet föreligga sådana bristförhållanden att detför mig framstår som monument över svåra missväxtår.

  Inte för att beklaga detta, men gudarna skall veta att jag har att göra med vilsna själars vårdande i överflöd redan, utan att precis be extra om detta.

 138. Per skriver:

  Att höra är att lyssna på vad som inte sägs, är en annan variant.
  Eller att se det som inte visas.

  När informationsavsikten allt som oftast är vad den blivit i större sammanhang
  så är det nyttiga meningar.

 139. Carl Norberg skriver:

  Jag skall tillägga att jag såg ironin i Annas inlägg, men likafullt vill jag anföra det jag anser om Lpac, som om man skall vara lite taskig, är en sammanslutning av individer som analytiskt kan se olika samband, men som emotionellt tycks sakna tillräcklig förmåga att göra återkopplingar till sig själva på individnivå.

 140. Per skriver:

  C.
  Det kan jag tro att du har, ha,ha!
  Som flugor på skit om du ursäktar uttrycket.

 141. Carl Norberg skriver:

  Ja P, så är det i verkligheten.

 142. Per skriver:

  C.
  Det hade jag gissat med ögonbindel,
  bakbundna händer och framluft i bakdäcket.

 143. Per skriver:

  Så länge pengar är ett eget intresse på det sättet det är, kan gemenskapen kring detta element aldrig bli stor.

  Rent systemlogiskt vore det väl det enda tänkbara att bara trycka en valuta ww.
  Varför krångla, men det är väl lite
  som med landsgränserna.

 144. Carl Norberg skriver:

  Det är annars väldigt vanligt har jag hört, att man förringar betydelsen av åtskillnaden emellan framluft och bakluft i just däckssammanhang.

  Med hänsyn till hur mycket som till exempel politiker pratar, så vore det därför snart en god idé att införa ransonering på luftpratande.

 145. Per skriver:

  C.
  Var är Sverige på väg, om man frågar dig?

 146. Carl Norberg skriver:

  Problemet med en enda valuta blir då vem som skall bära värdeansvaret, och därmed se till att inte valutan missbrukas av någon.

  Ett världssamfund utan våldsmonopol är och förblir en ren papperstiger, när det till sist kommer till kritan. Så det låter sig inte göras på det sättet.

  Den enda försäkringen emot exploatering av andra länder och individer, är därför att ha suveräna nationalstater med egna valutor, samtidigt som kontrollfunktionen kan åläggas ett internationellt regleringsorgan.

  Dock skall det inte vara som i fallet med BIS, och de intressesfärer som tillåts styra beslutsprocesserna där.

 147. Carl Norberg skriver:

  Mot en situation där först produktionen låser sig utifrån likviditetsbristen, samtidigt som denna likvidbrist ger en fallande prisnivå i först och främst den reala delen av ekonomin.

  Detta i sin tur beror alltså på att penningekonomin har tillåtits bli så stor att den inte kan bäras upp av realekonomin, alltså den del av ekonomin som i princip skulle kunna fungera utan pengar.

  Det i ovan beskrivna gör i sin tur att valutan som bildats får en ännu mindre värdegrund att stå på vilket alltså förvärrar situationen.

  Om detta tar vägen över att dessa skulder som nu kallas tillgångar i bankernas balansräkningar, inflateras bort, eller om dessa skall skrivas av, det är det enda två olika saker som vi egentligen har att välja emellan. Detta val innebär olika mängder lidande för samhället.

 148. Per skriver:

  Blir det inte så att de som kan bestämma ser till att bestämma på det ena eller andra sättet, oavsett?

  För BIS styrs väl av de
  mäktigaste intressegrupperna
  och så kommer det att förbli?

  Rom faller för att återuppstå någon annanstans så länge de mäktigaste
  har för avsikt att så förbli.

 149. Carl Norberg skriver:

  Nej min vän, det mönstret har brutits förr, och det kommer att brytas igen.

  Slaget vid Teutoburg skogen och Herrmans Denkmal, var en sådan milstolpe till exempel.

  Och det finns ingen som är oändligt framsynt, och kanske allra minst de som gör allt för att behålla makten. Det blir likafullt så till sist i alla fall.

 150. Anna skriver:

  Statsrådsarvodesnämnden är nu i färd med att ta beslut om nya politikerlöner.
  När det gällde EU:s fantasilöner sade de svenska politikerna sig vara maktlösa mot den absurda lönesättningen. ”Fan trot” eftersom det nu sedan bonus-, arvodes- och lönedebatten gått från akut till stabilt läge, har politikerna plötsligt tystnad och verkar enbart ”gilla sitt eget läge”.
  ^^^^ Makteliten skor och vi andra gnor^^^^

  När bonusdebatten rasade som värst tidigare i våras gick bland andra S-ledaren Mona Sahlin och näringsminister Maud Olofsson ut och krävde att även lönerna till statsråden skulle frysas. Men ingen av dem har agerat i frågan – och nu kan lönerna höjas.

   ”Vi har inte fått några propåer från vare sig statsråd eller oppositionen”, säger Charlotta Riberdahl, sekreterare i statsrådsarvodesnämnden som på tisdagen sammanträdde om ministrarnas löner.

 151. Carl Norberg skriver:

  Med hänsyn till den nu pågående debatten avseende förtroendevaldas ersättningar i andra länder, så torde det vara en ren självbevarelsedrift att förbli tyst som förtroendevald.

  Jag vill även tacka SVT, och särskilt då Peter Rawets som åtminstone försöker att lyssna. Dagens elefantexempel var en trevlig metafor.

 152. hillary2 skriver:

  Anna

  Politikerlöner och alla löner för kommunanställda i Göteborg vilka överstiger 49 000 är nu frysta
  ”Stockholmslöner” i allmänhet är demoraliserande fantasilöner.

 153. Carl Norberg skriver:

  Ett tillväxtbetingat penningsystem, som alltså innehåller ränta, måste givetvis komma till den situation som vi nu befinner oss i, detta är ovillkorligt precis som att detta nu måste haverera, när likviditetsunderskottet nått längst ut i den reala delen av ekonomin.

 154. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  vi har ”hört det förut” – oändligt många gånger
  vad har du gemensamt med Ian?

 155. Torbjörn skriver:

  Ian ställer ett flertal mycket relevanta frågor på denna blogg för den som bemödar sig med att läsa. Frågor knutna till invandringspolitiken som haft och har förmodligen den största påverkan av allt på samhällsutvecklingen.

  Med undantag för några få inlägg som delvis berör Ians frågeställningar, så noterar jag en närmast total tystnad eller ovilja av samtliga återkommande kommentatorer att debattera problemen. Likgiltigheten som beskrivs finns här också. Vad beror det på?

  Eller är ni som har egna bloggar rädda att utpekas som rasister? Kanske vågar ni med hänsyn till bekanta och bekanta med invandrarbakgrund inte dryfta problemen? Hur som helst är det illa.

  Eller anser ni inte att invandringsfrågan och hur det kunde gå på det här viset med alla bakomliggande orsaker är relevanta? Nämn då de frågor som är mer relevanta för er och som berör Sveriges framtid, så ska vi se om de direkt är kopplade till invandringen eller inte.

  Eller är det Ulf Lundell-visionen som styr er? När-alla-raskrig-är-över-så-reser-sig-den-nya-sköna-världen?

  Om ni anser att det mångkulturella samhället är fel, vad måste då göras? Kan man fortsätta arbeta inom de partier som står för en politik där invandringen bara ökar och där invandrare har större rättigheter än svenskar?

  Är det rimligt att FN:s konvention om mänskliga rättigheter kan fortsätta tillämpas när det innebär att de länder som bestämt sig för att efterleva dem, dvs västvärldens länder, får se sina samhällen gå under av invandring?

  Det som stör mig mest är att, trots att det mesta gått snett i dagens Sverige, där framförallt den socialdemokratiska men även borgerliga regeringar är skyldiga, så fortsätter diskussionen här på Ians blogg i sosse-borgar termer, där övriga aktörer mer eller mindre är reducerade till enfrågepartier, allt enligt det politiskt korrekta etablissemangets recept.

  Vi har sett hur mångkulturella samhällen historiskt fallit samman av inre konflikter. Borde inte medvetenheten om detta då göra att folk inser att de grundläggande fundamenten för ett samhälles fortlevande, som etnisk och kulturell homogenitet är av största vikt?

  Jag säger det igen: Vad spelar det för roll vilket ekonomiskt system vi har om samhället inte går att leva i?

  Läs Ians frågeställningar en gång till och begrunda.

 156. Josef Boberg skriver:

  ”…Jag säger det igen: Vad spelar det för roll vilket ekonomiskt system vi har om samhället inte går att leva i ? …”

  Torbjörn – det är väldigt uppseendeväckande hur ytterligt få som har modet att ställa den frågan – och än färre som har modet att besvara den, tyvärr tyvärr… 😥

  Och dom som gör det – dom gycklas det med så att det står härliga till – bl a här i kommentarerna hos Ian Wachtmeister. Ingen nämnd och ingen glömd.

 157. El Cid skriver:

  Torbjörn
  Mycket bra skrivet 100%

  Herrarna Palme och Carlsson sa,när det gäller invandrarpolitiken så är det högt i tak i Sverige,och resultatet det ser ni sen många år tillbaka.

 158. bestofmankind skriver:

  ”Kan man fortsätta arbeta inom de partier som står för en politik där invandringen bara ökar och där invandrare har större rättigheter än svenskar?”

  Precisera gärna vilket parti du syftar på ovan.

  Och en fråga till dig:

  Vad säger du om regeringens förslag om SFI-bonus som blev godkänd av Riksdagen idag?

 159. bestofmankind skriver:

  Torbjörn,

  Och har du statistik på hur många invandrare (gärna uppdelade i flyktingar och ingifta) som finns i Sverige?

 160. bestofmankind skriver:

  Själv anser jag att invandringen har ökat generellt sett i samband med att Sverige gick med EU – där 52,3 röstade för ett medlemskap den 13 nov 1994.

  Det var folket som bestämde, och inte något parti. Så om det är något Ni vill skylla på att invandringen har ökat i Sverige, skyll då på folket – dvs Er själva.

 161. bestofmankind skriver:

  Oj då, även jag är en del av folket. 🙂

 162. hillary2 skriver:

  torbjörn

  har just varit och valarbetat i centrum under temat kvinnor i EU
  kan tala om att jag blev mycket väl bemött av manliga ”invandare” alltså icke svenskfödda svenska män, medan de ”ursvenska” männen låtsades som om vi kvinnor inte existerade
  deras attityd var mycket tråkig
  men det är sådana exemplar av urstiffa ”ursvenska” män som under 2000-talet dräpte närstående kvinnor c:a 50 ggr oftare än vad män med invandrarbakgrund gjorde…

 163. Per skriver:

  Torbjörn.
  Så som jag ser problematiken med
  svensk flyktingmottagning så är
  problemet inte främst att vi tar in
  flyktingar.

  Det är vad vi gör med det vi tar
  som är problemet och det ringlar sig
  inte specifikt runt invandring främst.

  Den främsta politiska ambitionen
  är att dra partipolitiska fördelar
  av detta.

  Det faller sig då ganska
  naturligt att den officiella
  ambitionen sedan havererar.
  Den har aldrig funnits.

  För att kunna implementera
  nya människor med nya
  bakgrunder måste samhället styras
  till att bli flexiblare och för det
  krävs det både färre och nya regler.

  Till en helt annan riktning än den nuvarandekonformiska likriktningen,
  skapat av socialdemokraterna.

  Det låter sig inte göras av
  den gamla sossestaben som
  lever på och skapat denna.

  De som sitter nu måste passa
  bland konerna så att inte
  oppositionen kan ringa in den
  i kategorin främlingsfiender.

  För om de kan, så gör de det
  och skiter fullkomlingt om vi
  snabbare skulle nå ett bättre mål.

 164. Per skriver:

  Jag har sagt det förut å gör det igen:

  Det är främst inofficiellt valboskap
  och vad som händer därefter har saknat egentlig betydelse.

  Man har dragit ett flertal fördelar i detta förfaringssätt och spelat så långt under bältet att man utan vidare förtjänar regelrätt arkebusering.

 165. hillary2 skriver:

  Per

  självfallet instämmer jag inte i en endaste stavelse av vad du skrivit
  försöker du hålla en vandringssägen från ND´s dagar vid liv? Det är märkligt du kallar S sympatisörer för valboskap
  vad kallar du M´s?
  om ”valboskapen” nu anser sig vara så misshanterad av S har de alla möjligheter att rösta på ett annat parti
  de är ofta mycket politiskt intresserade
  eller är det så illa att du inte tror att ”invandrare” kan tänka själva??

 166. Per skriver:

  Hande du inte kastat handduken för ett tag..?

  Självklart instämmer du inte,
  du är ju en lyckad (s)atsning.
  Som bokstaverar istället
  för att läsa.

 167. Per skriver:

  Det är inte så märkligt att kalla valboskap för valboskap.
  En bil kallas ju för en bil.
  Och ett får för ett får.

  Om fåret frågat sig själv, om den överhuvudtaget kan ha detta i sitt
  medvetande, det vet jag dock inte.

  Men varje människa har nog en viss förmåga till det,
  men det är inget jag heller vet.

  Du gör mig osäker på det, Hillary.

 168. mrmhalland01 skriver:

  Hillary2,

  Det är skillnad på politiskt intresserade och politiskt indoktrinerade.

  Det sistnämnda är väldigt många invandrare.
  Se bara bestofmankind som öppet går ut och säger att det var socialdemokraterna som hjälpte mig, därför lämnar jag dem aldrig.

 169. feminix skriver:

  173 kommentarer! Ett suveränt bra inlägg av Ian!

 170. findus skriver:

  Vi måste nog ändå medge att dagens höjdare utgörs av följande inlägg:

  ”maj 20, 2009 kl 6:15 e m
  … kan tala om att jag blev mycket väl bemött av manliga “invandare” alltså icke svenskfödda svenska män, medan de “ursvenska” männen låtsades som om vi kvinnor inte existerade
  deras attityd var mycket tråkig
  men det är sådana exemplar av urstiffa “ursvenska” män som under 2000-talet dräpte närstående kvinnor c:a 50 ggr oftare än vad män med invandrarbakgrund gjorde…”

  WOW! Inlägget vittnar om strålande intellekt och en föredömlig fördomsfrihet.

 171. findus skriver:

  mrmhalland01

  Jag håller med att väldigt många invandrare är politiskt indoktrinerade.

  Jag vill dock i all ödmjukhet tillägga att så är även fallet med väldigt många svenskar.

 172. Per skriver:

  I politiskt spel bryr man sig
  bara om vad som gagnar eller
  kan gagna det egna intresset.
  Vilket uppenbart inte är detsamma
  som allmännyttans intresse.

  Med ett visst intresse
  följer ett motsvarande,
  vilket är värt att minnas.

  Så att göra invandrarna till ett
  alltför omfattande problem är lika
  illa som att göra dem till
  ett för litet.

  Omfamnar man inte den vetskapen
  går man på samma nit som man vill
  motverka.

  En skepnad gör bara ett spöke
  och ett spöke saknar som bekant kropp.

 173. Torbjörn skriver:

  Bestofmankind:

  Jag syftar på alla partier. Att ta invandrares parti kan knappast klassas som en kontroversiell ståndpunkt i riksdagspartierna. Att lagen om amnesti åt människor som befinner sig illegalt i landet klubbades igenom vittnar om detta. Regeringens nya regler för arbetskraftinvandring är ocksa ett tydligt tecken om något att man vill öka på statistiken, då man låter okvalificerad arbetskraft invandra, då överskottet på denna är stort redan.

  Någon statistik som belyser det totala antalet människor med utländsk bakgrund finns inte. SCB:s statistik i länken nedan tar ej hänsyn till etnicitet, vilket ger en missvisade bild om t.ex. tredje generationens invandrare.

  http://www.scb.se/Pages/TableAndChart____26040.aspx

  Angående SFI-bonusarna anser jag att det är ett dåligt förslag. SFI-studenterna som inte klarar examen kan delas in i två grupper:

  1. De som inte har grundförutsättningar att förstå undervisningen.

  2. De som medvetet ser till att inte klara examen.

  Alltså är det bara personer ur grupp 2 som överhuvudtaget kan komma på fråga att motiveras av ersättningen. Då målet för de personer som medvetet ser till att inte klara undervisningen är att hålla sig undan den officiella arbetsmarknaden och leva på bidrag, så skulle inte ens 100 000 kr vara motivation nog. Det är helt enkelt för lukrativt att spela ”hjälplös” bidragstagare med möjlighet att jobba svart.

 174. Torbjörn skriver:

  Jag har också svårt att se valboskapsteorin som någon utömmande ens rimlig förklaring. Skulle de som invandrar under nuvarande regering vara borgaralliansen trogna? Sverige har ju trots allt haft borgerliga regeringar en del perioder sedan 70-talet.

 175. Torbjörn skriver:

  Hillary:

  Fundera över hur den svenska husmanskosten dog ut från landets restauranger eller numera är så dåligt tillagad att den knappt är ätbar, med undantag för ett fåtal ställen mestadels i de övre prisklasserna. Samt om detta var bra eller dåligt?

 176. Per skriver:

  Torbjörn.
  Det är mer en faktisk systematik
  än en teori.

  Problemet med vår låtsasdemokrati
  är b.l.a att Sverige inte byter
  skepnad bara för att den sittande regeringen gör det.

  Några hål gör inget nät.

  Folk vill alltför gärna tro att
  det man fått till sig är
  mestadels sanning.
  Det mesta av våra officiella
  sanningar har spridits under
  socialdemokratisk regim.

  Man törs inte motverka denna invandrarmetodik
  med samma kraft som den har
  propagerats in i publiken,
  dels för att det är lite som
  med barnen, i en konflikt
  hamnar de små i kläm.

  Dels för att man har hunnit
  etableran en uppfattning om
  att alla förändringar som rör
  detta gör förändraren till rasist.

  Men du förbiser inte enbart det.

  Du förbiser att
  ”spela liten hjälplös i nöd”
  inte är uppfunnet utomlands.
  Det är en svensk uppfinning.
  Med vissa avsikter för vissa ändamål.
  Det har jag redan beskrivit.

  Man kan med fog säga att få
  befolkningar har staten som
  en så given garant för den
  egna försörjningen
  som Sveriges.
  Att vilja bli ”sondmatad” är mer
  en svensk böjelse.

  Då kan man lättare medge det logiska
  i att de flesta som kommer hit
  har ett närmre förhållande
  till den egna försörjningsplikten
  än vi själva i allmänhet.

  Alltså är invandringen inget problem
  jämfört med de problem vi låtit
  skapa åt oss själva.

  Så att göra invandringen som
  sådan till måltavla och knuten
  som behöver lösas upp är att
  jaga gås med luftvärn.

  Beredskapen att skjuta kan behållas
  men spara det till planen..

 177. Per skriver:

  Sedan Erlander och Palme har vi i praktiken aldrig haft annat än
  socialdemokratiska väljare.
  Att några regnbågar tillfälligt
  gjort entré här och var har
  inte kunnat rubbats förrän nu.

  Då generationen som följt Fadde å Rosing steg för steg blir röstberättigade.

 178. hillary2 skriver:

  per

  du har en mycket otäck människosyn enligt min uppfattning

  vad tar du för skada om HBT-människor slipper att bli förföljda och negativ särbehandlas?
  har du förresten någon gång studerat Sveriges demografiska utveckling?
  vi behöver en massa yngre människor för att klara av att ge de många äldre en anständig tillvaro, men inte ens detta faktum kan naturligtvis få dig att se det positiva med invandringen
  du vill förmodligen hellre att ”ursvenska kvinnor” ska producera fler ariska barn
  ”ursvenska kvinnor” producerar det antal barn de själva vill och kan
  och du kommer naturligtvis inte själv att bli gammal och behöva omsorg
  du är ju en arier med cyanidkapseln i fickan som förordar arkebusering av dem som inte gör som du vill

  kul för dig att du tror att du har saker och ting helt klart för dig
  men de som verkligen är insatta i en problematik är tack och lov aldrig är så tvärsäkra som du och carlnorberg
  förläs dig inte på kvällstidningar
  du vet kanske inte ens att det skrivna ordet har oproportionerlig stor makt över vårt tänkande?
  carl har studerat EAP mycket okritiskt!
  huruvida du studerat över huvud taget låter jag vara osagt 🙂
  se upp!

 179. hillary2 skriver:

  torbjörn

  om vi skulle betala lika mycket för en varmkorv som människor gör för motsvarande kalorimängd i tredje världen skulle vi betala 1000:- för den
  vill du inte betala för eller laga dig god mat här i Sverige är det din prioritering

 180. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  politiskt indoktrinerade ställer inte politiska frågor
  indoktrinerade är som kristna – de vet hur det är
  det finns invandrare i alla politiska partier…

 181. Per skriver:

  Som jag flertalet ggr påpekat så invänder jag inte emot invandring och invandrare.
  Jag anser att Sverige har ett svinaktigt
  dåligt sätt att möta upp de människor de anser sig värna.

  Men Hilly, du läser inte det, trots att det står där så läser du nåt helt annat.

  Vet du om att du hade varit
  nazist i 40-talets Tyskland?
  Och inte bara en som gått med av säkerhetsskäl, nä,nä.
  Din sort trodde 110% på det
  officiella budskapet.

 182. Carl Norberg skriver:

  Vem som har det okritiska tänklande och vem som är obetänksam, det låter jag vara osagt. Men jag skall verkligen varmt uttrycka min glädje över Perranz utveckling under de senaste åren till ett mycket vackert intelllekt, fyllt av kraft och med en bredd i tanken och snabbhet i perspektivvändnigen som skapar rysningar av välbehag.

  Enkelheten i metaforerna med så finit definition är en konst som är få förunnad. Att nätet inte utgörs av hålen, är ett bra exempel.

  Vad som den enskilde bedömaren Hillary tillskriver andra än sig själva, skall givetvis ses mot bakgrund av det självperspektiv som Hillary uppvisar. Detta gör nog tyvärr det mesta av vidare debatt med henne överflödig.

 183. Per skriver:

  Torbjörn.
  Den svenska husmanskosten var stark.
  Tills den inte förblev det enda alternativet.
  Precis som när ett statligt alternativ
  måste konkurrera med ett privat.

  Svenskt företagsklimat och en reglering som stöptes efter storindustrin förstörde
  inte bara restaurangbranschen.

  Men inte fan är det någon annans
  fel än vårt eget för vad som
  står på det egna matbordet.
  Tillgångsbegränsad valfrihet.

 184. Per skriver:

  Och hamburgarna kan man väl anta utgöra en delad ledande ställning med pizzan
  som 1:a handsval för de flesta.

  Å dom kan man väl knappast lasta varken syrier eller somalier för…
  Då faller det trots allt tillbaka på oss själva ändå och det gör det alltid till slut.

 185. Carl Norberg skriver:

  Godmorgon P.

  Jag vaknade till dina skrivningar vilka gav mig ett osedvanligt gott humör, tack.

  I övrigt så var jag irriterad, vilket i sig inte är så ovanligt, på insikten om varför det har funnits så många dubbelspioner inom CIA som Philby och Hansson, och varför dessa individer alltid har utmålats på det sätt som media har gjort, och mest iriterad blev jag givetvis på min egen obetänksamhet/dumhet att inte reagera på historieskrivningen i detta.

  Att inte främst respektera dessa individers intellekt, som alltid beskrivs som mycket bra, utan istället enbart läsa texten i skrivningen, det är en mycket irriterande oförmåga som jag hoppas alltmera växer bort, eller försvinner i takt med uppvaknandet.

 186. Per skriver:

  Carl.
  Tack.

 187. Carl Norberg skriver:

  Jag kanske skall tillägga att detta var förr i tiden, och att min irritation idag gällde min dåvarande oförmåga till klarsyn. O.s.v.

 188. Per skriver:

  Gomorron själv.
  Du är för festlig du, har du vankat
  runt irriterad över det?
  Jag vill gärna veta mer men det lär
  dyka upp hoppas jag.
  Jag måste kila, vi syns om några dar.

 189. Carl Norberg skriver:

  Som ledning i detta kan jag meddela att samtliga av dessa dubbelspioner varit mycket fascinerade av sagan om ringen, större än så är inte jorden.

  Vidare kan jag meddela att vad avser kosthållningen, så finns svaret att finna i det historiska uttrycket bröd och skådespel för folket. Och då finns det alltså några särskilt intressanta aspekter vad avser brödfrågan, som rent faktiskt inte enbart syftar till att skapa den volymmässiga mättnaden, det finns ett syfte till att detta handlar om just vetebröd.

  Samma syfte är det som skapat glutenallergin, som är mycket vanligare på våra breddgrader, och är en delförklaring till varför man skapat genmanipulerat vete med ända upp till hundra kromosomer istället för det som ifrån början på våra breddgrader var 16 kromosomigt.

  Detta är alltså inte enbart en fråga om lönsamhet i form av produktionsavkastning, det finns betydligt större ekonomiska förtjänster att göra på denna födoämneskonstruktion med hänsyn på dess biokemiska effekter på människor.

 190. Carl Norberg skriver:

  Att denna genmanipulation påbörjades och skedde i IG Farbens regi, och att testerna genomfördes i Auschwitz Monowitz, är inte en av slumpens skördar.

  Jag har just hittat, förutom de sedvanliga socialdemokratiska inblandade, en rad bondeförbundare, vilka uppenbarligen närde en förkärlek till att folket skulle vara en lydig massa.

  Det tycks mig som vore det fallet att efter Ekman och Kreuger, så tog allting fullständigt vettlösa realpolitiska inriktningar, medan en närmast total bedövning implementerades i det folkliga medvetandet.

 191. Kachina skriver:

  ”Med undantag för några få inlägg som delvis berör Ians frågeställningar, så noterar jag en närmast total tystnad eller ovilja av samtliga återkommande kommentatorer att debattera problemen. Likgiltigheten som beskrivs finns här också. Vad beror det på?”

  RÄDSLA !

  Varje uttryck mot en miserabel invandringspolitik, vänds genast till ett hat mot invandrare och personen bakom kritiken förvandlas till skampåle,…..på den grunden, oavsett hur befogad kritiken är.

 192. bestofmankind skriver:

  Torbjörn,

  Tack för länken. Mycket intressant.

  Jag ser inte att ökningen på invandringen med 491 136 personer (1990-2008, 18 år, antaganden att ökningen berodde på EU medlemskapet) som ett hot mot det svenska kulturen och samhället.

  Att 2008 finns det 1 281 581 utrikesfödda jämfört med 7 974 766 inrikesfödda ser inte jag något hot mot den svenska kulturen ch samhället heller.

  Åren 1990-2008 på 18 år, föddes det enbart 174 581 infödda svenskar, knappt 10 000 om året. Om du ser invandringen som ett problem bör du uppmuntra etniska svenskar att jobba på att skapa flera barn. För att invandringen genom medlemskapet med EU går inte att hindra. Det är ett faktum.

  Angående SFI-bonusar är min poäng där att om det hade varit ett S-förslag då hade det varit högt skrikande om att S-partiet värnar om bidrag. Men nu är det regeringens, och konstigt nog är det tyst om det i media. Jag tror inte heller på förslaget och tror att utökande av samhall verksamhet ger mycket mer för samhället och för individen som berörs.

  Att den svenska husmanskosten dog i svenska restauranger har med efterfrågan att göra. Ca 8 miljoner inrikesfödda svenskar föredrar tydligen olika mat variationer mest pga infödda svenskarna har lärt sig upptäcka världen utanför Sverige, och därmed tog hem efterfrågan och skapade även marknaden för utländsk mat.

 193. bestofmankind skriver:

  mrmhalland,

  Du har en mycket märklig tolkning av mig. Jag har inte sagt att Socialdemokraterna hjälpte mig. Jag behövde ingen hjälp. Jag kom till Sverige pga KÄRLEKEN, och det var min make som försörjde mig under tiden jag studerade. Han jobbade 130% vid den tiden.

  Jag sade att Sverige med Socialdemokraternas politik ”tog emot” mig som en likvärdig svensk medborgare med lika rättigheter och möjligheter (och förstås även skyldigheter).

  Det är för-fan (ursäkta uttrycket) en stor skillnad!!

 194. bestofmankind skriver:

  Du har en mycket märklig tolkning om mig… skall det vara.

 195. bestofmankind skriver:

  Jag hittade ett fel till…skapa flera barn skall förstås vara skaffa flera barn…sorry, orkade inte läsa igenom ordentligt en gång till. Hittar Ni mer fel, ber jag om ursäkt för det.

 196. Anna skriver:

  Bestofmankind

  Hur definierar du dina skrivna ord ”Socialdemokraternas politik tog emot mig som en likvärdig svensk medborgare”?

  Menar du att den invandrings/integrationspolitik som det Socialdemokratiska partiet varit ansvarig för, har visat sig vara en ”framgång” för alla inblandade parter?

  Menar du att Sverige har varit ett föredöme för andra länder genom sin förda invandrings/integrationspolitik?

  Har du inga invändningar? Eller ser du inga ”ömsesidiska brister”?

  Mår typiska socialdemokratiska ”miljonprogramsbyggen” som Rosengård, Tensta och Bergsjön bra enl. din mening?

  Beror ev. brister ensidigt på en part eller kan du möjligtvis skönja brister hos såväl ”givare och tagare”?

 197. Anna skriver:

  Bestofmankind

  Betr. dina åsikter om den svenska husmanskosten måste jag nog anmärka på att du förenklar problematiken å det grövsta.
  Du verkar t. ex. ha glömt bort den manipulativa roll som den internationella livsmedelsindustrin spelar i detta sammanhang!

 198. Anna skriver:

  Vem kan ha skrivit detta (ang. Sveriges ev. framtida övergång till Euro som valuta)?

  1. En socialdemokratisk eller annan rödgrön politiker
  2. En allianspolitiker
  3. En ”höjdare” i svenskt näringsliv

  En av de mest intressanta aspekterna på att knyta kronan till Euron är att så många företagsledare förespråkar detta. Samma personer som med passion försvarar frihandel och fria marknader propagerar mot marknadsprissättning av såväl valuta som räntor.

  Varför är politisk reglering av valutakursen helt rätt medan detsamma gällande energi- och stålpriser är helt fel? Tänk om vi haft samma reglering av oljepriset som man nu vill ha gentemot övriga länders valuta?

  En reglering på för lågt pris stryper utbudet och reglering på ett för högt pris stryper industrin, båda utfallen är suboptimala för näringslivet och leder till sämre utveckling och välfärd. Trots detta självklara exempel så är det exakt detta man vill inför med en knytning av kronan mot euron.

 199. mrmhalland01 skriver:

  bestofmankind,

  Du säger att du står i tacksamhetsskuld till socialdemokraterna som råkade sitta vid makten när du kom till Sverige.
  Det är detta jag kallar att vara indoktrinerad.

  Om du överhuvudtaget ska stå i tacksamhetsskuld till någon / något så är det landet Sverige.

  Just nu leds Sverige av alliansen, som tar emot människor på samma sätt som socialdemokraterna gjorde när du kom hit, hade du varit lika lojal mot alliansen om de satt vid makten och tog emot dig på samma sätt ?

 200. Anna skriver:

  Svaret på min lilla tipstävling finner ni här. Läs gärna hela debattinlägget på Newsmill!

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/05/19/jag-rostar-pa-det-parti-som-sager-nej-till-euron

 201. bestofmankind skriver:

  Herregud Anna, många frågor på en ledig dag. 🙂

  Vad jag menade med min mening är att, eftersom jag kom från ett land där egentligen är plånboken som styr och där klass skillnaden är extremt stora, blev jag förvånad över hur Sverige har det – att alla har lika värde oavsett ras, bakgrund, yrke m m (generellt sätt).

  Om man ser på helheten är den Socialdemokraternas politik en framgång, även ett föredöme MEN det finns inget perfekt samhälle, inget perfekt land, och ingen perfekt värld för den delen. Det kommer alltid att finnas något hål, eller någon procent som avvikelse. Den riktiga paradiset finns bara skrivet i Bibeln. Men den lilla procentens avvikelsen får inte förstöra för resten som fungerar bra.

  Problem finns, självklart, men det är inte mycket större än att arbetslösheten bland ungdomarna är näst högsta i Europa, var det 29%?

  Den ”miljonprogramsbyggen” är inte jag insatt i. Please elaborate.

  Angående den svenska husmanskosten, ja visst den internationella livsmedelindustrin har även ett vinst syfte men om inte folket efterfrågade utländska kosten är det inte intressant för livsmedelsindustrin.

  Jag har bott i Sverige i 24 år nu. Det är inte förran när svenskarna började åka till Thailand då ökade sydasiatiska livsmedel i affärer och även nästan i alla kommuner finns numera en thai/kinarestauranger. Innan dess fanns bara speciella butiker i stora städer för asiatiska livsmedel.

 202. Kachina skriver:

  anna

  Frågan om euron är inte en ekonomisk fråga, utan en samarbetsfråga. När inte språket förenar initialt, måste valutan göra det.

  Valutan ”knyter ihop” Unionen, gör oss till en enhet där det inte längre spelar någon roll om han som bygger din altan kommer från Polen, Italien eller Stockholm. Det är liksom vitsen med Unionen. 🙂

 203. bestofmankind skriver:

  mrmhalland,

  Så vitt jag vet är det Socialdemokraterna som byggde Sveriges fungerande välfärd. Eller har jag fel?

  Som Helena sade…Ni är sossse allihopa en gång i tiden.

  Från min synpunkt kan jag se att Socialdemokratin har lyckats och majoriteten har fått det jätte bra. Och nu är det dags för en del att dra – svikare i mina ögon. Sorry, men så är det.

 204. Kachina skriver:

  ”Så vitt jag vet är det Socialdemokraterna som byggde Sveriges fungerande välfärd.”

  Helt rätt, men sedan kom Palme och han hade med sig ”Studentkörens flumsektion”, hmmmm,..arna. Med dessa till hjälp skapade han samhället där kvinnan skulle vara 150% produktiv, etthundra procent till industrin och femtio procent till att avla fram nya produktionsenheter.

  När Palme dog, tog studentkårens flumsektion över. De saknade övergripande mål och principer, så inom några få månader hade Ingvar Carlsson gett efter för Thatcherismen och hennes datasimulerade samhälle. Då ökades kraven på kvinnans produktivitet till 175%.

  Resultatet kan avläsas i antalet vårdplatser, söndervärkta leder och utbrända.

  Sossar fram till och med Erlander gjorde jobbet, sedan fick en felaktig samhällsbild dominera alltför länge. Kom ihåg, att både inom kommunismen och kapitalismen är människan inget annat än produktionsenheter.

 205. mrmhalland01 skriver:

  bestofmankind :

  Det är riktigt att det var socialdemokratin, tillsammans med ett strävsamt folk med hög arbetsmoral, som byggde upp Sveriges välfärd.
  Det är dock inte samma parti som det du hänger dig åt idag.
  Den tidens socialister värnade om den lilla människan och levde nästan som de lärde.
  Ideologin var större än något annat.

  I nutid existerar inte ideoligin, inte heller den lilla människan, bara personlig makt och förmögenhet.

  Tack och lov har arbetarklassen försvunnit, så det finns heller ingen nytta av de ”riktiga” socialdemokraterna.

 206. bestofmankind skriver:

  Jag är en stor romantiker.

  Folk kommer och går, men den grundläggande ideologin består.

 207. mrmhalland01 skriver:

  Dessvärre inte bestofmankind.

  Sedan Palme kom till makten har allt förändrats i det partiet.

  Det har gått så långt att jag tycker dagen socialdemokrater har en skyldighet att byta namn.

  Det är falsk marknadsföring att leva på de ”riktiga” socialdemokraternas goda rykte.

 208. bestofmankind skriver:

  mrmhalland,

  Det är din uppfattning baserad på din världsbild – absolut inte min.

  Min övertygelse liksom min tro är min psykisk trygghet.

 209. Anna skriver:

  ÄNTLIGEN EN ÄRLIG POLITIKER. TYVÄRR LEDER ÄRLIGHETEN TILL ATT HON HOPPAR AV!
  Hennes slutreplik kunde gälla vilket parti som helst men av en slump är det Moderaterna i detta fall.

  Partiledningen fick beskedet i helgen. Men hon stötte på patrull när hon ville göra sitt beslut känt i en vidare krets: Det moderata partikansliet vill inte distribuera hennes meddelande:

  ”– Censur. Om inte informationen passar partikansliet får man ordna sina pressmeddelanden själv. Så då gjorde jag det”, säger Anne-Marie Pålsson.

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/riksdagen-har-blivit-maktlos-1.871210

 210. hillary2 skriver:

  Hur enfaldigt är det inte att tala om Erlanders eller palmes regeringstider. Sedan dess har det skett mycket utveckling. Socialdemokrater har varit föregångare i att ha kontakt med väljare och lyssna. Demokratiska processer har blivit öppna för allmänheten på ett helt annat sätt än förr. Såväl tjänstemän som politiker är tillgängliga för samtal vid ofta förekommande gemensamma sammankomster eller vid enskilda kontakter. Det är lätt att kritisera förhållandena i enskilda städer där många invandrare bor, men det är naturligtvis inte bara invandrare som far illa där. Dessa ”nödbostadsområden” som på 60-talet med den tidens bristande kunskapsunderlag sågs av arkitekter som ett framtidsboende försöker man i Göteborg göra om till områden med olika bostadsformer för att få mer socioekonomisk variation på invånarna där och kanske också få ett mer varierat utbud av servicen. kachina tycker det är bra att vi kan få arbetskraft från Polen. Så här säger Margot Wallström om átt EU-domstolen gett förträde åt arbetstagarnas rörlighet fr

 211. hillary2 skriver:

  forts.

  framför arbetstagarnas lönevillkor:

  ”Vad gäller direktivet som sådant vill jag först säga att denna EU-lagstiftning är mycket viktig. Syftet är ju att värna arbetstagarnas villkor samtidigt som man främjar fri rörlighet för tjänster. Den så kallade Laval-domen slår dock fast att direktivet innebär att värdlandet (dvs. det land där tjänsten utförs och där det utländska företagets arbetstagare är utstationerade) har rätt att endast kräva minimilöner och vissa minimiarbetsvillkor för de utstationerade arbetstagarna. Av detta gör jag bedömningen att det finns en risk att företagen på EU:s inre marknad kan konkurrera med lägre löner och sämre villkor.

  Domen i Lavalfallet (och i andra liknande fall) har skapat en debatt i flera EU-länder. Den handlar främst om detta verkligen var avsikten med lagstiftningen från 90-talet. En stor majoritet av Europaparlamentet vill ändra i direktivet för att tydliggöra att utländsk arbetskraft ska likabehandlas med inhemsk arbetskraft. Alltså att det ska vara lika lön för lika arbete, vilket är samma princip som för kvinnor och män enligt EU:s fördrag. Medlemsländerna i rådet och en majoritet i kommissionen är inte lika övertygade.

  Jag tror att det är viktigt att Sverige och andra länder som använder kollektivavtal står upp för dem. Det gäller att garantera att den svenska modellen och andra arbetsmarknadsmodeller inte utsätts för hot. Det är därför som socialdemokraterna i Europaparlamentet sätter press på EU-kommissionen för att se till att man gör ändringar i direktivet för att skydda kollektivavtalen och garantera likabehandling. Jag stöder dessa krav. Det här är en perfekt politisk fråga, både för valet till Europaparlamentet och i valet av nästa kommission.”

 212. findus skriver:

  Frågan är ju ”Vart är Sverige på väg?” men jag undrar vart är Europa på väg?

  På mitt röstkort till Europaparlamentet informeras jag om att jag kan beställa informationsmaterial på ett antal språk. Först så trodde jag att det är en lista över EU-språken. En närmare kontroll har dock tagit mig ner på jorden.

  Mig veterligen är exempelvis Turkiet inte medlem i EU. Jag har lite svårt att se vitsen med med informationsblad om valet till Europaparlamentet på turkiska. För att inte tala om några andra – definitivt utomeuropeiska – språk på listan.

  Om jag förstår rätt så krävs det att man är unionsmedborgare för att få rösta. Exempelvis svensk medborgare. Jag undrar om det verkligen föreligger så att man kan bli svensk medborgare utan att kunna svenska?

  Vidare, om man nu inte kan svenska, hur får man egentligen information om vad valet går ut på?

  Rakt på sak: vad har en asiat/afrikan/sydamerikan för rätt att rösta i ett val till Europaparlamnetet i ett land, där de visserligen är medborgare, men där de inte kan språket? Hur skaffar de kunskap om vad valet går ut på? Hur skaffar de information om de olika politiska alternativen?

  Det är helsjukt!

 213. hillary2 skriver:

  Anna,

  Det är ofta förekommande just inom M med mindre goda lagspelare eller egensinniga individualister.
  Alla riksdagvoteringar från S´s sida föregås av samlingar där alla har rätt att göra sina åsikter hörda, där diskussion sker och gemensamma beslut tas. Om M är särskilt toppstyrt är det deras problem och inte svensk politiks. Jag orkar inte ens läsa din länk. Såg den tanten uppträda i riksdagen skrytande om sig själv och sina kollegor i Lund 2006 och min första tanke var – hon kommer att bli kortvarig – hon har hamnat på fel plats.

 214. bestofmankind skriver:

  Findus,

  Det handlar inte om att man inte kan det svenska språket, snarare handlar det om att man ger 100% rätt information till de som är utrikes födda svenskar som är röstberättigade.

 215. Kachina skriver:

  ”Såväl tjänstemän som politiker är tillgängliga för samtal vid ofta förekommande gemensamma sammankomster eller vid enskilda kontakter.”

  Före, under och efter regeringskiftet Fälldin/Palme, hjälpte jag en asylsökande som hade problem. Palme gick inte att nå. Inte ens riksdagsmannen från Ske-å kunde tala direkt med Palme, utan måste ansöka om samtal skriftligt.

  När Fälldin kom till makten fick jag hemtelefon och arbetstelefon både till statsminister och invandrarminister. Jag ringde hem till invandrarministern (minns inte vad hon hette) och på det sättet kunde vi reda ut det missförstånd som uppstått mellan asylsökande och handläggare, samt mellan mig och chefen för invandrarverket.

 216. Anna skriver:

  Föga förvånande fortsätter Hillary och hennes väninna
  sitt patetiska försvar av total ofelbarhet för allt som är socialdemokratiskt.

  Antagligen p.g.a. egen erfarenhet av att den socialdemokratiska partipiskan viner hårt och skoningslöst mot allt och alla som tycker annorlunda.

  Vi andra, dvs ej troende sossar, kallar detta RÄDSLA.

 217. Anna skriver:

  Hillary

  Jag tycker det är oerhört strongt av Anne Marie P. att visa ”guts”.
  Oavsett vilket parti hon skulle representera skulle jag högakta hennes beslut att visa eget mod och vilja.

  Att just du tycker annorlund är föga förvånande men alla dina år på fackliga- och partianslutna kursgårdar har naturligtvis satt sina spår. Så jag förundras inte.

 218. bestofmankind skriver:

  Partipiskan?

  Vi lever inte i en diktatur så jag är myndig nog att tycka som jag vill, och kör en egen race. Konstigt nog brukar det falla in i en socialdemokratisk ideologin.

  Reinkarnation? 🙂

  Vem vet jag kanske bodde i Sverige i mitt förra liv. 🙂

 219. Josef Boberg skriver:

  Moderat trött på inrättning i ledet = Anne-Marie Pålsson

  ”Moderata riksdagsledamoten Anne-Marie Pålsson ställer inte upp för ännu en mandatperiod. Riksdagen har blivit maktlös, anser hon, och ledamöterna följer för troget sina respektive partier.”

  Kul att i vart fall någon enda av de etablerade i Riksdagen tar bladet ifrån munnen.

  Och jag som trodde att just moderaterna var mest av alla partier ”på hugget” för fantastiska nyreformer för folkets väl och ve.

 220. Anna skriver:

  Det hårda livet på dränerade kursgårdar och HBT- kretsar kanske i någon mån förklarar Hillarys rädsla att ha en egen uppfattning men nog tycker jag att hon ändå borde våga visa upp någon ynka liten procents egen vilja/uppfattning om saker och ting.

  Men indoktrinering är dom tydligen kunniga på inom pamperiet LO/Soc. dem. arb. part.!

 221. Josef Boberg skriver:

  ”Det är ofta förekommande just inom M med mindre goda lagspelare eller egensinniga individualister.”

  Hillary – vad är det för fel med individualister – som vågar påtalar det ALLA VET – men som ytterligt få har civilkuraget att offentligt hävda – och som också helt ensam tar konsekvensen av det ❓

 222. Anna skriver:

  Happy-Go-Lucky-You, Bestofmankind 🙂

 223. hillary2 skriver:

  Anna,

  lägg av
  du borde veta vid det här laget att jag inte freventerat några kursgårdar
  jag respekterar att du tycker om dåliga lagspelare och individualister
  kan inte du respektera att jag tycker något annat utan att syssla med din personliga bashing av mig?

  Kachina

  mail kan göra att man talar förbi varandra men oftast har jag i mailsvar fått telefonnummer för personlig kontakt
  heder åt dig som agerat för dina medmänniskor

 224. hillary2 skriver:

  Anna,

  Jag såg att du efterlyste mina ”egna tankar”. Dem framför jag i andra forum.
  Här är ett exempel:

  ”Visserligen är Israel brutal som ockupationsmakt, men skilj gärna på vad som legalt gäller för israeler och palestinier i ockuperade område och i den erkända staten Israel med gränser före 1967. Tvåstatslösningen är den enda möjligheten enligt min uppfattning. Om palestinier sedan förmår bilda en egen stat är en annan fråga. De har fått resultatlösa ”demokratistöd” från väst i 40 år och en palestinsk stat kommer kanske att bli annekterad av ett annat starkare grannland.

  Jag läste nyss en intressant redogörelse på nätet, som nu är borttagen (!) från mossawacenter där man försökt hitta legala skillnader för olika etniska grupper i det ”erkända” Israel. Det var en orgie i gnäll och på det legala området fann man ingen särbehandling, men konstitutionen angrep man självfallet och att arabiska inte var ekvivalent med hebreiska. Samer i Sverige däremot anser inte att det är helt obefogat att kunna tala och skriva svenska…

  Obama vet nog hur slipstenen ska dras. Hökarna bland israeliska politiker har äntligen fått motstånd av en politiker som skulle kunna pressa dem till eftergifter. Att sedan hökarna kommit till makten är ju inte palestinierna och deras motståndsrörelser precis oskyldiga till.

  Innan vi kräver sekularisering i andra nationer bör vi kanske sopa rent framför vår egen dörr och se till att partier med religiösa förtecken som KD illegaliseras. Vi är själva inte en sekulär nation så länge vi har partier med religiösa förtecken vilka fattar beslut med hänvisning till en eller flera religiösa urkunder. Snart har vi kanske ett islamskt parti som hänvisar till Koranen.”

 225. Carl Norberg skriver:

  Idag skall jag verkligen berömma Anna, eftersom hon skriver detsamma som jag själv anser vara viktigt att anföra, även om jag inte uttryckt detta på denna sida idag, Bra Anna, det är glädjande att se hur du rör dig.

  Och Hillary hon tror att det är partiet som är det viktiga, detta är bara så signifikativt för den person som hon ger uttryck för att vara.
  Människan är människa utan samhället, men samhället är ingenting utan människor, men detta synes Hillary sakna förmåga att förstå.

  Och all heder åt den avhoppade Moderaten som står upp för sina avsikter. och Hillary beskriver själv detta mycket utförligt, att hon själv inte trodde att den Moderaten skulle bli långlivad.

  Andlig resning är vad farmor kallade detta, civilkurage är en liknande benämning, och Hillary är dess motsats.

  Och en valutaunion är en ren dumhet inom ett penningsystem, utom för den som har den sämsta välfärdsnivån, i övrigt så är en valutaunion enbart ett sätt att försvara bankernas fortsatta tillgodohavanden i form av fordringar på medborgare i samhället. Och detta är ingenting annat än ett rent sakförhållande.

 226. Carl Norberg skriver:

  Åsikter skulle det nog ha varit.

  Och om Kachina funderar ett tag till på detta med vad vad en valutaunion innebär om det råder ett penningsystem i förhållande till om det råder ett kreditsystem, så kommer han utan några som helst tvivel komma till den slutsats jag beskriver i detta.

 227. Carl Norberg skriver:

  Enade vi stå och söndrade vi falla, som uttryck betraktat, har för alla med lite beteendevetenskapliga förmågor och insikter lite olika bottnar. Detta är fundamenta.

  Dagen till ära så uppvisar Lpac all sin oförmåga, till eftertanke till förmån för sina rena känsloutfall.

  Rena felaktigheter om ariseringsprocessen, ger istället kulissen uttryck för att vara verklighet och realt syfte.

 228. mrmhalland01 skriver:

  En fråga till bestofmankind :

  När du var ny i Sverige, fick du besök eller telefonsamtal av någon representant från socialdemokraterna då ?

 229. Carl Norberg skriver:

  Jag sågade EU parlametarikern Olle Schmid på Newsmill, samtidigt beklagade jag att någon med dennes okunskap och oförmåga uppenbarligen ändå kan få mandat att representera andra.

  Jag beskrev det rena sakförhållande att en valutaunion i ett penningsystem omöjligen kan verka till andras nytta än till möjligtvis bankernas eller de länder som har den sämsta välfärden, vilket då ledde till att censuren plötsligt dök upp på Newsmill.

  Mina kommentarer försvann, trots att det uttryckligen står att jag själv ansvarar för det som jag skriver i kommentarerna. detta är bara så bedrövligt att se.

 230. mrmhalland01 skriver:

  Carl Norberg:

  >Jag beskrev det rena sakförhållande att en valutaunion i ett penningsystem omöjligen kan verka till andras nytta än till möjligtvis bankernas eller de länder som har den sämsta välfärden, vilket då ledde till att censuren plötsligt dök upp på Newsmill.

  Kanske du skulle framföra dina åsikter som teorier i stället för sakförhållanden ?

  Vad som är rätt i sak vet man ju först i efterhand.

 231. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  I din bashing av mig drar du dig inte för att komma med falska anklagelser Partiet är inte det viktiga för mig. Det är dess politik.
  Uppenbarligen har den av dig beundrade ”tanten” inte fått gehör för sin åsikter inom M
  Uppenbarligen är det en tant som ”flyter ovanpå”.b
  Mycket bra om hon återvänder till sin skyddade verkstad i Lund.
  Jag gav Anna ett exempel på mitt ”egna tänkande” som ännu inte drabbats av några negativa reaktioner från mitt parti, trots att jag kanske framför inopportuna åsikter. Det är högt i taket i mitt parti. Förmodligen högre än inom M.
  Om du själv blir censurerad på nätet kan det kanske bero på att du har en förmåga att upprepa dig?

  Rankninglistor älskas av enkelspåriga kalenderbitare och siffertrillare. Vill någon veta vilka som påstås vara mest partitrogna finns det en länk att studera.
  Se dock upp för MÄTFEL och ta för gud skull uppgifterna med en nypa salt. Det är en sverigedemokrat som gör hitlistan 🙂 och JAG tänker inte förmedla den obskyra adressen …

 232. Kachina skriver:

  Carl

  Som sagt, jag ser inte valutaunionen som en ekonomisk fråga, utan som en samarbetsfråga. Dessutom är ETT sjukt kreditsystem lättare att bekämpa än tjugofem.

  Dessutom,….är det verktyget att jämna ut klasskillnaderna i Europa. Levnadsstandarden, mellan länderna, kommer att gradvis slätas ut till en någorlunda acceptabel nivå.

  Gemenskapen måste få ett ”ansikte”, ett medel där gemenskapen kan förnimmas som påtaglig.

 233. Torbjörn skriver:

  Bestofmankind:

  Du har nog misstagit dig om statistiken ang. födelsetalen för etniska svenskar som jag antar du menar när du säger ”infödda svenskar”. Jag kan inte se att SCB:s tabell anger dessa.
  Dt finns ingen statistik på hur många etniska svenskar det finns respektive antalet människor i Sverige med annat ursprung. Ej heller förs statistik över födslar utifrån etnicitet.

  Säkert är att andelen personer med utländsk bakgrund är betydligt större än de 17,9 % som statistiken visar. Man har inte tagit med personer med utländsk bakgrund som är födda i Sverige och deras barn, eller ens barn till föräldrar där den ena föräldern är född utomlands och den andra i Sverige, trots att båda teoretiskt kan vara av utländsk härkomst. Dessa finns i statistiken som ”svenskar”. Det totala antalet personer med utländsk bakgrund är förmodligen ca. 25%. Statistiken blir alltså missvisande eftersom den bara skiljer på inrikes samt utrikes födda.

  Dessutom är det så att de etniska svenskarna är i stark överrepresentation i åldersgruppen 65+. Medans den invandrade delen av befolkningen växer snabbare i gruppen 0-17 år. Om bara ett par decennium kommer således antalet personer med utländsk härkomst att ha vuxit stort. Med nuvarande invandringspolitik plus högre nativitetstal hos invandrarbefolkningen kommer siffran förmodligen ligga uppåt 40%. Så man kan med fog säga att det svenska folket och kulturen är hotade. Också med tanke på den säkerhetspolitiska situationen där stegrande kriminalitet samt hotet från Islam spelar stor roll.

  Att säga att svenskarna får skylla sig själva genom att de skaffar för få barn tycker jag är orimligt. Naturligtvis borde invandringen stoppas och detta är svenskarnas fel att det inte blir gjort. Jag är dock av den åsikten att jordens befolkning måste minska, och ser det poitiva att den gör det på naturlig väg i västvärlden.

  Hade u-världen haft samma negativa befolkningstillväxt som I-världen efter 1960, hade det funnits betydligt färre problem i världen idag. Då hade vi varit ca 2 miljarder istället för 6 miljarder.

  För mig är det inte en fråga om hur många människor vi teoretiskt kan föda genom att nyttja moder jord maximalt så att alla människor får sina behov tillgodosedda. Jag tror inte heller på växthuseffekten. Jag anser helt enkelt att det är för många människor på jorden och att vi skulle behöva bli färre för att lära oss att bry oss om varandra. Jorden är överexploaterad för narvarande. Det finns helt enkelt inte många tomma fläckar kvar, speciellt i u-länderna.

  Mångkulturen i sig skapar ett samhälle där olika grupper ställs mot varandra och konkurrerar, vilket med naturlagsbunden säkerhet kommer att leda till etnisk eller/och religiös rensning, snarare förr än senare. Då svenskarna som nu låter sig trängas undan så förstår vi hur det kommer att sluta. Missförstå mig inte, jag vill bara skydda mitt folk och land, och jag anser till skillnad från vissa andra att det är ganska naturligt.

 234. hillary2 skriver:

  Kachina

  Jag anser inte att vi ska gå med i valutaunionen och frånhända oss ansvar för och inflytande på penningpolitiken, vilket skulle bli fallet om vi gick med.
  Det vore lika dumt som när jag i min naivitet överlät åt andra att under en månad att registrera vad jag hade utfört för arbete och därmed vilken lön jag skulle ha. Resultatet blev – 30% 🙂 Riksbanken består av en liten krets människor som kan kontrollera varandras görande. Det kan aldrig ske vid ”storsamarbete”.
  Klasskillnader minskas genom t.ex. utjämnande skattesystem, skolgång, reglerade anställningsförhållande och anständiga lönevillkor, men knappast genom penningpolitik.
  EU har dessutom redan mycket pengar att röra sig med som används för att konservera klassskillnader. De nya lönerna för parlamentsledamöterna är ett exempel
  som M lovade skulle beskattas i Sverige men sedan ändrade sig om. Varför det kan man undra…

 235. Kachina skriver:

  ”Mångkulturen i sig skapar ett samhälle där olika grupper ställs mot varandra och konkurrerar, vilket med naturlagsbunden säkerhet kommer att leda till etnisk eller/och religiös rensning, snarare förr än senare. Då svenskarna som nu låter sig trängas undan så förstår vi hur det kommer att sluta. Missförstå mig inte, jag vill bara skydda mitt folk och land, och jag anser till skillnad från vissa andra att det är ganska naturligt.”

  Var Romarrikets fall till fördel eller nackdel för eftervärlden? Frågan uppstår eftersom det är vad du beskriver i ovanstående stycke. Den I-värld som skapades efter första världskriget går mot sin oundvikliga undergång. Frågan är om det är till fördel eller nackdel för kommande generationer?

 236. Kachina skriver:

  Som sagt, euron är inte en ekonomisk fråga utan en samarbetsfråga.

 237. hillary2 skriver:

  torbjörn

  det är nog så att majoriteten av oss svenskar inte alls vill att du och dina gelikar ”ska skydda vårt folk eller vårt land”
  majoriteten av svenskarna tycker att det räcker att vara människa för att accepteras och att din nationalism är nattstånden och unken

 238. mrmhalland01 skriver:

  Här håller jag fullständigt med ”hillan”.

  Jag ser också ett problem med skillnad i kultur och religion.
  Det är problem vi får arbeta med att få bort.
  Lösningen är troligen inte att alla ska tänka lika, snarare att alla ska acceptera andras sätt att tänka.

 239. Torbjörn skriver:

  Hillary:

  Det finns inget annat än politisk propaganda som belägger att vi skulle behöva fler invandrare för att lösa vårdsituationen. Vad har de 100 000-tals arbetslösa invandrare som bifinner sig i landet för kvalifikationer som hindar dem från att jobba inom äldrevården?

  Åldras inte invandrarna? Ska allt byggas på att befolkningen växer hela tiden?

  För det första så kostar invandringen pengar, MYCKET pengar, ja, faktiskt så mycket att våra regeringar inte vill utreda saken ordentligt. Vilket jag länkat till förut ang. fd. ordföranden för socialdemokraterna i Fagersta Björn Hammarbäck som blev bankad mör i mejlkonversation med Mona Sahlin, Ibrahim Baylan och Lars Stjernkvist bara för att han ställde frågan.

  Regeringens utredare Jan Ekberg har kommit fram till siffran 40 miljarder årligen. Vad Ekberg gör är att han tar invandrarnas intäkter till samhället minus uttagen och får denna siffra. Han har inte tagit hänsyn till att kostnaden för t.ex. hemspråkslärare och tolkar mm faktiskt endast är utgifter för samhället. Skatten för dessa tjänster kan ju orimligen räknas som intäkter. Dessutom har han utelämnat mycket annat såsom invandrarnas överrepresentation i brottstatistiken mm.

  För det andra så har arbetsmarknaden blivit helt snedvriden av invandringspolitiken då enormna samhällsresurser och arbetsinsatser av svenskar som kunnat jobba i bristyrken har gått åt i årtioenden till att administrera invandringen. Vi skulle nästan kunna halvera polisstyrkan om det inte vore för invandringen. Dessutom anställs många invandrare av framförallt stat och kommun genom särbehandlig, allt i enlighet med mångfaldsplanen.

 240. Torbjörn skriver:

  Hillary och mrmhalland 9:06 och 9:26:

  De är just ert resonemang som gör att vi står där vi gör idag, på randen till undergång. Det går inte att överbygga skillnaderna. Vi har ju redan facit i hand. Situationen blir bara värre och värre.

  Hillary tillhör ju den delen av svenska folket som lärt sig att det är fult med allt svenskt, och mrmhalland tror på mångkulturen och lever som han lär genom att han valt att bosätta sig i en mångkulturell stadsdel, vilket han berättat i en annan debattråd. Jag accepterar detta men det är min övertygelse att du har fel, och att du kommer bli varse om detta när samhället börjar knaka ordentligt i fogarna om några år.

 241. Torbjörn skriver:

  Kachina:

  Ge mig då din syn på hur du önskar att världen ser ut, och vad du ser komma efter västs fall? Jag vet att vi diskuterat världens undergång år 2012 i annan debatttråd, något som kanske besannas.

  Jag har aldrig riktigt fått klart vilken filosofi du har om alltet?

 242. hillary2 skriver:

  torbjörn

  vi har olika ståndpunkter och du verkar sakna en hel del erfarenhet från samhällslivet parat med den obildades överdrivna respekt för det skrivna ordet
  ett litet tillrättaläggande innan jag säger god natt:

  majoriteten av dem som arbetar inom hemtjänst och äldrevård består redan av kvinnliga invandrare

  jag har skrivit tycker att traditionen med midsommarstångsdans är tråkig
  och jag har en viss musiksmak, men inget annat och
  det betyder naturligtvis inte alls att jag ogillar allt svenskt

  det som kommer att ”knaka i fogarna om några år” är de högerextremistiska främlingsfientliga partierna i Sverige
  de flesta svenskar – utom ni – umgås nämligen med de människor ni kallar invandrare och vi ser dem som de människor de är och inget annat
  och du tror väl inte att du kan sprida din älskade ”svenskhet” genom att du och dina gelikar isolerar er alternativt försöker jaga bort människor ur landet?

 243. mrmhalland01 skriver:

  Torbjörn,

  Jag inser och ser också att vi har fått problem med kriminalitet på grund av olika tankesätt.

  Jag vill trots detta verka för att människor ska ha fri rörlighet.

  Mycket handlar om hur man tar emot främmande människor och hur de introduceras i det nya landet.
  Även hur man behandlar brottslingar rent rättsligt.

  Tro mig eller inte, jag har i detta (eller Carl Bildts) forum blivit anklagad för att vara rasist !

  Det är jag inte, men, jag kan tydligt se att vi måste se upp med vissa grupper som kommit till Sverige.

  Det finns människor som har varit tvungna att vara kriminella i sina hemländer för att överleva, detta beteende kan sitta kvar när man kommer till ett annat land.
  Det är vårt ansvar att tydligt redogöra för vårt lands policy och våra lagar.

  Detta är mycket viktigare än att som socialdemokraterna gjorde, visa vilka rättigheter en flykting har och sedan besöka dem innan valet för att få deras röst.

 244. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  VET du vilken information nyanlända människor får/inte får?

 245. mrmhalland01 skriver:

  Ja.

 246. mrmhalland01 skriver:

  Och…jag vet att den har blivit modifierad sedan 2006.

 247. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  då kanske du kan tala om för mig om mitt förslag 2006 om att tala om att barnaga är förbjudet i Sverige har ”gått igenom” och isåfall sen när? 🙂

 248. Anna skriver:

  Hillary

  Jag såg Nalin Pekgul alldeles nyss i Debatt med Janne Josefsson. Programmet handlade om integrationsfrågor.

  Efter att ha översvämmats av fru Pekguls neverending ordflöde blev jag alldeles matt.
  Tala om att leva i en rosenskimrande politisk bubbla!

  Förstår att dräneringen måste vara omfattande då ni sammankallas till seanser på div. kollektivfinansierade kurs- och partigårdar. Annars skulle absolut i alla fall någon protestera mot vansinnet som dina högsta företrädare skvätter ur sig!

 249. hillary2 skriver:

  nu är det i.o.f.s. vanligare att svenskar agar sina barn än att invandrare gör det
  och lagkunskap torde ALLA MEDBORGARE behöva

 250. hillary2 skriver:

  Anna,

  Nalin tillhör inte mina favoriter, men jag skulle inte vilja ha hennes jobb 🙂

 251. Anna skriver:

  Måste tillägga att även Alliansens minister,
  Nyamko Sabuni, gjorde en slät figur.

  Programmet illustrerade mycket väl att politiker och ”vanligt folk” lever långt ifrån varandra i frågan om verklighetsuppfattning i t. ex. integrationsfrågor.

  Det var egentligen hemskt att beskåda programmet –
  om man tänker tanken att dylika politiker säger sig representera det svenska folket.

  U
  S
  C

  H

 252. hillary2 skriver:

  Anna

  Sabuni ville inspektera underlivet på alla flickor för att se om de var omskurna eller icke. Hon är mycket verklighetsfrämmande maktmänniska som inte drar sig för brutala metoder.

 253. mrmhalland01 skriver:

  hillary2,

  Skapar du din egen statistik ?

  Vad gäller barn-aga är den mångfalt större i invandrarfamiljer !

  Det finns hur mycket statisik som helst som visar detta.
  Hur kan du säga något sådant ?

 254. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  källhänvisning tack
  min statistik grundar sig på de fall som sjukvården upptäcker

 255. Anna skriver:

  Hillary

  Du skriver maktmänniska och brutala metoder. Den förste som jag då associerar till är Olof Palme!

 256. Anna skriver:

  Men han sägs ha varit duktig på att hantera Lergöken 🙂

 257. hillary2 skriver:

  Anna, associera hur du vill.
  Mig veterligen lär han ha varit en rätt timid människa. Nu är han ju inte längre i livet så han kan knappast utgöra ett hot mot någon. Palme har sagt många bra saker bl.a. om främlingsfientlighet. Han var en ypperlig talare.
  Vore det inte bättre att försöka hålla kontroll på dem med som har makten i nuläget? Reinfelt fortsätter med sin bedrägliga stil. Ena minuten säger han att de fantasilöner som EU-parlamentarikerna kommer att få ska beskattas i Sverige. Inom några veckor ändrar han sig och undgår uppmärksamhet och kritiska frågor av det massmediala etablissemanget. Han får moderaterna allt mer att framstå som ett gäng bedragare som har satt lögnen i system och massmedia ur.

 258. hillary2 skriver:

  Anna,

  vad är det någon lergök du talar om?
  är du så gammal att du var med i politiken på 70-talet?

 259. hillary2 skriver:

  rättelse:

  vad är det för någon lergök du talar om?

 260. Torbjörn skriver:

  Hillary:

  T.o.m. BRÅ:s vinklade statistik visar att invandrare är överrepresenterade i stort sett i alla brottskategorier. Särskilt våldsbrott. Skulle inte du gå och lägga dig förresten, du sa ju god natt för en timme sedan. Eller skriver du i sömnen? Pratar i nattmössan gör du iallafall.

 261. hillary2 skriver:

  torbjörn

  i stort sett ja men de toppar definitivt inte statistiken för dräpta kvinnor eller misshandel av barn

 262. Carl Norberg skriver:

  Om man inte förstår skillnade emellan ett penningsystem och ett kreditsystem så måste man börja där, jag har beskrivit detta ett otal gånger på mina bloggar och i artiklar på Newsmill.

  I Europa har vi penningsystem, medan USA så har de ett kreditsystem, skillnaden däremellan är i princip vem som har värdeansvaret för den framtida valutans värde. I USA har sedan detta system korrumperats till något som står i strid med vad den Amerikanska konstitutionen beskriver skall råda, detta skedde främst genom att den fasta växelkursen övergavs av Nixon 1971. Vilket medförde att kreditexpansionen kunde börja att accelerera.

  I Europa har systemet för att skapa valuta inte ens varit rätt sedan 1661, och sedan bara blivit gradvis sämre. Riktigt dåligt blev det givetvis 1931 med bildandet av BIS och IMF i kombinatination med det rådande penningsystemet, men fram tills dess så fanns det dock en viss statlig styrning och kontroll i alla fall.

  Helt överstyr gick det 1985 i och med kreditavregleringen, och dammluckorna öppnades totalt när den fasta växelkursen fick släppas efter valutaattacken ifrån Soros och SEB. Då kunde kreditexpansionen ta ohämmad fart vilket vi ser konsekvenserna av idag.

  Om det skall finnas en valutaregion så måste värdeansvaret åligga den centrala förvaltningsinstans som ansvarar för valutavärdet, annars blir det naturlagsmässigt omöjligt att hantera penningpolitiken.(det kan alltså inte finnas fler parter som bedriver penningpolitik) Och med rådande banklagstiftning och regleringar, så kan vi alltså inte ansluta oss till en valuta union för då blir det ovillkorligen så att det innevarande skuldläget konserveras, och att nya fiktiva värden kommer temporärt att kunna bildas. Värden som inte heller dessa är annat än skapad valuta utan verklig värdegrund, så ingenting kommer att förbättras.

  Detta är enbart ett infamt sätt att i någon mån skjuta upp haveriet. Vem som helst kan förstå att det inte spelar någon som helst roll vilket namn vi sätter på vår värdemätningsinstrument(valutor).

  Att växla över hela penningekonomin med aktier, optioner, terminer, derivat och så vidare till en ny valuta förändrar inte alls värdegrunden som valutan skall beskriva, skillnaden blir enbart att bankerna då bokföringstekniskt kan behålla sin skuldkontroll över medborgarna, genom den centrala banken (ECB).

  Försök nu att förstå att valuta, eller det namn som vi nu väljer att kalla värdemätningsinstrumentet, inte förändrar det producerade värdet i vårt eget eller något annat land. Det förenklar ingen handel i dagens kommunikationsklimat eftersom de elektroniska omräkningarna knappast kan ses som ett problem för någon.

  Det fämsta medlet mot kreditexpansion och bedrägliga banker i ett penningsystem, är givetvis den fasta växelkursen övervakad av internationella kontrollorgan, vilka då av naturliga skäl sköter sin uppgift, i ett system med suveräna nationalstater med egna valutor.

  Så en grundläggande förutsättning för en valutaunion måste först vara att ändra penningsystemet till ett kreditsystem, och detta innebär att alla unionsländer måste ändra sina respektive bank och valutalagstiftningar, av den typ som till exempel den amerikanska konstitutionen beskriver, sedan måste denna kombineras med ett fast växelkurssystem, för att förhindra att unionen lider skada av handelspartners penningpolitik.(Jfr USA-Kina)

 263. Torbjörn skriver:

  Det ska jag minsann kolla upp!

 264. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  ska skicka ditt inlägg till Pagrotsky
  han är mycket för att vi står utanför eurosamarbetet
  får jag svar får du ge en adress jag kan skicka det till 🙂

 265. Anna skriver:

  Hillary

  Nej! Jag var inte med då.

  Men jag har läst råmanus där inblandade personer som var med på regeringssammanträden under Palmes ledning beskriver att O.P. ibland tog fram sin Lergök (inköpt i Ängelholm) och drog en trudilutt när han tyckte att vissa ledamöter blev för långrandiga.

  Detta kallar jag för stor brutalitet! 🙂

 266. hillary2 skriver:

  anna,

  kul sätt att avbryta 🙂

 267. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  jag hann inte kopiera från ”mina kommentarer” men du kan kanske skicka ”ditt utlåtande” till Pagrotsky på egen hand?

 268. Carl Norberg skriver:

  Så detta naiva tjatter om Euro hit eller dit, saknar helt den underbyggnad som skulle krävas för att en valutaunion skulle kunna tänkas kunna fungera.

  Inte ens produktionen eller distrubutionen av de fysiska pengarna är särskilt seriöst behandlad.
  Jag tror inte att Sverige är särskilt betjänt av att vår valuta skulle tillverkas i restjugoslaven, eller varför inte i Baltikum där vi nu är så populära.

  Jag kan garantera att valutan kommer att få samma effekt som många känner till att den har på relationer, antingen man har mycket eller för lite valuta, men den skapar inte sällan tvedräkt.

  Och mindre exporterande länder som inte är så nogräknade skulle ju rentav kunna tänkas sko sig på att tillverka valuta istället för att exportera produktion. Och står valet emellan svält och bedrägeri, så måste vi nog vara realister vad avser vår omvärld.

  Om det nu är i linje med den allmänna viljan att ge bort vår välfärd, så visst kan vi väl göra så, men jag tycker nog att vi bör bibehålla vår förmåga att skapa en ny välfärdssituation i fall vi nu skulle ångra oss.

 269. Anna skriver:

  God Natt samtliga.
  Nu skall jag putsa min lilla LV- väska inför morgondagens hisnande äventyr 🙂

 270. Carl Norberg skriver:

  Men hur fan tänker du nu Kachina?

  Är det lättare att samsas flera i en ekonomi, än vad det är att samsas när man är färre?

 271. hillary2 skriver:

  Godnatt Anna,

  carlnorberg,

  jag förstår att fundamentet behöver förändras enligt din uppfattning
  jag förstår att det är ditt svenska egenintresse du värnar och det gjorde också Pagrotsky med sitt euromotstånd

 272. soli01 skriver:

  Carl Norberg. USA har ett kreditsystem och det vill du även ha här också? Har jag uppfattat rätt? Vi bör alltså inte gå med i euron då?
  Själv föredrar jag penningen. 🙂

 273. Carl Norberg skriver:

  Nej det är den Svenska handlingsfriheten jag värnar om. Om vi vill ge bort det vi har skapat så är det en sak, men det är en helt annan sak att ge bort förmågan att skapa, eller valmöjligheten att ge bort det som skapats.

  Det är inte min uppfattning, detta är faktiska sakförhållanden som jag beskriver, inte gissningar, tyckanden eller spådomar.

  Antingen har vi ett penningsystem i Europa, eller så har vi inte det. Och det har vi.

  Antingen har vi Basel 1&2 eller så har vi det inte. Och det har vi.

  Antingen får Bankerna bilda valuta enligt Basel 1&2 eller så får de inte det. Och det får de.

  Och om bankerna får bilda valuta, så kontrollerar inte en ensam instans penningmängden, så är det bara

  Vad är det som är så svårt att förstå med detta?

  Dessa förutsättningar är absoluta och de gäller, vilket i sin tur gör det faktiskt omöjligt att det förhåller sig på något som helst annat sätt än just på det sätt som jag beskriver.

  Herr Pagrodtsky är naturligtvis varmt välkommen att höra av sig om han vill, precis som alla andra. Jag nekar ingen hjälp om jag kan bistå.

 274. Carl Norberg skriver:

  USA har nu ett korrumperat kreditsystem där bankerna precis som här, bildar valuta hej vilt utan någon som helst engagemang ifrån staten. Men så står det inte i den konstitutionella texten att det skall vara, det är bara att läsa innantill för den som vill se detta.

  Jag förespråkar inte att vi implementerar ett kreditsystem för att kunna gå med i Eurounionen, jag beskriver att det är en förutsättning att det är ett kreditsystem om systemet skall kunna fungera.

  Penningsystemet måste likafullt underställas statlig reglering, och kan alltså inte till någon del åläggas annan part, om man alltså inte vill förlora makten över penningpolitiken.

 275. Carl Norberg skriver:

  Och vi skall altså under inga som helst omständigheter ge upp vår egen valuta, vi har enbart att förlora på detta, vi borde även snarast återgå till den fasta växelkursen.

  Men se det vill inte bankerna veta av….

 276. soli01 skriver:

  Carl Norberg – man får tacka för din beskrivning av detta – i mitt tycke – svåra ämne och som jag troligen inte hinner lära mig.:-) Aldrig för sent säger andra – alltid en tröst.

 277. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  här får du några rader från Arbetarrörelsens tankesmedja som borde intressera dig.

  ”LO:s chefekonom Lena Westerlund beskrev de ekonomiska drivkrafterna bakom krisen:

  – De finansiella marknaderna i USA – alltså kreditexpansionen – växte snabbare än produktionen. Finansmarknaderna blev helt enkelt för stora i förhållande till den underliggande produktionskapaciteten.

  Med så mycket pengar i rörelse ökade både risktagandet och kortsiktigheten. Det ökade institutionella ägandet spelade också roll:

  – Institutionella ägare placerar pengar för att få maximal avkastning, inte av ett intresse för själva den verksamhet pengarna placeras i. De blir därför mer kortsiktiga och är svaga i sin ägarroll.

  Det behövs förändringar i regelverket kring finansmarknaderna, men det räcker inte:

  – Det måste också finnas en förståelse för att finansiella värden aldrig kan skapas frikopplat från de reala värdena i produktionen. Och den finansiella sektorns roll – och den roll den inte ska ha – borde spela en mycket större roll i arbetarrörelsens debatt än vad den gör i dag.”

 278. Kachina skriver:

  ”Men hur fan tänker du nu Kachina?”

  Att det är lättare att ändra systemet inom en valuta än tjugo olika valutor, på en och samma gång.

  Men, fortfarande är Euron i huvudsak en samarbetsfråga, inte en ekonomisk fråga. Det blir ingen gemenskap om det inte finns ett ”kitt”, en påtaglig verklighet som binder samman. Fördrag av olika slag är bara ord, bläck på papper, inget som påtagligt förenar.

  Sedan måste både korruptionen i Bryssel och de privata bankernas välde bekämpas och förintas.

 279. soli01 skriver:

  Carl Norberg – varför är det så tyst om det du hävdar? Vi ska INTE ”uppge vår engen valuta” – något som vi tydligen kommer att förlora på. Det hörs ju aldrig något om denna del utan nu rusar de flesta politkerna iväg och ”fårskockbeteendet” gäller ånyo. (Syftar på miljödebatten)

 280. Carl Norberg skriver:

  Soli01, det beror på en av två saker, medvetenheten eller omedvetenheten, dessa kan i sin tur har olikagrunder i allt från förmåga till vilja grundat på självkänslor.

  Kachina, pengar brukar mera sällan vara någon sammanhållande kraft i annat avseende än det avseendet att de berörda upplever att det finns möjliga förtjänster, och detta gör denna fråga till en ekonomisk fråga. Bry dig inte om din stolthet i detta, du är bättre än så.

 281. Carl Norberg skriver:

  Hillary, jag ger inte mycket för arbetarrörelsens tankesmedja, tyvärr. Med hänsyn till att de anser att jag är för dyr att anställa, utan att jag nämnt ett ord om ersättning, så synes den politiska partistrukturen vara något som prioriteras framför det fria tänkandet.

  Att de förmår ta till sig något ur alla de texter jag har skickat, eller om det finns någon i sammanhanget som förmår detta själv, det vet jag ingenting om.

  Hur som helst så är jag fullkomligt övertygad om att partiet begår ett misstag genom att sätta sina strukturella prioriteter framför vikten av det fria tänkandet. Och dessutom så är min övertygelse den, att de som främst får betala för denna osunda prioritetsordning, det är samhällsmedborgarna.

 282. soli01 skriver:

  Carl Norberg – har du aldrig tänkt tanken att det du hävdar även kan vara fel…eller kan de övriga för lite i ämnet?

 283. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  jag kan också tycka att det är klent med tankeförmågan där, men strukturer finns och sådana prioriteras överallt i hela samhället!
  den fria tanken bör ju ha en plats vid universitet och högskolor men även där tar det mycken tid innan du ev. tar dig så långt att du kan uttrycka dina egna tankar
  jag föreslår att du lämnar ditt tankegods(som gåva) till universitet eller högskolor och ser om någon nappar och vill testa dina teser
  hade du haft avsikt att själv forska borde du kanske ha gjort det för länge sedan
  först när forskning utförts och gett resultat kan du få acceptans för dina idéer
  och märk väl att det tar mycket lång tid för nya tänkesätt att bli allmängods
  slutligen finner jag det förbryllande att du lägger ner så mycket tid på bloggskrivande och kommentarer om du verkligen tror att du har något viktigt att komma med
  använder du inte fel forum och vänder du dig inte till fel publik?

 284. Carl Norberg skriver:

  Nej jag tror att jag använder rätt forum,

 285. hillary2 skriver:

  carlnorbeg

  mig kan du hur som helst inte påverka

 286. Carl Norberg skriver:

  Och själva tanken på att det är försent att göra någonting åt denna situation kallas för att ge upp. Och det är inte riktigt min modell kan jag avslöja.

  Och att konstatera vad som skall göras och att sedan genomföra detta, är uppenbarligen ingenting som det innevarande systemet har kunnat hantera, eftersom då hade vi inte hamnat i det läge vi nu befinner oss.

  Så de politiskt styrda högskolorna och Univeristeten får fortsätta med sitt inomsystemliga navelskåderi.

  Och precis som så många gånger förut genom människans historia, så kommer det att visa sig att det är de individer som vågar att stå upp och bryta emot de gängse föreställningarna, som kommer att leda samhället vidare.

 287. Carl Norberg skriver:

  Jag har hur som helst inget särskilt intresse av dig Hillary, du får tycka och tro vad helst du finner bäst, precis som det står mig fritt att göra vad helst jag kan för att öppna folks ögon i olika frågor.

 288. Carl Norberg skriver:

  En passant, så gör jag mig inte några som illusioner om din benägenhet att ta intryck, det har du Hillary, redan beskrivit tillräckligt väl. Dina argument i sak är väl beskrivande av detta.

 289. Carl Norberg skriver:

  Dividé et impera, är den grundläggande politiska förklaringen till i princip varje modernt politiskt fenomen.

 290. Carl Norberg skriver:

  Jag garvar nästan ihjäl mig åt DI, och deras billiga kopiering av mina artiklar,nåja huvudsaken är ju att budskapet gått fram och att rätt åtgärder vidtas.

  Men beundra gärna DI sidans översta artikel just nu, om analysen av Riksbankens åtgärder, jämför sedan detta med vad jag skrivit här och på min bloggar i en halv evighet, känns det som.

 291. Kachina skriver:

  carl

  Kolla in andersborg.net

 292. Carl Norberg skriver:

  Och nu så var den analysen borttagen från DI sidan, man censurerar uppenbarligen även sina egna led…

 293. bestofmankind skriver:

  Torbjörn,

  Det är sant, jag tolkade enbart första generationens utrikes födda i tabellen. Jag tänkte inte på att mina barn och kommande barnbarn är inte rena svenskar.

  Om du tänker så djupt och extremt, förstår jag att du inte gillar kungahuset heller. Tänk sig, Drottningen är en utlänning och Kungen har väl också utländska påbrå.

  Är du säkert själv att du är 100% svensk? Har du släktforskat?

  Att skydda sitt folk går aldrig, eftersom folket har egen vilja. Och landet kan man skydda av alla hängivna oavsett ursprung.

 294. Carl Norberg skriver:

  Ja vad skall man säga? Inte ett ord om det grundläggande problemet, att vi har ett penningsystem utan valutavärdeansvar! Förr hängdes ju åtminstone bankirerna upp i taknockarna i Gamla stan.

  Man kan väl säga att Anders Borg säger mycket om de problem som möjligen kommer efter det att värderingsinstrumentet helt plötsligt som genom ett trollslag blir långsiktigt hållbart. Men för alla som inte tror att det är möjligt att utrota ofärd genom att tillverka pengar, istället för att producera välfärdsskapande produkter, så måste detta utspel ses som antingen ett illasinnat uppsåt, eller möjligen ett kraftigt oförstånd.

 295. Carl Norberg skriver:

  GUNNAR ÖRN
  Publicerad 2009-05-22 10:17
  Uppdaterad 2009-05-22 12:30

  Nu är krönikan visst tillbaka igen högst upp, hmmm?

 296. bestofmankind skriver:

  mrmhalland,

  Nej, ingen från Socialdemokraterna har besökt eller kontaktat mig per telefon innan jag blev medlem.

  Läran om socialdemokratin fick jag från mina svenska svärföräldrar – födda vid 40-talet. (Fast svärfar påstår att när han var hos en siare, denna påstod att svärfadern levde i Rome under romarriket. Vem vet om det är sant eller inte?)

  Medlemsskapet ansökte jag själv genom Monica Green när jag insåg att mina insatser kan behövas i nuläget.

 297. Helena Palena skriver:

  Ja, vi är alla sossar och höger och vänster kan tagga ner. Det är annat som styr. Kolla här:

  Bilderberggruppen/ “Västvärldens verkliga regering” planerade EU och Euro redan 1955

  ”Ett dokument från 1955 från Bilderberg gruppens konferens i Tyskland har läckt ut. Detta dokument visar att dagordningen för skapandet av den Europeiska Unionen och en gemensam EU-valuta avhandlades redan vid denna tidpunkt . Detta decennier innan det hela blev verklighet… ( Europeiska unionen etablerades 1993 genom att samarbetet inom de europeiska gemenskaperna (EG) utvidgades genom Maastrichtfördraget)

  Mer här:
  http://denosynliga.wordpress.com/2009/05/17/bilderberggruppen-vastvarldens-verkliga-regering-planerade-eu-och-euro-redan-1955/

 298. feminix skriver:

  Jag trodde i min enfald att detta var en blogg som man kunde kommentera. Istället visade det sig vara en hemvist för människor med mer tid än självkritik. Kan inte ni chatta på era egna bloggar??

 299. solsburyhill skriver:

  Dollarns tämligen starka nedgång den senaste tiden kan ju inte ha något med farhågorna om landets AAA-rating att göra, ej heller utgången av Bilderberg-konferensen för knappt en vecka sedan…

  http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=a39k0D4aJ0mc&refer=home

 300. Carl Norberg skriver:

  Man kan ju kanske säga så här också, att den kinesiska politiken med att växla ur sitt dollar innehav emot naturråvaror, nu gör att tillgången på dollar valuta helt plötsligt har blivit mycket större, vilket till en given efterfråga skapar en fallande dollarkurs.

 301. solsburyhill skriver:

  Ja, och ändrade utsikter för Storbritanniens kreditbetyg samt att Ryssland utökat sin valutareserv i euro till dollarns förfång torde även det vara en bidragande orsak.

 302. Carl Norberg skriver:

  Vad dessa herrar än anför i opinionsbildningssyfte, så kan ju detta knappast tas på större allvar än budskapen ifrån vilken väckelsepredikant som helst.

 303. Torbjörn skriver:

  Bestofmankind:

  Mitt resonemang förs främst ur europeiskt perspektiv. Jag anser att Sverige och europa kan ha en liten andel utomeuropiska invandrare som är assimilerade i det svenska samhället, men ingen kontinuerlig invandring av utomeuropeer. Angående din fråga så är jag svensk så långt tillbaka det går att utröna dvs till 1500-talet.

  Min tanke med resonemanget kring SCB:s statistik är, att det finns många andra och tredje generationens invandrare som faktiskt inte ser sig själva som svenskar och ej heller vill göra det utan tvärt om är stolta över sitt ursprung.

  De invandrade utomeuropeiska människor som jag känner som befinner sig i Sverige, tycker samma sak som jag om invandringen. De tycker att vi förstört vårt eget land ekonomiskt som kulturellt, och att vi svenskar borde vara stolta över vårt ursprung. Detta är utbildade människor som berättat hårresande historier från SFI bl.a. om många av deras egna landsmäns, samt andra invandrares nedsättande inställning till Sverige.

  Mot den bakgrunden för jag resonemanget ur etniskt perspektiv. Jag skulle tro att många finnar inte heller ser sig själva som svenskar, och det är egentligen inget fel i det, men de utgör heller inga problem.

  Men när man ser allvarliga problem dagligen som beror på att främmande kulturer inte klarar av att verka i samma samhälle, och när de flesta konflikter på denna jord beror på detta, måste man inse att mångkulturen är dödfödd och skydda sitt eget samhälle från den.

  Ett lands ledare ska ju göra sitt bästa för landet och folket, utan att för den skull hänge sig åt aggresionspolitik gentemot andra folk eller stater.

 304. findus skriver:

  Torbjörn, instämmer till fullo!

 305. mrmhalland01 skriver:

  Det finns självklart poänger i det Torbjörn säger, men, är det detsamma som att vi bara ska skita i människor som har det svårt ?

  Måste vi inte börja fundera över hur vi kan undvika dessa ”jätte-krockar” ?

  När vi Svenskar utvandrade till USA (eller Amerikat) var det också kulturskillnader.
  Religionen var däremot densamma.

  Kanske var det därför det gick bra ?
  Religionen var viktig både här och där då.

  Nu är den det bara ”där”, om inte den krockar med vår religion, då blir den plötsligt viktig även här.

  Att vara ”ren” Svensk är inget jag strävar efter (jag vet att jag har Danskt påbrå för ett par hundra år sedan) men att vara en Svensk som kan hjälpa folk i nöd och se till att de etablerar sig väl i vårt land vill jag gärna medverka till.

  Det är den sista meninge Sverige misslyckats med.

 306. Torbjörn skriver:

  Det verkar som att Carl Bildt tagit bort redogörelsen på sin blogg, av sitt enligt honom själv intressanta besök tillsammans med Jan Björklund på Bilderbergmötet. Solsburyhills länk har bytt skepnad. Trolleri…trollera…

 307. Carl Norberg skriver:

  Skall vi slå vad om vad DNA testet av dödsorsaken för Gustav den III kommer att utvisa….

  Det skulle ju kunna framställa 1809 års män i en helt annan dager….

  Tänk så det kan bli, och så mycket fel som kan komma attt gälla tills dess verkligheten blir rätt beskriven.

 308. Carl Norberg skriver:

  Om det nu visar sig att den avdankade procentaren, fått ytterligare bistånd, så skall det bli ytterligt intressant att se hur dessa uppgifter hanteras.

 309. Carl Norberg skriver:

  Man har ju förvissom precis som alltid efter större förbrytelser valt att från ledande betrakta situationen som så omvälvande, att man genast måste dra ett streck och gå vidare.

  Problemet är bara det att folksjälen är precis som den mänskliga i övrigt, men mera utdragen över tiden.
  Och precis som alla obearbetade trauman, så kommer de till sist att göra sig påminda i någon omfattning. Denna kan naturligtvis variera, men är likafullt en sakomständighet att beakta.

 310. findus skriver:

  Mrmhalland

  ”… om kan hjälpa folk i nöd och se till att de etablerar sig väl i vårt land vill jag gärna medverka till.”

  Det är, precis som du säger, vad svensk invandringspolitik har misslyckats med.

  Vad svensk invandringspolitik gör med invandrarna är exakt detsamma som svensk politik (företrädesvis på vänsterkanten, s, v etc) gör med det svenska folket: ”Sitt lugnt på soffan, vi (=staten) tar hand om dig.” Denna politik sätter upp hinder genom att försöka inordna alla i exakt samma bås. Denna politik mördar all initiativkraft och uppmuntrar passivitet.

  En ung man (för det är oftast en ung man), som satsar allt för att komma till Sverige, är full av initiativkraft, vilja att anpassa sig, lära sig språket och är beredd att arbeta hårt för att skapa sig en framtid. Vad gör svensk invandringspolitik med honom? Omvandlar honom till mordbrännare i Rosengård!

  Vårt sätt att hjälpa invandrare att etablera sig i vårt land torde vara att motarbeta allt som hindrar en människa från att utnyttja sin egen kapacitet och sin egen initiativkraft till max.

  Nyckelorden heter avreglering och etableringsfrihet.

  Ett exempel: På ett mycket populärt ställe i huvudstaden finns en enda kiosk (mat och dricka), och alltid en kö på ca 25-30 meter. Här skulle det kunna etableras 2-3 andra kiosker, där ytterligare ett antal personer skulle kunna förtjäna sitt levebröd. Människor som idag sitter i soffan och väntar på bidrag.

  Ett annat sätt att bidra till ökade livskvalitet i världen vore naturligtvis att omfördela pengarna. Det bidrag som vi idag betalar för en familj i Sverige skulle gott och väl räcka till för att skapa samma familj + många fler familjer goda förutsättningar för en dräglig tillvaro i deras hemland. En svindlande tanke: hur mycket mer nytta skulle kostnaderna för invandringen i Sverige kunna göra i exempelvis Somalia?

  Trevlig helg!

 311. Anna skriver:

  Många av oss vet säkert att det var Olof Palme som myntade uttrycket ”det hade jag ingen aaaning om”, efter det han gjort ett mindre lyckat utspel.

  LO- Wanja fortsätter sin vana trogen att utnyttja allt in absurdum (såklart på medlemmarnas bekostnad) och nu har hon även tagit dina och mina surt inbetalda skattepengar i anspråk (dvs struntat i att betala skatt p.g.a. brist på egen kännedom/inkompetens om den svenska skattelagstiftningen).

  Men ingen blir väl förvänad över denna donna och hennes bravader längre 🙂

  Det är väl så här det funkar på dina kära kursgårdar Hillary!!!

  *****************************************************

  TT skriver:

  Lundby-Wedin är styrelseordförande i semesteranläggningen Riva del Sole på italienska kusten. Där brukar hon tillbringa sex dagar varje år, varav ungefär hälften av tiden viks för styrelsemöte, hälften för att ”följa verksamheten”, skriver Expressen. Liksom de andra styrelsemedlemmarna — bland dem TCO-basen Sture Nordh — tar hon med sig maken, som bor gratis i hennes dubbelrum.

  Det är en skattepliktig förmån, men det säger sig Lundby-Wedin inte ha förstått.

  – Nej, det har jag inte ens tänkt på att det skulle kunna vara. Men det ska jag undersöka när jag kommer hem, säger hon till Expressen.

  Men Ella Niia, ordförande i Hotell- och restaurangfacket, är kritisk.

  – Det är en självklarhet att ingen familjemedlem ska bo gratis om han eller hon följer med på tjänsteresa, säger hon till tidningen, och får medhåll av Janne Rudén, ordförande i Seko.

 312. mrmhalland01 skriver:

  Findus,

  Det verkar som om vi är överens om att det inte är människorna bakom flyktingar man ska tycka illa om, utan resultatet av en dåligt skött etablering i vårt samhälle.

 313. Anna skriver:

  I Göteborg rymmer ”lämpliga” flyktingar med hjälp av Migrationsverkets personal.
  Men platschefen har fullt förtroende för sina anställda och tycker det är bra att dom tar ”ideologisk ställning” till invandrarproblematiken.
  Ska man skratta eller gråta?

  Vad säger ”det sociala samvetet” Hillary?

  ******************************************************
  En inblandad handläggare hos Migrationsverket i Göteborg har bl.a. följande ”track record”.

  Han har tidigare varit ledare för Revolutionära fronten i Göteborg.
  Han dömdes för våldsamt upplopp i samband med EU-toppmötet i juni 2001. Enligt domen stod han i Vasaparken med knuten näve och ropade ”klass mot klass”, bar gatstenar och kastade sten mot polisen.
  I tingsrätten dömdes han till två års fängelse. I en senkommen men vägledande dom från Högsta Domstolen mildrades straffet till fyra månaders fängelse.
  Mannen studerade då samhälls- och kulturanalys på universitetsnivå och hoppades i framtiden ”kunna arbeta med någon typ av utredningsarbete inom något statligt verk.”
  Paul Fogelberg är chef för enhet 2 på förvaret. Den enhet som polisen tycker är svårast att samarbeta med och där flest rymningar har skett:
  – Jag har fullt förtroende för min personal. De är högskoleutbildade professionella statstjänstemän som gör ett fantastiskt jobb i en svår situation. Alla håller säkert inte med besluten om avvisning men de gör sitt arbete. Vi för inget åsiktsregister men personligen tycker jag det är bra att ha personal som har litet ideologiskt engagemang. Det gör att vi har bra diskussioner kring vårt arbete och vårt förhållningssätt.
  GP har lämnat meddelande men inte lyckats få kontakt med den handläggare som tidigare dömts för våldsamt upplopp.
  *****************************************************

 314. Anna skriver:

  Hela artikeln i Göteborgs Posten om Migrationsverket hittar du här 🙂

  http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=496840

 315. Carl Norberg skriver:

  På den årliga WHO – konferensen som nu pågår i Schweiz så har länder som Brasilien, Indonesien, Kina, Mexico och även andra länder, krävt att alla stater skall ha rätten att använda de nu identifierade virusstammarna och att dessa görs tillgängliga för laboratorier runt om i världen för att kunna producera vacciner och anti-virus.

  Brasiliens hälsominister Jose Carols Temperao gjorde vidare detta väldigt tydligt på WHO-mötet den 18 Maj, vad saken egentligen gäller, nämligen att beslutet måste fattas utifrån intresset att skydda allmänhetens hälsa och inte att låta läkemedelsföretagens kommersiella intressen styra.

  Genom att mobilisera omedelbara utbildningsprogram och laboratorieprojekt kan den snabba spridningen av det nya influensaviruset stävjas.

  I ett möte som ägde rum den 18 Maj, mellan WHO:s ordförande Dr. Margret Chan, FN-chefen Ban Ki Moon och representanter från 30 läkemedelskarteller, så accepterades dessvärre detta inte alls.

  Samarbete med den privata sektorn är en absolut nödvändig, hävdade då Ban Ki Moon. Talesmän för de största läkemedelskartellerna hävdade att en produktion av ett nytt virus mot H1N1 viruset inte skulle komma till stånd förrän i mitten av juli , vilket är ovanligt lägligt eftersom det sammanfaller med slutproduktionen av säsongens influensavaccin, och inte i slutet av maj, när vaccinet egentligen hade behövts.

  Läkemedelsbolagen lade fram ett tveksamt generöst erbjudande som innebär att 10 % av vaccinet görs tillgängligt för fattiga länder, via FN, med kravet att en fond upprättas som en betalning för deras insats!

 316. mrmhalland01 skriver:

  Anna,

  Denna Wanja måste ju sakna vanligt sunt förnuft.
  Efter den stormen hon orsakade tidigare i våras borde hon kanske fundera lite på hur hon utnyttjar medlemmarnas pengar ?

  Vore jag som Wanja skulle jag betala ALLT ur personlig plånbok när det gäller tjänsteresor, middagar etc. och sedan gjort avdrag för det i deklarationen. Hon har råd att ligga ute med lite pengar, dessutom skulle det ge henne en fingervisning om vad som är nödvändiga utgifter och inte.

  Hur dum får man bli ?

  Kan verkligen medlemmarna acceptera att ha en så ointelligent ledare ?

 317. Anna skriver:

  Mrmhalland,

  Tyvärr är nog Wanja synnerligen representativ för LO- och andra sossepampar.
  Att sko sig på medlemmarnas bekostnad är tydligen inte alls fult inom den s.k. rörelsen utan de ledande företrädarna (typ Wanja), tycks betrakta gemene man som underordnad valboskap.

 318. Carl Norberg skriver:

  Alls fult???

  De synes vara den främsta målsättningen, och det enda som förmodligen betraktas som fult är att bli ifrågasatt!

 319. Torbjörn skriver:

  Anna:

  Intressant länk. Det är så man häpnar. På vilken arbetsplats som helst hade man fått sparken om man misskött sina arbetsuppgifter så till den grad som dessa anställda vid förvaret i Kållered gör. Men här tycker chefen tydligen att det är bra om de anställda har ”ideologiskt engagemang”.

 320. Carl Norberg skriver:

  Det finns en baksida på allt, vilket gör baksidan i någon mån alltid lika stor.

  Och ett sjuttioårigt maktinnehav som plötsligt skall ifrågasättas utifrån en rad nya perspektiv, kan nog alltjämt komma att förvåna många, antalet lik i garderoben har hunnit att staplas till en nivå, som med hänsyn till tiden på maktinnehavet, mycket väl kan komma att visa sig vara oöverträffad.

 321. Torbjörn skriver:

  Carl N.

  Får du aldrig känsla av uppgivenhet i försöken att påverka folk om man betänker uppgivenheten i samhället samt därtill maktkorruptionen och trögroddheten i systemet? I en värld där uppenbara saker passerar rakt förbi näsan på folk och i ett land där man inte kan tala klartext om nå´nting längre…

  Jag håller med dig i synen på det ekonomiska systemet, eller systemfelet rättare sagt. Ju mer man lär sig hur makten fungerar, hur historiska hänndelser har ett samband ända fram till idag, desto mer tappar åtminstone jag tron på ”den här” demokratin samt möjligheterna att förändra.

 322. solsburyhill skriver:

  Torbjörn 23 maj 12:51

  Synnerligen intressant iakttagelse att Bildt känt sig illa tvungen att censurera sitt eget inlägg beträffande hans deltagande vid Bilderbergskonferensen i Grekland den 14 till 17 maj. Lille Carl fick instruktioner av husse ZB att rätta sig i ledet.

  Men hav tröst, Carls ursprungliga inlägg har sparats separat och kan tas fram vid behov…

 323. solsburyhill skriver:

  CN 23 maj kl 1:07

  Ja, och vems särintressen som härigenom särskilt gynnas torde vara klart för de som ägnat denna fars ett närmare studium…

 324. findus skriver:

  mrmhalland01 maj 23, 2009 kl 12:34 e m

  mrmhalland! Fullständigt överens!

 325. mrmhalland01 skriver:

  Det glädjer mig findus !

 326. Carl Norberg skriver:

  Jag säger som Gunnar Björnsstrand sade i Sommarnattens leende, när han som Advokat Egerman ertappas med att kurtisera Mademoiselle Armfeldt av Greve Malcolm.

  ”En fars är detta lika förbannat”

  Och vad kan man annat göra? Jag kan inget annat än att kriga emot,inte sant, eller återstår då möjligen att lägga sig ned och dö, men det verkar ju vara lite tråkigt och enahanda i allmänhet, så vad finns det egentligen annat att göra, börja med att ta droger, eller vad?

  Driva företagsverksamheter i detta Kalle Anka klimat, det kommer jag sannolikt aldrig mera att göra, så det återstår väl inte just mycket annat än att kämpa för att skapa förändring i samhällsklimatet. Det finns inte just mycket mer kvar att göra som jag ser det.

 327. Torbjörn skriver:

  CarlN:

  Bra inställning! If you can´t join them, fight them!

  Solsburyhill:

  Ja, din länk kl. 3.53 gick till CB:s blogg men är plötsligt samma som din länk till bloomberg kl. 3.38 Hur nu det gick till…
  Magi kanske…
  Den som spar han har!

 328. mrmhalland01 skriver:

  Det gör du med ära Carl.

  Troligen skulle du nå fler med ett mer folkligt språk.
  Om du vill förändra samhällsklimatet är det väl bra om människor förstår vad du säger ?

  Du har vid ett par tillfällen lyckats med detta, såg du själv att responsen ökade då ?

 329. Carl Norberg skriver:

  Problemet med ekonomin, är lite av detta att det finns ett bakomliggande syfte med att ekonomi inte skall vara lätt att förstå, därav den trassliga terminologin. Och jag måste därav tyvärr hålla mig till ett väldigt korrekt bruk av språket, och sedan får jag hoppas att jag orkar hålla på tills dess att förändringen har genomförts oavsett vilken roll jag än har i detta.

 330. hillary2 skriver:

  Problemet med ekonomin är att huvuddelen av dem som sysslar med den är mest intresserad av sin egen personliga ekonomi eller möjligen sina vänners. Ex. på sådana är Odell och Wolfowitz.

 331. mrmhalland01 skriver:

  Titta Carl, nu gick det bra igen.

  Skämt åsido.

  Jag har läst en annan blogg idag där man resonerar om Sveriges nytta med att gå med i EMU ?

  Jag har en fråga till dig som ekonom.

  När vår krona nu står väldigt lågt i förhållande till Euron, skulle inte en massa pengar bara ”försvinna” om vi anslöt oss nu ?

  Vore det inte bättre att vänta tills vi får fart på exporten igen och kronan stärks ?

  Jag inser att frågan är lite naiv, jag har en tanke bakom den
  Kommer Sverige att kompenseras på något vis om vi knyter oss till den gemensamma valutan när vår kurs är låg ?

  Har vi inte rent av nytta av vår låga kurs ?

  Ingen inflation, inhemska råvaror och riktigt billiga produkter.

 332. mrmhalland01 skriver:

  I det sista stycket menade jag om vi INTE går med i EMU.

 333. hillary2 skriver:

  Det finns en man här på trådarna som är en stor kunskapsföraktare, propagandist och manipulatör. Han skriver i gåtor så att enbart hans vänner bland nazzesvinen ska känna igen hans verkliga böjelser. Han sprider truismer, men vill försöka framstå som en ny guru. Lillhitler Norberg är hans namn. Gemensamt för hr H och hr N är en sjuklig grandiositet parad med låtsad bildning och låtsade påstående om att arbeta altruistiskt och med envis propaganda vilja slå fast enkla självklarheter dragande slutsatsen att ekonomier ska styras med hitlersk hårdhet för att fungera. Gå gärna igenom denna tråd och se vad han dunkelt skriver om årtalet 1792 – när Gustav III lät ”utlänningar” bosätta sig i Sverige, om Herman Denkmal, som inte har någon betydelse annat än för dyrkande nazzesvin osv. osv. Han har tidigare påstått sig vara medlem i SAP, men också hotat (sic!) lämna det partiet för att han var så eftertraktad av andra!
  Precis så agerade Hitler för att ta sig fram. Det finns också några kommentarer här från hans sorgliga anhang, vilka jublar över antalet kommentarer på denna tråd, som dessvärre direkt uppmuntrar till främlingfientlighet. Vem eller vilka låter sig förledas av denne scharlatan, detta ljugande nazzesvin??? Han påstod t.ex. att han skulle gå på SAP´s höstkongress 2009. Det var dock flera månader innan det var bestämt vilka som skulle bli uttagna att få närvara!!! Jag höll masken för jag ville ”vänta ut” fler lögner och finna ut var hans verkliga sympatier låg. Det vet jag definitivt nu!!! Han är en bedragare vars mycket selektiva och tillrättalagda ”kunskaper” bl.a. Kachina beundrat.
  Norberg är ett simpelt kunskapsföraktande nazzesvin! Förmodligen är det fler än Kachina som låtit sig duperas, men att vakna upp sent är bättre än aldrig!

 334. Carl Norberg skriver:

  Ja det var ord och inga visor det. Och inte en korrekt rad så långt ögat kunde se.

  Av många konstiga saker som jag kallats, så torde väl ändå ett simpelt kunskapsföraktande nazzesvin ta priset. Och att jag skrivit en motion som skall tas upp som enskild motion på partikongresen, som handlar om ekonomi, det är inte detsamma som att jag skulle vara vald som ombud i någon form.

  Och att det var Brittiska Ostindiska och en konspirerande adel som lät mörda Gustav III, det vet väl ändå allmänheten numera. Att jag fördömer detta mord kan ju knappast heller det vara någon konstighet.

  Hermann Denkmal visade på hur Roms korruption skulle komma att gå före dess fall, som ett av många kommande exempel. Slaget i Teutoburgskogen kostade ändå 36 000 människor livet. Och det är rätt många tycker jag, i en tid utan högre vapentekniskt kunnande.

  Och vem som besitter den beskrivna okunskapen beskrivs nog bättre genom att argumentera i sak.
  Och att uttrycka sig i invektiv som Hillary ger prov på, synes nog inte beskriva detta så väl.

 335. Carl Norberg skriver:

  Och en anslutning i ett läge med en lågt efterfrågad kronvaluta i förhållande till utbudet, alltså en låg växelkurs, är inget gynnsamt val av tidpunkt för byte.

  Tyvärr så spelar alltså även omfattningen på kreditexpansionen och den förda penningpolitiken alltså utbudet av valuta en roll i detta, så det är inte så att det med automatik enbart är bra eller dåligt, utan detta beror även på det övriga.

 336. Carl Norberg skriver:

  Det är nog inte otroligt att Hillary uttrycker sig under inverkan av droger.

 337. hillary2 skriver:

  Jag har aldrig använt droger. Att carlnorberg fick skriva en enskild motion säger någonting om hans förankring och förtroende i partiet. Enskilda motioner skriver man dock till distriktskongresser och där måste de godkännas för att kunna gå vidare. Norberg slingrar sig dig som den hale ål han är och det är ju alltid tråkigt att stå med rumpan bar. Hans kunskapsförakt visar han när han avfärdar hela den akademiska världen som politisk. Hans arbetsmetod är onekligen propagandistisk och jag hävdar fortfarande att han serverar den ena truismen efter den andra, att han använder hot, refererar till kända socialdemokrater han påstått sig träffat, han påstår vidare att en av de viljestarka mycket skickliga kvinnorna i partiet Åsa Westlund är tillbakadragen eller något liknande men att hennes man är ”bra”, en uppfattning som står den ökända nazzebloggen feminix nära, parat med en låtsas ödmjukhet om att det han gör gör han av altruistiska skäl. Nej du carlnorberg. Någon guru varken du är eller kommer att bli även om du hoppas på det! Och dina löjliga uttryckssätt att påstå att vissa av dina historiska påstående skulle vara allmängods är patetiska. Historien undgår ständig revision. Ingen historiker skulle uttryckt sig så kategoriskt! De tvärsäkra är enbart amatörer.
  Så det var BRITTISKA Ostindiekompaniet som låg bakom Gustav III´s död? Du har tydligen ett horn i sidan till Svenska Ostindiekompaniet också, men BRITTISKA passar ju din förvanskande historiesyn bättre 🙂

 338. hillary2 skriver:

  P.S. Det handlade inte om Roms korruption när romarna blev slagna i Teutoburgskogen. Hermanndenkmals är f.ö ett gräsligt och överdimensionerat monument som uppfördes 1800 år senare. Ett monument som nazzar dyrkar. Det var listig krigföring av goterna som orsakade romarnas förlust D.S.

 339. Carl Norberg skriver:

  Och jag som trodde det handlade om att den Gotiske befälhavaren och ledsagaren ledde de Romerska legionerna i en fälla/bakhåll, och att han av Rom hade fått förtroendet att leda, men du kanske kan beskriva hur det egentligen var.Och du menar då att det inte var ett missbruk av detta förtroende, utan att detta egentligen handlade om militär strategi?

  Och nog tror jag väl att GustavIII stödde det Amerikanska Frihetskriget, eller menar du att han inte gjorde detta? Och såvitt jag vet så var frihetskrigets syfte just att frigöra sig ifrån Brittiska Ostindiska Kompaniet, jag påminner mig nog om att Declaration of Independence beskriver just någonting ditåt…

  Och jag har fortfarande inte uttryckt att jag skrivit annat än egna motioner, och att dessa gått vidare ifrån distriktet.

  Och jag anser att Anders Lindberg är flera ljusår bättre politiker än vad hans fru Åsa är. Han är en av de fåtaliga politiker jag träffat på inom socialdemokratin, som faktiskt förtjänar sin respekt.

  Att debattera min person kanske inte är fullt så intressant som Hillary tycks tro. Och mina sympatier för Nazismen förefaller ytterligt begränsade, men detta kan nog de flesta som läst något som jag skrivit konstatera själva.

  På tal om den akademiska världens politisering, så var väl detta ämne just uppe för debatt i media för inte alltför länge sedan? Var den debattens således ogrundad?

 340. Carl Norberg skriver:

  Om vi nu skall nämna vem som sympatiserar med vad, så kanske Hillary skall redovisa när Socialdemokratin offentligt tog avstånd ifrån de gärningar som Alfred Petrén och Erik Wellander vidtog.

  I Dagens Nyheter 1944-11-25 så skriver Wilhelm Scharp en artikel som kanske kan ge lite ljus åt någon.

  ”Med förundran och beklämning ha många demokratiskt och nationellt tänkande svenskar följt denna skolas tillkomst och utveckling. Samtidigt som stor möda och kostnad nedlägges på att utreda förutsättningarna för en ny svensk skolordning, som skall bli grundvalen för våra barns uppfostran till effektiva och lojala samhällsmedborgare, i vårt fria svenska samhälle, ha samma personer som stått i spetsen för denna skolutredning – statsrådet Bagge -generaldirektör Holmberg och professor Erik Wellander – aktivt lånat sin medverkan till upprättandet av en av de mest effektiva och farliga centraler för öppen eller inlindad nazistpropaganda som tänkas kan.”

  ”Ha dessa herrar ens tagit del av den första satsen i denna för alla tyska skolor gemensamma och bindande programskriften?

  Denna lyder ”Den tyska skolan är en del av den nationalsocialistiska uppfostringsordningen, den har till uppgift att i förening med andra folkuppfostringsmedel, men med de för den säregna uppfostringsmedlen, forma den nationalsocialistiska människan.

 341. Carl Norberg skriver:

  Det slog mig just att Hillary förmodligen inte förstår skillnaden emellan sanning och verklighet!

  Är det så Hillary?

 342. hillary2 skriver:

  Dina krystade förklaringar eller dina historiska fantasier eller ditt avfärdande av den akademiska världen håller inte. Du är och förblir en bluff i mina ögon även om du kanske lyckats slå några blå dunster i ett fåtal partikamraters ögon. Jag har dock påkallat uppmärksamhet i fallet Norberg.

 343. Carl Norberg skriver:

  Ja då lär det ju kanske visa sig vem som är en bluff i förhållande till vad. Detta emotser jag med spänning och tillförsikt.

  Och dina ögon är just dina ögon, inget annat.

  Och att jag slgit dunster i ögonen på folk, eller om jag har fått folk att börja tänka efter själva, det får du själv avgöra Hillary. Men jag har en känsla av att din beskrivning av blå dunster, nu plötsligt framställer dig något maktfullkomlig….

 344. Carl Norberg skriver:

  Men om jag skall använda en av mina spåkulor, så gissar jag att du har träffat någon som du anser fått dunster i ögonen, och att du anser att detta är tillräckligt allvarligt för att engagera partiet i.

  Gissa vilken sak som tjänar vad på detta..
  Om jag bara svamlar, då räddar du ju i någon mån partiet, och det är ju bra. Men om det är så att jag beskriver verkligheten, då blir det ju inte så bra för dig att jag får mer uppmärksamhet, inte sant…

 345. Carl Norberg skriver:

  Förklaringar bestrids bäst i sak.

  Historiska fantasier bestrids med belagda historiska fakta.

  Min kritik av den akademiska världen delas av många även inom den akademiska världen, så håller för vad?

  Du menar att det som dessa upplever, det upplever de egentligen inte?

 346. Carl Norberg skriver:

  Och nog tror jag att allt detta framgår på de socialdemokratiska bloggsidorna, där de blå dunsterna slås….

 347. Carl Norberg skriver:

  Vad har socialdemokratins agerande lett partiet till idag, Hillary? Läser du ens de kritiska rösterna på olika socialdemokratiska sidor?

 348. hillary2 skriver:

  Om du fått fäste för dina ekonomiska truismer rör mig inte det minsta. Grumligt tänkande har dock den som ber någon skilja på sanning och verklighet 🙂
  Jag ska inte genera dig med att här avslöja
  sakfel/lögner/propaganda – välj själv. Märkligt f.ö. vad nazzar är pålästa på socialdemokrati för 70 år sedan. Har ni inte förstått att alla partier utvecklas och förändras över tid? Du tar upp gamla historiska händelser som du varken sätter i sitt sammanhang eller som har någon som helst bäring i nutid.
  Din påklistrade ”bildning” är patetisk.

 349. Carl Norberg skriver:

  Jag skulle vilja påstå att det är Hillarypersonligheter, som har lett socialdemokratin dit den nu befinner sig och är på väg till idag.

  Detta styrks ju om inte annat av Hillarys eviga försvar av ledningens handlande.

 350. Carl Norberg skriver:

  Jo du får väldigt gärna avslöja lögner och sakfel som jag beskriver.

  Och att inte förstå skillnaden emellan sanning och verklighet, är detsamma som att tro sig själv om för mycket, för att vara lite taktfull för din skull Hillary.

  Vad Nazistsympatisörer anbelangar, så har jag lite svårt att se min koppling till dessa, om du ursäktar.

 351. hillary2 skriver:

  Kritiska röster på s-bloggar är ett arbetssätt för vissa män att få uppmärksamhet och förhoppningsvis livlig diskussion. Några kan dock misstänkas för att ha dragits med av den av moderater organiserade bashingen av Sahlin i media och någon extrem sosse vill ha Wetterstrand till statsminister 🙂 MEN: bloggarnas åsikter är på inget vis representativa för medlemmarnas åsikter. Din bristande kännedom om enkla fakta och om partiet är mycket avslöjande.
  Adjö.

 352. Carl Norberg skriver:

  Eller menar du att Erik Wellander inte genomfört de flesta skolreformerna inom det svenska skolväsendet?

  Och det var väl ändå så att Wilhelm Scharp skrev det som han skrev i DN, eller? Och Erik Wellander som så glatt införde Führer-ed i det svenska skolväsendet, han hade väl en vidare karriär, inte sant….

  Och nog är det väl märkligt att det blev just inom språkvården….

 353. Carl Norberg skriver:

  Och i sak så hade Hillary vad att anföra? Ingenting som vanligt. Det finns alltså inga kritiska röster på de socialdemokratiska bloggsidorna? Och om det nu skulle förekomma så är detta för det första enbart män, som dessutom skriver som de gör för att skapa debatt och aktivitet på sidan. De ger alltså inte alls uttryck för några personliga åsikter.

  Jag har då verkligen inte varken några djupare insikter eller erfarenheter av det socialdemokratiska partiet som organisation betraktat, detta har jag heller aldrig påstått. Någon förmåga till förståelse i övrigt, kan jag ju möjligen uppbringa emellanåt, men det överlåter jag till envar att bedöma själv.

 354. Anna skriver:

  När man läser Hillarys eviga hyllningar till Socialdemokraterna och fackföreningsrörelsen blir man allt mattare.
  Hur kan en person bli så indoktrinerad?
  Jag trodde inte ens att år av alkoholindränkta nattmanglingar på s- märkta kursgårdar kunde påverka det mänskliga psyket så negativt – men ack vad jag bedrog mig!

  Finns Hillary i verkligheten? Eller är hon bara den grå massas som beskrivs här nedan?

  🙂

  ”En tillräckligt stor och dov massa verkar alltid grå.
  Det finns rentav ett ord för detta.
  Den grå massan.
  En tillräckligt stor och grå massa verkar alltid.

  Grey is beautiful och
  det finns faktiskt en skönhet i Svenska
  Kommunalarbetareförbundet.
  Grey is beautiful även i språket, ty det är på det grå språket
  som demokratins grundlag blivit formulerad:
  “Votering är begärd
  och skall verkställas.”
  Och fråga oss sedan
  vad som är vackrare än “du gamla du fria”.
  Svaret är grått.”

 355. Anna skriver:

  Jag noterar att Kachina börjat skriva på Carl Bildts blogg igen.

  Som den troende socialdemokrat han är, står han nu med böjd nacke och bugar, trots att han lovade något helt annat när han blev utslängd från CB:s blogg i höstas.

  Med detta agerande visar den lille mannen tydligt att
  ”vill man tillhöra MaktEliten så accepterar man deras villkor”.

  Så agerar en sann Socialdemokrat 🙂

 356. Anna skriver:

  PS till min kommentar 3:16.

  Själv blev jag aldrig avstängd från CB:s blogg men
  valde frivilligt att hoppa av p.g.a. de oerhört inkonsekventa massavstängningarna!

 357. per skriver:

  Må du aldrig sluta skriva Carl.

 358. Carl Norberg skriver:

  Det är nog ingen större fara med det P.

  Jag är av nog rätt hålllbar modell, och den största faran för mig har alltid varit densamma, jag själv.

 359. Carl Norberg skriver:

  Och Lars Törnman tycks anse att Wanja bidrar till ofärden.

 360. per skriver:

  Lars Törnman, är inte det den där kommunisten från norrbotten som var i ropet för att han faktiskt talade svenska?

 361. carlnorberg skriver:

  Jodå, han har faktiskt sina riktigt friska poänger.

  Sedan har han ju för all del en del andra sidor som inte är riktigt lika utvecklade, men det kanske beror på att det är mörkt under så stora delar av året uppe i Kiruna, och då ser man väl lite dåligt antar jag.

  Han har dock sin stora tillgång i att han vågar ta bladet från munnen.

 362. carlnorberg skriver:

  För övrigt så är då åtminstone jag fortfarande censurerad på CB bloggen.

 363. per skriver:

  Oavsett om du skriver som anonym?

 364. per skriver:

  Förresten så uppskattade även jag Lars,
  av samma orsak.

 365. Carl Norberg skriver:

  Man måste vara inloggad för att kunna skriva på CB bloggen.

 366. Josef Boberg skriver:

  ”Man måste vara inloggad för att kunna skriva på CB bloggen.”

  Nja… – Carl Norberg – det är ej hela sanningen. Sådana som mig har Carl Bildt spammat på sin blogg = sant ❗

 367. Kachina skriver:

  Aj,aj,….Anna.

  ”Med detta agerande visar den lille mannen tydligt att
  “vill man tillhöra MaktEliten så accepterar man deras villkor”.

  Det är kanske sant, men att jag skulle vara socialdemokrat är banne mig inte sant. Det är klart, den plötsliga hävningen av bannbullan mot mitt namn var en överraskning som gjorde mig lite lenare i språket.

  Jag får fram det jag vill säga. Om det innebär att jag måste fjäska lite för CB, kan jag väl betala det priset,…..till en viss gräns.

  Det är i varje fall i maktens korridorer man kan påverka makten,….och opinionen.

  Vi får se hur länge det varar.

 368. Kachina skriver:

  Anna

  Det blev stiltje på CB-blogg sedan jag trätt i på arenan igen. Perfro har till och med ”lagt ner pennan” p g a mig.

  Ytterligare ett ”blåbär” i syltburken. Det tar sig, snart finns inga ”blåbär” kvar.

 369. Anna skriver:

  Kachina

  Snart är du väl så etablerad och indoktrinerad att du
  blir erbjuden medlemsskap här 🙂

  >>Väntetiden för att bli invald är tio år och de eleganta frackmiddagarna blir fulltecknade på någon timme. Det är eftertraktat att vara med i Timmermansorden, en Stockholmsbaserad herrklubb med anor från 1700-talet. Att tala politik på träffarna är förbjudet, liksom att utåt yppa något om ordens hemliga ritualer. ”Ceremonierna inbjuder till eftertanke och stillhet, som gör gott”, säger bankprofilen Christer Villard.
  Få vet vad som egentligen döljer sig i den pampiga byggnaden uppe på Eriksberg på Östermalm i Stockholm. Men där huserar Timmermansorden, ett exklusivt sällskap som lever lite i skuggan av den mer kända Frimurarorden.<<

  http://di.se/?

 370. Kachina skriver:

  ”Att tala politik på träffarna är förbjudet, liksom att utåt yppa något om ordens hemliga ritualer.”

  Förbjuda mig att tala politik !?!?!?

  Mitt förhållande till hemligheter och pengar är dessutom likt förhållandet mellan vatten och en grovmaskig sil.

  Det är alltså uteslutet, även om jag gärna skulle vara med och läsa lusen av patrasket. Hemliga klubbar, det höll man på med i tioårsåldern och hemligheten varade aldrig mer än två dagar.

  Barnsligt.

 371. Carl Norberg skriver:

  Eftersom hemlighetsmakeri och undanhållande av information är det som främst motverkar det öppna samhället och individernas frihet, så borde redan detta vara en signal om vilken roll ordenssällskapen fyller.

  Och det borde givetvis vara att ha hög social kompetens i form av långsiktigt hållbara relationer som skapar utveckling för individerna, som borde vara det som samhället prioriterar. Det är den vägen som samhället måste ta, förr eller senare.

 372. mrmhalland01 skriver:

  Jag stötte på en ny blogg idag.
  Det skulle vara roligt att höra Carl Norberg kommentera resonemanget som förs på :

  http://barariktigapengar.blogspot.com/

 373. mrmhalland01 skriver:

  Även övriga kommentatorers åsikter är givetvis av intresse.

 374. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  jag tror definitivt inte på räntefri utlåning eller inlåning
  man tog ett (dåligt) exempel Guernsey på anvisad länk

  här är en regeringslänk att jämföra med 🙂
  http://regeringen.se/sb/d/10045/a/114321

 375. Carl Norberg skriver:

  Jag vågar nog påstå att en eller annan av de som står bakom den siten, även läser det jag skriver.

  Och det är ju en absolut sanning att om man kokar ned problemställningen i beståndsdelar, så framgår det tydligt att det inte skapas någon valuta för att hantera kostnaden för ränta i varken ett penningsystem eller ett kreditsystem, varför det ligger ett latent likviditetsunderskott i en sådan ekonomi, som därför kräver evig tillväxt.

  Det är verkligheten.

  I ett reglerat kreditsystem med en konstitution som ansvarar för kreditbildningen och valutabildningen kan givetvis den konstitutionerande staten uppbära ränta, men i övriga fall så omöjliggörs givetvis detta.

 376. Carl Norberg skriver:

  Mitt stalltips är att någon av dem som står bakom denna site, även är ganska bekant för dem som läser på Ian bloggen.

 377. hillary2 skriver:

  ”gurun” har talat
  AMEN!

 378. Carl Norberg skriver:

  Nu ögnade jag ju bara igenom sidan, men det var väl inte några fel såvitt jag han se detta. Och att hålla upp räntan som felkälla, kan ju möjligen vara en framkomlig väg till en utökad förståelse för systemets bristande funktion hos folk.

 379. Carl Norberg skriver:

  Hillary, skall vi slå vad om att minst en av skribenterna/ansvariga på den sidan heter Michael?

 380. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  andra som talar om räntefria ekonomier är islamister
  vi hade en räntefri islaminspirerad bank i Sverige men den har kanske gått i putten
  se upp för trosivrare av alla slag!:-)
  sådana som påstår sig beskriva sanningen eller verkligheten…

 381. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  jag skulle aldrig göra affärer med dig 🙂

  och vadan detta intresse för mig?
  högre upp på tråden har du skrivit att du är ointresserad av mig!
  det var jag enbart tacksam för

 382. Torbjörn skriver:

  CarlN:

  Men det är ju så att medans privatägda Federal Reserve sköter utgivningen av pengar i USA, så är denna rätt i Sverige tillägnad statliga Riksbanken.

  Men systemet med kreditexpansion är detsamma här som där,vilket betyder att staten inte kontrollerar skuldvolymen. Samt att systemet med kreditexpansion gör att bankerna genom detta har makt över den faktiska penningvolymen.

 383. mrmhalland01 skriver:

  Carl, Hillary.

  Min egen reaktion på den sidan var att, det kan finnas en poäng om verkligen varje krona ÄR lånad.

  Nu tror jag inte att det är så.

  Någonstans någon gång har man ju betalt med ett produktvärde också.
  Helt enkelt tjänat pengar på förädling.

  Jag inser vad följdfrågan blir, men, hoppas någon kan förklara bättre för mig än vad de kunde på den siten, varför varje krona skulle vara lånad.

 384. Torbjörn skriver:

  Mrmhallad:

  Har du funderat på var pengarna skulle komma från om alla plötsligt ville sälja sina hus, sina samlarföremål i form av konst antikviteter etc. etc.

 385. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  varför har du en sådan respekt för det skrivna ordet?
  kan du inte avgöra om en sida är populistisk och för att bruka norbergs ord inte är ”sann”?
  om Wachmeister som norberg antyder ligger bakom den har han roat sig grundligt med att koka soppa på norbergs truismer
  ser du inte ens att norberg vill ha ett ”hitlervälde” – den enda som kan få låna ut är staten och detta är natuligtvis ”sanning och verklighet” med norbergs propagandistiska språkbruk 🙂 VAKNA!

 386. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  få låna ut med ränta – skulle det stått

 387. mrmhalland01 skriver:

  Torbjörn,

  Att det finns lånade pengar råder självklart ingen tvekan om. Men att ALLA pengar är lånade har jag lite bekymmer med.
  Det läge du beskriver skulle självklart drastiskt reducera priserna.

  Hillary,

  Jag liksom många andra försöker förstå varför det bildas ”bubblor” som så där vart 10-15 år spricker.

  Jag finner deras teori lite intressant, inte minst för att de förklarar på ett sätt som även jag förstår, men, jag finner också brister i teorin.

 388. Carl Norberg skriver:

  Och att inte förstå begreppsinnebörden av vad som är en sanning och vad som är verklighet, ger närmast fördummande effekter på intrycket av den beskrivande.

  Att Ian Wachtmesier heter Michael, är för mig helt okänt och får stå för den som så anför. Jag menade hursomhelst inte att Ian Wachtmeister på något sätt skull vara delaktig i sidan ifråga. Den jag avsåg skriver under pseudonym på denna sida, men heter Michael i verkligheten.

 389. mrmhalland01 skriver:

  Nej… God Natt alla.
  Ska vara i Dronning Margrethe II’s huvudstad innan fan får på sig skorna, och det får han vid 8-snåret !

 390. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  hur ska jag eller någon annan veta vad dina proselyter i ditt lilla hemliga brödrarskap heter ”i verkligheten?” 🙂

 391. Carl Norberg skriver:

  Varför tycker du att detta berör dig.

 392. Carl Norberg skriver:

  Dårens sanning är vilseledande. Verkligheten är en och lika för alla.

  Tänk nu Hillary.

 393. hillary2 skriver:

  jag tar det som en komplimang att kallas dum av carlnorberg
  hans proselyt kommer jag aldrig att bli
  han försöker trixa, jonglera, missbruka och mystifiera språket i sin egenutnämnda gurutillvaro
  och att tvista om oväsentligheter är hans specialitet

  sambandet mellan orden sanning och verklighet kan kanske lille carl närmare utröna i SAOL såvida han inte anser den skriften vara av alltför politisk natur 🙂
  carls egna definitioner kan endast intressera dem, som är fångar i hans egna brödraskap

 394. Carl Norberg skriver:

  Halland, kan priserna öka utan att penningmängden ökar till en given varumängd, Nej.

  Detta gäller såväl huspriser som annat, och expanderar penningmängden och alltså huspriserna ökar genom en ökad skuldsättning, så har vi vips fått tillväxt, hurra….

 395. Carl Norberg skriver:

  Mina åsikter om SAOL, är nog inte alltför smickrande, därtill känner jag dess historia för väl. Och på tal om Gustav III så torde ju den politiska kopplingen till dagsläget vara utredd, även om nu den amerikanska konstitutionen inte är allom bekant.

  Faktum är att en sanning alltid är minst individuell, medan verkligheten aldrig är annat än allmän.

 396. hillary2 skriver:

  ja vad känner inte du till?
  du vise man 🙂
  du använder orden sanning och verklighet helt enligt dina egna definitioner
  man kan uttrycka sig så här på svenska språket – en dåres verklighet – precis som du skrev en dåres sanning
  det sorgliga är att du i alla spörsmål ponerar att du har rätt, att du gör de ”riktiga verklighetsbeskrivningarna” och med ditt märkliga maktspråk har du säkert förlett en och annan
  du är den mest grandiose nu levande galning jag mött
  tror du verkligen att du besitter någon högre form av vishet och kunskaper än andra människor?

 397. Torbjörn skriver:

  CarlN:

  För Hillary är verkligheten begränsad till en stiliserad ros.

  Några verkliga rosor lär det vara länge sedan hon fick, om någonsin. Därav hysteriska utfall tidig morgon som sen kväll mot alla som inte passerar hennes, av partitoppen, tillrättalagda smak.

 398. Carl Norberg skriver:

  Hillary, vad tror du att det innebär att något verkar i likhet, att det verka olika?

  Och nej det är inte min egna definitioner.

  Jag kan inte korrekt beskiva verkligheten, det tror jag inte heller i annat än absoluta fall eller omständigheter. Men jag kan beskriva verkligheten både sämre och bättre än andra, och denna beskrivning är min sanning men ingen annans.

  Abstrakt tänkande var aldrig din paradgren eller, Hillary? För det måste väl vara en oförmåga hos dem som ser någon poäng i det som jag uttrycker, som du ser detta? Och din egen förmåga den räcker väl till att bedöma detta, inte sant?

 399. hillary2 skriver:

  Blaj,blaj,blaj…

  om du sätter ett pronomen framför ordet sanning förringar du ordet sanning dess betydelse
  du gör det relativt från att ha varit allmängiltigt
  du är utstuderad men oerhört korkad
  tur för oss andra att du inte är språkvårdare 🙂

  MEN
  om du menar kategoriskt tänkande så har det aldrig varit min paradgren men tydligen din – fastän du föredrar att kalla det abstrakt 🙂

 400. Carl Norberg skriver:

  Du måste tänka lite till på vad ord innebär, sade inte din idol en gång i tiden att du skulle vara rädd för eller åtminstone respektera orden?

  Det är nog så att åtminstone uppfattningarna om huruvida du framstår som kategorisk eller inte kan variera en smula. Och detta i sig kan ju måhända ge en fingervisning om närvaron av en abstrakt tänkande förmåga.

  På tal om språkvården så kanske du kan upplysa läsarna om vem som varit dess förgrundsfigur under 1900-talet, och om denne möjligen har några tveksamheter i sin bakgrund…..

 401. Carl Norberg skriver:

  Att tro något så korkat som att flera regler och begränsningar innebär en ökad totalfrihet, närmar sig gränsen till saktfärdighet.

  Att det rent faktiskt är omöjligt med utgångspunkt ifrån att individen föds fri till lika värde, det tycks vara alldeles för svårt att inse för många.
  Att då behöva se på politiker som propagerar för en ökad frihet utifrån en mera reglerad verksamhet, beskriver väl vad begreppet politikerförakt egentligen innebär.

  Och nu tycks det som om benägenheten att lösa det ekonomiska haveriet av finans och valutasystemet, har övergått till en ny fas. Den inte särskilt självtänkande diktatorn Kim Il Yung bryter konventioner och hotar internationella beslut på ett sätt som inte underträffar den mest demoniske krigsförespråkarens önskedrömmar. Han är kort sagt inte trovärdig i sitt agerande, vilket ovillkorligen innebär att han är under regi av någon som söker effekterna av det kommande förloppet, eftersom han uppenbarligen inte ens nöjer sig med egennyttan i sin ställning, för att han skulle inbilla sig att han skall bli världshärskare är det inte särskilt trovärdigt att anta.

  Det verkar gå mot ofredstider och mindre frihet.

 402. Josef Boberg skriver:

  Halland – apropå ny blogg

  – fast egentligen är det ju ingen riktig blogg – för det går ju ej att kommentera där, tyvärr tyvärr… 😥

  Men vaddå – dom flesta politiker är ju som prästerna i kyrkan är = dom bara missionerar ut sina dogmer = åt hållet noll av interaktion med publiken = oss av vanligt folk = Humana MedMänniskor = väsentligt flera än 90 % av medborgarna, tyvärr tyvärr… 😥

 403. Torbjörn skriver:

  Josef:

  Även de etablerade politikernas bloggar, där det går att kommentera, är mest fyllda med konsensusresonemang samt fjäskande beröm, pga moderering får man anta. Carl Bildts blogg är ett tydligt exempel. Jag har ju läst i kommentarerna här att ett flertal av er blivit avstängda av CB:s moderator. Man vill helt enkelt inte ha starkt ifrågasättande resonemang mot det rådande systemet.

  Å andra sidan kan man ju undra över vitsen med att överhuvudtaget kommentera herr Bildts intetsägande reseskildringar.

 404. Anna skriver:

  Jag har läst på denna blogg att någon/några kommer att lägga sin EU- röst på Gudrun Schyman.
  Man upphör aldrig att förvånas!

  Men vi ska självklart vara toleranta och även låta förgrämda, ensamma och vilsna själar korsa dimstråken och interfoliera fantasi och verklighet 🙂

  ”Med en feministisk utgångspunkt/analys adresserar jag samma orättvisor och problem som alla andra. Skillnaden är att jag ser hela befolkningens behov och krav, inte bara halva. Det ställer också krav på en jämnare fördelning utifrån kön, inom samtliga politikområden. Särskilt inom klimatområdet är det viktigt att se att mäns och kvinnors ekologiska fotavtryck.
  Att sätta konsumtionsnormen utifrån kvinnors verklighet skulle medföra stora miljö- och klimatmässiga vinster.”

 405. Anna skriver:

  Jag har läst på denna blogg att någon/några kommer att lägga sin EU- röst på Gudrun Schyman.
  Man upphör aldrig att förvånas!

  Men vi ska självklart vara toleranta och även låta förgrämda, ensamma och vilsna själar korsa dimstråken och interfoliera fntasi och verklighet 🙂

  ”Med en feministisk utgångspunkt/analys adresserar jag samma orättvisor och problem som alla andra. Skillnaden är att jag ser hela befolkningens behov och krav, inte bara halva. Det ställer också krav på en jämnare fördelning utifrån kön, inom samtliga politikområden. Särskilt inom klimatområdet är det viktigt att se att mäns och kvinnors ekologiska fotavtryck.
  Att sätta konsumtionsnormen utifrån kvinnors verklighet skulle medföra stora miljö- och klimatmässiga vinster.”

 406. Per skriver:

  Det är inte första gången jag noterar
  upprördheten över det obegripliga..

 407. Per skriver:

  Däremot upprörs jag desto mer av vårt utbildningssystems uppenbara brister.

 408. Carl Norberg skriver:

  Fast utbildad kan ju precis lika gärna betyda mer eller mindre inbillad, det beror ju bara på vem som har styrt utbildningen.

 409. hillary2 skriver:

  Anna

  tack för att du byter ämne
  den grandiose humorbefriade carls försök att dominera här, med sitt ordmissbruk ( kanske har han annat sådant också? 🙂 ) med sina märkliga associationer och bashing av alla människor, som inte hyllar honom och hans världsbild, finner jag något olustiga

  Schyman har onekligen en poäng i det hon säger 😉

 410. Carl Norberg skriver:

  Anna, du borde kanske läsa på

  http://corruptio.blogg.se/

  detta intresserar dig säkert.
  Jag känner Beckroth lite ytligt, och jag antar att det mesta, eller i vart fall stora delar av arbetet är gjort av Trond Sefastsson.

  En del kan ju sorteras bort men stora delar är ju autentiskt utrdeningsmatrial, så vissa obestridliga poänger innehåller denna sida.

 411. hillary2 skriver:

  här är ett intressanta blogginlägg från någon som kallar sig Lars B:
  >Centern föreslog förra året att FRA:s hittillsvarande verksamhet ska granskas av en sanningskommission. Med vilken kraft drivs den frågan nu? Är det ytterligare något som partiet ‘kompromissat’ bort?

  Om ni behöver ytterligare argument, så är det bara att plocka ur den digra högen:

  1. SVT:s avslöjande i fjol om masslagring av trafikdata under minst 10 år.

  2. Det interna FRA-dokument som bekräftar SVT:s uppgifter, men som dessutom visar att:

  – FRA har spanat mot svensk trafik.
  – FRA kan exportera sina sökbegrepp utomlands för filtrering i andra länders inhämtning.
  – FRA kan utbyta trafikdata med andra länder.
  – FRA har tidigare inhämtat “all tillgänglig trafik” i vissa signalbärare, även innehåll.
  – FRA har inte behövt motivera sina sökbegrepp för kontrollinstansen FUN.
  – Även internt på FRA underkänner man FUN:s granskning

  3. Aftonbladets uppgifter som väcker många frågor om utlandsutbytet och FRA:s polisiära spaning.

  4. Ur Underrättelsedatautredningen (SOU 2003:34):

  “Ofta sker inget urval vid inhämtning genom signalspaning, varför databasen tillförs stora mängder obearbetad information. Källdatabasen är på så sätt ”en spegling” av förekommande signaler. (…) Försvarets radioanstalt vet således inte på detta stadium i underrättelseprocessen vilken information uppgifterna innehåller.”

  5. Ny Tekniks uppgifter om att FRA fått kabeltrafik från Baltikum, där troligen även svenskars kommunikation snappats upp.

  6. FRA:s registrering av minst 103 svenskar i mitten av 1990-talet. Datainspektionen kunde inte direkt påvisa lagbrott, men granskningen avsåg bara själva lagringen av uppgifterna. Dessutom var lagstiftningen otydlig på 1990-talet, vilket också DI påpekar. Man prövade inte heller om spaningsuppdragen kan anses proportionerliga. Inte heller har DI undersökt om det funnits liknande fall. Noterbart är även att FRA inte kunnat visa upp någon skiftlig uppdragsbeskrivning för den aktuella spaningen.

  7. Integritetsskyddskommittén är bekymrad över att FRA:s polisiära spaning under många år legat utanför FUN:s granskningsansvar. Detta eftersom de polisiära uppdragen inte tillhört själva kärnverksamheten. Förhållandet ändrades först genom vidgningen av mandatet från “yttre militära hot” till “ytre hot” 2007.

  Det tog 30 år innan IB utreddes. Ska vi behöva vänta lika länge innan sanningen om FRA kommer fram?<

 412. solsburyhill skriver:

  Den gode Ian undrar vart Sverige är på väg.

  Svaret på denna fråga skall kanske närmare ses i ett vidare, internationellt, perspektiv. Ser vi inte några paralleller med utvecklingen i USA, Storbritannien, Tyskland, Italien för att nämna en del? Ja, vi går med raska steg mot ett kontrollsamhälle där den verkliga makten centrerats till en liten elitgrupp, vars primära syfte och intressen definitivt inte är att tillgodose allmänhetens eller den enskilde individens behov. Ja, vi går mot vad som närmast kan betraktas som en diktatur eller ett fascistsamhälle…

 413. solsburyhill skriver:

  Att Kina börjar bli allvarligt orolig över FED:s direkta uppköp av amerikanska statspapper torde inte komma som någon större överraskning…

  http://www.telegraph.co.uk/finance/financetopics/financialcrisis/5379285/China-warns-Federal-Reserve-over-printing-money.html

 414. solsburyhill skriver:

  Att hålla sig till ämnet, som Ian ju uppmanat oss på denna tråd, är i och för sig inte att begära för mycket, men med ca 480 kommentarer ligger det i sakens natur att sidospår som direkt eller indirekt har samband med ifrågavarande ämne tas upp, och detta bör (naturligtvis inom vissa gränser) snarare uppfattas som berikande för konversationen/sakfrågan.

  I annat fall måste Ian kasta in en ny vedpinne i brasan.

 415. solsburyhill skriver:

  Rättelse: ”430” skall det vara, och inget annat.

 416. Carl Norberg skriver:

  Den påbörjade dammsugningen av världens råvarumarknader, är ju rimligtvis det bästa sättet för Kina att undvika en omedelbar hyperinflationseffekt, när de nu realiserar sin valutareserv.

  Och att Nord-Korea nu spelas fram till en konfliktupptrappning, det torde vara alldeles uppenbart. Vem som håller i trådarna kan möjligen vara mera oklart. En öppen väpnad konflikt med Nord-Korea synes vara det säkraste och enklaste sättet för USA att neutralisera det Kinesiska dollarinnehavet, vilket Kineserna med all sannolikhet förstår.

 417. Anna skriver:

  Tänk vad Carl N blir jobbig när han börjar hyperkonspirera. Då kan han utan att blinka lägga ihop 2 + 2 och få summan till 21 (om han så önskar).

  Jag tycker Carl N:s ekonomiska resonemang till och från är mycket intressant men så fort han får någon respons betr. konspirationsteorier (just nu t. ex. av Solsburyhill), gör han en dubbel kullerbytta och ingen förundras över att han då inte får något gensvar att tala om.

  Jag har påpekat detta tidigare men Carl N:s ”åkomma” är tydligen systemiskt autoimmun 🙂

 418. solsburyhill skriver:

  Att något är i görningen torde stå tämligen klart för de flesta. Nord-Koreakortet, som spelas upp just nu, kommer väldigt lägligt.

  Enär jag inte tror att detta kommer att utmynna i någon öppen väpnad konflikt, så kvarstår det faktum att hotet om detsamma och den rädsla som detta följaktligen skapar gynnar vissa ekonomiska intressen.

  Att en andra Bilderberg-konferens kommer att hållas den 8-11 juni i Israel är väl bara en ren tillfällighet och torde inte ha något som helst samband med det scenario som den senaste tiden utspelat sig på världsarenan…

 419. Helena Palena skriver:

  mrhalland: Vilken bra blogg du tipsar om. Det vill jag också göra. Har läst igenom och förstår nu vart Sverige och resten av världen är på väg. Så pedagogiskt och bra så man förstår. Tack för det!

  http://barariktigapengar.blogspot.com/

 420. solsburyhill skriver:

  Anna

  Låt oss istället säga att allt är inget annat än rena tillfälligheter…

 421. Helena Palena skriver:

  mrhalland: Om du ser filmen Money Master så får du hela bilden. Du hittar den på Riktigta Pengar.

 422. Torsten skriver:

  Carl Norberg 4:40 em,

  Vad är det för dravel.

  Förklara då varför råvarupriserna sjunker som en sten.

  Priserna på järnmalm har gått ner mer en tredjedel.

  Håller fullständigt med Anna.
  Du yrar!

 423. hillary2 skriver:

  Varför inte engagera er i något ni kan göra något åt?
  Stöd Advokatsamfundets Anne Ramberg – mitt förslag till nästa justitieminister. Hennes senaste remissvar till Försvarsdepartementet angående FRA-lagen har diarienummer R-2009/0012.

 424. Carl Norberg skriver:

  Suck, om det går att handla järnmalm i dollarvaluta, hur påverkar detta oss tror man. Och dessutom Är avtalet med Nippon steel reglerat i dollar. Och ju mer dollar det finns tillgängligt desto mer kommer priset att falla för handeln med med järnmalm i andra valutor, precis som detta avspeglas i dollarkursen.

  Emellanåt blir jag nog lite trött på att många hellre skriver än tänker.

  Och nog är det så att det sker en politisk strategisk planering av konsekvenserna av kärnvapenprov, eller sker dessa verkligen bara lite som haver?

  Och nog kan dessa planerare tänka själva, eller i alla händelser följa givna direktiv.

  Kim Il Yung är inte ett hot mot någonting, han är en marionett eller kuliss för någonting annat, annars vore han lönnmördad för länge sedan. inbördeskrig har startats fler än en gång av politiska intressenter.

 425. Carl Norberg skriver:

  Är Anne Ramberg socialdemokrat, tänk så märkligt….

  Advokatyr och grynräkning sägs ju parasitera på samhällskroppen, är det inte så?

 426. Anna skriver:

  Torsten 🙂

  Carl N
  Varför stiger US dollarn just nu?

  Hillary
  Jag har alltid gillat Anne R.
  Men om hon är sosse måste jag revidera min uppfattning 🙂

 427. soli01 skriver:

  Carl Norberg – det är skönt att någon tänker. 🙂
  Att tänka rätt kan dock bli fel till slut.
  Menar du på fullt allvar att KimIl Yung skulle styras av någon från övriga världen?

 428. Torbjörn skriver:

  Ja, två Bilderbergmöten samma år, och Mona Sahlin som sa att det var det tråkigaste möte hon varit på…

  Här en länk för er som är intresserade av vad som lär ha beslutats för världen på senaste mötet med Carl Bildt som en synes icke oviktig deltagare. Här nedan ett utdrag av vad Carl Bildt LÄR ha sagt på senaste mötet. Börjar Bilderberggruppens makt och insikten att det är här besluten fattas att klarna för alla? Jag menar, det är trots allt världens mäktigaste män(och kvinnor) som samlas på ett flerdagarsmöte utan insyn för pressen, samt utan att någonting rapporteras i reguljära media.

  http://www.americanfreepress.net/html/bilderberg_2009_179.html

  Utdrad ur texten:
  ”Carl Bildt, Sweden’s minister for foreign affairs, made a pitch for two other major Bilderberg goals: creating a global Department of Treasury and Department of Health, with all nations surrendering sovereignty over these issues to the UN. The International Monetary Fund (IMF) is to become the Treasury Department and the World Health Organization the World Health Department. But Bildt seized on an old Bilderberg issue, global warming, to make the case for WHO. Bilderberg propaganda over a “swine flu pandemic” has fallen victim to facts: On average, 300,000 Americans develop flu each year and 30,000 die. Only a few have died or even been seriously afflicted by “swine flu.”

  The world economic meltdown is a “once-in-a-generation crisis while global warming is a “once-in-a-millennium challenge,” Bildt told Bilderberg. Sources inside Bilderberg said Bildt’s speech mirrored an address he gave to the Carnegie Endowment for International Peace in Washington. Carnegie’s president, Jessica Mathews, is a long-time Bilderberg participant.

  “We are at a critical time,” Bildt told Bilderberg. “The order of magnitude [of world crises] are more challenging than we are used to. The world economic recession has already reversed strong annual growth rates in many developing [poor] nations and in some parts of Europe and has the potential to bring down governments. . . . ”

  “When we hit bottom, we can’t be sure where we’ll bounce back up,” Bildt said. “This is an urgent economic crisis unlike anything we have dealt with in living memory.” However, he called for a bounce-back within years, not a decade-long recession as some called for in efforts to exploit human misery.

  Bildt then turned to selling global warming as the gateway to a World Health Department under the UN. Bilderberg boys, including David Rockefeller and others who inherited great wealth as the sons of smokestack industrialists, grabbed global warming as an issue more than a decade as a means of generating huge profits with investments to “save the planet.” Now, global warming has a new role.

  “We know we need to take action,” Bildt said of global warming. “The global crisis is now,” he said. “The necessity to take action on climate change is now.” His calls for “global action” on these supposed “crises” were thinly disguised calls for UN control.

  Bildt called for world (UN) solutions to virtually all problems. He cited the European Union as “model of integration, saying, “the EU is emerging as a global actor.” He advocates expanding NAFTA throughout the Western Hemisphere to create an “American Union.”

 429. Carl Norberg skriver:

  Är det någon som har sett filmen Brotherhood of the Rose, som inte släpptes i Sverige?

  Med Robert Mitchum och Peter Strauss.

  Jag fick för länge sedan dennaa som gliring av ryska bekanta, angående den Svenska statliga seriositeten, samt att jag nu såg att denna fanns på Corruptiosidan?

 430. Carl Norberg skriver:

  Anna, det är efterfrågan på på valutan ifråga som avgör dess kursvärde som handelsvaluta. Inflationen däremot drabbar först och främst valutaregionen och sedan i andra hand som en efterföljande effekt kommer detta tillbaka till kursvärdet.

 431. hillary2 skriver:

  Anna

  Anne Ramberg är med stor sannolikhet inte alls socialdemokrat, men jag vinkar för henne som blivande justitieminister, då hon har bra invändningar mot lappverket/hafsverket FRA-lagen och för att hon står stadigt på båda benen långt utanför de unkna gubbklubbarna. Hon släpper in frisk luft i garderoberna. 🙂

 432. Carl Norberg skriver:

  Vad är det för stor sannolikhet?

 433. Carl Norberg skriver:

  Fast Josef, det är inte så dumt att tänka efter själv i detta, detta med ekonomisk teori är inte särskilt svårt egentligen, det är bara ord.

 434. Carl Norberg skriver:

  Och jag menar helt klart att Kim Il Yung regisseras av andra. Han är inte själv medveten om detta men han kan nog ha börjat ana tingens ordning.

  Ungefär som med Herr Hitler alltså. men sovaren vaknar alltid till sist i dessa sammanhang, och då går det överstyr.

  Ur NARA arkivet.

  Registered
  Confidential! Personal!
  To Professor Selck
  I.G. Farbenindustrie A.G.
  Frankfurt/Main 20

  Your Letter of 3 September 1934

  My Dear Professor Selck,

  In my opinion we must try everything to prevent Herr Hitler* from entering the office of the Raw Materials Commissioner (här satt Jacob W) [in the Ministry of Economics] and therefore coming into the closest contact with the Minister. In D. the Reich Ministry of Economies would have a person who is extremely well informed about IG and its set up. In view of Hitler’s character, that would be very dangerous in most cases. Herr Hitler knows the entire staff of IG and it would be easy for him to find out the exact opinions and intentions of IG through friends and acquaintances; for example, in the case of the negotiations of IG with the government about financial support projects which IG is about to undertake. That would not serve us at all. There is also the danger that Herr Hitler might possibly be employed in checking the entire expenses of plants that were built with government support. Since, in this respect, he also knows everything about cost prices and previous obligations, this would be most unpleasant for us. The government would also always make use of Herr Hitler in regard to all other problems which IG has to discuss with the government, since he knows the situation best. Outwardly, Herr Hitler would act as if he were favorably inclined towards us because of old friendship, but because of his unlimited ambition he would always try to establish his position in his new field at our expense.

  In addition, Herr Hitler would have free access to the various IG plants through the government — a situation which in my opinion is simply impossible. For example, it would be simply unthinkable that Herr Hitler should ever again enter the Wolfen plant. All of my associates would unanimously object to this, and I myself would too.

 435. Carl Norberg skriver:

  Va dsom är ännu lite värre är väl möjlitgvis då att jag gissar på, att det till och med är en och samma intrssegruppering, som egentligen har verkat bakom dessa båda charmerande herrar.

 436. Anna skriver:

  Länk- Josef

  Har du gått och blivit ”klickoman”?

 437. Anna skriver:

  Carl N

  Jag har kommenterat dina ”arkivurval” tidigare och
  måste tyvärr konstatera att du inte tar till dig kritiken.
  Dina ”källor” är oftast mycket ifrågasatta (om man uttrycker sig försiktigt)!

  Men det är naturligtvis en fördel att bara använda sådant som man tror på själv för då får man ju allt att ”gå ihop”.
  Svårighetsgraden är ungefär likadan som om man hade tipsresultaten klara i förväg och därefter fixade kupungen 🙂

 438. Carl Norberg skriver:

  Ett sådant uppvaknande för Kimpan kan mycket väl resultera i en reaktion som den vi nu skådar.

  Det vore inte första gången i världshistorien i så fall. Vad Hitler anbelangar så är det bara att följa Theo Morells journaler och se när temperaturen gick upp som ett ljus. Det syns givetvis även vidare i de politiska beslutsprocesserna, som då förändras vid årsskiftet 1941-42.

 439. Carl Norberg skriver:

  Att det skulle spela någon som helst roll om man hämtar uppgifter som finns publicerade på flera sidor, som exempelvis http://www.archives.gov/, har jag svårt att se.

  Om man misstror en uppgift så skall man givetvis ägna sig åt egen korstabulering, och även om detta nu inte så anges så vågar jag påstå att det som jag anför i saksammanhang, inte sällan redan är välkontrollerat.

  Fast om Nara (ovan) är tvivelaktiga i så måtto, så vill jag nog gärna veta av vilka skäl.

 440. Carl Norberg skriver:

  Anna så du menar att microfilmerna som är exkt likadana, har ett sämre informationsvärde på Profitoverlife.org sidan, än vad som gäller på http://www.archives.gov/.

  Eller är det ännu sämre informationsvärde på Wiesenthalsiten?

 441. Carl Norberg skriver:

  Det är inte så att ett ifrågasättande av denna typ av sidor med autentiska dokument, istället ger ett lite löjets skimmer över frågeställaren?

 442. Kachina skriver:

  Anna och Torsten

  Dollarn upp och råvarorna ner, är helt enkelt ett uttryck för instabiliteten i världsekonomin. Fluktationerna kommer snabbare och intensivare, precis som stormarna, högtrycken och lågtrycken.

 443. Torsten skriver:

  Kachina,

  Du är en ekorre, ingen papegoja 🙂

  Skall man behöva påminna Dig om det?

 444. Carl Norberg skriver:

  Nej Kachina det beror på penningmängden, och det utbud som råder på penningmarknaden i förhållande till den rådande efterfrågan på aktuell valuta som medel för handel.

 445. Carl Norberg skriver:

  Räntedelen i penningekonomin kostar så mycket likviditet att det ligger ett växande likviditetsunderskott i realekonomin

 446. Anna skriver:

  Du har helt rätt, Carl N – ibland sprider sig ett löjets skimmer över texten.

  ”Tala är silver men tiga är guld” – ibland!

  PS Men vi är fortfarande helt överens i vissa spörsmål 🙂 DS

 447. Per skriver:

  Världen har helt andra kopplingar
  sins emellan och av helt andra
  orsaker än de som oftast uppges
  på bred front.

  EU är väl ett praktexempel om något.
  Och nära, geografiskt sett.
  Ändå vet vi så väldigt lite om vad
  som egentligen försigår och varför.

  Och att små länder utgör marionettfunktioner för större
  är inte så uppseendeväckande.
  Eller ovanligt.
  Varför tror så många att det skulle plötsligt upphöra?

  Amerikanska inbördeskriget startade inte
  för att nordamerikaner ville rädda negrerna från slaveriet.

  Kuba invaderades inte av amerikanare
  för att de värnade kubaners frihet.
  Sovjet understödde inte Castro i
  detta för att rädda kubaner
  från kapitalism.

  Världsdelen Afrika har inte konflikter
  mellan i princip varje jävla riksgräns eller svält för att majoriteten afrikaner
  är krigiska och för dumma för att kunna bruka sin jord.

  Vietnam utgjorde planen för ett spel av helt andra skäl än de angivna.
  Och inte hade vietnameserna möjligheter
  att hålla stånd utan materiell uppbackning.
  Att uppbackningen inte gjordes av
  omsorg för vietnameser är nog
  nära sanningen.

  Det forna Jugoslavien upplöstes i krig.
  Det höll väl på i 10 år, trots att
  ”ingen” ville det?
  Ett så fattigt land skulle inte ha resurser att kriga i ett år om
  införseln av material uteblev.

  Men för det krävs det att ”ingen”
  gör just det förstås.

  Men att Nordkorea inte skulle kunna utgöra en spelplattform av ungefär
  samma inofficiella skäl som vanligt,
  det förefaller vara konspirationsteoretiskt??

  Ska det vara skrivet i Aftonblajet
  under ”Bonde söker Fru”-rubriken fem
  år efter förloppets start, skrivet
  av någon politisk redaktör för att
  det ska vara trovärdigt?

 448. Per skriver:

  Om, jag säger Om, det är möjligt att
  vi leds att tro vi är de första att
  informeras om världens ambitioner
  och uppsåt när vi är de sista,
  om ens alls.

  Vad betyder det och vilka konsekvenser
  kan det tänkas få?

  Man kan ju bara se det som ett möjligt scenario, utifall det skulle visa sig vara verklighet.

 449. Per skriver:

  Historiskt sett har det visat sig vara viktigt för de inblandade att lansera sina skäl för att ingå i öppet krig.

  Vidare brukar det alltid visa sig vara
  av helt andra skäl än de först uppgivna.

  Som exempel kan man med fördel hänvisa till WW2, vilket än i denna dag inte står
  utom rimligt tvivel för de flesta av oss.

  Den strategin har antagligen
  inte upphört i dags dato.

 450. Kachina skriver:

  Carl

  Må vara att jag inte är utbildad nationalekonom, men när USA är bankrutt och dollarn stiger, är det vild panik i hönshuset. Hönorna irrar fram och tillbaka och vet inte vart de skall ta vägen.

  Det kallar jag instabilitet i världsekonomin.

 451. Carl Norberg skriver:

  Det kan ju kanske kallas så, men skälet till att en valutakurs stiger, kan aldrig vara något annat än att efterfrågan på den aktuella handelsvalutan översiger efterfrågan.

  Att däremot ett råvarupris sjunker kan bero på att en råvara i sig efterfrågas i en minskad omfattning, men detta kan även bero på att värdeinstrumentet/valutan förändrar sin värdemätningsskala, alltså att en förändrad penningmängd kommer att mäta en given mängd råvaruvärde, och detta utifrån tillgången relativt efterfråga, alltså priset på valuta.

  Det går inte att lyfta sig själv i håret som Münschausen, eller att trycka pengar och sedan bara handla, eller att öka skuldsättningen för alltid.

 452. Carl Norberg skriver:

  Förresten så har du nog rätt men fel Kachina.

  Rätt har du att i marknaden beter sig som vore den betående av marknadshöns, de rusar hit och dit.
  Men detta kan nog sägas mest beskriva marknadens förståelse för det långsiktiga förloppet.

 453. Carl Norberg skriver:

  Om priset på dollarvaluta stiger, så råder större efterfråga än utbud på denna valuta. Eller så kan man säga att det råder likviditetsbrist, vilket är detsamma. Denna likviditetsbrist beror på att penningekonomin absorberar alltför stor del av likviditeten i den totala ekonomin, så därför kommer det att ligga en latent och växande underskottsdel av likvida medel i den reala Ekonomin.

  Lech Walesa blandar sig i matchen, vilket är mycket glädjande att konstatera. han är ensam mer ledare än hela Strasbourg tillsammans, och gissa hur han ser på vårt nuvarande EU…

 454. Carl Norberg skriver:

  Det skall givetvis vara så att efterfrågan överstiger utbudet när priset på valutan går upp, i det första av mina tre inlägg.

 455. Carl Norberg skriver:

  Och skall man vara riktigt petig så är det så att efterfrågan överstiger tillgången och inte bara utbudet om det gäller en öppen ekonomi.

 456. Anna skriver:

  Per

  Dina nedlåtande kommentarer typ ”Bonde söker fru” säger det mesta om din mogenhet.

  Den inbillade eliten som tror sig veta mer än vanligt folk har talat 🙂

 457. Carl Norberg skriver:

  Ord kan vara sanning men aldrig verklighet.

 458. solsburyhill skriver:

  Som sagt, det finns starka intressen som skulle tjäna på en upptrappning av konflikten med Nord-Korea.

  Att Kim Il Yung sedan har USA:s regering att tacka för landets kärnvapenarsenal är en annan femma…

 459. solsburyhill skriver:

  Ytterligare en intressant artikel beträffande Bilderberggruppens planer för den närmsta tiden.

  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=MAR20090526&articleId=13738

  Ett litet tipps: håll ögonen på WHO och utvecklingen kring den påstådda svininfluensan. Beakta särskilt hur ett beslut om en eventuell höjning av skyddsnivån från nuvarande 5 till 6 kommer att motiveras samt hur detta i dess förlängning kommer att kopplas till behovet av en ”global department of health” såsom nyligen advokerats av den gode Carl Bildt. Döm själva.

 460. hillary2 skriver:

  solsburyhill

  Det finns tyska politiker som har på sin agenda att vi ska ha gemensamma ”hälsonormer” i EU!
  Som svensk sosse testade jag mig på en tysk sida vilket tyskt parti jag stod närmast i EU-valet.
  Det blev piraterna! 🙂

 461. Carl Norberg skriver:

  Nu krackelerar finans och valutasystemet, och nu lider de svenska bankerna av att de givna krediterna inte betalas. I Lettland för att belysa detta, så är mer än 80 procent av lånen utgivna i euro och inte i den nationella valutan lat.

  Och det är alltså därför som den svenska regeringen tryckt på mycket kraftigt emot en devalvering av latvalutan. Detta beror på att om det relativa värdet på alla euroskulder skulle stiga för de skuldsatta letterna, alltså att latvalutan blev mindre värd gentemot Euron, så skulle detta göra de flesta lånen helt omöjliga att betala för de lettiska låntagarna.

  Konsekvenserna av detta blir då att de svenska bankerna skulle tvingas till att gå i konkurs. Detta i sin tur eftersom bankerna inte skulle kunna stärka det egna kapitalet i balanserna för att klara Baselreglernas krav på kapitaltäckningskvoter, krav som då skulle öka med motsvarande belopp som förlusterna.

  Alternativet vore alltså för bankerna att den uteliggande kreditgivningen måste minskas med en multiplikator på 10 gånger det realiserade kreditförlustbeloppet.

  Detta i sin tur skulle då att skapa nya kreditförluster och leda vidare till en spiral som inte är möjlig att bryta för bankerna. Denna spiral kommer på grund av Baselregleringarnas regler för kreditexpansion ovillkorligen att haverera bankerna och banksystemet.

  I ett penningsystem där skuld utgör motvärde för valutaskapandet, så innebär ovillkorligen värdelös skuld att valuta blir värdelös.

  Den svenska regeringen har i ett försök att undvika denna typ av förlopp, därför med en egen miljard euro och mer ifrån andra länder, totalt samlat ihop 7,5 miljarder euro till Lettland.

  Med dessa pengar har Sverige sedan förmått Internationella valutafonden att diktera mycket stränga villkor för Lettland, för att motverka den naturliga ekonomiska ordningen att latvalutan devalveras för att stärka Lettlands internationella konkurrenskraft. Villkoren innebär att i stället för en devalvering av latvalutan, så tvingas nu Lettland alltså att genomföra en inre devalvering av löner och priser.

  Detta nya IMF-avtal kräver att lönerna för de statsanställda minskas med 35 procent, vidare kräver avtalet att tusentals lärare skall avskedas och att till 2013 så skall hälften av alla sjukhus i Lettland ha lagts ned. Lettland måste nu alltså till varje pris hållas kvar i sin skuldsituation till de svenska bankerna, om inte bankerna skall haverera.

  Så kommer det sig alltså att de gamla och sjuka i Lettland nu måste dö, för att rädda de svenska bankerna. Men denna metod, att värderingsinstrument högre än människoliv, det är faktiskt definitionen på fascism.

  Det stora problemet är att de individer som har dragit in oss i krisen, har mer eller mindre har skapat denna kris, och fortfarande bestämmer dessa individer hur krisen skall hanteras.

  Detta har nu möjligen börjat komma upp i den öppna debatten, sedan det avslöjats på vilket sätt som de svenska bankerna agerat i Baltikum. Även på SVT så kunde alla se de människor som nu i princip är dömda att dö, och detta för att de svenska bankerna skall räddas. Man kunde se psykpatienterna på ett sjukhus i Lettland, vilka snart skall kastas ut på gatan. För att spara 40 procent av statsbudgeten skall detta sjukhus, förutom många andra, läggas ned. Man kunde se den förtvivlade läkaren mitt bland de totalt hjälplösa psykiskt sjuka och gamla patienterna, som inte skulle ha en chans att klara sig på egen hand.

  I Baltikum har de dominerande svenska bankerna slängt ut mer än 400 miljarder kr. Verkligen slängde nästan helt utan urskiljning, eftersom det mesta av dessa pengar lånades ut till lyxkonsumtion. I TV-dokumentären Bankfällan visades unga män, som enkelt fått banklån för att köpa dyra bilar och bostäder. Det visades till och med se barn som fått bankkreditkort.

  Vidare kunde banktjänstemän berätta hur de fått hela månadslöner i bonus om de lånat ur mer pengar.
  Och samtidigt rullar det svenska biståndseländet också vidare..

 462. solsburyhill skriver:

  hillary

  Då uppdelningen i en ”höger-vänster paradigm” har upprättats i avledningssyfte där dess respektive utfall oavsett form är helt ointressant enär det gynnar en och samma intressegrupp, så är införlivandet i ett visst fack på den politiska färgskalan något som jag bestämt tar avstånd ifrån.

  Jag känner inte närmare till vad piraterna står för, och kan därför inte uttala mig om dem, men det kan tänkas att de kan vara en frisk fläkt på den politiska arenan.

 463. Carl Norberg skriver:

  WHO och WWF har precis samma strukturella syfte, vilket Bilderberg så villigt belyser…

 464. Carl Norberg skriver:

  Inom den politiska boxen, heter det väl ändå…

  Skall man säga Arena bör motparten väl veta att denna är inom boxen.

 465. solsburyhill skriver:

  ”Inom den politiska boxen, heter det väl ändå…”

  Detta får du gärna utveckla närmare…

 466. Josef Boberg skriver:

  ”Fast Josef, det är inte så dumt att tänka efter själv i detta, detta med ekonomisk teori är inte särskilt svårt egentligen, det är bara ord.”

  Tja… – Carl Norberg – det har Du nog åt hållet helt rätt i. Men hur många av oss av vanligt folk = humana MedMänniskor = väsentligt flera än 90 % av medborgarna – gör det ❓

  En hel del av nätmedborgarna undantagna härvidlag, naturligtvis… 😳

 467. Josef Boberg skriver:

  ”Länk- Josef Har du gått och blivit “klickoman” ?”

  Javisst… – Anna – är det så – men det har sina skäl, verkligen… 8)

 468. Carl Norberg skriver:

  Tänka utanför boxen tror jag väl inte att jag behöver förklara för dig ändå.

  Men om man använder ordet arena få man gärna en association till en öppen plats, vilket det förvisson kan synas vara, om man själv befinner sig inom boxen.

 469. solsburyhill skriver:

  Nejdå, själv har jag ännu ej börjat märka effekterna av för mycket aspartam… 🙂

 470. solsburyhill skriver:

  “Human population growth is probably the single most serious long-term threat to survival. We’re in for a major disaster if it isn’t curbed–not just for the natural world, but for the human world. The more people there are, the more resources they’ll consume, the more pollution they’ll create.”

  – Prince Philip, co-founder and patron of the WWF

 471. hillary2 skriver:

  solsburyhill

  jag förstår precis vad du menar med ”arenan”
  det är definitivt ingen öppen plats som norberg yrar om

 472. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  kan du ange källan till ditt inlägg 11:39?

 473. Josef Boberg skriver:

  ”…Prince Philip, co-founder and patron of the WWF”

  Men dom som hävdar det kan ju har fel – men det tror jag ej alls själv på, tyvärr tyvärr… 😥

 474. Per skriver:

  Anna.
  1:a Inlägget påpekade ett otal exempel på
  att så få saker är vad de verkar vara.
  2:a inlägget manar till att betrakta
  fler och mer perspektiv, än de vi mest bjuds.

  Framför att kvickt döma och avfärda.
  Särskilt sådant som vi mera sällsynt
  får ta del av och i betydligt
  mindre omfattning.
  Men ändå kanske väl så bra att
  tänka över, om och ikring.

  Tredje inlägget var kanske bara överflödigt.

  I min ambition att ännu mer exakt belysa
  vad jag avser, så beskrev jag ett exempel
  för att nå dem som gärna medger detta i
  allmänhet men inte i sitt eget TVrum.

  Det gjorde jag förvisso till en viss del,
  det framgår ju, hrmm.

  Med den enkla bakgrunden att jag bara råkar
  tycka att vi överöses sådant som saknar
  allmän nytta.
  Men visst kan man fråga sig vem
  som har det.
  Jag tror aldrig att individen har
  egentlig nytta av det.
  Jag är övertygad om att någon anser sig ha det.

  Så att just du antagligen råkar följa mitt
  programexempel och därför blev stött på
  min person var inte avsiktligt.

  Hur och vad man replikerar med berättar
  inte mindre om den egna mognadsgraden.
  Och att man poängterar och försvarar
  det man prioriterar högst,
  är väl i allmänhet ett rimligt antagande.

  Vad det följdriktigt berättar din replikering,
  i hur och vad den angriper
  framgår säkert nu, inte sant..?

 475. Carl Norberg skriver:

  Det där med WHO och WWF är lite tråkigt att upptäcka.

 476. tanjabergkvist skriver:

  Om det råder kris i utrikesförvaltningen så råder det än mer kris i inrikesförvirringen. När jag kritiserade genusvansinnet på SVD Brännpunkt http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_2531501.svd
  så kom till och med Birger Schlaug ut och, utöver att tala om hur män styr historien, varnade för att vi måste ta min kritik på allvar, ty det var det faktum att proffstyckareliten inte lyssnade till opinionen som banade vägen för Ny Demokrati! http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_2558133.svd
  Man ska alltså lyssna till folket, men inte för att man är intresserad av deras åsikter egentligen, men man måste föra upp frågor till debatt så att folket inte får för sig att organisera sig mot den förda politiken. Frågor ska tillfälligt kapas av riksdagspartierna – men syftet är alltså inte att ge utrymme för någon egentlig förändring av den förda politiken.

  Vad exempelvis gäller genusfrågan ser jag som matematiker en del motsägelsefulla tendenser: fanbärarna i kampen mot olikheter vad gäller såväl beteenden som åsikter är samma politiker som i förespråkar mångfald och talar sig varma för yttrandefrihet och demokrati. Intressant nog är dessa motpoler – hyllandet av mångfalden och bekämpandet av olikheter, båda sanktionerade av staten, som dessutom stödjer dessa motstridiga trender ekonomiskt – samtidigt.

  Samma tendens kan också skönjas i integrationsdebatterna, dels värnar man om rätten för alla att behålla sin kulturella identitet och forma sitt liv enligt sina egna förutsättningar, men samtidigt (och det är det som är det intressanta här: samtidigt) ska alla anamma samma värdegrund och tankesätt –
  denna värdegrund verkar inte finnas på pränt någonstans på ett uttömmande sätt i detalj, men används flitigt när man vill kritisera dem som avviker lite för mycket från politikerna i sina uppfattningar – det gäller både svenskar och invandrare. Också när det i värdegrunden ingår just att respektera folks olikheter och därmed olika sätt att tänka (eller gällde det bara olikheter i utseende – vem vet?)

  Paradoxalt nog har de olika kulturerna i själva verket börjat utgöra ett hinder för mångkulturalismen.
  Vilket betyder att en mångkultur i bemärkelsen olika kulturer existerande sida vid sida inte var den ursprungliga tanken, eller så gick något snett på vägen. Därför har vissa nu, som vill avhjälpa den uppkomna situationen, börjar kritisera riksdagspartierna för att utgå ifrån ett ”kulturalistiskt” synsätt,
  alltså synen att människor identifierar sig utifrån och bestäms av sin kultur. Kulturen anses vara en social konstruktion (självklart – vad skulle den annars vara!?), men det är även tanken om jämställdhet, och
  även det demokratiska styrelseskicket är ju en social konstruktion. Men uppenbarligen är vissa sociala konstruktioner av ondo, andra är bra – vilket som är vilket bestäms av proffstyckarna och politikerna och deras rådgivare.

  Sedan har vi EU-frågan. Här är en intressant artikel skriven av sju borgerliga riksdagsledamöter (19 nov-08) ang Lissabonfördraget (”Lissabonfördraget bör ses som en grundlagsfråga”):
  http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=114&a=459176 För det är naturligtvis även politikerna som bestämmer i vilka frågor vi får rösta. Om ett decennium har man säkert lyckats få igenom en lag om att begränsa vanliga människors tillgång till Internet. Planerna finns som bekant, liksom att varje bloggare ska registera sig, sedan kan man sitta och håna Kina för deras Internetcensur ”The great firewall of China”, men i Europa ska man paradoxalt nog begränsa tillgången för att värna yttrandefrihet och demokrati (!), i Kina hycklar man åtminstone inte…. Sedan kan man peka finger åt det gamla Östeuropa och deras kontroll av medborgarna samtidigt som man här bygger upp en massiv övervakningsapparat – allt för vårt eget bästa givetvis, precis som Kinas regering motiverar sina tilltag, och precis som de forna kommunistiska länderna i Östeuropa motiverade sitt. Någon som ser någon skillnad här?

 477. Tanja Bergkvist skriver:

  Just det, jag glömde ju att besvara frågan: Vart är Sverige påväg? Svaret är givet, nämligen att det inte är givet, det beror på oss medborgare.

 478. Demos skriver:

  Det är klart att Sverige är i en allvarlig nedförsbacke. Sorgligt nog deltar journalisterna i förfallet genom sin falskhet.
  Det måste väl finnas större möjligheter att agera mot det här. En blogg är en början, men det finns säkerligen många som skulle hjälpa till med en större samlad protest.

 479. Demos skriver:

  Självfallet står det mycket illa till med åsiktsfriheten.

  Vi har en ärvd kungakrona och en utländsk kungaätt som inte förrän efter nära tvåhundra år väljer en partner av folket. Socialisternas långa maktinnehav i skydd av sovjetisk kommunism. Nyhetsmediernas samhörighet med statsmakterna och partierna. Judiskt intresse av skuldbeläggande. Nobelpriset som har skapat ett sjukligt uppförstorat världssamvete. Den ekonomiska globaliseringen har gått till överdrift. Teve-nyheternas abnorma fokusering på andra världsdelar och på elände.

  Vi är passiviserade av den alltomfattande välfärdsstaten, av en kraftig överdos av smältdegelspropaganda från Hollywood, av opinionsbildares och politikers ondska. Vi har accepterat denna politik som demokratisk. Vi har accepterat journalisternas brännmärkningar för att strypa debatten. Den främsta organisationen, Sverigedemokraterna, är feghetens högborg, vilket tydligast märks genom att de gömmer sig bakom en ungdomsförbundare. Ny Demokratis kortvariga existens inverkar också liksom likriktade nyhetsjournalister och ensidiga nyhetsmedia. Men kanske allramest frånvaron av en stark och ihärdigt protesterande mediekanal.

  Då feghetens parti utvecklats till en propp i demokratin, som både står i vägen för nya, bättre initiativ och själv saknar både förmåga och vilja att påverka politiken, så ser Sveriges framtid dyster ut: förfall, fattigdom, förtryck, våld, upplösning, hat, sammanbrott och inre krig. I riksdagspolitikernas tankar har Sverige upphört att existera och den faktiska politik de genomdriver för till att Sverige dag för dag upplöses och slutligen återstår bara kaos, lidande och våld. I utförsbacken kommer naturligtvis reaktioner som ger chans att agera och vända utvecklingen i en positiv riktning. Titeln på er nya bok verkar på det viset lovande.

 480. Arne H skriver:

  Asylpolitiken är omänsklig.

  Ja, för ett litet land som Sverige där vår befolkning knuffas undan och ska helst tiga och inte ifrågasätta invandrings-politiken och uppföra sig politiskt korrekt.

  Men vad ska man säga om den här kategorins åsikter i frågan, läs artikeln så undrar jag om du håller med?

  http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article6883957.ab

 481. Allemand skriver:

  De bor i ett kloster och påstår sig veta om världen utanför?

 482. Arne H skriver:

  Allemand

  De är lyckliga människor dessa nunnor och just därför, och så tror de att de gör oss lyckliga i sin tur.
  Men jag vägrar att dra på mig dumstruten.

 483. Arne H skriver:

  Vi har en ökad kriminalitet i landet, här är en site som ger en förklaring på hur vår krimnalvård fungerar och vem eller vilka som får dessa straff och varför.

  http://www.kriminalvarden.se/sv/Startsida-skolportal1/

 484. Arne H skriver:

  Vart Sverige är på väg är lätt att förstå för begåvade människor.

  Ni som stretar emot och utger er för att följa det politiskt korrekta ser jag som obegåvat, ni har all anledning att läsa det här för att komma till insikt.

  http://affes.wordpress.com/

 485. Arne H skriver:

  DET POLITISKA KORREKTA ÄR ATT GÖRA LÖGN TILL SANNING

  Våra folkvalda har valt att göra lögner till sanning och förvägrat den sanning som de riktiga svenskarna framställer, alltså de svenskar som står upp för sitt land och folk och närmast ser det som en plikt och skyldighet att försvara de svenska färgerna genom att avslöja de styrandes svek mot svenska , som en del av oss dessutom betecknar som ett politiskt lands-förräderi.

  Hur har det blivit möjligt att vårt svenska folk är delat i två läger, för och emot den rådande invandringspolitiken? Många säger att det är inte underligt på något sätt, genom att vi blivit genomsyrade av socialistisk propaganda som gjort oss mottagliga för politisk indoktrinering med överdriven respekt och vördnad för myndigheter, främst hos den äldre generationens svenskar.

  Man kan faktiskt dra en slutsats av att vi låtit oss bli indoktrinerade i generation efter generation och se det som ett mentalt handikapp, kanske t.o.m. medfött.

  Här har vi det problem vi riktiga svenskar har att brottas med att övertyga PK folket att de tänker fel, i brist på att förstå begreppet orsak och verkans effekt i vårt tänkande, likt det handikapp som kvinnor har medfött men med kunskap kan överbryggas om viljan finns, men inte när det gäller kvinnliga politiker blir det mer som ett ytterst undantag. Nåväl männen tycks även lida av den åkomman i brist på förståelse som nämnds för begrepp som orsak och verkan.

  Varför har inte skolan med det i sin läroplan som ett av de viktigaste ämnet? Att lära barnen ”i allt du gör, tänk dig för” som vägleder barnen att gör du så, blir resultatet det här. Förvisso finns det inbyggt när de får lära sig att läsa och skriva men utan större tonvikt på innebörden av begreppet orsak och verkan med dess konsekvens som obönhörligt finns med i bilden.

  Om vi tar oss en djup funderare på den förda invandringspolitiken förstår vi snabbt att politikerna inte tar det minsta ansvar för den drivna politikens konsekvens för vårt land som samtidigt får oss riktiga svenskar att förstå att PK folket tänker inte längre än näsan är lång och får oss att uppfatta dem som lika korkade som våra folkvalda politiker och cirkusen är ständigt i full gång med det ena numret efter det andra, att övertrumfa varandras läger, oavsett vilken ståndpunkt man har.

  Vem vill påstå att vårt land är demokratiskt, mer än som ett tomt ord utan innebörd för vad som skulle kunna med krystad ansträngning påstås vara demokrati? Nej! Det finns endast en sk diktaterad demokrati som våra folkvalda har bestämt, alltså vi lever under en demokratur, snarlik diktatur men inte fullt ut.

  En ständig regelvidrig handling som orsak finns med i bilden varför vi är ett mångkulturellt vanskött land i brist på handlingskraftiga politiker som inte känner ett ansvar för vårt land.
  När vi nu har den nationella folkrörelsen som vill ta ansvaret för folket och fosterlandet sätter sig de styrande sig på tvären i rädslan att bli utav med sin makt och inflytande och deras oskäliga löner.
  Men det grymma är att vi har ca 25 % av korkade svenskar som sätter sig till motvärn mot Sveriges befriare som vill återställa vårt land i befintligt skick och helst under svenska folkets medverkan, mer än folkets röst på en valsedel.

  Här är den egentliga problematiken som måste finna sin lösning att skapa ett medvetande hos folket om orsak och verkans konsekvens, som den första åtgärden för ett sunt och riktigt svenskt samhälle

 486. soli01 skriver:

  Utvecklingen är ytterst farlig och oroande i sin förlängning. Grundbulten till att vi har fått denna utveckling är MAKTEN.
  Om vi går tillbaka lite i tiden och kollar ser vi vem som gynnas mest av denna invandrarpolitik – utan tvekan socialdemokraterna. Man behöver bara gå in och se vem som får dessa röster. Klart att detta är en fördel för att alltid vara störst. Det är denna utveckling jag tycker är den allra allvarligaste fär framtiden.
  Vad kan man göra åt denna utveckling då? Jag tror, att receptet måste vara en minskad invandring, men det kommer aldrig detta parti ställa upp på! Nu har de hamnat i gott sällskap när det gäller Miljö- och Vänsterpartiet. Faran är alltså stor att vi inte kommer att få någon riktigt reglerad invandring i framtiden om nu olyckan skulle vara framme!

  Makten är tydligen det viktigaste och då skiter man i hur det i övrigt kan gå för landet. Otroligt! Osmakligt!Listigt!…
  När ska alliansen vakna upp ur sin törnrossömn?

 487. Arne H skriver:

  Vår storslagna Maud Olofsson har det inte lätt med alla sina misslyckanden som ni kan läsa själva om, hur fantastisk duktig hon kunde ha varit, om nu inte…….

  http://www.fokus.se/2007/06/det-tunga-arvet/

 488. Arne H skriver:

  Gissa vilket politiskt parti som har detta på sin agenda.

  Invandrarpolitik

  Alla individer som kommer till Sverige skall ha rätt att inom tre månader erhålla ett slutligt besked i frågan om de får stanna eller ej i Sverige.

  Alla invandrade skall genomgå obligatorisk svenskundervisning. Krav skall uppställas för godkänt i både skriftlig och muntlig framställning.

  Varje individ eller familj som får uppehållstillstånd skall ha rätt att erhålla ett rimligt startbelopp för möbler med mera. Mottagarna av startbeloppet skall vara återbetalningsskyldiga för erhållet belopp.

  Varje individ som söker svenskt medborgarskap skall genomgå ett medborgartest. Detta skall avse Elementär kunskap rörande Sveriges samhällssystem. Vidare skall också den sökande kunna påvisa att han/hon såväl i skrift som i tal väl tillägnat sig det svenska språket.

  Medborgartest skall kunna utföras efter 7 års boende i Sverige. För minderåriga barn skall prövotiden vara i 5 år efter myndighetsdagen. Under hela denna prövotid skall personerna vara straffria. Mindre förseelser kommer dock att överses med. Förenkla regler kring arbetskraftsinvandring

 489. Arne H skriver:

  Alla nästan talar om mångkultur på ont och gott, men få använder sig utav ordet mångetniskt”

  Det är en stor skillnad på ett mångkulturellt samhälle och ett mångetniskt, men läs själv så kanske vi börjar tala om ofoget mångkultur som är ett elände som öppnar för landets dekadans.

  http://www.bgf.nu/norge/inte.html

 490. Arne H skriver:

  Lögn och okunnighet sprids om orsaken till landskronamordet.

  Politiker, imamer, präster, journalister och intervjuade personer ”på gatan” har i TV upplyst tv-tittarna om att mordet på den 78-åriga kvinnan i Landskrona inte har något att göra med etnicitet. Ett sådant våldsdåd kunde ha skett av vem som helst, hävdar de övertygande och vill att vi inte ska skylla på mördarens rastillhörighet.

  De har fullkomligt fel! Mordet skedde inte huxflux genom att en ond ande plötsligt tog invandrarens kropp i besittning. Det var säkert inte heller fråga om tillfällig sinnesförvirring. Mordet är ett symptom, ett resultat, av förövarens grundmurade, genetiskt programmerade karaktär.

  Övriga brott, oavsett om det gäller bilstöld, misshandel, inbrott, narkotikasmuggling eller annat grövre lagbrott är alla yttre praktiska symptom på förövarnas karaktärer. Svenskars som utlänningars. Eftersom karaktärerna är genetiskt bundna så går det inte att ändra på dem, bara försöka påverka personerna genom hot och straff så att det kostar mycket att skada andra människor. Kriminologer hävdar dock att inte ens dödsstraff är avskräckande för den som vill begå mord och andra grova brott.

  Polisen och samhällsvetare varnade landskronapolitikerna m fl redan för ca 20 år sedan om att det fridfulla Landskrona kommer att bli en brottslig och våldsam stad på grund av den stora inflyttningen av slödder, missbrukare, socialfall och invandrare. I enlighet med den socialdemokratiska ideologin så trodde inte kommunpolitikerna på denna förutsägelse. Alla människor är ju lika och om bara socialtjänsten erbjuder de inflyttade stöd så kommer allt att bli bra, menade makthavarna. ”Kriminalitet är inte ärftligt” trodde dessa okunniga företrädare för samhället. Och de har fortfarande inte förstått att löss lägger lusägg.

  Nu har vi flera års facit på att Polisen och samhällsvetarna som varnade politikerna hade rätt. Landskrona är en gangsterstad där folk är rädda för att gå ut t.o.m. på dagen. Den trivsamma, trygga skånska småstaden har förvandlats till ett otrevligt samhälle där framför allt invandrargäng sprider dålig stämning.

  Om vi t ex ser på unga invandrare från mellanöstern så svarar de för den största brottsligheten. Gäng drar runt på stan och söker upp svenska offer, unga och gamla, som de kan misshandla och råna. Det är status att sparka sönder en ”svenne”. En röd tråd under alla år är att de inte misshandlar, våldtar eller rånar muslimer och araber när de lever i ett västerländskt samhälle. Att de inte angriper muslimer ligger i deras religion som däremot tillåter dem att döda ”otrogna hundar” (icke-muslimer). I deras karaktär finns det otvivelaktig en kriminalitet och våldsamhet som saknas hos de nordiska folken. Varje dag, runt om i världen, utför araber hemska bombattentat som dödar många människor. Om de inte har yttre fiender så mördar de varandra.

  Det spelar ingen roll vilken miljö eller vilka livsbetingelser dessa människor har. De har en sällsynt förmåga att finna orsaker till att begå våld. Vi kan se exakt samma beteende hos dem oavsett om de bor i Bagdad, Jerusalem, Beirut, Malmö, Paris, Rom, London, Rinkeby eller Köpenhamn; de bränner bilar och skolor, vandaliserar, kastar sten på poliser och brandmän, rånar, misshandlar och ligger i topp på mordstatistiken.

  Att den 23-årige libanesen och muslimen Ahmad Akileh nyligen mördat en 78-årig svensk kvinna i Landskrona och att även den 21-årige irakiern och muslimen Salah Fadi Samir Mahdi El-Kaissi Ramadhan i går blev dömd för den tortyrlikande, fruktansvärda misshandeln och mordförsöket på en svensk tonårsflicka i Kristianstad är tyvärr inga udda företeelser. Vi behöver bara titta på TV-programmet Efterlyst för att se veckans skörd av grova brott som skett av personer med mellanöstern-utseende.

  Salah Fadi Samir Mahdi El-Kaissi Ramadhan har nu bytt till det svenska namnet Östlöv och registreras säkert som ”svensk” i brottsstatistiken. Denne invandrare tvingade med sig 19-åriga Emma i sin bil. Han sade att han skulle förstöra hennes ansikte och körde till utkanten av Kristianstad. Han har erkänt att han slog, sparkade, bröt av armarna och tog ett strypgrepp på flickan. Araben höll stryptaget tills hon varit medvetslös en längre tid och fått svåra syrebristskador i hjärnan. När Emma var medvetslös stack den troende muslimen henne med en kniv i ögonen, i ansiktet och drog av henne byxor och trosor för att hugga henne i underlivet. Flickan lämnades sedan för att dö.

  Det var bara en otrolig tur att Polisen snabbt fann henne. Hon var fruktansvärt skadad i ansiktet och huvudet, sade poliserna som kom till platsen. Flickan var sedan medvetslös i flera månader och genomgick flera hjärnoperationer. Nu är hon invalidiserad och kan inte tala.

  Salah Fadi Samir Mahdi El-Kaissi Ramadhan visade total likgiltighet för de skador han gett henne säger Polisens utredare. – Om Allah vill så dör hon, säger den arabiske invandraren och blir nu försörjd av skattebetalarna till en kostnad av ca 3.000 kr om dagen, dvs en miljon om året. När han kostat oss 8 miljoner kommer han som 29-åring att vara en fri man. 19-åriga Emma däremot kommer att leva i sin handikappade och plågsamma mardröm resten av livet.

  PS

  De lögnare och okunniga personer som påstår att våldsbrott inte har något att göra med etnicitet bör studera fakta i rutan intill från Brottsförebyggande Rådet. Till och med Aftonbladet skrev i måndags att ”Invandrarna är överrepresenterade i samtliga brottskategorier. Ju grövre brott, desto större andel av de anmälda brotten har begåtts av invandrare. ” Man bävar inför statistiken 1990-2010 då vi har haft dubbelt så många invandrare från mellanöstern. Den statistiken får vi knappast se. Tänk även på att många brottslingar bokförs som svenskar trots att de tillhör de kriminella gen-pooler från mellanöstern, Kosovo och Chile.

  2 svenskar
  av 10 000 svenskar.
  9 invandrare
  av 10 000 invandrare.
  För våldtäkt under perioden 1985–1989 är överrepresentationen störst för medborgare från Algeriet, Libyen, Marocko och Tunisien.

  Mord

  2 svenskar
  av 10 000 svenskar.
  7 invandrare
  av 10 000 invandrare.
  För mord och dråp under samma period var överrepresentationen störst bland medborgare från Jordanien, Palestina och Syrien följt av Sovjetunionen och Colombia.

  Gatumisshandel

  2 svenskar
  av 1 000 svenskar.
  8 invandrare
  av 1 000 invandrare.

  Invandrarna begick således 400 procent fler brott än svenskar.

 491. Arne H skriver:

  Här finns en tidning som ett enskilt parti ger ut, alltså en partitidning som går att hitta på vebben och det finns en papperstidning också som inte går utav för hackor, det skulle vara roligt att läsa deras tidning, för att se hur mycket skvaller och förtal det finns i deras tidning?
  Nåväl jag letade upp deras hemsida på anmodan av en god vän som jag tror har sina sympatier för ND och fann denna brasklapp om SD vallista i Södertälje?

  http://www.nationellidag.se/visa/default.asp?notisID=7252

 492. Arne H skriver:

  Torbjörn

  har nu läst Anders Jakobssons till rätta visade artikel mot Gunilla Bolsjevik Oj, förlåt Bolej som visar på att många kvinnors logik är tillverkad i någon skvallercentral likt den gamla syjuntans där kärringarna snackade skit om väninnorna som inte var närvarande.

  Som en passus bortom ämnet, hade vi inte haft kärringar med i politiken hade vi inte idag haft mångkultur och HBT rörelsen med sin Pridefestival.

 493. Arne H. skriver:

  Vi befinner oss nu dagen efter valet 2010 och finner att högeralliansen får regera fyra år till.
  SD blev invalda med nöd och näppe med sina 4,01 %
  Piratpartiet som i sin övertygelse som skulle lätt komma in i
  riksdagen men 1,7 % räckte ingenstans
  Det nystartade frihetspartiet näms inte ens någonstans.
  ND gjorde ett hyfsat val med sin 2,2 %
  FI var inte med i årets val tydligen?

  Denna profetia lär nog ligga nära vad som händer i årets val.

 494. Arne H. skriver:

  Fördelningspolitik á la Sverige

  10 glada personer går ut för att äta middag tillsammans. Notan blir 1000 kr. Notan delas på samma sätt som skatt betalas:
  – De första fyra (de fattigaste) betalar ingenting
  – Den 5:e betalar 10 kr
  – Den 6:e betalar 30 kr
  – Den 7:e 70 kr
  – Den 8:e 120 kr
  – Den 9:e 180 kr
  – Den 10:e personen (den rikaste) betalar 590 kr

  De 10 personerna äter middag på restaurangen varje dag och är nöjda med uppgörelsen om 1000 kr. En dag säger restaurangägaren:
  – ”Ni är trogna kunder så jag lämnar 200 kr rabatt på era middagar i fortsättningen”.

  En middag för 10 personer kostar nu endast 800 kr och det är nu det händer grejer. Man vill fortfarande betala middagen såsom skatter betalas.
  De första 4 påverkas inte. De får fortsätta äta gratis. Men hur ska de andra 6 göra? Hur ska de dela upp rabatten på 200 kr så att alla får sin del? De inser att 200 kr delat med 6 blir 33,33 kr. Drar de bort beloppet från varje persons andel får den 5:e och 6:e personen betalt för att äta.

  Restaurangägaren föreslår att i rättvisans namn är det bättre att reducera varje persons nota proportionellt. Han räknar ut de belopp varje person skall betala. Resultatet blir att även den 5:e personen får äta gratis.
  Den 6:e får betala 20 kr, den 7:e betalar 50 kr, den 8:e 90 kr, den 9:e 120 kr och den 10:e personen betalar 520 kr istället för tidigare 590 kr.

  Alla får ett lägre pris än tidigare och nu får 5 personer äta gratis. Utanför restaurangen börjar de jämföra vad de sparat…
  – Jag sparar bara en tia av rabattens 200 kr, börjar den 6:e personen. Han pekar på den 10:e och säger:
  – Men han sparar 70 kr!

  – Precis, jag tjänar bara en tia och det är orättvist att han får sju gånger så mycket som jag, säger den 5:e personen.

  – Det är sant! Varför ska han få 70 kr tillbaka när jag bara får 20? De rika ska alltid ha det lite bättre, gormar den 7:e personen.

  – Vänta ett tag! Skriker de 4 första som äter gratis varje dag.
  – Vi får ingenting. Det här systemet utnyttjar de fattiga!

  De 9 personerna skäller som hundar på den 10:e och kallar honom för allt möjligt och anklagar honom för att suga blodet ur de fattiga.

  Nästa kväll kommer inte den 10:e personen till middagen. Skönt tycker de andra 9 och sätter sig ner för att äta. När notan sedan landar på bordet upptäcker de något väldigt märkligt:
  Det fattas 520 Kr…

 495. Ansgar skriver:

  Citat: Mångkulturensprojekt är i själva verket ett rasistiskt, toppstyrt angrepp på det svenska folket. Medan de folkslag som formligen koloniserar oss oftast har intakta hemländer med bevarad etnicitet, traditioner, seder och bruk så ska vi svenskar i vårt eget hemland på sikt uppge all vår särart. Mångkulturen gör därmed först och främst svenskarna till de stora förlorarna.

 496. Nils skriver:

  VAR GÅR GRÄNSEN FÖR SUNT FÖRNUFT

  Tycker en normalt funtad människa att grannen har rätt till din lägenhet, att han kan komma och gå som han vill mellan sitt och ditt boende och som ett ytterligare påfund skall du bjuda honom på middag och se till att din granne inte saknar pengar som du glatt ger till honom utan minsta motprestation. Sätt den här beskrivna bilden i paritet med vad vår mångkultur handlar om, som är ett större perspektiv men ändå är i sak detsamma vad du tillåter grannen att göra, som profiterar på dig och dessutom begår hemfridsbrott. Denna beskrivning är i sak korrekt tillåten som handlig av våra folkvalda, som vi själva röstar för, så att mångkulturen kan fortsätta som politikerna kräver av oss? Bara de som lever sig in i begreppet ”orsak och verkan” förstår vad som händer med vårt land in i fördärvet, med den toppade massinvandringen som förstärker den sociala orättvisan m.m. som blir än större i ökad takt med ohämmad invandring, som svenska folket är tvungen att acceptera, bara för att vi röstar på invandrarpartierna i riksdagen. Jämför det här med dina egna värderingar om du vill värna om svenska folkets fri och rättigheter som en motpol till den rådande regimen som vill förgöra alla svenska värden till förmån för de sk nya svenskarna.

 497. Tristan skriver:

  Denna man söker efter sin intelligens på Sourze.se som han förlorat genom sin dagliga narkotikados.

  ombudet
  2010-06-27 22:21:00
  Det skojiga med att vara öppen och att blogga och skriva i eget namn är att man väldigt snabbt ser och lär sig vilka personer som är de största och mest ryggradslösa kräken. I allmänhet så visar det sig vara fega, anonyma medelålders män med kontroversiella åsikter som är frustrerade över att livet och potensen inte har blivit det de trodde och hoppades på som yngre. Rent generellt kan sägas att de inte gjort, sett eller upplevt särskilt mycket i sina liv. Det brukar dock inte hindra dom från att ha mycket bestämda åsikter i många olika frågor och ämnen, åsikter som dock aldrig backas upp av fakta och som därför är just bara det, en åsikt. Alla deras egna tillkortakommanden är naturligtvis inte deras fel utan kan alltid skyllas på någon annan eller på ren otur. Inte sällan låter de sin frustration gå ut över närstående inte heller då de slår sina fruar/sambos så är det deras fel utan den vanligaste förklaringen är att det är fruns/sambons beteende som ”tvingar” mannen att slå. Med det sagt så ska jag säga följande till Lasse.// Till skillnad mot dig så står jag för saker jag gjort/gör i livet. Jag skyller inte mina straff på någon och jag har avtjänat dom på föreskrivet sätt utan att gnälla. Vad gäller kunskaper om hur det är på dessa ”hotell” som du kallar dom så kan jag bara säga att en fegis som du skulle bli uppäten. Du är rent ut sagt så fylld av skitsnack kring en verklighet du inte har en aning om hur den ser ut att jag mår illa av att lyssna på dig. Din typ, den anonyma kaxiga typen är den som, då den möter verkligt motstånd eller hamnar i en situation där det krävs lite mod och handlingskraft, misslyckas totalt, bryter ihop och förvandlas till total handlingsförlamning. Sitta och skriva anonyma påhopp på andra människor det är vad du försöker klara men du misslyckas till och med att göra det eftersom ingen längre tar dig på allvar i något sammanhang. När jag läser din senaste kommentar så finns egentligen bara två saker i den som ens är värda att kommentera och det ena får bli att innan du uttalar dig om lagar så är ett bra tips att du läser dom först. Börja med FRA-lagen som du uppenbarligen inte fattat mycket av. Polisen har inte tillgång till FRA:s signalspaning och det utreds huruvida Säpo ska få det. I skrivande stund är det regeringen regeringskansliet och försvarsmakten, främst genom MUST, som har tillgång. Behöver du mer fakta så fråga gärna så slipper du att, som du själv skriver, enfaldigt tro något.// Det andra som är värt en kommentar är att jag alls inte tycker det är ok med den lagliga försäljningen av skit via nätet. Till skillnad mot dig så har jag däremot förstått att den försäljningen kan existera enbart för att den nuvarande narkotikalagstiftningen ser ut som den gör. Innan du tar till brösttoner om antalet döda ungdomar den vägen så ska du kanske också ta dig en funderare på hur många som dör av den av staten tillhandahållna lagliga drog som heter alkohol.// Avslutningsvis så vill jag uttrycka min tacksamhet över att du agerar som du gör. Du ger mig ett levande exempel att peka på när jag ska beskriva vissa företeelser och egenskaper hos sympatisörer till SD. I det avseendet gör ditt skrivande en oerhörd nytta!
  Kommentar på artikeln ”Så minskas brottsligheten utan hårdare straff”

 498. Roffe skriver:

  Hej!
  Om ni verkligen vill ha jobbiga frågor så fundera på detta, Allting började med att dom sköt Palme och mördaren sjuter inte Fru Palme ( mig veterligen finns det ingen mördare som lämnar ett vittne i livet när man just sjutit en statsminister som dessutom kan peka ut honom, om man inte på förhand känner varann och redan har planerat vilken väg man ska leda offeret, så mödaren redan vet att vittnet inte kommer att peka ut honom) som sedan pekar ut en person som hon första gången hon såg honom inte alls kände igen, men andra gången var hon säker på att han var mördaren.

  Och inte heller tror jag att polisen är så dumma så dom tror något annat, men ändå åker dom runt halva jorden och söker en mördare på en helt annan kontinent??
  Särskillt när dom redan vet vem som sköt Palme och dessutom har ett bra och trovärdigt vittne, se brevet nedan.

  15.4.2009.
  Utvecklingscentrum
  Åklagarmyndigheten i Göteborg
  Box 2565 403 17 Göteborg.
  Begäran om överprövning av uteblivet beslut från RÅ i fallet mordet på Olof Palme.
  Jag koncentrerar mig enbart på det delärende inom detta mordfall som av
  granskningskommissionen (1999) rubriceras som ”Dekorimamannen” (sidorna 351-353 i
  kommissionsrapportens provisoriska paginering).
  I korthet: i saken föreligger åtta obestridda vittnesmål, avgivna av två unga kvinnor, vilka båda
  placerar ”Dekorimamannen” på plats vid brottsplatsen ”Dekorima” och som ger en samstämmig
  skildring av vad som skedde omedelbart före dödsskottet. Granskningskommissionens rapport
  sammanfattar som synes situationen på detta sätt:
  ”Det finns dock knappast skäl att anta annat än att en händelse som gett upphov till tipset ägt
  rum – – -”
  I sammanhanget finns en person noterad, av kommissionen kallad Anti A. Personen, Anti Avsan,
  uppges vara hörd i ärendet, men han är däremot inte livekonfronterad med de båda kvinnorna,
  En fotokonfrontation har ägt rum, men enligt trovärdiga uppgifter till mig har foto av Avsan ej
  ingått bland sex uppvisade porträtt. Att granskningsrapporten ej nämner denna
  fotokonfrontation finner jag ytterst anmärkningsvärt.
  Sammanfattningsvis kan sägas att åklagaren, som ledde den aktuella förunde.rsökningen på RÅ:s
  uppdrag, så vitt kunnat ses ej vidtagit någon som helst åtgärd i fallet Anti Avsan mer än att
  denne sägs vara hörd, antagligen upplysningsvis.
  Jag har från RÅ-ämbetet fått besked som kan tolkas som att ärendet Avsan ej är avfört utan
  fortfarande ingår i förundersökningen avseende mordet på Olof Palme, men vilka åtgärder, om
  några, som vidtagits eller vidtas nämns ej från RÅ:s sida.
  Utvecklingscentrum i Göteborg: jag begär sålunda överprövning av den nära nog totala
  passiviteten hos åklagaren i detta så viktiga ärende. En minimiåtgärd vore enligt min bestämda
  mening att en livekonfrontation mellan Avsan och de båda kvinnorna arrangerades; i så fall sent
  men inte alltför sent
  Den RÅ-ledda förundersökningen, med biträde av rikskriminalpolisen, arbetar så vitt känt ej
  med något annat misstänkt fall i detta ärende, och aktiviteten i fallet Avsan är så vitt kan
  upptäckas noll. I praktiken förefaller förundersökningsledningen avvakta preskriptionstidens
  utgång den 28 februari 2011, ett sakernas tillstånd som jag betraktar som orimligt, varför jag
  uppmanar Utvecklingscentrum i Göteborg att ta sig an
  detta ärende, vilket enligt min bestämda mening kan innehålla den definitiva lösningen av detta
  statsministermord,
  Jag har i klartext uttryckt min åsikt i brev till RÅ 29.3 och 11.4 2009 men endast fått ett
  avfärdande svar, ej ett svar i sak.
  Jag har skrivit
  ”att det var dåvarande piketpolisen, numera rådmannen vid Stockholms tingsrätt och moderate
  ledamoten av Sveriges riksdag Anti Harald Avsan som sköt Sveriges dåvarande statsminister
  Olof Palme till döds vid den s k Dekorimahörnan i Stockholms city den 28 februari 1986”, och jag
  begär hos RÅ ”handläggning av min mycket allvarliga anklagelse i enlighet med Brottsbalken 3:1
  respektive 15;6.”
  Det känns skakande att denna anklagelse från min sida hittills ej på allvar prövats, och jag
  uppmanar sålunda Utvecklingscentrum i Göteborg att med kraft gå in i ärendet, det allvarligaste
  brott som någonsin drabbat Sverige.
  Jag hänvisar till en utomordentligt omfattande dokumentation som under bl a ÅM 2009/0003 –
  samt under mitt namn – återfinns hos RÅ:s registratur. Jag hänvisar även till min bok i ämnet,
  ”Affären Anti Avsan” (2008).
  Jag önskar besked rörande handläggare och dnr.
  Sven Anér, författare och undersökande journalist. Öster Edinge 271, 740 10 Almunge.
  0174-500 66,018-15 12 79.

  Kan kanske tillägga att efter detta har klyftorna i vårt sammhälle ökat med en rasande fart, redan under den sossialdemokratiska regeringen då vice stadsministern instalerades, (ej vald av folket och sedan Persson som blev den enda kvarvarande efter att alla andra förtalats och misskrediterats) så det är inte svårt att se motivet och vilka som gynnats av det hela, det är givetvis den tiondel av befolkningen som redan äger hela sverige, dom rika alltså.dom enda som egentligen tjänar på en borgelig regering så var dom andra 40 procenten kommer fattar jag inte.

  Så i bästa fall finn det bara två partier och rösta på som redan är inne i riksdagen och det är Vänstern (VP) och dom gröna för resten av dom sitter redan i kapitalets knän.
  Fundera själva, dom äger hela sverige skulle dom inte ha råd att köpa hela riksdagshuset? självklart och polisen och media, för egentligen hur mycket rapporterar media om dom som är deras första prioritet, att granska politiker och makthavare i vårt land.
  Värt och tänka på.
  Roffe

 499. Jan d´ Umbom skriver:

  Roffe tycks vara konungarikets svar på Jultomten!

 500. Torbjörn skriver:

  Skriva under pseudonymen Dumbom. Nåja, passande. 🙂

  Hur som helst, de människor som tror att Palme mördades av en ensam stackare vid namn Christer Pettersson, på uppdrag av Sigge Cedergren eller möjligen Lars Tingström, får jag lov att idiotförklara på allvar.

 501. Allemand skriver:

  Torbjörn,
  Varför tog du inte med Kling o Klang i din idiotförklaring?

 502. ar4ne skriver:

  Vi bör avsätta alla kvinnliga politiker som har förstört Sverige i brist på logik.
  Kvinnor passar inte in, att syssla med politik, så enkelt är det: Visa på någonting vi alla kan vara överens om, att ha varit ett bra politiskt förslag som en kvinna har kommit fram med, personligen finner jag bara dekadanta förslag eller sådana som fyller på i dekadansens Sverige!

  Stridsropet ” kvinnor passar inte in i politiken – deras framtoning förstör logiken”

 503. Jan d´ Umbom skriver:

  Tydligen heter alla Pytskörare på denna blogg Arne.

  Ett namn i tiden 🙂

 504. Stellan Asp skriver:

  Jan varför blandar du och ger med dina åsikter, beror det på dina humörssvängningar eller?

  Hur som helst håller jag med ar4ne som oftast kommer med kloka tankar som man kan läsa om på Mopsens blogg, jämfört med dig Jan.

 505. Jan d´ Umbom skriver:

  Den gode tänkaren och författaren Oscar Levertin
  beskrev på ett förtjänstfullt sätt ”gamle sjungaren Rising”.

  Stellan/Arne/et consortes äro knappast sprungna ur Levertinsk anda utan tillhör utan tvekan det sanslösa promillefolket.

 506. Torbjörn skriver:

  Dumbom:

  För att nå källan måste man gå mot stömmen. Jag förväntar mig inte att du kommer ikapp promillefolket, men gärna en bit på väg i alla fall. Det är jobbigt att paddla motströms. Bara så att du vet.

 507. ar4ne skriver:

  Torbjörn

  Dumbommen tillhör bara de förvirrade och det bör man ta hänsyn till.
  Som du vet dyker det alltid upp en katt bland
  hermelinerna som vill lära sig god stil och elegans.
  Därför får vi stå ut med honom tills han lärt sig något av oss, vad det innebär att kunna föra sig väl i nationella kretsar.

 508. Jan d´ Umbom skriver:

  Nu släcker jag ner för denna gång och lämnar därmed dessa ”nationella befrielsemän” med Pajsar- Arne i spetsen åt sitt öde.
  Något som f.ö. de flesta andra redan gjort och som jag har fått mer och mer förståelse för.

 509. ar4ne skriver:

  Vänstermaffian tänker lämna oss, ja det var ju på tiden.

 510. Lasse Henriksson skriver:

  Nationella befrielsemän 🙂

  Vilka dårar!

 511. ar4ne skriver:

  Lasse ja det var ovanligt dumt sagt av dig, men vad mer begära av en som ingenting vet.

 512. Piprensarn skriver:

  Är ar4ne och Arne Anka samma person?

 513. ar4ne skriver:

  Är det hasch du röker in din pipa, man skulle kunna tro det och då är det bra för dig, att du kan köra ner trynet och rensa ur din pipa som piprensare.

 514. Torsten skriver:

  Vilka dårar Du har samlat ihop Ian 😀

 515. ar4ne skriver:

  Välkommen måste du känna dig Torsten eller hur?

 516. Anna skriver:

  Torsten

  Rena nöjesmassakern just nu på denna blogg. Entertainers/cirkusartister/”nationella befrielsemän”
  i en salig blandning.
  I mitt tycke var sign. Piprensarn en uppfriskande fläkt 🙂

 517. ar4ne skriver:

  Anna har du mens varje gång du skriver?

 518. percy skriver:

  Anna

  för din skull och andra småflickor som saknar det, om man får tro HBT rörelsen och deras frontfigur.

  http://ss11i01.stream.ip-only.net/images/blog/images/entries/75/42/12/4618/a0af598f856265f5

 519. Piprensarn skriver:

  eom

 520. Allemand skriver:

  For whom?

 521. Piprensarn skriver:

  %-6

 522. piprensarn skriver:

  Ar4ne Anka has left the building!

  worstofmankid is out of sight!

  Nuthin´ more in it for me 🙂

 523. ar4ne skriver:

  Skriv direkt på kinesiska nästa gång, så förstår jag ditt svammel lika lite.

 524. Piprensarn skriver:

  Bäste herr Ar4ne Anka,

  Naturligtvis gör jag allt för dig!

  好吧,我給它一個嘗試

  🙂

 525. Torbjörn skriver:

  Det finns allvarliga nationella problem att diskutera. En rekomendation bara…

 526. Piprensarn skriver:

  Torbjörn

  你是絕對正確的 **

  **översättn. ”du har helt rätt”

  Ett stort nationellt problem är de närmast medeltida åsikter som herr A Anka givit uttryck för på denna blogg t. ex. gällande kvinnor och politik.

  什麼是馬戲藝術家 ***

  *** översättn. vilken cirkusartist!

 527. Allemand skriver:

  Piprensarn,

  Det måste vara mycket enklare att skriva på svenska. Då slipper du översätta vad du skriver, eller försöker du glänsa? 1,4 miljarder människor läser det språket så det är väl inget att skryta med.

 528. Torbjörn skriver:

  Allemand:

  Piprensarn kan naturligtvis lika lite kinesiska som du och jag. Det är bara att använda exempelvis ”Google translate” och skriva in på t.ex. svenska eller engelska vad du vill ha sagt och markera att översätta till det språk du vill ha, och vips så kommer en översättning upp. Översättningarna är dock ibland milt sagt tafatta.

  Piprensarn當然可以只是有點中我和你。只需使用如“谷歌翻譯”和類型的例子英國或瑞典不管你想說的話,檢查的語言翻譯成你想要的,急板,然後翻譯了。有時尷尬的翻譯,至少可以說

  Piprensarn يمكن بطبيعة الحال قليلا الصينية لي ولكم. مجرد استخدام المثال ”غوغل ترجمة” واكتب في المثال الإنكليزية أو السويدية ما تريد أن تقوله ، وحدد لترجمة إلى اللغة التي تريدها ، ومقطع ، ثم ترجمة ما يصل. الترجمات محرجا في بعض الأحيان على أقل تقدير.

  Piprensarn, конечно, может чуть-чуть китайский Мною и вами. Просто используйте например ”Google перевод” и введите в примере Английский или шведский язык, что вы хотите сказать, и выбрать для перевода на язык, который вы хотите, и вуаля, то перевод вверх. Перевод иногда неудобно мягко говоря.

 529. Piprensarn skriver:

  Torbjörn och Allemand

  Jag är törhända ingen nationell befrielseman men
  långt ifrån tafatt. Vare sig när det gäll. t. ex. ryska eller mandarin.
  Och jag håller dessutom min pipa rensad! 🙂

 530. Piprensaren skriver:

  PANDEMIN VAR INGEN PANDEMI!

  Det visste vi väl redan från början men precis som i den s.k. klimatfrågan kör politikerna sitt eget race tillsammans med div. myndigheter.

  Och ”migrationsproblematiken” lever sitt eget liv efter samma PK- inriktade mall!

  Här skulle pipor behöva rensas 🙂

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/pandemin-var-ingen-pandemi_5121183.svd

 531. piprensarn skriver:

  Sveriges antagligen största hycklare, YVONNE RUWAIDA,
  skriver på sin blogg om sin egen och Miljöpartiets satsning på kommande cykelvägar i Stockholm (v.g. se nedan – jag citerar).

  Att hon själv sedan drygt 10 år tillbaka är ständig svensk mästare i TAXIÅKNING talar hon däremot tyst om.

  Som grädde på moset kan tilläggas att denna folkvalda representant, YVONNE RUWAIDA, spenderar ännu mer skattepengar på MOBILTELEFONRINGANDE.
  Dessutom har det visat sig att majoriteten av dessa ”telefonpengar” gäller samtal till hennes fränder i Gaza/Palestina.

  ______________________________________________________
  ”I Miljöpartiet de Grönas förslag till budget för Stockholm satsar vi 100 miljoner på att bygga ut cykelvägarna. Insatserna ska inriktas mot att skapa sammanhängande cykelbanor, ökad framkomlighet för gång- och cykeltrafik, att bygga bort cykelträngseln och öka säkerheten.”
  ______________________________________________________

 532. Allemand skriver:

  ”Piprensarn skriver:
  augusti 11, 2010 kl 9:49 e m
  Torbjörn och Allemand

  Jag är törhända ingen nationell befrielseman men
  långt ifrån tafatt. Vare sig när det gäll. t. ex. ryska eller mandarin.
  Och jag håller dessutom min pipa rensad!”

  Där avslöjade du dig att det är som Torbjörn säger. Visste du inte att skriftspråket är samma för de stora dialekterna? Varför använda Mandarin när det heter kinesiska skriftspråket, för där finns ingen dialektskillnad mellan t.ex. Kantonesiska och Mandarin. Rensa du pipan en gång till så känns det säkert bättre.

  Tro inte på PK uttalande att de som röstar på SD är dumma i huvudet och ointelligenta ty det stämmer sällan.
  Avslöjad!!!!

 533. piprensarn skriver:

  Allemand

  Jag tycker nog att man kan fortsätta att tala om ”mandarin”.
  Här är man då i gott sällskap, nämligen i sällskap med den kinesiska regeringen. Visserligen sägs det på regeringens webbsajt att det officiella språket är ”Putonghua” men om man söker efter ”Mandarin” på sajten får man 61 träffar mot bara 28 för ”putonghua”, och på flera ställen står det Mandarin Chinese, or Putonghua”, dvs alltså ingen distinktion.

  Min pipa är nästan alltid rensad 🙂

 534. Allemand skriver:

  piprensarn,

  Det handlar inte om språk utan skriftspråk eftersom du försökte glänsa med något du inte kan eller kunde.

  Jag försöker bara påpeka att det är bättre att erkänna sina svagheter än att dubbla lögnerna.

 535. piprensarn skriver:

  Allemand,

  Låt oss lämna denna ”akademiska diskussion” för allas bästa. Den lär inte leda fram till något!

  Betr. SD är min uppfattning att Jimmie Åkesson är en politisk talang som skulle kunna ”föra sig väl” i de ”finaste salonger” men tyvärr finns det för många stollar typ herr Anka – jfr med vår bloggvärd Ian och ”det anhang” som efter hand förstörde Ny Demokrati i Riksdagen.
  Jag är rädd för att samma sak skulle kunna upprepas om SD tog plats i ”folkförsamlingen”.
  TROTS detta är det möjligt att jag ger min ”riksvalsröst” till detta parti, för det råder ingen tvekan om att det politiska etablissemanget i vårt land behöver ”skakas om”!

 536. piprensarn skriver:

  Mitt vänstra öga observerar att Vänsterpartiet idag har utnämnt Josefin Brink till ny talesperson (obs. ej talesman 🙂 ) gäll. jämställdhetspolitiska frågor.
  ”Vänsterpartiet vill prata mer feminism med väljarna inför valet” upplyser pigga Josefin.

  Grattis Alliansen – ni hade inte kunnat göra ett bättre val själva – nu bör så gott som samtliga kvinnor som tänker självständigt och oberoende utesluta att rösta på Vänsterpartiet.

 537. Kalle Anka skriver:

  Pipparensaren

  Om du var äldre än 17 år skulle jag gå i polemik med dig.

 538. piprensarn skriver:

  MARGARETA WINBERG TAR UPP KAMPEN MOT YVONNE RUWAIDA.

  Vem skor sig mest?

  Vem är bäst på att ”skörta upp” oss vanliga skattebetalare?

  Med ett leende på läpparna konstaterar jag att dessa båda politiska broilers samtidigt säger att ”det här med pengar är jag dålig på – jag vet inte ens exakt vad jag har i månadslön – det är ointressant”.

  Skönt att veta att våra folkvaldaej är Mammons tjänare utan har högre ideal!

  Svenska spels ordförande, ex-ministern Margareta Winberg, anklagas för att ha lämnat in privata kvitton till det statliga spelbolaget.

  Före detta arbetsmarknadsminister Margareta Winberg (S) hade en rad nyckelposter i S-regeringarna 1994- 2003. Sedan två år tillbaka är hon styrelseordförande i Svenska Spel.

  Under sina två år som ordförande för Svenska Spel har ex-ministern (S) begärt kostnadsersättningar för cirka 400.000 kronor, uppger Expressen.

  Det är den andra Winberg-skandalen som briserar i veckan. I tisdags avslöjade SVT:s Rapport att Margareta Winberg hade tagit ut arvode på 25.000 kronor i månaden via sitt företag för att slippa avdrag. Upplägget tjänade Winberg själv på, samtidigt stred det mot Skatteverkets regler.

 539. ar4ne skriver:

  piprensaren

  Så ska det se ut, nu törs jag tala om för dig, att jag står på din sida och är ingalunda din motståndare.
  Det du kanske nu hakat upp dig på om kvinnliga politiker bekräftar bara, att vi ska inte ha några kvinnliga politiker för att de inte har ett normalt logiskt tänkande.
  Du kan inte visa upp en enda bra kvinnlig politiker varken i Sverige eller övriga världen.
  Du ska veta att jag har fått ett överväldigande medhåll i frågan och inte minst av kvinnor, jag tror jag har fått över 900 mail, av dem har det varit kanske ett trettiotal som protesterat mot mig, av vissa namn att döma är de tillhörande Fi, väntar bara på när diskussionen rent allmänt leder till allmän debatt.

 540. Tjadden skriver:

  Här har SD en stor fråga att ta upp i riksdagen ”att stoppa Pridefestivalen” personligen tror jag att pederaster och pedofiler även bögar emellan uppmuntras av Pridefestivalen som dessa sjuka individer tar som en legitimation för sitt handlande och att dessutom bögar begår våldtäkter, som det inte gärna skrivs om?

 541. ar4ne skriver:

  Alliansens siffror över hur många invandrare de släppt in i Sverige under deras mandat period.

  2006: 95750 med reservation att Sossarna har sin beskärda del i importen.
  2007: 99458
  2008: 101171
  2009: 102280
  Totalt 398686 källa SCB

  Moderaternas målsättning att importera 2 miljoner invandrare fram till 2015 kommer de att klara av med råge.

 542. Stellan skriver:

  I äldre uppslagsverk talar man om, att svenskar är främlingsfientliga av naturen som förklaras enklast med det normala betéendet att vi normalt är rädda för det okända.

  Återigen är etablissemanget ute och cyklar med siit främlingsfientliga, att vi svenskar ser främlingar som något hemskt och otäckt” men de flesta blir skrämda först när man känner sig hotad till livet av dem.

  Så i sak säger etablissemanget, att ni ska inte vara fientligt inställda mot främlingar som hotar er till liv och lem.
  Hur står det till med intelligensen bland våra styrande och massmedia, styrs vi av idioter? det verkar inte bättre.
  Anmäl

 543. Tjadden skriver:

  EN STOR FRÅGA OM SVERIGES ÖDESVAL!

  Att en mycket stor del av svenska befolkningen accepterar vår mångkultur som något fullständigt naturligt, beror ju på att de är födda in i den.
  Folk blir närmast chockade när man nämner att vi borde avveckla mångkulturen och då slår de ifrån sig med orden vart ska jag då ta vägen? (efter en kort stund) javisst ja, jag är ju svensk, men vart ska alla flyktingar ta vägen? blir en naturlig följdfråga och sen kommer det ”de har samma rätt som oss att bo i Sverige, så det så”

  Har invandrarna samma rätt till vårt land som vi svenskar?

  På den här frågan finns det inte ett självklart svar på och just därför, är vi svenskar i princip uppdelat i två eller fler läger och är oense i frågan om invandrarnas rättighet till vårt land.
  Mig veterligt har den här frågan aldrig diskuterats i EU eller FN?

  Eftersom det här är en stor valfråga, borde den diskuteras offentligt. Etablissemanget lär nog tvärsäkert säga ja” för bor och arbetar invandrarna i Sverige så är det en självklart att de har rätten till vårt land.

  Men i våra egna led, vi som anser att invandringspolitiken är en katastrof, delar vi etablissemangets förmodliga åsikt i frågan? Jag gör det inte av flera skäl, som också de flesta anser, att det finns många faktorer som spelar en stor roll för vårt eget folks bevarande m.m.
  Det här måste upp på bordet innan valdagen som är ett ödesval och då måste allt hummande bort och allt ska förklaras i klartext, det duger inte att komma efter valet med den här frågan, om invandrarna har rätten till vårt land? Man ska också låta svenska folket att förstå, att 1 Juli nästa år ska det röstas om och skrivas in i grundlagen att Sverige ska vara ett mångkulturellt land, just därför är årets val ett ödesval för svenska folket framtid!

 544. mrmhalland01 skriver:

  Jag behövde bara läsa hälften för att kunna svara.

  JA !

  Invandrarna har precis samma rättigheter som Svenskar !
  Svaret ÄR självklart eftersom de ifrån sitt land sökt inresetillstånd, uppehållstillstånd. arbetstillstånd och andra nödvändiga tillstånd.

  När detta har beviljats har de kommit hit.

  Detta är över huvud taget ingen valfråga.

  Möjligen blandar du ihop denna fråga med flyktingfrågan, i brist på kunskap ?

 545. Allemand skriver:

  mrmhalland,

  När vaknade du? Blandar ihop är vad du gör å det grövsta. Varför ta upp kunskap, det verkar som man klarar av och skriva idiot-insändare utan sådan?

  Om du åbäkat dig att läsa partiprogrammet så hade du funnit att flyktingfrågan du relaterar till är ingen fråga. De c:a fem procent kvotflyktingar som kommer till Sverige varje år är mer än välkomna.

  Invandringen däremot är precis diametral mot vad du ljuger om. Det är tusentals och åter tusentals som kommer hit och de är inte inbjudna än mindre har de visum, pass eller vill uppge vad de heter.

  En större post som också belastar Sverige hårt är anhöriginvandringen, den måste reduceras till ett minimum.

  Har man fått avslag och skall avvisas så är man kriminell, om man vägrar att följa svenska lagar har man definitivt ej samma rättigheter som de som är här lagligt.

  Det är bara knappt en månad kvar till förändringens tidevarv är här och då kan du ljuga bäst du vill, det kommer inte att hjälpa din sak.

 546. Tjadden skriver:

  Tack mrmhalland,

  Hitintills bland dina kommentarer så framstår du som en PK!

  Att bedöma saker och ting måste man vara insatt i för vad detsamma egentligen handlar om och framförallt förstå konsekvensen av ord och handling.
  Du snackar bara på ut i det blå och struntar i att ens tänka tanken om orsak och verkan.

 547. ar4ne skriver:

  I brist på datasäkerhet röjer SSU sina kopplingar till EXPO och AFA

  http://www.nationellidag.se/visa/default.asp?do

 548. Torbjörn skriver:

  Reinfeldts varning till svenska folket om att Sverige går mot nya kristider ifall svenskarna röstar in SD i riksdagen var det löjligase hittills under valrörelsen. Motbevisa SD istället Reinfeldt. Det säger ni ju att ni är så bra på. Ta fram en utredning över kostnaderna för invandringen. Och framför allt: Bryt Segregationen! Föregå med gott exempel. Segregationen är ju kärnan till problemen, eller hur? ”Vi” har klumpat ihop ”dem” på ett och samma ställe. Så Reinfeldt och övrig regering och riksdag: Flytta till Rinkeby, Rosengård och Ronna och lös de problem ni skapat på det sätt ni påstår att de kommer att lösas. Blanda! Eller sluta hyckla. Och framför allt, ge inte SD skulden för era tillkortakommanden.

  En fråga till dig Reinfeldt:

  I Sverige fanns för 30 år sedan knappt en enda övervakningskamera. Idag finns de överallt på gator och torg, i skolor, ja t.o.m. daghem, i bussar, tunnebanetåg, spårvagnar, på perronger i och vänthallar, i badhus och sporthallar, omklädningsrum, i trapphus till flerfamiljshus, källargångar och tvättstugor mm mm, för att inte tala om i varenda butik, ja t.o.m. i konditorier. Vad beror detta på? Man får markera ett eller flera alternativ.

  a) Det fanns inga övervakningskameror för 30 år sedan.

  b) Det är roligt med övervakningskameror.

  c) Övervakningskameror behövs för tryggheten.

  d) Brottsligheten har exploderat i Sverige pga invandringen.

  e) Svenskarna, som alltid varit ena riktiga barbarer och tjyv-jävlar, har under de senaste tre decennierna kommit på att man kan bete sig än värre än vi gjorde innan.

  f) Vet ej alt. vill inte veta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: