En influensa för grisar. Men vilka?

Ännu en gång har okunniga journalister världen runt sett en chans att försöka skrämma ihjäl  folk. Denna gång skräms de med att vi kan bli förkylda och få en hosta som kanske kommer från Mexico.

Vad ska de hitta på nästa gång? Och hur länge ska cirkusen få pågå?

Minns ni svanen som landade på Stockholms Ström och hade fågelinfluensa enligt kvällspressen, som ritade cirklar inom vilka det var livsfarligt att vistas. Det var flera år sedan. Och hur gick det sen? Jo, the rest was silence.

Och nu ser man chansen igen. Politikerna vågar däremot inte chansa, så de hänger på för säkerhets skull. Det KAN ju gå åt h-e även om det är högst osannolikt. Alltså: Häng med! Ungefär som med koldioxid effekten, behovet av den politiskt subventionerade vindkraften och andra hypade företeelser. 

Ur led är tiden. Vem sa det? Strindberg? Nu är det min tur. Prosit!

För den som vill läsa något vettigt och sakligt om influensan rekommenderas SvD skribenten Inger Attestam  Hon varnar bl.a. för de professionella alarmisterna i sin artikel den 30 april.

Annonser

317 Responses to En influensa för grisar. Men vilka?

 1. Kachina skriver:

  Det gäller att behålla jobbet.

  Som min far sade om byggnadsnämnden. Ärendet blir inte klart förrän det kommer in ett nytt ärende. De kan inte riskera att det blir tomt på skrivbordet, för då kan någon få för sig att de har lite göra.

  Hur spektaklat med kejsarens nya kläder, vindkraften, kan fortsätta innan någon säger de förlösande orden, är obegriplig.

  Här uppe vet vi att när det är svinkallt, när vi som mest behöver elkraften, är det vindstilla. Annars vore det inte svinkallt. Det blåser när vi minst behöver den, vindkraften.

  Det finns kärnkraft.

 2. hillary2 skriver:

  Ja, tänk Ian, om svensk massmedia kunde lyfta fram de verkligt skickliga svenska politikerna istället för att syssla med sensationsjournalistik och smutskastning. Åsa är ett bättre alternativ än Alf Svensson den 7 juni 🙂

  http://www.asawestlund.se/blogg/mitt-1-maj-tal-ett-annat-sverige-och-europa-ar-mojligt/

  Läs och njut av denna unga EU-parlamentarikers kraftfulla tal. Åsa är stark, ihärdig, kunnig, juste, smart, påläst, har integritet, självständighet och hennes idoga arbete i EU-parlamentet har burit frukt. Åsa är i mina ögon en av våra bästa politiska representanter med framtiden för sig…

 3. Kachina skriver:

  Varför kandiderar hon inte till partiledarposten?

  Här var det raka rör och tydliga besked. Ger henne helt rätt i att Alliansens ”otrygghetspaket” starkt bidragit till nedgången.

  Jag håller inte med om att sänka arbg.avg. De sociala försäkringarna måste finnas och betalas på bästa sätt, alltså dra direkt från lönen istället för att betala socialbidrag till de som struntat i att teckna och betala försäkring.

  När det gäller Gaza/Israel skall vi hålla käft, både sossar, liberaler, demokrater och moderater. Ägna er åt något annat och låt dem lösa sina problem själva.

  I övrigt tror jag att ni har ett skarpt intellekt som gör sig synligt. Stäng inte in henne i Bryssel-garderoben. Använd henne istället inom inrikespolitiken.

 4. soli01 skriver:

  En vilja att vi ska ha det så bra här är inget som sossarna har ensamrätt till. De har nu hamnat i opposition och det Åsa Westlund skriver är mycket som alla kan ställa upp på. Tror inte hon ännu matchar Mona Sahlin. Superlativen haglar dock över denna person och det är möjligt hon klarar alla. 🙂

 5. Kachina skriver:

  En sak är klar. Det är inte lönt att tala om förändring, samtidigt som man för fram en ikon från det gamla politruk-väldet, som svenska folket är innerligt less på.

  Det räcker inte att tala om förändring. Man måste samtidigt VISA förändringen. Utifrån Åsas förstamaj-tal kan man säga att hon ÄR förändringen.

  Sorry Mona. Du är säkert en skicklig förhandlingspolitiker som har mycket kvar att göra inom politiken, men som mediabild och opinionsbildare har du passerat ”bäst före datum.”

  Lås inte in en kapacitet som Åsa i Bryssels städskrubb. Socialdemokratin behöver en sådan personlighet mer än någonsin.

 6. mrmhalland01 skriver:

  Ja, socialdemokraterna mår dåligt av att kvinnor som är uppvuxna mitt i ”gubb-väldet” och därmed blivit gubbar.

  Både Wanja och Mona vägrar ge plats åt kompetenta personer trots att viljan från deras egna är hur tydlig som helst.
  Te fortsätter att ”trampa på tår” och ”sätter gärna dit någon annan” för att rädda sitt skin.
  -Vem som helst kan offras, men inte jag.

  Detta lärde sig Mona när gubbarna gjorde skandal av en toblerone.

  Detta i det parti som säger sig stå för rättvisa och solidaritet.
  Jag kräks.

 7. hillary2 skriver:

  Kachina

  Kul att du ser hennes kapacitet, men till skillnad från dig gladdes jag åt hennes MÖ-resonemang då hon intog en neutral och nykter hållning beträffande konflikten. Det är inte alla i S(verige) som har en sådan 🙂 Vad parterna sen anser om svensk medling är en annan historia, men Åsa gjorde en stark, djärv, tydlig och opartisk markering som jag uppfattade det.
  Hurra!

 8. soli01 skriver:

  hillary2 – är du en person eller kanske t o m tvådelad. 🙂 Du skriver ibland som du inte skulle ha gjort annat. 🙂

 9. findus skriver:

  maj 3, 2009 kl 5:33 e m

  ”Jag kräks.”

  Ja, det gör jag varenda gång jag ser/hör människan … Jag kan inte hjälpa det.

  Nu är det ju inte så länge till som vi behöver stå ut med henne och hennes pack. Det är skönt.

 10. Kachina skriver:

  hillary

  MÖ-konflikten kan inte lösas av någon annan än parterna själva. Vi har annat att göra, än att medla mellan grälsjuka halvbröder.

 11. bo skriver:

  Bra att Du tar upp vindkraften. Låt oss först titta på vad växelströmsnäten behöver – det är en noga reglerad frekvens. En generator (synkron eller asynkron) måste gå med ett konstant varvtal – poltalet och varvtalet ger frekvensen. I vattenkraftverken styr man vattenmängden genom turbinen och fixar det hela utan komplicerad teknik. Alla som seglar vet att vinden varierar – man kan inte dämma upp den och tappa av den efter behov. Alltså tvingas man att fixa problemet i bakändan med dyra frekvensomriktare. I ny teknik gick man så långt att man postulerade att vi behöver ett helt nytt elnät som kan leva med strömkällor med högst varierande frekvenser. Miljöpartisterna är undantagslöst tekniska analfabeter (teknikfiender). Rörelsen har blivit en sekteristisk religion som agerar allt mer ansvarslöst. Deras extremister ser utrotandet av människosläktet som lösningen på problemet att skydda ”naturen”. George Carling ger på U-tube en lysande sågning av environmentalismens vansinne. Nittio procent av alla arter som någonsin funnits har naturen utrotat. Det är naturens primära uppgift att utrota arter som inte klarar att snabbt anpassa sig. Vi behöver inte ”naturskydd”. Vad vi behöver är människoskydd. Det är mycket bättre att utrota malariaparasiten än att utrota den miljövänliga kärnkraften. Vi klarade ju att fixa smittkopporna eller hur? Men i stället bekämpar vi nu till höga kostnader koldioxiden utan att ha några som helst indikationer på att den gör något annat än gott. Environmentalismen är kommunismens onda arvtagare. Det är en olycklig villfarelse att vår art är mäktig nog att ändra klimatet. Den lilla ändringen i jordaxelns lutning i omloppsbanan kring solen bestämmer över sommar och vinter. Ni kan ta och stoppa upp koldioxidhalten i lämplig kroppsöppning djävla miljöpartister!

 12. mrmhalland01 skriver:

  Bra rutit Bo,

  Visst fanns där en tid då miljöpartiet hade en plats.
  Vi skitade ner så att vi knappt kunde vistas i vår egen miljö.

  Nu är den tiden förbi och alla dessa ”gröna” försöker förlänga sitt existensberättigande med påhittade globala faror som exempelvis koldioxidutsläppen.

  Nu när hugade spekulanter dessutom kommit på att det går att tjäna pengar på folkets rädsla och vilja är det nog försent att stoppa.

  Det är ju lite paradoxalt att det var entreprenörerna som gav olika vänsterpartier en fribiljett till attt hålla sig kvar vid makten.

 13. Stefan E skriver:

  Vilken djävla skit som Hillary som vanligt spyr ur sig när hon kommer med något inlägg mellan festandet på någon parti eller kursgård i ABF eller facklig regi.

 14. hillary2 skriver:

  soli01

  jag är naturligtvis en person

  tack för att du tycker att jag har flyt ibland
  ibland har kanske det man skriver t.o.m. effekt?
  på bloggen där vi träffades hade vi en längre och rätt våldsam diskussion för och emot privatisering av apoteket
  när jag inte kunde variera min argumentation längre skrev jag kort att fördelen med nuvarande apotek var centraldatorn
  nu kräver alliansen av alla blivande privatapoteksägare att de ska ingå i det gemensamma datorsystemet
  Tjoho!
  skattepenganvändning måste naturligtvis kunna följas upp, men det var inte vad de blivande friåkarna hade tänkt sig och kanske inte heller moderaterna från början …

  tack för din kommentar stefan e

  med ditt soliga humör och trevliga bemötande av åsiktsmotståndare är du en stor tillgång för oppositionen 🙂
  är du en ”smygsympatisör”, hemlig beundrare eller bara fördomsfull?

 15. Kachina skriver:

  Privatisering av Apoteken är ett av Alliansens större hjärnsläpp. Fullständigt meningslöst ur allmänhetens synvinkel. Det kan troligtvis ses som en bjudning till lojala partimedlemmar av samma typ som den gåva av en gymnasieskola Filippa Reinfeldt lät verkställa till en enträgen partiarbetare.

  Skamligt Alliansen, era väljare förväntar sig att ni skall leva som ni lär. Privatisering av Apoteken ger ingen samhällsnytta, bara en bekräftelse av att svågerpolitiken är djupt rotad även i de borgerliga leden.

 16. soli01 skriver:

  Om det med privatiseringen ges möjlighet för den enskilde att ha större möjlighet att välja med bättre service som följd måste hjärnsläppet finnas på annat håll om man vill ha monopolet kvar.
  Prata inte om svågerpolitiken den var cementerad tidigare och var rena betongen. 🙂

 17. Kachina skriver:

  soli01

  Vi väljer det läkaren skriver ut. Apoteket har för närvarande MYCKET BRA SERVICE. Du får medicinen hem i postlådan om du vill.

  Alliansens privatisering av Apotek är kvalificerat struntprat. Det är godisregn över lojala partisympqatisörer.

 18. Carl Norberg skriver:

  Åsa är väl en rätt godsinnad person om än inte så analytiskt lagd såvitt jag kan bedöma, och jag har haft några längre samtal med henne.

  Däremot tror jag mera på hennes mans analytiska förmåga, men tror samtidigt att han nog bör utveckla sin självsyn för att mera komma till sin rätt.
  Men Anders är faktiskt uppfriskande listig.

  Att partiet nu befinner sig närmare en upplösning än någonsin tidigare, det illustreras dagligdags i media. Och den blinda tilltron till den interna partistrukturens förmåga att skapa politisk kompetens, den är nästan skrattretande att se, om det inte vore för att det är sorgligt.

 19. Carl Norberg skriver:

  En annan bra grej med Anders, är att han inser att det finns poänger med att vidga sina perspektiv.

 20. soli01 skriver:

  Vem f… är Åsa det måste vara något alldeles extra. Det har gått mig förbi, men ni har glömt bort ”Winbergskan”. Vem kan matcha henne. 🙂

 21. Carl Norberg skriver:

  Njae, det är som person betraktat en mycket stillsam för att inte säga intetsägande uppenbarelse, så alldeles onaturligt att hon passerat förbi obemärkt är det ju inte, hon har ju inte någon direkt utpräglad förmåga att väcka känsloanslag eller engagemang.

  Hon har däremot alla de politiska kvalifikationer som krävs för en partikarriär, i form av SSU engagemang och annat som verkar meriterande.

  Åsa har nog som absolut främsta merit, skulle jag säga, att hon förmodligen aldrig överträder en reglering i någon form.

  Hennes äkta hälft däremot skulle jag vilja påstå har en annan politisk kaliber, som även om jag emellanåt tycker att den kan vara lite naiv, så finns det en låga och ett patos som jag uppskattar mycket.

 22. Johan skriver:

  Ian Wachtmeister pratar om allt från utbildning, affärsverksamhet och politik i ”Gäst hos Hagge”.

  http://svtplay.se/v/1370406/oppet_arkiv/gast_hos_hagge_-_ian_wachtmeister_del_1?cb,a1364145,1,f,103203/pb,a1364142,1,f,103203/pl,v,,1370415/sb,k103200,1,f,103203

 23. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  det är tydligen illa ur din synvinkel att alla kvinnor inte uppträder som män
  det är en däremot förbannat bar att kvinnoförbundet fick igenom

 24. hillary2 skriver:

  varannan damernas på S-valsedlarna för snart 20 år sedan
  hälften av eller mer av befolkningen utgörs av kvinnor

 25. hillary2 skriver:

  det var förresten Margareta Winberg som fick igenom förslaget!

 26. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  dina åsikter är mansschauvinistiska och som den mansschauvinist du är uttrycker du dina åsikter som om de vore fakta
  illa…

 27. Stefan E skriver:

  Undrar om Hillary förutom sedvanligt vätskeintag genom fackets försorg den första maj (s.k. optional pampgrogg) även genom oaktsamhet erhöll ett par doser klipulver?
  Hon verkar ovanligt fingerfärdig f.n.

 28. mrmhalland01 skriver:

  hillary2,

  Det är ju det era ledande kvinnor gör, uppträder som män.
  Först när ni accepterar kvinnor som uppträder som kvinnor har ni rätt att slå er för bröstet när det gäller ”varannan damernas”, idag är det inget värt.

 29. Vat69son skriver:

  Kachina

  Du borde vara tacksam över ditt hatobjekt Margaret Thatcher i stället för att jämt och ständigt spy galla över henne. Vilken lady! Här kan man tala om Champions League jämfört med gärdsgårdsseriens sossekvinnor som vissa hyllar på denna blogg. T. ex. Mona, Wanja, Åsa, Berit, Carin och allt vad dom heter.

  När Margaret Thatcher valdes till premiärminister stod Storbritannien på randen till kaos. Inflationen var skyhög och rent ekonomiskt var landet i ett smärre stillestånd sedan andra världskriget hade det bara gått alltmer utför för landet.
  Thatcher och henens regering vitaliserade ekonomin genom privatiseringar och skattesänkningar för de arbetande och hon kämpade mycket framgångsrikt för ”Popular Capitalism” mot alla former av onödigt statligt ägande.Hennes politik ledde till en ekonomisk boom av sällan skådat slag under hela 80- talet.
  Stora delar av den tidigare arbetarklassen fick genom hennes åtgärder möjlighet att köpa sina bostäder som tidigare ägdes av framför allt kommunerna. En ovärderlig trygghet skapades genom eget ägande.
  Thatcher var också helt orädd att föra kampen mot de
  tidigare starka fackföreningarna och framför allt vidtog hon orädda och kraftiga åtgärder mot det militanta gruvfacket under Arthur Scargills ledning.
  Hon vägrade pumpa in pengar till den föråldrade och nedsmutsande kolindustrin som genom decennier varit dessutom varit oerhört olönsam (utan att ingen tidigare vågat gå i konfrontation). I stället satsade hon på den rena kärnkraften, något som britterna idag skördar frukterna av.
  Jfr. hur den nuvarande svenska Regeringen vägrar pumpa in pengar till den föråldrade och olönsamma bilindustrin samt hur satsningen på kärnkraft torde komma mer och mer. Alliansregeringen har i stället avmonopoliserat Apoteket och detta innebär att den vanlige mannen på gatan kan inom kort kan välja var han/hon vill handla (och dessutom till ett billigare pris).

 30. hillary2 skriver:

  stefan e

  senaste jag drack något var det ren och inte blandad
  dryck
  jag drack skumpa när mitt barmbarn namngavs i april
  min ambition är att göra framtiden så bra så möjligt inte minst för kommande generationer och jag har förstått att Anneli Hulthén som är kommunfullmäktiges ordförande i Göteborg har samma ambition
  här kan du läsa hur S budgetprioriterar tillsammans med MP

  http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Partidistrikt/Goteborg/Press-och-media/Nyhetsarkiv/Socialdemokraternas-och-MiIjopartiets-forslag-till-budget-2010-for-Goteborgs-stad/

 31. Vat69son skriver:

  Stefan E

  Margaret T. skulle aldrig ens kommit på tanken att sitta och smålulla på någon facklig el. labourinriktad kursgård.
  Det kallar jag värdighet 🙂
  Och skillnad mot rödstrumporna och kvasifeministerna inom s/mp/v

 32. Vat60son skriver:

  Och för övrigt anser jag att Thomas Östros borde tillhöra Vaktparaden eller möjligen riva biljetter på någon biograf 🙂

 33. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  det där är för det första inte sant beträffande S-kvinnor men eftersom de flesta män fortfarande är mansschauvinister och har svårt att lyssna på och förstå en kvinna kanske någon faller dit och härmar manligt beteende
  jag har dock inte träffat på någon sådan S-kvinna men de är vanligt förekommande bland moderater
  däremot vet jag att ”svaga flickor” som tidigare var ”tysta flickor” i högstadiet tagit till sig taktiken att härma de normgivande pojkarna/männen och numera utagerar på precis samma sätt som de
  först när vi inser att manlighet för de allra flesta är normen kan vi se och bejaka att kvinnor har ett annat beteende men har lika stor rätt att ta del av samhällslivet och få möjligheter att odla sina intressen
  du har en tuff uppgift med att ge dina tre flickor
  styrka att bli självständiga kvinnor och inte de kvinnor egofixerade män önskar
  läste nyss en självbiografi där den högt utbildade författaren beskrev sina olika hustrur utifrån om de hade varit bra för honom eller ej 🙂

 34. hillary2 skriver:

  vatson

  har du aldrig ställt dig frågan varför Thacher måste uppträdare manligare än sina medtävlare för att komma fram i politiken???

 35. Vat69son skriver:

  Hillary

  Ställ en relevant fråga i stället för att försöka efterlikna dina idoler inom fack- och partitoppen.

  Finns det något som får en att dra på smilbanden så är det en socialdemokratisk kvinnoförening. Tala om husses lydiga valpar . . . . . . . . vov, vov 🙂

 36. mrmhalland01 skriver:

  hillary2 :

  Jag gör mitt bästa med mina tre.
  Jag är helt enig med dig om att kvinnor ska ha samma möjligheter, att på sitt kvinnliga sätt, delta över allt i sammhället på samma villkor som män.
  Först då får vi en bra balans i beslutsleden och ett samhälle där alla känner sig representerade.
  Idag har vi det inte så. Många befattningshavare är män (oavsett fysiskt kön) och det gynnar män. Sedan har vi olika kvinnorörelser som i princip hatar män, får de för mycket att säga till om blir det farligt, då försöker de frysa ut halva befolkningen.

  Först när vi ser till en persons utbildning och förmåga, har vi kommit rätt. (framför allt förmåga anser jag).

 37. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  lycka till med döttrarna!

  den manliga normen ÄR förhärskande och dominerar majoritetens föreställningsvärld
  såväl kvinnor och män väljer oftast hellre en oprövad man före en oprövad kvinna vid tillsättningar av olika slag
  jag anser fortfarande att Tatcher aldrig hade kommit fram i politiken utan att ett mycket manligt beteende och därtill ständigt vara mycket mer påläst än de andra i hennes manliga omgivning
  därför finner jag vatsons inlägg skrattretande men talande
  norberg har ännu inte svarat och jag undrar vad han anser om vatsons analysförmåga 🙂

 38. Carl Norberg skriver:

  Utan hänsyn till endokrinologi eller biologisk fundamenta, så är mänskligheten dömd att bli kvar i den enklaste av alla maktpolitiska fällor, alltså den som verkat organiserat sedan 325 e.kr. i Niceae.

  Då kan vi ju nu lika gärna börja tala om stentavlor och brinnande buskar som relevanta grunder för de politiska besluten.

  Att inte betrakta alla individer som lika människor, utan istället att börja med dessa eviga indelningar och särskillnader är ingenting annat än politiskt taskspeleri.

  Och i de fall där detta så sker utan uppsåt, så speglar detta tyvärr endast en oförmåga till att se detta ur tillräckliga perspektiv

 39. hillary2 skriver:

  norberg

  om du anser så är det kanske inte så smart att hylla en påstådd större förmåga hos en enskild man att ”kunna analysera” när även du har fattat att synintryck och hormoner på några sekunder förmår sätta denna förmåga ur spel?
  majoriteten av världens ledare är hormonstyrda manliga högrisktagare och hur säkert är det? 🙂

 40. Carl Norberg skriver:

  Som sagt så är förståelsen för vilka egenskaper respektive hormon och dess derivat för med sig, mycket skiftande.

 41. hillary2 skriver:

  carlNOberg är plattitydernas mästare och hans enkla strategi är att aldrig erkänna sin egna brister eller svagheter

 42. Stefan E skriver:

  Lås in Hillary!

  Eller skicka henne till den socialdemokratiska kvinnoföreningen någonstans på västgötaslätten (det är
  ett straff i sig).

 43. Torsten skriver:

  Oh, vad Ni tjafsar 🙂

  Vad tycker Ni om Miljöpartiets senaste utspel.

  ”Vad skönt att slippa vara EU-motståndare”.

  ??????

 44. Vat69son skriver:

  Ang. senaste utspelet om EU. Vad annat är att vänta från detta burleska parti. Ingen vettig mänska tar dem på allvar.
  Håll i hatten för ännu ett exempel:

  ”Mats Pertoft, riksdagsledamot och skolpolitisk talesperson inom Miljöpartiet, uppmanar Sveriges skolor att ordna egna Pridefestivaler.

  Mats Pertoft (mp) föreslår att alla grund- och gymnasieskolor i Sverige genomför Pridedagar med syftet att lyfta fram HBT-frågorna i undervisningen. Pertoft kritiserar också regeringen för att inte undervisningen följer samhällsutvecklingen.”

 45. Kachina skriver:

  Margareth Thatcher är den reptil som, tillsammans med Reagan, skapat det känslokalla samhället byggt på en marknadsliberal, kapitalistisk, religion där de troende bugar mot Manhattan fem gånger per dag.

  Den är samma smittsamma sinnesinfluensa som delas med islam och högerkristna.

  Nu är Thatcherismen i konkurs,…..och du hyllar Järnladyn. Det är så man tar sig för pannan och suckar. Dessutom blir inte medicinen billigare när inköpen splittras. Tio medicintillverkare som har EN kund, är bättre än tio tillverkare som har flera hundra kunder. I det senare fallet är det enkelt att härska genom att söndra.

  Nej, totalt hjärnsläpp i sakfrågan. Detta handlar om godisregn över partiapparaten.

 46. soli01 skriver:

  Det skulle finnas flera Margareth. En kvinna med en järnhand. 🙂 Något bockande eller bugande mot Manhattan var det inte fråga om där inte. Tänk om vi hade en sådan kvinna i Sverige också. 🙂

 47. mrmhalland01 skriver:

  Torsten,

  När nu EU fullkomligt gått på CO2-bluffen vädrar de morgonluft.
  Nu finns det möjlighet även för vänstervridna miljö-muppar att komma till Bryssel och tjäna de riktigt stora pengarna.
  – Då lägger vi ideologierna åt sidan och bygger sakta men säkert upp ett resonemang som syftar till att, egentligen har vi alltid varit för EU.

 48. Torsten skriver:

  Nästa utspel från MP blir med all säkerhet: ”Vad skönt att slippa vara kärnkraftmotståndare”.:-)

  Förresten Ni som sett nyheterna i dag, var Peter Eriksson Nykter i inslaget?

 49. hillary2 skriver:

  soli01

  det behövs ingen sådan kvinna i Sverige
  vi har haft samkönad skolundervisning i 166 år och därmed inte fått något liknande dessa manliga brittiska kotterier som missbrukar den makt de oförtjänt har kunnat tillvälla sig och där man under påverkan av det speciella orneviruset (för att anknyta till blogginlägget) håller varandra om ryggen
  det finns fortfarande damförbjudna rum på brittiska pubar 😀

  puss på er surmulna torsten och stefan
  vad säger ni om en trevlig kväll i London
  kan muntra upp de flesta
  såvida jag får sitta ifred i loungen

 50. mrmhalland01 skriver:

  hillary2 :

  Det är sällan jag försöker hjälpa dig med argument, men här kommer lite vatten på din kvarn.

  Jag var på en golf-klubb i södra England för ett antal år sedan.
  Innan man kom in på området möttes man av en skylt med texten : Dogs and Women are not allowed.

  🙂

 51. Torsten skriver:

  Oj,
  Första gången jag får en puss av hillary 🙂

  Jag kommer att städa bilen minutiöst före nästa gång jag erbjuder skjuts i min Merca med äkta orientaliska mattor 🙂

 52. Stefan E skriver:

  Min kärra kanske är mer i Hillarys smak. Jag köpte för några månader sedan en gammal Scorpio på Blocket för 8000:- av en gammal tokfan uppe i Norrland som själv hade köpt en liten lastbil för att förtjäna sitt uppehälle.

 53. Torsten skriver:

  Du gick på en mina Stefan.
  Ekorrfan gav bara 5000:- för den 🙂

 54. Kachina skriver:

  🙂

 55. mrmhalland01 skriver:

  och redan det var en dålig affär 🙂

 56. Carl Norberg skriver:

  Eller så går det möjligen att utläsa någon betydelse ur det som jag skriver.

 57. soli01 skriver:

  Scorpio är alltså en bil – trodde det var en cykel. 🙂

 58. Vat69son skriver:

  Enl. ryktet lär Skeppshult vara det mest sålda cykelmärket i Byske.
  Burget folk cyklar konfortabelt 🙂

 59. Kachina skriver:

  Burget folk kör bil, utrustad med automatlåda och farthållare, till postlådan.

 60. Tanja Bergkvist skriver:

  Ja, att skrämma folk ur vettet är standard. Rekommenderar varmt boken ”I trygghetsnarkomanernas land – Sverige och det nationella paniksyndromet” av Eberhard!

 61. Carl Norberg skriver:

  Tyvärr så kan man se ett starkt politiskt mönster bakom beteendet med att anföra behovet av en stark överstatlighet.

  Och främst anföra hjälp åt svaga, kan även vara ett sätt att skapa makt åt staten, och det är en metod som inte enkelt kan ifrågasättas utan att individen framstår som moraliskt tveksam.

 62. Vat60son skriver:

  Kachina, Norberg och Hillary (m. fl. inbitna socialdemokrater)

  Vad säger ni om det faktum att Margot Wallström anser att Regeringen Reinfeldt agerat på ett betydligt bättre och konstruktivare sätt inom EU än vad den föregående socialdemokratiska Regeringen gjorde.

  Har Wallström sett ljuset?

 63. Carl Norberg skriver:

  Inbitenheten får stå för den som upplever den, jag står för mina egna värderingar och dessa är inte partipolitiskt grundade.

  Och vad Margot Wallström beträffar så är min åsikt att hon är en bra individ. Vad avser Göran persson så anser jag att han som individ är betydligt mera moraletiskt tveksam, och jag anser vidare att han dessutom har en självsyn som gör honom direkt olämplig för ledande befattningar.

  Och att den föregående Socialdemokratiska regeringen regerade på ett sätt som resulterade i valresultatet 2006, torde vara ställt utom alla tvivel.

 64. vat69son skriver:

  VARNING 1

  Eva-Britt Svensson är EU-parlamentariker i dag och vill vara det framöver. Hon toppar Vänsterpartiets lista och har hela mittuppslaget i kampanjtidningen. Säger hon ett enda ord om politik i artikeln? Nix. Först handlar det om svåra uppväxtförhållanden, sedan går halva artikeln åt till att berätta om att hon misshandlades av sin förre make och så får vi veta att hon ger bort en halv miljon kronor om året till bland annat kvinnojourer.

  Det står inte ett ord om vad hon uträttat i Europaparlamentet. Inget om vad hon vill göra. Väljarna ska tydligen rösta på Eva-Britt Svensson som något slags offerkompensation. Eller för att på ett bakvänt sätt skänka pengar till kvinnojourer.

 65. vat69son skriver:

  VARNING 2

  Nummer två på listan heter Hanna Löfqvist. Hon skriver en krönika om att det är för många slipsar i parlamentet och att det så kommer att förbli. Förvriden kvinnosyn har de och en del utnyttjar prostituerade. Eller är de så hems­ka som engelsmannen som tagit plats i jämställdhetsutskottet med motiveringen att han vill sätta de rabiata feministerna på plats.

 66. vat69son skriver:

  LITE KUL (FEMINISM)

  Men Hanna Löfqvist ( v ) har i alla fall inte slips. Fast hon kanske borde skaffa en. Eller köpa en blus i större storlek, för den hon har på bildbylinen glipar över bysten på ett sätt som renderat anmälningar till reklamombudsmannen ifall hon förekommit i en bilannons. Men nu är det ju bara reklam för ett parti som kallar sig feministiskt.

 67. vat69son skriver:

  Man kan med visst fog konstatera att visst släktskap torde råda mellan Hillary och Hanna.
  Två härliga rödstrumpor so0m går över lik (eller t.o.m. ”glipar” bysten för att uppnå sina syften.

  Förebilden kanske är den gamla klassiska italienska politikern Cicciolina http://www.youtube.com/watch?v=SiFKZysBKaQ

 68. soli01 skriver:

  vat69son – CB är svårplacerad och jag är tveksam om han ska införlivas med Hillary2 m fl. 🙂

 69. vat69son skriver:

  Efter alla dessa stolligheter funderar jag på att byta yrke och bli grisbonde i stället 🙂

 70. soli01 skriver:

  vat69son – nej gör inte det – tänk på grisinfluensan. 🙂

 71. vat69son skriver:

  Du har rätt soli. Jag söker jobb som administratör inom Landstingen i stället.
  Då kan man ju sitta och blogga hela dagerna för man har ju ändå inget som helst krav på sig 🙂

 72. vat69son skriver:

  och förresten soli

  Allas vår Carl har faktiskt uttrycket mer än en gång att han är medlem av detta permafrostliknande parti (som även inhyser giganter som Hillary och bloggens lilla näbbgädda)

 73. soli01 skriver:

  Det finns även folk därstädes som tänker till också bl a Wallström, Fäldt, Nuder.

 74. Carl Norberg skriver:

  Den dag som en personlighet ryms inom ett partiprogram, så har antingen politiken utvecklats radikalt, eller så har individerna konformerats katastrofalt.

 75. hillary2 skriver:

  Tanja

  Ordet trygghetsnarkomani skapades i läkarkåren på 70-talet när dess envälde började ifrågasättas…
  Eberhard kastar sten när han sitter i glashus. Han har själv valt den tryggaste av sysselsättningar inom läkargebitet – psykiatrikerns.

  I sekulariserade samhällen är inte människor vidskepliga i så motto att de förlitar sig på att det är någon Gud som ordnar allt till det bästa. Människorna inser att de själva är delaktiga i och ansvariga för samhällsutvecklingen och att de kan påverka den. Sartre skrev insiktsfullt: VALET FÖDER ÅNGEST. Eberhard syns vara en insiktslös och obildad psykiatriker som lever i sin fantasivärld och du själv framstår med allt större tydlighet som en av Timbros anställda eftersom du torgför den lättviktige debattören Eberhard, vilken ger uttryck för en lika föraktfull och grund människosyn som Timbro och de nya moderaterna gör.

 76. Vat69son skriver:

  Hillary sprider som vanligt idel solsken omkring sig och månar om sina medmänniskor.

  Denna avundsjuka som många socialdemokrater gång på gång torgför är vemodig att beskåda.

  Hillary: Är det fel på alla andra (som inte har lika permafrosterade och fördomsfulla åsikter som du själv torgför)?

  Är du alltid på ett vämjeligt humör?

  Antagligen är du en ensamstående, förgrämd kärring som försöker ta revansch på sitt eget lilla sätt!

 77. hillary2 skriver:

  vatson

  det finns forskning vars resultat tyder på att panikångestsyndrom och utbrändhet i hög grad orsakas av motstridiga arbetsuppgifter
  har du och Tanja och Eberhard inte ens upptäckt att det är är människor i arbetsför ålder som drabbas av dessa tillstånd??

 78. Carl Norberg skriver:

  Jag skulle vilja påstå att de som lider värst av att bittra förgrämda människor torgför sina åsikter som solidaritet, det är de verkligt behövande.

  Samtidigt så vill jag göra alla uppmärksamma på att det nu kommer en tid då den egna själsliga hälsan kommer att utsätta befolkningen för mycket svåra prövningar.

 79. Carl Norberg skriver:

  Hillary, om du hänvisar till forskning framför förståelse i ett ämne som är känslorelaterat, så gör du nog mer skada än nytta med dina argument.

  Det är inte den framstående forskningen som skapat den rådande själsliga ohälsan i samhället.
  Det är istället den bristande förmågan till förståelse för de beteendevetenskapliga mekanismerna kopplat till de biokemiska processerna som den mänskliga kroppens varseblivningssystem innebär.

 80. hillary2 skriver:

  Carl Norberg

  Om människor får en rimlig och igenkännbar förklaring till tillståndens uppkomst är det en stor friskfaktor i rehabiliteringsarbetet och en sådan kan också förhindra att andra blir drabbade av åkommorna
  ska vi lämna människor som lider därhän därför att du anser att det finns ytterligare faktorer som vi kanske inte kan påverka annat än på mycket lång sikt?
  vad har du för människosyn?

  Här är kanske ett exempel på en av dig efterlängtad personlighet inom SAP – ”Snedseglarn” och ”nationalekonomen” som uttalar sig om allt och inget 🙂

  http://www.resume.se/nyheter/2003/03/10/tungviktare-startar-veckoti/index.xml

 81. Carl Norberg skriver:

  Vad avser Stig-Björn så synes det säkerligen honom fjärran att gå i någon närmare polemik med mig i detta ämne. Annars är han välartikulerad, om än inte så vid i sin självsyn.Men snäll och trevlig, för att inte säga direkt gemytlig.

  Det är absolut så att en identifiering av problemställningen, är en grundläggande förutsättning för både åtgärdande och tillfrisknande.

  Men att yttre omständigheter kan orsaka stressrelaterad ångest, det är knappast en nyhet värd att forska på. Men att metodiken för att behandla individen till ett normalläge, skulle vara något annat än det rent psykoterapeutiska, det är rent nonsens. Därtill är det biokemiska grunderna otvetydiga. Givetvis kan inte detta ske under samma betingelser som skapat depressionstillståndet, men att undanröja alla faktorer som i någon mån kan skapa stress hos individen, det låter sig inte göras.

  Så vägen ur detta är inte att eliminera alla möjliga stressorer i tillvaron, utan endast att bilda individens egen själsliga förståelse.

 82. Carl Norberg skriver:

  Fast det låter ju som en god idé med denna tidning, och de känner ju helt säkert till någon som brukar brukar ha tänkvärda perspektiv.

 83. hillary2 skriver:

  Carl Norberg

  notisen är inte från idag den är sex år gammal….
  tror inte ett enda nr blev utgivet 🙂

  vem f*n tror f.ö. att man kan undanröja alla stressorer?? har du bara utopiska eller kategoriska föreställningar?

 84. Stefan E skriver:

  Här vare Cat Talk så det räcker från ett par håll.

 85. Stefan E skriver:

  Betr. dr Eberhard så visade han stor klarsyn i den s.k. Konstfackskandalen. Dvs det fejkade självmordsförsöket som skulle föreställa konst.
  Heder åt en sådan läkare och man!

 86. Stefan E skriver:

  Men Hillary med sin udda framtoning kanske tycker att det är stor konst att låtsas försöka begå självmord på en hög bro och därefter bli omhändertagen och med våld föras till sjukhus där andra, reellt ”vårdbehövande” fick stå åt sidan i akuta lägen.

 87. hillary2 skriver:

  stefan e

  nej det anser jag inte
  varken stor eller liten konst
  kan närmast betecknas som en oövertänkt happening

 88. Stefan E skriver:

  OK Hillary. Bra!

  En fråga till. Du som är eller vill vara lokalpolitiker. Anser du att det var ”röstbefrämjande för framtiden” (dvs nyttigt inför valet nästa år) att ditt parti i samband med 1:a maj firandet, genomförde
  Sveriges första samkönade vigsel på sitt podium inför publik.
  Är HBT- frågor rentav en liten ”röstmagnet” i dina och ditt partis ögon?

 89. solsburyhill skriver:

  Intressant och högaktuellt ämne som du tar upp på tråden, Ian.

  Liksom fallet är med den numera ökända globala uppvärmningsteorin så är svininfluensan och hysterin kring denna inget annat än massmedial propaganda vars syfte är att skrämma befolkningen till total underkastelse samtidigt som vissa särintressen gynnas.

  Det är också en fråga om avsiktlig avledning. Genom ihärdig fokusering på oväsentligheter och medveten spridning av osanningar tas fokus ifrån de verkliga problemen vi istället borde titta närmare på.

  Vi har sett det förr och vi kommer med all sannolikhet att se det snart igen i dess olika former. Märkligt bara att minnet är kort och vi går på det varenda gång…

 90. hillary2 skriver:

  stefan e

  HBT-frågorna är viktiga för ett parti som vill vara en röst för förtryckta människor och för ett parti som står upp för alla människors lika värde

  att äktenskapslagarna förändrades den första maj var en seger för alla svenska HBT-personer och alla de inom S som arbetat med denna och andra HBT-frågor i decennier
  det återstå att se om samkönade kan få kyrklig vigsel i Sverige, men det kan de nu få t.ex. i Kanada

  som jag ser det var det dessutom ett stort erkännande av ett gott politiskt arbete att låta den nya lagen börja gälla just första maj

  med tanke på din fråga tycks du tro att S är ett lika populistiskt parti som de nya moderaterna
  så är inte fallet!

  P.S. jag varken är eller vill bli lokalpolitiker
  jag vill naturligtvis bli president 😀
  D.S.

 91. hillary2 skriver:

  solsburryhill

  jag känner inte någon som ”gått på” eller skrämts av svininfluensan
  gör du?
  som jag ser det har gammelmedia ännu en gång tullat på det lilla förtroendekapital de har kvar hos en begränsad del av befolkningen

 92. soli01 skriver:

  Att moderaterna skulle vara ett populistiskt parti – vad är då socialdemokraterna?
  Nu svalde någon tungan. 🙂

 93. Helena Palena skriver:

  Wallström berömmer Reinfelt & Co! Hon sitter ju vid ringside så hon vet ju vad som händer.
  Sannerligen – håller inte vänster och höger på att flyta ihop?

 94. mrmhalland01 skriver:

  Säga vad man vill.
  Vår nuvarande regering är sannerligen inte populistiska.
  De har verkligen fått fatta obehagliga beslut för att få stopp på det enorma ”rösta på oss igen”-penningflödet som fanns i bidrags-Sverige.

 95. mrmhalland01 skriver:

  Nej Helena,

  När man kommer till Bryssel så företräder man Sverige (och sig själv) inte sitt parti.

  Det är därför vi ska rösta med hjärnan och inte hjärtat 7/6.

 96. hillary2 skriver:

  ”obehagliga beslut”

  av 59 apotek i Göteborg planeras Apotek AB behålla 5 st och dessa fem är inte de mest välfungerande av någon anledning
  förmodligen har man valt ut dessa fem som lämpliga offer för sotdöden
  54 ska man försöka sälja/rea ut mitt i en lågkonjunkur och finanskris till vinstmaximerare utan samhällsansvar
  fru Reinfeldt förgick med dåligt exempel med Tibblegymnasiet
  nu väntar jag på apoteksdöden, sämre service, längre miljöförstörande resor och till slut bara några resterande storbolag, några jättar precis som i livsmedelsbranschen
  i praktiken bedriver de inte någon priskonkurrerande verksamhet alls och därtill har de allt sämre tillgänglighet
  servicen är redan obefintlig

  det nyliberala giriga systemskiftet gagnar ett fåtal men missgynnar dessto fler

 97. soli01 skriver:

  hillary2 – du pratar mot bättre vetande. Det är konstigt att det nu går bra i Norge efter att de 2001 upphörde med monopolet. De var mycket nöjda med den ordning som infördes där. Varför ska det vara omöjligt i detta land. Vi kan inte i förväg svartmåla detta steg som måste möjliggöra en bättre konkurrans och även tillgänglighet för sina kunder. Bakåtstärvare har alltid sossarna varit så länge jag kan minnas. Monopolpartiet är dess rätta namn! Du är en av dem! 🙂

 98. Carl Norberg skriver:

  Men om inte stressorerna kan undanröjas så kommer de likafullt att ta sin tribut i form av själslig ohälsa.

  Så vägen till ett försvar emot själsliga missförhållanden är alltid mera framgångsrik via individens förbättrade självsyn.

 99. Carl Norberg skriver:

  Apoteksmonopolet är definitivt en samhällsnytta, vilket gör att vinstmaximering således kommer att utgöra en samhällskostnad.

  Och sedan är det inte mer att säga om detta.

 100. Kachina skriver:

  mrmhalland01

  Hjärnan fungerar inte utan hjälp av hjärtat.

  Hjärnan fungerar väldigt dåligt under inflytande av solarplexus.

  Alliansen skapar ett vinstmaximerat industrimonopol för läkemedesföretagen.

  Det är vi som får betala.

  Det är så enkelt att ett barn kan räkna ut det. Men det är klart, vad kan en ”papegoja” annat än upprepa det han blir tillsagd?

 101. Anna skriver:

  Carl Norberg

  Är privata företagare (generellt), enligt din mening, en vinstmaximerande faktor som i princip enbart utgör en samhällskostnad?

  Kachina

  Du har inga som helst vederhäftiga belägg när du skriver propagandistiska slag ord som ” Alliansen skapar ett vinstmaximerat industrimonopol för läkemedelsföretagen”.

  Socialistiska slagord tas aldrig på allvar av personer som kan tänka själva. Gäller såväl barn som vuxna 🙂

 102. Helena Palena skriver:

  När får vi också köpa vin på Konsum och Ica? Jag menar vi är ju den största nettobetalaren till EU-spektaklet! När ska vi få casha in läs; få samma friheter som resten av människorna har i EU.

 103. Carl Norberg skriver:

  Jag har varit egenföretagre hela mitt liv, och anser givetvis inte annat än att den producerande basen är det som skapar den fördelningsbara nyttan i samhället.

  Privata företag är alltså det som främst skapar det fördelningsbara välståndet i samhället.
  Men för att optimera individens möjligheter att verka produktivt inom ramen för samhället, så måste vissa samhällsbärande funktioner hållas inom den samhällsnyttiga ramen.

  I detta ingår således finans och valutasystemet, valutaregionens geografiska upprätthållande genom ett försvar emot angrepp. Den inre strukturen genom ett juridiskt samhällsbärande system. Utöver detta krävs att minst en grundläggande godtagbar nivå av sjukvård, utbildning och samhällsutvecklande infrastruktur tillhandahålls av staten.

  Annars är riskerna uppenbara att det kommer att ske en exploatering av individer i samhället, vilket gör att dessa inte utnyttjas till sin bästa förmåga, vilket i sig skapar en långsiktigt ohållbar situation.

 104. Carl Norberg skriver:

  Statens roll är att skapa bästa möjliga produktionsmässiga förutsättningar för individerna i samhället att verka inom ramen för.

  I detta skall minsta möjliga nytta för uppnående av detta mål, av denna produktion alltså alltid tillfalla staten.

 105. hillary2 skriver:

  soli01

  Apotek AB gjorde en vinst på 711 miljoner kronor 2008.
  Apotek AB ger sysselsättning åt många människor och har en stor samhällsnyttig funktion. Att dessutom sälja ut i finanskris och lågkonjunktur och späda på lånekarusellen ytterligare är inte bara dumt det är oansvarigt.
  Fortfarande är det så att det nyliberala systemskiftet gynnar ett fåtal men missgynnar dessto fler.

  Anna

  Om du kan ”tänka själv” borde du kunnat ta reda på att den största mängden kvicksilver som frigörs i atmosfären kommer från förbränning av kol. Energisparlösningarna som framtagits av EU är därför väl motiverade av klimat- och miljöskäl. Nya tekniska lösningar utan kvicksilver i energisparlampor är dessutom på väg. EU har gjort en god riskvärdering.

 106. Carl Norberg skriver:

  Inget företagande inom valutaregionen borde därför tillåtas växa till en omfattning som verkar menligt på statens åtagande att skapa bästa möjliga förutsättningar för individen att verka produktivt inom valutaregionen.

  I detta får staten mot ersättning påta sig ägaransvar.

  Jag har vidare svårt att se ens den individuella nyttan med att ha en förmögenhet på flera hundra miljoner, medan jag däremot har mycket lätt att se olika former av samhällsekonomisk ineffektivitet i detta.

 107. Carl Norberg skriver:

  men Hillary, då kan du kanske räkna ut varför det nu är tvunget att sälja ut den statliga egendomen, för att skapa valuta.

  Eller har du några andra trovärdiga metoder att bilda valuta, om man nu har valt att hålla fast vid det innevarande systemet. Sänka räntan för att öka benägenheten att skuldsätta sig? Knappast trovärdigt?
  Mera statskuldväxlar via riksgälden? Knappast trovärdigt ur inflationsperspektivet, de flesta begriper numera att den valutafinansiella och ickeproduktiva delen av ekonomin, numera är alltför valutakrävande för systemet som helhet för att kunna fortleva. Det går nämligen inte för sig att alla bara handlar med pengar som någon form av vara.

 108. hillary2 skriver:

  Carl Norberg

  behöver staten kapital kan man belåna sina tillgångar istället för att oåterkalleligt sälja ut större delen av det samhällsnyttiga väl funktionerande och vinstgivande Apotek AB till realisationspris

 109. Per skriver:

  Det är sorligt att konstatera hur effektivt man
  har lyckats med att få människor så benägna att
  kategorisera sig själva och andra.

  Någon sa att majoriteten dumskallar i riksdagen otvivelaktigt representerar majoriteten dumskallar i
  det samhälle den skall verka för.

 110. soli01 skriver:

  hillary2 – vet du att det är fråga om rea-priser. Det har ju inte sålts någonting än!
  Tids nog får vi se vad priserna blir, men vi har även kvar statligt ägande och det ser jag som positivt. Mångfald är ordet!. Tror att detta i slutändan kan gynna oss konsumenter. Varför skulle något sådant vara så tokigt.
  Tro på utveckling och även nyskapande i olika former, men detta är inget för socialdemokrater – finns dock undantag – faktiskt.

 111. bestofmankind skriver:

  Korruption, vänskap eller okunnighet???

  ”Kammarrätten i Stockholm avkunnade nyligen dom i det så kallade Tibblemålet. Moderatstyrda Täby privatiserade för drygt två år sedan kommunens största gymnasieskola med över 1200 elever. Det handlade om en väl fungerande skola som såldes ut till en rektor och en lärare i direkt konfrontation med elever, föräldrar, lärare, fackliga organisationer och alla andra partier.

  Privatiseringen skedde helt utan anbudsförfarande och priset på 9 miljoner kronor motsvarade endast värdet av skolans inventarier. Det verkliga värdet i form av omfattande upprustningar för kommunala skattekronor och ett inarbetat varumärke beräknades till 30–40 miljoner.

  Friskolornas riksförbund har riktat förödande kritik mot det som pågår i Täby och vd:n för Kunskapsskolan har liknat situationen vid en ”sovjetisk privatiseringsvåg där man slumpar iväg offentliga tillgångar till privatpersoner”.

  En annan skarp kritiker, ordföranden i Lärarnas Riksförbund Metta Fjelkner, kommenterar ärendet:

  ”Den yttersta frågan gäller egentligen skolans uppdrag. Vad ska vi ha skolan till? Ska skolan vara en garanti för alla elever att få likvärdiga förutsättningar i livet eller ska enskilda få tjäna så mycket pengar som möjligt? Vi lärare känner en stark oro för att det numera inte är elevens rätt till likvärdig utbildning av hög kvalitet som står i centrum i den svenska skolan, utan en ideologisk övertro på mångfald av aktörer på skolans område.”

  Den moderata strategin i Täby att systematiskt rea ut kommunal egendom är inte enbart oansvarig, den är framförallt olaglig. Kammarätten är mycket tydlig med att kommunen inte har rätt att på detta sätt undervärdera kommunal verksamhet i samband med en övergång till ny huvudman.

  Moderaternas agerande är därför ett tydligt brott mot kommunallagen. Rätten slår även fast att Täby brutit mot skollagen när man avtalat med de nya ägarna om lägre ersättning för olika program än vad som stadgas av Skolverket.

  Den moderata kommunledningen var inte okunnig om att privatiseringen av Tibble gymnasium utmanande det juridiska systemet. Utredningar från Statskontoret och Sveriges kommuner och landsting (SKL) har vittnat om detta.

  Öhrlings Pricewaterhouse Coopers som granskat Täby kommuns handläggning av ärendet är hårda i sitt omdöme: ”Kommunstyrelsen har endera brustit i omvärldsbevakning, alternativt medvetet valt att i sin beredning inte belysa samtliga aspekter i ärendet i det underlag som legat till grund för kommunfullmäktiges beslut.”

  Granska Reinfeldts gärning i Täby:
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_2832417.svd

  För övrigt är det mycket tyst om det i obalanserade media.

 112. Anna skriver:

  Hillary

  Inte ett dugg förvånande att du sjunger dom s.k. energisparlampornas lov, du som okritiskt tycks svälja vad lobbyisterna inop EU- kretsen lyckas ”lura på” politikerna.
  Detta med förbud mot ”gamla hederliga lampor” borde utlösa ett ramaskri hos allmänheten beroende på alla nackdelar men samkörningen mellan lobbyister (som betjänar storföretagen), politiker (som skor sig själva) och ”gammelmedia” (som följer husse och inte förstår bättre)men bara ett litet fåtal verkar ha viljan att sätta sig in i frågan, tyvärr!

  Hillary, stanna inte i permafrosten som råder inom ditt älskade parti utan försök tänka självständigt och bli en lyckligare människa.

 113. Per skriver:

  Även jag är företagare och hävdar bestämt att allmännyttan skall ägas av allmänheten.

  En nyckelfrågeställning inför all information man får till sig berättar mer genom det egna förnuftet
  än vilken forskning och vetenskap som helst är:

  Vem är nyttobäraren?

  Exempelvis kan man då fråga sig om den ”fria”
  avregleringen av elmarknaden kom till allmännytta?
  Eller privatisering av telekommunikation?

  Feministpartier som verkar för att skilja
  på män och kvinnor som två motståndare?

  F.ö alla påståenden och yttranden som gör att
  individer vill särskilja sig sinsemellan?

  Att den rätte för Rosing tar mediaplats
  framför en superkris i det finansiella systemet?

  Varför ingen tidning eller TVkanal frågar sig
  vem eller vad som är orsaken bakom denna kris
  och – faktiskt försöker ta reda på det?

  Vem tjänar på att befolkningen skall
  upprättahålla de politiska blocken och i det
  ser sig tvugna att hålla sin politiska linje
  distinkt skiljd ifrån en annan?

 114. Anna skriver:

  Carl N

  Och varför hyser du så höga tankar om statligt ägande?
  Har du aldrig förundrats över hur statliga monopolföretag och verk, myndigheter etc i princip aldrig lyckats med annan än att ”sätta sprätt på pengarna” genom oerhörd inneffektivitet.
  Varför tror du att det nuvarande Apoteket skulle utgöra något undantag?

 115. Per skriver:

  En del fåglar kan nog uppleva frihet i sin bur,
  har den aldrig flugit fritt kan det vara möjligt.
  Hillary är nog en burfågel som, i brist på
  övriga perspektiv ser sitt sinne som fritt.

 116. Anna skriver:

  Per (du som säger dig vara företagare),

  Hur definierar du begreppen allmännyttan som du hänvisar till här ovan?

 117. Per skriver:

  Statligt ägande kräver givetvis
  tjänstemannaansvar med sträng straffpåföljd.
  Annars har man vad vi har idag.
  En apparat som lätt slås ut av privata
  alternativbara den tillåts verka.

 118. Anna skriver:

  OK Per!

  Men TROR du att någon beslutsfattare TÖRS införa tjänstemannaansvar?

  Ta t. ex. en kommun som exempel. Småpåvarna därstädes lär inte frivilligt ”kliva av” – här gäller framför allt att fortsätta ”hålla greppet” om den vanlige medborgaren. Politisk övertygelse, ev. höger/vänster el. annat, torde enbart vara försumliga ”produkter” i ett maktperspektiv.

 119. Per skriver:

  Öronmärkta skattepengar är något som skulle ge en avsevärt positiv effekt för allmännyttan.

  Så sorligt bara att allt för få
  ser nödvändigheten i det.

  Skatter och kärlek har en gemensam nämnare,
  nämligen att man måste ge utan
  garanti att återfå.
  Det går att förbättra den ekvationen så att
  det bara blir kärlek kvar, om man vill..

 120. Per skriver:

  Jag tror inte det handlar om vad de
  törs, jag tror det handlar om vad de vill
  och vad de ser sig nödgade att göra.

  Inte av en slump är det allt svårare att
  komma åt dem, precis som det inte är
  tillfälligheter att de har praktisk immunitet.

 121. Anna skriver:

  När jag läser intervjun med Wanja L W i Svenska Dagbladet undrar jag om vi lever på samma planet!
  Har hon inte förstått någonting? Dvs att kritiken mot henen och övriga inom STORPAMPERIET i första hand handlar om de förmåner som dessa fackföreningsekvilibrister tillskansat sig själva.

  Hon (och övriga ”toppfackisar”) tycks leva lyckligt slumrande och totalisolerade från verkligheten!

 122. hillary2 skriver:

  Anna

  lobbyister i EU skrämmer mig inte det minsta
  bland dem finns dessutom de som inte har kommersiella intressen
  skrämmer mig gör de hycklande moderater som är rena bakåtsträvarna i handling gällande såväl klimat- som miljöförbättringar men låtsas vara med på tåget verkligheten är en annan

  http://www.dn.se/opinion/debatt/vi-pekar-ut-eu-politiker-som-ar-samst-pa-miljon-1.859079

 123. soli01 skriver:

  ”Ögonmärkta skattepengar” skulle visa att utan bilismen, stannar Sverige. 🙂
  Jag tror, det är bäst vi inte ”märker” för mycket. 🙂

 124. Stefan E skriver:

  Jag är av principiella skäl emot allt vad Hillary är för!
  Denna slutsats har jag kommit fram till efter att ha följt hennes trista inlägg på div. bloggar under en längre tid.

  PS Tror hon ens på sig själv när hon t. ex. uttalar sig i feministiska frågor specifikt och HBT- frågor i allmänhet 🙂

 125. Stefan E skriver:

  Jag är av principiella skäl emot allt vad Hillary är för!
  Denna slutsats har jag kommit fram till efter att ha följt hennes trista inlägg på div. bloggar under en längre tid.

  PS Tror hon ens på sig själv när hon t. ex. uttalar sig i feministiska frågor specifikt och HBT- frågor i allmänhet 🙂 DS

 126. Anna skriver:

  Hillary

  Ang. lobbyism. Ett konkret exempel är hur det gick till när EU röstade igenom förslaget om s.k. lågenergilampor.
  Detta borde du granska närmare (dvs hur X- antal storföretag lobbade igenom denna lag). Detta är ett allvarligt menat tips från min sida som kanske skulle ge dig ett annat perspektiv än vad ideologerna på Brunnsvik och Bommervik indoktrinerat din lekamen med.
  🙂

 127. hillary2 skriver:

  stefan e

  har du inget roligare att göra än att leta runt efter mina inlägg på webben? 🙂
  du agerar om en stalker
  illa

 128. soli01 skriver:

  Stefan – tänk på att det kanske är en blivande maktfaktor du recenserar. 🙂

 129. Stefan E skriver:

  Soli

  Då flyr jag landet 🙂

 130. Stefan E skriver:

  För jag kan inte tänka mig ett samhälle med ständig regnbåge 🙂

 131. Anna skriver:

  Bestofmankind,
  Ett litet tips från en gammal Personlig Vägvisare i all välmening. 🙂

  Jag tycker att dina kommentarer blivit väldigt politiskt korrekta (ur din synvinkel 🙂 ) och därmed väldigt långtråkiga.
  Men det är kanske följden av att du siktar på en politisk karriär?

  Tidigare skrev du oftast svavelosande inlägg som ibland ”retade upp” ett antal personer (däribland mig)
  och det var mycket trevligare och intressantare.
  Nu blir det mest en jäspning . . . . . . . . 🙂

 132. Per skriver:

  Eller, näe, jag tror inte att de varken
  törs eller vill, för att direkt svara på frågan.

 133. solsburyhill skriver:

  Använder du munskydd? Bygger du upp ett lager av proviant och Tamiflu? Följer du slaviskt nyheterna på tv för att få reda på hur illa ställt det egentligen är med ”svininfluensan”?

  I denna skrämselpropaganda är det enbart ett fåtal som lägger märke till hur mycket av våra skattemedel som tillförs läkemedelsindustrin för att främja utvecklingen av nya vacciner och läkemedel samt effektivare metoder för isolering och andra tvångsåtgärder i händelse av att fara för allmänhälsan utfärdas av myndigheterna.

  Det torde stå klart för de flesta att den globala alliansen mellan den enorma pharmaindustrin och skyddet för allmänhälsan är en garant för en katstrof som kan sträcka sig mycket längre än influensaproblemet.

  Det internationella drama som nu utspelas framför våra ögon är ett exempel på hur medborgare runt om i världen på ett mycket enkelt och effektivt sätt låter sig manipuleras av läkare och politiker som utövar skrämselpropaganda under hänvisning till behovet av smittoskydds- och kontrollåtgärder. Detta gör man för att upprätta en dagordning som har mer att göra med ideologi, makt och enskilda företags vinstmaximering än den allmänna hälsan.

  År 2006 uppmanade WHO samtliga nationer att vidtaga nödvändiga åtgärder för att öka allmänhetens appetit för och efterfrågan av årlig influensavaccinering såsom ett led i förberedelsen för en influensaepidemi.

  Den 27 februari 2009 bekräftades att en känd tillverkare av influensavaccin – Baxter International – hade spridit en influensavirus blandad med en okänd mix av levande fågelvirus till laboratorier i Tjeckien, Tyskland och Slovenien. Baxter, som f.n. inväntar myndigheters tillstånd att få tillverka fågelvirusvaccin, förklarade att detta var en ”olyckshändelse” och att ingen skada hade skett.

  Den 23 april 2009 gjordes världen uppmärksam på en ny mystisk svin (H1N1), fågel (H5N1) och mänsklig hybridinfluensavirus, där enligt uppgift folk bosatta i närheten av en grisuppfödningsfarm i Mexiko hade injuknat. Den 30 april utfärdade WHO en “Nivå 5 varning”, enligt vilken vi upplystes om att världen nu stod inför en omedelbar influensaepidemi. Denna bedömning hade gjorts mot bakgrund av flera hundra fall av svininfluensa och mindre än 10 bekräftade dödsfall.

  Denna influensapanik hade ett synnerligt starkt fäste i Mexiko och i USA tack vare att myndigheterna i bägge länderna hade utfärdat en ”public health emergency”, vilket visat sig vara bra för de pharmaceutiska industrier som är verksamma inom influensaepidemiområdet.
  Wall Street avslöjade att allmänhetens rädsla för en epidemi medfört att aktier i läkemedelsföretag som tillverkar anti-virusmediciner, influensavacciner eller utför omedelbara influensatester har rusat på börsen. Sanofi Pasteur, GlaxoSmithKline, Novavax, Baxter, Johnson & Johnson, Roche, BioCryst och Vical är en del av de företag som kan tänkas tjäna på en världsomfattande rädsla bland allmänheten för en epidemi.

  I det kaos som uppstått och som i en del fall lett till att allmänheten rusat till apoteket för att få tag på munskydd, tillfällig stängning av skolor, uppmaning att undvika allmänna transportmedel etc, förbereder våra politiker och myndigheter i största tysthet åtgärder för att inrätta karantäner och framtida massvaccinering av befolkningen med vacciner och läkemedel som ännu inte erhållit slutligt godkännande enligt gängse normer.

  ”Skyddet för den allmänna hälsan” används som en ursäkt för att kringgå gängse godkännandeförfaranden och använda mediciner och vacciner som fortfarande befinner sig på forskningsstadiet och således inte är underställda några bestämmelser om produktansvar i händelse av domstolsprövning.

 134. Stefan E skriver:

  Finns det inget godkänt vaccin mot febriga konspirationsteoretiker?

 135. Per skriver:

  Anna, jag avser det allmänheten har
  gemensamt betalat skatt
  för att dra gemensam nytta av.
  Kommunikationsnätet är byggt med allmänna medel
  både tele, tåg och vägar.
  Svenska kraftverk och svensk malm.

  Det är absolut inte så att privat verksamhet
  måste utebliva helt som aktörer på alla sätt
  och vis inom dessa kategorier.

  Men jag ser inget positivt med att den
  privata sektorn är huvudaktör med några
  få jättar i kartell i dessa sektorer.

  Att ett privat företag måste tillåtas
  sträva efter maximal avkastning är en
  förutsättning för att det skall fungera
  är en sak.

  Då kan den aldrig få inneha nyckelfunktioner för samhällets funktioner samtidigt.

  ”Jag säger mig vara företagare”
  Varför skulle jag påstå det, om det inte är sant?
  Så flott är det inte i allmänhet för de flesta
  å jag har inget särskilt att slå mig för bröstet
  om det, jag är andra generation, ingen self-made.

 136. Per skriver:

  Stefan E, du bland andra är väl ett väl så gott
  vaccin som något.
  En obotlig tilltro om att det du i allmänhet får till dig är sant, rent och välment med det bästa av uppsåt.

  Några få av oss har insjuknat i tron
  om att det mesta jobbar av eget
  intresse och delar ut både uttryck,
  information och ”vetenskapliga fakta”
  av andra skäl än de förespeglade.

  Att den mest massiva informationen är
  reklam får väl knappast dig att reflektera
  över hur väl en ”konspirationsteori”
  kan stämma med verkligheten?

 137. Per skriver:

  Bara en sån sak som att var än media råkar rikta ficklampan så finner de något ljusskyggt.
  Sammanfattningsvis, härifrån å tjugo år bakåt
  är det rimligt att fråga sig:
  Finns det någon stor befattningshavare som inte är
  ljusskygg?
  Vad säger det oss om vår allmänna uppfattning när
  det skulle ta längre tid att söka upp
  en obefläckad sådan än att hitta en skitig?

  Är det inte dags att revidera sin
  grundmurade tilltro en aning ändå?

 138. Kachina skriver:

  Anna

  Så,….Tibble gymnasium är en gäspning? Jag tycker det ser ut som bestickning.

  Kanske bestickning är så vanligt i de borgerliga leden att det numera är en rutinmässig gäspning.

  Han var ju riktigt duktig rektorn, som valarbetare. På något sätt måste han ju belönas. Det är ju självklart i ryggkliarnas värld.

 139. soli01 skriver:

  Ja, vi ska inte glömma bort svågerpolitiken – den var utbredd. Ingen politiker får sitta för länge!
  Det finns mycket att berätta om vad som skett i svunna tiden, men …

 140. bestofmankind skriver:

  Anna,

  Tack för fina komplimanger. 🙂

  önskar att jag har mer tid över att små prata, men två välgörenhets föreningsarbeten, parti arbetet, mer än ett heltids arbete, och bloggandet gör att jag måste prioritera. Ändå har inte jag räknat in mitt privatliv som fru och mor.

  Därför räcker det med några kraftfulla ord ibland.

  Politisk karriär? i sinom tid. Det vore annars förkastade tider och kunskaper,från bl a Carl Bildts blogg, och med dig som motståndares-mentor, om jag inte fortsätter. 🙂

 141. hillary2 skriver:

  Ur dagens pressmeddelande från oppositionen för den att läsa som inte begriper att detta systemskifte kommer att bli dyrt för skattebetalarna

  ”Den borgerliga regeringen gör också stora förändringar i prissättningen. I lagrådsremissen heter det bland annat att vinstpåslaget eller handelsmarginalen mellan läkemedlets inköpspris och försäljningspris ”inte får vara väsensskild från den som apoteksbolag redovisar i andra jämförbara länder”. Apoteket AB har ett påslag på 17 procent vilket kan jämföras med genomsnittet för apoteksbolagen i Europa på 35 procent. Även Sveriges Kommuner och Landsting menar att kostnaderna kommer att öka av den anledningen.”

 142. bestofmankind skriver:

  En sak till min kära ex personlig vägvisare, hur kom det sig att Moderaterna vill inte redovisa 30 miljoner kampanj donationer som partiet fick vid valet 2006? Några namn som behöver döljas?

  Transparens tycker jag är en mycket viktig ingrediens i ett demokratiskt samhälle.

 143. bestofmankind skriver:

  Ovan kommentar var avsedd till Anna förstås.

 144. Stefan E skriver:

  Hillary

  Systemskifte för dig tycks av allt att döma innebära att du måste byta utskänkningsställe inför kommande besök på parti- och/el. fackliga kursgårdar där ideologiskt svammel blandas med div. vätskor.

 145. solsburyhill skriver:

  Stefan E 10:48

  Pröva gärna något nytt och bemöt förhållandena i sak.

  Lite intellektuell stimulans kan ju aldrig vara fel som omväxling…

 146. Stefan E skriver:

  Fool on the Hill

  Tänk att bli ombedd att pröva på något nytt från en varelse som själv ägnat vartenda inlägg åt div. konspirationsteorier ända sedan han äntrade bloggen för ganska länge sedan.
  En upplevelse i sig!

  Tala om intellektuell stimulans 🙂

 147. Stefan E skriver:

  Foolen på Krönet

  Kan du nämna någon svensk politiker som tillhör det tredje triumviratet?

 148. Carl Norberg skriver:

  Anna, vi kan säga så här att den allmännyttiga verksamheten som är samhällsbärande kan per definition inte ens vara vinstmaximerande om samhällsnytta är dess främsta perspektiv, och det måste det alltid vara.

  Det går inte att ha ett bankrånande försvar, en korrupt polis eller vinstmaximerande banker som tillåts att bilda valuta, då faller samhället till sist samman. Eftersom de samhällsbärande funktionerna till sist blir kontraverkande, och alldeles särskilt i ett samhälle där informationen har hög rörlighet.

 149. solsburyhill skriver:

  Stefan E

  Tack! Vi är samtliga upprymda och imponerade av dina unika åsikter.

  Jag gillar dig. Du påminner mig om när jag var ung och enfaldig.

  Ett litet tipps: Du kanske borde ägna dig en lite närmare tanke åt innebörden av ordet ”konspirationsteori” innan du använder det i skilda sammanhang…

 150. Carl Norberg skriver:

  Hillary, vi kan säga så här, att de politiska partierna rent faktiskt tillmäter mig en monumentalt skild betydelse.

  Och att detta kommer med all rimlighet förr eller senare att få sina konsekvenser. Viljan att lyssna tycks även den ha sina uppenbara begränsningar inom SAP, medan andra partier inbjuder mig att hålla föreläsningar. Jag tror att om inte Socialdemokratin förmår att hantera sin strukturella ignorans, så är det snart färdighaft med hela partiet.

  Den ideologiska förnyelsen och kreativa tänkandet, eller möjligtvis förmågan, är så totalt oprioriterat, att man nästan häpnar.

  Man kan väl även säga att om partiet nu anser sig klara sig så bra utan att lyssna på råd, då vore det ju ärligare att säga detta till dem som tror så partipolitiskt och ideologiskt felaktigt, så att dessa individer åtminstone gives möjligheten att verka enligt sin ideologi annorstädes.

 151. Carl Norberg skriver:

  Anna se det så här, allas bästa nytta kan aldrig vara enskild, alltså inte gälla alla.

 152. Helena Palena skriver:

  solsburyhill: Synd att du inte har en blogg!

 153. hillary2 skriver:

  Carl Norberg

  ber om ursäkt om jag också avfärdat dig
  det beror på att jag inte orkar läsa allt vad du skriver
  kan dock inte ta ansvar för hur du blivit bemött av andra
  där jag bor är det högt i tak och stor generositet
  människor har delat med sig av sina erfarenheter och kontakter och lotsat mig vidare
  är det knepigare i Sthlm?
  du har kanske inte varit partimedlem så länge eftersom du inte sett att det pågår ideologiska diskussioner?
  några skrifter har också givits ut men jag har dem inte precis på tungan
  själv kan du kanske försöka få in en artikel i Tiden?
  Bernhardsson efterlyser kanske kreativa människor?
  när jag var ny medlem och sugen på att läsa rekommenderade han mig filmen 1900! 🙂
  ett säkert sätt att misslyckas är annars att inte gå ”linjevägen” i en organisation – att hoppa över människor på stegen
  gör helst inte det…

 154. bestofmankind skriver:

  Och Anna är mållös angående Tibblemålet och 30 miljoner donationer till Moderaterna. Konsulterar du Karl Rove eller Schlingmann hur du skall svara på frågan? 🙂

  (Jag slutar blogga för dagen, och läser ditt svar -om du har något – i morgon.)

 155. Carl Norberg skriver:

  I någon mån så tror jag inte att den politiska förlusten av min närvaro främst ligger hos mig.

  Det är möjligt att det finns ett överskott på kreativa individer, som hålls i det fördolda, vad vet jag? Och höjden i tak beror möjligtvis på att golvet sitter ovanligt lågt.

  Det synes nog snarast som en inte obetydlig politisk fördel för alla inblandade parters viljeyttringar, att inte mera delta. Eftersom den nuvarande partiledningen bedömer sig fullt kapabla att hantera den innevarande situationen utan vidare bistånd, så är det svårt att se meningen till något deltagande, eftersom jag inte är någon större beundrare av personer eller personligheter i allmänhet och inte av politiker i synnerhet. Jag värderar främst sakargument och inte personer.

  I den mån andra vill lyssna på det jag anför, så synes detta vara betydligt mera meningsfullt att ägna sig åt.

 156. soli01 skriver:

  bestofmankind – jag har varit med i facket under många år i min ungdom och på den tiden fick man vara med och betala till sossarna trots att jag inte röstade på dem.
  Att få stöd genom olika bidrag är inte förbjudet i Sverige och det får i stort flera partier. ”Tibblemålet” var har du fått detta från – gäller det en rättegång. 🙂

 157. Kachina skriver:

  Hmmm,……korruption genom civilrättsligt avtal är alltså lagligt.

  Mycket skall man uppleva innan det här ”arbetspasset” är slut.

 158. bestofmankind skriver:

  Yapp, korruption i moderna tider made in Sweden. Och det svenska folket särskilt media är mutade av skattesänkningen.

  Soli01,

  Jag vet mycket väl att det är inte olagligt att donera till en politisk parti.

  Ur transparens synpunkt redovisar Socialdemokraterna öppet donationer som är mer än 20000 kr, men Moderaterna vägrar. Varför??

  http://www.aip.nu/default.aspx?page=3&nyhet=40956

 159. Carl Norberg skriver:

  Gissa istället på att givarnas anonymitet speler en inte obetydlig roll i detta.

  Sedan är det dags att tjata om det vanliga.

  Många politiker och de behavioristiska ekonomerna ser idag den ekonomiska krisen som orsakad av någon slags psykologisk irrationalitet, vilken verkar dock vara mera oklart, men vilket gör att denna kris också därför kan botas av individuella psykologiska beteendeförändringar.

  Det som är vårt främsta vapen emot detta psykologiserande av ekonomin, är att använda begreppet kreativitet som grund för att höja produktiviteten i ekonomin. Endast genom att på ett seriöst sätt tillämpa denna verkliga kreativitet, så går det att såga sig igenom den politiska dimridån av ordflöden, vilka främst syftar till att bevara det innevarande systemets korrupta effekter.

  Istället för att erkänna att det är ett systemhaveri, där grunden för det som skall utgöra värdet för valutabildningen alltså skulden, inte har något eller i vart fall ett felaktigt värde, och som därför gör valutans värdemätning fullkomligt missvisande, så försöker nu alltså behaviorister och maktbenägna politiker att upprätthålla ett valutafinansiellt system som är fullkomligt stendött, och helt utan vidare framtid. Och detta genom att påstå att det är någon form av mänskligt beteende som åstadkommit detta!!!

  Och det kan man ju säga om man verkligen tror att individuell efterfråga som värdegrund för valutabildning, är en bra säkerhet. Problemet är ju att detta inte alls är någon bra värdegrund att bilda valuta på, och att detta har nu faktiskt många börjat att inse!

  Vilket vem som helst inser faktiskt detta, eftersom den ökande mängden individer i sig själv då skulle generera ett mervärde utan att något som helst i övrigt inträffar. Vilket givetvis inte är sant.

  Ett visst mått av efterfråga är nog tvunget att ha med i värdegrunden för valutabildningen, men detta valutamätvärde kan aldrig tillåtas överstiga, det uppmätta värdet som den kreativa tillväxten skapar. I annat fall så kommer givetvis ekonomin att återkommande haverera utifrån att ingen vidare skuldsättning med trovärdighet, eller omskrivet till valutabildning är möjlig.

  Det är även självklart för allt flera att det inte går att bedriva handel med värdemätningsinstrument(valuta), eftersom detta i sig själv då skapar ökade krav på penningmängden. Och vore detta möjligt för långsiktig hållbarhet, så kunde ju ofärden i världen snabbt utrotas genom att antingen trycka pengar, eller att alla bedrev valutahandel.

  Givetvis sprattlar ännu det valutafinansiella liket när det utsätts för påverkan, men lever det gör liket inte. Det är faktiskt lite som filmen ifrån 1980 talet med liket Bernie, som i det soliga Kalifornien medverkade i otalet tokiga händelseförlopp genom andras benägna bistånd. Att han sedan hette Bernhard, är väl möjligen ytterligare en pikant krydda i detta.

  Kristendomen har ju som bekant ett jubelår ( var 50:e år)då alla skulder måste skrivas av, och detta är av det enkla skälet att skuldbildning ändå inte kan fortgå i oändlighet, eftersom detta då havererar systemet.

 160. Carl Norberg skriver:

  Hillary, det beror på vilket man är intresserad av organisationen eller sakfrågan?

 161. Carl Norberg skriver:

  För övrigt är det väl märkligt att inte fler efterlyser lösningen på den ekonomiska krisen, genom att en enda individ offrar sig och träder i skuld för resten av världen.

  (Detta är en sarkasm)

 162. Anna skriver:

  Bestofmankind

  Tack för ditt svar igår 🙂

  Ursäkta att mitt svar till dig har dröjt men jag blev tvungen att akut flyga upp till Stockholm i ett arbetsärende . . . . . .

  Nåväl, betr. den moderata utförsäljningen av skolan anser jag naturligtvis att hela affären är oerhört dåligt skött. Endera saknar de inblandade
  moderatpolitikerna kompetens att förstå vad de handlagt (precis som LO- Wanja och hennes pampkollegor i ett annat ärende 🙂 ) eller också är de helt enkelt ”fula fiskar”. Oavsett vad det är tyckedr jag att affären stinker.

  Ang. pengagåvor till partier kan moderaterna inte på långa vägar nå upp i de resurser Socialdemokraterna förfogar över. LO:s stöd till (S) är säkert värt flera hundra miljoner kronor varje val, men där är det inte frågan om människors frivilla bidrag utan beslut tagna av fackpampar på medlemmarnas bekostnad, dvs sjukvårdsbiträdet, muraren, servitrisen etc får ”ofrivilligt” konstatera att delar av hans/hennes fackliga medlemsavgift transfereras till ditt parti.
  Detta anser jag vara betydligt skamligare än dolda, frivilliga pengagåvor.

  F.ö. är jag inte medlem i något politiskt parti och i övrigt har jag tagit till mig en del av Carl Norbergs
  tankar (obs. inte allt vad han säger, bevare mig väl 🙂 )

 163. Anna skriver:

  Carl N 12:38

  Hillary är alltid mer intresserad av organisationen än av sakfrågan. Det är bara att konstatera att hon har Partiet i blodomloppet på något sätt 🙂

 164. solsburyhill skriver:

  helena 6:26

  Blogg kommer nog vad tiden lider. Tyvärr tar arbetet upp alltför stor del av min tid.

  Min närvaro får därför begränsas till sporadiska inlägg på denna tråd när tillfälle därtill ges.

 165. solsburyhill skriver:

  Man kan säga vad man vill om Klaus, men att han skulle ge efter för påtryckningar inom det europeiska samarbetet kan nog de flesta skriva under på att så inte är fallet.

  Lissabon-fördraget verkar åtminstone för tillfället ligga på is.

  http://www.independent.co.uk/news/world/europe/klaus-vetoes-czech-approval-of-lisbon-treaty-1680415.html

 166. Stefan E skriver:

  Lite konsumentupplysning

  The Independant – en liten brittisk skittidning i skuggan av de stora.
  Självutnämnd ”kvalitetstidning” med kraftig vänsterinriktning el. socialliberal som man själva föredrar att kalla sig.

  Tidningen dyrkas av hävd av konspirationsteoretiker
  av alla sorter.

  Det säger allt!

  Satsar nu på härlig genusupplysning i kommande Regnbågsartiklar.

 167. Helena Palena skriver:

  solsburyhill: Tycker du är bra! Kanske bäst rentav. Du är en sån som gör nätvistelsen värd sin vikt i tid. Kanske i guld rentav. Skulle ge bra mycket för att få veta vem du är. Du kanske vill vara med i vår förening?

  Vaclav Klaus! Vilken man! Att han törs. Snacka om att slänga grus i maskineriet! Kuken i hjulet – Tvärstopp!

 168. solsburyhill skriver:

  Stefan,

  Det faktum att ingen förstår dig innebär inte att du är konstnär.

  Vänligen upplys oss alla vad som enligt dig kvalificerar en ”skittidning” och vilka som är ”de stora”. Enligt vilken tillförlitlig källa skulle denna tidning dyrkas av ”konspirationsteoretiker”? Och åter igen, ta dig en skarp funderare på innebörden av begreppet ”konspiration” innan du använder det i dess mest lösryckta sammanhang.

  Man får lätt intrycket att du verkligen föddes med inoperade skygglappar och haft fjärrkontrollen till tv:n som din bästa vän under en större del av din uppväxttid. Det kan du säkert inte hjälpa och det kan ingen heller klandra dig för. Men att per automatik blunda för de skeenden i din omedelbara närhet bara för att de inte råkar stämma med din inrutade världsbild, det är inte bara beklagligt, utan snarare ansvarslöst.

  Men visst, håll du dig till Aftonbladet och Expressen och ligg på sofflocket och titta på CNN och MTV om det får dig att känna dig mer intellektuellt stimulerad.

  Kanske en liten kaka till kaffet?

 169. Stefan E skriver:

  Ni ser, va vad det jag sa!

  Lillpojken reagerar direkt och konspirationen blomstrar i hans små blå 🙂

  Musse Pigg, RainbowRambo och Hegel går hand i hand i hans futuristiska landskap, hej och hå.

 170. mrmhalland01 skriver:

  Jag tror inte det spelar så stor roll idag vem som får bidrag av vem.
  Men till nästa val gör det nog det.

  Jag ser framför mig att partier mer och mer suddas ut.

  Två sidor bildas, precis som i USA. (Vilket redan börjar bli tydligt)
  Några kandiderar till att bli statsminister och ser sedan ut sin regering.

  Så ser det ut inför EU-valet i Juni, Få kommer lägga vikt vid partitillhörighet i Sverige (förutom de som röstar enl. tradition) eftersom kandidaterna inte har samma politiska uppfattning när de är i Bryssel som de har när de är i Sverige.

  I Bryssel handlar det mycket om vilka lobbyister som erbjuder vad för att deras fråga ska drivas.

  Jag gissar att det hinner bli så till 2010 även i Sverige.

  Redan nu kan man konstatera att ”tänkande” människor inte är fast vid ett partiprogram, utan har åsikter som ibland tillhör det ena och ibland detr andra partiet.

  Bra tycker jag.

  Det bästa vore kanske om man fick välja en departementschef till varje dep. ?

 171. Stefan E skriver:

  Helena

  Du hoppade i galen tunna när du började propagera för Libertas på denna blogg och på din egen. Något som du tydligen ångrar nu 🙂

  Jag undrar just hur du kommer att värdera Lillpojken om några månader?

  Gå till botten med lite research innan du hoppar i galen tunna, är ett enkelt litet råd som jag kostar på att erbjuda dig gratis.

  Heisse- hooop- sa- sa- saaa!

 172. Helena Palena skriver:

  Väl nere i Bryssel röstar vänster och höger till 97 procent likadant. Se Junilistans undersökning.

 173. Stefan E skriver:

  they comin´ to take me away…… John Frusciante

  ha- haaa, they comin´to take me away 🙂

 174. solsburyhill skriver:

  helena 5:57

  Tack för dina fina ord!

  Huruvida man är bra på något ligger normalt i betraktarens ögon. Jag gör inga som helst anspråk på att mäta mig med några andra i dessa sammanhang.

  Det finns en del riktigt bra debattörer på denna tråd som inte föddes med vakuum mellan tinningarna och också förstått vikten av att kunna föra argument i sak, till skillnad från att avleda intresset till att avse vederbörande person.

  Debatten blir så mycket intressantare och innehållsrik om man bara kunde hålla sig till denna tämligen enkla och självklara regel.

  Jag vet inte vilken förening du åsyftar, men dessvärre förhindrar f.n. min professionella sida ett djupare extracurriculart engagemang.

  Alldeles oavsett om man som sofflocksliggaren Stefan betraktar The Independent som en ”skittidning”, så kvarstår det faktum att Vaclav Klaus, i alla fall för tillfället, satt käppar i hjulet för ett tidsenlig ikraftträdande av Lissabonfördraget i dess nuvarande lydelse.

 175. solsburyhill skriver:

  Jag vet inte riktigt vad Stefans problem är, men jag är tämligen säker på att det är svårt att stava till…

 176. Stefan E skriver:

  Lillpojken

  Jag avslutar med några kloka ord från Bob Dylan
  (A Satisfied Mind).

  Läs- tänk- och begrunda!
  Livet är ej så allvarligt som många tror 🙂

  How many times have you heard someone say
  If I had his money I’d do things my way
  Hmm, but little they know
  Hmm, it’s so hard to find
  One rich man in ten with a satisfied mind.

  Hmm, once I was wadding in fortune and fame
  Everything that I dreamed of to get a start in lifes game
  But suddenly it happened
  Hmm, I lost every dime
  But I’m richer by far with a satisfied mind.

  Hmm, when my life is over and my time has run out
  My friends and my love ones
  I’ll leave there ain’t no doubt
  But one thing for certain
  When it comes my time
  I’ll leave this old world with a satisfied mind.

 177. Helena Palena skriver:

  solsbury: Jag bloggar och lär! Ställer frågor i mina inlägg och har mig. Men den där Stefan gör ju ingenting mer än häcklar!

  Libertas verkar bra. Men jag har mina dubier vem det är som ligger bakom det hela och varför. Därav min nyvunna skepsis. Fy fan va´nätet är bra. Vad mycket kunskap som florerar. Välkommen nya sköna värld!

  Föreningen jag pratar om är i sin linda. Men du skulle verkligen passa in…

 178. Helena Palena skriver:

  Kanske Stefan rentav är fläng i roten som vi brukar säga i Stockholm!

 179. bestofmankind skriver:

  Anna,

  Du läste inte länken om partistöden:

  ”I den offentliga debatten låter det ofta att tack vare just pengarna från facken har Socialdemokraterna ett oöverstigligt resursövertag gentemot de andra partierna. Enligt rapporten stämmer inte detta. Stödet från fackföreningar är 19 miljoner kronor årligen, vilket utgör bara fem procent av partiets totala intäkter.
  Dessutom redovisar S öppet hur mycket pengar de får från facken och offentliggör namnen på alla privatpersoner som donerar mer än 20 000 kronor. M däremot tänker inte offentligöra namnen på donatorer som ger partiet 30 miljoner kronor, fast summan är större än fackens stöd till Socialdemokraterna.
  För lokala partiföreningar utgör medlemsavgifterna den viktigaste intäkten, men för M på riksplanet står de för blygsamma fyra procent och tre procent hos S.
  Det är alltså Moderaterna och Centern som i valrörelsen 2006 lade de största resurserna räknat per riksdagsmandat. Och det borgerliga blocket la sammanlagt betydligt mer pengar på valrörelsen än det rödgröna blocket.
  Det borgerliga blocket har dessutom stöd av Svenskt Näringsliv, som satsar mer pengar på opinionsbildning än alla riksdagspartier tillsammans. Till exempel använde de 503 miljoner kronor, exklusive personalkostnader, i valkampanjen inför EMU-omröstningen och under val- året 2006 satsade de nästan lika mycket för att få en regering som för arbetsgivarnas och näringslivets talan.”

  http://www.aip.nu/default.aspx?page=3&nyhet=40956

  Eller är du rädd för att ditt namn kommer att nämnas som en av dem stora donatorerna? 🙂

  By the way, kul att vi är överens om Tibblemålet.

 180. hillary2 skriver:

  Om The Independent.

  Jag anser faktiskt att den tidningen är lika mycket ett propagandaorgan för vänstern som SVD är för högern.
  Följande artikel har jag trots flera försök inte lyckats få verifierad. Jag lutar åt att tro att det är ren propaganda.

  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/israel-imposes-racist-marriage-law-588637.html

  Däremot har jag fått höra och fått mig skriftligt tillsänt att:
  Alltsedan staten Israel bildades har man en ålderdomlig äktenskapslag som endast tillåter att äktenskap ingås genom religiös ceremoni. Det innebär inte att det är en rasistisk lag men en lag som försvårar för två kontrahenter av olika religioner att gifta sig eller för ateister. De senare lär fara utomlands för att gifta sig. Har försökt men inte lyckats få fram om det finns särskilda ockupationslagar.

  Vidare förvrids debatten av att såväl The Independent som andra palestinasupportrar talar/skriver om ”Israel”, som om den nationen innefattar ockuperade områden. Det är dumt och det gynnar heller ingen part om man i olika konflikter bedriver propaganda eller har en ”favorit”, vars dåliga uppförande eller omdöme blir onämnbart. Tamilska tigrar är den nya favoriten efter Gaza-kriget på vänsterkanten. Tamiler som introducerade och startade med självmordsbombningar för snart 30 år sedan och med den metoden avrättat flest politiker genom tiderna? De som decennier innan afghanistaner infiltrerade Pakistan infiltrerade Indiska fastlandet? Frågetecken (obs!) eftersom dessa uppgifter inte kommer från tamilskt håll utan kommer från motståndarsidan (USA). Propaganda väller ut över oss vid alla konfliker och oroshärdar. Därför oroas åtminstone jag av människor som tror ordagrant på vad de läser i tidningar eller tror sig se i andra medier…

 181. hillary2 skriver:

  Ur Heidenstams ”Medborgarsång” som publicerades i SvD 1889 – då gällde det allmän rösträtt men kan lika väl gälla det ojämlika partistöd bestofmankind skriver om –

  Det är skam det är fläck på Sveriges banér
  att medborgarrätt heter pengar

 182. soli01 skriver:

  Visst är det skam på torra land att vi som var fackanslutna under många många år betalade till ett politiskt parti via facket. Har under senare tid ändrats, tror jag.

 183. mrmhalland01 skriver:

  mmm hillary2,

  Än större skam att fackföreningarna stjäler pengar från medlemmarna för att ge stöd till ett parti merparten inte vill se vid makten.

 184. mrmhalland01 skriver:

  Ledsen att jag ”kopierade” dig soli01,
  Jag fick avbrott i uppkopplingen och fick starta om…

 185. mrmhalland01 skriver:

  Samma tanke… 🙂

 186. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  Stöld? Det är frivilligt att gå med i ett fackförbund.
  Lögnaktighet kan man däremot beskylla dig för.
  Det var de första fackförbunden i Sverige som bildade S. Alla är inte så historielösa som du.

 187. hillary2 skriver:

  Reinfeldt har bett om borgfred under sitt ordförandeskap i EU. När det var EU-toppmöte 2001 i Göteborg som orsakade kravaller sprang Reinfeldt ivrigt omkring i riksdagskorridorerna och försökte få fram underlag för en misstroendevotering!!!!
  Källa – Tomas Bodström.
  Visst har jag skrivit förr att Reinfeldt är en bedräglig taskspelare precis som en ulv i fårakläder?

 188. mrmhalland01 skriver:

  haha…min farfar var med och bildade LO-förbund…

  Han skulle vända sig i graven om han såg vad som hände idag.
  Dessvärre har jag aldrig träffat honom.
  Han var dessutom med att bilda arbetsförmedlingen, Fabrikör som han var.
  Nej, historielös är jag inte hillan.

 189. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  Latrin Littorin(han med skitår) står i EU och påstår att utbildning är en bra åtgärd i lågkonjunktur och finanskris. Häpp! Det har han inte precis varit generös med i Sverige eller visat intresse för – tvärt om. Dessutom är det rena idéstölden från S som han nu lanserar – men bara för andra européer!
  Jag förstår om de taskspelande moderaterna får din farfar att vända sig i sin grav.
  OCH att känna till sin familjehistoria är inget bevis för att du inte är historielös …

 190. soli01 skriver:

  Bodström var ansvarig på den tiden och tydligen skötte han just den aktuella händelsen inte så bra. Lyssna istället vad Persson sa i kväll på tv. ”Inte en gång hade de borgliga varit ojusta när socialdemokraterna svarade för Eu:s ordförandeskap”.
  Säger man A bör man även säga B. 🙂

  . 🙂

 191. Torbjörn skriver:

  Vill informera alla som är intresserade av motsägelserna kring den officiella versionen om 9/11 att professor David Ray Griffin kommer till Stockholm och föreläser om sin senaste bok ”Motsägelser om 11 september” nu på måndag i ABF-huset på Sveavägen.

  http://www.alhambra.se/911/9-11-time-for-a-second-look/

  Om ni tror på den officiella versionen kan titta börja titta på detta YouTubeklipp (Undrar varför debatten uteblivit i Sverige?):

 192. hillary2 skriver:

  soli01

  hade en regeringsombildning förbättrat situationen? 😀
  Persson var inte i riksdagshuset under Göteborgskravallerna!

 193. Torsten skriver:

  Torbjörn,

  Det finns mycket att hitta på You Tube 🙂

 194. mrmhalland01 skriver:

  I den förra (fullständigt handlingsförlamade) regeringens ordförandeskap bjöd oppositionen på en ”lugn period”.

  Det gynnade Sverige trots att vi inte hade någon utrikesminister eller finansminister övriga världen kände till.

  Nu tänker sossarna (om man får tro bloggaren bestofmankind) förstöra Sveriges rykte genom att bryta den tysta överenskommelsen om att agera enigt under 6 månader. Skrämmande !

  http://bestofmankind.wordpress.com/

 195. Stefan E skriver:

  Sossarna har anlitat kommunikationsexperten Snurre Sprätt för att på alla sätt misskreditera Sveriges Regering under ordförandeskapet.

  Källa: Uppsnappat från Tomas Bodström vid ett av hans sedvanliga kvällsbesök på Tomas Brolins krog Undici.

 196. Carl Norberg skriver:

  Ve är Snurre Sprätt? Är det Harald Ullman?

 197. Helena Palena skriver:

  Jag har inget emot socialdemokratin. Dock förstör företrädarna hela upplägget genom att bara tänka på sig själva. Dom vill bara åt makten för maktens skull. Sitta och snaska vid grytan. Fy fan! Ställ upp för Sverige i EU – man- och kvinnogrant! Annars kan vi lika gärna gå ur.

  Nu vill Sahlin ge pensionärerna samma skatt som löntagarna. Hon lovar en dusör till 800 000 utsugna fattigpensionärer. Nu – i opposition och desperat – lovar hon det. I samma andetag som hon totalt glömt bort att det är sossarna som under mycket lång tid sugit ur den gruppen. Sugit ända in så långt man kan komma i benmärgen innan ryggraden brakar ihop.

  Torsten: Har du vaknat till och fått ny insikt? Det var verkligen kul! Välkommen i gänget som bruka få epitetet konspirationsteoretiker!

 198. Kachina skriver:

  Det hör till god ton att oppositionen håller låg profil under ordförandeskapet i EU.

  Det kan däremot inte motivera att man lämnar fältet fritt för Alliansens, genom civilrättsliga avtal lagligförklarad korruption på inrikesplanet.

  Vårt samhälle är INTE en privat entreprenad och riksdagen har INTE mandat att sälja ut vår gemensamma infrastruktur och rätten för ALLA att få samma medicin på samma villkor.

  Den riksdag (sosse-majoritet) som sålde ut mer än 50% av vårt fasta telenät, master och stationer till privata entreprenörer, bör ställas inför riksrätt.

  Samma gäller den riksdag som säljer ut sjukvård och kontrollen av våra mediciner till privata vinstintressen. Samhälle är som sagt inte en privat entreprenad och jag KRÄVER riksrätt mot den riksdag som lagligförklarar korruptionen genom civilrättsliga avtal.

 199. Stefan E skriver:

  Carl Norberg

  Nej, den andre. Du vet han som delar intresset att ragga på Brolins krog.

 200. Stefan E skriver:

  Mona Sahlin säger sig nu vilja värna om fattigpensionärerna.
  Det är ungefär lika trovärdigt som om kusinerna Wallenberg skulle säga sig värna om småspararna.

 201. Stefan E skriver:

  Kachina

  När vi ändå talar om krogbranschen.

  Är det sant att du jobbat nere på Reeperbahn i din ungdom (tydligen senare delen av 60- talet)? Eller är det bra ont förtal här på bloggen?

  Jag skulle bli imponerad om du sa att ”det stämmer så in i helvete bra”!

 202. Kachina skriver:

  Stefan

  Nej det stämmer inte alls. Jag vet inte om jag vill kalla det elakt förtal, utan det är bara Torstens& Co sätt att retas och höja mitt blodtryck.

  Jag tar det med knusende ro.Det är faktiskt ganska komiskt,…..jag som inkastare på Reeperbahn!!! 🙂

  Men det är klart, från en muslim som Torsten, med orientaliska mattor i Mercedesen, kan man vänta sig vilka stolligheter som helst.

 203. Torsten skriver:

  Vad trevligt 🙂

  Först Helena och så Ekorrfan intresserad av min ringa person 🙂

  Helena,
  Nej, jag har inte ändrat insikt. Vill bara peka på at i You Toube kan man hitta och bevisa precis vad som helst.

  Kachina,
  Du smickrar mig. Men jag har allt sedan jag döptes som oskyldig baby, tillhört Svenska Kyrkan.

 204. Kachina skriver:

  Torsten

  Och,,,,,du påstår att du någonsin varit oskyldig. Redan i moderlivet var du utsedd som femtekollonnare i Svenska Kyrkan, agent för det fundamentalistiska islam.

  Orientaliska mattor i en Mercedes är beviset, en hädelse som får Påven att rysa och Vatikanen att sälja alla sina aktier i Mercedes.

  🙂 Ha en bra dag.

 205. Stefan E skriver:

  Kachina

  Det var tråkigt det där med Hamburg. Men vandringssägner är svåra att stoppa.

  Att du handlar gummi på Mellanvägen samt att din kära hustru har salong kanske inte heller stämmer. Samt att du har en tremänning i Göteborg som heter Hillary?!

 206. Kachina skriver:

  Jag har handlat gummi på Mellanvägen, men nu har den verkstaden flyttat in vid E4. Skall idag hämta tre gummiringar av megastorlek avsedda att användas på sommaren. (På vintern är det vassare gummi, med stålpiggar.)

  Min fru har salong, men Hillary i Gbg vet jag inte ens vem det är. Jag har släktforskat bakåt till Tord i Byr, Sigtuna. f. -992, men på den vägen har jag inte hittat någon anknytning till, varken Gbg eller Hillary.

 207. Stefan E skriver:

  Byr, Sigtuna var intressant. Är det Byr som ligger i närheten av nuvarande Anunds väg i Sigtuna?

  Bröt- Anund tillhörde ju Skilfingaätten och betyder egentligen ”väg- Anund” och hans eget land var Tiundaland (jfr nuvarande Tiundagatan i Uppsala).

  Vilket sammanträffande eftersom även du numera är en ”Vägens Riddare” i och med att du kör lastbild i samhällets tjänst.

  Synd detta med Hillary, ni passar ändå ihop på något sätt. (Ja, det är klart, politiska band finns ju mellan er och ni delar även entusiasmen betr. HBT- frågor).

 208. Kachina skriver:

  Stefan

  Nej, vi delar inte entusiasm i HBT-frågor.

  Detta ämne är mig totalt likgiltigt. Inte snokar jag i folks sexuella liv och läggning. Jag bedömer individer efter deras åsikter, principer och värderingar. Kroppen, med dess instinkter, är i sig ett verktyg och hur det ser ut och hur instinkterna yttrar sig har jag inget intresse av.

  Däremot noterar jag att droger i allt större utsträckning används för att manipulera instinkterna och bedöva medvetandet/viljan, ja till och med styra viljan. Detta, gissar jag, är efterdyningar från CIA:s Mind Control.

 209. Stefan E skriver:

  Ursäkta mig Kachina.

  Betr. entusiasmen för HBT- frågor måste jag ha blandat ihop dig med någon annan på bloggen som sjunger växelsång med Hillary. Kanske är det
  Carl N vilken ju är lätt att missuppfatta i och för sig eftersom han inte kan skriva texter i vanlig enkel rak ordföljd.

  Användandet av droger i politiskt syfte är något långsökt, det närmaste jag kommer detta finns i den gamla IB- affären där ju sossarna använde allt (och litet till) för att uppnå konverteringsprincipen enl. 3:e stycket ”law of Oxford” 🙂

 210. Kachina skriver:

  ”Användandet av droger i politiskt syfte är något långsökt, …”

  För en som varit utsatt för CIA:s Mind Control, 2 ggr, är det högst verkligt. Hur det sedan kan användas i politiska syften är väl omdiskuterat, men det går inte komma ifrån att de droger som i allt större utsträckning används för att sätta, främst kvinnor i viljelöst tillstånd, till och med röststyrt tillstånd, är resterna av CIA:s forskning på 60/70-talen.

 211. Anna skriver:

  Bestofmankind

  När du försöker bortförklara de stora pengatransfereringarna från LO till det Socialdemokratiska partiet, anger du ”Aktuellt i politiken” som källa.
  Som alla känner till är ”Aktuellt i politiken” en egen socialdemokratisk ”produkt” och måste därför per omgående sållas bort som källhänvisning.
  Som f.d. Personlig Vägvisare åt dig blir jag lite ledsen när du begår sådana elementära fel 🙂

 212. Anna skriver:

  Lillgubben Kachina

  Vilken trevlig skriftväxling du och Stefan E har underhållit oss andra med.
  Jag blev först lite konfunderad när du skrev ”skall idag hämta tre gummiringar av megastorlek avsedda att användas på sommaren” och ”på vintern är det vassare gummi, med stålpiggar”. Men när jag läste igenom din text en gång till förstod jag att du menade lastbilen och inte dig själv 🙂 🙂

 213. Kachina skriver:

  Ja, det gäller att uppfatta undertonerna. 🙂

 214. Anna skriver:

  Låste detta TT telegram under förmiddagen ang. svenska bankers agerande i baltstaterna.
  Helt uppåt väggarna och bedrövligt är det enda man kan säga.
  Svenska bankers förtroende hos allmänheten torde befinna sig under zero!

  —————————————————–
  Svenska bankers aggressiva låneindrivning i Lettland utreds av landets polismyndigheter.

  Enligt premiärminister Valdis Dombrovskis utreds det om ”en del aktiviteter hos vissa svenska banker” är så ”aggressiva” att de ställer andra fordringsägare åt sidan.

  – Vi undersöker vissa metoder när det gäller att frysa företags konton och ta över panter, ganska våldsamt till och med, säger Dombrovskis.

  Valdis Dombrovskis menar att staten är en av de fordringsägare som blivit lidande på grund av bankers uppträdande när låntagare kommit på obestånd.

  – Nästan allt penningflöde dirigeras till återbetalning av skulder utan att man ens tar hänsyn till frågor som skattebetalning och liknande.

  Dombrovskis säger att det finns ”oro” över den här sortens aktiviteter, men han vill inte peka ut några inblandade eftersom undersökning pågår.

  Enligt information till TT utreds inom polismyndigheterna anklagelser om att flera banker har uppträtt på ett ”skadligt” sätt mot vissa företag och att det kan ha skett i andra företags intressen.

  Det finns uppgifter om korruption i samband med låneindrivning, men enligt Lettlands finansinspektion, FKTK, är det inte det som avses här.

  Janis Placis, avdelningschef vid finansinspektionen, säger att det förekommer en hel del klagomål från företag om att banker överträtt sina befogenheter.

 215. Kachina skriver:

  De har vanan inne efter generalrepetitionen -92 till-95.

  Vi får hoppas att staten Lettland har bättre koll på sina lagar än Sverige, som inte förmådde straffa ”stråtrövarna”. Det var många livsverk, friska företag, som bytte ägare på bankers- och vänskapsband, där den som skapat livsverket lämnades utblottad.

 216. soli01 skriver:

  Kachina är du en av dem?

 217. Kachina skriver:

  Nej, men jag var åskådare till ett antal övergrepp.

  Det upprörde mig då och det upprör mig ännu.

 218. bestofmankind skriver:

  Anna,

  Jag förväntade mig att du skall länka en mot förklaring från motståndaren, om det finns några men tydligen finns det inga. 🙂

  Trevlig regnig helg till alla.

 219. pressord skriver:

  Nää, inte alls!
  Sol ute, sol inne och sol i sinne!
  Fram för fler ihopskrivningar!

 220. Kachina skriver:

  pressord

  Inget ord får vara längre än tolv bokstäver.

  Det finns ju länder med ord på trettio bokstäver och du ser väl hur det gått för dem. De har blivit allmänt knasiga, allihop.

 221. Anna skriver:

  Bestofmankind

  Ang. partistöd (från en annan synvinkel – Eric Erfors).
  Trevlig helgläsning, ta nu detta till dig önskar önskar din Personlige Vägvisare (f.d.)

  Socialdemokraterna, LO och ABF äger och finansierar Arbetarrörelsens tankesmedja, som nu har levererat en rapport om partiernas finansiering, författad av partitjänstemannen Sandro Wennberg.

  Ja, egentligen handlar rapporten mest om hur otroligt rika Moderaterna sägs vara, inte bara mätt i kronor, utan hur även näringslivets alla olika kampanjorganisationer gynnar Reinfeldt.
  Wennberg hävdar att det varit en ”slagsida” i debatten om partifinansieringen och att det mest handlat om LO:s stöd till SAP. Visst, det är klart att man som socialdemokrat kan tycka att det blir litet jobbigt i längden.

  En avgörande skillnad är dock att Moderaterna inte tvingar sympatisörer/medlemmar att skänka pengar. Men som fackmedlem i ett LO-förbund måste moderata väljare, liksom aktiva vänsterpartister, vara med och betala till Socialdemokraternas kampanjkassa.
  Och sedan tillkommer det icke-redovisade stödet från ombudsmännens nedlagda arbetstid, när denna armé ställs på fötter under en valkampanj. Här talar vi troligen om hundratals miljoner kronor.
  Jag välkomnar ändå Sandro Wennbergs rapport: Debatten om partifinansiering är alldeles för viktig för att överlåtas på partierna.
  Medan svenska folkets vardag är hyperreglerad, medan vi i dessa deklarationstider avkrävs korrekta redovisningar av inkomsterna, så lever partierna i Sverige ett behagligt liv. I stället för att lagstifta har de en gemensam överenskommelse vid sidan av.
  I den sägs det bland annat att partierna måste redovisa avsändaren på bidrag från företag och organisationer, men inte om givaren är privatperson. Kan man då köpa ett parti i Sverige? Ja, Centern har i alla fall med sina 1,8 miljarder (före finanskrisen) kapital nog att lägga ett fientligt bud på någon konkurrent

 222. pressord skriver:

  Attans, Kachina, då ligger bestofmankind illa till! Annars verkar det vara bra fart på bloggen och visst är det väl skönt med syssel sättning…

 223. Torbjörn skriver:

  Talk to the hand!!

 224. hillary2 skriver:

  Reinfeldts Rövarband bestående av Borg, Littorin, Schlingmann och den diaboliske Odell demonterar samhället och säljer ut offentlig egendom som om det vore deras egen, dessutom sådan som apoteksverksamheten där en stor del är skattefinansierad genom högkostnadsskyddet. Rövarna vill inte att vi ska ha ett gemensamt samhällsansvar, utan vi ska profitera på varandra därhelst det går. De förstår inte vilka oerhörda mänskliga och samhälleliga förluster vi gör när vi tillåter enskilda kapitalister att profitera i den gemensamma sektorn. Den nya apoteksverksamheten kommer att ge högre priser, högre skatter, sämre tillgänglighet och färre arbetstillfällen. Av 59 apotek i Gbg ska 52 säljas ut varav två av de kvarvarande är enbart shoppar. De är inte heller de centralt välbelägna som ska behållas utan FEM mindre otillgängligt belägna, som naturligtvis inte kan utöva någon konkurrens gentemot de privatiserade. Hur kommer det att bli i glesbygd? Gammelmoderater som har kvar ett uns av moral inser bekymrat farorna i rövarbandets orättfärdiga tilltag.
  Den diaboliske Odell avyttrade nyligen själv sitt egna privata behandlingshem. Skandalöst att dessa behandlingshem är kan vara så lönsamma för sina privata ägare. Skandalöst att skattemedel kan utnyttjas på detta sätt i ofta skrämmande dåliga verksamheter.
  Den dystra sanningen är att rövarbandet från såväl KD som M anser att det är den starkes rätt att profitera på den svage och inte minst på våra skattemedel.
  Rövarbandets ful-och falskspelare krämare styrs av Mammon och Maktbegär men allra främst av en riktigt riktigt Miserabel Människosyn.

 225. Stefan E skriver:

  Nu är tydligen Hillary på kanelen igen.
  Javisst ja, det är ju fredag och hon direktsänder från någon facklig kursgård där man just nu laddar upp med ”flytande bränsle” inför kvällens/nattens väntande övningar.

 226. hillary2 skriver:

  Rövarbandets ful-och falskspelande krämare styrs av Mammon och Maktbegär men allra främst av en riktigt riktigt Miserabel Människosyn.

 227. hillary2 skriver:

  Stefan

  Du gör denna ständiga reklam för fackliga kursgårdar.
  Har man så roligt på fackliga kursgårdar bör du kanske bege dig till en sådan – till en krämargård som kan ge dig vibrationer från ståndsamhälle och skråväsende.
  Säkert roligare än Rotary.

 228. Torbjörn skriver:

  Stefan:

  Är det statistiskt säkerställt att Hillary är mer på hugget inför helgerna?

  Hillary:

  Tror du inte att det kan vara en god idé att behålla de apotek med sämre läge i Apotek AB regi? Jag tror nämligen att många vill fortsätta gå till Apotekets butiker då många inser att de garanterar kvalitet. Då kommer dessa butiker öka sin försäljning. Precis som man tar en extra omväg till ett konditori man tycker om? Jag tillhör de som gärna tar en omväg för att få vad jag vill ha.

 229. Torbjörn skriver:

  För övrigt så har alla statliga utförsäljningar och avregleringar hittils varit av ondo för medborgarna.

 230. hillary2 skriver:

  Torbjörn.

  De göteborgare som vill fortsätta att gynna de kvarvarande statliga apoteken kommer att behöva ägna tid åt kostbara och miljöförstörande resor. Inte 17 reser man flera mil extra för att hämta ut ett recept.
  Det är sotdöden som väntar de statliga kvarvarande apoteken, som dessutom säljs för reapriser i en lågkonjunktur. Fult, fegt men finurligt av Alliansen, vars målsättning är att gynna privata profitörer. De är inte politiker i mina ögon. De är krämare.

 231. Torsten skriver:

  ”Rövarbandets ful-och falskspelande krämare…..”

  Sahlin om Perssons torp: Ett fint rött hus
  Göran Perssons hem är ingen herrgård.
  Det menar Mona Sahlin som i måndags gjorde sitt första besök på Övre Torp.
  – Det är ett fint rött hus, sa Sahlin i ”Elfving på stan” i P4.

  hillary, jag håller med Dig.

  ”Puss och kram och nyp i stjärten” 🙂 🙂

 232. Kachina skriver:

  hillary2 kl. 06:23

  Jag kunde inte ha sagt det bättre själv.

  ”Rövarna vill inte att vi ska ha ett gemensamt samhällsansvar, utan vi ska profitera på varandra därhelst det går.”

  ”Den dystra sanningen är att rövarbandet från såväl KD som M anser att det är den starkes rätt att profitera på den svage och inte minst på våra skattemedel.”

  Borgare, det går inte att skylla på att det kommer från en sosse. Ovanstående är klartext i verkligheten. Klockrent.

 233. findus skriver:

  “Rövarbandets ful-och falskspelande krämare…..”

  Ifall någon har missat: rövarbandet har röstats bort av svenska folket i samband med det senaste riksdagsvalet. I demokratisk ordning.

  Sett i ett historiskt perspektiv har Sverige aldrig haft en så kompetent regering som den nuvarande.

  Nu återstår bara att rensa bort kursgårdsmaffian och deras torpeder.

 234. findus skriver:

  ”Gemensamt samhällsansvar …”

  Bullshit!

  Det bästa samhällsansvaret har vi om vi tar ansvar för oss själva. Varför skall andra ta ansvar för den som inte tar ansvar för sig själv?

 235. hillary2 skriver:

  findus

  ta hand om dig själv
  skaffa dig en privat kyrkogård
  och gräv ner dig där – snarast

 236. Stefan E skriver:

  Ikväll tror jag partipamparna och fackbossarna bjudit Hillary på hemkört.
  Av allt att döma är tanten helt på sned 🙂

 237. Stefan E skriver:

  Eller också har Göteborgssosssarna petat ner Hillary från plats 58 till 69 på den interna listan och det tog knäcken på henne.

 238. Stefan E skriver:

  Men det finns hopp. Fröken Britta kanske kan tänka sig bjuda dig på lite bröllopskonfekt från handlaren Sjöqvist.
  🙂

 239. Kachina skriver:

  ”Sett i ett historiskt perspektiv har Sverige aldrig haft en så kompetent regering som den nuvarande.”

  Jag vill minnas att Carl Bildt använde precis de orden när han tillträdde -92. Den ”kompetensen” spelade bort 700 miljarder på en vecka, i pokerspelet med Soros.

  Den ”kompetens” vi har nu, har inte mandat att sälja ut samhällsgrunden. Riksrätt krävs om de genomför sina avsikter.

 240. Stefan E skriver:

  Finns det ingen skampåle i Byske?

 241. Torbjörn skriver:

  Sett ur historiskt perspektiv så har inte Sverige haft en kompetent regering efter 1945.

 242. Torbjörn skriver:

  Skampålarna är flyttade till Bryssel, där de behövs.

 243. Carl Norberg skriver:

  Efter ministären Ekman, så har det inte varit någon särskilt utpräglad politisk ärlighet, och det var 1932.

 244. Stefan E skriver:

  Och oärligast genom tiderna var ministären som leddes av Olof Palme.
  Ni vet han som ibland tog fram en lergök när han tyckte att ett regeringssammanträde blev för långtråkigt för hans uddda översittarsmak.

 245. Stefan E skriver:

  Div. åtgärder från denne lergöksvirtuos banade väg för förfallet som sedan dess utbrett sig över landet.

  Parollen ”att kräva allt utan att ha egna förpliktelser” tog form under hans tid.

  Krav utan eget ansvar blomstar fortfarande, se t. ex. bara på denna bloggs valkyria – Hillary!

 246. soli01 skriver:

  Stefan E – att kräva är inne, även om man är ute och cyklar. Det är fult att tjäna pengar, vem ska då stötta denna väg. Du måste väl se att dessa är fyrarmade… 🙂

 247. Kachina skriver:

  Nej soli011, det är inte fult att tjäna pengar. Däremot är legaliserat ”rån” (monopol) och ocker förbjudet.

  Trots detta har, allt sedan Thatcherismens införande, dessa former av affärsliv premierats, stöttats och beundrats. Människans lägsta instinkter har förts fram i förgrunden som ett mänskligt ideal.

  Jag skulle vilja säga att mänskligheten de senaste decennierna blivit alltmer sjukt i sinnet. Den nakna apan har gjort sig själv till en varelse inte värd att bevara i detta ekologiska system.

 248. soli01 skriver:

  Kachina – såg att det under en längre tid bedrivits studier av schimpanser och att de kan tänka och även i övrigt påminner om oss människor. Vi är ju bara ett mera utvecklat djur – du fordrar alldeles för mycket nu. 🙂 Sanningen kan ibland vara svår eller …
  Flickan du ondgör dig på var en riktig kvinna – punkt slut! 🙂 Du skulle ha för ”monopol” – jag gör snart på mig. 🙂

 249. Charlie Sjögren skriver:

  Fru Thatcher var en utomordentlig politiker och hon räddade utan tvekan England från undergång genom att ta i med hårdhandskarna mot det militanta gruvfacket under ledning av Arthur Scargill. Herr Scargill var ett levande exempel på typen av människa som omnämns här ovan, dessa som bara kräver och kräver utan att
  känna sig manade att bidra med vare sig ansvar eller annat.

  För övrigt undrar jag när tanten på denna blogg ska vakna upp idag för gårdagskvällen verkar att ha varit ganska blöt på den partiträff (s) som hon deltog i.

 250. Charlie Sjögren skriver:

  Finns släktskap mellan chimpanser och ekorrar?

 251. Torsten skriver:

  Nej Charlie,

  Chimpanser är oerhört mycket klokare.
  Dom kan tänka 🙂

 252. Charlie Sjögren skriver:

  Torsten

  Så du menar att ekorrar (speciellt små) närmast kan jämföras med amöbor? Tja, av allt att döma kan det nog stämma.
  🙂

 253. hillary2 skriver:

  Stort tack Kachina

  Uppskattar stort att du tog fram essensen av mitt inlägg
  Det hade jag själv stor nytta av

 254. billyjoejimbob junior skriver:

  Skönt att se dig på benen igen Hillary.
  Du var lite elak igår och fick minsann svar på tal, du vet det där om att synden straffar sig.

  När du skriver om girighet etc så kan jag tala om för dig att de flesta då tänker på Wanja och dom övriga i LO- rövartoppen och inte på någonting annat.

  Sköt om dig.

 255. Kachina skriver:

  Jag ser att borgarbrackorna har vokabulärfest efter att jag lyckats lära dem vad en amöba är. Grattis, ett nytt ord i förrådet på åtta år, det är en enastående prestation för en borgarbracka.

  Kärringen Thatcher var en usel politiker som räddades av Argentina i precis rätt tid före den politiska ”avrättningen”, valet. Undrar just om hennes vän Pinochet (CIA-utbildad tortyrexpert) var med och triggade igång Falklands-kriget?

 256. Kachina skriver:

  Hur var det med Thatchers utförsäljning av järnvägsnätet? En kilometer åt ett bolag, tre kilometer åt ett annat bolag, 1,5 km åt ett tredje bolag, fem kilometer åt det fjärde,…..osv. En sträcka på 2 mil kunde ha tio ägare, med varierande underhåll. Folk blev stående heldagar mitt mellan hem och arbete. England stod stilla. Och,…..vilket helvete det måste ha varit att köpa biljetterna.

  Få se nu, världens mest effektiva järnväg, heter inte den Deutsche Statsbahn?

 257. billyjoejimbob junior skriver:

  Opa Kachina

  Menar du Deutsche Bahn (f.d. Deutsche Bundesbahn)? Eller är ditt kära Deutsche Statsbahn någon avknoppning från ditt kommunistiska drömland, det gamla Östtyskland?

  Från farbror uppe i norr kan man ju vänta sig allt!

 258. billyjoejimbob junior skriver:

  Opa

  Din fantasi verkar flöda över ordentligt betr.
  Thatchers gärning.
  (Jag är gammal tågfantast och gillar speciellt den frmgångsrika engelska järnvägen och dess nät).

  Inte undra på att tågen i Västerbotten far värdshus förbi!

 259. Kachina skriver:

  ”Från farbror uppe i norr kan man ju vänta sig allt!”

  Yepp, som du vet, men Östtyskland och kommunismen har jag bara haft mardrömmar om. Jag stod faktiskt en gång utanför amerikanska ambassaden i Tel Aviv för att söka värvning till Vietnam, enbart för att Ryssland bara var fyra timmar från min hemort, landvägen.

  Någon kosmisk insikt fick mig att vända på klacken. Gick till ett café där jag träffade och samtalade med en amerikansk officer som fått nästan hela sitt kompani utplånat. Han berättade saker som fick mig att inse att Vietnam, vid det tillfället, var djävulens hemvist på jorden.

 260. Kachina skriver:

  bjbjj

  Är man vän med Pinochet, vilket Thatcher bevisligen är, har man både horn i pannan och eldgaffel i hand.

 261. billyjoejimbob junior skriver:

  Mycket patetiskt vänsternonsens från dig, Farbror!

  England var på fallrepet under 70-talet, landet var känt som ”Europas sjuke granne”.

  Thatcher blev omvald, och hennes stöd från allmänheten bestod inte av stöd för Falklandskriget utan av stöd för hennes reformer.

  Kolgruvearbetarna hade inget stöd att tala om bland allmänheten men Labour vågade inte ta upp kampen mot dem utan landets drevs mot konkurs innan vår lady slog näven i bordet.

  Låter som att vi har att göra med en barnslig Farbror i Byske som är en dålig förlorare och , hängiven konspirationsteoribeundrare!

  Let the good times roll tonite, Li´l Uncle 🙂

 262. Torsten skriver:

  Korrekt analys junior 🙂

 263. Torbjörn skriver:

  Vad säger storföretag som IKEA, El-GIGANTEN m.fl. i sin reklam ? Jo, de låga prisera beror på att att de köper in stora mängder. Konstigt då att alliansen vill sälja ut apoteken och skapa en massa småföretag. Kan knappast bli effektivt. Logiskt blir det dock eftersom det är privatiseringen i sig som är målet.

  Likaså med privatiseringen av järnvägarna. En gång i tiden när endast stambanenätet var statligt ägt i Sverige och lokal och sidobanorna drevs privat, var detta en inarbetad organistion där privata aktörer redan från början hade bekostat byggandet av banorna samt anskaffandet av den rullande matrielen. Jag vill nog påstå att resandeunderlaget var betydligt större på småbanorna då och kostnaden för att driva järnväg i penningvärde mätt var betydligt mindre. Att nu sälja ut en fungerande vinstdrivande organisation är bara vansinne. Kachinas inlägg ang. British Rail är skräckexempel nog.

  Det Sverige borde ha gjort för länge sedan är att satsa på höghastigthetsjärnväg Sundsvall-Stockholm-Malmö/Göteborg samt Malmö-Göteborg. På så sätt hade flygtrafiken på dessa linjer försvunnit nästan helt med tåghastigheter på 350 km/h. Tyvärr ägnar sig staten åt att vara världsamvete för alla skattepengar istället för att satsa på nödvändiga infrastruktursatsningar.

 264. Kachina skriver:

  ”Låter som att vi har att göra med en barnslig Farbror i Byske som är en dålig förlorare och , hängiven konspirationsteoribeundrare!”

  Hörru Nicke Säsongspotatis, det är dags för dig inse, att den marknadsliberala kapitalismen ligger i samma grav som kommunismen, Järnladyn är så rostig att hon inte går genom besiktning och bönemattorna du brukar vända mot Manhattan, kan du bränna i samma tunna som du bränner mördarsniglar.

 265. Kachina skriver:

  Torsten 5:14

  Du som inte ens vet vad som är fram och bak, hur kan du tro dig veta vad som är korrekt?

 266. soli01 skriver:

  Det är trevligt med nytt ungt blod här bland alla vi halv-och helgamla! Själv tillhör jag den senare och jag vet att vänstern aldrig har tillfört något positiv utan sugit- gemom höga skatter – så vi blivit beroende av statens stöd. Röstboskap kallas det visst!

 267. Torbjörn skriver:

  Här har ni konspirationen. Något att begrunda för icke troende.

  Jean Monnet:

  ”Europe’s nations should be guided towards a super state without their people understanding what is happening. This can be accomplished by successive steps each disguised as having an economic purpose, but which will eventually and irreversibly lead to federation.”

  http://en.wikipedia.org/wiki/Jean_Monnet

 268. Kachina skriver:

  Som varande en ivrig förespråkare för den Europeiska Unionen kan jag bara ge Monnet rätt på alla punkter.

  Det enda han glömde säga var att det är VI, det är VÅR uppgift, att hindra federationen från att bli en fascistisk eller kommunistisk federation.

  Tyvärr är det så att Europa växelvis dominerats av de två ytterligheterna så länge, att vi inte känner till något annat.

 269. hillary2 skriver:

  bbjjj

  jag var inte elak igår jag var sanningsenlig
  vi har aldrig haft en så hycklande bedräglig och lögnaktiga regering som nu
  tant Maud har övergett C´s kongress där hon försökte köra över sitt parti med sitt sedvanliga munväder och
  hon är nu ute på gator och torg i sitt nya ljusa morotshår där hon tror att svadan går hem. 🙂
  tant Maud har i opposition och regering malt och idisslat om småföretagarnas usla situation. Som näringslivsminister har hon lyckats höja arbetsgivaravgiften för dem samt öka antalet blanketter. En annan långkörare som brukar hoppa som en groda ur hennes mun är LAS. Mer begåvade människor som även finns bland moderaterna vet ju att det är ingen lösning på arbetsmarknadens problem utan bara en utfyllnad av tantens erbarmliga munväder. Hon hade visserligen t.o.m. sämre studentbetyg än Sahlin, men finns det inga andra centerpartister som kan ge denna skata ett handtag? Skatans enkla taktik är att försöka kraxa ihjäl sina åhörare. Sanna mina ord, hon kommer att flytta C ur riksdagen. Vem skulle ens vilja stödrösta på toktanten?

 270. Torsten skriver:

  Det som är fram på en ekorre kan vi helt bortse ifrån.
  Där bak har han en yvig svans.

  Kachina, det enda som är yvigt hos Dig är svansen 🙂

 271. khinac skriver:

  Vilken tur att mitt munväder inte är yvigt, utan sakligt. Jag tackar för komplimangen.

  Jag startade flera företag under sosse-styret. Jag har startat ETT företag under Tant Mauds styre och det var dubbelt jobbigt och dubbel byråkrati, jämfört med alla andra jag startat.

 272. Kachina skriver:

  Vilken tur att mitt munväder inte är yvigt, utan sakligt. Jag tackar för komplimangen.

  Jag startade flera företag under sosse-styret. Jag har startat ETT företag under Tant Mauds styre och det var dubbelt jobbigt och dubbel byråkrati, jämfört med alla andra jag startat.

 273. soli01 skriver:

  Kachina – hoppsan. 🙂

 274. soli01 skriver:

  Att Maud har munväder är känt för de flesta och hon är lite lik en annan stark kvinna. 🙂
  Att hon vill sänka arbetsgivaravgiften tycker säkert de som har eget småföretag är bra, för skatten är inte i övrigt så blysam. Detta gynnar småföretagarna i slutänden.

  Las är en klämsko och måste ändras så det finns möjlighet till flera undantag vid uppsägning. Allt detta för att kunna ha kvar de som är mest kvalificerade – detta kan gälla”liv eller död” om inte de mest lämpade kan vara kvar i ett mindre företag.
  Huruvida studentbetygen har någon avgörande roll i sammanhanget, låter jag vara osagt. Detta som nu centern tagit upp kan inte vara till nackdel för
  den lille företagaren.
  Varför ska det vara så svårt att se fakta!

 275. Kachina skriver:

  Maud ville sänka arbetsgivaravgiften, men när hon fick makten höjde hon den. Hon är som Torsten, vet inte vad som är fram och bak, upp eller ner.

  En viss inverkan av detta är rimligtvis synligt i gymnasiebetygen. Hon har låga betyg men tror att betydelsen är tvärtom, att de är höga. Hon är liten, men tror att hon är stor.

  Hon äger säkert aktier i SCA:s pappersbruk, för tala om att ha skapat en byråkrati som mångdubblar antalet papper att fylla i. Samma uppgift måste dessutom skickas till två olika myndigheter.

  N´åt skumt är deet med, Tvärtom Maud.

 276. Kachina skriver:

  soli01

  khinac är ett nick jag använder i Bildts blogg och glömde logga ut. Tyckte det var jobbigt, så jag provade med Kachina hos Bildt igen och till min förvåning blev jag inte spärrad.

  Vi får se hur länge det får vara kvar. Kanske över EU-valet, för vi delar ju faktiskt intresset för den Europeiska Unionen.

 277. soli01 skriver:

  Kachina – jag har en känsla av att Bildt själv sköter modererandet. Ok, jag förstod att det var slöhet. 🙂

 278. findus skriver:

  ”maj 8, 2009 kl 9:47 e m

  Eller också har Göteborgssosssarna petat ner Hillary från plats 58 till 69 på den interna listan och det tog knäcken på henne.”

  Oj! Finns det verkligen så många som 69 sossar i Göteborg? Hoppsan! Vem kunde tro det?

 279. Stefan E skriver:

  Kan det möjligen vara så att den lille gubben från Byske överskattar sin egen roll?

  Betr. 69 sossar i Göteborg (som Findus ställer sig undrande till). Kanske har dom gjort som SSU gjorde under den famösa Anna Sjödin 🙂

 280. Kachina skriver:

  ”Kan det möjligen vara så att den lille gubben från Byske överskattar sin egen roll?”

  Naturligtvis.

  Varför skall jag underskatta mig själv? Det är ju det feodal-, adels- och det monetära väldet bygger på, att gräsroten som utgör spelfältet, skapar tillvaron för feodalväldet, skall känna sig underlägsen och låta sig bli trampad på.

  Nej du, trampa på mig och du får ont i både fot och huvud. Det finns ingen anledning för mig att underskatta min förmåga.

 281. billyjoejimbob junior skriver:

  Farbror Kachina

  Ang. ”fram och bak resp. upp och ner”.

  Det är just detta som är problemet med dig för du verkar tänka baklänges med näsan tryckt mot marken. Alltså beskådar du världen från ett perspektiv på ca 3- 4 centimeners höjd och då är det ju inte att undra på att det mesta blir förvirrat för dig.

  Nejdu farbror, försök vara en aning ödmjuk även mot alla oss som inte är blint troende socialister som du själv, tanten Hillary (när hon är på banan), alla myglande LO- toppar och kommunistiska f.d. fackliga ledare som Arthur Scargill (som du tycks ha viss faiblesse för).

  Har farbror fint väder idag kanske jag för rekommendera ”en dag vid metspöt” och därmed insupa den fria vindens och det rinnande vattnets livgivande kraft!

  Rock on Ol´man 🙂

 282. findus skriver:

  De vänsterromantiska bakåtsträvarna på denna blogg och annorstädes ondgör sig över att de privata aktörerna lyckas med konststycket att driva traditionella kommunala och landstingsverksamheter med vinst. Dessa vänsterromantiska bakåtsträvare klagar i högan sky över att de privata aktörerna stoppar ”våra skattepengar” i egen ficka.

  Låtom oss vända på kakan. Om det nu visar sig att utrymme finns för vinst, varför inte tänka tanken att effektivisera de kommunala och landstingsverksamheterna?

  Jag ser hellre att ”våra skattepengar” hamnar hos de privata aktörerna än det huvudlösa slöseriet som utmärker den offentliga sektorn.

 283. billyjoejimbob junior skriver:

  Visst är det så findus. Klart som korvspad!

  Men den enkla matematiken övergår väl Farbrors förstånd med råge!

 284. Kachina skriver:

  findus

  Hjärnan består av två halvor, hos de flesta. Jag har precis, i CB-blogg, beskrivit en hjärna som består av en puck å ena sidan och en kortlek å andra sida. Din består tydligen bara av en enhet, en amöba.

  ”Vinsten” uppkommer genom att man byter blöja en gång var tredje dag istället för tre gånger per dag, samtidigt som man skär ner personalen till ”peanuts” samtidigt som man skattar på öar i Kanalen. HUR obegåvad måste man vara för att få medlemskap i ett av Alliansens partier?

  Nicke Softpotato Junior

  ”Nejdu farbror, försök vara en aning ödmjuk även mot alla oss som inte är blint troende socialister som du själv, tanten Hillary (när hon är på banan), alla myglande LO- toppar och kommunistiska f.d. fackliga ledare som Arthur Scargill (som du tycks ha viss faiblesse för).”

  Du glömde Fortum, Lundbergs,…….alla bonusdirektörer och alla bonusstyrelser som får bonus även när bolag är i KK och vi går in med skattepengar för att rädda verksamheten.

  Nej, jag har ingen som helst avsikt att bli ödmjuk. Det torde du veta vid det här laget. Jag är ingen papegoja som upprepar andras ord utan att förstå vad de betyder, utan jag tänker själv innan jag talar. Om det sedan inte stämmer med din världsbild, beror det på att du har fel världsbild.

  Hillary är inte liberalsocialist, hon är socialdemokrat. Det är din uppgift att utröna skillnaden.

 285. billyjoejimbob junior skriver:

  Farbror

  Så skönt det blir när privatister får ta över ett antal Apotek. Då slipper vi skattebetalare stå för notan när en STATLIG PAMP bjuder studenter på FRI SPRIT.
  (Jag undrar även vad den ”statliga Apotekbeundrare
  n, tank Hillar, säger om detta med fri sprit på statens bekostnad? Hon kanske applåderar 🙂

  I samband med en fest bjöd Apotekets vd studenter på gratis sprit. Enligt Upsala Nya tidning införde han fri bar och en person säger till tidningen att det blev ett fylleslag. Notan får statliga Apoteket AB stå för.

  UNT skriver att det var i februari som Farmacevtiska studentkåren höll en skiftesmiddag i kårhuset Pharmen på Gluntenområdet i Uppsala.

  Cirka 60 personer var inbjudna och även Apotekets vd Stefan Carlsson deltog.

  Efter middagen införde han fri bar och notan slutade på 10 000 kronor, den har fakturerats till statligt ägda Apoteket AB.

  –Det blev ett fylleslag när baren blev fri. Jag tyckte det var kul och frikostigt av Stefan Carlsson. En skiftesmiddag är ett speciellt tillfälle, så jag reagerade inte på att det skulle vara något konstigt med att han bjöd på alkohol. Nu i efterhand kan jag väl tycka att det är en smula märkligt att Apoteket ska betala för det, men samtidigt är det inte så mycket pengar det handlar om, säger en person till UNT.

  Uppgifterna tillbakavisas dock av Farmacevtiska studentkårens ordförande Anna Kartberg som hävdar att det, bortsett från den fria baren, var en vanlig studentfest.

  Stefan Carlsson säger till tidningen att ”det inte var särskilt väl övervägt” samt att det var en engångsföreteelse.

 286. hillary2 skriver:

  findus

  Apotek AB hade en vinst på 711 miljoner kronor 2008.
  De nya privata apoteken kommer att kunna öka sitt påslag med 18 % enligt lagrådsremissen. Det påslaget får kunderna betala direkt vid inköp och indirekt som skatter genom de pengar apoteken inhåvar genom högkostandesskyddet.
  Det finns många mycket kostnadseffektiva verksamheter i Landsting och Kommuner. Ett exempel är Folktandvården, som nu säljs ut av ideologiska skäl precis som apoteken och det blir meborgarna som betalar de ökade kostnaderna på samma sätt direkt och indirekt. Folktandvården har alltid varit extremt kostnadseffektiv. Det du kallar huvudlöst slöseri i offentlig sektor är en myt. Om du visste vad det sparas i den del där kvinnor huvudsakligen verkar. Det är ffa människor med makt som slösar med gemensamma pengar. Vad kommer inte ordförandeskapet i EU att kosta? 800 miljoner – minst. Hur kostnadseffektivt var det att Odenberg eller MP- kvinnan tog taxi varje gång de skulle åka till riksdagshuset? Miljöministern som utan att blinka behöll dubbla löner tills han blev tillsagd efter flera månader att återlämna den ena? Det var några få exempel på hur lätt det är för vissa att slösa med andras pengar – våra gemensamma tillgångar. Kan inte undgå att också nämna den privata IT-branschens oligarker som säljer icke fungerande men svindyra datorsystem vilket ineffektiviserar verksamheter trots att tanken med dem var det motsatta. Det som saknas hos vissa nyckelpersoner i den privata och offentliga sektorn kan sammanfattas i ett enda ord – moral.

 287. soli01 skriver:

  Kachina – förklara vad i skillnaden består när det gäller ”liberalsocialist” kontra en ”socialdemokrat”?
  Kan det vara att liberalsocialister inte är ödmjuka. 🙂

 288. Kachina skriver:

  bbjjj och findus

  Jag är inte ödmjuk och jag tål inte se på när folk blir ”överkörda”. När jag förväntas hålla med förövaren för att jag är mer bekant med honom och knappt känner offret, läser jag istället lusen av den som stört hemfridszonen, oavsett hans ställning i nätverket.

  Äckliga typer som gör sig rika på att vanvårda gamla, ryms inte i min världsbild.

 289. hillary2 skriver:

  bbjjj

  du har förståss ingen aaaning om hur privata läkemedelsföretag ”representerar” och till vilka kostnader? det har jag 🙂

 290. soli01 skriver:

  hillary2 – nu har vi en regering som verkligen är snåla – faktiskt i överkant. Det som framkommit när det gäller oppositionen så är det bara fråga om överbudspolitik och det skulle medföra stora skattehöjningar. Fråga Nuder han var rakryggad, men han fick sparken, blev för obekväm.
  Att folk vill starta eget och tjäna mycket pengar är något fult för vissa och medför att samhället stelnar och framåtskridandet stoppas upp. Är detta socialdemokratisk politik bör ingen i slutändan vara sosse. Att bara se ”oligarker” i det privata är ”kommunisttänk”.

 291. Kachina skriver:

  Liberalsocialister är inte mesiga. Liberalsocialister försvarar samhällsgrunden intill döden. Ovanpå den grunden får ni spela Manhattan-spelet om ni vill. Men, rör inte samhällsgrunden med sin infrastruktur. Samhällsbygge är ingen privat entreprenad.

  Samhällsgrunden är ett familjeföretag och drivs som ekonomisk förening. Kan inte drivas som AB med sina interndebiteringar. Alltför många aktiebolag har, på uppmaning av Thatcher, bokfört sig själva i konkurs genom interndebiteringar.

  Skellefteå Kommuns driftsunderskott är orsakat av interndebiteringar och budget-gissningar. Underskottet finns inte i verkligheten, det är skapat vid skrivbordet genom kontoplan och interndebiteringar. Den avdelning som är bäst på att debitera andra avdelningar, vinner. En sanslös politik byggd på datasimuleringar som inte ser hela samhällsbilden.

 292. billyjoejimbob junior skriver:

  Jag förstår det Hillary. Du är ju bloggens ”festprissa” genom år av träning på fackliga och socialdemokratiska kursgårdar.
  LO- pamparna lär ju av hävd kunna hantera några helrör med bravur.

  Och vid representation är det viss skillnad om vi skattebetalare betalar (vid representation i statliga bolag) eller om privata företag vill ”bjuda” (för då belastas inte våra skattepengar).

  Det borde t.o.m. du begripa även om dagen är tidig 🙂

 293. billyjoejimbob junior skriver:

  Nu ska jag ta med mig min flickvän och ut och spela golf.
  Hejdå, alla socialister och ni normala 🙂

 294. Kachina skriver:

  Golf? Moderat-bandy heter det.

 295. soli01 skriver:

  Kachina – du verkar inte ha så mycket till övers för Skellefteå kommuns styrande. Det är dock en kommun som styrs av enbart socialdemokrater och är nära besläktat med din liberalsocialism. ”Budget-gissningar” tillämpar de flesta.
  En moderat är alltid moderat även när han spelar golf. 🙂

 296. hillary2 skriver:

  Alla bolag privata som offentliga har vissa kostnader för representation även om den unge sparven inte förstår…

 297. Kachina skriver:

  ”Kachina – du verkar inte ha så mycket till övers för Skellefteå kommuns styrande.”

  Nja, inte så, utan även de måste lyssna till kritik. Lite väl mycket av att ”rätta in dig i ledet”, om någon skall lyssna medan du upprepar ledarens mantran.

  Med affärerna går det lite upp och ner. En styrelse har precis avgått efter en etanol-satsning som tydligen var illa skött. Det tråkiga med det är att det verkar som att hela etanol-projektet får stryka på foten, något som jag anser vara ett stort misstag.

  Behovet av egenproducerad energi har inte minskat för att bensinpriset sjunkit tre kronor sedan förra sommaren. Vår existens ligger fortfarande i händerna på oljeproducenterna.

  Vi måste producera ”flytande energi” ur vår egen åker och skog.

 298. Stefan E skriver:

  Soli

  Kachina har utkämpat sin egen ”Dackefejd” mot Skellefteå kommun i mer än 30 år.
  Den taktik han använt (med mindre framgång) kan man kalla socialliberal.

  Slutsats:
  Socialliberalism bitar varken på socialister, borgare el. bönder. Möjligtvis har Kachina påverkat några
  ”sommarboende rödvinssocialister” i närheten av hans eget pörte.

 299. Stefan E skriver:

  Betr. Kachinas begrepp ”flytande energi” (som han lovordar) kan han säkert räkna med stöd från i alla fall en kvinnlig partimedlem på västkusten.

 300. Carl Norberg skriver:

  En liberalsocialist tror på de humanistiska värderingar som främjar människors lika rätt att utveckla sina biologiska förmågor.

  (Alltså en individ för inte utsätta andra individer för rov för att gynna den egna nyttan, eftersom detta då inskränker andras friheter.)

  Vidare så inser en Liberalsocialist att samhällets fortbestånd är beroende av mångfalden, och att fortbeståndet utarmas av enfalden, och att detta gäller allt ifrån fortplantning till konstvetenskap.

  Det är alltså vidden som skapar samhällets utveckling, inte främst djupet.

  Det är meningslöst för ett samhälle med en enda individ som är en bra specialist, i jämförelse med flera individer som är mindre goda specialister, men som tillexempel kan reproducera sig själva tillsammans.

 301. Carl Norberg skriver:

  Alltså kan de facto samhället aldrig verka för sin egen långsiktiga överlevnad, genom att prioritera individens enfald framför samhällets mångfald.

  Det är per definition helt omöjligt ur alla naturvetenskapliga perspektiv, och sannolikt endast möjligt ur något enstaka fundamentalt religiöst perspektiv, av dubiös karaktär kanske jag skall tillägga.

 302. findus skriver:

  1) Det är inte blöjorna som kostar. Det som kostar är den inkompetenta organisationen.

  2) På tal om representation: hur många vårdbiträdens fackavgift sups upp varenda fredag kväll av torpederna på olika maffiakursgårdar landet runt? Det kallas representation …

 303. hillary2 skriver:

  findus

  eftersom du själv yrar i nattmössan bör du kanske inte tala om inkompetent organisation
  och
  äldreomsorgens största kostnader är i rangordning
  1. lönekostnader
  2. mat
  3. blöjor

  du föredrar själv kanske kateter istället för blöjor?

  det används inte alkohol på kursgårdar i fackligt/politiska S-sammanhang av skäl som du naturligtvis inte förstår nämligen hälso- och effektivitetsskäl 🙂

  din mun stinker så illa så : varsågod och skölj

 304. Carl Norberg skriver:

  Den sista maj är det datum som President Barack Obama satte som slutdatum, för sedan lär det bli förändringar.

  USA:s president Barack Obama gick alltså nu i lördags i radio till angrepp, på de institutioner som står på tur att bli nästa våg eller offer, i kollapsen på finans och valutamarknaden, vilket nu alltså är de amerikanska kreditkortsbolage.

  President Obama uppmanade kongressen att skärpa lagstiftningen redan nu innan maj månads utgång, den lagstiftning som alltså som reglerar bolagens metoder och avgifter. Detta kommer att radikalt påverka kreditkortsföretagens lönsamhet, och naturligtvis då även deras vilja att skapa krediter

  ”Amerikanerna vet att de har ett ansvar att leva efter sina tillgångar och även att betala vad de är skyldiga. Men de har i detta också en rätt att inte bli lurade”, sa president Obama i ett radiotal på lördagen.

  Kritiken riktades alltså dels mot kreditkortsbolagens systematiska sätt att dölja avgifter, höja räntenivåer utan förvarning och kräva extra belopp så som orättfärdiga straffavgifter och så vidare, och alltså dels mot den systemmässigt valutakrävande effekt som denna kreditgivning har i form av räntekostnader.

  President Obama sade i detta att kreditkortsindustrin är direkt delaktig i att förvärra den finansiella krisen.

  ”Kreditkortsindustrins bedrägliga beteende har flerfaldigats under denna recession, när amerikanerna har minst möjlighet att bära denna extra börda”, sa Barack Obama.

  Han uppmanade kongressen att snarast lagstifta om tydligare och skärpta regler och sade sig alltså hoppas kunna godkänna ett nytt regelverk redan i slutet av maj.

  Och om inte konsumtionen påverkas negativt av detta, så vet då inte jag vad som skulle kunna medföra dessa konsekvenser. Om inte annat så torde de interneringsläger som GWB nyss byggde få en funktion att fylla.

  Att något annat än en politisk eller social instabilitet blir konsekvensen av denna åtstramade kreditgivningen, torde kunna betraktas som en direkt orimlighet. Det är ytterligt tveksamt om folkets egen ”snälle diktator” förmår att stilla den oro som nu kommer att bli den ovillkorliga konsekvensen av minskade levnadsramar.

 305. Carl Norberg skriver:

  För de som inte själva förmår att se detta, så kan jag upplysa om att dessa kreditkortsföretag ofta är lindrigt sagt internationella, vilket inte på något sätt minskar effekterna som detta kommer att få på det svenska konsumtionsklimatet.

 306. Carl Norberg skriver:

  Att George Soros nu åbäkar sig å bankernas vägnar och yrar om att vi kanske har sett botten, säger mest att han främst värnar sina egna intressen.

  Den faktiska verkligheten är och förblir att det finns en penningmängd som beskriver ett värde som inte tillnärmelsevis finns i verkligheten.

 307. Josef Boberg skriver:

  ”Den faktiska verkligheten är och förblir att det finns en penningmängd som beskriver ett värde som inte tillnärmelsevis finns i verkligheten.”

  Jo – så är det nog – och det avspeglar sig ju bl a i sysselsättningsgradens minskning hos befolkning, tror jag…

 308. Carl Norberg skriver:

  Att inte alla kan livnära sig på att handla med värderingsinstrument/valuta, är det bästa exemplet på det rådande vansinnet.

 309. soli01 skriver:

  Josef – trevligt att du slitit dig från björken och kommit till rätta. 🙂

 310. findus skriver:

  ”Graviditet är ingen sjukdom.”

 311. Kachina skriver:

  “Graviditet är ingen sjukdom.”

  Men foglossning är det. Dessutom plågsamt.

 312. findus skriver:

  Jag håller med. Speciellt foglossning i hjärnan.

 313. Stefan E skriver:

  Plats i korgen Josef!

  🙂

 314. Maude skriver:

  I am really impressed with your writing skills and also with the layout
  on your blog. Is this a paid theme or did you customize it
  yourself? Either way keep up the nice quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one nowadays.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: