HUR ÄR DET MED SVENSKA SPRÅKET?

Ett ögonblick alla ömkliga  journalister!!!!

Nu har vi hört det igen! Från Rosengård i Malmö meddelar svenska statstelivisionen att brandkår och polis attackerades av stenar och flaskor, när de försökte släcka en anlagd brand.

En avsiktligt feg och vinklad formulering: MED stenar och flskor AV ligister, skulle det ha hetat, men så vågar SVT inte längre uttrycka sig!Ett land, en nation, en kommun, en kultur ska inte förklara sina fienders motiv och handlingar. Tvärtom ska landet, kommunen, kuylturen FÖRSVARA sig mot dessa handlingar. Sverige – anfört av svamlande journalister – lägger sig på rygg för dem som våldför sig. De beskrivande och tydliga orden tas bort och ersätts av allmänt hjälplösa fraser.Så långt har det gått i Sverige. Och längre lär det gå!

Klarspråk – vart har det tagit vägen?

Sverige – vart har Du tagit vägen?

Annonser

542 Responses to HUR ÄR DET MED SVENSKA SPRÅKET?

 1. mrmhalland01 skriver:

  Bäste Ian,

  Det var 20 år sedan klarspråket försvann, men, det finns där ändå.
  När ett illdåd begåtts och tidningarna skriver att : det var en ensam Svensk medborgare, då vet vi alla vad det handlar om.
  När det gäller Rosengård är det nästan uteslutande ”Svenska medborgare” och det gör problemet delikat.
  Vi vet alla att vi fullständigt misslyckats med att ta hand om vår nya medborgare, pga lättja vill jag påstå.
  Inkompetent personal ledda av åravis av inkompetenta regeringar har gjort att människor som kommit hit inte har haft möjlighet att integreras i vårt samhälle genom arbete och grannsämja.
  Snabba utredningar som ibland resulterar i ett ”ja” ibland ett ”nej” minskar skadan för alla.
  Att ha barn som går i skolan här, får kamrater, lär sig språket och 6 år senare får ett ”Nej” måste vara fruktansvärt.
  Att som vuxen flyttas mellan olika förläggningar utan att få arbeta och träffa lokala invånare måste också vara frustrerande.
  Att dessutom ta in flyktingar från länder där kriminalitet är ett sätt att överleva (det är ju de som behöver hjälp) samtidigt som man skär ner på poliser och övrigt rätts-samhälle har ju bäddat för det vi ser idag.

 2. nathaliesview skriver:

  Vi har också ömkliga regeringsansvariga… de lägger sig också på rygg, men då för den internationella maffian som bedriver teknologisk krigsföring i Sverige och mot det civila samhället – ett krig som officiellt lyder under forskning,säkerhetspolitik och nationell säkerhet.

  VARNING FÖR SVENSKA STATENS FORSKNINGSPROJEKT!!!
  ——————————————————-
  Hämtat från Carl Bildts blogg:

  En statsbesöksdag som denna är alltid en blandning av ceremoni och substans. Så också denna första dag i Rom.

  Att ceremonielet är ståtligt är knappast ägnat att förvåna. Quirinal-palatsets korridorer och prakt torde imponera på vem som helst. Rom är och förblir barockpraktens okrönta huvudstad.

  Men det har också varit samtal med substans och av betydelse.

  Med president Napolitano, som bl a hade utrikesminister Frattini med sig, diskuterade vi olika aspekter på den europeiska utvecklingen och hur Italien och Sverige kunde arbeta tillsammans.

  Den 83-årige presidenten var en påtagligt vital och välinformerad samtalspartner också när det gäller aktuella delar av utrikessamarbetet inom Europeiska Unionen. Vi var ense om betydelsen såväl av Lissabon-fördraget som av en fortsatt utvidgning av vår gemensamma fredsunion.

  Med oss har vi ju också Lars Leijonborg i egenskap av forskningsminister, och det ledde bl a till samtal om förhandlingarna just nu om var den stora neutronforskningsanläggningen European Spallation Source skall lokaliseras.

  Här handlar det om en anläggning i kostnadsklassen ca 15 miljarder kronor och med mycket stor framtida betydelse, och från bl a svensk sida har vi föreslagit att den skall kunna läggas i Lund.

  Ett beslut borde kunna komma före sommaren, och för oss är detta självfallet en viktig fråga. Sveriges anseende som forskningsnation förefaller dock att vara gott här i Italien.

  Och sedan har vi fortsatt i senaten och i deputerandekammaren med diskussioner som också berört olika aspekter av den inrikespolitiska utvecklingen i våra respektive länder.

  Själv hann jag ockspå smita in i en bokhandel och inhandla ett exemplar av den förkortade pocketversionen av Edward Gibbons med all rätt klassiska The Decline and Fall of the Roman Empire – utgiven 1776 men fortfarande oöverträffad i sin klass och alltid i sina olika delar lika läsvärd.

  I kväll väntar så president Napolitanos statsbankett för Kungen och Drottningen uppe i Quirinal-palatset.

  Min kommentar på Carl Bildts blogg:

  “Sveriges anseende som forskningsnation förefaller dock vara gott här i Italien”.

  Dock anser många av Sveriges medborgare att Sveriges regerings militanta forskningsprojekt är av värre dignitet än nazi-regimens. Många medborgare har också genom Sveriges regeringsmakts många olika så kallade forskningsprojekt (teknologisk krigsföring) bestulits på hälsa, arbete, ekonomi och livskvalite.

  Vilken av alla lögner beskriver bäst “regeringens förklaring” till varför Sverige idag mest påminner om ett teknologiskt koncentrationsläger?

  Länken under är från en av Sveriges regerings teknologiska tortyroffer:

 3. Torbjörn skriver:

  mrmhalland01:

  Vad är det du svamlar om? Du låter nästan lika politiskt korrekt som de misslyckade fega journalister eller inkompetenta politiker som styrt landet de senaste 40 åren.

  Det mångkulturella samhället är ett systemfel, och alla de problem vi ser idag har vi sett hela tiden sedan 70-talet. Det är bara att de antagit gigantiska proportioner i takt med att andelen utlänningar ökat.

  Jag gick själv i vad man skulle kunna kalla en av de första mångetniska skolorna i Sverige från tidigt 70-tal fram till början av 80-talet. Under lågstadiet hade vi en turk i klassen. I mellanstadiet hade den siffran stigit till tre, för att på högstadiet bli hela fem stycken. Till det kommer en finne och en ungrare. Jag bodde även granne med en av turkarna i min klass under nästan hela uppväxten. Till det kommer att ännu en turkisk familj bodde i vår trappuppgång som hade sex lägenheter. Ganska mångkulturellt även med dagens mått mätt, eller hur?

  Nåväl, en turk i lågstadiet, inga problem. Denne hade inga andra än svenskar att umgås med. Men på mellanstadiet började det hända något, ser du. För när en blev tre så formades en turkisk grupptillhörighet, och de började sitta tillsammans i klassrummet, vara tillsammans på rasterna osv. Den förste turken som även var den jag hade bott granne med vacklade ett tag mellan kompisgängen. På höstadiet när tre blev fem så blev fenomenet än mer uppenbart. Grupptillhörigheten blev nu så stark att brytningen nästan blev total.

  Och då ska man komma ihåg stt det inte fanns några rasistiska motsättningar i klassen eller på skolan, vilket ju brukar hävdas av den politiskt korrekta eliten, som anledning till att invandrana inte vill anpassa sig. Vi stänger dem ute, rätt och slätt? Men jag kan tala om att generellt var deras intresse för lärande och beteende i klassrummet ungefär detsamma man läser om i tidningarna idag ang. dicipplinproblem i invandrarförorterna.

  Snarare är det ju så att många avinvandrargrupperna som jag beskrivit segregerar sig själva, genom att inte vilja delta i det svenska samhället.

  Regeringar, som du beskriver det kan ju inte ta hand om några invandrare, varken de vill eller inte, utan integrationen eller assimileringen är ju tvungen att ske i samhället bland vanligt folk, eller hur? Lika lite som man kan tvinga två personer att vara kompisar, lika lite kan man tvinga olika folkslag och kulturer att umgås med varandra.

  När det mångkulturella samhället får verka fritt, så har det visat sig att folken separerar sig. Detta kan varken du eller jag, eller någon regering påverka, då det är uppenbart att människor dras till andra man känner samhörighet med. Varför flyttade svenskarna ifrån de mångkulturella områdena från början? Pga av fördomsfullhet? Nä, pga av problem som eskalerade i och med att invandringen tilltog.

  Varför vill somalier bo med varandra i Rosengård eller Rinkeby? Varför vill syrianerna bo med varandra i Södertälje, och likaså irakierna. Listan kan göras hur lång som helst.

  Jag vet inte om folk som du inte har begripit att anledningen till att utlänningar får vänta upp till 6 år på beslut om uppehållstillstånd, är att de LJUGER om sakförhållanden. De ser medvetet till att dra ut på processen med överklaganden och lögner för att till sist få stanna under den uddlösa svenska regeln om ”flyktingliknande skäl”. Varför ska sån´t beteende premieras?

  Vill du bo bland utomeuropeiska invandrare? Svara Ja eller Nej. Jag vill det inte. Det kanske inte är våra regeringars fel helt och hållet att det gått som det gjort, även om man borde kunna kräva av politiker och ledare att skydda sitt folk och land. Det kanske också kan tillskrivas gemene svenskens flathet, som i alltför stor utstäckning indoktrinerats och spelar med i rollen att vi är världens samvete och socialbyrå.

  Den politiska korrektheten från de styrande och förtrycket den medfört, har fått så sjuka proportioner så att varje svensk som tänker yppa minsta kritik om invandringen måste börja med; – Visserligen är jag inte rasist men jag tycker…

  Vi hade ett flertal zigenare på skolan också, men dem orkar jag inte berätta om nu för då får jag nog en anmälan om hets mot folkgrupp på halsen.

 4. carlnorberg skriver:

  Detta är symptomen på en valstartegiskt förd politik.

 5. Kachina skriver:

  Det du skriver,Torbjörn, påminner mig om sent 50-tal (på byaslagsmålens tid) när enhetsskolan bildades och elever kom från Ragvaldsträsk, Hjoggböle,,…..etc. till Sörböleskolan för att gå högstadiet.

  Men det är klart, lärarna hade auktoritet på den tiden.

 6. Kachina skriver:

  Vi hade zigenare på gymnasiet. Tjejerna kom i sina kulturella kläder på morgonen, gick direkt till omklädningsrummet och tog på sig jeans och blus/jacka, för att sedan klä om igen när de gick hem.

  Man kan liksom säga att socialen påverkade och infiltrerade i kulturen.

  Som sagt, det var bättre förr.

 7. soli01 skriver:

  Jag vill påstå att vi har överbeskyddat och undanhållit för allmänheten under lång tid att vi har haft en överrepresenterad brottslighet när det gäller våra invandrare. Tråkigt att kunna konstatera, men det får inte yppas något om denna del. Det är munkavle på. Jag vet,att det finns substans i vad jag säger.
  Hur har denna del skötts från ansvarigt håll, kan man verkligen fråga sig. Nu har vi låtit denna tystnad fortsätta och vi har även skapat lagar så att gemene man inte törs säga någonting snart.

  Vi har under många många år haft detta ”fenomen” att inte säga något ofördelaktigt om våra invandrare. Vi får givetvis inte dra alla över en kam och det är inte de som sköter sig som åsyftas.
  Detta att olika invandrargrupper dras till varandra kan verkligen ställa till mycket besvär och de uppträder mer eller mindre helt på sidan av våra lagar. Det är dessa små ”maffiagrupper” som bildas av de yngre invandrarna och hur kommer det att se ut lite längre fram i livet om dessa inte kraftfullt åtgärdas i sin linda?

  Tidningar, radio och tv har intagit en mycket farlig och feg inställning till just detta fenomen och vi får i slutändan dyrt betala denna utvecklig framöver.
  En ”låt gå politik” som inte gagnar landet Sverige på lång sikt.
  De styrande har genom sin feghet en stor del i denna utveckling – helt klart.

 8. carlnorberg skriver:

  Eftersom vi rimligtvis måste anses ha varit först på platsen, och inte på rätt lång tid har varit utsatta för anfallskrig, så torde felet i detta ligga helt och hållet hos oss själva. Det är knappast någon idé att försöka skylla på omvärlden att den föredrar bättre framför sämre.

 9. carlnorberg skriver:

  En tidning eller media kan inte vara feg eller modig, det är människor som har dessa egenskaper.

 10. Kachina skriver:

  ”Vi får givetvis inte dra alla över en kam och det är inte de som sköter sig som åsyftas.”

  Farligt, farligt nära att det övergår till kollektiv bestraffning, som fallet är med våra sjuka och arbetslösa.

  För att gå den vägen måste man vara ytterst skicklig på att se detaljerna i helheten.

  Jag förespråkar den gamla metoden, infiltration i kulturen genom skolans krav,undervisning och socialen.

  Skolan måste ibland ta över föräldrarollen.

 11. soli01 skriver:

  Kachina – det är inte lätt att säga någonting ang våra invandrare. Genast blir man ifrågasatt. Jag är för invandring så det är inga problem i det fallet. Vi måste tillföra nytt blod. Vad saken gällde är den rädsla att göra något åt vissa avarter som uppstått.

  Skolan ska givetvis inte övertaga någon föräldraroll, men ska vara ett stöd när problem uppstått.

 12. soli01 skriver:

  Visst kan en tidning vara feg. Syftar givetvis inte på själva tidningen utan på de som ansvarar för denna. Är det så svårt…

 13. Torbjörn skriver:

  Inom företagsvärlden så har man vetskapen att det inte går att styra skutan om inte alla vill segla i samma rikning. Så också inom den politiska ledningen. Den borgerliga alliansen har lärt det sedan regeringarna åren 1976-82.

  Frågan är varför ett motsatsförhållande om denna insikt skall tilläpas på samhället i stort. Då är det ”ju mer olika vi är desto bättre”

  Inte konstigt att falska anhängare av multikulisamhället som journalister och politiker sedan måste försvara det med tystnad eller lögner. De, precis som alla andra svenskar, vill bara delta i mångkulturen på egna villkor. Dvs äta en bit mat.

 14. carlnorberg skriver:

  Åsiktmässig konformitet skapar bara enfald.

 15. Kachina skriver:

  soli01

  Kriminella avarter måste lyftas ut som detaljer ur helheten och därefter åtgärdas. Därför undviker jag gruppord som invandrare, sjuka och arbetslösa.

  Det är individen som står för och utför det felaktiga som skall straffas. Om sedan en grupp för tillfället är överrepresenterad, är det bara att konstatera, men barn skall aldrig tvingas bära föräldrarnas ryggsäck.

  Tar vi bara rätt hand om dem i skolan, blir de svenskar med svenska värderingar, precis som oss.

 16. mrmhalland01 skriver:

  Torbjörn :

  >Vill du bo bland utomeuropeiska invandrare? Svara Ja eller Nej.

  Där jag bor finns väldigt många utomeuropeiska människor.
  Det är inget ”bostadsområde” utan mitt i stan.
  Jag måste säga att det är ett riktigt trevligt område.
  Visst är det lite livligare än i andra stadsdelar, det tutas mer på gatan om man ska hämta någon, lite kaos när det gäller parkeringar, lite hög musik på lördagskvällarna när det är fester och så, men, hellre det än ”perfekta” människor som smyger bakom gardinerna och ringer hyresvärden eller polisen om någon i huset duschar en kvart för sent eller njuter av musik med öppet fönster.

 17. mrmhalland01 skriver:

  Torbjörn :

  Svaret var alltså JA.
  Jag har själv valt det.

 18. Torbjörn skriver:

  Jag inser att människor som är kritiska eller motståndare till den förda och nuvarande invandringspolitiken har olika synsätt om huruvida integrering eller assimilering är möjlig. Det kan vara allt från att man är lätt kritisk till det statliga regelverket till att minska invandringen drastiskt, eller utvisa allihop.

  Själv använder jag hellre det gamla ordet utlänning, istället för invandrare där det går, då det urskiljer att vi pratar om alla ickesvenskar oavsett om de invandrat 1960 eller 2007. Även om vi svenskar inte är erkända som ett folkslag av våra egna styrande. Då kommer man osökt in på frågan hur det kan finnas folkslag som är erkända som minoritetsfolk i vårt land, dvs. finnar, judar och samer och romer. Motiveringen för att svenskarna inte är ett folkslag har varit att vi inte är en homogen folkgrupp samt att det inte är fint att hålla på och sortera gener. Gäller inte det för de erkända minoritetsfolken också? Varför är det fint att sortera gener i de fallen? Har inte deras gener också i viss mån blandats ut med andra folks?

  Jag är personligen övertygad om att integration av flertalet utlänningar av utomeuropisk identitet aldrig är möjlig. Det splittrade Sverige har kommit för att stanna, såvida inte kraftåtgärder vidtas som kommer att innebära tvångsutviningar i kombination med startbidrag.

  Ni som såg halal-TV avsnittet där Carl Hamilton fick ett utbrott, minns säkert att ha sa att vi måste ha gemensamma värderingar för hur samhället ska fungera.
  Islam är det mest påtagliga exemplet där kulturen bryter så kraftfullt, och är ett reelt hot mot det västerländska samhället, antingen man är troende kristen eller sekulariserad, att man måste reagera på vart Sverige är på väg. De erövrar Europa med barnvagnen och genom invandringen

  Vi lever mitt uppe i förfallet, men få tycks ända se helheten i det. Gränserna förskjuts hela tiden och till slut blir ingenting kvar.

  Under hela perioden från 70-talet tills nu har man från styrande håll matat oss med att om vi ger det lite tid så kommer problemen att lösas. Samma resonemeng förs idag även av en del vanliga svenssons, företrädesvis sådana som bor i de få icke-utsatta områden som finns kvar. Man har fallit till föga. De upprepade flosklerna om att bara vi blandar svenskar och invandrare 50/50 så kommer det gå bra. Det har aldrig funkat och kommer inte att göra i framtiden heller.

  Problemet blir kanske tydligare illustrerat när man hör att en av Sveriges landslagsmålvaker i fotboll Rami Shaaban hellre skulle spela för Egypten, enligt honom själv.

  Av personer jag känt och känner som gått på SFI vid olika tillfällen har jag fått höra samstämmiga berättelser om utlänningarnas syn på Sverige när de pratar sinsemellan. Det är en sån nedvärderande fientlig syn på det folk och land man kommit till att man baxnar.

  En person sa till mig: ”-Ingen av klasskamraterna gillar varken Sverige eller svenskarna eller den svenska maten”. ”-De har kommit hit bara för bidragen.” Samma person berättade också hur vuxna människor stör i klassen genom att sitta och prata med varandra, tala i mobiltelefon mm. Fröken får vädja till klassen ”-hur skulle ni känna er om ni stod här och undervisade och andra störde hela tiden?” ”-de tjafsar dessutom öppet med fröken under lektionstid hur dumma svenskarna och våra myndigheter är”

  Från en annan person fick jag höra: ”-Jag begriper mig inte på människorna i klassen, det är ingen som vill arbeta när skolan är slut, utom en rysk kvinna och en bosnisk man”

  Och här pratar vi om vuxna människor. Jag är inte förvånad när jag hör detta, att deras barn beter sig så i klasserna. Det verkar som att man i viss mån kan dra alla över en kam ur vissa befolkningsgrupper som kommit hit med vad jag tycker, oärliga avsikter.

 19. Torbjörn skriver:

  mrmhalland01:

  Tack, jag respekterar ditt ställningstagande, således är du inte en av de alla mångkulturella hycklarna.

 20. soli01 skriver:

  Kachina – väldigt vad det är pekpinnar här i dag. 🙂 Jag tänker dock fortsätta att använda de ord jag anser bäst lämpade och ska givetvis inte styras av någon i detta fall. Klarspråk är inte negativt. Det är ju vissa som använder detta flitigt i andra sammanhang. Att det nu även är fel att vi säger invandrare är något som förvånar mig. Utvandrare då? Vi har ju själva en historia om detta.(USA) Vad har hänt med våt klarspråk egentligen. Nu är det fult att t o m säga lapp, svart, mulatt, neger etc.
  Vad har hänt med Sverige!

 21. carlnorberg skriver:

  Jag garanterar att om ni fortsätter att diskutera och betrakta detta ämne så kommer ni till sist att upptäcka båda statens informationsstyrelse och språkvårdsnämnden, och vilken roll som dessa instanser har spelat vid olika paradigm.

 22. Kachina skriver:

  Jag anser invandringspolitiken vara ren idioti. Punkt.

  Det jag reagerar mot är när ”mustaschen” börjar växa och tanken krymper.

  Vi är snubblande nära bland flera grupper. Som du vet har jag reagerat starkt mot behandlingen och förnedringen av sjuka och arbetslösa.

  Du Torbjörn kan känna dig lugn. Vi kommer att få ett Bosnien och Rwanda även här, men du kommer kanske att bli överraskad att slakten kommer att stå mellan sociala grupper istället för kulturella grupper.

  Det jäser i bondesverige och det är grannen man är förbannad på, oavsett om denne är svensk, marsian eller kines.

  Grundtips: 2012

 23. Torbjörn skriver:

  soli01:

  Kan du utveckla det där med att vi måste tillföra nytt blod, och om det är enda anledningen till att vi ska ha invandring? Jag är ärligt intresserad av att höra dina åsikter, för att bättre förstå hur folk som är för invandring resonerar. Detta speciellt då det verkar vara människor som trots olika insikt, ändå kan motivera och stå för sina åsikter här på Ians blogg.

  Själv kan jag tillägga att jag inte är emot en rimlig europeisk invandring.

 24. Torbjörn skriver:

  Kachina:

  Är det nostradamus och apokalypsen? 21 dec 2012 ??

 25. carlnorberg skriver:

  Det kan ju faktiskt stämma i tiden om valutasystemet havererar inom kort med en riktig ofred 2012.

 26. Anna skriver:

  Mitt bidrag till invandrar/migrationsdebatten får stanna vid att jag anser att den svenska statens politik har liknat och fortfarande liknar ”Rise and Fall of Flingle Bunt”

 27. carlnorberg skriver:

  Är det inte tvärtom förresten, att det är sista dagen av fred 20122012 innan Harmageddon, syndafloden, Ragnarök eller allt vad det kallas inom ramen för olika maktinstrument.

 28. carlnorberg skriver:

  Det liknar alltså mest skit såvitt du ser detta Anna?

  För detta musikalster torde var ibland det mer intetsägande som skapats.

 29. Anna skriver:

  Vilken god analytiker du är ibland Carl 🙂

 30. Anna skriver:

  Vad anser du om din partiledare, fru Sahlin, som framförde åsikten ”att svenskar är avundsjuka på invandrare för att de har traditioner, medan vi bara har `midsommar och såna töntiga saker`”.

  Dum – dummare- dummast – Sahlin!

 31. Torbjörn skriver:

  Skulle inte förvåna mig om det blir storkrig 2012. Vi lever onekligen i en spännande tid. Alla konfliker samt det ekonomiska haveriet kan bli utlösande faktor.

 32. Josef Boberg skriver:

  ”…”Många medborgare har också genom Sveriges regeringsmakts många olika så kallade forskningsprojekt (teknologisk krigsföring) bestulits på hälsa, arbete, ekonomi och livskvalite. …”

 33. carlnorberg skriver:

  Jag tror inte att Mona Sahlin alltid tjänar på att uttrycka sig efter enbart eget tycke.

  Och vad avser det kulturella så skrev jag omgående om det partipolitiska utkastet till rådslaget enligt följande.

  Kulturpolitiskt fundament.

  Vad gäller detta är att kulturen är en förutsättning för det fortsatta samhällsutvecklingsarbetet såväl på individ som på samhällelig nivå.

  Utan kulturer så kan man inte göra detta.

  Det är nationella och samhälleliga kulturer som är vattnet som människorna simmar i, och det är dessa kulturers utveckling som är källan till en ökad potentiell produktivitet och kreativitet hos människorna i samhället.

  Det var och är idén om en mobilisering av nationen som kulturellt begrepp, för ett nationellt syfte i denna mening, i meningen en kulturell rörelse, som är grunden för uppmuntran till kreativitet och har varit det så länge människan har funnits till. Detta benämndes av Leibniz och andra som dynamik.

  Produktivitet bygger på den kreativa förmåga hos den enskilda mänskliga individen, den förmåga som gör att vetenskapliga upptäckter kan göras, och att befolkningen i stort kan tillägna sig de därmed tillkommande förbättringarna och innovationerna.

  Med andra ord: i den mån som en befolkning ges en möjlighet att få uppleva vetenskap och teknologi, och då en kultur som hänger ihop med detta, så får den befolkningen en möjlighet att vara kreativ och att utvecklas. Befolkningen får möjlighet att göra upptäckter, eller åtminstone tillgodogöra sig dem, på ett produktivt sätt.

  Utan en sådan inriktning på vetenskap och klassisk kultur så hämmas befolkningens förmåga att utveckla sin egentliga produktiva eller kreativa potential till fullo.

  Denna kreativitet hos befolkningen kan bara utvecklas om nationella och därmed förbundna underordnade kulturer, används som verktyget för att mobilisera människor till att tänka kreativt på sig själva, på varandra, och på samhället i stort.
  Hur uttrycker individen kreativitet?

  Med hjälp språket!

  Med hjälp av ett nationellt språk som ett socialt uttryck, för att kommunicera idéer individerna emellan. Frågan är väl egentligen hur djupt ner i befolkningen den här kommunikationen av utvecklande idéer kan tränga. Men den socialdemokratiska tron på den fria individens förmåga, gör gällande att vår politik alltid måste sträva mot att utveckla individerna i samhället.

  Om man har en befolkning som till 50 eller 60 procent är outbildad, och hålls nere i okunnighet, kommer då en sådan befolkning att kunna ta fram sådana här utvecklande idéer, och att kunna vara kreativ?

  Nej, inte under dessa omständigheter till sin fulla potens, och detta är ett obestridligt faktum.

  Och eftersom detta enbart behandlar faktiska sakomständigheter, så spelar det ingen som helst roll vem som genomför detta för samhällets bästa.

 34. Helena Palena skriver:

  Vårt lilla underbara land Sverige som inte finns enligt kulturjournalisterna och dumma enfaldiga och okunnig politiker som smörjer rätt ryggar. Ja, vart har du tagit vägen kära fosterland? Vi är ju alla invandrare!

  Amerika har att välja på att göra konkurs eller starta ett krig. Kriget i Irak räckte inte. Det måste ju vara något fel på ett samhälle som måste kriga för att gå runt.

  Jag vill också att folk ska få komma hit. Folk som kan jobba och stampa jordgolvet själv som alla som stack till Amerika fick göra.

 35. Anna skriver:

  Carl

  Vi befinner oss inte på en rysk partikongress a la anno dazumal.
  Kan du inte vara vänlig och uttrycka dig på ett språk som kan uppfattas bara på ett sätt. Ditt ev. budkap
  förångas under tiden man läser . . . . . . . .

 36. carlnorberg skriver:

  Ja antingen så är tillvaron så enkel att det går att beskriva allt så att alla förstår allting, eller så måste individen anstränga sig för att öka sin förståelse, och jag kan säga att det går knappast att beskriva det jag skriver på ett mera förenklat sätt.

 37. carlnorberg skriver:

  Det går inte att öka sin förståelse genom att bara läsa orden utan eftertanke, och detta är väl egentligen det centrala i hela denna fråga om varför läget med språket är på det vis som det är.

  Klarskrivning är i princip alltid platt skrivning och helt endimensionell, men den kan då heller aldrig leda till vidare förståelse, för detta krävs alltid egen eftertanke.

  Och jag vågar påstå att om det är någonting som den inte så käre professorn i riktig svenska kyckades med att ställa till, så är det just detta.

  Och han var ju faktiskt egentligen professor i Tyska…

 38. soli01 skriver:

  Torbjörn – du undrade hur jag tänkte när jag sa att vi även behöver byta blod – ett önsketänkande? Jag menar faktiskt detta, MEN nu kommer jag till något som faktiskt inte sker just i dag.

  De som kommer från bl a muslimska länder blandar inte sitt blod med oss ”norrlänningar” och detta anser jag är direkt farligt i längden.
  Det är en förhoppning från min sida att vi måste blanda blodet!
  Som du märker är min önskan att vi får vårt blod utblandat och det gynnar befolkningen i stort, men att den utveckling vi nu ser är svårbemästrad och oroande.
  Vi hade under en tid stor invandring av valloner – tillhör själv den ”stammen” – och det har varit välgörande för alla.

  Ska vi stillatigande ha den ordning som utvecklar sig idag? Ska vi nöja oss med att låta denna ”utslätning” fortsätta – det är en fråga. Kanske detta är klarspråk eller…

  Kan vi med öppna ögon låta detta ske?

 39. Kachina skriver:

  Torbjörn

  Varken Nostradamus eller Apokalypsen, utan ett oplanerat möte med Saida, eller om det var hennes mamma, år 1968.

  Allt hon sade har slagit in. Det fattas två grejer innan den slutliga händelsen.

  Vi får se om dessa slår in och ur mitt logiska perspektiv bör de hända inom de kommande tre åren.

  Jag har inget med utfallet att göra, utan det handlar om aktioner i den yttre kretsen som kommer att beröra mig.

  Ja tyvärr, jag kan inget mer säga. Om jag yppar vad som skall hända, kan jag påverka händelseförloppet.

  Det kommer att höras och synas,…och jag kommer att vara involverad.

  Det är bara att vänta och se.

 40. Torbjörn skriver:

  Kachina:

  Saida, var inte det den där sierskan? Tycker mig ha hört namnet.

  Om det som hänt dig under åren är saker du inte kunnat påverka själv, och de har slagit in, låter det naturligtvis intressant. Jag träffade en gång en spåman som läste i min handflata, och han kunde tydligen se att jag måste lära mig att bemästra mitt humör. Detta kan väl naturligtvis stämma in på vem som helst, men i mitt fall är det nog påtagligt.

  Jag funderar allvarligt på att stämma svenska staten för alla sömnlösa nätter i verdesmod över invandringspolitiken och förfallet i landet. Å andra sidan så håller hjärnaktiviteten mig alert och kreativ.

 41. Kachina skriver:

  ”Om det som hänt dig under åren är saker du inte kunnat påverka själv, och de har slagit in, låter det naturligtvis intressant. ”

  Exakt. Naturligtvis kan jag undermedvetet ha ”flutit med” i händelseförloppet, men impulsen har alltid varit ett utifrån kommande agerande, fråga eller påstående.

  Sedan vet jag inte om det var Saida eller hennes mor. Det utspelades i vart fall i en by mellan Piteå och Luleå.

 42. fairymary skriver:

  Om jag har förstått saker och ting rätt så ökar brottsligheten i ett land med graden av klass-skillnad……

 43. Tante Zeronachbar skriver:

  Helt rätt fairymary

  Det är därför brottsligheten alltid varit störst i kommunistiska länder.

 44. Tante Zeronachbar skriver:

  Även om allt alltid gjorts av regimen för att dölja detta faktum.

  I det gamla Sovjet låg brottsligheten på över 73%
  men den officiella siffran var 3%

  Så funkar Potemkinkulisser

 45. Kachina skriver:

  Åjo Tante, dribbla med siffror kan man även i Latinamerika.

 46. Tante Zeronachbar skriver:

  Ang. Sovjet ocg Latinamerika
  Ja, Venezuela under Chavez bevisar ju detta liksom
  Castros Kuba

 47. mrmhalland01 skriver:

  Tante :

  73% av vad ?
  Menar du att 73% av invånarna var kriminella ?

 48. Tante Zeronachbar skriver:

  Läste i bladet idag att en kinesisk forskare kommit fram till att hjärnkapaciteten ökar ju mer man använder en mobiltelefon.
  0,001 F = 1 mF = 1000 µF kan inte ifrågasättas och därför är allt snack om farlig strålning nonsens tycker denne kinesiske pionjär

 49. Tante Zeronachbar skriver:

  halland
  73% av den genomsnittliga sovjetiska populationen under 55 år öster om Ural fifflade minst 3 ggr/månaden
  under en genomsnittlig tidsrymd av 6 år
  Detta säger ingenting om de var kriminella eller ej. Kanske fifflet ibland bestod av att underminera politrukväldet och då kan man ju ifrågasätta om benämningen kriminell är rätt.

 50. Kachina skriver:

  Jag tänkte närmast på Argentina, Brasilien, Mexico, ElSalvador,….och verkningarna av de USA-stöttade militärregimerna.

  Dessutom har både fattigdomen och kriminaliteten i USA ökat kraftigt under Bush-epoken.

  Det finns ett samband mellan fattigdom och kriminalitet, men det kanske inte ligger på din nivå att greppa det.

 51. carlnorberg skriver:

  Är inte OJ Simpson världshistoriens ende välbärgade bankrånare?

 52. El Cid skriver:

  Det största gangsterlandet i sydamerika har ju alltid varit Colombia,men om detta land har det varit tämligen tyst i svenska tidningar dom senaste årtionden.Men nu är Venezuela på god väg att ta över ledarskapet.

 53. Tante Zeronachbar skriver:

  Tror den där Josef att alla vi andra är idioter eller vad håller han på med?

 54. solsburyhill skriver:

  TZ 11:59
  Känner du dig träffad?

 55. Tante Zeronachbar skriver:

  Kanske bör han skippa intag av alltför mångakolhydrater

 56. solsburyhill skriver:

  Väl valda ord till Gordon Brown…

  http://blogs.telegraph.co.uk/Daniel_Hannan

 57. Tante Zeronachbar skriver:

  solsburyhill
  Nej inte direkt. Jag var för konventikelplakatets slopande.

 58. solsburyhill skriver:

  Nedan följer Hannan’s tal till Brown i Europaparlamentet. Samma tal hade med mindre justeringar hade med fördel kunnat hållas inför Obama/kongressen…

  ”Prime Minister, I see you’ve already mastered the essential craft of this Parliament – that being to say one thing in this chamber, and a very different thing to your home electorate. You’ve spoken here about free trade, and amen to that; who would have guessed, listening to you just now, that you were the author of the phrase ‘British Jobs for British Workers’, and that you have subsidised – where you have not nationalised outright – swathes of our economy, including the car industry and many of the banks.

  Perhaps you would have more moral authority in this house if your actions matched your words. Perhaps you would have more legitimacy in the councils of the world if the United Kingdom were not going into this recession in the worst condition of any G20 country.

  The truth, Prime Minister, is that you have run out of our money. The country as a whole is now in negative equity. Every British child is born owing around £20,000. Servicing the interest on that debt is going to cost more than educating the child.

  Now once again today you tried to spread the blame around, you spoke about an international recession; an international crisis. Well, it is true that we are all sailing together into the squall – but not every vessel in the convoy is in the same dilapidated condition. Other ships used the good years to caulk their hulls and clear up their rigging – in other words, to pay off debt – but you used the good years to raise borrowing yet further. As a consequence, under your captaincy, our hull is pressed deep into the water line, under the accumulated weight of your debt. We are now running a deficit that touches almost 10% of GDP – an unbelievable figure. More than Pakistan, more than Hungary – countries where the IMF has already been called in.

  Now, it’s not that you’re not apologising – like everyone else, I’ve long accepted that you’re pathologically incapable of accepting responsibility for these things these things – it’s that you’re carrying on, wilfully worsening the situation, wantonly spending what little we have left. Last year, in the last twelve months, 125,000 private sector jobs have been lost – and yet you’ve created 30,000 public sector jobs. Prime Minister you cannot go on forever squeezing the productive bit of the economy in order to fund an unprecedented engorging of the unproductive bit.

  You cannot spend your way out of recession or borrow your way out of debt. And when you repeat, in that wooden and perfunctory way, that our situation is better than others, that we’re well place to weather the storm, I have to tell you, you sound like a Brezhnev-era Apparatchik giving the party line. You know, and we know, and you know that we know that it’s nonsense. Everyone knows that Britain is the worst placed to go into these hard times. The IMF has said so. The European Commission has said so. The markets have said so, which is why our currency has devalued by 30% – and soon the voters, too, will get their chance to say so.

  They can see what the markets have already seen: that you are a devalued Prime Minister, of a devalued Government.”

 59. Torbjörn skriver:

  Carl Norberg!

  Det förefaller som att bankeliten plundrade Fort Knox på guld. Det lär vara i det närmaste tomt enligt sägen…de får nog också räknas till välbärgade bankrånare.

 60. Torbjörn skriver:

  Tack solsburyhill för att du delade med dig av Hannans tal till Brown. Jag hittade det på youtube. Notera hur Gordon Brown sitter och flinar år kritiken när de fokuserar kameran på honom under talet.

  Precis som New World Order elitens tjänare sitter och hånflinar år LePen i hans tal till EU-parlamentet förra året. Känns mönstret igen? Förlöjliga dina motståndare, reducera dem till konspirationsteoretiker.

 61. Anna skriver:

  Vad skönt det måste kännas för Solsburyhill att ha fått en lekkamrat i den öppet främlingsfientlige
  Torbjörn.
  Le Pen och det lika ökända EAP (Europeiska Arbetarpartiet)är förebilder som inte går av för hackor.

 62. Anna skriver:

  By the way . . . . . . även jag förundras över Josefs egenpåtagna ”folkbildande” roll och det vore intressant att höra vem han riktar sig till.
  Trots massor av olika åsikter på denna blogg tycker jag mig inte direkt kunna finna någon som är så korkad att han/hon är i behov av dessa oerhört basala
  ”klickningar” som den gode mannen norr om Åsen förmedlar.

 63. carlnorberg skriver:

  Nåja denna gång så kommer de inte kunna undandra sig verklighetens närvaro.

  Det går inte att spendera sig ur recession, lika lite som det går att låna sig ur skuld, och dessa kommer snart att vara sanningar som de saktfärdiga tvingas inse.

  Och guldstölden är samma gamla vanliga visa som tar sin officiella början 1931 med bildandet av IMF och BIS, och sedan tar vägen över den Tyska ariseringsprocessen, och det är egentligen där som guldet i guldmyntfoten kommer in i bilden ur sitt snabba vinstperspektiv. Det var knappast en slump att den svenska Riksbanken fick plundrat judiskt tandguld i valvet, om man säger som så….

 64. Torbjörn skriver:

  Anna:

  Du använder ordet främlingsfientlig med samma lättja som etablissemanget.

  Jag är öppensinning nog att lyssna på ett politiskt partis åsiketer vare sig de heter VPK, Moderaterna, EAP eller Front National. Om budskapet dessutom låter vettigt kan jag tänka mig att rösta på dem. Jag kan dock inte stödja ett parti oavsett namn som verkar självdestruktivt på vår europeiska kontinent och nation.

  Globaliseringen såsom den presenteras för oss av EU-superstatbyggarna är en myt: ”Vi lever i en globaliserad värld och klarar oss inte själva”. Vad är det vi inte klarar själva? Skulle vi inte kunna bedriva handel med andra länder utan massinvandring och totalt vidöppna gränser?

  Precis som LePen säger i talet så består globaliseringen för europeisk del i att gränserna löses upp och Europa översvämmas av invandrare. Och då måste man ju samverka över gränserna mot brottsligheten. De skapar ett samhälle i förfall för att sedan introducera ett övervakningsamhälle. Tror du att de är så dumma att de inte vet vad de gör??

  Och det är bara i Europa och USA som detta pågår. Kina, Japan, Iran, Thailand eller vilket land du vill öppnar inga gränser för massinvandring, eller hur?

  Ta Thailand som ett exempel när nu så många svenskar köper hus där eller öppnar dykskolor och annan turistanknuten verksamhet. Delar de ut några uppehållstillstånd? NEJ. Delar de ut medborgarskap? Ja, ca 800 st om året på en folkmängd av 60 miljoner, till människor som bott MYCKET länge i landet och visat ett exemplariskt beteende.

  En utlänning kan aldrig få uppehållstillstånd i Thailand, för det finns inga. Man beviljar visum för ett år i taget, oavsett om du är företagare, jobbar för ett multinationellt företag, gift dig in i landet eller är pensionär med ekonomiska tillgångar att visa upp. Du måste således förnya visumet varje år och har du inga skäl att stanna kvar längre så förnyas inte visumet. Minsta brott så åker du ur landet på livstid. Arbete skall ges till thailändare innan utlänningar får kontrakteras om kompetens finns. Och det ser liadant ut i de flesta länder UTOM i Europa.

  Det är dock inte i Thailand och andra länder jag refererar till det är fel på utänningslagarna, utan i Europa.

  Jag röstade Ja till EU 1994, något som jag bittert ångrar idag tillsammans med många andra.

  Om man anser att svenskarna har den exklusiva rätten till sitt eget land är man tydligen främlingsfientlig rasist.

  Jag får leva med det, det är dock trist att svenskar som ser förfallet och dessutom har identifierat orsaken, är så mentalt blockerade av missriktad humanism, att man inte förmår inse vad som måste göras.

  Herregud, var är överlevnadsinstinkterna?

  En del svenssons skulle nog gå och hänga sig för att Sverige skulle få plats med fler invandrare, om de blev tillsagda av regeringen att göra det.

 65. Anna skriver:

  En av pampbossarna inom LO som till 100% fortfarande stöder är kommunals ordförande Ylva Thörn.
  Denna Ylva Thörn (undersköterska liksom Wanja), sitter också i en hel del styrelser och håvar totalt in dryga miljonen i total årsinkomst.
  Värt att notera är att hon bl.a. sitter i styrelsen för ATG (AB Trav&Galopp), ett statligt spelbolag som inte direkt brukar spara på champagnen för sina egna.
  Omsättningen är enorm och alla Sveriges spelare står för inkomsterna.
  Man undrar vilken kompetens Ylva ”Vi tar fajten” Thörn tillför detta bolag? Kommande medlemmar i Spelberoendes Förening?

  En annan framträdande LO- pamp/boss i ledargarnityren som stöder Wanja är Erland Olausson.
  Gissa hur mycket hans styrelseuppdrag och lön inbringar varje år?

  Sedan kan bl.a. dessa båda även känna sig trygga inför den kommande ålderdomen i och med att deras pensionsvillkor inte direkt liknar de medlemmar som de företräder.

  Behöver jag nämna att båda är ledande Socialdemokrater, dvs tillhör det parti som Carl Norberg är medlem i därför att han tycker att detta parti kan förändra Sverige på ett positivt sätt bättre än något annat 🙂

 66. Anna skriver:

  Torbjörn

  Jag är en helt övertygad anhängare av åsikten att det mesta gått snett och fortfarande är fel med invandring/migration etc i vårt land.
  Jag tycker även att den nuvarande Regeringen är lika usel som den förra att redovisa ”sanningen i denna fråga” för oss.
  Jag tycker också att det är bedrövligt att den reella brottsstatistiken ej får visas upp eller debatteras offentligt.
  Jag tycker också att den svenska journalistkåren och ansvariga som styr över media är slätkammade nickedockor som följer ”det politiskt opportuna och korrekta.
  Jag ogillar också polisens/myndigheternas tafatthet mot ungdomsgrupper (AFA- inblandning mm) i Rosengård och andra liknande områden.
  Mm, mm, mm

  Men jag ställer inte upp på att smutsa ned enskilda
  personer, folkgrupper el. annat på ett generellt sätt!

 67. carlnorberg skriver:

  Jag är medlem i fler partier, det råder föreningsfrihet i detta land.

  Och du har uppenbarligen missförstått varför jag gick med i socialdemokratin, och det var inte för att jag beundrar den verksamhet som partiet bedriver, det var för att någonting måste nu göras, och detta synes vara den mer effektiva vägen att få detta gjort.

  Om jag ser andra vägar att få gehör för det som jag tror på, så tar jag givetvis dessa. Det finns inga som helst moraliska för mig grunder att sympatisera med strukturella betingelser som partier, om detta går ut över människor.

 68. carlnorberg skriver:

  Lite om guldet och banker…

  SOU 1999:20 Affärsverksamhet 219

  5.9 Affärer med guld
  5.9.1 Allmänt om köp och import av guld
  Sedan urminnes tider har människan värdesatt guldet särskilt högt. Från
  att ha varit en eftertraktad bytesvara har det efterhand utvecklats till att
  bli ett betalningsmedel, en värdesäker tillgång och en internationellt
  gångbar värdemätare. På guldmyntfotens tid102 kopplades inhemska
  valutor till guldet på så sätt att valutorna alltid var inlösbara mot en viss
  kvantitet guld i centralbankerna. Nu som då håller centralbankerna
  valutareserver, som rymmer valutor och guld.

  Det har visat sig att den tyska centralbanken, Reichsbank, i sin
  valutareserv inneslöt guld som konfiskerats eller plundrats från judar och
  andra förföljda personer. Det förekom att sådant guld smältes ned,
  blandades med annat guld och gjöts till tackor. Även andra aktörer i
  Nazityskland kan ha hanterat konfiskerat eller plundrat personguld.
  Frågan har ställts om sådant guld, kanske efter nedsmältning och blandning
  med annat guld, kan ha kommit i svenska händer i samband med
  affärer mellan Nazityskland och Sverige.

  I interimrapporten Naziguldet och Riksbanken behandlade kommissionen
  frågan om det guld Riksbanken i olika sammanhang accepterade
  som betalning från Nazityskland kan ha innehållit konfiskerat eller
  plundrat personguld. Här kommer endast att återges huvuddragen i vad
  som där slogs fast. I övrigt handlar den fortsatta framställningen i de
  närmast följande avsnitten om de svenska näringsidkarnas eventuella
  guldförvärv.

  Sedan den 28 september 1931 var det enligt gällande huvudregel
  förbjudet för alla andra än Riksbanken och utländska centralbanker som
  hade guld i svenskt förvar att exportera oarbetat guld, guldskrot och
  guldmynt från Sverige.103 I februari 1940 ersattes denna reglering av en
  kungörelse som vid straffansvar förbjöd export från Sverige av s.k.
  oarbetat guld.104 Med oarbetat guld likställdes guldstänger, guldskrot,
  guldsmedssopor och guldmynt. Riksbanken och BIS var undantagna från
  förbudet. Dessutom fick Valutakontoret befogenhet att meddela dispens
  för andra som ville exportera guld.

  Först per den 30 oktober 1944 utfärdades två kungörelser om importförbud,
  den ena avseende oarbetat guld och den andra avseende

  102 Se avsnitt 2.4.3.
  103 SFS 1931:326.
  104 SFS 1940:98.

  220 Affärsverksamhet SOU 1999:20

  oarbetad platina.105 Även i frågor om import av nämnda metaller fick
  Valutakontoret meddela dispens.

 69. carlnorberg skriver:

  Observera särskilt vilka som var befriade från förbudet mot att handla med guld, och betänk i detta om förbudet och dispensen kan vara kopplat till frysningen av alla BIS tillgånga som de allierade vidtog 1945…..

 70. Helena Palena skriver:

  Anna: Undrar vad Ylva Thörn bidragit med? Tänk den där misslyckade strejken för några år sen. Dom som strejkade fick eller vann ingenting. Vad ska man kalla sånt?

  Vänster – höger spelar fan ingen roll längre. Allt har blivit uppenbarat. Men, man kan komma fram i sossepartiet om man vill göra karriär. Hoppas du har sparat solsburyhills kommentar om det kommunicerande kärlet som sitter mellan vänster och höger. Dom som styr oss skiter fullständigt i vilket parti som vinner – dom tjänar pengarna och har makten ändå. Allt är spel för gallerierna.

 71. Anna skriver:

  Helena

  Ja, den strejken är ett dokumenterat ”historiskt monument” över taskspelande pampar. Ett antal gräsrötter försökte göra uppror men dom stoppades effektivt av fackföreningsmaffians beskyddare.

  Jag kan berätta ett annat exempel för dig som i mina ögon är hårresande. Följande utspelades för drygt 10 år sedan:
  Jag ägde några fastigheter (genom arv) och var van förhandlare med Hyresgästföreningen som motpart. Nu kommer jag inte ihåg de exakta siffrorna men låt oss säga att jag ville höja hyran med 4%. Då sa min lokala motpart (i en större stad i sydsverige) att vi kunde göra en deal som innebar win/win. Om Hyresgästföreningen fick gå ut till sina medlemmar och säga att jag ville höja hyran med 7% men att dom lyckats med konststycket att förhandla ner hyran med
  2% så att höjningen stannar på 5%, så kunde vi göra en uppgörelse.
  Jag (mitt bolag) skulle få 1% mer än vad jag begärde och Hyresgästföreningens lokala ombud kunde inför medlemmarna skryta med att dom lyckats förhandla ner hyran med 2%.
  Tala om facklig dubbelmoral!
  Numera slipper jag detta dilemma, då jag sålde fastigheterna för några år sedan.

 72. carlnorberg skriver:

  Men det skall de politiska partierna klart för sig att det missnöje som breder ut sig över landet, är ingenting som leder till de nuvarande politikernas nytta. Politiker har sina sporrar efter sina gärningar, och de flesta individer inser att vi är i vårt nu, som en konsekvens av vad som förut varit.

  Så den dagen är det ändå slut med ursäktskatalogerna, och det är handling som istället kommer befästa framtiden. Och detta exkluderar med viss naturlagsmässighet stora delar av det innevarande partisystemet ifrån fortsatta gärningar.

 73. carlnorberg skriver:

  Man kan förresten ganska lugnt påstå att LKAB betalades på ett högst symptomatiskt sätt i detta.

 74. mrmhalland01 skriver:

  carlnorberg :

  >Politiker har sina sporrar

  Det hade varit roligare on vi kunde byta en ynka bokstav.

  ”Politiker har sina spärrar”

 75. carlnorberg skriver:

  Detta är väl ändå precis samma sak?

 76. carlnorberg skriver:

  I dag publicerar Lpac en skrivning om diverse historiska förlopp på 1930 talet som bland annat tar upp Baron Kurt Von Schröder och hans roll inom IG Farben, och jag kan faktiskt inte påminna mig om att jag har publicerat detta någonstans, och skillnaden skrivningarna emellan mot en som jag skrivit för länge sedan torde vara obefintlig.

  Fast å andra sidan så kan de ju ha hämtat fakta ifrån samma källor som jag har gjort, och då kan det ju kanske möjligen av detta skäl bli lite likartat?

 77. Josef Boberg skriver:

  En allmän reflektion:

  ”Det Wi tänker/säger/skriver om någon eller några andra
  – det tänker/säger/skriver Wi ju ALLTID mer eller mindre om oss själva också
  – och ej alls så sällan minst lika mycket”.
  – eller ❓

 78. carlnorberg skriver:

  Skulle jag då egentligen vara IG Farben anhängare på 1930 talet, och sympatisera med familjem W….

  Det var ett skämt, Josef.

 79. Anna skriver:

  Här mumlas det i skägget. Är det Thoreaus blide efterträdare som försöker efterlikta Emerson?

 80. Anna skriver:

  Det räcker inte med att vara strängt upptagen – det är myrorna också. Det avgörande är: Vad är det man är strängt upptagen av?

  Live each day as it passes. Breathe the air, drink the drink, taste the fruit, then resign yourself to the influenses of each.

  Ja, det stämmer sannerligen in på personen ifråga 🙂

 81. Anna skriver:

  Frankrike sätter stopp för bonusar till chefer i statsstödda företag, bekräftar premiärministern. De senaste veckornas skandaler kring uppsatta chefers förmåner i krisdrabbade företag har tvingat regeringen att agera.
  (TT) 26 mar kl 16:12

 82. Helena Palena skriver:

  Anna: Sossar kan!

 83. findus skriver:

  Som sagt, vänsterpacket och fackföreningsbaronerna förnekar sig inte. Det värsta är ändå att se dem krampaktigt ljuga det svenska folket rakt i ansiktet. Tror de att vi är idioter?

 84. carlnorberg skriver:

  Vad findus anbelangar så behöver väl detta knappast förtydligas vidare.

  Varför Anna hela tiden åberopar amerikanska filosofer, eller åtminstone de som i någon mån har anknytning till det amerikanska frihetskriget och kampen motBrittiska Ostindiska kompaniet, förefaller faktiskt lite konstigt.

  Vi duger bra som vi är i detta land och vi klarar oss ordentligt mycket bättre och vi behåller vår handlingsfrihet, om vi istället tänker själva.

 85. carlnorberg skriver:

  Eller menar du Anna att när väl missnöjet kulminerar, så kommer folk låta Wanja, Odell och deras likasinnade fortsätta att styra, tänk att det tror inte jag.

 86. soli01 skriver:

  Jag vet: Låt Ohly få bestämma. 🙂

 87. carlnorberg skriver:

  Han är möjligen inte särskilt egennyttig, det vet jag inget om, men hans förståelse för företagande synes lämna en hel del i övrigt att önska.

 88. Anna skriver:

  Carl N

  Med Thoreaus blide efterträdare åsyftar jag INTE dig.

  Betr. ev. baktanke från min sida med ”användandet” av Thoreau och Emerson, må du veva igång din egen fantasi – tolkningen torde alltid vara fri, åtminstone i den mån man behåller det uppnådda tolkningsresultatet för sig själv.

  Ang. Wanja är det ju symptomatiskt att idag får hon stöd från samtliga förbundsordföranden inom LO, alltemedan fotfolket inom samma förbund frustar av ilska.
  Även här torde tolkningen vara fri men folkets vilja
  besegrar förhoppningsvis pampar och politruker.

  V.g. jämför fru Sahlins stöd från sin handplockade omgivning med den frustration som de flesta gräsrotssossar har.

 89. Torbjörn skriver:

  Anna:
  Då får jag säga tack till dig för en intressant historia om ditt hyresförhandlande med hyresgästföreningen. Det visade prov på ett synnerligen genomruttet beteende från deras sida. Fler historier från verklighetens degenererade Sverige efterlyses. Nu får Carl Norberg vatten på sin kvarn, då det bevisar att korruptionen i Sverige är mer omfattande än jag kunnat tro.

  Carl:
  Jag är visserligen inte medlem i något parti, men har funderat i liknande banor, att gå med i flera olika partier och bearbeta dem inifrån.

 90. carlnorberg skriver:

  It seemed as if the breezes brought him,
  It seemed as if the sparrows taught him,
  As if by secret sign he knew
  Where in far fields the orchis grew.

  Thoreau.

 91. fairymary skriver:

  Det är smärtsamt att förlora illusion efter illusion. Jag tror inte att jag har några kvar nu…..men man vet inte förrän ”täckelset” fallit…..

 92. Torbjörn skriver:

  Josef, är du släkt med Ferdinand Boberg?

 93. Anna skriver:

  Torbjörn

  Josef är mer en tankens arkitekt . . . . . .
  Ferdinand var mer praktisk 🙂

 94. Anna skriver:

  Fairymary

  Jag har tidigare förklarat hur jag förlorat min illusion om Carl Bildt.
  Tyvärr var det bara början, så vi kan nog ta varandra i hand!

 95. Torbjörn skriver:

  Anna:
  Den var kul.

  Någon måste ju bygga luftslott också…

 96. Josef Boberg skriver:

  ”Josef, är du släkt med Ferdinand Boberg?”

  Det vet jag ej – men mamma Kristina Boberg var född i Skuggarvet utanför Falun – så omöjligt är det ju ej…

 97. Anna skriver:

  Carl N 10:27

  Trodde du föredrog den gamle kämpen Ezra Pound 🙂

 98. Anna skriver:

  Så här skriver Expressenveteranen Ulf Nilsson idag:
  ******************************************************
  Sverige präglas i dag av nätverk till bröders – och fler och fler systrars – hjälp.
  Du hjälper mig in här, jag hjälper dig in där.
  Du får si tusenlappar, jag får si tusenlappar. Wanja Lundby-Wedin satt (enligt uppgift) i 24 styrelser, flera mycket väl betalda.
  Hade en och samma person verkligen kapacitet att göra en helgjuten insats i alla dessa, ibland faktiskt olika sammanhang?
  Samtidigt som hon hade ett av de viktigaste heltidsjobben i landet?
  Naturligtvis inte. Detta får mig att fundera.
  År 1959 när jag jobbade på en tidning som hette Folket i Bild skrev jag en artikel som handlade om Wallenbergs.
  Den illustrerades med 43 bilder (vill jag minnas) på Marcus W och 42 på Jacob W, alla ordförande eller styrelseledamöter i olika storföretag.
  Frågan var då:
  Kan så få personer rimligtvis bestämma över så mycket, i själva verket större delen av Sveriges näringsliv?
  Sedan dess har pendeln svängt. Det kanske inte är riktigt samma personer som bestämmer. Men har det egentligen blivit bättre. Eller är det möjligen så att frågan kvarstår?
  ******************************************************

  Buenas noches!

 99. mrmhalland01 skriver:

  Alla verkar vi reagera på samma sätt, undantaget några fackbasar. Undrar varför ?

  Så här skrev jag på HelenaPalenas blogg häromdagen :
  ———————————————

  Ja, det hela är konstigt.
  Varför är det ingen som granskar något i goda tider, då leder ju inte missbruket till krascher och kriser.

  Varför har ingen tidigare uppmärksammat Wanja Lundby-Wedins enorma inkomster ?
  Kan Wanja verkligen utföra ett fullgott heltidsarbete samtidigt som hon sitter i 20 styrelser ?
  Jag tycker det är svårt att sköta mitt arbete på 8-10 tim per dag.
  Jag antar att hon är anställd på heltid, eftersom månadslönen är 60.000:-
  Får hon löneavdrag som de medlemmar hon representerar om hon inte arbetar för dem minst 8 tim./dag ?
  Lever hon som hon lär ?
  Var hon en skicklig styrelseledamot när hon var med och bestämde att man gott kunde ta 59.000.000 från pensionsspararnas pengar till Christer Elmehagens privata pension ?

  Är Margot Wallström värd 21.000.000 i pensionspengar + 300.000:-/månad i lön ?
  Bör en socialist ta emot sådana summor.
  Strider inte det mot ideologin ?

  Är det någon mer än jag som kommer ihåg hur sossarna i sverige demonstrerade 1:a maj och det stod kapitalistsvin på banderollerna ?
  Vad man kallade familjen Wallenberg vill jag inte ens nämna.
  Undrar vad det kommer att stå i år ??
  ———————————————–

  Alla säger samma sak, med lite olika ordval.
  Trots detta sitter Wanja lugnt kvar med stöd av fack-toppen och väldigt lite väsen från politiker.

 100. Kachina skriver:

  ”Då får jag säga tack till dig för en intressant historia om ditt hyresförhandlande med hyresgästföreningen.”

  Jag kan bekräfta att det förekommer på fler orter. Deras jobb handlar i första hand om att få in avgifter som räcker till en väl tilltagen lön.

  ”Är Margot Wallström värd 21.000.000 i pensionspengar + 300.000:-/månad i lön ?
  Bör en socialist ta emot sådana summor.
  Strider inte det mot ideologin ?”

  Kristallklart strider det mot ideologin.

 101. carlnorberg skriver:

  Har väl ingen egentlig uppfattning om Ezra Pound, men kankse mera om hans proselyter i allmänhet och Lewis och Tolkien i synnerhet.

  One bank to rule them all
  one bank to find them
  onebank to bring them all
  and inte darkness bind them.

 102. Helena Palena skriver:

  Att fotfolket vill välta Wanja är en sak. Att förbundsordförandena vill ha henne kvar säger dom bara för att dom är rädda. Vi är lever ju i lilla Sovjet – ej att förglmma.
  LO-distriktet i Skåne – han som vill att Wanja ska gå – är nu rädd för repressalier. Det sa han i Debatt igår. Och så är det. Nu blir han utsatt för små stick som knappt syns – men som känns. Räddningen är att alla kräver hennes avgång när hon nu inte har förstånd att kliva av själv. All heder åt LO-killen i Skåne som vågar mopsa upp sig!

 103. Tante Zeronachbar skriver:

  Jag tittade också på Debatt med Janne Josefsson igår kväll och instämmer i Helenas uppskattande ord om killen som vågade säga NEJ TACK WANJA, den modige LO- bossen från Skåne.
  Han är tydligen HELT ISOLERAD i det ÖVRE SKIKTET av
  LO- maffian. Det var däremot en ynkedom att höra hans kollega (och Wanjas beundrare) från Göteborg som försvarade henne och övriga i LO- hierarkin till 100 procent.
  Man nästan kände lukten av alla lik i lasten. Ett större gap mellan gräsrötter och ledning än vad LO uppvisar är nog svårt att finna.

 104. Tante Zeronachbar skriver:

  Nu finns en gyllene chans för Sahlin, Östros, Baylan och dom andra knallhattarna att ta bladet från munnen och säga ifrån, dvs kräva att Wanja lämnar skutan.
  Men mitt grundtips är att sossetoppen inte ids agera, dom är väl rädda om sitt eget skinn.
  Angiveriet frodas i leden.

 105. carlnorberg skriver:

  Jag antar att det knappast är att förvänta sig att den Valkyriska ordningen och kylan kommer att gälla.
  Kameraderiet är uppenbarligen inte ännu tillräckligt exponerat, vilket är vad som krävs för att förändringarna skall tvingas fram av opinionen mot egennyttigheten.
  *
  Den Valkyriska ordningen var ju som bekant likgiltig inför de personliga preferenserna kring vem som skulle med tillnästa anhalt.

 106. Helena Palena skriver:

  Jag har skrivit ett inlägg om Kenneth Björkman. Om sossetoppen mobbar honom ska vi starta en bloggbävning för hans skull. Förr kunde dom hålla på bakom sina jävla gardiner och mygla. Men nu har vi nätet. Vi får rida i natt innan makten stänger WWW.

 107. Tante Zeronachbar skriver:

  Tack Helena! Du GÖR någonting och inte bara snackar!
  Kanonbra initiativ!

 108. solsburyhill skriver:

  Tja, det är väl bäst att byta ut kostymen mot chinos och sandaler…

  ”Dear Customer,
  On the 2 April 2009 world leaders will gather in London to address the global financial crisis.

  Disruptions and protests are planned for the City of London. If you wish to travel to London, it is advisable to delay your stay as the UK airports and transport services will most probably be a target of activist groups. If travel is a must we invite you to take every precaution when moving around the city centre.
  Best regards,
  BCD”

 109. Anna skriver:

  Wanja beter sig ung. som de gammalsovjetiska partikoryféerna gjorde. Dessa gjorde sina uttalanden i Pravda och Wanja gör numera endast sina uttalanden i LO- Tidningen eller på LO:s hemsida.

  Därför behövs initiativrika ”dooers” som Helena mer än någonsin!

  Från LO- Tidningen saxar jag därför följande:

  ”””LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin har inga funderingar på att avgå trots kritikstormen efter pensionsaffärerna i AMF.

  – Det vore fegt att göra det, säger hon till LO-Tidningen.

  – Jag har fått ett förtroende från medlemmarna. Jag kan inte svika det förtroendet, säger LO-basen.

  Lundby-Wedin anser att hon fortfarande är trovärdig i sin kritik mot höga löner och bonusprogram.”””

 110. carlnorberg skriver:

  Var finns infot om England?

 111. Anna skriver:

  WANJAS FÖRETRÄDARE SOM LO- ORDFÖRANDE VÅR EN LIKA GOD KÅLSUPARE.
  ATT DOM INTE SKÄMS!

  Försäkringsbolagets Afas vd Torgny Wännström fick både lön och pension under två år, rapporterar LO-tidningen. – Det kan naturligtvis sticka i ögonen att man får både lön och pension. Men systemet fungerar så, säger Afas styrelseordförande Bertil Jonsson, tidigare LO-ordförande.

  Pensionen är enligt årsredovisningen ”oantastbar”. Wännström, som fyllde 60 år den 14 juni 2006, fortsatte som vd i lite drygt två år, till den 1 augusti 2008.

  Under den tiden fick han dubbla ersättningar, vd-lön, på ungefär tre miljoner om året och pension, som är 75 procent av lönen — 430 000 kronor i månaden.

  Också två av de tre vice vd:arna i Afa Försäkring, Lars Öhrstedt och Gunnar Söderberg, har liknande förmånsbestämda pensioner. De har rätt till 70 procent av sin lön i pension från 60-årsdagen, även om de då skulle fortsätta att arbeta hos Afa eller någon annan arbetsgivare.

  Bertil Jonsson, blev styrelseordförande 2002. Han säger att han inte haft anledning att förhandla om pensionsvillkoren för Torgny Wännström, som anställdes redan 1992.

  – Torgny Wännström var vice vd i Folksam innan han kom till Afa, och han hade med sig pensionsvillkoren därifrån. Det samma gäller Gunnar Söderberg och Lars Öhrstedt, som också kom från Folksam, säger han.

  TT

 112. Anna skriver:

  En liten fredagsgåta (med anledning av min kommentar 3:49):

  Vad har LO och Folksam gemensamt?
  Båda ”ingår” i Socialdemokraterna.

  Tillsammans mynnar det ut i PAMPVÄLDE och HYCKLERI !

 113. Anna skriver:

  Det är ovanligt tyst från Carl Norberg, Solsburyhill och andra tänkare som är lagda åt det konspiratoriska hållet just nu. Kan det månne bero på att LO- och andra fackföreningspampar rubbar deras cirklar i och med att dom vare sig är med i Bilderberggruppen,
  är bankirer som representerar en viss folkgrupp eller har sitt ursprung i det brittiska kolonialväldet.

  Dvs att det visar sig att vanliga socialister är lika giriga som vissa andra?!

 114. Torbjörn skriver:

  Anna:
  Även om detta är käpprätt åt skogen, så tycker jag inte att Wanja & Co har någon påverkan över Europas och världens öde. Miserabla figurer som berikar sig själva är de visserligen.

  Du som utropade ”God save the queen” nyligen får här lite fredagshumor.

  ”BREAKING NEWS – MESSAGE FROM HM THE QUEEN!

  To the citizens of the United States of America from Her Sovereign
  Majesty Queen Elizabeth II

  In light of your failure in recent years to nominate competent
  candidates for President of the USA and thus to govern yourselves, we
  hereby give notice of the revocation of your independence, effective
  immediately. (You should look up ‘revocation’ in the Oxford English
  Dictionary.)Her Sovereign Majesty Queen Elizabeth II will resume
  monarchical duties over all states, commonwealths, and territories
  (except Kansas , which she does not fancy). Your new Prime Minister,
  Gordon Brown, will appoint a Governor for America without the need for
  further elections. Congress and the Senate will be disbanded. A
  questionnaire may be circulated next year to determine whether any of
  you noticed.

  To aid in the transition to a British Crown dependency, the following
  rules are introduced with immediate effect:

  1. The letter ‘U’ will be reinstated in words such as ‘colour,’
  ‘favour,’ ‘labour’ and ‘neighbour.’ Likewise, you will learn to spell
  ‘doughnut’ without skipping half the letters, and the suffix ‘-ize’
  will be replaced by the suffix ‘-ise.’ Generally, you will be expected
  to raise your vocabulary to acceptable levels. (look up ‘vocabulary’).

  2. Using the same twenty-seven words interspersed with filler noises
  such as ”like’ and ‘you know’ is an unacceptable and inefficient form
  of communication. There is no such thing as U.S. English. We will let
  Microsoft know on your behalf. The Microsoft spell-checker will be
  adjusted to take into account the reinstated letter ‘u” and the
  elimination of ‘-ize.’

  3. July 4th will no longer be celebrated as a holiday.

  4. You will learn to resolve personal issues without using guns,
  lawyers, or therapists. The fact that you need so many lawyers and
  therapists shows that you’re not quite ready to be independent. Guns
  should only be used for shooting grouse. If you can’t sort things out
  without suing someone or speaking to a therapist, then you’re not ready
  to shoot grouse.

  5. Therefore, you will no longer be allowed to own or carry anything
  more dangerous than a vegetable peeler. Although a permit will be
  required if you wish to carry a vegetable peeler in public.

  6. All intersections will be replaced with roundabouts, and you will
  start driving on the left side with immediate effect. At the same time,
  you will go metric with immediate effect and without the benefit of
  conversion tables. Both roundabouts and metrication will help you
  understand the British sense of humour.

  7. The former USA will adopt UK prices on petrol (which you have been
  calling gasoline) of roughly $10/US gallon. Get used to it.

  8. You will learn to make real chips. Those things you call
  French fries are not real chips, and those things you insist on calling
  potato chips are properly called crisps. Real chips are thick cut,
  fried in animal fat, and dressed not with catsup but with vinegar.

  9. The cold, tasteless stuff you insist on calling beer is not
  actually beer at all. Henceforth, only proper British Bitter will be
  referred to as beer, and European brews of known and accepted provenance
  will be referred to as Lager. Australian beer is also acceptable, as
  they are pound for pound the greatest sporting nation on earth and it
  can only be due to the beer. They are also part of the British
  Commonwealth – see what it did for them. American brands will be
  referred to as Near-Frozen Gnat’s Urine, so that all can be sold
  without risk of further confusion.

  10. Hollywood will be required occasionally to cast English actors as
  good guys. Hollywood will also be required to cast English actors to
  play English characters. Watching Andie Macdowell attempt English
  dialogue in Four Weddings and a Funeral was an experience akin to having
  one’s ears removed with a cheese grater.

  11. You will cease playing American football. There is only one kind of
  proper football; you call it soccer. Those of you brave enough will, in
  time, be allowed to play rugby (which has some similarities to American
  football, but does not involve stopping for a rest every twenty seconds
  or wearing full kevlar body armour like a bunch of nancies).

  12. Further, you will stop playing baseball. It is not reasonable to
  host an event called the World Series for a game which is not played
  outside of America. Since only 2.1% of you are aware there is a world
  beyond your borders, your error is understandable. You will learn
  cricket, and we will let you face the Australians first to take the
  sting out of their deliveries.

  13. You must tell us who killed JFK. It’s been driving us mad.

  14. An internal revenue agent (i.e. tax collector) from Her Majesty’s
  Government will be with you shortly to ensure the acquisition of all
  monies due (backdated to 1776).

  15. Daily Tea Time begins promptly at 4 p.m. with proper cups, with
  saucers, and never mugs, with high quality biscuits (cookies) and
  cakes; plus strawberries (with cream) when in season.

  God Save the Queen!”

 115. carlnorberg skriver:

  Makt har som dagt ingen färg och jag har haft ovanligt flitig celeber politisk uppvaktning denna dag. Av en eller annan anledning….

  Det är måhända just av just det skälet att de inte vill ha drapor om ALW på Newsmilll till exempel…

  Men makten har som sagt ingen färg och det saknas sannerligen inte företrädare från arbetarrörelsen inom maktens grupperingar. Men nog måste man säga att Folksam numera har ett visst inflytande över Swedbank, och vem som sätter lönerna i Folksam är väl ändå bekant…

 116. soli01 skriver:

  carlnorberg – det är bra att det blir lite jämvikt och det ligger mycket i vad som sägs.
  Ha en fin helg allesammans!

 117. hillary2 skriver:

  Att ni gitter ägna er åt denna personfixering.
  Man behöver inte vara särskilt intelligent för att begripa att Lundby-Wedin och många andra styrelsemedlemmar blivit och blir bortkollrade av starka människor i och bakom styrelser, människor som har stora egenintressen i de beslut som ska fattas eller rättare sagt godkännas.
  Problemet är inte vissa personer utan den totala bristen på goda regelverk som medger detta fixande och trixande människor emellan – i en liten krets av makthavare. Den som inte förstår att Lundby-Wedin blev förd bakom ljuset har aldrig deltagit i styrelsearbete.

 118. Carl Norberg skriver:

  Du menar att ALW skulle vara en goddagspilt i sitt styrelsearbete, är detta bättre för någon menar du då?

 119. Carl Norberg skriver:

  Globaliseringens förespråkare är tyvärr inte bara en smula vilseledda, och ingen tycks ha förmåga att kunna påtala detta nog.

  Att en ökad interaktion emellan individer på olika geografiska platser, de facto innebär att informationsutbytet över den geografiska ytan ökar, tycks av någon anledning istället ge individen mindre informationsgrund till sitt beslutsfattande. Så istället för att i linje med detta decentralisera strukturbildningen för beslutsfattandet i riktning mot individerna, så går systembildningen i den omvända riktningen, alltså i linje med de gamla vanliga spåren förden som har maktpolitiska ambitioner, att försöka skapa en supermakt, tusenårsrike eller vad helst man väljer att kalla detta spektakel.

  Att individernas ökade och förbättrade perspektiv för beslutsfattande i stället skulle leda till avregleringar och en ökad frihet, det är givetvis inte alls att tänka på. Vilket borde vara ett rätt uppenbart logiskt problem för vem som helst.

  Enskilda nationer skall i detta alltså inte längre tillåtas ha möjlighet att ta eget ansvar för sina ekonomier genom ökade investeringar och ökad produktion, det skall till varje pris ges möjlighet till de internationella valutafinansiella organen att dränera varje land och på detta sätt skapa ett enda finansiellt lydrike under IMF och BIS. Att ta eget ansvar skall stämplas som ett brott under rubriken ”protektionism” eller ”ekonomisk nationalism”, och vara ett brott mot den finansiella lydrikeslagen, ett brott som måste stoppas till varje pris.

  Det vanligaste symtomet på att en individ antingen inget begriper, eller uppsåtligen springer andras illasinnade ärenden, är om det anförs argument om stimulanspaket för bankerna, eftersom detta ovillkorligen innebär en ren egendomsförskjutning från individens produktiva privata arbete till den enbart kapitaliserande banken. Detta måste ovillkorligen vara den mänskliga dumhetens toppnotering, att ens överväga något så urbota korkat. Varför annars frivilligt offra bort sitt arbete till bankerna utan ersättning om det inte är av oförstånd?

 120. Torbjörn skriver:

  CN:

  Det lustiga är att under stormaktsblockens tid på 80-talet, så var Moderaterna, speciellt med Ulf Adelsohn i spetsen, förespråkare för decentralisering i motsats till Sovjetväldets centrala beslutsfattande. Dvs flytta ut besluten till medborgarna. Idag tycks Moderaterna vara de främsta förespråkarna för EU och därmed att centralisera beslutsfattandet. Allt under den falska parollen att vi inte klarar att agera själva.

 121. carlnorberg skriver:

  De kallar detta med att sätta till ytterligare regleringar för att öka friheten för individen, en mycket vanlig,falsk och otrevlig metodik.

  Man skall nog heller inte glömma bort vilka det var som utnämnde Ulf Adehlson till landshövding, eller vem som den nuvarande oppositionen ansåg lämplig som efterträdare, till den av oppositionen bortflyttade föregående kulturministern.

  Och detta är inte alls lustigt, det är bedrövligt, inget annat.

 122. Torbjörn skriver:

  CN:

  Självklart, det var nog ingen tillfällighet.

 123. carlnorberg skriver:

  Eller omvänt kanske, hur skulle detta någonsin kunna vara en tillfällighet.

 124. findus skriver:

  mars 28, 2009 kl 12:53 f m
  ”Den som inte förstår att Lundby-Wedin blev förd bakom ljuset har aldrig deltagit i styrelsearbete.”

  Skitsnack! Hyckleri!

  Låter man sig föras bakom ljuset då saknar man kompetens för styrelserabete. Här ser vi tydligt de olyckliga resultaten av inkvoteringspolitiken. Det är kompetensen som skall vara den avgörande frågan för de uppdrag man åtar sig – och ingenting annat.

  Jag tycker att människan med omedelbar verkan skall avsäga sig alla sina styrelseuppdrag. Dessutom skall hon omgående återbetala sina feta arvoden. Hon saknar ju tydligen nödvändig kompetens för dessa uppdrag. Vi väntar med bävan information om vilka andra beslut hon har varit med om att fatta – där hon också påstår sig ha blivit ”förd bakom ljuset”.

  Hon kan väl även passa på och granska sin egen fantasilön, som (i likhet med Kommunals YT) torde vara ett hån mot alla lågavlönade LO-anslutna kvinnor (och män). Dessutom, när hon ändå håller på, kan hon väl lägga korten på bordet vad gäller hennes egna fallskärmar och pensionsförmåner. Jag antar att hon, till skillnad från sina medlemmar, inte kommer att behöva leva på bidrag och soppkök som pensionär.

  Trevlig helg!

 125. carlnorberg skriver:

  Jag har suttit i rätt många olika styrelser sedan slutet på 1980-talet inom allt ifrån idrottsrörelsen till bolag, och jag tror absolut inte att ALW blivit förd bakom ljuset.

  Hon har möjligen låtit sig föras bakom ljuset.

 126. hillary2 skriver:

  findus

  kompetens är då att vara beredd på att försök kommer att göras för att man ska bli manipulerad och duperad?

  alliansen har infört taskspeleri från näringslivet i politiken
  medvetet försöker man erövra socialdemokratins hjärtefrågor, medvetet försöker man desorientera väljarna
  först var det sysselsättningsfrågan man tog över, sedan bonusfrågan som Borg medvetet laborerade med när han lyfte taket för statliga bonusar 080701 och härom dagen ställer sig Maud Olofsson upp och säger sig vilja försvara den offentliga sektorn
  maken till taskspeleri i svensk politik har vi aldrig tidigare upplevt

 127. soli01 skriver:

  hillary2 – menar du på fullt allvar att inte alliansen även vill ha en offentlig sektor. Sysselsättningsfrågan har ju varit den viktigaste fråga också länge. (inte lätt i dessa dåliga tider. Var även i stället glad att även bonuar har hamnat i fokus.
  Måste en regering vara s-stämplad? Vem är det som taskar – tro.

 128. mrmhalland01 skriver:

  hillary2,

  Politik är taskspeleri, det har det alltid varit, oavsett partifärg.
  Det vi nu har upplevt har inget med det att göra.
  Wanja L-W har visat sig inkompetent att sitta i bolagsstyrelser, alternativt gjort sig skyldig till bedrägligt beteende.
  Oavsett vilket har hon visat sig inkompetent att ansvara för de pengar medlemmarna trodde var deras trygghet.
  Går detta att försvara bara för att man är socialdemokrat ?
  Ska en socialdemokrat få agera stick i stäv mot rörelsens ideologi och alltid bli försvarad av medlemmarna, oavsett vad det kostar desamma ?

  Du försvarar med denna kommentar att de högsta fackliga företrädarna, för egen privat räkning, försämrar medlemmarnas trygghet högst avsevärt.

  Jag hoppas att detta beror på att du är upprörd.
  Min uppfattning om dig är annars att du är förnuftig, om än väl partibunden.

 129. Torbjörn skriver:

  hillary2:

  Det är ju så att socialdemokratin hjälpt till själva genom att överge sina hjärtefrågor, åtminstone i praktiken. Därmed är det förståeligt att deras traditionella väljare känner sig desorienterade.

 130. carlnorberg skriver:

  Det är väl inte särskilt seriöst att anföra att det är alliansen som inför taskspeleri från näringslivet i politiken.

  Det fanns både Geijer, Hajby, IB, Ågesta, U137, Budgetubåtar och sist men inte minst Bofors verksamhet sedan 1919, som har skett med politiska partier som i vart fall inte är med i dagens alliansregering….

  Att så totalt sakna självkritiskt granskande kan faktiskt inte vara ett hälsotecken, och visar på en begränsad förståelse för hur en kultur etableras.

 131. Torbjörn skriver:

  Sedan blir det ju inte bättre av att man kvoterar in en komplett nolla till partiledare.

 132. carlnorberg skriver:

  Det kom som en stämsång, haha!

 133. Kachina skriver:

  Svenskt näringliv, och numera även staligt ägda bolag, är en fars, en dålig ständigt pågående repris av den affärsmoral vi fått oss till livs genom Glamour, Falcon Crest och Dallas.

  För den skull kan inte Wanja sitta kvar. Hela LO-toppen är en parodi på socialism, precis som hyresgästföreningen. Målet är medlemsavgiften som betalar den väl tilltagna lönen.

  De skyr inga medel för att hålla kulissen intakt.

  Nej hillary, det går inte att driva dubbelmoralen hur långt som helst. Hela LO-toppen måste ställa sina platser till förfogande. De har bränt alla broar mellan sig och medlemmarna och om facket skall vara kvar, är det bara för dem att smyga ut med svansen mellan benen.

 134. carlnorberg skriver:

  Hmmmm, väldigt vad fort Hillary fick reaktioner på det inlägget!

 135. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  du har tydligen inte suttit i styrelser där det funnits markanta olika politiska uppfattningar
  det är tyvärr lätt för en styrelseordförande med ett gäng bakom sig att få sin/deras vilja igenom t.ex. genom att 1. undanhålla information 2. föredraga mötet med sin egen hastighet 3. genom att införa en allmän och bedräglig trevlighetsnorm i styrelsen 4. genom att inte svara på frågor utan genmäla genom att ställa en eller flera motfrågor. Jag påstår INTE att det är just den här metodiken som använts men att Lundby-Wedin blivit bortkollrad! Hon har inget intresse av att godkänna höga bonusar.
  Märkligt f.ö. att ingen vill se alliansens utstuderade taskspeleri. Hur kan NÅGON ha förtroende för Borg? Ser ni inte vad han håller på med? Han har inte bara duperat väljarna utan också journalister på SVT och TV4.

 136. hillary2 skriver:

  torbjörn

  ja du är säkert en man som bara genom din könstillhörighet inte skulle bli betraktad som en nolla oavsett om du var det
  Sahlin är en mycket erfaren politiker – vad är du?

 137. findus skriver:

  ”kompetens är då att vara beredd på att försök kommer att göras för att man ska bli manipulerad och duperad?”

  Intressant fråga. Den implicerar att styrelsen manipulerades och duperades. Jag vet inte.

  Ja röstar på inkompetens. Och då är jag snäll.

  Jag kunde självfallet utgå ifrån ett annat alternativ, nämligen att man kan ”låta sig föras bakom ljuset” om man har att vinna på det.

  Kan det helt enkelt vara så att Vanja ertappades med fingrarna i syltburken?

  En intressant fråga till: hade hela denna historie uppdagats om vi inte hade drabbats av en djup ekonomisk kris?

 138. hillary2 skriver:

  soli01

  Frågan om bonusar har hamnat i fokus?
  Ja 080701 höjde Borg bonustaken i statlig verksamhet för att sedan gå ut och kritisera dem. Bonusfrågor har socialdemokratin kritiserat länge. Borg är en taskspelare i mina ögon. Han undviker att svara på obehagliga frågor, han ljuger väljare rätt upp i ansiktet i SVT och fortsätter med sitt taskspeleri. Svänga kappan efter vinden är alliansens taktik förutom att de har en mer djävulusisk strategi som man inte vill avslöja. Det är för mig obegripligt att han lyckats dupera inte bara väljarna utan även ”tredje statmakten”.

 139. Torbjörn skriver:

  hillary2.

  Det du beskriver från punkt 1-4 kan jag ställa upp på, det förekommer överallt även i bostadsrättsföreningars styrelser. Men hur ställer det sig i relation till att själva ordföranden blivit bortdribblad? Antingen är kvinnan korrupt, inkompetent eller både och.

 140. hillary2 skriver:

  findus

  du finner det inte märkligt att Borg 080701 lät höja taken för bonusar i statlig verksamhet väl medveten om den finansiella krisen som stod inför dörren?

 141. hillary2 skriver:

  torbjörn

  hon är ingetdera
  hon blev bortdribblad – det kan även kompetenta människor bli

 142. mrmhalland01 skriver:

  Hillary2:

  Varför försvarar du inte medlemmarna ?
  Är det inte de som är grunden för LO’s existens ?

  Har du kommit så högt upp i hierkin att även du spottar på dem ?

 143. Torbjörn skriver:

  hillary2:

  Sverige har många erfarna politiker som ställt till det något hiskeligt för vårt fosterland, Mona har mycket att tillföra där.

  Vad har min nedvärdering av Mona Sahlin med könstillhörighet att göra? Mycken kritik mot henne kommer från folk på gatan. Från människor som säger att de hellre röstar borgerligt så länge Mona sitter vid rodret.

  Ang. Wanja, så räcker det med att se henne i TV svara på jornalisternas frågor för att upptäcka att hon ger ett mycket naivt intryck. Då måste man dra slutsatsen att hon antingen spelar dum eller är det. Så lägg av nu och sluta dumförsvara henne.

 144. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  jag försvarar medlemmarna
  Wanja Lundby-Wedin är en av dem
  och – jag är fortfarande gräsrot utan större inflytande
  rekommenderar dig att ”lyssna igen” på Östros i SR P1 Lördagsintervjun. Han avhandlar detta ämne…

 145. hillary2 skriver:

  Oavsett hur dum du anser Wanja Lundby-Wedin vara är hon en representant för fackföreningsrörelse som LO´s ordförande i AMF´s styrelse. AMF´s styrelse består av att flertal människor. Ingen av dessa mer än Wanja Lundby-Wedin har anklagats. Stefan Löwdin IF-metalls ordförande ljög i SVT – män plägar ljuga för ”att klara sig”. Han påstod att han reserverat sig trots att han inte ens varit närvarande när de diffusa bonusahöjningarna klubbades igenom.
  Att Sahlin fick löpa gatlopp för smärre förseelser berodde på att en makthungrig man ville föra henne åt sidan. Personfixering, syndabockstänkande, stupstocksälskande eller gatans parlaments företrädare – kalla det vad du vill – blir inte sannare för att just du företräder dessa fenomen.

 146. hillary2 skriver:

  Oavsett hur dum du anser Wanja Lundby-Wedin vara är hon en representant för fackföreningsrörelse som LO´s ordförande i AMF´s styrelse. AMF´s styrelse består av att flertal människor. Ingen av dessa mer än Wanja Lundby-Wedin har anklagats. Stefan Löwdin IF-metalls ordförande ljög i SVT – män plägar ljuga för ”att klara sig”. Han påstod att han reserverat sig trots att han inte ens varit närvarande när de diffusa bonushöjningarna klubbades igenom.
  Att Sahlin fick löpa gatlopp för smärre förseelser berodde på att en makthungrig man ville föra henne åt sidan. Personfixering, syndabockstänkande, stupstocksälskande eller gatans parlaments företrädare – kalla det vad du vill – blir inte sannare för att just du företräder dessa fenomen.

 147. findus skriver:

  ”… alliansens taktik förutom att de har en mer djävulusisk strategi som man inte vill avslöja.”

  Kan denna taktik och strategi vara något så fundamentalt enkelt som att ta långsiktigt ansvar för landet Sverige? Jag förstår att insikten om detta kan smärta alla socialdemokratiska gräsrötter.

  Jag förstår att det smärtar att gång på gång behöva konfronteras med fakta som visar på en mycket kompetent regering.

  Jag förstår att det smärtar att den förhatliga borgerligheten har lyckats mycket bättre än socialdemokraterna någonsin har lyckats inom flertalet traditionella socialdemokratiska hjätefrågor.

  Jag förstår att det smärtar att se den förhatliga alliansen ha större förtroende hos det svenska folket än vilken socialdemokratisk regering som helst på senare tid någonsin har haft.

 148. carlnorberg skriver:

  Ja vi får väl se vad historiens dom blir för både Mona Sahlin och ALW, jag är dock ganska förvissad om att dessa båda i ett skarpt läge av ansvar inte kommer att växa med uppgiften.

  Den absoluta skillnaden är att ledare föds i motgång, medan de aldrig behövs eller finns i medgång.

 149. carlnorberg skriver:

  Det hade redan utkristalliserat sig hur förloppet skulle bli om så vore fallet att de kommer att bli annat än lagspelare i detta, och detta räcker inte till i ofärdstider, då krävs mer.

 150. soli01 skriver:

  hillary2 – vem som beslutade om att införa bonuar i statliga verk var bl a den där lille mannen Östros. Han är en slingrande ål och är allt annnat än något som kan jämföras med Borg som är suverän som finansminister – en Sträng i mina ögon. Visst halkade Borg till när det gäller bonusarna, men hans inriktning är helt klar – de ska nu försvinna.
  Jag har faktiskt saknat dina syrliga och mycket paritrogna kommentarer, men du – tänkt till ibland. 🙂

 151. carlnorberg skriver:

  Det var socialdemokratin som bolagiserade lejonparten av den statliga verksamheten. Vilket var en fullkomligt vanvettig åtgärd ur det allmännyttiga perspektivet, och det måste ha berott på en av två orsaker, oförmåga eller illasinnat uppsåt.

  Jag har nu skrivit om och lämnat min syn på den kulturpolitiska plattformen inför rådslaget, och jag begriper allvarligt talat inte hur det kunnat fortgå på så lösa grunder, utan att man har klarlagt och skapat ett manifest med en politisk bäring på det samhälle man vill skapa, obegripligt.

  Det är inte utan att jag får en tanke om att det antingen råder monumentala oförmågor, eller en rätt så dramatisk spelkuliss.

 152. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  jag finner inget fel i bolagisering i sig
  i min hemkommun har vi en mängd välskötta bolag som dragit in mycket till stadskassan
  (de politiska arvodena tillhör dessutom de lägsta i landet)
  du kan inte vara okunnig om att först i höst är det rikskongress
  dessutom ska S, MP och V enas om en plattform
  det är lätt att sitta på läkataren och ondgöra sig

  soli 01
  När bonusar infördes av Östros??? var hela Sverige impregnerade med nyliberala managementtankar. Att Borg tillåter höjda bonusar i statlig verksamhet med en finanskris stående inför dörren har att göra med alliansens taskspeleri. De vill kunna svänga sin populistiska kappa efter vinden och få väljarna att tvivla på vad som är vänster och höger och helst ”sitta still i båten” och ty sig till regeringen.

  findus

  alliansen smärtar mig inte
  jag tycker att de är usla skådespelare
  när de nu ska låta järnvägstrafiken få ”konkurrens” och tidtabeller och priser blir lika oöverskådliga som på tele-sidan oaktat att samma sak gjorts i GB och att man nu tar tillbaka det experiment som ledde till kraftigt höjda biljettpriser. När man lägger ut anbud så finns det de som lägger anbud/skambud under den verkliga kostnaden och lägsta anbud får kontraktet – sådant är regelverket – då måste man ta igen vad man förlorade på gungorna på karusellerna. Det finns ett otal antal exempel på vård- och omsorgsidan där man fått ett anbud genom skambud och sedan skaffat sig inkomster av statliga medel på t.ex. övervård inom äldretandvården. Kapitalismen förnekar sig aldrig. Egennytta är vad alliansen hyllar istället för den gemensamma nyttan. De alliansen hinner riva ner under dessa fyra år är inte kattskit, men det kan mödosamt återuppbyggas. Behåll gärna din vurm för alliansen. Jag tänker inte sluta upp med att avslöja deras taskspeleri och okunnighet – inte minst om vad som är människors positiva drivkrafter. Konkurrens till varje pris hör inte till dem…

 153. Torbjörn skriver:

  Om man tror att Wanja Lundby-Wedin tackat ja till fler än 20 styrelseuppdrag av den anledningen att hon blivit förd bakom ljuset är det också möjligt att tro att hon inte visste om bonusarna av den anledningen.

 154. hillary2 skriver:

  Torbjörn

  Dumheter
  Du borde veta att man blir tillfrågad om man vill sitta i olika styrelser och som högste representant för LO ligger det ett visst ansvar i att inte tacka nej.
  Varför klagar du inte på resten av styrelsen? Utredningen hur det gick till när bonusarna gick igenom utan protester blir snart klar.
  Jag tror också att rosenknopp Falkengren blev förd bakom ljuset. Hon stod så näpet och skyllde på oss vanliga medborgare som inte var insatta i bankvärldens alla irrgångar i TV. Måhända talade hon om sig själv?
  Pengar och makt eftersträvas inte alltför sällan av testosteronstinna herrar.

 155. soli01 skriver:

  hillary2 – nu börjar det likna någonting. Din akarntän har varit förödande tydligen. Nu sparkas det viltomkring sig. D

 156. hillary2 skriver:

  soli01

  karantän?
  har varit fullt upptagen på andra bloggar 🙂
  men oftast under andra alias
  Föredrar ofta att vara vass under hr-alias – det blir inte så mycket tjafs och mothugg då…

 157. soli01 skriver:

  (9:20) denna teknik! 🙂
  Om det här nu funkar så varför har du satt frågetecken ang Östros han har ju varit med att greja bonusar – trodde det var bekant.
  Vi har en duglig regering i svåra tider och det är tur vi slipper se Ohly, Sahlin och Eriksson som styrande!

 158. carlnorberg skriver:

  Om du finner fel eller ej, beror på din förmåga i detta, för fel i sakomständigheten är detta likafullt.

  Företagsekonomisk vinstmaximering kan aldrig, om så helvetet fryser till is, någonsin vara detsamma som samhällsekonomisk effektivitet, och detta är en sakomständighet som beror på att samhället består av alla, och det kan aldrig ett företag göra.

  Är det lätt att ondgöra sig inom socialdemokratin?

  Detta torde vara något av det mer imbecilla som skrivits på nätet!

  Maken till församling av tvehågsna som söker gruppens trygghet och inte vågar eller vill sticka ut hakan, kan inte gärna finna sin motsvarighet inom partiväsendet.

  Hillary du framställer dig själv mera som oseriör när du i alla lägen försvara en organisations oklanderlighet framför att beakta att det handla om människor, med både fel och brister.

  Din förmåga att beskriva dina perspektiv gör mig lite tveksam till om huruvida du är seriös alls i din skrivning.

  Om så ändå vore fallet så är det nog främst du själv som är att beklaga i din oförmåga till kritisk självsyn och granskning. Du skriver ju att det oavbrutet är andra sidan som felar, och det ger ett löjets skimmer över det du uttrycker.

  Och om huruvida jag är på någon läktare eller inte, lär vi ju bli varse, men jag skriver i alla händelser motioner, och jag ger även uttryck för mina åsikter inom den politiska strukturens gängse system, förutom då nätet.

  Jag vågar påstå att det är rätt mycket lättare att sitta som du själv gör, och i detta okritiskt säger ja och amen till allt som du matas med för att svälja.

 159. Torbjörn skriver:

  hillary2:

  Det är uppenbart att du kört fast. Men visst är dina försök att befria kvinnliga chefer från ansvar behjärtansvärda. Anledningen att jag inte klagar på resten av styrelsen är enkel. I varje organisation finns en person som har ansvaret, nämligen chefen. Denne har som vi vet betalt därefter och bör när saker går åt pipan, ta det ansvar man har axlat och inte skylla ifrån sig.

  Det gagnar knappast arbetarrörelsen när en så´n här skandal seglar upp, och då är det enda möjliga att skylla ifrån sig, för att inte framstå som giriga. Att Wanja inte skulle kunna tacka nej till styrelseuppdrag är rent nonsens.

 160. findus skriver:

  Hilary: ”De alliansen hinner riva ner under dessa fyra år är inte kattskit, men det kan mödosamt återuppbyggas.”

  Här har vi nog diagonalt motsatta uppfattningar.

  Bygger man om ett gammalt hus så bör man börja med att riva upp allt det ruttna i grunden. Det är exakt vad alliansregeringen gör och har gjort sedan maktövertagandet.

  Jag vet inte vad du menar med ”återuppbyggas”, men jag ryser inför tanken på en ”socialistisk restaurering” av vårt samhälle.

  I vilket fall som helst känner jag mig lugn och trygg just nu. Jag tycker dock att den svenska politiska kartan faktiskt skulle förtjäna en seriös politisk opposition. Någon sådan lyser med sin frånvaro. Detta måste nog även du själv medge.

  En stark opposition utgör – till viss del – en garanti för att den regerande sidan inte gör alltför stora dumheter. Jag skulle, ärligt talat, önska en mycket strak socialdemokratisk opposition. Med detta menar jag tydligt ledarskap, tydlig egen politik och ett tydligt eget regeringsalternativ.

  Det som ytterligare bekräftar alliansregeringens duglighet och kompetens är just det faktum att de tar sitt ansvar utan egentlig opposition.

  Jag menar verkligen inte att ALLT regeringen gör är OK, men, som sagt, det finns ingen opposition. S har totalt misslyckats på den punkten. Och där sviker S faktiskt sitt ansvar för landet, och för de grupper i samhället som endast S verkar bry sig om.

  Välj en kompetent ledare, bygg upp en egen politik och avbryt snarast det olyckliga samarbetet med era ”stödpartier”. Sverige förtjänar en stark socialdemokrati – som dock gör mest nytta i att vara i opposition.

 161. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  har jag gått dig förnär på något sätt genom att inte hålla med dig?
  att skriva ner en kvinnas intellektuella kapacitet är en välkänd manlig härskarmetod – det sänker dig – inte mig
  jag står upp för mina åsikter och att jag inte är matad med dem borde du kunna upptäcka
  lycka till med dina motioner – gör dem busenkla och tydliga om du vill ha något gehör för dem
  ditt sedvanliga skrivande håller inte för publikt framträdande

  till sist:
  varför skulle jag skriva negativt om S när mitt mål är att avslöja alliansen?
  kräver du liknande av allianskramarna här på tråden? 🙂

 162. hillary2 skriver:

  findus

  Reinfeldt kommer inte att dra sig för att samarbeta med SD för att få sitta kvar…
  Sahlin var mycket klok som fullföljde det goda samarbetet S hade haft men MP under Perssonregeringen. Dessvärre strulade LO-representanter till det och krävde medverkan av V. Sahlin har dock redan lyckats få fason på Ohlys ekonomiska tänkande. Stort bara det!

 163. Torbjörn skriver:

  hillary2:

  Du ger dig visst aldrig. Varför stånga dig blodig när det enda vapen du har är den politiska korrektheten? Den duger inte i verkligheten, bara i fantasin.

  Dina inlägg blir alltmer infantila, kanske dags att plocka fram en god bok istället för att irra omkring som en osalig ande i cyberrymden.

 164. hillary2 skriver:

  Torbjörn tål inga törnar?

  tyck vad du vill om mig men det är beklämmande att läsa dina personangrepp eller dessa medvetna förvrängningar av vad jag skrivit
  om du vill avsluta debatten kan du alltid förgå med gott exempel – och sluta kommentera mig

 165. findus skriver:

  Hilary, jag tror inte att SD kommer att ingå i en fortsatt alliansregering.

  Mentaliteten att göra vad som helst bara för ”att få sitta kvar” till varje pris kopplar jag inte ihop med alliansen.

  Om du verkligen menar att Sahlin har gjort V rumsrent, så är det väl inte uteslutet att hon även kommer att omvandla SD till ett rumsrent parti? Hur som haver, så är det väl svikna s-väljare som utgör majoriteten av SD:s väljarkår. Svikna s-väljare som saknar en kompetent ledare, tydligt ledarskap och en tydlig egen s-politik.

 166. Torbjörn skriver:

  hillary2

  Var har jag förvrängt något du sagt? Du talar om teststeronstinna herrar i maktstrukturer som tydligen bara längtar efter att få ge kvinnor skulden.

  Wanja vill inte ta ansvar utan skyller ifrån sig. Mona Sahlin försvarar reservationslöst Wanja. Vad ska vi då kalla detta tycker du? En feministisk maktstruktur av östrogenstinna tanter?

 167. carlnorberg skriver:

  Jag skriver inte till dig som kvinna jag beskriver dig som människa. Att göra en genusskillnad i detta står dig helt fritt, men har inget med mig att göra.

  Dina argument i sak har alltså ingen grund, och är därav grundlösa. Det är inte en fråga om vad du tycker avseende vinstmaximeringsbeteende och allmännytta, det är rena sakomständigheter som inte är politiskt betingade, precis lika bestämt som att finans och valutasystemet är korrumperat.

  Vad du emellertid inte tycks inse är att Socialdemokratin måste ha ett stabilt politiskt fundament att stå på, som folk idag kan identifiera sig med, och som i sig inte bygger på missnöje med andra partier som minsta gemensamma nämnare, utan detta kommer partiet lika gärna kunna försöka prata ned månen.

 168. soli01 skriver:

  torbjörn – jag tror att sossarna förlorar på att samarbeta med mp och v – särskilt med v. Har hört många gamla s:are som haft den ståndpunkten.
  Resultatet ser vi framöver. 🙂

 169. findus skriver:

  Det intressanta blir nog ändå när MP och V hamnar i luven på varandra.

 170. hillary2 skriver:

  fndus

  Det är inte svikna S-väljare i SD´s led.
  S-väljare är oftast mer bildade och politiskt medvetna.
  Reinfeldt har inte uteslutit SD som regeringspartner
  men (S)ahlin har tydligt förklarat att S aldrig kommer att samregera med SD.

  Alliansen spelar enligt mig ett taskspel för att få sitta kvar.
  Man började slugt med att snabbt införa de mest impopulära åtgärderna med förhoppningen om att dessa skulle kunna vara glömda 2010.
  Numera är det t.ex. omöjligt att stämpla för alla med ofrivilligt deltidsarbete.
  Det har inte lett till fler heltidsarbeten utan till att allt fler får försörjningsstöd av kommunerna. Kommunerna kommer att behöva låna upp mycket pengar då Borg vägrar att bistå. Skulderna kommer att få negativ återverkan för lång tid. I den offentliga sektorn har man börjat avskeda människor. Först de som redan har det knapert – de timanställda. Utan att tveka lättade däremot Borg på kassakistan och gav mångmiljardbelopp i skattesänkningar varav stora summor till de högavlönade. Alliansens cirkus är ömklig att skåda.
  Vi har fått städa upp efter borgarnas ekonomiska experiment förr!
  Jag anser inte att varken Reinfeldt eller Borg är kompetenta ledare och behåller den åsikten oavsett din propaganda.

 171. carlnorberg skriver:

  Att politik som vill nå framgång framgent, måste hållas både tydlig och transperent utifrån den politiska grunden, för att nå väljarnas tillit efterhand som korruptionen i systemet alltmera uppdagas, det kommer att utgöra skiljelinjen mellan politiska vinnare och förlorare.

  Och om nu Hillary svävar i villfarelsen att affären med ALW på något sätt skulle utgöra ett mervärde för Socialdemokratin och dess väljare, så kan jag försäkra att detta på intet sätt har med verkligheten att göra. Detta kommer att underminera förtroendet för det politiska chefskapet.

 172. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  jag INSER att S behöver ett gott fundament att stå på
  men är inte så säker på att du är den som bör ta fram ett sådant

 173. carlnorberg skriver:

  Hillary kan ju kanske börja med att använda ett mera korrekt språk, om hon önskar bli tagen på allvar.

  Ledare är alltid kompetenta, annars leder de inte, då kallas det för att vara chef, och detta är en befattning.

  Att vara ledare är en egenskap, och huruvida den ene eller andre leder sitt respektive parti vet väl närmast de som följer respektive inte följer.

 174. findus skriver:

  ”oavsett din propaganda.”

  Hilary, jag trodde för ett ögonblick att vi diskuterar politik som två vuxna människor. Låtom oss hålla oss kvar på den nivån.

  Det är uppenbart att vi tycker olika. Det är också uppenbart att våra olika uppfattningar är oerhört viktiga för att hålla debatten vid liv. (Låtom oss passa på innan vi båda hamnar i Ohlys arbetsläger för omskolning …)

  Alliansregeringen behöver inte propaganda. Deras resultat talar för sig själva.

  ”Vi har fått städa upp efter borgarnas ekonomiska experiment förr!”

  Det är ett intressant påstående. Det berömda ”dukade bordet” vid tidigare socialdemokratiska maktförluster bestod i själva verket av mögliga smulor. Det är snarare så att de borgerliga regeringarna som har fått städa undan efter er.

 175. hillary2 skriver:

  torbjörn

  Du får leta efter svaret själv på förvanskandet. Min erfarenhet av maktutövares beteende är att män i allmänhet ljuger instinktivt och raskt när de blir ”avslöjade” medan kvinnor inte agerar på det viset. Det är övervägande kvinnor i min bransch f.ö.

  carlnorberg

  vem i h*****e tror att det som inträffat ger S ett mervärde? dags att stiga ner från dina höga hästar?

 176. hillary2 skriver:

  fndus

  debatten lyser med sin frånvaro – sedan flera timmar

 177. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  jag skrev till fndus och föredrog att använda det yttryck denne använt – kompetenta ledare
  själv hade jag föredragit uttrycket goda ledare

 178. findus skriver:

  TOUCHÉ!

 179. carlnorberg skriver:

  Det spelar väl ingen roll vem som tar fram fundamnetet!

  Det viktiga måste ju vara innehållet i fundamentet.

  Och jag kan avslöja för dig att det parti som först kommer att lansera det realpolitiska och transparenta fundament som vinner tilltro hos det allmänna, kommer att regera ostört väldigt väldigt länge framöver.

  Att du inte tycks kunna inse att partipolitik grundad på de forna ideologierna inte mera är en framkomlig väg för makten, det är nog mest ditt eget problem.

  Om huruvida andra kommer att finna det som jag skriver rimligt eller inte, det lär ju framtiden få utvisa. Jag kan ändå bara göra så gott jag kan, inte bättre.

 180. carlnorberg skriver:

  Vilket perspektiv som den betraktande individen har, beskriver alltid vad individen upplever själv, och jag beklagar verkligen om du upplever att andra ser ned på dig.

 181. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  alla människor har problem, men jag har nog inte så stora problem med andra människor som du tycks ha
  vad vinner du på att förringa andra?
  gör det dig själv större?

  jag ska försöka studera Marx – av intresse – inte av tvång
  nationalekonomi tänkte jag studera – men har ändrat mig
  de som studerat nationalekonomi riskerar att uttala sig om allt och inget – som om de vore experter på dem båda

 182. mrmhalland01 skriver:

  hillary2:

  Du försvarar LO-toppen med näbbar och klor, trots att minst en har visat sig oduglig att förvalta medlemmarnas pengar.
  När anser du att en företrädare för LO har gjort bort sig ?

 183. findus skriver:

  Vad vi har bevittnat i kväll (se vissa av inläggen ovan) är socialdemokratins centrala problem, nämligen oförmågan att se problemen.

  När allt kommer omkring så är det nog inte Alliansregeringen som är boven.

  Boven är socialdemokraternas oförmåga att förnya sin politik.

  Sedan så kan man fråga sig: har socialdemokratin en funktion och en framtid? Föreligger det helt enkelt inte så att socialdemokratin har överlevt sig själv?

  Sak samma med fackföreningsrörelsen. Har inte den överlevt sig själv? Det är ju mer och mer uppenbart att en ”facklig karriär” kan vara nyckeln till den privata guldgruvan.

  Den goda Hilary ondgör sig över Borg och Reinfeldt (se hennes inlägg ovan). Varifrån kommer hennes ilska? Jo, hon har insett att Alliansen har lyckats med politisk förnyelse. Det har inte Hilarys parti. Det har strandat, stampar på ett och samma ställe. Frustrationen växer.

  Avslutningsvis, smaka på detta: Sverige i händerna på Mona Sahlin, Ibrahim Baylan, Nalin Pekgul, Peter Eriksson, Maria Wetterstrand och kamrat Ohly. Bara detta skulle räcka för att samtliga svenskar per automatik skulle erhålla status som politisk flykting. I vilket land som helst i världen. Inklusive Kuba, Nord-Korea och Venezuela.

 184. hillary2 skriver:

  memhalland

  är du vaken fortfarande? 🙂
  jag försvarar inte IF-Metallordförande Stefan Löwdén som resolut och raskt ljög – han sitter också i AMF´s styrelse – och sade att han hade reserverat sig. Det visade sig att han inte ens hade varit med på mötet och vem hans ersättare var vet jag inte
  jag försvarar inte den LO-man från Skåne som agerade med ryggmrägen och dömde ut Wanja L-W utan att känna till ett dugg om sakförhållandena
  dessa utreds nu tack vare Wanja L-W´s agerande!
  f.ö. har jag inte försvarat henne med näbbar och klor utan jag har försökt visa ett tänkbart scenario
  naturligtvis var det olyckligt att hon inte lyckades vara vaksam tillräckligt
  anser mig själv vara vaksam men har blivit manipulerad precis på det sätt jag tidigare beskrivit
  dock utan att det kom att drabba någon annan än mig själv och något mindre den manipulerande chefen som ändå fick stå med rumpan bar eftersom jag var stark nog att bjuda motstånd och orka avslöja honom inför hans chefer

 185. hillary2 skriver:

  flindus

  är du också vaken?
  oroa dig inte
  socialdemokratin bygger på en ideologi till skillnad från alliansen
  socialdemokratin vet att vidgade ekonomiska klyftor medför förutom obehag för de som inte har ett arbete eller ens ekonomiska tillgångar för livets nödtorft
  också ett samhälle mer fyllt av alkohol, läkemedel och droger, brottslighet och våld OCH sjukdom, samt ett samhälle som får oerhörda kostnader för en sådan utveckling

  Vi socialdemokrater hyllar alla människors lika värde medan borgarna vill prioritera de som redan har det bäst förspänt
  ta bara en sådan befängd satsning som vårdval Sthlm
  fru Reinfeldt(som inte kan vara den enda ”plattskallen” bakom idén) tror att rättvis fördelning av sjukvårdsresurserna till öppenvården är att alla patienter betals per capita och inte efter vårdbehov
  hon ser det som en framgång när antalet vårdbesök har ökat!!! framgång för ägarna ja – de håvar in pengar för varje besök oavsett vårdbehov – nageltrång som hjärtinfarkt
  för mig är detta en skrämmande ignorans och okunnighet och skrämmande människosyn
  folkhälsan försämras avsevärt vid ökade ekonomiska klyftor – det finns hyllmeter av medicinska undersökningar om detta men vetenskap hyllar alliansens företrädare bara när man ska bygga sig ett europeiskt statuscenter i Lund t.ëx.
  vetenskapliga rön har jag aldrig märkt att de finner intressanta

 186. findus skriver:

  ”vetenskapliga rön har jag aldrig märkt att de finner intressanta” …

  Vetenskapliga rön är inte mer vetenskapliga än de ideologiska förtecken som karakteriserar det vetenskapsteoretiska angreppssättet.

  Vetenskap torde bygga på objektivitet. Objektiviteten kan starkt ifrågasättas när det vetenskapsteoretiska angreppssättet har sina rötter i kritisk teori.

  Det är naturligtvis berättigat med forskning med ett kritisk teoretiskt angreppssätt. Det stora problemet med dessa forskare (oftast representanter för vänsterideologier) är att de saknar förmågan att ta till sig sådana forskningsresultat som visar på alternativa ”sanningar”.

  ”Vi socialdemokrater hyllar alla människors lika värde medan borgarna vill prioritera de som redan har det bäst förspänt”

  Det beror naturligtvis på hur man ”hyllar alla människors lika värde”. Att göra detta genom att vingklippa alla, att hindra alla att gå alternativa vägar, att föreskriva hur alla skall tänka och vad alla ska säga – det är nog ett alldeles för orimligt pris.

  Jag hyllar alla människors lika värde genom att jag tillskriver varje individ en egen vilja, egen tankeförmåga, egna åsikter. Jag hyllar alla människors lika värde genom att vilja låta dem leva i ett fritt samhälle där yttrandefrihet och åsiktsfrihet råder. Ett fritt samhälle där individen inte tvingas leva i flock.

 187. carlnorberg skriver:

  Politiska klyschor utan faktiskt förankrad värdegrund kommer inte att kunna fungera i ett samhälle där informationen är fri, så enkelt är det bara.

  Och att jag förringar andra är helt enkelt inte sant. Vad någon annan än jag själv upplever och känner, är inte något som jag kan tillmätas ansvaret för, men jag kan inte se var i mina skrivningar som jag skriver annat än det jag upplever och ser som sanning.

  Jag tror vidare att Hillary här är ett exempel på det som motverkar utvecklingen av det socialdemokratiska partiets realpolitiska anpassning till informationssamhället. Jag tror att Hillary mera försöker vrida tiden bakåt.

 188. soli01 skriver:

  Vissa har en ideologi som siktar på utslätnig och vurmar för flockens bevarande. Det blir i förlängningen ett samhälle där vi beskattas hårt och samtidigt gödslar med bidragen. På så sätt finns det alltid röster som måste stödja denna utveckling. Inlåsningsmetoden har varit effektiv, men nu kanske vi kommer ur denna tvångströja. Människan ska vara fri!
  Skattesänkningar bl a för de som sliter och arbetar måste vara en väg att ändra på detta flockbeteende.
  Bakåtsträvare finns fortfarnade – låt oss slippa dessa!

 189. findus skriver:

  ”Jag tror att Hillary mera försöker vrida tiden bakåt.”

  Det är hon inte ensam om.

  Gammelsocialdemokraterna befinner sig i ett djupt chocktillstånd. Deras maktbas håller på att sakta glida undan. De av socialdemokratin intellektuellt och ekonomiskt förtryckta massorna har successivt börjat uppleva värdet av eget ansvarstagande och eget tänkande. Massorna håller på, sakta men säkert, att upptäcka ett mångfald av alternativ till den gammelsocialdemokratiska samhällsinfrastrukturen. Massorna håller på att upptäcka förmågan att själva kunna välja bland alternativen.

  Gammelsocialdemokraterna söker krampaktigt förstå den positiva samhällsutvecklingen och individens ökande frihet.

  Det är targikomiskt att se hur gammelsocialdemokraternas enda sätt att möta och bemöta utvecklingen består i pajkastning mot regeringen. Något egentligt och seriöst alternativ har gammelsocialdemokraterna ännu inte lyckats presentera.

  Hela deras energi och uppfinningsrikedom går åt att krampaktigt försvara den totalt inkompetenta, fantasilösa och intetsägande partiledningen, som de har fått dras med på sistone.

  Det allra mest alarmerande är att deras ungdomsförbund följer exakt samma spår.

 190. hillary2 skriver:

  findus vet ingenting om medicinsk forskning i övrigt strör han floskler omkring sig

  ingen av er tycks veta särdeles mycket om socialdemokraterna
  varken de äldre eller de yngre
  alliansen vill valfrihet för människan som konsument
  socialdemokratin vill att människor ska kunna vara aktiva – inte minst i samhällsutvecklingen
  den medborgare som vänder sig med ett ärende/önskemål till en stadsdelsnämnd som inte ”äger” ärendet får av stadsdelsnämnden ärendet vidarefört till den nämnd som kan behandla frågan
  finns det något annat parti som bedriver denna typ av ”direkt”demokrati? finns det något annat parti som vill ha aktiva medborgare och som uppmanar dem till aktivitet?
  nu går jag ut i solskenet och sedan återvänder jag möjligen till ett mig mer passande forum

  P.S. soli01 människan är ett flockdjur. Det märks väl när dreven går…D.S.

 191. findus skriver:

  ”återvänder jag möjligen till ett mig mer passande forum”

  Klubben för inbördes beundran? En samling okritiska nickedockor?

 192. soli01 skriver:

  hillary2 – visst håller med om att vi är duktiga på drev. Där har du helt rätt. Märks på radio tv om något är på gång då körs ”nyheten” varje sändning hela dagarna.
  Passa halkan! 🙂

 193. Tante Zeronachbar skriver:

  Ojdå, här har det varit full sprätt under ett drygt dygn. Den där Hillary som försvarar allt vad sossarna
  gör och gjort måste leva lika isolerat som en kosmonaut.

  Många, ja antagligen majoriteten av hennes partifränder, skäms nog över hennes ställningstaganden i Wanja- affären o.d..

  Hillary verkar hjärntvättad å det grövsta, antagligen har hon gått alla ABF- kurser som finns på Brunnsvik och eller andra sossefackliga kursgårdar. Och så snackar hon skit och ljuger att hennes hemkommun Göteborg håller hårt i pengarna genom att vara s- styrt. Då kan man fråga sig vilka det var som gav Sture Allén 80.000:- i arvode för att han gav namnförslaget att Gamla Ullevi även fortsättninsgvis skul,öle kallas Gamla Ullevi. Jo det gjorde det s- märkta kommunalrådet och fick naturligtvis genast positivt gensvar från den gamle s- pampen och f.d. kommunalrådet och tillika Göteborgs starke man, Göran Johansson.
  Denna Hillary är antagligen ganska dimmig i knoppen även i nyktert tillstånd.

 194. carlnorberg skriver:

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/03/29/aftonbladets-helle-klein-sitter-snarjd-i-lo-wanjas-miljonfallskarm

  Det är måhända inte det enda som kommer i dagen den närmsat tiden..

 195. hillary2 skriver:

  Tantnoll

  Du förtalar Allén. Du beskriver inte alls hans arbetsuppgift.
  Det finns gott om partikamrater som står upp för Wanja Lundby-Wedin. Säkert fler nu efter att Agenda visat att ”mannen”? som fick de höga pensionsavtalet duperat sin omgivning genom att gå ut och kritisera höga bonusar på andra håll i ett otal antal år. Det är
  precis så som alliansen också gör – SKENBART tar man över socialdemokratiska hjärtefrågor för att invagga omgivningen/väljarna i falsk trygghet.

 196. soli01 skriver:

  Vi bör kanske hålla oss till det som nu är aktuellt LO-ordförndes bonussläpp.
  Oron synes märkbar att hjärtefrågorna nu glider ur händerna på löpande band också. Det måste väl vara glädjande att alliansen inte avviker …
  Den falska tryggheten finns om hörnet och där tittar bl a mister Ohly fram. 🙂

 197. hillary2 skriver:

  Jag konstaterar att jag hade rätt om Wanja Lundby-Wedin.
  Skriver det själv eftersom ingen annan kommer att göra det.

  Måtte den bedräglige förre vd – som gick ut och kritiserade bonusar i andra verksamheter – och den nu sparkade vice vd få löpa det gatlopp Wanja Lundby-Wedin utsatts för – även av sina ”egna” – genom massmediernas försorg.

 198. Tante Zeronachbar skriver:

  Anfall är bästa försvar anser tydligen Wanja & Co.

  Det tyckte även Ceausescu och vi känner till resultatet.

  Makten förblindar!

 199. carlnorberg skriver:

  Torsten Nothins ord ekar med en viss efterklang.

  ”Det Svenska folket är dömt att uuptäcka dess välstånd är offrat på den falska solidaritetens altare”

 200. fairymary skriver:

  Jag vill gärna lyfta fram ett citat av Göran Greider ur gårdagens Agenda:

  ”Den ideologiska medvetenheten har urlakats”

  Jag tyckte mig notera detta redan på 80-talet….men aldrig kunde jag ana att det skulle nå sådan djup…alternativt höjder….beroende på vilket perspektiv man väljer att använda

 201. carlnorberg skriver:

  Det står faktiskt, att det svenska folket till sist kommer att upptäcka att dess välstånd offrats på den falska solidaritetens altare, originalupplagan.

  Och det kan man ju säga att det är under vardande.

 202. Tante Zeronachbar skriver:

  Efter att ha lyssnat på Tomas Östros i Agenda under man vad ha har för ideologi?
  Sin egen?!
  Som han vaskat fram på samma sätt som Wajna l W och Helle Klein med många flera!

  Ideologia de las Pampas!

  Jävla hycklare.

 203. carlnorberg skriver:

  Kanske dags att citera lite mer av Nothins memoarer om partiet i allmänhet och ideologiskt tänkande i synnerhet…

  Det är nästan lite märkligt att en så gammal bok redan kunde utsäga och beskriva det kommande förloppet, men det har rent faktiskt aldrig varit annat än en ren fråga om tid, resten har varit oundvikligt redan utifrån dåläget.

 204. fairymary skriver:

  Carl!

  Är det Torsten Nothins memoarer du avser? Verkar spännande läsning.
  Kan han förklara varför man förlorar sin ideologi?

 205. carlnorberg skriver:

  Ja det är memoarerna, och de borde alla svensakr läsa, inte för den skull att Nothin var utan skönhetsfläckar, men mera utifrån att det ger en bild av den historiska verkligheten bakom den politiska historieskrivningen som vi känner den.

 206. carlnorberg skriver:

  Att förlora sin ideologi sker alltid för övrigt när individens värdegrunder inte mera harmonierar med det ideologiska budskapet.

  I ett informationssamhälle måste man därför även inse att olika ideologier inte med nödvändighet har kvar sin livskraft, beroende på att deras tillkomst var under helt andra informationsmässiga förutsättningar.

 207. fairymary skriver:

  Socialismen växte fram som en reaktion mot ett samhälle med starka klasskillnader och orättvis fördelning av tillgångar och förmåner….

  Så är den med att bygga upp ett annat klassamhälle med minst lika stora klasskillnader och orättvis fördelning av förmåner och tillfångar….

  För mig är det skruvat…..

 208. carlnorberg skriver:

  Vilket kanske kan beskriva på vilket stadium som egennyttigheten smög sig in i den verksamheten.

  Så mycket kan ju sägas att detta har uppenbarligen många av de ledande inom socialdemokratin insett, av den ena eller andra anledningen.

 209. fairymary skriver:

  Förlåt om jag verkar korkad….menar du att egennyttigheten fanns med redan från början…eller vilket stadium avser du?

  Och vilka av de ledande har insett vad???

 210. carlnorberg skriver:

  För att citera Tage Erlander så sade han i sina memoarer, att den mörka delen av den svenska historien, den började sannerligen inte med krigsåren.

  Och redan ifrån början så var då åtminstone PA Hansson medveten om följande.

  Ur Nürnberg:

  “For the period of transition from 1919 up to rearmament, A. K. [Krupp] had undertaken various tasks, in order to keep up the Company’s activity in the field of artillery, in the sense of observing activities in that field in the rest of the world (relation: BOFORS) and then also for the production of artillery material, within and to a certain extent also beyond, the limitation established by the peace dictate”

  Alltså den svenska staten deltog utan närmare skrupler i detta helt uppenbara brott emot Versaillestraktaten, redan då fanns regleringar avseende vapenexport som inte gärna passerade en regering obemärkt!

  Efter att Rossvelt uppdagat Boforsrelationen,så likviderades Bofors förenade Affärsintressen, och man började istället licenstillverka Tyska bombplan av märket Junker på en nystartad fabrik som hette Svenska Aeroplan Aktie Bolaget(SAAB).

  Detta skedde helt planmässigt och medvetet, under Per Albin Hanssons ministär.

 211. carlnorberg skriver:

  Man kan säga att så fort maktambitioner har kommit in i det politiska rummet så har det naturligtvis med viss automatik även skapats ett inte obetydligt mått av egennyttighetsambitioner.

 212. fairymary skriver:

  Carl!

  hmmmm…jag förstår….

  jag trodde du talade om några av de aktuella ledarna och kände för en stund ett visst hopp….

 213. carlnorberg skriver:

  Det fanns säkert ett skäl till Annicka Billströms plötsliga frånfälle, alldeles efter det att hon i media beklagat sig över att 1932 års maktstrukturer fortfarande var de rådande inom partiet.

  Vad de idag ledande inser eller inte inser, är så klart lite mera komplext att analysera, men att någon total omedvetenhet skulle föreligga om egennyttiga uppsåt i partitoppen, det verkar inte trovärdigt.
  Sedan är det ju en fråga om gradering om vilken utbredning som detta har hunnit få. Och i det avseendet så kan man ju kanske vara så ödmjuk att man konstaterar att makt korrumperar och det i vart fall inte kunde har förevarit under så mycket längre tid…

 214. carlnorberg skriver:

  Eller lite elakare skrivet, att om makt korrumperar så kunde väl tiden för maktinnehavet inte ändå ha varit så mycket längre..

 215. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  välstånd har vi i överflöd
  hållbar utveckling i mindre grad
  det sunda förnuftet har fått på nöten
  produktivitetsmålen är abnorma
  nu ska enligt Torstensson Banverket!! sitta och avgöra vilket tågbolag som ska få köra varje tågavgång! dumheterna accelererar i alliansens kamp för att reducera mänskliga behov till ”billigaste” konsumtionsbehov

 216. carlnorberg skriver:

  Välstånd är momentan välfärd, obestånd är momentan ofärd.

  Produktiviteten faller sedan länge. Fler arbetar och mindre blir likafullt gjort. Verkningsgraderna faller ovillkorligt. Och staten skall inte bedriva vinstmaximerande verksamhet, begreppet stat inbegriper alla och skall därför driva verksamhet i allmännyttigt syfte.

  Och nog finns detgrund för att misstänka att SJ-verksamheten rymmer vissa rationaliseringsvinster för det allmänna. Dock kan argumentet om att persontransporter till ett grundläggande behov skall upprätthållas av det allmänna ha sin riktiga grund.

  Men då skall transporterna produceras till lägsta möjliga kostnad för individerna i samhället.

 217. carlnorberg skriver:

  Vi kan inte påräkna hållbar ekonomisk utveckling så länge som mätverktyget för ekonomisk nytta är korrumperat, eftersom vi då inte kan vet vad vi mäter.

 218. Torbjörn skriver:

  hillary2

  ”Välstånd har vi i överföd”

  Vilken planet lever du på? Du tillhör säkert den del svenskar som tror att socialen har sedelpressar. Välfärden som är i brant utförsbacke, vilket märks tydligt i skola och dagis, äldre och sjukvård. Framförallt är den finansierad med lånade pengar. Jag vet inte om det har nått ut i politiskt korrekta vulgärfeministiska kretsar att Sverige har en statsskuld på över 1000 miljarder kronor. Så här behandlas förtroendevala inom det social”demokratiska” partiet som tar upp frågan.

  ”Alla behövs”…
  Diskussionen öppen för allmänheten.
  Socialdemokraternas webbplats.

  Kostnader
  Mona
  Finns det ngn utredning gjord vad den svenska invandringen kostar och har kostat?
  / Björn Hammarbäck 2004-05-17

  Alla behövs
  Svar på: Kostnader
  Nej, det finns ingen sådan utredning. Om den fanns skulle den bli oöverblickbart stor: när man utreder vad invandringen ”kostar” måste man också utreda vad samhället ”vinner” på invandringen: i form av välutbildade personer, arbetskraft etc. Slutsumman är det svårt att säga något om – kanske hamnar den snarare på plus än på minus. / Mona Sahlin 2004-05-17

  Alla behövs
  Kostnader 2
  Mona
  Dessa siffror finns på SCB, Immigrationsverket.

  Invandrarbefolkningen 1999:
  1.777.783.

  Den fördelade sig på följande sätt:

  482.000 barn och ungdomar (0-18 år)
  625.000 förvärvsarbetande (19-64 år)
  404.000 icke förvärvsarbetande (19-64 år)

  126.000 förtidspensionärer (16-64 år)
  141.000 ålderspensionärer.

  Sammantaget får alltså 70 procent av hela invandrarbefolkningen i allt väsentligt sin utkomst i Sverige genom skattefinansiering. Den årliga kostnaden för icke-förvärvsarbetande uppgår till 220.000 kr per år och person.

  Är dessa siffror fel som öppet publiceras hos våra myndigheter?

  Dessa siffror är naturligtvis inte hela verkligheten men att 625.00 skall försörja ca: 1.100.000 via skatter och avgifter då dessa skatter och avgifter räcka till alla övriga samhälleliga kostnader som vi alla skall vara med och betala, finner jag för otroligt.
  / Björn Hammarbäck 2004-05-17

  Alla behövs
  Svar på: Kostnader 2
  Här tycker vi på webbredaktionen att diskussionen inte längre handlar om integration inom EU. Vi ifrågasätter också ditt motiv till att ställa de nya svenskarna mot infödda svenskar med hjälp av siffror.
  Återkom gärna med förslag på hur invandrarna i Europa ska komma in i samhället på ett bra sätt; hur man ska få ett jobb oavsett var man är född eller vilket kön man har; hur alla människor kan känna sig behövda och känna att de bidrar med något till samhället, oavsett om man kommer från Islamabad eller Kiruna.
  / Webbredaktionen 05/17/2004

  Invandring handlar om fakta och innan det går att få en fungerande integration måste svenska folket acceptera att si eller så mycket är vi beredda att betala för invandringen, det handlar om acceptance från oss skattebetalare/väljare. Mina motiv är enkla, jag vill få reda på vad vår Integrationsminister har för budget för invandringen, som skattebetalare måste jag få ställa den frågan. Mona Sahlin svarar att det snarare är mer plus än minus, bra ge mig då siffror på detta.

  Vi som bor ute i glesbygd, (jag bor i Fagersta), där vi nu efter nedläggning av Bergslagssjukhuset måste åka 10 mil för att få akut sjukvård måste kunna försvara alla kostnader i budgeten inkl. kostnader för invandring när våra väljare vill veta. Frågorna är många och ofta återkommande; (jag har ställt frågorna tidigare i e-post till Mona Sahlin men inte fått ngt svar);

  ”Hur kan vi ta emot så många invandrare när vi inte har råd att ge en fungerande sjukvård?”
  ”Hur kan vi ha råd ta emot så många invandrare när vi inte har råd att ha vår skola kvar?”
  ”Hur kan vi ha råd ta emot så många invandrare när min gamla mamma/pappa inte får besök av hemsjukvården mer än 10 minuter varannan dag och aldrig får gå ut?

  Vi skall vara generösa och hjälpa de människor som genom krig och liknande elände har hamnat i en situation där hjälpinsatser behövs, men vi måste också redovisa öppet vad vi som skattebetalare lägger våra pengar, det är enda möjligheten att få acceptance för invandringen. Jag arbetar dagligen med de problem som finns ute bland lokalbefolkningen när sjukhus skolor m.m. läggs ned eller verksamheter urholkas. Jag måste svara och det duger inte att att komma med ngt annat än fakta. Svenska folket nöjer sig inte med att det ”snarare är mer plus än minus”.

  Slutligen, mina motiv är inte dolda, tvärtom jag vill se mina väljare i ögonen och stå för vad vi gör som socialdemokrater men då måste jag ha fakta.

  Hälsningar
  Björn Hammarbäck
  Ordf. socialdemokraterna Fagersta

  Alla behövs
  Svar på: Kostnader 3
  Hej Björn Jag tror vi som socialdemokrater hamnar väldigt snett om vi börjar klistra på människor prislappar och ställa dem emot varandra. Precis som du, bor jag och arbetar i ett glesbygdsområde (Västerbotten) där vissa människor har uppemot 25 mil till närmaste akutsjukhus. Men likväl så blir det så oerhört fel när vi ställer sjuka mot s k ”invandrare” och börjar diskutera människors liv och existens i hur mycket de kostar. MVH / Ibbe
  / Ibrahim Baylan 2004-05-18

  Vart tog Mona vägen?
  Jag blir förvånad, faktiskt upprörd när Du skriver att ”vi som socialdemokrater hamnar väldigt snett om vi börjar klistra på människor prislappar och ställa dem emot varandra”, det är ju detta som sker idag. Det är för dyrt att operera vissa åkommor, prioritering sker ständigt i sjukvården, den ena blir operererad den andra inte eller får betala själv, canceroperationer får vänta för länge så cancerpatienter hinner dö för att reurser saknas, skolor läggs ned och klasserna blir större, färre lärarare osv. osv. Detta sker idag i ett socialdemokratiskt styrt Sverige. Vad har folkhemmet tagit vägen? Är det skrotat, finns inga visioner längre?

  Du skriver att vissa har 25 mil till närmaste sjukhus, jag förstår inte vad Du menar, är det bra eller dåligt?

  Du säger vidare att utgifter för invandringen inte får ställas mot sjuka. Så resoneras inte beträffande andra samhällsutgifter. Då accepteras att det finns samband och att resurserna är begränsade, gemensam budget. Då accepteras att man måste välja, måste prioritera mellan olika behov. Vem har för övrigt hört talas om en ”generös sjukvård”, ”generös åldringsvård” eller en ”generös skola”?

  Men all denna diskussion för att jag ställer frågan, vad kostar invandnringen? Jag vill ha reda på fakta, det kan väl ändå inte vara så att regeringen inte vet vad det kostar? Det jag och många vet är det siffror som förekommit i press och media. Är det någon av dessa siffror som är riktiga?

  Lars Jansson vid Göteborgs universitet beräknar kostnaderna för invandringen till ca: 200 miljarder.
  Regeringens utredare Jan Ekberg beräknar kostnaderna till ca: 40 miljarder, 1991.
  Bo Södersten, ekonomiprofessor skriver på DN debatt den 28/3 2003:
  ”Det tycks mig som om svensk invandrarpolitik blir alltmer av det absurdas teater. Det är risk för att den arbetskraft som vill komma hit, som kan försörja sig och som vi väl behöver, kommer att stängas ute. Samtidigt tycks allt fler flyktingar som kommer att leva på bidrag söka sig hit. I ett läge där den svenska välfärdsstaten krackelerar är den linjen knappast längre hållbar.”

  Om vi för enkelhetens skull håller oss till Ekbergs siffra 40 miljarder, (1991) så ställer jag den mot kommuner och landstings samlade underskott 2003, 8 miljarder, (jag har här bortsett från den förre moderate finansborgarrådet i Sthlm som lyckades få upp underskottet ytterligare 2 miljarder). Om jag gör denna enkla jämförelse så är jag böjd att hålla med Bo Södersten i sitt uttalande, ovan.
  Hälsningar
  Björn Hammarbäck
  Ordf. socialdemokraterna Fagersta

  Alla behövs
  Svar på: Kostnader 4
  För mig som socialdemokrat är det självklart att vi ska ha en generös skola, en generös åldringsvård, en generös skola – och en generös flyktingpolitik. Ett välfärdssamhälle som Sverige måste kunna prioritera både nationell välfärd och internationell solidaritet.
  Vidare ska de människor som tvingas fly hit få slippa diskriminering och kunna ”göra sin plikt och kräva sin rätt” som alla andra.
  Problemet är inte flyktingmottagandet. Problemet är att så många av de människor som kommer hit – många av dem utbildade läkare, ingenjörer etc – hålls utanför arbetsmarknaden på grund av diskriminering och strukturell rasism.
  Det om något är slöseri med resurser.
  / Mona Sahlin 2004-05-18

  Alla behövs
  Kostnad 4
  Hej!
  Med intresse, och viss förskräckelse, läser jag Björns frågor och inlägg. Först ett påpekande; Du ställer frågor, men verkar inte särskilt nyfiken på svaren. Tvärtom, du har redan bestämt dig för att vissa människor är per definition en börda och andra en tillgång.
  Detta är enligt min mening fullständigt orimligt. Vi människor har alla samma värde, och därför håller jag helt med Ibrahim om att det är fel med prislappar. Arbetslöshet har klassmässiga, könsmässiga och etniska mönster, det vet vi alla. Men är arbetarna en större börda därför att arbetslösheten är högre bland arbetare? Svaret är givet.
  Till sist. Du hänvisar till Lars Janssons siffror, som är uppenbart felaktiga. Antingen är du aningslös eller söker efter uppenbart fördomsfullt och starkt vinklat material. Båda alternativen förskräcker.
  / Lars Stjernkvist 2004-05-18

  Här blir jag uppringd av ngn på sap’s webbredaktion som påtalar, i omskrivande ordalag, att jag är rasist och främlingsfientlig och jag hyser samma åsikter som Sverigedemokraterna. Frågorna hör inte hemma i detta forum och jag ombeds att sluta omdelebart, annars!

  Jag skriver då nedanstående. Inlägget kommer in men tas bort omedelbart.

  Mona välkommen tillbaka.
  Min fråga om vad invandringen kostar är fortfarande obesvarad och jag förstår att jag inte kommer att få ngt svar, som medborgare och skattebetalare undrar jag bara varför?

  Välkommen Lars.
  Varför brösttoner? Läs istället vad jag skriver och svara på min fråga utan att tillskriva mig Dina egna slutsatser.

  Till Mona, Ibrahim och Lars

  Socialdemokraterna i Fagersta inbjuder Er till en diskussion om intergrationen.
  Tema: Alla Behövs.
  Tid får Ni bestämma helt själva, vi ställer upp.
  Socialdemokraterna i Fagersta
  Björn Hammarbäck

  Jag går då tillbaka och ser att mina inlägg ändrade på ett flertal ställen, bl.a. att jag är ordf. i soc. i Fagersta.

  E-posten klingar och jag får ett brev, nedan:

  Hej!

  Jag har tagit emot din inbjudan du skickat till Lars Stjernkvist mfl
  till möte hos Fagersta Arbetarekommun om integrationsfrågan.

  Jag kommer att återkomma till dig med svar på förfrågan så snart som
  möjligt. Då kommer jag att skicka svaret på denna adress (den öppna
  diskussionen på hemsidan är inte lämpligt att lägga ut besked om interna
  möten på).

  mvh
  Anna A Forsberg
  Presschef
  08-700 26 36
  070-568 32 44
  anna.forsberg@sap.se
  http://www.socialdemokraterna.se
  Rösta (s) den 13 juni!

  Jag skriver då följande till Anna

  Anna,

  Tack för Ditt svar. Vi ser fram emot mötet.
  Då jag ser att Ni ändrat i mina inlägg så ber jag Er ta bort samtliga av mig gjorda inlägg från webbdiskussionen, tack.

  mvh/Björn

  Jag går sedan tillbaka till webbdiskussionen för att kopiera det som är ändrat i mina inlägg. HELA webbdiskussionen är då borttagen från sap inkl. samtliga andra inlägg som gjorts. Diskussionen med Mona och Ibrahim har därefter ej lagts ut på nytt.

  Går man dit och tittar så lyder texten.
  ”Du kan snart läsa diskussionen här”

  Diskussionen blev aldrig mer utlagd.
  Behöver jag säga att något möte om ”Alla behövs” i Fagersta med Mona, Lars och Ibrahim aldrig kom till stånd.

  Insänt av Björn datum/tid januari 1, 2005 03:13 EM

  Kommentarer
  Jag är nu inte längre ordf. för (s) i Fagersta.

  Hälsningar
  Björn

 219. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  jag vet dessvärre inte hur produktivitet mäts nu och det är naturligtvis viktigt att veta vad vi mäter, men vi får inte falla för frestelsen att mäta något bara för att det kan mätas
  Jag vet att man inom vårdsektorn försökt och försöker använda löpandebandsprincip ad modum Volvo för att höja produktiviteten
  det senaste jag hörde var att sjukvården bara har logistiska problem kvar
  det är inte min åsikt

  Borg är nästan trovärdig på en enda punkt att resultatlön kan innebära att fel saker görs
  han använder dock inte ordet ”kan” utan generaliserar dessvärre och tappar därmed många procent trovärdighet

  en av alliansens stolletokiga orättvisa förändringar är att man sätter pris på medborgarnas huvud oavsett vilket vårdbehov de har och hur lång tid som krävs för deras behandling i Vårdval Sthlm
  tant Reinfeldt är därtill så urbota dum att hon anser att systemet är bra därför att antalet vårdbesök har ökat och tycker inte att det spelar någon roll vilket vårdbehov patienten har – om det t.ex. är nageltrång eller posttraumatiskt chocktillstånd
  det är en okunskap utan dess like och ett synnerligen stort människoförakt samt en total ohörsamhet gentemot professionens synpunkter som grundas på egen erfarenhet och vetenskapliga arbeten från hela världen
  men visst är det för den enskilde moderaten bättre att vara rik och frisk än sjuk och fattig

 220. carlnorberg skriver:

  Men dessa alliansförspråkare kan inte med bästa vilja i världen sägas ha någon mera utpräglad förståelse för mekanismens funktion inom finans och valutasystemet, de lever nog lika mycket i villfarelser som de flesta socialdemokrater gör.

  Det är som sagt även en fördel om man vill vinna anhängare att ha ett budskap.

 221. findus skriver:

  mars 30, 2009 kl 2:06 f m

  ”Jag konstaterar att jag hade rätt om Wanja Lundby-Wedin.
  Skriver det själv eftersom ingen annan kommer att göra det.”

  Snarare tvärtom! Allt vi har befarat besannats. Det kommer en inte alltför avlägsen framtid att utvisa.

 222. mrmhalland01 skriver:

  carlnorberg,

  Kunskap och förståelse för finans och valutasystem har blivit viktig.
  Dock tror jag att sunt ”bondförnuft” är rätt viktigt också.
  Den dagen vi inser att det vi producerar är det vi lever av och att banker ska låna ut pengar med ränta som sin produktiva inkomst, tror jag vi har kommit rätt igen.
  Aktier ska ägas av ansvarsfulla, aktiva och intresserade personer som deltar i ett företags utveckling, inte av passiva spekulatörer (nytt ord ?)
  Fonder är ytterligare ett sätt att lura ”vanliga” människor.
  Att detta dessutom ligger till grund för vår pension är vidrigt !

  Det går inte i längden att tjäna pengar på pengar !
  Det är väl så självklart som något kan bli ?
  De stora ekonomerna (finansmännen) verkar i mina ögon korkade.
  De köper 1:- för 1.50:- och antar att om tre är är kronan värd 4.50:- utan att den har ”gjort nytta”.
  Några hinner sälja i tid, för alla andra kallas det finanskris.

 223. Kachina skriver:

  Hillary 08:56

  Instämmer!

  Men det ”ursäktar inte Mitterand att han flyttar in i palatset och äter med Ludvig XVI:es guldbestick”

  Det ersätter bara en feodalherre med en annan. Inget ursäktar att fackpamparna lever som och tillsammans med svinen de skall ha som motpart.

  Det håller inte, att argumentera mot girighet samtidigt som man själv är girig.

  Wanja säger att hon inte kan avgår eftersom hon då sviker de som har valt henne. Hon har redan svikit väljarna genom att bli en i ”svinstallet” istället för en företrädare för sina väljare.

  Detta inte enbart för AMF-affären, utan för sin jätteportion av mos (lön) och för grädden på moset (styrelseuppdragen), vars arvoden egentligen skall gå till förbundets kassa eftersom hon har lön från LO för att sitta i de styrelserna. Det är på LO:s mandat hon sitter där och hon har lön från LO för att sitta på de styrelsemötena.

 224. soli01 skriver:

  Kachina – den där girigheten finns så sant i alla läger och kan kanske vara en drivkraft så det sker en utveckling i samhället. Någon skor sig alltid – har vi något val?

 225. Kachina skriver:

  Girighet är en djurisk instinkt. Alternativet är att hela tiden ha koll på den mänskliga egenskapen, måtta.

 226. Kachina skriver:

  Vid alla ekvationer gäller rimlighetsbedömning av resultatet.

  Är resultatet rimligt i förhållande till de i ekvationen ingående faktorerna?

  Wanja och Ylva skall fråga sig. Är min lön rimlig i förhållande till medlemmarnas löner?

 227. hillary2 skriver:

  Kachina

  Det finns Stockholmlöner som är ofattbara för en från landsorten – så presenterades jag vid ett Stockholmbesök av en ”änkenåd”. Å andra sidan är levnadskostnaderna större där, men visst är det Stockholm som dränerar svenska folket på pengar!
  Alla är emellertid inte giriga – en del följer bara med strömmen.
  Beträffande Wanja tror jag fortfarande att hon har blivit bedragen. En av bovarna i dramat är Tunhammar. Som ordförande har han en mycket stor makt att placera på dagordningen, att dra igenom dagordningen i egen takt samt att kunna undanhålla information på många sofistikerande sätt. Det är ju ändå så Kachina att ingen vet vad den inte vet och därför kan också de viktiga frågorna utebli. Speciellt när man har en sådan förödande ”trevlig” ordförande. Jag talar av egen erfarenhet från andra men ändå liknande sammanhang. De glupska ålarna är speciellt feta och hala…:-)

 228. soli01 skriver:

  Kachina – ”måtta” är ett svårt ord och torde sällan gå att tillämpa på oss ”girigbukar”. 🙂
  Är man inte oftst ”sig närmast” och denna egenskap har vi i varierande grad oberoende om vi är vänster eller höger. Så sant så!

 229. fairymary skriver:

  Hillary!

  Jag vill gärna ge stöd för de åsikter du för fram om sjukvården i ditt inlägg från igår. Jag förfäras också över Filippa Reinfeldts totala brist på kunskap om sjukvårdens villkor och innehåll.

  Man kan hålla på att skicka patienter in och ut många gånger utan att något verkligt blir gjort åt patientens problem….skrapa på ytan, skriva ett litet recept, remittera till någon annan som är lika stressad, remittera till någon sofistikerad undersökning medan man hanterar frustrationen över att patienten inte blivit bättre…..

  Det blir vackra siffror i staplarna, skattepengarna används…..men till vad nytta?

 230. Kachina skriver:

  hillary

  Rimlighetsprincipen kräver alltid att man ställer resultatet i relation till parametrarna.

  Därför krävs att man får se resultatet, innan man godkänner parametrarna, vilket jag förstår är det som hänt Wanja. Hon har godkänt parametrarna utan att se/förstå resultatet.

  Dessutom, jag ifrågasatte redan på Bertil Winbergs tid det riktiga i att man uppbar förbundslön samtidigt som man, å förbundets vägnar/mandat, satt i styrelser där man tog emot arvode ”vid sidan av”.

 231. findus skriver:

  mars 31, 2009 kl 7:41 f m

  ”… ingen vet vad den inte vet och därför kan också de viktiga frågorna utebli.”

  Det är precis här som gränsen mellan kompetens och inkompetens går.

  Inkompetens karakteriseras av bristande insikter om att det kan finnas saker man inte vet.

  Kompetens bygger på insikten att ens kunskap är begränsad – och därför sträva efter att fokusera på det man inte vet. Att fråga sig helt enkelt: ”Vad är det jag inte vet?”

 232. carlnorberg skriver:

  Mats Odells svammel är precis lika dumt som ALW, som nu dessutom visar sig ha både försett sig själv och Helle Klein i riklig omfattning med hjälp av sitt politiska mandat.

 233. carlnorberg skriver:

  Vinsten i att inte Carnegíe gick i konkurs var att en massa värden räddades, påstår Odell helt fräckt!

  Och ingen jävel ställer frågan om vilka värden detta är, och vem som vidare äger nyttan av dessa värdens bevarande.

  Nu får det vara nog med pellejönserier, kan en enda politiker visa kurage en enda gång? Sitta och svamla om köpeskillingen när detta berör ett systemfel är ju rena rama charaden, eller inkompetensförklaringen.

 234. carlnorberg skriver:

  Morgna Johansson ställer frågorna fel, av vilken anledning?

  Han borde nog främst ha frågat om hur Odell ansåg att eventuella brister i hanteringen av Carnegie skulle handläggas till ansvar, inte om huruvida Odell går i god för affärsmässigheten i förloppet eller inte.

  Att Aktiebolagslagen är en företeelse som en professor i Lund skrivit tillsammans med Lage Jonasson 1976, med avseende på att aktiebolags ägare var en vinstmaximerande enskild part, och inte det allmänna, det utelämnas helt som grund i detta….

 235. Tante Zeronachbar skriver:

  Morgan Johansson räknas inte. Han har gjort sitt i och med att han uppträtt som bandhund åt Berit Andnor.
  Sådan matte, sådan vovve.
  Morgans humör påminner om denna bloggs dimmiga valkyria, Hillary. Fackets egen lilla knähund samt
  alla udda kvinnors (en, två eller trekönade) fågelholk.

 236. Tante Zeronachbar skriver:

  Och på denna tråd ställer Josef (på el. söder om Åsen)
  den finurliga frågan ”Vad är det jag inte vet” (10:39)
  Tja, den frågan är nog alltför komplicerad även för Wanja (med luggen).

 237. Tante Zeronachbar skriver:

  Näste man till rakning av LO- tomtarna och sossarna är tydligen förre vice ordföranden i LO Erland Olausson.
  ”LO:s förre vice ordförande Erland Olauson förhandlade fram det guldkantade pensionsavtalet med Christer Elmehagen. För två månader sedan gick Erland Olauson i pension. På måndagen avslöjade Politikerbloggen.se att hans pensionsavtal är värt 12 miljoner kronor.
  Enligt LO är detta praxis.

  Gubben slår till och med de guldkantade löne- pensions- och andra typer av ekonomiska avtal som Wanje, Helle, Ylva och dom andra väninnorna till Hillary har lyckats manipulera sig till.
  Kul att Ylva Thörn sitter i ATG:s styrelse och får spelpengar till travet av dom. Till normala spelmissbrukare har dom inte råd att avsätte en enda spänn.
  – Det är så det funkar. Erland Olauson har inget annat avtal än de andra cheferna, säger Mats Eriksson pressekreterare hos LO.

 238. Dickie Dick Dickens skriver:

  Kan det finnas någon otrevligare och mer osympatisk kommentator än hillary2

 239. hillary2 skriver:

  dick

  svar: det skulle kanske vara du då…tätt följd av tantnoll som är så förvirrad att hon tvivlar på min könstillhörighet :-))

 240. Dickie Dick Dickens skriver:

  hillary2

  Könstillhörighet
  Hela du utstrålar reale

  Jag kan ge mig fan på att det var du som var talskrivare åt din partifrände Jan O. Karlsson
  när han yttrade de bevingade orden
  ”Nu får det väl vara slut på alla bögfrågor”
  på ett Sida-seminarium om den socialdemokratiska regeringens biståndsproposition i maj 2003.”

 241. Dickie Dick Dickens skriver:

  Och därefter gick ni och åt kräftor och drack Löitens
  med dom övriga i fack och partimaffian

 242. hillary2 skriver:

  Dicken

  Tack för de höga tankar du har om min eventuella bekantskapskrets, men något tal har jag aldrig skrivit åt någon annan och ”Löjtens” dricker jag aldrig – när jag i min ungdom feriearbetade i restaurang bestod ”Löjtens” av hopsamlade slattar ur diverse flaskor…
  I maj ska jag gå på HBT-festival om du inte misstycker…

 243. mrmhalland01 skriver:

  Det var ett illdåd hillary2.
  Löjtens är ett riktigt gott Norskt brännvin.
  Nästan lika bra som Hallands fläder…

 244. carlnorberg skriver:

  Jag har funderat lite på vad Björn skriver i ovan, och jag måste nog säga att jag blir lite sorgsen av detta.

  Att opinionsbildningen sätts så i första rummet, innebär att varken verklighet eller samhällsnytta kommer till uttryck i någon egentlig mening. Kortsiktig populism utan real humanistisk värdeförankring, leder bara till olyckliga omständigheter på lång sikt.

 245. soli01 skriver:

  Varför inte lite ”munhuggning”, alltid gläder det någon. 🙂

 246. Tante Zeronachbar skriver:

  Jag munhuggs inte 🙂

  Jag förmedlar enbart min a innersta känslor om en feminin? avantgardist av grövsta kaliber på denna blogg som mest påminner om en fågelholk

 247. Tante Zeronachbar skriver:

  Om man filtrerar främlingsfientligheten i Björn inlägg
  ligger det mycket i det han skriver som påvisar den falska framtoning som Sahlins terracottarmé och tillika Fågelholkens regnbågsvänner visar upp. Sådant kallas för enögdhet, sanningsdöljande och förtryckt.

 248. soli01 skriver:

  Tante… – har inte påstått att ”munhuggning” är fel -kan vara välgörande, uppryckande, avslappande och även sätta lite fart på gammalt torkat blod.:-)

 249. Kachina skriver:

  Märkligt vad många här har svårt för att skilja på sak och person, så till den milda grad att de nu försöker ta av mig titeln som bloggvärldens mest otrevlige och oförskämde skribent.

  Det finns och har alltid funnits borgare som har en enkelspårig järnväg i huvudet, nu senast bevisat genom att man fortsätter att gasa, trots att de kört bilen i diket och den står fast. (Banker som lånar av skattebetalarna till bonus åt sina chefer. ”Lån” som aldrig betalas tillbaka.)

  Vi kan konstatera att LO-toppen prostituerat sig, sålt och slaktat sin ideologi på Mammons altare. Med detta kan vi även konstatera att de själva blev det deras motpart alltid varit, prostituerade rövslickare.

 250. Kachina skriver:

  Björns inlägg är väl en bra beskrivning av skillnaden på flumpolitik, realpolitik och prostitution på ”röstköpets altare”

  Jag är inte främlingsfientlig, har aldrig varit och kommer aldrig att bli, eftersom jag är född sådan.

  Men, för den skull behöver jag inte göra mig dum och blunda för den verklighet jag ser. Björn för ett väldigt sansat resonemang och bemöts av flumsvar, typ vi vill inte se.

  Vi MÅSTE se realpolitiken och när det gäller invandringspolitiken ser jag att vi utvisar barnfamiljer efter sex-sju år, när barnen talar flytande svenska och har svenska vänner, medan de kriminella får stanna kvar och för ett fullskaligt krig inom storstadstriangeln.

 251. Kachina skriver:

  Måste påpeka en sak för Sahlin och Stjernkvist.

  När det gäller långsiktig invandringspolitik handlar det inte så mycket om vad mamman eller pappan ÄR, utan om vad barnen kommer att bli.

 252. carlnorberg skriver:

  Kan det uppvisade beteendet möjligen vara en konsekvens av att man alltid varit så benägen att frisera historiebeskrivningen. Så att man därför hellre ser till förädrars varande än barnens blivande….

  Detta är faktiskt inte enbart skrivet som ett April skämt av mig, jag undrar om inte detta tankesätt faktiskt existerar.

 253. carlnorberg skriver:

  Jag skulle vilja fråga dig Kachina, om vad du tycker att jag skall göra nu, med mitt politiska engagemang?

 254. carlnorberg skriver:

  Skall man stå på sidan och se på när strukturerna havererar, eller försöka minska lidandet genom att försöka få strukturerna till att verka för en realpolitisk anpassning.

 255. Kachina skriver:

  Engagera dig än mer i socialdemokratin, gå på alla möten du kan finna.

  Socialismen är oumbärlig i vågskålen, men som den ser ut nu har den kört rejält vilse. Den har tappat kontakten med sina rötter och sina medlemmar. Den saknar helt principer, därför blir ställningstaganden från exv. Sahlin och Stjernkvist renodlat flum, utan förankring i verkligheten.

  För mig är det omöjligt att arbeta realpolitiskt. Jag retar helt enkelt upp folk, med min rättframhet, så till den milda grad att de antingen får en infarkt eller så högt blodtryck att de helt tappar fattningen.

 256. Kachina skriver:

  ”……eller försöka minska lidandet genom att försöka få strukturerna till att verka för en realpolitisk anpassning.”

  Med din förmåga och dina kunskaper, är det nog närmast din plikt.

  (Men räkna med att du kommer att bli mörbultad, innan du får genomslagskraft.)

 257. Dickie Dick Dickens skriver:

  Hur fan tror Kachina att Carl Norberg kan arbeta inom socialdemokratin i syfte att åstadkomma någon förändring eller rättare sagt återgång från pampväldet till verkligheten?

  Efter att ha beskådat hur facket och partiet mobiliserat för att försvara, Wanja, Helle, Olausson,
  Ylva samt ett pärlband av andra fackliga el. partiföreträdare måste även grundmurade socialister
  typ Kachina och Carl Norberg inse att detta parti med tillhörande fack är förlorat för evigt.
  Hillary2 tycks vara en utomordentligt värdig representant för detta till döden toppstyrda parti.

  PS Läste att LO:s juridiska avdelning nu med näbbar och klor strider för att två sopåkare (ja, jag vet att det finns en finare titel nu men den skiter jag i), ska få skadestånd för att de blivit avstängde från sitt arbete beroende på att de vägrat blåsa i alkotesten innan dom skulle ut på jobb.

  Det är sådant som fiffelfacket LO lägger ner pengar och resurser på (tillsammans med att göda sina fackpamptoppar)

 258. carlnorberg skriver:

  Mmmm, så kan det nog vara, ja.

 259. carlnorberg skriver:

  Det kan ju även vara så att det möjligen inte är så helt enkelt att bulta mig särskilt mör….

 260. carlnorberg skriver:

  En lite märklig detalj i detta är att det gäller ett och samma land, och den politiska verksamhet som bedrivs av olika partipolitiska grupperingar, och det innevarande läget ställer ovillkorliga krav på förändringar.

  Detta kunde man ju få för sig skulle leda till att de som säger sig kunna hantera detta skulle tillmätas en något större betydelse, men icke! Istället så fortsätter kattrakandet med att skyffla skit på varandra emellan de politiska grupperingarna lika oförtrutet som tidigare.

  Man är från politiskt håll nu kort sagt mera intresserad av att bibehålla sin makt, än att åstadkomma förbättringar för samhället, och priset för detta betalas givetvis av medborgaren i samhället.

  Kommentarer om att ingen kan lösa detta saknas ingenstans. Vilket alltså inte på något sätt är verkligheten.

 261. carlnorberg skriver:

  Kort kan man säga att den uppvisade oviljan att börja i rätt ände, säger en del om det politiska systemet.

 262. Anna skriver:

  Efter några avkopplande dagar i fagra Ångermanland samt arbete i Umeå, har jag efter en lång bilresa återvänt till mina betydligt sydligare nejder.

  Noterar att denna blogg är sig lik, undantagandes att ”vår” facklige representant, Hillary, efter en tids frånvaro återigen sprider det socialdemokratiska budskapets fantastiska innehåll (sett ur hennes synvinkel 🙂 ). För henne gäller tydligen ALLTID de s.k. basfakta om Partiets och Fackets förträfflighet som hon vid ett flertal tillfällen insupit 🙂 på fackliga fortbildningar och div. partiträffar på Bommersvik, Brunnsvik och i LO- borgen. Hon t.o.m. uppskattar Thomas Östros vid det här laget klassiska svammel i söndagens Agenda, något som hon torde vara ganska ensam om. Nog om detta.

  I höstas fick vi en ny Barnombudsman och när man läser om denne Fredrik Malmberg associerar man med lätthet att hans ord syftar till att våra bara skall bli en lydig del i det existerande MaktElitSamhället eller vad säger ni? Vilket ordbajseri den karln producerar!

  I november tog Fredrik Malmberg över titeln Barnombudsman från Lena Nyberg. Kanske – tänkte jag då – slipper vi framöver dumheter, som när Nyberg ondgjorde sig över barnens brist på inflytande över samhällsplaneringen – vilket naturligtvis benämndes brott mot barnkonventionen.
  Men, nej. Redan i förordet får jag onda aningar. BO skriver att:

  ”…barnkonventionen är ingen simpel checklista som kan bockas av. Den är betydligt fiffigare än så eftersom den anger fyra väsentliga principer: att se till barnets bästa; att respektera barnets åsikter; att främja barnets rätt till utveckling; att varje barn, utan att diskrimineras, ska ges möjlighet att utnyttja sina rättigheter.”

  Jodå. Jag förstår mycket väl att Fredrik Malmberg tycker att konventionen är ”fiffigare” än en ”simpel checklista”. Inte minst eftersom den tillåter honom att läsa in lite vad han vill.

  Och intressant nog landar slutsatserna alltid i att BO borde få mer att göra.

  ”Det är bekymmersamt att bara drygt vart femte barn i åldrarna 11-14 år säger sig ha hört talas om barnkonventionen”, konstaterar Malmberg och meddelar, under rubriken ”Gratis informationsmaterial ger bättre genomslag”, att BO har äskat extra pengar för ändamålet.

  Det konstateras också att föräldrarna är en ”outnyttjad resurs”. BO anser därför att ”man måste analysera målgruppen föräldrar” och efterlyser en ”långsiktig strategi” med ”höga ambitioner” – ty ”först då kan staten på allvar påverka både beteenden och attityder”. Läs det där sista igen. Är det inte överjordiskt förnumstigt?

  BO ger oss en kortfattad tolkning av barnkonventionen:

  ”Barnkonventionen uttrycker att barn ska respekteras. Det innebär att barn ska betraktas som kompetenta individer.”
  Vilken sorts ”kompetens” som avses får vi inte veta.

  Källa: Saxat från Svenska Dagbladet 090401

 263. fairymary skriver:

  Aprilskämt Anna???

 264. Anna skriver:

  Fairymary

  Absolut inte!!!!

 265. fairymary skriver:

  heliga guds moder….

 266. Anna skriver:

  Fairymary

  Allvarligt talat så förstår jag ej vad du menar med ”aprilskämt”?

  Att uttrycka sig om föräldrar med orden ”Man måste analysera målgruppen föräldrar” – ”långsiktig strategi” – ”höga ambitioner”, är för mig ordbajseri av högsta rang. Självklar är och skall föräldrar vara sina barns största resurs, självklart är och skall barn vara det allra mest nära och kära som vi föräldrar har – men för mig är det också självklart att staten ej skall gå in med förnumstiga ord och styra för då blir det oftast fel (och i stället maktfullkomligt).
  Jag lägger ej specifika politiska värderingar i detta, för i mina ögon är/var det lika dumt när Folkpartiet under lång tid (hoppas dom inte fortfarande håller på) gick ut och krävde att alla äldre skulle få bo kvar hemma. Den enklaste av alla enkla mätningar har nämligen klart visat att äldre människor eftersträvar trygghet framför allt och det kopplar dom ej samman med att bo kvär hemma då man är gammal,ofta ensam och allmänt ”skröplig”. Självklart känner man sig då tryggare på ett väl fungerande äldreboende.
  Jag ryser också när jag tänker tillbaka på Socialstyrelsens (och därmed statens) pekpinne ”Socialstyrelsen rekommenderar att ni äter skivor bröd om dagen” (att detta ägde rum innan kolhydratdebatten är inget försvar 🙂 ).
  Lika dumt i mina ögon är militanta ”regnbågsmänniskor” som går ut och kräver speciella ”Regnbågsdagis” – dom verkar tänka mer på sig själva än på sina barn.
  Nedskrivet i all hast till dig Fairymary.
  /Anna

 267. Kachina skriver:

  Ja, Heliga Guds Moder.

 268. fairymary skriver:

  Anna!

  Detta får också bli i all hast…

  Jag trodde inte att det var möjligt att en människa om innehar det viktiga uppdraget att vara Barnombudsman är så otroligt naiv inför barns utveckling och vad barn förväntas känna till …..det är självklart vi vuxna som ska veta att barnkonventionen finns. Barn ska vara barn och vara fria att leka, lära sig saker, utvecklas under trygga former och det är föräldrars och andra vuxnas uppgift att känna till och LEVA barnkonventionen…

  Menar han att barn ska sätta barnkonventionen framför näsan på vuxna som bär sig illa åt?

  Det är illa nog att barn ska behöva känna till att de kan ringa till BRIS när de far illa….men verkligheten visar att så är fallet

  Mer skulle kunna skrivas …..men nu är jag på väg ut i solen…..

 269. Anna skriver:

  Har vi förstroende för dessa män och kvinnor? I samråd samt utan debatt höjer man sina egna löner –
  snipp-snapp-snorum!
  Nästan var dag uppdagas något där SAMTLIGA PARTIER ”SAMKÖR” UNDER TYSTNAD.

  Nästa år kan Sveriges riksdagsledamöter välja att ta ut sin lön i euro. Valutatrixet som ger dem betydligt mer i plånboken klubbades utan någon som helst debatt i kammaren, uppger E24 som kallar det hela ”lönedopning”.
  Ett fyra år gammalt EU-direktiv gör det möjligt för landets 349 riksdagsledamöter att göra valutavinsten.

  I dag är riksdagslönen 54.500 kronor. Omräknat i euro skulle lönen blir 67.400 kronor med dagens penningkurs – hela 24 procent mer än vad riksdagsledamöterna tjänar i dag, konstaterar E24, som tagit del av ett dokument som visar att beslutet togs i början av månaden.

 270. Dickie Dick Dickens skriver:

  Man blir bara så trött på allt mygel inom politiken och facket så man knappt orkar reagera. Men så kommer lilla Anna och kastar in några nya pinnar i brasan och vips så är man på gång igen, arg och förbannad.

 271. Dickie Dick Dickens skriver:

  Tänk om man kunde hänga upp f.d. vice ordförande i LO Erland Olausson och ledarskribenten, prästen och medlemmen av sossehierarkin, Helle Klein, i en talltopp och låta dom lufta sig inför öppen ridå ett par dygn.

 272. Dickie Dick Dickens skriver:

  Ni vet väl att båda dessa är ännu större myglare än Wanja L W !!
  Någon annan än Hillary2 som säger emot?

 273. soli01 skriver:

  Anna – detta var väl ändå ett aprilskämt. :-)- ang riksdagslönen.

 274. carlnorberg skriver:

  Nåja trösta sig nu Anna, SAP redovisar sitt program för att öka efterfrågan på arbete inom den Svenska ekonomin, och då vet jag faktiskt inte om man skall skratta eller gråta åt eländet.

  Lyssna det är inte att tänka på tycks det.

 275. hillary2 skriver:

  Anna

  ditt förakt för andra människors åsikter och behov finner jag motbjudande
  med tanke på hur många barn och ungdomar som far illa anser jag att det är av stort värde att barn och ungdomar känner till ”barnkonventionens” innehåll
  likaså anser jag att om föräldrar till ”regnbågsbarn” önskar ett särskilt dagis för sina barn har de all rätt att uttrycka sin vilja och sitt behov av detta utan att hånas av dig
  när nu kärlek mellan människor av samma kön fr.o.m. idag tillåts att manifesteras som äktenskap kommer troligen behovet av särskilt regnbågsdagis försvinna
  det enda jag kan hålla med dig är att det gängse socialdemokratiska språket är utarmat och konformistiskt, men det betyder inte att idéerna bakom är förkastliga

  Torbjörn – jag har inte orkat läsa ditt långa inlägg – än – men skriver följande: vi är helt beroende av invandringen p.g.a. vår demografi och om alliansen hade begripit det hade den satsat mycket stora resurser på utbildning av invandrares barn

  Fairymary

  Jag minns att jag skrev tidigare att fru Reinfeldt et al. negligerade professionens erfarenheter och kunskaper samt negligerade enstämmig forskning från hela världen.
  Märkligt nog är det raderat från mitt inlägg om vårdval Stockholm.

 276. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  jag har inte läst jobbrådslagets förslag än
  hur skulle du vilja att det såg ut?

 277. Anna skriver:

  Soli 4:33
  Bra att du har en skarp hjärna och hänger med 🙂
  Jag blev inspirerad av en annan kommentator att skarva till det hela litet . . . . . . . . .

  Carl 5:40
  Jag gråter enbart åt deras förslag, till skillnad mot Hillary känner jag ingen skadeglädje. Jag kritiserar åt alla håll vid behov.

  Hillary 6:15
  Dina kommentarer talar för sig själva. Du och Mona är språkkunniga, den ene har specialiserad sig på babyfonetik och den andra på papegojidiomet.

 278. hillary2 skriver:

  Anna

  tillmälen är din enda specialitet 🙂

 279. carlnorberg skriver:

  Detta har jag försökt få fram på en rad olika sätt och metoder till både Herr Österberg och Herr Astudillo(och Herr Östros)- jag har i detta försökt med personliga samtal, mail och via ombud.

  Min sammantagna uppfattning är att de har ett högst begränsat intresse av att lyssna. Eller möjligen begränsad förmåga till detta. Detta har nu pågått under ett par års tid, och det som är lustigt, eller snarare bedrövligt, är att jag blivit kontaktad av två partier ur alliansen, och jag har så sent som idag haft dragning i ämnet.

  Att jag skulle offra allas bästa för det skälet att skapa politisk makt åt en enskild organisation, det vore mig fullkomligt otänkbart. Men jag skulle nog tro att ju starkare politiskt organisatoriskt fundament, desto svårare är det att se den realpolitiska verklighetens nödvändigheter.

  Medan jag skriver detta får jag ett facebook mess. från Ibrahim Baylan där han i omhuldande ordalag tackar för min bidragande insats i rådslagsarbetet.

  Och som jag skrev i ovan, antingen fattar dom inte, eller så har de inte lyssnat.

 280. Torbjörn skriver:

  hillary2

  Är det mycket du inte har läst, så är det tusenfaldt mer du inte förstår.

 281. hillary2 skriver:

  Torbjörn

  det var dagens största plattityd

 282. Torbjörn skriver:

  Snarare bara ett konstaterande.

 283. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  om herrarna du talat med inte förstår kanske du ska tala med några andra?
  Baylan är inte så ”inlärd” som många andra
  och – har du varit i kontakt med Nuder??!!
  jag hoppas du inte ger upp!

 284. hillary2 skriver:

  Torbjörn

  det var ett intetsägande ”konstaterande” – orden gäller för samtliga människor – även dig!

 285. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  jag fick 20.20 också ett tack från Baylan
  har fått tack tidigare också och många goda svar från S-riksdagsmän
  Rom byggdes inte på en dag…

 286. Tante Zeronachbar skriver:

  Realen Hillary2 är nöjd. Hon har mottagit brev och mail från sina idoler.
  ”Allt är rätt som kommer från Partiet el. Facket” kommenterar Hillary2.
  1:a budordet för en S- demokrat är: Du skall inga andra hava jämte mig.

 287. hillary2 skriver:

  tantenoll

  jag ville meddela carlnorberg något och jag tror att HAN begriper innebörden

  om du kände mig tantenoll skulle du veta mer om mitt kön
  det är varken manligt, neutrum eller reale 🙂

  P.S. jag har aldrig ägnat mig åt idoldyrkan – inte ens som tonåring D.S.

 288. Dickie Dick Dickens skriver:

  Plats i korgen nu hillary2
  Snart kommer John Blund (s) och sjunger Internationalen .

 289. Carl Norberg skriver:

  Poängen är väl snarast den, att jag uttrycker mig för dem som lyssnar på vad jag har att säga.

  Till blogginnehavaren så kan jag bara rekommendera att den kommande beskrivningen av vår Svenska historia tas på stort allvar med ödmjukhet.

  Inte minst med avseende på 1809 års män..

  Jag har av hänsyn till detta inte nämnt perioden kring detta annat än i högst svepande skrivningar.

 290. fairymary skriver:

  Hillary, jo det finns kvar: mars 30 8.56 em

  skönt…..

 291. Carl Norberg skriver:

  Det sorgliga är väl egentligen närmast att inte politikerna inser vikten av att leda. Om allmänheten leder så borde politikerna inse att deras makt förverkas, så inte ens ur egennyttoperspektivet finns en framtid i att inte ta till sig insikter.

 292. Carl Norberg skriver:

  FN:s generalsekreterare, Ban Ki- Moon, fruktar att det ”värsta återstår” för världsekonomin, och ser risk för politisk kris och social oro. Detta skriver Bloomberg News på torsdagen, med hänvisning till ett uttalande vid G20-mötet i London.

 293. hillary2 skriver:

  Fairymary

  Tack för att du kontrollerade. Inlägget syns vara återställt efter min ”upptäckt”. Det var tydligen väl saftig kritik.

  carlnorberg

  det behövs ingen name dropping – vi är många som inser att det är stor risk för politiska kriser och ökad social oro inte minst i fragila demokratier
  rasism brukar bubbla upp vid sådan instabilitet
  men ställ gärna frågor till blivande EU-parlamentariker – om de är mentalt förberedda på detta
  då får du reda på vilka politiker som lever i verkligheten

 294. Carl Norberg skriver:

  Jag har ju en som bor mycket nära, och jag har ställt frågan till henne, svaret gladde då inte mig i alla fall.

  Vad avser name droppandet så är det väl Bloomberg artikeln som åsyftas, eftersom det övriga är mina egna sakuppgifter….

 295. Dickie Dick Dickens skriver:

  Sanningens minut närmar sig för Carl Norberg.
  Skall h ta det ödemättade steget och alliera sig med Hillary2 eller vill han behålla hedern som självständig tänkare?
  Vad väljer han? Vilka kriterier går han efter? Husses lilla vovve eller Carl the Karl?
  Här är det inte fråga om pest eller kolera utan helt enkelt om att vädra sitt sund förnuft!

 296. Dickie Dick Dickens skriver:

  Hillary2:s förtrogna, Wanja, fortsätter att snärja in sig.
  Ett antal årsredovisningar har dock väldigt enkelt talat om vad som gällde.
  Hon försöker blanda bort korten för att dölja antingen inkompetens eller korruption.
  Idag säger hon så här i Aftonbladet.
  Att inte människan skäms!

  ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

  Christer Elmehagen vilseledde styrelsen.

  Det säger Wanja Lundby-Wedin och pekar nu direkt ut AMF:s förre vd som skyldig.

  – Han har vilselett genom att inte berätta om hur det verkligen är, säger hon till Aftonbladet.

  – Det är väl klart att Christer Elmehagen har vilselett styrelsen. Han har inte sagt till styrelsen annat än att den här förklaringen som vi fick från ordföranden var korrekt, och då har han vilselett oss genom att inte berätta om hur det verkligen är.

  Hur är det då?

  – Ja, det är det som styrelsen säger: vi är vilseledda. Christer Elmehagen har fått ut för mycket pensionskapital. Jag har sagt att det kan röra sig om 20 miljoner. ^

  ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

 297. Anna skriver:

  Man kan bli illamående för mindre . . . . . . . .

  Bill Clinton och Tony Blair har blivit idealister 🙂
  Igår kväll framträdde de i Stockholm och iväll visas ett Postkodmiljonären Special i TV4 som enbart handlar om vår miljö.
  Dessa både elitgossar kämpar för den mainstreamade klimatsanningen, dvs på den sidan där alla etablerade politiska partier huserar.
  Naturligtvis framställs det på det sedvanliga fejkade mediasättet som innebär att vi (”vanligt folk”) skall tro att dessa båda gynnare gör detta av idealitet och inte tjänar en enda krona på sin medverkan. Jfr med Al Gore m. fl.
  Hur dumma tror etablissemanget att vi är??!!

 298. mrmhalland01 skriver:

  Anna,
  Etablissemanget har inte vant sig vid att ”vanligt folk” numera kan göra sina röster hörda på bloggar, i e-tidningskommentarer mm.
  Det gäller för dessa herrar och damer att agera nu !
  Snart stoppar ”vanligt folk” dem.
  Då finns det inga pengar att tjäna på luftslott.

 299. Stefan E skriver:

  Mer Pilsnerkorv till det svenska folket

 300. Carl Norberg skriver:

  Jag vill slå ett slag för att rikta uppmärksamheten mot det mycket otrevliga beslutet, att leda världen in i en hyperinflationistisk fas, för att rädda ett korrupt banksystems äganden.

 301. Dickie Dick Dickens skriver:

  Carl N
  Tror att du inte är helt fel ute.
  Jag och många andra undrar ju över vad alla dessa pengar kommer ifrån?
  Jag såg Debatt på TV igår kväll och där undrade Marit Paulsson också över detta. Har du ett enkelt svar på deta?

 302. Dickie Dick Dickens skriver:

  Carl N

  Hur går det förresten med ditt samröre med Hillary2. Har du fullt förtroende för henne i politiska frågor?

 303. Carl Norberg skriver:

  Det föreslagna är likvärdigt med att rekommendera att man tar cyanid för att bota huvudvärk. Det är ett permanent botemedel, varken mer eller mindre.

  Fast i detta finns en underbar paradox, som beskriver hur dessa samväldesbankirer, verkat emot det fria tänkandet, och nu har kommit varvet runt och strax själva kommer tvingas upptäcka att allt är ett.

  Samväldesspelarnas plan för USA blir genom G20 uppenbarad.

  Denna plan är en snäll diktator, som motverkar revolutionära krafter, och som kommer att driva igenom åtstramning som enda lösningen på krisen. Alltså att skattebetalarna skall betala. Vem detta nu är det inser envar.

  Och då precis som nu, och som i fallen med Hitler och Mussolini, vilka båda fördes till makten av precis samma samväldes finansintressen, så tog det inte så lång tid förrän världen gled in i ett nytt världskrig.

 304. Dickie Dick Dickens skriver:

  Carl Norberg

  Jag är ledsen för din skull för jag är övertygad om att du besitter stor kunskap i ekonomiska spörsmål men
  att du inte blir lyssnad på beror säkert på det faktum att du t.o.m. beskyller det Brittiska Samväldet
  för att stå bakom 2:a världskriget. Plus allt annat elende här i världen.
  Inget vettigt parti kan ha dig till rådgivare om du inte släpper dina konspiratoriska teorier och formar
  ditt eget facit i ett perspektiv där du kan laborera med fakta efter eget bevåg.
  Förstår du inte att din trovärdighet i ekonomiska frågor fullständigt raderas när du agerar på detta sätt.

  Och hur är nu ditt förhållande till den ståtliga Hillary”?

 305. Torbjörn skriver:

  Om vi ser på den officiella versionen av andra världkriget så är den inte speciellt trovärdig, Nämligen: England och Frankrike har fått nog av Hitlers erövringspolitik, och när Tyskland går in i Polen, så förklarar man Tyskland krig. 5 år senare med 50 miljoner döda förklarar man att ondskan nu är besegrad. Vad hände med Polen som skulle befrias? Hamnade i Sovjets händer. Det blev tvärtom fler människor som levde under förtryck. Var fanns England när Sovjet gick in i Ungern 1956? Eller Tjeckoslovakien 1968?

  Är det någon dum nog att tro på den officiella versionen?

 306. Torbjörn skriver:

  Som Carl Norberg antyder, så kommer de leda oss in i ett nytt världskrig snart, vänta och se…

 307. Stefan E skriver:

  Och vad anser herrarna Torbjörn och Carl om Förintelsen? Har den ägt rum?

 308. fairymary skriver:

  Hmmmm…..känner mig föranlåten att balansera upp olyckskorparna med Cornelis Vreeswijks, Josefs och min vision:

  Alla krig är slut….

 309. Dickie Dick Dickens skriver:

  Torbjörn

  Vilka upparbetade kanaler använder du och sympatiserar du med, i syfte att åstadkomma en förändring.
  En förändring som definitivt är nödvändig.
  Kan du ge något exempel?

 310. Dickie Dick Dickens skriver:

  Och vem fan är Josef? Ännu en poet?

 311. Dickie Dick Dickens skriver:

  Apropå något helt annat läste jag en förbannat bra kommentar på Newsmill av en kille som heter Ove ang. beskyllningar om homofobi.
  Läs och ta till er!

  ”Är alla homosexuella exhibitionister? Jag tror att det ni kallar homofobi i många fall inte alls är homofobi utan helt enkelt en reaktion på den offentliga sexualiteten som präglat stor del av homorörelsen. Inte vickar vi heterosexuella på rumporna på lastbilsflak under festivaler eller kysser varandra på mediatorget. Nej var som vi andra utan att sticka ut för mycket med er sexualitet och kämpa istället för att smälta in i det samhälle som nu accepterar er som människor och inte som könsobjekt.”

 312. Carl Norberg skriver:

  Njae det där med samväldesbankirerna är nog mer att konstaterande av en sakomständighet, liksom att Lord Beaverbrook (Eng.rustningsminister) och Averell Harriman sålde sålde vapen till alla parter.

  Detta är bara detsamma fenomen som sagorna kring Gustav IV, och hans sinnessvaghet.

  Vinnaren dikterar historiens skrivning, men ägaren till pennan bestämmer vad som skall skrivas.

 313. Carl Norberg skriver:

  Jag har mig veterligen inget förhållande till Hillary utöver att vi båda skriver på denna site.

 314. göteborgslullaren skriver:

  B. Carli Boy,
  Tittade som hastigast in på denna blogg och ser då att min gamla kära väninna hilary-pilary försöker luta sig mot din bålda axel.
  Skrev denna kommentar på en annan blogg idag och kan inte motstå frestelsen att kopiera den för din information – lookout dear Carli 🙂

  hilary-pilary är emot allt.

  Hennes drömvärld består av ett par tre media såsom “Regnbågs Nytt”,
  “Nya Socialdemokraten” och fredagskvällarnas “Idol”.

  Stimpenagar går ju till kapitalister som Björn Ulvaeus och Per Gessle, i stället förordar hilary-pilary att s.k. öronmärkta, skattefinansierade, statliga bidragspengar går till artister som gruppen “Ny Röd Front”, någon partikamrats lullande och lallande döttrar i proggruppen “Regnbåge och Feminism i en Sillburk”.

  Hon och hennes parti kämpade med näbbar och klor emot Reklamradio, Reklam TV etc under decennier och ville i stället utöka sändningstiden för “Anslagstavlan” med flera hundra procent.

  hilary.pilary stödde även de bevingade orden från partikamraten och ministern Inez Uusman som frankt upplyste sin omgivning med “Internet är en fluga som snart är över”!

  Numera ägnar hilary-pilary stor tid åt att “säkra sin dator” efter bästa förmåga i och med att hon anser sig vara utsatt för “mentalt spioneri” via “chemtrails”. Antagligen är dock detta en fobi förorsakad av för många “festliga” dagar och nätter på några socialdemokratiska kursgårdar där hon studerat allt ifrån “HBT- frågor” till knivskarpa aktuella ämnen såsom “En dag med Musse Pigg”.

  I eftermiddag skall min barkass i sjön (havet) och senare på kvällen har jag premiärbjudit en högklassig starlet på Kalixlöjrom inkl. passande dryckjom, kanske Aivy Vodka.

  Trevlig helg!

 315. Anna skriver:

  YTTERLIGARE ETT EXEMPEL PÅ MAKTMISSBRUK OCH LÖNE- PENSIONSFÖRMÅNER FÖR SOCIALDEMOKRATER INOM LO, FOLKSAM OCH KOOPERATIONEN.
  Tidningen Affärsvärlden avslöjar henns dubbla miljonpensionsförmåner (som bandhund till husse, f.d. sosseministern och numera den starke mannen i FOLKSAM och SWEDBANK (s).
  Källa. Affärsvärlden

  Nina Jarlbäck har, förutom ett förflutet som snabbköpskassörska, varit Eskilstunas starka kvinna. I 20 år var hon kommunalråd i stan och blev en lokalkändis. Hon har även suttit en kort tid i riksdagen, berättar AFV, som konstaterar att hon är född i Danmark.

  Nina Jarlbäck sitter i flera styrelser. Bland annat är hon ordförande i Kooperativa förbundet. Hon har alltså samma höga position där som i Folksam Liv.

  Affärsvärlden har inga citat från Nina Jarlbäck. Hon vill helt enkelt inte ställa upp på en intervju utan hänvisar till Folksams vd Anders Sundström.

  Ett annat, mer känsligt faktum, som Affärsvärlden redogör för – utifrån en granskning som E24 tidigare gjort – är att Nina Jarlbäck har dubbla arvoden för sitt uppdrag i KF. Enligt avslöjandet lyfte hon över 1 miljon kronor från KF förra året, avsättningen för pension inkluderad.

  Affärsvärlden hade några frågor till Nina Jarlbäck som nu är obesvarade, bland annat om hon har “rillräcklig kompetens att fatta beslut om en investering på 4 miljarder kronor i Swedbank, Sveriges mest riskfyllda bank?”

 316. Dickie Dick Dickens skriver:

  Anna

  Tack för infon.
  Dom maktfullkomliga som för den stora massan bakom ljuset förnekar sig aldrig nu för tiden.
  Började detta förfall inom Socialdemokratin med Palme?

 317. Dickie Dick Dickens skriver:

  ”Inga skyldigheter utan bara rättigheter” lyder den banderoll som fackpamparna och partinomenklaturen kommer att tåga bakom i demonstrationståget den 1:a maj.

  Dom hederliga gamla arbetarna får väl nöja sig med en liten skylt som säger ”En torr brödbit till folket”.

 318. Carl Norberg skriver:

  De mörka åren i Sveriges historia började ingalunda med krigsutbrottet, det var väl så han sade Tage Erlander, han visste väl antar jag.

  Nothin visste i alla fall, så att det någonsin skulle ha varit annorlunda, det är nog en ren schimär.

  Frågan är emellertid nu och framgent vad som skall och kan göras, med syfte på vad.

  Det är bättre med en rättfärdig tidigare tjuv än en orättfärdig varande präst.

 319. Carl Norberg skriver:

  På en planet med 9 miljarder individer, så kostar ett stödpaket till banker och det finansiella valutasystemet 9 tusen miljarder, eller omskrivet en tusenlapp per individ.

  Då måste man verkligen ställa frågan, för vadå, förmånen att vara skuldsatt?

  Hur tydlig måste en idioti vara för att bli uppenbar?

 320. Carl Norberg skriver:

  Inte för att jag är så säker på att Fredeik Reinfeldt egentligen har haft detta i åtanke, men det hedrar honom verkligen att han konsekvent nekat till stimulansåtgärder.

  Herr Borg har ju svävat något lite mer på anslaget. Detta när han sturskt först började med påtala att banker som ville ha stöd, de skulle minsann få lämna in aktieboken, till det nu rådande inställningsklimatet gentemot bankerna.

 321. Anna skriver:

  Carl

  Jag håller i stort sett till fullo med dig .

  Betr. Fredrik Reinfeldt tycker jag fortfarande att han är i särklass bäst bland alla de dåliga/okunniga.
  Men, som sagt, även han lever i en rosa politikerdröm där makt tycks överskugga allt annat. Ljug och gå på så länge det gynnar dig själv tycks vara allas motto! Hur i hela friden kan alla våra etablerade politiker hylla t. ex. Blairs och Clintons ”kamp” för vårt klimat! Någon/några måste ju inse att det är något som inte stämmer. Eller blir alla såååå betaaaagna av makten??

  Jag sätter fortfarande det lilla av hopp som jag har kvar på Reinfeldt men kanske krossar han min illusion på samma sätta som Carl Bildt gjorde när han började censurera. Jag blev själv inte utkastad från hans blogg men jag kunde inte ens tänka tanken att fortsätta där när ”folk gasades ihjäl” som skållade råttor – utan vare sig rim, reson eller logik.
  Carl Bildt uppträdde helt enkelt på det värsta pampmanér!

 322. Anna skriver:

  Carl

  Jag håller i stort till fullo med dig .

  Betr. Fredrik Reinfeldt tycker jag fortfarande att han är i särklass bäst bland alla de dåliga/okunniga.
  Men, som sagt, även han lever i en rosa politikerdröm där makt tycks överskugga allt annat. Ljug och gå på så länge det gynnar dig själv tycks vara allas motto! Hur i hela friden kan alla våra etablerade politiker hylla t. ex. Blairs och Clintons ”kamp” för vårt klimat! Någon/några måste ju inse att det är något som inte stämmer. Eller blir alla såååå betaaaagna av makten??

  Jag sätter fortfarande det lilla av hopp som jag har kvar på Reinfeldt men kanske krossar han min illusion på samma sätta som Carl Bildt gjorde när han började censurera. Jag blev själv inte utkastad från hans blogg men jag kunde inte ens tänka tanken att fortsätta där när ”folk gasades ihjäl” som skållade råttor – utan vare sig rim, reson eller logik.
  Carl Bildt uppträdde helt enkelt på det värsta pampmanér!

 323. Anna skriver:

  Ooops. Dubbelt. Ursäkta!

 324. hillary2 skriver:

  Anna

  dina naturvetenskapliga kunskaper lyser med sin frånvaro
  ägna dig åt det du begriper – bokföring(?) 🙂
  hellre än åt surmulen smutskastning av allt och inget

 325. Helena Palena skriver:

  Anna: Visst är det hemskt när det inte finns några människor att se upp till! När alla visar sig vara såna som bara vill ha och som vill sko sig. Dessutom fega och ryggdunkande! Usch! Usch! Usch!
  Reinfeldt i all ära – men han skrev ner Bildt i en bok. Ändå tog han honom som minister – han behövde Bildt för han kunde/vågade inte segla själv.

 326. Anna skriver:

  Helena

  Jag vet, du har rätt. Men ibland blundar jag medvetet för att inte krossa mina få kvarvarande illusioner om politíker 🙂

 327. Anna skriver:

  Hillary

  Bara en liten kommentar betr. det som du benämner ”det naturvetenskapliga”, jag antar att du menar klimatbluffen.
  Viss kunskap i ämnet är inhämtat av mig eftersom jag under min tid på Forskningsbyn Ideon i Lund hade min verksamhet precis bredvid en av världens ledande solforskare (doktor både i Lund och vid Stanford, Cal.) och därmed fick förmånen att lyssna till hans KUNSPAP och TEORIER i princip dagligen i det gemensamma fikarummet.
  Men han får ej komma till tals i den svenska debatten – på det sättet kan han jämföras med den vanliga LO- medlemmen som aldrig får komma tills tals med dina idoler, LO- och partipamparna 🙂

 328. hillary2 skriver:

  Anna,

  nu visade du vad du bygger din kännedom på –
  fikaberättelser från ”solforskare”
  ju mer man studerat ETT ämne ju svårare verkar det att släppa in andra i sin föreställningsvärld
  att tro att solen är det enda som påverkar klimatet är en ”bekväm” tanke men för mig helt osannolik
  vi vet ju vad kalhuggning av regnskog innebär för klimatet t.ex. – skulle inte tro att dina fikavänner har den biologiska skolning som krävs för att förstå det
  sorgligt att du är så fin i kanten och auktoritetstroende och titelsjuk att du inte vågar studera och tänka själv

 329. Anna skriver:

  Hillary,

  Det räcker med att säga Erland Olauson. En typisk representant för LO-pampmaffian som skor sig på medlemmarnas bekostnad.
  JAg skrev om honom för några dagar sedan och ikväll kom äntligen TV4 Nyheterna med ett stort inslag.
  Fina vänner du har inom ditt kära facjk.
  Skål, du vän av Bommersvikskulturen!

 330. fairymary skriver:

  Anna 4:52

  Jag förstår dig….det är smärtsamt medan illusionen brister och sen blir det tomt….

  Men som buddhisterna säger….tomhet kan fyllas …..med något mer beständigt
  (i alla fall har jag uppfattat det så och hoppas att det är sant)

 331. Tante Zeronachbar skriver:

  Spännande hocky, heja HV!!!!! 0- 0 i efter 1:a perioden.
  Betr. den osympatiske Erland Olauson. Tänk på atyt det var han som var huvudansvarig förhandlare i aktionerna mot konditoriet och mot salladsbaren, då LO- facket Handels satte strejkvakter utanför dörrarna och krossade två små egenföretagare i en smaklös aktion (för icke önskvärd kollektivanslutning).
  Då var han kaxig, nu törs han inte ens bli intervjuad. Och naturligtvis törs inte heller Wanja ställa upp. Pension vid 60 och jurist sista halvåret innan pensionen för att höja upp sin egen pension (som redan var väl tilltagen) till över 4 miljoner.
  Så fungerar dagens LO, Och dessa fackpampar stöttas innerligt av Mona, Östros och övriga maffiosos inom Sossarna.

 332. hillary2 skriver:

  Anna

  all ”elit” är övervärderad inte bara ekonomiskt utan också efter vad de ”själva” uträttat – gäller såväl fackpampar som elbolagsdirektörer och fotbollsspelare
  nivåskillnaderna är inte bara remarkabla jämfört med människor som kanske arbetar både bättre och effektivare de är orättvisa – när skriver någon en travesti på Andersens ”Kejsarens nya kläder” och nämner de nya kejsarna i alla deras olika professioner?

  eftersom mitt enda fackliga arbete f.ö. varit som ”kombinerat” skyddsombud för SACO/ SKTF på en mycket liten arbetsplats (år 75-85) och organiserad socialdemokrat i 2,5 år så är dina fantasier om mig varken träffande eller slående
  du agerar som ett yngre retsamt småsyskon – när det är som värst

 333. Kachina skriver:

  ”Som Carl Norberg antyder, så kommer de leda oss in i ett nytt världskrig snart, vänta och se…”

  Ja, nytt i den bemärkelsen att konflikter mellan nationer kommer att överskuggas av nationer som exploderar inifrån.

 334. Tante Zeronachbar skriver:

  Ett nytt underbart klick från herr Boberg. Vad menar karln? Utslag av vuxenhumor? Jag som har barnasinnet kvar tycker att hela karln utstrålar någon form av säregen slapstick 🙂

 335. hillary2 skriver:

  tantnoll

  även om du har barnasinnet kvar tror jag du inte upplever förlöjligande som humor när du själv utsätts för det
  boberg är för mig en av infantila småsyskonen som pockar på uppmärksamhet 🙂

 336. hillary2 skriver:

  tantnoll

  även om du har barnasinnet kvar tror jag du inte upplever förlöjligande som humor när du själv utsätts för det
  boberg är för mig en av de infantila småsyskonen som pockar på uppmärksamhet 🙂

 337. hillary2 skriver:

  tantnoll

  även om du har barnasinnet kvar tror jag inet att du upplever förlöjligande som humor när du själv utsätts för det
  boberg är för mig en av de infantila småsyskonen som pockar på uppmärksamhet 🙂

 338. hillary2 skriver:

  tantnoll

  även om du har barnasinnet kvar tror jag inte att du upplever förlöjligande som humor när du själv utsätts för det
  boberg är för mig en av de infantila småsyskonen som pockar på uppmärksamhet 🙂

 339. Tante Zeronachbar skriver:

  Detta läste jag alldeles nyss på pensionsmyglaren Helle Kleins blogg, skrivet av myglaren själv den 28 mars. Det handlar alltså om hennes nära väninna LO- Wanja.
  ”Men från att ha framställts som en person som varit med och drivit fram ett sanslöst pensionsavtal tycks det mer och mer framstå som att hon faktiskt inte fått alla fakta på bordet. Det förklarar hennes ilska och upprördhet när det guldkantade pensionsavtalet avslöjades.
  Wanja Lundby-Wedin känner sig uppenbart grundlurad.

  Och en kommentator, Cameo, skriver den 29 mars detta på samma blogg. Undrar om denne Cameo tycker likadant idag om den famöse Erland Olauson?

  ”Helle,

  tyvärr är väl din trovärdighet beträffande denna affär en aning naggad i kanten (givet dina kopplingar till LO i allmänhet och kompisen Wanja inom Broderskapsrörelsen i synnerhet). Det leder till att du försöker skjuta skulden på Erland Olausson – som om Erland någonsin hade tagit ett sådant beslut utan att tillförsäkra sig om att LOs ledning var med på tåget, inkl Wanja!

  Erland var och är en typisk representant för tjänstemannasverige – ärlig, rak, men också ”organisationssmart” i den meningen att han inte deltog i beslut utan att 100% veta att han hade ledningen bakom sig.

  Det tyder på minst sagt bristande etikkänsla att försöka på detta oförblommerade sätt skydda sin kompis,genom att offra en pensionerad tjänstemans rykte. Det luktar verkligen illa, och du förstör år av uppbyggd trovärdighet. Usch och fy!”

  Sådan är den svenska LO- rörelsen! 🙂

 340. hillary2 skriver:

  tantnoll

  för din förståelses skull – du kanske är som ett barn vad det beträffar – redigerade jag mitt inlägg
  den sista kommentaren förstår nog t.o.m. du…

 341. Tante Zeronachbar skriver:

  Hillary2

  Om denne herr Josef tycks vi vara överens 🙂

  Vad säger du om Brunnsvikaren Erland O och hans bravader? Är vi överens där också?

  Tryckte du på fel kanpp alldeles nyss eller sitter du på Bommervik och pytsar med andra förtroendekvinnor?

 342. hillary2 skriver:

  tantnoll

  du är som ett barn – du drar långtgående slutsatser av vad du läser i kvällspressen

 343. Tante Zeronachbar skriver:

  Har ej läst något i kvällspressen. Jag har med egna ögon sett och hört den sorglustiga historien om Wanja och Erland och Helle på TV4 Nyheterna samt citerat Helle Kleins blogg.

  Jag må vara som ett barn, det är jag i så fall stolt över. Ett barns tankar ska vara fria och ej styrda enl Regnbågens alla färger 🙂

 344. hillary2 skriver:

  tantnoll

  har inte fördjupat mig i Erland O´s ”bravader”
  men anser att den ekonomiska ojämlikheten är stor i Sverige mellan det översta skiktet med fantasilöner och den övriga befolkningen

  jag har aldrig varit på Bommersvik och heller aldrig ”pytsat” med förtroendekvinnor
  men några exemplar av partikamrater tål mig inte av förklarliga skäl – de äldre och rigida sektmedlemmarna 🙂

 345. Tante Zeronachbar skriver:

  Hillary

  Nu ska jag gå över till min granne Nils Karlsson Pyssling och ta ett glas rödvin och kanske även åka i en Grön Hiss.
  God natt och lova att inte sitta uppe för länge denna kväll:

 346. hillary2 skriver:

  tantnoll

  se upp så du inte slår huvudet i taket!
  grönahissen tar inte bort de fula rödvinsbeläggningarna på tänderna
  ta med tandborste och tandkräm
  är rådet från din tandläkare på webben

 347. Stefan E skriver:

  Nu tror jag minsann att kärringarna supit till ordentligt.
  Men Tanten har rätt om LO- Erland.

 348. hillary2 skriver:

  Stefan

  jag har inte druckit en droppe men jag kanske inte räknas in bland kärringarna – jag är ju vacker fortfarande

 349. Kachina skriver:

  ”drivit fram ett sanslöst pensionsavtal tycks det mer och mer framstå som att hon faktiskt inte fått alla fakta på bordet. ”

  Grundläggande är att alltid se efter om resultatet är rimligt i förhållande till de ingående parametrarna. Hade hon gjort det, hade hon sett att det saknades parametrar i den ekvation hon fick att bedöma.

 350. Stefan E skriver:

  Då är du unik för jag har aldrig tidigare mött en vacker sosse. Men du kanske använder Zendium.

 351. hillary2 skriver:

  Stefan E

  alla människor är unika och Zendium rekommenderar jag bara till patienter med problem med ”blåsor i munnen” och sådana problem har inte jag – som naturligtvis lever som jag lär 🙂

 352. Stefan E skriver:

  Ang. saknade parametrar.
  Hörde Ohly på TV- nyheterna 22.00 och för en gångs skull håller jag med honom. Han menar att det fackliga toppskicktet inom LO med berått mod har skott sig och lurat skjortan av vanliga medlemmar. Alla tycks vara inblandade och tycks skydda varandra.
  Olaussons lönehöjning strax före den tidiga pension måste vara svår att svälja även för en normal ombudsman (om han el. hon inte är alltför insyltad själv).

 353. Stefan E skriver:

  Min tandläkare säger att om han har en patient med röd nål på kavajslaget så borrar han lite extra.

 354. hillary2 skriver:

  Stefan E

  Vi har en elit i Sverige som har förtroende för varandra och de som finns i denna är sååå glada att de får vara med eller i närheten av denna ”mångmiljonklubb” att de blivit vänskapskorrumperade och hemmablinda. Denna elit KAN vara ett resultat av den svenska samförståndsmodellen och borde om så är fallet istället kallas DEN SVENSKA SAMFÖRSTÅNDSKARTELLEN.

 355. Carl Norberg skriver:

  Ja för att återgå till men sedan långt tidigare anförda tes om att Sverige är mera korrupt ,än andra länder genom detta systems framväxt, så känner jag mig numera lugnad av den ökade insikten i min omvärld.

  Det må vara tråkigt att få spräckta illusioner, men det är lika fullt förlösande för verklighetsuppfattningen.

 356. Dickie Dick Dickens skriver:

  Vilken härlig vårlördag.

  Commander Crowe krossar övriga i Olympiatravet, precis på samma sätt som Alliansen krossat sossarna.

  Förnedring.

  Ett tapp på 9% Sahlins krympande styrkor och i stort utplånat förtroende för Babyface Mona herself.

  Nu kan väl inte ens den för alltid S- märkta fanatikern Hillary och övriga rödvinssocialister på denna blogg försvara pampväldet inom sosseleden och tilhörande fack.
  Igår fick Erland löpa gatlopp och jag är övertygad om att fler avslöjanden kommer. Vilka förmåner har t. ex. Östros och Jämtin tillskansat sig?

 357. Dickie Dick Dickens skriver:

  Och varför inte kolla upp Babyfacets lille make, Bosse
  Ekonom. Han var kock när Mona mötte honom, sedan avancedradde han genom facket och är numera mediadirektör inom Sossepamperiet.
  Hans pensionsvillkor är guldkantade . . . . . 🙂

 358. findus skriver:

  Lärdom: mina barn borde inte ha satsat på långa och dyra utbildningar och en hederlig löntagartillvaro (visserligen välbetald sådan, men långt ifrån fackföreningsbaronernas fantasilöner).
  I sossarnas och fackföreningsadelns Sverige är utbildning, kompetens och heder är bannlysta företeelser.
  Barnbarnen kommer jag att upplysa om alla de fördelar som en facklig karriär innebär.
  Frågan är hur jag skall lära dem att kunna se sig i spegeln utan att må illa. Det är något som de nu aktuella damerna och herrarna tydligen har lyckats väl med.
  Trevlig helg!

 359. Tante Zeronachbar skriver:

  Gladast i dag är nog Fredrik Reinfeldt vars parti rusat från 26,5 till 35,5 procents väljarstöd på en månad – en uppgång med hela nio procentenheter för statsminister Fredrik Reinfeldts parti.

  Socialdemokraterna rasar med 8,6 procentenheter och blir rejält passerad av Moderaterna, som därmed är landets största parti.

  Det stora tappet förklaras med Wanja-effekten. LO-ordförandens inblandning i AMF-skandalen har skadat förtroendet för Socialdemokraterna.

 360. Tante Zeronachbar skriver:

  Inte undra på att Hillary är väldigt tyst idag.

 361. soli01 skriver:

  Visst kan det vara glädjade. Det har hänt något på ”fronten”, men dessa undersökningar ska vi ta för vad de är. Sanningens ögonblick kommer vid valet och mycket kan hända på vägen.

  Den överbudspolitik – utan att vara rakryggade och säga att det är skattehöjningar som gäller – har de inte mycket för, då allmänheten inte är dum.
  Wanja och Mona verkar heller inte bidra till något positivt.

 362. Anna skriver:

  Detta MILJONREGN kommer väl inte direkt som någon överraskning men det är illa nog i alla fall. Detta är antagligen bara början, för pampmaffian i de separata LO- förbunden kommer att avslöjas med liknande förmåner. Dvs de befinner sig på en annan planet än de vanliga medlemmarna.
  BEDRÖVLIGT!!!!

  Politikerbloggen kan ikväll avslöja graverande uppgifter om avtalen för LO:s nuvarande ledning. De fyra toppcheferna har pensionsavtal värda nästan 29 miljoner kronor.

  Politikerbloggen kunde tidigare ikväll avslöja tolvmiljonerspensionen som LO:s förra avtalssekreterare Erland Olauson fått.

  En granskning av den nuvarande LO-ledningen visar att han är långt i från ensam om guldkantade kontrakt och pensionsavtal. De fyra topparna i LO-borgen har pensionsavtal värda nästan 29 miljoner kronor kan Politikerbloggen berätta.

  Om LO-ordföranden Wanja Lundby Wedin ( som i dag tjänar 59 766 kr/månad) väljer att gå i pension vid 60 års ålder har hon de första fem åren rätt till 2,8 miljoner kronor, motsvarande 560 000 kronor om året. Om hon lever tills hon fyller 80 betalas det därefter ut totalt 4,5 miljoner kronor i pension, visar TV4-researchern Rickard Jakbos sammanställning för Politikerbloggen.

  Ulla Lindqvist, LO:s vice ordförande, som i dag har en lön på 53 238 kronor i månaden, har ett motsvarande pensionsavtal som är värt sex miljoner kronor. Detsamma gäller nuvarande avtalssekreteraren Per Bardh, som har samma lön.

  LO:s kanslichef Kjell Ahlberg har inte rätt att gå i pension förrän han fyller 62. Men å andra sidan tjänar han i dag mer än vad Wanja Lundby Wedin gör; 79 250 kronor i månaden.
  Och eftersom den kommande pensionen räknas ut utifrån den lönen så har Ahlberg de tre första åren rätt till drygt 2,2 miljoner kronor i pension. Om han lever tills han fyller 80 blir den totala pensionen knappt 9,5 miljoner kronor enligt Politikerbloggens beräkningar.

  Källa: Politikerbloggen

 363. hillary2 skriver:

  soli01

  Du har varit med förr och har förstånd nog att ta opinionsmätningar för vad de är 🙂
  Hade alliansen haft någon skam i kroppen hade de dragit tillbaka jobbskattesänkningarna – åtskilliga miljarder som i reella tal till 70% kom att hamna hos de allra högsta inkomsttagarna. Dessa pengar måste skyndsamt gå till kommuner så att försörjningsstöd kan ges. Att varje månad behöva inställa sig på socialkontoret för att få mat på bordet är ett straff i sig, men att inte veta om det finns något försörjningsstöd att hämta är etter värre.
  Har varit på kongress idag och träffat bl.a. en man som arbetade på Volvo lastvagnar. Han berättade att 60% av arbetsstyrkan redan har fått gå och att nya varsel väntas. Kommuner och Landsting har problem med pengar NU och Borg och Reinfeldt gör ingenting. Ska bli kul att se hur opinionen ser ut i höst…

 364. Carl Norberg skriver:

  SIDA svängen är oändligt mycket mera rutten, och leder sedan 1930 talet och fortfarande över Schweizerische Bankverein, och skulle sekretessen släppas där och på Off-shore bankerna, då tror jag att finans och valuta systemet kommer att framstå som stabilt, i en jämförelse med den politiska trovärdigheten.

  Hur stora kickbackbeloppen är ackumulerat vore lite intressant att få veta, faktiskt.

 365. hillary2 skriver:

  tillägg till min föregående kommentar:

  den av Littorin försämrade A-kassan gör att endast ett fåtal kommer att kunna leva på A-kasseersättning och klara sig utan försörjningsstöd
  vi kommer med stor sannolikhet att få se ett nytt Fattigsverige

 366. Anna skriver:

  Driver Hillary med oss? Ser hon inte vad som håller på att hända med den gemensamma skutan Partiet och LO?

  Ledare (eller vad man ska kalla dem) som Mona och Wanja har tappat kontakten med verkligheten och det tycks majoriteten av Sveriges befolkning ha insett –
  dvs alla utom W o M själva och den stenhårda fanatikerkärnan som bl.a. innefattar Hillary.

  Carl Norberg – du som satsar på en politisk karriär – byt parti snarast, annars riskerar du att hamna i gärdsgårdsserien!

 367. Torsten skriver:

  Det är inte bara väljarstöd som Mona har tappat. Hon har tappat förståndet också.
  För ett par dagar sedan gav hon Wanja sitt fulla stöd. Nu har hon gjort en ”Mona” 🙂
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4825375.ab

 368. soli01 skriver:

  hillary2 – sluta upp med att fara med felaktiga uppgifter. A-kassan är 80% det första året och 450 dagar om man har barn i familjen. A-kassan är bara en försäkring för att under tiden försöka få jobb. Går inte detta får ju den sociala biten sörja för övrig tid. Den är ingen socialförsäkring, men skulle egentligen vara heltäckande som en sådan. Det blev ju tvärstopp när det talades om att a-kassan skulle gälla alla och bli obligatorisk. Vem ville inte detta -tro. 🙂

 369. soli01 skriver:

  Torsten – trevligt att du dyker upp och förgyller tillvaron. 🙂

 370. Stefan E skriver:

  En fråga till Torsten 🙂

  Hur kan man förlora något som man aldrig haft?
  Apropå förstånd och Mona (inkl. Hillary)

 371. Torsten skriver:

  OK Stefan,

  Visst har Du rätt 🙂

 372. Torsten skriver:

  Soli,

  Jag uppskattar att Du tar hillary i ”örat” när hon ”svamlar” 🙂

 373. mrmhalland01 skriver:

  Soli och hillary,

  Det är väl utmärkt att denna ”försäkring” a-kassan utgör äntligen blir just en försäkring.
  Precis som soli säger ska den avar ett tillfälligt skydd medan man söker nytt arbete.
  Under S-styret blev den ett permanent bidrag till arbetsskygga.
  Nej hillary, vi behöver inte höja skatterna, vi behöver få folk i arbete, även om det ser lite dystert ut just för tillfället.
  Jag kan också säga att din kongress-kompis från Volvo LV ljuger. Om han inte pratar om ett 30-årigt perspektiv.
  På den långa tiden har de kanske reducerat personalstyrkan med c:a 40%, men knappast 60% på ett halvår.

 374. Tante Zeronachbar skriver:

  Vad menar karln? Han med det ständiga klickandet.
  Visar han någon gång vad han själv tycker eller bedriver han en kampanj för Hillary.

 375. Tante Zeronachbar skriver:

  Findus har allt helt klart för sig i sin kommentar
  klockan 10:29
  Vilket j-a samhälle som Palme skapade.

 376. Tante Zeronachbar skriver:

  Hillary och andra socialdemokrater, t. ex. Carl Norberg.
  Tala om dolda agendor.

  LO äger inte bara försäkringsbolag, organisationen är också tidningsägare. Aftonbladet, landets största tidning ägs av norska mediekoncernen Schibsted och LO. Det fackliga ägarinflytande handlar främst om tidningens opinionsbildande roll, den politiska chefredaktören tillsätts av LO.

  Dessa förhållanden är väl kända, ingen nyhet alltså. En nyhet är däremot att LO:s ledning – Wanja Lundby-Wedin och Erland Olauson – från sina styrelseplatser sökt påverka tidningens övriga innehåll.

  I en intervju med branschtidningen Resumé bekräftar Aftonbladets förre chefredaktör Anders Gerdin att LO-ledarna varit kritiska till några skribenter, däribland tidningens profilerade politiska reporter Lena Mellin och debattredaktören Lotta Gröning. Anledningen behöver den trogne Aftonbladsläsaren inte leta efter. Socialdemokraten Lotta Gröning håller inte inne med kritik av partiet och dess ledande personer, hennes position är både den besvikna idealistens och vänstersocialistens. Lena Mellin är den klassiska journalisten – hennes perspektiv är den vanliga människans och hon är helt illusionslös vad gäller makthavare av alla färger.

  Ingen av dem är speciellt lyhörd för LO eller det socialdemokratiska partiet. Ägaren LO:s irritation är alltså förklarlig. En helt annan fråga är hur klokt det är att föra fram den till chefredaktören eller andra i redaktionsledningen. Vad ville LO uppnå? Trodde Wanja Lundby-Wedin att hon skulle kunna stoppa en Aftonbladsskribent som publiceras utanför ledarsidan, det utrymme i tidningen som är just den LO-godkända redaktörens?

  Källa: Ur Barbro Hedvalls text i DN

 377. Stefan E skriver:

  stop press stop press stop press stop press

  Idag blir Wanja tvingad till att avgå!

  LO sammanträder.

  T.o.m. Mona råder henne att avgå.

  Desperationen sprider sig inom fack- och S-leden, Ibrahim Baylan har fått i uppdrag att mobilisera enl. en krisplan.

  Personligen är jag övertygad om att det är för sent, detta är ett påtvingat avståndstagande under galgen, som egentligen inte känns äkta.

 378. Carl Norberg skriver:

  Att socialdemokratin nu främst försvarar sin organisatoriska korruption, istället för att vidta räfst och rättarting, det är knappast heller något som ens behöver diskuteras.

 379. soli01 skriver:

  Carl Norberg – att säga så mycket på endast tre rader. 🙂

 380. Anna skriver:

  Många av oss som en gång i tiden var aktiva på Carl Bildts blogg kommer ihåg ”bestofmankind”. Tydligen har hon numera sin egen blogg och vid ett hastigt besök baserat på ren nyfikenhet, kan jag konstatera att ”ränderna aldrig går ur” 🙂
  Hon är, trots allt som hänt i dessa dagar, fortfarande en precis lika fanatisk beundrare av Mona Sahlin, Wanja L W och de övriga medlemmarna i Sosse- och Fackpamperiet som Hillary.

  Tänk vad ”hat” kan förblinda!

  AMF-skandalen fortsätter skrivas om i media.

  Artiklarna som är så vinklade att det verkar som Wanja Lundby-Wedin är den mäktigaste i AMF styrelsen och har ensam befogenheter om besluten som fattas där.

  Fokuseringen på Wanjas oaktsamhet är så prioriterad att en undersökning har gjorts om hennes trovärdighet. Halva Sverige vill ha bort LO-basen, sägs det. Vilken besvikelse för motståndaren! Trots all smutskastning och svartmålning lyckades enbart undersökningen med 50% emot henne. M a o finns det fortfarande 50% som litar på Wanjas förmåga.

  Oavsett drevet på Wanja, kvarstår dock det faktum att en utredning behövs angående systemet om bonusarna. Direktörernas generösa ersättningar skall vara i proportion till prestationer med positiva resultat i balansräkningen. Ett underskott i balansräkningen talar för sig självt att det finns inga resurser att fördelas.

  Lagarna är även till för att sätta balans mellan kapitalismen och girigheten. Att den moderatledda regeringen tog bort taket om bonusar förenklades det för direktörerna att fritt sätta sina egna gränser. Gränserna som kunde inte vara verklighetsanpassade. AMF-skandalen är ett aktuellt exempel på detta.

 381. Helena Palena skriver:

  Anna: Människor som fållar in sig i ett parti blir jobbiga i längden. Jag kan inte diskutera med såna människor längre. Så fort man skriver eller säger något mot sossarna så slår dom bakut. Fan – dom är ju hjärntvättade. Vi har haft partier i 130 år ungefär – tidigare har vi alltså klarat oss i miljontals år genom att arbeta oss fram.
  Makten vill att vi ska gruppera oss i höger och vänster. Så att vi inte ska se vilka som verkligen styr världen. Så kan dom hållas och väva in världen ännu mer i sitt skuldnät. Herrespindeln myser! Jag ryser…

 382. mrmhalland01 skriver:

  Skandalen är total !
  Att en representant för arbetarrörelsen drar in en miljonlön genom att representera arbetsgivare i 24 styrelser och i dessa acceptera ofantliga summor till dess ledande personer strider mot allt vad medlemmarna står för !
  Att partiledaren för LO’s alliansparti (S) backar upp henne i detta visar hur korrumperat partiet är.

  När sedan samma partiledare begär hennes avgång efter att siffrorna dalat, visar att man i partiet är beredd att göra vad som helst med människor för att rädda sin egen position.

  Socialdemokratin har helt tappat sin själ !
  Det finns inget kvar !
  Bara tjafs !

 383. Helena Palena skriver:

  halland: Vägs ände är nådd! Bölden måste tömmas på sitt var innan något nytt kan spira!

 384. fairymary skriver:

  Helena 12:10

  Klokt talat…jag har inte formulerat det så tydligt för mig själv som du gör….jag tror att du har rätt….

 385. Anna skriver:

  Helena

  Trevligt skrivet.
  En gemensam, oberoende (rättvis) front är tydligen bildad inkluderande bla. Fairymary och Mrmhalland.

 386. Helena Palena skriver:

  Just det! En sån front blir farlig. Jag seglar ovanför vänster och höger – jag har med andra ord örnkoll på vad som sker. Det är dit vi ska allihopa!

  Även hillary och bestof! Välkomna upp i det blå sosse-kvinns!

  Ni kan börja med att läsa Bankerna och Skuldnätet. Endast genom den kunskapen den boker ger kan ditt kära Filippinerna komma ur fattigdomen bestofmankind. Läs och lär!

 387. findus skriver:

  Det mest tragiska är hur den svenska arbetarrörelsen har låtit sig och fortsätter att låta sig duperas av sina ”fackliga företrädare”.

  Det är tragiskt att se hur arbetaren har snärjts in i ett medlemskap som de inte kan bryta, eftersom de har även påtvingats att ha alla sina försäkringar kopplade till medlemskap.

  Vissa fackförbund har så minimal tillit till sina medlemmar, så de drar avgiften på lönen.

  När kommer den svenska arbetaren att inse att hans/hennes värsta fiende och utsugare inte är kapitalisten utan fackföreningsmaffian och dess gorillor?

 388. Anna skriver:

  Findus

  Det är förhoppningsvis på gång ………. vem trodde anno dazumal att Berlinmuren plötsligt skulle raseras!

 389. Stefan E skriver:

  Projektet ”de rödgröna” ter sig alltmer katastrofalt för Socialdemokraterna. Hur i all världen tänkte de partibossar som tvingade Mona Sahlin att gå in i ett trepartisamarbete med MP och Lars Ohly mitt i bistraste finanskris?
  Vad föreställde de sig att hon skulle säga till svenska folket: ”Jo, nu mina vänner är det fritt fall i ekonomin och då är jag stolt och glad att kunna erbjuda er inte bara socialdemokrater utan också – (trum­virvel) – tillväxtmotståndare och kommunister!!”

  Kretsen omkring Mona Sahlin förmår inte kompensera hennes brister. Thomas Östros ger mer intryck av demagogisk docent än robust rikshushållare. Den nya partisekreteraren Ibrahim Baylan har inte kommit in i matchen; han verkar knappt ens ha lämnat omklädnings­rummet. Och LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin har ingen draghjälp att erbjuda.

 390. Stefan E skriver:

  DAGENS DUMMASTE KOMMENTAR (med råge)! Vem/vilka försöker dom lura?
  HÄMTAD FRÅN AFTONBLADETS LEDARSIDA (v.g. observera att LO äger halva Aftonbladet, detta ägande är uppdelat så att LO bl.a. ansvarar för tidningens ledarsida).

  ******************************************************
  Men det finns en avgörande skillnad mellan folkrörelser, som facket, och den offentliga makten, som regeringsuppdrag. En folkrörelse måste grunda sina beslut på vad medlemmarna och deras förtroendevalda tycker, i de former som man kommit överens om, annars förlorar man sin styrka. Wanja Lundby-Wedin är vald av en LO-kongress, inte av opinionsinstitut eller medier. Det framgår inte särskilt tydligt bland de svarta rubrikerna.

  De förtroendevalda inom fackföreningsrörelsen är de som ska väga samman de kortsiktiga motgångarna under AMF-affären med den långsiktiga förlusten om LO förlorar en kompetent ordförande, som betyder mycket både i Sverige och för fackföreningarna i Europa.

  ******************************************************

 391. findus skriver:

  Jag undrar hur bloggvärldens lilla procentanalytiker (”university scholar”) har det idag?

 392. Carl Norberg skriver:

  Och så kommer så den ”väntade” lösningen på detta ifrån den svenska kontingenten av det monetära brödraskapet.

  Wallenbergsfärens Jacob och Marcus Wallenberg, vill ha kvar möjligheten att erbjuda bonus som baseras på begripliga mål. Det skriver de i en debattartikel på DN Debatt. Men att leta syndabockar inom näringslivet tar oss inte ur krisen, anser de……..

  Jacob och Marcus Wallenbergs recept för att ta Sverige ur krisen är inte att skuldbelägga näringsliv, banker och dess ”giriga direktörer”…….

  Istället vill de se ökad samverkan mellan näringsliv och politker. Och vad i detta anser de att de själva kan göra bättre…..För de menar väl inte att det är så att politikerna skall lyssna mer på dessa båda eminenta socialhumanister!!!!!

  Det är ju just detta som det inte skall vara. Företag skall medverka till samhällets uppbyggnad. Politiker skall verka för samhället, och i detta nogsamt hålla rågångarna klara emellan vad som är allmännyttigt och vad som är enskild nytta och vinstmaximeringbeteende.

  Jag skulle utan tvekan kunna säga att, det måste vara färdiglyssnat på vad representanter ifrån denna ekonomiska schattering anför till samhällets fromma.

  Jag har under hela mitt liv aldrig någonsin sett några individer med en så uppenbar brist på egen självkänsla, och med ett så utvecklat behov av yttre bekräftelse.

  Bara familjemantrat säger allt i detta, och då särskilt om det långsiktiga målet.

  Verka utan att synas….

 393. Carl Norberg skriver:

  Det är faktiskt lika pinsamt som den falska solidaritetens altare som den svenska välfärden har offrats på, till giriga och egennyttiga makthavare i detta.

  Det är precis samma tema som utgör målsättningen i båda fallen, skillnad är bara vilket val man har gjort i skillnaden mellan metodik i att uppfylla egennyttigheten.

 394. Carl Norberg skriver:

  Toppenformulering i ovan..

  Detta är lika pinsamt som det är med den falska solidaritetens altare, där den svenska allmänna välfärden har offrats för att gynna enskilda individers egna nytta.

  Så borde det nog ha stått i stället.

 395. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  herrarna Wallenberg vill pemanenta det otäcka faktum att den svenska samförståndsmodellen förvandlats till den svenska samförståndskartellen

  hujedamej…

  bra att åtminstone du ser faran!

  i dagens läge är fantasiersättningar och fantasipensioner nästan eqvivalenta på ömse sidor om förhandlingsborden
  ett nytt regelverk i LO där ersättningar utbetalas i procentuell paritet till de ersättningar som dem man representerar erhåller vore ett omvänt bonussystem som förmodligen skulle göra LO-företrädare mer observanta på hur motparten agerar i ekonomiska frågor 🙂

 396. vat69%Son skriver:

  Procentanalytikern framträder numera under beteckningen Mulle Mek

  Och den andra socialisttanten drömmer om att bli fru Norberg

 397. Carl Norberg skriver:

  Behovet av samhällelighet är precis lika stort som den sammanlagda otillräckligheten hos alla medverkande individer.

  Och jag vågar påstå att det inte finns så många som ställer sig upp och uttrycker sig så som varandes fullkomliga och trivselmed evig ensamhet.

 398. Stefan E skriver:

  LO-möten avbröts alldeles nyss för att återupptas i morgon igen. Kan osämjan beskrivas bättre.
  Reinfeldt får därmed ytterliga 2% gratis av sin motståndare.

 399. Carl Norberg skriver:

  Nej ingen får något för att andra inte får detsamma, och vad är det annars som är en kostnad…..

 400. Carl Norberg skriver:

  Jag hyser inget större förtroende för den etik som råder inom det partistrukturella systemet i socialdemokratin.

  Och ett förtroende får man igenom att någonstans förtjäna det.

 401. hillary2 skriver:

  vatson

  ha,ha
  har i hela mitt liv haft nog med problem att värja mig från uppvaktning för att hinna drömma

 402. Stefan E skriver:

  Så var första steget klart!

  ******************************************************
  LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin avgår från sin styrelsepost i AMF Pension, uppger fackförbundet i ett pressmeddelande. Men ett stort fackförbund kräver också hennes avgång som LO ordförande, erfar DN. I eftermiddag skulle hennes öde avgöras i en blixtinkallad telefonkonferens med förbunden. Men mötet avbröts.

 403. mrmhalland01 skriver:

  Vad är Wanjas fallskärm från AMF värd ?

  Vore kul att veta vad som står i avtalet.
  Förhoppningsvis är hon smart nog att inte lösa ut den, men, på något vis kompenserar nog partiet.
  Hon ska ju inte gå lottlös ur detta ?
  I dessa kretsar sparkas man ju snett uppåt..

 404. hillary2 skriver:

  Stefan E

  Ganska självklart att hon skulle avgå från AMF´s styrelse efter att hon startat men om möjligt inte än utrett vad som orskade att Elmehage kunde ”svidla” sryrelsen. Det intressanta är nu en fråga som inte tycks intressera svensk dummedia ett dugg är – VEM kommer att efterträda henne?
  Att hon kommer att sitta kvar som LO´s ordförande är också ganska givet – utom för spekulanter i media och en eller annan professor i nationalekonomi – läs Ulf Bjereld. ”Nationalekonomer” uttalar sig om allt och inget i en naiv tro att de är experter på det mesta. Bjereld solkas dessutom av att han är Broderskapare hos vilka fortfarande lutherska skam- och skuldtema hålls levande. Man tvättar inte byken genom avgångar man försöker ta bort synliga fläckar på ytan…Wanja har kanske fått emot sig att hon ville tvätta byken?

 405. hillary2 skriver:

  svindla styrelsen skulle det naturligtvis stått.

 406. Torbjörn skriver:

  Jaha, nu får de börja titta på vilken ambassadörspost eller landshövdingspost som är ledig åt Wanja.

 407. Kachina skriver:

  Suck.

 408. Kachina skriver:

  Trippelsuck.

 409. findus skriver:

  Utan Wallenbergfamiljen och andra framåtsträvande kapitalister genom historien skulle Sverige i dag ha samma levnadsstandard som Albanien, Kuba och Nordkorea.

  Vi skulle trängas på flyktingbåtar, kvävas gömda i containrar, och det skulle vimla av karaokebarer.

 410. mrmhalland01 skriver:

  hillary2 ;

  >Att hon kommer att sitta kvar som LO´s ordförande är också ganska givet.

  Det blir nog omöjligt.
  Medlemmarna måste väl ha något att säga till om ?
  Eller är det helt enkelt en diktatur mitt i demokratin ?

 411. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  LO-medlemmarna är lika lättpåverkade av mediauppgifter som alla andra
  skånerepresentanten som ville ha avgång första dagen media släppte nyheten har dragit med sig många andra
  i demokratier tillsätter man personer genom omröstning
  varför skulle man avsätta genom drev?
  Wanja är dessutom ordförande i Europafacket
  hon har dessutom stort förtroende där
  men du förträder ”gatans parlament” eller ”folkdomstolar”
  Wanja är den i AMF´s styrelse som agerat för att tvätta byken och hon är den enda som får bära hundhuvudet? Att ordförande Tunhammar ens FÅR sitta kvar är rent otroligt. Att han inte kommer att gå frivilligt har han visat genom att gömma sig bakom Wanjas kjolar…

 412. Carl Norberg skriver:

  Ja det är även så att det finns en rörelse inom socialdemokratin som vill försöka göra upp med det historiska arvet, och sedan arbeta framåt.

  Och familjen Wallenberg har kostat Sverige så mycket att de borde ha förverkat sin rätt till medborgarskap för alltid. De har stulit ifrån början till tills nu.

  Vad för något annat än bankirverksamhet har dessa bedrivit som företagande? Någonting produktivt?

  Infantila individer brister i sin perspektivbildning.

 413. Carl Norberg skriver:

  Vilken falang som Wanja tillhör vet inte jag i detta, men det kan mycket väl vara så att Wanja har gjorts till ett bondeoffer i denna fråga.

 414. mrmhalland01 skriver:

  hillary2 :
  Självklart ska hela styrelsen avgå!
  OCH beläggas med näringsförbud.
  Nej, jag företräder inte ”gatans parlament” men när personer visar sig motarbeta det medlemmarna röstat fram, ska omedelbart ett nytt medlemsmöte föreligga.
  Detta har inte skett, vilket tyder på att demokrati inte råder inom LO och socialdemokratin.

 415. mrmhalland01 skriver:

  Lite lustigt att du nämner ”gatans parlament” just nu när Sahlin & co. kräver hennes avgång 🙂

 416. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  väl formulerat
  de ska inte försöka kartellbilda med svenska politiska företrädare
  vill svenska ”wallenbergare” ha det gott och slippa demokrati kan de flytta till Brunei 🙂

 417. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  Sahlin kräver inte hennes avgång – hon och Baylan har sagt att det är lämpligt att hon lämnar AMF´s styrelse
  vilket Wanja säkert själv också planerat efter att ha tvättat byken genom att kräva handlingar på bordet som kunde klargöra hur svindleriet gått till…

 418. findus skriver:

  ”… ha det gott och slippa demokrati kan de flytta till Brunei”

  Eller lägga sin röst på vänsterpacket!

 419. findus skriver:

  ”vilket Wanja säkert själv också planerat efter att ha tvättat byken genom att kräva handlingar på bordet som kunde klargöra hur svindleriet gått till…”

  Men herregud, hon satt ju med! Hon läste handlingarna! Eller?

 420. mrmhalland01 skriver:

  carlnordberg…

  Nu föll du på eget grepp…
  Wallenberg har framför allt varit en familj som drivit industrier i vårt land och skapat tio-tusentals arbetstillfällen.
  Det de har inbringat i skattepengar saknar helt motstycke i Sverige.
  Det är ju lite skärrande att se kommunismen komma tillbaka…. !

 421. mrmhalland01 skriver:

  Vad är det alla pratar om ????

  Wanja har skott sig själv genom att sko andra.
  Normalt kallas det förrädare !

 422. Carl Norberg skriver:

  Med avseende på att redan Per Albin och Häradshövdingen var med i samma bridgeklubb, så kan man nog rätt lugnt konstatera hur olika grupperingar genom historien kunnat te sig.

  Köpen av olika bolag som LKAB och rådande partnerskap, visar detta med all nödvändig tydlighet.

 423. Stefan E skriver:

  Carl Norberg må ha vissa kvaliteter. Men ibland blir han bara patetisk. Även där gäller tydligen att ”ränderna går aldrig ur”.

  Och Hillary tycks inte ens förstå att det verkar som om hon driver med oss. Men det är ju just så som Partioligarkerna uppträder, så varför skulle hon vara ett undantag?

 424. Carl Norberg skriver:

  Vilka industrier har Wallenberg skapat menar du?

  Jag konstaterar att före den 12 mars 1932 så ägde de in princip ingenting förutom sin egen bank, som då var av mycket blygsam omfattning.

  Har du andra uppgifter så delar jag gärna dessa.

  Om du avser att man bedrev illegal handel med vapen genom Bofors förenade affärsintressen AB, tillsammans med Kruppfamiljen, så kanske inte detta är just något som man skall yvas över.

 425. Carl Norberg skriver:

  Är det jag som är patetisk i detta? När historien ser ut som den gör?

  Om det nu inte är så som jag beskriver detta, hur är det då egentligen?

 426. Carl Norberg skriver:

  Eller menar du kanske bulvanverksamheten med Bosch och IG Farben…

 427. mrmhalland01 skriver:

  Men snälla carlnorberg,

  De tog ju över hela Creugers imperium på 30-talet.
  SAAB och Scania är kanske bekanta industrier ?

 428. mrmhalland01 skriver:

  För att nämna några andra :

  Astra, ABB (ASEA), Ericsson, Electrolux, Husqvarna.

  Hur många miljarder tror du de dragit in till staten ?

  Skäms på dig !

 429. findus skriver:

  ”Med respekt för Mona Sahlin, det där är inte en fråga som det Socialdemokratiska partiet på något sätt äger” säger Wanja.

  Vad har hon då i partistyrelsen att göra?

  Skall vi ha en trovärdig fackföreningsrörelse, så skall den vara partipolitiskt obunden.

  LO har överlevt sig själv – dags för någonting nytt.

 430. soli01 skriver:

  mrmhalland01 – ett orosmoln har dock seglat upp mot våra stora svenska företag och det är EU.
  De gillar inte systemet med A-aktier och vill att dessa ska bort. Vi får se om nu detta blir veklighet, men det är på gång en utveckling som gör att man kan känna oro.

  Du räknade upp ett antal företag som Wallebergarna haft inflytande över.
  Nu har vi här i Sverige något som heter A-och B-aktier. A-aktierna är viktiga och gör att man kan kontrollera även stora företag utan för den skull ha majoritet av kapoitalet (B-aktien)

  Det är nu detta EU har invändningar mot och vill tydligen avskaffa ett sådant system. I slutändan kommer alla våra större företag här slukas upp av
  utlänskt kapital och ägandet hamnar utanför Sverige.

  Ingen bra utveckling, som jag ser det, men EU rider på den globala möjligheten med rörligt kapital äver dess gränser. Inga A-aktier ska stoppa detta!

 431. Anna skriver:

  Saxat ur bl.a. DN om Wanja och Pamperiet.

  Och f.ö. tycker jag Carl N är bäst när han EJ konspirerar 🙂

  Sedan opinionssiffrorna för socialdemokraterna har gått ned har det som Wanja brukar kalla ”vårt parti” vänt henne ryggen. Det känns antagligen mycket tungt för henne.
  Uppgifterna om att den förre avtalssekreteraren Erland Olauson fick en kraftig lönehöjning det sista halvåret och på det viset lyckades höja sin pension har retat upp många också långt upp i LO-förbunden. Stödet för henne är inte längre lika självklart längre.

  Till skillnad från besluten i AMF var detta en fråga som hon ensam måste ta ansvar för.
  Erland Olauson har för övrigt en förmåga att finnas med i bilden närhelst det blåser snålt kring Wanja Lundby-Wedin. Han var inblandad när en granskning visade att LO-toppar smitit före i kön till förbundens lägenheter, han satt i AMF Pensions ersättningskommitté som beslutade om pensionen för vd Christer Elmehagen och han avslutade sin tid på LO med ett avtal som trissade upp hans egen pension.

  När han nu gått i pension har Erland Olauson inte visat några tecken på att frivilligt bli syndabock och försöka ta fokus från Wanja Lundby-Wedins bekymmer.

 432. Helena Palena skriver:

  Wanja Lundby Wedin borde starta eget! Och det borde resten av byket också göra. Det finns bara ett aber – dom klarar inte av det. Dom klarar bara av att sko sig på andra.

  Ivar Kreuger var en höjdare. Han var entreprenör han. Han blev dock mördad. Stickmördad. Det hela mörkades. Varför?

 433. Carl Norberg skriver:

  Iblands ids man knappt kommentera dumheten.

  Ja just det ja, de tog över någon annans verksamhet, och advokaten som hanterade övertaget fälldes för att ha stulit dokument, han hette Hugo Stenbeck, och var advokat åt Häradshövdingen.

  Kreuger tillverkade hus och tändstickor, Wallenberg har aldrig gjort ett skit annat än att handla med pengar och konspirera.

 434. findus skriver:

  Mina källor påstår att Baylan kommer att ta över efter Wanja. Mina källor påstår vidare att Ohly kommer att ta över efter Mona.

  HUJEDAMEJ!

 435. hillary2 skriver:

  Anna

  tror du på fullt allvar att pensionens storlek påverkas av en lönehöjning ett halvår innan pensionering? då är du antingen okunnig eller så försöker du luras

  helenapalena

  sällan har du uttryckt dig så enfaldigt som nu
  Wanjas agerande har gjort att det nu finns förutsättningar för att ändra rådande förhållanden
  begriper du inte det?
  Ivar Kreuger – ja, en sådan karl skulle du allt vilja ha 🙂

 436. Carl Norberg skriver:

  Herr Halland vet du ens vad SAAB är för någonting????

  Varför skulle Sverige tillverka Tyska Junkerbombare menar du.

  Ett enda företag som producerar något kan jag säga att familjen Wallenberg har startat, och det är Norsk Hydro. De sålde aluminiumpulver till Tyskarna före och under WW2.

 437. mrmhalland01 skriver:

  men…carlnorberg….

  De HAR drivit och DRIVER industri i Sverige och andra länder.
  Dumheten står den för som inte ser fakta !

  carlnorberg, du ser inte fakta…

 438. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  de driver inte – de är ägare

 439. Carl Norberg skriver:

  Och Kreuger var väl inte alls långt ifrån att få omkull detta manipulationssystem.

  Det var bara 0,2% som återstod att betala ut av Tysklandslånen, men detta skulle ju då minska missnöjessituationen i Tyskland, och det var det visst inte alla som var så intresserade av….

  Tror någon att det är en slump med Wallenberg ägande i IG Farben som ägde den Tyska Rustningsindustrin.
  SOU 1999:20

  Kreuger lånade ut enbart till fredsändamål emot redovisning, vilket inte precis var vad Wallenbergs krigsindustriengagemang gynnades av, och de hade ju dessutom sitt politiska stöd ända bak ifrån bridgeklubben.

 440. mrmhalland01 skriver:

  idag skriver vi 2009.

  Att prata 30-tal intresserar mig inte eftersom jag skäms över den tid då halva Sverige var nazister.

 441. Carl Norberg skriver:

  De driver inte någonting, det gör den verkställande direktionen, och min eventuella dumhet bär jag med viss stolthet då denna omnämns av dig.

  Läs på i olika utredningar så får du väl se vad detta är för typ av individer. jag tror inte att Boschutredningen, New Haven förhandlingarna, Washingtonfördraget, Nürnberg processerna, Aalders/ Wibes avhandling eller SOU 1999:20 har sin samstämmighet i detta utifrån att de är dåligt faktaunderbyggda.

  Men om du kan redovisa sakomständigheter som belägger annat än det som jag anför, så skulle detta naturligvis glädja mig mycket.

 442. Helena Palena skriver:

  Om inte journalister grävt upp vad Wanja & Co sysslat med så skulle eländet fortsatt. Alla skulle vara nöjda och glada och ha fingrarna fulla med den goda sylten. Men sen dom ertappats så vet dom ingenting. Nu har dom blivit lurade. Nej, nollor är vad dom är. Varför har inte Wanja satt stopp för flera år sen? Fattar hon ingenting? Nej, det gör hon inte.
  Men hon klarar av att ta av fattigpensionärerna flera hundra i månaden. Till det var hon synnerligen kapabel. Hon skulle ha stryk.

  Ja, en karl som Ivar Kreuger säger jag inte nej till.

 443. Carl Norberg skriver:

  Men om man inte vet var man varit, så kan man aldrig veta var man är, och inte heller hur man skall ta sig dit man vill.

  Att sedan tjura som ett barn över att det inte är som man vill att det skall vara, det hjälper föga.

  Wallenberg har startat sin bank ja. Sedan har man med hjälp av denna bank och en i övrigt mycket obskyr metodik, orättmatigt tillskansat sig tillgångar.

  Det fanns ett bötesbelopp som den svenska staten tvingades att betala efter WW2, på i runda slängar 50Mkr, är det verkligen inte någon som minns eller ids ta reda på vad detta var för någonting…..

 444. Carl Norberg skriver:

  Mr Halland menar du att alla aktieägare i Ericsson driver detta bolag?

 445. findus skriver:

  ”Det fanns ett bötesbelopp som den svenska staten tvingades att betala efter WW2, på i runda slängar 50Mkr, är det verkligen inte någon som minns eller ids ta reda på vad detta var för någonting…..”

  Kanske priset för vår trygghet? Att det enda vi saknade var grädde till kaffet? Eller?

 446. Anna skriver:

  Helena

  Har du läst denna kommuniké från LO. Hur korkade tror Wanja att vi är?

  ——————————————————

  Wanja Lundby-Wedin fokuserar på arbetet mot den ekonomiska krisen och lämnar flera bolagsstyrelser

  LOs styrelse har idag diskuterat inriktningen av LOs arbete under den allvarliga ekonomiska krisen och LOs representation i bolagsstyrelser.

  http://www.lo.se/home/lo/home.nsf/unidView/8160256898D9273EC125758F0051D382

  ”””””””””””””””””””””””””””

 447. Carl Norberg skriver:

  Eftersom den mer framträdande egenskapen tycks vara oförståendet, så kan vi väl säga såhär då istället.

  Och detta har väldigt lite att göra med kaffegrädde eller annat.

  Ulf Olsson
  ____________________________________________________

  Stockholms Enskilda Bank
  and the Bosch Group,
  1939-1950

  Läs sidan 49-51.

  Bibliography: Trade With the Third Reich
  Trade with the Third Reich
  1. Aalders, Gerard and Cees Wiebes. The art of cloaking ownership: the secret collaboration and
  protection of the German war industry by the neutrals: the case of Sweden. Amsterdam:
  Amsterdam University Press and the Netherlands State Institute for War Documentation, 1996.
  v, 210 pp.
  Note: The authors deal with the activities of Swedish businessmen, representing ”neutral” banks
  and corporations, who cooperated with their counterparts in Nazi-Germany; specifically, there is
  a focus on the Wallenberg family and their Stockholm Enskilda Bank. Cloaking, or hiding the true
  Nazi business ownership from Allies is noted, as is the way neutral banks, including Enskilda,
  helped to dispose of assets looted from occupied territory or Jews.
  2. Aalders, Gerard and Cees Wiebes. ”Stockholms Enskilda Bank, German Bosch and IG Farben:
  a short history of cloaking”. Scandinavian Economic History Review 33, no.1(1985): 25-50.
  Note: This article represents the authors’ early research into the cloaking, or the hiding of Nazi
  business ownership from Allies, performed by neutral countries.

 448. findus skriver:

  ”Wanja Lundby-Wedin fokuserar på arbetet mot den ekonomiska krisen och lämnar flera bolagsstyrelser

  LOs styrelse har idag diskuterat inriktningen av LOs arbete under den allvarliga ekonomiska krisen och LOs representation i bolagsstyrelser.”

  Jättebra! Genom att avveckla sig själv frigörs de miljarder som LO har sugit ut ur arbetarklassen. Detta blir ett välkommet bidrag till att lindra den ekonomiska krisens effekter.

 449. Carl Norberg skriver:

  Findus, varför tror du själv att så många av de allierade ville åtala familjen Wallenberg vid Nürnberg?

  Om du bara ens orkar ögna igenom mitt förra inlägg?

 450. Carl Norberg skriver:

  The Nazigold and the Swedish Riksbank: summary. Stockholm: Commission on Jewish
  Assets in Sweden at the time of the Second World War, July 1998. 5 pp.
  Note: This interim reports deals with the handling by the Riksbank of Nazigold which came in
  the form of bars and coins from the German Reichsbank during WWII. After the war, gold known
  to have been taken from the treasury reserves of occupied countries was returned, but the
  problem of gold consfiscated from individuals has never been solved. The Commission offers a
  relatively detailed account of the present state of international research on victim gold and
  concludes that there is cause to critize the WWII governing board of the Riksbank.
  Online: http://www.ud.se/english/nazigold/nazigold.htm.
  104. The Nazigold and the Swedish Riksbank: interim report. Stockholm: Commission on Jewish
  Assets in Sweden at the time of the Second World War, August 1998. 105 pp.
  Note: This interim reports deals with the handling by the Riksbank of Nazigold which came in
  the form of bars and coins from the German Reichsbank during WWII. After the war, gold known
  to have been taken from the treasury reserves of occupied countries was returned, but the
  problem of gold consfiscated from individuals has never been solved. The Commission offers a
  relatively detailed account of the present state of international research on victim gold and
  concludes that there is cause to critize the WWII governing board of the Riksbank.
  Shelved in Library at HG3176.N3 1998.

 451. Carl Norberg skriver:

  Registered
  Confidential! Personal!
  To Professor Selck
  I.G. Farbenindustrie A.G.
  Frankfurt/Main 20

  Your Letter of 3 September 1934

  My Dear Professor Selck,

  In my opinion we must try everything to prevent Herr Hitler* from entering the office of the Raw Materials Commissioner (här satt Jacob W) [in the Ministry of Economics] and therefore coming into the closest contact with the Minister. In D. the Reich Ministry of Economies would have a person who is extremely well informed about IG and its set up. In view of Hitler’s character, that would be very dangerous in most cases. Herr Hitler knows the entire staff of IG and it would be easy for him to find out the exact opinions and intentions of IG through friends and acquaintances; for example, in the case of the negotiations of IG with the government about financial support projects which IG is about to undertake. That would not serve us at all. There is also the danger that Herr Hitler might possibly be employed in checking the entire expenses of plants that were built with government support. Since, in this respect, he also knows everything about cost prices and previous obligations, this would be most unpleasant for us. The government would also always make use of Herr Hitler in regard to all other problems which IG has to discuss with the government, since he knows the situation best. Outwardly, Herr Hitler would act as if he were favorably inclined towards us because of old friendship, but because of his unlimited ambition he would always try to establish his position in his new field at our expense.

  In addition, Herr Hitler would have free access to the various IG plants through the government — a situation which in my opinion is simply impossible. For example, it would be simply unthinkable that Herr Hitler should ever again enter the Wolfen plant. All of my associates would unanimously object to this, and I myself would also.

 452. Carl Norberg skriver:

  S.322 Avvecklingen av tyska tillgångar i Sverige SOU 1999:20

  Förutom affinerierna var det till stor del fråga om
  juvelerare. Som några ytterligare exempel bland många kan nämnas Kooperativa
  Förbundet och Rörstrands porslinsfabrik. Vidare kan det noteras att liggare i
  Valutakontorets arkiv utvisar att Herbert Lickfett AB, vilken som fysisk person var representant för det svenska IG Farben, vid åtta olika tillfällen under tiden 12 september 1942 till 6 september 1945 sökte tillstånd för återinförsel från Tyskland av sammanlagt 31,5 kg guld.
  123 SOS. Handelsstatistik 1938-1946, tabell 4.

  Sammanfattningsvis innebar Washingtonöverenskommelsen att:

  Sverige erbjöd sig

  1 att likvidera all tysk egendom och eliminera alla tyska intressen i

  landet,
  2 att avstå 150 miljoner kronor ur de tyska tillgångarna att ställas till

  de allierades förfogande för inköp av viktiga varor för det tyska

  folkhushållets räkning,
  3 att som helt separata poster utanför värdet av den tyska egendomen

  bevilja dels 75 miljoner kronor som en fortsättning av det svenska

  bidraget till uppbyggnaden av de krigshärjade länderna och dels 50

  miljoner kronor att användas till gottgörelse och ny bosättning för

  nazioffer samt

  12 Kommissionens interimrapport: Naziguldet och Riksbanken.

  4 att återlämna rövat centralbanksguld som ännu den 1 juni 1945
  befann sig svensk besittning varvid krav därom skulle framställas
  före den 1 juli 1947.

  S.196 Affärsverksamhet SOU 1999:20
  I juni och juli 1938 förekom från såväl Warburgs som Stockholms
  Enskilda Banks sida viss brevväxling med Oberfinanzpräsident
  Hamburg rörande affärens genomförande. Därvid framfördes från
  Stockholms Enskilda Bank att det svenska delägarskapet måste
  kanaliseras via ett bolag och att Frans Liljenroth vid Investor kunde vara
  en lämplig representant för ett sådant. Tanken var nu att man från
  Stockholms Enskilda Banks sida skulle avyttra aktier i det tyska bolaget
  I.G. Farben för att finansiera delägarskapet. Den 18 juli skrev
  Stockholms Enskilda Bank till Warburgbanken och efterlyste besked om
  huruvida de tyska myndigheterna principiellt skulle godta en sådan
  lösning. Man ville inte riskera ett avslag. Samtidigt upplystes att erforderliga
  I.G. Farben-aktier fanns tillgängliga i Berlin.

  IG Farben var till exempel 100% ägare till Auschwitz koncentrationsläger.

 453. Stefan E skriver:

  Carl Norberg

  Ju mer du utvecklar dina konspirationsteorier, desto mer vatten trampar du.
  De flesta dokument som du hänvisar till finns nätpublicerade framför allt på extremsocialistiska sajter, typ Socialistiska Partiet och Arbetarmakt (båda ultravänsterkommunistiska partier).
  Du kan ju en hel del ekonomi men du får aldrig en reell chans att utveckla dina teorier i rätt forum, eftersom du tydligen alltid samtidigt kommer dragade med dessa konspirationsteorier som i sedvanlig stil skuldbelägger judiska bankirer och framför allt alla ansvariga inom det Brittiska Samväldet för allt ont som uppstått på denna jord.

 454. findus skriver:

  ”Fast det är klart. Den skarpa tonen till trots, så har LO-basen nu gjort Sahlin till viljes och dessutom lämnat flera andra styrelseuppdrag.

  Saken är dock den att denna pudel mest bara illustrerar hur knasigt det blir när en fackorganisation förväntas ta order från ett parti och vice versa. Jag menar. LO äger halva AMF. Att ordföranden i LO inte sitter med i styrelsen, hur vettigt är det, egentligen?

  Det ser ut att bli ett sällsynt förstämt första maj-firande i år.”
  Sanna Rayman 2009-04-05 20:27

 455. Tante Zeronachbar skriver:

  Tänk att det inte går en dag utan att man gör en ny upptäckt. Idag har det gått upp för mig att Hillary på denna blogg är ännu dummare än jag anat och det vill inte säga litet.
  När man läser vad hon skriver om Wanja & Co häpnar man sedan över hur fanatisk en person kan bli/vara.

 456. hillary2 skriver:

  Helenapalena

  använd inte ord vars innebörd du inte begriper
  fattigpensionärer är ett vedertaget begrepp på de med enbart ”folkpension”

  att du skulle vilja någon människa stryk vittnar väl om din människosyn och ditt för tillfället obalanserade tillstånd

  Wanja Lundby-Wedin lär f.ö. vara en mycket duglig person precis som Carin Jämtin och förre Jämo – har glömt hans namn, enligt min dotter, som inte alls är politiskt intresserad, men har arbetat med dessa tre i olika sammanhang och hon har en mycket vältränad förmåga – att kunna diagnostisera dugliga och hederliga människor…

 457. hillary2 skriver:

  tantnoll

  har du inget viktigare attr anföra än klagomål på min person?
  gå du över till din granne och ta dig ett glas så kanske livet ter sig rosenrödare igen…

 458. Tante Zeronachbar skriver:

  Du snackar så mycket skit att du borde ut och träffa vanligt folk och inte bara umgås med i dina ögon omnipotenta parti- och fackfunktionärer.
  Försök uppfatta verkligheten och sluta upp med din idoldyrkan av Wanja, Mona, Nalin och övriga pinnstolar.

 459. Tante Zeronachbar skriver:

  Claes Borgström försökte du förgäves charma innan du siktade in dig på Carl Norberg. Tror inte du får napp där heller för han är ju en sann konspirationsmänniska
  och söker säkert mer spänning.
  Nils Karlsson Pyssling liknar förresten Borgströms bror Henric.

 460. Carl Norberg skriver:

  Jaha, så UD, SEB arkiv, Nara är någon form av vänsterextrema organisationer.

  Och du får faktiskt ursäkta men jag tror inte att en statlig offentlig utredning som SOU 1999:20, är att anse som någon pamflett för extremrörelser.

  Om huruvida någon kommer att vilja diskutera ekonomi eller inte med mig, det kommer säkert att visa sig, tids nog. Och det som jag redovisar är inget annat än sakförhållanden, som om de skulle vara felaktiga i förhållande till verkligheten, gärna får beskrivas av andra till att bättre beskriva verkligheten.

  Mitt intresse av att hjälpa dem som försatt samhället i denna situation, är nog väldigt lätt att överskatta.

  Det finns inga självändamål för mig med att upplysa om all historia som finns i kring detta. Men jag anser att de beslut som fattas, skall fattas utifrån bästa möjliga grunder för samhället.

  Om sedan samhället beslutar att ett beteende inte spelar någon roll, då är det så, men dt skall likafullt beslutas om att beteendet är acceptabelt.

  Det skall inte vara så att beteendet istället förnekas.

 461. hillary2 skriver:

  tantnoll

  som jag tidigare skrivit har jag aldrig ägnat mig åt idoldyrkan
  och jag lever i den bistra verkligheten utan någon som helst kontakt med de personer du nämner
  och varför i hela friden tror du att jag intresserar mig för Borgström eller Norberg
  förmodligen är hr Tante bara svartsjuk! 🙂 men mitt röda hjärta är redan upptaget…

 462. Tante Zeronachbar skriver:

  Här hade du tydligen trevligt 🙂

  Igår var sista dagen av den helt suveräna kurshelgen på Bommersvik som är en kursgård fullproppad med superlativa adjektiv från de besökande deltagarna genom åren. För mig personligen var det första gången och så mycket inspiration och motivation som den gett mig har jag aldrig annars fått. Alla glada och förväntansfulla kvinnoförbundare som hade samlats från hela Sverige för att diskutera och planera internationella samarbetsprojekt med våra systerorganisationer i länder där behovet av stöd är
  lika stort som i nordvästra Skåne.

 463. Tante Zeronachbar skriver:

  Här kommer nattlektyr Hillary. Slit den med hälsan även om omdömena om Wanja inte överenstämmer med dina idoliserande tankar.
  I brist på Nils Karlsson Pyssling väntar nu John Blund!

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4831102.ab

 464. hillary2 skriver:

  Tantnoll

  det tog tre sekunder att läsa rappakaljan
  Lena Melin är en mycket okunnig och oerfaren människa precis som Sanna Rayman
  de som vidarebefordrar något som dessa har skrivit är
  förmodligen lättledda och okunniga varelser som inte kan analysera texter inte vågar ifrågasätta bakgrund och motiv – rädda otrygga varelser som dessvärre kanske itutats att det skrivna ordet väger tyngre än deras egen förmåga att tänka…

 465. nathaliesview skriver:

  Tummen ner för all svensk politik, vilket enbart är en förlängd arm av historiskt internationellt hell…!

  http://svenskhistoria.blogspot.com/2009/03/redan-per-albin-hansson-kallade-pa-sin.html

 466. Kachina skriver:

  Säga vad man vill om Wanja, men två bräkande får, Stefan och Tante, som frivilligt låter sig slaktas på kapitalismens altare är ändå symbolen för det absoluta oförståndet.

  Jag försvarar inte de nuvarande socialdemokratin, men förklara ni för mig hur ni kan försvara den kapitalism som numera alldeles uppenbart vilar i samma grav som kommunismen.

  Här kan vi tala om blind tro, idoldyrkan och fanatisk underkastelse av det döda.

  Den tid då ”svinen” härskade på jorden är över. Vi håller på att bygga nytt, visserligen utan ritningar, men nytt blir det och ”den illaluktande dypöl där encelliga blötdjur utan ryggrad förökar sig (amöbor)” kommer att torka ut.

  Precis som adelsväldet en gång dog ut, kommer ”Joakim von Anka-väldet” att dö ut.

 467. Dickie Dick Dickens skriver:

  En stark misstanke föreligger om att Kachina nyss erhållit någon form av kosttillskott vars verkan nu
  sakta men säkert övergår från erhållen kraft till lätt illamående.

 468. Carl Norberg skriver:

  För att förtydliga det Kachina uttrycker, så är det säkert inte så att han anser att innevarande svineriet till styre skall ersättas av ett likadant svineri under någon annan varubeteckning.

  Svineri är svineri, oavsett vilket namn som detta åsätts. Människovärdig behandling är inte en politisk åskådning, det är ett beteende.

 469. soli01 skriver:

  Att använda ordet ”svin” i det nu uppkomna läget är ”svineri”. Jag gillar svin (grisar) – håll med om att det smakar gott. 🙂
  Nya tider – härliga tider. 🙂

 470. Anna skriver:

  Tyvärr har, när tillfälle ges, Carl Norberg en stor svaghet, nämligen att inte kunna hålla tillbaka sina inre lustar. Jag har tagit till mig en hel del av det som CN delgivit oss andra här på denna blogg men när han utbrister (6:56)”innevarande svineri till styre”
  (åsyftandes på de framgångsrika Moderaterna), förbleknar den ev. ”kunskapsglans” som omger honom.

  När han far med dylika osmakliga osanningar om Fredrik Reinfeldt et consortes (”svineri”) kanske det inte finns särskild stor anledning till att tro att det som Carl N skriver om ekonomiska spörsmål har större sanningshalt än det av honom använda uttrycket ”svineri”.

  Kachina må vara en frisk fläkt men att som Carl Norberg efterlikna Kachinas drastiska socialistisktpopulistiska uttrycksformer ger en fadd eftersmak.

 471. Kachina skriver:

  ”Nya tider – härliga tider.”

  Nya tider har precis inlett sina födslovåndor. Vi får se, om halvapans sinne utvecklats, vad som skapas ur detta.

  Meningen är att de accelererande våndorna mellan 1914-2012/14 skall leda till ny insikt och en ny värld.

  Om den världen är byggd ur den här materian, återstår att se. Sinnesupplevelsen kommer i vart fall att förändras i lika hög grad som när halvapan gick från färgblind till att se färger. Vi kommer i alla fall att få tillgång till en ny dimension.

  I den dimensionen är ”Von Anka-syndromet” en sjukdom.

 472. Carl Norberg skriver:

  Men Anna du skall nog vad avser mig betänka vad det är som avses med svineriet, och det är inte så att jag uppfattar att makten ligger i de folkvaldas händer, och att det därför är de folkvalda som särskilt ägnar sig år exploatering av individerna.

  Så länge inte samhället kontrollerar finans och valutasystemen, utan dessa istället kontrolleras av andra, så är och förblir det dessa individer som begår svinerierna.

  Staten och kapitalet konstellationen, som av några kallas Maktelit, har ett beteende som är att likna vid att behandla människor som djur.

  Och makten har inte partifärger, den är färglös.

  Och jag kan säga att jag faktiskt inte tror Fredrik Reinfeldt om att vara illasinnad. I några avseenden möjligen naiv.

 473. Carl Norberg skriver:

  Ja så kan man mycket väl uttrycka detta, som Kachina gör.

  Fast egentligen så var detta en egenskap som funnits ibland oss sedan länge, men som förbjöds att verka samfällt 325 e. kr. i Niceae.

  Man kan säga att egenskapen vid detta tillfälle började avvecklas. Tyvärr för Konstantins liga så var tydligen den biologiska grunden för egenskapen alltför stark för att helt kunna utrotas,

 474. Carl Norberg skriver:

  Om du sansar dig lite Anna, och i detta ägnar eftertanke åt bakomliggande krafter och syften, så skall du se att failjen Wallenberg och deras eviga korruptionsmission emot Sverige, detta är ett stort problem.

  Sedan finns det givetvis även politiker som drar sitt strå till den dyngstacken, men detta var inte det jag avsåg i ovan.

 475. Kachina skriver:

  Är svinen moderater, Anna?

  Svinen huserar i de yttersta polerna, kommunism och kapitalism. Sedan är det upp till betraktaren vart han hänför galtar och suggor.

  Allianzen gjorde under valrörelsen en tydlig visit i svinhuset, när deras medvetandesfär krympte till en mustasch.

  Tanken är mindre tydlig nu, men den står kvar i skrifterna där sjukförsäkringsavgiften sänkts med 3% och Allmän avgift (sociala avg, kostnader för konkurser etc.) ökat med mer än 3%.

  Betydelsen av detta är att klasskillnaderna ökar. Den som är född frisk och får ett arbete, lever i ”smörbyttan”. De andra får ett helvete.

  Vill du läsa facit av Allianzens arbete, läs Latinamerika. Det är ättlingarna i ”Mengeles säd” som är i arbete och Reinfeldt är en naiv medarbetare som inte kan se vad som är dolt bakom skynket.

  Nej, jag kallar inte moderater för svin, men de har en väldigt trång världsbild.

 476. Carl Norberg skriver:

  Svineri är ett beteende som går att se ifrån olika perspektiv, dessa perspektiv kan sedan benämnas vid olika namn, som passar för ändamålet att skymma att det ändå egentligen bara är ett svineri.

  Människor är människor och bör behandla varandra som människor. All den stund några individer börjar behandla andra som vore det djurhushållning, så börjar samhällets förfall och moraliska nedgång.

 477. Helena Palena skriver:

  hillary: Vet du hur många fattigpensionärer Sverige har? Det finns jättemånga att suga ut. Runt en miljon. SAP:s duperade och utsugna mjölkboskap!

  Jasså – ska Wanja koncentrera sig på finanskrisen? Klarar hon det? Hon kanske skulle börja med att läsa min artikel på Newsmill om den finansiella avgrunden:

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/03/23/bo-lundgren-och-den-finansiella-avgrunden

 478. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  svinen behandlar inte människor som djur de behandlar dem som medel
  och många män talar endast om de kvinnor de är lierade med huruvida dessa är bra för DEM 🙂

  helenapalena

  utan sossarna hade vi inte haft ATP – min hundraåriga mor lever med ”vinst” om än liten på ett svindyrt kommunalt äldreboende tack vare min fars ATP. Var har du hämtat siffran i miljon? Källhänvisning skadar inte.

 479. Anna skriver:

  Ja du Hillary, sossarna har förstört mycket här i landet genom åren. Bl.a. har man bäddat för den kommunala ”scratch my back- mentaliteten” som nu frodas runt om i landet.

  Jag skrev nedanstående kommentar på Helenas blogg alldeles nyss och du Hillary som bor i Göteborg bör ju bäst av alla känna till hur Pamparnas Pamp inom det kommunala, Göran Johansson (ursosse sedan födseln), fixat och bixat och trixat genom åren. Är detta din bild av den yttersta demokratin?

  ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

  Som “näste men till rakning” skulle jag vilja se Sveriges kommuner. Du kan tänka dig att här finns det många dolda miljoner undanstoppade till de kommunala makthavarna.

  Ett exempel som jag kan förmedla till dig är från “min sommarkommun” (ca 30.000:- bosatta). Jag ställde en fråga om kommande budget, eftersom jag upptäckte en post på drygt 80 miljoner som var avsatta för “opreciserade kommande pensionsavgifter” samtidigt som budgeten innehöll kraftigt sänkta bidrag till äldrevård och skola.
  Vilka dedssa “pensionsavgifter” är avsatta för kan man fråga sig, jag har fortfarande ej erhållit något svar från kommunledningen, vare sig från den politiska eller från kommundirektören.

  Så funkar Sverige av idag (och inte särskilt många verkar tänka efter och/el. bry sig)!

  ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

 480. Helena Palena skriver:

  Vi ska inte ta all heder från SAP. Det ska vi inte. Lössen och fukten är borta. Dock är det nu så förljuget så till och med Rörelsens egna måste se det hela när allt nu har krackelerat inför öppen ridå! Tabå!

  Vill du ha siffror kan du få uppgifter från PRO. Dom kan det här med utsugning eftersom dom känner det inpå bara skinnet.

 481. soli01 skriver:

  Anna – nu tassar du på heta marker. 🙂 Du får inget svar, tror jag!
  Du kanske har fel jobb – skulle ha satsat på journalist-yrket. :-)…grävande.

 482. Carl Norberg skriver:

  Människor som behandlar andra människor som djur, är de som begår svineri. Vilket i sig kan sägas beskriva självsynen hos de förorättande.

  Grisarna har ju knappast mycket annat att välja på än att fortsätta vara grisar, så det kan inte beskrivas som svineri.

  Och detta med genus, är bara en billig politisk retorik.

 483. Carl Norberg skriver:

  Hillary, det är alltså inte en fråga om vad människorna behandlas som, det är en fråga om vad människorna inte behandlas som, alltså människor.

  Det blir lika illa om människor behandlas som kopparmynt, grisar eller TV-apparater.

 484. Carl Norberg skriver:

  Annat är att anse som förnekelse av människans särställning på planeten.

  Och jag fattar inte varför detta skall behöva förklaras.

  Sedan kan ju vem som helst inse den politiska poängen med att skapa djurrättsaktivism, och det är alltså inte främst för djurens bästa, utan alltså främst för politikens skull, alldeles oavsett klimat och miljösituation.

 485. Anna skriver:

  Soli

  Nja, jag får väl fortsätta med det som Hillary brukar säga att jag sysslar med – ”enklare bokföring”. Men tack i alla fall!

  Jag skrev en gång på Carl Bildts blogg för länge sedan att jag en gång haft ett stort konsultuppdrag åt Försvaret och då (synnerligen kortfattat) kommit fram till att ”maken till resursslöseri” hade jag någonsin ens kunnat drömma om. Behöver jag säga att denna min utredning placerades i en särskild liten hög för sig och sågs därefter ej mer till 🙂

  Hillarys slutledning betr. ovanstående lilla berättelse kom då fram till att jag sysslar med ”enklare bokföring” – något som denna lilla valkyria med jämna mellanrum upprepar.
  Heder åt Hillary, Pamperiets osjälvständige försvarare!

 486. Carl Norberg skriver:

  Om ledarskap och makt http://blogg.aftonbladet.se/23930

 487. Anna skriver:

  Tlg ”enklare bokföring”.

  Därmed inte sagt att jag på något vis ser ner på den hedervärda sysslan ”enklare bokföring”.
  Vi vet ju alla att bakom Zlatan behövs robusta backar för att allt ska fungera 🙂

  Nu rusar jag iväg på lunch, Kachina fick tydligen kosttillskott redan tidigt i morse (kommentar 6:43).
  Hoppas han mår bättre nu, Rörelsen behöver alle man på däck just nu 🙂

 488. Carl Norberg skriver:

  Partilojalitet framför människosyn kan ju om inte annat, även vara ett trist uttryck för maktfullkomlighet.

 489. Tante Zeronachbar skriver:

  MONAS STYRKA!
  Så här i socialdemokratiska kristider kan det väl vara trevligt att visa upp en stark sida hos Mona Sahlin.
  Om den visar sig vara folkligt förankrad kanske opinionen vänder. Vad säger t. ex. metallarna på Volvo och transportgrabbarna på Nilssons Åkeri? Och vad säger Hillary?

  Så här bloggar Regnbågen Elisabeth Olsson Wallin på Newsmill.
  ——————————————————
  Det går inte att i dag värdera betydelsen som Mona Sahlin har haft för HBT-rörelsen i Sverige. Vi är många som kan ta åt oss äran att öppenheten är så pass mycket större i dag än på 70- och 80-talet. Men ingen annan har som Mona Sahlin envist fört upp HBT-frågorna på den politiska dagordningen. Mycket återstår – det visar inte minst reaktionerna på ”segerkyssen” – och den kampen ska vi fortsätta föra, tillsammans.

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/04/05/historielos-beskrivning-av-hbt-kampen

  ——————————————————

 490. Stefan E skriver:

  Tante Zeronachbar vågade visa ett ömtåligt exempel. Ingena har kommenterat!
  Jag fyller därför på med mer stolligheter, denna gång från Universitetesvärlden. Håll till godo och kommentera gärna!

  ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

  Universitetet är den arena i samhället där diskussionsklimatet är menat att vara både frisinnat och tolerant. Detta klimat har nu drabbats av universitetets senaste projekt – ”genuscertifiering”. Projektet leddes, på uppdrag av rektor XXXXX, av professor Tiina Rosenberg från Centrum för genusvetenskap och i projektgruppen ingick bland andra representanter från samtliga fakulteter, administrationen och Saco.

  Genuscertifieringens syfte är att ”bevaka att relevanta genusperspektiv och en könsmedveten pedagogik integreras i all utbildning”. Varje program och kurs skall få en genuscertifieringsstämpel. Universitetets lärare skall tvingas vara genusmedvetna, och bland de studerande skall det finnas en genusombudsman.

  Under genuscertifiering skall vi utveckla vår ”genuskompetens”. Vi lärare skall värderas och bedömas utifrån vår könsmedvetenhet. Vem skall göra utvärderingen? Det är ingen hemlighet att dessa experter skall komma från professor Tiina Rosenbergs eget sällskap: Centrum för genusvetenskap.

  Genuscertifiering är kontroll. Enligt rapporten skall det nu kontrolleras huruvida kurslitteraturen innehåller böcker skrivna av kvinnliga författare samt om litteraturen har adekvat genusperspektiv. Lärare måste gå genuspedagogiska kurser för att lära sig det riktiga tänkesättet, genusperspektiv skall genomsyra undervisningen och relevanta frågor om genus skall tas upp i examinationen.

  Genuscertifieringens arsenal i könskampen är följande: det skall ställas ”krav och kriterier”. Lärare skall genomföra en ”genus-självdeklaration” där vi bekänner våra svagheter. Genom denna genuskontroll följer den ofrånkomliga träningen, eller skall jag säga omskolningen? Vi skall utöva självkritik och komma fram till korrekta åsikter.

  Varje kurs och institution skall granskas av ett oberoende och kompetensprövat kontrollorgan, något som ger en större tilltro till certifieringen. Krav, regler, granskning, kontroll – vem hade kunnat tro att en professor i ett hyperkritiskt och maktavslöjande ämne som genusvetenskap skulle ligga bakom en sådan byråkrati? Genusvetenskaplig forskning sysslar allt som oftast med att avslöja ”härskartekniker”. Här får vi istället ännu en sådan.

  Det skall till och med finnas ”certifieringsombud” och det skall ges ”mandat, utbildning, tid och ekonomiska resurser” till en ”struktur för genuscertifieringsarbetet”. Ännu en gång: mer pengar och mer byråkrati.

 491. vat69%son skriver:

  Plötsligt tror Reinfeldt på klimatbluffen!
  Varför? Politiska poäng att plocka

  Plötsligt agerar kusinerna Wallenberg genom DN Debatt!
  Varför: Politiska poäng att plocka.

  Plötsligt kysser Sahlin en äkta HBT:are!
  Varför: Politiska poäng att plocka!

  Plötsligt ska ett universitet anlita genusmaffians
  drottning, Tiina Rosenberg.
  Varför: Politiska poäng att plocka.

  Plötsligt (nåja) avsätts Wanja av sitt eget fack, LO.
  Varför: Politiska poäng att plocka!

  PLÖTSLIGT ÖVERTAR VI MAKTEN SJÄLVA.
  VARFÖR? VI ÄR INTE EN SÅDAN DUM/SUPERKORKAD VALBOSKAP
  SOM ELITEN TYCKTS TRO!

 492. soli01 skriver:

  Detta att plocka politiska poäng är väl inget nytt och något vi säkerligen inte slipper i framtiden heller.
  Vi ska alltså övetaga maktetn själva – blir det förändring då? 🙂

 493. Anna skriver:

  Du är en klok man du, Soli 🙂

  Genuscertifiering? Om jag inte helt missminner mig frågade någon Hillary för någon veckan sedan om rätt genus var reale 🙂

 494. soli01 skriver:

  Anna – ibland funderar man om man är en man. 🙂

 495. Anna skriver:

  Som varandes gammal 🙂 polis, föreställer jag mig dig som en riktig karlakarl!

 496. Carl Norberg skriver:

  Jag undrar hur det ser ut bakom kulisserna i LO borgen just nu, eftersom Wanja utom alla tvivel kan haverera både ledningen för Swedbank och Folksam, genom sitt inflytande över Rosengrens lönesättningar.

  Detta har givetvis den läckande sidan med i kalkylen, så frågan blir givetvis vem som är så viktig att skydda från den nu pågående interna etikrevisionen, så att man istället väljer att göra ett bondeoffer av Wanja. Att Maj Britt Theorin dök upp på AK årsmötet i lördags var nog inte en slump, och det behöver inte alls heller sakna amband med detta med Wanja.

 497. Anna skriver:

  Håller med dig Carl N. Utmynnar allt i ett antiklimax eller?

  Detta med fru Theorin kände (känner) jag inte till –
  kan du utveckla (helt kort).

 498. Anna skriver:

  Antiklimax?!? Javisst!!

  Pamperiet Pamperi har talat. Trojkan på podiet
  berömmer sig själva och påstår sig se till medlemmarnas intressen. Och som medlemmarna vill.

  Självkritik? Total avsaknad av dylik!

  Detta kan bara beskrivas som BOTTEN!

 499. Carl Norberg skriver:

  Jag tror att detta blev tvärtom, Anna. meningen var alla gånger att fälla Wanja Lundby Wedin för att dölja något annat, för jag vet att det pågår annan intern inkvisition. men jag blir inte riktigt klok på varför Fru Theorin for så hårt fram som uppgifterna gör gällande att hon gjorde med Veronica Palm.

  Den negativa totaleffekten av att fälla Wanja bedömdes uppenbarligen efter ett inte obetydligt övervägande, bli värre än att behålla henne på plats, så nu skall vi nog egentligen blicka åt det rakt motsatta hållet där den alternativa och negativa effekten måste finnas.

  Jag vågar påstå att det nu pågår rätt mycket spel i detta avseende, och eftersom målet med detta utspel av planterad information inte rimligen kan ha varit annat än att fälla Wanja, så borde det nu utkristallisera sig grupperingar i detta.

 500. Kachina skriver:

  Inom LO-borgen lever fursten med följe sitt eget liv, fjärran från den allmoge som skapat dess makt.

  De fraterniserar och har blivit mer vänner med sina motparter än sina medlemmar.

  Det kan bara sluta på så sätt, att grunden för dess existens smulas sönder.

 501. Carl Norberg skriver:

  Inom borgen lever fursten i i rikedoms prakt,
  fjärran från allmogen som skapat dess makt.

  De många i armod som intet förstod,
  till sist kom till insikt och repade mod.

  Blott fursten var kvar i sin tro på sin rätt,
  när många bedragna tog vett till sitt sätt.

 502. Carl Norberg skriver:

  Fast jag tror att det nu är dags för den verkliga frågan att utkristallisera sig.

 503. fairymary skriver:

  ..och vilken skulle den verkliga frågan vara?

 504. Stefan E skriver:

  Jag är lika nyfiken som Fairymary

 505. Helena Palena skriver:

  Tänk att dom inte har en ättelägg efter Wanja! Är inte det för ynkligt? För sorgligt! Undra på att arbetarna blir utsugna. Men såna såta vänner i Borgen behöver dom inte ha några fiender! Arbetarna alltså.

 506. fairymary skriver:

  Det är lätt för oss ….som inte vandrat i Wanjas mockasiner …..att döma…..

 507. Carl Norberg skriver:

  Varför den som egentligen agerat för detta förlopps tillkomst har gjort på detta sätt?

 508. Tante Zeronachbar skriver:

  När det börjar dra ihop sig viker Fairymary ner sig och allierar sig med förmånstanterna inom Pampväldet,
  såsom Nalin, Wanja, Helle, Gudrun och Mona.

  Vad kan detta bero på? Fairymarys socialistiska grundideologi går antagligen före den enskilde medlemmen!

  Ja, sådan är socialismen, lite svinn får man räkna med.

 509. Tante Zeronachbar skriver:

  Carl

  Din diktning förefaller skir och vacker . . . . .
  Jag applåderar.

 510. Carl Norberg skriver:

  Ideologi före humanism har aldrig varit bra för individen.

 511. hillary2 skriver:

  Anna

  du talar om ting du inte har en aning om – engagera dig gärna i ett parti – så har du möjlighet att lära dig hur saker hänger ihop
  när det gäller 80 miljoner i opreciserade pensionsinbetalningar kan jag upplysa dig om att vi har ett stort antal offentliganställda som förr eller senare kommer att pensioneras
  Kommuner och Landsting ligger i allmänhet efter(!) i dessa inbetalningar vilket vi f.d. offentliganställda kan komma att få erfara…
  och du tror att dessa miljoner var vikta för några prominenta medborgare 🙂

 512. soli01 skriver:

  Carl Norberg – vilken humanism tycker du är bäst – dem sekulära eller religösa? Är den månne sekulär?

 513. Tante Zeronachbar skriver:

  Du har helt rätt betr. ideologi resp. humanism, Carl.
  Men vissa dollies på denna blogg är tydligen helt förblindade av maktens boningar.
  Rättning i ledet lyder ropen från husse och då lyder
  dockorna.

 514. Carl Norberg skriver:

  Ja eftersom religion är ett medel för makt, och dessutom inte främst är humanism utan religion, så kan det inte gärna vara på så många sätt.

  Om huruvida det finns några argument för religionens trovärdighet eller om denna enbart bygger på den mänskliga oförmågan till förståelse, kan ju möjligtvis diskuteras.

  Men att i detta kalla oförmågan för gudomligheten, synes mig vara detsamma som att kalla religion för dumhet. Givetvis kan ingen människa bli fullkomlig eller gudomlig, så är det absolut.

  Detta gäller för alltid, utom vid det tillfälle när en individ är allt som finns, då är allt ett.

 515. Lasse skriver:

  Ian…Du har rätt i det du skriver….Av någon outgrundlig anledning så diskuteras inte varför Sverige tar emot hela fokgrupper exempelvis från Somalia, analfabeter till stor del som aldrig kommer att arbeta här. Sveriges befokkning förutsätt villigt och glatt ställa upp och via skattsedeln bidragsförsörja dessa livet ut! BEDRÖVLIGT att saker som borde vara helt SJÄVKLARA inte kan debatteras och att det inte går att föra en diskussion om detta utan att blanda in ord som rasism och främlingsfientlighet, det får man inte vara om man är en schysst människa….Trots detta så bosätter sig de flesta långt ifrån flyktingar invandrare om de kan….Märkligt, hyckleri….Jag anser att s.k. FRÄMLINGSFIENTLIGHET och RASISM inte alltid måste ha med debatten om flyktingar och invandring att göra! Det har det nämnligen inte!
  Vi ska ha en RÄTTVIST samhälle där människor behandlas schysst och korrekt, MEN flyktingpolitiken måste skärpas, ingen normalt funtad vill tillåta att analfabeter kommer hit från Somalia….Se ovan…Trots ovanstående ska ni som läser veta att jag röstade på sossarna i det val som var! Kommer jag att göra det i nästa val? Jag vet inte idag, vi får se, – visarsig SVerigedemokraterna föra en ansvarfull politik kan det kanske bli SD. Jag är övertygad om att de kan bli ett 10% parti och däröver. Som sosse har jag svårt för mederaterna men de kommer att vinna terräng, sossarna har inte en chans med Månförmörkelse-Mona…Så är det bara, synd att de inte har en riktig ledare, många arbetare och fackföreningsanslutna saknar det, efter Göran P. kom inget bra…
  Vi får se hur det går om 4 år….ALLA partier borde ta tag i flykting-invandringpolitiken och INSE ALLVARET, att det är VANSINNE, inget annat att ta emot människor som ska bidragsförsörjas livet ut! Detta samtidigt som det egna folket har svältpensioner o låga löner….Politikerfrälset kommer inte alltid att kunna gotta sig vid köttgrytorna när det går åt helvete….

 516. Joan skriver:

  Have you ever considered about adding a little bit
  more than just your articles? I mean, what you say is valuable and all.
  Nevertheless think about if you added some great photos or video clips to give your posts
  more, ”pop”! Your content is excellent but with pics and videos, this blog could undeniably be one of the
  best in its field. Terrific blog!

 517. If you are presently using a cell phone and are paying more than
  $49 per month, you are getting ripped off|burned.

  There is a NEW enterprise that will be providing us a “better
  way” and will save the typical cell
  phone user 40%-60% each month off of what we
  are currently spending. That could be hundreds, even thousands
  of dollars saved each and every year.

  This particular service will be:
  1. On a Impressive 4G Network
  2. $49 monthly and Include Unlimited Minutes, Text and Data
  3. No Contracts offering us complete freedom to move our service
  if we are not satisfied with NO Penalties!
  4. The ability to get it for free by referring a few people and
  an unlimited monthly income potential as they refer people.

  That’s not all. This organization is launching the first Social Commerce
  Platform that will save you up to 15% on many of the stores you
  already go shopping at, and pay you cash-back when other folks you
  know do the same! (FACT: Mark Zuckerberg of Facebook called
  Social Commerce the next HUGE opportunity.)

  Seem Fantastic? Want More Information? If so Click Get Started with Solavei!

 518. reduceri laptop skriver:

  We are a group of volunteers and starting a new scheme in our
  community. Your site offered us with valuable information
  to work on. You have done a formidable job and our entire community will be grateful
  to you.

 519. xt_blog skriver:

  great publish, very informative. I ponder why the opposite specialists of this sector don’t understand this. You should proceed your writing. I’m sure, you have a
  great readers’ base already!

 520. Definitely believe that that you stated. Your favorite reason appeared to be at the web the simplest thing to
  take note of. I say to you, I definitely get irked even as other folks
  consider worries that they plainly don’t recognize about. You managed to hit the nail upon the top as neatly as defined out the whole thing without having side effect , other folks could take a signal. Will likely be back to get more. Thank you

 521. I think the admin of this site is in fact working hard for his web site,
  as here every stuff is quality based data.

 522. Asking questions are genuinely fastidious thing
  if you are not understanding anything entirely, however this
  post offers good understanding even.

 523. slide skriver:

  7 hours ago via Tweetbot for iOS Reply Retweet Favorite powered by socialditto pattonoswaltPatton OswaltAl Qaeda just claimed responsibility for The Fray’s
  performance of The National Anthem last night.
  Used at a private function or public display, personalised
  wine labels for your next celebration or function.

 524. You’re so awesome! I do not think I have read something like that before. So great to discover somebody with genuine thoughts on this subject matter. Really.. thanks for starting this up. This site is one thing that is required on the web, someone with a bit of originality!

 525. Please let me know if you’re looking for a article author for your blog. You have some really great articles and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write
  some articles for your blog in exchange for a link back to
  mine. Please shoot me an e-mail if interested. Thanks!

 526. Hello! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay. I’m definitely enjoying your blog and look forward to
  new posts.

 527. forum skriver:

  Hey there just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the images aren’t loading properly. I’m not sure why but I think
  its a linking issue. I’ve tried it in two different internet browsers and both show the same results.

 528. Spartan Slots skriver:

  Definitely not pitching strong directly into game titles
  is a huge dilemma regarding Indians commencing pitchers due to the fact the beginning of the season,
  and the a couple innings Manley pitched Thurs night ended
  up being any reminder of this shortcoming.
  Of which, folks, can be an unbelievable 93% along with I will reside using these numbers every time in the yr.

 529. I’m very happy to find this web site. I need to to thank you for your time
  due to this fantastic read!! I definitely liked every little bit of it and i also have you bookmarked to check out
  new stuff in your blog.

 530. It’s really a cool and helpful piece of info. I’m glad that you just shared this helpful information with us.
  Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

 531. Interim Management Thailand

  HUR ÄR DET MED SVENSKA SPRÅKET? | Ian Wachtmeister

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: