Det svaga samhället

Vårda brottsoffren och straffa brottslingarna

Det låter väl käckt och självklart. Varför gör vi det inte då? Allsköns professorer, socionomer och suckande sociologer visar större intresse för brottslingarna och deras behandling än för brottsoffren. Det finns en brutal logik i detta: brottsoffren är ju redan döda!

 

Till den flummiga rättvisan kommer det regelrätta hot mot hela vårt rättsystem. Brottsyndikat kan härja fritt och hota vittnen till livet. Det kan mer eller mindre ostraffat visa att de menar allvar genom att bomba åklagares villor, mörda vittnen mm.

 

Ett svagt samhälle är ett samhälle som inte kan försvara sig själv och sina institutioner. Sverige är ett sådant samhälle och har blivit rena lekstugan för importerade brottsyndikat.

Var finns den ilskna reaktionen? Vilka kraftåtgärder beslutas?

 

Historien har lärt oss att alla kulturer, civilisationer och riken har gått under när de inte har kunnat hålla ordning inom sina gränser eller försvarat sina yttre gränser.

Annonser

35 Responses to Det svaga samhället

 1. soli01 skriver:

  Tänk att det finns människor här i Sverige som kan tala i klartext! Inte är de många som ”törs” skriva ”har blivit rena lekstugan för importerade brottsyndikat”. Så kan man inte säga! 🙂
  Det har faktiskt pågått under en längre tid, men det var tabu även på min tid i jobbet. Nu har dessa syndikat fått sitt stadiga fotfäste och det är hög tid att någon säger ifrån. Att hymla är inget som för frågan framåt. Vi har fått mycket gratis?…

 2. Josef Boberg skriver:

  Dom flesta inbillar sig nog att EU skall hjälpa oss, tyvärr tyvärr… 😥

 3. Maria skriver:

  Heja! Äntligen en blogg värd att läsa!

 4. soli01 skriver:

  Maria – håller med. Har följt denna blogg ganska länge och den har varit bra om kanske långt mellan bloggarna – men man kan ha annat att göra! 🙂

 5. Carl Norberg skriver:

  Ja vad skulle det vara för skillnad på de inhemska brottssyndikatens verksamhet gentemot gemene man som skulle vara så mycket bättre?

  En rätt trist inställning tycker jag. En inställning som inte främst ser till medborgaren, utan som främst värnar om den egna inhemska marknaden för den möjligt brottsliga profiten.

 6. soli01 skriver:

  Det är svårt även med den inhemska brottsligheten och inte blir den lättare att hantera om den späs på utifrån. Vi har bara att konstatera fakta. Trist kan även detta synes vara.

 7. Torbjörn skriver:

  Carl Norberg:

  Vilka inhemska brottssyndikat (jag antar att du menar etniska svenskar) syftar du på? Hells Angels? Utöver dem finns inga inhemska brottsyndikat.

  Det är väl konstigt att en del människor har problem med att man omtalar något så uppenbart, när det innebär att invandringen och det mångkulturella samhället ifrågasätts. I stort sett all införsel av narkotika utförs av utländska ligor eller utlänningar med anknytning till Sverige. Allt ficktjuveri begås av utländska ligor. All människohandel i syfte att generera uppehålstillstånd i Sverige/EU eller idka prostitution/svartarbete/tiggeri styrs av olika internationella ligor. Sedan är det inbrottsligor, ligor som specialiserar sig på att stjäla bilar/vägmaskiner som exporteras utomlands, ligor som stjäl koppar som exporteras till sydamerika och östeuropa, vägpiratligor mm.

  Sedan är det all den brottslighet som utförs av utlänningar med PUT/svenskt medborgarskap såsom alla värdetransport/butiksrån, personrån, åldringsrån, maffiaverksamhet inom restaurang/frisör/städbranchen.

  Det ironiska är att det mångkulturella flumsamhällets anhängare representerat av riksdagspartierna och media, står till synes maktlösa inför den organiserade brottsligheten, men å andra sidan har man hur stora kraftresurser som helst att motarbeta de som vill återgå till ett Sverige byggt på lag och ording med samhörighetskänsla i befolkningen.

 8. Helena Palena skriver:

  Det är meningen att Sverige ska vara ett land i fritt fall! Har ni inte förstått det än?

 9. Carl Norberg skriver:

  Det skulle inte vara anmärkningsvärt om det var svenskar som drev kolonier som odlade narkotika…

  Så en viss internationalisering får nog antas vara i det närmaste naturlagsmässig.

  Och Sverige har ingen organiserad brottslig verksamhet, vad skall man säga om det…..

  Det finns alltså inte korruption i Sverige?

 10. Carl Norberg skriver:

  Och det är nog inte av främst politiska skäl som brott oftast begås på annan plats än där man själv bor.

  Men detta kan ju vara mycket svårt att inse…

 11. soli01 skriver:

  Hur skulle det vara att för en gångs skull tala ur skägget CN. Du kryper inte bara – du ålar! 🙂

 12. Kioskägaren skriver:

  Herr Kapsyl lider sedan länge av den kroniska åkomman att aldrig kunna tala ur skägget.

  Men hans ideologi är märkbar även för en enkel försäljare av konfektyr och tidningar. Även för en västgöte.

 13. Josef Boberg skriver:

  ”Det skulle inte vara anmärkningsvärt om det var svenskar som drev kolonier som odlade narkotika…

 14. Carl Norberg skriver:

  Det tycks ju i alla fall upplevas på så sätt, som att några uppfattar det som de tror sig läsa, och därför innbär det som deras slutledning påvisar.

  Så frågan är om de verligen läser, eller om de bara ser orden….

 15. Moster skriver:

  Man undrar egentligen vem som är den vandrande pinnen på denna blogg.

 16. Carl Norberg skriver:

  För ovanlighetens skull ett lite skarpsinnigt inlägg av mostern, men vilken grund som skrivningen egentligen står på, detta behöver inte vara givet…

 17. Moster skriver:

  Hav förtröstan!

 18. cavalcare skriver:

  50 miljoner muslimer i Europa, samt vilt härjande internationella brottssyndikat. Reaktionen måste komma inom några år annars blir vi alla muslimer…

  http://cavalcarelatigre.wordpress.com

 19. Carl Norberg skriver:

  Och varför skull alla bli muslimer?

  Jag tänker aldrig bli muslim, och hur skulle detta gå till att tvinga mig?

 20. Torbjörn skriver:

  HelenaPalena :

  Vilka är det egentligen som vill ha ett samhälle i fritt fall och varför? Vem/vilka tjänar på det? Är det bara missriktad idealism som styr eller finns det andra motiv? Varför försvarar journalister på de stora dagstidningarna och TV-kanalerna alltid massinvandring och tar flyktingars parti oavsett hur många lögner de kommit med i sina försök att få stanna i Sverige? Är det för att de flesta journalister är vänstersympatisörer eller nyliberaler? Finns det inga journalister med värdekonservativa åsikter? Jo, visst finns de, men de verkar iallafall inte vara anställda på de större dagstdningarna. Om jag ägde en dagstidning skulle jag då inte anställa journalister som vill nedmontera sitt eget land och byta ut sitt folk genom massinvandring.

  Carl Norberg:

  Om du med korruption menar att det finns politiker som har privata ägarintresen som ev. kan påverka deras hållning i vissa frågor, så visst finns det ett visst mått av korruption i Sverige. Men jag kan knappast se detta som organiserad brottslighet. Däremot kommer korruptionen att öka ju fler utlänningar som anställs vid myndigheterna. Vi har redan sett det vid migrationsverket, där utländska handläggare säljer medborgarskap och uppehållstillstånd. Samt inom polisen där ickesvenska poliser läckt spaningsuppgifter till brottslingar samt att ickesvenska poliser med uppgift att infiltrera kriminella etniska gäng istället valt att gå de kriminellas ärenden.

 21. Carl Norberg skriver:

  Om Torbjörn lever i villfarelsen att svenskar är på något sätt karaktärsmässigt högre stående, så kan jag upplysa om att detta enbart beror på att Torbjörn i sådant fall har en bristande utbildningsståndpunkt.

 22. Torbjörn skriver:

  Carl Norberg.

  Vad betyder ¨bristande utbildningsståndpunkt¨? Jag förmodar att du menar att vita människor som tycker att svenskar/europeer (dvs människor med ljus hy), har högre moral eller på något sätt är battre än mörkhåriga/mörkhyade, är obildade.

  Varför hamnar Sverige i topp på listan över länder som anses minst korrumperade?

  Om invandrare kommer hit och säger(vilket jag hört ofta) att svenskar är ärligare än folk i deras länder, är det OK för dem att tycka det då, enligt dig, eller är alla som tycker så obildade?

  Varför är det endast i västvärlden som ¨mänskliga rättigheter¨ står på den politiska agendan?

  Jag antar att du också tycker att Mona Sahlin är obildad som ju vid ett flertal tillfällen prisat utlänningarnas kulturer och föraktat den svenska offentligt, det innebär ju att utlänningarna enligt henne är högre stående.

 23. Carl Norberg skriver:

  Ja hur kan det komma sig att vi hamnar där på en sådan lista….

  Det är väl ungefär som att vi omgående möjliggjorde för Tyskland att bryta emot Versailles traktaten redan 1919.

  Och ja, de som kommer hit och säger att svenskar är ärligare än andra människor, de som säger så är helt enkelt obildade, svenskar är inte ett dyft bättre än andra, snarare mer raffinerade på att dölja korruptionen.

  Andras mänskliga rättigheter förutsätter att man har egna.

  Och nog finns det klara hälsotecken inom utländska kulturer, som det är i det närmaste total avsaknad av i den svenska kulturen.

  Det fria tänkandets konst, som en gång var en tillgång för befolkningen, är numera en sådan bristvara att det närmast kan liknas vid utrotning.

 24. Josef Boberg skriver:

  ”Det fria tänkandets konst, som en gång var en tillgång för befolkningen, är numera en sådan bristvara att det närmast kan liknas vid utrotning.”

 25. Torbjörn skriver:

  Carl Norberg:

  Ursäkta om jag har svårt att se kopplingen mellan versaillesföredraget och korruption i Sverige år 2009. Men tar man ifrån ett folk allt människovärde(vilket versaillesföredraget gjorde) är det inte så konstigt att de reagerar därefter. Kanske dags att svenskarna börjar reagera också…

  Och jo Carl, det finns massor av folk i vårt land och världsdel som tänker fritt och har sunda åsikter. Problemet är att i den politiskt korrekta totalitära mångkulturella vulgärfeministiska staten Sverige lyckas man effektivt och medvetet censurera alla vettiga tankegångar från att nå offentlighetens bredare lager. Media i Sverige agerar både polis, åklagare, jury o domare mot misshagliga åsikter. Makthavarna inom politik och media har insett att det genomruttna samhälle som vuxit fram i massinvandringens spår bara kan försvaras med diktaturfasoner.

  De hälsotecken du vidhåller inom utländska kulturer är inte detsamma som hög moral. Det som svenskarna saknar är vårdandet av vårt folk och arv, vilket skapar stabilitet och tilltro i ett samhälle.

  Sedan får du gära utveckla den enorma korruption som du menar tydligen döljs hos myndigheter här. Jag kan dock ge dig exempel på vad jag tycker är en form av korruption. Nämligen att regeringen t.ex. ger BRÅ uppdrag att utreda brott begånga av utlänningar, men ger riktlinjer för vad man vill få fram och vilka som ska räknas som svenskar resp. utlänningar i syfte att dra ner brottstatistiken för utlänningarna. Jag tycker också att det politiska tillsättandet av polischefer är en form av korruption.

 26. Helena Palena skriver:

  Torbjörn: Roligt med lite nya infallsvinklar.

  Varför sänker Mona Sahlin sin egen kultur? Hon har sagt att andra har mer kultur – det enda vi har är det töntiga midsommarfirandet ungefär. Skål!

  Heliga Guds Moder! Finns det något finare än vår svenska midsommar? Då blotar vi för att fira kulmen på ljuset. Kring jul blotar vi också för att fira att mörkret ska vika hädan – vi firar att hjulet vänder och går mot ljusare tider igen. Och det ska en svensk statsministerkandidat stå och förakta! Skål!

  Det svenska finns inte. Allt annat finns. Men det finns inget som är svenskt. Alla är invandrare. Så har det låtit på vårt lands kultur- och debattsidor dom senaste 20 åren. Vem har angett tonen och varför?

  Om inte jag är svensk vad är jag då?

 27. Kioskägaren skriver:

  Det ligger faktiskt en hel del i det som Helena Palena säger 4:45. Men det är ju förbjudet att tycka så för då anklagas man för rasism av kultureliten och mediabrusets härskare.
  Undrar hur min kollegas bloggande hustru ställer sig till Mona Sahlins svammel i denna fråga. Antagligen positivt eftersom min kollegas hustru hittills aldrig upptäckt ett enda fel med något som någon socialdemokrat framfört.
  I min kiosklucka tycker ”vanligt folk” precis likadant som Helena.

 28. Helena Palena skriver:

  Kiosk! Fint ord! Kommer säkert från Turkiet eller nå´t! Sist jag stod i en kiosk var jag 13 år. Gav bort Tulo och ciggar i parti och minut till moppe-killarna. Vilket jävla svinn det blev!

  Faktiskt ligger det lite i det jag skriver skriver du ägare till kjorren. Löjligt att skriva på det viset.
  Det jag skriver är sanningen.

 29. Helena Palena skriver:

  cavalcare: Var just och kollade på din blogg. Den verkar otroligt bra. Ska återkomma när jag har mer tid. Arketyper är något fint som en del inte fattar att vi alla har i skallen. Sen är ju din avatar bara too much…

 30. Torbjörn skriver:

  Helena Palena:

  Det finns fler exempel där Mona Sahlin men även hennes borgerliga kollegor ser ner på sitt land och kultur. Vad är grunden till självhatet?

  Sagt av Mona Sahlin:
  ”-Jag hatar allt genuint typiskt svenskt.” (Expressen, 26 juli 2002)

  Uttalande av Fredrik Reinfeldt:
  ”- Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.” (Dagens Nyheter, 15 november 2006)

  Sagt av Maud Olofsson:
  ”-Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige. Det var människor som kom utifrån”. (Östra Sörmlands-Posten, november 2007, sidan 6)

  MUF säger i sin kampanj vid namn ”Jag älskar Sverige” att svenskar endast kan skapa ”…ett pytteland knappt värt att ta på allvar”.

  KDU bedrev våren 2007 en kampanj som hette ”Mångfald – inte enfald”.

 31. cavalcare skriver:

  HP:

  Väl mött 😉

 32. soli01 skriver:

  cavalcare – har anat att vi går mot en utveckling som de flesta politiker verkar strunta i och om sådana uttalanden har bäring får vi vara observanta.
  Kompassen synes vara inställd!
  Din blogg verkar intressant!

 33. Helena Palena skriver:

  Torbjörn: Ska vi skratta eller gråta?

  Vem byggde: Frankrike? Tyskland? Spanien? Afrika? Ryssland?

  Kom alla utifrån? Varifrån? Finns Sverige? Finns Mors Lilla Olle?

 34. Carl Norberg skriver:

  Stavningen på kopplingen till Versailles stavas Bofors. Och hela det system som skapades utifrån detta och Nobelindustrier via Kraschen 1929 för raserandet av den Tyska oppossitionen och uppbyggnaden, och Järvarnas Gästabud 1932.

  Det krävs att man tittar om man skall se, inte främst pratar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: