Politik utan energi

”Upp flyga orden tanken stilla står”   1. Energipolitik

Så löd början av en av Shakespeares bevingade drapor. Briljant och lika avslöjande nu som då. Om ni hörde på STV på söndagskvällen bjöds ni på två perfekta och allvarliga exempel. De handlade om energin och det s.k. polisbråket.

Först energipolitiken: Statsministern och den tillfälliga(?) oppositionsledaren Sahlin talade energipolitik under ledning av en i vanlig ordning okunnig journalist. Tittarna lämnades ingen saklig information, som att de s.k. förnyelsebara energikällorna – varmed menades vindkraft, solkraft och andra utopiska drömmar – svarar för ca. 2% av vår energiförsörjning. Just det två procent!! Kärnkraften svarar för drygt. 40 % och vattenkraften för drygt 40 %. Resten är olja och kol (dansk kolkraft som uppenbarligen hjärndöda svenska politiker erbjöd danskarna att skicka hit efter att ha kommit överens om att stänga Barsebäck….).

Eftersom fakta inte presenterades kunde Mona Sahlin tala om ”satsning på alternativ energi” utan att bli slagen på fingrarna och statsministern tala energi utan att nämna vattenkraften = möjligheten att bygga ut denna synnerligen miljövänliga och äktsvenska energikälla i landet som är fyllt av bräddfyllda älvar och floder. För ungefär 50 år sedan beslöt dessa politiker – de hade andra namn men samma agenda – att fyra älvar inte skulle byggas ut!

OK, men det kan väl inte gälla om Sverige har energikris och med ljus och lykta letar efter effektiva miljövänliga och fräscha grepp!? Jodå, ”det är ett politiskt beslut fattat i enighet över partigränserna”. Det är dumt så det ryker; det är gammalt som gatan …. men det är ett enigt politiskt beslut! Sen må världen gå under. Det besvarar än en gång min fråga som jag ställde i Riksdagen:

–    Hur dumt kan ett politiskt beslut vara?

 • – Hur dumt som helst!

Varför ända in i h… kan ingen politiker väcka tanken att räddningen finns i flödande älvar?! För att de är så vackra?! Låter inte det löjligt? Hur vackra är dessa anskrämliga vindkraftverk som måste byggas i tio tusental för att kompensera för ett enda vattenkraftverk.

Var är realismen? Var är ärligheten? Vad håller vi på med? Massa politiskt prat för att inte säga pladder löser inte våra problem och våra barnbarn kommer att tycka att vi var idioter. Politiskt korrekta idioter!

Att media är befolkat av folk som saknar sakkunskap och inte är intresserade av fakta är en förklaring. Men det är ingen ursäkt!

PS President Obama lär ha betecknat koldioxid som en giftig gas… I så fall skulle han fortsätta att andas in, men inte ut. Ut ur våra munnar kommer nämligen koldioxid som sugs upp av växterna som i sin tur andas ut syre, som vi andas in tillsammans med det allestädes närvarande kvävet. Fenomenet kallas fotosyntes. Jag tror inte att Obama kan göra mycket åt saken!  DS

Annonser

15 Responses to Politik utan energi

 1. Helena Palena skriver:

  Så har vi termodynamikens lagar och som vi tror att vi kan sätta oss över. Never baby! Om Obama är så korkad kan man verkligen förstå hur Al Gore kan få åka världen runt och ljuga och skrämma upp folk. Moder Jord slår tillbaka – och när hon ruskar på sig då hoppar lopporna och lössen ur hennes päls.

 2. Josef Boberg skriver:

  ”Var är realismen? Var är ärligheten? Vad håller vi på med? Massa politiskt prat för att inte säga pladder löser inte våra problem och våra barnbarn kommer att tycka att vi var idioter. Politiskt korrekta idioter !”

  Ryta som tigrar… ❗ 💡

  Mer av sådant Ian Wachtmeister – och ifrån många många andra också för den delen – så får Wi hoppas på att wåra ”kära” MaktPyramid-MaktElit-Nissar/Selmor börjar darra i knävecken… 💡

 3. Ian Wachtmeister skriver:

  ”Mer av sådant” skriver Josef Boberg. Jag tackar samtidigt som jag upptäcker att mitt inlägg av misstag publicerades tre gånger. Men inte mer…

 4. Josef Boberg skriver:

  Alla goda ting är tre, sägs det… 💡

  Ditt budskap kan ej tänkas/sägas/skrivas för många gånger – i mitt perspektiv sett i vart fall.

 5. Helena Palena skriver:

  Ian: Man kan redigera sina inlägg. Ibland krånglar det när man ska publicera sina grejer. Du kanske ska använda knappen förhandsgranska nästa gång. Den upptäckte jag för ett tag sedan.

 6. Tore skriver:

  Hade denne Obama istället meddelat att syre är en giftig gas, hade väl sanningshalten varit närmare!
  Nu är ju ”syrgasen utspädd” till 21 % och därmed idealisk för de ”flesta”, även president Obama.
  Däremot borde denne ”vänstergök” undersökas! Hans bidrag till de rikas välstånd är över 800 miljader dollar, eller 6,5 biljoner kronor. Dubbelt så mycket som Sveriges BNP förra året! (över 3.000 miljader).
  Även EU har kriticerat denna galenskap, naturligtvis!
  Ett världsomfattande ekonomiskt haveri, är att vänta!
  Det ryktas nu att över 500 miljader dollar är på flykt från USA. Frågan är väl ”till vem”? Det luktar krig lång väg, skriver jag, en fd ”first officer”!…

  Endast kärnkraft kan trygga Sveriges välfärd idag.
  Öppna Barsebäck, och bygg nya idag. Och för allt i världen, sluta ge bidrag till odugliga vindkraftverk!
  Då slutar byggandet automatiskt(idag 21 haverier)…
  http://www.vindstat.nu

 7. carl skriver:

  info samlat från Myndigheter
  http://www.bahnhof.se/wb704147/massinvandringsfakta.pdf
  printa ut och lämna överallt

 8. findus skriver:

  Hej Ian!

  ”… massornas självbedrägeri helt enkelt är ett lugnande medel som förskrivs av ledare som inte själva vågar se verkligheten i ansiktet.” (A. Beevor)

  God natt!

 9. Josef Boberg skriver:

  Migrationsverket – Invandring/utvandring/SCB´s siffror för år 2007
  Klicka där på: ”Översikt över invandring, asylsökande, uppehållstillstånd och medborgarskap. (Underlag för OH-presentationer).
  Invandringen minskad med utvandringen = ca 65 000 personer för år 2007.

 10. carl skriver:

  är ni trötta på kriminalitet?
  stöd dom som kämpar för ett återuppbyggande av Sverige
  http://www.nd.se/nyheter/dokument.asp?dokID=799

 11. carl skriver:

  för ny uppvaknade svenskar hittade jag en bra blogg på youtube som länkar till de flesta Sverigevänliga bloggar
  http://www.youtube.com/user/bananlandet
  och med vänner och prenumerationer som länkar vidare på
  http://www.youtube.com/user/MXCartoons

 12. Carl skriver:

  Viktig varning:
  Sveriges radio verkar vara mer fria än Sveriges Television. man hör mycket fakta som ”PK-poliserna” skulle ogilla om de fick höra.
  även de som gillar kärnkraft kan nu få känna på dess nackdelar även hemma i TV soffan. om man köper en Giegermätare kommer den nog knacka riktigt ordentligt. för importvaror från Kina och främst Indien innehåller metall som (av ”misstag”)är kontaminerat med radioaktivitet
  http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=2636151

  farligt skrotavfall används till produktion det är omöjligt för korrupta myndigheter att kolla allt. så skaffa Giegermätare nästa gång du handlar nått från kina och indien och pakistan mm. EU-tillverkat är för dyrt så allt tillverkas med okontrollerat och billigare i lågkostnadsländer

 13. Skattebetalare till vad?? skriver:

  De indoktrinerade och ömdömeslösa polischeferna kommer nog vakna upp, troligtvis om 5-10-15 år när det är försent!
  så här är det i england när utlänningar blir mäktiga och Brittiska myndigheter säger NEJ!
  http://www.truthtube.tv/play.php?vid=174

  i Sverige är skillnaden att myndigheter och särskilt polischefer vågar inte säga nej, inte ens när extremmuslimer bjuder in polisen till sina koranhögkvarter där vanliga Svenskar ICKE har tillträde!
  på alla andra platser i Världen uppstår konflikter när Islam får ta över men Svenskar är lydiga som Lamm så det blir nog en tyst förintelse av otrogna Svenskar när Islamistiska poliser får agera

  http://www.truthtube.tv/play.php?vid=459

  Daniel blev halshuggen i Malmö dec 2008 av 2 generations invandrare som gått i korankyrkor i Malmö
  (detta inlägg har ej bloggen ansvar för bara en upplysning till politiker att snälla ni förstör inte trygga Sverige mer)

 14. carlnorberg skriver:

  Dumskallerier är och förblir dumskallerier, inget annat. Man kan ha huvudet till annat än att ha mössa på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: