Polis och gris men inte blatte!

2. Blattar och poliser – symptom på en svensk kris!

”Upp flyga orden tanken stilla står

ord utan tanke aldrig himlen når” (Shakespeare)

Låt mig fortsätta med ett annat tema från söndagens SVT. Den s.k. poliskrisen i Skåne. Poliser som sa fula ord och de upprörda offentlighetspersoner som aldrig hade kunnat tänka sig något så förfärligt! ”Nu djävlar ska vi ge blattdjävlarna” och liknande hörde vi gång på gång. Inspelade som de var av en polis i en polisbil vid ett polisingripande i Rosengård, där dessa blattar bor.

Dagens politiker och proffstyckare går nu till full attack mot de fula orden och tar skälvande avstånd från symptomen på den sjukdom som de själva och deras partifränder nogsamt förorsakat och spridit (vaccinationen misslyckades) för många år sedan.

Sverige är i kris. Denna är en av de farligaste = Det multikulturella Sveriges självförnekelse. Suckande och djupandande tyckare förfasar över symptomen på en sjukdom som de själva spridit. Utan omdöme eller självbevarelsedrift byggdes – i total enighet mellan samtliga etablerade partier – ett antal explosiva ghetton i Sverige. Rosengård i Malmö är att av dem. Ungdomsarbetslösheten är skyhög, liksom kriminaliteten. Kommer en ambulans bemöts den med stenkastning av gatans parlament. Kommer polisen tänder man på bilarna. Hur mycket värre ska det bli innan Sverige reagerar? Vilka kommer då att reagera? Och hur??

I media meddelas att ”det var stökigt i kväll i Rosengård”. Jag undrar i mitt stilla sinne vad media skulle kalla ett regelrätt inbördeskrig i Skåne? ”Väldigt stökigt”?

Och – detta är verkligt illa – media var aktivt delaktiga i att skapa de problem som nu ska lösas.

Det var fullt i orkesterdiket, när Bengt Westerberg och andra dirigerade ”Ouvertyren till det nya Sverige”!

Och hur skulle violinisterna idag kunna medge att de spelade fel. Bättre att gå på offensiven och i kör sjunga för de rasistiska och omusikaliska skåningarna.

Den stökiga historien kommer tyvärr att fortsätta.

Annonser

134 Responses to Polis och gris men inte blatte!

 1. Josef Boberg skriver:

  ”I media meddelas att “det var stökigt i kväll i Rosengård”. Jag undrar i mitt stilla sinne vad media skulle kalla ett regelrätt inbördeskrig i Skåne? “Väldigt stökigt”?

  Och – detta är verkligt illa – media var aktivt delaktiga i att skapa de problem som nu ska lösas.”

  Fy faen för traditionell massmedia 😈 …

 2. Helena Palena skriver:

  Polis och rättsväsendet i Sverige är i fritt fall – liksom allt annat. Inom polisväsendet råder en djup ledningskris och mörkläggarkultur. Det kan ni läsa om i en nyss utkommen bok på Jure förlag. Den heter Kris i ledningen för svensk polis och är skriven av pensionerade polisintendenten Eric Rönnegård. Hört talas om den? Nej, kunde väl tro det.

 3. Josef Boberg skriver:

  …Den heter Kris i ledningen för svensk polis och är skriven av pensionerade polisintendenten Eric Rönnegård…”

 4. soli01 skriver:

  Nu är allt fokus ställt på några polismän som uttryckt olämpliga ord i den bil de färdas.

  Vi har en förmåga här i landet att koncentrera oss på någon detalj och den gnager man hela dagarna på tv och radio – inte tidningaran att förglömma.

  Det är mycket allvarligt det som har skett i Rosengård och det är där vi ska sätta in alla krafter och sätta ett definitivt stopp på.

  Hur bör vi tackla denna samling av människor och förmå dessa att sluta upp med att tända eld på allt i dess väg. Ambulanser, brandbilar och även polisbilar får inte utföra sitt arbete utan möts av något som vi här i Sverige inte alls är vana vid – utstuderat våld.

  Ian det som Du tar upp här är sprängstoff och får inte dikuteras för då stämplas man som rasist omgående.
  Evt blivande ”minister” Ohly har sitt mål klart när är det gäller invandrapolitiken och man kan bäva för mindre!

 5. Carl Norberg skriver:

  Ja hur bör man tackla denna samling männisor, vilken fråga? En lättare våldsförtryckning kanske, så deras frustration försvinner, för det gör den ju om bara väldet är tillräckligt.

  Och det finns mängder med folk som är vana vid våld, men myndigheterna har ingen vana av att hantera annat än enstaka individer i detta.

 6. Carl Norberg skriver:

  Detta var nog ändå bara en stilla viskning emot det som kommer om det valutafinansiella systemet tillåts haverera okontrollerat.

 7. soli01 skriver:

  Ja, svaret är ganska enkelt: Se till att vi inte får dessa getton och att de som kommer hit sprids ut och intrigeras bättre i samhället. Frågor vill visst ha svar. 🙂

 8. Peter Hammarberg skriver:

  HP
  Hört talas om den?
  Ja, och om inte boken så åtminstone de problem som den enligt promotionstexten behandlar diskuteras dagligen bland Sveriges poliser; de på golvet slavande i yttre- eller utredningstjänst vill säga. Polisledningen kanske har en annan syn.
  Polisens största problem är att den inte leds av poliser utan av jurister och politiskt tillsatta administratörer. Detta har skapat en utbredd ”vi och dom”känsla, från bägge håll. Cheferna ser ned på den i deras tycke oförstående boskapen och fotfolket på cheferna som de anser inte har en aning om vad praktiskt polisarbete innebär.
  Nya idéer uppifrån ses med misstänksamhet och förslag nedifrån anses vara just det, komna nedifrån det okunniga mörkret.
  Lägg till detta en verksamhet som befinner sig i ständig ekonomisk kris, där sparpaketen duggar som ett vårregn och där pinnjakten är viktigare än de reella resultaten.
  Varför då detta? Därför att statsmakten inte vill ha en stark, sammanhållen och mot verksamheten och organisationen, inte bara kollegorna, lojal polis.
  Håll den kort och på svältkost, tillsätt cheferna utifrån och öka hela tiden kraven är metoden.

 9. Carl Norberg skriver:

  Det finns rätt rejäla soppor kring detta, med rättssystemet, och dessa har kokat över sedan länge.

 10. Carl Norberg skriver:

  Gör inga ghetton, jaså inte!

 11. Claes W skriver:

  En fröjd att stundom då och då surfa in på den här bloggen må jag säga. Rakt, snabbt och enkelt, så pricksäkert! Jag saknar Ian W röst bland dagens politiska makthavare, tyvärr finns det väl inte så många som vågar beteckna skaer för vad de egentligen är. Det är precis som Ian W skriver, sen är det som så att det självklart måste det finnas en enorm frustration hos polisen. Att år ut och år in, dag som natt, åka runt i sin poisbil och se alla hemskheter, men i praktiken inte kunna göra något. Bränder, gruppvåldtäketer, skadegörelse, hot och misshandel mot myndighetspersoner etc, den aspekten tas aldrig upp. På sin höjd anordnas något TV program som ställer frågan ”Varför?” är det upplopp, tesen är alltid att det är ”samhället”s fel . Problemet är egentligen att det råder fullt kaos där nere, när ska den diskussionen tas, varför ställer ingen journalist frågan om det kankse inte är dags att kraftigt begränsa mottagningen av nyanlända? Hur sjutton ska detta gå ihop? Tur att man är gammal och snart slipper se den framtida utvecklingen, jag tror inte att vi kommer få någon lugn och harmonisk stämmning i det här landet, det verkar ju som att tom mellanöstern konflikten är en fråga som direkt berör oss, är det ingen som tänkt på att vi har grupper i dagens Sverige som näst intil är i krig mot varandra? Är det bra? Det tycker i alla fall inte jag.

 12. Carl Norberg skriver:

  Detta har ju förvisso varit ett forum med en del ignoranta, men nu börjar det ju bli rent fåniga nivåer på detta.

 13. soli01 skriver:

  Claes W – här ska du veta att en del är ignoranta, men alla tillhör inte den gruppen.:-)
  De israeler som demonstrerade i helgen fick inte göra detta i fred utan det var – som jag kunde se på tv – andra invandrargrupper som gav sig tillkänna.
  Vi har faktiskt demonstrastionsfrihet här och numera är denna snart satt ur funktion. Ingen ny företeelse egentligen.

 14. Helena Palena skriver:

  Hur kan Sverige ha läkarbrist? Ett land i fritt fall.
  Hörde nu att Gävleborg ska importera 100 läkare – och kommer att få göra det under lång tid eftersom det tar minst 15 år att få fram en specialist!!!
  Sovjet i all ära! Men vad fan bor vi i….
  Norge sista Sovjetstaten? Glöm det!

  Blir jag sjuk ska jag begära tolk på mitt hemspråk!

 15. Carl Norberg skriver:

  Alltför många har alltför länge trott alltför mycket, på tal om den frihet vi har.

 16. mrmhalland01 skriver:

  Nu tycker jag du har ”sketet i galen tunna” Ian.
  Om vi nu har misslyckats med integrationspolitiken blir det väl inte bättre för att våra poliser uppvisar ”hat-känslor” mot människor ?
  Polisen måste väl ALLTID följa lag och praxis ?
  Oavsett vem eller vilka de spanar på, pratar om ?
  Vill du ha ett samhälle där vissa står innanför och andra utanför rättssamhället, eller, ytterst demokratin ?
  DET vill inte jag.

 17. Peter Hammarberg skriver:

  Mrhalland.
  Du har helt rätt. Poliser, lika lite som några andra, ska uttrycka sig på det sätt som rapporterats.
  Detta har nu blivit en mediastorm som tillsammans med några andra skelett i polisgarderoberna skiftat fokus från huvudsak till bisak.
  Vad man än tycker om företeelserna som sådana är ett kollegialt samtal i en piketbuss eller foton tagna under en fyllefest bisaker i förhållande till det samhällsproblem som nu skyms undan.
  Huvudsaken, och det som borde ägnas större uppmärksamhet, är den sociala situationen i Rosengård och i andra gettoliknande miljöer; orsakerna till dem och vad man kan göra åt dem. Självrannsakan, debatt och idéer från politiker och opinionsbildare.
  Att, som nu, fokusera på polisens problem med sin värdegrund, viktigt i sig men ändå underordnat den stora frågan, är att ducka för det väsentliga, att skjuta problemen framför sig och att öppna vägen för de ytterlighetsriktningar som nu oemotsagda får abonnera på frågan.

  Jag får lätt intrycket att detta är en debatt som politiker och opinionsbildare inte vill ha.
  Är det för att de inte tror sig kunna hantera exempelvis SD argument och litar de inte på slagkraften i sina egna? Är man rädd för att skrämma väljare i famnen på ytterlighetspartierna?
  Säkrast att blåsa upp idiotiska poliser så slipper vi kanske det som är svårt och där det politiskt korrekta kanske inte stämmer med opinionen.

 18. Orvar Odd skriver:

  För att anknyta till Hammarbergs kommentar här ovan,
  hoppas jag att våra politiker tar även detta till sig och inte ”duckar” beroende på att offret var en nationaldemokrat.

  Hela artikeln i DN 090210
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=882433

  Antifascistisk aktion (Afa) tar på sin hemsida på sig den våldsamma attacken mot en 35-årig framträdande Nationaldemokrat.
  På sin hemsida beskriver Afa-Stockholm hur polisen hindrade organisationen från att attackera en Nationaldemokratisk demonstration i Stockholm.
  ”Därför valde vi en annan strategi. Vi attackerade utanför ND:s partilokal i Rågsved,” skriver organisationen, som också hävdar att en bil, ljudutrustning och politiskt informationsmaterial förstördes, och att en handdator stals vid attacken.

 19. Helena Palena skriver:

  Apropå superinflationen har jag skrivit en artikel på Newsmill. Jag har bland annat citerat Carl Norberg. Skynda och fynda! Det är gratis men varje ord är guld värda.

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/02/10/vem-ager-amerikanska-centralbanken-federal-reserve

 20. Olle skriver:

  Helena Palena!

  Det är det jag försökt sagt hela tiden, men ingen lyssnar ju. De e väl klart att dom måste trycka upp mera pengar, vem och vilka ska ge USA alla deras önskade miljarder. Inte Rysslnad, inte Kina, fast man hävdar ju det förstås, att Kina ska låna ut. Och varje dag tjatas det om att senaten, kongressen eller vad dom heter, ska godkänna Obamas vädjan.

 21. Helena Palena skriver:

  Olle: Tycker synd om Obama. Han vet nog inte vad han givit sig in på. Om inte Ron Paul får igenom sitt lagförslag så kommer Obama att få stå där med skammen.
  Han blir bara en parentes i raden av amerikanska presidenter. Sen kan ha säga God Bless America till fan och hans fastrar kommer och tar honom. Efter Andrew Jackson och Abraham Lincoln har det bara varit nickedockor!

  Jag tror jag ska ordna en seans. Jag vill prata med Lincoln. Han vet vad som behöver göras.

 22. Carl Norberg skriver:

  Jefferson skrev Declaration of Independence av en eller annan anledning.

  Wilson och FDR kan inte sägas ha samverkat till beroendet.

 23. Helena Palena skriver:

  Okey Jefferson får vara med på min lista. Amerika vilar på mycket fina ord som blivit besudlade. Och det kan ju inte Thomas J rå för.

  Wilson friköper jag eftersom han tillträdde 1913. Och visste väl inte i vilken röra han befann sig. FDR däremot visste precis hur slipstenarna skulle dras. Var det inte han som 1933 såg till att pyramiden med det allseende ögat skulle tryckas på en-dollars-sedeln? Jo, det var det.

 24. Carl Norberg skriver:

  Ja just det Helena, det var han som såg till detta.
  Ögat skulle se till annat, som han var emot. Men detta räckte inte och blev därför fel, och en av Tolikiens symboler för monetarismen i och med detta.

  Och det var han som var emot Churchill, och det var han som genomdrev New Deal, och det vara han som reglerade bankerna med Steaglass Act 1933, så att bankirverksamhet inte fick blandas med vanlig bankverksamhet. Det var han som städade så gott det gick i resterna efter det Tyska Moratoriet.

 25. Orvar Odd skriver:

  Och likt en fåvitsk jungfru fortsätter Hepalena sitt
  eget lilla korståg . . . . . . . . .
  Hej och hå.

 26. Carl Norberg skriver:

  Och likt en gnatande kärring, så undviker Ordvar argumententation.

 27. Orvar Odd skriver:

  Så här skrev du, Carl Norberg 8:20, den 5 februari, som svar på mitt inlägg samma dag kl. 6:51.
  I min kommentar ställde jag några frågor av PRAKTISK natur till dig men tydligen blev detta too much i din teoretiska och konspirationsfyllda värld.

  ******************************************************

  “Och handen på hjärtat så är det inte längre särskilt mycket idé att längre diskutera detta ämne, förloppet har som man så vackert säger passerat it´s point of no return.”

  ******************************************************

 28. Orvar Odd skriver:

  Förtydligande 3:05

  Under tråden ”Den ljudlösa oktobersmällen”

 29. Carl Norberg skriver:

  Ja inte lär då disussioner kunna vända detta förlopp, det tror jag inte.

  Och utan att minnas vad du frågade, så brukar jag svara på alla frågor jag får.

 30. Orvar Odd skriver:

  CN

  Frågeställningarna finns fortfarande tillgängliga på
  den hänvisade tråden.

 31. Carl Norberg skriver:

  Och vad är det mera precis som du anser inte är besvarat avseende tjänsteföretag och annat?

 32. Orvar Odd skriver:

  CN

  I princip allt. Som jag påpekade hoppade du av diskussionen innan något PRAKTISKT belv sagt från din sida.

  Tjänsteföretagande, på ett eller annat sätt, är en växande del av vår verklighet.

 33. carl skriver:

  info samlat från Myndigheter
  http://www.bahnhof.se/wb704147/massinvandringsfakta.pdf
  printa ut och lämna överallt

 34. Carl Norberg skriver:

  Tjänsteföretagande är ett företagande som med fullkomlig naturlighet bygger på annans värdeförädling.

  Och som med andra ord alldeles uppenbart kommer minska, för att till sist upphöra.

 35. carl skriver:

  det räcker inte med att folk skall rånas , nu skall de vara rädda att äta också! utlänning har troligtvis med svarta pengar köp samhall som skall leverera mat till äldreboenden. hoppas nån granskar vart de får råvaror från. kommer nog inte dröja länge innan yttligare en skandal upptäckts.
  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33831&a=1440414&lid=puff_1440414&lpos=lasMer

 36. mrmhalland01 skriver:

  Carl Norberg,

  Inte kan du väl på fullt allvar mena att tjänsteföretagande kommer att upphöra ?

  En ganska väsentlig tjänstesektor är ju vården.
  Hoppas att den inte upphör !

  Turistnäringen ?
  Hur ska vi klara oss utan den ?

  Revisorer, advokater, företagsutvecklare, dataprogrammerare, lärare, frisörer, taxi. Listan kan bli hur lång som helst.

  Det där sista var nog inte helt genomtänkt ?

 37. Peter Hammarberg skriver:

  Undrar om signaturen ”Carl” som använder grefve Ians blogg som klotterplank, personligen är beredd att ta en källkritisk diskussion i sakfrågan eller om han bara fungerar som länkdistributör?

  Det vore intressant att få ta del av hans bevisföring bakom resonemanget ovan /11:08/ att ett utländskt namn innebär köp med svarta pengar, sekunda råvaror och i slutändan matförgiftade åldringar…

 38. Orvar Odd skriver:

  Personer som sign. Carl är självklart det bästa bränsleunderlaget för aktivistgrupper typ AFA etc.

  Vilket återigen bevisar att extrema ytterlighetspartier/organisationer har många likheter – framför allt ”fraser/påståenden i stället för argument”.

 39. Orvar Odd skriver:

  Carl Norberg

  Jaså, du vill avskaffa hela tjänstesektorn.
  Visserligen känner jag sedan tidigare till att du inte framlever dina dagar i verkligheten, så detta kanske bara ytterligare kryddar den nya världsordning som du förespråkar.

  Är det en fråga om jämlikhet, makt, övergripande ideologi eller (ursäkta) ren idioti?

  Jag ställer mig lika undrande som mrmhalland!

 40. Carl Norberg skriver:

  Tjänstesektorn kommer inte att upphöra att existera i ett trollslag, men den kommer att anpassa sig till ett långsiktigt jämviktsläge, ovillkorligen.

  Detta innebär att den måste bäras upp av något eller någon som bedriver någon form av värdeförädling.

  Turism kan väl då möjligtvis kallas för upplevelseproduktion.

  Poängen är att den nyttovärdeförädlande basen inte sedan början på 1980-talet har kunnat bära upp den konsumtionsaktivitet som förelegat, så detta har finansierats genom att vi har lånat av framtidens möjliga konsumtion.

  Den optimala konsumtionssituationen är ju som bekant att alla producerar exakt den nytta som de konsumerar.

  Och vi kommer snart bli varse vilket realnyttovärde som administration är till största del, precis som med valutans realvärdeanpassning.

 41. Carl Norberg skriver:

  Varför inte bara flytta ned alla bankirer som nu blivit arbetslösa till Zimbabwe, där finns ju både massor med valuta och plats för bankirer…..

 42. Carl Norberg skriver:

  Försök att fatta Oddvar att jag aldrig beskriver min vilja, jag beskriver det jag uppfattar som verklighet, med andra ord det jag uppfattar som sanning.

  Vad jag sedan vill eller inte, det är en annan fråga.

 43. Carl Norberg skriver:

  Det är inte en ideologisk fråga eller annat än en ren sakfråga att tjänstesektorn är en sekundär sektor, i de fall de nu inte producerar direkt konsumtionsnytta för individen, detta har ingenting alls med ideologi att göra, sluta tramsa´som vore ni barn i detta.

  Partipolitik kommer inte att rädda civilisationen, det kommer möjligen människor och deras handlingar att göra.

 44. Peter Hammarberg skriver:

  Det är glädjande att CN nu övergått till att beskriva vad han uppfattar som sanning och verklighet och inte som det varit tidigare, sanningen och verkligheten…

 45. Carl Norberg skriver:

  Nej det kanske är fel att anta att alla förmår att se skillnaden däremellan.

 46. Carl Norberg skriver:

  För att vara på den säkra sidan kanske Hammarberg kan redovisa skillnaden emellan sanning och verklighet?

 47. Orvar Odd skriver:

  CN

  För att i möjligaste mån utveckla såväl ditt humanistiska som ekonomiska tänkande, rekommenderar jag dig att skyndsamt ta del av ”Dichtung und Wahrheit” av Frithiof Nilsson Piraten.

  Kanske du t.o.m. kan associera något till begreppen ”värdeförädling” 🙂

 48. Peter Hammarberg skriver:

  Ett svar kan ju vara Tage Danielssons klassiska monolog om Harrisburg….

 49. Carl Norberg skriver:

  Och skillnaden emellan sanning och verklighet, det var vad Hammarberg, Danielssons monolog.

  Eller är det kanske så att begreppen aldrig har ägnats någon närmare eftertanke…

  Och Oddvar, jag tror trots allt att till exempel andra som är mera namnkunniga än jag är för dig, skulle verka mera upplysande.

 50. projectbluebeam skriver:

  Kanske någon kan förklara vad följande har för nyhetsvärde eller kanske t.o.m. existensberättigande i nätupplagan av en tämligen välrenommerad dagstidning som Telegraph? Är detta kultur?

  http://www.telegraph.co.uk/culture/4590866/Blackjack—Part-4.html

 51. optimal skriver:

  Ingen kan förklara någonting för dig i och med att du har varit utsatt för blåstrålning för länge.

 52. projectbluebeam skriver:

  Tack. Vi är alla imponerade av ditt unika och högst intelligenta inlägg i debatten…

 53. optimal skriver:

  Men att komma upp till din nivå är väl inte möjligt?
  Tycker du fortfarande på detta sätt? 🙂

  Är din vän CN med på detta?

  ”Britterna har sedan Sykes-Picot avtalets tid, drivit oändliga krig, i första hand religiösa eller etniska krig mot nationerna i Eurasien, Afrika, Syd och Centrala Amerika. Brittiska offshorebanker (i skatteparadis) är en central del av den globala knarkhandeln och har varit så sedan Opiumkrigen i mitten av 1800-talet. Inget har förändrats i princip sedan Lord Palmerstones och Edward VII:s tid.”

 54. carlnorberg skriver:

  Jag kan väl säga att detta står att läsa på Lpac sidan.

  Och vilka förespeglingar som föregivits för olika krigföring, varierar ju som bekant. Och att detta ägt rum i de forna kolonierna torde vara obestridligt som faktum.

  Att offshorebankernas banksekretess försvårar insyn och möjliggör enorma tillfällen för den som inte vill redovisa sin ekonomi, torde vara helt obestridligt som faktum.

  Att Opiumkrigen bedrevs med Brittiska Ostindiska Kompaniet som intressent, torde vara helt obestridligt som faktum, likaså tiden för dessa.

  Och att dessa strukturer fortfarande existerar i dag precis som när kolonialmakten var helt öppen, är detta något som någon betvivlar.

  Det vore som att påstå att inte cricket existerar i Indien.

 55. carlnorberg skriver:

  Jag sympatiserar alltså inte med organisationen Lpac, utifrån bara att de av mig redovisade perspektiven iöverensstämmer med deras i detta fall.

  Det är två helt skilda saker.

 56. carl skriver:

  är ni trötta på kriminalitet?
  stöd dom som kämpar för ett återuppbyggande av Sverige
  http://www.nd.se/nyheter/dokument.asp?dokID=799

 57. carlnorberg skriver:

  Det vore mig fjärran att stödja ett gäng snöpeljönsar som inte ens kan stödja sig själva, och så mycket mindre på ett omdömesgillt sätt leda andra.

 58. projectbluebeam skriver:

  Det beror på.
  Vilket sätt skulle det vara?

 59. findus skriver:

  Hej Ian!

  En oproportionerlig fokusering på vad två arbetskamrater skall ha sagt till varandra som privatpersoner drar olyckligtvis bort uppmärksamheten från en betydligt mer intressant fråga. Man borde ju också fråga sig vilka kommentarer som fälldes i miljoner TV-soffor när media serverade oss bilder på individer som formligen löpte amok på Rosengårds gator. Man borde dessutom fråga sig själv vilken kommentar man själv skulle fälla om man såg sin egen bil användas som studsmatta eller braskamin av individer som ”känner sig utanför”. Hur var det nu? ”Den som själv är utan skuld kaste första stenen”. Nog om detta.

  Jag ser också förslag här på bloggen om hur man skulle kunna få bukt med kriminaliteten i Sverige. Vad sägs om detta förslag (påföljd efter våldtäkt): “The judge sentenced the principal defendant, Barjis ibn Faleh, 27, to 12 years imprisonment and 1,200 lashes; the other Saudi, Abdul Rahman ibn Haif, 22, was sentenced to two years and 200 lashes. The Nigerian, Youssef Abkar Muhammad Abdullah, was sentenced to six years in prison and 600 lashes.” Hela artiklen kan läsas på http://www.arabnews.com/?page=1&section=0&article=71013&d=2&m=10&y=2005 Är det månne detta vi vill ha? Hur var det nu? ”Den som gräver en grop åt andra faller själv lätt däri”. Nog om detta.

  Trevlig helg!

 60. carl skriver:

  för ny uppvaknade svenskar hittade jag en bra blogg på youtube som länkar till de flesta Sverigevänliga bloggar
  http://www.youtube.com/user/bananlandet
  och med vänner och prenumerationer som länkar vidare på
  http://www.youtube.com/user/MXCartoons

 61. carlnorberg skriver:

  Dessa antiintellektuella inlägg om sverigevänlighet och annat är mycket irriterande att se!

  Försök nu att fatta att den regionala och geografiska ytan som Sverige utgör är en del av planeten, och dessutom en del som numera inte har förmåga att hantera sin egen situation. Och denna förmåga till att hantera sin egen situation i omvärlden, den ökar inte av att man stänger in sig och minskar de internationella interferenserna.

  Isolationism är mycket skadligt på längre sikt med öppna samhällen.

 62. SL skriver:

  Man kan ju fråga sig hur öppna samhällen vissa här ska ha och att ensidigt försvara dessa. Inte något om vad saken gäller utan all kritik är riktat mot den som hävdar oro för denna mycket allvarliga utveckling. (Rosengård m fl platser) Är det månne vänstervridningsinvandring som åberopas!

 63. carlnorberg skriver:

  Och där kan man väl säga att SL beskriver vilken vikt som tillmäts individens frihet till val i handling och tanke.

  Man får hoppas att detta endast är ett uttryck för obetänksamhet och inte av rent oförstånd.

 64. SL skriver:

  Ja, man får hoppas att det öppna samhället inte måste stängas. Det gäller dock att läsa rätt och även tänka lite. Ingen obetänksamhet, men kanske lite för inlindat för vissa.

 65. carlnorberg skriver:

  Eller så är det precis tvärtom.

  Och om man hoppas att det fria samhället inte måste stängas, då måste man nog betänka vad måste innebär för någonting egentligen, och varför detta är ett måste och för vem till vems nytta…

  Och om man frågar sig hur öppna samhällen vi skall ha, och om huruvida vi ensidigt skall försvara dessa öppna samhällen, då är man ute på nattgammal is och tassar.

 66. SL skriver:

  Det finns väl en risk att ett samhälle kan stängas eller att friheten kan bli beskuren. Ingen har försvarat att det är bra att så sker utan måste ha missuppfattats av läsaren.

 67. Josef Boberg skriver:

  Apropp öppna och stängda samhällen – klicka på mitt namn.

  Tillfälligt tekniskt fel, tror jag – men faen vet… ❓

 68. SL skriver:

  Josef – det är tekniskt fel, tror jag. Har fått meddelande att mitt konto är avstängt 33 timmar för teknikt fel. Kan vara något liknande för Dig – vem vet. 🙂 Jag vet att det är fel hos mig då jag inte kan komma in på mitt konto utan Ians signatur kommer upp i stället för min. Kanske det är mycket strul just nu.

 69. Josef Boberg skriver:

  Jo – det har Du nog helt rätt i Sören.

  Dock – när Wi av vanligt folk = humana MedMänniskor = väsentligt flera än 90 % av medborgarna – i för stor omfattning börjar med att tänka och skriva så här:

  …”Vilka är det idag som faktiskt begår de värsta brotten mot mänskligheten, med mest lidande, svält och död som resultat ❓ Jo, regeringar i olika länder. Inte terrorister och vanliga kriminella. Så vi har faktiskt större anledning att frukta regeringar än terrorister och kriminella.” – slut citat härifrån.

  – så vet Wi ju aldrig om det är riktiga fel – eller arrangerade fel. 8)

 70. carlnorberg skriver:

  Utan måste?

  Skell detta vara utan detta måste?

  Och så vidare.

 71. carlnorberg skriver:

  Utan måste?

  Skell detta vara utan detta måste?

  Och så vidare.

 72. Josef Boberg skriver:

  Strulet med wordpress.com består – så nu har jag ändrat min URL till en av mina två reservbloggarreservbloggar. 🙄

 73. optimal skriver:

  Strul?
  Dom har väl helt enkelt slängt ut en dig.

  Själv avlägsnar jag mig av egen fri vilja eftersom kombinationen Carl, Carl N och Josef inte är direkt hälsobefrämjande.
  Speciellt Carls inhopp luktar så illa att man inte vill vara i närheten av honom.

  Ajöss!

 74. carlnorberg skriver:

  Ja det är visst problem över stora delar av nätet, just nu…

  Min blogg på Aftonbladet tar förmodligen priset i detta, andra inlägget beskriver det tredjes lilla censurering.

  http://blogg.aftonbladet.se/23930

 75. findus skriver:

  Hej Ian!

  Hoppas att du inte misstycker att jag är här igen med ett inlägg. Jag vill ju absolut inte vara den som tar ordet och utrymmet från andra. Jag hoppas också att du tillåter detta inlägg, som egentligen inte har med ämnet att göra. Jag känner mig dock mycket rådvill och orolig.

  Grejen är den att i en nyligen genomförd undersökning visar det sig att endast 27% av Sveriges befolkning lär ha förtroende för ”oppositionsledaren”. I sin tur innebär detta att en ansenlig andel av hennes partikamrater tydligen inte tror att hon kommer att göra ett bra jobb som ev. statsminister.

  Denna förtroendekris är ju i och för sig inget att förvånas över. Hon har ju närmast fungerat som propellern på en vindkraftverk, surrat än hit, än dit, och stått stilla för det mesta.

  Är det bra för Sverige att det saknas ett seriöst alternativ, värt namnet opposition? När kommer hennes parti att reagera på det (tragi)komiska i hennes politiska fumlanden? Är det inte dags att utse en kompetent ledare? När kommer de att ta sitt ansvar?

  Ha en trevlig kväll!

 76. Carl skriver:

  Viktig varning:
  Sveriges radio verkar vara mer fria än Sveriges Television. man hör mycket fakta som ”PK-poliserna” skulle ogilla om de fick höra.
  även de som gillar kärnkraft kan nu få känna på dess nackdelar även hemma i TV soffan. om man köper en Giegermätare kommer den nog knacka riktigt ordentligt. för importvaror från Kina och främst Indien innehåller metall som (av ”misstag”)är kontaminerat med radioaktivitet
  http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=2636151

  farligt skrotavfall används till produktion det är omöjligt för korrupta myndigheter att kolla allt. så skaffa Giegermätare nästa gång du handlar nått från kina och indien och pakistan mm. EU-tillverkat är för dyrt så allt tillverkas med okontrollerat och billigare i lågkostnadsländer

 77. Orvar Odd skriver:

  Var Carl droppen som fick bägaren att rinna över?
  Att utnyttja denna blogg för absurda nationalistiska
  tankegångar stinker.

  Den andre Carl (Norberg) fortsätter att föra fram extremsekten Europeiska Arbeterpartiets synpunkter. Det stinker också!
  I sitt inlägg igår (15 feb.) 4:39 hänvisar han till sin blogg hos Aftonbladet, där han återigen till vissa dela ordagrant återger vad som finns på EAP:s hemsida. Precis som han gjorde i en annan fråga i förra veckan. Denna gång fördömer han britterna och prisar Mugabe.
  I förra veckan förnekade Carl att han har några som helst beröringspunkter med extremsekten Europeiska Arbetarpartiet men den som tar sig tid att kolla upp vilka olika områden som Carl Norberg berört under sin långa tid på denna blogg, kan med lätthet se ”parallellitetet” med vad som publiceras på EAP:s hemsida.
  Denn Carl Norberg som hyser agg mot alla vi som uppträder anonymt i bloggvärlden vågar själv inte stå för vem han är och vilken extremsekt (EAP) som han företräder. Det stinker också!

  Slutligen – betr. det faktum att Josefs blogg har stängts ner av WordPress, är väl detta föga förvånande.
  En person (Josef) som förespråkar fri odling och användning av Cannabis är inte direkt någon reklampelare för WordPress. Josef stinker också!

  Själv gör jag nu som de flesta andra, dvs lämnar denna blogg åt extremisterna som finns kvar.

 78. Josef Boberg skriver:

  ”Slutligen – betr. det faktum att Josefs blogg har stängts ner av WordPress, är väl detta föga förvånande.”

 79. Kachina skriver:

  ”Denna gång fördömer han britterna och prisar Mugabe.”

  Med tanke Orvars fattningsförmåga torde det vara tolkningen som stinker.

 80. carlnorberg skriver:

  Det som beskrivs av mig såväl som Lpac i detta, är ingenting annat än rena sakförhållanden. Och jag rår sannerligen inte för att andra kan inse det uppenbara helt själva.

  Och att den forna kolonialismens spårbild tillsammans med det innevarande finans och valutasystemet, vilket konstruerats fram med bevarandet av kolonialväldet som syfte, detta är sannerligen inte något som enbart jag eller några extremorganisationer anser.

 81. carlnorberg skriver:

  Det andra stycket beskriver vad som utgör det geopolitiska problemet idag. men jag har just nu skrivhjälp av Alexander, så skrivningen blir lite lidande.

 82. Förr Svensk i sinnet, nu ut ur sinnet= URSINNIG skriver:

  I andra länder offrar folk sina liv för sitt land men medelsvensson orkar inte ens bry sig om sitt hemland Sverige!

  gör en enkel insats för ditt land!
  Printa ut hela bladen och sätt upp. Alternativt printa ut eller skriv för hand denna webbadress på lappar och sätt upp ÖVERALLT
  http://www.bahnhof.se/wb704147/massinvandringsfakta.pdf

 83. carlnorberg skriver:

  Vad skulle det tjäna till att offra livet för en geografisk ytas skull?

  Dylika intellektuella stolpskott kan vänligen höra av sig direkt till mig för tillrättavisning, istället för att besvära alla med dylika dumheter.

  Invandring betyder ingenting egentligen i det makroekonomiska eller geopolitiska perspektivet. Försök att fatta detta.

 84. carlnorberg skriver:

  Är det inte läge för intelligensmaffian att förklara sina tidigare ställningstaganden snart….

  Skuldvolymen är nu så stor att bara räntekostnaderna nu är större än vad den möjliga nybildningen av valuta genom skuldbildning kan hantera som värdebelopp.

 85. Förr Svensk i sinnet, nu ursinnig skriver:

  printa ut och sätt upp överallt
  http://www.bahnhof.se/wb704147/massinvandringsfakta.pdf

 86. Kachina skriver:

  Märkligt, att i en tid då jag sitter vid köksbordet i den svenska vildmarken och i realtid talar videosamtal med vänner i Latinamerika, USA, Asien,…..så dyker det upp en Neandertalare i sinnet på Ians blogg, som är rädd för att raserna blandas.

  Käre lille ursinnige svensk, vi kan naturligtvis inte, av realekonomiska orsaker, ta emot så många flyktingar som vi gör, men raserna kommer att blandas, hur mycket du än skriker, tills vi en dag ser att vi är en enda ras, den mänskliga rasen.

  Blandningen av raser är ett gott och välbehövligt mänskligt fenomen, för att utveckla det mänskliga sinnet. Blanda inte ihop det med ett ekonomiskt problem och skuldbelägg inte en folkgrupp, för då är du inne på rent nazistiska/fascistiska kärnvärden.

 87. Kachina skriver:

  ”Käre lille ursinnige svensk, vi kan naturligtvis inte, av realekonomiska orsaker,…”

  För att förtydliga. USA måste städa sitt eget slagfält. Ett litet land med nio miljoner invånare kan inte agera städpatrull när den stora skökan i väster våldför sig på andra nationer. USA måste själv ta hand om de civila flyktingar som deras utrikespolitik genererar.

 88. soli01 skriver:

  Jag tycker aatt det missas en poäng här! Det sker för liten blanding i dagens läge. De som kommer hit håller sig till sin”ras” och detta är ingen bra utveckling. Det är direkt förbjudet att gå över ”stängslet” för många invandrare.
  Rätta mig gärna om jag har fel.

 89. carlnorberg skriver:

  Mixningen är symmetriskapande, och obalanser är som bekant det som bryter emot långsiktigheten.

 90. projectbluebeam skriver:

  Det börjar ta sig sade han som hade eld i håret…

  http://www.marketoracle.co.uk/Article8923.html

 91. theforbiddenname skriver:

  ”Det är direkt förbjudet att gå över “stängslet” för många invandrare.”

  Tid, soli01. Tid är det enda vattendroppen behöver för att urholka stenen. Tjejerna har redan börjat göra revolt. Visserligen blir det offer när några av dem ”ramlar från balkongen”, men tiden urholkar både förstelnade tankeformer och kulturer.

 92. Skattebetalare till vad?? skriver:

  MED ANLEDNING AV ATT POLISEN SKALL REKRYTERA POLISASPIRANTER UR EXTREMMUSLIMSKA KORANSKOLOR I SVERIGE!
  De indoktrinerade och ömdömeslösa polischeferna kommer nog vakna upp, troligtvis om 5-10-15 år när det är försent!
  så här är det i england när utlänningar blir mäktiga och Brittiska myndigheter säger NEJ!
  http://www.truthtube.tv/play.php?vid=174

  i Sverige är skillnaden att myndigheter och särskilt polischefer vågar inte säga nej, inte ens när extremmuslimer bjuder in polisen till sina koranhögkvarter där vanliga Svenskar ICKE har tillträde!
  på alla andra platser i Världen uppstår konflikter när Islam får ta över men Svenskar är lydiga som Lamm så det blir nog en tyst förintelse av otrogna Svenskar när Islamistiska poliser får agera

  http://www.truthtube.tv/play.php?vid=459

  Daniel blev halshuggen i Malmö dec 2008 av 2 generations invandrare som gått i korankyrkor i Malmö
  (detta inlägg har ej bloggen ansvar för bara en upplysning till politiker att snälla ni förstör inte trygga Sverige mer)

 93. carlnorberg skriver:

  Upplysning är av godo, sedan är det frågan om vad som upplysandet består av.

  Det kanske inte är annat än upplysning om egna drömmar.

  Infantilt prat om religioner kan väl hålla till på sidor där intelligensen är avpassad för sådant.

 94. carlnorberg skriver:

  Och kopplingen emellan rasbiologi och religion väntar fortfarande på sin upptäckt.

  Så att dra ett samband där emellan det tarvar sin förklaring!

 95. Josef Boberg skriver:

  Skattebetalare (vilket jag själv är också),

  Det här med svenska medborgare som är muslimer som poliser – det har jag tänkt/skrivit om här.

  Vad religioner ställer till med – har jag tänkt/skrivit om här.

 96. carlnorberg skriver:

  Nu kämpar gammelmedia i husses ledband, för att hindra informationen om det världekonomiskt verkliga läget ifrån att spridas.

  Det helt otvistiga faktumet att skuldbeläggningen är fullkomligt övermättad, och därför inte möjliggör någon vidare valutabildning, detta bara göms undan så gott det nu går för att inte väcka eftertankar.

  Vem som helst kan idag se vad som händer.

  Att i detta läge inte ta sitt politiska ansvar, det beskriver främst vad den politiska gärningen har syftat till för individen.

  Alternativt så beskriver detta ett monumentalt oförstånd, vilket inte precis gör individen mera lämpad för den politiska gärningen.

 97. projectbluebeam skriver:

  Jag skulle tro att det bakomliggande syftet med de infantila främlingsfientliga inläggen ovan, från vad som uppenbarligen är en och samma person, är att ta bort fokus från mer aktuella och kanske för vissa känsliga ämnen samtidigt som ett löjes skimmer dras över denna blogg med påföljden att folk till slut tröttnar.

  Han har säkert betalt för detta.

 98. carlnorberg skriver:

  Så kan det mycket väl vara, men det är väl i så fall närmast tragiskt att se nivån på den verksamheten.

 99. projectbluebeam skriver:

  Tillbaka till verkligheten.

  En närastående kollaps av en delstat eller ett land är inte längre bara en teoretisk möjlighet. Effekterna av detta kanske ni kan räkna ut själva.

  http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/us_and_americas/article5755246.ece

 100. carlnorberg skriver:

  “We are dealing with a catastrophe of unbelievable proportions,” said the state Senator Alan Lowenthal.

  Så Arnold får väl spela rollen av sina filmhjältar i verkligheten istället. Men av någon anledning så tror jag inte att detta går så bra.

  Och massutvandring kan knappast vara så bra för huspriserna…

  Och när dessa kollapsar så blir det oändligt mycket värre. Lite ironiskt faktiskt att själva ikonbilden av USA blir det som istället blir ”flykten ifrån” samhället.

 101. projectbluebeam skriver:

  Ja, det är ödets ironi.

  Men detta är helt enligt planerna. Pågående sönderfall triggar fram kravet på nya gemensamma lösningar samtidigt som massmedia gör allt för att förbereda oss mentalt på det ”oundvikliga”.

  I vår egen lilla ankdam är det närmast den ekonomiska utvecklingen i våra östeuropiska grannländer som vi bör hålla utkik på.

  C’est parti!

 102. projectbluebeam skriver:

  Sedan Sankta Klaus vid årskiftet tog över en illa tilltuggad blå spade från den lille självutnämde kejsaren Bonaparte, har det egentligen varit märkligt tyst i massmedia om Tjeckiens förehavanden som nytt ordförandeland.

  Man kan ju fråga sig om detta beror på att tjeckerna helt enkelt är handlingsförlamade eller finns det något annat som ligger bakom detta ointresse?

 103. carlnorberg skriver:

  Det är inte så mycket att orda om denna utveckling, östeuropeisk utveckling kan nog bättre beskrivas som en avveckling.

  I princip hela tillväxten bygger på kreditexpansion, och en i det närmaste obetydlig del är hänförlig till fysiskt fördelningsbar realvärdeproduktion.

 104. mrmhalland01 skriver:

  carlnorberg :
  För sådär 15 år sedan flyttade ju vi vår produktion till östeuropa.
  De fick ju ett uppsving utan dess like från alla grannar som ville pressa priserna (kostnaderna).
  Menar du att detta inte finns kvar ?

 105. carlnorberg skriver:

  I princip hela står det att läsa.

  Och om du jämför produktionstalen i vikt per ytenhet, så är tillväxten inte mycket att yvas över.

  Övrig tillväxt är av ren naturlagsmässighet alltid finansiellt betingad till sin grund, antingen det gäller tjänster eller banker.

 106. bestofmankind skriver:

  off-topic:

  Dear blogg-vänner

  Några kommentarer om Carl Bildts blogg i newsmill:

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/02/19/s-bloggare-var-utrikesblogg-kan-aldrig-mata-sig-med-bildts

  Jag själv har kommenterat.

 107. Josef Boberg skriver:

  Det har jag nu gjort också…

  Apropå kommentatorer – så finns en tidigare trägen gäst som kommentator hos Carl Bildt – och här också en kort period – numera att finna här.

 108. Kachina skriver:

  Även jag har kommenterat i Newsmill:

  ”Vissa får, vissa får inte och vissa går inte att hindra att yttra sig när de känner för det..

  De empatilösa, kallsinniga, giriga,…….kommer alla ur samma rot även om de uttrycker sig i olika former. Jag tror att kritiken, i Carl Bildts blogg, mot Alliansens stigmatisering och trakassereier av sjuka och arbetslösa, har haft en viss återhållande effekt på Alliansens agerande.

  Det är nu beklämmande att se, att antalet kommentarer till varje inlägg är en eller två. Sällan mer än tio. Detta skall jämföras med Margot Wallströms blogg som har några hundra kommentarer på varje inlägg.

  Det är även beklämmande att inse, att Bildts värn om yttrandefriheten inskränker sig till den korridor han stakat ut.

  Därför är det med viss tillfredsställelse som jag, oavsett hur välisolerad korridoren är, tar mig in och säger det jag har att säga, var gång jag känner för det.”

  ….men det har inte publicerats. Kan det vara så att jag även är portad på Newsmill, även om jag aldrig yttrat mig där.

 109. bestofmankind skriver:

  Nu finns din kommentar att läsa på Newsmill. Bra skrivet som vanligt.

  Newsmill alltid godkänner först kommentarer för att undvika spam (tror jag).

 110. bestofmankind skriver:

  Förresten, det är alltid kul att läsa dig med olika forbidden names i Carl Bildts blogg. Det har blivit en gissnings lek för mig själv. 🙂

 111. Kioskägaren skriver:

  Utomordentligt trevligt att min kollegas fru får ägna sig åt gissningslekar.

 112. Kachina skriver:

  Kioskägaren, bestofmankind och jag är sedan länge själsfränder på det mentala/astrala planet, så jag tror inte hon behöver gissa värst mycket.

  Din kollega kan känna sig lugn. Vi har aldrig mötts och kommer sannolikt aldrig att mötas på det fysiska planet. Så,….det är inte nödvändigt att du snokar i din kollegas frus göranden och låtanden.

 113. Moster skriver:

  VART TOG DOM VÄGEN?

  Carl Norberg
  Sitter bland sina konspiratoriska vänner och realvärdesäkrar US- dollarn

  Kachina
  Har tappat stinget och livnär sig nu med att köra plogbil. Väntar på såväl Tibetanen som den socialistiska revolutionen

  Josef
  Knallar smålullande omkring i sin växtodling
  och utstöter div. udda läten

  Bestofmankind
  Blandar kiosk- och partiarbete (s). Skriver kärleksfyllda inlägg om allas vår Urban Ahlin

  Hillary
  Hyllar då och då Mona Sahlin och andra parti- och fackföreningshjältar. Verkar gå på tomgång. Kanske dragit sig tillbaka till en socialdemokratisk kursgård i väntan på bättre tider.

  HelenaPalena
  Gammeljäntan laddar batterierna och framskrider sina dagar bland rednecks och andra celebriteter. Skriver på fritiden ömma brev till Ron Paul och Drummer Boy Norberg.

  🙂

 114. Kachina skriver:

  2Kachina
  Har tappat stinget,….”

  Nej, jag funderar bara. I december sade den här Powell att det skall hända något mycket stort i slutet av Februari.

  Jag har funderat varje dag på vad det kan vara och nu när jag skriver kommer jag på vad det är.

  JAG FYLLER ÅR DEN SISTA FEBRUARI !!!!

  Säga vad man vill om Powell, men han har verkligen känsla för vad som är stort och betydelsefullt.

  :-))))))))))))))))

 115. Carl Norberg skriver:

  Kanske finns det annat att fästa uppmärksamheten på.

  Och jag har mest skrivit motioner.

 116. Josef Boberg skriver:

  ”Och jag har mest skrivit motioner.”

  Carl Norberg – jag hoppas att det blir lite tid över för motion också ❓

 117. Carl Norberg skriver:

  Jag mår bra tack.

 118. bestofmankind skriver:

  Kachina,

  Grattis på förhand.

  Så du finns fysiskt, jag trodde att det var bara i min andliga värld. 🙂

  FYI…den nya hide-outen är hos mrmhalland, för dem som är intresserade.

 119. carlnorberg skriver:

  Sorry att jag inte kunde svara, men mitt möte drog ut på tiden, ring igen.

 120. bestofmankind skriver:

  carlnorberg,

  Jag hoppas att det inte är mig du syftar på.

 121. findus skriver:

  Hej Ian!
  Hoppas att du får en bra vecka!

  Läser i Draken att avståndet mellan regeringen och ”oppositionen” har krympt till 2,5%. Undrar hur bloggvärldens egen lilla procentanalytiker bortförklarar detta?

  Nu tar ”oppositionen” till vilka ”argument” som helst. Exempelvis ”Det är verkligen konstigt och märkligt att det borgerliga blocket lyckas regera där följden blir ekonomiska kriser.” Fy på dig Reinfeldt! Den världsomfattande ekonomiska krisen är ditt fel! Fast, å andra sidan, tänk att en politiker i lilla ankdammen Sverige har lyckats störta världen i kris. Vilken bedrift!

  Ha en bra vecka Ian!
  PS! Hoppas att du kollar Newsmill ibland! Intressanta inlägg om Carl Bildts blogg!

 122. Moster skriver:

  Det gör inget, jag försöker igen.

 123. Josef Boberg skriver:

  Det här hade jag glömt bort – men blev påmind om det idag:

  ”OM S K FRI FORSKNING
  …Över tvåtusen svenska professorer har berättat för oss om hur det ser ut för dem – för professorerna – de mest lärda på universiteten, de som skall leda forskningen in i framtiden. En del av dem säger att den fria forskningen är död. …

  Professuren som en garant för fri forskning är en papperstiger. Idag råder ekonomistyrning dvs den forskar bäst som drar in mest anslag.

  … Universiteten är mer och mer i händerna på externa finansiärer och utvecklas till forskarhotell. …

  Hälften av de 2100 professorerna säger att de är mer eller mindre politiskt styrda i sin forskning, tex när det gäller vilka undersökningar som de kan få anslag till.

  … Företag har ibland varit nervösa över spetsiga slutsatser. Representanter för statliga myndigheter och departement likaså. Där finns alltid ett outtalat hot om repressalier.

  … Och flera liknande fall kommer fram i vår enkät. Till exempel har rapporter inom miljöforskning vattnats ur för att passa myndigheter eller branschorganisationer. Avsnitt ur rapporter har strukits.

  … Men, sin fina titel till trots, vill flera professorer inte berätta om det här, öppet. Av rädsla för att stöta sig med bidragsgivarna. När Kaliber frågar om intervjuer för att alla ska få ta del av dessa berättelser, drar sig flera professorer ur. De är helt enkelt rädda för att inte få nej på framtida ansökningar, att finansiärer ska dra sig ur samarbete eller bli ovän med kollegor som sitter i forskningsråd.

  …Jag har varit med om företag som krävt kanske tio års tystnad innan publicering, eller att resultaten inte publiceras alls.
  – Kan man säga nej till såna krav?
  – Ja, men då kanske de vänder sig någon annanstans.
  Det är just det här de flesta etiska konflikter handlar om – rätten att som forskare få berätta vad man kommit fram till. Rätten att publicera och det även om resultatet inte är helt kul för den som betalat. Rätten att få publicera resultat är en av de viktigaste principerna för forskning – och står inskrivet i högskolelagen. … – slut citat härifrån.

 124. Carl Norberg skriver:

  Tacka Wellander för detta…

 125. Josef Boberg skriver:

  Vad heter denne Wellander i förnamn – som Du avser ❓

 126. Carl Norberg skriver:

  Eric.

 127. Kioskägaren skriver:

  Duktig vovve Josef.

 128. Josef Boberg skriver:

  ”…Det är just det här de flesta etiska konflikter handlar om – rätten att som forskare få berätta vad man kommit fram till. Rätten att publicera och det även om resultatet inte är helt kul för den som betalat. Rätten att få publicera resultat är en av de viktigaste principerna för forskning – och står inskrivet i högskolelagen. …” – slut citat härifrån.

  Olle Johansson är en sådan forskare som är ”portad” i massmedia och av etablissemanget – såväl som inom den svenska forskarvärlden, tyvärr tyvärr… 😥 – trots att han sedan början på 80-talet har påvisat ett signifikant samband mellan IT-smog från mobiler och t ex hjärncancer – och då särskilt för barn och tonåringar ❗

  Men i o f s så är hjärncancer ej så farligt – för dom avlider ju eller kan operaras – så att dom blir någotsånär ”friska” igen. Men vad som är allvarligt är att det kan befaras att kanske 20-30 % – av dagens barn och tonåringar – kan drabbas av en fördumningsprocess p g a mobilerna och IT-smogen generellt sett – som gör att dom i 20-30 års ålder har diagnosticerbar Alzheimers sjukdom och/eller åldersdemens.

  Ifall Olle och många med honom har rätt – vad gör Wi då med alla dessa ungdomar i början av sina liv som vuxna ❗

 129. Håkan skriver:

  Var inte det värsta med polisfilmen att de sitter och snackar om att ”sterilisera killen” inte vilka, om än rasistiska, epitet de ger honom?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: