Ska Sverige styras av kommunister?

Lars Ohly är kommunist. Kommunisterna har mördat mångdubbelt fler människor än nazisterna. Ohly ät oberörd. Han vet att det är gott om kommunister (f.d.) i medierna. Han vet hur flata de svenska väljarna är. Det gåt att köpa dem med löften om höjda bidrag och avundsjukeretorik.

Nu ska alltså Mona (”Hon är beredd att ta över VOLVO” enligt DI i obetalbar rubrik) göra en kupp och ta över regeringsmakten i Sverige.

En person som har föregått med sämsta tänkbara exempel vad gäller att betala räkningar och stå för sina åtaganden ska alltså samregera med en kommunist, som kallt räknar med att väljarna inte synar korten. Detta är Sverige år 2008. Ingen annanstans i den civiliserade världen släpper man in kommunister eller nazister i regeringarna. Men i Sverige skulle det alltså vara möjligt?!?

”Ja, men han ser ju så trevlig ut”, säger den som i likhet med Ohly är amoralisk (=saknar moral). Stalin var också tjusig, när han var nykter och Fidel Castro när han var ung. Och Pol Pot mördade bara 2 miljoner av sitt eget folk. Han hade en supporterklubb som leddes av Birgitta Dahl.  På den meriten blev hon Talman i Sveriges Riksdag.

En gång kommer det att skrivas en vitbok om ”Die dummenSchweden”. Ett tungt verk i 15 band, som förklarar varför ett folk som visste, inte brydde sig.

112 Responses to Ska Sverige styras av kommunister?

 1. nathaliesview skriver:

  Det förfaller som bloggvärlden är styrd av både kommunist- och nazistkontroll – här censurers det snart lika intensivt som på Carl Bildts blogg.

  Inget att undra över varför ”Die Dummen Schweden”, förblir dumma!

 2. Kachina skriver:

  ”En gång kommer det att skrivas en vitbok om “Die dummenSchweden”. Ett tungt verk i 15 band, som förklarar varför ett folk som visste, inte brydde sig.”

  Så sant, så sant, den vitboken kommer att skrivas och däri kommer även Allianzen att kläs av in på bara kroppen. Hur kan svensken vara så dum, att han gick på 2006 års kvacksalveri? Rena bondläpps retoriken. Men det är klart, det fanns inget annat att välja på.

  Jag tror dig när du säger att kommunismen har mördat fler människor än nazismen, men vem har räknat kapitalismens offer, från det de låste i Indiens risskörd för att höja världsmarknadspriset, genom alla Hennes Majestäts kolonier och genom etthundrafemtio år av diktatur och kapitalism i Latinamerika?

  Kanske vi skulle anlita samma som räknade kommunismens offer att räkna kapitalismens offer, så att beräkningarna görs enligt samma normer.

 3. soli01 skriver:

  Ohly är en person, som man inte vet om han är fågel eller fisk. Hörde hans dimhöljda svar på tv:n i kväll – han slingrade som en orm kring sitt byte. Denne man får allt Mona se upp med. Skulle tro – han har ju sagt det – att vi får skattehöjningar som ett brev på posten och dessa kommer inte vi vanliga undan heller. Bidragen är för dessa partier en ledstjärna och de köper faktiskt folk med sin politik. Kallas för röstboskap!
  Givetvis ska vi motarbeta att vi får en kommunistisk regering – helt klart!

 4. peeterr skriver:

  Ohly spottar ur sig grodor, och pekar långfingret i TV när han tror ingen ser. Känns som en mycket oseriös politiker. Hela han känns som ett skämt. En förvuxen AFA aktivist med galna ögon. Det är skrämmande att han kommer sitta med i regeringen 2010, om dagens sifo-undersökningar stämmer. Och synd att man kommer få en fifflare till stadsminister.

 5. Kachina skriver:

  peeterr

  Allt är bättre än ”Jönsson-ligan”

 6. Peter Hammarberg skriver:

  Åter faller Kachina reflexmässigt in i sin eviga relativisering av historien och politiken.
  Vem som än beskriver ett skeende, vad det än vara må, får ett direkt ett inlägg tillbaka med standardinnehållet ”ja visst var det så men …”.

  Detta är inget unikt för Kachina. Beroende på egen övertygelse, eller kanske ännu vanligare, avsky, kan man alltid dra till med att det man föredrar minnsann inte var värst, alternativt det man avskyr var värre.
  Nazismens offer kan förringas med att kommunismens var fler, kommunismens med att kapitalismen minnsann, globalt och genom historien, varit etter värre.
  Den som påtalar problemen med alla dem som oskyldigt dött i Allahs namn upplyses omedelbart om att kristendomen genom årtusendena dödad så många fler. Stalins svältpolitik i Ukraina contras med Maos i Kina osv, osv.

  När ska ni som håller på med detta inse att det inte är fråga om något världsmästerskap i död, det finns ingen serietabell i body count.
  Kommunismens offer blir inte lyckligare och mera levande av att kapitalismen dödat fler.
  Kommunismen i dess stalinistiska avart blir inte mer rumsren och försvarbar bara för att andra ideologier eller despoter kanske varit värre.

  Detta sätt att argumentera är en skymf mot och brister i respekt för offren. Det är som att direkt säga till dem: ”Ditt lidande och din död räknas inte eftersom det i andra konflikter och av andra orsaker lidit och dött så många fler.”

 7. ypsilonray skriver:

  Kachina påminner mer och mer i sitt uppträdande om Sune Hjorth.

  Nog sagt om detta!

 8. Kachina skriver:

  Vem är nu Sune Hjort?

  Varför har ni aldrig lagt märke till att jag inte räknar döda. Jag replikerar på andra som drar upp dödstabellen. Det jag brukar betona är beteendemönster i ”Pinochet-klassen”, Guantanamo, försvinnanden som blir hajmat när de släpps från en Herkules på hög höjd över havet. I de fallen har jag ALDRIG angivit antal. utan fokuserar på beteende.

  Jag håller med om att man inte skall säga att den eller den har dödat flest. Kommunismens offer varierar mellan 5 – 90 miljoner, beroende på vem som gör skattningen. Det är faktiskt ”blåbetongen” som ständigt drar upp detta med antal offer för kommunismen och då får ni räkna med att jag frågar om antalet offer för kapitalismen.

  För, det kan väl inte vara så att man inte får ifrågasätta era fantasier. När kommunismens offer börjar komma upp i 90 miljoner, brukar jag efterfråga massgravarna. 90 miljoner lik är inte speciellt lätt att dölja. Sluta ni med era fantasisiffror så skall jag sluta fråga efter kapitalismens offer.

 9. Kachina skriver:

  Nu har jag läst in mig på Sune Hjort och det är definitivt inte nog sagt om detta. Jag måste fråga om du ypsilon använder Coca Cola som signalsubstans, för något dj-a fel måste det vara om dina synapser kopplar ihop mig med rymdskepp och antisemitism.

  Jag tror att på månens baksida finns bara sten. Jag har aldrig sett en rymdvarelse med två ben och varken två eller fyra armar. När har jag moralpredikat, annat än mot illegala bortföranden, tortyr och mord? När har jag predikat om vad man skall äta och vem man skall ligga med?

  Sune Hjort säger;

  ”Om ungmö ligger med ungkarl skall bägge straffas,……”

  ”Om man ligger med man skall bägge kastreras,…”

  JAG SÄGER:

  Det är mig totalt likgiltigt vem som ligger med vem. Jag vill inte ens veta och skulle någon känna behov av att yppa det, är det sådant som går in i ett öra och ut genom det andra örat. Det är mig totalt likgiltigt vad folk stoppar i sig. Det som går att svälja kommer ut med avträdet sedan det biokemiska raffinaderiet (mage,tarm) sugit ur den näring som går att ta tillvara.

  Ypsilon, sluta du att fylla på Cocacola och kolsyra. Din världsbild blir förvrängd.

  Sedan går det inte att komma ifrån att kapitalisten är varken nationalist eller rasist och att en ”familj finansinstitut” som står över alla lagar styr världens finanser. Om det bland dessa finns judar har jag ingen aning om. De får kalla sig vad de vill, den enda religion de erkänner är kapitalismen.

 10. carlnorberg skriver:

  Kapitalism är strävan efter kapitalbildning, vilket innebär att reinvesteingen är det klaraste målet. Kapitalismens ideologiska brist är att den biologiska människan roll är helt obeaktad ur det själsliga perspektivet.

  Kolonialism är som bekant något annat, och som ideologisk betraktelse i det närmaste stupiditet.

 11. carlnorberg skriver:

  Att anföra att det spelar roll vilken beteckning som åsätts ett ledarskap, framför vilka politiska gärningar som begås, och i detta dra paralleller till andra platser på jorden där beteckningen på det politiska ledarskapet begått missgärningar, det förefaller direkt korkat.

  Lite högre nivå Ian, tack.

 12. carlnorberg skriver:

  Sverige får gärna styras av ett babianarschle för mitt vidkommande, så länge bara rätt handlingar begås.

 13. Peter Hammarberg skriver:

  Kachina
  OK, du har rätt, du fokuserar på beteenden, inte antal. För ett offer gör det ingen skillnad om h*n har sällskap av tio eller tiotusen i döden.
  Det ändrar dock inte det faktum att du ständigt kontrar ett avskyvärt beteende med ett annat.
  Skriver någon om kommunismens förtryck, mord och deportationer verkar du tvungen att omedelbart påminna om kapitalismens offer välden över.
  Samma sak gäller dem som drabbats av olika religiösa rörelsers oönskade beteenden gentemot oliktänkande. Genast upplyser du då om att kristendomen genom årtusendena förmodligen betett sig än värre.
  Även om du inte räknar döda utan koncentrerar dig på beteenden är det fortfarande en skymf mot och en brist på respekt för offren att, då de förekommer i ett inlägg, du ständigt måste lyfta fram andra i en liknande situation men med annan bakgrund.
  ”Ditt lidande och din död är i och för sig tragisk men kan inte ses bara i sitt sammanhang. Det måste ställas i relation till hur andra ismer betett sig på andra platser i världen och under andra förutsättningar.”

  För att vända på steken från mitt förra inlägg. Den som mördats i Chile under Pinochet dog inte lyckligare för att Stalin mördade i Sovjet.

 14. Peter Hammarberg skriver:

  Nu har även jag läst in mig lite på herr Hjort i Sundsvall.
  Mycket kan man säga om Kachina, och det är det många som gör, men att koppla honom till Sune Hjorts tankebanor och åsikter är verkligen att ta i, åtminstone vad gäller sakinnehållet och åsikterna.

  Den enda parallell jag kan finna är att Kachina, i likhet med herr Hjort, ibland låter tankarna och associationerna dra i väg åt håll och på sådana sätt där vi vanliga dödliga ibland har svårt att hänga med.

 15. Kachina skriver:

  Genom att ständigt lyfta fram andras illdåd och tysta ner sina egna, har USA lyckats framställa sig som godhetens stamort på jorden. Till och med ”Jönsson-ligan” vill göra om oss till amerikaner i ett samhälle där alla får det bättre om man göder de fetaste svinen och mjölkar korna.

  Tyskland har gjort upp med sitt förflutna. Nu kräver man att Sovjet skall göra upp med sitt förflutna och lägga korten på bordet, vilket är helt rätt. Men, väst-kapitalismen ställer man inte ens mot väggen. Man är tyst samtidigt som man pekar finger mot den andre, underförstått att jag är oskyldig och du är skyldig.

  ”Den som mördats i Chile under Pinochet dog inte lyckligare för att Stalin mördade i Sovjet.”

  Håller helt med. Men man hedrar inte offren för Imperiet och koloniseringen med tystnad.

 16. ypsilonray skriver:

  Herr Sune Hjort är bl.a. en abstrakt ”new ageare” som precis som Byskebusen låter tankarna och associationerna dra iväg åt alla möjliga och (mest) omöjliga håll –
  i Kachinas fall t. ex. dessa famösa s.k. dimensioner.

  Precis detta var andemeningen med min kommentar men den som vill kan ju alltid läsa inlägg på ett liknande sätt som fan läser Bibeln.

  It´s up to you – påstod redan salig Rick Nelson!

 17. Helena Palena skriver:

  Lars Ohly ser så nöjd och godmodig ut. Och tacka fan för det – han kommer från ett fint hem med en präst till pappa och på det två systrar. Kan sätta en femma på att han är lillebror dessutom. Hans liv har säkert varit inlindat i bomull. Nåväl att han jobbat på SL som spärrvakt eller kört tunnelbana. Skit samma – då kan ha ju i alla fall skryta med att han tillhör arbetarna – tror han!

  Han är inte att lita på. Han hyrde en 2:a i andra hand. Vad gjorde han? Satte dit hyresvärden. Han har skrutit med att han har spelat fotboll med Nacka Skoglund. Bara det! Att en sån kan vara kommunist är väl inte så konstigt. Han har ju inte haft några hardships i sitt liv. Då är det lätt att kalla sig för commie. När man inte med sitt eget kött och blod känt vilken fasa denna ideologi innebär.

  Birgitta Dahl ja, talman för Sveriges riksdag. Det måste vara det största tecknet på att vi lever i lilla Sovjet. Med andra ord måste vi se till så borgarna får sitta kvar vid makten och vända denna S-Skuta på rätt köl. Thomas Östros – kan på sin höjd få bli däckmatros och hillary2 kan få hjälpa honom att bära svabbhinkarna.

 18. Kachina skriver:

  ”Kachina, ibland låter tankarna och associationerna dra i väg åt håll och på sådana sätt där vi vanliga dödliga ibland har svårt att hänga med.”

  Ja, det kan jag förstå. Ibland kan det förklaras med att jag har en erfarenhet som ni inte har, en erfarenhet som ett okänt fåtal får under en mansålder. Erfarenheten är och har i årtusenden varit exakt densamma, men beskrivits med skilda ord. (målats i olika färger, under olika symbolik) Jag har försökt beskriva den så exakt jag kan med vårt språkbruk.

 19. Kachina skriver:

  ”i Kachinas fall t. ex. dessa famösa s.k. dimensioner.”

  Världens högst rankade forskare just nu, Ed Witten, forskar om precis dessa dimensioner.

 20. Peter Hammarberg skriver:

  ”…man hedrar inte offren för Imperiet och koloniseringen med tystnad.”

  Helt rätt. Hedra dem genom att beskriva deras lidande och orsakerna till det. Sök förklaringar och fördöm de skyldiga. Gör det tillsammans med alla andra som redan gjort det, det kan inte göras nog.
  Men gör det inte genom att ständigt dra upp dem i andra sammanhang som rör andra offer och deras lidande. Det är inget bra sätt att hedra just dem, som det var fråga om just då!

 21. Helena Palena skriver:

  Ian: Du ställer frågan om Sverige ska styras av kommunister? Jag skulle vilja säga att vi styrts av kommunister i 100 år men att vi nu börjar vakna upp. I Sverige har vi 540 forskare som skrivit på ett upprop mot att granska kommunismens fasor. Vad ska man kalla sånt? Läs här:

  http://parnassen.wordpress.com/2008/10/06/i-vanstervridna-sverige-vill-historikerna-inte-granska-kommunismens-fasor/

 22. ypsilonray skriver:

  Byskebusen 10:44

  Oh, la, la. Ännu en svepande kommentar, typisk för Kachina ”Världens högst rankade forskare just nu”.

  Vem/vilka sitter i denna ”rankningsnämnd? Representanter från världens forskarelit?
  Eller något FN- organ?

  Eller är det helt enkelt så att en innevånare i den lilla orten Byske utanför Skellefteå (ni vet han som anser sig vara så överlägset erfaren), har utnämnt sig själv till:
  1. Förslagsställare
  2. Granskare
  3. Bedömare
  4. Enväldig jury
  5. Prisutdelare

  ????????

  Att Cristiano Ronaldo nyligen utsågs till världens främste fotbollsspelare gällande den gångna säsongen var helt OK i mina ögon (även om det inte var solklart) men att pytsa fram en forskare/vetenskapsman som Busen gör i sin kommentar, är lite väl magstarkt för de flesta men ligger helt i linje med hans ideologi och framtoning.

  Nu föreslår jag att du åker ner med kaffe och bröd till din gumma i salongen och lugnar ner dig en aning. 🙂

 23. Helena Palena skriver:

  Undrar om inte Y-Fronten är Lullaren och Gibson också i alla fall? För var har dom annars tagit vägen? Den enda som kan kolla är Ian. Han kan se vilka ip-nummer som används. Do it Ian! Do it!

 24. Kachina skriver:

  Y-front

  Det är i olika vetenskapliga tidskrifter som Witten anses vara vår tids Einstein. Alla hänger inte med i strängteorin, men ingen slår honom på fingrarna när det gälller matematiken.

 25. ypsilonray skriver:

  Bara en liten reflektion (utan att kommentera själva sakfrågan . . . . . . . . . . . . . . .

  Helena P har både på denna som på andra bloggar under ett antal månader uttryckt sin stora beundran för Marlboromannen Putin.
  En beundran som mer och mer övergått till en slags skolficksaktig förälskelse, trots att Helena ju dock är åtskilliga år äldre, dvs en gammeljänta.

  Att Helena nu ropar på polis och kräver att vår gode bloggvärd skall avslöja IP- nummer mm mm skall vi därför inte ta alltför allvarligt – blir en gammeljänta plötsligen upp över öronen förälskad i en man, som i grunden är att betrakta som en totalitär despot och därmed motarbetar varje form av mänskliga rättiheter, skall vi inte döma henne för hårt.

  Vi har väl alla varit förälskade någon gång!

 26. ypsilonray skriver:

  Kachina

  Jag känner mycket väl till Ed Witten även om jag absolut inte är någon matematiker, utan en simpel gammal producent, antagligen i din egen ålder.
  Kanske därmed i alla fall en aning erfaren 🙂

 27. carlnorberg skriver:

  Och i sak så hade Y-fronten, vilket utgör samlingsnamnet på dessa olika nic, det gamla vanliga att anföra.

 28. hillary2 skriver:

  helena

  FYI
  Gibsons har haft ett flertal signaturer: bl.a. billybobjimjoe, jannedumbom, lindalovelace, anna

  dina övriga gissningar tror jag inte är riktiga

  de enda jag känner till som sysslar med spioneri via ip-nummer och mail-adresser är stalkers

 29. Helena Palena skriver:

  Kalsong-Jocke! En sak ska du i alla fall ha klart för dig. Att hos en sån rekorderlig tjej som mig har du inte en suck! En susning av en suck ens! Du kan ta dig i dalen.

  Håll dig du till dina 22-åringar. För dom är väl dom enda du kan inbilla att du kan tillfredsställa. Hellre en äldre kvinnan än en skrattmödis! Det är Socialstyrelsens nya direktiv. Kommer snart med posten till alla hushåll! God Jul!

 30. Helena Palena skriver:

  hillary: Om en människa har så många nick – är inte det sjukt! Vill man inte vara sig själv? Hur mycket tid har den där personen att öda på något så flyktigt som en blogg egentligen? Vem sponsrar honom?

  Vad menar du med mina övriga gissningar?

 31. Kachina skriver:

  ”Vem sponsrar honom?”

  producent+ göteborg = SVT

  SVT + göteborg = Kommunist.

 32. ypsilonray skriver:

  Man kan inte direkt säga att ni, så här i Nobel tider, har några likheter med Snillen Spekulerar.

  Men det begreppet kanske är okänt för någon av er 🙂

  Naturligtvis kan jag bara uttala mig från min egen horisont, dvs som sign. ypsilonray

 33. hillary2 skriver:

  helena

  jag har frågat honom men inte fått något svar om alla dessa nick
  första gången han dök upp på Bildts blogg var han som igel med sitt 68-trams beträffande min signatur
  när han tog till det grova artilleriet började han använda signaturen lindalovelace
  han vet något om opinionsbildning, vilka människor som påverkar och vilka han vill försöka tysta
  om han är betald eller inte låter jag vara osagt

  jag tror att lullaren och minimannen y är två olika personer
  de har ju helt olika språkbruk….

 34. Kachina skriver:

  Y-front

  Det är borgare som förser oss med parametrarna, jag fullföljer ekvationen. SVT är kommunister, Göteborg och Norrbotten är kommunistnästen. Sedan är det bara att mixa, skaka och hälla ut.

  Jag tror att du är dubbelagent, trogen Ohly. Du skriver bara som borgare för att folk skall tro att borgare är så korkade. Det gör du bra.

 35. Carl norberg skriver:

  Sannolikt är Y-fronten mycket begränsad.

 36. Josef Boberg skriver:

  Ian Wachtmeister – Du är ”obetalbar” i att Du tänker/skriver ”rakt på sak” avseende att Wi verkligen lever i en demo(n)krati i mitt kära fosterland Sverige, tyvärr tyvärr…

  Undrar om Du har samma STARKT obehagliga känsla – för vad wåra barn och barnbarn har att se fram emot i Sverige – ifall det ej snart = inom loppet av några få år blir en RADIKAL förändring av det pågående GalenPannornas vansinnestyrning av samhället – som jag har ?

 37. mrmhalland skriver:

  Ian,

  Mona Sahlin är ett ständigt återkommande samtalsämne.
  Hur man än ser det är hon ett slags fenomen att överleva.
  Jag skriver lite om denna nya adel idag, det är ett märkligt fenomen att vissa ser mellan fingrarna när det gäller vissa och bara sparkar på andra i samma situation och att det är samma människor…

 38. MaxW skriver:

  Men det kanske ar bra att vi far riktiga kommunister in i regerings positionier istallet for som hitintills med vara ”kommunist light” socialister?

  Svensken ar inget annat an en simpel dronare likt folket i det forna DDR.

  Tror det har blir bra med den rodgrona roran, ar man smart flyr man landet och aterkommer nar sverige star i ruiner och sa kan man kopa upp fastigheter samt mark valdigt billigt 🙂

  Long live the toblerone

 39. ollemunter skriver:

  Kommunister, sossar, moderater och kd:sare, samma skit allihopa.

  Nej, vi får göra som i Grekland, protestera, men det är ju inge som vågar i det här landet.

  Dom flesta vågar ju inte ens säga vad dom tycker, så jävla fega har svenskarna blivit.

 40. Helena Palena skriver:

  Olle: Jag tror jag skrattar på mig! Håller med. Muttrar vid köksborden gör vi svenskar. Sen blir det inget mer. Dessvärre och sorgligt på samma bord!

 41. soli01 skriver:

  Det finns faktiskt vissa likheter med Thailand contra Grekland. Det gick väl betydligt lugnare till i förstnämnda land, men det är ett folkuppror om det dock inte direkt kan jämföras. En viss smittorisk kan inte uteslutas.
  Länge leve socialisterna de förnekar sig aldrig, men tacka vet jag moderater. 🙂

 42. jfkdjfkd skriver:

  Ska Sverige styras av kommunister? Hellre kommunister an Nynazister, Lundin Oil och ackel Leijonborg.

 43. palle skriver:

  Bra skrivet Ian.
  När en gallup visade att SD förmodligen kommer att klara 4 procentspärren frågde den kvinnliga programledaren sina gäster i Svt´s morgonsoffa;-hur skall vi hantera dem?

  Bland gästerna satt givetvis representanter från olika partier inklusive kommunisterna som förfärades av att en demokrati faktiskt kan få den konsekvensen att ytterligheterna möts..

  Glöm inte att betala Tv licensen för en fri och opartisk television!

 44. Lennart skriver:

  Nobelfesten.
  Lars Ohly har börjat sin själavandring. Nu gjorde han, iklädd i otadlig frack, sitt bästa i att ge intrycket av att vara rumsren. Nobelfesten handlar inte om att umgås med adel och borgarbrackor! Det handlar om att promota forskning och utveckling! Mona och Lars på bästa sändningstid! Han knep dock slutrepliken. Mona borde ha kontrat. Snabbhet i repliken är ett måste för den, som aspirerar på stadsministerposten.

 45. Helena Palena skriver:

  Angående kommunister har jag skrivit ett inlägg den 6 oktober på min blogg. Vi har 540 historiker i Sverige som har skrivit på ett upprop MOT att kommunismens fasor ska granskas.

  Med andra ord så lever vi i ett socialistiskt samhälle som måste försvaras till varje pris.

 46. rolf bardå skriver:

  Det är bara att konstatera, om kommunismen kom till makten med fulla mandat, så skulle Sverige, förstatligas och planekonomi införas i landet. Det är ju deras ideologi och den kan de ej frångå, för då sviker de ju sina väljare. Ränderna går aldrig ur och det har vi ju hört tendenser till i debatterna, dock
  med försiktighet, från Ohly och hans likasinnade. Vår nuvarande hyfsade demokrati skulle bli ett minne blott, Lyckligtvis är ju verkligheten den, att enligt
  opinionssiffrorna, står de långt ifrån något större inflytande på den Svenska marknaden, men det är illa nog, att Socialdemokraterna bjuder in dem till
  sin samarbetspartner.
  Mvh.
  Rolf Bardå

 47. Kachina skriver:

  När det gäller 2009, öda inte tid på att försöka förstå palestinier, israeler och deras problem. Vi har tillräckligt med problem med att förstå oss själva och vårt agerande mot utsatta grupper i vårt eget samhälle.

  Våra gamla och sjuka behagar inte dö inom rimlig tid. Detta hettar upp binjurarna på “effektiva” människor som ser samhället likt ett affärsdrivande aktiebolag där bara de aktiva äger aktier.

  Alliansen (och även Stahlin) måste koppla in minst en hjärnhalva till, innan de kan förstå människan och samhället.

 48. soli01 skriver:

  Intressant namn detta med Stahlin .:-)
  De har tydligen kopplat bort den vänstra 🙂

 49. rolf bardå skriver:

  Palestinier och Israeler kommer att kriga med jämna mellanrum mot varandra, så länge som Israel ej kan lämna tillbaks de markområde som intogs
  i kriget 1967,med anledning av att det finns terrorister som är baserade på Palestinskt område, som tillintetgör med atacker, fredsförhandlingar som påbörjats mellan parterna, för en lösning av de ockuperade områden. Israel måste få ha rätten att försvara sitt land, men i proportion till vad de blir
  utsatta för.

  Ingen människa på detta klot blir någonsin fullärd, ej heller Alliansen, eller ens Fader själv, men jag tror att med den gedigna kunskap-erfarenhet som Alliansen innehar, gör sitt absoluta bästa för att lösa våra inhemska problem, inom de ekonomiska ramar som står till buds.
  Mvh.
  Rolf Bardå

 50. Kachina skriver:

  Jag tror alldeles säkert att Alliansen gör sitt bästa efter förstånd. Att det förståndet inte räcker till, är tyvärr alltför uppenbart.

  Den moderna människan som lever enbart i nuet har inte förstånd, varken om början eller slutet. Inte heller hur det kommer sig att de är i den position de nu är. Alla är ”självskapade”, förstår inte och reflekterar inte över orsak och verkan.

  Besluten blir därefter.

  För de som är villiga att tänka, kan jag meddela att samhälle INTE är ett aktiebolag där bara aktiva har aktier. Sedan kan ni försöka tänka själva.

 51. Kachina skriver:

  GOTT NYTT ÅR !

  till Ian, alla skribenter och läsare.

  Det enda vi vet med absolut säkerhet om nästa år, är att det definitivt inte kommer att falla en enda snöflinga.

  Jag har nämligen precis köpt en plogbil. 🙂

  Gott Nytt År

 52. Torsten skriver:

  Gott Nytt År Kachina!

  Eller skall jag kalla Dig monster2009?

 53. rolf bardå skriver:

  Kalla Sverige eller vilket land som helst för aktiebolag, eller vad man vill kalla det för, men i varje land finns det en ekonomi som alla är beroende av,
  som ingen kan bortse ifrån, för verkligheten är, att det handlar om pengar, som avgör vilket förstånd en regering måste ha, att därefter handla för landets
  (länders) framtid. Sveriges nuvarande regering tycks ha lite mer förstånd för att ta till vara det som är grundläggande för ett land, nämligen se till att
  företagen får större förutsättningar att utvecklas och våga anställa medarbatare efter behov, att forskning inom olika områden prioriteras för landets framtida utveckling. Det är nämligen så, att det är idérika och företagsamma människors insatser som till största delen bidrager till landets välstånd.Vare sig regeringen heter Alliansen eller är Socialdemokratisk, kan de ej uppfylla varje medborgares önskan, otänkbart helt enkelt. Sverige har under decennier
  byggt upp ett demokratiskt samhälle, som innebär minst orättvisa ( mest rättvist ) för det breda folklagret. För min egen del föredrar jag demokratin
  med dess förstånd, före kommunism, nazism och fascismregimers förstånd.
  Mvh
  Rolf Bardå

 54. Kachina skriver:

  Torsten

  Visst är jag ett monster i vissas ögon, till och med monster2009

  Rolf Bårdå.

  Det gäller att känna igen nazismen i vilken förklädnad den än uppträder. Nazismen känns igen på att den varken har kontakt med det förflutna eller framtiden, inte vill kännas vid de som banade vägen eller förstår vad man lämnar efter till framtiden.

 55. Torsten skriver:

  Kachina,

  Tyvärr så assosierar jag Dig med de värsta brunskjortorna.
  Ryser bara jag ser Din nic. Tänk över Din situation!

 56. rolf bardå skriver:

  Kachina.
  Jag tror mig faktiskt känna igen både det ena och det andra, när det gäller politiska skeenden. Med tid och ålder växer erfarenhet. Har under
  c:a 45 års tid följt med i politiska debatter och i övrigt varit mkt. intresserad av politik, vid sidan om att vara småföretagare.
  Rolf Bardå

  ( ej Bårdå)

 57. Kachina skriver:

  ”Ryser bara jag ser Din nic.”

  Det är det som är meningen. Enfalden dold bakom en social fasad skall aldrig tillåtas gro ostört.

  Om du förknippar mig med brunskjortor, vet du inte vad brunskjortor är och vilka värderingar de står för.

  Det var en på AF:s forum som ställde frågan ”Hur mycket är det värt att slippa arbeta”

  Jag ställde motfrågan, ”Hur mycket är de värda de sönderslitna leder och de söndervärkta muskler som banade väg för dig och nu tvingas leva på existensminimum?”

  Tänk över din situation Torsten. Alla har inte haft det lika lätt som du, alla har inte haft samma tur som du med hälsan och om någon har inbillat dig att civiliserat samhälle är ett roulette-spel grundat på tur och otur, har du fått fel information. Darwinismen har sin giltighet i djurens värd och jag får bara hoppa att du vid din ålder förstår skillnaden mellan djur och människa. Frågan om att gå på två ben eller fyra ben är betydelselöst i sammanhanget, därför att skillnaden ligger i sinnets funktion.

  Jag hoppas att du hinner lära dig och förstå skillnaden innan du dör. det har faktiskt sin betydelse när den energi som är bunden i din kropp och ditt sinne skall transformeras till andra former.

 58. hillary2 skriver:

  Torsten

  Den enda brunskjorta jag ser finns på Bildts blogg och han kallar sig mastaren. Märkligt att han inte blir censurerad.

 59. nathaliesview skriver:

  Kachina en brunskjorta? Aaaaneeejjjj ….

  Kachina är enligt min uppfattning mycket medmänsklig – och en av de personer som försöker ”väcka” den sovande delen av Sveriges befolkning … som i sin törnrosasömn tror sig leva i en fulländad demokrati …

 60. Kachina skriver:

  Tack

 61. nathaliesview skriver:

  You are welcome! 🙂

 62. soli01 skriver:

  Demokrati är färskvara och måste alltid underhållas!
  Vår demokrati fungerar väl någorlunda om vi ska vara ärliga och det bör vi vara!
  Finns alltid något att ha synpunkter på, men politiken är inte hederlig i alla led och att applådera en ”motståndare” som faktiskt gjort något värdefullt – när sker detta.

 63. nathaliesview skriver:

  Bra uttryck: Demokrati är färskvara och måste alltid underhållas …

  ”Jag har tagit en del promenader i Sveriges centrala statsmakts korridorer” och jag fann promenaderna skrämmande … transparancy efterlyses …

  De flesta statsmakter seglar under falsk flaggade demokratier – därför tjänstgör ordet demokrati således mest som ett slagord – en örfil rakt i ansiktet …

  Finns det politiker som ensam, utfört något värdefullt? Min uppfattning är att de ”motståndarna” avsätts från sin profession på ett eller annat sätt … Politik är stagnation för individerna i samhället och fungerar i elitens tjänst!

  STAT betyder på grekiska (el. latin) att HÄMMA.

 64. findus skriver:

  ”STAT betyder på grekiska (el. latin) att HÄMMA.”

  Njaaa… ”Etymology: Middle English stat, from Old French & Latin; Old French estat, from Latin status, from stare to stand — more at STAND”
  (Källa: EBO, där utförligare förklaringar kan hittas samt Merriam-Webster)

  En ytterligare källa att rekommendera är svensk etymologisk ordbok (1922): http://runeberg.org/svetym/0951.html

  Enligt ett svensk-grekiskt lexikon betyder ”hämma” på grekiska: αναστέλλω (σταματώ, εμποδίζω, επιβραδύνω). Hur jag än läser detta, kan jag inte få till ordet ”stat”. Kolla själv: http://lexin.nada.kth.se/sve-gre.html

 65. soli01 skriver:

  Visst måste vi vara tacksamma att här i Sverige har demokratin stadigt fäste och kan alltid utvecklas ännu mera. Vi har nog en av de bättre demokratierna i världen i alla fall.
  Att politik skulle vara ”stagnation” är väl att ta i och är inte min uppfattning. (den är som baken – delad – kanske) 🙂

 66. hillary2 skriver:

  till ”politikerförakterskan” 😉

  här kan du läsa vad som åstadkommits med politik och vad som kvarstår att göra

  Klicka för att komma åt LE0202_2008A01_BR_X10BR0801.pdf

 67. mrmhalland01 skriver:

  >Bra uttryck: Demokrati är färskvara och måste alltid underhållas …

  Jag instämmer till fullo.
  Både underhållas och utvecklas.

  Med risk för att jag minns fel tror jag det var kachina som uttryckte sitt missnöje med att våra politiker fostras i ungdomsförbunden och lyfts sedan direkt in i riksdagen för att så småningom få höga befattningar.
  Det vore nog inte fel att blanda ut dessa proffstyckare med lite människor med erfarenhet från den ”riktiga” världen.
  Jag har utan avsikt blivit inblandad i samtal på andra bloggar om Ian & Bert.
  Det var inget dåligt försök (det kanske till och med var värt ett bättre öde) och jag välkomnar liknande ansträngningar för att få in lite yrkesfolk i riksdagen.
  Kom nu inte dragandes med Thomas Bodström, han har visserligen arbetat men är ju uppfostrad i en politikerfamilj.
  Kanske är de sakkunniga mer ”av folket” ?
  Jag vet inte, bara en tanke som slog mig. De har ju trots allt en del att säga till om.

 68. findus skriver:

  Bra Torsten! Gott Nytt År!

 69. Torsten skriver:

  Gott Nytt År Findus,

  Ja, snart kanske Hillary byter sida 🙂

 70. nathaliesview skriver:

  Hillary – det var mycket statistik det … 🙂 statistik säger som regel inte så mycket, men är ett utmärkt instrument för politikerkåren

 71. nathaliesview skriver:

  mrmhalland,

  Det finns många sunda sakkunniga individer utanför regering och riksdag – men hur ska de nå fram och få genomslagskraft?

 72. mrmhalland01 skriver:

  nathaliesview :

  Visst finns det set.
  Ett sätt är ju på bloggar.

  Nu tänkte jag naturligtvis på de sakkunniga som är anställda på varje departement för att ge råd till resp. minister. Jag tror de har större inflytande över politiken än vad vi vanliga dödliga vet.
  Det vore kul om någon med erfarenhet från riksdagen kunde berätta lite om hur stor roll dessa egentligen spelar.
  T.ex. Ian Wachtmeister kanske kunde fylla i lite ?

 73. nathaliesview skriver:

  mrmhalland,

  Bloggar är mycket bra – ialla fall oss bloggare emellan!

  Parti piskan, den har vi sett slå hårda rapp under det gångna året både då det gäller FRA-lagen, men också Lissabon-fördraget.

  Jag tagit några ”promenader också i riksdags-korridorerna”, och blivit mycket förvånad över riksdagsledamöters okunskap inom ”specialämnen”. Jag har även stiftat bekanskap med några riksdagsanställdas rädslor, som menade på att det var bättre att de just böjde sig för parti piskan – så de kunde ”göra lite” för att förbättra samhället, än att bli utkastade från sina arbetspositioner och då inte kunna påverka något.

  Undrar just vad ordet folkvald verkligen står för …?

  Politrix …

 74. hillary2 skriver:

  nathaliesview

  det var inte bara statistik det var en mängd årtal när politiska reformer genomfördes. Stupid!

  sluta ondgöra dig över politiker – bli en själv
  de flesta politiker i Sverige är fritidspolitiker och ägnar mycken fritid åt att barn- och äldreomsorg, skola, primärvård, ungdomsvård, socialtjänst, sophämtning, gatubelysning etc. etc. ska fungera i kommunerna

  är du en bortskämd sladdertacka som tänker ägna ditt liv åt att misstänkliggöra allt du inte begriper? Läs en deckare istället för skräp du hittar på nätet.

 75. hillary2 skriver:

  På tal om demokrati så tycker jag att Piratpartiet till skillnad från ett popoulistiskt parti som Ny Demokrati är en ljusglimt i tillvaron.
  Partiet kommer förhoppningsvis in i riksdagen och ser till att vi inte får ett elektroniskt övervakningssamhälle. Deras företrädare är ALLA sakkunniga och de kommer att i alla andra frågor att rösta med sittande regering.
  Intelligent!

 76. Peter Hammarberg skriver:

  Hillary verkar gilla enfrågepartier, åtminstone Piratpartiet. Enfrågepartier kan till förstone verka lockande då de med stort engagemang och oftast med stor kunskap och skicklig retorik driver en enstaka fråga som upprört många och där folk genom sin röst kan visa sin tacksamhet för att några verkligen tagit sig an och kämpar för något de verkligen tror på.
  Den politiska verkligheten är dock inte så enkel som verkar Hillary tro. Det räcker inte med att föra en egen politik i en enstaka fråga och i alla övriga antingen lägga ned sina röster eller rösta med sittande regering. Ett sant, hårt och trovärdigt politiskt arbete, något som Hillary i alla andra frågor verkar sätta värde på, kräver en insats inom alla politikområden och då en insats med uthållighet.
  Vad ska Piratpartiet göra om de under början av en mandatperiod får igenom sina enfrågekrav; ska de resa sig upp och lämna riksdagen? Kommer partiet att kunna hålla en ensad linje i alla övriga frågor eller kommer dess företrädare att då rösta som politiska vildar med hoppande men fullständigt oförutsägbara majoriteter som följd?
  Den politiska kaos det skulle innebära vore inte särskilt intelligent.
  Piratpartiet och dess olika motsvarigheter är bra på att skapa och driva opinioner inom sina specialområden. Utnyttja den förmågan till att påverka politiker och partier med en större bredd och ett heltäckande program. Det ger i längden bäst resultat för alla!

 77. hillary2 skriver:

  Peter Hammarberg

  Jag jämförde Piratpartiet med Ny Demokrati och anser det första vara hederligt. Kommer partiet inte in i riksdagen hoppas jag att blivande regering ser var de kan hämta sakkunniga.
  Det är ju önskvärt att riksdagsmän arbetar flitigt med sina tilldelade uppgifter men ärligt talat – gör alla det? – och redan nu är det ju så att alla kan inte vara insatta i allt och då litar man på ”insatta” partikollegor – Piratpartiet har sagt att de litar på kommande regeringen. Bra!
  Pp-företrädare på nätet ger mig alls inga ”Bengt Westerberg-reaktioner”. Tvärtom 😉 och ju fler småpartier vi får – dessto mindre utrymme för sd?

 78. Peter Hammarberg skriver:

  Vad gäller SD så är det väl folkets röst som ska avgöra, inte vad vi och andra anser vara politiskt korrekt.
  En Westerberg-reaktion är förkastlig och visar på förrakt för valutgång och valmanskår, mot vilket parti den än riktar sig.

 79. hillary2 skriver:

  Peter Hammarberg

  Jag föraktar inte duperade väljare men jag ogillar t.ex. främlingsfientlighet som inte bara kan gälla invandrare utan alla som avviker från den outtalade normen. I en demokrati är det för mig helt legitimt att motarbeta de partier och partiföreträdare, vars idéer jag tycker sämst om.

 80. Peter Hammarberg skriver:

  Självklart ska alla motarbeta de åsikter man ogillar eller rent av förraktar och min åsikt om SD skiljer sig förmodligen inte från din. Samtidigt, i en demokrati, måste vi vare sig vi gillar det eller ej, acceptera utgången av ett val. Om SD skulle komma in i riksdagen är det bara att konstatera att de kommit dit på väljarnas mandat och att de då har rätten att bli behandlade som ett parti bland andra. Att, som Bengt Westerberg gjorde mot Ian och Bert i TV, vända dem ryggen visar inte bara ett förrakt mot partiet utan också mot den som valt dem.
  Förrakt har aldrig varit ett särskilt starkt politiskt argument. Oönskade åsikter bemöts bäst i sak och i öppen debatt och där har Sveriges politiker skäligen misslyckats vad gäller SD.

 81. mrmhalland01 skriver:

  hilary2 :

  Varför föraktar du inte duperade väljare ?
  Hör sådana hemma i en demokrati ?
  Föraktar du inte heller de som duperat dem ?
  Jag ogillar också främlingsfientlighet, men, låt oss motarbeta de som förespråkar det i god tid
  Får vi inte de flesta med oss hade vi fel.
  Så fungerar demokratin !

 82. hillary2 skriver:

  Alla människor hör hemma i en demokrati, men alla företrädare för främlingsfientliga partier som t.ex. inte vill följa FN-konventioner kan inte anses vara några legitima maktutövare även om de röstats in i en riksdag e.dyl. Det finns politiska sätt att manövrera ut dem och det på helt vedertagna sätt – såvida de inte är för många eller har försänkningar i polis- eller militärväsendet.
  Duperade väljare är de som köper förenklade budskap utan reflektion, men varför skulle jag förakta korkade eller av politik ointresserade människor?
  Demokrati är inget entydigt begrepp. Den kan se ut på många olika sätt och därför måste man klargöra vad det är man menar med ”inte respektera” demokratin om det ska bli en meningsfull diskussion. Om jag vägrar att stanna i ett rum där en företrädare för ett parti jag i högsta ogillar anser jag att jag är i min fulla rätt att demonstrera genom att lämna rummet även om jag inte tycker att det är den bästa metoden, inte heller arrogans finner jag vara en god metod, men människor måtte väl ha rätt att ibland uttrycka sina känslor även om de är folkvalda? Sen kan man ju tänka att de som uppträder så är trista och hämmade och därmed lättprovocerade.

 83. soli01 skriver:

  mrmhalland01 – Din första fråga (9:27) är icke ställd till mig, men jag vill säga hur jag uppfattar detta ord.
  Duperade blir vi dagligen mer eller mindre. Vi utsätts för stark påverkan från alla håll och då beror det på hur vi hanterar denna påverkansmekanism.
  Det är alls inget konstigt heller att folk blir duperade. Det blir regeringen till och från av de som har som uppgift att övertyga medelst olika knep etc.

  Alltså: Att vi blir duperade är nog ganska så mänskligt.:-)
  Vi är alla mer eller mindre duperade!

 84. lillskutt skriver:

  Vilken djävla sossekärring den där Hillary verkar vara. Gå ut och ta en nypa frisk luft!

 85. Peter Hammarberg skriver:

  Hillary visar upp en synnerligen säregen syn på vad demokrati är. Partier med ”felaktiga” åsikter ska inte anses vara legitima maktutövare även om de i demokratiska val och av tillräckligt många väljare vunnit plats i den lagstiftande församlingen.
  Om de hamnar där ska de ”manövreras ut”. Vilken brist på respekt för väljarna och för demokratins regler. Denna respektlöshet visar hon tydligt genom att hävda att ett sådant, hypotetiskt, valresultat, skulle bero på duperade väljare. Om väljarna röstar, i hennes och många andras ögon ”fel”, är de alltså duperade. Underförstått, om de röstar ”rätt” har de gjort det efter moget övervägande och ett analytiskt ställningstagande.
  Att Hillary som uttalad (s)-sympatisör, visar skräck för SD och med alla medel utom en öppen debatt söker förminska dem och göra dem betydelselösa, är förståeligt.
  I en nyligen publicerad undersökning framkom att det är i den sk ”arbetarklassen” den största främlingsfientligheten står att finna och om (s) skulle gå för hårt åt SD finns en uppenbar risk att partiet skulle förlora väljare i riktning SD.

  Oviljan att ta debatten finns inte bara hos (s). Alla övriga etablerade partier verkar sky ett öppet meningsutbyte som pesten. Officiellt säger man sig inte vilja legitimera ett extremistparti men verkligheten kanske är att man i denna fråga inte litar på styrkan i de egna argumenten kontra folkviljan och att man är rädd för att driva väljare i famnen på SD. Detta visar på problemet i ett nötskal då det politiskt korrekta inte rimmar med vad stora delar av befolkningen tycker mellan skål och vägg.

  Sen ska det i ärlighetens namn medges att det inte är särskilt lätt att debattera med företrädare för SD, åtminstone inte med dem på lokal och regional nivå. Jag har försökt och bara mötts av centralt framtagna statistikuppgifter, obekräftade skräckhistorier av samma dignitet som varghatarnas och av ett allmänt sammelsurium.

 86. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  hilary-pilary

  Du spelar som vanligt i din egen division.

  Dina morbida åsikter är att samtliga som ej tycker som du gör, är duperade och lättköpta varelser – dvs den majoritet av svenska folket som ej är lydigt uppfostrade på fackliga- och/eller socialdemokratiska kursgårdar.

  Dina ”korrekt socialdemokratiska åsikter” speglar enbart rädsla, eftersom du innerst inne säkerligen känner till att SD:s åsikter framför allt attraherar den lågutbildade majoriteten som tillhör den socialdemokratiska kärntruppen ( = de ”lättduperade”).

  Logik och konsekvens saknas som vanligt hos hilary- pilary eller som folket på Näset kallar henne XXXL.

 87. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  hilary-pilary

  Hoppas du inte glömt dessa ord:

  Oraklet i Delfi hade sagt om göteborgslullaren Dee Dee Sharp att han var den visaste man som levde, men det förnekade göteborgslullaren Dee Dee Sharp, som i stället hävdade att han ingenting visste.

  Men han beslöt sig ändå för att undersöka saken och började ställa frågor till andra kommentatorer på bloggen. Han kom då fram till att Oraklet i alla fall hade haft rätt. Alla dem goteborgslullaren Dee Dee Sharp hade frågat ut trodde att de visste en massa saker, men det hade visat sig vara fel.

  Göteborgslullaren Dee Dee Sharp själv visste i alla fall en sak och det var att han ingenting visste och därmed visste han en sak mer än de andra och således hade Oraklet i Delfi rätt.

  Vi ses på Norra Älvstranden 🙂

 88. Helena Palena skriver:

  Ian: Sverige ska inte styras av kommunister! Välkommen till min stuga och lär er lite om potatisodling och annat smått och gott man kan behöva för att överleva i djungeln.

  http://parnassen.wordpress.com/2009/01/04/pa-kuba-delar-man-sattpotatisen-kommunismen-ar-en-fasansfull-lara/

 89. ollemunter skriver:

  Helena!

  Ja se potatis, de e mitt liv de!

  God fortsättning!

 90. hillary2 skriver:

  PH m.fl.

  Mindre goda socioekonomiska förhållande (bildning/arbetsförtjänst m.m.) ger mer ohälsa, mer social otrygghet och skapar grogrund för populism. Populism för mig är att tro sig kunna lösa komplicerade problem med enkla metoder. Att fortsätta arbeta för bättre villkor för de sämst ställda är förmodligen bättre än att försöka samtala med företrädare för sd. Det är inte S utan ett icke tillräckligt reglerat självspelande piano vid namn kapitalism som skapat ett A- och B-lag i samhället, men det är S som får skulden för denna utveckling och M´s aktioner ökar dessvärre antalet B-lagare medan den människofientliga delen av deras väljare applåderar.

  Ditt övriga tal om att ”rösta fel” är så barockt. För mig handlar det om att försvara de mänskliga rättigheter vi kommit överens om och politik innebär förutom ett tagande och givande också möjlighet till taktiska manövrering. Det är kanske t.o.m. lättare att göra detta med meningsmotståndare i ett annat parti än i det egna.

  Här är annars en kul länk att roa sig med och ta reda på var man enligt ett engelskt test hamnar på den politiska kartan. Själv hamnade jag mitt emellan Gandhi och Dalai Lama 😉

  http://www.politicalcompass.org/index

 91. Peter Hammarberg skriver:

  Hillary
  Konstigt, där hamnade jag också och ändå tror jag att vi i många frågor står väldigt långt ifrån varandra.
  Eftersom testet var amerikanskt tror jag att det är amerikanska värderingar vad gäller inplacering på diverse politiska och moraliska skalor som slår igenom och att de flesta ”lagomsvenskar” förmodligen, tillsammans med oss, skulle hamna någonstans i den nedre vänstra kvadraten…..

 92. hillary2 skriver:

  Peter Hammarberg

  Ja visst är det konstigt. Testet är inte lämpligt för att hitta kompassriktning på en svensk politisk karta, men hade det inte varit litet roligt om någon svensk test hade funnits?

 93. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Apropå test!

  Jag genomförde det fackföreningssubventionerade hilary-pilarytestet 2003.
  Resultatet blev skrämmande.
  Jag fick snittpoängen XXXL och placerades alldeles bredvid Berit Andnor.
  Hu, så hemskt!

  Källa: Berättleser från Bommervik 2006 (Eklund/Andersson/Andersson)

 94. hillary2 skriver:

  gbgslullaren

  du kan vara mycket nöjd med att du inte hamnat bredvid mig i något sammanhang
  såvida du inte har förmåga att snabbt lägga benen på ryggen

 95. mrmhalland01 skriver:

  Jag bara älskar detta lilla groll mellan Lullaren och Hillary….det är gulligt 🙂

 96. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Ursäkta mig pillary- flickan men eftersom du lägger upp bollen på straffpunkten så kan jag ej låta bli 🙂

  Tur att det inte är du som lägger benen runt min rygg . . . . . . . . . .

  Starletälskaren dee dee sharp

 97. hillary2 skriver:

  gbglullaren

  Tur? Det är en omöljighet för en smällfet lady.

 98. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  hilary- pilary,

  Åja, när jag skymtade dig nere i Torekov i somras framstod du ju som varandes i ganska gott skick 🙂

  Hoppas du får en trevlig Trettondagsafton, själv skall jag bevista en liten intim soaré
  i välgörenhetens tecken – innan dess har jag förhoppningsvis hunnit bjuda lilla Jemma (som kommit inflygandes från Jersey) på ett par glas Bollinger La Grande Année (1997) i mitt enkla tjäll.

  Vännen dee Dee

 99. hillary2 skriver:

  lullaren

  Jag kommer att ha det mycket trevligt – ska ägna mig åt Ralf i 10 dagar
  en härlig kille
  glad, pratsam, nyfiken och lättroad
  4 månader den 19:e 🙂

 100. hillary2 skriver:

  till er som är intresserade av en svensk version och en mer mångsidig test av er politiska kompass:

  http://political.erlandsson.info/index.php

  mycket nöje 🙂

 101. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Hillary

  Låter trevligt med Ralf!

  Ingen indoktrinering vid så unga år hoppas jag dock, ge lille Ralf en fair chance att anamma andra läror än Grupp 8:as ampra budksap!

  🙂

 102. hillary2 skriver:

  lullaren

  oroa dig inte
  Ralf har en mycket mycket jämställd far trots att han i sin tur har en far som är f.d. moderat politiker 🙂
  Ralfs far kommer att visa honom vägen – inte jag!

 103. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Hillary

  Det låter betryggande! Är övertygad om att lille Ralf får all tänkbar omsorg och trygghet (från HELA sin omgivning).

 104. David skriver:

  Med socialism från USA, tar Obama hit kommunistiska tankegångar. Register utav alla de slag kommer finnas. Åsikter, vilka filmer som laddas ner. Sedan kommer arbetslägren. Och de som inte kan jobba åt staten, hamnar utanför, eller likvideras. Det spelar ingen roll om du röstar blått eller rött, det är bara 2 färger. Och världen är inte svart eller vit, ellerhur? Nazism eller Kommunism, båda är hemska förtryckar ideologier, och i slutänden är det bara psykopatiska regeringsmördare, som finns vid rodret. Folket har egentligen inget att säga till om, de bara tror det. Ett osynligt jävla fängelse är vad vi lever i. Och skatten, var går den? Tänk på det, ni som är olyckliga nog att ha vaknat ur sömnen. För det är först då man inser vilken mardröm man lever.

 105. Josef Boberg skriver:

  David – Sverige styrs i vart fall hart när ej alls av folket – i mitt mer än 67-årade livsperspektiv sett i vart fall, tyvärr tyvärr… 😥

 106. mrmhalland01 skriver:

  Nej Josef, Svenska folket hade troligen inte skickat en svenskfödd 17-årig flicka till ett garanterat helvete i Kroatien, där hon är främling och helt säkert kommer vara förföljd i resten av sitt liv

  Jag brukar inte göra reklam för min blogg, men idag ber jag alla gå in där och lämna en kommentar.
  Blir det många kommer jag vidarebefodra dessa till migrationsverket.
  Blir det inga så har jag i alla fall försökt.

 107. David skriver:

  Jag förstod inte riktigt vad du ville säga med din kommentar Josef. Menar du att vi har inflytande över vad våra folkvalda egentligen beslutar i Rosenbad? Och din hänvisning till ålder, vad har det för betydelse, om man inte förstått politik under alla de åren? Hälsningar David

 108. moster skriver:

  Nu har tydligen Jerry fått en fullblodslekkamrat.

  Rena komikerparet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: