SIDA+SVENSKA KYRKAN+DAGENS EKO = CYNISMENS SEGER!

Svenska kyrkan har en underavdelning som heter Diakonia. Det låter vackert och nästan högkyrkligt. Men det är förfärande.

Diakonia får höga miljonbelopp från SIDA, dvs. från oss skattebetalare, för att driva en sällsamt naiv och hittills icke kritiserad verksamhet för palestiniernas sak. I enlighet med den gamla jesuitiska kyrkotraditionen ska Ändamålet helga medlen. På skattebetalarnas bekostnad skickas företrädesvis mycket unga och oerfarna vänstersinnade s.k. idealister till Israel och främst till Västbanken för att attackera allt som är judiskt och israeliskt. Sak samma vad som händer med palestinierna. Om de blir arbetslösa, vad spelar det för roll, bara en busslast naivister får härja fritt och förverkliga sig själva. På vår bekostnad.

I sammanfattning: Svenska kyrkan tipsar Sveriges Radio att skicka Dagens Eko till Västbanken. Dagens Eko – den pålitligaste vänstergrenen av detta public service (?!) bolag – hittar en fabrik som ägs av Assa Abloy (tillverkar låssystem), lyckas skrämma detta svenska företag, som stänger sin fabrik och flyttar bort den från Västbanken. Resultat: Ett par hundra arbetslösa palestinier och ett allmänt sus av beundran i Sverige, när Dagens Eko publicerar sin seger (givetvis utan nämnande av konsekvenserna).

Uppmuntrad av denna framgång sätter Diakonia och Dagens Eko igång nästa projekt: En fabrik som i alla tänkbara framtida scenarior ligger inom Israels gränser. Där fanns utöver ett stort antal palestinier också ca. 40 flyjtingar från Darfur. ”På dom bara, lägg ner fabriken!!” Nu blev det inte så. Det bolaget stod på sig, påpekade att det aldrig brutit mot internationella konventioner, bjöd in Dagens Eko (som givetvis inte vågade se sanningen i vitögat) och försökte få sin mening framförd. Vilket givetvis förnekades dem. Dagens Eko berättar bara det som passar…dem.

Mina vänner till höger och vänster, detta är ett exempel på svensk U-hjälp, tillsammans med svenska media. Förfärande, destruktiv, men aldrig kritiserad.

Och till Svenska Skenheliga Kyrkan säger jag som min vän Alf Svensson: ”Nä män Herre Gud i Jösse namen, amen!”

Nu kan ni lika gärna ta ner skylten. Det är ändå ingen kyrka, bara en vänsterorganisation med en salig röra av bisarra feminister och kvinnan-tige-i-församlingen kufar.

Och jag som kan nästan alla gamla psalmer och gått i kykan cirka 2000 gånger. Det har nog inte  Biskop Krook!! Eller dagens ärkebiskop Wejerud, eller hans företrädare K-G Hammar för den delen.

263 Responses to SIDA+SVENSKA KYRKAN+DAGENS EKO = CYNISMENS SEGER!

 1. Kachina skriver:

  Ja, jäklar, inte får man tummen ur ****** och skriver ut sig. Det är bara så svårt. Här i samhället finns en liten församling som glädjer de som behöver den samvaron. Jag kan bara inte snuva dem på några ynka tusenlappar. Jag skriver hellre brev till chefsbiskopen, men folk brukar bli så upprörda när jag skriver till dem. (Men det är klart, det finns gott om präster i karriären)

 2. hillary2 skriver:

  Ian Wachtmeister

  den störste cynikerna av alla är nog du
  och dina 2000 pliktbesök i kyrkan har inte lärt dig ett dugg?
  ditt senaste alster stinker!

 3. ohlundonline skriver:

  Jättebra inlägg, Ian!

  Många i svenska kyrkan har ett socialt patos och det är väldigt bra.

  Dock tycks man glömma avsikten med den nya lagen, det Nya Testamentet: att upprätta Israel som en förebild för världen, lett av ett av Kristusprincipen genomsyrat prästerskap, som förmår leda alla folk till lydnad i Kristus.

 4. Kachina skriver:

  Få se nu, är det inte så att Assa stängde fabriken för att deras lås är för enkla att öppna utan nyckel?

  Men annars håller jag med Ian. Alla aktivister och Carl Bildt skall hålla sig därifrån. All inblandning gör mer skada än nytta. Tro mig, jag har vistats en längre tid i landet och känner bägge sidor. Det här löser de bäst själva. Hur de sedan löser det är en helt annan sak.

 5. Kachina skriver:

  ”dina 2000 pliktbesök i kyrkan”

  Ja fy tusan vilket straff, att bli född till greve med alla plikter.

  Jag hade det nog kämpigt som son åt en kyrkvärd och som brorsson åt en predikant.

 6. Philippe Ohlund skriver:

  Kachina:

  Avsikten bakom din tanke är god: att låta parterna i mellanösternkonflikten lösa situationen själva.

  Själv tror jag dock att vi måste engagera oss, till fromma för alla parter.

  Att vara ett palestinskt barn på västbanken, är säkert inte lätt idag, tyvärr, men grundproblemet är att det heliga landet tillhör Israel.

  Israeler skall i princip vara i Israel, araber i Arabien och kineser i Kina. Svårare än så är det inte.

  Sedan är det självklart att folk flyttar och vill vidga sina vyer, men detta skall inte påverka den underliggande grundläggande strukturen.

 7. Kachina skriver:

  När Demiurgen arbetar som lantmätare, blir det galet. Det var ingen annan än den fallne ängeln som angav Israels gränser. Den vandrande juden är ingen annan än den själ som vandrar genom materian till finare, mindre tröga materiaformer. Guds egendomsfolk är inget annat än alla de själar som lämnat källan för resan till materians yttersta punkt, den fysiska dimensionen och därifrån är på väg hem till fadershuset. Det är en lång resa, i vår dimensions tidsperspektiv räknat, flera miljarder år.

 8. carlnorberg skriver:

  Ian, detta med sodastreamfabriken kallas att tala i egen sak, och det är nog inte så många som ömkar dig för detta.

 9. Philippe Ohlund skriver:

  carlnorberg:

  I princip har du helt rätt.

  Verkligheten bakom det ovan beskrivna fallet är dock tyvärr ännu värre.

 10. Helena Palena skriver:

  Att Svenska Kyrkan får pengar från SIDA = svenska folket är ju bara too fucking much.
  Och det för bistånd i annat land. Det finns folk i Sverige som behöver hjälp. Se nedan.

  Svenska Kyrkan är en rik institution. Kyrkan är den största skogsägaren i Sverige. Underdåniga kvinnor sitter och handarbetar flitigt i sin nit och älskan för Jesus – idoga som myror – för att producera alster som sen auktioneras ut vid julbazarer och liknande.

  När det anordnas soppkök i kyrkans namn i Stockholm t ex, ser det ut som det är kyrkan som pröjsar. Men i helvete heller, det är företagare i staden som sponsar det hela.

 11. Philippe Ohlund skriver:

  Hmm Helena, när det gäller bistånd och ideell verksamhet, är faktiskt kyrkorna de effektivaste och bästa hjälporganisationerna.

  Däremot tycker jag att det är väldigt synd att svenska kyrkan skiljts från staten.

  Vem skulle komma på tanken att skilja exempelvis militären från staten?

  När det gäller SIDA, så är det svenska biståndet effektivare som administreras därifrån, jämfört med den hjälp som FN bistår med.

 12. Peter Hammarberg skriver:

  Och varför sitter de där och stickar och virkar, tanterna?
  Är det för att de är rädda för Filipins dömande och straffande Gud och försöker virka sig bort från evig plåga i helvetets eld?

  Sitter de där för att de tror på den kärleksfulle guden och lever upp till Jesu ord enligt Matt 7:12 (Allt vad I viljen att…)

  Sitter de där för att det är trevligt att träffa jämnåriga, dricka kaffe, samtala och samtidigt göra en god gärning?

  Jag tror att de sitter där för att snälla gamla tanter alltid suttit där och förberett julbasarer; det verkar ingå i ”snällagamlatantlivet” att några ska sitta och vara vårt dåliga samvete.
  Samtidigt tror jag att de är den sista generationen som gör det; snälla gamla tanter är ett utdöende släkte. Pantertanter virkar inte till julbasarer. De har fullt upp med att tillfredställa de egna behoven i stället för att hjälpa andra. Om de gör det är det så mycket enklare att skicka en slant till något lämpligt 90-nummer. Då har man rent samvete och slipper avslöja att man faktiskt kan sticka…

 13. carlnorberg skriver:

  Kyrkan är ett medel för makt, inget annat.

 14. Peter Hammarberg skriver:

  Vems makt?
  Andens makt över materian kanske…

 15. Philippe Ohlund skriver:

  carl:

  Jo, du har rätt, Kyrka = Makt. Maktspråket är ju vårt främsta språk.

  Men egentligen handlar det bara om att Kyrkan försvarar Guds ämbete.

  Politiska partier kommer och går, en del fortare än andra, men Kyrkan består…

  Prästerna äter bara en eller annan smula som faller från klocktornet…

 16. Helena Palena skriver:

  Peter H: Idag är det synnerligen chickt och inne att sticka. Alla stickar! Inget man behöver skämmas för. Säger bara stjärnstickaren Kaffe… Vi har stick-kafe´lite här och där. Sticka bör man – annars dör man! Inget att skämmas för.

  Det är synd bara att kvinnornas flit utnyttjas. Det var min poäng. Kyrkan är en maktinstitution som har aktier i knark och vapen och hela köret. Men tagen på bar gärning med fingrarna i syltburken är det ju ingen som haft en aning om det. Det ska vi kolla upp. Byråkratin igen – jävligt bra att gömma sig bakom vid behov.

 17. Philippe Ohlund skriver:

  Helena:

  Det är väl bra att kvinnornas flit utnyttjas. Då kan de känna uppskattning, när de får beröm.

  Det måste väl också vara trevligt att kunna vara till lags och samtidigt slå ihjäl lite dötid?

  Jag tror knappast kyrkan har aktier i knark och vapen längre. Dessutom har kurserna sjunkit rejält på sistone.

  Fast det är nog sant att de har noll koll. Det finns ju så många olika blanketter att välja bland.

 18. Carl norberg skriver:

  Vems makt?

  Den som leder religionen,

  Tror någon att Avery Dulles är kardinal i Vatikanen av en slump?

 19. Carl norberg skriver:

  Pappan är högst densamme CIA och MK ultras egen Allen Dulles.

 20. Carl norberg skriver:

  Är det en slump att han är känd som bankirkardinalen och har verkat inom immobilliare?

  Inte ens Mario Puzo kunde ju låta bli att driva med detta helt uppenbara förhållande.

 21. Carl norberg skriver:

  Nu har tydligtvis censuren även kommit hit.

 22. Peter Hammarberg skriver:

  Att kyrkan varit ett maktinstrument, både för staten och andra intressen, finns det väl ingen som förnekar. Kanske är hon det fortfarande i vissa avseenden även om jag personligen inte upplever det i mina kontakter med henne.

  Det är också sant att kyrkan är, eller har varit rik. Även hon är konjunkturberoende.
  Vad många inte tänker på då man talar om kyrkans rikedom, är hennes kostnader för vidmakthållande, restaurering, uppvärmning och allmän skötsel av alla våra kyrkobyggnader av vilka många både är och innehåller viktiga kulturföremål.
  I många andra länder, ex:vis Storbritannien river man kyrkor eller säljer dem för profana ändamål. Då man försökt detta i Sverige har genast ramaskrin (Jeremia 31:15) ekat över nejden och folkstormar med deltagande även från dem som inte sätter sin fot i kyrkan mellan dopet och begravningen dragit fram över beslutsfattarna

  Helena, som kan sticka och följaktligen platsar bland de snälla gamla tanterna, kanske kan hjälpa till och skapa opinion för att det är bättre att tomma gamla (och för den delen även nya) kyrkor som saknar både besökare, församling och större kulturhistoriskt värde, rivs eller får ett bättre utnyttjande än att stå som monument över en svunnen tid.
  Då kanske kyrkan kan använda större delen av sin förmenta rikedom till att vara den barmhärtige samariten, Lukas 10:25-37, (eller samariern som det lär heta på nysvenska).

 23. Philippe Ohlund skriver:

  Peter H:

  Jag tror faktiskt inte att det finns eller funnits någon brist på viljan att riva eller sälja kyrkor.

  Problemet är bara att man lyckats skapa en såpass användarovänlig byråkrati, så det finns ingen som kan lista ut hur man skall göra.

  🙂

 24. ralphtheogre skriver:

  Diakonia – umgås med dussingals palestinska organisationer och ett par israeliska, eftersom det låter bra. De refererar hela tiden till Fred Nu och B´tselem.

  Tittar man på B’tselems webbsajt ser man att Diakonia är bland de största donatorerna till dem, ooppssss.

  Tittar man på B’tselems board members är en advokat för Diakonia, oppssssss.

  Fred Nu har anklagats för både spioneri och ekonomiskt fiffel – dess ledare har MYCKET hög lön. De betalas huvudsakligen av eu OCH länder som England, Norge, Finland. http://israelisverige.no-ip.info/blog/?p=1503

 25. hillary2 skriver:

  Wachtmeister försvarar ockupation av palestinska markområde
  Hans otroliga naivitet tar sig t.ex. följande uttryck i inlägget

  > En fabrik som i alla tänkbara framtida scenarior ligger inom Israels gränser. <

  alternativet kan vara att han driver med sina läsare
  personligen anser jag dock att han är ”puckad”

 26. Peter Hammarberg skriver:

  Philippe
  Viljan har säkert funnits hos dem som håller i plånboken eller hos dem som har svårt att se Herrens hus förfalla.
  Ovilja har funnits hos och protesterna kommit från dem som sett kyrkobyggnaden som en symbol för en svunnen barndom, en koppling tillbaka till den Sörgårdsidyll som sällan fanns, som riktpunkten mitt i byn.
  Dessa opinioner har varit starka och ofta(st) lyckats avstyra rivning eller försäljning.
  Det fåtal kyrkor (och då talar jag om kyrkor tillhörande Svenska kyrkan) som rivits har varit kulturhistoriskt ointressanta och så fallfärdiga att de utgjort en fara för liv och lem. Maglarps kyrka i Skåne var den första kyrka, och hittills ända, i Sverige som revs enligt nu gällande lagstiftning och detta till följd av allmän fara.
  Jag talar nu om 1900-tal och framåt. Tidigare var det vanligt att gamla kyrkor revs då de blivit för små och materialet användes då vid byggandet av den nya kyrkan. Likaså var det vanligt att, till följd av migration, församlingar slogs samman och byggde en ny, mera centralt belägen kyrka samtidigt som de gamla revs eller fick förfalla.
  För frikyrkokapell (”mindre gudeliga hus”) har inte opinionerna varit lika starka. Där är det, om inte vanligt men i alla fall förekommande, att de säljs för rivning eller till andra ändamål.

 27. Philippe Ohlund skriver:

  Peter H:

  Antalet kyrkobesökare har givetvis med problematiken att göra.

  Välfyllda och populära kyrkor finns det ju ingen anledning att riva.

  Frågan vi bör ställa oss är varför kyrkan förlorat i attraktionskraft.

  Detta är ett i grunden tragiskt problem, för det finns ju ingen bättre grund att bygga vår framtid på än evangeliet.

  Vart har reflektionen, nyheterna, debatten, politiken, friheten och de stora framtidsfrågorna tagit vägen inom kyrkan?

 28. Philippe Ohlund skriver:

  hillary2:

  Få frågor är så laddade som mellanösternfrågan.

  Eftersom jag ser allt ur ett bibliskt perspektiv, tror jag inte ett dugg på all försök som gjorts genom tiderna att ge bort Israel till några andra än israelerna eller judarna, vare sig vi pratar om greker, romare eller araber.

  Jag tror faktiskt att det genom alla tider bara kommer vara judarna som kommer brinna för deras land.

  Förmodligen är varken araber eller iranier mer intresserade av Israel innerst inne, än vad svenskar är intresserade av Polen eller Ryssland.

  Man är alltid sig själv närmast.

 29. Carl norberg skriver:

  Bibliska perspektiv bör ju rimligen ha den perspektivbildning som skaparen av den moderna bibeln haft till avsikt att skapa.

  Och då vill jag gärna återkoppla till Niceae, och ställa frågan vad detta då är förutom en ren maktkoncentration genom reglering?

 30. nathaliesview skriver:

  Svenska kyrkan upplever det troligtvis helt bedårande att haft förmånen att bistå Kungahuset med dess historiska kungliga frimurares esoteriska bascentral, via den militära underrättelsetjänstens hemliga IB-avdelning (COINTELPRO och MKULTRA i USA).

  Med de stulna kyrkregisterna i den tyranniska organisationens händer omvandlades med hjälp av skickliga kunskaper i matematik och datavenskap sambandet SLÄKTBAND till SLAKTBAND, för att därefter programmeras i avancerade militära datum-operativa satellitvapen.

  (De flesta individer känner IB-affären enbart såsom statens olagliga registrering av eventuella kommunistsympatisörer – vilket är stort misstag!)

  Sveriges parasitiska statsledningselit är värre än ett ”hopkok av Hitler och Djävulen i samma häxkittel med peppar på och spindelnät som lock” …

  Militär Demon – krati!

 31. Philippe Ohlund skriver:

  Nathalie:

  Släktband – slaktband. Kul ordlek! 🙂

 32. Carl norberg skriver:

  Nix-Fel.

  Det måste heta Militär industriell demonkrati.

 33. Gibson - the maverick skriver:

  Nu tycks dårarna löpa amok.
  Dags för den gode Ian att stänga ner bloggen?

  Titta på nathaliesviews näst sista stycke. Bör rendera i ett STORT RÖTT KORT!
  Osmakligt och ovärdigt.

 34. Gibson - the maverick skriver:

  Och Calle Ballong har denna dag verkligen visat upp sitt rätta jag.

  Han är tydligen inte ens gäst hos verkligheten – ännu mindre fast boende.

 35. Peter Hammarberg skriver:

  Ibland undrar jag om inte MK Ultra i sin mest konspiratoriska inkarnation verkligen existerar, att Nathalie med åsikter är dess ovetande försöksperson och att hon fjärrstyrs att producera texter och åsikter så infama, otroliga och ibland stötande att varje tanke på projektets existens och fortsättning ska upplevas som löjeväckande och därigenom döda allt seriöst intresse och alla frågor.

  Att vara brinnande i anden, att verkligen tro på något och att varna för något man upplever som hotande är en mänsklig rättighet och kan på sin höjd mötas med höjda ögonbryn och och ett löjets leende.
  Att vara plump, osmaklig och rabiat oförskämd till den grad som framgår av 4:20 visar inte bara på en total brist på ens den mest grundläggande känsla för basal nätetickett, den visar på avsevärt mera allvarliga brister och kan inte mötas med annat än avsky!
  Att, dold bakom en signatur och nätets anonymitet, vräka ur sig dylika tirader är inte bara urbota dumt, det är fegt och ryggradslöst!

 36. ypsilonray skriver:

  Nathaliesview osmakligheter 4:20 och Carl Norbergs ”replik” är ovärdiga kommentarer på vilken blogg som helst.

  Skulle inte samtliga övriga kommentatorer på denna blogg gemensamt kunna manifestera denna uppfattning?
  Vad säger t. ex. Kachina?

 37. Carl norberg skriver:

  Skulle Ian stänga bloggen för att debattörerna skriver oviktigheter?

  Och vad i sak är det nu som inte stämmer med verkligheten, är det att svensken är världens störste vapenexportör per capita du menar?

  Men ta det lugnt, det stämmer, det är så.

 38. Josef Boberg skriver:

  ”Och jag som kan nästan alla gamla psalmer och gått i kykan cirka 2000 gånger.”

  Ian Wachtmeister – Jag hoppas personligen innerligt på att Du ej kommer att gå 2000 ggr till i MaktPyramid-MaktElit-Nissarnas/Selmornas GalenPannors gudDomars kyrkor – och lyssna till och ta åt Dig av den GalenSkapen som det missioneras om där…

 39. Carl norberg skriver:

  Och jag står för det som jag själv uttrycker.

  Och jag kommenterade liknelsen med att det nog är rimligare att uttrycka detta som en del av det militärindustriella komplexet.

  Övriga kopplingar med fallna änglar och spindlar lämnar jag därhän.

  Läs rätt.

 40. Josef Boberg skriver:

  Tips. Lyssna på vad Jesus själv i dags dato tänker/säger om MaktPyramid-MaktElitens religioner.

 41. ohlundonline skriver:

  Hmm, Josef, på dig låter det nästan som om du tycker att Kyrkans budskap är fel och att Prästerna är dumma.

  Vi kan säkert enas om att det perfekta paradiset, den perfekta Kyrkan och den perfekta Prästen inte existerar på jorden.

  Men hur man än vrider och vänder på det hela, så måste vi väl ändå erkänna att Kyrkan har ett excellent budskap att föra fram, som det är väl värt att begrunda, lyssna på och ta till sig.

 42. Josef Boberg skriver:

  Tja… – Philippe – Smaken är ju som baken delad, verkligen… 😳

 43. Karin Rebel skriver:

  Bravo Ian, pang på rödbetan, det behövs i detta ”hymmel”-rike, hoppas Dagens eko tar det till sig där de sitter i sitt högsäte.
  Till Diakonias vapendragare, biskopar, broderskapare professorer m fl mesar instämmer jag med Alf Svensson: ”Nä män Herre Gud i Jösse namen, amen”!

 44. ohlundonline skriver:

  Kristendomen lär oss att vara civiliserade, fria och att respektera varandra.

  Ett liv utan livsfilosofi torde vara rätt fattigt.

  Att kristendomen behövs kan minst ett par hundra miljoner kvinnor intyga; exempelvis utsätts minst 6000 flickor om dagen för könsstympning:

  Sunna – klitoris punkteras med ett vasst föremål.

  Klitoridektomi – delar av klitoris och/eller förhuden skärs bort.

  Excision – hela klitoris skärs bort och intilliggande delar av de inre blygdläpparna skärs bort.

  Infibulation – klitoris och de inre blygdläpparna avlägsnas och köttet i de yttre blygdläpparna skärs bort. Huden sys ihop och bara en öppning på några millimeter lämnas där urin och menstrautionsblod kan passera. Innan första samlaget används ett rakblad för att öppna direkt innan penetration.

  Det ovannämnda låter förskräckligt och är det säkert också för de 250 unga flickor som drabbas av detta varje timme, dygnet runt, året runt…..

  Problemet är inte att Kyrkan predikar för mycket, utan problemet är att Kyrkan inte kämpar, utan blivit passiv och lägger ner eventuell kraft och möda på fel saker.

 45. nathaliesview skriver:

  Peter och Y…

  Jag har enbart stavat till de osmakligheter som pågått/pågår bakom lykta dörrar sedan efter andra världskriget/ kalla kriget.

  Information finns på internet och har skrivit av tusentals människor med olika utbildningar inklusive militära myndigheter.

  Kanske kommer ni en dag också att vakna, hoppas bara det inte då är försent!?

 46. wrrr skriver:

  Lägg ner vänstermafian och alla dessa islamistkramare och antisemiter inom Hammars kyrka inkl. Diakonia!

 47. mrmhalland skriver:

  ohlundonline :

  Du är utan tvekan den mest klarsynte religiösa människa jag stött på.

  >Ett liv utan livsfilosofi torde vara rätt fattigt.

  Ja, men en sådan behöver inte vara religiös.

  >Att kristendomen behövs kan minst ett par hundra miljoner kvinnor intyga; exempelvis utsätts minst 6000 flickor om dagen för könsstympning:

  Jo…det är fruktansvärt, men en annan sanning är att kristendomen fortfarande förtrycker kvinnan.

  Jag tror vi måste konstatera att vi inte kan lita på ord skrivna tusentals år tidigare än den tid vi lever i.
  De är trots allt omskrivna och översatta av fanatiker, vilken skrift vi än väljer.

 48. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  det är inte religioner som förtrycker kvinnor – det är män!

 49. nathaliesview skriver:

  Peter och Y …

  Rekommenderar: Kurs i Underrättelseanalyser (Intelligece Analysis) vid ex.v Lunds Universitet, (Kandidatkurs 30 poäng) www. fpi.lu/utbildning/fpok01

  Kursinnehåll:

  Mål

  Kunskap och förståelse: Efter avslutad kurs ska den studerande ha ökat förmågan till självständig användning av skilda metoder i studier av underrättelsefrågor

  Färdighet och förmåga: Efter avslutad kurs ska den studerande ha erhållit en god överblick över litteraturen i Intelligence Studies

  Värderingsförmåga och förhållningssätt: Efter avslutad kurs ska den studerande kunna applicera och reflektera över ett vetenskapligt perspektiv på underrättelsefrågor
  Kursens innehåll

  Kursen ges på halvfart över två terminer med undervisningen förlagt till kvällstid eller koncentrerade perioder. Kursen arrangeras av Forskningspolitiska institutet, Lunds universitet. Antal studieplatser är maximerat till 15.

  Underrättelseanalys är ett snabbt växande och föränderligt verksamhetsfält framförallt inom områden som krishantering, skydd och säkerhet, brottsbekämpning och affärsverksamhet. Internationellt är intresset stort för grundläggande utbildningsprogram i underrättelseanalys, vilket återspeglar de speciella krav och det behov av teoretiska förkunskaper och färdigheter som ligger i verksamheten.

  Detta är en kandidatkurs som syftar till att fördjupa kunskaperna om det internationella forskningsfältet Intelligence Studies, ge en introduktion till fältets speciella metodproblem samt ge en möjlighet att tillämpa dessa inom ramen för ett större uppsatsarbete.

  Kursen är speciellt avsedd för yrkesverksamma analytiker eller blivande analytiker i senare delen av sin utbildning. Men kursen är också relevant för informatiker, journalister och vissa tekniska utbildningar. Kursen förutsätter goda teoretiska och/eller praktiska förkunskaper på underrättelseområdet och stor förmåga att arbeta självständigt.

  Kursen skall i första hand

  *
  Ge en överblick över vetenskapliga metoder relevanta för studiet av underrättelseverksamhet i olika sammanhang.
  *
  Ge en introduktion till den grundläggande litteraturen på området Intelligence Studies.
  *
  Ge en förmåga att självständigt och med förankring i tidigare forskning och teoribildning behandla fenomen inom underrättelseområdet.

  Vidare rek. jag att googla på ”computer science och homeland security”, samt på teologen – ”Thede Palm IB”, så får ni eventuellt också lite kontakt med verkligheten. 🙂

 50. mrmhalland skriver:

  Hillary, det är män som har skapat religionerna.

  Numera är inte alla män religiösa, så var snäll och inse att inte alla män förtrycker kvinnor !

 51. mrmhalland skriver:

  Nu får jag bråttom att rätta mig.
  Självklart förtrycker inte heller alla religiösa män kvinnor, men många religioner gör det..

 52. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  nu snurrade du allt till det, men tack för ett gott skratt!

  God Natt

 53. mrmhalland skriver:

  ja…det gjorde jag…

  god natt 🙂

 54. hillary2 skriver:

  Helena Palena

  här har jag en artikel för dig och andra som intresserade sig för georgienkriget – klippt ur efterarbetet.nu

  Detta är vad Carl Bildt helst inte vill berätta

  Av Håkan Hermansson 2008-11-30

  KRÖNIKA. Bilden av ett aggressivt Ryssland som anfaller ett demokratiskt litet Georgien och därför bör mötas av ett enat och fördömande Europa har fallit i bitar sedan kriget i augusti. Nu har dramat dessutom övergått i fars.

  Förra helgen kablades uppseendeväckande tv-bilder ut från Georgien. En bilkaravan med Polens president Lech Kaczynski och hans georgiske kollega Mikhail Saakashvili hade hejdats av skottlossning nära gränsen till utbrytarrepubliken Sydossetien.

  I Sverige blev händelsen förstanyhet i Rapport samma kväll. Mörka bilar syntes på en mörk väg och mörka anklagelser från Saakashvili om att ”händelsen borde vara en tankeställare till europeiska politiker om att Ryssland skamlöst bryter mot vapenvilan” underströk allvaret i händelsen.
  Ryssland nekade. Sydossetiska myndigheter likaså. Sedan lägrade sig tystnaden över både den dramatiska incidenten som sådan och den georgiske presidentens utbrott. Tills i torsdags. Då publicerade den polska tidningen Dziennik en rapport, som läckts ut från den polska säkerhetstjänsten ABW som ansvarade för presidentens Kaczynskis säkerhet under hans besök i Georgien.

  ”På basis av den information vi nu har är det mest sannolika scenariot att situationen skapades på den georgiska sidan” heter det i rapporten. Som motiv för att iscensätta den fejkade attacken anger den polska säkerhetstjänsten ”svårigheterna för den georgiske presidenten med en allt starkare intern opposition i landet”. Den poängterar också att de polska säkerhetsmännen på plats inte konsulterades inför resan till den plats där händelsen inträffade.
  De hade också noterat att Saakashvili och kretsen kring honom förefallit helt oberörda av skottlossningen när de steg ut ur sina bilar.

  Rapporten är naturligtvis förödande för den georgiske presidentens redan svårt anfrätta trovärdighet. Framför allt för att den kommer från säkerhetskällor i snart det enda land som demonstrerar sin solidaritet med den georgiske ledaren och som är det sista som kan misstänkas gå Moskvas ärenden.

  Vi väntar ännu på att läsa om det här i svensk press. Liksom vi ännu väntar på att få läsa samma referat som i torsdagens New York Times av ett oerhört upphetsat parlamentsförhör i Georgien i veckan. Då vittnade landets ambassadör i Ryssland, fram till nyligen, om att georgiska statstjänstemän redan i april avslöjat planer på att angripa utbytarrepubliken Abchazien, men att de sedan ändrats till en första attack mot Sydossetien. Ambassadören vägrade namnge sina källor av rädsla att de skulle bli mördade och blev fysiskt attackerad under förhöret av anhängare till presidenten.
  OSSE:s observatörer på plats har tidigare ifrågasatt de flesta påståenden som gjorts från georgisk sida om hur augustikriget inleddes och vem som avlossade de första salvorna.

  EU:s stora med Tyskland och Frankrike i spetsen har sedan länge dragit sina slutsatser. I nästa vecka möts Nato för att bland annat åter behandla Georgiens och Ukrainas väg till medlemskap i försvarspakten. Ett sista förbluffande försök från USA att än en gång skapa en gräddfil för Saakashvilis Georgien har de senaste dagarna mött kompakt europeiskt motstånd och stor irritation.

  Berättelsen om Rysslands återuppståndelse som hungrigt imperium på marsch är det väl numera bara Carl Bildt i den västra delen av Europa som klänger fast vid.
  Han har som av en händelse heller inte kommenterat vare sig den polska säkerhetsrapporten, parlamentsförhöret i Tbilisi eller OSSE:s rapporter från kriget på sin annars ständigt uppdaterade blogg.

  Tidigare publicerad i Skånska Dagbladet

 55. Peter Hammarberg skriver:

  Nathalie med åsikter

  Som jag skrev dec 9, 7:02 pm, är det fritt fram för alla att tro på, eller vara övertygad om i stort sett vad som helst; att uppleva faror och hot och att känna sig manad att varna andra för detta. Tror man sig funnit stöd för detta i vad andra skrivit eller sagt är det också helt i sin ordning att hänvisa till detta.
  Det kommer sedan an på den som tar del av dessa varningar, påståenden och hänvisningar att värdera informationen, att bedöma om hänvisningarna är trovärdiga och relevanta och därefter bilda sig en egen uppfattning. Denna egna uppfattning kan variera från ”totalt vansinne” över ”kan kanske vara så men jag tror det inte” till ett fullständigt accepterande Så långt är vi förhoppningsvis överens.

  Där vi definitivt inte är överens är sättet på vilket du framför ditt budskap, sättet på vilket du betecknar dem som inte accepterar det och ditt sätt att smutskasta dem som är av en annan åsikt eller har en annan världsbild än den du har.

  Hos alltför många har beteckningar som ”fascist”, ”nazist” och liknelser med Hitler blivit till allmänna skällsord som används urskiljningslöst mot allt som man själv känner avsky inför, mot åsikter man inte delar eller mot personer eller organisationer man tar avstånd från och detta utan att man egentligen gör några direkta kopplingar till vad dessa företeelser i grunden står för och representerar. Orden har kommit att bli till skällsord vilka som helst.

  För mig, och för väldigt många andra, som uppfattar dessa ord bokstavligt och som har en varierande men ändå kunskap om vad dessa -ismer och dess företrädare står och stod för rent konkret, är det skrämmande hur alltför många använder dem.

  Då du skriver att Sveriges statsledning är ”värre än ett hopkok av Hitler och Djävulen i samma häxkittel” tolkar jag det som att du uppfattar Sveriges regering, vald av det svenska folket i ett fritt och demokratiskt val, som en sammanslutning som slutit förbund med den gode Gudens och Jesu onda och diaboliska motpol, med den Onde för att genomföra den förintelsens och förtryckets politik som Hitler representerar, fast på ett sätt som skulle vara värre än vad ens de kunnat tänka ut.

  Det står dig naturligtvis fritt att ha den åsikten, likaväl som det står mig fritt att tycka att det är rena vansinnet. Vad det däremot inte står dig fritt att göra i ett forum som bör präglas av åtminstone grundläggande umgängesregler, är att uttrycka det på det sätt som du gör, dold bakom en signatur i fullständig anonymitet.
  Vare sig din övertygelse om att du har rätt eller nätets anonymitet ger dig rätten att vara plump och oförskämd eller att kasta ur dig grava antydningar om både juridiska och moraliska brott utan konkret stöd!

 56. ypsilonray skriver:

  Bara ett litet förtydligande avseende Hillarys kommentar 7:05

  Eftersom vi alla känner till att Hillary huvudsakligen är utbildad/indoktrinerad på Socialdemokratiska Kursgårddar, ABF- lokalen och Folkets Hus, är det på sin plats att upplysa om att denne Håkan Hermansson, som skrivit den artikel som Hillary bifogar, är anställd inom LO-distriktet i Skåne.

 57. hillary2 skriver:

  minimannen y

  Din fördom om mig synes vara oändlig liksom din oförmåga att kunna skilja sak från person.

 58. ypsilonray skriver:

  Hillary

  Det som är lite komiskt är att du för fram en företrädare för det LO- distrikt som är mest kritiskt till Mona Sahlin och bl.a. tvingade henne att bryta den ursprungliga uppgörelsen med Miljöpartiet och senare öppna sina armer för Vänsterpartiet.
  Ett partidistrikt som tycker mer om Vänsterpartiet än det Socialdemokratiska kvinnoförbundet 🙂

  Du som i princip är Mona Sahlins, Nalin Pekguls och LO- Vanjas förlängda arm på denna blogg.

 59. projectbluebeam skriver:

  ”Din kommentar väntar på moderering”

  Det verkar som om länkar ej kan göras till denna blogg?

  Intressant artikel från FT häromdagen.

  ft.com/cms/s/0/7a03e5b6-c541-11dd-b516-000077b07658.html?nclick_check=1

 60. ypsilonray skriver:

  Ytterligare en sak Hillary

  Kan du inte delge oss din egen synpunkt på Nathaliesviews kränkande kommentar som diskuteras på denna blogg.
  Eller har du inte ”guts” nog till en egen åsikt utan måste invänta svar från någon överordnad partifunktionär eller fackombud?

 61. Carl norberg skriver:

  Rajje, du kanske skulle uttrycka dig i sak framför person.

  Och med avseende på anonymitet så borde ju denna garantera individen fria rätt att uttrycka sig….

  Och så vidare.

 62. Carl norberg skriver:

  Rajje, du synes vara komplett fel ute och tala om guts.

 63. Peter Hammarberg skriver:

  CN
  Så du menar alltså att, bara jag är anonym, står det mig fritt att säga vad som helst, hur som helst, om och till vem som helst?

 64. Josef Boberg skriver:

  Philippe – Apropå det Du tänkt/skrivit ovan: ”Ett liv utan livsfilosofi torde vara rätt fattigt.” – slut citat.

  Javisst är det så, verkligen…

  Dock – finns det någon enda religion i dags dato som har ”Lev i Frihet !” överst på sin agenda – och/eller finns det något politiskt parti eller politiker i dags dato som har detta överst på sin agenda ?

 65. soli01 skriver:

  Josef – förmodar att Du säger NEJ.:-) (9:58)

 66. ypsilonray skriver:

  Ang. anonymitet

  Självklart skall var och en avgöra om han/hon vill vara anonym el. ej och
  skälen därtill kan vara många, bl.a. alltifån ev. hotbilder till personlig integritet på arbetsplatser, familj, barn etc etc.

  Att respektera denna anonymitet torde till stora delar överensstämma med en demokratisk rättsuppfattning.

  Att respektera denna önskan om anonymitet innebär också, rent etiskt, att inte avslöja namnet på en anonym kommentator även om man råkar känna till vem han el. hon är.

  Sedan något år tillbaka känner jag t. ex. till vem vår vän uppe i Byske är men tanken att ”avslöja” honom har aldrig fallit mig in – inte ens när han då och då far fram som ett litet irrbloss på blogghimlen.

 67. soli01 skriver:

  Visst är det bättre med en person än att tala i gåtor.:-)

 68. Peter Hammarberg skriver:

  Javisst, jag accepterar helt och fullt önskan att vara anonym av bl a de skäl som ypsilonray anför. I en demokrati och i ett öppet samhälle ska jag kunna framföra obekväma åsikter, klagomål och till och med vansinniga idéer i skydd av anonymiteten.
  Vad jag inte accepterar är när anonymiteten används som en sköld för rena personangrepp, upprepade plumpheter, oförskämdheter och anklagelser av mycket allvarlig art.
  Det finns naturligtvis grader även i helvetet men jag är exempelvis mycket tveksam till om Nathalie hade skrivit det hon skrev om hon inte kunnat skriva det anonymt utan varit tvungen att stå för det, öppet och ärligt.
  God umgängeston är ett önskemål även i den anonyma världen.

 69. Josef Boberg skriver:

  Javisst – Sören – svarar jag själv nej på min fråga ovan !

  Dock – det är i sig ej särskilt intressant egentligen – utan det intressanta är ju hur många många andra ”ser” på den här leva i FRIHETS-saken.

  Tips. Ifall Du har ett mellanslag = tomrum mellan texten och koden för den ”glada gubben” – så syns de ”glada gubbarna” = mycket livserfarna gubbarna Sören och Josef i kommentarerna här 🙂

 70. ypsilonray skriver:

  Onekligen drar man öronen till sig när enbart två personer, förutom jag själv, på denna blogg tycks uppfatta Nathaliesviews kommentarer så kränkande, att de vore värda att kritisera/kommentera.

  Vad kan man dra för slutsats av detta?

  xcy%¤e#?:dor`¤ (av säkerhetsskäl ”självcensurerar” jag min egen slutsats).

 71. soli01 skriver:

  ypsilonray – inte lätt att skriva 🙂 Tycker att det Hammarberg sade ang en persons kommentar här säger det mesta och håller givetvis fullständigt med i dennes skrivning.
  Josef – tack för tipset ang den glada gubben – ska jag tänka på detta nästa gång jag ska skratta. 🙂

 72. soli01 skriver:

  Josef – tack för tipset, men jag skrattade tydligen för mycket för det blev moderering på ”stubeten”. Om nu det berodde på nämnda , vet jag givetvis inte.
  ypsilonray – här finns det även en som reagerade på språkbruket och jag stödjer Din och Hammarbergs kommentar fullt ut.

 73. Gibson - the maverick skriver:

  Bloggens råttsvansar är väldigt tysta idag.
  Feghet kan uttryckas på jävligt många sätt.

 74. Helena Palena skriver:

  hillary: Det var jag som myntade Stackarsvilli på Bildts blogg. Självklart är han en usa-lakej. Han har censurerat media. Han håller sina tal på engelska för folk som inte kan språket. En del har inte ens tänder i mun. Allt är en stor bluff. Han käkar dessutom slips. Men det får inte vi höra på Ekot i Sverige.

 75. Kachina skriver:

  ”För mig, och för väldigt många andra, som uppfattar dessa ord bokstavligt och som har en varierande men ändå kunskap om vad dessa -ismer och dess företrädare står och stod för rent konkret, är det skrämmande hur alltför många använder dem.”

  Jag är ingen råttsvans, utan måste tyvärr plugga Jordabalken, Miljöbalken, Plan&Bygglagen och Fastighetsbildningslagen, samt Väglagen. (Feodalherrarna från 1700-talet vädrar morgonluft)

  Däremot är jag oförskämd, alltid med avsikt, så jag är faktiskt fel person att kritisera nathalie.

  Jag kan också väldigt mycket om bakgrunden till dessa skällsord och lämpligheten att applicera dem på dagens politik. Alliansen har utfört stigmatiseringen av folkgrupp och då får de stå för den, även om det svider i gallblåsan.

  Förhoppningsvis har ni lagt märke till att jag tonat ner kritiken mot regeringen sedan den globala ekonomiska krisen uppenbarades. När det är kris är det bättre att vara tyst än att kritisera om man inte, likt CN, har några konkreta förslag att komma med.

  Utrikespolitik kan man kritisera även om ekonomin är i kris. Vita Husets Pudel har sumpat sina chanser att bli EU:s utrikesminister, genom att agera på dressyr istället för förstånd.
  Alla andra torde, från första dagen, insett att hålla distans till marionetten Stackarsvilli om man vill kalla sig demokrat och påstå sig ha förstånd.

 76. Kachina skriver:

  Återgår till lagboken

 77. Josef Boberg skriver:

  Hav hopp KaChina – och läs den nuvarande lagboken med måtta, eller ej alls – för allas Alliansen har ju högeligen intressant helt nydanande lagstiftning på G, tror jag…

 78. hillary2 skriver:

  minimannen y 9:13

  Ditt dravel orkar jag inte kommentera – guilt by association?
  Inlägget du talar om har jag inte läst.

  helena

  jag minns – det myntade ordet!

 79. nicwil skriver:

  Äntligen har jag hittat hit!

  Jag har fått många goda skratt av Ians böcker och blev riktigt glad idag när jag upptäckte denna blogg. I vanlig ordning skriver Ian slagfärdiga, humoristiska och tänkvärda inlägg. Det ska bli ett nöje att följa denna blogg.

 80. ypsilonray skriver:

  Hillary 2:56

  Grattis till genomgången språk- och läsförståelsekurs hos proffsen på ABF.
  Jättetrevligt att du numera kan tolka uttryck som t. ex. ”guilt by association” och att du skriver med en sådan rar framtoning.

  Till våren rekommenderar jag dig någon form av kombinationsutbildning inom etik/empati/umgänge, kanske har partigården Brunnsvik t.o.m. någon lämplig veckoslutskurs, så att du kan kombinera nytta med nöje.

 81. nathaliesview skriver:

  Carl – Du har helt rätt, jag borde ha stavat till Militär industiell demonkrati.

  Tack! 🙂

 82. nathaliesview skriver:

  Philippe – @ 9 dec. 04.49

  Önskar att det stannat vid en ordlek!

 83. fairymary skriver:

  Bäste Ian Wachtmeister!

  Livet kan på många sätt ses som en spegel. Så när du uttalar dig om Svenska Kyrkan, om Diakonia och om andra fenomen i det svenska samhället så säger du mer om dig själv än om dessa institutioner. Och tack min skapare, för att det finns unga oerfarna idealister som kan väga upp gamla cyniker…..

  Vi är alla människor på gott och på ont.

 84. hillary2 skriver:

  minimannen y

  så du är sexist också? 🙂 mor är rar, far är karl ?… har som du ser glömt mantra från min första läsebok, men de sitter säkert cementerade i någon grå cell hos dig
  du verkar sukta efter etik – har flera böcker du kan få låna, men umgänge blir det inte tal om :-))

 85. ypsilonray skriver:

  Fairymary

  Om jag minns rätt är du en erfaren läkare med mångårig erfarenhet.

  Hur skulle du vilja diagnostisera Nathaliesview efter hennes/hans famösa kommentar här ovan från igår 4:20

 86. ypsilonray skriver:

  4:16

  Sorry

  erfaren – erfarenhet

 87. ypsilonray skriver:

  Hillary

  Umgänge enl. SAOL
  -t -n s. till umgås

  Dina färdigheter i språkförståelse kanske ej räckte till betyget godkänd på ABF- kursen?!
  Eller betyder umgänge för dig någonting helt annat?

 88. nathaliesview skriver:

  Kära Y …

  Vad vet du om militäriseringen och infrastrukturen i cyberspace? Du kan säkert diskutera ämnet med Carl Bildt? Eller är det så att hans säkerhetspolitiska arbete är belagt med nationell säkerhet och under väldigt hög säkerhetsnivå? Och i så fall varför?

  Vad vet du om data science och användandet av personuppgifter?

  Vad vet du om militärens inkräktande vapen i människors kropp och själ i samband med militära PSYOP?

  Kan rekommendera en rapport från National Science Foundation: Revolutionizing Science and Engineering Trough Cyberinfrastucture.
  nsf.gov/cise/sci/reports/atkins.pdf

  Rapporten inleds med att beskiva att det är nästan 60 år sedan den digitala revolutionen påbörjades…

  Good read.

 89. Kachina skriver:

  Ypsilon

  Kul detta med språkkurser på ABF. Det passar bra att du tog upp det, för jag har länge funderat på varför en välartikulerad människa som du konsekvent stavar ”enda” som ”ända”.

  Vilken kurs har du gått, ……Medborgarskolan?

  När det gäller moral/etik/empati, är det något som totalt saknas i Alliansens politik.

  Valrörelsen, direktiven och lagarna avslöjar en skrämmande människosyn. Det är ju hoppfullt om kritiken svider i hjärteroten istället för binjurarna. Det samhälle ni målar upp, vill jag inte leva i.

 90. projectbluebeam skriver:

  Det är ju nästan häpnadsväckande att den ansedda tidsskriften Financial Times öppet medger i en artikel som publicerats den 8 december förekomsten av en agenda för ett diktatoriskt världsstyrelseskick.

  Artikeln är skriven av FT’s chief foreign affairs commentator Gideon Rachman och har rubriken ”And now for a world government”.

  Då det tydligen inte går att länka direkt till denna blogg, har ”www” i nedanstående adress utelämnats. Tillför detta och du kommer direkt till länken.

  .ft.com/cms/s/0/7a03e5b6-c541-11dd-b516-000077b07658.html

 91. Carl norberg skriver:

  Man kan inte länka till siter hur som helst…

 92. projectbluebeam skriver:

  Har försökt tre gånger tidigare i morse och alla tre inläggen (med fullständig länk) väntar fortfarande på moderering???

  Det börjar likna den gode Calle B’s fasoner.

 93. Carl norberg skriver:

  Hade en länk med Avery Dulles som inte var alls populär, den inväntar alltjämt moderering.

 94. ollemunter skriver:

  projectbluebeam!

  Visst går det att länka, försök med en i taget.

  http://www.svenskamagasinet.nu/article.361.html

  Lycka till!

 95. soli01 skriver:

  Vissa länkar går inte förbi moderator-låset och det får vi acceptera eller…

 96. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – här är länken ifråga, tror jag…

 97. Josef Boberg skriver:

  Konsensus.

  Det är tillåtet med EN ”rolig gubbe” alternativt EN länk i varje kommentar. Dock – ifall länken är längre än kommentarsfältet är brett – så ser det i mina ögon ut som att den hamnar i modereringskön. Det går att komma förbi det genom att använda ”standardkoden” före och efter länken – för att det skall bli som i min kommentar ovan.

  I modereringskön elimineras kommentarer helt automatiskt med för lång länktext eller med för många ”roliga gubbar” efter max tre dygn, tror jag…

 98. Helena Palena skriver:

  Kan meddela efter att bloggägaren inte modererar. Han har iklickat under inställningar och diskussion att kommentarer med länkar ska ställas i kö. Har upplyst vår greve om hur man åtgärdar problemet för jag har också en kommentar som väntar på moderering.
  Den handlar om kommunismen.

 99. Helena Palena skriver:

  Efter ska bort … sorry!

 100. Helena Palena skriver:

  Ian modererar inte. Vi får se om han klarar av att klicka i noll där man ska för att komma runt eländet.

 101. fairymary skriver:

  Bäste ypsilonray!

  Att ställa diagnos är grannlaga….dessutom förstår jag inte inlägget …så det vore kanske mig själv jag skulle diagnosticera om jag skulle uttala mig.

 102. soli01 skriver:

  ” Närdet gäller moral/etik/empati” är detta lätt som en plätt att skriva, men för att det ska bli annat än ord måste man utveckla vad som döljer sig bakom orden. Alliansen är en ganska så bra regering, men det lurar i vassen något som kan bli etter värre.(5:38)
  Håll detta i minnet!

 103. ypsilonray skriver:

  Fairymary 8:48

  Det är ganska märkligt att inte förstå en enkel mening skriven på det svenska språket
  men har man skygglappar försämras naturligtvis såväl syn som uppfattningsförmåga.

  ”Sveriges parasitiskastatsledningselitär värre än ett ”hopkok av Hitler och Djävulen i samma häxkittel etc”

  Märkligt, som sagt, att denna mening skall vara så svår att tolka men majoriteten av de märkliga kommentatorerna på denna blogg har tydligen stora problem med det svenska språket.
  För det kan väl inte vara så att det är ideologin som påverkar läsförståelsen . . . . . . . .

 104. ypsilonray skriver:

  8:48 första raden skall vara

  ”Sveriges parasitiska statsledningselit är värre etc”

 105. Kachina skriver:

  soli01

  Jag tror att jag beskrivit Fågel Fenix så många gånger att ni borde kunna argumenten utantill.

  Den har anträtt startbanan och håller exakt samma kurs som förra gången. Se bara på lagar och direktiv som är riktade mot utvalda grupper och de som är till förmån andra. De kan låta vettiga på kort sikt, men tänk dig ini förlängningen. Om du förstår vad du ser borde håret resa sig i nacken.

 106. Kachina skriver:

  ypsilon

  Bildsspråk, bildspråk, bildspråk,…….läs inte bokstaven, se bilden.

 107. nathaliesview skriver:

  Y …

  Observera att elit innefattar elitgruppen – därmed är inte sagt att det är den synliga regeringen!

  Du är ju så upprörd att man tro att du har ekonomiska intressen i elitgruppen.

 108. ohlundonline skriver:

  mrmhalland 11:51:

  Tack för att du kallar mig klarsynt.

  Män som förtrycker kvinnor tycker jag inte är religiösa.

  Josef 9:58:

  Javisst är är en livsfilosofi viktig.

  Du frågar om någon religion har ”Lev i frihet” överst på sin agenda.

  Kristendomen har det. Se exempelvis Matteusevangaliet 20:28, Galaterbrevet 5:1, 13, Hebreerbrevet 7:26, 27, 9:12, 15, Jakobsbrevet 1:25 och 1 Petrusbrevet 1:18, 19, 2:16.

  Nathalie 3:57:

  Jag förstår dig.

  Det har varit en lång dag i Antwerpen idag. Men mitt engelskatest gick lysande, så japanerna är nöjda, förhoppningsvis.

  Jag passade på att smaska i mig belgisk choklad också och det var inte alls dumt! 🙂

 109. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Philippe – Hur många av kristenDoms-prästerna ägnar sig i huvudsak åt att missionera Dina föreslagna stycken = Lev i Frihet ! (enlig Dig) – och ger åt hållet blanka faen i all den andra GalenPanne-skiten i bibelboken ?

 110. soli01 skriver:

  Kachina – Du verkar på gott humör, men Du ska veta att ”Fågel Fenix” är betydligt bättre än en samling korpar, som kan dyka upp om vi inte är observanta framöver.
  Hårresningen i nacken kan drabba även den ”bäste”.

 111. ohlundonline skriver:

  Jo, Josef, du kanske har rätt!

  De kanske har hittat stycken för missionärsställningen och lever i frihet utan all övrig skit.

  🙂

 112. Gibson - the maverick skriver:

  Enligt vad jag har erfarit från en mycket säker, anonym, källa får den samlade visdom som spridits av kommentatorerna på denna blogg idag den 10 december 2008, med stor säkerhet plats på ett knappnålshuvud.

 113. Gibson - the maverick skriver:

  Så här ca 1 minut före midnatt avslujtar jag dagen med en liten gåta:

  Vad är det för skillnad på Gammeljäntan och en tändsticksask?

 114. Kachina skriver:

  Gammeljäntan har mjuka öppna former härliga att utforska, medan tändsticksasken är lika hård och kall som en moderat och döljer sitt dödliga gift i ett lönnfack.

 115. Kachina skriver:

  Det kanske inte är så märkligt att Gibson måste fråga oss vad det är för skillnad på gammeljänta och tändsticksask. Han ligger så långt ute på högerkanten att han inte kan förnimma skillnaden på det hårda och kalla, mot det mjuka och varma.

  Stackar pöjk, att bli född i en frysbox.

 116. soli01 skriver:

  Gammeljäntan har en trolsk och sa-lig framtoning medan den olydiga tänstickan har tänder.
  (11:59)

 117. Carl norberg skriver:

  Förmågan till metaforer, är inte det första som någon tänker på i samband med nicet Gibson.

 118. Kachina skriver:

  Rovtänder – när den väl fått grepp, förintar den offret med sin heta andedräkt.

  För övrigt ser jag att Bush har tänkt göra åtminstone en vettig sak, innan han lämnar sitt ämbete, nämligen förinta piraterna i Somalia.

  Så kan vi inte ha det, att låta våra handelsfartyg stå på en svindyr långtidsparkering utanför Afrikas Horn..

 119. soli01 skriver:

  Ett kryss i taket nu får Bush kredit för sitt slit att ändra på världen i en tryggare riktning:-)
  Så kan vi inte ha det piraterna ska utplånas från kartan om nu det kan vara möjligt.

 120. Peter Hammarberg skriver:

  Jag tror inte Helena uppskattar att bli kallad ”gammeljänta”! I min, i hennes och förmodligen även i Kachinas dialekt betyder det något helt annat än vad hon är.

  Möjligtvis kan hon beskrivas som, om än tveksamt, ”gammjänta” och det är något helt annat…. -:)

 121. carlnorberg skriver:

  Kachina, detta med pirater är nog inte vad du ser egentligen, möjligen vad du ännu tror.

  Att nu Hapag, vilket är ett gammalt Bush-Harriman företag av värsta sort, skall flyga sina passagerare över piratvattnen medan kryssaren seglar tom på personer, säger väl närmast att det om inte piraterna helt plötsligt börjat handla med slavar, så torde detta vara mycket kontraproduktivt som beteende.

  Jag tror att piratverksamheten finansieras, precis som det mesta i övrigt.

 122. Peter Hammarberg skriver:

  Ja, naturligtvis är det så.
  Den internationella finansmaffian med stöd av det USAmerikanska republikanska partiet har lejt, utbildat och utrustat ett antal somaliska m fl mujahedin, för att dessa på beställning ska kapa fartyg.
  Genom dessa kapningar kan assuransföretagen där maffian har stora intressen, chockhöja försäkringspremierna för fartyg och laster, leveransosäkerheten används för att höja den generella prisnivån och omdirigeringen runt Afrikas sydspets skapar en ökad efterfrågan på bunkerolja som naturligtvis tillhandahålls av finansmaffiaintressen.

  De utbetalda lösensummorna återbetalas naturligtvis till de bolag som har koppling till de ursprungliga finansiärerna, efter avdrag av piraternas kommission.

  Vilken affärsidé!
  Samtidigt som man tjänar pengar kan man visa sin makt, skapa en ursäkt för västvärlden, erkannerligen USAmerika, att upprätthålla en maritim närvaro i området, förhindra en fredlig utveckling i regionen som annars skulle kunna växa till ekonomiskt utanför de hemliga sällskapens kontroll.
  Låter man verksamheten fortsätta och intensifieras kan man säkert skapa en situation som motiverar en ockupation och en fysisk och ekonomiskt kontroll av hela regionen.
  Sjöröveri för att säkra oljetillgångarna!

  Nästa steg, nu då nordvästpassagen i klimatförändringens tider börjar bli en möjlig handelsled, är att leja fiskarsamer i Nordnorge för motsvarande entrepenadverksamhet, dymedelst säkerställande kontrollen av ishavets strategiska tillgångar.

 123. ypsilonray skriver:

  Kastar mig huvudstupa in i ”debatten” om gammjäntor resp. gammeljäntor. Jag behöver säkert ingen modern skyddshjälm
  – möjligen en gammal Spaps!

  Gammjänta:
  Det var på den tiden då vi for till fjälls, var oppe i fäbodarna för sommaren. Nedanför N-msbodarna lågo Haffa-bodarna. Där var det en kvinna eller gammjänta va de, som skötte om alltihop ensam.
  Hos oss var vi flera fäbodstinter så vi hade de ganska trevligt däroppe. Ibland när regnet föll och vinden tjöt kring knutarna var det nog kusligt förstås, men vi voro ju flera så det gick ju an. Men värre var det för gamla Malena därnere då. Vad den jäntan var gjort av begriper jag då inte. I kolsvarta natten i regn å oväder gick hon å sökte efter korna när dom blev borta någon gång.

  Källa: Länsmuseet Västernorrlands arkiv. Uppteckningsnr: 5112

  Gammeljänta:
  Det var en gammeljänta som låg och höll på dö.
  ”Ska vi skaffe hit doktorn ?” frågade de henne. ”Näää,” jämrade hon sig, ”dä ä int lönt, för jag ska dö.” – ”Kanske vi ska ha hit präst`n då ?
  ”-Nääää,” jämrade hon sig, ”dä ä int lönt, för jag är snart dö.”
  -”Då är de fell ingen annan rå än skaffe dej en karl då,” mente de. Och hon till att storskratta och sa: ”Ha haha ! Ska i narre mej tell å skratte på min yttersta stun`.”
  Men hon kvicknade till och repade sej och blev bra.

  Källa: Länsmuseet Västernorrlands arkiv. Bok/Häfte:III_1915. Uppteckningsnr: 712

 124. ypsilonray skriver:

  Hammarberg 11:49

  No further comments needed.
  För att citera ABBA kan man lugnt påstå: ”All is said and done”!

  🙂

 125. Carl norberg skriver:

  Ja då får vi hoppas att inte det är så att någon illasinnad klarar ut detta enorma tänkeri som Peter Hammarberg just redovisade i detta ovan.

  Men det lustiga är ju att just denna typ av planerade politiska förlopp, som i fallet med andra världskriget, för att ta ett rejält exempel, har ägt rum.

  Så anstiftansåtalet i Nürnberg var ju kanske inte bara taget ur luften.

  Att det heter conspiracy på anglosaxisk terminologi, kan ju kanske även det noteras.

  Givetvis finns det pirater i dessa vatten, men redan på 1980 talet så var delar av dessa piratligor kontrollerade av andra organisationer som i huvudsak ägnade sig åt illegal gränshandel.

 126. Kachina skriver:

  Jag har tänkt och tänkt, men inte kunnat lista ut Peters tänkeri.

 127. ypsilonray skriver:

  Byskebusen Kachina

  New Scientist publicerade för något år sedan en relativt uppmärksammad artikel av Ed Witten som behandlade Strängteorin som grund för subjektivt resp. objektivt tänkande.

  Kans´ke borde du försöka fördjupa din kunskap om detta, eftersom du bara verkar ha uppfattat den subjektiva delen. Låt mig ge dig ett enkelt exempel ur verkligheten (dvs verkligheten på denna blogg) – du förstår alltid till fullo en viss persons (låt oss hädanefter för enkelhetens skull kalla honom Piraten 🙂 ) förvirrade konspirationsteorier men efter att som du säger 12:12 ”tänkt och tänkt” kan du fortfarande inte begripa vad Hammarberg beskriver 11:49

  Enl. Ed Wittens teorier i den av mig hänvisade artikeln ovan, lider du alltså brist på objektivt tänkande.

 128. Peter Hammarberg skriver:

  Ypsilons två citat ovan klarar på ett utmärkt sätt ut skillnaden mellan de två jänttyperna.
  Särskilt kommentaren i citat 2 om att jäntan ifråga, på sitt yttersta, äntligen skulle få en karl, förklarar på ett utmärkt sätt begreppet gammeljänta.

  Därmed diskvalifiseras Helena från denna beteckning. Hon stämmer kanske bättre in på kvinnan i citat 1, gammjäntan. Ett rejält och manhaftigt fruntimmer som inte tvekar att ta i, oavsett omständigheterna. Hon kommer inte ha några behov av ytterligare karlar på sin dödsbädd.

 129. Carl norberg skriver:

  Om vi skulle hålla oss till belagda ”conspiracys” alltså som rätteligen lagförts som detta, eller genom annans vetenskaplig grund kunnat fastställas till sådan beskaffenhet.

  MK ultra och WW2 är ju inte precis de enda som åstadkommit gällande lagstiftningar.

 130. Carl norberg skriver:

  Någon annan sade eller anförde är ett ynkligt argument.

 131. Kachina skriver:

  ypsiolon

  Sanning att säga, skrev jag sådär bara för att det blev sådan flyt mellan tänkt och tänkeri.

  I verkligheten förstår jag lika lite av Piratens tänkeri i den frågan, för jag är nämligen inte insatt i de olika bolagens styrelsesammansättningar, varken till lands eller sjöss. Däremot är jag övertygad om att astrounauterna verkligen landade på månen och att både första och andra världskriget stimulerades fram av den finans-maffia som verkar globalt.

  En konspiration måste ha vattentäta skott för att lyckas och i fråga om månlandningarna är det helt enkelt för många inblandade för att kunna hålla tätt. En maffia däremot, hålls ihop genom tystnaden.

 132. Kachina skriver:

  En förklaring för er historielösa.

  Mordet på Ferdinand orsakade inte första världskriget, lika lite som en 17-årings död var orsaken till kravallerna i Grekland. De var bara händelsen, startskottet, för något någon i bakgrunden planerat länge. Oroligheterna i Grekland är för omfattande för att vara spontana. Sök i bakgrunden, där finns konspiratörerna.

 133. Gibson - the maverick skriver:

  Att benämnas Pirat förpliktigar i konungariket Sverige!

 134. Kachina skriver:

  Carl ”Piraten” Norberg, ganska träffande må jag säga. Han är åtminstone inte mainstreamad som de flesta.

 135. ypsilonray skriver:

  Om man är mainstreamad är man då automatiskt en MaktElitGosse?

  Upplevs det på samma sätt vara mainstreamad i en östturkisk bergsby som i Byske eller runt Stureplan?

 136. ypsilonray skriver:

  Gibson 10 dec 11:59

  Vad är svaret på gåtan?

  (Eller var nattens kommentar från dig bara ett exempel på verklighetsfrämmande inlägg à la ”DisneyAkademien på bloggen?

 137. Gibson - the maverick skriver:

  Snarare åt Disneyhållet till. Ingen fråga är för stor eller för liten för mig 🙂

 138. nathaliesview skriver:

  KAN MAN TJÄNA PENGAR I HIMLEN? 🙂

  Har det något samband med infrastrukturen av satelliter i cyberspace?

  ”Kan man genom design i en dator bestående av applikationer: grafiska symboler, foton, text siffror och tal. m.m skapa pengar i himlen”?

  Svaret är ja.

  Använder (stjäl) den parasitiska statseliten medborgarnas personuppgifter för ovanstående ändamål?

  Kan en privatperson vara statens ägodel (Intellectual Property)? Har det något samband med USA:s Homeland Security avtal med Sveriges Försvarsdepartment, undertecknat april 2007?

  Finns det Mind-reading machines (tankeavläsningsmaskiner)?

  Vad är brain mapping (kartläggning av hjärnan)? Kan FOI, Totalförsvarets Forskningsinstitut något om detta?

  Vad är hacking the human mind?

  Sveriges psykiatriska sjukvård är utdaterad sedan decennier!! Uppdateras ej av ovanstående anledningar p.g.a nationella ekonomiska intressen och döljs bakom det elegantare sigillet nationell säkerhet?

  Undrar just 🙂 om jag kan uttrycka utan att bli gravt utbuad, att min uppfattning om detta är: TVÄTTÄKTA BARBARISM!

  Och de flesta av oss har levt i uppfattningen att militära verksamheter finansieras för att skydda medborgarna och nationens territorium?

  KRÄV ARKIVÖPPNINGAR FÖR ATT FÅ FRAM FAKTA!

  ========================================================

  The New Barbarism

  Since access to a mind-reading machine will enable the operator to access the ideas of another person, we should prepare ourselves for a new world order in which ideas will be, as it were, up for grabs. We need not doubt that the contents of another’s mind will be scooped up, scooped out, sorted through as if the event was a jumble sale. The legal profession would therefore be well advised to consider the laws on Intellectual Property very judiciously in order to acquit themselves with any degree of authenticity. We should accustom ourselves to the prospect of recognizing our work coming out of the mouth of another. The prospect of wide-scale fraud, and someone posturing in your stolen clothes will not be a pretty sight. The term ”personal mind enhancement” is slipping in through the back door, to borrow a term used by the Co-Director of the Center for Cognitive Liberty and Ethics, and it is being done through technologically-induced mental co-ercion – mind raping and looting. In place of, or in addition to, cocaine, we may expect to see ‘mind-enhanced’ performances on ”live” television.

  The brave new science of neuropsychiatry and brain mapping hopes to find very soon, with the fMRI scanner – this ”brand new toy that scientists have got their hands on” – ”the blob for love” and ”the blob for guilt”, (BBC Radio 4: All in the Mind, 5 March, 2003).

  länken finns på: angelfire.com/or/mctrl/NewCrit-JPSS-C22.htm

 139. projectbluebeam skriver:

  Den tyske finansministerns utspel mot Gordon Brown beträffande effekterna av förestående momssänkning i Storbritannien är värt en eftertanke.

  http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/german-minister-ridicules-browns-recovery-plan-1061269.html

  För övrigt, Island och Grekland – test case?

 140. projectbluebeam skriver:

  Den tyske finansministerns utspel mot Gordon Brown beträffande den senares ekonomiska räddningsplan är värt en eftertanke.

  http://www.independent.co.uk/

  För övrigt, Grekland torde liksom Island vara ett test case.

 141. projectbluebeam skriver:

  Den tyske finansministerns (Peer Steinbrück) utspel mot Gordon Brown avseende hans ekonomiska (panik)räddningsplan häromdagen är värt en eftertanke.

  Snart saluförs väl USD och £ i sexpack av Edet.

  Grekland torde -i likhet med Island – vara ett test case.

 142. […] INTELLECTUAL PROPERTY – “KAN MAN TJÄNA PENGAR I HIMLEN”? december 11, 2008 — nathaliesview nathaliesview Säger: Din kommentar väntar på moderering. december 11, 2008 kl. 2:40 pm […]

 143. Carl norberg skriver:

  Nej nej, det måste rimligtvis vara så att Schweiz i allmänhet och Schweizerische bankverein i synnerhet är det stora implosionshotet i Europa.

  Om alla dolda banktillgångar som finns där realiseras så kommer detta får dramatiska effekter omgående.

  Och vad gäller pirater så vet jag att det finns kopplingar emellan piraters vapen tillgång och finansiering, till organiserad verksamhet både i Baltikum och på Fillipinerna/Manilla. Och jag tror knappast att jag känner till detta till särskilt stora delar.

  Men att detta i annat än till en liten del skulle jandla om frifräsande pundare verkar vara en teori som inte grundas särskilt mycket på nautisk kompetens.

  Och jag vill återigen poängtera att det är viktigt att inte godtroget acceptera allt som medieras som varande sanning, det finns inte sällan bakomliggande syften till informationens utseende.

 144. projectbluebeam skriver:

  För första gången sedan 1940-talet är räntan på US T-bills negativ. Detta innebär m.a.o. att du nu får betala för att ha tagit över en annan persons skuld!

  Att man trots allt fortsätter att köpa dessa T-bills säger väl inte så lite om rädslan på marknaden just nu.

 145. Gibson - the maverick skriver:

  Denna blogg invaderas nu av samma personer som fick Carl Bildt att reagera genom att börja moderera.

  Här nedan följer lite konsumentupplysning vad dessa dårar står för, no names – ni vet ju redan vilka dom är. Dom som går under samlingsnamnet ”Dom Osmakliga”

  ________________________________________________________________________
  ————————————————————————————–

  Project Blue Beam är en teori om en världsmakt som(inte helt oväntat) USA ska ha hand om. Detta inkluderar illumanti, HAARP vädermaskiner, NWO, chemtrails och holografiska bilder,(som är till för att skrämma fiender = alla.

  Det går ut på att starta en ny religon, byggd på antikrist och även en ny ”Messias”. Dom ska också införa poltergeits och andra sataniska spöken runt om i världen som ska skickas genom telefon-linjer och fiberoptik.

  Ddessa ska sedan skapa en världsomfattande psykisk oordning som ska leda till globala självmord. Detta kallas ”The night of the thousands stars” och efter det ska den nye ”Messias” komma.

  ________________________________________________________________________
  ————————————————————————————–

 146. carlnorberg skriver:

  Men vilka är det då som tillkänner sig till denna i mitt tycke, utifrån vad som här beskrivits, lite märkliga teoribildning.

  Är det enbart folk som är anhängare i lönndom?

  Gizzmo, du får helt enkelt visa upp individer som öppet tillkänner sig åsikter, istället för att klistra på andra individer åsikter som inte är dina egna och som du inte känner till.

  Din eventuella tro om andras åsikter kanske i någon mån saknar sin relevans, eller?

 147. projectbluebeam skriver:

  Gibson,

  Gratulerar. Du verkar ju smartare än vad din avatar eller din stavning vill göra gällande.

  Vad emellertid din livliga beskrivning av min avatar beträffar, så tror jag det är ytterst få, om ens någon, som intresserar sig för denna.

  Den dagen som du anför i sak, skall jag ta dig på allvar. Icke förr.

 148. carlnorberg skriver:

  Kankse är det så att Gizzmo är telepatisk och därför kan känna in andras känslor och åsikter, genom sina övernaturliga sinnen?

  Och det i själva verket är så att det är Y-fronten som är mänsklighetens frälsning, och att religion inte alls enbart är ett medel för makt.

 149. carlnorberg skriver:

  Gissmo, handen på hjärtat, har WW2 ägt rum tror du?

 150. solsburyhill skriver:

  ppb 3:38

  Det faktum att 3-månaders amerikanska statsskuldväxlar nu handlas till negativ ränta är ju onekligen en intressant företeelse. Så om jag ger Bernanke och hans Plunge Team 100 US dollar, kan jag alltså till rådande ränta räkna med att få tillbaka 99,92 US dollar då skuldväxeln faller till betalning. Inte illa.

  Då inställer sig genast nästa fråga: När kommer negativ ränta på insatta bankmedel?

 151. Kachina skriver:

  Sverige efter tio år med Alliansen

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/vbstv/article3954388.ab

  Det som händer här, har redan hänt over there.

 152. Kachina skriver:

  143

  Sverige efter tio år med Alliansen
  aftonbladet.se/nyheter/vbstv/article3954388.ab

  Det som händer här, har redan hänt over there.

 153. ypsilonray skriver:

  Jag hämtar kraft genom att förflytta mig långt bakåt i tiden!

  Man skall ingenstans gå in genom dörren
  utan att se sig om,
  utan att utforska allt,
  ty ovisst är det,
  var ovänner sitta på salens bänk

 154. carlnorberg skriver:

  Och likafullt så uttrycker sig Rajje precis tvärtemot det som han reciterar.

 155. hillary2 skriver:

  jag citerar också ut Hávamál (y anger naturligtvis inte sin källa)

  En eländig man
  och illasinnad
  gör hån åt vad som helst;
  det vet han icke,
  som han veta behövde,
  att honom fel ej fattas.

 156. carlnorberg skriver:

  http://blogg.aftonbladet.se/23930

  För att återgå till mera viktiga frågor.

 157. Josef Boberg skriver:

  ”Intelligent Wi kommer att drömma i natt – kan ske, kanske… 💡
  Intelligenta drömmar som Wi aldrig någonsin drömt förut
  Wi drömmer om att det Är Fred och Frid på jorden
  Därför att ALLAS Tanke-intellektuella och Fysiska Krig Är Slut ! – punkt.

 158. mrmhalland01 skriver:

  God natt själv Josef 🙂

 159. mrmhalland01 skriver:

  BBC World tog upp den Svenska regeringens ”bil-paket” som (som jag uppfattade det) ett exempel att följa.
  Är det någon ekonom här som har analyserat det ?

 160. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  för mer än två år sedan föreslog s pengar till bilindustrin för tillämpad forskning t.ex. tillsammans med Chalmers
  alliansen svarade nej
  nu kommer de med 5 miljarder istället för föreslagna 15 och två år för sent
  två år av utveckling är förlorade!
  det vet man tydligen inte om på BBC

 161. soli01 skriver:

  hillary2 – önskvärt om Du vill konkretisera dina uppgifter och ange källan till Dina siffror. Jag kan då inte hitta något sådant – t ex de 15 miljarderna som sägs.

 162. Torsten skriver:

  soli,

  Beträffande hillarys påstående,
  Prata går bra, men prata så att det går, det är betydligt svårare.

  Om den rödgröna sörjan, med överbud mm regerat, då hade vi inte haft några pengar till något stimulanspaket överhuvudtaget.

 163. projectbluebeam skriver:

  Bifogade tal från Javier Solana kan kanske vara en intressant läsning så här på fredagsmorgonen.

  ”http://www.consilium.europa.eu/ueDocs/cms_Data/docs/pressData/en/discours/93250.pdf”

 164. Carl norberg skriver:

  Herr Halland, läs min blogg för svar på frågan om bilpaketen.

  Nu är det ju dessutom så att detta med räddning har förkastats av den amerikanska staten.

  Idag blir en mycket speciell dag, tror jag mig kunna utlova.

 165. ypsilonray skriver:

  Matematik interfolierad med överbudspolitik har Hillary lärt sig under många svettiga och hårda lektionspass under ABF- pedagogernas emintenta ledning på någon facklig kursgård i vårt avlånga land.

  Ta därför inte hennes räkneexempel ovan på för stort allvar, felmarginalen inkl. sanningshalten i förmedlade budskap brukar vara såväl låg som otillförlitlig.

  Även om Hillary alltid påpekar att två av varandra oberoende källor alltid granskar samtliga hennes kommentarer och garanterar att innehållet är verifierbart, tillåter jag mig betvivla detta eftersom de oberoende granskarna är kanslister som är certifierade av Marita Ulvskog samt Nalin Pekgul.

  Och till råga på allt äro även dessa kanslister utbildade på Bommervik.

 166. ollemunter skriver:

  Pengarna från regeringen eller kreditgarantin som det kallas, kommer ju inte att göra så att jobben blir kvar. Vad det handlar om är ju att säkra forskining och utveckling av nya miljövänliga bilar. Detta tar tid. Hörde på radion nu i morse, någon nämna 2-3 år. Jag skulle tro att det kommer att ta åtskilliga år att utveckla nya motorer. Volvos miljöbilar med flexifuelmotorer från Ford, är inte mycket att ha. Vilka kör på etanol nu, när bensinpriset sjunkit jättemycket? Svar inga kör på etanol, det är för dyrt. Kommer ingen att köpa upp Volvo är det nog kört, men intresset kanske vaknar nu, när regeringen går in med bidrag, eller ska vi kalla det socialhjälp till forskning och utveckling av nya billiga miljöbilar, som inte är oljeberonde, men vilka kommer att ha råd att köpa, när inga jobb finns.

 167. findus skriver:

  ypsilonray
  Det finns knappast någon som tar hilarys kommentater på allvar. Möjligen Byskepajasen. Å andra sidan sitter de ju på samma IP-adress.

 168. projectbluebeam skriver:

  Gårdagens uppgifter i massmedia om USAs skenande statsskuld, nya arbetslöshetssiffror, stigande oljepris och sjunkande dollar var allt annat än smickrande läsning. Trots all denna negativa information låg Dow länge och pendlade mellan plus och minus för att i slutskedet falla till ”enbart” -196.33 punkter.

  Mao har denna negativa information redan prisats in av marknaden.

  Hur det kommer att gå idag på börserna runt om i världen, och framförallt i NY, återstår att se. Säkerligen väldigt negativt inledningsvis överlag, men en viss återhämtning kommer med stor sannolikhet att skönjas under senare delen av dagen och fram till stängningsdags. Även detta tror jag att marknaden till en viss del redan har prisat in.

 169. ollemunter skriver:

  Min kommentar pekade inte på någon och kommentaren hörde ju inte till ämnet, men i hastigheten såg jag någon nämna regeringens krispaket, därav min kommentar ovan.

  Jag kan å andra sidan säga, att svenska kyrkan, gick vår familj ur för 30 år sedan.

 170. Kachina skriver:

  Hörru findusvällingen

  Jag och hillary sitter inte på samma IP-adress. Jag vet inte, har inte ens en aning om vem hon är, men jag gissar att det är mer än hundra mil mellan oss. Typiskt svensk inkomepetens. Jobbar du på FRA eftersom du gör sådana fadäser? Eller skatteverket, eller något annat statligt verk? Jag har precis suttit och läst om er korkskallar. Om fallet inte stämmer exakt med bokstaven, måste ni TÄNKA och då tiltar det.

  Om du nu påstår att hillarys siffror inte stämmer, ge oss då de riktiga. (inkl. hänvisningar)

 171. Peter Hammarberg skriver:

  Priset på julskinka i den gårdsbutik jag stundom frekventerar, sjönk under gårdagen med 3:50/kg. Analytiker i busskön tillskrev detta konkurensfaktorer relativt ICA och risken för en totalt kollapsad marknad efter julhelgen.
  Produkten har prisats av dem som redan testat den där antalet plus vida överstiger minusfrekvensen vid ugnsluckans stängning.

 172. Helena Palena skriver:

  Findus: Kan intyga att Kachina och hillary har olika ip-nummer. Hon är man och han är kvinna dessutom -bara skämtar – det ska vara tvärtom.

 173. projectbluebeam skriver:

  Dylika räddningsaktioner kommer ej att råda bot på de grundläggande problemen, utan kommer enbart att förlänga lidandet för berörda parter. Att det råder olika spelregler för bankerna och bilindustrin (eller kanske man skall i stället säga ”övriga”) torde numera stå utom allt tvivel.

  Det finns fortfarande en teoretisk möjlighet att man till slut bestämmer sig för att använda en del av de 700 miljarder som redan godkänts för at hjälpa GM och Chrysler, men detta är nog inte speciellt troligt.

 174. Kachina skriver:

  Vad jag än tror om stöd till bilundustrin, svensk som amerikansk, är stöd till etanol/metanol-tillverkning mer nödvändigt än allt annat. Tillfälligt sänkta bensinpriser ger ingen lösning på lång sikt.

  Vi måste snabbt och på kort sikt ha en stabil produktion av metanol/etanol och kärnkraftsel, för att ”köpa tid” att utveckla andra energiformer.

  Våra politiker ”går i sömnen”. Sverige varken står eller faller med Volvo, men vi faller om energin blir för dyr. Energiproduktionkan kompensera de jobb som förloras inom bilproduktion.

  Det är kört för Volvo och GM. Vi har lärt kineserna att bygga bilar i samma kvalitetsklass som våra, så i framtiden kommer bilarna från Kina.

 175. ypsilonray skriver:

  Precis som Hammarberg är jag en väldig pessimist betr. marknadsvärdet på julskinka efter Helgen, tyvärr tror jag att såväl gårdsbutiker (med äkta vara) som ICA (med alla dessa giftiga E- gifter/tillsatser insprutade) kommer att drabbas.

  Jag har ända sedan mitten av november förordat att Ingves borde utarbeta ett stödpaket för gårdsbutikerna, så att de ytterligare kan produktutvecka med sikte på en hållbar framtid utan tillsatser.

  ICA bör få självfinansiera sin av- eller utveckling – de numera synnerligen välbeställdaoch käcka ICA- handlarna kan säkert bidra med investeringsmedel ur egen välfylld privat kassa.

  Olika spelregler råder alltså mellan gårdsbutiker och ICA, ett faktum som numera torde stå utom all tvivel.

 176. Peter Hammarberg skriver:

  Bilar???
  Framtiden ligger hos oss som kan sköta, sko och köra en häst och detta på den lilla markbit som Kachina så riktigt hävdar att vi alla ska ha och bruka.
  Vi som sedan hämtar vårt vatten från egen brunn, värmer vårt hus med ved från egen skog och kan laga vår mat på den vedspis som vi inte slängde ut vid renoveringen; vi har vårt på det torra. Maten förresten. Den odlar vi på den lilla torvan och skjuter i skogen för att sedan lagra den i den jordkällare som tidigare generationer så förtänksamt byggde att hålla i hundratals år.
  Nu återstår bara att skaffa batterier som laddas av solceller för sådana livsnödvändigheter som radio och dator.

  Frågan är bara om man hinner lyssna på radion och sitta vid datorn. Om alla domedagsprofetsior faller in kommer all tid att gå åt till att skydda denna lilla Sörgård mot de kringirrande skaror av mindre lyckligt lottade som hålögda strövar omkring på jakt efter det liv som inte längre kommer att finnas.

 177. ypsilonray skriver:

  Kanske kommer t.o.m. snart nya s.k. ”k- teorier” om hur man skulle kunna hemsöka familjer som ”återvänt till naturen” genom att skicka tomtar, troll, spöken, poltergeistar via vedspisar och kaminer i st. för att använda fiberoptik och chemtrails.

 178. Kachina skriver:

  ”Om alla domedagsprofetsior faller in kommer all tid att gå åt till att skydda denna lilla Sörgård mot de kringirrande skaror av mindre lyckligt lottade som hålögda strövar omkring på jakt efter det liv som inte längre kommer att finnas.”

  Det är en möjlig utveckling, bland många.

 179. Kachina skriver:

  ”tomtar, troll, spöken, poltergeistar”

  De rår vi inte på, från den här dimensionen. Det du kallar vid alla dessa namn är energi, olika medvetandecentra i en närliggande dimension. Jag kan säga så här, att en mainstreamad är aldrig ens i närheten av att bli medveten om deras närvaro. Univerum, liksom denna planet, kryllar av medvetet liv som vi inte kan uppfatta genom ett mainstreamat sinne, där synen är felvänd och där hörseln inte kan uppfatta de subtila signalerna.

  Jag ställer samma fråga till dig som jag ställt till många andra; ”Vad är det första du ser när du tittar rakt fram?” Alla, ”so far” har angett närmaste föremål. Jag säger genast: ”Fel”. Det första du ser är ljuset, men du lägger inte märke till det. Se först ljuset, ljushavet, kanske du ser att även ljuset har sina skiftningar. Se därefter föremålen, som i sig är ljus som vibrerar på en lägre frekvens. En berghäll har lägre frekvens än en björk.
  Efter lite övning kan du snart se björkens rötter mot himlen, auran, ljuset som är på väg hem från dem lägsta frekvensen i mineralriket och genom växtriket.

  Så där, nu kan du ringa psykiatrin och ambulansen så kan jag, när de kommer, lära dem att se en ny värld. Först lägger man märke till ljuset, därefter föremålen som bryter av ljushavet.

 180. soli01 skriver:

  Peter H – för den som har upplvet det Du tar upp här – är inte så länge sedan förresten. Är man född på 30-talet och ser tillbaka på utvecklingen har den gått oerhört snabbt, men jag känner inte så mycket för att återgå till den tiden.
  Nu är dock risken stor, att vi kör slut på våra naturtillgångar, och att de mindre jordbruken ber sin sista bön. Mångfalden människor som ska kunna leva på de mindre jordbruken är dock förbi och vi har satsat på storskalighet. Samhället ”rör på sig”.
  Kallas visst för utveckling!

 181. ypsilonray skriver:

  Varför skulle jag ringa efter ambulans?

  Jag är självklart FÖR Konventikelplakatets avskaffande 1858 (ett av de ”historiska årtal” som fortfarande sitter som berg i hjärnan), därför anser jag att var och en får vara salig i sin tro.

  Det jag menade med tomtar och poltergeistar i min lilla kommentar, var menat som en liten ”gliring” gentemot alla dessa xxxxxxx – ja du vet vilka 🙂

 182. Peter Hammarberg skriver:

  Dessa flerdimensionella ljusbrytningar förklarar Lukas 2:9, aktuellt i dessa tider:
  ”….och Herrens härlighet kringstrålade dem….”

  Även Lukas 2:30-32 har fått sin förklaring:
  ”ty mina ögon hava sett din frälsning,
  vilken du har berett till att skådas av alla folk:
  ett ljus som skall uppenbaras för hedningarna, och en härlighet som skall givas åt ditt folk Israel.”

  Har man bara den rätta tron och är brinnande i anden, kan man verkligen se ljuset och bortom det.

 183. Peter Hammarberg skriver:

  Enligt Kachina kärvs det övning och det rätta sinnelaget för att kunna se ljuset och bortom.
  Han fick säkert god övning redan i barnaåren, med en far som var kyrkvärd och en farbror som var predikant (EFS?).

 184. Kachina skriver:

  Just det,EFS.

  Men barnaåren på en kyrkbänk leder inte till himmelen. Pigg pojke ville annat än att tvingas lyssna påden sörjan. Det krävdess ett betonggolv för att spräcka skallen så pass att det trängde in lite ljus.

 185. Carl norberg skriver:

  Höjden på debattens analys av det rådande världsekonomiska läget, och effekterna som det svenska bilstödet förväntas ha, är i det närmaste komisk att betrakta.

  Ser inte fler vad som nu händer samtidigt?

  Förre Nasdaq chefen Madoff har just åkt fast för ett litet bedrägeri som inte kommer öka förtroendet för finans och valutasystemet. Han erkänner dessutom lite penningskapande utöver det lämpliga.

  Det är Citigroup som utgör det främsta målet för kravallerna i Athen.
  Är det en slump? Icke.

  Bilstödet refuseras i Senaten.

 186. projectbluebeam skriver:

  Med lite fler ansträngningar får man snart en godtagbar anledning att införa undantagstillstånd

 187. hillary2 skriver:

  torsten

  Du kallar 15 miljarder för överbudspolitik?
  Våra statliga verk gav 30 miljarder ÅRLIGEN i överskott

  till de övriga tomtarna:

  Märkligt att varje gång jag kommer med uppgifter som ställer alliansen i dålig dager möts jag av invektiv och påstående om lögner från dessa eländiga belackare
  orkar ni inte själva ta reda på fakta? ni kan själva kontakta s-gruppens ekonomiskpolitiska grupp i riksdagen och få mina uppgifter verifierade
  kontakta helst en göteborgare – sådana är pålitliga 🙂

 188. nathaliesview skriver:

  God Jul Mr. Y

  ”http://www.youtube.com/watch?v=eP26L8wbYq8”

 189. nathaliesview skriver:

  Trevligt med censur!

  Hur som haver är videon från sådär 1979 år adventskalender ” Trolltider” del 12.

 190. findus skriver:

  ”i kan själva kontakta s-gruppens ekonomiskpolitiska grupp i riksdagen och få mina uppgifter verifierade”

  Sure! Fast jag är inte helt säker på att s-gruppen ekonomipolitiska grupp är en pålitlig källa. Långt ifrån.

  Nog bör man söka någon annanstans om man vill få fram fakta. Fakta som överensstämmer med sanningen. Inte sossefloskler.

  Min vän, ditt stora problem är nog att ”dessa eländiga belackare” faktiskt kontrollerar fakta.

 191. soli01 skriver:

  Ian – kan Du inte ”försöka” med ett nytt ämne? Här har vi vinglat ut i alla de fyra väderstäcken.
  Det kanske inte är möjligt det jag frågade om för Du kanske inte ens är här i Sverige och det finns givetvis viktigare saker att sköta än en blogg.
  Jag läste faktiskt Din senaste blogg en gång till och det är många sanna ord som där påpekades. Det är befriande att läsa din blogg det är bara att eländets makter oftast har fått d s k vänstra ”klon” i det mesta! 🙂

 192. hillary2 skriver:

  oj,oj,oj findus

  Det var såväl stora som oriktiga ord att belackarna kontrollerar fakta.
  Ideliga felaktiga påstående t.ex. om min person och min ev. utbildning eller ev. kontakter inom partiet därtill skrivna på ett mycket nedlåtande och hånfullt sätt….försök nu vara karl för din fula Pettsonhatt och tala om för mig på vilket sätt du kontrollerat mina uppgifter idag!

 193. Carl norberg skriver:

  Bernt Maddoff golden epics.

  Samtidigt som politiker föröker inbilla folk att ett förtroende för finans och valutasystemetär vore på sin plats, så kommer beteenden av sådana som den forne Nasdaqchefen Bernt Maddoff, i dagen.

  Vilket med all önskvärd tydlighet visar på dels att de mänskliga egenskaperna, och vidare det absolut olämpliga i att ha ett system av en typ som vi idag har, som alltid kommer att vara möjligt för manipulationer likt den nu uppdagade till gagn för enskilda.

  Bernt Massof fyller därmed en viktig principiell roll som exempel och vägledning, och inte minst som ett varnande exempel på vad som kan inträffa om det samhälleliga systemet görs möjligt för individuell manipulation.

  Att en enskild individ i detta läge har kunnat svindlat till sig 400 miljarder kronor, det borde få i princip alla kunna se vansinnet i.

 194. hillary2 skriver:

  carlnorberg

  >tillfället gör tjuven< – sägs det – dvs står möjligheterna att stjäla vidöppna behövs det en portion moral för att påtala det och inte utnyttja det…
  i början på 70-talet var jag en högutbildad s.k. höginkomsttagare i den situationen att jag kunde varken köpa kläder eller skor till mina barn. Bad min far om ett lån till en symaskin. Fick en postväxel som när jag löste in den rendererade i dubbelt belopp. Först när jag lämnat banklokalen förstod jag detta. Jag gick och köpte maskinen som jag redan besiktigat och sen yrade jag kring. Vad skulle jag göra? Till slut gick jag och köpte mig ett par skor och sedan lusläste jag tidningen i månader ifall den felande kassörskan skulle annonsera efter mig och skriva som de stackars postkassörskorna att hon själv skulle få betala för sitt felsteg.
  Har du Carl någon tanke om varifrån samvete och rättsmedvetande kommer ifrån? Om vi inte har någon aning om dessa funktioner lär vi inte hitta medel att påverka dem.

 195. Kachina skriver:

  ”Har du Carl någon tanke om varifrån samvete och rättsmedvetande kommer ifrån? ”

  Det har hänt mig två gånger, på posten och en bensinstation att jag fått igen mer än dubbelt. Jag påtalade saken direkt vid kassan. Om det är samvete, rättsmedvetande eller att jag helt enkelt inte tål att det blir fel, vet jag inte. Alltså vadå besserwisser, kan inte låta bli att rätta folk när de har fel. Rik blir man iaf inte på det.

 196. hillary2 skriver:

  kachina

  det har inte med besserwissermentalitet att göra – du ”hade råd” att vara ärlig – i en utsatt situation hade du kanske reagerat annorlunda?

 197. soli01 skriver:

  Kachina – ”kan inte låta bli att rätta folk”… Där snuddade Du vid något som vi alla ”lider” av. I nämnda fall var det inte fel.:-)(11:02)
  Vi har givetes olika syn på saker och utifrån dessa drar vi våra slutsatser och vi ska givetvis framföra vår uppfattning. Det är risk, att vi kan ha fel, och då måste vi vara lite ödmjuka inför andras uppfattningar och inte hemfalla åt rena skället, som bara missar målet med vår avsikt. Detta är något som ofta förekommer i olika debatter. Att misstänkliggöra varandra är ofta förekommande.
  Vad än ”motståndaren” gör ska det klankas. Det vore renhårigare att även ge beröm vid vissa tillfällen.
  Politikerna tillhör en grupp som inte vill eller törs vara ärliga mot varandra, så vi är i gott sällskap. 🙂

 198. ypsilonray skriver:

  Lucia- betraktelse.

  Min undran så här på Luciadagen är om denna ljusdrottning är att lita på. Vet vi med säkerhet att inte de elektriska el. levande ljusen i hennes krona fungerar som katalysator för chemtrails el. poltergeistar.
  Och att inte de internationella valutaspekulanterna inkl. Bilderbergare på ett försåtligt sätt döljer sig bland tärnorna.
  I följet förekommer troligtvis även de anarkister som till vardags är klädda i svart ansiktsluva och förespråkar kastande av trottoarstenar och krossande av skyltfönster för att krossa kapitalismen och den pågående globaliseringen.
  Jag är uppriktigt rädd.

 199. findus skriver:

  ”du “hade råd” att vara ärlig – i en utsatt situation hade du kanske reagerat annorlunda”

  Att vara ärlig har ingenting att göra med huruvida man har råd eller inte att vara det. Det är en fråga om moral och rättsmedvetande.

  Har du någonsin tänkt tanken att bankkassörskan fick ta ansvaret för din oärlighet? Hon fick kanske på grund av detta svårt att köpa kläder och skor till sina barn?

  För mig är ärlighet en ovillkorad självklarhet. Hit hör att påtala om man får för mycket tillbaka vid kassan, att leta reda på en upphittad plånboks ägare, att återbetala mina lån, att inte undanhålla staten ett enda skatteöre och att inte bedra skattebetalare genom att parasitera på andras bekostnad.

 200. Helena Palena skriver:

  hillary: Vi föds med samvete och moral. Det sitter i ryggraden. Vi vet när vi gör fel. Om inte några av Tio Guds bud fanns skulle vi uppfinna dom igen…

 201. xavi01 skriver:

  Jag tyckte mig se Carlnorberg och nathaliesview i Luciatåget i mina barns skola igår och förstår nu att det antagligen inte var någon tillfällighet för när jag titta på Godmorgen Sverige med Lasse Bengtsson klockan 9 denna morgon såg jag också där en glimt av Carlnorber och denna gång hade han sällskap av projectbluebeam.
  Den nya världsordningen drar fram i Sveriges luciatåg.

 202. Carl norberg skriver:

  Och ja, jag vet vad moral och etiska värderingar har för grunder.

  Dessa grundar sig som allt annat på det persppektiv som är individens främsta, eller första perspektiv om man så önskar uttrycka detta.

  Detta gäller antingen individen är medveten om detta eller inte, så länge individen är en levande biologisk varelse.

  Och man kan väl säga att ju mer biologiskt betingad individen är, eller omskrivet till hur lite socialt betingat verkande, desto mer egocentriskt handlar individen.

  Det är givetvis inte möjligt för individer som enbart levt eremitliv att inneha sciala kompetenser.

 203. Kachina skriver:

  “du “hade råd” att vara ärlig – i en utsatt situation hade du kanske reagerat annorlunda”

  Det är ett starkt argument. Jag agerade instinktivt och i ett av fallen vid en tidpunkt då jag för det mesta fick brev från kronofogden, men jag kan ärligt inte säga hur jag skulle agerat om jag haft tid att planera.

  Jag kan inte ärligt säga ifall det här med rättsmedvetande är en egenskap, en känsla eller en prägling. Jag är böjd att tro, att det till mer än 90% handlar om att man formats av den miljö man lever i, hur man hanterar en situation man upplever just nu.

  Detta impulsiva agerandet, som en växlingssituation är, kan slå i endera riktningen för vem som helst, oavsett prägling, beroende på vilket känslotillstånd man befinner sig i just då.

  Jag tar inte så allvarligt på det. Däremot, långsiktig bakslug planering, där de oärliga syftena avslöjas först i slutet av processen, blir jag oerhört upprörd av. Jag har upplevt detta två gånger i år, senast igår då syftet med en fråga som ställdes i april blev uppenbart.

  Mitt svar hade blivit helt annat om frågan innehållit minst hälften av den sanna bilden.

  Kan man få blodtryck på 3000 och överleva? Jag mätte inte, det kändes så,

 204. Carl norberg skriver:

  Det finns en del moral inbegripet i den biologiskt möjliga fortlevnaden, givetvis.
  Övriga moraliska delar är betingade utifrån det sociala mönster som präglar individens utveckling.

  I övrigt fantastiskt att se hur media hanterar situationen med världshistoriens största bedrägeri, eftersom detta riskerar att minska tilltron till finans och valutasystemet så är det givetvis tyst som i graven.

 205. Carl norberg skriver:

  Detta med den individuella moralen och etiken är en ren beteendevetenskaplig fråga, som tar sin grund i de psykologiska fundament som utgör individens självbild.

  Det är inte särskilt komplicerat, och det tar möjligen lite tid att sätta sig in i detta för den ovane.

 206. Carl norberg skriver:

  Och vad gäller beteendevetandet utifrån såväl det sociala perspektivet som utifrån det biopsykologiska, så har jag lagt lite energi på temat.

  Även vad gäller både endokrinologin och det limbiska systemet med hjärnans olika strukturella funktioner, så är Y-fronten mycket välkomna att diskutera olika politiska konsekvenser som individens biologiska konstitution medför.

 207. Carl norberg skriver:

  Så en fråga för Y-fronten är om WW2 verkligen har ägt rum, eftersom detta bevisligen var en konspiration.

  Varför myntades uttrycket budgetubåt, kan ju vara något annat att betänka.

 208. Kachina skriver:

  🙂

 209. nathaliesview skriver:

  ”Nöden har ingen lag” – bestämde sig Sveriges regering för! Och bedriver sedan kalla kriget människohandel under supercomputers och elektromagnetiska teknologier.

  Science fiction? – Nej. Statlig conspiration? – Ja.

  Önskar alla en trevlig Luciahelg!

  PS.
  Y … ”Displayar” videosnutten Trolltider på min blogg under helgen. 🙂

 210. xavi01 skriver:

  Konspiratörer tycks tänka irrationellt i bloggvärlden eftersom dom bidar till att släcka ner bloggar helt och hållet eller också göra sitt allra bästa för att befintliga kommentatorer på en blogg skall sluta medverka. Därmed motverkar dom sitt eget syfte i allra högsta grad men tydligen agerar dom rent tvångstankemässigt vilket ju i och för sig inte är så konstigt eftersom dom är så fanatiska. Vanliga bloggare väljer ganska snabbt att hoppa av när en konspiratörsinvasion dras igång på blogg efter blogg för gemene man eller kvinna identifierar sig inte med dessa udda fanatiker som i grund och botten är anarkistiska och antiglobala samt använder vilsna ungdomar med svarta rånarluvor som kastar gatsten mot polis och slår sönder skyltfönster som förebilder och kallar dom för hjältar som kämpar mot kapitalistiska banker som exempelvis Citibank (vilket Carlnorberg nämnde på denna blogg igår).

 211. Carl norberg skriver:

  Ja du skriver ju som du har förstånd till, och som du anser vara logiskt och konsekvent.

  Och eftersom det inte är mitt ansvar med din förståelse, så behöver jag inte engagera mig i detta, men jag skall ge dig ett tips likafullt.

  Med avseende på ditt resonemang och deltagande utifrån identifikation, leder detta till konformism av åsikter, eller leder det till utveckling?

  Och som vanligt emottar jag tacksamt argument i sak mot det jag anför.

 212. Carl norberg skriver:

  Kan man utifrån det xavi anför även dra en del andra slutsatser?

  Ja otvivelaktligen.

  Som exempelvis att individer likt xavi otvivelaktligen främst närvarar för sin egen bekräftelse, alltså för sin egen skull, uifrån det som anförs som argument emot andras retorik.

  Försök framstå som något mera tänkande, det ger ett mera sympatiskt intryck.

 213. xavi01 skriver:

  Carlnorberg

  Igår den 12 december 2:03 på denna blogg framställer du i princip dom som kastar gatsten och slår sönder skyltfönster i Aten som om dom vore kämpande ekonomer och studenter och inte dom rånarluvekläda anarkistiska huliganer som dom är. Dina ord finns på pränt och du skriver vidare att du inte kan fatta att vi övriga inte förstår att detta kommer att hända runt om i världen för den goda sakens skull och att at onda som hatet riktas mot är i detta fall just Citibank.
  Nu är det så som den som har elementära kunskaper känner till att just Grekland och framför allt Aten har en särställning med en anarkistisk rörelse som har sin fristat på Universitetet och därför lockar till sig stenkastande maskerade anarkister från många länder sedan länge och att dylika upplopp som vi nu ser exempel på är frekvsnt återkommande. Historiska fakta går tillbaka till statskuppen i Grekland på 70- talet och sedan dess finns denna universitetsfristat som skydd åt student/ungdomsrörelser med anarkistiska förtecken. Detta är unikt i Europa.

 214. xavi01 skriver:

  Härmed avslutar jag denna minidebatt med Carlnorberg och vill samtidigt varna för kända anarkister/konspiratörer som hemsöker massor av bloggar med sina budskap.
  Vid en hastig genomgång på just denna blogg stöter jag bla på ökända namn som tex solsburyhill, nataliesview, projectbluebeam förutom Carlnorberg själv,

 215. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Xavi – Budordifrån Din sida vill jag lova…

 216. Carl norberg skriver:

  Anarkist och konspiratör, det var nog första gången den kombinationen åsattes mig.

  Och någon debatt har mig veterligen inte försiggått i detta. Det enda som xavi debatterat är min person.

  Och det som xavi tillskriver mig, det står givetvis inte för någon annan syn på detta än tillskrivarens egnen, och har därav ett värde därefter.

 217. Carl norberg skriver:

  Och vad som kallas mina principframställanden, kan väl med visst fog sägas ha tolkats något vidlyftigt, vilket lätt blir fallet under anonymitetens skugga, när inget ansvar vidkänns det uttryckta.

 218. Carl norberg skriver:

  Mera kuriöst så skulle det vara av intresse att få belyst var jag typbeskriver ogärningsmännen i Athen?

 219. Gibson - the maverick skriver:

  Den här eftermiddagen har Piraten Norberg verkligen fått sig en ordentlig skrapa. Och denne lurifax fårstår i vanlig ordning ingenting 🙂

  Allmän skärpning påkallas därför inför ditt firande i morgon av Clementinerorden!

 220. Carl norberg skriver:

  Nej jag har inte fått någon skrapa.

  En anonym skribent ger uttryck för sina egna självbetraktelsers perspektivbildningseffekter.

  Det är något annat.

 221. Carl norberg skriver:

  Man kan ju lite pedagogiskt uttrycka denna sak på följande vis Gissmo.

  Att antingen så förstår jag mindre av mycket än vad exempelvis du gör, eller så förstår jag mycket mer av mycket.

  Och jag tycker nog allt att du är lite fårlik.

 222. Kachina skriver:

  ”Igår den 12 december 2:03 på denna blogg framställer du i princip dom som kastar gatsten och slår sönder skyltfönster i Aten som om dom vore kämpande ekonomer och studenter och inte dom rånarluvekläda anarkistiska huliganer som dom är.”

  Nja, så uppfattar inte jag det. Kalla dem vad du vill, jag kallar dem bara de synliga verkningarna av bedräglig finanspolitik. Ofta vet de inte källan till sitt missnöje. Helt klart är att 15-åringens död var den tändande gnistan för något som legat och grott väldigt länge.

  Jag har sedan länge känt igen Gibson och hans ordformuleringar. De har en viss likhet med kritiken mot Kit Carson och hans Texas Rangers, så historiskt sett sitter de i fel båt.

 223. Kachina skriver:

  När vi ända har cynismen och dess seger på tal säger jag bara ett, Mats Sundin.

  Prostitution, eller girighet och cynism? Något av detta ligger bakom hans reklam för nätpoker, som skulle det vara en idrott där man mäter mentala krafter, samtidigt som han lockar in 20- 30-årspojkarna i att spela bort lönen medan frugan ammar barnet.

  Lågt, Mats Sundin.

  Mycket lägre än Glocalnet.

  Om du har någon heder, klipp då omedelbart banden med pokerreklamen.

 224. solsburyhill skriver:

  xavi01 2:58pm

  Den dag du har nàgot att anföra i sak, riskerar du kanske att väcka mitt intresse. Till dess kan jag inget annat än att ignorera dig.

  Trevlig Lucia, likväl!

 225. Kachina skriver:

  Alliansen har tänt lucia-ljusen. Det vi ser är förfärande destruktivt;

  En grävmaskinist köper en King Cab 4WD till en arbetsledare hos den huvudsaklige uppdragsgivaren.

  En plog/grus-bil med kontrakterad körning är till salu. Ingen köpare, för utan mygel och mutor, bara törnejobb.

  Låt ljusen brinna i det republikanska samhället.

 226. soli01 skriver:

  Antydningarnas mästare har planterat ut ett frö. Det är dock två sidor på ett mynt och kronans undersida är röd-grön – m a o redan ärgad.

 227. Kachina skriver:

  ”Det är dock två sidor på ett mynt och kronans undersida är röd-grön – m a o redan ärgad.”

  Det kan jag hålla med om. Men, varför blev det inte bättre när ”båtiran” fick makten?

  Jag innehar väl även titeln ”de fria fantasiernas mästare”. Om jag skall fantisera kring frågan om att samhället speglar den förda politiken och de administrativa direktiven. Den fokusering på Thatcerismen som infördes 1986, där arbetskamrater blev arbetskonkurrenter, framkallades i samhället vid början/mitten av 90-talet genom kraftigt ökad psykisk ohälsa.

  Den psykiatriska reformen resulterade i att psykopaterna släpptes ut och fick jobb i statens tjänst, varefter de tomma sjuksalarna i snabb takt fylldes av deras offer, psykoserna och depressionerna.

  Bristen på moral (jag talar inte om sex), den baksluga planeringen där man gräver gropar för andra utan att själva falla i dem, mutorna och myglet, orsakar samhället större kostnader än missbruket, rökningen, alkoholen och VAB-dagarna tillsammans.

  Brist på moral eller synapser som inte kopplar. Jag återkommer till Mats Sundin, en ungdomsidol som tjänat så många miljoner på sitt yrke att han inte behöver lura av ungdomar de sista resterna av deras pengar. Vi äldre behöver bara se en bild av Las Vegas för att förstå vem som tar pengarna, men de yngre vill efterlikna sina idoler.

  Jag hoppas att detta går fram till dig Mats Sundin. Det är dina fans som betalt din lön. Tacka och bocka istället för att spela av dem det sista de har. Jag får hoppas att detta når fram till Sundin och om synapserna inte kopplar efter detta, bör han nog gå på apoteket och be att få köpa en flaska signalsubstans.

  Alltså Mats Sundin, LÄGG AV !, Med att värva ungdomar till pokerspelet. Hockey kan du fortsätta med.

  Om du har något att säga mig personligen, ger jag Ian Wachtmeister tillstånd att lämna ut min adress.

 228. soli01 skriver:

  ”Blåtiran” det syftas på vår nuvarande regering, kan jag tro. Ja, de saknar , som vi alla när vi gör något nytt, rutin som man måste förvärva. Det har därför blivit i vissa lägen förhastade och ogenomtänkta åtgärder som de i vissa fall försökt rätta till.
  Vi är alla mer eller mindre noviser när vi börjar med något vi inte sysslat med. Slutresultatet kunde dock ha blivit bra om nu inte världsekonomin totalt förstört allt som var på gång och detta kan vi inte bara ge vår regering skulden till.
  Visst, när det gäller Sundin, höjde även jag på ögonbrynen, när jag såg annonsen ang pokerspelet, och han borde givetvis ha tänkt till före.

 229. Kachina skriver:

  ”Vi är alla mer eller mindre noviser när vi börjar med något vi inte sysslat med. Slutresultatet kunde dock ha blivit bra om nu inte världsekonomin totalt förstört allt som var på gång och detta kan vi inte bara ge vår regering skulden till.”

  Ja, det var ett gäng naivister som klev in i maktens korridorer, sannolikt (förhoppningsvis) omedvetna om att de var på väg mot att upprepa ett av historiens värsta misstag.

  Deras största lycka var att finanskrisen, åtminstone tillfälligt, bröt av den väg de var inne på och väckte nya tankar. Borg har tydligen öppnat ett stängt rum i borgarskallen och förstått att marknaden inte kan styra oreglerat. Krisen och Borgs uttalanden har dessutom ökat stödet för regeringen.

  Sedan får vi se vad som händer efter februari, om traktorn blir värdelös och priset på arbetshäst blir skyhögt.

 230. Carl norberg skriver:

  Ja märkligt nog så synes detta system fortfarande orka fortleva, men att detta systemet skulle överleva bristmånaderna, det är omöjligt.

  Och det var dans i Athen i natt igen.

 231. Kachina skriver:

  Vi får se, om de börjar dansa i Paris är det dags att se över fisknäten och göra hål i isen.

 232. Carl norberg skriver:

  Då får man börja ägna sig åt naturbruk på allvar.

  Enligt uppgift så är det under någon form av uppsegling i Köpenhamn.

  Och fortfarande så är det i pincip bara jag som irriterar mig på Bernard Maddofs lilla sceem. Det är ju trots allt 5 gånger så stort som stödet till bilindustrin.

  Men att detta skulle innebära att man automatiskt förhindrade en upprepning, inte då.
  Hade Maddoff haft mer frihet och resten av världen mera begränsningar, då hade han säkert inte gjort något alls.

  Stackarn tyckte tydligen att 400 mdr kronor var ett lagom belopp, han kanske har dyra vanor, vad vet jag.

 233. Kachina skriver:

  Den uteblivna reaktionen på Maddoff speglar bara nyliberalismen framgångar. Sko sig den som kan. Det är hedervärt att bli rik. Hur du sedan kommit åt rikedomarna spelar ingen roll.

  Maddoffs agerande är helt enkelt normalt beteende inom den nyliberala kapitalismen.

 234. Carl norberg skriver:

  Det vet jag inte om jag tror är kopplat till politiska ideologier, jag får mer känslan av obetänksam girighet, rentav korkad, i kombination med ett korrupt system som står utanför den politiska kontrollen.

 235. Kachina skriver:

  Samhället speglar politiken. I en annan ideologi hade han inte kommit så långt. I den rådande ideologin var det ingen som ifrågasatte. Den nya tidräkningen börjar med Thatcher där den personliga konkurrensen och de djuriska instinkterna sattes i högsätet. Jag satt en tid i en styrelse där VD:n drev en personlig vendetta mot en anställd. Han grävde en grop som den anställde föll ner i och sedan fick företagets jurister göra resten. Jag ifrågasatte, ingen reagerade och då avgick jag. Skall man ha sällskap på skithuset skall man åtminstone ha trevligt sällskap, inte sådana som luktar värre än svinstallet.

 236. Peter Hammarberg skriver:

  Jag undrar vilka medier och olika nyhetsbloggar ni läser, eller snarare vilka ní inte läser.
  Bernard Maddoffs förehavanden har rapporterats på nyhetsplats både i SVT, SR, SvD och DN samt kommenterats i SvD N. Kommentarerna har varit många på diverse bloggar.
  Men det är klart det har ju inte varit några krigsrubriker, inga helsidor eller mittuppslag med grafik, inga ”fem-på-stan”-frågor och inget extrainsatt Agenda.
  Saken har behandlats som en stor nyhet bland andra stora nyheter och förpassats till notis- och insidesplats då den förlorat i aktuallitet.
  Vad mer hade ni väntat er; ett evigt tragglande kring frågan och ett spiksoppkok fullt av spekulationer då inget nytt tillförts?
  Ärendet återkommer nog på mer framträdande plats då något nytt dyker upp, om inte annat då det blir dags för domstolsförhandlingar.

 237. Carl norberg skriver:

  Med hänsyn till beloppen och det rådande finansiella klimatet, så kunde nog ett par analyser kring hur detta varit möjligt i alla fall vara på sin plats.

  Samhället speglar politiken om politiken är det som styr samhället.
  Om finans och valutasystemet däremot inrymmer det politiska systemet, så är det detta system som kommer att spegla samhället.

  I dagsläget innebär detta att fiktiva värden och tulpanlöksaktier skapat ett fiktivt samhälle utan reala och sunda värdegrunder.

 238. Carl norberg skriver:

  Vad gäller Bernard Maddoffs eventuella förbrytelser och eventuella risk att lagföras så skall följande beaktas.

  Att 400 Mdr är rätt mycket pengar, som faktiskt inte alls låter sig imponeras av några rättssystem, det räcker till att processa sönder vad som helst, landet kan välja att kohandla i detta o.s.v.

  Så länge Madoff kontrollerar pengarna så är han inte lätt att lagföra.

 239. ypsilonray skriver:

  Att Carln bara orkar dag efter dag . . . . . . . . . . . .

 240. projectbluebeam skriver:

  Ytterligare kommentarer kring BMs förehavanden kan läsas i artikeln nedan:

  ”http://www.independent.co.uk/news/world/americas/rich-investors-wiped-out-by-wall-street-fraud-1066090.html”

 241. projectbluebeam skriver:

  En intressant betraktelse i sammanhanget är att medan massmedia i viss utsträckning rapporterat om BMs förehavanden, har man varit väldigt tyst avseende den stämning som samma dag inlämnats gentemot Robert Rubin (ex Clinton Treasury Secretary) och som avser bedrägeri gentemot Citibanks aktieägare till ett belopp motsvarande USD 122 miljarder.

  Detta kan uppenbarligen förklaras genom hans kopplingar till Barack Obama, Timothy Gleithner, Lawrence Summers samt Peter Orszag.

 242. Carl norberg skriver:

  Är detta ett brottmål mot Rubin?

 243. Carl norberg skriver:

  Finns annat att välja än bara fortsätta.

 244. Peter Hammarberg skriver:

  CN:s farhågor om att tillgången på pengar och omfattningen av de senaste skandalerna skulle innebära minskade chanser för lagsökning och dom, motsägs väl till del av att de skyldiga i Enronskandalen, en enorm svindel vid den tiden, dömdes till kännbara straff.

 245. Carl norberg skriver:

  Det var inte en bråkdel av denna magnitud som aktualiserades då, och den återverkan som Enronaffären fick i förhållande till det då rådande samhällsklimatet, är inte jämförbart.

  För övrigt så har väl nådeansökningarna börjat komma in redan nu inför GWB avgång.

 246. Carl norberg skriver:

  Ecuadors president Rafael Correa meddelade den 12 december att hans regering kommer att ställa in betalningarna på de 3,8 miljarder dollar i statsobligationer som innehas av utländska finansinstitutioner.
  Detta motsvarar nära 40% av statens sammanlagda utlandsskuld.
  Ecuador avser att inte betala utlandsskulden, eftersom den är ”illegitim, korrupt och illegal”

 247. carlnorberg skriver:

  Hur ser då Island på detta månntro…

  Detta måste ju rimligtvis verka väldigt menligt på den Isländska betalningsmoralen.

 248. ypsilonray skriver:

  I generna hos konspirationsteoretiker finns tydligen ett konstant systemfel. Ger man någon av dem ett lillfinger, så försöker vederbörande direkt tilltvinga sig hela handen el. t.o.m. hela armen.

  M.a.o. torde en stor mängd dopamin omgående frigäras i deras hjärnor när någon vänligt sinnad person försöker sig på en vänligt sinnad diskussion.

  Därför bör grundregeln vara och förbli:
  Diskutera aldrig med vederbörande, det är som att tala med den berömda/beryktade tomma tunnan som bullar mest.

  Godafton!

 249. projectbluebeam skriver:

  CN 4:09

  I stämningsansökan görs bl.a. gällande att omfattande förtäckning av s.k. ”toxic securities” skett. Förhandlingar har ännu ej inletts.

  Denna vecka kan för övrigt bli ganska spännande. Goldman Sachs förväntas under tisdagen rapportera sin första förlust sedan 1929 till ett belopp av ca USD 2 miljarder.

 250. Gibson - the maverick skriver:

  Musse Pigg- pojkarna fortsätter att berätta historier för varandera med illa dold förtjusning.
  Ju sämre desto bättre är naturligtvis deras måtto.

  Men hyllar man saker och ting som den nya världsordningen och den därmed tillhörande kampen som inkluderar stenkastande och skyltfönsterförstörande samt polis- och etablissemangshatande huliganer, har man naturligtvis satt upp sina mål efter dom egna värderingarna.

  Det övergripande slagordet är ANTIGLOBALISERING och ANTIKAPITALISM.

 251. carlnorberg skriver:

  Globalisering under den nuvarande fanan, det kan jag ju lugnt säga att jag emotsätter mig. Det är ingenting annat än konservativ Angloamerikansk imperialistsmörja, och det går bort.

  Kapitalism är inte en ideologi, det är ett systemskick, som per definition inte är kompatibelt med humanism.

  Kapitaliseringen tar inte humanistiska hänsyn.

  Dock är kapitalism som systemskick en förutsättande faktor så länge individens bildningsnivå och självsyn kräver yttre bekräftelse, och det kan ju vara rätt länge.
  Därav så måste de samhällsbildande normerna reglera kapitaliseringsmöjligheterna för att förhindra exploatering av andra individer i egennyttigt syfte

 252. Gibson - the maverick skriver:

  Oh Mr Capsule,

  Come blow your horn and let´s jump the broomstick 🙂

 253. carlnorberg skriver:

  WW2 och MK ultra på dig du gissmo.

  Och dina argument visar på stor intellektuell potens.

 254. projectbluebeam skriver:

  Rättelse 11:20

  1999 och USD 2,12 miljarder

 255. tv stands for flat screens

  SIDA+SVENSKA KYRKAN+DAGENS EKO = CYNISMENS SEGER! | Ian Wachtmeister

 256. Just want to say your article is as astounding.
  The clarity in your publish is simply spectacular and i could think
  you are a professional in this subject. Fine with your permission allow me to snatch your feed to stay updated with forthcoming post.
  Thanks 1,000,000 and please keep up the rewarding work.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: