Vilka problem löser demokratin?

Först kom de djärva världsomseglarna. Sen kom deras herrar, kolonisatörerna, och talade om för innevånarna (de kallades för infödingar, så det ordet är borta i vår politiskt korrekta värld) att ”vi vet, vi ska lära er hur man gör, det ska nog bli folk av er också!”.

Sen kom missionärerna för att lära alla som hade sin egen lustiga religion att den var fel; helt enkelt därför att vår var rätt. Det var nu ytterst angeläget att alla i Afrika skulle bli Du med Jesus!

Afrika – ty det var där och i vissa delar av Centralamerika som detta hände – överlevde dessa märkliga turer av lustiga och olustiga vita personer. Då satte vi in dödsstöten: U-HJÄLPEN!  Det var då själva #¤&/”!¤ om vi inte skulle HJÄLPA dessa infödingar så att de blir socialdemokrater de också!!  20.000 miljoner om året steg till 30.000 miljoner kronor. Belopp som är heligare i vår budget än den heligaste ko i Indien. Och, ja visst, pengar säger ingen nej till. De räckte till egna feta konton för de korrumperade, till vapen för alla. ”Ropen skalla, vapen till alla!!”. En kontinent förstördes, men det är inte det värsta. det värsta är att de som gjorde det var och är så förtvivlat nöjda och självgoda. TY DE VAR DE GODA GÅVORNAS GIVARE! Ingen hjälper lika mycket som Sverige! Jo, Norge! Då måste vi höja till 40.000 miljoner för att spöa norrmännen. Vi är godast! Och vad spelar det för roll om Volvo eller hela industrin går under?! Det kan vi tala om senare. Det här är viktigare saker; vi är eniga över partigränserna. Nämligen!

Men vi är inte färdiga med utvecklingsländerna än. Vänta och lyssna: De MÅSTE bli demokratier! Även om de inte kan läsa, skriva eller räkna så måtte de för #”&/?”! kunna sätta ett kors i en ruta. Gott så. Allmänna val. Ett första val som givetvis i praktiken blir det sista utser i ”demokratisk ordning” en ny despot.

Om ni inte hänger med, så vänd på steken. När Europa var outvecklat, låt oss vara artiga och inte tala om stenåldern utan 1600-talet, kommer svarta gubbar farande från Afrika, tar över våra länder, ritar om våra gränser ( delar Italien vertikalt från norr till söder för att det ser bra ut), Martin Luther utrotas, europeerna ska lära sig att dyrka målade pinnar och stenar, stjärntecken avgör framtiden för människorna (där lyckades de!!!). Sen öser de pengar över de värsta gubbarna vi hade i Europa, som tackar och tar emot (Schweiz grundas i sammanhanget skulle jag kunna tänka mig!) och utvecklar korruptionen. Men pengarna räcker också till att beväpna vartenda fyllo som någonsin funnits i Europas storstäder. Krig utrbryter. Alla utrotar alla.

Vi skulle hata den svarte mannen som ställde till allt detta!

Just det, vi skulle inte själva ha överlevt det som vi har tvingat på Afrika.

Och till sist. De länder som lämnades i fred för denna klåfingrighet var de länder som utvecklades snabbast och bäst. Utan U hjälp. Och i praktiken utan demokrati. De må heta Japan,Kina eller annat i Sydostasien.

Så varför inser ingen detta? Varför fortsätter galenskaperna? ”Demokrati är det sämsta statsskicket bortsett från alla andra ”, sa Winston Churchill. Jag är inte så säker Sir Winston, Demokrati i Zimbabwe, Thailand, Uganda, Irak, Afghanistan…vad har den skapat? Eländes elände.

Upplysningstidens skarpa tänkande är vad världen saknar. Demokrati är idag ett slagord som används för att tysta massorna. I vissa länder avskaffar den sig själv, t.ex. när man betänker att en röst kostar ett.. ..äpple.

255 Responses to Vilka problem löser demokratin?

 1. Hans B skriver:

  Ian

  Du skulle bli en bra partiledare igen, men jag förstår att du har tröttnat på den svenska och internationella ankdammen och i synnerhet dessa pladdertackor till politiker.Sveriges de sämst utbildade i världen, otroligt.
  Det har varit intressant att se hur speciellt sossarna har tagit de flesta av ND ideer till sina genom åren.
  Roligt att läsa dina alster, du lyser upp min morgon.

 2. Kachina skriver:

  ”Upplysningstidens skarpa tänkande är vad världen saknar.”

  Ja, vad blev det av tänkarnas tal om Frihet, Jämlikhet, Broderskap.

  Ingen lyckades med mer än ett;

  I väst betonades Friheten, på bekostnad av Jämlikheten

  I öst betonades Jämlikheten, på bekostnad av Friheten

  I mitten betonades Broderskapet. De var de som lyckades bäst i sitt eget rike, tills självgodheten tog över. Din beskrivning av demokratins ”segertåg” i Afrika kan tyvärr inte motsägas, men vi har ändå facit på att vi lyckats bäst på hemmaplan, tills politrukerna tog över och det krävdes bygglov för att måla om huset. Då började det socialdemokratiska sönderfallet. INGEN skall tala om för mig vad jag skall ha för färg på mitt hus.

  Vi har en bra grund att bygga på om vi går tillbaka till Erlander. Dessutom måste vi, som hillary säger, dra ner anställningstider. Vi kan inte spara pengar genom att minska antalet handläggare, för det gör vi inte. Vi kan inte ta emot hela världen. Vi kan inte heller sätta barn i skola, lära dem flytande svenska under flera år tillsammans med svenska kompisar och sedan plötsligt kasta ut dem.

  Jag har sett en familj komma hit till samhället. Vi har ätit middag hos dem och de hos oss. Deras barn har gått i samma klass som mina barnbarn. Igår fick de utvisningsbeslutet. Jag kände till deras orsaksgrund och visste från dag ett att de skulle bli utvisade, men kunde inte säga det för de var så hoppfulla.

  Detta är inhumant. Vi måste anställa fler handläggare, oavsett vad det kostar. Vi måste ha fler ute på ambassaderna som kan undersöka bakgrunden.

 3. Kachina skriver:

  ”dra ner anställningstider.”

  Handläggningstider skulle det vara.

 4. Peter Hammarberg skriver:

  Och ett sätt att minska det inhumana som Kachina beskriver är att avvisa direkt vid gränsen efter en snabbutredning redan vid passkontrollen.
  Tjänsteman/-kvinna med makt och myndighet att fatta snabba beslut efter en utredning på max en timme utan rätt till överklagande.
  Fall som grindvakten vet i slutändan, efter ett mängd överklaganden och ett antal gågna år, kommer att resultera i ett avvisningsbeslut får istället vända i dörren direkt.
  Motsatsen, de självklara ”välkomna-hit-fallen”, får en snabbresa in i samhället via diverse åtgärder. De mycket tveksamma fallen får även de vända direkt medan de något mindre, men dock tveksamma, får invänta resultatet av fortsatt utredning i ett migrationsverksboende.

  Inhumant? Vad är bättre, att avvisas direkt eller efter två-tre år med rotade barn och en ständigt gnagande oro?
  Bristande rättssäkerhet? Hur rättssäkert är det nu där den tyste och snälle alltid till slut åker ut medan den som har rätt vänner och rätt kontakter och kan skapa en mediastorm och plats i TV-soffan får stanna?
  Godtyckligt och orättvist? Kanske det, men världen är nu både godtycklig och orättvis.
  Den enskilde är förmodligen mera betjänt av ett snabbt och entydigt beslut som h*n har att forma sitt fortsatta handlande efter, än ett ”nja-kanske-vi får se”-ickebeslut som värker ut i något slutgiltigt efter kanske flera år.

 5. Kachina skriver:

  Du har helt rätt, Peter.

  Det kommer att leda till en del felbedömningar, men just nu har vi nästan bara felbedömningar. Flyktingströmmarna kommer att öka och om vi fortsätter att agera veligt, plågar vi dem bara. Jag tycker bra om den här familjen, men de saknar orsaksgrund och tyvärr tänker de förlänga pinan och överklaga.

 6. hillary2 skriver:

  Kachina

  En irakisk familj kom hit efter ”första Irakkriget”. 2007 fick de falsk information från UD om att det inte var krig i norra Irak. Fadern ville flytta tillbaka och hans familj var lojal. Den tre månader långa vistelsen blev mardrömslik. De satt gömda i ett mörkt rum i sex veckor rädda för sina liv i väntan på att kunna bli utsmugglade och återvända till Sverige. Får Migrationsverket sina uppgifter från UD riskerar många utvisade förmodligen livet.

 7. hillary2 skriver:

  Ian Wachtmeister

  Vad vet du om det demokratiarbete som bedrivs i utvecklingsländer idag?
  Det kan handla om föreningskunskap, utbildning i läs- och skrivande,
  men ffa allt innebär det att hälften av mänskligheten dvs kvinnor blir delaktiga i det politiska arbetet. Fler kvinnor som politiska ledare = mindre korruption och mindre köp av vapen.
  Om du ska kritisera demokratiseringsarbete ska du utgå från det arbete som sker idag och när det gäller vapenförsäljning vore det på sin plats om du kunde engagera dig mer och åtminstone ta reda på vilka nationer som är de största skurkarna och låter vapen flöda över Afrika. Ett av länderna tillhör tydligen ditt favoritland – Kina.
  Kanske dags att sluta köpa kinesiska varor tills dess favoritlandet upphört med sin skändliga verksamhet? Eller tänker du bara fortsätta att klaga på de nationer som vill förbättra livsvillkoren för fler än sig själva?

 8. Helena Palena skriver:

  Det värsta i hela den här kråksången är att spanjorerna utrotade inka-indianerna som levde i välmåga och hade Solen som gud. Underbart! Då kom den vite mannen med Bibeln i högsta hugg. Herre Gud hur det blev!

 9. Helena Palena skriver:

  hillary: Varför kommer folk från Irak till Sverige? Lilla Södertälje kommun har tagit emot 40 000 från Irak. Amerika som startade kriget har tagit emot fem. Fy fan!

 10. hillary2 skriver:

  helena

  jag tror att de kommer hit därför att vi är ett av få länder som försöker följa FN´s asylregler

  inka- och mayakulturerna idkade människooffer i stor omfattning
  tycker inte de är några kulturer att romantisera
  mycket av nuvarande helvete på många platser i SydAmerika idag är f.ö. USA skyldig till

 11. Kachina skriver:

  hillary

  Jag vill inte gå in på detaljer om den här familjen, men det är helt klart att det råder inga oroligheter där de kom ifrån. Jag förstår dina argument, men vi kan inte ta emot alla. Andra länder måste också ta sitt ansvar, men det gör de inte så länge som det räcker med att ge oss en klapp på axeln, som tack.

  Du har rätt när det gäller skolor och utbildning för kvinnor, men det kostar promille av de pengar som skickas dit. Se bara på stödet till palestinier som sattes in på Arafats privata konto och när han dog, drog änkan iväg med 30 miljarder. Jag gillar inte att övergöda de fetaste svinen någonstans, inte ens i Afrika.

  Jag säger inte att vi skall sluta med stödet. Jag säger att vi skall inte betala en enda krona utan att ha kontroll på den kronan hela vägen fram till det den är avsedd för.

  Diplomatutbildade på ambassader är direkt olämpliga att undersöka en flykting bakgrund. På ambassaden måste finnas utbildat säkerhetsfolk/polis, som enbart ägnar sig åt att undersöka flyktingars bakgrund.

  De pengar man tjänar på att dra in UD:s resurser, förlorar man tiofalt på långa handläggningstider. Den säkerhetstjänst/detektiver/poliser som anställs måste anställas av UD, men deras uppgift är inte att röra sig i diplomatkretsar, utan bland vanligt folk, lokal polis och socialtjänst.

 12. hillary2 skriver:

  Kachina

  Arrafat är död och tilliten till ”herrarna” i utvecklingsländer är begränsad
  Det vore väl tusan om vi inte lärt oss något själva 🙂
  Förutom Sida jobbar olika fackföreningar ute i världen med olika demokratiseringsprojekt. Ett kvinnoförbund i väst stödjer krigsskadade kvinnor i Bosnien. Dessa kvinnor har varit med om mycken ond bråd död bland anhöriga, misshandel och våldtäkter precis som nu sker i östra Kongo. Män med vapen i hand kan uppträda som galningar. Oavsett vilken kontinent de bebor.
  Om Bildt hade låtit bli att resa så mycket hade vi kanske haft råd med den vettiga verksamhet på ambassaderna som du föreslår.
  Undrar om vi någonsin får reda på storleken av hans reseräkningar
  Är det offentliga uppgifter tro?

 13. soli01 skriver:

  Vi måste givetvis ställa oss frågan till varför så många kommer från tex Irak. Mycket av de som invandrat hit har blivit hitsmugglade. Detta måste sättas stopp för. I övrigt har vi en invandrarpolitik som fungerar mycket dåligt. Det har här sagts om detta, och att vi kanske måste ta till dessa radikala åtgärder för att mildra människors onödiga väntande och då tänka lite på de barn som ofta följer med. Vi har verkligen fått mycket flyende människor från Irak och det är dålig stil av USA som lastat över denna del på tex Sverige.
  Miljöpartiet genomdrev före valet ett underlättande för invandrarna att komma hit så vi har även själva bidragit till varför alla skulle komma hit. EU

 14. soli01 skriver:

  hillary2 – en utrikesminister ska resa mycket och träffa likasinnade och nu avviker han tydligt mot tidigare ministrar, som tydligen satt fastlåsta bakom ett skrivbord. Ingen nämnd ingen glömd!
  Det får kosta det vet även Du.:-)

 15. Philippe Ohlund skriver:

  Helena:

  Jag tror faktiskt Hillary2 har en poäng i sammanhanget.

  Det var trist att inkaindianerna utrotades, men det är faktiskt vår plikt att likt upplysta imperialister sprida civilisation, jämför med Markusevangeliet 16:15.

  Spanjorerna gjorde det på plats med tvivelaktiga metoder. Man bör lära upp sina elever – inte utrota dem.

  Demokrati kräver intelligenta människor.

  Demokrati är det bästa styrelseskicket, men demokrati fungerar aldrig utan kristendom.

  När Alexander den Store erövrade mellanöstern fanns inte kristendomen än, så det demokratiska styrelseskicket som introducerades där kunde inte överleva.

  Att förflytta Irak till Södertälje är behjärtansvärt och kanske ett sätt att göra några irakier lite lyckligare. Vi bör ju hjälpa till när vi kan.

  Men snart är irakierna lika många i Irak igen och denna ågärd har knappast rättat till grundproblemet där.

  Det måste vara bättre att göra Irak svenskt, än att göra Sverige irakiskt.

  Jag tror faktiskt att Sydamerika har blivit en bättre plats för människorna där nu, tack vare spanjorerna.

  Att bli uppäten i ung ålder, var ingen bra framtidsutsikt i Sydamerika innan spanjorerna kom.

  🙂

 16. Kachina skriver:

  ”Om Bildt hade låtit bli att resa så mycket hade vi kanske haft råd med den vettiga verksamhet på ambassaderna som du föreslår.”

  Oavsett hur mycket han reser är det peanuts jämfört vad vi förlorar inom socialtjänsten orsakat av för långa handläggningstider som sedan bara slutar i mänskligt lidande. Jag visste från dag ett att den här familjen skulle bli utvisad, ändå kan jag inte tycka annat än att det är för djävligt att söndra tillvaron för fem barn än en gång. Vi kan inte hålla på så här, bara för att vara Bror Duktig och få en klapp på axeln en gång per år. Vi måste tvinga andra länder att ta sitt ansvar och till det finns bara ett sätt.

  Jag ger facket och kvinnoförbunden mitt fulla stöd i det hedervärda arbete de utför, men de kostar peanuts, inte 30 miljarder. De är bara bilden utåt, får smulorna från de överfeta svinens bord. Vi måste ta kontroll över pengarna och hur de används.

  Jag är fortfarande lika sur på Soros som på Arafats änka, som blåste oss på miljarder.

 17. hillary2 skriver:

  soli01

  nu ska jag avslöja en hemlighet
  Bildt reser så oerhört mycket för att kvalificera sig till EU´s utrikespolitiske talesman 🙂

 18. Kachina skriver:

  Phillipe

  Demokratin fanns före kristendomen.

 19. Kachina skriver:

  hillary

  Den chansen blåste han nog med Georgien, då han framträdde som Vita Husets Pudel.

 20. hillary2 skriver:

  Kachina

  han vann stort förtroende bland sina kollegor då han satte åt Sarkozy för slarv med överenskommelsen med ryssarna

 21. Philippe Ohlund skriver:

  Kachina:

  Ja det är riktigt att demokratin fanns före kristendomen, men den var instabil och ofta växlade statsskicket i antikens Grekland mellan demokrati och tyranni.

  När demokratin ersattes av tyranni, brukade det finnas en stor korg där människor kunde lägga en liten sten om man var missnöjd med tyrannen.

  När korgen var full avsattes tyrannen.

  Demokratin kan endast utvecklas och uppnå stabilitet tack vare kristendomen.

 22. Kachina skriver:

  ”Demokratin kan endast utvecklas och uppnå stabilitet tack vare kristendomen.”

  Ja, stabilitet blev det sedan man huggit huvudet av gnostiker och kättare. Om det var värst demokratiskt vet jag inte.

 23. Gibson - the maverick skriver:

  Visserligen kan man vara missnöjd med en del saker som den nuvarande Regeringen företar sig men när man läser Hillarys ständigt fanatiska kommentarer om socialdemokratenas förträfflighet genom åren, så är man glad att det äntligen sitter någon annan vid rodret.
  Och denna Hillarys idealiserande bild av sossekvinnoförbund och pampfackmaffian inom LO framkallar starka olustkänslor och när hon dessutom öser sin galla över allt och alla inom borgerligheten blir det nästan komiskt.

 24. Gibson - the maverick skriver:

  Och Byskebusen försöker som vanligt leva upp till sitt eget skapade rykte som samtidens August Palm.
  Men Kachinas kapacitet som agitator lämnar mycket över att önska :-

 25. Philippe Ohlund skriver:

  Kachina:

  Nä, men det var så länge sedan.

 26. Kachina skriver:

  Vem f-n är August Palm?

  Jag ser att du blivit utsläppt ur fyllecellen, för det kan väl inte vara någon annan än du. Aspackad muf-topp i badbyxor till middagen. 🙂

 27. Gibson - the maverick skriver:

  B- busen

  Din senaste kommentar ( 12:01 ) försår jag i sanningsens namn inte någonting av.
  Fyllecell, badbyxor, muf-topp etc????
  Är det något som hänt som jag missat?

 28. Philippe Ohlund skriver:

  Vamos a la playa! 🙂

 29. Carl norberg skriver:

  Och fortfarande så är det annat som styr förloppen, bakom det som Ian beskriver, men för att stanna någorlunda samtida och inte börja vid Westfaliska freden, eller Ostindiska kompaniet på 1670-talet, så skippar vi just nu för enkelhetens skull 100 år i detta.

  Efter mordet på Gustav III 1792 och det efterföljande tjugoåriga tumult som uppstod, så förblev Sverige genom 1809 års författning ändå en monarki, men nu egentligen även till delar som nation styrd av frimurare, vars stormästare hette Karl XIII.

  Beslutsprocessen var ur det nationella perspektivet där utav både informell och (illa)dold, men den reella makten utövades av den jordägande adeln tillsammans med en finansaristokrati. Detta under den kanske inte alltid fullt så briljante Jean Baptiste Bernadotte, vilken via adelns manipulerande, blev utsedd till i praktiken Karl XIII samregent, och sedermera efter dennes död 1818 blev rättmätig arvtagare till tronen. Vilket innebar att omedelbart så installerades en kontrollapparat av polisstatskaraktär ledd av en militär, Karl XIV Johan.

  På Wienkongressen 1815 bestämdes som bekant att Sverige i internationella sammanhang skulle förhålla sig neutralt vid militära konflikter. Gustav III:s stöd till de nordamerikanska koloniernas frigörelse från det brittiska imperiet och dess begynnande bankkonglomerat fanns väl i alldeles för färskt minne. Belysande nog så deltog alltså inte de svenska representanterna i beslutet; dessa var endast närvarande som observatörer.
  Lincoln uttryckte sig på följande vis om kriget.

  ”I have two great enemies, the Southern Army in front of me, and the financial institutions in the rear. Of the two, the one in my rear is my greatest foe.”

  Detta tillsammans med en Herr Bismarcks uttalande utvisar att amerikanska inbördeskriget handlade om något helt annat än det som befolkningen i detta land vanligtvis har blivit lärda.

  Lincoln skrev även följande tänkvärdheter.

  ”The Government should create, issue and circulate all the currency and credit needed to satisfy the spending power of the Government and the buying power of consumers. The privilege of creating and issuing money is not only the supreme prerogative of Government, but it is in the Government’s greatest creative opportunity. By the adoption of these principles…the taxpayers will be saved immense sums of interest. Money will cease to be master and become the servant of humanity.”

  Han menade säkert något med detta, inte sant?

  Amerikanska frihetskriget handlade till största del om att INTE låta Rotschild sköta penningskapandet genom Bank of England.

  Efter frihetskriget attackerade så Britterna USA igen, då de inte fick sätta upp en ny centralbank styrd av Rotschild.

  År 1814 brände Britterna Washington och Vita Huset, men drog sig självmant tillbaka då de inte kunde militärt befästa sin position. Men Britterna drog sig tillbaka först då de blev garanterade att en centralbank skulle sättas upp.

  Det skulle dröja till President Jackson innan denna centralbank stoppades. Jackson undkom ett otal mordförsök, och uttryckte själv att Rotschild med all sannolikhet legat bakom dessa.
  Han lyckades dock överleva, och när han väl dog lät han skriva på sin gravsten
  ”I Killed The Bank.”

  Något förhastat kan tyckas då bankirerna var involverade i inbördeskriget (som inte alls handlade om slaveri – något Lincoln bekräftat).

  Och här dyker faktiskt Bushfamiljen upp för första gången på den lite vidare scenen, i form av en gammel farfar Bush, vilken tillsammans med en viss Samuel F. Pryor, utgör ”the origin merchants of death”, alltså vapenhandelsprofit på inbördeskrig.

  Lincoln skapade istället sina egna pengar och ville inte låna bankirernas pengar till 25-30% ränta. Med dessa ”egna pengar” (Greenbacks) finasierades kriget. När Lincoln blev skjuten skrev Bismarck:

  ”The division of the United States into federations of equal force was decided long before the Civil War by the high financial powers of Europe, these bankers were afraid that the United States if they remained as one block and as one nation, would attain economic and financial independence which would upset their financial domination over the world.

  The voice of the Rothschilds’ predominated. They foresaw the tremendous booty if they could substitute two feeble democracies, indebted to the financiers, to the vigorous Republic, confident and self-providing. Therefore they started their emissaries in order to exploit the question of slavery and thus dig an abyss between the two parts of the Republic.”

  Så inbördeskriget handlade till stor del om vem som skulle ha kontrollen av penningskapandet: staten eller de privata bankirerna ledda av Rothschild.

  Lincoln blev ju mördad vilket även President James A. Garfield blev efter bara 100 dagar i ämbetet. Han råkade yttra följande:

  ”Whoever controls the volume of money in our country is absolute master of all industry and commerce…and when you realize that the entire system is very easily controlled, one way or another, by a few powerful men at the top, you will not have to be told how periods of inflation and depression originate.”

  År 1913 skapas FED (USAs centralbank) under kuppliknande former (ett kapitel i sig själv). Kongressledamoten Charles Lindberg (far till flygaren), sa:

  ”The Act establishes the most gigantic trust on earth. When the President signs this Bill, the invisible government of the monetary power will be legalized…The greatest crime of the ages is perpetrated by this banking and currency bill.”

  Sedan dess har USA varit centrum tillsammans med England i bankirernas verksamhet.

  1963 försökte Kennedy med samma sak som Lincoln (att staten skulle ge ut nya pengar och inte privata bankirer) genom att utverka Executive Order 11110. Några månader senare var han tillfälligtvis död.

  The Times beskrev också vad det egentligen handlade om:

  ”If that mischievous financial policy, which had its origin in the North American Republic, should become indurated down to a fixture, then that government will furnish its own money without cost. It will pay off debts and be without a debt. It will have all the money necessary to carry on its commerce.

  It will become prosperous beyond precedent in the history of civilized governments’ of the world. The brains and the wealth of all countries will go to North America. That government must be destroyed or it will destroy every monarchy on the globe.”

  Kanske inte så populärt i alla kretsar.

 30. Kachina skriver:

  Gibson

  http://www.expressen.se/Nyheter/1.1384596/muf-topp-anmald-for-misshandel

  Carl Norberg.

  Tack för en tydlig historieskrivning.

 31. Kachina skriver:

  Gibson

  Min länk väntar på moderering, men du hittar storyn om Muf-kongressen i Expressen.

  Carl Norberg.

  Tack för en tydlig historieskrivning.

 32. Philippe Ohlund skriver:

  Kachina:

  Man kan använda en länk ELLLER en gubbe, utan att råka ut för moderering.

 33. hillary2 skriver:

  Gibson

  Mufpampar finns dom?

 34. Helena Palena skriver:

  Carl: Detta förklarar väl varför George Bush den äldres nuna var inbäddad i mosaik i entrén in till Saddam Husseins palats. Folk fick gå på hans porträtt för att komma in. Nu är det borta. Det förklarar väl också hur en man som sonen -George W Bush – kunnat nå den position han har.

  Man kan undra hur det ska gå för Obama???

 35. carlnorberg skriver:

  Det finns förklaringar på det mesta, om man bara någon ids leta reda på dem.

  Ja att schimpansen skulle komma dithän på egna meriter enbart, det får vi väl ändå hoppas hade varit helt omöjligt, för det amerikanska folkets egen skull.

 36. carlnorberg skriver:

  Fast JAS i Afrika är nog trots allt det värsta exemplet jag känner till om exploateringseffektivitet.

  Sverige har inte precis varit bättre än Bushgang i detta.

 37. Helena Palena skriver:

  Det förklarar väl också hur det kan komma sig att J J Anckarström som sköt Gustav III kan stå staty på Grand Orient i Paris.

 38. Helena Palena skriver:

  Bankirna fick visst frispel även när det gällde en viss potentat i Tyskland. Han ville ju ta bort räntan helt.

 39. soli01 skriver:

  Ja, varför ska vi alltid framhäva oss som bäst. Nu vill tydligen moderatera minska något på vår u-landshjälp och det kommer på en gång ett ramaskri från särskilt vänsterhåll. Det finns hur mycket pengar som helst på den kanten och det är bara att höja på våra skatter. Det är nu fara och färde att vänsteralliansen får fäste och makt igen och då kommer det skattehöjningar som ett brev på posten, var så säkra. Det sägs att det ska drabba höginkomsttagarna, men det blir den stora allmänheten som får vara med också. Räcker det inte att vi ligger två efter Danmark när det gäller skattetryck, Vi måste nog vara värst även när det gäller nämnda.

 40. Philippe Ohlund skriver:

  Helena:

  Obama får nog också sin mosaikbild – fast i ett annat palats?

  I fransk TV undrade man om han avser byta namn på Vita Huset från Maison Blanche till Barack Noir?

  🙂

 41. carlnorberg skriver:

  Jadå Helena, den som föjer rätt väg kommer till rätt mål, så är det ju.

  Och allting har som bekant sin förklaring, eller sina grunder och verkan.

  Bankirernas kontroll över den Böhmiske korpralen, avtog som bekant rätt påtagligt ded tiden, och upphörde ju som bekant helt med tiden för årsskiftet 1941-1942.
  Varefter också krigslyckan, som på något sätt alltid följer UH-tjänsten till förbanden, också skiftade rätt markant…

 42. carlnorberg skriver:

  För att börja med det faktum att det var John Foster Dulles bror Allen, John Foster Dulles var statssekreterare under president Eisenhower. Och Eisenhower hade en mycket nära golf kompis, Prescott Bush, men just detta är inte så viktigt just nu. Allen Dulles var helt uppenbarligen ansluten till rätt personer, för att kunna göra en inbrytning i politiken, eller påverka i det fördolda om så önskades.

  Fast egentligen hade han väl inte några verkliga politiska kvalitéter andra än sitt broderskap.

  A.D. tjänstgjorde under WW2, och var stationschef för OSS. Detta OSS var föregångaren till CIA. Dulles var djupt involverade i utvecklingen av CIA, och när den upprättades, blev han vice direktör (1951). Det bör inte komma som någon större överraskning, att när Eisenhower blir president, så blir Dulles chef för CIA 1953, eftersom hans bror John Foster då var statssekreterare. Som många advokater i New York så arbetade för Dulles bröderna för några stora företag. Ett av de större företag som de arbetade för var Union Banking Corporation.

  Detta var en bank som gjort en enorm vinst på nazistisk verksamhet, och dessutom beslagtagits och ägdes av herrarna Prescott Bush och George Herbert Walker (svärfar).

  Prescott Bush och Eisenhower är således anslutna i detta, och både John och Allen Dulles lyckades få starka positioner i Eisenhoweradministrationen.
  Så här förklaras hur Allen Dulles hamnade i den situation som han gjorde.

  Han blir chef för CIA under 1953, det år då Eisenhowers vinner presidentvalet. Dulles första operativa åtgärd som chef för CIA var att skapa MK-Ultra, vilket var ett program för mänskliga sinnet. Detta var ett topphemligt projekt, och CIA försökte förstöra alla filer om dess existens. Tyvärr för dem själva så lyckades de inte förstöra alla filer och detta kom ut några år senare.

  Vidare så har Dulles startat statskupper i både Guatemala och Iran, lite information om Guatemala finns att hitta. Dulles anförde att det var viktigt att föra kampen mot kommunismen på detta sätt.

  Även Iran var en förmodad kamp mot kommunismen, Dulles lät inrätta en regering i Iran som en diktatur. Det som sedan följde var en brutal diktatur i Iran, som varade i över 20 år. Regimen var pro-USA, så USA fortsatte att stödja denna, även om regimen hade polis som ”tystade” oliktänkande, under förespegling att det skyddade demokratiska värden.

  Under tiden vi såg var det nog egentligen inte så mycket om kommunism då heller, eftersom det ju handlade, som alltid, om olja. Iran fortsatte att stödja den amerikanska oljeförsörjningen tills Shah regimen kollapsat. Den nya regeringen blev sedan med viss naturlighet centrum för fundamentalistiska tankar, och den var som bekant mycket anti-USA.

 43. Gibson - the maverick skriver:

  Den gamle gyttjebrottaren Carli Boy har tydligen fattat nytt mot och far fram som en liten demon med sina konspiratoriska mästerverk denna dag.

  Och mellan varven vädjar han som ett litet barn att Urban Bäckström kan vända sig till honom för att få råd och dåd hur han ska förhålla sig och agera (detta gör den lille Carli på fullt allvar – det är till att ha höga tankar om sig själv).

 44. Gibson - the maverick skriver:

  Carli Boy,
  Min önskan inför helgen är att du ska hamna med båda fötterna på jorden och få möjlighet till återhämtning och rekreation i en lugn och skonsam miljö!
  /Gibbe

 45. carlnorberg skriver:

  Ja det blir måhända en lugn och skön helg i familjens hägn.

  Och absolut att att min självsyn gör att jag anser att det vore av godo för många att lyssna på det som jag anför.

  Om det nu är något som jag skrivit som felar i sak, så får du som vanligt gärna redovisa detta, eller bemöta det felaktiga med ett rättvisande argument.

  Men att skriva att det är konspiratoriska mästerverk, det är direkt felaktigt, eftersom jag inte gör annat än redovisar direkta öppna sakförhållanden som vem som helst kan konstatera, om man bara ids att se efter.

  Och jag är en öppen identitet, inte en dold, på tal om mod.
  Mitt är inget särskilt, ditt Gibson något annat.

 46. Kachina skriver:

  Gibson

  For Your Information kan jag tillägga att George HW Bush fick en hög chefspost inom CIA 1958, med SydAmerika som arbetsområde. Han var nära involverad i både de Chilenska och Argentinska säkerhetstjänsterna och den chef som sedermera flyttade till Sydafrika.

  Det gick ett rykte att Palme och dåvarande utrikesministern George HW Bush rök ihop rejält på Rosenbad hösten 1985. Det går också ett rykte att samma helg som Palme mördades befann sig två chilenska yrkesmördare i Stockholm.

  Detta är naturligtvis bara rykten och spekulationer, men jag föreslår att du läser Leopold Report och själv bildar dig en uppfattning.

  Men naturligtvis har du rätt, Gibson. (Jag svarar på din kommande kommentar) Man skall naturligtvis inte lyssna på sådana rykten och konspirationsteorier kring en sådan ädel människa som amerikas president. Han står ju över alla misstankar, så det är naturligtvis bara svammel. Att hans pappa, Prescott, skulle ha varit inblandad i nazi-affärer är ju naturligtvis bara svammel.

  Att man ärver mer miljö än gener är däremot inte svammel.

 47. Gibson - the maverick skriver:

  Carli Boy 5:04

  ”Bemöt aldrig en troende konspirationsteoretiker” lyder ett gammalt turkiskt ordspråk.

  Dom gamla turkiska hedermännen visade upp stor klokskap!

  För en troende konspirationsteoretiker är allt möjligt, eftersom man vid behov och med facit i hand kan ”bevisa” allt. Begreppet ”limit” känner Carli Boy et consortes ej till!

 48. Kachina skriver:

  Gibson

  Det är en sak till jag inte känner till. Hur känner man igen en agitator?

  Är inte Reinfeldt agitator?

  Är Maud agitator eller bäver?

  Är Björklund agitator eller Major?

 49. Gibson - the maverick skriver:

  ”Visst nappar det”, sa Kachina (och Bengt Öste ler i sin himmel)!

 50. Gibson - the maverick skriver:

  Byskebusen 5:17

  Backa bandet och läs ett antal inlägg från den kloke och erfarne soli01.
  Han har redan vid ett flertal tillfället på ett föredömligt sätt besvarat din fråga och därför ids jag inte upprepa svaret. Lite möda har aldrig skadat en ekorre!

 51. Kachina skriver:

  Bengt Öste

  Det är överkurs för mig. Förstår inte sammanhanget.

  ”limit”

  Universum har ingen gräns. Inom politik och affärsliv är gränsen röven på stegpinnen ovanför.

 52. carlnorberg skriver:

  Limits har aldrig riktigt varit något bra sätt att beskriva verkligheten med, och att det skulle finnas ett gammalt turkiskt ordspråk som säger så är en direkt vanföreställning.

  Jag är nära bekant med familjen Celepli, dom med kommunarresten i PKK spåret, och jag har liksom på känn att i det fall det fanns ett ordspråk i detta, så skulle det nog gälla någon form av omvänt förhållande i frågan.

 53. Kachina skriver:

  ”Ja, varför ska vi alltid framhäva oss som bäst.”

  Om man växt upp i ett borgerligt högkyrkligt samhälle där man från koltåldern fått veta att det finns andra som är bättre, bara för att de är bättre, tar man till slut reda på om de verkligen är bättre, bara för att erfara att man är bäst.

  Besserwissern Kachina – endast överträffad av mästaren bland besserwissers, Carl Bildt.

 54. carlnorberg skriver:

  Kachina du kanske kan peka på i vad jag har beskrivit något felaktigt, oriktigt eller osant.

 55. carlnorberg skriver:

  Jag minns den förvåning jag erfor när jag vann ett Junior VM i Styrkelyft 1988, och det inte kändes någonting alls, allt var enbart detsamma som innan.

  Andra kunde möjligen uppträda annorlunda.

  Vanligtvis kommer självförhävelsen från den bristande självkänslan.

 56. Gibson - the maverick skriver:

  Kachina 5:25

  Javisst, detta är överkurs för dig. Här måste man nämligen ”tänka i banor” och det har ju herr Byskebusen svårt att göra.
  Men misströsta inte för du har ju en nära och kär kunskapsbroder i Carli Boy (vilket i och för sig få torde se som en fördel för dig).

 57. Kachina skriver:

  Nej Carl, jag har granskat dig noga. Det finns inget felaktigt. Jag tror att Gibson börjar bli desperat nu när George Soros bekräftad det han och andra dumgjort hela tiden.

  Jag vet inte hur mycket man törs skriva om Bush, Duller, Harrimans, Walker, CIA och nazi-spåret. De krigsförbrytare som fick skydd och hjälp till ny karriär av,……….

  Det är klart, jag har aldrig gillat Bush-klanen. Det kan jag skriva.

 58. Kachina skriver:

  Gibson

  Jag har faktiskt kollat upp Carl Norbergs uppgifter så noga och under så lång tid, att jag kan säga mig lita mer på honom än hela politikerkåren sammantaget.

 59. Gibson - the maverick skriver:

  Kachina!

  Jag har en allvarlig fråga till dig. Du brukar ofta kalla de personer som ej tycker som du för idioter.
  Carli Boy har vi upprepade tillfällen kallat vissa för schimpanser.
  Gammeljäntan har kallat mig för en apa.
  Eftersom du själv är en liten ekorre måste jag därför efterhöra om även en ekorre kan liknas vid en idiot eller en schimpans?

  /Gibbe

 60. carlnorberg skriver:

  Jag brukar faktiskt akta mig rätt noga för att uttrycka annat än sakförhållanden och slutsater utifrån dessa. Lustigt nog så är detta en typ av retorik som inte alls uppskattas av exempelvis Gibson, som istället tycks föredra att debattera mig som person.

 61. carlnorberg skriver:

  Schimpansen är till utseende och rörelsemönster påfallande lik nuvarande amerikanske presidenten, fast denne är en människa, även om det råder delade meningar om detta som sakförhållande betraktat.

  Jag blir emellanåt lite osäker själv, och väljer därför att emellanåt blanda begreppen.

 62. Gibson - the maverick skriver:

  Carli Boy 5:30

  Jag tror du har ringa kunskap om gamla turkiska ordspråk fram till dess att du bevisar att det ordspråk som jag använde här ovan är felaktigt.

  Jag använder i detta exempel samma metod som du som troende konspirationsteoretiker använder i din argumentation.

  /Gibbe

 63. carlnorberg skriver:

  Gibson, du är betydelselös eftersom du inte är annat än ett nic, så det kan inte spela någon roll om någon åsätter dig epitet.

  Om detta likafullt spelar en roll för dig så vågar jag påstå att det äger sin grund inuti dig själv.

 64. carlnorberg skriver:

  Du är en anonym skribent som uttrycker ditt tyckande, inget annat.

  Vill du ha nummren på microfilmrullarna nu igen?

 65. Kachina skriver:

  Gibson

  Jag tror att både Anders Borg och Urban Bäckström skulle behöva ett bollplank av Carl Norbergs kaliber.

  Ja, även jag kan vara en idiot i vissa situationer, men nu har det visat sig att min bedömning av Norbergs framställan har bekräftats av ingen mindre än George Soros. Tungt namn, även om han drog upp oss på 700 miljarder.

 66. Helena Palena skriver:

  Nu är jag helt övertygad om att Gibson och Lullaren är samma nick! Hur trist är inte det på en skala 1- 5?

 67. Kachina skriver:

  Gibson är uträknad på tio efter en vänsterkrok från Carl och direkt därpå en rak höger från mig. Han torde knappast gå upp i rinken igen.

 68. mrmhalland skriver:

  Många här kritiserar oss som kommenterar under psebdonym.
  För egen del gör jag det för att min familj inte ska behöva försvara de åsikter jag uttrycker.

  Jag skulle vilja veta om ni som kommenterar under eget namn har upplevt något positivt eller negativt från omvärlden ?

  Tacksam för svar.

 69. Gibson - the maverick skriver:

  Hej Gammeljäntan!

  Så du är i farten igen och spyr galla över mig. No problems, jag är ju van vid ditt språkbruk, dvs att du benämner mig för att var en apa.
  Att denne apa, dvs ja, Gibbe Gibson, skulle vara identisk med någon annan, får väl stå för dig – din egen person omges ju av div. nycker där framträdande drag bl.a. är en unken syn på invandrare, generellt USA- hat, tro på alla upptänkliga konspirationsteorier samt upphöjande av Marlboromannen Putin till näst intill en gudomlig person (ung. på liknande sätt som du antagligen dyrkade Rock Hudson i sedan länge din svunna ungdom).
  Jag gläder mig att du lierat dig med dom två sanningssägarna Trumpet Boy Norberg och den lille Byskebusen, nivån hålls därmed konstant under det vedertagna plimsollmärket.
  Fortsatt trevlig week end,
  Gibbe

 70. Gibson - the maverick skriver:

  Byskebusen 9:53

  Blev du pugilist under dina år som in- och utkastare på Reeperbahn?
  Men . . . . . . . . du måste lära dig att skilja på rink och ring 🙂

 71. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Ian Wachtmeister – ”Pang på rödbetan” vill jag lova med det Du tänkt/skrivit ovan, verkligen…

  Slutstycket sammanfattar: ”Upplysningstidens skarpa tänkande är vad världen saknar. Demokrati är idag ett slagord som används för att tysta massorna. I vissa länder avskaffar den sig själv, t.ex. när man betänker att en röst kostar ett.. ..äpple.” – slut citat.

  Men – handen på hjärtat Ian Wachtmeister – ”riskerar Du ej nu när Du tagit ”bladet ifrån munnen” att komma ”på kant” med hela djävla etablissemanget + måhända dom allra flesta av Ditt eget personliga umgänge också, kanske…

  Dock – personligen kan jag ju ej önska annat än att många många flera än Du – vågar ”ta bladet ifrån munnen” – och vågar ”stå upp” för vad dom innerst inne känner är alldeles åt helvete i wår Demon-Krati i dags dato.

  Anledningen till det är bl a att jag är far till två barn och morfar/farfar till fyra barnbarn + ett till på G.

  Verkligen strongt tänkt/skrivet ovan av Dig Ian Wachtmeister ! ! !

 72. Josef Boberg skriver:

  PS. Apropå Martin Luther och hans anhang. DS.

 73. ohlundonline skriver:

  mrmhalland:

  Du vill veta om vi som kommenterar under eget namn har upplevt något positivt eller negativt från omvärlden.

  Nu syns jag inte alltid under eget namn, eftersom jag har olika inloggningsuppgifter på olika datorer och platser, men i princip tror jag att många av oss betydligt överdriver vår egen betydelse.

  Visst får jag någon kommentar ibland, och huvudsakligen positiva, vilket är kul, från vänner som känner mig, så jag vet att jag blir läst, men de allra allra flesta bryr sig faktiskt inte.

  Jag fick exempelvis min första insändare publicerad i Svenska Dagbladet den 4 april 1975 minns jag. Då var jag 15 år.

  Sedan skrev jag mängder av framförallt insändare, men numera blir det oftast bara en och annan kommentar på nätet.

  Skriver man under eget namn får man mest positiv feedback tycker jag, men jag känner mig aldrig rädd eller utsatt när jag skriver under eget namn, om det är det du menar, eftersom jag är en tämligen betydelselös person.

  Vi är inte alls så intressanta eller märkvärdiga som vi själva tror.

  Det skall väldigt mycket till för att bli såpass känd att andra tycker det är värt att kommentera ens egna åsikter.

  Några av Sveriges mäktigaste och viktigaste personer är exempelvis de polititiska partiernas vice partiledare.

  Men hur många vet vilka dessa är och kan namnge dem? Förmodligen kan de flesta överhuvudtaget inte nämna en enda vice partiledare.

  Och hur många kan namnge exempelvis regeringscheferna i andra europeiska länder?

  Vem kan räkna upp en känd exempelvis belgisk sångerska, konstnär, eller författare?

 74. Kachina skriver:

  Gibson

  Professionella pugilister uppträder numera bara i rinken.

 75. Gibson - the maverick skriver:

  ohlundonline

  Vi har två paradexempel på personer som överkattar sin egen betydelse på denna blogg och det är naturligtvis Kachina och Carl Norberg.
  De flesta av oss andra tar detta för vad det är – lite allmänt käbbel!

 76. Gibson - the maverick skriver:

  Sedan har vi naturligtvis även socialdemokraterna talesman i alla lägen, Hillary, men det goda kan man väl få säga om henne att hon själv inte tror på att just hon på ett avgörande sätt skulle kunna värva röster för sin sak.
  Hon är mer fundamentalistiskt fanatisk och det kan man väl ha överseende med.

 77. Kachina skriver:

  Gibson

  Min betydelse går inte att överskatta. (Det var djuuupt) 🙂

  Jag skattar inte mig själv. Det räcker med att Borg gör det.

  Däremot vet jag att det skrivna ordet har makt, medvetet och/eller omedvetet. Den grå substansen glömmer ingenting. Det som en gång präntats in finns kvar, i det medvetna eller det omedvetna och påverkar ”verktyget” i olika riktningar, olika beroende på sinnesstämning eller hur aktivt medvetandet är vid tillfället.

  Det verktyg som hamrat på tangentbordet saknar fullständigt betydelse, såvida skribenten inte är känd och läsaren blockerar sakinnehållet och ersätter det med en personlig aversion mot skribenten. Därför är det bättre att vara anonym.

 78. soli01 skriver:

  Kachina – visst har det skrivna ordet betydelse och använder man rätt ton kan det bli mycket effektivt. Gäller att inte trampa över skaklarna, vilket synes vara ofta förekommande för vissa.:-)
  Apopå skatta så är det lätt att skratta när det talas om skattehöjningar om Ohly får bestämma. Visst ja, han har ändrat på detta kommer jag ihåg. Skulle visst anpassa sig till s och mp. Dessa människor inger inget förtroende här inte. Tacka vet jag Borg som står stadigt när nordandvinden blåser.:-)

 79. gammaray skriver:

  Jag måste erkänna att Borg inger ett stabilt intryck i detta läge. Det är bra, kanske till och med avgörande, för landet. Att jag inte delar hans generella människosyn, är en annan sak.

 80. gammaray skriver:

  Sablar, glömde logga ut. Hade precis varit inne för att höja blodtrycket hos moderaterna så här på lördagsmorgonen.

  Kachina.

 81. Carl norberg skriver:

  Nu vet jag inget om vilken betydelse som något har för allt, men jag kan ju inte annat än att göra mitt bästa.

  Och jag blir ju uppenbarligen läst av lite olika individer, som ofta återkopplar till detta jag skrivit när vi samtalar. Vad avser avser att våga yttra sig fritt som person och individ, så kan man ju säga att det inte precis gynnar de demokratiska krafterna att vara anonym.

  Och Borg må ju verka stabil som person, men han agerar ju som han satt med en Tarot-kortlek för sin ekonomiska planering.

  Det blir nog Jul i blod i år, och tillråga på alla omåttligt obegåvade politiska gärningar som huset Bush åstadkommit, så kom igår en presskommuniké ifrån Vita Huset, där schimpansen med sin bättre halva ville bli ihågkommen som George the Liberator!

 82. ypsilonray skriver:

  Carl Norberg

  Ränderna går aldrig ur. Tydligen gäller DU mot världen:

 83. Carl norberg skriver:

  Nej det tror jag knappast, det är en alltmera ökande skara med mig.
  Dock är allt som vanligt i att även om det vore så att jag var ensam, ja då skulle det bli jag emot resten.

  Nu kan ni behöva gymnastisera perspektivbildningsförmågan lite så här på eftermiddagen.

  Tro är det sista som människan har kvar.
  Tro är inte vetande, då tro förutsätter ovetskap.

  Människan förmår inte veta allt, allvetande är allsmäktighet, och därför inte en mänsklig möjlighet. Denna mänskliga oförmåga kallar människan för gud.

  Så antingen nu människan blir gud eller vet allt, så förblir hoppet det sista som överger människan.

  Alltet är ett och ett är allt.
  Gud är allt och allt är gud.
  Gud är ordet och ordet är gud.

  Människan blir gud när människan är allt.
  Och inget annat återstår.

 84. Carl norberg skriver:

  Grekisk strålning har ju alltid skapat tankar, och bara för att jag inte håller med, betyder det inget annat än att jag just inte håller med, jag förmår ibland faktiskt vara indifferent.

  Och det kan ju vara så att det jag bedömer som spående i Tarotleken, är mekanismer som jag inte förstår. Eller så kan det finnas för mig okända realpolitiska spelparametrar som måste vägas in i beslutsunderlagen.

  Så det är helt visst inte så att jag av något principskäl håller mig emot andras åsikter.

 85. Carl norberg skriver:

  Kachina, det slog mig just att ordet ordning, är något du begagnat vid något tillfälle när du beskrivit det som många upplever som metafysisk verklighet.

  Hur ser du på ordet ordning?

 86. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Apropå betydelse

 87. Kachina skriver:

  Carl

  Först, det kan mycket väl vara så att Borg kör med Tarotleken, men han utstrålar säkerhet och lugn även om han inte har en aning om hur det skall lösas. Detta avspeglas i samhället. Det är lugnt, ingen hysteri även om Titanic håller på att sjunka. Det skall han ha credit för.

  Sedan kommer vi till den svårare frågan, hur jag ser på ordet ordning. Det har jag faktiskt inte tänkt på. Min ordning handlar definitivt inte om disciplin och likstyrning, som tyvärr florerar till 100% i de politiska partierna. Min ordning handlar om att det ena ger det andra, något man kan förutse och därför får man, antingen avstå från handlingen eller så inte avvika från riktningen. Det handlar om att i alla led fullfölja de Gudomliga lagar och principer som skapar och upprätthåller Universum.

  I grunden finns alltid en VILJA till något som skall utföras. Viljan är det absolut första, vare sig du skapar ett Universum eller en korvkiosk. Sedan får man aldrig avvika från den viljan, har man väl inträtt på vägen.

  Vilja, Utförande och Handling, är aspekter av det som en gång lyste upp den mörka materian. VILJA till KÄRLEK uttryckt på ett INTELLIGENT sätt.

  Det är därför jag verkligt funderar om Alliansen har med sig alla parametrar i rätt ordning. Förstår de verkligt var deras politik slutar och i så fall, var det verkligen deras ursprungliga vilja? I så fall kan man bara förskräckas över att Fågel Fenix reser sig ur askan. I annat fall kan man bara tycka synd om dem att de låtit sig förledas av Bush-klanens taskspel.

 88. Josef Boberg skriver:

  Personligen kan jag ju med ett visst fog undra över om Alliansen har det här som utgångspunkt ?

 89. ypsilonray skriver:

  Den där Josef verkar vara eh schysst snubbe med kravatten längs hjärnbarken.

 90. Kachina skriver:

  Då har de valt fel utförande. Den metod de använder fullföljer inte viljan.

 91. soli01 skriver:

  Vi bör inte förhasta oss och Borg rusar inte bara iväg. Det haglar av alla möjliga förslag och det är bra om han inte nappar på dessa. Vissa saker kommer säkert att göras, mera pengar till bl a arbetsförmedlingarna, och vi ska vara tacksamma att vi inte har Sahlin vid rodret nu. Tydligen tänker hon helt haverera vårt land med all den överbudspolitik hon förespråkar. Det är dessutom inga samspelta åsikter som framförs där heller. För 14 dagar sedan skulle de inte ens tillfälligt köpa Volvo och Saab enl Östros, men nu var även detta möjligt. Ett hattande som inte inger någon trovärdighet. Detta var bara ett exempel!

 92. soli01 skriver:

  Tillägg till (5:26). Om det trots allt skulle bli aktuellt med något sorts stöd för bilindustrin bör vi även hålla en låg profil om vi inte tänker trissa upp evt pris. Alltså intresset får inte verka allt för stort därför uppträder regeringen med mera kyla.

 93. ohlundonline skriver:

  Det var några intressanta synpunkter som kom fram beträffande ordning och vilja.

  Själv känns det så här på lite håll som om Borgs främsta egenskap ligger i att han förmår blåsa upp en bubbla omkring sig.

  Sedan ser han till att han möblerar om inne i bubblan så att han bara har allt där som han gillar och tycker är bra och som han kan leva med; integritet, intellektuell stimulans, bra vänner och positiva åsikter.

  Det är därför som han framstår som så lugn och säker.

  Borg är rätt skicklig, faktiskt.

 94. Helena Palena skriver:

  ohlund: Belgien har god choklad. Och Mark Dutreux – eller vad den dåren nu heter.

  Barack Noir var kul! Barack – betyder det stuga på franska månntro?

  När det gäller den s k månlandningen som Amerika sägs ha utfört så håller nu Indien, Kina och Japan enträget på att försöka sätta människor på månen. Hur ska dom klara av det när inte ens USA fixade det hela 1969. Allt var inspelat i en studio i Nevadaöknen under en mästerregissörs direktiv.

 95. ohlundonline skriver:

  Helena:

  Jo, Belgien har mycket smaskens, alltså!

  När jag kom hit plockade jag på mig 15 kg direkt…

  Sedan är det tyvärr sant att det existerar en del sjuka människor här tyvärr, som låser in barn i källaren och låter dem svälta ihjäl där och sedan gräver ner dem i rabatten.

  Barack betyder detsamma som barack på svenska. 🙂

  Själv tror jag att månlandningen 1969 var äkta, men jag kan ju inte bevisa det förstås.

 96. Kachina skriver:

  Akta dig Helena, Gibson och LullLull kan få krupp av sådana påståenden och sedan stämma dig för livslångt lidande.

 97. Josef Boberg skriver:

  Apropå månlandningen så tror jag att den faktiskt gjordes 1969 – men att filmningen av det hela gjordes på jorden i både studio och i öken – därför att det skulle bli en dubbellögn = ingen skulle kunna med säkerhet veta vara sig det ena eller det andra.

  Motstridiga uppgifter = halvsanningar = lögner ger ju alltid favörer till dom som vet sanningen = MaktPyramid-MaktElitarna – som därmed lättare kan fösa sin fårskock = oss av vanligt folk = humana MedMänniskor = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världen alla länder – dit MaktElit-Nissarna/Selmorna enväldigt = diktatoriskt har bestämt att Wi skall fösas, tyvärr tyvärr…

 98. Josef Boberg skriver:

  PS. Den här månen skall det rätteligen vara ovan. DS.

 99. Kachina skriver:

  Josef

  Månen är en död planet. Ingen elektromagnetism, inget liv.

  Däremot fungerar den oerhört väl som länk för kosmisk energi.

 100. Carl norberg skriver:

  Ordning delat är ord-ning, och jag kan se en skock med skiftande betydelser kring detta.

  Om följande perspektiv tas på detta med ord-ning, framstår det hela lite beaktansvärt.

  Tro är det sista som människan har kvar.
  Tro är inte vetande, då tro förutsätter ovetskap.

  Människan förmår inte veta allt, allvetande är allsmäktighet, och därför inte en mänsklig möjlighet. Denna mänskliga oförmåga kallar människan för gud.

  Så antingen nu människan blir gud eller vet allt, så förblir hoppet det sista som överger människan.

  Alltet är ett och ett är allt.
  Gud är allt och allt är gud.
  Gud är ordet och ordet är gud.

  Människan blir gud när människan är allt.
  Och inget annat återstår.

 101. Kachina skriver:

  Carl

  Den där textmassan är så komplett och naturlig att den är svår att kommentera, om den öht behöver kommenteras.

  Har du tänkt fram den själv?

 102. ypsilonray skriver:

  Nu har stollarna verkligen invaderat Ians blogg.

  Kosmisk strålning, new age, förnekande av månlandning, allmänt trolleri,
  tillbaka till naturen, konspirationer övertar förståndet.

  Var kommer alla ifrån?

 103. ypsilonray skriver:

  Och medlemmarna i den säregna gruppen av minimalister hyllar tydligen varandra enl. principen alla för en – en för alla.

  Ja, på en blogg träffas dom bortglömda!

 104. Carl norberg skriver:

  Ja den är egenkonstruerad, i Jönköping vid svärföräldrarnas köksbord i tisdags tror jag att det var.

  Samtidigt som jag äkte på den värsta förlusten i mitt liv i kortspelet 500.

 105. Carl norberg skriver:

  Att det heter epsilon och inte ypsilon, kan ju lämnas därhän i detta.

  Men tankekraften räcker väl måhända inte till mera än halvkvädna pseudonymer.

  Men att inte ens kunna se ordens värden, måste vara en sorgskapande blindhet.

 106. ypsilonray skriver:

  Carl Norberg för kännedom

  Α α Alfa Ν ν Ny
  Β β Beta Ξ ξ Xi
  Γ γ Gamma Ο ο Omikron
  Δ δ Delta Π π Pi
  Ε ε Epsilon Ρ ρ Rho
  Ζ ζ Zeta Σ σ ς Sigma
  Η η Eta Τ τ Tau
  Θ θ Theta Υ υ Ypsilon
  Ι ι Jota Φ φ Fi
  Κ κ Kappa Χ χ Chi
  Λ λ Lambda Ψ ψ Psi
  Μ μ My Ω ω Omega

 107. ypsilonray skriver:

  Carl Norberg

  Υ υ Ypsilon

 108. Kachina skriver:

  Ynkligt ypsilonray, för oss som har lite spännvidd på medvetandet är Carl Norbergs ord 8:18 pm, ett mästerverk i nivå med Gibrans.

 109. Carl norberg skriver:

  Jag tyckte precis det stod strålning i samband med grekiskan, och det måste jag ju tillstå att dessa så långt ned i alfabetet-strålar är helt okända för mig.

 110. Kachina skriver:

  Kahlil Gibran heter han. Boken heter Profeten. Läs.

  Ypsilon är nog ganska lågfrekvent energi.

 111. Carl norberg skriver:

  Om detta nu inte avsåg någon form av amplitudförändring i en vågrörelse, men detta ger väl knappast ordförståelsen i övrigt en starkare situation.

  Detta gällde för övrigt en pseudonym, inget annat, och saknar följaktligen betydelse i sak.

 112. Carl norberg skriver:

  Som strålning betraktat så borde väl den vara rätt begränsad, även den.

 113. LatentEnergi skriver:

  No comments

  USA trycker pengar och ökar valutamängden från 800 till 1150 miljarder dollar. Ändå tappar Skr mot dollarn. DET måste vara något elektroniskt?

 114. LatentEnergi skriver:

  Riksbanken säger sig inte ”trycka pengar”.

 115. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – KaChina – Apropå det Du tänkt/skrivit ovan: ”Josef – Månen är en död planet. Ingen elektromagnetism, inget liv. Däremot fungerar den oerhört väl som länk för kosmisk energi.” – slut citat.

  Tja… – ”smaken är ju som baken delad, verkligen…

  Måhända är det Du benämner som ”länk för kosmisk energi” – detsamma som att det är Jehova som är själva ”länkmasten”, kanske…

 116. carlnorberg skriver:

  Det beror på vilken relativ efterfråga som råder på respektive valuta.
  Den relativt sett större likviditetsbristen på dollarvaluta, är det som skapar denna situation.

 117. Kachina skriver:

  Josef

  Om det är någon som gömmer sig bak på månen eller inuti den, är det Demiurgen.

 118. ypsilon skriver:

  Signaturen Kachina har endera börjat dricka grogg tidigt denna lördagseftermiddag eller också är han den mest skruvade av dess habituéer av månlandningsförnekare, new age troll, konspiratörer, återvändare till naturen, amatörekonomer som mest berömmer sig själva inom denna sällsamma grupp.

 119. Kachina skriver:

  Jag har inte druckit grogg, så tydligen är jag den mest skruvade eller så förstår du inte vad jag talar om.

 120. ohlundonline skriver:

  Carl Norberg 8:18

  Jag kan hålla med Kachina om att det var väl uttänkta ord.

  Hoppet är det sista som överger människan, men tron är det sista som människan har kvar.

  Att tron är det sista människan har kvar rimmar väl med Elias kärleksförklaring till Gud: ”Ingen kan i alla fall ta min Gud ifrån mig”.

  Att hoppet är det sista som överger människan bevisas genom uppståndelsen.

  Livet: det är alla dessa dagar som kommer och går, men de som inte har tid har heller inget annat av värde.

  Som Stig Johansson sa: ”När man jämt måste dra det tyngsta lasset – då blir man häst hos verkligheten”.

 121. Kachina skriver:

  ”Ur lidandet har de starkaste själarna trätt fram. De allra största karaktärerna är täckta av ärr.”

  (Kahlil Gibran)

 122. ohlundonline skriver:

  Kachina:

  Myckat tänkvärt!

  🙂

 123. Josef Boberg skriver:

  HÄLSAN ÄR EJ ALLT – MEN UTAN HÄLSAN SAKNAR ALLT ANNAT BETYDELSE !

 124. ypsilonray skriver:

  Det är sannerligen inte lätt att hänga med när signaturer som Josef, HelenaPalena, Kachina och CarlNorberg drar fram.
  Jag trodde i min enfald att Pär Lagerkvist personifierade Gäst Hos Verkligheten men ovanstående kvartett konkurrerar kraftigt med honom.
  Med den skillnaden att Lagerkvist Gäst var verklig allt emedan bloggkvartettens Gäst
  förefaller vara absorberad av en varp spunnen ur sockervadd och bomull.

 125. Kachina skriver:

  Gäst i verkligheten?

  Ja, på sätt och vis. Jag deltar i det maratonlopp som kallas livet. Siste mankvinna i mål vinner.

 126. ohlundonline skriver:

  Hmm, tyckte att jag skrev häst hos verkligheten.

 127. trannel skriver:

  Ian belyste på ett förtjänstfullt olika ”avarter av demoktati”. Det står var och en fritt, att göra sig en egen tolkning. Det var förhoppningsvis det han avsåg.
  Flera av de, som tidigare ockuperade CB´s blogg återfinns tyvärr i detta forum med allsköns bisarra inlägg, som inte har med det ämne att göra, som jag antar att bloggägaren hade som sitt syfte. Alla vet vilka jag syftar på, och jag är osäker på vem som vinner det maratonlopp, som Kachina kallar livet. Sist i mål? Mankvinna? Eller avser ni i Norra Västerbotten någon samkönad individ som bättre skickad?

 128. Erik Larsson skriver:

  trannel

  Ian belyser inte demokratins avarter. Hans rubrik är dessutom helt missvisande. Hur står det till med din analytiska förmåga? Är den lika usel som bloggvärdens är du säkerligen välkommen hit med fler bisarra inlägg.

 129. Gibson - the maverick skriver:

  I går kväll var det fest på denna blogg.

  Trumpet Boy, Byskebusen, Josef och Gammeljäntan frambringade fler absurditeter äm vanligt och dessa udda, säregna personaliteter som idkar inbördes beundran, härjar fritt och ingen verkar snart orka kommentera deras svammel.

  I och för sig förståeligt eftersom dessa vilsna indiivider som bl.a. förnekar attacken mot WTC och månlandningen och menar att Prins Phipip och judiska bankirer samt familjen Bush står bakom finanskrisen, egentligen inte är värda att kommenteras.

  På pytskörare biter inget!

 130. Kachina skriver:

  Trannel eller tunnel, ämnet skall i varje fall malas utan tillsatser.

  Sist i mål eller rikast på kyrkogården. Är det någon som vunnit bägge cuperna samtidigt?

  Mankvinna vet jag inte om jag skall bry mig om att förklara för trannel. H*n har inte den kompetens som krävs för den kursen.

  Rent övergripande kan jag säga att det handlar om en växelverkan mellan ande och materia. Men, grubbla inte på det du. En u-hjälp på 30 miljarder räcker ganska länge som hemläxa åt dig. Har du kommit fram till någon vettig kommentar till Ians inlägg ännu?

 131. Kachina skriver:

  ”I och för sig förståeligt eftersom dessa vilsna indiivider som bl.a. förnekar attacken mot WTC och månlandningen och menar att Prins Phipip och judiska bankirer samt familjen Bush står bakom finanskrisen, egentligen inte är värda att kommenteras”

  När har jag påstått det?

  Jag har påstått att Bush-klanen är djupt involverad i en ideollogi som bygger på en sjukligt snedvriden människosyn.

  Bankirer har jag nämnt, men aldrig att de skulle vara judiska.

  Tornen rasade INTE pga de två flygplanen. Någon måste ha sprängt den inre kärnan av pelare nere i källarvåningarna. Mer har jag inte sagt.

  Jag har aldrig förnekat månlandningen.

  Är du full eller bakfull, Gibson. Du har i varje fall kört olika åsikter i cementblandaren.

 132. Helena Palena skriver:

  Gamarna har också sin plats i naturen. Skvallerkärringarna i byarna som gör hönor av fjädrar kittar med dynga.

  Och så har vi män som inte är karl för sin hatt!

 133. Carl norberg skriver:

  Ja de påstoder som åsätts andra i förlöjligande syfte, kan med fog sägas bättre beskriva åsättarens egen förståelse.

 134. Gibson - the maverick skriver:

  Ni ser själva!

  Som en liten guerillagrupp försvarar dom genast sig själva och sina gruppmedlemmar genom förnekelse.

  Dvs förnekar på ett svepande sätt att dom i detalj står bakom t.o.m. absurda uppfattningar av konspirationskaraktar som de uttryckt längre upp på t.o.m. denna tråd.

  Detta om att vara karl för sin hatt!

 135. Josef Boberg skriver:

  ”Det Wi tänker/talar/skriver om någon eller några andra – det tänker/talar/skriver Wi ju ALLTID mer eller mindre om oss själva också – och ej alls så sällan minst lika mycket !”

  Och lik förbannat är Wi alla i grund och botten fantastiska individer/personer !

 136. Helena Palena skriver:

  Min kula visste var den tog….

  Man kan också undra hur vissa har det med sina kulor mellan benen! Det s k ryska klockspelet…

 137. hillary2 skriver:

  Ian Wachtmeister

  Jag tycker du ska läsa denna artikel:
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=856586

  moderaterna tog bort allt bistånd till Ryssland så fort de kom till makten
  men har nu ändrat sig
  de ser positivt på demokratiseringsarbete även där!

 138. hillary2 skriver:

  Ian Wachtmeister

  Jag kan inte länka till DN debatt där bl.a. Gunilla Carlsson nyligen skrev om moderaternas ändrade syn på biståndspolitik, men jag kan rekommendera dig att läsa den.
  Så fort moderaterna kom till makten tog de bort det bistånd som Sverige hade i Ryssland.
  Nu har de kovänt beträffande all sin tidigare biståndspolitik och är för demokratiseringsarbete även i Ryssland!

 139. Kachina skriver:

  Helena och Gibson

  Om jag skall ta åt mig talet om att inte vara karl för sin hatt, måste ni skilja på vad jag sagt och inte sagt.

  Jag har aldrig förnekat månlandningen. Jag har inte heller sagt emot eller förlöjligat de som påstår att den aldrig ägt rum. Jag är helt enkelt inte intresserad av den frågan.

  Jag har aldrig sagt att Bush-klanen ligger bakom attacken mot WTC. Däremot har jag ifrågasatt deras bedömningar och agerande före, under, och efter attacken, som kan härledas till deras nära vänskap och umgänge med familjen Bin-Laden.

  ”Jag har påstått att Bush-klanen är djupt involverad i en ideollogi som bygger på en sjukligt snedvriden människosyn.”

  Detta berör det aktiva samröret med nazismen under kriget, naziflyktingar och uppbyggnaden av CIA med en erfaren stomme agenter från Gestapo. Där var P. Bush och Dulles direkt involverad.

  Jag är helt övertygad om att kapitalismen och den internationella bankingligan står över alla demokratiska former fria från nationalism och rasism. Kapitalet är deras Gud och de ser oss människor som spelbrickor. Jag har i det sammanhanget aldrig nämnt ordet judar, även om det säkert finns sådana bland dem.

  Det är något mysko bakom WTC, men jag har aldrig pekat ut någon som ansvarig. Jag kan bara konstatera att Bin-Laden och terrorister är en alldeles för enkel lösning. Jag har inte anklagat någon, men det luktar illa om WTC och den enda konstanta stank jag känner tilll är CIA.

  Jag vet inte vad jag mer skall friskriva mig från. Enklast är väl att säga att jag står för det jag säger, andra får stå för det de säger.

 140. Gibson - the maverick skriver:

  Gammeljäntan,

  Jag är inte ett dugg förvånad betr. din kännedom om det s.k. ryska klockspelet. Som devot anhängare av Marlboromannen Putin har du naturligtvis bedrivit seriösa fältstudier i ämnet.

 141. Gibson - the maverick skriver:

  Kachina

  Du förnekar ju ivrigt (i god konspirationsteoretisk anda) att du , trots att det är BEVISAT, i samband med att du hoppade av från den bussresa som du företog dig på 60- talet, tog anställning som dörrvakt (in- och utkastare) på Reeperbahn.
  Det är också bevisat att du under denna period utvecklade en nära vänskap med smörsångaren Engelbert Humperdinck (dåtidens store Redneck).
  För att använda Trumpet Boy Norbergs mertodik måste du bevisa motsatsen för mig om jag någonsin skall tro på vad du säger.
  /Adventshälsning från Gibbe

 142. Kachina skriver:

  När det gäller CIA för jag min egen talan efter utförliga fallstudier. Vad gäller Carl Norberg har jag undersökt grundligt det han säger och finner att alltför mycket tyder på att han har helt rätt i sak. Jag kan säga att jag stöder hans teorier och ser dem som sakliga.

  Detta betyder att dina repliker kan liknas vid en pepegoja som upprepar det han blivit inlärd utan att tänka på sannolikhet och sakinnehåll. Där är ett område där du kommer att måsta ge dig, på punkt efter punkt, helt enkelt för att läget för bankingligan är ohållbart.

  Vi får bara hoppas att de erkänner sig besegrade av sin egen dumhet, innan de tar död på större delen av jordens befolkning.

 143. Josef Boberg skriver:

  Om lösningen på det här med den kriminella globala BankingLigan

 144. carlnorberg skriver:

  Jag emotser fortfarande argument i sak till debatten.

  Och Redneck tycks det råda olika meningar om betydelsen av, för inte var väl Humperdinck någon Redneck.

  Förtroende innehåller inte vetande, förtroende förutsätter ovetskap.
  Vetskap inger inte förtroende, den skapar tillit.

  Att lita till finans och valutasystemet av idag är därför inte möjligt.

  Och att det likafullt finns de som uttrycker att detta är en förtroendefråga, det är faktiskt mest bara pinsamt oförstånd.

 145. carlnorberg skriver:

  För dem som nu inte har så vid syn, så kan detta även uttryckas på följande vis.

  Har efterfrågan på marknaden varit prisbildande? Ja.
  Har denna prisbildning verkat valutaskapande? Ja.
  Är efterfråga en form av förtroende? Ja.

  Kan efterfråga vara ett realvärde? Nej
  Kan någonsin realvärden vara fiktiva? Nej.

  Slutledning: Kan någonsin ett långsiktigt hållbart finansiellt system tillåta fiktiv valuta? Nej.

 146. Gibson - the maverick skriver:

  Trumpet Carli Boy

  Jag förkastar inte dina ekonomiska teorier till fullo MEN eftersom du ”blandar in” en massa konspirationsteorier av olika art i din framställning (och själv är ”förblindat troende”), har jag och de flesta övriga (undantagandes ”särpräglade minimalöister” som t. ex. Kachina, HelenaPalena och Josef), svårt att ta dig som person på fullt allvar.

  Antagligen är det just p.g.a. denna ”förtroendebrist” som du desperat försöker lansera dine idéer utan att få någon som helst respons hos de breda lagren. Du måste förstå att en person med den framtoningen har väldigt svårt att bli tagen på allvar!

  PS Betr. om man kan benämna Humperdinck som en redneck, tycker jag att detta är fullt befogat eftersom han, trots slips och kostym (eller kanske tack vare detta), i 99 fall av 100 framstod som en riktig ”bonnläpp”. DA

 147. carlnorberg skriver:

  Och då vill jag ju gärna veta mera i sak, vad som är konspirationsteoretisk inblandning
  och hur du kan med någon trovärdighet kan uttrycka detta?

  Att du och de flesta övriga anser det ena eller andra, kan väl kanske inte sägas innebära annat än att världsekonomin av någon anledning befinner sig i ett sammanbrott.

 148. carlnorberg skriver:

  Gismo, du borde klara av att redovisa vad det är som jag anför, som du förkastar samt skälen i sak till detta förkastande.

 149. hillary2 skriver:

  Ian Wachtmeister

  Ge hästarna foder. Krubban är tom och hästarna bits.

 150. Helena Palena skriver:

  Skrivet i den gamla eken vid kärleksstigen: Hillary + Gibson = SANT! Lite längre ner:

  Hillary Hjärta Gibson = Sant!

  Kan inte annat än tänka att det är sant – dom passar verkligen ihop. Båda sliter fram rasistkortet vid behov. Båda kör med undertäckta hot säkra som dom tror att dom är på sin politiskt korrekta stig iförda dubbla skygglappar. Hoppas ni får en lyckligt liv tillsammans. Lycka till!

 151. carlnorberg skriver:

  Gissmo, du kan väl försöka dig på att förklara varför jag har fel i sak.

  Att du sedan skriver att det är svårt att få förtroende för en sådan person, det kan inte tolkas på annat sätt än att du tillmäter personen som framför budskapet en betydelse.

  Så då blir det ju lite svårare att debattera med dig, vilket du säkert förstår, eftersom ingen förutom du själv vet vad som skapar förtroende hos dig.
  Det är ju möjligt att du är gudomlig i dina egna ögon, men för de flesta så blir nog debatten med dig nu ännu mera meningslös.

 152. carlnorberg skriver:

  Det är alltså inte av illvilja jag råder dig att försöka argumentera i sak istället för person, det är för att du annars framstår som en individ som inte tänker själv alls.

 153. Josef Boberg skriver:

  Lev i Frihet ! – innefattar ju i o f s att det också är helt OK att ej alls besvära sig själv med att överhuvudtaget tänka självständigt, faktiskt…

  Men va faen skall det vara bra för ?

 154. Josef Boberg skriver:

  ”10. Iaktta utan att döma.

  Att iaktta utan att döma kallas för ”villkorslös kärlek”. Alla människor är andliga själar. Alla skapades i samma ögonblick. Ingen är äldre, smartare eller mer framgångsrik än någon annan. Alla har fått en och samma gåva, den fria viljan, friheten att välja. Källan är perfekt och allt som är skapat av källan är perfekt. Vi skapades som perfekta själar och så har vi förblivit, men vår gåva tillåter oss att tro och handla på annat sätt. Vi tillåter oss att se på oss själva som inte helt perfekta, och vi får uppleva äventyret att handla på ett sätt som inte når upp till vår högsta potential för inre frid.

  Det finns inga misstag ur evighetens perspektiv. Du kan inte göra ett misstag för det är din gåva och du håller på att lära och utforska. Du kan observera det som händer och, utan att döma det som felaktigt, bestämma att det inte luktar, smakar eller intuitivt känns bra för din utvecklingsväg. Då välsignar du det och går vidare. Det är på det sättet som du kan leva upp till kravet att älska alla. Det innebär inte att du tycker om det de gör eller hur de väljer att uppföra sig. Men du dömer inte personen och säger att hon eller han har fel. Det är helt enkelt inget som hör hemma på din väg. Du slösar inte bort din energi i den riktningen. Inga ord, inga handlingar, inga tankar.

  Om du dömer måste du också lära dig att förlåta. Förlåt andra, förlåt situationer, förlåt dig själv. Genom att iaktta utan att döma behövs ingen förlåtelse. Iakttagande hör samman med förståelse, med att känna sanningen att allt är i perfekt och gudomlig ordning, att det är vi som människor som väljer att leva under denna perfekta nivå. Dag för dag, kan vi komma närmare vår potential och i takt med det blir världen en mer gudomlig plats. Så småningom kommer vi att bli vittne till hur en vacker gyllene cirkel sluts.” – slut citat ifrån här.

 155. carlnorberg skriver:

  Men den friheten att välja sträcker sig enbart till konsekvenserna för den egna individen, skulle konsekvenserna av valet drabba någon annan individ, så är det inte mera ett möjligt val.

  Så med andra ord så är detta helt omöjligt så länge individen lever ibland andra individer.

  När enbart en enda individ är det återstående och därmed gud, då först blir detta val möjligt, och inte förr.

  Och dit är det nog en bit kvar, trots allt.

 156. ypsilonray skriver:

  Gibson

  Jag förstår precis vad du menar och håller med utan prut.
  Trevligt att någon vågar avvika från den meningslösa majoriten av udda personer som dominerar denna blogg.
  Själv finns jag med här sedan länge i och med att jag gillar Ians friska inlägg men jag har avstått från att kommentera tidigare eftersom de udda tydligen gör allt för att avskräcka normalt tänkande människor.

 157. carlnorberg skriver:

  Detta torde vara den högsta exponenten av samförstånd, nämligen enfalden.

 158. ypsilonray skriver:

  CarlNorberg

  Inte visste jag att du var lika skojfrisk som din mentor Josef.

 159. carlnorberg skriver:

  Nej ditt vetandes vidsträckthet kan nog ha en del begränsningar, det har du nog alldeles rätt i. Om det sedan är att betrakta som någon form av lustifikation med den egna enfalden, är kanske möjligen resandens ensak.

 160. carlnorberg skriver:

  Den meningslösa majoriteten av udda personer som dominerar denna blogg, och det uttrycks vällust över vad?

  De udda? Ja herre min je, den individen uttrycker ett så omåttligt oförstånd, att det gränsar till religiösa proportioner.

 161. Gibson - the maverick skriver:

  Trumslagar Carl

  Efter dagens kommentarer måste jag erkänna att jag ser dig och din vapendragare Bysdkebusen på ett nytt sätt.

  Ni får mig nämligen att omedelbart associera till radarparet Mona och Nalin.

  Keep on fightin´
  /Gibbe

 162. carlnorberg skriver:

  Och efter din senaste kommentar Grisbond, så är det ställt utom alla tvivel vilket du anser vara det viktigaste i en kommunikation individer emellan, och det är inte innehållet i argumentet.

  Om detta beror på att du själv anser dig som korkad, eller om du enbart önskar framstå som sådan, det vet jag inte.

  Att i ett sådant läge börja uttrycka sig om nyvunna perspektiv, verkar nästan lite förmätet.

 163. gammaray skriver:

  Ha, ha,……jadu Gibson, du är skojig du 🙂

  Jobbar du åt Walt Disney?

 164. carlnorberg skriver:

  Keep on fighting…

  Jag har en föraning om att verkligheten kommer på besök, antingen jag beskriver detta eller inte, så att någon särskild insats skulle krävas det tror jag alltså inte.

  Och vem som får kämpa emot vad i denna kommande verklighet, kommer alldeles bero på vilken tid individen förfogar över till att förbereda sig för detta möte.

 165. Gibson - the maverick skriver:

  Helt rätt Kachina, jag arbetar för Walt Disney Production Inc.
  Redan i morgon fortsätter inspelningen av ”En dag med Musse Pigg” och bli inte förvånad om du kommer att se en nära trosfrände från new age- och konspirationsbranschen i en av de framträdande rollerna.

 166. Gibson - the maverick skriver:

  Förresten . . . . . . . . . vad är en t r o s f r ä n d e ??
  Kanske Guiseppe (Josef) kan besvara den frågan?
  Är det en MaktElitNisse eller rentav en MaktElitSelma?

 167. carlnorberg skriver:

  Och nu börjar den framställda nivån bli lätt absurd.

  Man bör måhända ifrågasätta tillräkneligheten hos Griswold.

 168. Josef Boberg skriver:

  https://ianwachtmeister.wordpress.com/2008/11/28/vilka-problem-loser-demokratin/#comment-3229

  ”Intelligent Wi kommer att drömma i natt – kan ske, kanske… 🙂
  Intelligenta drömmar som Wi aldrig någonsin drömt förut
  Wi drömmer om att det Är Fred och Frid på jorden
  Därför att ALLAS Tanke-intellektuella och Fysiska Krig Är Slut ! – punkt.

 169. Josef Boberg skriver:

  Gibson – eller va faen namnet nu egentligen är – kolla här https://ianwachtmeister.wordpress.com/2008/11/28/vilka-problem-loser-demokratin/#comment-3229

  ”Intelligent Wi kommer att drömma i natt – kan ske, kanske…
  Intelligenta drömmar som Wi aldrig någonsin drömt förut
  Wi drömmer om att det Är Fred och Frid på jorden
  Därför att ALLAS Tanke-intellektuella och Fysiska Krig Är Slut ! – punkt.

 170. Josef Boberg skriver:

  Gibson – eller va faen namnet nu egentligen är – kolla här

 171. Josef Boberg skriver:

  ”Intelligent Wi kommer att drömma i natt – kan ske, kanske… 🙂
  Intelligenta drömmar som Wi aldrig någonsin drömt förut
  Wi drömmer om att det Är Fred och Frid på jorden
  Därför att ALLAS Tanke-intellektuella och Fysiska Krig Är Slut ! – punkt.

 172. Gibson - the maverick skriver:

  Tack Guiseppe,
  Ditt svar här ovan värmde!

  🙂

 173. Gibson - the maverick skriver:

  God Natt Carli Boy,

  Hoppas du får en bra och spännande ny vecka!

  /Vännen Gibbe
  (Producent)

 174. Kachina skriver:

  Ja Gibson, jaag tror dig. För att skapa Musse Pigg behövs din typ av intellekt. Inte att förakta, men jag tycker Kalle Anka är bättre. Dessutom tror jag att du extraknäckar som agent åt Jönsson-ligan.

 175. ypsilonray skriver:

  Gibson

  Det är bra att du bemöter minimalisterna på det surrealistiska sätt som du gör, för då uppstår en slags balans.
  Din medvetet bisarra skrivning framstår på detta vis lika trovärdig (eller ska vi kanske kalla den otrolig) som de fyras gäng.
  Detta borde ge vem som helst en tankeställare men dessa individer verkar framleva sina dagar i någon form av lustgasbubbla, som har den effekten att det verkliga skeendet passerar obemärkt förbi.

 176. Kachina skriver:

  ”……men dessa individer verkar framleva sina dagar i någon form av lustgasbubbla, som har den effekten att det verkliga skeendet passerar obemärkt förbi.”

  Vad bra ypsilon, kan du beskriva för oss vad det är som pågår?

  Tackar på förhand.

 177. Peter Hammarberg skriver:

  Vissa har egenheter då de talar, skriver eller eljest framställer sig, egenheter som fascinerar, irriterar och ibland drar uppmärksamheten från budskapet.
  Hur många har inte suttit på en föreläsning och streckat antalet gånger föreläsaren säger ”alltså”, ”OK”, ”precis” eller vad det nu kan vara eller drivits till vansinne över att en hårtest hela tiden faller ned i ansiktet på den som talar. Till slut har detta fått sådana proportioner att man helt glömmer vad det hela egentligen handlar om.
  Framställningen må ha varit hur viktig och intressant som helst, det som fastnat är att vederbörande under 45 min lyckades säga ”alltså” 68 gånger och att h*n använde 53 powerpoint-bilder med animationer.
  Personen, de personliga egenheterna och sättet att förmedla budskapet har totalt överskuggat och maskerat det.
  Och vilken är slutsatsen? Personen är lika viktig som budskapet. Budskapet må vara hur avgörande och korrekt som helst. Om sättet att framföra det irriterar mer än det intresserar blir resultatet ändå bara att vederbörande ropar i öknen utan att få svar.
  Det är bara de redan frälsta som kommer att lyssna, övriga fortsätter att räkna ”alltså”.

 178. LatentEnergi skriver:

  CN
  Ja, så måste det vara.
  Följdfråga:
  Varför är efterfrågan på dollarvaluta så stor?

 179. Kachina skriver:

  ”Och vilken är slutsatsen? Personen är lika viktig som budskapet. Budskapet må vara hur avgörande och korrekt som helst. Om sättet att framföra det irriterar mer än det intresserar blir resultatet ändå bara att vederbörande ropar i öknen utan att få svar.”

  Hmmmm,……det tål att tänka på. Jag irriterar avsiktligt av den anledningen att jag tror mig veta att den absoluta majoriteten är låsta i ett tankemönster som det krävs en blodtryckschock eller en adrenalinkick för att ta dem ur den.

  Se bara på ypsilonray, Ser han det verkliga skeendet som passerar förbi?

  Jag väntar med spänning på hans svar.

 180. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Då jag rest mycket i mitt arbete har jag varit en väldigt sällan sedd kommentator på denna blogg de senaste veckorna – detta är något jag kommer att fortsätta med fram till Jul.

  Vill dock hinna med att framhålla att det är trevligt att se att några få fortfarande orkar
  hålla emot de små trumslagarpojkarna (och dito flickorna), som bildat sin egen lilla klubb för udda idéer och sinsemellan delad självbeundran.
  Ingen nämnd och ingen glömd av motståndsmännen men eftersom de är så få vill jag speciellt framhålla soli01, ypsilonray och naturligtvis gibson.

  Vill också passa på tillfället att så här i decembermörkret dras igång ”Årerts Kommentator” på denna blogg – min röst faller utan någon som helst tvekan på den alltid stilrene, kunnige och klassiskt skolade Peter Hammarberg.

  God Jul tillönskas samtliga!

  Dee Dee Sharp – snart på väg till flyget igen (med bissigt, kunnigt och lojalt ”skrivbiträde” vid min sida, Anna (23).

 181. Carl norberg skriver:

  Behovet dollarvaluta är rimligtvis i det närmaste oförändrat i volym betraktat, bortsett då ifrån de latenta kraven på tillväxt.

  Det som däremot inte är lika är tillgången på likvid-dollarvaluta, i det perspektivet så har abnorma mängder valuta försvunnit ur bankernas balansräkningars tillgångssida.

  Så alla likviditetsinjektioner som staten vidtar, kommer att absorberas av bankerna precis som nu sker, för att kompensera den alltmera ökande bristen på likvid valuta i banksystemet.

  Eftersom dollarvalutan är den största handelsvalutan till volymvärdet sett, i och med petrodollarsystemet, så blir därför dollarvalutan även mest utsatt för mekanismerna med bankernas likviditets absorbtioner.

  Och grundproblemet i detta är givetvis att bankerna skapat valutan utifrån skuld på ett förtroende om ett framtida värde, som inte kommer att kunna infrias.

 182. Carl norberg skriver:

  Andras oförmåga att se i sak framför person, är aldrig egen sak.

  Oavsett hur många föreläsningar man genomlidit med dåliga föreläsare.

  Legere et non intelligere neglegere est.

 183. Gibson - the maverick skriver:

  Tack Lullaren och god tur med affärer och övrigt 🙂

  Jag hänger på avseende ”årets kommentator” och mitt val är också enkelt:
  Peter Hammarberg (kunnig, sansad och rak).

 184. Kachina skriver:

  ”Jag hänger på avseende “årets kommentator” och mitt val är också enkelt:
  Peter Hammarberg (kunnig, sansad och rak)”

  Jag med.

  Vi har inte alltid samma åsikter, men jag håller med om epitetet kunnig, sansad och rak.

 185. Carl norberg skriver:

  Måhända har detta ett samband med att vi befinner oss i vårt nu.

  Och byter vi inte beteende, så lär vi ju hamna på den plats dit vi nu är på väg.

 186. Carl norberg skriver:

  Barry Ritzholz har i forskningsarbetet för sin bok ”Bailout Nation”, med inflationsjusterade siffror räknat ut, att nu har kostnaden för bankräddningen blivit lite mer än kostnaden för Marshall-planen, köpet av Louisiana, månkapplöpningen, amerikanska sparbankskrisen, Korea-kriget, New Deal, invasionen av Irak, Vietnam-kriget och NASA, tillsammans! Sammanlagt kostade de precis under 4 bilj dollar (ca 33 bilj kr emot 70 för bankerna i nu).

  Den enda amerikanska affär som någonsin kommit i närheten av de senaste finansiella åtagandena var andra världskriget på 3,6 bilj dollar. Fortfarande alltså mindre än hälften, ännu!

 187. Carl norberg skriver:

  En mycket okvalificerat spekulation är att dollarn nu havererar, när till och med FN:s ekonomer anger detta som oundvikligt.

  Även om de inte uttrycker detta rakt ut, så blir detta den oundvikliga konsekvensen av de resonemang som de för. Och om nu detta till och med har kommit till den punkten, då finns det nog inte mycket som hindrar att väpnade konflikter nu blir en del av samma skeende.

 188. ypsilonray skriver:

  Och så kommer då tomtenissen CarlNorberg så här i juletider dragandes med den ökände Barry Ritzholtz (vars namn inte ens Carl kan stava rätt till).
  Konspiratörer blir aldrig svarslösa, man uppfinner nya genier och lösningar med samma varma hand 🙂

  Innan den lilla interna kvartetten av självbeundrare applåderar bör ni kolla upp vem denne skojare är!

  F.ö. lägger även jag min röst på Hammarberg och kan instämma i tidigare motivering.

  Längst ner, alltså på min ”antilista” finns två kärringar (varav dene ene är av manligt kön).

 189. Carl norberg skriver:

  Då kanske Raj Y kan redovisa det felaktiga i de anförda siffrorna?

  Sedan kanske det även vore på sin plats att förklara varför FN-ekonomerna nu spår en dollarkrasch.

  Jag själv har ju påstått detta under en lite längre tid.

  Och fenomenet med att enbart debattera i person, som anonym, behöver väl inte mera belysas. Om vederbörande är eller vill framstå som obegåvad, spelar en mindre roll.

 190. ypsilonray skriver:

  CarlNorberg

  Kan du förneka att denne Barry Ritzholtz inte är någonting annat än en ökänd BLOGGARE som stöder KONSPIRATIONSTEORIER av varierande grad?

  Tycker du det är seriöst att framställa honom som om han vore en känd FORSKARE?
  Du skriver här ovan att han lagt fram en FORSKNINGSARBETE

  Om inte förr så tappar du nu ALL TROVÄRDIGHET Carl – tänk att försöka bluffa alla här på bloggen, jag tycker det är rent skamligt!

  Men en konspirationsteoretiker är och förblir en konspirationsteoretiker oberoende av var han befinner sig, i Sverige, I USA, I England eller i Ryssland..

  Skärpning,önskas av den lille Jultomten Carl.

  Overandout!

 191. Gibson - the maverick skriver:

  Ypsilonray verkar kunna detta med självutnämnda ekonomer och konspirationsteoretiker (typ paret Ritzholtz/Norberg – båda födda i Tvillingarnas tecken).

  Efter att ha läst ypsilonrays kommentar sökte jag litet grand bl.a. på conspiracy theories/Ritzholtz/fraudbloggers/mm mm och resultatet blev att jag för ett ögonblick trodde att jag befann mig i Lustiga Huset.

  Nejdu Trumpet Boy, nu framstår du allt som en riktig Musse Pigg – artist 🙂

 192. Carl norberg skriver:

  Har ingen uppfattning om denne Ritzholtz, eller om dennes vidare kvalitéter.

  Och jag har inte försökt att framställa honom som en seriös forskare, jag har skrivit att denne i forskningsarbetet för sin bok, inget annat.

  Att du läser att jag har skrivit att han har lagt fram ett forskningsarbete, det beskriver bättre dig själv.

  Att uppgifterna stämmer överslagsvis har jag faktiskt räknat på själv.

  Och jag tror faktiskt inte att jag med hänsyn till din uppvisade förmåga till att läsa, vill att du skall förstå vad jag skriver.

  Men önska, det kan du ju alltid göra.

 193. Carl norberg skriver:

  Tvillingarnas tecken, den tredje Januari?

  Och som sagt så går det alldeles utmärkt att räkna på detta alldeles själv, istället för att diskutera dem som kommer med uppgifterna.

  Och att bemöda sig att byta nic på Gissmos vis, världsklass.

 194. Carl norberg skriver:

  Och den dagen någon av dessa intellektuella giganter skulle råka inse skillnaden emellan argument i sak och person, det vore en dag det.

  Rättsröteskapare brukar ju annars denna typ av individer benämnas, korruptionens varmaste tillskyndare.

  Det centrala är förtroendet inte vetandet hos dessa.

 195. Carl norberg skriver:

  Och att inte förstå det patetiska med att skylla andra för dåligt trovärde, när man själv argumenterar i person istället för sak…

  Sedan går det ju att anföra plimsollmärken…

 196. Kachina skriver:

  ypsilon

  Kan du vara vänlig och förklara för en gammal kärring vad det är som händer på fiinansmarknaden och med valutorna?

 197. Josef Boberg skriver:

  Ej alls så sällan kommer tanken upp hos mig om hur mycket användbar livsenergi som förbrukas på att vik makt hålla HJÄRNORNAS KRIG !

  Himla tur att det finns oändligt med energi !

 198. Helena Palena skriver:

  Nej, Gibson lille, du befann dig i Vita huset!

 199. Philippe Ohlund skriver:

  Apropå demokrati, så är den svenska demokratin generös i alla fall.

  Allt fler pappor börjat ta ut längre ledighetsperioder, meddelar DI idag.

  När min dotter föddes 2001 hade jag bara rätt till pappaledighet i tre dagar.

  Det var den lagstadgade tiden i Belgien. Nu har man i alla fall förlängt den tiden till tio dagar här.

  Ett människoliv är mer värt i Sverige.

 200. ypsilonray skriver:

  Kachina

  1.
  Du är inte den mansperson som jag avsåg som varandes en av två kärringar.

  2.
  Jag kan inte förklara vad som händer de kommande åren vare sig på finansmarknaden eller med valutorna. Det ända som jag med största sannolikhet törs/kan/vill säga är att den nuvarande krisen bara är i sin linda och att den troligen kommer att pågå ytterligare minst ett par år.

  Jag har självklart ingen egen lösning på problematiken utan lyssnar på allt och försöker sätta mig in efter bästa förmåga. Är civ. ekonom i grunden, så tillräckligt basekonomiskt bevandrad anser jag mig vara men inte mer.

  Jag tar även till mig CarlNorbergs teorier och fördömer verkligen inte allt han lägger fram men det som ligger honom i fatet är att han inte verkar kunna skilja på plain economy och alla dessa fanatiska (ej fantastiska) konspirationsteorier som verkar ha
  slagit rot i honom och därmed ödelagt hans möjligheter att bli uppfattad som möjligt trovärdig.

  Min slutsats blir: Vi kan antagligen studera facit kring dagens finanskris någon gång under perioden 2010- 2011 – i nuläget anser jag det mesta vara lösa spekulationer.

 201. mrmhalland skriver:

  Nej Philippe Ohlund,

  Det är knappast livsviktigt att pappan är hemma ett visst antal dagar, men, jag håller med om att det är önskvärt med möjlighet till det.

 202. ypsilonray skriver:

  Ursäkta det lilla stvfelet: det ända skall bort och ersättas av det enda.

  Viss skillnad 🙂

 203. Helena Palena skriver:

  Carl Norberg: Tyvärr kan vissa inte ens läsa innantill. Dessutom är vissa väldigt auktoritetsbundna. Ponera nu att det vore en nobel-pristagare som sade det du säger, då kan du vara säker på att det skulle bli annat ljud i skällan. För övrigt är det ju fakta du lägger fram.

  Egentligen skulle du inte kasta pärlor för svin. Vill man inte förstå vad som sker så vill man inte. Låt dom tro att det är något naturgivet och inte ett skapat problem.

  Sens moral: Vi behöver inte bankerna. Dom behöver oss. Hur länge har människan funnits på jorden utan dollarn t ex?

 204. Philippe Ohlund skriver:

  mrmhalland:

  Du har helt rätt.

  Men vissa lagar och regler visar vilken människosyn samhället har och hur man prioriterar livet.

  Tre dagar tyckte jag var snålt.

 205. Carl norberg skriver:

  Och jag emotser med spänning när det i sak skall anföras vad för konspirationer jag beskriver, som de facto inte är rena och rådande sakförhållanden.

  Att hävda andras åsikter är väl annars det enda som möjligen skulle kunna framtälla vederbörande intellektuella prestandagiganter i en mera tveksam förståelsedager än vad som redan föreligger.

 206. hillary2 skriver:

  Helena

  när har jag ”slitit fram rasistkortet”?
  är det inte du som vill slita slöjorna av muslimska kvinnor?

 207. LatentEnergi skriver:

  Carl norberg Säger:
  september 24, 2008 kl. 6:04 pm
  ”Och betydelsen är alltså att Ben Bernanke så storsint delar med sig av den kommande hyperinflationen som dollarvalutan står inför, det gör förvisso även kronvalutan, men inte alls i den omfattningen som petrodollarsystemet medför.”

  ypsilonray Säger:
  december 1, 2008 kl. 4:28 pm
  ”Jag kan inte förklara vad som händer de kommande åren vare sig på finansmarknaden eller med valutorna. Det ända som jag med största sannolikhet törs/kan/vill säga är att den nuvarande krisen bara är i sin linda och att den troligen kommer att pågå ytterligare minst ett par år. ”

  Tillomed ”den globala uppvärmningen” (numera ”Klimatförändringen”) eller fågelinflänsan är lättare att förutse.

  Kan vi enas om att Wi inte vet?

 208. Helena Palena skriver:

  hillary: Du slet just fram rasistkortet en gång till!

 209. LatentEnergi skriver:

  Idag stänger börsen på -7% tror jag .
  Helt av ”tekniska” orsaker.
  (Annars hade inte jag kunnat förutse detta ”redan” på morgonen.)

 210. hillary2 skriver:

  helena

  du måtte ha en mycket luddig och egen definition av orden rasism/rasist
  gå du och rista ditt eget namn i en ek så kanske du lugnar ner dig

 211. Carl norberg skriver:

  Det kommer att råda depression av bibliska proportioner inom överskådlig tid om inte systemen reformeras och skulderna skrivs av.

  Detta är ett absolut faktum, vilket jag för övrigt förutsagt åtminstone sedan valet 2006. Och detta vet vi visst, jag och många med mig.

  Tyvärr så är jag rätt ensam om att anföra detta, men visst finns det fler som är eniga kring det förhållandet.

 212. Carl norberg skriver:

  FN förutspår dollarkrasch, och Ingves tidigarelägger räntebeskedet två veckor.

  Och tro mig när jag säger att detta gör han inte för att lämna räntan oförändrad, och den rädsla som han tidigare känt för sin arbetsuppgift att förhindra inflationen, den kan vi nu betrakta som helt bortblåst.

  Och att hyperinflationen står bortom knuten det spelar numera ingen roll, för lever vi inte imorgon, så lever vi i vilket fall inte heller nästa vecka.

 213. LatentEnergi skriver:

  CN

  Jag uppskattar att du vågar säga vad du tror. Utan rädsa för att kanske få fel.
  Men du har med ett OM där.

  ”om inte systemen reformeras och skulderna skrivs av”

  Det pågår ju en hel del sådant(?)

 214. LatentEnergi skriver:

  Helt sant.
  Det är den AKUTA krisen man försöker lösa nu.
  Den senare krisen får man ta senare.
  Och fler kriser blir det.
  ”finanskrisen” är bara en naturlig del av ”recessionen”.

 215. Gibson - the maverick skriver:

  Nu kan man med fog tala om ”att leden slutes”.
  Obama har utsett Hillary Clinton till utrikesminister.

  Är Obama, när verkligheten kommit ifatt, bara en ”puppet on a string”?

 216. Gibson - the maverick skriver:

  Jag vill inte tro det men . . . . . . . . . . . . . . en dylik utnämning förtar i mina ögon
  en stor del av det hoppingivande intryck av förändring som Obama givit uttryck för tidigare.
  Är han (Obama) precis som de flesta andra politiker – en del av det gamla etablissemanget?
  Eller saknar han helt enkelt ”guts”?

  Hur som helst – i mina ögon syns bara besvikelse just nu! Jag trodde på mycket goda utsikter till förändring, nu raseras de flesta illusionerna!

 217. Josef Boberg skriver:

  HÄLSAN ÄR EJ ALLT – MEN UTAN HÄLSAN SAKNAR ALLT ANNAT BETYDELSE !

 218. Carl norberg skriver:

  Ja det gäller ju att först skapa överlevnad på kort sikt, annars blir de längre perspektiven obsoleta.

  Och om gäller väl främst det som jag beskrev ifråga om skuldsituationen, vilken nu saknar alla rimliga proportioner som grund för valutabildningen.

  Och att inte alla bemödat sig att konstatera att presidentkampanjerna inte bara hade samma rådgivning i Breszinski, utan även hade samma finansiella uppbackning från Rezko, Bloomberg, Schultz och Rohatyn, det är väl egentligen inte något att förvånas över.

  Att Obama utser Clinton är väl snarare ett sundhetstecken i så fall, eftersom hon är den politiker som är starkast emot Rohatyn et consortes.
  Men smäller inte Pakistan först, så ställer Kalifornien i alla händelser in betalningarna till jul, och det är världens 6:e största ekonomi.

  Fast av Stefan Ingves nu uppvisade brådska att döma, så dröjer det inte flera veckor innan det bär av okontrollerat.

 219. mrmhalland skriver:

  Philippe Ohlund :

  Ja, tre dagar är väldigt snålt.
  Om inte annat tycker jag att HELA familjen, oavsett om det är första barnet eller inte, borde få vara tillsammans och njuta av tillökningen och hjälpas åt.
  Det går ju inte obemärkt förbi att föda ett barn….
  Graviditeten har inte heller gått obemärkt förbi, inte för någon i familjen.
  Jag tror nästan att det är viktigare att man har den första tiden (kanske 1-2 månader ?) gemensamt än att man delar den ”ensamma” tiden med barnet. Jag förringar inte värdet av den ”ensamma” tiden, men den bör utformas efter familjens situation.

 220. ohlundonline skriver:

  Tack, mrmhalland!

  Ja, tre dagar var inte mycket, eftersom min dotter dessutom var väldigt liten när hon föddes (2.1 kg) och fick ligga i kuvös en vecka.

  Nu ordnade jag i och för sig lite extra ledighet i samband med hennes födsel.

  Vi får hoppas att mina protester här i alla fall bidrog till att utöka antalet pappalediga dagar för andra män till tio dagar, som ju är rimligare. 🙂

 221. Kachina skriver:

  Carl Norberg

  Vad händer om man dumpar dollarn och inför amero?

 222. carlnorberg skriver:

  Kachina det kanske kan verka lite småttigt, men jag tror man enklast ser detta genom att se det ifrån andra hållet.

  Alltså varför vill man införa Ameron? Jo därför att man vill konservera en rådande form av värderingssituation, som annars riskerar att förändras till något som uppfattas som sämre. Så Amerodelen är i princip en form av värdekonservatism.

  Dollar problemet är det gamla kända, att det finns tokmycket dollar som helt saknar värdegrund. Så denna valuta kommer att tappa köpkraft per valutaenhet i en hitills aldrig skådad omfattning.

  Så dollarägare just nu kan nog med visst fog anta att det nu hastar att realisera sina valutatillgångar om man önskar ha ett bestående värde.

  Att Ameron kommer att flyta gentemot dollarn, gör att dollarzonen som initierar förloppet kommer att exportera sin realinflation till omvärlden.
  Denna omvärld kommer då att bli sittande med gröna papperslappar utan värde.

 223. carlnorberg skriver:

  Men Ameron måste rimligen initieras före det att dollarvalutan havererar i för stor omfattning, och det kan det ju kanske vara lite svårt att hinna med nu?

 224. Kachina skriver:

  Någonting händer i februari.. Konspirationsteorierna florerar. USA mobiliserar i en omfattning som inte skådats sedan Pearl Harbour. ”Retired personal”, kallas in.

  Det är de uppgifter jag har. Nu får Gibson och Ypsilon vatten på sin kvarn om mig som konspirationsteoretiker. Jag noterar dock bara de uppgifter som kommer in, sedan får man gissa som man vill. En full mobilisering tar ca 3 mån. ooch då är vi inne i februari. Vad var det han sa skulle hända i februari, han Powell.

  Något stort skulle hända sade han. Kanske de skall ha ett jätteparty, veteran soldiers reunion? Fest i dagarna sju.

 225. ypsilonray skriver:

  In på denna blogg efter att ha avverkat årets första julbord och den enda kommentar som man då mäktar med efter att läst alla stolligheter är
  OJDÅ, KÄRA NÅN!

  De s.k. Musse Pigg- artisterna (tack Gibson för detta träffande samlingsnamn) är helt otroliga.

 226. ypsilonray skriver:

  En sista reflektion för dagen:
  Driver signaturen Helena Palena med oss? Hennes kommentarer spretar åt alla håll, det verkar inte finnas någon mening eller ens koppling mellan hennes olika inlägg.
  Kanske använder hon denna blogg för ett testprojekt?!

  Om inte så är fallet kan man ju undra ifall . . . . . . . . . . . . .

 227. Kachina skriver:

  ypsilon

  Alla idoler falnar och blir gamla gubbar och gummor, så även USA. Jag kan inte mycket om nationalekonomi, men det torde vara uppenbart för alla utom de fanatiskt troende, att USA måste utsättas för någon form av skuldsanering.

  Om de gör den skuldsaneringen genom att över en natt göra dollarn till en icke gångbar, värdelös valuta, samtidigt som ameron åsätts ett värde mot andra valutor torde det behövas en pluton i varje gathörn.

  Mobiliseringen kan även betyda att man avser placera en pluton i varje dalgång i Afghanistan, eller att man arrangerar ett veteran soldiers reunion-party.

 228. ypsilonray skriver:

  Kachina

  Vet du att många av de konspirationsteoretiker som din vän CarlNorberg hänvisar till i sina kommentarer är nationalister och högerextrema, framför allt dessa som fantiserar över slaktandet av dollarn och i stället övergång till ameron.

  Genom att ansluta dig till dessa förvandlas du på något underligt sätt till en skvader, där 50% av dig representerar den bruna färgen och 50% den röda.

  Och det som du fantiserar om här ovan 7:03 som ”veteran soldiers reunion”? Är det dina vänner inom hemvärnet i Byske som planerar en ordentlig Luciafest?

 229. Kachina skriver:

  Nej, jag vet inte vilka de är som spekulerar i detta, men högerextrema nationalister tar jag inte i, ens med tång. Byske hemvärn har liciafest flera gånger per år och har inte en aning om någonting.

  Jag har dock en aning om att en dollar med ett värde på drygt åtta kronor är en illusion som snart torde upplösas.

 230. carlnorberg skriver:

  Och i sak så sade Raj vadå?

  Nu börjar han prata om referensers trovärde, snart kommer han in på deras härstamning.

 231. Gibson - the maverick skriver:

  KONSUMENTUPPLYSNING

  För ev. nytillkomna läsare/kommentatorer på denna blogg vill jag gärna stå till tjänst med lite konsumentupplysning gällande några av de flitigaste skribenterna här. Ja, ni vet, dom som alltid berömmer sig själva och den lilla extremgrupp av likasinnande som dominernar här.
  Studerar man deras texter (filosofi) får man ”En Rolig Halvtimme gratis varje dag.

  Kachina:
  Han anser att han delar av dygnet (företrädesvis nattetid) svävar bort i en fjärde dimension och fördriver framlever sin vakna tid som EKORRE.

  Carl Norberg:
  Återkommer med cyklisk precision till sin barndomsdröm att en gång bli anställd av Walt Disney Production Inc, dvs sedan barndomen har han en önskan som överträffar allt annat här i livet – att bli anställd som MISSE PIGG- ARTIST.

  Josef:
  Jag citerar från hans egen blogg (håll i er – denne man är ingen man utan en TULPAN)
  ”Tänk dig att du är en tulpan. Helt plötsligt kommer en annan tulpan och förkunnar för dig hur underbart det är att äntligen ha blivit befriad från den där mossiga gamla löken där nere i jorden. Den som du var bunden till och som gjorde att du inte alls kunde röra dig, inte alls kunde fatta några egna beslut om ditt liv. Det svider visserligen rejält i stjälken när kniven går fram och lösgör dig från fångenskapen, men sen!, sen blir friheten total!

  Keep smilin´
  Gibbe

 232. Josef Boberg skriver:

  Gibson – Humor = Intelligens 💡

 233. Kachina skriver:

  Höörrru, Gibbe. Fattar du ingenting? Under sömnen förflyttar man sig mellan fyra dimensionen, kristallklart medveten. Under tiden i den här dimensionen är man bara pigg som en ekorre. Fattar du?

  Kan du nu namnge de högerextrema nationalister som ni påstår påverkar Carl Norberg, så får jag ta och kolla upp de snubbarna. Att du och ypsilon jobbar som Agenter för Alliansen och sprider ”lugn, det som händer händer inte”, vet vi redan.

 234. carlnorberg skriver:

  Ja humor är intelligens.

  Och så mycket mer behöver väl kanske inte sägas om detta i sak.

 235. carlnorberg skriver:

  Kachina, kan du vänligen meddela mig vilka de illistiga högerextremer är som påverkar mig, när du fått klarhet i detta.

  Jag som faktiskt går i tron att jag har lite koll på de historiska förhållanden som förelegat i detta, men där ser man…

 236. Gibson - the maverick skriver:

  Byskebusen/Ekorren/Emilson/ mm mm/Kachina

  Ni norrlänningar måste ta i och kämpa mer och inte bara tro att det finns rättigheter i det svenska samhället. Vi här någonting som heter skyldigheter också.
  Men jag är på bra humör och hjälper dig med ett namn, HAL TURNER, resten får du fixa själv på din lediga tid (dvs jämt och ständigt).

  🙂
  Vännen Gibbe

 237. carlnorberg skriver:

  Gissmo kankse tror att de gemensamma räntebeskedet ifrån de Europeiska bankerna har tillkommit av en slump?

  Då kan jag meddela att så är det inte. Och vad som mera är gemensamt för denna Europeiska finans och valutamarknad, är att den inte har dollarvaluta som sitt gängse värderingsinstrument.

  Vilket innebär att denna åtgärd är koordinerad med hänsyns till situationen för dollarvalutan.

  Så långt borde vem som helst kunna följa resonemanget?

 238. carlnorberg skriver:

  Hal Turner?

 239. Gibson - the maverick skriver:

  Drummer Carl

  Du har helt rätt, jag är ej insatt i de europeiska bankernas räntebesked.

  Själv resonerar jag mig fram till en nöjaktig ränta med min bank
  Crédit Lyonnais.
  Ett mycket bra tillvägagångssätt!

  Vänligen
  G

 240. carlnorberg skriver:

  Jag tror faktiskt att jag aldrig någonsin stött på vederbörande Hal Turners namn eller uttryckande , förrän jag nu googlade i detta.

  Och jag tror att de flesta (inte alla) som läser det jag skriver, inser att detta med denne Hal Turner, knappast har så mycket att göra med mig eller mina värderingsgrunder.

 241. carlnorberg skriver:

  Precis, det finns faktiskt de som är nöjda med privatränta, därav vårt nu.

 242. Gibson - the maverick skriver:

  Säga vad man vill om dig Carl men du är allt en riktig liten filur 🙂

 243. Kachina skriver:

  Ja, där ser man. Hal Turner är en utväxt ur det republikanska nästet under vilkets paraply Alliansen befinner sig.

  När vi ändå talar om den historiska gången. Har ni läst Expressen där George W Bush ber det amerikanska folket om ursäkt för Irak-kriget, erkänner att det startades på falska grunder, ber det amerikanska folket om ursäkt för den ekonomiska kollapsen.

  När skall ni debattörer be oss som ni körde under vägvälten om ursäkt, då vi insåg att det var något åt h-e redan innan den första amerikanska soldaten stod på Irakisk mark, vi som redan 2006 såg den ekonomiska kollapsen i USA och blev dumgjorda för ”det kunde inte hända”, det som nu hänt. USA:s ekonomi hade en sådan fantastisk förmåga att återhämta sig.

 244. carlnorberg skriver:

  Det lär inte hända min vän.

  Och jag ser inte riktigt sambandet som anförs emellan mig själv och denne Hal Turner?

 245. Gibson - the maverick skriver:

  Trumpet Boy Norberg

  Lämnar enbart en koppling som exempel på samband mellan dina textmassor (tankar) och amero- konspirationen. Om du vill kan du ju t. ex. lägga till personen som du hänvisade till i ett inlägg så sent som igår på denna tråd.
  (Och det finns mycket mer att finna på dina tidigare alster). 🙂

  ”The amero conspiracy”, som du t.o.m. har indoktrinerat lillgubben uppe i Byske att bli troende av, har djupa kopplingar till Hal Turner.

  Hur var det nu med din trovärdighet? Över el. under plimsollmärket?

 246. Gibson - the maverick skriver:

  Tlg 6:10

  This ”Amero” b.s – and that is what it is – is simply another in a long line of conspiracy theories embraced by a lot of extremely naive people. …

 247. nathaliesview skriver:

  Hakkorsen börjar dyka upp mer och mer i bloggvärlden – betyder det att fler och fler individer börjar inse fakta?

  ”Hög tid avskaffa odemokratiska maktstrukturer
  skriver samhällsvetaren och forskaren fil dr Lisbeth Lindeborg i en artikel publicerad av Nordiska Kommittén för Mänskliga Rättigheter (NKMR) med underrubriken

  ”Enskilda medborgare har en svag rättsposition
  gentemot maktfullkomliga svenska myndigheter”

  och fortsätter(utdrag):

  ”Den enskilde svenske medborgaren som oförskyllt råkar i konflikt med en myndighet blir en ”rättshaverist”.
  Det är symptomatiskt att detta begrepp inte existerar på engelska, tyska, franska.
  Inte i någon annan demokrati förföljs den enskilde med en sådan intensitet och så slutgiltigt till ”the bitter end”.
  Det är hög tid att börja respektera den enskilde medborgaren”

  Så sant som det är sagt. Alla vet ju hur det går till slut…när den respekten är slut. Och hur det kan gå…när man kastar sten i glashus”…

  http://ordetkontrasaken.blogspot.com

 248. carlnorberg skriver:

  Där ser man.

  Men vad avser mig själv och min naivism, så är det fortfarande så att jag anför direkta sakomständigheter till stöd för mina argument, och dessa sakomständigheter får inte något bemötande i sak.

  Det återkommande är att Gissmo et compadres anför att jag är än det ena och än det andra.

  Du förstår Gissmo du är inte intressant som person, eftersom du inte ens existerar.

 249. carlnorberg skriver:

  Gissmo, om du inte är så insatt hur vet du då hur det förhåller sig?

  Eller tror du kanske bara, likt religion..

 250. Kachina skriver:

  ”This “Amero” b.s – and that is what it is – is simply another in a long line of conspiracy theories embraced by a lot of extremely naive people. …”

  Vi skall minnas det i Mars.

 251. Gibson - the maverick skriver:

  Bäste Carl,

  Jag tänker, därför existerar jag.

 252. I seldom create remarks, but i did some searching and wound up here Vilka problem löser demokratin?

  Ian Wachtmeister. And I do have a few questions for you if it’s allright. Is it simply me or does it look like some of these responses appear like they are left by brain dead folks? 😛 And, if you are writing on other social sites, I’d
  like to follow everything fresh you have to post. Would you
  make a list of every one of all your public sites like your Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: