Minister hjälper Volvos konkurrenter!

Förblindad av sin egen roll som regeringens mest hypade miljö-freak, slår Carlgren i högen utan att fatta vilken skada han gör.

Efter skakande rapporter om tusentals jobb som försvinner på Volvo och SAAB kommer en rapport från Carlgrens ljudisolerade kammare. ”Jag vill kraftigt höja fordonsskatten på bränsletörstiga bilar, som släpper ut mycket koldioxid!”  Blir förslaget verklighet innebär det ett dråpslag mot redan hårt drabbade Saab och Volvo, konstaterar SvD idag den 15 november 2008. Så sant som det är sagt.

Observera dessutom att den religion som Carlgren – och flertalet svenska politiker – utövar, och som på lösa grunder gjort koldioxid till mänsklighetens största fiende, kraftigt ifrågasätts av en mängd tunga och sakliga forskare.

Man tar sig för pannan. Här kommer Carlgren svassande, när Sverige är på väg in i en svår lågkonjunktur. Det är en sak att regeringen inte går in med skattepengar som stöder enbart våra bilproducenter (Det kan smälla till i andra branscher också). Men, snälla Statsminister Reinfeldt, håll ordning i kennelklubben. Varför inte byta ut Carlgren och skicka honom till Holywood. Han kan säkert få skjuts dit i Al Gores flygplan, som har världsrekordet i koldioxid per passagerare.

Och be sen KTH att göra en lättläst bok ”Fotosyntes för politiker” som berättar hurusom människan och övriga däggdjur andas ut koldioxid, som växterna drar i sig, och att det skulle bli alldeles väldigt kallt på jorden om det inte fanns koldioxid i stratosfären.

63 Responses to Minister hjälper Volvos konkurrenter!

 1. Kachina skriver:

  Alltså, Carlgren släpper ut koldioxid, genom näsan, även om han håller käften. Snacka om att förstöra miljön, när han både pratar och andas.

  Nej, sätt honom på att skala morötter åt soldaterna i Afghanistan.

 2. Gibson - the maverick skriver:

  Man kan verkligen undra hur och när det svensska folket skall få upp ögon för vad som sker. Månand för månad, år för år utsätts vi för denna ensidiga etablissemangspropagande gällande div. miljöhot, där bara den ena sidan får komma till tals.
  Detta fenomen framstår som århundradets bluff och Al Gores roll i det hela är ju så
  patetisk att man verkligen undrar om våra folkvalde m. fl. inte vill, inte kan eller inte törs tänka själva..
  Den pågående finanskrisen framgår som en lätt bris i förhållande till detta!

 3. soli01 skriver:

  Hur Dum får man vara. Carlgren sitter verkligen på en ”carl gren” och var det mest klumpiga uttalande jag har hört på år och dag. Har han ingenting i knoppen. Vi bör inte jämna marken för vår bilindustri. Det saknas ord här eller också blir de för onyanserade . Bäst att hålla igen nu.
  Det tråkiga i sammanhanget är att alla våra politiker verkar ha tappat förståndet och nu ska vi vara bäst i världen trots att det finns röster – ganska många – som har en avvikande uppfattning till hur vi påverkar vårt klimat. Har läst en hel del och jag är absolut inte övertygad om att ”Alen” har rätt i allt som trummas ut. De som har en annan uppfattning har låsts in i kylskåpet och även journalisterna springer med och håller dörren stängd. Det är inne nu att likt en fårskock springa åt samma håll!
  Oroande utveckling, helt kalrt!

 4. Peter Hammarberg skriver:

  Växthuseffekten och koldioxinets roll i denna har, från att ha varit en sanning, blivit mer och mer ifrågasatt. Forskarna är oeniga även om övervikten fortfarande ligger hos dem som hävdar koldioxinets negativa effekter.
  Politiskt är saken klar. Nästan alla svenska och även en majoritet globalt, politiker har tagit ställning och då för en minskning av beroendet av fossila bränslen och en gradvis och stor reduktion av koldioxinemissionerna.

  Vad Carlgren gjort är alltså bara att han varit trogen och lojal mot den miljöinriktning som Sveriges och Europas politiker kommit överens om och som han dessutom uppenbarligen personligen anser vara den rätta.
  Han lägger, som centerpartist och inte som miljöminister, ett förslag helt i linje med sitt partis inriktning och i linje med vad som är accepterad politik i stora delar av världen, i synnerhet i Europa.

  Om Carlgrens verklighetsbild är den rätta vore det väl vansinne att, i ett perspektiv på kanske tio år, hålla svensk bilindustri om ryggen i konflikt med ett hot som påverkar mänskligheten hundratals år framåt.

  Om Carlgren är en svassande och hypad miljöfreak är han i gott sällskap, världen över.

 5. fairymary skriver:

  Jag tycker att koldioxid-frågan inte är särskilt lätt……när världens experter är oense hur kan vi avfärda vare sig den ena eller andra teorin…..och vi har bara ett jordklot att ”gambla” med….

  …jag tycker nog att jag på sistone….som den trogna P1-lyssnare jag är ….har hört båda sidor komma till tals….

 6. soli01 skriver:

  Visst är det rätt det som sagts här tidigare – PH bl a – och att politiker globalt helt tagit ställning för ett minskat koloxiutsläpp. Det är vi väl de flesta ene om att vi bör göra, men det är inte ansvarsfullt att i ett slag tro att vi här i Sverige ensidigt ska åta oss att vara först. Vi måste samordna allt detta under ett tak – EU – och då är det mera smakligt. Ansvaret att samordna hela världens utsläpp kan orimligen ligga på lilla Sverige, men vi ska framstå som bäst och kan straffa sig i förlängningen.

 7. fairymary skriver:

  ja jag kan hålla med om att det kan vara kontraproduktivt att leka ”bror duktig”…..eller ”syster duktig” för den delen….

  Det som oroar mig är att det kan finnas underliggande kortsiktiga ekonomiska intressen…..från min egen värld vet jag att det förekommer…..och varför skulle det inte göra det när det gäller fordons- och …inte minst ….drivmedelsindustrin…..

 8. Kachina skriver:

  Den gröna delen av Jönsson-ligan, trottoarbonden, känner ett behov av att profilera sig och kommer med ett sedvanligt idiotiskt utspel vid absolut fel tidpunkt.

  Den här civilisationen kommer att gå under oavsett centerns smygutsläpp av metangas eller volvos biltillverkning, som ett led i medvetandets evolution och jordens varierande cykel runt solen, något vi inte kan påverka. Vi vet bara inte när, men vi kan ganska exakt räkna ut ungefär hur.

  ”Pruttpartiets” olika utspel kommer inte att påverka utgången, utan är ett irriterande orosmoment i en tid då vi har helt andra problem att hantera.

 9. fairymary skriver:

  Kachina!

  Jag delar till fullo din åsikt att vi har andra problem att hantera..

 10. fairymary skriver:

  Är jag dum eller…..vore det inte en smart affärsidé för såväl Volvo som Saab att lägga om produktionen till bränslesnåla bilar?????

  Flexibilitet är en bra egenskap tycker ”naiv…..men inte längre så godtgrogen”

 11. Carl norberg skriver:

  Att Al Gore skapar en efterfråga för handel som han bedriver med utsläppsrätter, är i sig en anledning till att starkt ifrågasätta trovärdigheten.

  Huruvida denne man drivs av egennytta eller omvärldsengagemang, borde vara uppenbart för envar som ägnar detta minsta eftertanke.

  Att tvinga om produktionsinriktningen för fordonsproduktionen, till att baseras på andra lösningar än de nuvarande för framdrivning, det borde ha skett för länge sedan.

  Men av precis desamma maktpolitiska skäl och orsaker som nu råder i det valutafinansiella perspektivet, så kommer inte heller miljöfrågan lösas med mindre än ett paradigmskifte.

  Ibland blir jag bara så trött av den ständiga ignoransen och människors ovilja till eftertanke.

 12. fairymary skriver:

  Carl Norberg!

  Beskriv gärna hur du tänker dig paradigmskiftet….och vad kan jag som enskild medborgare göra?

 13. Kachina skriver:

  Jästbakterien är världens äldsta bakterie och oerhörda mängder åkerareal står outnyjjade. Etanol är den för tillfället rätta vägen på kort sikt. Det går att öka produktionen med flera tusen procent.

  Sedan får vi se vad forskningen kommer fram till. Jag torde väl knappast få uppleva att spinna loss på E4 med en kärnreaktor under huven. Innan den kommer har vi kanske blivit avbrutna av en ny fas i medvetandets utveckling där det uttrycker sig i nya former. Det är iaf eld, symbolen för intellektet, som skall göra slut på den här civilisationen, precis som att vatten, symbolen för känslor, gjorde slut på den föregående.

 14. Carl norberg skriver:

  Ledare måste leda.

  Detta är enda vägen till det goda humanistiska samhällets seger över teknokratin., först då kan bruket av makt minskas till ett minimum.

 15. fairymary skriver:

  Jag tänker också att vi …var och en medborgare…måste hitta vår egen inre ”ledare” och inte låta oss fösas omkring i flockar….

 16. Carl norberg skriver:

  Jag köper att eld kommer att få den betydelsen, men jag undrar likafullt om inte den bättre vägen till fördröjning är via olika andra former av atomenergi, för så är det ju rimligtvis.

  Hur lång tid som denna fördröjning sedan kan tänkas utsträckas till, det kommer att bestämmas av individernas egenyttobehov i beslutsfattandet.

  Att kombinatoriken avseende olika sinnesfunktioner inte är så utvecklad på alla håll, detta torde snart bli uppenbart för alla.

  Naturens strävan efter symmetri, har trots allt sin mycket grundläggande förutsättning i att endast detta kan ge balans.

 17. Carl norberg skriver:

  Så är det alltid med självbetraktelsen.

  Men ledare föser ingen, ledare följer man efter.

  Och det är alltid frivilligt.

 18. fairymary skriver:

  Jag tänker också att ett folk har den ledare det förtjänar……

 19. fairymary skriver:

  ……..och att den gamla höger-vänster-skalan känns gammeldags och icke ändamålsenlig….

 20. soli01 skriver:

  Jodå, vänster är alltid vänster och är ett ”flockdjur” som inte går att rubba. Högersidan är mera stretig och har en mindre kompat sammansättning.

 21. nathaliesview skriver:

  ”In a time of universal deceit, telling the truth is a revolutionary act”.
  -George Orwell

  Avsättning av regeringen – skulle vara det sundaste som kunde inträffa enligt min uppfattning!!

  Militärdiktaturen New World (dis)Orders Lagar och Order är inte att leka med …

 22. soli01 skriver:

  Ska man avsätta en regering måste man för tusan ha något som är bättre att sätta in! En öken är alltid en öken – bara sand!

 23. Gibson - the maverick skriver:

  Ref. till soli01:s kommentar 1:49

  Och rent logiskt innebär detta att först måste Mona Sahlin och hennes Gäng avsättas, annars finns inget alternativ
  🙂

 24. nathaliesview skriver:

  Om man inte kan tänka sig ett liv utan överordnade och deras hemlighetsmakeri – då förtjänar de som inte satt sig in i deras politik mest troligt inget bättre …

 25. Gibson - the maverick skriver:

  nathaliesview 2:03

  Om vi plockar in en från underordningen då, är det OK?
  I sånt fall föreslår jag någon avdankad ROKS:are, för det verkar ha varit rejäla fruntimmer (med el. utan rödstrumpor ) 🙂

 26. ollemunter skriver:

  Presis som du säger Ian. Den där Csrlgren borde lyftas ur regeringen och konstigt att inte bilistorganisationerna reagerat kraftigare än vad dom gjort. Det går inte att hoppas på något under och faller denna regering, så lurar miljöparteit bak knuten, om det nu går så illa, att Alliansen förlorar valet till dom röda.

 27. nathaliesview skriver:

  Gib,

  Frihet under ansvar, torde vara den bästa formen för en levande demokrati!

  Den politiska färgskalan betyder för mig nada …

  Sveriges historia är kantad av Hitlerism, detta tror jag till stor del beror på att de flesta
  människor aldrig krävt insyn i de mörka kamrarna … och de som har krävt insyn har slagits ner vid dörrposten … Sveriges verkliga och styrande politik tål ingen insyn!!
  Och ändå kallar ”fårskocken” det för demokrati … skrämmande att ha dessa som medmänniskor …

 28. Gibson - the maverick skriver:

  nathaliesview!

  Kan du nämna något bra exempel på en medmänniska som skulle kunna vara din förebild?

  Gibbe Gibson

 29. fairymary skriver:

  soli01!

  Vi läser historien väldigt olika….om inte jag missminner mig alldeles så var det 68-vänstern som ”sönderföll genom delning”…..

 30. Gibson - the maverick skriver:

  nathaliesview

  Jag kan lämna både en förebild och en ickeförebild som båda finns på denna blogg.

  Den ena är hillary2 och den andre är göteborgslullaren Dee Dee Sharp. Vilken som är förebilden för mig får du själv gissa 🙂

 31. nathaliesview skriver:

  Gib,

  Jag har inga förebilder.

  Men alla som står rakt upp för mänsklig värdighet och frihet – med de känner jag samhörighet, samtidigt som det ger mig inspiration och trygghet att fortsätta på
  vägen mot frihet … vilket vi faktiskt inte blivit födda in i … våra personuppgifter utgör
  ett otroligt maktinstrument (okänt för de flesta) vilket de illasinnade frimurar-politikerna utnyttjar då de har kännedom om hur att använda dem till förmån för dem …

  Jag delar inte Hillarys politiska uppfattningar, men för övrigt uppskattar jag hennes närvaro i bloggosfären.

  Min uppfattning om Dee Dee Sharp är att det finns inboende flexibel potential för positiv utveckling. 🙂

 32. Carl norberg skriver:

  Värdering är en mänsklig socialt betingad företeelse, och det räcker med att ha grundläggande filosofisk humanism, för att kunna konstatera att politiska ideologier inte är applicerbara som grundvalar på ett modernt och öppet kommunikationssamhälle.

 33. soli01 skriver:

  Nu får vi se centers förslag som ett sådan och det är inte förankrat i den övriga regeringen. Hoppas att det där finns personer som kan se mera nyktert på detta förslag.
  Sverige skulle bli först med att släppa ut högst ett ton koldioxid per person.
  Efter 2015 inga bilar säljas som går på fossit bränsle.
  2025 bilparken vara fossilfri!
  Höghastighetsbanor för tåg ska utredas.
  Ingen fossil användning för uppvärming – fasas ut till 2020.
  Rot-avdrag för energieffektivisering eller utvidgat avdrag för hushållsnära tjänster till byggande.

  Vissa delar är visst tänkbara men…

 34. fairymary skriver:

  Sveriges bilindustri kanske kan bli globalt konkurrenskraftig om tillverkningen ställ om NU till mera hälsosamma bilar…..

 35. Carl norberg skriver:

  Och fortfarande så måste vårt eventuella underskott i bytesbalansen kompenseras med producerade realvärden som efterfrågas av omvärlden.

  Det går inte att ägna sig åt drömmerier om tjänsteexport så länge det öppna konsumtionssamhället existerar till rådande eller ökande grad.
  Den fåniga retoriken förutsätter en fortsatt exploatering av någon annan.

 36. Carl norberg skriver:

  Tyvärr så är det nog så, att man måste betrakta Olje och fordonsindustrin som tämligen symbiotiska.

 37. Kachina skriver:

  Narcissus Gibson ser sig i spegeln,…..och ser Dee Dee, ett självförhärligande av Guds nåde. Skulle kanske duga som karismatisk patiledare.

 38. Carl norberg skriver:

  Och av vilken anledning skull någon följa en dylik individ.
  Det blir nog till att följa sin egen skugga i det fallet.

 39. soli01 skriver:

  fairymary – nu gäller det att våra politiker har lite is i magen och inte bara rusar iväg och ropar på snabb omställning. Det måste få ta sin tid och där har de styrande att tänka vad de kan motarbeta: arbetstillfällen mm . Tänka klokt – kan de detta, jag blir tveksam.

  Visst kanske det blev en delning när det gällde 68-vänstern, men ”limmet” kanske finns kvar.:-)

 40. fairymary skriver:

  Balansen mellan is i magen och modig målmedveten handling är grannlaga…….

 41. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Byskebusen Mister K 4:05

  ”Karismatisk partiledare” – nej tack.

  Men jag skulle säkert kunna få 100- procentig utdelning även om jag överskrider min magiska 24- års gräns gällande starletterna. T.o.m. i ålderskategorin + 35 år finns det nog få som ej skulle locka med att knäppa upp översta blusknappen om jag kom nära, så jag vore nog en stor tillgång för vilket parti/rörelse som helst som känner behov av att attrahera kvinnlig röstboskap 🙂

  Carl Pigg 4:13

  I morgon skall jag ringa Ove (med kårandan) , är det något jag skall framföra?
  Du vet ”aut Tunc, aut Nunquam”!

  Nu har lilla Shahdaroba ”feng shuiat” så det stod härliga till i mitt enkla tjäll – tänk vad begreppen utrensning/nydaning kan åstadkomma!

  Lev väl tillsammans med era tomteblossanalyser á la King!

 42. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Måste också passa på att tacka vår käre bloggvärd för inlägget här ovan.
  En fundamentalistisk CenterMiljöPartist som Carlgren har ju nästan värre framtoning än majoriten av medlemmarna i Sossarnas Kvinnoförbund.

  Tala om ”ljudisoledrad kammare” 🙂

 43. hillary2 skriver:

  Ian

  Beträffande Volvo/Saab vill jag säga att anleningen till att man där riktat in sig på bränsleslukande lyxbilar torde vara att de ekonomiska klyftorna ökat och att det finns en stor grupp herrar i de övre åldrarna runt om i världen som är mycket penningstarka och ofta högljudda. Dessa herrar vill sällan vara med om några andra förändringar än sådana som gynnar dem själva i det kortsiktiga perspektiv – deras återstående livstid.

 44. hillary2 skriver:

  soli01

  Limmet heter solidaritet.

 45. Carl norberg skriver:

  Ove med kårandan, är detta en Ove i kommunal regi i Göteborg?

 46. Kachina skriver:

  Det Iskalla Samhället i den Kapitalistiska/Egoistiska Framtid som Alliansen för oss mot.

  Vi är inte längre medmänniskor. Vi är konkurrenter och man hjälper inte en konkurrent;

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3786043.ab

 47. Kachina skriver:

  Det kunde ju ha blivit ett jobb ledigt.

 48. fairymary skriver:

  Jag blir påmind om berättelsen om den barmhärtige samariten…..det är nog ett fenomen som funnits förut men jag konstaterar också att vi blivit mer och mer rädda för våra medmänniskor. Jag ser det mera som rädsla än konkurrens…..”jag vill inte bli indragen i något” eller….”jag är rädd att bli utsatt för våld själv”……

 49. Kachina skriver:

  Och,…..direktörerna vaknade först när de såg att deras bonus inte ökade i den takt den borde.

  http://www.expressen.se/ekonomi/1.1371452/fortum-slarvade-fick-rakning-pa-60-500

 50. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Byskebusen

  Hur fan kan du förmå dig att göra politik av en olycka, det är skamligt. Och gör samtidigt att din ev. kvarstående trovärdighet totalt försvinner.
  Plats i korgen omedelbart och försök drömma om din tid i Hamburg i stället!

 51. LatentEnergi skriver:

  Ian, jag blev också upprörd över att Carlgren tror sig ha kunskap och mandat
  att leda Volvo’s utveckling. Vad kan det bli av det?
  Ännu en satsning i stil med Etanolbränsle, som visat sig vara en större miljöbov än bensin?
  Jag ser fram emot att se volvo-bilar med vindsnurror på taket.
  (Om det inte blåser behöver man inte åka till jobbet.)

  Det är bra med stora industrisatsningar, men om de leds av politiker
  är det dömt att gå illa.

 52. Kachina skriver:

  Så kan det gå, när svinen ostört haft grisfest alltför länge.

 53. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  M-P-artisten 9:52

  Bättre kan du 🙂
  Ledtråd: Kombination av 0498 och 08

  Sharp – Dee Dee Sharp –

 54. Kachina skriver:

  Vem har kommit på att etanol är större miljöbov än bensin?

  Det är klart, om man hugger ut regnskog för att göra etanol, men det behöver man inte göra. Jäst fruktsocker och vatten. Det finns gott om åkerareal.

 55. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Busen 10:35

  Huvudpersonen i Grisfesten var din partikamrat – den dåvarande jusitieministern.

  Kankse du rentav lärde känna honom i Hamburg, han rörde sig ju ganska hemvant i röda lyktors sällskap under de mörka timmarna. Även ridpiska och stövlar lär ha förekommit i samma krets enl. författaren.

 56. Kachina skriver:

  Du Tomteblosset i Gbg, damernas riddare. Den förda politiken avspeglas i samhället och samhälle är ett resultat av politik.

  Jag förutsåg detta redan 1995, sedan jag sett verkningarna av den Thatcherism som infördes 1986. Jag kände ett avsevärt kyligare klimat redan -92 när jag och min bror med familjer skulle ha blivit strandsatta på en flygplats om det inte framkommit att vi bägge var högfrekventa affärsresenärer. Där såg jag det segregerade samhället i Sverige för första gången. Nej förresten, det var några år tidigare när jag lämnade in leasingbilen på service. Det var då jag fick se att det var skillnad på KUND och kund. Den som inte har märket i pannan får vänta. På den tiden hade jag märket i pannan.

  Konstigt, en del känner sig upplyfta av krämeri. Jag blir spysjuk.

  Det är så, tomteblosset, att politiken avspeglas i samhället och där, i den artikeln, ser ni era avbilder, 30 – 40 stycken.

 57. Kachina skriver:

  Jag har ingen partikamrat och svin kallas svin oavsett vad de har för namn eller partitillhörighet.

 58. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Mister K

  Nu får du allt ta och lugna ner dig. I stället för intagande av artificiella produkter, rekommenderar jag dig att sätta dig bekvämt ned i en fåtölj och koppla av med följande rader.
  God natt 🙂

  Å när mjölken är gällen

  gör han stålar på vassla

  Yster syster hans sysslar

  med att ljustra ostron utmed kusten

  Han har en kusk i varje buss

  lunch i en ballong

  pump i varje rum

  Han samlar tusch i en galosch

  och punch i sin berså

  med mera

  Han blir blyg utan päron

  men blir bråkig av bullar

  börjar kladda med kringlor

  men får bannor utan bagarn

 59. Kachina skriver:

  Reptilerna slingrade sig förbi olycksplatsen och lullaren försöker avleda uppmärksamheten med en meningslös vers.

 60. Peter Hammarberg skriver:

  Fairy Mary 10:17

  Ett sansat inlägg som manar till eftertanke!

 61. Gustav skriver:

  Naturligtvis måste bilindustrin forska fram alternativa bränslen, oljan är ju en ändlig resurs.
  Att hänvisa till klimatet och koldioxidutsläpp är ju dock helt vansinnigt. Den för växtligheten absolut nödvändiga koldioxidens andel av vår luft är ju endast 380 ppm, dvs 0,038%i, dvs endast ett litet spårämne.

 62. LatentEnergi skriver:

  C2H5OH + 3st O2 = 3st H2O + 2st CO2
  Var inte sura på algblomningen i östersjön, den binder koldioxid
  som sedan sjunker till botten.

  Den globala uppvärmningen är bara +0.01 grad C / år. (Hur man nu mätt det?)

  Om några år är oljan slut (troligtvis).
  Bra.
  Därför behöver vi inte oroa oss för den globala uppvärmningen !

  Jäääsp

 63. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – LatentEnergi – Sluta jäspa rörande det här att oljan är slut.

  På 50-talet sades det att oljan bara skulle räcka i ca 30 år. Sen dess har ca 50 år passerat – och i dags dato sägs det fortfarande att oljan bara räcker i 30 år ❗ – ifall Wi lyssnar på wåra ”kära” MaktPyramid-MaktElit-Nissar/Selmor.

  Någonting må väl ändå vara rent åt helvete med wåra MaktPyramid-MaktElitares kristallkulor 😈 – eller ❓

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: