Ett kungarike för en Palin

Om Sarah Palin varit vice presidentkandidat för Obama hade alla i Sverige älskat henne. ”Vilken kvinna! Vilket mod! Så kul och intelligent. Hon är folkets val. Hon är beviset för att kvinnor kan!”. Oturligt nog för henne är hon emellertid republikan och McCains VP och därmed körd – i Sverige.

Från höger och vänster i Sverige anser man sig nämligen veta att Obama skulle bli den bäste presidenten och att demokraterna alltid är bäst. De gånger som republikanerna vunnit har de rättrogna svenska vänstertrupperna blivit förnärmade(!). ”Tänk att amerikanarna inte begriper sitt eget bästa!?” Så lät det även när ”den där B-skådisen” Ronald Reagan blev president – en av de bästa och mest populära någonsin.

Men vi vet ju alltid bäst här hemma i Ankdammen; Till min häpnad – jag såg antagligen lika förvånad ut som Reinfeldt brukar göra till vardags – fick jag höra rikets statsminister uttala att även han föredrog Obama. Snälla Herr Statsminister, är man statsminister i ett land uttalar man sig över huvud taget inte om vem man skulle föredra i ledningen för ett annat land! Det finns inga privata personliga uppfattningar för en statsminister. Ej heller för en utrikesminister, vilket Carl Bildt under stundom inser.

Tillbaka till Sarah Palin. Jag hörde hela debatten med Joe Biden i direktsädning härom natten. Hon ägde ju scenen och charmade t.o.m. sin motståndare. Och hon hade goda svar på de flesta frågorna. Tänk om det fanns sådana friska fläktar i svensk politik! En kort uppvisningsmatch mellan Sarah Palin och Mona Sahlin skulle räcka för att alla skulle inse att Sahlin inte rimligen kan vara lösningen på något lands problem. Avslagen, småtjatig politik med fantasilösa återställare när vi behöver framåtsiktande nytänkande och optimism.

Alltså, ett kungarike för en Palin!

Annonser

13 Responses to Ett kungarike för en Palin

 1. ohlundonline skriver:

  Jag håller med om att Sarah Palin gör ett piggt och fräscht intryck.

  Det blir dock tufft för republikanerna att vinna Presidentvalet denna gång med tanke på den pågående ekonomiska krisen.

  Vinner republikanerna tror jag dock det till stor del är Palins förtjänst.

  Palin är orädd och påminner väljarkåren om ”the American way”, samtidigt som hon inte räds att koppla ihop Barack Obama med terrorister.

  Det är tydligt att vackra kvinnor kan vara mycket intelligenta.

 2. Kachina skriver:

  Nämen Ian, republikan är så nära fascism man kan komma utan att definieras som sådan.

  Se bara på Bush patriot act. Pratar vi om demokrati och rättssäkerhet? Reagan och Thatcher är ju grunden för casino-ekonomin och typer likt de i Swedbank som tar ut sin bonus, trots att de orsakat stora förluster.

  Jag har länge sagt att Sverige och svenskarna plundras, en kopia på plundringen i Ryssland. Vem lyssnade? Nu kan jag hålla med Borg. Plundringen måste stoppas genom att täppa åt hålen i lagarna. Det kan inte fortsätta, att de får bonus när de havererat ekonomin.

  Du Ian är liksom Carl Bildt en produkt av din omgivning, så jag kan förstå att du hänger dig åt den republikanska ”ideologin”, men om du granskar deras CIA- organisation och vad de åstadkommit i Latinamerika och sydostasien, kanske du skulle fundera på att tona ner stödet.

  Republikaner och CIA är för mig detsamma som nationalsocialism och Gestapo. Faktum är att en av hörnstenarna när CIA skapades var Richard Gehlen, chef för Gestapos agentnät i öst.

  Pappa vet inte alltid bäst, Ian. Det kan vara dags att granska din prägling. Bakom och över både Eisenhower och Nixon, stod en man vid namn Prescott Bush. Det är bara att googla på namnet och lägg till E-hower eller Nixon i sökningen, klicka på bilder och se vem som dominerar vem. Den svårt demente Reagan hade en George HW Bush bakom sig.

  Nej, Gud bevare oss och världen från republikaner.

 3. LatentEnergi skriver:

  SVT hade en stor valkampanj för H Clinton, men när det misslyckades så tappade SVT intresset. Män eller republikanska kvinnor är inte av intresse.
  Alla tror sig veta att Obama kommer att vinna valet, därför fjäskar troligen även Reinfeldt för honom. Demokratena lade grunden för finanskrisen, de belönas med att vinna valet? Politik är inte rättvist.

 4. Anna skriver:

  Här följer ett typexempel på hur den svenska mediadebatten fjärmar sig från verkligheten och styrs av helt andra faktorer. Skrämmande verklighetsuppfattning eller blåögd idioti?

  Hallands Nyheter är ett av centerpartiets huvudorgan. Tidningens politiska redaktör, Bengt Wernersson, är ett strålande men skrämmande exempel på hur centern agerar i det amerikanska presidentvalet. Inga fakta här inte!!!

  Efter debatten mellan Joe Biden och Sarah Palin skriver denne odalman:
  ”Ingen hade förväntat sig mycket av Palin men hon överträffade detta lilla. Åtminstone debattekniskt. Och bara det faktum att hon stod matchen ut måste räknas henne tillgodo”, Joe Biden var i stället ytterst effektiv i sin strävan att nagla fast sin motståndare etc”

  Är detta ett utslag av jordnära ”Högforsideologi”? Jag skulle i stället vilja kalla det
  ”Message from a Dude” 🙂

 5. Peter Hammarberg skriver:

  Ja, nog ger Sarah Palin ett piggt och fräscht intryck alltid. Utseendemässigt, något som tydligen ibland är viktigare än politiken, vinner hon med hästlängder och hon har rosor på kinden och solsken i blick också.
  Hon går tydligen hem också, i de amerikanska stugorna om än inte i de flottare kvarteren och det är ju amerikanarna som ska rösta och det är deras värderingar som gäller i USA.

  Ur ett svenskt perspektiv är hon dock inte så fräsch, åtminstone inte hennes åsikter.
  Motståndare till alla former av abort, varm förespråkare för alla amerikaners rätt att ha valfritt antal vapen av valfritt slag hemma eller i bältet, anhängare av dödsstraff, intelligent design har företräde före vetenskapen, förespråkare för preemptive strikes osv.
  Inte särskilt fräscht och framåtblickande; ur ett svenskt perspektiv alltså. Tur för henne att det är i USA som valet ska gå av stapeln…

 6. Helena Palena skriver:

  Visst är Palin snygg och drivande – men det spelar ju ingen roll vem som vinner. Vad skulle jag som kvinna i USA vinna på att rösta på henna? Det skulle ju bli business as usaual läs; läkare som utför abort på kvinnor skulle bli utsatta för beskjutning o s v. Sara Palin tycker att en 15-årig flicka ska föda barnet sen hon blivit våldtagen av sin egen far. En sån kvinna som far fram med bibeln i högsta hugg är farlig för utvecklingen på jorden.

  Vårt drömland USA måste vända sig till en kommunistland efter lån – Kina. Skamligt! Kina har inte hunnit väva in sig i USAs dollargalopp – tur för dom. Kina har nog med sina egna inhemska bekymmer. Men dom är många myror i stacken och idoga som få och snart tar dom över. Sen blir Sverige & Co låglöneländer!

  Ja, tänk om vi hade lite fler karismatiska politiker i vår ankdamm. Tyvärr så är det en grå soppa. Mona Sahlin går på sparlåga – men å andra sida har hon/sossarna inget att komma med. Vi får hoppas att Sd sätter lite fyr på det hela!

 7. ohlundonline skriver:

  USAs största problem är enligt min mening att det inte är en monarki.

  Jag gillar inte republiker.

  Och jag kan hålla med om att demokratin och rättssäkerheten alltid är ihålig och konstlad i republiker.

  Vad som förvånar mig mest är att demokraterna inte arbetar hårdare för att införa en konstitutionell monarki i USA, liknande den i Sverige.

  Då skulle man slippa alla ytterlighetspositioner beträffande aborter, dödsstraff och rätten att bära vapen, samt få ett mjukare samhälle.

 8. Helena Palena skriver:

  ohlund: Och vem skulle då vara kung!

 9. Kachina skriver:

  Republikans demokrati i gammal 1700-tals regi.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/usavalet/article3473990.ab

 10. fairymary skriver:

  En abortmotståndare sviker barnen enligt min mening……det kan inte uppvägas av att hon är pigg och fräsch och bra på att debattera eller whatever……

 11. ohlundonline skriver:

  Helena:

  Din fråga angående vem som borde vara kung i USA är inte helt lätt att svara på.

  Rubriken ovan: ”Ett kungarike för en Palin”, verkar iofs kunna ge en ledtråd. 🙂

  Men varför inte Bill Clinton?

  Annars skulle ju amerikanerna alltid kunna importera någon Bourbonerättling från Frankrike.

  Det har ju fungerat bra i Sverige.

 12. brodeur skriver:

  Palin var ett katastrof val 60 % av kvinnorna röstade på Obama. Dags för republikanerna att inte ta med extrem abortmotståndare som Palin om de vill vinna i framtiden.

 13. soli01 skriver:

  fairymary – hej förresten – kan du utveckla det du skev 6:23. Jag är nyfiken på hur Du tänker då?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: