Alla kör med backspegeln. Vilket race!!

Citat från lördagens Dagens Industri (4 okt 2008): ”I dagsläget ter sig den optimism som spred sig om USA ekonomin i somras efter ett överraskande starkt andra kvartal som lättsinnig och smått dåraktig.”

Jaha, och var finner vi den klädsamma självkritiken hos DI, vars princip är att tuta och köra med  krigsrubriker åt vilket håll det än barkar.

Den bistra verkligheten är att alla journalister och nästan alla ekonomiska experter bara kan förklara det som hänt men intet vet om det som kommer att hända.    En vecka före ”den största finanskrisen sedan 1929” såg man ingenting. Men såg inte ens ljuset i tunneln och ännu mindre att det kom från ett mötande tåg.

Man hade INGEN prognos om någon bankkris!  Men NU vet man besked, minsann. Grattis!!!

På första parkett sitter allmänheten och åser detta sensationella race. ”Titta, alla förarna kör ju med backspegeln!!”, skriker publiken.

Javisst och då brukar man hamna i diket, när vägen svänger! Kanske lika bra det, ty skulle de titta framåt skulle de antagligen bländas av sin  självlysande briljans!

Under tiden letar Dagens Industri efter ännu större rubriker och ännu djärvare layout!

60 Responses to Alla kör med backspegeln. Vilket race!!

 1. Peter Hammarberg skriver:

  Backspeglar är utmärkta uppfinningar, om man ska backa; något som finansmarknaden nu gör i livsfarligt tempo.
  Backspeglar har också en klar fördel då man kör framåt, för att hålla koll på de faror som kommer bakifrån. Det är här marknaden har missat. Man har inte haft tillräcklig uppsikt bakåt för att kunna undvika och parera då tidigare synder hinner ikapp dem.
  I stället för att ha koll på bakomvarande problem har man försökt köra ifrån dem och det i ett alltmer accelererat tempo.

  Trafiksäkerhetsnissarna kör hårt med att ”det är farten som dödar”. Jag brukar kontra med att så är det inte alls; det är det plötsliga stoppet som är farligt.
  Sanningen är väl den att ju fortare det går, desto våldsammare blir stoppet.
  Marknaden hade nog tjänat på att anpassa farten framåt och samtidigt ha koll bakåt.
  Nu skyller man på det djupa diket snarare än på sin egen körning, trots att diket funnits där hela tiden.

 2. LatentEnergi skriver:

  Alla kör givitvis in i framtiden med hjälp av backspeglar, det är få förunnat att veta något om framtiden. Men det är inte klädsamt att hela tiden tro sig veta något om framtiden och sedan när man har fel skriva om historien.
  Tidningar har inga prestationskrav annat än att sälja. Att följa med drevet och strömmen är kanske det som säljer. Media gör inga utredningar.

  Historien om de ruttna äggen:
  De ruttna äggen måste tas bort istället för att även de blandas ner i smeten. Regeringarna tror att om man blandar ut med fler friska ägg så går det bra. Men det kommer att kosta en massa och förstöra hela smeten. Politikerna måste även ta sina fingrar ur smeten.
  De ruttna äggen finns i USA: Många bor i villor och dyra bostadsrätter som de inte har råd med, och nu har deras långivare blivit de ruttna äggen i smeten. De ruttna äggen har spridits ut som mer än en svartepetter, oskyldiga kommer tyvärr att drabbas.

 3. LatentEnergi skriver:

  Det är en himla bra liknelse du skrivit Ian.
  Det är tyvärr sant att även våra politiker enbart kör med hjälp av backspegeln.

 4. Anna skriver:

  Ian, du är (och har alltid varit) en synnerligen god skildrare av verkligheten. Därmed farlig för det svenska politiska etablissemanget. För att inte tala om att du sedan länge är ”fritt byte” för den svenska mediaeliten (inte särskilt svårt att uppnå elitstatus inom denna kår, det räcker med att ”tänka rätt”)!

  För en vecka sedan framkom att UD i princip hade nollkoll på sin ekonomi gällande sin personal, såväl i Sverige som utomlands. För höga arvoden har utbetalats efter den kända ”hipp-som-happ-modellen” sedan urminnes tider men ingen säger något (för då kan jag ju missa en dylik ”förmån” själv)! Jag läste ett TT- telegram om detta för den dryg vecka sedan men vad jag har noterat föranledde detta vare sig någon debatt eller ens en kommentar från ansvarigt (välkänt) statsråd!

  Idag läser jag i Dagens Nyheter att SIDA, för vilken gång i ordningen, sedan urminnes tider agerar på ett sätt som får oss flesta ”vanliga människor” att ta oss för pannan, denna gång framkommer att verket lägger ner er årlig summa av ca 5 miljoner på fika, frukt och presenter.
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=836516

  Ian – som du vet kan listan göras lång men jag nöjer mig med att bara lämna ytterligare ett flagrant exempel (blir tröttsamt att fortsätta för listan skulle bli lååång)!
  – F.d. generaldirektörer utan sysselsättning men med full lön

 5. solsburyhill skriver:

  I detta avseende är det väl lite grann med journalister som med meterologer…

 6. Helena Palena skriver:

  Det är Eländet som säljer!

 7. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – HelEna – Vem är det som bestämmer vad Wi av vanligt folk skall köpa ? 🙂

 8. Helena Palena skriver:

  Josef: Människan är nyfiken. Hon vill veta vad som händer och det utnyttjar media. Media rider högt på en mänsklig egenskap!

  Men dom förvränger och förfular dock… Dom gör oss människor fulare, fetare och mer misslyckade än vi skulle behöva vara… Tyvärr, tyvärr som du brukar skriva!

 9. Helena Palena skriver:

  little lullie: Hur blir det? Får vi komma ner till Göteborg och studera din marmorfoajé och din stora….

 10. projectbluebeam skriver:

  Vi lever fortfarande i vår lilla ankdamm och tror att vi är skyddade från yttre påverkan. Men nu har skiten spritt sig av fläkten och alla står där med byxorna neddragna. Skadeglädje har förbytts till panik och apati. Det verkar som om det krävs större och större rubriker för att folk numera ska reagera.

  De så kallade experterna byter åsikt i samma takt som en annan byter kalsonger. Idag finns det väl ingen som längre fäster något större avseende i vad dessa skriver eller säger i massmedierna. Här är inte DI något undantag. Att blöta pekfingret för att känna varifrån vinden blåser är kanske inte världens bästa taktik.

  Men det är lätt att sia när man står med facit i hand.

 11. BRA skriver:

  Ryska börsen ned 20% idag.
  Bra, bra ,bra.. Vi blankare har lysande tider när det råder obefogad panik.
  Hip hipp hurrrrraaaaaa!

 12. BRA skriver:

  Peter:
  It’s not the fart that kills it is the smell.

 13. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Anna – Apropå SIDA´s 5 miljoner fikaslantar – så vet Du väl att det är i fikarummet som dom STORA besluten i grund och botten tas ? 🙂

 14. bestofmankind skriver:

  Helena,

  hahaha…varför inte skriva färdigt meningen? ……haha

  Anna,

  Det behövs verkligen en grundlig utredning på UD och SIDA. Det var kul att vår bloggvän tnsexton även tog upp den idag i CBs blogg.

  (Om det är någon som saknar mig här, vill jag bara tala om att jag läser Er varje dag men tyvärr har fullt upp med arbeten just nu, och hinner ej filosofera 🙂 med Er.)

 15. Helena Palena skriver:

  lull lull: Vi är flera som vill komma och smeka din marmorgrej och rida på lejonet – för du ha r väl ett lejon i foajén?

 16. ohlundonline skriver:

  Sedan juli har den svenska kronan gått ned med 20 procent gentemot dollarn, rapporterar Dagens Industri.

  SEBs valutaanalytiker Anders Söderberg säger till DI att euron också har blivit en förlorare gentemot dollarn, till viss del på grund av att man nu ser att bankproblematiken är minst lika stor inom EU.

  Men faktum kvarstår att små valutor är mycket mer sårbara än stora valutor.

  Sverige bör ersätta kronan med euron – med raketfart!

  Vad säger expertpanelen?

 17. nathaliesview skriver:

  ohlundonline,

  Apropå…”KRONFEST”, då är det lönsamt att gräva i de gamla slottskamrarna och deras stagnerade rättssalar.

  I USA måste de nyutexaminerade advokaterna avlägga en hemlig ed till Storbritanniens Drottning för att få sin licens. I den hemliga eden igår också att ge support to bankruptcy.
  http://www.apfn.org/apfn/secretoath.htm

  Mer om detta på: http:nathaliesview.wordpress.com/2008/10/06/423

  Sällan något inom politik fungerar så som det är sagt!!

  Fool me once, shame on YOU!….Fool me twice, shame on ME.

 18. goteborgslullaren skriver:

  Helena Palena 6:09

  Tack för ditt stora intresse av att besöka mitt oansenliga tjäll och/eller min arbetsplats.
  Eftersom jag är så lyckligt lottad att jag alltid haft ” god hand” med kvinnor, har jag själv format mitt enkla lilla regelverk.
  Fundamentet har alltid varit att strikt följa och tillämpa ”åldersreglementet” max 23 år.
  Vad jag förstått av alla dina tidigare kommentarer, torde du därmed, rent tekniskt, vara diskvalificerad att ha möjlighet att erhålla en inbjudan från mig.

  By the way . . . . . . . . . vår (min) nya, högkvalificerade receptionist och allt i allo (civ. ek. med internationell inriktning) överaskar oss/mig positivt var dag, trots sin ringa ålder (22).
  Kan t.o.m. avslöja att hennes deltagande under helgens Amsterdamvistelse gav mersmak!

  Dee Dee Sharp – mer känd som göteborgslullaren

 19. LatentEnergi skriver:

  Idag drog SVT ned på rapporteringen om finanskrisen,
  men de smög in att riskbanken skjutit till 500 Miljarder.

  (Då vet vi att läget ÄR allvarligt)

 20. Helena Palena skriver:

  lullerilulli: Jg har skrivit det förut och skriver det igen: Du kan nog inte tillfredsställa en mogen kvinna – därav din vurm för unga tjejer som inte kräver något.

  Som bara ligger där och låtsas… Det är väl hon som gör allt jobb skulle jag tro – för det är krävande för en man att tillfredsställa en kvinna som vet hur det hela ska gå till. Du är tydligen fortfarande kvar på fnitteri-fitt-stadiet…

 21. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – HelEna – Kul att se Dig på foto också… – och jag håller nog med Dig om att Lullaren kan få problem med att ge Dig vad Du vill ha = som Du vet av egna gjorda erfarenheter kan erhållas.

  Så Lullaren gör nog säkert klokt i att hålla sig till max 23 år, tror jag… 🙂

 22. goteborgslullaren skriver:

  Josef 9:52

  Hur är det nu du brukar säga ”det man säger om andra etc” 🙂
  Vem vet, jag kanske är som Fantomen:

  Fantomen han har en trikå som är blå
  men ibland har han hatt och överrock på
  när han går ut med hunden sin Devil ibland
  så liknar han faktiskt en helt vanlig man

  Lev väl,
  Vännen Dee Dee (över 23)

 23. mrmhalland skriver:

  Lullaren !

  Blir du alrig rädd att starletterna är smartare än du ?
  En 22-årig civilekonom med internationell inriktning är fullständigt unikt.
  Och att en sådan utomordentlig begåvning, som minst 2 år tidigare än sina studiekamrater har nått denna nivå skulle nöja sig med att vara receptionist är helt sanslöst.
  Att denna begåvning dessutom ger mersmak i den form du antyder låter sagolikt !

  Har inte det stackars barnet föräldrar, eller i alla fall en mentor (då menar jag från skolan) ?

 24. Helena Palena skriver:

  Livet är stenkul – tro på mig för jag är tjej!

 25. goteborgslullaren skriver:

  Lilla söta Helena 7:14

  Jag är rädd för att din faiblesse för Marlboromannen Putin slagit över –
  kanske bör du ägna dig åt intensivstudier av C.G. Jungs efterlämnade ”verk”
  för att försöka närma dig Plimsollmärket!

  HappyGoLucky – starletternas favoritlullare

 26. goteborgslullaren skriver:

  mrmhalland 10:10

  Vissa gör allt på kort tid 🙂

  Vår/min ”allt i allo” tog dessutom en MBA på HEC i Montreal innan fyllda 22
  http://www.hec.ca/

  Vår/min företagsfilosofi är dessutom att en trainee (el. allt i allo som vi/jag föredrar att kalla dem) ska börja med att lära känna företaget från grunden.
  Fungerar väldigt bra!

  Hilsen
  Dee Dee – envåldshärskare (men omtyckt och rättvis)

 27. Helena Palena skriver:

  Jag har skrivit ett inlägg om kommunismen på min blogg och även publicerat det på Newsmill. Klicka på länken så får ni ser en större bild på mig. Kan ju vara kul så här på nattkröken!

  http://www.newsmill.se/userpage/417

 28. Kachina skriver:

  Jag undrar om högern verkligen vill göra en neutral undersökning. Idag kan man påstå att Stalin mördade mellan 7 – 90 miljoner människor, godtyckligt efter stämningsläge. Är de intresserade av sanningen?

  Jag tycker definitivt att en internationell tribunal skall få tillträde till de sovjetiska registren. Sanningen skall fram, oavsett hur den ser ut.

 29. Helena Palena skriver:

  Kachina: Offren finns inte bara i Sovjet. Dessutom är det fritt fram att forska i Sovjet och dess kolonier – de s k satelliterna. Men inga svenska forskare visar intresse. Dom har ju fullt upp med att lägga locket på verkar det som.

 30. Peter Hammarberg skriver:

  Lullaren

  Lite nostalgi kanske, även om de passerat 23-årsgränsen…

  http://www.blocket.se/vi/17840698.htm?ca=23_14_s

 31. goteborgslullaren skriver:

  Peter H 8.37

  Tack 🙂

  Man har alltid glädje av att lära sig något nytt – hade inge aning om att en tidskrift har burit detta väldigt förpliktigande namn.
  Men kunde/kan man verkligen kalla damen på bild för en starlet?

  PS Man kanske skulle lägga ett bud och sedan överlåta 50% av upplagan åt Helena och 50% åt en annan donna (numera ej längre synlig på bloggen)? DS

 32. goteborgslullaren skriver:

  Helena P 11:03

  Du kan ju om du bara vill. Riktigt bra skrivet!

  PS Även efter +23 kan man se riktigt trevlig ut 🙂 DS

 33. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Lullaren – Apropå Din kommentar ovan: ”Josef 9:52 – Hur är det nu du brukar säga “det man säger om andra etc” :-)” – slut citat.

  Mitt i prick, verkligen…

  För drygt tio år sedan insåg jag att jag ej ”klarade av” jämnåriga kvinnor – så då bytte jag ner mig till en som är ca 14 år yngre. Wi började som särbos under ca 7 år – och sedan drygt 3 år är Wi sambos – som Wi väljer att kalla för att vara särbosambos. Bl a av det skälet att hon mest är på den övre våningen under dagtid – och jag då till åt hållet 99 % huserar i entrévåningen på wårt boställe.

  Dock – nätterna tillbringar Wi alltid hudnära tillsammans i samma bädd – under den NaturLiktVisa = Intelligenta björken – och utomhus året runt – och det fungerar alldeles utmärkt – för att ej säga bättre och bättre än så länge i vart fall… 🙂

 34. goteborgslullaren skriver:

  Josef 11:37

  Låter utomordentligt bra – lycka till även fortsättningsvis!
  Själv föredrar jag dock min rymliga Queen Size bädd (läder från Arizona) framför utomhusvistelsen i närheten av den berömda/beryktade björken – oavsett om min natt är hudnära eller ej 🙂

 35. Helena Palena skriver:

  lull lull: Upp till bevis! Visa pattarna…

 36. goteborgslullaren skriver:

  Åter i arbetsstolen efter snabblunch (Piccata Milanese) möts man av Helena P:s
  trevliga tillrop ”visa pattarna”.

  Ja, ja, samtalstonen är olika – Helena tillämpar månne det kärva norrländska språkbruket alltemedan en god lullare som jag uttrycker samma sak genom att försynt fråga en liten bissig starlet ”vad säger du om en liten Easy Breeze i baren?”

 37. Helena Palena skriver:

  nej du lullaren – Miss Pejlen övar bara lite på stockholmsdialekten!

 38. Helena Palena skriver:

  Så nu har jag lagt in mig själv i helfigur under Lite om mig! Skynda och fynda – dock visar jag inga private parts…

 39. Peter Hammarberg skriver:

  Nej men snälla Helena, var har du din huvudbonad. Endast ungmör går barhuvade då de bär dräkt; och direkt ung är du ju inte och ej heller någon mö med tanke på bl a tvillingarna…

 40. Peter Hammarberg skriver:

  Apropå ”private parts” och tvillingar kan jag inte låta bli att dela med mig ur min limerick-samling:

  There was a young girl who begat
  Three brats, by name Nat, Pat and Tat.
  It was fun in the breeding
  But hell in the feeding,
  When she found there was no tit for Tat.

 41. Helena Palena skriver:

  Peter: Jag har en bindmössa till dräkten – den ser ut som en stormhatt (blomma) vilket renderat nämnda blomma namnet ”Järsöluva”!

  Det är andra tider nu och man behöver inte gömma sig för Prästen, Gud och Bibelns skull. Vilken lycka att få bo i detta nordiska land med fina män som tillåtit sina kvinnor att få blomma ut och vara fria! Som slipper gömma sitt hår…

  Halleluja!

 42. Peter Hammarberg skriver:

  Helena

  Det är ingen som tvingar dig, på något sätt.
  Min anmärkning var av det mera skämtsamma slaget och då du bär grunddräkten ”utan tillägg eller sirningar” är det helt OK.
  Det är då man börjar bära varianter enligt dräktalmanackan som man ska vara trogen de gamla traditionerna, om inte annat så av respekt för de generationer som format den!

 43. Helena Palena skriver:

  Peter: Fattar vad du menar!

  Tit for tat – nä, tre är en för mycket!

 44. Anna skriver:

  Peter Hammarberg 1:42

  Har du med denna i din samling? Om inte håll till godo, detta är min favoritlimerick alla kategorier!
  Timbuktu torde ha en ganska hög ”limericksvårighetsgrad”.

  Well a-fishing Tim and I a-went.
  We spied three maidens in a tent.
  Since they were three,
  And we but two,
  I bucked one and Timbuktu!

 45. Anna skriver:

  göteborgslullaren 12:40

  ”Easy Breeze” visar på såväl god uppfostran som uppmärksamhet gentemot det täcka könet.
  Du är nog en finsmakare trots allt!

  /Anna ( + 23 )

 46. Carl norberg skriver:

  Att inte detta förlopp har påtalats redan för länge sedan, är rent struntprat.
  Jag har redovisat detta förlopp exakt i detalj för såväl Ingvar Carlsson, Sven-Erik Österberg, Sandro Scocco och Mona Sahlin, och det är i princip alltsedan ett år tillbaka.

  Vad avser alliansregeringen kan jag bara konstatera att gehöret är ännu sämre.

 47. goteborgslullaren skriver:

  Ja du Carl,
  Det är inte lätt att vara en enkel liten trumslagarpojke för vem ids lyssna på en sådan?
  Den ende auktoritet som har dylik simultankompetens torde vara Bosse Ringholm, så jag undrar varför du inte kontaktat honom?
  OBS! Bosse kan nås via östra läktaren på Enskede idrottsplats!

 48. Carl norberg skriver:

  Jodå, de lyssnar intresserat.

  Vad detta lyssnande sedan får för effekter, kan väl kanske sägas vara mera tveksamt.

  Och ditt engagemang är beundransvärt, som sagt, av ett eller annat skäl.

  Fast som den bondkanin du är, så ser du inte kontexterna i och med dina egna skrivningar.

 49. goteborgslullaren skriver:

  Inte undra på att resultatet blir magert då en liten trumslagarpojke försöker få politker intresserade av sitt Musse Pigg budskap. 🙂

  ”För att känna sin nutida belägenhet, så måste man känna vad som förevarit, och detta för att ens göra möjligt att veta varthän man nu färdas. Denna historia har höljts i dunkel, av skäl som blir alltmera uppenbara ju mera man läser om dem.

  Detta förlopp tar sin begynnelse i direkt anslutning till att första världskriget håller upphöra, och att Versaillesfreden sedan skall komma verka styrande för många olika förlopp i detta. Men att det allt sedan dess för svensk del, inte har varit aktuellt med något deltagande i militärallianser, det måste anses som alldeles uppenbart.

  Syftet då som nu får anses vara att istället maximera den förtjänst som försäljning av krigsmatriel , innebär för det militärindustriella komplexet.”

 50. Kachina skriver:

  Lullaren

  Jag slog på trumman samma kväll som Ingvar Karlsson och K-O Feldt presenterat Thatcher-reformen 1986 och påstod att byggmarknaden skulle kollapsa när reformen trädde i kraft fullt ut. Jag fortsatte att slå på trumman 1989 när Norge gick den vägen efter sin reform, men fick bara höra att jag var domedagsprofet, i Sverige gäller andra förutsättningar.

  Jag slog på trumman när Fortums styrelse tog ut 5 miljarder i bonus, när Lundbergbolagens ägare delade på 18 miljarder. Jag försökte få folk att fatta att dessa pengar var inte manna från himlen, Gud Fader hade inte startat tryckpressarna exklusivt för de feta svinen, utan de här bolagen plundrade sina kunder alltmedan våra politiker ansåg det hedervärt. När jag såg äckliga och giriga svin, såg andra dem som exempel på The American Dream.

  Jag sade också hur det skulle gå. Girigheten skulle med hjälp av den marknadsliberala kapitalismen få världsekonomin att kollapsa.

  Det är inte lätt att vara trumslagarpojke och trumma för döva.

 51. Peter Hammarberg skriver:

  Framför allt är det inte lätt att vara trumslagarpojke då man trummar i en helt annan takt än resten av orkestern. Sådana små gossar blir antingen överröstade eller utslängda.
  Några av dem försökte ordna egna konserter där de trummade i sin takt efter sina noter, men få kom för att lyssna. De stora namnen drog all publik och radiostationerna spelade inte deras egenproducerade skivor. Hårda tider för de små trumslagargossarna!
  Nu har helt plötsligt gossarnas känsla för takt och rytm blivit populär i vissa undergroundkretsar där kritiken av den etablerade musikvärlden och dess publik alltid varit ett raison d’être.
  Snart kommer det att visa sig vilka som egentligen hade förmågan att känna av smakskiftningarna och som hade den rätta taktkänslan.
  Kommer den etablerade konstmusiken att klara bytet till ny chefsdirigent och hans krav på att striktare följa originalnotbilden eller kommer vi att få leva i en värld av enbart slagverkare?

 52. Kachina skriver:

  lullaren

  För det mesta är jag ganska trög i huvudet, men ibland fattar jag blixtsnabbt och ser sammanhangen kristallklart, som vid sossarnas skattereform och vid Alliansens presentation av sin gemensamma politik.

  Jag tror inte att Alliansens ledare själva hade en aning om, eller ens tänkt på, att deras framförda åsikter och åtgärder hade sin grund i nazismen. De hade helt enkelt köpt ett koncept som Bush använt framgångsrikt, liksom köpt nya fotbollsskor med mer driv i inför nästa match mot sossarna. Troligtvis tänkte ingen på att, visste ingen, att Hitler använt samma ”fotbollsskor”, stigmatiseringen av folkgrupp, redan på 20-talet.

  Alla vet vi att det finns fuskare i alla samhällsklasser. Det finns de som fuskar med a-kassan. Det finns de som fuskar med f-kassan. Det finns de som hellre är lediga och lever på a-kassa, än att de tar ett jobb. Men,……de är för få. Man kan inte grunda nationens politik och villkoren för 9 miljoner människor, på några få fuskare.

  Så pass omdöme måste en toppolitiker ha, men det har tydligen inte Alliansens ledare.

  Jag slog på trumman samma kväll som de presenterade sin politik och man tog genast fram skygglapparna och hörselskydden, istället för att lyssna, förstå och förändra. OK, de visste inte. Det kan jag förstå. Men de ville inte heller veta. De genomförde samma stigmatisering mot sjuka och arbetslösa som Hitler genomförde på 20-talen. Det enda som skilde retoriken från talarstolarna, var att han talade tyska.

  NU VET NI !!!

  Nu kan ni ”byta ut fotbollskorna” och sparka med tofflor, ersätta psykopaterna i administrationen med friska själar. Nu vet ni att The American Dream är och förblir en dröm. Feta svin är inga föredömen. Den enda som tycks ha förstått att det är dags att ändra framtoning, är Anders Borg. Jag får hoppas att han lyckas trumma en takt som ni kan uppfatta på er frekvens.

 53. Anna skriver:

  Byskegubben 7:00

  Varför skall du så ofta ta till dina absurda överdrifter? Ditt budskap skulle gå fram mycket bättre om du utelämnade t. ex. dina nazistiska påhopp, dessa gör att en överväldigande majoritet av oss läsare inte tar dig på allvar.

  Och i rättvisans namn torde det vara allmänt känt att Alliansen snarare plockat upp div. idéer från Clintonadministrationen än från Bush.

 54. Carl norberg skriver:

  Aldeles oavsett vilket resultat som nu uppnås med olika trummanden, så lär ju verkligheten till sist göra sig påmind för alla.

  Om detta sedan innebära att falla trummande, eller att takten har enats till att verka stärkande för alla, det återstår ju att se.

  Och att dumhetens manus verkar som ledstjärna för många, detta behöver inte ytterligare belysas.

  Det är som vanligt mera patetiskt att konstatera det intresse som visas för person istället för argument.

 55. Carl norberg skriver:

  Och dåren Borwn anser att detta når kärnan på problemet!

  Fattar han att det är den redan bildade valutavolymen som är problemet, och spelar han rent stupid?

  OK att inte göra fler dumheter, men de redan begångna felaktigheterna rättfärdigas inte av detta, man måste göra om och göra rätt.

 56. Kachina skriver:

  anna

  Konceptet ”arbetslinjen” var en direkt inköpt kopia från Bush-administrationen.

  Att ni är så historielösa att ni inte kan se kopplingen till 20-talet, kan jag bara beklaga.
  Förintelsen 1933-1945 är en helt annan period även om den är ett resultat av att ingen satte ner foten på 20-talet. Kom inte och snacka om överdrifter utan kolla hur snacket gick från talarstolarna i 20-talets Tyskland. Det är ekot därifrån vi hör i Sverige idag.

 57. goteborgslullaren skriver:

  Nej men Ekorren lille,

  Har du återigen börjat smutta på produkten från din hemkoksapparat?
  Sviterna från den gamla krocken med cementgolvet är fullt tillräckliga, jag har ju sagt till dig flera gånger tidigare att gamla gubbar inte ska spä ut sitt blod med destillerade vätskor.
  Fruntimmer är dock fortfarande OK för dig i och med att dom ej är giftiga och i allmänhet relativt harmlösa 🙂

  Hilsen
  Dr Dee Dee – hematologernas bäste vän

 58. Carl norberg skriver:

  Trall -Göken som ger nya dimensioner åt sega tankars illustration, borde släppa taget.

 59. soli01 skriver:

  Carl Norberg – har noterat Dina varningar under en längre tid och Du verkar inte ha varit fel ute. Har Du däremot haft något recept på hur det ska åtgärdas har jag dock missat detta.:-)
  Visst det är tråkigt med alla dessa personangrepp och de synes nu vara allmänt förekommande.:-)

 60. Kachina skriver:

  Dee Dee — den elegante kalsongkryssaren från Gbg. Hans personangrepp är faktiskt ganska humoristiska.

  Jag kan bara meddela, honom och alla andra, att personangrepp inte biter på mig. Ni får ta till starkare gift än så, om det skall ha verkan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: