Budgetdax – Vår Gud är oss en väldig Borg!

Nu är media igång med sin självpåtagna uppgift att skapa så mycket avundsjuka som möjligt i vårt redan alltför avundsamma land. Upp flyga orden, tanken stilla står… Om någon tvingas att betala 58% i skatt i stället för 59 %, så har han ”fått” en procent. Eller i siffror om någon beskattas med 290.000 kronor i stället för 295.000 kronor så anses han ha fått 5.000 kronor. Fått av vem, om jag får fråga? Endast en berusad kommunist kan tycka att allt tillhör staten; att allt under 100% skatt på inarbetade pengar är något som den lydige medborgaren fått av staten och att alla ska leva på bidrag och allmosor utdelade av en politisk överhet!

En upplysning, som ni kan konsumera allt efter läggning: Sverige lägger ut ungefär lika mycket på forskning och utveckling som på U-hjälp. Vilka slantar ger bäst avkastning: 25 miljarder till – till allra största del – avlägsna diktaturer eller lika mycket till grundforskning, utveckling av nya mediciner, utveckling av avancerat tänkande och långsiktigt stärkande av vårt eget lands konkurrenskraft? För bägge dessa poster talar politikerna om att nå 1 %  av BNP.  ”Satsa på båda” lyder det förenklade svaret från dem som anser att det finns hur mycket pengar som helst (= hur höga skatter som helst). Och som inte har läst vitboken ”Svensk U-hjälp i en förvånad värld”.

Försvarsbudgeten ligger för övrigt i samma härad. Ni observerade väl att Tomhylsan fick göra patron ur och sluta skjuta sönder försvaret. I alla fall tills vidare. Det behövdes bara att den ryska björnen tittade ut ur sitt ide och öppnade ena ögat!

Själv kan jag hålla med de budgetanalytiker som säger sig sakna mer kraftfulla åtgärder för att förbättra konkurrensförutsättningarna för företagen i Sverige. Det handlar om värnskatt, arbetsrätt och förenklingar för företag. Budgeten verkar gjord så att alla särintressen ska få något. En liten kaka där och en liten kaka där! Tyvärr ger alla dessa i och för sig positiva åtgärder en känsla av kraftlöshet. Det hade exempelvis bitit bättre om hela satsningen gjorts på arbetsgivaravgifterna ELLER bolagsskatten än som nu – hälften på varje.

Att verka men inte synas; var en gång Wallenbergarnas motto. Kan inte någon konsult tala om för Reinfeldt att detta motto är ur tiden!

När man långsamt kokar en groda lär den inte märka att temperaturen stiger. Ej heller om temperaturen långsamt sjunker.

Någon person som inte är så snäll som jag skrev att regeringen verkar satsa på att vinna valet. Förra valet, 2006 alltså!

Så har vi pensionerna. När 40-åringar talar om sin egen pensionering är det allvar. När samma 40-åringar talar om dagens pensioner görs det med andra förtecken. ”Hur mycket ska pensionärerna få kosta?!” T.ex. att  en helt vanligt pensionär som enligt SvD arbetat i restaurangbranschen i budgeten får 70 kronor mer i månaden efter skatt.  11.151 kronor blir det kvar efter bostadsstillägg. Men vänta ett tag: Dessa personer har jobbat, betalat skatt efter bärkraft och varit lojala mot det samhälle som lovade dem en tryggad ålderdom. De trodde att de betalade in till sin egen pension, men vi har ett helt annat och mycket lurigt ekonomiskt system; kedjebrevsekonomin. Dagens 40-åringarna betalar tilll dagens pensionärer. AP fonderna är bara en liten kudde som ska kunna dämpa tillfälliga svängningar.

En stor del av dem som ska betala 40-åringarnas pension är idag yngre än 15 år! Så det är nog bäst att ni ser till att de lär sig något i skolan, blir skötsamma och duktiga. De ska ju försörja er och då räcker inte meriter som att krossa skyltfönster, ”reclaim the city” och skita ner på gatorna.

”Att skattebefria pensionärerna skulle bli väldigt dyrt” säger den ungdomligt fryntlige finansministern, som svar på frågan varför man inte skulle ge pensionärer samma sorts beskattning som de yrkesverksamma. Och dessa har ju inte precis skattebefrielse! Men om logiska lösningar skulle få ersätta politiska låsningar, så borde pensionen vara skattebefriad. Pengarna har ju tjänats in och redan  beskattats en gång.

Politik i allmänhet och skattepolitik i synnerhet går dock ut på att med vilka resonemang som helst beskatta så många så mycket som möjligt. Sossarna är Mästare på detta; så var nu inte så tokiga att ni röstar in dem bara för att ni retar er på en hästsvans. Om man ska röra sig på det planet så är Östros och Lenin egentligen lika som bär. Det är därför som Östros inte har skägg!

Världsekonomin vacklar, men Sverige står starkt! Ett 4-faldigt leve för Ankdammen!

Annonser

322 Responses to Budgetdax – Vår Gud är oss en väldig Borg!

 1. Helena Palena skriver:

  Ha, ha, ha…. va´kul! Borg är tuff -en rocker i svarta jeans! Men hur Schlingmann ska kunna attrahera ärade publikum har jag svårare att greppa!

 2. goteborgslullaren skriver:

  Tack Ian!

  Det känns otroligt befriande att läsa detta ditt inlägg. Träffsäkert, verklighetsnära och ”mitt i prick”.
  Dagens hedersomnämnande bör tillfalla liknelsen Lenin contra Östros 🙂

 3. Kachina skriver:

  Ian

  ”Fått av vem, om jag får fråga? Endast en berusad kommunist kan tycka att allt tillhör staten;”

  Han har fått rabatt på det han köper, beskydd. Det är nämligen andemeningen med det civiliserad samhället,…..att ge och få skydd av varandra.

  Ryssen behöver vi inte skydda oss mot, det kan du glömma. Den största faran finns inom landet. Det är totalt vansinne att sätta ett folk som inte krigat på tvåhundra år, på krigsfot. Efter fadäsen i Georgien har vi inget annat val än att knyta tätare band med NATO och för vår del bidra med högteknologiskt flyg och robotsystem. Det är i o f s ingen plåga, vi har varit knutna till NATO sedan tidigt 60-tal.

  När det gäller arbetsgivaravgiften agerar Alliansen märkligt. (Såg du s:et, lullaren?)
  De sänker premien för sjukförsäkringen med över 2% och ökar den diffusa posten allmän löneavgift med ett ännu högre procenttal. Detta är ett tydligt tecken på att människan som inte förblir helt frisk, klassas ned i tre steg om sex månader, tolv och trettio månader. Vad ni skall göra med människan om hon varken dött eller tillfrisknat efter trettio månader, klargör inte den nya lagen. Jag väntar med spänning på att ”Jönsson-ligan” skall visa nästa kort i korthuset.

  I övrigt tycker jag att det är fel att använda ordet arb.avg. eftersom det är en del av lönen som den anställde betala för sjukförs, arbetsmarknadsförsäkring och pension. Dessa pengar förmedlas likt prel.skatt och moms av arbetgivaren/företagen. Vi kan inte ta bort det systemet för då får vi samma dj-a soppa som i USA. Folk står utan försäkring den dag de behöver den och socialtjänsten får gripa in, för vi är ju människor och icke likgiltiga för andras plågor?

  Vad de hade kunnat göra och vad som måste göras, är att ta bort arbetsgivaransvaret för den första sjukveckan, eller är det till och med två veckor? Detta måste bort, omedelbart. Svenska folket har tecknat sin sjukförsäkring hos F-kassan, inte i det företag där de jobbar. Detta måste bort. Det är det absolut största hindret mot nyanställningar.

  Konkurrenskraften kommer att jämna ut sig. Kineser och indier har höjt priserna för att täcka kraven hos folket på höjd standard. Även Polen är på väg mot vår nivå, så den styrelse som flyttade Electrolux från Tyskland under enorma kostnader, får nog bära huvudet i armvecket resten av karriären.

  Den absolut största faran i globaliseringen är att arbetslägren sprider sig över planeten. Att den marknadsliberala kapitalismen inte siktar in sig på att jämna ut skillnaderna mellan i-land och u-land, utan koncentrerar sig på att bibehålla en konstant över hela planeten där 20% lever i yttersta välmåga och förbrukar resurserna, medan 80% lever i varierande grad av misär.

  När jag tolkar IDU, republikaner och Alliansen kan jag bara se att ovanstående är deras mål.

 4. fairymary skriver:

  Ian……jag retar mig inte på en hästsvans…..jag tycker att det är uttryck för den typ av maskulinitet som jag är svag för när den är välansad som Borgs……

  Däremot förskräcks jag av en människosyn som jag uppfattar som cynisk, brutal och i längden kontraproduktiv……

 5. friherinnan skriver:

  Jag kan inte tänka mig att rösta borgerligt nästa val pga hur de behandlar de sjuka, arbetslösa…och pensionärerna.
  Så för första gången sedan 70-talet ska dom inte få min röst…om dom inte radikalt ändrar sin polititk…snabbt.

  mvh

 6. goteborgslullaren skriver:

  Kachina

  Jag gläder mig åt ”det lilla”, dvs att du tagit bort Z ur din vokabulär och ser fram emot ytterligare ”modereringar” från din sida inom kort. Jag vet ju att du kan vara riktigt trevlig mellan varven, bara du håller ditt eldfängda humör i styr.

  Dee Dee Sharp – fortfarande de bissigaste starletternas ädle riddare

 7. Per Nordblom skriver:

  Ian kanon, Du är BÄST

  Per Nordblom

 8. Peter Hammarberg skriver:

  Ian sätter som vanligt fingret på det som ”vanligt folk”retar sig på och skjuter in sig på enskildheter i ett komplext politiskt bygge. Det var just denna teknik, att lyfta fram och med lite humor och folklighet belysa några stora och för ”folket” viktiga frågor, som skapade ND.
  Att skapa en fungerande helhet, att ha en konsistent politik med ett långsiktigt mål, att driva en politik som kanske inte tillfredställer alla, alltid, var inte så noga.
  Huvudsaken det var drag under galoscherna!
  Greven och Betjänten var en frisk fläkt i svensk politik och nog rörde de om i ankdammen, men för att det skulle hålla i längden krävdes det mera av substans och djup. Visionerna behövde vara högre satta än att komma in i Riksdagen och att få synas i TV. Detta kom väljarna ganska snabbt fram till.
  Men roligt var det, det ska medges, och ett antal tår som behövde få lite extra ont blev säkert trampade.

 9. Helena Palena skriver:

  Peter H: Upplever dig som lite blåögd. Men det är ju dom flesta in Schweden! Ny Demokrati i all ära – men allt dom initierade har ju dom fega andra partierna så sakta smugit in och infriat. Utan att ge ND en eloge förståsssssss!

  Snart seglar SD in och sätter myror i skallen på våra folkvalda. Ha, ha, ha… va´kul det kommer att bli…

 10. Peter Hammarberg skriver:

  Javisst, SD har stora möjligheter att ta sig in i Riksdagen. De gör, precis som ND gjorde, riktar in sig på några enstaka aktuella och för väljarna just nu/då viktiga frågor. SD genom att ”säga det alla tänker”.
  Och visst, en- eller fåfrågepartier, påverkar de gamla och etablerade partierna; dels för att dessa vill rädda kvar sina väljare, dels därför att frågorna ofta verkligen är viktiga och behöver ges ett större utrymme både i debatt och verklig politik.

  För att sedan kunna leva kvar som riksdagsparti krävs ett mera fullödigt och heltäckande program, en fungerande partiorganisation och kunniga politiker.
  ND stupade på att de saknade allt detta. Inget reellt partiprogram, ingen bas organisation och inga som kunde ta över då Greven och Betjänten började käbbla inbördes och till slut ledsnade.
  SD har lärt sig av detta, de har byggt upp en partiorganisation, de har, i alla fall ett rudiment till, partiprogram och de har, få men i alla fall, medlemmar med viss politisk rutin från den kommunala nivån. Detta gör inte ND till ett etablerat parti. Om de kommer in i Riksdagen är det inte pga deras åsikter vad gäller vård, skola, omsorg, försvar eller försäkringssystemen; det är enbart invandringsfrågan som i dagsläget skapar deras opinionssiffror. Skillnaden mot ND är att, då de väl kommit in i Riksdagen, har de faktiskt gjort klart, åtminstone för sig själva. vad de ska tycka även i andra frågor. Detta ger dem en större chans att överleva och det är det som gör dem så långsiktigt farliga.
  Farliga förresten, kan ett parti som i ett demokratiskt val fått förtroendet att sitta i Riksdagen, kallas farligt? Den anklagelsen ska väl i så fall snarare riktas mot väljarna…

 11. goteborgslullaren skriver:

  Riktat till alla er som i tid och otid alltid kritiserar USA. Kan ni inte hålla med om att detta är bra 🙂
  Vårt eget land har av hävd betydligt svårare att granska ”interna makthavare” !

  http://www.e24.se/branscher/bankfinans/artikel_730315.e24

 12. goteborgslullaren skriver:

  Peter Hammarberg (eller vad jag nu väljer att kalla dig på denna blogg 🙂 )

  Som vanligt skiver du initierat och belevat men . . . . . . . . . .
  som vanligt tillskriver du även de etablerade politikerna och de etablerade politiska partierna en slags helgongloria av att vara idealister (och att vara kunniga 🙂 )som värnar om det bästa för gemene man. Att detta skulle vara drivfjädern!
  Försök till nytänkande, ex. vis det som Ian visade upp vid bildandet av ND, dömer du däremot ut som enkla, populistiska lösningar.
  Eftersom förändringens vindar blåser starkt över hela vår globaliserade värld just nu, tror jag flera med dig behöver vakna upp och skaka av er dammet.

 13. Peter Hammarberg skriver:

  Nej du Lullaren
  Ian hade inga enkla lösningar, de lösningar han förslog (Bert räknar jag inte in, han hängde med på tampen och får väl stå för det verkligt polulistiska..), var det säkert inget fel på.
  Problemet var att han hade lösningar på så få problem, att det inte alltid hängde ihop och, det viktigaste, att han inte höll ut!
  Då det inte var roligt längre hoppade han av. Det kan man göra i ett ”riktigt” parti där det finns de som fyller på underifrån. De som försökte ersätta Ian höll inte måttet med känt resultat.
  ”Helgongloria” är väl att ta i. Jag har träffat och arbetat med tillräckligt många politiker för att veta att några helgon är de inte. De är intriganta, ofta snarstuckna (jfm CB och FRA-intrevjun), beredda att gå över lik (bildlikt hoppas jag) och har ofta en mycket smal kunskapsbas och referensram. De är heller inte alltid särskilt trogna sina partners (i alla avseenden…). Oavsett allt detta har jag dock sällan träffat någon som inte har ett ärligt uppsåt att göra gott inom ramen för sin övertygelse.

  Och Du, kalla mig för den jag är där jag är. Jag tänker i varje fall inte polemisera med mig själv…

 14. ohlundonline skriver:

  En gång i tiden var jag motståndare till 4%-spärren till Riksdagen.

  Jag har ändrat uppfattning, men tycker att vi borde reformera valsystemet, för att få mer ansvarstagande partier i Riksdagen med en vettigare helhetssyn.

  Det bästa vore kanske att ha ett tvåpartisystem liknande det i USA och där det största partiet på det lokala planet får alla stolarna i respektive kommun.

  Behåller vi flerpartisystemet, får ju annars alla småpartierna även fortsättningsvis in alla stollarna i respektive kommun.

  Men lika illa som jag tycker om enfrågepartierna, lika bra tycker jag om ideologiskt konsekventa partiprogram.

  Nya småpartier ger oss bara en hög repriser och högre priser.

  Miljöpartier finns t ex numera i Europa lite varstans.

  De vill ge oss hagarnas mat, men har inte gett oss så mycket mer än magarnas hat.

  Men det har i alla fall hjälpt bönderna. För får de inte in säden får de skördebidrag och får de in den får de barnbidrag.

  Jag hörde om en bonde som tom sådde Viagra på åkern och lär ha fått jordfräs!

  Det borde dock vara mer av personval, som i den pågående Presidentsvalskampanjen i USA.

  När budgeten presenterades i USA sa George W. Bush:

  ”It’s clearly a budget. It’s got a lot of numbers in it”

 15. Kachina skriver:

  Men, lullaren,……..så förståndig du blivit plötsligt. Du börjar ha samma åsikter som jag. Kan det vara som jag säger att ”I´m eating your mind from inside”, mina ord ligger och mal i ditt undermedvetna och till slut trillar de ut ur din mun. 🙂

  För du har väl lagt märke till att jag inte kritiserar USA generellt, utan det republikanska USA som i huvudsak har kontrollen över CIA. Jag är betydligt mildare i min kritik av det demokratiska USA som i huvudsak har kontrollen över FBI.

  I Enronaffären fick huvudmännen livstids fängelse. I Finlands bankkris fick bankdirektörerna några års fängelse. I Sveriges bankkris fick direktörerna ett vederlag på 50 miljoner och ett nytt toppjobb. Då hade vi alltså ”republikanskt” styre i Sverige.

  Republikanerna har ingen egentlig makt inom FBI och demokraterna har ingen egentlig makt inom CIA. Därför hamnar de ekonomiska skurkarna bakom galler.

  Förresten, din avatar. Är det en bislett du slängt på bordet?

 16. Helena Palena skriver:

  Javisst är vi väljare farliga! Jävligt farliga… det är är ju därför vi måste tuktas så hårt!

 17. Helena Palena skriver:

  För övrigt är vi ett utsuget folk! Vi betalar skatt innan vi ens kommit upp i existensminimum!! Det gör nog inget annat land i EU… Men vi är ju dessutom ett korkat folk!

  Jag skulle gladeligen flytta till en annan planet… Tyvärr finns ingen avskjutningsramp för sånt!

 18. goteborgslullaren skriver:

  Kachina 10:20

  1.
  Socialist blir jag aldrig men kanske har den senaste tidens utrensningar på Carl Bildts blogg påverkat mig att bli mer kritiskt inställd till ”makten” än vad jag var tidigare. Just detta tilltag att URSKILJNINGSLÖST (”HIPP-SOM-HAPP”) rensa bort kommentarer och kommentatorer gör vem som helst ganska förbannad (tror jag) och det visar på en brist på omdöme.
  Om man verkligen hårddrar denna omdömeslöshet ställer man sig frågan vad som skulle ske i ett ”skarpt läge” – skulle vissa offras för den ”goda sakens skull”? I sånt fall påminner ju människosynen om . . . . . . . . . . .
  Här är jag övertygad om att CB och hans adjutant, hr Eriksson, begått ett stort misstag och bitit sig själva i svansen (vilket också syns på antalet kommentarer efter den beryktade utrensningsperioeden). Kvar är bara ett fåtal gamla kommentatorer , vilka nu för tiden inte vågar uttrycka sig kritiskt till något som CB skriver, för då löper även de risken att bli utvisade. Vattvälling serveras därför numera på CB:s blogg av förklarliga skäl och besökssiffrorna rasar!

  2.
  Ang. min avatar: Ja, hon har fyllt 25 och åkte därmed, efter känd förebild, ut 🙂

  3.
  Jag hoppas fortfarande John McCain och hans förtjusande moatje vinner valet over there 🙂

  4.
  Men du och jag har nog en ganska snarlik uppfattning i väldigt många konkreta frågor,
  t. ex. alla former av myndighetsmissbruk (inkl. även div. fackpampar och kommunala tjänstemän i denna kategori).

  5.
  Har du snipan i vattnet fortfarande? Själv är min säsong till sjöss över, nu inviterar jag mina starletter till mitt enkla tjäll i stället – även därstädes finns alltid kallmanglade, svarta sidenlakan (inga hyllvärmare kan jag försäkra dig) 🙂

 19. Peter Hammarberg skriver:

  Vad gäller CB blogg kan jag inte annat än hålla med Lullaren. En viss rensning var av nöden, men den gick alldeles för långt och var/är alldeles för godtycklig.
  En mig närstående kommentator, som enligt honom själv, alltid varit ett under av saklighet, god ton och vårdat språk och som oftast höll sig till ämnet, påstår att även han blivit utsatt för flera fullkomligt oförklarliga raderingar. Faan tro’t.
  Resultatet har blivit en ganska tråkig tillställning med udda figurer som smyger i skuggorna och som inte tillför särskilt mycket. Min kommentatorskollega säger att han dessutom är förvånad över att vissa kommentarer som enligt den nya, outtalade, policyn definitivt borde raderas, får stå kvar.
  Jag har tipsat honom om detta vattenhål men han håller ut hos CB. ”Någon måste ju upprätthålla åtminstone ett uns av kvalité” säger han.

 20. goteborgslullaren skriver:

  Peter Hammarberg 12:33

  Tack!
  Det är bra att du och din ”närstående” 🙂 fördelar sina gracer.

  Eller som Elmer Diktonius uttryckte det:
  ”Blott de tama fåglarna har en längtan. De vilda flyger!”

 21. Kachina skriver:

  lullaren/peter

  Som ni vet stjäl ju södra Sverige alla naturtillgångar från Norrland och nu har ni till och med stulit havsvattnet. Snipan står med kölen fast förankrad på det som förr var havsbotten. Om ni bara kunde återställa så där en 30 cm vatten, så skall jag ut och glänsa.

  CB:s utrensningar avslöjar tyvärr hur han agerar i skarpt läge. Eller det är fel att säga tyvärr. Det var bra att det kom fram, att medvetandesfären troligtvis håller sig inom en smalspårig järnväg. Han har tydligen inte hela förstått innebörden i ”kreativ förstörelse”.
  Den förstör i första hand förstelnade tankeformer, ibland genom nya idéer, men för det mesta genom att verktyget byts ut. CB har ”gått i väggen”, det gör var och annan till slut, om tempot är alltför uppskruvat. Det var synd. Jag hade gärna unnat honom en karriär som Europas förste utrikesminister.

 22. ohlundonline skriver:

  Helena:

  Jag tror att alla länder har problem att tampas med.

  Det som förvånar mig är dock att problemen är så olika i olika länder.

  I regionen där jag bor i Belgien finns det t ex få jobb – 40 procent är arbetslösa och ändå fler när det gäller ungdomar och kvinnor – vilket innebär att en trafikrondell eller 100 meter vägstump minst tar tre år att färdigställa, eftersom det inte finns något nästa jobb för jobbarna när de blir klara…

  Och en internetuppkoppling tar 2 – 3 månader att få, även om internetanslutningen redan finns. Jag har hört att det som jämförelse tar 10 minuter att fixa i Sverige…

  Skolsystemet är också väldigt olika och alla barn slutar klockan 12 på onsdagarna.

  Skolväskorna är dock enorma och tunga och min sjuåring måste släpa 4 tjocka pärmar fram och tillbaka till skolan varje dag. Man saknar ju skolböcker, utan tillämpar lösbladssystem, eftersom skolorna är fattiga.

  Dessutom skickar skolan en massa småräkningar varje vecka på 8, 10 eller 12 Euro, för olika skolmaterial, utflykter mm och lunchen är frivillig och betalas separat.

  Avancerade läkarsystem, folktandvård, skolsköterska eller liknande finns inte. Dock är sjukvården rent generellt sett mycket bra i Belgien och säkert bättre än i Sverige.

  Innan varje skolterminsstart får man en lång lista på saker som skolan vill att man inhandlar.

  Momsen är lägre i Belgien, man knappast energi- och vattenräkningarna…

  I Sverige skulle jag dock inte kunna skicka min dotter att köpa en flaska whisky i snabbköpet för 5 Euro.

  På jobbet är lunchrasten 30 minuter, varav mesta tiden går till att köa.

  Är man 3 minuter sen tillbaka, får man en varning.

  Eftersom trafiken står stilla i Bryssel tar jag tåget de 92 kilometrarna till jobbet i Bryssel.

  En dag i veckan är dock tåget försenat och flera gånger om året är det tågstrejker, utom när landet saknar regering – vilket är rätt ofta – eftersom det då saknas en regering att strejka mot.

  Varje land har sina problem, men det finns ändå alltid möjligheter överallt.

  Det är dock aldrig särskilt roligt att vara utlänning.

 23. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Ian Wachtmeister – Du har verkligen kvar förmågan att spetsa till Din syn på MaktPyramid-MaktElitarnas åt hållet vanstyren av mitt kära fosterland Sveriges ekonomi – så att det blir begripligt, verkligen…

  Ett oomstritt faktum är att under de senaste ca 25 åren – så har Wi av vanligt folk = humana MedMänniskor = väsentligt flera än 90 % av medborgarna – ”bestraffats” av wåra ”kära” MaktPyramid-MaktElit-PartiPampar så att Wi förlorat 50 % av wår soliditet.

  Soliditet = betalningsförmåga = självkänsla !

  Personligen tycker jag att det kort och gott är ett åt helvete galet sätt att hantera medborgarna/väljarna på – av det enkla skälet att ju flera enskilda personer – som landets samlade penningmängd ”flödar” via – ju mera av folkstyre är det i ett sådant land – BERGIS !

  Så har Wi demokrati – i meningen folkstyre – i Sverige i dags dato – eller är det snarare åt hållet Demon-Krati ?

  Ha det… 🙂 /önskar tankefrihets-vännen Josef

 24. Josef Boberg skriver:

  PS. Apropå ”tugget” i kommentarerna ovan om det hejdlösa raderandet i kommentarerna på Carl Bildt´s blogg – så har jag sagt mitt om den saken här. DS.

 25. fairymary skriver:

  Hej käre göteborgslullare!

  Jag blir riktigt glad av att vi tycks sitta i samma båt du och jag…….fast jag är över 25……
  tack för att du tar med dig poesin hit till Ians blogg!

 26. fairymary skriver:

  Apropå poesi och apropå Helenas önskan om avskjutningsramp till en annan planet, var det någon mer än jag som hörde Aniara i radions P2 i förmiddags?

  I väntan på att ett sådant scenario ska bli möjligt, ska vi inte göra vårt bästa för att göra den här planeten till en bättre plats att leva på? När det nu finns så mycket god vilja. Det jag gör just nu är att studera Peter Barnes….förlåt att jag upprepar mig men jag tror att han har fångat något väsentligt i den kapitalism som nu råder i västvärlden och att han dessutom har bärkraftiga idéer om hur man ska åtstadkomma något mer konstruktivt.

 27. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – FairyMary – Apropå Peter Barnes – så må väl ALLT som leder till:

  ”Intelligent Wi kommer att drömma i natt
  Intelligenta drömmar som Wi aldrig någonsin drömt förut
  Wi drömmer om att det Är Fred och Frid på lorden
  Därför att Allas Tanke-intellektuella och Fysiska Krig Är Slut ! – punkt.”

  – kunna vara åt hållet helt OK – eller ?

 28. Josef Boberg skriver:

  FairyMary – Kan Du länka något om den Peter Barnes som Du menar ?

 29. fairymary skriver:

  Hej käre Josef!

  Visst! Här kommer en länk

  http://newruralism.files.wordpress.com/2008/03/capitalism_30_peter_barnes.pdf

  Om man googlar på Peter Barnes Capitalism 3.0 får man som 5:e rubrik upp en powerpoint-fil med en läcker sammanfattning…..

  Jag har inte gått igenom alla länkarna själv, umgås med den konkreta boken …..

 30. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – FairyMary – Den här videon –
  http://bravenewfilms.org/blog/5727-peter-barnes-capitalism-3-0 – som Du nämnde ovan – upplever jag som riktigt riktigt bra i även sin inledande kortform på drygt 3 min.

  Den beskriver den GRUNDLÄGGANDE betydelsen av det jag ovan tänkt/skrivit om soliditetsförsämringen med 50 % ovan för oss av vanligt folk = humana MedMänniskor – och vad det VERKLIGEN innebär i form av mindre och mindre av folkstyre i en nation.

 31. solsburyhill skriver:

  Får ni följande ”Nigeriabrev” i lådan, vänligen besvara det inte.

  Dear American:

  I need to ask you to support an urgent secret business relationship with a transfer of funds of great magnitude.

  I am Ministry of the Treasury of the Republic of America. My country has had crisis that has caused the need for large transfer of funds of 800 billion dollars US. If you would assist me in this transfer, it would be most profitable to you.

  I am working with Mr. Phil Gram, lobbyist for UBS, who will be my replacement as Ministry of the Treasury in January. As a Senator, you may know him as the leader of the American banking deregulation movement in the 1990s. This transactin is 100% safe.

  This is a matter of great urgency. We need a blank check. We need the funds as quickly as possible. We cannot directly transfer these funds in the names of our close friends because we are constantly under surveillance. My family lawyer advised me that I should look for a reliable and trustworthy person who will act as a next of kin so the funds can be transferred.

  Please reply with all of your bank account, IRA and college fund account numbers and those of your children and grandchildren to wallstreetbailout@treasury.gov so that we may transfer your commission for this transaction. After I receive that information, I will respond with detailed information about safeguards that will be used to protect the funds.

  Yours Faithfully Minister of Treasury Paulson

 32. Carl norberg skriver:

  http://blogg.aftonbladet.se/23930

  Jag har svårt att se att inte våra inrikespolitiska diskussioner inom kort kommer att bli obsoleta.

  Nu när till och med Ingves gode vän Bernanke, tillåtits dränera kronvärde i utbyte mot papperslappar.

  Och detta är inte precis beroende på att FED har en alltför gynnsam situation.
  Jag gissar att alternativet med en mera massiv valutaattack uttrycktes utan förskönande omskrivningar.

 33. Carl norberg skriver:

  För övrigt så är det väl mera på sin plats med ett enfaldigt leve för ankdammen?

 34. solsburyhill skriver:

  carl 3:52

  Gratulerar till en välskriven artikel.

  Det är bara att hoppas att denna ”räddningsplan”, som i praktiken alltså ger Paulson och Bernanke diktatorisk makt (se Section 8), ej godkänns av kongressen i dess nuvarande lydelse.

  Huruvida planen träder ikraft i nuvarande form eller med ändringar, är av underordnad betydelse då den alltså ej löser själva kärnproblemet.

  Första veckan i oktober (6-12) lär gå till historien. Håll utkik på WaMu och Wachovia.

 35. Kachina skriver:

  Carl, vad är det som händer? Förklara begripligt för oss som inte är utbildade nationalekonomer, en typ ”Economy for Dummies”. Vad betyder det i praktiken att Ingves och Bernanke byter papperslappar?

 36. Kachina skriver:

  Carl, jag såg inte länken till din artikel. Jag har läst och förstår.

  När den stora massan förstår, kommer min aning om att länderna kanske kan explodera inifrån, att ställas på sin spets.

 37. Carl norberg skriver:

  Jag behöver hjälp att bibringa förståelse, och det brådskar för vår egen skull.

  Och betydelsen är alltså att Ben Bernanke så storsint delar med sig av den kommande hyperinflationen som dollarvalutan står inför, det gör förvisso även kronvalutan, men inte alls i den omfattningen som petrodollarsystemet medför.

 38. Carl norberg skriver:

  Och Kachina, alla korrupta system, detta som alla andra, havererar alltid av det skälet att den upprätthållande kraften fallerar. De ruttnar alltså inifrån.

  Va dsom kan bli en explosionsförlopp är däremot den själsliga tomhet som kommer uppenbara sig för många, som helt tappar livskompassen i och med detta.
  Detta är en mycket stark och destruktiv kraft, minns att den som inget har att förlora alltid är den farligaste individen.

 39. Kachina skriver:

  ”Va dsom kan bli en explosionsförlopp är däremot den själsliga tomhet som kommer uppenbara sig för många, som helt tappar livskompassen i och med detta.
  Detta är en mycket stark och destruktiv kraft, minns att den som inget har att förlora alltid är den farligaste individen.”

  Precis det jag tänker på. Jag har påtalat risken i flera år.

  Jag skall genast maila länken till din blogg, till mina kontakter.

 40. ohlundonline skriver:

  Carl:

  Jag har också läst din artikel om hur skulderna flyttas över från bankernas balansräkningar till staten, med andra ord till skattebetalarnas utgiftskonton.

  Jag instämmer med solsburyhill: mycket välskrivet!

  Det finns dock också ett annat, bortglömt hot mot vår framtid och välfärd:

  http://ohlundonline.blogspot.com/2008/09/forget-global-warming-prepare-for-new.html

  Med klimathotet om en ny istid ställs vi inför nya utmaningar.

 41. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Carl Norberg – Taaack för länken till Din blogg – och inlägget där om MaktPyramid-MaktElit-BankingLiga-GalenPannornas vansinnigt stupida styrning av den s k ”marknaden”.

  Jag försökte kommentera ”hemma hos Dig” – men det kom ej upp synligt där – trots att jag gjorde kommentaren som inloggad.

  Nu har jag lagt in Din text ”hemma hos Dig” här – och hoppas att det är OK ?

 42. ohlundonline skriver:

  Carl:

  Jag instämmer med solsburyhill: en mycket välskriven artikel.

  Det är sannerligen skrämmande, hur skulderna flyttas över från bankernas balansräkningar till den amerikanska staten, med andra ord till skattebetalarnas utgiftskonton.

  Detta kommer ju också givetvis i förlängningen drabba oss här.

  Själv räds jag emellertid kanske mer en ny istid.

 43. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Ohlund – Wi får nog försöka fixa den förevarande ekonomiska istiden FÖRST – ifall Wi skall kunna sy pälsar för att klara den kommande väderkylan med sen… 🙂

 44. Kachina skriver:

  Det finns bara ett som är helt säkert. Den här världen kommer att gå under. Det vet jag med säkerhet.

  Jag vet bara inte när. 🙂

  Det säger jag med en smiley för att vi förflyttas då till en ny dimension och förhoppningsvis en bättre värld.

 45. Josef Boberg skriver:

  Nja – KaChina – i mitt perspektiv sett ser det ej alls ut som att den dimension Du tänkt/skrivit om är vare sig bättre eller sämre – därför att wårt beteende där kommar att vara EXAKT detsamma där som det är här, tyvärr tyvärr…

  Så vad annat finns att göra än att JUST HÄR OCH NU ändra oss enskilt och kollektivt ? 🙂

 46. fairymary skriver:

  Josef….det gläder mig att du också uppskattar Peter Barnes verklighetsbeskrivning……

 47. ohlundonline skriver:

  Josef:

  Jag tror faktiskt att vi har invaggats i en falsk säkerhet om att ett klimatskifte tar tusentals år eller åtminstone sekler.

  Det Nya Testamentet talar om att det blir som i Noas dagar, se Matteusevangeliet, 24:37, och då tog det ju bara 40 dygn.

  Det gäller att vara psykologiskt förberedd, för att undvika panik, jämför med Lukasevangeliet 21:25.

  Kachina:

  Vi går visserligen mot en ny epok, men jorden består evinnerligen.

 48. Josef Boberg skriver:

  Nja – Ohlund – Jag uttryckte mig nog lite slarvigt ovan – därför att den här nedkylningen kommer nog att ske under de närmaste 10-20 åren troligast. Dock – isbildningen som sådan kommer att ta väsentligt längre tid, allra allra troligast…

 49. Kachina skriver:

  Vi får se, klart tycker jag dock är att mycket av de spekulationer och gissningar som Bibeln gett upphov till de senaste 1700 åren, kommer att få en förklaring inom en mycket snar framtid.

  Mycket av Carl Bildts märkliga agerande får också sin förklaring. Jag trodde, efter Georgien, att Bildt i första hand jobbade för USA:s räkning, därefter EU:s och sist Sveriges.

  Nu när det globala personliga nätverket ”is unfolded” får man en bild av ett personligt näterk på några få tusen personer som försöker stöpa världen i sin form. Brezinski/Kissinger/Soros/Bildt och ”Stackarsvilli” är en pluton i den bataljonen. Det är den enda förklaring jag kan hitta till Sveriges obalanserade reaktion i Georgien.

  Carl följer i första hand kompisgängets linje, i andra hand Sveriges linje och sist EU:s.

  Frågan är, skapar den här ”bataljonen” rådande situationer av rent oförstånd, genom det slutna rummets idioti, eller är det iskallt kalkylerad planering där ”vi måste acceptera några, kanske många oskyldiga offer”, för den ”goda” saken skull?

 50. ohlundonline skriver:

  Kachina:

  Jag tror för min del att det handlar om en ”iskallt kalkylerad planering”.

  Bildt, Kouchner, Miliband m fl utrikesministrar säger exakt samma saker i sina respektive länder.

  De befinner sig meddetsamma under den högsta pyramidtoppen och går lydigt i passgång i husses ledband.

  Om vi blev utslängda ur Bildts blogg, trots att vi i det absolut stora övervägande antalet frågor tycker exakt likadant som Carl Bildt, då kan vi ju bara börja ana hur betydelselösa några tusentals liv i Sydossetien är för dessa herrar oavsett vad vi tycker.

  Jag kan också ana hur otroligt vansinnigt förbannade Putin och Medvedev är under ytan, samt Gorbatjov på Rice. Detta bådar definitivt inte gott för framtida relationer.

  Vi får hoppas på en positiv förändring – och där litar jag mest på Kungen!

 51. Carl norberg skriver:

  Om sedan detta beror på att kungen har lättast att åstadkomma förbättringar, eller att det inte går att lita på någon när det gäller förbättringar, det kan ju vara osagt.

  Men nog finns det viss risk för att det föreligger en viss motvilja hos trilateraler och Bilderbergare emot en ljusnande framtid, de är ju finansens mörkermän, prcis som Tolkien beskrev dem.

  One bank to rule them all.
  One bank to find them.
  One bank to bring them all and in the darkness bind them.

  Versen var alltid tillägnad Bank of England chefen som låg bakom skapandet av BIS och IMF, han hette Motague Norman Ring.

 52. Peter Hammarberg skriver:

  Världen är full av personer som är beredda att gå dunkla ärenden för att driva diverse överstatliga och hemliga organisationers globala agendor.

  Bilderberggruppen är en sådan organistion.
  För att visa vidden och allvaret i detta hot anslås härmed listan på svenskar som är eller varit redo att svika sina löften, sina påstådda ideal och sitt folk för att i stället följa det globala kapitalets jakt på herravälde.

  Barnevik, Percy
  Bildt, Carl
  Blix, Hans
  Borg, Anders
  Carl XVI Gustaf
  Erlander, Tage
  Fälldin, Torbjörn
  Lindh, Anna
  Lundvall, Björn
  Olofsson, Maud
  Pagrotsky, Leif
  Palme, Olof
  Persson, Göran
  Reinfeldt, Fredrik
  Sahlin, Mona
  Sträng, Gunnar
  Tingsten, Herbert
  Waldenström, Martin
  Wickman, Krister

  Bredden och urvalet visar hur denna organisation lyckats nästla sig in i alla delar av det svenska samhället, politiskt, finansiellt och kulturellt. Att sådana som Herbert Tingsten och Gunnar Sträng lyckats driva ett så åsiktsmässigt dubbelliv som de gjort visar på den skicklighet organisationen har då den väljer sina medlemmar och hur dessa medlemmar så framgångsrikt lyckats dölja sin sanna natur.

  Denna lista borde sända rysningar efter ryggraden på alla svenskar och manar till eftertanke och rop på kamp mot de globala maktstrukturerna!

 53. Helena Palena skriver:

  Ja, snälla rara – hur ska detta sluta? Carl Bildt skrev att han skulle kuta upp till Kissinger på hans kontor på Park Avenue. Det måste han bara hinna med… Lite snabbt så där. Undrar varför det var så viktigt att tala om det för Sverige och världen?

  Bildt skrev att ingen som Kissinger kunde förklara den internationella utvecklingen.
  Inte så konstigt med tanke på att han Kissinger förmodligen är en av hjärnorna bakom det hela.

  Bildt vill i alla fall inte impa på mig – det är då ett som är klart. Det är många som ser Henry som en bödel…

 54. goteborgslullaren skriver:

  Peter H

  Dom små trumslagarpojkarna kan säkert komma med en förklaring 🙂

 55. solsburyhill skriver:

  Kachina 8:56

  Bingo!

  Ja, det handlar så mycket mer om enskilda nationer i allmänhet och USA i synnerhet här. Länderna utgör endast brickor i det pågående maktspelet.

  CBs förehavanden på den nationella såväl som internationella arenan kan bäst förklaras med att han sitter i knät på ZB och stryker Soros medhårs. En sak är säker – så länge som han springer dessa gossars ärenden, är hans karriär säkrad alldeles oavsett vad som i övrigt händer. Hans fru vill tydligen till Bryssel, så bli inte förvånad om hon plötsligt blir ”erbjuden” en tjänst i maktens korridorer.

  Vad avser tiden för nuvarande finanssystemets förfall, vänligen förbered er för en ”rough ride” i oktober. Då symboler helt styr denna maktelits agerande, låter jag er själv gissa datum för nästa punkt på dagordningen.

  Sist men inte minst, så skulle det förvåna mig om presidentvalet i november verkligen kommer att äga rum…

 56. Helena Palena skriver:

  Mina underrättelser säger att John McCain redan är utvald.
  Me när mörkermännen tagit allt – vad händer då?

  När jag kollar på FEDs hemsida kan jag inte låta bli att undra om det hela inte är ett skämt!

  Tryck upp pengar. Låna ut till höger och vänste till hög tillkretipengarna och var glad. Skt i om folk får gå från hus och hem.

 57. goteborgslullaren skriver:

  Vad säger dom små trumslagarpojkarna på denna blogg (med el. utan Kachina) om dom hormonstinna (rapporterade våldtäkter) och våldsbenägna (massor av krossade fönsterrutor samt annan demolering av SEB kontor) ”Reclaim the Streetarnas” antikapitalistiska agerade i Malmö sistlidna helg.
  En samling idealister som vi skall älska/högakta, därför att dom värnar om den lille enskilde medborgaren?
  En sak är klar – dom var väldigt näpna i sina svarta luvor 🙂

 58. solsburyhill skriver:

  lullaren

  Jag skulle tro att de små trumslagarpojkarna ännu ej hittat hit sedan de blivit avstängda från CBs blogg…:)

  För övrigt – trevligt att se din nuna på denna blogg även om vi stundtals hade våra små schismer i CBs sandlåda….

  Jag tycks se en viss ödmjukhet i dina kommentarer-du har väl inte gått och blivit förälskad? 🙂

 59. Helena Palena skriver:

  Oooooops – blev lite fel där. Så här hade jag tänkt skriva:

  Tryck upp pengar. Låna ut till höger och vänster till kreti och pleti – mest till pleti – ta hög ränta och var glad. Skit i om folk får gå från hus och hem.

  Det är nog dags för ett nytt ämne i skolan. Björklund sätt fart på din stab…

 60. goteborgslullaren skriver:

  Och förresten . . . . . . . . . . . .

  En äkta trumslagarpojke/flicka inkl. ”recalimthestreetare” kan säkert på fullt allvar hävda att Herbert Tingsten var en ”lättmanipulerad jäkel” som vem som helst kunde
  ”finta bort”. Dessutom var han väldit räddhågsen och kunde därför med relativt enkla medel skrämmas till tystnad/lydnad.

  Dee Dee Sharp – starletternas favoritlullare i Göteborg

 61. Helena Palena skriver:

  Det är nog så enkelt att lullaren börjat först vad det är som händer. Tidigare uppfattade jag honom som en Bildt-smörjare.

 62. solsburyhill skriver:

  lullaren 8:14

  Nej, med våld gräver de bara sin egen grav och drar samtidigt en skam och ett löjes skimmer över vad det nu är som de egentligen skall representera.

 63. goteborgslullaren skriver:

  solsburyhill

  Skygglappar kan ibland vara bra på travhästar.
  Men jag rekommendrar dig att hålla ditt synfält så fritt som möjligt från artificiella hinder 🙂

  Mitt motto (göteborgslullaren – Dee Dee Sharp) betr. bissiga starletter (max ålder 23) är fortfarande:
  ”Blott de tama fåglarna har sin längtan. De vilda flyger”

 64. goteborgslullaren skriver:

  solsburyhill 8:22

  Tack!
  🙂

 65. Helena Palena skriver:

  Vi får hoppas att det inte blir för ytligt tjafs även på Ians blogg. Det kan nog lätt bli så om lullaren får hållas med sina sidenlakan och unga tjejer. Jag är inte intresserad av det. Det var därför lullaren blev avstängd hos Bildt. Politiskt farlig var han långt ifrån…

 66. goteborgslullaren skriver:

  Helena Palena 8:22

  Jag smörjer ingen förutom mina små XXXXXXXXXXX (jag censurerar mig själv)
  🙂

 67. solsburyhill skriver:

  McInsane och Oh Mama har nu tillfälligt grävt ned stridsyxorna och bildat en enad front till stöd för det åtgärdspaket som Paulson arbetat fram. Samtidigt har GWB i massmedia målat upp ett skräckscenario för allmänheten och förklarat vikten av att detta paket kommer till stånd.

  Det är bara stråkarna som saknas…

 68. Helena Palena skriver:

  Kan någon svara på hur det kan komma sig att FED talar om allt på sin hemsida och kommer undan med det?

  Vad har vi jouralister till? I vems knä sitter alla?

  Ingves – vi borde skriva ett kort och fråga hur han kan låta sig hyperinflateras – och Irma sen…hur kan hon? Hon borde ju vara smart som sitter där hon sitter!

 69. Kachina skriver:

  Helena

  De kommer inte undan. Att, som förövning, plundra massan hos en foglig befolkning på nio miljoner går väl för sig, men inte i världens dominerande ekonomi där 90% av 250miljoner är beväpnade.

  Inte undra på att GWB har ”rännskita”. Han borde ha tänkt på det tidigare, men det är klart, ”Jönsson-ligor” tänker inte så långa tankesekvenser. Det har de aldrig gjort, feodalherrarna. De har levt sina liv, känslokallt inslutna i en mental kapsel och det har alltid slutat på samma sätt.

  Det blir en kall vinter. Den vintern heter Iran, ”täcket” som skall dölja och samtidigt förse de feta svinen med ny näring.

 70. solsburyhill skriver:

  Jag noterar med intresse att USAs finansminister Henry Paulson har nu backat efter hård kritik från kongressledamöter på onsdagen om ersättningarna till de företagsledare som kommer att deltaga i regeringens räddningsplan.

  En klassisk avledningsmanöver: fokusera på och förstora ett sidospår i hopp om att kärnfrågan ej tas upp till diskussion.

  Faktum kvarstår att detta ”räddningspaket” gynnar enbart de som orsakat denna finansiella katastrof, samtidigt som skattebetalarna får stå för hela notan. Samtidigt sägs inget om den diktatoriska makt som Paulson och Bernanke härigenom tilldelas (se artikel 8 i avtalet) genom att deras förehavanden varken kan bli föremål för insyn eller rättsprövning.

  Talar vi fortfarande om en demokrati här?

 71. Helena Palena skriver:

  Det är så sorgligt – så hemskt – och det sker inför öppen ridå. dom sitter så säkert i sadel så dom till och med törs tala om det inför öppen ridå. Men, nätet har inte funnits så länge, så vi får hoppas att det blir den virtuella motorvägen som slutligen knäcker dom.

  Men å andra sidan tycks massan vara så jävla korkad…

 72. Helena Palena skriver:

  När såna bovar kan sänka ett land genom räntan talar vi inte demokrati. Det finns inget ord för det som sker eftersom det är så frimureri-rigt hemligt och girigt! Kanske Tolkien kunde hitta på ett. Men han är ju död…

  Vänster och höger är bara ett spel för galleriet dessvärre! Det borde kvällstidningarna världen över ha på ettan ikväll..

 73. Helena Palena skriver:

  Ian: Jag har just skrivit ett inlägg om dig och Carl B! Välkommen hem till mig! Jag bjuder på valfri förtäring! Passar det klockan tre?

 74. Carl norberg skriver:

  Trallgöken ifrån Göteborg, är en mindre lyckad uppenbarelse, vilkens anonymitet ger uskapar utrymme till uttryck för dennes viljor.

  Det skulle vara intressant att träffa denne lallare som fysisk person.

  Och jag vet inte om jag behöver tjata vidare om det ekonomiska spåret mera, jag tror faktiskt att jag uttryckt mig klart nog i detta.

  Men nog skulle det vara intressant att få se trallgöken stå framför mig och kalla mig för liten trumslagarpojke, denne skulle då stiga i aktning inte bara obetydligt.

  Och stupiditeten hos media kan inte nog belysas.

 75. Carl norberg skriver:

  Helena, jag garanterar att jag skulle kunna skapa långt värre och mer illasinnade strukturer än dessa.

  Och det är inte någon risk att detta inte kollapsar, inte ens den möjliga fördröjningen är särskilt stor i tid.

  Problemet är att värde mäts i valuta, och att valuta skapats utan realt värde som grund. Och dett kan bara göras rätt igen på ett sätt.

 76. Carl norberg skriver:

  Och igen vad det bli för skillnad?

  Inga realavärden kommer att förskjutas, med eller utan hjälpinsatser,bara reala värden har ändå någon giltighet.

  Varför det skall bevaras fiktionsekonomi för något som helst annat skäl, än vurmandet för bankirer som individer finns inte. Varför vilja bevara casinoekonomi?

  Rent nonsens, eftersom det är fundamentala brister i systembildningen som är problemet.

  Det är inte ens att ställa ut hinkar när det regnar in.

 77. solsburyhill skriver:

  Det står utom allt tvivel att Paulsons räddningsplan kommer att antas av kongressen, senast nästa vecka. Vad detta kommer att leda till för dollarn och för finanssystemet i dess helhet behöver man inte ha allt för stor fantasi för att själv inse.

  Massan är en flock getter som blint följer herden. Att vi blivit fördummade och likgiltiga är emellertid inte så konstigt enär media ligger i händerna på just den elit som också kontrollerar det internationella banksystemet.

  Om du har mer än 250 000kr på kontot hos en bank, gör du nog klokt i att ta ut det överstigande beloppet och sätta in det på ett konto i en annan bank. Är du säker då? Nja, åtminstone fram till dess att garantin har uttömts.

  Alternativet är att investera i ädelmetaller.

 78. Kachina skriver:

  ”Helena, jag garanterar att jag skulle kunna skapa långt värre och mer illasinnade strukturer än dessa.”

  Brunranden från 1933 genom CIA och in i Vita Huset stinker fortfarande tydligt. Värre än så kan det knappast bli.

  Nej, inga realvärden kommer att förskjutas men vid utrensningen av de stigmatiserade till förmån för den renrasiga eliten, kommer människor att skjutas.

  (Jag kan nämna att jag fick detta beskrivet för mig, för 42 år sedan.)

 79. solsburyhill skriver:

  Nedanstående är ett tänkbart scenario som vi kanske inte står alltför långt ifrån tidsmässigt (troligen oktober/november).

  När (märk väl inte ”om”) nuvarande finanssystem kollapsar kommer folk att rusa till sin bank för att plocka ut sina besparingar. Detta kommer att leda till våldsamma upplopp och protester när de inte kan få ut sina pengar och när de inser att de blivit förda bakom ljuset.

  Den statliga bankgarantin kommer snabbt att tömmas och de banker som ännu ej fallit offer för denna finansiella härdsmälta kommer snart tvingas att lägga ner verksamheten (alt. bli föremål för uppköp).

  Begreppet polisstat får en ny innebörd.

  ”Lösningen” på denna globala kris kommer att utarbetas inom ramen för IMF och FN, och den fysiska valutan kommer att bli ett minne blott.

  Jag hoppas innerligen att jag har fel.

 80. Kachina skriver:

  ”Alternativet är att investera i ädelmetaller.”

  Jag samlar inte på någonting, men det finns andra ”kufar” i samhället som övergick från aktier och fonder till guld, redan för fem år sedan.

  Vad skall man med guldet till, närman är död? Om jag inte var så nära ”målsnöret”, skulle jag skaffa åkermark och en jordfräs.

  (Om man sår Viagra får man skörda jordfräs, enligt ohlundonline. Det räcker nog med ett piller och ett i reserv, så man inte får för många jordfräsar. 🙂

 81. solsburyhill skriver:

  Kan någon förklara varför USA-arméns tredje infanteri, första attackbrigadstyrkor har återvänt till USA från Irak för att ställas till US Army North (Homeland Security) förfogande den 1 oktober i syfte att hjälpa till med utbildning i ”civil olydnad” och ”grupperingskontroll”?

  http://www.armytimes.com/news/2008/09/army_homeland_090708w/

 82. projectbluebeam skriver:

  solsburyhill

  Det var värst vad du eldar på.

  Visst finns det en hel del frågetecken som behövs rätas ut och lyftas fram i den offentliga debatten, men att domedagen står och väntar bakom husknuten är väl ändå att måla faen på väggen.

  Personligen tror jag att vi sent omsider lyckas finna en lösning på detta problem. Det finns alltför många som börjar få upp ögonen nu för att låta sig köras över av denna ”elit”.

 83. Carl norberg skriver:

  Tyvärr Kachina, så är det nog så att den förmåga som göra att jag lättare ser dessa betingelser, även har flera sidor.

  Och som du vet så har jag förutsagt detta under en rätt lång tid nu.

  Solsburyhill.

  Av exakt samma skäl som att GWB byggde 800 nationella interneringsläger.
  Vilket har precis samma grund som att Italien ändrat sin lagstiftning så att militär trupp kan användas för polisiära ändamål.

 84. Carl norberg skriver:

  Vi kommer att lösa detta det vill säga att överleva, och formerna för hur detta sker det styr vi självagenom att upplysa och informera, så nu krävs att alla bjuder till i detta.

  Och gör vi ingenting då står verkligen domedagen för dörren, vänligen tvivla inte på detta.

 85. Carl norberg skriver:

  Guld och diamanter finns redan i så stora lagrade reserver att de välter hela marknaden om de släpps till handel, detta givetvis för att de inte ska kunna utgöra något realt handelshot emot valutasystemet.

  I exempelvis Moskva och St Petersburg så finns helt enorma diamantlager.

 86. Carl norberg skriver:

  Mark med bruksmöjligheter kommer att gälla.

 87. solsburyhill skriver:

  carl norberg:

  Alldeles riktigt. Det är dags att fler börjar inse vad som händer i när och fjärran och ser vilken skrämmande likhet dessa aktiviteter uppvisar, alla med samma syfte, nämligen att stävja den upprörda massan och ta hand om de ”element” som anses utgöra ett hot mot etablissemanget.

  Det låter väldigt bekant.

  Jag undrar om Kissinger bjöd CB på kaffe. De hade säkert mycket att prata om.

  projectbluebeam:

  Även om folk i allt större utsträckning börjar få upp ögonen på vad som händer runt omkring dem, så har de i bästa fall bara lyckats skrapa lite på ytan. Dessutom är det för sent att förhindra en kollaps av vårt nuvarande finanssystem. Att tro något annat är naivt.

 88. Kachina skriver:

  ”Tyvärr Kachina, så är det nog så att den förmåga som göra att jag lättare ser dessa betingelser, även har flera sidor.”

  Ja, de sidorna kan vara jobbiga. Ingen förutsägelse är till hundra procent given skall slå in, men förutsättningarna på det lokala planet för hur min förutsagda bortgång skall gå till, har börjat stapla sig i rät linje mot denna punkt. Det är lite jobbigt måste erkännas, men jag tänker inte göra något alls för att undvika det. Låt det ske, det som skall ske.

  Det som sker i världspolitiken och världsekonomin är stort och omvälvande. Det kan bli plågsamt, men i slutänden är Den Svarta Logen utraderad. Det går inte att ta död på det MEDVETNA LIVET. Efter pina kommer rening och det skall bli intressant att följa reningen av Moder Jord, den tid jag är medveten i köttet och därefter från Parushia.

 89. Helena Palena skriver:

  Byggnad 7 som exploderade av sig själv – sägs det- var den inte fullt med guldtackor i källaren?

  När allt imploderar är det endast kunskapen att kunna bruka jorden som gäller! Hur många kan kan fälla ett träd? Hur många kan mjölka en ko? En get…

 90. Helena Palena skriver:

  Full med guldtackor…

 91. solsburyhill skriver:

  Mark med bruksmöjligheter i all ära, men vad händer när ”staten” ges en oinskränkt rätt att expropriera privat fast egendom?

 92. Helena Palena skriver:

  Pengar har man ju bara för att det skulle vara så jobbigt att släpa på 40 limpor och 18 kilo morötter….

 93. Kachina skriver:

  Jag kan fälla träd, jag kan mjölka en ko,………frågan är om jag hinner förmedla kunskapen till den yngre generationen.

  Jag såg TV4 FAKTA:as sju timmar långa kvällssändning om WTC. Jag har tidigare varit stensäker, genom mitt byggkunnande, att byggnaderna rasade på grund av domino-effekten. När jag nu fick se den inre kärnan av pelare i detalj, måste jag ändra mig. Något måste ha rubbat läget på den inre kärnan nere vid basen, innan raset började.

  Byggnad sju sprängdes. Punkt. En betongbyggnad rasar inte på det sättet utan sprängladdningar.

 94. projectbluebeam skriver:

  Såja – ta ett djupt andetag nu och lugna ned er alla för en liten stund.

  Läget är visserligen allvarligt, men det finns ingen anledning till att söla ner Ians blogg med en massa panikyttranden. Där paniken tar vid flyger logiken sin väg.

  Jag håller med om att upplysning är den enda riktiga vägen, men detta måste ske på ett smart och intelligent sätt, annars motarbetas dess syfte.

  Den sk makteliten föddes inte igår.

 95. Kachina skriver:

  ”Mark med bruksmöjligheter i all ära, men vad händer när “staten” ges en oinskränkt rätt att expropriera privat fast egendom?”

  Det som troligtvis kommer är insikten om att ingen kan äga mark, bara bruka den.

  Det är vår födslorätt, att råda över djuren och bruka jorden. Den är lika för alla. Ingen människa föds med en Gudomlig lagfart i handen som ger honom rätt över ett utstakat område. Det finns gott om plats. Vi skall inte bruka det andra brukar och vi skall inte missbruka det vi själva brukar.

 96. Helena Palena skriver:

  Hörru projekt blå sky eller vad beam nu kan betyda: Läs på Feds hemsida och återkom sen!

 97. Kachina skriver:

  ”Den sk makteliten föddes inte igår.”

  Den sk makteliten har fört oss dit vi är. Jag ifrågasätter inte att de föddes för länge sedan. Däremot ifrågasätter jag deras intelligens och förmåga att förstå innebörden i ”kreativ förstörelse.”

  Carl Bildt har nämnt den och samtidigt avslöjat att han inte förstår innebörden.

 98. projectbluebeam skriver:

  helena

  Jag är mer än väl bekant med Federal Reserve, dess kopplingar och förehavanden, tack.

  Ta du istället och ta en närmare titt på min signatur och återkom gärna sen.

 99. Helena Palena skriver:

  Blå dunster eller duster eller vad det nu kan betyda!

  Har du läst och ändå är så spydig! Vill du implicera att feds är ute efter att lägga ut dimridåer – eller fattar du dåligt?

  Styva i korken är vad dom är! Det finns inga ord för CYNISMEN!

 100. goteborgslullaren skriver:

  Helena Palena efterlyser en seriös debatt 🙂

  Man måste tillåta sig att småle en aning när ett dylikt yttrande kommer från en tant som alltsedan Georgienkrisen på ett fanatiskt sätt hyllat herrar Putin och Medvedev som om vore de kopior av hennes barndoms idol – salig Rock Hudson.

  Efter denna gigantiska Rysslandsförälskelse byter denna tant fot och sätter nu, med uppbådande av all tillgänglig kraft, ner hela sin stövel för att stämma in i de små trumslagarpojkarnas hyllning till den antidemokratiska och antikapitalistiska konspirationsteorins bräckliga farkost.

  USA- hatet ligger konstant över kokpunkten hos denna vår tant alltsedan hon var tvungen att åka hem från USA för en herrans massa år sedan, antagligen p.g.a. en mindre lyckad ”relation” – efter denna uppslitande händelse är landet i väster ett bevis på ett levande helvete för henne.

 101. Helena Palena skriver:

  Sorry lull lull – men när orden tryter kommer invektiven fram i vanlig ording och här kom dom.

  Putin la revolvern på bordet för annars hade han blivit uppäten av USA! Så här har jag som är mer blå än röd helt plötsligt blivit röd. Men det spelar ju ingen roll när det är makt och pengar som talar! har du inte fattat det än?

  Har du manglat dina svarta sidenlakan? Hu´va´hemskt – när det finns något så fint som linne!

 102. WBV skriver:

  Diskussionen här rör sig framåt i en rasande fart! Jag förkovrar mig!

 103. Kachina skriver:

  ”….den antidemokratiska och antikapitalistiska konspirationsteorins bräckliga farkost.”

  Vart har demokratin i världens mest beundrade demokrati tagit vägen? Två män, Bush och Paulsons, har oinskränkt diktatorisk makt över både fysiska och ekonomiska personer.

  Varför bygger man interneringsläger? Ja naturligtvis för att kunna placera de individer presidenten har rätt att plocka direkt från gatan, utan anklagelse, utan dom, utan att anhöriga får ett besked om vart de tagit vägen. De anhöriga får anmäla dem försvunna hos presidentens polis i tron att de skall få veta var presidenten gömt dem.

  Det stinker brunt, runt det republikanska partiet och CIA.

 104. projectbluebeam skriver:

  Nej, jag fattar alldeles utmärkt, tack. Lugn och fin nu.
  Vi vet att det finns mycket runt omkring oss som inte kanske är det vi förvillats tro att det skall vara.
  Som jag sagt: Jag känner till Fed och jag känner till vad den sk internationella bankeliten har för dolda planer etc, men alldeles oavsett detta tycker jag att vi skall försöka föra en så sansad debatt som möjligt.
  Det är alldeles för lätt att tappa fokus i debatten.

 105. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Apropå ”tugget” ovan om wåra ”kära” nationella såväl som globala MaktPyramid-MaktElitGossars göranden och låtanden – och deras föreliggande befintliga förståndsgåvor för att hålla på med det.

  Personligen är jag helt säker på att dom här MaktElitNissarna ej alls kan inse = ej alls intellektuellt kan förstå annat – än att detta pågående barbariskt makabra spel med vanligt folks = med humana MedMänniskors = väsentligt flera än 90 % av världens alla nationers medborgares liv och leverne och/eller död – är det absolut bästa som kan ske för deras ägandes fårskallar = oss av vanligt folk.

  Jag är helt övertygad om att ifall Wi av vanligt folk förväntar oss något enda åt hållet ”gott” ifrån dom här MaktElitNissarna – så får Wi nog vänta i evigheter, allra allra troligast, tyvärr tyvärr…

  Lösningen på det här mer än 6000-årade MaktPyramid-MaktElitEländet tycker jag finns här, faktiskt… 🙂

 106. Josef Boberg skriver:

  PS. Mera konkret om hur det praktiskt kan ordnas finns det måhända en hel del om här, kanske… DS.

 107. Byskebusen skriver:

  Josef

  Det är bra att du styr upp debatten till en rimlig nivå.

 108. Kachina skriver:

  projectbluebeam

  Vi pratar i breda framtidsperspektiv och du vill alltså få oss in i ett tunnelseende.

  Vi är nog alla medvetna om att det finns ett otal scenarier och ingen av oss vet exakt vad som skall hända och i vilken ordning. På lång sikt kan vi ana en förändring i användandet av betalningsmedel och dess värderingsprinciper. På ännu längre sikt kommer det privata ägandet av mark att upphöra. Istället skyddar staten det man för tillfället brukar.

  En katastrof är ingen katastrof. Den är en kort händelse och när den upphört blir Moder Jords oupphörliga växlingar åter synliga. Katastrofen kan tå död på en massa djurmänniskor, men det är inget som dör. Köttet övergår till andra tröga energiformer och själen ”vaknar” i en högre dimension (vibration) efter att medvetandet varit bunden i den tröga materian.

  Jag förstår inte vad du menar med att hetsa upp sig. Det finns inget att hetsa upp sig över. Varken jordens undergång eller att ”den stora skökan i väster” faller. Däremot kan man spekulera i vad som kommer att hända och mitt grundtips är fortfarande,….börja bruka åkermark.

 109. Peter Hammarberg skriver:

  ”My words fly up, my thoughts remain below: Words without thoughts never to heaven go.” (Shakespeare, Hamlet)

  Här flyger orden hit och ditt, kanske även uppåt. Tankarna bakom verkar i allt större utsträckning antingen stanna på jorden eller också flyga ännu vildare än orden som försöker beskriva dem.
  Jag blev rekommenderad detta ställe som ett vattenhål för dem som inte längre trivdes på CB blogg, men jag kan konstatera att drunkningsrisken har blivit minst lika stor här som den var hos CB innan dräneringen. Det är tur att jag kan simma…

  Vad du ej klart kan säga, vet du ej;
  med tanken ordet föds på mannens läppar:
  det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta.
  (Esaias Tegner. Magisterpromotionen i Lund 1820)

 110. projectbluebeam skriver:

  kachina

  Det jag försöker säga är att detta är ett oerhört komplext område som har verkningar på i stort sett allt som du trott på i livet. Det är i detta skedet lätt att förlora överblicken eller den röda tråden i en debatt om man inte samtidigt försöker hålla denna någorlunda fokuserad och sansad.

  Jag tror Helena blev lite upphetsad.

  Brukbar åkermark kommer säkert att vara ett eftertraktat byte inom en snar framtid.

 111. Kachina skriver:

  Peter

  Bara under en enda dag i fysisk kropp befinner vi oss i ett tjogtal olika medvetandetillstånd, där vår förmåga att förstå och reflektera på intryck varierar.

  Det är ett naturligt och friskt tillstånd, medvetandets växelverkan med materian. Om du under en dag befinner dig i ett enda medvetandetillstånd bör du bli allvarligt oroad över dig själv, inte över de som talar om det du inte förstår.

 112. goteborgslullaren skriver:

  Peter H 1:12

  Apropå denna blogg som vattenhål 🙂

  Bacchus, vald till riksdagsman
  utav nöjets bröder,
  genast allas röster vann
  ifrån norr till söder.

  Gubben, mäktig i kredit,
  van att influera,
  kom med stora planer hit,
  liksom många flera.

  Gammalt gräl med rubb och stubb
  ville han förstöra,
  vandrade på Greiffens klubb,
  folkets ton att höra.

  En gång hördes en motion
  in på sena natten
  om till vilken proportion
  arrak tags till vatten.

  ”Intet vatten … flärd och svek …
  saken läggs på bordet!”
  skrek en var. Och Bacchus skrek:
  ”Lägges under bordet!”

  Vattnets bruk – höll Bacchus för
  och drog så ur proppen –
  blott förslappar och förstör
  riks- och mänskokroppen.

 113. projectbluebeam skriver:

  peter

  Du är mer än välkommen att bidra till debatten.

  Vi ska försöka hålla denna så sansad som möjligt.

  CB tycks ha grävt ner sig en grop som han ej längre kan ta sig ur. Jag tillhör visserligen inte den skara som blivit utslängd från CB´s blogg, men debatten där är oerhört likriktad och ointressant.

 114. Kachina skriver:

  projectbluebeam

  ”Den Stora Skökan i Väster går under. Vem skall vi nu göra affärer med?

  Det står någon liknande i någon av de bibliska böckerna. USA har gått under realvärdemässigt och hålls nu vid liv genom virtuella pengar, tagna ur luft och syns bara i cyberspace. Vad händer när räddningsaktionen är genomförd? Jo, det kommer genast en ny marknadsvärdering av dollarn och risken för hyperinflation är överhängande.

  Där är utgångsläget och därifrån går det inte hålla en röd linje i gissningar/spekulationer därför att spelfältet har en vidd på 300 grader. Vad som helst kan hända. Orsaken till att spekulationerna faller åt det fatalistiska hållet är att varken ”Jönsson-ligan” i Sverige eller ”Jönsson-ligan” i USA har kompetens, kraft eller vilja att lösa frågan på ett förnuftigt sätt. För dem och alla andra marknadsliberlt kapitalistiska regeringar handlar det om att rädda eliten (fd. adeln) och låta resten sanera sig självt.

  Därför tror jag på en mycket kall vinter.

 115. WBV skriver:

  Parollen ”drag under galoscherna” är stilbildande på visionskurser, for real!

 116. Peter Hammarberg skriver:

  ”Nothing will come of nothing.”
  (Shakespeare, King Lear).

  Sagt av Narren (The Fool), till den svårt demente och dileriske Kung Lear då denne uttalat ytterligare en svårbegriplig, för att inte säga obegriplig, mening utan förankring i den uppfattbara verkligheten.
  Narren skulle få slita hårt här för att hänga med i svängarna…

 117. Kachina skriver:

  CB har skapat ett virtuellt monument över sig själv där han omges av r***lickare.

  Tragiskt.

 118. goteborgslullaren skriver:

  Avslutar dagens ”Poesihörna” med ett av mina favoritverk, Richard Cory (av Edward Arlington Robinson).
  Vad/vem kan man inte ana mellan raderna här?

  Whenever Richard Cory went down town,
  The people on the pavement looked at him:
  He was a gentleman from sole to crown,
  Clean favored, and imperially slim.

  And he was always quietly arrayed,
  And he was always human when he talked;
  But still he fluttered pulses when he said,
  “Good-morning,” and he glittered when he walked.

  And he was rich—yes, richer than a king—
  And admirably schooled in every grace.
  In fine, we thought that he was everything
  To make us wish that we were in his place.

  So on we worked, and waited for the light,
  And went without the meat, and cursed the bread;
  And Richard Cory, one calm summer night,
  Went home and put a bullet through his head.

 119. Kachina skriver:

  Peter

  Har du hört talas om strängteorin? Ordbruket reflekterar hela tiden till detta, en sammanhållen ljussträng som vibrerar på olika frekvens och får en annan form med frekvensen. En gluon och en pion är två aspekter av samma sträng. (Om jag nu minns namnen rätt) I a f, är energi, medvetande och ljus tre aspekter av samma källa.

 120. projectbluebeam skriver:

  Kachina

  Ett litet exempel på ämnets komplexitet.

  http://educate-yourself.org/cn/projectbluebeam25jul05.shtml

 121. Carl norberg skriver:

  Ja det är dags att betänka följande frågor.

  Vad är det som skall hända som Henry Paulson och de andra bankirmånglarna påstår sig vilja undvika?

  Svar: Ingenting som inte inträffar oavsett om åtgärden genomförs eller inte.

  Vad är det som är så farligt för det allmännas vidkommande?

  Svar: Ingenting som inte inträffar oavsett om åtgärden genomförs eller inte.

  Vad är det som skiljer emellan om detta lagda förslag genomförs eller inte?

  Svar: Ingenting som inte inträffar oavsett om åtgärden genomförs eller inte.

  Vad i dessa frågors svar är det som framstår som så oklart, att inte detta enbart föranleder att senaten skrattar Hank paulson rakt upp i ansiktet?

  Svar: Ingenting som inte inträffar oavsett om åtgärden genomförs eller inte.

  Varför tror folk att FBI inlett förundersökning om bedrägligt beteende, är detta utifrån att de saknar sysselsättning? Tänk det tror jag faktiskt inte att det är.

  Och varför skulle dessa institut räddas före att det klarlagts om oegentligheter föregått vårt nuläge?

  Svar: Ingenting som inte inträffar oavsett om åtgärden genomförs eller inte.

  Och anledningen att belöna istället för att bestraffa oegentliga beteenden, skapar definitivt inte några förbättringar.

 122. Peter Hammarberg skriver:

  Projectbluebeam 1:29 pm

  Ja, jag deltar gärna i debatten, då jag tror att jag har något att tillföra.
  Men eftersom jag inte är nationalekonom, inte tror på Bilderbergkonspirationen och försöker leva i en dimension i taget, nöjer jag mig tv och då andan faller på med ”vid sidan om-kommentarer”, kanske rentav ”von oben-dito”.

 123. Carl norberg skriver:

  Vad kan en låntagare förlora ytterligare på att ett kreditinstitut kursar?

  Svar: Ingenting alls, kredittagaren kan bara tjäna på detta.

  Jag har gjort ett antal ackord i olika sammanhang på ett antal miljoner i förtjänst, när olika institut upphört eller ombildats.

 124. Carl norberg skriver:

  Staten och bankerna förlorar makt över individerna, det är vad detta innebär.

  Och nu föreslår kreaturen att folke skall betala för att bli utsatta för denna maktutövning.

  Jag blir faktiskt betänksam emellanåt om jag borde engagera mig i detta, men jag är alltid saken trogen ifrån barnsben, så även för mig så rullar det dit det lutar.

 125. Carl norberg skriver:

  En annan intressant betraktelse, blir ju hur trallgöken skall beskriva sin fortlevnads fantasier i ett samhälle som inte finns.

 126. solsburyhill skriver:

  I dagens DI görs gällande att Swedbanks ”säkra” Lehmanlån är i gungning, då en del av deras miljardfordringar ej ligger i färdiga fastigheter utan i pågående byggprojekt, som kräver mer pengar.

  En intressant betraktelse är också de olika åsikter avseende USA-regeringens åtgärdspaket som nu görs gällande – allt för att förvirra omgivningen. Bush, Paulson, Bernanke, Paloso mfl understryker nödvändigheten av detta paket och varnar samtidigt för konsekvenserna om detta ej skulle godkännas i kongressen. Samtidigt pekar Soros på de stora brister som detta paket har och menar att detta måste också lätta på trycket för husägarna för att en lösning på krisen skall kunna nås.

  Naturligtvis sker ingen fokusering på den verkliga problematiken.

  För övrigt så har detta paket noga förberetts redan för mer än 2 månader sedan, och är alltså ingen sista-minuten nödlösning.

 127. Kachina skriver:

  projectbluebeam

  Den Gudomliga Energin flödar lika, över ond som god. Inflödet har ständigt ökat sedan 1875 efter Blavatskys verk och sedan kom Bailey. Det var från dessa två som Adolf Hitler formade sin tro på den ariska rasen. Om du ser efter så översållas nazismen med esoteriska tecken och riter.

  Samma krafter använder nu samma energi i ett ont syfte. Det är så att sjutton år före jag ens hört namnen Blavatsky och Bailey, inträffade min första ”död” (olycka) där jag vaknade kristallklart medveten i Universum och ”fick besök” av det strålväsen du ser som min avatar, den förstta kosmiska strålen, den som är tre i en ur vilken det emanerar VILJA/KÄRLEK/INTELLIGENS.

  När jag sjutton år senare läste Bailey, visste jag vad denne Tibetanen talade om.

  Jag håller med project blue beam att både islam och kristendomen är fruktansvärda feltolkningar, främst av Paulus, som sedan Muhammed feltolkade. Paulus talade hela tiden om relationen ande/materia. Kvinnan tige i församlingen betyder inte att kvinnan skall tiga i församlingen, utan att materian skall underställas, styras och kontrolleras av anden.

  Jag är mycket väl medveten om att många styrande och höga politiker är hängivna esoteriker, som använder kunskapen i den svarta logens tjänst, ofta utan att själva förstå det. Det är inget som helst fel i Blavatskys/Baileys böcker. Svårigheten är att själva läsandet av böckerna ger ett så starkt inflöde av energi att läsaren ”lyfter”, först på ett positivt sätt när de känner igen detaljar som trillar ut ur det omedvetna, men sedan är det få som förstår att man måste ”döda” personligheten som är skapad av omvärlden, innan man använder kunskapen.

  De flesta misslyckas och personligheten använder energin till att tillfredsställa egot och sin egen girigbuk.

  De, Hitler, Bush, världspolitikerna, använder rätt medel men på fel sätt. De skall inte användas för personliga framgångar och rikedom, utan för mänsklighetens välfärd.

 128. Kachina skriver:

  ”En annan intressant betraktelse, blir ju hur trallgöken skall beskriva sin fortlevnads fantasier i ett samhälle som inte finns.”

  Det finns, precis här och nu. Du är omsluten av det, ser det bara inte för att det är på en annan frekvens. Kan du beskriva för en älg, som ser i svart/vitt, hur världen ser ut i färg?
  Tror du att älgen skulle tro dig? Knappast, djävlar vilka knäppskallar det finns i skogen skulle han säga när han gick sin väg.

 129. solsburyhill skriver:

  Naturligtvis är det en fråga om att upprätthålla kontroll över individen. Den som inte har egna tillgångar kan inte utgöra ett reellt hot. Att skuldsätta individen borgar för total kontroll.

 130. projectbluebeam skriver:

  kachina

  Om detta kan vi vara helt eniga.

 131. nathaliesview skriver:

  NASA’s Project Blue Beam- NWO.

  Dessvärre är stora delar av projektet redan i full operation.

 132. Josef Boberg skriver:

  Apropå: ”Bush, Paulson, Bernanke, Paloso mfl understryker nödvändigheten av detta paket och varnar samtidigt för konsekvenserna om detta ej skulle godkännas i kongressen.”

  Är det någon mera än jag som slås av tanken att Wi i Sverige hade en direkt parallell till det här i början av 90-talet. Ifall jag ej minns helt fel så fick då Wi av vanligt folk = humana MedMänniksor = väsentligt flera än 90 % av medborgarna betala en nota på ca 100 miljarder svenska kronor – som GalenPannorna i wåra svenska storbanker då hade ”slarvat” bort under 80-talet senare hälft.

  Måhända var detta i Sverige ett inledande pilotprojekt av GalenPannorna i den Globala BankinLigan – för det som nu är på G i USA, kanske…

 133. rogerklang skriver:

  Du har fel Ian om att tomhylsan slutat att pungslå försvaret!

  Tolgfors vill gärna få det att framstå så, men faktum är att det han ger med ena handen tar han igen med den andra, och det med råge! Det handlar fortfarande om betydande besparingar.

  M.v.h. Roger Klang, Lund

 134. ohlundonline skriver:

  Josef:

  Tänk om det gick lika lätt att ”slarva” bort metangasen i Norra ishavet, som alla miljarder bankerna ”slarvat” bort. 🙂

 135. solsburyhill skriver:

  GWB´s tal till nationen

  Känns retoriken igen? Jämför GWB´s tal till nationen i mars 2003 innan invasionen av Irak. Byt ut termen ”massförstörelsevapen” med ”finansiell panik” och tonen är nästintill identisk.

  Vad det handlar om här, gott folk, är ren skrämselpropaganda. Man skrämmer den enskilda individen genom att peka på problem eller scenarior som ligger i hans/hennes omedelbara närhet.

  GWB sade i går bl.a. följande:

  “More banks could fail, including some in your community. The stock market would drop even more, which would reduce the value of your retirement account. The value of your home could plummet. Foreclosures would rise dramatically,”

  Han forsatte: “And if you own a business or a farm, you would find it harder and more expensive to get credit. More businesses would close their doors, and millions of Americans could lose their jobs.”

  Liknande retorik kunde urskönjas från Paulson och Bernanke under tisdagens möte med senatens bankkommitté. Kom ihåg att just dessa två gjorde allt för att undvika att tala om att landet befann sig i en recession för sju månader sedan.

  Nu säger Paulson att ”people should be scared” och att detta åtgärdspaket är enda lösningen för skattebetalarna.

  Detta är den sk chock-doktrinen. Skräm upp massan tillräckligt, så behövs väldigt lite för att övertyga dem om att följa dig.

  Kanske mer känd som:

  PROBLEM – REAKTION – LÖSNING

 136. solsburyhill skriver:

  Detta är finansvärldens version av terrorism.

  Annan etikett, samma innehåll.

 137. VBW skriver:

  Ian! Censurera!

 138. solsburyhill skriver:

  VBW

  Vad är det som du vill att Ian ska censurera?

 139. Peter Hammarberg skriver:

  Solsburyhill beskriver ett ganska normalt sätt att reagera, i stort som smått, hemma i stugan eller i den nationella politiken.

  PROBLEM
  Identifiera problemet, avgränsa det, skilj huvudsak från bisak.

  REAKTION
  Analysera det identifierade och avgränsade problemet. Överväg olika lösningar. För- och nackdelar. Vilket mål har jag med mina åtgärder. Vad har högsta prioritet, dels att nå, dels att undvika. Välj handlingsväg.

  LÖSNING
  Genomför det valda alternativet, följ upp utvecklingen och justera agerandet efterhand.
  Var beredd att genomföra tankecykeln från början.

  Vad som skulle vara särskilt kontroversiellt i detta och varför det ska benämnas ”chock-doktrin” har jag svårt att förstå. Detta är ju ABC i problemlösningsläran…

 140. VBW skriver:

  solsburyhill,

  Haha, ja du. Bra fråga. Blir världen bättre av den här diskussionen? Det ska jag gå ut i höstsolen (som snart går ner) och suga på.

 141. Carl norberg skriver:

  Nej sannolikt så är och förblir älgens perspektiv ett älgperspektiv.

 142. solsburyhill skriver:

  Tja, det beror väl på antalet parter i sammanhanget och vem som gör vad. Så länge som samtliga av dessa faser helt ligger inom din egen sfär och påverkansförmåga är allt frid och fröjd. Din 6 månader gamla son har gjort i blöjan (Problem). Han skriker så högt att du inte kan följa Sportnytt på tv (Reaktion). Du säger till din fru, som står i köket och lagar mat, att byta blöja på din son, vilket hon gladeligen gör (Lösning). Så långt är alla nöjda…:)

  Men…

  Ponera nu att vi flyttar platsen för skådespelet och spelpjäserna. Låt oss ta ett högaktuellt ämne, nämligen pågående ”finanskris”.

  PROBLEM – Den internationella bankingligan beslutar sig för att överge nuvarande finanssystem och skapar förutsättningarna för att detta skall kunna ske. Banker går omkull, inflationen stiger, olja och förnödenheter blir dyrare etc etc.

  REAKTION – Folk tvingas lämna sina hus då de ej längre kan betala amorteringarna eller förlorar sina jobb, vilket skapar en reaktion om att något måste göras för att snabbt få bukt på problemen. Man vädjar till regeringen att hjälpa dem ur krisen.

  LÖSNING – Regeringen kommer med en lösning som skall förhoppningsvis rädda jobb och säkra hushållens ekonomi.

  Märk väl att steg 1 och steg 3 helt ligger inom (i det här fallet) regeringens kontroll, medan reaktionen kommer från en annan källa. Du kan alltså (som medborgare) inte påverka utfallet i steg 1 eller 2.

 143. projectbluebeam skriver:

  solsbury

  🙂

  Ang blöjscenariet, akta dig så du inte får rödstrumpefraktionen på dig….

 144. solsburyhill skriver:

  VBW

  Innan du tar ett djupt andetag i solnedgången, vänligen förvissa dig om att himlen ej för dina tankar till ett korsord…;)

 145. Carl norberg skriver:

  http://blogg.aftonbladet.se/23930/

  Lite vidare klarläggande tankar kring detta finanshaveri.

 146. VBW skriver:

  solsburyhill,

  Solrackarn hann gå ned innan jag hann ut. Nu är det snart svart.

 147. Peter Hammarberg skriver:

  Solsburyhill

  Ditt resonemang faller i två avseenden:

  1.
  ”Den internationella bankingligan beslutar…”
  Denna liga med förmåga att fatta globala beslut i det dolda och med sinistra motiv existerar inte.

  2.
  ”Du kan alltså (som medborgare) inte påverka utfallet…”
  Rätt, men det ankommer heller inte på mig som enskild medborgare att fatta beslut om hur problemet ska lösas. Däremot kanske jag påverkas av de beslut som de av mig valda politikerna fattar. Det kallas demokrati.

 148. ohlundonline skriver:

  Peter Hammarberg:

  Jag håller med er båda, både du och solsburyhill.

  Visst finns det särintressen som man skulle kunna kalla ”den internationella bankingligan”.

  Dessa är dock inte så särdeles starka att de ensamma kan fatta avgörande beslut, men visst försöker de påverka ledande politiker.

 149. Josef Boberg skriver:

  ”Intelligent Wi kommer att drömma i natt – kan ske, kanske… 🙂
  Intelligenta drömmar som Wi aldrig någonsin drömt förut
  Wi drömmer om att det Är Fred och Frid på lorden
  Därför att Allas Tanke-intellektuella och Fysiska Krig Är Slut ! – punkt.”

 150. solsburyhill skriver:

  Som jag skrev här ovan tidigare (24 september 4:24 pm) har nu turen kommit till WaMu (Washington Mutual). För att undvika kollaps säljs denna bank nu till JP Morgan för 1,9 miljarder dollar i en stor räddningsaktion ledd av myndigheterna. Detta är den största bankkonkursen någonsin i amerikansk historia, men en total kollaps har alltså (tillfälligt) undvikits genom JP Morgans agerande.

  Den internationella bankeliten har visserligen en dold agenda, men den är tämligen enkel att genomskåda om man bara vet var man skall leta.

  Nästa offer i denna fabricerade finanskris torde bli Wachovia, så håll gärna ögonen på denna den närmsta tiden.

 151. solsburyhill skriver:

  Peter 7:41

  1. Du kan ersätta den internationella bankligan med namn såsom Rockefeller, Rotschild, Kissinger, Soros, brittiska kungahuset för att nämna ett fåtal. Att dessa personer/familjer har ett starkt inflytande på skeendena i världen står utom allt tvivel. Deras agenda kanaliseras via organisationer som CFR, Bilderberg, Committee of 300, IMF, FN. Denna ”maktelit” kontrollerar idag det globala finanssystemet, energiförsörjningen, matindustrin, pharmaindustrin, media mm. Kissinger har tidigare yttrat följande: ”Om du vill styra ett land, se då till att du kontrollerar förnödenheterna. Om du vill styra en region, se då till att du kontrollerar energiförsörjningen. Om du vill styra världen, se då till att kontrollera banksystemet”.

  2. Riktigt. Men poängen här är att den som kommer med lösningen är också den som skapade problemet. Detta är knappast förenligt med en sund demokrati.

 152. solsburyhill skriver:

  Javisst ja.

  Apropå JP Morgan – Bankens vd, Jamie Dimon, sitter också i styrelsen för NY Federal Reserve….

 153. Peter Hammarberg skriver:

  Solsburyhill

  Du har rätt i att de personer och de organisationer (möjligtvis med det brittiska kungahuset undantaget) du beskriver är inflytelserika och är tunga lobbygrupper i flera olika sammanhang. Du har också rätt i att de genom att de kontrollerar stora tillgångar och delar av det finansiella systemet har ett stort inflytande.
  Det är också rätt att de via ex:vis Bilderbergkonferenserna upprätthåller ett globalt kontaktnät med politiker, media, kultur och industri.
  Detta ger dem ett stort ansvar som de säkert, liksom alla andra med ansvar, använder fel ibland.
  Där går emellertid gränsen för mig.
  Jag tror inte att de du räknade upp ingår i något slags hemligt sällskap, någon hemlig ordensrörelse med en egen agenda syftande till att styra världen mer än vad de redan kanske gör. Inte som vissa påstår mot den totala amerikanska hegemonin, inte, som vissa andra hävdar, mot den totala kollaps som ska leda till världskommunismens slutliga seger och inte heller mot den helveteseld som förebådar Jesu återkomst till jorden. Samtliga dessa alternativ har tillskrivits de grupper som du räknar upp.

  De är mäktiga, ja. De har klantat sig och förorsakat dagens finansiella kris, ja. De ska i görligaste mån stå för fiolerna och inte de amerikanska skattebetalarna eller de europeiska småspararna, ja. Den ökade kontroll av dem som förespeglas i debatten är något jag välkomnar. Detta dock inte för att de skulle utgöra den hemliga konspiration du beskriver utan för att dåliga beslut från deras sida har ett så stort genomslag globalt och för alla.

 154. solsburyhill skriver:

  Peter

  Ett litet tips. Jag föreslår att du tar dig en kik på vem som sitter i styrelsen resp är aktieägare i de 10 största multinationella företagen inom banksektorn, energisektorn, krigsindustrin, mat- och pharmaindustrin samt mediasektorn. Därefter studerar du dessa personers anknytningar ingående.

  Det är en synnerligen tidskrävande uppgift, men resultatet du kommer fram till får dig att häpna.

 155. solsburyhill skriver:

  Noterar med intresse att kinesiska myndigheter har uppmanat inhemska banker att ej längre låna ut till amerikanska finansinstitut för att förhindra eventuella förluster i samband med den pågående finanskrisen.

  Källa: Reuters/South China Morning Post

  http://www.reuters.com/article/marketsNews/idUSPEK16693720080925

 156. Byskebusen skriver:

  Även denna blogg tycks ha förvandlats till en konspirationsblogg och i och med detta kan vi nog tyvärr konstatera att slutet är nära även här, precis som för Carl Bildts blogg. Dessa fanatiska antikapitalistiska konspirationsteoretiker dominerar och skrämmer bort allt vanligt folk och debatten blir därmed i stort sett ointressant. Tyvärr.

 157. Peter Hammarberg skriver:

  Jag är övertygad om att både du själv och flera andra har gjort dessa slagningar och kommit fram till att det finns täta personalunioner mellan de olika sektorer och företag. Jag har ingen anledning att ifrågasätta detta.
  Att kunniga personer med ett brett kontaktnät sitter i flera företagsstyrelser är inget märkvärdigt. Det förekommer från Kalles Måleri i Busjöby ända upp i den internationella toppen. Goda kontakter och god kunskap kombinerad med finansiell styrka har alltid premierats och resulterat i centrala och ansvarsfulla poster.

  Att göra detta till en världsomfattande konspiration med hemliga och för de breda befolkningslagren illavarslande syften är dock att dra slutsatserna för långt.

  Tanken faller på sin egen orimlighet beroende på logistik och framförallt den mänskliga naturen. Genom årtiondena har det varit tusentals människor som deltagit i eller på annat sätt varit inblandade i de olika konferenser, nätverk och organisationer som nu anklagas. Under alla dessa år och med alla dessa människor, finns det ingen vad jag vet, som skrivit sina memoarer, talat ut på sin dödsbädd, drabbats av eftertankens kranka blekhet eller pratat bredvid mun i fyllan och villan och därmed avslöjat dessa världsomspännande konspirationer.

  ”Vad två vet är en hemlighet, vad tre vet vet alla” och här är det fråga om tusentals som skulle veta en del och hundratals som skulle veta det mesta. Tanken faller på sin egen orimlighet!

 158. solsburyhill skriver:

  Byskebusen

  Det sista jag vill är att skrämma bort vanligt folk från denna blogg, inklusive dig själv.

  En debatt där man kan ventilera olika åsikter och erfarenheter är vad som borde eftersträvas. Som nämnts tidigare, konspiration förekommer i alla läger och nivåer.

  Om jag försvinner från denna blogg, blir du glad då?

 159. Kachina skriver:

  ”Där går emellertid gränsen för mig.
  Jag tror inte att de du räknade upp ingår i något slags hemligt sällskap, någon hemlig ordensrörelse med en egen agenda syftande till att styra världen mer än vad de redan kanske gör.”

  Det du beskriver är ”det slutna rummets idioti.” Personerna i nätverket arbetar och umgås privat, bara inom nätverket. (Det slutna rummets idioti och tillväxt finns beskrivet inom psykologin)

  Bilderberg-gruppen är för mig inte en ondskans organisation, utan ett dårhus där tankar likriktas. Genom detta kan deras gärningar få effekter som är onda för de som ytterst drabbas av dem.

 160. solsburyhill skriver:

  Peter

  Jag har precis fått en känga av Byskebusen, så jag begränsar mig till att säga att det ligger så otroligt mycket mer bakom detta än du anar.

  Men jag lämnar det här. Det är upp till dig att fördjupa dig om tid och intresse finns.

 161. Kachina skriver:

  Jag tror inte att det täta nätverket Kissinger/Soros/Bildt/”Stackarsvilli”, gynnar Sverige eller Georgien.

 162. Byskebusen skriver:

  När man läser den lille ekorrens inlägg kl. 10:07 kan man lätt ta beslutet att avlägsna sig från denna blogg för alltid.
  Apropå dårar!

 163. Kachina skriver:

  Den självutnämnde Byskebusen älskar likriktade tankar. Han borde flytta till Nord-Korea.

 164. solsburyhill skriver:

  Kachina 10:12

  …..eller kanske till CB´s blogg?

 165. Kachina skriver:

  Byskebusen

  Apropå dårar! Du vill alltså idiotförklara hela psykiatrin och deras vetenskapliga experiment. ”Det slutna rummets idioti” gick ut på att man stängde in fyra (?) utbildade psykiatriker i ett rum utan fönster. De skulle vara där en vecka, men experimentet var tvunget avbrytas för samtalet blev så verklighetsfrämmande att man fruktade för deltagarnas hälsa.

  Jag tror inte att den här bloggen står och faller med dig. Din icke närvaro torde knappast märkas.

 166. solsburyhill skriver:

  Hittills tycker jag denna blogg varit befriad från personangrepp, vilket nog får anses vara en bidragande orsak till CB-bloggens förfall.

  Jag tycker även att man i de flesta fall lyckats föra en saklig debatt här, vilket är bra. Att man sen har olika åsikter ligger i sakens natur. Det gör ju debatten mer intressant.

 167. Kachina skriver:

  Vad skulle hända om man lät bankerna gå i konkurs, annat än att någon löper konkursboet och övertar fordringarna? Låntagarna torde knappast märka någon skillnad.

 168. nathaliesview skriver:

  Fyra video-intervjuer med Daniel Estulin, författare till boken The Bilderberg Group – ”The Wannabe Masters of the Universe…”

  1. The Systemic Conspiracy.
  2. Big, Bad,Ugly.
  3. Demand Destruction.
  4. Malthus Revisited.

 169. solsburyhill skriver:

  Tillåt mig fortsätta på min nya icke-konpiratoriska väg. Nedanstående uppgifter är ren fakta och kan som sådan ej bestridas. De kan när som helst kollas upp av den som så önskar.

  Med jämna mellanrum och i skilda sammanhang återkommer ett namn i debatten. Detta namn är ”Rothschild”. För de flesta är detta bara ett namn som vilket annat namn som helst. Låt oss därför närmare studera vem en del av dessa individer är som idag lyssnar till namnet ”Rothschild”.

  Jacob Rothschild – Född 1936 i England. Efter att ha skördat framgångar med den familjeägda banken NM Rotschild and Sons i London, upprättade han 1988 the Rothschild Investment Trust – numera känd som RIT Capital Partners. RIT Capital Partners har en kontrollerande post i Royal Dutch Shell Oil.

  Jacob Rothschild är styrelseordförande i Yad Hanadiy, en sionistisk välgörenhetsinrättning i Rothschilds regi, som upprättade Israels Knesset och tillika landets högsta domstol.

  Nathaniel Rothschild – Född 1971 i England. Nathaniel Rothschild är Jacob Rothschilds son. Han började sin karriär 1994 vid Rothschilds judiska systerbank Lazard Brothers i London. Numera har Nathaniel en ledande befattning i Gleacher Partners, som är ett konsultföretag specialiserat på M&A (mergers and acquisitions). Detta företag, som har sitt säte i New York, grundades av Eric Gleacher, f.d. chef för M&A i annan judisk systerbank till Rothschilds, nämligen Lehman Brothers.

  Noteras bör att såväl Lazard Brothers som Lehman Brothers (innan kollapsen) äger aktier (tillsammans med deras huvudsakliga ägare NM Rothschild & Son) i en annan privatägd judisk bank mer känd som Federal Reserve System of America.

  Evelyn Rothschild – Född 1931 i Frankrike. Han började sin karriär som direktör i det Paris-baserade De Rotschild Frères Bank. Mellan 1976 och 1982 var han styrelseordförande i NM Rothschild & Sons i England samt i Rothschild Bank i Zürich. Han är också ”honary director” av De Beers Consolidated Mines och IBM United Kingdom Holdings Limited.

  Evelyn Rothschild har vidare suttit i ledningen för The Economist och tidningar som ägs av Lord Beaverbrook, däribland London Evening Standard och Daily Express. Han har också varit direktör för Lord Blacks Daily Telegraph.

  David René Rothschild – Född 1942 i New York. Han är numera Senior Partner av Rothschild & Cie Banque i Frankrike. Han tog över som styrelseordförande i NM Rothschild & Sons i London efter det att Evelyn Rothschild ”gick i pension” 2003.

  Benjamin Rothschild – Född 1963 i Frankrike. Han efterträdde sin far, Edmound de Rothschild, som styrelseordförande i LCF Rothschild Group i Paris. LCF Rothschild Group, som har en filial i Tel Aviv, innehar ett globalt nätverk av finansiella institutioner med sammanlagda tillgångar på över 100 miljarder euro.

  Om denna dynastis inflytande kanske följande citat från Simon Peres kan ge en vägledning:

  “Never has a family donated so much of its wealth to the making of the State of Israel.”

  http://www.lcf-rothschild.com/en/groupe/groupe/presences.asp

 170. Peter Hammarberg skriver:

  Solsburyhill

 171. Peter Hammarberg skriver:

  Solsburyhill

  Jag bara väntade på det..
  The Jewish Connection.
  Nu återstår bara att du börjar varna för ZOG så är bilden komplett.

 172. solsburyhill skriver:

  Nej, det är överflödigt.

 173. goteborgslullaren skriver:

  Man blir inte förvånad, bara trött, förbannad och ledsen.
  Dessa antidemokrater, antikapitalister och anti-det-mesta har sin egen lilla snäva världsbild och där är naturligtvis allt som har med judar att göra mest hatat av allt.

  Dom små trumslagarpojkarna avslöjar sig själva på ett makabert och makalöst sätt!

 174. goteborgslullaren skriver:

  Och naturligtvis leker den (ibland) besinningslöse Kachina Följa-John.

 175. Vad tröttsamt att 3-4 skriver flera hundra inlägg var i någon snedvriden ”debatt” surfa vidare till Flashback och debattera vidare där är ni snälla.

  http://www.flashback.info Sveriges största forum för politik och annat.

  Ian; Dagens moderater gör ju precis som mellanmjölksfolket önskar nämligen ”tar det lite lagom”

 176. ohlundonline skriver:

  nathaliesview:

  Tack för videolänken.

  Jovisst förstår man av resonemanget att det finns starka krafter, främst vapenindustrin, som tjänar grova pengar på exempelvis kriget mellan Georgien och Ryssland.

  Samma krafter önskar ju givetvis också usla relationer mellan Sverige och Ryssland.

  solsburyhill:

  Det är fantastiskt att det finns så framgångsrika människor som Rothschilds!

  Detta leder mig dock osökt in på Israels största problem, som ju varken är palestinierna eller islam, utan den inre fienden – cainiterna.

  Alla är inte judar som kallar sig judar och tvärtom, men detta problem får Gud hjälpa judarna att lösa.

  Och av bland annat Romarbrevets elfte kapitel framgår det att judarna är Guds utvalda folk.

 177. Josef Boberg skriver:

  Apropå ”tugget” ovan i kommentarerna om konstpirationsteorier och konspirationsteoretiker.

  Måhända är det så att dom – som istället för att ”ta hem” och begrunda ALLT – och alldeles oavsett vad det intellektuellt sett kan benämnas som vid en flyktig blick på det – är dom VÄRSTA konspiratörerna egentligen, kanske…

  Varför ?

  Tja – sådana personer vägrar ju helt enkelt intellektuellt att sätta in saker och ting i ett åt hållet HELHETS-perspektiv sett. Dom tillåter därför ENBART sitt intellekts förut fattade meningar att bokstavligt talat styra ALLT – som dom tankemässigt och i tal och skrift hasplar ur sig = det MainStreamade = det som wåra ”kära” nationella och globala MaktPyramid-MaktElitare – sedan mer än 6000 år tillbaka – så framgångsfullt har lyckats INBILLA oss av vanligt folk (väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens alla länder) med – som varandes den ENDA sanna sanningen, tyvärr tyvärr…

  Faen vet ifall det här förryckta stupida intellektuella vansinnet ej är så gammalt och invant on mass hos mänskligheten i dags dato – att det helt enkelt är en förödande och tillika permanent viruskod i wåra gener i dags dato ?

  Så igen – handen på hjärtat – vilka är konspiratörer som hänger sig åt konspirationsteorier – och vilka är ej alls det ?

  För ca 7 år sedan fick jag det följande av sonen – som då knegade på Scania Lastvagnar i Södertälje – och som i sin tur hade fått det av en föreläsare på en utbildningskurs på Scania:

  SNS = DET WI SÄGER SKALL VARA SANT, NÖDVÄNDIGT OCH SNÄLLT !

  IFALL DET BLIR 2-1 ELLER MER – SÅ SÄGER WI DET. IFALL INTE – DÅ HÅLLER WI BRÖHACKAN STÄNGD !

  Säger till vem ? Ja – i absolut allt det Wi säger till oss själva om oss själva – och därmed blir det helt automatiskt detsamma i allt det Wi säger om/till andra till alla andra !” – slut citat.

  Jag finner fortfarande nöje i att röka (röker cigariller som ej alls ger någon rökhosta – enär cigarillröken ej kan dras ned i lungorna – för då ”storknar” den som gör det) – trots att jag har hållit på med det i mer än 50 år. Inomhus gör jag det dock enbart under spisens köksfläkt.

  Det här SNS-et finns fasttejpat på kakelplattorna ovanför spisen – just för att ständigt påminna mig om det fundamentala i det här SNS-et. Det blir ju ett ej alls föraktligt antal påminnanden om den här saken – då jag röker ganska många gånger per dag på den här platsen – då påminnelse-plakatet nu har hängt där det hänger i ca 7 år.

  Lik förbannat så är den här texten hart när åt hållet mer eller mindre ”främmande” för mig – varje gång jag får ögonen på texten och läser den i sin helhet.

  Vad jag med detta vill försöka förklara – för mig själv framförallt (det kan ej göras för många gånger – i mitt perspektiv sett) – men också för Dig som läser det här – och som är åt hållet inställd på att försöka ”förstå” Ditt eget intellekt lite annorlundare än vad MainStreamet ständigt och jämt ”tuggar” om – ÄR att intellektet helt enkelt är en räknemaskin = det intellektet har ”hört/sett” flest gånger – är det som är den enda sanna sanningen – och alldeles oavsett hur käpprätt åt helvete den än är logiskt betraktat.

  Verkligen tufft att själv komma till insikt om det här – det håller jag verkligen med om. Men mycket mycket intellektuellt välgörande – i mitt mer än 67-årade livsperspektiv sett i vart fall – att ändå försöka sig på projektet att förstå sitt eget intellekts = sin egen tankeförmågas funktion = begränsningar, verkligen… 🙂

 178. solsburyhill skriver:

  lullaren

  Nu får du skärpa dig!

  Jag tror inte att jag någonsin skrivit någonting någonstans som på något sätt skulle utgöra en förnedring eller avig inställning mot judar som folkgrupp.

  Det faktum att just judarna äger mycket här i världen, vilket ej kan bestridas, får i en debatt om i detta fall Rothschild-dynastin på intet sätt likställas med att man här ger värdetolkning avseende denna folkgrupp i allmänhet. Det är ju rent absurt!

  Att man skulle vara anti-demokrat är nog så långt ifrån sanningen man kan komma. Dessutom har val av yrke berett många möjligheter till att sprida (missbruka?)kapitalet. Saknar slutligen taktkänsla, så något trumset finns inte bland mina ägodelar…

 179. projectbluebeam skriver:

  Här var det minsann drag under galoscherna.

  Här delas örfilar ut både till höger och vänster. Solsburys kinder torde vara rosa vid det här laget 😉

  Bitvis intressanta diskussioner som förts ovan, men Gumpen har nog en poäng här. Ian är nog inte så glad att hans blogg hi-jackats av dylika diskussioner in absurdum.

 180. solsburyhill skriver:

  En örfil eller två hör till vardagen och får räknas in under beteckningen ”olycksfall i arbetet”…

  Egentligen tror jag lullaren är en riktigt trevlig prick.

  Enligt vad DI erfar (idag) snickrar Riksbanken på en svensk bankkrasch.

  Helgen närmar sig med stormsteg och med den en långbent doffsing…

 181. Kachina skriver:

  Jag följer med ganska långt i Solburys tankekedja, men utanför synagogan stannar ja. Jag tror inte han nämner judar i annan mening än att det är ett starkt nätverk, precis som Bilderbergare. Det är inte släktskap eller folkslag som binder dem samman, utan den ekonomiska och psykologiska väv de vävt in sig själva i. Detta är skadligt.

  Lika skadligt som att CB stängt fönstret och nu enbart tar emot stimuli från ja-sägare. Han har i princip skapat ett slutet rum där ingen säger emot och där bara idiotin kan frodas.

  Jag frågar ige, vad skulle hända om bankerna gick i konkurs, annat än att konkursboet köps upp till reducerat pris och övertar fordringarna. Låntagarna torde inte märka någon skillnad, eller,……..?

  Kommer det att gå till som i Sverige, att människor plundrades på sina livsverk utan att någonsin haft en betalningsanmärkning, under mantrat ”du har inte tillräcklig säkerhet”? I skuggorna väntar de,……..de som sedan löser friska företag för 20% av värdet och låter skattebetalarna stå för resten.

  Varför snackar Riksbanken om en svensk bankkrasch, precis när vi har så (o)lägligt som republikanskt styre? Landet är plundrat en gång och USA gör nu en exakt kopia av det vi gjorde -92. Det passar sig INTE att plundra landet en gång till, för då torde det ta hus i helvete.

 182. ohlundonline skriver:

  Nu när President Bush presenterat räddningspaketet på 700 miljarder dollar, inställer sig frågan: och vad händer om inte det fungerar eller räcker?

  Blir dollarn värdelös och kommer den dra med sig euron och övriga europeiska valutor?

  Orosmolnen är många.

 183. goteborgslullaren skriver:

  Befinner mig mitt uppe i förberedelserna inför kvällens enkla lilla middag som jag förärar lilla Jemma som jag träffade på Jersey i somras.
  Hon landar på Landvetter inom kort och jag finner det därför lämpligt att för tillfället lämna alla små trumslagarpojkar och kvasipsykiatern Kachina åt sitt öde på denna blogg och i stället per omgående fukta strupen med hjälp av en Lodhian Pure Malt (min favoritwhisky).

  För att den lilla starletten riktigt ska känna sig väl omhändertagen, tänker jag bjuda henne på följande egna komposition denna afton – kanske låter jag Leonard Cohens smäktande stämme ljuda försynt i bakgrunden.

  🙂

  Förrätt:
  Honungsgratinerad getost med hasselnötter, zucchini, rotselleri och äppelvinaigrette

  Varmrätt:
  Helstekt Fredrikshamnsspätta med pillade räkor, brynt smör, dill och pepparrot

  Desert:
  Crème brulée med blåbärskompott

  Till detta dricker vi genomgående champagne:
  Bollinger Special Cuvée Brut

 184. goteborgslullaren skriver:

  Tlg 4:08

  Jag glömde i hastigheten att tillönska såväl mig själv som övriga på bloggen en riktigt God Afton!

  🙂

 185. VBW skriver:

  goteborgslullaren,

  good shit, jag är glad att du delade ovanstående på Ians superblogg!

 186. Helena Palena skriver:

  solsburyhill: När man googlar efter Federal Reserves hemsida kommer en fin upp som säger att det är government och federalt. Ser ut som en myndighet. Men din länk där ovan går den till bakom kulisserna – eller, vad menas.

  Har kollat upp och FEDs är inte en myndighet. Står inte under myndigheter i katalogen – står under den privata delen.

  Kan du förklara vad din länk är för något?

 187. ohlundonline skriver:

  Hmm Helena, FED kanske vet att FRA kan skilja agnarna från vetet, i telekablarna och lämpar sina åtgärder därefter,

  Eller så kanske FRA har skrämt amerikanarna från vettet, trots att radioavdelningen försökt lugna omvärlden med försäkringar om att övervakningen endast kommer att gälla personer som verkligen behöver övervakas? 🙂

 188. nathaliesview skriver:

  ohlundonline,

  Tack själv!

  Alla medborgare world wide bör betänka om det är av något värde att leva under regeringar som prioriterar att arbeta för ”hemliga power organisationer,” vilka (oftast) står för DESTUKTION AV MÄNNISKOLIV på många olika nivåer, och vilket naturligtvis finansieras med skattemedel.

  Till Alla;

  Ett exempel av hur destruktion av människoliv utförs: I Sverige är konsekvenserna av 9-11 FÖRÖDANDE då det gäller implementeringen av övervakningsteknologier för fullbordandet av det militanta Orwellska samhället.
  Ett annat exempel: är de militära flygplan som numera nästan dagligen, spyr ut chemtrails över södra Sverige där jag befinner mig.
  Hur är det i de trakter ni bebor?? Eller har ni kanske inte sett chemtailen? Tror ni kanske att det bara är en vanlig molning dag (efter de spridit ut sig)?

  IT SUX…att leva under Sverige-regimen!!

  Avslutar med följande citat:

  ”A state of war only serves as an excuse for domestic tyranny.”
  Aleksandr Solzhenitsyn.

 189. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Nathalie – Lite mera ”tugg” om hur Wi av vanligt folk = humana MedMänniskor = väsentligt flera än 90 % av medborgarna – måhända kan välja att fixa detta till wår egen förmån här, kanske… 🙂

 190. Peter Hammarberg skriver:

  Nathalie

  Några chem trails har jag inte observerat på ett bra tag. Däremot har vi en liten mus som bor under vårt hus. Det är i varje fall vad det ser ut som, men i själva verket tror jag det är en fjärrstyrd mind controller.
  Via sina morrhår sänder den ut dopplerfrekventa ultraljudssignaler som påverkar de elektriska strömmarna i katthjärnor och styr därigenom bort katten från husgrunden och till fågelbordet.
  Jag har observerat detta under flera dagar och upptäckt att det fungerar på ett mycket effektivt sätt.
  Detta måste vara någon form av konspiration från Microsoft. Genom att flytta över teknologin från sina trådlösa möss till biologiska look alikes har man nu tagit första steget mot att fjärrstyra även oss människor. Det skulle inte fövåna mig om de samarbetar med världens flygvapen och de större flygbolagen och tankar ned energin till mössen via chem trails.
  Jag undrar om en vanlig råttfälla hjälper? Den har ju en så osofistikerad teknik att den kanske inte påverkas av dopplereffekten och slagfjädern lär ju inte försvagas av eventuella chem trails. Jag får pröva det.

 191. goteborgslullaren skriver:

  Peter H (cc: Nathalie, solsburyhill, helena aplena och carl norberg)

  Märkligt sammanträffande att du tar upp detta med den lilla musen under ditt hus som tycks vara en fjärrstyrk mind controller.

  För en tid sedan upptäckte jag att den champagnevisp (guld) som jag mer eller mindre alltid använder när mitt enkla tjäll förgylls med kvinnlig fägring, tydligen även kan användas som såväl ekolod som flerdimensionellt periskop.
  Igår kväll förstod jag även att ett par av mina svarta sidenlakan inte bara var lakan utan också kunde nyttjas (fjärrstyras) som inspelningsbar DVD och nu skulle det inte förvåna mig ett dugg om min måttbeställda, amerikanska Queen Size säng (läder från Arizona) skulle kunna användas som självgående dressin i Vitryssland.

  Betyder detta att såväl FED som den internationella Bankingligan och MaktElitNissarna fullständigt tagit kontroll över min ödjmuka person (och, ve och vasa, även över mina bissiga starletter)?

  Jag lämnar över frågan till våra skolade konspirationsexperter på denna blogg och ser fram emot ett uttömmande svar.

  Dee Dee Sharp – mer känd som den orolige göteborgslullaren 🙂

 192. Nemesis Divina skriver:

  Nu blir jag rädd. Kan morrhår vara så känsliga? Och finns periskop färdiga att montera även utanför den militära sfären? Kan det vara så att den flerdimensionella ideologin redan är över oss? Är Emilsson en verklig figur?

 193. ohlundonline skriver:

  nathaliesview:

  Vi får naturligtvis verkligen hoppas att regeringen inte arbetar för en destruktiv och skattefinansierad hemlig ”power organisation”.

  Det går dock inte att cykla långt med en låst cykel, så det är förhoppningsvis inte riktigt så illa att endast det sämsta är illa nog. 🙂

 194. goteborgslullaren skriver:

  Hommage till alla konspirationsteoretiker och trumslagarpojkar (och ev. t- flickor).
  lördagen den 27 september 2008.

  Läns-Jättens yrke som ni vet

  kräver envishet

  mjöl och en trumpet

  Han bör behärska poesi

  reguladetri och priffe

  Han klipper djungeln åt Tarzan

  sotar brillor åt Garbo

  gör recepten åt Vretman

  det är sant så vitt man vet man

  Han är allround i Askersund

  stämplar åt John Blund

  på dagen

  Han har ett minne utan stål

  anlag att få kål

  i maten

  Han är en rese i profil

  klok som en stofil

  i Oslo

  Han lämnar landet varje påsk

  sköter i kiosk

  där han säljer brosk

  åt sälar

  Han kan kursen på dollar

  kursa pållar och bollar

  varsel på börsen

  kollar hörseln uti duschen

  och hör sen

 195. Peter Hammarberg skriver:

  Jätten ovan var från Örebro och hette Rune.
  Det vore synd att undanhålla menigheten den fullständiga sagan om Rune. För att alla konspiratörer rätt ska kunna tolka tidens och andra tecken och dra de rätta slutsatserna ur texten serveras därför fortsättningen här:

  Å när mjölken är gällen
  gör han stålar på vassla
  Yster syster hans sysslar
  med att ljustra ostron utmed kusten
  Han har en kusk i varje buss
  lunch i en ballong
  pump i varje rum
  Han samlar tusch i en galosch
  och punch i sin berså
  med mera
  Han blir blyg utan päron
  men blir bråkig av bullar
  börjar kladda med kringlor
  men får bannor utan bagarn
  Men när det gäller som staty
  har han dålig hy
  det förstår man ty
  ämnesomsättningen är ny
  ådrorna av bly och koppar
  Hans farfar var robot
  far var butler år Hitler
  tömde örngott åt Arnljot
  lärde King Kong spela Kille
  Modern var praktisk amatör
  baka på gehör
  kavla med en stör
  Systern var holländsk detektiv
  gick med långa kliv
  till vardags
  Brodern var underofficer
  som ni hör av texten
  Läns-jätten har på sitt kontor
  kor i sin tambur
  kråkor i en skrubb
  Han har en bur uti sitt rum
  där han står när han haft otur
  Han samlar tuber och burkar
  stora buttar med gurkor
  tusen krukor förstår ni
  Jätten är en smula corny
  Läns-jätten ägnar sig ibland
  åt att odla land
  däribland märks England
  Han driver jordbruk rationellt
  odlar rågefält
  plöjer med en vält
  Han är ett mönster som agrar
  han är som en far för rågen
  Bygger bastu åt tuppen
  vallar kritter med telex
  och har majs uppå Malö
  ja allt ska denna visa yppa
  Han har bio för hönsen
  korna ligger vid Oxford
  Brunte harvar vid Harvard
  hunden Karo går på brevkurs
  Han är en Edison i stort
  allting får han gjort
  ingenting blir gjort
  Han är en Einstein i kubik
  har Jeffersons mimik
  till hälften
  Han kan dansa och bada
  slå i spik och pomada
  Han är utbildad lössmed
  och har åttatusen kartor
  Han har ugglor på banken
  ordnar röka åt hökar
  grejar tolkar åt falkar
  täljer holkar uti Närke
  Han har brillor från Tyskland
  och hans syster i Tyskland
  hon fick premium i trudgesim
  och hon kan klockan på finska
  Ja allt ska syster hans betala

 196. Kachina skriver:

  Hujedamej,….di har blitt galna.

 197. nathaliesview skriver:

  Peter H, G-lullaren & N Divina,

  Ha ha ha … what a coincidence, jag råkar också ha en mus i mitt hus. Jag har dessutom lyckats exakt lokalisera dennes bostad… nämligen i min laptop! Men för mig är det helt okey att den bor där permanent … då jag gillar att ha ”husdjur” omkring mig.
  Därför har jag också: en mink i garderoben, en jaguar i garaget, och en åsna som står för kostnaderna.

  Skickar också med en länk för de ”dumma”: http://www.youtube.com/watch?v=WS3h9J0B0ac

  Later!

 198. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Nathalie – ”Vilken intelligent dumskalle som helst kan göra saker större, mer komplexa, och mer våldsamma. Det kräver en dos genialitet, och en hel del mod, att göra det motsatta”. – Albert Einstein

  GooodNatt… 🙂 /önskar tankefrihets-vännen Josef

 199. Nemesis Divina skriver:

  Göteborgslullaren och Peter

  Tack för den uppvisningen.

  Daddy O’ ler säkert i sin himmel 🙂

 200. Peter Hammarberg skriver:

  Nu ska vi inte helt förringa eller förlöjliga begreppet ”chem trails”. Påverkan på vår omgivning genom höghöjdsutsläpp av kemikalier har förekommit och gör så fortfarande. Jag tänker då på olika former av klimatpåverkan, både i det lilla och det stora. I det stora perspektivet har man i bl a USA under lång tid bedrivit studier och gjort praktiska försök med att styra om tropiska orkaner genom att få dem att ge ifrån sig sin energi tidigare (ute till havs) och/eller att få dem att ändra sin bana. Detta görs med olika kemiska substanser som sprids över orkanen från flygplan. Försöken har väl inte varit helt lyckade och intensiteten i dem har gått upp och ned.

  Mera etablerat är väl att ”skapa regn” genom att pudra moln med olika silverföreningar; allt i syfte att få det att regna på önskat ställe, eller tvärt om, att få molnen att släppa sin fuktighet tidigare så att det inte regnar på ett visst ställe. Det senare användes under bl a Peking-OS.

  En mera kontroversiell och kanske makaber regnproduktion genomfördes av sovjetiska myndigheter i samband med Tjernobylkatastrofen 1986.
  För att avvärja risken att starkt radioaktivt regn skulle falla över de tättbefolkade Moskva- och Leningradsområdena, kembesprutades, enligt mycket trovärdiga men officiellt inte bekräftade uppgifter, regnmolnen så att regnet istället föll över, relativt sett, mera glesbefolkade vitryska områden med en kraftigt förhöjd cancerfrekvens som följd.
  Ett exempel på de svåra beslut myndigheter ibland tvingas att ta i samband med exceptionella händelser; att medvetet orsaka lidande och död i ett område för att undvika en möjlig, mycket större, katastrof någon annan stans.

 201. goteborgslullaren skriver:

  Vem kan förringa el. ev. förlöjliga ”chem trails”?

  Efter de senaste veckornas framgångsrika attack (resultat: hipp-som-happ-utrensningar) på Carl Bildts blogg och viss fortsättning (attacker) även på denna, skulle det aldrig falla mig in att helt ignorera detta fenomen.

  De strida ström av av någon form av ”fjutt- och lustgas” som vi sett bevis på från helt vilsna själar (no names), torde tala sitt eget språk.

  Vem är då spindeln i dedtta världsomspännande nät? Kan det vara vår egen egen
  konspirationsguru, Rune från Örebro, som åter gäckar oss?

  🙂

 202. fairymary skriver:

  Denna vackra men blåsiga septembermorgon i björkarnas stad slås jag av hur mycket jag kommit att betrakta er alla kommentatorer som mina vänner. Det beror inte som någon kanske kan frestas att tro att jag saknar levande vänner i min närhet…..jag är ovanligt rikt välsignad med både manliga och kvinnliga vänner som jag kan ringa, gå ut och äta med, gå på bio och teater med, dela mina innersta tankar med…..dock inte särskilt många som är roade av politik…

  Jag slås också hur tacksam jag är över det fria ordet även vad gäller att kommentera på en blogg. Jag uppskattar mycket att Ian Wachtmeister låter oss hållas fast vi inte alltid håller oss till ämnet.

  Jag har inte kommenterat själv på en tid helt enkelt för att jag inte tyckt att jag haft något att bidra med. Dock följer jag med intresse era inlägg. Idag känner jag dock för att bidra med en personlig….kanske filosofisk tanke. Dess upphovsman är inte min utan en av mitt livs terapeuter. Han sa vid ett tillfälle då jag kände mig vilsen i jobbet för att jag inte förstod mig på min chef.

  ”När man inte vet var man har andra är det bra om man vet var man har sig själv”.

  Den devisen har hållit för mig i mer än 20 år i situationer av osäkerhet.

  Och just idag är jag glad att jag inte behöver ta på mig ansvaret det innebär att kunna förflytta regnväder hit och dit bara för att ta ett exempel…..jag känner mera som Stig Dagerman uttrycker det i en känd diktstrof:

  Jorden kan du inte göra om
  Stilla din häftiga själ
  Endast en sak kan du göra
  En annan människa väl

  Glad höstsöndag önskar jag er alla…..

 203. goteborgslullaren skriver:

  Fairymary 11:03

  Tack för din lilla betraktelse; Stig Dagerman är alltid värd att lyssna på!

  Jag tillönskar dig och alla andra en fortsatt god höstdag med följande visdomsord, som jag ibland själv har som rättesnöre 🙂

  Sol, måne, stjärna och planet,
  se, därom vet han allt till pricka;
  men konsten att dricka,
  men väg till en flicka,
  en konst utav slik enkelhet,
  en konst som var av oss förstår,
  hans fattningsgåva övergår.

  Sätt på dig din lagerkrans,
  jag skall din grekska visdom ära.
  Följ alltid din lära
  bland lärda och tvära!
  Jag älskar flickor, vin och dans.
  Vad vinst för din magistergrad?
  Du är blott lärd … men jag är glad.

 204. bestofmankind skriver:

  Tack för tänkvärda, fina tankar fairymary!

  Även till göteborgslullarens visdomord.

  Kachina,

  Carl Bildt skrev en artikel om svenska bankkrisen i Arab Times – som han nu som dagens inlägg:

  http://www.arabtimesonline.com/kuwaitnews/pagesdetails.asp?nid=22772&ccid=12

  En google översättning av en del av artikeln:

  ”Det fanns säkert många lärdomar att dra av den finansiella tsunamin i Sverige i början av’90s. Lektion ett var så illa makroekonomiska förvaltningen i kostsamma. Min regering var förberedd på ett hårt slag på grund av två årtionden av misskötsel av offentliga utgifter och pris stabilitet. Den svenska ekonomin var strukturellt i mycket dålig form när vi valdes hösten 1991. Min regering hade att göra bailing ut när saker och ting blev ohållbar. ”

  Stämmer ovan?

  Tack på förhand!

 205. nathaliesview skriver:

  Tillbaka till allvaret och ansvaret för i alla fall min hälsa och mitt liv och därmed mitt inlägg 27sept @12:30.

  CHEMTRAILS ÄR KLASSIFICERADE UNDER: EXOTIC WEAPONS.

  ”Konspirationsteoretikernas teorier” har Kongressmannen Dennis J. Kucinich, Ohio, tagit ett fast grepp om!
  I presentationen av HR2977 lägger Kucinich fram ett förslag till Bush om att upprätta ett internationellt avtal om förbud av EXOTIC WEAPONS, vari ingår:

  Electromagnetic
  Sonic/Ultrasonic
  Plasma
  Electronic, Psychotronic, Mind Control, Information Weapon
  Laser Weapon system

  Chemtrails

  Chemical, biological, environmental, climate or tectonic weapons…m.fl

  Har vi blivit missledda att tro att Sveriges försvarsbuget är ordentligt nedbantad? Har den synliga delen av försvarsbudgeten enbart omdirigerats, för att istället lyda under forskningsanslag?

  (ohlundonline, det kanske är så man klipper upp låset på en låst cykel? …och cykel- färden kan obehindrat fortsätta … :-)).

  FOI, Totalförsvarets Forskningsinstitut, vad är deras roll inom den sofistikerade och grymt avancerade försvars/krigmakten?

  Vid fd Försvarsminister Mikael Odenbergs avgång, uttalade sig Reinfeldt (jag tror det var han) att försvarsbudegeten var åtstramad med anledning av att försvarsmakten hade internationella åtaganden.
  Däri ingår naturligtvis det säkerhetsforskningsavtalet med USA:s Homeland Security, vilket Mikael Odenberg signerade under en ceremoni i Washington i april 2007.

  HR2977- Chemtrail Exotic Weapon: http://www.youtube.com/watch?v=Qn2oQVnkBT0

  Vi har alla rätt att ifrågasätta makthavare -dessutom är det extra viktigt att göra så då de har tillgång till ovan nämnda vapenarsenal!!!!!!!!!

 206. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – BestOfMankind – Apropå Din fråga: ”Stämmer ovan ?”

  Nja – mer eller mindre ej alls – i mitt perspektiv sett i vart fall. Mer om det här.

 207. Nemesis Divina skriver:

  bestofmankind 12:35

  Socialdemokraternas dåvarande finansminister, Kjell Olof Feldt, skriver i sin bok bl.a. följande om finanskrisen i Sverige på 90- talet.
  Som en av de absoluta huvudaktörerna borde han ju veta vad han talar om 🙂

  Men hur gärna jag än vill kan jag inte instämma i hans (Ingvar Carlssons) beskrivning av finanspolitikens styrka. Det är sant att statens budget var i balans 1989, d v s inkomsterna var lika stora som utgifterna. Men under denna balans fanns en tickande bomb som inte laddats av kreditexpansionen. Det övergripande målet för vår ekonomiska politik var ju full sysselsättning. Och här hade vi verkligen lyckats. Den registrerade arbetslösheten låg under andra hälften av 80-talet kring 1,5 procent. Det betydde brist på arbetskraft som förstärktes av att produktiviteten ökade i snigelfart, både i näringslivet och offentlig sektor. Följden blev kraftiga lönestegringar och försämrad konkurrenskraft. Men löneutvecklingen fyllde också på i statens kassa, med våra höga inkomstskatter. Och när orsaken till budgetbalansen är inflationsinkomster blir utgifterna inflationsdrivande även om de fullt ut betalas. Dålig tillväxt och nolltolerans mot arbetslöshet var Sveriges grundläggande ekonomiska och politiska problem. IC bygger delvis bilden av den framgångsrika finanspolitiken på citat ur tal där jag skryter över regeringens dådkraft. Men han hade kunnat hitta andra citat, t ex från våren 1989, då jag i riksdagens talarstol varnade för att ”arbetslöshetens stålbad” närmade sig och att en ny statsfinansiell kris hotade när inflationsinkomsterna föll ihop och kostnaderna för arbetslösheten steg. Och av våra interna samtal bör ha framgått att det för mig väsentliga inte var hur snabbt budgetunderskottet försvann utan hur finanspolitiken och andra åtgärder kunde samverka för att höja produktiviteten i näringslivet och kostnadseffektiviteten i den offentliga sektorn så att vi fick bukt med inflationen och bristen på arbetskraft.

  Det bestyrks av att statsministern visade stort intresse för åtgärder som genomfördes i det syftet, t ex avregleringen av transportsystemet och jordbruket, ökad frihandel och nya sätt att arbeta i den offentliga sektorn. Men IC:s skildring av 80-talets ekonomiska politik utmynnar ändå i att en förbluffad statsminister (kokande av ”helig ilska”) en dag i december 1989 sitter framför sin finansminister som kräver en åtstramning av finanspolitiken, som måste börja med att löftena från valet 1988 om en sjätte semestervecka och förlängd föräldraförsäkring överges. Och hur underligt det än kan låta i mina öron tror jag att han talar sanning. Hans irritation över att jag i detta sena skede av budgetprocessen (propositionen skulle lämnas i januari) tog upp så obehagliga frågor var uppenbar. I boken beskrivs finansdepartementets handlande som obegripligt: vi hade under Odd Engströms ledning förhandlat fram en budget som bara någon dag tidigare fastställts av regeringen utan protester från min sida – och nu ville jag riva upp alltihop!

  När jag återupplever denna händelse och det elände som följde, sedda med Ingvars ögon, är det svårt att inte känna sympati för en plågad regeringschef som ställs inför närmast olösliga problem. Ibland är det direkt smärtsamt att inse hur dålig kommunikationen oss emellan hade varit. Framför allt borde jag ha ingripit tidigare. Men riktigt så förvånad borde IC ändå inte ha blivit. Då som nu var det största budgetproblemet kostnaden för den explosionsartade ökningen av sjukskrivningarna. De höga sjuktalen, främst korttidsfrånvaron, förvärrade dessutom bristen på arbetskraft (Volvo hade för att kompensera sjukfrånvaron nästan 25 procent fler anställda än vad företaget egentligen behövde). Orsaken var rätt självklar – sjukpenningen motsvarade för de flesta nära 100 procent av lönen.

 208. Nemesis Divina skriver:

  V.g. observera framför allt SISTA STYCKET i kommentaren här ovan!
  🙂

 209. Kachina skriver:

  bestofmankind

  Det stämmer till viss del, men det berodde inte på att staten vanskötte sina finanser, utan på att sossarna införde Thatcherismen 1986. Karlssons-kovändning kan man säga där den marknadsliberala kapitalismen fick spela fritt, med Dallas och Falcon Crest som handböcker var arbetskamrater inte längre arbetskamrater, utan konkurrenter. Arbetsplatser blev intrigplatser, som kostade samhället enorma pengar.

  Bankerna körde racet störst utlånare vinner och redan -90 var krisen inom Nordbanken känd i en snävare krets. Jo, nog var sossarna delaktiga, på det sätt att de förde borgerlig politik och avreglerade kreditmarknaden.

  Men, valutakrisen som var dyrast för oss, får Carl svara för själv. Frågan är varför han inte lyssnade på Ian? Prestige, tanklöshet eller tanke. I a f kostade det oss 700 miljarder på en vecka.

 210. Kachina skriver:

  nemesis

  Den korta sjukfrånvaron ökade efter -86 p g a att arbetsplatser blev intrigplatser när arbetskamrater skulle konkurrera med varandra. Folk mådde dåligt. Statistik från b l a Danmark visar att hög sjukersättning inte ökar sjukfrånvaron. Där är ytterligare ett av Alliansens Jante-skvaller som förstoras upp på felaktiga grunder.

 211. goteborgslullaren skriver:

  bestofmankind 12:35

  Betr. finanskrisen i vårt land på 90- talet, behöver du bara läsa Nemesisdivinas inlägg
  2:17, så förstår du att den då uppkomna situationen helt och hållet berodde på felbedömningar av Ingvar Carlssons ministär ( s ).
  Ett oumkullrunkeligt faktum 🙂

  Trevligt dock att du uppskattar mina ord här ovan. Äntligen 🙂
  Bara därför ger jag dig några strofer av Viktor Rydberg, hoppas du tycker om dem!

  Och din dotter skall växa,
  välsignad av de himmelska,
  och med susande krona
  för släkten, som komma,
  förtälja de sagor,
  som du förtalt
  för svunna släkten,
  och lyfta, som du,
  lyssnande andar
  till evighetstankar.

 212. bestofmankind skriver:

  Tusen tack för alla svar om bankkrisen på 90-talet – från Josef, Nemesis Divina, Kachina och Göteborgslullaren.

  Jag var visserligen redan i Sverige vid den tiden men som sagt var inte intresserade av politiken.

  Tur av vi kan samlas här i Ians blogg där jag kan ställa mina funderingar, och därmed lära mig ännu mer om den svenska politiken. 🙂

 213. Nemesis Divina skriver:

  Lilla söta Kachinagubben uppe i Byske!

  Vi alla vet att du lever instängd i din egen dimension, p.g.a. en blandning av din kvasi-religiositet och dina kvasi-newagetankar 🙂

  Innerst inne är även du dock varse att en sjukersättning som EJ skiljer sig från den reella, intjänade lönen (för utfört arbete), på ett icke fördelaktigt sätt påverkar den generella sysselsättningsgraden (och därför är helt nationalekonomiskt förkastlig).

 214. bestofmankind skriver:

  Kachina,

  Nu går det att skriva din signatur igen i CBs blogg utan att det försvinner. Jag var tvungen att länka ditt svar eftersom lombryssel nämnde dig i sin kommentar.

  http://carlbildt.wordpress.com/2008/09/28/svenska-modellen-over-varlden/#comment-63529

  (Det är annars ganska kul det här att pendla mellan två olika bloggar. 😉

 215. Kachina skriver:

  Det är MYCKET kul att du länkar mina inlägg till CB. (Jag undrar när han skall komma till sans?)

  Nemesis

  Den som trivs på jobbet är märkligt nog,…..mycket sällan sjuk. Sjuktalen ökade med intrigtalen. Människan mådde pyton och gör det än. Det handlar om Darwins konkurrens och djurisk instinkt, inte om mänsklig gemenskap. Det är i sig grundreceptet i republikansk politik, ett reptilsamhälle.

 216. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Nemesis – Apropå Dina uttryckta meningar ovan: ”Innerst inne är även du dock varse att en sjukersättning som EJ skiljer sig från den reella, intjänade lönen (för utfört arbete), på ett icke fördelaktigt sätt påverkar den generella sysselsättningsgraden (och därför är helt nationalekonomiskt förkastlig).” – slut citat.

  Är Du medveten om att Du med detta sagt åt hållet exakt detsamma som: ”Ingen jävel skulle LöneSlaveriArbeta om dom kunde få sin överlevnadsinkomst på annat sätt”.

  Dock – personligen så är jag in i märgen övertygad om att Du härvidlag är ute på ”åtta famnars djupt vatten utan att kunna simma” – Taaack och löv !

  Personligen är jag in i märgen övertygad om att – många flera skulle arbeta mycket mera – och framförallt hart när oändligt mycket effektivare – ifall dom slapp att göra det som LöneSlavar på MaktPyramid-MaktElitarnas diktatoriskt förslavande dogmiga villkors sätt – BERGIS !

 217. Nemesis Divina skriver:

  josef och Kachina

  Ja! Jag är helt medveten om allt jag skrivit. Och står naturligtvis för det!

  Kolla in sossarnas nya programförklaring och ni kommer att känna igen en hel del. Inte mitt fel (eller förtjänst).

  🙂

 218. Kachina skriver:

  nemesis

  Läste precis sossarnas programförklaring och blev 75% sosse. MINSKA KLYFTORNA.

  Sossarna är tydligen de enda som förstår Schumpeter-språk. Ett samhälle med för stora klyftor fungerar dåligt och faller till slut samman.

  Alliansen skapar och stimulerar vida klyftor. Major Björklunds elitskola och stigmatiseringen av arbetslösa/sjuka, har lite ”nazi-stuk” över sig. Nej förresten,…..obehagligt mycket.

 219. solsburyhill skriver:

  Det verkar nu som om en färdig (urvattnad) räddningsplan kan komma att klubbas igenom senast under morgondagen.

  Med en injektion av 700 miljarder nytryckta greenbacks utan värdeförankring bör väl allt vara frid och fröjd fr.o.m. i morgon, eller…?

  Absolut. Särskilt när allt fler ställer sig skeptiska till att fortsätta köpa dessa värdelösa statspapper, däribland Kina.

  Ja just det. Glömde nästan i all upphetsning att nämna att Wachovia (som jag tidigare berättade skulle bli nästa offer i denna fabricerade kris) just nu för förhandlingar med Citibank om ett övertagande. Förlorade senast 30% i värde.

  My head sounds like that…

 220. Helena Palena skriver:

  solsburyhill: När du ändå är på G – förklara min fråga ovan angående en officiell Federal Reserve och den bakom kulisserna…

 221. projectbluebeam skriver:

  helena:

  I korthet: The Federal Reserve System ägs av inalles 12 privatbanker, varav merparten är icke-amerikanska. Dess reella makt är centrerad till ca 300 privatpersoner. Fed är alltsà ingen statlig inrättning, vilket de flesta verkar tro.

  Ytterligare info om detta kan ges under morgondagen, om önskvärt.

 222. solsburyhill skriver:

  Helena 8:01pm

  Jag har i tidigare inlägg försökt redogöra för vem och vad som ligger bakom FED. Deras hemsida lämnar enligt mitt förmenande en hel del dubier.

  Visserligen stämmer det som projectbluebeam anger ovan men detta är en starkt förenklad bild.

  Det finns säkerligen anledning att göra ytterligare en djupdykning i ämnet, men vi sparar detta till kommande vecka som kommer att bli milt sagt intressant.

 223. solsburyhill skriver:

  Rekommenderar följande artikel avseende USAs hegemoni/dollarns inflytande.

  http://www.atimes.com/atimes/China_Business/JG30Cb01.html

 224. goteborgslullaren skriver:

  solsburyhill

  Rune från Örebro har lovat att återkomma inom några dagar betr. ev. dolda konspirationsteorier av små trumslagarpojkar här på bloggen.
  Blir säkert en upplyftande läsning 🙂

 225. goteborgslullaren skriver:

  Kachina

  Ett rykte har nått mig (via en salongsberusad starlet) att du tidigare varit medlem i Flickery Flies. Stämmer detta?

 226. Helena Palena skriver:

  Ja, vi sparar det hela. Folk i gemen här hemma tror dock att Feds ägs av staten.

  Det skulle vara bra med lite konsumentupplysning i media om detta. Något för Lena Mellin på Aftonbladet att bita i…

  Peter Malmkvist som gaggar om aktier och pengar stup i kvarten kunde också gräva lite tycker jag…

 227. Kachina skriver:

  lullaren

  Nej, det ryktet stämmer inte. Du kanske bör fylla starletternas glas med mormos- saft (tillverkas i Byske) istället för champagne. 🙂

 228. Helena Palena skriver:

  Här har ni länken till en sida av det hela! Ordning och reda och kvitto på freda´!

  http://www.federalreserve.gov/default.htm

 229. mrmhalland skriver:

  Hej alla,
  Är det här ni sitter nu för tiden.
  På Calles blogg är det verkligen tomt nu, det var nog inget smart drag ätt släpa dit en moderator.
  Snart är det så tom så Carl får skriva sina inlägg här om han vill ha kommentarer.

 230. Helena Palena skriver:

  Anders Andersson är en annan aktieguru som just nu pratar i radion. Han kan väl också gräva lite i det här och inte bara sitta och säga att man ska sprida sina risker när folk nu ororar sig över dom stigande räntorna.

  Hur ska man få en finne att läka om man inte får ut allt var?

 231. Helena Palena skriver:

  MrHalland: Ja, det är här vi häckar – eller, det är här brottarna byter om…

 232. Nemesis Divina skriver:

  mrmhalland

  Välkommen hit,
  Här är luften renare och det känns lättare att andas.

  Även om Carl Bildt i sin roll som bloggägare är i sin fulla rätt att agera efter eget huvud måste det sägas att hans blogg ändå hade (har) en inofficiell roll eftersom den syns på UD:s hemsida och har en egen moderator (herr Eriksson på ärten).
  Därför är det dubbedlt olyckligt att Carl Bildt visar upp denna tidigare okända sida,
  nämligen att strypa debatten och likrikta innehållet.
  Jag trodde att CB var stark nog att stå emot ”yttre tryck” men hej vad man bedrog sig,
  min röst har han förlorat och min mångåriga beundran för honom är likaledes ”bortsuddad”.
  Fega personer 🙂 drar alla över en kam, dvs censur drabbar såväl ”skyldiga” som ”oskyldiga” och detta är den form av ”förtryck” som känns allra jobbigast.

  Kanske är en MaktElitGosse alltid en MaktElitGosse?

 233. Carl norberg skriver:

  Och därav är förslaget bantat eftersom det näppeligen skulle vara möjligt att få de amerikanska väljarna att supporta ett bidrag till de Engelska banker som äger FED.

  Så att hela tiden ägandet av kreditexpansionen har legat klart, är obestridligt.

  Och varför är inte Sverige med i Nato, är faktiskt en mycket närmar kopplad fråga till detta, än folk i allmänhet tycks inse.

  Jo det är för att försvarsindustrin är uppbyggd med exakt samma systemstruktur som bansksystemet, och dessutom faktiskt av exakt samma människor.

  Om inte Natos försvarsindustri kan eller får sälja sin krigsmatriel på grund av regleringar av humanitära eller demokratisk grund, då kan alltid exempelvis Sverige se till att det får säljas via svensk krigsindustri.

  Det är ju nämligen även så att det är samma ägare, det vill säga BAE (gamla IGF), i båda till synes oberoende fallen.

  Exakt samma system med banker skapades 1931 i och med BIS och IMF, med tanken på att valutabildningen genom skapande av skuld utan ansvarstagande värdegrund, och infördes av samma personer.

  Detta är och förblir enbart ett utvecklat bulvanförhållande av Krupps samverkan med Sverige efter första världskriget.

  Alltså kan hela tiden valutabehovet tillgodoses genom att valutabildning sker hos de egenkontrollerade organen.

 234. goteborgslullaren skriver:

  Carl Norberg et consortes

  Och en tomte är alltid en tomte, hur man än vrider på honom!
  För att inte tala om alla de små trumslagarpojkarna som slår en virvel och därefter trallande går genom livet med ögonbindel och tättomslutande, hemvirkade öronkappor.

  Peter Gabrielsson och du är sååå söööta – vilka machograbbar 🙂

 235. goteborgslullaren skriver:

  Förresten CN,

  Är det sant att BIS och IMF är medproducenter till eposet ”Utan morrhår i Tyrolen” med Kachinas gamla idol, Marie Ekorre i huvudroleln?

  Eller har jag förväxlat med ”Konspiratörsjäntans söndag”?

  🙂

 236. Helena Palena skriver:

  Carl Norberg – du talar för en tom tunna. Herregud – såna där som lullaren är ju en garant för att maktmännen kan hållas. Tur att du finns säger jag så vi får lära oss lite om hur det förhåller sig. Såna som lullen ser jag och hör hela tiden. Wow – hur tröttsamt är inte det?

  Skål på dig lull lull – hur korkad får man bli?

 237. Kachina skriver:

  lullaren

  Jag trodde du beskrev dig själv när du snackade om trallande, ögonbindel och hemvirkade öronkappor. Bilden av dig blev kristallklar.

  För övrigt är de igång ännu och dominerar, de som tillverkade giftgasen, med sina konstiga idéer om att skilja ut eliten. De jobbar för fullt, bl a här i Sverige och inte får de vara ifred för ”galenpannor” som jag, Carl, bestofmankind, helena,…….Stackars satar.

 238. goteborgslullaren skriver:

  Detta inlägg är tillägnat tankegiganterna – de verkligt stora tänkarna Helena Palena, Kachina och Carl Norberg.
  Jag och vännen Kellgren skriver naturligtvis från ett ”underordningsperspektiv”, den samlingsplats där ”salig dumbommarna” får hålla till (för vi förstå ej bättre” 🙂

  Hans tanke var – evad man säger
  till bördens lovord och försvar –
  att den förtjänst en mänska har
  är ingen ann, än den hon äger.

  En hans finansplan väl förtjänar
  att nämnas för sin nyhets skuld.
  Den lyder så: ”Ju mer man länar,
  dess mer man sätter sig i skuld.”

  Också i methanphysican
  var Dumbom en förfärlig bjässe,
  ty det var han, som skillnan fann
  emellan esse och non esse.

  Spörj, forskare, så långt du gitter,
  vad residens som själen har.
  Det bästa svar blir Dumboms svar:
  ”Min vän, hon sitter där hon sitter.”

 239. Carl norberg skriver:

  Nej trallgöken, du är och förblir det du är, helt visst

  Dina själsliga betraktelser i poetisk form, kan väl sägas uttrycka ditt förhållande till din själ, såväl som andras.

  Och ditt(eller annans…) uttryckta hyllande av ägandet, är så sant väl beskrivande av dig. Men jag tror likafullt att du inte förmår att se detta.

  Och för att verka lite elak, så kan jag ju förtydliga detta med återkoppling till att du inte synes äga dessa resurser.

 240. goteborgslullaren skriver:

  Bäste lille Carl Norberg (trumslagarpojke 1:a graden) 10:29

  Ett muntert lag han gärna väljde,
  men hatade allt fåfängt snack.
  Teg nästan alltid när han sväljde,
  och sväljde alltid när han drack.

  I Par Bricole han aldrig hunnit
  bli något särdeles stort ljus.
  Ty mestadels man honom funnit
  plakat, utav ett enda rus.

  I stilen var han älskare
  utav det tydliga och lätta.
  ”Ty”, sade han, och det med rätta –
  ”ju simplare, ju enklare.”

 241. Helena Palena skriver:

  Lull Lull: Det värsta med ditt lullande är att du är helt ofarlig. Du kan aldrig bli dissident – men det kan vi… Såna som säger sanningar är farliga. Det är inte du…

 242. goteborgslullaren skriver:

  Kära Helena Palena

  Som varandes en liten Redneck borde du ju inte vara så nedlåtande om andra men
  dina förståndsgåvor är kanske inte de allra bästa. Därför förlänar jag dig nedanstående textrader, som bör kunna tydas till sin fulla rätt även av dig – ett litet tips, sätt gärna Trio med Bumbas enkla toner till texten, så tar du den lättare till dig!

  🙂 🙂

  Man skall leva för varandra
  och ta var på den tid man har.
  Man skall leva för varandra
  för en gång finns bara minnet kvar.

  Det bara händer i livets spel
  att lyckan vänder och det blir gräl.
  Det finns en mening med allt som sker,
  men hårda ord de gör problemen fler och fler.

  Man skall leva för varandra…

 243. Helena Palena skriver:

  Ja, men måste man göra det på en blogg. Här försöker vi skriva om det som händer i samhället och försöka fatta det ohemula spel som pågår ovanför våra skallar, och du bara lallar…

  För övrigt är det farligt att säga och skriva vad man tycker…

  Ballar, hallar, kallar, lallar, nallar, mallar, pallar, skallar, trallar, vallar, tom peng pung…

 244. goteborgslullaren skriver:

  Helena Palena 10:53

  Play it cool . . . . . . . . life goes on

  Nu skall jag förflytta mig ner till min kvarterskrog som denna lunch bl.a. bjuder på äkta gammaldags kålpudding. Har bjudit med den nya flickan i mitt företags reception, så att hon ska få möjlighet att lära sig litet grand om svensk matkultur – behövs troligen för hon är bara 22 🙂

  Din vän Dee Dee – ordens och damernas riddare

 245. solsburyhill skriver:

  För de som eftersträvat ett förtydligande av ägarstrukturen kring Federal Reserve, kan med fördel studera följande schematiska upplägg och historiska återgivning:

  http://land.netonecom.net/tlp/ref/federal_reserve.shtml

  http://news.goldseek.com/GoldSeek/1095269452.php

 246. Carl norberg skriver:

  Ja trallgöken är blott oförarglig, i sak synes dock vetandet helt frånvarande.

 247. solsburyhill skriver:

  För de som eftersträvat ett förtydligande av ägarstrukturen kring Federal Reserve, kan med fördel studera följande schematiska upplägg.

  http://land.netonecom.net/tlp/ref/federal_reserve.shtml

 248. fairymary skriver:

  Ja, mrmhalland….hur bar du dig åt för att få vara kvar? Jag har saknat dialogen med dig……

 249. solsburyhill skriver:

  Utdrag ur domstolsutslag utvisande Federal Reserve´s status som privatägd institution.

  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=8518

 250. nathaliesview skriver:

  Något för konspirationstrollet G-lullaren:

  ”Princes and Governments are far more dangerous
  than other elements within society.”
  Niccolo Machiavelli

 251. mrmhalland skriver:

  fairymary:

  Ja, jag har också saknat debatten på bloggen.
  Här hittade jag ju hela det ”goa gänget” på en gång, jättekul.

 252. Nemesis Divina skriver:

  Eftersom det kryllar av ”konspirationstroende” på denna blogg (innan upprensningen även på CB:s), har jag försökt bredda mitt kunnande om dylika personer.
  Tillgänglig dagsfärsk statistik visar då följande:

  32% är 36-49 år
  45% är ogifta
  21% är ensamstående utan barn
  40% bor i 91-120 kvm
  Intressen: Bantningstips; Kryssningsresor; Barnavård
  Läsvanor: Kvällstidningar; Kvinnomagasin; Tidningar om barn och föräldrar

  Inte undra på att de flesta som skriver konspiratoriska inlägg här verkar vara en aning knepiga!

 253. solsburyhill skriver:

  Det har väl knappast undgått någon att vi nu börjar se de första allvarliga tecknen på en export till Europa av den pågående finanskrisen i USA. Hittills har vi i Europa kunnat beskåda skeendena på bekvämt avstånd.

  Men nu börjar det hända saker även på hemmaplan. Glitnir, Fortis, Bradford & Bingley, Hypo Real Estate, Dexia för att nämna en del som råkat i hetluften.

  Ett litet stilla råd till eder alla – det vore klokt att se över era banktillgodohavanden. Den statliga bankgarantin täcker ett belopp upp till 250,000 SEK (500,000 SEK om gemensamt konto). Har du mer än så på kontot i din bank, kan du i händelse av att banken går omkull ej räkna med att få ut detta överstigande belopp. Du gör därför klokt i att kanske börja fundera på att dela upp detta på konton i skilda banker.

  Trots att nu Paulsons räddningsplan verkar gå i hamn har marknaderna reagerat negativt.

  Fortsättning följer…..

 254. Carl norberg skriver:

  Om trallgöken vill, utifrån dennes intellektuella gigantism, så kan jag i ord beskriva de av solburyhill nu så vänligt bifogade översikterna.

  Klipp nu näshåren trallgöken och tvätta av dig fisklukten, sedan kan du komma in i matchen.

 255. Carl norberg skriver:

  Ja märkligt nog så synes det som om verkligheten trots allt råder…

 256. solsburyhill skriver:

  Nemesis

  Intressant betraktelse. Säg mig, enligt vilka kriterier delar du in dessa personer egentligen?

  Mot bakgrund av att konspiration enbart är ett uttryck för en viss hållning i en given situation och finnes i alla former, situationer och på alla nivåer, torde detta innefatta även dig.

 257. Helena Palena skriver:

  Men fakta är väl i alla fall fakta…

 258. Nemesis Divina skriver:

  solsburyhill 1:10

  Jag gick efter samma urvalskriterier som ni själva tillämpar.
  Resultaten blev då rent förbluffande 🙂

 259. solsburyhill skriver:

  Nemesis 1:17

  Verkligen? Jag har i alla fall en positiv inställning till mina destruktiva vanor. Vad är din ursäkt?

  Kvinnomagasin? Njae, det skulle vara Hustler i så fall….

 260. solsburyhill skriver:

  Übrigens – du får gärna säga du till mig….:)

 261. Peter Hammarberg skriver:

  Nu blev jag riktigt rädd. Jag skulle köpa en musfälla till den lilla ”mind controllern” under mitt hus och for till den lokala järnhandeln. På väggen bakom kassan såg jag en gammal vacker skylt i gjutjärn med texten Ingelssons GjuteriFabrik i relief. Då jag frågade kassören, som är ägarens son, varför skylten satt där, svarade han att järnhandeln var en avknoppning från IGF och att affären inte blev Bröderna Anderssons Eftr förrän på femtiotalet. BAE är numera dessutom, fick jag veta, en del av en stor järnhandelskedja, International Masonry & Firearms. IMF, sade sonen, som för övrigt är medlem i Rotary, har anslutit många privatägda järn- och vapenhandlare i Sverige, givit bra villkor och ökad avansen.
  Då kom fadern, som jag känner från styrelsearbetet i idrottsföreningen och som sitter i kommunstyrelsen, och kompletterade med att han just bjudits till en säljkonferens på ett fint hotell utanför Arnhem i Nederländerna, Hotel von Bilderberg hette det visst.
  I dörren på vägen ut mötte jag ägarens fru, dotter till Sparbankens gamle kontorschef som blivit hedersordförande i Lions Club på gamla dar. Henne känner jag från kyrkokören där hon är ledande sopran och jag underordnad bas.

  Då jag kom hem öppnades helt plötsligt mina ögon; kanske var det den lilla musen i husgrunden som styrde mina tankebanor. De har tagit över vår lilla stad! De kontrollerar politiken, bankvärlden, de stora föreningarna och t.o.m. kyrkan. IFG, BAE, Bilderbergarna; här i lilla Käckelbäcksmon! Rune från Örebro, hjälp!

 262. Carl norberg skriver:

  Ja intelligenta gangsters använder belästa busar, till att kontrollera nyttiga idioter, precis som alltsedan Platons dagar

 263. Carl norberg skriver:

  För övrigt så måste man väl ändå undra om dessa samband nu råder, varför råder de?

 264. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Apropå det här med lullaren – så var han ju på G att bli klarseende också på sin egen blogg – men vad har hänt sedan dess, månntro… ? ! ?

  Så här skrev han på min blogg:

  ”göteborgslullaren Dee Dee Sharp Säger:
  09är18 24, 2007 kl. 7:44 p09 redigera
  Hej!
  Vill bara meddela dig att jag funnit för gott att radera min blogg som bara varit i bruk några dagar. Olustiga, personliga påtryckningar gör att jag har vidtagit denna åtgärd.
  Klimatet hårdnar!
  Mvh
  göteborgslullaren – Dee Dee Sharp

  Mitt svar blev då – Josef Boberg Säger:
  09är18 24, 2007 kl. 7:44 p09 redigera
  Fy faen vad trist !”

  Va faen är det som pågår egentligen ? 🙂

 265. Carl norberg skriver:

  Men bäste solsb, nog måste det anses vara lite lustigt att denna nyhet kommer före den första omröstningen…

  Få är sannolikt de som uppskattar denna uppgift, och som skall rösta.

  Och vad ännu lite lustigare var, är ju skälet till att röstningen måste uppskjutas.

 266. solsburyhill skriver:

  Tja, det låter verkligen illa, Peter. Jag är inte säker på om Rune från Örebro kan hjälpa dig.

  Men om jag ska vara ärlig så tror jag inte det är en musfälla du behöver. Gå istället in till den lilla radiohandlaren runt hörnet (du vet där tv-apparaterna i skyltfönstret alltid står påslagna med Fox News och CNN) och fråga om du kan få ett par skygglappar, gärna självhäftande.

  Gå sedan hem och sätt på en kanna kaffe och ta en kaka till. Snart börjar ditt favoritunderhållningsprogram som du väntat på. Bara en liten kaka till…

  ”Mitt hem är min borg”

 267. goteborgslullaren skriver:

  Josef,
  Du frågar ”va faen är det som pågår egentligen”?

  Innan någon av de små trumslagarpojkarna åter går i spinn, vill jag ge dig nedanstående ledtråd. Håll tillgodo 🙂

  Först segla vi med copra till Marseille
  och därifrån med brådska till Bombay.
  Vi seglade med byxor från Portland till Madrid
  och se’n till Babel Mandeb med migrän och tyfoid
  Vi seglade med smör och ost och sill.
  Med moraklockor och vad fan ni vill.
  Hit och dit och av och an,
  tills vi spydde på varann.

  Till sist en dag det hände sig som så,
  jag tror det var på våren nittitvå.
  En gammal svart corsett på Biscaya mot oss kom,
  fulladdad med pirater så att flaggan lukta rom.
  Vår skeppare skrek genast: Fan ta us!
  Se’n sprang han ner och tog en Antabus.
  Vi var långt ifrån i form,
  till på köpet blev det storm.
  ||: Och det blåste hemskt på gossarna som slogs och tog ett glas.

 268. goteborgslullaren skriver:

  Vassegoa! Här följer en liten hyllningssång till alla små trumslagarpojkar (och ev. flickor) som sprider lustgas på denna blogg. Håll till godo era små påfåglar 🙂

  Immanuel Kant was a real pissant
  who was very rarely stable,
  Heidegger, Heidegger was a boozy beggar
  who could think you under the table,
  David Hume could out-consume
  Wilhelm Freidrich Hegel,
  and Wittgenstein was a beery swine
  who was just as schloshed as Schlegel

  There’s nothing Nietzche couldn’t teach ya
  ‘bout the raising of the wrist,
  Socrates, himself, was permanently pissed

  John Stuart Mill, of his own free will,
  on half a pint of shandy was particularly ill,
  Plato, they say, could stick it away,
  half a crate of whiskey every day,
  Aristotle, Aristotle was a bugger for the bottle,
  Hobbes was fond of his dram,
  and René Descartes was a drunken fart,
  ‘I drink, therefore I am.’

  Yes, Socrates, himself, is particularly missed,
  a lovely little thinker
  but a bugger when he’s pissed

 269. Carl norberg skriver:

  Det kan väl måhända belysa det rådande oförståndet och naiviteten.

 270. Carl norberg skriver:

  Kort sagt så hade nog trallgöken bättre tänkt före än efter.

 271. goteborgslullaren skriver:

  Men över allihopa – lyser Rune från Örebro 🙂

  Vårt järtecken i skyn – Rune från Örebro 🙂

  En äkta Bilderbergare – vår Rune från Örebro 🙂

  Varde lux – och Rune från Örebro 🙂

 272. solsburyhill skriver:

  De 700 miljarder som räddningsplanen omfattar förslår inte långt. Det verkliga behovet lär enligt vissa bedömare vara det sjufaldiga.

  Men vi kan prata om vilka summor vi vill här. Det underliggande problemet består, nämligen relationen mellan fiktiv och realvaluta.

  Ta en titt på börsen idag. Vad ser ni? Rubriker som ”bankslakt på börsen”. Detta eskalerar i skrivande stund. Titta på Swedbank (10-årslägsta), Wachovia (90% ras)etc.

  Samtidigt passar Bernanke på att utnyttja denna situation för att pressa fram ett snabbt godkännande av räddningsplanen. Skrämseltaktiken kanske biter på kongressen. (Se dagens DI)

 273. mrmhalland skriver:

  Ja, här verkar inte råda någon censur i alla fall.
  Trots det är det ju mer gliringar än otrevligheter, som jag har förstått att lullaren råkat ut för på sin blogg, det beklagar jag.

  Ett speciellt hej till Kachina, det var länge sedan.
  Her du hängt på denna bloggen hela tiden sedan Calles moderator fick allergi av ditt namn ?

  Tja, Ian får väl skriva till Carl Bildt och tacka för att hans blogg på kort tid blivit den mest kommenterade i Sverige, troligen ?

  Och….vem f_n är Rune från Örebro ?

 274. solsburyhill skriver:

  lullaren

  Det faktum att ingen förstår dig innebär inte att du är en artist…

 275. Nemesis Divina skriver:

  Solsburyhill älskar att visa upp sig på styva linan och beundras av ”sina egna”.
  Tänk på att hans sekt är ung. lika stor som en fjärdedel av Sveriges Kommunistiska Parti – (den svenska nationen bävar). Hej och hå i kvadrat!

  Robert Aschberg brukar ju låta byfånar visa upp sig i vissa program (för att ge programmet en extra krydda – eller för att sprida ett löjets skimmer – välj det som passar), så snart får vi kanske se radarparet Carl Norberg och Solsburyhill sitta på var sin sida av Robban och slå på trummor! Om vi har tur så framträder vid samma tillfälle Helena Palema som extremvokalist sjungandes vaggsånger av Schubert.

 276. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Lullaren – Vad det dom här ”små trumslagarpojkarna” du menade ? 🙂

 277. solsburyhill skriver:

  Nemesis,

  Med risk för att göra dig besviken, så måste jag meddela att du lär inte få se mig i Robban´s program.

  Du vet, jag har ingen taktkänsla och dessutom äger jag inget trumset.

  Men var inte ledsen för det. Du kan säkert få en personlig inbjudan tillsammans med lullaren och Peter till Robbans jubileumssändning ”Too many freaks. Not enough circuses” till Halloween.

 278. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Apropå ”kategoriserings-tugget” ovan om varandra – så måhända kan det vara läge för att påminna om tänke- och talesättet: ”Det Wi tänker/talar/skriver om någon eller några andra – det tänker/talar/skriver Wi ju ALLTID mer eller mindre om oss själva också – och ej alls så sällan minst lika mycket !”

 279. goteborgslullaren skriver:

  Sorry Josef (3:04)

  För att härleda uppkomsten av trumslagarpojkarna måste John le Carré interfolieras med nedanstående textmassa 🙂

  Bluff och Spark och Tork och Kvark
  Voro tre små dvärgar
  En var ful och en var glad
  Och en var dum i huvet

  Hej, sa Tork till lille Kvark
  Känner du igelkotten Pilt
  Han som har varit i Paris
  Ja, det gjorde Ivar

  Hör du hans lilla runda tass
  Där som han trippar på sitt pass
  Tripp och trapp och trypa
  Se hans lilla faster

 280. solsburyhill skriver:

  Låt oss lämna sandlådan nu… 😉

  Börsen är f.n. ned 5.1%. I all den tumult som numera kännetecknar finansmarknaden kan ett visst mönster urskiljas, nämligen att en uppköpsvåg sveper över banksektorn.

  Ja, gott folk. Vi går med raska steg mot en marknad som kännetecknas av ett fåtal stora banker – t.ex. JP Morgan, Citigroup, Nordea. Swedbank och Carnegie rasar i skrivande stund och kommer med största sannolikhet att bli föremål för uppköp.

 281. Nemesis Divina skriver:

  Solsburyhill har bott ensam i sin sandlåda tillräckligt länge nu, därför är det flera som nu konkurrerar om utrymmet.
  Detta eviga konspirationssnack befinner sig ung. på samma nivå som Rune från Örebro och därför kommer båda att vandra hand i hand tills vidare.
  Vad som avgör vilken inriktning som håller den högsta nivån är svårförutsägbart!

 282. solsburyhill skriver:

  Nemesis

  Nämen jag visste inte att du ville vara med och leka i sandlådan. Det kunde du ju ha sagt tidigare. Du är mer än välkommen under förutsättning att du tar med egen spade och lovar att avstå från personangrepp…

  Skämt åsido, låt oss argumentera i sak nu. Jag skulle vilja veta din tolkning av vad som nu händer på finansmarknaderna runt omkring i världen – för detta kan väl knappast ha undgått ens dig, eller?

  Om en analysering av en given situation eller scenario i dina ögon är att likställa med konspirationssnack, då får det stå för dig. Analyserar eller ifrågasätter du överhuvudtaget någonting av det som händer i din nära omgivning eller du är totalt likgiltig inför detta?

  Det skulle vara intressant att veta.

  Och du – låt oss nu gräva ner stridsyxorna. De hör inte hemma på denna blogg.

 283. Helena Palena skriver:

  solsburyhill: Allt du skrivit tidigare har nu hänt. Du är ju bättre än oraklet från Delfi. Det är tur att du och Carl Norberg kan det här för man vill ju ha någon/några att klättra på när man vill lära sig.

  Det är tröttsamt att höra experterna morgon, middag och kväll i media prata om detta men aldrig tala om böldens orsak…

 284. Kachina skriver:

  Det var svar på tal, solibury. Jag avvaktar nemesis analys med spänning.

  lullaren

  Vi blir det omgivningen (intrycken) gör oss till. Jag kan förstå hur du kom att bli den du är genom den mängd av skithus-poesi du kan. (Skithuspoesi= den typ av poesi man brukar hitta på insidan väggarna i utedassen, den tid då folk inte hade mobilt Internet och inte kunde skriva SMS från skithuset. )

 285. mrmhalland skriver:

  Kachina,

  Skithuspoesi ska inte föraktas.

  Här kommer mitt bidrag :

  Om skit vore guld, hade jag ingen skuld.
  Jag skulle aldrig handla på krita, bara sitta hör och skita.

  Får detta vara kvar finns här ingen moderator 🙂

 286. Peter Hammarberg skriver:

  Den svenska parnassen har tydligen ägnat sig åt dasspoesi i århundraden.
  Av dem som Lullaren citerat har jag kunnat identifiera
  Anna Maria Lenngren
  Carl Mikael Bellman
  Victor Rydberg
  Bengt Sundström
  Lars O’Månsson
  Povel Ramel.

  Men har man fullständigt vansinnigt höga krav på poesin kanske dessa författare och poeter kan klassas som dasshumorister.

  Men det är klart, kastar man pärlor…

 287. solsburyhill skriver:

  helena:
  Tack. Jag vill emellertid poängtera här att jag inte gör några anspråk på att alltid korrekt kunna sia om skeendena. Att mycket av det som man tidigare försökt upplysa om nu också har inträffat är väl kanske bara närmast att beklaga. Man hade ju önskat att man haft fel. Men, faktum är att all fakta finns mitt framför näsan på oss. Det gäller bara att kunna korrekt analysera och tolka situationen. Det finns massor av avledningsmanövrar på vägen, men dessa lär man sig genomskåda tämligen snabbt och enkelt. Tyvärr väljer de flesta av oss att vända blicken åt annat håll eller avfärda detta som konspirationstrams. Nåja, det får vara hur det nu är med den saken. Faktum är att en del av detta s.k. konspirationstrams nu råkar ha förbytts till bister verklighet, vare sig man vill eller ej.

  kachina:
  Tack. Ja, även jag är öppen för och intresserad av andra invinklingar/tolkningar av vissa situationer. Debatten blir liksom intressantare då.

 288. solsburyhill skriver:

  Fed pumpar in ytterligare 630 miljarder dollar i finanssystemet och dränker bankerna med kontanter för att stävja den värsta bankkrisen sedan den stora depressionen.

  http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aP5hzUWla7Jg&refer=home

  Skulle vara intressant att få en del intelligenta kommentarer kring detta även från personer som t.ex. lullaren, nemesis eller peter. Alla synpunkter är naturligtvis välkomna. Till syvene och sist sitter vi alla i samma båt…

  Detta är mitt sista inlägg för i dag (till vissas förtjusning…)

 289. goteborgslullaren skriver:

  Kachina 4:27

  Nu har Peter H (4:58) redan upplyst dig till viss del om min, i dina ögon, ”skithuspoesi” (tack Peter!).

  Ditt lilla påhopp på mig visar väl i stort sett enbart på dina egna stora begränsningar inom det litterära området men jag kan ändå inte låta bli att upplysa dig om att inom detta område befinner jag mig verkligen på ”min mammas gata”, både privat och delvis även yrkesmässigt. Du verkar ju inte ens kunna skilja på en nobelpristagare och en kioskförfattare 🙂
  Svårighetsgraden är ungefär jämförbar med den att se skillnaden mellan en bissig starlet och en något bedagad tant 🙂

  Ett litet råd till dig i all välmening är att försöka läsa ”mellan raderna” – detta kan vara svårt för den oinvigde men ger väldigt mycket tillbaka till den som behärskar den konsten. Du kan ju försöka – jag försäkrar dig att övning ger färdighet!

 290. goteborgslullaren skriver:

  Puerila frågeställningar från små trumslagarpojkar, typ Solsburyhill, besvarar jag i princip aldrig (speciellt inte efter direkta uppmaningar/krav).

  Jag kan dock säga att jag är tämligen tillfreds med min egen kunskap även inom den ekonomiska sektorn – man kan t.o.m. säga att jag delvis förtjänar mitt levebröd genom att vara välinformerad och kapabel att göra div. egna riskbedömningar .

  🙂 🙂 🙂

 291. Kachina skriver:

  LULLAREN

  Nobelpristagaren i poesi hade skrivit sitt verk på insidan en skithusdörr i Norge. Han har inte kunnat hämta priset eftersom ingen kunnat hitta honom. Det handlade om ord och bild, där slutet var något överraskande.

  En naken kvinna var ritad på dörren. Vid hennes ögon syntes texten ”Se hennes vackra ögon” i stil Times New Roman 28. Längre ned stod, ”Se hennes välformade bröst” i stil Times New Roman 20.

  På magen! ,…. stod ”Se hennes platta mage” i stil Times New Roman 12

  Nere vid den där triangeln stod en text i stil Times New Roman 6, så man var tvungen att luta sig framåt för att läsa; ”Nu skiter du utanför”

  Jag har läst massor med böcker, men nej, jag har aldrig deltagit i tävlingen att minnas namnet på författaren. Jag koncentrerar mig på innehållet och är totalt likgiltigt till vem som skrivit orden. Poesi, ord på vers, passar inte in i min rytm, därför läser jag det inte heller, men för dig kan de vara bra som avledningsmanöver från verkligheten.

  Carl och solisbury ger er verkliga bekymmer ser jag. Ju mer fakta de radar upp, desto mer snömos producerar du och dina PARTIKAMRATER.

 292. Kachina skriver:

  Anna Maria Lenngren
  Carl Mikael Bellman
  Victor Rydberg
  Bengt Sundström
  Lars O’Månsson
  Povel Ramel.

  Alla har de krystat fram sina verk på utedasset. Snacka inte skit om skithusfilosofin. Det är där, enda stället utan störningar på det vågräta frekvensbandet, som mästerverken skapas 🙂

 293. Carl norberg skriver:

  När dollar står i 10 öre så kommer de rättrogna fortfarande hävda att detta problem har att göra med marknader.

  Solsbury använder mina begrepp och klarlägger sin íd, hej på dig gamle vapendragare.
  Så här i elfte timmen så känns det nästan vemodigt att se detta hända.

  Worst single day-point decline for Dow.

  Och jag kan garantera att detta kommer att slås inom ett fåtal dygn.

  Och volatilitetsutvecklingen följer bara de prognoser som hela tiden påtalats.

 294. Carl norberg skriver:

  Jag tror att trallgöken har att göra med ett före detta skeppshandelsföretag, är det inte så.

  Och att den vedervärdiga segelskutan anses vara en god och fin symbol.

  Och om detta stämmer, så blir ett möte oss emellan inte till din fördel.

 295. Carl norberg skriver:

  Och inte tror jag att Robert Aschberg vill göra ännu fler reportage och inslag med mig, han har väl egna problem i antågande, och måste väl börja med att tvätta sitt eget byk.

  Men jag har inte på något sätt glömt hans något märkliga engagemang i mig.

  Han har samma bristande omdöme och moral som sin farfar.

 296. mrmhalland skriver:

  Carl Norberg,

  Är du inte väl dramatisk nu ?

  Det finns gott om pengar på wall street.
  De får rädda sig själva som det ser ut nu.
  Det har de råd med.
  Marknaden måste betala sina egna misstag, annars är vi (hemska tanke) tillbaka i planekonomin.

 297. Kachina skriver:

  lullaren och lössen

  Carl och solsbury har redovisat fakta och korsägande. Jag har hela tiden sagt det på mitt sätt, att om man samlar alltför mycket pengar på toppen av pyramiden, rasar den av tyngden. Det är vad som händer nu.

  Det var väl mer än ett år sedan som ni idiotförklarade mig när jag sade att USA:s ekonomi var så urusel att den skulle kollapsa. Det gör den nu.

  Fritt fall i åtta år. Då blir nedslaget hårt och djupt.

 298. Carl norberg skriver:

  Det finns massor med pengar på Wall street, men det finns bara obetydliga värden som grund för dessa pengar.

  Och att blanda in realekonomins värdegrund för att rädda bankirismen, det vore ju det dummaste man kunde ta sig för.

  Men nu måste politikerna fråga dem som har förutsett detta, och som har beaktat dessa perspektiv länge, och som därav kan råda politiker för att nå långsiktig balans.

  Nu kommer bara förståelse att ha värde i detta,

 299. Carl norberg skriver:

  Att man beklagar Pelosis tal kan jag ju ha en viss sympati inför, dumhet är sällan klädsamt.

  Men det blev så illa att hon undslapp sig några rätt allvarliga grodor.
  Hon påstod att utan denna stödåtgärd så skulle husen bli värdelösa.
  Vilket många direkt insåg egentligen betydde att valutan riskerade att bli värdelös.

  Boendet i huset är dess värde, och detta kan användas som handelsvara.

 300. goteborgslullaren skriver:

  God morgon Kachina!

  Hoppas du får en trevlig och spännande dag 🙂

  Ref. till gårdagens tankeutbyte tycker jag att vi startar din dag med ett litet förhör:
  Vem brukar kallas för den svenska skaldekonstens fader?

 301. Peter Hammarberg skriver:

  Fler än Hercules verkar ha stigit upp i den arla morgonen. Kanske den rådande finanskrisen fått dem att drabbas av både ånger och tveksamhet om hur de ska börja ett nytt liv för att nå både ära och välstånd.
  Råd kanske kan fås från bloggens Fru Lusta (Helena Palema) eller för den mera försiktige av Fru Dygd (Fairy Mary).

 302. solsburyhill skriver:

  Kort inlägg:

  Efter Representanthusets nej till åtgärdspaketet i går, förefaller det som högst troligt att en reviderad räddningsplan kommer att läggas fram på torsdag.

  Dessutom är en sänkning av styrräntan att vänta.

 303. Helena Palena skriver:

  Peter H: Du kan läsa min kommentar på Bildts blogg! Inte den om månen utan den om att kommunismen och kapitalismen nu seglar på samma bräde….

 304. Peter Hammarberg skriver:

  De amerikanska väljarna är med rätta oroliga för att slutnotan för räddningspaketet till slut ska hamna hos dem och är därför mera rädda för vad de konkret kan förutsäga än för det mera svårgripbara och -begripliga.
  Detta känner kongressmännen, som alla skall upp till eventuellt omval samtidigt som presidentvalet, naturligtvis av. Deras nejröster till åtgärdspaketet var nog mera en signal till de lokala väljarna för att säkerställa eget omval än ett seriöst ställningstagande till paketet som sådant.

 305. Helena Palena skriver:

  Peter H: Vilken tur att väljarna – den lille där nere – i alla fal tycks ha något lite att säga till om. Jag menar – amerikanarna lever ju i en demokratiiiiiiiii….

  Det bästa vore väl om alla tog ut sina pengar och lät det hela rasa ihop! Långnäsa åt girigbukarna som startade det hemska spelet med att trycka dollar för tryckandets skull.

 306. LatentEnergi skriver:

  Idag stänger börsen på -7% ?

 307. […] Mest klickade youtube.com/watch?v=NzMPU…ianwachtmeister.wordpress…youtube.com/watch?v=hTLOr…barariktigapengar.blogspo…thewatcherfiles.com/blood…tusenskona.wordpress.com/youtube.com/watch?v=55fEA…farmorgun.blogspot.com/20…valpejl.se/kandidat/48310…translate.google.se/trans…intelligentunion.wordpres…aktivdemokrati.se/ads web… […]

 308. Allison skriver:

  After going over a few of the blog posts on your blog, I seriously like your way of blogging.
  I book marked it to my bookmark webpage list and will be checking back in the near future.
  Please visit my web site too and tell me how you feel.

 309. Hey there! I’ve been following your site for some time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Dallas Tx! Just wanted to say keep up the excellent job!

 310. fredrik rrr skriver:

  Ian har en jälva stor kuk. Eller hur, Bert?

 311. fredrik rrr skriver:

  förlåt greven. jag menade ”en JÄVLA stor kuk”. Eller hur, Bert?

 312. www.youtube.com skriver:

  Pretty! This was an extremely wonderful post. Thanks for supplying
  this info.

 313. If you wish for to improve your know-how only keep
  visiting this website and be updated with the hottest information posted here.

 314. Josef Boberg skriver:

  Fredrik – är Du avundsjuk på Ian Wachtmeister

 315. viagra skriver:

  Hi there, yeah this article is in fact fastidious and I
  have learned lot of things from it concerning blogging.
  thanks.

 316. agen bolatangkas skriver:

  More than likely each of our kicker, Jer Hanson (that’s our best person incidentally), would be
  willing to stop trying his or her #4 jacket to create this particular happen. We should thank internet for bringing the whole world
  in our hand. You do not have to be glued to a television screen to know how your favorite team is faring.

 317. ayurvedic massage

  Budgetdax – Vår Gud är oss en väldig Borg! | Ian Wachtmeister

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: