Björnar och krokodiler

”En eftergiftspolitiker är en som matar en krokodil i hopp om att den ska äta upp honom sist” (Winston Churchill). Tänkvärda ord i dessa tider även om det handlar om en rysk björn i stället för en krokodil.

Svenska ministrar överträffar sig själva i att hävda den svenska neutralitetspolitiken, vilken går utatt vi talar om för alla vad de ska göra på södra halvklotet medan vi ar strikt neutrala i Östersjön.

Försvarsminister Tolgfors och utrikesminister Bildt är inte lika goda kålsupare. De är olika. Bildt röt till när ryssarna körde över Georgien och drog paralleller med Hitlers angrepp på närliggande tysktalande områden. (Där rök chansen till en toppost inom EU). Tolgfors sa ingenting. Han höll just på att montera ner det svenska försvaret!

Jag tycker – och har alltid tycktatt vi ska satsaett militärt försvar av Sverige. Hellre än av Afghanistan, där tydligen alla är överens om att våra soldater har en viktig uppgift. Det låter kanske häftigt med Afghanistan, men vem ska försvara Sverige om inte vi? Fråga Georgien om de skulle våga lämna Gotland utan svensk trupp! Gå med i Nato medan vi är välkomna. ”Tomhylsan” är folkhumorns namnlandets försvarsministern och det är interoligt som det låter.

Lär av historien: Med sömngångaraktig säkerhet har Sverige avrustat, när den närmaste omvärlden rustar upp. Vad som sker i Ryssland är mycket mer angeläget för finnarna och oss än för resten av EU och USA. Finnarna begriper det. Här visslar vi i mörkret och leker Björnen sover. Alltmedan försvaret blir en restpost, när räknenissarna i Finansdepartementets kennelklubb plockar ihop sin budget.

Finans– och Försvarsministrarna har den militära erfarenhet och påvisbara intresse för försvaret som endast vapenvägrare kan uppvisa.

Have a nice weekend!  IAN

Annonser

82 Responses to Björnar och krokodiler

 1. Helena Palena skriver:

  Försvar i all ära – men om ryssen eller amerikane kommer och tar oss – så står vi väl oss i alla fall slätt!

  Det är fanimej omodernt med krig. Vi skulle ju med i EU för att förhindra krig – men krigen står som spön i backen både här och där. Mest där.

  Jag såg Göran Persson hos Adaktusson på TV8 häromkvällen. Göran Persson skyllde i alla fall lite på Georgein också. Det tycker jag var bra. Den första jag har hört i ankdammen som talat rättvist. Men, man kan undra hur han skulle yttrat sig om han fortfarande varit statsminister? Av barn, fulla och pensionärer som inte längre har något att förlora får man höra sanningen!

  Okey – rusta upp Sverigen igen! Men vem är fienden?

 2. fairymary skriver:

  Försvarspolitik förstår jag mig inte på. Men jag tycker liksom Helena att krig är synnerligen omodernt, dessutom opraktiskt, ofruktbart, ohemult, omänskligt…..jag skulle nog kunna hitta på många fler ord på o-……..

  Hur skulle det vara om vi budgeterade lika många miljarder på att lära unga människor konflikthantering som vi budgeterar till det militära försvaret? En högskola i Mälardalen med studenter från alla världens länder, barn till afrikanska hövdingar typ Mugabe, gerillasoldatbarn från Sydamerika, påläggskalvar inom politiken i Israel och Palestina, politruker från Kina (det kallas kanske inte så där men ni förstår säkert vad jag menar), mullor från Iran……Jag skulle kunna tänka mig att vara studierektor tillsammans med förslagsvis en hopi-indian.

  Så kan vi odla Cornelis, Josefs och många andras vision: Alla krig är slut…..

 3. fairymary skriver:

  PS. Högskolan skulle förstås vara obligatorisk för alla som aspirerar på att bli president i USA och president/premiärminister i Ryssland…….

 4. Kachina skriver:

  Det enda i forsvarsvag vart att satsa pa, ar SAAB och BOFORS (jas=robotsystem och,……NATO. Det ar onodigt att latsas, vi ar redan inne med hull och har.

  I ovrigt kan noteras att Carl Bildt snart skriver enbart for sig sjalv. Upp som en sol, ned som en pannkaka, kan man saga om hans blogg.

  Synd, men bra bevis pa ett forstelnat intellekt.

 5. Josef Boberg skriver:

  ”Intelligent Wi kommer att drömma i natt
  Intelligenta drömmar som Wi aldrig någonsin drömt förut
  Wi drömmer om att det Är Fred och Frid på Jorden
  Därför att Allas Tanke-intellektuella och Fysiska Krig Är Slut !”

  Fågel-Människor
  De två fåglarna hade haft stadigt sällskap mycket länge. Nu satt de och tittade på solnedgången. Allt kunde varit så romantiskt, men fågelflickan var otröstlig.
  – Att du skulle göra mej så ont, snyftade hon.
  – Hur många gånger ska jag behöva säga det, försvarade sig fågelpojken. Jag har inte förlovat mej. Den förbaskade ringen har en människa satt dit !

 6. solsburyhill skriver:

  En del kända ”ansikten” som uppenbarligen spärrats från CBs blogg eller fått nog av den inkonsekventa och tämligen intelligensbefriade censur som numera råder där, tycks dyka upp här på Ians blogg. Trevligt.
  Tja, vad skall man säga om denna skönsmässiga utgallring egentligen?
  Sanningen är ibland lite hård för vissa att ta – uppenbarligen.
  Jag tror det är bäst vi låter föreningen för inbördes beundran vara ifred och fortsätta att stryka BZ och Bush medhårs…

 7. Tycker det var ointelligent och tröttsamt av CB att dra paralleller till Hitler, det är en cheapshot och bara mentalt undernärda politiker göre sig besvär.

  Han tyckte säkert det var en vattentät och fantastiskt grandios parallell, men som vanligt lite så där 10-20 år efter alla andra.

  Vem orkar lyssna på samla gamla klyschor år ut och år in?

  Angående Sveriges försvarspolitik så håller jag med om att vi INTE skall rusta upp, som vi alla vet så blev det inte mycket till hjälp åt Finnarna under andra världskriget.

  Vi Svenskar passar bra i rollen som ett passivt folk!

  Avslutar med ett gammalt men ändock roligt skämt! (dubbelroligt om du först förstår mitt inlägg)

  Tyskarna tog Danmark på 2 månader

  Tyskarna tog Norge på 2 veckor

  Tyskarna tog Sverige med ett telefonsamtal

  Trevlig helg på er!

 8. ohlundonline skriver:

  Herkules:

  Både Ryssland, USA och NATO har förändrats väldigt mycket på 10 år.

  Och tyvärr är EU och Europa hopplöst splittrat.

  Det enda militära hotet, som jag i dagsläget menar existerar mot Sverige, kommer från NATO-styrkorna i Polen, som nu dessutom rustas upp ytterligare med amerikanska missiler avsedda mot Sverige, snarare än mot Iran eller Ryssland.

  Svenskarna är väldigt få och världsbefolkningen har nått en kritisk massa för ett nytt världskrig.

  Därför bör Sverige satsa intelligent på försvaret, dvs låta tekniken styra.

  Sverige kan behålla neutraliteten och säkra freden, genom att mycket massivt satsa på offensiva kärnvapen i avskräckande syfte, med Gotland som militärbas.

  Då kommer Sverige få fortsatt fred de kommande 10 – 20 åren, som internationellt sett kommer att bli allt annat än fredliga, men däremot väldigt turbulenta.

  Du behövs i Sveriges Riksdag, Ian!

  Sverige behöver en icke-socialistisk regering, som står för annat än avlyssning, censur och rysshat, men som gärna kan ha lite av Ronald Reagan över sig.

 9. Carl norberg skriver:

  Sverige har inte haft ett försvarsbeslut alltseda 1925, och det vara ett katastrofbeslut.

  Vi har alltsedan dess haft försvarsindustriella beslut som till övervägande del tagit hänsyn till möjligheterna till vinstmaximering.

  Verkningsgraden på den insatta skattekronan har på inget sett varit maximerad med hänsyn till att freda vår demokratiska region ifrån effekterna av angrepp.

 10. Carl norberg skriver:

  Anledningen till att vi inte är med i Nato, är även denna en narurlig konsekvens av att vår försvarspolitik syftar till att gynna försvarsindustrin, inget annat.

  Till exempel BAE måste ha flera möjliga parter att sälja ifrån med hänsyn till de regleringar som gäller för vapenhandeln.

 11. Leif skriver:

  Kul att du börjat blogga. Får hoppas att nivån på kommentarerna ökar något.
  Jag tror att Tomhylsan, tillsammans med dom andra värmpliktsvägrarna och övriga flummare i riksdagen utgått från devisen att ett försvar ska vara så pass starkt att det inte blir en vinst i att anfalla landet.
  Dom mantrade VINST, i ett antal år och kom upp med tankegången att
  om vi förvandlar Sverige till en varböld som ingen vill ha, ens som present, så behövs det inte något försvar.
  Det finns ingenting att försvara för ingen skulle vara dum nog att ta över våra samhällsproblem.
  Det är där vi är nu.
  Men naturligtvis finns det en hake. Förr hette det sovjet, men det är bara ett namn och faktum är att halva Svenska befolkningen, via vår eminenta vänster media, utbildats till en bättre kader än infödda ryssar, som kan vara rätt obstinata i jämförelse med fånigt leende konsum medlemmar som vill så gott, så gott.
  Så, jaaa, jösses, vi ligger lite halvrisigt till.
  Tack, alla landsförrädare. Tack!

  Hoppas du orkar blogga vidare i vårt andliga klimat, det behövs, om det inte är för sent, vill säga.

 12. Traube Mildorf skriver:

  Kollar först om FRAsyndromet påverkar denna blogg.
  Anger alltså falskt namn o falsk epost.Kommer inlägget in ändå så är bloggen OK.

 13. Info skriver:

  AKTIVISTER ELLER NAZISTRASISTER?

  Aktivister eller nazistrasister? Jag citerar litet från diverse nyhetsrapporter på nätet:

  ”Enligt uppgift från polisen har fyra personer först skadade till sjukhus i samband med kravallerna i Malmö under fredagskvällen. En person har gripit misstänkt för våldsamt upplopp och tre personer för ordningsstörning.”

  ”Under fredagskvällen och natten mot lördagen har polisen haft mycket att göra i Malmö i samband med demonstrationerna. Styrkorna har bland annat utsatts för stenkastning. Man lyckades även släcka fyra fordon som satts i brand på Kapellgatan innan räddningstjänsten kom till platsen.”

  ”Demonstranterna kastade flaskor och gatstenar mot polisen och krossade ett flertal stora skyltfönster. Fyra bilar stacks i brand.”

  Jag tror, att jag har svaret efter att ha lyssnat på morgonsändningen idag av Ekot i Sveriges radio idag kl. 08.00. Det rörde sig om GODA AKTIVISTER, dvs. Sjupartialliansens sedvanliga stormtrupper (AFA, Attac, Unga socialister, Lesbiska för fred, Gröna för antivåld osv.). Varför tror jag det? Skäl: Dessa spektakulära händelser i Malmö nämndes över huvud taget INTE i sändningarna.

  Om det hade rört sig om t.ex. sverigedemokrater eller nationaldemokrater (eller gamla Ny demokrati), skulle upploppen givetvis ha utgjort Sveriges huvudnyhet hela dagen, upprört kommenterade av samtliga jourhavande journalister. Detta skulle, om inte annat, SR:s chefsstrateg Staffan Sonning ha sett till.

 14. Kachina skriver:

  Egentligen ganska fantastiskt detta med Internet och bloggosfären, där politiska tungviktare som Blogg-Ian vs. Blogg- Carl gör en verbal match där sekonderna är väldigt aktiva. De med ”vänstervridna åsikter” (vilket är allt som inte överensstämmer med Carls åsikter) som frysts ut ur Carls blogg, kan nu replikera på ”Pinochet-maffians” smörande, från Ians ringhörna..

  soli01

  Tyskland har en signalspaningslag som, åtminstone teoretiisk, har ett visst skydd för den enskilda medborgaren. DÄRFÖR har tyskarna accepterat den, inte för att de är lika mesiga som svenska ”pinochet-maffian”.

  Lombryssel

  Det finns ett ord i svenska akademins ordlista, som därmed är godkänt att publicera, men jag kan ändå inte skriva det rakt ut. Det stavas ”r**slickare” och du får själv försöka llista ut vad jag menar.

 15. Kachina skriver:

  Lombryssel

  Jag måste ändå fråga. Har du möjligtvis examen från Nord-Koreas propagandaministerium?

  Kunskaper du nu använder i höger-diktaturens tjänst, när de skall bygga en lyxigare diktatur än Kim -Jong. ”någonting”.

 16. Byskebusen skriver:

  Aj fan, den lille mysgubben från Byske lever fortfarande 🙂

 17. Kachina skriver:

  Så här går det när politiker bygger samhälle med programmerade datasimuleringar som underlag.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3354862.ab

  åtta bitar= en byte = en människa.m Denna uppträder, förväntas uppträda, som programmeraren, efter sina åsikter, programmerat den att göra. Våra politiker tror att spelet är verkligheten, därför är det inte heller någon större skillnad mella Sahlins och Reinfeldts politik.

  Om detta vansinne får fortsätta, är det inte långt kvar innan vi får extra skatteavdrag om vi kör över en pensionär på ett övergångsställe. Vissa program har ju den funktionen, att du får poång om du kör över en pensionär. Alliansens bonusprogram torde vara nära gränsen då tjänstemän får lönetillägg om de ”kör över” en sjuk eller arbetslös.

  Detta är resultatet av att det politiska etablissemanget till övervägande delen består va kyckling-politiker, alltså politiska broilers som aldrig sett det verkliga livet, utan sedan barnsben spela teoretiskt ”huvud-boll” och deltagit i olika lag. Politik är för dem en lek, ett spel, inte att bygga samhälle.

  Bush använde 2004 taktiken ”stigmatisera folkgrupp” och vann matchen. Lagledare Reinfeldt såg fördelarna och sade; ”Grabbar/tjejer, ”stigmatisera folkgrupp” verkar vara en vinnande taktik. Vi använder den. De vann. Undrar om de kommer att använda samma taktik, lite utökad, vid valet 2010.

  Vi andra måste inse att vi inte kan ha kycklingar till att bygga samhälle. Vi måste ha människor med livserfarenhet, inte de med en medvetandesfär precis lite större än ett knappnålshuvud, som växt upp i en skyddad verkstad, som uppdragen i ett politiskt parti är.

 18. Byskebusen skriver:

  Likaså den lille trumslagarpojken. Härligt!

 19. Byskebusen skriver:

  Här kryllar det tydligen av kommunister och Rysslandsälskare som inte längre får vara med och leka på Carl Bildts blogg.
  Kachina, Fairymary, Helena Palena, Bestofmankind, trumslagarpojkarna m.fl.

 20. bestofmankind skriver:

  Kachina,

  Kul att läsa dig igen. Kör hårt bara!

  Byskebusen,

  Det du håller på med kallas att plagiera. 🙂

  Byskebusen som bekant i Carl Bildts blogg är inte annan än Kachina. 🙂

  Visst får jag vara med i Carl Bildts blogg, men där är det förbjudet att leka – annars blir man avstängd som du. 😉

  F.ö. tycker jag att Ian har guts. Han skriver öppet vad han tycker.

 21. Byskebusen skriver:

  Ett glädjande telegram från TT säger idag:

  ”Sveriges EU-parlamentariker får kraftigt höjd lön efter valet nästa år — omkring 17 000 kronor mer i månaden. Regeringen hade kunnat välja att vänta med höjningen i fem år. Lönen blir cirka 70 000 kronor i månaden.”

  Jag är stolt över våra skickliga och handlingskraftiga svenska EU- politiker, leve de,
  harra, hurra, hurra, hurra!

 22. Kachina skriver:

  Ja, tänk vad mycket vi får för pengarna. Spikraka gurkor och likformade tomater. Egentligen är de värda dubbel lön, men vad jag förstår avstår de från den av solidaritet med folket. Hedervärt med tanke på att en viss elkraftstyrelse gav sig själva en bonus på fem miljarder för att de lyckkats lura kunnderna att betala in mer än det som behövdes förr företagets överlevnad och välmående.

  Vi skola icke klaga. Dessa människor är förebilder som vi skall dyrka likt idoler och efterlikna som vore vi kloner.

  OBS! Facit av ovanstående, för blåbetongskallar som inte kan tänka själva, är att det skall läsas/sjungas i tonarten ironi.

 23. fairymary skriver:

  Om girighet och kapitalism….och hur vi kan uppgradera vårt nuvarande ekonomiska system till ett som är mera rättvist och som skyddar luft och planet….läs gärna Peter Barnes, Capitalism 3.0, a guide to reclaiming the commons

 24. Kachina skriver:

  Jag ser uppgifter på nätet att Ian Wachtmeister numera röstar på kristdemokraterna. Det föranleder mig att fråga hur en gammal adelsman kan flytta från herrgården till hönshuset och varför en gammal industriman förordar arbetskraftinvandring, när vi inte kan integrera de invandrare vi har och arbetslösheten räknas i hundratusental. Det kan väl ändå inte vara så att du Ian gått på 80-talsbluffen (Reagan/Thatcher) som resulterade i att världsekonomin under en dag bara till tio procent handlar om producerade varor. Resterande nittio procent handlar om att tjäna pengar genom att flytta dem från ett skrivbord till ett annat. Alltså skapa nya fiktiva pengar utan substansvärde.

  Jag köpte min första dator 1984 och insåg ganska snabbt att resultatet som kommer ur den, är orsakat av det man matar in i den. Verkligheten har aldrig skapats av en dator, om nu inte de som bugar mot Manhattan fem gånger om dagen, tror att Gud är en superdator som slumpen byggt efter att ett svart hål exploderat.

  Vidare kan vi läsa att vår vän Carl Bildt läser New Yorks morgontidningar och där försöker lista ut vad som orsakat finanskrisen. Jag kan ge honom en ledtråd. Finanskriserna började när Hollywood (Reagan/Thatcher) tog över politik och samhällsbygge. Marknaden avreglerades totalt och de som levt i en delvis reglerad marknad visste inte vad marknadsliberal kapitalism egentligen var. De enda referensramar de hade, var serier som Dallas och Falcon Crest. Då gick det som det gick. Man skapade en ”klockbytar-ekonomi” där ett objekt ökade i värde var gång det bytte ägare, tills någon en dag väcker dem ur psykosen genom att säga; ”Den här klockan är inte värd så mycket”, varpå den faller till sitt ursprungliga värde. Det är vad du ser, Carl Bildt, något pedagogiskt förklarat, vilket torde behövas.

  Vidare ser jag i en intervju att CB förväntar sig respekt. Jag måste säga att respekt är inget man kräver, det är något man förtjänar. Ditt uppträdande vid och efter Georgien, i media och din censur-blogg, tyder på att du mentalt kraschat in i den berömda ”väggen”.

  Men, nu skall det bli intressant att höra hur Ian motiverar sin mentala dikeskörning som orsakade att han hamnade hos kristdemokraterna, kopiorna av de fundamentalt kristna fanatikerna i mellanvästern.

 25. fairymary skriver:

  Kachina!

  Jag delar din oro för Carl Bildts mentala hälsa. Hans stingslighet vad gäller även de oskyldigaste kommentarer på sin blogg talar för en man i obalans. Dessvärre är han uppbackad av ett en struktur och ett etablissemang som gör att det kan dröja lång tid innan han får tillfälle att besinna sig.

 26. Byskebusen skriver:

  Kachina och Fairymary, dom två parhästarna och vänstersocialisterna har talat.
  Två stycken sanningsvittnen av högsta internationella standard!
  Rätten och packen Eder därefter.

 27. Kachina skriver:

  Tja, om vänstersocialist är allt vänster om höger extremism, är jag väl vänstersocialist då.

  Annars, anser jag att världen är till för alla, inte bara för en frisk, rik och mainstreamad överklass. Det kanske gör mig till vänstersocialist, vet inte, men människan är ett socialt väsen och därmed får jag anses som socialist.

 28. Peter Hammarberg skriver:

  – Nämen hej Pelle, är du här, och Lisa och Sluggo också…
  – Jaa, vi fick inte leka på Calles gård, vi var för busiga, och så svor vi för mycket, och så kallade vi Calle för en idiot, och så kallade vi varandra och några till för idioter också…
  – Ja, men det gör väl alla småbarn???
  – Ja, men Calle sa att vi gjorde det för ofta och för mycket och så sa han att om vi skulle vara på hans gård så skulle vi leka tillsammans och inte olika lekar samtidigt.
  Calle e dum!!!
  – Va bra då att ni fått Jannes gård att leka på. Här får ni väl göra vad ni vill???
  – Ja men de e inte lika roligt.
  – Varför det??
  – Calles gård e mycket finare å så berättar han mycket bättre historier än Janne.
  – Jamen, gå och lek hos Calle då!
  – Det går väl inte om jag inte får göra som jag vill…

 29. friherinnan skriver:

  Vad härligt…alla avstängda Bildtbloggare har fått en ny arena.
  Jag måste säga att det gick fort att bli avstängd…en enda icke önskvärd åsikt och du är ute.
  Jag blev faktiskt tagen på sängen.
  Hade ingen aning om den nya policyn…eftersom jag inte har varit inne så mycket på Bildts blogg senaste tiden.

  mvh

 30. Byskebusen skriver:

  Peter Hammarberg

  Enl. Byskedoktrinen är en tomte en tomte. Inga förfinande omskrivningar gäller.
  har du publicerat några sagoböcker eller är det bara ditt sinnelag som befinner sig i fablernas värld?
  I så fall i gott? sällskap, nämligen Fairymarys och Kachinas 🙂

 31. bestofmankind skriver:

  friherinnan,

  Blev du avstängd på CB´s blogg? Har inte moderatorn upplyst dig till din email att det gäller att inte avvika långt ifrån dagens inlägg av CB? Din kommentar om Indien kanske gick att skriva under Carl Bildt? vad vet jag…

  Jag tänkte tala om för dig det på bloggen, men du vet inga personliga hälsningar numera.

  Kul att även du (gäller även Byskebusen) har hittat hit.

  Ett tips om annan mycket bra blogg – Monica Green, (S) Riksdagsledamot:

  http://monicagreen.webblogg.se/

  P.S.
  Ian, jag hoppas att du inte tog illa upp om mitt tips. 🙂

 32. Kachina skriver:

  Peter Hammarberg avslöjar en hel del om Allianzens läsförståelse och förståndsbegåvning.

  Det är ingen som kallat Carl för idiot. Jag har inte heller förklarat någon annan vara idiot. Jag har bara uttryckt en annan åsikt och förklarat var deras tankeformer haltar. Om de då känner sig som idioter när verkligheten går upp för dem, kan ju inte jag rå för.

  Fattar du, Peter?

 33. fairymary skriver:

  Hej Byskebusen!

  Jag noterar att du kategoriserar mig som vänstersocialist……jag skäms inte för det men jag brukar själv ha svårt att välja röstsedel då det drar ihop sig till val…..faktiskt känner jag mig mest nöjd när jag hittar bra personer på de olika listorna och då kan det bli tre färger på valsedlarna

  ….om vänstersocialister har jag för övrigt höga tankar…..att inse att alla inte fick samma förutsättningar från början och att kämpa för ett rättvisare samhälle är både klarsynt och hedervärt

  Har du läst Mauritz Edströms bok I min faders hus? Kan rekommenderas om man vill förstå något av vänstersocialismens bakgrund och ideologi. Vill man däremot använda ordet som skällsord så går det också bra…..som Josef brukar säga…..det säger bara något om den som använder det………..

 34. Peter Hammarberg skriver:

  – Nämen Kache, varför gråter du?
  – Farbror Pelle säger att jag kallat Calle för en idiot och det har jag inte alls, så det så!!
  – Har du inte, är det riktigt säkert det?
  – Jaa, jag bara sa att han och hans familj inte var riktigt kloka ibland och det är inte samma sak.
  – Nja, det beror väl på hur man ser på saken, men jämförde du inte Calle och hans syskon med Historiska Adolf och hans busgäng också?
  – Jo, kanske. Men det var bara på skoj, tror jag… och lite får han väl tåla!
  – Calle tyckte tydligen inte att det var roligt, han är lite känslig där vet du, och inte bara han. Visst ska man tåla mycket, men inte allt och inte på sin egen gård.
  Seså, torka dina tårar nu och lek vidare med dina gamla kamrater. Dom får du kalla vad du vill för det är ändå ingen som bryr sig.

 35. Kachina skriver:

  Javisst Peter, jag hävdar fortfarande att Calle och hans kompisar är en avbild av mustaschen och hans kompisar mellan 1920 – 1933. Innebörden i retoriken är densamma (han hade då inte börjat tala om förintelse), stigmatiseringen är densamma. Det enda som skiljer är att han talade tyska.

  Nu ser jag att det börjat växa mossa på Calles gård. Det är bara ”det gröna slemmet” som brukar bildas i kölvattnet av en drivkraft, som samlas där. Ingen fri människa vill leka på hans gård längre. Calle har sumpat, både sin egen gård och sin europeiska karriar, bara för att han är så mesigt fjäskig mot grannen i väster. Även Borg/Reinfeldt borde förstå att om de sår samma frön som grannen i väster, skördar de samma missväxt som hos grannen i väster.

 36. Byskebusen skriver:

  En (allvarlig) fråga ställd till Bestofmankind och Fairymary:

  Tycker ni verkligen att Kachina är den förebild som ni utpekar honom till med jämna mellanrum när han gör jämförelser mellan Aliansen (Carl Bildt) och Det Tredje Riket (mannen med mustaschen).
  Jag tycker han (Kachina) är en frisk fläkt i 9 fall av 10 men när han kommer med dessa befängda tankegångar som han ibland producerar, förtjänar han inget utrymme på någon blogg. Jag kan inte förstå hur han tänker i dessa lägen när han totalt förlorar omdömet och tycker uppriktigt att det är väldigt tråkigt (både för honom och för oss).

 37. Kachina skriver:

  Ahaaaaa, byskebusen,……..du förstår inte nyansskillnaden på mustaschen och hans gäng mellan 1920 – 1933 och 1933 – 1945. Tja, många vet inte ens att han fanns under den första epoken och jag tror definitivt inte att Allianzen medvetet ”klädde sig i samma kläder.” De visste bara inte bättre. (Om du går och hänger en kuse ur näsan, upplyser jag dig därom, inte för att genera dig utan för att du inte skall gå runt och genera dig själv.)

  Allianzen visste inte att från idolen i väster, leder ett brett brunt doftstråk, bestående av både gener och vänner, direkt tillbaka till mustaschen. När man då blir upplyst om det, bör man nog välja en annan väg, istället för att förneka målet för den väg man beträder.

 38. Byskebusen skriver:

  Kachina

  Och dig ska man vara sommargranne med, fy fan!

 39. fairymary skriver:

  Byskebusen!

  En allvarlig fråga kräver ett eftertänksamt svar. Jag gillar Kachina, vilket jag inte gör någon hemlighet av. Vad gäller förebilder så är jag varsam med det ordet. Om två av mina aktuella, se gärna min blygsamma blogg…..

  Att Kachina tar till ”stororden” ibland ser jag som helt OK….jag har följt honom på Carl Bildts blogg sedan den startade och jag uppfattar att han ser mycket av Carl Bildts goda avsikter …och att han vill varna för det han ser som maktmissbruk……vad gäller t.ex. sjukförsäkringen delar jag helt hans uppfattning att alliansen förhåller sig synnerligen inhumant i förhållande till utsatta människor……om det skulle jag kunna orda mycket men det är inte ärendet för dagen….

  Vi gör nog alla ett och annat övertramp då och då…..om jag idkar självrannsakan så har jag gjort det ibland……att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt………

 40. fairymary skriver:

  För övrigt uppskattar jag att vi har fått en ny lekplats! Tack Ian och alla lekkamrater för att jag får vara med er och leka………

 41. Byskebusen skriver:

  Fairymary

  Ditt svar säger allt. Enl. även din mening påminner Sverige av idag alltså om Hitlers skapelse.
  Man baxnar!

 42. Kachina skriver:

  Jag baxnar. Du tolkar det sagda som Rapport. Ingen har liknat Sverige av idag vid mustaschens SKAPELSE, utan vid en tidig fas av hans byggnadsverk. En skapelse sker i olika faser. Du måste kunna skilja ut delarna ur helheten.

  Allianzen har, mycket tydligt, upprepat en fas från tidigt 20-tal. Det ekar fortfarande från talarstolarna och står för evigt inskrivet i historien. Om du inte trivs som min sommargranne, kan du alltid sälja och flytta. Jag försöker skilja ut vad som är rätt och vad som är fel, och fjäskar inte för någon.

 43. Kachina skriver:

  Förresten, det skulle fortfarande vara intressant att höra hur Ian hamnade i det kristdemokratiska krondiket. Var det bara för att han följde strömningarna inom sitt sociala nätverk, eller tänkte han till?

  Har han överblick över helheten. Förstår han konsekvensen av relationen mellan sex miljarder människor och datorn/roboten, som ”äter upp” tillväxten i jobb samtidigt som 90% av den ekonomiska tillväxten saknar substansvärde?

  Jag tror inte på teorin att dela upp jorden enligt djungelns lag, en härskande elit på 20% som hävdar sina revir och resten får klara sig själva, bäst f-n de vill, av den enkla anledningen att vi är bara till en viss del djur som agerar på instinkt och grupptryck. Vi har en annan del som hör till en mänsklig själ och kanske nu är tidpunkten inne där vi skall avgöra om vi utvecklar människan eller befäster djuret.

 44. solsburyhill skriver:

  Bäste Ian,

  Det verkar som det blir långt mellan dina inlägg. Men bättre det än att bara låta munlädret få gå utan reell substans som vissa andra…;)

 45. Byskebusen skriver:

  Fairymary

  Har för mig att jag tidigare läst att är läkare. Är det kanske du som skrivit ut något nytt laxermedel åt Kachina som gör att kan pruttar ut en massa svammel på denna blogg i stället för att nyttja den traditionella toalettstolen?

 46. Byskebusen skriver:

  F.ö. noterar jag att Carl Bildts blogg efter alla raderingar och avstängningar nu tycks
  gå mot en säker sotdöd. Praktiskt taget ingen aktivítet de senaste dagarna.

 47. Kachina skriver:

  Byskebusen

  Man måste ha lite djupare studier än högstadie-historia för att förstå vad jag menar. Det fanns en tid före 1933 som behandlas väldigt ytligt i den traditionella historieundervisningen.

  Ändå tycker jag att du skall förstå själva stigmatiseringen, att man skuldbelägger en folkgrupp och tar stöd av den teknik som Goebbles förfinade till det yttersta, att förvränga statistik, ta ett grand av verkligheten och blåsa upp det till en nationell fara.

  Men det är klart, om du är en av mina stuggrannar förstår jag att du inte förstår, ty där råder kunskapens mörker på alla områden. Svårigheten att förstå det skrivna ordet, avtal, servitut och lagfart, är skrämmande. De förstår inte ens den enkla skyldigheten som står inskriven i allemansrätten,…….inte störa, inte förstöra.

 48. fairymary skriver:

  byskebusen 1:16

  Jag har svårt att förstå vad du menar med att min kommentar ”säger allt”…..

  Jag skulle kanske behöva tillägga att jag är en varm anhängare av ”det fria ordet”……

 49. friherinnan skriver:

  Bestofmankind

  Tack för omtanken.
  Jag blev avstängd utan någon som helst varning i förväg.
  Något email har jag inte fått.
  Men efteråt fick jag förklarat att Carl och compani är mycket nöjda med utvecklingen på bloggen. Numera är tydligen kommentarna intressanta för alla att läsa…och inte enbart en liten exklusiv skara?!?!
  Personligen tyckte jag att den blivit totalt humorbefriad och tråkig…vilket moderatorn inte alls höll med om.

  mvh

 50. Kachina skriver:

  ”Och dig ska man vara sommargranne med, fy fan!”

  Georg!!!!!!! Du är tammefan för gammal för att ha dator. Lämna genast igen den.

 51. Byskebusen skriver:

  Båtsman 9:22

  Georg???
  Tydligen är du lika slarvig när du pekar ut en viss person som när du laxerar dina
  textmassor 🙂

 52. Peter Hammarberg skriver:

  Byskebusen, Kachina, Båtsman och kanske någon till träffades nere vid bryggan för att fundera på om de skulle ta ut snipan på en fisketur eller hjälpas åt att laga Scorpion. Alternativet var att fortsätta käbbla inbördes och att spegla sina åsikter i varandras något dimmiga ögon.
  Till slut bestämde Kachina: ”Svia börjar bli för hemsk, vi går in och tar oss några stadiga djävlar för att klara hjärnorna. Ska vi käbbla ska vi göra det med klass och den eftertanke som Dionysos skänker.
  De andra höll med och de började gå mot stugbron. Då kom lilla Byskebusen på något:
  ”Stopp ett tag, vi har ju bara ett glas!”
  De andra svarade i korus: ”Än sen då, vi ä int fler…”

 53. Byskebusen skriver:

  Peter Hammarberg

  Eftersom jag lever i minst fem dimensioner nattetid är jag fullt kapabel att samtala med mig själv.
  Viss hjälp fick jag också då jag råkade komma i kontakt med blåbetonggolvet för i samma ögonblick föddes då även MaHaCohan och Emilsson (och kanske någon mer).
  Epitetet Ekorren härstammar dock från min tid som in/utkastare på Reeperbahn, det var tider det.

 54. Kachina skriver:

  Ahaaa,……ni kör det racet, använder er av de olika namn jag tilldelats i bloggosfären.

  Vad skall man säga? Plagiat är ett tecken på ett åtråvärt varumärke, men plagiaten kommer aldrig i närheten av originalet. Varför inte försöka söka er själva, inom er själva, istället för att reflektera yttre stimuli genom det köttsliga verktyg ni använder i det här maratonloppet, som ni tror är det enda livet, när materian i själva verket begränsar det medvetna LIVET.

  Det ligger mycket sanning i sången ”Det lilla ljus jag har, det skall få lysa klart,….”.

  Det finns ett ljus i var och en av oss, som är vårt innersta väsen och emanerar ur det medvetna livets källa. Försök att tända det istället för att ständigt vara en reflex av omgivningen, ett plagiat.

 55. fairymary skriver:

  Friherrinnan!

  Jag tycks också ha blivit helt avstängd från Carl Bildts blog utan att ha fått någon motivering…..Hur fick du förklarat att Carl Bildt är nöjd med utvecklingen om du inte fick något e-mail?

 56. Kachina skriver:

  Hallå Ian.

  Jag vet inte om du läser kommentarerna, men jag ser i morgontidningarna att Allianzen fortsätter att gräva krondiket mellan den närande och den f.d. närande (numera tärande) delen av befolkningen. Det är bra att sänka skatten för de som arbetar, men när Anders Borg, får vi skatterabatt om vi kör över en pensionär eller andra typer av parasiter i samhället?

  Jag tänkte kolla dig Ian, om du som högutbildad industriman är en spegelbild av din omgivning, eller om du tänker själv. Ett civiliserat samhälle måste finansieras genom skattemedel och naturligtvis är det bra att barnfamiljer får mer i plånboken, men i skuggan av detta göder man de feta svinen. Fler miljarder kastas till de fetaste svinen än de miljarder som fördelas bland miljoner barnfamiljer.

  Jag ser att den politiska och ekonomiska överklassen lever i samma omedvetna psykos som 1700-talets adel. Som bergsingenjör vet du att om man lastar merparten av pengarna, merparten av tyngden på toppen, så rasar pyramiden. Schumpeter sade detta åt er på ett litet fint sätt, att skillnaderna inte får bli för stora.

  Jag säger samma sak lite mer rakt på. Naturligtvis kommer svinen att slaktas när de tar så mycket av ”maten” att massan går hungrig, precis som 1789, men är det nödvändigt? Har ni, den bildade intelligentsian, inte blivit ett grand klokare på tvåhundra år. Förstår ni inte vad Schumpeter menar när han säger att skillnaderna inte får bli för stora? Jag kan förklara. Han säger;

  ”Det kommer att gå åt helvete om skillnaderna tillåts bli för stora.”

  Politik bedrivs inte längre efter en ideologi för ett civiliserat samhälle, utan genom djuriska instinkter,drifter och begär.

  Vi har kommit en bra bit på vägen in mot helvetet.

 57. goteborgslullaren skriver:

  1.
  Bäste Ian,
  Trevlig inledning på ditt bloggande, hoppas du har tid och lust att fortsätta! 🙂

  2.
  Efter ”hipp-som-happ-avstängningarna/raderingarna” på Carl Bildts blogg, ställer sig tydligen allt fler frågan om vad som händer/hänt med bloggpionjären Carl Bildt (och/eller hans adjutant, herr Eriksson på UD).

  3.
  Kazhina (ekorren uppe i Byske)!
  Nu verkar det som om du virrat till det mer än vanligt – visserligen känner man igen dig med dina Z-anspelningar (synnerligen smaklösa i god ordning) men en nästan sensationell nyhet torde vara att du nu även börjat konversera med dig själv. Inga lekkamrater? 🙂

  4.
  tnsexton, känns det inte en aning långsamt på CB:s blogg? 🙂

 58. solsburyhill skriver:

  Välkommen till statskuppens slutskede.

  Vad skulle ni säga om ni fick reda på att den pågående finanskrisen är en del av en välplanerad kupp att överföra all makt till de verkställande organen och placera offentliga medel i händerna på den globala korporativa eliten?

  Bush-administrationens räddningsplan är resultatet av en minutiöst planerad fascistledd kupp ägnad att helt utplåna det amerikanska välfärdssystemet genom att privatisera intäkterna och socialisera förlusterna. Wall Street-krisen är en självförvållad katastrof, som åstadkommits genom avsiktliga avregleringar och korruption. Ett åtgärdspaket för att hantera denna ”kris” har nu föreslagits, vilket innebär att kongressens makt helt flyttas till ”the Executive Branch” och kontrollen över de offentliga medeln läggs helt och hållet i händerna på den korporativa eliten.

  Förslaget, som nu ligger inför kongressen, kommer att permanent beröva kongressen och domstolarna dess makt. Paulson kommer härigenom att ges en oinskränkt makt att själv avgöra vilka tillgångar som köps upp, anlita privata företag som finansiella rådgivare och själv stifta de lagar eller förordningar som han anser nödvändiga för regleringen.

  Av artikel 8 i förslaget framgår att “Decisions by the Secretary pursuant to the authority of this Act are non-reviewable and committed to agency discretion, and may not be reviewed by any court of law or any administrative agency.”

  Man kan jämföra denna självförvållade och noga planerade “kris” med ”the Business Plot” från 1933, som var ett försök att störta regimen för att införa fascism i USA. Denna plott inkluderade Prescott Bush, George W. Bushs farfar, som var en av de Wall Street-aktörer som öppet stödde fascism. Denna kupp kom till offentlighetens kännedom 1934 då general Smedley Butler upplyste kongressen om att en grupp förmögna företagare hade försökt att infiltrera högt uppsatta ledare inom militären för att störta regeringen under president Franklin D. Roosevelt.

  Denna gång tycks Bush-familjen välja en försiktigare linje att störta nuvarande system, nämligen genom att först skapa en kris och sedan, under förevändningen att försöka åtgärda denna kris, störta demokratin. Att detta låter väldigt konspiratoriskt, kan nog de flesta skriva under på, men hur förklarar man annars en kriminell konspiration att permanent beröva kongressen och domstolarna dess makt samt ta över kontrollen av offentliga medel.

  Problem – Reaktion – Lösning

 59. Kachina skriver:

  Välkommen lullaren. Kul med en göteborgare som kan slå folk på käften med både finess och etikett.

  Vi får se om Ian kommer att fortsätta. Han verkar befinna sig i ett chocktillstånd. Inte kunde han väl tänka att det skulle finnas så många oliktänkande i vårt avlånga land. Efter decennier av sossestyre borde ju alla tänka likadant. Nu upptäcker han att han har samma önskan som sossarna, att alla skall tänka som Allianzen, alltså inte alls eller bara i korta bitar när man lagstiftar. Ian, vad tänker ni göra med de männsikor som varken dött eller blivit friska efter de trettio stipulerade månaderna? Den nya lagen har inte klargjort det.

  Carl Bildt vet numera vad han vill, att hans blogg skall bli ett monument över honom själv som de underlydande besöker vid högtider för att betyga sin vördnad. Är det inte lite Stalin/Saddam/Kim Jong-stuk över det? Nej, knappast. Carl är ju höger-demokrat och de andra är vänster-demokrater. Men det är klart, högerpilen är ju spegelbilden av vänsterpilen. Ja, jag vet inte. Nu blir jag lite villrådig 🙂

 60. Kachina skriver:

  ”….att helt utplåna det amerikanska välfärdssystemet genom att privatisera intäkterna och socialisera förlusterna.”

  Sverige kan väl ses som förövningen då, före den stora manövern. Jag blir fortfarande inte klok på passiviteten vid valutakrisen och hur den förhåller sig till relationstriangeln Kissinger/Soros/Bildt.

  Frågan kvarstår obesvarad och torde så förbli.

 61. friherinnan skriver:

  Fairymary

  Jag fick ett mail som sa att jag var avstängd….men inget tidigare som informerade om de nya reglerna.
  Och då svarade jag på avstängningsmailet och undrade när den nya polisyn börjat gälla etc…och fick svar tillbaks av den nitiske moderatorn som verkar totalt humorbefriad för övrigt.

  mvh

 62. Helena Palena skriver:

  Mary &Co: Jag är inte avstängd hos Bildt.

  solsburyhill: Du har helt rätt. Äntligen någon som skriver sanningen! Vad gör våra djuplodande journalister i väst?

  Om man socialiserar förlusterna och tar alla pengarna då har man ju rivit gränsen mellan kommunismen och kapitalismen och blottlagt tumören! En världsnyhet tycker jag!

  Varför är media så tyst?

 63. solsburyhill skriver:

  Jag tror inte att de som blivit avstängda från CB´s blogg skall känna sig speciellt ledsna för det.

  Som Zbigniew Brzezinskis springpojke har naturligtvis CB ögonen på sig och kan inte acceptera vad som helst som skrivs på hans blogg, i synnerhet inte det som på något sätt skulle äventyra eller offentliggöra maktelitens agenda. Det är väldigt lätt och bekvämt att rensa dylika kommentarer med hänvisning till att dessa inte skulle ha något med det debatterade ämnet att göra. Några ytterligare förklaringar kommer aldrig att ges.

  Jag tror emellertid inte att Ian har för avsikt att blogga speciellt ofta (senaste blogg 19 sept) och har kanske t.o.m. blivit lite skrämd av den ansamling kommentatorer som hans nyöppnade kanal har dragit till sig. Man får väl hoppas att han håller bloggen vid liv, som utgörande till viss grad en motpol till ZB/CBs numera förening för inbördes beundran.

 64. solsburyhill skriver:

  Lite bakgrund om vad som döljer sig bakom Federal Reserve och dess förehavanden kanske kan vara på plats så här i elfte timmen.

  http://www.fdrs.org/fed.html

 65. Peter Hammarberg skriver:

  Nu förstår jag varför solsburyhill ser sina spöken.

  – – –
  I did not believe the information
  Just had to trust imagination
  My heart was going boom boom, boom
  Son, he said, grab your things, Ive come to take you home.

  – – –

  When illusion spin her net
  Im never where I want to be
  And liberty she pirouette
  When I think that I am free
  – – –
  Ur Solsbury Hill av Peter Gabriel

 66. Helena Palena skriver:

  solsburyhil: Ian W törs nog. Han suktar nog inte längre efter någon hög post någonstans. Han har nog sitt på det torra… Dock kan hans företag eller imperium lätt sänkas av fedsarna om det vill sig illa… Skulle jag tro!

  Ian har ju arbetat utanför den offentliga sektorn och klarat sig. Han är ju industriman. Det är annat med Carl Bildt t ex som snudd på ”bara” varit politiker hela livet.

 67. Kachina skriver:

  Apropå USA:s och därmed världens finanskris där det sociala tar kostnaderna och finansmännen vinsterna, är det nog dags att Bildt och hans polare börjar hålla i hatten, eller rättare sagt huvudet.

  Som jag sagt många gånger tidigare. Vi skall inte rädas ett tredje världskrig. Största faran ligger i att länderna exploderar inifrån. Att de alltid är så korkade, den ekonomiska överklassen? Så har det alltid varit, från klanhövdingar, furstedömen, kungahus, vänster- och högerdemokrater. Att de aldrig lär. Varför lyssnar de inte på sin husgud, Schumpeter?

  Det skall finnas skillnader, men;

  SKILLNADERNA FÅR INTE BLI FÖR STORA.

  När skall ni förstå?

 68. Kachina skriver:

  Jag tror att det är du som lever i en illusion, Peter.

 69. solsburyhill skriver:

  Peter Hammarberg

  Om man väljer att kategoriskt avfärda allt som inte har uttryckligen tagits upp i ”mainstream” medier, då ser jag enligt denna definition helt riktigt spöken.

  Men om man istället gör en kritisk granskning av källmaterial, som även inkluderar alternativ massmedia samt lär sig läsa mellan raderna måste man ha skygglapparna inopererade för att inte inse att världen ser annorlunda ut utanför pottkanten.

  Vi förväntas dela in allt i höger/vänster, rött/blått, kapitalist/socialist, USA-anhängare/rysskramare etc. Är man inte för A, så är man automatiskt för B. Listan kan göras hur lång som helst. Denna indelning är fullkomligt oväsentlig enär kontrollen av dess utfall är helt i händerna på en och samma maktsfär.

  För övrigt är det uppskattande att du tagit dig tid till att analysera PGs texter. Denna man står i en klass för sig, enligt mitt förmenande.

 70. Peter Hammarberg skriver:

  Solsbury m fl
  Allt är inte vad det synes vara och mellan raderna ryms avsevärt mera text än vad man först kan tro.
  Ifrågasätt, om inte allt så i alla fall, mycket. Ifrågasätt framförallt då någon säger att ”självklar är det så” eller ”som vi alla vet”…
  Följ upp källorna, lyssna, läs och lär. Använd kunskapen till att ta din alldels egna ställning och då källorna och de stora oraklen pekar åt alla tänkbara håll, gå efter din egen magkänsla och din egen inställning till hur världen kan och bör vara.

  Min egen högst personliga inställning är, att våra politiker, dvs de som vi, åtminstone i de demokratiska samhällena, satt att leda oss, med mycket få undantag, är ärliga människor. Människor som med ett gott uppsåt och en god vilja efter bästa förmåga försöker uppnå det mål eller den vision som de och deras parti satt upp. De bedriver inte något dubbelspel enligt någon dold agenda styrd av illvilliga krafter. Denna min syn på politikerna är oberoende av vilken färg de har.

  Detta är förmodligen en mycket naiv inställning, men det är en inställning jag måste leva efter, annars skulle min världsbild rasa, min tro på människan smälta bort och min övertygelse att det demokratiska styrelseskicket alltid vinner i slutändan krossas.

 71. Peter Hammarberg skriver:

  Min syn på politiker m fl som jag beskrev 1:48, hindrar inte att jag är väl medveten om att de kan gena i kurvorna, använda sig av både tjuv- och rackarspel, ingå oheliga allianser och inte alltid säga hela sanningen. Det är en del av den politiska vardagen, tyvärr. Det väsentliga är dock min tro på deras i grunden ärliga uppsåt!

 72. solsburyhill skriver:

  Peter Hammarberg

  Jag tror inte någon skulle ens önska något annat. Men tyvärr är jag rädd för att din världsbild kommer att rasa. Du kan nu välja mellan att låtsas som om det regnar eller försöka förstå det som sker just nu och varför. Det senare är minsann milt uttryckt ett häftigt uppvaknande.

  Vad du säger om att ifrågasätta, följa upp källor, lyssna etc är precis den princip som jag själv lever efter och som gjort mig varse om vad som händer runt omkring oss och varför.

  De flesta, inklusive politiker, är naturligtvis inte varse om detta och om de känner till detta överhuvudtaget så är detta informationsflöde begränsat till en ”need-to-know”-nivå. Undantag finner du hos de personer inom politik eller näringsliv som frekvent deltar i den årliga Bilderbergskonferensen, däribland CB.

 73. solsburyhill skriver:

  Bailout – en del av New International Economic Order

  De flesta av oss har ingen aning vem som ligger bakom den föreslagna räddningsplanen eftersom den kontrollstyrda massmedian ej förtäljer hela historien. Många har ännu ej insett att en finanskrasch utan dess like står och väntar alldeles bakom hörnet. Denna krasch utgör en del av vad som numera betecknas “the New International Economic Order” (synonym till den mer kända beteckningen “New World Order”), som har utarbetats av “the Trilateral Commission”, en samling högt uppsatta bankers och direktörer från välrenommerade internationella företag. Denna kommission leds av styrelseordföranden i J.P. Morgan Chase Bank och en nyckelperson inom ”Council on Foreign Relations” (CFR), nämligen David Rockefeller.

  Barry Goldwater (republikansk senator från Arizona) skrev 1979 följande: “The Trilateral Commission is international and is intended to be the vehicle for multinational consolidation of the commercial and banking interests by seizing control of the political government of the United States. How best to realize this multinational consolidation? Break the bank — or rather the U.S. Treasury.” År 2005, uttryckte Dr. Laurence J. Kotlikoff i en skrivelse till Federal Reserve följande: “Countries can and do go bankrupt. The United States, with its $65 trillion fiscal gap, seems clearly headed down that path.”

  Ett år efter det att Kotlikoff skrivit detta, avskedade Bush-administrationen Treasury Secretary John Snow and ersatte honom med Henry Paulson, som var styrelseordförande i Goldman Sachs. Goldman Sachs var en av ett fåtal institutioner som bl.a. tilläts köpa obligationer direkt från the Treasury. Paulsons anställning var inget misstag och det var säkerligen ej heller någon intressekonflikt.

  Den 31 mars 2008 gav Paulson ut ett 200 sidors dokument med titeln, “Blueprint for a Modernized Regulatory Structure.” Detta document påkallar en fullständig restrukturering av USA-marknaden och dess översynsstrukturer för att möta en ny “global standard,” dvs bringa dessa i linje ”the New International Economic Order” (New World Order).

  Enligt Paulsons “Proposed Treasury Authority to Purchase Troubled Assets,” (se Fact Sheet på U.S. Treasury webbsida), skall “Secretary will have the discretion, in consultation with the Chairman of the Federal Reserve, to purchase other assets, as deemed necessary to effectively stabilize financial markets.” Om kongressen, med andra ord, godkänner detta förslag i dess nuvarande lydelse, kommer Paulson och Bernanke att beredas oinskränkt makt att intervenera på marknaden när de själva anser så vara påkallat. Att ett dylikt mandat i fel händer lätt kan missbrukas för att styra marknaden för guld, silver eller platina, köpa upp attraktiva fastigheter och företag samt försätta konkurrerande verksamheter i konkurs inser man ganska snabbt. Detta förfarande innebär i praktiken en socialisering av USAs ekonomi. Det är planekonomi såsom den globala eliten föreskrivit och är tillika en triumf (fait accompli) för New International Economic Order.

  Om detta förslag godkänns kan det ej rättsligen antastas. Enligt Bloomberg så “The bill would bar courts from reviewing actions taken under its authority”. “This is a much-needed declaration of power for the Treasury secretary,” enligt historikern John Steele Gordon, författare till boken “Hamilton’s Blessing.” Frank Razzano, f.d. tillförordnande chefsjurist på the Securities and Exchange Commission, berättade för Bloomberg att Bush-administrationen eftersträvar “dictatorial power unreviewable by the third branch of government, the courts.”

  “This is not a plan aimed at reviving the economy,” skrev Robert Brusca, chefsekonom på “Fact and Opinion Economics”. “It’s a plan designed by bankers to steal wealth through bankruptcy and economic depression. It’s designed to reduce you to serfdom and make you a peon to the New International Economic Order.”

  Avslutningsvis varnade oss Carroll Quigley, en CFR insider, för detta 1966 då han skrev följande:

  ”The powers of financial capitalism had (a) far-reaching aim, nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole. This system was to be controlled in a feudalist fashion by the central banks of the world acting in concert, by secret agreements arrived at in frequent meetings and conferences. The apex of the systems was to be the Bank for International Settlements in Basel, Switzerland, a private bank owned and controlled by the world’s central banks which were themselves private corporations. Each central bank… sought to dominate its government by its ability to control Treasury loans, to manipulate foreign exchanges, to influence the level of economic activity in the country, and to influence cooperative politicians by subsequent economic rewards in the business world.”

 74. Byskebusen skriver:

  solsburyhill

  Du var en av de mest aktiva konspirationsteoretikerna som startade förödelsen på Carl Bildts blogg.
  Därför hoppas jag att den gode Ian stämmer i bäcken och slänger ut dig omgående, så att du inte hinner mobilisera dina konspiratoriska vänner, dom små trumslagarpojkarna.

 75. Kachina skriver:

  Och,……i sakfrågan, vad har du att säga där? Bestrider du solysburys uppgifter och citat?

  Orsaken till att han/vi blev utslängda är med största sannolikhet att han/vi kom alltför nära sanningen. Vi får väl dra samma slutsats om Ian slänger ut oss. Jag säger VI, inte för att jag driver de argumenten utan för att jag ser ett logiskt samband som stämmer in i den händelsekedja jag tycker mig se från första världskriget och framåt.

  Jag tycker det skall ventileras, inte minst för att de som lyder under dynastin Bush skall vakna och se verkligheten som den är.

 76. solsburyhill skriver:

  Ärade Byskebusen

  Om jag på något sätt bidragit till CB-bloggens förfall, så tar jag det i så fall som en komplimang och ett yttersta tecken på att man varit för nära sanningen.

  Konspiration finns i alla läger och är inget annat än ett ställningstagande och/eller framförande av en viss åsikt/fakta i en given situation. Den information som du alltså tar till dig av mainstream-massmedia är per definition också en konspiration. Det borde även du känna till Byskebusen.

  Vilken sida du sedan väljer att tro på, är en annan femma.

 77. Kachina skriver:

  Ärad skall han då definitivt inte vara, han som först stämplar mig med namn som Byskebusen, Ekorren, Båtsman,…….och sedan använder namnet själv för att förvilla läsarna.

  Typiskt republikanskt tjuvtrick á la Tricky Dick (Nixon). BYT nick, du luktar illa.

 78. Helena Palena skriver:

  Jag som trodde solsburyhill var en tjej! Fy fan vad världen är bedräglig…

 79. solsburyhill skriver:

  Helena

  Nej, någon tjej har jag aldrig påstått att jag var. Ej heller någon kille, för den delen…;)

 80. Helena Palena skriver:

  Kvinna eller man då… eller en henom!

 81. […] en känd Carl Bildt blogg skribent – Kachina (nu huserar i Ian Wachmeisters blogg)  – brukar skriva : Det skall finnas klyftor/skillnader men […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: