Lär vi oss aldrig? Om bubblor och babbel.

Somliga av oss har varit med länge. I mitt fall kan ni läsa mitt CV. Tvära kast i konjukturer och annat. När den ena bubblan brustit, håller nästa på att blåsas upp. Utan att någon bryr sig. Och så brister den… och så nästa och nästa! Det verkar oundvikligt och ödesmättat, men är mest snikenhet och spekulation, men dessa egenskaper är kanske just oundvikliga?

Antalet konsulter, experter, forskare, ekonomijournalister, finansinstitut och prognosmakare har ökat kraftigt sen förra bubblan. I vart fall har deras babbel tilltagit i dessa tider där det betyder mer vem som säger det än vad som sägs och vilka fakta som finns. Sen kommer politikerna för att bevisa att det dunkelt sagda verkligen är det dunkelt tänkta. Det lyckas de i regel mycket bra med!

Men när allt blev tvärtom, tystnar babblarna då?!   Tvärtom – då förklarar de varför det GIVETVIS blev som de sagt att det INTE skulle bli. Och lika fullt är det väldigt många som lyssnar på dem och för åsikterna vidare. Den ena snusförnuftigare än den andra. Till sist har alla hjälpts åt att övertyga varandra om att NU går det verkligen åt h-e!! Och med litet tur kan de så småningom säga ”Vad var det jag sa?!”.

I dessa lägen gäller det att ha två saker: Humor och Cash. Om ni inte litar på bankerna så finns det särskilda gummikalsonger för sedlar. Eller som Martin Ljung sa: ”Ta det i mössan”.

En vän ringde just och sa att han köpt en stor fin krabba. Den var tom. Alldeles tom. Så visst håller det på att gå åt h-e. Frågan är om det finns några fulla krabbor längre.   Med vänlig hälsning Ian.

PS  Vad krävs för att kunna kalla sig forskare?  

– Goddag, och vad gör Du då, min lille vän?

– Jag forskar! –

– Jo,jag tackar,jag. Och det behövs ingen doktorshatt eller så, inte?!

Annonser

3 Responses to Lär vi oss aldrig? Om bubblor och babbel.

 1. Helena Palena skriver:

  Det bästa är väl kanske att inte ha så mycket pengar! Då slipper man ju alla mäklare och investerare. Och så lurar man ju dom på konfekten som alltid vinner…

  I ditt CV kanske du skulle lägga till att alla era motioner som Ny Demokrati la fram har nu resten av gänget infriat… Fast det tog ju lite tid förstås, men i alla fall!

 2. pressord skriver:

  Hej Ian, kul att du dyker upp i denna sfär!

 3. LatentEnergi skriver:

  Du behövs som motvikt till alla som springer i flock.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: